Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:10

Csillámport akarnak a szemünkbe szórni - a Nézőpont Intézet vezetője fogalmazott így, amikor egy Kövér Lászlóval közös fórumon azokról beszélt, akik a kormánypártok kétharmados győzelméről gondolkodnak. Korábban már Orbán Viktor is óva intette a jobboldalt az elbizakodottságtól, mondván, egy ilyen helyzet a 2002-eshez hasonló kellemetlen meglepetéssel járhat.

1szavazas1.jpg

Talán furcsa, hogy éppen annak a közvélemény-kutató intézetnek a vezetője bírálja most a kollégáit - többek között a Medián és a Political Capital írt a napokban a Fidesz lehetséges kétharmadáról -, amely korábban gyakran fordította úgy le az adatait, hogy a kétharmad megszerzése következne belőlük; de kétségtelen, hogy van igazság abban, amiről Mráz Ágoston beszélt. Nem csupán azért, mert az elbizakodottság választás előtt általában rossz tanácsadó, hanem azért is, mert nehéz ma pontosan előre jelezni, mi várható jövő tavasszal. Az adatok kétségtelenül azt mutatják, hogy a Fidesz támogatottsága az év elejéhez képest emelkedett, miközben a többi párt szinte ugyanott tart, mint kilenc hónappal korábban. Ha a biztos pártválasztókra vonatkozó mostani számokat fogjuk látni jövő tavasszal a választás estéjén, akkor szinte biztosra vehető a kormánypártok győzelme, melynek aránya - a többségibbé tett választási rendszernek köszönhetően - kétharmados is lehet.

Ugyanakkor ezek a kutatások egyelőre csak a potenciális választók közel felének mai (ma megismerhető) véleményét mutatják, de három dologról nem beszélhetnek. Egyrészt nem tudjuk, hogy valós válaszokat kapnak-e a felmérők, pontosabban mekkora azok aránya, akik titkolják választási szándékaikat. Másrészt nem tudjuk, hogy az előttünk álló hónapokban változnak-e még a most látható számok és arányok. S ami a legfontosabb: kevés tudásunk van azokról, akik feltehetően ott lesznek majd a szavazófülkében, de ma a "nem tudja", "nem válaszol" vagy "nem venne részt" válaszokba menekülnek.

Tisztában vagyok azzal, hogy az időközi választásokból nem szabad országos trendekre következtetni. Szeptemberben nem volt igazán meglepő az ellenzéki jelölt győzelme Szigetszentmiklóson, ahogy a váci és bajai kormánypárti siker is inkább papírforma volt - éppen a települések eltérő politikai beállítottsága okán. Mégis, van egy sajátosságuk ezeknek az eredményeknek, amelynek el kell gondolkoztatnia mindenkit. Baján a kormánypárti jelölt közel hatvan szavazattal győzött, ami egy ilyen kis létszámú kerületben nem is igazán szoros eredmény. Ugyanakkor a korábbi itt tartott helyi választásokhoz képest a Fidesz veszített támogatottságából, a baloldali ellenzék pedig növelte szavazatainak a számát. (Igaz, a kecskeméti törvényszék döntése értelmében a visszaélések miatt egy szavazókörben meg kell ismételni a voksolást.)

De ami az igazán lényeges: ahogy ez egy időközi választáson nem meglepetés, a bajai választóknak mindössze 34 százaléka ment el szavazni. Ebből a 34 százalékból 467-en a kormánypárti, 406-an pedig az ellenzéki jelöltre voksoltak. De mi lett volna, ha ez parlamenti választás? Ki nyert volna akkor ebben az amúgy inkább jobboldalinak számító kerületben, ha nem 34, hanem - miként "bevett" nálunk - 55-65 százalék megy el szavazni? Vajon mi várható majd tavasszal az új szavazóktól: aki ma még nem tudott vagy nem akart dönteni, hová csatlakozhat?

Itt van a kutya elásva: a jövő évi választók talán kétharmadának preferenciáját ismerjük, ám arról az egyharmadról - vagy akár többről, ez a részvételtől függ -, aki biztosan ott lesz tavasszal, de ma még nem nyilvánít véleményt, szinte semmit sem tudunk. Márpedig ők fognak dönteni, és nem csupán a kétharmadról, hanem a győztes személyéről is.

(Heti Válasz, 2013. október 3.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr45552091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széles Gábor elkapta az egelygyörgy agyvírust 2013.10.05. 15:54:51

Széles Gábor nemsokára bemutatja állítólag azt az energiacella nevű és szerű találmányt, ami szerinte nemcsak a F.MPSZ (becézve gyerekkori nevén Fidesz) jövőbeli választási sikereit garantálhatja, hanem egyben Magyarországot is kihúzza majd a gazdasági...

Trackback: Egyik pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2013.10.05. 15:20:25

Nem kormányváltásra van szükség, hanem politikai és erkölcsi rendszerváltásra. Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási bojkott és feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek...

Trackback: Szex-erkölcs lesz a Fidesznek is a vége 2013.10.05. 15:17:50

SZDSZ lefekszik az MSZP-vel, a komcsikkal = Fidesz lefekszik a papokkal, vagy ha más úgy jobban érti, akkor a klérussal. Tehát mindkét párt azzal feküdt össze lepedőt gyűrni és szexelni egy ágyba és egy kormányba, akit előtte gyűlölt és erkölcstelen pe...

Trackback: Választói névjegyzékből való törlésem 2013.10.05. 15:17:24

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol ni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2013.10.18. 20:52:13

@Khal Drogo: igen , pedig tele voltak már akkor is IMF hitellel...
eladni a FRADI-t, az mekkora biznisz volt, pl. nem? állami pénzen épített mindenével együtt... de azért a reklámjogokat megtartotta Várszegi úr... na ez az, amitől ennyire büdös ez a halfej , MLSZ , meg aki még öltözzön fel, mert benne volt a keze...

aszekelyek 2013.10.18. 20:56:03

@concret: erre majd visszatérünk, jó? mert előre látható, hogy karácsonyék arra utaznak és vélik, hogy joguk is van hozzá, hogy most, előre kihirdessék, hogy ha nyerne a jelen kormányzó pártszövetség, akkor az csalás. Ha esik , ha fúj...
@Hepci: te tudsz élni , Hepcikém :)

aszekelyek 2013.10.18. 21:01:15

@graycivil: nekem már délelött felmerült a gondolat fejecskémben, hogy bizony rendőrségi feljelentést kéne tenni ebben a kreált bizonyíték ügyben.

aszekelyek 2013.10.18. 21:03:39

@graycivil: a világ nem olyan hüllye, amilyennek próbálod itt eladni. tudják, hogy akik a csapatban játszanak, náluk pl, európai csapatokban, de V maszkve is megállják a helyüket. Csak addigra felejtenek el focizni, mire a magyar válogatottban kéne...

aszekelyek 2013.10.18. 21:06:53

@graycivil: van már befektető ahhoz az energiadologhoz, amiről beszélnek Széles is, mások is? mert az nem manna, hogy az égből fog esni...
csak valami csekénly értelmű képzelheti, hogy holnap ki lehet cserélni a paksi erőműre...
pl te, aki ekkora ökörséget bírsz erről is írni. Mélyen megalázta. Szerinted, csekély értelmű szerint. akinek azért érdeke is ezt a maarhaságot állítania persze..

aszekelyek 2013.10.18. 21:11:22

@graycivil: te gréczykém, szted bulvárban mindig a frankót írják ? nem azt , amire csorgatja a nyálát a nagyérdemű és felzúdul ? jaksitynak üzenem, hogy Csipkerózsika keresztelőjén nincs számára hely de azért ne átkozza meg Jakupcseket, hogy 100 éves álomba merüljön...
Kötelező-e őt oda meghívni egyébként? Vagy szerepeltetni? mér, ő kicsoda?
harmadik vonalbeli hírolvasó. nem is láttam olyan adást, ahol hírolvasók lettek volna...

aszekelyek 2013.10.18. 21:16:07

@graycivil: :)) az ellenzék miért is dumál bele ebbe, nézzük csak, semmi képzettségekkel úniós biztosnak elküldeni pl Kovácsot..., meg veres, a nevetséges gyorstalapaló angoljával csimpaszkodott kijutni az EBRD-be... De alegjobb mégis szanyi kapitány, a listavezető. Ők fognak ezentúl szégyent hozni ránk... kettő valszeg bekerül. Nagyon képzett és főleg kulturált úriemberek , hogyne..., szanyi is, veres is, de ferid se jobb...

