Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:17

A szocialisták mai kongresszusa kilencven százalékos többséggel miniszterelnök-jelöltnek választotta Mesterházy Attilát. Nem volt könnyű az MSZP honlapján interneten keresztül követni a jelölt első beszédét, mert hol a hang ment el, hol pedig a kép, összességében mégis érdemes volt kitartóan nyomogatni a frissítés gombot, ugyanis érdekes dolgok hangzottak el.

Mesterházynak amúgy egy olyan kongresszus előtt kellett lelkes mondatokkal beférkőznie az esti híradásokba, amelyre a legjobb jelző talán az apatikus. Bármit is mondott, a küldöttek részéről ugyanaz a hangulattalan, legfeljebb udvariasnak nevezhető taps fogadta. Ha nem egy választási vereségre készülő párt lenne az MSZP, akár azt is gondolhatnánk, hogy a beszéd tartalma miatt voltak ennyire visszafogottak a szocialisták. Szerintem ugyan nem erről van szó, pedig lehetne. Mesterházy ugyanis néhány dologban kifejezetten keményen támadta a korábbi irányvonalat, elsősorban – kimondatlanul – Gyurcsány Ferenc politikáját. Változtassunk a szótárunkon; nem a gazdagok pártja az MSZP; erős államra van szükség; szegénység legyőzése a cél; államnak szerepet kell vállalnia az egészségügyben és az oktatásban; mindannyiunknak fáj Trianon – csak néhány jellemző kijelentés a beszédből, amelyek mind-mind szembefordulást jelentenek a korábbi politikával.

Ha elfogadjuk, amit állítok, hogy Mesterházy beszédében valamilyen új politikát kívánt meghirdetni, akkor legalább három fontos kérdés adódik ebből: (1) hogyan lehetne jellemezni ezt az irányt? (2) mennyire lehet komolyan venni a fordulat szándékát? (3) van-e esély arra, hogy az MSZP politikája megváltozzon?

Gyurcsánynak több „ideológiai” korszaka is volt miniszterelnökként - s egyben tekintve kormányfői időszakát, inkább az eklektika volt rá jellemző - alapvetően azonban egy blairistának, harmadik utasnak nevezett baloldaliság hívének tűnt. Politikájában a klasszikus szociáldemokrata értékrendhez képest lényegesen liberálisabb és piacpártibb, valamint kevésbé nemzeti jellegű megoldások domináltak, bár kétségtelen, hogy szavakban időnként másról is beszélt. Mesterházy hozzá képest mintha a régi, klasszikus baloldal szótárát használná, erre utalhatnak a célcsoportokra vagy a nemzeti témákra vonatkozó kijelentések. Összességében a miniszterelnök-jelölt szándéka bizonyára az lehetett, hogy egy észrevehető baloldali fordulatot hajtson végre, olyat, amely az MSZP politikájából eddig hiányzó elemeket állítja középpontba.

Miután az elemzőknek nincs módszerük arra, hogy a politikusok szándékainak őszinteségét vizsgálják, a második kérdésre nagyon nehéz pontos választ adni. A kommentekben bizonyára jelennek meg majd ilyen és olyan vélemények is ezzel kapcsolatban, én azonban nem vállalkoznék arra, hogy a szándékok valódiságát megítéljem. Az idő úgyis választ ad majd erre, ha eddig nem adott: ki fog derülni, hogy a miniszterelnök-jelölt szavai mennyiben jelennek meg politikai cselekvésekben. Tény ugyanakkor, hogy Mesterházy nincs egyszerű helyzetben: ha valahogy le akarja magáról kaparni a gyurcsányista bélyeget, világosan el kell határolódnia a volt miniszterelnök politikájától; ha viszont a sikeres kampányhoz elengedhetetlenül szükséges pártegységet szeretné biztosítani, nem mehet nagyon messzire a vonalhúzásban. Ez a csapdahelyzet segíthet abban, hogy a másodiknál jobb válaszunk legyen a harmadik kérdésre: Mesterházy – függetlenül attól, hogy komolyan gondolja vagy sem - megítélésem szerint most nincs abban a helyzetben, hogy radikálisan változtasson az MSZP politikáján. Más kérdés, hogy a parlamenti választás után új időszámítás következhet a baloldalon: igazán akkor dől majd el, hogy lehet-e más a szocialisták politikája.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr551592562

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A változatlanság listája avagy a selejt bosszúja 2010.01.03. 18:30:33

Megvan a vesztes csapat – az MSZP elkészítette régi embereit bebetonozó jelöltlistáját. A győztes csapaton ne változtass elvét alkalmazza a választások előtt vesztésre álló MSZP. A választmány által az országos lista első húsz helyér...

Trackback: Megújulás /törölve/ 2009.12.13. 10:48:15

Az elmúlt néhány hét mszp-s politikája nagyrészt arról szólt, hogy a párt a jövőt a megújulás jegyében képzeli el. Ezt Botox Ildikó több helyütt reklámozta is. A megújulást szem előtt tartva, miniszterelnök jelöltnek megválasztották Mesterházyt, aki an...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.12. 15:53:37

Persze, hogy másként fognak politizálni. Vesztesként is korán el kell kezdeni lökni a marketinget szemetet, hogy aztán lehessen nagy okosakat beszólogatni az ellenfélnek.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2009.12.12. 15:59:29

Szerintem ez a Mesterházy-féle irány lesz a domináns és néha adnak valamit a Gyurcsány-híveknek is (GyF ír valami ütőset a blogjában, x hónap után újra interjút ad, stb...). Tudatos munkamegosztás

gyík (törölt) 2009.12.12. 16:00:40

@Krajcs:
Bizony.
A kakit felesleges átcsomagolni.

Netuddki. 2009.12.12. 16:02:28

Ne má! Ki a lópisztojt érdekel a zemeszpé belső huzavonája.
Az emberek lassan már jobban utálják őket mint az Orbánviktort.

Kicsit tragikomikusnak érzem, hogy ez a legnagyobb gondja nekik, amikor a hibás gazdaságpolitikájuk miatt is vagyunk ilyen zsar helyzetben. Megoldásra pedig még ötletük sincs, sőt akinek lenne még azt se veszik figyelembe.

ben2 2009.12.12. 16:30:12

Nem mindegy milyen politikát hirdet Mesterházy?
Érdekelt bárkit is 4 hónappal a 94-es választás előtt, hogy milyen politikai elképzelései vannak Boross Péternek?
Na ugye.
Az meg pláne mellékes, hogy mennyire gondolja őszintén.
Az MSZP recept minden válsághelyzetre ugyanaz:
1. Meglepően pontosan és őszintén megfogalmazzák, hogy hol hibáztak és eztán mit kell máshogy csinálni. Deklarálják, hogy nem lehet tovább a problémákat a szőnyeg alá söpörni és azonnal cselekedni kell.
2. Ezután jön az indulatok pillanatnyi felszabadulása, eufórikus összeborulás, mindenki megbocsát mindenkinek, buzog az optimizmus és az önbizalom, hogy na most végre más irányba mennek a dolgok, most aztán megmutatjuk.
3. Másnap aztán minden ugyanúgy zajlik tovább, mintha semmi sem történt volna.
Ez a táncrend időtlen idők óta nem változott, aki már élt a KISZ korszakban, pontosan tudhatja, hogy akkor is ugyanez ment.
Mesterházy közepes színvonalon előadta a kötelezőt. Ennyi történt, se több, se kevesebb.

szemtanú 2009.12.12. 16:30:14

Nekem az jött le, hogy az Mszp megújul és Magyar NemzetiSzocialista párt lesz belőle.

imres 2009.12.12. 16:45:21

Gábor!
Olvasom:
"Miután az elemzőknek nincs módszerük arra, hogy a politikusok szándékainak őszinteségét vizsgálják, a második kérdésre nagyon nehéz pontos választ adni."
Én ugyan nem vagyok politológus és soha életemben nem tanultam politológiát. Ettől függetlenül - a józan paraszti eszemre hallgatva - úgy gondolom, hogy az elhangzott gondolatok megvalósítása - nevezzük baloldali fordulatnak - nagyban függ az MSZP hatalomban lévő(?), hatalomban maradó(?), hatalomra törő(?) személyiségeitől. Egyelőre annyi látszik - az elmúlt időszak történéseit figyelve - hogy hosszú távon maradtak a folyamatosság hívei, a mindent túlélők, a minden irányzathoz hellyel-közzel alkalmazkodók. Nevezhetjük az elmúlt 4(?), (6)? évtől való rugalmas elszakadásnak. Abban mindenképpen igazad van, hogy majd a tettek minősítik a mostani negyedfordulatot.
Szerintem.

sikisiki (törölt) 2009.12.12. 16:53:33

1. Mesterházy Attila (18)
2. Lendvai Ildikó (4)
3. Kovács László (-)
4. Gyurcsány Ferenc (1)
5. Botka László (43)
6. Szekeres Imre (7)
7. Kiss Péter (6)
8. Simon Gábor (8)
9. Lamperth Mónika (12)
10. Ujhelyi István (10)
11. Hiller István (2)
12. Molnár Csaba (44)
13. Puch László (19)
14. Juhász Ferenc (9)
15. Veres János (11)

Ez a listájuk, zárójelben a 2006-os lista. Milyen új út? Milyen irányváltás? Milyen elszakadás? Miről beszélünk?

Balt 2009.12.12. 16:59:55

@nyomasek_bobo: "Lehet Más a Szocialista?"

:)) Én inkább úgy mondanám: lózungok Mesterházy szájából - hogy ne az LMP mozaikszóra hegyezzük ki. :))

szemtanú 2009.12.12. 17:01:50

Az év nonszensze:
Lendvai Ildikó szerint az Mszp jelöltjének a múlt emberével, "a politika veteránjá"-val kell megküzdenie.
Tényleg, mi az a dolog, vagy tény, ami miatt egyáltalán sejthetnénk valami apró változást is a szoci politikában?

Balt 2009.12.12. 17:05:59

"nem a gazdagok pártja az MSZP; erős államra van szükség; szegénység legyőzése a cél; államnak szerepet kell vállalnia az egészségügyben és az oktatásban; mindannyiunknak fáj Trianon"

Egy biztos: ezt a "programot" a legjobb esetben is csak ellenzékből tudják támogatni; még jobb esetben: a parlamenten kívülről. :)

szemtanú 2009.12.12. 17:06:17

Az év nonszensze:
Az Mszp jelöltjének a múlt emberével, "a politika veteránjá"-val kell megküzdenie- mondta Lendvai Ildikó.
Tényleg, mi az a halovány jel, ami utalna, hogy a szocik megváltoznak, hisz ugyanazt mondják húsz éve!

m.logic 2009.12.12. 17:08:15

Teljesen fölösleges elemezgetni az Mszp-t, útjukat, stb. Aki a pártban van még mindig, attól nem volt elég idegen az elmúlt 10-20 év politikája, elfogadták, támogatták, fenntartották azt, így elvetemült gazemberek mind.

rockjano 2009.12.12. 17:09:43

nem az a lényeg most mit mondanak vagy tesznek a választásokig, hanem hogy utána merre fordul az mszp. Ez némileg függ a fidesz hatalmi politikájától is, de szerintem egyértelmű: balra el!!!

És feleim, ebben nem lesznek sikertelenek higgyétek el. A mostani válság után más válságok jönnek és soha olyan jól nem fogunk élni mint a meggyesi-gyurcsány időkben, illetve az inaktívak nem fognak, de lehet hogy az aktívak sem. Szar idők jönnek az tuti.

A következő fidesz kormányt lelketlen népnyúzóként fogják bírálni és nem véletlenül mert az is lesz mert nem lehet más, függetlenül a szándékaitól.

Csak persze ott van fasiszta-kommunista jobbik, mint konkurrencia. És talán lesz egy kicsit normálisabb párt is a három szocialista mellett, akármennyire is nem szeretem őket azt kell mondanom hajrá mdf!!!

A nagy kielégíthetetlen de a mindenkori ellenzékek által annyira propagált szociális vágy mindig minden kormányzást tönkre fog tenni.

Beszélnek arról hogy egyszer őszintének kéne lenni a választókkal. Tessék a Bajnaiék elég őszinték (még ők sem eléggé) de legaább valamennyire, és mi az eredménye? mennyi a támogatottságuk?

Az embereknek nálunk nem őszinteség kell hanem álmok, infantilizált és infantilizálható népség vagyunk.

m.logic 2009.12.12. 17:19:47

@rockjano: Fogadok, te 4 éve is őszintének tartottad őket.

Balt 2009.12.12. 17:20:58

@rockjano: "nem az a lényeg most mit mondanak vagy tesznek a választásokig, hanem hogy utána merre fordul az mszp."

Van egy jó hírem: felfele fog fordulni. :)) Ha egyáltalán kihúzzák a választásokig...

Balt 2009.12.12. 17:22:25

@Balt: Ez így épp eléggé kétértelmű. De hozzátettem: jó hír - innentől kezdve csak egyféleképpen lehet értelmezni. :)

szemtanú 2009.12.12. 17:25:50

@rockjano: Úgy könnyű, hogy neked nincsenek álmaid:)
Nem az álmokkal van baj. A nagytőkéseknek, spekulánsoknak is vannak álmai, csak ők realizálni is tudják az álmaikat a politika támogatásával és a tömegek (emberek) manipulálásával.

Fittipaldi 2009.12.12. 17:35:43

Sok cikket írnak mostanában az mszp várható irányáról, de szerintem fölösleges ilyen sokat foglalkozni velük.

Mostanra csak két ésszerű választási lehetőség maradt: fidesz és jobbik.

A többiek (mszp, szdsz, mdf) csak hazudnak, lopnak, csalnak, valamint morálisan már rég lejáratták magukat, el kellene tűnnie mindnek.

rockjano 2009.12.12. 17:35:50

@m.logic: nem, pontosan tudtam hogy a hiány sokkal nagyobb lesz mint amit mondanak, én azt hittem mind tudjuk (már aki egy kicsit is képes olvasni a sorok közt .-)))

Egyébként Békesiék mondták választások előtt, ja meg Járay is.

Aki ma azt mondja hogy meglepte a hiány mértéke a választások után az vagy buta vagy hazudik.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 17:36:45

"Mesterházy ugyanis néhány dologban kifejezetten keményen támadta a korábbi irányvonalat, elsősorban – kimondatlanul – Gyurcsány Ferenc politikáját."

Ahhoz képest viszont, amit a hazugmocskoshittévében leadtak a beszédből, az retorikailag gusányi hiteles majmolása volt.

"Meg fogom védeni azokat..." bla-bla-bla.....

én meg mondom: muhaha

Nyafog és nyávog ez mind, ez a balos fordulat lényege.

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/12/11/Nyafog%C3%B3-vinnyog%C3%B3_k%C3%A1non/

Rámennek keményen a politikai élet dichotomizálására, amiben ők a szerencsétlen, mártíriumot szenvedő jók, a fidesz a gonosz és romboló rossz.

Vsz nem fog bejönni nekik...

Üdv.

rockjano 2009.12.12. 17:37:14

@Balt: nem, nemfog

maradnak, nyugi, túl nagy pénz van mögöttük.

Szerinted Gyurcsány miról beszélt Putyinnal moszkvában a privát vacsorájukon??

