Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
dec 09
22:40

Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a kormányfő véleménye mögé – bármi is legyen az. De mi legyen az?

(Fotó: Facebook)

Igen, nem, talán, majd – aki követte a fejleményeket, tapasztalhatta, hogy magyar álláspontként ezek mindegyike elhangzott valamilyen formában az elmúlt órákban Brüsszelben. Nincs mit szépíteni: a magyar küldöttség valamit nagyon elrontott. Innen, az aszófői íróasztalom mellől biztosan nem venném a bátorságot, hogy kitaláljam, mi lehetett az oka ennek a bizonytalankodásnak. Felkészületlenség, figyelmetlenség, átgondolatlanság vagy csak egyszerűen valamilyen taktikázás – a sajtó ezek mindegyikéről írt már. A lényeg azonban most nem ez, hanem az egyértelműen káros percepció: a magyar kormány álláspontja érthetetlennek és zavarosnak látszott – ez a világlapok kommentárjaira tekintve nehezen cáfolható.

Mondhatjuk persze, hogy a kommunikáció önmagában jelentéktelen, vagy az is lehet, hogy mindez egy jól felépített stratégia része, és majd utólag kiderül, hogy milyen zseniálisan tévesztettük meg a világot. Lehet – s ha így lesz, én biztosan könnyen belátom a tévedésem. Most azonban mást gondolok: azt, hogy a kommunikáció tünet, amely megmutatja, hogy éppen milyen állapotban van az adott szervezet vagy politikus. Ha a beszéd zavaros, érthetetlen és logikátlan, ha a beszélő órákon belül kerül ellentmondásba, cáfolja saját magát, akkor az sajnos nem más, mint egy erős válságtünet. Amire van, lehet magyarázat – többek között a külső és belső nyomás, a hihetetlen leterheltség, az egymással ütköző szempontokra figyelés -, de ettől még a probléma nem megkerülhető.

Most, amikor a kormány láthatóan eljutott addig a pontig, hogy hajlandóságot mutat a voluntarista politikai kormányzás és a „valóság” összebékítésére, azaz megteremtődni látszanak a politikai korrekció feltételei, kiemelt jelentősége van annak, hogy ezt a szándékot demonstrálja is a kabinet. A maihoz hasonló botladozások azonban azt mutatják, hogy nem lesz egyszerű az átmenet, a váltás: ha nem vagyunk tisztában a saját érdekeinkkel, ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy mit akarunk, ha félünk a váltás politikai következményeitől, ha csak fél szívvel támogatjuk a korrekciót, de jobban szeretnénk a korábbi politikát folytatni, akkor a végeredmény nem lehet más, mint a most előadott furcsa tojástánc. Ebben azonban soha nem voltunk jók: inkább cövekeljünk le egy álláspont mellett és érveljünk elkötelezetten annak érdekében, mert az egyre érthetetlenebb, ugyanakkor mégis egyre átlátszóbb kettős beszédből semmi hasznunk nem származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr183452342

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs kibúvó többé 2011.12.13. 12:13:53

Az Európai Uniót lehet utálni - mindenkinek szíve joga. Annál is inkább, mivel számos racionális érvet fel lehet hozni amellett, hogy "miért rossz az EU". Azonban ha már érvelünk, akkor próbáljuk meg azt következetesen tenni. Lehet például az...

Trackback: Európai Unió: klubcsapat vagy válogatott? 2011.12.12. 14:27:26

Ez a cikk még napokkal ezelőtt került volna fel, de minden napnak egy új híre szorította átdolgozásra, csak önmagában Orbán Viktorból háromféle bukkant fel.   Szóval hétfőn, az EU-csúcs előtt Wolfgang Schäuble, a német pénzügyminiszter megbeszélés...

Trackback: Jogos 2011.12.12. 08:00:29

Nem szívesen hivatkozok a Kedves Vezetőre, de ha már ilyen szépen megmondta, hadd állítsunk emléket neki. 

Trackback: Az ízlésrendőrség razziája a szerkesztőségben 2011.12.10. 14:29:25

Bár eddig azt hittük, hogy az ízlésrendőrség rémálma csupán az ATV, drága jó Bolgár úr és a balliberális média hecckampánya, ma bebizonyosodott számunkra, hogy a rémalom valódi, mint ahogyan a félelem és reszketés is, de nem Las Vegasban, hanem az Elva...

Trackback: Mi adtak nekünk a németek? 2011.12.10. 14:12:00

A helyzet az, hogy a görögök ugyan elszórakozhatnak az SS-ruhába öltöztetett Merkellel, meg mi is az unortodox, cikkcakban kóválygó cirkálónkkal, de most a németeknek van igazuk. El is mondom, hogy miért....

Trackback: Vanek úr Londonban 2011.12.10. 12:52:18

Sok évvel ezelőtt jártam egy spetziálkolllégiumra (fonetikus átírás) amely a Szent Korona tanról szólt. Azt hiszem volt 8-10 alkalom a félévben, ebből kettő-három szólt valamennyire a tényszerű dolgokról, aztán indult a hardcore misztiko-fantasztiko hi...

Trackback: Szemben Európával 2011.12.10. 11:00:14

Már megint forgalommal szemben haladunk az autópályán. Így aztán az egész világ láthatja: nemcsak a gazdaságpolitikánk “nem ortodox”....

Trackback: Hinye-hunya 2011.12.10. 10:56:01

A lényeg az egyértelműen káros percepció: a magyar kormány álláspontja Brüsszelben érthetetlennek és zavarosnak látszott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

messi-asz 2011.12.13. 08:21:32

@lariflari: ok ok de a biztonság kedvéért szívlapáttal tegyük helyre őket...

lüke 2011.12.13. 08:29:54

@concret:
nem baj,nem kell mindenkit megérteni
/ két konkrét kérdés is volt benne/
1,a hitel uzus volt a hatvanas évektöl, a kis kamatok miatt
2, az ingatlan vásárlás-részben- Eu ny-i felén is svájci frankos hitelböl történt
3, megváltoztak a körülmények
(pl a bankok is egyoldalúan módosítottak)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 08:35:27

@Kalmár: Nem is azzal van a gond, hogy valamikor terveztek 1,5%-ot, hanem az hogy Matolcsy száját elhagyták olyan szavak hogy itt 5-6%-os százalékos növekedés is lehet. Ez mutatta György felkészültségét.
Mégis mire lett volna 5-6%-os növekedés. Amikor az egész világ óriási konjunktúrát futott és mentek világszerte az olcsó hitelek, fújták a lufikat a gazdaságban, akkor talán elértük egy-egy pillanatra az 5%-ot.
A másik hogy 268 Ft-ra megterveztette a költségvetést. Szerintem nem lesz olyan nap 2012-ben amikor 268 Ft lesz egy euró, de szerinte ez lesz az átlagár. És ezt már október óta lehet tudni.
Komoly vezetési válságban van az ország, ha hajléktalanokra bíznám az ország vezetését sem biztos hogy rosszabbak lennének.
Az interkontinentális fordítókorongról pedig ne is beszéljünk.

