Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
feb 10
14:55

„Az MSZP-nek azonban nincs elég szavazója a kormányváltáshoz. Nincs elég hitele a korszakváltáshoz és nincs elég szakértelme a jó kormányzáshoz.” Bajnai Gordon fogalmazott így születőben lévő pártjának tegnapi évértékelőjén. Majd hozzátette: „Az Együtt 2014 az út a kormány leváltásához. (…) Ezért kell tehát párttá alakulnunk, és mi ezért alakulunk párttá. Együtt, egyetlen nyitott, erős párttá.” Hogy mit is jelent ez? Azt, amit már hetek óta tudunk: Bajnaiéknak fel kellett adniuk az eredeti tervüket.

486bajnaiegyutt.jpg

(Fotó: Index)

„A megszülető új formáció előbb egyesíti a Fidesztől balra álló civil világot, közben olyan szavazókat is megszólítva, akik – bár a kormányban csalódtak – eddig nem tudtak maguknak új pártot találni, majd végül – határozottan nem elsietve - maga mögé állítja a baloldali ellenzék pártjait is” – így foglaltam össze november elején az Együtt 2014 forgatókönyvét. A projekt meglepően jól indul: az első mérés azt mutatta, hogy – a szocialista tábor egy részének elszipkázása mellett - valóban képesek lehetnek új szavazók megszólítására. Egy hónap múlva azonban már látszott, hogy szó sincs sétagaloppról: minden mérés szerint csökkenésnek indult a kezdeti kiugró támogatottság, Mesterházy Attila pedig jó taktikai érzékkel reagált a kihívásra. Az eredeti terv szerint az Együtt egyfajta esernyő lett volna, amely alá beállhattak volna a baloldali szereplők – köztük az MSZP -, a gyengülő közvélemény-kutatási adatok és a szocialisták adekvát válaszai miatt azonban egyre inkább a junior partner szerepében találta magát Bajnai alakulata. A párttá alakulás bejelentése innen nézve nem más, mint az induló terv kudarcának elismerése, illetve annak deklarálása, hogy az Együtt innentől kezdve már nem az MSZP és a többi szereplő csatlakozásában bízik, hanem kész arra, hogy súlyának, pozíciójának megfelelően – ez itt a lényeg – kezdjen majd tárgyalásokat a közös indulásról a szocialistákkal.

Nem állítom, hogy az eredeti forgatókönyv teljesen irreális lett volna: ha az Együtt támogatottsága tartósan növekvő tendenciát mutatott volna, minden bizonnyal a szocialisták nem kockáztatták volna meg ezt a sajátos előválasztási küzdelmet, hanem inkább a minél korábbi megegyezés, csatlakozás irányába mozdultak volna. Bizonyára sok oka van annak, hogy a momentum elveszett és a projekt az eredeti formában elbukott, de a négy legjelentősebbről talán érdemes külön is megemlékezni:

1. Az időzítés. Ha tavaly ősszel valaki megkérdezte volna tőlem, mikor kell Bajnainak ringbe szállnia, én sem tanácsoltam volna azt, hogy sokat várjon. Komolyan fennállt ugyanis annak a lehetősége, hogy egy túl késői belépő esetén – amikor már leosztották a lapokat - nem lesz tere és helye. Mából visszatekintve ugyanakkor inkább tűnik úgy, hogy az Együtt túl korán lépett színre: ha a megállapodási kényszerhez közelebbi időpontban bont zászlót (például idén tavasszal), a szocialistáknak kevesebb manőverezési lehetőségük maradt volna. Bizonyos értelemben ez egy komoly általános tanulság is: a politikában a „nincs több idő”, a „huszonnegyedik órában vagyunk” érzete gyakran megtévesztő lehet, a politizálás ugyanis valóban jelentős részben ütemérzék kérdése (lásd: „tempírozva kell passzolni”).

2. A stratégia. Számomra meglepő volt, hogy az eseményeket követve úgy tűnt, mintha csak az első néhány lépés lett volna megtervezve. Bizonyára volt ennél alaposabb stratégiai gondolkodás is, mégis, az elmúlt hetekben azt lehetett érezni, hogy a projekt egyszerűen nincs kitalálva: nem voltak akciók, események, bejelentések. A legtöbb hír Bajnai országjárásáról érkezett, ami egy kötelező kűr, de ennél azért több politizálásra van szükség, ha valaki ismertséget és népszerűséget szeretne növelni.

3. A csapat. A politizáláshoz persze politikusok kellenek, márpedig az Együtt az elmúlt hetekben alapvetően egyszereplős vállalkozásként működött. Tavaly október 23-án és tegnap az évértékelőn is látszott, hogy a másik két alapítónak, Kónya Péternek és Juhász Péternek nem áll jól ez a fajta nyilvános szereplés, az amúgy ebben a műfajban szintén nem gyakorlott Bajnai mellettük valóban profi szónoknak tűnt. Ennél is nagyobb gond, hogy az elmúlt hónapokban az Együttnek nem lettek olyan új arcai, szereplői, akik szimbolizálhatták volna a megújulást, a változást, akik az eredeti („politikai közép”) üzenetet felerősíthették volna. Akik pedig jöttek, közeledtek, megjelentek, azok inkább ezzel ellentétes hatás kiváltására lehettek alkalmasak.

4. A rivális. S végül az okok között feltétlenül meg kell emlékezni az MSZP szerepéről. Ha az Együtt-projekt (azaz az Olajfa-paradigma) egy előre lejátszott meccs lett volna, kiosztott szerepekkel, könnyen lehet, hogy sokkal komolyabb eredményt érhetett volna el. Az azonban, amit az elmúlt hónapokban láttunk, nem színjáték volt, hanem egy valódi előválasztási kampány, amelyben az MSZP nem betanított statisztaként vett részt, hanem riválisként. Ráadásul meglepően taktikus riválisként: Mesterházy pártja képes volt komolyabb megingás vagy kapkodás nélkül kivárni, amíg elmúlik a momentum hatása, aztán a lehető legjobb pillanatban – a kezdeményezést átvéve – javaslatot tett az összes ellenzéki szereplő részvételével tartott tárgyalásokra. Ha az Együtt ezt elutasítja, a fő üzenetét jelentő összefogás ellen vét, ha belemegy, egy szereplővé degradálja magát a sok ellenzéki párt között. Nem véletlen, hogy az Együtt végül ment is és maradt is, de valójában ekkora nagyjából már el is dőlt az eredeti terv sorsa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr635072691

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tettestársak 2013.02.12. 22:14:54

2010-től új rendszer épül. Autoriter, tekintélyelvű, a kasztrendszert célzó formális demokrácia. Ennek kialakulásáért mindnyájan felelősséggel tartozunk. Felelősek, akik legyintettek, még inkább, akik ma is legyintenek a politika szóra, mondván, ho...

Trackback: A bajnai-expressz kifutott termék, cunami veszély 2013.02.12. 15:08:32

Magyarország viccország. Egy pusztító vírus tombol a nyugati civilizáció gazdaságaiban (lásd, hogyan ment tönkre Írország, és „néhány” másik ország, évek alatt), ez pont olyan, mint egy komputer-vírus, ami szoftveresen teszi tönkre a hardvert, rossz ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.11. 11:00:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Béverzió 2013.02.10. 15:52:03

A párttá alakulás bejelentése annak deklarálása, hogy az Együtt 2014 kész arra, hogy tárgyalni kezdjen a közös indulásról a szocialistákkal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Khal Drogo 2013.02.20. 22:44:17

@menőmano: A legjobb rész a ne nézzen szexfilmet. Ez vajon hogyan gondolták ellenőrizni?
Idióta barom aki ezt kitalálta.

inreallife 2013.02.20. 22:46:22

@ubul2000: bocsánat, ha nem magyarországon iskoláztatom a gyereket, és nem a magyar orvosi ellátást tervezem nyújtani neki, amikor arra kerül a sor. és nem a magyar közigazgatásba járok heti 1 napot "ügyeket intézni", amire máshol be se kell menni. angliában a jogsi honosítás úgy megy, hogy feladom postán egy nyomtatvánnyal, amiben nyilatkozom, hogy nem vagyok vak stb. (hülye magyarban azért felmerül, hogy biztos megérkezik-e), átutalok 50 fontot, és postán megkapom az angol jogsimat. 70 éves koromig érvényes a jogsi. most írd le magyarországon hogyan megy egy ilyen, és kell-e ez neked...

nem azért van országod, hogy szopassanak, lehúzzanak és adózzál. arra voltak kitalálva a jobbágyok, a földesúr úgy szopatta, sanyargatta és adóztatta és megalázta, ahogy kedve tartotta és jókat röhögött hozzá. most nézd meg a lézérjani bármelyik nyilatkozatát, és mond azt, hogy magyaroszág nem a középkorban van...

inreallife 2013.02.20. 22:59:18

@aszekelyek: hát az kurvanagy dicsőség, hogy kap egy gdpvel a szakadékba ugró országot. minden kormányfő ilyet kér az elődeitől, nem a 6%-os gdp növekedésest, amit orbán ígért. te tényleg nem veszed észre, hogy fordítva ülsz a lovon?