Szerinted Putyin is menni fog??? :-)

Még vityának is kellett mozgolódnia kicsit ezügyben

rockjano 2009.12.12. 17:38:07

@szemtanú: Neeeem álmaim nekem is vannak. Csak már túl koros vagyok ahhoz hogy el is higgyem őket !!!! :-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 17:38:31

"új politikát kívánt meghirdetni"

A 20-as listából 19 személy ugyanaz, mint 2006-ban.
Fasza! megújulás 1.0 verzió

rockjano 2009.12.12. 17:40:26

@Fittipaldi: Ti vagy nagyon fiatalok vagytok, vagy nagyon naívak,
az mszp mögött még mindig rengeteg befolyás és tőke áll. És nem biztos hogy a választásokon is annyira rosszul szerepelnek mint ahogy most állnak, persze nagy vereség lesz de szerintem nem megsemmisítő.

Werwolf 2009.12.12. 17:41:51

@rockjano:

irod: "... soha olyan jól nem fogunk élni mint a meggyesi-gyurcsány időkben, illetve az inaktívak nem fognak, de lehet hogy az aktívak sem. Szar idők jönnek az tuti."

Te, hadd modellezzem neked egy egyszerü eletszerü peldaval, hogy mi is törtent, törtenik, fog törtenni.
Tegyük fel, hogy atmesz a szomszedba es kölcsönkersz jo magas kamattal 100 millio forintot. Ezt nyarig eltapsolod, valszeg olyan kurva jol fox elni, mint sose. Aztan vissza kell fizetni a hitelt, meg a kamatot. Ez nehez.
Otthon kiborul a bili, hogy eltapsoltad a penzt, ezert a csalad kiteszi a szürödet.
Jön helyetted egy masik csaladfenntarto, aki kenytelen gatyaba razni, amit "te" elkurtal; ez nyilvan kivan aldozatokat is, de egy fenntarthato, aktiv iranyba mutat.
"Te" eközben a szemközti kocsmaban dorbezolsz a hazulrol ellopott penzböl, es megjegyzeseket teszel a csalad tagjainak, hogy bezzeg a te idödben jobban eltek. Innentöl kezdve a csaladon mulik a dolog; eleg hülyek-e, hogy "neked" higyjenek?
(a "te" az nyilvan nem te vagy a törtenetben - mielött megsertödnel.)

rockjano 2009.12.12. 17:42:07

@malac69 gerinckutató blogkalandor:
A fidesz listáját már megnézted ez ügyben???

vagy szerinted nekik nem kéne megújulniuk??? Lehet hogy most nagyon nyerőnek tűnek de láttunk már ilyet sokszor ez nagyon gyorsan tud fordulni

Werwolf 2009.12.12. 17:45:00

@rockjano:
miert kellene a fidesznek megujulni?
nem ök kurtak el.:)

Werwolf 2009.12.12. 17:46:07

hazmesterhazy asszem elintezte a megujulas ra esö reszet az idetlen szakall leborotvalasaval.
többet nem nezek ki belöle.

rockjano 2009.12.12. 17:47:22

@Werwolf: nagyon legyszerűsítő, és bocs de elég buta dolgokat írsz.

A mi gazdaságunk deficites volt mindig is csak változó mértékben. Az mszp több hitelt vett fel kétségtelen csak azt ránk költötte magyar állampolgárokra, bizony még rád is. Jobban éltünk mint élhettünk volna.

Szavazatot vett, van ilyen nem szép dolog. Utána visszavették, részben feri a többit meg bajaniék.

Nagyon könnyen is adták az a másik, mostantól nagyon nehéz és sokkal drágább a hitel.

A Fidesznek meg nem lesz miből csak ha gazadaság nő, ez meg elsősorban nem tőlünk függ. hitelt nem növelhetnek. ÉS alapvető szerkezeti problémák is vannak. Ezt is csak további pénzekkel lehet megoldani az meg nincs és nem is lesz.

Balt 2009.12.12. 17:48:15

@rockjano: "Szerinted Gyurcsány miról beszélt Putyinnal moszkvában a privát vacsorájukon??"

Talán a múltkori ajándék kölyökkutyáról: már bizonyára szobatiszta. :) Meg persze a következő titkosszolgálati teendőkről...

Werwolf 2009.12.12. 17:50:44

@rockjano:
amit irok, az nem buta, hanem tudatosan leegyszerüsitö, viszont passzol.
Ram meg nem költötte a rohadt gyurcsany, mert idöben elhuztam.

rockjano 2009.12.12. 17:50:48

@Werwolf: De ők is el vannak kurvulva rendesen, alapvető problémák vannak náluk is, de ez majd hatalmon jön ki (nem emlékszel milyen volt anno?)

Egyenlőre azt látom hogy gőzük nincs mit csinálnak majd, több gazdasági nézet harcol most a pártban (kicsit ismerem őket belülről is) igazán egyik sem győztes még. Már most próbálják a majdani határokat feszegetni (IMF) és már próbálnak visszavenni az igéretekből is, ami egyébként okos dolog.

rockjano 2009.12.12. 17:51:44

@Werwolf: Az nagy gáz :-) pont akkor húztál el amikor jó volt és akkor jössz vissza amikor szar .-)))

Jó tudom ez nem így működik

rockjano 2009.12.12. 17:54:38

@Balt: Gondolod??? komolyan gondolod???

Putyin is tudja hogy GyF jó ideig nem lesz itt miniszterelnök meg hogy nem az ő pártja győz majd a választásokon. Mégis többször fontosabb vele tárgyalnia neki mint vityával??? Nem furcsa ez neked???

Vitya meg gyanús szoci politikusokról beszél?? Mire gondol szerinted???

Bonyolultabb dolgok mennek itt a háttérben minta amit mi itt tudunk szerintem.

ikiss68 2009.12.12. 17:55:43

Már látom magam elött hogy jövöre amikor kormányon lesz a Fidesz és elkur valamit akkor jön majd a válasz: "Gyurcsány a hibás! Ebben az ö keze volt benne!" Szánalmas ez az egész:(

Fittipaldi 2009.12.12. 17:56:22

@rockjano: "Az mszp több hitelt vett fel kétségtelen csak azt ránk költötte magyar állampolgárokra, bizony még rád is."

Rám ugyan nem költött egy fillért sem, sőt én voltam az egyike annak a 800ezer embernek, aki eltartotta az országot. Csak azt láttam, hogy egyre több és több adót vett el tőlem. Aztán a 2006-os választások előtt csökkentették az áfát 20%-ra, majd utána vissza is emelték 25-re. Mocskos hazug banda, el kell tűnniük a süllyesztőben.

rockjano 2009.12.12. 18:00:11

@Werwolf: Mesterházy-t szerintem ennyire előre hiba lebecsülni.

Ferit is hogy lebecsülték hogy remek dolog ez milliomos majd jól rászállunk.

Feri nem azért lett népszerűtlen mert milliomos, megyó meg nem azért mert kém.

Valójában az öszödi beszéd sem érdekelte a nagy tömegeket (meg kell nézni az akkori közvélemény kutatásokat), a népek baja az volt -van az mszp-vel hogy szarabbul élnek mint szeretnének.

Jövőre jobban fognak élni??? És ha nem mi következik ebből???

RoGeR 2009.12.12. 18:04:12

Nem számítok radikális fordulatra. Lesz egy-két dolog amit eltörölnek, de inkább a Járai-féle szövegnek hiszek, mint a szóvivőknek.

- Radikális, további százmilliárdos állami kiadáscsökkentés, az állami transzferek tovább ritkítása
- Adóátrendezés, munka helyett a fogyasztás adóztatása
- A magas államadósságot nem lehet tovább növelni rövidtávon se, nem lesz nagy osztogatás az elején se
- A választási ígéretekkel (az összes Bajnai-féle intézkedés visszavonása) való azonnali szembefordulásért az MSZP és az IMF lesz a bűnbak talán még a következő (2014 utáni) ciklusban is

rockjano 2009.12.12. 18:05:54

@Fittipaldi: Rám se, személyesen én is az adófizetők közé tartozom.

De az ország egészére igenis ráköltötték, meg beruházásokra is ment el rendesen, meg persze egy csomó rosszul működő közintézményre (felsőoktatás, egészségügy, MÁV stb...)

A z ÁFA szerintem 20%-on az ideális és most is ott lenne ha nem lenne a világazdasági válság, talán már telálkoztál a fogalommal :-)))

Most értem hogy visszaemelték egyébként szinte mindenütt emelik az áfát, németország, anglia, írország stb...

Ha kicsit bölcsebben néznéd a világot magad körül tudnád hogy nem tünnek el, a szocik hanem választások után szép lassan egyre népszerübbek lesznek majd, ez törvényszerű. Kérdés hogy a most megbillent polarizáltság vissza áll-e, és hogy a szélsőjobb és a két középpárt mellett fel tud-e nőni egy liberális-konzervatív negyedik erő??? remélem igen. Mert erre a három pártra én egyikre sem szeretnék szavazni

Balt 2009.12.12. 18:06:41

@rockjano: "Mégis többször fontosabb vele tárgyalnia neki mint vityával??? Nem furcsa ez neked???"

Ez régi családi/"munkatársi" (vagy függelmi) kapcsolat... Tudod, egy eszmét (és céget) szolgáltak Putyin és bizonyos Peter Dobrev - utóbbi egyébként a pápa elleni merénylet tevékeny részese.

Werwolf 2009.12.12. 18:07:45

@rockjano:
öszöd utan nagyon csunyan kiborult a bili. Nem emlexel?

Most pedig a "nem eleg jol eles" mellett sokat szamit a rengeteg lebukas lopas- es korrupcio ügyekben es peldaul az iszonyu szar közbiztonsag is. Nem beszelve a teljesen eljatszott bizalomrol.

Balt 2009.12.12. 18:09:21

@rockjano: "tudnád hogy nem tünnek el, a szocik hanem választások után szép lassan egyre népszerübbek lesznek majd"

Kizárt. Lassan kihalnak a szavazóik, mint a mammutok...

Netuddki. 2009.12.12. 18:09:30

@rockjano: "Bonyolultabb dolgok mennek itt a háttérben minta amit mi itt tudunk szerintem."

Pl. amikor este Viktor és Gordon leülnek egyet vacsorázni, megbeszélni a következő cirkusz forgatókönyvét amivel a sok birka figyelmét el lehet terelni?

rockjano 2009.12.12. 18:09:47

@Balt: :-))))))

Szerinted csak ennyi? Összeálltak kicsit kvaterkázni:-)

Ezért meghívja magához (vityát soha nem fogja). Kutyákról beszélgettek???

ne felejts el, a nyugati vezetők jönnek -mennek (demokratikus választások)

De Putyin :-))) na ő marad az tuti.

És a gáz honnan jön??? Na honnan???

és honnan fog még 10-20 év múlva is??? (Onnan)

És mennyi lóvé van abban??? (elképzelni sem tudod)

rockjano 2009.12.12. 18:11:04

@Werwolf: Nemigaz, öszöd után nem csökkent az mszp támogatás még jó ideig!!! Nézz utánna.

rockjano 2009.12.12. 18:12:18

@Balt: Neeem jönnek majd újak, tudod egyszer te is nyugdíjjas leszel (ha megéred :-))) és lehet hogy változik majd a nézőpontod.

vagy majd a gyereked lesz olyan balos hogy még nem is sejted :-)) Minden lehet

Werwolf 2009.12.12. 18:12:31

@rockjano:

irod: "vityat soha nem fogja" meghivni.

nol.hu/kulfold/20091212-ne_feljenek_moszkvatol

Interjúnk Oroszország új nagykövetével
Orbán Viktor nem a folyosón, hanem fél órás, négyszemközti megbeszélésen találkozott a közelmúltban Putyin orosz kormányfővel
/

www.nol.hu/velemeny/20091201-a_santa_kutyat_mar_nem_erik_utol

Nem volt Putyin-Orbán-találkozó: ez teljes bizonyossággal kijelenthető.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) 2009.12.12. 18:13:02

@rockjano:
Szerinted mennyire érdekli Putyint, hogy Orbán vagy Gyurcsány ?

Ne legyél már ennyire kibaszott naív.

rockjano 2009.12.12. 18:14:03

@kovi1970: Gordonnal már nem űl le, ő átmeneti szereplő (szerintem annak tökéletes volt csak a baloldal nem nyert vele sokat)

Nem adhatták még át a hatalmat féléve mert még nem volt a pénz begyűjtve, ezen most dolgoznak elég sikeresen.
és ha lesz lóvé :-))) fiúk ők bizony maradnak.

Balt 2009.12.12. 18:14:34

@rockjano: Anyám évtizedek óta nyugdíjas (~80). Alig tudom eltántorítani a Jobbiktól. :))

Netuddki. 2009.12.12. 18:14:58

@rockjano: "A z ÁFA szerintem 20%-on az ideális és most is ott lenne ha nem lenne a világazdasági válság, talán már telálkoztál a fogalommal :-)))

Most értem hogy visszaemelték egyébként szinte mindenütt emelik az áfát, németország, anglia, írország stb..."

Ja, 1%-al. Meg Ausztriában az élelmiszereket felemelték talán 5%-ról 10%-ra. A 19%-ot pedig 20%-ra.
De a birkák majd a 25%-ot is kifizetik. Vagy nem.

Balt 2009.12.12. 18:15:56

@rockjano: Sőt, félek, a gyerek is radikálisabb nálam, lány létére. :) Persze ez általános: a Zuschlag-generáció elveszett az MSZP-nek...

rockjano 2009.12.12. 18:15:56

@Werwolf: Tökmindegy hoyg a WC-ben találkoztak-e vagy sem. A lényeg az hogy olyan kapcsolat nem lesz köztük mint ferivel van. Tudod miért?? Mert ezt vityáék annó elkúrták, mégpedig nagyon, és ők is tudják. És most próbálkoznak.

Netuddki. 2009.12.12. 18:16:51

@rockjano: Azért ez nem ilyen egyszerű. Bár lehet tényleg ráférne már erre az országra egy kis forradalom.

rockjano 2009.12.12. 18:16:56

@Admiral William Adama: Hmmm szerintem érdekli, gáztranzit ország vagyunk, ez fontos neki ha más nemis

Fittipaldi 2009.12.12. 18:17:35

@rockjano: nem törvényszerű, hogy a szocik népszerűbbek legyenek a választások után.
Nincs kifogásom egy értelmes szociáldemokrata párt ellen, de az ne az mszp maradványaiból jöjjön létre.

A polarizáltságról meg az a véleményem, hogy az pontosan az mszp-szdsz szélsőséges tettei miatt bomlott fel, ahogy már az ezerszer megtörtént, amióta politika létezik. Az egyik irányba durván kilendítik az ingát (hazugságokkal, csalással, stb.), akkor után a másik irányba is keményen ki fog lendülni. Ezért jutott be a parlamentbe 98-ban a miép, és ezért válik most egyre jelentősebb tényezővé a jobbik.

rockjano 2009.12.12. 18:17:47

@kovi1970: Franckarikát, írországban sokkal jobban emelték és most fogják a torik angliában is, németeknél valóban nem annyira.

Balt 2009.12.12. 18:17:48

@rockjano: "Nem adhatták még át a hatalmat féléve mert még nem volt a pénz begyűjtve, ezen most dolgoznak elég sikeresen."

