Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:49

A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor elmondták már, egy lokális választás alapvetően nem az országos erőviszonyokról szól, azzal kapcsolatban csak óvatos megállapításokra alkalmas, hanem arról, hogy helyben milyen változások történtek a politikai erőviszonyokban. A választás országosan más miatt fontos: az eredmény értelmezése és az értelmezések hatása miatt. A hatás ezúttal - a parlamenti választás közelsége miatt - különösen fontos: a Fidesz a fölényük, legyőzhetetlenségük visszaigazolását szerette volna kiolvasni az eredményekből, az ellenzék pedig arra volt kíváncsi, hogy egy teljes együttműködéssel képes lehet-e megszorítani a Fideszt egy jobboldalinak nevezhető városban. A választásból összességében csak fenntartásokkal lehet országos következtetéseket levonni, de a lényeg az, hogy szavazók és politikusok is le fognak vonni ilyen következtetéseket. 

hod1.jpeg

Az eredmények ismeretében az alábbi tanulságokat lehet megfogalmazni:

  1. A mai eredmény azt mutatja, hogy Hódmezővásárhelyen a kormányváltást kívánó szavazók vevők voltak a független jelölt mögé összeterelt ellenzéki együttműködésre: Márki-Zay Péter minden várakozásnál jobban szerepelt. Nem fideszes jelölt az elmúlt másfél évtizedben ennyi szavazatot nem kapott a városban. Hódmezővásárhely valóban a Fidesz egyik legerősebb vidéki bázisa volt eddig, ahol az ellenzéki jelöltek 2002 után – amikor az akkori kormányoldal támogatója, a mai választáson is induló és egy százaléknál kevesebb voksot gyűjtött Hernádi Gyula alig maradt el Lázár János eredményétől - megközelíteni sem voltak képesek Orbán Viktor pártjának jelöltjeit. Négy egymást követő polgármester-választáson, 2006-ban, 2010-ben, 2012-ben és 2014-ben az összes nem fideszes szavazat száma együttesen sem haladta meg a hatezret egy olyan városban, ahol 36-38 ezer szavazópolgárt regisztráltak. 
  2. A Fidesz veszített, de a bázisa Hódmezővásárhelyen többé-kevésbé intakt maradt: a párt jelöltje által kapott szavazatok száma a két legutóbbi eredménynél magasabb, arányaiban viszont, a magas részvétel miatt, lényegesen alacsonyabb. A mozgósítás tehát nem volt teljesen sikertelen a kormányoldalon, a meglepetést nem a Fidesz jelöltjére leadott szavazatok száma jelenti, hanem a magas részvételhez vezető ellenzéki előretörés. Márki-Zay olyan szavazókat tudott behozni, akik egy más felállásban bizonyára otthon maradtak volna, vagy esetleg a Fideszre szavaznak.
  3. Bár Lázár János neve majd csak április 8-án szerepel a szavazólapokon, mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy róla is szól ez a választás. A miniszter két nagy versenyelőnnyel bírt eddig a magyar politikában: egyrészt munkabírásával és kormányzati kompetenciájával emelkedett ki a Fideszből, másrészt megkérdőjelezhetetlennek, megingathatatlannak látszott a helyi támogatottsága, ereje. 2002 óta minden választást megnyert a körzetében, akár közvetlenül indult rajta, akár közvetetten. Ez az erő most meggyengült, bár azt nehéz megmondani, hogy ebben a vereségben személyesen mekkora a szerepe. Lehet úgy érvelni, hogy az országos problémák (korrupció és társai) ártottak neki, de lehet azt is mondani, hogy ellene állt össze az ellenzéki választói koalíció, illetve az általa irányított kampány sikertelennek bizonyult. További kérdés, hogy miként érinti ez a kudarc a politikus további karrierjét. Ha április 8-án az egyéni választókerületben – amire most is jó esélye van - ismét magabiztosan nyer, kevésbé lesz már érdekes a mostani eredmény.
  4. Bár nyilvános közvélemény-kutatásokat nem láthattunk, magam két olyan belső kutatási eredményről is tudok, amelyek egyaránt 60 százalék feletti fideszes győzelmet jeleztek. Fontos tanulság lehet, hogy a szavazók egy részének – elsősorban az anti-fideszes szavazóknak – a véleménye nem vagy nehezen mérhető. Ennek is lehet országos következménye, hatása arra nézve, hogy mennyire lehet hitelesnek tekinteni a méréseket. Elsősorban a pártok előrejelzéseit, kalkulációit módosíthatja, ha azt látják, hogy nem megbízhatóak a kutatások.
  5. S ami a legfontosabb: az eredmények komoly hatással lehetnek az ellenzéki vezetők gondolkozására, az egyéni választókerületi taktikájukra. Az előző bejegyzésben ezt írtam: „ha Márki-Zay Péter a várakozásoknál jobban szerepel, megszorítja vagy akár óriási meglepetésre le is győzi a fideszes riválisát, akkor biztosan beindul majd a Fidesz végéről és az ellenzék esélyeiről szóló diskurzus, ami feltehetően hatással lesz az együttműködéssel kapcsolatos ellenzéki döntésekre is. Egy ilyen esetben nagy lesz a belső csábítás és a külső nyomás arra, hogy elinduljanak a vélt vagy valós mandátummaximalizálás felé.” Nagyon meg lennék lepve, ha a következő napok nem erről szólnának. Hódmezővásárhely ebből a szempontból módosíthatja a 2018-as parlamenti választás peremfeltételeit: mostantól az ellenzék elhiheti – akár így van, akár nem -, hogy nem a régi mérkőzésen játszik, ahol nincs esélye győzni, hanem egy olyan új meccs kezdődik, ahol, ha okos taktikával lép pályára, nem reménytelen a helyzete. 

tge-kep2018.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr313698078

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török Gábor: Hódmezővásárhely üzenete 2018.02.25. 22:39:01

Márki-Zay Péter minden várakozásnál jobban szerepelt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.25. 21:03:39

A választók több mint 64 % az új polgármester ellen van, mint látható az adatokból. Azaz csalás történt.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.02.25. 21:15:44

Azért megjegyzem, az index címmel ellentétben nem az ellenzék győzött, mert az ellenzéki pártok el sem indultak. Ezt a választásokon nem játszhatják meg,mert különben nem jutnak parlamenti helyekhez, állami támogatásokhoz és lehúzhatják a rolót.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2018.02.25. 21:18:38

Csalás van a dologban. Nem baj, áprilisban nem igy lessz.

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.02.25. 21:20:14

Meglehet, néhány Fidesz-túltolta kampányelem már visszaütött. Közben a "kiábrándult fideszes" a lehető legjobb attribútum és brand egy olyan jelölthöz, aki egyrészt ellenzéki összefogást képvisel, másrészt szeretne fideszes szavazatokat is elhozni. Plusz még eszembe jutott néhány konteó is, de most elsüllyesztem magamban.

Kelly és a szexi dög 2018.02.25. 21:22:09

Az a helyzet, hogy az emberek nem teljesen hülyék...

mozzie 2018.02.25. 21:24:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

OK. Szóval akkor az a nagy többség aki a függetlenre szavazott, valójában ellene van. Értem. Evidens.

Nem kellene bevenned a mai gyógyszer adagodat?

Erzsébet Pásztor 2018.02.25. 21:24:32

Hozzá tenném, hogy a nagyarányú győzelem befolyásolja a választói magatartást. Országosan erősíti "az el kell menni választani" hangulatot. Ennek választást fordító hatása lehet.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2018.02.25. 21:24:45

@politologus:

Szerintem "kiábrándult fideszes" NEM volt. A fidesz jelöltje még ma is több szavazatot kapott mint 2014-ben!!

mozzie 2018.02.25. 21:26:20

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Megosztanád az erre vonatkozó bennfentes információidat?

És, esetleg, kevesebb időt töltenél a hosszúlépéseid meghitt társaságában?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.25. 21:27:48

@mozzie:

Nem ismered a ballib választási matematikát? A nem szavazókat ennek szabályai szerint a nyertes elleni szavazatokank kell számolni.

Übüpapa 2018.02.25. 21:28:05

A várakozáshoz képest nagy előnnyel győzött Márki-Zay Péter. Ezt a Fidesz sajtója szinte egyáltalán nem említette. Gondolom, utolsó pillanatig vártak, hátha kedvezőbb eredményről tudósíthatnak. Hódmezővásárhely egyértelműen a nagy részvételi arány miatt tudott változtatni az eddigi fideszes beállítottságon. Márki-Zay 60%-os részvételt kért, várt, és a számítása bevált. Ugyanezt a taktikát nyilván nem mindenhol lehet megjátszani ápr. 8-án, de ha képes lenne az ellenzék egy jelölt javára, nyilván a legesélyesebbére, visszavonni több jelölt indítását, akkor erős mozgósítással még meglepetést is okozhatnak a Fidesznek.

2018.02.25. 21:28:26

régen volt meglepetés.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.02.25. 21:28:41

@mozzie: A számok ezt mutatják, de a poszt is említette.

mozzie 2018.02.25. 21:30:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Zseniális.

Fogadd el a italozással kapcsolatos jó tanácsomat. Hasznodra lesz.

Manyike 2018.02.25. 21:33:09

Egyik oldalon sem tolnám túl az eredmény jelentőségét.

"... az ellenzék .... , ha okos taktikával lép pályára, nem reménytelen a helyzete." Mire? Eddigi taktikájuk csak színlelt, laza taktika volt?

Viszont nekem 2018/4 Hódmezővásárhely üzenete:
2018.03.15. újabb diáktüntetés. A jövő nemzedéke tartsa meg az ünnepi megemlékezést, ami nemcsak a múltról szól, s álljon mögéjük, aki csak tud: pártok, civil szervezetek, civilek.

csokis1971 2018.02.25. 21:33:59

A Fidesz , lehet elengedte ezt a választást. Az új polgármester a közgyűlés ellenében semmit nem tud tenni. Ellenben országosan a Fidesz-tábornak ez egy figyelmeztetés, hogy mindenkinek el kell menni ápr. 8.-án.

Sir Galahad 2018.02.25. 21:37:51

Magyarország minden ellenkező híreszteléssel szemben demokrácia, másként nem születhetett volna ilyen eredmény. Tény, hogy a Fidesz kampánya visszatetszően éles volt, de azt gondolom, ez annak volt a következménye, hogy voltak számukra riasztó helyi felmérések és kétségbeesetten próbáltak fordítani. Ez azonban inkább rontott a helyzetükön.

Az országos politika azonban másként működik, mint a helyi. Nehéz elképzelni, hogy egy csomó vk-ban az ellenzék beáll egy független jelölt mögé. Vagy mégis?

Nemzeti Dohányos 2018.02.25. 21:45:21

Még mindig nem látják az ilyen és ehhez hasonló időközi eredmények üzenetét az okosok.

Magyarországon leegyszerűsítve négy választói kategória van: meggyőződéses balos/jobbos, a megvehetők és a hőbörgők. Balosból jóval kevesebb van, az MSZP akkor tudott nyerni, amikor a megvehetők és a hőbörgők is velük voltak. Viszont azóta a jobbik vitte a hőbörgőket, a megvehetőket meg hatalmi pozícióból a Fidesz megveszi. Győzni akkor tudnak, amikor a balosok és a hőbörgők összeállnak, ilyen jellemzően akkor van, amikor nem az a tét, hogy ki kormányoz, hanem szimplán ki lehet fejezni, hogy utálom a fideszt. Ala időközik.

Ez elég volt Ózdon és Ajkán, de Hódmezővásárhelyen kevés lett volna. Amiért mégis nyertek, az a jelölt személye, vagyis egy kiábrándult fideszes, aki miatt a jobbközép-konzervatív kiábrándultak is elmentek. Én magamat ide sorolom, és ha azt kérdezik, hogy utálom-e a Fideszt, vagy akarok-e egy jót röhögni Lázár savanyú pofáján (értsd: mai szavazás), akkor igent mondok. De ha azt kérdezik tőlem, hogy le akarom-e váltani az amúgy rühellt, tolvaj, de mégis csak nyomokban jobboldali Fideszt höbörgőkre vagy balosokra, urambocsá a kettőre egyszerre, akkor minimum nem válaszolok, de inkább mondok nemet.

Összefoglalva, akkor lesz a fidesz leváltva, ha jobbról nézve nem ez lesz a választék:
1. balosok, akik adót emelnének elkergetve a maradék mérnököket
2. balosok, akik alapjövedelmet vezetnének be
3. szélsőjobbos hőbörgők, akiknek valójában ugyan olyan balos a gazdasági elképzelésük, mint a többinek.
4. új balosok, akik szimpatikusan politizálnak, noolimpiás kampánnyal egyet értettem, de a lelkesedésem akkor szállt el, amikor elolvasva a programjukat kiderült, hogy ők a 235. baloldali párt.

Magyar könyörgöm, gründoljon már össze valaki egy normális jobbközép ellenzéki pártot, akire nyugodt szívvel szavazhatok.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.02.25. 21:50:23

@Übüpapa: a legjobb jelölt az akire mindenki tiszta szíveből tud szavazni. Nem az, akinek nagyobb a támogatottsága. A kettő között óriási a különbség, de igazad van egyébként!

Pop40 2018.02.25. 21:57:25

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Van bizony, bolsi. Szokás szerint csalt a maffiád.

index.hu/belfold/2018/02/23/maffiaval_szovetkezett_a_csongradi_fidesz/

Mellesleg tanulj meg magyarul.
Bár igaz, 2 agysejt fölött túlképzett leszel fideszesnek.

Pop40 2018.02.25. 21:59:46

Gratulálok, Vásárhely!

Vityának lassan el kéne kezdenie egy nagyszabású börtönfelújítási programot.
Ne a mostani, lelakott cellákban köszöntse vejestől az újévet. :D

Pop40 2018.02.25. 22:04:03

@csokis1971:

A fideszes csürhe teljes létszámban elment ma is.
Ennyit tudtak ekkora részvétel mellett.

Ezért kell MINDENKINEK elmennie szavazni áprilisban, hogy ne a fidesz agyhalott másfél milla zombija döntsön 9 millió sorsáról.

Pop40 2018.02.25. 22:06:11

@Sir Galahad:

Demokrácia a nagy büdös lószart.

index.hu/belfold/2018/02/23/maffiaval_szovetkezett_a_csongradi_fidesz/

Nyomokban is demokráciát tartalmazó országban a fideszes maffiabanda rég börtönben ülne. Ász-ostól, Poltostól, Mészárostól, vejestől.

Haloperidol 2018.02.25. 22:28:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: magát a szent fideszt nézed seggfejnek, ha engedné, hogy a "reménytelen helyzetben levő jelentéktelen pártok" csaljanak. nem reális.

Übüpapa 2018.02.25. 22:29:40

@Brigante: Egyetértünk. Sajnos nem mindenhol találni korrekt, okos jelöltet, akitől várható, hogy programja, elképzelése is van, valamint elég ereje, hogy meg tudjon győzni másokat a tervei megvalósításához.
Márki-Zay valójában egy Fideszből kiábrándult konzervatív politikus. Nekem megfelel, mert a tisztesség, a józan ész többet jelent az oldaliságtól. Sajnos, a balnak nevezett oldal nagy része is leszerepelt már.

Haloperidol 2018.02.25. 22:32:03

@csokis1971:
"A Fidesz , lehet elengedte ezt a választást. "

Nem tehette meg, preztizs okokból. Kb hasonló, mintha felcsútot engedné el. Elesik egy fideszes fellegvár, úgy, hogy hagyják? Ugyanmár.
Szerintem ma éjjel már megy a kríziskonferenciázás Habonyéknál. Tele lehet a naci alaposan.

Haloperidol 2018.02.25. 22:34:59

@Brigante: Igazad van. Bár nincsen 7 gyerekem, de ideológiailag kb ott vagyok, ahol mÁrky-Zay. Én Pécsett vagyok pont billegő körzetben. Akár a DK-ra is rászavazok, ha az a jelölt a legesélyesebb, bár ebben az esetben gumikesztyűvel fogom a tollat.

Sir Galahad 2018.02.25. 22:47:29

@Pop40: A Fidesz jelöltje pont annyi szavazatot kapott, mint 4 éve. Ha igaz volna, amit írtál, most többet kellett volna kapnia.

Minorkavidor 2018.02.25. 23:15:29

@Nemzeti Dohányos:

"Összefoglalva, akkor lesz a fidesz leváltva, ha jobbról nézve nem ez lesz a választék:
1. balosok, akik adót emelnének elkergetve a maradék mérnököket
2. balosok, akik alapjövedelmet vezetnének be"

Azt hiszem jobb ha kijózanodsz és úgy írsz:))
Ugyanis a mondanivalód számos helyen vérzik:
A 600 ezer emberből hány tért vissza az egykulcsos adó hatására, pedig azt már 2011. január 1-jén bevezették, azóa eltelt 7 teljes év és közel 2 hónap, már hatnia kellene. Ennek ellenére aki teheti kimegy a magasabb adókulcsokat tartalmazó többsávos adókulcsokat alkalmazó "haldokló nyugat-európai országokba.
Ez az egysávos adókulcs,- noha várták tőle- nem hozott több gyereket. Még mindig kevesebben születnek, mint a szoclib koalicíó utolsó egész évet lefedő kormányzati évében 2009-ben:))
Vajon miért?
Nos azért mert az anyagi juttatások kérdése csak egy részét adja a gyermek vállalás eldöntéséhez. Sokkal fajsúlyosabb az oktatás az egészségügy minősége és a hozzájuk férés lehetősége, a nyugodt társadalmi környezet (értve ezalatt, hogy nem hírdetnek háborút valaki ellen az év 365 napjának mind a 24 órájában: ki akarja állandó gyűlöletkampányban felnevelni csemetéjét).
Arról nem is beszélve, hogy az ún. rezsicsökkentés magasabb energiaárakat hozott nekünk, mintha világpiaci áron adták volna az energiát.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.02.26. 00:02:47

@Übüpapa: Nézd Miskolcon nálunk két oevk van, az egyikben LMP-s srác Doszpoly Botond, az pon olyan ember aki hasonló attitűdökkel rendelkezik, mint MZP. Meg van benne minden ami ahhoz kellene, hogy mindenki őt támogassa. A másik miskolci körzetben pedig a Jobbikos Jakab aki támogatható lenne mindenkinek. Szerinted ilyen kooperáció létrejöhet? Nem tudom, de nagyon remélem!

is 2018.02.26. 00:10:58

@csokis1971: mint bizonyara te is el tudsz olvasni egy grafikont, most is elment minden FIDESZes, aki az elmult 10 evben elment. NINCS TOBB. hala istennek.

is 2018.02.26. 00:17:47

@Nemzeti Dohányos: 1. ha te mernok lennel, akkor nem mondanal olyat, hogy csokkentette a FIDESZ az adot, hiszen az APEH minden evben lejelenti, hogy tobbet szedett be, mikozben az egyetlen ado, amibol kevesebb jon be, az a tarsasagi ado, tehat a tobbletet bizony az emberektol szedi be. ezek a puszta szamok, es egy mernoknek ennyit illik felismerni. te nem ismerted fel, igy nem vagy mernok, hanem egy hulye vagy. es ne gyere pl. a bankadoval, hanem nezd meg a havi bankszamla dijadat 2010 elott, es nezd meg most, es csodalkozz, hogy negyszerese lett mindenfele jogcimeken, tehat a bankadot is toled szedik be. Valamint a 27%-os AFA is az adok koze szamit am, baratom, nem kifelejteni.
2. ugyanez
3. ugyanez
4. ugyanez

Azert, mert az SZJ-at savossa akarjak tenni, azzal nem EMELIK az adot, hanem IGAZSAGOSABBA teszik. Mert kozben adnak belol alapjovedelmet, meg adnak belole rendes egeszsegugyet, oktatast stb.

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 00:30:27

@Minorkavidor: egyáltalán nem az elvándorlókról beszéltem, hanem azokról, akik (még) nem mentek el, többek közt saját magamról. Nem azért maradtam itthon, mert élvezek non-stop gyűlöletkampányban élni, szimplán a külföldi recruiterek 90%-a olyan számokat mond, hogy a teteje jó ha 500 euróval több lenne, árszínvonalat figyelembe véve. Ha ez majd 1000 euró lesz, akkor nem fog érdekelni, hogy mekkora adókulccsal lesz annyi. Itt azért megjegyezném, hogy a csodálatos magyar egykulcsos adó mellett annyi az elvonás, amennyi nyugaton nem sok helyen van a legmagasabb kulcs mellett sem. Ezért sem a többkulcsos adó a vörös vonal nálam, hanem az, hogy mindezt adóemeléssel akarják bevezetni a pazarló állam leépítése és átcsoportosítások helyett. Kedvenc programpontom ebben a témában a DK terve, miszerint TAO nem csak látványsportokra lenne, magyarul betemetés helyett mélyítenék a pénznyelőt.

A gyerekvállalás kapcsán az összképnél jobban érdekelne, hogy egyes decilisekben hogyan alakul. Többre megyünk két leendő mérnökkel, mint három bolti eladóval, főleg hogy mire a most születő gyerekek munkába állnak, a robotizáció miatt nem a munkaerőhiány lesz a probléma, hanem a munkaképtelen rétegek eltartása. Igen, az oktatás minőségének javítása, amit én is támogatok, tudja befolyásolni, hogy a bolti eladó gyerekéből mekkora eséllyel lesz mérnök, de ez csak azokon segít, akik otthon a megfelelő mintákat kapják.

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 00:40:40

@is: Elmondanád engem miért érdekeljen, hogy mennyi az ÖSSZES beszedett adó? Engem az érdekel, hogy ARÁNYAIBAN mennyit fizetek. Nem, nem háborgok azon, hogy tavaly 30%-al többért mentem új munkahelyre, ezért több adót fizetek :D

A bankszámlám meg kerek nulla forint, köszönöm aggodalmad. Értékpapírszámlán volt egy durva emelés a Quaestorosok megmentése után, át is mentem külföldi szolgáltatóhoz.

"Azert, mert az SZJ-at savossa akarjak tenni, azzal nem EMELIK az adot, hanem IGAZSAGOSABBA teszik. Mert kozben adnak belol alapjovedelmet, meg adnak belole rendes egeszsegugyet, oktatast stb."

Na igen, ha a másét nekem adják, az mindig igazságos :D Csak majd ne lepődjünk meg, ha emiatt egyre kisebb lesz a torta.

Kard 2018.02.26. 01:01:46

@Nemzeti Dohányos: "Többre megyünk két leendő mérnökkel, mint három bolti eladóval, főleg hogy mire a most születő gyerekek munkába állnak, a robotizáció miatt nem a munkaerőhiány lesz a probléma, hanem a munkaképtelen rétegek eltartása." - ehhez rendes oktatás kéne és nem a folyamatos pénzkivonás a felsőoktatásból. Az én időmben (90-es évek vége) még a legcsóribb gyerek is mehetett egyetemre, mert egyrészt nem volt tandíj másrészt meg az ösztöndíjak elég magasak voltak szóval nulla pénzzel el lehetett lenni. Na ez ma kurvára nem igaz. Vannak szakok ahol eleve csak fizetős képzés van. Ilyen pl. az egész közgáz.

Kard 2018.02.26. 01:05:37

@Nemzeti Dohányos: "A bankszámlám meg kerek nulla forint" - az a baj egy kis mókus vagy egy kis fogaskerékben aki nagyon messze van attól, hogy már az egyel nagyobb képet is lássa. Gondolom egész életedben bérből és fizetésből éltél.
Fogalmad sincs, hogy miért nullás a bankszámlád és az a bankadó miből jön és hogy jön össze. A lényeg, ha nem lenne bizony azt a lóvét megkapnád a munkáltatódtól meg a boltoktól ahol fizetsz.

Pop40 2018.02.26. 01:37:03

@Sir Galahad:

Simán lehet, hogy többet is kapott.
Honnan veszed, hogy akik akkor rájuk szavaztak, azok most is?

Bőven benne van, h a csalás nélkül sokkal kevesebbet kaptak volna, mint legutóbb.

Laslow · http://laslow.hu/ 2018.02.26. 03:34:27

Négy éve 2+2=3 volt. Most 2+2=5 lenne.

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 05:54:43

@Kard: Leírom, hogy az összes szülesészámnál fontosabb a decilisek szerinti eloszlás, mert magasabb decilisben nagyobb eséllyel lesz képzettebb a gyerek, erre jössz a fizetős közgázzal? Zseniális bazzmeg :D

Rengeteg gond van az oktatással, de a fizetős közgáz elég hátul van a listán.

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 06:11:48

@Kard: Aranyosan kapálóztok is-el, ahogy csípőből személyeskedéssel nyitva válaszoltok :) Azért 0 forint a számlám, mert a bank egyéb szolgáltatásokon, például lakáshitelen reméli megkeresni a hasznát. Ez így lenne bankadó nélkül is. Azt elég nehéz számszerüsíteni, hogy mennyivel több a kiadásom bankadó miatt, de 70 milliárdos adóbevétel mellett minimum egy nagyságrendi különbség van egy esetleges második kulcshoz képest.

Kivlov 2018.02.26. 06:42:11

"független" jelölt :D

2018.02.26. 07:20:01

kedves gábor, ezért kár volt visszatérned, elég közhelyesre sikerült ez a posztod...

Laszlo K 2018.02.26. 07:23:03

Remelhetoleg az embereknek kinyilt a szeme mindenhol es nem akarnak ujabb 4 evet ebben a gyuloletkampanyban elni, amit a fidesz letrehozott. Ha vegre levaltjuk oket, akkor maradok az orszagban, ez az utolso lehetosege szerintem sok magyarnak itthon. Ha ez folytatodna, akkor az ertelmesebb magyarok teljesen kimennenek kulfoldre, meg ha nem is feltetlen a penz miatt, csak ugy altalaban a romlott kozerzet miatt, mert az emberek boldogan akarnak elni nem ilyen mocsokban.

nu pagagyí 2018.02.26. 07:30:43

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ha igazad van, akkor a Fidesz eddig is a többség ellen politizált. Talán az volt velük a baj, hogy túl kevés ember juthatott kastélyhoz. Remélem országosan is hasonló felismerésre jutnak majd a maffiapárt vezetői. Lesz idejük a börtönben elmélkedni róla.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.26. 07:36:47

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Italozzak?"

Igen, mert az legalább meglátszik rajtad, ellentétben az olvasással.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.26. 07:40:56

@Nemzeti Dohányos: "Többre megyünk két leendő mérnökkel, mint három bolti eladóval, főleg hogy mire a most születő gyerekek munkába állnak, a robotizáció miatt nem a munkaerőhiány lesz a probléma, hanem a munkaképtelen rétegek eltartása. "

Szerintem egy mérnökkel is többre megyünk.

Netuddki. 2018.02.26. 07:42:57

Semmi váratlan nem történt, csak a zemberek elmentek szavazni. Mert láttuk már ezerszer, hogy a narancsdroid horda biztosan elmegy és leszavaz a tolvajfideszre.

Ezt a tolvaj maffia is nagyon jól tudja, és ezért akarja megosztani a magyarokat, és megutáltatni velük a politikát (mindenki lop ugye). Így ha nem mennek el a magyarok szavazni, akkor tovább lophatják a magyar és EU-s adófizetők pénzét büntetlenül. De ezt meg ki akarja? Én nem az biztos.

Stenonis 2018.02.26. 07:54:38

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Szóval, szerinted Pintér Sándor olyan rosszul végzi a munkáját, hogy lehet csalni a választásokon...

G66 2018.02.26. 08:14:38

Nagyon hiszek abban, hogy képes lesz megújulni a magyar közélet. Az erre való igény egyértelmű jeleit láthattuk tegnap.
Gratulálok a vásárhelyi embereknek!!

Néhány dolog:
- Ez nem ellenzéki győzelem, hanem az emberi méltóság és ész győzelme a gátlástalan hatalmi törekvesekkel szemben.
- Óva intenék minden ellenzéki pártot attól, hogy ők is "túltolják" mint a Fidesz. A helyén kell tudni kezelni.
- Bebizonyosodott, hogy az ilyen mértékű negatív kampány kontraproduktív, pontosabban az arrogancia a másik oldalt mozgósítja.
- Kellenek az országnak olyan emberek mint Márki-Zay Péter a parlamentbe is.

Egyébként szerintem el kellene már engedni ezt a beteges, mindenáron való pártpolitikát. Az emberek érdekét leginkább az szolgálja, ha minnél több független képviselő kerül be a parlamentbe, akik valóban a körzetük érdekeit veszik figyelembe és valós érdemi egyeztetések folynak.
Ami most van, az egy csökevénye a valódi parlamentális demokráciának. (..és nem csak a fideszt terheli a felelőség )

Szóval a minta adott, hajrá Magyarország!

Nancsibacsi 2018.02.26. 08:19:47

Ez a jóember kié, melyik párté? Országos politikában nincs olyan hogy független. A baller pártok egykutya mind - ott még lehet összefogás -, de a Jobbik egy országgyűlési választáson nem fog összeborulni a baloldallal azért, hogy neki 0 képviselője legyen, az MSZP és gyermekei meg kormányozhassanak. Továbbmegyek: ha ilyen történne akkor a Jobbik szavazói nem arra fognak szavazni, akire a Jobbik biztatja őket, hanem a FIDESZre, hogy ne a baloldal nyerjen.

A Jobbik és a FIDESZ szavazóinak elsődleges célja, hogy ne a baloldal nyerjen. Bárki, csak ne a kommancsok újra. Több mint 50 százaléknyi ilyen ember van, szóval ez már egy lefutott meccs. Ez kampányfüggetlen: teljesne mindegy hogy milyen ökörséggel kampányol éppen a FIDESZ - ezt senki se nézi. A lényeg az, hogy baloldali párt NEM KORMÁNYOZHAT SOHA TÖBBÉ. Inkább az ördög, vagy eladjuk az országot a törököknek újra, de ballerok nem kerülhetnek kormányra.

Vlad Tepes a jófiú 2018.02.26. 08:21:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Így állt össze a fidesz 2/3 is, birca-curó bolsevik ügynök. Az nem zavar?

Ad Dio 2018.02.26. 08:22:30

A Fidesz túlkapásai megbosszulják magukat.

Nancsibacsi 2018.02.26. 08:22:35

@G66: Mondj már egy, csak egy független képviselőt a parlamentben. Mármint aki függetlenként került be, és a pártutasítástól függetlenül, a választói érdekeit képviselve szavazott (tehát nem fixen egyik vagy másik oldalra). Várom a nevet.

Vlad Tepes a jófiú 2018.02.26. 08:27:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Az volt csalás, amikor anyád azt mondta apádnak, hogy védekezik....

Kono 2018.02.26. 08:31:45

1. Vajon mennyi Fideszes szavazott Márki-Zay Péterre?
2. Vajon ugyanez lett volna az eredmény, ha nem ő indul, hanem egy ellenzéki összefogás alapján kiválasztott pártember?

Személyes véleményem az, hogy ez cseppet sem tekinthető az ellenzék győzelmének.
Inkább az fordult elő - ami normális esetben nem kivételes- hogy sokan Márki-Zay MELLETT tették le sokan a voksukat, és nem csak valami ellen. Mert most végre volt KIRE szavazni.
Nem számít az országos választás szempontjából, ha csak nincs mindenhol egy ilyen értelmes és rátermett, független jelölt, aki mögé mindenki beáll. Az emberek hiteles politikusokat szeretnének látni. Ha ez Fideszes lesz, attól még rá fognak szavazni...
Az ellenzéknek egy tanulság van, ahogy a kormánypártnak is: ha nem hajlandó önként korlátozni saját hatalomvágyát, elfelejtheti a többség támogatását! Az emberek többsége egyszerűen unja és utálja a pártok civakodását.

Übüpapa 2018.02.26. 08:33:15

@Brigante: Az LMP nagyon nehezen adja a fejét összefogásra. De jó lenne, ha sikerülne valamiféle megegyezés.

citrix 2018.02.26. 08:33:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Kedves Birka, ezt úgy hívják: zakó :-) A fidesz számolásáról beszéljünk inkább ahol egy 10 milliós országban 2 millió (határon túli levelezőkkel együtt) szavazattal 2/3-os többséget lehet szerezni. Ez a disznóság magáért beszél.

Pékszakállú Henceg 2018.02.26. 08:38:02

@Nancsibacsi: Hű, Nancsibácsi, ki kellene szállni az üvegpalotából, és kicsit kimerészkedni a nép közé! A véleményük egyöntetű: a baloldalon sok balfasz van, meg néhány idióta is, de ilyen korrupt, tolvaj bandát mindegy hogyan, de el kell takarítani az ország éléről. És itt már nincs ideológia, nem számítanak az elvek, hogy ki komcsi (a fidesz is az), és ki árpádsávos szalonnáci, a tolvajt ki kell ebrudalni az éléskamrából.
A másik, minden kutatás azt mutatja, hogy a Jobbik és a baloldal szavazói között elég nagy az átjárás. Anno a Fidesz éppen azért támogatta a Jobbik létrehozását és fejlődését (ne felejtsük el, hogy Vona és Orbán egy polgári körben dolgoztak), hogy ne legyen egységes oldal velük szemben. Sok MSZP szavazó ment át a Jobbikhoz elsősorban az idősebbek közül, de már sok fiatal Jobbikos is azt mondja, fogjunk össze, korlátozzuk a tolvaj fidesz hatalmát, vagy ha lehet, buktassuk meg őket közösen. Most már ez a cél, az árpádsávos, vagy éppen szivárványos, netán munkásmozgalmi zászlók, pedig a sarokban pihennek április 8-ig, majd elő lehet őket venni utána.

