Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
aug 29
22:39

Olyan megoldást találtunk, amely kicselezi Orbán Viktort – jelentette ki Bajnai Gordon, miután közel tíz hónapos „előválasztási” harc után ma megállapodtak Mesterházy Attilával abban, hogy a két párt nem állít közös miniszterelnök-jelöltet, külön listán indul, de felosztják egymás között az egyéni választókerületeket. Cselről beszélni akkor, amikor mindössze annyi történt, hogy a vitatkozó csapat hosszas szerencsétlenkedés után végre elindult kifelé a játékoskijárón, jelentős túlzásnak tűnik, de az kétségtelen, hogy mától új helyzet van: Bajnai és Mesterházy egymással is versengve próbálják meg közösen legyőzni Orbán Viktort.

 497bicikli.jpg

Bár a hosszú tárgyalási-előválasztási folyamat a mai megállapodás után sem nevezhető az ellenzék sikerének, és biztosan nem tekinthető momentumnak vagy ugródeszkának, az előzményekhez és az elmúlt napok várakozásaihoz képest a váratlanul gyors megállapodás mégis előrelépésnek számít. A baloldali ellenzék ezzel teljesítette a 2014-es választás minimális feltételét, azaz a győzelmi esélyek sine qua non-ját. Nem vitás, ha nem állapodtak volna meg a koordinált indulásban (azaz abban, hogy mind a 106 egyéni választókerületben csak egy jelöltjük lesz), a Fidesz már most szervezhetné a választás utáni győzelmi bulit. Ugyanakkor ez a megállapodás számos kérdőjelet felvet és potenciális buktatót tartalmaz, s bárki bármit is mond most magabiztosan ezzel kapcsolatban, jelentős részben a felek jövőbeli viselkedésén múlik, hogy mennyire lehet sikeres-kudarcos. Mi az, amit jelenleg is tudunk, vagy legalább tudni vélünk?

1. Pontosan ilyet még nem láttunk korábban Magyarországon, de azért hasonlóra volt már példa. 1998-ban a választókerületek egy részében a Fidesz és az MDF ezzel kísérletezett (az MDF akkor csak a közös jelöltállításnak köszönhetően kapott mandátumokat, listán ugyanis elvérzett), 1998 után pedig az MSZP és az SZDSZ lényegében mindig ezt játszotta – azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy nekik elég volt a második fordulóra létrehozni a konstrukciót.

2. A koordinált indulás előnyei és hátrányai régóta ismertek, szerintem a legfontosabb megállapítás az, hogy míg a választók szintjén akár eredményesebb is lehet, mint a közös listás megoldás (ha jól csinálják, külön kampányolva nagyobb választékot nyújthatnak, több választót szólíthatnak meg), a pártok szintjén néhány időzített bombával számolni kell. Miután a két külön induló lista egymással is versenyez, nem tudni, hogy lesz-e elég önmérséklet, bölcsesség a felekben, hogy egy adott ponton ne támadjanak a másikra. Minél kevesebb esély mutatkozna a végső (közös) győzelemre, a csábítás egyre erősebb lenne, hogy a másiktól raboljanak. Ha pedig az Együtt és a PM tényleg közös listát állít, és esetleg az a látszat alakul ki, hogy veszélybe kerülhet a tíz százalékos küszöb átlépése, mindkét fél számára racionális lépés lehet a partner megtámadása. Ez persze már a B-tervek világa: Bajnaiék az utolsó szalmaszálba kapaszkodva, Mesterházyék pedig a minél kisebb ellenzéki szavazatvesztés miatt vehetik egy ilyen esetben célba a másik szavazótáborát.

3. Azzal, hogy a felek már most rögzítették, ha győznek, a listás eredmények alapján „választanak” miniszterelnököt, egy fontos potenciális vitaforrást kétségtelenül megszüntettek, eldöntését automatizmussá tették. Ma egyértelműen úgy tűnik, hogy ezzel Mesterházy nyert, hiszen Bajnai Gordon kvázi lemondott a miniszterelnökségről: a felmérések szerint ugyanis a szocialisták lényegesen jobban állnak baloldali riválisuknál. Ugyanakkor úgy képzelem,  hogy a miniszterelnök-jelöltséget eddig erősen ambicionáló Bajnai azért ment bele ebbe, mert hisz abban, hogy pártja a következő nyolc hónapban megközelítheti az MSZP támogatottságát. Most itt nem az a fontos, hogy ezt jól gondolja-e (szerintem nem, de persze ki tudja), hanem az, hogy mi lehet a fejében, mire készül. Ha ugyanis tényleg így van, akkor Bajnaiék egy erősen versengő stratégiával jönnek majd elő, amit pedig nem nagyon lehet másképp elképzelni, mint az MSZP legalább indirekt támadásával (ki akarja jobban a kormányváltást, ki a felkészültebb, hitelesebb stb.). Ez egyértelműen azt jelenti, hogy eleve észszerűnek látszik a felek közötti éles verseny, ami persze elméletileg lehet win-win is, de nem kell hozzá sok fantázia, hogy elképzeljük, a pártok ismert megmondóemberei miképpen tudnának eszkalálni egy olyan vitát, amely már nem a Fidesz legyőzéséről, hanem egymás szapulásáról szól. Márpedig ha ebbe az irányba fordul az ellenzéki kampány, akkor közös győzelmi esélyekről beszélni sem érdemes.

4. A megállapodás legnagyobb értéke és egyben legsebezhetőbb pontja a közös egyéni indulás. A 75-31-es megállapodás mindkét fél számára jó alkunak tűnik, Bajnaiék tényleg nem csupán nyerhetetlen körzeteket kaptak. A lényegi probléma itt a közös kampányolás, ami akár konfliktusok sokaságát is eredményezheti. Miután nincs közös lista, a jelöltek neve mögött a szavazólapon csak az egyik párt neve szerepel majd, s erősen kérdéses, hogy a másik jelöltjéért mekkora áldozatot hoznak helyben a pártok. Az is kérdéses, hogy az Együtt-PM mennyit veszít azzal, hogy az ország többségében csak listán szerepel a neve: a korábbi tapasztalatok alapján a szavazók nem nagyon szeretik egyéniben és listán megosztani a voksukat. Ugyanakkor ez is alapvetően a következő időszak feladata: ha a kampányban el tudják (és el is akarják) magyarázni a szavazóknak a konstrukciót, akkor kezelhető a probléma.

5. Izgalmas kérdés lehet a Fidesz reakciója. A kormánypárt eddig egyértelműen Bajnait támadta, most az új helyzetben el kell döntenie, hogy továbbra is szélárnyékban tartja-e Mesterházyt, aki így most már a volt miniszterelnöknél egyértelműen esélyesebb kihívónak tekinthető, illetve hogyan viszonyul ehhez a páros felálláshoz. A Fidesz számára életveszélyes lenne már most lottóötöst látni ebben a konstrukcióban, én ugyanis arra számítok, hogy a következő hónapokban valamelyest erősödik majd az állandó belső viták miatt mostanra a gödör aljára került ellenzék: ami a korábbi helyzethez és a várakozásokhoz képest hatással lehet a kormányzati oldal hangulatára, helyzetérzékelésére is. A mai megállapodás után valószínű, hogy 2014 nem ismétli meg 2010 tétnélküliségét, s ha a kormányoldal ezt nem veszi figyelembe, akár a 2002-es helyzethez hasonló meglepetésben is része lehet. Ha ma lennének a választások, a Fidesz természetesen biztosan, talán kétharmadnál is nagyobb arányban győzne. Fölénye a másik két párttal szemben jelentős (Mediánnal 30:19, Ipsosnál 26:19, Tárkinál 26:15, Nézőpontnál 32:19), ugyanakkor a választás nem ma van, s ezek nem akkora – bár egyértelmű - különbségek, amelyek egy kampányban – ha úgy alakul – ne lennének ledolgozhatatlanok. A lényeg azonban itt van: ha úgy alakul. Olyasmiről beszélünk ugyanis, amelyről semmi tudásunk nincs, nem lehet: a valódi kampány – és nem az eddig látott aszimmetrikus - most indul, s minden bizonnyal a kampányban történtek jelentős magyarázó erővel bírnak majd akkor, amikor utólag az eredményeket elemezzük. Szóval érdemes lesz figyelni...

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr775484118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Biciklicsel 2013.08.30. 09:00:06

A kormánypárt eddig egyértelműen Bajnait támadta, most az új helyzetben el kell döntenie, hogy továbbra is szélárnyékban tartja-e Mesterházyt.

Trackback: Last minute Weimar 2013.08.30. 08:35:42

A kígyótojás előttünk a vékony hártya alatt látjuk a jövőt....

Trackback: Bajnaiék most jól kicselezték Orbán Viktort! 2013.08.30. 05:06:04

. A demokratikus ellenzék alaposan túljárt a miniszterelnök eszén. Nem szeretnénk most Orbán Viktor helyében lenni! Ezt bírta mondani Bajnai Gordon ma délután, a Mesterházy Attilával folytatott egyeztetést követő sajtótájékoztatón: "A mai nappal kic...

Trackback: A Nap, Amikor Mesterházy Attila Segget Csinált A Szájából 2013.08.30. 05:05:20

. Öt nap alatt változott vissza a határozott, eltökélt, magabiztos férfi farok csóválta kiskutyává, akarom mondani, Bajnai Gordon játékszerévé. Pedig már kezdtünk örülni, hogy végre felnőtt a feladatához. Pedig Szanyi kapitány még osztályharcot is h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rocksztar 2013.08.29. 22:57:05

baromi nehéz a kommunikációt összehangolni ebben a felállásban, lám pl. ma Gyurcsány egyből megtámadta a megállapodást.
más. elég nehéz lesz viszont ezek után a közvélemény-kutatási adatokat elemezni, a választást gyakorlatilag az egyéni körzetek döntik el, a hagyományos pártpreferenciák mellett nem mértek eddig "olajfa-listát"

wowerman 2013.08.29. 23:14:56

a barmokat úgysem lehet meggyőzni. de nem baj, legyen orbán kormány, aztán 2030-ban talán majd észbekapnak hogy valami nem jó, Orbán Isten van a miniszterelnöki székben mégsincs kolbászból a kerítés. Bár talán el lehet majd hitetni velük hogy ez is a zsidócigánybuzi világhatalom miatt van. A normális magyarok meg majd integetnek Angliából.

panelburzsuj 2013.08.29. 23:50:52

6. "nem lesz ebből bajom?"

Érdekes esélylatolgatás az, amely nem vitatja, hogy a "megosztott ellenzék" legalapvetőbb nyilvános "közösségi" célja azért mégiscsak az Orbánbuktatás - de egy betűt sem veszteget az Orbánbuktatás várható eszközeire. Melyik aspiráns milyen muszklikat mutogat majd vajon, amiről a "nemkétoldali", de NER-inkompatibilis "bizonytalanok" alappal vélhetik úgy, hogy ezekkel a "képességekkel" valóban le lehet szerelni Orbán hadát?

Bajnai pöttyentette el a komment tetején látható félmondatot - a maga "sótlan" módján arra utalva, hogy ha nem lehet tutira megbízni Orbán nyeregben maradásában - akkor vajon hogy fog viselkedni a fülkeforradalom óta behúzott farokkal nyüszítő államapparátus? Pl. rendőr, bíró, ügyész mit fog gondolni egy-egy feljelentésről? Vizsgáljam - elejtsem? Befogadjam - elutasítsam? Mert mi lesz, ha mégis fordul a kocka, és Szabó Rebeka nem kacsingatós honatyáktól jóízűn körberöhögött csetlőbotló zöldharisnyának fog látszani - hanem mondjuk környezetvédelmi miniszterként tűnik fel előbb a képernyőn, aztán a hivatalunkban is??

És mi lesz, ha már a kampányban színt kellene vallanunk, de legalább valami "jelet adnunk" - mert ügyek most ugyan még nincsenek - de igény, az bőven lenne rájuk...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.08.29. 23:56:24

Végleg bebizonyosodni látszik, hogy 2014 a szemünk láttára dőlt el, az elmúlt 1-2 napban. Nem mintha amenyiben sikerült volna megállapodniuk, akkor sikerülhetne "legyőzni Orbán Viktort"; sőt pontosan ennek ellenére. alapjában sem volt sok esélyük, most még kevesebb lesz.

Itt általában a technikai jellemzők kerülnek előtérbe amiről a szerző is megemlékezik: egy csomó helyen meg kell majd osztani a szavazatot, hogy néz az ki, hogy (végsősoron) közös a jelölt (persze tkp. csak annyi történt hogy területi alapon fölosztották egymás közt az országot) de nem közös név szerepel a jelöltek mögött; ha több miniszterelnök-jelölt van akkor nagy a veszély hogy a kampány egy adott pontján a másik rovására akarnak majd 'fényeskedni, ami kölcsönös oda-visszaszúrásokat fog kiváltani; és végül, a legnagyobb hibalehetőség, az együtt-PM esetében a 10%-os küszöb, amit egyszerűen ki lehetne védeni, ha a PM-esek belépnének az Együttbe, valószínűleg egyébként ez fog történni, egyszerűen túl sok a vesztenivaló, hogy "mégis mi van akkor ha" nem érik el a 10%-ot.

Ez a sok apró technikai részlet mind-mind egyenként fog visszaütni a megfelelő pillanatban. a szocialisták és bajnaisták most tettek bizonyosságot a finom részletek kezelésének teljes képtelenségéről.

TG az infórádiós interjújában beszélt arról, hogy nyitott kérdés még, ki fogja és mivel tematizálni a kampányt. Nos, ez a mai magyar médiaviszonyok tekintetben teljesen eldöntöttnek tekinthető. Nyilván a Fidesz fogja tematizálni, azért van neki Médiahatósága, 2022-ig odarakott jogásznénivel, hogy ez simán menjen. TG említi az interjúban Kövér László köteles beszédét, mint példát, hogy mennyire fel lehet használni az illető ellen a saját szavait.

Nos, ilyen most nem lesz, ezt 100% biztosan ki lehet jelenteni. Ha a föld-trafik-Simicska- és egyéb mutyikat nagyobb "ellenzéki tematizálás" nélkül le tudták nyomni az emberek torkán,akkor az ilyen jelentéktelen dolgok nem fognak gondot okozni. Természetesen mindent el lehet rontani, de technikailag a 90%-os fidesz-médiafölény az magától étetődő és magáért beszél: pont azért van ott, az a feladata, hogyha a (kormánypárti) politikus bakizik, akkor néma csendben úgy tegyen, mintha semmi nem történt volna.
Kövér László esetében 2002-ben pont másként volt, a tévék-rádiók rövid idő alatt hatalmas (egyébként nyilván igaztalan) botrányt csaptak. Most az összes tévé, még az atv is valamilyen szinten kormányzati ellenőrzés (tehát: befolyás) alatt áll.

Ami a "népszavzás" (orbán menjen-e vagy maradjon) vs. "alternatívák" közti választást" jelenti: ez nyilván egy hamis dilemma.

A népszavazás-verzió akkor élne, ha lenne egy nyilvánvalóan legerősebb, az ellenzéki térfelet teljesen lefoglaló párt, mint egyébként 1990-2010 között mindig volt ilyen, mármint a baloldalon. akkor egyszerűen azt lehet mondani, hogy nem tetszik az mdf/ fidesz (= jobboldali gyűjtőpárt)? Szavazz az mszp-re! Ha nincs egyértelmű baloldali népfront, akkor a népszavazási verzió megbukott, hiszen csak addig egyszerű a "zavarjuk el orbánviktort" amíg az ember betoppan a szavazófülkébe, és lát maga előtt 4-5, nagyjából egy súlycsoportban lévő "szavazz rám!"-lehetőséget értsd: egynek sincs komoly esélye orbánt megszorongatni. Na akkor kire 'népszavaz'? Ezért ostobaság a "népszavazási narratívát" mint reális lehetőséget erőltetni. Ez a választás az alternatívák küzdelme lesz, ami egyértelműen a fidesznek fog kedvezni.

Kicsit még az infórádiós előadsból szemezgetve, a határon túliak szerepéről: én még hallottam Orbán Viktort arról értekezni, hogy "1500 jól elhelyezett szavazat" megváltoztathatta volna 2002-es eredményeket, és igaza volt. Volt olyan egyéni vál. ker. 2002-ben, ahol 2x számolták újra a szavazatokat a szoros különbség miatt, mindkétszer mást hozva ki győztesnek. Tehát nem kell olyan könnyen lesöpörni a határontúliak jelentőségét. Ha például ők lesznek a különbség egy sima fidesz-győzelem és egy újabb kétharmad között, egyelőre ez egy reális forgatókönyv, akkor mi lesz? Magam is amellett vagyok hogy jogos volt nekik megadni a választójogot, de attól még a tényeket ne söpörjük a szőnyeg alá.

A Jobbik esélyeiről 2014-re: kicsit sötét színekkel lett fölfestve a kép, a Jobbiknak reális esélye van kb. 20-25 képviselőre, akár három-négy egyéni győzelemre is, az etnikai jellegű térségekben. Persze ettől még az összkép nem lesz sokkal rózsásabb. Ha a Jobbik a kampány végére föl tudja szívni magát, akkor a felső plafon szerintem kb 35-40 képviselő lehet, és ez már egy nagyon-nagyon jó szereplést fog jelenteni számukra. Ennél többre nyilván esélytelenek, 2014-nek nem ők lesznek a főszereplői.

Összességében elmondható, hogy médiahelyzet manipuláltsága miatt a választás előre el van döntve. A Fidesz társadalmi beágyazottságát 2014 áprilisig már semmi sem döntheti meg, reális számítások alapján.

Ami talán még ennél is fontosabb: az egész országon eluralkodó közhangulat, és az "elit" szerepe.

nemzetstrategia.blog.hu/2013/08/29/mi_a_baj_a_magyar_vezetoi_reteggel

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.08.29. 23:59:17

Fradista szurkolótársaim!

Egyszerűen nem értem egyesek, sokak viselkedését. Hány millió forintot dobtunk ki az ablakon, a tahó, aljas, mocskos, szemét szurkolásért?
Csoda ahogy normálisan, emberien, európaian, egyedülállóan buzdítjátok a csapatot, kiálltok mellettük. De miért az a sok tahóság, szemétség, csacsiság, embertelenség, ocsmányság? Miért nem lehet, normálisan korrektül, viccesen, vidáman szurkolni?

Annyi kárt okoztatok már a klubnak, hogy még.

Bár az orbáni "nemzeti", sunyi, álszent, simlis politika csak szítja ezt a fajta arroganciát, megosztást, szarkeverést, próbáljatok meg kulturáltan szurkolni, mert az segít a csapaton.
Bár amíg a szarházi fidesz politika vezeti a csapatot K. elvtárs, addig a szar keveredik a fossal.

Békésen, de nagy lelkesedéssel, buzdítsátok a csapatokat továbbra is, korrektül, tréfásan, emberi módon.
Előbb utóbb eltakarodik ez a "álnemzeti" fidesz banda, és nem leszünk állandóan fekete bárány.

panelburzsuj 2013.08.30. 00:06:56

@panelburzsuj:

"mindenkinek helyzete van"

...

Kalmár 2013.08.30. 00:09:57

@soha többé a fideszre: Azért csak legyetek még egy kicsit fekete bárány!
Ennyi mocsokkal a szádban, nem baj, hogy az ellenzéket "erősíted"

tisztapista 2013.08.30. 00:26:14

Nem dőlt el itt még semmi. A Fidesz jól teszi, ha komolyan veszi a szavazatmaximáló stratégiát, mert ezek ketten szépen be fogják olvasztani az E14 és az MSZP mögé (vagy egyik, vagy másik listára) a DK, liberál, stb. erőket is. Talán csak az LMP-t nem, akik így be sem jutnak a parlamentbe.

A balos együttműködés viszont várhatóan visszacsábít néhány ptotest szavazót a Jobbiktól, akik az MSZP-től pártoltak el, és oda nem mennének vissza. Nagy kérdés, hogy hova csábulnak vissza: a balos együttműködés mögé, vagy a Fidesz mögé?

panelburzsuj 2013.08.30. 00:44:22

@tisztapista:

Evidenciákat elfelejtünk néha.

Hányféle induló is lesz egy-egy körzetben?

Hányféle listával is szembesül majd a választó?

Amíg nem tudunk Fidesz-Jobbik közös jelöltekről szóló tárgyalásokról, addig készpénznek vehetjük, hogy a szavazócédulákon minimum kétféle logóba botlunk: a "meghasadt jobboldal" szétfelé húzó jelöltjeibe.

Egy a Fidesz - Egy a Jobbik... :)

Na ehhez képest Mesterházy-Bajnai meg csak "bénáznak-bénáznak" - hiszen még csak a "seregeik" egymás ellen indulását sikerült elhárítaniuk.

livengood 2013.08.30. 01:18:56

Nem tudom elképzelni mi az ördög vinne rá egy a maszopból kiábrándult szavazót Mesterházyra szavazni? Mivel az MSZP megkerülhetetlen, nélküle jelenleg leválthatatlan a Fidesz, így most az optimális megoldás született. Az épp érvényes választási szabályok között. Ha végre befejezik az egymással foglalkozást, akkor az Együtt és az MSZP össze tudja szedni a szükséges számú szavazatot.

Bambano 2013.08.30. 01:56:09

Ha nem csal az emlékezetem, a választók több, mint 50%-a nem tudja, hogy kire fog szavazni, vagy nem akarja elárulni.

Ettől kezdve minden jóslás csak hasraütés.

muscas01 2013.08.30. 02:47:40

Egyszer magyarázza már el valamelyik politológus, hogy miért is akarna győzni az ellenzék? Az összes hatalmi pozíciót bebetonozta a Fidesz 8-9 évre. Ez tény. Ha nyerne bármelyik párt az ellenzékben, vagy akár összefogással, még legalább 4 évig tehetetlen, béna kacsa lenne, mivel a Fidesz emberei ülnek mindenhol. A hatalom-átvételt követően kurva gyorsan bukás, és új választás lenne. Nincs Bíróságuk, nincs Ügyészségük, nincs Médiahatóságuk, stb. Értsük már meg végre, az ellenzék 2018-ra játszik, és jól teszi. Addigra önmagát darálja fel a Fidesz...

áasdklfjáasn 2013.08.30. 04:00:49

@rocksztar:
És sajnos, Ferinek igaza is van.
Csak úgy lenne esély, ha egy közös ellenzék indulna.
Ha a cél Orbánék leváltása, akkor bizony mindenkinek félre kellene állnia Bajnaiék útjából, neki meg neki kellene állnia meggyőznie a teljes baloldalt, a középen állókat meg a Fityiszből kiábrándult jobbosokat, hogy rá szavazzanak.
És meg kellene szabadulnia a Szolidaritástól meg az összes többi baromtól, és nulláról összetoboroznia egy csapatot (igaz, ezt már 1 éve el kellett volna kezdenie, de még ha most nekiáll, nem késső. 2 hónap múlva már késő lesz).

Ehhez fel kell mondania ezt a barom megállapodást a színtelen-szagtalan-súlytalan beképzelt Mesterházyval is.

Igaz, ezzel a többi pártnak 4 évre fel kellene áldoznia magát a haza oltárán.

Csak az a baj, hogy mindegyik csak a saját zsebére játszik, és ezt egyik sem fogja megtenni. Sem Fodorék, sem Gyurcsányék, sem Schmuckék, sem az LMP, sem a PM vagy hogy a faszba hívják a renegát LMP-seket, az MSZP meg pláne nem.
Pedig ha másnak nem, az országnak kurva jót tenne egy ilyen.

És Bajnainak így lenne esélye nyerni.
Ezekkel nincs, sőt, az egész baloldalnak sincs. Ha ez a megállapodás marad, Orbánék nyernek.

Az pedig kb. úgy hiányzik az országnak, mint sántának a púp.

áasdklfjáasn 2013.08.30. 04:15:52

@Nemzetstratégia:
Borsodban, Hevesben, Szabolcsban és Hajdú-Biharban a Jobbiknak nagyon sok helyen lesz esélye egyéniben, mert a cigányok garázdálkodása továbbra is folyik, annak ellenére, hogy a budapesti médiában ez nem jelenik meg. A helybeliek viszont naponta látják és érzik - sok helyen nem mernek elmenni az emberek családostul már lakodalomba sem, mert ha nincs otthon senki 2-3 órát, a cigányok feltörik a lakást, és visznek minden mozdíthatót.
Egy Eger közeli faluban élő ismerősöm (egy barátom apja) ennek úgy vette elejét, hogy szólt a helyi cigány vezetőnek, hogy ő most elmegy 1 hétre nyaralni, ha egyetlen szög is eltűnik a portáról vagy egyetlen alma a kertből, másnap 3 busznyi szkinhedet hoz Egerből a faluba, és megmutatja nekik, melyik házakban laknak cigányok.
Nos, a fickó házát még éjjel is őrizték a cigányok, míg távol volt.

De nem mindenki ennyire talpraesett.

A cigányság garázdálkodása, amit ha lehet cigánybűnözésnek nevezni, ha nem, létezik, azon a környéken napi probléma. És ez ellen egyedül a Jobbik szólal fel, tehát a helyieknek helyből szimpatikus, akkor is, ha a zsidózásos résszel nem értenek egyet, mert a zsidókkal semmi konfliktusuk nem volt soha.
A vidékiek ugyanis nem fajgyűlölők, a cigókat sem azért utálják, mert cigók, hanem azért, mert folyton baj van velük.

Az a baj, hogy a politikusaink nem hajlandók kimozdulni, de még csak kitekinteni sem az elefántcsonttornyukból, és megnézni, mi a valós helyzet az országban, és tenni a visszásságok ellen. Az élen "két hét alatt rend lesz" Sanyival.

áasdklfjáasn 2013.08.30. 04:28:25

@muscas01:
Igen, baszd meg, de ezzel a tolitolival az emberekkel basznak ki.
Az élet ugyanis véges.

Apám 1990-ben még fiatal ember volt, 50 alatt, de 2018-ra már öreg lesz, közel a 80-hoz.
És közben kurvára nem lett jobb az élete, pedig folyton azt ígérték. És így van ezzel az ország dolgozó és termelő 99,9%-a, amelyik eltartja ezeket az ingyenélőket.
Ellenben akik ígérték és folyton ígérik, azok tényleg mind kurvára meggazdagodtak, mind egy szálig milliárdosok lettek amellett, hogy 27 forintról 430 Ft-ra emelkedett a benzinár, 30 Ft-ról 300-ra a kenyér, 12-ről 350-re a BKV-jegy és hasonlók, pedig egyik sem dolgozott ez idő alatt egy másodpercet sem, csak meresztette a seggét a parlamentben.

Még 30 év, és mi is öregek leszünk.

Szóval el kéne hajtani ezeket az ingyenélőket a faszba, de gyorsan. Mert ezeknek nem érdekük, hogy nekünk jobb legyen, nekik meg már most is jó, jól elkurvaanyázgatnak a parlamentben havi adómentes 1-2 millióért, + a hozzá lopott másik 10-15-ért. Te mennyit is keresel közben?

Mária 2013.08.30. 05:16:16

"Cselről beszélni akkor, amikor mindössze annyi történt, hogy a vitatkozó csapat hosszas szerencsétlenkedés után végre elindult kifelé a játékoskijárón, jelentős túlzásnak tűnik"

Ők így szoktak cselezni :D

Mária 2013.08.30. 05:20:33

"Miután a két külön induló lista egymással is versenyez, nem tudni, hogy lesz-e elég önmérséklet, bölcsesség a felekben, hogy egy adott ponton ne támadjanak a másikra. "

Nem lesz. Bajnaiékban eddig se volt önmérséklet, ha arról volt szó, hogy nyílt színen üssék-rúgják a lehetséges partnert, és ezután se lesz bennük ezirányban önmérséklet.

Az MSZP egy idióta, hogy ezekkel szövetkezik.

Pop40 2013.08.30. 06:01:36

@livengood:

Ez így igaz, éppen most született meg az optimális megoldás. 2 okból is.

Egyrészt az ellenzéki szavazókat motiválja a dolog: A szoci elmehet szavazni Mházyra, az E14-es Bajnaira. Ha meg lenne határozva, ki lesz a miniszterelnök, valamelyik tábornak kisebb lenne a lelkesedése, így viszont, hogy minden nyitott, mind a két tábor motiválva van, hogy a saját jelöltje végezzen a jobb helyen.

Ezáltal az ellenzéki szavazatok összességében is maximalizálódnak.

Másodsorban pedig ez a megoldás a lehető legegyszerűbben tartja távol a fideszeseket és egyéb hulladékokat a történettől: Mivel nekik muszáj leszavazni Vityára, nem tudják torzítani a Bajnai-Mházy versenyt azzal, amivel az "előválasztást" tudnák: hogy leszavaznak az általuk esélytelenebbnek tartott jelöltre, hogy azt hozzák helyzetbe, akinek szerintük nem lenne esélye a csuti tolvaj ellen.

Szóval minden szempontból optimális a megoldás. Egyeztetni körzeti szinten kell, nem pedig miniszterelnök-jelölteket.

Pop40 2013.08.30. 06:07:24

@wowerman:

Szerinted az ilyen jellegű agyhalottakat meggyőzi bármi a világon?

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1239054_10151794824988467_831179063_n.jpg

@Mária:

"Bajnaiékban eddig se volt önmérséklet, ha arról volt szó, hogy nyílt színen üssék-rúgják a lehetséges partnert"

Igazán megható sirám ez olyasvalakinek a szájából, aki arról hazudozik a blogján, hogy Bajnai maga rendeli oda az ellene tüntetőket, mert nem elég neki, amit a fidesz küld. :D

Vérzik a szívem szegény szoci ősbölényekért, akiket úgy üt-rúg a csúnya gonosz Bajnai, hogy meglepetésükben még szavazókat szerezni is képtelenek már vagy 7 éve. :DDDDDDDD

Link elek 2013.08.30. 06:57:08

Ugy tunik orbanek epithetik meg a sotete kozepkort 4 evig.

Az mond igazan sokat, hogy az oktatasi allamtitkar nem merte diakok elott megnyitni a tanevet, hanem a pedofilokat orvendeztette meg.

gipsz.jakab 2013.08.30. 07:35:33

gáborkám !

te csak tojjad orrbán fideSS biciklijét...
semmivel se foglalkozz nem történt semi...
csak fordujjunk el... amikor a fideSS lop csal hazudik...

gáborkém !
nem lesz ennek jó vége!
most nem a kommancsokról kell elterelő posztolgatni !
a dakoták szétlopta szétb@szta országról
vagy te lexarod, mert nem a hazád? nem érdekel?

maroz 2013.08.30. 07:55:28

@poszt: "az állandó belső viták miatt mostanra a gödör aljára került ellenzék"

A pesszimizmust (ennél már nem lehet lejjebb!) értem, de nem osztom, viszont az érdekelne, hogy a lejtőn jelenleg elfoglalt pozíció vajon tényleg csak a belső vitáknak köszönhető? Azért furcsállom ezt az okot, mert mintha ez a koreográfia (fideszről szinte soha nem látni, hogy rágják-e belső viták, a "demokratikus ellenzékről" -höhöhö - pedig állandóan ezt látni) teljesen megszokott lenne, talán még azt is megkockáztatnám, hogy ezeket "pont ezért szeretik".

Persze ez talán idővel ki fog derülni, mert ha azt látjuk, hogy hiába a tandem-bmx, hiába ül ott hátul a saroglyán Ron Werber és ordítja a tempót, hogy valami hihetetlenül egyszerre bírjanak pedálozni mégse fogják tudni megugrani azt a tíz százalékpontos dombot, ami őket a kormánypárttól elválasztja, akkor elképzelhető, hogy nem csak az állandó belső viták, hanem valami más is lehet ott, ami miatt nem.

Jock Ewing 2013.08.30. 08:04:04

Ez a két szerencsétlen mit fog művelni az országgal, ha az egyezkedésük is ilyen suta?
Sajnos ezekből is csak a régi lemez nézhető ki, növelni az adósságot, osztogatni a népszerűség kedvéért.... Ezért inkább ne nyerjenek.

gipsz.jakab 2013.08.30. 08:05:48

@Jock Ewing: miért lenne suta?

ők már bizonyítottak... nagyon tudnak lopni... csak nem ojjan szervezetten mint a fideSS

dögöjjön meg minden dakota és minden kommancs ! a benzűlöttek gebeggynek meg....

2013.08.30. 08:15:49

@muscas01: És lesz bármikor is, hogy nem lesz bebetonozva? Ha most be van, ezután csak rá fognak betonozni. Most van igazán lehetőség.

Egyébként is, milliók számára hozna szenvedést újabb 4 év a Fideszből.

2013.08.30. 08:18:13

@Mária: Nem az MSZP idióta, hanem te vagy egy beépített provokátor.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2013.08.30. 08:30:57

@Pop40: Tökéletesen egyetértek, szerintem is a lehetőségekhez képest legjobb egyezség született ezzel a listacsatával.
Listán mindenki tud a neki szimpatikusabbra szavazni, az egyéniben, ami a lényeg, pedig közös jelöltek lesznek, így ott nem lesz szavazatmegosztás. Gábor azt sugallja, hogy minden jelölt a maga színében indul egyedül, de tegnap este minthogyha a azt hallottam volna a kettős interjúban, hogy a közös jelöltek "közös színekben", tehát nem csak a saját pártjukéban lesznek, tehát mint a két párt közös jelöltjei.
Szavazatmaximálás szempontjából ez így jó, mert a törzstáborból az is elmegy, aki a másik miniszterelnök-jelöltjére esetleg nem szavazna. Szerintem a bizonytalanok közül is több megnyerhető így.
És az idióta és értelmetlen előválasztási hajcihőt is megspórolták, mert az benne lesz a tényleges választásban (listán).
Viszont van még bizonytalan tényező. Az jó, hogy ők ketten összefogtak, s ezzel nagyrészt lefedtük a baloldal két legesélyesebb pártjának a szavazóit, de mi lesz a kispártokkal?
Remélhetőleg az egyén körzetekben - ha az MSZP megegyezik velük - nem zavarnak be, de ha külön listát indítanak, az torzíthatja az immár nem (csak) Orbán leváltásáért, hanem a jövendő miniszterelnök megválasztásáért tartott listacsatát.
Tehát optimális az lenne, ha az MSZP esetleg (az szükséges egyéni körzetek mellett) listás helyek felajánlásával is kizárná annak a lehetőségét, hogy ezek a pártocskák, illetve legesélyesebben a GyK külön listát állítson, és ezzel bezavarjon az "előválasztásba."
De ez csupán egy demokratikus országban rendezendő választások feletti esélylatolgatás, és mindemellett sajnos
@muscas01: is igaza van. De nem szabad csüggedni. Az (egykori) Fideszes szavazók sem csüggedtek, és lám megkapták...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2013.08.30. 08:36:54

@Nemzetstratégia: "és végül, a legnagyobb hibalehetőség, az együtt-PM esetében a 10%-os küszöb, amit egyszerűen ki lehetne védeni, ha a PM-esek belépnének az Együttbe, valószínűleg egyébként ez fog történni, egyszerűen túl sok a vesztenivaló, hogy "mégis mi van akkor ha" nem érik el a 10%-ot."

És igen ez is még egy nyitott hibaforrás, mert bár bármennyire is hihetünk/nek abban, hogy az E14 10% fölött teljesít, s megnyeri a 2/3-ot, azért érdemes a realitások talajáról szemlélni a lehetőségeket...

mojszipupi 2013.08.30. 08:44:58

Fidesz-jobbik kormány lesz 2014 től. Az lesz az igazi fekete leves

Csetepaté márki 2013.08.30. 09:02:35

Az ellenzeken belüli eröviszonyokat gyakorlatilag lehetetlen most megjosolni. A valasztasok utan nagy valoszinüseggel olyan eredmeny születik, aminek köze nincs a mostani köldöknezös josolgatasokhoz es a mindket fel altal most elfogadhatonak szamito, kizarolag a mostani targyalasok alapjanak tekinthetö fiktiv eröviszonyokhoz.

Akarmiben is allapodnak meg, a ket tarsasagot ismerve a „nyertes“ (a valasztas kimeneteletöl függetlenül) ezt kb 0,2 mikroszekundum alatt ugy felrugja mint a huzat.
Hivatkozasi alap a „demokracia“, teljesen termeszetes, elvegre ez igy demokratikus, igy van vagy igy van? Ar eröviszonyokat a jonep alakitja ki (vagy kellene, hogy kialakitsa), nem az armani-öltönyösök kepzelete vagy akarata. Vagy ez igy mar tul sok lenne a jobol a „demokratikus“ ellenzektöl?

Barmifele megallapodas, barmifele együttes vagy külön kormanyprogram (kiveve, ha csak a valasztasok idejere szol megnyerni azt) teljesen felesleges parasztvakitas, akar levaltjak Orbant, akar nem, mivel a valasztasok pillanataban azonnal valtozni fognak a „mostani eröviszonyok“, mivel arra csupan nagy hasraüteses saccolasok vannak.

Mária 2013.08.30. 09:07:03

@Pop40:

"Egyrészt az ellenzéki szavazókat motiválja a dolog: A szoci elmehet szavazni Mházyra, az E14-es Bajnaira."

Tudod, mit felejtettél el?

Azt, hogy a szoci szavazó nem fog Bajnai jelöltjére szavazni, a bajnaista szavazó meg nem fog szoci jelöltre szavazni, ha a saját pártja jelöltje, vagy egy mindkét párt által a kampányban NAGYON erősen támogatott közös jelölt nem indul a választókerületben.

Nagyon erősen támogatott közös jelölt meg nem lesz.

Szóval az van, hogy Bajnai ezzel még a 106 egyéni kerületben is képes egymásnak ugrasztani az embereket, azért, hogy HÁTHA esetleg a 75 szoci-kampányra kijelölt választókerületben felhergelt bajnaisták szavazatai miniszterelnököt csinálnak belőle.

trabant 601 · http://youtube.com/watch?v=Z3prOObnrmk 2013.08.30. 09:08:06

Gábor!