jjulie 2013.10.18. 21:17:41

@aszekelyek:

annyi helyen hazudhatnál és orbánkodhatnál, miért pont itt teszed felcsutifapiragyanavaragyhugybanya

aszekelyek 2013.10.18. 21:21:38

@graycivil: agresszolga annyira tenyérbemászó volt, mint ritkán.. ezt végigélveztem.. ma hajnalban. Zsigó röhögött is rajta.., mit erőlködött. beszélni se hagyta, azt is szóvá tette neki. nem kíváncsi, nbem kíváncsi? de , biztos és szetm ki is fogják nyomozni, hogy kiis az az állítólagos agitátor a pénzzel.
Na jó , hát ritka xar felvétel már megint.. de meglesz az.... nekem egyébként az érdekes a beszélgetésben, hogy a nyilván feddhetetlen és szavahihető elfogadói a pénznek méltatlankodnak, hogy kevesebbet kaptak. és többet követelnek. No ez is egy olvasata annak, ami ott elhangzik...
Pénzért árusítják tehát azok ott páran a szavazataikat . hagyják, hogy erről felvételt készítsenk... nem életszerű ez gréczykém....
csinálva van ez...

aszekelyek 2013.10.18. 21:24:41

@Khal Drogo: :) és akkor még nem is mondtad, hogy ha van rajta sapka azért, hanem építene, azért lenne a zorbánahibás de mindenért ám...
@jjulie: zsülikém , még kérded? Hisz te is itt teszed a magad ocsmánykodását ...

aszekelyek 2013.10.18. 21:33:39

@Khal Drogo: pl járjon össze , legyenek barátai , kártyázzanak ,.. beszélgessenek... Találkozzanak és mozogjanak a friss levegőn. régi szép idők, amikor beültek pletyizni a szomszédba az emberek, asszonyok.. de még a tévét is úgynézték, az egy filmet, 8 -kor, ami nézhető volt, hogy hozták a hokedlit. Szegények is voltak. de mennyire. nyáron a gangon ültek , akik nem voltak olyan magas társadalmi osztályok tagajai... csak mondjuk hadiüzvegyek, kegydíjjal...

Ne feledjük , atomizálva van a társadalom de rettenetesen. Még a családok is egymásra vannak uszítva.

Mi pl. ki nevet a végént játszottunk a sógornőmmel és a párjával , amikor egy hétvégén együtt mentünk fürdőhelyre szabira. istenien szórakoztunk. Szenyáztuk egymást persze, hogyne...
és állati jól aludtunk utána. Izgalmasabb volt, mint bármilyen unalmas , egykaptafás akciófilm. nagyon erős motívum a lustaság. jól teleesszük magunkat, fel se bírunk állni már a fotelból és akkor csak nézni kell ki a fejünkből. Láttam Londonban, jó tizenéve, talán a Dome-ban, Six pack Joe-t. Szobra van. folyik a fotelben a tv előtt, mellette a hatos karton sör... és ez az élete....

jjulie 2013.10.18. 21:35:54

@aszekelyek:

és te miért itt hazudozol, amikor annyi helyen felcsutkodhatnál közgéporbániában

aszekelyek 2013.10.18. 21:46:10

@Khal Drogo: egyébként az első orbán kormány még abban ahelyzetben volt, hogy tudott, államháztartási állapot miatt úgy kormányozni, mint a klasszikusnak leírt jobboldali kormány, elvileg. Csak aztán ugye olyan rettenet országot kapott második alkalommal kormányzásra, amilyet, mindenki tudja, aki tagadja az is.., hogy előtte sem az alacsony adókról voltunk híresek és amit itthagytak bajnaiék, az sem arról volt nevezetes, hogy mód lett volna valami alacsony adót fenntartani. csak azt lehetett elosztani, ki, milyen és mennyi terhet viseljen és a felmentettek a továbbiakban is azok maradhatnak-e. Tudja ám ezt concret is.
Kiterjeszteni a " mindenkinek fájni fog "-ot , az volt az alternatíva.

Bajnai elrendelte már abban az évben, míg kormányon volt a rokkantak felülvizsgálatát is. na erről most nem dumál és a szolidaritásosok sem. Csak kivártak vele a választásig. Ő kihagyta bankokat a mindenkinek fájni fog-ból. magyar adósokat nem hagyta ki. tőle ezután is ezt lehet várni. nem is nagyon ígér mást. bankadót az ki akarja vezetni. A szocik igazságossága , az aztán még nagyobb nyomorba döntöt volna minket. A szegényeket is. hiába is akarják megdumálni a fejüket az ellenkezőjéről.
valahonnan azt a pénzt a 3.8-hoz el kellett volna venniük, ha történetesen ők nyertek volna. Na kiktől?
Kérem a tippeket!
Családok adókedvezménye, semmiképpen nem lett volna... nyugdíjemelés , semmiképpen nem lett volna , inkább csökkentése. Az elosztásban a szociális kiadásokra a legkevbesebb ment volna. De minderről persze azorbántehetett volna. meg az újabb IMF hitelről is, hogyne.. Mondjuk , "mert nem is akart nyerni.." ezt is hazudták már róla... Nagyjából már minden elképzelhetőt.

aszekelyek 2013.10.18. 21:50:29

@jjulie: hogy érezd a szabadság milyen terhes is tud lenni... :) neked
Nekem még soha nem jutott eszembe megkérdezni, hogy aki itt kommentel , miért teszi...

aszekelyek 2013.10.18. 21:59:08

@concret: itt nyomtam akkoriban és apolitikusokról volt olyan a véleményünk. pocsék. Azokról, akik a választóiknak végighazudták azt a másfél-két évet.... Róluk és nem a szerencsétlen, megvezetett szavazóikról. Az ő demokrácia érettségükkel kevesebb baj volt, mint a jóhiszeműségükkel. mert az hozta rájuk a bajt. Mindent elhittek azoknak a hazudozóknak. Pannon pumástól, minket irigyel Európástól..
ha van valami, ami problénás a ballibnek magukat neveztetők szavazóinál, az a túlzott hiszékenységük és következetlenségük. Ma is azt hiszik vagy várják, amit a zok a bantalmazott gyerekek hisznek, hogy őket a bántalmazó szülőjük szereti, csak őő, izé és felmentik... és örökké arra várnak, hogy majd jól fogja őket szeretni egyszer, hiszen nem rossz ember. leír a szkirodalom olyan esetet, ahol apa felakasztotta fiát és az, azután is mentegette a zt a ganéjt.
ezzel az attitűddel küzdenek a kedves baloldali aszavazó honfitársaink. ehhez viszont feltétlenül szükség van egy olyan bántalmazóra, akit mentegethetnek és másra háríthatják annak bűneit.
Talán ne feledjük el , hogy a politikai marketinget pszichológusok csinálják , főleg ezekkel a dolgokkal manipulálják az ezekre fogékony lelkeket.

aszekelyek 2013.10.18. 22:05:28

@graycivil: Nyüszi szerint karácsonynak pedig nem papmpogni kéne, hanem belátni, hogy ennyire elbénázták a dolgot. nem szerintem, hanem ez a hvg-n, véleményben jelent meg... gondolkodj el rajta... miért ne várnák el tőlük is épp csak azt, amit mindenki más tud teljesíteni? mire fel legyenek ők kivételesek ? mégis lehessen nekik... na nemár... Jogosan háborodna fel minden induló párt.

concret 2013.10.18. 22:24:27

@aszekelyek: Ezek az írások még a szokásosnál is zavarosabbak. Olvastam és, de hát se ötlet, se igazi indulat - ezért már sz@rt sem fognak fizetni a pártirodán.

Ugye, nagyon zavar a kurzus lejtmenete? Érezni a süllyedést, az alibi kormányzást, nyilván... Mert ugye semmi sem tart örökké, max. még 4 év, de az már hamar elszalad a mi korunkban, ugye? (ezzel most hízelegni akartam ám).

Föl a fejjel, Orbán után is van élet!!

concret 2013.10.18. 22:31:38

@aszekelyek: No, ez már a káosz csimborasszója.

Valamit szeretnék tisztázni: ne vegye a bátorságot, hogy a jobboldali szavazók, vagyis a magamfajták nevében megnyilvánuljon.

Maradjon csak a saját ócska, vulgár-populista-demagóg platformján - már amíg létezik. Szalad az idő, tűnőben a fidesz-rendszer.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.18. 23:52:00

@aszekelyek:
Látom, nehéz munkanapod volt itt ma: alig mutatkozott ellen, így verbálfingban darabra kb. 10-1 arányban győztél, karakterszámra meg lehet vagy 30-1 is.

