Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:36

Szerettem volna elemezni a nyugdíjakkal kapcsolatos – január eleje óta tartó és még ma is folytatódó - vitát. De nincs értelme.

Az elmúlt napokban számtalan véleményt olvastam a kampány első "igazi", a szereplők többségét bevonó témájáról. A megállapítások többsége egyetértett abban, hogy a heves szócsatáknak nagyon kevés közük van a valósághoz. Publicisták és véleményvezérek sopánkodtak a színvonaltalan, nevetséges állítások tömkelegén, a szimpla ökörségektől a plafon leszakadását veszélyeztető hazug mondatokig. Pedig nincs mit csodálkozni: a pártok azt tanulták meg – bizony, tőlünk, választóktól, meg persze egymástól is -, hogy ez kell. És nem fogják abbahagyni – amíg csak valami mást nem tanulnak majd.

Talán egyedül Varga Mihály, a legelső megszólaló volt az, aki nem vette észre, hogy még nincs „itt az idő”. Mindazok, akik utána beszéltek, a nyugdíjak privatizációjáról, a nyugdíjak ellopásáról, a nyugdíjkatasztrófáról és más szólamokról, nem tettek mást, mint amit egy kampányban kötelességüknek gondoltak a szent cél, a szavazatmaximalizálás érdekében. Navracsics Tibor és Mesterházy Attila jó politikusok módjára képesek voltak feláldozni szellemi integritásukat, és elvégezték azt a – cseppet sem cinikusan mondom - fájdalmas agyi redukciót, ami az ilyen mondatok elmondásához kell. (Azért őket említem, mert azért akadnak náluk alkalmasabbak is a feladatra: olyanok, akiknek nincs szükségük bonyolult agyi redukcióra egy ilyen művelethez…) Nem vitás: pártjuk választási szereplésére tekintettel ők a tiszteletre méltó hősök, nem a felelőtlenül őszinték és igazmondók, akik csak veszélybe sodornak, kockára tesznek.  

Félreértés ne essék, egy választási kampány sehol sem a szakmai logikáról és a méltányos beszédről szól. Aki figyeli a mostani brit vitákat, aki olvasta a legutóbbi amerikai elnökválasztást megelőző nyilatkozatokat, alapvetően ugyanezt tapasztalhatta. Kemény mondatok, egyértelmű fogalmazás, hatásvadász retorika. A svéd modellből a világ bármely kommunikációs szakembere ki tudná hozni ugyanezt, de persze az ellenkezőjét is.

Csak egy különbség van, már ahol van. Akadnak pártok, amelyek bizonyos színvonalbeli határokat nem lépnek át. Nem feltétlenül azért, mert politikusaik nem vállalnák (ilyen is lehet természetesen), hanem azért, mert ez már nem érdekük. Aki választást akar nyerni, nem veszítheti el a – nevezzük így – „józan többség” támogatását. Nem mondhat olyat, ami nyilvánvalóan hamis, megalapozatlan, vagy egyszerűen nevetséges. Nem, mert ha ezt teszi, még saját törzsválasztói is furcsán néznek, a megcélzottak pedig fintorogva elmenekülnek.

Ha tehát majd nálunk is büntetik a választók azokat, akik tudatosan hülyének nézik őket, a sikeres pártok kutyába csak tévedésből mennek le. (Lásd: "„Le kell menni kutyába, légy a kutyák királya, ne királyok kutyája”")

x x x

Végül egy találós kérdés, hogy ilyen is legyen. Az első helyes megfejtőé a dicsőség... Ki írhatta ezt?

„Az egyre gyarapodó számú nyugdíjas szavazatait megnyerni kívánó politikai gesztusok rendre felülírják a nyugdíjrendszer átalakításának égető szükségességét.”

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr551684855

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért hazudja a Fidesz a nyugdíjról mindig ugyanazt? 2010.01.26. 17:55:35

Cser-Palkovics András hazudott. Felesleges finomkodni, mert így van. Nyilván az MSZP is csak akkor nem állít valótlant nyugdíj témában, amikor csöndben van (erről is írtam már - a bérkommentelők legyenek szívesek minden linkelt írást elolvasni, és nyel...

Trackback: Nyugdíjasokkal levelez a Fidesz 2010.01.19. 17:40:05

Egymillió-hatszázezer háztartásba küldenek nyugdíjas-nyugtató levelet.

Trackback: Politikai matematika Magyarországon 2010.01.19. 16:43:56

Ebben a posztban azt próbálom bebizonyítani, hogy ma Magyarországon egyik nagy politikai pártnak sem áll érdekében - ebben a pillanatban - komoly reformokat, változásokat végigvinnie. Ha a lakosság szerkezete nem változik meg h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2010.01.20. 20:54:00

@Dr. Pelikán et. (ferológus): Huh, erről beugrott a klasszikus "közlegelők tragédiája", amely mind a közgazdászok, mind az evolúcióbiológusok körében ismert. Igen, ez is egy lehetséges scenárió. Az egyre kevesebb embertől egyre több adót szedünk be, mert az az érdekünk, aztán nem vesszük észre, hogy közben magunkat pusztítjuk ki.

Balt 2010.01.20. 20:55:57

@peacekeeper: "Ezen az úton a végállomás az inkvizíció és Auswitz, ahol a többség a kisebbség fizikai megsemmisítéséig is eljuthat."

:))) Ez olyan gyönyörű, hogy Hócipő címlapon a helye! :)) Csak siess vele, mert már nemigen fog megélni 20 lapszámnál többet! :)

Balt 2010.01.20. 20:58:25

@peacekeeper: "mi nem ölünk meg, csak olyan helyzetbe hozunk, hogy élni se lesz kedved. Vagy megszöksz, vagy behódolsz...."