Brix 2018.02.26. 08:43:16

Alapvetően az làtszik, hogy a Fidesz túl van a csúcson, ami a népszerűséget illeti. Làtható, hogy új embereket màr nem tud beintegràlni a szavazói közzé, sőt, ha tovàbb élezik az ellentéteteket, akkor egy protest szavazàsba is belefuthatunk, ahol a " soha nem szavazók" az örök vesztesek is megmozdulhatnak, ami àtírhatja az arànyokat. Ha nagyon sok nihilista, csalódott , a vàltozàs lehetőségében nem bízó ember, most kezdi elhinni, hogy mégis megbuktatható a NER- rendszer, és elmegy szavazni, akkor meglepetés lehet...

Balt 2018.02.26. 08:44:04

@mozzie: Sztem ez amolyan paródia volt Birca részéről.

@is: Csak megjegyzem: Mérnökként kihagytad a számításból, hogy évről évre nő az adóalap, egyrészt a minimális infláció melletti reáljövedelem-emelkedésnek, másrészt a fehéredő és növekvő gazdaságnak köszönhetően, a rekordalacsony munkanélküliségről nem is beszélve. Apropó, fehéredő gazdaság: Javaslom az adómentes minimálbér igéretét is újra beemelni a kampányba, mert ugye emlékszünk (már aki): Ez eredményezett 2 millió minimálbérre bejelentettet.

Balt 2018.02.26. 08:55:19

@Nemzeti Dohányos: :) Igen, ezek Nagy Baloldali Igazságok már a téli palota ostroma óta...

@Laszlo K: Nézd a pozitív oldalát: Legalább hiteles riportalany leszel az abcúg blogon. :D

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2018.02.26. 08:58:50

@Nemzeti Dohányos:

+1 De "normális" jobbközép párt soha nem lesz, két ok miatt:

1. Választást nem a blgon kommentelő értelmes emberek meggyőzésével lehet nyerni, hanem tömegek mozgatásával. Ha erre lenne igény, a Fidesz is eljárna mindenhová vitázni, de a dolgok nem ez alapján dölnek el.

2. A megnyert választást valamiből üzemeltetni kell, és ahhozt meg sok-sok szolgalelkű ember kell mindenütt, lehetőleg ostoba állásokkal.

+1 A Fidesz kampányának nem te vagy a célcsoportja, mert te úgyis behúzod, és nem is a baltumbli, mert ők meg úgysem...

mizrolist 2018.02.26. 09:05:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A logikád alapján a Fidesz csalással kormányoz 2010 óta, mert egyszer sem szerezte meg az összes választó polgár több, mint 50%-ának szavazatát (sőt, inkább csak 30% lesz az, amit begyűjtött).

2018.02.26. 09:07:07

A cikk korrekt elemzés. Azt TG is mondja , hogy belső mérések sima győzelmet jelentettek a fidesznek , hát nem lett az. Lehet fanyalogni, eliminálni az eredményt , attól az még tény. Egy biztos többen mentek el ,mint korábban és azok nem a fideszre szavaztak. A fidesz bázisa stabil ugyan 2.3 mill körül van , de nem növekszik. Ez tökéletesen látszott most is, hozta a tábor a 9500 szavazatot amire jános nagyon büszke. De ennyi volt és ennyi lesz ! Az ellenzék összesen annyi ( volt pl.2014 es választáson) , mint a fidesz. A nagy kérdés a másik közel négy milliós tömeg mit csinál. Ha nem megy el , nyer a fidesz, ha elmegy ,mint most is , veszít. Nem kell tehát fanyalogni, erőlködni a magyarázatokon. Azon kell izgulni fideszesek , ne menjenek el az emberek többen mint szoktak, valamint az ellenzék tartson össze. Sztem a libsizés, komcsizás , zsidózás, muszlim hordák támadása és na persze soros az ördög , de ne hagyjuk ki a bogár evést sem , szánalmas üzenetek a fidesztől.

szempontcsuzli 2018.02.26. 09:26:01

aha, tehat annak kell orulni ma, hogy a cuki szelsojobbos ket eve meg masirozo ciganyozo nacik osszefogtak a naftalinszagu bolsevikokkal es nemletezo liberokkal meg mindenkivel aki szembe jott es igy sikerult "gyozni" :DD

Kánikula 2018.02.26. 09:40:45

@csokis1971: Pont elmentek a Fidesz szavazók mind, de ez most nem volt elég.

Kard 2018.02.26. 09:44:18

@Nemzeti Dohányos: Akkor számszerűsítek neked. A nullás bankszámlád a bankkártyás költéseid miatt vannak mivel a bank a kereskedőkön (azok meg rajtad keresztül) húzzák le a pénzt. Nézd meg a céges számlákat és meglepődsz milyen bankolási díjak vannak, főleg egy kisvállalkozás esetén ahol nincsenek mennyiségi kedvezmények. Egy sima díjcsomaggal is (ami havi 3e forint) 300-400 forintról indul egy utalás. De ha átutalsz 3-4 millió forintot akkor már tízezres összegekről beszélünk mert cégek esetén nincs felső korlátja a hat ezrelékes tranzakciós adónak (6e ft per millió). Ezek 50-100 forintos tételek voltak 10 éve. Ezeket például a céged ahol dolgozol simán berakják költségeik közé azaz ennyivel kevesebbet fizetnek neked.

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 09:48:33

@orangeman: Mit húzok be amúgy is? Soha életemben nem szavaztam a Fideszre, hiába értek egyet több dologgal, mint amit a többi párt akarna, mert amióta először kormányra kerültek utálom a pökhendi, arrogáns stílusukat.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 09:48:54

@citrix:

Értem már! Szóval ha ugyanaz aszabály a ballibeknek kedvez, akkor az demokrácia, ha meg a Fidesznek, akkor diktatúra. Most már minden világos.

Duplaxiii 2018.02.26. 09:53:02

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Remek, birka!
De a két választásnál meg azt mondtad, hogy a 36-38%-os támogatottság kétharmados...
A legutóbbi ÉRVÉNYTELEN népszavazás után a döntő többséget mondogattad...
Na persze, a statisztika mindig hazugság és csak arra jó, hogy minden oldal belekamuzza az ő sikerét, de a még érvényben lévő matamatikai törvényeket nem szabad átugorni.
A diktatúrákban megszokott, hogy 2+2 bármi lehet, ami a diktátornak megfelelő.
Tehát te is ideális kollaboráns seggnyaló vagy.
Igazolod a véleményeddel.

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 09:53:33

@Kard: Ez remek, de mint mondtam ez minimum egy nagyságrenddel kisebb mint amit egy második adókulccsal buknék. Ráadásul naívan úgy teszel, mint az egyszeri sarki kisboltos, aki nem számol azzal, hogy bár komolyak a bankkártyás fizetés költségei, de mégis sokkal olcsóbb mint a készpénz kezelése, mert az arra fordított időről nem kap hó végén számlát, és a kockázattal se szembesül, amíg egyszer nem rabolják el tőle a napi bevételt.

Duplaxiii 2018.02.26. 10:01:20

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Te tényleg fizetett troll lehetsz...
Lényegtelen, hogy egy szabály kinek kedvez!!!
A lényeg, hogy az ennek megfelelően hatalomra jutó hogyan él a korlátlag lehetőségeivel.
Egyszer volt bővek 2/3-a az mszp-nek, mégis bevette az szdsz-t is, de nem nyúltak hozzá az ország demokratikus berendezéséhez!
A fidesznek is lett 2/3-a és ezt ők arra használták fel, hogy minden megváltoztattak úgy, hogy minden az ő érdeküknek - azaz ne a magyar embereknek - feleljen meg, mindent úgy szabáyoztak, hogy egy vereség után is, ha a másik oldal nem kap 2/3-ot, az ő embereik maradjanak minden lényeges és stratégiai pozcióban, azaz megakadályozhatják "belülről" az új hatalom működését is.
Szerinted egy poltpétert hogyan lehet legálisan leváltani?
Tett ilyen anno a szintén 2/3-os mszp?
És az mszp megváltoztatta a választási szabályokat? Átalakította úgy, hogy az ellenzéknek gyakorlatilag semmiféle lehetősége ne legyen? Eltörölte a második fordulót? Korlátozta a stratésiai szövetségeket?
Elcsatolt fővárosi kerületekből részeket és csapta oda egy másik kerülethez?

_most_ 2018.02.26. 10:02:29

@Nemzeti Dohányos: és a 27 százalékos áfa hogy tetszik?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 10:02:39

@Duplaxiii:

Émn mindig ugyanazt mondom: a választási rfendszer rendben van, FÜGGETLENÜL ki nyer.

A ballibeknél a gond: szerint a rendszer jó, ha ők nyernek, s rossz, ha vesztenek.

Minorkavidor 2018.02.26. 10:02:47

@Nemzeti Dohányos:

Bocsánat, de ezeket, Te írtad:

"Összefoglalva, akkor lesz a fidesz leváltva, ha jobbról nézve nem ez lesz a választék:
1. balosok, akik adót emelnének elkergetve a maradék mérnököket
2. balosok, akik alapjövedelmet vezetnének be"

Nem a fidesz üldözte el a mérnököket és a diplomásokat? Dehogynem: a 600.000 ember többsége 2010 után vándorolt ki. Ami pedig a legszomorúbb, hogy diplomás emberek is bevállalják, hogy kinti életüket tányérmosogatóként kezdik egy szállodában.
Amellett azt is írtam, hogy ez a 600.000 ember többsávos adókulcsot használó országba vándorolt, pedig 2011 január 1-től egykulcsos alacsony adójú az SZJA: ennek ellenére,- mint fentebb írtam- 2010 után növekedett meg a kivándorlás. Hogy miért első hozzászólásomban megírtam.
Ami pedig azt a felvetésedet illeti, hogy a csökkenő születés, hogyan oszlik meg a decilisek között. Erre kimutatás valóban nincs a KSH-ban. De mivel a 600.000 kivándorolt magyar nem a legszegényebbek közül való , hiszen szakmával vagy diplomával rendelkeznek, feltehetően nem tolódott el a felső decilisek felé a születésszám.
De érdemes figyelembe venned, hogy a kivándorolt honfitársaink között a születés szám 1,67, szemben a hazi 1,3-mal, az több mint 25 %-os különbség. Pedig ezek a gyerekek nem az alacsony kulcsot, egysávos adót alkalmazó hazánkban születnek meg, hanem, - itt ismétlem önmagam- töbsávos, magasabb adókulcsú államokban..
Haonlóan nem segítette a CSOK sem a gyerekvállalási szám növekedését. Ennek azaz oka, hogy saját tulajdonú lakás vásárlásához illetve felújításához adják. Márpedig a gyorsan változó munkaerőpiac inkább bérlakásokat igényelne. Sehol sem olyan magas (90 % felett) a saját tulajdonnal rendelkezők száma mint nálunk. Nekem is ment el munkahelyváltásom azon, hogy nem tudtam összehangolni a lakáseladást a lakásvásárlással, bérlakásból meg hiány volt azon a településen.
Ami meg a robotizációt és az ezzel kapcsolatos felvetésedett illeti, akkor miért akarja szűkíteni a fidesz a felső oktatási képzést, valamint miért akarja a gimnáziumokból a szakmunkásképző terelni a gyerekek többségét? Hiszen így csak összeszerelő munkahelyekre alkalmas munkaerőt képez!
A robotizáció munkaerő csökkentő hatását szerintem túlbecsülik. Emlékezz arra, hogy töriben tanultunk a géprombolókról. A munkások attól féltek, hogy a gépesítés elveszi munkahelyüket. Ennek ellenkezője következett be.
Természetesen a robotizáció sok hagyományos munkahelyet fog megszüntetni, de legalább annyi, hanem több új munkahelyet teremt. Csakhogy ebből az ország és a magyar emberek akkor fog részesedni, ha olyan oktatást hozunk léte, mely olyan készségeket, tudást ad, mely lehetővé teszi ezen munkahelyek létrehozását hazánkban és betöltését honfitársainkkal.

ostvan1 2018.02.26. 10:04:10

Nyilvánvaló (számomra biztosan), hogy választás idején többet ér egy hiteles személy, mint a hiteltelen pártok. Ha nyerni akar az ellenzék, minden választási körzetben nyilvánvalóvá kell tenni, hogy melyik a komoly jelölt. Na, ez nem lesz egyszerű.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.26. 10:07:49

Heeeeej, Hódemezővásárheeely!!! :)))

Duplaxiii 2018.02.26. 10:10:27

Rossz látni most ezt a hurráállapotot!
Ez vissza fog ütni, mert az ellenzéknek eddig sem volt értelmezhető stratégiája, most még ennyi sem lesz.
Egy kiemelt, el nem halgatható területen, egy közismert, népszerű független jelölt nyert, mert nem insítottak rá a pártok másik emberkéket.
Azaz nem lehet a választásokra vonatkoztatni minderről, lásd Csepel!
.
A történet egy dolgot igazolt vissza, azt, amit a 60% passzív már régen kiabál:
- CSAK helyben közismert FÜGGETLEN jelöltekkel szabad indulni, be kell fejezni a pártok által ledobott ejtőernyősök eröltetését.
- A passzív 60%-ból kell minimum 15%-ot megmozdítani, azzaz lehetséges kormányt váltani - szerencsés egybeesések esetén.
Ha 20-25% fölé menne a passzívak bevonása, akkor lehet meg egy 2/3.
.
De ma is látom, ez nem fog menni, mert például amit Vicsek képvisel a reggeli Fórumban a kamuellenzéki ATV-ben, az arra mutat rá, hogy az ellenzés balos része a fidesszel kiegyezve akar nekimenni a választásoknak.
Érdemes nézni egy full balos alapú, a régi rendszerben is kivételezett műsorvezető arcát, ha például egy telefonáló szóba hozza a jobbikot! És akkor is, ha felvetik az egyházi iskolát többszörös támogatását az államiakkal szemben.
Kottából irányítja a beszélgetéseket, mindent a politikai propagandára fordít.
.
Tehát nem várható, hogy a káros baloldal beáljon a csoportba a többségi érdekek mellett...

Kard 2018.02.26. 10:12:03

@Nemzeti Dohányos: persze, de ez csak egy tétel. Számold ki mennyit buksz a 27%-os áfával, vagy mennyit buktál a manyup lóvé lenyúlásával, a tb plafon eltörlésével (akkoriban egy normális mérnök fizetés szeptember környékén 50-100e-ket ugrott). Vagy épp mennyit buksz (és ez az ami baromira nem számszerűsíthető) azzal, hogy már lassan Románia is gazdagabb ország lesz mint Magyarország. Az elmúlt 8 évben csak nőtt az olló a többi visegrádi ország és Magyarország között. Pedig Gyurcsányék tették róla, hogy alacsony legyen a bázis és könnyű legyen zárkózni.
Mellesleg a jelenlegi helyzetben semmi szükség nem lenne a többkulcsos adóra. A jelenlegi gazdasági helyzet simán megengedné, hogy úgy csináljanak többkulcsos adót, hogy egyszerűen csinálnak egy alacsonyabb kulcsot mondjuk bruttó 250e-ig. De ha a lopás és mindenféle hülyeség beruházás (lásd stadionok) felét elhagynák lehet kijönne az egy számjegyű adó mindenkire.

_most_ 2018.02.26. 10:13:13

@Nancsibacsi: a ba@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: neked valami ballib fóbiád lehet. Minden párt azt a választási rendszert preferálja, ami neki kedvező. A fidesz mikor átalakította a választási rendszert, egyértelműen úgy hozták a szabályokat hogy nekik kedvezzen, ezt csak a hülye nem látja.

pireza 2018.02.26. 10:15:14

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ezt a 64 %-ot hogy sikerült kiszámolnod? Mert ugye 58 % mellette volt. Ezek szerint 122 % jogosult szavazásra?

citrix 2018.02.26. 10:22:32

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem értesz Te semmit Moszkva és Orbán szaván kívül. Először is: a választási rendszert a fidesz konfigurálta át a saját érdekének megfelelően és ebből nem is csinálnak titkot. Kövér mondta: az ellenzéknek ne legyen esélye. Köszi. Másodszor: aki nem fideszes az ballib szerinted. Aki nem fideszes az nem magyar. Mégis hogyan képzeled ami hülyeségeket ide leírsz főállásban? Áruld már el ha nem titok, ki Orbán Viktor? KISZ titkár aki a Magyar Néphadseregben jelentéseket írt a társairól, liberális elkötelezettségű rendszerváltó, vagy a mai Moszkva barát szélsőjobbos illiberális, ellentmondást nem tűrő keresztapa? Kicsoda az igazi Orbán Viktor? Csak azért mert ezek közül már mindegyik szerepet eljátszotta.

krokodil2008 2018.02.26. 10:28:48

Több fideszes ment el, mint korábban bármikor. A mozgósítás sikeres volt. A kampánygépezet jól működött és jól vizsgázott fidesz oldalon. Itt már nem kell javítani, mert jó.

Csak és kizárólag az a kérdés, hogy lehet megakadályozni, hogy a nem fideszes rész elmenjen szavazni, illetve ha el is megy szavazni akkor egy jelöltet támogasson.

Az látszik, hogy a kamuindulók, mint a mostani volt mszp-s jelölt nem segítenek, mert elvesztette a varázsát a kamupártosdi, a választok mostanra hozzászoktak, átlátnak rajta. Persze lehet valahol ez a pár szavazat is számítani fog, de nem jelentős akkor sem.

A negatív kampány mértéke a kérdés. Pénteken én komolyan azt gondoltam, hogy azt szórólapot az ellenzék terjesztette, adta ki ki, mert a fidesz nem lehet ilyen hülye. Lényegében a győzelembe gyalázták a Márki-Zay-ékat. Szerintem a pénteki gyalázó szórólap óriási mozgósító erővel bírt a városban. Ott lett tele a pohár.

Szóval ha ez lesz máshol is, akkor a negatív kampány, visszaüthet és máshol is győzelembe gyalázhatnak embereket.

Így szerintem a fidesz még akkor is jobban jár ha nem csinál semmit, hátradől, nem is kampányol, csak majd szép csendben sajátjait mozgósítja.

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 10:33:17

@Minorkavidor: Próbáld meg levetkőzni a fideszesekkel szembeni vitastílust és érvrendszert, mert itt nem fog működni.

Senki nem tagadta, hogy hányan mentek el, de nem is róluk van szó, hanem akik még itthon vannak. Ha 2011-ben vagy 2012-ben olyan szakaszban lett volna a karrierem, hogy ne mosogatóként kezdjek kint, akkor már nem lennék itthon. Pár éve már elértem azt a szintet, hogy már nem én nézelődök, hanem engem keresnek linkedinen. Viszont most a hazai bérek úgy állnak a szektorban, hogy egy német nevű ember levelét meg se nyitom, mert nem hogy reálértéken, számszerűleg is alig ajánlanak többet, ha egyáltalán. Az ország jelenlegi helyzetében többkulcsos rendszert csak úgy lehet bevezetni, ha az alacsonyabban kereső rétegeknek csökkentik tovább a terheit, nem úgy, hogy a jól keresőktől kérnek még többet. És még egyszer írom, nézd meg azokat a többkulcsos rendszereket, szuperbruttót nézve a legmagasabb kulcsok sok helyen nem érik el a magyar egykulcsos elvonását. Egy svájci többkulcsos rendszer szerint boldogan adóznék itthon, mert jó 20%-al nőne a nettó keresetem.

A CSOK-nál elhibázottabb lépést pedig nehéz lett volna kitalálni, mert mindenki számára növelte a lakáshoz jutás árát, annak is, aki nem akar 10 milliós ígéretet a nyakába venni, se albérletbe három gyereket csinálni, hogy majd akkor a csok talán kiadja egy lakás 15-20%-át Pesten.

A robotizáció és a géprombolás kapcsán pedig óvatosan a hasonlatokkal, mert a jelenlegi forradalom minőségileg más. Aki akkor munkakört váltott, kalapácsütögetés helyett gombokat nyomogatott gépeken. Most úgy néz ki, hogy a mesterséges intelligencia miatt gépkezelők sem kellenek, a szükséges mérnöki feladatokra pedig a népesség nagy része a legjobb oktatás mellett sem alkalmas. Valamint ezúttal nem csak kék, hanem fehérgalléros állások is tömegesen veszélyben vannak a gépi tanulás miatt.

Rézi néni 2018.02.26. 10:34:06

@Kelly és a szexi dög: Értem az új polgármestert, meg szeretné reformálni a Fideszt. Határozottnak tűnik, 7 gyerekkel, se ide, se oda ellenzéki szöveggel. Nem tudom, mi lesz vele, de bizonyos hogy a DK-tól a Jobbikig mindenki megkéri az árát a támogatásnak, + még a Fidesz többségű testület... Nem fogja kibírni még az 1 évet sem arcvesztés nélkül. Fő dolga az lesz, hogy kutakodjon. Én Lázár helyett támogattam volna, valamikor el kell kezdeni a rendrakást...

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 10:35:39

@Kard: Manyup még szerencsére nem érintett, persze ettől még elhibázott lépés volt, de visszacsinálni már úgy sem lehet. TB plafonnál meg legalább a nyugdíj is viszonyulni fog hozzá, ehhez képest a DK programjában visszahoznák a TB-plafont, majd ugyan akkora mértékű "szolidaritási adót" vetnének ki a plafon fölé. Magyarul lenyulnák ugyan azt a pénzt, csak szolgáltatás nem járna érte. Kösz, de inkább nem.

Rézi néni 2018.02.26. 10:38:29

@Sir Galahad: Ja, aztán megkérik az árát. Lesz itt káosz. A "függetlenek" meg a régi szocik voltak sokáig, bár talán elmúltak azok az idők.

Bajusz1974 2018.02.26. 10:39:07

Nem tudom, miért beszél most mindenki a Fidesz leváltásáról, amikor a választás azt mutatja meg, hogy az ellenzéket kell leváltani.

Elmehetnek a külső bizottsági helyeikkel meg parlamenti interpellációikkal a rongybatekert úristenbe, mert azt látni, hogy ha megszűnnének az ellenzéki pártok, a helyzet drámaian javulna. Néhány kifizetőhelyért bármikor odaverik a társadalmat a kormány kártékony tevékenységének.

Különben meg valóban borzasztó a NER és a Fidesz, és lehet hinni, hogy Vona Gábor jobb lenne (szerintem is jobb lenne), de a polgárok dolga az, hogy ellenőrizzék, korlátozzák, elszámoltassák a politikát. Nem pedig az, hogy vallásosan higgyenek egyik vagy másik pártban. Ezt pedig egyik sem akarja, ez tök világos! A polgári engedetlenség, ellenállás, a demokratikus véleménykifejtések szavazáson kívüli eszközeiről (sztrájk, stb.) a magyar társadalom mit sem tud, és soha nem is alkalmazza. És ez a mindenkori politikai osztály létérdeke!

A NER maradni fog áprilisban, és ezért már nem is Orbánék a felelősek elsősorban, hanem a sügér "ellenzékiek". Már 2014-ben is többen szavaztak a NER ellen, mint mellette, és ha 4 éven keresztül csak egy választási rend kidolgozása sem sikerült részükről, akkor ideje elgondolkodni, hogy akarunk-e pártokra szavazni, vagy bevárjuk, míg normális, független jelöltek indulnak a körzetekben.

Btw... azt gondolom, hogy a legtöbbet minden párt szavazója azzal segítene az országnak, ha elkezdené elszámoltatni a SAJÁT pártját, és nem a másik szavazókét.
- A Fideszesek gondolják végig az oktatás, kultúra, egészségügy helyzetét, valamint a gigászi lopásokat
- A Jobbikosok gondolják végig, hogy hogyan lehet megbízni egy olyan pártban, amely egy tök másik országot akart kiépíteni pár éve
- Az MSZP-PM-esek gondolják végig Karácsony Gergely pályafutását a közéletben
- A DK-sok gondolják végig a Feri szerepét a jelenlegi helyzetben
- Az LMP-sek gondolják végig, hová süllyedt a Schiffer-Róna párt a Szél - Ron Werber vonalon, miért lépett ki az előbbi páros a dologból

Amorphis 2018.02.26. 10:40:09

Ugyanaz történt mint Veszprémben Kész Zoltán esetében. Egy független, kívülről támogatott jelölt győzött, nem pedig egy pártember! Ez részsikerekre jó, de parlamenti választást nem lehet független jelöltekkel nyerni. Az áprilisi választásokon márpedig csekély kivételtől eltekintve pártok emberei fognak indulni, mégpedig majdnem minden körzetben legalább 4-5 különböző formációban a Fidesz ellen. A Fidesz most is hozta a saját és az áprilisban is várható eredményét (40% körül), amely egyetlen jelölt ellen kevés, de 4-5 jelölt ellen már többnyire elegendő lehet. A jelenlegi állapotok szerint az MSZP-DK megállapodáson túl további jelölt koordináció nem várható, vagy ha igen annak meg már kétségesek a hatásai. Nagyon más ugyanis egy közös, de független jelöltre szavazni, mint mondjuk egy koordináció eredményeként egy jobbikosnak egy DK-s jelöltre.
A további kérdés, hogy egy esetleges összellenzéki győzelem esetén milyen kormányalakítási alternatívák merülhetnek fel, ki lenne a közös miniszterelnök jelölt egy DK-MSZP-JOBBIK-LMP-Momentum-Együtt formációban.... Mert ha nem a Fidesz nyer legalább abszolút többséggel (az egyszerű többséget még a legrosszabb esetben is megszerzi, így még mindig ők lesznek az első számú kormányerő, esetleges koalíciós kényszerrel.)
Ezek olyan kérdések, amelyekről nem 40 nappal a választások előtt kell beszélni, az ajánlószelvények és a jelöltállítás hajrájában.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 10:40:23

@Duplaxiii:

"Lényegtelen, hogy egy szabály kinek kedvez!!!"

A ballibek szerint nem így vazn, tehát te fasiszta vagy.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 10:40:27

Istenem menni debil nem érti birka első hozzászólását...

inreallife 2018.02.26. 10:40:59

@Nemzeti Dohányos:
en magam is ezt gondolom. a jobbiknak balosabb programja van az mszp-nel, a lmp pedig mar szelsosegesen baloldali gazdasagpolitikat folytat. a fidesz is baloldali gazdasagpolitikat vitt, a rezsicsokkentes, a kozmuadok, bankadok, biztositasado, nok40 stb, ezek mind baloldai elemek. most az utolso evben talaltak ra jobboldali elemekre, rajtuk kivul mas nincs is.

de en pont ezert valtanam le oket. nem tudtak megfelelni a jobboldali elvarasoknak, ennel sokkal tobb kell. a legjobb az lenne, hogyha a valasztas utan nem tudna senki kormanyt alakitani, mert ujabb baloldali osztogato kliseket, ha akarnanak sem tudna elohuzni egyik part sem, akkor tudna egy jobboldali part betorni a koztudatba.

tippem szerint a baloldalt kizarnam, momentum inkabb szdsz3.0, bokros jo lenne, de ebben az orszagban o mar soha nem lesz tenyezo. uj jobboldali formacio jelenleg nem latszik, de lehet egy dontetlenre zarulo valasztas utan osszeallna egy nagyobb koponyakat tartalmazo csapat. es ugye ne irjuk le a fideszt sem, ha meg tudjak uszni az elszamoltatast.

megis szerintem a jobbik elhet az, aki erzi a kor szavat, (fiatalok) nincs korrupcios multja (nem kormanyzott meg), van mogottuk egy komoly jobboldali rejtozo ertelmiseg (legmagasabb 30% feletti diplomas arany a szavazok kozott).

a baloldali szavazoknak el kell donteniuk, hogy akarnak-e jobbik kormanyt, vagy kormanytenyezo akarjak-e tenni. en azt latom a felmeresek alapjan, hogy barkit megvalasztananak orban ellen. eleg balos a gazdasagpolitikajuk is hozza, hogy onmaguknak meg is tudjak indokolni.

ha ez a wishfull thinking valosulna meg, az nem lenne rossz. legalabbis nem latszik, hogy mitol lenne rosszabb az orbaniai magyarorszagnal. aztan majd meglatjuk...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 10:42:18

@_most_:

Dehát ez nem igaz. A ballibeknek semmi bajuk a választási rendszerrel, ha éppen nyerni tudnak vele. Ez nem olyan, hogy kiállok x rendszer mellett, mert az y rendszert rossznak tartom.

2 napja még diktatúra volt, most hirtelen demokrácia lett?

KissGecihuszár 2018.02.26. 10:43:44

YEEEEAAAHH, ezt betoltuk!! Tiszta szívből gratulálok Márky-Zay Polgármester ÚR-nak, de leginkább köszönettel és tisztelettel azon H.M.V-i választópolgároknak tartozom, tartozunk, akik vették a fáradságot és elmentek szavazni és főként hittek abban, hogy összefogással el lehet küldeni ennek a geciláda NER maffiának a helyi kiskirályát és persze a nagy orrú maffiavezér janez "barátunkat" a halál faszára! Istenem, milyen szép volt a tegnapi sajtótájékoztatójuk, az a 2 arc, hegedűs és janez kétségbeesett, döbbenettel és félelemmel teli pofája, a sokáig csak maga elé néző janez don corleone, akinek asszem sűrű napjai, hetei lesznek, mert alaposan végig kell gondolni, milyen doksikat, iratokat, anyagokat kell megsemmisíteni, illetve mely ügyek lesznek azok, amiket már az atyaisten sem tud eltussolni, szét maszatolni, tehát amikért majd mindenképp felelnie kell( pl. elios ügy, ahol nagyon úgy néz ki, vele szeretné a csúti csüngőhasú elvitetni a balhét). Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, felnyílt végre az eleddig nettó bólogató-bégető birka átlagmagyarjának szeme, eljött végre az idő, hogy igenis váltani, leváltani, újraépíteni kell, mert különben elmegy innét minden értelmes ember, oszt már csak az üszkös romokon majd egymást lebunkózó fideszdroidok, NER nyuggerek, a semmire nem alkalmas cigány hordák és persze a NER "egzotikuschan" gondolkodó, vállalkozó vazallusai maradnak!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 10:44:51

@pireza:

A szavazásra jogosultak 36 %-a szavazott a ballib jelöltre, azaz 64 % ellenezte őt. Nem így kell számolni?

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 10:45:00

@Minorkavidor: "a 600.000 ember többsége 2010 után vándorolt ki"

és ennek véletlenül se az az oka, hogy az oszták-német munkaerőpiac 2011-ben nyilt meg a magyarok előtt...

Rézi néni 2018.02.26. 10:45:17

@Kono: @Sir Galahad: Ja, aztán megkérik az árát. Lesz itt káosz. A "függetlenek" meg a régi szocik voltak sokáig, bár talán elmúltak azok az idők.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 10:47:22

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ma is diktatúra van csak nyilt egy demokráciabuborék Lázárfalván ahol a gecifideszválasztásiirendszer jóválasztásirendszerré változott

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 10:49:06

@citrix:

A választási rendszer alapja ugyanaz 1990 óta: direkt aránytalan, a nagy pártokat erősítő rendszer. A Fidesz módosítása finomított csak rajta, de nem történt radikális váltiztatás.

inreallife 2018.02.26. 10:50:51

@Minorkavidor:
bar en is rohogtem a matolcsy bebiken, de hozza kell tenni, hogy a gyurcsanyi alatti 100.000+-os szuletesszamot magyaroszag legalabb 100 evig nem fogja elerni. ennyire lecsokkent a szulokepes nok szama. amiket felsoroltal, azoknak igenis latszik a "haszna", a termekenysegi rata sokat javult. 10 evvel korabban kellett volna ezeket meglepni, amig a ratko unokak 30+ evesek voltak. mostmar 40+ felett nem ok fogjak a kovetkezo generaciot felnevelni, ez ramarad a joval kisebb letszamu utodokra.

apropo, az mszp 16 eve nyert, az akkor szuletettek lassan felnott korba ernek. ok is legalabb 10-20.000-rel tobben vannak, a most szuletetteknel. most kell mindent beleadni a csaladtamogatasba, ha demografiai fordulatrol akar valaki almodni...

Roa 2018.02.26. 10:51:22

Hadd egészítsem ezt ki, belerúgva egyet Karácsony hurráoptimista kisiskolásba (és minden összefogáspárti egybites örömködőbe):
Nem az összefogás nyert. Egy korrekt független jobboldali konzervatív nyert a fideszessel szemben. Ha Vadai Ágnes indult volna helyette, a fidesz 70-80%-ot szerez. Az országgyűlési választáson pedig vadai ágnesek (gyk. sokszor leszerepelt pártkatonák) fognak indulni a fideszes jelöltekkel szemben. Hát hajrá.

2018.02.26. 10:51:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

2014-ben 27% szavazott a fityisz maffiára.
63% meg nem.

Ezt hogy kell számolni narancsködös birka?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 10:51:49

@eßemfaßom meg áll:

Most akkor mi a mai utasítás az Alapítványtól: bojkott, összefogás, vagy tüntizés? Mit kell mondani, hogy az ember ne minősüljön antiszemitának?

A választási rendszert szidni kell vagy dicsérni?

Bajusz1974 2018.02.26. 10:54:27

@eßemfaßom meg áll: Az csak részben az ok, egyébként ez a 600.000 vitatható; a nyugati határszélről rengetegen járnak át dolgozni Ausztriába, valamint rengeteg ember nem daráltatja be szabályszerűen a magyar lakcímkártyáját.

