Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
02:03

A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb fölénnyel nyerte meg a 2018-as választást, mint amire akár maga is számított. Ha megnézzük a választás előtti becsléseket, köztük az általam elkövetett előrejelzést is, látható, hogy a pártok támogatottsága nagyjából a várt sávokban mozgott, kivéve a Fideszét, amely jelentősen felülmúlta a várakozásokat. A kormánypárt lényegesen több szavazatot kapott, mint négy évvel ezelőtt, pedig a biztos győzelemhez valószínűleg a korábbi eredmény megismétlése is elegendő lett volna. A rendszerváltás utáni magyar politikában még soha nem nyert egy politikai erő háromszor egymásután, ráadásul ebből a három győzelemből számos tekintetben a mostani tekinthető a Fidesz legnagyobb sikerének.

2018vege.jpeg

1. A meglepően magas, 70 százalék körüli választási részvételre kevesen számítottak. Akik egyáltalán el tudták képzelni, biztosra vették, hogy a 2002 után folyamatosan csökkenő részvétel ilyen megugrása az ellenzéknek kedvezhet. Magasnak számító választási részvétel mellett még soha nem nyert a Fidesz parlamenti választást, most ez is bekövetkezett, ráadásul elsöprő mértékben. A mostani eredmény a legitimitás tekintetében tehát erősebbnek nevezhető, mint a 2014-es.

2. Napközben, amikor sorban jöttek a rekordmagas részvételi adatok, két ellentétes magyarázat versengett egymással. Az egyik szerint az ellenzék sikeresen szólíthatta meg a bizonytalan szavazókat, a másik szerint viszont a Fidesz kampánya volt képes - elsősorban vidéken, kistelepüléseken - újabb szavazók bevonzására. Az adatok alapján most már nyilvánvaló, hogy a második történt. Az is kijelenthető, hogy a politikai siker leginkább a Fidesz egyetlen téma köré rendezett, leegyszerűsített, könnyen befogadható és nagy erőkkel terjesztett kampányának köszönhető. Szerepet játszhatott ebben a Fidesz jelentős erőforrás-fölénye is: a központilag irányított pártsajtó – beleértve az állami televíziót és rádiót is – és az elsöprő köztéri jelenlét nagyban segíthette az üzenetek hatékony célba juttatását. Az adatok azt mutatják, hogy elsősorban a kisebb lélekszámú településeken a hagyományos fideszes bázis kibővült újabb szavazókkal, akiket feltehetően az „ország megvédésének” a célja és a migránsoktól való félelem vett rá a szavazásra.

3. Az adatok azonban azt is mutatják, hogy 2018-ban két Magyarország létezik. Részben a már korábban is tapasztalt város-vidék törésvonal miatt, de még inkább a politikai preferenciákban. A belföldi szavazók közel 48 százaléka a Fideszt választotta, a többiek az ellenzékre szavaztak. A két világ minden tapasztalat szerint egyre távolabb van egymástól, tájékozódásban és politikai véleményekben is. A Fidesz győzelmének az is a titka, hogy képes 2 milliónál is több embert egy táborban tartani, egy irányba terelni, miközben az ellenzék megosztott, nincsenek közös céljai és képtelen a hatékony együttműködésre. Amíg az ellenzéken belül nem erősödik meg jelentősen egy politikai erő (vagy a Fidesz nem gyengül meg valamiért), ez az alapképlet automatikusan biztosítja a Fidesz kormányzását.

4. Miközben a választási eredmények előzetes becslése nagy nehézségekbe ütközött, nem olyan nehéz előrejelezni, hogy mi fog most történni az ellenzéki oldalon. A kormányváltást kívánó szavazók csalódottságukban bizonyára az ellenzéki pártokat hibáztatják majd a Fidesz újabb ciklusáért, és az ellenzéki pártokba vetett – eddig sem acélos - bizalom jelentősen meggyengülhet. Mindez vezetési válságot és hosszabb köldöknéző periódust eredményezhet. A négy párt mindegyike alapvetően elégedetlen lehet. A Jobbik ugyan a 2014-es adatait megismételte, ráadásul – parlamenti választáson először - a második legerősebb párt lett, de a céljai ennél lényegesen komolyabbak, váltópárti jellegűek voltak. Az MSZP, az LMP és a DK együtt sem érte el a baloldali együttműködés (nem beleértve az LMP-t) 2014-es adatait, előzetes várakozásaikhoz képest mind a hárman rosszabbul szerepeltek. A Jobbik és az MSZP elnöke, valamint az LMP egyik társelnöke a választás estéjén már le is mondott, az ellenzék legalább a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásig minden bizonnyal válságos időszakát fogja élni.

5. A Fidesz jövője ma nehezebben előrejelezhető. Szinte mindenkit meglepetésként ért, amikor 2014 őszén, a sikeresen megvívott parlamenti és önkormányzati választás után váratlanul beszakadt a kormánypárt támogatottsága, és több fontos időközi parlamenti választást is elvesztett a Fidesz. Hasonló helyzet a jövőben sem elképzelhetetlen, de ennek előrejelzése szerintem lehetetlen vállalkozás. Sokkal értelmesebb annak vizsgálata, hogy az újabb politikai siker kiket erősít meg és kikre lehet veszélyes a Fidesz tág értelemben vett politikai vezetésében. Lázár János például Hódmezővásárhelyen „comeback kid” lett a mostani választáson, de ma még nem lehet tudni, hogy ez a helyi sikeres revans miképpen érinti az országos politikai szerepét. Rogán Antal ugyan nem indult egyéni mandátumért, de – mint a kommunikáció és a kampány irányítója - minden bizonnyal a győzelem jelentős részeseként menetelhet tovább. A nyilvánosság számára kevésbé látható belső hatalmi harc természetesen nem ér véget a harmadik győzelemmel sem, sőt, valószínűbb, hogy már 2022-re tekintve újabb lendületet vehet. Az egyes szereplők helyezkedése és az erőcsoportok küzdelme mellett a legfontosabb kérdés – kimondva-kimondatlanul – azonban az lesz, hogy maga és a párt számára mit tervez négy év múlva az az ember, aki ma kormányoldalon és ellenzékben is a legfontosabb egyesítő erő: azaz folytatja-e Orbán Viktor?

x x x

+1. Egy dolgot még fontosnak tartok kiemelni, de sajnos tegnap este kifelejtettem az írásból. A választás előtt sokat kritizáltam a közvélemény-kutatókat, mondván, hogy olyan széttartó, ellentétes felméréseket hoznak nyilvánosságra, amellyel lehetetlenné teszik, hogy érdemben lehessen beszélni az egyes forgatókönyvek esélyeiről. Többször elmondtam, hogy mérvadó felmérések hiányában a sötétben tapogatózunk, és bár azt tudjuk, hogy a legtöbb szavazatot a Fidesz fogja nyerni, de a relatív többségtől a kétharmadig minden elképzelhető. Nos, áttekintve a kutatásokat, ki kell emelni, hogy akadt egy intézet, amely valóban segítette az érdemi előrejelzést, különösen, ha a kutatások káoszában kizárólag rájuk figyelünk. A Medián ugyanis ezt írta az utolsó héten nyilvánosságra hozott jelentésében: "Az azonban látszik, hogy a mozgósítás különösen a falvakban volt hatásos: a községekben élők körében március eleje óta 54-ről 68 százalékra nőtt a „biztos” szavazók aránya, és a megnövekedett részvételi kedv – a várakozásokkal ellentétben – nem az ellenzék esélyeit javította: épp a falusiak körében 39-ről 48 százalékra nőtt a Fidesz-szavazók aránya." Valójában ez történt, ráadásul a listás eredmények becslésében is a Medián április 4-én nyilvánosságra hozott adataiban volt a legkisebb tévedés. Úgy látszik, mégis van értelme a kutatásnak, a jó kutatásnak.

kk_1.jpeg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr4313819582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választói névjegyzékből való törlésem 2018.04.10. 08:25:43

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol ni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.10. 09:16:46

@polpetti: Ezek tényleg ennyire sötétek. A Nagykörutat csak akkor hagyják el, ha a taxi viszi őket a reptérre..:)Pest megyei, hétezer lelkes településen élek. Elérhetőek a UPC, T-Home,és a Digi szolgáltatásai, és nincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne internete vagy kábel tv-je otthon..

inreallife 2018.04.10. 09:21:09

@droid_:
ja, megkerdeztem a 12 eves lanyomat az arab szamokrol. o tudta. a multkor a h2o-t mondtam el neki, azt is ertette, azert is irtam. bezzeg neki nincs szavazati joga. miert azok sokasaga dont, akik iskolai kepzesben az eletben nem vettek reszt? az ember eletkora nem erdem, hanem allapot...

