Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:17

Van ezen az oldalon egy kifejezés, amelynek használatától eltanácsoltam a hozzászólókat: a wishful thinking, azaz a vágyvezérelt gondolkozás itt tiltólistán szerepel. Nem szeretem, mert gyakori alkalmazása megszabadít a gondolkozástól: aki ezzel kíván hitelteleníteni egy állítást, nem akar/nem tud érdemben érvelni, komolyan vitába szállni. Most egy cikk kapcsán azonban magamat is le kellett beszélnem, hogy ezzel kezdjem.

 465csigo.jpg

(Fotó: nemtetszikarendszer.blog.hu)

Csigó Péter írásáról van szó (itt olvasható: 1., 2. és 3. rész), amelynek fő tézise szerint „szemben a Fidesszel, Jobbikkal, MSZP-vel és DK-val, egy új ellenzéki pólus alakult ki a közvéleményben, a radikális demokratikus megújulás pólusa”. Azt tanácsolom mindenkinek, aki – be kell vallanom: velem együtt – hajlamos erősen szkeptikusan fogadni minden ehhez hasonló, a pártrendszer küszöbön álló átalakulásáról, a Fidesz-MSZP világ végnapjairól szóló tézist, hogy mielőtt véleményt mond, olvassa el a cikksorozatot. A dolgozat szerzője ugyanis nem akárki: nevét teljesítménye miatt lelkes – és számomra örökké a legjobbnak tartott - történelemtanárának köszönhetően már akkor ismertem, amikor még csak szombathelyi középiskolás volt, ma pedig kétségtelenül az egyik legígéretesebb társadalomkutatónak számít.

Ez az írás persze nem tudomány, sokkal inkább egy politikai program megalapozása, részben politikai kiáltvány, részben háttérmunka egy politikai stratégiához. Csigó kutatási adatokra támaszkodva fejti ki koncepcióját, a fő állításai a következők:

  • - 1998 után a Fidesz és az MSZP sajátos politikai kartellben működött.
  • - 2010-re összecsuklott az MSZP, 2012-re pedig a Fidesz: ma már egyik párt sem reménykedhet abban, hogy a bal-jobb inga kedvező mozgása egyszer újra helyzetbe hozza.
  • - Az online társadalomban a magyar politika tere kétdimenzióssá vált, a jobboldal és a baloldal hagyományos szembenállása mellett megjelent egy új szembenállás is, amely a fideszes-szocialista politikai kartell szavazóit különíti el a rendszerkritikus pártok, a Jobbik és az LMP táboraitól.
  • - A Fidesz és a Jobbik szavazótáborai között ma már semmilyen lényeges értékrendbeli különbség nincsen.
  • - Hasonló közeledésnek nyomát sem leljük a másik oldalon: az MSZP-DK szavazói látványosan elkülönülnek az LMP és az egyéb kispártok támogatóitól, a Milla és a 4K! szimpatizánsaitól.
  • - Az elbizonytalanodott, el nem kötelezett tömegek értékrendjüket tekintve sokkal közelebb állnak a radikális demokratikus megújulást követelő szervezetek szimpatizánsaihoz, mint bármely más politikai blokkhoz.

Az elemzés – amelynek már a szóhasználata is sok hasonlóságot mutat az „új pólus” politikai szereplőinek retorikájával („rendszerkritikus pártok”) – számos kérdést vet fel. Eleve furcsa, hogy egy „Túl balon és jobbon” címen futó írás azt próbálja bizonyítani, hogy a baloldalon – és nem máshol – kialakulóban van egy új pólus. Nehezen igazolható, hogy az online adatfelvétel amúgy tanulságos adatai tényleg kijelölik, megmutatják a magyar politika jövőjét, mint ahogy az írás néhány erős állítása is finoman szólva elnagyoltnak, kidolgozatlannak, alá nem támasztottnak látszik. Az új törésvonal meghúzása – bár persze nem kizárható – ma ebben a formában elég meredeknek tűnik, különösen, hogy a rendszerkritikusnak nevezett tábor meglepő módon az SZDSZ korábbi hívószavaival (európai, liberális) válik azonosíthatóvá. A „nyerjük meg a bizonytalanokkal a választást” gondolat esetében nehéz eldönteni, hogy ez a remény miben különbözik a korábbi futottak még pártok hasonló kincstári optimizmusától: az ismertetett adatok engem nem győztek meg arról, hogy ezek a szavazók kizárólag az LMP-4K!-Szolidaritás színre lépésre várnak. S akkor még nem beszéltünk a politikai problémákról, például a politikai vezető - vezetés kérdéséről, továbbá a létező ellenzéki erőkhöz való viszonyról. Azt hiszem, mi sem mutatja tisztábban a konstrukció kihívásait annál, hogy az elemzésben a rendszerkritikus táborba soroltatott az az alapítvány, amelynek az MSZP-SZDSZ többség támogatásából kormányfővé választott Bajnai Gordon a vezetője.

Nekem úgy tűnt, hogy nem is annyira a helyzetről, mint inkább az elérendő célokról szól a munka, éppen ezért sokkal tanulságosabb arra koncentrálni, hogy mit mutat meg a politikai szándékokról. Márpedig, ha figyelmesen olvasunk, legalább két olyan állítást találunk, amelyeknek kétségtelenül lehet relevanciája a magyar politikában. Ha a szöveg több, mint egy magányos kutató elképzelése, azaz többé-kevésbé találkozik a szereplők szándékaival (erre gyanakszom), akkor a jövővel kapcsolatban két kérdésben sokat segít:

1. Egyrészt kiderül belőle, hogy hamarosan lesz valami közös. Ahogy Csigó fogalmaz: „feltételezzük, hogy a három politikai erő szövetségre lép 2014-ben, akkor könnyen beláthatjuk: a demokratikus megújulás pólusa reális eséllyel bír arra, hogy 2014-re egy 25% körüli tömböt alkosson, és ezzel egy súlycsoportba kerüljön az MSZP-vel”. Ebből én azt olvasom ki, hogy közeleg az LMP, a 4K! és a Szolidaritás közös zászlóbontása - ma egyébként az ATV-ben Kónya Péter is valami hasonlóról beszélt.

2. Másrészt, s ez a választás szempontjából talán még fontosabb, az írás arra is világosan utal, hogy ez a „rendszerkritikus tábor” 2014-ben hajlandó lehet együttműködni a szocialistákkal. Olvassuk csak figyelmesen: „A rendszerváltó pólusra a legnagyobb veszélyt jelenleg az MSZP jelenti, amellyel az új pólus pártjai kényszerkoalíciót kell, hogy kössenek a Fidesz leváltása érdekében. A helyzet adott: kormányváltás nélkül az országot demokratizálni rövid távon lehetetlen, az MSZP nélkül pedig nem lehet leváltani a Fideszt. (...) A demokratikus megújulás politikai képviselőinek fel kell készülniük a szocialistákkal folytatott politikai együttműködésre, amely a létükben fogja őket veszélyeztetni. (...) Erre a felkészülésre a demokratikus rendszerkritika civil és politikai szereplőinek van még szűk másfél évük. E másfél év alatt a demokratikus megújulás pólusának – szavazóbázisának, tömegmozgalmainak, médiájának, értelmiségi holdudvarának – meg kell erősödnie annyira, hogy civil és politikai képviselői egyenlő erőpozícióból tárgyalhassanak az MSZP-vel.”

