Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:04

Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra, hogy az ember újraolvassa a korábbi írásait. Nincs jobb viszonyítási pont annál, mint amikor összevetjük a mai tudásunkat a régebbivel, különösen, ha azok nem is ismeretek voltak, inkább csak a jövőre vonatkozó feltételezések. És igen, sajnos nincs kellemetlenebb dolog annál, mint szembesülni a korábbi gondolatainkkal, elképzeléseinkkel, időnként tévedéseinkkel. Az év utolsó bejegyzésében ez jön most, egy kis önkritikus válogatás 2012-ből.

481future.jpg 

426: „Korábban nem gondoltam volna, de ma nem kizárható, hogy már ebben az évben a biztos pártválasztók között is világos kisebbségbe szoruljon a Fidesz.” – Kétségtelen, nem volt kizárható, de mondjuk nem is jött be.

427: „Az első azt jelentené, hogy a kormány szándékosan húzza az időt, mert olyan változásokat feltételez (tud, remél), amelyek miatt hamarosan vagy nem lesz szükségünk a megállapodásra, vagy a mostaninál lényegesen jobb feltételekkel tárgyalhatunk majd az IMF-EU párossal. Azaz nekünk most csak a tárgyalások látszatára van szükségünk, ezért az egyik nap előre lépünk egyet, a másik nap pedig hátra, a végső célunk azonban az elterelés, a kivárás, az időhúzás. (...) az első lehetőség szinte kizárható.” – Nagyon úgy néz ki, és szerencsére ezt azért a nyár közepén meg is írtam, hogy mégsem volt kizárható.

429: „Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl.” – Végre egy találat.

431: „ha a kormányfőn múlik, a fülkeforradalom után a konszolidáció első számú megtestesítője is ő lehet. A miniszterelnök egy pillanat alatt váltott, és semmi kétséget nem hagyott, hogy kiválóan alakítaná a meg- és kiegyező politikus szerepét is.” – De hol is az a konszolidáció?

433: „az LMP nagy lehetősége szerintem nem a szocialistákkal való együttműködés, hanem az MSZP legyőzése, meghaladása, kiszorítása” – Vajon az elemző vagy a párt hibázott?

434: „Szerintem most először van esély arra, hogy egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő jelentősebb tábort teremtsen – mondtam a héten egy interjúban, de gyorsan hozzátettem, hogy ebben az ügyben politikailag elfogult („vágyvezérelt”) vagyok, ezért érdemes erős fenntartásokkal kezelni a kijelentést.” – Itt igazam volt, valóban, érdemes volt erős fenntartásokkal kezelni...

439: „Az előrehozott választás persze mindig rettenetesen kockázatos, de ha a hátralévő két évre – azaz valójában lassan a kampányra fordulva – egy politikai vesszőfutás az alternatívája, akár értelme is lehet.” – Erről a témáról soha többet nem írok, csak ha már megtartottak egy előrehozott választást.

441: „számomra úgy tűnik, hogy ez az akció lehet az első olyan LMP-s kezdeményezés, amely hosszabb távon is híreket képes generálni” – Na, miről írtam ezt? Természetesen a bukott népszavazási kezdeményezésről.

452: „a baloldalon belül – bár kétségtelenül 2010-ben tágra nyílt a pártrendszer átalakulásának ajtaja – az MSZP megkerülhetetlen tényező maradt, szervezeti ereje és beágyazottsága miatt nehéz elképzelni, hogy a következő választásokon más legyen a vezető ereje ennek a tábornak.” – Ez még bejöhet.

453: „Ha kicsit figyeltünk, elkerülhetetlenül fel kell tennünk magunknak a kérdést: lehet-e Schmitt Pált felállva tapsolni és Gyurcsányt elátkozni ugyanazért - vagy fordítva?” – Ez nem tévedés, csak idealizmus: sajnos simán lehet.

455: „Miután az aláírásokat a Jobbik az LMP és az MSZP padsoraiból összegyűjtötte (ez a sajátos „technikai koalíció” már önmagában is érdekessé teszi a dolgot), és a határozati javaslatot tegnap benyújtotta, a kormánytöbbség nehéz helyzetbe került.” – Szívbaj nélkül leszavazták.

462: „Egy lépésre vagyunk attól, hogy jöjjenek a bikinis szakértők". – Sok elemzős műsort nézek, de úgy látom, ez a lépés még várat magára.

465:. „Ebből én azt olvasom ki, hogy közeleg az LMP, a 4K! és a Szolidaritás közös zászlóbontása.” – Ha jól értem, ma távolabb vannak egymástól, mint voltak a nyár végén.

467: „Hogy itt lesz a Jobbik gyenge pontja, már 2010-ben látható volt, ma pedig úgy tűnik, hogy ezekben az ügyekben akár szép lassan fel is morzsolódhat a párt.” – Egyelőre ez az „akár” sem következett be, de legalább ezzel a cikkel – ha igaz - eljutottam a párt belső levelező fórumára.

468: „Miután a regisztráció közvetett célja és egyértelmű következménye a választási részvétel csökkenése, az ötlet bizonyára hatalmas politikai vitákat fog kiváltani, magas labdát jelent a diktatúrázó ellenzéknek, és még akár jogi akadályokba is ütközhet. Nem vagyok benne biztos, hogy nem lehet alkotmányellenesnek értelmezni, mint ahogy akadhat olyan nemzetközi dokumentum, amellyel összeegyeztethetetlennek minősülhet.” – Csapataink itt még harcban állnak.

473: „Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna.” – Talán még ez a gondolat is, különösen az év végi felsőoktatási események tükrében, védhető.

475: „minden tagadhatatlan politikai eredmény ellenére (közvélemény-kutatásokban tapasztalható pozíció, napirend irányítása stb.) idén ősszel megroppant a kormányoldal. Hogy mennyire súlyos és tartós ez a helyzet, nem tudom, az biztos, messze nem tartunk ott, hogy kijelenthető legyen biztos bukásuk.” – Bár vannak ilyenek, amikor ezt leírtam, a roppanás erősebb, nyilvánvalóbb jeleire számítottam.

476: „még az is előfordulhat, hogy hosszú idő után nem az erősen elkötelezett, megerősítésre és motiválásra vágyó szavazók, hanem a meggyőzésre szoruló bizonytalanok irányába fordul a magyar politika” – A jeleket itt viszont lámpással sem találom egyelőre.

x x x

Boldog új évet kívánok minden kedves olvasónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr194988439

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jövő elkezdődött 2012.12.31. 09:06:01

Előrehozott választásról soha többet nem írok, csak ha már megtartottak egy előrehozott választást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szimba 2012.12.30. 22:17:53

Nem voltak ezek annyira rossz megállapítások. Egy elemzőnek nem jósnak kell lennie, hanem az éppen adott helyzet áttekintő kritikusának.

Össze lehetne vetni a kommentelők véleményeit is ezekből az időkből, valószínű, hogy meglehetősen sok "vágy vezérelt" megállapítást lehetne összegyűjteni, és nagyon kevés megvalósulót.

Részemről nagy tévedés volt a kezdeti elnéző magatartás a Fidesz intézkedéseit, törvénykezéseit nézve. Nem tudtam elhinni, hogy nincs alaposan kidolgozott koncepciójuk (oktatás, egészségügy, gazdaság, külpolitika, cigány integráció stb.) ügyében.
Egyetlen dolog az, amit újra kell gondolnom, az pedig az államadósság kérdése, az IMF hitel szükségessége. Ma inkább hajlok arra, hogy ebben, ha nem is igaza van a Fidesznek, de talán ez a megoldás (másként ugyan, de...).

Szimba 2012.12.30. 22:22:36

Ha valaki jobban figyelte Bajnai intézkedéseit, terveit, egyáltalán az MSZP-t, amelyik halogatta, ám már tudta, milyen lépéseket kellene megtennie, akkor az is világos, hogy sok valósult meg - szerintem minden szociális érzékenység nélkül, és gyakran nagyon rosszul.

A felsőoktatásban a tandíj bevezetése ilyen.

Flankerr 2012.12.30. 22:29:05

Szép dolog az önkritika, helyesen megtéve kiváltja a tiszteletem. Most is.
BUÉK, és sok locsolót..:)

bóra77 2012.12.30. 23:15:24

wow, jó poszt, csillagos ötös. És ahogy K.Olga mondta volt, 2013. már a kampány éve lesz. Nagyon kíváncsi vagyok!

BÚÉK a blog írójának is!

bóra77 2012.12.30. 23:17:40

@Szimba: tényleg, most hogy is állunk IMF-hitel ügyileg? mert ha jól emlékszem sehogy. és voltaképpen mire is tudjuk fogni?

Vitéz László 2012.12.30. 23:28:01

ad1) mindenkinek kívánok doktormentes és fides(álam)mafia nélküli új évet!

ad2) Gáborkém! az MLSZ elnöki tanácsának elnöke!
hogy ál az egyetlen? választási ígéreted? B. Aszófőn ?
fogalom lassító sziget elkékült?
csak mer tegnap arra jöttem és vígan repessztettem végig 120-szal a falun...
így nem láttam van e ijjen kézi készülék-berendezés !
legaláb kamunikáld hogy van... csinájj alternatív valóságot.... mint azistened

ad3) remélem a kubatovlista pontos... mind a 2 706 292 birka narancs billogot kap a homlokára...
a mafia (párt) tagok sorsába jobb bele se gondolni...
a hivatalnok csicskák is kuka lesz... pfujjj... mocsok világ az orbánia... nem lesz ennek jóvége...

ad4) 2012 év feudalizmus + fidesmafia = álamcsőd + belháború

3dom'f'speech 2012.12.30. 23:35:31

Kedves Gábor!
Téged már csak a szadesz-maszop koalíció valamilyen formában történő visszatérése nyugtatna meg, ez kiviláglik a fentiekből is :)

A fröcsögő balliberáltaknak meg: bekaphatják...!

Khal Drogo 2012.12.30. 23:43:22

Vicces, hogy Török Gábort a jobboldal fanatikusai a balliberális oldalhoz sorolják míg a balosok szerint egyértelműen a Fidesz szekértolója.
Ezért nincsenek Magyarországon közéleti viták. A vita már eldől a kezdet kezdetén, aki az adott oldalon állóhoz szól kritikusan, az a duális fogyatékos értelmezés miatt egyből a másikhoz sorolódik.

Aki nem így gondolkozik, az visszahúzódik, mert inkább nem vesz részt a vallási teológiai viták mélységéhez hasonló parttalan vitatkozásban.

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.30. 23:53:52

Ami TG vizióiban újra meg újra felbukkan, z valódi szükségszerűség, aZEMBEREK többsége érzi, tudja, miközben lehet nem tudja egzakt módon megfogalmazni azt.

A megújulás szükségszerűségével sajnos két súlyos tényező szemben áll.
A nyiltan agressziv, a hétköznapok könnyebb-nehezebb valóságát hadszintérré tematizáló fidesz, ami/aki minden cinikus és számító, PR és marketingeszközökben a legaljasabb szintekre is lemenni képes lépésre elszánt.
A másik talán rosszabb, az mszp nevű tirannoszaurusz rex.
Genomja kimúl már a világunkból, de az istennek sem látja be.
Befér neki a váltógazdálkodósdi, s amíg Orbán a demokráciát saját képére formálva megalkotja a Dél-Amerikai tipusú gengszterországlás és a Pató Pálos feudalizmusunk beteg keverékét, addig csak vigyorognak, mert a nép értelmi és morális átlagnívója tovább satnyul.
Amíg pedig ez történik, addig Ők is nyerők, a választókat "csak rossz választás lehetséges" helyzetben tartó, hülyének néző attitűd egyaránt kedvez nekik is.
A jövő elkezdődött, s lassan be is fejeződött. Ez a két erő olyan időtávon uralta és uralja az országot, melyből eredeztethető veszteség komolyabb kataklizma felé sodor.
A mai társadalmi megújulást , felzárkózást, új arcok és gondolatok szárba szökkenését, s ezek közéletformáló hatását ugyanis mindkét erő egyértelműen gátolja.

josef_k 2012.12.30. 23:57:35

@3dom'f'speech: Ez a Török Gábor tudhat valamit, mert én meg épp azt látom az elemzéseiből, hogy egyértelműen a Fideszt próbálja védeni - akár már a témaválasztással (vagy azzal, hogy mely témákra nem tér ki)... :) Gondolok itt pl. "a kormányt félreismerik és félreértelmezik" részre...
Lehet, hogy mindenféle törekvésem ellenére elvakult vagyok, de nekem az elmúlt másfél évben ez jött le, és érdekes, hogy van, aki épp ellenkezőleg látja...

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.31. 00:00:25

@3dom'f'speech:
Vicces, de a kommenteket végigolvasva itt csak Te (szavaiddal élve) "fröcsögsz".
Vagy a "bekaphatják" az valamilyen általad irodalminak titulált kategória?
...és most jön majd a dühödt ilyen-olyanlib, meg kitudja milyen egyéb tartalomorgia.
Meglepne, ha higgadt és önkritikus választ kapnék Tőled, de hátha...
BUÉK!

graycivil 2012.12.31. 00:01:34

Én a FYDESZ egész (két)évi tevékenységében csak két lépés végtelen ciklusba kerülését látom:

- Megszerezni...
- ...majd az ebből keletkezett botrányt túlélni.

Ilyen "túltervezett" taktikázás mellett szinte lehetetlen logikus lépéseket megjósolni. Szerintem itt már a politikai elemzők nyugodtan nyugdíjba is vonulhatnak. Mert vagy nem találják el a FYDESZ lépéseit abszolút logikátlanságuk miatt, vagy a lépések primitívsége miatt nélkülük is egyszerű parasztésszel kitalálható.

bioLarzen 2012.12.31. 00:05:31

Gábor,
saját megítélésed szerint a történéseknek megfelelő terjedelemben foglalkoztál a diáktüntetésekkel, illetve az ügy (pillanatnyi) lefolyásával?

Őszinte kérdés.

bio

Khal Drogo 2012.12.31. 00:06:52

@Mpatikus Eszetlenellenes: A Fidesz közel áll ahhoz hogy elveszítse a választást. Ha összeadod jelenleg a DK-Együtt 2014-MSZP támogatottságát, mely lefedi a baloldalnak mondott táborét, akkor a Fidesz kisebbségben van ma már.
Ennek a jelenségnek köszönhető:
- Mégsem törlik el most a korkedvezményes nyugdíjat
- 16 szak lesz tisztán tandíjas "csak"
- Infláció feletti minimálbér és közmunkabér emelés
- Infláció feletti nyugdíjemelés
- Rezsicsökkentés

Ezek az intézkedések nem véletlenül csak most kerültek elő.

bioLarzen 2012.12.31. 00:08:38

@Khal Drogo: "Vicces, hogy Török Gábort a jobboldal fanatikusai a balliberális oldalhoz sorolják míg a balosok szerint egyértelműen a Fidesz szekértolója. "

Valamikor tavasszal-nyáron írtam, hogy magyarországon egy politikai szakértő pártatlanságát abból lehet megfigyelni, hogy mindegyik oldal droidjai a másik seggnyalójának titulálják :)

Gábor, az itteni zombik összegzett véleménye szerint egy ballib-kommunista-zsidó-fasiszta-narancsdroid.

bio

bio

márta)) 2012.12.31. 00:09:29

Nagyon jó poszt. Ahogyan azt már megszokhattuk.

Kedves Török Gábor!

Boldog új évet Önnek.

:)

reccs 2012.12.31. 00:09:40

462. Most elképzeltem Ágh Attilát bikiniben...

Csigataposó 2012.12.31. 00:11:13

476: – A jeleket itt viszont lámpással sem találom egyelőre.
KAR. :(

468: "– Csapataink itt még harcban állnak." :) Ezert megerte elolvasni.

Húsleves 2012.12.31. 00:14:25

467: „Hogy itt lesz a Jobbik gyenge pontja, már 2010-ben látható volt, ma pedig úgy tűnik, hogy ezekben az ügyekben akár szép lassan fel is morzsolódhat a párt.” – Egyelőre ez az „akár” sem következett be, de legalább ezzel a cikkel – ha igaz - eljutottam a párt belső levelező fórumára ( hvg.hu/itthon/20121219_torok_gabor_jobbik ).

barikad.hu/hogyan_csusztat_egy_hvg_s_es_a_velemenyem_torok_gaborrol-20121221

bioLarzen 2012.12.31. 00:14:34

@Khal Drogo: Ne feledd el, hogy ahogy közeledünk a választáshoz, úgy indulnak majd be a választási propagandaintézkedések - vagyis az olyan megoldások, melyek tovább súlyosbítják ugyan az ország helyzetét, de a - szavazókorú lakosság nagyobb részét lefedő - egybitesek megtévesztésére tökéletesen alkalmas. És én ezektől bármit - mondom, BÁRMIT el tudok képzelni. Még azt is, hogy tudatosan romba döntik a költségvetést, csak, hogy újra győzzenek. Ahogy egy narkós - maradék - tudatának teljes birtokában is simán hajlandó egy nap alatt elszórni a drogra a pénzét, holott tudja, hogy egy hónapig kéne megélnie belőle, a hatalomfüggőségben szenvedők is a legsimábban beáldoznak mindent és mindenkit a "következő adagért".

Orbánnál hatalomfüggőbb embert pedig szerintem hosszú emberöltők óta nem látott ez az ország - bár Gyurcsány kétségkívül erős versenyhelyzetet teremtett ebben - de ő speciel le tudott mondani - még, ha nagyon-nagyon későn is.

bio

dr kíváncsivagyok 2012.12.31. 00:25:29

@bóra77:
"tényleg, most hogy is állunk IMF-hitel ügyileg? mert ha jól emlékszem sehogy. és voltaképpen mire is tudjuk fogni? "

Most éppen a "kipaterolási" fázisban vagyunk , mert nincs nagy hullám a tengeren .
Viszont kérve kérek mindenkit , hogy ne mozogjon nagyon a korhadt ladikban , mert egy fingás is elég hogy a forint megint 320 legyen...

dr kíváncsivagyok 2012.12.31. 00:27:54

@josef_k:
"Ez a Török Gábor tudhat valamit, mert én meg épp azt látom az elemzéseiből, hogy egyértelműen a Fideszt próbálja védeni - akár már a témaválasztással (vagy azzal, hogy mely témákra nem tér ki)... :) Gondolok itt pl. "a kormányt félreismerik és félreértelmezik" részre...
Lehet, hogy mindenféle törekvésem ellenére elvakult vagyok, de nekem az elmúlt másfél évben ez jött le, és érdekes, hogy van, aki épp ellenkezőleg látja... "

Nagyon jól látod !

T G olyan független elemző , aki véletlenül a Fidesznek kedvező témákat vet fel elemzéseiben...

márta)) 2012.12.31. 00:32:55

Na. Igen. "A jövő elkezdődött". Már korábban) azoknak kik lassan, de biztosan haladnak az elszegényedés felé, vagy már oda is értek.
Kik napi életvitelükben csak vegetálnak, tologatják a sárga csekkeket.
Azoknak a vállalkozásoknak/vállalkozóknak kik szépen sorban, tönkrementek.
Azoknak a kiskereskedőknek kik nem tudják az áruikat eladni, mivel a belső fogyasztás érdekes módon? nem pörgött fel, kiket a nemzeti trafiktörvény a jövő évben fog romba dönteni, mert minden fillér számit.
Hogy mást ne emlitsek.

Érdekes helyzet lesz, ha említettek , esetleg, nem fogják tudni hova adják majd szavazataikat, melyik politikai erőt kellene támogatni?

is 2012.12.31. 00:35:37

@bioLarzen: Nem fizetőképes téma. Ma Magyarországon nagyon kevesen vannak, akik nem a fizetésük előteremtésével foglalkoznak elsősorban. TG-nek sem lehet felróni, hogy így tesz, a Magyarországgal való foglalkozás helyett.

sztd 2012.12.31. 00:40:30

Szerintem a felsorolt bakik annyira nem jelentenek rossz jóslási képességet. Ha elfogadjuk, hogy a lehetőségek közül választunk szabadon, akkor tudomásul kell venni, hogy az elemzett személy (általunk esetleg nem ismerhető ok miatt) egy másik lehetőséget választott, mint amire mi számítottunk. Olyan komolyabb hibát nem látok, ami az elemzés pontosságát kérdőjelezné meg.
Ha a választott megoldás szerepelt a felvázolt lehetőségek között (és általában szerepelt), akkor a többi már természetes.

Szóval jövőre is bátor (besülést esetlegesen bevállaló) tippeket és mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!

u.i.:
nekem egyébként a "Hatalmi válasz" című cikk megállapításai tűnnek még korainak (nekem nem egyértelmű, hogy az ellenzék tényleg összeállna), és a kérdés:
460. Ez az út hova visz? című bejegyzés megállapításai még most is állnak? Volt fordulat, vagy a Fidesz még mindig az egyértelmű és biztos vereségbe szalad 2014-ben? - csak mert én egyiket sem igazán látom.

Vol'Jin 2012.12.31. 00:41:46

„Korábban nem gondoltam volna, de ma nem kizárható, hogy már ebben az évben a biztos pártválasztók között is világos kisebbségbe szoruljon a Fidesz.”

Itt azt gondolod, hogy tévedsz, pedig nem.

A közvélemény-kutatások telefonon történnek. A fidesz alatt pedig olyan nyomulás van a közszférában, a hivatalokban, hogy az emberek nem őszinték. 2002-ben is fideszes győzelmet jeleztek a felmérések. A fidesz nem tolerálja az ellenvéleményt, ezért az emberek nagy része nem őszinte. Ismerősi körben csak a kubatov-listás vakfideszesek, akik mindig is azok voltak, és azok is maradnak támogatják már a kormányt. Akik csak oda csapódtak 2010-ben, azok már mind elfordultak az orbáni nézetektől.

Ha egy miniszterelnök olyat mond, hogy megfontolandó a demokrácia helyett más modelt választani, mert a félázsiai ivadékoknak ez dukál, az emberek óvatosak a véleményük hangoztatásával.

etwas kultur muss sein 2012.12.31. 00:51:41

Magyarul idén (is) mókamese volt a postok nagy része.

www.youtube.com/watch?v=Iov8JdmvNmY

BUÉK

Mpatikus Eszetlenellenes 2012.12.31. 00:52:38

@Khal Drogo:
"...Ha összeadod jelenleg a DK-Együtt 2014-MSZP támogatottságát, mely lefedi a baloldalnak mondott táborét, akkor a Fidesz kisebbségben van ma már. .."

Csakhogy nem adhatod össze.
Az új cinikus választási rendszer pont erre épít.

Csak nem képzeled hogy " a győztes mindent visz" elv ellenére A képviselőjelölt visszalép B javára, csak hogy nyerjen az "orbánleváltó akármilyenliga" Még egy párttömörülésen belül is gyilkos elvárás ez, hát még egyéb zéró bizalommal és esélylatolgatással terhelt idegenek kapcsolata esetén.
Az ingyenélést művészi tökélyre fejlesztő "pártemberek" (fideszes, mszps egyre megy...)egyre kisebb koncokon marakodnak, a lóláb pedig már nem kilóg, hanem bizony átváltozott, és a ló egyéb nemes szervét láthatjuk naponta.

Sok az eszkimó és kevés a fóka, és bizony a holló a hollónak is ki fogja vájni a szemét.
Önzetlen és nemes hozzáállást és tetteket vársz el jellemzően nemtelen, sőt sokszor inkább gennyes és jellemtelen emberektől. Bár igazad lenne, s persze tisztelet a kevés kivételnek...

béla a görög (törölt) 2012.12.31. 01:00:52

439: „Az előrehozott választás persze mindig rettenetesen kockázatos, de ha a hátralévő két évre – azaz valójában lassan a kampányra fordulva – egy politikai vesszőfutás az alternatívája, akár értelme is lehet.” – Erről a témáról soha többet nem írok, csak ha már megtartottak egy előrehozott választást.

Na igen. Ezen jót mosolyogtam. :) DE a konklúzió helyes.

Egy hatalom tündöklése és bukása.
Nem hiszem, hogy korunknál fogva volt és lesz még egy olyan hatalom/kormány amelyet ennyien és ennyire utálnak :) (1989 utáni) Együtt nézzük végig ahogy elerodálódik a politikai hatalom és átveszi a helyét egy másik hatalom (és nem is biztos, hogy politikai). "Érdekes" lesz végignézni. Neked mint politológusnak biztos. A magam részéről kihagytam volna (ezt a jövőt ami már elkezdődött) - de nem volt ilyen szerencsém...

BUÉK!

igenember 2012.12.31. 02:20:28

Há Gábor...! Itt a többiekkel értek egyet. Ha nincs miről írnod, akkor ne inkább ne írjál lol! És BUÉK all.

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2012.12.31. 02:46:59

Régen 100%-ig meg voltam győződve arról, hogy Török Gábor egy balliberális oldalhoz kötődő, teljesen párthű elemző, aki viszont ügyesen próbálja eltitkolni ezt és "függetlennek látszódni".

Mostanra viszont elbizonytalanodtam, mert mi van ha nem csak megjátssza, hanem egy idő után az "ügyes tettetés" változott valóságossá, és tényleg függetlenné vált egy bizonyos fokig.

tundrazuzmo (törölt) 2012.12.31. 02:54:28

Ez egy gáz év volt. Török úr nekiállt kokettálni a Jobbikkal, legitimizálta ezeket a politikai szörnyszülötteket, majd kínosan mosolygott év vége felé, amikor még a fatökű MSZP is politikai karanténról csacsogott.

Nem baj, nem felejtünk.
De jövőre adunk még egy lehetőséget.

Újévi fogadalom minta: "Én, TG, ígérem, hogy a politikai hullákat nem ápolgatom, a náci zombikkal együtt nem szerepelek."

tintamin 2012.12.31. 03:38:40

„Az elmúlt időszakban egyre inkább dolgozik bennem az a gondolat, hogy a kormányt félreismerik és félreértelmezik politikai ellenfelei: nem félelmetes, hanem időnként félelmetesen béna.”

Mivel közeli ismerősöm az államigazgatásban dolgozik, abszolút alá tudom támasztani a "bénázást".
Adhoc szerencsétlenkedések, döntésképtelen totojázás után szakmaiatlan pánikreakciók, irracionális érzelemvezérelt utasításrendszer. Akik szakmai kritikával mertek élni, már rég nem dolgoznak ott, remekül működik a klasszikus véleménycsere: "bementem a miniszterhez a véleményemmel, és kijöttem az övével".

Ez a "szakértő" rendszer csak azokat a "szakértőket" szereti, akik azt mondják, amit ők hallani akarnak. Hát így tűnik el az államigazgatásból a valódi szakértelem: hogy alárendelődik a lojalitásnak.

És csodálkozunk, hogy bénáznak...

felcsutisuttyo 2012.12.31. 04:07:04

T.G. Azt kívánom Neked , hogy jövő évben kapjál észbe és ne legyél Fidesztől rettegő...mondd ki, hogy Nemzeti szar, és el kell takarítani!!!

dbeata 2012.12.31. 06:59:37

Én is azt hittem, lesznek előrehozott választások! Nem gondoltam volna, hogy ennyire apatikusak az emberek.

@Mpatikus Eszetlenellenes: Hűha! Sose tudtam volna így leírni azt, amit én is gondolok erről az egészről.

@Khal Drogo: Ez csak a stop-go ciklus második fele. Közeledik az a fránya választás!

@bioLarzen: A Facebookos verzión több posztot is találsz erről!

