Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:35

Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények pillanatok alatt mindent átírnak, elsöpörnek. Aki ezt nem képes felfogni, rettenetesen kellemetlen helyzetbe kerülhet.

Amikor január végén a hvg.hu megkérdezett az ügyről, egyáltalán nem voltam abban biztos, hogy jól mérem fel a helyzetet. Nem is azért idézem most az akkori mondataimat, mert úgy néz ki, hogy „igazam lett” – tényleg lehetett volna másképp is -, hanem azért, hogy demonstráljam, ez az értelmezés, ez a lehetőség nem volt teljesen elképzelhetetlen két hónappal ezelőtt sem. Ha az érintettek esetleg nem is tartották valószínűnek, de azt minden bizonnyal tudniuk kellett, hogy így is lehet:

„Az ilyen típusú botrányok működését látva úgy érzem, minden, ami eddig történt, az a hivatalvesztés, a lemondás vagy lemondatás irányába halad. Lehet, hogy lassabb a koreográfiája, mint ahogy Németországban történtek az események, de az irány azonos. Bizonyos értelemben ez egy reményt is jelent: hogy ha nem is vagyunk Nyugat, de nem vagyunk teljesen a Kelet. Ez is Magyarország: lassabban történnek a dolgok, egy plágiumügyben kicsit jobban elhúzódik az eljárás, kicsit jobban félnek a szereplők, de végső soron mégis csak tartalmilag az történik, ami Nyugat-Európában történni szokott egy ilyen ügyben: a politikus magyarázkodik, az egyetem először nem akar vizsgálatot, majd nem úgy akar vizsgálatot, majd mégis akar vizsgálatot, a dolog felderítése irányába mozdulnak a szereplők. Szerintem március 28-a után új időszámítás következik, és engem nagyon meglepne, ha Schmitt Pál a nyári szabadságára még köztársasági elnökként mehetne.”

Egy okos politikusnak tehát már az ügy napvilágra kerülésekor számolnia kellett volna azzal, hogy ez a végkifejlet benne van a pakliban, nyilvános megszólalásaiban figyelnie kellett volna arra, hogy egy ilyen lehetőség esetén se váljon hiteltelenné, nevetségessé. S most nem is elsősorban Schmitt Pálról beszélek, akinek a bőrére ment ki a játék. Persze hallgathatott volna az elnök is a bölcs tanácsokra, s akkor talán elgondolkozik azon, hogy kell-e, lehet-e újabb kanyarokkal magyarázni a magyarázhatatlant, s vajon érdemes-e még az utolsó pillanatokban is olyan nyilatkozatokat adni, amelyek elégtételről, megerősítésről szólnak, homlokegyenest ellenkezően a valósággal. Volt választási lehetősége: ha másképp viselkedik, nem vált volna paródiává, és nem kellene megszégyenülten távoznia. Az ilyen botrányok főszereplői azonban – tisztelet a néhány kivételnek – általában a világon mindenhol így viselkednek, mert tényleg nem látnak ki a helyzetükből, s mert utolsóként veszik csak észre a teljesen nyilvánvalót.

Sokkal tanulságosabb azon szereplők hozzáállása, akik elméletileg készülhettek volna a végjátékra, akik racionálisan kalkulálhattak volna egy ilyen forgatókönyvvel. S mégis, szinte mindannyian elbukták annak lehetőségét, hogy ne legyen annyira kellemetlen a szembesülés a korábbi mondataikkal. Tényleg jó ötlet volt magabiztosan bulvárkacsának minősíteni az ügyet, teljes mellszélességgel támogatni az elnököt, elszaladni a parlament folyosóján az újságírók elől, lelkesen üdvözölni a bizottság jelentését, vagy még az utolsó nap esetéjén is mismásolva nyilatkozni az egészről? A mostani válságkommunikációt (amely minden bizonnyal azt emeli majd ki, hogy – szemben a korábbi időszakkal – most lett következmény) jelentősen megkönnyítené, erősítené, ha a kormánypárti szereplők az elmúlt hetekben okosabb, előrelátóbb – hogy ne is említsem ezt a szempontot: bátrabb – stratégiát követnek, és már a botrány nyilvánosságra kerülésétől úgy viselkednek, úgy fogalmaznak, hogy az akkor se legyen megmagyarázhatatlan, ha az ügy végén el kell búcsúzni az államfőtől.

Érdekes ugyanakkor, hogy miközben a jobboldali politikai szereplők - az egy szem Pokorni Zoltán kivételével - nem lehetnek túl büszkék a megszólalásaikra (vagy azok hiányára), a túlzott párthűség miatt sokat szidott jobboldali média és véleményvezér kör egy része - szemben másokkal - kifejezetten példamutatóan teljesített.. A Mandiner, a Konzervatórium, a Jobbklikk, Békés Márton, Stumpf András, Techet Péter vagy Fricz Tamás, de még mai számában a Magyar Nemzet szerkesztősége is példát mutatott arról, hogy nem csak egyetlen mérce, kapaszkodó létezik, hogy érdemes néha kidugni a fejünket a párthomokozóból. Sajnálhatják, akik elszalasztották az alkalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr954347777

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 12:06:53

Kedves Naplóm!Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!   A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon! Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátság...

Trackback: Ez a vége vagy csak most kezdődik? 2012.03.30. 22:35:27

„Senki sincs, akitől félnék vagy tartanék.” – vallotta be egyszer Schmitt Pál, és jelenleg úgy néz ki, nincs is rá oka: személye sérthetetlen.  Méghozzá Alaptörvénybe iktatva. Ezt alátámasztotta ma annak a politikusnak a nyilatkozata is, akit államfőnk...

Trackback: Paul Schmiussambani 2012.03.30. 19:28:53

Azt mondják, sportolóként nem adja fel a küzdelmet.Erről a küzdelemről ez jut az eszembe: Heroikus, de hiábavaló.

Trackback: Úgy döntünk, hogy nem döntünk 2012.03.30. 11:08:13

Arra kérdésre, mi lesz az államfőnkkel, igen kevesen mernének ma felelősségteljesen nyilatkozni. Az biztos, még ha marad is, semmi sem lesz már olyan, mint régen volt. Vajon kinek az érdekeit szolgálja (mert a szavazó polgárokét biztos nem), hogy Schmi...

Trackback: Schmitt. Sztálingrád. Normandia? 2012.03.30. 08:04:53

Hát megtörtént, kedves mindenki, hát megeshetett ez is, az Elképzelhetetlen, a Kivihetetlen: vereséget szenvedett, minden erőszak és aljasság alkalmazása nélkül maga a fenséges Kétharmad! Igaz, könnyen meglehet, előre tervezett, stratégiai vereség volt...

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:24

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Schmitt 2012.03.30. 00:38:21

Az egész ellenzéki oldal fel van zúdulva, és egymásra kacsintgatnak, meghúzkodják egymás bajuszát, egymás vállára csapnak, és azt mondogatják, ez férfi munka volt. Fogást találtak a Fideszen, méghozzá olyat amit nem lehet kimagyarázni. Nem a költségvet...

Trackback: Ne mondjon le Schmitt Pál! 2012.03.30. 00:11:03

Doktor vagy sem, az ország érdekében Schmitt Pálnak maradnia kéne, nem lemondani. A jelenlegi köztársasági elnökünk ugyanis olyan, mint egy átmulatott éjszaka során egy homlokunkra tetovált fallosz átgondolatlan ábra. A társaság józanabb tagjai már akk...

Trackback: A huszonnegyedik órában Schmitt Pál, mint az első meglazult tégla 2012.03.29. 23:01:03

A Magyar Köztársaságnak úgy kellett a mai döntés, mint egy falat kenyér. Mert az, ahogy a doktori tanács döntött azt mutatta meg, hogy a mellébeszélésnek és hadoválásnak is gátat lehet vetni. Hogy a hazugság és lopás is mértékkel űzhető csak, hogy az e...

Trackback: Schmitt. Sztálingrád. Normandia? 2012.03.29. 21:20:38

Hát megtörtént, kedves mindenki, hát megeshetett ez is, az Elképzelhetetlen, a Kivihetetlen: vereséget szenvedett, minden erőszak és aljasság alkalmazása nélkül maga a fenséges Kétharmad! Igaz, könnyen meglehet, előre tervezett, stratégiai vereség volt...

