Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
09:32

Az MSZP a parlamenti választási kampányban fontosnak érezte, hogy döntsön az októberi önkormányzati voksolásra állítandó fővárosi listájától, és egyben megnevezze főpolgármester-jelöltjét. Vajon mi az oka ennek a sietségnek, és biztosak lehetünk-e abban, hogy a már régóta jelöltnek tekintett fideszes Tarlós István ellenfele Horváth Csaba lesz?

A szándék egyértelműnek tűnik: a BKV-ügyben súlyos veszteségeket szenvedett fővárosi szocialisták feltehetően azt gondolják, hogy a választóikat megnyugtathatja, ha látják: a párt rendezte a sorait, s talán még olyan lelkes stratéga is akad, aki azt feltételezi, hogy Horváth Csaba megnevezése már a parlamenti választáson is szavazatokat hozhat  Budapesten. Akik fontosnak tartották, hogy most döntsenek, bizonyára ehhez hasonló mondatokkal indokolták a sietséget, miközben természetesen az is erősen motiválhatta őket, hogy a parlamenti választás után a párton belül újrakevert kártyák számukra esetleg a mainál rosszabb leosztást is hozhatnának.

Ezekhez képest sokkal komolyabbnak tűnik egy most még ki nem mondott érv: az MSZP demonstrálni kívánja, hogy ezúttal nem alkalmazkodik, sokkal inkább maga várja ezt el a baloldali térfél többi szereplőjétől. Az SZDSZ végelgyengülése miatt a szocialisták azt érezhetik: végre eljött az idő, amikor nincs többé számukra rendre kínos eredménnyel (visszalépéssel vagy súlyos vereséggel) végződő alkudozás, s mindent meg fognak tenni azért, hogy a fővárosban még létező balliberális töredékeknek ne legyen önálló jelöltjük októberben.

Miután az önkormányzati választás 1994 óta egyfordulós, a baloldalnak ezúttal is csak akkor lehet esélye a főpolgármesteri székre, ha lehetőség szerint minden anti-Fidesz erőt (természetesen a Jobbikon kívül: szintén fontos kérdés lehet, hogy vajon a radikális párt állít-e önálló jelöltet) egy táborba terelve vág neki a küzdelemnek. Mindez azt jelenti, hogy az SZDSZ-en és utódpártjain kívül szüksége lehet az MDF és az LMP támogatására is. Ez a nehezen cáfolható tény azonban egyben rá is világít arra, hogy mennyire bizonytalan a most kiválasztott Horváth Csaba indulása: jelöltségét ugyanis nem csak a parlamenti választási vereség után az MSZP-n belül esetleg elinduló, ma teljesen kiszámíthatatlannak látszó folyamatok veszélyeztethetik, hanem az az alkufolyamat is, amelynek során a szocialisták megpróbálják majd meggyőzni a kis pártokat a közös főpolgármester-jelölt állításáról. S miután a parlamenti választás alapvetően befolyásolja ezen kis pártok helyzetét és ezzel összefüggésben tárgyalási pozícióját, Horváth megnevezése ma legfeljebb az első bábu megmozdításának, semmint végleges döntésnek látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr581772514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.02.19. 13:29:51

@pannonfunk: szerintem pont azért sötét ló, mert friss, és Budapesten eléggé aktív párt. Nehéz megsaccolni, hányan döntik el feléjük a szavazatukat a hátralévő szűk két hónapban. Az ismeretségi körömben nagyon sokan rájuk fognak szavazni, ami persze nem reprezentatív, de engem elgondolkodtatott, hogy egymást nem ismerő, nagyon különböző emberek önállóan jutnak arra a következtetésre, hogy a jelenlegiek elmehetnek anyjukba, Jobbik kizárva, maradt az LMP. Ezért van az, hogy okozhat meglepetést, fölfelé és lefelé is. És mivel a Jobbik is ilyen bizonyos értelemben, meg az MDF is, szerintem egyedül a Fidesz eredménye saccolható meg viszonylag biztosan. (Remélhetőleg ez a daráló majd szépen le is darálja az MSZP-t, és akkor velük egy újabb pártot ki lehet húzni a listáról.)

És ami a topic témát érinti, ezek közül a legcsúnyábban az LMP boríthatja az MSZP által lerajzolt budapesti papírformát.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.02.19. 13:33:48

@pannonfunk: ja és ezeket a számokat csak az arányok kedvéért mondtam. A lényeg, hogy HA az LMP bejut, akkor Budapesten bőven sokkal több, mint 5%-ja lesz, ami simán lehet nagyságrendileg annyi, amennyit az MSZP kap. Az MSZP-nek tehát ebben az esetben nem lesz meg az a pozíciója, hogy majd ő a kicsik élére áll.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.19. 13:41:05

Tegnap az index meginterjúvolta Bánki Eriket, a parlament sport és turisztikai bizottságának elnökét, Fideszes politikust. A Fidesz sportprogramja volt a téma, ami még nem meglepő egy sportokkal foglalkozó politikus esetében. Ahogy nem meglepő az sem, a Fidesz mindent rendezni szeretne Olimpiától foci VB, EB-n keresztül U20 VB-ig. Ásítozhatnánk az unalomtól, ezeket és a stadionépítési álmokat ismerjük már régen. De Bánki Erik egy új aspektusba helyezte az egészet. A helyszíneket piszkáló kérdésre képes volt ekkora kapitális baromságot válaszolni:

"Rio de Janeiro vagy Madrid GDP-je összevethető Budapest és hatszáz kilométeres vonzáskörzetének GDP-jével."