BÚÉK mindenkinek!

egyatlagosfelhasznalo 2012.12.31. 07:29:24

@tundrazuzmo: Ez egy szép és nemes, igazi demokratához méltó gondolat! Ilyenkor sajna kilóg a lóláb, hogy mennyire is vagytok ti demokraták és főképpen toleránsak - amit persze amúgy is tud minden gondolkodni képes ember. Sajna egyre kevesebben veszik be az uszító fröcsögést, a hisztériázást, mentek a levesbe. :-)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.31. 07:53:00

:x

a poszt újra felveti bennem azt a kérdést, hogy milyen paraméterek alapján neveznek az emberek valamit "munka"-nak

pl. ennek van hozzá köze?

lóláb 2012.12.31. 07:56:54

Kedves Gábor!
Nagyon rokonszenves számomra a legutóbbi megszólalása.
Legyen hagyományteremtő.:))
BUÉK!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.31. 08:10:47

@A pöttyös az igazi dbeata: ha már elképzelt történetekről lamentáltok

az előrehozott választásoknak mi lett volna az eredménye, a fantáziátokban?

felcsutisuttyo 2012.12.31. 08:39:14

@josef_k:
josef_k 2012.12.30. 23:57:35
@3dom'f'speech: Ez a Török Gábor tudhat valamit, mert én meg épp azt látom az elemzéseiből, hogy egyértelműen a Fideszt próbálja védeni
T. G. Mindíg is FIDESZ seggnyaló volt .Néha burkoltan , néha nyíltan. Hiába: Fidesz szarból soha nem lesz lekvár:)))

livengood 2012.12.31. 08:49:17

Respect Török Gábor!
Boldog új évet kívánok mindannyiunknak.

László56 2012.12.31. 08:50:33

Nagyon szép napot és boldog új esztendőt Mindenkinek

A jövő elkezdődött.....írja az elemzőnk és megpróbál látványosan önkritikus lenni. Értelmetlen, hiszen mindenki tudja, hogy politikai elemzők nem jósok és a munkájuk tulajdonképpen a tények megmagyarázása és megértetése lenne, úgy a tömegekkel mint a bennfentesekkel. Tehát azt kellene megmagyarázni, hogy miért van az úgy ahogy van és nem azt, hogy miért lesz úgy valami, amit még senki nem tud, miképpen lesz.

Politikai elemzőink messze vannak mindettől. Nálunk inkább a hit és meggyőződés kérdése az, ami vezérli az elemzőket. Ugyanúgy, mint a politikusokat. Ugyanúgy, mint a választópolgárokat.

Az elemzők részéről, nagy hiba, mert így nem tudják a feladatukat ellátni. Hiszen nem a tények, hanem a hitük és meggyőződéseik vezérlik őket. Ezáltal összetéveszthetők a politikusokkal, mert a kiképzésük legalább olyan csapnivaló. A félresikerült oktatásunk mintapéldányai. De, amíg politikusaink megpróbálják egy pár gyorstalpalóval behozni az oktatásuk hiányosságait, addig az elemzőink leragadtak a kommunista oktatás mocsarában. Továbbképzés, idegen szó az elemzőknél.

A hit az, ami vezérli őket és nem a tények.

Így aztán nem képesek a feladatuk elvégzésére. Különösen nem, ha még a feladatukat sem ismerik. De azt, amit ők sem ismernek, büszkén adják tovább a következő generációnak.

Nem csoda, ha ezáltal lassú a fejlődés. Éppen ez a lassú fejlődés az, ami a kormányunkat akadályozza a munkájában. A mai komplex világban, az ország megvédése, a nemzetünk egyesítése, a polgáraink felfejlesztése olyan kormányzati feladat, ami a politikai elemzők tudásának magas szintjét követelné meg. Hiszen nem csak a kormány feladata a tények megmagyarázása, hanem a politikai elemzők nagyon fontos munkájának is, nagy része lenne. De, honnan vegyük azt, ami nincsen ? Félműveltség ma már nem elég, -a nagyon is komplikált -, világban.

Ennek ellenére, élünk avval ami van. De, elégedettek nem lehetünk. Tisztában kell lennünk avval, hogy a jövőnk a jelenünktől függ. Ugyanúgy, mint ahogy a jelenünk, a szégyenletes kommunista közelmúltunkból származik. Ez a közelmúltunk világpolitikai jelenség és ezáltal nem a mi hibánk, de mi vagyunk azok, kik a következményeit viselik.

Éppen ezért a jövőben sem a múltat kell választanunk, hanem bizakodással kell a jövőbe nézni. Ebben az értelemben kívánunk boldog új esztendőt mindenkinek.

menőmano 2012.12.31. 09:00:19

Totális helyzet, gazdasági-, politikai zűrzavar. Egész évben.

kész.ennnyyyi.
:))

dbeata 2012.12.31. 09:05:49

@wmiki: Az lenne, hogy a te óbégatásodat kéne olvasnunk itt a blogon (ha már királyi többes).

Amúgy meg, mulathatnékom van, gyere, itt egy ötszázas, méltasd már egy kicsit a kormány eddigi munkásságát (ha már munkaalapú rendszer)..:DD

sisszi 2012.12.31. 09:11:22

boldog új évet!
végre írhatna valai aról hogy mit ért fiedeszi KONSZOLIDÁCIÓ alatt. politikusok, elmzők, bloggerek írnak erről. könyörgöm magyarázzátok el hogy MIT kellene konszolidálni? az elitcserét? nevetséges ez a szó a ner-ben

livengood 2012.12.31. 09:19:45

@Szimba: "Egyetlen dolog az, amit újra kell gondolnom, az pedig az államadósság kérdése, az IMF hitel szükségessége. Ma inkább hajlok arra, hogy ebben, ha nem is igaza van a Fidesznek, de talán ez a megoldás (másként ugyan, de...)."

Ezt nekem is újra kell gondolnom. Elvágták volna a gordiuszi csomót? Mennyiben tervezett, mennyiben hazárdirozás? Attól félek sok időbe telik majd, hogy megtudjuk. Az biztos, hogy akár milyen takarék lángon, de működő gazdaság a hatalom megtartásának alapja.

mojszipupi 2012.12.31. 09:30:27

Nehéz lehet úgy belesimulni orbán politikai rendszerébe úgy h vigyek is ajándékot meg ne is....TG 2012 ben kb ezt mutatta. Ezért kétség kívül dícséretet érdemel. Az h leírjuk h végül ez jó is lehet meg nem is az sajnos se nem elemzés se nem álláspont...

BUÉK!

menőmano 2012.12.31. 09:31:45

A jeleket itt viszont lámpással sem találom egyelőre."

Hát! Ahhoz nem kell lámpás, látható, tudható legyen, hogy Bajnai Gordon az "új politikai csillag".
Úgy döntött, hogy mégis politikusnak kell lennie. Visszatért - igaz el sem ment - a nagybetűs politikai életbe.
Totálisan jó, üdvözlendő.
Szerintem.
osztjónapot!

:))

makacs szennyeződés 2012.12.31. 09:39:04

ha jól számolom, akkor olyan 20-25%-osan pontos igazlátással "elemeztél" az évben.

hát, Gábor, én nem alkalmaználak.

és még azt sem lehet mondani, hogy nem lehetett a dolgokat pontosabban előre látni, mivel sok posztod után simán elmondták tisztán és érthetően indokolva sokan, hogy erősen torzít a szemüveged, annyira, hogy látszik a szándékosság.

látszott is, most is látszik.

ráadásul ebben most is tévedsz:

"462: „Egy lépésre vagyunk attól, hogy jöjjenek a bikinis szakértők". – Sok elemzős műsort nézek, de úgy látom, ez a lépés még várat magára."

hisz erről szól a poszt összes többi része.

Khal Drogo 2012.12.31. 09:43:05

@Mpatikus Eszetlenellenes: A politikusok számára szerintem a politika célja elsődlegesen egzisztencia építése. Ehhez eddig sem kellett feltétlenül képviselőnek lenni, de köszönhetően a Fidesznek egy új kormánynak sosem látott egzisztenciál-építő eszköze lesz.
Elég csak megemlíteni a megyeik kormányhivatalok hármas triászát ( minden megyei kormányhivatalnak van kormánymegbízottja, főigazgatója és igazgatóhelyettese, ez 20x3 azaz 60 fős felsővezetői pozíció. Ezeket ma sem töltik be szakmai emberek, ez 60 káder-állás, gyakorlatilag bármelyik politikus kinevezhető ide, köszönhetően a Fidesznek.
De ez még nem elég, ott vannak a járási hivatalok vezetői. Ez újabb 200 felsővezetői pozíció.
Tehát 260 felsővezetői posztnál vagyunk, ami köszönhetően a Fidesznek ( előtte ilyen nem volt ) a kormány telerakhat káderekkel. Ezen felül vannak még az állami vállalatok igazgatótanácsi tagsága, felügyelőbizottságak, külső szakértők és a minisztériumi tanácsadók. Ide szintén bárki kinevezhető.

Én nem tartok életszerűtlennek hogy a választáson teljesen esélytelen DK nem indul és felszólítja híveit a baloldali lista támogatására. Cserébe pozíciókat kap, tehát akinek a pártban nincs ma egzisztenciája,az kap. ( Ugyanez megy számos párttöredék esetén a Fideszben is, hiszen bezabálta a Fidesz a KDNP-t, a Vállalkozók Pártját, számos civil egyesületet, polgári kört stb, ezek felső rétege mind állami egzisztenciát kapott ).

Az Együtt2014 és az MSZP pedig szerintem meg fog egyezni, közös lista lesz.

Ha ez mégsem történik meg, a Fidesz marad. Ez elég nyilvánvaló. Márpedig a vesztesekből se képviselő, se fb tag, se kormánymegbízott se más nem lesz.

Mondom a Fidesznek köszönhetően az új kormánynak nincs más dolga a saját káderei felé, mint leosztani azt a pakli kártyát amit a Fidesz csinált.

menőmano 2012.12.31. 09:46:03

Mondjuk itt" is vannak a blogon. olllyyan, mélllyen tisztelt kommentelők, kik nagyon szívesen nézegetnék a "bikinis szakértőket". Oszt még talán el is hinnék, amiket össze-vissza beszélnek, mondanak.
Szerintem. De mindegy.

Hát! már elnézést! De Én totálisan úgy gondolom.

:))))))

Khal Drogo 2012.12.31. 09:50:33

Remek példák vannak, Loppert Dániel 20 évesen odament Medgyessy Péter miniszterelnökhöz nyilvános rendezvényen és azt kiabálta hogy hazaáruló. Ma Loppert Dániel történelem szakos bölcsészként a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt szóvívője.
De a söjtöri tojásdobóból is főosztályvezető lett minisztériumban. Ezek az állások 600-800 ezer forint havi jövedelmet biztosítanak.
És ezek már a morzsa szintek. Ide elég egy-egy politikai celebember kinevezése. A húsos falatok ( havi 1 millió+) a befolyásos emberek kiváltsága.

Szóval a politikai zsákmányszerzés ma már kiterjedt. Talán 1000-nél is több kiváló egzisztenciájú állás lehet,amelyet szakmai múlt nélküli senkikkel töltenek fel a magyar közigazgatásban. A FIdesz évente hoz létre száz ilyen állást.

Meggyőződésem hogy a tankerületi rendszer, a járási rendszer és a kormányhivatali rendszer csak és kizárólag azért jött létre hogy jól fizető káderállásokat hozzanak létre.

Soha senki nem indokolta meg szakmai okból miért kell tankerületi felügyelő, járási rendszer és kormányhivatal.

Khal Drogo 2012.12.31. 09:58:21

@tintamin: A Fideszre saját maga, saját szellemi elitje a legveszélyesebb. Orbán olyan célokat fogalmaz meg, melyek egy kiváló apparátussal sem teljesíthetőek maradéktalanul, de ezzel ami most van, biztos a kudarc.
Rákosi Mátyás alatt volt utoljára ilyen alacsony szellemi színvonal a magyar közigazgatás felső vezetésében. Takarító szintű emberek vezetnek hivatalokat, ülnek felső vezetői szinteken, sőt a szakmai felső vezetésben is.
Nem is működik semmi.

profilo 2012.12.31. 09:59:00

@menőmano:

Bajnait reklámozó kommentjeidről egy jelenet jut eszembe a Brian életéből:

-Te vagy az igazi messiás!!
-Nem. Nem én vagyok...
-De igen!! Én tudom,mert követtem már egy párat!

Khal Drogo 2012.12.31. 10:01:00

@tintamin: A legújabb gyöngyszem: A pénzügyi ombudsman: A fickó egy gépészmérnök és abból él hogy MLM könyveket forgalmaz meg olyan könyvek fordításait : A gazdagság titkai, Hogyan legyek milliárdos stb.

Felteszem halovány fogalma sincs a pénzügyi rendszer működéséről a fickónak, de Matolcsy barátja. Ezért alkalmas.

fülesboci 2012.12.31. 10:01:46

Török úr, elég lett volna Demszki választási igéreteit felsorolni.

Khal Drogo 2012.12.31. 10:03:30

@bioLarzen: Igen ez lesz. Főleg ha mostani hangulatjavító több százmilliárdos akcióprogram nem lesz elég. Akkor jön a következő turbóinjekció.

Khal Drogo 2012.12.31. 10:05:32

@bioLarzen: Csak a Közgép a kormányváltás óta legálisan kifizetett 14 milliárd forint osztalékot, tudjukkinek. Nos ez egy szelete a kormányzati tevékenységnek, hogy ez az osztalék milyen sorsa jut, nem tudom. De hogy a hatalom szeretné ha ez a helyzet fennmaradna, abban biztos vagyok.
De az is biztos, hogy nem a Közgép az egyetlen.
A hatalmat meg kell tartani, az újkori nemességet ki kell építeni.

téridő 2012.12.31. 10:27:48

Kedves Sorstársak!
A "kellemetlenségnek" is vannak fokozatai.
Más: emlékeznek Önök "csaucseszku" sé neje kivégzésére?
Föl tudják idézni az odáig vezető történelmi utat? (milyen messze van még hazánk attól a folyamattól és végkifejlettől)
Ám, tudni kell:
1) minden erőnél van nagyobb erő (OV-ék ezt sejtik, ám úgy vélik, a tudatlan tömeg ezzel nincs tisztában - nagyrészt igazuk van -- itt jön be az Önök felelőssége is, tisztelt TG.)
2) az állam feladata a kihívások fölismerése és lehetőleg lehetőséggé alakítása a nép számára. Minden más tevékenysége túlkapás és korlátozandó. Ez elv. Ám ennek minden ember fejében kristály tisztán benne kellene lenni. Na ez az alaptanterv legfontosabb célja. Kik vetik föl ezt a kérdést a magyarok közül? Minden médiumnak mindig, szünet nélkül bombázni kellene a delegált és állami alkalmazottakat: a köz érdekében foglalkoznak a kihívásokkal? Azzal kelnek és azzal fekszenek minden nap? Ha nem, "kívül tágasabb, le is út, fel is út".
Felvilágosultabb jövőnk lehet kellemesebb is! (már 2013-ban is)

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2012.12.31. 10:36:02

Nehéz úgy tévedni, ha az ember sosem mond ki semmit, hanem csak elmázolja az állításainak a lényegét. Ebben nagy vagy, Gábor.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.12.31. 10:59:31

és ti nagy elemzők, szakértők, újságírók, ti már szembesültetek a hozzá nem értésetekkel? mert ti is kb annyira értetek bármihez is mint a politikusaink meg úgy általában az értelmissssség...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.12.31. 11:01:51

@Parmezanidész: pontosan erről van szó

és ez ma az értelmiség munkamódszere:
-nem tenni semmit, így nincs felelősség
-ha mégis tesz valamit, azt a régi szabályok, törvények határozzák meg, tehát ő nem felelős, ő csak parancsot teljesített

4c 2012.12.31. 11:22:42

Kedves Török Gábor!
453: „Ha kicsit figyeltünk, elkerülhetetlenül fel kell tennünk magunknak a kérdést: lehet-e Schmitt Pált felállva tapsolni és Gyurcsányt elátkozni ugyanazért - vagy fordítva?” – Ez nem tévedés, csak idealizmus: sajnos simán lehet.
Az igazi bátorság az lett volna, ha Schmitt helyett egy drukker-társ neve szerepelne a lelátóról...

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2012.12.31. 11:32:29

Látod, Gábor, tudsz te posztot írni, ha akarsz. :)

(Mint néhai futballbloggazda mélyen átérzem a helyzeted, és nagy megkönnyebbüléssel olvastam ezt a listát.)

szist 2012.12.31. 11:55:52

@Vitéz László:
hol van te észvesztő? (államcsőd,belháború...stb)
és a következő utópiád:
"a 2 706 292 birka narancs billogot kap a homlokára.."
és a maszopos félkegyelmű 1 002 000 elvtársad, talán a modern szegfű tetkót ?
Ezt kihagytad, félkegyelmű !

Vitéz László 2012.12.31. 12:28:41

@szist: "2 706 292 birka narancs ..." "a maszopos 1/2kegyelmű 1 002 000 ... kihagytad"

nem hagytam ki... a 2 706 292 ben benne vannak a komcsik is...

amugy felőlem az összes pártot kiirthatod... bűnözők mind....
a szavazóik meg agyatlan népség... szerencsétlenek birkák...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.31. 13:35:17

mindig mulatok, amikor látom, hogy az indexes bérblogok alatt birkáknak neveznek más embereket a kommentelők, miközben ők maguk, egy nem létező, elképzelt MesePártban hisznek, akik tökéletes emberekből állnak

xd

graycivil 2012.12.31. 13:40:33

@dr kíváncsivagyok: Az egész arra ment ki, hogy addig kihúzni az IMF nélkül, amíg végre az MNB tartalékát el nem lehet tapsolni.

Az eddigieknél is cudarabb évek következnek, ha ez bejön nekik. Végre lehet majd a csókosoknak felügyelet nélkül töméntelenül osztogatni, miközben az egybiteseket "repicukorkával" lekenyerezik arra a 4 évre, amíg a tartalékok kitartanak. Aztán jöhet a csőd.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

nyünyüge 2012.12.31. 13:53:11

@téridő:
Az állampárt képviselője ezt egészen másképp látja: Az AB-nak túlhatalma van, és akadályozza a parlamentet=kormányt a nyilvánvalóan a közjó érdekében hozott intézkedéseiben.

(hogy az ember, sőt a parlament sem nem tévedhetetlen, ezért nem biztos, hogy tudja, mi a közjó? hogy az ember és a parlament is esendő, esetleg szembemehet a közjónak?, ....... )
nol.hu/belfold/a_legaktivistabb_alkotmanybirosag

nol.hu/belfold/a_legaktivistabb_alkotmanybirosag

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.31. 14:24:53

@menőmano: Bajnai totálisan jó lesz.
Ha esetleg kopulál Dávid Ibolyával, akkor még jobb. :)

menőmano 2012.12.31. 14:25:24

@profilo:

Bajnait reklámozó kommentjeidről"

Miről tetszik beszélni? Ó' pardon) Írogatni?!
Nincs itt szó semmiféle reklámról. Nem holmi bikinis, akárkikről, van szó! kik reklámozzák magukat.

Bajnai Gordon egy politikus, az ország volt kormányfője! Ha nem tudná.

Khal Drogo 2012.12.31. 14:27:39

@nyünyüge: Ez a polémia februárban megszűnik Salamon László kinevezésével. Az Alkotmánybíróság de facto megszűnik, de jure működni fog természetesen, elkölti a költségvetését, felveszik az illetményt, de facto azonban egyetlen egy törvényt sem fognak megsemmisíteni. Így lettek kiválogatva a jelöltek.

Az Alkotmánybíróság Csipkerózsika álma 2014-ig, egy kormányváltásig tart. Ha nem lesz kormányváltás, tovább is.

Persze lesznek határozatok, amikben elutasítják a kérelmet a jogszabály megsemmisítésére.

Ha lesz olyan ügy, ami vállalhatatlan lenne szakmailag abban pedig nem döntetnek. Lásd Manyup.

aszekelyek 2012.12.31. 14:35:44

@Khal Drogo: szóval rendesen fognak működni. Semmivel sem rosszabbul, mint ez előtt, sok -sok évig. Mondjuk , amikor se elnök , se elég tag nem volt....Mennyit vacakoltak pl az ingatlanadóval is....! De a legkevésbé nekem éppen a manyuppal kapcsolatban tetszett a Sólyom elnök úr által kifogásoltak elbírálása akkoriból.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.31. 14:42:07

@aszekelyek: nyilván az az alkotmánybíróság normális üzemmódja, hogy kizárólag a kormány seggnyalói ülnek benne. :)
Remélhetőleg nem gondolkodtál sokat, hogy ezt átlásd...

kela-bá 2012.12.31. 14:44:27

@László56: "Nagyon szép napot és Boldog Újesztendőt mindenkinek! " Köszönöm, viszont kívánom !

Lám, annyi okos elemző, közgazdász, meg sok-sok média személyiség van a politikusok oldalán és mégis olyan sok gond van ! Nem lehet, hogy direkt elterelik a lényegről a figyelmet, jó pénzért ??? Mert, hát a pénz az isten (csupa kis betűvel)

Állítólag vannak népek, ahol csak mássalhangzókat írnak...?!

Itt van e három betű : s t n

Mi jöhet ki ebből a magyar nyelvben ?

1.) I s t E n
2.) s Á t Á n

No ,de itt a év vége, malac, virsli, lencse, meg mindenféle kóser - nem kóser finomság megvan. Bulizzunk jó kedvel a boldogabb, eredményesebb új év reményében. Ha netán mégis reménytelenné válnánk, akkor katt. ide: www.logoszvilag.hu Az Isten legyen velünk , a magyarok Istene !

B:U:É:K: ! Vagyunk, legyünk I s t E n E k !

@nyünyüge: @graycivil: @wmiki: @Vitéz László: @szist: @4c: @mistinguett: @téridő: @Khal Drogo: @Parmezanidész: @fülesboci: @menőmano: @mojszipupi: @sisszi: @A pöttyös az igazi dbeata: @Lyss: @livengood: @lóláb: @dr kíváncsivagyok: @márta)): @béla a görög: @Mpatikus Eszetlenellenes: @Vol'Jin: @Szimba: @Flankerr: @reccs: @3dom'f'speech:

aszekelyek 2012.12.31. 14:50:24

@bóra77: lassan mondom, nem hitelt kértünk....:) BuÉK! De nem akarnak biztonsági keretet adni. Amit kértünk. Ami nagyobb stabilitást jelentene. Lássuk be, ők egy bank és érdeke inkább, hogy adós legyünk, mint az , hogy ahhoz segítsenek Sehogy sincs ínyükre ez a szuverén kormányzási szokatlanság. , Orbánt !!! , hogy nyugodtan tudjon minket feljebb tolni a gödör aljáról , ahol 2010 őszén voltunk. Egy mondatban , ez a magyaroknak biznisz így és ehhez nem is akarnak hozzászokni. Sem hozzásegíteni minket.
Bank , banknak nem vájja ki a szemét.... :)

dzsaszper 2012.12.31. 14:54:38

TG, az "akár" kezdetű, be nem jött megjegyzéseket szerintem kár a sikertelenek közé sorolni. Én eleve "ad absurdum"-ra fordítottam a legtöbb akár-t.

Amúgy félek, hogy a jövő elkezdődött olyan értelemben nem lesz igaz, hogy mások (még politikai elemzők, nemhogy pártok) nem fognak nyilvánosan szembenézni a tévedéseikkel. Még akkor sem, hogy ha ez hosszú távon nagyobb hitelességdeficithez vezet... Az a hosszútáv itt Magyarországon mintha nem érdekelne senkit se -- persze tisztelet a kevés kivételnek. Ha nem csak kevés kivétel akadna, ez az ország már régen nem arra menne, amerre megy sok-sok éve.

aszekelyek 2012.12.31. 14:55:45

@Szimba: Boldog új évet !
@Hepci: melyik kormány seggnyalóira gondolsz Hepcikém ? :))))

menőmano 2012.12.31. 15:04:02

Hópihécske száll az égen,
Kis csengettyű szolal szépen.
Az angyalok ma táncra kelnek,
Gyertyafényben énekelnek,
Mosolyogva mondják nektek:
BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET! "

:)

mókáné 2012.12.31. 15:04:21

@László56: és Csapata!

Minden értelemben Boldog és Sikeres új évet kívánok Önnek és Csapatának és Hölgyismerőseinek!

Egyúttal megkérem, hogy feleljen @menőmano: blogtársam kérdéseire, felvetéseire!

Várjuk válaszát. Köszönöm.

www.youtube.com/watch?v=JpqqHqRLa8A

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.31. 15:05:28

@aszekelyek: bármelyik.
Most éppen azok vannak soron, akiket kedvelsz, höhö.
Történt valami a Fidoxban mostanában (mondjuk 2 év), ami nem tetszett?

aszekelyek 2012.12.31. 15:07:41

@bóra77: agresszolga a szemfüles:) Miután atika bezengte, hogy vettek nekik ron werbert, rájött, hogy kampány lesz... nem tudom láttad-e , nekem ma jelent meg a facebook oldalamon , az a vonal alatti Orbánra uszító reklám , ami Orbi update néven megy... Az a szép , hogy egyszerre jelent meg azzal , hogy bezzeg az orbi update mindent csökkent , azzal, hogy jövőre 75 500 lesz a közfoglalkoztatottak bére minimum.

Nekik megint sokat fog romlani pld az életszínvonaluk. ... gondolom bajnaiék ezt szánnák kb minimálbérnek.

Azt persze aláírom, hogy az mszp -nek és a holdudvarnak csökkent az életszínvonala. nekik annyira nem fájt, még bajnai kormány idején sem. megtalálható a neten , hogy milyen kivételeket kaptak ők a megszorításokból. Nem azért zavarták el őket , hogy ne csökkenjen az ő életszínvonaluk.

Semmi másról nem szól eddig , amit mszp től láttam , mint a pénz maguknak követeléséről. Vannak rokonaim , ismerőseim , akik megosztják ezeket. Megjelenik nálam is.
Kormányprogram volt, hogy rendet csinálnak. Most éppen a parlamentben van rá szükség. Újabban. Mit csinálnak ezek a vonal alatti reklámjukban? A koreaiakét mutogatjákvele. Nem, az elvtársak nem a saját munkásőr ruháikat mutogatják, pedig azt is mi fizettük. Van nekünk mit szégyellni de nekik import kell abból is.

mókáné 2012.12.31. 15:08:48

@László56:

Kedves László!

Merre szilveszterezik? Én Luxembourgban fogok. Csodálatos város! Ha nem lenne Londonban a Szent Pál Katedrális, úgy minden meglenne ott - nekem.

Ugorjék oda a Csapattal s egy BÚÉK-puszira várom Önöket!:)

Kérem és köszönöm.
(knausz vagyok álnéven)

aszekelyek 2012.12.31. 15:12:50

@Hepci: igen. hogyne. Senki nem hibátlan. Jóü szándékkal van kikövezve pld az oktatásügy poklába vezető út is. De nem fogok ide beállni a kórusba, ne reméld. kritikám van, de ezzel együtt nem vonom meg a támogatást tőlük.

Mert jobbat , Magyarországnak senki nem akar náluk és soha nem is tett.

Mondani persze mondja mind.., hogyne :) - van mindenkinek saját sara , mindenki dobálja is rájuk azt , szüntelenül.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.31. 15:15:09

@aszekelyek: senki nem várja tőled, hogy vond meg tőlük a támogatást. :D
Hasatalkossgyarapíts - viktor.

aszekelyek 2012.12.31. 15:18:46

@mókáné: Nagyon boldog Újévet neked ott is !

@Hepci: malac!

mókáné 2012.12.31. 15:19:15

@aszekelyek:

"Mert jobbat , Magyarországnak senki nem akar náluk és soha nem is tett. "

Egyetértünk. A Fidesz épít. Az EGYÜTT 2013 mit akar?

Németországból jelentem: A Jóisten keze megérintette Európát és ennek a mi kis országunkban is Európán belül a helye.

Kérem, az angol nyelvet erre nem beszélik, csak a franciát és a németet! Most akkor milyen nyelven érdemes tanulni Európában a magyaroknak?