Trackback: Schmitt Pál TAKARODJ! 2012.03.29. 21:12:17

Mint a Hadkötelezettséget Ellenzők Köre Figyelő Bizottságának egyik tagja, egyelőre csak saját nevemben felszólítom Schmitt Pált magyarosan, hogy megértse: Ilyen ember, aki lop, csal és hazudik, megalázza hazánk függetlenségét egy haramia törpeállam e...

Trackback: Módosítani kell a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát! (+Fotó) 2012.03.29. 20:58:28

A szükséges módosítás nagyon apró, csak az élesebb szeműek veszik észre...  Könnyen lehet, hogy mindez a közintézményekben kifüggesztett NENYI-ket is érinti. Mivel megszorításos időket élünk, ezért a drága újranyomás helyett az áthúzásos móds...

Trackback: Kövérnek igaza lett Schmittről 2012.03.29. 20:25:42

A Schmitt ügy kapcsán ne feledjünk el egy érdekes dolgot. Kövér László már 2010-ben megmondta, hogy Schmitt megválasztásával komoly gondok lehetnek.Kövér volt az, aki a legtovább kardoskodott Schmitt ellen, s az egyik legerősebb érve az volt, hogy Sch...

Trackback: Védjük meg Schmitt Pált! 2012.03.29. 19:21:15

Két napja minden hírforrásból a köztársasági elnök plágiumügye folyik. Miután (sőt, mielőtt) az egyetemi tényfeltáró bizottság is megállapította, amit nagyjából eddig is tudni lehetett, hogy tudniillik az elnök plagizált értekezést adott be húsz éve és...

Trackback: Irány az okmányiroda 2012.03.29. 19:02:25

Irány az okmányiroda. Mert ugye annak, akinek módosul a neve, ez a dolga. Fogja a SOTE szenátusi döntésének 33:4 arányú döntését igazoló papírját, összegyűjti eddigi hivatalos dokumentumait, befárad, sorszámot kér, sorban áll, kér új személyit, lakcí...

Trackback: Schmitt-ügy: Gerinc, minek? 2012.03.29. 18:23:22

Ha van megfelelő mondja annak, hogy minden kétséget kizáróan bebizonyítsa a hatalom, hogy Magyarországon bármit meg lehet tenni, akkor a Schmitt-ügy pontosan ez. Jobb helyeken rohadtul nem a magyarázkodással telnek el hónapok, azzal, hogy hogyan lehet ...

Trackback: Épül Fluck Ákos online rajongói tábora 2012.03.29. 17:39:29

“Fluck Ákos még mindig őrült jó pasi” - adja hírül a világnak egy mai poszt aTumblr-en. Izgatottan várom az első Fluck Ákos rajongói oldalt a Facebookon :) Azok kedvéért, akik átaludták volna a tegnapi, és/vagy a mai napot: Fluck Ákos az az...

Trackback: Schmitt Pál miatt szégyenkeznek az egyetemi tanárok 2012.03.29. 16:45:31

Kedden este ezt írta Facebook-falára az alábbi üzenetet az egyik egyetem munkatársa: “Privát közlemény. Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. március 27-ikétől nem vállalok semmiféle bírálatot. A SE-...

Trackback: Mert megérdemeljük 2012.03.29. 16:43:51

Mit is? Hát ezt a több felvonásos kutyakomádiát, aminek a Fidesz álláspontja alapján tegnap vége lett. Az ítélet megszületett, SP bár másolt, de nem bűnös. Nincs tehát mit tenni, minden a legnagyobb rendben, eddig is felesleges volt izgulni, a rendszer...

Trackback: Fluck Ákos különvéleménye Schmitt Pál doktori disszertációjáról 2012.03.29. 16:43:24

Lehet, hogy csak Fluck Ákos ügyvéd gondolta úgy, hogy szakmai tekintélyének és jó hírnevének a megőrzése fontosabb a számára, mint az, hogy megfeleljen a kormánypárt elvárásának, hogy mossák tisztára és tegyék elfogadhatóvá Schmitt Pál plagizált kisdok...

Trackback: Különvélemény 2012.03.29. 16:42:58

Spilberg Különvélemény (Minority Report) című filmje óta tudjuk, egyáltalán nem lényegtelen, mit tartalmaz a különvélemény. Dramaturgiai szempontból igen érdekes pillanatban, tegnap este hirtelen felbukkant a Schmitt-ügy különvéleménye olyan állításo...

Trackback: Ki mit mondott az ország legkétesebb hírű doktorijáról? 2012.03.29. 16:40:26

Idézetek jobboldali politikusoktól, akik az első naptól kezdve összezártak Schmitt Pál mögött a plágiumgyanús kisdoktori ügyében. Nézzük, ki mit mondott az elmúlt hetekben az ország legkétesebb hírű doktori disszertációjáról! A hvg.hu január 11-én írta...

Trackback: Egy pillanatig sem 2012.03.29. 13:48:01

Tényleg jó ötlet volt magabiztosan bulvárkacsának minősíteni az ügyet, vagy még az utolsó nap esetéjén is mismásolva nyilatkozni az egészről?

Trackback: Ne add fel, Pali, az Istenért, ne! 2012.03.29. 13:41:54

„Hálátlan feladatot osztott ránk a sors. A ma nemzedékének, nekünk, mai magyaroknak jutott a kijózanító felismerés, milyen nagy ára is van az életnek, s ki mindenkivel kell megküzdenünk önállóságunkért.” – mondta Schmitt Pál újévi kös...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókáné 2012.03.30. 21:32:26

@nyünyüge:

"Ekkora még a vonzereje a fiatalság körében :)? "

Nem rossz képű! Az Index fotóján kifejezetten előnyös, olyan reneszánsz ember, mint VIII. Henrik volt, akinek nem a feleségei az érdeme ugyebár, de ezzel nem mondok itt újdonságot.

Aki eddig engem megkért, hogy írjak neki, annak írtam. A humán témák érdekelnek és a magam örömére is, szívesen írok, szerelemből, hiszen volt olyan, gimnazista koromban, hogy szalámis szendvicsért fogalmazást. Felnőttként soronként pár forintért. Nem igazán érdekelt mennyiért, pedig nagyon be kellett osztani a pénzt.

márta)) 2012.03.30. 21:32:35

"A szocialista párt szerint Magyarország ma este már csupán egy rövid és lényegre törő bejelentést, egy lemondó nyilatkozatot várt Schmitt Páltól: „a mai nappal lemondok köztársasági elnöki tisztségemről”.

Az MSZP megdöbbenéssel fogadta, hogy „Schmitt Pál ma sem merte meghozni az egyetlen morálisan elfogadható döntését”.

„Orbán Viktor dolga és felelőssége eltávolítani őt a székéből, hiszen ő volt az is, aki oda ültette.

Elvárjuk ezért Orbán Viktortól, hogy azonnal mondassa le Schmitt Pált” – zárul a Mesterházy Attila elnök-frakcióvezető által jegyzett közlemény."

*******

Rövid, tömör, érthető megfogalmazás. Na. Ja. Valóban döbbenet, ami történik.
Folyamatosan szolgáltatjuk az okot, hogy rajtunk legyen a világ szeme, negatív értelemben.
Igen.

graycivil 2012.03.30. 21:32:38

@aszekelyek: Nem kell lemondania. Csináljon még nagyobb hülyét El Curoból és belőled. :-)

inreallife 2012.03.30. 21:33:15

@aszekelyek: az, hogy a tartalmi követelményeknek nem felelt meg, azt jelenti, hogy vagy kevés dolgot írt, 215 oldalnál ez valszeg nem releváns, a másik tartalmi követelmény, a plágiummentesség. ezt akárhogy csűröd kisanyám, te sem jössz ki jól belőle...

a következő, hogy fel kell jelenteni azért, mert a tudományos fokozata miatt volt, hogy magasabb bérkategóriába tartozott, mint amit anélkül kapott volna, tehát simán köztörvényes bűnöző is lehet belőle, a mentelmi joga nélkül. érdekes reakciók lehetnének, pl az, hogy megszavazza-e a fidesz frakció a mossunk kezeinket akcióban, majd utána külön pikáns lenne, hogy handó tünci kinek sorsolja oda az ügyet. nemhogy léket kapott a hajó, hanem már fel is fordult, a léken a levegő megy ki.... :)

etwas kultur muss sein 2012.03.30. 21:34:49

@Szimba: Hogyan fog megbukni? Komolyan kérdem. A fidesz támogatottsága bőven elégséges, OV meg aszongya, hogy SP marad. Hogyan lesz ebből bukás?
Kb. az összes pillanat elszállt, amikor ebből a helyzetből még önként kiszállhatott volna SP. Újabb kényszerítő körülmény meg nem várható. Vagy olyan előfordulhat, hogy a külföldi diplomácia buktatja meg oly módon, hogy levegőnek nézik a mi derék elnök urunkat?

márta)) 2012.03.30. 21:35:13

Itt a forrás is. A döbbenettől már elfelejtettem, belinkelni.
:)))

www.168ora.hu/itthon/az-mszp-megdobbenessel-fogadta-az-alamfo-kinos-magyarazkodasat-9

Bezony.

etwas kultur muss sein 2012.03.30. 21:36:03

@aszekelyek: Talán, hogy megkülönböztethető legyen a ballib aljadékoktól?

