Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:26

Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy akinek nem lesz szinte minden egyéni választókerületben jelöltje, és nem tud húsz területi listát állítani, annak lehet ugyan országos listája (ehhez már hét területi lista elegendő), de esélye nem lesz arra, hogy bekerüljön a parlamentbe.

Az ajánlószelvények gyűjtése tehát kiemelten fontos eleme a választásnak, a médiából mégis csak nagyon kevés érdemi információt kaphatunk ezzel kapcsolatban. Éppen ezért arra kértem a blog olvasóit, hogy küldjenek beszámolókat, személyes élményeket, esetleg a nyilvánosságtól elzárt, a pártok belső titkaként kezelt tudnivalókat. A  felhívásomra rengeteg hozzászólás, még több levél és néhány meglepő telefonhívás is érkezett. Ezek áttanulmányozása alapján a következő kép rajzolódott ki:

(1) Fontos különbséget tenni Budapest és az ország többi része között. Budapesten a Fidesz - amely párt tűnik a legszervezettebbnek a vadászatban - áll a legjobban a gyűjtésben, messze megelőzve a többieket. A második helyen az MSZP és a Jobbik küzd, itt még a Jobbiknak is komoly gondot okoz a kopogtatás. Az MDF-SZDSZ és az LMP a fővárosban időnként látható a lépcsőházakban.

(2) Vidéken más a helyzet. A legtöbb helyen – különösen a keleti megyékben - a Fidesz és a Jobbik versenyez a gyűjtésben egymással, az MSZP kevésbé látható, de a megfigyelőink szerint nem reménytelen a helyzetük (az indulásra), míg a többiek alig léteznek. Sok választókerületben például még senki nem találkozott MDF-es gyűjtővel, igaz, néhány helyen még jelöltje sincs a pártnak. A levelek szerint az LMP valamivel jobban áll, ha másban nem, legalább jelöltekben és lelkesedésben.

(3) A beszámolók szerint – szemben azzal, amit korábban írtam - a volt szocialista szavazók egy része a Jobbikot választja. A radikális párt - írták többen - részben ennek köszönhetően nem csupán a falvakban kap sok szelvényt, de a lakótelepi részeken is.

Ha valóban igazak a hírek, és a következő két-három hétben sem változik a helyzet, akkor előfordulhat, hogy már a választást megelőzően eldől: csak három listának van esélye a parlamentbe kerülni. Az MDF korai búcsúja mindenesetre a kampány eddigi legnagyobb meglepetése lenne, hiszen pár hónappal ezelőtt nem csak saját maguk hittek benne, de az elemzők többsége is biztosra vette bejutásukat – arról nem is beszélve, hogy a külső feltételek most minden korábbinál kedvezőbbek lennének a balra fordult MDF-nek (erre vonatkozott a rajtkockás-úszós hasonlatom). Az LMP  még mindig sötét ló: a beszámolókból számomra nem derült ki pontosan, hogy lehet-e esélyük a húsz területi listára – ha ők esetleg igen, de az MDF nem teljesíti ezt, az komoly lendületet és esélyt adhatna a pártnak.

A kis pártok korai elbukása mindenesetre sokat segíthetne az MSZP-nek, hiszen ettől kezdve nem sok lehetőségük maradna a Jobbikot és a Fideszt egyaránt elutasító – és választani akaró – szavazóknak. Ebből a logikából amúgy az is következik - bár kockázatos vállalkozás -, hogy a leadási határidő előtt a Fidesz még átgondolhatja: nem szeretné-e mégis valahogy támogatni az MDF, de különösen az LMP indulását. 

x x x

A beszámolókat természetesen továbbra is várom: akár itt hozzászólásként, akár nekem küldött e-mailben.

x x x

Ma reggel az MTV-ben ugyanerről: ide kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr151761845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pár(t)támogatásunk IDE-ODA 2010.02.18. 21:00:39

Ez most a T-t: Vegyük ki az arányos részünket az állami "párttámogatás"-ból, azután vegyünk ki belőle egy fölös t-t, és a maradékot "osszuk szét a szegények között" PÁR_TÁMOGATÁS-ként! Az IDE vállalja 4 év alatt 60 MFt jótékony cél...

Trackback: Februári reggel 2010.02.16. 21:46:21

Halk léptek verik fel a téli reggel szokatlan csendjét. Egy emberforma árnyék kúszik végig a házak falain, fürdőzve az erőtlen, de mégis szívmelengető napfényben. Az árnyék gazdája szapora léptekkel közelít a kapualjhoz. Szellő lengeti ballonkabát...

Trackback: Cédulák 2010.02.16. 10:56:53

Kábé egy hete zajlik a kopogtatók gyűjtése. Tanulságos jelentések a frontvonalból, LMP-s aktivisták belső fórumáról minden további kommentár nélkül. „Volt egy idős nő aki szimpatizál velünk, ránk is szavazz, de a kopogtatót nem adja. Magyará...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2010.02.16. 20:54:57

@Viktus:
Nem a plebs, hanem a plebejus indulat.
Ami benne van olyanokban is, akik szoros értelemben nem a plebshez tartoznak.
Vigyázz, nem olyan egyszerű ezeket a jelenségeket kaptafára húzni.