Szerintem Gordon azért érezheti esélyesnek magát, mert a választók általában pártot a párt vezetője szerint választják.
Az MSZP is Gyurcsány kiválásával nagy tehertől szabadult meg (valami ilyesmit olvastam tőled itt pár éve)

Mária 2013.08.30. 09:09:51

@Pop40:

"Igazán megható sirám ez olyasvalakinek a szájából, aki arról hazudozik a blogján, hogy Bajnai maga rendeli oda az ellene tüntetőket, mert nem elég neki, amit a fidesz küld. :D"

Bizonyítsd be, hogy nem ezt tette.

Elég szőrmentén bántak azok a tüntetők Bajnaival ahhoz, hogy amit írtam, akár igaz is lehessen.

Mária 2013.08.30. 09:13:29

@iii:

"Nem az MSZP idióta, hanem te vagy egy beépített provokátor."

Angyalkám, ezt leírhatod minden blogon, attól még nem lesz igaz.

Persze mit várok én egy hithű bajnaistától? Lételemetek a szarkeverés, a hazudozás meg a sunnyogás.

aszekelyek 2013.08.30. 09:22:16

Kedves Gábor! kivételesen mindennel egyetértek, amit írtál. :) Még megemlíteném, hogy a 2002 -es meglepetés....khm... idején miniszterelnökük nem volt, nagyon, nagyon sokáig....Több felkért is köszönte , nem... vállalta. Míg végül elő tudták szedni megyót.
A németh kormány volt miniszterét. Ugyanazt az imázst adták rá, amit most is el akartak sütni bajnainál, hogy mert a nemzetközi izé.., mer hogy a világbanknál is. Ami jól hangzik de senki választójuk ennek a tartalmáról egy értékelhető mondatot nem bírna összehozni. Ami komolyan vehető lenne. Aztán most van nekik megint , mint 2002-esben is , egy Ron Werberük.
Kinek lángelméje kicsit akad, mert most is csak egyetlen ügye van, Orbánt, mint fő ellenséget felmutatni a bámész, kissé tájékozatlan, megvezethetőknek. Emlékszem, hogy a 2002-esben is orbánra lőj elvtárs ment. meg a túllicitálása a szociális szférában Orbán kormánya idején történt nagyon nagy változásoknak. Meg a munkabérek körül. Itt fontosnak tartom megenlíteni, hogy amíg anno orbán első kormánya ugyanúgy, mint most is elsősorban ahazánkban állomásozó tőke pénztárcáját találta megfelelőnek A konszolidált költségvetés finanszírozására és a kkv szektorban, a nagyon, alacsony fizetések drasztikus emelésére. Ezt a rendszerváltáskor és a horn-szdsz kormány idején nagyon megtollasodottak nagyon nem szívelték. Akik főképpen a szocik és szadesz köreiből kerültek ki.

Tisztességes fizetés pártján akkor sem álltak. Ezt leszögezhetjük. Semmikor. Szerintem azt is. Ha ők kormányoztak, ha orbán, mindegy volt ebből a szempontból. Kiszervezni apénzt az országból, az viszont nagyon, nagyon toplistás volt náluk. ide értendő az állami vagyon is. Akár abalettitntézet, az Andrássy úti ügyek, vagy a Kossuth lajos utca de sorolhatnám, karakter nincs ami elég lenne.
Ezekről hallgatnak.. Ha épp nem siratják a szegény nagytőkét , melyet a csúnya Orbán megadóztat. A multinácikokat.
A bankokat, melyek nem hajlandóak tisztességesen finanszírozni a gazdaságot de legalább elfogadhatóan. NYilván nem érdekük, hogy ne adósodjunk el de nagyon. Itt a " privatizálj, deregulálj... erősen tetten érhető , bármennyire is baloldalinak mondják magukat. Ezentúl a bankokat is baloldalinak tekinthetjük. A nagytőkét és a multinácikat. Mint őket , álballib , annyira bizonyosan. Ebben az alapkérdésben már átverik , azt akit lehet. Nagyon sok analógia van a 2002-es és a mai választás körül. megmosolyogtató, hogy szerintük ki van cselezve most valami. Tényleg csak a játékoskijárónál vannak. Most kezdődik majd csak a meccs.

Minden esetre ők nem sportszerűségűkről híresek. Fair play díjat még viccből sem adott nekik senki.
Sok durva szabálytalanságra számíthatunk. Ismét. Bajnai kapus. Úgy is fog viselkedni. Nem ő fogja széthajtani magát. Az is lehet , beszed egy két labdát.
Nagyon egyetértek azzal is, hogy nem lehet eldöntöttnek tekinteni semmit. 2002-ben a teljesítménye alapján Orbán kormányának kellett volna fölényesen győznie.

De olyan ellenféllel szemben , mint akik magukat ma nálunk baloldalnak neveztetik , nincs az a tisztességes játék , ami győzelmet hozhat. Szerintem megtanulták. A harcmodort össze kell hangolni a minden eszközt a cél érdekében szentesítő Ron Werberével.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.08.30. 09:28:04

Egy módon nyerhet a baloldal, ha előhúz rövid időn belül egy hiteles, fedhetetlen, szerethető, szimpatikus miniszterelnökjelöltet.
A Bajnai-Mesterházy-Gyurcsány triót közpénzből folyamatosan, aljasan, tetű módon ekézi a közmédia.
Addig el kell türni ezeket a szemeteket!

A fidesz banda sokkal aljasabb, sunyibb, szemetebb a szociknál.
Micsoda életpálya modellek, Orbán, Rogán, Pintér, Selmeczi ...óriási vagyonokat loptak, csaltak össze szinte csak fidesz pártmunkából.
Orbán sose mérette meg magát a munkaerőpiacon, csak pártkatona volt!

Menjél el szavazni és bárkire, csak fideszre ne szavazz!

tcom 2013.08.30. 09:44:45

@muscas01:

Igen, én is így gondolom. Kell még várni néhány évet, amire az emberek és főleg a nyugdíjasok is a bőrükön érzik a bukásra ítélt fidesz-politikát, mire sikerül felélni mindent, a gazdaság meg képtelen lesz 100 milliárdokat pluszban befizetni az államkasszába.

Nyilván való, hogy az ország folyamatosan zuhan lefelé. A gazdaság stagnál, a társadalom elöregszik, soha sem látott számban hagyják el az országot a polgárai.
A kapitalizmus jellegéből adódóan a világot a befektetések, a jól működő, tőkeerős vállalkozások viszik előre. Ez Magyarországon nincs, a külföldiek, pedig menekülnek.

Mindent meggyorsítana egy kisebb válság, ami azonnali tőke kimenekítést jelentene a bizonytalan, bóvli,, leggyengébb országokban, mint nálunk. Azonnal nem lenne a külföld, aki az állampapírok 80%-t veszi. Így vakarhatná, a kancsal szerencsétlen hülye, meg a beteg hatalommániás felcsúti a fejét, honnan is szerzünk pénzt és hogyan is nyugtatjuk meg a piacokat, hogy visszamenjen 320-ra az euro?!

toportyánzsóti 2013.08.30. 09:46:15

@aszekelyek: Szép volt narancsvakegér,intellektusodnál már csak az erkölcseid vannak lejjebb akár a többi fajtabelidnél.

aszekelyek 2013.08.30. 09:46:55

@panelburzsuj: amikről itt sok szennyet elhintesz , független intézmények. Akik szerinted így kellen, hogy működjenek , vagy működnek. Azzal is teleordibáltátok róluk a fél világot de csak ebben a 3 évben...- érdekes.
Egyáltalán nem kel ilyen szemponztokat teljesíteniük, fegyelembe venniük.
Burkolt fenyegetés ez. Sunyi. Saraz és megfélemlít. kifejezetten szdsz móccer. De ronigyerek is megnyalná utána a tíz ujját.

@iii: ezt ki kéne fejteni részletesen. Már a szenvedést. Stációkat..., pl. Alternatívát is kéne mellé állítani. CSábítót. Az ment 2002-ben is. De konszolidált költségvetésből ígérgetni fűt és fát megint, nem kunszt. Meg arra hergelni a hiszékenyeket, hogy majd jól elveszi a rohattaktól a pézt és oddadja a szegényeknek. Ők maguk adómentesen oldották megm, hadd emlékeztessek. Szerintem jól teszi a kormányzó pártszövetség, ha ezt kiemelten hangsúlyozza a kampányban. mind az mszp , mind bajnai összes frontembere -legális - adóelkerülő. Arról is sokat kell szólni, mit tettek zsebre. Számla nélkül. nem szavazták meg, hogy számlával és limltáltan költhessék a közpénzt. humbug, hogy a szegény embereknek jobb lesz. Az is, hogy ők aztán majd vigyáznak aközpénzére és javaira. Már tudjuk, hogy vigyáztak. Mi minden és mennyi ment el.., sok pedig örökre. Csak ránk, a szegényekre közben szedték fel az adósságot, IMF-kölcsönt. nem ők nyögték. A szegények és ezt éppen ők tervezték így el. Tárgyalták le azokkal, akik adták a kölcsönt.

No akkor lehet kifejteni de konkrét legyen, mint az enyém!

aszekelyek 2013.08.30. 09:50:09

@tisztapista: nnek a lehalászására csinálta lenhart balázs az a mégszélsőbb jobbot. ... Nehogy már a FIDESZ mögé.... Látunk majd még ilyeneket.

toportyánzsóti 2013.08.30. 09:50:26

Az ellenzék lehet akármilyen gyenge,a narancsmaffia akkor is megbukik.Bérbirkák és bértollnokok tartják fenn csak azcövekkéntállókétharmad mítoszt!Ezzel a megállapodással egyszerre lehet elküldeni a faszba a narancsmaffiát és a maszopot,akik 70-30 mutyikolásukkal vágták gallyra az országot!

tcom 2013.08.30. 09:51:02

@stadionok helyett jó egészségügyet:

Én elv szerint szavazok. Tök mindegy, hogy az a párt be sem jut a parlametbe. Csak az átlagember azt nézi, nyerhet-e a focicsapatom. Kurva fociország lettünk, ahol csak a győzelem számít, bármi áron.

Orbán úgy játszik az országgal, mintha egy meccsen lefizetné a bírót, a meze mögé bújtatott kaszával lemészárolna 3 ellenfelet, a nézők pedig csak akkor hagyhatnák el a felcsúti stadiont, ha a fideszFC győz. Mindeközben fortyog a krumplileves a kezdőkörben.

livengood 2013.08.30. 09:53:43

"Kedves Gábor! kivételesen mindennel egyetértek, amit írtál."

Ha már aszékelyek így egyetért, az bizony gáz kedves Gábor. Úgy érzem, a jelenlegi poszt csupán azért íródott, mert az ezt megelőző inkább hosszan elnyúló vitát jósolt. A mostani hosszú latolgatás teljességgel értelmetlen, mivel jelenleg senki nem tudja megjósolni a dolog kimenetelét. A baloldal szempontjából fontos, hogy ezzel minden esély meg van a győzelemre, ezért Orbán nem dőlhet hátra. Másfelől a baloldalnak is rengeteget kell még tennie érte. Gyurcsány fanyalgása téves helyzetértékelésen alapul, de láttuk már őt kapitális baromságot csinálni. A fidesz fanok meg hozzák a formájukat.

Szóval jobb lett volna most várni három hetet a két poszt között.

aszekelyek 2013.08.30. 09:58:33

@toportyánzsóti: csak személyeskedés. Erről írtam de nekem nem kell felvennem ezt a harcmodort itt - és ezt tudom is.
Se cáfolat , se cáfolat , se cáfolata egy szavamnak. Nekem ez elég is.

aszekelyek 2013.08.30. 10:00:52

@livengood: a franc belénk , mi ? Mámeg egyet értünk valamiben..:)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2013.08.30. 10:03:03

"nem tudni, hogy lesz-e elég önmérséklet, bölcsesség a felekben, hogy egy adott ponton ne támadjanak a másikra."

Ugyan már emberek a MSZP-ről beszélünk! Még szép hogy nem lesz.

livengood 2013.08.30. 10:03:08

@stadionok helyett jó egészségügyet:

Olyan választási rendszert hozott létre Orbán amiben a mai magyar valóságban lehetetlen egy jelölt mögé állítani az ellenzéki szavazókat. Te írod a megoldást:

"Menjél el szavazni és bárkire, csak fideszre ne szavazz!"

Ehhez teremtett alapot a Bajnai Mesterházy megállapodás. Remélhető, hogy a többi kicsi is csatlakozik.

room_101 2013.08.30. 10:06:53

Amikor az egyik oldal teljes erővel próbál bagatellizálni egy lépést, az azért igencsak pozitív jelzés a másik oldalnak.

Amúgy hogy is volt az a "Gyurcsányi a mi emberünk, annyira jelentéktelen" még a 2006-os kampány idején?

B. Bíró 2013.08.30. 10:08:39

Még annyi csavar lesz a dologban, hogy nem lesz Együtt-PM közös lista sem, hiszen akkor 10% kell majd. Tehát a PM-esek Együtt színekben kapnak pár körzetet, meg pár helyet a listán.

És szerintem azon se lepődjön meg senki, hogy ha nem is maga Gyurcsány Ferenc, de egy-két "gyurcsányista" fel-fel fog tűnni Mszp mezben.

Kandeláber 2013.08.30. 10:16:18

Szédületes ez a libás, nem való ez politikusnak, max. lüszter könyökvédős számkukacnak.

tcom 2013.08.30. 10:19:48

@aszekelyek:

Igen, az előző nyóc év sem volt semmi. Hazudozás, felelőtlen politizálás a köbön. Egyetlen egy kivétel van, amit a fidesz előtt senki nem tett meg, a demokrácia leépítése. És hogy az emberek a saját bőrükön érzik a megfélemlítést, az agressziót a MINDENNAPJAIKBAN.
A fideszes kiskirályok kommunista párttitkári időket idézve uralják az országot.
Megszűnt az AB, az Ombudsmani intézmény valódi szerepe. A bíróság, az ügyészség kézi irányítású. Helyben a megyei párttitkárfőispáni hivatal elvette az önkormányzatok döntési jogait.
Az oktatás katasztrófa helyzetben van. Az iskolákat államosították, felülről kinevezett aparatcsikokkal. Igaz, hogy 3 nap ék kezdődik az iskola, de még a tankönyvekkel is gond van.
A kisebbik gyerekem 33-as létszámmal kezdi az első osztályt, mert a balfasz fideszesek elfelejtették, hogy a 6 éves korhatár több gyereket jelent. És megtoldották még plusz 5 tanórával, hogy du 4-kor hazafelé menet elaludjanak a 6 évesek a fáradtságtól. A másik gyerekem osztályfőnökét elvette az iskola,mert rózsika kitalálta, hogy az iskolákba kell több főállású könyvtáros és itt csak a mi osztályfőnökünknek van ilyen végzettsége. 25 gyerek sírt a tanárnője után. A kurva anyád Hoffmannnnnnnn!
Az igazi döbbenet a törvény. Ami szerint rendőr kérdezheti ki a gyerekeket az iskola utáni szokásairól. Az apád faszának sincs hozzá köze Orbán!!! Az iskola kénytelen összegyűjteni a gyerekek vallási hovatartozását és elküldeni az államnak. Mi a kurva köze van hozzá bárkinek is???? Pláne nem a kommunista, államosító, népbutító Kádár Viktornak!!!

A gazdaság stagnál. Soha annyi cég nem jelentett csődöt, mint most. A versenyszektorban nem növekszik a foglalkoztatottak száma. Vajon hova vezet, ha az állami költségvetésből fizetettek száma növekszik?
A beáramló külföldi tőke negyedévről, negyedévre folyamatosan csökken. A külföldi befektetők félnek a kiszámíthatatlan országtól. Mi garantálja, hogy jövő héten nem államosítják a szeszesital bizniszt, a gyógyszertárakat, vagy csak nem osztják ki a családtagoknak?

Vajon mivel ér fel az a hangfelvétel, amikor a szekszárdi polgármester a helyi fideszesekkel felosztja a trafikokat, saját húgának is osztva egyet? Abból a listából válogatva, aminek elzárva kellett volna lenni? Mi folyhatott is az egész országban?

Érdemes a korábbi fideszes államtitkár (!), Ángyán leleplezéseit elolvasni. Vajon mivel ér fel, hogy korábban soha sem gazdálkodó felcsúti polgármesterek, nyergesek megkaphatták a környék és a messzi vidékek földjeit?

MIféle ország az ahol egy politikus 10 milliárdért stadiont építhet magának a kertje végébe közpénzből?
Mikor nyitják ki a pártfunkciknak a vadászkastélyokat, hogy Hende Csaba helikopterből géppuskával vadászhasson?

Estig sorolhatnám! Hogy lehet ezt védeni? Hogy lehet erre mentség az előző kormányok?

Sehogy! Tragédia.

gipsz.jakab 2013.08.30. 10:20:08

álítólag bajnai a kacsák kiirtására készül...
a libák után !

toportyánzsóti 2013.08.30. 10:23:36

@aszekelyek: Ronwerberezni Birnbaummal a hátsódban nem kicsit skizoid!Hol hordod ilyenkor az agyadat?

ssi 2013.08.30. 10:31:14

akkor most BG-MA szándéka: ugyanazért a programért 100%-osan küzdeni, egymás mondanivalóját kiegészítve (nem rivalizálva), és a választók majd döntenek - szimpátia, habitus, rátermettség stb. alapján ?

GyF mondhatta volna így is vagy az ő hívei csak más stílust kedvelnek: én másképpen tettem volna, kíváncsian figyelem, sok sikert nekik és a DK-val együtt várom a velünk történő egyeztetést, együttműködést is?

TG-poszt: aug 01. HV - Magas labda "Nem kell Orbán Viktor feltétlen hívének lenni ahhoz, hogy lássuk: a miniszterelnök kivételes politikai tehetséggel rendelkezik... Egyrészt képes arra, hogy időnként változó céljait változatlan átéléssel, lendülettel és kitartással képviselje... Legalább ilyen fontos, hogy politikáját, céljait mindig közérthető formában, egyszerűen és átélhetően mondta el; mindig ragaszkodott ahhoz, hogy legyen egy történet, egy mese, amelyre felfűzhető minden, amit csinál."

ki a tehetséges politikus és ki a "jó" és kik méltó versenytársaik egymásnak? (A)spontaneitás, rugalmasság v (B)átláthatóság, követhetőség v (C)kifele nem kiszámítható, de a háttérben jól kitalált lépések, mert a nagy vízió/CÉL kb. érthető, legalábbis utólag?
- pl. először biztosítják a kártérítést a megpiszkált trafikosoknak majd pont ők korlátoznak egyeseket?
- pl. minek a sok stadion, ha a híres magyar fürdők fenntartása is gond? javítja a statisztikát v jelképek v az egész napos iskola, napi sport kapcsán diáknak-tanárnak kötelező lesz stadionba járni s majd az egész nemzet nagy sportos nép lesz v ... én nem tudom, de tanulságos lesz megérteni majd

skizzzz 2013.08.30. 10:42:48

Kedves Gábor!

Felhívnám figyelmét, hogy idén márciusban változott a helyesírási szabályzat, ezentúl az 'ésszerű' szó korábbi írásmód helyett az 'észszerű' írásmód a szabályos.

Üdvözlettel.

Anselmo 2013.08.30. 10:44:17

Én meg azt gondolom, most látták be az elvtársak, hogy ez a játék már nem a kormányzásért megy. Ha azért menne, akkor minden kis esélybe belekapaszkodnának, és Bajnai népszerűbb miniszterelnökjelölt, mint Mesterházy. Ez már csak utólagos arculatmentés, és magyarázkodás amit most csinálnak, egy nagyon gyenge megállapodással, amiben semmi különleges nincs.

DFK 2013.08.30. 10:52:40

@panelburzsuj: ha tudnád mennyire nem kompatibilisek a fidesz és a jobbik szavazói.

panelburzsuj 2013.08.30. 10:56:37

@aszekelyek:

Független intézményekben nem függesztenek ki parancsra párthitvallásokat.

tcom 2013.08.30. 10:57:00

@DFK:

Az talán elmond valamit, hogy mindegyiknek a másik a lehetség 2. opciója.
Én arra is emlékszem, amikor választáskor együtt indultak néhány körzetben pártjaik közös megállapodásával 2002-ben.

eau sauvage 2013.08.30. 10:57:19

@muscas01: Tényleg elhiszed, hogy bármelyik politikus/politikai párt képes "stratégiában", több éves távlatokban gondolkodni?Talán kivétel az általad említett 8-9 éves FIDESZ bebetonozások...
Egyébként pedig az ún "baloldal" igenis nyerni szeretne, mert a politika erről szól, hogy ki, és kinek a hátországa van közelebb és tolonghat a húsosbödön (vagy ha úgy tetszik a moslékoskondér) körül.
A politika annak a "művészete", hogy hogyan lehet eladni egyéni és csoportérdekeket úgy, hogy azok valójában közérdeknek látszódjanak.

2013.08.30. 11:05:55

@Mária: Aki azt hazudja, hogy ő baloldali és közben Orbán továbbélése érdekében a baloldalt cinkeli, az bizony drága angyalom, provokátor.

Az E14-PM megítélésében meg ne magadból indulj ki, ezek alaptalan vádaskodások és különösen szépen hangzanak egy nagy összefogás-pártitól.

panelburzsuj 2013.08.30. 11:08:44

@DFK:

Akkor nem lesznek előre közös jelöltek (mert a "jobboldaliság" üres szajkózása önmagában nem elég erős matéria tényleges politikai közösség képzéséhez), és nem lesznek utólagos visszalépések (mert egyfordulós a választás).

A szavazatok tehát jellemzően háromfelé oszlanak: két kupac egymással inkompatilis "jobboldalra" - meg egy kupac "marakodó" baloldalra.

(Plusz helyenként nyomokban Schiffer.... :)

2013.08.30. 11:16:22

@aszekelyek: Hát kérlekszépen.
- Nem egykulcsos adót kell csinálni, hanem igazságos, progresszív adót,
- nem kell indokolatlanul alacsony nyereségadót beállítani,
- nem kell tönkrevágni a bankrendszert és ezzel befagyasztani a beruházásokat,
- nem kell stadionokra, focira, élsportra, a határontúli szervezetek propagandaköltségére, PR levelezőkampányokra költeni a pénzt,
- nem kell az IMF ellen harcolva dupla áron hitelt felvenni,
- nem kell elmebeteg embereket pénzügyminiszternek kinevezni és ezzel rongálni az ország renoméját.

Ez vagy 1-2000 mrd forintot jelent, amit olyanoknak lehetne adni, akik azt el is költik és ezzel keresletet teremtenek.

A tény, hogy súlyosan növekedett Magyarországon a szegénység, nőttek a jövedelmi különbségek, elvettek az oktatásból, az egészségügytől, a kultúrától, újra elharapózik a szegregáció. Épül a focialista állam.

panelburzsuj 2013.08.30. 11:17:35

@panelburzsuj:

És a "jobb" és "bal" választói érzelmeknek abban lesz szerepük, hogy a jó pénzért bemutatott kétpárti műbalhékra ráunt nagyérdemű merről akarja megkerülni az égigérő fideszmaszop trágyadombot: radikálisan keletre kitérve - vagy mérsékelten nyugatra.

livengood 2013.08.30. 11:17:36

@Pop40: Ráadásul az a feladata, hogy a többségben lévő kormányváltást akarók, de rendkívül heterogén választók közül minél többet meggyőzzenek, úgy, hogy a saját biztos bázist ne veszítsék. Ez egy személy mögé állva jelenleg lehetetlen. A mostani megállapodás viszont alapot biztosít a többi, kisebb csoportosulással való megállapodáshoz, melynek végeredménye ként egy színes, különféle személyiségeket és csoportokat felmutató ellenzéki szövetség jöhet létre, úgy hogy ezen belül a bár kire leadott voks kormányváltást jelent. Így nagyobb valószínűséggel adják szavazatukat még akár az egyéni körzetek egységes jelöltjeire is a kormányváltást akarók a szavazatukat.

DFK 2013.08.30. 11:19:50

@tcom: Az régen volt, azóta a jobbik nem szereti a fideszt.

livengood 2013.08.30. 11:23:41

@muscas01: Nem vagyok politológus ezért csaponghatok? - valamiféle evolúciós defekt lehet: - "Küzdj, és bízva bízzál!" Ez az ember tragédiája? :)))

Egyallampolgar 2013.08.30. 11:27:45

A visszatérő Bajnai Gordon akkor volt a legnépszerűbb, mikor október 23-án ekézte a komcsi FIDESZT és a komcsi MSZP-t.
Aztán ahogy kezdett közeledni a szocikhoz lett egyre kisebb a súlya.
Ki a fene akarja újra az MSZP-t? Mi értelme bebizonyítani, megint, hogy velük nem lehet elérni semmit?
Bajnainak nem a "Maria féle" NERtrollokat kell meggyőznie, hogy nem elqxni jött vissza, hanem a rémesen sok bizonytalant. Például engem :)
Eldobom az agyam ha Schiffer Andrásékra kell szavazzak.

livengood 2013.08.30. 11:30:03

@áasdklfjáasn: Ferinek nincs igaza. Ezután sokan akik vagy ide, vagy oda akkor sem adták volna a voksukat, ha tüzes vassal égetik őket, most fogcsikorgatva ugyan, de leszavazhatnak. Káromkodni fognak mikor Mesterházy vagy Bajnai jelöltje mellé ikszelnek, de lélekben meg van a felmentés.

panelburzsuj 2013.08.30. 11:36:21

@Egyallampolgar:

Össze kéne hoznunk egy légtérbe ezt a Máriát aszekelyekkel...

És persze belépődíjat szedni a Karmos Cicus Álommeccsre ! ... :)

ben2 2013.08.30. 11:38:42

Adott két párt, aminek a szavazóbázisa kb. 80%-ban lefedi a másikét (az E14 be tud hozni kb. 2% volt szdsz-est, ez kb. a különbség). Ha egymás ellen indulnak, akkor miből gondolják, hogy a jelenlegi erőviszonyokon ez bármit isváltoztat?
Most arról döntött a két párt, hogy majd a választások után kitalálják mihez kezdjenek, ha nyertek. Ezzel kb. leredukálták a szavazói bázisukat az orbánfóbiásokra, némi belvárosi értelmiségire és a szokásos szoci nyugdíjas kommandóra.
Az emberek többségét viszont az érdekli, hogy ha adott pártra adja a voksát, akkor milyen irányba változik az élete.
Márpedig a baloldalnak is fel kell fognia, hogy az "ennél minden csak jobb lehet", meg ha "orbánt elzavarjuk, az megoldás mindenre" jelszavakkal csak néhány százaléknyi szoci keménymag mobilizálható.
Ezzel szemben a kormánynak nagyon komoly tartalékai vannak. Egyrészt a szavazók igen jelentős része eleve nem akar kormányváltást. A bizonytalanok nagy százaléka pedig csak azért vonakodik a fideszre szavazni, mert nem ért egyet bizonyos dolgokkal (stílus, ideológia, stb.), de sokkal jobban tart egy mszp-s stílusú visszarendeződéstől, ami a válságkezelés hangsúlyait a multik és a bankok adóztatásáról áttolja a lakosság megsarcolására.
Lehet tehát barokkos lózungokkal acsarogni Orbán ellen, de az a választók kis százalékát hatja csak meg. A nagy többség vagy egyetért Orbánnal, vagy csak a módszereit kritizálja, de az irányt helyesli, vagy szarik az egészre. Ezzel kellene a baloldalnak szembe néznie. Ki kellene játszaniuk a konfliktusaikat, legyenek azok ideológiai, gazdasági vagy személyes jellegűek, meg kellene szabadulniuk a 2010-es arcoktól és egy önellentmondás mentes és hiteles koncepcióval állni a választópolgárok elé. Ameddig ez nem történik meg, addig a választók nem bennük, hanem bizony Orbánban látják a "kisebbik rossz" alternatíváját.

livengood 2013.08.30. 11:45:22

@Egyallampolgar: "Ki a fene akarja újra az MSZP-t?" A gond az, hogy sokan. Övék a második legnagyobb biztos választó tábor. A jelenlegi választási törvények nem teszik lehetővé egy középpárt mindent elsöprő megerősödését. Csak összefogásról, szövetségről lehet szó. Ezért nehéz helyzetben kerülsz, mert ha nem akarod a szavazatoddal a Fideszt segíteni akár kire is adod a voksod egy baloldali pártszövetség esetén, kicsit a maszopnak is segítesz. Persze maradhatsz otthon is, ez jelen állás szerint Fideszre adott szavazattal ér fel.

Veszett a világ! :)))

DFK 2013.08.30. 11:48:11

@iii: kérle:
1. a progresszív adó nem igazságos
2. nem látok bankcsődöket
3. hazugság, hogy az IMFhez képest (annak kamata 4.1 %, s nem 2!) duplaáron vettek fel hitelt

viszont:
1. aki 80 %-re tornázta fel 58 %-ról az adósságot az hazaáruló volt, mert jégrevágta az országot
2. aki ilyen visszafizetési feltátelekkel vett fel IMF hitelt, az gazember
3. akik úgy kormányozták az országot (Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy; mind kormánytagok voltak), hogy IMF hitelre szorult az ország, azok vagy gazemberek, vagy tehetségtelen barmok
4. nem kell munkakerülő romák százezreinek segílykét adni, azt akkor lesz pénz másra (az ezer milliárd innen is összejönne)

is 2013.08.30. 11:55:33

lesz, ami lesz, szól a poszt végkicsengése. de előtte mi ez a bénázás? nem valami logikai fejtegetés, hiszen nem erre fut ki. elemzésnek nem elemzés, mert bele vannak szúrva erős hangsúlyoknak a félmondatos véleményes irányzékok, hogy az olvasó mégis orientálva legyen, nehogy maga alakítsa ki véleményét. de akkor mi is ez? nekem nem sikerült megfejtenem.

panelburzsuj 2013.08.30. 11:58:42

@is:

Ez?

Óvakodó szimatolás.

ben2 2013.08.30. 12:03:09

@livengood:

A jelenlegi választási törvények pont, hogy a középpártok megerősödését teszik lehetővé, mert pár tized százaléknyi előny is elég, hogy képviselői helyhez juthassanak. Ehhez persze az kell, hogy az adott párt több szavazatot kapjon az adott körzetben, mint a többi. Ez egyáltalán nem lehetetlen, bejutott pl. Jobbikos is egyéniben még a régi választási rendszerben is, ezt tovább könnyíti a jelenlegi rendszer.
A baloldal problémája inkább az, hogy a ballib politikai elit személyenként egyéni stratégiával akar szabadulni a 8 év elk..rás stigmájától. Gyurcsány szektát alapított, Mesterházy "ott sem volt", Bajnai pedig "2010 Bokros Lajosaként" a fájdalmas, de szükséges intézkedések szakértőjeként pozicionálja magát. Ez vezetett oda, hogy ahány arc, annyi szervezet, akiknek most intézményi szinten kellene közös nevezőt találniuk, ha legalább a matematikai esélyét meg akarják adni a sikeres választási szereplésnek.
Az egyszeri választópolgár meg csak azt látja, hogy ugyanazok az arcok nyomulnak a baloldalon, mint eddig, csak most még egymással sem képesek megegyezni.

livengood 2013.08.30. 12:08:28

@ben2: Amit írsz ez a lényeg. (A poszt is méltatlan a hozzászólásodhoz.:))) Időlegesen félretéve a tréfát zseniálisan összefoglaltad a helyzetet. Egyébként kicsit vitatkozhatnék is a "leredukálással" (de minek), de igazán az tetszik ahogy összefoglaltad a baloldal előtt álló feladatot. Addig a pontig amikor felsóhajtottál:

"meg kellene szabadulniuk a 2010-es arcoktól és egy önellentmondás mentes és hiteles koncepcióval állni a választópolgárok elé"

Ezt nem kellett volna írnod, mert ez a jelen magyar helyzet közepette illúzió. Egyébként minden elismerésem.

panelburzsuj 2013.08.30. 12:09:31

@ben2:

Ad notam "egyszeri választópolgár"...

Várom az önként jelentkezőket:

"Diplomám / érettségim / mesterlevelem van - de hálistennek semmit se fogott rajtam!"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.30. 12:14:34

@panelburzsuj:
Hogy megélénkült a szerző... a második írás egy héten belül...

panelburzsuj 2013.08.30. 12:16:42

@panelburzsuj:

Mellékelek egy választási matekfeladványt is:

Egy tizenhatszázalékos vokskurva árából hány babkonzerves vokskurvát lehet venni?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.30. 12:19:05

@gipsz.jakab:
Felkészülnek: a szárcsák.
Szárnyas-armageddon.

panelburzsuj 2013.08.30. 12:19:13

@Hepci:

Kanálfüleket látsz radarozni? :)

igenember 2013.08.30. 12:19:17

A lényeg: mindenki úgy táncol, ahogy Orbán fütyül.

unionista (törölt) 2013.08.30. 12:22:33

@panelburzsuj:
a jobboldal az ellenzéket nyilván nemzetietlennek és hazafiatlannak fogja bélyegezni. ezért kellene az európai biztosi posztot markó bélának adni. andor miniszterelnök jelöltségét lebegtethetik.

unionista (törölt) 2013.08.30. 12:25:05

@Anselmo:
a nagy összeborulás esetén lehetne erről beszélni: ezeknek mindegy, csak bejussanak valahogy.

livengood 2013.08.30. 12:38:32

@ben2: Jelenleg lehetséges az, hogy megerősödjön egy középpárt úgy, hogy elcsábít valamennyit minden oldal szimpatizánsai közül, vagy elégséges lenne a bizonytalanokat meggyőznie? Erről szólt az LMP. Láttuk a "sikert".

Te írtad: "a bizonytalanok nagy része... sokkal jobban tart egy mszp-s stílusú visszarendeződéstől" ... meg: "A nagy többség vagy egyetért Orbánnal, vagy csak a módszereit kritizálja, de az irányt helyesli..." Ha ez így van ("jobban tart", "az irányt helyesli"), akkor a jobboldalon kellene létrehozni egy alternatívát. Erről szól Schiffer LMP-je, nem? Sikeres?

"Ehhez persze az kell, hogy az adott párt több szavazatot kapjon az adott körzetben, mint a többi." Maszoppal összefogás nélkül ez hogy? Az időközi választásokat így bukta sorra az ellenzék. Ha össze fognak akkor meg bukják a maszopot gyűlölőket. Te írtad: "a bizonytalanok nagy része... sokkal jobban tart egy mszp-s stílusú visszarendeződéstől"

"Az egyszeri választópolgár meg csak azt látja, hogy ugyanazok az arcok nyomulnak a baloldalon, mint eddig, csak most még egymással sem képesek megegyezni."

Ezen változtathatnak, megegyezhetnek, ez reális.

Egyébként gondolom nem vicces kedvedben írtad, de megint nagyon találó a jellemzésed, megnevettetett: "Gyurcsány szektát alapított, Mesterházy "ott sem volt", Bajnai pedig "2010 Bokros Lajosaként" a fájdalmas, de szükséges intézkedések szakértőjeként pozicionálja magát."

bariga 2013.08.30. 12:41:45

Bajnai előnye az lehet, ha megpróbál még több szép és okos politikus nőt maga mellé gyűjteni. Őket jó látni és hallgatni, üdítőek az összes férfihoz, de főleg a Fidesz szóvivőkhöz képest.

Aztán meg nagyon csodálkoznék, ha a Fidesz nem dolgozna lázasan azon, hogyan változssa meg a választási törvényt, hogy szét tudja verni ezt a laza, nehékes koalíciót

livengood 2013.08.30. 12:52:22

A hozzá szólások többségéből hiányolok egy faék egyszerűségű felismerést: - A következő választás kormányváltásról szól, vagy semmiről.

Minden óhaj közös miniszterelnök jelöltről, egy új, bizonytalanokat megnyerő pártról, a baloldal egybeforrásáról, programokról, régi arcok cseréjéről, egymás nyakába borulásról, szeretetről illúzió, fantazmagória, álomvilág. Egyet tehetnek az ellenzéki pártok: - időlegesen megállapodnak, a közös nevező a kormányváltás. Egyet tehetnek a kormányt váltani akarók: - ezt belátják.

livengood 2013.08.30. 12:55:37

@bariga: Azonnal változtatni fognak a választási törvényen, amint Orbán úgy érzi, hogy veszélyt jelent a baloldali megállapodás. Mellesleg ez jó indikátora lesz az összefogás sikerességének.

livengood 2013.08.30. 13:08:55

@vadász2: "Tehát optimális az lenne, ha az MSZP esetleg (az szükséges egyéni körzetek mellett) listás helyek felajánlásával is kizárná annak a lehetőségét, hogy ezek a pártocskák, illetve legesélyesebben a GyK külön listát állítson, és ezzel bezavarjon az "előválasztásba."

Ha az ellenzéki pártok megállnak ott, hogy egymással megegyezett az E14 és az MSZP, akkor lemondanak minden esélyről.

Occam beretvája 2013.08.30. 13:12:48

@livengood: Vagy nem látják be.
S akkor Gordonnak fújt a bőrgyár, még egyszer nem pumpálnak belé egy halom zsozsót.
Bár neki ez nem megélhetési kérdés mint Attisnak.
Ő meg ebből él, és el lesz mint a befőtt a leghatalmasabb ellenzéki párt vezéreként.
Egyébként ritka az olyan arc mint ben2 aki okosan elemez, mert a többség alcsutignómcigányrohaggyámeg "véleményével mit lehet kezdeni?

panelburzsuj 2013.08.30. 13:13:40

@Hepci:

Neeem, az ámbráscetnek...

vazze...

