Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2013
nov 09
20:44

Nincs nagy szerencséje a szocialista pártnak október 23-ával. Tavaly ilyenkor bontott zászlót Bajnai Gordon, bejelentve igényét az első számú kihívó szerepére, s ezzel jó nagy fejtörést okozva Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének. Bajnai fellépése előtt a szocialista párt már-már a Fidesz közelébe ért: ami nem az MSZP előretörésének, sokkal inkább a kormánypárt visszacsúszásának volt köszönhető. Aztán a hosszú, köldöknéző és végtelenül kisszerű előválasztási kampány kezdődött a baloldalon, ami közel egy éven át lekötötte a harcban érintett politikusok energiáját. Amikor idén ősz elején az MSZP és az Együtt-PM végül megállapodott, a baloldali ellenzék szinte pontosan ugyanott tartott, mint 2012 őszén - miközben az elmúlt évet népszerűség-növelő intézkedésekre és azok kommunikációjára komoly energiát fordító Fidesz jelentősen növelte támogatottságát.

gyurcsanyfut.jpg

2013. október 23-a lehetett volna a baloldali ellenzék második nekifutása, ám ehelyett második megosztása és sokadik kudarca lett. Bajnai Gordon után most Gyurcsány Ferenc intézett kihívást a szocialista párt és kormányfőjelöltje, Mesterházy Attila ellen. Gyurcsány fellépése persze nem volt váratlan: a volt miniszterelnök nem tett mást, mint kihasználta azt a helyzetet, amit leginkább két dolog jellemez. Egyrészt az, hogy az MSZP-Együtt-megállapodás csak a választási esélyhez szükséges minimumról rendelkezett, de nem nevezett meg közös miniszterelnök-jelöltet és nem adott lelkesítő választ az összefogás igényére. Másrészt az, hogy a megállapodás egyik aláírója sem tekinthette magát a baloldali ellenzék megkérdőjelezhetetlen vezetőjének. Mesterházy Attila elhárította ugyan Bajnai kihívását, de csak az MSZP-t uralta. A megváltóként várt Bajnai Gordonból viszont mára egy küszöbkörnyéki kis párt vezetője lett. Gyurcsány ebbe a térbe robbant be, elkezdve manőverét a megállapodás újratárgyalása érdekében.

A DK elnöke kétségtelenül ebben a legjobb: míg az elmúlt években számos stratégiai-taktikai hibát vétett, a kommunikáció, az akciózás, a nyilvános szereplés - különösen baloldali vetélytársaival összevetve - mindig is az erősségei közé tartozott. De vajon - azon túl, hogy elemében érzi magát ebben a szerepben - miért csinálja, mi a célja? Elsőre úgy tűnik, hogy csak helyet követel magának és pártjának az összefogásban, esetleg - B tervként - így akarja garantálni, hogy akkor is bejusson a parlamentbe, ha végül önállóan kell indulnia. Ugyanakkor azt sem lehet kizárni, hogy ennél is többről van szó: Bajnai amortizációja és Mesterházy gyenge elfogadottsága mellett most érezhette elérkezettnek az időt a "nagy visszatérésre" és egyben a "nagy átértékelésre". Az elmúlt években Gyurcsányt még a baloldalon belül is hűvösen, gyakran elutasítóan fogadták, nem is beszélve a teljes választói spektrumról. Most azonban egyre többen fogékonyak a mondanivalójára: a kormány kritikájában és az összefogás érdekében is ő mondja ki azokat a kemény mondatokat, amelyeket sokan szeretnének hallani.

Kétségtelen, Mesterházy egyszer már legyőzte Gyurcsányt: ahogy Bajnaival szemben, vele is leginkább türelemmel és taktikázással ért el eredményt. Nem kétséges, hogy a szocialista pártelnök ezúttal is ebbe az irányba mozdulna. Ugyanakkor a választás már annyira közel van, hogy ezt a módszert alkalmazva a Gyurcsánnyal szembeni csatát megnyerheti, de a Fidesszel folytatott háborút biztosan elveszti. S onnantól már az lenne a kérdés, hogy ki a fő felelőse az ellenzék bukásának, azaz ki a bűnbak. Márpedig ebben a meccsben Gyurcsány kétségtelenül sokkal jobban áll, mint 2010-ben. Akkor egyértelműen őt és a kormányzását hibáztatta a baloldal, most azonban már többesélyes lenne az értelmezési küzdelem.

(Heti Válasz, 2013. november 7.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr835622405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2013.12.04. 07:11:06

OFF - rezsicsökkentés

A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) visszautasítja, hogy a lakásszövetkezeti, társasházi tisztségviselőket olyan színben tüntessék fel, mintha nem hajtanák végre a rezsicsökkentésből rájuk háruló feladatokat - olvasható a LOSZ állásfoglalásában.

Egy tisztességes jogállamban ....

.... elvárható, hogy a köz ( a lakásszövetkezetek, társasházak) érdekében végzett tevékenységnél a jogkövető magatartás önmagában is természetes és az érvényesül is - hangsúlyozza a LOSZ. Jelen rendelkezéstervezet a lakásszövetkezeti, társasházi tisztségviselők rezsicsökkentést érintő tevékenységét, a tisztségviselők törvényt követő magatartását kétségbe vonja, számukra a lakásszövetkezetekről, társasházakról szóló törvényeken túl, kiegészítő rendelkezéseket ír elő ezzel a tagi, tulajdonosi közösségek önrendelkező életébe beavatkozik, számukra többletköltségeket gerjeszt.

Úgy vélik, elvárható lett volna, hogy az előterjesztő egyeztetést kezdeményezzen és csak a rezsicsökkentést akadályozó gondok megoldásában vállaljon segítő szerepet. Ez elmaradt, most már csak elhamarkodott, kellően át nem gondolt törvény végrehajtásra vonatkozó feladat maradt és az érintetteknek szembe kell nézniük megbízóikkal, meg a számonkéréssel és az esetleges bírsággal is. Ez lenne a cél? - teszi fel a kérdést a szövetség.

www.napi.hu/ingatlan/rezsicsokkentes_visszaszoltak_a_kormanynak.571030.html

jjulie 2013.12.04. 07:48:46

@nyünyüge:

cél a felcsutiközponti közgéporbániai államszocializmus politikai markting eszközeinek bővítése

éljen felcsut, éljen kayainrahim, éljen a földmutyistafikmutyi,

sikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersikersiker

viktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktorviktor

felcsúti ravaszdiparaszti tokásdölyfös seggszájúság jobban teljesít

jjulie 2013.12.04. 07:51:54

@concret:

naja az orbánszijjártófertőzés eredményeképpen nem csak méretes seggszája nőtt, hanem a mellékhatásként a felcsutifertőzött bőr sem ég le a pofájáról

de a fideszikszelő keze egyszer le fog száradni

aszekelyek 2013.12.04. 08:48:12

@tölgyes: Önnek bizonyára igaza van sok mindenben. Épp az este olvastam, a Zeneakadémián lesz a bemutató előadása a NASA projektek fejlesztőinek. Quasi magyarázzák a mechanizmust.
Abban igaza van, hogy ennek valóban van reklámértéke. Abban is igaza van, hogy egy boldogabb időben simán elvárnám én is azt, hogy kiemelten foglalkozzanak a tehetségekkel. kiváló fiatalemberekkel. Akár úgy is, hogy "káderpolitikát" folytatnak. mert ugye egyetért azzal, hogy ha mondjuk előfordulna olyasmi, hogy egy kölök, akinek 170 az IQ-ja mégis odakerülne, hogy esélye legyen, azonnal teleharsogná az irigy és kirekesztő "értelmiség"- sajnos túl nagy része olyan..., hogy káderpolitika, meg királyi kegy, meg én nem is tudom, mi mocskot hánynának mindkettőre. meg aztán nézzük csak meg, milyen utak is lennének a miniszterelnöki szoba felé egy olyan kölöknek. Ki mindenkit nem akarnának anyakába varrni. Azok, akik valamiért ma is mindent meg kell, hogy kapjanak. Ez nekem sem tetszik de sejteni vélem az okát. Azt nyilván szintén nem vitatja, hogy a ballib oldalon viszont komolyan ki is nyírták azt, aki nem közülük való volt de merészelt dsokkal tehetségesebb, okosabb, szebb, bármi csak náluk jobb lenni.
Ami a világban szintén olyan elterjedt módszerekkel zajlik , mint a zsákmányelv. Tudok néhány ágáról a z oktatásnak, mely ad lehetőségeket de odas is be kell előbb valahogy jutni. nekem meggyőződésem, hogy a tehetség , ha igazi , utat tör magának. Bár sokszor tragikus a sorsa. meg aztán, a tehetséggondozás és annak egyáltalán a felismerése , nem is biztos, hogy kormányfői feladat lenne. nem látom a zokat az illetőket, akik komolyan foglalkoznának a fiatal tehetségek odajuttatásán. De egyik oldalon sem.
Munkaadók már inkább , mivel ők érdekeltek is ebben.