Próbáljuk meg elképzelni mekkora léptékben gondolkozik ez a felelős politikus. Vegyünk elő egy térképet, keressük meg rajta Budapestet, és méricskéljük le azt a vonzáskörzetnek számító 600 km-t. Északon Szlovákián és Csehországon keresztül egészen a lengyel Wroclawig mehetünk. Nyugaton nagyjából Salzburgig, Délen a szerbiai Nis városáig, Keleten a romániai Szovátáig.
Szép nagy kör, nemde? Nem tudom az feltűnt-e, hogy ezek a területek nem tartoznak hazánkhoz. Vagyis Bánki Erik akkora Magyarországot álmodott, amit még a legszélső jobbosok sem bátorkodnak.

Esetleg kurvára fingja sincs arról, hol is él valójában.

Piszkos Freud 2010.02.19. 13:44:57

@snq: Pontosan, ahogy írtad.
Magyarországon nem volt semmi antiszemitizmus a gengszterváltásig. Azután pedig a szadesz és bűzköre univerzális eszközként kezdte használni a kifejezést a politikai kűzdőtéren.
Meg is lett az eredménye.
Antiszemitizmus még nincs, de már fél ország "antiszemita".

Ha így megy tovább, akkor lesz majd antiszemitizmus is. Talán a szadesz eltűnésével megáll a folyamat.

Török Gábor rajongó 2010.02.19. 13:49:09

Remek írás a Mestertől, 10/10!

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.19. 13:50:11

Teljesen bzots, hogy a Fidesz Tarlóst indítja? Rogán vagy Pokorni is sokkal, de sokkal jobb lenne.

Jamesboci 2010.02.19. 13:55:27

@Viktus:
NANA!! hisz 40 nap alatt rendberakta az egészségügyet meg a bkv-t.

őszre még a marsra is elkerülhet.

Piszkos Freud 2010.02.19. 13:57:10

@latte: Pokornitól mentsen meg az ég.

Messzi Vetek 2010.02.19. 13:58:56

én csak azt nem értem, miért ezt a nyomorék Tarlóst kell nyomatni még mindig? vaskalapos, szűk látókörű ember benyomását kelti, aki épp, hogy nem egy progresszív városvezetés képét vetíti előre. olyan öngól, mint Mikola.
tényleg nincs jobb? borítékolom, ha normálisabb embert pakoltak volna már korábban, Demszky régen képben sem lenne.
itt van például dr Oetker, alias Rogán Tóni. ő sokkal elfogadottabb lenne szélesebb körökben is és nem csak azért szavaznák meg (mint Tarlóst), mert "kevésbé rossz".

Messzi Vetek 2010.02.19. 14:01:57

@latte: nagyon remélem, hogy nem.

Piszkos Freud 2010.02.19. 14:03:33

@Chronotronik Töhötöm: Egyetértek. Tarlós nem képes eladni magát egy dinamikus, energikus, karizmatikus vezetőnek. Olyannak, aki képes ebből a fővárosi szarkupacból - ha nem is várat - de legalább egy élhető várost varázsolni.

hoplita 2010.02.19. 14:52:33

@Viktus:
Ha van Isten, akkor a sitten.:DD

panelburzsuj 2010.02.19. 14:53:01

@Piszkos Freud:

"Tarlós nem képes eladni magát egy dinamikus, energikus, karizmatikus vezetőnek."

Tarlós már sehol sem lenne, ha nem adta volna el magát még időben egy dinamikus, energikus, karizmatikus vezetőnek.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 15:01:38

@Piszkos Freud: "Tarlós nem képes eladni magát egy dinamikus, energikus, karizmatikus vezetőnek. Olyannak, aki képes ebből a fővárosi szarkupacból - ha nem is várat - de legalább egy élhető várost varázsolni."

Pedig van ilyenünk - vele épül a világváros, amelyik elhiszi azt is, hogy neki Ő kell.

tevevanegypupu 2010.02.19. 15:06:40

Ami azt illeti mind a ketto eleg borzaszto, de Tarlos ugy tunik legalabb valamelyest ert egy varos vezetesehez, Horvath viszont idegbetegnek es gyulolkodonek tunik, ezenkivul mogotte ott sotetlik Gyurcsany arnyeka is.

hoplita 2010.02.19. 15:18:55

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:

"...Esetleg kurvára fingja sincs arról, hol is él valójában...."

Én erre tippelek.
Mit nyertem?:DD

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.02.19. 15:39:14

@Piszkos Freud: "Tarlós nem képes eladni magát egy dinamikus, energikus, karizmatikus vezetőnek." Szerintem pedig hajszálpontosan ezt a benyomást kelti. Az egy dolog, hogy emlékszünk dolgaira, ezért azt se hisszük el, amit kérdez, de attól még ő nagyonis keményen gyúr arra az imázsra.

Piszkos Freud 2010.02.19. 15:56:08

@tevevanegypupu: @Androidus:
Nem mondom, hogy nem ért hozzá, vagy hogy nem lenne alkalmas. Ezt valószínűleg meg fogjuk látni.
Sőt, szokott még értelmeseket is mondani.
Csak az image, ami a média szereplései alatt kialakul az emberben - véleményem szerint - nem ideális egy választási versenyben.

Szerintem az egyre növekvő Demszky utálatnak volt köszönhető, hogy majdnem sikerült a legutóbb.
Idén szeirntem egy csimpánzt is megválasztana Bp. ha a Fidesz jelöli, és vele szemben csak maszop/szadesz jelölt nyomulna.

Messzi Vetek 2010.02.19. 16:24:06

@Piszkos Freud: abszolút egyetértek. a csimpánzos hasonlat különösen ült. :)

radala 2010.02.19. 16:33:31

@mesterseges szinezek: Amit én mondok az az, hogy a Fidesz bármennyire elcseszi azt ez az mszp nem tudja fölhasználni. Ahogy sem az szdsz sem az mdf sem az fkgp sem senki nem tudott profitálni senki hibájából. Aki megindult lefelé az nem fordulhat vissza.
Ezt mondom én. De persze tévedhetek.
A 94-es mszp nem cáfol semmit, az elméletemből, lássuk be 89-ben alakult. Nem Grószt szavazták vissza az emberek, hanem HGy-t, aki a külügyminiszter volt. De még csak nem is Pozsgayt meg Szűröst, Nyereset. Nem sokan voltak nálam csalódottabbak emiatt, de azért tulajdonképpen, ha nagyon akarom meg tudom érteni a "népet".