A politikai program tehát világos: előbb a három szereplő lép közös zászló alá, civil szervezetekkel megerősítve, majd a választás előtt tárgyalnak a szocialistákkal. Ha Csigó Péter terve valósággá válik, az ellenzéki együttműködést szimbolizáló olajfának két pólusa lehet. S hogy hol a lényeg? Ott, hogy az olajfának...

Ami hol is nőhet ki? Igen, ahogy a mellékelt ábrából is világos, a baloldalon. S mi ellen szerveződik? A Fidesz-Jobbik fémjelezte jobboldal ellen.

Tényleg így lenne vége a Fidesz-MSZP világnak, ez lépne túl a balon és jobbon?

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr484665379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.19. 10:42:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Pólusok az olajfában 2012.07.19. 00:54:01

Ha Csigó Péter terve valósággá válik, az ellenzéki együttműködést szimbolizáló olajfának két pólusa lehet. S hogy hol a lényeg? Ott, hogy az olajfának...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korábban ulrike 2012.07.23. 20:45:37

@menőmano: Követem a példáját. Osztjóestét.

aszekelyek 2012.07.23. 20:50:59

@inreallife: valkivel el kell vitetni a balhét... Most képzeldel , hogy kiállnak a múlt században a holocaustot előkészítő és a háborút is busás haszonnal finanszírozó finánctőkések és azt mondanák, hogy bocs.... Ugye , hogy ez elképzelhető? Rátűzik a bűneiket a mi szarvunkra és kihajtanak a pusztába. Ennyi csak megvan a Szentírásból ? Bár lehet , hogy neked még nem volt általánosban tananyag az Ószövetség....

Mellesleg ugyanaz a helyzet kezd lenni é megint a finánctőke keze van a dologban. Kereslet egyre kisebb..., mert nincs mozgó pénz, nem hiteleznek , csak egymás zsebébe rakosgatják a bankok a pénzeket, amik jó esetben érik a papír értékét, amire írták a számot... Cash flow valójában nincs. Egyre kisebb. Nem valami szép kilátások...
@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Ez milyen perverzitás itt , csak az én kommentjeimben számon kérni az értelmet !!! :DD

Más hülyesége nem is bántja kis szemecskéjét kegyednek ?

ps. Ha esetleg meg tudnád nekem világítani a MOL eladásának értelmét , annyiért különösen , amennyiért , hálás lennék. Arról valami értelmesre tényleg , még én is vágynék.

dbeata 2012.07.23. 20:52:11

@aszekelyek: Neem...:) :) Tudod, hogy csíplek amúgy...

menőmano 2012.07.23. 20:55:38

@korábban ulrike:
Követi? Nem probléma. Semmi sem. Már nem.
:(

dbeata 2012.07.23. 20:56:10

@aszekelyek: Vedd úgy, hogy te vagy számomra A Fideszes, akin mindig számon kérhetek valamit, hiszen most ők kormányoznak.

Milyen Mol eladás? Nem vagyok képben.
De drágán venni, annak meg tuti nincs értelme, még ha a szándék jó is akar lenni. De hát a tőzsdézés már csak ilyen, egyszer fent egyszer lent. Nem játszöttál anno Tőzsdejáték-ot?

korábban ulrike 2012.07.23. 20:58:39

@aszekelyek: A'szem, Matolcsyd taktikai atomfegyverének detonálást követő atomvillanása megvilágít neked majd mindent. Jól nézd majd meg, mit látsz, mert utána már kő kövön nem marad.

dbeata 2012.07.23. 21:00:39

@korábban ulrike: Ami nem a zérzelem. Vagy mi. Olyan agykérgi szürkeállományos tevékenység, vagy mijaszösz. Feltételes reflex, még hasonlók. :)

korábban ulrike 2012.07.23. 21:00:43

@menőmano: Persze, hogy nem probléma. Miért lenne? Miről is beszélgetünk?

aszekelyek 2012.07.23. 21:01:43

@szoja122: Történetesen de ez biztosan véletlen tény , hogy a legnagyobb hatalommal , politikai és gazdasági hatalommal és pénzzel rendelkezők nem gój motorosok...:) Nem mende - monda. Ez persze semmi mást nem jelent. Rengeteg potenciális zsidó áldozat jelölt is van , egy múlt századi zsákmányszerző akció- II. WW- áldozat , az összes többi vallású és rasszú áldozat mellett. Ahogyan ez a múlt században is történt.

@teevee: asszem volt első nő is köztük..., ha jól tévedek.

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: érdekes , hogy akik csíptek amúgy életem során , kb ekkora elvárásokat , néha irreálisakat támasztottak velem szemben. Csak semmi komolytalankodás... Pedig nem lehet az ember fából....

Guillaume sous guillotine 2012.07.23. 21:04:02

azért nem fog az esetleges baloldali összefogás (olajfa MSZP-LMP-DK-4K-Szolidaritás) nyerni mert a protest szavazatok másik felét a Jobbik viszi el. ha nem lenne Jobbik le tudnák váltani Orbánt, de a Jobbik középre tolja a Fideszt és a protest szavazatokat nem tudja egy párt(szövetség) begyűjteni.

korábban ulrike 2012.07.23. 21:04:12

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Azt akarod mondani, hogy ha valakinek nincsenek érzelmei, akkor már értelmes? Illetve, hogy uralkodni tud az érzelmein, akkor az értelme előbb-utóbb előretör? Tán érdemes türelemmel várni némely esetben?

korábban ulrike 2012.07.23. 21:06:26

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Helyesbítek, ha valaki tud uralkodni az érzelmein, akkor értelmes.

6.Lenin 2012.07.23. 21:08:48

-Nos, kedves 6. , mit szól ehhez?

"A politikai program tehát világos: előbb a három szereplő lép közös zászló alá, civil szervezetekkel megerősítve, majd a választás előtt tárgyalnak a szocialistákkal. Ha Csigó Péter terve valósággá válik, az ellenzéki együttműködést szimbolizáló olajfának két pólusa lehet. S hogy hol a lényeg? Ott, hogy az olajfának..."

-Hát, izé, 2012 júliusában, tipikus vágyvezérelt gondolkodás...
-Ezt mire alapozza?
-Miért, talán van valamilyen komolyan is vehető alapja a jelenlegi "ellenzék" vágyvezéreltjének?
-Mondjuk azon kívül, hogy piszok meleg idők járnak, nem látok mást én sem.
-Nem is érdemes ezzel többet foglalkozni.
-Igaz, még 1 seritalt esetleg?
-Nos ebben nem helyezkedem elutasító álláspontra, és simán meg is valósítható.

aszekelyek 2012.07.23. 21:08:52

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: monopolyt igen. Utáltam. :) Költők és művészlelkek rühellik az olyasmit. :) :) Nincs is köztük egy sem a Capitolium felett lebegő FOUNDERS feliratú ballonban... HA emlékszel a karikatúrára, amit Gábor az egyik poszthoz tett illusztrációnak.