Balavány György válaszát szintén ide várom és köszönöm! (Írjon álnéven, mint én. Csak javaslat szintjén mondom, sértődés ne essék!)

menőmano 2012.12.31. 15:19:39

Magasságos egek ura! Hát azt írta, hogy elutazik, oszt? már vissza is jött?
Hát! Én ezt nem is értem?!
Komolyan.............
:))))))

thymos 2012.12.31. 15:20:32

@dr kíváncsivagyok: Egyik elemző sem független és az a titulus, hogy "független elemző" tisztán ellentmondás, valamint következetlen is, hiszen ez olyan, mint mondjuk a "testetlen test", vagy a "kerek négyszög" állítása és sulykolása a köztudatba annak reményében, hogy elkerülhető legyen a függőségi viszony látszata is ezzel, vagy azzal az érdekközösséggel, illetve még azért is, hogy elvontabb hatást keltsen ezzel a két ellentmondó és következetlen jelentésű névből oly módon, hogy egy nevet kreál ("független elemző"), ahogy azt egyébként a skolasztikusok és a zavarosfejű filozófusok teszik.

mókáné 2012.12.31. 15:21:50

@aszekelyek:

Köszönöm.:) Nem emlékszem, hogy ilyen boldog lettem volna valaha, mint ezekben az időkben. EZT kívánom viszont Neked!:)

BÚÉK 2013!

menőmano 2012.12.31. 15:24:08

Na! Végre! Akkor már egy boldog ember biztosan van !

mókáné 2012.12.31. 15:24:50

@menőmano:

"Magasságos egek ura! Hát azt írta, hogy elutazik, oszt? már vissza is jött?"

Rákapcsolódtam valamilyen német szerverre és hip-hop itt vagyok, ugyanott, mintha a szobámban lennék!

Ilyen ez ám! Jöttem, hogy László56 feleljen végre, kérdezd nyugodtan, most elcsíptük!

BÚÉK 2013!

menőmano 2012.12.31. 15:26:00

Na megyek! a dolgomra. A blognagyasszonyokból már totálisan elegem van. Mondjuk eddig is elegem volt.-
ott a pont.

mókáné 2012.12.31. 15:26:58

@menőmano:

"Na! Végre! Akkor már egy boldog ember biztosan van !"

Én remélem, amikor @László56: felel, akkor már leszünk ketten.:) ITT a pont.

menőmano 2012.12.31. 15:28:42

@mókáné:

Sokkal jobban tenné, ha békén hagyna végre. Egy picikét sem érdekel, hogy hol van.
Egész évben elegem volt már Magából. Ha tetszik, ha nem!
pont.

aszekelyek 2012.12.31. 15:30:22

@Hepci: nemá Hepcikém , alig várják , sőt , nem győznek presszionálni... -már akit lehet... Erre hajt a mi bajnaink is, aki deklarálta is ezt , annyira nem titkosan jobboldali , mint volt az mszp kormány idején.melyet hadd emlékeztesselek , állítólag baloldaliaknak szoktam becézni:))) Van a jobbik és a még jobb akarna lenni bajnai és társulata. Ki lesz a baloldal? Orbánék????

mókáné 2012.12.31. 15:33:09

@menőmano:

"Egész évben elegem volt már Magából. Ha tetszik, ha nem!"

Nekem meg Bajnai Gordon ilyen szintű méltatásából. Megértettem, hogy Reménycsillag és akkor OTT a pont!

mókáné 2012.12.31. 15:36:35

@bóra77:

"wow, jó poszt, csillagos ötös. "

Csak megtaláltad a közös pontot Török Gáborral! Eljött ez az idő is.

Margitsziget. Beérted már Gyurcsány urat a futásban? Mert muszáj lesz ám, ugyanis ők a Reménycsillag 2013 háttérszimpatizánsai. Csak mondom, ha ez eddig úgy tűnt, mint titok és újdonságként hat át a monitoron.

BÚÉK 2013!

mizrolist 2012.12.31. 15:39:05

@aszekelyek: az okát is tudod? Egy biztonsági megállapodásnak olyan gazdasági feltételei vannak, amiknek Magyarország nem felelt meg - és még most sem felel meg.

@mókáné: a Fidesz valóban épít. Svájci bankszámlát Lázár fiának, osztalékot Simicskának, milliárdos vagyont az Orbán-családnak... :P

aszekelyek 2012.12.31. 15:42:23

@mókáné: Minél tovább tartson az a nagy boldogság! :) Éppen erről beszélgettünk az este, sógoroméknál, akit szülinapján köszöntöttünk. A fiatalok jövőjéről,mihez , mit kell tudni , merre orientálódni. Nyelvtanulásban sztem ez szakmafüggő is. IT esetén egyértelmű az angol az alapkövetelmény. Szállítmányozásnál érdekeset mondott a sógorom. A lengyelek nem beszélnek németül. Okkal. Magyarul szívesebben.... :)) Kgst piacra is ide jártak lengyel barátaink.. Hazai autógyártó iparban a német a preferáltabb . Meg számos dologban. nem ártana erről pl tájékoztatni az ifjúságot, ha már annyira mehetnékük van az ígéret nyugatabbi földjére... Mert még eladják őket rabszolgának....

mókáné 2012.12.31. 15:52:00

@mizrolist:

"a Fidesz valóban épít. Svájci bankszámlát Lázár fiának, osztalékot Simicskának, milliárdos vagyont az Orbán-családnak... :P"

Honnan az infó? Ránéznék én is.

Köszönöm.

aszekelyek 2012.12.31. 15:52:04

@josef_k: ez a demokrácia lényege és ezt még sokan furcsállják. Még az elején vagyunk annak , hogy megtanuljuk nem elvárni mindenkitől , hogy mindent úgy lásson , gondoljon , ahogyan mi. lehet , ehhez is kell húsz év. Negyven év "csak egyetérteni szabad és gondolni is " -után.

@mizrolist: Érdekes , hogy ezt így nem közölte hivatalosan a kedves IMF :) Vagy a baloldali médiumok. Nem hozta le címoldalon , egyik sem. Pontosan miben is nem feleltünk meg azoknak a bizonyosan egzakt követelményeknek ?

nyünyüge 2012.12.31. 15:53:55

@mókáné:
És milyen nyelvet beszélnek a St Paul's Churchyard környékén?
Meg a gazdasági és tudományos életben?
Meg ....

(valamiért a széltyúk jutott most eszembe, amit kedvesen Liebman Katalinra mondott a szépemlékű Torgyán József :).

dbeata 2012.12.31. 15:56:01

@mókáné: Timi! Szerintem nem azzal tudsz jót tenni a Fidesznek, ha tömjénezed, hanem ha inkább konstruktívan figyelmeztetnéd a hibáikra. Az alázat, szerénység, és nem a dicshimnuszok használnak.

Ha állandóan dicsérni kell valakit, akkor ott valami bűzlik. Akkor ott valami nincs rendben. Te nem érzed a zavart az erőben?

BÚÉK!

mókáné 2012.12.31. 15:56:33

@aszekelyek:

"A fiatalok jövőjéről,mihez , mit kell tudni , merre orientálódni."

A 4 alappillér, amire az én gyerekeim támaszkodhatnak:

- vallásuk, hitük (római katolikus keresztény)
- nyelvtudásuk (egyelőre: német és angol)
- zenei affinitásuk (furulya, hegedű)
- sport (mindegyiknek más)

Ezt az alapot viszik tőlem és bárhol a világban boldogulni fognak.:) Köszönöm. Oda is BÚÉK 2013!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.31. 15:57:33

hát akkor mindenkinek BUÉK, és eredményekben gazdag, sikeres Fidesz kormányzást kívánunk

mókáné 2012.12.31. 15:59:33

@nyünyüge:

"És milyen nyelvet beszélnek a St Paul's Churchyard környékén?
Meg a gazdasági és tudományos életben?
Meg ...."

Mi kettő hajóban evezünk, de Török Gábor se lehet egyedül - maradjunk ennyiben, és akkor még dicső módon távozunk mindketten. Köszönöm.

mókáné 2012.12.31. 16:03:33

@wmiki:

BÚÉK 2013! Oda is.:)

@A pöttyös az igazi dbeata:

"Ha állandóan dicsérni kell valakit, akkor ott valami bűzlik. Akkor ott valami nincs rendben. Te nem érzed a zavart az erőben?"

Hol dicsértem a Fideszt? Kérnék erre idézeteket! Köszönöm.

(Most aludnom kéne, mert várnak az éjszakai fények és aztán hazafelé 10 óra út. BÚÉK 2013! Szia.:)

mizrolist 2012.12.31. 16:03:52

@aszekelyek: dehogynem. Azóta, amióta Matolcsy bejelentette, hogy mégis meg akarnak állapodni az IMF-fel, elég gyakran szerepeltek az elérhető megállapodások típusai és feltételei a gazdasági portálokon, mint a vg.hu vagy a portfolio.hu. sajnos azokból az írásokból az is kiderült, hogy az olyan típusú megállapodás, amit a Fidesz szeretne, Lengyelországnak elérhető, de Magyarországnak a mostani állapotában nem.

@mókáné: a bankszámláról Lázár maga beszélt még tavaly januárban, az "aki keveset keres, annyit is ér" idézetről elhíresült beszélgetésben. Simicska osztalékával kapcsolatban érdemes a Közgép és a Mahir (ha jól emlékszem, ez utóbbiban nem vagyok biztos) osztalékfizetési adatait átnézni, amelyek emlékeim szerint 2012. áprilisában lettek nyilvánosak. Az Orbán-család vagyonával kapcsolatban a felesége nevén levő földek összértékét ajánlom figyelmébe...

aszekelyek 2012.12.31. 16:04:37

@mizrolist: adóssághegyet nem ők építettek csóró magyaroknak.

Szimba 2012.12.31. 16:08:33

@bóra77:

Az IMF hitelről nem tudok túl sokat.
A Fidesz nem kért belőle.

Rossz ez?

Fogalmam sincs róla.

Ha igaz az, hogy az IMF kölcsöneiből csupán az államadósság kamatait tudjuk fizetni, akkor nem szabad felvenni.

A közgazdászok azt mondják, hogy visszafizetni nem lehet az államadósságot, ellenben kinőni lehet.

Erről annyit, hogy a gazdasági élet fellendítése, a képzett munkaerő, a kisgazdaságok közötti versenyből kialakuló nagyobb gazdaságok nélkül nincs gazdasági növekedés, és nincs az államadósság kinövése sem.

Persze lehet, hogy a Fidesz közeli cégek most jól megszedik magukat a különböző beruházásokon, de ez nem munkahelyteremtés.

És még lenne néhány terület, amelyen nem vagy nem jól indultak meg az átalakítások.

mizrolist 2012.12.31. 16:10:22

@aszekelyek: viszont le sem bontják, csak eltolják pár évre. Pl. kíváncsi leszek, 10-15 év múlva hogyan akar az állam nyugdíjat fizetni...

mókáné 2012.12.31. 16:10:26

@mizrolist:

"(ha jól emlékszem, ez utóbbiban nem vagyok biztos) osztalékfizetési adatait átnézni, amelyek emlékeim szerint "

Őszintén mondom: emlékeknél, ábrándoknál, fikcióknál több kell még nekem is, hogy értsem, amiket beszélsz!

Ezen érdemes elgondolkodni, de jövőre is lehet.:) Nem muszáj pont ma!

mókáné 2012.12.31. 16:14:06

@Szimba:

"A közgazdászok azt mondják, hogy visszafizetni nem lehet az államadósságot, ellenben kinőni lehet."

Egyszer bedobtak egy sárga csekket a postaládámba és akkor azt megszoroztam 5- el, még ki tudtam volna fizetni, ma már ebben nem vagyok biztos, de sohasem szabad feladni!

BÚÉK 2013 és köszönöm a Facebook- on a konstruktív hozzáállást a témákhoz! Szia.:)

aszekelyek 2012.12.31. 16:15:01

@bioLarzen: pontos:))Meg abból , hogy beismeri a téves feltevéseit.

BÚÉK!

márta)) 2012.12.31. 16:15:25

Visszaeső GDP, becsődölő vállalatok, elbocsátási hullám, elmaradt IMF-megállapodás, aszály, Matolcsy-csomagok, új adónemek, csökkenő alapkamat és államadósság, fogyatkozó lakosság, növekvő emigráció, egyetemi keretszámcsökkentés"

tozsdeforum.hu/gazdasag/best-of-2012-lesujto-kep-a-magyar-gazdasagrol/

Avagy) ",,Best of 2012″ – lesújtó kép a magyar gazdaságról"

A jövő elkezdődött". Igen. Néhány óra múlva vége lesz az idei évnek.
Csak az a probléma, hogy nem történik semmi különös, ugyanúgy folytatódik minden.
Tovább nyilik az a bizonyos társadalmi olló, a szegények pedig szegényebbek lesznek.

mizrolist 2012.12.31. 16:19:43

@mókáné: a Közgép biztosan milliárdos összegű osztalékot fizetett a tulajdonosoknak, ezt elég sok helyen meg fogod találni. A jelentés pontos időpontjára nem emlékszem, de tudtommal ezeket az adatokat tavasszal teszik közzé a cégek. Szóval ez nem emlék, nem ábránd és nem fikció, hanem nyers szám, amit leírtak és publikáltak, és azóta többször fel is idéztek.
A Mahirban valóban nem vagyok biztos, mert elég sok reklámcég van Simicska kezében; lehet, hogy a Publimont volt helyettük.

márta)) 2012.12.31. 16:24:02

Nem tudom? Mi? a probléma? azzal, hogy megemliti valaki a Bajnait, mint politikus, vagyis az ország volt kormányfőjét??

Tudomásul kell venni, hogy hallatja a hangját, hogy politizál, hogy indulni kiván? esetleg a választásokon.

Mint ahogyan azt is tudomásul kell venni, hogy a Jobbik, mint demokratikusan megválasztott parlamenti párt létezik. (mos a politikai tevékenységükkel" nem foglalkoznék, pardon) nem írok véleményt).

Tetszik, nem tetszik. Ez van.

márta)) 2012.12.31. 16:26:16

Bocsánat! elfelejtettem, vagyis lefelejtettem)

A minden alapot nélkülöző, hosszú idő óta tartó sarazásból pedig elég volt már.
Annyit megígérhetek, hogy egyelőre nem fogom feladni.
:(

mókáné 2012.12.31. 16:26:28

@mizrolist:

"A jelentés pontos időpontjára nem emlékszem, de tudtommal ezeket az adatokat tavasszal teszik közzé a cégek. "

Köszönöm. Én képesnek érzem magam arra, hogy megvárjam a tavaszt. Nem úgy mint akik a januári közvélemény-kutatás eredményét sem.

Jó bulizást kívánok ma éjjelre!:) Konfetti van?

mókáné 2012.12.31. 16:34:56

@SzélsebesVelorex: @Khal Drogo:

www.youtube.com/watch?v=fGEvzOV4hho

Köszönöm az egész évi beszélgetéseinket!:)

BUÉK 2013!

poa ogapo 2012.12.31. 16:40:16

Török Úr tényleg tanácsadója a jobbiknak vagy egyes rosszindulatú sugallatok szerint összekötő a jobbik-fidesz háttérmutyiban!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 16:56:09

Hja bizony nehéz szakma a jós szakma!

Ahhoz, hogy mindig bejöjjenek a jóslatok, olyanokat kellene írni, hogy például:

A következő választást egy nagy párt nyerendi meg.

A parlamenti többség tudand kormányt alakítani.

A köztársasági elnök aláírandja a törvényt, vagy visszaküldendi az országgyűlésnek megfontolásra, vagy az alkotmánybírósághoz továbbítandja alkotmányossági kontrollra.

S akkor mindig bejönendenének a jóslatok.

A cég nem fizet egy továbbképzést Delphoiben?

aszekelyek 2012.12.31. 17:03:46

@sisszi: ebben az országban bankokat volt szokás konszolidálni. Most a költsgvetést konszolidálták.Mivel láthatóan nem vezetett eredményre , jó eredményre az ország számára a többszöri bankkonszolidáció a költségvetésből és hitelhegyekből. Látható továbbá a déli . európai országokban , hogy az ottani bankkonszolidáció sem hozott azoknak az országoknak sem jobbat , mint nekünk a mieink. @márta)): aki közszereplő, ne legyen rosszul, ha kap hideget, meleget. györgy gordonkának még ezt köll megtanulnia. Nem elég azt makogni , hogy ő nem politikus , mikor éppen miniszterelnök....vagy az akar lenni újra.

kimaradt a jégkár, pedig arról is azorbántehet .:DD

@mizrolist: akik építették, azok még rá akartak hordani egy nagy rakást is. Eltolni se voltak képesek:) Pedig ez esetben is az az idő pénz. Több adóssággal, tovább kifelé tolt manyup fizetéssel hogy akartak fizetni ? Eleve rossz rendszer, közölte az IMF, nem fogja teljesíteni, amire bevezették. Azt nbem mondták meg, vagy igen? hogy kell majd tizenöt év múlva.... ezelőtt 12-13-mal meg igen rossz dolgot javasoltak. Ezek tények. Miért kéne a költségvetésnek abba további pénzt tolnia? Amikor az most kell. ? rossz üzletbe, amiről tudjuk is, hogy rossz, egy petákot nem tesz ép elméjű.

Amennyiben nem fogja valamely kormány újra kifosztani a költségvetést, lehetőség lesz rá, hogy fizessenek nyugdíjat. Persze csak olyan szolídat, mint amit már most bejelentettek a németeknél. Tessenek rohanni akkor a manyupokba, önkéntesen nyugdíjbiztosítást fizetni.
Bár én biztosabb helyre tenném és én forgatnám, magam rendelkeznék vele... , ha tudok megtakarítani öregségemre.

Balt 2012.12.31. 17:04:08

@béla a görög: "Nem hiszem, hogy korunknál fogva volt és lesz még egy olyan hatalom/kormány amelyet ennyien és ennyire utálnak :)"

Ezt benézted: a Gyurcsány-Bajnai-éra messze utáltabb volt, nem az égből hullott alá az előző szisztéma szerinti kétharmad. (Viszont jól megágyaztak gazdaságilag a következőknek, generációkra.) Jut eszembe: ha netán mégis visszajönnének, a szerény személyes eszközeimmel is mindent el fogok követni, hogy mielőbb megbukjanak. Egy évet sem jósolok nekik.

mizrolist 2012.12.31. 17:07:13

@mókáné: buli nincs, konfetti nincs, virsli vagy lencse sincs. Csapvíz van, a legolcsóbb párizsi van, és reménykedem, hogy 2013 tovább fog tartani 1 hónapnál (nem vagyok róla meggyőződve).

teevee 2012.12.31. 17:11:13

@aszekelyek:
"Mert jobbat , Magyarországnak senki nem akar náluk és soha nem is tett."

De hogyan tudnád ezt megállapítani, amikor vakon elfogult vagy a tiéiddel és gonoszul méltánytalan mindenki mással?

teevee 2012.12.31. 17:15:12

(Ezt most olvastam valahol, de én is) kívánok mindenkinek boldogabb új évet, annál ami lesz! :)

aszekelyek 2012.12.31. 17:17:02

@mizrolist: azért nem sajnálom a ferikénket sem, mert az ő kis nászajándéjka.... MOTIM , sem fizet neki rossz pénzt, osztalékul. NAgságrendileg az is a milliárdoshoz áll közel. de nagy a család, felélik,.. mondta is, vagyonbevallásnál, hogy semmije, egy fél pápai panelon kívül. :) osztalékról is beszélgethetünk, hogyne. Akik eddig és ezelőtt is zsebrevágták az idők során az elég sok milliárdot, osztalékként Itthon nem tartva pénzt , vajjh egy hajszállal jobbak-e, mint Lázár, vagy simicska? Akik még csak jegybank elnök , sem miniszterelnök sem voltak éppen? Nem hinném. Nem tilos egyébként senkinek, sőt a baloldal direkt küldte a magyarokat a pénzükkel kifelé tavaly év végén. Az olyan káder urak , akinek pl Lázár beszélt arról, hogy ő ugyan előre nem mozdította még a saját életét sem , nem hogy a közösségét nem tudta , ne ossza az észt , ami nincs neki. meg nincs is mire. Vásárhelyen nem attól az illetőtől jobb , ami jobb.

Aztán az is látszott , inkább kilógott, hogy szervezkedtek a diktatúra móccereibe kövültek Lázár ellen... Nem lennék arra sem büszke. Azmszp általában nem lehet magára és teljesítményére büszke. Azért nagyon nagy a hangjuk. De csak azon a vonal alatti szinten , amit fel bírtak mutatni Vásárhelyen is.

mókáné 2012.12.31. 17:19:47

@teevee: @Akitlosz:

Sok itt a kéretlen jós és akkor a politikai elemzőről egy rossz szót se szóljunk!

BUÉK 2013! Legyetek olyan ellenzék, mint voltatok - jövőre is.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 17:24:26

@tintamin:

Mi? Szöszmötölni már nem is szoktak?

Amúgy valóban fontosabb a lojalitás a szakértelemnél, és ez így helyes.

Nem sokra mész ugyan kiváló szakemberekkel, akikben egyszerűen nem bízhatsz meg.

Szóval magától értetődően fontosabb minden cégnél, minden munkahelyen a lojalitás, mint a szakértelem.

bioLarzen 2012.12.31. 17:33:54

@A pöttyös az igazi dbeata: "A Facebookos verzión több posztot is találsz erről!"

Szia,
hát, az nekem tárgytalan, nem vagyok jelen a Facebookon.

Kösz az infót!

bio

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 17:49:19

@Khal Drogo:

Hát bizony eléggé meglepő lenne, ha az MDF-ból adoptált Salamon László alkotmánybíróként alkotmányellenesnek találná az olyan törvényeket, amelyeket korábban fideszes - kdnp-s :-) - képviselőként maga is mindig megszavazott.

Khal Drogo 2012.12.31. 17:51:34

@Akitlosz: Ezt rosszul látod. A kenyérsütéshez és a jogszabályíráshoz sem kell lojalitás. Ahogy a betonozáshoz sem.
Az hogy mi a véleményed Orbán Viktorról az ég világon semmit sem tesz ahhoz hozzá hogy tudsz-e írni egy határozatot vagy nem. Vagy meg tudod csinálni vagy nem tudod megcsinálni.
Az hogy közben Orbánt imádod vagy utálod semmiféle jelentőséggel nem bír.

Nincs belső szabotáns csak a politikusok fejében. Aki a munkáját végzi az apparátusban nem azon gondolkozik hogy ezzel most jól keresztbe teszek a Fidesznek ezért most ezt rosszul fogom csinálni.

Khal Drogo 2012.12.31. 17:56:13

@mókáné: A Közgép osztalékot fizetett, méghozzá évi szinten 3-4 milliárdot. A cégnyilvántartásokban meg lehet nézni. Azt pedig egy hivatalos dokumentumból derült ki, ami felkerült a netre is, hogy a Közgép tulajdonosa Simicska.
Lázár a svájci bankszámlával maga büszkélkedett egy önkormányzati ülésen Hódmezővásárhelyen, hogy mennyit nyert a CHF árfolyamokon. Erről hangfelvétel van, keress utána.

Orbán-családnak a budai hegyekben van villája. Több házat nyitott egybe. Az ingatlan értéke milliárdos. Erre is ha rákeresel megtalálod.

Azt pedig hogy Orbán-családnak Felcsút környékén vannak földjei, Ángyán József jelentéseiből tudhatók.

A Google a barátod. Ha érdekel, keress utána. Bár nem hiszem hogy érdekel valójában.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 17:58:00

@mókáné:

Nem vagyok ellenzék. Semmi közöm a politikához.

Szerinted merrefelé kellene az első magyar holdbázist megépíteni?

A Kárpátok hegység közelében megfelelő helyen lenne a Holdon is nemzetünk képviselve?

Khal Drogo 2012.12.31. 17:59:09

@Akitlosz: Megkérdezi Balsai kollegáját, aki szintén szembesült ezzel. Balsai szerint az égvilágon minden alkotmányos. Az összes amit megsemmisítettek, szerinte az is alkotmányos volt.

Csak az a kérdés, hogy ez a cirkusz megéri-e az adófizetőknek 10 milliárdokat. Szerintem ha ez így fog menni, fel is lehet oszlatni az Alkotmánybíróságot. Vagy nevezzünk ki oda majmokat, az olcsóbb, nekik nem kell csak banánt adni.

Khal Drogo 2012.12.31. 18:01:53

Lojalitás a miniszterek, az államtitkárok és az ogy képviselők részéről kell hogy meglegyen. A többieknek a munkájukat kéne hagyni végezni. Ez persze nehéz ha a kiválasztáson már elcsúsznak a dolgok.
Egy közepesnél gyengébb képességű ember limitált képességei gyorsan kiütköznek.

Khal Drogo 2012.12.31. 18:05:41

@Akitlosz: Megnéztem a Zeitgeist 2011-et is a neten. Mi a véleményed róla? Az egyik fő üzenete az volt hogy a társadalmi egyenlőtlenségek okozzák a legtöbb konfliktust ( a jelenlegi pénzügyi-monetáris rendszer mellett illetve abból fakadóan ).
Az egykulcsos adó nem fokozza szerintem a társadalmi különbségeket?

dbeata 2012.12.31. 18:13:27

@mókáné: Ne már! Mondjuk azt már saját bőrömön tapasztaltam, milyen az, mikor Mókáné dicsér (nagyon jó), de azért azt ugye nem akarod mondani, hogy fogalmad sincs róla, mikor dicsérsz éppen... :))

BÚŰÉK

www.youtube.com/watch?v=eBShN8qT4lk

És a másnapra:

www.youtube.com/watch?v=a-qX8QRMIN0

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 18:21:56

@kela-bá:

"Állítólag vannak népek, ahol csak mássalhangzókat írnak...?!"

Vannak igen. Arabok, egyiptomiak. Illetve ez utóbbiak sajnos már csak voltak.

Ezért van az, hogy azokban szavakban, amelyeknél fogalmunk sincsen, hogy milyen magánhangzók voltak benne megállapodás szerint e-vel ejtendőek. Ennek persze semmi tudományos alapja nincsen, de valahogyan csak ki kell mondani.

De szerencsére a félhangzókat jelölték.
Úgyhogy azt lehet tudni, hogy a macska egyiptomiul mau.
Az arabokat pedig lehet hallani.

Amúgy azért írnak így, mert ezekben a nyelvekben a mássalhangzók jelölik a fogalmat, a magánhangzók pedig a mondatbeli viszonyt.

Például arabul:

ktb = az írás fogalma

Ebből aztán sok minden lehet:

kataba = ő írt
aktaba = írni tanítani
katib = titkár, írnok
kitab = könyv
kitaban = könyvet
kitabin = könyvnek a
kutub = könyvek
kitabina = könyveket

maktab = hivatal, iroda

Honnan tudják akkor, hogy mikor milyen magánhangzó van a szavakban? Onnan, hogy a mássalhangzóknak van önálló, szóeleji, szóközépi, és szóvégi jelük.
Azaz a magánhangzókat ugyan nem jelölik, de a mássalhangzókat négyféleképpen is, amiből lehet tudni, hogy merre vannak a magánhangzók.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 18:33:31

@mizrolist:

Te nem félsz a hordásoktól?

Ezzel a kinézeteddel Ogrimmarban hamar beléd kötnének.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 18:38:41

@Szimba:

"A közgazdászok azt mondják, hogy visszafizetni nem lehet az államadósságot, ellenben kinőni lehet."

Nem mondanak igazat.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 18:48:35

@Khal Drogo:

Ezt te látod rosszul.
Mindenhez kell lojalitás.

A nagy szakember alkalmazottaid kilopják a szemedet is a hátad mögöttről, viselkedésükkel lejáratják a cégedet, nem tudnak titkot tartani stb.

Semmire sem mész megbízhatatlan szakemberekkel.

bóra77 2012.12.31. 18:51:33

@mókáné: ?? milyen közös pontot? hol, miben, miért stb.? és milyen Margitsziget?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 18:53:43

@Khal Drogo:

http://atlatszo.hu/wp-content/uploads/2012/07/Felcsút-szöveges-földtérkép-e13436410192221.jpg

graycivil 2012.12.31. 18:56:30

@Balt: "...a Gyurcsány-Bajnai-éra messze utáltabb volt,... "

Tudod, a belső, ki nem mondott (hatalmi adminisztratív fenyegetések miatt ki nem mondható) utálat sokkal erősebb, mint a hangos ordítozás. És El Curót nemcsak nálunk utálják jobban, mint az előző kormányt, de a külföld számára Kedves Vezetőnk egy "félázsiai buggyant autokrata", akivel mutatkozni szégyen.

Ha El Curo hatalma megroggyan, akkor őt is besorolja majd a történelem példaképe, Horthy mellé, és hűbéresei "nem csak háromszor fogják megtagadni"!

