Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:57

Ha igaz a sajtóértesülés, az alkotmánybíróság holnap bejelenti az előzetes regisztráció alkotmányellenességét. A Fidesznek innentől két választási lehetősége lesz: ragaszkodva az eredeti szándékához, kétharmados többségével élve alkotmányba erőltetni az alkotmányellenesnek minősített szabályokat, vagy elengedni az egészet. Nem kétséges, a második megoldás esztétikailag és alkotmányjogilag is üdvösebb, helyesebb lenne, ugyanakkor egy elemzőnek – ahogy feltehetően a döntéshozónak is - érdemes átgondolni mindkét lehetséges lépés politikai következményeit.

482reg.jpg

(Fotó: mno.hu)

Mielőtt azonban mérlegre tennénk a két utat, egy pillanatra emlékezzünk meg Áder János december eleji döntéséről. Sokan színjátéknak tartották a köztársasági elnök első alkotmányos vétóját, ami azonban különösen azután, hogy eredeti tervével-ígéretével szemben a kormánytöbbség mégsem kért előzetes normakontrollt a választási eljárási törvényről, figyelemre méltó tett volt. Ha igaz, hogy az alkotmánybíróság Áder észrevételeinek többségét elfogadva döntött az alkotmányellenességről, akkor ezen a ponton sokaknak érdemes lenne átgondolni korábbi álláspontjukat. Ha a köztársasági elnök aláírta volna a törvényjavaslatot, a feliratkozás már hatályban lenne, s legfeljebb az ombudsman döntésében bízhatnának a regisztráció ellenfelei, hogy esetleg utólagos normakontrollt kér valamikor a normaszövegről (az nehezen lenne elképzelhető, hogy ezt a Gyöngyösi-ügy után az MSZP és a Jobbik képviselői közösen tegyék meg, márpedig az alaptörvény szerint a parlament egynegyedének lenne még erre lehetősége.) Ha a regisztráció valóban megbukik, akkor ez elsősorban az elődje szervilis, az államfői intézményt kiüresítő magatartását elutasító Ádernek lesz köszönhető. Így, bármilyen furcsa, a regisztráció elkötelezett híveinek – köztük a Békemenet szervezőinek - leginkább a köztársasági elnökön kellene számon kérniük a döntését.

Visszatérve a Fidesz előtt álló dilemmára, nézzük meg, hogy mit nyerhet és veszthet a kormányoldal egyik és másik megoldással. A másodikkal egyszerűbb kezdeni: ha elengedi a regisztrációt, szimpátiát gyűjthet ugyan, de az általa elsősorban politikai számításból fontosnak tartott intézményt elveszti. Ez kisebb részben szimpla kudarc (valami nem sikerült), nagyobb részben elmaradt várt haszon (nem kapja meg azokat az előnyöket, amelyeket a regisztrációtól remélt). Ugyanakkor megspórol magának egy újabb kellemetlen és feltehetően nagyon hangos alkotmányos-politikai vitát, ráadásul tényleg gyűjthetne jó pontokat is, ha önmérsékletet mutatna. Ami az egyiknél előny, a másiknál hátrány és fordítva: ha a Fidesz egy ilyen döntés után beleírja az alkotmányba a regisztrációt megalapozó részeket, majd visszarakja az eljárási törvénybe a most alkotmányellenesnek minősített szabályokat, bizton számíthat arra, hogy egy évvel a választás előtt a korábbiaknál is erősebb demokrácia-vitába fut bele. Hiheti azt persze, hogy ez figyelemelterelésnek majd jó lesz – ilyenkor mindig ezt mondják a bennfentesek, de én nem mindig értem, hogy miért jó egy kellemetlen üggyel elterelni bármit is -, de ma tényleg kiszámíthatatlan, hogy egy ilyen nyilvánvalóan trükköző, kiskapukereső megoldásra hogyan reagálnak a választók. Alkotmányellenesnek minősített részeket alkotmányba emelni nem lenne példátlan, nálunk is történt már ilyen korábban, de elég világosan mutatná, hogy mit gondolnak az alkotmányosságról azok, akik korábban tiszteletet érdemlő, gránitszilárdságú alaptörvényről beszéltek.

Összességében minden azon múlhat, hogy a Fidesz pontosan mennyire tartja kardinálisnak, a választások megnyerése szempontjából elengedhetetlennek a regisztráció intézményét, illetve politikai elemzésükben mekkorának látják az alkotmányos-politikai vita eszkalációjának veszélyét. Az elsőről nem sokat tudunk, de az, hogy a felmérésekben meglehetősen népszerűtlennek mért megoldáshoz eddig foggal-körömmel ragaszkodott az amúgy a választói hangulatra mindig érzékeny párt, valamit azért elárul a döntéshozók vélekedéséről. A második sem egyértelmű, de azt már láttuk korábban, hogy a Fidesz hajlamos lebecsülni az ilyen viták súlyát, azt gondolván, hogy a választókat a szimbolikus-intézményi viták hidegen hagyják (ami persze általában valószínűleg igaz is, néha azonban nem). Az is lehet, hogy a kormány kitalál valamilyen köztes megoldást: egyes eljárásokat elhagy-megenged, de magához a feliratkozáshoz ragaszkodik – ugyanakkor minden „szelekciós” pont elhagyása (utolsó két hét vagy a levélben regisztrálás tilalma) csökkentheti a várt politikai hasznot, azaz a bizonytalanok, későn döntők, el nem kötelezettek távol tartását a szavazástól. Ha fogadni kellene, inkább arra számítanék, hogy a Fidesz harcolni fog tovább, ha a tanácsomra lennének kíváncsiak, inkább az elengedést javasolnám.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr944997108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hurrá, győztünk, nem lesz regisztráció!! – győztünk? 2013.01.04. 18:59:27

A köztársasági elnök, annak ellenére, hogy nincs is köztársaság, jól látja el a feladatát, tisztjét, s ezért tiszteletet érdemel. E tiszteletet pedig nemcsak tőlünk, de úgy látszik, az Alkotmánybíróságtól is megkapja, akik elmeszelték a fidesz, szóval ...

Trackback: Ha regisztráció nem lehet, akkor mi lesz helyette? 2013.01.04. 14:49:33

Az Alkotmánybíróság az előre kiszivárogtatott híreknek megfelelően elkaszálta a választási  regisztrációs törvényt, a Fidesz pedig kiállította Rogán Antalt, hogy elmondja, a következő választáson még nem lesz regisztráció. Így döntött Orbán Viktor...

Trackback: Békemenet a választási regisztrációért 2013.01.04. 12:20:20

Közterületi harcba vonulhatnak a politikai ellenfelek, miután a CÖF anyatigrisként ugrott arra az ellenzéki kezdeményezésre, miszerint amennyiben az Alkotmánybíróság elutasítja a választási regisztrációról szóló törvényt, ám a Fidesz "parlame...

Trackback: Az országból történő kivonulását fontolgatja a FIDESZ 2013.01.04. 10:09:03

Zártkörű sajtótájékoztatóján a magyarok katasztrofális mentális állapotával magyarázta döntését Orbán Viktor, a legnagyobb hazai pénzügyi cég, a FIDESZ első embere. ÁLHÍR Mint a vezérigazgató elmondta, nagyot csalódtak Magyarország lakosságában, jelen...

Trackback: Regisztráció mindhalálig? 2013.01.04. 08:52:01

Alkotmányellenesnek minősített részeket alkotmányba emelni nem lenne példátlan, de elég világosan mutatná, hogy mit gondolnak az alkotmányosságról azok, akik korábban tiszteletet érdemlő, gránitszilárdságú alaptörvényről beszéltek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókáné 2013.01.06. 16:49:44

Tedd a szívedre a kezed! Neked nem fáj, ami nekem fáj, tudod..

www.youtube.com/watch?v=xMr2E8dV9sY

Bicsu 2013.01.06. 17:09:21

Sziasztok!

Kicsit a témához visszakanyarodva:

Meghagyva Ádernek, hogy esetleg valóban népe alkotmányos kereteinek védelmében fordult az AB-hez, az felmerült bárkiben is (persze lehet, hogy csak túl sokszor néztem meg az Összeesküvéselméletet), hogy az egész csak színjáték?