Viktus 2010.02.16. 20:55:20

@jjulie:

Mi a jobbik? A nemzeti radikalizmus eszmetörténetét osztottam meg veled, ha már érdeklődtél.

A jobbik programja: jobbik.hu/program

Te mondtad nem hallgatnak a népek balekokra, de biza hallgatnak még rendőrsorfalnak is nekiszaladnak lásd. Budaházy vezír.

Hu komplex földreform pgorgramja volt, és kül-belpolitikai program, amely még módosult is többször a harmincas években elég hosszú itt kifejteni ...

pannonfunk 2010.02.16. 20:56:00

Ja, hogy a poszthoz is szóljak: hozzánk legelőször a MIÉP-es kopogtatógyűjtő jött, ugyanaz a fazon, aki már az EP választásokon is jött. Volt olyan a társasházban, aki oda is adta nekik. Néztünk is az asszonnyal, hogy a MIÉP még létezik?

panelburzsuj 2010.02.16. 21:01:53

@hoplita: Kit, mit árult el az értelmiség? Hogyan lett árulóvá a szakmáját tisztességgel művelő orvos, gépészmérnök, kémikus?

A csahos párttagság és a rezsim szabotálása között elég széles mező húzódott. (Megkockáztatom: szélesebb, mint pont az utóbbi húsz évben fölturbózott "értékválasztós" korban.)

jjulie 2010.02.16. 21:06:54

@Viktus:

néhány ezer ember nem a plebs

mrs. white 2010.02.16. 21:10:18

@török gábor: Szia Gábor!
Lehetne egy írás cime az is addig amíg érvényét nem veszti, hogy "hova tünt az mdf szavazó tábora". Te is említetted hogy akár 8-10%-ot is elérhet az Mdf. TP pedig egyenes 15-20%-ra tette. Igaz ez még a kavárás előtt volt. Most végignéztem az előző választási eredményeket és a következőre jutottam.
Az előző választáskor ilyenkor már javában ment a kampány. Most mindkét nagy párt csöndbe van és ez vélhetőleg sokáig így is marad, mert egyiknek sem érdeke. Ezért szerintem 5 millió környékén lesz a szavazók száma.
Az mszp bízik a keménymagban az 4-500000 ember akik bármilyen körülmények között rájuk szavaz, ehez még hozzápakolja a szimpatizánsokat és bizonytalanokat szerintem valahol 0.8-1 millió körül megállnak. Ez 20%.
Úgy gondolom, hogy a jobbik a keleti végeken nem az mszp-t szorongatja majd hanem a fideszt, ez viszont országosan arra lesz elég hogy kb a szocikkal egy szinten legyenek. Az 1 milla és 20%.
A fidesznek jórészt sikerült megtartani a táborát valami keveset elszedni az Mszp-től de a kevesebb válaszó miatt igy is csak olyan 2.6 millióra teszem. Ez olyan 52%
Lmp átvette az szdsz szerepét főleg így, hogy a szadesz nem is indul önállóan. Talán 200-250 szavazóval valahol ott a bejutás küszöbén billegnek, ami akár meg is lehetne de vidéken teljesen láthatatlanok, Bp meg nem hoz annyit. kb 5%
Kis pártok függetlenek nem játszanak összesen 50000.
Mdf-nek így marad 150-200000 szavazó. Ami 3-4%. Most ez látszik az mdf szdsz házasság után.
Ezen már csak ront ha nem bir jelölteket állítani megfelelő számban. Lásd Karcag ahol ép ma oszlatták fel magukat.
Optimális esetben sem láttam azonban, hogy a TP által jósolt 15-20% valaha is elérhető lett volna. Ahoz olyan mértékben kellene erodálni az mszp-nek amit elképzelhetetlennek tartok, mert ez kizárólag az mszp szavazóbázisából érkezett volna. Szerintem sose jár úgy mint kisgazdapárt, szdsz, vagy most sanszosan az mdf. A társadalmi beágyazottsága ettől sokkal nagyobb. Bár politikában sose mond, hogy soha.

Kenwyn 2010.02.16. 21:13:39

@jjulie:

látom, ma elemedben vagy ismét,
tegnap nem rúgtál labdába a "jobbik" térfélen... :)

Surko 2010.02.16. 21:16:34

@grgmolnar1:
"Az igazi kérdés a Jobbikkal kapcsolatban, mit kezd a számára győzelemmel felérő - várhatóan jelentős - parlamenti részvétellel. Igazán jó gazdálkodás esetén ez már az önkormányzati választásokon is tekintélyes eredményeket jelenthet."

Pont ezen gondolkodtam ma én is. Mivel a mostani választásnak kormányalakítási szempontból nincs tétje, ezért érdemes lenne legalább a játék kedvért egyszer a választás utánra pillantani.

Sokan hangoztatják manapság, hogy az erős Fidesz kormány azért jó, mert komoly legitimitációt ad azokhoz a komoly reformokhoz, amelyek nélkülözhetetlenek.