aszekelyek 2013.12.04. 08:53:04

@tölgyes: vessen meg de nagyon szkeptikus vagyok az olyan karrierek tündérmeséje iránt, mint a microsoft b.gates-e és aez a zuckerberg gyerek. ilyen tehetségek még akadnak a világon. A lehetőségekhez hozzáférés, na az már nagyon ritka. garázsból, fillér nélkül , bármekkora tehetséggel.

aszekelyek 2013.12.04. 09:00:08

@nyünyüge: olvastam ezt a rossz dumát, hogy csak az év végén, meg így meg úgy nem is lehet kiszámolni. Na etessék a nagymamájukat az ilyen ótvar dumákkal. Minden szolgáltató köteles bármikor tájékoztatni minden fogyasztót a folyószámlája állásáról.
Nézzék hülyének a nénikéjüket.
nem pofázni kell, hanem rendesen tájékoztatni. nem látszatot kelt a kormány, hanem rengeteg panasz érkezett a közös képviselők bojkottjáról. Miszerint el akarták mismásolni ezt a megtakarítást és atájékoztatást is az összegről.
Természetesen keresztbefekvési céllal , a kormány intézkedésének eredménye csorbítására. A viceházmesterek már csak ilyenek. A hangyányi kis hatalmukkal. na ne legyenek annyira oda , hogy í jogállamban így meg úgy, mert a nem hazug-tolvaj képviselők és cégek olyan ritkák, mint a fehér holló.
persze egy normális jogállamban, ez szóba se kerülne. bizony. csak nálunk az ilyen szociból visszamaradt selejt van a társasházak közös képviseletében, amiről sok ezer helyen olvashatunk borzalmasnál szörnyűbb rémtörténeteket.
Amik valósak.

tölgyes 2013.12.04. 09:02:19

@aszekelyek: Természetesen nem kormányfői feladat, de ha üzenetet akarok küldenbi akkor mégis csak az is. Ez is egyfajta politika, mint ahogy az odafigyelés hiánya is az.
Elhiheti, hogy Eötvös is elfiglalt volt. Nem akármilyen beszédeket mondott az OGY-ben, elkészítette Európa egyik leghaladóbb szellemű oktatási törvényét és nemzetiségi törvényét, közbenjelentős könyvek sorát írta meg.
Ráadásul a tehetség gondozásnak ez a szakasza nem kerül túl sok pénzbe... Gondolja meg: egy ilyen 170-180 IQ-us ifjú havonta kap 100.000 foint ösztöndíjat (évi: 1.200.000 Ft) Másfél milliárdból lehetne támogatni 1000 ilyen tehetséget.. márpedig nincs ennyi ilyen szintű tehetség a magyar felső és középfokú oktatásban.

tölgyes 2013.12.04. 09:10:38

@concret: Én csak hoplitát idézem. Ő dicskedett izz korábban azzal, hogy kit mikor és hogyan rugdosott az árokba.. volt olyan eset amit rábizonyítottak, volt amit nem sikerül. Páratlanul durva stílusából pedig ön is könnyedén összeállít egy metszetet.

A kukaborogatásra pedig az Ön által nagy vezérnek emlegetett személy nem bíztatta se hoplitát, se mást.
Gyurcsány mondta: majd megúnják és haza mennek.

tölgyes 2013.12.04. 09:14:51

@concret: És még egy megjegyzés: P. imréért nem rtajongani kell - én sem azt teszem - hanem éssze felfogni a teljesítmányét és utűána csinálni. Nem könnyű. Bár volna ilyen emberből (kvalitás, politikai előrekátás, mértéktartás, emberi derű stb..) 4-5 a kormány és az ellenzéki oldalon. Előbbre lennénk.:)

aszekelyek 2013.12.04. 09:24:18

@szoja122: nem szójácska. nem kipécézünk valakit, hanem ökumenikusan csináljuk. Másként mi is kommunista /fasiszta módon cselekednénk. Ha nem érted , elmagyarázom.
Mindenki egy kalapba , egy mérlegre Aki bújt, aki nem...alapon. Nem vendetta lesz , hanem mindenki szépen a saját bizonyítványával áll a pellengéren.
Minden más bűn.

aszekelyek 2013.12.04. 09:29:17

@Khal Drogo: Most kérem ide leírni azon jogállamok és demokráciák sorát.9
ahol ez nem pontosan ilyen hierarchikusan történik.
Vadabbakat tudok sorolni, köszi, az nem kellene most.
Ezek politikai pályák. szerintem tölgyes inkább a tudományra gondolt.
Kutatás -fejlesztésre.

aszekelyek 2013.12.04. 09:38:50

@tölgyes: egy pillanatig sem vitattam el, hogy Eötvös nem volt kellően elfoglalt és produktív, jelentős államférfi. Távol áll tőlem az.
Mindazonáltal nem ismert előttem, hogyan jutott be hozzá az említett tehetség. Az utra lennék kíváncsi. mentorára, aki beajánlottaoda őt. Ilyet ma szerintem csak fejvadász cégek és csak a piacra csinálnak. Hogyne, mindenképpen a lehető legjobb közpénz befektetés lenne.
Egy ilyen ösztöndíj program. Az elképzelésére vagyok inkább kíváncsi.
Tudom, hogy van olyan, hogy a diplomamunkák közül az arra érdemesnek tartottakat az egyetemek elküldik kormányszintű pályázatra és díjat is lehet kapni , pénzeset. Onnan tudom , hogy a fiamét is elküldte az egyetem oda. Szerintem a fejvadászok onnan tudtak róla és keresték meg az állásajánlatukkal nem régiben. :)

Más útról , ami ma működik , nem tudok. Önnek igaza van. Tehát a kérdésem , ki ajánlotta be az említett ifjú tehetséget és hogyan ? Zárójelben megjegzem , hogy kibontakoztatni a saját tehetséget is csak megfelelő neveltetés mellett lehetséges. nem anyagiakra gondolok elsősorban de az is fontos.Ami miatt nem lenne tanácsos visszafordítani a családtámogatás rendszerét pl.

Tud ön olyanról, hogy a szegényekt állítólag képviselő baloldal felkutatta és helyzetbe hozta a szegény, ám tehetséges fiatalokat? Akárha 100 ezer ft-os ösztöndíjjal is, mert én nem. ők elvesztegették azt. a pénz meg huss... PPP-be.

graycivil 2013.12.04. 11:37:34

@graycivil: "Egy jelöltet indíthat a jobboldal a fóti választáson

A városi eliten belüli szóbeszédek szerint az is elképzelhető, hogy a Fidesz megpróbálja elejét venni a negyedik helyet elért Földi, valamint a második helyen végzett, függetlenként indult alpolgármester, Bartos Sándor, valamint a novemberben harmadik, szintén független Németh József indulásának és saját jelöltet indít."

www.atv.hu/belfold/20131204-egy-jeloltet-indithat-a-jobboldal-a-foti-valasztason/hirkereso

Lehet, hogy erre ment ki a nulláról újrajátszás, hogy a FYDESZ az első vereség után "átcsoportosíthassa haderőit" , amelyet csak a teljes jelöltállítás példátlan megismétlésével érhetett el? A bírósági döntésből ez a teljesen logikus következtetés is levonható.

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ

tölgyes 2013.12.04. 12:01:46

@aszekelyek: Naná, hogy mutatkoznak az elhülyülés jelei nálam: simán összevontam Goldziher Ignácz és Róheim Géza nevét..:(
Goldzicher a maga idejében épp oly feltűnést keltett mint Campolion. Páratlan nyelvtehetség volt. Mentorok nélkül , megfelelő szülői háttér nélkül és megfelelő befogadó közeg nélkül nem megy.

A tehetséggondozásra nincs általános recept. A matematikai zenei tehetség hamar megmutatkozik. Nálunk viszonylag jó a matematikai tehetségek felkutatása. Ennek megvannak a hagyományai. Az első döntő lépést a KÖMAL jelentette. Aztán jött az ABACUS is a kisebbeknek. Vannak jóiskolák is. (Fazekas István és több vidéki.)
A zenével már több a gond: a Kodály rendszert sikerült szétverni és semmi sem történt a visszaállítása érdekében.

Régen volt egy Erő c. lap. (Karácsony Sándor szerkesztette.) Rengeteg tehetséget hozott felszínre. Köztük volt Weöres Sándor, Bóka László stb. Egyetemi tanárként is magához vonzotta őket. Karácsony egész rendszerét szétverték. Részben még Hortthy ideje alatt, a nyilasok üldözték, a kommunisták enni se adtak neki és a tanítványait üldözték.

