Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
jún 11
23:03

Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere alapos dokumentálásáig terjed a miniszterelnöki szereplés univerzuma.  Sokan kérdezik tőlem: ez majd szavazatokat hoz, ugye? Megpróbálok válaszolni.

493ovgat.jpg

Fotó: Kurucz Árpád - NOL.hu

Szeretném azzal kezdeni, ami nem közvetlenül a politikai hasznosságról szól. Világosan látszik, hogy ez az ország nincs hozzászokva a politikai vezetéshez, nem nagyon tud mit kezdeni azzal, ha egy határozottan cselekvő, irányítani akaró politikust lát. Számosan már attól is viszolyognak, ha egy miniszterelnök utasításokat ad, míg mások a határozott vezető puszta látványától kérdés és kritika nélküli boldog alattvalóvá helyezik magukat. Holott természetesnek kellene tekinteni, hogy egy megválasztott politikus vezetni akar, beleszólást kíván a döntésekbe, sőt, igyekszik minél több döntést magához rendelni, végtére is erről szól ez a szakma. Aztán innen jöhetnének a teljesítményre, az eredményekre, a célokra és az eszközökre irányuló kérdések, amelyek alapján majd megítélhető, eldönthető, hogy jól tette, teszi-e a dolgát.

Továbbá arról sem lenne szabad megfeledkezni, hogy a politika nem csupán technokrata döntések láncolata, hanem legalább ennyire a szimbólumok, a gesztusok világa is. Nem kell ahhoz elhinni a mindenhez értő, minden problémát megoldó miniszterelnök meséjét, hogy értékeljük a politikus kiállását: amikor a bajban, ebben az esetben a gátakon megjelenik egy kormányfő, azzal – függetlenül attól, hogy mennyi valós szerepe van a védekezésben - biztatást, erőt adhat sokaknak, akik a munkájukat végzik vagy éppen önként segítenek.  Amikor maga ismerteti azokat az információkat, amelyeket természetesen a szakemberektől kap, akkor nem ellopja a show-t, hanem felemeli az ügyet, jelzi a helyzet komolyságát és egyben azt üzeni, hogy minden erőforrást biztosít a probléma megoldására. Végső soron nem valami ilyesmiért tartjuk a vezető politikusainkat?

S akkor a politikai hasznosságról.  Az árvíz – hangozzon bármilyen cinikusan is – a politikai vezetők kedvenc terepe. Van ugyanis egy nagyon jó tulajdonsága: szemben más politikai és gazdasági válságokkal, viszonylag hamar, tulajdonképpen magától elmúlik. Nem azt állítom, hogy kockázatok nélküli a beleállás egy politikus számára az árvízi védekezésbe, de az biztos, hogy szemben a gazdasági válsággal vagy egy akut társadalmi problémával, itt viszonylag gyorsan lesz eredmény: az ár ugyanis levonul. Nem Orbán Viktor az első politikus a világpolitikában, aki tudta, tudja ezt: sokan emlékezhetnek még Gerhard Schröder gumicsizmás képeire 2002-ből, hogy szándékosan egy baloldali politikust hozzak példaként. 

A magyar miniszterelnök tehát okosan kalkulált, amikor úgy döntött, hogy nem a parlamenti dolgozószobájából, hanem a helyszíneket járva követi az árvízi védekezést. Az sem volt rossz ötlet, hogy erős, határozott vezetőként viselkedett: az irányítás állandó hangsúlyozása ugyan szokatlan lehet a magyar füleknek, de hasonló helyzetben a potens állam- és kormányfők a világon mindenhol ehhez hasonló mondatokat szoktak mondani. Amit az ellenzéki beszélgetős műsorokban hallani az ilyenkor elegánsan háttérbe húzódó, a védekezést szakemberekre bízó, a kamerákat kerülő „fejlett nyugati demokráciák” vezetőiről, az egy nehezen igazolható idea: aki látta például Obamát és New Jersey kormányzóját válságkezelni, az tudja, hogy miről beszélek.

Tulajdonképpen az is érthető, hogy Orbán Viktor az árvízi teljesítményének dokumentálásáról sem feledkezett meg, s nem bízta a véletlenre, pontosabban a magyar sajtóra ezt a feladatot. A kormányfő stábja maga vált hírkészítővé, illetve hírforrássá: rengeteg saját gyártású kép és számos kisfilm készült ezekben a napokban. Ugyanakkor mintha ezen a ponton a ló másik oldalára estek volna: olyan bulvárelemekkel tűzdelték a filmeket, és olyan mennyiségben árasztották el a nyilvánosságot képekkel, felvételekkel, hogy az ellenszenvet, ellenérzést  kelthet még akár azokban is, akik a kormányfő személyes helytállását helyeselték. Emlékezzünk csak, hogy a jobboldal korábban mennyire taszítónak találta Gyurcsány Ferenc - nevezzük így - szórakoztató jellegű megjelenéseit, s a Fidesz elnöke régebben mennyire szemérmesen viszonyult a bulvármédiához. Most mintha teljesen kicserélték volna: láthatóan cseppet sem zavarta, hogy az autó hátsó ülésen ülve ország-világ előtt cseréli le fehér zokniját, mintha csak egy valóságshow egyik szereplője lenne. A könnyű műfajok szakértői ilyenkor azt szokták mondani, hogy nincs az a mélység, amibe ne lenne érdemes megmártózni, mert a lényeg úgyis csak az, hogy lássák, figyeljék, beszéljenek róla. Lehet, hogy nekik van igazuk, én azonban azt érzem, hogy a magyar választó a politikusokkal szemben ennél még mindig konzervatívabb, ízlésesebb. Ha így van, akkor Orbán Viktor most tényleg sok és mély volt, s ha nem vigyáz, ha a stábja nem vesz vissza, ez az út csak az elcelebesedés, a valósághőssé válás útja lehet, ami nézettséget, figyelmet még hozhat, de a politikusi hitelességet erősen erodálhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr875356592

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zékárpát megint mellényúlt 2013.06.12. 18:57:19

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik Óbudát képviselő honatyája elég durva epic fail-be keveredett tegnap. Történt, hogy egy kilakoltatást akartak bizonyos "otthonvédők" (az idézőjel azért, mert információink szerint köztörvényes bűnözők és az itt már megénekelt...

Trackback: Politikus-Mánia: A matricák szerelmeseinek 2013.06.12. 11:01:04

Megcsömörlött a politikától? Már a miniszterelnök katasztrófa elhárítós börleszk filmjein sem tud jóízűen röhögni? Itt Politikus-Mánia, a legszórakoztatóbb matricagyűjtő játék a négyszögletű kerek erdőben! A négyszögletű kerek erdő hazai élelmisze...

Trackback: Csapból is 2013.06.12. 08:52:02

A magyar miniszterelnök tehát okosan kalkulált, amikor úgy döntött, hogy nem a parlamenti dolgozószobájából, hanem a helyszíneket járva követi az árvízi védekezést.

Trackback: A nagy kompenzátor 2013.06.12. 08:36:59

Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inreallife 2013.06.19. 22:36:27

@tölgyes: kezitcsókolom, ez az ország csak nyugdíjasokból áll? mi lesz az adócsökkentéssel? mi lesz a gyerekekkel? mutassam?

magyaroszág 2013:
"Beértek minket gazdasági fejlettség terén a lengyelek, derül ki az Eurostat ma közzétett statisztikáiból. Az egy főre jutó GDP terén 2012-ben már csak a bolgárok, a románok és a gyorsan felzárkózó lettek álltak mögöttünk."

"Magyarországon az elmúlt években 17 százalékra emelkedett a relatív szegénységben élők aránya."

"A Tárki kutatói arra is felhívták a figyelmet, hogy a szegények száma mellett az elmúlt években a szegénység mélysége is növekedett."

"Mindössze 4 százalék azoknak az aránya, akik félre is tudnak tenni a keresetükből."

"Ha a kormány tartós intézkedésekkel teljesíti is a 3% alatti költségvetési hiányt 2014-ben, még akkor sem csökken az államadósság 80% alá"

"Chikán: már nem a csehekkel, a bolgárokkal és románokkal versenyzünk"

"Luxusban is élhetnének a devizahitelesek: pénzkidobás volt az ócsai telep?
A napokban beköltöztek az első lakók az ócsai devizatelepre. A beruházás eddig 2,36 milliárd forintot emésztett fel. Ennyiből 100 lakásos passzív társasház is épülhetett volna!"

"A hetedik pakkot kapjuk a nyakunkba idén"

"Lecsap a kormány a megtakarításokra: oda a kamat negyede!"

"A legfrissebb, 2013. júniusi adatok szerint a 2007 és 2013 között az uniós költségvetésből számára elérhető felzárkóztatási források körülbelül 47 százalékát fizették ki Magyarországnak - írja a Bruxinfo. Az uniós átlagtól jobban elmaradunk, mint tavaly decemberben. "

"Nem jönnek a Matolcsy-bébik - Mélyponton a születések"
ehhez egy kép is:
www.portfolio.hu/img/upload/2013/06/0619_nm1-20130619.png

ezek a mai hírek voltak. melyiket akarod "azelmúlt8év"-re kenni?

a másik, hogy bajnaiék visszavették a 13. havi nyugdíjat, hogy ne adókat kelljen emelni. orbánék meg emelik az adókat, hogy osztogatni és fosztogatni is tudjanak, mert azt hiszik az a jó kormányzás...

6.Lenin 2013.06.19. 22:36:37

@inreallife:

Mit oldottak meg a szlovákok, vagy a csehek, vagy a svédek?

Mit oldottak meg a románok, görögök, vagy bárki Európában vagy bárhol a világon?

Természetesen vannak színvonalbeli különbségek, ahogy az emberek közt is.
Olvastad a linket, amit délben neked ajánlottam?