Severus 2013.08.30. 13:15:18

"de nem kell hozzá sok fantázia, hogy elképzeljük, a pártok ismert megmondóemberei miképpen tudnának eszkalálni egy olyan vitát, amely már nem a Fidesz legyőzéséről, hanem egymás szapulásáról szól. Márpedig ha ebbe az irányba fordul az ellenzéki kampány, akkor közös győzelmi esélyekről beszélni sem érdemes."

Nem biztos, hogy az olyan rosszul jönnének ki - különösen Bajnai - egy kis catfightból. Neki ugyanis pont az a célja, hogy a szocikból és a fideszesekből egyaránt kiábrándult csoportokat célozza meg, márpedig ebben Szanyi kapitány egy-két beszólása balról nagy segítségére lehet. Ráadásul a Bajnai-Mesterházi rivalizálás könnyebben állásfoglalásra kényszeríti az egyszeri protestszavazót. Az világos üzenet, hogy "Ok, hogy Orbánt nem, de a szocikat (Bajnait és Mesterházit) sem". De a kettő közül az antipatikusabb ellen még a másikra való protestszavazással is fel lehet lépni. Pl. úgy lehet szavazni a kormányváltás ellen, hogy a szociknak is ad az ember egy pofont. Vagy a nyikhaj menedzserfiúnak és kendermagos haverjainak. Ebben azért sokak számára lehet szépség. Schifferék vesztenének leginkább egy ilyen szituációban. Nem is vagyok benne biztos, hogy nem egy megrendezett komédiát látunk.

Ne becsüljük alá sose a magyar választó rosszindulatát. :)

Viszont előre parázok egy olyan kormánytól, amely élén Bajnai a kisebbik kormánypárt vezetőjeként miniszterelnök, a háttérben meg Mesterházy felkészül...

korábban ulrike 2013.08.30. 13:22:34

Várjunk egy kicsit, hagy ülepedjék a dolog. Bár nem olyan sok már a hátralévő idő, még sok minden történhet pro és kontra bármely fél számára.

Talán egy dolog biztos, váratlan csavar állt be, az eddig parancsolóan szükségesnek vélt, a szinte mindenki által által előre lezsírozott opció hirtelen nem opcióvá változott. Az eddigi kalkulációk mehetnek a kukába, nem szeretik ezt az emberek, elemzők, muszáj egy pár dolgot újraszámolni, újraértékelni. Ezért most mindenki kiabál, de azt most megmondani, hogy a választási eredményt tekintve ebből a csavarból pontosan mi is következik, nem igen lehet.

Mindenki látott már karón varjút nem is egyszer. Kampánytervezés, menet közbeni eredménymérés, választási előrejelzés ilyen sok varjús, sok karós 'tudomány'. Az, hogy a sajtó már ünnepel vagy temet - oldaltól függően - semmit az égvilágon nem jelent, a sajtónak ez (is) a dolga, s többnyire azt kiabálják, amit kiabálni szeretnek, vagy amire telik nekik. Nem mindig jut elegendő idő minden újságnak, minden újságírónak higgadt gondolkodásra. Karinthy írt valami olyasmit, hogy 'Verset írok, de most abbahagyom. mert eszembe jutott valami.' Hát így van ez.

unionista (törölt) 2013.08.30. 13:24:12

@livengood:
2010 májusában az lmp 5%-on állt a teljes népesség körében. jelenleg 2% a támogatottsága. sehonnan nem vitt el szavazót. egyetlen párt sem lehet sikeres középen. lásd szabó iván féle mdnp, kupa milhály féle centrum párt, dávid ibolya féle mdf.

középen elvben az egyházaknak kellene állni, és azoknak a függetleneknek, akik a valódi önkormányzatiságot követelnek. de ez sem áll. mert a papok erősen jobbra húznak, ebből következően a civilek enyhén balra. nincs közép.

unionista (törölt) 2013.08.30. 13:49:33

@livengood:
ha a választási törvényen változtatnak ellehetetlenítve az ellenzéki együttműködést, akkor abból azonnal következne a bojkott.

tölgyes 2013.08.30. 13:56:16

@unionista: A bojkott minden körülmény között rossz megoldás. Természetesen nem fogják módosítani a választási törvényt. Nem lenne értelme. Aki több szavazatot kap az így is úgy is nyerni fog.

panelburzsuj 2013.08.30. 15:58:56

@tölgyes:

"Aki több szavazatot kap az így is úgy is nyerni fog."

Nagy taps TG-nek, hogy háromévi blogolással legalább a fölzárkóztatásban ilyen remek részsikereket ért el: tölgyes magától ki tudja mondani, hogy több szavazattal nyerni lehet!

nyünyüge 2013.08.30. 16:13:52

@panelburzsuj:
És nagy taps pártunknak és kormányunknak is, amelyiknek sikerült fordítani egy évtizedes trenden.

Nem kérdés, Magyarország jobban teljesít.

A NÉPET sikerült meggyőzni, hogy az EU tagságnak több a hátránya, mint az előnye.

Gratula.

www.tarki.hu/hu/news/2013/kitekint/20130829_eutagsag.html

panelburzsuj 2013.08.30. 16:18:54

@nyünyüge:

Hát ez ilyen hagyományőrző pátunkormányunk...

Fölpattan a lóra, de cselesen hátfele - köpköd.

panelburzsuj 2013.08.30. 16:25:35

@nyünyüge:

(egyébként meg a grafikán otrombán összekeveredtek a jelzések, úgyhogy a TÁRKI megítélése meg az én közvéleményemben zöttyent egy derakast... :)

Pop40 2013.08.30. 16:29:28

@Severus:

"Viszont előre parázok egy olyan kormánytól, amely élén Bajnai a kisebbik kormánypárt vezetőjeként miniszterelnök, a háttérben meg Mesterházy felkészül..."

Ettől feleslegesen parázol, épp erről állapodtak meg: A nagyobbik kormánypárt adja a miniszterelnököt. Külön lista, aki több szavazatot kap, az ad miniszterelnököt.

@livengood: Igen, így igaz. Ebben a "szélesebb" platformban sokkal nagyobb eséllyel találja meg a számítását egy ellenzéki attitűdű szavazó, mint egy sokkal nagyobb összeborulásban, és előre meghatározott miniszterelnökben.
Még a kicsiket kell valahogy becsatornázni a lehető leggyorsabban, aztán nyomás kampányolni. Ha eszük van, semmi mást nem tesznek kampány címén, csak kiplakátolják a fidesz 2010-es plakátjait. Az "1 millió új munkahely"-est, a "fellendítjük a gazdaságot", a "megvédjük a manyupokat", "megcsináljuk az ügynöklistát", "megalkotjuk a megfelelő földtörvényt" - stb stb plakátok tuti ütősek lesznek :DDD Mindenkit emlékeztetnek, akinek 1 agysejtnél több csücsül a koponyájában, miért is nem szavazunk a narancsmaffiára. És mindezt anélkül, hogy az ellenzék egyáltalán megszólalna. A fidesz magát nyírná ki a múltból. :)

@Egyallampolgar: "Ki a fene akarja újra az MSZP-t? Mi értelme bebizonyítani, megint, hogy velük nem lehet elérni semmit?"

Sajnos jelenleg még nélkülük sem.
Amúgy az mszp-nek is van egy abszolút vállalható szárnya (pl Botkáék) csak a szoci dinoszauruszok mellett még nem jutnak megfelelő szerephez.
De azt azért leszögezhetjük, hogy még a jelenlegi mszp is milliószor jobb, mint a fidesz, nemhogy a Botka-féle vonulat.

@Kandeláber: "Szédületes ez a libás, nem való ez politikusnak"

Bizony, nem való politikusnak, és ez nagy kár. Kéne még sok-sok politikus, milyen rohadt jól jártunk eddig is velük. :))

panelburzsuj 2013.08.30. 16:40:23

@Pop40:

"kicsiket kell valahogy becsatornázni"

Inkább vissza kellene...

Jó helyen voltak ott.

(De most tényleg: nem elég irritáló önmagában is egy töröknyi zsolt - okvetlen muszáj egy gréczynyivel még megfejelni? ...)

Pop40 2013.08.30. 16:41:10

@vadász2:

"Szavazatmaximálás szempontjából ez így jó, mert a törzstáborból az is elmegy, aki a másik miniszterelnök-jelöltjére esetleg nem szavazna." Bizony, ez az egyik nagy előnye a dolognak.
"Szerintem a bizonytalanok közül is több megnyerhető így."
Természetesen. A "bizonytalan" nem attól bizonytalan, hogy szoci szavazó. De ha lát maga előtt egy szélesebb választékot, nagyobb eséllyel "veszi meg" a terméket.

"És az idióta és értelmetlen előválasztási hajcihőt is megspórolták, mert az benne lesz a tényleges választásban (listán)."

A semminél jobb lett volna az is, de lövésem nincs, a fideszeseket mivel szűrték volna ki. Nyilván tódultak volna az általuk esélytelenebbnek tartott Mházyra leszavazni.

"de mi lesz a kispártokkal?
Remélhetőleg az egyén körzetekben - ha az MSZP megegyezik velük - nem zavarnak be, de ha külön listát indítanak, az torzíthatja az immár nem (csak) Orbán leváltásáért, hanem a jövendő miniszterelnök megválasztásáért tartott listacsatát."

A külön lista nem, max a külön jelölt. Ha pl a DK külön listát indít, a DK-s nyilván arra szavaz, márpedig a "miniszterelnöki" listacsatát az torzítaná, hogyha a 2 "vetélytárs" valamelyikére szavazna.
De ettől függetlenül ezt meg kell oldani, hogy ne legyenek elveszett szavazatok. Még ha kicsit torzul is az eredmény, az is jobb annál, mint ha pl a DK százezres nagyságrendű szavazói bázisa elveszik, mert nincs megállapodás, és külön indulnak.
Ez nyilván megengedhetetlen, ha valóban kormányt akarnak váltani.
Nekem amúgy elfogadható Gyurcsány javaslata: legutóbb azt ajánlotta, összefog, ha elindulhat vhol EGYÉNIBEN. Miért ne, 1-2 százezer szavazóért ez nem egy nagy ár, a választók meg majd döntenek, leszavaznak e rá.
A többi formációt nem tartom olyan jelentősnek, hogy nagyon kepeszteni kéne értük, esetleg még a Munkáspárt 1%-nyi nyugdíjasát meg lehetne nyerni, a többi baloldali képződmény már jelentéktelen. (s arra is figyelni kell nyilván, hogy 10 formációnak sokkal nehezebb megegyeznie, mint 3-4-nek.)

"Az (egykori) Fideszes szavazók sem csüggedtek, és lám megkapták..."

Hát meg. Megkapták ők, megkaptuk mi, megkapta az ország.
Lesz mit eltakarítani.

Pop40 2013.08.30. 16:43:15

@panelburzsuj:

"Jó helyen voltak ott." - mármint hol?

Amúgy ha ezt a részt elolvasod, ez neked is válasz egyben, szerintem ezt kellene csinálni a kicsikkel:@Pop40:

panelburzsuj 2013.08.30. 16:51:52

@Pop40:

Hol-hol??

A lefolyó kanyarjába beszorulva.

És azt állítom, hogy nem visszafelé kéne őket cibálni, hanem hagyni, sőt segíteni nekik megtalálni a gravitáció által már kijelölt rendeltetési helyüket...

Egy büdös rongycsomót (pl: MSZP) még elviselnek az Orbánt eltakarítani kívánók. De hogy smukkandorok nélkül már nem is igazi bal a bal - azt azért az orbáni ízléssel vetekedő népszemenköpésnek saccolom...

Pop40 2013.08.30. 16:54:18

@Mária:

"Azt, hogy a szoci szavazó nem fog Bajnai jelöltjére szavazni, a bajnaista szavazó meg nem fog szoci jelöltre szavazni, ha a saját pártja jelöltje, vagy egy mindkét párt által a kampányban NAGYON erősen támogatott közös jelölt nem indul a választókerületben."

Ezt nem tudom, honnan szedted.
A megjelent felmérések szerint a szocihívek körében Bajnaira magas az átszavazási hajlandóság, az E14 hívek meg majd meggyőzik magukat.
Sokkal egyszerűbb ugyanis rávenni mindkét fél szavazótáborát, ha legalább listán a sajátjukra szavazhatnak. (arról nem is szólva, hogy a szélesebb kínálat a bizonytalanokat is jobban vonzani fogja.)
Az hogy egyéniben nem szavazhat a sajátjára adott esetben, szerintem nem katasztrófa - nem hülye egyik tábor szavazója sem, meg fogják érteni, miért van erre szükség.
Azt meg, hogy "A" tábor normálisan kampányoljon a "B" tábor jelöltje mellett (s vica versa) nyilván mindkét formáció vezetőségének erősen ellenőriznie kell. De ebben nem látok megoldhatatlan problémát. Ez a dolguk, ha erre sem képesek, ne akarjanak kormányozni.

"Szóval az van, hogy Bajnai ezzel még a 106 egyéni kerületben is képes egymásnak ugrasztani az embereket, azért, hogy HÁTHA esetleg a 75 szoci-kampányra kijelölt választókerületben felhergelt bajnaisták szavazatai miniszterelnököt csinálnak belőle."

Ez meg úgy baromság, ahogy van, még ha levonom belőle a Bajnait illető, szokás szerint igaztalan vádjaidat is.
A miniszterelnök személyét a LISTÁS szavazatok döntik el. Ahhoz pedig semmi köze a 75 választókerületnek, meg a 75-30 megállapodásnak, mivel azok EGYÉNI jelöltek. Attól, hogy te egyéniben leszavazol a közös jelöltre, listán nyugodtan támogathatod a neked szimpatikus formáció miniszterelnök-jelöltjét.

panelburzsuj 2013.08.30. 16:58:39

@panelburzsuj:

Szóval tényleg az a benyomása támad az "elkötelezetlenné rugdalt" megfigyelőnek, hogy Atis komolyan megriadt attól, hogy neki jövőre kényelmes ellenvakkantgatás helyett még akár kormányoznia is kéne -és most riadtan húzgál a fejére fordorgáborokat, hogy felelős kormányzáshoz azért még mindig eléggé riasztó hülyének látsszék továbbra is...

Pop40 2013.08.30. 16:59:19

@panelburzsuj:

Jóember, elolvastad, amit írtam?

"A többi formációt nem tartom olyan jelentősnek, hogy nagyon kepeszteni kéne értük, esetleg még a Munkáspárt 1%-nyi nyugdíjasát meg lehetne nyerni, a többi baloldali képződmény már jelentéktelen."

Ebből mégis hogy vontad le azt a következtetést, hogy én smukkandorokat szeretnék visszahozni??????

A DK-ra szükség van, mert 2% szavazóbázisa van, ami nem engedhető meg, hogy elvesszen. Amit ezért Fecó kért cserébe- egy egyéni indulás - szerintem messze nem túl magas ár.
A Munkáspárt nyugdíjasai szintén kellenek, mert kb 1%-nyian ők is vannak, fegyelmezett csapat, és nem hinném, hogy túl sokat kérnének, lévén alapból baloldaliak.

A többi formációval (de ezt már leírtam fent is) én NEM egyezkednék, mert súlytalanok.

Hogy ebből hogy vezetted le, hogy én smukkot akarom visszahozni, számomra rejtély.

Pop40 2013.08.30. 17:06:10

@Mária:

Hú, ezt a hsz-t lehet, hogy jobb lett volna, ha meg sem írod.

"Bizonyítsd be, hogy nem ezt tette."

Jó, akkor én is csinálok egy blogot, amiben megírom, hogy te esténként lovakkal meg kecskékkel élsz nemi életet, és sátánista orgiákat rendezel.
Aztán bizonyítsd be, hogy nem ezt teszed. Ugye szerinted ez rendben van így?
Ami visszaköszön tőled, az a legsötétebb fideszes mentalitás. Fikázzuk az ellenfelet, tökmindegy, igaz e, aztán majd kezd vele valamit. Elég undorító hozzáállás, már megbocsáss.

"Elég szőrmentén bántak azok a tüntetők Bajnaival ahhoz, hogy amit írtam, akár igaz is lehessen."

Ja, értem. Az, hogy valami "akár igaz is lehetne", neked egyenértékű azzal, hogy valami bizonyítottan igaz, tehát tényként meg lehet írni.

Ha nem dobálták meg az adott tüntetők Bajnait minimum paradicsommal, de inkább féltéglával, az csak azért lehetett, mert ő hozatta őket oda. (Nem elég neki ugye a fidesz által szervezett tüntetősereg, importál még magának máshonnan.)

Szánalmas.

panelburzsuj 2013.08.30. 17:06:38

@Pop40:

Csatorna by Pop40:

"Még a kicsiket kell valahogy becsatornázni a lehető leggyorsabban, aztán nyomás kampányolni."

Vagy több popnegyven is rajzik most errefelé?

unionista (törölt) 2013.08.30. 17:12:18

@panelburzsuj:
jelen állás szerint 80:20 arányban nyeri a körzeteket fidesz. de budapesten hasonló mértékben vereséget szenvednek. ebből lehet a konfliktus. amit ha valaki ügyes és bátor, akkor könnyen kihasználhat.

menőmano 2013.08.30. 17:14:00

fn.hir24.hu/itthon/2013/08/30/gyurcsany-onallo-lista-es-106-egyeni-kepviselojelolt/

"Én nem akarok surranó pályán bekerülni a parlamentbe, én nem akarok kegyelemkenyéren élni, (...) a DK-t nem lehet kivásárolni ebben a dologban egy vagy két vagy három képviselői hellyel" - jelentette ki.

Mint mondta: ő fogja vezetni pártja listáját és Orbán Viktor kihívójaként fog fellépni. Az esetleges miniszterelnök-jelöltségére vonatkozó kérdésre válaszolva hozzátette: tudja, hogy 2014-ben-ben nem lesz kormányfő és nem is akar a demokratikus ellenzéki összefogás miniszterelnöke lenni. "

Hát! Ja! Tényleg "érdemes lesz figyelni". Józan ésszel. Már most alakul a totális politikai helyzet.
A Gyurcsány, vagyis a DK a szocialistáktól fog elvenni szavazókat. szerintem.

panelburzsuj 2013.08.30. 17:15:44

@unionista:

"ha valaki ügyes és bátor, akkor könnyen kihasználhat"

Pl. "átbillentheti" a sorrendben következő nagyvárost is, nem? .. :)

menőmano 2013.08.30. 17:19:52

Tehát akkor most már tudható, hogy az Orbán V. egyik kihivója a Gyurcsány F. a másik pedig a Bajnai Gordon lehet, szerintem.
:)

menőmano 2013.08.30. 17:26:45

Bocsika! Akkor "vakrandi" nem lesz?
:)

panelburzsuj 2013.08.30. 17:27:07

@menőmano:

Ja, meg a sofőrje is kihívója lesz, ahogy toporogva a fülébe súgja valami pörköltös-fröccsös falunapon:

"Főnök, indulnunk kéne a meccsre..."

Pop40 2013.08.30. 17:41:05

@panelburzsuj:

Te nagyon értetlen vagy:)

Leírtam, milyen kicsiket: DK, Munkáspárt. Akiknek 1-2%-nyi szavazójuk van, mert az már túl nagy tömeg ahhoz, hogy hagyjuk elveszni.

Még véletlenül sem a Smukk-féle nemlétező 0,0000001%-os "kicsiket".

De leírtam már ezt kétszer, most írom le harmadszor. Ha ennyiből sem érted, az már a te bajod.

menőmano 2013.08.30. 17:44:32

@panelburzsuj:

Oszt akkor mi?van?! Ha súgja" akkor súgja, ha nem, akkor meg nem.
Nagyon sajnálom, ha ez a téma , feladat, akkor nem írogathatok az oly sokat emlegetett "mari néniről". szerintem.
:(

tölgyes 2013.08.30. 17:45:13

@panelburzsuj: Nana! Itten még maga TG is bizonygatta, hogy erre-arra lejt a pálya. Akkor én ezt a bölcseséget megírtam neki, mire még ő is meghajolt végtelen bölcsességem előtt. Sokan ugyanis már azt taglalták, hogy a választási rendszer nem elég arányos.. Ez biztos így van, de arányosabb mint a korábbi volt. Eért is írom: több szavazattal és csak azzal lehet nyerni.

panelburzsuj 2013.08.30. 17:56:47

@Pop40:

Nem lehetne inkább úgy, hogy a Szanyi igazol át a Thürmer csapatába osztályharcolni?

Profiltisztítás, ju nó...

panelburzsuj 2013.08.30. 18:00:01

@panelburzsuj:

És akkor ők is előjöhetnek a terített betlijükkel, mint ma a Gyurcsány: országos lista, százhat jelölt - most aztán már igazán reszketni méltóztassatok!

panelburzsuj 2013.08.30. 18:03:31

@menőmano:

Bocsika, hogy meglöktem a padot: igazán nem akartam elrontani a leckeírást, csak tudod mi már befejeztük - és hát kicsit kergetőzünk, fogócskázunk....

Nagy lett a paca? ... :(

Pop40 2013.08.30. 18:15:01

@panelburzsuj:

Hogy hogyan oldják meg, azt már rájuk bízom. :)))

unionista (törölt) 2013.08.30. 18:16:33

@panelburzsuj:
nekem ez csak hobbi. felteszek egy kérdést: milyen lenne debrecen ha helvét mintára kantonná szerveződne? és megválaszolom. kezdve onnan, hogy miért is toljon be egy zsák pénzt a puszta közepébe credit suisse. egész odaáig: hogy nézzen ki a "kálvinista róma" (így becéznek bennünket) szimbólum rendszere. jó móka. utóbbit persze nagyjából olyan szinten művelem, mint tarlós. mondjuk a nagytemplomot őrző reformált svájci gárda menő. vagy a nyíregyházával rendezett kálvinista-lutheránus regatta. eszembe nem jutna, hogy ezeket éles helyzetekben egyedül találjam ki. debrecenben cca. 100 ezer embert érdekel a politika. ha 1% rendelkezik használható ötletekkel, akkor az 1,000 ember. de nyilván ennél sokkal többen képesek gondolkodni. nincs kihasználva a magyar lakosság szellemi kapacitása, mert nincs valós önkormányzatiság.

panelburzsuj 2013.08.30. 18:52:43

@unionista:

"A hülyék okoskodnak, az okosak hülyéskednek."

Nem tudom, milyen nyelveken lehet ezt ugyanennyire frappánsan elmondani.

De mi bátran használhatnánk országimázs-szlogennek.

Ránk ismernének...

menőmano 2013.08.30. 19:22:00

@panelburzsuj:

Bocsika! Akkor a nagy "játék" közben elfelejtette, hogy kinek akar írogatni?
Nem gond és nem is érdekel, hogy önök mit csinálnak.

menőmano 2013.08.30. 19:30:05

Mit képzel magáról? Ő is, meg mások is.
??

ennnnnyi.

Severus 2013.08.30. 19:57:36

@Pop40: "Ettől feleslegesen parázol, épp erről állapodtak meg: A nagyobbik kormánypárt adja a miniszterelnököt. Külön lista, aki több szavazatot kap, az ad miniszterelnököt."

Szerintem nem. Aki több szavazatot kap a listán, az ad miniszterelnököt. De az egyéni kerületek 75-31-es megosztása miatt szinte kizárt, hogy az E14-PM több képviselő helyet nyer, mint az MSZP.

unionista (törölt) 2013.08.30. 19:58:52

@panelburzsuj:
elvben nem lenne bonyolult csinálni egy államreformot úgy, hogy a pénzekről 20:80 arányban rendelkezne a kormányzat és az önkormányzatok.

budapest a gdp 160%-át teljesíti. lehetne mondani, hogy az összes megtermelt jövedelem fele helyben marad. az ugye 80%, és ehhez jönnek még a kormányzati pénzek. kellene egy a várat és a parlamentet is magába foglaló elegendően nagy kormányzati kerület, mondjuk szent istvánról elnevezve. annak fejlesztéséről az országgyűlés döntene. de ezen túl buda és pest viszonylagos önállóságot kapna. hagyni kell helyet a pártoknak, de nem kell hagyni, hogy mindent ellopjanak.

a megyejogú városok és környékük a gdp 80%-a körül teljesítenek. a főszabály lehetne az, hogy az itt megtermelt jövedelem helyben marad. és ehhez jönne még a 20% kormányzati támogatás.

a járásokba az ott megtermelt gdp másfélszeresét lehetne juttatni. és ehhez jönnének a kormányzati pénzek. ez cca. 5 millió embert érint.

ezek után kellene valami korrekció. mert vannak az átlagnál gazdagabb kistérségek, ahol a másfélszeres pénz nem indokolt. abból vágni kellene. azok előteremthetnék az önrészt azoknak, ahol a helyi jövedelmet duplázni kellene. ezekből kisvárosi kapcsolatokat kellene kialakítani. tipikusan ilyen a balaton környéke. amelyik felzárkóztat úgy, hogy vihetik oda a gyerekeket üdülni, az időseket gyógyulni, stb. megkapja a fejlesztési forrást, de cserébe szolgáltatásokat nyújt.

arra kellene törekedni, hogy lakosságarányosan mindenki azért közel egyenlő forrásokhoz jusson. de ne legyen teljes egyenlősdi. nem lenne túl bonyolult egy ilyen modellt tisztességesen megcsinálni. főleg úgy, hogy az európai pénzek is ott vannak.

lehetne népszavazást tartani arról, hogy a helyi igazgatásból kerüljenek ki a pártok. és ezzel a független önkormányzatok lennének helyzetbe hozva. a szocialisták és bajnaiék kvázi civilekkel be tudnának nyomulni ebbe a résbe. és nyilván jöhetne a fidesz jelenleg lojális, de a párthoz szorosan nem kötődő másodvonala. talán maradna hely a tényleg független reálértelmiségnek is. ami nem egy ideális rendszerváltás. de éppenséggel ezt végre lehet hajtani.

a szocialistáknak és bajnaiéknak is számolniuk kell a vereséggel. nekik az nyilván nem opció, hogy onnantól kezdve orbán viktor azt csinál, amit akar. budapest polgársága ennek az egész sztorinak a kulcsa. ha őket megnyerik maguknak, akkor megnyerhetik a rendszerváltást.

aszekelyek 2013.08.30. 21:46:14

@iiibphun:
ahaaa , azért mondja egy amerikai pénzhez értő illető , minap , hoy sz gáz , hogy a titkárnője tobb adót fizet , mint ő.....
progresszív, meg kultórország. ahonnan adóparadicsombamentették ki az adózás elől a pénzeket, akiknem bőven van... Ezze a blődlivel is le kéne állni. mert utolsó gazemberség a szegényeket ezzel etetni.

aszekelyek 2013.08.30. 21:56:43

@panelburzsuj: Sződd a selymet NER-társ , jobban járnánk... Az értékes. Míg ez a vakogás... ne légymár nevetséges. Ki van függesztve. Az a slemil meg rákente a kaszinótojást és Wittner Máriára, amit nem szégyellt és olyan nem igen akad.... Mondjuk a bíróságon is minősíthetetlenül viselkedett. Szegény, szerintem beteg az az ember. Dániel Péterről írok. De használják. Most épp erre.
Lehet nem együttműködni. Lehet összekenni. Lehet elmebetegként viselkedni. Szabad ország ez. Show biznisz meg nagyon tré..., ezzek a kövér táncos komikus , kaszinótojás zsonglőrrel.
Annyira örülök, hogy nem függesztettek ki semmit, amikor azokat a 2006-os ítéleteket bemondásra hozták meg, azok a bizonyos bírák. Amikről kisült , de túl sokról , hogy semmire hozták. Eső után köpönyeg ez. A bíróságok munkáját akkor kellett volna firtatni , hogy mennyire is függetlenek... Nem attól , hogy van-e egy magyar lakosságnak ajánlott összefogást sugalló irat a falon vagy nincs. Nem attól lesz független, vagy nem független a bírák munkája. Ez is csak a nyomoroncok nyüszítése , semmi több.
Hogy mer attól má nem független... Szánalmas. Nagyon.

panelburzsuj 2013.08.30. 22:05:45

@aszekelyek:
Na, ez így működni fog.

Pöccintek egyet kívül a kerítésen, te meg belül negyedórát csaholsz.

aszekelyek 2013.08.30. 22:09:42

@B. Bíró: egyet láttam tegnap már facebookon, aki már bánja... Szépen vissza fognak szivárogni. ferink már ki is hirdette magát győztesnek. meg kihívónak... Nem szarozik...

m@iiibphun: er mér, most, hogy gyurcsány is tárgyalófél, gondolod, hogy ez feszültséget fog okozni ?@panelburzsuj: -kám? jaj, mindjárt szentté avatod őket, vigyázz! nem vett rész semmiben bajnai... mi is így tudjuk...
Ezt is nagyon unjuk, hogy a váság, az vót a baj.. Mikor? 2006-ban?? mert baj az már akkor nagy volt. De 2004-nyarán lett a kisebb bajból , konkrétan és szándékosan sokkal nagyobb baj csinálva. Méghozzá hatalmi érdekből. mert MAgyrország akkor még sokkal kevesebbe úszta volna meg. HA nem ahazudozást választják. Csillag és gyurcsány. jajgatunk majd akedvedért a bankokért is egy kicsit. HA majd ráérünk...
Mi van, miféle béremelésekről zagyválsz te? Az pl teljesen értelmezhetetlen. Az IMF hitellek kapcsolatban. Kiért emelték, ne röhögtess...

aszekelyek 2013.08.30. 22:15:11

@tcom: nagyon vicces. nem érezték a megfélemlítést a bőrükön? Mitől, a könnygáztól? Vagy attól, hogy épp kilőtték a fél szemüket? IRGUM? BURGUM! Érdekes demokrácia felfogásod van.
No, ahazug, erőszakos , demokrácia leple alatt terrorizálókért nem kár. Egy szó nem igaz abból, hogy amiről állítod, hogy akkor nem volt, az valóban nem volt. VAgy hogy most valamit leépítettek volna, ami jó és kívánatos volt abban. A " túlkapásokat ", na azt le kellett építeni. Elkövetőikkel együtt. Azokkal együtt , akik azzal meg voltak elégedve.

aszekelyek 2013.08.30. 22:23:56

@toportyánzsóti: Egyet árulj el ! Miért ne lehetne a jobbközépnek Birnbaumja ?
Lehet véleményed a munkájáról , teljesítményéről, etikához való hozzáállásáról... de amit írtál , nem az.

aszekelyek 2013.08.30. 22:32:39

@tcom: a többi zagyvalékot nem is fogom tételesen cáfolni de elolvastam. ezt unalomig ismételték már , EP-ben is. Hőbörgés. Semmi más. NAgyon helyes, hogy az iskolákban visszaállítják a rendet. Ezek a műfelháborodások!--... ezektől kiütést kapok...

Csak nehogy beszélgessen a rendőrrel a gyerek ? Még elmondja, hogy verik , isznak , drogoznak és nem adnak neki enni? Vagy miért ne beszéljen rendőrrel? Aki a munkáját végzi ? A gyerek, a bolond és a részeg.., tudod.

aszekelyek 2013.08.30. 22:40:49

@iii: arra az apró kis bibire hívnám fel a figyelmedet, hogy azt a pénzt nem költhetné semmilyen kormány a szegények helyzetének javítására, szociális kiadásra, amennyiben IMF szerződés érvényben van. de ha ezt jobban el kell neked magyaráznom, akkor szívesen megteszem. A kettő miért is nem lehetséges. nem volt egészséges az anagy költekezés, túlpörgetett fogyasztás sem, amikor az anagyon sok látszólag olcsó devizahitel kiáramlott abankrendszerből. NAgyon nem volt egészséges. bajt hozott mindenkire, aki részt vett benne. IMFide, csak készenléti hitelt adott volna. ez fontos. ha kell elmesélem, hogy miért. De bajnai is elmondta. Minap. Azért lenne jó szerinte ha az IMF mostmár mindig itt lihegne anyakunkban, mert akkor semmi olyan nem lehetne állami kiadás, ami a választók többsége szerint viszont kellene, hogy legyen. Pl a pedagógus és orvos bérek rendezése.
Kis mértékű nyugdíj emelések.

Ezért utálomk annyira, hogy ezzel amaszlaggal etetik a szegényeket már megint.

aszekelyek 2013.08.30. 22:44:11

@panelburzsuj: meghasadt-esetleg a tudatod. A jobbik elindulásakor kiemelte, hogy a FIDESz ellenzéke kíván lenni. Az is maradt. kennétek persze őket egymásra. De mennyire4 még a vilgkongresszus is idepottyant véletlenül...

aszekelyek 2013.08.30. 22:49:53

@tcom: tehát ha agyerek szülője nyilatkozik, hogy hittan vagy erkölcs oktatás, etika, akkor már nem is megy agazdaság és csődöt mond a jujdesok... érdekes, hogy akkor mentek át szlovákiába tömegesen cégek, amikor nem voltak hajlandóak a 16 %-os adót bevezetni. A jövedelem után. De tömegével ám! A hitelre fogyasztás meg dübörgött, mint a pannon puma.... mit össze nem foigtok még hazudni azokról az évekről és ezekről is! belegondolni is rémes. nem történt semmi, csak hirtelen, véletlen lett kétharmad.. + jobbik, tizensok %. Ahaaa , hogyne.

aszekelyek 2013.08.30. 22:57:33

@menőmano: ja, ha szerinted, akkor jó.

@panelburzsuj: te kis szófukar :) HA nem került volna a kifüggesztett a falra, akkor ugyanazok a bírák függetlenek és makulátlanok lennének ? Nyilván, csak attól függ.... Köszönjük , hogy szóltál. :O

etwas kultur muss sein 2013.08.30. 22:57:57

És akkor mi van? Sokadszor teszem fel a kérdést, de TG következetesen nem válaszol...

Mi van, ha ezek összefognak? Úgysem nyernek, marad a fidesz. Mi van, ha mégis nyernek? Újra maszop. Láttunk már ilyet, na bumm. Tehát akkor mi is van? Mi is az ami változik? Ja, hogy semmi? Értem...

etwas kultur muss sein 2013.08.30. 23:00:44

Na látom a főbirka löki a sódert rendesen. Itt sem változik semmi. :-)

aszekelyek 2013.08.30. 23:03:47

@livengood: feltaláltátok a spanyol viaszt! Eddig is mindenki ment , aki akart és arra szavazott , akire akart. @is: még mindig egy szót se szóltak arról, hogy kormányon mit és hogyan... Azért kell elhúzódó show műsor a tárgyalunk, nem tárgyalunkról, hogy kitöltsék azt az űrt. @iiibphun: azélrt kifejthetnéd, hogymég mik jöbnnek ahhoz a 2.5 %-hoz. mert jönnek. Az csak a pure zinz... A zuschlágokat is tessék becsülettel leírni!. Amitől felmegy az is 4 főlé. Aztán ahhoz még van szándéklevél is. nem ám csak úhggy felhasználjuk... Mint a piacit.

aszekelyek 2013.08.30. 23:10:30

@iii: egy dologban értünk egyet de nem egyet értünk alatta. Nem kellett volna tönkrevágni a bankrendszert. De nem itt. Hanem "Válságéknál.".. Amerikában.

Az a svindli söpört át az európai térfélen is. Import válság. Azokkal az ausztriában már régen tiltott devizahitelekkel sem kellett volna tönkrevágni a bankszektort.

Az köszönte szépen jól prosperált , 2002-ig bizonyosan. Aztán abba is belepiszkáltak. Amerikaihoz hasonló , csak rossz vége lehet módon. Hiába is szóltak nekik, elég sok helyről, hogy azonnal állj!.

aszekelyek 2013.08.30. 23:20:07

@tcom: védeni ezeket a ronda hazugsáégokat védje agresszolga az atv-n. Ők ezeket rágják és adják a szájába az őket hitelesnek képzelőknek. no az nem én vagyok. Ez zagyva és uszító propaganda.

bemondásra van benne minden.
ma pl eszembe jutott, hogy a nagy trafikmutyizásban , az a fekete nő, aki végighaknizott mindent. hogy fel volt indulva, hogy még azzal is megvádolták őket, hogy esetleg nem voltak nagyon becsületesek az adózás és akiskorúak kiszolgálása terén. persze nem kérdezte meg tőle agresszolga sem és más kertévéken sem senki, hogy bocsánat de ön kezdett el vádaskodni ... és trafikmutyizással teleokádni mindent, akkor mi van? tetszett kapni egyet önnek is? visszakézből, Igen, kapott egyet ő is. Magát, mint a feddhetetlenség szobrát előadó erre mindig kéne ügyeljen. kaphat ő is. Amatőrök...

Agresszolga meg csak mondta , mondta , ellenzéki politikusok és rajongők utána...

Mint az óvodások. Csip csip csóka, vak varjúcska , komámasszony kéreti a trafikját , nem adhatom oda , multik ülnek rajta... --és mutyiról dumáltatnak a mi olgánkkal...

Nem érdekli őket , hogy egészen más a valóság. nem érdekelte a köteles beszédről való hazudozáskor sem.

menőmano 2013.08.30. 23:22:58

Uram Atyám! ott a mennyekben.

Hát komolyan...........

aszekelyek 2013.08.30. 23:31:39

@iiibphun: a végrehajtásban benne volt bajnai? Igen. A legdurvább dolgokat levezényelni, abban benne volt. de csupa jót tett. hogyne. Amit lehívott, azt egy az egyben a bankok nyelték be. viszont a lakosságtól kellett ezt, azt, sokat, elvonni érte. Gondolod, hogy nem tudják a tömegek, hogy és mi történt? meg is mondta, mindenkinek fájni fog. Semmi jót nem ígért. Későbbre sem. Ez pl változás. előtte a szocik -szadesz kormányok idején mindig azt hallottuk, pár év és jobb lesz. Bajnai ezt sem ígérte. VAlakiknek persze biztosan jobb lenne, ha itt állandóan IMF ajánlás szerint kormányoznának. Az nem is kétséges. Csak az, hogy azt megszavazzák . Nagy többségben. Tudod , demokrácia.