Tőzsde szempontból miért értek olyan keveset a MOL részvények, amikor azt eladták? Visszavenni meg drágán lehetett? Nem mondtam, hogy nem is értem , mi az a bessz... :)

HA végiggondolom, ezért nem él meg a reklámszakmában költő....
Viszonylag kevés tudja legyűrni az undorát.:)

teevee 2012.07.23. 21:10:01

@inreallife: Nem tévedek. Az izraeli űrhajóson kívül a többiek mind amerikai állampolgárok voltak. Ez a tény.

aszekelyek 2012.07.23. 21:18:29

@korábban ulrike: Ha ezt arra válaszoltad, hogy a szegény madám - az IMF intézményé -, arca nem nyugalom a tengere , akkor a néni még médium is , sőt látó asszony... :))) és azt láthatta, amit az ulrike jósda jövendöl... Ami azt illeti, ha már leölnek minket, inkább a barrikádon, mint egy patkánylyukban a szemlőhegyi úton....

aszekelyek 2012.07.23. 21:21:18

@teevee: igen, az első nö is amerikai állampolgár volt.

aszekelyek 2012.07.23. 21:26:24

@graycivil: Gyanúúhoz nem kell bizonyíték. Az az ítélethez kell. A feljelentést egyébként pedig az alapján fogadta be az ügyészség, ami megállt a polgári bíróságon , ebben a z össze-vissza kavart ügyben. Melyről ma elhangzott , inkább erősíti a gyanút , mint nem. Már az az Ítélet és amire az alapoztatott. Hivatali visszaélés... Mentelmi jogot nem jogerős bírósági ítélet utánzteni ... Addig az ártatlanság vélelme van és bizonyítás. A schifferke elmulasztott bizonyítékot mellékelni a sunyi feljelentéséhez.

tölgyes 2012.07.23. 21:29:55

@6.Lenin: ÓÓÓÓÓÓ Leninem! Jó egészséget! Jól van??

korábban ulrike 2012.07.23. 21:30:28

@aszekelyek: Én nem jósolok, csak mondom, ne reménykedj. Nem mondtam, szegény. A jelző egyébként inkább illik a magyar főtárgyalóra, mert megint csak az a szerepe, hogy játssza el a hülye gyereket. Nem öl le minket senki, tönkre tesz minket saját kormányunk.
Két év után nem lehet Szemlőheggyel előjönni, hacsak nem akar valaki tényleg buta madámnak látszani. De mindig vannak ilyenek. Istenem.

korábban ulrike 2012.07.23. 21:32:53

@aszekelyek: "Gyanúúhoz nem kell bizonyíték." Erre tényleg gondosan is vigyáztak a hivatásos gyanúsítók, hogy ne legyen.

6.Lenin 2012.07.23. 21:36:56

@aszekelyek:

Amikor a feljelentés történt, az LMP csak szeretett volna bejutni a Parlamentbe.
A feriberúgás volt a lehetőség, az volt a menő, akkor.
Most már nem érdekes a téma, bent vannak.
Most még keresik a jó tippeket a bentmaradáshoz. Láncokat zörgetnek, de lehet, lesz értelmesebb is, talán.

6.Lenin 2012.07.23. 21:47:51

@tölgyes:

Köszönöm a kedves érdeklődését.
Sajnos problémáim akadtak a demokrácia értelmezése körül.

Vagyis Mo-on meghalt, de amúgy mindenki piszok demokratikus.

Demokratikus a baloldal, a szélek, közepek, semmi sem működik, de felmentenek mindenféle demokratikusan ...........kat/ket, + mindenféle más izéket.

Vágyvezérelten gondolkodók kapaszkodnának vágyvezérelve és persze demokratikusan a hatalom megszerzésének bármijébe, hátha...

A kánikula már fel sem tűnik soxor...

tölgyes 2012.07.23. 22:06:02

@6.Lenin: Ne sirassa a demokráciát. Igyon inkább gránátalma levet:) Az legalább egészséges:) Ami eddig volt az se volt demokrácia és ahogy látom másutt se jobb.:( Legfeljebb az illúzióinkat veszíthetjük el, azért meg nem kár.

Tudja mi a fő bajunk?? AZ hogy az elitünkben végképp nem történ rendszerváltás, emiatt a tehetségtelenség termeli újra önmagát. Ez a zseniális gondolat ma jutott az eszembe, de ha korábban jövök rá, akkor se történt volna semmi:).

A kánikula pedig a jövő héten megint meglátogat minket.

graycivil 2012.07.23. 22:18:31

Nézitek? Látjátok itt a homlokom közepén a sebet?

Ugyanis a falba vertem a fejem ma este Rétvári Bence alakításán Kálmán Olgával. Azt hiszem, a mellébeszélés és tömény hazudozás csimborasszója és esszenciája ez az interjú!

atv.hu/cikk/video-20120723_retvari_bence

Hülyeország, ez kell neked!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2012.07.23. 22:21:02

@aszekelyek: "Gyanúúhoz nem kell bizonyíték."

Pontosítok: Váádaskodáshoz nem kell bizonyíték.

menőmano 2012.07.23. 22:24:17

@korábban ulrike:

Miről is beszélgetünk? "

Tessék? Téved. Nem tudom tisztában van e azzal, mi a beszélgetés? Úgy látom, hogy nincs.
Ön firkálgatott, kedves valamit. Ami engem egyáltalán nem érdekel, már nem.
Magyarul) korábban még picikét érdekelt, azért küldtem el magát a pi**-ba.(erre vonatkozott a kommentem, nem másra). ha nem tévedek, de ha elfelejtette volna, akkor megteszem most.
Szóval szórakozzon mással, ha kérhetem.

6.Lenin 2012.07.23. 22:24:42

Nos, ma én is 1 kissé vágyvezérelve dúdolgattam...

www.youtube.com/watch?v=AkSJ6_sExVc

Aztán rájöttem, majd 40 év házasság után mennyire beszűkült a választási lehetőségem. Igaz, ez már inkább kötelesség.
Az is igaz, önkéntes alapon történt valamikor.
Mindegy, ez van.

Gránátalma...
valamelyik nap 1 ismerős hozott Ungvárról, de kissé gyorsabban kattogott 1 kis műszer a közelében. Inkább nem próbálkoztam az ízlelésével. Ki tudja, mit is okozhat az elvhűségen kívül.

Sajnos, itt Mo-on sok minden valahogy másként müxik, de hátha 1x megtaláljuk a helyes utat.
Most mintha valami...
Vagy, izé...

Jó éjt!
Mindenkinek.

menőmano 2012.07.23. 22:28:04

Vágyvezérelve) Te szerencsétlen. Unalmas már a firkálmánya.

6.Lenin 2012.07.23. 22:29:32

@tölgyes:

Önnek szántam az előző hsz-t.

Még 1x Jó ét!
Mindenkinek.

menőmano 2012.07.23. 22:31:42

Olvastam most éppen elég" emeletes baromságot.
Idejönni is kár volt.

