Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:19

A baloldalhoz tartozó politikusokkal, háttéremberekkel és egyéb szereplőkkel beszélgetve érdekes hangulatváltozást lehet tapasztalni. Miközben az általános várakozás még mindig a Fidesz elsöprő, akár a kétharmadot is meghaladó győzelme, az általános viselkedés pedig a kollektív bénultság és az egyéni útkeresés, meglepetésemre akadnak olyanok, akik komolyan hisznek abban, hogy a választás messze nem lefutott.

A vágyott szocialista forgatókönyv, amit több helyről is hallottam már, a következő: az MSZP képes lehet körülbelül ötven egyéni választókerületben nyerni, a Fidesz pedig a Jobbik és az MSZP várakozásoknál jobb szereplése, valamint az MDF-SZDSZ páros küszöb fölé erősödése miatt nem lépi át listán az ötven százalékot, s így éppen alatta marad az egyedüli kormányzáshoz szükséges 194 mandátumnak. Ebben a helyzetben a Fidesznek választania kell, hogy a „nemzetközileg elfogadhatatlan” Jobbikkal, a „kiszámíthatatlan mozgású és hátterű” MDF és társaival, vagy a „stabil és tárgyalóképes” MSZP-vel lép-e koalícióra. S akik erről beszélnek, körülbelül az előbb ismertetett jellemzésekkel, azok rögtön hozzá is teszik: a Fidesznek nem lesz más választása, mint megállapodni a szocialistákkal. S innentől kezdve nincs ördögűzés és felelősségre vonás, veszítünk ugyan pozíciókat – mondják -, talán Gyurcsányéktól is meg kell szabadulnunk, de (korábbi) német mintára nagykoalícióban intézzük tovább az ügyeket.

Ami az egyik oldalon remény, a másikon értelemszerűen halálos félelem. Fideszes fontos emberek között is akadnak olyanok, akik nem csupán a választói mobilizáció miatt hangsúlyozzák: itt még dolgozni kell, a választás még nem dőlt el. Olykor háttérbeszélgetéseken erősebben is fogalmaznak ezzel kapcsolatban, mint ahogy a nyilvánosságban teszik. Félnek a „rejtőzködő” szocialista szavazóktól (erről a Magyar Narancs eheti számában is érdekeseket lehet olvasni), akik a közvélemény-kutatások szépen alakuló adatait majd ismét rémesen eltorzítják a szavazás napján.

De vajon van-e bármekkora esélye ennek a forgatókönyvnek? Elképzelhető-e, hogy nem lesz a Fidesznek abszolút többsége, s lehetséges-e, hogy ebben az esetben az MSZP-t választja majd koalíciós társnak?

A válaszom – kivételesen – határozott. Szerintem mindez lehetetlen. Ennek a blognak már az első bejegyzése arról szólt, hogy a Fidesz józan számítás szerint nem veszítheti el (értsd: nem nem nyerheti meg) ezt a választást. Gondolkodjunk csak! Ha a Fidesz „csak” 176-50=126 egyéni választókerületben győz, ami ma rettentően kevésnek tűnik, akkor is csak 194-126=68 területi és országos listás mandátumra van szüksége az abszolút többséghez. 2002-ben 67, 2006-ban pedig 69 területi listás mandátumot szerzett Orbán Viktor pártja, s azt azért senki nem hiszi, hogy azokhoz a választásokhoz képest ne lépne lényegesen előbbre az ellenzéki párt. (S akkor még nem is beszéltünk az országos listás mandátumokról…)

Nem tudom tehát elképzelni, hogy a Fidesz ne alakíthasson egyedül (pontosabban a KDNP-vel közösen) kormányt, számára a kérdés sokkal inkább az, hogy meg tudja-e közelíteni a parlamentben a kétharmados arányt. Ha azonban mégis valamilyen előre nem látható, döntő változás miatt a Fidesznek csak mondjuk 190 mandátuma lenne (mint az MSZP-nek 2006-ban), akkor is kizárhatónak tartom, hogy a felmerülő alternatívákból az MSZP-vel való koalíciót válassza. Egy ilyen lépéssel egy pillanat alatt olyan mély hitelességi válságba és kormányzati csapdahelyzetbe jutna, amelyhez képest minden más opció kívánatosabbnak látszik. Bár szinte semmi esély nincs egy ilyen helyzetre, ha mégis így történne, szerintem a megismételt választás is jobb a Fidesznek, mint a lehetetlen nagykoalíció.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr561676732

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Törd a fejed! 1. 2010.01.17. 20:15:00

Már régebben is foglalkoztam fejtörőkkel, és most úgy döntöttem, felelevenítem ezt a jó szokásom. Az ilyen posztok (már amennyiben ezek posztoknak nevezhetők) annyiban lesznek különlegesek, hogy egy darabig (nagyjából egy hétig) moderálom a kommenteke...

Trackback: Plakátháború 2010.01.16. 19:42:31

Kellene a 2/3? Akkor ne csak elhitetni tessenek, hogy megszűnik a korrupció, hanem lássuk a szándékot is. Kérünk szépen egy törvénycsomagot, ahol a közszolgáknál épp úgy, mint a rendőrségnél, súlyozottan büntetik a hivatalból elkövetet...

Trackback: Hús és vér 2010.01.16. 16:17:27

Elmúlt két választásunk (2002, 2006) alkalmával olykor még az olyan felkészült politikai elemzők, mint Lakner Zoli, a vicces hajú Dolph Lundgren-alteregó, vagy éppen a mindig elfogulatlan Stumpf István is csak értetlenül álltak azelőtt, hogy az MSZP az...

Trackback: Lehet-e Fidesz-MSZP koalíció? 2010.01.16. 15:30:02

Bár szinte semmi esély nincs egy ilyen helyzetre, ha mégis így történne, szerintem a megismételt választás is jobb a Fidesznek, mint a lehetetlen nagykoalíció.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Wolf 2010.01.16. 13:54:17

Érdekes felvetés.

Fidesz-MSZP-t jelenleg kizártnak tartom. Talán egy új MSZP-vel később... de ez inkább "HA" játék már.

Én úgy érzem hogy leginkább az MDF-el működnének együtt. A Jobbik többször is hangoztatta hogy a a négy jelenlegi parlamenti párt egyforma és össze is próbálja mosni őket - magát rendszeresen új erőként definiálva, szembe megy a teljes jelenlegi parlamenttel.

És az MDF az gyakorlatilag kizárásos alapon jön a képbe.

Vagy pedig egyszerű többségi kormányzással nem fognak 3/4-es változásokat véghezvinni - én személy szerint ezt érzem leginább reális jövőképnek.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 14:17:23

@G. Wolf:
Lépj tovább!
Vedd észre, hogy NINCS már olyan, hogy "az MDF"... az SZDSZ-el sziámiban már szalonképtelen lett a "jobboldal" számára.

/mint ahogy "KDNP" sincsen, az csak egy árucimke egy narancs színű LUFI-n. Megnézném, hogy egyedül, a fideszes köldökzsinór nélkül mire mennének.../

2010.01.16. 14:22:56

Jaj a szívem..,megijedtem, holott csak fikció! Remélem ez rémálom, még ha teljesen racionális és korrekt átmenet lehetne a 2012-es békéért...

Nu, ízlelgetem, forgatom még, szerintem nem is rossz ötlet...:D

(UI: Patás beijedt??:DD)

dzsaszper 2010.01.16. 14:24:09

ha ez a helyzet tényleg előállna, az a forgatókönyv is lehetséges, hogy az mszp szakad, ;s az mszp egyik darabkájával köt koalíciót a fidesz...
Így kívülről nézve az mszp-n belüli kohézió eléggé megtépázottnak tűnik, leginkább a közös félelem tűnik a legnagyobb összetartó erőnek. Persze, lehet hogy elég erősek és össze tudnak tartani, ezt lehetetlen előre megmondani...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 14:25:33

@T.G.: a „nemzetközileg elfogadhatatlan” Jobbik

Nocsak, hát máris kitették vo'na őket az EP-ből?!
Vagy Te olvastál egy ilyen későbbi forgatókönyvet?8Đ

Szvsz az a reális, hogy a 2/3-hoz hiányzó 1-2 szavazatot pont ők fogják majd biztosítani.
(-de ne legyen igazam;)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 14:28:29

@Letícia: "a 2012-es békéért"

M'ér', mi lesz 2012-ben?
(a "világ végén" meg már mit érne az a béke;)

G. Wolf 2010.01.16. 14:30:35

@1.szolo (B.A.):

MDF-et kb 94 óta mindenki temeti... és valahogy mégis bent voltak. Nem féltem őket most se :)

Illetve ha nem velük akkor kivel?

Jobbik eléggé vállalhatataln mindenki számára, az MSZP meg jelenlegi formájában szintén nem koalícióképes a FIDESZ-nek?

@dzsaszper:
Szerinted mi (vagy kik?) mentén szakadhatna az MSZP?

török gábor 2010.01.16. 14:31:43

@1.szolo (B.A.): figyeljünk fel az idézőjelre, és a következő mondatban szereplő beékelésre ("körülbelül az előbb ismertetett jellemzésekkel").

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.01.16. 14:32:02

Az MSZP-nek miért lenne jó, hogy gyenge társ legyen egy kormányban? Azt már láttuk, hogy ez egyértelműen bedarálja a pártot. Nagyon nagy árat fizetnének az egy ciklusnyi boldogságért. Mondjuk nem bánnám, mert legalább még egy kövület tűnne el a süllyesztőben, akkor már csak a Fidesz lenne hátra, és utána jöhetnének mindenféle új pártok.

.szali 2010.01.16. 14:33:07

Ennyi erővel akkor azt is felvethetjük, hogy mi van akkor, ha kiderül, hogy Orbán Viktor a Föld idegenek általi megszállását készíti elő, és emiatt 15%-ra zuhan a Fidesz támogatottsága. Vagy ha véletlenül pont a parlamentre zuhan egy atombomba, és az összes bent lévő politikus meghal.

Jelenleg ugyanannyi értelme van ilyeneken gondolkodni, mint azon, hogy mi lesz, ha a Fidesz nem kap abszolút többséget.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 14:37:16

@.szali:
Jaj, ilyent ne is emlegess! Az biza szörnyű lenne
- ha kIDErülne!

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.01.16. 14:40:06

@.szali: Hol kell adakozni arra a bombára?

dzsaszper 2010.01.16. 14:41:23

@G. Wolf: nyilván az mszp kohéziója mellett az lesz a meghatározó, hogy ki mennyire elfogadható a fidesz számára... Ennél többet szerintem korai mondani.

2010.01.16. 14:42:08

@1.szolo (B.A.): ja, igazad van...Én 2014-es választásokra gondoltam! Gondold el de szép átmenet lehetne ez a 4 év így!! Eeeehh, álom, álom, édes álom!:D

2012-ben világvégéről hallottam, és megkérdeztem egy maya kultúrát jól ismerő pasit, és megnyugtatott, baromság az egész. :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 14:46:02

@török gábor: (idézőjelek - körül, belül)

Hát épp ezzel zavartál meg, hogy IDE'zted,
- én meg naívan azt hittem, hogy valami releváns helyről...

De kösz a figyelmeztetést, most már látom, hogy azoktól IDE'zted, "akik erről beszélnek" (tehát zöldségeket).
Vagyis nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem hogy KIK mondják. (avagy népiesen: "bolond lyukból ...";)

2010.01.16. 14:48:20

Varga Mihály duruzsol a Kossuthon..Valóban nem buta fickó...Patás stílust tanulhatna tőle...:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 14:50:09

@Letícia: Naná, hogy baromság, szegény MAYÁK, jól elszámolták a világUK végét :(((
(gykv. hol vannak már ők - múzeumokban max.)

- amúgy azzal a 2012-vel mégse mondtál olyan nagy hülyeséget, mert ha 0.Viktornak EDDIG nem sikerült ellenzékből az "előrehozott választás", hátha kormányon több ereje lesz megcsinálni?! 8Đ

G. Wolf 2010.01.16. 14:50:10

@dzsaszper:

Szerintem amúgy az MSZP inkább hajlamos valami (kisebb vagy nagyobb) megújulásra, mintsem szakadásra, gondolok itt arra, hogy eddig mindig új arcot tudtak előhúzni a kalapból.

Bár mivel a mostani csúnya bukta lesz... Lehet szakadás is... de ahogy mondod korai még megmondani ki az aki elfogadható a Fidesznek.

2010.01.16. 14:52:03

@1.szolo (B.A.): jáj látom, a májad neked is jó!:DD És de szurkolhatsz ovinak, hogy sikerüljön az, hogy neked legyen igazad!:DD

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 15:04:03

@Letícia:
Nos bevallom, én már 2006-ban is 0.Viktornak drukkoltam, két okból:
1. mert ellenzéknek még rosszabb volt 02-06 között, mint előtte kormányon (és ha lehetett, ezt 06-tól még fokozni is tudta:(((
2. mára már ott tarthatnánk, hogy féllábon is kibírjuk vele a hátralévő IDEjét (ehhez képest most neaggyisten még 2-3 ciklusra is számíthatunk szerény személye született szakértelmére:(

2010.01.16. 15:06:57

@1.szolo (B.A.): hát, valóban kicsit elkeserítő a helyzet...impotens mszp, hála néktek!:(

papillon 2010.01.16. 15:15:40

A koalíció hülyeség. A rejtőzködő szavazóktól viszont nagyon is félhetnek. Ebben a fideszes lincshangulatban ki a fene kockáztatná meg, hogy a szavazófülkén kívül dumáljon.

Merillincs 2010.01.16. 15:20:53

Ha nem lenne meg a Fidesznek az 50%+1 mandátum (szerintem teljesen biztos, hogy meglesz), akkor is több lehetőség van, amelyek közül az új választást választanám a Fidesz helyében. Semmilyen koalíciót nem vállalnék.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.16. 15:24:10

@papillon: Azért olyan még nem volt, hogy ne mondhatná el valaki a véleményét - más kérdés, hogy valóban sokan ezt teszik.
Elvégre a Demszkyt is mindenki szidja már mióta, mégis beszavazták állandóan....

blokkos 2010.01.16. 15:25:45

Sírtok ti még, ha Viktorotok lesz a főnök!
Az ország érdekében viszont az ideális megoldás lenne, ha nem vitatkoznának, kennék egymásra a sz...rt, hanem ÉRTÜNK EGYÜTT tennének valamit. És még talán kevesebbet is lopnának.(legalábbis külön-külön)

Hozzá Szóló 2010.01.16. 15:28:40

@G. Wolf:

"A Jobbik többször is hangoztatta hogy a a négy jelenlegi parlamenti párt egyforma és össze is próbálja mosni őket"

Szinte semmiben nincs igaza a Jobbiknak, de mar bocsanat, EBBEN aztan tokeletesen igaza van. Pont.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.01.16. 15:34:11

Végül is ha a Jobbikot tényleg az MSZP hozta létre, akkor akár meg is valósulhat ez a koalíció. :)

Azt hiszem, hogy a választásokig néhányan még elég komoly logikai csapdába fognak beleesni.

is 2010.01.16. 15:40:45

jaj, hát ne böszméskedjünk. egyetértve azzal, hogy az 0 valószínűségű forgatókönyv, akkor majd a FIDESZ kisebbségben kormányoz, külső Jobbik támogatással. megcsinálták 1998-2002 között is a MIÉP-pel, pl. a média-kuratóriumokban. megcsinálta most az MSZP az SZDSZ-szel és az MDF-fel.

abban viszont igazság vagyon, hogy a listás helykiosztás nagyon trükkös valami. egyáltalán nem jelenti, hogy több szavazat több hely. nagyon is függ a többi párt eredményétől is, hogy a FIDESZ mennyit kap. és van olyan, hogy a megyei listán nem tudják kiosztani, és akkor felcsúszik az országosra, ott meg kompenzáció van, ott az egyéniek miatt jóval kevesebb jut már a FIDESZ-nek. tehát még egyszer: több szavazat egyáltalán nem biztos, hogy több hely.

Janovszki Zsolt 2010.01.16. 15:42:19

"szerintem a megismételt választás is jobb a Fidesznek, mint a lehetetlen nagykoalíció."
Ez a lényeg, és ez így is van.

Aerion 2010.01.16. 15:49:01

Semmiféle realitásalapja nincs egy ilyen politikai forgatókönyvnek.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 15:51:44

@Letícia:
Na igen, amilyen pocsék ellenzék a Fidesz,
pont olyan pocsékul kormányozott az MSZP :(((

terszim 2010.01.16. 15:53:45

Szerintem már az alapfeltevés is hibás. Álmodozik az MSZP az ötven egyéni mandátumról! Szerintem legfeljebb 10-et szerezhetnek meg egyéniben, de már az is a túlzott optimizmus kategóriája. Emlékezzen mindenki a 98-as egyéni listás eredményekre! Teljesen narancssárgára festette a Fidesz az országot az akkori egyéni eredményekkel.

Emellett a MIÉP-nél is annak idején (2002-ben) a rejtőzödő szavazóktól tartottak, és egyáltalán nem jött be.

Szerintem most nincsen jelentős rejtőzködő szoci szavazóbázis. Egyszerűen elpártoltak tőlük, teljesen nyilvánvaló az elégedetlenség az ő táborukban.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 15:53:56

@Kivlov: (szebb jövőt)

Adjon ALLAH, minden palesztinnak kies Hazánkban!
8-/

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 15:56:25

@Merillincs: "az új választást választanám"

Egyetértek, ne is vállaljon SEM'LYE'N koalíciót!
(- nehogy már az a FAROK csóválja...)

G. Wolf 2010.01.16. 15:57:52

@Hozzá Szóló:

Nem abból a szempontból mondtam hogy igaza van e a Jobbiknak hogy összemossa a négy jelenlegi parlamenti pártot, hanem abból hogy ezzel ő a Fidesszel IS szebe definiálja magát - tehát saját szavazóival szemben is szembe köpné magát ha közösködne a Fidesszel.

Azonban Vona már lenyilatkozta többször is, hogy hajlandó együttműködni a Fidesszel, különösen ha az az MSZP felelősségre vonásárl szól.

szegedma.hu/hir/szeged/2009/06/vona-gabor-a-jobbik-kormanyzasra-keszul/

"- Mindenkivel, csak az MSZP-vel nem?
- Így van, meg az SZDSZ-szel sem, velük soha. A Fidesszel és a KDNP-vel el tudom képzelni adott esetben az együttműködést." - Vona Gábor.

török gábor 2010.01.16. 15:58:42

@terszim:

1998-ban az egyéni (tehát nem listás) választókerületekben így alakult az eredmény:
Fidesz 90, MSZP 54, MDF 17, FKGP 12, SZDSZ 2, független 1

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.01.16. 15:59:51

A rejtőzködő szoci szavazó az egy mítosz.

A közvéleménykutatások rendre az MSZP/SZDSZ győzelmét hozták ki hónapokkal a választások előtt is 2002 és 2006-ban.

Most meg van egy bazinagy Fidesz előny. Az MSZP csodavárása arra emlékeztet, mint amikor az egyetemista egy sort sem tanul analízis vizsgára, de azért reménykedik a kettesben.

csöpike2 2010.01.16. 16:07:21

Hitehagyott népség.
Ha nem lesz 2/3-os többség,kivetem magam a földszintről.
HAJRÁ Magyarország
Hajrá Magyarok

pandacsökiboborján 2010.01.16. 16:08:13

"A baloldalhoz tartozó politikusokkal, háttéremberekkel és egyéb szereplőkkel beszélgetve érdekes hangulatváltozást lehet tapasztalni." ezek az emberek a valóságtól teljesen el vannak rugaszkodva.
Szerintem akik nem mentek el az EP választásokon szavazni, nem jelenti automatikusan azt, hogy ezek MSzP szavazók lennének. Ezzel csak saját magukat ámítják. Nálunk itt az ismerőseim közt sokan nem mentek el szavazni és ezek nagy részének annyira tele van a hócipője azzal ami ezzel az országgal és ezzel a régióval történt, hogy a Jobbikra fognak x-elni. Senki nem olyan hülye,mint amilyennek a Fidesz gondolja, hisz mindenki emlékszik pl. arra,hogy nem támogatták a parlament létszámának csökkentését és még azt a kevés értelmes javaslatot sem támogatták,amit a kormányoldal tett.Mert ugye minél rosszabb azembereknek, annál jobb a pártnak.
Szerintem ha a Sportingbet beadja fogadásnak, érdemes lesz arra tenni, hogy a Jobbik lesz a második parlamenti párt.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 16:10:17

@is: "van olyan, hogy a megyei listán nem tudják kiosztani, és akkor felcsúszik az országosra, ott meg kompenzáció van, ott az egyéniek miatt jóval kevesebb jut már a FIDESZ-nek."

Kicsit megzavar ez téged, de nem csoda, zavaros ez a rendszer eléggé...

Helyesebben: ha a kiadhatatlaság miatt felkerül egy területi mandátum az országosra, akkor azok "vele együtt" mindazok a szavazatok is felkerülnek ODA, amelyek a területin nem voltak elegen a mandátumra (meg egyébként is felkerül minden megyei "maradék":).
Tehát a végén 1-2 mandátum még az országosról is leeshet a Fidesznek.

Az különben eléggé poénos lenne, ha az "országos lista" vezetőjét NEM tennék fel valamelyik megye (v. Bp.) listájára, és közben meg pont az országosra nem maradna egy mandátum SE, mert hogy a megyékben mind elhasználnák a rengeteg helyre... 8Đ

Nazareus 2010.01.16. 16:11:19

Igazándiból nincs nagy különbség a FIDESZ és MSZP közt, igy minden további nélkül elképzelhetö a koalició közöttük.

Söt, jó is lenne, legalább rádöbbennének az emberek, hogy egyik kutya, másik eb.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.16. 16:13:08

Ön kire szavazna, ha most lennének a választások?

* FIDESZ
32.66%
* Jobbik
25.41%
* LMP
11.62%
* MDF
3.56%
* MSZP
14.76%
* SZDSZ
0.55%
* Másra
3.56%
* Nem megyek el választani
7.93%

Aerion 2010.01.16. 16:13:54

@br:

Ha tényleg reménykedik, az minmum két ok miatt lehet, elég hülye ahhoz, hogy reménykedjen, esetleg a tanár olyan, hogy van ok a reménykedésre. Talán mindkettő.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2010.01.16. 16:16:34

2/3-hoz tudnám elképzelni inkább az MSZP-t társnak.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2010.01.16. 16:19:08

Még 2007-ben megtaláltam a választ arra, hogy a közvélemény-kutatások szerint két választás között csak a Fidesz kondenzcsíkját szagoló MSZP miért duzzad hatalmasra választások idején. A megoldásra nem a Politikai Szemlében akadtam rá, hanem egy celebmagazinban, ti. egy farkakról szóló cikkben. Tolle lege:

„Az sem mindegy, hogy ernyedt vagy merev állapotban mérjük a péniszt, hiszen van, hogy egy aprócska hímvessző óriás darabbá növi ki magát izgalom hatására - vagyis elviekben valaki kis pénisszel rendelkezik, gyakorlatban azonban egész más a felállás. A szlengben ezt húsfaszként, illetve vérfaszként szokták emlegetni. Húsfasz: alapban nagy, izgalom hatására sem változik nagyon a mérete. Vérfasz: kicsi, de nagyra nő.”

Hát erről van szó.

Ezek szerint a Fidesz húsfasz, az MSZP viszont vérfasz. A Fidesz támogatottsága masszív, szinte konstans, különösebben nem nő választások idején. Ellenben az MSZP! Ha megérzi a hatalom izgató altesti illatát, akkor a ciklus közben ernyedt, lankadt, folyton hibázó pöcs választások idején akkora lüktető vörös brokivá duzzad, hogy a fél országot beteríti. Legalább.

lolperec 2010.01.16. 16:19:23

én addig olvastam, hogy szerinted lehetetlen :D

mondjuk mit várjunk egy Fidesz fan elemzőtől? ahányszor látlak a TVben, mindig polgári kicsengése van a mondandódnak..
ezekután nem tudom miért pedzegetsz ilyen kérdéseket, ha nem tudsz pártatlanul gondolkozni..

amúgy remélem is, hogy minél többet fogják magukat a 2/3os többséggel reklámozni és rájön a nép, hogy a Fidesz által oly sokat köpködött egypártrendszer visszaállítása a polgári oldal nagy vágya..
mert egyoldalú 2/3nál a többi párt dísznek lesz kb.. hogy azért rá lehessen hazudni a rendszerre, hogy demokratikus..

Ennek ellenére, ha mégsem jönne össze, tuti nagykoalíció lesz, mert mint látjuk (mdf-szdsz), a szükség nagyúr..

aztán nézhet a fejéből kifelé minden űberjobbos meg űberbalos ember, akinek még nem esett le, hogy a polarizált színjáték mögött azért még mindig a zsozsóra hajtanak,
kb bármi áron..

azon még talán érdemes lenne elgondolkozni, hogy mi lesz a 8 éve adósságot halmozó jobboldal célja amennyiben hatalomra jut..
elképzelhető, hogy előbb a lyukak foltozása aztán az üres zsebek megtöltésén fáradoznak majd?
a válaszom -kimondottan- határozott:
ebben az országban semmi sem lehetetlen ;)

terszim 2010.01.16. 16:19:31

@török gábor: igaz, elnézést, valószínűleg a listás eredménnyel keverhettem.

Mindenesetre nem látok most semmi esélyt sem az ötven egyéni helyre. 98-ban még nem koptak el annyira a szoci politikusok, hogy egyéniben ne tudjanak eredményeket felmutatni a húzónevek. Mára már viszont szinte mindegyik neve besározódott (teljesen megérdemelten).

Kopi3.14 2010.01.16. 16:28:27

Azért van potenciális esélye a dolognak, amennyiben a jobbik lényegesen erősebb lesz, mint az a remek, valóságot mindig tökéletesen visszaadó statisztikákból jelenleg kitetszik. akkor valóban jöhet a nagy kérdés- kivel legyen koalíció, esetleg egy kétharmadért felvállalják-e a Jobbikot társnak, avagy inkább megelégszenek a sima többséggel, gyakorlatilag tényleges rendszer-változtatási lehetőségek nélkül. Amúgy még messze a választás, a fidesz addig kemény munkával még ügyesen lejárathatja magát. Pl. Pécsen szerintem ősszel mindent remekül megtettek érte, hogy a felújítási kérdéseket ne firtassuk- utóbbinál a miért éppen úgy kellett átvenni, hogy utána aztán újból felrobbantsanak mindent témakört nézve.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.16. 16:29:09

Ne szavazz a 20 évünket elcsesző 4 mutyista pártra!
/ FIDESZ-MDF-MSZP-SZDSZ/

Nem tudnak és nem is akarnak megváltozni!

Orbán lenne a változás a Fideszben, röhejes ez a hatalomhoz való görcsölése.
Mással már rég nyertek és nem itt tartana az ország!

Tényleg legyen más a politika!

www.lehetmas.hu

Robinzon Kurzor 2010.01.16. 16:29:46

He-he, ezek biztosan azok az MSZP-sek, akik meg voltak győződve arról, hogy Szili lesz a KE.

Ahogy a repülőgépeken a biztonsági tájékoztató szól, vagyis "abban az egyébként valószínűtlen esetben", ha váratlanul rejtőzködő MSZP-s szavazók százezrei bukkannának fel, miközben a Jobbik is ráerősít és az MDF+SZDSZ+bárki-aki-arra-jár lista is jóval 5% felett lesz és még az LMP is megugorja az 5%-ot, amely esetekre külön-külön is vonatkozik a renkívül kis valószínűség, szóval a Fidesz még akkor is inkább a Jobbikot fogja választani.

Ha nem ezt tenné, az felérne egy öszödi beszéddel számukra, önként és dalolva.

Ha tényleg ilyen eszement emberek vannak az MSZP házatáján, akkor a minél nagyobb, megsemmisítő MSZP-vereség lenne jó nekik is, hogy 2014-re fel tudjanak építeni valami hiteles alternatívát, különben a Fideszből óhatatlanul kiábránduló tömegek mennek a Jobbikhoz.

Aerion 2010.01.16. 16:32:22

A következő választáson nem egy párt ellen, nem egy párt mellett szavaznak majd a választók, nem a közismert politikai személyiségek azok, akik eldöntik itt a választás kimenetelét. Most a választók annak tapasztalatában szavaznak majd, amit 2006 májusa óta ezidáig megéltek és megtapasztaltak, ugyanis éppen ez az, amire számíthatnak a jövőben azoktól, akik eddig vezették az országot, mint ahogy azoktól is, akik nem kínálnak reálisan más alternatívát ehhez képest.

Ez pedig azt jelenti, hogy nem egyszerűen az MSZP-nek van vége, mint pártnak, hanem annak van vége, amit ez a párt 2010-ig kormányon képviselt.

Ha a Fidesz megítélése ehhez képest nem lenne más, a Fidesz kb ugyanott tartana, mint most az MSZP, de nem ez a helyzet, amiből azt a következetést lehet levonni, hogy a választók különbséget tesznek a Fidesz és az MSZP között. Tehát az a taktikai érvélés, miszerint nincs különbség, bár első hallásra hihető, és sokan rá is bólintatának erre, választási helyzetben mégsem arról tesznek majd tanúbizonyságot, hogy ezt elhiszik. Éspedig azért nem, mert a Fidesszel szemben csak egy szélsőjobboldali, meg egy, az MSZP által kományon folytatott politikéát képviselő választási tömörülés jelenik meg alternatívaként, és a nagy többség számára ezek egyike sem elfogadható.

Marad tehát a Fidesz, és maradni is fog egészen addig, amig kormányon be nem bizonyítja, hogy ők is ugyanolyanok, mint azok, akiket ilyen-olyan okokból elutasítottak.

Ha ez bekövetkezik, ez teremt majd egy olyan helyzetet, hogy a magyar pártstruktúra további arculatváltozáson esik keresztül. Ez viszoint továbbra sem fiogja eredményezni majd azt, hogy a most elutasított politikai csoportosulások majd ismét rokonszenvesek lesznek.

Ilyen soha többé nem lesz, ez pedig azt is jelenti, hogy a 2010-es választásokat követően, ha az MSZP nem újul meg, gyökeresen, azaz nem válnak szét a különböző platformjai pártokra, soha az életben nem kapaszkodhatnak vissza a hatalomba, mert attól, hogy a Fidesz elveszíti a hitelességét, attól az ő (Gyurcsány, Lendvai, Szekeres, Kiss, Szili, Mesterházy stb.) hitelességük még nem tér vissza.

Valaki2 2010.01.16. 16:33:40

Az mszp-s ötven egyéni választókerületben való győzelmet teljesen kizártnak tartom, ha csak nem történik valami ... trükközés .

A fidesz oldaláról nézve szinte lényegtelen, hogy csak sima többséget szerez (azért nehogy azt gondolja valaki, hogy csak éppen, itt arról lehet szó, hogy a 2/3-os léc elől csúsznak el egy kicsivel). Viszont, ahogy elszámoltatásról lesz szó, a jobbik teljes támogatását élvezni fogják, ebben biztos vagyok (Vona Gábor nyilatkozatai, stb.)

Ha a fidesz az mszp-vel lepaktál, akkor a következő választásokkor nem kérdéses, hogy a jobbik lesz a győztes párt, akár még 2/3-os többséggel is, ilyen hibát nem követhet el a Fidesz.

Kopi3.14 2010.01.16. 16:35:29

@br: 2002-ben hónapokkal előre, a választáshoz közeledve pedig pláne narancsos siker nézett ki, még ha nem is mindegyik kútásó cégnél, az ipsos volt a kivétel, a többiek olyan narancs fürdőben tündököltek, hogy csak na.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.16. 16:35:59

@Letícia: Hát banyek, rám is rámjött a szívverés.

@ORBÁN LÉPJEN HÁTRA , EZ KELL A HAZÁNAK!: teljesen más alapon, vélhetően kategóriákkal kisebb minta alapján (szintén nem reprezentatívagyon hasonló eredmények jöttek ki:

MSZP
10.77%

FIDESZ
35.4%

SZDSZ
1.42%

MDF
5.24%

KDNP
4.12%

MIÉP
1.14%

Munkáspárt
0.91%

Jobbik
28.98%

LMP
9.21%

Egyéb
3.01%

Érdekes választások lezsnek :)

És szintén LMP ;)

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős választási oldal

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.16. 16:36:34

@ORBÁN LÉPJEN HÁTRA , EZ KELL A HAZÁNAK!:

Szóval az lmp nem szeretné Orbánt miniszterelnök jelöltnek?