Most, hogy mondod, ez valahonnan ismerős. Várjunk csak: "El lehet menni Magyarországról, kérem szépen...!"

6.Lenin 2010.01.20. 21:00:00

@1.szolo (B.A.):

A jog akkor ér valamit,ha annak megszegése büntetést,jelen esetben mondjuk kizárják a választhatóságból ,von maga után.

1 körzetben van 50 000 szavazásra jogosult,közülük 49 000-en 1 pártra szavaznak.A maradék 1000-nek is csináljunk 1 frakciót a parlamentben,nehogy éjszaka bepisiljenek,mert félnek?

Mo-on van 8 millió állampolgár,akinek jogában áll választani,sőt választható is.
Bárkinek jogában áll pártot alapítani,MEGGYŐZNI a többi állampolgárt arról,képes ezt az országot irányítani.

Ha képes meggyőzni az embereket,el is hiszik neki,rá szavaznak,kormányt alakítva valóban megvalósítja a programját,jólétet teremt ebben az országban.

Akkor mi itt a probléma?

Vannak hazugok,tolvajok,gazemberek?

MI SZAVAZUNK RÁJUK!!!
MIÉNK A FELELŐSÉG!

Meg kell azokat nevezni

akik mások szavazati jogát korlátoznák,akik koronaúsztatásról beszélnek,akik dobálják a melegeket,szidják a zsidókat,cigányokat(általánosítva),
azok NEM DEMOKRATÁK.
Akik hazudnak,lopnak,hamisítanak,azok gazemberek.

Őket kell nevükön nevezni,független attól,mi a vallása, politikai nézete.

Ezen kell (ene)változtatni.

Kitöröltem néhány mondatot.

Josef (K.) 2010.01.20. 21:02:52

@török gábor:

Kedves Gábor, mit gondolsz Rétvári Bence - akit "a Fidesz-KDNP frakciószövetség talán legtehetségesebbnek tűnő fiatal politikusá"-nak, "igazi XXI. századi kereszténydemokratának" tartasz - kijelentéséről, miszerint Andor László "Érzelmileg elfogult, kirekesztő. Antidemokratikus eszméket vall a kommunizmussal kapcsolatban. Élesen, megosztóan nyilatkozik."?

Vagy a kényes kérdésekre nem válaszolsz?

Balt 2010.01.20. 21:04:22

@radala: "De tök mindegy ez, csak azért írtam le, nehogy úgy tűnjön, hogy teljesen hülye vagyok."

Ne szabadkozz: teljesen helyénvaló, amit a 2002-es Fidesz-kampányról írtál, legalábbis az 1 fordulóig így volt. Nem vették fel a kesztyűt, nem mentek le kutyába. És én őszintén szólva meglepődtem, hogy az ellenkező irányba indultak a TF beszéddel, de bizony: ha felvették volna a azt a 23 millió romános (box)kesztyűt még decemberben, talán hozzák a választást.

Balt 2010.01.20. 21:06:05

@Naszta: "(egy blokk Pakson (4 van most) 440MW-os (440.000kW),"

Már 4x500MW, de bő 10 éve is 4x470MW-t hoztak ki belőle.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.20. 21:10:46

@latin szerelő:

Átállítottam, te kurafi!:o)
De ha még egyszer beszólsz, hát számolunk a "tuggyukhol", megértetté?

@abandi:

Kérdezte az ismerősőm, h most, h múlik a válság, mibe fektesse 3 millkáját?
Mondom neki: lámpavasba!

Jól tettem?:o)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.01.20. 21:11:52

@latin szerelő:

Átállítottam, te kurafi!:o)
De ha még egyszer beszólsz, hát számolunk a "tuggyukhol", megértetté?

@abandi:

Kérdezte az ismerősőm, h most, h múlik a válság, mibe fektesse 3 millkáját?
Mondom neki: lámpavasba!

Jól tettem?:o)

pannonfunk 2010.01.20. 21:11:53

@Josef (K.): Ugyan én még mindig nem T.G. vagyok, de mivel tegnap is váltottunk itt pár szót, utánanéztem ennek az Andor Lászlónak, ha már ennyire kíváncsi vagy a válaszra. Bevallom, most már magam is kíváncsi voltam, ki is ez az Andor László. Nos ez a kedves barátunk ezt nyilatkozta:

"E pillanatban azonban azt kell tisztán látni, hogy a vörös csillag nem önkényuralmi jelkép." /Népszava, 2004. április 14./

Én magam úgy gondolom, hogy minden demokratikus gondolkodású ember szerint a kommunizmus önkényuralom volt, amely több áldozatot követelt, mint a fasizmus. A jelképe pedig a vörös csillag volt. Ennek a tagadása ugyanolyan súlyú, mint a fasizmus legnagyobb bűnének, a holochaust tagadása. Ez így kielégítő válasz, vagy hallgassuk meg T.G.-t is?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 21:16:01

@pannonfunk: Azt neked kellene tudnod alátámasztani, amiket szerinted mondok...

Amit én momdok:

Bármely párt bárkitől kérhet ajánlást, a törvényi minimum legfeljebb kétszereséig JOGosan, onnantól pedig ezzel a jogával (avagy a "piaci erőfölényével" ha úgy tetszik:) visszaélve.

Az már csak praktikussági kérdés, hogy elsősorban a sajátjaival kezdje, ám ha valami mazohizmusból a bizonytalanokra hajt, hát tegye azt, mert JOGában áll.
Viszont ezesetben már illik hozzászámolnia az irodáiban önként leadott saját részt IS...

Szóval ha próbálsz ezen gondolkodni, akkor rakd össze a JOG rendeltetésszerű gyakorlását (pártok, polgárok), a joggal való visszaélést, a jogsértést, nomeg az illemet, méltányosságot, "hálát" és a többi "nem politikai kategóriát" is.
Azután válaszd szét a történésekből azt ami:
IDEális - illendő - JOGos - méltányos - és jogtalan.
De talán hagyjuk is, mert én már
"nem akarok állni, ha fordul a föld."