Kiragadsz példákat, aztán általánosítasz, természetesen csak azokban az esetekben, ami beleillik az elképzeléseidbe. ami nem , azokat szépen kerülöd.

Én soha nem azt írtam, hogy nem léteznek azok a problémák, amiről írsz, csak a te megoldási elképzeléseiddel nem értek 1et. Elképzelésekről írtam, mert bevált javaslatokról még nem írtál.
Igen néhány helyen sikerült még elodázni a megoldást, de, hogy megoldották volna, arról még nem hallottam/olvastam.

Azért ajánlok neked vmit, ne te próbáld kitalálni, hogy az emberek miként gondolkodhatnak, hanem menj közéjük és hallgasd meg őket.

Tudod kik szidják a leghangosabban a kormányt?

Többségükben a segélyen élő seftelők, akik havi száz ezreket/milliókat keresnek és titkolnak el. A soha nem szerettek adót fizetni még akkor sem, ha havi 1 FT-ot kellene.
Nyuggereket szapulsz, amikor száz és ezer milliárdokat tüntettek el az országból, vagy a fillérekért megvett üzemeket romboltak le inkább a külföldi vásárlók, hogy megakadályozzák az újraindításukat.

Szlovákiában ,ha bezárnának 1 autógyárat tönkremenne az ország. Tudod mennyit keresnek ott a szlovákok, mennyi nyugdíjat kapnak, a valóságban? Mennyit visznek ki az országból a külföldi cégek, bankok?

Milyen szlovák, cseh, román, magyar gazdaságról beszélsz?

Mit gondolsz ki leszel, ha majd az angol azt fogja mondani, hogy elveszed előle a munkahelyet? Amikor már ő is megcsinálná a szar munkát is, amit eddig csak a bevándorlókkal végeztettek el. már nem sokat kell rá várnod.

inreallife 2013.06.19. 23:00:07

@6.Lenin: hibázol, te azt hiszed minden ember ugyanannyit ér. ettől a ködös elképzeléstől nem tudsz elvonatkoztatni, ezért beszélsz hülyeségeket. nem érnek ugyanannyit az emberek. engem azért nem fognak kiutálni angliából, mert kell a szakember. nem egyszemélyben vagyok pótolhatatlan, hanem a gazdaságnak kell 1 millió jól képzett informatikus. ez a nem háztáji rendszergazda, aki a nyomtatóban kicseréli a patront 2 nappal a bejelentés után, hanem olyan naprakész tudással rendelkező (élethosszig tanuló) emberek kellenek, akik megoldásokat szállítanak adott problémákra.

de beszélgessünk csak, tudsz mégegy olyan országot mondani példának, ahol a költségvetés minden 5 valutáját nyugdíjra költik? én egyet tudok, pár éve a görögök... tudsz olyan országot mondani, ahol a világ legmagasabb áfája van? tudsz olyan európai országot mutatni, ahol az elvonások magasabb szinten vannak mint magyarországon?

nem gondolod, hogy a banánköztarságokat megszégyenítő módon kormányozzák az országot? hogy a felcsúti polgármester és fia fogja szállítani az összes magyarországi auchan áruházba a cigerettát? találsz valahol mégegy ilyen "demokráciát" ahol így osztogatják a koncessziós jogot? venezuela, bár az meg nem köztársaság, vagy nigéria? az se.

szóval hiába kapálódzol, ez az ország nemhogy túllépett a válságon, meg konszolidálódott, meg épp rugaszkodik, erőt gyűjt, ugrik, meg maga mögött hagyta a mindenféle baromságot, hanem épp kivont karddal rohan előre a szakadékba és közben köpködi az eu-t, a szomszédos országokat és feléli azt az amúgy már eddig is jelentősen amortizálódott baráti segítőkészséget, amit az ország irányába eddig tanúsítottak a külföldi államok. bezony, ezt megkeserülitek és nem fenyegetésként mondom, de hülyék vagytok, megérdemlitek. görögország v2.0 reloaded...

hoplita 2013.06.20. 07:23:30

@tölgyes:
Baszd ki anyádat a bőréből, szarok rád geciláda.
A legnagyobb szardarabot akkor látod, amikor reggel belebambulsz a tükörbe.

jjulie 2013.06.20. 07:43:27

@Hepci:

váratlan a válasz, szájjalteniszező, szóval mi is a legjobb ranglistahelyed?

vegyél inkább teniszleckét, tőlem, de kösd fel a gatyád, mert nem szájjalteniszezést oktatok

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.20. 10:47:24

@jjulie: ejnye, nyomi, itt te folytatsz szájjalteniszezést.
Minek reszeled a verbálfingot, amikor találkozhatunk a pályán is?
Emlékszel: 5000 Ft + pályadíj, vagy fogadunk 20000-be, hogy ki a jobb.
Várom a hívásod, de hiába.
Talán elkeverted a számom, segítek: 20-9880587.
Ne késlekedj!
Nyomi.

jackkapitany 2013.06.20. 10:55:56

@tölgyes: Köszönöm a hozzászólását, bár nem értem hogy azok amiket elmond, miben ütközik azzal amit én írtam. Talán az zavarta meg, hogy államfőt írtam, és nem pedig köztársasági elnököt? Szinonimák nálunk. Ha Orbánra akartam volna utalni kormányfőt írok.
Azzal is tisztában vagyok hogy az amerikai modell miben más mint az itthoni, de itt se értem miben ütközik ez az én mondandómmal.
Egyszerűen nem arról van szó, hogy ki testesíti meg a végrehajtó hatalmat, és ki nem, hol van ez egy személyben és hol van külön, én arról beszéltem hogy Obama mint a hadsereg legfelső vezetője hitelesebben léphet fel egy katasztrófahelyzetben (mivel a katasztrófaelhárítás szorosan összefonódik a katonai feladatokkal), mint Orbán, aki nem az.
Remélem így már jobban értjük egymást.
Szép napot Önnek!

tölgyes 2013.06.20. 12:01:33

@jackkapitany: A baj nem az elnevezésssel van, hanem azzal, hogy össze nem hasonlítható rendszereket hasonlít össze.

Az USA-ban az elnök(államfő) (kis egyszerűsítéssel : államfő és miniszterelnök egyy személyben.) A magyar elnök (államfő) pedig korlátozott jogkörökkel rendelkezik még a hadsereg esetében is.(lásd fenti leírás: A magyar honvédséget azonban békében az országgyűlés, a köztársasági elnök a kormány a honvédelmi miniszter irányítja...vagyis megosztott a felelősség is, az irányítás is ).

Azt reméltem, hogy így megérti: az államszervezet belső felépítése szerint is rendben volt Orbán jelenléte a gáton. Utálkoznia persze lehet, beállhat a"Dögöljön meg OV lehetőleg máma még" mozgalomba, de ettől Orbán mint miniszterelnök helyesen járt el, amikor a gátra ment.

@hoplita: Sajnos a legnagyobb szardarabot még nem láttam, mert Önnel még nem volt módom találkozni, de a bűzét messziről is érzem.:) Penetráns... de vígasztalja, hogy magát is el fogják kaparni, és abűze majd odavonnza a környék kutyáit..hogy ott végezzék el a kis és nagydolgukat.

@inreallife: Kedves infernális. Én egy tényt írtam le: senki -egyetlen politikai erő sem fog olyan programmal előállni, amelyik a legaktívabb választókat elriasztja, mert akkor nem választják meg őket. A választókat csak a diktatúra veszi semmibe. A gazdasá megítéléséről pedig ma már viták vannak. Moody's: „Meglepődtünk, de vége a magyar recessziónak”.. és ez a vélemény uralkodik a City szakértői körében.

jjulie 2013.06.20. 12:17:38

@Hepci:

végre megadtad a számod egy névtelenségre kitalált felületen, nade hányadik volt a legjobb ranglistahelyezésed, szájjalteniszező?

a nemjókezű-lábú szájjalteniszezőknek van raglistájuk, jeti

jjulie 2013.06.20. 12:24:16

@Hepci:

amúgy, a teniszlecke eladási ajánlat mióta szájjalteniszezés jeti, csak nem azóta, hogy az mdfnaftalinfüstje megcsapott?

vagy a korai orbánfüstje csapott meg?

szájjaltemiszes az, amikor valaki azt mondja a másikra, akitől mindig kikap, hogy az a bizonyos másik nem tud teniszezni, csak jó keze meg lába van

hoplita 2013.06.20. 12:52:43

@tölgyes:
Találkozunk köcsög.
Mongyad faszfej, hol legyen?

tölgyes 2013.06.20. 14:01:28

@hoplita: Majd a sírján eljárok egy legényest:)

graycivil 2013.06.20. 14:38:57

"A Fidesz szerint Erdogan jó demokrata

Hat halottja, több ezer sérültje – köztük egy repesz miatt fél szemét elvesztő tüntetője – van a harmadik hete zajló törökországi kormányellenes tüntetéseknek, amelyek az isztambuli Gezi Park védelmére kivonuló civilek megmozdulásából terjedt szét az egész országban. "

index.hu/kulfold/2013/06/20/a_fidesz_szerint_erdogan_jo_demokrata/

" A 2006-os magyarországi tüntetés ellen fellépő rendőrséget ellenzékiként még súlyosan elítélő Fidesz kormánypártként már megértőbb a fennálló rend védelmében intézkedő hatóságokkal. A rendőrség kemény fellépését határozottan megvédte a Törökországban tárgyaló Németh Zsolt: "Az utcai demonstrációk, a belpolitikai események látványosan igazolják, hogy Törökország működő demokrácia" – idézte az MTI a külügyminisztérium parlament államtitkárát. "A jelenlegi kormány élvezi a magyar kormány támogatását."