Hát akkor jelöljön mást !;)

------
Tavasz után mennyi fölös időd lesz. Vagy indul egy új troll küldetés ?:D

ben2 2010.01.16. 16:37:38

Egyesek kissé túlbecsülik a rejtőzködő szavazók jelentőségét. Mindenek előtt azért, mert a rejtőzködő szavazók nem csak baloldaliak. A másik, hogy a rejtőzködő szavazók nagy valószínűség szerint nem mennek el választani, számukra ugyanis - minden ellenszenvük ellenére - Orbán még mindig a kisebbik rossz, mint újabb 4 év MSZP kormányzás.
Az MSZP-re tehát kormányzati teljesítménye miatt nem szavaznak, a Fideszre meg azért, mert nem szeretik. Ergo otthon maradnak.
Véleményem szerint valószínűtlen, hogy a politikával csak szórványosan érintkező választókat a "szavazz az MSZP-re, mert bár katasztrofálisan kormányoztak, most úgysem nyernének, viszont ha mégis rájuk szavazol, azzal megakadályozod a Fidesz 2/3-ot" komplikált érveléssel mozgásra lehetne bírni.
A politikából kiábrándultakat csak akkor lehetne az urnákhoz csalogatni, ha az MSZP reális kormányzati alternatívát tudna felmutatni a Fidesszel szemben.
Márpedig még a leginkább Fidesz szkeptikus szavazók is elismerik, hogy az MSZP kormányzati alkalmatlansága tapasztalati tény, míg a Fideszé legjobb esetben is csak feltételezés, ráadásul a 98-2002-es időszak minden ellenszenves vonásával együtt is aranykornak tűnik a Gyurcsány-Bajnai érához képest.
Ahhoz tehát, hogy a trendek alapvetően megforduljanak, az MSZP-nek látványos kormányzati eredményeket kellene produkálnia, vagy legalább annak reményét, hogy tovább kormányozva nem rontanának az ország és a szavazók helyzetén.
2006-ban Gyurcsány úgy volt képes a baloldali szavazók támogatását megtartani, hogy az MSZP hitelvesztését választási ígéretek tömegével ellensúlyozta. Ezt új emberként, erős hátországgal, jól felépített politikusi karakterrel és elsöprő médiatámogatással keresztül tudta vinni.
Mára az MSZP-nek sem hiteles frontembere, sem hihető jövőképe nincs, egyetlen üzenetük, hogy a helyzet annyira rossz, hogy ilyen körülmények között más sem csinálná jobban.
Ez viszont felvet néhány problémát:
1. lehet, hogy nem lehet jobban csinálni, de próbálkozni azért kéne
2. nem biztos, hogy azoknak kellene a helyzet súlyosságával sokkolni a közvéleményt, akik a helyzet kialakulásában vastagon felelősek
3. a kevesebből lopni súlyosabb bűn, mint a sokból, ezért minden korrupciógyanús ügyre különösen érzékeny a közvélemény
4. legalább mutatnának valami kiutat, felvázolnának valami stratégiát, ami alapján érdemes volna bízni bennük, de kínos magyarázkodáson és riogatáson kívül mást az MSZP nem nagyon tud kommunikálni
A lényeg tehát, hogy a néphülyítés ideje lejárt, hazugságokkal, parttalan ígérgetéssel, ideológiai alapú fröcsögéssel az MSZP nem tudja megfordítani a választói trendet, az egyetlen esélye a valós teljesítmény és annak sikeres kommunikációja lenne, de annak esélyét kb. az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor, Gyurcsány minden áron való hatalomban tartásával erre a ciklusra eljátszották.

Dr Genya (törölt) 2010.01.16. 16:39:18

MSZP-FIDESZ? Ez hülyeség!
Az SZDSZ-JOBBIK az már döfi : )

v2peti 2010.01.16. 16:41:23

Ez a helyzet 2002-es választásokon volt! Bár Fidesz nyert, de sem a Fidesz, sem az MSZP nem tudott 50%-ot elérni. Mivel a Fidesz szavazatai közé az MDF már be volt számolva, a Kisgazdák megbuktak, a MIÉP meg egy hajszállal lemaradt, az SZDSZ-szel meg nem szövetkezett volna a Fidesz, ezért lett az önmagában elvileg vesztes párt a nyertese a választásnak.

De ha a MIÉP bejut, akkor a Fidesz kerülhetettt volna hatalomra, akár kisebbségi kormányként is, mert a MIÉP megszavazta volna, azért, hogy a Maszop-Szadesz ne kerüljön kormányra!

Most ugyanez lenne a jobbikkal. Kívülről is támogatnának egy kisebbségi Fidesz kormányt, valamilyen csoda folytán mégsem érnének el 50%-ot.
De 2002-ben, pont a rejtőzködő MSZP-szavazók miatt lett ca. 48% Fidesz a minimum elvárt 51% helyett, ezért ott már lehetett látni az ő erejüket.
A 2002-esnél meg tutibiztos, hogy több Fidesz szavazó lesz, így a Fidesz 100%, hogy nyerni fog!

Aerion 2010.01.16. 16:41:27

@ben2:
Nemcsak erre a ciklusra.

Kopi3.14 2010.01.16. 16:41:46

@ben2: akik az mszp-ből kiábrándultak azok inkább mennek szavazni a jobbikra.

sunázósün 2010.01.16. 16:42:26

Egyre ócskább ez a törökblog, megint csak az időt qrtam el vele.
A gengszterváltás legnagyobb nyertesei a gombamód elszaporodó biztonságiőrök és léhűtő politológusok.
Értelmiszintjük azonos.

v2peti 2010.01.16. 16:43:58

"Márpedig még a leginkább Fidesz szkeptikus szavazók is elismerik, hogy az MSZP kormányzati alkalmatlansága tapasztalati tény, míg a Fideszé legjobb esetben is csak feltételezés, ráadásul a 98-2002-es időszak minden ellenszenves vonásával együtt is aranykornak tűnik a Gyurcsány-Bajnai érához képest."

Van egy táblázat a neten az államadósság arányáról a költségvetéshez képest. Abból 100%-ig lejön, hogy a Fideszé volt a messze legjobb kormány az eddigiek közül! Persze, ehhez kellett egy nadrágszíjhúzás előtte, de akkor is!

Maab 2010.01.16. 16:47:21

Szóval akkor most drukkolnunk kellene a FIDESz 2/3-áért? Mert hogy az MSzP-SzDSZ koalíció mindig is természetesebb volt választóik számára, mint a FIDESz és lehetséges koalíciós partnere. Egyetlen kormányzati időszakukra a kisgazdák jutottak nekik, akikkel soha, de soha nem..., aztán mégis. Most meg jutna a Jobbik? Mert, hogy egy ballib irányba tolódó MDF-fel nem jöhet létre, az valószínűleg biztos. MSzP-vel elképzelhetetlen. Azokat meg már rég bekebelezte, akik a természetes szövetségesei lehettek volna: a kereszténydemokraták és az MDF Lezsák-vonala. Ők meg inkább maradtak/maradnak a FIDESz-inkubátorban, mintsem próbálkozzanak önálló párttá fejlődéssel.

polom13 2010.01.16. 16:52:34

Tisztelt Török Gábor!
Ezt most miért!?
Eddig írt 37 bejegyzést amelyek nagy többsége érdekes ,vitára sarkalló volt.
A szocialista csodavárás arra emlékeztet ,mint mikor Hitler a bunkerben a linzi Führer-Museumot tervezte.
Szerintem Ungár Klára SZEMA-ja 110%-ot fog szerezni.Kérem erről írjon legközelebb! :)

[nev] (törölt) 2010.01.16. 16:52:50

három dolog tűnik tutinak.
-- a fidesz nyeri a választásokat.
-- az mszp átlépi a küszöböt.
-- nem lesz fidesz-mszp koalíció.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 16:53:30

@Letícia: "Patás stílust tanulhatna tőle...:) "

Látom elemedben vagy:-)

polom13 2010.01.16. 16:54:54

@Maab: 94 és 98 közt a természetes MSZP-SZDSZ koalíció az SZDSZ szavazóinak 60%-ába került.

török gábor 2010.01.16. 16:55:10

@sunázósün: őszintén sajnálom.

@polom13: igen, arra emlékeztet. de szerintem attól még érdekes, hiszen létezik.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.16. 16:56:44

Nem kellenek a mutyisták többet, elég volt a 20 év!

LEHET MÁS A POLITIKA!

www.lehetmas.hu

ben2 2010.01.16. 16:57:30

@lolperec:

1. volt már magyarországon 2/3-os kormányzati többség, mégsem lett belőle egypárt rendszer
2. az MSZP-SZDSZ koalíciót tényleg a kényszer szülte, de nem politikai kényszer, hanem gazdasági: az SZDSZ kampány támogatói nem hagytak más lehetőséget az SZDSZ számára, ott kellett lenniük a nagy privatizációs lenyúláskor. Ilyen kényszer a Fideszen nincs, és Orbán már bebizonyította, hogy a rövidtávú előnyökért nem adja fel a párt jövőjét (ugyanis a Fideszt is hívták a 94-es koalícióba).
3. A 2/3 egyáltalán nem minden áron elérendő cél a jobboldal számára. Stabil és erős kormányzati többséggel, koalíciós tojástánc nélkül komoly kormányzati eredményeket lehet elérni.

Egyébként ilyen távlatból viccesek igazán az MSZP 2006-os megnyilvánulásai. Ha akkor beadják a derekukat és előrehozott választásokat tartottak volna, most egy egészséges többséggel kormányzó Fidesz és egy 30-40% parlamenti hellyel rendelkező MSZP lenne a felállás. Ehhez képest már két éve a 2/3-tól retteg a teljes baloldali tábor. Tényleg megérte.

Kenedy1 2010.01.16. 16:59:47

A rejtőzködő szoci szavazók MARADJANAK OTTHON!!!

G. Wolf 2010.01.16. 17:01:10

Azért itt sok kedves kommentelő elfelejti hogy a látványpolitizálás mögött azért a pártok képesek eggyüttműködésre. Igen az MSZ és a Fidesz is (és a többiek is).

Érdekesebb lenne egy olyan bejegyzés (akár kommentelőtől is) hogy legalább nagyvonalú témákban összeszedni hogy a Fidesz kikkel milyen ügy mentén tudna együtt működni

pl
Fidesz-Jobbik
elszámoltatás?

Fidesz-Mdf
1 kulcsos adó/családi adózás ?

Fidesz-Mszp
??? hirtelen erre nem is jut eszembe téma

Bár jósolni nem lehet, mert háttéralkuk torzítják az eredményt, de akivel legtöbb kijönne, talán azzal van a legnagyobb esélye együttműködni a Fidesznek.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.01.16. 17:04:15

@Kopi3.14: 2002-ben nem csak a szonda ipsos jósolt mszp gyózelmet.

Medián 2002 március:
42% fidesz-mdf
40% mszp
7% szdsz
3% miép

burian 2010.01.16. 17:05:10

Ez az írás marhaság. Maximum arra jó, hogy a lusta Fidesz szavazókat felpiszkálja és akkor nem 2/3. hanem 4/5 lesz.

Az SZDSZ szerintem az MDF Dugovics Titusza, ráveti magát a létra hegyén billegő sebesült törökre, aztán együtt zuhannak a mélybe.

Itt hamarosan három párt lesz, két kicsi jobbról, balról és egy nagy a centrumban. Mint a Blöffben: a farok és a két golyó.

Maab 2010.01.16. 17:05:15

@polom13: A megfogalmazás "természetesebb volt", nem természetes.
Kár, hogy a FIDESz a kisgazda-húzással nem vesztett el hasonló mértékű szavazóbázist, de számomra ez is csak azt bizonyítja, hogy nekik az ilyesmi mindegy. A hit a fontos.
Akik most jobbra fognak szavazni, azok nagy része csak azt várja, hogy majd más lesz, jobb lesz. És azt fogja hallani, hogy mivel itt mindent elrontottak, így nem lehet jobb. Másnak más lesz, mert mindent leöntenek újra a népnemzeti-keresztényi mázzal.

ben2 2010.01.16. 17:08:01

@Maab:

A Fidesz 2/3 vagy meglesz, vagy nem. Ha nem, akkor elképzelhető, hogy néhány 2/3-ot érintő döntéshez (pl. Dávid Ibolya mentelmi joga - muhaha) megkapják a Jobbik támogatását, de koalíció akkor sem lesz, mert az sem a Fidesznek, sem a Jobbiknak nem érdeke.
Az egyedüli komoly változást az MSZP-MDF közös, 33%-nál jobb ereménye jelentené, mert akkor maradna a 2/3-os döntések körüli állandósult patthelyzet. Az MSZP szemmel láthatóan nem is célzott meg többet, ezzel gyakorlatilag kiaknáznák a 2010-es választás minden lehetőségét.
Hozzá kell tennem, hogy ez az állapot sem első sorban a Fidesznek lenne hátrányos, hanem Gyurcsánynak lenne előnyös, mert a minimális sikerélmény esélyt adna neki, hogy a széthullástól rettegő pártot ismét maga alá gyűjtse.

Aerion 2010.01.16. 17:08:45

@G. Wolf:

Ha egy párt megszerzi a kormányzáshoz szükséges abszolút többséget, nincs szükség háttáralkukra. Ha mégis ez történik, mint 1994-ben, annak nem véletlen okai vannak, mint ahogy a következményei is igen súlyosak, amelyekből előbb utóbb minden, a háttéralkuban szerepet játszó politikai erőnek fizetnie kell.

Most megfizetnek.

A Fidesz viszont nincs ezek között.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 17:10:09

@török gábor: "@sunázósün: őszintén sajnálom."

- magázódunk, magázódunk? 8Đ

kamasuka 2010.01.16. 17:11:55

Persze. Ha nem lesz meg még az 50%+ többség, max. új választásokat ír ki a köztársasági elnök.

rockjano 2010.01.16. 17:13:51

Nem ez a lehetőség most tényleg illúzió.
DE!!

MI LESZ 2014-ben??????? na ez a kérdés, és ez már korántsem olyan nyitott

kamasuka 2010.01.16. 17:14:14

@1.szolo (B.A.):
Meglepődnél. Ráadásul már most is van egyéni képviselő jelöltjük is ...

G. Wolf 2010.01.16. 17:14:52

@Aerion:

Nem tudhatjuk, hogy meglesz-e a 2/3.

Sőt ez a bejegyzés abból indul ki hogy nem lesz meg, (legalábbis számomra ez a mellékzöngéje, különben értelmetlen a felvetés hogy bárkivel legyen koalíció) és e végett lehet-e esetleg egy Fidesz-Mszp koalíció.

Biztos vagyok benne hogy a Fidesznél is megvannak a háttéralkul - pl bár nem bizonyított de a 70-30 nem tom mondd e valamit? (a lehívott pénzek elosztásáról) nyilván attól háttéralku hogy nem lehet tudni :)

szkepi 2010.01.16. 17:15:43

nana!!! azért ne siessünk.
sok szoci támogató büntetett tavasszal a nemelmenetellel. a kis nyóckeres választásokon is 14% volt a részvétel.
Namármost, ha a baloldal betojik a fidesz jobbik összeborulástól és tetszik, hogy nem fizet annyi távhőt és csinál pár akkora baromságot a fidesz mint szokott a célegyenesben MÉG NYERHETNEK IS A SZOCIK. akkor vizsint polgárháboru lesz, az 100%. 2006 óta nem volt olyan szavazás , ahol 40%nál többen elmentek volna. Aki elment az jobboldali volt. nyertek is. a szocilibsi büntetett. most nem fog. most az életével játszik ha otthon marad. szóval amig nem késő, ha nem bukott matekbol viki nagykoaliciózik. akkor megussza az vagyonadó eltörlést és a sok igéretet.

Punxsutawney Mormota 2010.01.16. 17:16:05

@terszim:

Mielőtt még magad is elhiszed a csacskaságodat:

Pártok
Egyéni
választó-
kerületben
Területi listán
Országos listán
Összesen
Parlamenti
mandátumok
aránya
Fidesz
MDF
50

50
12,95%
Fidesz
55
48
10
113
29,27%
FÜGGETLEN KISGAZDAPÁRT
12
22
14
48
12,44%
MAGYAR IGAZSÁG ÉS ÉLET PÁRTJA

3
11
14
3,63%
MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT
54
50
30
134
34,72%
MDF
2

2
0,52%
SZDSZ
2
5
17
24
6,22%
Független
1

1
0,25%
Összesen
176
128
82
386
100,00%

Diocles 2010.01.16. 17:17:02

Kedves Török Gábor,

nem vetted figyelembe, hogy valami okból Varga Mihály imád nyilatkozgatni a szociközeli figyelőnek (talán mazochista?), aminek most is meglesznek a hatásai, szal ha Varga Mihály megejt még néhány nyilatkozatot, akkor valóban nem lesz Fidesz-MSZP koalíció, de csak azért nem, mert MSZP-MDF koalíció lesz...

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.16. 17:17:25

Ez a cikk igencsak érdektelen, egy irreális felvetésről mondja meg, amit mindenki tud. Sokkal szívesebben olvasnék mondjuk a BKV-sztrájk lehetségers kommunikációiról, szerintem minden párt számára nagyszerű szavazatszerző lehetőséget jelenthet, elsősorban persze az Mszp profitálhat belőle, ha képes a kormány, mint a válság megoldója a színre lépni.

Môžeš mi pomôct'? 2010.01.16. 17:18:00

Én meg azt mondom, hogy Orbán van akkora , hogy akarja a szociktól(!) Feri fejét (szájában citrommal).
Plusz egy koalícióval odabasz a köznek, amiért nem kapott kétharmadot "nesztek bazmeg, nem kellünk - na akkor majd EZ lesz faszom, muhaha". Plusz odabasz a jobbiknak - akikről mellesleg úgy se hiszik el, hogy nem a szocik távvezérlik, odabasz az emdéesznek - akikről sose hiszik el, hogy nem a szocik távvezérlik, plusz odabasz mindenkinek.

Môžeš mi pomôct'? 2010.01.16. 17:19:21

És a szocikkal tényleg lehet beszélni.

blitztone 2010.01.16. 17:20:47

"Ha azonban mégis valamilyen előre nem látható, döntő változás miatt a Fidesznek csak mondjuk 190 mandátuma lenne..."

Ejnye-bejnye!!! Ki az aki nem látja előre azt a döntő változást???
Most borítékolom, hogy minimum 100 gárdista egyenruhás képviselő fogja letenni a nagy kupola alatt az esküt! Ezzel elkezdődik a valódi változás!

Úgy legyen!

alsa 2010.01.16. 17:22:47

A FIDESZ mindenképpen megnyeri a választást, az hogy mennyivel, szinte teljesen mindegy a 2/3 a jobbikkal mindenképpen meglesz,és utána már csak Orbán Viktoron múlik, hogy mit visz Vona Gábornak...(csak nem virágot? )...:-)))

szkepi 2010.01.16. 17:23:05

ja és ami a jobbikot illeti szoros iráni és libanoni kapcsolatokkal és számlákkal birnak. nincs itt szocikról szó. fundamentalista mohamedán hamaszt támogató bankok utalnak a vónáéknak.
Az ezt feszegető rákérdezéseket a vona is meg a nyilasbarbie is elfelejti megválaszolni, csak hablaty.

tony zionist 2010.01.16. 17:23:38

aki nem a jobbikra szavaz, az egyszerűen nem emberi lény...

MCsaba · http://alegy.blog.hu/ 2010.01.16. 17:24:09

Az MSZP a legkérdésesebb az egész kampányban, választásban és az után is! Forgatókönyvek tucatjait lehet erre alapozni - és bármelyik bejöhet (több-kevesebb eséllyel)!!

Szerintem az MSZP-nek jót tenne egy kis ellenzékiség, sokkal több energiájuk jutna a szükséges megújulásra, a Fidesz pedig amúgy sem fog kérni senki segítségéből - az 50% + 1 szavazatuk tuti meglesz, ha nem követnek el valami orbitális marhaságot!

tony zionist 2010.01.16. 17:25:05

@szkepi: nyilasbarbie? hogy jön a képbe a k.édesanyád? és kit érdekel a horoszkópja? amúg sem szőka az, hisz a dohányfüsttől elsárgult már a rőzséje...

tony zionist 2010.01.16. 17:26:50

@G. Wolf: aki számára az MDF a vállalható és a Jobbik vállalhatatlan, az elmebetg...

szkepi 2010.01.16. 17:30:30

@tony zionist: Morvaitulmozgásosnyilasbarbie a rokonod szépcsilovék?

szkepi 2010.01.16. 17:31:35

@tony zionist: anyád morvai,apád baló?

Kenedy1 2010.01.16. 17:33:27

Ha megint az mszp győz akkor 2 féle lehetőség fog kibontakozni az országban.

1. Minden normális adózó állampolgár elhúz innen, 4-5 millió ember marad az országban.( Ha csak 1 ember marad, vele fogják kifizettetni az államadósságot)

2.Polgárháború

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.01.16. 17:34:32

@Letícia:

„Jaj a szívem..,megijedtem, holott csak fikció! Remélem ez rémálom”

Ugyan már! Ez megy húsz éve és mégijenebb. Amit itt elemeznek az a mesterségesen fönntartott látszat.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 17:34:37

Elképzelem a jelenetet a választások után, ahol a Fidesz 49,9%-ot szerzett, az MSZP pedig 9,9-et:

Viktor tisztelettudóan kopog egy angyalföldi komcsi iroda ajtaján...
A piától meggyötört arcú ajtót nyit, nem szól semmit, csak fejét felemeli, és állát bulldog-szerűen felhúzva ennyit szól: Térdre Paraszt!

Viktor ekkor letérdel és megcsókolja a "nagy" ember(?) sártól és a prolinegyed kutyapiszkától áztatott Salamander cipőjét...

Ebben a pillanatban mr. Kényúr kegyesen odaböki a megaláztatástól vörösre sírt szemeit törülgető kis Vityának: Mit akarsz itt, hol még a BKV se jár?
S erre a kedves szóra a könyörgőben megmozdul valami, talán a remény, talán a szánalom a szegény angyalföldi slepp iránt, akinek még busz sem jut ezekben a nehéz időkben...

Uram -mondja még mindig térden állva, fejét még véletlenül sem felemelve a felette állónak: Kérlek, hadd kormányozzunk veletek...
Bocsáss meg, hogy kételkedtünk bennetek, ti nem ezt érdemeltétek.
Ti mindvégig igazságosak voltatok, nyolcéves kiváló kormányzástok 35 milliárd dollár soha vissza nem fizethető hitelnél többet NEM igényelt... Mindössze néhány ezer embernek vették el a házát, és az állami vagyon csupán 92%-át adtátok magánkézbe (többnyire a magatokéba)... A Nemzeti Ünnepen is csak gumilövedékekkel lövöldöztetek 20 centiről, meg csak néhány embert vakítottatok meg, pedig akár igazit is használhattatok volna... Oh Uram, ti oly könyörületesek vagytok, hisz csak a Főkapitány Urat tüntettétek ki, pedig kitüntethettétek volna az összes rohamrendőrt is... Gyurcsány Miniszterelnök Úr is, igazából én tudom, hogy nem hazudott, csak azért fillentett egy nem is túl jelentőset, mert azt akarta, hogy az országnak, nekünk jó legyen, és jót csinálni pedig, felismerte, hogy csak ő tud...

Ó hadd, csak veletek, mindent megfogadok, mindent...

S megalakula az új kormánynévsor: 12 minisztérium, 10 MSZP-s miniszter, kettő fideszes. (Az egyik fideszes miniszter Fodor Gábor, a másik pedig Pálinkás József, de mivel az utóbbi "egyéb" elfoglaltságai miatt nem ér rá, ezért helyette Glatz Ferenc) A miniszterelnök -természetesen- Gyurcsány Ferenc, és hogy kezdődhessen végre a kormányzás izibe köztársasági elnököt is választanak, aki -szintén természetesen- az örökifjú, nagyfaszú Kovács Laci bácsi lesz.

- Milyen jó és igazságos vagy Uram...

- Jól van, Paraszt kifelé menet még pucold ki a cipőmet, aztán hord el magad, mert várom a manikűrösöm...

Hát igen... a felvetés nagyjából ilyen szintű, és komolyságú...

További szép álmokat, kis vörös gézengúzok:-)

kamasuka 2010.01.16. 17:34:40

Előbb lesz a Jobbik 2. helyen, mint 50 egyéni mandátum az MSZPnek.

Rókakígyó 2010.01.16. 17:34:48

A kormányzás most is közös, annak ellenére, hogy a parlamentben van szembenállás, a mindennapi életben együtt szervezik ki a pénzeket,mint azt Pécs esetében láthattuk. Ha valaki azt gondolná, hogy jelenleg az országban van lehetőség normális kormányzatra, majd figyeljen, ha megalakul az új kormány, hogy mennyi szocit vágnak sittre a 8 év miatt. 3-nál nem lesz több. És akkor fogjátok a nevüket először hallani. Az egyik legnagyobb maffiózó Puch is azért vérzett el az előző ciklusban ezzel az ötlettel, mert látszódott, hogy az mszp-fidesz elvtársi koalicíó minden lenyúlásban közösen vett részt, a vezetés tudta nélkül, saját kockázatukra és hasznukra. A koalíció a jövőben sem fog változni, csak annyiban, hogy most a fidesz osztja a lapokat a parlamentben. Neki lesz 60%-a a szociknak meg 40. Eddig fordítva volt.

Diocles 2010.01.16. 17:35:38

"Félnek a „rejtőzködő” szocialista szavazóktól (erről a Magyar Narancs eheti számában is érdekeseket lehet olvasni)"

ez itt mancs-reklám akart lenni?

mert a mancsban semmi ilyesmi nincs, olvastam a cikket még csütörtökön, csak pár unalmas mondat a rejtőzködő szavazókról, a szokásos sablonmondatokkal.

szkepi 2010.01.16. 17:36:17

@mirrmurrkandúr: emlékszel 2002re?viktor 150cm

Balt 2010.01.16. 17:36:59

@1.szolo (B.A.): "/mint ahogy "KDNP" sincsen, az csak egy árucimke egy narancs színű LUFI-n. Megnézném, hogy egyedül, a fideszes köldökzsinór nélkül mire mennének.../"

A KDNP-t meglátásom szerint a másik oldal sikerein felbuzdulva, a távolodó és az SZDSZ-szel versenyképtelen MDF helyett próbálták felépíteni. Ilyeténmód "bevetésére" eddig nem került sor - a Jobbik miatt talán már nem is fog -, de egy (egyedüliként fennmaradt) ideológiai pártnak még lehet szerepe. Nem tudom nem lövök-e mellé, ha a "keresztény" vs. "ősmagyar pogány" felbukkanó vita nem oda fut-e ki, hogy a turulos-sámánista Jobbikról leszalámizzák a keresztényeket. (Vagy legalább egyértelmű állásfoglalásra késztessék őket.) Ennek később még lehet szerepe.

érdeklődő 2010.01.16. 17:37:20

A fidesz olyan gyorsan fog koalícióra lépni a „nemzetközileg elfogadhatatlan” jobbikal, mint a huzat.
Inkább ma egy fasiszta, mint holnap két bolsevik alapon...

stratez 2010.01.16. 17:38:08

A Fidesz szokásos balfaszkodását figyelve a kampányt illetően, egy hét leforgása alatt feladtak már megint vagy 3-4 magas labdát a szociknak, bármi elképzelhető. Leszámítva a nagykoalíciót...

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 17:38:57

@ORBÁN LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jó lehet!:
Ajánlanám a Markó utcát, ott ápolhatod a kisebbségeket... csak nehogy ők ápoljanak téged:-)

Te kis aranyos:-)

Balt 2010.01.16. 17:39:13

@Letícia: "Jaj a szívem..,megijedtem, holott csak fikció! Remélem ez rémálom, még ha teljesen racionális és korrekt átmenet lehetne a 2012-es békéért...

Nu, ízlelgetem, forgatom még, szerintem nem is rossz ötlet...:D

(UI: Patás beijedt??:DD)"

Leticica, ne ijedezz, erre nyilvánvalóan nem lesz semmi szükség, sem most, sem később. :) (Nézd meg Tölgyessyt a tegnapi Péntek 8-ban!)

szkepi 2010.01.16. 17:39:49

fidesz már jobban fél a jobbiktól, mint a szociktól.

kamasuka 2010.01.16. 17:40:05

@stratez:
Amire a szocik nap, mint nap rátesznek a saját mocskukból a Fidesz javára +5 +6 %-ot ...

alsa 2010.01.16. 17:40:45

A párttal a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.....:-))

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 17:40:59

@szkepi: Ja, de ez nem 2002.
O.V. egyébként 170cm, de nem baj, te is egy ilyen kis pesterzsébeti búfalóbill lehetsz... menj szépen játszani, ezt meg hagyd a felnőttekre..

:-)

Valaki2 2010.01.16. 17:41:41

Balt:

ma magyarországon nem sokan szavaznak vallási meggyőződésből (továbbmegyek, érdemes benézni egy templomba hogy milyen korosztály ül ott), szóval a KDNP-nek valódi létjogosultsága nincsen.

Balt 2010.01.16. 17:41:55

@1.szolo (B.A.):
"Szvsz az a reális, hogy a 2/3-hoz hiányzó 1-2 szavazatot pont ők fogják majd biztosítani.
(-de ne legyen igazam;)"

Ne legyen! Ne legyen rá szükség! :) De - ahogy írod is: -, miért ne szavazhatna "önzetlenül" a Jobbik a kormány mellett? Vsz. csak kényszerből tennék a mára elmérgesedett viszony alapján.

török gábor 2010.01.16. 17:42:05

@Diocles: jó, lehet, hogy az érdekes túlzás volt :)

Valaki2 2010.01.16. 17:43:27

A fidesz érzéseim szerint nem tud mit kezdeni a jobbikkal, kezdetben haverkodott, majd támadta őket, aztán most mintha enyhülés szele látszana, és inkább az mszp-seket támadják.

polom13 2010.01.16. 17:44:43

2002-ben és 2006-ban is kb. 5%-kal zárult az olló az aktuális vezető kormánypárt és a vezető ellenzéki párt közt,mindkétszer a kormánypárt(2002 Fidesz,2006MSZP)javára.Az állás mindkét esetben rendkívül szoros volt,a végeredmény1-1,5%-on múlott.
Most a különbség 40%,ha zárul az olló akkor is óriási a Fidesz-előny.
Igaz,hogy vezető kormánypárt még nem vesztett ennyi szavazatot,mint most az MSZP ezért nagyobbak a tartalékai,de ennyire hiteltelennek tartott kormánypárt sem volt.
Az első és második párt közt 1994-ben volt a legnagyobb különbség(14%,32,5%MSZP,18,5%SZDSZ),amit most a Fidesz valószínűleg megdönt,bár a 40%-os előny szerintem sem tartható

misinator 2010.01.16. 17:45:27

Nincs másik 400 ember "ezeken" kívül???

Miért szavazunk pártlistára???

Jó ez nekünk???

Nem volt elég a 20 év a rossz törvényeivel???

Le a frakciódiktatúrákkal!!!

Új - egyenlőre még - nem elqurvult embereket a Parlamentbe!

Mutassuk meg, hogy van következmény!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 17:45:46

@kamasuka:
Mi az hogy, nagyon is! 8Đ
1.
Itt a blogon ott tartunk, hogy a FMPSZ megnyer MINDEN egyéni körzetet...
Ehhez képest a "KdNp" annyit fog nyerni, amennyit a Fidesz sziveskedik megengedni neki.
2.
Listán nem véletlenül nem indulnak külön,
DE mondok neked egy vicceset:
- 2006-ban a "KdNp" listán pontosan ugyanannyi(!) szavazatot kapott, mint a Fidesz ("fifti-fifti";) legalábbis a valasztas.hu hivatalos adatai szerint...

szkepi 2010.01.16. 17:46:35

@mirrmurrkandúr: kicsirigó!és 2006. ? viktor többet bukott már mint nem!szar a kisromagyerek aránya! ráadásul fél a jobbiktol, hogy egyszer még ót is lecigányozzák, gyerekei neveinek hallatán le is zsidózzák...

saxiCsabi 2010.01.16. 17:47:25

@1.szolo (B.A.): 98-2002 közötti időszak egy aranykor volt ehhez az utóbbi nyoc évhez képest. Sajnos a balos média termelte ki az ilyen gondolkodást, mármint Orbán egy patás ördö. Szerintem aszázad legtehtségesebb politikusa. HA nem az volna egyáltalán nem támadnák.

G. Wolf 2010.01.16. 17:47:30

@tony zionist:

szerintem vállalhatóbb mint a Jobbik...

bár a Jobbiknál még a Munkáspárt (akármelyik verziója) is vállalhatóbb ;)

tölgyes 2010.01.16. 17:48:24

Kedves Török Gábor! Most annyira egyetértek Önnel, hogy ezt az írást amolyan gondolatkísérletnek tartom, amelyik az mszpés illúziók leszámolására szólítja fel a szavazóikat és reménykedőket.
1. Az elmúlt 20 évet az emberek nem tekintik sikeresnek. Ebből a 20 évből relatíve mégis csak a fidesz négy éve volt a legsikeresebb.
2. Az MSZP nevéhez kötődik a nemzeti vagyon 85%-ának eladása-elkótyavetyélése.
3. Az MSZP alatt megduplázódott az államadósság és az elmúlt nyolc év nagy elkúrásait se lehet más(ok) nyakába varrni.

EBBŐL AZ ELKÚRÁSBÓL NEM NAGYON LEHET KIMÁSZNI MÉG AKKOR SE HA A SZAVAZÓK EGY RÉSZÉT A FIDESZ ELLEN TUDJÁK HERGELNI. AZ EREDMÉNYESEN HERGELT SZAVAZÓK NAGYOBB RÉSZE SE FOG AZ MSZP-RE SZAVAZNI.. RÁADÁSUL A SZDSZ-SZEL VALÓ ÖSSZEBÚTOROZÁSSAL BOKROS IS ELVESZÍTETTE A SZÜZESSÉGÉT.

Ráadásul Bokros ügyetlen volt tegnap esete az Estében: a feddhetetlenségről szónokolt, amelyik követelménynek ő maga sem tud megfelelni.. hisze miniszteri kinevezése előtt 16 milliós végkielégítést vett fel a saját akkor még állami tulajdonban lévő bankjától...amit a felháborodás miatt saját alapítványának utalt, ami önmagában is egy újabb zavaros ügy kezdete volt.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.01.16. 17:48:59

Az ilyen háttérbeszélgetéseknek annyi haszna mindenképpen van, hogy ékesen bizonyítják a magyar politikai "elit" elképesztő kontraszelektáltságát...