Josef (K.) 2010.01.20. 21:16:45

@pannonfunk:

Valóban igaz, hogy most sem téged kérdeztelek.

török gábor 2010.01.20. 21:18:17

@Josef (K.): miért lenne kényes? Rétvári urat személyesen nem ismerem, Andor Lászlónak viszont - ha jól tudom - a székébe ültem be tíz évvel ezelőtt a közgázon, amikor ő egy másik tanszékre "igazolt". én biztos nem nevezném antidemokratikusnak, legfeljebb marxistának - ami ugyan tőlem nagyon távol áll, de ettől még nem gondolom, hogy ki kellene kergetni az országból - egészen Brüsszelig :)

abandi 2010.01.20. 21:18:55

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=81):
Meg sodronykötélbe!
Amilyen vastagbőrű szarzsákokat kell himbi-limbiztetni...

6.Lenin 2010.01.20. 21:20:19

@1.szolo (B.A.):

Az alsó határ van rögzítve,a felső,nincs.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 21:20:40

@Balt:
Mondta GyF SZÉLESnek, DEMJÁNnak, CSÁNYInak... stb. 8Đ

pannonfunk 2010.01.20. 21:24:21

@Josef (K.): Hát ha nem nyílt választ vársz, akkor kérdezzed magánba. Rákattintasz a nicknévre, akkor bejön az adatlapja, és ott a fül, hogy levél írása. De azon már meg ne sértődj, hogy ha egy blogon kommentelsz, akkor válaszolnak rá...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 21:27:52

@6.Lenin:
Pontosan!
De azt az "alsó határt" akkor ugye nekem is jogom van leadni a VB-nak, és akkor indulhat a jelöltem.
Vagyis AMÍG körzetenként 50 (azaz Ötven!) jelölt (ami ugye KB. egy ELMÉLETI "felső határ") NEM lesz, addig akkor MINDEN jelölés JOGOS...
- ugye EZT akartad mondani ezzel?!
Az "50." jelentkező után pedig már el lehet kezdeni vizslatni, hogy vajon JOGOS-e még annak az 51.nek a cédula gyűjteménye IS avagy SEM?!

Josef (K.) 2010.01.20. 21:32:52

@török gábor:

Finoman megkerületed a kérdés lényegét, ügyes :). Engem inkább Rétváriról alkotott véleményed érdekelt volna (akitől származott az idézet), és kevésbé az
Andorral kapcsolatos vélemésnyed.

Akkor kérdeznék még pár dolgot, ha megengeded. Nem nehéz kérdések, kb 2 perc alatt lehet választ adni rájuk.

1) Ha egy ember nem antidemokratikus, akkor vajon az "fair", ha őt ennek ellenére "antidemokratikus"-nak bélyegzik meg?

2) Andor kirekesztő? Ha nem az, akkor az "fair", ha őt kirekesztőnek bélyegzik meg?

3) Rétvári egy fair politikus?

Remélem, hogy ezek sem kényes kérdések.

pannonfunk 2010.01.20. 21:39:41

@1.szolo (B.A.): Ezt próbáljuk elmagyarázni Neked, hogy érvelhetsz-e úgy, hogy a minimálisnál több kopogtatócédula összeszedése "joggal való visszaélés". Mert ugye, ha összeszedik a másik gyűjtő előtt, akkor neki "korlátozva lesz azon joga", hogy ő is összeszedje a kopogtatókat. Sajnos nem vagyok jogász, de a józan paraszti eszem azt mondja, hogy ez az érvelés jogilag nem állja meg a helyét. Hiszen ha itt alkalmazhatnánk, akkor miért ne alkalmazhatnánk más választási eseményekre, nevezetesen a szavazásra. Ekkor "joggal való visszaélés" lenne a pártoknak kampányolniuk, hiszen akkor esetleg túl jó eredményt érnének el, és ezzel a többi indulónak "veszélyeztetnék azon jogát" hogy bekerüljön a parlamentbe. Ez nonszensz, ne haragudj.

Balt 2010.01.20. 21:41:57

@Zoltchy: "És mindet ugyanazzal a pókerarccal..."

:))) Ki pókerezik, ki kockázik... Esetleg: -tat. :))

6.Lenin 2010.01.20. 21:44:43

@1.szolo (B.A.):

Ha jelölted összegyűjti a minimálisnak előírt ajánló szelvényt,jogosan indulhat a választáson.
Amennyiben nem,akkor majd legközelebb ismét próbálkozhat.

A választó polgár nem kötelezhető arra,olyannak adja az ajánló szelvényt,akinek még a legvadabb rémálmokkal terhelt éjszaka után sem adná.

A választó szabadon dönthet,támogat-é valakit,hogy neki adja,vagy nem adja, így jelezve,nem találja alkalmasnak a jelöltet arra,hogy esetleg az érdekeit képviselje.

Ez így demokratikus.Én így tartom jónak.

Balt 2010.01.20. 21:45:11

@1.szolo (B.A.): "DE tegyük fel, hogy én is szerveznék a saját pártomnak cédulabeszedő "szabadcsapatot"."

Csak tessék, csak tessék! :)) De a kezedben a megoldás (amennyiben az abban található kopogtatót odaadod a Fidesz-önkénteseknek): 2/3-dal lehet módosítani a választójogi törvényt. :)

Josef (K.) 2010.01.20. 21:45:15

@Balt:

Cézár óta minden politikus kockázik, kockáztat...:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 21:49:21

@6.Lenin: "Akkor mi itt a probléma?"