Hogy le nem rohad a kretén-frakció és El Curo pofájáról a bőr! Fydeszesek, én világgá rohannék szégyenemben helyetekben, ha ezt a rohadt bagázst kellene szakmányban védenem.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

ssi 2013.06.20. 15:30:03

2004. május 1-je óta vagyunk EU-tag ... (MSZP-kormány alatt). Én sajnos nem emlékszem már, hogy miért pont akkor ... és azóta ki/mi változott/nem változott?

jjulie 2013.06.20. 15:37:16

@tölgyes:

esetleg csak egy öregest, de azt is csak seggszájalva fideszfertőzött módra

kaptál trafikot a sokéves seggszájalásárt, jutalmul, kádárvakarék?

márta)) 2013.06.20. 17:00:47

Hogy mik vannak?!! újra együtt (itt a blogon) a régi aranycsapat... "Előre a múltba".
:(

márta)) 2013.06.20. 17:19:44

www.portfolio.hu/gazdasag/chikan_mar_nem_a_csehekkel_a_bolgarokkal_es_romanokkal_versenyzunk.185489

Különös probléma, hogy a gazdaságpolitika így tudja rángatni a versenyképességet, az üzleti világ a kiszámíthatóságot szereti, a túl sok változás elriasztja a befektetőket. Chikán hasonlata szerint a versenyképességi rangsorban elfoglalt hely a hitelminősítéshez hasonló, önbeteljesítő jóslat. "

Magyarországon nincs konszenzus abban sem, hogy milyen irányban kellene tovább haladnunk."

Hogyan lesz gazdasági növekedés?! az ami nincs.
hm?

etwas kultur muss sein 2013.06.20. 18:53:19

@hoplita: "Találkozunk köcsög. Mongyad faszfej, hol legyen?"

@tölgyes: "Majd a sírján eljárok egy legényest:)"

www.youtube.com/watch?v=0AIlz08fZos

inreallife 2013.06.20. 19:08:06

@tölgyes: és tavaly éppen mi történt? mert az nemkicsit padlófogásnak tűnt. sőt hozzáteszem, hogy tavalyhoz képest lesz 0% a növekedés, ergó ugyanazt ismételjük, amit annyira ünneplesz, a magyar gdp ugyanannyi lesz, mint tavaly. ezt jelenti a 0%-os növekedés. ami tavaly égés volt, idén már ez is ünnep? furcsák ezek a fideszes állatok...

tölgyes 2013.06.20. 19:41:21

@inreallife: Én nem tettem mást, mint hogy leírtam a "city" véleményét.. az ottani urak még két hónapja is recessziót jövendöltek. Egyébként ne csodálkozzon: vissza kell fizetni az a 15.000 milliárdot, ami a Feri és a Gordon elkúrt.@jjulie: Látom ehhez sem ért:( Van lassú legényes is.:)

etwas kultur muss sein 2013.06.20. 20:08:59

@jjulie: fideszfertőzött, jobbikfertőzött, kádárvakarék, seggszájú stb

magad milyen szavakkal jellemeznéd leginkább?

inreallife 2013.06.20. 20:49:52

@tölgyes: az azt jelentené, hogy csökken az államadósság? mintha a nagy küzdelem közepette lassan rekordot dönt. 82% ízlelgesd úgy, hogy szénnéadóztattak és a nyugdíjpénztárát ellopták az utánad következő generációnak. az neked nem féj mi? te most vagy nyugger, most nyomják a suskát a kezedbe és akkor kurvaboldogan rajzolod az x-et.

a fidesz a magyar gazdaság történetében az egyik legnagyobb elkúrást vitte véghez, ami az 56-oshoz hasonló méretű exodusba torkollott. ez lenne a jobboldali kormány? ez lenne a családbarát kormány? ahol a gyerekek 16 nyomorban él, de a nyugdíjemelésre meg az extra nyugdíjemelésre mindig futja, mert azok rajzolják az x-et? ez lenne az adócsökkentés kormánya? évente több adót vezetnek be és emelnek, meg, mint az elmúlt 20 évben bármelyik kormány. ez lenne az államadósság elleni harc? a rekordmagasságba emelkedő adóssággal? ez lenne a munka alapú társadalom? az egymillió munkahellyel? ahol a munkanélküliek száma, a kormányváltás előtti arányokat mutatja KÖZMUNKÁVAL, miközben a munkanélküli segély időtartama az 1/3-a lett?

ember nyisd már ki a csipás szemed a tapsolgatás közben, elment a vonat!!!

jjulie 2013.06.20. 21:32:55

@MadamSzopole:

az idézett jelzőket nem a gólya hozta, hanem ismert a genézisük

olvasd vissza ezt a majdnem 4 éves blogot, és látni fogod, ha van szemed a látáshoz

amúgy tudod ki a kádárvakarék?

jjulie 2013.06.20. 21:36:40

hahahaha irányítottmezővárosi orbánnemzetinemzeti kapitalizmus, hahaha

"1910-ben Finnország egy főre jutó bruttó hazai terméke 1906 dollár volt, Olaszországé 2176, Spanyolországé 1895, Magyarországé kereken 2000 dollár. 2010-ben viszont Finnországé már 23290, Olaszországé 18520, Spanyolországé 16797, Magyarországé pedig mindössze 8353 dollár. 1910-ben Nagy-Britannia egy főre jutó bruttó hazai terméke 4611, 2010-ben 23777 dollár volt. Ugyanezek a számok Ausztria esetében 3290, illetve 24098"

szép vagy gyönyörű vagy közgéporbánia

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.20. 21:57:37

@MadamSzopole: ő 1 verbálfinggenerátor

@jjulie: no mi van, nyomi?
Csak nem akarsz túllépni a szájteniszezésen.
Esetleg össze akarsz hozni a lány 6 éves ranglista 16. helyezettjével?
Szerintem szophatsz magad is, nyomi.
Ne késlekedj!
Mindössze 20000 forintodba kerül a próba, de vehetsz előtte órákat is.
Az meg 5000.
Emlékszel a számomra? Húszassal kezdődik.
Nyomi.

jjulie 2013.06.20. 22:03:35

@Hepci:

hahaha, a teniszezéssel te erölködsz, pedig csak rossz kezed van, meg rossz lábad, és mindig kikapsz azoktól, akiknek csak jó kezük van meg jó lábuk

én viszont adok teniszleckét, és aki vett tőlem, vert már meg friss magyar bajnokot kiemelt versenyen

te meg titkolod a szájjalteniszező botlábú botkező ranglistás helyezésed, de rendben titkold el, de akkor azt áruld el, hogy a bot kezeddel és a bot lábaddal minek tenizezéssel koszolod össze és fárasztod el magad

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.20. 22:18:07

@jjulie:
Két lehetőség áll előtted, hogy meghaladd a szájteniszezést, nyomi.
Tehát fogadhatunk 20000-be, hogy ki nyer. Ez az első.
Vagy vehetsz órákat, 5000 Ft plusz pályadíj. Ez a második.
A számomat tudod.
No, hogyan kell innen továbblépni, mit gondolsz, nyomi?
Vedd fel a telefont. Már hajnali 9-kor hívj, nehogy lemaradj.
Most jó meleg van, de remélhetőleg kibírsz egy órát. Meglátod, egy órányit melegben szopni jó.
Nyomi.

jackkapitany 2013.06.21. 02:32:39

@tölgyes:
Az összehasonlítást nem én vetem fel, hanem maga Török Gábor, közvetlenül abban a bejegyzésben, ami alatt mi itt diskurálunk. :)
Kicsit talán már belemerült a kommentárok tartalmába, de ajánlom figyelmébe, miről is szól az eredeti cikk.

Nem arról van szó, hogy van-e helye Orbánnak a gáton. Közel sem. Arról, hogy hiteles-e az, hogy ahogy a cím is fogalmaz, "a csapból is" az folyik, hogy Orbán hol "irányítja" a védést. (Miközben mind tudjuk hogy a vízügyi szakemberek irányítják a védést, a katonák, rendőrök és a civilek pedig végrehajtják a feladatokat. A politikusok "nem sok vizet zavarnak" a lényegi teendőkben, hogy stílszerű legyek.)

Két különböző kérdésre adunk választ, és amíg különböző kérdést teszünk fel, nem is fogunk ugyan arról beszélni. Ön azt kérdezi, hogy jól teszi-e orbán hogy a gáton van. Én pedig az kérdezem, hogy jól teszi-e orbán hogy a saját "irányításával" szóló hírekkel árasztja el a médiát. A két kérdés merőben más, tehát az elsővel nem válaszolja meg a másodikat, mert más témakör.