Jó szilveszterezést, és boldog új évet Mindenkinek!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 18:58:24

@Khal Drogo:

Szerintem felesleges intézmény az alkotmánybíróság.
Nem ilyen soha korábban a magyar történelemben.
Nem igazán felelősek senkinek sem, csak az országgyűlésnek, aminek a munkáját ellenőrzik, nem úgy választják őket, többlethatalmat kreálnak maguknak - lásd a láthatatlan alkotmány esetét - és egy valódi demokráciában főleg nincsen szükség rájuk, mert maga a nép döntené el, hogy mi alkotmányos, és mi nem az, sőt magáról az alkotmányról is népszavazás döntene.
Ez, hogy az alkotmányról népszavazás dönt amúgy benne is volt a népszavazásról szóló törvényben, de sohasem lett betartva.

márta)) 2012.12.31. 19:11:10

@aszekelyek:

Mi a probléma? Jégkár? Hol? Még jég sem volt az idén.

Sokaknak, éppen az a problémája, hogy úgy gondolta a Bajnai, hogy mégis politikusnak kell lennie.

Mi a baj?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2012.12.31. 19:15:31

@Khal Drogo:

Nem láttam azt hiszem. Bár lehet, hogy igen, annyi sok Zeitgeist van.
De abból, amit írsz nem értek egyet vele.

Nem vagyon híve a kommunista, szocialista eszméknek.

A társadalmi egyenlőtlenség hasznos, mert az motiválja az embereket a több, jobb munkára.

Az egyenlősdi ezt a motivációt öli ki az emberekből, s ezért nem lesz képes soha egy szocialista állam olyan átlagos életszínvonalat biztosítani az embereknek, mint a kapitalista.

Minek dolgozzon valaki többet, jobban, ha a többletet úgyis elveszik tőle, mert hiszen már szemét gazdagnak számít, ha a minimálbérnél többet keres?

Minek dolgozzon valaki egyáltalán, ha úgysem hagyja az állam éhen halni?

Persze kell cirkusz és kenyér a népnek, de nem szabad az egész társadalmat egy kalap alá venni. Valójában ez amúgy is csak szép eszmék szintjén létezik, a gyakorlatban sohasem létezett, és soha nem is vált be, és a jövőben sem fog.

Lehet egy országban a társadalom 99%-a szinte egyformán szegény, de azért a pártfőtitkár elvtárs, király, akárkicsoda néptribun mindig elég jól él ott fent a csúcson. kivéve természetesen az uruguayi elnököt, aki a világ legszegényebb elnöke. De egy fecske nem csinál nyarat.

Nem lesz sikeres soha olyan társadalmi rendszer, amelyik figyelmen kívül hagyja az ember alapvető természetét, és valami új keresztény, szocialista embertípust, új árja fajt akar kitenyészteni.

A kapitalizmus azért sikeresebb, mert az emberi jellemzőkre épül, nem utópiákra.

márta)) 2012.12.31. 19:19:53

Kiakadt a fideszes politikus:Ennél még Sólyom is jobb volt..."

hetivalasz.hu/itthon/a-torveny-egeszenek-a-megsemmisitese-fel-sem-merulhet-szerinte-58918

Nahát! Nahát! Hogy mik vannak?!

:)

******

Sólyom László MTI által is idézett szavai szerint az alkotmányos kultúra hanyatlik, a kormánytöbbség "szinte naponta változtatja az alkotmányt, és rendeletekbe illő apróságokkal, rendelkezésekkel tölti fel".

A volt Ab-elnök a portálnak nyilatkozva úgy vélte, két fontos döntés előtt áll a testület.
A választási eljárási törvényről, azon belül is elsősorban a regisztrációról, továbbá az alaptörvény átmeneti rendelkezésekről szóló döntések meghatározzák "a magyar alkotmányosság és az Alkotmánybíróság sorsát".

Sólyom László szerint ha az Ab átengedi a választási regisztrációt, "nincs sok értelme a létezésének".

A testület szerepét tekintve az, hogy megsemmisíti-e ezeket a törvényeket, "az utolsó határ, az Alkotmánybíróság vagy felvállalja az igazi hivatását, vagy nincs sok értelme a létezésének".

Az Alkotmánybíróság első elnöke kijelentette azt is, hogy "az egyszínű alkotmánybíró-jelölés nem helyes".
Rossz gyakorlat, hogy aktív politikusok lesznek alkotmánybírók (mint például tavaly a fideszes Balsai István, most a KDNP-s Salamon László), és szerinte egy időben a mostani kormánypártok is ezen az állásponton voltak - olvasható a hírportálon."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/solyom_az_alkotmanybirosag_elvi_rendcsinalasara_volna_szukseg.540264.html

:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.31. 20:03:46

@graycivil: linkelj már be valami klassz cikket...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.31. 20:05:56

@márta)): jégkár a kedvenced orrát érte: sokat jegelhették utána.
Eléggé elcsúfult az ábrázatja szegény pislogósnak, de azért jó neki, hiszen még mindig imádod.
Totálisan.
Bezony.

kinek a lába földig ér (törölt) 2012.12.31. 20:49:44

@márta)):

Meglásd, ebből a Gulyás Gergelyből hamarosan alkotmánybírót csinálnak.

@Hepci:
Ki imádja? Nem tart ő igényt az imádásra.
Egyszerűen bízom benne és visszavárom.

márta)) 2012.12.31. 20:59:10

@Hepci:

Nincs szó semmiféle imádatról. Ez egy hülyeség. Csupán csak politikáról van szó.
De mindegy.
Bezony.

márta)) 2012.12.31. 21:01:34

@kinek a lába földig ér:

Nincs kizárva semmi. Minden megtörténhet.
:(

Vitéz László 2012.12.31. 23:50:47

@Putyilov gyári melós: ? nem látni a mellékletet... másold be ide...

tölgyes 2012.12.31. 23:58:29

Mindenkinek kívánok ocsmány beszédtől mentes boldog új évet!

tölgyes 2013.01.01. 00:28:58

@Putyilov gyári melós: Apám tíz éve halott.:( Maga meg méltatlan arra, hogy embernek nevezzék.

menőmano 2013.01.01. 00:57:14

Hát! Ez egy totális őrület. Millyyyyen szavakat használnak némelyek.
Hát komolyan.............

menőmano 2013.01.01. 00:59:29

A Török Gábor kiváló,- független politikai elemző.

kész.ennyyyi.
osztjónapot!!
:)

beme1 2013.01.01. 03:15:35

Ez az egész szánalmas magyarázkodás. Kiragadott idézetek a jövő megmagyarázására. És ráadásul adós a Jobbik-os kapcsolattal. A Hendrich Höffgen-szindróma nem elfogadható! Csak jelzem. Corvinus, Tárcatükör ....

mizrolist 2013.01.01. 06:45:53

@Akitlosz: miért félnék? Nem járok Orgrimmarba :D

ezis? 2013.01.01. 08:58:48

@Putyilov gyári melós:

Sajnos hibát jelez, pedig biztosan sokunkat érdekelne.

dbeata 2013.01.01. 09:49:47

"Matolcsy szerint a világ

A siker néha láthatatlan, néha érthetetlen, szokatlan, olykor egyenesen fájdalmas, de megkérdőjelezni felelőtlenség, hiszen a magyar gazdaságpolitika sikeres"

index.hu/gazdasag/2012/12/31/matolcsy/

Mondjuk szerintem a magyarok lehet, hogy egyrészt kreatívok, de másrészt meg hajlamosak majmolni mindent, amit eléjük raknak. Aztán meg szükségképpen csalódnak, és duzzogva elfordulnak.
Itt van pl. a nyugat majmolása, ami már szinte röhejes mértéket öltött a 80-90-es években, aztán most meg az elfordulás, a "Hanyatló Nyugat" a sikkes.
Most inkább a Nagy-Magyarország, meg a határontúli magyarság a divat, meg minden, ami nemzeti, és bio és természetes meg mélymagyar, ősi...
Jaaj! :(( Kíváncsi vagyok, mikor lesz a kiábrándulás. :(

Il Ferro népe ez, örök gyerekek országa.

www.youtube.com/watch?v=RAYu7rf8cDY

Vitéz László 2013.01.01. 11:16:31

nem tudom hogy mehetett adásba..
az elftársak elfáradtak,
vagy az évszázad "nagy országrablása" nagyon leköti őket...

de innen gyorsan letölthetitek mielőtt titkosíttyák...
rapidsharemedia.com/tema-litkai-gergely-grizbegisztan?pid=13953#pid13953

Balt 2013.01.01. 11:20:47

@Putyilov gyári melós: Jah, egyelőre te vagy a célkeresztben. :)) Ezután mindig nézz körül, mielőtt kilépsz az utcára, hacsak nincs min. négy gorillád, mint Gyurcsótány apádnak. :))

Balt 2013.01.01. 11:26:37

@Vitéz László: Szép új világ avagy baljós árnyak? - Kontraszt, vasárnap 20.05
Adás:
2012. december 30., vasárnap 20.05
2012. december 30., vasárnap 23.05
2012. december 31., hétfő 8.05

Hová tűnt a pesti vicc és a kabaré? Tudunk-e még felhőtlenül nevetni másokon és saját magunkon? Vendégünk Litkai Gergely humorista.

Bár ennél jobb és fontosabb kérdés a műsorban ezt megelőző:

Szép új világ avagy baljós árnyak?
Meddig életképes a jelenlegi pénzügyi világrend? Mi okozza a gazdaság lassulását és az elégedetlenségeket? Milyen új világrend épül a régi helyébe? Valóban válság és terror van világszerte, vagy csak egyeseknek hasznot hoz, ha ezt elhisszük? A stúdióban Hankiss Elemér szociológus, Varga István közgazdász és Nógrádi György külpolitikai szakértő.

mno.hu/hirtv/szep-uj-vilag-avagy-baljos-arnyak-kontraszt-vasarnap-2005-1127658

jjulie 2013.01.01. 11:55:59

@Balt:

nocsak öblöshangú kádárvakarék sántaagyú jobbikra kacsingató fideszparaszt, megélted az újévet?

Khal Drogo 2013.01.01. 12:10:46

@Akitlosz: www.youtube.com/watch?v=cyOZEH3HJpA

Jó hosszú, de érdekes témákkal foglalkozik. Főleg a pszichológiai rész tetszik. A monetáris mellett.

Khal Drogo 2013.01.01. 12:15:13

@Akitlosz: A bűncselekményeket ( pl. lopás, korrupció ) a lojalitás nem akadályozza meg. Szerintem legalábbis. A mai Fideszben sem teszi ezt meg.

Balt 2013.01.01. 12:50:00

Soltika, megvagy, hiába törlődött a kommented. :) Szép álmokat! :))

márta)) 2013.01.01. 14:03:32

hvg.hu/velemeny/20130101_A_spekulansok_kormanya#rss

A kormány hívei komolyan úgy gondolják, hogy az IMF-fel kötendő megállapodás a nyugati pénzvilág hiénáinak érdeke, pedig ennek éppen az ellenkezője igaz."

*********

Nincs megoldás az EU-IMF-megállapodás nélkül - mondta Chikán Attila, a Corvinus Egyetem tanára, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere az 50. Közgazdász-vándorgyűlésen, Egerben.
A közgazdász szerint a megállapodás szükséges, de nem elegendő feltétele a problémáink megoldásához, és figyelmezetetett: az idő múlásával rengeteg pénzt veszítünk. Azok a követelmények viszont, amiket az IMF megfogalmaz, megfelelnek a gazdasági fejlődés követelményeinek."

hvg.hu/gazdasag/20120927_Chikan_imf_kormany#rss

(Igaz a cikk nem éppen most íródott, de teljesen aktuális a téma/ügy, most is.
S "A jövő elkezdődött". Bezony, már sokkal korábban.
Úgy gondolom.

kela-bá 2013.01.01. 14:15:21

@Akitlosz: Köszönöm az értékes információt , jó egészséget és Boldog Új Évet Kívánok !

szoja122 2013.01.01. 15:23:32

Kedves Gábor!

1. Schmidt és Gyurcsány plágium ügye messze nem ugyanaz!

a. A két ember egészen más pozícióban volt az ügyeik kirobbanássakkor.

b. Gyurcsányé NEM nyert teljes bizonyosságot, míg Schmitté teljesen egyértelmű.

2. Normális (tényleges) jobbközép-centrista erő csak abban az esetben alakulhat ki egy országban, ahol normális (tényleges) balközép-centrista erő is kialakul.

Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a nép erre fogadó képes. Addig, míg populista, olykor demagóg maszlagokkal lehet a választók nagy részét etetni, addig ez nem fog megtörténni.

szoja122 2013.01.01. 15:28:17

@3dom'f'speech: És az olyan primitív bunkók is, mint amilyen te vagy...

szoja122 2013.01.01. 15:36:58

@Schindler Pistája: Az a pár ezer ember veszi el a kenyeret a sok millió magyar elől?

Mielőtt a billentyűt nyomogatod, próbálj gondolkozni, ha egyáltalán van mivel.

bariga 2013.01.01. 15:45:58

Boldog Újévet mindenkinek.
Úgy látom néhányan jól felöntöttek itt a garatra az évbúcsúztató alkalmából.
De azért azt nem kívánom, hogy mindenkinek azt is kívánom, amit ő kívánt másoknak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.01. 15:50:16

@szoja122: "Gyurcsányé NEM nyert teljes bizonyosságot, míg Schmitté teljesen egyértelmű."

Hihihihahaha.
Egyébként a sógorunk dolgozatának egyik példányát elcsórni, majd átkötni a borítót és változtatás/átgépelés nélkül beadni a felét gusztustalanabb, mint a mamelukjainkkal összeollóztatni egy disszertációt.

graycivil 2013.01.01. 15:52:05

"Áder úr, kifelé a nappalimból!

olykor elérzékenyült saját magától, és biztos vagyok benne: maga is elhitte, amit mond. Hogy "ezekben a pillanatokban" ismerősök és ismeretlenek egymás iránti szeretettől, jóakarattól vezéreltetve fordultak egymáshoz, kifejezve, hogy ezekben a percekben "mindannyian egymás javát akarjuk"."

poldi.blog.hu/2013/01/01/ader_ur_kifele_a_nappalimbol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_01&utm_campaign=index

"Nem játszhatod meg a fél ország ledózerolása után a szerető családtagot, nem buzdíthatsz engem arra, hogy szeressem az olyanokat, mint te vagy. Nincs rá erkölcsi alapod és ezzel a beszéddel magad provokáltad ki, hogy ezt a szemedbe is mondjam."

F.Y!DESZ

graycivil 2013.01.01. 15:54:43

@Schindler Pistája: Bunkó! A legveszélyesebb fajtából...

Ha a köznyelv ezt a verbális perverzitást (szemhunyással) elfogadja, ott óriási a baj!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.01. 16:00:14

@graycivil: no, ez az 1 db f*sz (Poldi) nyilván hasonlóan fel volt háborodva a korábbi köztársasági elnökök (pl. Gönczárpibácsi, aki szerint az ejrópajji H. Gyulának nincs alternatívája) beszédekor is.

Khal Drogo 2013.01.01. 17:01:32

A kiszivárgott részletek szerint a demokrata párti és republikánus vezetők között elért kompromisszum értelmében a következő tíz évben 600 milliárd dollár bevételre tesz szert Washington az évi 400 ezer dollár feletti egyéni jövedelmek adóterhének megemelésével, és ugyancsak több adót kellene fizetniük azoknak a háztartásoknak, ahol az együttes jövedelem meghaladja az évi 450 ezer dollárt. Az egyezség szerint 35-ről 40 százalékra emelkedne az ötmillió dollárnál értékesebb ingatlanok utáni tulajdonszerzési adó (illeték).

---

Az egykulcsos adó Magyarországon is menni fog a kukába. Ez elég nyilvánvaló. A kérdés már csak az hogy Orbán fogja elintézni az egykulcsos adót vagy másik miniszterelnök.

aszekelyek 2013.01.01. 18:51:02

@Khal Drogo: A franciák szépen elhasaltak a 75 %-os adójukkal, minden esetre. lassan mondom. Aki sokat keres, mondjuk, nem 100 ezer forintot, hanem 1 milliót, az tízszer annyit fizet , mert a tízszeresének a 16 %-a után adózik. Látom, hogy nagyon sokan olyan gyengék matekból, hogy ezt az általános alsóban oktatott tényt sem képes felfogni. Azt egyébként látom a lipótvárosban , angyalföldön , üzletekben, hogy a kedves honfitársaim egyáltalán nem tudnak számolni. De brutálisan nem. Tisztelet a kivételnek.

aszekelyek 2013.01.01. 18:54:40

@mizrolist: kérdeztem a pontos okát. nem írtad meg. Teszek még egy kísérletet. Nos mi is az eltérés a lengyel barátaink és mi közöttünk? _ azon kívül, hogy nekik elengedték az államadósságukat, nekünk meg akkor sem. pedig nem is magunk miatt kellett csupán felvennünk pont nekübnk azt a z elsőIMF kölcsönt. NOS?

aszekelyek 2013.01.01. 18:57:32

@mókáné: honnan, honnan. Hát van három gazdag ebben az országban tudod. Mindenki tudja. a zorbánmillijárdos, meg a simicskamilliárdos, meg a Lázár. Több nincs , nem volt , nem lesz . Minden kedves vérsötétirigy honfitársunkat ezekkel uszítják. :)

mizrolist 2013.01.01. 19:01:37

@aszekelyek: például az, hogy ott nem változnak hetente az adószabályok, és emiatt stabil a gazdasági környezet. Például az, hogy nem csak és kizárólag a bevételek növelésével akarják megoldani a problémákat, azaz nemcsak nyírják a birkát. Például az, hogy még a válságban is növekedni tudtak, miközben Magyarország majdnem bedőlt (és most megint a bedőlés felé tartunk)...

nyünyüge 2013.01.01. 19:02:51

@aszekelyek:
Mert ugye a 16%-os egykulcs és a 75%-ig felmenő progresszív között el nem képzelhető értelmes kompromisszum.
Ha egyszer a kormány az egykulcsos 16-ot a kőkemény fejébe vette, akkor az úgy marad, ha a fene fenét eszik is.

(a nagyobb keresetűek adókedvezmény-lehetőségei amúgy erősen borítják az "egykulcsos=arányos" elvet).

aszekelyek 2013.01.01. 19:05:01

@graycivil: BÚÉK gréczykém! ez a poldi is azok közül a hatalom és pénzharács vesztett fél ország tagok közül való lehet , akiknek úgy fáj , hogy nem kizárólag csak az a fél uralkodik rajtunk , hanem időnként kormányzáshoz értőket szavaz be a démosz a hatalomba.
Cseppet sérthette ennek a poldinak is az érdekeit is az, amit Orbán az elején közölt , hogy bizony fognak érdekeket sérteni.

Ha ennyire utálja, miért nem a sas kabarét nézte? Az nem sértette volna az ő érzékenységét. Hepcinek igaza van , olvastam, amit erre írt..... nem is kérdés, hogy melyik fél országnak nincs ínyére, hogy itt rendet tettek nagyon sok dologban.

bariga 2013.01.01. 19:14:35

@aszekelyek: ezek nyilvános mérlegadatok, illetve a saját nyilatkozataik és beszédeik, mert ennyire botorok, hogy dicsekednek is vele. Hogy téged miért tesz boldoggá, hogy ezek az urak gazdagodnak azt nem értem, de az igaz, hogy én rohadtul irigykedem rájuk.

bariga 2013.01.01. 19:17:03

@nyünyüge: nem kívánsz Te egy kicsit többet, mint amennyi a fideszimádat megenged?

aszekelyek 2013.01.01. 19:26:19

@teevee: valami kifogásod van talán a véleményemmel kapcsolatban a jelen kormány teljesítményét illetően? Megbocsáss ki hatalmazott fel arra , hogy eldöntsd , ki , mit, hogyan tud megítélni ? Honnan is vindikálod azt a jogot magadnak ?
Aki nem köpködi ezt a kormányt , az ugyan megítélni se tudhat semmit? Érdekes álláspont.

aszekelyek 2013.01.01. 19:40:13

@márta)): ja, ha nem volt jégkár, akkor oké.... De volt. Nem kicsi. Az egész barack termésnek a zömét elverte. Ám kb ennyi szokott lenni a kedves hozzászólásokban az igazságtartalom önnél.... @mizrolist: nem változtatni semmin, hanem minden maradjon a 2010-es állapotban. világos, hogy ez lenne a követelmény:) Ezt is ígérik már nyíltan némelyek. CSak az a kis bibi, hogy a demokratikus felhatalmazást éppen a változtatásra, komoly és nagy változtatásra kapta ez a kormány. Demokratikusat. A démosz ugyanis rühellte, ami akkor volt. A bankadó stabil és be van fejezve a változtatás. Mostanra kifut az a vacak szuperbruttó is. persze, ha mondjuk a 16 %-os jövedelemadót törölnék el, változtatnák meg, az biztosan tetszene...
Úgy vagyok informálva, hogy éppen a bankadók körül támadt a nézetek eltérése. Érdekek ütköznek.Csak ez a kormány komolyan veszi az esküjét és ez unortodox. A magyar adófizetők, magyar lakosság, energiafelhasználók , munkavállalók ,etc érdekeit védi és képviseli.

Ismerem , hogye, PMZ, kéri és hasonló véleményen lévők azon dogmáját, hogy inkább be kell feküdni multi és bankérdekek alá .
Más elvárásoknak kell megfelelni. Meg nem győztek erről de ismerem az érveiket.

Ők nem esküdtek fel arra , amire a kormány. Szeretik is azt háttérbe tolni. A kétharmad annak is volt köszönhető, hogy a démosz nagy része érezte, az ő érdekei vannak háttérbe szorítva de nagyon durván , viszont a cehhet neki kell állnia.

aszekelyek 2013.01.01. 19:42:51

@Akitlosz: a kapitalizmus az erőszakosok és szégyentelenek , gátlástalanok erejére épül. Azért sikeres. Könnyen igázza le a nem erőszakos , szégyent , gátlást ismerőket.

mizrolist 2013.01.01. 19:48:17

@aszekelyek: mi a magyar energiafelhasználók érdeke? Az, hogy azért fizessen kevesebbet, mert mesterségesen csökkentik a fizetendő rezsidíjat (ezzel támogatva azokat, akik energiát pazarolnak mert megtehetik); vagy az, hogy segítséget kapjon a lakása felújításában, és a jobb szigeteléssel, hatékonyabb raidátorokkal és kazánokkal eleve kevesebbet fogyasszon, és nagyobb megtakarítást érjen el, mint az első intézkedéssel?
Költői kérdés, ne válaszolj rá.
Nem mellesleg 2010-ben a magyar gazdaság fenntartható és jó irányba mutató pályán volt, 2-3%-os potenciális növekedéssel. Ma eléri a potenciális növekedésünk a 0,5%-ot, vagy már alatta van?

aszekelyek 2013.01.01. 19:51:45

@bariga: pontosabban kéne olvasnod. Nem ez a három milliárdos van de csak ezeken fenik a fogaikat.
Akik 89-től milliárdosok , azoknak hol vannak a mérlegadataik és a fenekedés rájuk ? Akik az első bankkonszolidáció előtt szerezték azt a vagyont , amiből a hatalmas vagyonaikat építették fel ?
Az ostobaság ,kérlek , hogy ha valaki fújol erre a háromra , merőbaloldali , amikor azok lopták ki alóla az összes elérhetőt , akikről nem szólnak ezek a szócsövek ma.

Tessék felidézni a leggazdagabb magyarok listáját. Segítek gondolkodni. Ez a három illető van ott ? Miért lehetnek mások , akiknek vagyonosodása nincs közszájon , milliárdos osztalékkal kinyomtatva , ünnepeltetve ?

Ahol az osztalékok , minimum ekkorák vagy nagyobbak és nagyon sok éve. Szerinted kik vitték ki azt a rettenetes nagy pénzt ebből az országból , amiről mondják a hozzáértők , hogy kivitték ? Jóval az Orbán kormány előtt.

Talán inkább azok , akiknek mindenhez , a legtovább volt hozzáférésük de itthon adózáshoz nem óhajtottak közeledni.

Magas adókat csak a magyar lakosságnak és kisvállalkozóknak szántak.

tölgyes 2013.01.01. 19:51:49

Kedves Török Gábor!

Jópofának tartom és értékelem öniróniáját. A politika jóslás alig ígér nagyobb valószínűséggel találatot, mint a lottó. Én nem mondom, hogy nincs semmi esély arra, hogy sikerül eltalálni a jövő történéseit, mégis a valószínűség nagyon kicsi, mert a politikai döntéseket is uralják a kiszámíthatatlan emberi érzelmek és reakciók. Ráadásul soha nem elég egyetlen emberre figyelni. Ezért is szoktam Önt arra buzdítani, hogy az elemzésnek mélyebb és általánosabb síkját válassza, miközben belátom, hogy erre a műfajra, a politikai jóslásokra is szükség van. Olyan ez mint amikor fiatal szüzek szilveszter éjjelén ólmot öntenek és a megmerevedett alakzatokból akarnak jövőbe látni.:)

Én a múltkoriban egyetértettem Önnel abban, hogy az egyetemeket érintő döntések hibásak voltak. Nem mintha nem lett volna a döntésnek racionális magja. Volt, de az egészet dilettáns módon csinálták. Akkor azt írtam Önnek, hogy az egyetemi reformról le kell egy időre mondani - ez nagy baj - és nem marad más, mint a romeltakarítás.
Most azt látom, hogy ezt a romeltakarítást Orbán gyorsan és jól csinálta. A hallgatói szerződéseket leszámítva minden tervezett intézkedést visszavont. Megoldotta, hogy elkerüljenek minden közvetlen konfliktust és atrocitást az egyetemistákkal. Még a legádázabb ellenfelek is azt írták, hogy a rendőri jelenlét a diákok védelmét szolgálta.
Engemet ez bizakodással tölt el a jövőre vonatkozóan. A jelenlegi kormánynak - ellentétben az elődjével - nem az erőfitogtatás, hanem az alkalmazkodás jutott eszébe. Persze jobb hibákat nem elkövetni, de ha már ez megtörtént, akkor ez reményt ad jövőre.

dbeata 2013.01.01. 20:09:48

@aszekelyek: Érdekes, én mindig azt hittem, hogy az a dicséret ér a legtöbbet, ami nem egy rajongó szájából hangzik el, sőt pláne inkább egy kritikustól, de csillogó szemekkel tanulok tőled újdonságokat, minden egyes nap! :) :) :)

márta)) 2013.01.01. 20:10:09

@aszekelyek:

Az egész barack termésnek a zömét elverte."
Ja! Tényleg drága volt valamiféle kár a gyümölcsösökben. Ó' annyira régen volt? , hogy elfelejtettem.
Meg az az igazság, hogy a nagybetűs gazdákra nem is gondoltam.
:))
Mondjuk Nekik az is kár ha esik, ha fúj, ha süt a Nap, avagy nem süt. Folytassam még esetleg?

Jégkár". Na. Igen. Sokkal többet takar mint Ön gondolná.
De hagyjuk.

Igazságtartalom". Tehát Ön azt állitja, hogy Én hazudok??

aszekelyek 2013.01.01. 20:10:39

@Akitlosz: tisztelet a kivételnek, tényleg sokszor nem mondanak igazat. Tizen húszfélét mondanak és az mind nem lehet igaz sem..D@mizrolist: recesszióban van minden olyan ország, amelyben volt 2010 -ben nagyobb növekedés is. Az energia árakat az itteni bérekből kifizetni nem volt már lehetséges. erre felhívnám a kedves figyelmedet. Az energaifelhasználónak pl az nem volt érdeke, hogy a totálisan felhigított gázért, fűtőértéke a töredéke, tizenhat gázáremelés után annyit kelljen fizetnie , amennyit kellett. annak haszon része pedig nem a magyar büdzsébe folyt be. ezt soha nem emlegetik, érdekes, az ellenzők. lesznek boizony támogatások a lakásfelújításokra, mint szigetelés, meg amiket emlegettél. Dehogynem válaszolok. ... takarékoskodni olyan gázzal, amit méreg drágán kaptunk lehetetlen is volt. Ugyanott lakom, 25 éve. Valami botrány, mennyivel több köbméter kell ugyanahhoz a hőfokhoz már sok éve.
Mintha vizeznék a bort a kocsmában. Haszonmaximalizálás....
Azokat , akiknek elprivátizélték bagóért az energia szektort , semmi más szempontjuk , mint a haszon. A kormánynak van más szempontja és feladata is. Érdekelne, hogy valamely kedves baloldali itt el tudná magyarázni, hogy 16 gázáremelés hogyan képviseli a valóban éhbéren , minimálbéren foglalkoztatott munkavállalók érdekeit. A szegényekét. Akikre folyvást hivatkozni tetszenek a baloldalon.