Az, hogy ez nagyrész "írott malac" marad!
NÉZZÜK:

"Mo-on van 8 millió állampolgár,akinek jogában áll választani,sőt választható is.
Bárkinek jogában áll pártot alapítani,MEGGYŐZNI a többi állampolgárt arról,képes ezt az országot irányítani.

Ha képes meggyőzni az embereket,el is hiszik neki,"

>>Na, ITT, EZEN a ponton<< BUKIK a szép elmélet.

"rá szavaznak, kormányt alakítva valóban megvalósítja a programját,jólétet teremt ebben az országban."

Addig tehát stimmelhet(ne), hogy:
Ha képes meggyőzni az embereket (BÁR már ehhez sem árt némi MÉDIA/pénz annak a "BÁRKI"-nek;))
+"el is hiszik neki,"
AKKOR fogják széttárni a kezüket, hogy:
- Ez mind nagyon szép, szavaznánk is RÁTOK, DE... sajnálatos módon már ODAadtuk a cédulánkat a (...) PÁRT gyűjtőjének.
ÉS EZZEL KÉSZ IS!
(gykv. nuku "bárkire szavazás", ha "bárki" nincs a szavazólapon!)

Ezzel még nincs is nagy baj, mert BÁRKI azért már csak ne kerülhessen rá!

A baj csak azzal van, hogy egyes DEMAGÓGok azzal próbálnak ETETni, hogy nincs itt SEMMI gond, hiszen DEMOkrácia van, MERT ugye BÁRKIRE szavazhatunk...

Hát nem.
De még csak nem is jelölhetük BÁRKIT!
Erről ennyit.

Mellesleg az LMP (is) ezt ismerte fel, amikor belefogott a lehetséges ajánlóik ELŐregisztrációjába.
(kérdés persze, hogy mekkora sikerrel:)

dzsaszper 2010.01.20. 21:53:00

@1.szolo (B.A.): igen, feltéve, hogy jól válogatod a barátaidat.

Balt 2010.01.20. 21:53:37

@radala: "Egyébként szerintem két párton gondolkozhatnál el."

Nem kell ezt szerintem ennyire túlragozni, az első (érdemi) posztok egyikében szerepel torokgaborelemez.blog.hu/2009/11/03/kell_e_felni_a_ketharmados_tobbsegtol:

"(...) A kétharmadra lehet félelemmel is tekinteni, a potenciális vesztesek köréből akár megalapozottan is, én azonban inkább lehetőségnek látom. Az elmúlt években nem a kétharmad hiánya bénította meg a kormányzást, hiszen számos fontos dolgot (csak néhány: adórendszer, egészségyügy, oktatás stb.) sima feles törvényekkel is alapvetően át lehet alakítani, ha van elképzelésünk a jóról, a jobbról."

Balt 2010.01.20. 21:54:40

@Balt: Ja, és természetesen tökéletesen egyetértek vele. :)

Balt 2010.01.20. 21:58:12

@radala: "Azt kéne megnézni, hogy mi lett abból a Fideszből. Tölgyessy elment, ez baj."

Szerintem nem a Fidesztől ment el, csak a parlamenti aktív politikától. (Én is kíváncsi lennék az indokra.) De szerintem Tölgyessy pont olyan érték nekünk, mint a TopikGazda :): hiteles és tárgyilagos, mértéktartó, bölcs és talán nem elriasztó, hanem orientációt jelenthet mindenki számára. :) Legalábbis nagyon remélem!

dzsaszper 2010.01.20. 21:58:34

@1.szolo (B.A.): amíg a választópoláron kívül másnak ellenőrzésig fogalma sincs, hogy az ajánlócédula valódi, addig a dupla szavazócédula kevésnek bizonyulhat.
Azok után, hogy kiderült, hogy vissza lehetett élni az igazolással, ami feljogosított máshol szavazásra, fel kell készülni minden oldalról a rosszhiszeműségre és a visszaélésekre.

Balt 2010.01.20. 21:58:48

@Balt: Na jó, ezt kezeljük négyszemközt, mert nem kenyerem a hízelgés. :))

Balt 2010.01.20. 21:59:54

@radala: Tudod-e, hogy nagyon egy platformon vagyunk? :))

pannonfunk 2010.01.20. 22:00:51

@1.szolo (B.A.): Tudod, én szeretném, hogy ha az országot olyan emberek irányítanák, akik az orruknál tovább is látnak. Baromira nem szeretnék olyan embereket látni, akik ésszel belátják azt a szcenáriót, amit Te is leírtál fent, és a legjobb dolog, amit bírnak tenni, az hogy össze-vissza hőzöngjenek. Szerintem jót tesz az országnak, ha az ilyen emberek a kormányrúd közelébe sem kerülnek.

Ott a példa, leírtad, az LMP-nek legalább volt annyi esze, amivel ezt a 'borzalmasan' nehéz feladatot meg tudja oldani. Ezek megérdemlik, hogy induljanak a választáson. Akiben annyi szervezési erő nincsen, hogy összeszedjen körzetenként 750 kopogtatót, az ne akarjon országot irányítani.