De ezek a hangok szerintem azért tévednek, mert összekeverik az erős támogatottságot az erős legitimitációval. Az igaz, hogy elsöprően sokan voksolnak majd a Fideszre, de miután a Fidesz programja teljességgel ismeretlen, ezért az a soik-sok szavazó "csak" a Fideszre voksol, de nem ad "felhatalmazást" semmilyen program megvalósításához.

Ez azért gond, mert hiába óriási ma a Fidesz támogatottsága, a kormányalakítás után már teríteni kell a lapokat, és nem lehet töbé ködösíteni.

Márpedig senkinek ne legyenek illúziói a Fidesznek is ugyanazon az úton kell járnia, mint ma Bajnainak. Szoros költségvetés, és ha tényleg adót akar csökkenteni, akkor kiadást is kell csökkenteni. Márpedig a kiadáscsökkentés = el kell venni valakitől.

Szóval legkésőbb amikor elkezdődik a gyurcsányi reformkor II. immár Fidesz karmesterrel, akkor sajnos azt hiszem a Fidesz népszerűsége is zuhanni kezd. Egyszerűen azért, mert az emberek nem erre adtak felhatalmazást. A ma tapasztalható csodavárás óhatatlanul hozza magával a kiábrándulást.

És ez a nagy kérdés. Vajon hová fordulnak majd a Fideszből kiábrándultak. A szocokhoz nem hinném, hiszen ők teljesen megsemmisítették magukat jó időre. A Bokros vezette MDF sem hiszem, hogy sokat profitálna a plebs kiábrándulásából.

Marad tehát a Jobbik, mint potenciuális nyertes, és az LMP, feltéve, hogy bejutnak.

Adott esetben már az őszi önkormányzati választáson tanúi lehetünk egy óriási Jobbik tarolásnak - ekkor jöhet el igazán az ő idejük - vagy egy robbanásszerű LMP felívelésnek.

A Fidesz-leppattanókért ez a két párt versenghet majd jó eséllyel.

Elsősorban ezért is tartom fontosnak, hogy az LMP bejusson. Hogy a Fidesz elkerülhetetlen népszerűségvesztése ne a Jobbikot emelje pajzsra.

Vigyázó szemetek a választások utánra vessétek! :))

jjulie 2010.02.16. 21:18:50

@mrs. white:

az mdf korhadt tákolmány volt a megkreálása pillanatában már, ködös múltba vesző emlékekből épült

amikor eltűnik az a normál állapot

nem kell ezen onanizálni

nagybányai orbán viktor meg megvalósítja belőle amit akar, ő az örökös

Surko 2010.02.16. 21:18:55

Gábor, kíváncsi lennék a véleményedre:

szerinted átveheti a Jobbik, vagy akár másvalaki a váltópárti szerepet az MSZP-től a jövőben?

Ki lesz vajon ősszel a helyhatósági választásokon a Fidesz fő ellenfele?

jjulie 2010.02.16. 21:21:03

@Kenwyn:

de, egy főagyast elküldtem zabot hegyezni, alig vette észre

szigiri 2010.02.16. 21:21:54

Csak hogy kicsit árnyaljam a vidéki kopogtatócédulagyűjtés adatait. Kis falu Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 8. EVK., 600-nál valamivel több szavazása jogosult. Kopogtatócédulagyűjtők saját bevallása szerint 200 körüli MSZP, 150 körüli FIDESZ szelvény gyűlt össze, már a múlt hétvégén. Az LMP-ről nem is hallottak. JOBBIK nem igazán van jelen (pedig vannak romák a településen, igaz nincs jelentős feszültség emiatt, békés az együttélés). MSZDP gyűjtöget még.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.16. 21:24:16

@török gábor: Közérdekű kérdés!
Hol leszel 11.én Mtv1?tv2 stb, csak mert ha sehol, tessék csinálni valami interaktív elemzést.-)

török gábor 2010.02.16. 21:24:32

@Surko: a 7. bejegyzésben írtam erről, annál többet most sem tudok - sajnos.

hoplita 2010.02.16. 21:25:38

@panelburzsuj:
Azzal árulta el a népét, hogy csak a szakmáját művelte.
Ismered...műveljük kertjeinket, miközben ennél több egy értelmiségi feladata.
A kiállás, a példamutatás, vagy akár csak a felvilágosítás....ezt mind-mind elmulasztotta az értelmiség azon része is, amely nem szolgálta ki direkt módon a rendszert.
Ezt a részét is megvették, kit a hétvégi telekkel, kit egy kis szakmai előléptetéssel, tanulmányúttal, egy kis előresorolással a Merkúr listán...ezer módja volt és sokan megkötötték az alkujukat, nagyon sokan.
Alig ismertem olyat, aki nem.
Azzal az "értelmiséggel", amelyik meg a szolgálatukba is állt, arról nem is beszélek.:(
És ezt folytatták a rendszerváltás után is...sajnos, jó része.

jjulie 2010.02.16. 21:34:30

@Surko:

a kormányzás egy nagy szar lesz a fidesznek, probléma hegyek, és mindenki őket fogja basztatni a nagy pofájuk miatt

aztán majd állítson szembe egy fidesz rendőrt a budaházy és csapatával

nem saját erőből nyernek, mint ahogy még soha nem nyertek, hanem az ellenfeleik náthásak lettek és belefulladtak a taknyukba,

a rendszerváltás arról szólt, hogy ki szeretnénk nyitni az országot, most pedig olyan erők juttatják hatalomra amik be akarják zárni az országot, mert beszartak a versenytől