Na Mariska néni, szavazza má meg, hogy nem kell magának annyi nyugdíj... és a szomszédnak meg GYes. télire bezárunk sok hajléktalanszállót is. Na, látja ? Ide kell tenni az x-et. nehogy a zorbánra, vigyázzon!...

Ami narancs arra ne tegye. maerazok nem akarnak magának jót... Meddig akar még élni egyáltalán? nem jobb lenne már megpihenni, kössön biztosítást a temetésére is.., itt írja alá...! még nincs 85 éves. Szépen fizeti és akkor ne reklamáljon, ha meghalt !

panelburzsuj 2013.08.30. 23:33:02

@MadamSzopole:

Má hogyne változna.

Nyakig ér a sóder.

Múlt hónapban még csak mellig ért...

Pop40 2013.08.31. 05:44:13

@Severus:

Igen, igazad van, ezt benéztem, az egyéni helyek miatt a szociknak valóban több képviselője lesz.

De ez önmagában lényegtelen, hisz ha Bajnainak bárki azzal jön a szociktól, hogy ő a gyengébb párt miniszterelnöke, elég ha megmutatja a listás eredményt, és a képükbe vágja, hogy csak azért, mert az akkori (téves) kutatások alapján 75-30 arányban lettek elosztva az egyéni helyek, mert még azt hitték, a szocik az erősebb párt - közben meg kiderült, hogy nem.

szoja122 2013.08.31. 07:29:12

@áasdklfjáasn: Sajnos mindkettőtöknek igaza van.

El kellene, el kell hajtani őket, de csak 2/3-al szabad és érdemes, mert másképp a Fidesz és az összes elképzelhető pozícióban ülő SLEPPJE (takarítónőkig bezárólag) megakadályozza a normális, pontosabban bármilyen kormányzást. Ami miatt semmit sem fognak tudni tenni, nem béna kacsa, hanem halott kacsa lesznek.

Ez miatt pedig a "köztársasági" elnök feloszlatja az országgyűlést és a Fidesz minimum 4/5-el nyer.

Sajnos jól ki van ez találva!

szoja122 2013.08.31. 07:31:34

@Mária: Ne haragudj, ez fordítva igaz. Sajnos.

aszekelyek 2013.08.31. 07:35:08

@iii: azok a remek , mai, baloldaliak pedig szegénységpártiak, ugye? @MadamSzopole: nem változik, Te is benéztél és hoztad magad. Ide nem azok járnak kifejezetten, akiknek elég egy ilyen gagyi sátorban, két gyerekbiciklin pózoló fickó, aki előadja, hogy ők a szentek azorbánördöggel szemben.
Ez a vásári mutatvány még csak kicsit sem pukkant...

Ugyanolyan bénázás , mint ahogy el akarták adni a svindlijüket 2006-ban.
Egyébként a kép fent sugallja , hogy van egy harmadik jelölt , akit nem fognak utolsó percig megnevezni. Nehogy fel lehessen rá készülni.

Ez a show biznisz , amit amerikai segédlettel adnak elő , tényxleg nem megy túl a vásári mutatványon. Már csak a szakállas nő hiányzik a harmadik bringáról...

szoja122 2013.08.31. 07:37:10

@Pop40: Ez csak matematikailag igaz. A valóság pedig nem matematika. Ahhoz, hogy így történjen ezután kizárólag csak a Fidesszel és NEM egymással kellene foglalkozniuk.
Ha csak egyszer is rosszat fognak mondani egymásról akkor azt a Fidesz milliárdszorosára nagyítja és minden média azt fogja hangsúlyozni, hogy ha még egymással sem jönnek ki akkor hogy fogják az országot igazgatni?

A bizonytalanok sok részét ez tovább fogja bizonytalanítani.

szoja122 2013.08.31. 07:40:44

@Pop40: Látod? Ezért nem optimális ez a megoldás. Csak a közös lista lett volna az plusz egy miniszterelnök jelölt, mert az jobban kizárja az egymással való versenyzést.

szoja122 2013.08.31. 07:44:13

@iii: Egyetértek. Aki a megosztottságért dolgozik, az Fidesz provokátor, vagy csak egyszerűen hülye. Él még a turáni átok.

aszekelyek 2013.08.31. 08:09:52

@livengood: ez sem igaz. nagyon is lehetővé tennék, ha az aközéppárt kapna elég támogatást. de nem kap. Ezért aztán efféle nyavalygások hallatszanak, hogy mera jelen választási rencer... az a hibás.
Holott nem sikerül a felét sem összekaparnia az álbaloldalnak , a valaha volt , igaz, hazugsággal szerzett szavazótábornak. A hitelesség elvesztése a probléma, nem pedig az, hogy mera választási rendszer... Lövése sincs a ballibnek, hogy kéne azt valahogy visszatornázni. hosszú ciklus alatt, pedignagyon sok ármány és uszítás közepette elfelejtették meggyőzuvé tenni saját magukat. Nem elég mutogatni Orbánra.

Amit végzetesen nem tudnak, az az, hogy meg kellene egyeznie az ő politikájuknak , ígéreteiknek a józan többség akaratával. Egyéni érdekeiket tekintve, bizony, abaloldaliakééét is. Azt az egyszerű tényt, hogy nem hagyja emelni a rezsit, jobban felfogja bárki, mint azt, hogy jobb lesz neki, a kevesebb minimálbér.A többség úgy véli, több bér és kevesebb adó a jó út. igen. de nem úgy, hogy megint üres lesz az államkassza. Amiből az adósságot kell finanszírozni és szociális ellátórendszert. Nem látja szívesen a csendőrt ennek korlátozására az IMF-et a nagy többség.

Már több körben megtanultuk, hogy remek ajánlásaik között van az is, hogy elprivatizálni a köz vagyonát. Ami nem hoz többé a köznek egy garast sem. Viszont nyomott áron akad rá vevő... ..-véletlenül... Hozzánk pl. még sosem csengettek be, hogy akarunk-e privatizálni... de ez is csak véletlen. gyurcsánymondta , regnálása idején, hogy a privatizáció nem szitokszó. Náluk otthon és még pár helyen nem az. Akik megfosztattak azáltal munkahelytől, létbiztonságtól de kaptak helyette nagy adósságot, azok számára bizony az.
MAgyarországon a privatizációt nem úgy intézték, hogy azzal mindkét fél jól járjon. ezt pedig ma már nehéz lesz korrigálni. no és cukorkontingens, amit eladott a mi ferink... és kormánya. Azt i s nagyon megünnepelték.. Az pl furcsa módja volt a ballib munkahely teremtésnek... Még nem jött rá anagy többség , hogy lesz abból munkahely , ha bezárnak cukorgyárakat.
Aztán vannak, akik ellátnak kicsit messzebbre is. A görögök privatizálását is látják. meg a romániait,... és nem tetszik. Baloldaliaknak sem. nagyon nem. pedig nagyon próbálkoznak megvezetni őket ezzel kapcsolatban. Gondolom, hogy ha bajnai-IMF beleszólhat a további sorsába esetleg MAgyarországnak, akkor biztosan nagy privatizációk jönnek. esetleg kis mértékű , adósságcsökkentés. A látszat kedvéért, rövid időre. Aztámn majd lesz ne mulass! amindig a szegényeknek. ez is az IMF remek ajánlásainak része. Bajnai szenvtelenül hajtaná végre.
neki nem fájna , csak haszna lenne belőle.

Pillanatok alatt megint az égben lenne a rezsi. A vízközművek privatizálva. Hogy csak a nagyon súlyos dolgokat említsem. pénzurak kicsirt lenyomnák a forint árfolyamát... valamit fel kéne mutatni eleinte azért. Később meg mutogatnának vissza Orbánra. sok tudatlant pedig megvezetnének. Akiknek tényleg semmi fogalmuk , hogy ki mit rontott el és az miért nem jó ennek az országnak. Adót megint azok nem fizetnének, akik rettenetesen sokért adnak itt a szegényeknek mindent. Szolgáltatásokat értem ez alatt. Akik csak a hasznot akarják. A fogyasztó gebedjen csak bele. No, ilyen miniszterelnökre nincs ebben az országban még egyszer szükség.

A költekezés ellen Varga úr a legjobb fegyver. meg az alkotmány, amit alkottak. nem lehet több adósságot csinálni. nekem az is megfelel , ha Varga lesz a miniszterelnök. Sőt , kifejezetten jó lenne.
megosztom ezt a kis tudást anagyérdeművel, hogy azért bizonyos, hogy ő szikla szilárdan őrzi mindenkor a pénzügyi egyensúlyt, mert alkatilag olyan. az olyan vékony , érzékeny illetők, nem szórják a pénzt. nem tipikus bóvlivevők. Ő bizonyosan nem írna alá egy olyan szerződést, amiben benne áll, hogy bármit kérhet, aki adott egy kis pénzt egyszer. Viheti, amink csak van. hogy felhördültek, mikor azt mondta, hogy majd vesznek hűtőt, ha elromlik a régi. Ép eszű emberek akkor vesznek. Nálunk a tévé győzött. de versenyben van még a zortopéd matraccal. nem tudjuk, ki győz... A kistévé, ahálóban adta fel. Rém öreg volt. íEbből a második volt, átlagban 13 évbet bírtak. Mondják a szakik , amaiak 4 évet és kaput. nem javítanak, dobd ki! vegyé újat !
Devizahitelből, mert pénzed az nincs rá... Így mentünk bizony tönkre !..

aszekelyek 2013.08.31. 08:20:21

@livengood: nem olvasom nálad, hogy a sok félle érdeket hogyan fésülik üssze és kié lesz a domináns, a farok-szdsz erőfölény abban a szinesben...
Csak lényeg nincs benne. Főleg azt nem látom, hogy az a választói igény, mely azu ország másik felében van meg, hol van jelen ebben? jól mondja Alföldi, hogy úgy akartok boldog országot, hogy kinyírjátok a másik felét. Nekem is ígérik itt többen is...

Ezek a személyes ambíciók eddig. Képviselniük pedig mindannyiunk érdekét kellene. elvárják ugyanis ezt a jelen kormánytól. De vastagon.

Hol van erre a garancia? kitépik a hatalmat a költségvetést konszolidálók és az egyensúlyt másodszor is fenntartók kezéből. Kapna az ország egy szélsőséges orbánt. A szegények. mert bajnai sokkal inkább lenne érzéketlen a szociális dolgokban.Ha nem adózna a minimálbér, a költségvetésbe megint nem menne pénz. A magasabb bér és kis adó is mindenkinek jobb. kivéve persze a minél kevesebb bérért munkát adni akarókat. Ők viszont semmibe se nézik a munkaerő érdekeit . úgy is lehet konszolidált költségvetést, hogyne. Csak nem az a legjobb a magyar , szegényeknek. Ki van próbálva. Bajnai megmuitatta , hogyan megy az, amikor az ő szisztémákja fut. Az a mindenkinek fájni fog szisztéma.

jjulie 2013.08.31. 08:21:23

@aszekelyek:

hühabanyavaragy, rekordgyanús felcsutifűbehugyos

lemérjük, vagy lesz még nagyobb?

aszekelyek 2013.08.31. 08:24:50

@szoja122: Akkor aki zorbánozik, az micsoda? de már évtizedek óta, ha esik, ha fúj...

jjulie 2013.08.31. 08:28:38

@aszekelyek:

egy elkerülhetetlen találkozáson vagy túl amely során szembesültem a felcsuti állam ügyintézéséval: jogsi hosszabbítás

időszükségle:

- körzti orvoshoz 9 nappal későbbre kaptam időpontot

- okmányirodában 3 héttel későbbre kaptam időpontot

- az okmányiroda 30 napos határidőt igért a jogsi elkészítésére

éljen a felcsuti hiánygazdaság, éljen soká

jjulie 2013.08.31. 08:30:52

@aszekelyek:

szóval még nem voltál a szívlapátnál: mikorra kaptál időpontot, felcsutiseggszájvarangybanyahugy?

toportyánzsóti 2013.08.31. 09:06:29

@aszekelyek: Tényleg intellektuális problémád van,ha ezt az egyszerű példát sem érted.Világhírneves uszító homokossal a stábodban feleslegesen werberezel,skizoid kettős mérce.

Guillaume sous guillotine 2013.08.31. 13:54:12

a külön listával elérték hogy egymással is versenyeznek (pontosabban az együtt a bejutásért is küzd). a jobbik is elvisz egy jó 10-15 százalékot így már biztos lesz a fidesz siker.

panelburzsuj 2013.08.31. 14:04:27

@PhD Guillaume sous guillotine:

Gondolod, hogy mind a nyolcmillió szavazat "elkel"?

Mert az "elvisz" csak akkor értelmezhető. A többlistás változat meg inkább választékbővítés jellegű - akinek "bonthatatlan csomagolású" MSZP-Együtt nem kell, az külön-külön esetleg mégis "megveszi".

És igen: a Jobbik eleve bele se bújt a "bonthatatlan jobboldali" csomagba. Szóval mindig érdeklődéssel figyelem, hogy ki mivel indokolja azt, hogy a talpig nemzetibe bugyolált Jobbik miért a "füves Petitől" vagy osztályharcos Szanyi kapitánytól "visz el" szavazókat - mért nem talpig pirosfehérződben rikoltozó Orbántól.

2013.08.31. 14:21:15

@aszekelyek: Ez nálunk is így van, mert a forrásadóval most is és korábban is kedvezőbben lehetett adózni, mint az SZJA-val.

Nálunk is ugyanígy kiviszik az adóparadicsomba a cégeket, mert ennek semmi köze az SZJA-hoz. Ennek megakadályozásához más módszerekre van szükség, például nemzetközi összefogásra. Egyre kevesebb helyen lehet kibújni az adózás alól, már Svájc és Ausztria sem biztonságos.

Mindez nem cáfolja azt, hogy progresszív adóra szükség van és az az igazságos.

2013.08.31. 14:29:43

@aszekelyek: Ennyi hülyeséget még nem olvastam egy helyen. Csak így az első kijelentésed: amit Bajnai lehívott, a bankok nyelték le egyből. Noooormális?

1. Nem Bajnai hívta le, hanem aki pályázott
2. Hogy nyelték le a bankok, amikor a pályázó kapta, ráadásul, mint tudjuk, utólag.
3. Ha lenyelték, most nem így van?
4. Mi köze ennek Bajnaihoz?

stb. stb. Öntöd magadból a válogatott hülyeséget és még csak az első mondatnál tartunk. A lényeg: se Bajnai, se Mesterházy nem volt benne a Gyurcsány-kormány igazi döntéshozói között. Amit viszont csináltak, az ellen semmilyen komoly kifogás nem merült fel. Amit művelsz, az primér fideszes lejárató propaganda.

jjulie 2013.08.31. 14:45:26

@iii:

az @aszekelyek: féle felcsutivaranyfűbehugy nem hülyeség

helyes megnevezése: orbánkodás

ragozása:

én nem orbánkodok
te nem orbánkodsz
aszékelyek orbánkodik

mi nem orbánkodunk
ti nem orbánkodtok
aszékelyek fecsutnyikok orbánkodnak

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 17:28:57

Hiányzik Gyurcsány az X mögül.

Amúgy nevetséges színjáték, amit a szocialista miniszterelnökök előadnak a szocialista pártelnökkel.

Ez a se veled, se nélküled élet még egy házasságban is ciki.

Ha versenyezni akarnak, akkor feleslegesen szónokolnak az összefogásról.

Ha pedig össze akarnának fogni, akkor egyetlen párt bőven elegendő, s ideális is. Ahhoz egyetlen nagy és erős pártra van szükség.

De még ebből a rengeteg pártból még maga az Együtt sem egy párt, hanem kettő, így nem is 5, hanem 10%-ot kellene elérnie a parlamentbe jutáshoz. Miközben a két félből az egyiknek, a PM-nek, akkora a társadalmi támogatottsága, mint a KDNP-nek, azaz 0%.

Az a helyzet, hogy ezeknek a pártvezető politikusoknak a saját hatalmi ambícióik erősebbek, mint a politikai realitásérzékük.

Mindegyik inkább akar, egy saját pártban elnök lenni, mint egy sikeres pártban másodhegedűs.

Ha ezek az Együttösök tényleg külön indulnak, két pártként, akkor könnyen lehetséges, hogy 2014-után csak három párti parlament lesz. Fidesz, Mszp, és Jobbik.

Hosszabb távon egyébként még az Mszp-nek is ez lenne a jobb. 2018-ig, parlamenten kívüli pártként elsorvadna az Együtt, és a DK is. A jobb oldalon pedig főleg nem siratnák meg egyiket sem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 17:41:05

@panelburzsuj:

A célhoz azért nem ártana megfelelő eszközt is használni.
A politikában a cél ugye a hatalom megszerzése, amihez ebben a politikai rendszerben egy jól szervezett erős párt kell.

Nem pedig csilliónyi kicsi, vagy semmilyen támogatással, szervezettel sem rendelkező pártocskák néveleges összefogása.

Amelyek ráadásul nem is igazán különböznek egymástól, mindegyiket volt szocialisták, volt szocialista kormánytagok vezetik, azaz egy tőről fakadnak.

Annyira harcolnak a bal oldali vezérkos címért, hogy ezzel eljátszák a csekély esélyt is, hogy bármelyikük országos vezérkos lehessen (újra).

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 17:51:02

@muscas01:

Tegyük fel, játékból, hogy ma Mszp kormányzás van, és pontosan azt csinálta eddig, mint amit a Fidesz kormány is tett. Azaz bebetonozott saját embereket ültetett minden fontos helyre.
Ezek után tegyük, hogy 2014-ben győz az ellenzék, mégpedig a Fidesz a parlamenti helyek több mint 2/3-át megszerezve.

Ezek után szerinted mennyire zavarná őket, hogy mindenhova szocilista emberek vannak bebetonozva?

Nem a gátlásosságukról híresek.
Akármilyen alkotmányt hozhatnak, ebben pár szocialista káder néhány állami hivatal élén ugyan nem tudná őket megakadályozni.

Summázva, ha egy párt kellően gátlástalan, akkor nem hagyja, hogy az előző hatalom beépített utóvéd emberei gáncsoskodhassanak vele szemben.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 17:53:09

@áasdklfjáasn:

"És sajnos, Ferinek igaza is van.
Csak úgy lenne esély, ha egy közös ellenzék indulna."

Akkor minek léptek ki a szocialista pártból, vagy a párt mögül?

Ahhoz, hogy az Együttből, vagy a DK-ból nagy párt válhasson elsősorban az Mszp-t kellene legyőzniük, s csak azután a Fideszt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 18:01:25

@iii:

Kinek mi az igazságos.
Az egy kulcsos adó csak az igazságos, mert akkor mindenkinek egyforma arányú terhet jelent az adózás.

Ha aki tízszer annyit keres százszor annyit kell, hogy adózzon, hát az sok mindennek lehetne nevezni, de igazságosnak véletlenül sem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 18:06:18

@Egyallampolgar:

Ez így van.

Mindegy , hogy éppen aktuálisan milyen szatellit pártok vannak még az Mszp körül, ez az Mszp uralmát, annak visszatértét ugyan nem teszi népszerűbbé.

Addig van jó és könnyű dolga a Fidesznek, ameddig mindig az Mszp a legkomolyabb alternatíva velük szemben.

Volt némi remény a ciklus elején, hogy talán a Jobbik felnő a kihíváshoz, de ez nem jött be.
S erős új pártok sem jöttek létre.

Marad továbbra is a 20 éve tartó Mszp-Fidesz vezetés.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 18:09:40

@livengood:

Az LMP mint középpárt?
Na ne viccelj!

10-20%-os támogatottságú párt a középpárt.
Az LMP tipikus kis párt, amelyik minden választáson a parlamenti küszöb megugrásáért küzd.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 18:14:51

@iiibphun:

1. Csak a te bolsevik igazságérzeted alapján.
Különben nem, különben az arányos közteherviselés az igazságos.

Persze kompromisszumként némi progresszivitást bele lehet vinni - az 1909-es SZJA-ban a legkisebb adókulcs 0%-os volt, míg a legmagasabb 5%-os - de ha szerinted az az igazságos, hogy az egyik 0%-kal nem adózik, míg a másik 44%-os adót fizet, akkor ... inkább türtőztetem magam.

tölgyes 2013.08.31. 18:15:19

@jjulie:
Zsülikém!

Tudom, hogy nincsen esze, de mégis. Gondolja meg: ezeka két fütyi késhegyre menő harcot folytat egymással egy olyan tisztségért, amelyiknek megszerzése majdnem reménytelen. Harcolnak, miközben tudják, hogy a csatározásaik tovább rontják az esélyeiket.
Oszt ott van ez a Gordon: most már arról írnak, hogy a saját stábja vitte jégre.:) Ők szivárogtattak ki bizalmas információkat Gordon tudta nélkül. Könyörgöm! Milyen faszi (miniszterelnök) az, aki még a saját tyúkóljában sem tud rendet tartani.:(??
Orbánnak legalább annyi esze van, hogy el tudja irányítgatni a saját stábját.::)fel tudja mérni és tudja, hogy mi az érdeke.
Ez van. Még mindig nincs más, mint Orbán.Majd, ha lesz szólok.

Most pedig jöhet a szokásos szöveg a hülyék önkielégítésére.:)!

2013.08.31. 18:53:08

@Akitlosz: Csakhogy nem ugyanazt jelenti ugyanaz a százalék a minimálbéren élőnek és a bankigazgatónak. Az egyiknek a puszta létezést, a másiknak pedig egy kicsit kevesebb konyakot. Ez következik a csökkenő hozadék törvényéből is.

Ezenkívül még számos, közgazdasági és etikai érv szól a progresszív adózás mellett. Nem véletlen, hogy minden kultúrországban ez van, csak errefelé a Lajtán túl terjedt ez el, ahol egyébként is a szakszervezetek gyengék és a hatalom lekenyerezettjei.

6.Lenin 2013.08.31. 19:07:43

@iii:

" se Bajnai, se Mesterházy nem volt benne a Gyurcsány-kormány igazi döntéshozói között. Amit viszont csináltak, az ellen semmilyen komoly kifogás nem merült fel. "

csak, hogy képben legyél...

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/10/hogy_kerultunk_ekkora_szarba

korábban ulrike 2013.08.31. 19:26:01

@szoja122: A formális logika szabályai szerint lehet még hülye Fidesz provokátor is. Sőt mi több, lehet hülye mszp-s is, vagy hülye mszp-s provokátor, vagy akár egy friss trafik licenszel rendelkező jámbor. Szóval, akárki is lehet, jó, mondjuk, aszekelyt kivéve, mert az csak egy van, ezért aztán jobb csak valami olyasmit írni Máriának, hogy üdvözlégy, Mária, malaszttal teljes. De a malasztot magát már ne részletezd.

jjulie 2013.08.31. 20:20:26

@tölgyes:

önmagában az hogy ezt nekem címezted, orbániai értelmetlenbeszédgyártó, az már kielégíti az orbánkodás fogalmát

ha szerencséd lesz szívlapát majd meggyógyít

ha nem, egyedi koporsó kell majd a méretes felcsutiseggszádnak, az pedig extra kölség szerencsétlen utódaidnak, míg a szívlapát ingyan gyógyítja

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 20:32:03

@iii:

Valamint az arányos adózás mellett is számos közgazdasági és etikai érv szól.

Szóval nem hiszem, hogy valaha is meggyőznénk egymást, de nem is kell. Lehet szavazni, bár erről persze nem.

unionista (törölt) 2013.08.31. 21:15:06

@Akitlosz:
jövedelem- vagy vagyonarányos?

tölgyes 2013.08.31. 21:32:34

@jjulie:
Zsülikém!

Na ezt vártam, erre számítottam. Semmi változás. Épp olyan tökfilkó mint amilyen volt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.08.31. 21:58:20

@unionista:

Jövedelem.

A vagyon nem feltétlenül jelent jövedelmet is, így adóztatása nem okos dolog.

Arra tanítaná a társadalmat, hogy ne legyen semmije, mert akkor kevesebbet kell adóznia, míg ha van valamije, akkor elveszi az állam, ha nincsen akkora jövedelme, hogy a vagyona utáni adót ki tudná fizetni. Miután ugye előbb kifizette a jövedelmét terhelő adókat.

2013.08.31. 22:25:44

@6.Lenin: Igen, megnéztem. És? Ez mennyiben cáfolja, amit írtam?

tölgyes 2013.08.31. 22:33:20

@iii: "Ez mennyiben cáfolja, amit írtam?" -kérdezi Lenintől. Teljes egészében. Bajnai a Gyurcsány éra minden gazdasági döntésében szerepet vállat, nem egyszer kezdeményező volt.. időnként miniszter is..és miniszterelnökként hibát hibára halmozott.. Nem állít ennél kecvesebbet a cikk.
Nem kéne szövegértést tanulnia??

unionista (törölt) 2013.08.31. 22:35:16

@Akitlosz:
ilyen alapon jövedelemadó sem kellene, mert arra tanítja az embereket, hogy ne dolgozzanak. ahol a HOLT munkát (a vagyont) nem adóztatják ott szinte minden az ÉLŐ munkára terhelődik. ez az, ami igazságtalan.

2013.08.31. 22:37:44

@tölgyes: Melyik gazdasági döntésben vállalt szerepet és hol szerepel ez a cikkben? Bajnai az EU-s pénzekkel foglalkozott, semmi mással.

"miniszterelnökként hibát hibára halmozott.."

Ezt még Orbán Viktor is megcáfolta, elismerten a legjobb kormány volt, a mostaninál feltétlenül.

Pop40 2013.09.01. 01:25:16

@szoja122:

"Ahhoz, hogy így történjen ezután kizárólag csak a Fidesszel és NEM egymással kellene foglalkozniuk. "

Én a JELENLEGI helyzetről mondtam, hogy optimális megoldás született. Ha a JÖVŐBEN elb@sszák, az természetesen egy teljesen más történet lesz.

Elrontani sokféleképp lehet, de az már a mostani megoldástól független lesz.
- pl nem a fidesszel, hanem egymással foglalkoznak, ahogy írod.
- nem sikerül megállapodniuk az egyéni jelöltek kérdésében, és több jelölt is indul (vagy esetleg nem megfelelő személyt indítanak.) stb stb. Elcseszni a jövőben sokféleképpen el lehet, de attól a jelenlegi helyzet még optimális.

"Csak a közös lista lett volna az plusz egy miniszterelnök jelölt, mert az jobban kizárja az egymással való versenyzést."

Ugyan nem zárja ki, legfeljebb háttérbe szorítja, és majd később jön elő.

De tegyük fel, kinevezik az egyik párt vezetőjét min elnök jelöltnek. (pl kinevezik Mházyt)

1, Ezzel te automatikusan lemondanál az E14 szavazóinak azon részéről, akik hajlandóak elfogadni a szocikat, ha szavazhatnak a saját pártjukra, de magára a szocikra leszavazni viszont már nem hajlandóak. (és vica versa a másik esetben.)

2, Lemondanál a "piacszegmentációról" is: Nyilván ahol két irányvonal mérkőzik, ott esélyesebb, hogy a bizonytalan tömegek is azonosulni tudnak az egyikkel.
Egy pártnál - egy jelöltnél ez nem jelenik meg: "kell, vagy nem", ez a választási lehetőség. Itt viszont megjelenik az is, hogy "ha kell, melyik kell". Magyarán az 50-50%-os nyerési esélyből csinálsz egy 1/3-2/3 nyerési esélyt.

3, A fideszes lejáratókampány sokkal kevésbé hatásos, ha kétfelé kell irányulnia.

Persze megvan az a hátrány, hogy nincs egy határozott jelölt, akit fel lehet mutatni, h íme a csuti tolvaj kihívója. De véleményem szerint ez a hátrány eltörpül az előnyök mellett.
Változatlanul fenntartom, hogy a lehető legjobb megoldás született. Csak el ne csesszék valamivel ezután.

Pop40 2013.09.01. 01:29:59

@PhD Guillaume sous guillotine:

"a külön listával elérték hogy egymással is versenyeznek (pontosabban az együtt a bejutásért is küzd). a jobbik is elvisz egy jó 10-15 százalékot így már biztos lesz a fidesz siker."

Gondolod, a jobbik, meg az mszp-e14 szövetség ugyanazért a választói szegmensért küzd?:DDDDDDDDDDDD
Na ne szórakozz már. :D Borsodban meg még pár ÉK-i megyében lehet közös halmaza a kettőnek, de nem hinném, hogy ez bajt okozna baloldalon. :)))

A fidesz sokkal inkább aggódhat, hogy a jobbik elszívja a szavazóit.

Pop40 2013.09.01. 01:38:15

@panelburzsuj:

" A többlistás változat meg inkább választékbővítés jellegű - akinek "bonthatatlan csomagolású" MSZP-Együtt nem kell, az külön-külön esetleg mégis "megveszi"."

Erről van szó.

@Akitlosz: "Nem pedig csilliónyi kicsi, vagy semmilyen támogatással, szervezettel sem rendelkező pártocskák néveleges összefogása."

Ez a megegyezés szempontjából teljesen lényegtelen.
A nagyok (mszp-e14- még esetleg a DK) megegyeznek. Hogy ezen felül még kap e pár kicsi 1-2 listás helyet, nem tökmindegy?

A fidesznél is éppen így megvannak ezek a kis szervezetek, csak nem jelennek meg önálló arculattal. De ott is ott van a kdnp, a lungo drom, a keresztény nőegylet, meg a jó ég tudja, még micsoda gittegyletek.
Belezavarnak bármit is az egységes arculat kialakításába? Na ugye hogy nem. A fidesz ezektől még egy tökéletesen egységes tömbnek látszik.
Pont ugyanígy nem fognak belezavarni a baloldali gittegyletek a szoci-e14 összefogásba.
Amelyik meg túl mohó, és túl nagy a szája, azzal nem kell megállapodni, és kész.

Pop40 2013.09.01. 01:49:49

@Akitlosz:

"Ezek után tegyük, hogy 2014-ben győz az ellenzék, mégpedig a Fidesz a parlamenti helyek több mint 2/3-át megszerezve.
Ezek után szerinted mennyire zavarná őket, hogy mindenhova szocilista emberek vannak bebetonozva?
ha egy párt kellően gátlástalan, akkor nem hagyja, hogy az előző hatalom beépített utóvéd emberei gáncsoskodhassanak vele szemben."

Igen, így igaz. Nagyon remélem, hogy nem fogják megismételni az előző ciklusok balfaszkodásait, mikor valami fideszes disznó elvisította magát, aztán erre átírták az egész kormányprogramot. Agyrém.

A fidesz beépített embereit meg ki kell golyózni, számtalan megoldás létezik erre. Pl a Simor-verzió: Nem nyúlsz hozzá, csak beraksz mellé 3-4 "alelnököt", akik "segítenek" neki szavazni. (magyarán leszavazzák.)

De egy sima átszervezés is jó megoldás: nem kirúgod az embert, csak, minő fájdalom, kiszervezed alóla a hivatalt. :DD

Adott esetben, mint pl a járási rendszerbe beletömött narancsbolsi káderek esete, azt is meg lehet csinálni, hogy nem csinálsz velük semmit, mindössze 0 forint állami támogatást kap a rendszerük. Üljenek csak szépen a hivatalban, egy fillér nélkül, majd elunják.

Szóval számtalan verzió létezik, és ez a minimum, amit elvárok a következő kormánytól: Soha, de soha többet az életben ne fordulhasson elő, hogy narancsbolsi férgek ellenzékből bármibe is belepofázhatnak, bármilyen folyamatot elgáncsolhatnak, ami nem az ő illetékességükbe tartozik, hanem a kormányéba. Visítozzanak, ha kell, le vannak szarva, így is, úgy is, mindenféleképp visítoznak, legalább most majd okuk legyen rá.

Pop40 2013.09.01. 01:57:46

@iii:

A megoldás szerintem erre egy kevert rendszer lenne: Egykulcsos alapon felépült rendszer, amiben van ugyan plusz adókulcs, de nem sokkal magasabb a fő kulcsnál.
Ezzel meglenne a többletbevétel, meglenne a társadalmi szolidaritás, de a többet keresőt sem használnák fejőstehénnek.
Aki ugyanis tanult, egyetemre járt, nyelveket beszél, speciális szaktudása van, teljes joggal várhatja el, hogy ne büntessék azokkal szemben, akik mindezt nem tették meg. (hogy mi okból, az most mellékes.)

De a fő teendő nem itt van, hanem a gazdaság életre keltésén: ha pörögnének a beruházások, lennének új munkahelyek, nem lenne ennyire húsbavágó az adózás kérdésköre, mert sokkal többen adóznának, adott esetben magasabb fizetések alapján.

Pop40 2013.09.01. 02:09:25

@unionista:

"ahol a HOLT munkát (a vagyont) nem adóztatják ott szinte minden az ÉLŐ munkára terhelődik. ez az, ami igazságtalan."

Isten ments. Ezzel csak azt érnéd el, hogy mindenki titkolná ezerrel, amije van - nézd meg az amcsikat. Egyik fő erősségük, hogy ott a vagyon elismeréssel jár, s motiválja a többi embert, hogy ő is eljusson arra a szintre.
Ezzel szemben itt a vagyon gyanús, akinek van, csak mutyival szerezhette (ez sok esetben így is van:DD) de ez azzal jár, hogy míg az amerikai vagyonosok felfelé motiválják a többi embert, az itteni vagyonosokat lehúzza magához a vagyontalanok tömege. Ezzel a kiemelkedés esélye igencsak csökken.

Amúgy ez egy megtörtént eset: Egy közszolgáltatásban dolgozó, alig 80-100K nettót kereső embernek meghalt egy távoli gazdag rokona, s hagyott rá egy sok száz milliót érő házat, a válság közepén. A ház természetesen fenntarthatatlan volt a tag fizetéséből, ezért el akarta adni, de nyilvánvalóan a válság csúcsán lehetetlen volt reális értéken eladni egy minden földi luxussal felszerelt, sok száz milla értékű házat.
Magyarán ott volt a csóka, 80K nettó fizuval, és egy több száz milliót érő ház tulajdonjogával, az otthonától több száz km-re.

Kérdésem: Az általad javasolt vagyonadó esetén hogyan szednéd be tőle az adót? Egy ilyen ház esetében csak az adó sokkal több lenne, mint a szerencsétlennek a havi fizuja.

Arra persze rávehetnéd, mint állam, hogy messze áron alul adja el a tulajdonát, de ezzel megkárosítanád, nem is kicsit.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.01. 03:29:21

@unionista:

A vagyon nem munka. Korábbi munkának az eredménye.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.01. 03:34:16

@Pop40:

Én nem látom ezt a párhuzamot, amit Te.

A Fidesz valóban egységes tömbnek látszik, de a vörösök nem.
Ott küzdenek egymással a vezető szerepért.

Nem hallottam egy szóval sem, hogy a KDNP meg a Lungo Drom miniszterelnök jelöltet akarna állítani.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.01. 03:37:07

@Pop40:

Na látod!

Aki akar tud élni a hatalommal.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2013.09.01. 03:42:52

@Pop40:

Pontosan így van.

Örülök, hogy akad, aki érti és megérti.

A vagyont nem büntetni kell, hanem példának állítani, hogy motiválja a többi embert is, s minél több jómódú ember lehessen az országban.

Szemben a vörös logikával, ahol az átlag alatt keresők, s tőlük felfelé mindenki már szemét gazdag.
Csak nehogy már a minimálbér adóköteles legyen!

Pop40 2013.09.01. 05:41:32

@Akitlosz:

"Ott küzdenek egymással a vezető szerepért."

Ez a két fő erőre valóban igaz (mszp - e14) de a többire nem.

"Nem hallottam egy szóval sem, hogy a KDNP meg a Lungo Drom miniszterelnök jelöltet akarna állítani."

Naná, hogy nem akarnak. :D Mindkét formáció a társadalmi támogatottságához képest messze felülreprezentált szerepben van. A KDNP adja a miniszterelnök-helyettest, felügyeli az oktatást (olyan is) stb stb. Mindezt kereken 0% támogatottsággal.

Az ő megfelelőik a baloldalon Schmuck pártja és a többi láthatatlan formáció. Tudtommal ők éppen úgy nem akarnak miniszterelnök-jelöltet állítani. (Mondjuk felesleges is lenne.)

Magyarán a fidesz egységes tömb, a baloldal meg 2 rész-tömbből áll, s mindkét oldalon megvannak a láthatatlan szatellit-pártok.
(A DK kivétel, ő ide nem besorolható.)

Pop40 2013.09.01. 05:46:55

@Akitlosz:

El is várom. :)

Persze minderre nem lenne szükség, ha a fidesz Sólyom-, Pokorni-, Chikán-, vagy Ángyán-jellegű szakembereket nevezne ki - ha így lenne, egyáltalán nem zavarna, ha a helyükön maradnának egy balos kormány alatt. Sőt.

Azokat a narancsbolsi sameszokat viszont, akiket a fidesz kinevezgetett, és egyetlen képességük a seggnyalás professzionális művészete, nem hogy el lehet, de kötelező is eltakarítani.

Pop40 2013.09.01. 05:54:36

@Akitlosz:

"A vagyont nem büntetni kell, hanem példának állítani, hogy motiválja a többi embert is, s minél több jómódú ember lehessen az országban."

Ezzel egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy azért nézzük meg azt is, miből van az a vagyon.

Az usa éppen abban nagy, hogy szó szerint egy garázsból is milliárdos lehet az ember, bármiféle kapcsolat nélkül, pusztán egy jó ötlettel. Lásd Zuckerberg, Bill Gates, de ilyenek még pl Richard Branson, vagy az egyik legzseniálisabb befektető a világon, Warren Buffett. Mindenféle hátszél nélkül, pusztán a szaktudásából milliárdos lett.
Őket valóban lehet tisztelni.