Vitéz László 2013.02.20. 23:00:07

@inreallife: "nem veszed észre, hogy fordítva ülsz a lovon?"

az még hagyán! de DÖGLÖTT DAKOTA lovon !

inreallife 2013.02.20. 23:04:21

@aszekelyek: hoppá, ezt az a tárki írta, amelyik egyáltalán nem külső nyomára nyomatta a fidesz számait felfelé...

"A rendszerváltást követő évtizedben a csupán lakosság 5-6 százaléka tervezett kivándorlást, arányuk 2001-ben már lényegében megduplázódott, 2011-től pedig megtriplázódott, áll a Tárki kutatásában."

vajon ki kormányzott 2001-ben, és vajon ki kormányzott 2011-ben? na ez az amit te nem magyarázol ki. gondolom ferizel egyet, és azzal el van intézve. a kocsmába ez elmegy, de ide kevés vagy...

inreallife 2013.02.20. 23:10:21

@aszekelyek: kényszer hatására mennek el az emberek az országból. nem tetszik nekik a rendszer. hopp, 2011 óta nagyon nem tetszik nekik, vajon mi lehet az oka?

Vitéz László 2013.02.20. 23:16:30

@inreallife: megmondom... mert nem az amit gondolsz...

lexarják hogy orbán diktatúra rezsim van...

amiből elegük van:
nem működik az álam (jogszabájok, hivatalok, +korrupció)
ugyanis nincs értelme horror adókat fizetni közkasszába, ha azonnal füstté válik...

inreallife 2013.02.20. 23:57:46

@Vitéz László: pontosan. bármennyit adóztam, sose volt elég, mindig még kitaláltak mégegy adót, majd mégegyet, közben az össze többit is megemelték áfa, chipsadó stb, majd ha bekerülsz a kórházba, akkor elküldenek még a transzfúziót is megvenni a gyógyszertárba, a tanárt rendszeresen lincselik a cigányok és a szüleik, a rendőrök szondázunk és mérünk feladatkört látnak el, a tűzoltóknak kevesebb vegyvédelmi felszerelésük van, mint ahány tűzoltó egyszerre szolgálatban van, az utakon kátyúk helyett már szakadékok vannak, és a metró 5km/órával jár. cserébe egy sima anyakönyvi változtatás 4 hónapomba került a kiutazás előtt, mire az össze igazolványomat végigvertem a bürokrácián. csak azért, mert nem voltam hajlandó senkit lefizetni. ilyen állapotok vannak magyarországon, de fizessek ezért a SEMMIÉRT mégtöbbet. hogy a nyugdíjakat soron kívül és jóval nagyobb mértékben emelhessék, hogy a cigánytenyésztési programot nehogy leállítsák, és a zsidóknak minden évben 50%-kal emeljék 2013-ban és 2014-ben is "kárpótlásukat".

és ezért cserében mit várhatok? lófaszt. mire nyugdíjas lennék, addigra a rendszerek már a pora sem marad meg, orbánék visszavitték az időgépben az abszolút fenntarthatatlan kategóriába, ami még 1995-ben sem volt fenntartható. hát köszi de nem. se jelenem, se jövőm nem volt/lesz ebben az országban. az is hülye, aki marad. a hazaszeretet az másról szól, nem arról, hogy ki tud több adót fizetni a semmiért...

livengood 2013.02.21. 00:36:29

@aszekelyek: Ugyan, ugyan. Öngúny ez, a keserűség mondatja velem, mert nem tudok oly szikla szilárdan hinni mint te.

aszekelyek 2013.02.21. 05:55:07

@livengood: nem gondolom , hogy "piszkálták " volna a választási törvényt. Egy mulasztást behoztak a körzetekkel kapcsolatban. Amit régen be kellett volna hozni. Meg aztán a fair play -hez közelebb hozták a választást. ne tudja megjátszani megint a sanda szándékokkal fellépő pártok némelyike, hogy letagadja, valójában mit és kit támogat, majd aztán, amikor már nem orvosolható a dolog, szépen odacsapja a szavazatot, ahová neki tetszik. Szerintem csak errefelé van járható út. Mindazonáltal nem látom a hajlandóságot minden pártban arra , hogy rögzítse , kivel igen , és mit nem de senkivel.
Ami szerintem nem sokban tér el attól, amiről az igazságbeszédben szólt gyurcsány. ma ugyanúgy simán megetetnék sokakkal a négy évet végighazudozást az orbán kormányra, mint 2002-ben. A gazdaságról is, persze. No és ugyanúgy kiszolgálnák azokat az érdekcsoportokat, akiket a második Orbán kormány előtt is. Amitől akkorát buktak , hogy az példátlan.

Nem vagyon oda pld a pénztárgépek költségét a kisvállalkozásokra terheléstől. Mindazonáltal a kifehérítése a gazdaságnak szükséges. Asszem másutt kéne a pénzt megfogni, ami nem adózik, de persze az sokkal nehezebb .
Ez nem hit kérdése , hanem a józan észé. Amit most hallani róla, hogy kb 350 ezer lesz , remélem , hogy nem igaz, az túlontúl sok költség. Azokra terhelve , akik eddig is húzták az igát. GOndolom osztod a véleményemet abban, hogy egy multi kiröhögi őket azzal együtt, míg a magyar, súlyos versenyhátrányban tartott kereskedő, a kisebb, emiatt nagyon zabos és lehet, hogy azt mondja , akkor szevasztok.

Egyszerűen nem jó az időpont ennek a bevezetésére. A fogyasztás ma tényleg botrány alacsony. Természetesen oka van annak és az is teljesen világos és érthető , hogy az volt a kisebb rossz.
Ma szerintem másutt kéne a bevételeket realizálni . Ott, ahol tényleg semmit de semmit nem fizetnek be az államkasszába. Azt is értettem, nem hit volt, hogy a vállalkozásokat újra regisztrálni kellett. Az is nagy költséggel, mert csak ügyvédeken keresztül lehetett. Annak is hoznia kellett adóbevételt szépen. Gyors egymásutánban nem bír el kisvállalkozás ilyen nagy költségeket. utánanéztem, hogy pl kisvállalkozáshoz milyen kölcsönt lehet, folyószámla hitelt igényelni, ezt áthidalandó. Van ilyen de nagyon drága és nem is akárki kaphat. Ezzel is ne tömjük talán a bankok zsebét.

Na most örülhet mindenki , mert kritikát fogalmaztam meg :)

ettől még nem fogok másra szavazni és értem is, hogy mi a szándék. Az első követ az vesse rájuk , aki ehhez hasonló rossz időzítést még nem követett el. Mondjuk amikor szórták ki a pénzt, akkor kellett volna ezt megcsinálni. legalább értelme lett volna és fedezete. Ahelyett, hogy gyurcsányék a dupla minimálbér után akartak adót, ha esik , ha fúj.
Legalább értelmes dologra költötték volna a pénzt.
Ezt az összeget akkor is sokallom és remélem , hogy a suttogó és rémhírterjesztők műve. Bokros erről azt mondta, megérné az államnak saját költségén telepítenie. Sztem is. meg kell, hogy érje. Másképp értelmetlen teher.
No és ezzel együtt fog járni az, hogy befejeződött a z első osztályú áruk harmadosztályú áron vásárlása. Ami tapasztalatom szerint igen nagy mértékben igénye a magyaroknak.
Az a másik, ami nem biztos , hogy jó lesz ebben.
kevés fogyasztó van , aki képes azt akceptálni, hogy neki nem jár minden kettő fillérért.
nem nem csak azok, akik ezt kénytelenek a piszok alacsony jövedelmük miatt gyakorolni. Szintén tapasztalom, hogy a bőre alatt is pénz van tipus is arra utazik. Összegezve ennek nem lesz jó hatása az inflációra. meg a politikai hangulatra sem.
Ami a lényeg.
Mindattól eltekintve , hogy magával a kifehérítéssel természetesen egyet értek.

A szolgáltatásban van tartalék..., mi az, hogy ! Nagyon is. Vannak szakmák , amikben azt kérnek el , amit akarnak de számlát a legritkább esetben adnak.