es pontosan mit varunk az ilyen valasztoktol? vajon mennyire relevans dontest tudnak hozni? fent emlitette mar mas, hogy a mensa tagok szavazata ugyanannyit er, mint ezeke. en is sikerrel megcsinaltam a mensa tesztjet. olyan rendszerek fejeleszteseben veszek reszt, amire magyarorszagon csak parszaz ember kepes, bar lehet folebecsultem a szamot. az altalanos valasztojog a jelenlegi mediaviszonyok kozott kibaszas az ertelmes emberekkel szemben, nagy tomegu ostobak barmikor uberelni kepesek barmilyen kerdest. ez lenne a demokracia netovabbja? egy okori valasztasi rendszer vajon mennyire ugyanazt eri el egy modern korban, mint amikor megalkottak?

inreallife 2018.04.10. 09:25:01

@midnightcoder2:
ja, vagy a jelenlegi kozallapotokat ismerve beperlik a videost remhirterjesztesert. neked egyebkent statisztanak tuntek? ugy latom meg szamodra is hihetetlen, hogy elnek egyaltalan ilyenek. az is egy jo kerdes, hogy vajon hogyan vagtak ossze oket? vajon 30 ora alatt megvolt a kritikus tomeg a videohoz, vagy honapokon keresztul kellett vadaszni a delikvenseket? barmikor reprodukalhatod, kimesz a kozeli piacra, halomban fognak allni az ilyenek...

6.Lenin 2018.04.10. 09:25:42

@inreallife:

Te még mindig nem értesz semmit.

A Fidesz 3x nyert egymás után kétharmaddal.

A jobbik szétesik, Vona eltűnik a homályba. Ezt már itt is többször előre leírtam.

Az MSZP-nek is vége. A többiekre kár szót vesztegeti.

Mi olyan bonyolult ezekben?
Ha nem látsz át evidenciákat, miért foglalkozol velük?

Az ellenzék nem a valós kérdésekkel foglalkozott. Meg is lett a végeredménye. Ezeket am hibákat másra kenni a hozzánemértés teljes beismerése.

Mi a faszért vergődsz még? Már valójában te is beismerted, hogy tévedsz,csak még magadnak se tudod bevallani, de mások már világosan látják ezt.

Jön a tavasz, kergess inkább lepkéket a réten, az olyan egészséges. másoknak is tudom ajánlom ezt a tevékenységet.

inreallife 2018.04.10. 09:35:16

@HaD:
a modern vilag nem a mezogazdasagra epul. 200 eve amerikaban a lakossag 98%-a a mezogazdasagbol elt, jelenleg osszesen 2%. magyaroszagon most olyan 20% feletti az arany. gdp novekedest mezogazdasaggal nem lehet produkalni. nem tudod 5 evente megduplazni a termelest. a turizmus mint a fidesz alatal kitalalt masik kitoresi pont is ilyen. nem tudod 5 evente duplazni a turistak szamat, ettol doglodik del europa, nem tudjak tartani a lepest az iparos eszaki orszagokkal.

az ipar kepes erre, ha hatekony innovacio van mogotte. meg a szolgaltatasi szektor, szinten az innovacio reven. a logisztika, amit emlitettel csak akkor johet szoba, ha olyan hozzaaadott erteke van, ami miatt tobb penz kerheto erte. az m1-es autopalya a katyukkal es a 80-as tablakkal, nem kifejezetten ez az irany. a lenyeg a magas hozzaadott ertek. az pedig modern iskolarendszer nelkul nem fog menni. aminek a leepitese zajlik eppen. nem veletlen, hogy aki megteheti mar nem magyarorszagi iskolaba iratja a gyereket...

inreallife 2018.04.10. 09:49:58

@6.Lenin:
ja, jol szetesett a jobbik:

tinypic.com/r/2ly3hw2/9

ezzel a valasztassal vegleg eldolt, hogy a jobbik a fidesz valtopartja. ha nem hibaznak nagyot, akkor vonat ujravalasztjak. jovore az onkormanyzati valasztasokon, ahol a varosokhoz nem csapjak hozza a zombi nyuggerfalvakat, majd meglatjuk, hogy hany polgarmester lesz jobbikos. hodmezovasarhely kituno pelda arra, hogy mi a kulonbseg a zombifalvakkal egyutt es zombifalvak nelkul az eredmenyekben...

Attilajukkaja 2018.04.10. 10:12:01

@EU zászlót mindenhova!:
"Fidesz politikájának célja, nemcsak az ország, hanem egész Európa megvédése az illegális migráció és az iszlamizáció kártékony hatásaitól."
Ezen nagyon jót röhögtem! :o))))))
Egy nagy humorista veszett el benned.

inreallife 2018.04.10. 10:21:29

na tessek, vona kivonul.

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/a_2._nap_a_valasztasok_utan/megszunik_a_magyar_nemzet_elhallgat_a_lanchid_radio/

mellesleg a lmp most esik szet. tenyleg felesleges lett a parlament es a tobbpartrendszer, ezzel csak a fidesz orszagrombolasat legitimaljak. magyarorszag megerett a pusztulasra...

6.Lenin 2018.04.10. 10:38:03

@inreallife:

Nyugtával dicsérd a napot.

A Jobbik szétesik. Márki úr bukik egy nagyot, legkésőbb 1 év múlva a választáson.

Ennek az ellenzéknek vége.
Remélem lesz lehetőség egy értelmes/elfogadható társaságnak is majd valamikor a jövőben. Szükség lenne rá.

Kereshetsz új bűnbakokat. Valamikor majd talán te is rájössz, hogy benned van a hiba, ha nem, hát így jártál, a te bajod lesz. A világ, benne Mo jól el van nélküled is.

inreallife 2018.04.10. 10:47:47

@6.Lenin:
ez tobb, mint generacios problema. a kivandorlasnak adtak egy nagy lokest a zombik, a 800.000 ostermelo termelheti neked adok nelkul a gdp-t...

6.Lenin 2018.04.10. 11:08:22

@inreallife:

Ez az ország/nép több, mint 1000 éve él és talpon van, túlélt sokkal nagyobb traumákat is, mint Vona elvesztése.

Ez a választás az is megmutatta, hogy életképes még ez a nemzet, és remélem sokáig az is marad.
árulók, kollaboránsok mindig voltak, vannak, lesznek, de a többség (a mást, jobbat akarókkal együtt) életképes része a nemzetnek.
A seggfejek sorsa meg a homályba utazás 1 idő után.
Pá, neked is.

inreallife 2018.04.10. 11:11:24

@6.Lenin:
no problem, telepitsd a skype-ot, amig el nem visz a dogvesz...

6.Lenin 2018.04.10. 11:29:46

@inreallife:

Telepítve van, már beszélgettünk Londonból is, Svédországból is. Ott éppen most bővült a család egy kislánnyal. Nagyon aranyos, és iráni az apja., szlovák az anya. (a családom 1 része ki lett telepítve anno) Stockholmban élnek jelenleg.

A te jelenlegi elkeseredett képedre nem éppen sóhajtozom epekedve, de beszélgethetnénk akár egyenesben is.

inreallife 2018.04.10. 11:36:27

@6.Lenin:
na, akkor mar csak azert imadkozz, hogy addig maradjanak gdp termelo rabszolgak magyarorszagon, amig ki nem purcansz. utanad az ozonviz...

HaD 2018.04.10. 11:44:48

@6.Lenin: Bmeg azokon a gáz helyeken lakik a pereputty?? Mafaszért nem hozod azonnal őket haza???? Itt van a kánaán...vagy ilyesmi...