és be is fogják, és a szereposztás a következő lesz: akire ráfogják hogy hazaáruló annak vége, aki meg jó keresztény magyar az meg előrejut

egy kérdés megoldatlan: mekkora értéke lesz a külpiacokon annak hogy valaki kimegy és visz egy igazolást: nagybányai orbán viktor országának jó keresztény magyar embere vagyok

Viktus 2010.02.16. 21:40:24

@jjulie:

Kedves Júlia ki akarja bezárni az országot?

mrs. white 2010.02.16. 21:40:53

@jjulie: Orvost hívjunk? Kezded elragadtatni magad. Stop.hu Kéry véleménye Orbánról.

Kenwyn 2010.02.16. 21:43:39

@jjulie:

89-ben rothadt tákolmány volt az mdf??
LOL ...
mostanra viszont tényleg az, egy szánalmas bulvár párt lett, a róla szóló hírek egyenértékűek hajdúpéterrel...

török gábor 2010.02.16. 21:44:59

@Zengőtorkú Nyivákoló: két felkérésem van eddig: az MTV-től és az RTL-től. előbbinél már elkezdődött a közös gondolkozás, de pont ma menesztették a felelős szerkesztőt, nem tudom, hogy ezek után mi lesz. ha egyik sem, akkor biztos itt a blogon leszek, ha valahová mégis megyek, a blogon akkor is lehet majd számítani hajnali elemzésekre.

Kenwyn 2010.02.16. 21:45:58

@Zengőtorkú Nyivákoló:

FEM3 ? :)
komolyabbra fordítva M1-re tippelek.

Surko 2010.02.16. 21:49:29

@török gábor: Köszi, ez a poszt tényleg arról szólt, amire kíváncsi voltam. :)

Nem lesz unalmas a következő 4 évünk sem úgy érzem... :)

panelburzsuj 2010.02.16. 21:51:30

@Surko:

(Gábor vagyok, nem kerestek? ... )

Félretéve: mindenki.

A legközelebbi helyhatósági választáson nem lesz fő támadó, csak fő legyőzendő, megtépázandó, fellazítandó.

Ha alaposabban megnézed, a jelképekben is ókádárista MSZP-platformok kivételével minden számottevőbb "ideológia" föllelhető a nemfidesz pártokban - és föllelhető a Fideszen belül is. A Fidesz nem fog szétesni, de nemcsak túl sok, de túl sok FÉLE (akár önmagának is ellentmondó) reménykedés is fűződik hozzá, és a nagygömböc nem fog tudni egyszerre mindenkinél bevágódni. A specializáltabb pártok (pl: LMP) éppen ezért kiharapdálhatnak belőle türelmetlenebb szavazói szegmenseket - helyben, ahol a helyi szervezetek vezetése, szervezettsége, eltökéltsége alaposan fölborogathatja az országos trendeket.

Nagy kérdés persze, hogy a Fidesz mennyire látványosan fogja demonstrálni előre azt, hogy csak annak a települési önkormányzatnak van sansza a vegetálást meghaladó létre, amelyik besorakozik a nemzeti ügyek kormánya mögé.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.16. 21:53:44

@török gábor:
Ernőt ismerem, de Feledy is befog hívni:-), szerintem.

jjulie 2010.02.16. 21:58:26

@Viktus:

aki azzal van elfoglalva hogy ki a magyar és ki nem

panelburzsuj 2010.02.16. 21:58:32

@hoplita: Valahol utaltás olyasmire, hogy téged döntően a három gyereked sorsa érdekel.

Nem vagy ezzel egyedül - és más korokban is voltak ilyen emberek. Értelmiségiek, meg nemértelmiségiek is.

Most a kokárda a trendi: ott is a kétmillió hitvalló. Nagy kár, hogy elég öreg vagyok ahhoz, hogy nem csekély hányadukat más jelvényekkel is láttam - legalább ilyen üdvözült pofával.

Főleg értelmiségieket ...

török gábor 2010.02.16. 21:58:48

@Zengőtorkú Nyivákoló: nem csak a hívás a kérdés, majd meglátjuk.

jjulie 2010.02.16. 22:07:58

@Viktus:

olvastam itt bőven erről az elmúlt napokban

tlac 2010.02.16. 22:09:26

@török gábor: és mikor nyitod a pezsgőt? :)

Viktus 2010.02.16. 22:13:20

@jjulie:

Azok az általad emlegetett bunkók :P nem kell rá adni.