Az adózás ellenőrzését inkább abba az irányba tolnám , ha mondjuk lenne közöm hozzá. Egy kiló almánál kicsit könnyebb tetten érni , olcsóbb is.
A kereskedelm nyilvánosan zajló részét hagynám békében. Ott vannak a nagybani piacon , számla nélkül áru nem jön ki. Ott már nem kéne sokat még kaszálni. De más piacokon is lehet ellenőrizgetni.
Javaslom a magánorvosi rendelőket elsősorban. pl. Mengelicáék óta megfordultam már jó párban de számlát nem is ajánlottak. Pardon. Egyet küldtek postán , utólag. No de ott az állami fenntartású kórház területén működik a magánrendelés. Nyilván el van költségelve az egész bevétel. Azon kívül pontosan négyszer annyit kértek ugyanazért , amit az állami rendelőben , számlával csináltak. Abból már lehet adózni.
nem mondom, hogy könnyű az út a fekete pénzekhez de azon kéne előbb elindulni. Vagy azzal kéne fedeztetni a pénztárgépek bekötésének költségét.

egy aranyos eset volt nem régen. nem értem rá arra, hogy sokat várakozzak így magánrendelőben intéztem valamit. nekem természetes volt a szó, hogy kérdezem, hol fizetem a számlát. Azt rémületet , ami az sszisztensnőn eluralkodott! pedig csak az volt a kérdés , hogy ahol elvégzik , amit kell , vagy a fogadó pultnál. Habogott , hogy a számlát ? Na szépen vagyunk... orvos is van elég, fizetni képes beteg is csak éppen számla nincs. de meg se kérdezik , áfás számlát kérek-e.

Olvastam nem régiben, hogy nagyon felháborodott valaki, mert bizony ellenőrök jártak a rendelőben. Ne háborodjon fel. Adózzon rendesen.

aszekelyek 2013.02.21. 05:59:40

@nyünyüge: ami azt illeti nem finomkodott ebben az ügyben senki. De ténylegm,, nincsenek szüleik? Mér nem tudják pld, állítólag válogatottan jól képzett ennyire idős kölkök, hogy vallási alapon megkülönböztetni ugyebár nem nagyon oké...de azt firtatni sem. A beszélt nyelvben , ami a közösségi oldalakon állandóan jelen van , semmi különös ez , amit írt egyébként D. T.

aszekelyek 2013.02.21. 06:04:07

@tölgyes: nem, hogy nem kivétel , ez a papírforma. @inreallife: szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál nyikhaj. Baromságot írtál , nyomorult. nem '11 óta mennek el, akik kapnak lehetőséget, hanem sokkal régebben. Az el lehet menni javaslata óta a gyurcsányi hatalomnak. Ha nem tetszik, el lehet menni. Szó szerint ezt bírta kiereszteni azon a hazug száján. Sok éve már. .
Amikor tárgyalni sem volt hajlandó semmiféle munkaadói teher könnyítéséről. Amit addigra nagyon megnövesztett. Miközben két kézzel szórta az állam pénzét.

szoja122 2013.02.21. 06:30:39

"Erkölcstanoktatás: nincs egyetértés a szülők között"

"A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolta, hogy erkölcstan tantárgy oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni.

A szervezet elnöke kifejtette, hogy nem taníthatnának erkölcstant akik elváltak, élettársi kapcsolatban élnek, vagy nincs gyerekük, vagy aki dohányzik, alkoholizál vagy szexfilmet néz otthon."

www.hir24.hu/belfold/2013/02/20/erkolcstanoktatas-nincs-egyetertes-a-szulok-kozott/~~fokusz

Hmm... Ha belegondolok igazuk van, hisz apácák is taníthatnák az erkölcsöt. Nincs gyerekük ezért nagyon erkölcstelenek.

Miért erkölcsösebbek azok, akik csak élettársi kapcsolatban élnek?

Szexfilm nézést hogyan ellenőriznék??? Szerintem nincs ember Magyarországon, aki legalább egyszer ne nézett volna...

Ekkora marhaságot, régen olvastam!

aszekelyek 2013.02.21. 06:35:04

@inreallife: rendszerváltás után i évtizedben még nem volt annyira egyértelmű, és csatlakozva sem voltunk az Únióhoz, hogy sokan kapnak munkát külhonban. NAgyon nem volt egyértelmű. Élnek ott kivándorolt barátaim. Diplomás fiatalok voltak, két gyerekkel, honosítva és még úgy sem volt sokáig semmi. Viszont a kémikus iskolatárs azonnal el volt szipkázva svájci gyógyszercéghez, meg amerikaihoz, mint megtudtuk. NAgy koponya i s volt. A megélhetés akkoriban már kezdett eléggé világosan nem könnyűvé válni. 2001 előtt volt a bokros csomag és más kormányok is, nem csak Orbán , aki két -háromévet kormányzott 2001 előtt.
Ő is azt mondta egyébként az első kormánya idején, hogy nincs kifogása az ellen, hogy a fiatalok elmejenek tudást és tapasztalatot gyüjteni , aztán pedig hozzák haza a megszerzett tudásukat. Hasznosítani MAgyarország számára. De ez valami bűn bizonyos illetők szemében. A selfish részének bizonyosan. Még hogy valamit visszaadni azoknak, akik kitaníttaták őket... ! HAllatlan! orbán egészen más kontextusban mondta, ha belefeketedsz is, azt, hogy bátran próbáljanak szerencsét a fiatalok, akik kapnak lehetőségeket. Az Erasmus program is akkor indult. A mai terbezet sem tartalma lényegében mást. Húszból 10 évet a rra a hazára kéne fordítani , mely kifizette a taníttatást.

Ez nem zár ki gyakorlatilag senkit, semmiből.
Ma bevett gyakorlat, hogy orvosok pld fél hónapot Angliában, Ausztriában etc dolgoznak , fél hónapot pedig itthon, a közellátásban.

A pocsékul szocializáltak , mint te is , ők akarnak kizárólag mindent csak maguknak. De azt fizesse a többi.
Ami szerintem súlyosan társadalom ellenes magatartás. nem különbözik attól , mint amit a bizonyos kisebbség mindent ingyen , munka nélkül követelő része tesz a társadalom ellen.

Kíváncsi vagyok , mikor fogják kieszelni a Hahások , hogy ők hátrányos helyzetűek...
Az is kitelik tőlük.

hoplita 2013.02.21. 06:35:32

@aszekelyek:
Korán kezdted ma, libafos...
Még az ágy is kiokádott magából?

@tölgyes:
Dehogynem lötyög, birka, dehogynem.:)

aszekelyek 2013.02.21. 06:45:14

@menőmano: hogyne. Azt a pénzt államkötvényekbe tette , akinél ott hagyták. Annyi eszed kedves persze nincs , hogy felfogjad , azért nem tudtak minket bedönteni, pedig nagyon, nagyon erősen akarták és tettek is érte. mert az a pénz nem ment ki innen sehová. A stabilizálást ütős lett tőle , nem a lyukat ütött , ahogy azt a szádba adta a lepukkant és mindenre fújó ballib.

@hoplita: meddig kötelező aludni? Csak, hogy tudjam... Mit ír elő a jobbik?

aszekelyek 2013.02.21. 07:02:45

@tölgyes: na de az kiszámítható volt azoknak persze, akiknek a bizalma kéne bajnaiéknak megint. ergo akkor van bizalom, ha kiszámítható összeget qrnak el a magyarok pénzéből és jól tönkre is adósítják őket. Ha lefordítom ezt jelenti, amit vakognak az unortodoxxozók és a kiszámíthatatlanozók. Mi a frász volt kiszámítható, hisz álamdóan csak hazudoztak , még az Úniónak is ! -de azt kiszámíthatóan. Mindenkit hüjjjjének ne akarjanak nézni!

Nincs kétségem afelől , hogy bajnai és az őt tolók már előre kiszámították , hogy találják meg a számításukat nálunk , ha be sikerül tolniuk a minielnöki székbe bajnait.

Arról nem fogunk egy szót sem hallani persze. Csak a pár fillérkéről , ami esetleg papíron marad a z alacsonyabb jövedelműeknél.
Ön sem hallott vagy olvasott egyetlen szót de utalást sem arra, hogy milyen szívjóságért éri meg azoknak bajnai kizárólagos kormányfősége esetén ide tenni a pénzüket ?

Ezen a marhaságon kívül, hogy a bizalom, meg a remény, meg a kiszámíthatóság ... Semmi konkrét van már megint. Mit számítottak ki és miben bíznak? pontosan kéne megmondania de persze akkor nem lenne támogatottsága. el is szólta magát, egyszer, amikor az adó minimumról nyögött nehezen valamit. elő sem tudja adni. Az meg a másik. nem tiszta, nem világos, hogyan és mit is akar. egy szeletkéjéről dumál , ami mézes madzag.
lehet két kulcs, de szerintem ma is az van:)) 300 ezer 400 ezer felett kereső ha tényleg fizetne is mind!! -nem úgy , mint ők , akik eloptimalizálták az adófizetést- akkor lehetne persze valamit korrigálni. fedezni a minimálbér növelését. pl. nem a csökkentését. Kisebbre venni a különbséget.
Ahhoz viszont törölni kell az adóoptimalizálás lehetőségét. De sztem elég sokan úgy is elkerülnék azt az adófizetést. Ha ez ennyire egyszerűű lenne, már régen meg is kellett volna csinálnia bajnainak, pld , amikor ő volt a miniszterelnök.