Nem lesz: most buktak meg a titkosszolgák a BKV-nál, de lassan minden napra jut egy ilyen sztori.

rockjano 2009.12.12. 18:18:52

@Balt: Hát ő már nem lesz sokáig választó (már elnézést) a jobbik támogatottsága a fiatalok közt riasztó inkább, de fog ez is változni, nyugi

rockjano 2009.12.12. 18:20:27

@Fittipaldi: nincs más baloldal csak az mszp nálunk (mint hogy nincs más jobb mint a fidesz) ezeken ezek a pártok még erősebben dolgoznak mint egymás ellen

Balt 2009.12.12. 18:20:29

@rockjano: Hát hogy MSZP-s őskövületekre (lásd a listát) szavazzon egy első választó, az igencsak az álom kategóriába tartozik, de nem szeretném elvenni tőled... :)))

Werwolf 2009.12.12. 18:21:31

@rockjano:
francot azert.
Putyin maga a KGB.
Az mszmp-szdsz vonallal nagy hagyomanyokra tekint vissza az együttmüködes. Dobrev es Apro elvtarsakrol nem is beszelve.
Masreszt, minden környezö orszagnak sokkal inkabb erdeke, egy gyengesege folytan simulekony, beletörödö külpolitikat folytato Magyarorszag, mint egy relativ erös, sajat erdekeit szem elött tarto, szuveren Magyarorszag.
Ezert.

rockjano 2009.12.12. 18:21:55

@Balt: Szerintem meg lesz pénz és lesz támogatottság, ha majd minden közbeszerzést elkezdenek nyerni a fidesz közeli cégek, akkor majd lesz ne aggódj. :-)))

rockjano 2009.12.12. 18:24:00

@Werwolf: Ezek egy ilyen jobbos álomvilág :-)) de nem baj, ha ezért akkor ezért, de putyinéknak érdeke egy erős párt nálunk aki jóban van velük távlatilag, és ők távlatilag gondolkodnak évtizedekben.

rockjano 2009.12.12. 18:25:36

@Balt: Az őskövület relatív fogalom, más neked és más egy fiatalabbnak,

Vitya nem őskövület???, és a többiek körülötte, egy korosztály egy kollégium, és nagyon korosodnak. Az én gyerekeimnek ők már rég őskövület (úgy mint én :-)))

Werwolf 2009.12.12. 18:27:15

@rockjano:

sztem az erdekük, hogy joban legyenek mindket oldallal, es nem erdekük, hogy barmelyik orszagban kifejezetten elkötelezzek magukat egy-egy part mellett; esetleges extrem esetektöl eltekintve.

Viszont a volt part es titkosszolgalati kapcsolatok nagyon is elnek, a "regi szep idök" sokat szamitanak.

rockjano 2009.12.12. 18:28:04

Tényleg, baszogatjuk itt az mszp listát (némileg joggal egyébként bár Szily már nincs rajta és az azért jó :-)))

Látjuk már a fidesz listát???
Ott milyen kövületek vannak???

A gond az hogy antiszelekció van senki nem akar politikusnak menni mindenütt. Ti akarnátok?? Én nem.

Werwolf 2009.12.12. 18:28:53

@rockjano:
viszotn ami nagyon nem mindegy, hogy a fiatalabb generaciok köreben mennyivel erösebb a fidesz, mint a szocialistak tamogatottsaga.
(Ahogy a kepzettebbek köreben is egyebkent.)

Werwolf 2009.12.12. 18:29:48

na sziasztok,
vörösbor.

is 2009.12.12. 18:31:43

@Fittipaldi: "Mostanra csak két ésszerű választási lehetőség maradt: fidesz és jobbik.

A többiek (mszp, szdsz, mdf) csak hazudnak, lopnak, csalnak, valamint morálisan már rég lejáratták magukat, el kellene tűnnie mindnek."

Elég féloldalas a memőriád, az erkölcsi érzéked és mércéd. A maradék kettő is lop, csal, hazudik, csak beállítottad az ingerküszöböd, hogy nehogy megtapadjon a fejedben. Félrenézel, elhallgatsz, büszkeségből memóriát törölsz.

@ben2: ez két pont, egyetértek. mondjuk a FIDESZ-re detto igaz. sőt, Orbánt csukott szemmel, biztosan fogadhatjuk az elkövetkező 4 FIDESZ-kongresszus által pártelnöknek megválasztottnak. szóval ott se történik semmi.

@poszt: az MSZP bukott, meg is érdemlik, Gyurcsány volt az utolsó esélyük, 2006-tól rendbe kapta volna az országot, ha az őszödi beszédet nem nyomják ki éppen szocik. pont, akik azt hitték, hogy majd nyernek a beszéd kiszivárogtatásával, pont ők buktak be, mert Gyurcsány éppen hogy nem bukott semmit. na, de nem is kellene ennyit foglalkozni már velük, ők már a múlt, legalábbis 2010-re. engem sokkal jobban érdekel a jövő? ha úgyis a FIDESZ nyer, nem lehetne inkább azzal foglalkozni, hogy mi lesz velük? ez sokkal érdekesebb lenne, mint hogy Mesterházy szavai mit jelentenek, nem igaz?

rockjano 2009.12.12. 18:32:28

@Werwolf: Igaz, de támogathatnak olyan pártot akitől többet várnak (szép csenben persze).

És a régi szép idők persze. Van egyébként volt besúgó a másik oldalon is bőven.

Egyébként sokan feltételezik hogy a jobbikot is ők támogatják (a komcsik ja :-))).

Valaki észrevette miylyn hirtelen változott meg Vonáék külpolitikai nézetei??? Vona járt moszkvában azt tudjuk.

A fiatal forradalmárokank üzenem, Vonáék már most olyan rohadtak mint akármelyik másik!!! (tudjátok ő is szeretne családi házat meg plazmatv-t, érthető emberi vágyak :-)) )

rockjano 2009.12.12. 18:34:14

@Werwolf: csak részben igaz és gyorsan változhat ha hatalomra kerülnek (tudod: nem lesz jobb)

Képzettek körében meg egyik sem fekszik igazán

abrakadabra40 2009.12.12. 18:56:20

Nem szeretem a politológusokat. Mert szerintem hihetetlenül naivak és ostobák.

Az MSZP-nek nincs ideológiája. Pontosabban van: a pénz szeretete.
Mikor volt baloldali az MSZP??
Az MSZP vezetői üzletemberek.

Akik csak azért vannak egytől egyig a politikában, hogy a saját illetve ismerősök cégét teletömjék pénzzel és megrendeléssel. Vagy olyan törvényeket nyomjanak le a nép torkán, melyek csak nekik jók.

Ez az MSZP.

abrakadabra40 2009.12.12. 18:59:19

@abrakadabra40: És ezt szerintem többek között Török úr is pontosan jól tudja, csak mint minden politológus, játssza a hülyét.

török gábor 2009.12.12. 19:04:02

@abrakadabra40: nem tudom melyik a jobb, ha színlelem, vagy ha az vagyok :) de sajnos - ha csak ebből a kettőből lehet választani - akkor a második. tényleg sajnálom.

hőte 2009.12.12. 19:08:13

@abrakadabra40:
Nem szeretem a politológusokat. Mert szerintem hihetetlenül naivak és ostobák.

Az FIDESZ-nek nincs ideológiája. Pontosabban van: a pénz szeretete.
Mikor volt jobboldali a FIDESZ?
Az FIDESZ vezetői üzletemberek.

Akik csak azért vannak egytől egyig a politikában, hogy a saját illetve ismerősök cégét teletömjék pénzzel és megrendeléssel. Vagy olyan törvényeket nyomjanak le a nép torkán, melyek csak nekik jók.

Ez az FIDESZ.
(egykutya)
Válasz erre

abrakadabra40 2009.12.12. 19:08:57

@török gábor: De szerintem ön pontosan tudja, hogy az MSZP-vel kapcsolatban nekem van igazam. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:09:20

Amúgy ma Mesterházy burkoltan beszólt fletónak, annak ellenére, hogy egyébként bizonyos helyeken pont ugyanabba a retorikai stílusban beszélt, mint ferenc tesóka. Szóval esztet mondta:

"A Bajnai-kormány legnagyobb eredményének tartom, hogy visszaadta az adott szó hitelét."

... na igen, arra gondolhatott, h fletó csak nyomta és nyomta egymás után a különféle programokat, aszt semmi sem lett belőlük. A Bajnai legalább megcsinálta azt, amit ígért, még ha bele is gebedünk....

Werwolf 2009.12.12. 19:10:06

@hőte:

na ez tenyleg gyenge volt.
öszöd ota ez az mszmp propaganda es tenyleg gyenge, mikor sorba sittelik le az elvtarsakat.:))

Werwolf 2009.12.12. 19:11:27

@abrakadabra40:

nem akarom Török Gabort se vedeni, se tamadni, de ez most hogy is jött ide?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:11:45

@rockjano:

Miért is kéne a Fidesznek éppen most személyileg megújulni, mikor soha nem látott mértékű győzelem előtt állnak.

(Ami igaz az igaz, én a magam részéről tudnék egy pár embert visszavonni, de a kényszert mégsem érzem náluk ez irányban.)

török gábor 2009.12.12. 19:13:47

@abrakadabra40: még az is lehet, h a politológusokkal kapcsolatban is :) csak annyira furcsa, ha egy szakma minden tagját lehülyézik, miközben az a sok politológus annyi mindent mond. egyik sem tetszik Önnek?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:15:20

@rockjano:

"Mesterházy-t szerintem ennyire előre hiba lebecsülni."

nem hiba!
a baloldal elsőszámú miniszterelnök-jelöltje nem ő lesz, hanem Bokros

szenzor.freeblog.hu/archives/2009/12/02/bokros/

ha ezt belátja az antifidesznyik-orbánfób oldal, még összejöhet egy kis sikamlós olajágacska

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:21:06

@rockjano:

"Tényleg, baszogatjuk itt az mszp listát (némileg joggal egyébként bár Szily már nincs rajta és az azért jó :-)))"

Hát én nem hiszem, h Szily, az Index újságírója bemenne a gusányi-féle pártba, de Szili más kérdés, ő valszeg új pártot csinál, és ebben alighanem igaza is van.

A listavezető fletó, ez az első 3 hely alapján a napnál is világosabb.
1. helyen egy ovis báb, 2.-on egy ideiglanesen elnökösködő mamika, a 3.-on egy vén kecske, amelyik már sót sem nyal

Werwolf 2009.12.12. 19:22:03

@malac69 gerinckutató blogkalandor:

hazmesterhazyt azert valaszthatta ki szocialista ildiko, fleto, meg a többi nyomorult, hogy a leghülyebbekkel elhitethessek, hogy most majd nem fenyes, hanem uj szelek...
Kivalasztasanal nyilvan szerepet jatszott egyreszt a szokasos mszmp-fele kontraszelekcio - "ha nem tul okos, akkor nem lehet ram veszelyes". Ugyanerre utal az is, hogy a nagyformatumu, meg az egesz börtönvalogatott szamara nagyon fontos, hogy ez az uj ember egyreszt halas legyen nekik, masreszt es emiatt a kezükben legyen. Nem lehet nem eszrevenni a parhuzamot a Putyin-Medvegyev-fele sancolassal.

abrakadabra40 2009.12.12. 19:23:22

@török gábor: Egyik politológusnak sem vagyok a rajongója. :)
Mert szerintem tipikusan ez az a szakma, ahol mindenkit a pártok irányítnak.

PL: Kedves József, holnap mondj pár szép dolgot rólam és a pártomról és akkor a céged kap jónéhány csinos kis megrendelést.

Vagy: egy politiológus eleve egy olyan céghez megy ami már el van kötelezve.

sanyix 2009.12.12. 19:25:03

@hőte: egy kutya persze :D csak már ez unalmas. Meg kéne nézni az ország gazdasági mutatóit, fidesz kormányzásnál, és az elvtársak kormányzásánál... persze mindenki lop, csak nem mindegy hogy, és mennyit. Ergo kurvára nem egykutya...

(a szoci magyarázatok hogy miért ment a fidesz alatt minden jobban, tehát a csillagok állása, a világgazdaság miatt, vagy mert a jósnő meghackelte a jövőt nem érdekel, unalmasak és már mindet hallottam :D)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:25:23

@is:

A nap idiótája...

"Gyurcsány volt az utolsó esélyük"

Meg is kapta ezt az esélyt, és ő maga játszotta el.

ne felejtsük: a rendszerváltás óta ő volt a leghosszabban pozícióban lévő miniszterelnök. Kell ennél nagyobb sansz, h valaki érdemi dolgokat vihessen végbe?

Fittipaldi 2009.12.12. 19:26:21

@is: gyurcsány semmit sem tett volna rendbe. Elfelejted, hogy jóval több is volt a rovásán, nem csak az őszödi beszéd: például a 300 Ft-os vizitdíj, amit az "EÜ reform" címén akart beszedni mindenkitől, de cserébe a magas járulékot nem csökkentette volna. Vagy a 2006-os választások előtt az államháztartási adatok eltitkolása. A kóka-féle ostoba pannon pumázás. A horváth ágnes-féle kötelező széf minden kórházi ágy mellé - mintha az egészségügynek ez lett volna a legnagyobb problémája. 1956 50-edik évfordulójának tönkretétele az embertömegek (ünneplők és az ellene tüntetők) fizikai szétveretésével. stb, stb, stb.
Baromi sok mocsok van gyurcsány számláján.
Kicsit talán örülök is, hogy a választásokra ismét előretolták (ahogy azt egyébként a lemondásakor már megjósoltam), mert ez egyfajta garancia az mszp további gyengülésére.

török gábor 2009.12.12. 19:26:42

@abrakadabra40: akkor azt sem hinné el, hogy nekem soha nem mondta meg (vagy ha próbálta, hamar be kellett látnia, hogy ez nem megy) egyetlen politikus sem, hogy mit írjak vagy mondjak, ugye?

de a "Kedves József" tetszik :)

Werwolf 2009.12.12. 19:27:30

@sanyix:
olyan nagy a baj, hogy szegenyek mar megint kenytelenek orbanbanyazni, meg happyendezni.
Hol van keller elvtars, mikor a partnak szüksege van ra...
Szegeny, talan be se jut, hogy be lehet szarva. :))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:30:11

@török gábor:

off
Gábor Uram, hát az úgy illik ám, h a gazdának elütő háttérszín dukál, amikor kommentel. Ha jól emlékszem, ez így is volt. Akkor esztet most hogy?

Vissza az admin extrahátterét! - szól a nép hangja nevében egy mérges kismalac.:-]]
on

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:31:44

@malac69 gerinckutató blogkalandor:

Visszavonás! most látom, h megvan, csak ez most egy olyan monitor, ahol olyan halvány, mint a maszop 8 éves teljesítménye...

abrakadabra40 2009.12.12. 19:32:47

@török gábor: Lehet egy kérdésem? :)
Milyen elemzéseket csinált a BKV-nak a cége? :)
Mert isten igazándiból nem értem, hogy egy közlekedési vállalatnak milyen tanácsra van szüksége?

Politikaira?? Minek??
Gazdaságira?? Odamennek egy nagy bankhoz/bankárhoz és megbeszélik a teendőket.(hitel átütemezés stb..)

abrakadabra40 2009.12.12. 19:34:07

@török gábor: Amúgy pedig, valóban ne hiszem el. :)

6.Lenin 2009.12.12. 19:41:32

Egy jövőbe látó szocialistának soha nem jelentett gondot elmondani 1 magasröptűt,vagy annak az ellenkezőjét,

1.úgyis elfelejti
2.később letagadja,hogy valaha is ezt mondta
3.néhány hónap múlva ez már történelem,szocialistáéknál azt meg szokás eltörölni.Mindig a jövőbe néznek.

4.a múlttal a mocskos Fidesz foglalkozik,szocik soha.

5.tök mindegy,mit mondott most Mesterházy.

török gábor 2009.12.12. 19:44:51

@abrakadabra40: ez az előző posztnál a kommentekből kiderül, illetve ha megnézi a honlapunkat, ott nagyjából láthatja is a termékeket (parlamenti beadványok elemzésétől a gazdasági-politikai elemzésekig). azt pedig, hogy kinek mire van szüksége, nem a vásárlónak kellene eldöntenie?