Volt az Eötvös kollágium. Szétverték..Ma sem állt igazán lábra.

Ezeket a hagyományokat folytatni kéne.

tölgyes 2013.12.04. 13:32:50

Helyesen Champollion.

aszekelyek 2013.12.04. 20:21:16

@tölgyes: :) oda se neki. Önnek akkor is marad sokszor annyi a fejében, ha összevon két nevet, mint sokaknak, akiknek ebből egy sincs meg, sem a felsoroltakból... Hogyne, egyet értek. Karácsony Sándorról utca van ugyan elnevezve , Csepelen, oszt jónapot. Szerintem az ott lakók, ez csaknem kizáűrólag lakótelep, Plázával a végén , egyike sem tudja, ki is volt az utcájuk nevét adó személy és mit csinált.
Ahelyett, amit Ön mond, az energiák a kulturkampfra vannak elpazarolva. Még mindig. A Kodály módszer kiirtása nekem különösen a tyúkszememre lépés volt. hazabeszélek, miután Kodály tanítványai tanítottak zenére 6 éves koromtól. Tudom, hogy miről van szó, a tömegekkel ellentétben. Ezekben nagyon is osztom a véleményét.

aszekelyek 2013.12.04. 20:33:04

@graycivil: ha ezt akarod levonni , akkor levonható.
Tény, gréczykém, hogy a baloldalkáimnak ennyi sem telik, hogy legalább valahogy összerántsák magukat. Egy felé tolni a saját szekert. egészsten ízléstelen dolog elvitatni egyébként azt a triviális dolgot a FIDESz-től, amit minden párt mindig úgy tesz,.. hogy az erői t igyekszik összpontosítani a lehető legnagyobb esélyre a gyűőzelemhez. Ezért fujjogni bármelyikre bizarr és rossz modorra , rossz indulatra vall. Ki, milyen sikerrel képes ezt megtenni, azt más dolog. De a választáson mindenki ugyanarra törekszik. Az egyiknek sikerül, amásiknak nem. "Ez az élet babolcsay néni !:) "

aszekelyek 2013.12.04. 20:44:05

@graycivil: épp az imént nyavalyogtak erről agresszolga és hackpéter. Agresszolga szerint, aki a sokakat felháborító szabadlábon várhatja a másodfokot ítéletről nem tetszését kinyilvánító, szólás és véleményszabadságával élő Rogán szimpatikus lehet a közvélemény szemében ettől.

Mire hackpéter : ezzel Rogán lehetetlen helyzetbe hozta a bíróságot. !? Nem a bíróság hozta magát ebbe a helyzetbe. Nem , hanem Rogán.. Na itt jöttem ki a szobából.. , ahol megy a tévénk.
Ebből még ennyi is sok volt.
Rogán képviselő és mint ilyen teljes joggal képviseli az OGY-ben a felháborodottak véleményét. TGM-et is fel akarták egyszer koncolni, mert kritizálta a bíróságot. Azóta deklarálva van , még miniszter volt középső Bárándy, hogy lehet kritizálni a bíróságokat.

aszekelyek 2013.12.04. 20:59:34

@Balt: végiglovastam. erre mondják a fiatalok, hogy oda..sz.

etwas kultur muss sein 2013.12.04. 21:08:05

@Balt: Megmondom miért nem lesz kormányváltás balról 2014-ben. Azért mert az emberek döntő többsége sugárban hány minden 'élvonalbeli' balos politikustól. Mégis ki az a szerencsétlen, akinek ezek kellenének? Normális magyar embernek biztosan nem.

(a gyengébbek a még gyengébbek és aszekelyek kedvéért: ezzel nem a fideszt méltatom)

jjulie 2013.12.04. 21:13:41

@aszekelyek:

banyavarangy fijafaszt keresel itt, közgéporbánia halott

azt beszélik, hogy egyes felcsutibirkáknak már leszáradt a fideszikszelő keze, ők a szerencsésebbek, mert az nem jár fájdalommal, míg másoknak lerohadni kezdett a fideszikszelő keze, és állítólag az még a szívlapátos kezelésnél is fájdalmasabb

álítólag a felcsutihablatygyártók között gyakoribb a lerohadós.....

6.Lenin 2013.12.04. 21:15:50

@SzélsebesVelorex:

"Azért mert az emberek döntő többsége sugárban hány minden 'élvonalbeli' balos politikustól."

Izé...másik szélről, valaki?

(jobbról lehetne?)

Miket nem próbálsz itt sugallni.

jjulie 2013.12.04. 21:23:53

@6.Lenin:

na felcsutidembinszki, már csak te hiányzol innen

add elő mennyi ész sem kell egy fideszikszhez, hát még kettőhöz

etwas kultur muss sein 2013.12.04. 21:26:46

@6.Lenin: Nem lehet jobbról sem, de annak más okai vannak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.04. 21:29:01

@jjulie:
Mi a helyzet, nyomi, csak nem akarsz teniszleckére jönni?
Tudod, 5 rugóért oktatlak óránként, ha meg tesztelni akarod, hol tartasz, az 20 rugó ellenem.
Hülyének is megéri, nem hogy 1 nyominak.
Hívj, nyomi!

6.Lenin 2013.12.04. 21:42:16

@SzélsebesVelorex:

Már kezdtem azt hinni, hogy jobbról lehetségesnek tartod.

(néhány apró részlet lehet szimpi, de összességében, nem. Más okot nem tudok elképzelni)

Az, hogy a fiatalok többsége szimpatizál, az nagyon félrevezető.
Első felindultságában az emberek többsége sok mindent elképzelhetőnek tarthat, amit aztán soha nem tenne meg. (talán, ha más megtenné, de ő maga soha. Vagyis csak gondolatban támogat, gyakorlatban, nem)

jjulie 2013.12.04. 21:48:05

hahaha

egy seggszáj lehet hogy be lesz fogva

"Mit tett Rogán?

Rogán Antal, a Fidesz frakció vezetője kedden egy videoüzenettel tiltakozott a négy halálos áldozatot követelő balesetben vétkes Eva Rezešová házi őrizete ellen, és felszólította a parlament alkotmányjogi bizottságának elnökét és az igazságügy-minisztert, hogy vizsgálják ki a házi őrizet indokoltságát, és ha kell, a törvények szigorításával előzzék meg, hogy „még egyszer ilyen felháborító eset″ előforduljon."

jjulie 2013.12.04. 21:54:44

@Hepci:

hívlak évek óta jeti, de baszol jönni teniszleckét venni, ákár porszívos tanfolyamot, vagy sütizni a lánchiddal szembe, hiába várok rád egész nap

apropó, mesélj csak, hogy állsz azokon a roszz fideszikszlábaidon a rossz fideszikszelőkezeddel, amikkel kikapsz mindenkitől akinek csak jó lába, meg jó keze van?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.04. 22:07:25

@jjulie:
Nem egész nap köllene várnod, nyomi, hanem 1 konkrét időpontban 1 konkrét helyen.
Az úgy megy, hogy például aszondod: Gresham Kávéház, péntek 14 h, zöld kötött pulóverben leszel az egyik ablak melletti asztalnál.
Én erre mondom, hogy kék-zöld Salewa dzseki lesz rajtam és 48-as cipő.
Másik lehetőség: felhívsz (20-9880587) és egyeztetünk időpontot.
Ha nem így történik, még 6. Leninnek is úgy fog tűnni, hogy betojtál.
Betojtál?

6.Lenin 2013.12.04. 22:16:41

@Hepci:

Jajj!

" hogy kék-zöld Salewa dzseki lesz rajtam"

1 olyan játékra hívni vkit, ahol mindenkinél ütő van, ilyen színösszeállításban?
izé...?

jjulie 1 hantapali, már 3 éve sejtem.
Rövidebben, 1 köcsög.

6.Lenin 2013.12.04. 22:32:02

@Hepci:

Tuti nagy szám lenne, mikor megjelenne -reszkető lábakkal-1 szál gatyában (nikotinos, vagy csokis), 1 porszívóval, és reszkető hangon kérdezné, itt lehetne teniszezni?

1x bemegyek megkérdezni, hol az a köcsög porszívós pacák.