Viktus 2010.02.16. 22:14:47

@török gábor:

Inkább már MTV. Az RTL elég gagyin szokta előadni. Bár én szavazókörben leszek kint.

jjulie 2010.02.16. 22:17:42

@Viktus:

tudom és ők fogják uralni a közeljövőt

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.16. 22:19:46

Biztos csak a pénz érdekli, hol adnak többet:-))))) már a Vision express is hírdet :-)

Egyébként szerintem is, RTL problémás.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.16. 22:21:11

@Viktus: Ja és azé akárkivel én se ülnék oda elemezgetni:-)

Viktus 2010.02.16. 22:29:14

@Zengőtorkú Nyivákoló:

Mondjuk felvételről megnéznék egy Török Gábor-Kiszel Tünde párost :D:P

@jjulie:

No para ne hagyd magad becsapni a "b*szatlan" feminista antifaszistáktól.

PWD 2010.02.16. 22:31:15

Kedves Gábor! Az LMP-ről egy érdekes info: eddig Budapesten két választókerületben sikerült több mint 200 ajánlószelvényt összegyűjteni. Vidéken van ahol 2-3 ajánlószelvényt gyűjtöttek. SZVSZ ez édeskevés a többi párthoz képest. Az aktivistáiról meg annyit, hogy van olyan aki több választökerületet is visz vidéken más-más megyében. Az MDF-ről nincs infom, de gyanítom náluk sem rózsás a helyzet. A valasztas.hu-n néztem 35 Jobbik és 15 MSZP jelölt adta le a kopogtatót eddig.

tlac 2010.02.16. 22:32:38

Ibolya mellé beszél, torgyáni monológ, herényi blöff arc, remeg a lába..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.16. 22:38:14

MTV, RTL?

Ahol többet fizetnek, ez nem lehet kérdéses, kapitalizmus van, a mondanivaló meg úgyis ugyanaz.

jjulie 2010.02.16. 22:38:37

@Viktus:

sok jó magyar embernek nem nagyon van olyan cége amelyiknek olyan terméke lenne amivel ki lehetne menni az országból és el lehetne adni

amig nem erről szólnak a mesék hanem arról hogy ki a jó magyar ember addíg minden mese csak

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.16. 22:43:16

Török uram!

Nem szerencsés befűzni (bár kétségtelenül látványosabb) olyan videót, amelyik automatikusan betöltődik, anélkül, h indító gombot nyomnánk, ugyanis ez lassú nettel (pl. mobil net) gondokat okozhat.

Az ilyen a videó esetén jobb egy erőteljes felhívás mellett linkelni az elérhetőséget.

....szerintem.

török gábor 2010.02.16. 22:47:52

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 54cm: @Viktus: @Zengőtorkú Nyivákoló:

nem, ez elsősorban nem a pénzről szól. a tévés szereplések közül ezt a műfajt kedvelem a legjobban, mert itt tényleg van mit elemezni, s van némi jelentősége a hozzáértésnek. úgyhogy engem egyetlen szempont mozgat: olyan helyre szeretnék menni, ahol van tere az értelmezésnek, s ahol nem csak megúszni akarják a választási műsort. ha nem lesz ilyen, akkor maradok online.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.16. 23:06:58

@török gábor:

Hát ha a pénz nem számít, akkor MTV, lehetőleg Betlennel vagy Süvegessel (én Krizsót vagy Balót nem annyira preferálnám).

Aki még szóba jöhetne, az Mészáros Antónia, csak az ő esetében nem biztos, h 100%-ban tudnék koncentrálni a mondandómra. Persze attól függ, aznap mit vesz fel;-)

sárkányfő 2010.02.16. 23:07:10

@török gábor: Ismerek egy srácot, ő laptoppal az asztalon pókerezik élőben, közben mobilneten is nyomja pár asztalon online... ha neki megy egyszerre a kettő, neked is fog :) amíg nem vesz a kamera, írsz nekünk pár sort, pezsegni fog itt az élet.

Paripa 2010.02.16. 23:10:38

@nestrot10: gratulálok... ez aztán a hozzászólás.

sárkányfő 2010.02.16. 23:12:09

@jjulie: Én azon gondolkodom, hogy a Fideszt 8 éve frusztrálja, hogy nincs hatalmon. Az Mszp-t 8 éve frusztrálják a Fideszes támadások...
Most helycsere jön... és mindenki ki akarja élni a felgyülemlett feszültséget...
A fidesz benyom pár szocit a dutyiba, a szocik ezerrel támadják majd a kormányt... mindenki megérdemli majd a sorsát, a sors egyenlít.

sárkányfő 2010.02.16. 23:15:46

És már a választók sem régik. 2010 van, nem 2002, de még csak nem is 2006.

Se bizalom, se türelem. Viszont van net.

Nem lesz itt már olyan kormány, amit nem szednek szét, ha van rá ok, ha nincs. Tekintve a mindenkori magyar politikai elit hagyományos dilettantizmusát, ok lesz is rá. Tuti.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.16. 23:19:40

@török gábor:vicc volt és magas labda..és tecccet a válasz :-)

Na elteszem magam holnapra, off

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.16. 23:25:01

@nestrot10:
Te az a fajta ember lehetsz, aki imád belerúgni a saját kutyájába, ha az akkor ugat, mikor ő éppen aludni akar. Idétlen fajankó.

cotti 2010.02.16. 23:36:38

@török gábor: Gábor, a retekklubba ne menj! Veszélyes terep lesz, nyerni fog a Jobbik, és az ígéretének megfelelően azonnal a földdel teszi egyenlővé a szákházát a TV2-vel együtt! :)

...ehh, de jó is lenne... ;)

Lucilius 2010.02.17. 00:20:43

@török gábor:
Gábor, mi itt leszünk a blogon, várunk majd sok szeretettel :-)

Lucilius 2010.02.17. 00:33:01

@PWD:
Pest 2. számú választókörzet - az LMP honlap szerint kb 110en ígérték oda nekik az ajánlószelvényt.
Ez azért érdekes mert ebben a választókerületben (Vác, Sződliget, Sződ, Göd) az EP választásokon olyan 3-4% körüli eredményeket értek el. Ehhez képest ez eddig vékony.