Nem vagyok fideszes 2010.01.16. 17:49:17

"DE mondok neked egy vicceset:
- 2006-ban a "KdNp" listán pontosan ugyanannyi(!) szavazatot kapott, mint a Fidesz ("fifti-fifti";) legalábbis a valasztas.hu hivatalos adatai szerint... "

Jó, hát az elefánt, meg az egérke is együtt döbörögnek a hídon.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.01.16. 17:49:39

Ebben az országban semmi sem lehetetlen.

"Az MSZP Társadalompolitikai Tagozata üdvözli a sztrájkolókat

(...) Le kell győzni velük együtt a harácsolást tétlenül szemlélő Fővárosi Közgyűlés felelőseit és a cinikus főpolgármestert. Ki kell kényszeríteni, hogy ők, mint a tulajdonosok, az utolsó fillérig visszaszerezzék ellopott béreteket, és visszaadják a fővárosi polgároknak is a jegyek és bérletek árának azt a részét, amelyet a milliárdokra rúgó végkielégítések, a százszámra kötött fiktív szerződésekre történt kifizetések, a korrupciógyanús járműbeszerzések folytán fizettettek meg velük"

Mintha 2009. őszéig nem ők vezették volna a Fővárosi Közgyűlést...

pandacsökiboborján 2010.01.16. 17:50:07

@stratez: nem biztos,hogy a fidesz magas labdát adott fel,a szocik egyszerűen azt csinálják, amihez értenek: hazudoznak,csúsztatnak,ferdítenek.(nem (nem mintha a Fidesz nem ezt tenné, de úgylátszik ez egy egy irányba ható folyamat, védekezni nehéz ellene és az elvtársaknak amúgy is nagy a gyakorlatuk)
Viszont hisz még nekik valaki?

alsa 2010.01.16. 17:51:07

Erre a kampányra a Fidesz helyett 1ft-ot sem költenék, annyira vezetnek, az MSZP-nek meg egy vagyont kellene költenie, hogy 20% fölé menjen....Mesterházy nincs is még a köztudatban. Ki ő ,mit csinált eddig? Nem egy bevezetett és elismert név, teljesen ismeretlen...

Diocles 2010.01.16. 17:52:13

@tölgyes:

"RÁADÁSUL A SZDSZ-SZEL VALÓ ÖSSZEBÚTOROZÁSSAL BOKROS IS ELVESZÍTETTE A SZÜZESSÉGÉT."

Előtted.
De Bokros pont azért fog bejutni, mert az MSZP-SZDSZ szavazók előtt hiteles.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 17:53:08

@misinator: "Miért szavazunk pártlistára???
Jó ez nekünk???"

A suszter inasai leskelődnek a hálószoba kulcslyukán:
- Te mit gondolsz, jó az, amit a mesterúr csinál ott a mesternén?
- Biztosan jó, mert ha rossz lenne, akkor azt is csak mivelünk csináltatná!

Az "egyéni" képviselő is csak PÁRT-képviselő, ő is a frakciófegyelem szerint szavazgat...

CC: - közvetlen demokráciát IDE nekünk!;)

tölgyes 2010.01.16. 17:53:19

@szkepi: Én szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy Orbán cigányozása az MSZP reklámhadjárat egyik lényeges eleme.
Úgy látom maga is csatlakozott a "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még.." 'nemes' mozgalmához!! Miért?? Mert Orbánnak hooossszúúú farka van, szarva, meg patája, ráadásul cigány is.. elvitkém.. ez ma már kevés!!!

Balt 2010.01.16. 17:53:27

@Letícia: "2012-ben világvégéről hallottam, és megkérdeztem egy maya kultúrát jól ismerő pasit, és megnyugtatott, baromság az egész. :)"

:) És nyomatékul megkérte a kezed...? :)) Mert addig ne hidd el neki! :))

Rókakígyó 2010.01.16. 17:54:43

Mikor volt Magyarországon polgárháború? Semmikor és nem is lesz. A magyar nem háborúzni akar, hanem jól élni:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 17:55:51

@alsa:

Basszus, csak most értettem meg, hogy 0.Viktort miért nem cserélték még le eddig!

(gykv. eddig még nem térült meg a NÉV bevezetésébe fektetett pénzük...)

czinezine 2010.01.16. 17:56:34

Gumicsont. Viktor elmondta már többször, sem az MSZP, sem a Jobbik sem... Ennyi!

tölgyes 2010.01.16. 17:56:53

@Diocles: Lehet, hogy be fog jutni.. de hogy mennyire hiteles az nagy kérdés. Egy bizonyos: egyre inkább az MSZP ellenfelei lesznek és az MSZP-nek ma nincsenek felesleges szavazatai..
Ráadásul az általam említett 16 milliós végkielégítés tény, (mai áron számolva kb. 50-60 millió) és a választási "harcban" jól kommunikálható.. és összhangban van BKV Eleonórával.

Balt 2010.01.16. 17:57:23

@1.szolo (B.A.): :) Ezt aláírom. :) Mégiscsak bejött a gyurcsányi lottó 5-ös, csak sokáig kellett megjátszani. :)

szkepi 2010.01.16. 17:57:42

@tölgyes: fogja még a vona lecigányozni Viktort

Nem vagyok fideszes 2010.01.16. 17:57:43

@czinezine:

Tudjuk, azt is elmondta, hogy Torgyánnal, meg a kisgazdákkal soha sem... Ennyi!

Ennyi?

Diocles 2010.01.16. 17:58:07

@Diocles:

egyébként Bokros szvsz meglepően jól mozgó politikus, Ibolyán mindig láccik, hogy sablondumát nyom, nulla ötlet, erőltetett mondanivaló, bemagolt szövegek, de Bokros nagyon ügyesen jáccik, mindig visszautal a Horn-korszakra, építgeti a nimbuszát, anyázza a két nagy pártot, de úgy, hogy a szoci szavazók őt tudják választani, szal vérprofi, nna.

Balt 2010.01.16. 17:59:00

@papillon: "A rejtőzködő szavazóktól viszont nagyon is félhetnek. Ebben a fideszes lincshangulatban ki a fene kockáztatná meg, hogy a szavazófülkén kívül dumáljon."

Szerencsére már a szavazófülkében is titkolják, vagyis el sem mennek odáig. :))

Rókakígyó 2010.01.16. 18:00:21

@szkepi: Viktor cigány, negyedrészben, ha jól emlékszem, de lehet, hogy felerészben. Ezzel nincs baj. Kádár felessége is cigány volt, azzal se volt baj.

Balt 2010.01.16. 18:01:41

@blokkos: "Sírtok ti még, ha Viktorotok lesz a főnök!"

Szerintem ti sírtok, de egy ideje folyamatosan...

szkepi 2010.01.16. 18:02:46

@Rókakígyó: nekem sincs bajom ezzel sőt.lesz akinek lesz.én nem az vagyok.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 18:02:48

@saxiCsabi:

Ne tudd meg, mire jó egy Soros-ösztöndíj;))
Amilyen fiatalon kezdte, jó eséllyel megdöntheti bármelyik párt vezetőjének a Guinness-rekordját...
Hajrá! 8Đ

dr. Trebitsch 2010.01.16. 18:03:28

Mindenképpen helyes eredménye lesz a választásoknak. Ugyanis demokráciában minden népnek olyan kormánya, vezetése van, amilyent megérdemel. A FIDESZ egyébként jól teszi, hogy ne hirdet nagyon programot, hiszen a jelenlegiek 8 éve kormányoznak tényleges program nélkül. Én annyit tudok, hogy ezt nem akarom tovább, bármi jobb, mint ami ez alatt a 8 év alatt volt.

misinator 2010.01.16. 18:04:24

@1.szolo (B.A.): Értelek.
Csak most nincs ingerenciám bővebben kifejteni. Csak annyit, hogy ha Birkaisztán választói tömegesen érvénytelenné teleikszelnék a pártlistás lapot, talán tényleg látszana az, hogy választási hadjáratoktól mentesebb időszakokban /ami mérvadóbb/ az emberek TÖBBSÉGE nem támogatja a pártokat. S nem lehetne a választók többségére hivatkozni... Meg látnák, hogy - csak magamat ismétlem - hogy van következmény, s talán a következő 4 évben morálisabban ténykednének. Tudom, idealista vagyok, de ha meg se próbáljuk???

2010.01.16. 18:04:45

„Egy ilyen lépéssel egy pillanat alatt olyan mély hitelességi válságba és kormányzati csapdahelyzetbe jutna, amelyhez képest minden más opció kívánatosabbnak látszik.”

Vicces ez a poszt. Mióta foglalkozik a fidesz, vagy ha úgy tetszik bármelyik ma regnáló parlamenti párt hitelességi válság kérdésével? Bejutni valahogy, aztán 4 évig lopunk, és leszarunk mindent. Egyébként a Fidesz-Mszp koalíció nem vicces, a fidesz számtalanszor megmutatta már, hogyan tud köpönyeget fordítani, ha a szükség úgy hozza, nomeg ez a két párt egykutya. A Jobbik emberek ! Ebből a helyzetből csak Jobbikkal van kiút. És ha minden parlamenti párt egyesült erővel támadja, ezt a „szélsőséges” „nacionalista” nem EU konform pártot, annál inkább azt jelenti, hogy rá kell szavazni.

tölgyes 2010.01.16. 18:04:53

@szkepi: Lehetséges.. DE A SZERZŐSÉG NEM VITATHATÓ EL AZ MSZP-SDSZ-TŐL!

==T== 2010.01.16. 18:05:05

Elérhető a Jobbik programja. Még nem olvastam, de el fogom. A többi komolyabb párti kijött már? Ha jól tudom még nem.

tony zionist 2010.01.16. 18:05:14

@G. Wolf: tehát elmebeteg vagy...

vállalhatóbb?

két politikai bűnöző ellopta a pártot, törvénytelen kizárásokkal és fiktív tagok felvételével lecserélte a tagságot stb stb.

ma meg olvasom hogy az MDF+SZDSZ több hitelt vett fel 2009ben, mint az MSZP...
mire?
és ki adott nekik és mire?

neked ilyen párt, ilyen bűnözők vállalhatók?

a jobbikot a nulláról építetk fel a tisztességes emberek, míg az MDF mára politikai bűnözők temetője.

a magadfajtától azonnal el kéne venni a szavazati jogot, és gyámság alá helyezni,mert láthatóan elmebeteg...

Diocles 2010.01.16. 18:05:22

@tölgyes:

a Fidesz minek bántsa Bokrost?
nem éri meg nekik.

és ha van egy csipetnyi esze a Fidesznek (ami nem biztos, lásd, Varga hobbyja is az, hogy nyilatkozgat a szociközeli figyelőnek), akkor drukkol Bokrosnak, hogy minél több szocit raboljon.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 18:05:34

@szkepi: Ez nem is 2006. Nem tudom, miért jössz ezzel, nem kötelező rá szavaznod, ha nem tetszik. Lesznek elegen helyetted, ne aggódj!

Szerintem te tényleg a Pesterzsébet-Soroksár tengelyen lakhatsz...:-)

tölgyes 2010.01.16. 18:06:55

@Jankove: Én azt gondolom, hogy a Jobbikkal út csak a ködörbe vezet... de Ön csak nyugodtan szavazzon rájuk.. legfeljebb a szélbe szórja a szavazatait...:)

Balt 2010.01.16. 18:07:10

@pandacsökiboborján: "ezek az emberek a valóságtól teljesen el vannak rugaszkodva."

Mondjuk én is kiváncsi lennék, kik ezek személy szerint. Gréczi Zsolt és Dessewffy? :)))

Nem vagyok fideszes 2010.01.16. 18:08:49

@Jankove:

Ha te annó szlováknak születsz, ma Slotát istenítenéd, ha románnak, Funart.

G. Wolf 2010.01.16. 18:08:50

@tony zionist:

hajrá lehet próbálkozni, a bírósági út mindenkinek nyitott :)

Rókakígyó 2010.01.16. 18:09:25

@tony zionist: Sajna a jobbiknak egyebe sincs, csak a primitiv demagógiára felépített tisztessége. Dögvész rá!

szkepi 2010.01.16. 18:09:37

@mirrmurrkandúr: Te lax valahol? hirdesd magad a fedél nélkülben!

tölgyes 2010.01.16. 18:10:50

@Diocles: A politika azért mégse olyan mint a főzés, ahol az ételek kész receptek szerint készülnek....A fidesznek el kell határolódnia attól a vad-liberális politikától, amelyik az országot csődbe vitte, s amit Bokros is képvisel.

szkepi 2010.01.16. 18:11:57

@tölgyes: és még sok egyéb mástol is el kéne határolodnia

Balt 2010.01.16. 18:12:33

@pandacsökiboborján: "Senki nem olyan hülye,mint amilyennek a Fidesz gondolja, hisz mindenki emlékszik pl. arra,hogy nem támogatták a parlament létszámának csökkentését és még azt a kevés értelmes javaslatot sem támogatták,amit a kormányoldal tett."

Hogy lehetett volna ezt támogatni pár hónappal a választások előtt, gyakorlatilag kampányidőszakban?! Vagy a gyurcsányi tiszta pártlistára gondolsz...?

alsa 2010.01.16. 18:13:18

Már telefonon megkeresett Bokros és Mesterházy is...Orbán Viktor még nem...A Fidesztől támogatásukra felszólító levelet sem kaptam...

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.16. 18:14:17

Mondjuk listán szerintem is vége az mszp-nek, de egyéniben még mindig van pár népszerű emberük és stabil körzetük ahol meglepetést okozhatnak. A Jobbiknak szerintem nincs esélye egyetlen egyénit sem megnyerni, ugyanakkor listán megelőzhetik az mszp-t. Az MDF remélem kiesik a parlamentből, amit az elmúlt héten csináltak az már mindennél durvább. Az LMP sajnos túlságosan gyenge, pedig azokon a helyeken, ahol jól működik a demokrácia mindenhol tényezők a zöldek. A balkánon nem, sajnos Magyarország egyre inkább balkán, az oroszbarát jobbik sem akar mást.

2010.01.16. 18:14:36

@tölgyes: Ennél már nem nagyon van lejjebb. Nemzeti vagyon elherdálva, adósságunkat már a banki rendszerek sem tudják tárolni, nincs ekkora szám. Az ország morálisan egy erkölcsi fertő, két magyar épp csak szembe nem köpi egymást. Mondd... innen lejjebb már hová tudnánk süllyedni ?

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 18:15:33

@szkepi: Én lakom valahol... de az messze van a Te lakhelyedtől... nem retardált bunkók között nőttem fel...

Vitatkozhatunk, de nem vagy ellenfél...

Szia

Nikx 2010.01.16. 18:15:58

Sokan azt hiszik, hogy ha hatalomra kerül a Fidesz, akkor minden egy szempillantás alatt megoldódik. Pedig sok választása nem lesz, kénytelen lesz bizonyos reform lépéseket végrehajtani, mert különben semmi változás nem fog történni. Vagyis a választásokat követően a szavazótáborában nagy lesz a csalódottság és valószínűleg a támogatottsága is jelentősen visszaesik. Véleményem szerint nem nagyon teheti meg, hogy négy éven keresztül majd csak a előző kormányokat okolja mindenért és arra hivatkozik, hogy azért nem tud semmit csinálni, mert nincs lehetősége. Én se látok sok esélyt a nagykoalíció megvalósulására, de szerintem lehet, hogy jó megoldás lenne. Akkor kénytelenek lennének együttműködni és megoldásokat találni (Németországban elég eredményes volt a nagykoalíció). Addig szerintem nincs sok esély a változásra amíg a mindig aktuális ellenzék és kormány folyamatosan egymásra mutogat és egymást hibáztatja, ahelyett, hogy lépéseket tennének az ország előbbre jutása érdekében. Az ellenzék szerepe véleményem szerint nem az, amit itt az elmúlt 20 évben láttunk. Végül szerintem a Fidesz 2/3-os többsége sem lenne túl szerencsés pláne akkor, ha a közelgő államfő választáson is inkább a jobboldalhoz közelebb álló jelölt nyerne....

szkepi 2010.01.16. 18:16:02

jobbik a házmesterek és a primitiv gyökerek magyarkodó tahók pártja elképzelés nélkül, vad álmokkal

[nev] (törölt) 2010.01.16. 18:16:38

háromféle szavazó van ma magyarországon:
-- kormányellenes
-- orbánellenes
-- elitellenes

Diocles 2010.01.16. 18:16:51

@tölgyes:

nem én döntöm el, de úgy gondolom, hogy hülyeség volna Bokrossal kekeckedni.
(ill. volna értelme, lásd, a Bokros - Orbán vita esetét, amelyet korábban itt írtam, hogy miért.)

a Fidesznek Gyurcsányt kell bírálnia, ő a legkönnyebb célpont (Bajnai, és pláne Bokros, nála jóval elismertebb személyiségek, felesleges őket cikizni, amikor ott van Gyurcsány), és Gyurcsányon keresztül az MSZP-t és az MDF-et.

polom13 2010.01.16. 18:17:51

@szkepi: Nyugger.
Bár a Jobbikot én sem kedvelem. :)

Balt 2010.01.16. 18:17:59

@lolperec: "amúgy remélem is, hogy minél többet fogják magukat a 2/3os többséggel reklámozni és rájön a nép, hogy a Fidesz által oly sokat köpködött egypártrendszer visszaállítása a polgári oldal nagy vágya.."

Hát ez tényleg lol! 94-98 között hogy is vót? Minek kellett az SZDSZ-nek (sűrű cáfolatok ellenére) beállni Horn mellé Bokrétának? Az maga volt az egypártrendszer? Egy párt ráment, szerencsére, bár látjuk (előző poszt), még agonizál...

Rókakígyó 2010.01.16. 18:18:19

@Lófasz Hadnagy: Lesz még abból több is. József Attila már rég megmondta:

Olyan disznó nem volt még, amelyik elájult, mikor meglátta a moslékos vályút.

Majd jönnek a megélhetésiek is, akikre szükségeük van. Na, majd azok rendbe rakják a tisztességbecsület zászlóvivőit.

A porbléma az, ami a fidesszel is, hogyha meg kell mutatni hogyan működik az általuk mondottmegoldás, akkor csődöt mondanak, mert nem működik. A fidesz is csak ellenzéknek jó. Az ő négy évük sem volt kánaán és az elmúlt 8 év sem volt pokol. Tessék felébredni.

combo 2010.01.16. 18:19:20

Nos, szerintem a fidesz nem véletlenül ad fel magaslabdát a szociknak, nem akarnak annyira hiteltelenné válni a választás után, mint Gyurcsány. Bizony, fel kell készíteni a népet, hogy nem lesz itt minden fenékig tejfel... Bár ezt kb. minden honfitársam tudja, aki megtanult számolni és nem keveri a milliót a milliárddal, csak hát sajnos ez ma a kisebbség...

szkepi 2010.01.16. 18:21:22

@Rókakígyó: egyetértek. sok mutyi, koronauszás,csészényi terv,nemzeti átpakolás. egyik kutya másik eb. akkori fideszesek néhányan a jobbikból ordibálnak

pandacsökiboborján 2010.01.16. 18:21:32

@Balt: ezek biztosan, de szerintem az ATV Mester, Avar stb. szerintem nem újságírói is.
Egy példa: itt Kazincbarcikán a kedves választók '94 óta mindig ugyanazt a példás családanyát választják be. Nos ő már a 70-es években is funkci volt, szerintem gyalog és tömegközlekedéssel évtizedek óta nem közlekedik, fingja sincs a valáságról. Kb. annyira ringattják magukat álomba Török G. felvetésével,mint a szegény ember a lottó ötössel. Gondoljunk az internacionáléra és sok nagy fekete autóra a parkolóban. Szerintem mindenki látta a hírekben. -5% a szociknak csak emiatt. Méghogy a legutóbb otthon maradtak majd rájuk szavaznak!

Nem vagyok fideszes 2010.01.16. 18:22:13

@Rókakígyó:

Lesz bizony, csak az a politikus nem lop, akinek erre nincs lehetősége. Amint bekerülnek a Parlamentbe, meg az ilyen-olyan bizottságokba, megcsapja az orrukat a nagy fekete Audi bőrülésének az illata, ezek is vérszemet kapnak.

Balt 2010.01.16. 18:22:16

@Robinzon Kurzor: :)) Jó komment!

"Ha tényleg ilyen eszement emberek vannak az MSZP házatáján, akkor a minél nagyobb, megsemmisítő MSZP-vereség lenne jó nekik is, hogy 2014-re fel tudjanak építeni valami hiteles alternatívát, különben a Fideszből óhatatlanul kiábránduló tömegek mennek a Jobbikhoz."

Egyébként ettől én is tartok, tehát jó lenne, ha mondjuk pl. az LMP végre összeszedné magát! (Nem muszáj most bejutniuk, de 4 év múlva szükség lehet rájuk.)

szkepi 2010.01.16. 18:24:34

nácibarbie megy képvisleni milliokért és még ordibálhat is.csanád kinevetteti magát és égeti a hazát

polom13 2010.01.16. 18:25:23

@combo: Szerintem sem éri meg az egyébként is bizonytalan 2/3 reményben feláldozni az újraválaszthatóságot.
Gyurcsány 2004és 2006 közt valóban a sz*rból hozta vissza az MSZP-t,de azon az áron,hogy jó időre elvesztette a szocik hitelességét.

2010.01.16. 18:25:38

@szkepi: Nem feltétlenül. Jobbikra az fog elsősorban szavazni, akinek van legalább annyi sütnivalója, hogy rájöjjön: ha mindent mindig ugyanúgy csinálunk, a végeredmény is ugyanaz lesz. Lehet mégegyszer kipróbálni a fideszt, lehet még 8x az mszpre szavazni, egyszer csak rájössz bazmeg -ha nem 80 évesen a privatizált korházban- hogy a változások buszát lekésted.

Egyébként a magyarkodással kapcsolatban: nem rossz oldalról közelíti meg a jobbik a dolgot. Az ország dolgai akkor fognak jól menni, ha egységben gondolkodunk. De mit jelent a nemzeti egység, egy kozmopolita, anyagias felfogású, csak önös érdekeit néző embernek. Semmit. Az mindig is oda fog szavazni, ahonnan személyszerint neki többet igérnek, és szavazás után mindig rájön: megint átbaszták. lehet szavazni fideszre, mszpre, mdfre, hamég nem unalmas.

2010.01.16. 18:26:20

@szkepi: Nem feltétlenül. Jobbikra az fog elsősorban szavazni, akinek van legalább annyi sütnivalója, hogy rájöjjön: ha mindent mindig ugyanúgy csinálunk, a végeredmény is ugyanaz lesz. Lehet mégegyszer kipróbálni a fideszt, lehet még 8x az mszpre szavazni, egyszer csak rájössz bazmeg -ha nem 80 évesen a privatizált korházban- hogy a változások buszát lekésted.

Egyébként a magyarkodással kapcsolatban: nem rossz oldalról közelíti meg a jobbik a dolgot. Az ország dolgai akkor fognak jól menni, ha egységben gondolkodunk. De mit jelent a nemzeti egység, egy kozmopolita, anyagias felfogású, csak önös érdekeit néző embernek. Semmit. Az mindig is oda fog szavazni, ahonnan személyszerint neki többet igérnek, és szavazás után mindig rájön: megint átbaszták. lehet szavazni fideszre, mszpre, mdfre, hamég nem unalmas.

Rókakígyó 2010.01.16. 18:26:31

@[nev]: Nagy hülyeség. Szerintem pl a legnagyobb tábor, aki nem szeretné elveszíteni a nyugdíját.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 18:29:03

@Nikx: "(Németországban elég eredményes volt a nagykoalíció)"

Egyet ne felejtsünk el:
- EGY NAGYkoalíció alapkelléke KÉT NAGY párt...

((gykv: ... - á, most inka hagyjuk őket;))

Nanemaaaar 2010.01.16. 18:29:17

Nas akkor mi van, ha nagy félelemtől vezérelve, az MSZP belép a MDF vezette nagy vegyes maszlagba? Ettől azért nincsen távol.

hoplita 2010.01.16. 18:29:34

A "vágyott szocialista forgatókönyv" a sci-fi világába tartozik, még ott is merésznek hat.
Megelégedéssel tölt el, mikor azt látom, hogy ilyen képzelgésekkel töltik az idejüket.....csak a legkétségbeesettebb elme képes ilyen valóságtól elrugaszkodott ábrándokat kergetni.
50 egyéni hely...?
Az is valami lesz, ha 5 sikerül..:D

polom13 2010.01.16. 18:29:58

@szkepi: Nem tisztem megvédeni Balónét :) ,de szerintem Herczog "Monkey Popo"Editre sem kéne felvágnunk.

GatyaPityu 2010.01.16. 18:31:42

Nagyon tetszett ez az elemzés. Bár én nem vagyok politológus, de bennem is felmerült ilyen gondolat már... Szívesebben szavaznék a Jobbikra, ők még újak, és nincs olyan előéletük a korábbi ciklusokból, amiket fel lehetne nekik hánytorgatni. Továbbá jobban bízok abban, hogy a Jobbik valóban végrehajtana-e az elmúlt nyolc év során történt visszaélések miatt egy elszámoltatást, amit ugyan a Fidesz is ígér, de hát lássuk be, ők mégiscsak részesei voltak az eddigi rendszerváltást követő eltelt 20 év parlamenti politikájának. Vagyis vajon meg meri-e lépni a Fidesz, ha tényleg a kezében lesz a hatalom, hogy hozzányúl bizonyos ügyekhez. Persze most minden szépet és jót ígérnek - csakhogy ígéretekkel viszont már tele a padlás.
Viszont elgondolkodtató, hogy ha esetlegesen a Jobbikra szavaznék, akkor vajon ezzel nem inkább az Mszp-nek lesz jobb helyzete?
A lényeg, hogy a tavaszi választás valóban nem lefutott csata! Az is nyilvánvalóan látható, hogy a Fidesz ellenfelei számára élethalál küzdelem, hogy a Fidesz meg ne szerezze az abszolút többséget - amire egyébként szerintem sincs esély, a T.G. által is említett rejtőzködő (értsd: szoci-szdsz) szavazók miatt!
Az MDF viszont az Szdsz-szel való közösködéssel teljes mértékben elvesztette a maradék hitelességét is. Az szdsz-nek pedig már régen nincs ilyenje, nekik mindegy, csak a túlélésre játszanak.

szkepi 2010.01.16. 18:33:24

@polom13: de az nem ilyen tulmozgásos idiota néhai liberálmegélhetési néci. amugy jogos

l60 2010.01.16. 18:33:38

Álmodoznak az elvtársak. Nekik minden mindegy, csak hatalomban maradhassanak. Remélem, jó nagyot fognak csalódni.

hoplita 2010.01.16. 18:33:51

@tölgyes:
Meg fogsz lepődni, milyen sokan fogják a szélbe szórni a szavazatukat..:DD

hoplita 2010.01.16. 18:35:32

@szkepi:
Engem képvisel és nem éget....te meg szard össze magad.

pandacsökiboborján 2010.01.16. 18:38:04

@Atro: rejtőzködő szavazók: ilyenek márpedig nincsenek.
Szeretném megkérdezni Török Gábortól,hogy a közvéleménykutatásoknál mindig ugyanazokat az embereket kérdezik meg?
Engem egyszer elkapott egy közvéleménykutató nő,azóta teszteltem új Kinder csokt,gyümölcslét és mindenféle idióta kérdésre válaszoltam. Van a nőnek egy csomó telszáma,ha kap megbízást azokat hivogatja. Ebből is látszik, hogypl Zemplén megyei nyugdíjas özvegyek soha nem kérdeznek meg kira fog szavazni. Szerintem az egész közvéleménykutatás egy egyszerű átverés.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 18:38:08

@l60:
Rendben, menjenek csak az elvtársak!

De akkor KIK jöjjenek helyettük?

A "MÁS-ELV-TÁRSAK"? 8Đ
Vagy netán az "ELVTELEN" társak?! :(

szkepi 2010.01.16. 18:39:01

@hoplita: téged már nem lehet égetni! ja és kabbe kisnáci

2010.01.16. 18:39:08

@Atro: "Viszont elgondolkodtató, hogy ha esetlegesen a Jobbikra szavaznék, akkor vajon ezzel nem inkább az Mszp-nek lesz jobb helyzete? "

Jó kérdés, de én ezt úgy fogom fel hogy van egy hatalmas ragacsos undorító massza, amibe az elmúlt 20 év összes parlamenti pártja, és azokat kitevő politikusok tartoznak. Ezek a pártok olyanon mint a flinston család "házi kedvence" kidobod az ajtón, visszajön az ablakon. Egyszerűen elég volt belőlük. Azért mert a fidesz ellenzékben volt, attól még ők is részesei a kialakult helyzetnek nem csak az mszp. Vagyha ők nem tehetnek semmiről, akkor megkérdezném tisztelettel, minek fizetünk egy majd 200 fős ellenzéki apparátot, aki amúgy teljesen tehetetlen? Engem már nem érdekel, igérhetnek csillagokat, fűt fát is, elvből sem szavaznék rájuk. 20 év elég sok idő egy ember életében, ennyit dobtunk ki az ablakon.

Kendaq Pendragon 2010.01.16. 18:39:14

MSZP-s szakítást még Szili tudott volna megjátszani, de visszakozott. Tehát a baloldali pluralizmusnak is annyi.

Egyelőre nem látom a kampánylendületet.

Lehet, hogy árverezni kellene a szavazatomat? Ha már mindegyik rossz, akkor legalább egyszer fizessen meg tisztességesen. :D:D

szkepi 2010.01.16. 18:41:14

fidesz tagságban több a volt mszmp-s mint a szociknál. érdekes. jobbiknál nem mérték még

Nikx 2010.01.16. 18:41:15

@1.szolo (B.A.): azért ezen nem akadnék fenn, vannak erre is hasonló esetek, de tény, hogy általában nagyjából azonos méretű pártokból alakul. Viszont a választásokig még van idő :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 18:43:10

@hoplita:
Ő képvisel téged, te meg égeted itt őt....

((-ne is mond: - én meg sz@rjam össze magam;))

török gábor 2010.01.16. 18:46:32

@pandacsökiboborján: természetesen nem. Érdemes elolvasni mindig a módszertani tájékoztatót is egy-egy kutatásnál, nagyon nem mindegy például, hogy telefonos vagy személyes a megkeresés. Itt kicsit bővebben a módszerekről: www.ipsos.hu/site/kvantitat-v-m-dszerek/

polom13 2010.01.16. 18:48:43

@szkepi: Adatokat,pontos adatokat.
Mert anélkül még azt hihetnénk össze-vissza hazudozol.

szkepi 2010.01.16. 18:52:08

@polom13: milyen adatokat? miről beszélsz?

polom13 2010.01.16. 18:52:16

@Jankove: Szóval ha a Jobbik ellenzéki párt lesz akkor képviselői lemondanak majd a mandátumukról,mert minek az ellenzéki képviselő? :)

GatyaPityu 2010.01.16. 18:52:32

@pandacsökiboborján:
Igen, ezért hívják mindig ugyanazokat, mert valami adatbázisból dolgoznak a közv.kutatók, szerintem nem is hívhatnak fel akárkit hasra ütve, csak olyanokat, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy marketing célokra is használják a t.számukat. Vagy tévedek? A tv-s nézettségi adatokat is néhány száz ember tv-zési szokásai alapján számítják ki matematikai módszerekkel, akik hozzájárultak ahhoz, hogy valami kütyüt elhelyeznek a szobájukban, ami rádiófrekvenciás jelet sugároz az ortt-nek, hogy éppen józsibarátot, vagy a maunikasót nézik-e. Én pld. még sosem találkoztam közv.kut céggel.
Rejtőzködő szavazók pedig igenis léteznek, azokat hívják így, akik most letagadják hogy a szocikra fognak szavazni (mellébeszélnek, hogy nem tudják, vagy nem akarnak válaszolni, esetleg szemrebbenés nélkül rámondják, hogy a fidesz-re voksolnak majd), de amikor oda kerül a sor, a "szavazófülke magányában" mégis a vörös csillagból avanzsált vörös szegfűre húznak egy nagy X-et. Szerintem biztos sok ilyen van, én is ismertem egy ilyet... :-S

pandacsökiboborján 2010.01.16. 18:55:33

@török gábor: megnéztem. Nem akarok okoskodni, de szerintem elég kényelmesen intézhetik ezeket, különben hogy lehetett a hibahatárt sokszorosan meghaladó eltérés az EP-n?
Vagy esetleg Kalaptündérnek igaza volt abban,hogy ezeket manipulálásra is használják?
Akkor ezért nem lehet még fogadni a magyar parlamenti választásokra. Mindenesetre az angolra igen, 1.4 oddsa van a toryknak.

polom13 2010.01.16. 18:55:55

@szkepi: "Több az mszmp tag a Fideszben,mint..."erre utaltam. Te is tudod,kérlek ne tetesd magad a valóságosnál is hülyébbnek!

terszim 2010.01.16. 18:55:55

@tölgyes: A véleményeddel teljesen egyetértek, de azt a 16 milliót a pénzügyminiszterségről való lemondás után kapta. Nem tartom kizártnak, hogy a bankprivatizáció után is kapott pénzt, amikor elhagyta a bankot (asszem a Budapest Bankot), de az szerintem más összeg lehetett.