lüke 2011.12.13. 08:36:49

@ciceró:
csak pártatlanul tájékoztatlak:
Németo. gazd.minisztere is orvos

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 08:38:26

@graycivil: Az IMF hitelt le fogjuk hívni, azzal az államadósság tovább fog nőni. Ezért kellett ezt kihúzni.

messi-asz 2011.12.13. 08:40:03

@lüke: ezért vannak ők is sz@rban... na látod... kéne már 1 karakteres szobafestő

lüke 2011.12.13. 08:44:00

@lüke: söt ,májusban váltották le-az általam kedvelt- Brüderlét

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 08:45:24

@lüke: Én őt sem neveztem volna ki, egy egészségpolitikusnak nincs helye a gazdasági tárcánál. Én nem hiszek a polihisztorokban.

lüke 2011.12.13. 08:46:31

@messi-asz:
aki azt hiszi magáról hogy festömüvész

lüke 2011.12.13. 08:51:57

@ciceró:
csak a polihisztériában,
a vezetönek-manager feladat- irányítania kell,szakember gárdára van szüksége, csúcs pozicióban megszünik a szakmája

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 09:22:15

@ciceró: Kókadt is nagyszerű miniszter volt... :D

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 09:26:29

@lüke: Ha nem ért hozzá hogyan képes eldönteni hogy ki a szakember és ki nem az? Plusz kire hallgasson, mert a legtöbb döntés nem fekete és fehér. Előnyök-hátrányok, egyik szakértő ezt mondja, a másik meg azt, dönteni kell.
Nem árt ha képes átlátni a folyamatokat, képes felfogni arról hogy miről dönt.
Én nem hiszek a világ felett lebegő managerekben, aki csak irányítanak, akármit. Ez nem így működik. Szvsz.

lüke 2011.12.13. 09:36:55

@ciceró: a szakembert a szakma állitja ki, többnyire megmutatkozik a gyakorlatban, a mindennapokban
az áttekintés meg nem mindenkinek adatik meg
/lehet valaki pl jó gyak. orvos, de az osztályt vezetni nem tudja, oda más kvalitások kellenek,
persze a legjobb fönök az, ahol az utoljára kimentnek van igaza:) /

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 09:39:28

@Kalmár: úgy látom itt a legnépszerűbb állat a birka...

Etessétek inkább a cinkéket!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 10:10:06

@lüke: A szakirányú végzettség nem elegendő a vezetői pozícióhoz, ez egyértelmű. Rátermettség is kell.
DE a rátermettség kevés. Képezni kell magát, ismerni kell az ágazatot. Én már hallottam olyan állami vezetőről aki a versenyszférából érkezett és át akarta alakítani a teljes közigazgatási ügyfélszolgálati rendszert. Aztán rádöbbent hogy a T-kom ügyfélszolgálata és a magyar államigazgatás komplett ügyfélszolgálati rendszerei teljesen más elv alapján működnek, másféle tudást kíván, más a célja, a volumene kb. a T-kom 100x-orosa és egyébként is teljesen más az egész.
A leigazolt csúcsvezető azóta is rohad a nagy semmiben. Eredmény nulla, elképzelései ökörségek, megvalósíthatatlanok, ott gáncsolják el ahol tudják, ott verik át ahol akarják. Olyan rendszerekről álmodozik amikre sem pénz, sem tudás se semmi nincs és nem is lesz és felesleges is lenne hogy legyen.
Ilyen vezetőkkel eredményt elérni nem fognak. A bukás garantált. Pedig sikeres emberről beszélünk, de fogalma sincs hogy hová került. Tudáskészlete az államigazgatásban nem jó semmire.

ssi 2011.12.13. 10:15:20

@ciceró: @messi-asz: egy érdekes írás .. a jövőről

- Fidesz a mostani gazdasági problémákba és arroganciájába bele fog bukni
- Fidesz sikertelensége hiteltelenségben tartja a múltat is, az MSZP-t, DK-t, 4K-t
- Fidesz jelenlegi új rendszerének hangzatos építése véglegesen leértékeli a 89/90-es rendszerváltást is és igényt ébreszt egy 3. jobbra, újra
- parlamenten kívüli ellenzék nem tud váltópárttá/mozgalommá erősödni
- az új kormányerő és velük az új rendszerváltók az LMP és konszolidáltabb Jobbik lesz és együtt ..pl. mert már ma is sok hasonlóság van a programjukban

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2011/12

@karakán: szerintem és nagyon leegyszerűsítve
klasszikus bank:
1.
pl. 1 cég többet, vagy mást akar termelni, mert arra van kereslet, de még nincs az új eszközökre tőkéje. hitelből vesz gépeket, termel, majd elad s kitermeli a kölcsön+kamat+nyereség összegét
2.
jövőre gyűjt cég/magánszemély .. pl. hogy egy nagy beruházás hitele mellett legyen saját forrása is, vagy csak saját

szocializmus
1. 2. hasonló

rendszerváltás
1.
kereslet/piac lett bizonytalanabb/kockázatosabb .. valóban lesz-e a másra/többre igény majd .. válság idején főleg, sőt, takarékra kerül
2.
privát szférába is begyűrűzött a fogyasztói társadalom .. silányabb minőségek és a divat .. de minél többet fogyasztunk, annál több a termelés és a GDP is ... ésszerűtlenségek/pazarlások túllépésére a magánszféra forrásainak (bérek, munkahely) problémái is vészharangot húztak

hitelezés lehetősége legyen meg. bankok fontosak, ösztönözzenek a megtakarításokra is. újfajta partneri viszony kell: lakosság legyen megfontoltabb/tájékozottabb, a bankrendszer pedig ne éljen/élhessen vissza a helyzetével. pü-i stabilitás mellett kell a gazdasági is: biztonság, kiszámíthatóság: munkahelyek, fogyasztás. mostani szinthez képest kell a növekedés is, de annak azért vhol lenne egy ésszerű határa - gondolom

@Hepci: Gy.F. bűnlistáját .. méretben/mértékben is be lehet előzni

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 10:21:16

@ciceró: a T-Com ügyfélszolgálata és "rendszere" egy kalap sz@r, szóval azt nem köllene átvenni az államnak.
Itt a XII. kerületben az önkormányzatnál pl. egészen normális szolgáltatás van, ellentétben a T-Com emberszabású majmaival.