Itthon viszont aki gazdag, sokszor azért gazdag, mert jókor volt jó helyen, vagy elég hosszú, és tekervényes a nyelve, hogy bármilyen segget eredményesen masszírozhasson vele. Lásd Simicska-Nyerges, Puch, Széles, Lézerdzsoni, stb stb.
Őket nem hinném, hogy követendő példának kéne állítani. Sőt, inkább egész máshová kéne állítani.

2013.09.01. 09:21:14

@Pop40: Az teljes félreértés, hogy ez büntetés lenne. Ha valaki tanult, sikeres, az köszönheti az egész társadalomnak is, akiknek illik ezt visszaadni. Ez az egyik etikai érv.

Az is egy demagóg szöveg, hogy van aki 40%-kal, van aki meg semmit nem adózik, ugyanis ez sávos adózás, a legmagasabb sávba kerülő is ugyanúgy megkapja az adómentes részt.

A gazdagabbak is jól járnak ezzel a rendszerrel, mert a gazdaság nagyobb fordulatszámmal pörög, ugyanis a pénz visszakerül a rendszerbe. Az egyetlen gazdasági érv az egykulcsos adó mellett, hogy majd jól felpörgeti a gazdaságot, láthatóan téves, nem működik.

A skandináv országok rendkívül sikeresen működnek magas adókulcs mellett. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy ezt a pénzt hogy költik el.

Az egykulcsos adó maximum egy adómentes sáv + vagyonadó mellett képzelhető el igazságosan. Ez volt az Szdsz eredeti koncepciója, de ezt sokkal bonyolultabb létrehozni.

2013.09.01. 09:27:13

@Akitlosz: Valóban, lehet szavazni, 80% jobban jár a progresszív adózás mellett.

1-1 gazdasági és etikai érv szól csupán az egykulcsos adó mellett, ebből a gazdasági jól láthatóan megbukott, egy szemernyivel nem pörgette fel a gazdaságot. Szerintem ez etikai is tévedés, mert az adók nem büntetések sohasem, hanem gazdaságszervező eszközök.

gipsz.jakab 2013.09.01. 10:48:27

"A tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságmérőt a jövőben nem üzemelteti tovább"

:)))))))))

ezt kinek írták ???? ezt ki veszi be ezt a bulsitet?
enynire buta fidesznyikek is lehetnek vajjon ?
hm, akik írták azok léteznek ez addig tuti....

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/adossagnyomas-mero

gipsz.jakab 2013.09.01. 10:50:29

ezt torokgabornak írták:)))
talán ő enynire buta:)))
és nem ért a "technikához"...
meg a focihoz:)

aszekelyek 2013.09.01. 11:09:55

@gipsz.jakab: azt a pénzt is az adósság csökkentésére érdemes fordítani. Amibe az kerül. ne félj, mindenki, EU Bizoccság, piac, külhoni sajtó, hazai ellenzéki, mindenki minden nagy fogja figyelni. aki akarja, ki fogja magának szépen számolni az árfolyam alapján. meg aki tudja. @Akitlosz: ugyanezt kifogásolta Ameriki Lili nénénk. amikor 80-as évek közepe felé haza kezdett járni. Nem volt lakosságcsere. Ma élnek és az utódaikba is ezt nevelték, még sokan azok közül, akik abban szocializálódtak, hogy a nép ellensége mindenki, akinek van valamije. De persze a vezetőknek minden járt és még annál is több. Ugyanezt láthatod ma az mszp táborában. GYurcsány fanoknál.
A szocialista embertípus, ahogy ők nevezték magukat , csak akkor nem tartja halálos bűnnek a vagyont, ha az övé, vagy a választott vezetőjéé. A szomszéd az dögöljön meg. Mérvanneki? HA leadózta, ha háromszor annyit dolgozott, ha kiváló tehetség és szorgalmas és etc..., akkor is dögöljön meg. Ha FIDESZES akkor még segítenének is Dr Kotásznak... Amennyiben nem kell felelősséget vállalniuk azért sem. Az irigység náluk nem bűn, a lustaság sem. Inkább elvárás.

aszekelyek 2013.09.01. 11:19:36

@aszekelyek: Igen sajnálatos , hogy nem volt jelen Lauder úr tegnap a Pozsonyi pikniken. Senkinek eszébe nem jutott rettegni. Bolgár úr ott ült szépen a trónusán , az út közepén , kertiszék.... és a tömeg kerülgette. Családok , gyerekek , Karácsony nyakában is gyerek. A Süsü a sárkányt épp előadók színpadánál . Rónai Egon gyerekkocsit tolt és beszélgettek ismerőseikkel . Kulturális programnak remek volt, ettek, ittak , jól mulattak mind az emberek.

Igazi békeidőkben szokás ezt így. Természetesen biztosítás volt , a rendőrség részéről. Diszkrét. Kicsit sem zavaró.

Semmi szlovák terroristák bemondásra... Minden nagyon szabályos volt. HA nem tesznek szándékosan egy kis ...t a palacsintába , elrontanii, ebben az országban nyugodtan lehet élni.

Rengeteg ismerőssel találkoztunk mi is. Távoli rokonnal , akit nem láttunk 20 éve. Idén az idő is sokkal jobb volt.

jjulie 2013.09.01. 11:43:22

@tölgyes:

a szívlapátra is számíthatsz, orbánkodó kádárvakarék

nyünyüge 2013.09.01. 12:17:41

@gipsz.jakab:
Tudod te, hogy mennyi "szoftver karbantartás" /+ "adat tisztítás"... ) kell ahhoz, hogy az adósságnyomás akkor is csökkenjen, amikor éppen nő vagy stagnál :)?!?!

gipsz.jakab 2013.09.01. 12:19:37

@nyünyüge: :)))))

ez igaz... fotosoposok hadára volt szükség hogy a 90%ra nőtt adóságrátát 50%! alatt tarcsák... legalább a grafikonokon...

belefáradtak, érthetően...

aszekelyek 2013.09.01. 16:44:17

@panelburzsuj: Szerintem Thürmer legyen inkább a kifogéstalan elnökjelölt a baloldalon. :) teljesen rendben vannak kommunista pártok az EP-ben is. :)) Nem kikezdhető Thürmer baloldalisága. :)))

aszekelyek 2013.09.01. 17:09:17

@szoja122: ezt mára nagyjából lejátszották. elég sok rosszat mondtak már egymásról. nem is tetszett azoknak , akik kondicionált Orbángyűlölők. Jobbik, mszp, dk, bajnaiék...ha nem rólunk lenne szó, viccesnek mondhatnánk , hogy az amerikaiak nálunk tusakodnak, hogy a demokraták jelöltje vagy a republikánusok támogatottja legyen a ballib vezetője. De így nem tartom viccesnek. @gipsz.jakab: ehhez évszámot is illene írni... tudod, amikor még azt hitte a nép, hogy nem nőtt jelentősen 53 % föléé, ferikénknek , amikor hazudnia kellett , kókadttal duettben és veressel is erről. nem , ez nem ma volt. Ma az van az alaptörvényben, hogy nem lehet fölévinni , tudod... Mert amikor nem volt megkötve a tolvaj keze a ballibnek , hazudozás közben bizony durvány meghízlalták. Csak ne aggódjál... Miután a deviza adósságok lakossági része is el lesz rendezve a bankszektorral, azután és addig is egyensúly lesz. mert másként nem hajlandóak ezek a nyomorult fidesznyikik kormányozni.. Pl görög kormányok módra.

merkel sok év után kejtette, hogy hiba volt őket felvenni. Ennél többet meg nyilkván nem mondhat.... Nagyon helyes , hogy mindent megtesznek azért a jelen kormányban , nehogy egy olyan szituba sikerüljön minket tolni. Egykét aljadék persze időnként felveti, hogy deazonnal vezessük be az eurót... hátha a mit sem sejtők beveszik...

gipsz.jakab 2013.09.01. 17:10:52

így csökent fel a zálamadóság:

2010 márc 31: 20363 milliárd Ft, ez a GDP 80,97 %-a
2013. jún 30-án: 23250 milliárd Ft+ 3000 milliárd = ez a GDP 96,7 %-a

gipsz.jakab 2013.09.01. 17:13:06

a fideSS mafia mindent szétrabol...

O.Viktor, S.Lajos, P.Sándor és társaik bűnszervezetten szétlopnak mindent...

aszekelyek 2013.09.01. 17:15:59

@iiibphun: IMF hitelre egyáltalán nem lett volna szükség. Akkor sem, ha válsáégtört ki. Ha akkorra már nem adósították volna el annyira az országot, hogy a fizetőkélpesség is elúszott.Ugyanakkor nem gondoskodtak a magyarországon termelt javak ide fizetendő bevételeiről , a költségvetésbe. Valamint a privatizálást megint úgy csinálták, mint Horn idején. Meg sem látszott az ország pénzügyi állapotán. Az csak romlott, romlott. TÚL nagyra engedték nőni a devizahiteleket is. A lakosságban is. Megfelelő nagy jövedelem, fedezet nélkül.... Oda mer állni valamelyik , veres , simor , gyurcsány , csillag és azt kijelenteni, hogy nem tudták, hogy az milyen óriási veszély ?

Biztosan az is lenyűgözte verest....

Mindegy , hogy ostobák vagy aljasok voltak és azért lett az a vége. Ők csak sokat rontani tudtak a helyzeten. Még tartani sem. Továbbmenet nincs.

aszekelyek 2013.09.01. 17:24:28

@jjulie: nem telt kevesebb utánajárásba nekem a legutóbb. Kis papírkával jártam, hetekig, hogy el kezdtem intézni.., ideiglenes fecnivel. orvoshoz akkor még nem vezette be mengelica és bandája, hogy nejárjá, mer nem azé van, hanem szépen kérjél időpontot, majd sorra kerülsz. nekem a cardiológiára két hónapra adtak időpontot. Az se rossz, mi? igen akkor, a bauerék által siratott naaagy reform volt az. A sokkal jobb egészségügy, mint előttük.... ki ne találjuk, hogy orbán előtt házhoz ment az iroda és az orvos is és tegnapra volt kész... Még tőled is túlzás. @gipsz.jakab: és nem szorulunk segítségre. A piac finanszíroz. Csak kardozzál a nominálissal... nyugodtan. eszembe jutott, hogy orbán előőtt mondogatták, hogy a svájci frank majd szépen visszamegy, nem érdemes semmit tenni, mer így meg úgy... ERz akkortájt volt terjesztve, amikor veres kitette a kissé szűk körben ismertetett megállpodását a bankszektorral, a devizahitelekről. Nos, elég sok év telt el de nem ment csak feljebb. Az még odébb van, hogy visszamenjen. Pl amikor megkapták, amit akartak. Eredetileg. Nem hiszem , hogy lemondanának a tervezett haszon egy centjéről is. csak azt tartják titokban, mennyit is terveztek ezen keresni. Amihez képest lenne állítólag veszteségük.

aszekelyek 2013.09.01. 17:37:43

@panelburzsuj: van ugye ez a változás, hogy bizony meg kell mondaniuk, kik, kivel akarnak összeborulni.

értem, hogy morcosak, mert még egyszer már nem lehet eljátszani, hogy akkor állnak össze az szdsz-szel, amikor a szavazó már lekésett arról, hogy akkor mégse szavazzon rájuk.. Mszp-re. Korrektebb az eljárás...-már a választókkal szemben. Tudják, mit és kit vesznek meg. :) Semmi kognitív disszonancia.... : Ahhoz képest nem akkora, ahogy ők számítottak..... csak a pénzeső várók nem támogatják már a FIDESZT. A teljesen irreálisat képzelgők. Akik nem halloták meg, hogy nagyon nehéz évek lesznek. Ezzel a tudattal vág neki Orbán. Mit össze mantrázták ezt itt 2010ben is...!

panelburzsuj 2013.09.01. 17:45:53

@aszekelyek:

Orbántudatú mantra?...

Hm...

Már teljesen elgondolhatatlannak tűnt, hogy belőled a híg szófoson kívül bármi is kijöjjön - és íme!

Még egy-két hasonló, és TG blogját felterjesztjük felszentelési eljárásra, mint igazoltan csodatévő helyet!...

szoja122 2013.09.01. 18:10:16

@Pop40: Elméleti vita nincs közöttünk, csak félek, hogy a gyakorlat más lesz.
Nagyon sok önjáratú ember van az MSZP-ben és az E14-ben is (azért is mert nem egy felülről vezérelt pár egyik sem) és ha bárki elszólja magát azt a Fidesz teljes erőből harsogni fogja.

De majd meglátjuk.

A másik, sokkal nagyobb probléma az, hogy csakis kizárólag 2/3-al szabadna nyerniük. Abszolút többség már a vereséggel egyenértékű. Hogy miért, azt más többször leírtam.

Más:

"Nem mér többet az adósságnyomás-mérő"

index.hu/gazdasag/2013/09/01/nem_mer_tobbet_az_adossagnyomas-mero/

Ciki, ha a valóságot mindenki egyértelműen és gyorsan látná.

jjulie 2013.09.01. 18:52:08

@aszekelyek:

most akkor felcsutibanyavarangyhugy, megvédted a kéthonapnyi orbániai jogsiprocedúrát, vagy nem védted meg?

régebben egyértelműbben feriztél és orbánokodtál, felcsutibanyavarangyhugy

6.Lenin 2013.09.01. 19:15:28

@iii:

" Igen, megnéztem. És? Ez mennyiben cáfolja, amit írtam? "

a 2010-es zakó. Miért is volt?

Mit tett rendbe bajnai?

tudta, hogy csak 1 évig lesz me. Nem akarta megmérettetni magát 2010-ben.
Tudta, hogy a következő kormánynak teljesen más az elképzelése.
bármit tett, nem volt jelentősége.

Kormányzati teljesítményt, min. 1 ciklusban szokás mérni, a következményeivel együtt.

Az, hogy Bajnai bármit is rendbe tett volna az 1 év alatt, mese, hülyegyerekeknek.

(tudta, hogy bármit is tesz, annak a következményei a másiknak ártanak.)
1etlen tisztességes megoldás lett volna 2009-ben, 1 előrehozott választás, de ezt nem merte vállalni sem az MSZP/SZDSZ, sem a KE. Inkább lapítottak.

Pedig esélyük lett volna megmenteni is a baloldalt (az SZDSZ-t, nem), ha mutattak volna némi hajlandóságot a "megjavulásra". Most sem ezért törik magukat, minden pillanatban a hatalom visszaszerzéséért reszketnek.

nem olyan bonyolult ezt átlátni.
szerintem.

aszekelyek 2013.09.01. 19:36:40

@jjulie: nem jön ki a két hónap...:) de nekem se volt ez kevesebb..., jópár éve. @szoja122: nem tudtok semminek örülni ? Itt hazudoztok, amit csak akartok erről , mint eddig.
ez mi? "önjáratú"?Nem felülről , hanem külföldről irányított pártok.. Hűdejó!

6.Lenin 2013.09.01. 19:44:40

@6.Lenin:

"....az Együtt 2014 és az MSZP nem engedhetik meg maguknak, hogy egymás esélyeit rontva külön szálljanak versenybe.

Megjegyezte: ha nagyon cinikusan akarna fogalmazni, akkor azt mondaná, hagyján, hogy maguknak nem engedhetik meg, de a megbízóik sem engedik meg nekik ezt a luxust. „Tehát igenis, rá lesznek kényszerítve – ha józan belátásukból nem, akkor külső erő, a finanszírozóik erejével arra, hogy valamilyen kompromisszumot kössenek azokban a személyi kérdésekben, amelyeket a különböző személyi ambíciók mellett azért a relatíve különböző értékrend és program is eredményez” – mondta Kövér László."

Nos, tényleg nem olyan bonyolult ezeket átlátni.
Úgy néz ki, hogy nem csak szerintem.

A hatalom,bármi áron.

aszekelyek 2013.09.01. 20:19:54

@toportyánzsóti: hoztad magadat... :) de ez a homokosozás nem frankó. Részemről senki nemi identitását nem gondolom a munkája megítélésének alapjául. Kinek a Werber , kinek a Birnbaum...

egyszer lehetne valami olyan , amiben ilyesmi nincs...

tölgyes 2013.09.01. 20:27:23

@iii: Mondom, hogy nem trud olvasni, vagy nem érti, amit olvas.

1.Hogy kerültünk ekkora szarba?
• Magyari Péter (index)
2010. augusztus 10., kedd 13:49 |
Bajnai Gordon, Bogsch Erik, Demján Sándor, Farkas István, Felcsuti Péter, Heim Péter, Jaksity György, Kovács Árpád, Simor András és Surányi György igyekeznek választ adni egy most megjelent könyvben a 2008-as gazdasági válság gerjesztette kérdésekre
Az Álomcsőd című, júliusban megjelent könyvben tíz interjú van a 2008 őszén Magyarországra tört nagy gazdasági válságról…. A megszólalók között szinte konszenzus van arról is, hogy az EU-s pénzeket rosszul osztotta el az előző kormány. Az e pénzek osztásáért évekig felelős Bajnait azonban pont erről nem kérdezték meg a könyv szerzői.

2. Milyen tisztségei voltak Bajnainak (ezt is rosszul tudja)

Bajnai .„2006. július 1-jétől 2007. június 30-áig vállalt, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérésére a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Felügyelete alá tartozott az uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) vezetőjeként – pártonkívüliként – 2007. július 1-jétől 2008. május 14-éig[8] tevékenykedett, ahol Lamperth Mónikát váltotta. A területfejlesztés nélküli, Önkormányzati Minisztériummá átkeresztelt tárca élén utódja Gyenesei István lett.
2008. május 15-étől[9] a kormányban az újonnan alakult Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetését vette át. Ez a megbízatása az új, általa vezetett kormány megalakulásával, 2009. április 16-ával[9] szűnt meg.”

Vagyis azt sem érti, amit leír.

aszekelyek 2013.09.01. 20:29:34

@jjulie: lehet, hogy neked úgy tűnt :) de az délibáb.., vágyálmod. Egyértelmű vagyok , mint egy t..nrúgás.

aszekelyek 2013.09.01. 20:34:31

@Pop40: lopják a szavazóikat is.. Látom a facebookon, hogy bedőlnek a szoci ismerőseim bajnainak. Erre nem kéne olyan büszkének lenni.

jjulie 2013.09.01. 20:40:32

@aszekelyek:

puha vagy felcsutivarangyhugy, puhapöcs, akár a@tölgyes: felcsutifaszfej

toportyánzsóti 2013.09.01. 20:40:47

@aszekelyek: Werberezni te kezdtél.Tönkrevágta az itélőképességed a buta narancsuszítás,ami csak eltereli figyelmed mennyit lopnak,tönkrevágva a magyar jövőt.

aszekelyek 2013.09.01. 20:46:12

@iii: orbán kultúrember és nem küpködi a másik miniszterelnököt. Mindössze ez az oka , hogy megköszönte neki a munkáját. Politikus nyelven . diplomáciai érzéke is van. Elismerten semmi mást nem csinált, míg miniszterelnök is volt, mint maga előtt tolta a ganajt , amit előtte összehoztak a kedves kormányával. Orbán lábához. nesze itt van, bukj bele ! -Szándékkal. Foglalkozott a sukorói projekttel is , a MALÉV eladási dolgok körül is ott volt.... Egy sor dologgal volt ő megbízva. Értjük , hogy jó lenne tisztára mosni de az nem fog menni. Lamperth után igen, még önkoris miniszter is volt. Párton kívüliként . Szocikat csóváló farokhoz tartozott ő mindig.

korábban ulrike 2013.09.01. 21:00:01

@tölgyes: "Mondom, hogy nem trud olvasni.."
Maga meg írni. Sem.

aszekelyek 2013.09.01. 21:00:53

@iii: nézzük csak. IMF hitel részeket ki hívhat le ? Kormány és kormányfő? Alighanem. nem a sarki hot dog árus , az biztos.
Szépen bemondták a legtöbb médiumban, a kormány közléseként, hogy azért teszik be a bankba azt, mert hitelezni fogják abból a gazdaságot. nem tudom, lehet, hogy abból kapott az szdsz is hitelt, az egyik bank, állami kapott abból a pénzből... Ha csak úgy nem.... Ami most ingatlanban áll de egy forintot vissza nem fizettek. A kereskedelmi bankok szövetségének vezetője , asszem akkor még felcsúti, maga mondta, hogy ők egy centet nem kaptak abból... Akkor hogyan is hitelzték volna gazdaságot és mikor a lehívott IMF kölcsön részből? BAjnai kormánya volt, az biztos. Ez kamatozott viszont szépen az MNB-ben. A költségvetés hiányának növelésére persze. megígérni Orbán szakállára úgy könnyű volt a 3.8-at.
tehát, ki hívta le azt az IMF hitel részt, amely a bajnai kormány idején történt? A bajnai kormánya talán? Sztem igen. Minden esetre az akkor "független médiumok ezt mondták". Kötelező tájékoztatásul. Valamint hogy nincs feltétel de ajánlás van. Meg szaándéklevél is , Ígérvénye a kormánynak. Melyben le van írva , 2008 -óta , hogy és miképp lehet hozzájutni ahhoz a részhez.

A pályázati pénzek, az EU-s elosztása is vacak volt de a nagy gebaszt mégiscsak az hozta, ami szándéklevél alapján a lehívott IMF kölcsön fejében volt kormány által megszorítás az állami kiadásokban. Közalkalmazottak , nyugdíjasok törvényes emelésének elhalasztása, a 13. havi teljes megvonása.
Szegény emberektől elvonás , egytől egyig. Gyes, gyed idejéneklerüvidítése. Akkor született az unokám... , így tudom , hogy mi történt pl a kismamák ügyében. A mindenkinek fájni fog alanyai. bajnai, te tetted ezt ! A legbaloldalibb és legszimpatikusabb húzása a kilakoltatási moratórium két kormány mandátuma közé időzítése volt.

korábban ulrike 2013.09.01. 21:05:11

A zúj rencer legjobb vicce:
"...orbán kultúrember és nem küpködi a másik miniszterelnököt."
aszekelyek hátrasiklás nélküli automata blogger, a torokgaborelemezbloghu oroszlánja közlésében

aszekelyek 2013.09.01. 21:10:40

@Akitlosz: ez a kettős beszéd nem új náluk azért...

@toportyánzsóti: mondd, ki az a Werber , egy érinthetlen szentség ?

Akiről nem lehet nekem elég rossz véleményem, Már miért ne lehetne ?
Azt nem tudom, milyen hománytól nem világos neked, hogy azt gondolok róla is , ami nekem tetszik. biztosan van rá gyúgymód. TAlán kezeltesd. Tudod, nálunk ilyen értelme van a vélemény szabadságának. nem tetszett, amit csinált 2002-ben a politikai küzdelemben és ma sem tetszik. Szerintem árt ez Magyarországnak. te csak ontsad a gyűlölködést, meg az uszítást, hogy mennyit lopnak, etc. Teljesen üresek ezek
egyébként.
Semmi , amiről érdemes lenne beszélni , konkrétum . Gondolom , ez sem véletlen.

Meg is fogom kérdezni egy kint élő rokonomtól, hogy amerikában megy-e az uszítás a demokratáktól a a republikánusokra a szavazóikat elmondják-e mindennek, és hülyézik-e? Talán átjött ez is , mint a krumplibogár és a csótány ? Alighanem. 7oo-as klubot láttam, ahol az öregfiú Obamajmozott éppen,... úgyhogy nem alaptalanul feltételezem. Meg láttuk a Mitt romney-s showt is... és azt is, hogy csinálták ki Bill Clintont.

Pop40 2013.09.01. 21:11:38

@aszekelyek:

Összekötözik őket, és átviszik a másik párthoz?
Mesélj, hogy megy ez? Gőzöm nincs, hogy kell szavazót "lopni". :D

@szoja122:

"Nagyon sok önjáratú ember van az MSZP-ben és az E14-ben is (azért is mert nem egy felülről vezérelt pár egyik sem) és ha bárki elszólja magát azt a Fidesz teljes erőből harsogni fogja."

Igen, ettől egy kicsit én is tartok, a baloldali blokk nem a fegyelmezettségéről híres. De talán annyi eszük már csak van, hogy ha ekkora a tét, erőt vesznek magukon. (vagy legalábbis ha bajuk van egymással, legalább négyszemközt rendezik le, s nem a médiában állnak neki iszapbirkózni.)

"A másik, sokkal nagyobb probléma az, hogy csakis kizárólag 2/3-al szabadna nyerniük. "

Természetesen ez a cél, de a "sima" győzelem is jobb, mint a semmi. Részint azért, mert az ország nem bír ki még 4 év Orbánt, részint pedig a fidesz hátrahagyott kádereit simán ki lehet golyózni kétharmad nélkül is. (egy másik hozzászólásra reagálva fent le is írtam erre vonatkozóan pár lehetőséget, ami gond nélkül menne kétharmad nélkül is.)

Csak gondolj bele a fordított lehetőségbe: Orbánt szerinted zavarná bármiben is, hogy nincs kétharmada, ha a saját embereit kéne benyomnia a különböző szervezetekhez? Szerintem nem.

Ha minden igaz, Szigetszentmiklóson amúgy jól működött az összefogós rendszer, helyére került a narancsbolsi hulladék.

index.hu/belfold/2013/09/01/elesben_tesztelik_az_ellenzeki_osszefogast/

Ez természetesen még nem jelent semmit, maximum tendenciák vonhatóak le belőle (még azok is csak óvatosan) de mindenesetre biztató. :)

Pop40 2013.09.01. 21:30:54

@iii:

"Ha valaki tanult, sikeres, az köszönheti az egész társadalomnak is, akiknek illik ezt visszaadni. Ez az egyik etikai érv."

Vissza is adja. Mivel tanult, képzett, jobb állása lesz, többet adózik, többet fogyaszt, pörgeti a gazdaságot. Adott esetben, mivel több a pénze, és felvilágosultabb, egészségesebben él, ezáltal kevésbé terheli az egészségügyi rendszert. Piacképes tudása miatt kevesebb az esélye, hogy munkanélküli lesz, és segélyre szorul, stb stb stb.

Az a baj a nézőpontoddal, hogy szigorúan csak a materiális, megfogható oldalt veszi figyelembe - ha x forintba kerül az egyén oktatása, akkor vasaljunk be rajta x forintot - és nem veszed figyelembe a magasabb képzettség áttételes pozitív hatásait, amik adott esetben nehezen, vagy egyáltalán nem számszerűsíthetőek.
Nem véletlen, hogy sikeres országokban sehol nem az oktatáson spórolnak. (persze ott is vannak elit egyetemek magas tandíjjal, de az más tészta.)

"Az is egy demagóg szöveg, hogy van aki 40%-kal, van aki meg semmit nem adózik, ugyanis ez sávos adózás, a legmagasabb sávba kerülő is ugyanúgy megkapja az adómentes részt."

Ezt nem én írtam, a kollégának címezd, aki írta. :)
Mint írtam, én a kettő közötti megoldást pártolnám: legyen második kulcs, de ne sokkal magasabb, mint a fő kulcs.
A magas második kulcsnak jelentős a teljesítményt visszafogó hatása: miért törekedjen az ember fizetésemelésre, ha annak a jó részét nem is látja?

"Az egyetlen gazdasági érv az egykulcsos adó mellett, hogy majd jól felpörgeti a gazdaságot, láthatóan téves, nem működik."

Ez nem derült ki, nem volt alkalom lemérni: abban az országban, ahol visszamenőlegesen törvénykeznek, a kormány komplett iparágakat lop el / ad oda a sameszainak, nulla a jogbiztonság, mindent áthat a korrupció, és addig fejik a befektetőt, míg beledöglik, ott ne is számíts működő gazdaságra, tökmindegy, hogy milyen kulcsos az adó. A skandináv országokban mindez nincs, naná hogy működnek, ők működnének gyakorlatilag bármilyen adószisztéma mellett.

"Az egykulcsos adó maximum egy adómentes sáv + vagyonadó mellett képzelhető el igazságosan."

Ezt is írtam fent, semmiképp nem támogatom a vagyonadót. Ebben az országban?:D Csak az lenne az eredménye, hogy papíron senkinek nem lenne semmije, és a fejlődés helyett mindenki azzal lenne elfoglalva, hogyan dugdossa el az adóhivatal elől a cuccait. Ez sehova nem vezetne a mutyik országában. (pl gondolod, egy Simicskát te utolérnél vagyonadóval?:DDD)

korábban ulrike 2013.09.01. 21:40:47

@aszekelyek: "Meg is fogom kérdezni egy kint élő rokonomtól, hogy amerikában megy-e az uszítás a demokratáktól a a republikánusokra a szavazóikat elmondják-e mindennek, és hülyézik-e? "
Igen, megy.
Sőt, a múlt héten miután David Cameron váratlan és fájó vereséget szenvedett a sziriai katonai csapásról szóló vitában, valamelyik downing streeti tótumfaktum Milibandot "fucking cunt'-nak titulálta nyilvánosan (talán a siránkozó kurva a magyar megfelelője az brit angol használat szerinti értelmezésben, de nem szó szerint).
De nálunk ilyen nincs, mert mint írád, Orbán nem 'küpköd'.

korábban ulrike 2013.09.01. 21:43:22

@aszekelyek: Bocs, tudom, hogy Britannia nem Amerika (még), csupán azt akartam mutatni, hogy még ott is el-el szabadulnak az indulatok.

Pop40 2013.09.01. 23:50:11

@aszekelyek:

"Meg is fogom kérdezni egy kint élő rokonomtól, hogy amerikában megy-e az uszítás a demokratáktól a a republikánusokra a szavazóikat elmondják-e mindennek, és hülyézik-e?"

Jó ötlet. Ha már beszéltek, kérdezd meg azt is, hogy ott is az elnök koleszos haverja nyer e minden közbeszerzést sokmilliárdos értékben, ott is lenyúlnak e komplett iparágakat, hogy kitömjék vele a haverokat (pl trafik), ott is a helyén marad e a hangfelvétellel bizonyítottan korrupt republikánus képviselő, és az elnök ott is a sameszaival tömködi e tele a független intézményeket (bíróság, ügyészség, médiahivatal, stb.)

Csak nehogy azt mondja a végén, hogy á, dehogy, csak a komplett hülyék szavaznának erre a politikusra meg a pártjára.

szoja122 2013.09.02. 04:13:42

@Pop40: Én félek a sima győzelemtől.

Minden elképzelhető pozícióban a Fidesz emberei vannak, így kormányozni sima győzelemmel nem lehet. Mindent obstruálni fognak, ami kifelé tehetetlenségnek fog tűnni. Amit tovább fokoz az a természetes ellentét ami a két fő szövetséges között van és az, hogy a demokratikus törvényhozás sokkal lassabb mint az ami most van.

A tehetetlenség látszatára hivatkozva a országgyűlés elnöke feloszthatja a parlamentet.
Másrészt a 2/3-os törvények is gúzsba kötik őket.

Hatékonyan kormányozni így nagyon-nagyon nehéz. Ezek a Fidesz (esetleg a Jobbik) malmára hajtják a vizet. A nép tovább közömbösödig, fásultabb lesz és a Fidesz a megmaradt híveivel simán, akár 4/5-el is nyerhet.

Szörnyű kilátások. Ne legyen igazam.

toportyánzsóti 2013.09.02. 07:16:04

@aszekelyek: Werberezni a fidióták sajátja,akik eddig még csak loptak,csaltak hazudtak,megosztottak egy amúgy is törpe népet...Ráadásul Birnbaummal azonos erkölcstelen szintre süllyedt a narancsmaffia,így kettős mérce egyik alapesete a werberezés.Remélem segítettem.

graycivil 2013.09.02. 13:14:40

"A baloldal jelöltje nyert Szigetszentmiklóson

A baloldali jelölt nyerte a Szigetszentmiklós 8-as számú egyéni választókörzetében kiírt időközi választást.

A Gyurcsány–Bajnai–Mesterházy-szövetség nevében induló politikus 359, kormánypárti ellenfele, Keller Tamásné 201 szavazatot szerzett."

mno.hu/ahirtvhirei/a-baloldal-jeloltje-nyert-szigetszentmikloson-1181675

"A voksolást haláleset miatt kellett kiírni a hagyományosan baloldali körzetben. A településen korábban Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke zsinórban ötször nyert az országgyűlési választásokon"

Pontosan ennyi, semmi több...Nem a hír maga érdekes, hanem az "agymosó szelektálás": Ugyanis azt "elfelejti" megemlíteni a MNO, hogy fydeszes volt az előző (2010--2013) képviselő.

Nem lepődöm meg...F.Y!DESZ

Főgebra 2013.09.02. 15:07:05

@graycivil:
A hitelesség megkívánja: "A voksoláson az arra jogosultak több mint 30%-a vett részt." !!!!!

korábban ulrike 2013.09.02. 15:58:03

TÁRKI. Tudom, hogy mindenki tévedhet, nem nehéz botlani. De ekkorát, s pont egy ennyire kényes időszakban? Ez azért tényleg felvet - meglehet, indokolatlanul - néhány kérdést, amire talán önként is kellene egy ilyen cégnek magyarázatot adnia, ha azt akarja, hogy egy olyan időszakban, melynek főszereplői a közvélemény kutatók, ne merülhessenek fel kétségek senkiben.
- Mennyire alapos a munka ott, ahol egy fontos területen trendváltást mutató kutatás eredményeinek számait felcserélik tévedésből, s kiállnak vele a sajtó elé. Nincs ott valami mechanizmus, ami az ilyen lehetséges tévedéseket kiszűri, főleg ilyen éles esetekben senki nincs, aki rá ellenőrizzen, rákérdezzen, tényleg így van ez?
- Ilyenkor már jön a többi magától: csak a végén siklott valami félre, nem korábban, biztosak benne, hogy a többi dolog korrekt ebben a projektben, stb.?
- Szóval, a TÁRKI egy amúgy is kényes és kemény időszak elején adott egy jó nagy pofont magának, de a szakmának magának sem használ az ügy.
- Furcsállom , hogy egy sima közleménnyel jöttek csak ki az ügyben, nem vagyok biztos benne, felfogták, mi történt. A'szem ez a második önpofon, de a kettő sajnos nem oltja ki egymást.

graycivil 2013.09.02. 16:25:45

"Holnap folytatódik a BKV-per

A vállalat 2010 februári belső vizsgálati jelentésében és a feljelentésben is az szerepel, hogy a szerződéshez tartozó rész-számlákat, teljesítési igazolásokat és számfejtési íveket Balogh írta alá. Sőt, Balogh is ezt állította 2010 márciusi nyomozati vallomásában....A belső ellenőrzési vizsgálat szakszerűségét, és a nyomozó hatóságok munkáját azonban megkérdőjelezi, hogy a korábban Balogh által magáénak elismert 2007 decemberi számfejtési ívet valójában nem is a volt cégvezető írta alá."

hagyodosszie.blog.hu/2013/09/02/holnap_folytatodik_a_bkv-per

"Balogh nyomozati vallomására épül amúgy az ügy leglátványosabb vádpontja, a Nokia-dobozos vádpont is. Balogh erről szintén visszavonta vallomását"

Volt egyszer egy jogállam...2010 előtt.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.02. 16:34:54

"Fantomtársulatokat is segít, milliárdokat tüntet el az előadó-művészeti TAO

Kevesen tudják, de a TAO-támogatásnak nem csak a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a kiugró nyertese. Van olyan előadó-művészeti nonprofit szervezet, amelyiknek csak a cégkeresőkben találjuk a nevét, egyébként említés sincs róla – holott közel egymilliárd forintnyi TAO-támogatással segíti művészi céljai elérését a költségvetés."

atlatszo.hu/2013/08/29/milliardokat-von-ki-a-koltsegvetesbol-fantomtarsulatokat-is-segit-az-eloadomuveszeti-tao/

Zuschlag ennek apró töredékéért kapott 8 évet! Ezek mennyit fognak kapni, ha "hivatalosan" is lebuknak? Tömény pénzlenyúlás! F.Y!DESZ

panelburzsuj 2013.09.02. 16:43:38

@graycivil:

De mér itt jajongsz, és nem az ügyészség ajtaján dörömbölsz?

Kifejtően: ki a pokol "álljon bele" ilyen ügyekbe, ha nem a mentelmi joggal rendelkező "csúcsban" végződő pártok?

Például a te nagyhangú lieblingjeid, darlingjaid, szerelmetes szekfűs galambocskáid?

nyünyüge 2013.09.02. 16:56:34

@panelburzsuj:
nem szekfűs, dékás (bár ez tényleg nehezebben illeszthető dalszövegbe)

korábban ulrike 2013.09.02. 17:02:27

@panelburzsuj: Összekevered a propagandát a feljelentősdivel. Az utóbbit csak akkor célszerű már praktizálni, amikor bizonyos feltételek teljesültek. Egyszer valamikor az az ajtón dörömbölés is be fog következni, de grayék gazdái (is) tudják, szart ér a harag hatalom nélkül.

panelburzsuj 2013.09.02. 17:06:11

@nyünyüge:

Ajjaj...

Kihagytam a darling elől a dékás hékást.

Kösz a pétikai tanácsadást! :)

aszekelyek 2013.09.02. 17:09:26

@panelburzsuj: A verekedősök nem orbán tábora. Sosem is voltak. Az agresszió fizikai megnyilvánulása inkább volt jellemző a ballikokra. Akikből kreáltak jobbikot. meg a zorbánozás is eleve kondicionált vol náluk

panelburzsuj 2013.09.02. 17:15:21

@korábban ulrike:

"és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik"

annak jó oka van azt gondolni, hogy ezen a "szara harag (hát)szél nélkül"-doktrínán azért fülkefor előtt is farigcsálgattak, csiszolgattak már pár vonást illetékes kezecskék...