Nem tűnt fel , hogy berágtak emiatt "qrvaországban ", az állítólag baloldaliakra igen sokan ?

emlékeztetnék, hogy egyszerűen lenyúlta a szoci kormány amit a villanyáram túlszámlázás miatt vissza kellett volna fizetniük és felhasználta azt, saját politikai érdekei érdekében. persze a szegényekre hivatkozva. Ez az , amitől jó érzésű embernek hányingere támad. Sokkal többet is adakoztam de én döntöttem el , hová , kiknek , mire. Az ő politikai céljukra egy fillért nem adtam volna.
Ez is egy erős példa volt rá , hogyan rendelkeztek sajátként , mindannyiunk közvagyonával is.

márta)) 2013.01.01. 20:12:40

Jesszus atyavilág!

Valami nagyon jól összejött/sikerült (neki) vagy nem.
:((

aszekelyek 2013.01.01. 20:14:21

@márta)): szóltam, hogy kimaradt orbán bűnei közül... Második körben tagadta kedves, hogy volt egyáltalán. Most csak eszibe jutott de nem igen érdekli. Akinek jégkára lett, az másfajta szegény? Hogyan válogatja a jó szegényt ki a rossz szegények közül?

márta)) 2013.01.01. 20:19:13

Maradt Matolcsy, jött a harmadik bóvli - így tippeltek az elemzők"

www.mfor.hu/cikkek/Maradt_Matolcsy_es_jott_a_harmadik_bovli___jol_tippeltek_elemzoink.html

Na.Igen. Csak a fránya gazdaság nem akar működni.
Bocs. Sem akar működni.............

márta)) 2013.01.01. 20:23:35

@aszekelyek:

Mondjuk kedves! Lett valamiféle jégkára - de még mindig nem tudom milyen káron tetszik elmélkedni ? - Na. mindegy.

Szóval) kára?... s közben meg akármelyik ország, akármelyik tengerparti üdülőjében élvezte a nyári napsütést, a szegény kedves? az pedig a nyaralást csak hirből ismeri, mindennapi életminőségében már csak vegetál.

Hirtelen ez a példa jutott eszembe, konkrétumként.

ott a pont.

bariga 2013.01.01. 20:25:54

@aszekelyek: az a szép, hogy még mindig van mit lopni, csak a te haverjaid azt ígérték, hogy "levágják a kezét annak, aki belenyúl a kasszába". Aki meg előttük lopott, azt börtönbe kell küldeni, de sebesen. Majd valaki talán egymás mellé ülteti őket végre egyszer!!! Nem a padra.

márta)) 2013.01.01. 20:26:45

Egyébként biztosan írtam már! Utálom a parttalan vitákat. S még jobban, ha túl sokat kérdeznek, s annak a kérdésnek semmi valós tartalma, értelme nincs.
Most sincs másként. Csak szóltam.
:(

bariga 2013.01.01. 20:32:50

mandiner.hu/cikk/pokorni_nincs_tobb_lopas

Csak egy kis emlékeztetés,
aztán most hosszan lehetne sorolni, hogy mit loptak már el, és még van minimum másfél évük, csak képzeljétek el mi jön még

aszekelyek 2013.01.01. 20:35:38

@A pöttyös az igazi dbeata: egészen másról volt szó édes Beám...

leszögezhetjük, hogy meglehet, hogy nem csak én de Te sem vagy tévedhetetlen. :) Sőt , még az is lehet , hogy a mi teeveee-nk sem az:) Csillogtasd a szemecskédet nyugdtan , az megy agresszolgának is.... Bizonyos célközönségnél az bejön. @nyünyüge: ki volt próbálva a progresszív is , melyben a nagyobb keresetűek adókedvezményei szintúgy nem eredményeztek több adó befizetést , mint ahogyan erről állítod kedves. Abban az esetben viszont nem adtak a családi adókedvezményre , több gyerek nevelésére semmiféle kedvezményt.
Egészen más dolgokat dotáltak.

Ez komoly eltérés. Kampányokban persze mindig beszéltek családi adózásról , hogyne de nem lett belőle náluk semmi.

hegyilány 2013.01.01. 20:39:12

Nyugi, nyugi! Nem történik semmi különös.

Csak annyi, a szegények, még szegényebbek lesznek, mások meg ugyanúgy jól élnek, vagy jobban.
Hogy csak ennyit emlitsek. De azt gondolom ez éppen elég.

aszekelyek 2013.01.01. 20:42:44

@bariga: szeretném a nyolc év, őket megelőző lopási listáját is!
Azért akarnak pl visszajönni a hatalomba, mert lesz is mit lopni. Eladni alólunk. Tudja kedves bariga, nem azért akarnak visszajönni, hogy visszategyék a lopott holmit. A költségvetési pénzt, meg azt, amit kialkudott Orbán nagy küzdelemben Magyarországnak , nem pedig a szociknak, jó lenne majd szétlopni. Azt, amit a teljesített hiánycél miatt tud lehívni Magyarország. Amit orbán kormányán kívül senki nem teljesített 2004 óta.

A gigahitelek kifizetése mellett.

Kifizetett nyugdíjakkal. Szociális ellátásokkal. Vérlázító , valóban.

Ma olvastam , hogy a vasútfejlesztési pénz is megkapjuk. :)

menőmano 2013.01.01. 20:50:06

Hát! Ja! Nekem totálisan az jutott eszembe, hogy ebben az évben is) Totális helyzet, gazdasági, politikai zűrzavar lesz.
Szerintem.
osztjónapot!

:)))))

aszekelyek 2013.01.01. 20:51:02

@bariga: várom a hosszan lehetne sorolni listát. Mert ez így lufi. Viszont konkrétan elhessentette a kedves blum urat a bíróság a Velencei tó partján kiszemelt telekről.

menőmano 2013.01.01. 20:52:48

Nincs alkalmasabb pillanat az év végénél arra,"

Ja! Én is alkalmas pillanatnak tartom, hogy újra megkérdezzem.

Tudja e valaki? Hol van már az egyszeri, nagyarányú adócsökkentés?

Írja már meg legyen olyan kedves! mármint aki tud róla valamit.

Köszönöm. előre is.
:(

aszekelyek 2013.01.01. 20:54:18

@bariga: nem emlékeznek, visszavonták, nem volt semmiféle kenőpénz, meg visszaosztás . Ajaja , sok törvényesített nagy lopás is volt.

bariga 2013.01.01. 20:55:17

@aszekelyek: te tök hülye vagy, nem én vagyok a rendőrség meg az ügyészség, tárják fel, nyomozzák ki, ítéljék el, akárki lopott is. Persze, hogy magától senki teszi vissza, bár talán majd a Simicskáék, meg az Újföldesurak, ha szólsz nekik, hogy már ne alázzák le magukat az előző lopósak szintjére. Érted??

bariga 2013.01.01. 20:58:41

@aszekelyek: olvassál már valami rendes újságot is néha, aztán majd megtudod, most nincs annyi időm, hogy mindent leírjak.
Nemcsak a halleluját kell hallgatni okoska!! Érdemes több oldalról felszívni magadba a tudást!!

menőmano 2013.01.01. 20:59:52

"Törvényesitet lopás"

Hát Én ezt nem is hiszem el?! Nagyon ronda dolog, valótlan dolgokkal, lopásokkal vádolni valakit, akárkit.

Még a végén kitalálja a székelyblognagyasszony, hogy bekerül az alaptörvénybe?
:)))))

Még ilyen butaságokat írogatni. Na meg ugyebár) az bizonyit, aki vádol. Veszélyes ügy.
Szerintem.

dbeata 2013.01.01. 21:02:13

@aszekelyek: Akkor megvolt a mai agresszolgázás is, köszönjük szépen... Csillogtatom is! :) :)

Jóccakát!

menőmano 2013.01.01. 21:03:21

Bocsika! "törvényesitett". így akartam írni. :)

*******
Hát most nem tudom? Némelyeknél itt" totális a helyzet. Vagy talán még mindig ünnepelnek? iszogálnak?
:((

menőmano 2013.01.01. 21:16:09

Tisztelt kommentelőről jutott eszembe. Picike visszatekintés.
:(

hvg.hu/gazdasag/20121118_A_het_amikor_nem_jott_el_a_megvaltas#rss

Vagyis)"A hét, amikor pénzügyi fogalom lett a fenékpötty "

:(

Khal Drogo 2013.01.01. 21:25:14

@aszekelyek: Jó hogy mondod, a Fidesz 98%-os különadóval támadt. A francia 75%-al az volt a baj, ami a 98%-os különadóval egyébként. Érdekes hogy pont te hivatkozol erre. Ami ott 75%-os mérték, az Orbánnak 98%.
De nem kell aggódni, a francia kormány is készül új szabályozással.

A világ legtöbb országában a csóróknak nem sikerül valami rejtélyes okból elmagyarázni azt a fantasztikus nóvumot, hogy a gazdagok kevesebbet fizessenek. A válság óta nő az ellenszenv a jól keresők irányába.

Ez természetesen reakció szerintem. Bár itthon ezt hungarikumnak állítják be, más országokban is komoly politikai tőkét lehet ezzel szerezni, hogy a gazdagok többet fizessenek. Tehát ez mégse hungarikum.

jjulie 2013.01.01. 21:32:22

@tölgyes:

hahaha kádárvakarék, az orbánsántakutya megoldása nem más minthogy mindent hagy nagyjából úgy ahogy van

hahahaha

nagy felhatalmazás, nagy változás

hahahahahaha, jó vicc sántaagyuaknak, mint te, fideszfertőzött seggszájú

jjulie 2013.01.01. 21:36:31

@aszekelyek:

új év, régi fűbehugyozás

minek élsz seggszájú, mond minek?

menőmano 2013.01.01. 22:04:11

Hát ! Ja! "új év". Régi lapátnyeles kezelés.
Egyébként nem rossz, jó.

jócccakát!

Vudi Elen 2013.01.01. 23:13:32

Az a legnagyobb probléma Törökkel , hogy a legegyszerűbb dolgokat is a lehető legbonyolultabb tudományos elméletekkel próbálja megválaszolni .
Józan paraszti ésszel sokkal közelebb a megoldás , nem kell mindig szavakat és szótagszámokat számolni , nem kell állandóan túllihegni a dolgokat .
Ráadásul a beteges tekintélytiszteletet is el kéne ásni jó mélyre .

teevee 2013.01.01. 23:51:38

@aszekelyek: te hatalmaztál fel, az itteni tevékenységeddel.
A véleményed hiteltelen, mert elfogult és méltánytalan.
A szándékod tisztességtelen, mert vak és gonosz.
Ez meg az én véleményem, gondolom nincs kifogásod ellene.

szoja122 2013.01.02. 04:45:37

@tölgyes: Kedves tölgyes!

Kérem magyarázza el, ha tudja, milyen reformokat hajtott végre az Orbán rezsim az oktatás terén, mert mint egyetemi oktató az utóbbi 22 év alatt csak rombolást láttam, amiben az Orbán kormánynak kiemelkedő szerepe volt.

Ha olvassa a blogot, gondolom igen, akkor ismeri az oktatás reformjáról vallott nézetemet (a lényegével a szakértők egyetértenek). Ebből egyet sem valósítottak meg.

1. Bolognai rendszer megszüntetése.

2. Tandíj fokozatos bevezetése, ösztönző ösztöndíjrendszer keretein belül. A szegény tehetségek támogatása, ingyenes felkészítő tanfolyamok az esélyegyenlőség elérésének érdekében.

3. Az oktatásra szánt pénz GDP arányos növelése (csak csökkentést hajtott végre). Az egyetemekre hárította a több hallgató felvételnek költségét amely mellé pénzt nem adott.

4. A tudományos fokozatok megszerzésének komollyá tétele. A PhD fokozat megszerzése a vicc kategóriáját súrolja, a különösen a kandidátusi fokozat mellett. Sok egyetemnél elég 2 db angol és 2 db magyar nyelvű cikk a nyelvvizsga mellett (a régi doktorihoz képest ez az egyedüli előrelépés). A kis doktorihoz is sokkal több tudományos tevékenység kellett.

5. A keretszámokat szakértőknek előre (hogy a középiskolai diák felkészülhessen) kell meghatároznia.

Az pedig teljes dilettantizmust jelent, hogy kevesebb hallgató kevesebb tanárt igényel. A tantárgyak száma a hallgatói létszám csökkentésével nem csökken. Egy ember nem lehet polihisztor. Most az egyetemek rá vannak kényszerítve, hogy az oktatóik olyan tárgyakat is tanítsanak, amihez egyetemi szinten nem értenek. Kevés a létszám, és külsős (szakember) alkalmazására nincs pénz.

Minden reformot egyeztetéseknek, szakértői hatásvizsgálatoknak, háttértanulmányoknak kell megelőznie!

A politikusok NEM szakemberek! Még az oktatásért felelős politikusok sem, csak legfeljebb sokkal többet értenek hozzá mint politikus társaik.

És még valami nem volt, nincs és nem is lesz olyan ország amely az oktatás magas szintű fejlesztése nélkül kiemelkedett volna, sikereket ért volna el.

szoja122 2013.01.02. 05:11:29

@Hepci: Csak a szakdolgozattal és nem a bírálatával lehet egyértelműen bizonyítani. Az pedig tudomásom szerint nem lett meg.
Ha igen, akkor igazad van ez súlyosabb mint a Schmidtté volt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 08:17:29

@szoja122: hihihihahaha, ugye, nem tennéd fel az életed Gyurcsótány Ferenc szavahihetőségére?
A szakdolgozat nem lesz meg. :)

szoja122 2013.01.02. 08:43:24

@Hepci: Bármennyire is nem szeretjük, azért azt ugye tudod, hogy ez nemcsak tőle függ?

graycivil 2013.01.02. 09:20:44

"Dr. Kovács: Kamu a rezsicsökkentés is

A 2013. január 1-étől „10 %-os rezsicsökkentés” néven beharangozott árcsökkenés a valóságban alig 3,5 % számlacsökkenést eredményez egy átlagos magyar család havi villanyszámlájában"

drkovacsnorbert.blog.hu/2013/01/01/a_2013_januar_1-etol_10_-os_rezsicsokkentes_neven_beharangozott_arcsokkenes_a_valosagban_alig_3_5_sz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_02&utm_campaign=index

Meglátjuk az első számlákon?!

szoja122 2013.01.02. 10:52:40

@graycivil: A 3.5-öt talán. De hosszú távon ez rendkívüli áremelkedést fog okozni, mert tönkrevágja a szolgáltatókat.
Nem lesz felújítás, elbocsájtások lesznek, erőteljesebben érvényesítik az elmaradt befizetéseket, stb. stb. stb.

Ez is egy mélységesen primitív, demagóg és egyben populista duma, ami a Fideszt alapjaiban jellemez.

graycivil 2013.01.02. 11:26:33

@szoja122: A "valamennyihez képest" mindig 10% lesz a rezsicsökkentés.

Ám a "valamennyi" várhatóan durván meg fog emelkedni.

graycivil 2013.01.02. 11:29:09

"Hazugságok IV: Erős ország

Magyarország nem erős. Sőt, Magyarország -- európai mércével mérve -- gyenge. A kormány ereje a magyar politikai intézményrendszeren belül azt a látszatot keltheti az arra fogékonyakban, hogy Magyarország összesített produktuma is erős..."

hafr.blog.hu/2013/01/02/hazugsagok_iv_eros_orszag?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_02&utm_campaign=index

"...-- holott a reláció éppen fordított. Az eszetlen és baljós hatalmi központosítás, a mögötte támadó korrupció, alacsony hatékonyság és szolgalelkűség elgyengíti a magyar társadalmat, gazdaságot és kultúrát, kiszívja szereplőiből az autonóm cselekvéshez való öntudatot, fantáziát és erőt."

graycivil 2013.01.02. 11:49:52

"Tempo Párt: kommandósok vitték el a tárgyalóteremből az “apostoli kormányzót”

"December 7-én egy magánvádasnak indult rágalmazási ügy tárgyalásán az eljáró bíró mindenki számára váratlanul előzetes letartóztatásba helyezte, és elmekórtani kényszermegfigyelésre utalta be Borbély Józsefet, a Tempo Párt elnökét, önjelölt “kormányzót”, egykori gyáriparost, rögeszmés igazságkeresőt. ...
Borbély Józsefet a Kossuth Holding Válságkezelő és Felszámoló Zrt. egyik tisztviselője jelentette fel rágalmazásért. Hogy a vád képviseletét a magánvádlótól miért vette át fél év után az ügyészség, azt egyelőre nem tudjuk, a tények sorozatának mindenesetre van egy elég ijesztő olvasata. "

atlatszo.hu/2013/01/02/tempo-part-kommandosok-vittek-el-az-apostoli-kormanyzot/

"...a korábban Borbély által tulajdonolt, különböző szakértői vélemények által 400 millió és 1 milliárd forint közti értékűre becsült Euro Möbel Line Bútorgyártó Kft.-t felszámolási eljárás keretében a Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter felesége tulajdonában álló Immobil 2000 Kft. vásárolta meg a menekülési ár ötödéért, 80 millió forintért."

Add Uram, hogy ne essek az összeesküvés-elméletek csapdájába!...De mégis...!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 12:16:39

@szoja122: konkrétan azt gondolom, ő lopta el a tanszéki példányt is.
Ami tőle függött, megtette. :)
Ha összebalhézik Klárával, még előkerülhet...

hoplita 2013.01.02. 12:36:43

O.rsós Jázmin az első zalai baba - és már van 4 testvére

További részletek: kuruc.info/r/6/106111/

A jövő valóban elkezdődött, fialnak a drága nemijábaszületett orkok..

hoplita 2013.01.02. 12:45:18

@hoplita:
Bazmeg, nem lehet leírni hogy o.rsós...beszabehu...:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 12:51:58

@hoplita: esetleg orsó... peremfutó... ezt talán nem tette TG kokomlistára...

tölgyes 2013.01.02. 13:50:35

@szoja122: Sok mindenben egyetértek Önnel az oktatás színvonalát illetően. Az oktatás területén meg kellett volna valósítani - nem a fidesznek - de már az Antall kormánynak az akadémiát is érintő "rendszerváltást". Ez sok ok miatt nem történt meg. Így fordulhat elő, hogy az Önhöz hasonlókat a felsőoktatás közelébe ereesztik.:) Vagy ha már ott van, akkor még nem hajtották el onnan:)
Mindezt azért merem ideírni, mert aki olvasási, szövegértési nehézségekkel kűzd, az már ne menjen a felsőoktatás közelébe.. vagy ha odamegy akkor legfeljebb a takarítószemélyzet tagjaként alkalmazzák. Márpedig Ön azzal kűzdhet, ha a szövegét nekem írta. Mert a reakcija még véletlenül sem érinti azt, amirőúl én fenntebb a következőket írtam:
"Én a múltkoriban egyetértettem Önnel (TG)abban, hogy az egyetemeket érintő döntések hibásak voltak. Nem mintha nem lett volna a döntésnek racionális magja. Volt, de az egészet dilettáns módon csinálták. Akkor azt írtam Önnek, hogy az egyetemi reformról le kell egy időre mondani - ez nagy baj - és nem marad más, mint a romeltakarítás."

tölgyes 2013.01.02. 13:53:08

@Hepci: hoplitának még a horgész horogról is a cigányverés lehetőségének boldog érzése járja át a szívét.:( Ő ilyen. Itt rekedtek meg az ambiciói.

hoplita 2013.01.02. 14:09:31

@Hepci:
Szerencsére nem sűrűn kell leírnom ezt a felettébb gyakori more családnevet..:)
Először nem tudtam mijatököm, amikor háromszor is visszadobta a kommentem...először arra gyanakodtam, hogy a kuruc lett a hunyó. De nem....)))

hoplita 2013.01.02. 14:12:55

@tölgyes:
Te csak tudod, hogy hol meg mi rekedt meg.
Az ambíciót meg tanuld meg leírni....

hoplita 2013.01.02. 14:15:01

@tölgyes:
Ja, és merem remélni, hogy a kis peremfutós purgyék termelik ki a nyögdíjad és nem ácsingózol az én gyerekeim által megtermelt javakra, droid.

teevee 2013.01.02. 15:34:48

Klebergsberg Intézményfenntartó Központ honlapja működésének első napján: www.klik.gov.hu/

Nívódíjas alkotás, informatív, esztétikus, felhasználóbarát. Igazán profi.

tölgyes 2013.01.02. 15:52:03

@hoplita: A nyögdíjamat majd azok termelik ki, akiknek ez lesz a dolguk. Emiatt azonban az orsóról nekem soha nem jut eszembe a cigányozás, mint ahogy az a jobbikos kificamodott életűeknél ez szokás. Ez a cigány-orsó a horizintj(a)uk csúcspontja, ha ehhez még egy kis zsidózás is társulhat, az már az Önhöz hasonlóknak maga a Kánaán.:(

Vitéz László 2013.01.02. 15:52:29

énekejjük el közösen a grízbég himnuszt !

www.youtube.com/watch?v=bIIZWY9BIGs

hoplita 2013.01.02. 16:55:33

@tölgyes:
Szánalmas vagy, meg röhejes, ahogy a gondolatmankóidba kapaszkodsz elfehéredő ujjakkal.

Akiknek az a dóga???
Akkor van egy rossz hírem...éhen döglesz, baszki.:))

szoja122 2013.01.02. 17:28:10

@Hepci: Hinni a templomba kell. A jog csak bizonyítékokat ismer...

szoja122 2013.01.02. 17:42:06

@tölgyes: Mielőtt személyeskedik, tanulja meg legalább a saját írását értelmezni (erre reagáltam):

"Most azt látom, hogy ezt a romeltakarítást Orbán gyorsan és jól csinálta. A hallgatói szerződéseket leszámítva minden tervezett intézkedést visszavont. Megoldotta, hogy elkerüljenek minden közvetlen konfliktust és atrocitást az egyetemistákkal. Még a legádázabb ellenfelek is azt írták, hogy a rendőri jelenlét a diákok védelmét szolgálta.
Engemet ez bizakodással tölt el a jövőre vonatkozóan. A jelenlegi kormánynak - ellentétben az elődjével - nem az erőfitogtatás, hanem az alkalmazkodás jutott eszébe. Persze jobb hibákat nem elkövetni, de ha már ez megtörtént, akkor ez reményt ad jövőre. "

Ha ez parasztvakítás reménnyel tölti el, ami ha igaz lenne is, 1 milliomod részét sem teszi ki annak amit már réges-rég végre kellett volna hajtaniuk, vagy legalábbis egyértelműen lefektetni és elkezdeni (ennek még a csírája sem látszik) akkor ön egy nagyon buta ember.

Jegyezze meg, újra leírom, talán így sikerül megjegyeznie:

Ha „csak” ez lenne a Fidesz egyetlen hibája, már az is felér egy hazaárulással, mert ezzel az ország jövőjét adja el.

Mielőtt még visszamutogatna:

1. Az egyik hibája nem mentesíti a másikat.

2. 6.5 éve volt már erre a rendszerváltozás óta, és még a csíráját sem látjuk.

nyünyüge 2013.01.02. 18:43:04

Jó, hogy a Fidesz szóvívője idejében felnyitotta a szememet, most már tisztában vagyok az ellenzéki összefogás rejtett szándékaival:)

"A Fidesz szerint az ellenzéki egyeztetésen résztvevő szervezetek hallgatnak igazi szándékukról, a bankadó eltörléséről.

Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője szerdai közleményében úgy fogalmazott: másfél év "megrendezett bújócskázása" után újra összeállt a régi csapat, "Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy elővette a Bárándy család által összerakott közjogi csomagot".

A Fidesz szerint azok próbálnak az emberi jogok védelmezőinek feltűnni, akik 2006-ban viperákkal támadtak békés ünneplőkre, és lábbal tiporták a demokráciát, azok puhítanák fel az alaptörvény államadósságra vonatkozó előírását, akik megduplázták az államadósságot és a "devizahitel csapdájába" lökték a családokat, miközben Európa legjövedelmezőbb bankszektorát hozzák létre. A szóvivő megjegyezte: miközben a "Bárándy család alkotmánytervezetét lobogtatják", aközben az igazi szándékaikról hallgatnak, el akarják törölni a bankadót.

Selmeczi Gabriella arra vár választ, hogy az ellenzéki szervezetek miből pótolnák a bankoknál hagyott adót, honnan szednék be a hiányzó milliárdokat. Felvetései között sorolta egyhavi nyugdíj, egyhavi bér, a gyermekek után járó adókedvezmény, illetve egyévi gyes elvételét."

nyünyüge 2013.01.02. 18:47:25

@mókáné:

kicsit hebehurgya ötletnek tűnik Deutsch Tamás szerelmi élete alapján kinevezni a szerelem éveit :)

dbeata 2013.01.02. 18:51:25

@mókáné: Most akkor ő az élet császára, akinek minden ujjára jut egy alfanőstény, vagy a szánalomra méltó, boldogsághajkurászó, ámde boldogtalan lúzer?

Nem vállalnám be, viheti aki akarja! :)

márta)) 2013.01.02. 19:09:01

www.stop.hu/belfold/ellenzeki-osszhang-orbanek-alaptorvenye-illegitim-uj-alkotmanyunk-lesz/1111804/

Az egyeztetésen az LMP. nem vett részt.

433. ) A szocialisták avagy az MSZP. legyőzése, egyelőre "nagy falat" lenne nevezett pártnak.
Nem vesznek részt a széleskörű összefogásban, be sem fognak jutni a parlamentbe. Úgy gondolom.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 19:23:23

@Khal Drogo:

Szerinted miért süt a pék mindenféle mocskot bele a kenyérbe?

Mert nem jó szakember?

Babkonzervben találtam már követ.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 19:31:11

@szoja122:

Ha Schmidt Pál nem lett volna abban a pozícióban amiben, eleve ki sem robban az ügye.

Ugyan kit érdekelne, hogy egy nyugdíjas plagizált a doktori címénél?

A Gyurcsány ügy pedig csak a kormánypártiak elkeseredett válasza a fegyver visszafordítására. Gondolták nem szégyen az ellenfél fegyverét használni.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 19:36:13

2010. Az összefogás éve
2011. A megújulás éve
2012. Az elrugaszkodás éve
2013. Az emelkedés éve
2014. A gyarapodás éve

Csak, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

márta)) 2013.01.02. 19:37:18

Olcsóbb lesz januártól a gáz és a villany, és ezzel minden szempontból új korszakba lépett a nemzeti unortodoxia, ez tényleg a dél-amerikai tempó: az erőskezű vezető a következmények legcsekélyebb végiggondolása nélkül azt mondja valamire: legyen, és akkor az úgy lesz.
Az indok természetesen az, hogy a nyugdíjasoknak legyen jobb, hogy az energiaszolgáltatók eddig hatalmas profitot termeltek, és amúgy sem csináltak semmit."

hvg.hu/velemeny/20130102_A_rezsikoltseg_visszavag#rss

. Hogy eközben minden, ami a jövő szempontjából fontos lehet a beruházásoktól az oktatásig, összedől, már rég nem érdekel senkit, vagy inkább soha nem is érdekelt. Ennél még a kádári ár- és tervhivatalok is igyekeztek körültekintőbbek lenni.".......

"A jövő elkezdődött". De tényleg? Milyen lesz a jövő? Azon kívül, hogy folytatódik az elszegényedési folyamat. Ebben az évben biztosan. Csak a "fránya gazdaság nem akar működni.
hm?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 19:41:29

@Khal Drogo:

Azért akad némi különbség.
400 000 dollár az 88 340 000 forint.

Magyarországon mintha nem egészen ennyitől számított "gazdagnak" valaki, hanem már évi másfél millió forinttól.