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.02.19. 16:37:35

@Piszkos Freud: hmmm... Szerintem nagyon sokat fog számítani az a pár hónap, ami a két választás között el fog telleni. Most kicsit mint messiásra tekint a Fideszre a választópolgárok egy jelentős hányada. Ugye 8 évig a baloldal szúrta elfele a dolgokat, akkor inkább jöjjön a másik. Kérdés, hogy mennyire reálisak az elvárások velük szemben. Nem olyan biztos, hogy azt a kétharmadot olyan könnyű fenntartani, amikor már nem elég azt mondani, hogy bezzeg ha mi csinálnánk. Ha három párti parlamentünk lesz, akkor persze gyakorlatilag mindegy, mit csinál a Fidesz az önkormányzati választásokig, de ha a másik végletet nézzük, és mondjuk ötpárti parlament, hááát... akkor már az okosabb csimpánzok közül kell válogatniuk :)

theofil 2010.02.19. 16:43:58

@mesterseges szinezek:

Megélhetési anti-antiszemita?
No, ilyet se hallottam még!

Konkrét példát, ha lehetne...

theofil 2010.02.19. 16:47:04

Szánjon meg már valaki és világosítson fel: ki a túró az a Horváth Csaba?

Először összekevertem a Molnár Csabával aki kifejezetten értelmesnek tűnik (azt hiszem valamilyen miniszter Bajnainál), de aztán rájöttem, hogy nem az.

De ki ez a Horváth?

radala 2010.02.19. 16:48:27

@tlac: Ez jobb majdnem, mint az eddigiek:-)

theofil 2010.02.19. 16:51:02

@Androidus:

Az LMP akkor vágta el magát nálam amikor híre jött, hogy följelentették Gyurcsányt.

Van abban valami hihetetlenül undorító, hogy egy kis semmi pártkezdemény ilyen PR eszközökkel tolakodik be a nyilvánosságba.

Pfuj!

radala 2010.02.19. 16:55:45

index.hu/belfold/2010/valasztas/gyenes_geza_a_jobbik_egeszsegugyiminiszter-jeloltje/

Profi ez a jobbik.
De hogy van pofája az indexnek egy rövidhírbe ilyen értékítéletet benyomni
"A Magyar Orvosi Kamara megnyilvánulásai alapján eddig sem állt távol a szélsőjobboldaltól."

radala 2010.02.19. 17:02:26

inforadio.hu/hir/belfold/hir-334780

Ha minden igaz, akkor a Fidesz semmiben nem fog vitatkozni az mszp-vel. OV állítólag azt is mondta, hogy lárifári.
Nem mellesleg szerintem nagyon helyes döntés az, ha azt mondják, hogy ezekkel semmit. Mondjuk talán még helyesebb lenne, ha kiállnának a Jobbikkal meg az LMP-vel MDF-fel, már ha sikerül összegyűjteni a kopogtató cédulákat nekik.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:10:57

@theofil: "Megélhetési anti-antiszemita?
No, ilyet se hallottam még!

Konkrét példát, ha lehetne..."

A hidegre való tekintettel emlékezzünk az emlékező
Zuschlagra!

radala 2010.02.19. 17:12:38

@mesterseges szinezek: Vagy GyF, Lendvai, Vásárhelyi Mária stb.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2010.02.19. 17:18:08

Kedves TG!

Ne haragudjon, de HCS jelölése a főpolgármesteri posztra, jóval azelőtt nyilvánvaló volt, hogy a szocik hivatalosan bejelentették, egyszerűen nem maradt senki más érdemleges helyi politikusuk állva... (tehát ehhez még csak politikusnak sem kell lennie az embernek, hogy tudja)
HCS - akit Ken babának is szoktak becézni-, egyetlen nagy hátránya valóban az, hogy kicsit merev, babaszerű, mintha be lenne programozva, és nem tud feloldódni, és lazán viselkedni...

theofil 2010.02.19. 17:18:29

Megnéztem ezt a Horváthot videón, a második mondatáig jutott szegénykém, hogy ő bízik, ők bíznak a Hagyó ártatlanságában.

Ja. A Hunvaldról még kiderülhet, hogy ő Teréz Anya, a Hagyó meg Robin Hood.

Az MSZP jelenlegi vezetése maga a siralomvölgye. Hogyan lehet a Hagyó-Demszky brancsból főpolgármesterjelöltet indítani?

SteveNo1 2010.02.19. 17:19:07

Én Szekeres Imrét vagy Verók Zoltánt akarom, nem ezt a mihaszna Horváth Csabát!

SteveNo1 2010.02.19. 17:20:47

Nekem HCS nevű politológus oktatóm volt a PTE jogi karán, de az értelmesnek tűnt!

theofil 2010.02.19. 17:21:49

@mesterseges szinezek:

Zuschlag megélhetési anti-antiszemita lett volna? Volt egy hülye megjegyzése.

Kezdek rokonszenvezni Zuschlaggal - no nem az ismert kijelentése miatt, hanem azért a tizenvalahány évért amit a nyakába fognak sózni.

Az emeszpések meg hagyják megrohadni a börtönben....egek de utálom ezt a mocsok, gyáva pártot.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:22:05

@radala: Jaja, Vásárhelyi mindenképpen az állatorvosi lova a hivatásos antizóknak.

theofil 2010.02.19. 17:23:39

@SteveNo1:

Szekerest?.....Hukk....!
De ki az a Verók?