Jócccakát!

inreallife 2012.07.23. 23:06:19

@tölgyes: én nem ellenzem a választási törvényt, sőt. a listás helyeket kéne megszüntetni, csak választott emberek ülhessenek a parlamentben. akkor talán jobban megremegne a kezük egy pártutasításnál, mert amíg listán bérelt helye van valakinek, annak nem remeg a keze, a pártjától függ, annak akar megfelelni. akit viszont a népnek megint meg kéne választania, na az bizony minimum elgondolkodna, hogy kinek az érdekét is kéne képviselni...

inreallife 2012.07.23. 23:15:47

@aszekelyek: nemzetgazdasági szempontból a nyugdíjas kosár értelmezhetetlen. már az infláció mérése is necces, de nincs jobb rá, ahogy a tőszdeindexet is korrigálják. meg ugye a barclays, aki épp vezetgeti itt kint a számlámat, úgy néz ki, hogy nagyon manipulálta a libor kamatokat, amit egyedül nem is tudna befolyásolni. még kimutatni sem lehet. egyedül a belső levelezés miatt bukik a rendszer. hogy miért ilyet használnak? mert nincs jobb.

gondloj a tortára, eddig 2005-ben a nyugdíjasoknak 1/7-ed jutott belőle. ma 1/5-öd. ugyanazt a tortát osztjuk, sőt azóta jóval többet adózok, mégis mindenkinek kevesebb a torta. én a svájci indexálást törölném visszamenőlegegsen, hamár fidesz szinekben pompáznék, az évszázad bűnténye volt a gazdaság ellen....

inreallife 2012.07.23. 23:20:44

@aszekelyek: nem volt ószövetség. bár olvastam képes bibliát, ismerem a sztorit. egyszer még általános iskolában megkérdezték, hogy akarok-e menni hittanra, megkérdeztem, hogy ez a hajós mese-e, amire felrakták az állatokat? nem díjazták, pedig képben voltam... :)
talán jobban is, mint akiket meg akartak vezetni... :)

inreallife 2012.07.23. 23:23:29

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: egyébként van erre is magyarázat, csak nem merem elmondani, mert akkor ezzel nem lehetne aszekelyeket tovább sarokba szorítani... :)

aszekelyek, mi van az imf pénzből vett mol részvényekkel, éppen mennyit kaszált rajta az állam? :)))))

inreallife 2012.07.23. 23:27:24

@korábban ulrike: tudok uralkodni rajta, nem öltem meg senkit, sőt bár nem vagyok gyenge ember, nem bántottam senkit. a gondolatok nem ölnek...

tölgyes 2012.07.23. 23:34:48

@inreallife: Akkor viszont eltűnne a kompenzáció. Így a mai fidesznek95%-os többsége lenne:)

inreallife 2012.07.23. 23:37:36

@teevee: normális helyről rátallózva:

"India is gyászol a Columbia katasztrófája miatt
Az Egyesült Államok és Izrael mellett Indiát is mélyen érintette a Columbia amerikai űrsikló szombati katasztrófája. A szerencsétlenül járt hét űrhajós egyike egy indiai születésű nő, a 40 éves Kalpana Chawla volt."

paff a bűvös sárkány. pedig meg is adtam a kulcszót hozzá...

inreallife 2012.07.23. 23:40:11

@tölgyes: szerintem 66% felett mindegy. a másik, hogy az embereknek meg kéne tanulniuk gondolkodni. ennyire elbaszottan átesni a ló túloldalára.... nálunk még fiatal a demokrácia, nézd meg mi volt 45 után olaszban, franciában, spanyolban. ahhoz képest a medggyesy-orbán-gyurcsány ámokfutás tényleg gyerekjáték...

tölgyes 2012.07.23. 23:40:17

@6.Lenin: Köszönöm, megtaláltam.

!0 év az negyven év:) A mi utunk is formálódik, csak keserves, de ahogy olvasgatom másoké se volt jobb. Csak legyen elég türelem és kitartó elszántság. Ebben nem nagyon jeleskedtünk mostanáig.

Ha kattog, akkor ne igya. Máskülönben jó éjt!

tölgyes 2012.07.23. 23:43:47

@inreallife: Ez a 66% érzelmileg nagyon meg volt alapozva. Én mindig mondtam az elvtársaknak: álljanak félre, mert nagy ruha lesz. Lett. Mégis ahhoz képest amennyi kárt okoztak egész jól megúszták.
Nekünk meg meg kell tanulnunk, hogy nem szabad a poltikától várni életünk jobbra fordulását.

tölgyes 2012.07.23. 23:46:16

@inreallife: Ma már ki beszél arról, hogy a koncentrációs táborokban hány ukrán, lengyel, orosz, francia, cigány és német pusztult el??

inreallife 2012.07.23. 23:58:02

@tölgyes: mondok rosszabbat. ha azt mondom, nem volt örmény népírtás, nem történik semmi. ha azt mondom, nem volt inkvizíció, nem történik semmi. ha azt mondom nem volt holokauszt, csittcsattbimmbamm egyből elítél a bíróság? pedig van örmény kisebbségünk is, meg keresztény is. sőt kínában is halomra öltek embereket, mégis éppen melyiket ítélik el az összes országban? az egy dolog, egy égbekiáltó baromság tagadni a holokausztot. de erre törvényt hozni az mi? pedig úgy tudtam mindenkinek joga van hülyének lenni...

teevee 2012.07.24. 00:47:21

@inreallife: kicsit még keresgess.
" Kalpana Chawla alias Ruchi married Jean-Pierre Harrison in 1982 and became a naturalized United States citizen in 1990."

inreallife 2012.07.24. 03:42:46

@teevee: tessék, mintha megrendelésre jött volna. perge ottó elemzése, ma este. én csak egy részét említettem, nem is feltétlenül erre hegyeztem ki a dolgot, de tessék, itt egy másik vélemény, ami egybecseng több helyen az enyémmel...

kuruc.info/r/7/99091/

érdemes pergét olvasni, és szaniszló a másik nagy kedvencem, aki ki mer mondani szavakat.

www.youtube.com/watch?v=FMIXR6NxydM

azóta történt egymás, de még így is nagyon aktuális. ja és ismerem az életrajzát, mert gondolom, hogy erre akarod majd kiforgatni, amit mond. koncentrálj a tartalomra...

szoja122 2012.07.24. 06:26:45

@inreallife: Tudod miért ítélik el?

Válassz a kettő közül:

1. a holokauszt egyediségét nem az áldozatok száma jelentette, hanem az alkalmazott technika, nincs racionális gazdasági magyarázata és ésszerű katonai magyarázata sem. Az, ami a zsidó holokausztot a történelemben abszolút újdonsággá teszi az célkitűzés.
A holokausztnak nem volt semmiféle előzménye, ezért volt szinte lehetetlen kiszámítani és felfogni, hogy mire is készülnek a nácik.
Az örmény népírást a törökök nem ismerik el, míg a zsidó holokausztot a németek igen.

2. A cionisták mint felsőbbrendű faj, a világ urai -mert csak így lenének képesek erre- minden államnak megtiltották a többi népirtás tagadásának büntetését.
Néhány ezer cionista 6 milliárd embert képes bábuként rángatni, ami fényesen bizonyítja felsőbbrendűségüket, az új felsőbbrendű faj létét.

A második pont -ami természetesen baromság- a TI MEGHIBBANT GONDOLKODÁSOTOKBÓL formál logikailag egyenesen következik! :(((

Amúgy Franciaországban ugyanúgy tilos az örmény népirtás tagadása is.