Magyarországon az állam mindenkit "gazdagnak" tartott, aki nem minimálbért keresett, hanem egy kicsit többet.

Az évi 400 000 dollár az messze nem egy átlagbér a nagy pocsolyán túl sem.

Nem igazán valószínű tehát, hogy a kommunisták, ha visszatérnek, akkor az évi 88 000 000 forint feletti jövedelmeket akarnák még jobban megadóztatni, hanem megint minden dolgozót a minimálbéreseken kívül.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 19:44:21

@aszekelyek:

Akinek pénze és esze is volt Franciaországban elköltözött Belgiumba, vagy máshova.

Általában nem a leggazdagabb emberek szoktak lenni a leghülyébbek is. S kifejezetten nem szokták szeretni, ha tollas hátúnak nézik őket.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 19:50:39

@nyünyüge:

Kevesled a 16%-ot?

Amikor bevezették a SZJA-t először 1909-ben, akkor is progresszív volt. 0%-os legkisebb 5 azaz öt %-os azaz százalékos legnagyobb kulccsal.

Onnan tudom ilyen jól, hogy azt hiszem éppen itt érvelt valaki a több kulcsos progresszív adó mellett az 1909-es érvekkel.
Elég vicces persze 0-5% adó érveit felhozni 44%-os adó mellett.

Ma az az egy 16%-os kulcs is a sokszorosa az akkorinak.

0 és 5%-os kulcsok között felőlem is olyan több kulcsos progresszív SZJadórendszert vezethetnének be, amilyet csak akarnak.

De nagyon nem erről van szó. Messze nagyon nem.

etwas kultur muss sein 2013.01.02. 19:52:30

Idén még nem cigányoztam. Még a végé azt hiszik a libsi blogtársak, hogy megtértem. Ezt elkerülendő:

cigány szeméthegy:

kuruc.info/r/35/106128/

cigányok késsel a buliban n+1. rész:

kuruc.info/r/2/106100/

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 19:56:03

@aszekelyek:

"a kapitalizmus az erőszakosok és szégyentelenek , gátlástalanok erejére épül. Azért sikeres. Könnyen igázza le a nem erőszakos , szégyent , gátlást ismerőket."

Azért valahogyan mégis mindig jobb volt a kapitalizmusban az erőszakos szégyentelenek által kizsákmányolt dolgozónak lenni, mint a kommunista és egyéb munkásparadicsomokban az uralkodó munkásosztálynak.

S ez bizony a jövőben is így marad.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.02. 20:06:56

@hoplita:

Valamiért a b ö sz m e szót sem szereti az újbeszél legfrissebb verziója.

tölgyes 2013.01.02. 20:43:18

@szoja122: Az Ön hozzám szólása személyeskedéssel kezdődött. Ez a „magyarázza el, ha tudja..” kedveskedéssel indult:( Ugyan miért kellene nekem bármit is elmagyarázni Önnek, aki telve van előítéletekkel. Az előítéletes embert arról ismerni meg, hogy előítéleteiből nem enged.:)
Bizony jó volna az értő olvasás szintjére eljutnia. Én ugyanis az Ön által vitatott hozzászólásomban nem szakmai, hanem politikai cselekedetekről mondtam véleményt. A romeltakarítás ugyanis a meg nem gondolt intézkedések visszavonására, tehát a politikai önkorrekció képességére utal és nem arra, hogy ettől a felsőoktatásban mi a jó és a rossz és vajon megújul-e ezektől a felsőoktatás, avagy nem újul meg. Mivel lényegében mindent visszacsináltak nem fog megújulni, de legalább nem növelték a bajt a politikai feszültségek fokozásával. Nem ragaszkodtak a korábban tervezett lépések bármi áron való megtételéhez. Ez egy új nem gyakran érvényesülő megbyilvánulása, eleme a magyar politikának.
Írok egy példát, hogy megértse: Gyurcsány és Bajnai épp az önkorrekcióra való képtelensége miatt hozta létre a jelenlegi politikai erőviszonyokat. Emiatt is veszítettek 2/3-dal. Nem voltak hajlandók a politikai döntéseik korrekciójára, majd a bajt még azzal is tetézték, hogy az elégedetlenekkel szemben erőszakkal léptek fel.
Egyébként az MSZP-SZDSZ koalíció 15 éven át kormányzott az országban. Nekik súlyos és meghatározó szerepük volt a jelenlegi lehetetlen felsőoktatási rendszer és helyzet kialakulásában, az akadémián és a felsőoktatásban szükséges rendszerváltás megakadályozásában is. Az ő kártevő intézkedéseik egy része 2002 után történt (pl. Bologna ripsz-ropsz, erőltetett, erőszakos, feltételek nélküli bevezetése). Ennek ripsz-ropsz eltörlése épp olyan hiba lenne, mint a bevezetése volt, túl azon, hogy az eltörlésre nem állt rendelkezésre hat év!

Egyébként eredeti hozzászólásomban – erre törekedtem most is – kimondottan ahhoz kapcsolódtam, amit TG írt és nem kezdtem el felvázolni saját felsőoktatási lázálmaimat.

mókáné 2013.01.02. 20:43:43

@A pöttyös az igazi dbeata:

"Nem vállalnám be, viheti aki akarja! :)"

Pedig a Te ideálod a magas. Lehetne a zsánered!:)

tölgyes 2013.01.02. 20:54:14

@hoplita: Én olyan vagyok, amilyen vagyok. Abban azonban különbözünk, hogy nem jövendölöm és nem vizionálom a maga megdöglését, bár ahogy látom arra Önnek ma nagyobb esélye lehet mint itt sokaknak.Nekem az orsóról nem jut eszembe egyik etnikai, vallási kisebbség sem. Nem vizionálok cigány pogromokat sem, meg zsidó pogromokat sem. Ezek nem szerepelnek se a vágyaim, se az álmaim között. Nem gondolom, hogy bármelyik megoldana bármilyen problémát is. Én határozottan elítélem azokat , akiknek ilyen gondolatok járnak a fejében. Ha Ön ezek közé tartozik, akkor Önt is elítélem... és a nemzet söpredékei között tartom nyilván. Örülnék, ha nem lenne igazam. Sajnos a megnyilatkozásai rossz érzésemet és véleményemet erősítik.

Khal Drogo 2013.01.02. 21:02:50

@Akitlosz:A korábbi rendszer nem feltétlenül volt jó. Az hogy a Bajnai-kabinet már kiterjesztette az adójóváírást, már jelentősen javította az akkori rendszert hiszen az átlagbér adóterhelését csökkentette.

Ami a gond a mai egykulcsos adóval az alábbi :
- Nem fedezi az állami kiadásokat ( ezért kerültek kivetésre a különadók, azonban ez nem lesz így tartható, gondolom azt te is belátod ) és csökkent az SZJA összebevétel ( amit mindig mond a kormány hogy több folyt be, az a tervezett célszámnál több, valójában csökkent, csak azt tervezeték hogy jobban csökkeni fog az SZJA összbevétel )
- A minimálbér is beleértve az átlagbérig az adójóváírás kivezetése miatt gyakorlatilag olyan alacsony nettó bérezést ad, ami nem igazán fedezi a létfenntartást, így akadályozza a fogyasztást, a rezsi számlák kifizetését stb.

Az első pont kiadáscsökkentéssel lehetne orvosolni, azonban kiadáscsökkentés leginkább az aktív dolgozók rovására történt ( táppénz, munkanélküli és nyugdíjszabályok változtatása mind az aktív dolgozók rovására történt ) és ezek nem képesek ellensúlyozni a kieső bevételeket és a szigorúbb hiányszám miatti alacsonyabb hiányt.
A második pontot a minimálbér jelentős emelés jelentené, de az első jelentős minimálbéremelés pont nulla forinttal javította a munkavállalók megélhetését.

Szóval ez a rendszer így korrekcióra szorul és előbb-utóbb meg is lesz a korrekcióra. Nem ideológiai okokból ( nincs kétségem tákolnak mellé ideológiát ) hanem mert az állami forrásigényt fedezni kell.

aszekelyek 2013.01.02. 21:05:30

@tölgyes: az imént láttam kunhalmi naccsasszony lendvaira emlékeztető gyűlöletbeszédét a felsőoktatásból. Amit legalábbi s borzalmas túlzások, felelősség áthárítás és konkrét marhaságok halmazaként tudnék leírni. Az mszp holapján , facebookoson törölték a hozzászólásaimat. Képtelenek a más vélemény elviselésére is. nem illik a propagandaanyagukba. Két ismerősöm lájkolta az mszpt. gondoltam megnézem, mikkel etetik őket. Nyakó elvtársnál soványabbat is küldhettek volna az éhségmenet élére. jövőre már 75 500-ft-tal fogják megalázni szerintük azokat, akik hajlandóak ennyi pénzért akár dolgozni is. :)) Komolyan nem vehető dolgaik vannak kizárólag. Az a 280 ezer ember kaphatna médiát, akik nem érezték megalázónak, hanem igyekeztek a közmunkába, hogy tudjanak a családjuknak pénzt, munkával előteremteni. Az meg egyszerűen aljasság, hogy az mszp, akik szerint elég volt a 28 eze nekik, mer arról egy szót is szólni, hogy megalázó a sokkal több pénz annak, aki hajlandó dolgozni a pénzért, amit kap. Ugyanolyan ordenáré, aljas dolog, mint ami miatt akkorát buktak. Uszításból fog állni a kampány, gyomorforgató módon, az ma már egyértelmű. Mindenre, amit szegény emberek érdekében tesz a kormány, rámásznak és mocskolják. Pfujj, mszp. NYakó nem ételt oszt, meg hasonlók, BAttonyán , amivel most előjött , milyen szegények is ,.... amszp nyolc éve alatt is azok voltak. Épp azt az mszp-s képviselőt zsarolta meg gyurcsány ,-akivel már egyezkednek újra mától! - hogy nem kapnak semmit , ha nem írja alá az egészségügyi törvényt...

Koldusok voltak a szegényeken élősködő szoci kormány alatt , nem kicsit , nagyon a battonyaiak is. nem hozták fel őket pedig lett volna rá 8 évük. Ma pedig az mszp politikai hasznot akar belőlük szerezni. Ez az , ami nálam a visszataszító jelzőt kiérdemelte.

dbeata 2013.01.02. 21:07:13

@mókáné: Hát, nem, nem jön be, az a nagyra nőtt kisgyerek ábrázata. Hát neked? Ha már ilyen jó szívvel kínálod?

Khal Drogo 2013.01.02. 21:08:49

@Akitlosz: 1909-ben nem volt nyugdíjrendszer illetve ahol volt ott nem sem volt ennyi nyugdíjas.
Ha Magyarország nem költene 3 000 milliárdot nyugdíjra, hidd el, SZJA sem lenne 16%.

De ez elmondható az egészségbiztosításra is.

Az állami rendszerek fenntartása ( közoktatás, közbiztonság, közigazgatás, nyugdíjrendszer, szociális rendszerek, közösségi közlekedés ) pénzbe kerülnek.
Ingyen vagy szarért senki sem fog fegyveres közelharcot vívni bűnözőkkel, vagy tanítani magas szinten vagy olyan vonatot vezetni amin több száz ember utazik.

TÖbb opció van:
Drága és szar állam ( ez van Magyarországon )
Drága és hatékony állam ( Skandinávia )
Olcsó és szar állam ( USA )

De Olcsó és hatékony állam nincs. Ahogy olcsó és magasan képzett munkaerő sincs. Ami olcsó az szar is egyben.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 21:20:07

@mókáné: lehetne a bránere.
De nem köll neki. :)

inreallife 2013.01.02. 21:20:11

török gábor morfondírozott, hogy elült a blog. gondolom az új postok között eltelt időt is nézi...

de kedvderítőnek itt vannak az új számok:
index.hu/gazdasag/2013/01/02/csufosan_alakul_az_adossag_elleni_harc/

"Az államháztartás nettó tartozása a GDP 57,7 százalékát tette ki, 16 301 milliárd forint volt 2012 harmadik negyedévének végén, a legmagasabb 2010 negyedik negyedéve óta."

ez sokkal fontosabb mutató a bruttó adósságnál. aki nem érti miért annak elmagyarázom... ordítva rohan előre a kormány. azaz inkább már zuhan...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 21:24:55

@aszekelyek: ne vizionálj, valószínűleg csak stiláris okokból törölték a hozzászólásaidat a maszop-faszbukoldalról - nevezhetjük a tettest olvasószerkesztőnek is. :)

Szerintem meg k.ági felbukkanása örvendetes, végre újra lesz egy nőszerű lény, aki vetésforgóban lesz*pja a maszop-pártelnökséget, így kevésbé lesznek frusztráltak.

aszekelyek 2013.01.02. 21:26:40

@mókáné: a fácsén a hvg re hivatkozva, meg a blikkre , közölnek egy legjobb esetben is '89-es esküvői képet róla... lehet, hogy nem bírtak hozzáférni a legutóbbihoz... Olvasom a hsz-eket. Senki de senki nem szúrja ki, hogy a kép fekete -fehér, szoc reál a környezet , és úgy vannak öltözve, ahogy a magyarok ' 89 -ben. Rosszul. A csokor is az akkori divat szerint...

jjulie 2013.01.02. 21:28:54

@tölgyes:

hahaha kádárvakarék, a fideszfertőzésed miatt gondolod magad különbnek?

nem vagy az, még a jólfejlett seggszádtól sem, szégyelld magad csendben, te orbánhablatyoló kádárvakarék fideszparaszt

dbeata 2013.01.02. 21:29:37

@Hepci: Ja, még válogatós is vagyok... De hát miért ne? :D

tölgyes 2013.01.02. 21:33:46

@aszekelyek: Én nem tudom, hogy miért csodálkozik, vagy háborog. Ha a kormány politikai hibát követ el - márpedig azt itt elkövetett - akkor erre lehet számítani ellenzék részéről. A fidesz sem tenne mást.
Én azt gondolom, hogy a "mi jobban tudjuk" megint jelen van a fideszben, ez a tudat elnyomja az érzékenységüket, figyelmetlenekké válnak. Ez azért látható sok nem is apró jelből. Ez nem jó. Én az egyetemekkel kapcsolatos lépésben épp azt értékeltem, hogy Orbán belátta: ezt nem jól csinálták és korrigált. Azt várom tőlük, hogy ezt a fajta korrekciót a jövőben egy korábbi döntési szakaszba építsék be.

Mondok egy példát. 2002 előtt az IM-ben volt egy alkotmányjogi titkárság, ahol megvizsgálták a készülő törvények alkotmányosságát. A kormány akkor törekedett az észrevételek betartására. Gyurcsányék ezt a titkárságot azonnal szétverték. A fidesznek most is érdeke volna egy ilyen belső szakmai kontroll működtetése és nem az AB-től kellene várni az előzetes normakontrollt... mert akkor abból mindig csak politikai skandallum lesz, amit utólag lehet így is, úgy is magyarázni...Vagyis az ellenzéknek tág teret adnak a kritikára. Nekem elhiheti, hogy 4-5 felkészült szakember sok felesleges konfliktustól kímélné meg őket és ez az országnak is meg nekik is kevesebbe kerülne.

aszekelyek 2013.01.02. 21:37:14

@Khal Drogo: Ez csak a kormányra uszítókat érdekli de nagyon,.. és mélyen hallgatnak saját érdekeltségeikről és családi , összeharácsolt vagyonukról.

@Hepci: :)) ja, az lehet, vízió:)) mert ők jól bírják az ellenvéleményt egyébként:) Az lehetett, stiláris, most, hogy mondod...
Pedig nem is írtam , hogy a hájfejű nyakó nem fog jól mutatni egy éhségmenet elején ,dear ron ! This is shit , till now.

tölgyes 2013.01.02. 21:40:56

@Hepci: A törléshez nem kell stiláris probléma. Oránt bármilyen stílusban szabad szidni, de az ő véleményüket tilos érdemben bírálni. Neken pl. soha egyetlen hozzászólásomat sem törölték...:) csak egy idő után nem engedtek belépni:)ilyen ál indokokkal, hogy túl sokszor léptem be.. az újbóli regisztrációmat sem engedi a rendszerük:)

aszekelyek 2013.01.02. 21:43:47

@tölgyes: nem háborgok , értékelem is , hogy megegyezésre törekedtek. Ez valóban példátlan. :) nem csupán unortodox , ;) a magyar politikában.
Inkább azt fájlalom , hogy a " baloldal " ennyire képtelen arra , hogy értékelhető dolgokat , konstruktív ellenzékiséget mutasson fel. Ennek az országnak egy egészen más baloldalra lenne szüksége.
Az vinné előre az országot.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 21:45:24

@tölgyes: ismeri a vadász és a medve történetét, Tölgyes?

Maga minek jár oda? :)

graycivil 2013.01.02. 21:46:45

Piszok gáz ez a KLIK-honlap. Ez kb. 1 ember 1 napi munkájával állítható össze, ha megvannak azok a bizonyos névsorok.

www.klik.gov.hu/

De a csúcs az "Elérhetőségek" megoldása. Egyszerűen beollózták képként Google Maps megfelelő lekérdezett téképét. Még arra sem vették a fáradságot, hogy legalább a Google Maps felajánlott beágyazott kódját illesszék be, amely százszor intelligensebb kezelést tesz lehetővé.

www.klik.gov.hu/elerhetoseg.html

Szerintem ezt az oldalt KLIK portásának 10 éves kisfia készítette. (Bár elnézést kérek a kisfiútól, ha a portás kikéri magának ezt a pancser munkát.) Egyszerűen döbbenet! Ez a kormányzat színvonala? (Igen)

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

tölgyes 2013.01.02. 21:47:49

@aszekelyek: Ez legyen az ő bajuk. Ha megfelelő felkészültséggel be tudja a fidesz bizonyítani, hogy hülyeségeket beszélnek, akkor az nem nekik hanem az ellenzéknek árt. Egy biztos: a hülyeséget is komolyan kell venni és érdemben cáfolni, érdemben ellenvéleményt kell mondani. Ez fárasztó, de ha a kormányzást nem akarják feladni, akkor ezt kell csinálni...Ha megfeléelő válaszok nélkül hülyíthet az ellenzék, akkor az élni fog a lehetőséggel.

tölgyes 2013.01.02. 21:51:31

@Hepci: Miért ne járnék oda?? Demokrácia van és véleményszabadság..!:)Ráadásul mindig kényesen ügyeltem a moderálási szabályokra. Igaz néhányszor összeakaszkodtam Szanyi kapitánnyal és néhány ottani hivatalos főblogossal, de azokat se szidalmaztam durva szavakkal.. csak itt-ott rámutattam önellentmondásaikra. A Heller ügyben kifejtett véleményem aztán betette náluk a kaput:)

aszekelyek 2013.01.02. 21:54:26

@tölgyes: ők így demokraták:) Mint az agresszív kismalac...
Könnyen meglehet , hogy az lenne a jobb , ahogyan az IM-ben volt anno. Ám ez sem tartaná vissza szerintem a kötekedéstől az ellenzéket , egy csöppet sem. Ők ezt ha esik , ha fúj üzemmódban gyakorolják.

No és az alkotmánnyal kapcsolatban előre be is zengték , hogy csak gyilok és gáncs lehet annak sorsa részükről. Ha emlékszik. Személyesen a mi ferink közölte. Amit a médiatörvényért kaptak , semmi lesz ahhoz képest , amit az alkotmányért fognak kapni.
Még mszp színekben.

graycivil 2013.01.02. 21:56:38

@graycivil:

És most kapaszkodjatok!

A honlapot 2012.03.12-én készítették. Azóta csak 2012.12.19-én és 2012.12.27-én tették bele a két névsort!

1000 milliárd szakmai háttere ennyi! Erre mondják, hogy ez már "elbűvölő dilettantizmus"! F.Y!DESZ

inreallife 2013.01.02. 21:57:52

@tölgyes: az kerülne kevesebbe, ha nem lopnának, és nem csinálnának áltvékenységet, amit kormányzásnak álcáznak. amihez hozzányúltak szarrá vált. de egyébként direkt csinálják ezt a nagy hacacárékat, amíg ezen örjöng a nép, addig a pénzszivattyú zavartalanul üzemel. kit érdekel ilyenkor a közgép?

tölgyes 2013.01.02. 21:58:15

@aszekelyek: Természetesen nem tartja őket vissza a jó kormányzás sem, de azért jó kormányzás esetén az emberek sem hülyék..
Az új alkotmány pedig akaratuk ellen készült és már most kilátásba helyezték: eltörlik, ha hatalomra kerülnek.. és akkor ugyan ki gátolná meg őket ebben. Még 2/3-ad sem kell hozz... A fidesz ezt iis rövidlátóan kezeli.. Nem stabilizálja a szöveget, hanem túl sokat módosítgat.

aszekelyek 2013.01.02. 21:58:16

@márta)): a kérdés a jégkár volt. hablaty elég. @tölgyes: mindig olvastam őket. 2010 előtt is , után is. Nem regisztráltam viszont. De tényleg , szólás és véleményszabadság van. Miért ne járnánk arra is ? Na és ha éppen ott fog megváltozni a pártpreferenciánk? :) érdekes , meggyőzéssel nem is próbálkoztak..

graycivil 2013.01.02. 21:59:48

@graycivil: Természetesen teljesítésigazolás aláírva, sok millió forint kifizetve! Ehhez képest a BKV-per teljesítés-igazolásai maguk az abszolút korrektség.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 22:01:20

@tölgyes: dzsízusz, maga vitázott a nagy Szanyi kapitánnyal?

Az majdnem olyan jó lehet, mint amikor K. Timi kérdést intéz Balavány Györgyhöz...

tölgyes 2013.01.02. 22:03:57

@aszekelyek: Sajnos az MNO se sokkal különb. Onnan is hamar kipenderítik, ha akadékoskodik és még csak ellenségesnek sem kell lenni.:) Mondjuk az ember elkezd kérdőjeleket tenni a szittya származásunkhoz..:::)))

aszekelyek 2013.01.02. 22:07:50

@bariga: miért kel lehülyézni engem? Csak tudod kedves, hogy mit állítasz? Arra volnék kíváncsi. Hadd tudjam én is. ! @tölgyes: az alkotmány sztem ne úgy készüljön , ahogy '89-ben. :) Aztán 20 évig se jobbra, se balra attól. Ha merevebbre csinálták volna , az lenne a bajuk..... :)
lehet, Önnek van ebben igaza. nem tökéletesen csinálják. A jó szándék viszont vitathatatlan. A nemzetközi helyzet viszont egyre fokozódik... Nélkülünk készült. Asszem, ha erről népszavazás lett volna, egészen kevesen tudtak volna érdemben nyilatkozni és szavazni is felelősségük tudatában erről. NAgyon nagy tere lett volna az ellene uszításnak, pld, mint a 23 millió románozáskor is, emlékszik... A veszteni nem tudókat felhergelték volna és rémhírekkel megtévesztették volna a szavazókat. Tudjuk, hogy mindezek kitelnek tőlük simán. fél kézzel. Részemről nem jelenteném ki , hogy korrekt , helytálló véleményt tudnék róla alkotni.

tölgyes 2013.01.02. 22:09:17

@Hepci: Az nem tudom milyen. Viszont a kapitány idegjeit néhányszor felmorzsoltam:)

graycivil 2013.01.02. 22:10:26

@graycivil: "A honlapot 2012.03.12-én készítették."

Elnézést. Helyesbítek. A főoldalhoz 2012.12.03-án nyúltak utoljára hozzá. Nem mintha ez valamit is rontana a honlap "közröhejességén". :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.02. 22:10:37

@aszekelyek: az alkotmány mellé állítottak 1 f*szt (Kerényi) is, így pont ideális a merevsége.

aszekelyek 2013.01.02. 22:14:32

@teevee: a véleményed ellen nincs kifogásom. pontosan olyan vitatható a helytállósága, mint amennyire te vitathatónak jellemezted az én véleményalkotásomat. Az konkrétan nem igaz, hogy én felhatalmaztalak a véleményem kritizálására.
@tölgyes: mostanában lehet. Amikor ott jártam , nem így ment. A szélsőségeket nem preferálták sosem. Az biztos. Volt egy szint. A floodolást, a reklámot, a hittérítést , ilyesmit... Koppányék a kuruconnyomulnak általában. A célközönség ott érhető el számukra. Ezek az uncsi keresztények az MNO-n, nem kapkodnak a szittya tanok után, ez tény. Ott én elég jókap beszélgettem viszont az ezer éves alkotmányról, meg sok ilyesmiről, amit kifelejtettek az én generációm oktatásából is. Már hogy létezett és hogy is volt ...

aszekelyek 2013.01.02. 22:16:42

@Hepci: :DDD , Móricka , ne malackodj...- de ez jó

tölgyes 2013.01.02. 22:16:44

@aszekelyek: Az alkotmányról írottakkal nem értek egyet. Mondhatnám szamárság. Ha az alkotmányt állandóan foltozni kell, akkor az egy érv amellet, hogy ne legyen 2/3-os:(. Minek nehezíteni a változtatást, ha állandó változtatásra szorul.
Épp ezért nem szabad minden napi döntési ügyet alkotmányban szabályozni, mert az is a változtatás mellett lesz érv. stb.

Amit Ön ír a kormányzás minősége és a támadások viszonyáról az részben igaz és nagyon pesszimista, sőt, lenézi a választókat, akik nem tudják megkülömnböztetni a jót a rossztól. A kormánynak az a dolga, hogy elmagyarázza azt amit csinál. Erre minden eszköz a rendelkezésére áll. Ha ezekkel az eszközökkel nem él okosan, akkor magára vessen.

aszekelyek 2013.01.02. 22:25:37

@tölgyes: mint említettem, az alkotmányozáshoz nem értek és ezt tudom is magamról. :9 a választók at nem lenézem, hanem inkább úgy vélem, hogy sokan kishitűek. Hamar elhagyja a lelkesedés őket , ha nem olyan bőven van a pénztárca , mint elvárnák. Pszichológus barátom azt mondja , a pesszimista abban különbözik az optimistától, hogy több információja van.

Az empirikus tapasztalat is okot ad a pesszimizmusomra. Vegyük az első Orbán kormány tetteit. Mit csinált ez a jó nép? Eléjük szórt gyöngyeiket megfordulván összetaposták. Miért? mert még kis pénzt szórtak közéjük , még és még , pénzt ! Na ezért gondolom , hogy csúszós ez a jég.
Meg azt is , hogy ezért vették fel a gigahitelt. Hogy a szegénység döntse meg Orbánt. A pénzéhség. Jó éjt!

inreallife 2013.01.02. 22:31:12

jajdejó új évünk van:

"Varró László elmondása szerint a mostanihoz hasonló 10%-os rezsicsökkentéshez hasonlítható lépések főként olyan országokban jellemző, mint Moldávia, Bolívia vagy Szenegál."

már tudjuk mi a szintünk. aztán a ne az emberek fizessék meg akció:

"A magyar bankszektor a törvényi előírásoknak megfelelően 2013. január elsejével megkezdte a tranzakciós illeték beszedését - közölte a Magyar Bankszövetség szerdán az MTI érdeklődésére. "

nézzük, a lakásépítés az egyik logjobb indikátor a gazdasági előrejelzésekre:

"Az év leggyengébb forgalmával zárta a lakáspiac a 2012-es évet a mindössze 6061 db tranzakciójával, derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. "

fog ez menni, csak akarni kell. apropó, cigányok leszúrtak szilveszterkor két sportolót. biztos megint rend volt...

tölgyes 2013.01.02. 22:40:15

@aszekelyek: Az alkotmányt 89 után többször is jelentősen változtatták és ezek nem tettek feltétlenül jót neki.(.Pl.paktum, majd az MSZP-SZDSZ2/3-ad idején.) Az alkotmány stabilitásához társadalmi konszenzus kell. (ezt gondolom Ön is érti) vagyis olyan értékek alkotmányba emelése, amelyk elfogadásában nagyjából egyértés van. Ez nem a pártok egyetértését jeleni...A mostani alkotmány e tekintetben még nem tisztult le, ezért az aktuális szövegekkel való megterhelése súlyos hiba, mert destabilizálja még azt is ami maradandó. Ezt gondolom megérti. Vagyis, ha az alkotmány mögött érték és véleméynkonszenzus áll, akkor stabil, ha nem áll akkor nem az.. és bármikor megkérdőjelezhető politikailag is... A fidesz ehhez most bőven ad municiót veszélyeztetve napi politikai érdekből azt, ami egyébként az alkotmányban érték és maradandó...