Na mindegy, hétvégén elmegyek hozzájuk és rákérdezek h hogy állnak.

Lucilius 2010.02.17. 00:41:10

@Lucilius:
Ja, és itt Pest 2-ben a Jobbik kb 1500 ajánlószelvényt gyűjtött össze.

Don_Pipita 2010.02.17. 01:20:47

@PWD: Melyik ez a két vk.?
Én gondolkodom, hogy az lmp-nek adom,de csak akkor ha nincs elég.

Amúgy nálunk pont ezzel érvelnek, mondjuk másra fogunk szavazni mondja az aktivista, jó, de adja nekünk a kopogtatót hadd induljunk el mi is. Mondjuk én nem, ezért adnám oda nekik, hanem, hogy gyengítse A Mentsük Meg Dávid-Herényi-t a Börtöntől PÁrt-pt

Viktus 2010.02.17. 10:27:47

@Don_Pipita:

Ne haragudj most erősíteni fogom a konkurenciát, de ez a leghülyébb álláspont honnan fogod tudni, hogy az LMP-nek éppen elég e vagy sem? miért nem adod nekik oda, ha őket akarod támogatni? legfeljebb, ha elég megsemmisítik ...

@jjulie:

Nem erről szól a történet. Nincsen semmi baja senkinek a külföldi cégekkel, ha hazai hozzáadott értéket hasznosít főleg, ha jelentősebb mértékben teszi ezt. Nem pedig összeszerelő üzemet tart fenn, mert itt olcsó a munkaerő, "rugalmasak" a foglalkoztatási szabályok multiéknál, és mindig talál új "rabszolgát". Nem is beszélve a milliárdokról amit támogatásban megkapnak.

Itt vannak az alapvető törtésvonalak nem a ki a magyar ki nem mentén.

tlac 2010.02.17. 12:07:59

@malacz69【ツ】nemigazországi hisztidetektor, 54cm: Baló nem vezethet választási műsort, a felesége emblematikus figura a Jobbik-ban, köztársasági elnöknek is jelölték. Balóra most a kulturális harcban osztanak szerepet.

Paripa 2010.02.17. 13:13:43

@tlac: Undorító ez a Herényi. Egyből elkezd fideszezni, ha valami kellemetlenre kéne válaszolni...

cotti 2010.02.17. 15:56:55

@tlac: Mármint a volt felesége.

Don_Pipita 2010.02.17. 17:44:00

@Viktus: Arra alapozom, hogy az lmp mindenről beszámol. Úgy tudom, hogy az kc gyűjtését is valahol nyomon lehet követni a neten, habár én azt még nem találtam meg. Teszem azt, ha már megvannak, nem adom oda, ha mondjuk még olyan 100 hiányzik odaadom.

szkeptikus_ · http://twitter.com/szkeptikus_ 2010.02.17. 20:32:16

Lehet hogy már kommenteltek a témában de azért megkérdem.

Gábor, lehet hogy csak nekem nem egyértelmű, de a nagy pártoknak minek kell kétmarékkal gyűjteni a kc-kat az egyik ok szerintem ne túl bonyolult: azért akarják túlteljesíteni a kc limitet hogy ezzel minél esélytelenebbé tegye a kis pártokat vagy független jelölteket a listás indulásra. eddig tiszta sor. De nem képzelhető el hogy a kc-ből egyéb értékes adatok nyerhetők, elemezhetők hasonlóan, mint pl CRM-es technikáknál? vagy ezzel fel tudják nagyjából térképezni hogy melyik területre kell jobban fókuszálni a kampányban?
Szóval miért kell nekik ennyi kc?

Freŝa 2010.02.17. 21:18:28

Sziasztok!

Sajnos az összes hozzászólást nem tudtam elolvasni, de azért írok, hogy kicsit jobban bemutassam a jelenlegi helyzetet a "kvázi" kivülállók számára.

Persze vagy elhiszitek, vagy nem, de van rálátásom a Fidesz gyűjtési adataira. Régebben én is aktívan dolgoztam a körzetemben, most is voltam kopogtatóért, főleg lakótelepi részeken - vidék, megyei jogú város.