6.Lenin 2012.03.30. 21:36:33

@márta)):

Lehetne ezt még rövidebben is:

-Tessék, csak Önök után, Uraim.

aszekelyek 2012.03.30. 21:37:45

@SzélsebesVelorex: az a te lelked. Akár pénzért is adhatod. Majd megkapod a Szimba nénitől a magadét. Nem vagyok kórustag a ballibnél. Azért nem jár semmiféle della. Komolyan. Azért ha igen , azért látod jár. Ha a della kell , akkor oda fordulj. Azt javaslom. Meg azt , hogy magadról ne terjessz ilyeneket , hogy ha megfizetik eladod a lelked bárkinek... Gondold át ezt.

Szimba 2012.03.30. 21:37:47

@SzélsebesVelorex:

Nagy a valószínűsége, hogy nem fogják külföldön fogadni.
Azért ezt nem lehet sokáig húzni.
Mehet országjáró körútra, de meddig? 1 hónapig, 2 hónapig? De 2 évig???

zarahusztra 2012.03.30. 21:38:06

A professzorok az utolsó pillanatban kicsúsztak a csapdából.
Pali belegabalyodott és a Fidesz is.
Fogalma sincs elnökünknek a méltóságról, a fair playről, az erkölcsről. Nem tud veszteni. Így mindent elveszt.
Szánalmas országnak szánalmas elnököt!

márta)) 2012.03.30. 21:38:31

Hát! Szerintem, némelyek már annyira hülyék, hogy már hülyébbek nem is lehetnének. Azokban a fejekben már teljes a zűrzavar! Mondjuk nem semmi , a politikai zűrzavar sem.
Igen.
:))))))))

aszekelyek 2012.03.30. 21:39:34

@inreallife: na , még egy precoxos ürge...

ulrike (törölt) 2012.03.30. 21:39:42

@Szimba: Pontosan érted. Nem hiszem én sem, hogy felfogta a teljes helyzetet, kizárólag csak az érzelmei vezérlik. Ezért volt nem szép a bajtársaktól, hogy kisegítették a hegyoldalba, ahelyett, hogy időben segítettek volna rajta. Most már késő vívni. Majd lehet készíteni egy fotót, hogy feleségével a karján ballag ki a palotából. Szomorúan, mert tudják, nem képesek már felállni, mindenki majd távolságot akar tőlük tartani, mint a leprástól.

márta)) 2012.03.30. 21:40:54

@6.Lenin:

„Orbán Viktor dolga és felelőssége eltávolítani őt a székéből, hiszen ő volt az is, aki oda ültette. "

aszekelyek 2012.03.30. 21:44:31

@márta)): ostobaság. Tömény. HA valaki , akkor a parlament és az alkotmánybíróság tehetné meg esetleg.
@SzélsebesVelorex: azt akkor lehetne , ha mindnek megvizsgálnák a diplomáját. :) IS. A fizetését is , meg azt is , hogy hivatali idejében hazudott-e. Nem jönnének ki jól belőle ballibék.

etwas kultur muss sein 2012.03.30. 21:44:32

@aszekelyek: Jajj, ne vegyél már mindent komolyan...
Lazíts kicsit, mert ma már eleget égtél.

mókáné 2012.03.30. 21:47:19

@dbeata:

"Úgy érted, Gyurcsány óta? Erre nem válaszoltál."

A következőket válaszoltam erre 2012.03.30. 11:31:21- kor:

Gyurcsánytól nincs erkölcs és morál hivatalosan ebben az országban.

Nem hivatalosan Antall Józseftől, aki az aktákat félretolta.

Szimba 2012.03.30. 21:47:55

@ulrike:

Az a baj, hogy a Fideszben sem nagyon akadt ember, aki felfogta volna, vagy legalább erőteljesen képviselte volna Orbánnál az ügy következményeit, kárát.

2 hónapja folyt már a vizsgálat, csak kikövetkeztethették volna, amit itt mi kb. másfél nap alatt ki tudtunk következtetni.

Persze nem ismerem, az ő háttérinformációikat, elképzeléseiket. És csak részben tudom hozzászámítani azt, hogy teljesen elzárva már a valóságtól, a saját embereikkel körülvéve mennyire nem látnak ki a hatalmi pozíciójukból.

Elvégre Caligula kinevezhette a lovát szenátornak, akkor OV. is kineveztethet (áttételesen) egy volt szoci sportolót KE-nek. Talán nehéz elismernie, hogy rosszul választott magának tollat:-))

ulrike (törölt) 2012.03.30. 21:48:24

@nyünyüge: Igen, aztán olvastam. Meghallgatták. Amit utólag el tudok képzelni:
- azt gondolták, olvasni fog a sorok közt, s lemond a dr.-i címről;
- mivel nem ezt tette, sőt győzelemről papolt, Tulassaynak nem maradt más, minthogy lépjen, méghozzá gyorsan az amúgy is bögyében lévő TN kar ellenére is, amiben - gondolom- a volt TF cipelését nyűgként megélő eredeti SOTE-sok támogatták, mivel saját presztízsüket is veszélyeztetve látták.

graycivil 2012.03.30. 21:48:47

Egy a lényeg. A külföld már értékítéletet mondott. Ez egy idő után át fog gyűrűzni hozzánk is.

Jo84all!

aszekelyek 2012.03.30. 21:49:09

@ulrike: további prejudikáció. NYilván empirikus tapasztalat , azon a térfélen . Tudomásom van róla , hogy bizony így viselkedtek az elvtársak a tegnap még jó , ma már nem jól beszélő elvtárssal. Pl ha nagyon firtatta az államadósságot. Hogy mennyi is pontosan....

márta)) 2012.03.30. 21:49:43

Nem is az, hogy nem mond le. Hanem amiket mondott. Atyavilág."

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/3/30/Schmitt_a_magyar_Borat_ZUN0OC#rss

Hát! Ez jó.
:)

6.Lenin 2012.03.30. 21:52:30

@márta)):

Az ilyesmikre törvények vannak.
De...
Félreértettél. Nem azt vártam, hogy marad.

Amennyiben erkölcsi mércével vagdalódzunk...

Hétfőtől minden olyan politikus, akire valamilyen bűncselekmény árnyéka is felróható, távozzon a közéletből.

Mit gondolsz, lemondása esetén, mi lett volna/lesz a következő lépés?

Minden tábor, minden szartúrója, a másik szarában fog turkálni a következő időszakban.

Ebben a kérdésben ez a legszomorúbb. A többi lényegtelen kérdés. Nézd meg, kik is hivatkoznak az erkölcsre, szégyenre?

A lehető legrosszabb megoldás született. ezt az egészet nem így kellett volna kezelni.

Kellet már 1 sikerélmény, vagyis kellett volna.

aszekelyek 2012.03.30. 21:52:38

@knausz: pont.Jó éjt is. Kérdeztem ma Balt -tól , hogy neki is feltűnt-e kik akarják az erkölcsöt ránk kiszabni már megint.

Attack01 2012.03.30. 21:54:57

Török Gábor ezt ugyanugy bebukta, mint az elöre hozott választást. Nem lettek elörehozott választások, és "SMITT copy-paste" urfi is maradt. Ès maradni is fog. Szerintem egy "profi politikai elemző" nem löhet ekkorát mellé. Nem profi, mert nem lát tisztán,
Ebben az ügyben még az sem lett világos -ezek szerint - hogy ez (s)nem Pali bácsirol szol, hanem a vezérünkröl.

márta)) 2012.03.30. 21:55:50

Jesszus!