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:24:10

@theofil: "Zuschlag megélhetési anti-antiszemita lett volna? Volt egy hülye megjegyzése."

A hülye megjegyzését vastagon...: amiért megélhetési az pont az, h ő is vastagon..., hogy mire "kéne" emlékeznie, de azt azért tudta, hogy "kéne", és hogy kamerák előtt.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:28:40

@theofil: Tkp. mit is tehetne az MSZP Z-ért, azon felül, hogy megrohamoztatja a sittet?

Z nyilván a pártnak is gyűjtögetett, de nyilván nem volt annyi esze, hogy bizonyítékokat gyűjtsön, hogy személyesen kiknek mennyit, vagy az 50m visszafizetésére volt elegendő a muníciója.
Fiatalság, bolondság.

radala 2010.02.19. 17:28:57

@theofil: Zuschlagot már én is másodszorra kezdem el megsajnálni.
Először, amikor elmeszelték a hülyesége miatt, másodszor meg most, hogy kénytelen lesz egyedül elvinni a balhét. Nem igazságos ez így egyelőre. Volt itt egyszer valaki által belinkelve egy grafikon Zuschlag alapítványainak a finanszírozásáról 2002-2006-ig (kb)
Teljesen egyértelműen nem kapott soha érdemben pénzt csak GyF minisztersége idején.
Ha ZJ 16 évet kap, akkor mennyit érdemel az, aki adta neki a pénzt. Mi a nagyobb bűn lopni vagy a lopást, amit megakadályozni vagy hivatott támogatni?

tlac 2010.02.19. 17:30:36

@radala: Várom az Ibolyás verziót..

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:32:07

@oázis: "egyszerűen nem maradt senki más érdemleges helyi politikusuk állva..."

Azért lehet, h valamelyik plakátragasztó tag-aktivistát talonban tartják, hogy HCs idő előtti elhasználódása esetén HÁTHA az utolsó vonalbeliekről már tényleg nem derül ki semmi.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:36:47

@radala: Ha egyszer sikkasztásba kezdek, egy dolgot biztosan nem teszek: nem olyanokkal fogok össze, akik ezt az ipart 20 éve szakmányban űzik, mert lebukás esetén nekik lesz nagyobb rutinjuk rám tolni a matériát.
Na itt kúrta el Z.

theofil 2010.02.19. 17:38:46

www.es.hu/?view=doc;25194

Kovács Zoltán nekrológja az MSZP-ről (és Demszky révén az SZDSZ-ről is).

Hát sajna.

theofil 2010.02.19. 17:46:26

@mesterseges szinezek: @radala:

Nem arról van szó, hogy Zuschlag egy tisztakezű, talpig becsületes úriember, de azon az alapon amelyen őt időtlen időkig bekasztlizzák a fél politikai bagázst be lehetnek kasztlizni.
Ráadásul, ő éjjel kettőkor osont be a Köztársaság téri székházba, ottan egyedül intézte a kétes ügyeit amelyekről senki nem tudott (nem is ismerték a Zuschlagot) és hajnalhasadáskor köddé vált mint gróf Drakula.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:53:48

@theofil: Dejszen mondom, hogy Z túl képzett bűntársakkal dolgozott. Ráadásul ha most elkezdi ezt bizonyítani, azzal az ügyvédje egyetlen reményét teszi tönkre (az egyedüli elkövető verziót), ráadásul ha véletlenül siker is koronázná a kísérleteit, gondolnia kellene szerettei biztonságára is a sajátján kívül.
Szóval aszondom, ha már maffia, akkor vagy keresztapa legyek benne, vagy senki.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 17:57:00

@theofil: Ejha! Ha már az ÉS is, és már Demszkyt is, akkor ez tényleg v[éí]gjáték.

radala 2010.02.19. 17:57:42

@tlac: Ebben már szerepelt Ibolya, kint sírt. Szerintem bár ez a Hitler valóban mindenre alkalmas, de azért Ibolya egy nő.

theofil 2010.02.19. 18:02:37

@mesterseges szinezek:

Ja. Túl képzett bűntársakkal, vagy gyáva férgekkel.

Én az utóbbira tippelek.

theofil 2010.02.19. 18:05:02

@mesterseges szinezek:

Igen, az ÉS látja a Demszkyt is, nemcsak az általuk utált és megvetett Maszopot.
Elfogultak, de azért nem hülyék.

Don_Pipita 2010.02.19. 18:21:30

Szerintetek mire van nagyobb esélye a fidesznek: Megverni Szanyit vagy megverni Molnár Gyulát?

theofil 2010.02.19. 18:55:03

nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=568&tema_id=2

Orbán Kötcsén elmondott beszéde, iszonyú hosszú csak a lényegét mondom: Orbán hivatali idejének tervezett időtartama:
az örökkévalóság.

gossage 2010.02.19. 18:55:52

@radala: Szerintem Z nem fogja fol,hogy mit jelent a fegyhaz, varja meg mindig a megmentoit...szerintem a faszi vagy nagyon egyszeru vagy total bolond.aztan majd tudatosul benne,hogy mit jelent mindaz ami korulotte folyik akkor majd megprobalja menteni magat.

török gábor 2010.02.19. 19:27:02

@Zengőtorkú Nyivákoló:

én semmi ilyesmit nem érzek. bár ma olvastam egy aggódó felvetést, hogy az MSZP léptesse vissza a választáson a 3. helyen álló jelöltjeit a Fidesz javára, de ha jól sejtem, ennek elég kevés a realitása: ha ugyanis indul a Fidesz és a Jobbik is a második fordulóban, az MSZP reménykedni fog a nevető harmadik szerepben (szerintem döntően hiába).

loláb 2010.02.19. 19:36:32

Nekem Horváth Csabáról az Amerikai Szépség ingatlanügynöke jut eszembe.

dr. mesterséges színezék 2010.02.19. 19:54:13

@theofil: Párszor már vízionáltam, h a Fidesz annyira fél a velük szemben megfogalmazott elszámoltatás-kényszertől (amely elszámoltatásra semmiféle jogi keret nem létezik), hogy a kampányfinisben igyekezni fognak kövérmikolaista módon menekülni a 2/3-tól, amelynek hiánya lesz az alibi.