Jó éjt!
Mindenkinek.

jjulie 2013.12.05. 08:06:15

@Hepci:

gyere nyugodtan, jeti, bármikor, a leszáradó félben lévő rossz fideszikszelő kezedről, a rossz fideszikszlábaidról, valamint az ob III az zakódról bizton fel foglak ismerni

ne mondd többé hogy nem hívtalak

Nyilas Mise 2013.12.05. 08:14:26

@jjulie: nem unnyátok még a farokméregetést?

közben az orbán banda tejjesen szétQrja és larabojja az országot....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.05. 09:28:49

@jjulie:
Nap, óra, asztal.
Ebben a sorrendben jelöld meg őket.
Nyomi.

aszekelyek 2013.12.05. 10:15:07

@SzélsebesVelorex: mindjárt gondoltam. Egy betű nem volt benne a FIDESZ-ről.
Hozzátenném , hogy elég sokszor írtam ide és máshová is, hogy ennek az országnak és baloldali érzelmű honfitársaimnak egy sokkal jobb baloldalra lenne szüksége.

aszekelyek 2013.12.05. 10:21:45

@6.Lenin: aközmondásos : fitalság, bolondság... nem másról beszélek, magamról, pontosan úgy van, ahogyan leírtad. normálisan a fiatalok idealisták, radikálisok és fejlett igazságérzetüket még nem tudják az ésszerű ség célravezető medrébe terelni. ezért könnyű prédák azoknak , akiknek.... Ettől függetlenül kell komolyan venni őket. nagyon sokszor előfordult vele is, emlegetjük is a barátnőmmel, ismertük jól egymás szüleit is, hogy nem hallgattunk oda a arra, amit ők mondtak, pedig igazuk volt. MA már tudjuk. természetesen magunkat tartottuk a legokosabbnak és tévedhetetlennek. A nulla tapasztalatunkkal. Jelzem sztem Orbán az szdsz mellett ugyanígy. :)

@szoja122: most nyilván úgy érzed , jól kivágtad magad.
Ne érezd úgy ! Vacak kis mellébeszélés ez , semmi több.

Khal Drogo 2013.12.05. 18:03:29

@Balt: A személyek az egyik gond. A másik a stratégia. Mi is lenne ha Mesterházy nyerne:
- SZJA adóemelés / átrendezés egy olyan szintre ami korábban is volt. Egyrészt a korábbi többkulcsos adórendszer kipróbált, mindenféle kulcsokkal. Sok haszna nem lenne, viszont az adóemelés miatt még több "jól" kereső ( valójában német, angol, holland minimálbért kapó ) diplomás lelépne, plusz az egyéni és társas vállalkozói szektor még annyi közterhet sem fizetne mint most ( mivel adójóvírást kapnának ).
- Mivel várhatóan önmagában az SZJA kulcsok növelése nem fedezné a beigért alsó vagy 0-ás kulcsot, ezért bevételi források kellenének, jönne tehát a titkos fegyver, az ingatlanadó. Ami biztos hogy dilletáns fércmű lenne, ezt is láttuk élőben.
- A különféle a baloldal által ígért, konkrétumok nélküli tervekhez megjelölt források fantomok. Azzal hogy ők nem építenek új stadionokat, az túl sok forrást nem hozna. Főleg hogy a legnagyobb stadionfejlesztések egy része már kifizetett kiadás. A TEK megszüntetése sem termelne sokat, hiszen a rendőröket max. áttennék máshová, bérük csökkenne, de egy-az-egyben a TEK költségvetése nem lenne megspórolható, hiszen ilyen típusú egységek korábban is voltak.

Plusz ott vannak még az olyan hitelességi problémák hogy az MSZP alatt is virágzott a korrupció, továbbá Magyarország 2008-ban gyakorlatilag csődbe ment. A válságkezelésük a kiadási oldal drasztikus megvágásában fulladt ki ( 13. havi nyugdíj és az állami szektor 13. havi illetményének megvonása ), szerkezeti átalakítási kísérletek nélkül.

A Medgyessy-Gyurcsány kormányok az 2000-es évek óriási fejlődése alatt a régiók legrosszabb növekedését hozták össze, a legjobb mutatókról indulva, miközben Szlovákia lehagyta Magyarországot. Ezen idő alatt 52% körüli értékről 80% fölé ment az államadósság.

Az egész MSZP maga a csőd története. A 2008-as államcsődöt ( mert ha nincs IMF hitel, Magyarország fizetésképtelenné vált volna ) létrehozó frakció tagja volt Mesterházy, Tóbiás és más ma élvonalba kerülő MSZP-s. Ilyen tehetségtelen emberekre nincs szükség.

jjulie 2013.12.05. 19:20:36

@Hepci:

értettem főnök, megjelöltem őket, rajzoltam a napra rossz fideszikszlábat, az órára rossz fideszikszelő kezet, az asztalra ob III_as zakót

jössz, jeti?

Balt 2013.12.05. 19:38:41

@Khal Drogo: Ehhez nincs mit hozzátenni, egyetértek. (Furcsa, hogy a fenti cikk főleg a PM-et poentírozza ki, de hát van is mit, miután betársultak az újra együttbe.)

hoplita 2013.12.05. 19:42:51

@6.Lenin:
Mi van nyuggergeci....még Klárikánál is felsültél?:DD

hoplita 2013.12.05. 19:51:05

@tölgyes:
Azt még senki nem súgta meg neked, büdösgyökér, hogy a kor nem érdem, csak állapot?

concret 2013.12.05. 19:51:49

Eccerűen imádom, ahogyan (a magukat ma magyar jobboldaliként meghatározók) jobb színvonalú baloldali politikai garnitúrát kívánnak a magyar baloldali választóknak.

Tényleg siralmas a magyar baloldal, ám a jókívánság valahogy őszintétlennek tűnik.

Az, hogy nem kívánnak igazi, klasszikus ( modern polgári-kapitalista) jobboldali pártokat, az aztán mindent elárul róluk: mert nálunk nem csupán frankó baloldali pártokra, de igazi, korszerű-européer jobboldali pártokra is nagy-nagy szükség lenne.

Sőt. Kulturált, XXI. századi jobboldali választói közösség is köllene. Ha így végignézem: szinte minden téren hiány van nálunk (társadalmilag-politikailag is.)

concret 2013.12.05. 19:58:14

@hoplita: Nehéz rangsorolni, de talán a legántipatikusabb fajta.

Az a típus, aki mindig, minden kurzus alatt lelkesen meg tudja ideologizálni, hogy miért boldogító érzés nyalni a hatalom seggét.

hoplita 2013.12.05. 20:12:10

@concret:
Silány fajta, és roppant kártékony. Mindig undorodtam az ilyen férgektől.
Olyanok, mint a csiga, mindent összenyálkáznak, amihez hozzáférnek.:(

A fentiekhez meg...én nem rugdaltam-borogattam.gyújtogattam kukát, az nem a műfajom.
Zsarut meg rendőrautót igen...azt nem tagadom, sőt..:))

tölgyes 2013.12.05. 20:25:38

@hoplita: Kedves rugdosós árokba lökdösős, kua burogatós blogtársunk, trágár bolgtársunk. Megengedem, mogy a lónak vezett zöldre festett szamarát lakkozza.

Egyébként itt Ön szokott mások bőrszínével, vallásával, életkorával foglalkozni és nem én.:)

tölgyes 2013.12.05. 20:28:30

@concret: Ma tagadás! Önnek várnia kell még egy ideig azért, hogy a sajátjai seggét nyalja.:) Ha más nem is, ez összeköti magát hoplitával. Belátható ideig neki ios Önnek is csak a kukaburogatás marad.:)

hoplita 2013.12.05. 20:41:07

@tölgyes:
Te be vagy baszva, hogy már kalimpálni sem tudsz a klavin?
Minek iszol, embernek találták azt ki, nem egy ilyen görénynek, mint amilyen te vagy, köcsög.

Khal Drogo 2013.12.05. 20:46:48

@concret: A mai magyar jobboldal tudtommal így néz ki :
Fidesz-( KDNP ), bár a KDNP szerintem testületileg létezik csak, társadalmilag ilyen párt névleges.
JESZ - mint MDF utódpárt. Én nem tudok róluk semmit.
Bokros alapított egy konzervatív pártot, szerintem a helyi érdekű egyesületek politikai súlya is nagyobb mint ennek a pártnak. A nevét sem tudom. Pedig olvasok közéleti híreket, aki nem teszi, még a létezésükről sem hallott.
Jobbik.

Ezeken kívül minden bizonnyal léteznek még ilyen-olyan, pár tucat fős formációk, meg Facebook csoportok, de jól látható hogy van két komoly támogatottságú, magát jobboldalinak tartó párt, plusz egy jobboldali párt romjain vegetáló törpepárt és egy párt-embrió. Ezeken kívül csak komolytalan csoportok léteznek, pl. van szerintem Kisgazdapárt is. Nem tudom, de ők talán még a JESZ alatt lehetnek szervezettségben.