A pénzügyminiszteri 16 millát utána elvileg jótékonysági célra adta, de szerintem ő amúgy is nagyon tehetős. Ezen túl szerintem Bokros sokkal-sokkal tisztább, mint akármelyik mszp-s. Szerintem ha jól keveri a kártyákat, akkor akár ő lehet egy új, értelmesebb baloldal (egyik) főalakja. De ez csak a mostani mszp választások utáni összeomlása után lehetséges.

Amúgy Bokros azon kevés politikusunk közé tartozik, aki bkv-zik (pedig bőven megtehetné, hogy nagy kocsival járjon). Gyakran látom őt a 3-as metrón. Nekem ez elég szimpatikus, végre valaki, aki az emberek között él (még akkor is, ha a magyar átlagembernek nagyon idegenek az ő gazdpol elvei, és emiatt sokaknak úgy tűnik, nem is a földön él).

Ja, és még mielőtt azt hiszi valaki, hogy az MDF szekerét tolom, még megjegyzem, hogy pl. Tarlóst is láttam már a villamoson. Ez is jópont nálam.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 18:56:44

Ha jól meggondolom, nem is lehetetlen, hiszen sem az MSzP-től, sem a Fidesztő nem lehet idegen a saját választóinak arcuköpése... Persze egyenlőre nehéz elképzelnem, amint Orbán mögött ott bólogat lelkesen Lendvai, de majd ezt is megszokom...

tevevanegypupu 2010.01.16. 18:57:06

Ne vicceljen mar. Fidesz-mszp koalicio azt jelentene, hogy a fidesz elarult mindent, amit a 20 ev alatt mondott, es tulajdonkeppen ugyanez vonatkozna az mszp-re is. A mostani ket part egeszen biztosan nem kothetne koaliciot meg akkor sem ha ok maguk akarnak, elveszitenek a szavazoikat.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.16. 18:57:29

@Atro: "ők még újak, és nincs olyan előéletük a korábbi ciklusokból, amiket fel lehetne nekik hánytorgatni. Továbbá jobban bízok abban, hogy a Jobbik valóban végrehajtana-e az elmúlt nyolc év során történt visszaélések miatt egy elszámoltatást"

Csak emlékeztetőül:
A 2003-ban(!) A Jobbikból átalakult "új" Jobbik M.M. 2006 előtt még igen erőteljesen kritizálta a MIÉP vezetőjét (pl. diktatórikus vezetéssel, sőt a pártkassza hűtlen kezelésével vádolták) - majd ezután mégis összeállt vele a közös parlamenti indulás előnyeiért... (kaptak is érte 37 milliót/év, amin persze mindjárt össze is vesztek).

genyamagyar 2010.01.16. 19:02:04

No lássuk, kiből áll a fidesz - és a holdudvara- :

Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
Csurka István : III/III együttműködő,
Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Chikán Attila : MSZMP tag,
Pintér Sándor : MSZMP titkár,
Boross Péter : MSZMP tag,
Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
Schmitt Pál : MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg a Fidesz alelnöke,
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
Togyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere,
Balogh Gyula : MSZMP tag,
Szita Károly : III/III együttműködő,
Mikola István - Hazafias Népfront,
Fónagy János : MSZMP tag,
Vonza András : MSZMP tag,
Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
Varga Mihály : KISZ titkár,
Deutsch Tamás : KISZ titkár,
Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár
Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.

Na, ezt várhatjátok a fidesztől!

Hajrá Jobbik!

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:02:33

@Canis Lupus Libertas: és együtt járnak botoxkezelésre,meg konditerembe meg kolbásztöltő versenyre. Vajon milyen lehet Lendvai Ildikó férje?

szkepi 2010.01.16. 19:03:27

@polom13: csak névsorolvasást kell végrehajtanod! okéééé! kezdenek kiöregedni aláirom, de exmszmpések és néhai kiszkomszomolnyikok fémjelezték a fideszt. répássytól, kövérig.

genyamagyar 2010.01.16. 19:04:04

És tegyük hozzá, hogy Orbán anyukája a pedagógusi állását hagyta ott egy jó kis MSZMP funkicóért!

Hajrá Jobbik!

dzsaszper 2010.01.16. 19:04:59

@ORBÁN LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jó lehet!: ha az LMP-t le akarjátok járatni, akkor jól csináljátok... az egyéb tartalom nélküli blogkommentspam finoman szólva is zavaró. Ha még látok néhányat, írok a központba, hogy vajon magukat járatják le, vagy valaki más próbálkozik?

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:05:33

@török gábor: ez nem egy angol sorozat? Ment magyarul is, ha jól emlékszem. Címét nem tudod?

szkepi 2010.01.16. 19:05:34

@genyamagyar: na azért a jobbikot is hasonszőrüek alkotják csak tudd!exmunkásőrivadék, téeszelnök ivadék.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.16. 19:05:40

@Atro: Elég ha a szolgáltatódnál nem pipáltad ki, hogy a számod legyen titkos. De megszerezhették valami trükkel is. Enyém úgy került be, hogy nagymamám felhívták számtech tanfolyam miatt, Ő pedig megadta nekik az enyém, hogy biztos érdekel.. Nah, azóta hívogatnak minden miatt levakarhatatlanul :/

@tevevanegypupu: a Fidesz időnként hátat fordít annka amit hisz és vall. Gyak. minden oldalon álltak már..

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős választási oldal

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 19:05:49

Sztem a nap híre!

www.hirszerzo.hu/cikk.soha_nem_latott_hianyt_var_a_penzugyminiszterium_az_elso_negyedevben.136989.html

Az összefoglaló:
Az államháztartás önkormányzatok nélküli pénzforgalmi hiánya a plusz kiadási tételek nélkül a tavalyihoz hasonló arányú, az éves előirányzat 60 százaléka körül lenne az első negyedévben, és bár a korábbi években is meghaladta az első három havi hiány az időarányos mértéket, de egyszer sem érte el a 60 százalékot. Most az első negyedévben 74 százalék lesz a hiány.(MTI)

is 2010.01.16. 19:06:18

@tölgyes: hazudj költő, csak rajt' ne kapjanak. hát ez Önnek nem megy:

"Az MSZP alatt megduplázódott az államadósság és az elmúlt nyolc év nagy elkúrásait se lehet más(ok) nyakába varrni."

pontosan melyik számrendszerben, és melyik bolygón? 54%-ról 68%-ig a világválság előtt, azt valahogy sehogyse lehet duplának mondani. természetesen a világválságot (UK: 12,5%-os GDP arányos huány, görögo:14,5%-os hiány, USA>10% hiány) nyugodtan varrja az MSZP nyakába, hadd röhögjünk még egy kicsit.

az utolsó 8 év legnagyobb elkúrása a népszavazás volt, és azt meg csak és kizárólag a FIDESZ nyakába lehet varrni., sajnos, sajnos.

ja, és a patásOrbán kifejezést még csak és kizárólag FIDESZestől lehetett olvasni. csak maguknak magyarázzák be, hogy ne kelljen a valódi, tényleges kritikát meghallgatni, esetleg még meg is gondolni, maguknak kitalálták, hogy mások patásOrbánoznak, és ezután már nem is figyelnek semmi másra, csak ezt nyomják. hát pszichológia tankönyv önszuggesztió cím alatt megtalálható a kezelés is.

genyamagyar 2010.01.16. 19:07:29

@szkepi: Nézd, ha így van, akkor ők sem hitelesek, de erre azért várnék valamiféle bizonyitékot.

Addig viszont hajrá Jobbik!

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:08:47

@szkepi: basszus lehet nekem a dédapám labanc volt. Diszidáljak nach Österreich?

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.16. 19:08:56

@is: "az utolsó 8 év legnagyobb elkúrása a népszavazás volt"

Most komolyan ! Te ezt elhiszed? Ülsz otthon, és meg vagy erről győződve ?

xDxDxD

is 2010.01.16. 19:09:19

@is: ja, és az 1994-1998-as MSZP alatt 86%(!)-ról 61%-ra csökkent a GDP arányos államadósság, ezt is nagyon nehéz lehet növekedésnek kimagyarázni. ezt legfeljebb elhallgatni, meg letagadni lehet.

török gábor 2010.01.16. 19:09:43

@pandacsökiboborján: http://hu.wikipedia.org/wiki/Igenis,_miniszter_%C3%BAr!

genyamagyar 2010.01.16. 19:09:55

@polom13: Ő is mszmp tag volt? Esetleg volt valami funkciója a komcsi idöszak alatt?

Pszt! 2010.01.16. 19:10:53

- Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!
- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
- Orbán Viktor meg nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja!
- Mikor Orbán Viktor ezer forintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt!
- Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!
- A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!
- Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!
- Orbán Viktor nem szereti, ha a gépeket a gyárban készítik. Ő a földben termeli meg őket!
- Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének!
- Orbán Viktor nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!
- Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört.
- Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!
- Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!
- Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!
- Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
- Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
- Isten magára hagyta a Földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!
- Orbán Viktor egyetlen dobásból megnyeri a Gazdálkodj okosan-t. Kétszer!
- Orbán Viktor sose szabálytalan a fociban. Orbán Viktor rábeszéli az ellenfél csapatát, hogy álljon át hozzájuk!
- Orbán Viktor nem emeli a benzinárat! Orbán Viktor eltörli a benzinárat!
- Amikor Chuck Norris meg akar küzdeni Orbán Viktorral, Chuck Norris 5 perc alatt morális válságba kerül anélkül, hogy Orbán Viktor barmit is tenne.
- Minden ember szereti Orbán Viktort. Minden EMBER!
- Orbán Viktor nem hős! Orbán Viktor az Orbán Viktor!
- Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Orbán Viktor a miniszterelnök!

[nev] (törölt) 2010.01.16. 19:14:22

@Rókakígyó:
az érdekek alapján:
-- munkáspárti (ide tartoznak a szakmunkásokból lett nyugdíjasok)
-- középosztálybeli
-- parasztpárti

az mszp azzel léphet előre, ha feladja a korábbi "néppárti" politikát, és átmegy egy klasszikus baloldali rétegpártba. azaz a szakmunkások és a nyugdíjasok érdekeit kezdi el képviselni.

és azt mondja, hogy elmúlt kormányzati ciklusnak még is csak volt két nagy szociális "vívmánya": adómentes lett a minimálbér, és a nyugdíjak értékállósága megmaradt. és ez nagyon sok családot mentett meg a lecsúszástól. fiatalokat, és öregeket. felnőtteket, és gyerekeket. és aki ezt fontosnak tartja, az húzzon be egy "kicsi" x-et az mszp mellé. lehet egy ilyen szoci duma.

az előző két ciklus legnagyobb negatívuma szerintem az, hogy számos közintézmények sűrű szövésű hálózata kis híján összeomlott. államcsőd fenyegetett. és mindezt úgy érték el, hogy viszonylag kedvező konjunktuális időszakban vették át a kormányzást. és innen vezették az országot egy csődközeli állapotba.

ezzel együtt a szocik szerintem megszólíthatnak egy igen széles társadalmi csoportot, bírálhatják az mdf-et (amelyik nem állt ki egyértelműen a reformok mellett), és a fideszt (amelyik a nemzeti érdekek teljes feladásával a reformkísérletek bukására játszott).

szerintem a szocialistáknak vannak tartalékaik. a kérdés az, hogy ezt képesek lesznek-e kihasználni.

a fidesz elmondhatja, hogy ők a bokros csomag után négy éven át sikeresen vezették az országot, és most a bajnai csomag után ez az ország hasonló sikereket érhet el. természetesen az összes pártnak vannak muníciói. elvben lehetne egy kulturált kampányt is folytatni.

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:16:22

@is: nagy részét privatizációs bevételből finanszírozták, konjunktúrális időszakban. Patás Orbánék meg egy kisebb nemzetközi válságban kezdtek. A szoci kormányzásban 2 év volt,amire büszkék lehetnek, de aztán elzavarták a Lajost. Most visszanyal a fagyi,mert Lajos sok szavazót fog tőlük elvenni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 19:16:51

@Lófasz Hadnagy:

"Tudjuk, azt is elmondta, hogy Torgyánnal, meg a kisgazdákkal soha sem... Ennyi!"

Nem, nem tudjuk!
Azt mondták, h kérik a választókat, ne hozzák olyan helyzetbe őket, h koalíciót kelljen kötniük a Torgyán-féle kisgizdákkal.

De ha tudsz rá bizonyítékot a kétes értékű "emlékeim szerint" helyett, szívesen veszem.

Viszont Magyar Bálint tényleg szó szerint kijelentette, h Horn égisze alatt nem lesz koalíció. Ennek a videója még mindig fent van valahol a youtube-on

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.01.16. 19:17:21

@is:
Te tényleg ennyire szeretted fizetni a vizitdíjat! Akkor vezessük vissza, nyugodtan fizetheted az én részem is. :D

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:19:04

@[nev]: ez nehéz lesz. Nálunk a gyárban pont a melósok rühellik őket. Nekik már nincs hová navigálni. Meg fognak szünni, de még nem barátkoztak meg a gondolattal és még egy picit áltatják magukat.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 19:21:27

@is:

Te buta vagy.
Tölgyes azt írta, az államadósság megduplázódott, és nem azt, h a GDP arányos államadósság duplázódott meg.

Buta is, tanulj meg értelmesen olvasni, ne csak azt tanuld meg, h minden Index-főoldalas polblogba bemenj droidkodni.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.01.16. 19:22:22

Kedves Török Gábor!

És az mondjuk nem lehetséges, hogy azzal, hogy Bokros az mdf min. elnök jelöltje, beelőzze mondjuk az mszpt. Gondolok it arra, hogy a forsense szerint bokros 16, mesterházy 7 százalékon van. És mondjuk a választás úgy alakuljon: Fidesz 55, Mdf 20, Mszp 10%.

Tudom elég bizarrul hangzik, de ha már a fidesz-mszp koaláról beszélünk ez se lehetetlen. :D

lolperec 2010.01.16. 19:23:09

@Balt: én akkor még fiatal voltam, nem politizáltam, szóval simán lehet, hogy akkor is ez volt..
Igazából tökmindegy mi lesz, a jobboldali kormány annyival lenne rosszabb, hogy nagyonsok támogatójuk hopponmaradt a választásoknál és ha most a fidesz jön ki győztesen, akkor bizony kompenzálni kell a befektetőket 8 évre visszamenőleg, szóval szabadrablás ezerrel, ráadásul a fidesz még pofátlanabbul is tolja mint az mszp, a baloldalnak legalább van gyakorlata.. :D
szóval sztem kormányoznak vagy egy évet kb, aztán csőd.. időközi választások, vissza a szocikat és minden megy előről.. :)

jólennehanem, de amlyen gyógyik vagyunk elfelejtettük a polgári kormányzást..
én kb arra emlékszek, hogy hetente párszor bemondta a híradó, hogy éppen melyik állami cégnél tünt el x-száz millió Ft és vizsgálódnak, következő hír..
én meg néztem, hogyakkormost ennyi?
offshore-ozásról először akkor hallottam, amikor egy amcsi postafióknak lett kifizetve a félmilliárdos aug20i tüzijáték..
választások előtt meg minden nap volt alapkőletétel, Orbán Viktor kezében a lapáttal..
mindegy, jólesz.. ez kell a magyarnak.. :)

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 19:24:31

@pandacsökiboborján: Kell is kolbászt tölteniük, mert egkésőbb 2012-ben el kell kezdeni építeni belőle a kerítéseket... Egyébként meg én nem akarom tudni milyen Lendvai férje. Bár nekem is volt olyan apósjelöltem, aki egy Mercedesért sokmindent elnézett a mamának...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 19:24:41

@Pszt!:

Kb. 10-edszer látom ezt a kommentet tőled. Nem unod még a trollkodást?

tolsztoj 2010.01.16. 19:26:59

@Lófasz Hadnagy: hát te aztán már csak tudod - talán felvidéki vagy? - hogy merészeled Vona Gábor ilyen két trógerrel összehasonlítani mint Slota meg Funar - valószínűleg más galaxisról pottyantál ide....

szkepi 2010.01.16. 19:27:52

@genyamagyar: balczó:-)a focihuligánokat kirugták a pártbol.für laja.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.16. 19:28:05

Szerintem az lenne a legnagyobb poen a 2010-es valasztason ha a FIDESZ ezt a valasztast is elbukna.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 19:30:08

@lolperec:

"jólennehanem, de amlyen gyógyik vagyunk elfelejtettük a polgári kormányzást..
én kb arra emlékszek, hogy hetente párszor bemondta a híradó, hogy éppen melyik állami cégnél tünt el x-száz millió Ft és vizsgálódnak, következő hír.."

Könyörgöm, elevenítsd fel a memóriám!
Ha hetente párszor volt ilyen hír, az legalább 2-300 ilyen hír. Csak emlékszel néhányra.
Nnnnnaaaaaaa, lécciiiiiiiiiii!

[nev] (törölt) 2010.01.16. 19:31:01

@pandacsökiboborján:
ehhez persze új arcok kellenek. mondjuk egy villanyszerelő. aki elmagyarázza, hogy mégis csak attól működik ez az ország, hogy folyik a termelés, és működnek a közszolgáltatások. és ehhez képest a szakmunkások messze nincsenek megbecsülve. ezt egy milliárdos üzletember, vagy egy minisztériumi politikai államtitkár nem nagyon tudja hitelesen elmondani.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 19:31:39

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: És vajon ki tud ilyen viccet faragni? Erre kíváncsi lennék!

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:32:25

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: vagy az, ha megnyerné a Fidesz a Szlovákiai választásokat. Tényleg ott nem indulhatnak?

torró 2010.01.16. 19:32:33

Gyorsan arra hogy hol volt, vagy van több MSZMP-s tag. Aki élt abban az időben az tudja hogy még egy szar kis csoport vezetői állásban is erőltették a tagságot. Az én feleségem abban az időben ágazati igazgató helyettes volt. Szinte mindennap piszkálták hogy ezt a pozíciót csak pártagsággal lehet betölteni.Csak hogy olyan vallásos család volt hogy a szülei azt mondták,ha be mer lépni akkor tőlük ki lehet lépni. Mondjuk a feleségem soha nem lépett volna be!Tehát elmondhatjuk , mivel sok ilyen erőszakkal beléptetett embert ismerek,vezetői szinten, az ő útjuk természetes volt a FIDESZ felé. Vagyis ez ez állítás csupán propagandisztikus csúsztatás. Viszont ismertem az egyszerűbb emberi szinteken, finoman, magától "meggyőződéses" pártagokat.Akik később természetesen letagadták ahogy ezt egy rendes pártagtól elvárható. A jobbikról csak annyit hogy szerintem lesz ebből még bonyodalom ha kiderül egy két háttér információ. Majd akkor néznek nagyot a jobbikosok. Az MDF-SZDSZ-e meg szerintem már időt sem érdemes vesztegetni, de hallottam én benfektes emberektől hogy a következő koalíció FIDESZ -SZDSZ. Hogy ezt honnan vették ,ők tudják. Minden estre itt egy kis olvasni való,hátha valaki nem ismeri.
www.magyarhirlap.hu/gazdasag/kiarusitott_magyarorszag.html

terszim 2010.01.16. 19:33:31

@is: "az utolsó 8 év legnagyobb elkúrása a népszavazás volt"

Hát ez nagyon durva... Szerintem oldalakon keresztül lehetne sorolni az mszp-szdsz elkúrások tömkelegét, a korrupció miatti eszement beruházási költségeket, az állampolgárok kamerán keresztüli arculköpését, totális hülyének nézését (igen, még téged is!), stb. Jó, mégis azért egy-két eset: Zuschlag, négyes metró, Megyeri híd, Malév, BKV, MÁV pénzek, D209, Sukoró, kormányzati negyed, a teljes közoktatás, a romaügyek, stb.

Vagy te csak az ATV-t és a kapcsolat.hu-t és a stop.hu-t nézted, csak ezekből tájékozódsz?

Ja, és mielőtt rávágod, hogy én meg hírTV, meg Echo, megjegyezném, hogy minden oldalról megnézem a híreket.

Amúgy a népszavazás tényleg hülyeség volt, de az arány még így is csak egy a végtelenhez.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 19:35:51

@sunázósün: Azt kétlem, mert ha egy MSzP funnak van annyi esze, hogy elbújt, feltehetően annyi is van, hogy nem jön elő még egy darabig... :)

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:36:11

@[nev]: csakhogy mi köze ehhez ehy politikusnak? Ez a munkavállaló és a munkáltató megállapodása. Nálunk senkinek nem jutott eszébe soha fizetésemelést kérni, a haverom pár hónapja melózott a cégnél, kért emelést és kapott. A többiek meg csak néztek.
Magyarországon nincs szakszervezet, ha van kibasszák a vezetőjét és a SZOCIALISTA vezetésű országban még be is perli a munkáltató. Ha ezt Németországban megtennék agyonvernék a cégvezetőket.

vörös csepel 01111 (törölt) 2010.01.16. 19:39:58

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:

Sokan nevetnénk . Én is, miközben integetek az itt maradó 5 millió nyugdíjból és segélyből élőnek. ;)

Bambano 2010.01.16. 19:43:45

Szerintem félni attól kell, ami nem biztos. Ami biztos, attól nem kell félni, mert abban nincs rizikó.

Az pedig, hogy ma sokan úgy gondolják, hogy nem vállalják fel sem azt, hogy mszp szavazók, sem azt, hogy antifidesz protest szavazók, az tutti biztos.

Tehát én meg azt jósolom, hogy nagyot fognak tévedni a szavazási eredményt jóslók.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 19:47:04

@Bambano: Abban szerintem igazad van, hogy nagy meglepetés lesz a végeredmény, de vajon miért ciki mszp szavazónak, vagy antifideszesnek lenni? Engem ez érdekelne.

hofferpubi 2010.01.16. 19:47:47

Akarjuk a "lehetetlent"? Ha egy kicsit is szeretjük hazánkat, meg a magyar népet, polgártársainakt, egy csepp felelősséget is érzünk irántuk, akkor ilyen szélsőséges, eltompult agyú pártförmedvényeket nem írnánk erre a blogra. A blog ugyanis valós problémát vet fel, csak rossz választ ad a "nem valószínűen bekövetkező eseményre." Ha jó lenne a válasza, kkor nem a FIDESZ szemszögéből kellett volna a kérdésre válaszolni, henm az ország érdekének szemszögéből. Igaz, akkor kevesebb lenne a megrendelés talán. Már pedig meggyőződésem, hogy amíg ez két agyatlan óriás egymást püföli, semmi nem drága a hatalomért, addig nekünk csak roszabb lesz. Mindegy nekem ki viszi csődbe az országot, kinek a vazallusai gyakorolják a hatalmat. Szemét dolog, lopások, korrupció mindkét oldalon ugyanannyi. Amíg ezt a gyalázkodást, kölcsönös gyűlölködést, árokásást nem hagyják abba, addid nem lesz rend. A Jobbik csak nagyon halovány ígéret lehetne, ha nem kirekesztő módon, hanem európai módon politizálna, ha már a két nagy nem mindig európai. De a Morvai-Vona tandem a szélsőséges indulatokra játszik - nem azt mondom ezzel, hogy azok - azzal pedig nyerni nem lehet ma Magyarországon, de még tartósan felszínen maradni sem (lásd Csurkáékat). Szóval: ha van "új kiegyezés", új kormányzás egy harmadik emberrel, hiteles szakértőkkel, akkor kaphatunk egy esélyt arra, hogy ami jó elkezdődött folytatódhasson, ami roszz azt változtassuk jóvá. Aztán egyezséget kell kötni az alpvető kérdésekben és akkor ugyanúgy mindegy lesz a népnek - NEKÜNK- hogy FIDESZ, vagy MSZP, vagy más, de tudjuk, hogy az alapkérdésekben folyamatosság van. Európa közepén vagyunk, flérjük ésszel urópát? Ilyen blogozókkal nem valószínű, de ha majd nem érezné mindenki feladatának a saját pártformáció mindenhatóságának, mindenek felettiségének tömjénezését, talán visszatérhetne a józan esze. A politika művészetéhez ugyanis józanság kell. Na, józanodjun kommentezők!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 19:48:21

@terszim:
"Amúgy a népszavazás tényleg hülyeség volt"

Ugyan, nem volt hülyeség!

Ha nincs népszavazás, nekimennek az egészségbiztosító privatizációjának, és azt is szétlopják, és még a mostaninál is nagyobb válságban volna a gyógyítás. (Elég utalni a Hospinvest esetére, vagy arra, hogy egy ilyen hirtelen bevezetett rendszer esetén hány és hány embernek nem lett volna biztosítása. Leginkább a piszkosul védelmezett romáknak.)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 19:50:41

@terszim:
"Amúgy a népszavazás tényleg hülyeség volt"

Ugyan, nem volt hülyeség!

Ha nincs népszavazás, nekimennek az egészségbiztosító privatizációjának, és azt is szétlopják, és még a mostaninál is nagyobb válságban volna a gyógyítás. (Elég utalni a Hospinvest esetére, vagy arra, hogy egy ilyen hirtelen bevezetett rendszer esetén hány és hány embernek nem lett volna biztosítása. Leginkább a piszkosul védelmezett romáknak.)

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2010.01.16. 19:50:47

Németországnak használt a nagykoalíció! félre tudták tenni a pártharcokat és az országépítésre koncentrálni, ha nem is örökre, de négy évre ez pihenőt adna a lakosoknak is a kardozásból, mindenki tudná kicsit a dolgát csinálni a folyamatos egymás gyilkolása helyett...

polom13 2010.01.16. 19:54:35

@oázis: Németo.-ban azért volt nagykoalíció mert a nagy pártok természetes szövetségeseikkel nemtudták megszerezni a többséget.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 19:54:59

@oázis: De vajon Magyarország és Németország között azon kívül, hogy mindkettő nevében ott van az ország szó, milyen párhuzam vonható? Mert nekem nem sikerül a mi balkanizálódó hazánkat a németekével összevetni.

pandacsökiboborján 2010.01.16. 19:55:16

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): pont nekik lett volna,mert mint rászorulóknak az állam fizeti most is. És a vizitdíjat is fizette. Aki melózik annak mindenért fizetnie kell. persze egyre kevesebben hajlandóak erre,ezért és a sok ingyenélő miatt nincs bevétele a TB-nek és addig nem is lesz,amíg az állam viaduktra, meg cigányszaporításra költi.

tölgyes 2010.01.16. 19:55:58

@terszim: Kedves terszin! Sajnos Ön rosszul emlékszik. A Bokros-csomagról írt Wikipédiás szövegben is olvashat a kétes körülményekről és a jótékonysági célról.. ami ráadásul még púder is. Kérem nézze meg az általam jelzett helyen. A LÉNYEG! BOKROS 16 MILLIÓS VÉGKIELÉGÍTÉST VETT FEL A PRIVATIZÁCIÓ ELŐTT ÁLLÓ BUDAPEST BANKTÓL, AMIT A KIROBBANT BOTRÁNY UTÁN ÁTUTALT A SAJÁT ALAPÍTVÁNYÁNAK..
Én nem hasonlítgatnám az MSZP-t és Bokrost... egy bizonyos: nagyon jól kommunikálható a mai áron 50-60 milliós végkielégítés és BKV Eleonóra végkielégítése!

tölgyes 2010.01.16. 19:59:00

@Diocles: Nincs értelme a Bokros és Orbán vitának. Se Bokroson se Orbánon nincs és nem volt az elmúlt 8 évben kormányzati felelősség...A fidesz pedig feltehetően csak vissza-vissza szól.. és a fő támadást a 16 milliós végkielégítés miatt majd megteszi más.. akár a Jobbik is

Bambano 2010.01.16. 19:59:15

@Canis Lupus Libertas: azért, mert van egy mszp nevű párt, aminek vannak valami elvei, meg van egy pártvezérkar, amiről egyértelműen látszik, hogy pár milliárdos meg egy-két más érdekcsoport által mozgatott bábfigura.

Fletónak le kellett volna mondania, amikor az öszödi beszéd kiszivárgott, de nem azért, mert az öszödi beszéd helytelen beszéd volt, hanem azért, mert a hatalomban maradás érdekében olyan paktumokat kötött/volt kényszerülve kötni, amit még lehet, hogy ő sem vállalt volna fel önként.

Magyarul amit az utóbbi négy évben csináltak, azt nem biztos, hogy ténylegesen az mszp-hez kell kötni, hanem valójában egy mszp-s kisebbség, meg a holdudvara dolga. Mert amit csináltak, az egy gyalázatos tragikomédia.

Én szeretnék például baloldali lenni (persze ebben is van erős protest a mostani jobboldal ellen), de merjem azt mondani, hogy arra a pártra szavazok, amelyik fletót a székében tartotta? Merjem kijelenteni, hogy arra a pártra fogok szavazni, amelyik a nagy rendszerek reformjaiban egyet lépett előre, utána 50-et hátra pár hülye miatt? Mondjam, hogy közösséget vállalok azzal a koalícióval, ahol HalálÁginak az volt a legfontosabb a szar kellős közepén, hogy páncélszerkényt vetessen a kórházakkal? Ezek olyan idióták voltak, amit én nem vállalok fel.

Bajnai annyiból korrektebb, hogy ő előre megmondta, hogy szopás jön, meg annyit fog tenni, hogy ne legyen azonnali államcsőd, ennyit megtett, mossa a kezeit. De ez csak Bajnai személyes teljesítményére vet jó fényt, hogy ő keveset ígért, azt többnyire tartotta. Attól a kormányzása alatt még mindig ömlik ki a pénz a nagy kasszákból...

Szóval lennék például én is baloldali szavazó, csak nem tolnak elém baloldali pártot. Az mszp nekem nem baloldali, rendes kapitalista párt, amit megkaparintott egy kis holdudvar.

Na meg ez is: mondjam, hogy szeretem az mszp-t, ahol annyira balfékek ülnek, hogy 2-3 darab milliárdos vezér egy-két jólirányzott húzással megkaparintja a pártot, a kormányt meg az államkasszát? Hát milyen banda az, amit egy fletó egy kókával ennyire képes megszivatni? Ennyire hülyékre nem szavazok. Ezek nem vették észre, hogy fletó sokkal kevesebb, mint két év alatt egy nevenincs kisz titkárból kormányfő lett? Még Orbán is megmondta, hogy ő az egyetlen, akivel vigyázni kell, az mszp nem vette észre, hogy úgy megy felfelé, mint akinek rakéta van a fenekében?

Az mszp egy kis része gátlástalan érdekember, a nagy része meg egy dilettáns banda. Nincs kire szavazni.

tölgyes 2010.01.16. 20:02:03

@Jankove: Nézze meg a Jobbik politizálását.. az mutatja a még lejjebbet.. Látni fogja, ahogy jobban támadják majd a fideszt, mint a csődöt előidéző MSZP-SZDSZ-t.

polom13 2010.01.16. 20:02:08

@hofferpubi: Amikor ment a világgazdaság,nagy volt a nemzetközi piacon a pénzbőség(2003-2007),akkor az "Orbán Viktor fogja be a száját"és az "el lehet menni"volt a divat,most,hogy az MSZP ott van nyakig elmerülve a sz*róceán kelős közepén hirtelen a "fogjunk össze,és az egyezzünk ki".
Kösz de nem.

Bambano 2010.01.16. 20:04:16

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): jaja, így viszont nem az mszp meg az szdsz fog nekimenni az egészségügy privatizációjának, hanem a fideszes elvtársak és ezt ők fogják szétlopni. Nagy különbség. Legalábbis a fideszes elvtársaknak biztosan.

A hospinvest külön érdekes téma, a fideszes demokrácia jó példája, ahol Mikola ki meri jelenteni, hogy ez jó ötlet volt, majd sok hónapra eltüntetik érte a színről. Nesze neked szólásszabadság.

Egyébként is a hospinvestet úgy sikerült bedönteniük, hogy megoldották, hogy a bank szakítsa félbe a finanszírozást. Nem biztos, hogy bedőlt volna, ha kapják azokat a hiteleket, amikre szerződésük volt.

tölgyes 2010.01.16. 20:05:02

@hoplita: Nem hiszem, hogy meg fogok lepődni. Én még azt se tartom kizártnak, hogy az MSZP-t megverik.

[nev] (törölt) 2010.01.16. 20:06:33

@pandacsökiboborján:
a baloldal simán kiállhatna szakmunkásokért. mondhatná azt, hogy a szakmunkás mimimálbért emelni kell. és ezt a bért továbbra is adómentessé kell tenni. és így a munkaadónak sem kerül a foglalkoztatás többe. tehát a munkaadókat és a munkavállalókat nem szembeforítva mondhatja azt: a munkát terhelő adókat váltsuk ki vagyoni típusú adókkal.

én középen álló értelmiségi hülyegyerek vagyok, akinek nincs pártja, egész egyszerűen hiányolom a klasszikus baloldali politikát, miközben a jobboldal folyamatosan adja a lovat a parasztok alá.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 20:07:02

@is: "hazudj költő, csak rajt' ne kapjanak. hát ez Önnek nem megy"

Tegyük hozzá, neked se nagyon, de nem baj, én a csodaváró jobbosoktól szögesen eltérően soha nem vártam tőletek semmit.
S így sosem csalódtam akkor, amikor a várakozásaimnak megfelelő színvonalat hoztátok.

"Az MSZP alatt megduplázódott az államadósság és az elmúlt nyolc év nagy elkúrásait se lehet más(ok) nyakába varrni."