Az érdekelne , hogy akkor mi a frászért nem tette meg.

jjulie 2013.02.21. 07:35:54

@hoplita:

nocsak bugris, milyen jobbikfertőzöttek listáztak az eltén álláshalmozóként havi 600 000 ért?

jjulie 2013.02.21. 07:40:11

@aszekelyek:

nehéz teher a fideszfertőzés mi banya, legalább feláras a hajnali orbánhablatygyártás, vagy csak sima pénz jár éerte?

nyugodtan megmondhatod, a szent szívlapátot nem érdekli, a kezelés ugyan az lesz

inreallife 2013.02.21. 08:06:44

@aszekelyek: bazdmeg nanya, elolvastad a felmérés eredményét? a rendszerváltás óta eltelt időben 2011 után, ebben a nyúlfarknyi időben lépett le az országból a kivándorlók 1/3-a. a fidesz regnálása 150.000+ magyart űzött el a hazájából, ez a felmérés eredménye, egy fidesz által pénzelt szervezet felmérése. talán csak véletlenül esett egybe azzal, hogy az állam ellopta az állampolgárai tulajdonát és az időskorukra félretett nyugdíjat. most borítékolható, hogy 1 ft-ot se fg tudni kitermelni az akkori generáció, de most viktor eltapsolta az egészet a francba. és ez nem tetszett 150.000+ embernek, akik a lábukkal szavaztak viktor és a törtető bandája ellen. számításaid szerint hány embernek kéne még elhagyni az országot, mire megelégedsz a helyzettel?

jjulie 2013.02.21. 08:12:56

@inreallife:

jaj, félreérted a helyzetet, a helyes értelmezés a következő

fideszeltapsolás jó eltapsolás, nemfideszeltapsolás nem jó eltapsolás

igazán tudhatnád már II. seggszájú kádárvakarék orbánsántakutya királysága idején, nagyon egy értetlen vagy

hoplita 2013.02.21. 08:25:56

@aszekelyek:
Neked lehetőleg örökre, libafos.:)

hoplita 2013.02.21. 08:28:07

@jjulie:
Neked mit írtak a neved mellé?

Valami ilyesmi lehetett...Sültbuzi, de Bélának jó lesz.:))))

Khal Drogo 2013.02.21. 08:30:48

@szoja122: Az élettársi kapcsolat egy polgárjogi szerződés lesz hamarosan. Olyan mint mikor veszel egy láda sört.
Szóval a Szülők Egyesülete csak továbbgondolta a mai hivatalos kormányzati, népkétharmadi, hazafias népfronti álláspontot.
Az élettársi kapcsolat másodosztályú, erkölcstelen a Kedves Vezető élcsapata szerint. A benne született gyerekkel egyetemben. Bastard, fattyú, zabigyerek ezek újra aktuális fogalmak lesznek majd. Jogilag is.

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze Fideszes országgyűlési képviselőjét és megyei párttitkárát.

menőmano 2013.02.21. 08:45:22

@aszekelyek:

Figyeljen csak picikét! Nagyon megköszönném, ha nem fenyegetne folyamatosan, de azt is, ha nem minősitgetne.

hoplita 2013.02.21. 08:46:10

@Khal Drogo:
Megsúgom, sehol sem preferálják az élettársi kapcsolatot a házassággal szemben, éspedig pragmatikus megfontolásból.
Csak bonyolítja a pétékát, belekavar a családjogi rendszerbe.
Ennyi...csak vagy gondolkodni, vagy tájékozódni kéne.
Megjegyzem, semmi bajom az élettársi kapcsolattal, még a buzikéval sem.

menőmano 2013.02.21. 08:48:27

@aszekelyek:

Bocsika! Oszt?akkor?mi?van?
Mi a problémája azzal, hogy van e elég eszem, avagy nincsen?

Nyugi, nyugi. az elszegényedést, azt, hogy nagyon sokan, sokat veszitettek,- van aki félélete munkáját, azokat nem fogja meggyőzni a folyamatos kiabálásaival.

osztjónapot!

Khal Drogo 2013.02.21. 09:03:39

@hoplita: A világon sehol sem fogják preferálni az élettársi kapcsolatban élők azokat a pártokat, akik őket underdognak tekintik. Minél jobban hátrányba hozzák őket, annál jobban fogják ezeket a pártokat gyűlölni.
Eközben a házasságok száma csak csökken és csökken és csökken. Hiába a "preferálás". Nem tűnik egy hatékony eszköznek.

dbeata 2013.02.21. 09:07:27

„Hátulról dugható”, „egérarcú” – a SOTE-ról jött az újabb hallgatói lista

hvg.hu/karrier.oktatas/20130220_ujabb_hallgatoi_lista

Ez már egy továbbfejlesztett változat, úgy látom, eredmény oszlop is van...:)))

hoplita 2013.02.21. 09:08:52

@Khal Drogo:
Nem mondtál ellent nekem, csak gyerekesen kötöd az ebet a karóhoz.

ubul2000 2013.02.21. 09:13:52

@inreallife: értelek én, csak akkor miért nem egy angol fórumon írogatsz, miért itt?

Khal Drogo 2013.02.21. 09:17:49

@hoplita: Mivel igaz amit írtál, nincs miért ellent mondanom. Csak árnyalni kívántam a képet.

Khal Drogo 2013.02.21. 09:20:06

@A pöttyös az igazi dbeata: A fontos dolgokat le kellett jegyezni. Gondolj csak bele, ha összekeverik Petrát, aki hátulról szereti és Klárit, aki pedig nem, akkor micsoda kalamajka lett volna Tibinél, aki osztotta a koleszhelyeket. Biztosra akart menni a derék HÖK vezetőség.

ubul2000 2013.02.21. 09:22:22

@inreallife:

"hogy a cigánytenyésztési programot nehogy leállítsák, és a zsidóknak minden évben 50%-kal emeljék 2013-ban és 2014-ben is "kárpótlásukat". "

Ezzel tökéletesen egyetértek, de ez ellen itthon kell tenni és nem lefalcolni. Mellesleg ez eddig - sajnos - kormányfüggetlen volt. Magyarul - radikális változásra van szükség.

Az idézett problémák egyébként Angliában ugyanúgy megvannak (legfeljebb a cigányokat a színesbőrű bevándoroltakkal kell helyettesíteni), csak az ottani gazdaság - egyelőre - még jobban elbírja.
Ahogy mértékadó forrásokból hallom, Londonból menekülnek az angolok és költöznek vidékre, már szinte színesbőrű a többség.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.21. 09:28:00

@A pöttyös az igazi dbeata: nyilván egy egérarcút nem elölről dugnak. :)

A bögreszájút meg inkább sz*patják...

dbeata 2013.02.21. 09:31:55

@Hepci: Keserves dolog ez az egyetemista élet... Az a sok tanulás...:DDD Nem lehet mindent fejben tartani, no!

dbeata 2013.02.21. 09:34:15

@Khal Drogo: Oda is! (A pöttyös az igazi dbeata 2013.02.21. 09:31:55)

Bocs, valaki tudja, hogy lehet lelakatolni a képeket az iwiw-en? Hehehe

hoplita 2013.02.21. 09:52:31

@A pöttyös az igazi dbeata:
Nem tudom...én vizuálisan listáztam, amikor még ifjú voltam és bohó...és segítettem gólyatáborozni.
Na igen, akkor még nem volt excell, de voltam bátor a szememre, meg a memóriámra hagyatkozni.

A hátulról dugható annyit jelent, hogy a teste jó, csak az arca gyengusz...de azt se muszáj, letakarhatod a fejét a párnával.:)

dbeata 2013.02.21. 09:57:11

@hoplita: "amikor még ifjú voltam és bohó"
Jajjajajj! Mindgyár megesik a szívem rajtad, vénség!
Kihagytam az ilyen KISZ-szagú gólyatáborokat, és a gimis építőtáborból is megszöktettem magam inkább, olyan gyenge volt a felhozatal..DD

Balt 2013.02.21. 11:40:56

No kérem, itt dől meg az óccsó IMF-hitel legendája (a "mikro-közgazdászok" számára is, mint amilyen én vagyok): :)

www.napi.hu/magyar_gazdasag/rafizetett_magyarorszag_az_imf-hitelre.545773.html

Balt 2013.02.21. 11:43:24

@Balt: Ha mondjuk eddig nem lett volna egyértelmű, hogy a kvázi államcsődtől mentett meg 2008-ban a hitel, Bármi Áron sk. nevében. :)

És ezek írják plakátra ma, hogy a Fidesz tönkre teszi az országot. Ez kész. :))

graycivil 2013.02.21. 12:30:16

"Az MNB értetlenül áll az ÁSZ lépése előtt

Az MNB értetlenül áll az előtt, hogy miközben az Állami Számvevőszék elnöke február 13-án még nem látott okot a büntetőfeljelentésre, addig alig egy héttel később a sajtóból arról értesült a jegybank, hogy az ÁSZ mégis büntetőeljárást, nyomozást kezdeményezett az ügyben. "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=623986

Ilyen az, amikor bármilyen ügyben nem várják meg, míg El Curo dönt. Abban is, amihez síkhülye. F.Y!DESZ

hoplita 2013.02.21. 13:56:23

Csak a fidesz..:)

A Világputri után a lyukói cigányokat bélelné ki 150 millióval a Fidesz - persze titokban
A miskolci városvezetés közérdekű adatok visszatartásával szabotálja a Jobbik önkormányzati képviselőjének munkavégzését Lyukóvölgyben, hangzott el a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Jakab Péter bírósághoz fordul.