2llkedő 2011.12.13. 11:02:03

@ciceró: "Én nem hiszek a világ felett lebegő managerekben, aki csak irányítanak, akármit. Ez nem így működik."

Ritka kivételek egyike, amikor nem értek Veled egyet.
Nem feltétlenül szükséges, hogy értsen a veető ahhoz, amit irányít. Mondjuk nem árt, ha esetleg konyít is hozzá.

Csányi szerinted mennyit ért a húsfeldolgozáshoz? Szerintem annyit, amennyit egy disznóvágáson látott. Viszont meg tudja szerezni a megfelelő szakembert, aki viszont ért hozzá.

IntelCorei5 2011.12.13. 11:12:25

TG totális félreértésben vagy szerintem és mellé is beszélsz.
" az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót."

Itt nem egy konkrét egyezményről normaszövegéről volt szó hanem egy elvi politikai állásfoglalásról: akarunk több európát avagy sem? Ennyi.

A parlamentre hivatkozni Orbán esetében meg enyhén szólva is n e v e t s é g e s !!! A mamelukok azt szavaznak meg amit csak akar, van ugyanis mindenre egy jó hasonlata.

Most például az erőskezü határozott kormányos a gyorsnaszádon. Beszélt jó egy órán át, de azt nem tudtam meg mi a KORMÁNY (gyengébeknek OV) álláspontja.

nyünyüge 2011.12.13. 11:13:49

@Hepci:
Jó hogy mindenki ért mindenhez ebben az országban.

Egy önkormányzatnak van 50-70 ezer lakosa és van párezer cég a területén.
Számukra kell megfelelő telefonos meg helyszíni ügyfélszolgálatot adni.
Az államigazgatásban adó-, nyugdíj-, ... ügyekben még területi bontásban is jó egy nagyságrenddel több ügyfelet kell kiszolgálni.

Egy telekommunikációs cég ügyfeleinek száma újabb nagyságrenddel több, a szolgáltatásai merőben mások.

Attól, hogy mindegyik ügyfélszolgálat használhat a személyes ügyfélszolgálaton ügyfélsorolót, biztosíthat előjegyzéses lehetőséget, elekronikus ügyintézést, telefonos IVR-t, öregördögöt, attól még ezek rettenetesen különböző feladatok.
A szolgáltatás tartalma, a mögötte álló apparátus rendelkezésreállása, .... miatt.

A XII. kerületi önkormányzat jó gyakorlatával nem lehet jó ONYF ügyfélszolgálatot szervezni, az egyetlen átvihető és átviendő dolog az attitüd. Hogy az ügyfelet nem elkergetni, elriasztani akarja, hanem megoldani a problémáját.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 11:22:14

@intelCorei5: OV álláspontja egyértelmű, nem. Ezt ki is mondta akkor éjszaka. Azóta beszélt a tanácsadóval akik jelezték neki hogy orbitális baromságot mondott. Gondolom akkor találták ki ezt a Parlamentes szöveget.
Szerintem nem meri kimondani azt, amit maga szeretne, az pedig a nem. Mert tart a következményektől. De irtózik attól is hogy a magyar homozóban nem kizárólag az ő döntései számíthatnak majd.
Most épp őrlődik mi a jobb, tönkretenni az országot de ő diktál a romok felett vagy igent mond de ekkor a játékokait kiveszik a kezéből.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 11:26:12

@nyünyüge: igyekszem mindig a lényegre törni, Nyünyüge, tehát megismétlem: a T-Com szolgáltatása 1 kalap sz@r.
Ebbe bele értendő minden, amivel a mezei fogyasztó találkozik.
A jobbításhoz meg nem kellene más, mindössze az, hogy az ilyen nagy cégeket ne "szupermenedzserek" (= orbitális ghecik) vezessék. Ez uyge kivihetetlen, so goto 1 forever. :)

jjulie 2011.12.13. 11:27:53

@Hepci:

tücsök ésszel, hátmég anélkül ez fel nem fogható

te azt hiszed, hogy a tcom ügyfélszolgálat véletlenül olyan amilyen, a tcom ügyfélszolgálat hatékonyan szopat téged, mert erre van tervezve, és nem pedig véletlenül

nem a tcom van érted, hanem fordítva, míg az önkormányzat esetében nem egyértelmű

szólj bátran, ha még valamit nem értesz, pl miért fogy a kínai metszőolló

jjulie 2011.12.13. 11:32:37

@Hepci:

így, így, volt egyszer egy lovag, aki a szélmalmok ellen harcolt, hogy is hívták, volt egy köpcös szolgája is...

nehéz, hogy a világ nem igazodik hozzád, nehéz, van köpcös szolgád, tücsök?

megszűnt 2011.12.13. 11:33:23

@Hepci:

Hepci!

Cinkékhez a @Kalmár: dilettáns!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 11:36:32

@jjulie: no mi van, alig ébredtél, máris pirtyoghatnékod van?
Írd inkább le a szokásos értelmes gondolatot: birka, szájbabaszva, orbánféreg, fideszpicsaszáj.
Pont jó, van benne alany, állítmány, határozó s egyéb buziságok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 11:37:59

@karakán: na ja, Kalmár egy fideszharcos, nyilván nem érdeklik az ilyen f@szságok, mint egy cinke. :)

megszűnt 2011.12.13. 11:39:18

@lüke:

"lehet valaki pl jó gyak. orvos, de az osztályt vezetni nem tudja, oda más kvalitások kellenek,"

Olvasok egy cikket a Kiskegyedben, ezt most direkt a Kumin miatt vettem meg.

14-15. oldalon van a Kumin család és mennyire aranyos a kislánya! Van egy gondolatom, kimondom, legfeljebb törölve lesz: elfogadnám, olyan gyönyörű kislány.:)

"Életünk Berta szempontjából olyan volt, mintha elvált szülők gyermeke lett volna."- nyilatkozzák.