Hát Én ezt nem hiszem el!!

Kedves Török Gábor!!

Csak annyit szeretnék kérni, hogy a @székely nagyasszonyt, szólítsa már fel) Ne írjon már emeletes baromságokat, folyamatosan.
Már fáj tőle a fejem. komolyan.

Bocsánat! és Köszönöm.
:))

Szimba 2012.03.30. 21:56:54

Akkor még egy búcsúdalt az ELNÖK Úrnak!

www.youtube.com/watch?v=H9tTiZBM5hg

Szimba 2012.03.30. 21:59:19

@Attack01:

Ezt minden normális ember elbukta.

mókáné 2012.03.30. 21:59:20

@aszekelyek:

"Kérdeztem ma Balt -tól , hogy neki is feltűnt-e kik akarják az erkölcsöt ránk kiszabni már megint. "

Jó kérdés volt.:)

- Az MDF tiszta kezei vagy
- az SZDSZ horváthkunczeadjunktusésnemaz, talán - lampert, aki életrajza szerint folyékonyan beszél angolul vagy
- őszödi beszédes hősünk?

Torgyán doktor és G. Nagyné dr. Maczó Ágnes bezzeg nem reklamál! Jó éjt!

tamimaci 2012.03.30. 22:00:12

Hülyeséget hülyeségre halmoz. Mért nem veszi már magát észre?

márta)) 2012.03.30. 22:01:32

@6.Lenin:

Van benne némi igazság!
Csak nem kell elfelejteni, hogy nem minden politikus"' ÁLLAMFŐ! Aki ugyebár egy országot képviselne. Gondolom ez világos, sőt még annál is világosabb kellene, hogy legyen.
Szomorú valóság ami történt.
De miért is kellene, hogy (nevezett) kivétel legyen.....
Más, apró embereket, semmitmondó hibákért? egyszerűen, csak úgy, csípőből vágnak ki a munkahelyekről!!!

Nem értem Önnek mi a problémája.?????
hm?

Balt 2012.03.30. 22:02:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: Erről más véleményen van Klinghammer István (a Magyar Akkreditációs Bizottság alelnöke): kb. olyasmit mond, hogy bőven elég lett volna egy 150 oldalas, kevesebb átvett szöveget tartalmazó dolgozat, bár szerinte maga a témaválasztás sem megfelelő.

mno.hu/rajatszas/dontes-1064628

tamimaci 2012.03.30. 22:02:57

@Szimba: Nézd, egy kicsit igazad van. Èn nem vagyok normális azért tudtam hogy nem mond le. Ezt csak neked sugom meg: A vezérünk sem az. Lesz ló is a szenátusban!

márta)) 2012.03.30. 22:03:45

@6.Lenin:
Hogy nyomatékosabb legyen, amit írtam.
Képzelje el, hogy lopni, csalni, mismásolni" sem kell némelyeknek, hogy kibaszarintsák egyik percről a másikra állásából.
Ugye, ugye.

ulrike (törölt) 2012.03.30. 22:03:54

@aszekelyek: Igen, leszek szives.
1. Nem kell egybekötnie, mi nem tartozik egybe.
2. Egyik egyén alkalmatlansága, hibája, bűne, baromsága, stb (szabadlista) nem indoka vagy mentsége más egyén alkalmatlanságának, hibájának, bűnének, baromságának, stb.
Bár eddigi erőfeszítéseim az ön esetében a legalkoholdúsabb ételnek bizonyultak, a rám jellemző töretlen optimizmussal továbbra is állok szives rendelkezésére látásmódja megjavításában. Megjegyzem, a teljesen helytelen nézeteket képviselők látásmódját javítandó, a szkíták egyszerűen kiverték ezek szemét. Magam erre még nem gondoltam, mivel nem humánus, s amúgy sem akadályozná meg ez a kommentelésben.

mókáné 2012.03.30. 22:04:22

@Attack01:

"Török Gábor ezt ugyanugy bebukta, mint az elöre hozott választást."

Pedig én szóltam neki, hogy nem lesz szeptemberben köztársasági elnökválasztás, de hiába írok bármit, mintha nem írnám, pedig ingyen írom és ráadásul ismerem a pártokat.:)

Most képzeld el, hogy miket gondolhatott Dr. Kiss Viktor az ügyben és mekkorát csalódott most.:)

ulrike (törölt) 2012.03.30. 22:05:26

@aszekelyek: Elfelejtettem a hivatkozást a szítákkal kapcsolatban: Ambrose Bierce, Az ördög szótára.

ulrike (törölt) 2012.03.30. 22:10:03

@Szimba: Igen, OV hibázott. Ez ügyben kétszer is.
Caligula nem tagadta, hogy imperátor. És az egy nagyon jó kis ló volt.

Balt 2012.03.30. 22:10:43

@knausz: "Néma csendben emlékezzünk most Dávid Ibolyára és a tiszta kezekre."

Jujj! Ott is volt elnökválasztás, talán még nagyobbat szólt, mint az SZDSZ-nél... Méltán tűnt el mindkét párt a palettáról. (Ehhez képest a Schmitt-ügy diákcsíny, arra is azt írtam.)

ulrike (törölt) 2012.03.30. 22:11:34

@aszekelyek: Előző válaszom macskakörmözve.

márta)) 2012.03.30. 22:12:53

OECD: Magyarországnak többet kellene tennie a korrupció ellen"

www.mfor.hu/cikkek/OECD__Magyarorszagnak_tobbet_kellene_tennie_a_korrupcio_ellen.h

Nehéz ügy. Gondolom.
:))

Balt 2012.03.30. 22:13:07

@Szimba: Igen, Vízy jó választás lehetne.

6.Lenin 2012.03.30. 22:13:11

@márta)):

Még mindig nem érti.
Sehol nem írtam, hogy kivétel legyen, éppen ellenkezőleg.

Ne legyenek kivételek, mert amennyiben lesznek, nem mentünk semmire.

Azért nagyon remélem, hogy ennek a mocsok áradatnak lesz pozitív hozadéka is.
Mindenki figyelni fog, mindenkit. Talán végre megindulhat 1 tisztulás.

Remélem kevés lesz majd a "nem értettünk hozzá" és a hasonló hazugság is.
Nagyon sokaknak kellene már készülődni a kivonulásra.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.03.30. 22:14:09

Én visszatérnék ahhoz a szemponthoz, amit az előző poszt alatt is írtam.

Az előző poszt a "politikai hasznosságról" szólt, bár azt csak a politológusok tudhatják, hogy ez a fogalom pontosan mit is jelent.

Mi hozza a legnagyobb politikai hasznosságot a Fidesznek?

Hát ugyan nem az, hogy most leváltják a köztársasági elnököt.

Hanem az, hogy még másfél-két évig hivatalban marad aztán távozik, idős korára, egészségi állapotára hivatkozva, mert már az unokáival akar foglalkozni.

Akkor kinevezhetnek öt évre, a teljes következő ciklusra egy újabb Fideszes köztársasági elnököt.

De ez is csak akkor lenne igazán lényeges, ha a Fidesz szénája addigra vesztésre állna.
Ha a következő választásoknak is jó nyerési esélyekkel vághatnak neki, akkor nyugodtan kitöltheti Schmitt is a ciklusát, mert akkor 2015-ben is a Fidesz többségű parlament delegálja majd a köztársasági elnököt.

De most minek váltsanak?
A Fidesz szavazók Schmitt Pál másolt doktorija miatt ugyan nem lesznek Mszp, Dk hívek.

Ez az ügy ahhoz kevés, messze nem Schmitt Pál doktorija az ország és a szavazók fő problémája, az első tízben sincsen benne.

Ráadásul a köztársasági elnök személye a legcsekélyebb mértékben sem a szavazók hatásköre, abba soha nem szólhatnak úgysem bele, hiába a népszavazáson elért 85,9% a közvetlen választás mellett, hiszen "demokrácia" van.

Az eset csak arra jó, hogy az amúgy is ellenzéki szavazók jól megerősítsék önbizalmukat, hitüket és pártszimpátiájukat, de mivel ők eddig sem a Fideszre szavaztak, így a Fidesz ettől nem gyengülend lényegesen. Ha gyengül, nem ettől.
Mert nem Schmitt Pál doktorija az igazán fontos.