@malac69 gerinckutató blogkalandor: már megijedtem, hogy megint elrontottam valamit :)

tölgyes 2009.12.12. 19:45:35

Ismét csak egy felületes vackot írt Török Gábor, amelyik hemzseg a tájékozatlan és csacsi megjegyzésektől... Olyanokra gondolok, amikor régi baloldali baloldali témaként jelöli meg "a nemzeti témákra vonatkozó kijelentéseket.." A nemzeti témákra való ÉRDEMI UTALÁS soha nem jellemezte a magyar baloldalt. Se a szocdemeket, se a kommunistákat. (Fel-felvetődött idönként, de vagy taktikai elem volt, vagy ha ezen túl akart nőni, annak tragikus következményei lettek...) Igaz Révai a 30-as évek második felében amolyan taktikai elemként (népfront) elővette a nemzeti kártyát, de azt se ő se a párt nem tekintette többnek taktikai elemnél... Később Nagy Imre mutatott figyelmet és megértést a nemzeti érzékenység problémái iránt, de azt tudjuk, hogy ez a gondolat még magát a Nagy Imre csoportot se hatotta át...Később a 60-as években Fehér Lajost jellemezték sokan úgy mint aki hajlandó megérteni a magyar sorskérdéseket és valóban Erdei Hatására rádumálta Kádárt a háztájira, ami a magyar gazdasági mechanizmus egyetlen igazán pozitív visszavonásra nem került eleme lett, de őt mármint Fehér Lajost el is távolították a vezetésből.. A 70-es években Pozsgay vette fel és képviselte talán a legőszintébben és legtudatosabban a nemzeti sorskérdések beemelését a politika életbe.. de ezt se a késő-kádári pártbürokrácia, se a posztkádári elit nem kívánta honorálni.. szembefordult Pozsgayval....ami aztán 2004.dec. 5-ében csúcsosodott ki, ahol ugyan Szili próbálkozott valami önálló hanggal, de sajnos az ő politikai kvalitásait meghaladja a stratégiai kérdések eredményes képviselete...

Tegnap olvastam aztán ma reggel is felfigyeltem arra, hogy a nol a nemzti problematikát, mint a párt politikájának új elemét mutatja be...DE ÉN EZT NEM TARTOM TÖBBNEK MINT AMOLYAN SZÓLAMNAK, AMELYIK MÁR SOKKAL INKÁBB SZILI CSOPORTOSULÁSA ELLEN SZÓL, MINT EGY ÚJ POLITIKAI IRÁNYVONALNAK, AMIT MESTERHÁZY MÁR CSAK AZÉRT SEM KÉPVISELHET EREDMÉNYESEN, MERT AZ ELMÚLT ÉVEKBEN EGYSZER SEM ADOTT HANGOT NEMZETI ELKÖTELEZETTSÉGÉNEK...Na most Török minden mondatát így kellene elemezgetnem ahhoz, hogy mindenki értse: ez is egy tehetségtelen (vagy lusta) semmirevaló írás.

török gábor 2009.12.12. 19:46:03

@abrakadabra40: kár, de ha úgysem tudom meggyőzni, akkor nem is erőlködöm. de azért megerősítem: soha nem történt velem ilyen.

török gábor 2009.12.12. 19:48:02

@tölgyes: kedves Tölgyes, nem szeretném most sem megbántani, hiszen én nem ezért vagyok itt. de azért javaslom, hogy tanulmányozza az MSZDP történetét mondjuk a két vh között. elég erős nemzeti vonulata volt, nem véletlen, hogy akkor és később a kommunisták mennyire gyűlölték őket.

Kalmár 2009.12.12. 19:51:04

Sajnos semmilyen irányváltásnak nincs nyoma, próbálnak olyanokat mondani, ami népszerűbbé, hitelesebbé teszi őket.
Akik öszöd után kitartottak, azoknak én soha nem fogok hinni.
Egyébként igencsak visszaütött a hatalomba való görcsös ragaszkodás.
Ha akkor lelépnek, a Fidesz kormány telibe kapta volna a válságot.
Azt meg tudjuk, hogy még ha brilliánsan kezelték vona, akkor is sokkal nehezebb helyzet lenne.
Akkor pedig indul a médi henger és 2010 ben ismét eséllyel indulnának a szocik.
Szóval ezt is elcseszték, a saját szerencsétlenségük és tissztességtelenségük után még a válság méregpoharát is fenékig merítik.
Persze ha utánnam a vízözön elv diktál, akkor rendben van.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 19:55:00

@tölgyes:

...egyébként lehetne értelmes vitát is folytatni, de ha vendégségbe megy az ember, és beleszarik a szoba közepébe, utána már elég nehéz...

abrakadabra40 2009.12.12. 19:55:41

Más.

A 2010-es választások kimeneteléről mi a véleménye?
Véleményem szerint, ez lesz az eredmény:
részvétel: 55%
FIDESZ+KDNP:72%
Jobbik,MSZP:10%,10%
MDF:3%
LMP.2%
SZDSZ:1%
egyéb pártok:2%

6.Lenin 2009.12.12. 19:56:21

Ha a szocialisták(hosszú felsorolás,mik is voltak eddig)Soha nem azt teszik,amit mondanak.
Ez 1 biztos pont náluk.
A másik biztos pont a reformálás/kiforgatás kényszere.
a Földet is szerették volna a sarkából kiforgatni.

Kurva szerencsénk,hogy a Föld gömbölyű.

török gábor 2009.12.12. 19:58:21

@abrakadabra40: erről szólt az 1-7 bejegyzés. a 72% szerintem irreális.

abrakadabra40 2009.12.12. 19:58:59

@abrakadabra40: A Jobbik,MSZP 10%-ot pedig arra alapozom, hogy a jobboldali helyeken a Jobbik simán ráver a szocikra. A cigányok által sűrűn lakott helyeken dettó.
A maradék részeken pedig talán tud kompenzálni az MSZP.
Azaz így nálam döntetlen jön ki.(és ez az eredmény magában hordozza az MSZP 2010 tavaszi összeomlását és szétesését)

6.Lenin 2009.12.12. 19:59:30

javítás

Ha a szocialisták(hosszú felsorolás ,mik is voltak eddig)történetét nézzük,soha nem azt teszik,amit mondanak.

Kalmár 2009.12.12. 20:01:00

@abrakadabra40: Ez most elég papírformának tűnik.
Szerintem a rejtőzködő szavazók még beleszólnak.
Sok nagyhangú el sem megy szavazni. A szocik többet érnek el. A jobbik kevesebbet. Az mdf-szdsz még összebújva súrolhatja a határt, ne feledjük a Budapestiek nehezebben tanulnak.
Bocsánat kedves fővárosiak, de mindig ti toljátok be a szadeszt és aki ennyi évig Demszkyt akarja, hát....

abrakadabra40 2009.12.12. 20:01:44

@török gábor: Miért lenne irreális? Az MSZP tábor megzuhant és nagy az apátia. Egy 55% körüli részvételnél bőven kijöhet egy ilyen eredmény. Ráadásul januártól a költségvetésnek a hatásait is elkezdik érezni az emberek.

Kalmár 2009.12.12. 20:06:26

@abrakadabra40:
A részvételnek 70 % körül illene lenni. Persze a baloldal sokat fog dolgozni azon, hogy elhitesse mindegy ki kormányoz nincs igazi választás. Így talán csak a nyugdíjasok ballagnak el és nem lesz akkora a baj.

abrakadabra40 2009.12.12. 20:06:47

@Kalmár: A legvadabb kampány után is max 70% megy el. Mindig van 30%(20 éves tapasztalat) aki semmiképpen sem megy el.
Most meg ráadásul a politika leértékelődése miatt is maximum 60% megy el felsőhangon.
De én inkább 55%-ot tippelek. Ami "csak" 4 400 000 szavazó.
Azaz a bejutásoz kell 220 000 szavazó. Való igaz, ez egy MDF,SZDSZ szövetségnek a Tisztelet Társaságával + a Political Capitallal meg a Hit Gyülekezetével megspékelve már nem is olyan sok.
Ki tudja.
A Fidesz 2/3-os mandátum arány nálam garantált.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 20:06:54

@abrakadabra40:

Az mdf be fog jutni, a maszop meg kb. 2-szer annyit fog kapni, mint a Jobbik, a Fidesz meg messze nem lesz 72%., talán ha 55 meglesz, az már jó

@tölgyes:

amúgy abban igaza van, h a baloldalon a nemzetizmus csak olyasmi, mint Kiszel intellektusa: max. szarul megjátszott bla-bla

hát hogyan is beszélhet Mesterházy most nemzetizmusról, ha fél évvel ezelőtt még Internacionálét énekeltek, a többség lelkesen, szinte csak Bajnai bajoskodott...

abrakadabra40 2009.12.12. 20:07:31

@Kalmár: A részvétel az 1998-as körül lesz.

török gábor 2009.12.12. 20:09:45

szeretném felhívni a kedves kommentelők figyelmét, hogy a bejegyzés fő állítása ez volt: a retorikai fordulat ellenére nem lesz változás az mszp politikájában. miután azonban ez nem a twitter, szerettem volna kicsit bővebben kifejteni :)

abrakadabra40 2009.12.12. 20:13:59

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Rendben, hajlandó vagyok a korrigálásra.
vegyünk egy 64%-os Fideszt.(ez 55%-os részvétel mellett 2 800 000 szavazó a Fidesznek)
16%-os MSZP-t(700 000)
10%-os Jobbik-ot.(440 000)
6%-os MDF-et.(260 000)
3% LMP-t.(130 000)
és az :D SZDSZ-t:1%(40 000)

abrakadabra40 2009.12.12. 20:16:33

@török gábor: Amíg üzletemberek irányítják a baloldalt, addig nem lesz változás. Ha 2010 után szétesnek(sanszos) ,akkor a párt felrobbanásából kisülhet valami. Talán majd 2018-ban tudnak majd valamit alkotni, de addig is konyec.

tölgyes 2009.12.12. 20:20:27

@török gábor: Kedves TG!Kérem írja körül személyekkel a nemzeti vonalat az MSZDP-ben... Azt később maga a párt is elismerte, hogy se a föld se nemzet kérdésében nem volt képes megszólítani a magyar társadalmat, illetve, hogy ilyen politikája nem volt.

tölgyes 2009.12.12. 20:22:41

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Nem tudom, hogy mire céloz. Én a lehető legudvariasabban írom le azt a véleményemet, hogy TG. egy gyenge, ámde önmagával kitüntetett politológus.. Ezen még változtathat, ha keményen dolgozik úgy 6-8 évig.

török gábor 2009.12.12. 20:32:11

@tölgyes: Simon István: Vezéráldozat. A Peyer-kérdés és a magyar szociáldemokrácia. Bp., Századvég, 2003. Többek között ebből számomra az derült ki, hogy az akkori MSZDP egy része nem olyan volt, mint amit ma nálunk szocdem politikának neveznek.

török gábor 2009.12.12. 20:34:49

@tölgyes: akkor esetleg mondjuk tíz év múlva lehetek olyan okos, mit Ön? :) talán akkor érteni fogom azt a szép magyar kifejezést is, hogy "önmagával kitüntetett". van benne perspektíva, nem vitás.

Josef (K.) 2009.12.12. 20:37:57

@tölgyes:

"Én a lehető legudvariasabban írom le azt a véleményemet, hogy TG. egy gyenge, ámde önmagával kitüntetett politológus."

Még szerencse, hogy a "lehető legudvariasabb" módon fogalmaztad meg a véleményedet. Vajon hogy hangzott volna a véleményed, ha akár csak egy kicsit is kevésbé udvarias megfogalmazási módot választasz? (Erre inkább ne válaszolj.)

És kit tartasz igazán jó hazai politológusnak, elemzőnek akkor?

Kalmár 2009.12.12. 20:38:22

@tölgyes:
Nekem a kedvencem.
(Úgysem ismer, szembedícsérhetem)

Eppúr 2009.12.12. 20:50:16

Ennek a posztnak az égegyadta világon semmi, de semmi értelme nincs.

Elemezni olyan beszédet lehet, amelyben a beszélő igazat mond, vagy legalábbis ő hisz abban, hogy igazat mond. Ezzel szemben Mesterházy nem mond igazat, és ő sem hisz abban, amit mond.

Akkor minek értelmezni egy ilyen ember beszédét, legalábbis politológiai szemszögből?

Mert pszichológus vagy hazugságvizsgáló elemezheti, szó se róla, nekik ez a szakmájuk.

De egy magát komoly politikai elemzőnek tartó értelmes ember ilyenekkel ma már nem foglalkozik.

tölgyes 2009.12.12. 20:50:49

@török gábor: Itt különböző dolgokról van szó. Van okosság, ami vagy van vagy nincs. Én ebben nem szoktam magamat senkihez sem hasonlítani.. mert én se tehetek arról, ha valaki nálam okosabb, és más se tehet arról, ha nem olyan okos mint én...ez a gének dolga..
Én magának kemény és szívós munkát ajánlottam, hogy valahogyan kimásszon ebből a semmitmondó elemzői szerepből. Mindezt őszinte jó szándékkal javaslom Önnel, mert 5-6 év múlva is meg kell élni valamiből..Ehhez pedig az kell, hogy két nyelven JÓL BESZÉLJEN ÉS MÁSIK KETTŐN MÉG OLVASSON.
Aztán higgye el nekem, hogy nekem se könnyű. Gondolja el mennyi pocsék dolgot kell elolvasnom mire végre találok egy valamennyire is olvasható írást... amire azt mondhatom, hogy ez jó.

Némileg mosolygok azon, hogy fennakadt az "önmagával kitüntetett" kifejezésen.. Bizonyára hallott arról, hogy volt egy Neoprimitív nevű együttes..Tőlük loptam a kifejezést.. Eredeti szövegösszefüggésben így hangzott: " és most következik az önmagával kitüntetett Neoton Trampli egyik száma..".. amiben az volt a vicc, hogy állítólag az együttes kitalált magának egy olyan japán díjat, amilyet arrafelé nem is osztottak...és erre a kitüntetésre hivatkozott a korabeli Erdős által vezényelt PR... Mindebből következik tehát, hogy az "önmagával kitüntetett" kifejezés jelentése: valaki olyan érdemeket tulajdonít magának, amelyeket nem szerzett meg... vagyis a kifejezés maga nem is annyira értelmetlen.

Eppúr 2009.12.12. 20:52:46

Bocsánat, adott esetben még a bűnüldöző szervek feladata is lehet a maszoposok beszédeinek elemzése, mint ahogy meg is teszik, sok esetben.

török gábor 2009.12.12. 20:59:08

@tölgyes: azt hiszem, azt kellene mondanom, hogy szívesen olvasnék Öntől valamit, akár idegen nyelven is, csak hogy világos legyen, hogy értsem :)

szerintem nem feladata ennek a blognak, hogy magamat minősítsem, mint látta, ezt nem is tettem meg, s elfogadtam azt is, ha Ön anélkül ítélt meg, hogy tudná, máshol - amit politológiának neveznek, ez nem az - mit írok, mivel foglalkozom. én ennyiben maradnék, megköszönve kitüntetett figyelmét és aggódását.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.12.12. 21:00:47

Kínos fejleményből ez már éppen elég a Fidesz számára"
Orbán rögtönítél
A Fidesz elnökében förtyög a düh - erről ő maga számolt be újságíróknak. Akkor sem titkolja ezt, ha ez nem politikusi és végképp nem államférfiúi erény. Most már odáig jutott a dühöngésben, hogy börtönnel fenyeget. Érdekes, eddig csak számonkérésről volt szó. Úgy látszik, már ez is kevés a Jobbikkal a szélsőségesek szavazataiért vívott harcban. Még nagyobbat kellett mondani.
Orbán a jelek szerint előhúzta a táskájából az ítéleteket, mint tették azt Bacsó Péter legendás szatírájában. Úgy látszik, nem zavarja őt, hogy több fideszes ellen folyik jelenleg is büntetőeljárás, kíváncsi vagyok, lesz-e ezekből börtönbüntetés. Vagy ez csak azoknak jár, akik az elmúlt nyolc évben kormányoztak? És azt honnan lehet tudni előre, hogy ami neki gyanús, az az ügyészségnek, majd a bíróságnak is az lesz? És ha az lesz, az biztos elzárással jár? És ha bűncselekményről van tudomása, miért nem most tesz feljelentést? Kire vagy mire vár?