A szívem szólalt meg az ügyben.

megszűnt 2011.12.13. 11:40:57

@Hepci:

Énszerintem a @Kalmár: , ha úgy van, még rá is ugrana egy cinkére, miközben nézi a GDP-t.

graycivil 2011.12.13. 11:50:41

"Charles Gati: Magyarország nem számít többé nyugati stílusú demokráciának

Gati szerint az új magyar alkotmányból már hiányzik a fékek és egyensúlyok rendszere, s Magyarország nem számít többé nyugati stílusú demokráciának. Minden fontos döntést Orbán Viktor hoz, az ország leginkább Vladimir Meciar Szlovákiájára vagy a Kaczynski-ikrek Lengyelországára hasonlít. S bár az ellenzék megosztott, Orbán támogatása is gyengül."

nol.hu/kulfold/charles_gati__magyarorszag_nem_szamit_tobbe_nyugati_stilusu_demokracianak

messi-asz 2011.12.13. 11:54:41

@manyike: jókat jegyzeteltél... hálás vagyok... sok időt spórolsz nekem:)

ja és jó hejre is címezted az én asztalom a pártok utáni világ az én reszortom...

kb 12 pont körül fog az új világ tömörülni... demokratikusan MINDEN pártnak a tagja, vagy aki a "köz"igazgatásban tisztségben volt az kuka... ez lesz az első paragrafus... csak szépen demokratikusan... nem tölthet be politikai-(köz)igazgatási tisztséget...

szóval kezdjük...
1§ lásd előbb
2§ minden adót arra kell költeni amire beszedik és nem lehet negatív a mérleg...

stb

bariga 2011.12.13. 11:58:55

@intelCorei5: a Parlamentben van már némi zúgolódás, most még csak szegény Matolcsyt merik kinevetni, de már nem sok kell ahhoz, hogy röhögjenek a metafórákon is. Ebben a helyzetben egy komoly ember nem holmi barom viharkabátokról, meg remegő kezű kormányosról, vagy mi a fenéről beszél, hanem sorolja a tényeket és elmondja a saját elképzelését. Arról lehet vitatkozni, már ha kap a válaszra valaki lehetőséget. De egy csónakra mit lépjen az ember?

messi-asz 2011.12.13. 12:01:45

3§ hazánk szakadékoktól mentes társadalmat épít az átlagtól felfelé 20% nál jobban eltérő (vagyonokat, jövedelmeket stb) extrán adóztatja, ebből a lefelé leszakadókat szociálisan támogatja

4§ a minimális nyugdíj kétszerese a maximális nyugdíj

stb

Átverés! 2011.12.13. 12:15:28

Munka közben végig néztem a két főbíró parlamenti választását.
El kell ismerni ha ilyen frappánsan tudná lerendezni a pénzügyi és gazdasági helyzetünket - itthon és külföldön - levenném előtte a kalapomat.

Már többször mondtam, hogy a hatalom megszerzési és bebetonozási tehetsége, gyakorlata útól érhetetlen.

szoja122 2011.12.13. 12:21:49

Egy nagyon érdekes felmérés:

"A Jobbikkal azonos állásponton az MSZP szavazói"

"A határon túli magyarok választójogáról azonosan vélekedik a Jobbik és az MSZP szavazóinak bő fele – derül ki a Political Capital megbízásából készült közvélemény-kutatásból. Bár jelenleg a választók közel felének nincs pártja, a határon túli voksolásról van véleményük: a legnagyobb arányban épp ők utasítják el – írja László Róbert, a a Political Capital Institute választási szakértője."

hvg.hu/itthon.parlament/20111212_jobbik_mszp_hataron#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_12_13

bigapples 2011.12.13. 12:25:08

@ciceró: Ahogy látom az életrajzát, 98 óta nem orvosként dolgozott, hanem vállalkozóként. Mindenesetre Angliát egyszer már gazdaságilag gatyába rázta egy röntgenkrisztallográfus nő és ma az EU legerősebb országának vezetője a kvantumkémia szakértőjeként diktálja, hogy mit kell tenni a tagállamoknak a válságból való kilábaláshoz.

szoja122 2011.12.13. 12:31:21

Adóemeléssel az adócsökkentés irányába.

"Magyarország adóemelésre készül"

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/magyarorszag-adoemelesre-keszul-364378

szoja122 2011.12.13. 12:39:27

"konszolidáltabb Jobbik lesz és együtt ..pl. mert már ma is sok hasonlóság van a programjukban"

Konszolidáltabb jobbik? Fából vaskarika.

Ha mégis csökken a radikalizmusa, akkor nagyon sok szavazót fog veszíteni szélső jobbról, és alig nyer vele valamit, középről, vagy jobbról, mert aki nem szereti a Jobbikot az nem is bízna az őszinteségében.

szoja122 2011.12.13. 12:41:00

@manyike: Lemaradt, hogy a Te hozzászólásodra reagáltam az előbb. Bocs.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 13:35:44

@graycivil: a jó Charlestól az lenne a meglepő, ha nem ezt írná.
Nyilván Antallt meg fasisztának gondolta anno.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 13:37:17

@bigapples: Meglátjuk mire megyünk egy gyerekorvossal. A legutóbbi állatorvos gyalázatosan teljesített.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 13:38:34

Nem fogja zavarni a munkában Handó Tündét, hogy jó kapcsolatot ápol az Orbán-családdal - ezt maga az Országos Bírósági Hivatal új vezetője nyilatkozta.

---

No comment.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 13:44:12

@szoja122: Tegnap már emeltek egy adót, Budapest vonatkozásában. Hamarosan újabb adóemelések jönnek és aztán amikor összeállnak a települési költségvetések azokban is lesznek adóemelések.
Ja és hát 2012-ben is lesznek évközi emelések.
Majd közben kiadnak újabb 100 éve halott emberekről elnevezett terveket amelyekben hitet tesznek az adócsökkentések és kiadácsökkentések mellett.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 14:35:17

penzcentrum.hu/karrier/igy_kell_emelni_jovore_a_bereket_itt_vannak_a_reszletek.1030829.html

Nagy eséllyel pályázhat a kormány arra, hogy sikerüljön megalkotnia minden idők legbonyolultabb személyi jövedelemadózási rendszerét. Az adójóváírás jövő évi eltörlése miatt olyan bérkompenzációs rendszert sikerült kidolgozni, amelynek értelmezése során a legedzettebb pénzügyi szakemberek is vért fognak izzadni.

---

Az egykulcsos kétkulcs, a senki sem járhat rosszabbul de mégis rosszabbul jár 1 millió ember, az IMF-et kizárja a politikánk de mégis kell az IMF, az adósságcsökkentéssel megvalósult adósságnövelés, az úgy megvédjük a manyupot hogy elszántjuk, úgy növeljük a KKV versenyképességét hogy növeljük az adóterheit és a többi kapitális ökörség után itt az újabb gyöngyszem.
Úgy csökkentjük az adminisztrációt hogy növeljük.