Nem ez fogja eldönteni a következő választást.

ulrike (törölt) 2012.03.30. 22:18:35

@bariga: Persze, értem, persze, hoci nesze. Mindettől függetlenül, nem túl lélekelemelő - bármelyik oldal is a tettes vagy az áldozat - nézni egy karaktergyilkosságot. Még akkor sem, ha a kiválasztott préda maga tett meg mindent annak érdekében, hogy prédává váljék, és bután is menekül.

vkaresz6 2012.03.30. 22:32:54

@6.Lenin: A mocsok áradatnak bizony lesz pozitív hozadéka is. Abból a szennyből ami a parlamenten ömlik kifelé a magyar nép egyre többet tanul és egyre többször kezd el gondolkodni ami miatt egyre nehezebb lesz megvezetni. Csalódtunk a szocikban csalódtunk a fideszben a mai magyar politikai elit egy az egyben alkalmatlan és hiteltelen. Előbb utóbb jönnek új pártok és ezek nagyon gyorsan fognak semmivé foszlani és ekkor fejeződik be a rendszerváltás. A nagy rendszerváltó pártok bevégezték feladatukat és felkészítették az országot a rendszerváltásra, innentől kezdve további tevékenységük kártékony ami kezd erősen kiütközni. Menni fognak vagy mi küldjük őket inkább előbb mint utóbb. De azok az emberek akik ott ülnek ma a parlamentbe még nem jártak magyarországon, a mi valóságunkba. A rendszerváltásból rögvest a bársonyszékbe ültek és azóta is ott vannak mára pedig teljesen elszakadtak a valóságtól és nem látják hogy hangzik kívülről a tevékenységük. Legszebben az ügynöktörvény folyamatos előhozásából és elbukásából látszik. Tisztelt fideszesek ne legyenek illúzióitok a kommunista párt nem valószínű hogy saját magát figyelte meg a legintenzívebben sokkal inkább a készülő ellenzéket. Nem kétséges hol van több ügynök (bár ez nem a fidesz hibája).
---Mielőtt nagyon elkanyarodnék a lényeg a következő. A politikai elitünk megbukott a Fidesz becsületén is súlyos csorba esett ami még részben kiküszöbölhető de már csak egy ideig. Válság válság után megszorítás megszorítás után devizakeresztek tömegei árfolyamveszteség spekuláció doktorátus plágium Eu szabályok IMF elvárások GDP államadósság államadósság devizában És ez csak néhány azok közül a fogalmak közül amik legjavát ma már a WC papír gyártó is ismer. És nézzétek végig újra. A politikusok legnagyobb rémálma hogy az emberek ezekben a témákban tájékozottak lesznek.

panelburzsuj 2012.03.30. 22:36:46

@ulrike:

Rögtön színre is lépett a második versenyző. Maga Bruckner Szigfrid. Pózba vágta magát, az égre emelte tekintetét, és nekikezdett:

Ej, mi a kő! tyúkanyó, kend
a szobában lakik itt bent?

- Állj - mondta Mikkamakka -, ezt nem te írtad!
- Hát kicsoda? - háborgott Bruckner Szigfrid. - Ki az ördög írta volna, itt van, nézd meg a papírt, nem az én írásom ez?!
- Jó, jó - vágott közbe Mikkamakka -, de ezt már régen megírta Petőfi Sándor. Mi meg abban állapodtunk meg, ha jól emlékszem, hogy mindenki a saját versét adja elő.
- Úgy van! - helyeseltek a többiek.
- Ki az a Petőfi Sándor?! - kiabált Bruckner Szigfrid. - Sohase hallottam a nevét.
- Elég szégyen - mondta Maminti -, de a verset akkor is ő írta. Légy szíves, saját költeményt előadni.
- Na jó - mondta Bruckner Szigfrid. - Tudok én mást is. Ide süssetek!
Póz, arc az ég felé. Nekikezdett:

Ej, kend, tyúkanyó, mi a kő,
itt bent lakik a szobában?

- Hohó - hadonászott Aromo -, ugyanazt mondod kitekerve! És ráadásul rím sincs benne.
- Rímnek kell benne lenni? - kérdezte Bruckner Szigfrid Mikkamakkát.
- Hát nem árt - mondta az -, de ne az Anyám tyúkját mondjad. Akárhogy forgatod, úgyis ráismerünk.
- Na jó - mondta újra Bruckner Szigfrid -, akkor nem az Anyám tyúkját mondom.
Elkezdte:
- Apám tyúkja, írta Bruckner Szigfrid.

Ej, tyúkapó, mi a kő, itt bent
lakik a szobában kend?

- Megölni, lelőni, szétvágni, elzavarni, kirúgni, szétfűrészelni! - dühöngtek a többiek.
- Így nem lehet szavalni! - háborgott Bruckner Szigfrid.

6.Lenin 2012.03.30. 22:37:46

A szar is lehet táplálék, pl a legyeknek.
A szartúróknak + egyenesen a kánaánt jelenti.
Természetesen a másé.
A sajátjában senki nem szeret turkálni. Még a legyek sem.
Politikusok + pláne.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Egy Közülünk 2012.03.30. 22:37:51

A köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző:

napiaszonline.hu/aktualis/felsooktatas_borton_is_jarhat_a_plagiumert_32364
"A diplomamunka anyagának lopása, az összeollózás, az idegen nyelvű cikk fordítása és saját gondolatként való feltüntetése mind-mind magánokirat hamisításnak számít, ami börtönbüntetést vonhat maga után."

fn.hir24.hu/itthon/2012/01/12/bortont-igertek-a-plagiumert/
Ősszel az oktatási államtitkárság szigorú büntetést ígért azoknak, akik pénzért íratnak dolgozatokat, vagy plagizálnak.

TAKARODJON!!!

panelburzsuj 2012.03.30. 22:40:53

@panelburzsuj:

(Azt gondolom, köztársasági elnökünket a legközelebbi iskolalátogató túráján igazán meglephetnék a nebulók egy kis színielőadással ... )

takács bálint (törölt) 2012.03.30. 22:43:37

@panelburzsuj:
ebben az a legszebb, hogy schmitt pál köztársasági elnökként azt játssza, hogy ő a kultuszminiszter.

takács bálint (törölt) 2012.03.30. 22:43:37

@panelburzsuj:
ebben az a legszebb, hogy schmitt pál köztársasági elnökként azt játssza, hogy ő a kultuszminiszter.

panelburzsuj 2012.03.30. 22:50:29

@takács bálint:

Méghozzá így: - Idézőjelnek kell benne lenni?!?

ulrike (törölt) 2012.03.30. 22:52:03

@panelburzsuj: Nem egyszerű dolog Bruckner Szigfridnek lenni,főleg mikor szaval. De azért én bízom ennek az országnak a találékonyságába. Például annak idején a király helyett ideiglenesen kormányzó kormányzó parancsára a királyi csapatok Budaörsnél lebeszélték a királyt trónusára való visszaülésről. Ma a hálás utókor az utcát Károly király utcának hívja. Van a lelépésnek is jutalma, még a lebeszélősnek is.

ssi 2012.03.30. 22:56:52

II. Fidesz-kormány általános működési sajátosságai. 2010 nyarától megfigyelhetőek
- elmúlt 60 évben minden rossz volt, de most ők megvalósítják a jót, tökéletest
- kommunikáció: kudarcról tilos beszélni, kis sikerek felnagyítása kötelező
- magyarok rendkívüliek, saját útjukat járják, senki ne dirigáljon nekik
- unortodox=új, egyén, saját szabályok nemcsak a gazdaságpolitikában
- csak az téma, amit a kormány akar, s csak úgy ahogy ők akarják
- társadalmi csoportok egymásra haragudjanak, ne a kormányra
- erős frakciófegyelem. kisebb parlament, egzisztenciális félsz

S.P.-ügy politikai haszna:
- fenti működési váz stabil megtartása, további építkezés rá
- közvetetten érzékeltetni, hogy a múltban a kisdr-eket se csinálták jól
- gyanússá tenni a többi kisdr-t is, mint a régi rendszer haszonélvezőit. L. bírák
- csak szűk kivétel lehessen "tudós", meg kevesebb egyetemista kell, de több munkás

S.P. legjobb tudása szerint a dolgozat kb. 5%-át írta önállóan. KE-ként még ennyi önállóság se
megszoktuk, hogy a kritika, embertömeg az utcán. milyen más jelző lehet a jövő?