Orbánnak baja van a költségvetéssel is, szerinte az is bűncselekmény. Ezek után nem lennék Biden amerikai alelnök helyében, nem is beszélve a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Bizottság illetékeseiről, a befektetői körökről és a hitelminősítőkről. Ezek mind ostobák és hagyták magukat félrevezetni a kormány által. Nem átallották hitelesnek, sőt jónak és előremutatónak nevezni Magyarország 2010-es költségvetését. Többségük azt is hozzátette, hogy hazánk példát mutat a válságkezelésből és annak végével a régió éllovasa lesz. Az IMF azt is közölte, a Fidesznek nincs más választása, ugyanezen az úton kell járnia. De akkor mi lesz az eddigi ígéreteikkel?

Pedig a kínai kommunisták testvérpártjának elnöke amúgy is kínos diplomáciai heteken van túl. Nem elég, hogy nem volt négyszemközti találkozója Putyinnal, még abban is lebukott, hogy azt állította Betlen Jánosnak: név szerint, mint a Fidesz elnökét hívták meg az orosz kormányfő pártjának kongresszusára. Az orosz parlament külügyi bizottságának helyettes vezetője, Arkagyij Klimov viszont azt mondta: nem kapott a Fidesz elnöke név szerinti meghívót a kongresszusra. A meghívót az EPP-nek küldte ki, amely maga döntötte el, hogy kivel képviselteti magát. Várom, hogy a Fidesz tiltakozzon és tegye helyre a nyilván minimum füllentő orosz politikust. Ha nem teszik, a pártelnök, bizony hazugságban marad.

A kínai út pedig az antikommunista élharcos imázsát tépázza emberesen. Az Orbán részéről, az ő eljövetelével megálmodott ugrásszerű magyar-kínai gazdasági növekedés már Medgyessy és Gyurcsány idejében elindult. Amit Orbán ázsiai vonalon tönkretett kormányon, azt az utána következők tették rendbe. Ezért nőtt 2001-hez képest négyszeresére a magyar export Kínába.

És ha belegondolok, hogy Szapáry György bemondta: őt bizony a Fidesz kérte fel a költségvetés elleni, "független" közgazdászok által írt újsághirdetés aláírására, kínos fejleményből ez már éppen elég a Fidesz számára. Szapáry, mint szakember, tehát egy párt felkérésére elengedte volna a forint árfolyamát és az egekbe röpítette volna a devizahitelesek terheit. A többi negatív következményről már nem is beszélve.

Biztos, hogy ilyen Magyarországot akarunk?

tölgyes 2009.12.12. 21:10:16

@török gábor: Az az igazság, hogy én ezt a tanulmányt mint az elvtelenség és elvi politizálás határát firtató művet olvastam, de most újból át fogom nézni..de nagyon kétlem, hogy a nemzeti politika kérdésében valami relevánsan újat mondana a magyar szociáldemokráciáról.

tölgyes 2009.12.12. 21:12:08

@török gábor: Már melyiken...:::))) És honnan tudja, hogy nem olvasott???:::)))

tölgyes 2009.12.12. 21:13:55

@török gábor: Valóban nem feladata a blognak az önminősítés.. de nekem mint olvasónak jogom van a leírt szöveg minősítésére. Ez is egy kontroll, még akkor is ha nem sokat ér.. annak aki nem akarja.

Werwolf 2009.12.12. 21:13:56

@Keménytökű fideszes! Mondj nemet, ne bízz Orbánba!:

te vagy tajekozatlan vagy, vagy penzt kapsz azert, hogy hülyesegeket hordj össze.

Media-strategiai ertelemben kurod el. Persze, internetes forumokra is tevednek idiotak szombat este, akik esetleg megkajalnak ilyen sületlensegeket, de az aranyuk alacsony. Könnyü elkepzelni, hogy lecsengöben levö topicban, hetvegen este valszeg zömmel nem tajekozatlan idiotak irkalnak; persze nyilvan ilyen is van.
A te mondanivalodat vagy a bosnyakon böffentsd ki reggel ket vegyigyümi utan, vagy probalkozz dragabolgarur müsöraba betelefonalni, esetleg irogassal a nepszavaba. Persze, lehet, hogy teszed is, csak a lelkesedes vitt ra, hogy ide is...
Hihetöbb lenne, ha esetleg ürgebörbe varrva. Hm?

tölgyes 2009.12.12. 21:20:17

@Keménytökű fideszes! Mondj nemet, ne bízz Orbánba!: Ön egy nagyon egyszerű kérdésről ír nagyon hosszan és unalmasan. Az egyszerű kérdés így hangzik: van e joga a társadalomnak a demokrácia keretei között megbüntetni azokat, akik felemésztették (ellopták, rosszul gazdálkodtak) az ország erőforrásait. Mert persze nagy a baj a 2010-es költségvetéssel is..de még nagyobb a baj azzal a 18.000 milliárddal amit a kormányunk az elmúlt 7-8 évben az adóinkon felül "elkúrt"... hogy a klasszikust idézzem!

Vagy Ön úgy gondolja, hogy a hatalomban lévő, mert a hatalma legális és átmenetileg még legitim is bármit megtehet?? Annak következménye soha nem lesz???

Én ezt a felfogást nem támogatom.

Werwolf 2009.12.12. 21:25:18

mokas elkepzelni "@Keménytökű fideszes! Mondj nemet, ne bízz Orbánba!:"-t, ahogy kifent kesekkel varja a hsz-eket es most ir. Irogat.

- elmondja, hogy loser vagyok.
- kurvaanyjazik
- kerdez: "igen, mit, es akkor?"
- tudomanyosan, a torkanal ragadja ,meg a kerdest
- iszik meg 4 kevertet
- jelentest ir

szerencsetlen...

Josef (K.) 2009.12.12. 21:25:47

Villáminterjú Török Gábor politológussal

Josef (K.): Török úr, miután már a legelső bejegyzésében is utal arra, hogy ebben a blogban 'az érdeklődő nyilvánosságnak szánt' 'nem „akadémiai” írás'-okat akar közzétenni, a 126. "ez nem elég mély és kidolgozott politológiai írás" jellegű kommentnél nem akar egyszerűen belevágni valamit a monitorba?
Török Gábor: Nem.
Josef (K.) : Köszönöm az interjút!

tölgyes 2009.12.12. 21:27:40

@Josef (K.): A neten álnevek mögé bújva durva anyázás folyik. Én olyat soha nem engedek meg magamnak.. de a véleményemet kendőzetlenül leírom... Úgyis annyit csűrjük, csavarjuk a szót ( egy zseni lakik Önben.. Önben nem különben...), hogy annak értelmét nem látom.

tölgyes 2009.12.12. 21:35:22

@Josef (K.): Ön valamit nagyon félreért. Én nem várom, hogy TG. el tudja olvasni és érdemben hozzá tudjon szólni egy Am Sci. Rew-ban megjelent elemző cikkhez. Ahhoz (és erről ő nem tehet) nem tanították meg neki azt a matematikát amit ott elvárnak...Amit én szeretnék az csupán annyi, hogy ha valamely tárgykörben megszólal, akkor be tudja mutatni azokat a releváns gondolatokat, amiket az adott téma megértése megkíván... Ez Önnek is jobb lenne.. mert talán segítené Önt a tényleges eligazodásban.

Josef (K.) 2009.12.12. 21:40:05

@tölgyes:

Ugye itt az "Am Sci. Rew" alatt valójában az "Am Polit Sci Rev"-re gondol?

tölgyes 2009.12.12. 21:42:52

@Josef (K.): Köszönöm a kiegészítést.

Josef (K.) 2009.12.12. 21:46:15

@tölgyes:

Szívesen! Az úttörő ahol tud, segít.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 21:59:28

Mi ez a chatelés, elvtársak? Tessék nagyon intelligencs és nagyon mély elemzéseket bepötyizni, nem ám itt lógni a szeren, eldumcsizni, mint faluvégi temetőben a vénasszonyok két sírgereblyézés között...

Josef (K.) 2009.12.12. 22:05:46

@Werwolf:

két vénasszony között...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.12. 22:51:25

Ha már chat, akkor...

...a megújult mszp farkasbőrbe bújt, de most éppen mégis ráfázott, a rókabőrbe bújt fidesz meg rámászott:

malacnews.freeblog.hu/files/mszpfarkas.jpg

rockjano 2009.12.12. 23:24:50

Elképesztő hogy a sok véres szájú jobbos milyen stílusban osztja itt a bloggolót.

A névtelenség iszonyú bátorrá tesz, és néha elképesztően ostobává is.

Persze ez nem újdonság.

rockjano 2009.12.12. 23:39:27

Ezeben a jólismert malackákban és vérfarkasokban a tisztelet lehelete sincs meg egy náluk politikában lényegesen jártasabb emberrel szemben.

Ezért nem tudnak a normális bloggerek beleszólni a vitába mert ezekkel a gyűlölködőkkel vitázni sem lehet és nem is érdemes...tragédia.

R\'hard 2009.12.13. 00:40:05

Udv!

Az oszodi beszed utan az volt a benyomasom, hogy GyF szakitani szeretne az MSzP (es a Fidesz, az SzDSz, az MDF, a kisgazdak stb.) altal korabban kovetett iranyvonallal. (A jo oreg osztogatas, a jelenlegi es a jovobeli adofizetok jovedelmenek atcsoportositasa a jelenlegi inaktivak javara, a hosszu tavu gazdasagi erdekek figyelmen kivul hagyasa. No jo, Bokros Lajos megprobalt tenni valamit, de javaslatait - az allamcsod elkerulesehez szukseges azonnali stabilizalo intezkedeseket (Bokros-Suranyi-fele stabilizacios csomag) leszamitva - azon nyomban elutasitotta a politikai paletta teljes skalaja.) MA beszedebol szamomra ugy tunik, hogy szembehelyezkedik ezzel az igennyel. MA politikai fordulata tehat azt jelenti, hogy ne legyen fordulat a korabbi iranyhoz kepest. (Ami osszhangban all azzal, hogy a jelenlegi listan maximum hangsulyeltolofas, de nem megujulas feddezheto fel a 2006-os listahoz viszonyitva.) A 2006-ot koveto kormanyzati magatartasban viszont ugyanugy nem fedezheto fel az oszodi beszedben - altalam legalabbis - kihallott valtozas iranti igeny megvalositasa.

A fordulat tehat azt jelenti, hogy egy meg nem tortent fordulatot iranti igenyt elutasitunk, ugyanugy, mint a korabbi evek soran?

R

UI Annak meresere, hogy valaki milyen mertekben hiszi igaznak az altala elmondott szoveget, legjobb tudomasom szerint viszonylag jo fokmeroje az, hogy milyen gyakran pislog az illeto szemely. Amikor ritkan pislog, akkor olyan olyan dolgokat mond, amit igaznak hisz, ha a korabbinal gyorsabban pislog, akkor valoszinuleg tudatosan hazudik. Ha egy politikus beszedet nezed TV-n, erdemes elnemitani a televiziot.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 08:41:42

@R\'hard: Pár hónapja vették le a műsorról - csak nem politikusi nyomásra?! - a Hazudj, ha tudsz (Lie me) "oktatófilm"-sorozatot. Roppant tanulságos volt az a tucatnyi epizód is, amelyet volt szerencsém látni belőle. ((-illusztrációnak mindig bevágtak pár politikus-arckifejezést is;))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.13. 08:51:53

@rockjano:

Eszednél-e vagy-e, barátocskám-e?

Éppenhogy megvédtem Török Urat a nemtelen támadástól, cseszed. Olvass már értelmezően te, te emberiség átkozott gyermeke!:-P

Hol támadtam én be a bloggazdit? Sőt, éppen ellenkezőleg: Szimpatizálom Török Gábort, ha nem ment volna át, és drukkolok is neki, h minél jobb és népszerűbb legyen a blogja.

Ha az alábbira kattintasz, akkor láthatod, h éppen azért emeltem szót egy jobbos (sztem az) kommentelőnél, h ugyan már, ne kaksizzon bele a blogba örökké:

@malac69 gerinckutató blogkalandor:

m.logic 2009.12.13. 09:00:42

@rockjano: Ha akkor tudtad, hogy hazudnak, akkor most igazán nem értem miért tartod valamelyest őszintének őket. Most is ugyanúgy hazudnak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.13. 09:09:10

Nah, akkor egy kis véresszáj rockjano fórumtárs kedvéért:

Nekem az a benyomásom, h gusányi képtelen lesz megülni a fenekén, és ez a mi (rohattmocskos jobberek) szerencsénk, mert - tekintve, h még a legutóbbi Szonda listán is az egyik legnépszerűtlenebbnek bizonyult a maga 19 pontjával (Kóka rosszabb csak nála 17-tel) - sokat árthat a pártjának, és fog is...

A Fidesz akkor tesz jót a maga szempontjából, ha hergeli ferit, elősegítvén ezzel azt, h minél aktívabb legyen, mert így nyilvánvalóvá válik Mesterházy báb jellege és a maszop megújulási szövegének hiteltelensége.

A maszop a szavak szintjén próbált lépni a "kiegyezéses politika" irányába, de ha ezt igazán akarják, nagy gondjuk lesz ferenc tesóval.

Ha jól sejtem, az a terve Mister Elkúrónak, h a bukott választás után szépen lassan visszajöjjön. Abban bízhat, h ha felszínen marad, és beáll egyfajta elégedetlenség a Fidesszel szemben 2010 őszére, akkor az önkorm. választásnak már ő lehet a párt fő arca, akár mint Bp-i főpolgármester-jelölt. Ezzel alapozhatná meg a 2014-es visszatérését.

Még azt is el tudom képzelni (félig-meddig összeesküvés-elmélet), h valaha megegyezett Bajnaival titokban abban, h ő azért nem indul 2010-ben, h ne veszélyeztesse az ő (mármint gyurcsányi) későbbi visszatérését az esetben, ha túlságosan megerősödne. Gyurcsány soha nem forszírozta Bajnai indulását min.elnök-jelölként, ami szvsz nem véletlen.

Balt 2009.12.13. 10:35:05

@malac69 gerinckutató blogkalandor: "1. helyen egy ovis báb, 2.-on egy ideiglanesen elnökösködő mamika, a 3.-on egy vén kecske, amelyik már sót sem nyal."

:)) 3.: Erről talán a szintén Brüsszelbe delegált, Kulcsár-ügyes barátnőt (E. Évát) kellene megkérdezni, de a többi stimmel.

2009.12.13. 10:57:47

Én nem hiszek abban, hogy Kovács Laci bával, Botox Ildi nénivel és Gyurcsánnyal és főleg Puch Lacival a hátában bármiben is ez a pasi hiteles. Én el hiszem, hogy ő akar, de hogy gólemekkel van körbevéve, ami nehezíteni fogja az elképzelését, főleg a fordulatot, az tuti.