Ez az örökkévalóságosdi akár a menekülés vagy a főpróbája is lehet: ha már Mesterházy nem képes mobilizálni az egykori patásrettegőket, talán maga a Patás...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.02.19. 20:08:20

@török gábor: Kiváncsi leszek!

Párbajképtelennek nevezte a Fidesz országos választmányának elnöke az MSZP-t és Mesterházy Attilát a miniszterelnök-jelölti vitával összefüggésben pénteken Szécsényben.

:-)))

lehetmas 2010.02.19. 20:23:07

Az LMP összegyűjtötte a 800 ajánlót Kalocsán! Hajrá!

Lehet más a politika hazánkban! :)))

[nev] (törölt) 2010.02.19. 20:44:54

@radala:
nem horn gyulát a külügyminisztert szavazták vissza, hanem antall nemzeti-idealista politikájával szemben lett a társadalom szocialista-realista.

és most ugye medgyessy, gyurcsány és bajnai szocialista-realista politikájávan szemben van egy csomó nemzeti idealista.

snq 2010.02.19. 20:53:16

@[nev]: ugyanakkor legkésőbb gyurcsány szenvedélyes igazságbeszéde óta tudjuk mit takar medgyessy, gyurcsány és bajnai szocialista-realista politikája

pannonfunk 2010.02.19. 20:53:17

@papika: Az MDF-et 2006-ban az juttatta be, hogy a közép és nagyvárosokban is hozták az 5-6%-okat. Nem tudom, hogy az LMP esetében a Budapest-vigék viszony helyett lehetne e városok-vidék viszonylatban beszélni.
Ide is: @Androidus: Az nyilvánvaló, hogy Budapesten jóval több, mint 5% kell, de az nem elég. Nagyvárosokban is, de minimum megyeszékhelyeken is meg kell ugorni az 5%-ot. Nekem most a Budapesti 5% is kérdéses. Mást sem hallani, mint hogy az LMP Budapesten is nehezen szedi össze a 750 cetlit választókörzetenként. A Jobbiknak van úgy országosan 10%-a, és nekik sehol nem okoz gondot a jelöltállítás.

Persze, értem én, hogy utolsó pillanatban dönteni akarók, de... majd meglátjuk.

Aldobói Feldob 2010.02.19. 21:15:44

Nem tudom láttátok-e Horváth magyarázkodásait a különböző tévécsatornákon BKV-ügyekben?

Mit mondjak, káprázatos volt. Azt
a sunyi taknyolást, hazudozást, blöffölést, szarmaszatolást, szerecsenmosdatást stb, amit ez a kis mama kedvence divatbarbi ott lenyomott. Az nem volt semmi.

Lucilius 2010.02.19. 21:23:24

@pannonfunk:
Szvsz az LMP Pesten és az egyetemi városokban (Pécs, Szeged, Miskolc, Győr, talán Debrecen) súrolni fogja az 5%-ot, vidéken viszont csak 1-2-3%okat fog szerezni. A kérdés nem az h bekerül e a parlamentbe, hanem inkább h a választások után milyen utat jár be:
1) Olyat mint a Centrum Párt: teljesen eljelentéktelenedik és csak akkor kerül a címlapokra amikor a Kupa mattrészegen fetreng valami konferencián.
2) Olyat mint a Jobbik: akik a 2006os bukta után - igaz egy teljesen megváltozott politikai környezetbe, de ahhoz kegyetlen jól alkalmazkodva és profin politizálva - egy masszív középpárttá váltak.

SteveNo1 2010.02.19. 21:47:34

@lehetmas: Az jó, de inkább 900-1000 ajánlószelvény kellene, mert ki tudja mennyit fog érvénytelennek találni belőle a TVB!

Ma nézegettem az ONB honlapját az elfogadott, és az elfogadás alatt lévő jelöltekről, a 70%-uk kb Jobbikos...

A maradék majdnem mind MSZP-s, és 1-1 MDF, illetve Összefogás Párti jelölt volt ma délelőtt!

kamasuka 2010.02.19. 22:06:18

@Don_Pipita:
Emlékszel még a XI. ker MDF-es Csapodyjára? Ideig megszorítani sem tudták, aztán ... :)

De hozhatnám példának Pécset is.

Érdekes menet lesz (tutira kétfogásos), de mindegyik bukni fog.

[nev] (törölt) 2010.02.19. 22:07:59

@snq:
így van. a szocialista-realista politika az, amiről gyurcsány őszödön beszélt: hazudni reggeltől napestig a belpolitikában. a nemzeti-idealista politika pedig külpolitikai elszigetelődést jelent.

kamasuka 2010.02.19. 22:12:29

@theofil:
Értelmes a Horváth Csaba? Mr. Pincsi? :)

Semmi extra a "pasi". Szerinte is a Fidesz felelős "mindenért" az elmúlt 8 évben ...

snq 2010.02.19. 22:22:29

@[nev]:
>> nemzeti-idealista politika pedig külpolitikai elszigetelődést jelent.

pedig mily igaz és hasznos barátaink vannak

kamasuka 2010.02.19. 22:25:07

@radala:
Ron Werber óta (addig nem volt, szerintem) kialakult a nagypártokhoz masszívan ragaszkodók köre, bár ez a Fidesznél más. Ott inkább nem a Párthoz, hanem Orbánhoz ragaszkodnak többen a bázisból, szóval ha Orbán egy ESETLEGES bármiféle bukás után saját pártot csinálna, akkor egy masszív réteg ŐT MINDIG bevinné 5%al a parlamentbe és a Fidesz elMDFesedne, dugna mindenkivel, aki őket élteti, csak hogy megmaradjon (bár ha most nem nyer, akkor cseszheti és eltűnik örökre, párt ide v. oda).