Azért remélem a tények továbbra sem zavarják meg a gondolkodásotokat!

További jó elmeháborodott gondolkodást!

dbeata 2012.07.24. 06:31:17

@aszekelyek: "HA végiggondolom, ezért nem él meg a reklámszakmában költő...."

Visszafelé már jobban működhet a dolog (Pl. Finy Petra).
Igen, értem és mélyen átérzem szavaidat.
Túl komolyan veszel dolgokat. Mint én is. De ez nem annyira jó, ugye tudod?
Néha tudni kell lazítani, és magasról tenni a dolgokra. Különben Te mész rá..

dbeata 2012.07.24. 06:37:36

@korábban ulrike: Ha valakinek nincsenek érzelmei...
Még R2D2-nak is voltak...:) :)
Jó helyen kapisgálsz a türelem szó szerintem kulcs.
A blognagyasszony pedig szintén türelmetlen, szvsz.

dbeata 2012.07.24. 06:59:24

@inreallife: Ne bántsd...
Nálam ez a kettősség van vele kapcsolatban. Egy ideig idegesít, aztán meg átfordul együttérzésbe és szimpátiába, nem tehetek róla és nem is nagyon értem.
"a gondolatok nem ölnek... " - Ne becsüld alá a gondolatok erejét

teevee 2012.07.24. 08:40:02

@inreallife: Kábé ezt vártam. Ha besülsz a tényekkel, akkor jön a vélemény, ami ugyebár már maga az igazság.

A Columbiás példádban már megmutattad, mire alapozod a véleményedet. Kiderült, hogy nálad a cionista összeesküvés/propaganda ott kezdődik, ha a zsidó szó pozitív konnotációban megjelenik.

mókáné 2012.07.24. 09:12:58

@tölgyes:

"Nekünk meg meg kell tanulnunk, hogy nem szabad a politikától várni életünk jobbra fordulását."

A legfontosabb gondolat, amit gyakorlatba kell ültetni annak, aki még nem tette.

Csak szabad ember hozhat felelős döntéseket.

@6.Lenin:

"Aztán rájöttem, majd 40 év házasság után mennyire beszűkült a választási lehetőségem."

20 év után is, ha ez vigasztaló Neked. Hanem mondok valami egészen egyszerű módszert és optimistát:

Mindig, amikor változtatnánk, változzunk magunk. Már megújul a kapcsolatunk. Nekem ez a taktikám. Folyton változom.

..ugyanúgy hoz ugyanazt, mint ami másmilyen.. két világ és így szeretem, soha úgy ne legyen, hogy egyformák legyünk.
www.youtube.com/watch?v=hVMCECCU2KM&feature=related

dbeata 2012.07.24. 09:37:16

@knausz: @tölgyes: "Nekünk meg meg kell tanulnunk, hogy nem szabad a politikától várni életünk jobbra fordulását."

A politikusok pedig befejezhetnék az erre való rájátszást. (Ha rám szavazol, akkor lesz itt jóvilág...

graycivil 2012.07.24. 10:56:20

"Ki a legviccesebb oligarcha?

A cég neve angolul KÖZGÉP Steal Structure-and-Construction Co. volt, de már kijavították."

kepviselofunky.blog.hu/2012/07/23/ki_a_legviccesebb_oligarcha?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_07_24&utm_campaign=index

"...közkívánatra, angolul nem tudó olvasóink kedvéért mondom Pap Jancsiként, hogy a Steal angolul azt jelenti, hogy lopni, a Steel, amire utóbb javították, azt jelenti, acél."

Jó szórakozást!...Közpénzünkért. :-(

graycivil 2012.07.24. 11:20:28

"Tóta W.: Lex Jenci

Kétségbe vonhatatlan tény, hogy a Jenci diplomája szorosan összefonódik a nemzeti érdekkel, ezért védelmében – a termőföldhöz hasonlóan – mindent meg kell tennünk. Mert lehet, hogy a Jenci nem egy észlény, de ha megkapta a papírt, akkor benyomjuk valami zsíros állásba, aztán saját cége lesz, állami megrendeléseket kaphat, és az ő gyerekeiből már lehet akár polgár is. A Jenci diplomája, tisztelt képviselőtársaim, a magyar középosztály megerősítésének eszköze."

hvg.hu/w/20120724_lexjenci

:-)

dr. Bubó 2012.07.24. 11:23:54

@graycivil: ygere át a varánuszra... akkkor nem kell átmásolgatnom állandóan a qva jó linkjeidet és összefoglalód:)

graycivil 2012.07.24. 12:51:03

"Luxusjobboldal? Rogánék legalább 1,9 millióért nyaraltak?

Végezetül csak azt jegyeznénk meg, hogy Rogán az egykulcsos adó mellett azt is megszavazta, hogy a közmunkások bérét havi 60-ról 47 ezerre csökkentsék. Szavazatával ő is része volt a Fidesz döntésének: "havi 47 ezerből meg lehet élni". Amennyiben Rogán a legolcsóbb Four Seasons szobát választotta, akkor 40 közmunkás egyhavi bérét költötte el az egyhetes nyaralásra. Útiköltséget nem számolva."

fideszfigyelo.blog.hu/2012/07/23/roganek_legalabb_1_9_millioert_nyaraltak

inreallife 2012.07.24. 15:43:00

@teevee: ez így van. most aláírom. rühellem a pozitív diszkriminációt, mert annak a másik olvasata, hogy a többiek negatív tartományba esnek...

az sem tetszik, hogy én adót fizetek, mások meg kapnak belőle, mert pozitívkodunk. a teljesítményjavulás nélküli pénzek átcsoportosítását transzfereknek nevezzük. én fizetem, más kapja. dejó. ez hogy illik a egyenlőségesdi világképedbe? vannak az egyenlőbbek?

egyébként sok helyen hozzáteszem a véleményemhez, bár igaz nem mindenhol, hogy szvsz. ha nem tudod ez mit jelent, a gugli a barátod. amúgy kicsit későn estek le nálad a dolgok, (éjszaka kisebb a gravitáció, vagy mi?) végig ezt sérelmeztem, csak nem akartad felfogni. igazából a sokkommentes szócséplést, csűrés csavarást nem értem. ezt egyből így értettem, miért kellett erre 20+ bejegyzést generálni?

inreallife 2012.07.24. 15:45:21

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: majd sutyiba leírom ide az egyik este, jó? ;)

ha a gondolataim ölni tudnának, aszem páran nem érnék meg, mire a rendőrség elkapja őket. mégsem ez a helyzet...

inreallife 2012.07.24. 15:49:16

@szoja122: akkor nem olvastad el a cikket, amit belinkeltem. a zsidókat meg nem hitler óta utálják ki a társadalomból az emberek. ezt tudom nehéz felfogni, de valamit azért csak csinálnak a zsidók, hogy a világon nincs egy olyan hely, ahol nem utálja őket a többség... na azon kéne változtatni, én adtam támpontot hozzá...

aszekelyek 2012.07.24. 15:52:34

@korábban ulrike: schifferke, valóban és akik elkövették, azt, amivel gyanúsítottak lettek.
@Hángérien feeritél rajongó dbeata: nem megyek rá , elengedtem . :) Másként tényleg rámennék.