Száguld tovább a nemhagyományos politika. Lényeg : A kommunikált célokkal ellentétes cselekvés.
Bravó. Das ist eine Unikum!

nyünyüge 2011.12.13. 15:08:58

@ciceró: miért zavarná? kifejezetten megkönnyiti:( !

lüke 2011.12.13. 16:23:21

@graycivil:
nem is volt soha, azért menekült el a Gati is

nyünyüge 2011.12.13. 16:53:40

off- új MT, régionként eltéró minimálbér- akkor a mindenféle nyugdij yugdij mellé kereshetö, a minimálbér 1,5-szeresében maximált + jövedelem is régiófüggö lesz?

lüke 2011.12.13. 17:02:32

@ciceró:
ennyi lamentálás alatt nálunk meghal a beteg

aszekelyek 2011.12.13. 18:10:26

@graycivil: A mi ferink úgy járt, mint a fiú , aki farkast kiáltott. bármit mond, ha ő mandja, lehurrogják.Túl sok baromságot v beszélt ahhoz, hogy komolyan vegyék. Az egészen nyilvánvaló, hogy kiknek a szóvivője.... Egy hete informált lehetett... Előbb, mint a kormány, hogy mi is készül az eu-ban. egyébként is sokan mondták előre, azért van nagy tartalék, mert lehet számítani arra, hogy gebasz lesz. feri nem egyedül ilyen okos. Akkor kellett volna jól kormányozni, nem pedig úgy, ahogy ő tette, amikor a kezében volt a kassza kulcsa. Akkor csak szórta ész nélkül a pénzt, mint egy részeg matróz. Merkel szerint. Aki nem FIDESZ birka.,, ahogy ti becézitek a mai kormánypártot. aki merészelte átverni az Úniót , az ne okoskodjon itt...

aszekelyek 2011.12.13. 18:14:22

@6.Lenin: Igen. Vannak jobban sikerültek is:) A modorából következtetve, nem lehetett a kedves felmenői kompánia nagyon művelt és intelligens. Talán amiatt lett ilyen csökött:) Hordozhatták ezt a génjeikben:) Bizonyos dolgok , bizonyítottan örökletesek:) Anyáról a képességek. Pld. :) Kinek, milyen mami jutott... Szerinted melyik az a nép, ahol nem ugyanez az ábra? Ilyen egy átlátszó magyargyűlölő dumát!

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 18:15:53

Veres János volt szocialista pénzügyminiszter szerint ez már nem oldható meg úgy, hogy a Parlament ne sértse meg a Házszabályt - hiszen az Országgyűlés ma már a végszavazás előtti utolsó módosításokról tárgyal -, Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezető igazgatója pedig azt mondta a Napi Gazdaságnak, hogy a fő számok újratárgyalása nélkül lehetetlen előteremteni a kiigazításhoz szükséges 150-200 milliárd forintot.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a kormányzat mégsem a fő számok módosításával és valószínűleg nem adóemelésekkel, hanem zárolásokkal teremti elő ezt a pénzt. Úgy tudják, hogy ennek köszönhetően a kormány szerint a költségvetés december 19-i elfogadását semmi sem veszélyezteti, tehát még az sem valószínű, hogy a büdzsé végszavazása a két ünnep közötti időszakra csúszik át.

Értesülésük szerint Orbán Viktornak az a célja, hogy a költségvetés jelenlegi, valamivel több mint 300 milliárd forintos tartalékához ne kelljen hozzányúlni, mert arra szükség lehet a kiszámíthatatlannak ígérkező 2012-es évben.

---

Milyen egyszerűen hangzik. Mintha a zárolás azt jelentené hogy van egy pénztömeg, amire rámutatunk és hopp, megtakarítódik. De csak mintha. Valóságban ez nem azt jelent. De hát majd meglátja mindenki :)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 18:18:10

@aszekelyek: Átvertük az EU-t. Most nem lennék a helyükben. Úgy átvertük őket hogy januárban komoly arccal fogunk könyörögni hogy adjanak pénzt. Úgy megmutattuk hogy csak na.

aszekelyek 2011.12.13. 18:20:43

@graycivil: Tehát sem Lengyelország, sem Szlovákia nem nyugati tipusú demokrácia? :DDDD Tudják ők ezt? No, aztán mi az a fékellensúly ami annyira hibádzik? Mert nekem , az előző , szerinte, D. G. ., nyugati tipusúból pld nagyon hiányzott, ami fékezte vagy ellensúlyozta volna, Fletonov pusztítását Magyarországon. Ha az volt a nyugati és azt hirdette magáról, akkor jó, hogy ma már nem az van. Köszönjük Gáti úr.! A lengyelek és a szlovákok is. Ki a bánatos istennyilának kéne eldöntenie? Amikor fleto randalírozott, akkor ki döntötte el? Boaaaa...

aszekelyek 2011.12.13. 18:23:11

@ciceró: Azért nem akar fleto és nem akart most uralkodni, mert várja, hogy a bili szart m,ajd Oebán fejére öntsék. MAjd ha jönnek a megmentőink, majd akkor figyelj..., mi lesz az övék és mi lesz feri! Nem csak úg hazudozott ... célja volt annak.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 18:23:35

426 millió dollárba kerülhetnek az ingyenhelikopterek

Akár százmilliárd forintot is rá kell költeni arra a 32 helikopterre, amit ingyen ajánlott fel az amerikai hadsereg a Magyar Honvédségnek. A 160 millió dollár értékű gépeket valóban ingyen kapnánk, de modifikációjuk, felszerelésük, illetve a kiképzési és logisztikai támogatás 426 millió dollárba, a magyar GDP 0,37 százalékába is kerülhet.

---

Elindult a Magyar Növekedési Terv.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 18:26:14

@aszekelyek: Fletó és Bajnai több törvényét megsemmisítette az AB. Az ÁSZ több ízben bírálta a kormány beruházásait, pl. Sukoró is így lett büntetőügy. Az ügyészség több szoci politikust letartóztatott.
Ezek a fékek és ellensúlyok.
Sajnos nem csak Lomnichit törölték a képernyőről, egyesek emlékezete is foghíjas lett úgy látom.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 18:28:02

@aszekelyek: Orbán is mintha ezt csinálta volna. Az összes átalakítási tervet megfúrták. Szociális népszavazás. Emlékszel még?

ssi 2011.12.13. 18:54:10

@ciceró:
"fő számok újratárgyalása nélkül lehetetlen előteremteni a kiigazításhoz szükséges 150-200 milliárd forintot"

MNB szerint már 270-300 mrdFt kellene és necces a 3% alatti hiány

sokan tartanak a februári fizetés alakulásától, s nem értik a folyó vitát erről

- 2012 prognózis- stagnáló gazdaság, infláció emelkedése, hatósági díjak drágítása, adóemelések, gyengülő forint
- 2011 novemberi infláció már önmagában érv lehet egy kamatdöntés mellett - véli Török Zoltán, a Raiffeisen vezető elemzője, aki decemberre még egy 50 bázispontos emelést vár. Ha a Valutaalappal záros határidőn belül sikerül megállapodni - márpedig ez most a finanszírozás bizonytalansága miatt szükséges -, akkor januárban maradhat a 7 százalékos ráta
www.napi.hu/magyar_gazdasag/az_mnb_januarra_leallhat_a_kamatemelessel.504741.html