Mivan, ha a FIDESZ-nek sosem volt, célja a regisztráció, mivan, ha a cél mindig is az volt, hogy az AB elkaszálhassa, mivan, ha a "terv" végig az volt, hogy egy hosszabb távú célt érjenek el, mégpedig Áder tekintélyének megalapozásával. Mert önmagában a regisztráció elkaszálása "csak" egy pillanatnyi vereség, hamar feledésbe merül. Politikai tobzódásra az ellenzéknek csak ideig óráig ad alapot, a FIDESZ szavazók emlékezete pedig rövig, mint ahogy politikai értelemben mindenkié. Az viszont hosszútávú eredmény, hogy ezzel hivatkozási alapot teremtettek az Áder elleni hangok elcsitítására, miszerint lám-lám lehet, hogy a mi emberünk, de ő nem "báb", mint az elődje, ezt akartátok, megkaptátok.

Mivan, ha az egész cirkusz csak e kép kialakítását szolgálta, mert ezek után, ha mindent zokszó nélkükl aláír sem vádolható elfogultsággal.

Paranoiás nem vagyok, de egy ekkora előrelátható blamát és macerát nem gondolom, hogy épeszű politikus ok vagy hátsó szándék nélkül bevállalna, nem gondolom, hogy ok vagy alap nélkül ilyen mélységig lesajnálná saját választói véleményét egy ilyen "szimbolikus" kérdésben.

Bicsu 2013.01.06. 17:22:07

@Bicsu:

Röviden az egész cirkuszt azért erőltették, minden látható jel és előjel ellenére, hogy Ádert megkülönböztessék elődjétől és Gönczi- Sólyomi- Mádli magasságokba emeljék (szvsz: mondjuk Mádl nem volt nagy magasság, de a lecet alulról sem elérő Pál-t azért magasan túlszárnyalta)

6.Lenin 2013.01.06. 17:38:43

@Bicsu:

Érdekes.

Mi van, ha az egész megérthető 1 "normális"-(nak tűnő) gondolkodásszerű tevékenységgel is.

Tételezzük fel, hogy "csak" valóban az volt a kiindulás, a választók lehetőleg legnagyobb részét aktívabb részvételre ösztönözze a közélet 1ik igen fontos (nak tűnő) jog gyakorlásában.

Az eddigieket figyelembe véve, ez nem jön még össze jelenleg. A választók többsége valóban az, akiknek a politikusok eddig tartották: 1 ....... massza.
Ezzel a kérdéssel kár most tovább foglalkozni.

Szerintem nem érdemes mindig bonyolítani a dolgokat. Általában a dolgok megoldása is 1xű.

Hiszen nézzük az ellenzéki reakciókat.
A Fidesz által kezdeményezett módosítás lényegének a kevésbé képzett/gondolkodásra is képes választók távol tartásának szándékát nevezték meg.

Ergo, a jelenlegi ellenzéknek ezekre a választókra is nagy szüksége lenne. Ismerik a választóikat.

Nem kell mindent túlbonyolítani.
Szerintem.

Vitéz László 2013.01.06. 18:01:09

ad1)
ne az én REZSIM csökkennyen !
nagyobb szükség lenne
az orbán REZSIM csökkentésére...

ad2)
az mszmps fideszeseket (majdnem mind)
kommunyista rencer nagyon MEGHURCOLTA...
(fekete sofőrös Volgával)

ad3)
reméjjük a kubatov lista pontos...
és a párt (mafia) tagnyilvántartás...
nem szeretném, ha a fideszesek hanyagsága miatt
ártatlan áldozatok lennének...

tölgyes 2013.01.06. 18:08:28

@mókáné: Jajjj! Ne féltékenykedjen:):)!

6.Lenin 2013.01.06. 18:10:48

Érdekes ez a mai nap.

László56 beírása után is "önként" jelentkeztek a gondolatban megszólítottak.

Az én utóbbi beírásomra is már van 1, azok közül, akikre gondoltam, miért is kár még Mo-on tudatosságot feltételezni a többséget képezők között. A zsiger mindenekfelett.

Gyűlölet/irigység/szánalmas primitívség/stb...

jjulie 2013.01.06. 18:12:33

@6.Lenin:

hűha paraszt, látom kiújult a fideszfertőzésed

nyünyüge 2013.01.06. 18:14:03

@6.Lenin:
Hát ja.
A "László56" c. fogalom által megszólítottak...

Fő, hogy van egy ilyen okos Leninünk :((!

6.Lenin 2013.01.06. 18:26:37

És milyen szépen jönnek, sorban.
Érdekes.

tölgyes 2013.01.06. 18:29:26

@Vitéz László: Ne izguljon! Azon a listán maga is rajta van. Kell csaléteknek:)

Bicsu 2013.01.06. 18:30:05

@6.Lenin:

"Hiszen nézzük az ellenzéki reakciókat.
A Fidesz által kezdeményezett módosítás lényegének a kevésbé képzett/gondolkodásra is képes választók távol tartásának szándékát nevezték meg.
"

A cél nem ez volt, hanem a politikailag kevésbé képzett... Nagyon nem ugyabnaz a két dolog. Másrészt ettől nagyobb hozadéka lett volna az utolsó pillanatig kiváró, bizonytalan, nem elkötelezett, de azért valamely iránybó jó eséllyel mozgósítható szavazók távol tartása, hisz ők nyilván nem regisztrálnának, tekintve, hogy ők valós pártpreferenciával nem rendelkeznek egy meglehetősen nagy bizonytalansági tényezőt jelentenek. És legyünk őszinték, félretéve azt, hogy szeretem a FIDESZT vagy sem, a párt jelenlegi politikai kultúráját (vagy inkább annak hiányát) kormányzásának minőségét tekintve, már a "csak a komcsik ne jöjjenek vissza" szöveggel is nekik lenne kisebb esélyük hatni rájuk, hogy végül mégiscsak éljenek jogaikkal és döntsenek jövőjükkel kapcsolatban.

Ne érts félre kommentemből gondolom nyilvánvaló, hogy nem vagyok fideszes, de látom a saját preferenciámba tartozó erők hibáit, csak azt is látni kell, hogy ezek nem egy oldal sajátosságai, hanem sajnálatosan a magyar politikai "kultúra" hiányosságai, melyeknek a jelenleg regnáló kormány eddig nem látott magasiskoláját mutatja be.

Az átlag magyar legyünk őszinték nem nyitott a politikusi igazmondásra, azt akarja hallani, hogy kolbászból lesz a kerítés. Nézzünk meg egy átlag Fidesz szavazót, a pártról sok minden elmondható csak az nem hogy az igazmondás, következetesség vagy szavatartás bajnoka lenne... és mi történt? Elfordultak tőle szavazói? NEM! Persze ez elmondható az MSZP-ről is, így lássuk be lepkefinggal nem lehet pirostojást festeni és azzal főzünk amink van. Ebből pedig most akárhonnan is nézzük, még mindig a baloldal a kevésbé büdös, bárhogy bizonygatja a jobb, hogy ő bizony rózsaillatú. A baloldal egyetlen hátránya, hogy a szocializmus még élénkebben él a társadalmi tudatban mint a jobboldali terror, ennyi. egyik sem jobb vagy rosszabb irány a másiknál, csupán más történelmi helyzetben vannak és más preferenciák szerint értékelik a dolgokat. A baloldal sem váltotta meg a világot, rengeteg hülyeséget csinált, de ettől lényegesen élhetőbb volt az ország és jobb a légkör, ezt az emberek többsége érzi a bőrén.

hegyilány 2013.01.06. 18:31:17

@László56:

Én kedvelem az írásait. Na! nem nagyon, csak kicsit.
Elhiszi ugye?

:))

mókáné 2013.01.06. 18:35:36

@László56:

"Én kedvelem az írásait. Na! nem nagyon, csak kicsit.
Elhiszi ugye?"

Elhiszi a László vagy irányítsak külön kérvényt oda??

Választ, reakciót kérek a @hegyilány: - nak is!

Köszönöm.
www.youtube.com/watch?v=L2J9X6uQmdM

inreallife 2013.01.06. 18:35:54

van itt pénz! a zsidóknak minden évben 50Ű%-kal emeli orbán viktor sk, a "járadékukat"

kuruc.info/r/7/106295/

"Tehát – mint mindenkor – a gazdasági-pénzügyi helyzettől függetlenül egy privilegizált nép kárpótlására mindig van pénz. Ma Magyarországon emberek milliói – a nyugdíjas-társadalom majdnem egésze, kivéve Biszkut és kommunista főcimboráit és csatlósaikat, kiszolgálóikat – élnek mélyszegénységben, tízezreket raknak ki végrehajtónak eufemizált bűnözők otthonaikból, százezreknek van – önhibájukon kívül – több százezer forintnyi rezsihátraléka, de egy 70 évvel ezelőtti történet „túlélőinek” javadalmazására mindenkor, minden körülmények között, bármi áron van pénz. Hogy ez morálisan abszolút elfogadhatatlan, talán nem igényel különösebb okfejtést, azonban a kormány állításával ellentétben ráadásul semmiféle jogalapja sincsen. A hivatkozott 1947. évi párizsi békediktátum XVIII.tv.27. cikke 2. pontja ugyanis semmiféle előírást nem tartalmaz arra vonatkozólag, hogy 2013-ban, illetve 2014-ben a magyarországi kormánynak 50%-kal emelnie kellene az ún. „holokauszt-túlélők” apanázsát."

mókáné 2013.01.06. 18:37:56

@tölgyes:

"Jajjj! Ne féltékenykedjen:):)!"