"pontosan melyik számrendszerben, és melyik bolygón? 54%-ról 68%-ig a világválság előtt, azt valahogy sehogyse lehet duplának mondani. természetesen a világválságot (UK: 12,5%-os GDP arányos huány, görögo:14,5%-os hiány, USA>10% hiány) nyugodtan varrja az MSZP nyakába, hadd röhögjünk még egy kicsit.

az utolsó 8 év legnagyobb elkúrása a népszavazás volt, és azt meg csak és kizárólag a FIDESZ nyakába lehet varrni., sajnos, sajnos."

Hát igen, a tények makacs dolgok, bár ti mindig hadilábon áltatok velük, meg egy zaftosat hazudni, meg rémisztgetni mindig is jobban tudtatok, mint bármiféle teljesítményt felmutatni.
De mit lehet tenni, nem adtatok mást, csak mi önmagatok. Engem nem lep meg, ti tényleg ennyire silányak vagytok.

Az a 68% mára már van kicsit több, mint nyolcvan, ami bár nem a duplája az 54-nek, csakhogy ti mindeközben minden eladtatok, ami mozdítható volt, hiszen -mint azt tudjuk- az állam a legrosszabb gazda. Jah, főleg, ha ti kurmányoztok...
Tehát már csak arra kéne választ találni, hogy mégis hol a lé?
Amit elárvereztetek innen, az hova lett, mert még -ahogy te is mondtad- a válság előtt is 68% volt az államadósság GDP-arányos mértéke, és közben elkelt az ország egy jelentős része. Szóval mégy egyszer: Hol van a lé?
A Fideszt mindig az államosítási terveivel (meg tetteivel) revolverezitek, pedig ők még így is csökkenteni tudták az államadósság GDP-arányos mértékét. Akkor most ki is kúrta el, Közgazdász Úr?
Senki nem akarja a szockók nyakába sózni a brit meg görög recessziót, elég nekik a miénk is, majd lehet szép hosszú beszámolókat tartani, és osztani az észt a te stílusodban - a bíróságon.

"ja, és a patásOrbán kifejezést még csak és kizárólag FIDESZestől lehetett olvasni. csak maguknak magyarázzák be, hogy ne kelljen a valódi, tényleges kritikát meghallgatni, esetleg még meg is gondolni, maguknak kitalálták, hogy mások patásOrbánoznak, és ezután már nem is figyelnek semmi másra, csak ezt nyomják. hát pszichológia tankönyv önszuggesztió cím alatt megtalálható a kezelés is."

S még valami, te egy igazán figyelemre méltó seggfej vagy, de az ért mielőtt baromságokat böfögsz, használhatnád azon tanult képességedet, amit a mai magyar köznyelv olvasásnak nevez.
Letícia pölö (akit finoman szólva nem lehet azzal vádolni, hogy fideszes) csak ebben a posztban kétszer használta a patás kifejezést Orvbánnal kapcsolatban. (az egyik ilyenjére még reagáltam is, olvasd vissza, ha netán kételkednél).
Egyébként is a cigányrasszistaminiducepatásördögdiktátorsatöbbi Viktor egy kifejezetten proli gyűjtés eredménye, akiknek egyébként a fogalmi gondolkodásuk kábé egy hatéves gyerek szintjén ragadt meg. Ezt persze te is tudod, hiszen nem vagy te hülye gyerek, csak egy kicsit simlis, aki játssza a félfogyatékost:-)

Úgyhogy ne erőlködj, nem sok időtök van már, de nem kell aggódnod, nem te mész a sittkóra csak a kedvenceid... írhatsz nekik szerelmes levelet:-)

tölgyes 2010.01.16. 20:08:13

@is: Kedves Is! Ha nem beszél arabusul, ne beszéljen arabusul... vagyis ha nem érti a számokat akkor ne használja őket.. Vegye elő az ÁSZ dokumentumait és akkor majd meglátja, hogy milyen nagyot téved...:::)))

SzucsCsaba 2010.01.16. 20:09:53

Orbán Viktor: Fundamentumok:

"TISZTELT KONGRESSZUSI KÜLDÖTTEK!

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöki tisztségére előterjesztett jelölést elfogadom, az azzal járó munkát és felelősséget vállalom, és az itt olvasható programot terjesztem elő.
Kérem a küldötteket, hogy ezen program ismeretében és alapján, az ebből fakadó közös munka tudatában
adják le szavazataikat.

...
4. A Fidesz: megcélozza a saját program alapján álló, önálló kormányzást; mint eddig, ezután sem köt koalíciót a kommunista diktatúra utódpártjával (MSZP) és a szélsőségekbe hajló jobboldali pártokkal."

Egy MSZP-FIDESZ nagykoalíció a teljes FIDESZ-t elvestül, programostul, ideológiástul, szavazóbázisostul, szóval mindenestül, csúnya szóval Orbán Viktor-ostul agyoncsapna/szétverne/ellehetetlenítene.

Szerintem a lesz-e MSZP-FIDESZ nagykoalíció kérdésre a lehetetlen válasz nagyon diplomatikus... :)

Maga a kérdésfeltevés pedig nagyon abszurd és meglepő... legalábbis számomra.

De ezek szerint vannak tűzközeli politikusok, akiket ez tényleg izgat.

Üdvözlettel.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 20:10:18

@Bambano:

A Fidesz már egyszer fontolóra vette a kormányzása alatt a több-biztosítós modellt, és elvetették.

Most azonban már föl sem mernék vetni, mert óriási hitelvesztést okozna.

Szóval, amit mondasz, az amolyan bambanős:-)

SzucsCsaba 2010.01.16. 20:13:12

Kedves Török Gábor!

Semmi szükség ilyen blogbejegyzéssel növelni az érdeklődést, véleményezési kedvet...

Anélkül is szépen virágzik e blog...

:)

pandacsökiboborján 2010.01.16. 20:15:39

@[nev]: szerintem pedig mindenki fizessen adót. Két kedvezmény lenne: a gyermekek után-modjuk 3 gyerkőc után anyu-apu adómentes és a tanulmányok után igénybevehető adókedvezmény. Ezzel párhuzamosan minden segélyt fel kell számolni,mert az csak egy állapot konzerválására jó-és a cigányok szaporítására.
Ha valaki jól dolgozik és ért a szakmályához az meg harcoljon ki magának béremelést.
Ja nemhogy 10, de két magyar sem tud összefogni? Az már egy másik probléma.

török gábor 2010.01.16. 20:18:39

@SzucsCsaba:

Kedves Csaba, köszönöm a megtisztelő figyelmét és véleményét. Szerintem az is érdekes, ami a politikusok fejében van - függetlenül attól, hogy mi a realitása. Ugyanakkor ez a bejegyzés az utóbbiról is szólt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 20:20:31

@Bambano:

A Fidesz már egyszer fontolóra vette a kormányzása alatt a több-biztosítós modellt, és elvetették.

Most azonban már föl sem mernék vetni, mert óriási hitelvesztést okozna.

Szóval, amit mondasz, az amolyan bambanős:-)

stratez 2010.01.16. 20:21:36

@genyamagyar: Ennek kábé kétharmada hazugság, Orbán például soha nem volt KISZ-titkár, hogy mást ne mondjak. Amúgy megjegyzem, hogy még a parlament közelében sem vagytok, és máris őrizetbe vették egy jobbikos vezetőt a héten lopásból kifolyólag, s a pártpénzekkel sem tudtok elszámolni...

pandacsökiboborján 2010.01.16. 20:25:43

@stratez: Orbán a Honvédségnél volt igen fura beo-ban Zalaegerszegen.
A Jobbikos tag meg nem állami pénzeket lopott el, úgy látszik neki ennyivel több esze volt.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 20:27:19

@stratez: Egyébként igen.
Tehát a lopásból nem marad kia a Jobbik sem, sőt szerintem már réges-régen megbukott a duma, hogy ők a tisztakezű új erő.
Mondjuk az EP-választásoknál, mikor közölték, hogy ezt a sok pízt mind á hívek gyűttögették öcce nekíjek...
Na ja, hogy a közel-keleti haverokról már ne is beszéljünk...

:-)

Nazareus 2010.01.16. 20:28:57

Mivel nincs lényegi különbség a FIDESZ és az MSZP közt, ezért aztán simán létre is jöhet a koalició köztük.

Jó is lenne, legalább az emberek is rádöbbennének, hogy egyik kutya, másik eb.

És persze gondolom ez is ki lesz moderálva :) Kinos az igazság, sejtem...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.16. 20:31:00

@tölgyes:

"Nézze meg a Jobbik politizálását.. az mutatja a még lejjebbet.. Látni fogja, ahogy jobban támadják majd a fideszt, mint a csődöt előidéző MSZP-SZDSZ-t."

Ebben sajna nem adok igazat! A Fidesz taktikája rossz a Jobbik ügyében, és az ellenségeskedést sem a Jobbik kezdte, hanem
ad1. Kéri-beszédből kiderült, h Orbán két pofonnal akarja hazazavarni a gárdát
ad2. nem sokkal később Kövér rontott neki a Jobbiknak a Péntek8-ban

A Fidesznek nem kéne sem pro, sem kontra reagálni a Jobbikra. Feleslegesen hergelték őket maguk ellen. A Fidesznek épp elég lenne a szocikra koncentrálni, no meg Bokrosra. Nem ártana, ha pl. darabokra szednék Bokros programját, mert simán igazolható, h nem egy kérdésben már a diagnózisa is téves, az intézkedéseinek hatása pedig teljességgel kiszámíthatatlan, az abból adódó nyereségek nem igazolhatók, sőt egynémely esetben sokkal valószínűbb egy súlyosan negatív hatás

[nev] (törölt) 2010.01.16. 20:38:32

@pandacsökiboborján:
én ezen az állásponton vagyok. azzal a különbséggel, hogy szerintem nem adómentesség kell, hanem az adóról való rendelkezés joga. és ebből gyerekjóléti intézményeket kellene fenntartani. nem alapítványosdi, hanem direktben odaadni a pénzt egy közintézmények. emelni kellene az 1+1%-ot.

miért te tarthatnák fenn állatkertet, a vidámparkot, a művészetek palotáját, vagy akár a bábszínházat a gyermekes családok saját maguk. úgy, hogy rendelkeznek az adóról.

ez azt jelentené, hogy rengeteg családi program lenne egész évben ingyen, vagy majdnem ingyen, amiért ma fizetni kell (a teljes ingyenesség nem lenne cél, de jelképes 1 euros belépődíjak lehetnének), hiszen a családosok adói ezt bőven fedeznék.

és persze oda bemehet a munkanélküli is a gyerekével, legfeljebb az intézmények működésébe nem szólhat bele. mert ugye nem adózik. viszont a gyerekek együtt nézhetik a bábelőadást. így nem lenne kettészakítva a gyermektársadalom.

és innentől kezdve a roma család azt látja, hogy itt az állam koncerttermet biztosít, meg bábszínházat, és azzal nem sokra megy. viszont a gyereket esetleg nyáron beiratja a napközis táborba addig se lopja otthon a napot. és ezeket mind-mind úgy kellene fenntartani hogy a szülők a az szja jelentős részéről maguk rendelkeznek.

tehát nem készpénzt kell adni családoknak osztani, hanem jogokat. és a családoknak elemi érdekük lenne a gyermekjóléti intézményeket megerősíteni. a közétkeztetést például. az adóból be lehetne befizetni az iskolai ebédet például.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 20:39:03

@Bambano: Hát ez a felismerés arra a cikire nem ad választ, hogy mindezek ellenére lesznek sokan, akik az mszpre szavaznak majd. Mert ehhez Orbán Viktornak minimum az antikrisztusnak kellene lennie normál emberi számítás szerint. Ami, hát azt hiszem erős bolgárgyörgyi túlzás, még baller mértékkel is.

pandacsökiboborján 2010.01.16. 20:46:07

@[nev]: Te ugye Budapesten laksz?
Ez tök jó , hogy van bábszínház meg MűPa,de vidéki ember nemigen tud elmenni oda! Ha valakinek brtutto 150 a fizuja(és az már jónak számít) annak inkább fontos,hogy ne vegyék el tőle adóként és legyen a gyerekének új cipője.
És ez nem pénzosztás, hanem a pénz nem elvétele. Aki meg dolgozik(modjuk nem is hajandó) az meg menjen innen Kanadába,meg Strassburgba,hátha ott kap segílyt

smartdrive 2010.01.16. 20:48:34

rotfl

wishful thinking

fosnak a sittől

Disznó Úr 2010.01.16. 20:48:50

Szerintem is lehet még meglepetés. Az aljasság és ostobaság hűséges szövetségese az MSZP-nek. Nagyon sok olyan elmegyenge van, aki 20 év és abból 12 évi maszopos kormányzás után változatlanul reméli, hogy visszajön a Kádár-rendszer. Újra lesz "ládagyár", olcsó bérlakás, olcsó kőbányai. Vége lesz valaha a proletárdiktatúrának?

Teljesen abszurd, hogy az ügyei vitelére képtelen tömegembert az állam megvédi ostobaságának saját magára háruló következményeitől (lásd az új kölcsön jogszabályt, melyben pl. megszabják, hogy egy éven belül mekkora összegű személyi kölcsönt vehet fel), azonban tabunak kezelik azt a kérdést, hogy a közösséget miért nem lehet megvédeni ezen "polgár" sokkal kártékonyabb ostobaságától. Tudom, az általános és egyenlő választójog az alkotmányos demokrácia alappillére, de vita szintjén szerintem érdemes lenne foglalkozni a cenzussal.

stratez 2010.01.16. 20:49:16

@pandacsökiboborján: Aki nem volt sorkatona a szocializmusban, az írogat marhaságokat Orbán Kisz-titkárságáról. Meg persze, aki fikázni akar. Tehát, akit besoroztak, az automatikusan KISZ-tag is lett, így Orbán is, de soha nem volt KISZ-titkár, a honvédségnél sem. Mezei KISZ-tag, amíg le nem szerelt, mint mindenki...

Sunabouzu 2010.01.16. 20:49:57

@is:
@is:
"Az MSZP alatt megduplázódott az államadósság és az elmúlt nyolc év nagy elkúrásait se lehet más(ok) nyakába varrni."

pontosan melyik számrendszerben, és melyik bolygón? 54%-ról 68%-ig a világválság előtt, azt valahogy sehogyse lehet duplának mondani. természetesen a világválságot (UK: 12,5%-os GDP arányos huány, görögo:14,5%-os hiány, USA>10% hiány) nyugodtan varrja az MSZP nyakába, hadd röhögjünk még egy kicsit.

Te nagyon hülye. Kevered az éves gdp arányos államháztartási hiányt az összesített gdp-arányos hiánnyal. Azt is elfelejted közben hogy itt egy fix számot nem látsz, ezek százalélok. a bruttó nemzeti össztermék amúgy is 2006ig növekedett, tehát amikor tehát a rendszerváltáskor fennálló hitelállományhoz arányosan egyre több adódott hozzá. Simán túl van már a duplázáson az államadósság névértéke. Pl ha a gdp 10 %ot nő, és 10% az éves hiány, akkor (egy magadfajta hülyének leegyszerűsítve) a nagy lófasz nem történt, de a gdp mégis megemelkedett. Adósságból lett finanszírozva. Az államadósság akkor fog eltűnni, amikor a gdp növekedése tartósan az éves hiány felett alakul, és ez eddig a fidesznek kormányon nagyon jól ment, úgy, hogy közben nem dőlt össze az ország.
A világválságról annyit, te vadbarom, hogy az lényegében 2008 őszén robbant ki, és 2006 ősze óta szpounk mi itthon, a világválság csak rátett egy lapáttal. Tudod, amikor elkúrtátok.

Jól reprezentálod a választói bázist, amelyikhez tartozol... Áldjad a sorsot, hogy az internet anonimitást ad.

eino. 2010.01.16. 20:56:01

@ORBÁN LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jó lehet!:

Azért a direkt, linkre mutató pártreklám gusztustalan.
Kivéve, ha a blogtulaj maga kért meg rá. Bár kommentek közt akkor is.

pandacsökiboborján 2010.01.16. 20:58:29

@stratez: nek akarom bántani,de nem mindenki volt hadműveleti rajzoló...
Azért oda csak igen megbízható emberek kerültek

Bambano 2010.01.16. 21:01:21

@Canis Lupus Libertas: persze, csak más dolog havernak megmondani, hogy kivel szimpatizálsz meg más dolog elfogadható szintű titkossággal szavazni. Sosem derül ki, hogy te konkrétan kire szavaztál.

Ezért lesz meglepi a végeredmény. Akik most minden felmérésen fújolják az mszpt, azok közül sokan mszp-re fognak szavazni.

[nev] (törölt) 2010.01.16. 21:03:03

@pandacsökiboborján:
miért vidéken nem lehet csinálni bábszínházat? szerintem lehetne.

de mondom ennél prózaibb dolgokra is fel lehetne használni. be lehetne fizetni belőle az iskolai ebédet, vagy meg lehetne belőle venni a tankönyveket, vagy be lehetne fizetni az osztálykirándulást, vagy a szakkört.

a lényeg, hogy ez az összeg a gyermekjóléti intézményekben maradjon. az iskolák többsége nem 21. századi módon van felszerelve. de a szülők ma nem mennek oda, hogy hoztam 25 ezer forintot, hogy legyen rendesen felszerelt könyvtár, mert az ugye elég balga dolog lenne, ha a másik szülő se megy oda.

és ha adókedvezmény lenne, akkor ez ügyben nem lenne változás. lenne egy csomó akció áruhitel a plázába, és mindenki oda vinné ezt a pénzt. meg a kínai boltba.

ha meg van ugyanerrő az adóról rendelkezni lehetne, akkor ha közintézmények jelentős forrásokhoz jutnának.

Bambano 2010.01.16. 21:03:09

@stratez: ez konkrétan nem igaz, nem lett automatikusan kisz tag, akit besoroztak.

Bambano 2010.01.16. 21:05:14

@[nev]: azért nem lesz önrendelkezés az adóról, mert amiről te önrendelkeztél, abból nem hullik le a százalék. Minél nagyobb a költségvetés mérlegfőösszege, annál nagyobb abszolút értékbe a kasza, ha a százalék ugyanannyi.

terszim 2010.01.16. 21:06:47

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): Igen, igaz, tényleg megcsinálták volna az eü privatizációt. Igen, ebből a szempontból tényleg nem volt hülyeség a népszavazás.

@tölgyes: nem tudtam, hogy a BB-s végkielégítés is 16 millió volt. Mindenesetre a pénzügyminiszterség után is ennyit kapott.

Bambano 2010.01.16. 21:08:01

@Bambano: na már én sem tudok magyarul :(

pandacsökiboborján 2010.01.16. 21:09:39

@[nev]: hát inkább a magyar gyerekeket heti 5 alkalommal Aikidora kellene járatni, hogy meg tudják védeni magukat...

Bambano 2010.01.16. 21:11:08

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): egyébként azt gondolom, hogy a modell az egy értelmetlen sz.rkavarás. Mármint az, hogy modellekben beszélgetnek.

Az, hogy milyen az oep kassza egyenlege, attól függ, hogy akik a pénzzel foglalkoznak, törődnek-e vele, vagy csak maguknak törődnek vele. Ha odaültetnek egy tökös főnököt, aki keményen megharcol az oep költségvetésébe tartozó kérdésekben, akkor lesz rendes kassza, ha minden oep-es főnöknek a kisebb ellenállás irányába egyszerűbb menni, akkor meg mindig buktás lesz.

Az orvosok, ha akarják, átverik az oepet, mint a pinty. Főleg, hogy az oep nem is nagyon akarja, hogy ne legyen átverve. Ezt mi szépen kifizetjük, mindenki boldog, engem meg téged kivéve.

dzsaszper 2010.01.16. 21:12:08

@SzucsCsaba: szerintem nem érted a poszt célját. Olvastad a sorozatot a legelejétől?

Amennyire értem, a szerző jó közelítéssel teljes eseményrendszerre törekszik, és minden érdekes, érdemben különböző kimenetnél eljátszik a gondolattal, hogy vajon mi is történne (no meg közben reagál az aktuálpolitikai változásokra, és arra, hogy azok hogy befolyásolják a történet kimenetelét -- ld. mini olajfa). Az elején a fidesz esetleges kétharmados győzelmével kezdett, a 38. bejegyzésnél eljutott erre a kimenetelre is. Szerintem egyszerűen alaposan számba veszi az összes lehetőséget...

Nazareus 2010.01.16. 21:13:32

@Disznó Úr: En azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy olyasmi jo lenne, hogy mindenki az altala elozo evben befizetett ado negyzetgyokevel aranyosan kapjon szavazati "mennyiseget". Azaz aki tobbet tesz be a nagy kalapba, az jobban beleszolhat, mire költik...

Bambano 2010.01.16. 21:16:53

@Nazareus: már az is sokat jelentene, ha a szavazólapon kellene számolni egy hitelkamatot is...

lolperec 2010.01.16. 21:19:25

@eino.: "linkre mutató pártreklám"
ez tetszett..
amúgy mi bajotok a Lophatnamár Másis Párttal? :)

2010.01.16. 21:22:15

Biztosan nem lenne megismételt választás. Összeállnának a Jobbikkal. Volt már ilyen a szomszédainknál, a Fidesz sem finnyásabb, mint azok.

KenSentMe 2010.01.16. 21:24:49

Hát, szerintem is egy vicc volna, ha ezek után a Fidesz nem szerezne egy abszolút többséget.. ilyen kormányzás után az MSZP-t le kellene gyalulni, a helyét pedig behinteni sóval. Aztán majd a Fideszt is, ha ilyet csinálnak. Nem, szerintem ez az MSZP-s csodavárás, vicces, hogy ezek a nyuggerkommerek már templomba is járnak, és imádkoznak is, pedig az Istenről kevés szó esik az Internacionáléban.

török gábor 2010.01.16. 21:25:06

@dzsaszper: jó tudni, hogy azért érthető a szándék. köszönöm :)

[nev] (törölt) 2010.01.16. 21:27:37

@pandacsökiboborján:
a roma gyerek heti 7 nap aikidózik. ne felejtsd el. szerinted a megalázott kiskamasz roma gyerekek nem fogják megalakítani a maguk gárdáját?

nem véletlen mondják azt értelmesebb cigány politikusok is, hogy a magyar társadalom teljesen megőrült, és olyan feszültségeket gerjeszt, aminek majd a következő generáció issza meg a levét.

SzucsCsaba 2010.01.16. 21:27:38

@dzsaszper:
Igazad lehet, köszi!
Mindenesetre az első beírásom továbbra is lefedi a véleményemet a kérdésfeltevésről, a második természetesen csak poén akart lenni...

Üdvözlettel.

dzsaszper 2010.01.16. 21:30:19

@Bambano:
ami az egészsgügyet illeti, most is folyik a kavarás. Tudjuk, hogy a kórházak mennyire kapták meg 2009-ben, amit 2009 végéig ígértek nekik. No meg a háziorvosokat is szivatják, ld. giulio.freeblog.hu/archives/2010/01/14/NUKLEARIS_CSAPAS/ ( a cikkben nem atombombáról van szó, hanem a héziorvosi ellátásról és annak jogi hátteréről)

Nazareus 2010.01.16. 21:33:24

@reikitanfolyam: Csak a Jobbik nem állna össze velük :)

Nazareus 2010.01.16. 21:34:36

@VRbagoly: pedig a FIDESZ biztosan nem fog most szerezni abszolut többséget. Egyébként tökmindegy, úgysincs nagy különbség a FIDESZ és MSZP között.

pandacsökiboborján 2010.01.16. 21:37:40

@[nev]: mitől és ki által vannak megalázva a cigány gyerek?! Te Magyarországon élsz? Nekik gárdát se kell alakítani anélkül is verik a magyarokat( halál a magyarokra jelszóval,mint Miskolcon).
Amelyik erőszakoskodik annak 5 év kötél.

dzsaszper 2010.01.16. 21:39:14

@dzsaszper: a félreértések elkerülése végett, a fenti link nem az én blogomra mutat, Egy olyan blogra, amire egy másik blogról találtam rá.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.01.16. 21:40:08

@Bambano: Hát, nem vagy vmi kedves az mszp szavazóbázissal, mert eszerint ők - mint funjaik - szükségképpen sunyik és hazugok. De miért? Kicsit több bizalom nem ártana a táboron belü...

misizoli 2010.01.16. 21:41:24

sajna szerintem sem lesz meg 2/3-ad. pedig ennek az országnak az kell, legyen az akárkié. (kivéve persze jobbik) éspedig: ha a fidesz olyan kampánnyal fog menni végig mint amivel most elárasztotta a várost akkor egy közepes értelmi képességekkel rendelkező kampány vezető a földig fogja gyalulni orbán viktort. értem ez alatt, hogy akár a felére is csökkenhet a táboruk (hasráütés). ez egy rettentő gyenge, semmitmondó és emiatt rettentő jól kompromittálható üzenet, multszázadi formában. leginkább káros a fidesznek.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 21:41:26

@[nev]: S mindeközben a szegény romákok meg rózsafüzért morzsolgatnak, igaz?

Hjajj, ne legyünk már ilyen hülyék, kedves Safranek!:-)

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 21:45:04

@Nazareus: Biztosan nem fog abszolút többséget szerezni... bizztttosssaann nneemm...

Nagy vágyak ezek, kedves Nazareus... tedd lejjebb a mércét, mer még a végén csalódni fogsz:-)

Mikor ér már Jónás Ninivébe...?

pandacsökiboborján 2010.01.16. 21:47:07

@misizoli: A Fidesznek meglesz a 2/3. Második lesz a Jobbik az MSzP 13% alatt lesz. És talán bejut Kalaptündér,de csak akkor,ha megnöveszti a bajuszát.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 21:47:32

@VRbagoly: Ja, meg a Bibliában is meglehetősen kevés szó esik a kommunistákról... Majd Donáth Laci bácsi kiképzi őket:-)

erom? 2010.01.16. 21:48:36

fidesz-mszp koalíció:) Már tudom, mi lesz a téma hétfőtől a fény utcai piacon.

Ezen viszont kínomban röhögök: Választási győzelemre készül a Jobbik- A Jobbik felkészült a választási kampányra és készen áll arra, hogy az "ország megmentése érdekében" átvegye a kormányzást - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten.(mti)

Szóval már nem kell sokáig tengődnünk a purgatóriumban. Jön vona és kivált.

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 21:48:53

@pandacsökiboborján: Szerintem az lenne az igazi buli, ha nem jutna be a maszop...

Szerintetek mi lenne itt Április 12-én?

Basszus2 2010.01.16. 21:49:53

Lehet-e Fidesz-MSZP koalíció?

Nem! Nem lehet!

Kétharmados JOBBIK kormányzás következik! Akinek van mitől félnie, az nagyon gyorsan mentse az irhályát, mert rend lesz ebben a "kurva országban"!
Előbb vagy utóbb, de meg lesz, ez törvényszerű! Az elnyomottak rájönnek lassan, kik szívják a vérüket, és amikor már nem lesz veszteni valójuk, jobb esetben elzavarják a kizsákmányolókat, vagy ha azok rasszizmust kiáltanak, mint már annyiszor, amitől közhely lett a kifejezés, isten irgalmazzon a világuralomra törő, rabló, gátlástalan fajgyűlölő, kiválasztott, hontalan, de mindenhol szaporodó, az egész világot behálózó "faj"-nak!!!

A GÓJ-ok előbbutóbb ráébrednek mi folyik itt (gyöngyösön is) aztán lesz itt nemulass!!!

Szebb jövőt tanár úr!!!

pandacsökiboborján 2010.01.16. 21:53:04

@mirrmurrkandúr: helyes. Az idős komcsikat más helyre kell kalauzolni szavazáskor,modjuk a bábszínházba. A cigányoknak meg azt mondani, hogy dik! Mesterházy gárdista. Máris elvesztok szavazóbázisuk 97%-át.

erom? 2010.01.16. 21:53:37

egyébként mi az a pingback? és mi köze a fütyüléshez?

Nazareus 2010.01.16. 21:55:23

@mirrmurrkandúr: Biztosan fog a FIDESZ abszolút többséget szerezni... bizztttosssaann fooog...

Nagy vágyak ezek, kedves mirrmurrkandur... tedd lejjebb a mércét, mer még a végén csalódni fogsz:-)

Mikor ér már Jónás Ninivébe...?

Balt 2010.01.16. 21:56:28

@ben2: Ez is tökéletes helyzetelemzés.

KenSentMe 2010.01.16. 21:59:17

@tiborson: irhályát? Ezt hogy sikerült leírnod?

Kenedy1 2010.01.16. 22:02:07

@pandacsökiboborján: Ezen lefordultam a székről,tényleg zt kéne csinálni, a munkásőr nyuggereket lekötni valamivel.

Balt 2010.01.16. 22:03:47

@ben2: "Ehhez képest már két éve a 2/3-tól retteg a teljes baloldali tábor. Tényleg megérte."

Egészen biztos vagyok benne, hogy anyagilag biztosan...

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 22:12:59

@Nazareus: Értem... csak tudnám esetedben mire fel ez a nagy hurrá optimizmus?

Akár fogadni is hajlandó vagy?
Arra, hogy a Fidesz egyedül képes kormányozni -ami ugye szerinted nem valószínű- akár komoly összeget is mernék tenni...

Most mutasd meg, hogy nem egy kis babszemecske himbilimbizik a szoknyád alatt!

:-)

:-)

Balt 2010.01.16. 22:17:33

@rockjano: "MI LESZ 2014-ben??????? na ez a kérdés, és ez már korántsem olyan nyitott"

Az MSZP (utódai) esélytelenek lesznek akkor is, ha egyáltalán magnak marad belőle valami. (Ne feledjük, a Zuschlag generációt teljesen kiírták a politikából - inkluzíve Mesterházy -, kb. a nagycsoportban kell újrakezdeniük a pártépítést...

mirrmurrkandúr 2010.01.16. 22:20:32

@[nev]: S abból a tényből, hogy hetente hétszer aikidoznak a romákok, te arra a következtetésre jutottál, hogy ezt biztosan azért teszik, mert a "magyarok" (ez cigányul a nem cigányokat jelenti) csúnyául bántják őket, pedig ők eddig szentképpel a kezükben békésen bodzát szedegettek...

Ugye nem ezt akartad mondani?

Itt egyelőre csak ők öltek embert faji alapon, úgyhogy talán nem kéne ez a szervilis szadeszos duma, mert még a végén kérés nélkül a Bokros helyére raknak...

Ne már...

:-)

[nev] (törölt) 2010.01.16. 22:23:40

török gábor
ki van az matekozva amúgy, hogy hány % kell a 2/3-hoz? feltéve, hogy a fidesz az összes egyénit behúzza. szerintem az időközi választások alapján elég nyilvánvaló, hogy a többi pártnak csak listás szavazatok jutnak.

Nazareus 2010.01.16. 22:29:40

@mirrmurrkandúr: A hurraoptimizmus nem nalam van, hanem nalad :)))

A FIDESZ kepes egyedul kormanyozni, sose mondtam, hogy nem kepes. Amit mondtam, hogy nem lesz meg a 2/3 (abszolut tobbseg).

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.01.16. 22:30:55

A kérdéshez az is hozzájárúl, hogy a Jobbik programja mennyire kompatibilis a Fidesz programjával:
www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf

Az összehasonlításhoz linkelje már valaki be a Fidesz programját...

Illetve a Fidesz programja az MSZP programjával.

Ezt is belinkelheti valaki...

tölgyes 2010.01.16. 22:34:28

@terszim: Én meg arra nem figyeltem, hogy Bokros a miniszterség után is kapott.. 16 milliót.. ez így akkor már mai áron számolva több mint 100 millió..::(( Ebből is láthatja, hogy BKV Eleonóra csak a nagy utódok satnya utóda..:::))

dzsaszper 2010.01.16. 22:35:45

@Balt: nekem úgy tűnik, Szili felmérte ezt, és ő arra hajt, hogy körülötte legyen majd a mag, ami megmarad. Ha az MSZP ezt követően átmegy egy alapos megtisztuláson (ami kérdéses, hogy megtörténhet-e), akkor ez elvileg változhat.
Nehéz elképzelni, de egyelőre várjuk megy az idei nyarat...

A Fidesz nyugdíjrendszerrel kapcsolatos tojástánca és Szili visszalépése remélem arra utal, hogy rájttek, hosszútávon a hitelesség nagyon is számít -- és talán elmozdult a politika onnan, hogy a rövidtávú érdekek teljesen kiszorítják a közép- és hosszútávú érdekeket (gondoljunk pl. 2002-re választások előtt és után, vagy a 2006-os választási kampányra). Nem dícséret, mert elég nehezen megy a tanulás...

Szerény véleményem szerint hosszútávon a fidesznek a jobbiknál nagyobb kihívást jelenthet a Szili-féle mozgalom, ha következetesek tudnak maradni. A hitelességért keményen és sokáig kell dolgozni, de ha megvan, nagy kincs... Magyarországon különösen is :(

tölgyes 2010.01.16. 22:37:34

@Nazareus: Az abszolút többség az 50% + 1 szavazat.. a 2/3 az alkotmányozáshoz és a mentelmi jog felfüggesztéséhe,z, tehát az igazságszolgáltatás szabad működéséhez kell, hogy egyesek ne bújhassanak a bűnüldözés elől a mentelmi jog mögé mint ahogy azt Herényi, Dávid és még sokan mások teszik.

tölgyes 2010.01.16. 22:40:02

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): Ön szerint ugyan miért ne kéne reagálni.. Miféle kivételezett helyzetet élvezne Ön szerint a Jobbik.. és mire fel??? Én azt látom, hogy a fidesz így se foglalkozik sokat a Jobbikkal.. de azért a szélsőséges megnyilatkozásaikat mégse lehet szó nélkül hagyni.