aszekelyek 2012.07.24. 15:59:32

@graycivil: Azt megtapasztaltuk. Állandóan vádaskodtak , másfél évig a szocik az első Orbán kormány után. Semmire. Bár ők nem akarták a legértékesebbet, az édesvizet , természetvédelmi területet valami apróért odaadni bluméknak. Valami lebegtetett senki se látta tervre , ígéretre , bemondásra.

aszekelyek 2012.07.24. 16:13:41

@inreallife: Azzal az van arany bogaram, hogy nem másnak hozza hasznot. te biztosan tudod, hisz kiszámoltad...., hogy lehet forintosítani. Stratégiai cuccokat normális , francia, német , ... államférfiak sosem adtak ki a kezükből de megvették amit a mieink , a hibbantak apróért odaadtak. Így kedvesem.

aszekelyek 2012.07.24. 16:17:47

@graycivil: az még a szocik idejében lehetett steal , mert náluk nem beszélnek nyelveket de majdnem senki... veres sem.. és feri is bitang gyengét virított ánglisul. Lopásban és azt nem büntethetővé tevő törvénykezésben ők a favoritok 89 óta.

@korábban ulrike: nem írtam olyat, hogy a hölgy ne lenne okos.

aszekelyek 2012.07.24. 16:28:07

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Ezzel egyetértek de ezt már nem hallom tőlük. Legalább a 2010-es kampány óta..., ahol Orbán arról beszélt, hogy rendet akar tenni és nem arról, hogy ugrándozik a pannon puma és anagy a welfare... Most sem hallok az ellenzéktől egy fia ígéretet sem, semmire. lebegtetését annak az illúziónak, -semmi konkrét persze-, hogy ők majd esetleg ha összeállnak és a gonosz FIDESZT szocikkal elteszik, majd milyen jó is lesz-... NEKIK: Választónak nem ígérik , hogy neki lesz jó. Meghagyják szépen abban a hitben, ami be van szépen kondícionálva már instrumentálisan , nagyon sokak fejébe. Akik elhagyták eddig a FIDESZ-t pld , mert nem lett nekik attól sem nagy jólét , pedig ők azt várták bár ígérni nem ígérte nekik azt Orbán. Senki nem is ígérhette. Sztem a kampányban bele kell őket szorítani valahogy abba , hogy kiderüljön , senki nem fog itt tömegeknek jólétet adni. LAssan é szisztematikusan, a FIDESZ tervét követve lehet felkapaszkodni. Slusssz. Mert nincs miből. Kis apróból lehet ócsójánosékat megvenni és slussz.

Főleg a jobbikocskát kell belevinni , hogy is akar majd ő kormányozni? Kinek vágja az orrára az ajtót? Amikor már azt vállalni is kell , nem csak hadoválni róla.

dbeata 2012.07.24. 19:11:59

@aszekelyek: a kampány szlogen az volt: Csak a Fidesz! Rendrakást Sintér emlegette - két hét alatt. Ha rendet rakott volna, Bándy Kata talán még élhetne.
A Fidesz a tömegek elszegényítését és az értelmes emberek kiűzetést tűzte ki célul, és jól halad. Rátelepedett az országra, és mindenkinek meg akarja mondani, mi a jó neki. Egy despota, feudális főúr ül a miniszterelnöki székben - méltó utódja a személyi kultuszt kedvelőknek.
Szó sincs arról, hogy mindez mondjuk a fenntarthatóság miatt történne - mert eközben vígan épülnek luxus stadionok, taligával van kihordva a közpénz - nemzetimázzal leöntött cégeken keresztül az adózási paradicsomokba.

De milyen jó, hogy legalább a dakota aranyköpésekkel vigasztalódhatunk. Ha már pannon-puma nincs...:((
Köszönhetően Ma(El)tolcsy miniszterünknek, és lelkes csapatának (Kósa, Szíjjártó beböffentések).

dbeata 2012.07.24. 19:15:39

@inreallife: Jó, csak úgy írj, hogy ő ne is tudja elolvasni.;)
(mindenre ugrik)

aszekelyek 2012.07.24. 19:30:37

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Olyan rend hol van , tessék mondani ?
Mert a zegyetlenjódemokrácijában , az ámerikaiban sincsen olyan de európaiban sincs , ahol valami bedrogozott vagy csak teljesen frusztrált és aszociális egyén nem támad rá , ha alkalma van soha , sehol , egy nőre . Bár szerintem itt valami másról is szó volt, nem egyszerűen egy erőszakos bűnözőről. Honnan volt neki pénze drogra, ha a az unokatestvérénél kecózott , mer csóró vót és honnan az autó...? Minek ment Pécsre ? Ejnye, ejnye... Bevonulás helyett Pécsre megy, segíjbűű és még drogra is futotta.... Nem kerek ez nekem.

Az eset alkalmas persze Pintért megtámadni. Már írtam , hogy csak remélem , egyre kevésbé , hogy nincs felbujtó is a történetben. Úgyis be kellett vonulnia , hát kértek tőle egy szívességet..., és adtak neki ezt-azt érte...

HSCB meg mosTa a piszkos pénzét a drogbáróknak... Ez gyönyörű.... :(((

De csitt , a bankszektorról egy szót se rosszat !

dbeata 2012.07.24. 19:38:52

@aszekelyek: Nem kell az összeesküvés elmélet. Nem kellett volna ugrani erre, nyilván demagóg voltam. Csak ezt kellett volna visszaírnod. "Ne légy demagog".
:)

aszekelyek 2012.07.24. 19:43:01

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Ezek lózungok aranyom, semmivel nincsenek alátámasztva. Mutass nekem egy kevésbé despota földesurat, aki abban a székben ült előtte és azt is mondd meg nekem, hogy jobb vagy bal kezeddel ütöttél-e a hasadra , amikor kijelentetted , hogy ömlik a pénz ide meg oda el . 10 éves már a dakota közmondások kora. most valami más van. :) Mutass valakit, aki el merte zárni a külhoniak előtt a pénzcsapokat. A szubjektivitás, mely némelyek szerint itt kikerülhetetlen, azt nézi rossz szemmel éppen. Az előtte elzárt csapot. Attól lesz pesszimista és az a demokrácia neki nem jóóó és nem demokrácia, mely arra adott felhatalmazást a jelen kormánynak, hogy előtte elzárja a csapot. Pedig arra kapta ez a kormány a felhatalmazást. Nem másra.