A pesszimizmusa pedig nem megalapozott. A fidesz 2002-ben zlért is veszített, mert slendrián, pocsélk munkát végzett a választási felkészüléskor. Még arra sem ügyelt, hogy minden szavazókörben legyen képviselője, aztán meg jajveszékelt a csalás miatt. Mégis mit hittek???Most is azt látom, hogy megtört a korábbi, a mélyben folyó társadalmi párbeszéd. Itt ahol élek van egy tehetséges és kiváló polgármester. Neki nincs arra ideje, hogy úgy tartsa a kapcsolatot a társadalmi háttérrel, ahogy azt korábban tette. Más nem csinálja helyette, így az az erény vész el, ami a győzelmet hozta: a közvetlenség, a napi párbeszéd és véleménycsere lehetőségének hiánya. Megint kezd befelé fordulni szervezet, amit nem lehet kérdőíves kampányokkal ellensúlyozni.

Az emberek pedig olyanok, hogy szeretnének kicsit jobban élni és ezt én kívánnám is nekik. Emiatt nem szabad rájuk haragudni.

tölgyes 2013.01.02. 22:46:37

@aszekelyek: Már azt is nehezen viselik, ha valaki nem liheg..:) Ebben nem sokban különböznek a NOL-tól:), bár ők legalább nem tilják ki olyan sunyi módon mint ott teszik:)

szoja122 2013.01.03. 04:19:27

@tölgyes: És még egyet fűznék hozzá primitív gondolatmenetéhez.
Azóta, mióta a Fidesz látszólag „bőszen kikelt” a zsidózás cigányozás ellen, ismétlem CSAK azóta ön is helyesen ilyen hangokat penget, pl. kritizálja hoplitát. Persze ellenérzését ilyen mértékben nem nyilvánította ki (ez a többi itt írogató Fideszesre igaz). A vezír intet, seggnyalói pedig lihegnek a nyomába.

Szépen bizonyítja az ilyen gondolatmenetét az is, hogy politikai állásfoglalásomat összekeveri az oktatói tevékenységemmel. Hasonlóan primitív bunkó, mint elvtársa Fekete György, aki a művészetet összekeveri a politikával, amit utoljára Magyarországon Rákosi és Kádár tett meg.

A válaszomból kiderült, hogy a szövegértésre való hivatkozása csak ürügy, hogy kinyilvánítsa ellenérzését a másként gondolkozókkal szemben, sőt tovább lépett és azt a munkahelyekre is kiterjesztené.

Csak így tovább, előre a lenini úton!

Tudja:

Éljen és virágozzék a nemzeti együttműködés örök és megbonthatatlan rendszere!
Erősítsd a nemzeti együttműködést – a te jövőd a tét!
Sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár, reszkess!
Fidesz ököl vasököl oda sújt ahová köl!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.03. 04:33:33

@tölgyes:

"az MSZP-SZDSZ koalíció 15 éven át kormányzott az országban."

A számtan megy már ennyire nehezen, vagy az emlékezés?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.03. 04:46:19

@Khal Drogo:

"Ami a gond a mai egykulcsos adóval az alábbi :
- Nem fedezi az állami kiadásokat"

Ez nem is várható el tőle. A kiadások fedezése az összes adófajta együttes, közös feladata, nem csupán egyé a 60 fél adófajtából.

Aztán meg, ha az egykulcsos SZJA nagyobb mértékben fedezné a kiadásokat, azaz magasabb lenne az adókulcs, akkor is éppen ugyanaz a társaság lázadozna, mint most.

Vagyis nektek nem az egy kulccsal van bajotok, hanem azzal, hogy már a minimálbéreseknek is kell adózniuk, nem csupán a fehéren foglalkoztatott magasabb bérűeknek, mint korábban.

"ezért kerültek kivetésre a különadók, azonban ez nem lesz így tartható,"

A bankokat nyugodtan lehet adóztatni. Látod, hogy bármennyire is adóztatják őket nem távozik az országból egyik sem.

Lényegtelen, hogy harminc, vagy negyven bank osztozik-e a magyar piacon. Igazi verseny úgy sincsen. A magyar ügyfeleknek semmiképpen nem lesz olyan jó, mint a nyugatiaknak.

3-6-szor jövedelmezőbbek a bankok Magyarországon, mint Nyugat-Európában.
Szóval nem kell sajnálni őket.

"- A minimálbér is beleértve az átlagbérig az adójóváírás kivezetése miatt gyakorlatilag olyan alacsony nettó bérezést ad, ami nem igazán fedezi a létfenntartást, így akadályozza a fogyasztást, a rezsi számlák kifizetését stb."

Ezt orvosolni magasabb bérekkel lehetne, illetve kellene.
Véletlenül sem adómentes minimálbérrel.

"Szóval ez a rendszer így korrekcióra szorul és előbb-utóbb meg is lesz a korrekcióra. Nem ideológiai okokból ( nincs kétségem tákolnak mellé ideológiát ) hanem mert az állami forrásigényt fedezni kell. "

Ha emelnék az adókulcsot, akkor pontosan ugyanazoknak nem tetszene az sem, akiknek ma sem tetszik.

Én egy közös kulcsra hoznám a SZJA-t, az ÁFA-t, és a társasági adót.

Na az lenne ám csak az igazi egy kulcsos rendszer!

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.03. 04:54:08

@Khal Drogo:

De ha már így is, meg úgy is szar az állam, akkor legalább lenne olcsó nem?

Mert azt gondolom, nem gondolod, hogy Magyarországon valaha is akár drágán, de hatékonyan fog működni az állam?!

Sokan kiegyeznének azzal, hogy működjön ugyan vacakul az állam, de például fele ennyibe kerülne az üzemanyag. Mert annyi a reális ár ÁFÁ-val!

Hasonlóképpen mindennel. A világrekord mértékű ÁFA egészen biztosan nem fogja sem fejletté, sem gazdaggá tenni ezt országot, és csak ront a helyzeten.

Magyarországon egyszerűen nem érdemes élni. Sem pénzt keresni, sem vásárolni. De még segélyt kapni is érdemesebb Kanadában.

Azért kezd lassan túlzás lenni, hogy csak azért éljenek itt a magyarok, mert egyszer egy költő azt írta, hogy:
"Áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned halnod kell."

Nem a sors keze veri az országot, hanem az idegen érdekeket kiszolgáló államhatalomé.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.01.03. 04:59:25

@inreallife:

Nem a nettó államadósságot kell(ene) visszafizetni, hanem a bruttót. Sőt, nem csupán az államadósságot. Az ország teljes adóssága sokkal több.

40 857 250 000 forint 2011. december 31-én.

szoja122 2013.01.03. 05:21:41

@Akitlosz: Egy nagyon jó cikk:

www.gki.hu/allamhaztartasi-hiany/allamadossagrol-gki-hatter-elemzese

Kiderül, hogy ennek generálásában a Fidesz vezetésű önkormányzatok is részt vettek svájci frank hitel felvételekkel.

Nem beszélve arról, hogy a 100 napos programokat és az 50%-os béremeléseket megszavazták, pedig ehhez nem voltak belső források, csak hitelfelvétellel lehetett finanszírozni.

De a mostani diákhitelekhez sincs belső forrás, a kamatkülönbözetet nekünk mindannyian kell állni, csak hitellel lesz majd finanszírozható. Ezzel a jövőt adósítják el.

szoja122 2013.01.03. 05:27:42

@Akitlosz: "Nem a sors keze veri az országot, hanem az idegen érdekeket kiszolgáló államhatalomé."

Ebben nagyon tévedsz. Semmilyen idegen érdeket nem szolgának ki.

Persze ha idegennek tekinted a Fidesz oligarcháit...

A Fidesz politikusainak és az oligarcháinak a zsebét tömi.

szoja122 2013.01.03. 05:38:07

@SzélsebesVelorex: Az ilyen magatartás lényegében semmiben sem különbözik attól, amit a cigányokra próbálsz rákenni. Egyik 19 a másik egy híján húsz.

A szegénység és a civilizálatlanság az oka.

Ami pontosan ugyanúgy megvan (arányaiban) az általad "tiszta" magyarnak tekintet szegény civilizálatlanoknál is.

Ezért rasszista az ilyen gondolkodásmód.

szoja122 2013.01.03. 05:40:04

@SzélsebesVelorex: És még egy, a szélsőjobb, a magyar gárda és társai cselekedetei pedig provokálják őket.

dbeata 2013.01.03. 05:59:07

@tölgyes: "Az új alkotmány pedig akaratuk ellen készült "
Ej-ej, mit látok!
Azért ekkora demagógiát nem feltételeztem egy értelmiségitől, mint Ön. Mondjuk ki: csak a Fidesz-KDNP akaratát foglalták bele, és minden más véleményt lesöpörtek az asztalról.
Merthogy ez történt.
Pedig nem csak az ő képviselőik ülnek a Tisztelt Házban, és nem csak az ő véleményüket kellene tükröznie egy ilyen Alaptörvénynek. Elvégre a haza nem lehet ellenzékben, ugyebár?

@aszekelyek: "A nemzetközi helyzet viszont egyre fokozódik." Háppersze.. Az agybajodat irl is terjeszted? Nem lennék a szomszédod, basszus..:(

dbeata 2013.01.03. 06:12:56

@tölgyes: Ezt a hsz-t meg ki írta? :) Mindig meg tud lepni.

inreallife 2013.01.03. 07:47:25

@Akitlosz: tévedésben élsz. az államadósságnak a nettó része hiányzik visszafizetéshez. tehát egyre több, bárhogyan is igyekeznek orbánék mágiázni a számokat. csak a harmadik negyedévben 182 milliárd forinttal több hitelt vettek fel, mint amennyit visszafizettek. ennyibe került a kormányunk harmadik negyedéves tevékenysége. kell ez nekünk? most képzeld el, a hiány csak azért lett 34 milliárd, mert erősödött a forint. mi lenne velünk, ha a forintgyengítető fetisizták szája íze szerint változott volna az árfolyam, mint év végén? a negyedik negyedéves számok is durván kiábrándítóak lesznek. közben az orbánék meg csak lopnak és lopnak...

hoplita 2013.01.03. 07:47:58

@szoja122:
Barom. Emeletes állat, mit állat, űberállat.

Khal Drogo 2013.01.03. 08:29:31

@Akitlosz: Jóval kevesebb embert foglalkoztató közszférára lenne szükség, ahhoz hogy csökkenjenek az adók.
Be kellene zárni kórházakat, iskolákat, hivatalokat és rendőrőrsöket.
Pont nem ez történik.
Szóval marad a drága állam.

De javulhatna a hatékonyság is. Nos, ez sem történik meg.
Nézd meg a járási rendszert.
Eddig volt :
Település
Megye
Országos

Most lesz
Település
Járás
Megye
Országos

Eddig az oktatásban nem volt Klebensberg intézet. Most minden egyébként marad, de lesz mellette Klebensberg intézet, ahol több száz olyan hivatalnok fog dolgozni, aki olyan munkát végez el, ami korábban nem létezett.

Az állam forrásigénye nem hogy csökkene, hanem nő.
Mivel ez a helyzet, ezért nincs is adócsökkentés.

Egykulcsos adó: A gondot nem egy morális kérdés okozza, hogy az alacsony keresetűek mekkora százalékot fizetnek. Ez lényegtelen. Hanem az hogy a minimálbér nettója alacsony, nem fedezi a megélhetést. Ezért az országban 2-3 millió ember ( ideértve az átlagbéreseket is ) vegetál. Nem tud fogyasztani, ezért nincsenek munkahelyek, mert nincs is széles vásárlóközönség.
A kocsmán, az ABC-n kívül nem nyílik itthon semmi. Mert nincs aki megfizesse. Azon kívül hogy az emberek mondjuk szeretkeznek, esznek és isznak, meg fűtenek, kb. 3 millió embernek az élete ebben ki is merül.
Ezért nincsennek tőkeerős belföldi cégek, ezért nincs semmi.

De az SZJA egyébként csak része a problémának. Míg 16% az SZJA, mekkora a tb-járulék? Mekkora az eü járulék? ÁFA?
És így tovább.

Az adókat csökkenteni kéne, de nem fognak csökkeni, mert az ellátórendszerek forrásigénye nem csökken. Amíg tabu a nyugdíjkiadások csökkentése addig nem is lesz változás.

Khal Drogo 2013.01.03. 08:34:55

@Akitlosz: Amíg politilógusokból lett szakminiszterek ( lásd Navracsics Tibor ) korábban pedig sportjogászok ( lásd Sárközy ) írják a közigazgatás forgatókönyveit, addig miért lenne jobb az állam? Miért gondolja bárki hogy a mosógépszerelő megjavítja az autót? A kőműves pedig programot ír?

Szerintem per pillanat nincs olyan politika párt Magyarországon, aki képes lenne hatékonyabb államszervezetet kiépíteni. Nincs meg rá a szellemi kapacitása.

nyünyüge 2013.01.03. 09:20:22

OFF

De végül mindenképpen mi fizetünk
A Magyar Energia Hivatal által kiadott határozatok szerint az ún közép- és nagyfeszültségű fogyasztók esetében átlagosan 12 százalékkal emelkednek a rendszerhasználati díjak. Ez az jelenti, hogy átlagosan a kötelező átvételi rendszer cégekre történő áthárításával együtt 7-8 százalékkal drágul a villamosenergia ezen cégek számára, amennyiben nem változnak a szabadpiaci energiaárak.

Ezek a közép- és nagyfeszültségű fogyasztók között számos olyan iparág van, amely közvetlenül érezteti hatását a lakossági fogyasztásban is. Ilyenek például az élelmiszerfeldolgozók (pl. vágóhidak, nagyobb pékségek). Könnyen belátható, hogy az áram árának emelkedését kénytelenek lesznek ezek a vállalatok áthárítani a végsőfogyasztókra is. Azaz bár csökken az áram ára a lakosság körében, ezt azonnal mérsékli az az árnövekedés, amelyet kénytelenek lesznek a cégek a fogyasztók fele érvényesíteni. De nem csak a közvetlenül a lakossági ügyfelekkel rendelkezőket érinti ez a változás,

>>>>>hanem azokat az inkább magyar KKV-kat, akik a kormány szándékai szerint a húzóerejét jelenthetnék a magyar gazdaságnak.<<<<<<<

Akik mentesültek
Ezzel szemben, talán az elmúlt hetekben kötött stratégiai megállapodásoknak köszönhetően a nagyfeszültségű fogyasztók (pl. Audi, Mercedes) kimaradtak az áremelésből.

>>>>>Ugyanakkor az ő beszállítóik viszont jelentős költségnövekedéssel szembesülnek váratlanul.<<<<<<<

index.hu/gazdasag/2013/01/03/megis_megfizetjuk_a_rezsidijakat/

tölgyes 2013.01.03. 09:50:14

@szoja122: Arról van szó, hogy képtelen vol megérteni - pedig a szövegből kiderült - hogy nema felsőoktatás szakmai kérdéseivel foglalkoztam, hanem egy végiggondolatlan döntés eltakarításának, visszavonásának politikai megoldásával. Egy felsőoktatásban dolgozó esetében azl ilyen szövegértési hiba demonstrálja a magyar felsőoktatás legfőbb baját: tele van még rendesen olvasni se tudó "oktatókkal."

Ami a cigányozás, zsidózás ügyét illeti: tájékozatlan és bunkó megjegyzést tett. Amióta a neten "vitézkedek" mindig is szóvátettem azt ha valaki buta rasszista kijelentéseket tett.

hoplita 2013.01.03. 09:51:23

@Khal Drogo:
Lófaszt...!
Nem a szellemi kapacitás, hanem a szándék hiányzik.
Amit itt mondasz azt tudja a leghülyébb döntéshozó is...naggyából.
De a politikai érdekek mindent felülírnak...

Nesze....
mandiner.hu/cikk/20130102_orange_order_miert_van_szuksegunk_a_nyugdijasokra

Gyönyörű, iskolapélda...:(

tölgyes 2013.01.03. 09:57:23

@A pöttyös az igazi dbeata: Tekintettel arra, hogy az OGY-ben pártok döntenek minden kérdésben, ezért természetesen a 2/3-os párt meghatározóan van jelen a szövegben. Maga a szöveg azonban tágabb is és szükebb is mint a két párt támogatóinak véleménye.
Egyébként pedig a korábbi alkotmány - és ezt sokszor leírtam - még azoknak a politikai csoportoknak a véleményét, politikai akaratát sem tükrözte, akik az alkotmányt megszavazták.

teevee 2013.01.03. 09:59:43

@aszekelyek: Akkor most meg foglak lepni mert elárulom, azzal, hogy önként* ideöntöd a véleményedet, mindenkit felhatalmaztál a véleményed kritizálására. (És nem, ez nem csak a te kiváltságod.)

Másrészt, (meglepetés, meglepetés,) az egyes vélemények nem egyformán vitathatóak, vedd példának csak a Föld lapos, vs. gömbölyű állításokat**.

____________________________
* Persze, ha kényszerből, az enyhítő körülmény.
** Pedig, egyik sem igaz!

nyünyüge 2013.01.03. 10:10:38

OFF

@aszekelyek:

Nézd meg jobban, mai az a kép, csak retrora vették a figurát.
Vagy keress egy 98-as képet DT-ről összehasonlításként).
Az a sovány "öregember" ott a szélen meg a vegává lett Palik László, olvasom a bulvársajtóból).

kepviselofunky.blog.hu/2013/01/02/deutsch_hazassagi_naptar

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.03. 11:27:04

@nyünyüge: ha ez a Palik, megkereshetnék őt a maszopisták, jól mutatna 1 éhségmenet élén. :)

laji 2013.01.03. 13:41:15

Olvasom Kuncze Strabag Gábor nyilatkozatát... Hát ekkorát derültséget rég nem okozott politikus... Így leamortizálni az amúgy sem nagyra tartott imázsát, anyám, ez valamit tud...

A legviccesebb rész az volt benne, amikor belügyminiszterként az általa benyújtott ügynöktörvényre azt mondja, hogy sokan emiatt tudják megúszni... Mert beleírta "valaki", hogy ahhoz, hogy valakit ügynöknek lehessen nevezni, a beszervezési kartonon kívül kell egy jelentés is tőle. De utóbbiakat megsemmisítették, és ő ezt nem tudta... Az, meg, hogy került bele a törvénybe ez a feltétel? Íme:

"A jelentéseket megsemmisítették, és innentől kezdve a karton nem jelentett semmit. Ezt mi nem láttuk előre − kivéve persze azokat, akik beleírták. Nem a munkatársaimra gondolok, a törvény az egyeztetések során valahogy így alakult."
És ezek után faarccal így folytatja:
"Ugyanazt kell mondanom, amit a rendőrségi törvénnyel kapcsolatban mondtam: az egyetlen párt az SZDSZ volt, amely nemcsak beszélt az ügynökügyek nyilvánosságáról, hanem meg is akarta teremteni."

Sokkal hitelesebb lett volna, ha inkább ezt nyilatkozza:
"benyújtottam egy törvénytervezetet, amelybe valaki beleírta, hogy az az ügynök, akinek egymást követő két héten 5-ös találata volt a lottón. De erről nem tudtam, mert a másik szobában számoltam a Strabag-pénzt... Az SZDSZ és én mindent megtettünk; tövig nyomtuk a gombot a parlamentben...!"

Nagyon gáz ez az ürge...

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 14:46:29

@szoja122: Nyihaha, de jót derültem! :D

rásszííííístá!!!

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 14:49:11

@szoja122:
'szélsőjobb' és 'magyargárda' eleve nem is lenne, ha nem lenne cigány(bűnözés)

dbeata 2013.01.03. 14:52:44

@tölgyes: Szerintem pedig nem a kirekesztésre kellene építeni egy alaptörvényt. Vagy nem kéne "a történelem nagy pillanatának" nevezni, tovább frusztrálva azokat, akik viszont nem így látják.
Tehát ott tartunk, hogy van egy ugyanolyan rossz alaptörvényünk, csak más előjellel.

Ja, és hogy ez az egész fölösleges és drága látszatpolitizálás volt, elterelve a figyelmet a lényegről.

Tehát az Oszd meg és uralkodj elve ismét győzött. Hurrá!

nyünyüge 2013.01.03. 15:38:14

@A pöttyös az igazi dbeata:
Ennek az Oszd meg és uralkodj-nak a csúcsa lesz, amikor a Békemenetben a szülők, nagyszülők menetelnek majd az "ellenzék által felheccelt" diákok ellen.
Vagy amikor majd a Békemenet elfoglalja a Kossuth teret, nehogy az ellenzéki összefogás ott tüntethessen a választási törvény ellen.

dbeata 2013.01.03. 15:56:14

@nyünyüge: Az alulról (hahaha) szerveződő ál-civil kurázsira gondolsz? Jaaj, attól van igazán hányingerem...:(
Pedig ahhoz nem kell összeugrasztás, hogy lássuk, rosszul áll a szénánk nyugdíjas-aktív munkakorú arányát tekintve.

Remélem, hogy nem tud családokat szétugrasztani ez a politika, amely szavakban "keresztény", "erkölcsös" és "családbarát".

laji 2013.01.03. 16:06:29

Valaki összefoglalná nekem röviden, hogy az új választási törvénnyel mi is a probléma?

nyünyüge 2013.01.03. 16:12:51

@laji:
"ne játszd a hülyét, mert úgy maradsz", volna erre a helyes válasz.

De legyen: pl. vegyük mindjárt a regisztrációt.

laji 2013.01.03. 16:14:45

Igen?!
Kifejtenéd egy kicsit bővebben?
Illetve azt is jelezd, hogy a regisztráción kívül van-e még probléma!
Köszi!

dbeata 2013.01.03. 16:18:33

@laji: Én nem annyira értek hozzá, de állítólag úgy van megtervezve, hogy a győztes mindent visz, tehát hiába szavazol egy kisebb pártra, elvész a szavazatod, tehát van a Fidesz és vannak a "többiek", és ha a többiek nem fognak össze, akkor szevasz, repülnek a parlamentből. Viszont ha összefognak, akkor meg joggal kérdezhetik a választók, hogy mi a francért vannak különféle pártok, ha a választáskor meg össze kell fogni. Magyarul, belekényszerít a kétpólusú politizálásba, amibe ez az ország már belebetegedett.

Ha többre vagy kíváncsi, biztos van, aki felhomályosít, kérdezd csak Khal Drogo-t, vagy Akitolszt, biztosan elmagyarázzák neked.

laji 2013.01.03. 16:21:59

Csak azért kérdem, mert ha a Barcelona és a Fradi játszana, akkor teljesen mindegy, hogy a kapu méretét felére vagy duplájára változtatják, a végeredmény nagyjából ugyanaz lenne, gondolom...

A regisztráció annyiban jó, hogy nem egy kampánybeszéd hatására futnak be az emberek szavazni....

laji 2013.01.03. 16:27:53

@A pöttyös az igazi dbeata: Köszi! Azért érdeklődöm, mert én sem vagyok tisztában a részletekkel. Viszont ez az "állítólag" sem túl biztató...

dbeata 2013.01.03. 16:29:35

@laji: Szívesen :) Én ilyenkor magam szoktam utánajárni, ha van időm (általában sajnos annyi nincs). Persze meg lehet hallgatni másokat, de az mindig "szűrt" infó.

laji 2013.01.03. 16:30:13

"A regisztráció annyiban jó, hogy nem egy kampánybeszéd hatására futnak be az emberek szavazni.... "

Illetve, ha igaz, hogy sokszor a romákat két felesért cserébe szállítják szavazni, akkor kifejezetten kisebbség-centrikus az új törvény, mert most 2x2 felest fognak kapni...

laji 2013.01.03. 16:37:01

@A pöttyös az igazi dbeata: Az is érdekel, hogy mások mennyire vannak tisztában vele. A médiatörvénnyel kapcsolatosan megkérdeztem azokat ismerőseimet, akik szidták, hogy mi a probléma vele, és kiderült, hogy nem tudnak egy konkrétumot sem mondani...

dbeata 2013.01.03. 17:18:38

@laji: Szerinted létezik ma Magyarországon kiegyensúlyozott tájékoztatás, és független közszolgálati média?

nyünyüge 2013.01.03. 17:21:30

@laji:
Hát csak kérdezgesd az ismerőseidet.
De tudnám javasolni a témával foglalkozó komoly és kevésbé komoly portálokat is.

Vagy a gyakorlati eredmények értékelését:
Rendben van az, hogy a médiahatóság akárhány jogerős ítélet után is szórakozhat a Klubrádióval?
www.klubradio.hu/data/files/fovarosi%20torvenyszek%20masodik%20itelete%2092,9%20mhz%20ugyben.pdf
Rendben van az, hogy közrádió kedvére cenzúrázgat?
hvg.hu/kultura/20130103_Kivagtak_Esterhazy_nemzetis_ajanlojat_a_k

menőmano 2013.01.03. 17:22:48

Mondjuk! Én is megkérdeztem a közelmúltban) Tudja e valaki, hogy hol van már az egyszeri nagyarányú adócsökkentés. Mármint, az, amit ígért a többségi kormány.
Senki sem válaszolt. Érdekes módon még a székelyblognagyasszony sem írta meg. Pedig Ő mindent tud, és mindent lát. Szerintem.
Kész ennnyyi.
:)))

menőmano 2013.01.03. 17:34:26

www.mfor.hu/cikkek/Tobb_szazezer_forintba_is_kerulhetnek_szeptembertol_az_onkoltseges_kepzesek.html

Hát! Ja! Csak az a probléma, (amint az már sokszor leírodott) hogy picike pénzekből, a szegény, elszegényedő réteg, hogyan tudja/tudná finanszírozni.
Mert, mint tudható, nem csak a tandíj van, ami elviselhetetlen terheket ró említett társadalmi csoportra, hanem a lakhatás, utaztatás, miegyebek.
Ja! S talán még akkor enni is kellene valamit. gondolom.

Szóval totális helyzet. Persze (mint emlitettem) nem mindenkinek.
Szomorú valóság. ez is.

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 17:49:29

@menőmano: Jaja, én sem látom, hogy a fideszbirkák hosszasan írogatnának az üzemanyag jövedéki adójának nagyarányú csökkentéséről; "A Rend"-ről, ami 2 hét alatt jött létre vagy akár a hatékony külpolitikai intézkedésekről, melynek következtében már csak egy rossz emlék a Benes-dekrétumok, vagy az izraeli légtérsértő gépek ügye...

A fideszbirkák hallgatnak.

menőmano 2013.01.03. 18:00:22

@SzélsebesVelorex:

Hát! Én illllyeneket nem írogatok, hogy birkák. De az biztos, hogy ezekről az ügyekről a fideszisták :) nem igazán beszélnek, vagyis egyáltalán nem.
Mondjuk a közbiztonság sem javult inkább romlott.