Biztos emlékszel a marxi dialektikára: a mennyiség idővel átcsap minőségbe.
Várjuk. :)

hoplita 2013.10.19. 09:07:28

@concret:
Küldd el a retek anyjába. Igaz abból sem ért, de legalább jól esik.:)

Nincs se jobb, se bal, csak keresz(Y)tény és magyar. Ebben a szavazatvásárlós mocsárban meg végképp értelmét veszti az ilyenféle jobb-bal-centrum felosztás.
Benned is keveredik, hiszen a piaci viszonyokat kéred számon, ugyanakkor nem akarsz jó ismerősöket utcára tenni....és ez rendes embert feltételez, nem csak egy vegytiszta jobboldali utilitarista-pragmatistát.:)

hoplita 2013.10.19. 09:15:29

" Érdekes jelenségre lettem figyelmes a szavazási eredményeket böngészve. Észak- és Kelet-Magyarország számos településén, a falu nagyobbik részében győzött a Jobbik, viszont mindegyikben volt egy szavazókör, amelyikben a Fidesz elképesztő méretű győzelmet aratott. Borsodnádasd, Bőcs, Farkaslyuk, Hangony, Hejőbába, Putnok, Sajókaza vezetőivel, jegyzőjével vagy a hivatal más munkatársaival beszélve beigazolódott sejtésem: mindenütt a Fidesz által elsöprő fölénnyel megnyert szavazókörben található a cigánysor. Ezt alapul véve nagyobb települések eredményeit is tüzetesebben szemügyre vettem. Ózdon például a volt Ózd faluban, a régebbi bányásztelepüléseken, a hivatalnokok vagy az egykori munkásarisztokrácia által lakott területeken, vagy ott, ahol a főmérnöki lakások találhatóak, a Jobbik diadalmaskodott, vagy az MSZP tudta befolyását valamennyire megőrizni, ellenben a híres-hírhedt Hétes-telepen nyolcvan százalékot szerzett a Fidesz. Az egyik első zárt romaközösséget alkotó Bánszállás telepen, ahol négy éve tizennyolc százalékos volt a részvétel, és ennek hatvan százalékát a szocialisták kapták meg, most közel ötvenszázalékos részvétel mellett kereken kilencven százalékot ért el a Fidesz. Mindez még magyarázható lenne a Jobbiktól való félelemmel, azonban a jelenség az ország más régióiban is létezik, ott is, ahol a Jobbik-veszély nem volt kézzelfogható. Tatabánya Mésztelepen a Fidesz eredménye hetvenhat százalék volt, míg Budapesten a kőbányai Pongrácz-telepen vagy a külső-ferencvárosi Gubacsi úti, Illatos úti, Hentes utcai, Tagló utcai vidékeken hat-tíz százalékkal kapott többet a párt jelöltje a körzeti átlagánál."

(Hont András, ÉS, 2010. június 11.)

cink.hu/a-ciganytelepeken-fantasztikusan-szerepelt-a-fidesz-1375959243?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201310

jjulie 2013.10.19. 09:29:38

@aszekelyek:

te hazudhatsz felcsutilag több helyen, vagy az a mátégyerek?

korábban ulrike 2013.10.19. 17:59:47

@hoplita: A jó vendég nótáját kell húzni, nem pedig csak muzsikálni bele a nagyvendéglő búbánatos csendjébe.

aszekelyek 2013.10.19. 19:54:45

@szoja122: "Hétre ma várom a Nemzetinél , ott ahol ahatos megáll..."
Nemzeti bank? Nemzeti Színház? Mi a fene bajod van neked ezzel a szóval?
@concret: engem még ez az arrogancia sem tud zavarni, ami árad ebből a kommentjéből is önnek. lejtmenete???? hihihahaha, hihihahaha,.. na az nincs. Álmaiban önnek., ott lehet. bajnainál van lejtmenet de ő is jobboldal... széle. De azt klasszikusan. neki van valami elvetemültség a mimikájában. nem tudom észrevette-e már. zavar. nem is tudom nézni hosszabban.
hallgatni rövidebben sem , amit összehord. bokros féle jobboldal, na azt kösz nem... , szintén. Azt mondta tegnap a férjem, amikor meglátta kerék-Bárczy-t atv-ben, hogy ezen a fickón még a csokornyakkendő is hazugság... kijelenthetjük, hogy ajobboldalnak csk az a kis szelet elfogadható számomra, mely annyira középen van, hogy az irigyeik az előző kormányzati ciklusában orbánnak, rendezői balnak csúfolták őket . pedig csak a neokonnnnnnnnnbokroshoz képet és az IMF szisztémához képest voltak azok. Szerintem ezt úgy lehetne inkább leírni, hogy ellenkező híresztelésekkel ellentétben, miknek bővében van a t. publikum , sokkal nagyobb szociális érzékenységük van, mint bajnai, mindenkinek fájnifog györgy gordonnak. Vagy bokrosnak, vagy az mszp-nek vagy az szdsz nek, kik javarészt ma a dk ideológusai, állatira krumpliosztó álruhákban. Na azért bauerúr , a fő neolibbant , ennyire nem megy közel néphez. Kampányoljon a színész , meg a csöppet ordenáré jogásznője. Arra, hogy feri két órácskát krumplit oszt, részemről csak heveny hányingerrel küzdöttem. ennyire érintett meg. megint csak a legnyomorultak hátán akarnak bemászni a hatalomba.

aszekelyek 2013.10.19. 19:58:25

@hoplita: na ez a nagyon gustustalan. Amikor az ÉS-t egy jobbikos idézi .

Pedig én mindig mondtam , hogy egy kutya kölkei. A hvg-ben is cigányoztak. Azt nem akarod idézni ?

Sírjak , vagy nevessek ? Hoplita Hont Andrást idézi... Elborzasztó ez.

aszekelyek 2013.10.19. 20:01:10

@concret: magunk fajták , magukfajta ? Mindjárt érthető...

A bakancsos barbie hódolójához van szerencsém... mely hódóolói réteg összeér persze valahol egy másikkal szintén jobbon...

aszekelyek 2013.10.19. 20:04:00

@Hepci: hiába , az egyetlen szellemes illető te vagy itt. Továbbra sem fogok vicsorítani rád. Nem érted , nem baj.

Ps: pszt, ezek ám elolvassák , ha nem válaszolnak is... , tudtad ?

aszekelyek 2013.10.19. 20:09:55

@aszekelyek: látom a face-en, hogy sokaknak lett ugyanolyan necces ez a video, mint nekem... ugyanazon okokból. nem hogy egy vacak papírt nem bírnak renedesen megcsinálni egy jelöltnek karácsonyék de ezzel a húsz sebből vérző, rettentően ordítóan megrendezett xarral akarnak valamit bizonyítani? persze nem volt köteles beszéd sem úgy, ahogy ők azt előadták..., meg azt se mondta orbán, hogy befagyasztja a nyugdíjakat... úgy, ahogyan az a szégyentelenék híresztelték , pl kéri félék , asajtó a ballib kizárólagos kezében lévő része....
No ezekből a videokból pont annyi igaz, egyszóval semmi. jereváni rádiós fílingje van. nem baj, Aki vevő volt erre az uszításra , azoknak adják le ezeket. újraélesztik a már instrumentálisan kondícionált orbán gyűlöletet velük. ez úgy hat, mint a hpnózisban a kulcsszó. Amire az alany teszi , amire utasítják...

aszekelyek 2013.10.19. 20:13:17

@graycivil: nagyon firnyákosan van ez megcsinálva. Ha azt mondom, hogy a néni nem szavahihető , akkor le leszek rasszistázva , és minden elképzelhető mocsok rám lesz ordibálva. pedig ezt azok is tudják, akik ezt itt tolják, pl te, gréczykém...
pedig ha vállalja, hogy fáéert szavazott a FIDESZ-re, alapos lehet agyanú, hogy pénzért odaállt, vagy fáért? elmondani felvételen ezt a szöveget.
nem logika professzoroknak nyomjátok ezt...

aszekelyek 2013.10.19. 20:21:12

@concret: még csak meg se tiltom önnek, hogy valamihez vegye a bátorságot, mert önnel szemben én demokrata és liberális vagyok. :9 bezonyám. nem oktrojálok rá önre semmit. mindössze elálmélkodom azon , hogy képes ezeket leírni. Nem esik le közben...? Az baj. magam sem vágyom rá, hogy valaki, aki olyan módon jobboldali, ahogy ön, velem egy lapon legyen emlegetve. minősítésétől is tartózkodom. csak nyugtázni tudom, hogy bizony mi nagyon messze állunk egymástól a jobb oldalon. Akik látták azt a nagyon visszataszító kirohanást, amit bokros produkált Orbán ellen az EP-ben , pontosan tudhatják , hogy mire gondolok.