Balt 2010.01.20. 22:02:51

@török gábor: :))) Hú, de jó, tetszik a műsor! :)

dzsaszper 2010.01.20. 22:03:37

@1.szolo (B.A.): ne nézzük ennyire hülyének a választókat, hogy jön X párt és lukat beszél a választó hasába, mire ő akarata ellenére kénytelen odaadni az ajánlószelvényt. Minden épeszű választó tudja, hogy csak 1 szelvénye van, és azt kell beosztania.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 22:04:33

@Balt:
Az előbb az összeverekedésre célozva lemaradt a futbal "drukker" huliganizmussal való párhuzam felvetése. (most pótoltam:)

Nos, a Fidesz 2/3-os módosító intézkedései vel 2 gond van:
1. a kompromisszumra való képtelensége (0.Viktornak, mert a TÖBBI vezetőjük az képes - mármint ővele;))
Emiatt találta ki a "2 éves költségvetés"-t is.
2. az, hogy nem lehet tudni, mit csinálna vele.
Ehhez kéne egy világosan megadott program (de olyan ám, amitől nem lesz "más a kormányzás"!).
Mert nekem pl. a "tiszta egyéni" rendszer nem tetszik.
De gondolom 0.Viktornak SEM, mert különben minimum indulna valamelyik EGYÉNI körzetben a PÉLDA kedvéért.
Mert enélkül igencsak hiteltelen BÁRKINEK kritizálni a listán besunnyogó pártvezéreket (ahogy "szokom" olvasni hunniából;)

Ezért (a kettőért;)) becsülöm 5.Gábort, mert ő legalább elindul egyéniben is, nem csak csapatban.
- és, hogy az általa felheccelt tömeg gyűlésének végén sem távozott angolosan, mint (angliában) tanult kollégája tette anno ;)))

6.Lenin 2010.01.20. 22:05:15

@1.szolo (B.A.):

AZ LMP-sek olyan pólóban járnak,hogy ők aztán tényleg nem demagókok?

Honnan fogom tudni ELŐRE,hogy ők nem?Mert TE mondod?

Az utólag kitöltött,fénymásolt ajánló szelvények leadása,csalás.
Kezdeményezni kell a leadók kizárását a választásból.Erre van törvényes lehetőség.Volt is rá példa nem is olyan régen.
ÉLNI KELL A JOGOKKAL,nem másokat korlátozni,kényszeríteni.
Az még akkor sem demokratikus,ha az LMP állítja.

H-P-ig, 08-20-ig nyitott vagyok,győzzetek meg és imádni fogom az LMP-t.

pannonfunk 2010.01.20. 22:08:23

@dzsaszper: Pontosan erről beszélek én is. Általában empatikus vagyok, de az ország kormányzását nem szánalomból akarom odaadni valakiknek. Így nem bírok empatikus lenni azokkal, akik a választáson való indulásukat olyan szavazók kopogtatócéduláinak a megszerzésében látják csak biztosítva, akik ő szerintük is könnyen manipulálhatóak. Nem, a demokrácia azért nem homokozó. Akik csak könnyen manipulálható emberek manipulálásával akarnak tűzközelbe kerülni, azokat szerintem teljesen jogosan el lehet zavarni a fenébe. Ennek a legkultúráltabb módja éppen a kopogtatók beszedése mindenkitől.

Balt 2010.01.20. 22:09:48

@Naszta: "Ennek ellenére nem fogok rájuk szavazni, mert a "szerelő" hülyének néz és kérdésre se mondja meg, hogy kb. mivel kezdi az autóm javítását,"

Hogy a bánatba mondja meg, amikor még nem is látta? :)) Abban biztos lehetsz, hogy az autó totál le van rohadva (noha himi-humi műszakit kapott trükkök százaival), aztán hirtelen lerohadtunk a leállósávban. Éppen az utolsó pillanatban ért ide a sárga angyal - izé, ez ugye nem antiszemitizmus?! :)) - most kölcsönbenzint töltött bele, de ha kinyomjuk a kuplungot, továbbra is csak visszafelé gurulunk a lejtőn, a motor el sem indul...

Balt 2010.01.20. 22:11:11

@Naszta: "Én meg liberális vagyok, de még egy klasszikus konzervatív közelebb"

Na, ez az igazi megmarketingelt nagy semmi. :)) (Ne vedd magadra, nem téged kárhoztatlak miatta!)

pannonfunk 2010.01.20. 22:12:15

@1.szolo (B.A.): nosza, lőjjél ki magadnak egy tühtig kis országocskát, ahol nem korlátoznak a kopogtatócédula gyűjtési jogodban, és nyerjed meg a választást. Vigyed magaddal a Torgyán Jóskát is, csak hogy vele együtt legyen meg a többséged, Ő meg vigye a szarmasmarha sleppjét, a részegen képekre lövöldöző miniszterekkel és államtitkárokkal, oszt gyakoroljad a kompromisszumokat...

Balt 2010.01.20. 22:12:43

@Naszta: "az szép. :)"

És jó, de legfőképpen: igaz! :))

Balt 2010.01.20. 22:18:36

@radala: "Mondjuk vannak aggasztó jelek. Ugyanis szerintem is szükség lenne az emberek "lelki" megerősítésére, a nemzeti öntudat-összetartozás érzésének erősítésére. Ezek a dolgok szerintem forintban mérhető pluszt hoznak egy gazdaságnak, de addig, amíg a nemzeti tudatot/összetartozást erősítik, addig a magad/magam fajta sugárban hány..."

Ebben viszont nem értünk egyet. Szerintem messze nem lehet nacionalistábbnak nevezni a 98-2002 közötti Fideszt (és a mait sem), mint bármelyik európai nemzetet. (Még ha Fico mást is mond, de akkor mit mondana a saját koalíciós kormányáról...?)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 22:23:12

@dzsaszper: Szó sincs itt lyukat b@szélésről :)
(tudod: "otthonra" drága, IDEgenbe meg fölösleges:)
Egy kipipálandó LISTA mindennél szebben "beszél".
- a bizonytalanokhoz leginkább -
Te is odaadnád még a nyuszikának is, ha a medve "halál-listájával" állítana be hozzád...
((még csak halkan meg se kérdeznéd tőle, hogy:
- és nem-e lehetne-e esetleg kihúzni-e róla?))

Balt 2010.01.20. 22:24:21

@1.szolo (B.A.): "(ez EGYBEN arra is válasz, hogy MIÉRT is adják oda az első erőszakosabban kéregető aktivistának a cédulát...)"