PSZÁF szerint .. bankrendszer tőkehelyzetének megerősítése fontos lenne az ország esetleges további leminősítésének megelőzése érdekében
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111213-a-pszaf-elebe-menne-az-imf-keresenek-es-emelne-a.html

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 19:24:20

@manyike: Magyarországon nem lesz 3% alatti hiány. Ahhoz ezen az intézkedések elégtelenek. Az én személyes tippem az idei 6-7%-os hiány után 4-5% közötti.
Az én makroszámaim: Az államadósság 80% fölött marad.
Recesszió lesz, -1%-nál nagyobb mértékű ( ha aszály lesz, 3-4%-os a mínusz ).
A munkanélküliség nőni fog, 1%-ot legalább.

Belpolitikában: Minden az IMF megállapodáson fog múlni. Ha nem kapunk IMF hitelt, akkor bármi elképezelhető. Ha kapunk szigorú feltételekel ,akkor Orbán lehet hogy lemond jövőre.

aszekelyek 2011.12.13. 19:49:26

@ciceró: Az neked átalakítás volt. Ahaaaa.... Mondjuk egy szájíz szerint lehetséges ...... de az nem a magyaroké volt. Főképpen nem, hogy a tévé vitában konkrétan letagadta fleto és még ő hazugozta le Orbánt azok miatt , amikre már eleve készültek. Sukoró bűncselekmény alapos gyanúja, ugye. miatt és a nagy társadalmi tiltakozás miatt senki se látta tervekre , kiemelt állami beruházás , ahaaa... Miért is kellett volna hagyni, hogy amink még megvan, kihúzhassák alólunk? fleto közreműködésével? MA ezt meg sem kísérelheti senki. Annyira erős fék és ellensúllyal találja magát szemben. Sokkal erősebbel, mint ami fleto idején volt. Bizony. Orbán dönti el? Igen és egyet értünk vele. Nem hordhatják széjjel , a megmaradt javainkat. Ezt döntheti el Orbán. ERRE KAPOTT FELHATALMAZÁST. Kinek , mi kifogása van ez ellen? Ez a kötelessége a miniszterelnöknek és ez az elvárásunk vele szemben. A nagy többségnek. Mert a nagy többség rég felismerte , hogy az minden baj eredője , hogy széthordták a javainkat. Üresen kongó kasszát hagyva utána. Sőt hatalmas adósságot. Gondolom ebben kéne megfékezni Orbánt. Azoknak a hiányolt ellensúlyoknak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 19:51:47

@ciceró: ez a revans a Gripenekért. :D
Olyan, mint az átlag ingyennyaralás az Azori szigeteken: nem fizetsz a szállásért, a kötelező reggeli viszont 200 dollár per fő.

aszekelyek 2011.12.13. 19:52:06

@ökörpöröly: ez egyre világosabb. Akik ezelőtt bitorolták azokat a hatalmi ágakat , azok képesek is halálra ítéltetni ezt az országot , mert tőlük elvette a nép a hatalmat.

aszekelyek 2011.12.13. 19:59:16

@ciceró: Mind szabadlábon van, kivéve a terézvárosiakat. HAgyóbal személyesen találkoztam , ztcán. Az iszapkatasztrófásokat dse lehetett lecsukatni.... mennyémá... A bíróságok érdekesen mentegették, akiket és érdekesen ítéltek el hipp, hopp, ártatlanokat. Az ÁSZ meg hiába morgott feriékre. Azzal volt annyi. Hiába követeltek nekik hatósági jogokat, csak véleményezhettek. Az aztán az ellensúly, meg a fék. A bíróságokat meg senki nem is fékezte , se ellensúlyozta. Pont. Kissé megfogyott, nem fizettük a börtönben a nagy zabálást. Érinthetetlenék nyivákolnak , hogy rájuk mertek nézni. ... Hozzájuk még nem nyúltak. Már megy a rinya amerikai részről. Nem, nem nyilvánvaló, kiknek az emberei....

aszekelyek 2011.12.13. 20:05:23

@ciceró: Nem akart Orbán kormányozni? Mikor? Amikor ezt terjesztettétek? Ahaaaa... Hát bizony, a 1006os után elég rossz volt nektek. MAgatoknak kellett volna kiganézni. Emlékszem hogy könyörögtek, hogy hadd hozzák ők rendbe, amit elrontottak,..... 2006 október elején...... Még jobba , tönkre rontották ezzel szemben. Le meg semmiért nem mondtak. :) Ez volt feri kormányzása. Közben még el akarták volna privát izélni az eüt, az oktatást, Sukorót, a velencei túnak annyi lett volna és felszedték a rengeteg hitelt. HAzug és csaló módon nyertek és azt hazudták hozzá, hogy Orbán nem is akart nyerni. Okádék banda.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.12.13. 20:13:41

@aszekelyek: Fletó tett minden rosszat, az a görény. :)
O R B Á N H I B Á T L A N

nyünyüge 2011.12.13. 20:26:06

@aszekelyek:
Nagyon alacsonyan röpködnek ma este a fletók, helyzet van :)?

jjulie 2011.12.13. 20:36:30

@aszekelyek:

banya, tegnap elláttalak midenféle orbánfényesítő eszközzel erre mit látok, az orbán tovább kopott, te meg pótcselekszel, mijafasz lesz ebből banya?

jjulie 2011.12.13. 20:44:06

@aszekelyek:

az rendjén való, hogy lehazugozta az orbánt, mi lenne az orbán ha nem hazug

bigapples 2011.12.13. 20:53:45

@Hepci: Ezek a helik és a svéd vadászgépek legalább működnek. A legelképesztőbb fegyvervásárlás az volt, amikor a 90-es években francia nyomásra olyan légvédelmi rakétarendszert vettünk tőlük, amivel nemhogy egy ellenséges támadó vadászgépet, de még Graf Zeppelin léghajóját se lehetne leszedni.