Vagy rossz helyen idézem az "aki másnak vérmet ás" kezdetű népi mondókát?

aszekelyek 2013.09.02. 17:15:42

@graycivil: haggyadmá gréczykém, ki hiszi el, hogy csak annyit sikítottak, amit rá tudta a JAnira verni? ugyanmááár... A JAni vitte a balhét.
ennél sokkal érszletesebb kéne, hogy legyen a vád. De az felétek gréczykém nem szokás. Még azon is csodálkozom, hogy legalább valami konkrét van, TAO , mert minden nélkül szoktátok kajabálni, hogy lopafidesz... Szépen, akkurátusan, mi benne a szabálytalan, törvénytelen. Mi olyan van főleg, amilyen nem volt a kedvenc elvtársaid trükkjeinek százaiban. Amiről a szoci frakciónak nem is kellett tudnia.

Nem látom leírva, hogy sikkasztás, csalás, vagy nem tud elszámolni a pénzzel, amit ráfordított erre, arra. Töketlenül bűnözni a szociknál volt divatban. Az aslendriánság..., amibe bele is buktak páran.

panelburzsuj 2013.09.02. 17:18:31

@aszekelyek:

Banyesz, te már-már darwini és micsurini babérokra törsz a "Mibőllessza Cserebogár"-sorozatoddal.

aszekelyek 2013.09.02. 17:26:15

@iii: ezt kéne kifejteni jobban. Amennyiben eltötölteted az osztalék mentességét, azt, hogy ne legyen legális adóoptimalizálás, ám legyen progresszív felül nehéz, nem alul. Ha a baromi gazdagokat meg lehetne tényleg adóztatni, akkor nem lenne szükség a valóba minimálbéresek adójára. ha ezt össze tudod hozni., legyél te a miniszterelnök. nem megy amerikaiaknak sem. franciáknak sem... nem tudok róla, hogy a svédeken kívül valahol olyan adómorál lenne, ami tényleg jónak mondható. Amíg abajnai kormány pénzügyminisztere azt mondja, hogy majd kifizetem a büntetést, de lesz külső vízesés és nagyobb ház, mint amire engedély van,,... addig én nem látom ennek komoly lehetőségét. Viszont ez egyértelműen a baloldal kötelezettsége lenn. Ez irányba még halovány ígéretet se hallotunk tőlük. Nem hogy tetteket. nem az alján sok az aó a jövedelemtáblának , hanem a tetején kevés. Amit valóban be is szedtek... meg ugye itt volt az a kis vállalkozói fifika, hogy éppen csak és akkor nem kell adót fizetni. Speciális a mi helyzetünk. Sok dolog miatt nőtt ekkorára az az aállmadósság. Főként adó nem fizetési hajlamok miatt. nem állítanám vissza lehetőséget a szürkére. Minimálbéren, adómentesen működő többszáz ezer vállalkozással. Adómentesen.Amennyivel legfelül többet tudnak beszedni, annyival kell csökkenteni az alső mértékét a legalacsonyabb jövedelmeknek. Ahelyett , hogy mathaságokat magyaráznak be szegény tömegeknek.
Több feltételnek kel egyszerre teljesülnie. Államkssza is megkapja, ami kell oda, , a bérek is megélhetést adjanak, lent, és a nagyon nagy pénzeket ne legyen könnyű adó alól kivonni. Felül sokkal kisebb a hajlandóaság az adózásra.

nyünyüge 2013.09.02. 17:49:38

@panelburzsuj:

A kormánypárt védelmében: "Töketlenül bűnözni a szociknál volt divatban." :)

panelburzsuj 2013.09.02. 17:56:31

@nyünyüge:

Aha.

Ezért küzd hát igaz jobb-os macsó a női kvóta ellen! :)

szoja122 2013.09.02. 18:07:29

Éljen Viktor, éljen a párt!

"Éljen Viktor, éljen a párt! – tüntetők fogadták a tanévnyitó Orbánt"

nol.hu/belfold/orban_viktor_szerint_mindenki_egyforman_tanulhat?ref=sso

graycivil 2013.09.02. 22:22:46

Ógy látom, a NER-kompatibilis gyerkőcök kitermelésében ismét tovább lépünk egyet a 70-es évek irányába:

AZT TERVEZI A KORMÁNY, HOGY MEGTANÍTJA A DIÁKOKNAK, HOGYAN KELL EL CURO-T HÁTULRÓL NYALNI!

(Mert valószínűleg a szocialista takarékbélyeg mintájára tervezett takarékmatrica képes (képtelen) felén valszeg' az ő képe lesz.) :-))

szoja122 2013.09.03. 04:19:37

@aszekelyek: A polgári köröket is a jobbik csinálta ezek szerint, mert abból nőt ki. Vonát Orbán hívta meg saját polgári körébe, így Orbán is az MSZP köpönyegéből bújt ki.

Még Te sem hiszed el amit írsz.

szoja122 2013.09.03. 04:22:04

@szoja122: Javítva:

A polgári köröket is az MSZP csinálta ezek szerint, mert abból nőt ki a Jobbik. Vonát Orbán hívta meg saját polgári körébe, így Orbán is az MSZP köpönyegéből bújt ki.
Elnézést a hibáért, kora reggel van...

hoplita 2013.09.03. 07:21:50

Hol a pénzünk, Fidesz? - a Pápai Hús 1913 Kft. üzeme előtt követelték járandóságukat a gazdák

Mezőgazdasági járművekkel vonultak a Pápai Hús 1913 Kft. üzeme elé azok a sertéstartók, akiknek több száz millió forinttal tartozik a Pápai Önkormányzat többségi tulajdonában lévő cég.

További részletek: kuruc.info/r/2/117145/#ixzz2dntXgpBR

Hehe....libázzatok fityiszesek.

Kis adalék....
A télen ennek a cégnek a hartai sertéstelepén melóztam, takarmánykeverőt, kitároló tartályokat újítottam, rédlert, váltót, garatot építettem, egy bajai székhelyű cégen keresztül, 3 hónapon át.
Ritka egy patkánybanda, az ott dolgozó melósok valóságos rabszolgák, minden csupa dzsuva, a helyi góré egyben fityiszes főgeci....és még mindig tartoznak fél millával.
A hitegetés viszont kurva jól megy.

korábban ulrike 2013.09.03. 12:10:08

Lázár contra Csányi. Most már eléggé jól látható, mire vezet a szüntelen, indokolatlan vagdalkozás, a kőrkörös agresszió, mikor még egy kiemelt helyen lévő, pr-ban bizonyára keményen (eredményesen?) dresszírozott államtitkár sem fogja fel, következményei vannak, mit beszélünk bele a mikrofonba.

Itt (is?) bizony Csányi a higgadtabb, ügyesebb és módszeresebb is, szépen kimérten s fokozatosan kezdett riposztozni kínos és érzékeny helyekre ütve vissza. Ennek a teljesen oktalan csatának a bekínálását most már láthatóan nem csak Lázár bánhatja. Csányi ezzel azt mondja, jól gondoljátok meg, belém köttök-e, mert nagyokat tudok ütni, s ráadásul azt is tudom, hova üssek, s mikor.

Lázárt valószínűleg rendreutasíthatták sajátjai, azóta nem igen engedik mikrofon vagy kamera közelébe. Talán a Fidesz felfogta, nem szaporíthatják a kampány és választási időszakban ellenfeleik és/vagy a felesleges csaták számát már, le kell állni. Nem igazán tudni, nem volt-e késő. Igazán talán arról van szó, vajon meg tudja-e állni a legfelső Fidesz gárda, hogy ne 'kommunikálja' tönkre saját magát. Ha Lázár - ki nem akárki - esetét nézem, azt kell. mondjam, nem biztos. Késő bánat ebgondolat.

hoplita 2013.09.03. 12:45:28

@korábban ulrike:
Ugyan.
Túl messzemenő következtetéseket vonsz le.
Csányi a jó kurva anyját is hagyná szidni, ha abból haszna származna.
De most nem, mert van némi zavar a zerőben.
Orbáncigány meg jácca a keresztapát.

hoplita 2013.09.03. 12:57:46

Ennyit ér, ha a Fidesz van hatalmon: zsidó parancsra, MSZP-s javaslattal vonták vissza a Tormay Cécile-határozatot, előtte a Pufajkásra emlékeztek

Visszavonta a Fővárosi Közgyűlés azt a határozatot, amely szerint Tormay Cécile írónő nevét vette volna fel egy II. kerületi közterület. A testület kedden arról is határozott, hogy az önkormányzati választásokig nem változnak közterületi elnevezések.

További részletek: kuruc.info/r/2/117170/#ixzz2dpHI6cp0

Nyihahahahahahahahahahahaha....!

Szabaccságharc....meg izé.:))))

Blankoltfaszszopására felkészülni....és, rajta....!!!!!

Muhahahahahahaqhahahahaha..!

hoplita 2013.09.03. 13:06:41

És további napi színesek....ami a blikkből kimarad....

Balogék "roma kultúráról" szóló tankönyvébe ajánljuk: előzetesben a 13 éves rabló cigány - 65 éves asszonyt erőszakolt volna

További részletek: kuruc.info/r/35/117156/#ixzz2dpJU06ob

És ami már tényleg sok....

A strandbelépők mellé ingyen laptopokat is kapnak Miskolcon a Fidesz kedvencei

A választások közeledtével 20 ezer laptopot készül kiosztani a Fidesz Miskolcon, hivatkozva arra, hogy fejlesszék a lakosság "digitális írástudását". A kormánypárt szerint ez példátlan siker, ami egyben kitörési lehetőség is Miskolcnak. A Jobbik szerint azonban pótcselekvés, mellyel a munkahelyek hiányáról akarják elterelni a figyelmet. Az akció ezúttal 4 milliárd (!) forintba kerül az adófizetőknek.

További részletek: kuruc.info/r/2/117122/#ixzz2dpJuG4ei

panelburzsuj 2013.09.03. 13:08:12

@hoplita:
Elirigyelted grayciviltől a faliúság-felelősséget?

graycivil 2013.09.03. 15:59:55

"Azt állítja Zsigó Róbert,

a Fidesz egyik szóvivője, hogy Magyarország tavaly lekerült a tíz legkockázatosabb ország listájáról."

www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-117898.html

"Ezzel szemben a tény az,
hogy nem került le. Az egyik legismertebb ilyen lista, a BlackRock indexe szerint például pénzügyileg még mindig a hetedik legkockázatosabb országnak számítunk, az úgynevezett országkockázati felár pedig még mindig jóval magasabb, mint a Bajnai-kormány idején, 2010-ben volt. Mindenesetre Zsigó Róbert jó eséllyel szerepel a legkockázatosabb szóvivők listáján."

F.Y!DESZ

Főgebra 2013.09.03. 16:02:53

Ha még nem volt:

"Egy pedagógus hálás köszönő levele Orbánhoz"
"Az írás egy elkeseredett középiskolai tanártól származik és a szerző hozzájárult, hogy mi is olvasóink elé tárjuk. A levelet azért tartjuk fontosnak, mert olyan ember tollából származik, aki a kormány oktatáspolitikáját, annak minden következményével nap mint nap saját bőrén tapasztalja, mint pedagógus."

www.10keruleti-hirhatar.hu/hirek/egy-pedagogus-halas-koszono-levele-orbanhoz

odamegyünklakni 2013.09.03. 16:04:09

@hoplita:
Ajánljál már egy, csak egy jó Tormay Cecile-könyvet, amiért utcát vagy teret érdemelne!
Én kettővel próbálkoztam, ezeket említik fő műveinek, nagy erőlködéssel sem tudtam egyiket sem elolvasni.

( Ezt úgy kérdezem, hogy például nagyon jó könyvnek tartom Wass Funtanelijét, és /a rettenetesen giccses, szentimentális rendezés ellenére/ élvezettel hallgattam a Tháliában Rékasi K. Wass-estjét. Szép volt a szöveg, nagyon szépen beszélt Rékasi stb. Igaz, a Gárdá-sok taps nélkül hagyták el a nézőteret.
Mert CSAk arról szolt az előadás, hogy "Szerelmem, Erdély", és nem volt sem Trianon sem szőrőstalpú emlegetve.)

graycivil 2013.09.03. 16:08:03

""Ezt még a szocik sem engedték meg maguknak!"

Cink-exkluzív: íme egy rádiós MTVA-szerkesztő felmondólevele, amiből kiderül, milyen komcsi módszerekkel folyik a kormánypárti cenzúra a közmédiában. A volt Szabad Európás szerkesztő nem bírta tovább a kihagyott híreket és a termelési riportokat."

cink.hu/ezt-meg-a-szocik-sem-engedtek-meg-maguknak-1244169083

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

hoplita 2013.09.03. 17:47:22

@panelburzsuj:
Ja, ilyen irigy geci vagyok.

Ha egyébként sok laposkompjutert adnak majd az orkoknak, az nekem jó.
Van némi odavalósi kapcsolatom, lesz olcsó laptopom.:)

@odamegyünklakni:
Én az ökröt tudnám ajánlani, a reszelős nyelvével.

hoplita 2013.09.03. 17:53:03

@odamegyünklakni:
Ja...és egyébként tudnál egyetlen kibaszott megfontolásra érdemes gondolatot idézni imrekertesztől, aki most a mi pénzünkön döglődik a kútvögyiben...hasonlóan a retkes pufajkáshoz?
Vagy hány érdemtelen gecihalmazt mondjak, akik közterületet csúfítanak a nevükkel?
A csőlátás mondat ilyet veled? Esetleg még valami?

jjulie 2013.09.03. 18:42:30

@hoplita:

a tomaicecil téged le sem köpött volna, bugris.......

jjulie 2013.09.03. 18:48:14

@hoplita:

hahahaha

mióta nem fizetsz adót, mipénzünk?

persze neked mint kibuclakónak minek is adót fizetnie, mipénzünk

hoplita 2013.09.03. 19:08:25

@jjulie:
Szerintem jól kijöttünk volna.
Én nyúvasztalak, ő meg leírja.

Jó ideje nem fizetek adót, nem fizettem gyúcsánynak, sőt meggyesinek sem...de a csutitörpegecigánynak sem.
De szerintem annyit már kénytelen-kelletlen kiköhögtem, mint a fent említett retek zsidrák.

Szójjá' a zanyádnak, nem kell mosakodnia, most nem én megyek, hanem a kicsi fija kanolja habosra.:)

szoja122 2013.09.03. 19:30:51

"Kósa: a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek"

www.vg.hu/kozelet/politika/kosa-a-jo-gyerekek-ha-utik-oket-jol-teljesitenek-410995

A rosszakat, pedig félholtra kell naponta verni???

Ember az ilyen?

jjulie 2013.09.03. 21:37:22

@hoplita:

atyagatya bugris, a sokadikgenerációs lúzerlét meglátszik az életlenlátásodom

amig a tormacecilfélék iparosból gazdag patriciussá avanzsáltak, a te őseid maradtak a zsuppfedélalatti döngöltpadlós sűrünkorgó gyomorú szobakonyhában, és ha nem jön a kádár, és nem lakatja jól először a nagyapádat, hol is tartanál.......

nade itt a felcsutivezéred, akiért rohangáltál félrészegen az utcákon, és szépen lassan visszaadja a korgó gyomrod, kunkibuci, polietilén de büszke lúzer

aszekelyek 2013.09.03. 21:50:35

@iii: erre pedig nem bajnai amegoldás. HAnem a minél több bér kikényszerítése. A bérből és fizetésből élőknek és a z államkasszának is.

mert ha akasszába nem fizet be a munkaadó eleget, jön az adóssága legszegényebbek kárára nő. Lásd IMF segítsége. Csak ők szívták meg. valódi gazdagoknak , akik itt kerestek rengeteg pénzt, kicsit sem kellett kevesebb konyakot inniuk. VILÁGOS? @hoplita: a szocik pedig mindenkinek gértek olyat, mikor akkorát buktak... NA ki emlékszik? kompjútert mindenkinek.. ez kampánydumájuk volt. @korábban ulrike: megnéztem agresszolgánál. Szépen elboldogult vele is... amikor erőszakoskodni akart vele. lepöckölte. Ahogy a piaci legyet szokás. bele sae tudta vinni, amibe akarta volna. Csak azt nem mondta ki, de kedves szerkasszony , nem vagyunk egy súlycsoport...

timea knausz 2013.09.03. 23:25:44

@hoplita:

Vonára muszáj volt kitérnem Facebook-lapomon, majd nézz oda, mert van Kárpátia dal is. Az nagyon szép!

A Jobbiknak egyéniben képtelenség bekerülni ezt Török Gábor rádióinterjújában hallgattam és onnan tudom.

Egyszóval: nem óhajtalak irritálni, hergelni végképpen nem, de szavazz vissza a Fideszre 2014- ben, mert a dolgok jó irányba mennek, személyesen ellenőrzöm az eseményeket.:)

Lapomon bővebben és Szia.
www.facebook.com/timea.knausz

timea knausz 2013.09.03. 23:29:44

@aszekelyek:

Az Olgáról jobb nem szólni, mert bedurvult és egyre jobban hergeli a riportalanyokat. Komolyan mondom: még csodálkozom, hogy valaki egyáltalán bemegy az ATV stúdiójába!

De válogatás nélkül ám mindenkivel kekeckedik: ha Csányi úr, ha Bajnai úr, ha Kósa úr. Az Olgának mindegy.

Szép éjt kívánok! /Hátvakarás gondolom megvolt már.:) /

szoja122 2013.09.04. 04:11:30

@timea knausz: Tudod Ő NEM Obersovszky Péter aki mérhetetlen nyelvcsapásokkal nyal a Fideszes politikusoknak. Pl. ilyen kérdései vannak ugye ön egy zseniális fantasztikus és mindent elsöprően tehetséges, okos ember?

A vérbeli riporter olyan mint az Olga, minden riportalanyát meg kell forgatnia, mert azok közszereplők, a köz szolgái, nekünk valamilyen formában tartoznak és cserébe a jólétükért, legalább megtudjuk az igazság kis részletét.

szoja122 2013.09.04. 04:16:47

@timea knausz: A szolgalelkű embereknek ez tényleg furcsa, különösen egy olyan országban ahol vannak olyan politikusok, akik a gyerekek verésére biztatnak.
Remélem Te is vered a gyerekedet!

szoja122 2013.09.04. 04:34:06

@hoplita: Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Egy keményen jobb oldali ember mit szól Kósa kijelentéséhez, hogy a "a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek".

Arról szerintem lehet vitatkozni, ha rossz a gyerek akkor egy-egy pofonnak van e nevelő hatása. De ha jó akkor is? Sőt ő nem egy pofonról, hanem ütésekről azaz verésről beszélt, ami ennél sokkal több.

Kíváncsi lennék, mit kellene szerinte tennie a rossz gyerekekkel szemben, ha a jobbakat is ütni kell?

Ilyet szerintem csak egy szadista ember állíthat.

hoplita 2013.09.04. 06:20:26

@timea knausz:
Ne fárasszá' Timi....:)
Én is tudom mi a legújabb sláger, mer' azt is bemongya a rádió és azon egyéni győzelmek ellen Török Gabi sem merne azzal fogadni, amin nincs köröm.
Én nem szavazok vissza, mert csak egyszer szavaztam rá első körben, kénytelen-kelletlen.
Tudod picinyem, én inkább a kezem hagynám levágatni, semmint a sokpárti egypárt valamelyikére voksoljak...azt meghagyom a hasznos idiótáknak, meg az agymosott barmoknak.

Nem megyek faszbúkra, nekem nincs profilom és nem is lesz...illetve ha valamit meg akarok nézni, azt megoldom.

Megsúgok valamit, hogy okosoggy.... a Kárpátia rühelli a fityiszt.:)

@szoja122:
Kósa egy barom, mindig is az volt....én szívesen elverném, mint buzi a faszát...hogy gyakorlatban is kipróbálhassuk az elméletét.

nyünyüge 2013.09.04. 07:27:52

@szoja122:
Untersovszky nem egy mérce, őt rég nem emlegetném a riporter kategóriában.
Ettől függetlenül, talán az ellenzéki média általános helyzete miatt Kálmán Olgának sikerült "intézményesülnie" és elszállnia.
Helyenként pitiáner módon kötözködik (kis halakkal), helyenként felkészületlen, és túl sokszor átüt az ő prekoncepciója.
Az ATV-n jelenleg Mészáros Antónia szerintem a legjobb.

gipsz.jakab 2013.09.04. 07:55:21

"Kaya Ibrahim megvenné a Közgépet... Kezd beérni a kormány keleti nyitás politikája."

avakkomondor.blog.hu/2013/09/03/kaya_ibrahim_megvenne_a_kozgepet

aszekelyek 2013.09.04. 08:19:11

@Pop40: na ne bohóckodjunk.. ...ezzrel a microsoft legendával, jó? Mondjál még egyet!
EZ olyan duma , mint a gyurcsányéké , a Bécsben nyitható cukrászdáról csóró magyaroknak. VAgy olyan, hogy a kókadt zsebébe beesett a Sulinet hatalmas állami pénze. A kakaóbiztos PC-km meg tízszeres árért voltak eladva az államnak .@nyünyüge:
:)) persze le kell szólni elsősorban Obersovszkyt, aki egyáltalán nem olyan rossz, mint itt előadjátok. Antónia szerencsére megállt a kálmánolgásodás útján. Abban a szűk stábban valóban ő az, aki nincs totálisan és irritálóan elszállva.

aszekelyek 2013.09.04. 08:24:57

@szoja122: Annyira gyepesedett lenne a kis agyatok, hogy nem bírtok odáig eljutni, hogy ha Orbán azt mondta, kapott a hátára bootot, azt képletesen kéne érteni? Ha Kósa mondja, hogy ha ütik, ha állandóan d pszichésen dresszírozzákés JÓ gyerekségre szorítják a gyereket, az nem fizikai bántalmazás? nem hiszem, hogy mindenki, aki ezt fújja, ennyire kevéssé lenne eszes. Inkább szándékos ferdítés. Ne írjad át Kósa szavait te sem. Nincs vagyis verés. Az már a te értelmezésed. A jó gyerekség pedig az, hogy kitűnőnek kell lennem, ha bele is döglök, mert ezt várják el tőlem otthon. Egyáltalán nem biztos, hogy valaha is kap egy pofont az a gyerek.

gipsz.jakab 2013.09.04. 08:26:33

@aszekelyek: :)))) untersovszki köztévében van...

másra nem alkalmas...
szerencséjére vkinek a vkije...
ki qrhattya?

amugy gratulálok !
a köztévé nézeccségét kb a nullához vitte le a kommunista fideSS !
ebben neked is nagy szereped volt !

most rendes elnezéki tv ben rádióban kel majd nyomulnia a fideSS reklámokkal...

ez az örök dialekticizmus...

amibe beteszik a lábukat az XARRÁ VÁLIK...

timea knausz 2013.09.04. 08:48:30

@hoplita:

Kérésedre itt a Facebook.:) és a Kárpátia. /Voltam koncerten, valóban folyik az antiszemitizmus./

A magyar kormány elleni fellépésében, a gyűlöletkeltésben és alpári demagógiában a Jobbik versenyt fut a magyarországi balliberális bandával.

Toró T. Tibor még Orbán Viktor mellett ült Tusnádon, a pulpituson, és úgy húzódott Orbán mellé, nehogy valahogy le találjon maradni egyetlen fényképről is. Akkor most hol a tiszta beszéd, Uraim?

A tragikus – és előre látható – december 5-i népszavazásos tudathasadás nem lett volna Patrubány nélkül, Patrubányból pedig Toró és barátai – többek között Borbély Zsolt Attila – csináltak elnököt a Magyarok Világszövetségében. Toró T. Tibornak elévülhetetlen szerepe volt abban is, hogy Tőkés László 2009-ben paktumot kötött Markó Bélával.

Markó 1993-ban úgy lesz RMDSZ- elnök, hogy Tőkés visszalépett a javára. Képzeljük el, mi lett volna, ha Márton Áron vagy Mindszenty József „plurális egységre” lépett volna Ceausescuval vagy Rákosival?

Hasonló lett volna, mint amit Tőkés László okozott 2009-ben Erdélyben. Kezdődik a kampány, kezdődik a harc, kezdődik az eddig talán soha nem látott aljasságok sorozata. Hát akkor legalább mi beszéljünk egyenesen és tisztán. www.youtube.com/watch?v=_XPC6Y3d6CM

aszekelyek 2013.09.04. 08:49:08

@gipsz.jakab: ebből mennyi a svájci frak árának felnyomása az égbe Ami nem volt a 2010 márc-i adatban. ? Mennyi a hitelminősítők álzal okozott kár? A CDS felárak égbe emelése? @szoja122: kitől tudod meg? olga kizsarolja, akiből tudja, hogy azt mondja, amit ő akar bizonygatni... Plgánál az abszolúzt igazság ? Na ne már... Agresszív az picinyem , nem vérbeli. Erőszakra járt. Nem ezen a módon kell az igazságot felfedni. No és egészen lényeges dolgokat is elkendőz, azzal, hogy arról egyáltalán nem beszél, kérdez. mert nem illeszkedik a prekoncepciójába. agyonvágná a z egészet esetleg.... Ha valaki mégis kiböki neki, elbagatellizálja, eltereli róla a szót. Ez a trafikmutyizásnál egészen fényesen kitűnt pl. nem akart egyáltalán arról se beszélni, se hallani, hogy legalább annyi szoci kötődésű, vagy semmilyen kötődésű pályázó nyert, mint kormánypárthoz kötődő. Arról sem akart beszélni, hogy jaja, a benzinkutak most szegénykék... ma reggel is hallottam erről sírást... , multicégek bevételkieséséről se sokat hallotunk tőle. Mint a nyivákolás valódi oka.... helyette roadshowztatták az a fekete ex trafikos nőt, akinek még akkora keblei sincsenek, mint a Felliniének. nem is pályázott, de alanyi jogon követelőzött. arról se sokat beszélt agresszolga, hogy mennyit adtak fel korábban önként magyar kisvállalkozók, mert elvitték az üzletet előlük a multicégek de nagyon. Iskolaszertől a rágóig , dohányáruig mindenben.

aszekelyek 2013.09.04. 08:54:42

@timea knausz: Köszönöm, viszont kívánom a továbbiakra is:) Olgáról kell beszélni, éppen, mert bedurvult. eddig csak idegesítő és röhejes volt. Ő mutatja legjobban, miféle kampányra kell készülnünk. Mekkora agresszivitásra. A bizonytalanok és az atv nézőinek befolyásolása is zajlik ott. A tematizálása akormányra uszításnak pl nála van lekottázva.

De csak annak ajánlom, aki tud mást is gondolni , mint amit ő a szájába rág a nem sokat tudó , kevéssé tájékozott és bizonytalan nézőinek.

Szép napot is! :)

timea knausz 2013.09.04. 09:00:52

@aszekelyek:

Köszönöm szépen.:) Az Olgáról pedig muszáj beszélni, mert aztán még vérszemet kap!

Neked is szeretetteljes és szép napot kívánok!

Timi
www.youtube.com/watch?v=dJwxjYxADDc

aszekelyek 2013.09.04. 09:03:50

@Pop40: Azért az nem kéne állítani , hogy mindenféle hátszél nélkül.. Nem tudod bizonyítani. @gipsz.jakab: na nemár, hogy a nézettség.. ugyan kérlek... a napkeltések rajongói az atv-t nézik. de már nem először. kicsit nagy túlzásokba esel. A reklámbevételeket viszont nem tudták megint kiszedni a köztévéből , az nagyon fájhat azért.... Főistenüket azért kárpótolták...
Neki jó a keresztapja , hogy nagyon gonosz legyek. Ő valahogy mindig csak feljebb bukhat. Nekem ez pl nem tetszik de nagyon , bár okát sejtem. Nagyobb bajt kerülünk el ezzel.

Tanácsos lenne közölni , a nézők iskolázottságát is , a köztévén és abban akereskedelmi médiának csúfoltban is. Réteg,, aaaz...

aszekelyek 2013.09.04. 09:18:02

@panelburzsuj: minimum panelkém , minimum.
@szoja122: agresszolga revolverezi a riportalanyait. akkor le is lövi őket? mennyire kell ostobának lenni ahhoz, hogy ezt a marhaságot, amit megint Kósára akartok kenni , valaki megegye ? Nagyon , nagyon.. nálunk a gyerek, unokám verekedett múltkor. Apját ütötte meg. Aki nagyon kiakadt. mert náluk nem verekszik senki. Mondtam neki, hogy agyerek kijár a lakásból már régen. Azt tanulja meg amit lát. nem csak a szüleit látja már régóta. látott verést eszerint. A szó veszélyes fegyver. Énekelték anno Bródyék. Na akkor, mind terroristák? Szörényi és a többi művész? Költők? okostojás... Nagyon bosszant, hogy efféle hamisságokkal butítjátok a kevéssé eszeseket. Csak hogy tudd. Tudod ki az, aki a verés pártjánáll? Vadai, gyurcsány és a szadisták, akik kussoltak, inkl. a szocik mind..., amikor feri kijelentette, nagyon elégedett a törvénytelen tömeges erőszakkal a rendvédelem produkciójával. Ők a veréspártiak. Meg akik röhögtek ezen. Kuncze bunkóságán , aki mártíriuszozott. nem kell sok ész, hogy valaki észrevegye , ez a xarátkenés már megint....

aszekelyek 2013.09.04. 09:21:15

@nyünyüge: nem hogy kormányozni de rendesen legalizálni a stiklijeiket se voltak képesek. ezeknek kormányt adni a kezébe megint? na ne játsszuk el, hogy a világ vezető országaiban nem pontosan úgy van, mint itt. Ott is vannak töketlenek. Még akkor is el tudják qrni, ha maguknak legalizálják. Csak nem akaros azt állítani, hogy ez alól kivétel lenne bármely párt is a világon?

aszekelyek 2013.09.04. 09:29:11

@szoja122: Láthattad az EP-ben, mit csinálnak ott azzal, aki szerintük rossz gyerek. rendszeresen ám!

@jjulie: ez , látod biztos.@graycivil: AHAAA, VOLT SZABAD EURÓPÁS.. ÉS NEM RAKTÁK KI A SZEMÉT KOMCSIK EDDIG? FEL KELLETT MONDANIA? MIFÉLE DIKTATÚRA EZ? .. NE LEGYÉL RÖHEJES GRÉCZYKÉM... EZT ITT NEM VESSZÜK MEG. @Pinokkio: mondd már meg, hogy lehetett olyan alacsony fizetése ennek a tanárnak, a remek szoci kormányzás után? Hogy most csak ennyi lesz? ennyi év tanítás után? egyébként X. ker. egyszó hitelessége nincs ennek számomra. Ott a halottak is szavaznak az mszp-re. Nagyon kusza, olvastam a facebookon, már az elején svindli van. Átlag kereset, nem pedig az övé és utána a sírás, bla,bla...

Pofájuk van ekézni a pedagógus béremelést. Nekem ez ennyi.

aszekelyek 2013.09.04. 09:32:53

@panelburzsuj: ép elméjúek csak ez gondolhatták. Ismerve a mi remek gurunk áldásos előre ganajtúrását. :) az orbáni évekre. az ellenzékiek is csak ezt várhatták. Hiszen a zorbánördög kerükt kormányra. Tökfejek meg aljasok követelték a pénzesőt. Mószerolták a kormányt, ahol csak tudták... Volt rá vevőkör....

gipsz.jakab 2013.09.04. 09:35:08

aszékejek fizeSS komcsi náci babonás vénlány paraszt szolgálatba hejezte magácskát...

aszekelyek 2013.09.04. 09:45:59

@szoja122: ezt is loptad a régi mno-ról . @hoplita: csak az elhelyezése hibádzik. Ezt az szdsz-esek roma kultúráról szóló könyvébe kell illeszteni. Eredménye ez az ő romapolitikájuknak. A mindentszabadnekik-nek. Tényleg elhitték. Az a 13 éves abban a 8 évben szocializálódott , pont abban.

de meg kell jegyeznem, hogy te magad sem tudsz az erőszakon kívül megoldást. max az elkövetés módja más. érdekeid érvényesítésére.

Ez figyelemre méltó. Eszerint nem kell az erőszakhoz feltétlenül valamely kisebbség tagjának lenni.
@toportyánzsóti: nem nagyon , mert a világon semmi nincs említve sem Birnbaum munkáiból , ami csak kicsit is alátámasztaná, hogy nem Werber csinálta a megosztást , az Orbán ellen uszítást pl 2002-ben. Meg ma is. NER-t ők speciel nem hirdettek meg. Ma sem hallasz mást a szociktól, mint azt , hogy aki baloldali, az verje le de a földgolyóról is Orbánt. persze a többi morzsalék, kik magukat baloldalnak hazudják , meg demokratának , mind ezt nyüszíti. Kérném akkor Birnbaum bizonyítványát. tudsz mutatni egy járműreklámot, amin az a cáfolhatatlan igazság volt látható, hogy MAgyarország pénzügyi szorult helyzetének felelősei bizony GYurcsány és bajnai Együtt. Amire megint készülnek. De én odatettem volna Csillagot is. from szdsz. GYurcsányt neki lehet köszönni. Jórészt. Meg még pár komolyan felelőst is odatettem volna háttérnek. :)

De nem gondolom , hogy jobban értek hozzá , mint Birnbaum.

gipsz.jakab 2013.09.04. 09:47:17

tegnap a klubradio első betelefonálója elmondta (névvel címmel) hogy az unokája kapott az ő címén köszönő levelet, aki 1995-ben egy hónapot élt...

köszöni orrbűn hogy azálamadóság csökkenéshez hozzájárult...
azzal hogy időben meghalt, nem terhelte a
-szociális
-munkanélküli
-oktatási
-egészségügyi stb kölcségvetéseket...

gondolom minden halot fog kapni,
mert ők spórolnak legtöbet a kölcségvetésnek...

aszekelyek 2013.09.04. 09:51:40

@Pop40: akinek van szeme, látja, akinek van füle, hallja. A megvezethetőkre utaznak. ne feldd, ismerem azokat, akik lájkolják bajnait gyurcsányt az ismerőseim közül. Tudom , hogy rá lehet őket szedni. Sajnos. Nem rossz emberek, csak naívak és hiszékenyek. Kondicionált oorbángyűlölők is. Hogyne.
nem számolnak utána pl bajnainak. A felszínen lebegtetett gagyi dumát megkapargatás nélkül benyelik. nem gondolkodnak el odáig sem, hogy ez akkor kinek is inkább érdeke? hoz többet valójában. Most mondjam, hogy mindekettőnek van devizahitele is? Sajnos van. Mindkettőnek problémás felnőtt gyereke is. Akik őket másolják de ezt semmiért el nem vállalnák. Típusok , mondhatni.

gipsz.jakab 2013.09.04. 09:54:36

"Az előző év azonos időszakához viszonyítva a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,1 százalék volt a bővülés."

index.hu/gazdasag/2013/09/04/0_1_szazalekkal_donget_a_gazdasag/

pedig a bázis már anynira alacsony hogy 50% os növekedés se túl magasra röpítene...

a feudalizmus szépen tejjesít...
de ezeket az adatokat el kéne felejteni...
lényeg hogy az ország JÓKEZEKBEN van...
végre jó Iránba megyünk...
csak olajunk nincs, pedig egyre többen lépnek olajra...

aszekelyek 2013.09.04. 10:00:33

@odamegyünklakni: szóval nem olvastad de megítéled. értjük. @graycivil: a Merill Linch pedig nagyobb növekedést jósol, mint amások... hozok én neked mindefélét, találtákl egyet, amelyik nem oda sorolja. örülsz, mint majom a farkának és mutohatod. Szatír-e vagy? -Belga kérdezi... megfordultak atrendek de te azért csak csináld, mint a máig harcoló japán katona...@hoplita: a pápai hús rt-nél vizsgálódik a megfelelő hatóság. Mit rejtettek el... a fontos adatokból és a pénzt is, hová... A gazdákat oda lehet küldeni. Pápai tahókámáknak oda is mennek. Emlékszem, hogy fleto 2008-ban pont ennek a cégnak adott rendkívüli közpénzből történt kormány segítséget. persze ez csak véletlen lehet. A gazdák keressék a pénzt először azon, akinek az árut adták. Ki fognak itt derülni érdekes dolgok még. ímég a vizsgáklat sincs lezárva.
eeeez az ügy még hozht olyan eredményt, hogy lesz ellentételezése is annak, hogy a gazdák a pénzükhöz jutnak. Most nem a szoci keller a felszámolóbiztos. jobb lesz, ha nem előre kárörvendesz.

aszekelyek 2013.09.04. 10:07:12

@hoplita: suttogópropagandistává vagy előléptetve? gratulálok.! Nagy nyilvánosság előtt nem fogjátok azért , ugye ? Mert az nem ilyen olcsó...

panelburzsuj 2013.09.04. 10:09:48

@aszekelyek:

Mért nem olcsó?

Vagy éppen te ne tudnád, hogy a visításért mennyivel többet fizetnek? :)

graycivil 2013.09.04. 10:25:22

"Sosem volt még ilyen rossz a megítélésünk

dén is folytatódott Magyarország versenyképességének romlása: a Világgazdasági Fórum most közzétett 2013-2014-es rangsorában (angol, pdf) hazánk már csak a 63. helyen áll a tavalyi 60. és a két évvel ezelőtti 48. hely után. A listán 2005 óta szerepel Magyarország, eddig a legrosszabb helyezésünk a 62. volt 2008-2009-ben (szintén nagy zuhanással, az előző évi 47. hely után)."

index.hu/gazdasag/2013/09/04/sose_volt_meg_ilyen_rossz_a_megitelesunk/

(Éj)tündérmese a javából. A FYDESZ lerohasztja ezt az országot!

hoplita 2013.09.04. 12:53:50

@aszekelyek:
Elolvastad egyáltalán, te geciszájú tokáskurva?
Vagy mán megint be vagy baszva, te idióta faszpocsék?

Amit én mondok, azt elmondom ország-világ előtt...nem te vagyok, te sunyi ribanc.