Én pl. még soha nem adtam oda senkinek, pedig minden választáson szavaztam...

Balt 2010.01.20. 22:25:40

@malac69 nemigazországi hisztidetektor (centi=81): "Schiffer rendkívül korrekten ítélte meg a 2006. őszi eseményeket, emberjogi fellépése mindig következetes volt, sosem politikai kártyaként használta, hanem meggyőződésből, s ezért tisztelet néki."

Így igaz.

dzsaszper 2010.01.20. 22:26:03

Olvasva a hírekben Mesterházy legfrissebb ígéreteit (vagy az én olvasatomban, eddigi legmélyebb lemenetelét kutyába), én úgy látom, hogy azért mer ilyen ígéreteket tenni, mert tudja, hogy nem kerülnek kormányra. Úgy tűnik, már nem érdekes a hiánycél.
Ha ezek után nem minősítik le Magyarországot, az szerény véleményem szerint azt jelzi, hogy a hitelminősítők is tudják ezt...
Könnyű úgy licitálni, hogy nem kell lejátszani a partit...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 22:26:50

@pannonfunk: "gyakoroljad a kompromisszumokat..."

Minek is az IDE ... de persze diktatúra, AZ nincsen!
(-pedig úgy látom, IGYÉNY azé' vo'na rá dögivel!)

6.Lenin 2010.01.20. 22:28:34

@Balt:

Tőlem kérték,ráírtam kit ajánlok.
Kösz,így már nem kell,nem nekik gyűjtöttek.

Balt 2010.01.20. 22:29:45

@radala: Pedig igaz, indulnak a fiatalok a bögréért, bézbólsapkáért, wellness-hétvégéért. :)) Milyen kár, hogy Cusi nem lehet köztük! (Azt hiszem, a körletben nincs wlan... :)))

dzsaszper 2010.01.20. 22:30:03

@1.szolo (B.A.):
1. Milyen lista? A Btk. 177/A §-ra gondoltál (jogosulatlan adatkezelés)? Akkor gyorsan oda kell hívni két családtagot, majd irány a legközelebbi ügyészség...

2. ott helyben meg azt kell mondani, hogy bocs, de már másik párt megkapta.

Balt 2010.01.20. 22:30:53

@Naszta: "És mielőtt dőlne rám a hülyeség: az előző 8 év NEM liberális gazdaságpolitika volt, csak Mo.-gon hívjuk annak."

Annyiban talán igazad van, hogy még csak "gazdaságpolitika" sem volt...

dzsaszper 2010.01.20. 22:31:50

@6.Lenin: valahogy nem lep meg.
A végén még annak is örülni fognak, hogy begyűjthetik a konkurrens csapat elől...

Balt 2010.01.20. 22:35:06

@radala: "A múltról beszélek. "amikor a balosok azzal jöTTek folyton".
2002 előttről. vagy pláne 98 előttről."

Mondjuk talán az összes megyei lap lenyúlását igyekeztek eképpen palástolni.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 22:35:27

@pannonfunk:
Nehéz veled "vitatkozni", amikor képes vagy összehasonlítani a NYÍLT szezont a TITKOS fazonnal.

Ennél még a cédulagyűjtés is könnyebb - ellenszélben...
No, megyek is, viszlát!

Balt 2010.01.20. 22:36:13

@radala: "Javaslom hogy menj és segíts nekik kopogtatót gyűjteni, szép, demokratához méltó tett lenne."

De hát ő nem nekik akar gyűjtögetni! :)

Balt 2010.01.20. 22:40:33

@egyenlítő: "Hiszen ami jó a Tesco Globál Áruházak Zrt-nek, az jó Magyarországnak!"

:)) Ez ugye irónia volt? Persze nem Turulos Teszkót vizionálok; az viszont alighanem tény, hogy pl. a tejet szépen körbeutaztatják az ilyen gyarmati országokban: nálunk a szlovák tej olcsó, Szlovákiában a lengyel, a lengyeleknél meg a magyar. (A kör szabadon bővíthető, sokszorozható.) Mi az értelme? Hogy a termelőnek bele lehessen verni az orrát a saját tejébe, látod paraszt, a szlovák ennyiért is eladja. (És odaát viszont, körbe-körbe.) A vevő persze (azt hiszi) jól jár, ideig óráig... Aztán jönnek a marhafejek a parlament elé...

Balt 2010.01.20. 22:42:40

@pannonfunk: "A pénzről meg: hát tessenek aktivistákat gyűjteni, akik ingyen megcsinálják a kopogtatógyűjtést. Végülis, ha van elég szavazó, akkor kell lennie elég aktivistának is."

Pontosan erről van szó!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 22:42:54

@dzsaszper:
Csak úgy dől belőle az ÉLETSZAG!
(bár az ügyvédjét, a kezelőorvosát és a gyógyszerészét hiányolom:)

Ezek a "mintapolgárok" talán majd még a pártprogramokat is gondosan össze fogják vetni a szavazásuk előtt!
(-bár az igéretszegések ellen az sem használhat semmit:()

6.Lenin 2010.01.20. 22:46:00

@dzsaszper:

Naná,nekik üresen kellett volna,abban van az üzlet,aki többet ad,de ismét csak annyit ehhez,rajtunk múlik.

Ha úgy kezeljük,valójában ez 1 előválasztásnak is felfogható,kizárhatjuk a "gyűjtő"(mármint politikai hullákat gyűjtő)pártocskákat.

Balt 2010.01.20. 22:47:09

@peacekeeper: "Pl fantom pártokkal meg lehet osztani az ellenfél szavazóit. Név szerint sorolni tudom ezeket a pártokat, érdekesen mind valamilyen szociáldemokrata tömörülésnek nevezte magát."