Ne bolondítson engem is a Tölgyes úr! Nem elég, hogy a @menőmano: -val és @nyünyüge: -vel mit művel?!

6.Lenin 2013.01.06. 18:38:04

Az előbb kifelejtettem 1 lényeges dolgot @bicsunak szánt hsz-ből.

Ki is az "új arc" az MSZP-nél a választások közeledésével ?

1 ember, aki 1x már sikeresen megszólította ballib tábor szavazóit. Nála jobban talán senki nem ismeri őket Mo-on.
Tudja, mire buknak.
Hátha most is bejön. Őket akadályozta volna az előzetes regisztráció. Arra már képtelenek lennének. Nagyon hiányoztak volna a ballib tábornak.

Pénz és száraztészta kérdése, nem előzetes regisztrációé.

6.Lenin 2013.01.06. 18:54:12

@Bicsu:

" A baloldal sem váltotta meg a világot, rengeteg hülyeséget csinált, de ettől lényegesen élhetőbb volt az ország és jobb a légkör, ezt az emberek többsége érzi a bőrén. "

Tulajdonképpen ezek után nem is nagyon tartom érdemesnek 1 hosszabb/részletesebb válaszra.

Elfelejtetted(?) kiegészíteni...

".....ezt az emberek többsége érzi a bőrén. Ezt a hazugságot igyexik továbbra is elhitetni a ballib oldal az emberekkel. A változás szükségének a hangoztatása részükről csak ennek a hazugságnak a továbbélését biztosította. Minden olyan változást, ami az emberek életében végre az önálló cselekvésre irányulna igyexik minden áron akadályozni. Stb.....

Leírtad a saját elképzeléseidet/benyomásaidat. ezzel nincs is semmi baj, 1 kivételével, próbálsz 1 fideszes szavazó fejével gondolkodni, de saját érvrendszerben. Ez csak tévedéshez vezethet.

Bicsu 2013.01.06. 18:57:44

Mellesleg: A kormány bukását legalábbis hosszútávon biztos nem a hazudozásai fogják kiváltani, vagy az ellenzék szárnyalása (mert legyünk őszinték az ellenzék impotens), hanem az a tapasztalat, amit énis a bőrömön érzek. nemkeresek kifejezetten rosszul, de jövedelmem, így is és eddig is konzekvensen a magyar átlagjövedelem alatt maradt, e becses kormány éves szinten mégis az eddigi "adócsökkentésekkel" és fantasztikus új munkatörvényekkel éves szinten br 3-500k forintot vett ki amúgy sem dagadozó zsebeimből, miközben ismerek és barátságot ápolok olyannal akinek a fizetése az enyém sokszorosa és ezen pillanatokban az ő fizetése megemelkedett.... Na ha valamiből hát ebből előbb utóbb elege lesz az embereknek.

nyünyüge 2013.01.06. 19:02:58

@6.Lenin:
Piszkosul el vagy tévedve.

Sokszázezrek küzdenek a mindennapokban, akiknek egy nap szabadság (ha van egyáltalán munkájuk), vagy egy párszáz forintnyi útiköltség nem triviális akadály.

Közöttük zömében olyanok, akik ennek ellenére nem fognak sem pénzért, sem tésztáért szavazni menni, egyik párt által megvásárolva sem. De a szavazókörig elmennének a választás napján.

És ők azok, akik legkevésbé sem érdemlik meg, hogy elesettségük miatt kevesebb joguk legyen, mint neked vagy nekem.

6.Lenin 2013.01.06. 19:07:46

@Bicsu:

"Na ha valamiből hát ebből előbb utóbb elege lesz az embereknek."

Fogadjuk el, hogy ez így van.
2014 után mi várható, ismerve a lehetséges koalíció összetételét
+ 1 nagyobb Fidesz+ 1 Jobbik ellenzéket?

Mit fognak érezni az emberek?

Ismét nem kell dolgozni, mert emelik a segélyeket?
Minden eddigi adót áthárítanak az emberekre?
Beindulnak végre a kilakoltatások márc. 15 után?
Ismét majd azok járnak "jól", akik nem dolgoznak?

Szerencsére én nem tudok szoci módra gondolkodni, ezért érdekelne a véleményed.

mókáné 2013.01.06. 19:08:14

@6.Lenin:

"Gyűlölet/irigység/szánalmas primitívség/stb..."

NaNa. Vannak jó dolgok is az életben. Sőt! De ha végképp semmi, akkor marad a blues.:)

Bicsu 2013.01.06. 19:08:16

@6.Lenin:

"Leírtad a saját elképzeléseidet/benyomásaidat. ezzel nincs is semmi baj, 1 kivételével, próbálsz 1 fideszes szavazó fejével gondolkodni, de saját érvrendszerben. Ez csak tévedéshez vezethet. "

Ezek csupán annyira a saját elképzeléseim és nem tapasztalataim mintamennyire a hód búvárszivattyú. Másrészt nem saját érvrendszerben, hanem objektívan mindkét oldal hibáját felrovó módon tettem megállapítást, harmadrészt ne vedd személyeskedésnek és a kedves hölgyektől is elnézést kérek, de egy régi viccel reagálnék erre: " próbálsz 1 fideszes szavazó fejével gondolkodni" egyrészt erős feltételezés egy átlag hithű fideszesről önálló gondolkodást feltételezni, másrészt nem próbálnék olyat mert még a végén elkezdek menstruálni.... (najó ezt csak gonoszkodásból:).

Te elvi alapon közelítesz én tapasztalati úton, Te véded a fideszt én belátom saját oldalam hibáit is, majd mérlegre téve hozom meg döntésemet. Vajon melyikünk jár tévúton.

tölgyes 2013.01.06. 19:10:05

@mókáné: Jézus Gézus! Mit műveltem velük???:::)))

mókáné 2013.01.06. 19:12:06

@nyünyüge:

"Sokszázezrek küzdenek a mindennapokban, akiknek egy nap szabadság (ha van egyáltalán munkájuk), .."

Nyünyüge!

Értés szintjére érkezett Nálad, hogy nem lesz regisztráció?

Hát akkor ne ragozd azt a sok elesett állampolgárt, akinek ez gondot jelentett volna Magyarországon, hogy elsétáljon a hivatalig!

Kösz.

mókáné 2013.01.06. 19:14:23

@tölgyes: úr!

"Jézus Gézus! Mit műveltem velük???:::)))"

Folyton piszkálja őket, igenis Ön, mint én a Facebook-on a Zsuzsát, de úgy vélem nem fair játékos. Érti.:)

Kettős mércével mérnek. Erre jól figyeljünk oda!

6.Lenin 2013.01.06. 19:24:01

@nyünyüge:

Szerintem nem én tévedek. Nagyjából ismerem, miként gondolkodnak az emberek, a többség.

Nyilván vannak nehezen élő emberek, sokan talán nem is maguk tehetnek róla. Nyilván példák ezreit lehetne sorolni mindenre, de.

De talán 1x el kellene már kezdeni változtatni a gondolkodásmódon. Az pedig kérésre/meggyőzésre nem fog menni. Szerintem.

Az emberek nagy többsége csak kényszerek hatására képes változtatni, még a saját egészsége érdekében is.

Ne áltassuk 1mást dajkamesékkel. Bajnai győzelmének másnapján sem lesz tömegverekedés a lapátokért, mert majd mindenki dolgozni szeretne.

Másról szól itt minden manapság. Hatalmas érdekellentétek feszülnek 1másnak, sok-sok milliárd forintban/€-ban.

Minden oldal a saját érdekeiért küzd, de nem mindegy, kinek az érdekeiért. Itt vannak az eltérések. Erről kell(ene) beszélni, nem igyekezni a másikat hülyére venni.