Amúgy Orbán nem hibátlan. Köztudottan lapos a lábfeje, mint egy kacsának, ezért nem tud tele rüszttel igazi bombalövéseket megereszteni.

jjulie 2011.12.13. 20:58:20

@ciceró:

a zárolásokkal előteremthető pénz

pl a magánszemélyek bankszámlái is zárolhatók,mondjuk részben......

ssi 2011.12.13. 20:58:29

@ciceró:

mi lehet a jövőévi kormánykommunikáció vezérszólama, ami ellensúlyoz: pl. vmiben jobbnak kell lennünk, mint az EU-átlag, de melyik mutatóban?

muszáj a jó kommunikáció, mert kudarc sok lett
- IMF újrázása
- növekvő hiány, adósság, munkanélküliség, infláció stb., csökkenő GDP stb.
- most betervezett megszorítások is, pláne ha az IMF még többet lát szükségesnek

ki figyeli, hogy még mindig azelmúlt8év a hibás érvüket? görög/olasz példa jelzés?

@szoja122: @messi-asz:
ez a vízió a mai helyzetből született. kérdés: a történelem kerekét az utolsó pillanatig lehet forgatni a szereplőknek, hogy mégis máshol kössön ki a jövő? (kormány, parlamenten belüli/kívüli ellenzék, külföld)
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2011/12

jjulie 2011.12.13. 21:00:30

@bigapples:

a kurta lábszárát se felejtds ki, meg a rövid nyakát, az orbán kétségtelenül hibás

messi-asz 2011.12.13. 21:01:52

@ciceró: nyilvánvalóan segíteni fogja a munkában a fid eszes kapcsolat...

a franciágyban is megtudja dumálni hogy mi legyen a rossz komcsik büntetése... a jókomcsi férje szerint... politikai befolyásról nem lehet beszélni... ollan idősek má nem is dugnak....

vagy szerinted szét kéne választani a hatalmi ág(y)akat?
két egyszemélyes ágyra gondoltál?

messi-asz 2011.12.13. 21:03:22

@nyünyüge: nagyon előnyös a régiós minimálbér (nekem)... nemhiába van a cégem székhelye még mindig kelet magyarban... tudtam én hogy egyszer még lesz haszna...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 21:09:26

@aszekelyek: Nem tisztem megvédeni Gyurcsányt, aki pont olyan kalandor politikus mint ikertestvére, Orbán. De annyit hozzátennék hogy ő legalább kiállt vitatkozni 200-ban, ellentétben Orbánnal. Valahogy nem volt miniszterelnöki vita 2010-ben.
Talán emlékszel.

Amit leszavaztak 2008-ban a tandíjban, azt hozta vissza az Orbán kormány, más formában.
2008-ban a szisztéma az volt hogy marad ennyi felsőoktatási hely, de az első félév után csak a legjobb 10% marad állami támogatott.
Most az lesz, hogy kevesebb, sokkal kevesebb lesz eleve az állami hely és a többiek többet fizetnek, illetve utófinanszírozással fizetnek, ha külföldre mennek.
A két koncepció lényege hogy kevesebb ember fog változatlan állami támogatás mellett tanulni.

Az egyiket kárhoztatod, a másikat támogatod. Te tudod.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 21:10:41

@messi-asz: Szájer köztudottan homokos. Külön is él a feleségétől. Az ágyban biztosan nem fognak megbeszélni semmit.

messi-asz 2011.12.13. 21:12:11

@ciceró: hm hm nem tudtam... nem akartam megbántani...

bár ahogy a "nőt" elnézem, gondolhattam vóna... szegény, meg is értem...

apropó nő? vagy travi? mer az utób bi esetben lehet együtt élnek...

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 21:12:30

@aszekelyek: Hagyó ellen folyik a büntetőeljárás. Kemény dolog ez a jogállam. Mennyivel jobb lenne mint Rákosi alatt. Jött az autó oszt agyonverték akit kellett.

nyünyüge 2011.12.13. 21:13:20

@messi-asz:
lesz majd régiós nyugdíj, meg régiós járadék, régiós dohány jövedéki adó?
(ez utóbbi is keleten lesz alacsonyabb, mert ott nagyon nagy a konkurrencia :)

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 21:15:36

@aszekelyek: Hagyó börtönbe fog menni, Zuschlag már ott is van. Meg a többi is. Ebben biztos vagyok,egyrészt mert bűnösök másrészt mert nem áll szándékában senkinek a felmentés.
Ha majd egy Fideszes ogy képviselőt úgy letartóztatnak, mint Hagyót és Zuschlagot, Hunvaldot, akkor azt mondom hogy az ügyészség azt csinálja amit kell.
Ha azt gondolod hogy a Fidesz képviselők nem korruptak, hülye vagy.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 21:17:13

@messi-asz: Átállt. Valamikor heteró volt, gondolom látensen volt más. Aztán átfordult. Nemrég kikelt magából amikor volt a melegtüntetés, hogy micsoda dolog hogy a BRFK be akarja tiltani.

jjulie 2011.12.13. 21:23:01

@ciceró:

meg a hálapénzes önkéntes szülészek is teljesen rendben vannak, meg a szisztéma is

6.Lenin 2011.12.13. 21:31:58

@ciceró:

Látom naprakész infóid vannak.
Milyen szempontok szerint?
Érdekes (?).

messi-asz 2011.12.13. 21:32:03

@ciceró: buzi a fides ben?????? ne má.... azta qva... ilyen erővel a kdnp ben és a jobbik ban is hemzsegnek? mongyuk a dzsobbik tele van zsidóval... mert zsidózni jó üzlet...

ssi 2011.12.13. 21:46:14

új poszt van @messi-asz: olvasd ám el :)))

aszekelyek 2011.12.13. 21:50:31

@ciceró: Szabadlábon van. Akkor lép meg, amikor akar. Annyira nem tyúktolvaj azért. Ezek a szemét Fideszesek meg olyan féktelen ellensólytalan egy szörnyű nem nyugati tipusú demokráciát csináltak ide, hogy nagy gazemberek is szabadlábon flangálnak. Hiábe, micsoda egy diktatúra van....D Ez a hagyó is, lehet, hogy bíróság elé kell álljon egyszer, mint a postabankos princ és szemünkbe röhög a tíz év után egyhavi fizetése bánja ítéletével. K&h s érintettek detto. Meg a többiek. A nyugati tipusú demokráciában egy tasnádi is azt csinál , amit tetszik , ugye. Mindenkit megvettek , akit csak értek, még hamis elmeszakértőit is vettek neki. és volt bíróság, mely megette.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 21:54:32

@aszekelyek: Tasnádi legalább 10 évet ült eddig. Hagyó pedig eddig nem lógott meg. Ezek prekoncepciók. Princzet kimosdatták, többek között a Fidesz is ludas volt ebben.