panelburzsuj 2012.03.30. 23:02:52

@ulrike:

Kicsit tartok attól, hogy a Pál (politikai) családjában talán még nem alakult ki olyan kultúrája a helyes uralkodásnak (és helyes nemuralkodásnak ...), mint a Károlyéban ...

márta)) 2012.03.30. 23:04:20

Esélye sem volt a dobogóra Schmitt Pálnak"

Pénteken 605 napja államfő Schmitt Pál, aki az MTV-nek adott interjúban jelezte, maradni akar köztársasági elnök. A 605 nap rövid idő lett volna az államfői székben elődeihez képest, de jóval több, mint amit a legrövidebb ideig hivatalban lévő állami vezetők töltöttek a posztjukon. Itt vannak a rekorderek."

www.origo.hu/itthon/20120330-a-legrovidebb-ideig-hivatalban-levo-magyar-politikusok-a-r

Hát! ez jó.
:)

ulrike (törölt) 2012.03.30. 23:05:12

@panelburzsuj: Igen, ez így van, bár it is, ott is kijelentették, hogy mindent megfontoltam, mindent meggondoltam. Aztán mi lett a vége.

ati27 2012.03.30. 23:06:47

Vajon lesz e "tökös" FIDESZES, vagy KDMP-s aki az asztalra csap? Bizony ez elgondolkodtató....

panelburzsuj 2012.03.30. 23:09:58

@manyike:

Kissé reszelősebb nyelvezeten előadva: a Pál-tematika tökéletes lehetőség a tükröt bármikor szembeköpni kész udvarhű "értelmiség" kiválogatására - valamint a "nyakas maradék" helyének megmutatására is.

És kibomlik a szabadságharc értelme: megy ez ruszkik nélkül is ...

takács bálint (törölt) 2012.03.30. 23:14:20

@panelburzsuj:
szerintem le fogják mondatni. orbánnak egy pártkatona kell a helyébe. kövér, áder jöhet szóba. szerintem schöpflin györgyöt is megkérdezi.

2012.03.30. 23:21:22

@Szimba: ez mekkora! Ezt elloptam és terjesztem!

etwas kultur muss sein 2012.03.30. 23:24:14

@Akitlosz: Utolsó bekezdés számíthat. Lehet, hogy a fidesz képtelen elveszteni a saját zombi szavazóit, de az ilyen ügyek hatására ezrekben szakadhat el a cérna, és mondhatják azt 2014-ben, hogy kapja be a fidesz, elmegyek szavazni ellenük.
Pont így lett a fidesznek annyi protest szavazója 2 éve.

panelburzsuj 2012.03.30. 23:24:18

@takács bálint:

Igazán lehetne a helyre pályázatot is kiírni.

Bajnainál bejött: minden fintorgás mellett még mindig ő a legelfogadottabb az összes "ballib" miniszterelnök közül.

És hát megbecsült Nemzettollának lenni (és maradni...) tán még ekkora kihívást sem jelent, azaz mérsékelt kvalitás-állománnyal is sikerrel megoldható a küldetés.

2012.03.30. 23:24:43

Ami az egészről eszembe jutott:

"Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk. Mënyi milosztben terümtevé elevé miü isëmüköt Ádámot, ës odutta volá neki paradicsumot házoá. Ës mënd paradicsumben valou gyimilcsëktül mondá neki élnië. Hëon tilutoá űt igy fá gyimilcsétűl. Gye mondoá neki, mérët nüm ënëik: isa, ki napon ëmdöl az gyimilcstűl, halálnak haláláal holsz. Hadlavá holtát terömtevé Istentűl, gye feledevé. Engedé ürdüng intetüinek, ës ëvék az tilvot gyimilcstűl. Ës az gyimilcsben ha-lálut evék. Ës az gyimilcsnek úl keseröü vala-vizë, hugy turkukat migé szakasztja valá. Nüm hëon mogánek, gye mënd ű fajánek halálut ëvék. Haraguvék Isten ës vetevé űt ez munkás világ belé: ës lëün halálnek ës pukulnek fëszë, ës mënd ű nemének. Kik ozuk? Miü vogymuk. Hugy ës tiü látjátuk szümtükhel: isa, ës nüm igy embër múlhatja ez vermöt, isa mënd azhuz járou vogymuk. Vimádjuk Uromk Isten këgyilmét ez lélekért, hugy jorgasson ű neki, ës kegyigygyën, ës bulcsássa mënd ű bűnét!"

takács bálint (törölt) 2012.03.30. 23:25:45

@Akitlosz:
nézd, ez elég egyszerű dolog. ha a baloldal nyeri a következő választást, akkor nyilván mindenkit el fognak zavarni. népszavazással elzavarják (ha más nem közvetlen megválasztják) a köztársasági elnököt. leváltják a kilenc évre választott főtisztviselőket. úgy, hogy népszavazással megszüntetik, vagy átnevezik a hivatalaikat. ha nem a baloldal nyer, akkor valószínűleg továbbra is orbán fogja irányítani az országot. akkor és azt ültet be, és vált le, akit csak akar.

ssi 2012.03.30. 23:26:36

@ulrike: @panelburzsuj:

"kibomlik a szabadságharc értelme" bomlik? biztos?
s ha a jelen csak átmeneti kényszerű eszközök,
de a jövőből még kevés van kigondolva,
akkor érthető, ha nem értjük pl. ha
sámántánc van a parlamentben.
O.V.-ről tudni egyre többet.
szeged.hir24.hu/itthonvilag/2012/03/26/saman-a-parlamentben/

jó éjt !
leragad a szemem

Balt 2012.03.30. 23:27:38

@Szimba: Pardon, most értem ide. :) Ha még aktuális, az Index monstre "közvetítéséből" szemezgettem:
index.hu/belfold/2012/03/29/a_szenatus_dont_schmittrol/?p=4

Pillanatnyilag a 4. oldalon van, de ez scrollozódik az új "jelentések" beérkezéséven szokás szerint.

2012.03.30. 23:29:11

@ulrike: ez is de nagy poén! :) Nyihogni tud ez a paripa, de esze, na egy lónak általában több szokott lenni...

Aquinói Szent Tamás 2012.03.30. 23:31:09

Nem is olyan régen, alig 10 éve egy igen magas rangú közjogi méltóság múltában találtak egy csúnya foltot. Volt felzúdulás és tiltakozás, de végül a helyén maradt. Pedig Medgyessy nem ártatlan ollózásokat követett el, hanem a titkosszoldálat D-209-es tisztje volt.

Miért menne most Smitt Pál?

De ha már a régi rendszer titkosszolgáltatánál tartnuk:

KI VOLT SMITT PÁL PÁRBAJTŐRCSAPATÁNAK BESÚGÓJA? KI JELNENTETT A VÍVÓKRÓL?

A Fidesz törököt fogott Smitt Pállal. Nem véletlen, hogy Kövér László annyira ellenezte a múltja miatt.

2012.03.30. 23:32:08

@panelburzsuj: igen, csak várom az opponensi (Kari jó haver, tudod, az alkalmazottam meg közös volt a barátnőnk is, akinek tudod, olyan jó nagy dudái voltak a tatai edző táborban, szal semmi gáz, ne izgulj, adtam neki lét is, befoghatja, na, kezemben van a dolog) véleményt még hozzá..:D

Diocles 2012.03.30. 23:32:45

Sajnálom, h nem lett katarzis. Jó lett volna.

Noha itt még szerdán is azt írtam, h SP megúszhatja, h Réthelyi elfekteti az ügyet... De Réthelyi nem fektette el (amúgy nagyon tisztességesen), Pálinkás kiállt, az MN vezércikket írt... Innentől SP morális hulla. Őszöd.

Ha pedig nagyon pechünk van, akkor még Szociális Népszavazás 2.0 is lesz, amely szociális demagógiával próbálja meg orvosolni a morál hiányát.

Szal minden a lehető legrosszabb irányba halad.

2012.03.30. 23:36:05

@Aquinói Szent Tamás: Kövér azt is tudja, hogy OV sok pénzt kapott Palitól, amikor nehéz helyzetben volt a fidesz? Mert mi a fenéért ragaszkodik ennyire SPhez? Apját látja benne? És nagyon szomorú, hogy ilyen emberek között érzi jól magát Orbán. SP annyira hülye, annyira fogalma sincs, mit jelent doktorit írni! Aki tudatlan, az ilyen magabiztos!