A helyzet az, hogy a Fidesz a legjobban szervezett párt ma Magyarországon. Ez nem humbug, hanem a valóság. A saját városomban 4700-nál tartunk, ami nem is olyan rossz ahhoz képest, hogy Észak-magyországiak vagyunk, sok lakóteleppel. Ismerek olyan a déli országrészben található fideszes fellegvárat, ahol már tízezernél tartanak. A budapesti kerületekben is gyűlik a kopogtató rendesen, a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan adják oda a cédulákat olyanok is, akik bevallottan négy éve a szocikra szavaztak. A kétmilliós szám nem tűnik soknak. Nyugat-Magyarországon ismereteim szerint még jobb a helyzet, vannak olyan körzeteink, ahol a beküldött ajánlószelvények száma meghaladja a 750-et, s természetesen ezen felül további több ezret is gyűjtöttek.

Annyi még hozzá tartozik, hogy nem a kopogtatócédulával szavaznak a választók, tehát ez korántsem jelenti azt, hogy mindenki, aki vmelyik pártnak adja, az oda is fog szavazni.
A kép azért úgy teljes, hogy sokak elzárkóznak, azt mondják, hogy nem érdekli őket az egész - tapasztalataim szerint ők főleg a nagyon csalódott szoci szavazók.

Ismerősökkel, barátokkal, aktivistáinkkal beszélgetve az a tapasztalat, hogy a szocik nincsenek a pályán. Nem ellenfelek - és ez nem elhamarkodott kijelentés. Az ország nyugati részében nem ritka, hogy nyögve nyelősen szerzik meg a 750 db-ot. A jobbikot a lelkesedés hajtja, bár nálunk senki sem találkozott velük. MDF nincs, tehát végük van.

Summa szummárum, a Fidesz jól áll, a jobbik sztem előzi a szocikat, az mdf-szdsznek pedig befellegzett.

Viktus 2010.02.17. 21:41:12

@Freŝa :

4500 egy Fidesztől elég szerény eredmény ... Jobbik szintén észak-keleten itt már háromezer felett, és a gyűjtőládákat még nem kezdtük beszedni.

Surko 2010.02.17. 21:41:18

Érdekes ez a szavazás itt oldalt...

A legérdekesebb benne nem a Jobbik szereplése, hanem az MDF kontra Bokros és az LMP kontra Schiffer versenyek állása.

Bokros szemlátomást nagyon népszerű, 16%-on áll, és már több voks érkezett rá, mint az MDF-re, holott a pártszavazás 10 ezer szavazó felett já, miközben a min.elnök 6 ezer alatt...

Bokros népszerűsége mégsem ragad tehát át automatikusan az MDF-re.

Vajon miért?

Pontosabban sejtem persze, hogy miért, de kérdés, hogy a kritikus pillanatban mi lesz fontosabb a választónak:
- Bokros személye és programja
- vagy az MDF, mint párt és az ügyei?

A másik érdekes dolog, hogy az LMP, mint párt sokkal népszerűbb, mint Schiffer a listavezetőjük. 1600 LMP szavazattal szemben Schiffernek alig van több, mint 300.
(pedig a két kérdés szavazatainak száma között csak 1,5-es szorzó van...)

Azaz az emberek vagy nem is tudják, hogy ki az a Schiffer, vagy ha tudják is, akkor sem nagyon bíznak benne.
Az LMP népszerűsége tehát nem a programjában, vagy az általa képviselt elvekben áll, hanem az újszerűségében.

Gyakorlatilag az ő elutasítottságuk a legalacsonyabb, azaz tipikus protestpárti szerepben vannak egyelőre.

Freŝa 2010.02.17. 21:58:18

@Viktus: Sztem nem annyira szerény, ismerve a körülményeket. Természetesen nem mindegy, hogy földrajzilag melyik Észak-keleti településről beszélünk, mert van 40 000-res, 60 000-res, de százezer főnél nagyobb lélekszámú település is abban a régióban. Persze almát az almával, körtét a körtével.

Azon a településen, ahol a Jobbiknak van 3000 bizonyára a Fidesznek kétszer-háromszor annyi. Fölösleges azonban számháborúzni, változóak a népszerűségi adatok még egy városon belül is. Azt viszont elismerrem, hogy Borsodban, Szabolcs-Szatmárban a Fidesz mögött a Jobbik lesz a második erő - ez sztem nem vitás.

nyo 2010.02.17. 22:38:31

Eddig: Jobbik 68 helyen leadva, MSZP 19 helyen leadva

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

Viktus 2010.02.17. 22:47:48

@nyo:

Már a múlthéten kedden leadhattuk voln csak hordja be a nép lelkesen, majd egyben bevisszük.

voltamper 2010.02.18. 19:27:03

Azért az durva hogy ma a Jobbik 32hitelesített jelöltel az Mszp csak 14-el áll
és más nincs. Persze a fidesz kivár.
De hol az MDF, LMP stb?

voltamper 2010.02.18. 19:30:03

Helló Gábor! Nagyon bedöglött ez a poszt.
Pedig ez az első kör igazán. Halló!
Kicsit frissíteni kellene. Minden tiszteletem mellett.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.18. 20:10:45

@voltamper: Az egyik "stb." most épp ezen rugózik:
(-teszem hozzá: leginkább csak kínjában:()

"Expressz ajánljuk magunkat +1 MFt-ot!