Nem tetszik a mostani helyzet neked, ezt megértem. Érteni vélem az okokat is, sőt megértem, de ez nem sokat jelent.
Jelenleg 1 másik világ kezd éledezni, nem csak nálunk. Ezt is illik figyelembe venni. Mi is csak részvevői vagyunk, de nem mindegy hová sorolunk be.
Szerintem.

dbeata 2013.01.06. 19:24:39

@tölgyes: Tán megette a tréfa-répát, tölgyes úr? Mi történt? Remélem, minden rendben...:)

mókáné 2013.01.06. 19:25:16

@tölgyes: úr!

"Ne izguljon! Azon a listán maga is rajta van. Kell csaléteknek:)"

Mit fenyegeti itt a @Vitéz László: Blogtársat! Annak elég a saját problémája maga magával. Ha érti.

dbeata 2013.01.06. 19:27:29

@Bicsu: Érdekes entrée! Én is pont ezt írtam, reggel. :)

mókáné 2013.01.06. 19:28:57

Kedves Blogtársaim!

Török Gábor politikai elemző Facebook-ja ma elérkezett a mélypontra.

cink.hu/1374182

"A Pinák Török Gábora tudná csak érzékletesen kielemezni, miért is olyan szomorú ez."

mókáné 2013.01.06. 19:35:25

@A pöttyös az igazi dbeata:

Egy kicsit még velem, egy kicsit még veled.. egyszer már volt, egyszer még lesz..

www.youtube.com/watch?v=jETCWhx6gEg

6.Lenin 2013.01.06. 19:36:19

@Bicsu:

" próbálsz 1 fideszes szavazó fejével gondolkodni" egyrészt erős feltételezés egy átlag hithű fideszesről önálló gondolkodást feltételezni, másrészt nem próbálnék olyat mert még a végén elkezdek menstruálni...."

Még viccnek is rossz. 1 nagyon torz értelmezése a demokráciának, és ez mondhatni jellemző is a ballib, de főleg a magukat liberálisként meghatározóktól.

Nem a Fideszt védem, igaz támogatom mert valódi változásokat próbálnak végrehajtani. Igaz, nem mindig sikerrel, és nem mindig úgy, ahogy én tenném.

"Te elvi alapon közelítesz én tapasztalati úton, Te véded a fideszt én belátom saját oldalam hibáit is, majd mérlegre téve hozom meg döntésemet. Vajon melyikünk jár tévúton."

Csak kifelejted közben az elmúlt évtizedeket, gyakorlatilag.

Ismerem a "vétettünk hibákat elvtársak, de rajta vagyunk azok kijavításán" , mit is jelentett eddig.

nyünyüge 2013.01.06. 19:38:18

@mókáné:
"Pénz és száraztészta kérdése, nem előzetes regisztrációé."
torokgaborelemez.blog.hu/2013/01/03/elozetesregisztracio/fullcommentlist/1#c18721446

vele vitatkozzál.

nyünyüge 2013.01.06. 19:45:56

@mókáné:
Amúgy meg miért ne ragozzam?
Kérj egy kimutatást Kubatov et-tól, hogy hány km "séta" a legközelebbi járási okmányiroda átlagban egy kistelepülési szavazó számára, és mik a szélső értékek km-ben, utazási költségben.

(Mert azt tudom, hogy nekem pár villamosmegálló lenne, de tudomásom szerint a magyar lakosság jelentős része nem járási központban él és nincs internetelérése sem.
ÉS minthogy két napja még ezerrel védted a regisztrációt, jobb lenne, ha nem az azt kritizálókkal foglalkoznál..... )

6.Lenin 2013.01.06. 19:53:52

@nyünyüge:

Velem nem kell vitatkozni ebben a kérdésben.

Az előzetes regisztrációt 1 jó kezdeményezésnek tartottam és tartom még most is.

azt is tudom , hogy az emberek 1 évben hány p...csa ügyben képesek elmenni a hivatalba, önként.

Azt is tudom hányan képesek még a saját legintimebb dolgait is az internetes nyilvánosság előtt mutogatni, minden adatot feltenni a közösségi oldalakra, de tiltakoznak a személyes jogaik védelmében, mikor mindenki többet tud róluk, mint saját maguk.

Amikor azt gondolják, mindenki hülye, aki másként gondolkodik, de demokráciáról hablatyolnak közben.

Miről kéne vitatkozni?

hogy az MSZP stábjának szüksége van 1 "arcra", aki ismeri a választóikat?

mókáné 2013.01.06. 19:56:09

@nyünyüge:

"Kérj egy kimutatást Kubatov et-tól, hogy hány km "séta" a legközelebbi járási okmányiroda átlagban egy kistelepülési szavazó számára, és mik a szélső értékek km-ben, utazási költségben. "

A határon túli magyar testvéreink megaláztatásairól kitől kérjek beszámolót?

korábban ulrike 2013.01.06. 19:56:50

@Bicsu: Ha bármely magyar kormány, vagy bármelyik kormány amiatt is megbukhat, hogy a választó ismer olyan másik választót, kinek fizetése emelkedett, míg sajátja nem, akkor ez a világ tele lenne bukott kormányokkal. De ez nem így van.

Olyan viszont van, hogy egy társadalmi csoport eltakarít egy másikat, szétosztja mindenét a történelem szemétdombjára deklaráltnak (a hivatásos forradalmároknak mindig több jut valamivel) és kulturális forradalmat generál, elkezdi az ország villamosítását, vagy a villamos energia árának csökkentését. Mikoron odajut a permanens forradalom, hogy már semmi szétosztani való nem marad, peresztrojkát jelent be, és békét köt az Egyesült Államokkal.

mókáné 2013.01.06. 20:00:54

@nyünyüge:

"ÉS minthogy két napja még ezerrel védted a regisztrációt, jobb lenne, ha nem az azt kritizálókkal foglalkoznál..... )"

Még mindig a regisztráció mellett vagyok, mint elfogadom Balsai István érveit.

Balsai István, a ciklust még a Fidesz parlamenti képviselőjeként kezdő alkotmánybíró a regisztráció alkotmányellenességét megállapító résszel nem értett egyet.

Indoklása szerint az előzetes regisztráció nem sérti a választójogot. Ezt sajátos módon az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egységokmányának 25. cikkelyére hivatkozva indokolja, amely amúgy pont azt mondja ki, hogy „minden állampolgárnak megkülönböztetések, illetőleg ésszerűtlen korlátozások nélkül joga és lehetősége van arra, hogy valódi és rendszeres választásokon szavazzon”.

index.hu/belfold/2013/01/04/akik_szerint_a_regisztracio_nem_korlat/

nyünyüge 2013.01.06. 20:03:02

@A pöttyös az igazi dbeata:

Szerintem nincs vicces olvasata ennek.

dbeata 2013.01.06. 20:09:06

@nyünyüge: Egy korábbi kommentjére válaszoltam, nem erre utaltam. Bocs, félreértés történt!

Bicsu 2013.01.06. 20:11:19

@6.Lenin:

"Még viccnek is rossz. 1 nagyon torz értelmezése a demokráciának, és ez mondhatni jellemző is a ballib, de főleg a magukat liberálisként meghatározóktól."

A szomorú, hogy az csak a menstruálós részében vicc. Nyilván vannak kivételek szép számmal, de egy átlag fidesz szavazó sokkal kevésbé kritikus saját pártjával szemben és sokkal kevésbé hajalndó/ hajlamos az önálló álláspont kialakítására, mint szinte bármely más párt átlagszavazója.

Az más kérdés, hogy sem liberális, sem ballib nem vagyok...
A torz demokrácia felfogásról szerintem rossz mintát vételeztél, szerintem orbáni körökben jobb táptalajt lelsz...

Az elmúlt évtizedeket pedig nem felejtem ki, hisz végigéltem, csupán a Fidesz szavaivel élve jelentősen rosszabbul élünk mint 4 éve.
Nem felejtettem el nyugodj meg az első orbán kormányt sem, azt sem hogy annak idején is pontosan az ment csak más köntösben mint most, ésszerű erdemi vita helyett egy átlagos fideszes érv a fidesz mellett annyi volt, hogy mert azok komcsik, meg zsidók, pufajkások... Észérv semmi, ez most is így van. Az az uszitás amit pedig te is teszel kommenteddel az elesettebbekkel és a szerencsétlenebb sorsúakkal szemben, khm... egy szociálisan embertársai iránt érzékenyebb ember számára legalábbis távoli (szvsz inkább mókás ellenségkeresés mint a hidegháborúban), de ez jellemzi a mai magyar jobb oldalt, én éljek jól, mindenki más meg pusztuljon éhen, társadalmi szolidaritás vagy emberség meg nulla

dbeata 2013.01.06. 20:13:30

@nyünyüge: Én köszönöm, hogy szóltál! :) Szép estét!

nyünyüge 2013.01.06. 20:15:05

@mókáné:
A határon túli magyarok pontosan ugyanúgy és ugyanakkora fáradsággal fognak majd regisztrálni, ahogyan az AB döntés nélkül tették volna.
Az ő regisztrációjukkal kapcsolatban nem volt sem az AB-nek, sem nekem, de még az ellenzéknek sem egy rossz szava.