No, az a sejtésem, mondhatni, olyant tudnak egymásról Sp és OV keresztbe, amiben Kövér nem volt benne. Kövér a legpuritánabb fideszes, aki felesleges támadási felületet nem hagy magán. Nem véletlenül mondják, hogy a fideszben az ész=Kövér.

takács bálint (törölt) 2012.03.30. 23:36:25

@panelburzsuj:
gyurcsány szerint miniszterelnök lesz megint. és radicova sorsára jut. nem lehetetlen.

takács bálint (törölt) 2012.03.30. 23:36:25

@panelburzsuj:
gyurcsány szerint miniszterelnök lesz megint. és radicova sorsára jut. nem lehetetlen.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.03.30. 23:49:29

@Aquinói Szent Tamás: ahogy mondták: de az bent van, mi meg kint!
Szóval hogy az akkor volt, ez meg most van. Az emberek nem akarták hogy az legyen, ezért ezt választották. Nem elvárható hogy akkor ez na ugyanAZ legyen? Remélem érthető...

ELKÉPESZTŐ HOGY NEM MONDOTT LE. FÉRFIMUNKA MI? kitől is hallottam ezt korábban? Orbántól. Jó mulatság, férfimunka. Hát kibírom röhögés nélkül!

panelburzsuj 2012.03.30. 23:51:01

@Aquinói Szent Tamás:

Minden ilyen összehasonlítás ott sántít, hogy ugyan Schmitt magas politikai tisztséget tölt be - ám a kifogásolt cselekménynek semmiféle politikai színezete nincs. Nem "rendszer -és ideológiafüggő" (pufajkás, kémelhárító, ügynük), hanem "köztörvényes" (és pitiáner), azaz sokkal inkább Bakáts szalámilopásával áll közeli rokonságban.

A mai "becsületmentő" interjú meg kommunikációs katasztrófa. A "plebejus" hallgatóság eddig se értette - aki viszont megfordult már "akademic" közegben él, annak most mellbe lett szegezve a kérdés: hol is élsz te, kisbarátom?

dbeata 2012.03.31. 06:40:55

@knausz: Már értem, köszönöm. :) Tudod, ez a mondat nagyon izgalmas! Ahányszor olvasom, annyiszor másképp hangzik, és mást jelent nekem. Nem tudom, szándékos volt-e...

De vissza a mondat reakciójára: Gyurcsány csak egy gyarló és vakmerő ember a szememben, akinek a szándékai tiszták voltak az öszödi beszédet illetően. Csak hát pont ő ezeket nem mondhatta volna ki. Nem számolt azzal, hogy mennyi az emberi gonoszság (és most nem feltétlenül a kiszivárogtatóra és a közvéleményre, meg az akkori ellenzékre gondolok).
Az öszödi beszédet el kellett mondani, csak az ő szájából hamis volt a dal.
Ma is lehetne sok öszödi beszédet mondani, nem?
Nem beszélve arról, hogy a problémák nem oldódtak meg Gyurcsány karaktergyilkossága után sem...

dbeata 2012.03.31. 06:47:56

@aszekelyek: Na, ne törj le, mint a bili füle... Ilyen gyorsan le lehet téged lombozni?
Már rég meg akartam kérdezni, hogy ki az az agresszolga? Most nagyon műveletlen vagyok, de hát ez van.

Azt akartam még írni, hogy a Fidesz kormány azért került hatalomra, mert el tudta hitetni az választók nagy részével, hogy az általa irányított közéletben máshogyan, más értékek mentén történik az ország közügyeinek irányítása. Úgy gondolom ezt Te sem vitatod.

Ha ezt elfogadjuk alaptételnek, akkor viszont súlytalanná válik minden olyan érv, hogy: de hát ők is ....

Akkor most hol az igazság? Odaát?

aszekelyek 2012.03.31. 09:22:35

@inreallife: mintha már többször kértem volna, hogy ne kisanyámozzon. Kisöreg. Anélkül is lehet rosszindulatú, mint a népszava , 168 óra, atv..... Tudod kisöreg, véletlenül azt is pontosan tudom, kik és hogyan zsarolják az egyetemek rektorait, amikor valakit ki akarnak nyíratni. Igen, ahogy a Szentírásban is le van írva. Mással végeztetik el a piszkos munkát. A SOTE-nak de másnak se jutott volna soha eszébe elővenni pont ezt a húsz éves kisdoktorit, ha ki nem követelik tőlük és nem ugatnak véres szájjal január óta. CSűrik -csavarják az atv-n. Részemről az alkotmány, a 89-es az irányadó. Szóval ő dönti el, lemond -e vagy megvédi magát a védhetetlen váddal szemben. Részemről mindig is tiszteltem az köztárasági elnöki intézményt, így nem követeltem , hogy a rabtársai szerint diktatóra besúgója első azonnal mondjon le. Akkor tették bele a 89-esbe azt a passzust, hogy nem lehet azért sem senkit bántani és az elnök maga mond le. Pont. ehhez tartom magam. Ha akkor ez demokratikus volt, legyen ma is az. Persze muszáj ezzel is Orbánt támadniuk. Az a véleményem, hogy mindazok, gyurcsány, tegnap atv-ben , LMP város szerte, az egész ellenzék, főleg azok, akiknek jogi ismeretei és végzettsége van vagy gazdasági, muszáj, hogy ismerjék az alkotmányt és így a szándékos hazugság , megtévesztés bűnét követik el ezredszerre is, a tudatlan nép ellen. Szó sincs róla, hogy Orbánnak egyáltalán lenne hatásköre arra, hogy lemondassa a k.e. urat. Mindazok szégyenletesek, akik betámadták azt az intézményt is!, amit a mindenkori k.e. jelent.
A továbbiakban csak annyit jegyeznék meg, hogy ha MAgyarországon, a második Orbán kormány idején nem lenne teljes a sajtószabadság, akkor ezek a mocskolódó, hazug megtévesztők nem csinálhatnák ezt a cirkuszt mindenhol büntetlenül. Ma például azt képesek közölni a népszarában, kiérdemelték az írásmódomat, hogy teljes terjedelmében másolt az anyag. ami egyértelmű hazugság, becsületsértés. Ilyet soha , senki meg nem állapított. Ki nem jelentett. elítélem és mélyen megvetem azt a hataloméhséget, mely képes lerombolni a köztársasági elnök intézményét, annak tekintélyét, itthon és külföldön is, kizárólag politikai céljai elérése érdekében. Nekem pedig ehhez a szabad véleményemhez a 89-es alkotmány után a jelen alkotmány is jogot ad. Ettől nem lehet eltántorítani. Lehet persze más érdekektől vezérelten, morális ingoványba gyökerezetten, mindent kiforgatni, megtaposni és nem érteni velem egyet. Rólam az lepattan. Az egyetlen mérték számomra, amit elfogadok , az alkotmány. Magasabb hatályú nincs, nem lehet. Hazug aki mást állít. Nekem ne oktasson erkölcsöt , egy sokszorosan maga által bizonyítottan , velejéig romlott banda Főleg ilyen , kellő megalapozottságot nélkülöző vádaskodással körítve.

Most is az történik , ami 89 óta mindig , a ballib praktikáiban. Megvezetés. Visszaélnek azzal , hogy a tömegeknek a leghalványabb fogalmuk sincs és nem is volt arról , mi áll a 89-es és a mai alkotmányban. Az értelmiség pedig megint leszerepelt , mert kussol vagy velük fújja. Érdekből.

aszekelyek 2012.03.31. 09:55:16

@dbeata: olyan érvet tőlem nem olvashattál. egyelőre megtámadták a k. e. intézményét azok, akik minden módon gáncsolják itthon és külföldön is MAgyarországot, boldogulásunkat és ennek érdekében tesznek mindent. Kormányon is azt tették és most is azt teszik. egyébként elmentem tegnap tévét nézni. Érdekelt, mit csinál a volt szdsz-es egészségügy miniszter asszony és hol. Most éppen. Meg az is, hogy szbad-e cigányokkal riportot készíteniük... Úgy láttam a cigányoknak nem volt semmi kifogásuk. Sőt, kifejezetten akarták elmondani a problémáikat. Jobbik zagyvált , meg Balogh Úr is elmondta az övét. Megkérdezte pl., hogy jobb-e ma GYöngyöspatán, mint mielőtt ott masíroztak a z önjelölt rendfenntartók, akik zagyváló szerint erre a településre is be akarnak tolakodni, ugyanazért a semmiért. erősíteni a meglévő feszültséget.