HaD 2018.04.10. 12:04:05

@inreallife: Miért nincs ékezet az irományodon??? Külföldi bilentyűzet....hmmm...jópofa. Melyik ország?? Amúgy meg meilyik is az az iparág amelyik Mo.-on a saját erőforrások alapján működőképes??? Személygépkocsi??? Szerintem az élelmiszer ipar is tud innovativ lenni meg a mezőgazdasági technológia...pl. gépgyártás vagy vegyipar. Csakhogy ez az emút 30 év bandája kiherélte azokat,helyette kizárólag idegen technológiának a bérmunkás működtetésére állította az országot át. Az meg tudod holnap itt holnap ott és vagy működik vagy sem(pl. ép most küzd a német autógyártás a túlélésért mert bizony az amcsik kezdik kicsinálni...nem hiába volt a dízel botrány pont a tesla bevezetésére hangolva)....akkor mit barkácsolnak majd a szép kis hazánkban??? És vele mennyi beszállító úz el innen a náthásba...ezek most is azon "tengődnek" hogy az elitet hogy vegyék meg tábla csokiiért csak hogy egy alacsony bérszínvonalat még pár évig (minél több annál jobb nekik) lenyomják a "forradalmárok" torkán,meg a művi árfolyammal szivassák a kishazát...tudod cserearány mint a kgst-ben:)....én arról beszéltem hogy mi az ami saját valódi értéket termelő lakosságot és hosszú távon Mo.-ban gondolkodó embereket nevel ki...és ennek mi a gazdasági alapja...tudod mint Norvégia(gáz),meg mint Kína(ocsó munka)Svájc(pénzügyi szolgáltatás) stb...stb...a németek se véletlenül foglalkoznak járműiparral és nem mondjuk kukorica termeléssel és baromfiiparral(mint pl. Brazilia)...vagy egy szerény pillantást ha érdemelne California USA-n belüli szerepe,különösen az élelmiszer termelésre....Ott és azt kell előállítani ami a leghatékonyabb! Ez az alapja egy fejlődő gazdaságnak és nem az agyonkorrumpált idegen technológia működtetése! Jelenleg rosszabb a helyzet mint az 1700-as években...minden ami megterem alacsony feldolgozottsággal megy ki majd német olasz lengyel stb. feldolgozott termékként jön be és árulja valamilyen német áruház...Ép most herélik ki végleg ezt az országot amihez tapsikol a nép:(

inreallife 2018.04.10. 12:30:22

@HaD:
anglia, london. :)
de lehet mar nem sokaig, itt is kozeledik a fordulopont, marmint a brexit idopontja. meg a vegen a rettegett becs lesz belole...

a tesla fele hypera azert nem kell annyira figyelni. persze van sok ember, akki siman megvesz 30.000 euroert egy majdnem fapados villanyautot, de ez tovabbra is reteg es divat fuggo. ha az ujdonsag es egyediseg ereje lecseng, akkor mar nem lesz nyero...

2018.04.10. 12:57:41

@Attilajukkaja: az a hangsúly jele, nem hosszú ó
Csak pont úgy néz ki. Mondjuk inkább kézírásban használják.

Laikus Érdeklődő 2018.04.10. 13:03:52

Simicska ledobta az atombombát. Őszinte részvétem a Magyar Nemzetnek.

Laikus Érdeklődő 2018.04.10. 13:06:03

@Laikus Érdeklődő: ... remélem a Heti Válasz és persze TG blogja azért megmarad.

ételizésítő 2018.04.10. 15:33:18

Mint kiderült, egy dolog kimaradt:
Csaltak mindenhol.
Leginkább ezért nyertek. Lehet, hogy nem nagyon, hanem egyáltalán.

Lassan azért már szivárognak a hírek.

Remélhetőleg ezt azért nem lehet elintézni egy Boldog karácsonyt! dumával. Minden szavazólapot és a szoftvert is ellenőrizni kell, lehetőleg EBESZ-szakértők bevonásával.
Itt ugyanis a pofátlan csalás esete forog fenn, semmi egyéb.

(Jó, még az ellenzéki töketlenségé is, de az most másodlagos.)

ételizésítő 2018.04.10. 15:36:27

@Attilajukkaja:
Amióta megalkották az ábécéjüket, és van pl. ë is.
Más kérdés, hogy újságokban nem használják, de könyvekben gyakran, tankönyvekben mindig. Leginkább hangsúlyt jelöl, bár a hangsúlyos magánhangzót kicsit hosszabban is ejtik.

ételizésítő 2018.04.10. 15:40:10

@Attilajukkaja:
A választási törvény tisztességes, a 49% miatt csak 43 szavazatot kaptak, de van 91 egyéni körzet, amit megnyertek.

Mint mostanában derülnek ki a dolgok, komoly csalásokkal.
Erre az ellenzék mit reagál?
Lófaszt.
Töketlenkednek, mint 8 éven át végig.
Ahelyett, hogy a csalással kürtölnék tele a magyar és a világsajtót, ahogy a helyükben a Fidesz tenné.
Emlékezzünk 2002-re, pedig ott mint kiderült, nem volt csalás, csak vesztett a Fidesz, mégis egyből újraszámlálást követeltek.

inreallife 2018.04.10. 15:56:40

tessek, meghogy nem a zombitomeg gyozott:
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/10/orszagszakadas_amig_a_fidesz_elkisgazdasodni_a_baloldal_kinyirta_magat_videken/

a telepulesszerkezet szerint 2000 fo alatt minden falu, 5000 fo alatt a 482 telepulesbol 80-nak van varos "rangja". a fidesz gyozelme a zombi nyuggerek meg egy nagy halom ciganyon alapul, ahol meg egy iskolara sem futja, de az arab szamok bevezetesetol mar most rettegnek...

VáradiJános 2018.04.10. 16:05:30

@ételizésítő: anyád is mindig nyugtatgatott, hogy biztos antiszemita minden tanár, azért buksz állandóan

VáradiJános 2018.04.10. 16:08:02

@inreallife: hát illik cigányoznia egy gázkamra-szökevény fattyának?

inreallife 2018.04.10. 16:33:44

@VáradiJános:
ha burkoltan zsidozni akartal, mikor a fonokod nem szereti a PC beszedet, akkor azt mondom, tevedsz boxos...

Attilajukkaja 2018.04.10. 16:40:59

@ételizésítő:
"Amióta megalkották az ábécéjüket, és van pl. ë is."
Ezt most mire válaszoltad? A ë nem egy hosszú ó az oroszban, és ilyen betű továbbra sem szerepel az ábécéjükben. Nézz utána!
Xорошо?

inreallife 2018.04.10. 16:42:25

@6.Lenin:
khm, a vasarnapi tuntetes egyik pontja, hogy a fiatalok nelkul nincs jovo. hogy izlik ez egy zombinyuggernek?

6.Lenin 2018.04.10. 16:46:13

@ételizésítő:

Te szerencsétlen, 2002-ben nagyon kicsi volt a különbség, ott még lehet kekeckedni csalással. ( a MIÉP, őket valószínűleg kicsalták a Parlamentből)
De ekkora eltéréssel nem lehet csalni.

Totál égeti magát az ellenzék. Teljesen összeomlott ez a hülye társaság. Ennyire tényleg nem lehetnek hülyék, vagy mégis?

6.Lenin 2018.04.10. 16:52:43

@inreallife:

Volt most vasárnap egy legitim választás. Adott volt a lehetőség a kormányváltásra.

késő délutánig menta hörgés, hogy ennek a kormánynak vége.
Ezek után tüntetni? Én annak a néhány száz fiatalnak kétségbe vonom a szellemi képességeit. Csak egy totál hülye jövőt tudnának esetleg maguknak építeni egy gumiszobában. Tegyék, de hagyják ki az értelmes embereket ebből a baromságból.

Volt 8 év, és a jelek szerint minden lehetőség meg lett volna a kormány megdöntéséhez (lásd Hódmezővásárhely, vagy a most nyert ellenzéki körzetek)

Ennyire nem lehet egy teljes generáció hülye? Néhány száz meg mindig becsúszik valamilyen születési rendellenesség miatt.

inreallife 2018.04.10. 17:09:11

@6.Lenin:
na, most akkor szamit-e a jovo, vagy csak erzsebet utalvany mind felett?

Attilajukkaja 2018.04.10. 17:11:07

@inreallife:
Te ott leszel vasárnap este 8-kor a Kossuth téren?
Én igen!

inreallife 2018.04.10. 17:15:29

@Attilajukkaja:
majd a hyde parkba kinezek, ha az segit...

VáradiJános 2018.04.10. 17:17:10

@inreallife: nem a blankoltsága miatt volt a kamrában, hanem mert korcs volt és biszex

6.Lenin 2018.04.10. 17:19:07

@inreallife:

Milyen jövőről beszélsz, ha idióták szeretnék építeni?

Néhány száz köcsög akar itt jövőt építeni? Ne bassz.
Elég sokat utazom IC-n olyan vonalon, ahol egyetemisták, főiskolások is jönnek, vagy mennek.

A látottak, és hallottak nagyon lehangoló következtetésre adnak okot.
Láttam a TV-ben nyilatkozni egy diáktüntetés szóvivőjét, hát ritka egy nagy köcsög volt, annyi szent. Én nem sok mindent mernék rá bízni, esetleg egy használt bringát, de azt is csak félve.