Én hitelességről beszélek (Obama esetében is), Ön jogosultságokról.

nyünyüge 2013.06.21. 07:20:29

@jackkapitany:
Erről van szó.
A hitelességhez az kell, hogy az illetőt kompetens személynek érezzük az adott témakörben.
A miniszterelnök kompetenciája katasztrófahelyzetben sem a konkrét katasztrófa elháritásában való közreműködés, hanem az ország irányitása, adott helyzetben az ország erőforrásainak mozgositása a védekezésre.
Természetesen némi helyszini támogatás, lelkesités belefér, de a folyamatos jelenlét éppenséggel tényleg kompetensek mozgásterét szűkiti, őket devalválja, előlük veszi el pl. a médiateret is.

hoplita 2013.06.21. 07:27:23

@tölgyes:
Eljárod te anyádon a csűrdöngölőt, retek nyuggergeci.

graycivil 2013.06.21. 08:18:22

"Egy Pesti srácok blog által közreadott „előkerült” vallomásban újabb érdekes részletek olvashatóak a 90-es évek maffiavilágáról:

És hoppá, a vallomásban felmerül a jelenlegi Belügyminiszter neve is: ... Boros szerint a helyszínen hamarabb megjelent Pintér Sándor akkori rendőrfőkapitány (későbbi és jelenlegi belügyminiszter), mint a helyszínelést végző nyomozó. Boros úgy hallotta, hogy a rendőrök nemcsak a Lakatos lelövéséhez használt távcsőt és tust találták meg a bűnözőknél, hanem magát a fegyvert is, amely később eltűnt."

www.facebook.com/photo.php?fbid=375093975925961&set=a.311540395614653.56945.280675512034475&type=1

"Hogy a történet Pintért érintő része kontextusba kerüljön, itt a Terra Incognita blog leírása az esetről:

„1998 őszén az említett Boros-kazetta nyomán szárnyra kapott információk szerint a Lakatos Csaba ügetőhajtó elleni 1996-os merénylet helyszínén Pintér kicserélte (más források szerint elvitte) az ott talált fegyvert.... Pintér erre úgy reagált: az ominózus este Lusztig Péterrel, az Országgyűlés rendészeti bizottságának akkori, MSZP-s elnökével vacsorázott, s a termet csak egyszer hagyta el – telefonálni. "

Tovább is van, mondjam még...?

" T. Gábor alhadnagy, a helyszíni szemlét végző bizottság vezetője jelentésében azonban a merénylet helyszínelésén megjelentek között nevezte meg Pintért."

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Buga.Jakab 2013.06.21. 08:22:31

@graycivil: dr.P.Sándor karitatív egyházi emberbarát előélete és munkája KÖZtudomású...

olaj: "mijjen volt szőkesége" stb...

büszke vagyok rá hogy az ország első emberei ijjen befojáso úriemberek...
mind a lenti mind a felvilágban...

na megyek be is fizetem az védelmipénzt (adó)

graycivil 2013.06.21. 08:40:47

"Bankkártyával fizet? Ön is rosszul járhat

A jelenleg ismert változat szerint az illeték emelése és a kibocsátói jutalék (interchange-díj) csökkentése után a kártyás vásárlás nettó veszteséget okozna a bankoknak, amelyek ezért az eddig zömében ingyenes vásárlásoknál is kénytelenek lennének áthárítani az illetéket....Az ebből származó illetékbevétel még a magasabb kulccsal számolva is alig haladja meg a 6 milliárd forintot."

www.napi.hu/magyar_vallalatok/bankkartyaval_fizet_on_is_rosszul_jarhat.557340.html

"A pénztárgépek adóhatósági bekötésének elmaradása is kisebb problémát okozna, ha az ügyfelek mind több helyen akarnának − ingyenesen − fizetni kártyáikkal, hiszen így az adóelkerülés is megnehezülne, vagyis az állam ezzel is nyerne. "

Országomat egy lóért...! F.Y!DESZ

jjulie 2013.06.21. 09:44:48

@Hepci:

jeti, hogy írd meg mi volt a legjobb ranglista helyezésed fénykorodban, a legjobb egyéni bajnoki helyezésed is jöhet

persze azt is írd hozzá, hogy botlábú-fakezű bajnoki helyezésed van e csak, vagy esetleg az epkézlábak között is elértél e valaha értékelhetőt, azon kívül hogy mindig kikaptál tőlük

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 10:14:03

@jjulie:
Mégis akarsz teniszezni, nyomi?
Tudod a számom.
Nem foglalkoztattak a ranglistahelyezések, de az OB III okán nyilván volt valami helyezésem. Szerintem nézz utána az anná-lesekben.
Benned azért van 1 jó dolog is, nyomi: hallgatsz a nevedre.
Amikor írom, hogy "nyomi", előbújsz és elkezdesz pirtyogni.
Nyomi.

jjulie 2013.06.21. 11:05:36

@Hepci:

az OB III az meg micsodabogár, elmagyaráznád, jeti? csak a versenysportban vagyok járatos.....

a tenisz OBIII az valami olyan mint a fociban a megye II?

na vegyél teniszleckét, jeti, még van eladó, de előzetes vizsgálatra jelentkezz a @hoplita: -nál, hogy a fakezed meg a botlában számára nincs e valami jöbb otlete

tölgyes 2013.06.21. 11:17:29

@jackkapitany: :1./ Nekem nincs nagy véleményem TG szakmai hozzáértéséről és blogjáról sem. Én őt mindig az elmélyült kutató munkára ösztönzöm az ilyen talmi dolgok helyett. Sajnos elbulvárosodott. Erre is szükség van, de ..
2. A sok-kevés nagyon is szubjektív. A balnak sok, másoknak nem sok. Miért? Mert a dunai ár diktált, maga a Duna folyt a csapból, a miniszterelnök pedig a Duna által diktált tempóhoz, helyszínekhez alkalmazkodott. Ez volt a dolga, ezért volt hiteles. Oda ment ahol a védekezés a legintenzívebb volt, oda ment ahol legnagyobb volt a veszély. Ebben csak az Orbán-gyűlölők látnak kivetnivalót. Megvédhető lett volna az ország az elöntéstől, ha nem megy oda? Talán. Igényeli-e a védekezés az azonnali legmagasabb szintű döntéseket? Feltétlenül.
3. Mindennek megvolt az eredménye. Nem úsztak a városok, minimalizálták a kárt. Emberéletben nem esett kár! Feltehetően épp a miniszterelnöki fokozott figyelemfelkeltő jelenléte miatt. ( Németországban az Elba egyes becslések szerint 12 milliárd eurós kért okozott, mert nem tudták a gátakat megvédeni. Prága is víz alatt állt. Mindkét országban voltak halottak, pedig a szakértelem ott sem hiányzik)
4. Végül: azért mert Ön hasonlítgatta az USA elnökének és Orbánnak a jogköréből adódó helyzetét, Ön kifogásolta és bírálta TG-t azért mert, hogy Obama a hadsereg főparancsnoka, Orbán pedig nem az. Ennek azonban a védekezéshez nem sok köze van. Itt ország vezetői szerepről van szó. Az USA-ban ezt a szerepet az államfő-elnök tölti be. Mon. a leginkább a miniszterelnök államszervezetben betöltött szerepe hasonlítható az USA elnökének szerepéhez. (Még így is sokkal gyengébbek a miniszterelnöki jogkörök, mint az USA elnöke esetében)
5. Felvetődik, hogy egy ilyen esetben van-e kampányelem. Van. A világon mindenütt van és a versengő felek ezzel a lehetőséggel pro és kontra élnek is... mint ahogy az ilyenkor elkövetett kormányzati hibákkal-kudarcokkal is kampányolnak.. Így volt ez az USA-ban is.
6. Végül Ön is, nyünyüge is felveti a kompetencia kérdését, mondván: a politikus zavaró tényező a gáton. Csakhogy ez nem így van. Elegendő lenne egy kicsit eltöprengeni a nagy folyami kultúrákról. Ott jönnek létre a történelemben először a nagy politikai alakzatok, amelyeknek a feladata a folyók vízhozamával való államilag szervezett gazdálkodás. A politika már akkor is, ott is szervező elemként van jelen. A földet ott sem ők (politikusok)hordják, a csatornákat sem ők építik, de ők biztosítják a szervezőerőt, emiatt jelen vannak. Ott ahol a politika nem képes megszervezni, irányítani a védelmet és vízfelhasználást; elzavarják őket.

jjulie 2013.06.21. 11:21:36

hahahaha

"A politikában nagyon sok baromságot lehet csinálni, és aki túl sokat követ el, az úgyis elbukik, de nem a frakcióvezető dolga, hogy a kést belevágja saját embereibe. Természetesen az más kérdés, hogy mit mondok neki négyszemközt. Vagy mondjuk azt mondom frakcióvezetőként a miniszterelnöknek, hogy ez az ember ne induljon többet képviselőnek, mert annyira hülye."

úgy 3 és fél éve itt többször le lett írva, hogy a magyar választási rendszer az egyéni képviselőre épül, nem a pártnak van a választókerületre kijelölt képviselője, hanem a választókerületi szavazóknak

hahahaha, közgéporbánia, hahahaha ilyen a fából gumihal, meg az OB III-as teniszversenyző igaze @Hepci: ?

tölgyes 2013.06.21. 11:29:21

Évek óta írogatom, hogy nagy a világban a baj, mert fedezet nélkül iszonyú összegek keringenek a világ pénzügyi piacain mindenféle sedezet néálkül..:( Ennek oka hogy a kereskedelmi bankok a rossz pénzügyi szabályozás miatt "pénzt" tudnak teremteni, így a pénzkibocsátás ellenőrizetlenné vált és elszakadt a gazdasági reálfolyamatoktól... Én ezt a fedezet nélküli többletet 15-25.000 milliár dollárrra tettem -nyilván olvasmányaim alapján. Most az index egy új adatot közöl: az adósság-tartozások összeg 223.000 milliárd dollár, ami a világgazdaság teljesítményének 313%-a.. vagyis k(vissza)ifizethetetlen.. Ha egy egy 8-12.000 dolláros buborék kipukkan, akkor reng a világ, és hatalmas válság söpör végig rajtunk..
ITT CSAK AZ UNORTODOX ESZKÖZÖK MÓDSZEREK SEGÍTHETNEK!

tölgyes 2013.06.21. 11:34:39

@hoplita: Látom folyik, egyre csak folyik a száján kifelé a trágyalé:(..Lassan egy bioerőnűvet lehetne róla-belőle üzemeltetni:(@jjulie: Minek örül? Gyurcsány-Bajnai a példa rá, hogy mennyi baromságot lehet elkövetni bűntetés nélkül...De ők arra is példák, hogy a fák nem nőnek az égig.. és ha ledőltek, akkor nem könnyű a talpraállás.