Vegyük ki az arányos részünket az állami "párTtámogatás"-ból, azután vegyünk ki belőle egy fölös T-t, és a maradékot "osszuk szét a szegények között" PÁR_TÁMOGATÁS-ként!

Az IDE vállalja 4 év alatt 60 MFt jótékony célú átengedését minden 1%-nyi megkapott szavazata után az állami költségvetési járandóságából.
FELTÉVE, hogy a választóink is segítenek ebben:
- először az AJÁNLÁS-aikkal a szavazólapokra fölkerülésben,
- majd pedig szavazataikkal az 1%-os küszöbb átlépésében...
( elsősorban a távolmaradásukat fontolgatókra számítunk! )

Részletekért katt IDE: ide-ide.blog.hu/2010/02/17/par_tamogatas_ide_oda
ADD TOVÁBB express ajánlva!"

Szerintem ez semmivel sem rosszabb, mint "adócsökkentés", "nyugdíjmegőrzés" igérgetésével lefizetni(!) a választó tömegeket...

voltamper 2010.02.18. 20:31:10

Az alapítványok is felhasználhatják saját működésükre
a felajánlás 80%-át.
Sajnálom, de most valóban nincs idő
a "kicsik" igéreteinek bizonyítására.
Három párt lessz bennt, s nem több.

voltamper 2010.02.18. 20:33:49

Kíváncsi lennék arra, hogy Gábor mekkora mosolyt eresztett meg
a századvég legfrissebb"felmérésének"
olvasása közben.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.18. 20:59:07

@voltamper: (ez az "1%" nem AZ az 1%!;)

Az IDE csak 13%-ot tartana meg működésre.

Ehhez pedig még be sem kell kerülnie (5%!), csupán 1% fölé kerülni...

A "bizonyításra" pedig lenne utána 4 éve.

voltamper 2010.02.18. 21:16:38

1.szolo (ajánlom magamat!)
Tiszteletben tartom az óhajodat és elképzelésed, de szerintem nem fog meglenni az az 1%se.

török gábor 2010.02.18. 22:05:42

@voltamper: sajnos mosolytalan estém van, ugyanis egy szörnyű gyökérkezeléssel mulattam az időt.

voltamper 2010.02.18. 22:36:33

Kedves Gábor, sajnálattal olvasom.
Remélem mihamarabb végleges töméssel zárják és újra lesz mosoly.
Azért az MDF 5%ra helyezése sokaknál kiverte a biztosítékot. Ennyire "pártos"
még a sonda se enged meg magának.
Szerinted kinek üzen a fidesz ezzel?

török gábor 2010.02.18. 22:40:58

@voltamper: ebből nem vonnék le semmilyen messzemenő következtetést. a változás messze hibahatáron belüli. az mdf a hibahatárt figyelembe véve kb. 2-8 százalék között van valahol: ennyit tudunk.

voltamper 2010.02.18. 23:19:33

Az mdf-nek nem lesz meg még az országos listához sem elegendő kc.
Az mszp is óriási bajban van.Szinte csak
budapesten rugnak labdába. Hibahatár?
www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html
atv.hu/belfold/20100216_hiaba_kilincselt_a_szoci_vezereknel_az_mdf

voltamper 2010.02.18. 23:22:25

A Hibahatár után lemaradt a smile: :-).

pbd 2010.02.19. 09:51:53

erdemes megnezni az ovb oldalan (www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html, hogy hogy all a jobbik a jelolessel (persze tudni kell, hogy egy adott megyeben hany korzet van), mindenesetre BAZ megye es Pest megye mutatja, hogy szepen egybetoltak a regi MIEP-es es az uj legyen rend a ciganybuozes helyett tabort.

török gábor 2010.02.19. 09:56:53

@pbd: ha jól számolom, mindjárt meg is van az országos listájuk is.

pbd 2010.02.19. 16:51:10

breking: retvari bence leadta a kopicetlijeit. lassan varhato, hogy maganvelemenye miatt kizarjak a patbol.

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 19:48:02

@lackotheking: kop-kop! 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 19:53:04

@combo: kop-kop! 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 19:59:59

@Môžeš mi pomôct'?: kop-kop! 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

Crosstown traffic 8Đ

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 20:22:01

@peacekeeper: kop-kop! 8Đ
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

Én volnék az 2010.02.20. 22:09:47

Üllő, ma voltak nálam először kopogtatóért, független jelöltnek gyűjtötték, de azt szerették volna, ne töltsem ki, majd ők kitöltik. Csak írjam alá, meg a személyes adatokat írjam rá.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.20. 22:21:42

@Én volnék az:
A feltételes mód miatt gondolom, nem tetted meg nekik... (nagyon helyesen!:)

Ha nekem elküldenéd, akkor az itt látható minta alapján kérném kitölteni,
ide-ide.blog.hu/2010/02/03/ajanlom_magamat_6

DE még a párt neve körüli "IDE"-zőjelet is, nehogy véletlenül is fIDEsz váljék belőle!;))

törzsmókus 2010.02.21. 02:18:12

@Viktus: mutass linket légyszí, h az LMP hol ellenzi az atomenergiát! (tudtommal nem ellenzi) a grínpísznek én sem adnám a szelvényem...
süti beállítások módosítása