aszekelyek 2013.10.19. 20:27:18

@hoplita: rossz helyen van az az Y.cukorfalat biztos nem olvasta, a piaci viszonyokról, hogy nyomoznak a kartell nevű kráció után, amivel a bankok feltejhetően manipulálták a deviza árfolyamokat. monopolhelyzetben van itt elég sok mindenféle privát izélő. Milyen piaci viszonyokat lehet számon kérni? Amiről meséltek az atv-ben?
mennyémá..

korábban ulrike 2013.10.19. 20:37:19

@Hepci: Somolygok az erre adott válaszon. Ez má' nem semmi! A végén még példaképül állít. A hathuszas intercity elé. Vagy kapsz egy trafik licenszet az Illatos útra, meg egy kis föld bérletet korlátozott peca joggal. Most aztán az olyanok, mint hopi vagy én kezdenek majd féltékenyek lenni, bár én továbbra is hiszem Vergiliust: 'Félek a görögöktől, főleg ha kommentelnek.' vagy valahogy így mondta.

aszekelyek 2013.10.19. 20:38:46

@concret: Látom a Stockholm szindrómáról sem hallott.
Vagy éppen azért olyan bősz emiatt , mert tudja , hogy bizony ez megy...? ma láttam, hogy kiálltak bemutatni az ellenfelük " igazi arcát" mesterkedőházyék. a saját arcuk helyett. mondjuk azzal én se mernék kiállni, ami nekik van.
Igazi. Nevetségesen visszataszítóak . Mind a Dk , ahol nyomulnak ex mdf-ék is. igazán zavaró az, számomra, ahogyan beletaposnak a hathetes lábszagú bakancsaikkal az 56-os népfelkelés évfordulójába. Amire felhasználják ezt is. Megint. Bár azok után , amihez volt képük az 50. évfordulón ,...ahogyan amai napig hazudoznak erről is ezen sem lehet csodálkozni nagyon. Csak viszolyogni tőlük.De azt nagyon.

aszekelyek 2013.10.19. 20:43:47

@aszekelyek: haláli megosztás jött ma afacebookomra. NBC állítják, hogy az obamacare 2017-től mindenkibe chipet fog ültetni és az az egésznek a célja, hogy megszerezzék a controllt a pénzük felett és minden felett... na ez már régen terjeng kissé habókosoknak fenntartott helyeken, akik vevők ezekre de most állítólag NBC-n adták le. Még az is lehet, hogy a republikánusok hirtelen feltalálták , hogy ezzel milyen jól lehet kampányolni Obamacare ellen. Amerikaiak meg mindent elhisznek, ha a tv-ben látják... mint az atv-nézőink is.

aszekelyek 2013.10.19. 20:56:45

@graycivil: milyen igaz , amit ez az idézett mondat is állít...! Ugyanis nem polgármestert választottak ! Hanem egy lepkefing jelentőségű kis körzetke képviselőjét. Mondjuk úgy ttek a kampányukban, mintha éppen hogy önkormányzati minisztert kéne válaszaniuk ott a szegény körzet lakóinak... de akkor is csak a lepkefingot kergették

nagy , nagy hálóval..

aszekelyek 2013.10.19. 21:05:12

@concret: megkérem szépen, hogy miután ön kijelentette, hogy itt mit csináltak alles suzammen a jobboldali szavazók, ne engem okoljon, ha leírom, hogy én pl mit gondoltam írtam. valamint ne terjessze ki saját álláspontját a teljes jobboldalra. Úgy korrekt , tudja.
Hozzá vagyok szokva , hogy rendszeresen el kell magyaráznom fennhéjázó illetőknek , mi az a korrektség. Ne is törődjön vele. Ön csak eggyel több közülük.

aszekelyek 2013.10.19. 21:08:21

@graycivil: gréczykém , mégse kéne jaksityot paranoiás kreténnek nevezned... , mégiscsak nő... Bár ez , amit idéztél tőle , feltételez egy kis üldözési mániát...

aszekelyek 2013.10.19. 21:16:40

@concret: nekem a magyar választók akaratával kapcsolatban van kis ellenvéleményem. Akik azt információk megtagadásával, megtévesztő közlésekkel komolyan befolyásolták, és ez nem egy vacak, semmit nem bizonyító videoról derült ki, hanem nyilvánosan és mindenki számára érthetően , szándékos volt.., azzal kapcsolatban vannak fenntartásaim. Azt pl nem is értem , hogy karácsonyék akkor miért nem óbégattak , hogy csalás történt.... pedig volt szavazatvásátlás. vastagon a baloldal részéről. Megtévesztéssel befolyásolás. pontosan a szavazatok megszerzése érdekében. nekem ez nem fér bele. mg még sokaknak. " teljesen nyilvánvaló volt, hogy amit mondunk, az nem igaz"... ma is nyilvánvaló.

aszekelyek 2013.10.19. 21:22:10

@korábban ulrike: bizalmatlan tetszik lenni... Ajándékot kap és mégis... Hepci lenne a görög ? Falónak éppen faló de éttermek terén :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.19. 22:45:53

@korábban ulrike:
Vergilius egész pontosan így mondta:
"Félek a görögöktől, ha 48-as cipőt hordanak."

korábban ulrike 2013.10.19. 23:17:47

@aszekelyek: Hát, nem is perzsa!, Spártai faló 48-as patkóval. Egyébként a sok faló építése miatt lófa sem maradt Hellászban.
P.S. Ógörögösen + sz a szavak végén.

korábban ulrike 2013.10.19. 23:26:54

@Hepci: Mennyit változott a világ! A jobb családok akkor görög nevelőt tartottak, később aztán francia meg angol nevelőnőkre váltottak. Idővel praktikusabbá váltak az atyák.

menőmano 2013.10.19. 23:48:01

www.168ora.hu/buxa/gazdasag-chikan-attila-versenykepesseg-kutato-kozpont-verseny-uzlet-119148.html

Miért csúszik le az ország?"

Hát! Én nem tudom", de azt igen, hogy totálisan szomorú vagyok.
Ja. Némely népek is csalódottak, nem kicsit, hanem nagyon. Szerintem .

concret 2013.10.20. 08:54:43

@aszekelyek: Nem esik nehezemre a különbségtétel a jobboldali szavazó és a fidesz-szavazó között, ezért nem is szoktam keverni ezt a két fogalmat (elismerem persze, van közös része a két embercsoportnak).
Kerestem, kerestem, de nem találtam, hogy hol írtam volna jobb oldali szavazókról. De ha citálja, beismerem, tévedtem.

Következő kommentjében is csupa olyasmiről vitázik (elvben velem), amiről én nem is írtam. Veszélyes monománia ez, és újfent figyelmeztetném: ilyen gyenge színvonalú kommentek talán még a fidesz számára is értéktelenek. Ha érdemeket akar szerezni, koncentráljon a tárgyszerű vitára (még Önnek is sikerülhet).

Isten áldja.

teevee 2013.10.20. 10:37:07

@concret: Ahol aszekelyek oktatja a korrektséget, ott bármi megtörténhet. És ami megtörténhet, az meg is történik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.20. 11:34:38

@concret:
"(még Önnek is sikerülhet)"
Nem.

Aferiazibolyaalibatolvajésameseházitehetmindenrőldeszerencséreszembeszálltvelükamagasságábankorlátozottfelcsútiharczosésahazafényrederült.

Balt 2013.10.20. 18:58:54

Na, TG, pakolj össze, mert hamarosan jön vissza karigeri taní-tani. :)) Aláállt a saját csulájának:

index.hu/belfold/2013/10/20/a_bajai_botranyvideok_foszereploi_ismerik_egymast

6.Lenin 2013.10.20. 20:09:22

Érdekes (?)...

index.hu/belfold/2013/10/20/a_bajai_botranyvideok_foszereploi_ismerik_egymast/

mno.hu/ahirtvhirei/a-legjobb-ajanlatra-var-a-bajai-video-foszereploje-1191113

"...Lehet, hogy valaki szórakozik velünk, de hogy nem az ellenzéki pártok készítették ezt a felvételt, abban egészen biztos vagyok” – mondta Karácsony Gergely."

Természetesen, ők csak a megbízást adták (?)

Lassan választ kapok a választás előtt feltett kérdésemre:
Miért is fontos ez a lényegtelen (?)helyi választás az ellenzéknek, hogy még a vezérek ott tépik a szájacskájukat?

Alakul.

6.Lenin 2013.10.20. 20:19:51

Alakul...

www.atv.hu/belfold/20131020-kozteve-hamis-a-bajai-felvetel

"Koraeste a Blikk közölt újabb, megfogalmazása szerint „elképesztő” információt: Eszerint a korrupciós videó készítői azt állítják, a felvétel megrendezett, az MSZP rendelte meg. A videó készítői saját bevallásuk szerint nem tudták arról, hogy az anyagot nyilvánosan felhasználnák a Fidesz ellen."