Engem már nem is érdekel (mondjuk Ön sem). Engem sokkal jobban érdekel az elszegényedés, hogy az elszegényedő népek" belebetegszenek, nagyon sokan, a mindennapos bizonytalanságba, s hogy életminőségükben már csak vegetálnak.
pont.

tölgyes 2013.01.03. 18:00:33

@A pöttyös az igazi dbeata: Én meg azt gondolom, hogy ez a kirekesztés duma egy rossz és lejáratott politikai demagógia. Épp azok nyomatták 20 éven át, akik folyton kirekesztettek, évtizedeken át.
Az alaptörvény megalkotásából senki nem rekesztette ki az ellenzéket. Részt lehetett volna benne venni, csak el kellett volna fogadni, hogy nincsenek zsarolási pozícióba.
Az alkotmányozás szükségessége pedig 90 óta folyamatosan napirenden volt. Medgyessy is alkotmányozni akart, csak nem volt meg hozz a szükséges politikai többsége.
A mostani alkotmányról pedig majd az idő eldönti, hogy marad-e. Én tegnap aztfogalmaztam meg, hogy a napi érdekek miatti bővízgetés ártani fog a stabilitásának, emiatt az ismétlődő kiegészítése kontraproduktív.

tölgyes 2013.01.03. 18:03:38

@menőmano: Csak az az apróság nem tűnt fel önnek, hogy az államilag támogatott helyek száma nemcsökken. Abba pedig nem fog belehalni az elszegényedő réteg, ha a gyereke nem lesz médiaszakos, politológus..:(Ezek a "szakmák" már ugyis egy túltelített piacra termelnek.

menőmano 2013.01.03. 18:13:11

@tölgyes:

Figyeljen csak picikét?! Nyilván Ön a felső tíz. De ez mindegy, csak megemlítettem.
Ön nem látja a problémákat, vagy inkább nem akarja látni.
Nem lenne ördögtől való a tandíj. nem volt az akkor sem, mikor a Gyurcsány, vagyis a szocialisták be akarták vezetni. (Emlékszik, gondolom, a mindent elsöprő népszavazásra, mert nem volt olyan nagyon régen). De már ez is valamilyen szinten mindegy.
Nos hát! Véleményem szerint mindenki számára elfogadható tandíj kellene, minden szakon, meg is szűnhetne az államilag finanszríozás. Szerintem.
Ön nem ért semmit, de semmit.

menőmano 2013.01.03. 18:15:13

Bocsika! "finanszírozás".

tölgyes 2013.01.03. 18:15:40

@Akitlosz: Ezzel az állításával egyetértek és ez vonatkozik GYF szakdolgozataira épp úgy, mint más politikusi dolgozatok vizsgálgatására. Tehát ha S. nem elnök akkor nincs S ügy.. de plágium van és az egyetemek az ott folyó silány oktatói munka miatt a plkágiumopkat fel sem tárják. Egyébként is leértékelődött a kemény és hiteles munkával megírt diplomamunka szerepe a diploma megszerzésében. Ez is nagy baj.. nagyon nagy baj. S. is ezért viríthatott. Gy. is ezért viríthatott stb.

tölgyes 2013.01.03. 18:23:35

@menőmano: Én értem amit ír.:) Csakhogy az államilag finanszírozott (TANDÍJMENTES) HELYEK száma nem csökkent. Nem kell médiaszakembernek menni. Nekem elhiheti, hogy a matematika, fizika kémia stb szakokon szinte korlátlanul állnak rendelkezésre a tandíjmentes helyek.
A szegény sorsú gyermeknek pedig kapcsolatok nélkül a magyar médiaviléágban még reménye sem lehet az elhelyezkedésre...
De ha mégis az akar lenni, akkor erre is van megoldás. Meg kell tanulni jól 2-3 nyelvet és autodidaktaként kell foglalkozni a médiával.. Jobban jár mintha egy halom pénzt kifizet mondjuk az önmagával kitüntetett Havas főgurunknak a semmiért.

menőmano 2013.01.03. 18:28:29

@tölgyes:
Jól van. Hagyjuk. Ön mindig ugyanazt írja.
Ha érti, akkor már totálisan meg is nyugodtam. ott a pont.
:(

menőmano 2013.01.03. 18:31:04

Majd a népek eldöntik, ha eljön az idő. Hogy kinek mi volt jó, avagy nem jó.
Ki mit veszített, avagy nyert.
Szerintem.

tölgyes 2013.01.03. 18:34:33

@menőmano: Én azt írom ami az igazság. Az pedig nem lehet mindig más. Miért Ön szerint csökkent a támogatott helyek száma??

menőmano 2013.01.03. 18:37:18

@tölgyes:

Miért? Azt akarja állitani, hogy Én hazudok?

menőmano 2013.01.03. 18:39:43

@tölgyes:

csökkent a támogatott helyek száma?? "

Ön szerint?

tölgyes 2013.01.03. 18:46:16

@menőmano: A hazugság az tudatos dolog. Ön legfeljebb téved, de az biztos.A támogatott helyek száma nem csökkent.

menőmano 2013.01.03. 19:01:33

@tölgyes:

Ön téved. Én nem tévedek.
Az ön esetleges? szakmaiságát, soha sem akartam megkérdőjelezni. Mondjuk, érdekes lenne.

Én a véleményem,- nagyon sokakkal egyetértésben- írom, no és persze az elszenvedett sérelmek picike részletét.....

De. Ön egyáltalán nem érti, vagy nem akarja? a nagybetűs nép egy hatalmas csoportjának problémáját.
Amit nem fogok újra, és újra mantrázni.

Nem csak Ön nem érti, vannak Ön mögött, vagy mellett nagyon sokan.
S ez a baj. Nem kicsi, nagyon nagy baj.

menőmano 2013.01.03. 19:14:06

Na megyek a dolgomra. Megnézem mik a hírek?

osztjónapot!

:))

tölgyes 2013.01.03. 19:24:01

@menőmano:"A társadalomtudományokon belül a legnépszerűbb alapszak a kommunikáció és médiatudomány, erre tavaly több mint 6400-an jelentkeztek, közülük 1307-et vettek fel, igaz ebben már benne vannak a költségtérítéses hallgatók is. " Úgy gondolja, hogy nálunk folyamatosan szükség van évente 1307médiaszakemberre???
"A felvételizők körében eddig rendkívül népszerű gazdasági képzés az egyik olyan terület, amelynek állami finanszírozását a leginkább érintette a felsőoktatási reform: 4900-ról 250-re csökkent az állami finanszírozással felvehető hallgatók száma, részösztöndíj ezen a területen nincs. Az államilag finanszírozott keretszám több mint felét, 75-75 helyet a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) kapja, és van olyan intézmény, amelyen csak 10-15 ösztöndíjas hely lesz."
Ön úgy gondolja, hogy kell évi 4900 felsőfokú gazdasági végzettségű szakember??
Műszaki és informatika
"A reform nyertese a természettudományos, műszaki és informatikai képzés. Műszaki alapszakokra összesen 8160 hallgatót vehetnek fel az intézmények, és további 7600 részösztöndíjas helyet osztottak fel." Lehet jelentkezni van esély a felvételre..
"A legdrágább képzéseket természetesen az orvosi karokon kínálják. Az orvosi, fogorvosi és gyógyszerész szakokra összesen 1800 hallgatót vehetnek fel állami ösztöndíjjal, ez több, mint a tavalyi, 1511 fős ingyenes képzési keret." Bár sikerülne tartósan évi 1800 orvost doktorrá avatni!.. és adná Isten, hogy ezek az adoktorok jó orvosok legyenek.

inreallife 2013.01.03. 19:34:54

hoppá, új év, új cigányterror.

kuruc.info/r/2/106100/
"A bíróság úgy döntött, Jónás Jánosnak, a Sávoly Gergőt leszúró cigánynak "jobb", ha nem kerül előzetes letartóztatásba."

mert ilyet csak úgy lehet. így kezdik a cigányok a felnőtt életet. ja, az egyik áldozata egy magyar bajnok (2011), a másik pedig egy olimpiára készülő birkózó.

"A Merényi Kórházban a hatórás életmentő műtét után már felébresztették a mesterséges altatásból, de a testébe hatoló három késszúrás súlyosan megsértette a lépét, a máját és a gyomrát is. Az már biztosnak tűnik, hogy soha többet nem sportolhat versenyszerűen – ezzel egy nagy tehetséget veszített el a magyar élsport."

aztán itt a másik görény.

index.hu/belfold/2013/01/03/kessel_okozott_eletveszelyes_serulest_egy_16_eves_fiu/

"A 16 éves szolnoki fiú üzletet akart kötni 78 éves mezőtúri áldozatával, de miután nem tudtak megegyezni, a fiatal késsel támadt az idős emberre, majd elfutott."

így megy ez. aszem a cigánytenyésztés kezdi megérlelni a gyümölcsét, a cigánybűnözés pedig cigányterrorá alakul. de gondolom pintér szerint minden rendben van, mert olyan fingokat szokott kiengedni a száján, hogy a rendőrsuliban 300-al több rendőr végzett, és ez mekkora eredmény... ez nem eredmény, mint feljebb látható....

dbeata 2013.01.03. 20:57:16

@tölgyes: "kirekesztés duma egy rossz és lejáratott politikai demagógia" És miért? Magyarázza el, de ne guruljon be rögtön!

Volt annak előzménye, hogy az ellenzéki pártok nem voltak hajlandóak részt venni, asszisztálni, bohócként szerepelni egy kutyakomédiában.
www.origo.hu/itthon/20101026-kiakadtak-az-ellenzeki-partok-a-fidesz-alkotmanymodositasi-terven.html

Ki rekesztett ki kit és hogyan?

A mostani kirekeszti a nem kevés számú ateistát, a nem keresztényeket, a szingliket, a nem "mélynemzeti" magyarokat, azokat, akik a katolikus egyház sulykolásával szemben nem feltétlenül szentként ismerik el István királyt, a homoszexuálisokat, a kommunistákat (upsz, azokat nem is, hisz ők ott ülnek, nem kevesen, a soraikban) és azokat, akik a szocialista rendszert jobbra értékelik, mint a Horthy-rendszert.

És ha a kirekesztés rossz, akkor miért kell most mégis ezt a gyakorlatot folytatni?

Khal Drogo 2013.01.03. 20:59:32

@laji: Olvasd el Áder észrevételeit. Megtudod belőle mit bénázott össze a frakciószövetség törvényalkotás címen.

graycivil 2013.01.03. 21:04:37

"Esterházy Pétert cenzúrázta a Kossuth rádió

A neves írót felkérte a rádió, hogy havonta ajánljon kulturális programokat. Amikor a még Alföldi Róbert vezette színházat ajánlotta, cenzúrázták."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=611308

"Legutóbb engem, emlékeim szerint, 1981-ben cenzúráztak. Fogok most én is kapni egy telefont, hogy elnézést, félreértés történt? Merthogy hirtelen 86-ban vagyunk (mert akkor már reflektálhattam a 81-es barbárságra)?

De nem akarok most se 81-ben, se 86-ban élni. Már egyszer éltem akkor, egyszer elég volt. A Nemzeti Együttműködés Rendszere mint kádármaszat; így nem akarnék nemzetegyüttműködni."

Gyerekek, könyörgöm,...! Tényleg nem látjuk a Kedves Vezetőtől a nagy nemzeti szarhalmazt?

Éljen Hülyeország! F.Y!DESZ

dbeata 2013.01.03. 21:14:24

Szép kis összefoglaló!

"Az Orbán-kormány a korrupcióért és a korrupció ellen
A K-Monitor elemzése az Orbán-kormány korrupcióval kapcsolatos intézkedéseiről"

www.k-monitor.hu/files/page/k_monitor_felidoertekelo.pdf

Hátha valaki még nem olvasta, a karácsonyi készülődés közepette..

etwas kultur muss sein 2013.01.03. 21:15:15

@inreallife: "gondolom pintér szerint minden rendben van"

Persze, hogy minden rendben van. Az összes bokor mögé rejtett, kint felejtett 30-as tábla mögött ott bújik a trafipaxos zsernyák. Mi kell még?

jjulie 2013.01.03. 21:36:36

@tölgyes:

hahaha, kádárvakarék fideszfertőzött seggszája

hahahaha

dbeata 2013.01.03. 21:40:59

@laji: Néhány "konkrétum", a Médiaalkotmány kapcsán:

"A médiatörvény hatálya a média valamennyi ágára, tehát a rádión és a televízión kívül a nyomtatott és internetes sajtótermékekre is kiterjed.
A kritikák középpontjában az állt, hogy a médiatörvény az NMHH és a Médiatanács élére kilenc évre Szalai Annamária korábbi Fidesz-képviselő kinevezését tette lehetővé, és korábban példátlan médiaszabályozási jogköröket biztosított számára; többek között olyan bírságok kiszabását tette lehetővé, amelyek már egyes médiumok működését is veszélyeztetik. A médiatörvény ellen nemcsak az összes ellenzéki párt, de a Fideszhez közel álló újságírók www.magyarhirlap.hu/online/nyilt_level.html
és külföldi szereplők is tiltakoztak (pl. www.nemzetihang.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4874

És bár ezek hatására néhány módosítást – például az újságírói forrásvédelemről szóló passzusok megváltoztatását – sikerült elérni, a törvény érdemi része nem változott.
A médiatörvénnyel kapcsolatban a legsúlyosabb probléma nem a hatóságok megváltozott szerepe, hanem a magyar sajtóban korábban is meglévő, a médiatörvény és a kormányzati politika hatására egyre kiterjedtebb öncenzúra veszélye. Az pedig nyilvánvaló, hogy az öncenzúra és a sajtószabadság korlátozása az ellenőrzés elmaradása vagy gyengülése miatt súlyos korrupciós kockázatokat hordoz. A helyzetet súlyosbítja, hogy a sajtóban megjelenő tartalmakat továbbra is jelentősen befolyásolhatják az állami intézmények, cégek hirdetésvásárlásai, ami a cenzúra közvetett eszközeivé válhat."
Forrás: www.k-monitor.hu/files/page/k_monitor_felidoertekelo.pdf

jjulie 2013.01.03. 21:43:20

@tölgyes:

hahaha, ezt is nagybátyádtól tanultad gyerekként a faluvégén az árokparton üldögélve, igaze nagyonokos orbániai másodikligás kádárvakarék?

orbánnak jóleszel a santaagyaddal is, de tudsz e fideszikszet hugyozni?

inreallife 2013.01.03. 21:56:35

@SzélsebesVelorex: biztos átadtak 100 új rendőrautót is. ezzel ki is merült a rendőrségnek a lakosság felé nyújtott minden pozitív hozadéka.

én a két férget halálbüntetném, de ha azt annyira nem lehet, akkor kasztráltatnám, az talán némi visszafogottságra késztetné az erőszakos bűncselekményeket elkövetőket. ráadásul az a túlszaporodásra is adna egy csattanós választ. gondolom még ezen is siránkoznának a cigányfajvédők. de igazából a halálbüntetés lenne az igazi, a bűnismétlés meg a túlszaporulat megakadályozására...

Khal Drogo 2013.01.03. 22:00:02

@laji: A médiatörvénnyel kapcsolatban olvasd el Brüsszel kritikáját amit nagyrészt orvosoltak, persze nem teljeskörűen.
Ha érdekel egy téma, azokat kérdezd meg, akik foglalkoznak vele. Az hogy egy átlagember nem tud semmit a médiatörvényről, nem jelenti azt hogy a médiatörvény jó vagy rossz.

Khal Drogo 2013.01.03. 22:02:27

@inreallife: Angliában van halálbüntetés?

márta)) 2013.01.03. 22:08:40

@tölgyes:

Bocsánat! Drága @tölgyes!

hvg.hu/itthon/20130102_felveteli_tajekoztato_tandij#rss

Egy rövidke olvasmány? Csak és mindent/mindenkit kizáróan csak Önnek.

Többek között) a röghözkötöttséget ki tetszett felejteni.
:)

Khal Drogo 2013.01.03. 22:11:40

@márta)): Orbán Viktor kétszer törölte el a tandíjat. Ezt maga a mester mondta nemrég. Nos, ennek fényében a tétele meginogni látszik. Persze nem a fanatikusok szerint. Ha kedden nekik Orbán azt mondja, nem kell tandíj, akkor nem kell. Ha szerdán már kell, akkor kell. A mester tudja és ők követik.

márta)) 2013.01.03. 22:16:23

atv.hu/cikk/20130103_kiszoritana_a_parlament_elol_az_egyutt_2014_et_a_bekemenet

Ez több mint érdekes? Milllyen alapon?
...........................

"Szerintük a Bárándy-család szocialista és liberális megrendelésre hiába készít új alkotmányszöveget, az pusztán egy politikai próbálkozás és nem lesz belőle alkotmány."

............................
Ha nem lesz belőle alkotmány", akkor miért is? kell menetelgetni.
Valami kezd nagyon zavarossá válni. Vagy csak Én nem is értem??!!

:))

márta)) 2013.01.03. 22:21:46

@Khal Drogo:

Ez nem csak a tandijjal van így. Sajnos.

Nem csitulnak a kedélyek, mondjuk mitől csitulnának?

www.hir24.hu/belfold/2013/01/03/nem-hagyjak-annyiban-a-diakok/

tintamin 2013.01.03. 22:25:02

@Akitlosz: "Amúgy valóban fontosabb a lojalitás a szakértelemnél, és ez így helyes.

Nem sokra mész ugyan kiváló szakemberekkel, akikben egyszerűen nem bízhatsz meg.

Szóval magától értetődően fontosabb minden cégnél, minden munkahelyen a lojalitás, mint a szakértelem. "

Szerintem a szakértelem megfér a lojalitással. (A kettő párosítása az ideális.)
Csakhogy ha az ugyan lojális szakértő szakmai szempontból kérdőjelezi meg kedves miniszter/elnökúr állításait, akkor rá már nem mint szakértőre, hanem mint egy hozzájuk nem lojális (tehát eltávolítandó) emberre tekintenek.
Ezzel a szakértő kritikát félemlítik meg.

Na és ez itt a probléma.

A zérótoleráns parancsuralmi rendszer kritikátlan szolgalelkeket termel ki magából. Így épül le a hozzáértés , és teremtődik meg a megbízható ostobákra épülő államigazgatás. Na és az aztán abszolút nem unorthodox, mert rendszeresen alkalmazzák a világban, nálunk is volt már ilyen. Be is vált.

márta)) 2013.01.03. 22:35:04

"Egy kivételével a köztársasági elnök által megjelölt minden pontban alkotmányellenesnek találta az [origo] információi szerint az AB a választási eljárásról szóló törvényt.

A testület mindezeken túl nemcsak az Áder János által formai okokból megjelölt pontokat vizsgálta, illetve semmisítette meg, hanem tartalmilag is elemezte a regisztráció intézményét, és kimondta róla, hogy annak bevezetése nem szükségszerű – írja az origo.

A testület állásfoglalása szerint a parlamentnek vagy bizonyítania kell a feliratkozás szükségszerűségét, vagy el kell állnia annak bevezetésétől."

atv.hu/belfold/20130103_alkotmanyellenesnek_talalta_az_ab_a_valasztasi_regisztraciot

Igen. "A jövő elkezdődött".
??

márta)) 2013.01.03. 22:38:08

Aha. A bizonyitásra Én nagyon kíváncsi vagyok. Miért is szükséges az előzetes regisztráció.

márta)) 2013.01.03. 22:43:24

Ha esetleg elfelejtődött volna. Emlékeztető) mit?is mondott a Sólyom László?

"Sólyom László szerint ha az Ab átengedi a választási regisztrációt, "nincs sok értelme a létezésének". A testület szerepét tekintve az, hogy megsemmisíti-e ezeket a törvényeket, "az utolsó határ, az Alkotmánybíróság vagy felvállalja az igazi hivatását, vagy nincs sok értelme a létezésének".

Igen. S ez jó.
:)

Khal Drogo 2013.01.03. 22:58:13

@márta)): Továbbra sem értem a Fidesz mit remél a regisztrációtól.

inreallife 2013.01.03. 22:58:39

@Khal Drogo: dehogy, itt is tiltja az eu...

graycivil 2013.01.03. 23:00:02

"Békemenet a választási regisztrációért

Bár a civil törvény egyértelműen tiltja, hogy azon szervezetek, amelyek vezetői a NEA döntéshozó testületében tisztviselők, állami támogatást kaphassanak, Csizmadia egy májusi rendezvényen maga büszkélkedett el azzal, hogy a kormány végre támogatja a CÖF-CET-konglomerátumot. "

morgasjoga.blog.hu/2013/01/03/bekemenet_a_valasztasi_regisztracioert?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_03&utm_campaign=index

Na, ezért rühellem, amikor a Kedves vezető a képembe tolja a rohadt gerendákból álló Tákolmányt.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

inreallife 2013.01.03. 23:03:48

@Khal Drogo: kevesebb szavazót, és ha mázlijuk van, akkor az inaktívak rostálódnak meg. mert akkor lesz még esély az ország dolgozó felének kedvezményeket nyújtani, ha más nem, legalább a kampányban beígérni.... a mihasznáknak meg a lófaszt, mert az is hívószó lesz akkor...

graycivil 2013.01.03. 23:03:54

@Khal Drogo: "Továbbra sem értem a Fidesz mit remél a regisztrációtól."

Mit? Hát a "személyesmegjelenés" rugalmas alkalmazásával a Kubatov-listák hatékony kihasználását. Garantálom, hogy a Kubatov-lista kegyeltjeinek "távolról" (telefonos bemondás vagy házhoz menetel) is lehetősége lesz regisztrálni, miközben a "magukfajtának" időt-pénzt-fáradságot nem kímélve kell Canossát járnia a jegyzőnél.

márta)) 2013.01.03. 23:04:59

@Khal Drogo:

Nem? Hát! nagyon sokan nem értik. Úgy mint ahogyan sok mindent sem.

graycivil 2013.01.03. 23:07:58

"Elkaszálja az AB a regisztrációt

Egy kivételével minden pontban alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a választási eljárásról szóló törvényt – értesült az Origo."

www.hir24.hu/belfold/2013/01/03/elkaszalta-az-ab-a-regisztraciot/~~fokusz

márta)) 2013.01.03. 23:09:14

Ugyan, ugyan? Most már a helyzet. A nagybetűs nép, tömegek regisztrálni fogják magukat, ha mégis úgy adódik.
A kampány egyébként már most minden oldalon elkezdődött.
Igaz a választás távol van, de mégis közel.

márta)) 2013.01.03. 23:14:31

Egyébként. Nem csak "Kubatov" lista van. Úgy gondolom?
Csak szóltam.
Nincs abban semmi különös, s nincs azzal semmi probléma, ha a pártok mozgósítanak.
Csak remélni tudom, hogy a Bajnai Gordonnak is sikerülni fog.
Bezony.
:))

tölgyes 2013.01.03. 23:27:24

@márta)): A HVG épp azokkal az adatokkal dolgozik, mint amikre én is hivatkoztam. Röghözkötés mint olyan nincsen. Egyébként pedig egyet is értek vele.. Gondolkodjon el egy kicsit.:)
1./Ma a hallgatóknak több mint 40%-a nem szerez a képzési idő alatt diplomát. A hallgatók nem kis része épp azért mert még egy középfokú vizsgát sem tud letenni. Ugyan hova mehet ez a nagy létszámú, nyelvet nem beszélő, alulképzett társaság külföldre??
2./ A bolcsészek jogászok ugyan kinek kellenek Nyugaton. Még a legjkobbak se kellenek senkinek.. legfeljebb babafelvigyázónak, vagy takarítónőnek, csaposnak. Az a néhány egészen kivételes képességú azonban mehet külföldre.. a tanulását nem fogja senki és semmi gátolni.
3./ A főiskolát végzettekért sem kapkod a külpiac.. leszámítva néhány itthon is hiányzó szakembert.
4. Kereslet van az orvosok és mérnökök iránt. Az orvosképzés a legdrágább és itthon is hiány van belőlük. Miért is baj, ha szorgalmazzuk, hogy itt dolgozzanak??? A legjobbak kutatni, tanulni ezután is mehetnek külföldre..:(

Én egyébként - ha Ön is úgy gondolja - nem bánom, ha a vakbelét a korházi takarítónő fogja kivenni és ágytálat a fűtő cserél maga alatt:(

tölgyes 2013.01.03. 23:29:30

@A pöttyös az igazi dbeata: Keresse vissza, hogy kik és milyen körülmények között használták a kifejezést és majd megérti.

márta)) 2013.01.03. 23:51:25

@tölgyes:

Nagyon kedves. Mondjuk nem lep meg.

"ha Ön is úgy gondolja " Jól van? Ki az, aki úgy gondolja, hogy beteg legyen? Remélem Ön sem. Mert aki illlyet gondol, az már nagyon hülye. Szerintem.

Képzelje csak el! ha Ön valamilyen oknál fogva megbetegedne, Ön lenne a beteg ÉN a nővér. S emlékeztetném az anno) és jelenlegi eleganciájára, sarazására, ahogyan/amiket írogat Nekem? Mit szól hozzá?
Irulna-pirulna. ugye? ugye?

márta)) 2013.01.03. 23:56:15

@tölgyes:

Ja! Nyugi, nyugi van orvosom, mindig is volt, ha szükségeltetett. A legjobbak közül.
ott a pont.
:(

dbeata 2013.01.04. 07:07:49

@tölgyes: Akkor ennyiben maradunk? Nem vagyok gondolatolvasó, foggalmam sincs, hova akar kilyukadni, de azért köszönöm a tippet! :)

dbeata 2013.01.04. 07:13:54

Majd' összetojtam magam az ijedtségtől...Bocs, kedves blogtársak, hogy rémisztgetlek benneteket is...(hehe)

"Újabb békemenettel fenyeget a CÖF

Ha az Együtt 2014 tüntetést szervez a kötelező választási regisztráció miatt, újabb Békemenet lesz, jelentette be a Civil Összefogás (CÖF)."

index.hu/belfold/2013/01/03/ujabb_bekemenettel_fenyeget_a_cof/

Van itt pénz dögivel

(Az ellen nem kéne tiltakozni, hogy a határon túli magyarok postán is regisztrálhatnak, mi meg csak Ügyfélkapun, vagy személyesen?)

Khal Drogo 2013.01.04. 07:40:55

@graycivil: Ez ki fog derülni, úgy nem lehet lefolytatni egy regisztrációs kampányt, ahol milliós az érintett tábor, hogy ne derüljenek ki ezek.
Márpedig ha a Fidesz bemondásra fog regisztrálni, az választási csalás lesz, méghozzá nem is akármilyen.

jjulie 2013.01.04. 07:55:32

@laji:

ugyanmár pajtás, hogy vannak e mellékhatásai az orbánsántakutyasági raszdiparaszti narancskomcsi kádárvakarék ötletelésnek?

hát vannak

de attól az még vegytiszta orbánsántakutyaság a javából, és ha nem fideszfertőzött sántaaggyal rendelkezel, képes vagy látni az erdőt a fától

boldogok a fideszfertőzött sántaagyuak

jjulie 2013.01.04. 08:04:19

@Khal Drogo:

csak egy újabb orbánsántakutyasági erődemonstráció:

"el kell hogy viseljetek engem, mert én vagyok a haza és a keresztény nagyonmagyarság érdeke, és mint ilyen bármit megtehetek, mert én zavartam haza a ruszkikat és én kommunistáztam egész életemben a leghangosabban"

ámen, és a közgéporbániai pénzszivattyúk ezerrel mennek a háttérben

és boldogok a fideszfertőzött sántaagyuak

Gordiusz 2013.01.04. 08:32:43

Dicséretes önkritika-önreflexió. Tanulhatnának belőle a politikusaink...

graycivil 2013.01.04. 11:27:02

"Nyomozás a 2007-es kormányszóvivői honlap miatt

Hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás a Gyurcsány-kormány idején készült kormányszóvivői honlap miatt."

nol.hu/belfold/nyomozas_a_kormanyszovivoi_honlap_miatt

Úgy látom, megindult a "megelőző csapás" a botrányos KLIK-honlapról való figyelemelterelés céljából.

F.Y!DESZ

graycivil 2013.01.04. 11:34:19

Úgy látom, a KLIK honlapjába még 5-6 órát belefeccöltek. Még a Google beágyazási kódját is beletették. (+ 5 perc)

Megdöbbentő hatékonyság! :-)))

dzsaszper 2013.01.17. 14:19:13

Egészen általam nem várt oldalról érkezett egy nyilatkozat korábban elkövetett tévedésről, hibáról.
mandiner.hu/cikk/20130116_mesterhazy_bocsanatot_kert_a_hataron_tuli_magyaroktol

Még jópár ilyen fecske kell még, minél több párt és közéleti szereplő részéről, hogy a politikai kultúra tavasza megérkezzen...

fény az alagút végén 2013.08.31. 23:18:01

ez az a torok gabi aki a noi labdarugo szovetseg elnoke, aki a szombathely szurkoloja?
mekkora jellem bazdmeg. eeennn iss imadom

fény az alagút végén 2013.08.31. 23:20:43

ezaz gabi mond meg nekik. a politikai elemzo kiszamolta, ha esik ha csempet ver le, ha fest vagy mazol. vmelyik part nyer.
koszi gabi
süti beállítások módosítása