Amúgy szerintem a társadalom sokat várt a Viktoréktól, mert valóban rossz volt már 2010 előtt is a helyzet, és amikor nem javult semmi pár évig, a népek elindultak. Én orvosként egy nyugati megyében 2000 Ft.-os órabért kaptam volna a szakrendelésért 2013-ban, mikor a szakmát otthagytam, most simán lehet kapni 7-9.000-et is ugyanott. Csakhogy ez még mindig meg sem közelíti a jelenlegi villanyszerelői fizetésemet. Két nap alatt Grazban vagy Bécsben (sőt, most már Budapesten is) megkeresek 300 eurót, a hét többi napján meg lehetek a családommal és azzal, ami érdekel.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 11:04:26

Megismétlődött a Kész jelenség.. Egyedi elszigetelt esetek. De tessék próbálkozni! Még pontosan hét nap van, hogy felálljanak a független, antizorbányista jelöltek választókörzetenként. Hajrá ! ;)

citrix 2018.02.26. 11:06:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A fidesz úgy "finomított" a választási körzetek határain, a választási szabályokon és a határon túliak levelezőn voksolásával hogy az ellenzéknek esélye se legyen. Ezt szó szerint maga Kövér László jelentette ki. Miért kételkednék, Kövér valótlant állított volna?

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.02.26. 11:10:53

@Übüpapa: Mai hír: Az LMP tárgyalásokat kezd a Jobbikkal és az MSZP-vel.

Van még remény :)

Attilajukkaja 2018.02.26. 11:11:36

Úgy hiszem, hogy Márki-Zay Péter azért is győzhetett, mert egy elfogadható alternatíva volt a Fideszes polgármester ellen. Nem igazán kötődött egyik párthoz sem, hitelesen semleges figura. Az emberek elfogadták.
Ez az, ami hiányzik a legtöbb helyen az ellenzéknél.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 11:12:47

@Látens Inszinuáció:

2006-ban 31 % támogatta Gyurcsányt, azaz a többség - 69 % - Gyurcsány ellen volt. Tehát nem volt legitím a Gyurcsány-kormányzat, ugye?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 11:15:16

@pireza:

Azt mondod, fasiszta módra kell számolni, azaz nem figyelembe venni a nem szavazókat??? De hisz ez kirekesztés! Aki nem szavazott, az mind a nyertes ellen szavazott, csak rettegett elmenni az urnához, Én így olvastam a ballib médiákban. Atya Isten, te kódolt antiszemita vagy!

Ad Dio 2018.02.26. 11:15:30

Hódmezővásárhely üzenete: a gátlástalanság nem kifizetődő.

Gratula az új polgármesternek!

Kérdés az, hogy akkor most hogyan tovább?

1. Az ellenzék végül nem tud összefogni és kudarcot vallanak - Fidesz 3
2. Az ellenzék össze tud fogni és kudarcot vallanak - Fidesz 3 + összefogás leírva + Fidesz még jobban bedurvul
3. Az ellenzék össze tud fogni és legyőzi a Fideszt - vajon egy DK-tól Jobbikig tartó kormány mire megy a felhatalmazással? Képes lesz-e kormányt alakítani és kitölteni a hivatali idejét?

Attilajukkaja 2018.02.26. 11:15:32

@eßemfaßom meg áll:
"és ennek véletlenül se az az oka, hogy az oszták-német munkaerőpiac 2011-ben nyilt meg a magyarok előtt..."
Nyilván nem ez a kivándorlás oka. Még véletlenül sem. De az igaz, hogy ekkor nyílt meg a lehetőség a magyarok tömeges migrációjára. Mert ugye ők is csak migráncsok. :o)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 11:18:07

@citrix:

A választási körzetek száma 176-ról 106-ra loett csökkentve, továbbá a korábbi körzethatárok az 1990-es demográfiai adatokon alapultak.

A külfölödn élők választójogával pedig valamit kezdeni kellett.

Hogyan volt képes az esélytelen ellenzék 3 időszaki választást is megnyerni?

citrix 2018.02.26. 11:24:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hidd el, a fidesz saját magát meszeli el az esztelen és hazug pártpropagandával amire közpénzből költ korlátlan és felfoghatatlan összegeket. Ez és a Mészáros-Tiborcz pimasz közpénzlenyúlása lesz a fidesz veszte amin a Rezsi Szilárd jóképű arca se sokat segít.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 11:27:27

@Attilajukkaja: "Nyilván nem ez a kivándorlás oka. "

Szerencsére nem ezt írtam így nem vitatkozol velem. nem az okról volt szó hanem arról, hogy miért 2010 után emelkedett meg a külföldi munkavállalás.

2018.02.26. 11:28:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

De nem volt kétharmada!
27%-kal csak ebben a retkes országban lehet a matematikát felrúgva, választási manipulációval kétharmadot szerezni ugye?

Képzeld el, ha mondjuk a családodban el kellene dönteni valamit szavazással, és a 27%-os szavazati aránnyal dönthetne olyasmiről, ami a családot közvetlenül érintené.

Szerinted jogilag rendben lenne?
Matematikailag magyarázható?
Vagy szimplán elküldenéd a családtagot a retekbe azzal, hogy manipulálta a választást.

He?

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 11:33:20

@Látens Inszinuáció: "27%-kal csak ebben a retkes országban lehet a matematikát felrúgva, választási manipulációval kétharmadot szerezni ugye? "
Angoloknál 100%-os többséget is lehetne szerezni ennyi szavazattal, szóval örülj, hogy nálunk van pártlista is.

Ennyire nehéz felfogni, hogy nem a listás % hanem az egyéni jelöltek és nem az otthonmaradók hanem a szavazók döntik el a választást?

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 11:38:29

@Látens Inszinuáció: "Képzeld el, ha mondjuk a családodban el kellene dönteni valamit szavazással, és a 27%-os szavazati aránnyal dönthetne olyasmiről, ami a családot közvetlenül érintené."

Képzeld ha a 100lakásos panelben egy nyugdíjas néni meg el a közgyűlésre akkor ő egyedül meg fogja szavazni, hogy ne legyen phőszigetelés, ne legyen fűtéskorszerűsítés viszont szereljék le a kapuzárat mert mindig elfelejti a kódot. Ő egyedül az 1/230ad tulajdoni hányadával (egyszobás 34m2-es lakásban lakik) megszavazhatja.

2018.02.26. 11:39:09

@eßemfaßom meg áll:

Ööö izé.
a 27% a választásra elmentek aránya volt vakegér.
Ez meg van, egybites agyhalott?
Vagy a vasárnapi narancsos bukta lenullázta szoftvert?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 11:44:00

@Látens Inszinuáció: Macron hány százalékkal is érte el azt az eredményt Franciaországban, amit elért, okoska??

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 11:46:16

@maxval bircaman szeredőczi szürke proletár: Nem ennyire fekete-fehér, mert a jelenben csökkenti a nyugdijkassza hiányát, és most ugyan olcsó a hitel, de nem mindig lesz így. Persze örülnék egy plafonnak, mert jobban befektetném, mint az állam.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 11:46:29

@Látens Inszinuáció: "Ööö izé.
a 27% a választásra elmentek aránya volt"

Te miről beszélsz?? A választásra jogosultak kb. 65 %-a ment el szavazni..

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 11:46:47

@Látens Inszinuáció:

S tudod miért nem volt kétharmada? Mert volt egy másik párt, mely alig 1 %-kal maradt el tőle. Csak ez volt az ok.

2018.02.26. 11:48:49

@EU zászlót mindenhova!:

Igen.
És abból 65%-ból 27%os szavazati aránnyal lett a fityisznek kétharmada.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 11:49:32

@Látens Inszinuáció:

Aki nem akar elmenni szavazni, az nem akar dönteni, azt másra hagyva. Ezzel mi a gondod?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 12:01:15

@Látens Inszinuáció:

?? Te nagyon el vagy tévedve.. Listán a leadott szavazatok kb. 45 százalékát szerezte meg a Fidesz- Kdnp.
Ja, és majd' 1 millióval kapott több szavazatot a Fidesz-Kdnp közös lista, mint a "Kormányváltás" nevű baloldali közös lista (Dk, Mszp, Együtt, Pm stb.) A tények makacs dolgok..

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2018.02.26. 12:06:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: az a baj, h hülye vagy. ez egy polgármesterválasztás volt, más választási rendszerben, és SZÁM SZERINT TÖBBEN szavaztak az új polgira, mint a fideszes jelöltre.

end of story.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 12:14:52

@Látens Inszinuáció: "27% a választásra elmentek aránya volt vakegér." Mivan? Sokat ittál?

inreallife 2018.02.26. 12:15:11

@Minorkavidor:
nem veletlenul romboltak a gepeket, azok az emberek, akiknek a helyet atvette, azok tenylegesen szarul jartak. az mas kerdes, hogy teremtett egy csomo uj munkahelyet, amit az utanuk kozetkezo fiatal, konnyen tanulo generacio szepen be is toltott, de az adott geprombolo munkas, valszeg elete vegeig szivott.

ossztarsadalmilag persze pozitiv lett az eredmeny, de voltak vesztesegek boven az egyenek szintjen, es a kutya nem kompenzalta oket, az ossztarsadalmi nyeresegbol. a mostani valtas is boven fog okozni olyan zavargasokat, tarsadalmi valtozasokat, amikre a kov generacio talan emlekezni sem fog. ettol fuggetlenul boven lesznek karok, es itt most egy komplett generacio legalabb 20%-arol beszelunk...

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 12:17:36

@Látens Inszinuáció: "http://www.valasztottam.net/valasztasok2014.html"

"2014-ben a szavazatszámlálási eredmények alapján az egyéni választókerületekben az érvényesen leadott szavazatok 43,83 százalékát kapta Fidesz-KDNP-jelölt, a listás szavazatoknak pedig a 45,04 százalékát szerezte meg a pártszövetség"

te mit olvastál ugyanitt?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 12:24:12

@Látens Inszinuáció: Legalább elolvashatnád, amit belinkeltél.

"A választásra jogosultaknak kevesebb, mint a kétharmada, mindössze 61,73 százeléka ment el szavazni. "

A választókorú népesség 27% szavazott a Fideszre, de ezek harmada még arra sem volt képes, hogy elmenjen szavazni.
Macron esetében mekkora volt ez a szám? (Kínos csend..)

BéLóg 2018.02.26. 12:24:59

Mutatna nekem BÁRKI egy olyan Fidesz ellen indított jelöltet, ahol MINDEN ellenzéki párt őt támogatná?
Mert AKKOR be lehet majd szarva lenni (sic!) a Fidesz.

Addig meg örömködjetek, április 8 majd megmutatja, mennyit is értek valóban.

A magam részéről évekig és még most is MINDIG egy nemfideszes pógármesterre szavaztam, sőt az egész család, MERT az az ember dolgozik.

Hála Istennek, hogy itt nem Fideszes lett, mivel a támogatottsága óriási.
EZ KELL Hódmezővásárhelynek és minden más ÖNKORMÁNYZATNÁL is.

inreallife 2018.02.26. 12:33:06

@Ad Dio:
szerintem van egy nagy problema a fidesznel. mzp gyozelme nem csak szimbolikus, mint ahogy a verkomcsik magyarazzak. ozdon a jobbikos partjelolt is igy verte le a fideszes tolvajt. pedig partjelolt volt, abbol is az "utaltabb" fajtabol.

mzp sokat nem tud tenni az elkovetkezo egy evben. epp csak a kanocot tudja meggyujtani. kiteregeti a szennyest. lesz itt gyomros a fidesznek.

az ellenzeknek sem kell tobbet tenni. ha megvan a tobbseg, akkor mindenkeppen kormanyt alakitani egy nagytakaritas erejeig. ezt deklaralni kell, hogy egy ev elszamoltatas es utana uj valasztas kiirasa lesz. na majd akkor kell megnezni a fidesz tamogatak lesznek-e meg 2 millio felett? szerintem nem. azutan a valasztas utan lehet majd mukodo kormanyt alakitani...

inreallife 2018.02.26. 12:35:55

@Látens Inszinuáció:
azt ugye tudod, hogy a parlamentizmus oshazajaban, angliaban nincs is listas hely. tehat egy 30%-os eredmennyel akar 100% is megszerezheto. mas kerdes, hogy teruletileg ilyen konstallacio nehez fog kibontakozni. az viszont biztos, hogy a 10-15%-os partoknak nincs eselyuk se bejutni, korzetet kell nyerni hozza...

zolia 2018.02.26. 12:36:43

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Idézlek (egy másik kommented): "Émn mindig ugyanazt mondom: a választási rfendszer rendben van, FÜGGETLENÜL ki nyer.

A ballibeknél a gond: szerint a rendszer jó, ha ők nyernek, s rossz, ha vesztenek." - az elütésekkel most ne foglalkozzunk, nem akartam módosítani a kommented.

Szóval: szerinted a rendszer jó, ha a fidesz nyer, de a "ballibek" (ismét idéztelek) csakis csalással nyerhettek.

HÁZIREND:
1. Mindig a fidesz nyer.
2. Amennyiben mégsem a fidesz nyerne, úgy automatikusan az 1. pont lép életbe.

Így gondoltad?
Birka, birka, te egész egyszerűen hülye vagy, dehát ez nem újdonság.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 12:42:43

@zolia: te is az a debil vagy aki szerint az irónia az az ország ahol az irónok élnek.

inreallife 2018.02.26. 12:43:46

@BéLóg:
ajanlom bayerzsoti szavait:
„Csak azt ne csináljuk, hogy most elkezdjük megmagyarázni. Jószerével 2006 óta alig-alig veszítettünk el bármit is. Főleg nem, ha valódi tétje volt. Ez most tizenkét éve az első komoly vereség. Szimbolikus térben, szimbolikus időben, szimbolikus városban. Akkor tehát, megismétlem: ne magyarázzuk meg. És ne csapjuk be önmagunkat. Hódmezővásárhelyen 1990 óta nem volt baloldali győzelem. Éppen ezért fölöttébb elgondolkodtató, hogy éppen most lett. A részvételi arány magas volt. Nagyon magas. Szimbolikusan magas”

2018.02.26. 12:46:43

@EU zászlót mindenhova!:

Hiába magyarázod a bizonyítványt.

Amit belinkeltem, ott azt is írják, hogy bár jogilag rendben van a dolog, de a DEMOKRÁCIA alapelve szerint a 43% vagy a 27% SEHOL a világon nem 67% a matematika szerint.

Ott csaltatok, hogy a töredékszavazatokat az O1G és maffia bandája kapta, holott 2010-ben ez még nem így volt.
De a 1011-es választási törvénybe beleírtátok a csalást.

De nem gond.
Április 8.-án remélem jól pofára estek, mint most Hódmezővásárhelyen.

Finom lesz a narancsos bukta!

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 12:51:22

@Látens Inszinuáció: Nézd, elhiszem, hogy szar az életed, senki nem szeret, rákos vagy, utálod a világod, de nem lenne jobb kicsit abbahagyni ezt a blogolás dolgot? Attól, hogy rommá égeted magad és fröcsögöd a butasággal kevert gyűlöleted neked nem lesz jobb, mások meg szánakozva kiröhögnek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.02.26. 12:51:40

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Most akkor mi a mai utasítás az Alapítványtól"

bircát sürgősen beterelni a kender ültetvényről, mielőtt fellegeli az egészet.

2018.02.26. 13:00:41

@eßemfaßom meg áll:

Először is: Igazi bunkó és gyíkarc vagy, mert irreleváns módon a daganatos betegségemet hozod fel érvként.

Másodszor: Ha ne adj isten. Te is az leszel, és esetleg kidob a párod ezért, majd sajnállak érte.

Harmadszor: Olvass, okulj!

"2014-ben a szavazatszámlálási eredmények alapján az egyéni választókerületekben az érvényesen leadott szavazatok 43,83 százalékát kapta Fidesz-KDNP-jelölt, a listás szavazatoknak pedig a 45,04 százalékát szerezte meg a pártszövetség, átlagszámítással, kis kerekítéssel ez 44 százalék. Ez a 44 százalékos támogatottság jelentette végeredményben a parlamenti kétharmados, pontosan 66,8 százalékos többséget: 133-at a 199 mandátumból az Országgyűlésben.

Szabályos? Igen, hiszen a választás ezen eredményét az Országgyűlés által elfogadott, 2011. évi CCIII. az országgyűlési képviselők választásáról szóló hatályos törvény alapján állapították meg. A választások során is minden rendben, jogszerűen zajlott, többször is hallhattuk, hogy az új választási rendszer jól vizsgázott.

Igazságos? Nem, mert maga a törvény nem az, megalkotóinak az igazságosság nem szempont, a benne meghatározott számítási módszer azt eredményezte, hogy a kevesebb, mint a szavazók fele által megválasztott párt lett felruházva a kétharmados többség erejével. Ez esetben azonban az igazságtalanság nem csak egy szubjektív érzet, hanem konkrétan kiszámolható, hogy a többiekhez képest mennyivel jutott könnyebben az ülőhelyeihez a legnagyobb párt."

És hiába dumálsz, buktátok a Fityiszes fellegvárat, és remélem áprilisban jól megtömöd a bendődet narancsos buktával.

Csak nehogy elcsapd a hasad!

És zárszóként: Mivel érvelésként más betegségét hoztad fel elég alpári és gyökér módon, a továbbiakban hanyagolj!

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 13:04:50

@Látens Inszinuáció: Nem érveltem. Tényeket ismertettem.

Te meg láthatóan még azt se olvastad el amit nagypofával idelöktél a szokásos bunkó stilusoddal körítve.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 13:13:59

@Látens Inszinuáció: "DEMOKRÁCIA alapelve szerint a 43% vagy a 27% SEHOL a világon nem 67% a matematika szerint."

Figyu, a matematika szerint a 33% sem 54% mégis 54% mandátuma lett az mszp-nek 1994ben 33%-os listás (ez a választásra jogosultak 22%-a mert a ballib matek ezt imádja) eredménnyel.

A vegyes választási rendszer már csak ilyen. Akkor is ha toporzékolsz.

naivugyfel 2018.02.26. 13:16:26

@Duplaxiii:
Egyetértek.
"...Rossz látni most ezt a hurráállapotot!
Ez vissza fog ütni, mert az ellenzéknek eddig sem volt értelmezhető stratégiája, most még ennyi sem lesz.
Egy kiemelt, el nem hallgatható területen, egy közismert, népszerű független jelölt nyert, mert nem indítottak rá a pártok másik emberkéket..."

Gábornak is üzenem: ideje lenne elolvasnia / átfutnia "A mi demokráciánk - a hiányzó láncszem" című könyvet (pdf-ben, remélhetőleg nem törölte ki olvasatlanul), jó értelemben ő is érintett benne.

Ha azt olvasta volna, egyértelmű lenne a számára - és így sokkal hasznosabb bejegyzéseket írogatna -, hogy:
- az emberek nagy részének elege van a pártokból, szívesen a helyükre tennék őket,
- Hódmezővásárhelyen véletlenül sem az ellenzéki pártok győztek, pont az volt a szerencséje Márki-Zay-nak, hogy egyik párt neve sem húzta le,
- fentiek ismeretében simán verhető lenne a fidesz lényegében minden körzetben, ha csak egy, helyileg ismert és elismert, tisztességes, és leginkább FÜGGETLEN jelölt indulna, a pártokon átlépve (ami persze nagyon nem érdeke a pártoknak),
- egy egyszerű megoldással viszont simán megoldható a pártok hátrébb tolása (azaz hiába állítanak egy igazán jó független jelölttel szemben saját jelöltet, a "népharag" elsöpörné őket; ld. Hódmezővásárhelyen a harmadi kinduló példáját), hogy valóban korrekt parlamenttel, majd kormánnyal indulhasson az ország, ne pedig egymás torkának eső, önző pártocskák gyülevész hadával...

Hajrá, Gábor, légyszi-légyszi TÁJÉKOZÓDJ (megadtam, honnan), ennél szerintem többet várnak egy független politológustól a választók!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 13:22:19

@henrik_:

S miért nem mondod UGYANEZT az egyéni képviselőkre? Ott mi más?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.26. 13:25:26

@zolia:

Nem ezt mondtam. Hanem azt: jó arendszer, s mindegy éppen ki nyer.

Nem tudsz tőlem olyan hozzászólást idézni, ahol mást mondtam volna.

Szaktanár 2018.02.26. 13:33:39

@Nancsibacsi: nem értem, most akkor inkább a fidesz mint a baloldali pártok? ez azért nem gyengén ellentmondásos. viktor kádár bácsi legjobb tanítványa, szóval most akkor mi is van?

Ad Dio 2018.02.26. 13:35:22

@inreallife:

"szerintem nem. azutan a valasztas utan lehet majd mukodo kormanyt alakitani..."

Ez így nekem a tündérmese kategória... én már azon is meg lennék lepve, a innentől tényleg összejönne a közös jelöltállítás.

2018.02.26. 13:56:41

@Nancsibacsi: Bárki, csak ne a kommancsok? Mára már a fidesz a komcsi mind gondolkodásukban, mind stílusukban. A legmegdöbbentőbb az, hogy elszoktatják az embereket az önálló gondolkodástól, hogy aztán vádolhassák azzal, hogy mások véleményét fújják. Azok vádolnak persze, akik utasításokat küldenek szét, miről hogyan kell vélekedni. Orbán visszavitte az országot egy évszázaddal és még hol van a középkor... ahhoz még két választást kellene nyerniük, bár a másodikat már nem nevezném annak.

káposzta 2018.02.26. 14:34:59

A Jobbikosok nagy része annyira utálja a fideszt, hogy simán fog szavazni LMP-sre, MSZP-sre, DK-sra, tökmindegy, csak legyen esélye, és ez fordítva is így van.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 14:41:50

@Látens Inszinuáció: Arról szövegeltél te szerencsétlen, hogy 27 %-os volt a választási részvétel. Vagy hazudtál, vagy tájékozatlan voltál.

"Narancsosbukta.." Majd 8-a után élvezkedve az orrod alá tolom a mostani kommentjeidet, te kis naív..:))

FlybyWire 2018.02.26. 14:41:59

@is: "Azert, mert az SZJ-at savossa akarjak tenni, azzal nem EMELIK az adot, hanem IGAZSAGOSABBA teszik. Mert kozben adnak belol alapjovedelmet, meg adnak belole rendes egeszsegugyet, oktatast stb."

Atyaúristen, de betegnek teccik lenni, jóég....

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 14:47:18

@káposzta: Ez csak a te fejedben van így. Egy borsodi romának pl. elég nehezen fogod beadni, hogy a jobbikos nácira kell szavaznia..:)

Vagy vegyük Pestet. Honan fogja tudni a te képzeletbeli jobbikszimpatizáns zorbánygyűlölőd, hogy akkor most az Mszp-re a Dk-ra vagy az LMP-re kell szavaznia a körzetben? Az Lmp szavazó pedig éppúgy irtózik a Jobbiktól meg Gyurcsányéktól, mint a Fidesztől..

laji 2018.02.26. 14:58:47

Azért itt most két keresztény, jobboldali jelölt között kellett választani. Ez nem fog megvalósulni minden körzetben...

MikNick 2018.02.26. 15:02:24

"Ahol a part szakad" blog 4.-ik bekezdésében Török Gábor azt írja, hogy 3 esetben bukhat meg a Fidesz.
Az első a támogatottság összeomlása, amiről aztán hosszas elemzés után megállapítja, hogy nem lehetséges opció.

Ha az ellenzék nem tesz semmi újat, innovatívat (akár Fideszesen brutálisat is), akkor valóban nem fog összeomlani a Fidesz támogatottsága.
Olyat ne várjunk el, hogy valamelyik párt a saját érdekeivel szemben áldozzon be a köz javára esélyt, pénzt, mandátumot. Ez nem fog menni, viszont vannak áldozatmentes közös érdekek is amik mentén lehet tenni ezt-azt (pl.):

(1) Korrupció.
Hódmezővásárhely megmutatta, hogy a szavazópolgárt igenis zavarja a korrupció, talán ott ez volt a legfőbb indíték a jelentősebb részvételi arányra. Márpedig, ha itt nem 5, hanem 6-6,5 millióan mennek ki szavazni akkor biztos a kormányváltás.
Ezzel együtt azt is megmutatta, hogy a korrupcióra lehet építeni. Mindenki félt kivinni az embereket az utcára, mert igazán nagy utcai megmozdulást már régóta nem tudott egyetlen párt sem összehozni. A visszamaradt 40 napban össz-párti megmozdulásként lehet 2-3 utcai meetinget is szervezni a strómanokról, a bűnöző Tiborcról (Lázárral egybefűzve), a keresztapa Orbán családról, a maffia Fideszről.
Jó eséllyel összejön 100.000 ember és ezt már nem lehet eltitkolni a közmédiában.

(2) Migránsozás
Valaki elemezze már ki, hogy az Orbáni 8 évben hány magyar piacképes fiatalból (600 ezer?) lett gazdasági migráns nyugaton, és ez hogyan befolyásolja a GDP-t, a nyugdíjasok jövőjét, a gazdaságot...
Az oktatás átalakítása hogyan befolyásolja az ország piacképességét, jövőjét?
Keletről és délről nem menekült, de az Orbán kormány kapzsiságból behozott 20 ezer bizonytalan gazdag-migránsot. Ez hogyan befolyásolja az ország biztonságát?
A Fidesz kormány nem hogy megvédi, hanem kifejezetten tőle kell megvédeni Magyarországot. Reálisan tehát jelenleg az Orbán család jelenti a legnagyobb biztonsági kockázatot az ország számára.

Na ez a két dolog egyik ellenzéki pártnak sem jelent kockázatot, vagy érdek feladást, viszont egy összehangolt támadás hatékony lehet és akár még meg is törheti a Fidesz támogatását.

inreallife 2018.02.26. 15:04:23

@EU zászlót mindenhova!:
ertem, tehat ozdon sosem fog jobbikos jelolt nyerni, hiszen a miniszterelnok fajtaja nem szavaz jobbikosra. varjunk csak, hat nem a jobbikos jelolt nyert ott?

FlybyWire 2018.02.26. 15:06:30

@Nemzeti Dohányos: "Viszont most a hazai bérek úgy állnak a szektorban, hogy egy német nevű ember levelét meg se nyitom, mert nem hogy reálértéken, számszerűleg is alig ajánlanak többet, ha egyáltalán."

Ez tényleg így van, főleg a GBP-ben adott ajánlatok lettek egészen satnyák a hazai viszonyokban megkereshető összegekhez képest.
Én már 7 éve hazajöttem, de az utóbbi időben a megfelelő szakmákban villámgyorsan elkezdtünk felzárkózni a nyugati életszínvonalhoz. Nem feltétlenül a nominális nettó fizetéssel (az nem is lenne reális), hanem a "háztartásbeli" nettóval: nettó fizu - megélhetési költségek: ugyanolyan házban, ugyanolyan körülmények között élve kint a kétszer annyi nettó sem biztos, hogy egyáltalán elég, nemhogy még maradna is belőle.
Ez van.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 15:14:29

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: "A legmegdöbbentőbb az, hogy elszoktatják az embereket az önálló gondolkodástól"

Erről nekem az index címlap blogajánlója jut az eszembe amikor "eseménykor" minden standard címlapos blogger megírja ugyanazt amit megírt az index444 és bekommenteli ugyanaz a 15 nick mindenhova, hogy igen ugy van orbántakaroggydiktatúranincssajtószabaccságdiktatúraO1G.

Szóval a fidesz tényleg leszoktatta a gondolkozásról az ellenzéki szavazókat.

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 15:20:15

@MikNick: "Valaki elemezze már ki, hogy az Orbáni 8 évben hány magyar piacképes fiatalból (600 ezer?) lett gazdasági migráns nyugaton, és ez hogyan befolyásolja a GDP-t, a nyugdíjasok jövőjét, a gazdaságot... "

Orbánnak nem sok köze van ahhoz a jelenséghez ami MINDEN exszoci országban jelen van, max annyi, hogy nálunk kisebb a gazdasági kiköltözés arány amint a régió többi országában.

inreallife 2018.02.26. 15:22:20

@eßemfaßom meg áll:
lathatolag kenyelmetlenul ert a szitu, hogy ennyire bizonygatnod kell, hogy az ellenzeki szavazok gyokerek...

kivancsi vagyok a hodmezovasarhelyi szennyesre, del elmult, ideje lenne teregetni, szep lassan kell, volt eleg disznosag. igazabol meg biznyitek sem kell, eleg a temakat feldobni... :)

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 15:23:12

@inreallife: "hiszen a miniszterelnok fajtaja "

Imádom a fajtázó "európai értelemben demokratákat" :)

eßemfaßom meg áll 2018.02.26. 15:25:42

@inreallife: Nem kell bizonygatnom, a bizonyítás ti vagytok.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 15:43:22

@inreallife: Mellesleg Ózdon a korábban rá szavazó cigóknak is elege van Janiczák 440/400 Dávidkából..

ati27 2018.02.26. 15:43:47

@is: vàrjà, vàrjà. Ö még abban él, hogy "nem az zemberek fizetik meg" Amúgy meg tuti nagy lehet a szarszag a pàrtközpontban. Ezek szerint elfàradt a migràncsozàs, ami lassan 3 éve megy. Meg a sörösözés sem hoz annyit, mint ahogy a habony-müvek kalkulàlt. És mindez 6 héttel a savazàs elött bukik ki.. Lesz itt kapkodàs. És mint tudjuk a nagy sàrga kígyót is az ölte meg.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 15:46:41

@MikNick: Hát ha ez az "innováció" zsenikém, akkor nincs sok izgulni való..:)

Ad Dio 2018.02.26. 15:52:44

@Látens Inszinuáció:

Jobbulást.

Ne húzd fel magad ezeken a fórumokon, mert az egészség (szinte) mindennél fontosabb.

inreallife 2018.02.26. 16:02:48

@eßemfaßom meg áll:
ugy tudom fidesz korokben nem szeretik a pc beszedet. megvallom oszinten en sem szeretem. nem mondom a kover emberre, hogy teltkarcsu, vagy sulyproblemakkal kuzdo, aki kover az kover. a cigany is cigany nalam. igazabol meg a rassz sem zavar, inkabb a viselkedese, magyar szo is van ra: ciganykodik. es bizony vannak olyanok is, akik atvettek ezt a viselkedes mintat. erre is van szo: elciganyosodott.

csak nem megijedtel a szokimondastol? a balvanyod kifejezetten batorit erre mindenkit...

nyünyüge 2018.02.26. 16:05:01

Hódmezővásárhely üzenete? Számomra annyi, hogy Márki-Zay esti "Mögcsináltuk" mondatára kampányt lehetne építeni. A beszédéből, fellépéséből meg tanulhatnának a "hivatásos" politikusok.

inreallife 2018.02.26. 16:06:21

@EU zászlót mindenhova!:
marmint neked, meg a csaladodnak. fideszes szavazok a zsak krumpli, meg az erzsebet utalvany kegyeltek bekamenetes hada. nem feltem az ozdiakat, akarkit is valasztanak meg, biztosan nem lesz rosszabb, mint a fideszes tolvaj...

ja pont azert hoztam peldanak, mert eddig teliszajjal ment a szoveg, hogy partjelolt nem nyert volna, ilyen meg nem volt. pedig volt. szoval a kijelentes bezony egy hazugsag. pontosabban dezinformacio...

Nancsibacsi 2018.02.26. 16:10:27

@Pékszakállú Henceg: "minden kutatás azt mutatja, hogy a Jobbik és a baloldal szavazói között elég nagy az átjárás."
Én ezt fidesz-jobbik viszonylatban ismertem. Ha a jobbik elengedi a szavazóit azért, hogy hatalomra jutassanak egy baloldali kormányt, akkor 2018-ban utoljára lesz parlamenti párt - a MIÉP sorsára fog jutni.

Arról meg hogy ki mekkora tolvaj... Medgyessy Péternek a saját pártja nem tűrte, hogy ellopjon (tőlük is, ne csak az országtól) egy komplett autópályányi kenőpénzt - ezért buktatták meg uborkaszezonban:-) Régen volt - el is felejtettük, ugye?

Nancsibacsi 2018.02.26. 16:14:22

@_most_: "A fidesz mikor átalakította a választási rendszert, egyértelműen úgy hozták a szabályokat hogy nekik kedvezzen, ezt csak a hülye nem látja. "
Ez így van - de ebben semmi újdonság sincs. Az MSZP az 1. gyurcsány kormány alatt februárban hozott egy törvényt adócsökkentésről konkrét adókulcsokkal, mindennel, áprilisban nyertek, májusban eltörölték a törvényt. Élt 0 évet, 0 Ft-ba került - nyertek vele egy választást.
Mindig a győztes hozza a törvényeket a hatalma megtartásának érdekében - a politika már ilyen. Az MSZP volt olyan impotens, hogy mikor pörgött a gazdaság, és már 1-2 évre jósolták az eurozónához való csatlakotást akkor is képes volt elb.szni a lehetőséget, és végtelen távolságba taszítani az országot ettől. Ezért nem szabad soha többé uralkodni hagyni őket. Lényegtelen hogy kommancsok vagy liberálisok vagy mik - bénák. Ez a legnagyobb bűnük.