Izé...valakik átvertek valakiket?

1re viccesebb...

aszekelyek 2013.10.20. 20:34:20

@concret: eléggé hajánál fogva rángatott az infrastruktúra gatyába rázását egy szedett , vedett össze nem szokott válogatott pillanatnyi teljesítményével egy lapon emlegetni. csekély értelműek hergelésére jó, másranem. A futball iránti érdeklődés nem kioltható, ha esik, ha fúj, ebben az országban sem. Bér irodaházakkal lehet már dunát rekeszteni , mivel üresen tátongani. PPP-ket túl sokat is építettek a drága jó elmúltnyócév idején, ami most és még sokáig piszkosul megterheli az államkasszát , ahelyett , hogy tehermentesítette volna. érdeklődve várom , hogy mit kéne építeni. meglévő lakásállomány ára is apincében. néhány bezárt cukorgyárat ha újra nyitnak, lesz majd ott kis dolog. maradandó értéket építenek most.persze lehet mondani, hogy az életveszélyesnek nyilvánított Népstadion még 40 évig jó lesz... ahogy van. kormányzati negyed se kell. légvárakat meg épít az ellenzék , sokat is.

aszekelyek 2013.10.20. 20:41:31

@6.Lenin: eszembe jutott az ex dk-s fickó, aki szerint jelen voltak szoci politikusok a felvétel készítésekor a rosa flores hanganyagnál is... meg itt is ...

:))) karácsonykámnak megdőlt a rettenthetetlen bizonyítékocskája , minden esetre.
@concret: majd mindjárt megírom a pontos dátumot, időt de az tény, hogy valami olyasmit írt, hogy honnan veszem a bátorságot ahhoz, hogy önt, mint jobboldali szavazó kiválóságot ..... és hasonlók, minősítés. Itt nem kell elmlékezni. Visszakereshető.

6.Lenin 2013.10.20. 20:49:45

@aszekelyek:

Karácson olajfázik, szobor döntögetéses partikon mosolyog, "elfelejti" beadni az igazolást Békéscsabán, választási "csalásokon" csámcsog...

Vajon fog még politikusként valamilyen ajándékot kapni Jézuskától? (Karácsony-kór)

aszekelyek 2013.10.20. 20:56:25

@concret: a citátum :) 2013. 10 18. 22. 31 . ott volt szíves nekem címezni a dörgedelmet, mihez vehetem a bátorságot és mihez nem, -már ön szerint.
Néhányat kell csak kattintani , vagy görgetni fel.
Ez pedig így korrekt.
A kegyed monomániája lehet az, hogy kommnettel érdemeket kellene szerzni. Vagy az , hogy leminősíti az enyéimet. Válasszon nyugodtan: ) !

Várom, várom , hogy valami ezen túlmenően hátha lesz. eddig nincs. kevélység van. meg az a majd én megmondom neked, ki a jobboldali és akkor az az egy , alternatva nélküli lesz érvényes. erre nem lehet büszke , annyit elárulok. ha nagyon finom akarok lenni, akkor csak a kirekesztőmivoltára mutatok rá ennek. de tudnék erősebbet is.
@korábban ulrike: :)

graycivil 2013.10.20. 21:18:17

"Azt állítja Orbán Viktor

(a brit külügyi intézetben, a Chatham House-ban tartott előadásában), hogy 2010-ben, kormányra jutásakor 1,8 millió adózó volt Magyarországon, most pedig 4 millió."

www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-orban-chatham-house-119771.html

"Ezzel szemben a tény az,
hogy 2010-ben 3 millió 525 ezren fizettek nálunk személyi jövedelemadót, kétszer annyian, mint ahogy a miniszterelnök mondta. De ez még hagyján. 2012-es országértékelő beszédében tavaly februárban ugyanis Orbán még a következőket jelentette ki: 2010-re oda jutottunk, hogy 2,6 millió adózó tartotta fenn a tízmilliós Magyarországot. Vagyis ezek szerint másfél év elég volt neki, hogy a 2 millió 600 ezret (a valóságban 3 és fél milliót) letornázza 1 millió 800 ezerre. Magyarország és miniszterelnöke egyre jobban teljesít."

El Curónak a hazugság a vérében van! F.Y!DESZ

aszekelyek 2013.10.20. 21:21:06

@6.Lenin: aki másnak werbert ás maga esik bele ...

concret 2013.10.20. 21:33:02

@aszekelyek: Madarat tolláról, pártot bérkommentelőjéről.

Pedig ismerek értelmes, tisztességes fideszeseket is. Tényleg, bár fogyóban.

Ha a Magafajta zagyvalékot olvassák, nyilván szégyenkezve elfordulnak. Nem kell Orbán Viktornak külső kritika, elég a Maga támogatása.

aszekelyek 2013.10.20. 21:36:55

@graycivil: lassan mondom gréczykém, az szja-t nem az összes adózó fizette ide. persze a felöletes olvasók neked bedőlhetnek. Az összes adózók tehát, nem azonosak azokkal, akik itt személyi jövedelem adót fizetnek. Ha még lassabban mondjam, szóljál csak nyugodtan.
A következőket javaslom. vedd alapul a minimálbéreseket, akik nem adóztak Mielőtt orbán ezt megváltoztatta. meg még néhány dolgot. ők teszik ki azt a difit, amit itt próbálsz nyomni.. A legalacsonyabb kulcs pedig, a gazdagoknak a szocik mai dumája szerint, 17% jövedelemadó volt. ennél többet nem nagyon adóztak bajnaiék és mások sem, mert remekül tudtak optimalizálni, mint oszkó is, aki el is mondta, hogy miért is nem kell a nagyon nagy jövedelemmel bíróknak tényleg azt a 30 %-on felüli adót befizetniük. Ha valamit még nem értenél , elmagyarázom.
Akkoriban tudod, a középosztály vitte a terheket és amagyar vállalkozók. Mindet. Aztán abból agazdagságból, kb 14 nettóból kellett még csaldi adókedvvezmény nélkül nevelni a gyerekeiket. Irgum burgum !
@Hepci: Mary Poppins biztosan :) Step in time..

aszekelyek 2013.10.20. 21:40:30

@concret: ismét csak a személyeskedés dől önből. ha így akarja, legyen , főjön a levében . Ebbe már sokan beleszaladtak de látom , hiába figyelmeztették.
Lassan mondom. Kár a fáradságért , mert rólam lepattan az olyasmi , amivel itt izmozik.
Isten áldja ! :)

Főgebra 2013.10.21. 07:34:32

Végre!!
Igaz, hogy titkosszolgálati móccerekkel, de sikerült egy hiteles képet készíteni "aszekelyek" banyáról!!

Ismerjétek meg!

kepfeltoltes.hu/131021/aszekelyek_www.kepfeltoltes.hu_.png

Balt 2013.10.21. 08:24:21

@6.Lenin: Mondom, jól teszi TG, ha összepakol a kabinetben, mert hamarosan jön vissza az exkolléga. :)

Más: ez is jó kis adok-kapok, pont a Nagy Összefosásra időzítve:
oda:
egyenlito.blog.hu/2013/10/20/noooooooooormalis
vissza - vagy mi:
medianaplo.blog.hu/2013/10/20/medianaplo_miert_csusztat_gyurcsany

Úgy látszik, besokallt a maszop, de a közös kínpadot már késő visszamondani. Lol. :)))

concret 2013.10.21. 09:58:56

@Hepci: Tartok tőle örök rejtély marad: ennyire őszintén debil, vagy a benne is meglévő kételyeket elfojtja az erős elkötelezettsége.
Vagy tényleg csak megbízható, szorgos alkalmazott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.21. 11:53:59

@concret:
Szerintem az utóbbi - nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ilyen kitartással és terjedelemben írogasson itt fideszeposzt önszorgalomból, bármely nap bármely órájában.

6.Lenin 2013.10.21. 12:52:57

@Balt:

Nos, 1re nyilvánvalóbb, hogy amikor ezt az ellenzéket köcsögözöm, teljesen jogosan teszem, talán kissé elnéző vagyok, de Istenem, a durvaság távol áll tőlem.

Még az ATV híradójában is 1mást nyüstölte Török Zsoltika és a hírolvasó. Amúgy már régebben felfigyeltem arra, hogy még Olgica sem kíméli újabban a szoci elvtársakat, keménykedik velük.

Alakul a helyzet, kezd már nagyon vicces lenni ez a bagázs.