Ettől szegényednének-e el a tömegek vagy attól szegényedtek-e el ezelőtt , hogy bármit is kapartak össze , azt elfolyatták azokon a csapokon, rájuk meg csak rakták az adósságot ? Még mindig nem jutva előre, mert csak azt kell nyögniük. Egy vállrándítással volt elintézve a közvagyon elprivatizálásának nulla ft-dollár eredménye és az adósság csak nőtt. Az szegényítette el a tömegeket kedves, pontosan az. Amit elkótyavetyéltek és közben csak szedték fel a hiteleket. Sunyiban....

aszekelyek 2012.07.24. 19:45:49

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: likas a történet , az a baj. Hatszáz métert hogy vitte el az áldozatot a lakásától ? Nem egy Fekete Laci az elkövető , hogy elszalad egy felnőttel a vállán bedrogozva hatszáz métert...

aszekelyek 2012.07.24. 19:47:59

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Az olyan lapos , hogy demagóg vagy... Cifráztam kicsit a minden demokráciák legjobbjaival ékesítve....

dbeata 2012.07.24. 19:49:29

@aszekelyek: na, ezeket most nem fogom tételesen cáfolni, előttem már sokan megtették, de lepereg rólad, mint kacsáról a víz. Te se szeretsz forrást linkelni, úgy tudom.
Az unortodox gazpol, és az egykulcsos adó, az nem igazán gyött be. Mentem gyereket fürdetni..:)

aszekelyek 2012.07.24. 19:57:05

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Másként látom ezt is , hogy kik akarják már megint meg mondani nekünk , magyaroknak , hogy mi a jó nekünk...
Mintha mi csak tévedésből szavaztuk volna ki a francba az szdsz-t és az mdf-et és a szocikat is hatalomból és szavaztuk volna be oda Orbánt másodszor kormányra és a jobbikot a parlamentbe.
Sztem pedig nem tévedésből tettük , éppen , hogy azért , mert tudjuk , nekünk mi lenne jó de azt ők rossz szemmel nézik... A megmondóék....odaát.

aszekelyek 2012.07.24. 19:59:37

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: a nyugatnak nem gyött be, ahogy mondod. Jobban szeretik a talpnyalókat akik kinyitják a csapokat nekik. Kellemes pancsizást! Tényleg lepereg....

aszekelyek 2012.07.24. 20:02:13

@korábban ulrike: Homdolom erre várhatnak az atv-nél agresszolga esetében is. Egyszer csak sikerül majd objektíven állni valamihez...

aszekelyek 2012.07.24. 20:09:40

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: te nem vagy reménytelen gyűlölködő. Demokrata vagy. Kapsz tőlem egy plecsnit. Valahogy így kéne mindenkinek egymással... Ahogyan Gábor a posztban írja is. :) Sztem induljunk a képviselőségért....

tölgyes 2012.07.24. 20:12:59

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Már miért fejeznék be, ha az kifizetődő? Ők sem ellenségei saját maguknak:)

tölgyes 2012.07.24. 20:16:02

@knausz: Azért ne gondolja, hogy a szabadság oráculum. Aki szabad, az még lehet egyben hülye is... mert erre is hány a példa. Gondolja, hogy a szabadsággal jól sáfárkodott az ország??Nekem nincs ilyen benyomásom.

tölgyes 2012.07.24. 20:18:48

@inreallife: Nagyon hosszan kellene erre válaszolnom és erre most jó ideig nem lesz elég időm.. de majd beszélünk mi még ilyenekről. Üdv: T

dbeata 2012.07.24. 21:13:14

@tölgyes: Na, hát, a választópolgár is haszonelvű. Kivéve az idealistát. Hol itt a probléma? Ja, hogy nem jutunk egyről a kettőre. Mellékes...

@aszekelyek: De racionálisan nem tudom megmagyarázni...Talán azzal, hogy még mindig jobb, ha az embert szidják, vagy fárasztják, mintha nem is törődnek vele. Berne is ezt mondja, hisz Te is olvastál tőle.
Bennünk a közös nevezőt nézem, ami a nemünk és a szakmánk (nekem mondjuk egy, a néhány közül).

mókáné 2012.07.24. 21:21:28

@tölgyes:

"Gondolja, hogy a szabadsággal jól sáfárkodott az ország??"

Pont nem. Jól eladósította magát a személy és az ország is. De én például jól sáfárkodtam a szabadsággal és most is szabad vagyok. Lényeges. Nekem lényeges a szabadságom.:)

tölgyes 2012.07.24. 21:27:39

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: A polgár is tanul, csak lassan és nehezen.Különösen ha nem látja át a helyzetet.. és erre egyre kevesebb a remény.

dbeata 2012.07.24. 21:30:28

@tölgyes: Nézze, én nem igazán politizáltam ezelőtt, kábé féléve követem a politikát úgy, hogy adok-kapok a TG blogon. Tanúsíthatom, hogy már semmit sem értek.
De lehet, hogy ülepednie kell a sok (egymásnak is ellentmondó) információnak.

Még polgár se vagyok, hisz fegyverem nincs itthon. (de én enélkül is elvagyok).

tölgyes 2012.07.24. 21:30:30

@knausz: "Képzelhetsz magadnak egy kis szabadságot..":) MKindenkinek fontos lenne,csak nagyon macerás.:) és nem adja önmagában se a megoldást, se a jó döntést, de még a jó érzést se feltétlenül.:)

tölgyes 2012.07.24. 21:33:04

@Hángérien feeritél rajongó dbeata: Van úgyí hogy az ember nem érti. Segít ha keresi és megtalálja az érdekeket, csak ez is nagyon fárdtságos munka. Sok idő, kevés haszon:)

teevee 2012.07.24. 23:36:28

@inreallife: Aha. Szóval, a zsidó szó szerinted nem jelenhet meg pozitív összefüggésben, ha van oka, ha nincs. Tényleg így értetted?

Szóval neked a pozitívkodás nem tetszik, kivéve, ha a te gyereked eltartását mások finanszírozzák. Tényleg így értetted?

(Mióta gondolod úgy, hogyha valaki más valamit kap, akkor azzal téged rövidít meg?)

dbeata 2012.07.25. 06:47:02

@tölgyes: Van egy ex oknyomozó újságíró barátom. Ő már régen feladta, és keresett egy "rendes" és biztonságosabb szakmát.

Az édesanyám a rendszerváltás környékén indult egy pici párt színeiben. Szegény, idealista, mint én. Amikor látta, miről is tud szólni a politika, végül visszavonult, annyi maradt ebből, hogy ő is benne van a szavazatszámláló bizottságban, és van néhány barátja ebből a körből. De ennyi.

Nekem sem lesz kenyerem a politika.
Inkább az itteni közösséget kedveltem meg.
Azért tanultam is valamit, és a véleményem is változott dolgokról.
Szóval megérte. Köszönöm, hogy elolvasta...:)

dbeata 2012.07.25. 06:54:08

@ménrót: Most mi lesz, jajj, nagyon aggódom értetek...???

index.hu/belfold/2012/07/24/novak_elod_szegedi_csanadnak_le_kell_mondania/

Olyan izgi ez a szappanopera, hogy muszáj egy adag pattogatott kukoricát is csinálnom, úgy ülök a TV fotelbe, és nézem, mert nem akarok lemaradni...:((

It’s the economy, stupid 2012.07.26. 10:00:04

@Hángérien feeritél rajongó dbeata:
"Nekünk meg meg kell tanulnunk, hogy nem szabad a politikától várni életünk jobbra fordulását."

Akinek ez a véleménye, az igyekezzen multivá válni iziben, mert minden egyéb esetben a politika fogja meghatározni minden lehetőségét (vö: marhaság).