Te , ezek mindenkit megszólaltattak és nem csak egy véleményt hagytak bent az anyagban. Azt mondják , maguk a régen ott élő cigányok s a helyiek is , hogy a betelepülő fiatalabbak és azok utódai okozzák náluk a problémát . Idős cigány asszony sírva mondja pld., aki kénytelen volt közülük a gádzsók közé költözni , mert nem bírta elviselni őket és amit ellene tettek. Szintén cigányok. Se mellébeszélés, se semmi. Dokumentumfilm.
Az atv-n van egy számomra egyáltalán nem szakmai érdemekkel bíró de sztárolt banya. Ő dobta be a köztársasági elnök úr ellen ezt még januárban. Hogyaszongya azt írja azújság , hvg... neki adtam ezt a nevet. Agresszív fellépése és a keresztneve összeolvasztva. By me. Előzményei is vannak a dolognak. Pokorni előre figyelmeztette, hogy ha vele is bepróbálkozik, akkor feláll és kimegy. Meg is tette. Kósával is szenyázott, ő megígérte neki, ha majd lesz idő neki szánva, hogy beszélhessen, nem hagyja beszélni a z odahívottat, rendszeresen..., majd eljön megint és hoz magának órát is. Gondolom a gyűlölködőknek ez tetszik. Nekem nem. Adtak neki szóvivő díjat.... :) de annyira nem intelligens, hogy ne vette volna át. Ugyanis nem szóvivő. Egészen más.
Tovább rontotta a megítélését nálam , amikor Szekeres Nórához hívták , baba-mama magazinba. Amit ott előadott...... Nemrégen szült , már nem nagyon fiatalon. A karrier ugye meg nem ereszthető el. Nem Antónia ő:) seStahl Judit. Hogy csak úgy otthon marad. Kis ideig. Pár hetes volt a bébi , amikor már mindenhova hurcolták és azt mondta , kamerába bele mondta , hogy mindenkinek ajánlgatták , hogy vigye haza egy kicsit..., ne legyen útjukban.... Mondom, hogy nem elég intelligens. nem érzékelte , hogy ez nem olyan dolog, amit szívesen hall a Baba-mama magazint néző.....Most nem térek ki a bébi biztonságos kötődésének tökéletes aláásására.

aszekelyek 2012.03.31. 10:06:47

@tamimaci: viszed a tiédet?
@panelburzsuj: Mikor törölték el a megtámadott , megvádolt állampolgár jogát ahhoz , hogy megvédje magát ?

dbeata 2012.03.31. 16:20:49

@aszekelyek: Nekem úgy tűnt, folyamatos a mutogatás a többiekre. Na mind1.

Az említett filmet sajnos nem láttam (nagyon kevés tv-t nézek), és atv-t se nagyon ismerem, de most már tudom, ki az akiről írsz. Na, őt se nagyon ismerem. Kiderül, hogy nem nagyon vagyok otthon a politikában, mi? Ez van, nekem ez a fórum, ahol politizálok. Ti vagytok nekem itt a blogon, és ez sokkal jobb, mint passzív befogadónak lenni és nézni a politikusokat. :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2012.04.01. 02:50:46

@knausz: Szerintem a kérdés az öszödi beszéd kapcsán furcsa. 4 féle nézőpont van.

1. Fúj, patás Gyurcsány hazudott, nála rosszabb nincs, mindenki utálja, stb. az pedig, hogy azóta másról is tudjuk, hogy következetesen hazudik a választóknak nem érdekel, homokba dugjuk a fejünket.

Aki azt mondta, hogy nem 16 év politikai hazugságairól van szó csak max 4 évről... Nos az 2010ben 20 év bűneiről beszélt. Amiből 4 év FIDESZ kormány is volt. De felejtsük el ezt is, csak Gyurcsány volt a hibás mert Viktor azt mondta.

2. Gyurcsány az elmúlt 22 év politikai hazugságairól beszélt. Ő végig azt mondta, hogy ez közös bűn, a rendszerváltás óta folyamatosak az országot romlásba vivő teljesíthetetlen ígéretek. Becsületére legyen mondva ezekről a választás előtt is beszélt, akinek volt esze tudta melyik ígérete ilyen.

Orbán viszont azt mondta, csak Gyurcsány hazudott, nem volt máskor semmi. Majd 2010ben elmondta a maga beszédét az elmúlt 20 évről. Ha Gyurcsánytól lemondást követelt, önmagától miért nem?

Ha az ilyen taktikázás természetes, elfogadjuk, akkor Gyurcsánytól is elfogadható, az öszödi beszéd sem probléma.

Ha a rendőrök gyújtogatást látnak, ha őket dobálják, nem üthetnek vissza elszakad a cérna. Gyurcsány ezt kivárta, de itt töketlen volt. Viszont elkezdte volna leszorítani a költségeket. A népszavazással (hazugságra építve) ezt sikerült megtorpedózni.

Patás Orbán, s Gyurcsány legyen a jó.

3. Mindkettőt utáljuk gondolkodás nélkül.

4. Mindkettő kapcsán képesek vagyunk a jót és rosszat is látni, van saját értelmes véleményünk...

dr. Bubó 2012.04.01. 11:18:55

@mrs. white: "még most sem érti mi a probléma"

ha értené, akkor "írt volna" kisdoktorit... az sem lett volna nagy dolog egy MSZMP KB pártvezető miniszterelnök hejettesnek és MOB főmuftinak... sajnos az agyi "kapacitása" korlátozott...

dr. Bubó 2012.04.01. 11:26:47

@sungooo: "Én a történteken felháborodtam, és igazából végtelenül szomorú lettem. Nem Pali Bá miatt, ezen már gondolkodni sem érdemes.
Emberek!
Mit mondjunk a gyermekeinknek ezek után?
Van mit mondanunk Nekik, tudunk feléjük hitelesek lenni?
Emberek!'"

mond azt hogy ennek a zországnak vége... ERKÖLCSI VÁLSÁG MÉJPONTTYA...

hitvány alávaló gerinctelen alkalmatlan embereké a hatalom... mafiakormányzás...

dr. Bubó 2012.04.01. 11:36:32

@tamimaci: "Hülyeséget hülyeségre halmoz. Mért nem veszi már magát észre? "

estleg: mer hüj-e !?

2012.04.01. 13:25:20

@Balt: Az a baj, hogy 3 azaz három oldal volt saját szöveg. Namost ennyire azért mégse lehet leredukálni a doktorit!

2012.04.01. 13:27:09

@aszekelyek: "Kérdeztem ma Balt -tól , hogy neki is feltűnt-e kik akarják az erkölcsöt ránk kiszabni már megint."

Neked Balt mondja meg? saját vélemény? Ja, inkább ne!!!

2012.04.01. 13:30:08

@hoplita: Na, mostmár a gyerekeidet uszítod rám? Ennyire senki vagy? Az erőszak!!!! Az mond neked valamit csak. Azért egy állati közösségben is több intelligenciát lehet felfedezni a szociális viszonyok terén, mint benned. Te vagy magyar? Egy agresszív állat. Szégyen ránk, magyarokra nézve.

dr. Trebitsch 2012.04.02. 00:09:06

@hoplita: @dr. Trebitsch:
A zapád fasza döntötte meg anyádat, te marha, nem az oroszok otthon a rendszert.
Megjegyzem, kár vót...mármint anyádat megdönteni.:)

Nem szoktam olyanok hozzászólására reagálni, akiknek ilyen ürülék ömlik a szájából, most is csak annyit, hogy szegény Szüleim több mint 30 éve már nincsenek velünk. Önnek azt kívánom, hívő keresztény emberként, hogy az Úristen mindazokkal az áldásokkal illesse életében, amiket az ilyen emberek megérdemelnek. Nem írok konkrétumokat, mert katolikus ember nem teheti ezt meg.Mocskolódni pedig nem fogok, mert nekem nem mindegy, hogy mire használom a szám... Ön nyugodtan válaszolhat a megszokott stílusában... meg is lepne, ha ne tenné.
süti beállítások módosítása