VáradiJános 2018.04.10. 17:19:33

@Attilajukkaja: majd integetünk nektek és ha jól viselkedtek, kaphattok forró teát

6.Lenin 2018.04.10. 17:25:58

Köcsögök!

Lejárnak a határidők!!!! Tessék feljelentést tenni!!!!

" A Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság tájékoztatásul közli, hogy hatáskörébe tartozó, érdemi jellegű kifogást, konkrét panaszt, jogorvoslati kérelmet vizsgálatok lefolytatására vonatkozóan a mai napig nem kapott."

Igaz, a pofázáshoz nem kell sok ész.

alvito 2018.04.10. 17:26:34

@.megmondoember.: Ha sztd Orbán őskomcsi, akkor te még fényképről se láttál még sima komcsit sem.

alvito 2018.04.10. 17:32:57

@nevetőharmadik: Minden társadalom fő kérdése az anyagi javak újraelosztása. Nem találtad fül a spanyol viaszkot. Az amcsi fegyverkereskedelem - tehát az egész USA - miből prosperál?

alvito 2018.04.10. 17:47:52

@Attilajukkaja: Ez a link nem érv és nem bizonyíték. Ez csak annyit jelent, hogy az Index AZT ÍRTA, hogy MAJD FELLEBBEZNEK. szerintük. Ja nem, semmit sem jelent.

alvito 2018.04.10. 17:51:21

@6.Lenin: @Attilajukkaja: A kétpontos e kiejtése: "jo", és mindig hangsúlyos.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.10. 18:01:44

@Attilajukkaja: Hiába próbálod elbagatellizálni, ez ma Európa legfontosabb problémája. Persze ezt a hozzád hasonló liberáltak nem is érthetik..

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:04:23

@alvito:
"Ez a link nem érv és nem bizonyíték."
Ahogy gondolod. Ha CSAK az Index írta meg, az még valóban nem bizonyíték. De azt ne várd, hogy a Mai Idők mikor közli veled. :o)

"A kétpontos e kiejtése: "jo", és mindig hangsúlyos."
Már megint nem értem, miről beszélsz!!!!!! Ismered te egyáltalán az orosz ábécét, hogy a hosszú Ó-t próbálod nekem bemagyarázni a "xорошо" szó végén????????

morph on deer 2018.04.10. 18:04:42

@6.Lenin:
“De ekkora eltéréssel nem lehet csalni.”

Éppen lehetne, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy komoly próbálkozások történtek. Egy részük nettó faszság miatt derült ki, amúgy ott sem a darabszám az érdekes, hanem a buta csinovnyik igyekezet.:(
Meg ugye hiányzik mintegy 745 000 ember, akik hét körül még megvoltak, aztán meg sitty-sutty eltűntek a rendszerből.

Kissé azért “zsenánt”, nem gondolod?

Ugyanakkor az ellenzék megdolgozott a ruháért, én nem arról beszélek, gondolom ez világos.

Csak a túlbuzgó gecik soha nem képesek kilépni a saját árnyékukból, vagy a leopárd megválni a pöttyeitől, vagy ahogy tetszik!
A lényeg az, hogy már akkor is simliskednek, ha teljesen felesleges...

Nézd meg közelről a mentett képernyőképeket, - akármilyen gyatrák is, tisztán látszanak a szép nagy számok.
Lehet gratulálni!

nemgogol.blog.hu/2018/04/09/zorog_a_haraszt_663

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:11:30

@EU zászlót mindenhova!:
"Hiába próbálod elbagatellizálni, ez ma Európa legfontosabb problémája."
A migráncsozás? Nem próbálom elbagatellizálni, de hogy Magyarországon nem a legfontosabb probléma, az TUTI!

"Persze ezt a hozzád hasonló liberáltak nem is érthetik.."
Valóban nem. Mert nem szopom be a bugyuta Fidesz álpropagandát.
Viszont örülnék annak, ha Mo. együttműködne az EU-val és az ENSZ-el ennek a globális problémának a megoldásában. Mert ez tényleg nagy probléma lesz a közeljövőben. Kár, hogy a Fideszes kormány erre nem hajlandó.

6.Lenin 2018.04.10. 18:14:59

@morph on deer:

A választási bizottságokban ott voltak minden párt delegáltjai. Ők is benne voltak a csalásban?

Meg kell tenni a feljelentéseket. Ez így semmit nem ér.
Sima szarkeverés ez.

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:20:22

@VáradiJános:
"majd integetünk nektek és ha jól viselkedtek, kaphattok forró teát"
Meleg lesz, nem kell a forró tea. Picit el vagy tévedve, ezért neked is megismétlem, hogy vasárnap este 8-ra várunk a Kossuth téren. :o)
Nem küldök érted buszt és nem fizetem a vacsidat sem, szóval csak akkor gyere, ha nem számítasz fizetségre. Ez nem egy kormánypárti, az adófizetők által "szponzorált" rendezvény lesz. A főnököd sem fog érte megdicsérni. Csak akkor gyere, ha tényleg belátod, hogy a Fidesz és a putyini modell nem egy opció a Hazád számára. :o)

Attilajukkaja 2018.04.10. 18:34:40

@6.Lenin:
"A választási bizottságokban ott voltak minden párt delegáltjai."
Nem, nem voltak ott minden választási bizottságban. Maximum az 1/3-ában.

inreallife 2018.04.10. 18:36:03

@6.Lenin:
jo arc vagy, idezet kovetkezik:

"Nem kapott hivatalos panaszt a választási iroda
Hiába a sok furcsaság és az ellenzék ígérete, hivatalosan senki nem tett még panaszt. Igaz, még nem is lehet."

tipikus fideszes vagy, felinformaciokkal remekul sugallod az ellenkezojet a dolgoknak. enyhebb esetben ez csusztatas, de ha ez sorozatos, akkor inkabb a hazugsagra gondolok. a nyuggerekkel csak a baj van...

6.Lenin 2018.04.10. 18:42:16

@inreallife:

Valóban most olvastam én is, hogy csak a végeredmény kihirdetése után lehet hivatalosan panaszt tenni.

Majd akkor meglátjuk mi is lesz.

Ellenben akkor ez az ordibálás a csalással, minden bizonyíték nélkül éppen annyit ér, mint az én félinformációm.

Egál.

morph on deer 2018.04.10. 19:01:47

@6.Lenin:
“Sima szarkeverés ez.”

Hát, 754 000 “eltünt” személy már szabad szemmel is látszik. A történet minimum tisztázást érdemelne, ha már beütött egy IT gixer, gondolom én.
Ez legalább annyira érdeke lenne a fidesznek, mint a közvéleménynek, azt hiszem.

kasu 2018.04.10. 19:14:12

Mondjatok valakit, valakiket, aki tett, esetleg van remény, hogy tenni fog Magyarországért?! Orbán senki, csak egy sikeres politikus, aki fel mer állni és jól beszél, kinn és itton, ráadásul ilyen faszfejek, mint az ittas Gy. aztán köpönyegforgatók, meg sajna Karácsonyok - ki hisz ezekben, bármennyire is? Ők maguk, de vége. Nincs más és basszus, fáj, nem fáj, "ezek" a fideszesek képesek voltak tenni: IMF, hitel, EU és ezer dologban- képesek voltak felvállalni és nézd meg az élet (ugyan sosem lesz elég), de jó, az emberek élhetik, remélhetik és gyarapodnak. Béke van.
Azért a gender nem téma normális helyen, a kirügyezett hiányzó szabadság, ami annyira hiányzik egyeseknek, egy nagy smafu, iránytévesztés: mélyen el vannak nyomva? Egy fenét. Pofázhatnak, amit akarnak, de a többséget nem érdekli. Programot senki más nem vázolt, tehát nem volt neki és pont ennyit ért el a választáson.

6.Lenin 2018.04.10. 19:39:19

@morph on deer:

OK! Jövő héten lehet reklamálni (nem nálam, mert én tojok rá).
Legfeljebb megint megyek szavazni a Fideszre.
Egyszer csak nyer majd a DK is, vagy nem.

Vagy hoznak 1 törvényt a junióban, hogy most már nyerjen a Fletó, mielőtt még teljesen kígyó lesz belőle, és kígyózni fog a körúton.

morph on deer 2018.04.10. 20:05:05

@6.Lenin:
Előbb-utóbb csak kigyó-gyul.:)

6.Lenin 2018.04.10. 20:48:38

@morph on deer:

Majd imádkozom érte, talán.

ételizésítő 2018.04.10. 21:00:22

@VáradiJános:
A tied meg téged azzal, hogy azért utálnak a tanárok, mert anyád a sarkon strichel, és nem tudod, melyik cigány az apád?