Nancsibacsi 2018.02.26. 16:29:08

@Szaktanár: "nem értem, most akkor inkább a fidesz mint a baloldali pártok? ez azért nem gyengén ellentmondásos. viktor kádár bácsi legjobb tanítványa, szóval most akkor mi is van? "
Szerintem meg mindegyik csak hatalmat akar szerezni - hogy visszakapja az egész politikába befektetett pénzét/idejét/támogatói lóvét - illetve a megszerzett hatalmat ki akarja használni - hogy ki tudja fizetni a támogatóit, tudja élvezni az életet, stb. Nyilván mivel muszáj valami ideológiát választani, ezért mondják hogy én baloldali vagyok, én meg jobboldali, én meg liberális - de ez lényegtelen. A lényeg az hogy az aktuális uralkodó réteg miközben jól érzi magát vajon milyen szinten b.ssza tönkre az országot meg a benne élő nép életét. Ilyen szempontból a baloldal megbukott, leszerepelt - nekik már abszolúte nem szabad több esélyt adni. A jobboldal se matyóhímzés, de aki nem teljesen balf.sz az egész jól el tud éldegélni pl. jelenleg (egy sz.ros aldi pénztáros is kap 200-250 nettót, pedig azt jobb helyeken egy vonalkódolvasó meg egy bankkártya terminál már kiváltotta).

Nancsibacsi 2018.02.26. 16:35:28

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: "A legmegdöbbentőbb az, hogy elszoktatják az embereket az önálló gondolkodástól"
Várj már egy picit, melyik oldal is találta fel a "szájbarágó" típusú cikkeket? Csak nem az index? Igaz akkor amikor kitalálta még szdsz-es cég volt, most meg jobbikos tulajdon, de fideszes, az nem volt sose...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.26. 17:02:27

Bréking Nyúz!!!:
Hódmezővásárhelyen Soros Apánk feliratú pólós piréz migráncs hordák randalíroznak és Brüsszelből küldött ekékkel szántják fel a főutca aszfaltját.
Gyurcsány Ferenc fehér lovon ülve a város főterén hívja tetemre a népnemzeti gerincű ősmagyar embereket.
A városban Simicska csicska rohamcsapatok csípőfogókkal bontják a nemzeti egységet.
A nyilvánvaló csalással megválasztott idegenszívű polgármester saját kezével helyezett el dinamitot a háromszoros életnagyságú színarany Lázár János lovasszobor talapzatán.
A Duna jegén közfelkiáltással királlyá választott Orbán Viktor békemenetelő csapatai élén már megkezdte a megtévedt bűnös város felszabadítását és öt órára győzelmi ünnepi sajtótájékoztatót hirdetett meg.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
:)

megvagyhadnagy 2018.02.26. 17:21:05

@Frady Endre: Örülök, hogy jól szól szórakozol....saját magadon.

Szaktanár 2018.02.26. 17:26:37

@Nancsibacsi: sztem a fidesz mostanra teljesen ideológia nélkülivé vált, gátlás nélkül állítja az ellenkezőjét annak, amit tegnap mondott, ha az (anyagi/hatalmi) érdekei éppen úgy kívánják meg. az viszont tény, h amíg volt legalább vmifajta irány a politikájukban, addig elég erősen hajaztak az egykori állampárt "vívmányaira" - ő itt elég jól összefoglalta, mire gondolok:

@inreallife:

Főgebra 2018.02.26. 17:38:58

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Most vált láthatóvá, hogy mekkora hiányt pótoltál azzal. Te annyira hiányoztál innen, mint egy marék szar a farzsebből!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.26. 18:19:39

Tetszik vagy nem, ez egy hatalmas pofon volt a Fidesznek. Akkor is, ha ugyanez április 8-án valószínűleg nem fog működni.

MEDVE1978 2018.02.26. 18:34:18

Érdekes fejlemények. Az országos kimenetelre ugyanakkor nem lehet ebből következtetni. Az eredmény ugyanis egy helyi összefogás eredménye, nem interpretálható országos szinten. Abból a szempontból egy különleges helyzet, hogy a pártok mind a független jelöltet támogatták. A probléma, hogy a DK-Jobbik szakadék olyan nagy, hogy még talán Orbán esetleges politikai hullája sem lenne képes áthidalni.
Az ellenzék szempontjából talán még a helyi visszaléptetések lehetnének irányadóak és így elvehetnék a FIDESZ abszolút többségét, de a kérdés igazából az, hogy van-e ennek értelme. Baloldali szempontból nem biztosan, hiszen mondjuk egy földindulásszerű baloldali pártoké sok egyéni Nyugat-MO-i és budapesti egyéni mandátum, a Jobbiké sok KMO, a FIDESZ pedig mondjuk a maradék felét viszi egyéni helyeknél, sem jelentene feltétlenül nagy váltást. Ebben az esetben elképzelhető, hogy FIDESZ-Jobbik koalíció lenne...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 18:34:32

@inreallife: Vona épp most jelentette be, hogy semmiféle visszaléptetés nem lesz sehol. Kezd befuccsolni a nagy ötletetek..;)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 18:38:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kisfiam, te április 8 után nicket fogsz váltani, egyébként a véredet szívom ki..:)))

Attilajukkaja 2018.02.26. 19:08:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
" ez egy hatalmas pofon volt a Fidesznek. Akkor is, ha ugyanez április 8-án valószínűleg nem fog működni"
Ebben végre egyetértünk!

Attilajukkaja 2018.02.26. 19:12:35

@EU zászlót mindenhova!:
"Vona épp most jelentette be, hogy semmiféle visszaléptetés nem lesz sehol."
Még bármikor meggondolhatja magát. Egy dolog a retorika, és más a praktika. Ezt pl. Orbánnál senki nem tudja jobban csinálni. :o)

zolia 2018.02.26. 19:32:41

@eßemfaßom meg áll: te is az a debil vagy, aki ezt iróniának vélte.

2018.02.26. 19:56:19

@Nancsibacsi: Válaszoltam, de @eßemfaßom meg áll: Köszönöm, hogy észrevetted. A gond az, abból a tévhitből gondolkodsz, hogy én bármelyik párt híve vagyok. Sőt, olyan meglátásaim vannak, amit te biztosan a sci-fi műfajába sorolnál, pedig igazam van. Az, hogy az ellenzék úgy viselkedik, mint a fidesz (és ezt ők se veszik észre) nem egy újkeletű dolog és jó lenne, ha mások is észre vennék. Amúgy a magasabbdimenziosember.blogspot.hu webcímen lehet ezeket az őrült elméleteket olvasni. Ja igen, nektek őrült.

morph on deer 2018.02.26. 20:00:24

@EU zászlót mindenhova!:
“egyébként a véredet szívom ki..:)))”

A vér az piros, - csak szólok, mielőtt eltévesztenéd.:)

6.Lenin 2018.02.26. 20:21:07

Érdekes, hogy most nem lejtett a pálya.
Működött a demokrácia.
Megdőlt az előző két hazugság.
Néhány hét múlva választások, az ellenzék hirtelen átbillent álmodozásba. Pedig ezek a lehetőségek már néhány éve ismertek.
Így legalább kicsit érdekesebb lesz a következő időszak, sok-sok kipukkadt lufi. rendkívül érdekes/ semmitmondó magyarázatok.

morph on deer 2018.02.26. 20:21:48

Azt hiszem, ideje lenne a pártok vezetőit tájékoztatni arról is, hogy aki most nem kooperál, az bojkottot kap viszonzásul!
Kapjon is!
Aki még mindig azon finnyog, hogy “a Gyurcsány, az neeem” - annak nyilván megfelel az orbán, ugyanis ez a másik alternatíva!
Ugyanez vonatkozik Gyurcsányta is, ha a azon múlik egy fideszmentes mandátum, hogy a Jobbik jelöltjét kéne támogatni, akkor meg kell tenni! Nekik ugyancsak egy választásuk marad akkor: kooperáció a Jobbikkal, (vagy egy jobbikossal helyi szinten) - íly módon esélyt adva egy nagytakarításra, - vagy akceptálni az orbanizáció további virulását.

Aki pedig tovább fújja az “ezt ne, most ne, itt ne...” azaz “vele nem, meg vele sem” dumát, azt kőkeményen ki kell hagyni a dologból!
Ez most nem álláscsináló hakni, főleg nem a “mi leszek, ha nagy leszek” kategóriában!
Aki nem tud felelősségteljesen viselkedni amikor arra van szükség, annak vajmi kevés keresni valója van a közéletben, - hacsak úgy nem mint a “békemenet” résztvevője..!

6.Lenin 2018.02.26. 20:35:31

-Üdvözlöm a megjelenteket, Gyurcsány Ferenc vagyok.
-Remélem az elveit és a kabátját mindenki leadta a ruhatárba.
Én valamikor a diploma munkámba tettem, azóta egyiket se találom.

-Nos, remélem mindenki tudja, hogy néhány hét múlva választások lesznek, össze kéne fogni, hogy ezt a mocskos korrupt kormányt el tudjuk takarítani, mert, ha így megy tovább, nekünk már nem marad mit ellopni.

Egymás kinyírni majd ráérünk a győztes választás után, első a Fidesz kinyírása. Én már azt is kidolgoztam, hogy miként is lesz ez lebonyolítva. Nektek csak el kell fogadni, másra most nincs idő, hogy meghallgassuk mások hülyeségeit.
-Tehát aki velünk van, az maradhat, akinek nem tetszik elmehet, ha marad, a szünetben úgyis kicsináljuk.
Ha lenne valami megjegyzésetek ezekhez, csak röviden, minden elvi, erkölcsi faszságot mellőzzetek. kösz.
A többi titkos, aki nem érintett az összefogásban, hagyja el a helységet.
Menjetek Isten hírével. Győzni fogunk, vagy nem.

Attilajukkaja 2018.02.26. 20:52:03

@morph on deer:
"ha a azon múlik egy fideszmentes mandátum, hogy a Jobbik jelöltjét kéne támogatni, akkor meg kell tenni!
Odáig jutottam, hogy egyetértek. :o(
Ugyanakkor az is lehetséges, hogy az a párt, amelyik nem állít elég jelöltet, megszűnhet. Lásd Bokros Lajos pártja (MOME).

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 21:23:32

@Attilajukkaja: Hiába godolná meg magát. Ez már kiverné a biztosítékot a párt egyszerű talpasainál és a szavazók jó részénél. Lehet, hogy gyűlölik Orbánt, de Gyurcsányékat nem akarják hatalomba segíteni.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 21:28:09

@morph on deer: Hát ezek a bizonyos pártvezetők nem így gondoják. Vona már bejelentette, hogy nincs visszaléptetés, Gyurcsány pedig a "demokratikus ellenzék" öszefogásáról beszélt, ez a DK-s szóhasználatban a Jobbik nélküli ellenzéki pártokat jelenti..Ha a Jobbikkal is összefogna, akkor egyszerűen ellenzéki összefogásról beszélt volna..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 21:34:35

@Attilajukkaja: No igen.. Gyurcsány csúnyán pofára ejtette Bokrost..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 21:38:00

"Ugyanez vonatkozik Gyurcsányta is, ha a azon múlik egy fideszmentes mandátum, hogy a Jobbik jelöltjét kéne támogatni, akkor meg kell tenni!"

És ebből miért következne az, hogy a borsodi romák a helyi jobbikos nácira szavaznak majd?

Nemzeti Dohányos 2018.02.26. 22:25:36

@ati27: Kéne nézni előzményt is, aztán leesne (ha más nem, azért a nicknév segít..), hogy nem fideszes hozzászólására reagált.

Kánikula 2018.02.26. 22:48:13

@6.Lenin: A helyi választás szög egyszerü. Aki több szavazatot kap az nyer. Ezt ne keverjük az országos választással ami más szabályok szerint osztja a mandátumokat ugye. De ezt te is tudod gondolom.

Kánikula 2018.02.26. 22:58:10

@Nancsibacsi: Ööö... Nézzél utána, hogy az elözö tulaj kivel szerepel közös képeken. Mikor lett a jobbiké? Vagy a Fidesz oligarchára gondolsz? V. Legjobb barátjára akivel összekaptak a lopáson?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.26. 23:12:35

Újpesten áll a bál.. Karácsony, a Szoci-Dk megállapodás keretében visszaléptette a helyi szoci erős embert, aki válaszul kilépett az Mszp-ből és függetlenként fog indulni..:)

Nancsibacsi 2018.02.26. 23:30:07

@Kánikula: Nem tudom kivel szerepel az előző tulaj közös képeken, de arról van elképzelésem hogy pl. a totaw félék hová rakták az X-et mondjuk 8-12 éve. A jelenlegi tulaj meg annyira "barát", hogy az "összekapás" előtt minden közbeszerzést ő kapott, azóta meg kb semmit. És igen: a jelenlegi tulaj elég sok pénzt ölt a jobbikba az "összekapás" óta. Ami annyira volt apró "összekapás", hogy ha nem biztosította volna be magát olyan információkkal, amik a főnök vesztét okozhatnák, akkor már régen elásta volna mondjuk a sanyi valamelyik embere (tudod, aki olajozott is a rendszerváltás környékén, de hát rablóból lesz a legjobb pandúr).

Ratyi Manó 2018.02.27. 05:44:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: orrbán bolgáriában lesz minisztorelnök. És végre beteljesülhet a szerelmetek

inreallife 2018.02.27. 08:54:12

@morph on deer:
azt nem gyurcsany donti el, hogy a szavazoi kit tamogatnak. nem is karacsony. de meg vona sem. a partok dolga, hogy versenykepes jelolteket allitsanak, es ha kell kommunikaljak, hogy az adott korzetben ki lesz a befuto. a tobbit a valasztokra kell bizni, amelyik valtani akar, az ugyis jol szavaz, amelyik nem a valtasra akar szavazni, annak meg marad az eredeti preferenciaja. ennyit nyugodtan ra lehet bizni a valasztokra...

amugy gyurcsanyek ha nem olvastam felre, a korzetek feleben nem is indulnak. szoval ok is felfogtak, hogy a nagyvarosokon kivul sok eselyuk nincs, meg a penzt is kar elkolteni ra. az mszp pedig mar koordinalja a jeloltjeit a jobbikkal, ugyhogy a videk nagyjabol mar le van jatszva...

inreallife 2018.02.27. 08:59:38

@EU zászlót mindenhova!:
teged biztosan nagyon erdekel, hogy a kifizitehelyed milyen utasitast ad a valasztasra, de meg fogsz lepodni, az emberek nagyresze pont leszarja, hogy a partja megallapodott egy masikkal vagy sem. ahogy ozdon is az osszes mszp-s a jobbikos jeloltre szavazott, marhara nem erdekelte oket, hogy akkor az mszp meg a jobbik latvanyosan utalta egymast.

hiaba nem akarnak a partok osszefogast, ha az emberek azt akarjak, akkor meg is fogjak csinalni, akar a partok akarata ellenere is. orbanek annyira felhergeltek az embereket magyarorszagon, hogy az utalatuk sosem latott magassagokba emelkedett. ilyenkor az embereket nem erdekli, hogy szegfu vagy bakancs van a jelolt neve mellett, jo esellyel fingja sincs egyik jeloltrol sem, hogy ki az es mit akar. ketlem, hogy tomegek tanulmanyoznak a jeloltek eletrajzait...

inreallife 2018.02.27. 09:02:59

@EU zászlót mindenhova!:
nem gond, a valasztok majd eldontik. ha a fidesz emiatt tud nyerni, az a valasztok hibaja, ok hozzak a dontest. en gyanitom, hogy a kiugro csavo nem lesz tul nepszeru az osszefogast akaro valasztok koreben, jelenleg pedig ok azok, akik kepesek a valasztast a fidesz bukasanak iranyaba befolyasolni. a kiugro jelolt nem erzi at a tortenelmi felelosseget...

6.Lenin 2018.02.27. 09:20:09

@Kánikula:

Bármilyen választáson az nyer, aki több szavazatot kap.
Több éve ismertek a lehetőségek.

A Fidesz egy nagy tömegpárt, stabil és nagy szavazóbázissal.
Csak egy másik hasonló nagyságrendű valami képes ellenük hatékonyan fellépni.

Nem véletlenül szeretett volna a Jobbik is néppártosodni.
Sok kis 1-2 %-os pártocskák esélytelenek.

Akik nem képesek felismerni a lehetőségeiket, mit várhatnánk el azoktól?

Előre ment a magyarázkodás, hogy nincs demokrácia, lejt a pálya. Ezek szánalmas hazugságok. Be is bizonyosodott.

A választások pedig sima matek. Akik ezt nem tudják alkalmazni, minden másra is alkalmatlanok.
Szerintem.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.27. 09:21:39

@inreallife: Csak ott tévedsz, hogy a választók 90 százaléka nem olyan tudatos , mint az itt látható fanatikus ballibsi trollok.
Ha több ellenzéki jelölt lesz, azok bizony szavazatot fognak kapni, és máris bukik az egész légváratok.
(Télleg arra mi a magyarázat, hogy kiskunhalason nem szavazták le a zemberek a gaz zorbányi rendszert?)

inreallife 2018.02.27. 09:21:57

@Attilajukkaja:
oszinten, egy 0% tamogatottsagu partra mi szukseg van? ertem en, hogy bokros, de o meg nem erti, hogy ebben az univerzumban mar nem sok keresnivaloja van a magyar politikaban. az elemzok azon rohognek, hogy a valasztok 2 nap alatt elfelejtenek mindent, neki 20 ev is keves volt, hogy elfeledkezzenek rola...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.27. 09:23:41

@inreallife: Hülyeség, az illető nagyon is népszerű, közkedvelt politikus Újpesten, és bőven fog szavazatot kapni. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.27. 09:26:03

@megvagyhadnagy: A helyzeten szórakozom. Visszaütött a zembereket komplett hülyének néző hazug gyűlöletkampány. ;-)

inreallife 2018.02.27. 09:34:32

@MEDVE1978:
annyira nem kell tullihegni az osszefogosdit sem. az latszott, hogy egy verfideszes korzetben is toronymagasan verheto a fidesz. 2014-ben 12 korzetet vesztett el a fidesz, a mandatumkalkulatorok szerint olyan 15-20 helyen kell elverni oket, es a 2/3 nem lesz meg. fugg a helyektol es a listas voksoktol. (emlekezzunk, 2 idokozin felmostak a padlot a fideszes jeloltekkel es oda volt a 2/3-ad)

ha 35-40 helyen bukik a fidesz, akkor mar a tobbsege sem lesz meg. nemreg volt egy lista a "hot election" temaban az indexen, ott 27 korzetet jeloltek meg, ahol szoros eredmeny volt 4 eve. gondolom ezek tobbsege minimalis koordinacio mellett, vagy talan meg anelkul is behuzhato. a maradekot kell kimatekozni, szerintem erre azert kepesek lehetnek a partok...

6 het eleg arra, hogy felmeresek alapjan maghatarozzak azt az 50 korzetet, ahol realis esely mutatkozik a gyozelemre. ezek nagy reszeben szerintem mar az "idealis" jelolt is megvan. (korabban mandatumot szerzo, vagy szoros eredmenyt produkalo kepviselok). a maradek 10-15 helyet kell felosztani, egy reszet valszeg nyiltan vallalva is lehet, a masik reszet fu alatt.

pl kivancsi vagyok vona korzeteben visszalep-e az lmp, vagy sem. bar a jobbik kijelentette, hogy o sehol sem lep vissza, azert pesten szinte biztos, hogy nincs eselyuk, valahogy megis meg kell oldaniuk a lmp-dk-mszp jeloltek szavazat maximalizalasat. na ezekert lehet videki korzeteket kerni. win-win...

inreallife 2018.02.27. 09:39:52

@EU zászlót mindenhova!:
nem az a kerdes, hogy nepszeru vagy sem, hanem az, hogy hozzajarul a fidesz levaltasahoz, vagy sem. ne becsuld ala, hogy milyen sokan, es mennyire utaljak a fideszt, siman megbuntetnek egy akar egy nepszeru politikust, ha nem az elvarasaik alapjan cselexik.

konkretan a nevet sem ismerve is en azt mondanam, hogy dogoljon meg a dezertor. meg azt, hogy o volt a fidesz trojai falova, akikrol pl botka is beszelt. a helyzet az, hogy a karaktergyilkolas igen hatekony lett a fideszes egesz palyas letamadas ota. es amugy is egy mszp-srol beszelunk, igazabol egyikert sem kar, hulljon a fergese...

morph on deer 2018.02.27. 10:23:25

@inreallife:
“azt nem gyurcsany donti el, hogy a szavazoi kit tamogatnak. nem is karacsony. de meg vona sem. a partok dolga, hogy versenykepes jelolteket allitsanak, es ha kell kommunikaljak, hogy az adott korzetben ki lesz a befuto.”

Arról egy párt határoz, hogy a párt melyik másik párttal hajlandó formális vagy informális együttműködésre, ez gondolom világos. Arról sehol nincs szó, hogy a párt elnökének kéne dönteni a szavazói helyett, viszont az ajánlatos lenne egyértelművé tenniük, hogy mi a pártjuk hozzáállása a kérdéshez.
Innentől valóban az jön amit te említesz, mármint megnevezni az ajánlottt támogatandó jelöltet. Persze ehhez is kell az előzetes megállapodás, hogy adott esetben a választó érezze, hogy a saját pártja álláspontja szerint helyes dolog tt és akkor a másik párt jelöltjét támogatni.

Ezen túl persze mindenki maga dönt, ez nem kérdés. Viszont ha pártok közti együttműködésre és a saját párt iránymutatásáta nem lenne szükség, akkor lényegében a pártokra sem, mert a lakosság úgy is szavaz majd valakire, vagy meg nem...

Kánikula 2018.02.27. 10:45:28

@Nancsibacsi: A korábbi index tulaj S. Zoltán pl. a következő emberekkel ápolt kapcsolatot és bármikor találsz róluk közös képet: L. János, Cs. Sándor, O. Viktor.

Valamiért ő is kihúzta a gyufát a főnöknél ezért össztűz alá került. Gondolom nem akarta, hogy a portálja Antiék kezébe kerüljön, ezért közvetett úton a másik kegyvesztett oligarchának adta el inkább. Nála nem maradhatott az biztos.

A jobbikos újság ettől még nem lett az index. Lajost még mindig oligarchának hívják a cikkekben :)

Manyike 2018.02.27. 11:25:29

törökgáborelemez

"2017. július 3. ·
Megszületett a tökéletes "kormányzati tájékoztatás". Mostantól nem kell többet dolgozni, elég csak az első nevet kicserélni.
x x x
Ettől persze Bokros Lajosnak még nem lesz igaza: a magyar miniszterelnök nem fasiszta, de még csak nem is diktátor, egyszerűen csak nagyon szeretne hatalmon maradni, és valamiért azt gondolja, hogy ahhoz most kutyába kell lemennie, ezen a nyelven és szinten kell beszélnie az emberekkel. Amiben van ráció, de aminek persze van veszélye is: aki kutyába megy le, egy idő után csak ugatni tud..."

"2017. július 30.
Török Gábor ... A Fidesz-Jobbik koalíciónál valószínűbbnek tart egy előrehozott választást arra az esetre, ha senki nem nyer abszolút többséget 2018-ban."

inreallife 2018.02.27. 12:37:41

@morph on deer:
a fidesz egyebkent azert van bajban, mert az ertelmiseg teljesen elfordult tole. a diplomaval rendelkezo szavazok aranya 8% ala kerult. az esz nelkuli sorosozas, migrancsozas, de meg a rezsicsokkentes es erzsebet utalvany osztogatasok ide vezettek. bar a fidesz tabor ugyanugy 2 millios, mint eddig volt, de a ertelmi szintjuk drasztikusan megzuhant.

azt gondoltak, hogy neki eleg a hulyekre koncentralni, mert abbol sok van, az okosok meg basszak meg. ezzel viszont elkovettek egy strategiai hibat. az emberek jelentos resze bizonytalan.

amig hires kozszereplok, sportolok stb tamogatjak a partokat, addig a bizonytalan szavazok sem tudnak donteni, vagy megoszlik a szavazatuk, vagy el sem mennek. a fidesz gyakorlatilag lenyuzta magarol azokat, akik figyelmeztettek a tulhatalmi jatszmaikra. MTA tagok, sportolok, vagy hitelesnek latszo szakemberek. mind eltunt. helyettuk megmaradtak a bayerzsotik, smitmarik es a tobbi.

innentol a bizonytalan szavazok mar nem oszlanak meg, legalabbis nem az ellenzek kormany toresvonalon. a masik a ner es a fideszes trollok hadjarata. gondolom nemcsak nekem nyilik ki a bicska a zsebemben, amikor 1 bites trollok hergelik a blogokat, forumokat. ez az otthon maradokat is tettre kenyszeriti, es valszeg nem az ures kormanyszlogenek mellett fognak voksolni.

nagy a baj fidesznel, elfogyott korulottuk a levego. nincs akit a kamera ele tolhatnanak, ertelmi fogyatekos nemethsziladokkal meg kosakkal csak az ellenzeki szavazokat lehet tuzbe hozni.
en ugy gondolom, hogy millios nagysagrendu mar a protestszavazatok szama. konnyen egy fulkeforradalom 2.0 lehet belole.

most a fidesznek 6 het alatt viritani kene valami olyat, amitol a verszagot kapott valasztokat meg tudjak gyozni, hogy ok a kisebbik rossz. es szerintem a plakatolas tiltasa nem az az ut, amit a valasztok latni szeretnenek. nem is a nyuggeres utalvanyos, bekamenet. gyakorlatilag ennyit tudnak, latszik, hogy nincs mar mas a tarsolyukban...

lüke 2018.02.27. 17:27:46

I say Hello & god bye

Ezt a választási eredményt senki - elemző se- sem jelezte előre;
utólag,meg ,lehet kicsinyíteni!Dominó elv hajrá!
“a piszkos kampány győzedelmeskedett a tiszta munka felett.”

Igen a kampány :ahol kifüggesztették a neveket....

s a tiszta munka: a szavazatok kiszámolása

a tahó, harácsoló, macsó , kultúra hiányos politika lassan felőrli magát,
ezzel a hangnemmel még a Felső Balkánon sincs hely- most jártam arra....
S a vélemények rovatba - Pf -jöhetnek majd a kis és nagy stílű sérelmek,
mert az elszabadult indulatok a morált is átírják( ták)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.27. 18:06:14

@inreallife: Magadból indulsz ki, és azt hiszed, hogy minden szavazó ilyen. Nemcsak hogy a szavazók nem ilyenek, de már az Mszp vagy a Jobbikon belüli politikusok sem feltétlenül, ahogy azt az újpesti szoci kilépése is mutatja.
Szeretnétek azt hinni hogy az átszavazósdi működni fog de nagyon messze álltok a realitásoktól. Megint egy időközi alapján lovalljátok bele magatokat irreális elvásárokba, és megint koppanás lesz a vége..
Esztergom vagy Veszprém is meglepetés volt, és lett országos következménye? Nem nagyon..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.27. 18:10:07

@inreallife: Ok tegyük fel, hogy sikerülne kisebbségbe szorítani a Fidesz-Kdnp-t a parlamentben, és a Jobbik, Dk, Mszp, Lmp négyesnek lenne mondjuk 110 képviselője az országgyűlésben Milyen kormány alakulna ezután és ki lenne a miniszterelnök..?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.27. 18:14:46

@inreallife: "azert pesten szinte biztos, hogy nincs eselyuk"

Ehhez képest Pesten két körzetben is országos ismertségű politikusokat indítanak egyéniben. Pl. Dúró Dórát, és Hegedűs Lórántnét. Ebből nem az jön le, hogy itt gyakorlatilag hallgatólagosan átadják szavazóikat Gyurcsányéknak..

inreallife 2018.02.28. 08:47:16

@EU zászlót mindenhova!:
az eredmenyek arrol tanuskodnak mostmar sokadik alkalommal, hogy a valaszti atszavazas aranya igen magas, es igen durvan megtoroljak a az osszefogas ellenzoit. ugyhogy nem tudom te mit nevezel realitasnak, vagy a te realitasod mi, de nem kapcsolodik a 2014 ota elbukott magyar valosaggal, az biztos.

ozdon 3%-ot ert el (mszp-dk), itt 1%-ot se a fuggetlen (volt mszp-s) jelolt. fogadjunk, hogy a csavo nem fog 5% fole menni, az pedig keves a fidesznek, budan talan meg eleg lenne, de pesten, ha neki csak 30-40% koze esik a szavazoi aranya, ugyanugy nem lesz eselye, mint a kulonutas, duzzogo, csakazertis szembeszellel indulo emberkenek.

igy kell leamortizalni a tamogatottsagot. az emberek nem azt akarjak, hogy a sosemlatott nevu gipsz jakab legyen a kepviselojuk, hanem a fideszt akarjak levaltani, amiben a partok x.y. szinten sosem latott nevu parasztot jeloltek. tokmindegy a szemelye. most lenyegeben ugyanaz van, mint 2010-ben, ha egy kutya fenykepe melle odatettek volna a narancsos logot, az is hozta volna barmelyik korzetet, most kb ugyanaz lesz csak forditva...

de legyszives magyarazd el akkor, hogy mi a realitas. en itt 60% feletti fidesz gyozelmet vartam, legalabbis a hurraoptimizmusotoknak koszonhetoen ez nyomta az egesz fidesztroll hadsereg. az volna a realitas? ketlem. az eredmenyek nem azt mutatjak.

most ugyanezek azt mondjak, hogy nem fog mukodni az atszavazas. ja, nem mukodott ozdon sem. pedig ott sem tudtak megallapodni a partok. valami sulyos rozsaszin kodbe vagytok burkolozva, amibe neha neha belebeg egy rongybatekert lofasz. ez mar bizony tobb, mint anomalia, tendenciozus az atszavazas. igy mulik el a vliag dicsosege...

inreallife 2018.02.28. 08:52:55

@EU zászlót mindenhova!:
en a helyukben megszavaznek egy 1 eves idotartamra egy atmeneti kormanyt, akinek a feladata az elszamoltatas lenne. az osszes fideszes lopasra vizsgalobizottsagot felallitani, a titkositasokat visszavonni, ugynokaktakat nyilvanossagra hozni, mediaegyensulyt helyreallitani, tao penzeket atvilagitani, paks2-t leallitani. volna melo boven, es ebben minden ellenzeki part egyet tudna erteni, meglenne hozza a szavazati tobbseg.

aztan ha kiderultek a disznosagok es lejart az egy ev, akkor mehet a valasztas. akkora a fidesz mar a 20%-ot sem fogja elerni, tehat lesz lehetoseg stabil mukodo kormanyt alakitani. 1 ev egy ugyvezeto kormannyal siman kibirhato, hollandok, nemetek is miota nyujtjak, a fideszes stabilitas az inkabb karosabb...

bz249 2018.02.28. 09:44:06

@inreallife: ha ugyse akarnak kormanyra kerulni, akkor ehelyett a hulye koordinacio helyett lenne egy sokkal egyszerubb modszer.

Bejelenti mondjuk a Feri, hogy mivel nem akarjak megosztani az ellenzeki szavazatokat ezert a DK nem indul a valasztason. Igy egyoldaluan, aztan lepjenek a tobbiek. A cel ugyis kozos bukjon a NER.

De ugye az ellenzeki koordinacio nem errol szol, hanem arrol, hogy ki hany bizottsagi helyet fog majd kapni a vegen.

6.Lenin 2018.02.28. 09:48:44

@inreallife:

94,2002,2006,2009. kibírható, és a következményei?
Ozd, sikeres lett? A legjobban fejlődő város?

Aztán megint kezdődik elölről minden. A példák szerint.

A csőcseléket nem nehéz felhergelni, csak ígérgetni kell nekik, igaz, aztán könnyen kussolnak is.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.28. 10:09:25

@inreallife: Ugyanmár milyen átszavazás aránya magas? Szinte kizárólag úgy veszített fideszes az időköziken, ha vele szemben független jelölt indult és a szavazócédulán nyoma sem volt se a Dk-nak se az Mszp-nek. Mikor nyert ezek bármelyike is saját jogon körzetet utoljára??

Most komolyan? Szted a ferencvárosi jobbikosok többsége Dúró Dóra helyett valamelyik Dk-s patkányt fogja behúzni a szavazócédulán? Vagy a borsodi roma a helyi jobbikost, aki rendszeresen cigányozik a különböző pártrendezvényeken?
Vagy mondjuk az önmagát építgető Momentum nevében FeGyőr felszólítja szavazóit Bp-en, hogy szavazzanak Gyurcsányékra ?Egy fejlődési stádiumban lévő kis párt ennél rosszabbat nem is tehet. Ugyanez igaz az LMP re.

Irreális hülyeségeket képzelsz be, de 8-án majd rád vigyorog a valóság..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.28. 10:15:19

@inreallife: Ez is egy valóságtól elrugaszkodott ökörség. Ügyvezető kormány.. Ki lesz a miniszterelnök, kérdezem mégegyszer? Mi lesz a minisztériumok leosztása? Milyen lesz a gazdaságpolitika?

És ezt a Jobbik is pontosan tudja. Ehelyett a káosz helyett -adott esetben-inkább vállal majd koalíciót egy Orbán nélküli Fidesszel, amely esetben ráadásul könnyen megkaphat olyan minisztériumokat, mint a belügy az oktatásügy és a hadügy..

inreallife 2018.02.28. 10:28:34

@6.Lenin:
a csocseleknek erzsebet utalvanyt is osztogattak, biztos ami biztos alapon. elszortak az onkormanyzat penzet, hogy a helyzetuket jobbnak mutassak. mitnha lenne erre valami torveny, hogy nem lehet osztogatni, de a fideszesek valahogy mindig ezt csinaljak, egyket embert azert csak bortonbe zarnek erte. egyebkent szerintem nem is volt sikertelen a mutatvany, ennelkul meg ennyi szavazatot sem kaptak volna.

ozdot azert irom folyamatosan, mert a megmondo emberek ket soros meg migrancsozasa kozott azt mondjak, hogy partjeloltre nem fog menni az atszavazas, plane nem egy jobbikosra. nekem egyebkent mar onmagaban siker, ha nem korrupt fideszes a polgarmester. ha a jelenlegi polgarmester csalna, lopna, arrol a lakajmedia mar focimben szamolna be. a korrupcio kiirtasa nem latvanyos, de igen nagy siker. nem epulnek 20 centis kilatok a buszmegalloban. ozd jol jart az uj polgarmesterrel.