@timea knausz:
Ne fárasszál..:(

hoplita 2013.09.04. 12:58:41

@gipsz.jakab:
Tiborc mán nem panaszkodik, a főcigány lányát töcsköli és dombon a ház.:)
Szerintem már tele is baszta, azért ilyen sürgős a lagzi..:DD

graycivil 2013.09.04. 13:51:59

"Német közszolgálati rádió: Orbánék megpróbálják elhallgattatni a kritikus hangokat

A Nyomás alatt című műsorban a szerkesztő, Stephan Ozsvath kiemelte: a magyar kormány "minden erejével a vélemények feletti uralomért küzd", a kritikus médiumokat pedig, mint például a Klubrádió, megpróbálja "elhallgattatni"."

hvg.hu/velemeny/20130904_Az_orbani_cenzura_volt_a_tema_a_nemet_koz#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_4

F.Y!DESZ

toportyánzsóti 2013.09.04. 14:44:50

@aszekelyek: Gyenge volt a terelésed,nincs egészséges felnőtt erkölcsöd.Birnbaum a megosztó saját fajtájába is belerúgó aljas disznó etalonja.

teevee 2013.09.04. 16:36:38

@timea knausz: Markó Béla párhuzamban Ceausescuval vagy Rákosival?
Bolond vagy Te, csak nem forogsz...

hoplita 2013.09.04. 17:55:25

@teevee:
Szekus vót a lelkem, ez tény....de hát ugye a szar úszik mindig a tetején.
Ahogy retek spiclivel van tele a fityusz is, meg a többi egypárti sokpárt. Ezen ne is rugózz, picinyem.

hoplita 2013.09.04. 18:14:16

@toportyánzsóti:
Mit vertyogsz, faszfej?
Zsidó, azoktól meg minden kitelik, mert van az a pénz.

livengood 2013.09.04. 18:23:26

@hoplita: Adót mindenki fizet aki él vagy hal. Annál többet, minél többet dolgozik, jön megy, igyekszik, minél több "ügye" van. Megtévesztő, hogy a többségét nem hívják adónak!

Ezért elkerülés előtt érdemes számba venned: - Áfa, jövedéki adók, engedélyek, illetékek, regisztrációs díjak, kéményseprés díja, ... ilyen, olyan, amolyan.

Az adók beszedésének helyei, amiket kerülnöd kell: - Benzinkutak, benzinkutak, benzinkutak, áruházak, presszók, kocsmák, mozik, okmányirodák, gépjármű vizsgaállomások (motorizált járműved nem lehet, mert kifosztanak!), jegypénztárak (egyáltalán pénztár közelébe se menj!), földhivatalok, kamarák (pl. agrárkamara), kormányhivatalok (pl. erdészeti igazgatóság), rendőrségek, bíróságok, iskolák, egyetemek (egyébként a gyereknevelés még a gépkocsinál is szörnyűbb, sose adhatod le a "rendszámot"!), önkormányzatok, ügyvédi irodák, ingatlan becslők, bankok, posták, nemzeti dohányboltok, számítógépek, munkahelyek, pihenő és szórakozó helyek, temetők, nagyon fontos: a bejárati ajtó!!! Vagyis az élet és a halál helyszínei, kivéve a ... templomokat!

Ha hajléktalan vagy, csak Áfát fizetsz, ráadásul adót kerülve templomba járhatsz. Persze te ennyivel nem úszhatod meg, mert nyomkodod a számítógéped. :)

hoplita 2013.09.04. 19:02:42

@livengood:
Újat azé' nem mondtál...de igazad van.
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy én a minimálisra csökkentettem az adófizetési hajlandóságom...és már nem tegnap.:)

hoplita 2013.09.04. 19:06:59

@livengood:
"... (egyébként a gyereknevelés még a gépkocsinál is szörnyűbb, sose adhatod le a "rendszámot"!)..."

Ne is mondd...:(
A két kisebb még itthon tanul, a nagyobbik lányom elvittem vasárnap Debrecenbe....a gatyám is ráment, mire letudtam mindent, mármint a koleszos beköltözésig bezárólag.
Komolyan, kész horror, főhet a fejem, hogy töltöm fel a családi kasszát.
Na, jó, ötleteim vannak, kicsit svarc, de annál izgisebb....és testhezálló:))

korábban ulrike 2013.09.04. 20:00:35

Az ember, aki szétnyilatkozta Amerikát
Greg Packernek híjják.
www.origo.hu/nagyvilag/20130904-greg-packer-a-legtobbet-szereplo-autopalyakarbantarto.html
Egy ember, aki szétkommentelte torokgaborelemezbloghut
Mindenki tudja, hogy híjják.

6.Lenin 2013.09.04. 20:09:21

@korábban ulrike:

Mindenki őt kérdezte...

Mindenki őt szeretné legyőzni...

Ennyi...

Aki nem akar sem venni, sem eladni, miért nem megy inkább moziba pl.

hoplita 2013.09.04. 20:23:17

@6.Lenin:
Te is mehetnél mongyuk anyádba...mégis itt esz a fene, nyuggergeci.

6.Lenin 2013.09.04. 20:30:19

@hoplita:

Szeretem olvasni, amikor a köcsögök azt hiszik, csak ők, pedig...

hoplita 2013.09.04. 20:33:24

@6.Lenin:
Kussolj, idióta szadesz-szavazó faszfej.
Annyit érsz, mint a szadeszes ikszed, te segglyuk.

aszekelyek 2013.09.04. 20:35:02

@korábban ulrike: főképpen nem kurváz le senkit. Az országot sem. Szenvedélyes igazságbeszéd közben sem. de szokták az ő szavait ennek ellenére cincálni.
hogy mondhat olyat hogy,-...és itt nem valami trágárság van. nem stílusa. @toportyánzsóti: hűha, mi minden lett hirtelen ez a Birnbaum.... Mim nincs nekem ? Ezen jót nevettem...
No de ez még mindig nem a munkája kritikája.

Tehát a szent Werber ugye , aki nem rúg a saját fajtájába ? - kivéve , ha azt fizetik meg.

6.Lenin 2013.09.04. 20:45:27

@hoplita:

Én legalább bevallottam/rájöttem, hogy tévedtem...

Vannak, akik ragaszkodnak...
(ők a köcsögök)

Az igazi köcsögök meg azt hiszik, pedig...

aszekelyek 2013.09.04. 20:48:33

@korábban ulrike: igen , régebben néztem angol parlamenti közvetítéseket , azt tudtam.
@gipsz.jakab: elmesélem neked, hogy a magát valami csodának kihirdető tmobile bizony elküldte egy rég halott nagypapa sms-ét a barátnőméknek.. , németekhez. Sokkal atemetés után, mire már meg is nyugodtak volna . Nincs az a rendszer, amelyben ilyesmi elő ne fordulna.

olvason a gyurcsány blogot... ott nem elütés van. Ott elborzasztó helyesírások vannak. nem, nem választékosak. :9 De a legjobb, hogy mostantól a mi graycivilünk , akarom mondani, gréczykém a dk szóvivője.

@panelburzsuj: meg lesz mentve a haza ! Mostantól gréczykém a dk szóvivője. Tudtad , hogy vadai is végtölesztett ? :)

feri meg már győzött. Ki is hirdette.

aszekelyek 2013.09.04. 20:59:06

@szoja122: ennyi marhaságot ....Akkor miérrt a MIÉP-nek is járó pénzt utalta ki gyurcsány a vonáéknak , kérdem tiszelettel..., az utolsó hivatali napján.... Ment a vona oda , a Höoktól , mert ha nem lenne egy görény , elférhetne mondjuk a jobbközépen. De ő inkább rasszistaszélsőség akar lenni.
Az az ő dolga. NYilván jól megfizetik, megfizették érte.

aszekelyek 2013.09.04. 21:05:08

@graycivil: O. még mindig ezt a recsegő lemezt nyekergeti ?

hoplita 2013.09.04. 21:07:38

@aszekelyek:
"...Akkor miérrt a MIÉP-nek is járó pénzt utalta ki gyurcsány a vonáéknak , kérdem tiszelettel.."

Mi retkes. kankós, deszkán baszott vasporos pi.csájú, sápkóros kurva anyádról beszélsz, te szájbakúrt tokásdisznó?
Te, emeletes geciputtony...mán megint megszívtad magad?
Kinek is járt az a pénz és ki vette fel?
Ja, és az a 400 milla, amit a narancskomcsi pártod kapott fletótól?

Miért hazudozol, hogy hugyozná ki belőled a belet apád?

@6.Lenin:
Mire jöttél te rá, nyuggergeci?
Hogy hülye vagy?
Na és? Az vót apád, anyád, minden felmenőd, mitől lennél te okosabb, szarfaszú?

6.Lenin 2013.09.04. 21:15:14

@hoplita:

Ilyenkor nagyfiúnak érzed magad?
Már nincs aki verjen?
Elvitte a pálinka?

graycivil 2013.09.04. 21:41:16

"Termoszban sem vihetnek meleg ételt az egész napos suliba

Az egész napos iskola bevezetése ellenére a gyermekek ugyanannyi házi feladatot kapnak majd, mint korábban. A suliban nem tudják megírni a leckét, mert délután is lesznek tanórák, foglalkozások – derült ki az e heti tantestületi üléseken. Aki nem fizet be a menzára, nem tud meleg ételt enni."

www.168ora.hu/itthon/termoszban-sem-vihetnek-meleg-etelt-diakok-egesznapos-suliba-117897.html

Ki tudja, szabad egy ilyen rohadék bandát rohadék bandának nevezni? Mert ha nem lehet ezt a rohadék bandát rohadék bandának nevezni, akkor nem nevezem rohadékoknak ezt a rohadék bandát...!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

tölgyes 2013.09.04. 21:43:30

@6.Lenin:
Leninem!
Hoplitát már megint megkergették ilyenkor fokozottan kompenzál. Neki már a pálinka se segít.:)

graycivil 2013.09.04. 21:59:15

Kard: "panelburzsuj 2013.09.03. 13:49:58
@graycivil:

Jéé, te papír nélkül is tudsz beszélni??

WOW!"

Talán azért, mert ott még mondanak is valamit. Itt a kormányvédők részéről csak "agymosó szófosás folyik szakmányban". Nehéz vitatkozni a "nullérves nihilidiotizmussal". Ezt a "vitatkozó" szerepet "ruházom" át a belinkelt cikkekre.

6.Lenin 2013.09.04. 22:02:39

@tölgyes:

Ennyire nem érdekes a pacák.

Sarokba szorított kutya esete.
Nincs mit mondania, fröcsög.

6.Lenin 2013.09.04. 22:07:56

@graycivil:

Te azt érvnek nevezed, amit a Népszavából/168úrából idézel?

vicces fiú vagy.

panelburzsuj 2013.09.04. 22:14:09

@6.Lenin:

Ne parázz: a te humorod felülmúlhatatlan.

De minimum kétharmados többségű.

6.Lenin 2013.09.04. 22:23:21

@panelburzsuj:

Most komolyan...

Azt, hogy itt bármelyik oldal idézget politikailag elfogult/részrehajló újságokból, hírportálokról, érvnek tekinted?
Természetesen csak azok, amik a te kedvenc oldalaid. A másik, természetesen hazudik.
Naná!

Te is 1 komolytalan pacák vagy.

panelburzsuj 2013.09.04. 22:38:43

@6.Lenin:

Hát azért ez a kísérlet inkább kétharmados volt, mint felülmúlhatatlan...

Neked úgy jött le, hogy graycivil blogtársunkat jelentős visítozás kíséretében félre szoktam taszigálni, amikor kiönti a moslékot? Hogy rögvest belé márthassam az orrom?

Sajátos optikát hordasz blogolvasáshoz.

Uccán azért ne használd... nekedmennek, földöntesz valamit, árokba borulsz vele... ilyesmik...

6.Lenin 2013.09.04. 22:45:44

@panelburzsuj:

Én nem taszigálok félre senkit.

Csak néha megjegyzem, hogy a deákné vászna nem olyan színes, sőt...

Miért is lenne itt bárki is különb a másiknál?
Mert elhatározta, hogy ennek így kell lennie?

Te tényleg 1 komolytalan pacák vagy.

panelburzsuj 2013.09.04. 22:55:54

@6.Lenin:

Amikor már az igeragok fölismerésével is gondjaid adódnak, akkor célszerűbb lenne kommentelés helyett az ágyikódat megcélozni.

hoplita 2013.09.05. 06:20:44

@tölgyes:
Anyádat kergette egy kandisznó és utol is érte, itt vagy rá bizonyítéknak.

@6.Lenin:
Én már régóta az vagyok, találkozzunk és miután a szádba lépek te is be fogod látni, nyuggergeci.

graycivil 2013.09.05. 08:29:38

"Devizahitelek: tények és hazugságok

A kormányzati kommunikációból arra a következtetésre lehet jutni, hogy a devizahitelesek vannak a legnagyobb bajban. Ez azonban – a jegybank adatai szerint – egyszerű hazugság:..."

egyenlito.blog.hu/2013/09/05/devizahitelek_tenyek_es_hazugsagok

"míg a szabad felhasználású, jelzálog alapú deviza-adósok 25,1 százaléka 90 napnál régebben nem fizetett törlesztő-részletet, addig forinthitel esetében ugyanez az arány 27,6 százalékos. Ugyanez a mutató lakáscélú hitelek esetében: deviza-adósok 17,6, míg forint-adósok 19,9 százaléka van három hónapnál jobban megcsúszva."

F.Y!DESZ

6.Lenin 2013.09.05. 13:00:43

@hoplita:

Figyusz, OK, találkozzunk, lépjél a számba.

És!
Mi lesz utána?

Erre válaszolj már, nagyobbnak fogod érezni magad? Vagy Minek?

Én akkor csak annak, ami (nem aki) most vagy, sőt...

Attól, hogy megversz/megölsz valakit, még ugyanaz a senki/semmi maradsz.
Nem leszel kiválóbb/értékesebb, annak másak a feltételei, de ezt te képtelen vagy megérteni.

szerintem.

6.Lenin 2013.09.05. 13:11:16

@panelburzsuj:

Lefárasztottál, tényleg elmentem hunyni.

azért örülök, hogy csak nyelvtanilag találtál(?) fogást, a mondandómmal, nem.

Ordnassac nem kedvelte a stílusomat, te a helyesírásomat (1 ilyen, névtelen felületen!).
Most mit is tehetnék mást az ilyen kifogásokra, mint...?
Nagy ívben .......rá, de remélem ez nálad nem okoz túl nagy traumás jelenségeket.(túl nagy kárt már talán nem )

Balt 2013.09.05. 13:30:44

Hah, új poszt? Na mindegy. Itt van hozzá egy defektes pótkerék: :))

index.hu/belfold/2013/09/05/mszp_dk_targyalas

panelburzsuj 2013.09.05. 13:34:00

@6.Lenin:

Föladtam.

Lenne ugyan az a pénz, amiért aprólékosan el tudnám neked magyarázni, hogy egészen egyszerű gondolatokat egészen egyszerűen ki se tudsz olvasni a kisilabizált betűkből - de karitatív alapon elég volt ennyi a kísérletből.

Többre megyek, ha hoplitát próbálom vegánra átnevelni ...

Balt 2013.09.05. 13:56:03

"Cselről beszélni akkor, amikor mindössze annyi történt, hogy a vitatkozó csapat hosszas szerencsétlenkedés után végre elindult kifelé a játékoskijárón"

Nyihihi, lol (ezen hangosan felröhögtem), sejtem, hogy a ballibák a kommentekben hogy meg vannak sértődve. :)))

"Ma egyértelműen úgy tűnik, hogy ezzel Mesterházy nyert, hiszen Bajnai Gordon kvázi lemondott a miniszterelnökségről:"

Na, ezzel vigyáznék, a kis szende pisla nem tett le arról, amire programozták: (444 interjú)

"De miniszterelnök 2014-ben nem lesz már, ez világos?

Miért?

Mert abban állapodtak meg az MSZP-vel, hogy a választások után az erősebb párt adja a miniszterelnököt. És a közös jelöltek kétharmada szocialista lesz. Van olyan választási matek, ami alapján az Együtt erősebb lehet az MSZP-nél?

Hadd pontosítsak. A megállapodás arról szól, hogy az lesz a miniszterelnök, akinek a pártjára többen szavaznak listán. Ez azt jelenti, hogy a választó az egyik szavazatával elküldheti az Orbán-rezsimet, a másikkal pedig eldöntheti, hogy kit szeretne miniszterelnöknek látni az ellenzéki oldalról. Az egyéni jelöltek száma nem befolyásolja a miniszterelnök kérdését. Egészséges, a győzelmet segítő versengés indulhat be a két szövetséges párt között."

márta)) 2013.09.05. 14:02:22

hvg.hu/itthon/20130905_gyurcsyany_ferenc_felcsuton

""Biztatok mindenkit, menjen Felcsútra! Vigyen kamerát, fényképezőgépet, mutasson érdeklődést. Gyorsan barátokra, kísérőkre talái. A program nem drága, viszont mulatságos. Úgyis olyan kevés mostanában a vígságra okot adó pillanat. Vigadjunk Felcsúton!" – zárul a bejegyzés"

Nem is értem?! Most akkor másokat (is) követnek, vagy csak az "odatévedt":) politikusokat?
:)

márta)) 2013.09.05. 14:04:36

Na! Igen! "Érdekes a magyar politika", nem kicsit, hanem nagyon. gondolom.
:)

menőmano 2013.09.05. 14:23:53

Hát! Ja!
Totálisan bátor a Gyurcsány F., hogy elmerészkedett Felcsútra. szerintem.
:))))

hoplita 2013.09.05. 16:23:43

Véletlenül pont Orbán Ráhel esküvője előtt újították fel a helyszínre vezető utat - persze közpénzből

Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól. A helyiek szerint ennek a "társadalmi eseménynek" köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.

További részletek: kuruc.info/r/6/117273/#ixzz2e1gIEhsq

Nyihahahahaha....!

A magyar puma jobban teljesítve ugrál..:))))

jjulie 2013.09.05. 17:10:10

@hoplita:

megérte kergetőznöd a felcsuti királyságért az utcákon, ugye lúzer

tölgyes 2013.09.05. 19:29:45

@6.Lenin: Egy frászt! Ez akkor fröcsög, ha még sarok sincsen. Ezt tud.. De jó hogy ő képviseli itt a Jobbikot:) Akiknek ez kell, azok amikor szavazna, gondoljanak hoplitára:), aki maga is bevalotta, hogy köztörvényes felforgató:)@hoplita: Na látja! Orbán még ilyenkor is a közügyet szolgálja. Maguk meg akkor is ártanak, aamikor rohadtul segíteni akarnak. Mert nem veszik észre hogy rohadtul. A belülről megromlottak másképp nem is tudnak.:(Minden bűzös lesz, amihez hozzáérnek.

tölgyes 2013.09.05. 19:33:30

@jjulie: Zsüli!
Szépek lehettek maguk ketten a barrikárd két oldalán. Maga rendőrként szívlapáttal hadonészott, hoplita meg futtában kukákat hajigálva nyugdíjasokat lökdösött az árokba, akiket aztán maga véletlen szívességből fejbevert:) Így aztán a nép tudta, hogy kire nem kell szavazni: magukra. Így létre is jött a 2/3-ad.:)

lehet, hogy megint errefelé lopakodnak?:)

6.Lenin 2013.09.05. 19:47:30

@panelburzsuj:

Nos, pontosan itt a baj, panel.
Magyarázni szeretnél vmit, engem meg pont az nem érdekel.

Már legalább 1000x leírtam,de itt ez nem sok vizet zavar. Általában mindenki eleve besorolta a másikat, aztán ennyi, tök mindegy, hogy a pacák miket ír. Ezek amúgy is magánügyek.

Amit szerinted nem értek a nekem szántakból, nem is volt szándékomban megérteni (1 névtelen felületen pláne).

Mindegy is, én nem szeretnék neked semmit elmagyarázni/megértetni (nem látom, miért is kellene?)

Talán nem tűnt még fel, de már jó ideje te szólítasz +, általában.

6.Lenin 2013.09.05. 20:00:56

@tölgyes:

Szerintem nem képvisel ő senkit (ennyire sötét nem lehet ?), hiszen amit itt csinál, azzal ártja nekik a legtöbbet.
Bár lehet, hogy pontosan ez a célja, ártani/elriasztani.

Sokféle emberrel találkoztam már, de ez a felület 1 kincsesbánya.

szerintem a névtelenség sok mindent kihoz néhány emberkéből, amit a valóságban nem biztos, hogy észrevennénk.
Minden esetre érdekes dolgokat tapasztalhat itt a kíváncsiskodó.

tölgyes 2013.09.05. 20:14:40

@6.Lenin:
Ha nem is mindent, de sok mindent elhiszek neki(k).(hoplita, zsüli stb)Miért??? Mert látni ilyen embereket. Ez a fajta tartja életben ezeket a pártokat. A közszereplők ugyanezt a stílust viszik, persze - ha nem is mindig - konszolidált formában.

A névtelenség illúziója pedig sokakat kivetkőztet magukból, de gondolom elsősorban azokat, akikben erre egyébként is van késztetés:)

6.Lenin 2013.09.05. 20:29:53

@tölgyes:

"A névtelenség illúziója pedig sokakat kivetkőztet magukból, de gondolom elsősorban azokat, akikben erre egyébként is van késztetés:) "

Szerintem is.

graycivil 2013.09.05. 21:07:00

"Orbán Ráhel esküvője: Deutsch kiborult

"Mi lenne, ha a magukat demokratának és/vagy liberálisnak gondoló sajtómunkások nem basztatnák a politikusok családtagjait és/vagy magukat a politikusokat esküvő, születésnap, temetés, keresztelő miatt? El a gusztustalan kezeket Orbán Ráhel esküvőjéről!" - írta a Facebookon a Fidesz EP-képviselője, akit láthatóan megvisel a Ráhel-esküvő körüli médiavisszhang."

www.hir24.hu/belfold/2013/09/05/orban-rahel-eskuvoje-deutsch-kiborult/~~fokusz

Rossz hírem van Mijafasznak: Igenis, nekem (is) közöm van az esküvőhöz, ha már az én pénzemből csinálják!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

aszekelyek 2013.09.05. 21:16:12

@graycivil: gréczykém, általatok le se .. utat csinálnak járhatóra. Nem eszik meg a vendégek. Az marad már járhatóan. Az esküvőt megát pedig nem a te pénzedből csinálják.

érdekes, hogy eddig marhára nem érdekelte a baloldalt , hogy az az út járható-e vagy kis kozmetikára szorul... FIgyelj gréczykém, a számla nélküli francia sajtok, azok voltak a mi pénzünkből, amit az szdsz és mdf prominensek vásároltak az orrom előtt... Azt hazavitték, megették a képviselőnek az járt.
A közpénzből. Már nem jár.

graycivil 2013.09.05. 21:16:18

"A Fidesz és a gyed

Tehát az első Gyurcsány-kormány vezette be a gyermek egyéves kora utáni időkorlátozás nélküli munkavégzés lehetőségét, majd ezt a második Fidesz-kormány megszüntette."

vastagbor.blog.hu/2013/09/05/a_fidesz_es_a_gyed?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_05&utm_campaign=index

"Most pedig újra bevezetnék, és ezt megpróbálják hőstettként eladni. Sok sikert hozzá!"

Hülyeország polgárai két pofával tömik magukba a szart, amit a FYDESZ töm beléjük. Jó étvágyat hozzá! F.Y!DESZ

jjulie 2013.09.05. 21:16:46

@tölgyes:

atyagatya orbániai, ennyiésszel persze hogy elkaptad a felcsutifertőzést kádárvakarék

még értelmetlenbeszédgyártással is próbálkozol, a lekakilt farku paraszt

aszekelyek 2013.09.05. 21:19:09

@hoplita: bíróság ítélte meg azt , sok év előtt, a MIÉP-nek, amikor még ez a kis P. ö csa, vona, tátotta a száját orbán polgári körében és jegyzetelt. Polgári körbe a HÖOK -ból hívta. De a kis p.öcsöknél az a szokás, hátbaszúrják, aki meghívta őket, hogy valamit kupálódjanak.

aszekelyek 2013.09.05. 21:26:53

@graycivil: ezt mondta már OTP elnök vezérig, meg ma szanyikapitány is a leírhatatlanul színvonaltalan tirádái között, amit agresszolgánál előadott de a naccsasszony se volt ma brilliáns.
be is szólt neki agresszolga. pedig ma nem is volt olyan illuminált, mint szokott lenni ott. Amilyen állapotban egy jobb helyen már nem szolgálnák ki, úgy szokott oda beállítani. Ettől függetlenül állatságokat omtott. JA és eljátszotta, hogy ők bezzeg, fél kézzel karatéznák le abankokat... bezzeg ez ea zorbán tönkretette őket... Akik nagyon szép nyereségeket hordtak ki az elmúlt 3 évben is. nem, semmi érdemlegeset nem bírtak összehozni. Mi lenne az elvárása pl az mszp-nek abankok felé. Csak ekézték Rogán kijelentését. Az látszott szanyin, hogy járt a detoxban és Ron Werber is kezelésbe vette. Csak kormánygyalázás dőlt belőle és semmi konkrét, hogy szerinte , -tük, mi lenne a jó megoldás.

aszekelyek 2013.09.05. 21:46:32

@graycivil: véletlenül kihagytad, hogy nem is volt már annyi ideig gyes, gyed, mert bajnaiék azt is elvették. Közben. véletlenül kihagytad, hogy orbánék rögtön állították vissza a 3 évet. Mindig mondom gréczykém, hogy a xart te tömnéd kétpofára az alanyaidba. Elhallgatva nagyon fontos dolgokat.
ja egyszer adtak dupla családi pótlékot is. Egyszer. Következő évben már nem.., imádott ferikéd, bizony.. Az adósság meg csak nőt, csak nőtt és közben nem csináltak semmit. Főleg nem gondoskodtak bevételekről. Viszont a tőke nagyon meg volt elégedve, mert nem kért tőlük rendes adót, munkabért.

aszekelyek 2013.09.05. 21:51:37

@graycivil: kénytelen lesz a szülő adni a gyereknek meleg vacsorát. Mondjuk én befizettem a lányomat de lebeszélt az igazagatónő. mert nem ette meg azt . Miután ahhoz volt szokva, hogy otthon, az anyja ad neki minden nap meleg vagyorát, Akkor tud együtt enni apjával, testvérével. Azt mondta az igazgatónő, azt ők látják a gyerekeken .

tölgyes 2013.09.05. 22:17:11

@jjulie: Álmodozik, már megint álmodozik az ágfalvi babtermelők csődkölyke:) De remélem látja, hogy a remánye nem sok.. mostanában hoplitával csak a barikád azonos oldalán vitézkedhetnek.

hoplita 2013.09.06. 07:31:17

@tölgyes:
"... köztörvényes felforgató..."

Bizonyos terminológiák akaratlan használata igencsak árulkodó a politikai előéletet tekintve.

Nagy kádárfaszt szopó komcsigeci lehettél te, vécéfülkeforradalmár nyuggergeci génhulladék.
Szépen üsszejöttök itt, komcsigeci, szadeszidióta, alkesz tokásmalac....igazán válogatott csapata van a csuti törpegecigánynak.:DD

@aszekelyek:
A történet 2006-os, Miép-Jobbik Harmadik Út....
Vagy tényleg elittad már a molylepkényi eszedet, vagy teljesen gátlástalanul hazudozol...a végeredményt tekintve mindegy, mert szánalmas vagy.

aszekelyek 2013.09.06. 07:57:57

@gipsz.jakab: arra nem kéne olyan büszkének lenni , ami a nem közszolgálatiban zajlik..... vannak, akik alkalmasak pl végighazudni másfél -két év Arra sem kell büszkének lenni. Alkalmasság valamire, önmagában nem érték. Van aki hegedüművésznek alkalmas és van aki zsebtolvajnak. Futballistának vagy teniszezőnek vagy úyzónak. VAn aki csak mszp politikusnak. El nem tudnánk őket képzelni, mondjuk három műszakos termelő munkában... @tölgyes: ebben sem térnek el nagyon más pártoktól. megromlottak és nem veszik észre...? , hogy romlottak. VAgy nem akarnak inkább tudomást venni róla. Tudja az jutott eszembe, hogy 2002 után elég széles körben azt akarták normávátenni, ami abszolút a közelében sem volt soha normának. Ennek csúcsa volt a legalizált megélhetési bűnözés. lent. fent pedig a hazudtunk reggel, éjjel, meg este. De azt is csak záert körben először,... próbálták ki. MI lesz rá a reakció. Semmi volt. Ott ültek, mint akiknek az a dolguk, képviselőként, hogy szó nélkül nyeljék be azt is. Úgy vélem, a mi hoplitánk is egy ága ennek a jelenségnek. Normává akarnák tenni, hogy primitív, aszociális , erőszakos módokon oldjanak meg problémákat.Ami csak több bajt okoz de megoldást nem hoz. Amellett, hogy eszközök abban is, hogy azt az erőszakos magatartást , amit az álbal előadott , általuk rátolják a kormányzó pártszövetségre.
Hopliták nem tudják de akik ezt kieszelték, nagyon is értik a szakmájukat, hogyan kell rákenni a saját bűnt a politikai ellenfélre.
Úgy, hogy a bámész tömegek észre ne vegyék, sőt , szentúl higgyxék, az az ő saját véleményük.

Itt feljebb írogatja nekem szója 122 , hogy akkor is a zorbán polgári körébe vót a vona.. Hát így. :) Eszetlenebbeket lehet ezzel befolyásolni. Mintha ez önmagában elégséges bizonyíték lenne akár arra, hogy köze van hozzá , manapság mit műável vona, akár arra, hogy nem éppen a politikai ellenfél látta meg benne azt, aki alkalmas, hogy besározza magával Orbánt. Hajlandó is. A politikai karrierje érdekében.

Nos szerintem az, amit hivatkoznak, egyik bizonyítására sem alkalmas. Viszont vona soha nem válaszolt Bayernek arra a nyílt levélben feltett kérdésére , vajon miért is ment ő Orbán polgári körébe. Nem válaszolni pedig többet jelent , mint akár egy rossz válasz. Mondjuk ehhez nem árt kicsit konyítani a kommunikáció elmélethez , amit kevés jobbikos hoplitácskáról tudok elmondani. Ismerek pedig párat . Csak úgy eszembe jutott, hogy mi van, ha az a katonai Biztonsági hivatal, nem csak ezt a fedett ügynököt tragadta le és szervezte be is...? Mile utrat hallgatva tegnap , akármit is megcsinálhattak azok az illetők éppen. Elég sok szerződéses katonánk volt. Nem csak az , aki most első fokon már ítéletes. Mi van , ha találtak még pár alkalmast egyéb feladatokra is...? Mintha a TV székháznál is lett volna katona és rendőr , egészen elöl...
Amik csak most kiderültek, elég alapot adnak rá, hogy kijelentsük, az a katonai szervezet is hazudott reggel, éjjel, meg este. Mondják a minbiszternek is. Vadai meg hogy kiakadt, hogy nem látták ott szívesen.

aszekelyek 2013.09.06. 08:12:34

@graycivil: Szépen kiforgatjátok ezt is. A forinthitelesekfix pénzre szerződtek. nekik is tettek rá hasraütve zuschlágokat a bankok? Hatalmasat? Vagy követelnek vissza kétszer , háromszor annyit , mint adtak nekik? Naaa....
Már feridék is be akarták vezetni a magáncsőd európában már régóta működő intézményét. kellemetlen ugyan de kevésbé , mintha kilakoltatnak. De ilyen értelmes dolgokat csak lebegtettek és nem csinálták meg. Egészen régóta tudjuk, asszem Patai Mihály mondta, hogy a forinthitelesek is sokan vannak nem nagyon fizetőklépes helyzetben. Akiknek akkoriban nagy jövedelmük volt. Mert forintkölcsönt csak úgy kaphattak.

A devizahitelekkel viszonzt komolyabb baj van, mint hiteltermékkel. Sehol a világon nagyobb segítséget nem adnak a magáncsődnél egyébként , olyan polgárnak , aki nem tudja fizetni a hitelét. El tudom képzelni , hogy közrejátszik egyeseknél , hogy várják, hogy az állam majd helyettük állja az x részét. Ezt is mondta bankszakember, hogy sokan tudnának fizetni de nem teszik. Szocikák meg te is állandóan úgy beszéltek erről , mintha egy homogén massza lenne az egész valahogyan adós része a magyar társadalomnak.

Ami visszatszító.

aszekelyek 2013.09.06. 08:14:48

@hoplita: ezt szeretnénk tudni. Ki vette fel és a bíróság kinek ítélte meg és mennyivel később utaltatta át fleto és miért várt vele és mire várt az utolsó hivatali napjáig az átutalással ? eddig csak trágárság jött és semmi konkrét.

aszekelyek 2013.09.06. 08:18:27

@menőmano: :))) hogyne, bátor manócska. Miért kell ahhoz bátorság ?

aszekelyek 2013.09.06. 08:27:43

@graycivil: olvastam ezt ferinél is.. de miért ordít rekedten Videon láttam, hallottam... állati idétlen olyankor...is. , kérdezd már meg tőle!

aszekelyek 2013.09.06. 08:57:38

@hoplita: tényleg , az mi , az a 400 milla , miért is kellett azt átutalnia ? Visszaolvastam de nem látom, hogy bármit cáfoltál volna, de hazudozásról beszélsz... melyik lenne az?
@tölgyes: megosztom magával a mi kedves álbaloldalink, szanyi kapitány, nem alkoholos befolyásoltság erős fokán, tegnap agresszolgánál előadott szégyenletes hőbörgését.
elkezdte azzal, a rezsicsökkentésnél, hogy az rizsa.. és azt kell csökkenteni, a rizsát. Előadta, hogy a világpiaci ár, stabilan x és ehhez képest az MVM adja x3 y haszonra. mi a fenének nekik ekkora haszon? érti, amagyar költségvetésbe minek megy ennyi pénz.... ezen volt felháborodva. Ahelyett, hogy azt csökkentenék, a magyar költségvetés bevételét. Agresszolga el is ejtette ezt neki de hatástalanul... csak okoskodott tovább. Merakkor a szolgáltatóknak milyenn jó lenne és akkor így, meg úgy,..és nem a számlák végösszegét kell csökkenteni. nem viccelek, komolyan ez jött ki a száján. Még a mi olgánk is pislogott. ezt úgy adta elő, hogy látványos volt, ronigyerek baromira felkészítette, hogy az előadásmód meggyőző legyen. Még háborgott azon, hogy az eon gázüzletáget ebből akarják finanszírozni, már a vételt. Mintha az is valéami nagy kárt okozna Magyarországnak pénzügyileg.

Most majd tesztelem, melyik baloldali ismerősöm tud erről valami értelmeset mondani, vagy csak ezt az ökörséget hallom vissza. Egy biztos. Ugyanúgy nem gondoskodnának állami elégséges bevételről, ahogy tették, amikor felszedték a sok adósságot és megint IMF kötélen lennénk , szociálisan legatyásítva. De nagyon kitömnék a külföldi tulajait a szolgáltató cégeknek. megint a lakosságra terhelnék a zt a rettenet sok kedvezményt , amit a multicégek kialkudnak maguknak és feriékpersze. A felénél ott hagytam szanyit , mert a vérnyomásom kezdett elszabadulni. Azért ekézik a kormányt, mert az elég bevételt generál a költségvetésbe. Van hozzá pofája ennek is. Mondjuk mihez nincs neki? Az is igaz...
nem egy árva hang sem volt arról, hogy alakosság ezzel is jól járna. Így vagy úgy. Úgy látszik az nem lényeges szempont.

hoplita 2013.09.06. 12:26:29

muhaha...mongyál mán erre is valamit @Balt: ....

26 millió forint ellopásához asszisztált a szombathelyi Fidesz

Mintegy 26 millió forintos hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A bűncselekményeket 2010-2011 között követte el Vörös Lajos, a SZOVA Zrt. városgazdálkodási osztályának vezetője.

További részletek: kuruc.info/r/2/117286/#ixzz2e6h67jbH

hoplita 2013.09.06. 12:47:08

Hát ez mán komoly....:))))

Megy a hazudozás a vőlegény tanyájához vezető útról, erre itt van ez....

index.hu/belfold/2013/09/06/orban-eskuvo_mar_a_margit_koruti_templomnal_is_aszfaltoznak/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201309

Vajon miért nem csodálkozok?

hoplita 2013.09.06. 12:59:03

hvg.hu/itthon/20130906_Felcsut_polgarmestere_autot_ajandekoz_Orb?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201309

Hát komolyan..ezeknek elment az eszük.
Pár idióta csahos fidesznyik tapsol, de a többség fintorog és hüledezik.
Vidéken a cigány "vállalkozók" csinálnak ilyen felhajtást és rongyrázást.
Az ilyen buliknak szavazatok tíz-százezreiben mérik a költségét, ezt garantálni merem.

menőmano 2013.09.06. 13:11:16

hvg.hu/itthon/20130905_Fidesz_frakcio_Visegrad_valasztokerulet

Hát! Ja! osztjónapot!

Bocsika már! egy picike olvasnivaló.

:))

panelburzsuj 2013.09.06. 13:12:01

@hoplita:

A Feri hamar rá is ugrott a bulira - szaladj te is, csináljatok egy közös képet, és töltsétek föl.

Garantált siker lenne! :)

hoplita 2013.09.06. 13:23:24

És végül még egy....különösen a trafikmutyit védelmező faszfej fityiszesek figyelmébe....

Nő a feketén forgalmazott cigaretta mennyisége

Legalább három százalékkal nőtt az országban a feketén forgalmazott cigaretta mennyisége a Napi Gazdaság szerint. Az adóbevételek közben csökkennek.

További részletek: kuruc.info/r/2/117310/#ixzz2e6v2qz2f

Na, csá, megyek egy kis pénzt keresni...nyuggergecik ne örömköggyenek, ebből nem látnak júdáspénzt.:)

menőmano 2013.09.06. 13:24:11

"Orbán: Ha otthon maradnak a szavazóink, úgy járunk, mint 2002-ben"

Hát! a "pakliban" sok-sok minden benne van/lehet még. szerintem. (is).