További részletek: kuruc.info/r/2/108324/#ixzz2LXPYTnCu

tölgyes 2013.02.21. 16:27:11

@hoplita: Maga már csak lát a lukból, ahonna még a fény se jön ki:)@aszekelyek: Ők természetesen kiszámították, ha nem is pontosan, de nagyjából. Elég soknak tartják azt a pénzt, amit így lenyúlni remélnek. Az jóval több mintha munkával kéne megkeresniük.

hoplita 2013.02.21. 17:10:52

@tölgyes:
Te olyan lyukban ülsz, konkrétan a fityuszod segglyukában, ahonnan még csak nem is látsz, idióta vén bazári majom.:)

inreallife 2013.02.21. 18:02:00

@ubul2000: annyira azért nem gáz a helyzet. bár megdöbbentően sok szinesbőrű bevándorló van, de az őslakosok vannak még többségben. és 1-2 generáció alatt, az eu-ból idetelepültek is "őslakosnak" számítanak majd. pl a bőven 1 millió feletti lengyel meg ukrán meg egyéb bevándorlók. igazából zongorázni lehet a különbséget, ahogy itt az integráció sőt inkább asszimiláció folyik. ha az a pár félőrült sariás pakit hazaküldenék, abszolút semmi probléma nem lenne a bevándorlókkal sem...

hogy miért írok magyar fórumra? hát milyen észt osszak én az ittenieknek, mikor egy középkorba süllyedt országból emigráltam? amúgy itt is olvasok fórumot hébehóba. pl itt azon panaszkodnak a fiatalok, hogy 1500 fontból nemnagyon tudnak megélni, mindenáron nősülniük kell... namármost a minimálbér olyan 800 font havonta, és abból is szépen meg lehet élni, bizonyítja ezt a bevándorlók tömege...

inreallife 2013.02.21. 18:16:53

@aszekelyek: hát már 3 éve kurva óvatosan csökkentik az élelmiszerek áfáját a viktorék. ja nem, felemelték az áfát benne az élelmiszerekét is a világrekordot jelentő 27%-ra. had dögöljön a magyar gazda bele, had zárjon be a csabai, gyulai, kapuvári stb feldolgozóüzemek, helyettük majd feketén, ellenőrizetlen minőségű, adót nem fizető vágóhidak és feldolgozóegységek veszik át a terepet. 27%-os versenyelőny semmi mást nem okoz, csak megszünteti a reálgazdaságot. orbánéknak pont ez a célja, nemhiába vásárolgatja fel a csányi az összes mezőgazdasággal kapcsolatba hozható céget. mielőtt megnyitják az eu lakosai előtt a teljes magyar földpiacot, csányi és orbán-szájer-kövér kezében lesz a fél ország. persze jó pénzért eladják bárkinek, jöhetnek a zsidó földvásárlók telepeset játszani a gyarmatukon...

szoja122 2013.02.21. 18:29:34

@Khal Drogo: Ez elmebetegség a köbön.

Ahelyett hogy örülnének hogy ezzel is szaporodik a magyar, mindent megtesznek (ezzel és mással is), hogy egyre kevesebben legyünk.

A nemzeti idiotizmusnak hol a határa?

nyünyüge 2013.02.21. 18:36:18

@szoja122:
Nincs neki :(

Ha ugyanis a hülyeség szorgalommal és elhivatottsággal párosul..

szoja122 2013.02.21. 18:47:35

@Khal Drogo: Rablók, gyilkosok és egyéb bűnözők lehetnek, mert NINCS a felsorolás között.

Bravó!

6.Lenin 2013.02.21. 18:48:25

@A pöttyös az igazi dbeata:

"Lehet, hogy véletlen az élet, de az embernek nincs joga elpusztítani."

Az ember nem a földet pusztítja, hanem a saját lehetőségeit. A Föld szempontjából talán nem olyan fontos kérdés ez.

"Biztos, hogy a természet (élet) szempontjából fontos az ember léte?" Nem fontos, de része annak. "

A szúnyog is része, és sok más kellemetlenkedő élőlény is. Vajon melyik hasznosabb, ha naponta tucatjai tűnnek el végleg. Ránk mikor kerül sor? Vagy megtesszük önként?

"Fontos itt valami? " Nem, amennyiben nem tartjuk fontosnak. "
Szerencsére v. sajnos mindenki mást hisz fontosnak a maga számára. Bedumálja magának, hogy fontos. Persze a két fix pont között nem tűnik értelmetlennek. Valamivel múlatni kell az időt, ha már valamilyen véletlen (?) folytán így rendeltetett.

6.Lenin 2013.02.21. 18:55:55

@szoja122:

"A nemzeti idiotizmusnak hol a határa? "

Néhány szülő túlspilázza ezt a kérdést, ahogy te is elefántkakit faragsz 1 bolhakakiból, általában.

Valahol olvastam, hogy 1 demokráciában mindenkinek lehet véleménye, bármiről, csak el fogadtatni a többséggel. Neked se tiltja senki, hogy túllihegjél néhány kérdést. Ha van olyan aki el is fogadja, akkor már nem élsz hiába.

szoja122 2013.02.21. 19:01:28

Újabb kommunista törvényjavaslat!

"Tönkretennék a nagyüzemeket
Törvénnyel mondatnák le a gazdaságokat földjeik egy részéről"

"Tönkreteheti a hazai agrártermelés jelentős részét adó nagyüzemeket a készülő üzemgazdálkodási törvény. A tervezet ugyanis a mezőgazdasági kivitelünk jelentős részét adó agrárgazdaságokat arra kötelezné és kényszerítené, hogy öt éven belül mondjanak le az 1200 hektárnál nagyobb földterületeikről."

mno.hu/magyar_nemzet_gazdasagi_hirei/tonkretennek-a-nagyuzemeket-1140021

NO COMMENT! (KIFOGYTAM A JELZŐKBŐL)

nyünyüge 2013.02.21. 19:20:23

@szoja122:
Egyre durvábban megy harc:

Az MNB feljelentése mellé még egy ki nem adott jelentés nyilvános szapulása:

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_nekiment_a_holnapi_mnb-jelentesnek.180122.htm

livengood 2013.02.21. 19:22:52

@aszekelyek:

Több ponton tökéletesen egyet értünk. "Gondolom osztod a véleményemet abban, hogy egy multi kiröhögi őket..." Osztom.

Hallom, hogy a kormány a magyar vállalkozásokat akarja előnyben részesíteni. Helytelennek tartom azt a nyugatos liberális véleményt miszerint ez diszkrimináció, ami tönkreteszi a piacot. Ostobaság.

Nem régen láttam egy angol dokumentumfilmet ("Az angol mezőgazdaság története" - vagy valami hasonló címen) melyben ők, angolok mesélik el ország világnak, hogy a brit állam hogyan hozta évtizedek alatt, lépésről lépésre jobb helyzetbe az angol mezőgazdaságot. Persze valakikkel szemben. Hogy hogyan "segítette" a Tesco és a brit élelmiszer termelés fúzióját.

A Tesco pedig most itt van nálunk. És a filmben látott brit felvásárlói árakhoz képest egymással nyomatja le a jó minőségű szlovák és magyar tej árát. Vagyis az otthon elvesztett extraprofitott a mi kárunkra termeli ki, miközben a brit tejtermelőket erősíti és a konkurenciáikat teszi tönkre. És akkor hallom a liberálisok sikoltozását és égnek áll a hajam, hogy hogyan hagyhatják magukat így megvezetni. És hallom Orbánékat és örül a lelkem, hogy tenni fognak valamit a magyar gazdákért a multik ellenében.

És akkor látom, hogy a Fidesz kormány a Tesco-val köt megállapodást, az ő terjeszkedésüket engedi, sőt segíti. És megint égnek áll a hajam!

Én szeretném ha igazad lenne, csak túl sok ilyen történet van, ami miatt kétségeim támadtak.

szoja122 2013.02.21. 19:24:58

@6.Lenin: Az érvelésednek csak egy apró szépséghibája van:

Jó néhány idiotizmust már megvalósítottak, sőt az alaptörvénybe is bekerültek...

6.Lenin 2013.02.21. 19:36:36

@szoja122:

Mindig elfelejted hozzátenni, hogy szerinted. Sokan másként látják.
Nem hinném, hogy te vagy kijelölve az Universumban a hülyeséget meghatározó államtitkári posztra.