Szóval ezért tuti, hogy az MSZPnek MINDIG lesz egy 15-18%os bázisa, ami lehet a komcsi múlt, az Orbán-fóbia, a komcsi családi múlt, a hülyeség és a remény miatt, bár már BAZ5 Ózd is inkább a Jobbiktól várja a munkanélküliség felszámolását és a kohók újboli beindítását.

Az Orbán-fóbia is ezért van szociánista oldalról: évek óta próbálják kiszedni a politikai életből balról (azóta ők elvesztették Hornt, Megyót, Fletót és libást, maradt nekik a punciarcu Atyus), de Orbán még él, működik és sikerre éhesebb, mint valaha, pedig 1990 óta eltelt pár év, a Fidesz meg durvább esélyekkel indul harcba, mint bárki eddig.

kamasuka 2010.02.19. 22:36:49

Jé, egy Fideszes is fent van a jelöltek között. Akkor ennyit a 2 milláról?

kisa 2010.02.19. 22:39:06

@kamasuka: Orbán megcsinálta a saját pártját: úgy hívják, fidesz... És a masszív rétegnek tényleg mindegy, hogy liberális vagy konzervatív-keresztény, a lényeg az Orbán. Mindig azt szoltam volt mondani, hogy nem a fidesznek van vezetője, hanem a vezetőnek van fidesze...

kamasuka 2010.02.19. 22:45:02

@kisa:
Szerintem meg nem. Ugyanis a Fidesz egy tömegpárt lett: liberális és kerdem értékekkel (plusz az apró). Ez a két tábor folyamatosan csatázik egymással. Már akkora a vízfej, és annyian várnak kitörési lehetőségre, hogy ez egyszer be fog következni. Különösen, ha mostani brancs ellenzékben lesz. Én 5 évet adok nekik most, de ha veszítenének a választáson, akkor 4 év múlva a bejutásért kéne küzdeniük. Így semmiképpen nem mondanám, hogy Orbánnak van Fidesze, hanem azt, hogy a Fidesz "örülhet", hogy van egy Orbánja, és nem Tompika és barátai kezébe került anno a Fidesz.

Nem azt mondom, hogy Orbánon kívül nincs élet, csak azt, hogy az Orbánnélküliség nem hozna, hanem vinne szavazatokat.

snq 2010.02.19. 22:47:53

@kamasuka: már látom a következő "a bukás" paródiát a youtubeon, amiben don pintér kizavar mindenkit orbánon, ezen a szegény rétvári bence mátén és még valami peonon kívül, és irgalmatlanul leteremti őket, hogy mégis hogy képzelték partizánakcióban beküldeni az ajánlókat a 2M előtt :)

kisa 2010.02.19. 22:56:37

@kamasuka: Node nem véletlen, hogy NEM tompika és barátai kezébe került. Ahogy az sem véletlen, hogy tompika és a fidesz kezdőcsapatának zöme brüsszelben üdül. A többiek meg nincsenek már a fideszben... Nem véletlen, hogy gyakorlatilag nincs egy normális ember a vezérkarban. Rogán, Pokorny elhúztak kies kerületükbe, Kósa ki se jött onnan, és maradtak a szíjártó, cserpalkovics-félék. Varga meg most éppen karcerben, gondolom. És jönnek elő a vadiúj arcok, akik nagyjából örülnek, ha nem nyelik le a mikrofont a sajtótájékoztatón, meg a balsai a szörnyen komcsi arcával.

kamasuka 2010.02.19. 23:08:27

@kisa:
Nézd, ez Orbán utolsó esélye a Fideszben. Ha nyer, akkor cc, ha nagyon nyert, akkor évekig kuss lesz. De ha veszít, akkor tényleg vége neki is a Fideszben. Aztán marad egy 5%os párt (max 5) és kész. Minden mást meg Orbán viszi magával, és alakít egy újat (ha nem vonul vissza).

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.02.19. 23:14:16

@theofil: ja, szerintem is csapkod az LMP erre-arra, nincs még kialakult politikai arculatuk. Volt még az általad említetten kívül pár bicskanyitogató húzásuk. A kérdés csak az, honnan akarjuk nézni :) Nyilván mind érzelmi alapon döntünk. Egy ilyen húzással elvágják magukat? Hmmm. És akivel szimpatizálsz, annak hány húzást nézel el? :)

mirrmurrkandúr 2010.02.20. 00:16:45

@kamasuka: Azonfelül, hogy egy kissé -hogy is mondjam...- szürreális a felvetésed, hogy "HA a Fidesz nem nyer", van néhány megállapításod, ami ettől függetlenül is nettó baromság szerintem.

Először is a "Fidesz nem nyer" opciónak nagyjából annyi esélye van ebben az esetben, mint szűzlánynak Rocco mellett. Mondjuk ki: A nullához konvergál. S azt hiszem, ez az alkalom az, amikor ez így van rendjén. Az fog győzni, akinek jelen helyzetben győznie kell. Hogy négy év múlva mi lesz az általános vélekedés, majd meglátjuk...

Hogy mi lenne a Fidesszel Orbán Viktor nélkül szintén egy illuzórikus dolog: Ilyen nem állhat elő.
A Fidesz O.V. pártja. Nevezhetnék a pártot Orbán Viktor Luxusbordélyának is, akkor is népszerű lenne, akár csak Silvio Berlusconi különböző szervezetei, amelyek nélküle sehol sem lennének, így meg nagyjából 25 éve az olasz politika legnagyobb "ászai".