Biztosan a Centrum Pártra gondolsz! :))

Balt 2010.01.20. 22:48:58

@peacekeeper: "A nagyobb bajról, hogy az ajánló szelvények segítségével milyen listák készíthetők, és mire használhatók még, azt majd ha Gábor is figyelmet szentel nekik akkor mondom el."

Nocsak, leleplezed a szoci-taxi-riadóláncot? :)

Balt 2010.01.20. 22:51:06

@peacekeeper: "Ez nem fenyegetés "látszata", hanem maga a fenyegetés! Nem fikció, hanem gyakorlat. És ezt fogják most országos szintre emelni."

Mondom, hogy én még soha nem adtam oda a kopogtatócédulámat senkinek. Rettegnem kéne...? :))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 22:52:57

@Balt: Pl.:

"Új Baloldal"
- Szűrös Mátyás ("fidesz-díszvendég") elnökletével...

Azon buktathatók le, hogy JÓVAL kevesebb szavazatot kapnak (pl. "3:15"; ), mint amennyi cédulát ÁTADOTT nekik a keresztapjuk.
(Mellesleg "véletlenül" PONT annyit, amennyi elég egy "országos listához"!)

Balt 2010.01.20. 22:53:12

@1.szolo (B.A.): Ezt ismerjük: "Szavazz rám!" :))

Balt 2010.01.20. 22:54:36

@1.szolo (B.A.):
"Élni és VISSZA élni vele...
Nekem minden egyformán _ POPZENE!"

De ha nem (persze, hogy nem), akkor is Európa Kiadó. :) Te viszont az előbbit szeretnéd hallani... :))

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 22:55:43

@Balt: "Rettegnem kéne...?"

Csak ha netán mégis narancsos bukta lenne...
(-ezexerint náluk a "jobbára ártalmatlan" listán vagy;)

Balt 2010.01.20. 22:58:46

@pannonfunk: "az, amikor pénzért szedik a kopogtatócédulákat. És ezt nem a nagy pártok teszik, hanem azok, akiknek lételeme, hogy összejöjjön a 750 körzetenként."

Mondjuk kifizetődőbb (lehet) (176x)750 db-ot megvenni, mint két és félmilliót. :))

Balt 2010.01.20. 23:01:42

@abandi: "(Egyébként: a Jobbik is beleszállt a pártfinanszírozási homályba...)"

Jóbékat is be kell szerkeszteni, bizonyám! :))

Balt 2010.01.20. 23:04:32

@6.Lenin: "1 drb mikroprocesszoros jajveszékelőt nyertél!"

:))) Az hány bögre egyenérték? Esetleg bézbólsapkában kifejezve? :))

Josef (K.) 2010.01.20. 23:04:52

@török gábor:

Kedves Gábor, lassan elmegyek aludni, de remélem nem feledkezel el a kérdéseimről ( @Josef (K.): ), s hamarosan medkapom a választ tőled ezekre. Azért is merek reménykedni ebben , mert tudtomra adtad, hogy ez a téma egyáltalán nem kényes a számodra.
(A kérdések megválaszolása pedig nem hiszem, hogy sok időt igényelne.)

Balt 2010.01.20. 23:08:15

@Dr. Pelikán et. (ferológus): "sebaj, ha majd a többség mind elmegy külföldre dolgozni, akkor a nyuggerek szépen éhen halnak még tíz év és helyre áll a normális populációs szisztéma,"

El lehet menni kérem Magyarországról! Itt lehet hagyni minket a nyugdíjasainkkal! :))

török gábor 2010.01.20. 23:09:38

@Josef (K.): bocsánat, de közben írtam egy új bejegyzést, meg azért mással is kell néha foglalkoznom :) de tényleg elnézést, hogy már fél órája nem válaszoltam. szóval:
1) nem méltányos.
2) nem tudom megítélni. de remélem, hogy nem.
3) nem tudom megítélni. de remélem, hogy igen.
sajnálom, ha nem voltam elég kielégítő, de egyikükről sincs annyi információm, ami alapján egy ilyen eldöntendő kérdésre válaszolni tudjak.

Balt 2010.01.20. 23:14:12

@1.szolo (B.A.): "legfeljebb kétszereséig JOGosan, onnantól pedig ezzel a jogával (avagy a "piaci erőfölényével" ha úgy tetszik:) visszaélve."

Ó-óóó, ez így nem kóser! Hogy érvényesül így a szabad piac?! :))

Josef (K.) 2010.01.20. 23:15:21

@török gábor:

Köszönöm.
(És Rétvári szerintem sem volt méltányos Andorral szemben.)

Balt 2010.01.20. 23:17:47

@török gábor: "biztos nem nevezném antidemokratikusnak, legfeljebb marxistának - ami ugyan tőlem nagyon távol áll, de ettől még nem gondolom, hogy ki kellene kergetni az országból - egészen Brüsszelig :)"

:))) Pedig csak közelebb került az áldott jó hazájához, legalább egy csatornányival. :)

Balt 2010.01.20. 23:19:41

@1.szolo (B.A.): "Mondta GyF SZÉLESnek, DEMJÁNnak, CSÁNYInak... stb. 8Đ"

Nagy kár, hogy nem vettem magamra... :(

Balt 2010.01.20. 23:22:35

@Josef (K.): "2) Andor kirekesztő? Ha nem az, akkor az "fair", ha őt kirekesztőnek bélyegzik meg?"