Van véleményed, nagyon helyes, de nem biztos, hogy hozzád kéne igazodni mindenkinek.
Valamilyen oltári nagy véletlen folytán még azt is el tudom képzelni, hogy van esetleg 1 -2 dolog, amiben igazad is lehetne.
Mondjuk ilyet még nem tapasztaltam, de nem zárom ki a lehetőségégét. Persze nem tudom, hogy hány éves lehetsz, és belefér-é még a hátralévődbe ilyesminek az elkövetéséhez.
Legyünk optimisták, az pozitív.

szoja122 2013.02.21. 19:58:10

@6.Lenin: Miért tegyem hozzá? Ez természetes. Persze sokan osztják a véleményemet.

Amúgy lehet hogy én vagyok az Univerzumban (sőt a Multiverzumban) a Nemzeti Hülyeséget Meghatározó államtitkár...

6.Lenin 2013.02.21. 20:13:14

@szoja122:

" Persze sokan osztják a véleményemet."

Szerintem nem lehetnek sokan, ha még ez a kormány van hatalmon, és a jelek szerint marad is,14 után is.

Csak ezért gondoltam, hogy ajánlatos néha hozzátenni, kevesek által támogatott véleményről van szó.

Felőlem lehetsz államtitkár is, de akkor sem kell 1et értenem a véleményeddel, ahogy neked sem kell az enyémmel. 1et tehetünk jogosan, leírjuk, minden általánosítás nélkül.

Már többen szóvá tették mikor nagy általánosságban ballibezek. Igazuk van. Azért teszem, mert másnak sincs joga általánosítani. Mindig reménykedem, hátha észreveszik, nekik sem áll jól.

tölgyes 2013.02.21. 20:25:21

@hoplita: Amilyen lelkesen lyukazik:) azon kezdtem gondolkodni: maga benne van a Jobbik lyukában, vagy személyesen maga a Jobbik lyuka:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.21. 20:49:32

@inreallife: nem vagyok tőle boldog, hogy a húsüzemek bezárnak, vagy önkormányzati segítséggel lehet őket talpon tartani, csak megjegyzem: ezek többségében egy határ szart árulnak és folyamatosan lejáratják az egykor volt patinás márkákat.
Szerencsétlen, idióta vevők meg azt hiszik, hogy a legalább ötféle vegyszerrel kezelt, savanyú ízű, mócsingos, fóliába párosával csomagolt, taknyos felszínű valami a gyulai kolbász, ami 1 hungarikum, és most a jó kormány megmenti.
Szóval ezt kár megmenteni, szart gyártani tudnak itthon sokan piaci alapon is, állami támogatás nélkül.

dbeata 2013.02.21. 21:10:58

@6.Lenin: "Az ember nem a földet pusztítja, hanem a saját lehetőségeit. " Igen.

"A szúnyog is része, és sok más kellemetlenkedő élőlény is. Vajon melyik hasznosabb, ha naponta tucatjai tűnnek el végleg. "
A szúnyogok a dínókat is túlélték, nem hiszem, hogy olyan könnyű lenne kipusztítani őket...:))

"Ránk mikor kerül sor? Vagy megtesszük önként?"
Nagyon kevesen akarnak önként kivonulni a fogyasztói társadalomból, hogy magukra erőltessenek egy nehéz és önfenntartó, természetközeli életmódot, csak azért, hogy a többi élőlénynek (és ezzel az embernek is) jobb legyen.
A modern kori betegségek is jól szimbolizálják a problémát. A rákos sejtnek sincs esze, hogy belássa, öngyilkosság, amit tesz, hiszen úgysem éli túl a betegét.

"Bedumálja magának, hogy fontos. " Pl. mit is?

6.Lenin 2013.02.21. 21:26:34

@A pöttyös az igazi dbeata:

"A modern kori betegségek is jól szimbolizálják a problémát. A rákos sejtnek sincs esze, hogy belássa, öngyilkosság, amit tesz, hiszen úgysem éli túl a betegét."

Talán nem az a célja, hogy megölje a betegét, mert már nincs rá szüksége a természetnek?
Nem a természet védekezése az önmagát és környezetét is pusztító ember ellen?

Ha az élet véletlen, mi lehet a célja?

Semmi->Big Bang->anyag, tér, idő, energia szarásig-> - Big Bang-> megint semmi->??

"Bedumálja magának, hogy fontos. " Pl. mit is?

Azért vagyok, mert kell, hogy legyek. Ebből fakadóan, minden, amit teszek, rendkívül fontos. Önmagának valószínűleg.

jjulie 2013.02.21. 21:31:32

@Hepci:

hát igen, visszasírni a jó kis szocialista nagyipari terméket

és mi hiányzik még a szocializmusból, jeti?

6.Lenin 2013.02.21. 21:37:48

@jjulie:

Helló Dezső!
Jó, hogy látlak.
Itt ez a lóhúsbotrány. Te maceráltál itt mindenkit dembinszki döglött lovával.

Eladtad?

dbeata 2013.02.21. 21:43:42

@6.Lenin: "Nem a természet védekezése az önmagát és környezetét is pusztító ember ellen?" Valahogy így. De néha kigyógyulnak belőle, így a nagy terv bedől...

"Ha az élet véletlen, mi lehet a célja?" Ezt a tudósoknak és az egyházi embereknek kellene együtt kitalálniuk.

"mert kell, hogy legyek" Hájjóhogy. Meg kezdődik a Barátok közt is, az is fontos! :)

jjulie 2013.02.21. 21:47:23

@6.Lenin:

nem számítasz paraszt, nem is számítottál soha

6.Lenin 2013.02.21. 21:47:55

@A pöttyös az igazi dbeata:

"Meg kezdődik a Barátok közt is, az is fontos! :) "

Igen, meggyőztél.

inreallife 2013.02.21. 21:54:18

@aszekelyek: na meséld el a viktorék mennyit raktak hozzá? csakmert már 3 éve azon fogadkozik, hogy az utolsó forintig lehívnak mindent. aztán mostmeg lassan be kell majd ismerni, hogy milliárdokat hagytak ott az euban, és még a végén az is kiderül, hogy nettó befizetők voltunk. pedig még ősszel is azt mondta, hogy le fogják hívni az összeset, vajon ez olyan, mint a 65-os gdp növekedési ígéret?

Khal Drogo 2013.02.21. 23:04:30

@inreallife: Nyilván nem hívjuk le. Az NFÜ egy csőd, a 2010-es átalakításokkal egyetemben. Az EU-s pályázatokhoz a jobboldalon pont olyan hülye mint a baloldal. Sem a poszt KISZ-es vezetői réteg, sem a retro KISZ-es élcsapat nem tud többet. Csak pofázni.

Khal Drogo 2013.02.21. 23:36:19

Minden évben egyszer külföldi utat szervez kollégáinak, barátainak Ferencz Tiborné nyugdíjas földrajz–rajz szakos tanárnő. Ahogy azonban az adóhivatal neszét vette ennek, lecsapott és egy kárpátaljai út miatt 100 ezer forintos büntetéssel sújtotta.

---

Ez a fajta elhatározottság valahogyan elfogy a NAV-nál amikor Zsiga Marcell vagyonosodását kéne vizsgálni.

inreallife 2013.02.21. 23:38:35

@Khal Drogo: hát igen, az ország még csakcsak le tudja kezelni a szakember hiányt, na de a kormány hol talál olyan szakembert, aki ért is hozzá, viszont hajlandó kilopni a pénzt is belőle a viktoréknak? nagy dilemma ez. orbánéknak sikerült olyan komolytalan bohóctársulattá, ahová normális ember már morális okokból sem csatlakozik. így maradnak az ilyen matolcsyk, pintérek, rózsák és a kalapból előrántott fasztudja_nék....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.22. 01:30:33

@jjulie: mit pirtyogsz, nyomi?

Lehet, hogy nem tűnt fel, de a szocializmusban egy csomó húsipari termék minősége jellemzően jobb volt, mint az a szar, amit manapság eszel.
A bolonyai után, vacsorára.

szoja122 2013.02.22. 04:47:46

@6.Lenin: A nemzeti idiotizmusnak egy újabb szép példája (nincs igazi jelentősége csak a végtelen hülyeség miatt említem meg):

"Megszűnt a MÉBiH - létrejött a NÉBiH"

www.mebih.gov.hu/index.php/en/component/content/article/37-aktualis-hirek/737-megsznik-a-mebih-letrejoen-a-nebih.html

A magyar nem elég nemzeti? Sőt csak az a nemzeti!

A nemzeti önmagában, ahogy a Fidesz használja, jelenthet akár Izraelt vagy Amerikát is. Azok is nemzetek.

Remélem ebben egyetértünk!