Vegyünk egy kkv-t, és közvetve a melósait. Mikor a gp kirántja alóla a vállalkozását (meg a csőd miatt a vagyonát), akkor mit fog erről mondani. Vagy azt a kutatóintézetet, színházat, whatever, amely alól kikapják a költségvetését. Azt a - korábbi életét egyébként munkával töltő - rokkantat, aki belenyomorodott a foglalkozásába, és most a megélhetési minimum felére leviszik a járadékát. Stb. Ezek mind ne várják a politikától a függetlenségüket, oldják meg valahogy. Kérdem a nagy filozófust, aki ezt kitalálta: hogy a túróba?
Persze van akiknek ugyanez a politika kedvez, akár érdemtelenül is. Az illető ne képzelje, hogy milyen ügyes, meg persze szabad, mert jöhet az ellenkező széljárás. Az inga mindkét irányban kileng.

dbeata 2012.07.26. 10:07:52

@It’s the economy, stupid: Az idézőjelbe tett mondat @tölgyes: blogtárstól ered.

It’s the economy, stupid 2012.07.26. 10:27:56

@Hángérien feeritél rajongó dbeata:
Puff neki. Akkor ő írja meg a dorogi 400 embernek, akiket most kirúgnak a napelemgyárból, mert az okos politikusok levitték a napenergiával termelt áram átvételi árát, hogy fütyüljenek a politikára. Oldják meg a saját szabadságukat.

Múltkor egy üzletben tanúja voltam egy beszélgetésnek: cég megszűnik, nem tudják a rezsit se kitermelni, fideszes 3,14csa vevő (lerí róla, életében nem dolgozott) belenyávog a beszélgetésbe: "ugyan már, egy kis optimizmust, kérem". Úgy berágtam, megkérdeztem tőle, mikor az elmü kijön és kikapcsolja a villanyt, megoldjuk-e a helyzetetet, ha az elmü optimizmusát kérjük számon. Erre kiment.

dbeata 2012.07.26. 10:34:19

@It’s the economy, stupid: Ne is mondja, az empátia hiánya enyhén szólva zavaró némely embernél, erre még jön a totális elvakultság, érzelmi alapon.

De hát ez egy bonyolult világ, nem egyszerű megoldásokkal.

Az a baj, hogy qrvára nem oszt-nem szoroz a magyar gazdaság a világban. Akkor se lesz így, ha még jobban izmozunk. Ezt pedig nehéz felfogni olyanoknak, akik szeretnek a szemétdombon kakaskodni.

It’s the economy, stupid 2012.07.26. 10:50:31

@Hángérien feeritél rajongó dbeata:
"szeretnek a szemétdombon kakaskodni."

Na ja, egyebet (valami hasznosat) nem is csinálnak. Pont az a baj velük, soha életükben nem próbáltak valamit létrehozni, nem hogy ellenséges, még baráti körülmények között sem.

A politika olyan, mint az autóvezetés: beül az utas, ha a dolgok jól mennek, észre se veszi, hogy megérkeztek. Ha nem, ő kezdi el nézni a táblákat, meg a keresztforgalmat, legszívesebben kikapná a volánt a sofőr kezéből.
Az emberek nagyon szeretnének nem foglalkozni a politikával, csakhogy arra jöttek rá, hogy akik csinálják, nem hogy nem szakemberek, de semmihez nem értő himpellérek, akik ráadásul még becstelen gazemberek is. És ennek dacára, ezek a himpellérek az ő életük minden momentumát meghatározzák. Már csak azért is jó lenne egy Eu Egyesült Államok, mert egy-két szint kiesne ebből a naplopó bandából. A rájuk fordított rezsi lehetne a nyomorék bányászoké.
Minél távolabb a politika, annál nagyobb a nyugalom: Brüsszelben kevésbé foglalkoznának a szabolcsi vállalkozás cseszegetésével, mint a jóval közelebb levő Pesten.

dbeata 2012.07.26. 11:51:49

@It’s the economy, stupid: Ez jó hasonlat. :) Sajnos általában az anyósülésen lévőknek van a legkevesebb esélye a túlélésre egy komoly baleset esetén. Valamint általában a vezetők ússzák meg karcolás nélkül.

De azért nem mindenki ad jó tanácsot az anyósülésről. Ráadásul hergeli is a vezetőt.

It’s the economy, stupid 2012.07.26. 16:38:51

@Hángérien feeritél rajongó dbeata:
"általában a vezetők ússzák meg karcolás nélkül."

Most is ez lesz! Vezetőink belemilliárdosodnak ebbe a fránya válságba, a parasztnak meg kilóg a hátsója.

"nem mindenki ad jó tanácsot az anyósülésről"

:DDDD van az a tipus, bár aki becsokizott alsóneművel halálfélelemben szorongatja a majrévasat az otóban, attól nem lehet igazán objektív tanácsot elvárni, akkor se, ha nem az a beleugatós fajta. Max üvölt, hogy LASSABBAAAN! A mi otónkban hiába üvöltünk, siketek a sofőrök, meg vezetni se tudnak.

dbeata 2012.07.26. 20:50:37

@It’s the economy, stupid: Fékezz már te barom, jön a fal, mire Orbán+Matolcsy: majd elugrik...:DDD
A roncsok közül kikászálódik a "vezető": jaj, minelnök úr, úristen, nem lett baja? Nem, így szoktam kiszállni!

Egyébként sokan takaróznak a külvilág ellenségességével, amikor valójában mondjuk vagy lusták, vagy félnek változtatni régi, rossz dolgaikon, véleményükön.

Vagy lekicsinylik magukat, felelősségüket (egy fecske nem csinál nyarat).

Nem egyszerű "jól csinálni".

Acmee 2012.08.10. 12:29:56

@Török Gábor:

Olvasva a cikkedet, nekem kicsit úgy tűnik, mintha megpróbálnád "hamvába holt SZDSZ reinkarnációnak" beállítani a kezdeményezést.
Az, hogy a lehetséges szavazóbázis baloldalra helyezkedik - mint láthatod - nem véletlen. Ha az európai, liberális, stb. szavak a jobbodal jellemzői lennének, akkor oda tolódna ezen bázis. Szerintem inkább a klasszikus "polgárosodás" jelei mutatkoznak ezen szavakon keresztül, egyértelműen mutatva, hogy ezen értelmiségi réteg inkább lenne európai polgár, mint egy zárt nép tagja Európa közepén.
Meg lehet rajzolni ezen vonalat EU barátok vs. EU ellenesek tekintetében is, sőt, szőkék vs. barnák mentén is. A pártok alapján történő besorolásnak van értelme egy ilyen elemzésben.
Továbbá írásodból az jön le, hogy a cikksorozat háttere az, amit a pártok alapján történő megosztás érdekében nem tekintettél fontosnak.

Ezen pólusban lévő szavazók jókora részének mindegy lenne, hogy milyen pártra szavaz, itt nem ideológiák mentén épül fel a történet. Inkább a program alapján. Ha a Fidesz vagy MSZP tudna előállni egy számokkal alátámasztott programmal, akkor ezen szavazók oda adnák voksukat.
A cikksorozat lényege pont ez: Az élesen elkülönülő tömbnek a "vakítsuk a népet" szisztémából van elege, nem pedig konkrétan a felsorolt pártok mellé áll. Ez pedig pont az általad leírtak ellentéte.
süti beállítások módosítása