Balt 2009.12.13. 11:55:15

@török gábor: "erről szólt az 1-7 bejegyzés. a 72% szerintem irreális."

Mandátumarányban is?

török gábor 2009.12.13. 11:58:15

@Balt: nem, abban nem irreális.

Balt 2009.12.13. 11:59:05

@Kalmár: "Persze a baloldal sokat fog dolgozni azon, hogy elhitesse mindegy ki kormányoz nincs igazi választás. Így talán csak a nyugdíjasok ballagnak el és nem lesz akkora a baj."

Lehet, de az alacsony részvétel nem nekik kedvez. Pontosabban: sokszorosan nem kedvez nekik.

Balt 2009.12.13. 12:08:02

@tölgyes: "TG. egy gyenge, ámde önmagával kitüntetett politológus.."

Ezzel az állítással messzemenőkig vitatkoznék. :) Bár talán épp itt nem illene, nehogy valamiféle hízelgésnek hasson... De akkor is: Török Gábort páratlanul hiteles és elfogulatlan elemzőnek látom, csak egyvalakihez tudom mérni: Tölgyessyhez. (Nomen est omen :)))

Balt 2009.12.13. 12:17:32

@Keménytökű fideszes! Mondj nemet, ne bízz Orbánba!: Hogy jön ide Gyurcsány PR munkatársának, Gréczy Zsoltnak a Népszavában megjelent cikke? (De ha már...: a forrást illene megnevezni, mert így hovatovább szerzőijog-sértés)

majomkutya 2009.12.13. 12:19:30

Hogyan lehetne más a politikájuk, úgy, hogy Mesterházyt (aki elvileg új arc) Lendvai, Gyurcsány és Kovács követi?
Ugyan már...

2009.12.13. 12:32:10

@Balt: én is egyetértek ezzel a meglátással és én sem értem, hogy veszi valaki a bátorságot, hogy itt személyeskedjen, még ha a bölcsek kövét hordja is (vagy azt hiszi) magánál. Mert ugye: "Ki kérdezte ezt?", ha finomabb vagyok, de ha nem, akkor csak annyit "Közöd?"

Balt 2009.12.13. 12:34:26

@malac69 gerinckutató blogkalandor: "(GyF) minél aktívabb legyen, mert így nyilvánvalóvá válik Mesterházy báb jellege és a maszop megújulási szövegének hiteltelensége."

Így bizony. És mindeközben Szili "bolgári köröket" szervez és látványosan kihúzatja magát a listáról; ebben bőven benne van még az MSZP választások előtti összeomlása is. :)

Balt 2009.12.13. 12:36:58

@malac69 gerinckutató blogkalandor: "Ha jól sejtem, az a terve Mister Elkúrónak, h a bukott választás után szépen lassan visszajöjjön. Abban bízhat, h ha felszínen marad, és beáll egyfajta elégedetlenség a Fidesszel szemben 2010 őszére, akkor az önkorm. választásnak már ő lehet a párt fő arca, akár mint Bp-i főpolgármester-jelölt. Ezzel alapozhatná meg a 2014-es visszatérését."

Lehet, hogy ez vezérli Fegyencünket, de bárki is maradjon körülötte, esélye nem lesz többé...

ikiss68 2009.12.13. 13:41:53

Akkor még1x megkérdezném lehet hogy most válaszolni fog valaki... Ha jövöre a fidesz elkur valamit kormányon akkor ki lesz a hibás? Gyurcsány? Bajnai? A komenyisták? Szadesz? Bokros?

Balt 2009.12.13. 13:46:50

@ikiss68: Ez most miért is érdekes...? (Egyébként megsúgom, objektíven: :) minden előbb említett.)

2009.12.13. 14:30:17

@ikiss68: nem mindegy?A patás majd 10 év múlva se lesz hibás semmiért! Hisz ezt már ismerjük úgy, hogy pl. "Éljen Sztálin!" vagy "Éljen Nikolei Caucescu!" summa: "Éljen Dakota Titánia fejedelme":(( Hazát váltok, komolyan fontolgatom...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 14:33:58

@török gábor: Igen, teljesen más volt az akkori, meg a mostani szoc.dem. politika, értékrend, de ennek volt egy olyan oka is, hogy: Trianon. Számos nemzeti kérdésben, köztük ebben, "politikai öngyilkosság" volt szembemenni a "hivatalos közhangulattal". Ez nem azt jelenti, hogy mindenki ugyanazt mondta, de a lényegben nem volt eltérés.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 14:42:45

@Eppúr: Honnan tudjuk, hogy mikor ki mond igazat, s azt a beszélő elhiszi-e. Az elemzőnek az a dolga, hogy a politikusok beszédeit, szövegeit elemezze, függetlenül attól, hogy mit gondol az egészről. Már csak azért is ez lehet a dolga, mert ez nyilvános, ehhez fér hozzá. Milyen elv alapján szelektáljon? A szavazófülkében szelektálhat. :) Amúgy mindegyik párt a saját érdekei alapján konstruálja a valóságot ("szövegvalóság"). Nehezen hiszem el, hogy mindenki igazat mond, sőt el is hiszi azt, amit állít. Persze a politika nemcsak diskurzusokból áll, viszont ez minden korlátozás nélkül elemezhető.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 16:05:16

@török gábor: Nos, már régen nem írtam a blogodra, de most úgy érzem, hogy annak az egyre inkább személyeskedő jellege miatt nem állhatom meg.

Elnézését kérem előre is minden kedves bloggernek, hogy nem idézem őket név szerint, de az talán -remélem, megértitek- egy kissé sokáig tartana.

Először is örömmel tölt el, hogy egyátalán létezik egy ilyen blog, annak ellenére, hogy a tisztelt érdeklődő -ha akarja- számtalan fórumon hozzászólhat a politika aktuális fejleményeihez.
Azonban talán ezegy kicsit mégiscsak más.
Itt egy "szakértőtől" lehet elemzéseket olvasni, ezt követően pedig arról véleményt lehet alkotni.
Kedves Gábor, nem hiszem, hogy bárki komolyan megkérdőjelezné a Te hozzáértésedet, már csak az eddigi tanulmányi és tudományos lajstromod ismeretében sem.
Régóta figyelemmel kísérem a munkádat -a tiedet is- és azt kell mondjam, hogy generációd egyik legszínvonalasabb, és legegyenletesebb teljesítményét nyújtod.
Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenben egyetértenék veled.
Aki látott már téged bármely televízióban, vagy akár a Heti Válasz Agenda rovatában elemezni, és van füle, hogy halljon, annak kevés kétsége lehet a Te politikai vonzalmaidat illetően.
De könyörgöm, ez nem bűn!
Mondjon már nekem valaki egyetlen politologust ebben az országban, akiről nem ordít, hogy melyik politikai oldalhoz húz a szíve! S nem kell Ágh Attiláig (Te Jó Ég...), vagy Fritz Tamásig elmenni, elég ha Giró-Szász Andrást, Somogyi Zoltánt, vagy mondjuk Lakner Zoltánt nézzük. Hát őhozzájuk képest rólad tényleg nehéz eldönteni, ki tetszik, és ki kevésbé... (ami ezen szakma esetében -valljuk be- nem hátrány...)

A másik dolog ez a folyamatos megbélyegzés: Szerintem nem túl lovagias gesztus olyasvalakit rúgdosni, aki már az elején tudatja, hogy nem kíván visszarúgni.
Az elemzés pedig -megint csak szerintem- egyáltalában nem bugyuta, bár tény, hogy nem egy tudományos igénnyel készített esszéről van szó, de -ahogy Te is elmondtad- nem is annak készült.

Abban viszont,hogy a baloldali mozgalmaknak valaha lettek volna hangsúlyos, és tartós nemzeti elemeik, nem értek veled egyet.
Ilyen szerintem soha nem volt. A jakobinusoktól mostanáig, szerény történelmi ismereteim alapján ilyen nem volt. A baloldal magában egy túlzás szerintem, ami a legprimérebb emberi tömegigények kielégítésére jött létre, nem egy valós alternatívaként. Hogy mégis az lett, az valószínűleg csak annak köszönhető, hogy ténylegesen valós problémákat feszegettek, amelyeket viszont ők cserébe még soha, sehol nem tudtak megoldani.
A baloldalról röviden ennyit. Többet szerintem nem is érdemelnek.

Summa summarum: tetszik a blog, a támadásokat nem kell felvenni, és szerintem Te ezt nem is teszed.

Gratulálok, további jó munkát!:-)

A többiek: Volt itt néhány kommentelő, aki fel volt háborodva azon, hogy túl sok jobboldali ír ide, és hogy ők primitívek, nem lehet velük viatatkozni.
Kár a szó erre is, de tegyünk kivételt!

Először is. Az, hogy ennyire túlsúlyban vannak a jobboldali vélemények (megjegyzem nem csak itt, hanem majdnem mindenhol, még a Népszabadságban is) az leginkább annak köszönhető, hogy egyrészt több a "jobboldali", másrészt a "baloldaliak" szégyellik vállalni a véleményüket (lássuk be, egyáltalán nem ok nélkül).
Az a néhány elszánt harcos, aki még mindig az MSZP mannáját hirdeti, (közvetve vagy közvetlenül) nagyon tiszteletreméltó, csak éppen már egy kissé felesleges.
Mindig tiszteletre méltó az, ha valaki az esélytelenért áll ki, és érte küzd, még akkor is, ha éppenséggel erről a fura, szavakban nehezen kifejezhető halmazállapotú képződményről van szó.

A baj az, kedves "Baloldaliak", hogy már késő. A poatásördög duma, meg a sok, egyébként általában teljesen megalapozatlan vádaskodás ezegyszer nem jön be.
Az ok egyszerű: Ez ország már magánál az ördögnél is jobban gyűlöl benneteket.
S Orbán Viktor kétharmada valószínűleg akkor is meglesz, ha a hátralévő öt hónapban fényesre nyaljátok a siratófalat.
Szolo blogtársunk egyik örkérvényű kedvencével zárván soraimat: Bibó szerint demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni.
Úgyhogy kedves "Baloldali Polgártársak" sajnálattal kell közölnöm, hogy Ti nem vagytok demokraták. Mi sem szeretnénk, ha Ti hatalon maradnátok, de egyáltalán nem félünk ettől, inkább szánunk benneteket.
Bocs..:-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 16:17:09

@Letícia: S azt hiszem, téged szánlak a legjobban. Ennyi otromba baromságot három sorban még soha nem olvastam, pedig még a Népszavát is lapozgatom időnként.
Letícicus, KÖNYÖRGÖM DUGJÁL EGYET!!! Ha az sem segít, akkor pedig jobb, ha szakember segítségét kéred...

De azért szeretlek:-)

török gábor 2009.12.13. 16:19:18

@mirrmurrkandur: köszönöm, zavarba ejtő volt :) ami a lényeget illeti: továbbra is tartom, hogy a régi szocdem mozgalomnak sokkal több köze volt a nemzeti tematikához, mint azt a mostani magyar baloldal alapján gondolnánk. történelmietlen, de egy blog ilyesmit is elbír: Peyer Károlyék biztos nem szavaztak volna nemmel a kettős állampolgárságra.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 16:30:47

@török gábor: "... a kettős állampolgárságra."

off:
Csak a "történeti hűség" kedvéért (és csak a többieknek):
1. győzött az IGEN...
2. csak éppen kevesebb volt (az IGEN) a 2M-s érvényességi küszöbnél
3. a Fidesz hatalmára szavazó "jobboldaliak" 2002-ben és 2006-ban is TÖBBEN voltak, mint 2M!
4. a baloldal a Fidesz hatalmáról IS ugyanúgy lebeszélte a zembereket
R-GO
- a (könnyített, kollektív) kettős állampolgárság meg nem adása MAGÁN a jobboldalon múlott (-akárhogy is fáj!:(((

török gábor 2009.12.13. 16:40:11

@1.szolo (B.A.): a politikusokról beszéltem, nem a választókról. ha az MSZP akkor nem áll bele a nem-kampányba, bizonyára más lett volna a helyzet (persze, ettől még lehetett volna eredménytelen a voksolás)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 16:43:44

1922. június 29. Népszava: "[...] elő kívánunk segíteni minden olyan komoly és célszerű törekvést, amely az igazságtalan trianoni békeszerződés revízióját lehetővé teszi [...]". (In: Magyarországi pártprogramok 1919-1944. Szerk.: Gergely Jenő et al., ELTE-Eötvös Kiadó, Budapest, 2003. 90.) De ez a későbbi programjaikban is előjött.

A húszas évek közepétől (1939-ig) a magyar kommunisták is egy "sajátos" nemzeti vonalat vittek.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 16:49:53

Bocs, hogy forszírozom :)

Épp azért hoztam példának a 2 évvel előbbi és későbbi 2M feletti fideszes eredményeket, mive az MSZP akkor is "beleállt a nem-kampányba"...

Szerintem inka a Fidesz nem állt bele az IGEN-kampányba.

Mellesleg az külön egy érdekesség, hogy a záró TV-"vita" mennyire nem hatott a (jobbos!) szavazók tömegeire...
Arra gondolok, ahol a 3 "királyok" még magát gyurcsányt IS meggyőzték odáig, hogy a legvégén kinyögte, hogy (kb.) mostantól csak a távolmaradásra bíztat mindenkit...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 16:52:45

@1.szolo (B.A.): Kövér László mondta - ha jól emlékszem - púp volt csak a hátukon az MVSZ által kezdeményezett népszavazás (nem tudom szó szerint idézni), mert erre csak igent mondhattak. Lehet abban valami, hogy ők sem vitték teljes erővel.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 17:03:22

@tdave:
De a bukást már teljes gőzzel tolták a szocikra...
Pedig még maga Duray is így beszélt a vita végén:
"köszönjük a miniszterelnök úrnak, hogy vasárnap távol tartja magát a NEM-től."

(Erre utalva: "nem a szavazásra, nem az IGEN szavazására, hanem az attól való távolmaradásra biztatok"!)
www.kettosallampolgarsag.mtaki.hu/interjuk/int_21.html

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.13. 17:08:16

@1.szolo (B.A.): Igen, természetesen mindig a másik a hibás. :)

2009.12.13. 17:22:46

@mirrmurrkandur: gondoltam mindjárt, hogy célkeresztben leszek...Engem te ne szánj, te fogsz sírni ott, ahol senki se lát, akár, ha Orbán gyomrában leszel, mert hogy alulról felküzdöd magad oda te is!:P Engem inkább kapjon be, jó, mondjuk nem fogom megvárni!

Ezt a szövegedet is "a demokrata" felirathoz írod?? A színvonalad magadért beszél.

Balt 2009.12.13. 18:06:35

@1.szolo (B.A.):

Igen, utólag értékelve bizony nagy felelőtlenség volt a kettős állampolgárság kérdését egy esetleges eredménytelen népszavazáson kockára tenni, tehát Kövérnek megint igaza volt. :)

Orbán mondta egy interjúban, hogy ők csak akkor álltak az MVSZ ész az MDF(!) kezdeményezése mögé, amikor már összegyűlt a 200 ezer aláírás, tehát a népszavazás elkerülhetetlenné vált. (Elfogadom, lehetne ezért opportunizmussal vádolni a Fideszt, de 2004-ben, az uniós csatlakozással nyilván szükséges volt előbb a korabeli álláspontjuk felülvizsgálata, mely a státusztörvényben látta a határon túli magyarok HELYBEN való megtartását, noha utóbbiak sem voltak ezzel maradéktalanul elégedettek, főleg az MSZP által kiherélt formájában. Na, ez tisztességes tőmondat volt. :))

Nézzük a másik oldalt: semmi kockázata nem lett volna még akár csak falból is az igenek mellé állni az MSZP-nek, pláne egy éppen felállt új vezetéssel. (Ne feledjük, a népszavazáson feltett kérdés mindössze annyiban döntött volna: "Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról..."
www.election.hu/hu/ovb/45/45_0.html - mely "előrendelt" törvényt kényelmesen elszabotálhattak volna akár az ellenzékre, akár az SZDSZ-re :) hivatkozva 2006-ig.) Ezzel lemoshatták volna a "gyalázatot", hosszú időre megszabadulva a "nemzetietlen" jelzőtől, kicsorbítva a másik oldal ezen fegyverét. (Persze erősen csorbult 2004-ben így is...) Helyette Gyurcsány ezt a népszavazást egy első erőfelméréssé degradálta, mely antréjában kétségtelen sikert tudott így felmutatni...