Nazareus 2010.01.16. 22:41:28

@tölgyes: Szerintem az abszolut tobbseg az, amikor barmilyen torvenyt meghozhat a tobbiek akarata nelkul is, azaz 2/3.

terszim 2010.01.16. 22:43:48

@tölgyes: Azért az Elcsi néni igazán pofátlan volt, mert őneki a végkielégítés után még volt képe ottmaradni dolgozni nyuggerként. Hogy milyen egy pofátlan nő!

Egyébként Bokrossal nincsen komoly bajom. Ő jó szakember, csak iszonyú fájdalmas az az út, amit kijelölne az ország számára a boldoguláshoz. Mindenesetre szerintem sok kiábrándult szoci meg szadeszes nála köt majd ki.

tölgyes 2010.01.16. 22:49:04

Kedves @Nazareus! Sajnos ez nem vélemény.. et TÉNY ..olvassa el a wikipedián.

6.Lenin 2010.01.16. 22:53:27

@terszim:

"Ő jó szakember, csak iszonyú fájdalmas az az út, amit kijelölne az ország számára a boldoguláshoz."

Rosszul tetszettél írni,engedelmeddel kijavítanám

Ő nagy ...ember,Csak iszonyú fájdalmas és hosszú az út.amit kijelölne az ország számárad ,de rövid és sikeres a saját boldogulásához.

A poszthoz,a politikában minden elképzelhető,de szerencsére következményei is vannak.A kérdés az,megéri-é?

tölgyes 2010.01.16. 22:54:35

@terszim:1./A végkielégítés intézményét arra találták ki, hogy az a dolgozó részesüljön belőle, akit leépítenek, utcára kerül..így önakaratán kívül tartósan munkanélkülivé válhat..tehát nem arra, hogy kiegészítő jövedelemként szolgáljon...sőt mint ahogy láttuk a meggazdagodás forrásává.
2./A kiábrándultakra gyakorolt hatásában egyetértek.. de ez a 16 millió épp arról szól, hogy ő szinte olyan mint BKV Eleonóra...
3.Az egy bonyolult kérdés, hogy ki a jó szakember..de azt is el kell mondani, hogy itt most nem jó szakemberre hanem politikusra van szükség. A baj olyan nagy, hogy ezt szakmai alapon nem lehet megoldani.. ehhez politikai erőfeszítés kell.

pannonfunk 2010.01.16. 22:54:55

Na, erről megint lemaradtam... 365 hozzászólás fél nap alatt?

Nazareus 2010.01.16. 23:11:22

@tölgyes: Már bocsi, hagy legyen meg a saját véleményem :)

terszim 2010.01.16. 23:11:35

@tölgyes: 1. Ebben teljesen egyetértünk.
2. A "szinte olyan"-ba sokminden belefér. Az én gondolkodásom szerint a BKV Eleonóra sokkal durvább dolgot csinált, mivel egyrészt maga utalta a pénzt magának, ráadásul jogtalanul, és plussz még ottmaradt utána dolgozni. Azért Bokrost lényegében kirúgták pü miniszterként és utána tényleg távol is maradt a politikától. A Budapest Bankos esetét nem ismerem részletesen, de legalább ott sem maradt ott a kirúgás után.
3. Lényegében itt is egyetértünk. Biztos, hogy nagyon bonyolult a helyzet, a tisztán szakmai megoldás nem lehetséges, mert pengeélen táncol a nép nyugalma. Valóban politikai erőfeszítések is kellenek a sikeres helyreállításhoz.

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.01.16. 23:22:35

Ha a Fidesz nem éri el a 2/3-ot nyugodtan kössön koalíciót a Jobbikkal.
EZ a ország érdeke és csak utána jöhet
az a kérdés, hogy mit szólnak ehhez
"Nyugaton". Amúgy az Ingyentv.hu
visszaszámlálóján éjfél után már csak
84 nap lesz április 11 éjfélig. /A választás feltételezett első fordulójának éjjele/.Akkor egy kicsit okosabbak leszünk.

6.Lenin 2010.01.16. 23:25:02

Miket olvasok itt,

"Valóban politikai erőfeszítések is kellenek a sikeres helyreállításhoz. "

No csak,netán valaki v. valakik elrontottak valamit?Netán szakemberek?

Azannya,aztán most hol vannak?

6.Lenin 2010.01.16. 23:30:00

Na,meg ilyeneket is képes valaki leírni,

"EZ a ország érdeke és csak utána jöhet
az a kérdés, hogy mit szólnak ehhez
"Nyugaton"."

Vajon hol él ez az ember?
Kintről könnyű!

dr. mesterséges színezék 2010.01.16. 23:31:28

@Canis Lupus Libertas: "De vajon Magyarország és Németország között azon kívül, hogy mindkettő nevében ott van az ország szó, milyen párhuzam vonható?"

Létezik az a párhuzam, hogy ott kivágták a hóra a pártállam haszonélvezőit, és tevékenységük iratai gond nélkül megtekinthetők, mi által nem lehet akárkiből akármi - nálunk meg pont nem így történt. Több párhuzamot hirtelen én sem tudok.

Amúgy igen, van úgy, hogy félre kell tenni az abbéli nézeteltéréseket, hogy hogyan osszuk szét a tortát, és csak a torta méretének növelésére kell koncentrálni - de sajnos azt se lehet, és nem is szabad (pláne szükség sincs rá) azzal, aki jóelőre (és visszaeső módon) elintézte, hogy hozzávaló se legyen a tortához.

terszim 2010.01.16. 23:33:22

@6.Lenin: Akik igazán elrontották a dolgokat, azok azok voltak, akik az elmúlt 8 évben csaknem teljes teljhatalomban voltak. És inkább a politikusok rontottak (a neveket ismerjük).

Persze voltak mellettük korrupt szakemberek is, akik a pénzért boldogan helyeseltek a hibákhoz.

Mindenesetre az biztos, hogy 2003 óta szinte minden szakterületről érkeztek aggasztó elemzések, hogy nem jó irányba megy az ország, csak a tisztelt kormányzó politikusok ezt nem vették figyelembe.

dr. mesterséges színezék 2010.01.16. 23:36:06

@Nazareus: Itt lehet, ez nem államigazgatási/jogi/politológiai/... vizsga, de definiciók ellen véleményezni szélmalomharcnak ttetszik. :)

[nev] (törölt) 2010.01.16. 23:39:24

@dzsaszper:
én nem a politológusok eszközrendszerével gondolkodom, de nekem erős a gyanúm, hogy a szociknál jönni fog egy gyerek, aki úgy néz ki, mint egy villanyszerelő (persze valami jogász végzettsége lesz). és el kezd beszélni a hátrányos helyzetű gyerekekről, a szakmunkásokról, és a nyugdíjasokról. és hosszú időkre háttérbe fog szorulni az a szimbolikus politizálás, amit szili katalin képvisel.

dr. mesterséges színezék 2010.01.16. 23:40:45

Egyébként meggyőződésem, hogy a köv 1/4 évben a Fidesz mindent megtesz azért, hogy ne legyen minősített többsége. Akkora teher egyszerűen összeroppantaná ezt a pártot, amelyet leginkább a többiek tettek most naggyá - de erőssé semmiképpen.

6.Lenin 2010.01.16. 23:40:50

@terszim:

"..csak a tisztelt kormányzó politikusok ezt nem vették figyelembe. "

Miért vették volna figyelembe?
Kényszerítette őket erre valaki?

dr. mesterséges színezék 2010.01.16. 23:44:24

@[nev]: Egyesek látni vélték Fletót, amint kantáros nadrágot, kockás inget és blankolófogót vásárol.

müszi 2010.01.17. 00:18:00

összefoghatnak!
csak nehogy egyetlen szabad madarat bevegyenek a kormányzásba és a közéletbe vezetőnek!!!!!!!!!
mert megkapjuk a magunkét a 44-es dunaparti lövöldözésért!

Jaffar 2010.01.17. 00:18:10

Akkor lesz itt demokrácia, amikor a zemberek VALKIRE szavaznak és nem VALAKI ELLENÉBEN. A zemberek most a fideszre szavaznak, mert......miért is? Áhh megvan. Mert a viktor még sohasem hazudott. Vagy mert az elmúlt 8 évben mindig amellett kardoskodtak, hogy a zembereknek jobb legyen. Nem is, megvan miért :
Mindig azt mondták, amit éppene a nagy többség hallani akart. Asszem ez a legjobb dolog. Pláne azóta, amióta tudjuk, hogy az ellenzék azért van, hogy amit a kormány tesz, azt ö ellenezze. Örülök, hogy az mszp végre elhúz már a sunyiba, mert a lehetöségük megvolt, de nem éltek vele. Ugyanakkor én biztos vagyok benne, hogy akik a köv. választáson nyernek, azok egy fikarcnyival sem lesznek jobbak, hiszen szó szerint ugyanabból a szarból vannak gyúrva. Ugyanúgy a szocializmusban nevelkedtek, söt még ma is azt éltetik. Igaz, ök ezt nem így hívják. Szerintem nagyon is hiányozni fog az az üres négyzet az "egyiket sem" opcióval. :S

Balt 2010.01.17. 00:18:24

@genyamagyar: "No lássuk, kiből áll a fidesz - és a holdudvara- :

Csurka István : III/III együttműködő,
Boross Péter : MSZMP tag,
Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
Togyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere,
Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,"

:))) Ennyire futotta? Hát ez remek! :))) Ez jön a hiteles Dzsobbikból?

Balt 2010.01.17. 00:26:37

@is: "az utolsó 8 év legnagyobb elkúrása a népszavazás volt, és azt meg csak és kizárólag a FIDESZ nyakába lehet varrni., sajnos, sajnos."

Így van az, mikor az önjelölt népboldogító házhoz megy a pofonért. :) Jegyezzük meg: ha a népszavazást nem írják ki, akkor most az MSZP-nek olyan magas lenne az 5% is, mint földigilisztának a Parlament rubintos csillaga...

Balt 2010.01.17. 00:29:48

@is: "ja, és az 1994-1998-as MSZP alatt 86%(!)-ról 61%-ra csökkent a GDP arányos államadósság, ezt is nagyon nehéz lehet növekedésnek kimagyarázni. ezt legfeljebb elhallgatni, meg letagadni lehet."

Ja. Csak közben mindent eladtak a Bokros-Suchmann-i rablóprivatizátorok, beleértve a komplett energiaszektort, önkormányzati gázhálózatot (ebből azért cseppent ide-oda-vissza Tocsikon keresztül) stb...

Balt 2010.01.17. 00:33:28

@[nev]: "a fideszt (amelyik a nemzeti érdekek teljes feladásával a reformkísérletek bukására játszott)."

:) Ez is egy meglehetősen egyoldalú vélemény. A deformötletelés helyett esetleg "kormányozni" is lehetett volna...

I. P. S. 2010.01.17. 00:39:45

Hitelválság után hitelességi válság :)

Ha a Jobbik sokkal fenyegetőbb alternatíva lenne, és ha a magyar demokrácia érettebb lenne, akkor reális lehetőség lenne a nagykoalíció. A németek se azzal kezdték. Ma még persze ettől messze járunk.

Balt 2010.01.17. 00:41:42

@lolperec: "akkor bizony kompenzálni kell a befektetőket 8 évre visszamenőleg, szóval szabadrablás ezerrel, ráadásul a fidesz még pofátlanabbul is tolja mint az mszp, a baloldalnak legalább van gyakorlata.. :D
szóval sztem kormányoznak vagy egy évet kb, aztán csőd.. időközi választások, vissza a szocikat és minden megy előről.. :)"

Ez egy régi rossz "érv" - és mindig valahogy az MSZP(-SZDSZ) védelmében jön elő -, hogy "ezek már legalább megszedték magukat, innentől kezdve kevesebbet fognak lopni", mert a közelmúlt és jelen gyakorlata (pl. BKV) az eleven cáfolat.

Az MSZP pedig többet biztosan nem fog visszajönni, ilyen néven (és pártelittel)...

dr. mesterséges színezék 2010.01.17. 00:43:06

@Jaffar: "Pláne azóta, amióta tudjuk, hogy az ellenzék azért van, hogy amit a kormány tesz, azt ö ellenezze"

Aki öntudatosan szavaz a Fideszre, és nem zsigerből, az azóta véli úgy, hogy ezt kell tennie, amióta a kormányról kiderül, hogy az elsődleges feladata, hogy az ellenzék ellenzéke legyen.

Balt 2010.01.17. 00:44:03

@[nev]: "ehhez persze új arcok kellenek. mondjuk egy villanyszerelő"

:) Walesa?

[nev] (törölt) 2010.01.17. 00:47:58

@Balt:
a kormány össze-vissza ötletelt, a kormánypártok pedig ellenzék ellenzékeként működtek. ez tiszta sor.

dr. mesterséges színezék 2010.01.17. 00:48:02

@Balt: Mondjuk inkább, hogy övön aluli ütés volt a népszavazás, amely ütés viszont egy olyan sporttárssal szemben, aki rászámolások alatti pihenéssel nyomná végig a meccset, kijár, és még a bíró is felsóhajt, hogy végre.

Balt 2010.01.17. 00:48:45

@Canis Lupus Libertas: "de vajon miért ciki mszp szavazónak, vagy antifideszesnek lenni? Engem ez érdekelne."

Ha legalább ennyit elértünk a 2006-os majális óta, hogy a fű alatt közlekednek, az is valami... :))

dr. mesterséges színezék 2010.01.17. 00:51:05

@Balt: 'Ez egy régi rossz "érv" - és mindig valahogy az MSZP(-SZDSZ) védelmében jön elő -, hogy "ezek már legalább megszedték magukat, innentől kezdve kevesebbet fognak lopni",'

Érv??? Kampányszlogen, amelyet még Hofi is megengedett magának és a Pártnak.

Balt 2010.01.17. 00:55:31

@hofferpubi: "Már pedig meggyőződésem, hogy amíg ez két agyatlan óriás egymást püföli, semmi nem drága a hatalomért, addig nekünk csak roszabb lesz. Mindegy nekem ki viszi csődbe az országot, kinek a vazallusai gyakorolják a hatalmat. Szemét dolog, lopások, korrupció mindkét oldalon ugyanannyi."

Van 1 db óriás, nevezzük Góliátnak, és van a másik, akit "szerepe" szerint egyelőre nem nevezhetünk Dávidnak... Tehát már rég nincs itt "két óriás", és belátható időn belül nem is lesz.

Nekünk, többieknek viszont nem mindegy, hogy ki viszi csődbe, vagy ki viszi ELŐRE az országot, már bocsánat érte!

Lopásokat meg hamarosan összeszámoljuk, de az már most látszik, hogy előzetesben is nagyságrendekkel (legalább kettővel) többet nyom az MSZP...

misizoli 2010.01.17. 00:59:40

@pandacsökiboborján: legyen! ha van 2/3ad akkor a jobbik csak aszisztálni fog, és mivel nem ülnek ott inteligens emberek, a 2014es választásokra kellően lejáratják magukat. (kivéve, hogyha a fidesznek sikerül elbasznia a gazdaságot, költségvetést, és megint egy kilátástalan pályára áll az ország.)

@micu: az előbb leírtakból kiérezhető a véleményem. lokálpatriótának tartom magam, nem nyugat majmolásból gondolom hogy a jobbik politikája vállalhatatlan. ha ilyen emberek kezében lenne a világ még most is nyereg alatt puhítanánk a húst.

fitsport 2010.01.17. 00:59:47

Véleményem szerint a Fidesz vagy kétharmados lesz, vagy annak közelében. Ha annak közelében lesz, akkor sem lesz koalició a Jobbikkal, mert ez a Jobbiknak sem lenne jó. Neki meg kell őrizni az önállóságát, mert csk így erősödhet tovább, de szinte mindent megszavaz majd a Fidesz támogatására, hiszen a felelősségre-vonás, a mezőgazdaság átszervezése, a kkv-k támogatás, adócsökkentés, a határon kívüli magyarok helyzete, stb mind rokon-gondolat.
A mai "ellentétek" nagy része amiatt van, hogy a baloldal ne tudja a Fideszt összemosni a "szélsőséges jobboldallal"!
az MDF és az SZDSZ összeborulása is a szociktól von el szavazatot, ezért nem kizárt, hogy két jobboldali párt lesz az első két helyen, s "befut a Varsó-gyors"!

Balt 2010.01.17. 01:01:00

@Bambano: "Ezek olyan idióták voltak, amit én nem vállalok fel.

Szóval lennék például én is baloldali szavazó, csak nem tolnak elém baloldali pártot. Az mszp nekem nem baloldali, rendes kapitalista párt, amit megkaparintott egy kis holdudvar."

Végre, még egy nyiladozó szemű macska(nő?). :))

Balt 2010.01.17. 01:04:21

@[nev]: "a baloldal simán kiállhatna szakmunkásokért. mondhatná azt, hogy a szakmunkás mimimálbért emelni kell."

Ez roppant hiteles lenne, amikor 10 éve egyhuzamban azon visítanak, hogy "megszűnnekavállalkozások, meraZorbánmegemelte a minimálbért". :)

Balt 2010.01.17. 01:05:56

@[nev]: "ezt a bért továbbra is adómentessé kell tenni."

Ez (nem) mellesleg az őselkúrás egyik alappillére. Jut eszembe: a szuperbruttó hogyan hat a minimálbérek környékére...?

[nev] (törölt) 2010.01.17. 01:12:01

@Balt:
csakhogy az a minimálbér nem volt adómentes. azaz durván megemelte a munkaadók terheit.

az adómentes minimálbért kellene megemelni. nem mindenkinek (a képzelten takarítónéni bérét már nem lehet emelni), de szakmunkásokét lehet. ezzel együtt az adómentesség alsó határa feljebb tolódna (természetesen mindenki számára, a diplomások számára is)

ez a szakképzetleneket tanulásra, a szakképzetteket munkára ösztönzni, lehetőséget ad a megtakarításokra, növeli a versenyképességet.

a hiányt persze pótolni kell. a vagyonadó alsó határát kell alacsonyabban meghúzni. szerintem ez nagyjából egy vállalható baloldali adóprogram.

Balt 2010.01.17. 01:13:07

@Nazareus: "És persze gondolom ez is ki lesz moderálva :)"

Write only... Jól tudom, hogy itt még egy bötű sem volt moderálva? Még ha lenne is mit, köszönjük a blog-gazda bizalmát a kommentelők nevében! :)

[nev] (törölt) 2010.01.17. 01:13:37

@Balt:
mármint miért elkúrás. mert ezt mondja bokros? hogy minden jövedelem adózzon. szerintem adózzon minden vagyon. de nem minden jövedelem.

Balt 2010.01.17. 01:15:41

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): "A Fidesznek nem kéne sem pro, sem kontra reagálni a Jobbikra. Feleslegesen hergelték őket maguk ellen. A Fidesznek épp elég lenne a szocikra koncentrálni, no meg Bokrosra."

Ez igaz (volt májusig), de sajnos másképpen alakul a helyzet. Bár talán most takaréklángon megy egymás égetése, én is azt mondom, ezt a konfliktust el kel tenni választások utánra. (Ha egyáltalán muszáj kiélezni.)

Balt 2010.01.17. 01:20:39

@stratez: "Tehát, akit besoroztak, az automatikusan KISZ-tag is lett"

Affene tudja: én voltam katona, két helyen is, de nem emlékszem, hogy aláírtam volna bármit is...

Balt 2010.01.17. 01:30:56

@Nazareus: "pedig a FIDESZ biztosan nem fog most szerezni abszolut többséget. Egyébként tökmindegy, úgysincs nagy különbség a FIDESZ és MSZP között."

Kijárt, hogy a Fidesz ne szerezne abszolút többséget (Gyk.: az 50%+1 szavazat mandátumarányban.)

A különbséget meg csak az nem látja, aki nem itt él...

Balt 2010.01.17. 01:34:14

@mirrmurrkandúr: "Szerintem az lenne az igazi buli, ha nem jutna be a maszop..."

Szerintem ennek nagyobb a realitása, mint amiről itt a blogon beszélgetünk... :))

Balt 2010.01.17. 01:39:40

@Nazareus: "Amit mondtam, hogy nem lesz meg a 2/3 (abszolut tobbseg)."

Tévedés: a 2/3 "ALKOTMÁNYOZÓ többség".

Balt 2010.01.17. 01:42:38

@dzsaszper: Szerintem reménytelen, hogy Szilivel vagy bárki mással mondjuk 8-12 éven belül bármiféle kihajtson az MSZP-magból... (Addig meg még a parlagfű sem áll el talán... :)))

Balt 2010.01.17. 01:46:09

@Nazareus: "Szerintem az abszolut tobbseg az, amikor barmilyen torvenyt meghozhat a tobbiek akarata nelkul is, azaz 2/3."

Nem bármilyen törvényt (az MDF-SZDSZ paktum tett engedményeket az alkotmányhoz képest), de 50%+1 szavazattal bizony kormányozni is lehet(ne)...

Balt 2010.01.17. 01:48:28

@tölgyes: "A végkielégítés intézményét arra találták ki, hogy az a dolgozó részesüljön belőle, akit leépítenek, utcára kerül.."

Bezony, és ugye nyugdíjba menetelhez sem jár...

Balt 2010.01.17. 01:50:05

@Nazareus: "Már bocsi, hagy legyen meg a saját véleményem :)"

Meglehet, de ez hovatovább felveti azt a kérdést, hogy aki alapvető alkotmányjogi kérdésekkel nincs tisztában, azt tényleg érdemes-e urnához engedni... :)

Balt 2010.01.17. 01:53:33

@mesterseges szinezek: "Amúgy igen, van úgy, hogy félre kell tenni az abbéli nézeteltéréseket, hogy hogyan osszuk szét a tortát, és csak a torta méretének növelésére kell koncentrálni - de sajnos azt se lehet, és nem is szabad (pláne szükség sincs rá) azzal, aki jóelőre (és visszaeső módon) elintézte, hogy hozzávaló se legyen a tortához."

:) Tetszik a hasonlat - bárcsak ne tudnám értékelni...! - és méltó a nickhez. :)

Balt 2010.01.17. 01:55:49

@mesterseges szinezek: "minősített többsége" Hopp, ez az, ez az adekvát terminológia, nekem is leesett végre! :)

Balt 2010.01.17. 01:57:34

@mesterseges szinezek: Érdemben: én is tartok ettől, de ez kétélű fegyver. Ha önmaga ellen fordítja, tényleg a Jobbiknak dobja oda a gyeplőt már középtávon...

Balt 2010.01.17. 01:59:02

@mesterseges szinezek: "Egyesek látni vélték Fletót, amint kantáros nadrágot, kockás inget és blankolófogót vásárol."

:))) Ez jó volt. Komolyan: ha ő jön ezzel, semmi gáz, ezt is "hitelesen" el fogja kúrni...

Balt 2010.01.17. 02:10:45

@[nev]: "csakhogy az a minimálbér nem volt adómentes. azaz durván megemelte a munkaadók terheit."

Ami oda hatott, hogy két éve már bőven 50% felett volt a "minimálbéren foglalkoztatottak" aránya... És persze erre sem a 0 kulcs megszűntét lépték, hanem a dupla járulékozást.

Balt 2010.01.17. 02:11:50

@[nev]: "mármint miért elkúrás. mert ezt mondja bokros?"
Lásd az imént (most értem ide. :))

Balt 2010.01.17. 02:12:59

@Balt: "Kijárt, hogy a Fidesz ne szerezne abszolút többséget"

No persze: ez "kizárt". :)

Mike36 2010.01.17. 02:44:14

@tiborson: amikor a szép álmod bekövetkezik, Isten irgalmazzon szegény Magyarországnak, de nektek is

maxwell murder 2010.01.17. 03:16:12

bocs az offért, de ez a politológus szakma igazából mire jó?elmélkedni, hipotéziseket felállítani mindenki tud. az egész "jóslás" egy nagy lutri...

Kerek négyszög 2010.01.17. 06:33:06

Az ország szempontjából az egyik legkockázatosabb az lenne. ha a fidesz nem nyerne a választásokon. Nem nehéz elképzelni mit művelnének itt a narancsbrigádok. 2002, 2006 -ban is megpróbáltak felfordulást kelteni (2006 -ban már kimondták az erőszak szükségét). Mit művelnének idén? Belegondolni is rossz.

SZEM-Pont 2010.01.17. 06:58:14

Nem kell itt senkinek aggódnia semmiféle koalíció (sem nagy sem kicsi) nem lesz.

Szerintem a rejtőzködő zavazók egy része otthon marad, másik része a JOBBIKRA fog szavazni.

baliquez 2010.01.17. 07:56:30

A Fidesz simán összeáll az Mszpvel ha nem lesz meg az 50+1%, ugyanis ha a Jobbikkal kellene összeállnia akkor nehezen lenne elkerülhető a számukra nagyon nem kívánatos "elszámoltatás" (inkább némi megkapargatása a dolgoknak).

A Fidesz korszakból való a "80 évre titkosítsuk" módszer is, érdekük hogy minden maradjon a régiben.

hofferpubi 2010.01.17. 08:01:47

@légycsapó: Miért? nem demokraták? Pedig saját értékrendük szerint ők a legdemokratábbak. Csak azért nem szavazhat rájuk senki, hogy a narancsbrigádok ne forgassák fel az országot. Szerintem minden politikai erőnek jól jönne egy jól irányzott pofon, van mit elrendezni minden pártban. Aztán a pofon hatására talán még meg is tudnának egyezni. Amíg ez nem történik meg, addig a kisebbik rosszra szavaz a gondolkodó szavazó. A nagy kéréds az, ki a kisebbik rossz? Erről akár érdemes lenne egy új vitát kezdeményezni. A jelenlegi ígéretekből programok híján nem nagyon lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a sereghajtóból mintaköltségvetéssé avanzsáló országból kellően át nem gondolt ígéretekkel újra sereghajtót lehet csinálni. Ezt nem lehet megakadályozni másképp, mint kényszerű koalícióval.

peacekeeper 2010.01.17. 08:08:35

Üdv a Bloggazdának!

Szerintem a Fidesz megint a választási kampányt veszti el, hibás a "hűvös kampány" taktika.
Vagyis pont a 2/3 lehetőségét játssza el, mert annyira nem tud rossz lenni, hogy ne nyerjen.
Azt jól számolták ki, hogy MOST 2/3-ra állnak, de az alacsony részvétel pont a Fidesz két oldalán levő kis pártoknak kedvez, akik szavazóik egy részét a Fidesztől veszik majd el.
És ez pont elég lesz a 2/3 elvesztéséhez.

Tehát Fidesz-MSZP koalíció nem lesz (lehetett volna, de ahhoz nem egy ilyen MSZP kellett volna) viszont a 2/3 -os törvényekhez vagy a Jobbik vagy az MSZP segítsége kell(ene).
Melyik "segítsége" lesz rosszabb a Fidesznek? (És segítenek-e?)
folyt.

hofferpubi 2010.01.17. 08:11:10

@baliquez: Logikusnak hangzik amit írsz, de isten ments, hogy ezért álljanak össze. Álljanak össze azért, hogy végre indulhasson meg a jelenlegi helyzetet felhasználva egy felemelkedés. A nagy nehezen visszaszerzett bizalomra alapozva, az új közös kormányzás lehetőségét kihasználva lehet olyan gazdaság és társadalompolitikát csinálni, ami mindenki számára elfogadható és a felemelkedés ígéretét hordozza. Eddig mindenki kormányzott és láttuk az eredményét (nem a saját értékelésekről, meg a vazallusok pr-járól beszélek). Volt mindenki ellenzékben, ennek is láttuk "csodálatos" eredményességét. Zsákutca volt, be kell látni.

hofferpubi 2010.01.17. 08:18:38

@peacekeeper: nem lenne jobb a kérdést úgy feltenni, hogy melyik lesz jobb a FIDESZ-nek és ezzel együtt Mgyarországnak? Amúgy amit írsz, abban sok az igazság, de még nem lefutott a meccs, egyik témában sem. A hűvös kampány nem csak az MSZP-t, az MDF-et erősíthati, hanem a jobbikot is. A többségre az igazi veszélyt a jobbik jelenti ma a FIDESZ számára, főleg ha az MSZP valamilyen módon vissza tudja édesgetni szavazótáborát. Eben nagy lépést tett számára a FIDESZ a nyugdíjas téma bedobásával. Vagy ezt is szándékos szavazatvesztési célzattal tette? Tudnia kellett volna, hogy a nyugdíjasok nem felejtették még el, hogy akkor nem adta meg nekik a járandóságukat, amikor nem volt válság, sőt a Bokros csomag következtében forrás is lehetett volna.

Grigorij 2010.01.17. 08:35:08

Ezt ugatom hetek óta!

A viktorkának még az 50+1 sem lesz meg, mert a jobbik kurva erős lesz!!!

És ott fog ülni viktor és a feri mint koalíciós partnerek, mert az EU és a BANKVILÁG ezt követeli tőlük!!!

Hahahahahaha!!!

Kalmár 2010.01.17. 09:09:13

@hofferpubi: Ha összeállnak egy totál bukott szoci hordával, akik teljesen lezüllesztették a hozzá nem értéssel és a korrupcióval az országot, attól megindulna a felemelkedés???
Elég beteg ötlet.

Remélem soha nem állnak össze ezekkel a bűnözőkkel.
Pont úgy járna a Fidesz mint a Szdsz.

váév építők (törölt) 2010.01.17. 09:36:17

jól mondta a cikk szerzője: a fidesz szó szerint " orbán viktor pártja".

amúgy ilyen feltételezésről cikket írni....vszínúleg nincs már más témája az írónak

török gábor 2010.01.17. 09:40:42

@Balt: de, egyszer véletlenül kimoderáltam egy hozzászólást, amelyre válaszolni akartam :)

@váév építők: talán majd lesz, mindenesetre igyekszem, ígérem.

balfék 2010.01.17. 09:49:19

Aki ebben az országban azt hiszi, hogy nem az történik ebben az országban, bárki is van névlegesen a hatalomban, amit a Csányi-Demján-Széles trió elhatároz az el van tévedve.

CubE 2010.01.17. 09:54:29

Mindenki elfelejti a kis pártokat. ők is vihetne el szavazatokat, a Fidesztől és az Mszp-től is. Akkor a fidesz még az 50% sem éri el :) huha!

levee 2010.01.17. 10:05:34

Kedeves Gábor! Ez egészen jó és érdekes cikk lett, ezen a szcenárión a jelenlegi politikai helyzetben a legtöbben szerintem el se gondolkoznak. Na és mi van akkor, ha az MDF (a sok kis párttal magában) kicsit többet elér, mint 5% (mondjuk 6-7%-ot, mint hajdan az SZDSZ), és a Fidesznek koalíciós "kényszere" lesz mondjuk a Jobbikkal? Szerintem a komoly szimpatizánsaiknak ugyanúgy veszettül nehéz volna kommunikálni azt, mintha az MSZP-vel (azaz magával az elszámoltatandó ellenséggel) paktálnak le.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 10:18:51

Azoknak, akik hisznek abban,h a Fidesznek nem lesz 50%-a a parlamentben:

2006 januárban a Medián ezt mérte:
MSzP 44, SzDSz 3, MDF 3, Fidesz 47

median.hu/tablepopup.ivy?artid=92048cce-6c83-4a8f-af54-361171f38560

Egy kiváló szocikampány, és egy csapnivaló fideszkampány (+elveszített péártelnöki vita) után a tényleges eredmény: MSzP 43, SzDSz 6.5, MDF 5, Fidesz 42

A kampány hatása: MSzP -1, SzDSz +3.5 MDF +2 Fidesz -5

Most a kiindulóadatok 2009 december:

MSzP: 23, MDF+SzDSz 3, Jobbik 9, Fidesz 61

median.hu/object.463e6624-f1f3-483e-92fd-95674555adef.ivy

Tételezzük fel, h a Fidesz kétszer bénábban kampányol, mint 2006-ban, és ekkor 10%-ot bukik, azaz 51% a vége listán. Ám ez a parlamentben messze több: közel lenne a 60%-hoz. Arról ne is beszéljünk, h a második fordulóban van az ún. győzteshez húzás, illetve a biztos vesztes szavazóinak otthonmaradása, elpunnyadása.

Szóval, elképzelhetetlen az a szcenárió, h a képviselői helyek tekintetében ne legyen meg a Fidesz 50%-a.

török gábor 2010.01.17. 10:20:44

@levee: igen, egyetértek. már nem azzal, hogy "jó és érdekes", azt csak köszönöm, hanem azzal, hogy egy ilyen helyzetben - ami szerintem nem valószínű - egyszerűen csak rossz és még rosszabb választások vannak.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.17. 10:22:24

Az lenne érdekes, ha Fidesz és MSZP együtt sem érné el az 51% -ot:)
Azért ennek van egy valós esélye...

@balfék: Talán azaz egyetlen amit nagyon szeretnék látni,h a bankokat helyre rakják. Nem olvastam el a Jobbik 88 oldalas programját. Van benne erről szó?

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős választási oldal

török gábor 2010.01.17. 10:23:39

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): 51 százalékos listás eredménnyel még akár a mandátumok kétharmada is meglehet - persze az egyéni győzelmek sokasága és egy kedvező megyei szavazateloszlás is kell hozzá.

beppe22 2010.01.17. 10:30:25

Ez már abszurd!
KI nevet a végén?!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 10:34:20

@tölgyes:

Kedves Tölgyes!