(És nekik egy cseppet sem volna jobb attól, ha a határon belül lévőknek is regisztrálnia kellene).

Úgyhogy megint csak nem tudom, miről beszélsz.

mókáné 2013.01.06. 20:16:04

@A pöttyös az igazi dbeata:

Ismerek egy olyan mondást, hogy: kutyából nem lesz szalonna!

dbeata 2013.01.06. 20:19:26

@mókáné: Nem ér kérkedni! Ez most hogy jön ide?

6.Lenin 2013.01.06. 20:27:08

@Bicsu:

" de egy átlag fidesz szavazó sokkal kevésbé kritikus saját pártjával szemben és sokkal kevésbé hajalndó/ hajlamos az önálló álláspont kialakítására, mint szinte bármely más párt átlagszavazója."

Amennyiben figyelembe vesszük, hogy kik is szeretnének 14 -ben hatalomra kerülni, ez a megállapításod 1 nagyon félresikerült vicc.

"de ez jellemzi a mai magyar jobb oldalt, én éljek jól, mindenki más meg pusztuljon éhen, társadalmi szolidaritás vagy emberség meg nulla "

Ez is 1 érdekes értékelés, ismerve az elmúlt évtizedeket (47-től). Még érdekes lenne elmélázni azon is, mi is történt 2010-ben. Miért is?

Szerinted melyik lenne nagyobb segítség az "elesetteknek" (mikor is estek el?), ha ismét lehetővé teszem nekik a segélyen tengődést, vagy másokon példáján keresztül bemutatom, hogy aki tesz magáért, az jobban is fog élni?

Mit gondolsz mennyit kéne adni az embereknek, hogy elégedettek legyenek?

Segítek, nem tudsz annyit adni, ami elég lenne. Ez nem rosszindulat/lenézés, ez tapasztalat. Ha figyeled az eseményeket, ezeket nem kellene különösebben magyaráznom.

dbeata 2013.01.06. 20:30:39

@korábban ulrike: "vegyenek Túró Rudit, ahogy Mária Antoinette is megmondta. " Miiii??? :)))
A napilap előfizetések után a túró rudiról mondtam le. Most akkor fizessek elő újra? Különben meg, a kenyér egészségtelen civilizációs táplálék, majd elmagyarázza neked a székelymama.

dbeata 2013.01.06. 20:33:23

@SünBalázs: Ráadásul állítása szerint Brüsszelből írja nekünk a mantrát... Tehát közpénzen csinálja... Hát nem cuki?

Bicsu 2013.01.06. 20:38:24

@6.Lenin:

Csak azért, hogy tiszta legyen az álláspontom:

Jobb és baloldal egyaránt szokott hazudni, sokszor csinál hülyeséget, sok esetben korrupt és inkompetens.

Namármost bárhogy szépítjük ez a két oldal/párt az amelyik képes a kormányzásra (szándékosan nem az alkalmas szót használom)

A baloldalról: olyan a viszonya a kormányzáshoz, mint az atomreaktor karbantartónak az atomerőmű építéshez. Látotott már olyat, de se nem építészmérnök, se nem atomfizikus.

A jobb oldal pedig annyira konyít a kormnyzáshoz mint hóbagoly a napelemépítéshez.

A kettő között a különbség, hogy az első legalább látott már olyat, mint amit létre kell, hozni a másik még képen sem. Ettől nem rossz a hóbagoly, de még mindig a karbantartó esélyesebb elvégezni a feladatot, vagyis magyarra fordítva meglátásom szerint még mindig a baloldal kevésbé inkompetens kormányzás terén. Nem csinálja jól, de legalább lényegesen kevésbé csinálja rosszul mint a jobb. Nem feltétlenül jók az elképzelései, de legalább nem mesebeliek.

Bicsu 2013.01.06. 20:45:36

@6.Lenin:

"Szerinted melyik lenne nagyobb segítség az "elesetteknek" (mikor is estek el?), ha ismét lehetővé teszem nekik a segélyen tengődést, vagy másokon példáján keresztül bemutatom, hogy aki tesz magáért, az jobban is fog élni?
"

Nos sok mindennel vádolhatsz, de azzal nem hogy nem teszek magamért és én bizony az amúgy sem sok fizetésemből buktam a jelen kormány miatt 20%-ot a 4 évvel ezelőttihez képest és ez nem a munkaadóm hibája, mert emelt amíg lehetett... sok jó példát az érvelésed alapján nem tudsz felmutatni, kivételek mindig vannak, de ne azzal példálózz 8bár remélem te vagy a kivétel és ehhez gratulálok) de a sztenderd a lényeg és az nem az amit leírsz.

Nem arról van szó hogy agyon kell segélyezni, de annyi ember tönkre nem ment 8 év alatt csak az átlagosnak nevezhető tágan értelmezett környezetemben, annyi vállalkozás be nem csődölt vagy került csőd közeli helyzetbe mint most a gazdaságpolitikának nevezett ki nevet a végén partiban. Tudod a szomorú, hogy nevetni nem az átlagember fog, sem balos, sem jobbos. De a jobbos legalább benyalta a kormányzati sikerpropagandát... A többszázezer közmunkás lenne a jópélda?

bariga 2013.01.06. 20:53:32

Hú! Pedig milyen jót vitatkoztunk erről a botor regisztrációról, most meg egyszerűen elvették a játékunkat. Mi az , hogy most hipp-hopp nem lesz. Se regisztráció, se keretszám, a fene most csak ez 10% rezsicsökkentés marad , mint gumicsont. Fárad szegény Viktor, nem lesz ez így jó csak annyit mondhatok.

korábban ulrike 2013.01.06. 20:53:47

@A pöttyös az igazi dbeata:
www.mult-kor.hu/cikk.php?id=11403
'majd elmagyarázza neked a székelymama'
Na, ez az egészségtelen, nem a kenyér.

6.Lenin 2013.01.06. 20:57:02

@Bicsu:

" Nem feltétlenül jók az elképzelései, de legalább nem mesebeliek. "

Voltak elképzeléseik?
Megleptél.
Mikre is gondoltál?

Vagy inkább azzal kellene kezdeni, mit is értünk kormányzati célokon? Ez mennyire egyeztethető össze az adott országban élő emberek elképzeléseivel?

Túl jól ment minden, ezt unták meg az emberek 2010-ben.
Vicces.

Azért észrevettem ám, hogy minden kritikád úgy üt, a mérleg nyelve 1 bizonyos oldalon kevésbé ront a kedves oldal pozícióján.
Lehetne ezt játszani a végtelenségig.

6.Lenin 2013.01.06. 21:10:18

@Bicsu:

" De a jobbos legalább benyalta a kormányzati sikerpropagandát... A többszázezer közmunkás lenne a jópélda?"

Szerintem elég húzós lenne 1xrre, ha mondjuk néhány 100 ezer képzetlen embert behelyeznének magas állásokba, döntési joggal.
Emléxem, mikor a seregben volt 1 nagy rakás 100ados, + akármi, 4 befejezett alt. iskolai osztály látogatásával. annyit is értek.
Mindegy. Ez így fingreszelés a javából.

dbeata 2013.01.06. 21:21:44

@korábban ulrike: Köszönöm, érdekes írás! Sose voltam jó töriből. De volt egy tanárnő, aki úgy tudott mesélni, történelmi alakokról, hogy szinte magam előtt láttam, el tudtam képzelni a kort, amelyben élt, és az sokat segített. Sokszor gondolkoztam azon, hogy lehet, úgy kéne tanítani, hogy törit, irodalmat, és az akkori technikai vívmányokat együtt, egyszerre, mert akkor jobban meg lehetne érteni, azt a korszakot.

concret 2013.01.06. 21:28:38

@Bicsu: Igyekeztem eddig nagy figyelemmel végigolvasni kettőtök vitáját, ám a két politikai oldal kormányzati (in)kompetenciájának általad megfogalmazott összevetése megszólalásra ingerelt.