6.Lenin 2018.02.28. 10:38:29

@inreallife:

Lazán átsiklottál az általam idézett évszámokon.

Mik is lettek a következményei?

Hol nem buktak a "szakértői kormányok"?
Ezeknek a kormányoknak csak annyit "köszönhettek" az adott országok, hogy bagóért eladták az aranytojást tojó tyúkokat idegeneknek.

inreallife 2018.02.28. 10:38:30

@EU zászlót mindenhova!:
ozdon a kovetkezo eredmenyek szulettek:
"Este kilenc előtt nem sokkal meglett a 100 százalékos feldolgozottság. Az eredmény:

Janiczak Dávidé a szavazatok 64,44 százaléka, 10 299 szavazat
Fürjes Pálé 31,76 százalék, 5076 szavazat
Az MSZP-DK jelöltje, Veres Zoltán 520 szavazatot tudott összeszedni, ami 3,25 százalékot jelent."

melyik reszet nem erted? ezek mind partjeloltek voltak, fidesz, jobbik es mszp-dk. mondhatni aki szamit ott volt. es megis, az mszp-s es dk-s(!!!) szavazok is az eselyesebb jobbikos jeloltre szavaztak. a ciganyozassal kapcsolatban, ugye nem kell emlitenem, hogy ozd egy durvan reti negerekkel telitett varos. megis 64%-os tamogatottsaggal nyert a jobbikos nacinak titulalt jelolt.

megjegyzem a ciganyok eddig is fideszre szavaztak, azert kaptak a zsak krumplit, azert fuvaroztak oket furgonokkal, felvetelek vannak rola. ahogy a lakodalmas haknizeneszek nyomattak a talpalavalot a valasztas elotti este, a termeszetesen azt nyilatkozva, hogy a regnalo fideszes polgarmester tamogatasaval valosult meg, es semmi koze a szavazashoz. aha, persze.

tanulhatnal a bayerzsotitol, o mar rajott, nemi faziskesessel 2014 utan egy baszott nagy nyakleves utan, hogy nem az emberek hulyenek nezese a nyero strategia. azt persze o sem tudja, hogy mit kene tenni, ugyhogy bekemenet. erdekes szitu, ahogy hirtelen kezdenek kijozanodni egy ilyen csapas utan, de a trollok meg a regi mantrat nyomjak, hullamzik az eddig tokeletesen szinkronizalt mozgalmi jelszavak, sorosozas, meg az uj antisorosozas. meg 6 het van a valasztasig, addig meg neked is lesz idod atallni...

inreallife 2018.02.28. 11:01:39

@EU zászlót mindenhova!:
azon a jobbik csak veszitene. a fideszes dolgokat ki kell teregetni, es utana akar egyedul is megszerezheti a tobbseget. a fidesz politikailag lepras lett, mint anno az mdf majd az szdsz. az emberek tudjak, hogy ki a felelos az elmult evek disznosagaiert.
aki osszefexik vele, az ugyanugy megdoglik.

6.Lenin 2018.02.28. 11:14:49

@inreallife:

Milyen csapásról beszélsz?

Nem ment több szavazó, mint eddig. egyik tábor sem veszített vagy nyert. Valamiért most mindenki egy oldalra szavazott.
A testület fideszes túlsúlyban van. Majd kénytelen lesz együtt dolgozni, mint karácsony Zuglóban, vagy nem csinál semmit, mint az ózdi polgármester. Majd az idő eldönti, hogy ki nyert valójában.
Az áprilisi másról szól, de legyen igazad, nyerjen az ellenzék.

Szerinted meddig maradnak kormányon? Szerintem bárki is nyer közülük, nem töltik ki a ciklusukat.
Ki nyerne vele?
A nyomorult kis lelkivilágod? Érdekel az valakit is? Te utána is az a kis szerencsétlen senki leszel továbbra is, csak majd a tieid csinálnak belőled hülyét., de azt majd kussolva elfogadod. Ennyi a mondandód lényege.

inreallife 2018.02.28. 11:23:11

@6.Lenin:
az embereknek fontosabb az euro, mint brusszel elleni harc.
fontosabb a nemet kapcsolatok, mint az orosz.
fontosabb az eu-s tamogatasok, mint a soros elleni kodszurkalas.

lehet vitatkozni ezeken, ertekvalasztas kerdese az osszes, az emberek tobbsege lathatoan nem a fidesz allaspontjaval azonosul.

a valasztast az fogja eldonteni, hogy a szervezett kisebbseg (2 millio fideszes), vagy a koordinalatlan tobbseg (3 millio ellenzeki) mellett teszik le az emberek a voksukat. mondjuk ez nem is kerdes, az igazi kerdes, hogy a kormanyvaltast akaro szavazok, a mennyisegi elonyukkel hogyan safarkodnak.

valoban olyan hulyek-e, mint amennyire a fidesz es a fizetett es nem fizetett trollhadserege beallitja oket, vagy kurvara odateszik a voksukat, ahol a fidesznek a legjobban faj? hamarosan ki fog derulni.

megmondom oszinten, hodmezovasarhelyen en az ellentetes aranyu gyozelemre szamitottam, durva meglepetes volt. szoviccel elve, a momentum az ellenzeknel van. lehet 2 honap mulva mar azt elmezzuk, amiben senki nem hitt, pedig torok gabor is sokat hangoztatta, bar nem ezekkel az szavakkal, hogy a diktatorikus rezsimek meglepetes es foldindulasszeruen omlanak ossze.

senki nem gondolta, hogy csaucseszkut par banyasz hobolgese fogja megallitani, ahogy most marky gyozelme egyik a naprol a masikra osszedonti az eddig megingathatatlannak hitt felcsuti ramszesz birodalmat. ezek utan jon csak a rohogogorcs, amikor egyesek arrol almodoznak, hogy orban megreformalja europat. ja, csak kozben sajat orszagaban IS elkuldik a tudodhova...

inreallife 2018.02.28. 11:29:52

@6.Lenin:
hehe, ki nyert vele? oke, jatszuk azt, hogy nem tudom. ellenben az elios-al megkotott szerzodes mar kint van a varos honlapjan, az olaf a varosrol keszult jelenteset pedig hivatalosan elkertek, hamarosan kint lesz az is. 1 ev mulva hodmezovasarhelyen ujra onkormanyzati valasztas lesz. vajon a fideszes tobbseg meg fog maradni, ha kiderulnek azok, amiknek ki kell derulniuk? ketlem.

az uj polginak semmi mas dolga nincs egy even keresztul, mint teregetni, es mar ujra is valasztjak a halas valasztok. en nem is gyozteseket keresnem itt, hanem a vesztesek listajat tudnam bemutatni:
- valami hagedus nevu balek
- lezerjani
- orbani narancs alom
- trollok legyozhetetlensegebe vetett hite

kb ezek vannak a veszteseglistan. mar kulon kulon is mindegyik feler egy gyozelemmel, hat meg igy egyutt...

6.Lenin 2018.02.28. 11:45:16

@inreallife:

"hehe, ki nyert vele? oke, jatszuk azt, hogy nem tudom. "

Szerintem nem is érdekel. egy dolog érdekel, bukjanak, akiket utálsz.

tudtad előtte, hogy mennyit loptak el Demszkiék? Vagy Gyurcsányék?
Tudtad, hogy a z MNB elnöke 8 milliót keresett havonta úgy, hogy tíz milliárdos vesztességet termeltek? Hogy egy veszteséges BKV-tól 100 milliós végkielégítésekkel mentek nyugdíjba, aztán visszafoglalkoztatták őket? Nem, mert akkor az nem volt érdekes, mert a mieink loptak.

Mit gondolsz, most mi lesz, szétlopnak mindent, mindenkit leváltanak, beültetik a saját embereiket, aztán neked kuss lesz, de a tieid miatt. 3x lejátszották már ugyanezt, az emberek felejtenek.

Nézd meg a youtube-on volt egyszer az ember című sorozatot, vagy csak a 27. befejező részt, és csodálkozz.

Több évezrede ugyanez történik az emberrel, csak a ruha, és az eszközök változnak, az ember nem.

Mindig, minden szarért a másik a felelős, és ki kell őket nyírni, kőbaltával, vagy atombombával, tök mind1. Az utolsó részt feltétlen nézd meg és magadra ismerhetsz valamelyik oldalon.

Szerintem te az irigyek, tehetségtelenek oldalán fox magadra ismerni. Számold össze, hogy hányszor indultak harcba a.......munkát, kenyeret jelszóval. Meg fox lepődni.

inreallife 2018.02.28. 12:16:17

@6.Lenin:
2 dolog. abban biztos vagyok, hogy korrupciot tekintve nem tudsz olyan ellenzeki jeloltet felsorakoztatni, aki ugy csinalt a semmibol vagyont, mint simicska, penznyelorinc, vagy garancsi. egeszen durvan loptak, 100 milliardokat, es gyanitom ez csak a jeghegy csucsa, a tobbi nem is latszik. mutasd mar meg, hol van egy altalam nem igazan kedvelt demszkynek 100 milliardos vagyona. gyurcsany sem a regnalasa alatt gazdagodott meg.

bar szereetned ugy beallitani, hogy az ellenzek csak baloldalbol all, es azok is tobbet loptak, mint a fidesz, csak nem hiszem el, egyiket sem, aszem eleg jo ellenpeldaim vannak, amit nem hiszem, hogy meg fogsz cafolni, de a lehetoseget nem veszem el toled.

a masik, hogy kinek szurkolok, vagy kinek nem. ez leginkabb a sajat dontesem, de ha erdekel elmondondom az indokaim. arrol ugye mar volt szo, hogy a rendszervaltas nem volt egy sikertortenet, ujabban mar rendszer valtozasnak csufoljak. en jelenleg azt gondolom, hogy a rendszervalto partok szep lassan visszacsinaltak, elcsaltak a rendszervaltast.

az mszp es a fidesz mszmp es kisz tagok gyulekezohelye lett. ok azok, akik visszacsinaljak a nyugat europahoz valo csatlakozasunkat, az 1000 eves magyar almunkat. nem ketseges, hogy a magyar valasztok 75% eddig mindig a fideszre es mszpre adta a voksat, kulonbozo aranyokban. 30 evnek kellett eltelnie ahhoz, hogy elkezdjen vekonyodni az elzo rendszerben szocializalodott, az allam az isten, komcsi agymosott tomeg, koztuk te is.

ennek orulok. akkor lesz itt valodi rendszervaltas, ha az mszp es a fidesz sem lesz mar a parlamentben. kell hozza meg par evtized, de a haladas megkerdojelezhetetlen. a gzdasag iranyitasat ki kell venni a komcsik kezebol, gyakorlatilag a 40-45 alatti korosztaly az, aki nem, vagy csak mersekelten fertozott. ok azok, akiknek elloptak a manyup penzeiket, akiket szenne adoztattak, eluldoztek magyarorszagrol.

GENERACIO VALTAS RULEZ

6.Lenin 2018.02.28. 12:54:16

@inreallife:

Természetesen az igazi vagyonokat nem is ők szerezték meg, ők még ahhoz is hülyék. Eladták, hagyták, egy buksi simogatásért cserébe.

1000 éves álmunk a csatlakozás?
Hányszor adott el bennünket Európa, semmiért?

Össze-vissza beszélsz mindenféle marhaságot. Most fog eldőlni végleg, vagy nagyon hosszú időre, hogy egy mindenek, mindenki felett álló világkormány gyökerek nélküli rabszolgái leszünk-é, vagy nyerünk még némi időt, hogy ne egy arctalan fogyasztó massza legyünk, lemondva mindenről, ami az ember szabad gondolkodását jelenti.

Generáció váltás mindig van, lesz, hiszen a gyerekeid, ha lesznek egyáltalán, már másként fognak gondolkodni, az unokád biztos, hogy teljesen másként. Ebben semmi újdonságot nem mondtál. Zavaros a gondolkodásod az már tuti. Mind1.

inreallife 2018.02.28. 13:06:00

@6.Lenin:
aha, az en gondolkodasom zavaros, mikozben azt mondod, hogy a kozpontositott maffia modszerekkel valo nagyuzemi lopasnal jobban kell buntetni a tekozlo fiukat, aki meg hulyek is.

az 500 millios europai unio, es a vele egyuttjaro jogok es kotelezettsegek alapjan szeretnek elni, azokat tamogatom, akik ezt kepviselik, szemben azokkal, akik szerint csak kotelezettsegeim vannak, jogai meg csak azoknak, akik egyutt futsaloznak petikevel. en az elobbiben latom a minosegi elet garanciajat.

te nyuggerkent mar csak a markodat tartod az erzsebet utalvanyokert, neked pont megfelel a fidesz fele rendszer. nem tehetsz rola, te egy kocsi rendszerben szulettel, abban nottel fel, azza is valtal, nem ketseges, hogy oket akarod hatalmon latni, hiszen a zsakfalud hataran tul, sosem jartal. nem baj ez, csak lassan kihal ez generacio, aki annyi rontast hozott az orszagra. a hozzad hasonlok valasztottak meg gyurcsanyt is, ketseged ne legyen felole...

alvito 2018.02.28. 13:10:08

@Manyike: A te üzeneted meg az, hogy ne ünnepeljünk március 15-én, hanem tüntessenek. Szép.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.28. 13:15:32

@inreallife:

Nem is az a kérdés, vajon egy balos szavazna-e a Jobbikra, bár ez is vicces, hiszen a Jobbik nemrég még nácifasiszta antiszemita mumus volt, most meg kívánatos koalíciós partnerré avanzsált.

(Nem mellesleg az is ott van, hogy a Jobbik túl erős ahhoz, hogy egy esetleges győzelem esetén ki lehessen hagyni a kormányból. Ha viszont kormánypárt lesz belőle, akkor előre borítékolható az EU reagálása: Ausztria és az FPÖ emléke talán még nem halványult el a fejekben. Bár lehet, hogy az EU magyarfaló héjái még ezt is lenyelnék, ha ez lenne az ára Orbán megbuktatásának, hiszen onnantól egy szervilis, a magyar érdekeket abszolút leszaró, az EU-t alázatosan kiszolgáló kormányt kapnának.)

Inkább az a kérdés, vajon egy jobbikos hajlandó lesz-e rászavazni egy maszopos vagy hasadványos jelöltre. Ezt erősen kétlem, mert egy jobbikos még a Fidesznél is jobban utálja a szocikat és hasadványaikat. De a Momentum vagy az LMP sem jöhet náluk szóba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.28. 13:22:09

@inreallife:

"azt mondod, hogy a kozpontositott maffia modszerekkel valo nagyuzemi lopasnal jobban kell buntetni a tekozlo fiukat, aki meg hulyek is."

Ha ezt mondja, igaza van. Az elkúró hülyék eladták, eladósították az országot, miközben sem ők, sem az ország nem gyarapodott. A nagyüzemi tolvajok legalább nem hülyék, tudják, hogy a lopás mellett a népnek is kell adni valamit (ők legalább etetik az aranytojást tojó tyúkot), és az országot sem adósítják el.

Ha e kettő közül kell választanom, én inkább a profi tolvajt választom. Ő azért hagy nálam annyit, hogy jövőre is legyen mit lopnia tőlem. A hülye tolvaj ezzel szemben mindenemet elviszi, ráadásul a szajrét is bagóért adja el.

inreallife 2018.02.28. 14:30:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ez azert erdekes, mert voltak olyan jeloltek az idokozin, ahol egyertelmuen balosak voltak, legfeljebb fuggetlen ruhaba bujtak. es ott is gyozott fidesszel szembeni a tobbseg. en ugy latom, a partok atjarohazak lettek, ha a fidesz legyozese az opcio. kvazi barkire raszavaz mindenki, csak ne a narancs legyen mellette...

a jobbikos kormanynak biztos, hogy bizonyitania kell. az elso lepeseket megtettek. elobb a gardat toltak el maguktol, utana a szeljobbos jeloltek kerultek lapatra. gardamelleny helyett zako a divat mar ott is, raadasul mar kutyasimogatassal akarnak voksot szerezni. kormanyra kerulve, bizonyitaniuk kell, hogy ez nem csak a kulsore vonatkozik, hanem valoban kozepre toltak at a polititajukat.

egyelore ezt kommunikaljak. meg azt, hogy mar nem ok vannak a szelen, hanem a fidesz. a valasztoik is igy gondoljak, ezert az atszavoi hajlandosag magas merteke. a fideszt tavolabbinak erzekelik, mint az europai berekkel kampanyolo jobbikot. ahogy eddig is, az akkori kormanyon fog eldolni, hogy europai jobbkozep politikat valositanak meg, vagy visszaternek a gyokereikhez.

en azt gondolom, hogy taktikai okbol is az elso evekben nemigazan a radikalizmus lesz a hangsulyos, amig legimizaljak magukat. hogy utana mi lesz, azt szerintem meg ok sem tudjak. ha bevallik a jobbkozep szerep, maradnak annal, ha nem, akkor majd valamerre elmozdulnak. minden politikus ezt csinalna...

inreallife 2018.02.28. 14:36:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ez is egy aspektus. de kar ennyire leegyszerusiteni a dolgokat, az emberek nem hulyek, vagy legalabbis nem ennyire. szerintem egy meszaros miatt tobb voksot veszit a fidesz, mint egy demszky miatt aaaa, igazabol szdsz mar nincs, varrjuk a mszp nyakaba? mindegy, a tolvajokat sehol nem szeretik a sikeres tolvajokat, meg kifejezetten utaljak. a fidesz ilyen. vannak emberek, akiknek vannak elveik, gatlasaik. na a homo fideszisz fajra ez nem jellemzo.

erdekes, hogy bayerzsoti elobb felfogta hodmezovasarhely uzenetet, mint a hivek. sot azota jopar prominens nyilatkozott, viszonylag realisan. nektek nem megy ez, meg mindig ideologiat gyartjatok hozza, hogy miert a fidesz lopja tovabb penzeket, amikor mar reg nem arrol van szo...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.28. 17:00:49

@inreallife:

"en ugy latom, a partok atjarohazak lettek, ha a fidesz legyozese az opcio. kvazi barkire raszavaz mindenki, csak ne a narancs legyen mellette..."

Azt hiszem, ebben igazad van. Majd meglátjuk, ez mennyire érvényesül ápr. 8-án, ui. egy polgármestert azért az emberek jobban ismernek, a tevékenysége jobban érinti őket, mint egy ogy. képviselőé.

Tényleg az fog számítani, hányan mennek el szavazni olyanok, akik amúgy nem mennének, de a Fidesz lopásai miatt most mégis elmennek. Azért csak a lopásokat írom, mert a sorosozás - annak valóságtartalmától függetlenül - szerintem nem taszítja annyira az embereket, mint azt az ellenzék szeretné beállítani. Mégpedig azért, mert egy multimilliárdos zsidó spekulánst akkor is utálnának, ha minden magyar gyereknek cukorkát osztogatna. Másfelől a migráció eléggé egyesíti a lakosságot, a 98+% akkor is meggyőző, ha a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt. Semmi ok ui. azt feltételezni, hogy a távolmaradók között nagyobb arányú lett volna a betelepítést támogatók aránya.

6.Lenin 2018.02.28. 17:02:37

@inreallife:

" az emberek nem hulyek, vagy legalabbis nem ennyire"

Mondod, de az egész ballib+ jobbikos kampány erről szól, hülyére venni a választóikat. Fejük felett egyezkedni, róluk.
Majd mi megmondjuk kire KELL szavaznod, mert te ahhoz hülye vagy, hogy megértsd.
A másik pedig a nyomorult csürhe irigységét az egekbe korbácsolni. A Fidesz lop, Mészáros lop, stb a csőcselék meg beveszi, főleg az olyanok is, mint te.

Ez nagy hiba volt a Fidesz részéről, hogy ezt így simán elengedte.
Mit loptak? Minden itt van, stadionok, kisvasutak, felújított kastélyok, földek stb. Egy rakat magyar embernek munkát, megélhetést biztosítva. Mészáros által visszavásárolt cégek nyereséget termelnek. Tudják ezt a lopni készülők, meg a spekulánsok, akik majd megint bagóért megvennék a seggnyalóktól. Erről szól a mostani választás.

A csőcselék meg vérszagot érezve hörög, pedig megint át lesznek baszva, de most már végleg, nem lesz visszaút.

Igen, a csalókat el kéne ítélni, de nem ez a cél. A buta, irigy, tehetségtelen senkiházik meg beveszik, hogy értük aggódnak. Te is ezt a marhaságot ismételgeted.

Ezt már az előző választás környékén is körbejártuk, akkor is tévedtél. Semmit nem változtál.Bayert meg soha nem kedveltem, több kárt tesz, mint hasznot, a Fidesznek.
Szerintem.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.28. 19:08:29

@inreallife: Továbbra sem tudsz szabadulni attól, hogy kényszeresen egy-egy körzetből vonsz le általános következetéseket az ország egészére voatkozóan, holott már számtalanszor megégettétek magatokat ezzel..Megint pofára esés lesz a vége, én szóltam..;)
Igen Ózdon összejött a Jobbiknak. És hol még az ország 3300 településén?
Egyébként Kiskunhalason hogyhogy mem működött a kormányváltó hangulat..?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.28. 19:17:38

@inreallife: Ostobaság. Ők is tudják, hogy Gyurcsányéknál a Fidesz jobb, stabilabb koalíciós partner. Volt már ebben az országban egy-két előre nem várt koalíció: Mszp-Szdsz; Fidesz-Fkgp. Ami közös ezekben az az, hogy megvan a minimálisan közös ideológiai platform. Ilyen közös platform pedig nincs aa Jobbik és a Dk-Mszp páros között. Tiszavitrág életű kormányzás lenne.
A te elszámoltatós lázálmod pedig a Jobbik számára lutri lenne, akár a párt szétveréséhez, hasadásához is vezethetne..De higgy csak ezekben a délibábos hülyeségekben. Jót fogok röhögni rajtad 6 hét múlva..:)

( Továbbra is áll a kérdésem: szted hogy fogják hívni a magyar miniszterelnököt a választás után?)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.02.28. 19:28:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne gondoljuk, hogy a hódmezővásárhelyi koncentrált, felépített szavazás az ország mind a 106 körzetében kivitelezhető lesz. Márki Zayjal volt tele hetekig az ballibsi sajtó. Ráadásul az illető közkedvelt figura a városban. Ez a szitu nem ekvivalens azzal, hogy április 8-án mondjuk a Ferencvárosban a jobbikos szavazók többségének a ballisi hurráoptimizmus szerint Dúró Dóra helyett egy ismeretlen DK-s politikusra kellene átszavaznia..Ez egy irreális hülyeség, de majd úgyis rájönnek..

Manyike 2018.02.28. 21:58:48

@alvito: Mozgalmas lesz, de akár szép is lehet.

Az ünnepi beszédeket meg figyeljük, hogy miről szólnak majd (! ("-"). Eddig, ami biztos, de lesznek többen is:
12-től 2db Békemenet vonul majd (kormányé s a MKKP-é)
15-től kormány a Kossuth téren, MSZP-DK-PM a Hősök terén
17-től az Operánál a diákok megemlékeznek, meg a jövőjükért szólnak

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.28. 22:58:27

@EU zászlót mindenhova!:

Engem érdekel, vajon egy alapvetően jobbos beállítottságú ember - legalábbios ezt olvastam róla - miért vállalta, hogy a nagyobbrészt balos ellenzéket képviselve induljon.

Manyike 2018.03.01. 07:10:38

Nem értem a parlamenti matematikát, de érdekelne.

A parlamenti patkóban 199 fő lesz. Minimum 100 fővel győzhet bárki.

Az ellenzék több párt, ők - mostani állapotukban - csak együtt "nyerhetnek", s ekkor a tartós együtt-kormányzás helyett előre hozott újabb választás tehet "rendet".

Ha a polgármester független, fő célja teljesülhet: elvileg tud működőképes lenni az önkormányzat. Ha sok független parlamenti képviselő nyer, akkor a parlamenti patkóban lesz egy népes függetlenek "frakció"(?), de hogyan tovább, kivel lesz mégis együtt?

Ha jelentősen nő a kormányváltást akarók létszáma, akkor is jelenleg nehéz elképzelni, hogy a Fidesz stabil választóin kívüli szimpatizánsai (centrális erőtér) egy ellenzéki párt (pártszövetséget) győzelemét fogják segíteni (min. 100 hely a patkóban).

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.03.01. 09:12:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A balos pártok inkább hívatlan vendégek voltak a bulin, de nem küldték haza őket..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.03.01. 09:15:52

@Manyike: "Az ellenzék több párt, ők - mostani állapotukban - csak együtt "nyerhetnek", s ekkor a tartós együtt-kormányzás helyett előre hozott újabb választás tehet "rendet". "

Ez nem következne be, a Jobbik -kemény feltételek mellett-simán belemenne egy kormánykoalícióba a Fidesz-Kdnp-vel..

6.Lenin 2018.03.01. 09:48:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kíváncsi voltam, hogy ki fog jelentkezni elsőként a polgi úrnál, hogy öcsi, nekünk köszönheted.
ma reggel a rádióban a riporter megkérdezte karácsonyt, hogy miként is tudtak támogatni egy jobbikos jelöltet- mert állítólag ők jelölték, választották ki-ő azt mondta, ez nem igaz, mert az MSZP építette fel a pacákot. És ez még csak a kezdet.
Országosan-nagy mértékben-ez nyilván nem fog működni, ha mégis lenne valami, utána csak egy működésképtelen káosz lenne belőle.

Nem mellesleg az ellenzék annyira túlígérte magát, hogy nyilvánvaló lesz egy rövid időn belüli bukás.
2002 után elég volt 2 év, 2006 után is, most lehet, hogy még annyi sem kell a bukásukhoz. Igaz ennyi idő alatt is okozhatnak óriási károkat.

6.Lenin 2018.03.01. 09:55:30

@EU zászlót mindenhova!:

A mai Jobbikkal csak egy bukásra ítélt koalíció elképzelhető.
Ma már vállalhatatlan a Jobbik(igaz, eddig is az volt, de ma már kiszámíthatatlan is, és ez a rosszabbik verzió)
Szerintem.

Manyike 2018.03.01. 10:15:50

@EU zászlót mindenhova!:

S ha pl. a Fidesz úgy "nyer", hogy kb. 40% körül teljesít (s nincs annyi mozgástere, hogy egyes szavazásoknál néhány ellenzékit "elcsábítson"),

s hiába környékezné meg a Jobbikot,

egy mégis előrehozott választáskor a szavazok jutalmaznák a Jobbik elvhűségét?

Mik most a realitások? Az álmokat tudjuk: a Jobbik nélküli ellenzék is szeretne 50% fölötti eredményt.

A parlamenti matematikából azt sem tudom, hogy ki kérhető fel kormányalakításra: akinek relatíve a legjobb eredménye lett, vagy akinek biztos szövetségesei vannak.

Az ellenzéki összefogásért küzdőket, a számszerűsített alternatívák felvázolás mellett jobban érteném.

inreallife 2018.03.01. 12:22:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Tényleg az fog számítani, hányan mennek el szavazni olyanok, akik amúgy nem mennének, de a Fidesz lopásai miatt most mégis elmennek."
erre remek pelda az ocsem. o magyarorszagon maradt, jol meno cege van. cirka 94-tol szavazati joga is van, de sosem szavazott, leszarta a politikat, ugyse valtozik semmi, egy szavazat nem szamit, meg teljesen ertelmetlennek talata a politikaval foglalkozni, nem nez tv-t stb.

pont emiatt nem is volt tema koztunk a politka, hiszen marhara nem erdekelte. 2 hete egy szuletesnapon futottunk ossze, es akkor mondata, hogy megy szavazni. eloszor meglepodtem, hogy wtf? majd persze elkezdtem ugratni, hogy 1 szavazat nem szamit, szepen visszamondtam, amiket evekkel korabban o mondott.

megkerdeztem, hogy kire? azt mondta barkire, csak ne a fidesz legyen. a miertre az volt a valasz, hogy penznyelorinc. nem hiszem, hogy a bizniszet veszelyeztetne, nem azon a vonalon nyomulnak, de ot pl rohadtul irritalja, a magyar zuckerberg. se a manyup allamositas, se az osszes tobbi baromsagra nem nem reagalt, de a meszaros kihuzta nala a gyufat. hany ilyen lehet meg? hodmezovasarhelyen is eleg sok ilyen lehetett.

es ne felejtsuk el, hogy a fideszen belul is van toresvonal. amikor kover uzengetett az urizalo lazarnak meg a rogannak a sajtoban, azok meg vissza, hogy a frontvonalban levoket nem illik hatulrol tamadni, pont ugyanezt a kerdeskort feszegette. kover az egyik leginkabb utalt politikus az en szemszogembol, azt viszont elismerem, hogy az oregnek van tartasa.

ha jo hiszemu lennek, azt feltetelznem, hogy kover rajukszolt, hogy ne lopjanak, de en ilyet kegyet nem gyakorlok egy maffiaparttal, ugyhogy inkabb azt mondanam, hogy kover rajukszolt, hogy ne lopjanak mar tobbet, mint ok. radasul pofatlanul, es meg arra sincs eszuk, hogy eltakarjak a vagyonukat, hanem kerkednek vele.

en azt gondolom, hogy a tobbseg kormanyvaltast akar. egy szervezett tobbseg ezt siman meg is csinalna. a problema az, hogy szervezettsegnek nyoma sincs. legalabbis felulrol megszervezni ezt nem tudjak. az alulrol szervezodo, mint itt a blogon, kezdemenyezesek, meg biztosan nem fogjak elerni a fidesz szervezettsegenek a szintjet.

de mondjuk annyi mar eleg lehet, hogy a partok tobbe kevesbe megallapodnak, a maradekot meg a valasztok eldontik. ez lehet egy megoldas a problemara. a dk pl kb 50 korzetben indit jeloltet, ez mar egyfajta szervezettseg iranyaba mutato jel, mikozben a partok megallopdasokat kotnek a visszlepesekrol.

szerintem elegge le fog tisztulni a terep a valasztasok napjara, es ne feledjuk, mostmar a partok is erdekeltek az osszefogasban. eddig nem volt realis forgatokonyv, hogy mondjuk a jobbik plusz kepviselokhoz jusson egyeniben egy osszefogas reven. de most hodmezovasarhely utan, a valasztok ki akarjak kenyszeriteni az osszefogast, akar a partvezetok elleneben is.

hirtelen az lmp is az altaluk volt komcsiknak es a nacikkal is egyezkedni kezdtek. lehet, hogy egyes vezetok "finnyasak" bizonyos temakorokben, de a valasztoik nem.megprobalhatnak szembe hugyozni a tagsagukkal, ne felejtsuk el, egy 5%-os kuszobon billego partrol van szo, ahol minden egyes szavazat elvesztese a megszunes eselyet noveli, szoval kenytelenek elore szaladni, ahogy a szavazoik elvarjak.

most nem az egymas elleni harc ideje van, hanem a fidesz elleni. ezt a valasztok egyertelmuve tettek. es olyan valasztok is megjelentek, akik 4-8-20 vagy talan eletukben nem szavaztak, nincs kedvenc partjuk, de protest voksot akarnak leadni. nagyon esznel kell lenni a partoknak, ha valaki elveti a tanclepest, az bizony meg lesz buntetve...

inreallife 2018.03.01. 12:37:58

@6.Lenin:
figyelj, ezeket a hireket nem gyartjak, hogy lazar vadaszkastelyt epitett, meg tiborccal sikkasztottak stb. en abban is biztos vagyok, hogy ezek nem veletlenul 2 hettel a hmvh valszatas elott derultek ki.

azt se felejtsuk, hogy anno a magyar vizsla is a fidesz szekhazabol szokott ki a valasztok postaladajaba. most pedig az eddig fidesz tamogato "ismeretlen" szerzo epp a lezerjani jeloltjet ekezte.

ezek olyan forrasokbol szarmazo informaciok, amik rogan kezebe vezetnek. ez egy leszamolas volt lazarral, az ellenzeknek ilyen jellegu "fegyverei" nem voltak. nem veletlen, hogy lazar megkapta a kilovesi engedelyt, errol csiripelnek a madarak.

valakinek el kell vinnie a balhet, lazar tul magasra kapaszkodott, zsarolni kezdett a visszavonulasaval, (tudjuk jol, hogy a maffia mennyire szereti, ha ki akarnak lepni belole) es mivel eleg nepszerutlen is az ellenzeki korokben, idealis bunbak lett. ne felejtsuk el, az mszpben ugyanezt eljatszottak. az addig barmit meguszo zuschlag, egyik pillanatrol a masikra celpont lett, egy zsidokon elcelodo mondata miatt, majd ravertek sikkasztastol kezdve mindent.

nem az ellenzek hibaja, ha a fideszben lopnak es egymassal leszamolnak. bar ugy latom neked kulonosen faj...