Sokak szerint kéne egy normális jobboldali párt. Kérdés, hogy az milyen lenne, mit jelent az hogy normális. Egyesek a jobboldalból kiszorított emberekben látják ennek a nem létező pártnak a zászlóvivőit, Sólyom, Mellár pl. De ezek az emberek láthatóan nem akarnak zászlót vinni.

Szerintem a mai jobboldali értelmiség,már ha ez a kifejezés egyátalán jelent valamit is, akkor a mostani kurzus mellett egy egyértelmű választási vereségig ki fog tartani, addig biztosan nem lesz földcsuszamlás, addig marad a Fidesz hegemóniája.

A Fidesz ma rendelkezik olyan hatalommal, hogy a s
számára befolyásos emberek nagy részének a saját politikai oldalán tud gesztust, pénzt, pozíciót befolyást adni. Ráadásul az is világos hogy aki ma és holnap ezen oldalról nyilvánosan kritizál, az árulónak minősül és körön kívülre kerülhet nagyon gyorsan.

Illúzió azt gondolni, hogy egy olyan országban, ahol a biztos megélhetés ennyire az állam és ezáltal a politikai pártok kezében van, mindenféle romantikus gondolatok hatására majd jó nagy szervezkedések lesznek.
Az állam akkora tényező az országban hogy nagyon nehéz úgy létezni, hogy szándékosan kereszetbe tenne neked.

A jobboldali értelmiség egy nagy győzelmet aratott a FIdesz felett, tönkrevágta Schimdt Pált. Jó látható volt az az elemi erő ahogyan a szenátusra tolta az egészet a Fidesz és ahogy első körben már adta ki a diadaljelentést a médiagépezet hogy Pál ártatlan. Csak aztán a szenátus végül nem merte felvállalni hogy ennyire lemegy aljába és egy védhetetlen embert kimosdat. Miután minden nyomás ellenére bukó lett a doktori cím, a lenullázódott Köztársasági elnök úrnak lefőtt a kávéja. Azóta is készül a sosem véget nem érő új doktorija amit sértődötten bejelentett hogy ő majd megcsinál.

Ez a döntést egy erősen jobbos szenátus hozta meg az egyetemen.

tölgyes 2013.12.05. 21:00:08

@tölgyes: Kedves rugdosós árokba lökdösős, kukaburogatós , trágár blogtársunk. Megengedem, hogy a lónak nevezett, zöldre festett szamarát lakkozza.

Egyébként itt Ön szokott mások bőrszínével, vallásával, életkorával foglalkozni és nem én.:)

jjulie 2013.12.05. 21:10:33

@tölgyes:

nocsak kádárvakarékból felcsutiállamszocialistává kergült hablatyoló narancskomcsi, fáj már ahogy kezd lerohadni a mocskos fideszikszelő kezed?

nyugi, jobban fog fájni mint a seggszád találkozása a szívlapáttal

concret 2013.12.05. 21:12:50

@tölgyes: Téved, kedves Uram.
Szerintem ugyan nem szégyen akár a kukákkal való szolgáltató foglalatosság sem, talán hasznosabb, mint könyvtárakban (mímelve a művelődést) politikusokat fixírozni.

Én még megtalálom a helyem a versenypiacon, munkát és jövedelmet biztosítva az alkalmazottaimnak. Kíváncsi lennék, Ön vajon milyen kvalifikációjú munkát végzett életében, és milyen oskolákban pallérozódott az itteni észosztásához? Részemről leírom az alapdiplomám sorszámát: 108/1985., ellenőrizheti a BME Építészmérnöki Kar nyilvántartásában, Kocsis Sándor nevére állították ki.
Amíg hasonlót nem mutat föl, úgy jár, mint aki nem vállalja a teniszmeccset, csak a száját jártatja.

jjulie 2013.12.05. 21:30:28

@concret:

orbánszijjártó hablatyakadémikusi diplomája van felcsutiikszekkel ékesített kötésben háromszoros aranydembinszki fokozatban

maga kayaibrahim volt a vizsgabizottsági elnöke, és a fideszszékházmutyitól a földbérletmutyig címmel írta a szakdolgozatát

egyébként meg lófasz a ravaszdiparaszti seggébe

concret 2013.12.05. 21:37:15

@Khal Drogo: Ez a gondolatmenet csak azért sántít, mert kizárólag belpolitikai megalapozottságú.

Márpedig ma már nincs olyan ország, amelyiknek a belpolitikája (akár csak középtávon is) az európai környezettől elszakítottan működne.

Ahogyan én emlékszem: a '80-as években az akkori Jugoszlávia még őrizte a jaltai világban a Béketáborhoz képest kivívott relatív kivételezettségét. Szinte nyugati fogyasztói társadalom, nyugati technológiával termelő vegyesvállalatok, szabad nyugati munkavállalás.

Szerbiát nem csak az etnikai konfliktusok nyírták ki, hanem (elsősorban) Milosevics ostoba anti-euroatlantista politikája. És most hol van Szerbia? Fut az Unió szekere után.

A Fideszt sem a belmagyar kormányzása viszi majd a lejtőre, hanem ami Szerbiát is: a relaltív helyzetromlás, a visegrádi országoktól történő leszakadás, a Nyugat-Balkán nálunk gyorsabb fejlődése. Mára az Unió harmadik legszegényebb országa lettünk (14 év alatt 5 pozíciót veszítve), de mi lesz majd, ha utolér Románia? Létezhet kommunikáció, ami ezt a magyar közösségnek eladja?

6.Lenin 2013.12.05. 21:41:20

@jjulie:

"Amíg hasonlót nem mutat föl, úgy jár, mint aki nem vállalja a teniszmeccset, csak a száját jártatja. "

Szerintem éppen azt igyexik bizonygatni, ha tölgyes nem mutat kártyát, veled kerül hasonló szintre.

Nem vetted a lapot?

Ő a felső, te az alsó. Tölgyest próbálja degradálni.

concret 2013.12.05. 21:45:52

@6.Lenin: Majdnem. Csak a fölső-alsó pozíció a fordított (szerintem).

6.Lenin 2013.12.05. 21:49:12

@concret:

A felső.....magadhoz próbálsz mérni mindenkit
alsó....jjulie szintje, szerinted.

concret 2013.12.05. 21:52:24

@jjulie: Lényegében.
Saját kalibrálásom szerint szetesként levelezőn végezhette valaha a Tanácsakadémiát, amit megtoldott egy esti foximaxival.
Utóbb meg (a holtig tartó tanulás szellemében) a Lakitelki Népfőiskolán gyarapította tudását.

jjulie 2013.12.05. 21:55:20

@6.Lenin:

atyagatya dembinszki, te csak tartd életben a boldog felcsutibalgavigyort a agyatlan fejeden, és meglásd jön megint a kósa hogy belemondja a kamerába mekkora agyahalott balfasznak tart téged, fideszikszelésre idomított barmot

6.Lenin 2013.12.05. 22:03:17

@jjulie:

Mi a toszért erőlködsz?

Még azt sem értetted +, hogy concret is téged tart az alsó szintnek (nem, mintha ez számítana valamit is)

Ez 1 olyan felület, ahol véleményeket lehet(ne) ütköztetni, névtelenül.
Nem számít a diplomák száma, poros/penészes kutyabőr, csak a vélemény. ha van.

jjulie 2013.12.05. 22:04:03

@concret:

a tölgyes az leszartfaszuság összes ismérvét vegytiszta formában testesíti meg, és nagyra nyílt a seggszája, mert a főfelcsutiszélhámost belesúgta a fülébe, hogy a leszartfaszuak ideje eljött, leszartfaszunak lenni kölönleges érték

és az összes leszartfaszuval együtt ettől felkerekedett és lerajzolta kétszer a fideszikszet

kayaibrahim pedig mosolyog a mennyek felcsutiországában

jjulie 2013.12.05. 22:06:31

@6.Lenin:

nocsak leszartfaszu fideszikszelő hiába könyörögsz, csak ócska felcsuti leszartfaszu maradsz, a kósa is megmondta

6.Lenin 2013.12.05. 22:10:23

@concret:

"Amíg hasonlót nem mutat föl, úgy jár, mint aki nem vállalja a teniszmeccset, csak a száját jártatja. "

Vagyis, amennyiben Tölgyes nem mutat fel valamit (hozzád képest)

lekerül arra a szintre, ahol jjulie tanyázik már jó ideje....hiszen @hepci szinte óránkét hívja 1 párharcra (én fizetném a pályadíjat), de jjulie nem hajlandó érdemben válaszolni, csak hablatyol.

concret 2013.12.05. 22:35:47

@6.Lenin: Kedves Lenin, persze hogy nem számít.

Pláne annak, akinek nincsen olyan.