Én összmérlegében még mindig inkább pozitívnak ítélem az utóbbi 22 évet (bár egyre romló trenddel), ám a pozitívumokban bal- és jobboldali adminisztrációk hasonlóképp osztoznak, mint kudarcos időszakokban. Sőt! Kissé (:)) leegyszerűsítve a 22 évből ha 7-8 év kormányzását ítélem eredményesnek, abból a 3 baloldali ciklus legfeljebb 3 jó évet mondhat a magáénak - és akkor még elég megengedő voltam...

Attól, hogy igyekszel kritikus lenni saját politikai oldaladdal, még ugyanúgy érződik rajtad a zsigeri ellenszenv a túloldallal kapcsolatban, mint Lenin úrnál. És ezt egyáltalán nem menti a vita, ami arról szól: a mostani, vagy az előző kormány volt-é a sz@rabb?

6.Lenin 2013.01.06. 21:36:41

@A pöttyös az igazi dbeata:

"történelmi alakokról, hogy szinte magam előtt láttam, el tudtam képzelni a kort, amelyben élt, és az sokat segített"

-Zord szél minden dühét kiadva
-Dühöng a vár fokán...
-Ki áll amott a szirttetőn
-Déwa magas falán
-Délceg vitéz tán?
-Leül, s' feláll
-Nézd!
-Az anyja istenit, ez kakált.
-A zord szél + csak dühöng tovább.

Jó éjt!
Mindenkinek.

2013.01.06. 21:40:19

@A pöttyös az igazi dbeata: mindig is csodáltam, h h a szöszbe van ennyi ideje, h ilyen gyönyörű hosszíakat írjon... de akkor már értem:-) csak nem a Dajcs Tomi álruhában?:-)

2013.01.06. 21:48:41

@Bicsu: hali! én inkább Gáborral értenék egyet: nem félelmetesek, csak félelmetesen bénák:-)

viccet félretéve: oly mértékben ad hoc történnek a döntések sokszor, amennyire én belelátok (pedig csak az adózási részére van egy iciripiciri rálátásom), hogy félelmetes. biztosan vannak játszmák, és sokszor tényleg a nagyot mondás, gumicsontozás, stb mennek, de.. Itt akkor Ádert már az EP képviselőségdel való parkolópályára álításkor a mostani AB döntéssel a helyzete megszilárdulására készítették volna fel? nem hiszem...

Egyszerűen kellett egy ember aki legalább valamennyire képes visszaállítani a becsületét a posztnak, de mégis az ő emberük. És igen, ő is a motorja a törvényhozásnak egyébként, de a nagyon kirívó dolgokat viszont nem tudja lenyelni. ezért is lett anno parkolópályára állítva sztem...

6.Lenin 2013.01.06. 21:50:04

@concret:

"egyáltalán nem menti a vita, ami arról szól: a mostani, vagy az előző kormány volt-é a sz@rabb? "

Bocs, de szerintem rosszul láttad. Igyekeztem nem arról írni, hanem arról próbáltam, hogy más volt a cél mindkét rezsim esetében és ha ezt nem vesszük észre, értelmetlenné válik a vita. A kormány céljai döntik el, milyen munkát végzett, vagy szándékozott elvégezni/megvalósítani.

A jó, és rossz példák sorolása az alapok ismerete nélkül, értelmetlen, végeláthatatlan "vitát" eredményez.

Már legalább 1000x leírtam, ha annak idején Rákosi Pajtás jól csinálta volna a dolgát, ma 1 boldog országban élnék, és nagy ívben tojnék a politikára,csak annyiban érdekelne, amennyire 1 érdeklődő polgár igényt tarthat.
Talán most az 1x lenne esély 1 olyan országot megvalósítani, ahol a többség otthon érzi magát. Nem kell megalázkodva másokat kiszolgálni némi üveggyöngyért cserébe.

elég volt már a mások érdekeit kiszolgálókból. Mindegy ki valósítja meg, csak már legyen valami más. Ez a lényeg.

Bicsu 2013.01.06. 21:50:53

@concret:

Elfogadva amit rólam és Leninről írtál, egy apró megjegyzés:

"7-8 év kormányzását ítélem eredményesnek, abból a 3 baloldali ciklus legfeljebb 3 jó évet mondhat a magáénak - és akkor még elég megengedő voltam..."

a jó és az eredményes nem feltétlenül ugyanaz. Ha azt nézzük a baloldalnak szerint nem volt összesen 3 jó éve. A jobboldlanak pedig azért több jó éve volt, ha az eredményességet nézzük már jelentősen más a helyzet.

Attól, hogy valami eredményes, az ember számára nem biztos hogy jó/pozitív is.
Az alapvető gondom (kimondva azt, hogy az első orbán kormánynak pozitív vetületei is voltak és talán még eredményeket is elért) a jelenleg regnáló se nem jó se nem eredményes.
Gazdaságpolitikai eredményt nehéz lenne valósat felmutatni, persze belemagyarázni mindenbe lehet, külpolitikait szintén, az egyetlen amiben eredményes és irigylésre méltó az az ahogy egyben tartja mindennek ellenére táborát, ez valóban tanulandó erénye. de ennyi. Ez a kormány köszönö viszonyban sincs azzal mint először volt... Nem szerettem azt sem, de elismertem a tevékenységét és a szimpátia hiányán kívül nagyon sok bajom nem volt vele.

2013.01.06. 22:01:23

@concret: nagyjából egyetértek, csak egy dologgal egészíteném ki, amit egyébként Bicsu is mondott egyik hszában: érzetre volt egy icipici különbség. a mindennapokba a baloldali kormányok mintha kevésbé akartak volna beleszólni. most meg egy sportági szövetség elnökét is képes volt meglátogatni a kurzus egyik embere azzal, h aggályosak a nézetei. ha akarnak támogatást, mondjon le...

de most komolyan. egyébként én azt sem értem, h ezt a járásrendszert szép csendben elengedtük. Gábor sem írt egy sort se róla, pedig.. épp most ültettek egy mindenható komisszárt az önkormányzatok nyakába, akit speciel nem a helyiek választanak...

korábban ulrike 2013.01.06. 22:07:15

@bariga: "nem lesz ez így jó csak annyit mondhatok"
Nem csak így, úgy sem. Sőt, amúgy sem.

concret 2013.01.06. 22:10:51

@6.Lenin:
"A kormány céljai döntik el, milyen munkát végzett, vagy szándékozott elvégezni/megvalósítani."

Hidd el: mindkét oldal elkötelezettjei őszintén tudnak azonosulni kormányaik céljaival. És minkét oldalról a haza és a nemzet érdekeivel egyezőnek ítélik - gyakran a homlokegyenest ellenkező célokat.

"Talán most az 1x lenne esély 1 olyan országot megvalósítani, ahol a többség otthon érzi magát."

Kérdésem: szerinted a jelenlegi trend efelé mutat? És ha esetleg mégsem, a lakossággal van a baj?

Mert ha a többség egyre inkább otthon érzi magát, akkor az tényleg önmagában jó dolog.

graycivil 2013.01.06. 22:13:21

"Kálmán Olgát nézték hülyének vagy minket?

Ön hiába próbálja nekem azt mondani, hogy mi még néhány nappal ezelőtt azt mondtuk, hogy bele fogjuk írni az alkotmányba, mert azt gondolom, hogy ezt nem mondtuk."

poldi.blog.hu/2013/01/06/kalman_olgat_neztek_hulyenek_vagy_minket?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_06&utm_campaign=index

"Rogán Antal:
"...hogy a parlament parlamenti ülésének a kezdetekor a formai hibákat azokat kijavítsuk."

Szájer József:
"Az alkotmányozó, miután tartalmi céljait nem érinti ez a mostani ítélet, az Alkotmánybíróság által kért befoglalási kötelezettségének eleget tud tenni, tehát az átmeneti rendelkezések jelenlegi szabályainak az alkotmány törzsszövegébe való befogadására lehetőség nyílik.""

Minek nevezzem azon FYDESZ-lényeket, akik szemrebbenés nélkül így a pofánkba hazudnak? Akkor mekkorákat hazudnak abban, amiket nem lehet ilyen direkte bizonyítani?

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

6.Lenin 2013.01.06. 22:16:27

@SünBalázs:

90-ig akik keletről biztosították a magukat kiválasztottnak hittek hatalmon maradását. Aztán mikor fordult a kocka, már dollár biztosította a hatalmat. Most ismét zöldhasúakkal próbálják a hatalomba vezető utat járhatóbbá tenni.
aki a hatalmat biztosítja, elvárja az érte járó "hálát" is.