Attilajukkaja 2018.03.01. 12:41:53

@6.Lenin:
"A mai Jobbikkal csak egy bukásra ítélt koalíció elképzelhető."
Szerintem lenne több kapcsolódási pont is, de ahhoz túl hiúk a magyar politikusok, hogy engedjenek a 48-ból. Képtelenek lennének együttműködni. Sajnos. :o(
Egy választási összefogást ennek ellenére el tudnék képzelni. Aztán jönne a marakodás.

inreallife 2018.03.01. 12:46:30

@EU zászlót mindenhova!:
szerintem siman van kozos pont az ellenzekben.
- euro bevezetes
- szorosabb kapcsolat brusszellel
- ugynokaktak
- titkositasok feloldasa
- paks leallitasa
- belgradi vasutepites el sem kezdese

ezeket most igy hirtelen irtam ossze, nezheted a timestampet is, de biztos van meg jopar ilyen ugy, amit azonnal meg kene lepni, mert minden egyes nap csuszas, csak tovabbi karokat okoz. a fideszt hatalomban tartva, meg egyik ugy megoldasara sincs esely. raadasul ezek kivetel nelkul szimbolikus ugyek.

hogy ki lenne a miniszterelnok? igazabol tokmindegy, valakit, akit mindenki el tud fogadni. pl valami MTA-s urge, akit valamelyik kalapbol elokapnak. vagy akar kesz zoltan, marki zay, de akar meg solyom lacit is reaktivalhatjak. igazabol nekem mindegy, az nem az en dontesem, hanem a kormanye, hogy kit valaszt meg. a kormanyt pedig partok alkotjak. ez magyarorszag jogi berendezkedese, te errol nem tudtal?

inreallife 2018.03.01. 12:55:42

@EU zászlót mindenhova!:
en nem mondom, hogy mindenhol 100%-os lesz az atszavazasi hajlandosag. de az esetek nagy tobbsegeben ez igenis megvan. a lsitas szavazas az egyertelmu, mindenki megjeloli a kedvencet. az egyeninel mar a valaszto hatarozza meg a taktikat. ha a fidesz levaltasat fontosabbnak iteli meg egy biztosan "elveszett" voksnal, akkor van lehetosege egy masik partot kepviselo emberre. ha annyira nem fontos neki a kormanyvaltas, akkor marad a te peldadban szereplo dd-nel. nem olyan bonyolult ez...

a helyzet az, hogy te mint verfideszes nem tudod elkepzelni, hogy valaki az imadaton kivul mashogy is tud viszonyulni egy parthoz, neadjisten lenne 2 kedvenc partja. ez nem egy vallasi csoport, mint a fideszes balvanyimadoke. nem kell a hitet megtagadni ahhoz, hogy egy hiller istvan helyett valaki egy volnerra janosra szavazzon, vagy forditva. tulmisztifikalod, a partvalasztas nem egy eletre szol...

te vagy az, aki nem tud elvonatkoztatni a sajat berogzodeseitol...

6.Lenin 2018.03.01. 13:01:56

@inreallife:

Kedves szerencsétlen Barátom!

Nekem semmi se fáj(na). Megvagyok egyedül is (a családommal, soha nem mástól vártuk a boldogulást)

Csak simán érdekel az a közeg, amiben élek, és még az is érdekel, hogy mások, miért másként látnak néhány dolgot.

Le szeretnék váltani a Fideszt? Néhány éve ismert a vt is.

Mi lenne a megoldás?

Legyen kormányváltó hangulat, legyenek hiteles ellenzéki pártok. ezek alapfeltételek. A többi rizsa.

A vt alapján pedig egy Fideszhez hasonló nagyságrendű valami kellene. Volt rá néhány év.

Már régen állnia kéne egy erős szövetségnek, 1 hiteles vezetővel, 106 hiteles jelölttel, 1 listával, 1 vízióval.

Nincs. Miért?

Nincs valós kormányváltó közhangulat.
A jelenlegi ellenzéki pártok képtelenek túllépni az egyéni érdekeik felett.
Nincs hiteles vezető, hiteles jelöltek, elfogadható vízió.

Bármelyik is hiányzik, nem lesz győzelem.

Van kormányváltó hangulat, de a többi hiányzik.

Lehet győzelem, de bele van kódolva a korai bukás is. (94, 2002, 2006)

Valódi, hosszútávú siker csak akkor lehetséges, ha a váltáshoz minden adott.

Lehet agyalni mindenféle marhaságon ( a politológusoknak most aranybánya, hogy a marhaságaikat eladják)

Álmodozni meg szintén nincs megtiltva.
Aztán majd valami kialakul.

Egy szinte biztos, a mai ellenzék hosszútávon nem lesz hatalmon, még akkor sem, ha áprilisban nyernének is. Túl sok feltétel hiányzik hozzá. Ha eddig nem ismerték fel a lehetőségeiket, most se hiszem, hogy az idő kényszere miatt ezt meg is tudnák tenni.

Hogy te miket látsz bele, vagy mások is, lényegtelen. Vannak mindennek feltételei is, hogy a dolog működőképes legyen.
A legszuperebb autó is szart ér üzemanyag, vagy működőképes motor nélkül, vagy aki képes is irányítani.

Attilajukkaja 2018.03.01. 13:26:08

@6.Lenin:
"Nekem semmi se fáj(na). Megvagyok egyedül is (a családommal, soha nem mástól vártuk a boldogulást)"
És miért feltételezed, hogy a többi kommentelő máshonnan várja a boldogulását, nem magától? Miért gondolod, hogy te annyira kiváltságos helyzetben vagy, hogy neked semmi sem fájna, hogy neked minden mindegy?

6.Lenin 2018.03.01. 13:37:35

@Attilajukkaja:

Mert nagyjából elég sok embert ismerek, már a foglalkozásom okán is (minden rétegből)
Voltam önkormányzati képviselő is.
És képes vagyok a saját érdekeim figyelmen kívül hagyásával is átgondolni bizonyos jelenségeket.
Olyasmivel foglalkoztam, ami kizárta az álmodozást, óhajokat, és megkövetelte, hogy mindig a lényegre figyeljek, mert másként nem lehetett megoldani a problémát.

Ennyi lenne a lényeg, amit neked válaszolni szándékoztam. Továbbiakban nem sok értelmét látom, hogy ismét kiforgasd a szavaimat. Részemről ennyi volt.

Sehol nem írtam, hogy nekem minden mindegy. Nem fáj (na), mert nyilván megkeresném a megoldást, mint eddig mindig, és az nem mindegy, hogy ez könnyebb, vagy nehezebb lesz, de bármelyik esetben sem fájna.

nyünyüge 2018.03.01. 13:40:07

@inreallife: abban szerintem nincs igazad, hogy az ellenzéknek nem volt tudomása az Elios-os ügyekről. Hadházy feljelentést tett 2015-ben, de az ügyészség szerint nem volt semmi látnivaló. index.hu/belfold/2015/03/02/rendorseg_tiborcz_istvan_elios_vizsgalat/
Az EP -ben dolgozó ugyancsak LMP-s Jávor jelezte ugyancsak 2015-ben, hogy az OLAF nyomoz.
(Az viszont jogos kérdés, hogy a helyi képviselőtestületekben dolgozó mszp-s, jobbik-os képviselők miért nem aktivizálták magukat a témában).
A mostani balhét okozó jelentéseket és kérdéseket tavaly október közepén kapták meg az önkormányzatok és nyilván az illetékes kormányszervek. Ezeket próbálta ezerrel elhallgatni a kormány és az önkormányzatok, most pedig a választási kampányba való beavatkozással vádolja az OLAF-ot.
A kastély meg csak messziről nézve lehet újdonság, egy ekkora építmény felépítésében rengetegen dolgoznak, szokatlan forgalommal jár, nem készülhet titokban.
Lázár tudva, hogy folynak az OLAF vizsgálatok nem zsarolásból akart háttérbe vonulni, hanem mert ha terveik szerint egy győztes választás után válik nyilvánossá az ügy, addigra ő nincsen hivatalban a kormányban, és talán kisebbet szól.
Amúgy Lázár bűnbaknak talán kíváló politikai szempontból (meg is érdemli), de hogy nem ő a főbűnös, az nyilvánvaló.

Attilajukkaja 2018.03.01. 13:47:32

@6.Lenin:
"képes vagyok a saját érdekeim figyelmen kívül hagyásával is átgondolni bizonyos jelenségeket."
Mint például?

"Olyasmivel foglalkoztam, ami kizárta az álmodozást, óhajokat, és megkövetelte, hogy mindig a lényegre figyeljek, mert másként nem lehetett megoldani a problémát."
Ez mindenkivel így van, ... néhány kivétellel.

"nem sok értelmét látom, hogy ismét kiforgasd a szavaimat."
Eddig még nem történt ilyen.

"Nem fáj (na), mert nyilván megkeresném a megoldást, mint eddig mindig, és az nem mindegy, hogy ez könnyebb, vagy nehezebb lesz, de bármelyik esetben sem fájna."
Nem tudom, nálad mit jelent a fájdalom kifejezés. Nekem fáj, ami Magyarországgal történik, ettől függetlenül én is megtalálom a megélhetésemhez szükséges megoldásokat. És ez nem a szavak kiforgatása.

6.Lenin 2018.03.01. 14:03:30

@Attilajukkaja:

Például a jelenlegi választási őrület. Nekem teljesen másak lennének az érdekeim, de tudom kívülről szemlélni.

Tévedsz, mert nagyon sok mindennel nem vagy tisztában.

"nem sok értelmét látom, hogy ismét kiforgasd a szavaimat."
Eddig még nem történt ilyen."

Most is ezt teszed, vagy nem érted azt, amit írtam.

Nekem Mo nem a Fidesz, DK, MSZP, Jobbik, Momentum, egyik sem.
Én ezzel veled lezártam ezt a diskurzust.

Attilajukkaja 2018.03.01. 14:29:04

@6.Lenin:
"Például a jelenlegi választási őrület. Nekem teljesen másak lennének az érdekeim, de tudom kívülről szemlélni."
Ez például érdekelne.

"Tévedsz, mert nagyon sok mindennel nem vagy tisztában."
Ahogy te sem. Na és miben tévedek?

"Most is ezt teszed, vagy nem érted azt, amit írtam."
Felesleges ilyesmikkel vagdalkoznod. Egyszerűen csak válaszolj a kérdésekre. Én azzal bőven beérem.

"Nekem Mo nem a Fidesz, DK, MSZP, Jobbik, Momentum, egyik sem."
Hanem mi?
Amúgy nekem sem az.

"Én ezzel veled lezártam ezt a diskurzust."
Vagyis nem tudsz válaszolni. ..... Megesik.

inreallife 2018.03.01. 15:05:29

@Manyike:
nem valaszolt senki, de en szivesen elmondom. a parlamentbe nem fuggetlenek fognak bekerulni, hanem a partszinekben indultak. ugyanis a jelolesek megtortentek, gyujtik a cedulakat, tehat olyan mar nem lesz, hogy talalunk egy fuggetlen jeloltet es sorakozzunk fel moge. ezzel mar elkestek, ezt aszem 60 nappal a valasztasok elott kellett volna megtenni.

most az a lepes marad, hogy x mszp-s, y dk-s, z fideszes, stb jelolt van, mindet part jelolte. az ellenzeknek ebbol kell kivalasztania a legjovialisabbat az adott korzetben. hogy mit nyernek rajta? cirka 60 korzetben a fideszt le lehet valtani egy masik jeloltre. kb ezt lehet elosztani az ellenzek kozott. hogy ez 20 jobbikos, 20 mszp-5 dk-s, 5 lmp-s egyeni kepviselot jelent, vagy kitalalnak valami mas aranyt, az mindegy.

ha nem allapodnak meg, akkor a fidesz viszi azt a 60 korzetet is. ha reszben megallapodnak, akkor reszben abbol a 60 helybol meg tudnak szerezni parat. ha kurvara osszefesulik a dolgokat, akkor akar elvben mindegyik korzetben nyerhetnek. a lenyeg, hogy itt nem egymas elol veszik el a korzeteket, hanem a fidesztol el. a valasztoik az eddigiek alapjan maximalisan tamogatjak a megegyezest. szoval mar "csak" matekozni kell...

inreallife 2018.03.01. 15:08:32

@EU zászlót mindenhova!:
kodszurkalas, vagy dezinformacio. esetleg te vagy a vona, de en ennel ertelmesebbnek gondolom, szoval az utolso lehetoseget kizarnam...

inreallife 2018.03.01. 15:37:48

@Manyike:
ugy latszik megint nekem kell valaszolnom. ha a fidesz 40%-kal megnyeri a valasztasokat, akkor a koztarsasagi elnoknel pattog a labda. neki merlegelnie kene, hogy kit kerjen fel kormanyalakitasra, ugyanis annak kene adnia a lehetoseget, aki mukodokepes kormanyt tud alakitani. errol lehetne sokat moralizalni, de nem szoktak, maradjunk annyiban, hogy a legtobb orszagban csont nelkukl a legobb szavazatot szerzett partot kerik fel. szerintem ezzel nincs gond.

ekkor elkezdodik a koalicios targyalas, aminek a vegen vagy megegyeznek es megszavazzak az uj kormanyt, vagy felallnak megegyezes nelkul. a megegyezes ket fajta lehet, koaliciot alkotnak a kormanyzati tobbseghez, vagy pedig kivulrol, alkalmankent kisebbsegi kormanyt alakitanak. itt fontos a tamogatas, mert az elso szavazas a kormany felallitasarol szol, es ha nincsenek az igenek tobbsegben, akkor nincs uj kormany sem. tehat a kisebbsegi kormanyhoz is kell egy masik part, vagy egy halom nem partbeli kepviselo segitsege.

ha nem sikerult megegyezni, akkor vagy uj koalicios targyalast kezdemenyeznek mas partokkal, vagy visszaadjak a lasztit a koztarsasagi elnoknek, aki megkeresi altalaban a masodik partot. aztan ha nagyon nem sikerul senkinek sem kormanyt alakitani, akkor ujravalasztas.

a trukk ott lehet, ha a sok ellenzeki part megis kormanyt csinal, es elinditja az elszamoltatast. az azert lenne neki jo, mert akkor a fidesz eredmenye a kovetkezo rendkivuli (legyen mondjuk 1 ev mulva) valasztason legalabb lefelezodik, tehat ott mar lesz lehetoseg relativ tobbsegre is akar, vagy egy ketparti koaliciora, ami stabilabb, mint a mindeki a fidesz ellen.

realisan ez lehet egy mukodo opcio a fidesz levaltasra, mast en nemnagyon tudok elkepzelni tudva, hogy van egy 2 millios birkahaduk...

inreallife 2018.03.01. 15:43:23

@6.Lenin:
en nem is varok el mast, csak amit felsoroltam korabban. kvazi par napon belul az egesz elintezheto, es az ossznepi tamogatas is megvan hozza...

az a te almod, hogy 4 evig kormanyozni kell annak, akit megvalasztanak. nem kell. en megelegszem, ha azzal is, ha az atvilagitasi projektet elintezik es utana uj valasztasokat irnak ki. az altalad stabilnak minositett kormanyokban a legmagasabb korrupcios tevekenyseg. inkabb billegjen az a tobbseg, akkor kenytelenek a valsztokra is odafigyelni, pl nem ellopni a manyup megtakaritasaikat, nem rombadonteni az oktatast es az egeszsegugyet...

inreallife 2018.03.01. 15:54:56

@6.Lenin:
tipikus menekulo duma, ezt egy word fileban taroljatok?
ilyenekkel leptek el a forumokat a fideszes szavazok:
- nem mindegy ki kormanyoz
- en mindig lmp-re szavaztam, de ha osszeallnak az mszpvel, akkor aztan vigyazzatok, mert fidesz x lesz belole
- sose voltam fidesz szavazo
- ok meg megszedtek magukat, minek lecserelni
- a masik sem jobb naluk, es ok is loptak
- ugyse fognak tudni megegyezni
- csak egy korzet volt

esatobbi, esatobbi, esatobbi. komolyan, a forumokat olvasva, mara mar csak mutatoba lehet talalni olyat, aki buszken vallaja, hogy fideszre fog szavazni 2018-ban. sajat trolljaik is kamulmp-s mezbe bujnak, es dezinformalnak, vagy nicket cserelve probalnak hangulatot kelteni.

a helyzet az, hogy megerett az ido a valtasra. lehet, hogy nincs kire, de valtani kell, az biztos. a fidesz mar igy is joval tobbet toltott kormanyon, mint kellett volna. ahhoz kepest, hogy a rendszervaltas es visszavaltas kozotti ido cirka feleben o volt a kormanyon, a magyarorszag meg mar a balkannal versenyez, nem a v3-akkal. a jelenlegi allapotok feleert o a felelos. szemetdombra vele...

Manyike 2018.03.01. 16:01:18

@inreallife: köszi, köszi :) kérdezhetek még? butaságokat is?

1. miért olyan nehéz az egyezkedés az ellenzéki oldalon: vannak a politikai elvek (pl. régi pártokkal nem), ill. az állami támogatás (pl. MSZP 62 képviselőnél kevesebbet pont ezért nem akarna)?

2. a Jobbik nélküli ellenzéki győzelemnek van egy icipici realitása is jelenleg, mert fura, hogy ennyit hangoztatják, s pl. hogyan: az MSZP-PM 30% körülivel az első, az összes többi párt ez alatt lesz? Mi kellene ehhez, pl. hogy Mészáros Lőrincet is boncolgathassák, mint az Eliost, vagy valóban előkerüljön O.V.-nek svájci titkos bankszámlája, vagy közismertebb fideszesek nyíltan kiálljanak, hogy ez már nekik is sok? Ha pl. a kamu kis pártok miatt is lesz kavarodás, pláne fontos lenne az alternatívák tisztább látása.

6.Lenin 2018.03.01. 16:12:53

@inreallife:

Milyen menekülő duma?

Már régen kellene lennie egy erős valaminek (1 párt, akit mindegyik támogat, pártszövetség, vagy a tököm tudja minek)
1 vezető alatt, 106 hiteles képviselő jelöltnek, 1 listának, 1 víziónak.

Ez miért jelent menekülést? Ehelyett van mindenféle lázálom, tökölés.
Miattam?

Te itt mindenféle részletkérdéseken pöcsölsz. Szerintem egyik sem jelent hosszútávú megoldást. Kit érdekelnek ezek az 1-2 %-os pártocskák?

Lesznek még dögivel, meg eltűnnek a vezetőikkel együtt. Minek foglalkoznék vele?

A te irigységed, frusztráltságod miért lenne nekem érdekes?

Én leírtam az egyetlen lehetséges ellenzéki felállást,aminek értelmét látnám, a többit értelmetlennek tartom, mert nem jelentenek hosszútávú megoldást az ország számára.

Mit nem értesz ezen? A te lázálmaid nem érdekelnek.

inreallife 2018.03.01. 16:56:17

@Manyike:
1. en ugy gondolom, hogy a maguk a politikusoknak olyan a beallitottsaga, ami miatt nem akarnak egyezkedni. pl a jobbik a buzifelvonulas ellen van, szel bernadett pedig kamoinsoffor is szivesen lenne. nem egymast utaljak, hanem amit kepviselnek. a szavazok ennyire nem finnyasak, vagy mondhatnam, hogy a fentiek ezt igen fontos kerdesnek tekintik, nagyon magas prioritassal, mig a szavazoknak ez csak a 15835. a fontossagi sorrendben, hogy buzik vonulhatnak-e vagy sem. boven vannak ennel fontosabb problemak, lasd paks, euro bevezetes stb.

2. en nem igy latom. a baloldali partok szinte visszaszorultak a nagyvarosokba. bar orszagos tamogatottsagrol beszelunk, de pl az lmp meg a dk merhetetlen videken, talan egyket nagyvarosban utik meg a mercet. a jobbik pont forditva. ha mandatumszamot nezunk, szerintem a jobbik lesz megint a masodik ero a valsztasok utan.

meszaros lorincet nem fogjak elkapni. az igazsagszolgaltatas ritkan szolgaltat igazsagot. ha mondjuk a nepre biznak a dontest, valszeg lincseles lenne a vege, de a torvenyek szerint nem lehet elitelni, mert olyan torvenyeket hoztak meg, olyan kozbeszerzeseket irtak ki, amivel torvenyesen nyert es tett zsebre dupla penzt. az a penz konkretan elveszett. 400 milliardrol beszelunk.

a simicska volt az esz, nala volt orban penze, de lelepett vele. most azert kell a meszaros familyt tolni 1000-rel. szerinted korunk geniusza ha 0 ft-bol 400 milliardot csinalt 4 ev alatt, akkor mennyi penze lesz 400 milliardbol egy kovetkezo 4 eves ciklus utan? gyakorlatilag ekkora osszegbol duplazni lehetett volna az apolok beret az egeszsegugyben, ez csak az az osszeg, ami az allamkasszabol az o zsebebe vandorolt. az, hogy mar a fiai is milliardosok, arrol ne is beszeljunk...

inreallife 2018.03.01. 17:02:01

@6.Lenin:
lazalmok? nem en kaptam ki hodmezovasarhelyen. miert lennenek lazalmaim?

amugy nincs is igazad, nem egy 106 listas "kivalasztottakbol" allo partlista kell, egyaltalan nem kene partlista. sokkal jobb lenne, ha a kepviselok nem a partjuktol fuggenenek, hanem a valasztoiktol. a valsztasi matek sem azt mutatja, hogy neked van igazad. pontosan annyi torteni, hogy bekerul 199 kepviselo a parlamentbe, es onnantol szavazgatnak. ami eleri a 100 igent, abbol torveny lesz.

az egyaltalan nem termeszetes, hogy a geci kivalaszt 120 gombnyomogatot, ok meg a valasztok akaratat figyelmen kivul hagyva mindent megszavaznak. te ilyet akarsz latni, en nem. gondoloko kepviseloket, merlegelo kepviseloket, az oktatast es az egeszsegugye javito kepviseloket. nem pedig a lorinc penzelo kepviseloket. remelem az osszeset levaltjak...

nyünyüge 2018.03.01. 17:12:06

@inreallife:
Honnan veszed, hogy Simicska lelépett OV pénzével? Nem hülye, hogy ezt tegye. Egy csomó céget eladott a szakítás után, nyilván megfelelő helyekre, és a hatalomnak minden eszköze meg volt arra, hogy ne Simicska járjon jól. Amúgy Simicska nemcsak OV pénzét, vagyonát kezelte (feltehetően), hanem gondoskodott arról, hogy a kormánybarát cégháló anyagilag támogassa a kormánypártokat.

inreallife 2018.03.01. 17:26:41

@nyünyüge:
azert adta el a reszesedeseit, mert azok voltak a legserulkenyebbek, legkonnyebben tamadhatoak. ha mar eladta oket, akkor azon keresztul akarmit is csinalnak, mar nem tudjak tamadni. nem hulye gyerek ez a simicska, pontosan tudja, hol utheti meg a bokajat. pl az m4-es autout miatt meg fizettek is neki, amikor leallitottak az epitkezest. a masik miatt meg nyomoznak, mert jogosulatlanul zartak ki. abbol is penze lesz. lelepett a penzzel, ezert kellett orbannak a semmibol felepitenie egy uj stromant, aki nem eleg okos ahhoz, hogy megpattanjon a loveval...

simicskanak igazabol mar van annyi penze, hogy ne kelljen az allami penzeken eloskodnie, siman megel a piaci kornyezetben, megvannak a cegei, eszkozei, szakemberei, knowhow. azert tud arban alamenni a meszaros fele cegeknek 20-50%-kal, mert piaci alapon annyi lenne az ar. helyette a palyazatokbol kizarnak mindenkit, amig meszarose nem lesz a "legolcsobb". annak a 400 milliardnak valahonnan jonnie kellett. majd az eu visszakeri a penzt, tippelj, ki allja a szamlat? igy duplan elveszik a penzt, 400 millird meszarosnak, majd utana bunteteskent ugyanannyit visszafizetni az eu-nak...

nyünyüge 2018.03.01. 17:35:40

@inreallife: Hát te tudod, nyilván nincsenek közvetlen ismereteim.

Manyike 2018.03.01. 17:54:11

@inreallife: S még mindig köszi :) Nem szakmám, csak a lehetséges variációk részben s kb.

Pl.
51%-os eredmény még/már jó:
- Fidesznek
- Jobbiknak
- MSZP-PM + DK

LMP senkivel nem állna össze.
Együttnek s a Momentumnak nem lenne frakciója.

Olaf-jelentés: szabálytalanságok nem a szabályok megkerülésével, hanem kimondottan ezért írt szabályokkal.

Mi lett a bűn, s ki a bűnös? Mennyi ilyen esett, s a szocikhoz képest mennyivel több nulla a számok végén? S az elszámoltatás mennyi idő lenne? Mit s mennyit lehet külföldre menekíteni, ill. külföldre menni?

"büntető törvénykönyv nem jutott az alkotmány sorsára, azt nem írták át a kurzus szájíze szerint. Annak alapján a legkirívóbb visszaélések döntő többsége büntethető lesz.... manapság tanúi lehetünk annak is, amit fordított koncepciós eljárásnak nevezhetünk. Amikor nem eljárásokat indítanak politikai okokból, hanem éppen fordítva, eljárásokat akadályoznak meg olyan személyek esetében, akik súlyos büntetést érdemelnének. "

168ora.hu/itthon/meszaros-lorinc-is-hibazik-barandy-peter-eleg-volt-az-uldoztetesi-biztosokbol-4771

6.Lenin 2018.03.01. 18:14:58

@inreallife:

Már megint össze-vissza beszélsz.

Fidesz egy nagy pártszövetség, elég nagy szavazó táborral.
Csak egy hasonló támogatottságú valami lenne képes legyőzni.

Ezzel próbálkozik a jelenlegi ellenzék is, eddig eredménytelenül.

Hódmezővásárhelyen vesztett a Fidesz, Kiskunhalason meg nyert 70 %-al. Mi köze ennek az áprilisi választáshoz?
Jövőre lesznek ismét önkormányzati választások.

Én azt írtam, egyetlen lehetséges módszer lenne- ami hosszútávon is értelmes lenne-, hogy 1 vezető hiteles személy vezette valami (1 párt, amelyiket minden más párt támogat) 106 hiteles képviselő jelölt, akiket az összes párt támogat, 1 lista, amelyiken az összes pártból jelölnek ki hiteles embereket. Olyan vízióval, amit a választók is elfogadnak
Aztán ez a nyertes valami kormányoz a következő választásokig. A jelenlegi vt erre adna lehetőséget.

Nincs már lehetőség új választási rendszer elfogadásáig. Utána írnak másikat, az egy más kérdés.

Mi a fene olyan bonyolult neked ebben?

A jelenlegi ellenzék ezt képtelen megoldani, pedig görcsölnek vele, nem megy. Miért? Ezen lehet agyalni, kitalálni mindenféle faszságot, de ettől még nem fognak nyerni.

Melyik párt, milyen módon venne rész abban a valamiben az csak technikai kérdés, közös megegyezéssel megoldható lenne, de pont ez nem megy nekik.

Ha ezt képtelenek megoldani, miként oldanák meg a többi problémát?
Érdekli őket az ország, vagy csak az egyéni boldogulásuk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.01. 23:15:20

@inreallife:

Szerintem is jól látod, hogy nagyon sok nem a Fideszre leadott szavazat protestszavazat lesz. Az öcséd példája nem egyedüli, az biztos.

Amiért Hmvhely nem fordítható le csak úgy április 8-ra, az az, hogy sok kisebb párt a bejutásért küzd, ezek nagyon meggondolnak egy-egy visszalépést még akkor is, ha m ásutt a javukra lépnek vissza. Másfelől úgy tudom, ha az egyéni jelöltjeik száma harmincvalahány alá csökken, akkor kiesnek az országos listáról. Szóval a visszalépéseknek gyakran komoly akadálya lehet.

Na meg többen eleve nem is a bejutásra, hanem az 1%-ra hajtanak, mert akkor jön az állami támogatás.

Az is lényeges szempont, hogy a mai ellenzék az elmúlt 8 évben lényegében osztódással szaporodott, és most, 6 héttel a választások előtt sincs még sem egységes stratégiájuk, sem reális, gazdasági-pénzügyi számításokkal is alátámasztott programjuk azon kívül, hogy kormányváltást akarnak. (A Momentum prezentált valami hasonlót, de az viccnek is rossz volt.) Többször leírtam, hogy ha valamiképpen győzne az ellenzék, akkor olyan marakodás kezdődne a hatalomért, amihez képest a mostani összefogásosdi-komédia kismiska lesz.

6. Lenin is írta fentebb, és nagyon igaza van, hogy:

"Már régen állnia kéne egy erős szövetségnek, 1 hiteles vezetővel, 106 hiteles jelölttel, 1 listával, 1 vízióval. Nincs. Miért? Nincs valós kormányváltó közhangulat. A jelenlegi ellenzéki pártok képtelenek túllépni az egyéni érdekeik felett. Nincs hiteles vezető, hiteles jelöltek, elfogadható vízió."

Ezen kellett volna dolgozni az elémúlt 8 év alatt, nem rég lejárt szavatosságú káderek továbbéltetésén, újabb hasadványpártok alapítását. Ahogy az sem volt kimondottan konstruktív, hogy bármit mondott is a Fidesz, ők azonnal az ellenkező oldalra álltak, lásd pl. migránsválság, ahol csak az ország 90+%-ával mentek/mennek szembe.

Pedig ennek nem kellene így lennie. A Fidesznek is jobb lenne egy erős ellenzék, még akkor is, ha ők ezt nem hajlandók belátni és centrális erőtérről hadoválnak. Az országnak meg egyértelműen a javára vált volna ill. válna, ha a Fidesz egyerős ellenzéki kontroll alatt kormányzott volna ill. kormányozna a jövőben. Azonban nem lehet nem látni, hogy az elmúlt 8 évben az ellenzék annyira el volt foglalva a belső harcaival és a Fidesszel való szembenállása folytonos demonstrálásával, hogy épp arra nem maradt ideje/ereje/akarata, ami az ellenzék dolga lenne: a kormánypárt kontroll alatt tartására.

inreallife 2018.03.02. 08:59:31

@Manyike:
erre mondtam, hogy egy meszaros kb erinthetetlen, ha nem hibazott. de egy polt peter, lazar, vagy pinter mar siman megbukhat, hutlen kezeles, hatalommal visszaeles stb miatt. a penz az nem fog visszakerulni, a migrans kaya imrahimok, eltuntetik, de az operativ torzsbol par embert el lehet es el is kell meszelni. ok azok, akik megfizetik az arat orban gazdagodasanak.

hacsak meg nem allapodnak valamiben a hatterben. en igazabol ettol tartok a leginkabb. mert onnantol terhelo bizonyitekok lesznek az ellenzek fele, amivel zsarolhatoak lesznek. es igy nem fog kiderulni semmi, elkerik a reszuket es hat nincs mit tenni, nem lehet elitelni oket, majd szettarjak a kezuket. ezert nem bizok az mszpben sem, meg a fideszben sem. a tobbi friss hus, az inkabb erdekelt az asztal boritasaban...

inreallife 2018.03.02. 09:04:04

@6.Lenin:
kamu, nem errol szol a valasztasi torveny. a tobbseg dont, egyaltalan nem kell egy partban, vagy partszovetsegben lenni. a parlamentalizmus alapjaival nem vagy tisztaban. sem a stabilitas nem szamit, lasd kisebbsegi kormanyzas is lehetseges, sem a hosszutav nem erdekes. az adott pillanatban kell tobbseget szerezni egy torveny megalkotasahoz. se elotte, se utana nem szukseges.

a fenti sarkitasokkal igazabol azt akarod sugallni, hogy ennek csak a fidesz tud megfelelni. persze, de ha belevesszuk, hogy nem lehet jaffaszinu a partlogo, akkor ok sem. hulye felteteleket barki tud kitalalni. ami fontos pl, hogy az ugynokaktak keruljenek megismeresre. ehhez nem kell partszovetseg, eleg 100 kepviselo igenje. a cel, hogy a fidesznek ne legyen 100 kepviseloje, hogy ezt meg tudja akadalyozni...

inreallife 2018.03.02. 09:33:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
par dolog.

1. hodmezovasarhely pont arra pelda, hogy verfideszes korzetben em elerhetetlen a mandatum. az a 16%-os gyozelem pont a kispartoknak figyelmeztetes, hogyha a nagyok megallapodnak, rajuk nincs szukseg.

2. az 1%-os kuszobot listan kell elerni. ezt kell kommunikalni a kis partoknak, hogy aki minket szeretne tamogatni, az listan tegye meg, egyeniben meg xy-ra kerjuk, hogy voksoljon. a kispartok szavazoi a legtudatosabb valasztok, javareszt diplomas emberek, meg fogjak tudni oldani szerintem.