Tudod, az iskolai végzettségek mögött is van teljesítmény. Valaha kemény versenyt folytattunk a fölsőoktatásba kerülésért, és utána is kellett teljesíteni - vizsgákat, szigorlatokat, államvizsgát, diplomavédést. Biztosan ismered ezt Te is.

Nem gondolom, hogy a vélemények értéke kizárólag ehhez kötött. Vitakultúrához viszont nagyon is. Hogy a másik véleményét nyílt sisakkal, egyenesen kritizáld, ne magad adj a szájába állításokat (tőle függetlenül). Ne fogalmazz a nevében (helyette, ellenére) dialógusokat, amikhez semmi köze.

Az utóbbi 40-45 évben (többé-kevésbé) tanulhatott, képezhette magát, akinek erre igénye volt. Aki képzetlen maradt, a maga sorsát alakította így. Én sem akarok bunyózni a profi boxolókkal. A tanulatlan, képzetlen ember más klasszis. Írogathat, de (ismereti megalapozottság híján) véleménye súlytalan.

tölgyes 2013.12.05. 22:37:34

@concret:

Nem a kukával való szolgáltatásról (szemétszállítás) van szó édes úr. Hoplita azzal volt szíves dicsekedni, hogy a budapesti felfordulások idején (2006 őszén) ő is aktív szerepet játszott.. Tudja akkor, amikor maga sarkáig be volt.. és fel volt háborodva mások kormánydöntögető hangulatán. Hoplita brilírozott az utcán..:( Még azzal is dicsekedett, hogy egy csomó mindent nem tudtak rábizonyítani.. amit meg elvállalt azt nem is csinálta
Az a legkevésbé sem zavarna, hogy szemétszállító, vagy bármi más lenne. A hülyeség jobban zavar.
Ami Önt illeti: én ellenőrzés nélkül is szívesen elhiszem magának, hogy van diplomája, de annyira nem fontos nekem az Ön személye, hogy akár a kisujjamat megmozdítsam az Ön ellenőrzéséért. (Ha megtenném se érnék vele semmit, mert olyan nevű mérnök biztosan van, de az már nem bizonyítható, hogy Ön azonos-e az Ön által megnevezett személlyel.:)
Mellesleg én soha senkinek nem írtam le azt, hogy diplomás vagyok-e vagy sem. Még azt sem hogy mivel foglalkozok. Én ezt egy alapjában anonim fórumon bunkóságnak is tartanám. Mindenki azt ír magáról, amit akar, olyat állít magáról, amit akar stb. Én azt fenntartás nélkül elfogadom. Ha olyannak akar látszani ám legyen. Ha hoplita idős embereket árokba lökdöső, a pesti utcán randalírozó jobbikosnak akar mutatkozni, akkor én azt is elhiszem. Nem fogom vitatni. A véleményem megvan róla.
Az Ön esetében pl. amiatt, hogy egy ilyen egyszerű szöveget sem képes értelmezően elolvasni. (Diploma ide-oda.) Idézem:
„Mi tagadás! Önnek várnia kell még egy ideig azért, hogy a sajátjai seggét nyalja.:) Ha más nem is, ez összeköti magát hoplitával. Belátható ideig neki is Önnek is csak a kukaburogatás marad.:)”

Ennek a mondatnak a jelentése: a Jobbiknak és az Ön által idealizált liberálisoknak belátható ideig nem lesz esélye a kormányzásra. Egy lehetőségük marad a jövőben is: szidni az éppen regnáló kormányt. A „seggnyalás” –t mint durva és ilyen fórumra nem való szóhasználatot Öntől kölcsönöztem. („nyalni a hatalom seggét”- formulát volt szíves használni.)

6.Lenin 2013.12.05. 22:53:21

@concret:

Szerencsére a vélemény alkotása/leírása (még) szabad, 1 ilyen országban élünk.
A leírtak értelmezése is szabad (mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, vagy tudja).
Válaszadási kényszer, nincs.

-Drága Matildka, ez volt életem legcsodálatosabb 2 perce.
-Igen? Mire is gondol? ...A pénzt tegye a fiókba. Pá, jöhet máskor is.

Szóval,.....izé....(lehet, mások másként látnak/éreznek/ítélnek ) az élet már csak ilyen 1xű, vagy bonyolult?

Jó éjt!
Mindenkinek

A Blues mindenkié, ezért örök.
www.youtube.com/watch?v=rhrqZP_qVyU

concret 2013.12.05. 23:07:01

@tölgyes: Pozsgay Imre (egyéb jellemhibái mellett) választékosan beszéli nyelvünket. Sosem írná le, nem is mondaná: "foglalkozok" (foglalkozik => ikes ige. Alanyias ragozása nem hiba, csak bárdolatlanság, műveletlenség).

Talán lenne kitől szövegértést tanulnom, de végképp nem Öntől. Ön ugyanis tartalmilag nem érti: liberális ember jelleménél fogva nem nyalja a hatalom seggét (nem ordenáré fogalmazás ez, csak valós és tárgyszerű). A liberalizmus nem a hatalom és az uralkodás fetisizálója, a kétpólusú pártállamiságban gondolkodó törpemussolini- és nemzetvátesz rajongók számára a valódi plurális politikai berendezkedés fölfoghatatlan.

Én nem idealizálom a liberálisokat. Én liberális vagyok. Nem várom, hogy kormányozzanak. az a tömegpártok dolga. Csak annyi a liberálisok szerepe, hogy akként civilizálják a politikai kultúrát, ahogyan a De Gaulle- és a Konrad Adenauer fémjelezte Nyugat-Európa eljutott a bornírt konzervativizmustól a mai szabadelvű demokráciákig.

Nem fogja érteni. Nem azért, mert diszlexiás. Politikailag fogyatékos.

concret 2013.12.05. 23:11:02

@6.Lenin: Segítek (próbálok).

Egy analfabétával, aki saját kis, hátrányos lakókörzetéből sosem mozdult ki, nem fogja paritásban lévőnek érezni a véleményét.

Ugyanez érvényesül más szinteken is.

tölgyes 2013.12.05. 23:38:10

@concret:
Én azt elfogadom, hogy Ön nem óhajt tőlem szövegértelmezést tanulni. Ha óhajtana sem vállalnám el az Ön oktatását. Az Ön életkorában ezen már csak a sok olvasás segíthetne.:)
Én egy tényt írtam le: képtelen arra, hogy egy egyszerű szöveget értelmezzen. Akár csak bárdolatlanul is. Ezért aztán kár a diplomájával dicsekedni, ami vagy van, vagy nincs

Ami pedig a bornírt konzervativizmust illeti: lehet, hogy jól értelmezi Adenauert, lehet, hogy nem. Én úgy látom, hogy még egy egyszerűbb szöveget sem képes felfogni. Az pedig sajnálatos tény, hogy a magyar szabadelvűeknek sikerült az országot egy a kádári rendszerhez hasonló gödörbe belelökni. Azt én is szívesen elismerem, hogy ennek a társaságnak nem sok köze van a szabadelvűséghez, mint ahogy önnek sincs köze a szabadelvű gondolatokhoz. Ha lenne, akkor a diplomáját és a hozzá kapcsolódó elméleteit nem lengetné itt úgy, ahogy az elhülyült dzsentrik a kutyabőrt szokták.

tölgyes 2013.12.05. 23:41:48

@concret: Egy valamire való szabadelvű nem gondolkodik szintekben.

concret 2013.12.05. 23:43:50

@tölgyes: Boldog ember, hiszen nem lenget. Bár lengethetne :DD

concret 2013.12.05. 23:46:50

@tölgyes: Persze. A szabadelvű tán kuruzslóhoz megy, ha operálni kell a gyomorfekélyét. A szabadelvű számára a tudatlanság, a képzetlenség nem hátrány, sőt.

concret 2013.12.06. 00:00:19

Csak úgy, általánosságban:

Látok ám itt kifejezetten művelt, komoly tudású embereket is megnyilvánulni (néha). Szép dolog a net tömegdemokratikus terepe, ám egy idő után borzasztómód idegesítő, ahogyan a tölgyesfélék (gondolva, hogy a klaviatúra léte és a működő internetkapcsolat lehetővé teszi a számukra) saját intelligenciaszintjüktől messze elrugaszkodva, gyakran nemtelen módszerekkel úgymond vitáznak.

Mert hogy a szavazatunk egyenlő, az jogi tény. De ettől még nem vagyunk egyenlőek minden téren (keverik a dzsentrizmust a tanultsággal-műveltséggel: mi kell ennél jobb jellemzés?)

concret 2013.12.06. 00:47:31

Az pedig különösen mókás dolog, amikor a mérhetetlenül kicsi támogatottságú hazai harmadikutasok a magyarországi liberális választók számosságát fikázzák.