jjulie 2013.06.21. 11:43:31

@tölgyes:

most akkor a párt határrozza el hogy melyik körzetben ki lesz a képviselő, vaqgy a választópolgárok, hogy van ez fideszfertőzöttül kozgéporbániában, orbánkodd ide

vagy a legnagyobb pofával hazugozó kádárvakarék felcsutról a legnagyobb hazugcsaló?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 11:56:22

@jjulie:
Te csak szájsportban vagy járatos, nyomi.
Ha akarsz pénzbe teniszezni, várom a jelentkezésed.
De ma se hívtál.
Beszarva melegben különösen nehéz játszani.
Nyomi.

tölgyes 2013.06.21. 12:20:57

@jjulie: A szokásos hülyesége nem bír megfordulni magában. Jobban állna a kezébe a porszívó:)

Nem tudom pontosan. Gondolom, hogy hol így, hol úgy.. mint minden normális esetben. Ha az adott körzet kinevel egy-két erős embert, akkor az ott helyben dől el hogy ki indul. Ha ilyet nem nevel ki, akkor a pártvezetés dönt.
Az én tapasztalatom az, hogy egy jó és alkalmas ember 3-5%-ot tud saját nevével, teljesítményével hozzátenni (elvenni) a párt megítéléséhez.
(Itt ahol élek a kerület egy alkalmas embert talált, aki előbb helyi képviselő lett némi szerencsével, aztán mert az jól csinálta polgármeser lett (bár itt is volt szerencséje), ahol abszolut többséget szerzett... ezután természetes volt, hogy ő lesz a képviselő is. Most a polgármesterséget választja, ha jól tudom. Azt nagyon jól csinálja. Ilyen polgármester kívánok mindenhová.
A világon ez is mindenütt így megy. Személyes alkukkal, egyeztetésekkel... mert ez maga a demokrácia: állandó politikai alkuk sora.

jjulie 2013.06.21. 12:48:33

@Hepci:

ráfogásban már beérted a fideszfertőzötteket, jeti, vagyis van magyar bajnoki címem, és több magyar bajnok edzője is voltam amikor a címeiket szerezték, te meg csak szájjal tudsz teniszmeccset nyerni, mert bot kezed és fa lábad van a saját bevallásod szerint

szóval tudnál te teniszezni, csak kéz meg láb híján a száddal teszed, fénykorodban is csak OBIII-as szinten........

ténylég joggal vagy nagyra vele, jeti

jjulie 2013.06.21. 12:52:01

@tölgyes:

fidesz választási elvek gyakorlati áthágása jóáthágás, nemfidesz gyakorlati áthágás nemjóáthágás

mindjárt gondolta, fideszfertőzött, mindjárt gondoltam

kapsz ezért az orbánkodásért trafikot, kádárvakarék?

tölgyes 2013.06.21. 13:26:18

@jjulie: Mondom én, hogy maradjon a porszívónál.:) Ahhozsem ért, de az legalább nem derül ki:)

Ezek a választási elvek..és nem már. Egyébként itt egyetlen kérdés van: elég hatékony-e maga a rendszer... ezt ma elsősorban apártok népszerűsége dönti el. Ha a fidesz vahy más párt megbukik, mint párt, akkor azt személyek nem tudják ellensúlyozni. Így volt ez nálunk mindig is.

Ugyanez így működik az MSZP-nél:SZLM-t megbuktatták a Gyurcsányisták, még vagy 100 tagot be is léptettek újonnan, hogy a párton belül ők nyerjenek (akkor már mennyivel jobb, hogy végül a párt elnöksége dönt, vagy vitás esetben maga az elnök). Nem is lett jelölt SZLM. Ezen a tagság felháborodott, a tagok fele kilépett. Következmény: a fidesz abszolut többséget kapott egy olyan választáson, AMIT ORSZÁGOSAN AZ mszp NYERT MEG.
Hasonló játszódott le az MSZP-SZDSZ között, aztán az SZDSZ-en belül, az MDF-ben is, most az LMP-nél. Az eredmény minig azonos: vereség.

jjulie 2013.06.21. 13:32:34

@tölgyes:

már nem a választókerületnek van jelöltje, hanem a pártnak van választókerülete, és szavazóalattvalója?

tölgyes 2013.06.21. 13:45:52

@jjulie: Mondom, hogy a porszívónál kell maradnia..ahhoz se ért, de ehhez végképp nem.
Amit leírt, az játék a szavakkal. A képviselő személyéről mindig is a szűk pártvezetés dönt.(érthető, hisz maga személy csak 2-5%ban tudja az eredményt befolyásolni) Itt egyetlen kérdés van: mi a biztonságosabb és hatékonyabb..infernális mindig azon sír, hogy a nyugdíjasok kedvére csinálják a politikát. Van benne igazság.. mert a szavazó mégse alattvaló és nem úgy ahogy maga gondolja. És mert nem a, a kedvét kell keresni. Épp ez a kedvkeresés mutatja, hogy szamárságot írt már megint.

jjulie 2013.06.21. 13:50:04

@tölgyes:

már nem a választókerületnek van jelöltje, hanem a pártnak van választókerülete, és szavazóalattvalója?

tölgyes 2013.06.21. 14:05:09

@jjulie: Miért mostanáig hogyan volt?? Épp így, legfeljebb sokan azt hitték, hogy másképp van. Ön is ezt hitte ezek szerint.

Persze takán előfordul, hogy kicsit másképp van.. talánn épp a szerveződés időszakában.. aztán, ha a szervezet felállt, akkor már a pártnak van választókerülete abban az értelemben, hogy a párt mondja meg ki-hol indul. Az Usa is ilyen körzetekből áll.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 14:08:26

@jjulie:
Hát hol a kockázat, nyomi?
Ha naccerű teniszező vagy, simán nyersz ellenem húszezret fogadásból.
Van 1 edző haverom, ő is számos magyar bajnoknőt nevelt.
Sz*pásban.
Így lehetsz ezzel te is, csak téged mindig megfogaztak.
Nyomi.

jjulie 2013.06.21. 14:17:50

@Hepci:

görcsössé váltál, jeti, lazíts, hátha megint folkerülsz az OB III-ba, a fa kezeddel és a bot lábaddal

Balt 2013.06.21. 14:22:52

Ez még jobb, mint az első rész:
www.komment.hu/tartalom/20130618-az-orbanrendszer-termeszete-2.html

Idézek: "Orbán Viktor az örökölt társadalmi erőviszonyok megváltoztatására kért a választóktól felhatalmazást. A baloldal pártjai hatalmi céljaik szempontjából viszont egészében véve kielégítőnek tartották ezeket. Jóval kevésbé avatkoztak be ezért a gazdaság és a kultúra önmozgásába, mint a Fidesz. Állami hatáskörök sorát engedték át szakmai testületeknek és érdekképviseleteknek, hiszen ezzel csak saját bázisuk erősödött. Az Orbán-kormány ellenben változtatni akar, ami aligha lehetséges mindenkire kiterjedő megegyezéssel. A hazai jobb és baloldal egymásnak feszülésében eredendően nem annyira két tökéletesen különböző demokrácia-vízió, hanem inkább két szembenálló uralmi törekvés mérkőzik. A konszenzuális demokrácia igénye nálunk elejétől fogva sokszor nem volt más, mint az évtizedek óta uralkodó elitek ideológiája a status quo megvédésére. Olyan társadalmi erőviszonyok fenntartására, amelynek alapjait a kommunizmus kezdetén olykor a legdurvább erőhatalommal teremtették meg a hazai baloldal elődpártjai."

jjulie 2013.06.21. 14:49:21

@tölgyes:

jóskapista,

ezen a blogon a törökgábor elmagyarázta több mint 3 éve, hogy a területi listáról visszalépett képviselő helyett a párt nem nevezhet mást, mint cserejátékost, mert nem a pártnak van jelöltje, hanem a választókerületi választóknak, és a vélasztó kerületi jelölt azért van, hogy a választói érdekképviseletet ellássa a parlamentben, nem pedig azért hogy a párt érdekeit ráeröltesse a választőkerülete lakóira

persze akkor még nem volt magyarország területén kikiáltva közgéporbánia, és bevezetve a közgéporbániaiak együttműködés rendszere

jjulie 2013.06.21. 14:54:05

@Balt:

bizony fideszfertőzött, orbánsántakutyából nem lesz szalonna, csak marad ami volt: másodvonalbeli lekakiltpöcsü seggszájó tokásdölyfös tszelnökfazonú falusi kádárvakarék

kismagyarország nem ország, közgéporbánia mennyország

jjulie 2013.06.21. 14:56:52

@Balt:

éljen és virágozzék közgéporbániai misántakutyánkkölkeinek együttcsalunklopunkhazudunkmutyizunk narancskomcsi rendszere

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 14:56:53

@jjulie:
Így sose fog kiderülni, nyomi, hogy a seggszádon kívül meg tudod-e valamivel markolni a zütőt, s melyik ütőfogással.
Várom a hívásod!
Nyomi.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.06.21. 14:57:13

Na már a parlamenti közvetítést is cenzúrázza a fideszhatalom.

Ángyán József az egyetlen tisztességes már csak volt fideszes.

jjulie 2013.06.21. 15:01:41

@Hepci:

már kiderült, jeti, a versenyzőm friss magyar bajnokot vert kiemelt versenyen, te meg a nem férsz be az OB III-ba a fa kezed meg a bot lábad helyett szájjal teniszezve, koszolódva, elfáradva, örökvesztesként

apropó, kigugliztad már mi az a "magyar bajnok", vagy küldjek linket az OB III-ba

jjulie 2013.06.21. 15:11:08

@Akitlosz:

a fidesz meg a tisztesség

hahahaha

és

hahahahah

graycivil 2013.06.21. 15:13:49

"Orbán, Kövér és Wittner nem szavazta meg a földtörvényt

Ez az igazi kurucos kiállás az ügyért.