Köcsögök, ez már tök nyilvánvaló.
Önbizalmuk azért van, kormányozni szeretnének, csak még nem tudják, hogyan kéne eljutni odáig.

korábban ulrike 2013.10.21. 13:57:53

@concret: Nem debil. Fidesz szerint a totális médium dominancia elhagyhatatlan. A kevésbé fontosak esetében pedig a jelenlét, mely különböző célokat szolgálhat:
- Kapacitást és időt köt le (leköti valamelyest az adott blog gépi kapacitásait);
- Témát, ívet, ritmust tör, szétzilál és terel (a kommentelők egy részét leköti (provokálja) azzal a céllal, hogy azok ne azzal foglalkozzanak igazán, amivel eredetileg foglalkozni akartak volna). Nem fontos, hogy mivel köt le, milyen szivonalú - helyesebben színvonaltalan - katyvasszal operál, tüzet oltani a moslék is jó, tartja a mondás. Nem vitázni, netán érvelni akar, hanem a pártja számára károsnak vélt dialógust szétzilálni.

Egyetlen ellenszere van, nem szabad vele szóba elegyedni. Tudom, könnyű mondani, magam sem tudom mindig megállni, mert direkte provokatív, hiszen annak kell lennie, hogy megakasszon. Nem szabad vele szóba állni, ez az egyetlen ellenszer Szóval nem buta, jól és szinte folyamatosan csinálja, amit csinál, nincs vele egyenértékűen hatékony Fidesz szereplő ezen a fórumon, a többi halovány műkedvelő hozzá képest. Neki eleve ez a rendeltetése a totális információs háborúban. Ha valaki részletekre is kíváncsi keressen rá neten az information warfare kifejezésre.

panelburzsuj 2013.10.21. 14:07:51

@korábban ulrike:
Vitatom a kommunikáció-terápias javaslatot.

Elolvasni hülyeség - megpiszkálni dicsőség.

Balt 2013.10.21. 15:28:38

Bizonyos lapokon beúszik egy banner (fizetett politikai hirdetés):

Bajnai kockás indben, panyókára vetett kabáttal félszegen mosolyog (esetleg motyog) valamit, mellette egy cápafej, ha jól látom. Felírat: "A hazugság összeköt 2006-2013" (Ezt nem biztos, hogy jól dekódoltam hirtelen.) :)) Kiúszik a képből, mögötte pártlogók maradnak: E14-PM zöld mancs, DK szivárványos sárkány, meg a hervadó maszop-szegfű + esetleg még mások. :))

panelburzsuj 2013.10.21. 15:43:47

@Balt:
Baltima:

Mindennapi viagránkat add meg nekünk ma.

korábban ulrike 2013.10.21. 18:44:20

@panelburzsuj: Nem terápiás javaslat, mert a terápia valami olyasmit feltételez, hogy a páciensen változtatni akarsz, netán gyógyítani.
Keresd a dicsőséget, s dicsőn buksz. Mielőtt megpiszkálsz valamit vagy valakit - nők nem kizárólag végtagokkal történő piszkálását kivéve - el kell méláznod azon, hogy piszkálásod által közelebb jutsz-e valamelyest az általad elérendő célhoz. Ha nem, akkor nem biztos, hogy ott, akkor és azzal, ki viszketésed előidézte, piszkálódnod kell. Szóval, azt ajánlom, ne a dicsőséget keresd, hanem a rációt, s a haza fényre derül, ahogy hepci a 48 cipőt hordó ógörög filozófus és pecás is megmondta.

panelburzsuj 2013.10.21. 18:53:53

@korábban ulrike:
Na de bakker, az én páciensem a blog, tágabban a "közélet" - aszekelyek meg a susnya rajta.

6.Lenin 2013.10.21. 19:02:31

@Balt:

Ezek szép lassan beleőrülnek a saját hülyeségükbe.

Be is tojnék, ha megint rosszul mérte fel valaki a helyzetet.

Beletúrnak 1 rég elfelejtett (?) cuccba, aztán most jelentkezne 1 pacák, és előkotorna 1 bizonyítékot, hogy mégis igaz a sztori.
(soxor ráfáztak a múlt bolygatásával)

Tényleg nagy köcsögök

korábban ulrike 2013.10.21. 19:09:44

@panelburzsuj: Ah, notorius közéletjavítókkal nem tudok mit kezdeni. Lépdelj csak elszántan via Dolorosádon válladon a susnya terhével, s meglásd, megváltás lesz, mikor a római előfúrás nélkül megfeszít. Egy idő után majd benézek a barlangba, ott van-e porhüvelyed, vagy feltámadván az egekbe emelkedtél az Atya mellé.

6.Lenin 2013.10.21. 19:12:40

Hát izé...

index.hu/belfold/2013/10/21/megsem_indulhat_az_ellenzek_kozos_jeloltje_bekescsaban/

Ekkora bénázás 1 hatalomért ácsingózó bagázstól, nem semmi.

Míg eljutunk jövő tavaszi választásokig ez az ellenzék tök hülyét csinál magából. talán alkalmazkodnak a szavazótáborukhoz?
Vagy fordítva?

Mindegy, 19=20-1

6.Lenin 2013.10.21. 19:26:27

Mecsoda demokratikus fertő...

"A történtek hátterének "árnyalására" arról is beszélt, a volt párttag "szoros rokoni szálakat ápol" a helyi Lungo Drom vezetőjével, és szerinte az is kiderült, hogy a 2010-es önkormányzati választáson a baloldal által támogatott jelölttel szemben a fideszes jelöltet támogatta. A DK szóvivője szerint az MSZP az ügyben tisztességesen járt el, mert amint a felvételt megkapták, a rendőrségnek átadták a felvételt és feljelentést is tettek. Arra a kérdésre, ha kiderül, hogy az MSZP-nek köze van a felvétel megrendeléséhez, akkor együtt kívánnak-e működni a párttal a választásokon, azt mondta: "ha mégis valami árny vetül rájuk ebben az ügyben, akkor nyilvánvalóan az MSZP házon belül megteszi a szükséges intézkedéseket, de ez nem lehet akadálya annak, hogy a két párt összefogjon más demokratikus erőkkel és együtt győzze le Orbán Viktort".

A cél, szent, az eszközre + tojni.
Kezd abszurdba átcsapni már minden.

www.atv.hu/belfold/20131021-videogate-percrol-percre

jjulie 2013.10.21. 21:31:30

@6.Lenin:

nocsak felcsutiszellemimoslékfaló hintaló, megy már a fidesziksz felcsuti birkaszarból?

aszekelyek 2013.10.21. 21:38:46

@6.Lenin: sztem nem annyi történt, hogy átadták a felvételt, meg feljelentést tettek. Előbb, mint anno a kalaposnő, telekürtölték a médiumaikat, melyek állítólag önkorlátozni kénytelenek . Ez lenne az?
ne már... Milla szerint itten nincsen sajtószabdság és félni is köll nekik.. mondtam, hogy koncepciós a dolog. Ez is így van előre eltervezve. Sosem hittem én a véletlenekben. Kampánybanmeg főleg nincsolyasmi. jut eszembe ebola kampányban csinálta szintén... egy jelölt lehetett..., ott is... No, ami azt illeti, most éppen a dk-ban sunnyognak, pl herényi... kerék bárczy is sokat szerepel atv-ben..megint. bokrosról nem is szólva.
Ebola is tökéletesen semmit nem tartalmazó, vagy bizonyító cd-vel haknizta végig a médiát. Miután az ügyészség elköldte, hogy nincs mit kezdeni azzal, amit lobogtat. Amihez nem tudni, hogy jutott, mert azt valahogy nem bírták kisütni, a T. bíróságék és hogy fordulhatott az elő egyáltalán.
Se szeri, se száma azoknak a csalásosdiknak, ami a végül összeállt szdsz-ebolapárt számláján és persze a többién szárad. Úgy látom, hogy már ki is tüntették magukat, mert milyen klasszul csinálták, átadták és feljelentést tettek. Nem változtak ők egy paraszthhajszálnyit sem.
Hazugság, csalás és önkitüntetés... na igen, a 3 nap emlékezetűek nem fogják már tudni, hamarost, hogy is volt az eleje de azt igen, mert az implikálták a z agyukba, hogy a FIDESz csalt... Hidd el nekem és beszélgess majd baloldali szavazókkal. Ezt fogod vissza hallani tőlük. Az egész idióta történetnek ez volt az oka, célja, hogy ezt elültessék. Slemilkednek egy sort, hogy "hibáztunk" bocs.. csak olyan undorító ez is , mint az igazságbeszédetészük, meg a voltak túlkapások az 50. évfordulón de a FIDESz randalírozott mindenhol.. A mai napig ezt képesek állítani.
Most meg ugye bagatell kis hiba volt... irgum, burgum !

aszekelyek 2013.10.21. 21:47:42

@6.Lenin: most adják elő azta műsort, hogy mi csak egy kicsit csetlünk - botlunk , de a rohattfidesz meg bezzeg... nem hiszem én azt a mesét sem el, hogy ha akartak volna, nem bírtak volna valami rendes papírmunkát beadni oda is. túl sok ez véletlennek. Mivel ebből is csak azt hozzák ki, és ez lehet a célja is, hogy merbezzegazorbán... mer mééérvacakolnak egy appapíron... , merarohattfideszesek nem engedik , hogy induljon. Ha néhány lépést hátrál sz és onnan nézed az események sorát, szerintem összeáll neked is. nincs olyan helyzet, amire mondhatnák ezeket , hát teremtenek olyanokat. Ők irányítják is a folyamatokat.

aszekelyek 2013.10.21. 21:59:36

@6.Lenin: szaloncigányozás volt ez, akárki láthtja... De a hvg nem is így kezdte , nyíltan cigányoztak . Szó szerint.