Talán újat írtam?

concret 2013.01.06. 22:22:06

@Bicsu: Ha onnan közelítünk, mikor mennyire érzi "jól" magát a lakosság, hát nagyon is ambivalens a helyzet.

Ugyanis: amikor a baloldal kormányzati stílusához vonzódó népesség jól érzi magát, akkor (mint Lenin megjegyzéséből is láthatod) a lakosság (hazai értelemben) jobboldali szocializációjú része csomó okból szenved. Mert épp kiárusítják az országot, mert nem élheti meg méltóképp a magyarságát etc., etc. - csupa olyan megközelítés, ami számodra kínaiul van. "Magyarságmegélés" ügyében még az általam mélyen tisztelt, OV-vel szemben keményen kritikus Sólyom László is méltató hangon szólalt meg Heti Válasz interjújában.

Ha pedig "nemzeti kormányunk" van, azt a baloldalhoz kötődő lakosság nacionalista-rasszista-tekintélyuralmi (netán fasisztoid) terrorként éli meg - miközben jószándékú, becsületes magyar polgártársaink mindezt a nemzet emelkedésnek érzik.

Szerintem csak ennyire egyszerű dolog ez.

2013.01.06. 22:24:06

a Friends of Hungary-re gondolsz? vagy Sorosra, aki pénzt adott Orbánnak a tanulmányaira?:-))))
vagy az azeriekre? vagy az arabokra? akiknek éppen a termálvizeinket meg a földjeinket áruljuk?
ne haragudj, a konkrétumokat jobban szeretem/értem

concret 2013.01.06. 22:25:18

@6.Lenin: Nem kedves Lenin, nagyon is régi dolgot írtál. Legalább száz évre visszatekintő gondolatmenet ez, csak épp kevés alternatívát mutat. Szinte semmit.

concret 2013.01.06. 22:28:16

@concret: Valaha úgy neveztük: magyar harmadik út, esetleg magyar népi gondolat (utolsó, nyíltan lelkes harcosa: Csurka István, valamikori érdemdús drámaírónk).

Ez a létező magyar jobboldal tragikuma: a megvalósult fából vaskarika, a jobboldali antikapitalizmus.

Khal Drogo 2013.01.06. 22:31:04

Azért milyen "vicces" dolgokat hoz az élet. Annó Kunczénak felrótta a jobboldali sajtó hogy a felesége kapott egy kitüntetést tanárként. Most, hogy Kövér felesége járási vezető lett, valahogy elinflálódtak a jobboldali kritikák.

A másik méltatlanul elfelejtett téma egy az állampapírért magyar állampolgárságot akció. A nacionalista magyar kormány tehát azért fizet pénzt külföldieknek, hogy azok felvegyék az állampolgárságot.
Ez a nem semmi. Mert állampapírt adni annyit jelent, hogy fizetek azért hogy megvedd. Megveszed tőlem 100 egységért és adok neked 105 egységet aztán.
Még az sem mondhatjuk, hogy ingyen adják a magyar állampolgárságot. Mi fizetünk érte...
Ez már a Hírcsárda, élőben Magyarországról.

concret 2013.01.06. 22:38:07

@Khal Drogo: sajna, 105 egységnél többet adunk, többet megér nekünk ez a biznisz.

kitüntetésügyben, amit írsz: 1-1. secko jedno, mondja a szlovák.

6.Lenin 2013.01.06. 22:41:33

@concret:

Sose vontam kétségbe mások jogát a saját oldaluk megitélésében.

Aki azt a látszatot igyexik kelteni, hogy az ország többségének a gondolkodásmódját néhány hónap, esetleg 1-3 év alatt meg lehetne változtatni minden különösebb törések nélkül, az tudatosan hazudik, vagy fingja nincs a mai Mo-ról.

Figyelmen kívül hagyni a jelenlegi kormánnyal szemben működő ellenérdekelt erőket, szintén, mint előbb.

az 1más hülyének nézése nem 1 jó taktika.

Szerintem, ha csak annyit nézünk, hogy ilyen 2 év után sem omlott össze az ország (sokak bánatára), ez már 1 óriási eredmény. A kormányt támogatók még mindig többséget alkotnak.

Az ellenzék az elmúlt 2 évben, az óriási külső támogatás ellenére szinte semmit sem tud felmutatni. elfogadható jövőképet semmiképpen sem.

Amennyiben lett volna 1 jövőkép, talán eredményesebb is lehetett volna, de nem tudott kihasználni semmit sem.

Abból a politikai/gazdasági/erkölcsi támadásból, ami az ország ellen irányult, az ellenzék semmit nem tud felmutatni eredményként a támogatottságának növelésében. Sőt, minden újonnan keletkező kezdeményezés is elutasítja a régi rendszer kiszolgálóit.

Természetesen ezeket lehet tagadni, elmismásolni, kisebbíteni, de a lényegen nem változtat.

Van még bő másfél év a döntésig. Majd akkor eldől.

Még 1x, az ilyen "rendszer" változások még jobb helyeken is évtizedekig tartanak, sok-sok áldozattal.

A gyengébbek kedvéért, amit eddig leírtam, nem jelenti automatikusan, mindenben elfogadnám a jelenlegi kormány intézkedéseit. sok mindent sokkal radikálisabban hajtanék végre, amennyiben rajtam múlna, másokat átgondoltabban és nem most. Főbb dolgokban viszont továbbra is támogatom.

Eddig nincs jobb ajánlat.

concret 2013.01.06. 22:51:30

@6.Lenin:

Az Mszp fémjelezte baloldal súlyos bukásához 6-7 kormányon töltött év kellett (csak a ciklus tartott tovább).

Bár nem szeretem a működő kormányt, de szintén folytatniuk kellene. Részben, mert valóban nincs igazi alternatívájuk, és egy választási bukás megint erősíthetné a jobboldalon OV "népi hős" meg "alegkisebbfiú" hamis mítoszát.

Egy újabb kormányzati felhatalmazás csak két eredményre vezethet:
1/ részemről nem feltéve, ám megengedve beérik a munka gyümölcse,
2/ ha pedig mégsem, végleg pusztulhat az Orbán-nimbusz.

mindkét folyomány jó eredményre vezethet, no meg közben fölnőhet a Fidesz utáni politikusi nemzedék.

6.Lenin 2013.01.06. 22:57:59

@concret:

Nos, ezt el tudom fogadni, szinte mindenben.

"mindkét folyomány jó eredményre vezethet, no meg közben fölnőhet a Fidesz utáni politikusi nemzedék. "

ezt mindenképpen.

tölgyes 2013.01.06. 23:11:49

@mókáné: Miket ki nem talál. Van akit piszkálok, van akit fenyegetek..Ha kicsit figyelmesen olvasna akkor látta volna, hogy Vitéz úr fenyegette a fidesz állítólagos híveit.:) Ezért írtam neki, hogy ő is rajta van a listán:) Hadd féljen már saját magától ez a drága jó ember.
A piszkáláshoz meg jogom van:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.01.07. 00:52:41

@mókáné: valóban, blúz kell rengeteg.
A legtöbb nőnek.

aszekelyek 2013.01.07. 04:44:19

@márta)): annál csak az rosszabb de sokkal, hogy a ma kormányra törők és gyűlölet szajkók pontosan tudják, hogy élnek emberek , mégsem tettek ellene , sőt, előidézték, felső tízezerként, kormányzó pártiakként, ezt a rémes helyzetet ennek az országnak. Nem álltak fel Őszödön és nem tépték cafatokra gyurcsányt és a tettestársait, amikor azt mondta , trükkök százai , amiről nektek nem is kell tudnotok... Mindenki tudja , már aki itt képben van , hogy Lászó56 nem itthon él , ergo nem is lehet eleve hazai felső tíz tagja. Tudja kedves, akkor kellett volna a szgényekért tenni de nagyon sürgősen, 2006-ban, amikor kiborult a bili tartalma a frakcióülésen. A mi szocialistáink viszont gyávák és csak a hatalmat tartották szem előtt. Nem pedig azt, hogy élnek majd ebben az országban a művük miatt az emberek. Tömegesen. Ma is úgy tesznek, mintha a jelen helyzet és a 2010 -ig bekövetkezettek nem az ő gyávaságuk és képmutatásuk következménye lenne . Sokkal a válság előtt már "elqrták ", hadd emlékeztessem. A szegények kárára. Pofátlankodnának vissza, hogy megint elqrják.A szegények kárára. NYolc évig úgyis azt hallottuk, hogy a zorbántehetróla. Az lenne a jövőben is mindenre a válaszuk. Ott tessék a szegényekről értekezni, az mszp hivatalos honlapján. Biztosan elárulják majd, hogy óhajtják őket a felső középosztály életszínvonalára hozni max két év alatt de inkább egy. mert úgy adják elő, mintha ar arra ők képesek lennének vagy szándékukban állna. Holott közel sem. A közpénzeinktől elhessentett ügyfeleik gazdasági pozícióikba visszahelyezése az ő céljuk és érdekük. További sok gázáremeléssel. Minden értékünk további bagóért átjátszásával egybekötve.

aszekelyek 2013.01.07. 05:01:29

@Bicsu: valamiért mégis engem szidnak, amikor azt mondom a pőre pénzéhség és irigység a szempontja a választók nagy részének. Mérvan a másiknak több ? Nekem legyen több .. ! Az ő tehene dögöljön meg! -ez csak ezzel a generációval együtt fog kimúlni... Aki ezt ígéri , arra szavaz. pedig tudhatja jól, mindig ezt ígérték ők neki csak egészen mást csináltak. Nem baj, addig is elringatja magát benne, hogy neki attól jobb lesz , ha elszedik a pénzt attól , akinek nagyobb teljesítménye , több gyermeke van.