A miniszterelnök ott volt az ülésteremben (látszik a képeken) a földtörvény szavazásakor, de nem nyomott gombot. Ahogy Kövér László házelnök és Wittner Mária fideszes képviselő sem szavazott."

most.444.hu/2013/06/21/orban-kover-es-wittner-nem-szavazta-meg-a-foldtorvenyt/

Döbbenet! A kretén-frakció vedlő-arcú elitje már gondol a későbbi kiátkozásra földügyben, és befarolt a "mi nem szavaztuk meg" sunyi menedékébe...?

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 15:31:42

@jjulie:
Ha csak a seggszáddal sikerül megfognod az ütőt, nem tudod felvenni a gázálarcot, nyomi.
Ez azért kínos, mert alaposan be vagy tojva, s ezen szag felfelé száll.
Így kissé megszédülsz, mint imént is. Plusz még a meleg.
Képzelem, ahogy a lidlis eladó háromelemis országos bajnokok buknak rád.
Nyomi.

jjulie 2013.06.21. 15:37:28

@Hepci:

ne görcsölj jeti, hanem nyugodtan vedd fel a kikopott OB III-as zakódat......

szóval ne görcsölj

tölgyes 2013.06.21. 15:46:44

@Hepci: Ne idegesítse magát zsülivel:) Nem tud teniszeni, pályát még csak Tv-ben látott.

inreallife 2013.06.21. 16:44:59

@tölgyes: azért pár dolgot ne felejtsünk el. az árvíz nagyját nem mi kaptuk. a környéken eső alig esett, így mohács és baja környékén már a rekordot sem döntötte meg az árvíz. mert a rába és a többi folyó területéről alig ment valami a dunába. a németek azért szopták be, mert az összes folyójukon áradás volt, és mind ment bele a dunába. szóval inkább a levezetés volt itt a lényeg, amihez szerintem is jól állt hozzá az orbán. így kéne máskor is. a médiából való ömlést azért különítsük el a témától. valszeg túl volt lihegve, de max ízlés dolga...

így kellett volna vezényelni a hóesésben is, de akkor épp nem volt itthon a béna kacsái meg béna kacsák voltak. pénzt költeni nem mertek, autópályát lezárni nem mertek, kamionstoppot hirdetni nem mertek. mert hazajön a kokiosztó és akkor majd kapnak. így maradt minden ahogy volt. ha akkor itthon lett volna a kokiosztó, s ő mondja be a tévébe, hogy útzár, kamionstop stb, máris más lett volna a március 16 reggele. és ki is lettek volna mentve az emberek, ehelyett az "ülj át egy másik autóba "...

tölgyes 2013.06.21. 17:33:38

@inreallife: 1./A csapadékot illetően természetesen csacsiságot ír, az volt nálunk is bőven de a vízszintet már nem emelte tovább, már csak azért sem mert at északi folyók vízgíűjtőin nem vol nagy csapadék.
2. Ha árvíz van, akkor mindig a víz levezetése a feladat - már ha nincsenek tározók, amik nagyon hiányoznak.
3. A médiában való ömlés pedig a dolgok természetes velejárója.
4. Én nem kezdem a márciusi vitát. Én is utazni akartam, de mert olyan volt az idő nem mentem..de ha mégis, akkor írja a javukra: tanultak.

nyünyüge 2013.06.21. 18:02:23

@tölgyes:
1. Az Elba szokásos szintjének háromszorosára emelkedett!

2. A Duna mellett nem lehet tározni, ekkora vizhozamhoz lehetetlenség, a hullámterek, árterek vizmegtartó képességének javitásával lehet lassitani lehet az áradást.
A mostani árviznél pont annyi viz jött be, mint a korábbinál, mégis magasabbak voltak a vizszintek!
(a témában hallgassa meg a vizügyes szakember, 1-2 hete szépen elmagyarázta az Info Arénában).

tölgyes 2013.06.21. 18:11:51

@nyünyüge: A Duna felső magyar szakaszán is van mód a víz megfogására és tárolására, (eleink ezt meg is tették, a rendszert nagy részét már a régészek fel is tárták)a Duna-Tisza közére már Széchenyi is tervet dolgozott ki, ráadásul ott volna igazán érdemes tározókat építeni.
A vízügyesek egy része esetében (ők azok akik szabályozás pártiak voltak) peersze csak az az érv, hogy a víz minél hamarabb távozzon. Ezt a koncepciót is fel kell adni.. Ma mások a követelmények.
Én azt olvastam, hogy most a szokásos víz háromszorosa jött.

nyünyüge 2013.06.21. 18:44:10

@tölgyes:
Bocsesz, de én jobban hiszek a vizűgyi főigazgatóság vezetőjének a vizhozam-adatok esetében és egy hidrológusnak a Duna menti tározási lehetőségekről.
(A Széchenyi idejében készült terv óta pedig nemcsak a klima és vizmennyiségek, hanem a Duna meg a Duna-Tisza köz kiépitettsége is erősen megváltozott.

444.hu/2013/06/19/mekkora-lesz-a-kovetkezo-arviz/

Háromszoros vizhozam? Belegondoltál ebbe? Az 15 ezer m3/sec, azaz 90 ezer m3/perc, .... volna !

jjulie 2013.06.21. 18:56:19

@tölgyes:

helyes, fideszfertőzőtt, csak nyugtatgasd a botlábúfakezű szájjalteniszezőt

menőmano 2013.06.21. 19:00:21

@tölgyes:

"Magával nem az a legnagyobb baj, hogy tájékozatlan, műveletlen "

Tessék? !! Oszt ?akkor mi?van? Nagyon jó, hogy önnek semmi egyéb gondja, problémája nincsen, csak annyi, hogy rólam téves vélemény alkosson. Maradjunk csak ennyiben.

Figyeljen csak picikét!! Nekem vannak tisztelőim, s amit ön írogat az a legkevésbé sem érdekel.
ennnnyi!!!
:(

menőmano 2013.06.21. 19:02:31

Bocsika!
Úgy látom, hogy némelyeknél totális a helyzet! Nem tudom? a meleg teszi e avagy egészen más?
Nevetni kell.
:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 19:20:03

@tölgyes: nem idegesít, seggszájból nyilván verbálfing tör elő.

@jjulie: no mi van, nyomi, melyik ütőfogással tartod a seggszádban az ütő nyelét?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 19:27:16

@nyünyüge: ez egy aránylag egyszerűen átlátható folyamat, a Duna medre töltődik, a szélessége meg nagyjából azonos vagy 40 éve (az utolsó jelentősebb szabályozási-partvédő-gátépítő tevékenységek a 70-es években folytak).
No most, mit is csinálna egységnyi víztömeg, ha mondjuk Százhalombattán 15 éve közepes vízállásnál a partvédő kövezés lábától 10 méterre 3 méteres víz volt, és 30 kilós harcsák forogtak ott hajnalban, ma meg ugyanekkora vízszintnél egy keszeg háta is kilátszana, ha egyáltalán keszeg lenne ott.
Ezt nyilván át kell gondolni az illetékeseknek...

bariga 2013.06.21. 19:42:52

nem lehet megvárni a választásokat

6.Lenin 2013.06.21. 19:54:58

@inreallife:

" hibázol, te azt hiszed minden ember ugyanannyit ér. "

Mennyit "ér" 1 programozó 1 lakatlan szigeten?

aztán még 1 érdekes gondolat...

"rohan előre a szakadékba és közben köpködi az eu-t, a szomszédos országokat és feléli azt az amúgy már eddig is jelentősen amortizálódott baráti segítőkészséget, amit az ország irányába eddig tanúsítottak a külföldi államok. "

A külföldi baráti segítőkészségnek köszönhetően már néha valóban nem sok hiányzott a szakadékhoz. Bármely irányból is jött ez a "segítőkészség".

Az embereknek nem különböző értékük van, hanem különböző lehetőségeik.

Ki és milyen alapon határozza meg egyes emberek értékét?
Ha találnak helyetted 1 jobb indiai programozót, értéktelenné válnál az adott helyen, vagy mindenütt?
Akik a programozók részére ehető élelmiszert termelnek, mekkora "értéket" képviselnek? Netán más szolgáltatás nyújtanak. Mennyit érnek?
Amennyiben 1 társadalomban a lakosság 80% -át homokos programozók alkotnák, mekkora lenne az "értékük", egyenként, vagy cuzámmen?

Nagy nálad a zűrzavar.
Ezeket magadnak kellene valahogy rendezni.

jjulie 2013.06.21. 20:10:34

@tölgyes:

hűha fideszfertőzött, háromszoros vzet kaptál, miafene, mégsem tökfej vagy, hanem vízfej?

tölgyes 2013.06.21. 20:11:43

@menőmano: Nem szoktam a levegőbe írogatni. Álljon itt tisztelői előtt a példa.
ÖN ÍRTA.„Figyeljen csak picikét. Amikor mindenkinek volt munkahelye, aki dolgozni akart, nem kellett a kukában turkálni, senkinek sem.
Én most nem fogok belebonyolódni az Ön eszmefuttatásába, csak annyit) nem kellene a dolgozni nem akaró, "senkiházi népeket összetéveszteni, összemosni a becsületes szegényekkel. „
VÁLASZOLTAM:„Naaa, ne máá!! Ilyen ostobának tetszik lenni, hogy el is hiszi azt a hülyeséget, amit leírt...Így már értem, hogy miért Bajnaiért..!:( Akinek ennyi esze van...oda is való!