ételizésítő 2018.04.10. 21:07:59

@Attilajukkaja:
Én tanultam oroszul, nem kell utánanézni. Vannak ékezetes betűk az oroszban.

Lásd pl.:
cdn.trinixy.ru/pics5/20170724/uchebnik_08.jpg

ételizésítő 2018.04.10. 21:10:06

@6.Lenin:
Ja, totál égeti magát azzal, hogy eltűntek az ellenzéki szavazatok több szavazókörben is, ahol nem volt ellenzéki szavazatszámláló.

Vagy csak kissé hülyén teljesítették a pártmegbízást, annyi eszük nem volt, hogy nem 0-ra csökkentsék a szavazatszámot.

Persze hogy lett volna eszük, hiszen fideszesek. Annak meg csak agyatlan hülye megy.

ételizésítő 2018.04.10. 21:16:08

@6.Lenin:
Nem mindenhol voltak ott. Egy csomó helyen csak fideszesek voltak.
Más kérdés, hogy ez az ellenzék mérhetetlen töketlensége.
Mert ugye a szavatok érvénytelenné tételéhez elég még egy x-et behúzni valahova.
Csak kicsit fura, hogy az átlag 1% körüli érvénytelen szavazat helyett van, ahol ez 30% fölött van, és csak ellenzéki szavazat az összes.

És még a hozzád hasonlóan hülye narancskomcsinak is szemet szúrhatna.

@Attilajukkaja:
Helyett tüntethetsz szombaton az Opera előtt, hogy nem tetszik Verditől az Aida.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2018.04.10. 21:17:02

@inreallife: huha most csodallak, de tenyleg. foleg hogy menza ikud van. sajnos a grain.hu oldal ma mar egy kereskedelmi cege, par eve egy menzatag vilagmegvalto otleteinek gyujtemenye volt ott kozzeteve, pl az elozest segito kamera, amit egy bottal lehetett kidugni az auto ablakan, es korulnezni vele, hogy szabad-e a palya. ha most azt irnam, hogy sikhulye az osszes szerencsetlen, aki ilyen teszteket irkal es meg reklamozza is magat vele a neten, akkor pont olyan troger lennek, mint az altalad linkelt video.

az meg hogy max parszazan kepesek olyan huha de bonyolult munkat vegezni mint te, az is siman onbecsapas. bizony sokan kepesek ra, csak nem azzal folglalkoznak, nem arra specializalodtak. en is irhatnam, hogy max 100 ember tudna elvegezni a munkamat. de nem azert mert olyan menzas vagyok, hanem azert, mert kb 100 embernek alakult ugy a kepzese, szakmai palyaja, hogy ezzel van/volt kedve es lehetosege foglalkozni.

az altalanos iskolas kislany semmire nem erv. altalanos iskolaban nagyon faszan tudjak azt, amit altalanos iskolaban tanitanak. erre valo. pl megmutatjak nekik, hogy vannak am romai szamok is. amit mi hasznalunk azt meg ugy hivjak, hogy arab szamok. aztan amikor 30 evvel kesobb valaki megy hazafele es beletoljak az arcaba a kamerat, hogy brusszel bevezeti az arab szamokat, akkor beugrik a hulyesegnek. mit bizonyit ez? hogy okosabb vagy tajekozottabb a kislanyod? dehogyis. ez ugyanolyan hazugsag, mint a fentiek. jolesik, de hazugsag. ha neked ez kell, hat csak nyugodtan.

6.Lenin 2018.04.10. 21:21:50

@ételizésítő:

Végre egy lángelme. Talán te akkor meg tudnál néhány kérdésemet magyarázni...

2002-ben még vesztett a Fidesz, tehát nagyon kevesen voltak az agyatlan fideszesek.

2010-ben meg hülyére nyerték magukat.
2002-2010-ig a zsenik voltak hatalmon.

Hogy a toszban lett annyi agyatlan fideszes a szocik alatt?

A sok okos libsi, meg mostanra hülyült el teljesen?

Ennyire fertőző a fideszes hülyeség? De miért nem lettek a szocik alatt ők is lángelmék?

Rád kik voltak ilyen hatással?

6.Lenin 2018.04.10. 21:34:28

@6.Lenin:

Most esett le...
A Fidesz 2010-ben tényleg hülyére nyerte magát, tehát a győzelem hülyít, de akkor a sok okos ballibsi miért szeretne elhülyülni (nyerni)?
Valami igen nagy titok lappang e kérdés mögött, szerintem.
Mind1, 1x csak rájövök, vagy nem.

Gandosz 2018.04.10. 22:09:45

@inreallife:
"en is sikerrel megcsinaltam a mensa tesztjet"

Az is siker, ha összevissza ikszelgetsz.
Munkám miatt sok matematikust ismerek, kutatókat, oktatókat. Egy részük fizikusként dolgozik, néha egészen meghökkentő problémákat kutatva. Nagyon-nagyon buták tudnak lenni nem matematikai problémák kapcsán.
Egyébként nekem 155+ (az a maximum) lett a teszteredményem, de soha senkinek nem kérkedtem vele; a testvérem miatt csináltam meg, ő kért meg, hogy menjek el vele megírni.

nevetőharmadik 2018.04.10. 22:24:14

@alvito: senki sem akarta föltalálni a spanyolviaszt. Azt állítottam, hogy az újraelosztással létrehozott nemzeti tőkések nem gyarapítják a nemzetet, mert ezen tőkések gyarapodása nem a saját termelésükből fakad, hanem mások termelésének (erőszakos) elvételéből.

Ezt az "Amerika a fegyverekből és háborúkból él" című hülyeséget hanyagolni kellene végre. Persze, a hadiiparnak jó, de a hadiipar is újraosztásból él, tehát az ő nyereségük az amerikai gazdaság többi részének a vesztesége, mert ők állják a háború költségeit az adófizetésükkel. Ráadásul a hadiipar csak kis része az USA teljes gazdaságának, Amerika nem tud "abból élni".

alvito 2018.04.10. 22:28:05

@Attilajukkaja: ja, bocs, en nem tamogatom a hosszu o-t a haraso vegen, annal inkabb sem, mert hogy ilyen betu nincs az orosz abc-ben. Csak a jo (ketpontos e) - hoz akartam hozzaszolni. :)

alvito 2018.04.10. 22:37:27

@nevetőharmadik: szvsz
Az usa feldobna a talpat a hadiipar nelkul. Ezert robbantanak ki konfliktusokat megallas nelkul. Az elso allami megrendeles meg a kozossegtol vesz el,de utana onfenntartova valik a rendszer. Ha az extra profitot visszaforgatja, az mar ad a kozossegnek. Nalunk ez szinte teljesen hianyzik. Az uj magnasaink a penz buvoleteben vannak. Orban sztm nem erre szamitott, mikor hagyta oket gazdagodni. azt gondolta, h ezek befektetnek itthon. Hat eddig nemigen.

nevetőharmadik 2018.04.10. 22:53:30

@alvito: Igen, és ez az, ami teljes marhaság. Nincs rá semmi bizonyíték, hogy létezik ez az "extra" profit, azaz hogy ezen szereplők haszna meghaladná azt az összeget, ami a többiek kára.

ételizésítő 2018.04.10. 22:56:59

@6.Lenin:
Nem, ugyanannyi seggfej volt akkor is, mint most.
Csak akkor a baloldal még elment szavazni, és a Fidesz nem tudta elcsalni a szavazást.
2010-ben a baloldaliak nem mentek el, 54% volt a szavazók aránya. Aki nemment el, az persze seggfej, felel azért, hogy a Fidesz szétrabolhatta a 2/3-dal az országot. A k. anyját mindennek, aki nem ment el szavazni.
Most viszont valahogy eltűnt 800 ezer szavazat, ami fölött elsiklasz. Listás is (ez kb. 10 hely) meg egyéni is - ezzel vagy 50 körzet fordulna meg, és a gazdád, akinek derékig a seggében van a fejed, vesztett volna. Mert az tuti, hogy ez az eltűnt szavazat mind ellenzéki.
Ahogy a több mint 700 körzet eltűnt szavazatai is mind ellenzékiek.

@alvito:
Már hogyne lenne. Lásd fentebb a linket, amit adtam. Orosz kiadású nyelvkönyvből van. Már csak tudják, milyen betűik vannak. Vagy gondolod, csak át akarják baszni a külföldieket, a putyini politika jegyében?