Balt 2009.12.13. 18:13:13

@1.szolo (B.A.): Egyébként ha már az OVB-t citáltam, jegyezzük meg, a 2 millió szavazóból nem sok volt "igazolatlanul" távol.

>>IGEN választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 65,01 %-a, 1 922 680 fő<<

(Nem mellesleg magam is ismerek nem egy jobboldali - és nem feltétlenül Fideszes! - szavazót, adott esetben erdélyieket, akik valamiféle önérdektől vezetve, és talán nem utolsó sorban a "nemes" kampány hatására távol maradtak, vagy pláne: nemmel szavaztak...)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 18:22:14

@Letícia: "Hogy rettenetes, elhiszem,
De így igaz.
Ha szeretsz, életed legyen
Öngyilkosság, vagy majdnem az."

Ezt nem a Zorr(ó)bán mondta, hanem Szabó Lőrinc írja egy felvilágosultabb pillanatában.
Te is valami ilyen megmosolyogtató fanatizmussal éled meg azt a nevetséges rettegést, amin azért a társadalom nagyobbik része már néhány éve túl esett.
Mégsem lehetek annyira gyanakvó, ("S hogy minden írtózó gyanakvást elcsitithass") hogy azt mondjam, hogy a szocpárt egyik küldönce vagy, és pénzért nyalod aranyérig azt a segget, amely segg hozzátartozójának hatalmát véded minduntalan. (Tudom, persze, Te nem véded, csak a Zorbánt utálod rettenetesen, és közben vakon és süketen járkálsz a világban, mint valami temetetlen trójai katona.)

Nos, éppen ezért inkább jóindulatúan azt feltételeztem, hogy "csak" és "csupán" szexelned kéne végre egyet, és az agymenésed végre helyreállna a hormonháztartásoddal egyetemben.
Ezzel szemben Te továbbra is azzal a monológgal vagdosod a virtuális ereidet, hogy a gólem megzabálja a Hazát, s ha eljő a Patás (ezt a szót használtad, ha jól tévedek...) gázkamra nem marad szárazon...

Arról pedig, hogy én hol fogok sírni, csak annyit engedj meg, hogy sírok/tam már eleget, meg fogok ezután is, de ennek semmi köze nincs a Populista Luciferhez meg a Te kiéhezettségedről sikítozó pátoszaidhoz...

de azért aranyos vagy:-)

2009.12.13. 18:28:24

@mirrmurrkandur: Katonája nem vagyok senkinek, csak a józan eszemnek, ami neked e kommented alapján is elment. Én elhiszem, hogy az egészségemért aggódsz, de kösz, neked nem kéne, nem vagy túl hiteles. És ne aranyosozz le, amikor bántasz, mert hasonlítasz de Sade-ra, szóval én nem szóltam hozzád, és nem is fogok, maradj a fajtádnál és beszélgessetek egymással és felejts el. Köszönöm.

És nem vagy sem aranyos, se jófej, hanem egy avatar nélküli jó nagy - jobboldali- bunkó.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 19:09:26

@Letícia: In medias res:

Fogalmam sincs ki az a de Segafredo nevű indivídum, akihez olyan bőszen hasonlítasz, de gyanítom ezt sem kedvességből ragasztottad rám.

Nem, Letícica, nem akartam kedves lenni, legfeljebb annyira amennyira azt egy Nő az én szememben megérdemli. Tehát ezért -meg még néhány dologért- nem a hozzátartozóid különböző szerveivel kezdtem el dobálozni.
A blog elbírja:-)

Nem igaz, hogy nem szóltál hozzám, hiszen tudhatnád, hogy egy fórumon -akaratlanul is- mindenkihez szólsz, főleg, ha ilyen kapitális baromságokat írsz.
(Mert ugye egy demokratikus politikust magához az ördöghöz hasonlítani, mindenfajta idézőjel, meg mosoly nélkül, valljuk be, elég nagy baromság ahhoz, hogy valaki válaszoljon rá, és ahhoz is, hogy ne tetszen neki.)
Ha neked ez nem tetszik, akkor sajnos a demokráciafelfogásoddal vannak gondok, nem pedig azzal, hogy én egy "avatar nélküli jó nagy -jobboldali (mintha ez valami bűn lenne) bunkó" vagyok.

A tanácsodat eddig is megfogadtam, és a "fajtámmal" diskuráltam, mivel -ha tetszik, ha nem- a fajtámba tartozol Te is.
Nekem nem az a bajom, hogy Te nem úgy gondolkozol, mint én, (... be unalmas lenne a Világ...) hanem, hogy gyűlölöd azt, aki nem hozzád hasonló, és valamifajta kasztrtendszerben élsz, ahol komoly különbségek vannak az olyan "felvilágosult, szabadelvű művészlelkek", és az olyan "sötét, ostoba bunkók" között, mint én.

Pedig nem, az igazi különbség csupán az köztünk, hogy Te azért ítélsz el, mert nem értek veled egyet, és van pofám még ennek hangot is adni, míg én nem ítéllek el, csak igyekszem a hülyeséget előtted is nyilvánvalóvá tenni.
Igen, egy szemét vagyok,mert kinevetlek, de ezzel sokan így vagyunk, csak k legfeljebb úgy érzik, hogy belefér egy ilyen is.
S igazuk van. belefér. De attól még jogom van röhögni, és szánakozni rajta. Bocs, Kedves, de így van.

Tetszik a harcosságod, ezért learanyosozlak, ha ahhoz van kedvem. Örülhetnél, hogy valaki Szabó Lőrincet idéz neked, és nem kéne kapásból lebunkózni...

Lehetek még életed kibaszott szerelme is, és akkor nincs menekvés, előbb-utóbb orbánista leszel:-)

Végül pedig, ha egy nő ilyen egyértelműen kinyilvánítja az ellenszenvét, azzal nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni, és eleget kell tenni a kérésének.

Ihyekszem, nem zavarni Kegyed fennkölt köreit, Grófnő:-)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 19:14:53

@Balt: "a határon túli magyarok HELYBEN való megtartását"
(off)
Tartom a legkárosabb tévedésnek.
A "területi revízió"-nak a LAKOSSÁG ("többségének"?) magyarságára alapozása egyenesen vezet a magyarok minden módon való felmorzsolásához, éppen ennek a hivatkozási alapnak a felszámolása érdekében!

Az egyetlen helyes út a TERÜLET felségjogának a (vissza)követelése lenne, méghozzá a tényleges lakossági (és birtok) összetételtől függetlenül.
(-a dolog (ir)realitásába nem mennék bele, de a magyarirtást akkor is "okafogyottá" tenné!)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.13. 19:20:34

@mirrmurrkandur: "most úgy érzem, hogy annak az egyre inkább személyeskedő jellege miatt nem állhatom meg."

(macska)bagoly mondja...
8:(:::

mirrmurrkandur 2009.12.13. 19:33:14

@1.szolo (B.A.): ... ez a szép az egészben, hogy mondhatod.

... és nem sértődöm meg rajta, csak legfeljebb annyit mondok, hogy nem ismersz. Nem jó a személyeskedés, azonban, ha valaki ilyen méretű abszurdumokat tényként bír leírni, akkor már valahol indokolt...
Persze az említett lányt én sem ismerem, így ő is érvelhetne ugyanezzel, de ő nem ezt teszi, hanem inkább lebunkóz, mert az könnyebb.

S ettől függetlenül tiszetelem őt, csak azt gondolom, hogy hülyeségeket beszél. Veled kapcsolatban épp így elmondanám, és el is fogom, ha úgy érzem.

:-)

Balt 2009.12.13. 19:36:21

@1.szolo (B.A.): Nem egészen értem: hol merült fel a területi revízió?

Én se szeretnék belemerülni a kérdésbe mélyebben, de a a dolog nyilvánvaló lehetetlenségét még tán a Jobbik legvadabbjai is belátják, de talán nem lehetetlen valamiféle közösségi (hogy ne mondjam: területi) autonómia kivívása bizonyos helyeken.

Tán a népszavazási kudarc után hallottam Bayer Zsolttól - akit feltehetőleg nem a globalizmus szószólójaként azonosítanak pl. a nemmel szavazók... - egy olyan keserű "eretnek" érvelést, hogy ha minden kötél szakad, a fogyatkozó magyarságot a külhoni magyarokkal tudnánk (szervezetten?) pótolni (mert persze "szervezetlenül" folyik Trianon óta folyamatosan...), nem szorulnánk eltérő kultúrák befogadására (nem kell ebben xenofóbiát látni); de ez persze a történelmi magyar emlékek feladását jelentené.

Balt 2009.12.13. 19:43:57

Úgy látom, a következő hozzászólásom eltűnt a net bugyraiban.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2009.12.13. 19:46:48

Érdekes:
MSZP-program címe '09. dec: "Új Kiegyezést!", MDF-plakát '09. tavasz: "Új Kiegyezést!"...

6.Lenin 2009.12.13. 19:51:47

@1.szolo (B.A.):

Gondolom lelkiismeret furdalásod van a 04.12.05-el kapcsolatban.

A kevés igen nem mentség a nem-re.

Ez 1 közös szégyen.
A népszavazás,a nem,a kevés igen,a felelőség tologatása a másikra.
A legnagyobb,hogy ezt a kérdést így akartuk megoldani.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 20:13:12

@Letícia: lehet, hogy Pécsett már találkoztunk.. :-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 21:33:24

@Letícia: A Kodály Zoltán úton lakom, közel az alagúthoz... de nem tudom, pontosan hol találkoztam veled, csak ismerős a stílusod...

2009.12.13. 21:39:26

@mirrmurrkandur: hm, ez egy nőfelszedős duma???

Jól ismerem Pécset, de fogalmam sincs rólad. Megjegyzem, csupa jó emlék köt oda és a környékéhez...:)

6.Lenin 2009.12.13. 22:00:45

2009. 12.13. 21:51:15

A nő jobbra fordult,mosolygott.
A férfi rágyújtott,szintén mosolygott.
Valaki elfújta a gyertyát.
Sötét.
1 emelettel lejjebb 1 panelproli szellentett.
A tetőn 1 macska,nem látni tisztán,de valószínűleg kandúr,talán mirrmurr.
1 fekete ember káromkodik,belelépett.Nem volt szerencséje,pedig kéményseprő,de sose politizált.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 22:11:18

A nő talán sosem fordult jobbra... annak ellenére, hogy a férfi komótosan rágyujtott, és őt világ életében zavarta a a füst.
Valaki elfújta a gyertyát. Talán te, talán én. Nem tudom. Panelproli volt mindenki, aki a háztömbben lakott, csak ezt senki sem látta. Be. De hiszen sötét volt... nem láthatták...

A tetőn egy macska szaladt keresztül, talán kandúr, talán fekete.
Akár a kéményseprő, aki sosem politizált... és mégis belelépett.

2009.12.13. 22:23:51

@6.Lenin: @mirrmurrkandur: hú, ez kész szépirodalom!:)

Ha megjegyezhetem: a nő középen volt, lesz és marad...;)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 22:34:34

@Letícia: ... igen, a nő mindig középen van... de csak a férfihez képest...:-)

Szerencsés vagy, hogy téged csak jó emlékek kötnek Pécshez... tényleg szerencsés..:-)

6.Lenin 2009.12.13. 22:42:40

@Letícia:

Ez kizárt!
A jobboldalon 3-an voltunk,de közben az MSZP balra fordult(volna),de ott volt a kéményseprő és ő nem politizált.
Te csak a bal oldalon lehettél,közel az alagúthoz,de a fény elvakított.Pedig azt sem láthattad melyik vége világít,mert az 1-ik végét a Patás eltakarta.
Az MSZP is hiába fordult balra,nem tudta meggyőzni a kéményseprőt.Ő nem látta a fényt az alagút végén.Ellenkező irányba nézett.
A kandúrt akarta elkapni.

Aldobói Feldob 2009.12.13. 22:45:59

Qurva nehéz a (köz)élet!

2009.12.13. 22:46:44

@mirrmurrkandur: pl. Szilit láttam volna, akkor ez a tételem nem igaz...őt szerencsésen megúsztátok!:)

@6.Lenin: :DDDD

2009.12.13. 22:48:23

@Aldobói Feldob: ja,ja, Felcsúton felszállt a füst, levizsgáztak a fidesz jelöltek!:) Most ők mit mondhatnának?:)

2009.12.13. 23:07:38

@Aldobói Feldob: hogy így lottóztam volna...ezért írtam, azt, amit!:) Nem is merem letegezni.

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:22:14

@Letícia: Szilit csak azért úszta meg Pécs különös szerencsével megáldott népe, mert valakinek be kell fejeznie a pécsi Kultfőváros programot, mert a Széchényi téren már lassan Hunyadi lovának is leesik a farka:-)

Egyébként meg Páva Zsolt csak azért nyert, mert minden szilis aktivistától elvittem az összes szórólapot, mondvám, hogy nagy a család, így az uránvárosi nyugdíjasok csak a Páva plakátokat nézhették a kettes buszról hazafelé menet..:-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:30:25

@6.Lenin: A jobboldalon csak ketten voltunk, a harmadik volt az MSZP. Így volt meg a Fidesznek a kétharmada...
A kéményseprő vontatott mozdulatokkal balra fordult, de csak a mcskát üldözte a tetőn, aki lehet, hogy nem is volt macska, hanem maga a Patás!!

De várjunk, akkor ki volt az alagút végen?
Lehet, hogy maga Luciferkó?
Igen, érzem ő takarta el a fényt... ő is a Patást kereste, de csak egy macskát talált...
A macska pedig meg sem állt az alagút másik feléig, ahol pedig füstfelhőbe burkolózva egy nő állt... de pechére ő a macskát várta..

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:33:51

@Aldobói Feldob: Allcsúti vagy?

Csak nem tőled jött a füst?

Érzem, a Patás köztünk van...:-)

mirrmurrkandur 2009.12.13. 23:38:29

@mirrmurrkandur: javítás:

"Luciferkó pedig meg sem állt az alagút másik feléig, ahol pedig füstfelhőbe burkolózva egy nő állt... de pechére ő a macskát várta..

ki kicsoda 2009.12.14. 15:19:18

Tisztelt Török Gábor!

A "tölgyes" nick-el jelzett úton lévő űr turista - mert az állandó súlytalanság állapotában leledzik - az, akitől olvasni - ha lenne mit - időpocséklás lenne. Olyan fajsúlyos a publicisztikában, mint cikke tárgya a politikában, azaz, aki mögé tényleg bárki odaállhat, meggyőződése feladása nélkül, mert nincs, csak megtestesít.

mirrmurrkandur 2009.12.14. 15:21:37

Na, ez a blog is kimúlt... kár:-)

török gábor 2009.12.14. 15:41:49

@ki kicsoda: ha ezt nem értem, akkor az az én hibám?