Végül is Veress Janit kirekesztette a jó kis brüsszeli állásból... :))

Balt 2010.01.20. 23:28:56

@1.szolo (B.A.): "- és, hogy az általa felheccelt tömeg gyűlésének végén sem távozott angolosan, mint (angliában) tanult kollégája tette anno ;)))"

Felheccelt? :) Rebiszes vagy, vagy mi?
index.hu/belfold/2010/01/18/en_nem_lottem_fejre/

Balt 2010.01.20. 23:37:18

@1.szolo (B.A.): "(-ezexerint náluk a "jobbára ártalmatlan" listán vagy;)"

Lehet, pedig több hírlevelükre meg az UFi-ra is feliratkoztam. :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.20. 23:45:56

@Balt:
Már az egy (rebiszes:)) "hecc" volt, AHOVA be-le-szervezték azt tömeget... :(
(-nem egy jól bejáratott és nem is tágas helyszín!)

Balt 2010.01.21. 00:02:55

@1.szolo (B.A.): Nem-e? Hát a Blaháig elfér pár tucat ember... Egyébként, ha a rendőrség tudja, hogy nem tudja fenntartani a közrendet, akkor javasolhatott volna más, biztosított helyszínt.

A nick már létezik 2010.01.21. 02:23:33

@Balt:
Összesítve gondoltam.
Egyébként tényleg nem értek a választási matematikához, sőt, igazából ahhoz sem, hogy pontosan hogy alakul ki a végleges parlamenti összetétel. Ennyire sosem érdekelt a politika (de majd 2014-ben, amikor az addigra megalapított pártommal megdöntöm a Fideszt, na, majd akkor érdekel. A Lapító Atyák kerestetnek. :-)

A nick már létezik 2010.01.21. 02:48:04

@iii:
Akkor nézd meg a tagjait.
Mutyiról egy szót sem szóltam.
Egyébként képviselőnként 1 millió a keret, ha jól tudom.

@Naszta:
Na ja, csak ha már matematikai feladatok megoldásához szeretnéd kötni a választójogot, akkor ne hibázz mindjárt a feladat leírásában, mert csak azt mutatja, hogy te sem vagy a saját kikötéseid szerint választónak alkalmas.
A nyalóka visszanyalt.
És ezen nem felháborodni kell, hanem az arcból visszavenni.

A nick már létezik 2010.01.21. 02:51:42

@radala:
"De a valóságban közel sem annyira rossz a fölhozatal."

Nem annyira rossz.
A valóságban sokkal rosszabb.

radala 2010.01.21. 11:15:01

@Balt: Ebben is egy platformon vagyunk. Azt akartam írni, hogy ez NEKEM gusztustalan, de ez KELL, mert nem "elég nacionalista" a magyar.
Az más kérdés, hogy személyesen nem okoz örömöt a korona úsztatás, de szerintem is a parlamentben van a helye, akár úsztatva is. De ezek a gesztusok nem nekem szólnak.

radala 2010.01.21. 11:17:56

@radala: már csak azért sem mert én elég nacionalista vagyok, hiába szeretnék kozmopolita lenni:-)
Én vagyok az egyetlen igazi magyar a fórumon, aki még Lendvai Ildikót is megvédem, csak mert magyar;-)

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.21. 16:13:03

@Balt: nem tudtam. Ha "csak" 470MW, akkor is 30MW a különbség, ami 30.000kW. Ez 120 Inotai erőmű blokkonként...

(És akkor erősen jótékonyan azt feltételeztem, hogy az Inotai erőmű mindig csúcsra jár, miközben a valóság olyan 20-30% lehet.)

Balt 2010.01.21. 19:14:19

@radala: "Az más kérdés, hogy személyesen nem okoz örömöt a korona úsztatás, de szerintem is a parlamentben van a helye, akár úsztatva is. De ezek a gesztusok nem nekem szólnak."

Tőlem lehetne a múzeumban is szent korona. (De ezzel együtt Gyurcsány magyarázata Merkelnek, amit naponta látni a HírTV-n, na, az vérlázító.) Az meg azt hiszem elnézhető, hogy István koronázásának ezeréves évfordulóján Esztergomba "utazzon" a jelképe (ill. annak is csak a másolata), még akkor is, ha sosem volt István fején.

Balt 2010.01.21. 19:18:14

@Naszta: Nem olyan régen olvastam: Mára minden blokknál elérték az 500 MW-ot. Ezt gondolom az éves leállásoknál hőcserélő cserével, vagy a franc tudja milyen műszaki átalakítás tette lehetővé, de ha akarod, pontosan megkérdem. :)) De "gyári" állapotában is kicsiholtak 470-et belőle, már bő 10 éve is.

dzsaszper 2010.01.21. 22:25:08

Ma megkaptam az első kutyába lemenős szórólapot is a postaládába,

Naszta · http://naszta.hu 2010.01.22. 17:08:25

@Chezza: Egy ilyen hogy kerül ki? Kinek a fiókja lyukas? Bár megírva is úgy lett, hogy nem baj, ha kikerül... :P

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2010.01.23. 12:31:51

@A nick már létezik: Összesen 384 millió, ami választókerületenként kábé 2 + 32 m egyébre. Lehet, hogy van más megkötés is, de mindegy, mert úgysem tartják be.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.01.23. 15:30:33

@iii: "Összesen 384 millió"

Biztos, hogy nem 386M?

elfelejtette 2010.01.27. 01:48:56

@radala: A Fidesz kampanya az elso forduloig elegge takareklangon uzemelt, Kover elhiresult beszede sem volt olyan durva, mint amennyire kinezett, aztan az elso fordulo utan turbo fokozatba kapcsoltak. Orban tartott egy eloadast a Testnevelesi Egyetemen, es ha jol remlik, akkor indult utjanak a "bankarkormany" hadmuvelet.

Le is dolgoztak valamennyit a hatranybol, de nem eleget, mindenesetre ebbol a leckebol tanultak. A 2006-os kampanyuk mar joval agreszivebb volt alapbol, es az igeretek is jobban ropkodtek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.06. 22:44:57

„Le kell menni kutyába, légy a kutyák királya, ne királyok kutyája”

ezt vmi kommunista mondhatta
süti beállítások módosítása