3. nem ertem, ezeket az oldalakat vezreket meg ilyen felveteseiteket. en elhiszem, hogy a fideszben ezek meghtarozo dolgok, de meg ott sem biztos, hogy a viktor lesz a kov miniszterelnok, soxor felmerul, hogy nem, de mindig sunnyognak rola rendesen.

nekem igazabol tokmindegy ki a miniszterelnok, sokkal jobban szamit a program. nem attol szavazok egy adott kepviselo mellett, vagy ellen, hogy ki legyen gore. abban is biztos vagyok, hogy mivel most ugy all a helyzet, hogy egyik partnak sem lesz tobbsege, ezert a programok is legfeljebb egy "ezt szeretnenk csinalni lista", amit majd egy koalicio vegigrag, es kicsemegezi azokat, amik a tobbieknek is megfelelnek.

de a legfontosabb szamomra a korrupcio elleni kuzdes. mert ha belegondolsz a penzt barhova is ontik a partok, oktatas, egeszsegugy, honvedelem, gazdasagelinkites, mindenhova elfer, es mindig lesz meg egy olyan terulet, ahova nem jut.

barhova is megy, annak lesz haszna, azon lehet vitatkozni, hogy melyik fontosabb, de ez csak aranyokat valtoztat. de az biztos, hogyha a torta nagyobb, mert kevesebbet lopnak belole, azzal jar a legjobban a valasztopolgar. tehat a legfontosabb, hogy a fidesz le legyen valtva, minden tovabbi csak utana jon.

en azt gondolom, hogy a fidesz regnalasnak is megvolt a maga haszna. pl legalabb 50 evre le van tudva a stadionepites. a csaladtamogatasi rendszer is eleg jo lett. gazdasagfeheritesben is jol szerepeltek, sose gondoltam volna elozetesen. ezek olyan dolgok, amik jol sikerultek, es vissza sem fogjak csinalni oket, legfeljebb minimalisan atalakitjak, de a lenyege megmarad.

ellenben 8 evig semmit nem kazdtek az egeszseguggyel, az oktatasra meg kvazi atombombat dobtak, sulyos iranytevesztesben vannak, es azota sem sikerult korrigalni, hogy felsultek hoffman rozsika nenivel. ez egeszen biztos nem mehet igy tovabb, de lathatoan ok nem akarnak valtoztatni rajta, csakazert is biorobotkepzest akarjak lenyomni az emberek torkan.

en lattam anno, milyen keshegyre meno harc van egy kettannyelvu iskolaba valo bekerulesert, mar 6 eves korban. kibaszott nagy az igeny ra, soxoros tuljelentkezesekkel, idiota tesztekkel, egymast taposo szulokkel, korrupciora valo felszolitasokkal. miert nem ketnyelvu rendszerben tanit az osszes iskola? a valasztok azt szeretnek. 8.-ban alapfok, 12. kozepfok. nem ez a kormany celja? meg a fidesznek is az...

6.Lenin 2018.03.02. 10:05:42

@inreallife:

Nem lehetsz ilyen szerencsétlen. A Fidesz miért nyert 2x kétharmaddal?
Mert volt vízió, 1 vezető, 106 jó jelölt, 1 lista.
Pedig voltak köztük KDNP-s, kisgazdák, volt MDF-esek, stb.
Egy szövetség. És nagyon is sok mindent a helyére tettek.
Nem tökéletesen? Ekkora ellenszélben még ez is óriási eredmény.
Az egészségügyet, meg az oktatást soha senki, sehol a világon nem fogja rendbe tenni. már az is nagy eredmény, ha követni tudja valaki a változó követelményeket, igényeket, lehetőségeket.
Az egészségmegelőzés pl sportolási lehetőség miért nem az egészségügyre fordított összeg?
Ma már minden falusi iskolában is van idegennyelvű oktatás.

A te egész mondandódat átitatja a irigység, és a butaság (vagy a szándékos rosszindulat)
Mindenkit irigyelsz, aki tehetségesebb nálad. Itthon is egy senki voltál, kint pedig még annyi sem (ha igaz , amit magadról eddig írtál). Még a pakik is lenéznek, valószínűleg. A helyiek meg nyilván, egy koszos bevándorló leszel mindig is.
Ugyanezt eljátszottad 2014 környékén, aztán szépen eltűntél, most megint jön a választás, előbújtál ismét a rosszindulatú butaságaiddal.

Majd néhány hónap múlva Hódmezővásárhelyen is kiderül ki is nyert, és mit . Láttam én már egekbe emelt polgármestereket, akik 1-2 év alatt hazavágták a településüket. Minden oldalról.
Vagy a győztes baloldali/liberális ünnepelt vezéreket, akik végig se vitték a ciklusukat, az országot meg bedöntötték.
(94,2002,2006)
Én is örülnék már, hogy valódi választási lehetősége lenne a polgároknak, de ez a irigységre, emberi butaságra alapozó ellenzéki ocsmány játék , nem az, amit az ember várna. Ennek megint az lesz a vége, hogy néhány év múlva ismét rendbe kéne tenni a lezüllesztett országot, ha még lehetséges lesz egyáltalán.

inreallife 2018.03.02. 11:30:05

@6.Lenin:
te valamit kurvara nem ertesz. en nem akarok senkinek 2/3-adot. azt sem akarom, hogy valaki egyedul tobbsegbe keruljon. mar egy koalicional is olyan fekek lennenek a rendszerben, ahol a korrupciot nem egyszemelyi dontesek hatarozzak meg.

az eltunes dumadat sem ertem. amig voltak tg-nek posztjai, nemigen fogsz talalni olyat, amelyiknel nem volt hozzaszolasom. az, hogy nyomott egy shutdown-t, most pedig egy restartot, az nem az en saram, o tunt el, nem en.

az eleg vicces, hogy egy zsakfalubol iteled meg, hogy egy elbaszott sorsu kepzetlen pakisztani felsobbrendu egy magyar szakembernel. kijohetnel mar egyszer korbenezni, mert eleg sok hulyeseget beszelsz. talan rajonnel, hogy nem mindenki mosogat, mint ahogy a kormanypropaganda allitja...

egyebkent rajtad is latszik, hogy nem erted miert bukik a kormany. nem azert, mert soros. nem azert mert libsik. nem azert, mert migransok. hanem azert, mert nem ugy kormanyoz, ahogy az emberek elvarjak. 4 evente el kell szamolni azzal, hogy mit csinaltak a rajuk bizott orszaggal. az emberek azt gondoljak, hogy nem safarkodtak megfeleloen az eroforrasokkal. ennyi mar eleg a bukashoz. hogy jobb jon-e helyette? azt senki nem tudja, de ezt folytatni, amit a fidesz csinalt, az egeszen biztos zsakutca.

ki a faszt erdekel a jeloltek, meg a listak, meg a viziok? ha az oroszokban nem bizik az atlagpolgar, akkor hogy a feneben mernek rajukbizni egy atomeromuvet? ki kerte meg ra oket? ki kerte meg oket arra, hogy olimpiat rendezzenek? senki.

6.Lenin 2018.03.02. 11:59:03

@inreallife:

Te tényleg egy szerencsétlen rosszindulatú pacák vagy.
miért nem gondolod át a 94, 2002,2006-os bukásokat?

Miért buknak más országokban is 4-8 évente a kormányok?
Mit zsákfaluzól te szerencsétlen. Ugyanazon a neten beszélgetünk. Ugyanazt, vagy még többet látok a világból, mint te.
Hányan kívánták Orbán bukását? Hol vannak most?
Hányan őrjöngtek a boldogságtól Hollande megválasztásakor?
Hol van a pacák? Jobbat választottak? Már most veszít a népszerűsége.
Te tényleg azt hiszed, hogy bárhol is a világon az emberek a valódi következtetéseik mentén döntenek? Ne bassz.

Gondold át a 3 dátumot, és annak következményeit. Vagy egy mostani ellenzéki győzelem következményeit. ezzel nem azt mondom, mondtam 1x sem, hogy a Fideszt nem szabadna leváltani, le lehetne, le is írtam a megoldást.
A mi lenne ha, az a te idióta játékod. Vannak valós példák, miért nem azzal foglalkozol?

Nem tudsz válaszolni a 3 dátum következményeire, tanulságaira, inkább zsákfaluzol, igazolva ezzel a rosszindulatú hozzáállásodat az egész kérdéskörhöz.

Az emberek meg elzavartak már jó polgármestereket, és választottak helyette olyat, aki sok pénz ígért , munka nélkül. A csőcselék ezt szereti, sok pénz, kevés munkával, nagy tudás, kevesebb tanulással. Buli, pia, jó lét. munka, nuku. láttunk már ilyet is, a következményeit is.

Erről szól az emberiség története. Nézted a sorozatot, amit ajánlottam? Nagyon tanulságos az olyan szerencsétleneknek, mint te is vagy.

"ki a faszt erdekel a jeloltek, meg a listak, meg a viziok? ha az oroszokban nem bizik az atlagpolgar, akkor hogy a feneben mernek rajukbizni egy atomeromuvet? ki kerte meg ra oket? ki kerte meg oket arra, hogy olimpiat rendezzenek? senki. "

Persze, hogy egy átlagpolgár képes ezekben a kérdésekben tudományos alapossággal dönteni, és nem az ellenérdekeltek sunyi propagandáját veszi esetleg figyelembe, mert az irigység, rosszindulat motiválja tulajdonképpen. Te ezt beveszed? Vagy másokkal szeretnéd elhitetni? Nagyon gyengén próbálkozol.
Mind1, majd 8-án minden eldől. Aztán megint, és megint eldől valami.

inreallife 2018.03.02. 12:08:58

ehh, most latom egy masik cikknel:
"Az Origo birtokába került - és eltitkolt - Závecz-kutatás szerint:
a Fidesz-KDNP-re 62,5 százalék, az MSZP-Párbeszédre 12 százalék, a Jobbikra 11,7 százalék, az LMP-re 7,1 százalék, a DK-ra 4,8 százalék, az Együttre 0,9 százalék, míg a Momentumra 0,7 százalék szavazna. "

ez volt vasarhely elott. most vagy fidesz kurvara nepszeru (kb ezt a 60% koruli gyozelmet varta kb mindenki), es csak a lazar ennyire nepszerutlen a sajat falujaban, ahol akcios erzsebetutalvanyokat osztogattak a nyuggereknek, vagy a kozvelemenykutatok egy parhuzamos univerzumot mernek, esetleg az emberek annyira titkoljak, hogy kire szavaznanak, hogy behazudjak a fideszt, majd nagy kuncogva a masikra szavaznak.

barmelyik is az igazsag, nem a fidesz hete van eppen...

6.Lenin 2018.03.02. 12:58:02

@inreallife:

És ez a felmérés Vásárhelyre vonatkozott, vagy országos?
Mert Kikunhalason 70%-al nyert a fideszes jelölt.
A kis öröm is öröm, pláne ha káröröm.

inreallife 2018.03.02. 13:15:00

@6.Lenin:
orszagos.

az kulon szep, hogy 400 millio ertekben erzsebet utalvanyt osztogattak, aztan kiderult, hogy 5 milliardos hianya van hodmezovasarhelynek. erzesed szerint, nem kene ilyenkor valakinek bortonbe mennie?

mindenesetre en nem gondolom, hogy a fidesznek le kell allnia a hazugsagaival. akkor meg ennyit sem erne el. tolnia kell, ahogy a csovon kifer. ez egy tisztes vereseghez lesz eleg, mert azert igencsak aktivizalo ereje van, az ellenzek terfelen. erzsi utalvany nelkul meg a 30% sem lett volna meg...

inreallife 2018.03.02. 13:22:30

@inreallife:

...le kene allnia..
..viszont akkor meg ennyit sem erne el...

kicsit korrekturazok, hamar editalni nem lehet...

6.Lenin 2018.03.02. 14:03:20

@inreallife:

Majd akkor most ez a pacák mindent rendbe tesz, vagy nem.
Így üres vagdalkozás az egész.
Te próbálsz helyi eseményekből országos következtetéseket levonni, figyelmen kívül hagyva természetesen azokat az adatokat, amik nem illenének a rosszindulattól vezérelt elképzeléseidbe. Lejátszottad már ugyan ezeket 14- ben is, akkor se jött össze. Remélem most sem. Próbálj kint beilleszkedni, neked az sokkal fontosabb lenne, hogy ne kezeljenek koszos bevándorlóként még a pakik se.

inreallife 2018.03.02. 14:20:34

@6.Lenin:
"egy diktatúrában nem lehet hitelesen mérni a közvélekedést, ugyanis nagyon sok ember rejtőzködik, azaz fél a véleményét kinyilvánítani, hiszen retteg azoktól a következményektől, amiket – úgy gondolja – a véleménye kinyilvánítása vonhat maga után. Hogy az ilyen érzéseknek van-e alapja vagy nincs, arról lehetne vitatkozni, bár sok esetben az embereknek minden alapjuk megvan, hogy a legsötétebb dolgokat feltételezzék a hatalmon lévőkről.

Ebből az következik, hogy a közvélekedést jelen pillanatban hitelesen mérni nem lehetséges. Értesüléseim szerint a polgármester-választás előtt született olyan közvélemény-kutatási eredmény is Hódmezővásárhely tekintetében, ami 65:35 arányban a fideszes jelöltet hozta ki esélyesként a független indulóval szemben, majd három napra rá ennek épp az ellenkezője történt. Így életveszélyes lenne, ha Magyarország sorsa egy-két közvélemény-kutató cég eredményei alapján dőlne el. A rejtőzködők száma jelenleg olyan nagy, hogy akár az utolsó napon is minden a feje tetejére állhat."

inreallife 2018.03.02. 15:07:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ja, van meg valami a visszaleptetesekkel kapcsolatban. 27 egyeni jeloltnek kell indulnia, abbol legalabb egy budapesten. ez siman megoldhato.

pl a 12. kerben, gazdag, burzsuj, orbanpicsi korzet ott elindulhat az osszes kicsi part es meg is van a pesti hely. ahogy nezem az osszefogast, lesz dk-lmp-mszp jelolt is pesten, tehat nekik erre nincs szukseguk. a tobbi 26 hely pedig konnyen abszolvalhato, pl az lmp miskolcon valszeg egy kezemen meg tudom szamolni hany "hasznos" szavazatot tudna elvenni az ellenzeki jelolttol. az a par szavazat meg akkor sem lenne meg valszeg, ha nem indult volna.

a komoly aggodalom a fidesznek, hogy 2014-ben "csak" 20 korzetben volt 50% felett. tehat ha a fidesz meg is tudna ismetelni az akkori eredmenyet (ezt is igen erosen ketlem), akkor csak az ellenzek benazasan mulik, hogy a maradek 86 korzetbol mennyit szerez meg.

az usaban erre kulon pollok vannak, mondjuk ott 1-1 allam atlagban magyarorszag lakossagu, de eleg pontosan fel tudjak merni, hogy melyik allam merre huz. ez a 106 magyar korzetre is igaz. a fenti 20 korzet az inkabb fidesz, a 2014-ben megnyert 12 korzet az inkabb az ellenzeke. volt meg 15 korzet, ahol 3%-n belul voltak, (ezek a centralis eroter ellenere is majdnem elbuktak) azt most easy ellenzekhez csapnam. tehat 27-20-rol indul a jatszma, ha a 2014-es eredmenyek ismetlodnenek.

tehat van 59 korzetnyi csatater, ahol a centralis eroter "hozta" a mandatumot, mert szanaszet mentek a voksok, azokra kell koncentralni. pl orban dunaujvarosban igergetett, de az ellenzek is el fog latogatni oda, ketseg ne legyen. ezt az 59 korzetet kell optimalizalni akar visszaleptetesekkel, akar a szavazz az eselyesebb jeloltre kampannyal. nem olyan lehetetlen ez, egy rosszabbfajta kampanyguru is kb negyed ora alatt megcsinalja. ha mindent kioptimalizalnak, akkor a teljes siker 59 korzetet jelent, hiszen ha a fidesz jeloltje nem megy 50% fole, akkor az ellenzeke lesz a 50% +1 szavazat.

amennyiben a partok nem vegzik el a munkat, akkor a valasztoknak kell. itt az orbanutalat foka fogja meghatarozni, hogy mekkora lesz a nem megfelelo ellenzeki erore adott szavazatveszteseg. egy 48%-os eredmennyel is lehet nyerni, a fidesz sok helyen negyvenegyket % eredmennyel nyert. volt olyan korzet 2014-ben, ahol 35% is mandatumot eredmenyezett. ha tul sok lesz a szetmutato voks, ott a fideszes szervezettseg el fogja mosni az ellenjelolteket.

az minden ellenzeki partnak rossz lenne, tehat megvan a kesztetes a koordinalasra, hiszen 2 fideszes korzetbol siman lehet egy jobbikos es egy mszp-s korzet mondjuk miskolc es pest viszonylatban, elegge win-win szituacio. legalabbis egyik osszefogo part sem lenne csalodott, mert a legfobb cel a tobb mandatum, a masodik legfobb a fidesz levaltasa, es a 3. helyre szorult, hogy egymas ellen kakaskodjanak. a valasztok ezt varjak toluk, ennek kell megfelelniuk...

6.Lenin 2018.03.02. 15:26:45

@inreallife:

A közvélemény kutatók tudnak mérni csalást is? Mondjuk egy láncszavazást?
Nem azt mondom, hogy most történt volna ilyesmi. Nem tudom, és nem is érdekel.
Egy helyi és egy országos választás nem összemérhető.
Agyalni lehet rajta, jó szórakozás, politológusok ilyenkor bizonyíthatják, hogy talán szükség van rájuk is.
A választás után meg majd jön a csend, valamelyik nyer, ő jól látott mindent, aki veszít, lapít majd egy darabig.

Ma a választók meg mindent bevesznek. Mindenkinek az az igazság, amit hallani, olvasni szeretne. Az ettől eltérő a hazugság. Mi a fene ezekben az újdonság?

Én leírtam, miként is nyerhetne az ellenzék. Az hosszútávú biztos győzelmet is jelenthetne. A többi mi lenne ha kategória, vagy bejön, vagy nem, ha bejön, akkor is lehet bukás a vége. Ezt nem cáfoltad eddig. a többi felesleges spekuláció.

inreallife 2018.03.02. 15:45:46

@6.Lenin:
azert abban kiegyezhetunk, hogy a fidesz mindossze 20 korzetben eselyes a 50% feletti eredmenyre, nem?

a tobbi 86 korzet mar nem a fideszen mulik. azokat megnyerni nem tudjak, azt mar csak az ellenzek vesztheti el, ok engedik at neki. nem mintha kineznem a fideszbol, de egy koszonom jarna erte, ha kulturlenyek lennenek...

ha neked mindehhez politologus kell, akkor gratulalok...

GyMasa 2018.03.02. 15:57:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
...A Momentum prezentált valami hasonlót, de az viccnek is rossz volt...
Jajj, meg ma is faj a "2050-re zero CO2 kibocsatasu orszagot akarunk megujulokkal, meg gazeromuvekkel"...

6.Lenin 2018.03.02. 16:01:24

@inreallife:

Ez a része engem nem érdekel, hogy ki, mennyit, miért, kinek.
A következmények érdekelnek, mert azok lesznek a fontosak.
Ezeket a pöcsöléseket néhány nap alatt mindenki elfelejti.
Az utána jövő szürke hétköznapok lesznek az érdekesek.
Csak olyankor a csőcselék lapít, sajnos, pedig akkor kéne az orrukat beleverni a saját szarukba, mint a macskákat volt szokás leszoktatni a szobába kakilásról.
Volt két ciklus eldönteni ennek a kormánynak a tevékenységét. Volt 3 ciklus megtapasztalni, hogy mi fog történni, ha a jelenlegi ellenzék kerül hatalomra.

A választók meg majd döntenek.

Aztán kezdődik minden elölről.

Mellesleg mindig a háttérben meghúzódó érdekek döntenek, vagy szeretnének dönteni. A kisember meg marad eszköznek, akit felhasználnak valamilyen mesével.

inreallife 2018.03.02. 16:15:08

@6.Lenin:
"Ez a része engem nem érdekel, hogy ki, mennyit, miért, kinek."
ja, ez remek ervelesi technika.
vegulis, ha figyelmen kivul hagyjuk, hogy mara mar az mszp is forgatna az ugynokaktakat, mert a fideszben tobb besugo ul, mint naluk, hogy amikor a tao penzekrol lemondunk, mert minek a magyar allamnak ado, amikor a meszaros vagyonosodasat nem nezzuk, mert miert neznenk, az manyup rendszer beszantasarol a MOST nyugdijba menok mar nyilatkozni tudnak, hogy mennyivel kevesebbet kapnak, es meg par ilyen dolog felett, ha szemet hunyunk, akkor vegulis nekem is kijohet, hogy a fidesznel nincs jobb.

igazabol tenyleg nem is kell foglalkozni az oktatassal, majd felno a gyerek, hiszen latszik, hogy nagyobb lesz. a varolistak is arrol tanuskodnak, hogy minden rendben, es 4 evig rad se nez az orvos. tekintsunk el ettol is. hat persze. kicsit olyan feeling, mint a "mit adtak nekunk a romaiak?"

csak ehhez a fejemet a seggembe kene dugni, hogy hasonlitsak rad...

6.Lenin 2018.03.02. 16:28:39

@inreallife:

Kezdem unni a hülyeségeidet.

Én értem, hogy szeretsz más szarában turkálni, mert azt hiszed, hogy ez kompenzál valamit a nyomorult kis életedben.
Ezt a részét nem kell túllihegned.

Az, hogy mit tudsz, főleg azon múlik, aki tudni is akar. Az, hogy mikor megyek orvoshoz, nagy részben szintén tőlem is függ. Egy 2q-ás alkoholistán egyik egészségügy se fog segíteni, csak a te gyermeteg agyadban esetleg.
Ne próbálj hülyeségekkel etetni. Nem a Jobbikkal fog kezdődni a világ, sőt.
Kifogytak az érveid? Lementél a valódi szintedre?

n_dy 2018.03.02. 17:45:57

Soros szembesül az áprilisi választások eredményével: youtu.be/0ks_pH9aJ1w

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.03. 19:40:32

@inreallife:

"a legfontosabb szamomra a korrupcio elleni kuzdes."

Ez esetben nem létezik olyan párt, amelyikre szavazhatnál. A mai balliberális pártok (maszop-hasadványok) 8 kemény éve ki vannak éheztetve, alig várják, hogy nem is könyékig, hanem hónaljig belenyúlhassanak a húsosfazékba.

Hidd el, hogy az első pár "tisztességes" (értsd: állapotfelmérő) hónap után gátlástalanul fognak lopni, esetleg nem olyan nyilvánvaló módon, mint ma a Fidesz. Összegszerűleg nem nagy ügy, de legyen intő példa a sukorói telekcsere és az a szemérmetlen mód, ahogy csinálták, ahogy egészen a Vagyonkezelőig, sőt Gyurcsányig elértek a szálak - még ha Gyurcsányt nem ítélték is el, sőt meg sem vádolták.

Ez utóbbi tény, vagyis az, hogy Gyurcsány megúszta, egyben arra is bizonyíték, hogy bizony léteznek háttérmegállapodások, akár kimondatlanul is.

"ellenben 8 evig semmit nem kazdtek az egeszseguggyel"

Ahogy az előttük regnáló kormányok sem, beleértve a cocizmus évtizedeit is, ill. a szoclib kormányokat. Ez nem mentség a Fidesznek, de nem is róható fel nekik, amikor 8 éve olyan állapotban vették át az országot, amilyenben.

Megjegyzem, az eü. alapvető baja a forráshiány, vagyis az, hogy kelet-európai bérekből származó adóbevételekből kellene legalább a nyugat-európait közelítő szintű egészségügyet létrehozni. Ez pedig egyszerűen lehetetlen, be kell látni. Lehet toldozni-foldozni a rendszert, de a forráshiány még sokáig fenn fog állni, bármilyen kormány kerüljön is hatalomra.

6.Lenin 2018.03.03. 20:16:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Megjegyzem, az eü. alapvető baja a forráshiány,"

Ebben vitáznék. Az eü alapvető baja, az ember.

1 2q-ás alkoholista, elhízott, mozgáshiányos gyerekek, vagy eleve beteg -egészségtelen életmódot folytató szülők gyerekei -mennyi forrást igényelnének?
Bemegy a kórházba, és nem körülötte ugrál rögtön az összes orvos nővér, az milyen eü, mit gondolsz, mi lesz a véleménye?

Minden orvos hülye, sok beteg szerint. Mikor lehet ilyen eü-t rendbe tenni?
Nézd meg mennyi minden szart összevásárolnak, mindenféle csodabogyót drágán, aztán ha a doki nem tudja 1 nap alatt 20 évesre hozni, akkor a doki lesz a hülye.

ezek miatt-szerintem-az eü-t soha nem lehet rendbe hozni. Mindig másak lesznek a lehetőségek, igények, elvárások.

Aki rendbetételt ígér, az hazudik.

A fűtésért miért a eü a felelős? Miért van gazdasági vezető?
Miért engedik, hogy sok kórházban végeznek magán gyógyításnak nevezett valamit állami eszközökkel? Nyilván elcsalt költségelszámolással.

Mit szólnak a gyógyszergyártók? Miért van, hogy ugyanarra minden doki mást ír? De mindig ugyan attól a gyártótól.

Nem csalnak a kórházakban?

Az eü egy feneketlen zsák. Először sok minden mást kéne rendbe tenni, de lehet? Engedik a lobbik?

Természetesen jó hivatkozási alap, ha a másikat szidni kell, aztán hatalmon ugyanúgy nem tudnak tenni semmit.
Szerintem.

graycivil 2018.03.03. 22:40:38

A hódmezővásárhelyi eredménynek két fontos üzenete van. Ám egyik sem jó hír a fideszeseknek:

- Két belső mérés szerint a FIDESZ-es simán nyerte volna a választást, 60%-kal. Ehelyett az ellenzék nyert majdnem 60%-kal.
Konklúzió: Vagy ennyire félnek az emberek nyíltan kimondani a valódi véleményüket egy olyan rendszerben, ahol az állami adatbázis egy telefonszámhoz bármikor képes hozzákötni bármit, (akár azt is, hogy túrjuk az orrunkat) amit bármikor ellenünk fordíthat. Vagy a lakáj közvéleménygyártók annyira félnek a Vezér haragjától a "rossz hír hozójaként", hogy inkább "meghamisítják" (no nem papíron, hanem kérdésfeltevéssel, statisztikai módszertannal) a valódi választói hangulatot.

- Gyakran hangoztatott szlogen, hogy "60% feletti részvétel" esetén van esélye nyerni az ellenzéki jelöltnek.
Figyelemtre méltó: Ha a részvétel alig lett volna több, mint az 50%, akkor is Márki-Zay nyert volna.

graycivil 2018.03.03. 23:02:08

Az nyilvánvalóan látszik, hogy a FIDESZ hatalmi belső köre óriási pánikba esett. Az ENSZ-es kampány szerintem a politikai PR legalja. Ehhez képest Kim Dzsong Un kommunikációs Nobel-díjat érdemelne. Azért a FIDESZ-esek fejében is megfordulhatna, hogy vajon a "keleti nyitás csókolgatott lábú államai" (Oroszország, Kína) ellen is fellép a Vezér ezzel kampánnyal?

Kedves FIDESZ-elvtársak és szavazók! Keblünkre ölelve üdvözlünk Benneteket! Aláírás: Hülyék Társasága

Kedves FIDESZ-szavazók! Nem érzitek úgy, hogy ez a kampány olyan mélyen megalázza Orbán támogatóit, hogy csak totális arcvesztéssel lehet felvállalni ezt a tömény agylágyulást? Orbán már csak két emberfajtát ismer: Az Ellenzékiek, akiket gyűlölni kell, és a Támogatók, akiknek az szellemi színvonalát a béka segge alá saccolja.

Az különösebben nem érdekel, hogy emberek mennyire képesek mások előtt felvállalni az idiotizmust a Vezér kedvéért. De az már inkább, hogy mindezt az én pénzemből (is) teszik, miközben az Orbán család az ország leggazdagabb milliárdosai közé küzdötte fel magát ennek révén.

graycivil 2018.03.03. 23:43:05

Eddig lehetett riogatni a baloldali és közép ellenzéki szavazókat, hogy a Jobbik hatalomra kerülése esetén a rasszizmus kerülne hatalomra. A kormány bebizonyította, hogy az ő egyeduralomra épülő gazdasági-politikai rasszizmusa sokkal veszélyesebb, mint a Jobbik verbális rasszizmusa. Orbán miskolci elszólásával pedig az az illúzió is megdőlt, hogy a mostani FIDESZ legalább verbálisan kevésbé rasszista, mint a korábbi Jobbik.

Én, mint a Jobbiktól egyébként irtózó szavazópolgár simán bevállalom, hogy amennyiben a jobbikos jelölt lesz a választókerületemben a legesélyesebb, én simán rá szavazok. Hogy a FIDESZ-es önáltatást idézzem: Számomra a Jobbik a kisebbik rossz. Az ő rasszizmusuk féken tartható párton kívülről és belülről. A FIDESZ hatalmi rasszizmusa semmiképpen nem kontrollálható.

Manyike 2018.03.04. 09:59:39

@graycivil:

Kár, hogy eszköz lehet a célért: a legelesettebbek könnyű célpontnak (bűnbak, hergelés, figyelemelterelés), s az őket képviselők megvásárolhatósága (tudatosan, előre, lejáratón).

Korrupció: sajnos nincs ismeretem, hogy van-e olyan külföldi ország, ahol kicsiben sincs meg, még a gondolkodásokban sem (pl. a lakosság körében is minden korrekt összegű számlás s elfogadható mértékben adóköteles is), s mindennek következménye van, a nagy ügyeknek főleg (főleg önkéntes lemondások).

@6.Lenin:

Mindig szimpatizáltam a prevencióval, mint a gyógyítással egyenrangú céllal. Szerintem is alap, hogy ennek kellő súlya kimondottan hiányzik a magyar oktatásból s a hétköznapi gondolkodásból, életvitelből. Pont ezért én még mindig nem értem, hogy miért a nagy stadionok a központi retorika s tettek fő hangsúlya, s miért cél a csak üldögélő, a heti stresszt drukkolással levezető, főleg focit néző sok néző, hogy miért nem a kisebb, s mindenféle hasznos közösségeket támogatják inkább agitálással s lehetőségek biztosításával (pl. beszélgetős vagy alkotó vagy mozgásos).

6.Lenin 2018.03.04. 10:53:41

@Manyike:

A stadionokkal kapcsolatban nem foci nézésre gondoltam, hanem a stadion körüli sportolási lehetőségről.
annak természetesen nem sok értelme, hogy ott ülök és kólát, csipszet zabálva meresztem a szemem.

Olvastam a hozzászólásaidat.

Most kampány van, élet-halál harc a hatalomért (pénzért), a valóság most egy teljesen más kategória.

Érdekek állnak egymással szemben. Semmi köze a kis emberek problémáihoz. ez egy átverő műsor.

Az elmúlt 30 év hétköznapjait kell figyelembe venni, ki, mit csinált. Kb ugyan az várható majd a következő hétköznapokban is.
Szerintem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.04. 11:26:21

@6.Lenin:

"1 2q-ás alkoholista, elhízott, mozgáshiányos gyerekek, vagy eleve beteg -egészségtelen életmódot folytató szülők gyerekei -mennyi forrást igényelnének?"

Ez jogos észrevétel, de vedd észre, hogy ugyanezek megvannak a legtöbb fejlett országban is. Tehát az összehasonlításnál őket mint mindkét oldalon meglévő tényezőt ki lehet húzni (úgy, mint egy egyenlet egyszerűsítésénél).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.04. 11:35:08

@graycivil:

"Vagy ennyire félnek az emberek nyíltan kimondani a valódi véleményüket egy olyan rendszerben, ahol az állami adatbázis egy telefonszámhoz bármikor képes hozzákötni bármit"

Érdekes az érvelésed.

Eddig az volt a balliba mantra, hogy azért győz a Fidesz, mert az emberek félnek. Most meg te azt mondod, azért veszített a Fidesz, mert az emberek félnek.

Nem érzed, mennyire gázos az érvelésed?

6.Lenin 2018.03.04. 11:39:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Természetesen, de ezek a "kihúzható" tényezők szidják, fogják szidni leghangosabban a napi, aktuális rendszert.

Voltam önkoris képviselő, a foglalkozásommal összefüggésben több ezer családban megfordultam, szinte minden rétegben.
tudom, kik a leghangosabbak mindenben.43 (munkában ltöltött és, és nem csak Mo-on) évi tapasztalat. Az emberek szinte mindenhol 1formán gondolkodnak, minden rétegben.

az egészségükkel nem törődők, a lusta potyalesők. Nagy %-os pontossággal, a körülményei alapján meg tudom mondani hová tartoznak (ideológiailag).

És ezt nem csak én látom így.
index.hu/tudomany/2013/02/20/politikai_nezetekkel_szuletunk/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.04. 11:47:13

@graycivil:

"
Kedves FIDESZ-elvtársak és szavazók! Keblünkre ölelve üdvözlünk Benneteket! Aláírás: Hülyék Társasága"

Mindig is bírtam azt a balliba módszert, amely úgy próbál fideszes szavazókat meggyőzni, hogy lehülyázi-idiótázza őket.

Te szavaznál arra, aki leidiótáz téged?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.04. 11:49:58

@6.Lenin:

"Természetesen, de ezek a "kihúzható" tényezők szidják, fogják szidni leghangosabban a napi, aktuális rendszert."

Ez igaz.

graycivil 2018.03.04. 13:58:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyáltalán nem gázas az érvelés.
Először is, a félelemmel kapcsolatban én a közvéleménykutatások megbízhatatlanságát magyaráztam, nem a választások erdményét.
Másodszor: Az még kevés, hogy az egyes emberek véleménye teljesen ellentmond a választások (remélhetőleg csak eddigi) eredményeinek. Ugyanis a hamis kutatási eredmények, megfejelve a hazug kormánymédiával és a települések egzisztenciális megfélemlítési potenciáljával, mindenkiben azt az érzetet kelthetik, hogy "egyedül" maradtak véleményükkel.