@mirrmurrkandur: miért múlt volna ki? várom a következő témát :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 15:54:10

@török gábor: Orbán Viktor mai beszéde a "zászlókról"? :)

mirrmurrkandur 2009.12.14. 15:56:35

@török gábor: igazad van, a "kimúlt megjegyzésemet" én csak arra értettem, hogy tegnap óta majdhogynem senki nem szólt hozzá sem a poszthoz, sem pedig az eddig elhangzottakhoz:-)

De ha már így felvetetted, én például szívesen olvasnék egy posztot a pártok várható -és előrelátható- kampánystratégiáiról, mondjuk a "Miért nincs még kampány?" című poszt folytatásaként. Gyanítom különös dolgok lesznek itt az elkövetkezendő öt hónapban... és közel sem lesz annyira uncsi, mint amilyennek az most látszik...

de ez csak EGY ötlet.:-)

török gábor 2009.12.14. 15:59:33

@tdave: tanulmányozom.

@mirrmurrkandur: nagyon jó ötlet.

mirrmurrkandur 2009.12.14. 15:59:45

@tdave: Igen, ez is egy érdekes téma. Pont most néztem én is az Index-videót... szerintem is megér egy posztot:-)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 16:05:29

@török gábor: A honlapjaikon a Jobbik, az MDF, az SZDSZ már reagált is rá, az MSZP még nem.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 16:08:23

@mirrmurrkandur: Ráadásul az OV beszéd, meg az arra adott reakciók természetesen a kampányról is árulkodnak, így az stratégiákról is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 17:03:46

@mirrmurrkandur:

"Na, ez a blog is kimúlt... kár:-) "

1. Nem a blog, hanem a poszt!
.... és az igazi baloldal....
...a nemzeti bal meg végképp...

2. Én még itt röfögök, magamban röhögök, és várom, h mikor szólhatok be a krisztofób kriptokomonositáknak (sic!)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 17:27:23

@ki kicsoda:

Azért mert sérteget Tölgyes Urunk, attól még vannak érvei, és van eleje+vége annak, amit mond, és a maga belső logikája is érvényesül. Pusztán azt nem értem nála, minek címkézős, személyeskedős keretbe foglalni a mondandóját.

Sztem egy konkurens cég konkurens embere lesz, csak az lehet képes erre...
...vagy nem, de az biztos

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 17:31:33

Dicsák, Norris, milyen jó a felhozatal a Jobbiknál:
jobbik.hu/index.php?q=img_assist/popup/7764

Dúró Dóra,
a Jobbik szóvivője

A maszopnak is van egy reinkarnált BB-je!

És a Fidesz? Hol van a 90-60-90 szóvivő már??? Hö?

Balt 2009.12.14. 17:51:06

@mirrmurrkandur: Milyen 5 hónap?! Kevesebb, mint 4! :)

Balt 2009.12.14. 17:54:50

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Gálné Pelz Ildikó? :)) (Kóka, meg még valaki így nevezte a múlt héten, de hát végtére is alig találkoztak, mertamocskoslustafideszbagázsfolytonkivonult. :))

mirrmurrkandur 2009.12.14. 17:57:01

@Balt: Én annak örülnék, ha már csak három hét lenne hátra...

Négy hónap alatt még akár az MDF is megbokrosodhat, és eljuthat egészen a 10%-ig...
... igazán büszke lenne ránk Európa... Bajuszország.

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:03:31

Pelczné Gál Ildikó pedig egy csinos nő lenne, csak ne lenne ennyire hülye szegény...
A hangja ráadásul olyan, mintha folyamatosan gurgulázna valamivel.. (nem mondom ki... vízzel)

Nem tudom, de lehet, hogy a Fidesz nem véletlenül egy Ildikót keresett...
Benne kétségkívül kevesebb a botox... pfff

Balt 2009.12.14. 18:04:16

@mirrmurrkandur: Sajnos már nem lesz hamarább, még akkor sem, ha széthullik az MSZP és holnap lemond a kormány...

Balt 2009.12.14. 18:06:17

@mirrmurrkandur: Csinos, talán nem is hülye - végtére is egyetemi tanár :) -, de mondjuk slágfertignek nemigen mondanám... És hiába a 90-60-90, nincs sok tűz benne, akárhogy is nézzük. (Mondjuk: most férfi szemmel :))

Balt 2009.12.14. 18:08:26

@mirrmurrkandur: A minap láttam egy fotón (talán a Zindexen, hogy egyéniben nem indul*); Demi Moore legjobbjait idézi... De hát ennyi minden. :)

Balt 2009.12.14. 18:11:25

@Balt: Ja, *:
Téma lehetne az is, hogy nem hátrány-e előre deklarálni az egyéni jelölteket, szemben a "semmitmondó", vagy inkább semmit érő :) országos listával. (Magyarul: nem lett volna érdemes az utolsó pillanatig, vagy legalább a többi párt egyéni jelöltállításáig titkolni?)

Balt 2009.12.14. 18:13:01

@Balt: Malacka, mit Te szólsz ehhez? :) (PGI)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:28:17

@Balt: Egyes pártoknak sokat ér az országos lista. :) a Fidesznek nyilván nem, mert a mandátumainak túlnyomó többségét nem onnan fogja szerezni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:31:21

@Balt:

"Milyen 5 hónap?! Kevesebb, mint 4! :)"

ne csináld már, a 4 faktoriális az 24, azaz huszonnégy hónap:-((

:o)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:32:56

@mirrmurrkandur: Olvastam a napokban egy másik blogon (csak már nem emlékszem), hogy Bokros jelentősen megdobhatja az MDF-t. Majd meglássuk, nem tudom. Ez is lehet elemzés tárgya. Vagy kérdezzük meg Somogyi Zoltánt. :-)

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:32:58

Na, látom a Jobbik ráerősített:)
Azért Budai Berni jobb szerintem... nem is értem, mit keres az MSZP-ben..:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:33:38

Gyerekek, Pelczné túl keveset villant, és túl rossz a mimikája és a hangsúlyai beszédkor. Nem elég nőies a verbalitása, az öltözködése meg egyenesen apácai szinten decens.

Balt 2009.12.14. 18:35:11

@tdave: Na persze, de a kérdésem arra irányulna, hogy az egyéni jelöltek ismeretében nem sakkozhat a többi párt szabadon a jelöltjeivel? (Bár nyilván mindegyiknél előrehaladott állapotban kell lennie a jelöltállításnak, de akkor is, az elméleti lehetőség adott.) Tehát a Fidesz terített redurtmarsot játszik, akár néhány egyéni helyet kockáztatva? Vagy úgy számolnak, ez is belefér?

Balt 2009.12.14. 18:36:26

@malac69 gerinckutató blogkalandor: :) Az csak egy egyszerű írásjel a felkiáltó mondat végén. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:39:03

@mirrmurrkandur:

"nem is értem, mit keres az MSZP-ben..:-) "

Engem, de kevés eséllyel talál meg ott. Szóljatok neki, váltson!

@tdave:

Írtam erről 12 napja, de még aktuális, sőt: egyre jobban!
szenzor.freeblog.hu/archives/2009/12/02/bokros/

A média erősen fogja tolni Bokrost, mert nagyon konkrét a rozmár uram. Sztem még az is benne van a pakliban, h az mszp-t megszorongatva 3-diknak befutnak, és a Jobbik csak 4. erő lesz.

Az mdf miatt sem a Jobbiknak, sem a Fidesznek nem kell izgulnia, mert a maszoptól csórják a szavazókat.

Csak annyi az izgulnivaló, h Bokrossal nőhet a részvételi arány, ugyanis ő elviheti a kiábrándult libsiket, akik most párt nélkül inkább otthon lebzselnének a szavazás napján.

Üdv.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:39:17

@mirrmurrkandur: Egyetértünk, miért nem ő lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje?

Balt 2009.12.14. 18:39:39

@mirrmurrkandur: :) Már valami szexista blog leszünk. :))

Bár bájos ez a Berni lány, nem vitatom (ezúton is üdvözlöm az előző munkáltatóit! :))), de máig nem értem, mi vihette a biztos bukásba; közvetlen kormányszóvivőből önként és dalolva bukó párt szóvivőjévé avanzsálni...?

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:40:25

Somogyi Zoltán nagy szakértője az MDF-nek, az biztos:-)

Főleg, hogy ma olvastam a Népszabiban, hogy ő eredetileg a Fidesz felé orientálta volna a pártot, csak a Fidesznek nem kellettek...
Igaz, Ibolyka azért még utoljára szétdobta a lábait Viktornak, de őneki nem jött be az erőszakos nyomulás, úgyhogy ez a nászágy ismét hideg maradt... Különben is Ibi-ribi kereshetne korban magához illő partnert (a Viktor pont tíz évvel fiatalabb)... mondjuk a Lajos épp ideális. .. Háháháháh... most már mindent értek... A kis huncutok :-)

Balt 2009.12.14. 18:41:36

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Igen, ez így van: a hanglejtése valami hátborzongatóan anti-spontán, de a tartózkodó viselet még bejöhetne. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 18:42:05

@Balt:
"Már valami szexista blog leszünk."

na hallod? ahol egy malac69 feltűnik....

különben a dizájn sokat számít a kampányban! El sem hinnétek, mennyit.

Demszky vs Tarlós, megvan?

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:44:08

@Balt: Nem tudom, hogy mi lenne a jobb. Nem tudom, hogy az MDF/SZDSZ hogy tudná tologatni a 176 jelöltjét. Az nem tudom, hogy mennyire "életszerű" (lehet, de fogalmam sincs), h azt nézegetik, hogy ki hol indul, s ennek megfelelően döntik el: pl. egy gyengébb fideszessel szemben indítanak egy erősebb szocit? De, ha ezt gondoljuk, akkor azt feltételezzük, hogy a jelölt melletti logóra az emberek nem figyelnek. Nem?

Balt 2009.12.14. 18:45:07

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Igen, ebben bármi benne van, a szerény (megosztott :)) második helyért nagy lesz a tülekedés. (Bár szerintem az MSZP és Bokros-párt nagyjából azonos szavazókból merít... Kettőjüknek van mondjuk 15%-uk, osszák be. :))

Balt 2009.12.14. 18:47:54

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Hát nem tudom, de a csattogó műfogsor nem lehet egy leányálom... :)

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:48:36

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Ezzel egyetértek, csak azt sem tudjuk, hogy a Jobbik hogyan szerepel tavasszal? Nem tudom, hogy kikből van több: 1. otthon ülő liberális, 2. vidéken élő, s a közbiztonság hiányát megtapasztaló egyén? Az EP sikere után én nem mernék arra fogadni, hogy nem erősödnek tovább. (Remélem, h nem fognak.)

Balt 2009.12.14. 18:48:38

@Balt: Ja, lárom, ezt szóról szóra leírtad. :) (Olvastam a Bokros-posztot, tetszett! :))

Balt 2009.12.14. 18:50:02

@tdave: De. :) Ezt kérdem én is. Talán egy avatottabb tudna egy posztot írni róla. :))

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 18:52:58

@Balt: Igen, alakul a kívánságlista. :-)))

mirrmurrkandur 2009.12.14. 18:55:16

@Balt:
:) Már valami szexista blog leszünk. :))

Hát igen, ez a helyzet.:-)
Ami nem baj, de nem biztos, hogy ezt mindenki jó szemmel nézi...
Egyébként észrevettétek, hogy mindig csak ilyenkor mennek ezek a témák?
Mikor már ellaposodott a vita, mindenki kellő méretűt belerúgott, abba akibe belekellett, és már nincsen semmi tulajdonképp... na akkor jönnek a háztetőn bagzó házicicák, Budai Berni, aki mindannyiunkat keresi, meg Dávid Ibolya olyatán ábrázolása, amit mindig is szeretett volna, csak éppen senkinek nem ez jutott eszébe róla... :-)

Egyébként meg csont sötét az egész szocbrigád... Képzeljétek el, ha most kitalálnák Hogy Bernit indítják miniszterelnöknek... fogadni mernék, hogy másfélszer annyi szavazatot kapnának, mint ezzel a kamu don Quijote-val...

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2009.12.14. 19:00:25

@mirrmurrkandur: Gondolom én, hogy mindennek köszönhetően az egyik jövendő poszt, majd kommentelők politikai kultúrájáról fog szólani. :)))

Balt 2009.12.14. 19:02:36

@tdave: Jó, de szex azért legyen benne! :))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.14. 19:46:21

@mirrmurrkandur:

Azon kívül, h Tarlóst nem kezdték el időben felépíteni, az 1% nem lett volna Demszky javára, ha nem nagyságrendekkel jobb pasi, mint Tarlós.

Ha csak kb. egyenlőek kinézetben, és Tarlósnak nincs az a fura tikkje (ami mellesleg erősödik nála az utóbbi időben) szvsz Tarlós nyert volna simán, sacckb. 5%-kal.

Pelczné miért nem indul egyéniben? Micsoda hülyeség!

Meggyest bezzeg indítják. LOL, nem bírom a fickót!
-----------------

Más:

Bajnai úgy indult, h tagadta még azt is, h politikus, és magát az mszp-től független szakértői, válságkezelő kormány főminiszterének állította be.

Most, hogy állítólag sikeres, és a kinyalt seggű IMF és OECD simogatja a buksiját, hát labdázgat a drága bútorok között Mesterházy exD'artagnannal, h hát passzolja neki a labdát (értsd: a sikereket)

Lesznek majd ilyen izék, ilyen nagydobravert beszélgetéseik, h mutassák az egyivásúságot. Jajjj, ez kezd egyre viccesebb lenni!

Balt 2009.12.14. 20:02:30

@malac69 gerinckutató blogkalandor: Igen, ez a "kapusteljesítmény" jó volt, tiszta Monty Python. Már vártam, mikor verik le a kandallóról azt a vázát, amiben Kádár hamvai vannak. :) (Elnézést azoktól, akik nem értékelik az abszurd humort, de a felelősség nem az enyém. :))

ki kicsoda 2009.12.14. 20:35:02

@török gábor:

... én voltam pontatlan - gyenge - bocs

mint cikke tárgya = mint az Ön cikkének alanya

ki kicsoda 2009.12.14. 20:42:15

@török gábor:

... nem lámpa, csak lámpás
... nem világít, csak világol
... akár lehetnek is mögötte

trabant 2009.12.15. 13:25:44

mirrmurrkandur 2009.12.13. 16:05:16

"Bibó szerint demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni."

Idézni csak pontosan és szépen! (József Attila után szabadon)

Bibó azt mondta: "Demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni véleményt nyilvánítani."

Ugye mennyivel értelmesebb így, mint a félbemaradt idézeted?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2009.12.15. 20:32:15

@trabant: Bibó azt mondta: "Demokratának lenni annyit tesz, mint nem félni véleményt nyilvánítani."

István meg ezt írta:

"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a forradalomtól, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól az imaginárius veszedelmektől, melyek azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."
(Bibó István: A kelet-európai kisállamok nyomorúsága. In: Válogatott tanulmányok. Bp. 1986. - mek.oszk.hu/02000/02043/html/218.html#226 )

Meg ezt is:
"A magyar demokrácia válságban van. Válságban van, mert félelemben él.
Kétféle félelem gyötri: fél a proletárdiktatúrától, és fél a reakciótól.
Tárgyi okok nem indokolják egyik félelmet sem: Magyarországon mindazok, akik proletárdiktatúrát akarnak, és mindazok, akik a reakció visszatérését akarják, elenyésző kisebbségben vannak, s külső erők sem néznék szívesen egyik fordulatot sem."

Na ugye! 8Đ
süti beállítások módosítása