Azért, mert most a fidesz mindenféle szemetet befogadó uszályán utaznak, nem merül feledésbe a tény: volt egy országos megméretésük (1994.), amikor (írd és mond) teljes 0,6%-os támogatottságot kaptak. Komoly 32.258 voksot: ennél a liberálisok 2014 tavaszán csak Budapest pesti körzeteiben több voksot fognak szerezni, országosan pedig várhatóan sokszorosan fölül fogják múlni. Én a választás után sem tűnök el, lehet szembesíteni a prognózisommal.

hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_Demokrata_Sz%C3%B6vets%C3%A9g
index.hu/belfold/tegnapiujsag/2009/05/17/1991_zaszlot_bont_pozsgay_uj_partja/

jjulie 2013.12.06. 07:34:35

@concret:

a politikai figyatékossága mellékes, amit művel az egy taknyos bakfis oktalan szájalása a szájalás kedvéért, ami a leszartfaszu felcsutiság különleges többletértéknek nyilvánított

bármit hablatyol neki a felcsutiravaszdiparaszt azzal interferál a beteg kádárvakarék leszartfaszu lelke, és itt olvasható az eredmény

kayaibrahim egyenes leszármazottja

jjulie 2013.12.06. 07:46:28

@Hepci:

mivan főnök, kavánsz még valamit? ha a napba nézel ott a jeled, ha az órára nézel ott is, az asztalon meg ott az ob III-as zakód

mit kívánsz még főnök, hol helyezzem el a jeled?

Khal Drogo 2013.12.06. 08:32:59

@concret: A választásokon arra is választ adnak óhatatlanul az emberek hogy kitől remélik a növekedést, az életszínvonal javulását. A szocialisták vajon jobban csinálnák-e mint a Fidesz. Véleményem szerint nem csinálnák jobban.
Az ország lecsúszása a kormányzásuk alatt gyorsult fel, most lehet azon vitatkozni hogy ez már 2001 magasságában indult-e el, vagy csak 2002-2003-ban, de az tény, senki sem vitatja, hogy Magyarország 2002-2010 között nem fejlődőt a régiós országok átlagos ütemében, ellenben súlyos eladósodott, mutatói leromlottak.
Ezek után van-e értelme visszahozni a korábbi kormányzatot, a korábbi kormányzati embereket a pozíciókba. Nincs. Ez a válaszom.
A többiben Önnek igazsága van, a külső helyzet is meghatározó. Az hogy ma Orbán a helyén áll, nagyban múlt azon is, hogy egyfajta konszolidáció volt Nyugaton az elmúlt 1,5 évben.

panelburzsuj 2013.12.06. 09:33:58

@Khal Drogo:
Azt azért talán te is látod, hogy a Fidesz-kormányzat nem úgy változtatta meg a ballib ámokfutást, hogy rükvercbe kapcsolt, hanem hogy a gázra lépett.

A szocik "csak" a leszakadást tagadták - Orbánnak már ez is kevés: ő nem passzívan hátrányt mismásol, hanem aktívan előnyt hazudik.

Magyarország jobban teljesít - öncsalásban.

panelburzsuj 2013.12.06. 09:41:53

@panelburzsuj:
És persze: a szakadék fölött már valóban nincs visszafordulás.

"Mi tehát a megoldás? Az, ha egyszer meglátjuk, hogy ez a logika, pontosabban ennek a logikának a mindenhatósága hová vezet. Tanulásnak nevezem ezt, de ma már azt hiszem, hogy ennek csak egy módja van: a tapasztalás. Jéghegy, pofon, szakadék, Apokalipszis, Armageddon kell ide. Hogy észhez térjünk, hogy belássuk, hová vezet az, amikor a politikát kizárólag a politikusokra bízzuk. Vagy azért, mert egyáltalán nem foglalkozunk vele, lemondóan kivonulunk belőle, vagy azért, mert megelégszünk a buta automata szerepével. Ha soha semmilyen kérdést nem teszünk fel saját politikai vezetőinknek, ha hagyjuk magunkat általuk jókra és rosszakra osztani, ha meg sem kíséreljük megérteni és elfogadni a másként gondolkodókat, ha elhisszük, hogy mindig és mindenben csak az egyik oldalnak lehet igaza, ha a politikai vezetőket isteneknek képzeljük, ha a gondolataikat sajátunkként szeretjük, s ha képesek vagyunk gyűlölködve tekinteni egy másik magyar emberre csak azért, mert máshová szavaz, vagy éppen mást gondol a helyesről és a kívánatosról. A politika csak akkor lehet más, bárki is a kormányfő és bármilyen nevű pártok ülnek is a parlamentben, ha észrevesszük, hogyan használnak ki minket saját céljaikra a munkájukat amúgy kétségtelenül egyre ügyesebben végző politikusok. Akkor valami megváltozik, megváltozhat. Addig viszont egyre rosszabb lesz, ebben biztos vagyok."

(Hogy ne mindig csak gyepáljam a bloggazdát... :)

tölgyes 2013.12.06. 12:58:10

@concret: Persze. A konzervatív tán kuruzslóhoz megy, ha operálni kell a gyomorfekélyét. A konzervatív számára a tudatlanság, a képzetlenség nem hátrány, sőt.
A szavak kicserélésével könnyedén eljutunk ahhoz, hogy ugyanezt az Ön meggyőződéséről állítsuk.

Persze. A szabadelvű tán kuruzslóhoz (nem egyről tudunk, aki ezt tette) megy, ha operálni kell a gyomorfekélyét. A szabadelvű számára a tudatlanság (itt van erre példának Ön is), a képzetlenség nem hátrány, sőt. |

Mi ennek az Ön által alkalmazott érvelésnek az elemi hibája? Az a meggyőződés, hit hatja át, hogy aki szabadelvű az magasabb rendű egyben. Több a tudása, mentes az előítéletektől, a szabadelvű az, aki tudja, mit kell cselekedni. A szabadelvűek egyedül méltóak arra, hogy irányítsák az országot, a világot. Egyben az a meggyőződése, hogy aki nem szabadelvű az tájékozatlan, iskolázatlan, felvilágosulatlan, ahogy TGM fogalmazott annak idején: mucsa.

Ha meggondolja a dolgot: akkor mi is a különbség a szabadelvűség ilyetén értelmezése és a bolsevikok, és az elfogult iszlámisták középkori keresztények között? Mindegyik eszmerendszer hívei úgy gondolták-gondolják, hogy egyedül ők a méltóak a világ, az adott ország vezetésére.

Visszatérve az én eredeti állításomra: 2002-2010 között Magyarországot a szabadelvűség egy sajátos felfogásának szellemében szabadelvűek irányították. Ez az irányítás és a benne szerepet vállaló személyek csődöt mondott és az országot a kádárizmushoz hasonló gödörbe vezette. Én megengedem, hogy minden szabadelvű jó szándékkal és nagy tudással végezte a munkáját. Mégis az eredményt láttuk. Csőd.

panelburzsuj 2013.12.06. 13:17:35

@tölgyes:
Szóval már a Kádár-rendszer is a túlzott szabadelvűség miatt juttatta a magyarokat gödörbe. Mert a hitelből népboldogítás tipikus szabadelvű mánia, sőt betegség.

És mondd, tölgyektölgye: mikortól számít szabaedlvűneka kádárizmus? Münich-Biszku-Kállayban is lappangott már e kór - vagy csak a jóságos Pozsgaik fellépésével jelent meg?

concret 2013.12.06. 14:02:50

@Khal Drogo: Egyetértünk.
Egyik garnitúra sem jobb, visszaváltani a bizonyítottan károsra nem csak fölösleges lenne, de duplán káros is: egy esetleges kis mértékű tavaszi bukás Orbán újabb mártíriumát jelentené a táborának. Nem érzékelik még a valóságot, kell még idő, hogy több embernek fölnyíljon a szeme. Orbán megérdemelt mértékű bukásához folytatnia kell saját csődkormányzását (azért egy kis koalíciós kényszerhelyzeten - akárkivel - tudnék gonoszkodva örülni :D)
Másrészt egy újabb ciklus talán közelebb viheti az országot mindkét politikai oldal elkopásához, és esélyt teremthetne új politikai szereplők fölemelkedéséhez (tudom, naiv vágy, de hátha).

A szocialisták léte is duplán káros: egyrészt hamis illúziót teremt saját táboruknak, másrészt puszta létezésük a Fidesz legfőbb kohéziós forrása. Ha eltűnne az MSzP, megszűnne az "egyatábor-kényszer", és ez még a Fideszben is egészséges folyamatokat indíthatna el.

concret 2013.12.06. 14:08:13

@tölgyes: A kisebbrendűségi komplexusát ezen a blogon nem tudja gyógyíttatni. Forduljon tanult lélekgyógyászhoz (ha még érdemes a hátralévőre).