A potenciális ellenzéki szavazókat három dolog billentheti ki az apátiából.
- Ha a valós információk eljuthatnak hozzájuk, és ezzel valós képet kaphatnak arról, mennyire "magányosak" gondolkodásukban. Ha érzik, hogy nem egyedül vannak, akkor messze nyíltabban vállalnák véleményüket.
- Ha a "kormány által kontrollált sajtószabadság" (Médiahatóság, intézményi és financiális reguláris eszközök) alól felszabaduló sajtószabadság révén a média a mai magyar komor valóságot mutatja be az Orbán-Habony-Matolcsy-féle Tündérvilág helyett
- Ha a hatalom csúcsáig hatoló magánvagyon-korrupció tényei nyilvánosságra kerülhetnek, és ezzel kiviláglik, hogy az Ügyészség által "nem történt bűncselekmény"-féle korrupciós ügyek a helyükre kerülhetnek.
(A negyedik, hogy az ellenzék végre nem a tüzijáték szikráit próbálja elkapdosni szertefutva a politikai térben, hanem egységesen a kilövőállványt blokkolja le.)

És végül addig, amíg ilyen ENSZ-ellenes gumicsontokat beszopnak a FIDESZ-választók, addig nehéz konszolidált véleménnyel lenni róluk.

graycivil 2018.03.04. 14:14:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kéri László egy kicsit szofisztikáltabban fogalmazott a FIDESZ-szavazókról:

"A kormányzati kommunikáció sokéves főiránya a saját választóközönségét is olyan bábnak, kommunikációs cérnaszálon szabadon rángatható és önálló gondolkodásra alkalmatlan masszának véli, amellyel bármikor bármit, szabadon el lehet hitetni"

zsurpubi.hu/cikk/4247-keri-laszlo-a-fidesz-a-sajat-valasztoit-is-gondolkodasra-keptelen-babnak-tekinti/

graycivil 2018.03.04. 14:19:30

Itt pedig egy kis mintapélda arról, amit a hazugság-médiáról írtam:

"A Fidesznek már semmi nem maradt, csak a „kamumigránsok”"

Előbb olvasd el, utána mondj véleményt!

zsurpubi.hu/cikk/4245-a-fidesznek-mar-semmi-nem-maradt-csak-a-kamumigransok/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.04. 14:34:57

@graycivil:

Semmi olyat nem tudsz írni, ami megváltoztatná a migrációról alkotott véleményemet. Nem azért, mert annyira makacs vagy szűklátókörű lennék, hanem azért, mert már elolvastam minden migrációpárti érvet, és egyik sem győzött meg arról, hogy Európának hasznára válna az iszlám/arab/néger bevándorlás.

Innentől nem érdekel, hogyan tálalja a Fidesz a migrációt ellenző politikáját, mert a lényeg az, hogy ezt a politikát helyesnek tartom. A lényeg érdekel, nem a körítés.

Az előző két kommentedre inkább nem reagálnék, szeretném megőrizni a jó modoromat.

graycivil 2018.03.04. 16:31:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerinted ki akar itt bevándorlókat látni? Ez az agyament hülyeség jóformán az egyetlen érvetek.

Én azt mondom, (és Orbán is pont ezt csinálja Brüsszelben), hogy a migrációts Európának közösen kell kezelnie, és az országoknak nem egymásra áttolva a problémát.

Valahogy nem látom, hogy egyrészt özönlenének hozzánk a migránsok. Másrészt azon országok, amelyeket nem "véd" kerítés (Horvátország, Szerbia, Románia) semmilyen módon nincs kevésbé védve a kerítés nélkül is, mint mi. De cserébe fejlődésük a kevesebb EU-s pénz ellenére is erősebb, mint a mienk a legnagyobb egy főre jutó pénzekkel.

Senki nem akarja lebontani a kerítést (súlyos milliárdokért), ha már egyszer ott van (több, mint 300 milliárdért). Tökéletesen látszik, hogy ez a kerítés csak egy "politikai termék", aminek célja eredetileg sem a határvédelem, hanem "rettegés határon belül tartása" volt.

Amúgy meg nem is akarlak meggyőzni. Egy ENSZ-ellenes "érvzuhataggal" szemben szerintem esélyem sincs feltörni a FIDESZ-tábor agyát. :)

Manyike 2018.03.04. 16:35:07

@graycivil: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nagy aggódással figyeljük a menekültek helyzetét. Sajnáljuk őket s féltjük hazánkat is. Nehéz ügynek tartjuk, aminek jelenleg nem látjuk a legjobb megoldását, pedig a probléma nemzetközileg is, s a jövő szempontjából is jelentős.

Mikor idén Elon Musk a Falcon Heavy rakétával elliptikus Nap körüli pályára állított Tesla Roadsterét, arra gondoltunk, hogy a világ sok milliárdosa s tenni akaró bárki, képes lenne-e valami csodára (pl. Afrikát modernizálni s átmeneti vagy új otthont teremteni a bármilyen okból menekülteknek).

Tenni az emberiségért és/de embernek maradni (a szó nemes értelmében).

Értjük, ha az érvek közé erős nemzeti szempontokat kell hangsúlyozni, de nem gondoljuk, hogy sajnálni, együttérezni, megérteni, szeretni csak önmagunkat lehet.

"Ilyet mond egy keresztény ember? - kérdez vissza Török Gábor", Orbán V. megjegyzésére Őcsény kapcsán
hvg.hu/itthon/20171005_torok_mraz_orban_mszp_botka

"„A köztelevízió vezetőinek, a propaganda irányítóinak felelősségük van, amivel szembe kellene nézniük” – mondja a migránsellenes kampány gyűlöletkövetkezményeiről Török Gábor "
valasz.hu/itthon/torok-gabor-merfoldko-hogy-orban-nem-itelte-el-az-ocsenyi-eroszakot-125747

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.04. 20:04:15

@graycivil:

Olvass vissza mondjuk 2015 nyaráig, oszt megtudod. Persze értem én, hogy ma már kínos felvállalni ezeket a megnyilvánulásokat, és azon sem lennék meglepődve, ha ezeket a bloggerek és a pártok már rég eltávolították volna.

@Manyike:

Bocsáss meg, de elolvastam a kommentedet és úgy látom, annyira távol állunk egymástól, hogy beszélgetésnek, vitának közöttünk semmi értelme. Azt sem tudom, kinek a nevében használod a többes szám első személyt, de őszintén szólva nem is érdekel.

Még egyszer bocsánatot kérek.

Manyike 2018.03.04. 20:33:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Semmi gond, amúgy sem terveztem nagy belebonyolódást.

A "mi" = családom, barátaink, ismerőseink, kollégáim, sporttársaink, a szomszédaink ... ilyesmi.

A "mi" nem vagyunk egészen egy véleményen, de kb. működik, hogy érdekeljen mi lehet a másik fejében, lelkében s miért.

graycivil 2018.03.04. 21:21:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pontosan emlékszem, hogy akkor valóban "helyzet" volt.

Ám az akkori egész "kormányzati kavarás" nagyon emlékeztet egy olyan helyzetre, mint amikor egy futballstadionban váratlanul a vártnál jóval nagyobb közönség jelenik meg. Erre a biztonságiak nem azt csinálják, hogy a tömeget minél rendezettebben elhelyezik vagy átvezetik a stadionon, hanem összevissza utasításokat adnak a tömegnek, kergetik őket össze-vissza, és minél nagyobb káoszt Ateremtenek. Majd beszólnak a többieknek, hogy a 4-es kapun fogják a tömeget kiküldeni, majd az ellenkező oldali 2-es kapun át tolják őket. Majd hagyják, hogy mindenki arra meneküljön a zűrzavarból, amerre akar.

2015-ben Orbán az amúgy valóban nehéz helyzetet direkt "vadította" meg, az EU felé félrevezető (hazug) információadásaival hozta létre azt a káoszt, amelyet aztán a kerítéssel "oldott meg". Aztán mire a kerítés kiépült, a migránsáradat is lecsillapodott. (A Keleti-pályaudvarnál történt szándékos kavarás pedig gyönyörűen bizonyította Orbán káoszteremtő képességét)

Összességében elmondható, hogy ha akkor kormányfőhöz méltóan kezeli a helyzetet, és nem egy politikai kalandorként, akkor a kerítés nélkül is, tizedannyiból megoldható lett volna a probléma. Ráadásul akkor az EU is mindent fizetett volna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.04. 22:16:04

@graycivil:

Homlokegyenest ellentétesen ítéljük meg mind az akkori helyzetet, mind a migráció veszélyességét, mind pedig Orbán akkori és későbbi migrációs politikáját.

Szerintem kibékíthetetlen az ellentét a véleményünk között. Amúgy is, erről a témáról tízezerszer folytattak már le vitákat a neten, százezerszer élőszóban, és kétlem, hogy bárki is valaha meggyőzte volna a vitapartnerét. :)

graycivil 2018.03.05. 08:50:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"2015 őszén a magyar miniszterelnök a menekültválság kezelésére világkvótákat hozott volna létre az ENSZ bevonásával.
...
„A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként” – hangsúlyozta Orbán Viktor New Yorkban."

inreallife 2018.03.05. 08:54:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
a valtas piont azert szuksdeges, hogy legyen elszamoltatas. ha sosincs elszamoltatas, akkor a korrupcio csak magasabb szintre fog emelkedni. en azt sem bannam, ha jobbik lmp kormany lenne, eleg volt a korrupt rendszervalto/rendszervisszcsinalo partokbol...

inreallife 2018.03.05. 09:00:07

@graycivil:
en sosem ertettem, egyaltalan hogyan lehetseges hatarorseget kerites nelkul fenntartani. nincs olyan letszamu hatarorseg, ami a csempeszetet akar csak meg tudna fekezni, nem tudod olyan surunen lerakni oket. az egy dolog, hogy napi 200 fore csokkent a migransok szama, ugyanis a 0 az idealis allapot, de ettol fuggetlenul egy csomo UNIOS hataron lebonyolodo illegalis tevekenyseg is blokkolva lett. a kerites multifunkcios. az eu teljes hatarat igy kene vedeni, legalabbis en elvarnam romaniatol is, hogy ne ott csempesszek be a drogot, cigit, hamisitott cuccokat stb...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.05. 09:28:20

@inreallife:

Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, hogy egy LMP-Jobbik-kormány elszámoltatna. Persze lenne pár parasztáldozat a látszat kedvéért, de nem több.

Ma egyetlen párt sem életképes a nagytőke támogatása nélkül. Ezért a támogatásért azonban fizetni kell: vagy zsíros megbízásokkal, vagy az érdekelteknek tetsző törvényekkel. A Jobbik már Simicska zsebében van, de ahogy olvastam, az LMP is dörgölődzik hozzá. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy Schiffer szedte a sátorfáját - mert bár a politikája nem tetszett, a becsületességét soha nem vontam kétségbe.

Aki elég gazdag - vagy nincsenek elvei -, az aztán mindenkit támogat. Szép példa erre Csányi Sándor, aki minden szóba jöhető pártot bőkezűen pénzel(t). Neki aztán tökmindegy, ki kerül hatalomra, neki (is) el lesz kötelezve.

Hatalomra kerülve aztán mások is megkörnyékeznék őket, így fél ciklus alatt vagy még hamarabb korrumpálódik a legtisztábbnak indult párt is.

6.Lenin 2018.03.05. 09:28:34

@inreallife:

Minek az antikorrupciós ügyészség, ha nyugaton nem létezik korrupció?

Az LMP-i, Jobbikot is pénzelik valakik, nem szeretnék azt a befektetett pénz valamilyen formában visszakapni?
pl állami megrendelések.
Te vagy ennyire naiv, vagy másokat szeretnél annak nézni?

Miért, miről tartanak előadásokat leváltott nyugati vezetők nagy egyetemeken Több százezer dollárért, vagy bankoknál 1-2 évre jól fizető, de semmitmondó pozíciókat?

Csaknem utólag vannak kifizetve?
Rosszabb esetbe a bukásuk után az első vád ellenük, hogy korruptak voltak.
Rájuk lehet bizonyítani? Ék hoznak olyan törvényeket, hogy ne is lehessen ezeket bizonyítani.

Ha Gyurcsányékat visszavárják a hatalomba, akkor mit ér bármilyen korrupcióellenes harc? Mert megígérte, hogy most már nem fog lopni?

Vagy tényleg elhiszed, hogy egy spekuláns nem szeretné visszakapni a befektetett millióit? Valóban?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.05. 09:32:41

@6.Lenin:

Basszus, hát te is ugyanazt a brossúrát kaptad, mint én? :DDD

6.Lenin 2018.03.05. 09:44:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Olvastál te valamit arról, hogy na, most végre fejlődni fog Hódmezővásárhely, mert....? Nem. Mit érdekli őket a város, vagy az ország, le kell győzni azokat, akiket utálnak, kis öröm is öröm, a káröröm meg elég nekik.
Mi volt a vezérelv? Végre legyőztük a Fideszt.
A pacák is benyújtotta a fideszes javaslatot (kicsit beleírva valami).Természetes, hogy le is szavazták.
Ózdon is mi történt,befejezték az elkezdett fideszes kezdeményezéseket, azóta semmi saját. Ugyanúgy lezsírozott pályázatot szerettek volna nyertesnek kihozni.

Ez a pacák ( inreallife) minden választás előtt eljátssza ezt.
Megpróbál másokat hülyének nézni.
Szerintem.

6.Lenin 2018.03.05. 09:51:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez tényleg jó!

Vagy nekünk valahol, valamikor ugyanabból a rugókészletből lett összeállítva a gondolkodásra is alkalmazható részegységünk.

graycivil 2018.03.05. 09:58:10

@inreallife: A kerítés 2015-ös felállításának szükségességéről különbözik a véleményünk, a jelenlegi helyzetben a kerítés megtartásáról (bár különböző indokok alapján) egyezik a véleményünk.

inreallife 2018.03.05. 12:35:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
en siman levaltom az osszes korrupt partot. az mszp mar volt, a fidesz is. mind a ketto 12 evet regnalt, 1 evvel sem erdemel tobbet egyik sem. elkurtak a rendszervaltast, ok ketten alakitottak ki a jelenlegi magyarorszagot. egy nagy szar az egesz. mindenkit levaltani 40 ev felett, az lenne a megoldas, ebben pedig az uj partok eleg jol allnak...

es van egy nagy kulonbseg a mar meglevo es biztos, meg a lehetseges korrupco kozott. egeszen biztos evek kellenek hozza, mire ugy kiepul egy haveri rendszer, mint a meszaros birodalom 400 milliarddal. a fidesz 8 ev rutinnal kezdett bele a lopasba, a simicska knowhow alapjan. a vezerelvuseg a gombnyomogatok felol automatizalta a korrupcios torvenyhozast. ugy gondolom a jobbikban es az lmp-ben is lazadas torne ki egy hasonlo lattan, ami sem a fideszben sem az mszpben nem verte ki a biztositekot...

inreallife 2018.03.05. 12:38:19

@6.Lenin:
sorold fel pls, hogy melyik fideszes "pacakoknal" lett gazdagabb janiczak, amiota o lett a polgarmester. nekem nincs kifogasom ellene, ha a polgarmester korrupcio mentes, es megkoveteli az alatta levoktol is ezt a hozzaallast. most egy orban, lazar, rogan trio vajon mit tud megkovetelni?

6.Lenin 2018.03.05. 13:05:24

@inreallife:

Egy polgármester feladata, hogy az a település fejlődjön, amelynek a vezetésére megválasztották.

Egy vezetőnek nem megkövetelni kell, vagy kényszeríteni, hanem megteremteni a lehetőséget arra, hogy szabadon tegye a polgár, amit szeretne.

Aki szeret dolgozni, tanulni, annak az 1%-os adóval teremtik meg azt, hogy tegye.

Aki valamiért nem képes, annak adnak közmunkát.

A Lázár család gazdálkodik is. Nem is kicsiben, tudtommal.
Miért ne építhetne kastélyt. Vagy Rogán felesége miért ne vehetne helikoptert, és a férje miért ne használhatná?

Azért, mert téged megöl az irigység, miért a Fidesz a felelős? Vagy mert nem vitted semmire.

Szerinted irigy, tehetségtelen emberekre lehet fejlődő országot építeni?
Itt téved óriásit a ballib oldal. Az irigy embereket nem nehéz felhergelni, de mi lesz utána?
Ez a probléma 8-ával kapcsolatban. Fel lehet hergelni sok buta, irigy embert, de mi lesz 9-után? Mi lesz, ha követelni fogják a beígért Kánaánt? Aztán kiderül, hogy inkább megszorítás lesz helyette, mint eddig mindig.

Ezek az igazi kérdések.
Szerintem.

inreallife 2018.03.05. 14:53:32

@6.Lenin:
orbanvalto hangulat van. kanaant senki nem igert, az orban-rogan-lazar mentesitest igen. ez a legtobb embernek eleg. a tobbsegnek eleg. mielott nekiallsz kopkodni, ugyanezek az emberek szavaztak meg a fulkeforradalmat, akiket szerinted "hergelnek"...

a legtobb embert elkapja a hanyiger, amikor meglatja orban kepet. utana ez fokozodik egy lazar foto lattan. rogan a csucs. de meszaros sem kutya. szijjarto...
ennyi visszataszito allatot meg a rusnyasag allatkertjeben sem latsz...

6.Lenin 2018.03.05. 15:20:04

@inreallife:

Akkor jól tippeltem. Magadból indulsz ki, és csak annyi érdekel az egészből, hogy az általad (és a hozzád hasonlók)utált személyek bukjanak. A többi téged hidegen hagy.

Kánaánt nem ígért senki? Olvastad az ellenzék ígéreteit?
Megvalósítottak belőle valaha is valamit, amit ígértek?
Ja, a Jobbik csupa Nobel díjas közgazdász, akik szabad idejükben benzin kutak mellett pisiltetik a kedvesüket ( vagy szopatják) (Volner)

Szerintem hagyjuk, most már tisztázódott minden.

inreallife 2018.03.05. 15:43:02

@6.Lenin:
te most azon erolkodsz, hogy 3 millio ember a fidesz bukasat akarja, amibol cirka 1 millio a baloldale, fel millio a szateliteke, es olyan masfel a jobbike. a fideszbirkak egymagukban kevesebben vannak, de ugyanugy begetnek. mennek is a vagohidra...

erzsebet utalvanyt mindenkinek!

6.Lenin 2018.03.05. 15:59:54

@inreallife:

Majd 8-án eldől. A többi is 9-e után. ha nyernének a bal birkák, 1 év múlva meg buknak ismét, a saját birkái küldik őket a fenébe, mint eddig.
A Jobbik meg nem sok vizet zavar már, pláne külön. Ha szocik most beveszik, utána úgy kidobják őket a hatalomból, mint a macskát sz....ni. Vona már nem tényező, igaz, nem is volt soha.

inreallife 2018.03.05. 16:31:02

@6.Lenin:
a lenyeg, hogy az ugynokaktakat tegyek nyilvanossa, akadalyozzak meg, hogy a kovetkezo parlamenti valasztasokon az mszmp, a titkosszolgalatok es a kiszben szerepet kapo embereket eltiltsak a kozugyektol eletuk vegeig. utana megnezzuk, hany fideszes indulhat 1 ev mulva ujra lopni...

ezt hivnak rendszervaltasnak, elkestek vele cirka 30 evet...

6.Lenin 2018.03.05. 16:44:15

@inreallife:

Ennyire kíváncsi vagy , hogy a nagyi tényleg bemószerolta a plébános urat?
Hallottál a duna gate -ről? Vagy, hogy egy SZDSZ-es volt a belügyér közben? Vagy Csintalan azt mondta, hogy dokumentumai vannak? Meg. hogy eltűntek Horn Gyuszi papírjai?
Mit akarsz kezdeni az aktákkal? most is belenézhetsz a hiányos , hamisított aktákba.

Az üzemeltetőkkel, haszonélvezőkkel, a most is hivatalban lévő hívőkkel mit kezdenél, vagy ők miért nem érdekesek?

Te tényleg azt hiszed, hogy egy jobbik típusú párt valaha is képes lenne egyedül kormányozni? Vagy együtt a volt kommunistákkal? Hol van a világon hasonló párt hatalomban?

inreallife 2018.03.05. 17:11:28

@6.Lenin:
veled ellentetben en ugy gondolom, hogy nem csak troger gecik vannak a masik oldalrol nezve. a fideszben is talalni kevesbe aljas jelolteket, vagy olyanokat, akik idoben szedtek a satorfajukat. ha trogereket eltiltjak a kozugyektol, tokmindegy hol es mit csinalnak, attol mar sokat javulna az orszag politikai kulturaja. latod lezerjanit is elkluldtek a pic.saba. irritalo seggfejekre nincs szukseg a parlamentben.

na ezek utan meg lehet majd nezni, hogy mikor esik ki az mszp es a fidesz a parlamentbol. tippem 1 az elsore, 2 valasztas a masodikra. csak be kene mar fejezni a rendszervaltast, te is budos besugo voltal, emlexem meg mit hadovaltal itt ossze vissza, nem ket napig tart az emlekezetem. vajon te emlexel ra, vagy vissza kene olvasnod?
ja igen, a szavazati jogod is buknad, ket legyet egy csapasra, nem kar erted, ugyis csak egy komcsi nyugger vagy...

6.Lenin 2018.03.05. 17:20:26

@inreallife:

Bocs, véletlenül elment.

"latod lezerjanit is elkluldtek a pic.saba. "

Lázár polgármester jelölt volt?
De...
36 ezer választásra jogosult közül 13 ezren szavaztak egy szélhámosra. Jövőre bukik a pacák. 23 ezren nem szavaztak az ellenzék által támogatott jelöltre, vagyis a többség.

A többi akkora marhaság, hogy nem érdemes rá még válaszolni sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.05. 19:34:38

@6.Lenin:

Marquis Zay meglehetősen béna kacsa lesz egy fideszes többségű önkormányzatban. Nekem Esztergom jut eszembe. Más kérdés, hogy Esztergomban a fideszes képviselők kimondottan gerinctelenül és tisztességtelenül jártak el.

Ám ha valóban jobboldali beállítottságú a pasas, akkor még az is lehet, hogy nem úgy fog táncolni, ahogy a mostani támogatói fütyülnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.05. 19:41:17

@inreallife:

"van egy nagy kulonbseg a mar meglevo es biztos, meg a lehetseges korrupco kozott."

Nem tudom, én nem sok különbséget látok aközött, hogy egy tényleges vagy egy jovőbeli gyilkost fogadok be a házamba.

"egeszen biztos evek kellenek hozza, mire ugy kiepul egy haveri rendszer, mint a meszaros birodalom 400 milliarddal."

Nem kell kiépülnie, mert Simicskának már megvan. A Fidesszel történt szakítása után kissé megtépázva ugyan, de megvan a hálózata, megvannak a kapcsolatai, csak egy kormányon lévő párt kell neki, hogy újra full üzemmódba váltson. Na meg el tudod képzelni, APEH-fővezérként hány embert kötelezett le, hány emberről gyűjtött be terhelő infókat?

Bizonyára van neki Orbánról is, de ha azokat kijéátszaná, bizony igencsak pürrhoszi győzelmet aratna.

6.Lenin 2018.03.05. 19:56:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na, azért T Évát se kellett félteni. abban az időben ezt eléggé kitárgyaltuk itt a TG blogján egy fanatikus hívőjével.

De a spiné is nagyobbra tartotta magát egy kisváros polgármesterénél. Nagyratörő ambíciói voltak, mint ennek a Zay gyereknek. Láttam a győzelem estéjén mondottak egy részét. mintha az USA elnökii tisztét nyerte volna el.
aztán, állítólag a jobbik embere, aztán elmegy Botkához, szocialista alpolgármestert választ, átír fideszes javaslatokat, benyújtva, mint saját ígéretet.
Szerintem lesz zűr körülötte, mint Tétényi Éva körül. Ő is belebukott hazavágva Esztergomot.
Szerintem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.05. 20:56:05

@6.Lenin:

Nem nagyon követtem az esztergomi történéseket, csak az maradt meg bennem, hogy az egész ciklusa alatt béna kacsa volt, mert a fideszes többség ott tett be neki, ahol csak tudott. Annyira már nem érdekelt a dolog, hogy belemélyedjek, kinek mennyire volt vélt vagy valódi igaza. Arra azért emlékszem, hogy az elején pár alkalommal - később már nem követtem a történéseket - arcpirító módon cinikus volt a fideszes többség. De nem kétlem, hogy T. Éva sem volt könnyű eset. :)

Inkább a felállás tanulsága miatt említettem.

6.Lenin 2018.03.05. 22:15:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nagyon is jó a példa. Tétényi Évára gondoltam én is.
Tök ugyanaz, csak nőben, mint ez a pacák.
A spinének se jött be, a palinak se fog. Ez a lényeg.

Szerintem, ha nyer a Fidesz logikus lépés lenne, ha feloszlatná magát a testület, és előrehozott választás lenne, mondjuk az év vége felé. És ez nem szemétkedés, hanem önvédelem, ahogy Esztergomban is az volt.
Mind1, az már a múlté.

graycivil 2018.03.07. 09:00:59

A FIDESZ és a Valóság:

"Lázár János attól retteg, hogy a bevándorlók miatt 20 év múlva Budapest is olyan lehet, mint Bécs"

"Bécs a legélhetőbb város, Irak a legrosszabb hely, Budapest kissé visszaesett"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.07. 11:14:04

@graycivil:

Meg Köln is a legélhetőbb város.

Mondjuk a gázolásos merényletek ellen betontömbökkel védett utcákban tényleg jól lehet élni, ahogy a nőknek fenntartott zárt, védett helyeken szilveszterezni is jól lehet. HA betartod a jópár német, köztük a kölni önkormányzat által kiadott öltözködési és viselkedési ajánlásokat, talán megúszhatod, hogy fényes nappal megerőszakoljanak a béke vallását hirdető "menekültek".

Na meg mint tudjuk, Németországban sincsenek no-go zónák. Oppardon, a minap már a Merkelschlampe is elismerte, hogy bizony vannak. Napközben, de főleg esténként az Alexanderplatz a világ legbiztonságosabb köztere. (20 éve még tényleg az volt.)

Lehet a fejeket a homokba dugni, míg aztán egy szír menekült jól s e g g b e dug, ahogy épp Bécsben egy uszodában megerőszakolt egy kisfiút (sz e x u á l i s vészhelyzetben volt, mint elmondta), hogy aztán dolga végeztével lazán lubickoljon tovább a vízben. Hogy aztán a független osztrák bíróság először azzal üsse el a dolgot, hogy a halálra rémült kisfiú nem tiltakozott elég hangosan.

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

inreallife 2018.03.07. 15:31:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
azok az elkovetok altalaban nem szirek, hanem afganok, de gondolom neked mindegy, mert mast akarsz az ervelesbol kihozni.

a nagy nemet menekult invazioban 1 millio bevandorlo ment oda, az elbiralas meg tart (kurvara nem segit magyarorszag nekik, pedig 1300-at meg a magyar burokracia is elbirna, plane, hogy fu alatt meg is csinalta), es 500.000 esetben nem kaptak meg a menekult statust.

szoval a helyzet a kitoloncolasok fuggvenyeben fog javulni elso korben, masodik korben, amikor a menekultkerelmeket par evente elbiraljak, es sziriba is lassan mehetnek majd haza. a jugobol elmenekulo emberek 95%-a visszatert a haboru utan par evvel.

ez egy olyan riogatas, amit az ember nemigazan tud komolyan venni, meg nemetorszagban sem, ahol problemak is vannak, magyarorszagon meg plane.

a masik, hogy a magyar kivandorlok eppen azokban a nagyvarosokba koltoznek ki folyamatosan, amiktol te annyira rettegsz. most valaki hulye, az biztos. te csak fantazialsz a kinti eletrol, masok meg abban elnek. szerintem azok tudjak legjobban megitelni a kockazatokat, akik abban a kornyezetben elnek, en nekik hiszek. tobb rokonom es ismerosom lakik hamburgban, kolnben, berlinben.

a mesemondok kora lejart. magyaroszagon a migransveszely pont annyira nem erdekel senkit, mint amennyire veszelyt jelent az emberekre. "az evszazad valasztasa" sokkal inkabb fugg az oktastol, meg az egeszssegugytol, mint egy huszadrangu kerdestol...

mielott visszakerdezel, ertem en a fobiadat, csak ugy vagyok vele, ha teged zavar, az a te bajod, engem nem zavar, meg akkor se, ha te nagyod akarod, hogy zavarjon. az emberek nagy tobbsege igy van ezzel. sokkal nagyobb a baj az oktatasi es egeszsegugyi szinten, mint a migranskerdes velt vagy valos veszelyei...

graycivil 2018.03.07. 15:35:24

Feladom mára.

Bár úgy vélem, jelentősen növelné a biztonságot Kölnben, ha a betontömböket olyan "kemény hitű emberek meggyőződésére" cserélnék, mint Orbán hívei. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.07. 18:18:04

@inreallife:

"azok az elkovetok altalaban nem szirek, hanem afganok"

Bocsika, tévedtem, A kisfiút megerőszakoló menekült nem szír, hanem iraki volt, pár héttel az eset előtt utazott be Ausztriába. A feleségét és a gyerekeit hátrahagyta Irakban.

www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/fall-in-oesterreich-fluechtling-vergewaltigt-zehnjaehrigen-in-hallenbad-14061059.html

"Bár úgy vélem, jelentősen növelné a biztonságot Kölnben, ha a betontömböket olyan "kemény hitű emberek meggyőződésére" cserélnék, mint Orbán hívei. :)"

Remélem, időközben neked is leesett, hogy a fent idézett mondatod olyan mérhetetlenül cinikus, hogy az már hányingerkeltő.

inreallife 2018.03.08. 09:48:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
na peldaul az irakiak mehetnek vissza a kovetkezo menekultkerelem elbiralaskor, hiszen mar hivatalosan sincs haboru irakban. nem mondom, hogy a hatralevo idoben nem fognak problemat okozni, de hamarosan kukazva lesznek ezek.

igazabol azt nem ertem, hogy te magyarorszag kozepen mi a fenetol rettegsz? az 1 millio menekult mar most is barmikor odakoltozhetne a szomszedodba, megse teszik. ahogy a "menekulo" nemetek sem. becsbol sem ozonlenek az arja magyarorszagra. szerintem nagyon tultolod ezt a temat, magyarorszagon legalabb 500 ennel joval fontosabb problema van, amit meg kene oldani, utana johet ez valahol a kamionos buzifelvonulassal egy prioritasban. az embereket ezek a hulyesegek ugyanis nem erdeklik...

a valasz masik fele meg aszem nem nekem szolt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.08. 13:39:26

@inreallife:

"na peldaul az irakiak mehetnek vissza a kovetkezo menekultkerelem elbiralaskor"

Ugye viccelsz? Németországban kb. félmillió "menekült" él illegalitásban, eltűnve a hatóságok szeme elől. A német hatóságok képtelenek kitoloncolni őket. Még a pilóták sem vállalják az ilyen gépek vezetését.

"igazabol azt nem ertem, hogy te magyarorszag kozepen mi a fenetol rettegsz?..."

Ez tízezer helyen százezerszer ki lett tárgyalva, nem állok neki ismét. Ha eddig nem fogadtad el a migrációt elutasítók érveit, akkor most sem fogod. Ha téged nem győz meg, hogy már a Merkelschlampe is elismeri a no-go zónák létét, akkor semmi nem fog meggyőzni.

"magyarorszagon legalabb 500 ennel joval fontosabb problema van, amit meg kene oldani, utana johet ez valahol a kamionos buzifelvonulassal egy prioritasban."

Hála a kerítésnek és Orbán kemény ellenállásának, nálunk jelenleg tényleg nem probléma. Persze tudom, szerinted nem Orbánnak köszönhetjük ezt, de erről sem kívánok vitatkozni, mert nincs értelme, meggyőzni úgysem fogjuk egymást.

"az embereket ezek a hulyesegek ugyanis nem erdeklik..."

Nagyon érdekes, amit írsz. A ballibák ui. 2015 óta mantrázzák, hogy Orbán és a Fidesz a migránsok rémével fenyegetve őrzi meg a többségét. Na de hogyan lenne ez lehetséges, ha a téma nem érdekli az embereket, ahogy most állítod? Nem látod itt (is) a kognitív disszonanciát?

inreallife 2018.03.08. 15:18:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
orbaneknak nincs tobbsege. ha az emberek 80%-a rettegne, akkor a fidesz siman nyerne. valojaban pont azok rettegnek a magyarorszagon nem letazo migransoktol, akik eppen a fideszre voksolnak. a tobbi megelegszik azzal, hogy "ne jojjon ide migrans, orban meg kapja be."

amugy markizay szepen kiragasztotta, hany migrans jott be magyarorszagra soros miatt es mennyi jott orban miatt. sorosnal eddig 0 van, orban vastagon vezet...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.03.08. 16:39:19

@inreallife:

"orbaneknak nincs tobbsege"

Ez esetben nektek még annyira sincs. Persze tudom, aki nem megy el szavazni, az tirátok szavaz(na), csak retteg.

"hany migrans jott be magyarorszagra soros miatt"

És ezt honnan a búbánatos lófaszból véli tudni?

lüke 2018.03.10. 22:22:12

@Manyike:
Figyelő- álom.....
partok listája:
10 %LMP BP- n
10 % DK
22% Jobbik- vidéken
18% MSZP- Párbeszéd- városokban
Maradék 40% a Fideszé
április. 8 - ra borítékokat...
akkor megbeszéljük

az egyéni bonyolultabb.....
40 ellenzéki mandátum útan..... la chute
süti beállítások módosítása