Üdvüzlettel mint a,

Multiverzum Nemzeti Hülyeséget Meghatározó államtitkára

ui: A blues örök (természetesen mint nemzeti minimum) :)))

hoplita 2013.02.22. 07:13:50

@tölgyes:
Nesze faszfej, itt van a fideszed felzárkóztató sikersztorija
Fűzzél mán hozzá némi magyarázatot, agyhúgyköves vén buzi majom.

Cigánytámadás Konyáron: a cigány-magyar együttélhetetlenség "iskolapéldája" - az igazmondása miatt elbocsátott konyári tanár levele
Vígh Szilárd történelemtanár nem is olyan régen beszélni mert. Pedagógustársainak tömegei helyett mondta ki - az egyébként mindenki előtt ismert, csak polkorrekt fátyollal eltakart - igazságot: a cigány gyerekek nemcsak mocskosak, hanem büdösek is, ráadásul kezelhetetlenek, és esetükben semmi más nem használ, csak a fizikai erőszak, ráadásul - néhány kivételtől eltekintve, akik tehetségesek - az elsöprő többség egyszerűen hülye.

További részletek: kuruc.info/r/6/108333/#ixzz2LbcNmH2Y

Olvasd csak el birka...aztán bégess ide valamit.

jjulie 2013.02.22. 07:50:49

@Hepci:

na vegyél mély levegőt, és készítsd el a listádat, mit hiányolsz a szocializmusból

bátran, szagolj hozzá naftalint, és gondolj az antallra

jjulie 2013.02.22. 07:55:06

@hoplita:

törödj a saját nyomorod felzárkóztatásával, jobbikfertőzött lúzer

ha nem lennének a cigányok, kitalálnád őket, csakhogy legyen kikhez képest különbnek érezned magad

nézz a tükörbe, kunkibuci szopóági öröklúzer, aztán gyere, fizesd be a porszívós tanfolyamra magad, és lesz pénzed, ami automatikusan megszünteti a jobbikfertőzésed

hoplita 2013.02.22. 08:12:02

@jjulie:
Nekem van melóm, te meg baszd meg a porszívóidat...anyád előtt, vagy után.

Amúgy meg nem érek rá, hogy baszassalak a vén ribanccal, tervezem a pálinkafőzőm...amíg még van időm.

livengood 2013.02.22. 10:12:21

@Khal Drogo:

Ez őrület!
Küld a forrást.

livengood 2013.02.22. 11:24:06

Khal Drogo hívta fel erre az estre a figyelmet: "nyolcvanhárom éves tanárnő"... "harminc esztendeje minden évben egyszer csoportos külföldi utat szervez"... főleg a barátainak, humanitárius célzattal is, "egyre inkább a hajdani magyar területek váltak célpontjaikká"... A tanárnő elmeséli, hogy hirdetést kellett feladnia mert néhányan lemondták, félő volt, hogy a lefoglalt szállás elúszik. Egyébként segélyt visznek a szegényebb magyar lakta területekre: - "Két fiatal hölgy fel is keresett a lakásomon, érdeklődtek az útitervről, majd lelkesen mondták, hogy milyen olcsó ez az ötnapos utazás"... "Elmentek, majd néhány perccel később beállítottak a lakásomra hatan – köztük a két fiatal hölgy –, közölték, hogy az adóhivataltól jöttek, revizorok, s eljárást indítanak ellenem"...

Százezer forintra bírságolták a hazáért szervezkedő, még 83 évesen is tenni akaró tanárnőt!!!

Ezek után tudhatod, hogy így jársz, ha csak két szalmaszálat is keresztbe teszel a közösségedért, a hazádért!!!

Elképesztő annak a "két fiatal"-nak és a további négynek a mentalitása, hogy amikor bementek a lakásba ők nem látták a falakra függesztett képeket, - melyekből az újságírónak azonnal kiderült - hogy nem egy bűnöző, zug utazásszervező tanyáján járnak? Persze, hogy látták! Csak a szar emberek remek helyeket találnak maguknak egy szar rendszerben! A 70-es 80-as években érzem magamat!!!!

Ez olyan felháborító, hogy nem találok szavakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nol.hu/belfold/20130221-_nem_vagyok_zug-utazasszervezo_

hoplita 2013.02.22. 12:35:40

@livengood:
Most ezen te csodálkozol?

Jézusom, hol éltél eddig, bazmeg?

Mindenkinek úgy kéne velük bánni, ahogy én szoktam.
Baszatni az annyával, fenyegetni, piszkálni...ahogy a múltkor csináltam egy helyi kocsmában.
Úgy be vót a két kurva, meg egy génhulladék köcsög szarva, hogy azt sem tudták hová nézzenek..:DD

nyünyüge 2013.02.22. 14:32:18

OFF
Tényleg sikeres a gazdaságpolitika, legalábbis a terhek bankokra hárításában teljes mértékben.
(Lehetőleg ne tessék erre azzal reagálni, hogy miért sajnálom én a bankok. Ugyanis a bankok ügyfeleit sajnálom.)

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/gigantikus_veszteseg_keletkezett_harom_magyar_banknal.180146.html

livengood 2013.02.22. 14:58:49

@hoplita: Az a baj, hogy már csak a te módszereddel lehet itt megmaradni.

livengood 2013.02.22. 15:02:57

@hoplita: Úgy elképzelem ahogy a 83 éves nénit kioktatod hogyan kell "Baszatni az annyával, fenyegetni, piszkálni"...
:DDD

etwas kultur muss sein 2013.02.22. 16:12:29

Jézusom vazze, ez volt már itt?

atv.hu/videotar/20130220_keszei_sandor

Láttam már ezt-azt, de komolyan, nem jutok szóhoz! Ilyen semmirekellő alakok élnek és virulnak ebben az országban??? A pofámról lesül a bőr, pedig én csak néző vagyok.

livengood 2013.02.22. 16:21:24

Itt egy újabb. Ha kátyúba szaladsz és összetöröd a kocsidat és magadat, jobban jársz, ha ezt eltitkolod az állam elől, mert megbüntetnek azért mert nem az "útviszonyoknak megfelelően" vezettél.

totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/02/21/majdnem_megolte_egy_katyu/

A gumi szabályok lehetővé teszik, hogy az állam mulasztása miatt is a polgárt lehessen büntetni.

hoplita 2013.02.22. 16:38:33

@livengood:
Ez a fajta csak a bunkóságból és az agresszivitásból ért...de honfitársaink jó része is ilyen. A normális szót lerázza magáról, mint kutya a vizet, de elég csak egy kicsit megfenyegetni és egyből idomul.
Sajnos ez van

Valóban nem egy 83 néni műfaja.
Kár hogy nem voltam a közelben, grátisz kiverném a meleg szart is az ilyen anyaszomorító tevekből

hoplita 2013.02.22. 18:04:03

@livengood:
Nem tudom mennyit jársz vidéken, meg mennyit az ide írogatók, de elképesztő útviszonyok vannak az alsóbbrendű utakon.
Az utóbbi 3-4 évben pedig drasztikusan romlott a helyzet.
Én elég sokat vezetek az ország szinte minden szegletében és mondhatni horror.... és a kocsinak gyilkos. Amatőröknek, hétvégi úrvezetőknek meg permanens életveszély.

6.Lenin 2013.02.22. 18:56:09

@szoja122:

Amennyiben jól olvastam az előző szervezet 1 másik szervezetbe olvadt. Eddig nincs nagy gond.
Nyilván ezért változtatták meg a nevét, gondolom.

A nemzeti valóban jelenthet akár más nemzet tulajdonában lévőt is. Nem 1 értelmű, hogy magyar.
Én sem tartom szerencsésnek bizonyos jelzők/fogalmak értelmetlen használatát.

aszekelyek 2013.02.22. 20:45:20

@nyünyüge: azok az ügyfelek pedig milyen klasszul el voltak kényeztetve a bankadó előtt !! épp csak a kilakoltatás vbárt rájuk és semmiféle védelem.

aszekelyek 2013.02.22. 20:58:47

@inreallife: majd a végén, akkor lesz egy mérleg. Addig meg a nyikhaj kaffog és az p pont semmit ér. egyébként annak, amit még bajnai idején kellett volna , arról van szó ? Adóssághegyből. Hát hogyne. Kiderülhet , hogy amikor még lehetett volna , határidőn belül voltunk , akkor a balib egy nagy lópikulára valót hívott le , használt fel. Semmiről nem az orbán kormány döntött az előzőekben. lezárt pályázatokat örökölt. De persze te tudod azt is. Csak próbálkozol. MAjd ha bajnai beszámol róla, hogy az előző évek pénzeit ő miért és hogyan és mennyit, akkor lehet erről beszélni. nekem nem tűnt úgy, hogy azon kívül, hogy kidobbata azt, rendőrökkel vitette el, aki megkérdezte tőle, hogy miért is döntött ő úgy, hogy nem kell a pályázati pénz a külföldre teljesítő szerszámgépgyárnak, mert a kutyakozmetika sokkal jobb a nemzeti fejlődésnek. Majd akkor kaffogjál nekem erről. BAjnai mesélje el , hogy és miért úgy döntött a pénzekről. A 40 cm-es kilátót is el kell mesélni ... meg még sok mást.

aszekelyek 2013.02.22. 21:13:57

@inreallife: mit is osztogatott akkor Orbán ???