Felesleges azon gondolkodni, hogy mi lenne O.V. nélkül a Fidesszel, azon meg főleg, hogy nem kapnának 5%-ot... Ugyanilyen nagy párt maradnának valószínűleg O.V. nélkül is, az új vezetőjüket pedig épp úgy kikezdené a ballib sajtó, mint az öreget.
Orbánt azért utálják a "baloldalon", mert választást tud nyerni 20 év után is, ők meg valószínűleg eltűnnek a történelem süllyesztőjében... vagy egyenesen az emberiség süllyesztőjében.
Nem azért utálják, mert antidemokratikus, vagy mert populista (az MSZP-nél populistább képződmény amúgy sem létezik ezen a golyóbison...), hanem mert akárhányszor nyomják le a víz alá, mindig visszajön. Kitartó, meg kell hagyni.

Ettől még Orbán persze lehet populista, demagóg, hatalommániás, nárcisztikus ésatöbbi, de az ellenfelei nem ezért utálják. Már csak azért sem, mert a demokratikus értékek nekik sem tartoznak az erényeik közé (különösen az MDF-SZDSZ-nek).

Úgyhogy a Fidesz Orbáné, és nem fordítva. Nem lesz másik párt, O.V. száz éves koráig a párt miniszterelnök-jelöltje lesz, mert az övé, és ezt ott mindenki tudja. Pont.

Az, hogy ez mennyire jó, vagy nem jó, azon lehet vitázni, de a többin nem érdemes.

mirrmurrkandúr 2010.02.20. 00:22:21

@mirrmurrkandúr: Egyébként most láttam a TV-ben, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy Orbán minden hétfőn megbánja majd, hogy miniszterelnök lett, és hogy ők igazi irgalmatlan nemzeti radikális, populista, demagóg ellenzék lesznek. (Nem vicc, tényleg ezt mondta!!!)

Most már csak egy kérdés: Gyurcsány belépett a Jobbikba?

snq 2010.02.20. 00:53:25

@mirrmurrkandúr: nem, mirrmurrkandúr nem lépett be. tényleg valódi, kemény ellenzék lesz, talán még vekkeróra- és 48-órát-adok-a-lemondásra-kampány is lesz. persze titoktörvényt és lisszaboni szerződést, legelőparcellázást együtt szavaznak majd, és a tomboló antiszemitizmustól is együtt rettegnek majd, mert azért túlzásokba nem kell esni

Ravaszdi 2010.02.20. 01:44:48

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!: hehe, kár, hogy bizonyos sportesemények megrendezéséről szomszéd országokkal kalkulálva is lehet gondolkodni, innentől kezdve kábé olyan demagógia ez a sosemvolt "Nagymagyarország"-duma, mint a 23 millió román... de azért bíztatlak, legyél miniszterelnök-jelölt, aki kitalálta a 23 millió román bevándorlót, az bizony a rendszerváltás óta leghosszabb ideig "regnáló" kormányfőnk lett. :D

dr. mesterséges színezék 2010.02.20. 02:30:37

@mirrmurrkandúr: "ők igazi irgalmatlan nemzeti radikális, populista, demagóg ellenzék lesznek"

Röviden ezt fogja a NSz, a TV2, a 7i7es, az ÉS, drágabolgárúr, a Vásárhelyi család, Fiala, és még sokan mások a független középről konstruktív ellenzéknek nevezni.

mirrmurrkandúr 2010.02.20. 02:51:08

@mesterseges szinezek: Kövezzetek meg: Meglepődtem a Ferin!

Mindent kinéztem belőle, de ez már olyan fajta gátlástalan, cinikus mocsokság, ami magamtól eszembe sem jutott volna!
"Előzzük jobbról a Fideszt, legyünk populistábbak, demagógabbak tizenkétezerszer, mint ők és Jobbik együttvéve (Mondjuk ez náluk genetikus, úgyhogy semmi meglepetés). Lesz itt Őshaza, Nagy Magyarország Moszkváig, meg árpádsáv még a Nyakó valagán is. Szanyi csak székely köményest iszik mostantól, a Kósáné Magdika hetente a Vatikánba utazik, Kovács Laci bá már csak apácákhoz jár, Ildikó kivakarja magából azt a negyven kiló műanyagot, én meg mostantól heti kétszer bérmálkozom... Így a kormány kudarcainál majd mi is mutogatunk, és ezzel a Jobbikot is elintézzük!"

Hát... ez a pali biztos, hogy beteg. De van benne rendszer...

kisa 2010.02.20. 07:05:24

@mirrmurrkandúr: " ők meg valószínűleg eltűnnek a történelem süllyesztőjében... vagy egyenesen az emberiség süllyesztőjében."
Erre azért ne vegyél mérget.

"Orbánt azért utálják a "baloldalon", mert választást tud nyerni 20 év után is,"
És hányszor veszített??????? Egyébként nem ezért utálják, szvsz. Hanem mert olyan jó kádár-utód, nemzetiszínbe öltözve. Kis hazánkban semmi se olyan, mint a világ normálisabb részén: Komcsik komcsizzák a nemkomcsikat, a baloldal igazából jobboldalon van, és fordítva, és bárki vallhat akármilyen politikai nézetet, kicsit később meg az ellenkezőjét, középen semmi nincs, és igény sincs rá, hogy legyen, eh...

dr. mesterséges színezék 2010.02.20. 09:40:54

@mirrmurrkandúr:Amúgy beteg, de valszeg itt csak arra céloz, hogy amíg a kormány kormányoz(ni próbál), addig lehet marginális, vagy a (fásult) többség számára marginális kérdések feldobálásával jó pontokat szereznie az ellenzéknek, és ha a marginálison felül még marhaságokat is feldobál, akkor az arra vevőknél még több jó pontot.