-JzK- 2018.04.11. 00:25:09

A sok vidékiző-prolizó balost emlékeztetném az "egy ember, egy szavazat" elvére. Ennek régóta vannak konzervatív kritikái, amelyek sok igazságt tartalmaznak, de amikor balról érkezik a fintorgás az eredmény miatt, a dolog kicsit hiteltelen. Az általános választójog a modern demokráciák egyik elve, és ha ezt nem vitatjuk, akkor nincs olyan, hogy "buta, mucsai" birkaszavazó, akinek a szavazata valahogy kevesebbet ér, mint egy fővárosié. Megjegyzem a "vidékizés" is megérne egy misét, mintha ez az ország csak a fővárosból és kb. jobbágytelkekből állna.

Nem sok sikerrel kecsegtet, ha belemennek abba az utcába, amelyet az USA-ban műveltek a demokraták Trump győzelme miatt. Előre ismert választási játékszabályok szerint indultak, ami azt jelenti, hogy elfogadták, hogy ezek a játékszabályok. Ha vesztettek, akkor ezt illene elegánsan viselni, nem fintorogni.
Biztos sikeres politika az ellenfél választót tömegesen lehülyézni.

Szerintem azt pedzegetni, hogy az átlagszavazók mennyire tájékozatlanok, az úgy becsületes, hogy magát az általános választójogot ill. a tömegdemokráciát elveted elvi szinten. Számos konzervatív gondolkodó gondolja ezt így, és ezzel önmagában semmi baj nincsen. De végtelenül átlátszó, ha magukat demokratának valló, baloldali politikusok fintorognak az "istenadta nép" szavazatán, amikor épp nem nekik kedvező választási eredmény születik.

A nemzetközi sajtóban valahogy még sosem olvastam olyat, hogyha baloldali párt nyerte a választást, akkor "a buta vidéki nincstelenek bevették a populista ígérgetést" és hasonlók.

Ergo vagy legyél egy cenzuspárti, az általános választójogot következetesen elvető konzervatív, vagy akkor nincs kevesebbet érő szavazó, akkor nem ér lehülyézni őket.

Mellesleg meg kontraproduktív is: megy a fintorgás, hogy mindenki vidéki suttyó/proli/nyugdíjas, aki Trumpra, AfD-re, Fideszre, stb. szavaz. Ebből jön rendre a pofára esés, hogy hogy lett megint kétharmad. Lehet, hogy vissza kéne venni.

Ha pedig az ellenzék komolyan úgy gondolja, hogy a választás nem volt szabad, akkor kötelessége lett volna bojkottálnia. De nem így tettek, hanem elindultak és őszintén hittek abban, hogy a kormány leváltható.

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:03:35

@EU zászlót mindenhova!: ilyen fegyvertelen csürhével szemben tudja csak az orbán megvédeni az országot?! NEM? Ha tankokkal jönnének mi a faszt csinálna,tok? 50 t-72es tankkal melyet simán ki lehet lőni!

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:09:10

@EU zászlót mindenhova!: Páncéltörőt minden migránsnak! és már nincsenek azok a t-72 esek! ami van magyar országnak.

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:20:27

birkák. a diktatúrában elvész az egyén szabadsága! Az Állam mindenről és mindenkiről mindig mindent tudni akar!! Ez minden diktatúra közös tulajdonsága! mert az orbán diktátor is félti a hatalmát másoktól!

egyén szabadság? 2018.04.11. 04:38:49

És manapság itt magyar országon ÁLLAM MONOPOLISTA KAPITALISTA DIKTATÚRA VAN. Az ÁLLAM=orbán és fidesz. Senki más nem rúghat majd labdába csak ők! Ezt mind gazdaságilag értem! Ja és a magyarnak mondott gazdaság az valójában NÉMET és nem magyar. A kapitalizmusban akié a tulajdon azé a haszon vagy ,más néven a profit! Tehát kié, a németeké és az orbánéké. Még ti dolgoztok ők titokban élik világukat és urizálnak!. Ez nekem már sok a migránsokért. Mert mindenki a gazdaságból él igy vagy úgy .

6.Lenin 2018.04.11. 09:14:52

@ételizésítő:

Nem követtem ennyire ezt a cirkuszt, de, ha tényleg eltűnt több százezer szavazat, az könnyen igazolható.
Szombaton lesz végleges az eredmény. utána lehet élni jogorvoslatokkal.
Ekkora eltérést nem lehet(ne) elsumákolni.
Lásd az osztrák 150 %-os részvételi arányokat.

Néhány körzetben lehetséges lesz a szavazás megismétlése, de érdemben nem fog változni semmi.
Ezt kéne az ellenzéknek minél hamarább tudomásul vennie, és a valódi okokat megkeresnie.

Addig nem lesz ebben a kérdésben semmiféle előrelépés, amíg ilyen alacsony színvonalon gondolkodók vezetik az ellenzéket. Ez senkinek sem jó, még nekem sem, hiszen nem mérhető a valós teljesítmény.

Fel kéne már nőni ebből az óvodás színvonalról. és neked is ezt ajánlanám. Ez nem vezet sehová.

inreallife 2018.04.11. 10:57:31

@6.Lenin:
van egy olyan problemakor is, hogy szar szavazolapokat adtak a szavazoknak. ezert ott minden listas eredmenybol levontak a nemzetisegi listanak megfelelo szavazatszamot. igy a 40-60 aranyban ellenzeki listas eloszlas helyett 100% fidesz jott ki. hiszen minden parttol le kellett vonni x szavazatot, a fidesztol levontak, neki meg maradt egy par, meg az osszes ellenzeki parttol is ugyanannyit. nem egy ilyen korzet volt.

a masik, amire a jobbik panaszkodik, hogy a net parthoz irtak a listas szavazoikat a jegyzokonyv szerint. ha egy valasztokorben tortenik ilyen, az betudhato emberi hibanak. mar legalabb van 2 ilyen eset, es meg mindig nem neztek at az osszeset. ez csak azert vicces, mert listan mar eppen buktak 1 helyet, tehat mareknyi szavazat is visszadna azt a listas mandatumot nekik.

a 3. az meg mindennek az alja. amikor a fideszes delegalt ugy csinalt, mintha lepecsetelne a szavazolapot a jobbik feliratu poloban megjelent ipsenek, de megse. ez mar tudatos valasztasi csalas. minden valoszinuseg szerint nem a partkozpontbol szoltak neki, hogy ezt csinalja, mert az mar eleg durva lenne. de meg akkor is az orulet hatarat surolja, ha onallo akaratbol, proaktivan akart "segiteni". a kozallapotokert a mindenkori kormany a felelos, ezt a proaktivitast a kormanypolitika valtotta ki belole.

ezek fenyeben en nem tudom eldonteni, hogy milyen merteku volt a csalas. de ezek utan azt sem tudom modani, hogy a nvi minden szavat elhiszem. kaptunk egy eredmenyt, hogy ez lett a vege, de az is biztos, hogy szamtalan helyen a jegyzokonyvekbe nem a valasztoi akarat kerult.

en azt sem ertem, hogy a szavazatok feldolgozasa miert igy mukodik a 21. szazadban? miert nem scannelik be es kuldik el minden partnak? egy 2 ft-os kepelemzo software 10 perc alatt vegignyalazza az 5 millio szavazatot. amit pedig ervenyetelennek vel, azt pedig eldontik a partdelegaltak. egybol kiderulne, hogy a manualis feldolgozas es a gepi feldolgozas kozott 100.000-es elteresek vannak, hogy mekkora elbaszasok vannak...

6.Lenin 2018.04.11. 11:16:23

@inreallife:

Majd idejében minden a helyére kerül. Ha volt csalás, remélem igazolható is lesz, de...

Szerintem nem ezen múlt ez a vereség. Ez várható volt már 2006 ősze óta.
Nyilván egy olyan hatalmas párt/támogatói réteg nem omlik össze egyik napról a másikra, de a tendencia világosan mutatta az irányt.
A Jobbik soha nem lett volna egyedül kormányképes párt, már a jellegéből kifolyólag sem. Mérsékeltebb retorikával is legfeljebb, mint lefogadható koalíciós partner.

Szerencsére még léteznek realitások is, akik ezt nem képesek felismerni, azok így járnak. Nincs ebben semmi különös titok.

Ma Mo-on nincs normális ellenzék, és minél tovább töketlenkednek ilyen amatőr senkik, sokáig nem is lesz, és ez nem a Fideszen múlik.

A 8 millió választásra jogosult közül most se a többség szavazott a Fideszre. Lenne bőven kit megszólítania az ellenzéknek, ha létezne.

Amíg ezt nem elemzik/veszik komolyan, addig csak ilyen balfaszok gyülekezete tépi a száját, tök feleslegesen.