@livengood: gondolom, ha megtehetnék, páros lábbal rúgnák ki őket IS! innen. :) Csak a helyzet az, de sztem változhat, hogy ma ezt még nem bölcs meg is tenni.

Nem véletlenül hívják a sivítozó liberálisaink " ravaszdi parasztnak ". Lépésről, lépésre viszont , ahogyan az angolok , meg lehet viszont csinálni :)

Nekem nincs kétségem afelől , hogy a ma megtehetőkben elmennek a falig.

A ma megtehető a kevés. Szerintem . Miután még ennyi szuverenitást sem akarnak Magyarországnak engedni.

Igen , Magyarországnak , bárki is kormányozza.
Gondolom abban sincs vita, hogy a zok akik a psszát szelet fújják , jobbat Magyarországnak nem szántak. 89 óta sosem.

Ahhoz kell a bajnai és szocik féle kormányzás és mentalitás nekik.

Ahogy a mai beszédében fogalmazott Orbán , a munkatábor és SZOT üdülő bizonytalan keverékét itt fenntartva.

aszekelyek 2013.02.22. 21:26:04

@inreallife: lassan mondom. Bajnai idejére semmi növekedést jósoltak, lett 09. Amin maguk is csodálkoztak. nem a gdp volt a szakadék szélén, hanem az ország. Mindenki, EU _IMF is azt űllította, hogy csak a manyup pénzzel lehetett elkerülni a kormányváltás utánnnnn , bajnai hagyatékát értsd ezen, azt, hogy újabb IMF hitelt kelljen felvenniük. Adminisztratíve nem is engedték szerepeltetni egy értelmetlen szabályozás miatt , hiába kérte több ország is.
Lassan mondom. Olyan országot adott át bajnai, ahol a bankok már kilakoltathattak, semmi nem akadályozta őket, a következő kormány hivatalba lépése előtt és az újabb IMF hitelt csak a manyup megtakarítások állami kezelésbe adásával lehetett elkerülni. Na ezt nevezik sikernek egyesek.

Azzal együtt , hogy minden kis vacak ingatlanra, adót akart kivetni a bajnai kormány, -gondolom , IMF ajánlása alapján azt is.

A devizahitelesek és az ingatlanadót fizetők feltőkésítették volna azon tervek szerint a bankokat sokkal jobban, mint ahogyan Orbán közbelépése nyomán és az AB döntése nyomán. Az egy lakosságkifosztó terve volt a gyurcsány bajnai támogatók körének. Tulajdonszerzésükre irányuló mocskos , galád konspiráció.

aszekelyek 2013.02.22. 21:43:41

@inreallife: az ok,nem 2011-ben keletkezett. Hozzáértők szerint pedig az országnak 15 évébe kerül az a 8., amikor mindent szétdúltak, a ballibek. Ok okozati összefüggés pedig az, hogy amikor a legtöbbet kellett kipréselnie bármyel kormánynak az adósság kiperkálására, akkor élnek a legtöbben a lehetőséggel, hogy ahol tudnak, ott keressenek pénzt. nem tudom, hogy más országokból oda dolgozni menteket is így mutogatják-e, mint corpus delictit. Romániából pld tömegek mennek, svéd, etc. munkahelyekre. Szlovákokkal is tele van London. ha egyszer a szabad mozgás a csatéakozás része és a munkavállalás is, akkor mire húzgálod itt a vészharangot? nincs ránkzárva már az ország.
Korlátokkal van ott is lehetőség, akármit is mondasz. pedig sok évig jó kis pénzt húztak a többi között Magyarországból is.
Azon felül, hogy képeztük nekik a diplomásokat is grátisz. A legkevesebb, hogy adnak munkát azoknak , akik mennek dolgozni oda , ahol van munkalehetőség . Miért ne lenne ennyi haszna a magyaoknak abból , amit el kellett mellé szenvedniük a nyugatos élet hamis ígérete óta ?
Amit ide még csak nem is szántak soha. csak etették vele a népet, amikor kiprivatizálták alólunk a munkahelyeinket és a közvagyont.

Khal Drogo 2013.02.23. 21:52:48

Eközben Angliát lefokozta a Moody's AA-ra, AAA-ról.
Ajjaj. A rothadás első jelei megjelentek ott is.

A Moodys szerint 96% lesz az államadósság UK-nak 2016-ra. Vagyis soha sem fogják visszafizetni, mondom én, Khal Drogo.

Ez baj, mert azt még kibírja a globális rendszer, ha egy Magyarország nem tudja visszafizetni, de ha UK szintű szereplő is leprás, az már komoly baj.

Ha jól emlékszem, már a franciák sem AAA kategóriások. Ott is elkezdődött a rohadás.

Khal Drogo 2013.02.23. 21:57:26

@6.Lenin: Nem azért vonnak össze hivatalokat, hogy átnevezzék őket. Hanem az összevonások után nevezik őket át.

New Chouhan Freight Carrier 2018.12.15. 11:32:02

Hello barátok ... szezonális üdvözletet mindenkinek. Én vagyok Mary Michael, a legnagyobb városoktól, néhány nappal ezelőtt elolvastam egy megjegyzést, amelyet egy kapcsolat-tanácsadási blogra írt. egy müncheni ember, egy újságíró, feltárja, hogyan gyógyította meg a gyenge erekciót és a gyors ejakulációt három héttel a felesége miatt a betegség miatt. olvasva a történetet, és azt mondta, hogy Drigbinovia, az a férfi, aki segített neki elérni mindent, kivonta az ex-feleségét az elválasztás után. Nagyon szerencsés voltam, hogy másolni a doctorigbinovia93@gmail.com címet az online kommentumból. Beszélgetek a Drigbinovia-val, a házaséletemben rejlő kihívások miatt. Szükségem volt olyan óvatos segítségre, hogy visszaszerezzem a férjemet. Néhány hónappal ezelőtt harcoltam a férjemmelegítővel, egyenesen a szemembe nézett; Azt mondta, hogy köztünk volt, befejeztük a házassági kapcsolatot, elvittük fiam, kevin és hazánkba utazott Spanyolországban élni. Azóta megpróbáltam hívni, és üzeneteket küldeni telefonon, szociális hálózaton keresztül. középen és e-mailben, de teljesen megakadályozta a vonal elérését, annyira frusztrált, és segítségre volt szüksége, hogy beszéljen a fiammal, Felixel, elolvastam, hogy bocsánatot kérjek, még akkor is, amikor mindketten tudjuk, hogy bántalmazott engem. 7 hónapig szavak nélkül nincs levél. Ez a helyzet minden nap meggyilkolt, depressziós voltam, és kétségbeesetten segítségre és sürgős megoldásra volt szükségem a probléma megoldása érdekében, ezért kapcsolatba léptem Drigbinovia e-mail címével, mert szerintem csak segíthetek a férjemnek hazatérni a fiammal. Beszéltem vele, és biztosította, hogy segíthet nekem, hogy visszatérjek férjemmel és fiaimmal haza, engedelmeskedjek és kövessem utasításait lépésről lépésre. Két nappal később, Drigbinovia elmondta, hogy ebédet ejtette szerelmi szerelési erőivel a templomán. Mindezt egyedül csinálta, semmit sem tettem, csak a szükséges tételeket szolgáltattam. Ugyanazon az estén a férjem, Chandler hívott a telefonon, hogy bocsánatot kérjen, nagyon nyugodt volt. Beszélt velem, ő is nagyon sajnálta, hogy mindent megtett, hogy bántalmazzon. Chandler tegnap tegnap hazatért fiam fiával, ma boldog vagyok, hogy visszaállítottam a családomat, és hogy a férjem és én jobban szeretjük egymást, mint valaha. Mindig értékelem és értékelem Drigbinovia segítségét. Megígérem, hogy megosztom a jó hírekről szóló bizonyságomat a barátaim és a többiek iránt. Nekem van egy pozitív szándékom, hogy a dolgok meg fognak működni számomra, és rájöttem, hogy jó lenne veled megosztani veled, mivel tudom, hogy másokat is inspirálni fog, mivel nemrégiben találkoztam, élő tanú vagyok, akitől én munka. Én, a férjem, hazatért hét napon belül, hihetetlen és csoda. a tanácsom az, hogy kétségbeesetten keresi az állandó és sürgős megoldást a szerelmi kapcsolatok válságára, és ha visszanyerte elveszett partnereit és boldog családot hozott létre. Élő meggyőződésem, hogy ezek a szerelmi hatalmi erők hatékonynak bizonyulnak, és ennek megfelelően dolgoznak, hogy tervezzenek néhány nappal az ex aktiválásuk után, hogy bocsánatot kérjenek tőle. Sok szerencsét kívánok neked
süti beállítások módosítása