"A SZETA szervezését Solt Otília kezdte el és az ő és Nagy András budapesti, Komjádi Béla utca 3. szám alatti lakásában is működött a szervezet. A szervezők azért tartották fontosnak az alaplétrehozását, mert a magát a nép rendszereként propagáló kommunista rezsimben hivatalosan nem létezett szegénység – és így szegénypolitika sem –, a sokgyermekes családok közül sokan, a magyar cigányok tömegei és mások azonban nehéz körülmények között éltek.

Az Alap szakmai hátterét Solt Otília és más szociológusok tényfeltáró munkája biztosította. Az alapítók közül sokan Kemény István szociológus tanítványai voltak, aki 1970-ben először mondta ki, hogy Magyarországon vannak szegények és többek közt a romák életkörülményeiről végzett kutatásokat. Alapítói voltak Iványi Gábor, Havas Gábor, Lengyel Gabriella, Matolay Magdolna, Nagy András, Nagy Bálint, Pik Katalin. és részt vett a munkában többek közt Demszky Gábor is.

A mozgalomhoz csatlakozók pénzt, ruhát gyűjtöttek, segélycsomagokat készítettek, az alap javára kulturális rendezvényeket szerveztek. (Ezek közt volt olyan, mint Kocsis Zoltán tervezett hangversenye 1980 szeptemberében, amelyet a rendőrségi zaklatás meghiúsított.)"
ÖN ÍRTA:"Mi a gond? Ön nem ért semmit, de semmit! Legalább is amit kellene értenie azt biztosan nem. "
ÉN ÍRTAM:"Magával nem az a legnagyobb baj, hogy tájékozatlan, műveletlen és fogalma sincs arról ami volt van lesz, hanem az, hogy azt hiszi, hogy nem tájékozatlan.. és még csak erőfeszítést sem tesz azért, hogy ez ne így legyen. Pedig pl Lengyel Józsefet simán olvashatna, vagy Végh Antalt, akit kitiltottak a megyéjéből, mert leírta, hogy a pártitkár egy üveg pálinkáért kettéharapott egy egeret:(.. no meg leírta az ott élő emberek nyomorúságát, de hát ha nem, hát nem .. végül is nem kell feltétlenül átmenni a jobbik oldalra:)"

Vagyis Önnek nem egyszer írtam le: a magyar szegénység nem új keletű, már megvolt a szocializmusban is és 90-től folyamatosan stb.. de hiába, csak írja a szamárságait a tényeket nem fogadja el, nem ismeri.

etwas kultur muss sein 2013.06.21. 20:19:37

@6.Lenin: "Az embereknek nem különböző értékük van, hanem különböző lehetőségeik."

Te ugyanolyan értékes ember vagy, mint győzike, gyurcsány, sztálin, rákosi vagy egy random macsétás nyuggergyilkos rétinigger?

6.Lenin 2013.06.21. 20:26:46

@MadamSzopole:

Áhá!

Mo-on 1 szopós madám feladata 1es emberek értékének a meghatározása.
Gondolom nálad @hepci a legértékesebb ember.
Aztán még milyen feltételek számítanak az "összegbe"?

tölgyes 2013.06.21. 20:27:57

@nyünyüge: Megnéztem a hivatkozott beszélgetést, de abban szó sem volt arról, hogy nem lehet tározókat építeni a Duna mellett. Szó volt viszont a stratégiaváltás szükségességéről, ami jelen esetben nem azt jelenti, hogy nem szabad gyorsan kihajtani a vizet, mert az időjárás egyre szélsőségesebb. Szó volt az ártéri gazdálkodás újraélesztéséről (új viszonyok között). Ennek egyik lehetséges módját írja le a Heti Válaszban egy cikk:Itt a megoldás a tökéletes árvízvédelemre... ez a Rábaköz árpádkori csatorna és tórendszereit mutatja be.
Egyébként Andrásfalvy Bertalan is foglalkozott az ártéri gazdálékodással és a fok- gazdálkodással.

Víz mennyisége: az ATV-ben volt az a beszélgetés is, ahol az ELTE tanszékvezetője mondta, hogy a Duna mostani vízhozama háromszorosa az átlaghozam,nak. A Tisza esetében ez kilencszeres is lehet. Ő is a védekezés koncepcióváltásának szükségességéről beszélt.

etwas kultur muss sein 2013.06.21. 20:37:34

@6.Lenin: A feltételek legyenek mellékesek egy olyan alak számára, aki saját bevallása szerint egy hangyányit sem értékesebb ember jjulie-től. ;-)

Szimba 2013.06.21. 20:56:27

Nem olvastam a hozzászólásokat.
Viszont TG véleményével egyetértek.
Orbán remek minden olyan helyzetben, ahol valami természeti katasztrófára kell reagálni (miért nem lett tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász?).
És ezt el kell ismerni, akámelyik pártot preferálja az ember.

Más kérdés a sok vagy meglehetősen célzott (a hősies, a tájékozott, a céltudatos irányító, a magánember stb.) reklámkampány, aminek még nem lehet tudni, hogy vesztese vagy nyertese OV.

graycivil 2013.06.21. 21:01:24

"Orbán is védelmébe vette a török rezsimet

A magyar kabinet sok sikert kíván Törökország kormányának ahhoz, hogy stabilizálja a helyzetet, és folytathassa a megindított munkát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre: egyetért-e Németh Zsolt külügyi államtitkárral abban, hogy a török demokrácia jól működik."

index.hu/belfold/2013/06/21/orban_is_vedelmebe_vette_a_torok_rezsimet/

Ha van az emberi tisztességnek és szavahihetőségnek skálázott mércéje, akkor most sürgősen újabb fokozatokkal kell lefelé kibővíteni...! El Curo számára a hat halottat és több ezer sebesültet produkáló török rezsim, az azeri baltás gyilkosok, és a kínai kommunizmus a zsinórmérték saját rezsimjének kiterjesztésében. Ha El Curo megbukik, szerintem szívesen látott vendég lesz Biszkunál egy kis diktatúra-nosztalgiázásra.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

inreallife 2013.06.21. 21:15:33

@6.Lenin: még mindig hülyeséget beszélsz. egy lakatlan szigeten nem az számít, kinek mi a szakmája. de tekintsük ezt egy kifacsart gondolatmenetnek, mert nincs köze a valósághoz. mint a matolcsy előrejelzéseinek...

a másik, hogy indiaikat meg buzikat keversz a dologba és kényelmesen átsiklasz különböző dolgok felett. nem attól lesz valaki felesleges, mert éppen van egy nála jobb egy adott állásra. akkor lesz felesleges, ha az egymillió állásra 1.000.001 jelentkező van, és ő éppen a tudásával a sor végén áll. akkor kénytelen kicsit tanulni, hogy előrébb kerüljön, ez a piac törvénye. de neked erről nincs fogalmad, te a komcsi langyos vízben szocializálódtál, ha valami kellett csak telefonálni kellett a spicligazdádnak, és már el is volt intézve. egészen megdöbbentő, hogy máshol máshogy mennek a dolgok, mi?

jjulie 2013.06.21. 21:27:55

@Hepci:

ajaj jeti, ebben a melegben nem kényelmetlen az az örökös zakó amit még az OB III adtak rád?

mi lett volna veled fakézbotlábaz OB II-ben ha véletlenül ölyan magasra jutsz, mekkora zakót kaptál volna, mint ide lacháza?

6.Lenin 2013.06.21. 21:41:44

@inreallife:

" nem attól lesz valaki felesleges, mert éppen van egy nála jobb egy adott állásra. akkor lesz felesleges, ha az egymillió állásra 1.000.001 jelentkező van, és ő éppen a tudásával a sor végén áll. akkor kénytelen kicsit tanulni, "

mi köze ennek az 1es emberek értékéhez?

Te tényleg kevered a dolgokat.
Valaki értékesebb lesz mert mondjuk beleszületik 1 jobb lehetőségbe/körülménybe?

Az embert a céljai/lehetőségei vezérelhetik, nem az "értéke".
Ide már csak 1 lépés, hogy ha léteznek értékesebb emberek, akkor léteznek értékesebb csoportok is (bőrszín, fajok, stb).

Az embernek célok kellenek, lehetőségek, amivel,ha akar, élni is tud.
1 társadalomnak a lehetőségeket kell biztosítania, a többit eldönt a verseny szellem.

Lázár J. is azt mondta, mindenki annyit ér, amennyit.....

Igaza lenne?

Jó éjt.
Mindenkinek.

korábban ulrike 2013.06.21. 21:53:55

Blogtársaim az úrban!
Tudja-e valaki, mi történhetett aszékelyekkel, a derék kommentelővel? A Bretschneider nem lehetett (a képet nem szarták le a legyek..., annyira..., még).
Aggódom.

jjulie 2013.06.21. 22:04:22

@korábban ulrike:

lekapcsolta a pártközpont, a fúbehugyos hablaty ma többet visz mint amit az árvíz hoz

inreallife 2013.06.21. 22:08:11

@tölgyes: a kisasszony erről beszélt:

"Magyarországon az elmúlt években 17 százalékra emelkedett a relatív szegénységben élők aránya."