@panelburzsuj:
Panel , panel , hát az átnevelőtáborok gyöngye lennél , azt tudod-e ?
Nem komfortos neked ez a demokrácia , látom. Másként gondolkodó " susnya " terem benne... :)) Te szegény... :)

aszekelyek 2013.10.21. 22:04:25

@korábban ulrike:
Engem a lepel érdekelne, a lenyomata...., ami visszamarad.

menőmano 2013.10.21. 22:10:13

www.stop.hu/belfold/mar-a-hivei-java-sem-tamogatja-orbant/1187653/

"Legalábbis erről árulkodik a Republikon Intézet legújabb kutatása. Eszerint a lakosság nyolcvan százaléka ellenzi a stadionépítési programot, és a labdarúgás kiemelt helyzetét.

A megkérdezettek kilenctizede ezeket az összegeket inkább az egészségügyi beruházásokra, és munkahelyteremtésre fordítaná, derül ki a felmérésből. Ez utóbbiban a közvélemény kutató adatai szerint egyetértés van a kormánypárti, és az ellenzéki szavazók között, vagyis az orbáni "stadionláz" már a saját hívei között is megbukott. "

Hát! Ja! Mondjuk vannak kétségeim , s némely népeknek is. hogyan lesz "egymillió új munkahely"??, hogy csak ennyit emlitsek.

aszekelyek 2013.10.21. 22:11:21

@6.Lenin: ezt akarják láttatni. Nem tanácsos bedőlni nekik. Ebben sem. Nem bénáznak ők , hanem körmönfontak.Minden hájjal megkentek.

Itt fent , a címben , hadd emlékeztesselek , mi áll....!

" Csillámport szórnak (éppen ) a szemünkbe....."

aszekelyek 2013.10.21. 22:18:48

@menőmano: gondolom, hogy attika majd megint kiszórja apénzt és kér újabb IMF hitelt, bajnai meg kontrázik. úgy lesz... csakis. Arany virágom, manócska! Tudtad, hogy a stadionok építői ott, ahol épül az, munkahelyen vannak? nem, gondoltam. Az agyonfizetett focistákról alkudhatunk...
Azt lehet teljesítmény alapján elvonni. Ennyi hergelés és uszítás után , már hogy ne lenne bajuk a saját fejjel nem gondolkodóknak a stadionépítésekkel. Ha majd attika akarja , akkor az is jó lesz , mint ahogyan az olimpiával csinálta az mszp. A focisták nem teljesítenek, nem a stadionokat építők. tudom én, hogy van egy szint, azon pedig sokan, akiknek ez magas. Az MLSz nem volt semmivel jobb, három év előtt sem, a játékosok sem. It's all about the money. Nézd meg, tegnap Duna tévén erről beszélgettek, BBetlen janiék, Csapó, és még más értelmes emberek... . Nem, nem a ballib propaganda papgálykodás ment. Mint a stop .hu-n.
Értelmes dolgokat mondtak.
Csak óvatosan, kiskanállal, nehogy megártson ! Akár sokkoló is lehet! Annyira mást mondtak , mint a szocik és a függelékeik.

6.Lenin 2013.10.21. 22:40:06

@aszekelyek:

De, nagyon is bénáznak...

Ma nagyon tettszett a célpontos szőke csaj megjegyzése az egész üggyel kapcsolatban:

Ezt is elkúrtad,Feri.

Még csalni sem tudnak rendesen.Nagyon erőlködtek, de nem jött össze.

menőmano 2013.10.21. 22:45:03

@Pinokkio:

Elnézést már! De a fotó zseniális. Szerintem.

:))))))))

menőmano 2013.10.21. 22:51:31

@aszekelyek:

Tudtad, hogy a stadionok építői ott, ahol épül az, munkahelyen vannak? "

Hát! Ja! Hogyne persze, hogy vannak. De még mennyire, hogy vannak.

menőmano 2013.10.21. 22:57:17

szocik és a függelékeik. "

Hogy mik vannak??!

:))))

korábban ulrike 2013.10.21. 23:01:09

@aszekelyek: Hát, sok fajta lepel van, még többfajta lenyomattal. De ha arra a fajtára gondolsz, melyet a zarándokok áhítattal a lelkükben és készpénzzel a zsebükben látogatnak, akkor értem, mert a lenyomat fontos, jól magyarázható. Az imago is nagyobb becsben volt sokszor egy római házban, mint tulajdonosa élete során.

concret 2013.10.21. 23:37:19

@menőmano: Tényleg munkahelyeken vannak, akik a stadionok építésén dolgoznak.
Mint anno Kádár korában: dolgoztak sokan pl a bicskei erőmű építésén (sosem termelt áramot). Amik meg működtek, veszteséget (államadósságot) termeltek.

Aztán már utóbb úgy tűnt: az emberek ott dolgoznak, ahol eladható termék készül, olyasmit szolgáltatnak, amire piaci (fizetős) igény van. Olyan házak-objektumok épülnek, amik utóbb piacképes termelést és szolgáltatást segítenek elő.

Ma meg dolgozunk (mi is) a stadionokon. Ítélje meg mindenki maga, melyikhez hasonlít ez a fönti két eset közül.

concret 2013.10.21. 23:46:36

@korábban ulrike: Értelek én. Fél éveket is kibírok, hogy szó nélkül hagyjam a személyemre címzett ostobaságait. Nem is nagyon szoktunk "vitázni".

Azért nem tudom elveszíteni a reményt aziránt, hogy a köpőcsésze színvonal csak visszahat a megrendelőkre. Nem lehet huzamosan ilyesmire támaszkodni, nem lehet mocsárra építeni egy kormányzást, ha csak minimális szabadságfokot is hagynak a rendszerben (magyarán: Habony Árpád Netuddki csak rövid távon lehet nyerő).

korábban ulrike 2013.10.22. 00:19:19

@concret: Nézd meg milyen logikusan elmagyarázta Iljicsnek az mszp video akciózásának indítékait, céljait és módszereit. Persze Iljics nem érti, de ebben nincs semmi meglepő, hogy ezt sem, őt nem erről ismerszik. De ez is mutatja, aszekelyek nagyon is érti,mire megy ki a játék, és hogyan kell játszani.
Abban igazad van, nem célszerű mocsárra építkezni, s avval is egyetértek, minden vissza is hat a cselekvőre. Főleg az a veszélyes, ha a propaganda nem egy ráerősítő, esetleg rövid távú áthidaló valami, hanem a realitás és a virtualitás között tartós és szélesedő a szakadék keletkezik, mint Fidesz esetében is. Hiteltelenné tesz. A másik igencsak valós veszélyt azt jelenti, mikor központilag szigorúan irányított propaganda folyik, s mindenki láthatóan ugyanazt fújja, ugyanazokat a kliséket használja, és minden agyonhasznált fogalom az ellenkezőjébe fordul (lásd, szocialista demokrácia, nemzeti együttműködés rendszere vagy Magyarország jobban teljesít). Ez meg nevetségessé teszi az egészet. De nincs más választásuk, mert a merev központi vezérlés és vezénylés helyett használható, csak a koncepció által vezérelt és ezért viszonylagos cselekvési szabadságot biztosító auftragstaktikhoz csupa minőségi végrehajtó kéne. Ezeket pedig kilökdösték a vonatból.

concret 2013.10.22. 00:40:56

@korábban ulrike: Édesapám igazi nyelvész volt, sosem fogom függetleníteni magam a nevelésétől.

Egy ilyen szlogen számomra önmagában vérlázító:

"Magyarország jobban teljesít."