(Alany-állítmány egyeztetése: nem nagy feladat ám. Vagy már ennyire kapkod, kevés mindenre az idő?)

tölgyes 2013.12.06. 15:37:13

@panelburzsuj: Látom már megint nem volt képes átvinni az értelmet, de azért összejöttek a diplomások.:)

Államcsődöt hoztak létre a bolsevikok. Államcsődöt hoztak létre2010-re a liberálisok. A történelemben van rá bőven példa arra, hogy államcsődöt hoztak létre másféle ideológiák jegyében is. Vagyis az ideológia nem ad se felsőbbrendűséget, se több tudást, se biztosabb eligazodást a minket körülvevő világban. Ezért azt gondolni, hogy ’magasabb rendű’ vagyok, mert liberális, bolsevik stb. vagyok; nagy szamárság.
Ezt a gondolatot lehet vitatni. Joga van hozzá. Én azonban azt látom, hogy magát a gondolatot nem sikerült megértenie, ezért aztán felre értette.

tölgyes 2013.12.06. 15:50:18

@concret: Látom nagyon fontos Önnek, hogy egy kis felsőbbrendűségi érzése legyen. Nem fosztom meg ettől az örömtől és elismerem: Ön mindenben kiválóbb nálamnál, csak gyakorta szamárságokat írogat, szamárságokat gondol, és szövegértési problémái vannak. Én azonban - bár csak bizonyos kérdésekben vagyok szabadelvű - elfogadom olyannak, amilyen. Még azt is elhiszem, hogy van diplomája.:)

Ami pedig a kritikáját illeti: rosszul gépelek, nem olvasom el, amit leírtam, ezért elmarasztalható vagyok mindabban, amit terhemre rótt.:)

concret 2013.12.06. 16:04:51

@tölgyes: Senki sem érti itt a szöveget, csak a mi @tölgyesünk, még jó, hogy küldte nékünk őt az Ég.

Mondja már meg nekem, szamárnak: a "szövegértési probléma" emlegetését, mint remek vitamódszert régebbi szemináriumokon sajátította el, vagy az utóbbi idők fidesz-gyorstalpalóinak a gyümölcse?

concret 2013.12.06. 16:08:52

@tölgyes: Amúgy kijózanítanám: pl saját dolgozóim közül a legegyszerűbb embert is tisztelem, ha arra érdemes. Ha önnel szemben lett felsőbbrendűségi érzésem, az nem az én hibám: sokat dolgozott Ön ezért. De szerintem itt szinte mindenki így viszonyul Önhöz (egy-két virtigli elvtársától eltekeintve) - persze, mindenkinek szövegértési problémái vannak, ez lehet az oka.

tölgyes 2013.12.06. 16:21:07

@concret: Én azt gondolom, hogy sokan értik a szöveget, talán még Ön is, ha tesz egy kis erőfeszítést.

Az pedig kevéssé érdekel - bár azt is elhiszem -, amit a dolgozóival kapcsolatban ír. Itt nem ezt adja elő.. miközben egy nem túl összetett mondatot képtelen felfogni.:)
Íme a gondolat amit nem értett:

"Mi ennek az Ön által alkalmazott érvelésnek az elemi hibája? Az a meggyőződés, hit hatja át, hogy aki szabadelvű az magasabb rendű egyben. Több a tudása, mentes az előítéletektől, a szabadelvű az, aki tudja, mit kell cselekedni. A szabadelvűek egyedül méltóak arra, hogy irányítsák az országot, a világot. Egyben az a meggyőződése, hogy aki nem szabadelvű az tájékozatlan, iskolázatlan, felvilágosulatlan, ahogy TGM fogalmazott annak idején: mucsa.

Ha meggondolja a dolgot: akkor mi is a különbség a szabadelvűség ilyetén értelmezése és a bolsevikok, és az elfogult iszlámisták középkori keresztények között? Mindegyik eszmerendszer hívei úgy gondolták-gondolják, hogy egyedül ők a méltóak a világ, az adott ország vezetésére."

Erre azt válaszolta, hogy kisebbrendűségi érzésem van:) Ennyit volt képes felfogni. A válaszból látható: nem érti a szöveget.:)

aszekelyek 2013.12.06. 16:46:26

@panelburzsuj: mindentagadók itt tobzódnak, meg a fészbúkon.
Ott is tele van hörögte a virtuális tér , hogy bezzeg milyen rém rossz itt nekünk és minket mindenki leelőz, meg vissza is vagyunk. A GNI olyan rosszul alakult pl a románoknál, amelyen jól a GDP a nem belföldön maradó megtermeltetet pénzzel. Csak éppen a lakosságnak jut sokkal kevesebb pénz. Na arra már nem telik, hogy ezt is odatolják a hvg, vagy stop.hu., vagy atv-szagértői..., cikkeikből minden adat ki van hagyva!! magam olvastam egy hvg cikket a minimálbérről, ami legcsekényebbjót is mutatná. A 2013-as évet lazán kihagyták és az előző évek inflációját közlik, mint tényadatot.
Mára érvényeset. Olgának azért rendesen elmagyarázta egy ttársasházakat képviselő höolgy, hogy mekkora hülyeségeket okvetlenkedik, a kérdéseiben.. Nem bírt vele. Hiába akarta vele kimondatni, amit ők ott sujkolnak vég nélkül, pl a rezsicsökkentésről is. engem nagyon felháborít, hogy hazugságokkal és féligazságokkal eteik a baloldali szavazókat. már megint. Még mindig.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.12.06. 18:06:54

@jjulie:
Konkrét hely, nap, óra, asztal - így szoktak a normális emberek találkozni.
Nos?

hoplita 2013.12.06. 19:57:01

Orbán: Mandela inspirált minket

A miniszterelnök részvétét fejezte ki Nelson Mandela halála miatt az elhunyt családjának és Dél-Afrika népének. Orbán Viktor szerint Mandela neve a szabadság szimbóluma marad, és megjegyezte azt is, hogy a demokráciáért folytatott küzdelme inspirációt jelentett számukra.

Nyihahaha....zokogjatok fityiszes faszfejek.:)))

6.Lenin 2013.12.06. 20:35:00

@concret:

"Segítek (próbálok)."

Köszi.

"-Drága Matildka, ez volt életem legcsodálatosabb 2 perce.
-Igen? Mire is gondol? ...A pénzt tegye a fiókba. Pá, jöhet máskor is."

"Egy analfabétával, aki saját kis, hátrányos lakókörzetéből sosem mozdult ki, nem fogja paritásban lévőnek érezni a véleményét."

) az , hogy vmi, vkinek csodálatos, a másiknak szart sem ér(het), őt más érdekli. más az érdeke.

)az analfabéta, aki jól érzi magát a környezetében, leszarja, hogy te mit gondolsz az ő véleményéről.

az, hogy te mit gondolsz vmiről, vkiről, nem jelenti automatikusan, hogy te látnál minden helyesen, neked lenne mindenben igazad, csak te lennél képes mindenkinek, minden problémáját megoldani. a másik nem biztos, hogy azt szeretné, amit te kínálsz neki.

Kb erről írt @Tölgyes is, de azt sem értetted. Magát liberálisnak vallótól meg 1enesen katasztrofális félreértés.

misimokus 2013.12.16. 18:29:00

a budos rohadt szar kurva anyadat te mocsok torok gabor - ha egyszer talalkozunk lekoplek!

sanity 2013.12.23. 00:20:39

Ez a két balek addig szerencsétlenkedett, amíg sikerült újra helyzetbe hozniuk a Nemzet Ferencét. Még szerencse, hogy egy teljesen hiteltelen emberről van szó, ellenkező esetben már őt követelnék vezetőjüknek a drága demokraták. Viszont az számomra rejtély, hogy GYF miért játszik ennyire a Fidesz kezére azzal, hogy folyamatosan torpedózza Bajnaiékat, erről csak találgatni lehet.

Mondjuk ez az egész összefogás is egy vicc, úgy mindenestül. Bár sokat elmond a politikai kultúránkról, hogy nem éppen elhanyagolható tömegek képesek elhinni, hogy milliárdos üzletemberek értünk akarnak összefogni, és nem a hatalomért.

Választási stratégiájuk se jó szerintem. Nagyjából a lehetetlen kategória az, hogy mindenhol csak egy ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesszel. Főleg, ha a DK-val se tudnak megegyezni, plusz LMP, Jobbik és az addig létrejövő fantompártok. Listán meg még annyira se lehet ezt koordinálni. Baja Ferenc által megálmodott 65%-os részvétel se hiszem, hogy megvalósul majd.
süti beállítások módosítása