Írja: "Ön szerint ugyan miért ne kéne reagálni.. Miféle kivételezett helyzetet élvezne Ön szerint a Jobbik.."

Erre több ok is van:
Ad1. Olvassa el a tegnap megjelent Jobbik programot a jobbik.hu honlapon, és látni fogja, korántsem olyan szélsőséges, mint amilyennek a pártot beállítják. Ráadásul a legjobban hasonlatos a Fidesz elképzeléseihez. Vagy tud hasonlóbbat? És még azt is állítom, h - néhány délibábosan magyarkodó lózung mellett - még használhatóbb, reálisabb program is, mint a Fideszé volt 2006-ban.

Ad2. Nagyon elképzelhető egy olyan helyzet, amikor csak a Jobbikkal együtt van 2/3. Egy ellenséges Jobbik többet fog követelni a 2/3-os törvények megszavazásáért, mint egy korrekt viszonyban lévő

ad3. Egyáltalán nem zárható ki, h a Jobbik sokat fog pacifikálódni a parlementbe kerüléssel. Én nem hiszek a sarokba szorításban, mert az csak vicsorgásra kényszerít. Én abban hiszek, h oda kell állni elébük, és azt kérdezni: magyar barátom, te miért vagy mérges? El tudod mondani higgadtan?

Egyébként meg a zsidóság ELIT-jének viselkedése alapján nem csodálkozom, h egyeseknek elszállt az agyuk.

Ha leírom, h Pető, Eörsi, Magyar, Konrád, Horn G., Bauer, Gerő....stb... van köztük Önnek szimpatikus figura? Felőlem tágíthatja is a kört a zsidóság elitjében, csak kérem mutasson már fel egy-két pozitív figurát, pls!

Érti: ez az ELIT, ha eltűnik a közéletből, talán 80-as IQ alatt is értelmét veszíti a "mocskoszsidózás", ami persze így is értelmetlen.

Én nem tartom helytelennek a cionizmus, a Mazsihisz, vagy egyes zsidóságon belüli érdekcsoportok bírálatát, de a nyílt színi uszítás persze megengedhetetlen éppen úgy, mint az egyes körökről alkotott kép általános kiterjesztése a teljes zsidó identitású populációra. Elég differenciált, vagy már ez is zsidózás? (Bizonyosan az egyesek szerint. Ismerem őket.)

pannonfunk 2010.01.17. 10:35:37

Soha ne mondjuk, hogy soha, de azért annak a valószínűsége, hogy nem lesz meg a fidesznek az 50%-a, eléggé kicsi.

A sokkal fontosabb kérdés, hogy meg lesz-e a fidesz+jobbiknak a 2/3. És ennek nem is a négy évre van jelentősége, hanem az önkormányzati választásoknál.

Ugyanis, ha megvan a fidesz+jobbik 2/3, akkor elég sok szoci+mdf+szdsz (ha bekerul...) kepviselonek ugrik a mentelmi joga. Ha a jobbik nem szavazza meg a kiadatasukat, akkor a jobbiknak nem csak az oszi onkori, de a 2014-es parlamenti valasztas is elszallt. Ha ugrik a mentelmi joga sok szocinak, akkor megvan a tema oszig, es nem arrol fog szolni a politizalas aprilistol oktoberig, hogy miert nem nott a gazdasag 5%-ot fel ev alatt, es miert nem fizettuk vissza az osszes adossagunkat.

Ha viszont nem lesz meg a fidesz+jobbik 2/3, akkor menthetetlenul ellentamadasba lendul a klubradiotol a heti hetesen at a ballib gozhenger, es elegedetlenkedest fog szitani. Ami az oszi onkori bukasat jelentene a fidesznek.

Ami megint toketlen helyzetet allitana elo, hiszen az onkormanyzatok es a kormany nem azonos szinekben lenne kepviselve negy even at, amibol jonne a kovetkezo negy evre a toketlen teruletfejlesztes. Ami amugy az egesz orszagnak is rossz lenne, nem csak a fidesznek.

2010.01.17. 10:42:36

Az az érdekes, hogy még mindig mindenki csak arról beszél, hogy a Fidesznek vagy a MSZP-nek mi a jó vagy mi a nem jó!

Az emberek aszisztálnak a pártok győzelméhez, és tolvajlásához, mintha nem az ő pénzüket lopnák non-stop.
Kialakult a nagy Fidesz >< MSzP ellentét, már a Megyesi-Orbán korban, a sok hülye ember a saját családtagjaival is képes volt összeveszni miattuk, és közben katonaként kiállt a pártja mellett.

És ezalatt a pártok szépen nyugodtan tudnak lopni, 100 milliókat utalgatni, meg 100milliókat visszakapni állami megrendelésekből, és senki nem veszi észre hogy mi megy, csak azt hogy Hajrá Orbán! vagy Hajrá MSZP!

OLYAN ERŐVEL FÉLRE LETTÜNK VEZETVE HOGY AZ NEM IS IGAZ!
ÉS MÉG MINDIG SENKI NEM FIGYEL, CSAK ORDÍT HOGY MELYIK PÁRT EGYEN EGY F*SZ!

ÉÉÉÉBRESSSSZZZTTTŐŐŐŐŐ!

tölgyes 2010.01.17. 10:48:18

Kedves @Nazareus! No de ki korlátozza Önt a véleményalkotásban.??????
Az abszolut többség az egy szakkifejezés, amelyik azt mondja, hogy az 50%+1 szavazattól, van abszolút többság.. egészen 100%-ig.
Ez nem képezheti a vélemény tárgyát. Tudja olyan ez mint az 1 méter. Az 100 cm.. nem 101 és nem 99.. még akkor se, ha valakinek az a butaság jutna eszébe, hogy 101 cm...
2.A vélemény szabadságról szóló liberális jelmondat így szól: A hír szent, a vélemény szabad... Na most az abszulut többség definíciója, jelentése az "hír", "tény", amit nem lehet megváltoztatni. Önnek aztán arról lehet véleménye, hogy jobb lenne a 2/3-ad, 4/5-öd stb. Azzal legfeljebb vagy egyetértek vele vagy nem.

tölgyes 2010.01.17. 10:58:55

@terszim: Ha Bokros kapott 16 millát minisztersége után, akkor ott az évekkel volt baj! Végkielégítés ugyanis csak meghatározott szolgálati, köztisztviselői jogviszony után jár. Ezt nem kell összekeverni a felmentési pénzzel, ami egyébként ugyancsak az időtől függ. Tehát valakinek felmondanak akkor annak jár x hónap felmentési pénz+y hónap végkielégítés.. a szolgálati időtől függően. A Lajosunk viszont még két évig se volt miniszter...:::)
2. Ami a politikát és a szakmaiságot illeti: Itt az a baj, hogy a baj olyan mértékű, hogy politikai erőfészítés kell a kilábaláshoz. Mert nem csak az a baj, hogy a GDP arányos hiány 80 fölé kerül a kormányváltás idejére... Ez lényegében a belső eladósodást mutatja. Nálunk azonban az a baj, hogy a külső adósság már 120 fölött van.. ÉS EZ MÉG NAGYOBB BAJ!! --csak erről pártunk és kormányunk hallgat.A kettő együtt megszorításokkal, csomagokkal nem kezelhető, pénzügyi, gazdasági technikákkal, - amihez a Bokros ért - már nem kezelhető.

tölgyes 2010.01.17. 11:00:03

@Balt: Természetesen Önnek igaza van. Nem jár.. éppen a fent leírt okok miatt!

[nev] (törölt) 2010.01.17. 11:00:30

@Balt:
a minimálbéres foglalkoztatás a magas járulékterhek okozzák. és nem az adójóváírás. amúgy csak azt írtam le, hogy szerintem mivel érvelhetnek a szocialisták.

összességében én az szja-ról való rendelkezést preferálom. a felajánlható összeget radikálisan meg kellene emelni. direktben lehetne támogatni a közintézményeket, és a történelmi egyházakat.

első évben 10%, másodikban 20+20%, harmadikban 30+30%, és a ciklus végére 50+50%-ban lehetne rendelkezni az szjá-ról.

-- ez nagyrészt értelmetlenné tenné, hogy a háztartás jövedelmet eltitkoljon
-- megszűnhetne a minimálbér adómentessége
-- helyettesíthetné családi adókedvezményeket.

a nyudgdíjakat bruttósítani kellene, így a nyugdíjasok is rendelkezhetnének jövedelmük egy részéről.

-- ez a hálapénzt legális keretek közé terelné. a nyugdíjasok többsége az egészségügybe tenné ezt a pénzt.
-- megoldódna az állam és az egyház szétválasztása.

ez egy autonóm közintézmény hálózatot eredményezne, és az állam kiegészítő normatívát nyújtana azokban a térségekben, ahol nincs elegendő szja bevétel.

ennek forrása az lenne, hogy maguk a közintézmények is adóznak, tehát a közintézmények hoznának létre egy balos államot, ami ellentétben a ma centrális államfelfogással nem osztogatna mindenkinek, hanem a közintézményeken keresztül a rászulóknak.

természetesen ezt a balos államot politikai értelemben egy jobbos unió ellensúlyozná, ami nem társadalmi, hanem a gazdasági kérdésekkel lenne elfoglalva. az egységes belső piaci szabályozással.

aminek az egyik kulcs eleme a demokratikus és liberális adórendszer lenne. természetesen nem lehet az összes közteherről rendelkezni, tehát megmaradnának a fogyasztási, a jövedéki és vagyoni típususú adók.

de például a társasági adóról is lehetne rendelkezni közfeladatok ellátására. a szakképzést például teljes egészében piacosítani kellene, és a kutatás-fejlesztést is. tehát a piaci szereplők direktben felajánlhatnák a társasági adó egy részét a kutatólaboroknak, és a fejlesztőközpontoknak. stb.

[nev] (törölt) 2010.01.17. 11:03:39

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85):
nem lesz második forduló. a fidesz az összes egyéni kerületet behúzza.

pannonfunk 2010.01.17. 11:04:02

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): A politikai elitből én sem tudok szimpatikus zsidót mondani, de pl. a tudományos elitből tudok, elég sokat.

pannonfunk 2010.01.17. 11:11:09

@[nev]: Elsőre tuti, hogy nem. Mondjuk a 176-ból behúz 80-at, 90-et elsőre, a maradékból meg pár kivételével az összeset másodikra.

tölgyes 2010.01.17. 11:24:35

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85):
Kedves malac69! Sok dologban egyetértek Önnel!

1.Mindenkienk joga van megválasztania a pártpreferenciáit.
Ebből azonban következnek dolgok. pl. az, hogy minden párt szabadon bírálhatja a másikat, hogy ezzel is segítse a választókat a támogatni kívánt párt kiválasztásában...Tekintettel arra, hogy a Jobbik a fidesz számára vállalhatatlan dolgok mögé állt oda ezért bírálja a Jobbikot, míg a Jobbik is meglehetősen durva hangon bírálja a fideszt. EZ A HELYZET. Én pl. örülök, annak, hogy a szélsőjobb leválik a fideszről.. és annak is örülök, hogy a fidesz olyan politikát folytat, amelyik nem engedi meg, hogy ezzel a szélsőjobbal összemossák.E egy erős jobboldali-centrumban lévő párttal szemben alapvető követelmény.
3. Engem a programok szövege nem elégít ki. Én sok mindenben egyet tudtam érteni az MSZP programjával is.. kevésbé azzal, ami abból megvalósult... én a Jobbikot is azért utasítom el, ahogy és ami mellett politizál. A cigány-ellenessége, zsidóellenessége miatt, a militáns viselkedése miatt...
3.a Természetesen nem vitatom, hogy Pethő stb. olyan amilyen... de bennük nem a zsidóságot utasítom el, hanem azt amit csinálnak.. és olyan gazemberek mint a fenti urak a magyarok között is vannak szép számmal...
3.b A kormányzáshoz nem kell a 2/3-ad.. és nem kell adni azért semmit a Jobbiknak. Ha és aki a szükséges változtatásokat nem szavazza meg akkor nehéz helyzetbe kerül.. ráadásul a politika az érdekekről szól, amelyiknek a lényege a szavazatok maximalizálása.. és ez mindenkinek célja lesz. Ha Jobbik valódi érdeke a változás, akkor megszavazza azt amivel egyetért...pl. biztos feltételek nélkül szavazza meg a mentelmi jog felfüggesztését.. ha meg nem..::((( akkor vessen magára.

budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) · http://budapestjovoje.freeblog.hu/ 2010.01.17. 11:29:16

Ha valaki tud egy olyan honlapot, ami részletesen elmagyarázza az országgyűlési választások rendszerét, küldje már el a 7788fido kukac gmail.com e-mail címre. Fogalmam sincs az egészről. Hogy osztják le az elveszett szavazatokat, hogy lehet egyéniben és listáról bekerülni stb. Köszi!

eino. 2010.01.17. 11:30:53

Valaki kérdezte itt, hogy mi bajunk az LMP-vel.

Épp a neten tevékenykedő egyik aktivistájuk nickje az, ami magyarázatot ad erre:

,,ORBÁN LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jó lehet!"

Nem, nem a változás igénye hozta létre őket (persze lehet erről beszélni bármennyit, hogy de igenis), hanem a Fidesz ellenében szerveződtek. Akkor, amikor lehetett látni, nem maradhat a SZDSZ-MSZP koalíció .

Engem mondjuk egy párt sem érdekel. Az érdekel, hogy legalább annyira lehessen normális életet élni, előre tervezni, mint 2001-ben. Orbánnal vagy Orbán nélkül. De hogy nem kiugrott szadeszosokkal , az biztos.

2010.01.17. 11:32:45

@Hivatásos beszólóművész: Ezeknek mondhatod. Magyarország polgárainak megakadt a lemeze, menthetetlenül a fidesz, és az mszp sávon.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2010.01.17. 11:33:59

lol, ez megvan?

www.korrupedia.hu/

Irány a netes korteskedés, sokkal olcsóbb.

Dugovics 2010.01.17. 11:54:27

Nem azért hozta létre a Fidesz a Jobbikot, hogy az MSzP-vel kormányozzon...

Cavintont a népnek !

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 12:18:05

@tölgyes:

Kedves Tölgyes!

Pető és tsai kapcsán:

természetesen a magyar politikusoknak is legalább fele gazember, vagy majdnem az, de sajnos -ahogy pannonfunk is írja - nem tudok mondani olyan zsidó identitású politikust/közéleti szereplőt, akivel szimpatizálni tudnék, és sajnos ezt nem tudom nem észrevenni, mert X-ből X irritál közülük, miközben magam is egyetértek azzal (ld. megint csak pannonfunk), h a tudományos életben számtalan szimpatikus, számomra kedves ember tevékenykedik. (Név szerint is tudnék említeni párat az ELTE TTK-ról, de hagyjuk...)

Namostan, ez a politizáló zsidó ELIT majdnem mind abban a pártban gyűlt össze, amelyet - és ebben talán egyetértünk - a legkártékonyabb pártnak tarthatunk, pláne ha a méretéhez viszonyítjuk eme kártékonyságát.

Ezért mondom: ha egy zsidó politizál, akkor ott nekem is vannak fenntartásaim. (Mellékszál: Deutsch tevékenysége hasznos volt az országnak, a Fidesznek?) Nevezzük ezt az elmúlt 20 évből fakadó előítéletnek.
Ám sosem mocskoszsidóznék, és sosem általánosítanék, és igaza van: ez vállalhatatlan-->ezért szavazok (többek között) a Fideszre.

Jól látja azt is, a militáns jelleg is vállalhatatlan, továbbá az is, h a cigányság körüli anomáliékért szinte csak őket teszik felelőssé.

Orbán azt mondja, h "cigánybűnözés nincs, de bűnöző cigányok vannak".

Nos, ezzel nem értek egyet. Ha a cigánybűnözést a liberális belemagyarázás szerint értelmezzük, vmiféle genetikai adottságnak, akkor persze nincs, de ha úgy, ahogy a vidéki köznyelv értelmezi:
terménylopás, fémlopás, erdőrongálás, tanárverés, garázdaság közintézményekben (pl. kórház), stb... akkor van.
Éppen úgy van, ahogy fehérgalléros bűnözés, ahogy ukrán maffia, ahogy politikusi korrupció, stb...

A kriminológia maga is ismerte ezt a fogalmat. Gönczöl Katalin jogász, kriminológus maga is használta ezt a fogalmat a rendszerváltás előtti tankönyveiben.

Mit akarok ezzel mondani?

Azt, h az igazság a Fidesz és a Jobbik között lehet félúton cigány ügyekben, mert
1. a Fidesz kommunikációja túl gyáva ebben a kérdésben, mert retteg a ballib média rasszista vádjától, ám a megoldási javallatai lényegesen jobbak, mint Vonáéké;
2. a Jobbik kommunikációja meg túl durva, mert a fogalmait nem tisztázza, nem képes differenciáltan és a problémák megoldására koncentrálóan fellépni, ráadásul gyakran uszít. Ami átjön az pusztán annyi, h "féljen a cigány, mert tyúkszemére leszen lépve", de reális megoldásokról keveset hallani.

2010.01.17. 12:22:57

@Dugovics: Nagyobb az esély arra, hogy a Jobbikot nem párt, hanem az élet szülte... 20 évnyi lopás, és erkölcsi fertő után, újra van igény egy tiszta pontra. Bár túl sok ostoba ember van, aki még újabb 20 évig szivesen nézné az MSZP fidesz szinházat.

tölgyes 2010.01.17. 12:33:32

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85):

Kedves malac!
1.!Én pedig megismétlem: Engem a magyar politikusok etnikai-vallási hovatartozása nem érdekel.. csak az amit képviselnek. Nem is vagyok hajlandó őket ilyen szempontok alapján csoportosítani.. Aki ezt nem érti az a magyar kultúrát, a magyar önazonosságot sem érti (Anyám kun volt, apám félig székely, félig román vagy tán egészen az...)
1.a Ebből kiindulva a "nem ismerek szimpatikus zsidó politikust megközelítés számora elfogadhatatlan...Én a múltunkban is jelenünkben is azt látom, hogy vannak akik jó ügyet szolgálnak és vannak olyanok, akik nem szolgálnak jó ügyet..ÉS ENNEK SEMMI KÖZE AZ ETNIKAI HOVATARTOZÁSHOZ.
1.b Ezért én az SZDSZ-t nem azért utasítottam el mert ott csoportosulni véltem egy Ön által megnevezett etnikai csoportot, hanem azért mert számomra elfogadhatatlan volt az amit csináltak.
Majd folytatom.

2010.01.17. 12:40:42

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85): A jobbiknak nagyon sok jó megközelítése van, csak sehol nem kapnak teret az ismertetésre. Általában zsigerből mindenhol rájuk fogják hogy hatalomra kerülés esetén rögtön begyújtanák a gázkamrákat, és válogatás nélkül égetnék halomra a kétes elemeket. Aki ezt a faszságot beszopja, az meg is érdemli. Azonban a fidesz politikája tényleg puhapöcs, ezzel garantáltan konzerváljuk a szart újabb 4 évre. Úgy nem lehet irányítani, hogy mindenkinek melegszarig benyalunk, mindenkihez alkalmazkodunk, mindenki előtt hajbókolunk, és a magyar adófizetőket állandóan sanyargatjuk mindenki más előnyére. Mert az elmúlt 2 évtizedben gyakorlatilag ez ment. Nézz meg néhány Vonával készült riportot, amit persze sehol nem adnak le. pl; ami nekem nagyon tetszett: Nemrég kérdezték tőle mi a terve a multinacionális cégek 5 éves adómentességével. Ex katedra válasz: Megszüntetjük. Riporter rögtön óbégat: „de hát akkor kimennek a multik az országból” Vona: Menjenek nyugodtan. Nincs szüksége magyarországnak olyan vállalatokra, akik csak a pénzt viszik ki innen. Magyarországnak tőkeerős biztos multinacionális cégek kellenek, akik hosszútávon gondolkodnak. Igaza van. Csak ez úgymond „radikális”. Nem hinném, hogy egy fostos összevissza seggetnyaló károgó, szájkaratéző semmittevő fidesszel bármire is megy az ország. Az ország átalakításához, dolgozni kell, odatenni, kiállni, de a fideszes fiúk inkább a megszokott dolgokat szeretik. A megszokott dolgok pedig megszokott eredménnyel járnak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 12:49:32

@tölgyes:

"Ezért én az SZDSZ-t nem azért utasítottam el mert ott csoportosulni véltem egy Ön által megnevezett etnikai csoportot, hanem azért mert számomra elfogadhatatlan volt az amit csináltak."

Ezzel teljesen egyetértek! Félreértett, ha mást gondolt.

Nem azért lett unszimpatikus számomra az szdsz, mert az ottani vezetőségben túl sok a zsidó, hanem előbb volt irritáló az szdsz politikája, aztán észleltem bizonyos statisztikai tényeket, és végül lett némi előítéletem azzal, ha valaki a "tudjukkik" közül politizálni kezd az élmezőnyben.

Persze maga működhet előítéletek nélkül, vehet kínai terméket is elő ítéletmentesen, mehet éjfélkor érdekes utcákban bátran, de tudja, engem arra tanított az élet, h a statisztikailag erősen megtámasztott tapasztalataimat ne hagyjam figyelmen kívül.

Tudja, ha Feldmayer által felkonferált Elie Wiesel előadásán az előadóval szemben, a legelőkelőbb helyen Dávid Ibolya ül, akkor bennem keletkeznek fenntartások az mdf-el szemben, anékül, h bármit is tennének, mondanának, Önben meg nem.

Egyebekben egyetértünk.

2010.01.17. 12:52:09

Nem mellesleg szégyen hogy magyarország már szinte kegyelemből és kölcsönökből él. Módszeresen tönkrebasztak mindent az elmúlt 20 évben, produktiv munka teljesen megszünt, magyarország dolgozó rétegének 90% aktát tologat egy irodában, vagy megpróbál túladni némi haszonnal valami szaron. Kereskedelem és szolgáltatás. Termelni kell, értelmes munkát csinálni, és nem hagyni hogy a kibaszott multik vigyenek el mindent, és éljenek abból, amiből a magyar adófizetők vígan eltartanák magukat. A seggnyalás helyett függetlenedés, az Európai uniónak és a többi hasonszőrű "cég"nek való megfelelés helyett, egy kicsit foglalkozhatna az ország magával. Ja és a sokak által szídott cikinek tartott minimális magyarkodás sem rossz dolog. Magyar fiatalnak fogalma sincs a hazaszeretetről, az erkölcsről, a történelemről, a hagyományörzésről, és a többiről. Csak a materiális dolgokra, és a fertőra vevők.

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 12:54:29

@Balt: De most tényleg... csak hipotetikusan!

Morfondírozzunk el rajta egy röpke pillanat erejéig, mi lenne Magyarországon 2010 április 12-én, ha az MSZP nem ugorná meg az 5%-os küszöböt?
Palotaforradalom? Bedőlne a tőzsde?
Újraszámolást követelnének, netán új választást? Kijelentené a Jobbik, hogy eltakarította a szocikat is, a Fidesz meg a parlamenti helyek 85%-át kapná?
Mindenkit az elmúlt nyolc évből lesittelnének, vagy mi lenne?

Van-e élet az MSZP után? :-)

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 12:59:44

@baliquez: "A Fidesz korszakból való a "80 évre titkosítsuk" módszer is, érdekük hogy minden maradjon a régiben."

Finoman jelezném a tudatos dezinformálás elég undorító dolog!

De hülyének lenni sem sokkal felemelőbb!

Ez ugyanis nem a "Fidesz-korszakból" származik, hanem kifejezetten a Szilvássy érából, mint ahogy a szlovák terroristák ügye, vagy úgy en bloc a titkosszolgálatok bohócszervezetté való ledegradálása is.

Nem kéne hazudni!

2010.01.17. 13:00:56

@mirrmurrkandúr: Az MSZP olyan mint a drog, kell a magyarnak, nem megy nélküle az élet. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 13:01:20

@tölgyes:

Még valami:
ha az SZDSZ vezetőségében a kunok, a székelyek, vagy a románok lettek volna (szinte kizárólagos) többségben, akkor sajna most velük szemben is fenntartásaim lennének, amennyiben politizálnak.

Próbálja megérteni, h az ok-okozati összefüggés nem úgy van (legalábbis nálam nem), ahogy maga azt láttatja.

És érdemes lenne külön vitát nyitni arról, h mi az előítélet és rasszizmus közötti különbség, és arról, h vajon az előítélet egy egyértelműen káros dolog-e, vagy csak akkor, ha az ember nem képes felülbírálni azt, amennyiben ellentétes tapasztalatra tesz szert? Mennyiben védi, és mennyiben rombolja az egyént az előítélet? Higgye el, nem olyan egyszerű morális problémák ezek!

Most egy jelentősen túlPC-sített világ vége felé közeledünk, vagy már oda is értünk. A ló másik oldalára átesni nem lenne jó, de azért bizonyos dolgokat ki kéne már beszélni, és ez az, ami igazán elveheti a Jobbiktól a levegőt, nem a karanténba zárás.

Üdv.

warren buffet 2010.01.17. 13:02:26

@Jankove:

megszüntetik.

az a durva h a jobbik van is olyan hulye h megteszi.aztán kérdezd meg az ott dolgozo 10.000 embert (beszállitokkal együtt) h mibol fizetik majd a jovo havi rezsit?
magyarságtudatbol?

a jobbik teljesen jol elbeszélget magában hulyeségeket, ezzel nincsen baj.de h gazdasági-pénzugyi kérdésekről nyilatkozzanak az elég ijesztő felvetés.

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 13:04:42

@Grigorij: "Ezt ugatom hetek óta!

A viktorkának még az 50+1 sem lesz meg, mert a jobbik kurva erős lesz!!!

És ott fog ülni viktor és a feri mint koalíciós partnerek, mert az EU és a BANKVILÁG ezt követeli tőlük!!!

Hahahahahaha!!! "

Te nagyon buta vagy.

:-)

6.Lenin 2010.01.17. 13:04:57

@mirrmurrkandúr:

Bocs,hogy beleszólok.

Mo nem =MSZP

Mo több,mint 1000 éves.Lenne néhány hónap cirkusz,aztán az élet menne tovább.
volt már 1914,1919,1944,1956,1990, lesz 2010 és lesz élet utána is.

Olyan élet lesz,amilyent a többség választ,a többi meg elviseli.
Ilyen egyszerű az élet.

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 13:07:51

@Jankove: Muhahaha:-)

Egyre nagyobb az ára ennek a narkónak... és egyre jobban hígítják...

Csak nehogy aranylövés legyen a vége:-)

www.youtube.com/watch?v=mfHlA3fmJG0

Az egyik kedvencem:-)

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 13:16:27

@kitvalasztanal.hu: "Az lenne érdekes, ha Fidesz és MSZP együtt sem érné el az 51% -ot:)
Azért ennek van egy valós esélye..."

Az vazze, nagyon reális esélye van, tényleg...

Istenem, üssünk már meg egy intellektuális színvonalat, és ne beszéljünk már ilyen képtelenségeket!

Legalább te ne!

tölgyes 2010.01.17. 13:16:31

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85):

Kedves malac!

1. Cigány bűnözés pedig nincsen. Ennek a fogalom csak kriminalisztikai értelemben van értelme. Annyiban, hogy egy-egy kulturális identitású csoportnak vannak a bűnözésben speciális szokásai. (kínai, ukrán, afgán stb) A politika és a Jobbik azonban nem kriminalisztikával foglalkozó szervezet, hanem politikai párt. És politikai értelemben nincs cigány bűnözés.. mert az már a rasszizmus egyik megnyilvánulási módja. Egy etnikai csoportot minősít. Éppen úgy rasszizmus, mint ahogy a 23 millió románnal való fenyegetés, vagy a hírhedett gyurcsányi kijelentés az arab terroristákról is rasszista kijelentés.
2.Ráadásul a cigánybűnözést nem lehet etnikai alapon megoldani. Aki bűncselekményt követ el, azt el kell kapni és meg kell büntetni.. Ha csoportosan garázdálkodnak akkor a csoportos garázdaságot még keményebben kell megtorolni.. de ez a politikai-etniaki stigmatizálás megengedhetetlen, mert elfedi a valódi összefüggéseket. Nem az a lényeg ki lopja el tyúkjait, hanem hogy ellopják és arra nem lehet vállat rántani.. Ezért nem Gárda kell, hanem erős rendőrség és helybeli közös összefogás.

warren buffet 2010.01.17. 13:23:26

@mirrmurrkandúr:

az intellektuális szinvonalhoz az kéne h az emberek gondolkozzanak.
na ez az amire nagyon sokan nem veszik a fáradtságot.

én ugy gondolom h bárki elmondhatja és megvédheti az álláspontját, ha van alapja rá.ergo elolvasott már életében mondjuk 5 db 100 oldalasnál nagyobb könyvet, amiben nincs kép.

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 13:27:20

@6.Lenin: Persze, neked természetesen igazad van, én -mint ahogy felkiáltójellel ellátva írtam is- csak hipotetikusan vetettem fel, hogy mekkora zavar lenne, ha nem lenne maszop. ami kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan 100éve létezik...

De valóban Magyarország nem egyenlő az MSZP-vel... semmiképp...

(Viszont az MSZP egyenlő a nullával:-))

Bikfenc 2010.01.17. 13:27:45

Fidesz és Jobbik szerintem nem lép koalícióra.
A Jobbik nem fogja Viktort támogatni, hiszen eltűnt a közös ellenség (MSZP)
A Jobbiknak kevés lesz Viktor. Már most megfogalmazták a célt: nem elég az második vagy harmadik hely.
A Jobbik tovább erősödik a Fidesz ideje alatt :(
2010 október 23-án kemény tüntetések lesznek, a megszokott formában,kicsit szokatlan szöveggel:"Viktor takarodj!" és hasonlók
Ezt hogy kezeli Viktor, erre mit mond Szíjjártó?

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 13:34:05

@Jómunkásember: Ez az igazság.

De ennél is tovább mennék.
Azt persze nem lehet meghatározni, hogy mi a reális, vagy irreális. Ez -mint oly sok minden más- erősen szubjektív.
De olyat ne mondjunk már, amiről mindenki tudja, hogy nem igaz.
Miért kell ilyeneket hazudni, hogy Orbánék találták ki a 80 évre való titkosítást, amikor szinte az összes NBH-s botrány az elmúlt négy évben volt?
Miért kell ekkorát lódítani?
Meg miért kell ilyen képtelenségeket tényként kezelni, hogy Bokros csomagja nélkül már régen nem is lenne Magyarország? (S akkor még a 23millió románról, meg 100ezer kínairól nem is beszéltem...)

Viselkedjünk már úgy, mint akik eszüknél vannak és alapvető dolgokról ne nyissunk már vitát, mert egy szint felett ez már megalázó...

Ennyi..

tölgyes 2010.01.17. 13:38:18

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85):

Kedves malac!
1./Ön nem értette meg azt, amit József Attilát idézve írtam ("Anyám kun volt") Mert ez azt a kérdést veti fel hogy akkor ki is a magyar. Erről már több kötetnyi vita szól.. mégis magyar az aki magyarnak vallja magát... a politikusokban felhorgadó tolvaj szellem ellen pedig csak a fokozott társadalmi kontrollal lehet harcolni.
2./A magyar történelem - és más népek története is - bővelkedik azokban a példákban, amelyik felülírják ezt a primitív etnikai elvet...
2.a I Szent László kiváló uralkodónk jó, ha 1/16-od részben magyar volt és joggal ülhetett volna etnikai alapon még vagy 3-4 ország trónján.
2.b Egyik legsikeresebb királyunk Károly Róbert Nápolyból érkezett.. maga a család királyokat adott a franciáknak, angoloknak..Mégis ki tagadhatná, hogy a magyar érdekeket saját országának érdekeit követte.
2.c A Hunyadi család részben román volt (Lásd Arany szép balladáját Hunyadi Jánosról)
2.d Zrinyi Miklós horvát-magyar háttere közismert.. de folytathatom a sort.
Mint ahogy bőven sorolhatnánk példákat az áruló, vagy csak történelmi értelemben nagyot tévedő magyar vezetőkről Szapolyai Jánostól a Károlyiakon át az eszterháziaik családjának egy-egy tagjáig.
Tehát a magyarság kérdése nem etnikai kérdés (ennek nincs értelme..) hanem vállalás kérdése, szolgálat kérdése..Hiába mondja magáról mondjuk Vitányi, hogy ő szegről-végről Horthy rokon, ha segítette az ország nyakára ülni az elmúlt 25 év legnagyobb pojácáját Gyurcsányt...aki ettől még származhat régi magyar családból!!!

Tehát a nemzet iránti elkotelezettség nem etnikai ügy.-

warren buffet 2010.01.17. 13:40:24

@mirrmurrkandúr:
jo, ezzel mind egyetértek.
de add már le ezt egy jobbikosnak.:D

a bokros csomagot én pusztán szakmai alapon védem mert az adott helyzetben szükséges és jo megoldás volt.de nyitott vagyok rá h valaki meggyőzzön arról hogy lehetett volna jobbal is kirukkolni.
ugyanigy vagyok a bajnais szakértői cuccal.nem vagyok maszopod, se szdszes, gőzöm sincs kire szavazok majd tavasszal.

de soha nem árulnám el a hazámat és a benne élő embereket olyan nemzetellenes és az országot bizonyithatoan csődbe juttató gazdaságpolitika szajkózásával mint amit a jobbik nyomat.

warren buffet 2010.01.17. 13:42:10

különben a legsanszosabb perpill., hogy hozok egy szavazatot a fidesznek. :)

csak h segitsem a közvéleménykutatókat. :D

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 14:00:51

@Jómunkásember: A Jobbik üzlet-jellegéről már több posztban is hosszasan értekeztem ezen a blogon.