Lehet itt hibáztatni, bunkózni, meg mindenféle marhasággal ámítani saját magatokat, de ez kurva egyszerű önámítás.

Amíg ezt nem vagy képes felfogni, addig tök fölöslegesen írsz, akár röviden, akár hosszan, semmi jelentősége nincs, és nem is lesz.

inreallife 2018.04.11. 12:15:03

@6.Lenin:
en szerettem volna a fideszes amokfutast megallitani. szerintem az mar mindegy, hogy 2/3 meglett, vagy sem, lenyegi dolgon nem valtoztat. tudomasul vaszem, hogy magyaroszag, meg mindig a kommunista blokk egyik zaszloshajoja, tetszik, nem tetszik ez van. a 40 feletti generaciok menthetetlenek a kommunista ideologiatol.

meg csak 30 ev telt el a rendszervaltastol, meg egyszer ennyinek kell, mire osszes bolsevik elvtars jobbvilagra szenderul. akinek van turelme ezt kivarni, az marad, akinek nincs, az tavozik. az biztos, hogy magyarorszag jovoje sulyos csapast kapott, barmekkora demografiai csodat probal megvalositani a fidesz, szerintem a kivandorlason tobbet veszit.

a valasztas fenyeben megint megnott az ismeretsegi koromben az erdeklodes, hogy mit es hogyan kene intezni. van egy vendegszoba a lakasba, jovo heten mar egy regi haverom, aki csaladfenntarto jon is egy interju erejeig, nyugodtan meghuzhatja magat nalam addig, amig nem lesz bevetele, hogy sajat labra alljon. ha osszejon neki, akkor a komplett csalad jon utana.

igy megy ez, ezt hivjak labbal szavazasnak. orbaneknak ez lehet egy sosem latott gyozelem, de ha a vereseg utan menekulni kezdenek az emberek, akkor ott azert van baj rendesen. ha az orszag fele mohacskent eli meg a vereseget, akkor ott a masik fel sem nyert. plane ha az atlagfizetest meghalado, gdp termelo emberek tavoznak. ugy kellett volna nyerni, hogy ne exodus legyen a kovetkezmenye, ez 2010-ig nem is volt tema, de 2018-ban erre a fidesz sem volt kepes...

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.11. 12:31:21

@Attilajukkaja: Te a bugyuta pc propagandát szívod be, és nem veszel róla tudomást, hogy a 2015 óta beáramló illegális migránsok zöme tanulatlan, nyelvet nem beszélő 40 alatti muzulmán férfi, akiknek nem látja hasznát a ny-európai gazdaság, viszont a nyugati jóléti rendszereken élősködnek, és egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek Európa nagyvárosaiban. 2015 óta drasztikusan megnőtt Európában a fanatikus iszlámhoz köthető terrorcselekmények száma..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.11. 12:34:09

@inreallife: Magyarország kivándorlás tekintetében a középmezőnyben van a posztszocialista országok között. Csehországból vagy Szlovéniából is nagyobb arányban mennek el mint innen..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.11. 12:38:01

@ételizésítő: Ott tévedsz kurva nagyot, hogy az emberek pártszimpátiáit fixnek gondolod. Gyurcsány ámokfutása után rengeteg korábban baloldali szavazó lett jobboldali szimpatizáns, mivel látta, hogy a hazai "baloldal" a tönk szélére juttatta az országot. Sokan fordultak közülük a Fidesz és a Jobbik felé. Utóbbi különösen Észak-Magyarországon volt látványos..

6.Lenin 2018.04.11. 13:03:26

@inreallife:

Majdnem azt írtam, hogy sajnálom azokat, akiknek ekkora befolyása van az életükre a hétköznapi politika, de aztán meggondoltam magam.Tojok rájuk.

Szerintem azok a menthetetlenek, akiknek ennyire függ az életük a propagandától, bármelyik oldalról is jön.

Nagyon sokan vannak az ismeretségi körömben akik kimentek, visszajöttek és a többségük itthon is képes boldogulni,pedig utálják a Fideszt. Nekem te ne mesélj mindenféle rémtörténetet. Én nem veszem be, mert én valóban beszélgetek az emberekkel és olyanokkal is, akikkel sok mindenben nem értünk 1et.

Kis-, nagyvárosi-, és sok falusi ember is van köztük, sőt, mivel nagyon sok itt a városi, akik a nyarukat itt töltik ( itt vettek házat és nyárra kiköltöznek) tehát sokféle véleménnyel találkozom. Budapestiekkel is, sőt néhány ország nagyvárosaiból is.

Még mindig hamis illúziókkal áltatod magad. Pihenj, és próbáld külső szemlélőként elemezni az eseményeket, hamarább látod majd át ezt a problémakört, és talán a megoldás is világosabb lesz.

Nincs más megoldás, mint egy hiteles vezető, egy vízió, és az ezt támogató lehető legszélesebb tábor kialakítása.
Minden más, zsákutca. Van meggyőzhető tömeg is hozzá, de ezeket már az elmúlt években számtalanszor leírtam, itt is. A Fidesz is ezt tette/teszi, és már 3x nyert, másnak is adott a lehetőség, de, ha hülyeségeken töri az agyát, mint a mostaniak, ez lesz mindig a vége, hogy egy nagyot buknak.

a_fater 2018.04.11. 14:15:21

Majd ha kiderül, hogy ki hogyan számolta a szavazatokat, mennyire vették szó szerint a győzteskompenzációt a fideszes szavazatszámlálók, akkor lesz értelme arról beszélni, hogy miért nyert ennyire a kormánypárt!

Ventura Blvd 2018.04.11. 14:30:54

D'ICI ET D'AILLEURS
(magyarul még kevesebben értenék)

...és tegnap, persze egy torrent oldalon, észrevettem, hogy Florent Pagnynak új nagylemeze van. Nem volt kérdés, hogy letöltöm. Miről énekel a srác, aki 94-es lemezének borítóján még pitbulljával a Párizs környéki ipartelepeken kószált, és maga volt a reménytelenül tiszta lázadás. Az album címe is "Rester Vrai" lett. Aztán sok minden történt, főként siker és siker, egy megreccsent házasság (Vanessa Paradis-val) és barátságok korosztálya (1961) legjobbjaival, de felért a csúcsra, ahonnan Franciaországban már nem volt tovább. El is költözött Argentínába, vett egy megyényi birtokot Patagóniában, és új házasságában, gyermekeivel élvezte a végtelen békességet, az adóoptimalizálás örömeit, lubickolva a spanyol-amerikai kultúrában. Azért, Párizs csak-csak hiányzott, és majd másfél évtized után úgy vált kétlakivá, hogy állandó címe Portugáliában van... Szóval, új lemez, és a legjobb francia pop bariton nem a saját dalait énekeli. A kíséret, ahogy az egy sokat látott, mindent megélt "öreghez" illik, csak egy zongora. És pőre ének, ahol inkább a lélek rezdül, mint a hangszál. Rögtön az első szám egy Marc Lavoine dal feldolgozása, a "C'est ça la France". (Ez az eredeti dal, ha érdekel, és nem kell tudnod franciául: www.youtube.com/watch?v=w2yOifYWlFA)

És a szőr azonnal feláll a karomon, ahogy hallom: "Ça cherche la bagarre et du boulot souvent / Ça lève le poing, ça bouge, ça manifeste" - pedig nem vagyok egy munkásmozgalmár. És annál a részél, hogy "Ça liberté de la presse c'est pas qu'une impression" összeszűkül a szemem, és refrénnél "On est tous des frères selon les déclarations / Enfin je pense faut jamais les oublier / Les trois mots qui terminent par Té" meg kell törülnöm a sarkánál.

Szóval, ez egy életút tanulsága. Minden szakmai siker, hírnév, pénz, nők, családi boldogság és utazások után a világban: "Les trois mots qui terminent par Té".