Mihez-kihez képest? Vagy mikori önmagához képest? Ha már viszonyítunk, hol a viszonyítási alap?

Milyen "nemzeti oldal" az, amelyik így fogalmaz - pontosabban, amelyik ennyire lenézi a népét, ennyire ostoba és üres jelszavakkal eteti?

Én csak ebben a kiegészített formában használom:

Magyarország (még mindig) jobban teljesít (, mint a kormánya).

concret 2013.10.22. 01:24:28

@korábban ulrike: Az első Orbán-kormány névsorát olvasgatva az ember nosztalgiázhat:

Stumpf-Járai-Chikán-Rockenbauer-Pokorni - nem világraszóló potentátok, de mégiscsak értékelhető nevek politikusként, szakemberként és többé-kevésbé emberileg is.

A kormányfő már akkoriban is elhíresült arról, hogy mindent ellenőrizni akart, minden döntésben részt akart venni. Meg tudom érteni: a magam kis világában én is így viselkedem, bár tudom, ez a lehető legrosszabb vezetői típus. Csak hát más egy ország, meg más egy kicsinyke cég vezetésének a felelőssége.
Mostanra ez a személyiséghibája nyilván teljesen elhatalmasodott rajta, ezt mutatja a végletes központosítottság. Ebben a szisztémába, ahol mindenkit ő választ ki, nagyon kevés személyiségtípus fér bele, és aki belefér, az vagy kontraszelektált, vagy alkalmazkodik (vagy eleve alacsonyabb 168 cm-nél, vagy kellően összehúzza magát, hogy ne akadjon bele az alacsonyra tett lécbe).

graycivil 2013.10.22. 08:18:16

"Hibás és manipulált közvélemény-kutatással népszerűsítették a Fideszt

Kétszer is 85 ezer példányban jelent meg a megtévesztő felmérés Miskolcon. A kutatást vezető Zárug Péter Farkas egy városi önkormányzati cégtől kap rendszeresen 250 ezer forintot. A helyi egyetem fórumán már darabokra szedték az elemzést, később el is távolították a honlapról."

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/hibas-kozvelemeny-kutatassal-nepszerusitettek-a-fideszt-87076

Csilcsala Párt ott hazudik, ahol tud! Kétharmaddal mindenhol. F.Y!DESZ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.22. 10:16:15

@concret:
Nem véletlen, hogy miért Matócsni Buci a Viktor kedvenc közgazdásza.
Pedig Járai se 1 jegenyefenyő termet, de M. Bucival csak otthonosabb sétafikálni.

concret 2013.10.22. 10:19:39

@Hepci: Obersovszky daliás alakja sem lehetett hátrány.

(ha már szó szerint is vesszük az alacsony lécet, és bizony nagyon műxik szó szerint is)

6.Lenin 2013.10.22. 13:15:56

@korábban ulrike:

Mit nem értek ulrike?

Volt 1 jelentéktelen választási körzet, érdektelen végeredménnyel.

ez a körzet valamiért igen fontos lett a ballib oldalnak.

ezt már az előző posztban is leírtam.

Az ellenzéknek az első forduló után, szintén 1 előre megrendezett videóval sikerült elhitetni a köcsögökkel, hogy a Fidesz csalt a választáson (minden párt csal valamilyen szinten).
Aztán ezt a "sikert" agyoncsapták a szobordöntéssel.

Leálltak egyezkedni azzal a bandával, akik már 1x csaltak az ő javukra 1 másik választáson.

A választások után készült filmmel álltak ki ismét besározni a választás eredményét.
Nem azért tettek feljelentést, mert hamisnak ítélték a videót, hanem választási csalás gyanúja miatt, felhasználva hozzá 1 hamisított(megrendezett) videót.

mit nem lehet ezen érteni? Nem is erről írtam, hanem arról, hogy még ezt is elkúrták. Ennyire tehetetlen bagázs.

Volt 1 másik blog, ahol ezt elég jól kivesézték, de ezeket már a választás előtt én is leírtam, mi is lehet az ellenzék szándéka.
(nem bíznak abban, hogy 14-ben győznek, előre hitelteleníteni kell a választás tisztaságát, de még ezt is képtelenek "normálisan" megcsinálni, köcsögök hozzá).

Nyilván nem volt véletlen a körzet kiválasztása sem. Ismerték a pacákokat, ma már ez sem kétséges.

Tőlük kellene félni, ezek után?

aszekelyek 2013.10.24. 15:03:13

@korábban ulrike: Erre most van csak idöm reflektälni. Kicsit elutaztam anaokban. Totälis informäcos häboru :))
-(german klavi, nem az enyem, nem lesz par helyen ekezet) V az egyik amire van mit mondanom. Ezbizony folyik. Ami ota meglett a ketharmad, azota meg nagyon heves csatäk folynak. Sztem a hadüzenet akkor törtent , 2oo2-ben, amikor közöltek Orbän alulmaradt fel orszägäval, hogy ha nekik kell valami , ami media , akkor vegyenek maguknak, mert a totälis birtokläs szämukra termeszetesen...!? kizärolag a kormäöänypärtoknäl marad azon tul. Majd Szeles Gäboron felhördüles követte, ..., aki szerint az ugy abszolut nem demokratikus dolog, ahogyan akkor einstandoltäk a mediät . Azota kiterjesztette a mai ellenzeknek nevezettek, hogy PC legyek, täbora a sajtojät a nyugat europai media azon reszere, mely hozzä közelällo es azzal remisztgeti itt az olvasoikat, nezöiket. Holott minden attol a csoporttol szärmaik, ami ott megjelenik, akiket itt lapätra tett az isten adta nep. Nem beszelve az amerikai nepszgärol es nehäny mäs orgänumban megjelenö dologrol. CNBC-nek adott interju, pl nagyon kis petertöl , emlekezetes szämomra. Többi között. Le nem irnäm nagy betükkel a nevet ,- ez is szändekos.

A mäsik, amit az elejen ällit, csak kiegeszitendö reszemröl. Azt irta, hogy a FIDESz szerint olyan fontos az a media birtokläs.... Gondolom most erthetö, miert nem ezzel kezdtem:))) a kettö szorosan összefügg de ennek a z elfogadäsähoz fontos tudni, nem nekünk, Önnek es nekem- hanem az olvasoinknak az elözmenyekben leirtakat. Pontosan olyan fontos az a szoc-lib kormänynak es az is volt, 2^002-ben is. mindig. Emlekezzünk csak a nagyon nehezen megszült elsö mediatörvenyre, amit Göncz ärpäd olyan sokäig nem volt hajlando aläirni. Mind a ketten tudjuk, hogy a media fegyver, meghozzä nagyon komoly fegyver. Önben van legaläbb annyi becsület, hogy van bizony, aki ezt erti es eszerint müködik a nagy media jätekban. nem pedig lehülyezi az ellenfelet, oszt jonapot.:)) Valoszinüsitem toväbbä, hogy arrol is van pontos tudomäsa, hogy a FIdesz oldalakon es Orbän facebook oldalän is ott közönsegeskednek, akik azt nem ätalljäk. Viszont az is lätom, hogy ott pl nem törteneik semmi amiatt. Mäsokat , nehol semmiert is, viszont kitiltatnak onnan. Szerintem ez is a totälis mediahäboru resze. nem vadolnäm meg a facebook rendszert, hogy nagyon demokratikusan järna el, a kitiltäsok ügyeben. Sokat hallok az ismeröseimtöl erröl.

aszekelyek 2013.10.24. 15:11:53

@Balt: neki ott jo PR-t csinälnak. nem tudom hogy tud az ellen az orszägon kivül hatekonyan harcolni de ö nyilvän olyan ügyes, hogy azt is tudja. Esetleg ha meg kepezne magät ebben, lekapcsoltathatnä a kurucinfot is.
@Hepci: közgazdäszt termeteröl ;?hmmm azt is lehet.Nezzük csak bauerur, mint föközgazdi es beoliberälis felisten... hääät csekely a valoszinüsege , hogy a termete volt, asmi miatt ö az elmultnyolcevben olyan sokäig föideologus-közgazi es mifene is volt. Most meg a dk-ban tolja ferike mellett. Nem is tudom, hogy akik nekik csäpolnak, ezt hogyan rendezik el a fejecskeikben. Az is lehet, hogy sehogy. mert csak a " züjjönfelagäzrezsora " szintü szlogenek tudnak ott valamit hatni. neoliberalizmust eszik-e vagy isszäk es az hozta-e ränk a bajt , valamint Europara , nemigen van ätgondolva. Tapasztalatom szerint ezen nem gondolkodnak el.
süti beállítások módosítása