Köszönöm , hogy megerősítetted , - bizonyítva, hogy nem én nézem le a választókat oda , ahol vannak - és nem én nem bízom bennük , amikor ezt a motívumot nem tartom elhanyagolhatónak.

dbeata 2013.01.07. 06:35:13

@6.Lenin: "A kormány céljai döntik el, milyen munkát végzett, vagy szándékozott elvégezni/megvalósítani." Szerinted a többi kormánynak nem volt célja Magyarország boldogulása? Azt sejteted, hogy duplafenekű célok voltak megfogalmazva: egy a közönségnek, egy meg belső használatra, saját maguknak, és hogy végül a belső használatra szánt vált valóra (csak saját maguk boldogulása, az ország "tönkretétele"). Nos, van egy rossz hírem. Nem is egy, kettő. Sokan pont a Fideszről is ezt hiszik (kettős célmeghatározás). Másik, hogy volt már kormányon a Fidesz, akkor miért nem tett valamit az ország "kiárusítása" ellen?

jjulie 2013.01.07. 07:35:17

@aszekelyek:

hűha banya, ennyire rosszra fordult a fideszfertőzésed, hajnal 5-kor kivert az ágyadból?

úgy kell neked, banya

minél előbb jelentkezz a szívlapátnál önképtes gyógykezelésre amíg lehet, mert úgy hallottam, hogy akik a fideszfertőzés végső stádiumában vannak, mint te is, már nem kapnak kezelést, mert ígyisúgyis beledöglenek a fideszfertpzöttségükbe

jjulie 2013.01.07. 07:38:14

@tölgyes:

semmihez sincs jogod orbánhablatyggyártó seggszájú kádárvakarék, csupán ahhoz hogy csendben szégyeld magad

aszekelyek 2013.01.07. 07:41:32

@A pöttyös az igazi dbeata: biztosan nem tett? :) Elköszöntek pld az IMF-től.... Aztán ott volt a minimálbér erősen felemelése. lassan mondom, a kiárusítók a munkaerőnket is kiárusították.
A zorbánördög meg kivette a pénzt a magyar munkaerő számára a vevőik zsebéből. Nem is bocsátanak meg neki soha.
Hogy azt ne is mondjam , amikor kissé később , azt mondta Orbán , hogy Eu-n kívül is van élet....
Mivel ő már azt belülről ismerte. nem esett hanyatt a nyócezermillijárdozástól , mert tudta , nincs ingyen ebéd az EU-ban sem.
Az tény egyébként , nem kérdés , hogy dupla fenekű volt az előző kormányok működése. Egy a köznek , egy belső használatra. Őszödiben egészen pontosan tájékoztatott erről a mi ferink. Előtte pedig megyó úgy lépett le , hogy nem mondta meg, mi a stájsz .... Hagyta őket végighazudni másfél -két évet majd tovább 2010.-ig. Eközben Orbán mondta a frankót. mindig kisült a végén. :) Ha fejre is áll a kedves ellenzék. Igaz , hogy hazudoztak róla de rosszabbul éltünk , mint azelőtt 4 évvel. Aztán a vizitdíj , etc ügyben is. Mégis mindig őt hazugozzák balgák és hazugok egyaránt.

jjulie 2013.01.07. 07:46:08

@concret:

nemár, az orbán generációkra beültette a fideszfertőzést, pozicióba juttatta a kádárvakarék másodvonalas kutyakölkeit, csinált fideszovodát, és fideszegyetemet is

az orbángyártotta és terjesztette fideszfertőzést a kádárvakarékokba lehetett legsikeresebben beoltani, nam kis tömeg, még 30 év múlva is virulens lesz, és lesz továbbfertőző mutánsa a ma még meg sem születettekben

az orbánszijjártóhablagy súlyosan addiktív, nézd meg az itteni fogyasztókat

aszekelyek 2013.01.07. 07:46:30

@jjulie: zsülikém , tudtam volna én alunni , de mennyire!
Ám felkeltett az én férjem , a drága. Most azért , hogy sürgősen segítsek neki a telefonját életre kelteni , mert másként valószínűleg infarktust/ agyvérzést kap. Elmozdult a kártya... és úgy nézett ki a cucc , hogy kihalt alóla.

Nálunk az ilyesmihez nekem van készségem. Álmomból felkeltve is:D No , azt meg is csináltam szépen , embör megnyugodva el... Csakhogy akkor már nem jött a szememre álom.Hát így. Te jól aludtál vén fütty?

jjulie 2013.01.07. 07:50:04

@6.Lenin:

még soha sem írtál újat

egyik fideszfertőzött szöveg olyan mint a másik, sántaagyuaknak gyártva, örökös rágódásra

jjulie 2013.01.07. 07:53:29

@aszekelyek:

naugyemondtam, hogy a fideszfertőzés vert ki az ágyadból?

na mész a szívlapáthoz még ma, vagy inkább beledöglesz a fideszfertőzésbe sánatagyú putriszökevény kádárvakarék fűbehugyos fideszproli?

aszekelyek 2013.01.07. 07:58:15

@6.Lenin: Nem tudom hová tették Kormops KAtát... Mostanában kunhalmi cica a lendvarnyú. Mondjuk az imázs, a frizura ugyanaz...:) Meg az izzó gyűlölet is. Ami sisteregve árad.

Ahogyan a beszédtanára tegnap oktatta pelikánt, hogy mikor sisteregjen az a gyűlölet, Atanú c. filmben, a Duna tévén.
Kormos Kata ebben nem volt talán elég jó ? Mire megjegyeztem a nevét , kisült , hogy nem jól beszél az elvtársnő... ? Mint új arcokat , őket tudnám említeni.

aszekelyek 2013.01.07. 08:04:54

@jjulie: zsülikém, valami újat te is bedobhatnál már, mert ez nagyon tré már
érdekes, neked korán a szövegértéseddel van valami problémád.... .D Az lenne a fideszfertőzés , hogy számíthat rám a férjem? :)
Ha épp a másik oldalamra fordultam volna még egyet kettőt.. Jó tudni.... Mint azt , hogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik... Minden politika..., mondták tegnap azt is. :) -pedig a népek aszitték , nem. Akkor is...

dbeata 2013.01.07. 10:43:37

@aszekelyek: "Elköszöntek pld az IMF-től." és jónapot kívántak a Templeton-nak, meg a csúnya rossz spekulánsoknak. Ez aztán az unortodoxia! De legalább ők nem pofáznak bele a gazdaságba, őket aztán hol érdekli, hol qrja el a gazdaságot Orbán, őket az érdekli, mennyi a nyereség. Egyedül ez.
Ha nekünk ez kellett, akkor meg is kaptuk.

"Eu-n kívül is van élet.... " Hát persze hogy van élet! Miért nem lépünk ki, oszt mutatjuk meg, milyen jó is az az élet?

Orbánod nem igazán tudott felnőni, nem tudja, hogy az üzleti életben körberöhögik az olyan durci-murcikat, ahogy ő viselkedik. Aki nem tud diplomatikus és hidegvérű maradni, azt így is, úgy is átverik. Ez a modor oviban elmegy, de felnőtt emberek között szánalmas, vicces.

"e rosszabbul éltünk , mint azelőtt 4 évvel."
És most mi a helyzet? ha már ez a viszonyítási alapod?

"Aztán a vizitdíj , etc ügyben is" Mi is történt?
süti beállítások módosítása