"A Tárki kutatói arra is felhívták a figyelmet, hogy a szegények száma mellett az elmúlt években a szegénység mélysége is növekedett."

igaza is van, több lett a szegény, és még szegényebbek is lettek, a lecsúszás folyamatos és tovább gyorsul... magyarországon nyuggernek a legjobb lenni, körükben csak 4%-os a szegénység, (vajon azoknak hány ledolgozott évek lehet?) ezt mindegyik másik korcsoportban bőven meghaladja. a gyerekek között a legmagasabb a szegénység, tehát látszik, hogy hol ad a kormány sok pénzt, és hol keveset. kétlem, hogy csak az épp nyugdíjban lévők 4%-a nem dolgozta le a 38 évét, mielőtt a komcsi lenin szavaival élve "átadta a stafétabotot". sőt a kimutatások szerint a mostani nyugdíjasok 25%-ának nincs meg a 25 ledolgozott éve. nézzük csak, még a rendvédelmisek is ledolgoztak 25 évet. ergó egy csomó munkakerülő nyugger tartja a markát és x-el rendületlenül, aki alig dolgozott, mitöbb mégtöbb nyugdíj jár neki, mint amit az állam szán a gyerekekre.

ha sarkosabban akarok fogalmazni, a kormányok inkább az x-elő nyuggereknek osztogatnak és verik a mellüket, miközben az országban éheznek a gyerekek. ez a populizmus csúcsa, és az ilyen önző nyuggergecik, mind ott tapsolnak a fidesz mellett. mert nekik JÁR, a gyereknek meg nem JUT. ez a torz dolog...

ja, demográfiai csomagra rátérve. a kimutatások szerint, egy családban minél több a gyerek, annál szegényebbek lesznek, annál kevesebb jut egy gyerekre. a magyar minimálbérből megélni sem lehet (nemhogy a 47.000 forintos kánaánotokban), gyereket abból hogyan vállaljon az ember? az átlagnyugdíj magasabb annál, és abbókl még bérletet sem kell venni a munkába járáshoz, és szja-t sem kell fizetni belőle. az ország nem költheti el a bevételei 25%-át csak a nyugdíjasokra. ha sok a nyugdíjas, akkor kevesebb nyugdíjat kell adni, vagy olyan magasra kell emelni a nyugdíjkorhatárt, hogy a kocsi leninnel kézenfogva szaladjatok élethosszig tanulni...

inreallife 2013.06.21. 22:54:32

@6.Lenin: igaza van, csak ne pont ő és ne pont magyarországon mondja. ő, aki a fia svájci bankszámlájára utalgatja a képviselőként megszerzett pénzét. 2010-ben pont a lázár volt az, aki a legtöbb költségvetést vette fel az egész parlamentben. tudod ez az a rész, ami a munkájától függetlenül csak úgy megkapta, se bizonylat se semmit nem kellett mutatni, elég volt bemondani.

ugyanakkor a lehetőségek mindenkinek adottak. te spicliként próbáltál érvényesülni és megcsináltad a saját bizniszedet. én a tudásommal próbálok érvényesülni, én is megcsinálom a bizniszemet. egy sima panelgyerek voltam egy vidéki városban, bárki utánam csinálhatta volna. mégsem ezt tették. ezért is érnek kevesebbet. nem érték el azt, ami a lehetőségeikben benne volt. az, hogy most egy tescoban töltögetik a pultot azt meg ne nevezzük értékes munkának, az egyént aki meg azt végzi értékes embernek. az egy eltékozolt élet. könnyű másra meg a körülményekre fogni, nem azok a hibásak, hogy értéktelen lett az élete...

és ez a miliő viszont megágyaz a másik kérdésnek, hogy ezzel a vakvágányra futott élettel, a korlátolt tudásával, az előrelátás teljes hiányában, vajon milyen felelős döntés tud hozni egy népszavazáson, ahol a kérdést sem érti?

nem én zárom az értelmes emberek közül. már kizárta saját magát, én legfeljebb szembesíteném vele, hogy még erre sem vagy érdemes. te azt mondod, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni. én azt mondom, ahol lehet ezt korlátozni kell. nem attól demokrácia a demokrácia, hogy mindenki ökör módon viselkedik következmények nélkül. tévedés. nézd meg aszékelyeket is bezárták a sárga házba. ott a helye ugyanis. attól demokrácia a demokrácia, hogy felelős emberek felelős döntéseket hoznak. és el tudnak jutni arra a szintre, hogy az ő egyéni érdekeik nem a mégtöbb zsé-n keresztül vezetnek, hanem a közösség érdekeivel összeegyeztetve. ilyenek például, hogy a pénzt nem feléljük, hanem befektetjük. mert igaz jól tele is kajálhatnánk magunkat, egyszer élünk meg hasonló dumákkal, de ez az idióta emberek jellemvonása. és ezek az emberek ennél tovább nem tudnak eljutni. se az egyéni, se a közösségi érdekeit nem ismerik fel. értéktelenek a közösség számára....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.21. 23:20:41

@jjulie:
Melyik ütőfogással is tartod az ütőt a seggszádban, nyomi?
Ez roppant fontos kérdés, mert tele szájjal nem mindegy, miként is sz*psz a valóságban és melegben.
Tán kereszteld el magad szopolekisasszany2-nek.
Ha fizetni is akarsz a sz*pás mellé, szeretettel látlak a teniszpályán.
Nyomi.

etwas kultur muss sein 2013.06.22. 00:13:36

@korábban ulrike: "Tudja-e valaki, mi történhetett aszékelyekkel, a derék kommentelővel?"

Addig égette itt magát, míg elhamvadt.

2.bp.blogspot.com/-uYLiFbUcIJY/T41IW05_BSI/AAAAAAAAExs/3U6cRgWS4zM/s1600/2_szit%25C3%25A1lt+hamu.jpg

hoplita 2013.06.22. 07:25:47

@6.Lenin:
Nálad minden esetre az is sokkal értékesebb, amit tíz perccel ezelőtt, kávé után rántottam le a klotyón.

jjulie 2013.06.22. 08:40:16

@Hepci:

vegyél teniszleckét, van eladó, most indul nemsokára egy külön kurzos azoknek, akik mindig kikapnak azoktól akiknek csak jó lábuk, meg jó kezük van

a kurzus neve: szájjalteniszező fekezűbotlábúaknek

amúgy ok, hogy azt nem ismered hogy "magyar bajnok" , de mi van azzal, hogy "versenysport", küldjek linket, jeti?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.06.22. 10:08:18

@jjulie: ha teniszezni akarsz, tudod a számom, nyomi.
Én nem tudom a tiédet, neked köll tárcsázni.
Nagyon fontos momentum a szájteniszben, hogy fogsz át a seggszáddal tenyeresről fonákra, mert ugye nincs két seggszád, hogy megtámaszd az ütőt.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy az ütőt a seggedben hordod, az valamelyest stabilitást ad, persze csak akkor, ha a feje áll kifelé.
Meg tudod különböztetni az ütő nyelét a fejétől?
Nyomi.

tölgyes 2013.06.22. 11:20:03

@inreallife: Igen.. 16%-ról 17%ra.. a mélység pedig érthető szó de relatív. Ha megnézi Sára Cigányok filmjét, akkor elmélkedhet a mélységen pedig akkor még szocializmus volt.. de volna mit olvasnia a magyar szociográfia irodalomból is.
Félreértés ne essék: ezzel nem azt állítom, hogy hú de jó minden, de azt butaságnak tartom, hogy ezeket a bajokat 2010 után kezdi a kisasszony emlegetni, ehhez a dátumhoz akarja kötni.
Azt meg nem hiszem, hogy nyugdíjasnak a legjobb lenni, de azt tudom, hogy a nyugdíjasokkal szemben nem lehet választást nyerni, azt is állítom, hogy a nyugdíjak csökkentése drasztikusan növelné a szegénység-mélyszegénység arányát.

Én annak örülök, hogy képesek voltuk megvédeni az országot árvíz idején egy 6-8 milliárd eurós kártól, annak örülök, hogy a válság idején kimásztunk abból a deficiteljárásból, ahová az MSZP(Medgyessy-Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy) akkor navigált minket, amikor világgazdasági szárnyalás volt.

tölgyes 2013.06.22. 11:26:34

@inreallife: És még valamit a gyerek ügyről.. Amikor a 70-es évek elején erről vita folyt, akkor azok, akik a gyermekek nagyobb támogatását és a népességfogyás meakadályozást szorgalmazták . mucs voltak.. Az az Andorka Rudolf is, aki először mutatta ki, hogy a gyermekszámmal arányosan romlik a családok helyzete. Ő ezt személyesen is tudta, hiszen hét gyermeke volt és bár dolgozott mint az állat (nagyon sokat) mégse telt neki többre mint kopott télikaabátra:( Mégis a 70-es években meg nem születettek nincsenek.. a tőke pedig nem akar annyi pénzt fizetni a melósnak, hogy a munkaerőt reprodukálni tudja...a népek, pedig itt Európában nem akarják vállalni a gyermekért a nyomort, amikor 100 forintért kapnak egy csomó óvszert:(

6.Lenin 2013.06.22. 19:18:32

@inreallife:

"ugyanakkor a lehetőségek mindenkinek adottak. te spicliként próbáltál érvényesülni"

Milyen lehetőségek adottak mindenkinek, jelenleg, és hol?

Milyen infók alapján állítod, hogy spicli voltam ? Ilyenkor
másnak képzeled magad?

Szerintem itt befejeztük, mert bunkó vagy.

Aki ismeretleneket próbál alázni, mindenféle valós információ nélkül, az nálam 1 bunkó.

semmit nem értettél abból, amit eddig írtam.

"nem attól demokrácia a demokrácia, hogy mindenki ökör módon viselkedik következmények nélkül. tévedés. "

1 demokrácia attól demokrácia, hogy senkinek sincs benne joga másokat minősíteni, bármilyen kritériumok alapján "értékelni"/osztályozni.

Ahol néhány bunkó felruházza magát ilyen jogokkal, nos azt sok mindennek lehetne nevezni, de demokráciának semmikképpen.

Ezeket próbáld magadban rendezni, majd talán akkor folytathatnánk.

Buga.Jakab 2013.06.23. 11:00:14

RIP aszékejek !

qvára hiányzik:)
süti beállítások módosítása