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.12.13. 21:57:07

@6.Lenin: Egy fidelitasos vezető mesélte nekem. A párton belül nyílt titok. Ezért is küldték ki Brüsszelbe, hogy ne legyen szem előtt. Kint nem fényképezik le.

aszekelyek 2011.12.13. 22:00:23

@Hepci: Az a görény neked is nagyon sokat ártott. Most Orbánnak árt. Mást nem tud. Orbán se hibátlan, mert olyan ember nincs:D CSak ez a mindenszar rádobálás fals , tudod. Ma beszélzem egy ismerősömmel, fleto körülről. Kérdeztem, mikor mentek el ezek a dolgok ennyire, tul.képpen. meglepődött és azt habogta , hááát, a világgazdaságban is , izé csináltak dolgokat és a fiúk is nem ültek a pénzen.... eléggé. Tehát eleve számítani kellett volna arra is, hogy majd a hitelminősítők betesznek neki is, mint arra, hogy a svájci frank az egekbe megy.... Valóban, a lehető legrosszabbat szabad csak feltételezni róluk. Nem szívelhetik Orbánt , mert nem nyújtja át ezüst tálcán, amire rámutatnak. Az, hogy kicsinálják, el van döntve. Ez derült ki a szavaiból emberemnek. Óvintézkedéseket javasolt nekem, pénzügyileg. Most nem mindegy, hogy hibátlan, vagy nem?:D fletonak is csak akkor kellett mennie, amikor elvesztette a csatát és nem tudta a tőle elvárt módon átnyújtani ezüst tálcán, amit elvártak tőle. Természetesen két forint ellenében. Inkább egy. Ahogy verók mondta.Ahogyan a sukorói telekcsere biznicnél is. Hatalmas értékaránytalanság alapvető feltétel.

jjulie 2011.12.13. 22:01:14

@6.Lenin:

neked mucsaröcsögén miről vannak naprakész infóid, birka, hogyan kell rajzolni a fideszikszfaktort?

aszekelyek 2011.12.13. 22:09:50

@ciceró: Tasnádi esetében az kevés. :D tíz évet egy whisky-s rablónál tartok elégségesnek. Aki ül is , nem flangál és nem ismétel bűnt. 17 évet kapott , ha jól emlékszem. Mi a francért eresztik ki azt, aki élet ellenesben többszörösen is alaposan gyanúsítható? Amikor a felesége épp halálosan rettegett tőle , a volt felesége , akkor pont arra is jártam... Első kézből vannak az infoim. Akkor is kiengedték... mert ő olyan ártalmatlanka szegény...

aszekelyek 2011.12.13. 22:19:14

@ciceró: Igen, ismert körülményekkel , a tandíj pedig létezett az első Orbán kormány idején is. Aki nem volt eléggé jó teljesítő , az járhatott fizetősre. A fleto féle tandíjról mit tudtál? Mindenki fizet de senki nem tudja, mennyit. Külföldi egyetemeket közpénzből dotálnának, azt is tudtuk. Már én. No és azt a tv vitát.... Legalább kiállt? HAzudni. letagadni és hamisan vádolni Orbánt. Ezen kívül mit is tett még abban a tévé vitában? Bizonyította, hogy milyen sunyi és aljas. Semmi más nem történt. Nagyon jól tudta, hogy Orbán azt mondja , amit ő, ha megnyeri a választást azzal a negédes , Tartuffe mentalitásával, akkor haladéktalanul keresztül fog verni rajtunk. Vizitdíj, dobozdíj, kórházi ápolási díj... Ezeket letagadta és azt volt pofája mondani, hogy Orbán ne akarjon hazugsággal választást nyerni. Alattomos és szennyes viselkedés. Neked ez meg 'legalább kiállt "? Ennyi? Gratulálok.

aszekelyek 2011.12.13. 22:23:46

@ciceró: CSak a hagyó esetén nem megtörtént dolog de lehetséges. A többinél konkrét tény kedves. Miért is mosdatta ki a postabankból a FIDESz princet és hogy volt része benne? Horn kormányzott , amikor bedőlt a bank. Utána pedig irdatlan sokáig húzták a fékek és ellensúlyok az ügyet. NYomozati szakaszban is és tovább is. természetesen nem vitatom, hogy teljesen függetlenek voltak de akkor mások se vitassák, hogy jelen igazságszolgáltatás is az lesz, mert még eszembe jut, hogy miért is nem volt az, amiért nem aggódott úgy az amerikai csendőrség.

Kalmár 2011.12.13. 22:30:34

Egymást taposták a befektetők a magyar bóvliért.
Az elsődleges forgalmazók közel négyszer annyi 3 hónapos kincstárjegyet is megvásároltak volna, mint amennyit az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) felajánlott.
A hozam 32 bázisponttal csökkent a tegnapi, másodpiacon kialakult referenciahozamhoz képest.

Hm.....biztos polgári körösök voltak.

Szonda Ipsos
Fidesz 43%
Mszp 27%
Jobbik 20%
Lmp 8%
DK 1%

Népszerűség
1. Orbán Viktor 33
Mesterházy 28
Schiffer 27
Vona 26
fletó 22

Mi a fene van? Egész nap itt tépitek a szátokat, megmondjátok a tutit, erre se belföldön se külföldön nem hallgatnak rátok??
Csak nem tartanak titeket hiteltelen, hisztis kölyköknek?
Ajjaj, hová lesz ez a világ? Ti meg itt ültök a biztos információkkal, hogy ki birka, ki buzi, és ki nem ért a gazdasághoz. Roppant szomorú....elveszett tudás tárháza lettetek.
Sose találjanak meg!

naneee3 2011.12.14. 00:33:41

@ciceró: Remélem az IMF unorthodox [ʌnˈɔːθəˌdɒks] hitelt fog nyujtani, vagyis az EU egy sor politikai döntést visszavonat és nem várja meg a diktatúra teljes kiépítését ráadásul hitelből.

nedudki74 2011.12.14. 14:14:19

Most olvastam TG cikkét. Alapvetően persze igaza van, de szerintem nem kell Orbán legyőzéséhez egy hozzá mérhető politikai tehetséggel, karizmával rendelkező ellenzéki vezető.
Lehet, hogy egy szürke, unalmas, elegáns, európai-stílusú figura kell hozzá, akiről elhiszed, hogy menedzseli (ortodox módon) a gazdaságot, nem írja át az alkotmányt, nem hirdet folyamatosan háborút, forradalmat, nem tűnik megalomániásnak, nem akar a tankönyvekbe kerülni, betartja a szabályokat, a világ és főleg Európa számára is tisztelhető. (Bár fogalmam sincs, ki lenne ez) Ja és sokkal kevésbé korrupt társaság nyüzsög körülötte.
Szerintem sok embernek van elege a "nagy-formátumú" politikusokból, nyugalmat, szakértelmet szeretnének. Én legalábbis..
süti beállítások módosítása