Én sem szavaznék a Jobbikra, bár az én szavazatom bizonyos -szociológiai, izlésbeli stb...- okoknál fogva már régen eldőlt.

A Jobbik programját nem ismerem, de ha jól tudom, most tették közzé, el fogom olvasni, aztán utána szívesen elvitatkozom róla:-)

mirrmurrkandúr 2010.01.17. 14:11:54

@Jómunkásember: Nem csak olvastam... azt ismerem:-)

dzsaszper 2010.01.17. 15:27:45

@[nev]: ez az 50+50% nevetséges. Ki tartaná fenn az utakat? Ki tartaná fenn az árvízvédelmet? stb.

Tény. hogy magyarországon a döntéshozatalt lehetne közelebb hozni a választókhoz, de ez egész egyszerűen komolytalan.

dzsaszper 2010.01.17. 15:35:23

@mirrmurrkandúr: msz + fidesz < 51%, hmmm.
egyetlen módon tudom elképzelni: az általános politikai apátia miatt nem lesznek érvényesek a választások... de ez is elég valószerűtlen.
@török.gábor: a vá;asztások érvénytelensége is benne kellene legyen a közel teljes eseményrendszerben, nem? :)

dzsaszper 2010.01.17. 15:40:04

@Bikfenc: hogy a fidesz kormányon mit kezd a jobbikkal, az egy jó kérdés. Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy a jobbikról leginkább mélyen hallgatnak, ami mögött tudatosságot sejtek: nehogy a jobbik véletlenül is téma legyen. A jobbikot a szűk láthatóságon keresztül ha nem is lehet kiejteni, de fékezni talán lehet...

Amúgy meg azeddigi nyilatkozatok szerint egyszerűen az a terv, hogy a törvények érvényesek mindenkire, a fideszesekre meg a jobbikosokra is. És ennél jobb tervet talán nehéz is kitalálni a szélsőségességgel szemben.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.17. 15:46:13

@Disznó Úr: ("cenzussal" választani)

IDE értve a "0-ás jövedelmű" ((gykv. 0 adózású +ÁFA'-t is visszaigénylő)) vállalkozásukból (igen jól) élő vagyonosok KIZÁRÁSÁT is ugye...

Balt 2010.01.17. 16:26:28

@légycsapó: "(2006 -ban már kimondták az erőszak szükségét)."

Mármint a szemkilövetésről van szó, nyilván...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 16:29:48

@Jankove:

Azt szerintem is érdemes lenne kipróbálni, hogy mi lenne akkor, ha a multi kereskedők tökein egy kissé csavarintanának, de az ipari multik esetén óvatosabban fogalmaznék, mert a beszállítokon keresztül sokszor 10.000 vagy még több embernek adnak munkát.

Balt 2010.01.17. 16:29:50

@hofferpubi: "ki a kisebbik rossz? Erről akár érdemes lenne egy új vitát kezdeményezni. A jelenlegi ígéretekből programok híján nem nagyon lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a sereghajtóból mintaköltségvetéssé avanzsáló országból kellően át nem gondolt ígéretekkel újra sereghajtót lehet csinálni."

Hogy ki a kisebbik rossz? Biztos, hogy ez adekvát kérdés 8 év permanens elkúrás után?! A "sereghajtóból mintaköltségvetést" emlegetni az év vicce volt, megelőlegezem... :))

Balt 2010.01.17. 16:45:44

@peacekeeper: "Azt jól számolták ki, hogy MOST 2/3-ra állnak, de az alacsony részvétel pont a Fidesz két oldalán levő kis pártoknak kedvez, akik szavazóik egy részét a Fidesztől veszik majd el."

Ez szerintem tévedés. A Fidesztől csak a Jobbik vehet el szavazatokat, de szerintem az ő táboruk sem gyarapodott az EP választások óta, sőt... (Az OGY-ben más a tét, mint az EP-ben.) A magasabb részvétel elméletileg talán az MSZP-nek hozhatna (legalábbis szerintem csak ebben bízhatnak egy 10% fölötti eredményhez...), az alacsonyabb meg a többieknek (MDF-SZDSZ és LMP), bár Retkes-Bokrosék könnyen kiüthetik az MSZP-t is a 2. vagy inkább 3. helyről...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 16:47:57

@tölgyes:

Kedves Tölgyes!

Elbeszélt most mellettem, de nem baj, mindig is szerettem történelmi távlatokból is ránézni arra, amire általában sokkal egyszerűebben szoktam, deviszontám

asztat megkérdezném, h amikor Retkes bejelentette, h márpedig ő a vidék felé nyitni akar, és egy nemzeti liberális pártot szeretne felépíteni, akkor miért lépett ki azonnal Pető, és miért antiszemitázta le őtet ez a talpig magyar politikus?

Mi baja volt Petőnek ezzel a nyilatkozattal, hacsak nem a saját etnikai szempontjából reagált így?

Tényleg, kérem, most ne vigye el Szent Lászlóig, mint ahogy az előbb sem reagált konkrétumokra, hanem egy olyan szálat nyitott meg, amiben nyilván igaza van! Ezt az egy esetet legyenszíves minősíteni!
Értelmezhető-e ez Pető zsidó identitása nélkül Retkes antiszemitázása csak azért, mert az nemzeti liberalizmust és vidék felé nyitást emlegetett?

Másfelől, én egy csöppet sem firtattam, ki mennyire magyar. Magam is 3/4 részben sváb nagyszülőktől való vagyok. És ez a svábságom mindaddig a kutyát sem érdekelné, ameddig sok-sok, szintén svábszármazású társammal nem csinálnék egy olyan pártot, amelyik tönreszeretkezi az országot, de legalábbis méretéhez képest óriási károkat okoz, nemcsak anyagiakban, de leginkább a lelkekben.

Én úgy látom, h én világosan értem magát, és Ön is engem, csak valamiért magának vannak dogmái, talán mert műveltsége alapvetően történészi, nem tudom, de kétségtelenül ragaszkodik vmihez, amihez nem tudom, h érdemes-e ilyen mértékben.

Üdv.

Balt 2010.01.17. 16:53:53

@hofferpubi: "Tudnia kellett volna, hogy a nyugdíjasok nem felejtették még el, hogy akkor nem adta meg nekik a járandóságukat, amikor nem volt válság, sőt a Bokros csomag következtében forrás is lehetett volna."

Ez mondjuk nettó kamu. Az "alacsony nyugdíjasok" (c. by Megyó) javára csoportosított át a nyugdíjemelés maximálásával forrásokat, de még így is messze nagyobb reálnyugdíj-növekedést lehet kimutatni a "magas (párt)nyugdíjasoknál", mint a Horn-kormány alatt. Akik nem mellesleg a választási kampányban hozták a nyugdíjtörvényüket, mely nyilvánvalóan nem volt tartható.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 16:54:53

@Jómunkásember:

"de soha nem árulnám el a hazámat és a benne élő embereket olyan nemzetellenes és az országot bizonyithatoan csődbe juttató gazdaságpolitika szajkózásával mint amit a jobbik nyomat."

Bokros egy az egyben ezzel a dumával hívta ki hajdan Vonát.

szenzor.freeblog.hu/archives/2009/12/21/Kakaskodas_a_szemetdombon/

Ön kérem az mdf-re fog szavazni, és azt fogja hinni, h ezzel kitűnő kompromisszumot kötött a két hülye között, és aztán baromi nagyot fog csalódni. Esztet onnan tudom, h 2006-ban én is ilyes okok miatt nyomtam az mdf-re.
Asztán meg higgye meg, azóta többször próbáltam már hypóval is lemosni azt a jobbomat, ami azt az X-et behúzta, de még ma is szégyellem.
Hát remélem, Ön nem jár így, de jó esélye van, még időben szólok.

Balt 2010.01.17. 16:57:32

@levee: "Ez egészen jó és érdekes cikk lett, ezen a szcenárión a jelenlegi politikai helyzetben a legtöbben szerintem el se gondolkoznak."

Talán pont azért, mert - miképpen a cikk megállapítja -, totál fantazmagória. :)

Balt 2010.01.17. 17:04:28

@kitvalasztanal.hu: "Az lenne érdekes, ha Fidesz és MSZP együtt sem érné el az 51% -ot:)
Azért ennek van egy valós esélye..."

Esküszöm, fogadóirodát nyitok! (Vagy az állami monopólium? Nem szeretnék zugbukméker lenni. :)) Erre, hogy a Fidesz + MSZP együtt sem lesz 51% fölött, szerintem lehet 1:2000000-t adni... De önmagában a Fidesz 51%-ának is 1:millióhoz az esélye. (Vagy fordítva? Mindegy, a sportfogadásban nem vagyok járatos, de azt látom, hogy nagyon sok (Mo. ellen)drukker van, tehát jól meg lehetne gazdagodni rajtuk...)

Balt 2010.01.17. 17:33:58

@[nev]: "-- ez nagyrészt értelmetlenné tenné, hogy a háztartás jövedelmet eltitkoljon
-- megszűnhetne a minimálbér adómentessége
-- helyettesíthetné családi adókedvezményeket.

a nyudgdíjakat bruttósítani kellene, így a nyugdíjasok is rendelkezhetnének jövedelmük egy részéről.

-- ez a hálapénzt legális keretek közé terelné. a nyugdíjasok többsége az egészségügybe tenné ezt a pénzt."

Nem lennék meglepve, ha nyitott kapukat döngetnél...

Balt 2010.01.17. 17:36:10

@[nev]: "nem lesz második forduló. a fidesz az összes egyéni kerületet behúzza."

Igen, éppen ezért a visszalépésekkel és az azt övező taktikázással kevés helyen kell számolni... (Jórészt csak Bp. és pár megyei jogú város.)

[nev] (törölt) 2010.01.17. 18:07:10

@dzsaszper:
az szja bevétel cca. 2000 milliárd forint. a tnya cca. 500 milliárd évente (2009). ez az államháztartásnak durván a 20%-a.

mivel a non profit intézményeknek nyilván adóznának, mint minden gazdálkodó szervezet, tehát ennek az összegnek jelentős része (jelen helyzetben csaknem a fele) visszfolyna a kincstárba. és ezt a pénzt lehetne kiegészítő normatívaként visszaosztani oda, ahol helyben nem képződik elég szja, tnya.

de ez nyilván csak egy gondolatkísérlet. ehhez liberális kormányzat kell. addig meg még sok víz lefolyik a dunán. nyilván marad a jelenlegi nemzeti kötőjel szocialista kormányzás meglátjuk milyen hatékonysággal.

torró 2010.01.17. 18:13:44

Akik azt állítják hogy a Jobbikot a FIDESZ hozta létre az mélységes taktikai tévedésben van! Mert ki az a barom aki olyan egyesülést hoz létre akivel zsarolni lehet. Ilyen esetekben tessék elgondolkozni azon hogy ki húzhat hasznot egy ilyen képződményből? Hát a FIDESZ nem! Másrészt a megnyilvánulásaikat tekintve nyugat nem tolerálja őket. Egyébként számtalan nyilatkozatot lehet hallani kiugrott Jobbikkosoktól hogy gyanús az a hozzáállás a vezetőiktől ahogy az egyes tagok elképzeléseit kezelik. Vagyis nagyon sokan nem tudják valójában mit akarnak a Jobbik vezetői. Egyébként szerintem hamarosan kiderül hogy valójában melyik tábor ötlete volt létrehozni és finanszírozni őket.De hogy nem FIDESZ azt most borítékolhatom! A többit meg meglátjuk.

tölgyes 2010.01.17. 18:15:54

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=85):
Kedves malac!
Most is el fogok Ön mellett beszélni, mert én a zsidó identitást kulturális természetűnek tartom. A zsidó-önazonosságnak éppen úgy nincs etnikai alapja és értelme, mint ahogy a magyar önazonosságnak sincsen... S. T. pl vidéki zsidóként, Pethővel rokoni kapcsolatot ápolva azt nehezményezte, hogy őt a városi, budapesti zsidó rokon mindig is semmibe vette...lenézte, sőt politikai ellenfelének tartotta...Vagyis ez a vidéket lenéző szemlélet nem feltétlenül ered a magyarellenességből (nem állítom hogy olyan nincsen), hanem egyféle buta városi gőg húzódik meg mögötte.. A vidék az mucsa, az bunkó paraszt.. nem mintha a feltételezett zsidó ősök ott a pusztában nem a kecskét fejték volna és ne lettek volna mucsaiak az egyiptomiakhoz képest...:::)
2.De ha Pethőt mégis a zsidó mivoltából származó magyarellenesség motiválja is, akkor se mondhatjuk egy közösségről, hogy az magyarellenes mert a zsidók között többen vannak olyanok akik azok.. A zsidóság mint közössé sokat tett a magyar kultúra eredményeinek megőrzéséért és fejlesztésért, voltak tagjaik akik nem is tagadták meg soha kettős azonosságukat.. sőt voltak olyanok akik a magyar nemzettel való azonosságot vállalták.. éppen úgy mint a magyarok..A politikusok között pedig pl. Fónagy szerintem politikusként is elkötelezett a magyar ügy mellett...(nyilván mondhatnék Önnek más neveket is, de ez a fajta méricskélés is méltatlan.. hiszen az a természetes, ha valaki elkötelezett a magyar ügy mellett, ha már itt él velünk és igényt tart (joggal) a szolidaritásunkra..)
3./ Éppen ezért én ezt a fajta előítéletest, mindenkit egybe mosó etnikai általánosítást tartom károsnak. Pethő olyan amilyen az ÁVÓS szülők, a Rákosi óvoda.. stb miatt hiányzik belőle a nemzeti értékek tisztelete.. és mert etnikailag talán olyan közösséghez számítja magát, amelyik közösség etnikai értelemben nem is létezik.
Az pedig, hogy egymást is leantiszemitázzák, csak mutatja a kérdés összetettségét. Én a Szombat c. újságukban már vagy egy évtizede olvastam az áruló, antiszemita zsidókról.. olyanokról mint pl. Bódy Gábor és baráti köre....Ebből is látszik, hogy az őrület itt lakozik közöttünk és nem korlátozódik miránk, mi ellenünk.. az a zsidó közösség számára legalább annyira önpusztító. Ezt kéne a magyar zsidóság türelmetlen és magát idegennek érző elemeinek is tudatosítani maguk közt.. mint ahogy a magyarok közötti magyarellenesség megnyilvánulásai is ugyanennek az abnormitásnak a megnyilatkozása..amivel meg nekünk kellene szembenézni.

[nev] (törölt) 2010.01.17. 18:27:33

@Balt:
a fidesz családi adókedvezményt akar. nyilván senki sem az iskolába vinné az így kapott plusz pénzt, hogy szereljék fel a könyvtárt, vagy a szertárt, vagy a gyerekklinikára, hanem a plazába.

az adókedvezményre nyilván rástartolnak majd a bankok, és újra lehet majd adi áruhitelt. azaz még tovább adósodnak a családok, a zsidókat és a cigányokat még jobban lehet utálni. az alsó, és a felső középosztály között a szakadék még mélyebb lesz.

a fidesz szerint a családtámogatásnak döntőek készpénz alapúnak kell lennie. és ha egy gyerek rossz körülmények közé születik, akkor szerintük kevesebb támogatást kell neki kapnia. a fidesz úgy képzeli el, hogy szociális ellátórendszernek pont akkor kell a legnagyobbat rúgnia a családokba, amikor a támogatásra legnagyobb szükség van. például egy kereső munkanélküli lesz, akkor a fidesz szerint meg kell vonni az addigi támogatást, az addigi adókedvezményt. szerintem teljesen abszurd, amit a fidesz akar. de erre szavaz a többség. és azt mondja, hogy az adóról való rendelkezés hülyeség. egyelőre itt tartunk.

tölgyes 2010.01.17. 18:53:48

@[nev]:
Kedves nev! Amit leírt az úgy hülyeség, ahogy leírta. A családi adókedvezmény azoknak kedvez, akik dolgoznak és gyereket nevelnek. Nem az alanyi jogon járó juttatással, hanem a munkára való ösztönzéssel támogat, aminek a pénzen felül szocializációs szerepe is van. Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy pl. egy jól kereső sok gyermekes szülő épp annyi adót fizet mint aki nem nevel gyermeket.. miközben a családok jövedelmi helyzetét nem a fizetés nagysága, hanem döntően a gyerekek száma határozza meg.
2. A családi adókedvezmény azonban nem az egyetlen támogatási forma, csak a támogatásnak azokat a formáit kell előtérbe helyezni, amiket a gyerek közvetlenül szolgáltatásokon keresztül kap meg.
3. Ezzel szemben a szocialisták bevezették azt a rendszert, amelyik egy CSALÁDBAN CSAK EGY MUNKANÉLKÜLIT TÁMOGAT.. TEHÁT A CSALÁDNAK A MÁSIK MUNKANÉLKÜLIRŐL LE KELL MONDANIA.. EZ MA JANUÁRTÓL ÍGY VAN!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 18:58:46

@tölgyes:

Hát ezzel úgy érzem, most nem beszélt el mellettem. Részemről elvarrottnak tekintem ezt a szálat köztünk.

Már csak egy kérdésem van, de az igen lényegi;-]]]: miért írja Pető nevét mindig th-val, azaz Pethő? Direkt, vagy tévesen rögzült?

(Különben Szijjártó nevét rendre hosszú í-vel írják, de a kedvencem ez:
Navrasits (a valódi Navracsics helyett). )

Üdv.

SzucsCsaba 2010.01.17. 19:00:20

@török gábor:

Elnézést kérek, a 2. véleményem csak poén akart lenni, ezek szerint rosszul sült el.

Bizonyára a kevésbé, vagy legkevésbé valószínűsíthető politikai események, következmények elemzése, számbavétele is hasznos lehet a politikai ok-okozati rendszer feltérképezésében. Ezáltal is tisztább, logikusabb lehet a politikai rendszer képe.

Egyébként tényleg ennyire tartanak MSZP-s politikusok a jogi elszámoltatás, elszámoltathatóság lehetőségétől, veszélyétől, hogy még egy nagykoalíció képe is előkerül? Jól értem, ennek ez az oka elsősorban?

Köszönettel és továbbra is kíváncsian várom minden újabb bejegyzését! :)

török gábor 2010.01.17. 19:02:02

@SzucsCsaba: értem én a poént, csak, ugye... :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.17. 19:09:27

@tölgyes:

Bocsánat, de egyvalamit mégis kell mondanom:

zsidónak mondani magamat legalább 5 alapon mondhatom:

- vallási értelemben;
- etnikai v. rassz alapon;
- kulturális beágyazottság alapján;
- izraeli állampolgárság okán;
- cionista alapon, (mint külföldön élő zsidó, de ez egy vegyes felvágott, emiben előző szempontok vegyülhetnek)

Ps.: valóban Fónagy az egyetlen pozitív példa, ami nekem is eszembe szokott jutni. (Néhányan megemlítik még Vámos Györgyöt, vagy Reiner "Zsidó vagyok, és gárdista" Pétert, de én őket extremitásnak gondolnám inkább.)

dzsaszper 2010.01.17. 21:01:38

@[nev]: magyarul az állam mondjon le a bevételeinek 20%-áról, és bízza az állampolgárokra, hogy milyen arányban finanszírozzák a közszolgáltatásokat. Ebből az lenne, hogy sok kutyamenhely alapítvány lenne, de a katasztrófavédelem, a vízügy, a tűzoltóság, és még jöhetne egy hosszú lista összedőlne.
Kösz, inkább ezt se. Az ilyen országmegváltó javaslatok publikálása előtt pedig légyszíves gondolkodj egy kicsit...

Balt 2010.01.17. 21:03:42

@mirrmurrkandúr: "Mindenkit az elmúlt nyolc évből lesittelnének, vagy mi lenne?

Van-e élet az MSZP után? :-)"

Van, csak az személy szerint nekik nm lesz olyan kényelmes. :) Lásd: a bábolnai polgármestert ma. Minden napra jut egy ilyen, szerintem nem is fognak tudni frakciót alakítani. :) Vagy az eskütételről viszi el őket a yard. :))

dzsaszper 2010.01.17. 21:12:12

@[nev]: ha rúgni akarna a fidesz, akkor bevezetne különadót. Amolyan kínai mintára.

Az szerintem rendben van, hogy a családtámogatásoknak két része van, egy része rászorultsági alapú, a másik pedig családpolitikai alapú.

Az se feltétlen baj, ha a családpolitikai támogatások valamivel nagyobbak, mint a rászorultsági alapú támogatások.

A társadalomnak ugyanis pártíz évvel ezelőtt óta szüksége lenne olyan gyermekekre, akik 5-10-20-30-40 év múlva dolgozni fognak, értéket termelnek, és fenntartják a gazdas'got, és nem utolsósorban a nyugdíjrendszert.

A rászorultsági alapon adott juttatások nagy része ugyanis szomorú módon olyan családokba jut, ahol segélyekből élnek, és ahol a gyermek kétséges, hogy megtanulja azt, hogy a boldogulásért dolgozzon, értéket teremtsen.

A rászorultak között amúgy nyilván vannak csoportok, akikre különösen oda kell figyelni: elsősorban a gyermekes, friss, bejelentett munkanélküliekre gondolok. Nekik néhány hónapig emelt juttatást adnék, aztán azt fokozatosan csökkenteném.

dzsaszper 2010.01.17. 21:15:23

belegondolt valaki, mi történik, ha egy megyei listán nincs meg az érvényességi küszöb? az országos lista helyeit csak a megyei második forduló után osztják ki?

szigorúan csak elvi kérdés: mi történik az országos listával, ha egy megyében a megyei listás választás másodjára is érvénytelen?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.17. 21:24:15

@Balt:
A FIDESZ még/már rögtön 2006-tól azt ígérte, hogy a hűvös (v. forró?) lehelletüket fogják érezni a tarkójukon a szocik!

Ehhez képest 4 évig vidáman "talicskázták" a pénzeket innen-onnan, sarkukban ugye a FIDESZ ellenőreivel, akik sz@rtak őket feljelenteni, csak most, hogy kell a kampányhoz némi sárrakodás...

Ugyanígy volt, amikor Medgyessy ügynök-sége 4 évig nem érdekelte őket (sőt, még a kampányban SEM!!!), csak már a megválasztása után vették elő...

Szóval nem dumálni kell, hanem feljelenteni...
(-már előre sajnálom Keller fideszes utódát!;))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.17. 21:28:24

@dzsaszper:
Itt a "szigorúan csak elvi" válasz:
www.valasztas.hu/parval2006/hu/02/1989xxxiv.html
(- bár meglepnél, ha meglelnéd...)

Preskin 2010.01.17. 21:45:35

Tisztelt Otyi-Tyotyi-Phing-Kong !

Tessenek figyelembe venni, hogy a fidesz nem akar 2/3-ot (hallám Varga M-t), mert akkor eljö(het)nne a számonkérés számonkérése. Csendesebb vizeken akarnak ők lubickolni, ahol
Kemény H. Piktor mozgatja vitízslászló és az ördög buksiját
még ha az ki is szökik néha.
Nem örülök neki, de félő, hogy így vagyon(adó-ide-oda) !!
Szebbülést, jobbulást,térülést, fordulást !!

Balt 2010.01.17. 21:46:31

@Bikfenc: "2010 október 23-án kemény tüntetések lesznek, a megszokott formában,kicsit szokatlan szöveggel:"Viktor takarodj!""

És ezzel szépen egy platformra kerülnek az MSZP-vel. Szerintem nem eszik ilyen forrón a kását.

Balt 2010.01.17. 21:49:14

@tölgyes: "2.c A Hunyadi család részben román volt (Lásd Arany szép balladáját Hunyadi Jánosról)"

Másik részben meg bosnyák.

Balt 2010.01.17. 21:57:04

@dzsaszper: "@török.gábor: a vá;asztások érvénytelensége is benne kellene legyen a közel teljes eseményrendszerben, nem? :)"

Igen, ezt is érdemes volna körüljárni... Bár a 2. (3.) fordulóban gondolom kialakulnak a prognosztizált arányok, csak akkor jóval gyengébb lenne a következő kormány legitimitása.

Balt 2010.01.17. 22:20:16

@[nev]: "a fidesz családi adókedvezményt akar. nyilván senki sem az iskolába vinné az így kapott plusz pénzt, hogy szereljék fel a könyvtárt, vagy a szertárt, vagy a gyerekklinikára, hanem a plazába."

Rossz a szemlélet. (Durvábban fogalmazva: fordítva ülsz a lovon.) A gyermekvállalás bizony manapság komoly áldozatokkal jár, viszont a "gyermeket tartó" családon túl leginkább az össztársadalomé a gyermek "haszna". (Hacsak el nem üldözzük kora felnőttkorában...) Az mégiscsak visszás, hogy mondjuk a nyúltenyésztők ilyen-olyan támogatást kapnak, a gyermekek után meg adókedvezmény sem járjon! (Jó, csökkenő mértékben, de valamiféle adókedvezmény mindig járt rá, és még azt is elfogadom, hogy nem közvetlen az összefüggés a gyermekvállalási hajlandóság és az adókedvezmények között, de nosza, vessünk ki luxusadót a gyerekekre, hátha attól demográfiailag kiegyenesedünk...)

Balt 2010.01.17. 22:31:51

@1.szolo (B.A.): "A FIDESZ még/már rögtön 2006-tól azt ígérte, hogy a hűvös (v. forró?) lehelletüket fogják érezni a tarkójukon a szocik!"

Ezt pontosan 2002 áprilisában, a 2. forduló estéjén mondta Pokorni. És a mandátumkülönbség okán azt hiszem, okkal.

"Ehhez képest 4 évig vidáman "talicskázták" a pénzeket innen-onnan, sarkukban ugye a FIDESZ ellenőreivel, akik sz@rtak őket feljelenteni, csak most, hogy kell a kampányhoz némi sárrakodás..."

A Célpont c. műsornak most volt a 250. adása. (Nem azt mondom, hogy ők a Fidesz ökle, de bizony sok korrupt gazembert juttattak rács mögé.) Heti 1 adása van, az annyi, mint közel 5 év. És nem emlékszem a korabeli HírTV-s műsorstruktúrára, de nyilván volt előzménye...

"Ugyanígy volt, amikor Medgyessy ügynök-sége 4 évig nem érdekelte őket (sőt, még a kampányban SEM!!!), csak már a megválasztása után vették elő..."

Teljesen biztos vagyok benne, hogy az MSZP-s belső információ volt, esetleg egy őszödihez hasonló "tálalásban".

Balt 2010.01.17. 22:33:38

@Preskin: Elkerülhetetlen, hogy (rosszabb esetben a Jobbikkal együtt) ne legyen 2/3-uk, tehát erre kár bazírozni. :)

[nev] (törölt) 2010.01.17. 22:58:56

@Balt:
szerintem a nyúltenyésztők se kapjanak állami támogatást. az állam nem arra való, hogy támogasson boldog-boldogtalant.

legyen egy közintézmény hálózat, és abban lehessen igénybe venni közszolgáltatásokat ingyen, vagy majdnem ingyen. legyen bábszínház, vidámpark, állatkert, játszóház, napközis tábor, stb. legyenek gyermekjóléti intézmények. és ezt vehesse igénybe minden gyerek. mi ezzel a baj?

nyilván jóléti államot nem lehet csinálni, ahol minden ingyen van, de egy gyermekjóléti államot meg lehet.

tehát addig rendben volt a szocializmus, hogy volt úttörővasút, és arra minden gyerek ingyen felülhetett. az volt a probléma, hogy a máv is így működött.

---

tegyük fel, hogy egy gyerek aki el akar menni egy napközis táborba. ti azt mondjátok, hogy az a család kapjon ehhez kiemelt támogatást, ahol a szülők elég sokat keresnek. ha nem, akkor arra a gyerekre már ne költsön az állam, mert ő később már úgysem fog dolgozni. szerintem ez egy hülyeség.

mindenki mehessen el a napközis táborba. de ehhez nem kell készpénzt osztani. és akkor nem lehet elkölteni a közpénzt italra, de akkor plazmatévét se lehet belőle venni hitelre.

én azt mondom, hogy legyen rendes iskolai közétkeztetés. és az a gyerek is kapjon ételt akinek munkanélküliek a szülei, meg az is akinek dolgoznak. kapjon az is aki kiscsaládos, meg az is aki nagy. szerintem ez nem kérdés.

a probléma az, hogy ti úgy teszitek fel a kérdést, hogy ki kapjon készpénzt. na leléptem erről a blogról. egyrészt szégyellem magam a sok offtopic komment miatt, másrészt meg szánalmasnak tartom ezt a vitát is.

Bikfenc 2010.01.17. 23:35:26

@Balt:
"És ezzel szépen egy platformra kerülnek az MSZP-vel. Szerintem nem eszik ilyen forrón a kását. "
Az MSZP nem vonul utcára a bukás után. Szépen visszavonulnak a sebeiket nyalogatva. Rettegve a felelősségre vonástól, csendben lapítanak.
A Jobbik viszont kint lesz.
Skandálni meg kell valami, mert anélkül nem ér semmit az egész...

dzsaszper 2010.01.18. 09:17:03

@Balt: Nem egyértelmű. Az országos listás helyeket aligha lehet kiosztani minden megye nélkül. Kérdés, hogy megalakulhat-e az Országgyűlés egyáltalán, ha 1 megyében nem jön össze az érvényesség.

Mondjuk a 25% a második fordulóban alighanem meglesz.

cellimega 2010.01.18. 17:56:09

@is:
1. Az államadósság forintban kifejezett nagyságát 1994 és '98 között nagymértékben befolyásolta a forintárfolyam alakulása. Pl. hiteleink jelentős részét korábban jenben vettük fel. Azokban az években nagyon nagy reálfelértékelődés ment végbe a forint javára, így az államadósság a GDP-hez képest csökkenni tudott.
Bokros a Horn-kormány 48 hónapjából kb 10 hónapig volt pénzügyminiszter. 1996 febr. után ismét romlott az államháztartási egyenleg, 1997-ben már nagy volt, 1998 elejére óriási.
Az MSZP felelős ktgvetési gazdálkodása egy mítosz, amit a baloldali média alakított ki aprólékos, hosszú munkával.
Ugyanígy lesz majd Bajnaival.
2. 2002-2008 között az államadósság nominálértéken valóban kb megduplázódott. 8000 mrd-ról 15000-re, ha jól emlékszem.
Pedig a világgazdasági konjunktúrára támaszkodva úgy csökkenthettük volna az államadósságot, hogy közben nem kell megszorítani sem.
Megtették ezt a szlovákok és a románok is.

Civitas78 2010.01.18. 20:52:11

Egy esetleges 50 % alatti Fidesz eredmény csak rosszat hozhat a győztesnek. Ha MSZP-vel lépne koalícióra, hatalmas bizalomvesztéssel járna. (Részemről is :) )
A Jobbikkal való koalícióval pedig 1 örökös hadjárat indulna el a bal-lib. és cion média részéről. Ebből pedig szintén csak vesztesen jöhet ki a Fidesz. (De inkább ezt vállalnám fel a Fidesz helyében)
Vagy legyen 50%+1 vagy újraszavazás... :)
(Nem mellékesen a Jobbik programja sok helyen fedi a Fidesz ideológiáját)
Olvastam a barikad.hu-n a Jobbik programot. Lehet Tőlük is tanulni, kérem.
Az előállító, ipari tevékenységet folytató multikkal valóban óvatosan kell bánni, de a kereskedelmi tevékenységet folytató multiknak nem adnék kegyelmet. Utóbbiak szerepét lazán átveszik magyar cégek, ahol nem utolsó sorban több magyar árut lehetne vásárolni, ami szintén magyar munkahelyet generálna (lásd pl. mezőgazdaságunk összes ágazata). A pénz itthon forogna körbe és körbe, nem pedig a Nyugatnak, akik termékeikkel szépen levezetik a válságot Kelet felé. Kedves Magyarország, fel kéne ébredni!
De szívesen elolvasok más véleményt is a multikkal kapcsolatban, kíváncsi vagyok, lehet én látom rosszul.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.18. 21:21:04

@Civitas78: "A Jobbikkal való koalícióval pedig 1 örökös hadjárat indulna el a bal-lib. és cion média részéről."

Vagyis Baló cseszegetné Balónét? ;)

"a Jobbik programja sok helyen fedi a Fidesz ideológiáját"

Bizony, ahogy az ebben az elemzésben is olvasható:
szkszhu.szksz.com/100118.doc
Pl.:
"Ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a globális diktatúra hozta létre a Jobbikot, (...) annak érdekében, hogy a liberális-kapitalista érdekek tovább érvényesüljenek."

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.26. 19:26:33

Kedves Gábor, talán még visszanézel, de ez az aktuális (jan.27. 10 órai "média"-) hír még éppen IDE illik:

Benke Gábor elnök
ÚSZNP
"... bejelentést tettünk, hogy a választási kampányról szóló szabályt a Fidesz és az MSZP megszegte avval, hogy egy hónappal előtte kitette választási plakátjaikat, valamint egy ilyen plakát ára egy hónapra mintegy 1.2 millió forint, ezzel meg hogy 600 plakátot tettek ki, túllépték többszörösen a jelöltekként használható 1 millió forintos összeget. Ezzel 2 szeresen is megsértették elég komoly szinten a választási kampányt, ezért
kötelező őket kizárni a részvételből!"
süti beállítások módosítása