Majd meglátjuk. szerintem.

:)

hoplita 2013.09.06. 13:26:59

@aszekelyek:
Ne hoplitácskázzál, mert tényleg letépem a fejed és a torkodba szarok, te büdös kurva.
2 perc alatt talállak meg, te idióta.

menőmano 2013.09.06. 13:27:55

Micsoda elegancia némelyeknél (itt).?? Hát komolyan............

:)))

hoplita 2013.09.06. 19:14:11

@panelburzsuj:
Nem hiszem, hogy komolyabb károsodás nélkül túlélne egy találkozást ütőtávolságon belül.
Vele még számolunk, vagy így, vagy úgy..
Te meg ne szórakozz.

panelburzsuj 2013.09.06. 19:26:34

@hoplita:
Addig nem szórakozhatok, míg vagyígy-vagyúgy?

Túlságosan megfontoltan köpitek a markotokat ahhoz, hogy kibírjam.

Legalább egy fanyar vigyornyi kimenőt méltóztassál időnként engedélyezni...

hoplita 2013.09.06. 20:58:52

@panelburzsuj:
Értem én a tréfát....csak nem szeretem.:)

tölgyes 2013.09.06. 22:18:06

@hoplita: Magát nem lehet komolyan venni. Köztörvényesnek is pancser, de még felforgató is, aki csak handabandál:) Kincset ér Gyurcsány keziben.:) Az ilyenek miatt támogatta a Jobbikot:) azzal a kis aprópénzzel.:)

szoja122 2013.09.07. 05:29:16

""Kérünk még stadiont, köszi!" - Orbán oldalát elárasztották a csalódott kommentek"

hvg.hu/itthon/20130906_Kerunk_meg_stadiont_koszi__Orban_oldalat#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_6

Javaslom, hogy a teljes nemzeti jövedelmet fordítsuk a Szeretett Vezérünk kedvenc hobbijára, így talán lenne esélyünk a német óvodai válogatottal akár döntetlent is elérni.

"Szóljanak, ha ennél is nagyobb Orbán-nyalást találnak!"

" Íme a "Havasi Bertalan Nyalonc-érdemrend" aranyfokozatának toronymagas esélyese.

„Orbán Viktor miniszterelnök környezetéhez nem is mérhető államférfi, de a futball közegében visszavedlik csillogó szemű rajongóvá”."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130906_Szoljanak_ha_ennel_is_nagyobb_Orbannyalas#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_6

Íme a független Fideszes sajtó...

szoja122 2013.09.07. 08:56:51

"Rogán: Havi két pénzfelvétel ingyen"

index.hu/gazdasag/2013/09/06/rogan_havi_ket_penzfelvetel_ingyen/

Ez nagyon szép és nagyon jó, de egy piacgazdaságban mi köze ehhez a kormánynak???

Ha a választásokat a Fidesz nyeri meg, még a szükségszerű testi funkciók megengedhető napi számát is megfogja határozni!

Hajrá Fidesz! :(((

korábban ulrike 2013.09.07. 11:56:36

Futbalválogatott: "....nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket”
Kormány: "Magyarország jobban teljesít"

Korábban alapban benne volt a banki csomagomban a havi négyszeri ingyenes készpénzfelvétel. Míg Rogánék bele nem nyúltak, s így most 4:0-ás vereségre állunk. Rogánék megint bele akarnak nyúlni, havi kettő legyen ingyen (mi köze ehhez a parlamentnek?), így vereségünk 4:2- re módosul, ergo Magyarország jobban teljesít.

Elmegy a futball válogatott nagy pofával Romániába, hogy győzzön, ehelyett kikap 3:0-ra simán, s kapitány azt mondja, előreléptünk. De közben mindenki tudja, csak a szurkolói kemény mag hozta azt, amit el is vártak tőle.

Ezek egymástól lopják a mondanivalót! A kapitányt kormányszóvivőnek, szóvivőket a válogatottba!

P.S. Így jár, aki egy szóra alig érdemes színvonalon játszani mímelt sportág mögé fogja be politikai szekerét.
Aszekelyek biztosan meg fogja említeni, hogy az ellenzék keze van a dologban, s a meccs időpontját maga Fercsi fixálta az esküvői hétvégére, a vereséget meg a Gordonka. Mer amúgy győztünk volna. De ebben az esetben nem Fercsinek kellett volna a meccs időpontját fixálnia. Szóval, végül is a Bajnai keze van a dologban.

panelburzsuj 2013.09.07. 16:06:40

@korábban ulrike:

Azér most illetlen voltál.

Ez a bukó resti kirándulás - síppal-dobbal, nádihegedűvel - minden ízében csemege lehetett a bloggazdának.

Kivárhattad volna, míg

Török gyerek megrágja ...

korábban ulrike 2013.09.07. 18:43:04

@panelburzsuj: Meglehet, de elkapott a láttam én már ezt a déja vuet valahol érzése, s nem tudtam ellenállani, hogy menten kiokádjam magamból mint szóvivő az üzenetet.

6.Lenin 2013.09.07. 19:20:31

Mi a tosz, kezd begőzölni a ballib tábor (+ aki 1enlőre letagadja).

(érdekes, ma Mo-on mindenért az Orbán a felelős, a másik táborban + senki, semmiért, vagyis azért is Orbán volt)

És még mindig több hónap a választásokig.
A tehetetlenségben teljesen kifordulnak vajon magukból?

aszekelyek 2013.09.07. 19:38:09

@korábban ulrike: mem,, semmi ilyesmit nem mondok. Viszont voltam a 80 as években Bukarestben, Románia -MAgyarország mérkőzésen. Klasszis focistáink voltak. Akkoriban. No mármost, azelőtt én még nem tudtam, mi az, hogy félni. Mi az, hogy fenyegetttség. Kisded voltam, mondhatni. meg 61-ben születtem és a szüleim nem nevelték belém a rettegést. HA van, ha nincs, mitől. Szóval megyünk gyanútlanul a férjemmel, az ő kiskorú hugával , magyar fociszurkolók ugye, hogy drukkoljunk, sportszerűen. ezzel nem is lett volna probléma. csak a buszt is kísérte a rendőrség és semerre nem volt tanácsos elhagyni a szállodánkat szerintük. Két végén az utcának keresztben álltak a rendőrautók , védelmünkre. ű
Ugyanez amikor beszálltunk a buszba, mely egy hátsó bejáraton vitt be minket, szervezett csoport, kísérővel voltunk.., nem huligánok. Idős ember is, fiatalkák is , vegyest. Lüvésünk se volt róla, hisz nem igen tanították , hogyan is gyűlölnek magyarokat a trianon óta odaát. A meccs kezdete előtt is már elkezdtek dobálni minket öres üvegekkel, nagyon elkerített szektorban kevés magyar szurkoló, és száraz kenyerekkel a ledves román barátaink. A sűrűn álló rendőrök pedig csak néték és arra vigyáztak, hogy mi, magyarok, vissza ne dobjunk valamit. nem is volt hozzá bátorság... lehetett tudni, hogy a zabszem már légklapáccsal se férne be senkinek közülünk. Folyt vér is. eltaláltak fiatal nőt, idősebb urat is. Mentők vitték el. Nagyon szép élmény volt. Örök emlék. Fenntartásaim vannak emiatt azzal szemben , hogy minden pontosan úgy történt , ahogyan előadják a jóindulattal nem megvádolhatók.

Fajankók és idióták vannak odaát is. nem tudom, kik adtak a rendalírozókra Magyarország feliratú egyen fekete pólót.

Hogy azt járassák le.
Érdeke az legkevésbé a magyaroknak volt.
Ennyit viszont megállapíthatónak vélek.

ferike slemil módjára ivott előre a medve bőrére. ő egy szánalmas ember. Bajnai szerint meg bankkonszolidáció a jó, az MNB devizatartalékából. neki ez volt a csúcs megnyilvánulása. tegyük be a pénzt a bankok zsebeibe. Az lesz a jó megoldás. ez nagyon érdekes , állítólag baloldali illetőtől. de nálunk ez mást k jelent, azt már tudjuk . Tényleg az a cél, hogy a bankok járjanak jól? ebben mindenki egyetért? nemtom. Vállalniuk nekik semmit és soha ne kelljen? ja és semmi adót se kelljen fizetniük.
Hát nem hinném , hogy ezt a többség akarná. becsületbeli ögy. mondta ez a kedves bankvezér, csányi, hogy minden szerződéshez adtak egy papírt, amin az állt, hogy bármennyit is kérhetnek majd az adóstól. No ezt nem lehetett volna szó nélkül tűrnie a kedves PSZÁF-nek. és akormánynak, MNB -nek. Akiket a svájci jegybank is figyelmezetetett , hogy ez túl nagy kockázat , állítsák le az engedélyezését ennek a típusú devizakölcsön terméknek. Még mindig nem hallotunk erről semmit, hogy miért nem tették. csak mantrázták a járai vezette be dumát. járait figyelmeztette a svájci jegyban és ki volt még a birtokában annak ahatalomnak, amivel ezt leállíthatta volna? RÓLUK NINCS EGY HANGSEM. A felelősséget nem vállalják. nem szabad olyanokra pedig országot bízni, akik nem felelősen kormányoznak és hibáikat, felelőtlenségüket még később is kennék másra.

aszekelyek 2013.09.07. 19:53:06

@aszekelyek: láttam az idióta , bátor? videoját ferinknek felcsúti látogatásról. Ja MOTIM-ba bemehet forgatócsoport, akartam is kérdezni... forgatási engedély nélkül.... SZTEM ODA SEM. máshová sem. de akiknek ezt ők szánják , nem tudják ezt... nekik béábozik fleto Ja és én benne vagyok, hogy a MOTIM dolgozói követeljenek több bért maguknak is és másoknak is... Mert még ezt is mondta a mi ferink...

aszekelyek 2013.09.07. 20:11:33

@korábban ulrike: Azon vitatkoztam ma a férjemmel, hogy ezek a focisták külföldön miért is tudnak ennél sokkal jobban focizni. :) itthon meg ezt a nnajóvanhaggyuk-ot csinálni. Motíválatlanoklennének azzal kapcsolatban, hogy MAgyarország javára tegyék ki a pejslit? ne feldjük, elég sok országban láttam már jó focit..9 kedvencem, Schweinsteiger, amikor én élőben láttam, pocsék eredménnyel játsuott de majd megdöglött, úgy hajtott. nem sikerült neki aznap. le is hozták a második félidőben. Mondom, majd megdöglött, úgy hajtott. Dzsudzsák, ha így játszana, így állna hozzá, hol és kinek kéne egy percig is ? ugye. tegnap tehát azt láthattuk, hogyan állnak mi máshol jónak mondott focistáink hozzá ahhoz, ha arról van szó csupán, hogy a hazájuk.. MMagyarország a képviselni való és amiért nagyon illene megdögleni a pályán. És kérem eszük ágában sincs.
még megsérülnek, vagy ilyesmi... Azon túl, hogy mindenrőlazorbántehet, erről is.....? Mégis ejthetnénk pár szót a játékosok hozzáállásáról is. Pszichikai állapotukról. hajlandóak-e közdeni azért, hogy Magyarország nak ne kelljen miattuk szégyenkeznie. Úgy csinálták , mint egy vidéki haknit és akkor nagyon kíméletes voltam.
A teljesítmény pszichés természetű dolog , azon múlik. Ha ez valakinek még nem lenne meg.

aszekelyek 2013.09.07. 20:17:19

@szoja122: ez ilyen rendkívül fura piacgazdaság. garantálják a hasznot a privatizációs szeződésben, a vevőknek... ha esik, ha fúj... és abankkonszolidáció is klafa. Most mondja bajnai, hogy a magyar állam tegye a zsebébe a devizatartalékát a bankoknak. nehogymár nekik káruk legyen és persze adót se kelljen fizetniük.. Jól látos. Vagy nem piacgazdaság van,+ vagy nem piacgazdaság van. A piac elqrt mindent és követelőzik is. Most akkor ez az új jelentése?

aszekelyek 2013.09.07. 20:27:59

@Balt: :)))) eltiltották.... szegényke..., pedig ő mondta... és átélte és akkor eltiltják...

Pedig a mai videóján ferinek azt láttam, hogy ő sem tudja matá mindig pontosan kifejezni. Egyszer -és bennehagyták !- azt mondta "teremtő "... de kijavította... már nem tudom , a csatornahálózat vagy astadiom szúrta épp a szemét... de nagyon vicces volt. nézem a blogját, vannak istenesek is a rajongói között. Gondolom oda szánta a kiszólást.

jjulie 2013.09.07. 21:21:01

@6.Lenin:

dembinszki, ha nem lennél ki kéne találni

amúgy: ma körbeszartad az udvart?

panelburzsuj 2013.09.07. 21:21:20

@aszekelyek:

Hanyas vagy?!?

Akkor te félszavakból is megérted Fletót!

panelburzsuj 2013.09.07. 21:24:33

@panelburzsuj:

És azt is nyilván tudod, miért nevezetes nap június 4-e!...

jjulie 2013.09.07. 21:25:07

@aszekelyek:

banyavarangyhugy, berozsdált a felcsutimelékvesemirigyhóneljhugygenerátorod?

már a féleszü@6.Lenin: is nagyobb orbánkodásra képes nálad

most akkor siratni jöttél, vagy temetni?

6.Lenin 2013.09.07. 21:39:49

@jjulie:

Mi van töki?

Mikor látlak már tenisz szerkóban ugrálni?

jjulie 2013.09.07. 21:46:21

@6.Lenin:

majd ha felülfűlönbehugyoztad az aszékletek felcsutivarangybanyaragyát, és kiraktad felcsuitibirkaszarból az empire state building makettját egy aszázas méretarányban

6.Lenin 2013.09.07. 22:00:22

@jjulie:

Tudtam, hogy csak nagy a pofád, köcsög.

graycivil 2013.09.07. 22:05:24

@korábban ulrike: El Curo szerintem rosszabbul ért a gazdasághoz még a futballnál is. Tehát készüljünk a tegnapinál is nagyobb pofáraesésekre.

jjulie 2013.09.07. 22:12:14

@6.Lenin:

persze dembinszki, persze

na fültövönhugyoztad már az aszékletek felcsutivarangyot, dembinszki?

6.Lenin 2013.09.07. 22:29:50

@jjulie:

Dezső!

Te tényleg azt hiszed, hogy bármit is elérsz ezzel a szöveggel?

Talán még is.

Kezdek valóban kíváncsi lenni, sok ..........val találkoztam már, de azért erről az oldalról néhányat megnéznék élőben is. Tuti nagy élmény lenne, vagy inkább lehangoló. Ez lenne benne az érdekes.
Téged megnéznélek teniszezni is (gatyában 1 teniszütővel a kezedben, amikor azt sem tudnád, mi a tosznak a háló a pálya közepén. Hívnád @hepcit halászni, mert találtál 1 hálót)

(még szerencse , hogy jó a zene közben...Eric Clapton bazsevál... másként tök unalmas már ez a blog)

Na, álmodj köcsög, hogy teniszezel.

Különben az ajánlatom még érvényes, fizetem a pályát a 3 szettesre @hepcivel)

Pá!

hoplita 2013.09.08. 08:00:43

@panelburzsuj:
Az nem biztos, hogy csak úgy fejből megy.
Aki csodálkozott a 80-as években oláhföldön a fent írtakon, az nem sokat hallott harangozni Trianonról
Persze ezen én nem csodálkozom, ezek a fityiszes rajongódroidok akkoriban még a létező cocizmus oszlopos támogatói voltak....hasonlóan rajongásuk tárgyaihoz.

Én egészen addig nem tudtam, hogy ez a féreg a gyásznapon született, míg egyszer egy Kárpátia koncerten Petrás el nem mondta, hogy ez képes volt azon a napon előbújni, amelyik minden normális magyar számára a tragédia évfordulója.

@aszekelyek:
"...Fajankók és idióták vannak odaát is. nem tudom, kik adtak a rendalírozókra Magyarország feliratú egyen fekete pólót.

Hogy azt járassák le.
Érdeke az legkevésbé a magyaroknak volt.
Ennyit viszont megállapíthatónak vélek. ...+

Ne véljél semmit, elárulok valamit, hogy ne dögölj meg még hülyébben.

Az egyen fekete szerelés nem magyar találmány, nyugati tüntetői stratégia.
Mivel az arcfelismerő rendszerek szarok, ezért ruházat alapján próbálnak azonosítani sok ezer felvétel átböngészése után, összehasonlítgatva, kiszűrve, etc.
Ha egyforma a ruházat, vagy legalábbis nagyon hasonló, akkor feladva a lecke, de piszokul.:)

Ennyi, agyhalott libafos.

hoplita 2013.09.08. 08:04:20

És most megyek hordókat mosni, szilvát cefrézni.

Droidok, szopjátok egymást hanyatt.:DD

@6.Lenin:
Én leszek a vonalbíró...de ott legyél nyuggergeci.
Legalább két patkányt ütök egy csapásra.

jjulie 2013.09.08. 08:14:39

@6.Lenin:

atyagatya orbániai szerencsétlen, kommentáld a magyarnagytőkés orbániai pályaelhagyását

a gattyánról van szó, tehát miértcsak orbánkodás az orbánkodás, dembinszki?

6.Lenin 2013.09.08. 13:02:59

@szoja122:

Ez 1 zárt település, mondja 1 beteg ember a falu közepén (valószínűleg). Eddig volt idegem nézni.
Amíg néztem, senki nem köpte le, senki nem lőtte ki a szemét, nyugodtan pofázhatott. Mert ez csak pofázás volt.

szoja122, ez már 1 nagyon beteg kísérlet.
Nincs normálisabb?

jjulie 2013.09.08. 15:36:37

@6.Lenin:

dembinszki, orbánkodd el a nemzeti nagytőke útját orbániától luxemburgig, he lesz időd két felcsutibirkaszargurítás között

jjulie 2013.09.08. 15:44:24

@6.Lenin:

és azt in orbánkodd ki dembinszki, az is nemzeti nagytőkés e aki nem az orbán kegyelméből lophatta össza a nemzetinagytökét, hanem kitalált valamit, amiért a szabadpiacon többet adnak, mint amennyi került előállítani és piacra dobni?

graycivil 2013.09.08. 17:21:24

"Erkölcshamisítás

Sorra jelennek meg cikkek az ötödikes erkölcstan-könyv rémségeiről. A szerző, Bánhegyi Ferenc, gyakorlott történelemhamisító, összeesküvés-elmélet gyártó, lelkes jobboldali. Akkori botránykönyvének kiadóját 2004-ben az Oktatási Ombudsman törvénysértéssel gyanúsította. "

drerossgabor.blog.hu/2013/09/08/erkolcshamisitas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_09_08&utm_campaign=index

És ilyen erkölcsi nullák fogják gyerekeinket erkölcsre nevelni? Hánytató! Azt hiszem, a FYDESZ nyugodtan kiteheti a piros lámpát a székházára!

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 17:23:40

@graycivil: "Ezt tanítják a gyerekeinknek?!

A sajtóban részletek jelentek meg a három ötödikes erkölcstankönyv egyikéből. Ami ebből
a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Annál szörnyűbb tényleg nincs, hogy erkölcstan kapcsán azt tanítják, hogy nem vagyunk hibásak saját tetteinkért, hogy a történelmünk a gonosz áskálódása a magyarság ellen, hogy a „befogadott népek” tehetnek Trianonról, mi pedig áldozatok vagyunk."

index.hu/bloghu/magyarinfo/2013/09/08/az_altalanos_iskolasok_tortenelem_es_erkolcstan_konyvet_iro_tanar_uj_konyveben_az_1000_eves_magyarel

6.Lenin 2013.09.08. 17:40:54

@jjulie:

"hanem kitalált valamit, amiért a szabadpiacon többet adnak, mint amennyi került előállítani és piacra dobni? "

Mivel Luxemburgot hoztad ide, gondolom a pornós nagytökösre gondoltál?
Csaknem munkanélküli lett valaki a családodban?
(itthon már nem eladhatót produkál csupán)

Dezső, lassan már @graycivilen is túlteszel, pedig ő sem 1 piskóta itt.

Tényleg begőzöl lassan az ellen tábor.
Na, nézek valami elviselhető mjúzikot, aláfestésnek.

jjulie 2013.09.08. 17:49:08

@6.Lenin:

dembinszki, tovább sántult az orbánszijjártó károsította sántaagyad

olyan lapos orbánkodást produkálsz, hogy elveszik a fűben, és az aszékletek felcsutibanyaragya rád fog fűbehugyozni, hogy összeszedd magad

ugojr felcsutibirka, tinó lesz belőled

6.Lenin 2013.09.08. 17:56:48

@jjulie:

Dezső, szerencsés pacák vagy az már tuti (már nem fox ebben a dimenziódban meghülyülni).

Nincs rajtad valahol 1 "frissítés" gomb?

graycivil 2013.09.08. 18:30:00

"A magyar–román meccs elé

Mert nincs időben és térben közel s távol még egy olyan kormány, kurzus, amely ennyire látványosan és kitartóan elkötelezte volna magát a sportág mellett. Orbán Viktor miniszterelnök környezetéhez nem is mérhető államférfi, de a futball közegében visszavedlik csillogó szemű rajongóvá. "

mno.hu/vezercikk/a-magyarroman-meccs-ele-1182547

Rákosi Mátyás szeme is könnybe lábadna ilyen tömény seggnyalástól...! HÜLYEORSZÁG LEGNAGYOBBJA megérdemli...

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 18:32:13

@szoja122: Bocs, de ilyen gyönyörű sorok megérdemlik, hogy ismételjük százszor, ezerszer...:-)

panelburzsuj 2013.09.08. 18:46:04

@graycivil:

Mekkora egy szürkehólyag vagy te...

(vagy hályog, vagy mi...)

A linkelt cikk egy meglepően jó minőségű - nyüszítés.

És fityfenét a "főnökért" - a maga vacsorájáért vonyít.

aszekelyek 2013.09.08. 19:06:08

@hoplita: értem, tehát eleve készülnek olyasmire, ami retorziót vonhatna maga után és ezt ráadásul nem egyszerűen fekete bármiben , hanem Magyarország feliratúban teszik. - Stratégia. ...értem. Mivel ilyesmi soha eszembe nem jutna , - randalírozni és azt tüntetésnek nevezni , így ezt sem ismerhetem. Jobb véleményem azért nem lett erről , amit az illetők ott előadtak. Valami rémlik , hogy a nagyon nevetséges maszop végjátékban egy vasárnap kiadták az ukázt , hogy fekete ruhásokat kell molesztálniuk a rrendőröknek. Az ok valami heccelés volt szintén a jobbik részéről.
Ettől kinek lesz jobb bármi az marad rejtély.

jjulie 2013.09.08. 19:12:32

@6.Lenin:

örülj, dembinszki, most a rogán mondja a pofádba, hogy mekkora baromnak tekint, amikor a közműcégek nonprofitozását emlegati

vigyorogj dembinszki úgy, mint amikor a kósa tette ezt veled

aszekelyek 2013.09.08. 19:13:06

@graycivil: hihih, hahaha, hol van ebben valami konkrétum? gyanúja vót neki? Ki volt akkor az oktatási ombucman és mi lett a vége? valami rendes infod nincsen? 2004-ben az oktatás erősen a szadisták kezében volt. No, tőlük csupa szépet és jót tanulhattak akisdedek. Főleg a vallásról és az erkölcsről. Mi az, hogy! NAgyon is! pl azt, hogy ha valaki hazudik másfél -két évet és ezt zárt körben megosztja ahaverjaival, tettestársaival együtt, akkor az igazságbeszéddé nemesül. Ezen kívül pedig mindenért, amit ő elrontott, Orbánt hibáztatja. Köszi , ezt nem vennénk meg , mint jó erkölcsöt.. íCsillagnak lehet ő a z erkölcs szobra. De sajnos őt sem vette meg a magyar választók legtöbbje. elég volt belőle is. na és mit hamisított mondjad ? Ez akkor lehetett, amikor a terror házát is be akarták záratni a történelem hamisító szdsz-esek...

jjulie 2013.09.08. 19:18:37

@aszekelyek:

lefűbehugyoztad már a dembinszkit, felcsutibanyavarangyragyahugy?

aszekelyek 2013.09.08. 19:28:23

@hoplita: asszisztált, tatotta a zsákot, vagy hogy?
jajde ócska ez is. Van egy ürge, aki megpróbálta, lebukott, most ahatóság szépemn elszámoltatja. Mit kerekítenél ki ebből? nem kell ehhez asszisztens... túl kevés volt a fickó ahhoz az uborkafához és kísértéshez. nem rejtegetik, nem állítják le a nyomozást é sztem nem fogja megszüntetni sem egyik hatalmi ág sem bűncselekmény hiányára való hivatkozással. Bűnsegédnek híják , ha valaki valóban asszisztál. alapos gyanú erre van?
Nem látom. Csak híresztelést látok , sarazást.

eszem a kis szívedet, nem is érzel együtt más bűnelkövetőkkel? Mi ez a kirekesztés?
Azé mer nekik még nem évült el?
@graycivil: amikor nem is szakították el a kétharmadát a nagy MAgyarországnak, ugye tökfej? A románok se azért , hogy visszacsatoltassák megint Erdélyt magukhoz..., áhhh..., nem, nem akarták mindenünket, badarság.. Egyáltalán nem irigykettek a dualizmus idején a nehezen kiharcolt jogainkra. Mintha ajándékba kaptuk volna azokat a habsburgtól. Őjet nem is nagyon büntették meg. te szerencsétlen félnótás, te! Mi a fenét vakkantgatsz te itt? Miféle elkent három mondatot tanítottak az elvtársaid évtizedeken át erről? A kollaboráns disznók.

aszekelyek 2013.09.08. 19:31:19

@graycivil: örjöngjél csak , tökfej. Biztosan sok meleg ételt vittek a suliba a gyerekek ezelőtt is. Meleg tea , kakaó otthoni reggeliből a gyomrukban. Azt vitték az iskolába.

aszekelyek 2013.09.08. 19:38:26

@graycivil: @szoja122: az . Miért van ennyire alacsonyan Isten állatkertjének kerítése. Azon elgondolkodtam.
ennyi hülyeséget összehordani...! zárt település, aszongya, ahol úgy sétálgat, ahogy akar, ki, s be és közterületen felvételt készíthet csak bnem közterületre nem engedték be és ez jogszerű . Forgatási engedély kell hozzá. NAgyon jól tudja ő ezt de a közönségének, a drága kis közönségének persze beadná, hogy valami ott ezzel nem stimmel. Ennek a videonak a legjobb címe a Kimenősök a zárt osztályról , felcsúti kiránduláson...Itt ordít már megint a tévében rekedten... , brrrr normálisan se képes intonálni.

jjulie 2013.09.08. 21:50:05

@aszekelyek:

ennyicske orbánkodás felcsutihugy? töled meg is dögölhetne orbánia

graycivil 2013.09.08. 22:38:59

"A trafikmutyira az ügyvédi szabályok sem érvényesek?

A fideszes önkormányzati képviselő édesanyja öt trafikot működtet, és az sem zavar senkit, hogy ez összeférhetetlen az ügyvédi hivatással. Az ügyben hivatalosan az ügyvédi kamarának kell(ene) eljárnia, ehelyett azonban a kamara megyei elnöke indulatosan elhajtja az újságírót. Az egyik kommentelő jelezte, a kamara elnökének lánya is a nyertesek között volt. Korrekt."

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/trafikmutyi_ugyved_osszeferhetetlenseg_szombathely

F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 22:41:02

Úgy látom, egynémely nagyasszonynak beszakadt a plafon. Megzakkant. :-)

graycivil 2013.09.08. 22:45:48

" Így kampányol a Fidesz:" A szavazókörök környékét elárasztották a kormánypárt plakátjai, míg azokra „NBH” feliratú gépkocsikból figyeltek ismeretlenek. Időnként őrző-védő kinézetű figurák ki is szálltak az autókból.""

www.facebook.com/EgyenlitoTV?ref=stream&hc_location=stream

Pont ezért fél El Curo: Mert jelenleg csak az elrettentéssel elért tartja őt hatalomban. F.Y!DESZ

graycivil 2013.09.08. 22:49:14

"Kampánycsend-sértés Vácott

Időközi önkormányzati választást tartanak ma Vác belvárosában. Bár éjféltől mindenkire érvényes a kampánycsend, a szavazókörökben Kovács Ágnes fideszes jelölt plakáterdeje fogadja az embereket. Többen amiatt telefonáltak a helyi MSZP-irodába, hogy az NBH emberei megfélemlítették őket."

www.11keruleti-hirhatar.hu/hirek/kampanycsend-sertes-vacott

F.Y!DESZ

panelburzsuj 2013.09.09. 12:25:28

@jjulie:

Valami bug mászhatott a masinériába, mert aszekelyek a mandineren amazonkodik - a mandineres cikk ellen irányozva a gyorslepénylesőjét.

nyünyüge 2013.09.09. 13:02:55

@panelburzsuj:
Csak elszólította a kötelesség.
Most ott ég a ház, ott kell védeni az aktuális védeni valót.

hoplita 2013.09.09. 15:03:36

"...Lehet tehát fanyalogni, nem szeretni Orbánt, Lázárt, Bajnait vagy Mesterházyt, de - nagyjából Vonával, Schifferrel és Gyurcsánnyal kiegészülve - belőlük kell, belőlük lehet választanunk majd 2014 tavaszán....”

A zapád faszát , Gábor.

Vona Schiffer...gyúcsánnyal együtt....

Bazmeg, ha a diákod lennék ezért tökön rúgnálak...és ne hidd, hogy viccelek.:(

hoplita 2013.09.09. 15:33:35

@panelburzsuj:
Hú, bazmeg, most olvasom, dőlök a röhögésről.:)

panelburzsuj 2013.09.09. 19:07:35

@hoplita:

Akkor most szereztem egy nemzrad Grisát a spájzba?

hoplita 2013.09.09. 19:59:59

@panelburzsuj:
Csak ne ajánlgasd a spájzodat, mert ha beköltözök felkopik az állad.

6.Lenin 2013.09.09. 20:29:18

Mi a tosz, ma nazi (+ pártolói) nap volt itt, (eddig)?

Ballib + szélei ma álmodoznak az összefogás sikeréről?
(be kell venni a nazikat is, hátha)

panelburzsuj 2013.09.09. 20:34:02

@hoplita:

Ezzel már el tetszett késni.

Onnan már az egerek is elmigráltak a templomba... :)

hoplita 2013.09.09. 21:34:53

@6.Lenin:
Baszd habosra a kecskepofájú anyádat, nyuggergeci.

@panelburzsuj:

Nana....aki sír, attól kell elvenni..:)

aszekelyek 2013.09.09. 21:36:30

@panelburzsuj: csillagvirág, te vagy a nagy testvér, aki figyíel?
.9 amazonkodtam? Dehogy, Csak a szokásos. Valami kis p.cs magyarozott, mandíner meg lehozta.
Picit hozzászóltam. Egy fickó ott kötekedett is velem.., jól láttad. De fogalma nem volt , mibe kezdett és kivel.:)))

Mi van, az itt bréking nyúz, ha valahol másutt hozzászólok valamihez? :) nemá , panelkém..

aszekelyek 2013.09.09. 21:41:36

@márta)): ferire má megint ránézett a kakas. Ezúttal Felcsúton.
Ő feltűnést akart kelteni , keltett is. Senki civil nem fog. valami tyúkperes videóval is balettozott ma... parlamentben. Azt is láttam. még hozzá se nagyon méltó.

panelburzsuj 2013.09.09. 21:41:41

@aszekelyek:

Önként menedzselem a külföldi karrieredet - és ez a hála?!?

aszekelyek 2013.09.09. 21:44:41

@hoplita: ezt hogy mérték le ? :)

Tudva levő , hogy számoltak a legális fogyasztás bevételeinek csökkenésével is. @nyünyüge: vagy baromira unlak titeket.

panelburzsuj 2013.09.09. 21:47:05

@hoplita:

A menü: 3 vaskampó

B menü: 2 törött deszka

Rozsda vagy inkább szú kívánsz lenni?

aszekelyek 2013.09.09. 21:47:08

@panelburzsuj: fogadatlan prókátornak bot a fizetsége.

aszekelyek 2013.09.09. 21:51:32

@graycivil: szóvivőtől ez elég karcsú , gréczykém :)))

aszekelyek 2013.09.09. 21:54:25

@jjulie: szólj műr neki, hogy artikuláljon rendesen és a tónust is kezelje.

aszekelyek 2013.09.09. 22:00:39

@panelburzsuj: ma főleg MH-t olvastam. Nagyon érdekes cikkek az elvtársak amnesztiáiról, történészektől. Másikban pedig arról olvastam , hogy kuncze írásba adta , az ÁVH- ÁVÓ?- mindegy , Andrássy út 60-ban nem voltak kínvallatások.
Inkább a történészeket és kordokumentumokat , mint gréczykéméket , talán érthető. . Na jóccakát!

graycivil 2013.09.09. 23:04:56

"Kozmetikázza az NGM a költségvetési jelentést?

Megváltoztatta az államháztartási gyorsjelentést a Nemzetgazdasági Minisztérium: kihagyta az éves hiánycél teljesülésének százalékos mértékét és az adatok összevetését segítő táblázatot. Az ok feltehetően az, hogy a hiány 10 százalékkal több mint, amit a kormány egész évre tervezett."

hvg.hu/gazdasag/20130909_NGM_teljesul_az_idei_3_szazalek_alatti_hi

Hazudunk reggel, délben, este...F.Y!DESZ

panelburzsuj 2013.09.09. 23:09:46

@graycivil:

És plakátunk este, meg éjjel, meg hajnalba - ahová már az aszekelyek is csak gyalog jár.

graycivil 2013.09.09. 23:13:46

"Államosították a fütykösrajzolást is

A tizedikesek irodalomkönyvének címlapján ott figyel egy fába karcolt pölő."

cink.hu/allamositottak-a-futykosrajzolast-is-1276874528

:-)

graycivil 2013.09.09. 23:19:43

"Feudális - Orbán Ráhel esküvőjéről ír a Der Standard

„A magyar hercegnő lakodalma” címmel a lap arról ír, hogy Orbán Ráhel esküvője éles fényben mutatja meg a feudális magyarországi viszonyokat. "

www.168ora.hu/landingpage/orban-rahel-eskuvojerol-ir-a-der-standard-118260.html

"De a vőlegény származására is érdemes odafigyelni. Családja, a Tiborcz-klán évek óta ahhoz a privilegizált, maroknyi körhöz tartozik, amely hatalmas hasznot húz az Orbánhoz fűződő kapcsolatból. A fiú egy olyan Simicska-cégnél dolgozik, amely az anyavállalathoz hasonlóan főként közmegbízásokból él. Testvére, Eszter előnyt élvezett a földbérlet-pályázatnál, így most az egyik legnagyobb földbirtokos az országban. A fivér, Péter a fejlesztési tárca tanácsadója, egyébként éveken át a Fidesz helyi politikusa."

F.Y!DESZ

aszekelyek 2013.09.10. 09:04:36

@graycivil: hihi hahha,. hányszor is csináltak a munkaadóid pótköltségvetést, meg hazudtak az adatokról is..
Költségvetési tanács szerint, komolyabb intézmény, mint a nyüszítő hvg, már bocs, tartható a hiánycél. tegnap lázár sikeres tárgyalásról tért haza az EU-s pénzek ügyében is. ja, ha nincs ott, akkor akármit is lehet rla firkálni.
ne igyatok előre a medve előbőrére.
A kijózanodás elég xar lesz.

Ne felejtsük el , hogy a németeknél nem bűn ám, ha valaki nagybirtokos, vagy jómódú. nem voltak mind annyian a szovjet népbutítás alanyai. nem voltak internálva sem azok, akik arisztokratáknak születtek. Se kulákozás nem volt.

Másképp állnak hozzá. Szeretne olyan szép lenni néhány német valódi hercegnő, von xy, mint Ráhel, vagy Sára. Róla is van kép a z oldalon. Orbánén facebookon. nem is akármilyen. Egyik lány szebb , mint a másik. A der standard csak gusztustalankodjon , ahogy a magyar ellenzék is. Bizonyítják a tahóságukat , más nem történt.

aszekelyek 2013.09.10. 09:10:10

@panelburzsuj: azért ne légybenne biztos, hogy azt a plakátot is le kell majd szedetni, mint a legutolsó szoci sikerpropagandát....
@graycivil: A tizedikeseknek se lehet a gender miatt megtudniuk, hogy ők fiúk-e vagy lányok, --és mitől...

aszekelyek 2013.09.10. 09:15:01

@graycivil: ezek bűnnek feltüntetve..., szétröhögi magát egy nem volt szoci német.... Barátnőm lánya éppen egy 3. leggazdagabbnémet hölgy unokaöccsével jár. Na und,
Az egyetemen ilyesmi dolgok szövődnek. meg lakóhelyen is.
minthogy egy kapcsolathoz, házassághoz térben és időben muszáj egy helyen tartózkodnia mindkét félnek.
kivéve a feudális uralkodó családok házasodási szokásait.
:) "párásztgyerek" ott nem rúgott nagyon labdába. Balkézről már inkább.

aszekelyek 2013.09.10. 09:21:42

@graycivil: na most az apró ifjú és anyers leszármazott? miből és hol is éldegélnek, Na ne szórakozz már..., amikor Gál. J. zoligyerek, Bárándy II. és kisfia ? Az a föld is a szociknak kellene értem én, minden, mindenből. Csak nekik jár. Na ebből van elege ám a legtöbbnek.., aki el is fordult apolitikától. lassan mondom. nyugati országban kevesen botránkoznak meg azon, ha egy társadalmi rétegen belül házasodnak a fiataok.
A habsburg legiffjabb úrnak az esküvőjéről nem volt feudalizmus jelentésetek... ugye ?
süti beállítások módosítása