P.S.:
Az internet nem lenne az, ami, ha a kommentelők nem kapnának össze a legegyszerűbb dolgokon is. (Viszketegek és duzzogók vagyunk.) Az első komment - persze - "C'est ça la France, Liberté, Egalité, Fraternité... et Laïcité. Une belle Nation quoiqu'on en dise trop souvent". Válasz: "nation de merde". A harmadik, ami Magyarországon elképzehetetlen, hiszen ki akarna meghalni ezért a köztársaságért: "ces 3 mots qui terminent en té ! vive la République !" És ekkor (pontosan 5 évvel ezelőtt) belép, hogy "Déjà ne pas oublier que la France c'est aussi les Antilles, la Réunion, donc on est <<métissé>> mais pas au point d'accepter que tout le monde vienne en France!! Désolée!! Pas au point que nous on vive dans un endroit qui n'a plus rien à voir avec la France, on en oublie qu'on est en France..." (Ez a gondolat aztán meghonosodott nálunk a plakátokon.) Tiszta szívvel mondom, most éppen ott tartok, ahol ez a kommentető: "Et oui, c'est ça la France !!!" És abban reménykedem, hogy egyszer - tudom, nagysokára - az ország többsége megérti: "Pas seulement la diversité mais les conflits, problèmes et défis qui font à face de la famille des pays. Le montage nous dirige à penser à ce que nous partageons - soit en France, aux Etats-Unis ou en Inde. Un pays qui est fier et a honte à la fois de son passé... comme beaucoup de pays. Mais l'avenir reste positif... si on fait attention".

Nézd meg a videót.

eßemfaßom meg áll 2018.04.11. 18:53:03

@egyén szabadság?:

egyén szabadság?

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.04.11. óta tag.

komolyan mondom ezt már el se hiszem :)

inreallife 2018.04.11. 19:09:43

@6.Lenin:
nincs ketsegem afelol, hogy orban megvedi magyarorszagot a bevandorloktol, mivel ez volt az egyetlen igerete. igazabol a marslakok is fenyegetest jelentenek magyarorszagra, hiszen biztos kezbol tudom, az osszesnek magyarorszag a celja, amiota meglattak a teslat a lenyugvo nap fenyeben a mars korul keringeni. fideszes kormanyprogramnak tokeletes lenne.

en vegig azt kerdeztem, hogy hany afgan akar magyarorszagra koltozni, de senki nem tudta megmondani, valami millios szamnal kiakadtak a szamlalok. erdekes, mert az afganok mind olyan gdp-ju orszagokba mentek, amit magyarorszag 100 ev alatt sem fog elerni. ennek fenyeben valos problema a migracio magyaroszagon? mekkora kormanyzati erofeszitest kivan, hogy ez az allapot fennmaradjon? szerintem kerites nelkul is menne, hogy 0 afgan eljen magyarorszagon...

eßemfaßom meg áll 2018.04.12. 07:32:29

@inreallife: "neked egyebkent statisztanak tuntek?"

A bajai cigányos kamuvideónál is minden meggyőződéses ballib állitotta, hogy az bizony igazi, ilyet nem lehet megrendezni. Van aki még azután is kitartott mellette, hogy koknrétan kiderült az mszp rendelte "oktatóvideónak"

inreallife 2018.04.12. 09:36:17

@eßemfaßom meg áll:
szerintem konnyen reprodukalhato, csak el kell menni egy teetszoleges nyuggerek altal latogatott orvosi rendelobe, piacra, vagy galambszarato helyre...

6.Lenin 2018.04.12. 09:36:44

A baloldali liberális blogba beírtam a választásról a véleményem, kizártak.
Pedig csak ennyit írtam:

"Az ellenzék elhitte magáról, hogy képes valamire, a választók nem.
Röviden ennyi a lényege a mostani választásnak."

Ennyit ér ma Mo-on a "liberális baloldali demokrácia "

Bunkók a vidékiek, na igen.

graycivil 2018.04.12. 10:14:10

Csak "BÉNÁZÁS" az érvénytelen szavazatokkal...?

Ugye, arra hivatkozott az NVI, hogy az érvénytelen szavazatok nem okoznak problémát, mert az minden pártot egyöntetűen érint, még ha csak az ellenzéki szavazatok is érvénytelenek. Na, nézzünk csak egy példát, és az eredményét:

Leadott szavazólapok egy kis szavazókörben:
FIDESZ 75 szavazat 50%
Jobbik 25 szavazat, 16% + ebből 25 érvénytelen -16%
MSZP-P 25 szavazat 16%
LMP 25 szavazat 16%
(Ellenzék együtt: 50%)

Mindenkitől levonnak 25 szavazatot (az "igazságosság" jegyében):
FIDESZ 25 szavazat 100%
Jobbik 0 szavazat 0%
MSZP-P 0 szavazat 0%
LMP 0 szavazat 0%

inreallife 2018.04.12. 10:27:31

@graycivil:
en az ilyen helyeken megismetelt valasztast irnek ki. ha 100 ilyen valasztokor volt, akkor 100-ban. ha 1000-ben, akkor 1000-ben. a szamokon valszeg sokat nem modosit, de par mandatum mulhat rajta, es nem a fidesz javara. ja, a mindent megtettunk macatol pedig az 1 millat visszavennem. orbitalis mennyisegu elbaszas tortent...

graycivil 2018.04.12. 11:21:05

Egyébként nem hiszem, hogy a FIDESZ rendszerszerűen csalt. Egyszerűen csak kiadták ukázba, hogy helyi szinteken "BÁRMILYEN ESZKÖZZEL" biztosítani kell a győzelmet.

Lelke rajta, aki esetleg pont ezt az "érvénytelenítéses" módszert alkalmazta PÁRTKÖZPONTI MÓDSZERTANI AJÁNLÁSRA.

inreallife 2018.04.12. 11:57:54

@graycivil: igazabol ez a legijesztobb az egeszben. olyan szintu mar a szervilizmus, hogy kiadott utasitas nelkul pusztan megfelelesi kenyszerbol proaktivan buncselekemenyeket kovetnek el.

az ugy csinalok, mintha lepecsetelnem, de kozben megsem, egy elore eltervezett buncselekmeny, a plakatvedot ugy osszeverni, hogy a fogai kihullanak, az szinten, raadasul ez 8 napon tul sem gyogyulo allapot, a masik plakatvedot fegyverrel fenyegetni is legalabb 3 buncselekmeny elkoveteset jelenti, ittott sulyosbito korulmenyekkel.

a fidesz kozvetett felelossege szerintem egyertelmu, meg akkor is, ha nem adtak parancsba, nem hagytak jova, csak a kozhangulatot tuzeltek fel annyira, hogy ezt az alantas osztont valtotta ki az emberekbol. termeszetesen a nepesseg fele siman elfogadja, hogy ez a valasztassal egyutt jar, magyarorszag kozerkolcse romokban van, a tobbseg mar az idiotizmus hataran tuli vilagban letezik...

eßemfaßom meg áll 2018.04.13. 07:30:16

@inreallife: "szerintem konnyen reprodukalhato, csak el kell menni egy teetszoleges nyuggerek altal latogatott orvosi rendelobe, piacra, vagy galambszarato helyre... "
...aztán kiválogatni a neked megfelelő válaszadókat.

eßemfaßom meg áll 2018.04.13. 07:32:24

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/13/csalasgyanu_valasztas_statisztika/

"A rengeteg összeesküvés-elmélet ellenére a nyilvánosságra került adatok nem utalnak semmiféle szisztematikus választási csalásra. Bár voltak olyan szavazókörök, ahol sok tévedés történt, úgy tűnik, ezekben nincs rendszerszintű torzítás a Fidesz javára. Szinte biztos, hogy ezek nélkül is meglett volna a kétharmad. "

graycivil 2018.04.13. 19:37:16

"A baki miatt Somogy megye 3. számú választókerületének 7. számú szavazókörében leadott 727 szavazatból 241-et érvénytelenítettek, EZEK KÖZÜL MIND AZ OLIMPIAI BAJNOK VÍZILABDÁZÓRA ÉRKEZETT...Ha nem törölték volna a 241 szavazatot, az egykori vízilabdázó 9 voksnyi előnnyel nyer."

zoom.hu/hir/2018/04/13/rossz-pecset-miatt-bukta-el-a-gyozelmet-a-jobbikos-jelolt-marcaliban/

Ez a választás a csalás minden tünetét produkálja. Hány ilyen elcsalt mandátum lehet még?

Egyre inkább úgy látom, hogy Orbán csak addig fog maradni az országban, amíg a hatalom megvédi.

graycivil 2018.04.13. 19:39:35

A választási csalásról 13+1 pontban, egy informatikus szemével

"https://kolozsvaros.com/2018/04/12/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel/"

eßemfaßom meg áll 2018.04.14. 08:48:18

@graycivil: "Még egyszer mondom, konkrétan bizonyítani nem tudom"

Szóval az ellenzéki informatikus!!444!!! Úgy Gondolja.

Kemény. Ez a csapat még mindig kemény.

6.Lenin 2018.04.15. 09:14:28

Tüntetett a ????, ki ellen is?

Margit, ez normális?

Mi a fenéért nem zavarják már el ezt az ellenzéket a fenébe?
Együtt tüntetnek velük.
süti beállítások módosítása