Amiért mégis egyrészt időszerűtlen ezt feszegetnie, az az MSZP folyamatos jelenben (is) zajló minden áron nyugdíjasszavazatot szerző próbálkozássorozata, amely mutatja, hogy nekik nem kell a marhasághoz ellenzékben lenniük, másrész amiért éppen neki nem érdemes ezt feszegetnie azt 2 év handabandázással + 2.5 év heti eligazításnak beillő agymenés-reformdömpingjével jellemezhető.
Szóval Fletó azzal példálózik, hogy ha gonoszkodni akar, akkor olyanok lesznek ellenzékben... mint amilyenek kormányon voltak - ha ezzel akarja "visszahozni a szarból a választásokat", akkor már nála is elfogytak az ötletek, ami meglepő és mulatságos.

molnargyrgy · http://budapestiszolgaltatas.wordpress.com/ 2010.02.20. 12:05:51

@[nev]: Látom, te még, vagy már az EP választásokra készülsz, de most belpolitikai választás lesz.
Az Szdsz elhiteltelenedése lehet az oka, de még nem tudok a 2002-eshez hasonló fenyegetésről, ami szerint jobboldali (akkor még csak fidesz-Miép koalíció rémkép volt) többség esetén elmenekül a tőke Magyarországról.

mirrmurrkandúr 2010.02.20. 12:17:15

@kisa: Né, nem hittem volna, hogy találkozom egy MSZP-ssel!!!
Te tényleg igazi vagy? Azt hittem kihaltatok már... de hát mint tudjuk az atomrobbanást is csak a csótányok élik túl...

Nem, Drága, az MSZP nem azért utálja Orbánt, amiről te beszélni szíveskedsz, mivel az már elveket feltételezne, amely kifejezés értelmezése komoly kihívás elé állítja őket.
Igazad van, a maszoposok nem komcsik, mert ahhoz is legalább elvekre lenne szükség, egy MSZP-snek pedig NINCSENEK ELVEI!
Mi az, hogy Orbán Kádár utód? Mondja ezt a földkerekség legdemagógabb, legpopulistább szervezete, akinek miniszerelnöke közölte egy limóban, hogy itt még a szar is aranyból lesz. Egyébként pedig lassan mondom, hogy Orbán Viktorka is megértse: NEM LESZ GÁZÁREMELÉS. ( Tudod, hány százalékkal emeltek azóta: kb 400-al!!!!!!!!!)
Soroljam még?? Szeretnéd?
Úgyhogy ne félj, a süllyesztő garantált. A te helyedben ebben én is biztos lennék...

SZÉP ÚJ VILÁG MSZP NÉLKÜL...

S végre megérkezünk Európába...

Captain Tott (törölt) 2010.02.20. 14:10:13

@kamasuka: Nem egységes a Fidesz szavazótábora... Orbán-fanoktól a fogcsikorgatva Fideszre szavazókig terjed. Ez utóbbiak talán nem is kedvelik a Fideszt, de ez az egyetlen REÁLIS alternetívája a ballib ámokfutás végének.

dzsaszper 2010.02.20. 18:56:35

@theofil: volt II. kerületi polgármester, főpolgármester-helyettes, majd a budapesti koalíció felbomlása Budapestért felelős kormánybiztos, hogy az mszp ne engedje ki a markából a bkv-t. A jelenlegi fideszes II. kerületi polgármesterrel karöltve fúrták meg a budai fonódó villamos projektet, legalábbis azt, hogy legyen határidőre engedély. Az EU 5/6 részben finanszírozta volna a projektet (forrás: VEKE)

dzsaszper 2010.02.20. 18:57:32

@dzsaszper: a félreértés elkerülése végett, a VEKE a buddai fonódóval kapcsolatos információim forrása :)

dzsaszper 2010.02.20. 19:03:47

@theofil: ha valaki olyasmit tesz. ami felveti a bűncselekmény gyanúját, akkor nem a feljelentőt kell piszkálni. Ha meg nem veti fel a gyanút semmi, akkor miért nem volt viszontfeljelentés hamis vád miatt?

dzsaszper 2010.02.20. 19:11:47

@kamasuka: @kisa: szerintem kezdenek a második vonalbeli fideszesek közül is tapasztalt emberek lenni. Ki polgármesterként (többen is), ki frakcióvezetőként bontogatja szárnyait, de vannak volt miniszterek is...
Szóval, szerintem Orbán nélkül nem esne 5%-ig a fidesz. Ha van egy kis eszük ezeknek a második vonalbeli embere, akkor Orbán után nem ugranak egymásnak, hanem választanak maguk közül egy vezetőt és összezárnak mögötte.

dzsaszper 2010.02.20. 19:14:39

@KelvinK: lemaradtam valamiről, amire iróniával válaszoltál, vagy ez egy gazdasági reklám akar lenni?

törzsmókus 2010.02.21. 00:26:46

még a feltételezés is sértő, hogy az LMP beálljon HCs (vagy más jelenlegi parlamenti párt jelöltje) mögé. még mindig nem értik?

Bobellino 2010.02.21. 07:40:28

az a feltételezés is sértő, hogy bármelyik komoly pártnak szükséges lenne az országos listát állítani nem tudó LMP (Lehet Magyarország Palesztina) támogatására.
Gyűjteni kéne belpesti entelektüelek mert másként besül a mutatvány...

lüke 2010.02.21. 08:44:56

@radala
Demszkynek akkor lesz szobra, ha jön egy mai "Haynau"... és höst csinál belölük
nem jegyeztem a méltó elödök közt...............
süti beállítások módosítása