Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
03:02

A miniszterelnök tegnapi parlamenti búcsúbeszéde kapcsán a leggyakrabban felmerülő kérdés Bajnai Gordon további karrierjére vonatkozik. Sokan már az MSZP következő miniszterelnök-jelöltjeként látják, mások biztosra veszik, hogy jövőre ő lehet a baloldal közös főpolgármester-jelöltje (akit a teljesítményéről rendre pozitívan nyilatkozó MDF is elfogadhat). A távozó kormányfő mindenesetre egyelőre nem beszél szándékairól, szavai szerint most „méregtelenítésre készül”, aztán majd meglátja.

Tegnapi parlamenti felszólalása nem hagyott sok kétséget abban a tekintetben, hogy Bajnai most leginkább saját emlékművének megalkotásában érdekelt. Az ügyesen megformált szöveg – mintegy hosszan az emlékmű talpazatára írva - alkalmas is volt erre: benne volt minden, aminek a politikusságát tagadó politikus látszani szeretne. Egy olyan válságkezelő, szakértői kabinet apolitikus vezetőjének mutatta magát a miniszterelnök („Ebben hittem, ebben hiszek. A jó kormányzás talán kissé divatjamúlt, mert apolitikus eszményében”), akit nem kötnek a pártpolitikai érdekek („Én e politikai versenynek elfogult drukkere ugyan vagyok, de résztvevője nem), akit nem foglalkoztat a politika népszerűséghajhász világa („Nem akartam megváltóként feltűnni, rajongókat gyűjteni és korszakot csinálni”), ám aki a végletekig elkötelezett a demokratikus értékek és a demokratikus pártok közötti párbeszéd mellett („Demokrata és hazafi Orbán Viktor is, demokrata és hazafi Mesterházy Attila is”), s aki kérlelhetetlen ellenfele a populizmusnak és a szélsőségeknek („A fanatikus szembenállásból ugyanis egy szörny született, és ezt a szörnyet úgy táplálta napról-napra a gyűlölet és a megosztottság, akár az anyatej a csecsemőket”).

Bajnai még arra is ügyelt, hogy az egyébként számos egyértelmű, a Fidesz-MSZP küzdelemre lefordítható politikai üzenettel tűzdelt (előrehozott választás kérdése, alkotmány tisztelete, MNB önállóságának védelme stb.) beszéde az őt kezdetben erős szkepszissel fogadó szocialista frakcióban is kellemes emlékeket hagyjon („A Magyar Szocialista Párt képviselői és a liberális frakció tagjai az ország hosszú távú érdekét saját rövid távú érdekeik elé helyezték újra és újra az elmúlt 10 hónapban. Lehet, hogy ezt ma még csak kevesen köszönik meg nekik, én most megteszem”).

A szépen megformált emlékmű ugyan némileg ingatag lábakon áll - nem véletlen, hogy Navracsics Tibor sem elsősorban Bajnai miniszterelnökségére, hanem megelőző kormányzati tevékenységére utalt felszólalásában -, mégis alkalmasnak látszik arra, hogy a távozó kormányfő erős nyomot hagyjon maga után a baloldalon. Bajnai egy olyan időszakot követően vette át a kormányzást, amely tartalmilag (a válságkezelés feladatait illetően) nem könnyítette meg helyzetét, ám abban mégis segítette, hogy lehetőséget adott a különbségek erősebb hangsúlyozására. A lemondásra kényszerülő – azaz a politika nyelvén: megbukott - Gyurcsány Ferenc utódaként Bajnai akkor is eleve előnnyel indult, ha amúgy számára elődjéhez fűződő viszonya és korábbi kormányzati együttműködése súlyos tehertételt jelentett. Kétségtelen tény, hogy az új kormányfő élt is a lehetőséggel: egyrészt Gyurcsánytól eltérő karaktere, másrészt a válságkezelés szükségességének általános elfogadottsága, harmadrészt átmeneti és ezért valamennyire kevésbé exponált és támadott helyzete, valamint negyedrészt a válságkezelés terén elért eredményei miatt még politikai ellenfelei is időnként méltányolják kormányának tevékenységét.

Mindez (a teljesítmény és még inkább annak percepciója) összességében jó alap ahhoz, hogy Bajnai valamikor ismét politikai szerepet vállaljon. Fontos azonban látnunk, hogy a politikából való kilépését követően - azaz politikai pozíciók és erőforrások nélkül - a visszatérés nem kizárólag saját döntésének függvénye. Anélkül természetesen nem megy, hogy a távozó kormányfőben ne erősödjön fel a vágy a politizálás iránt, ám a csillagok szerencsés állására is szükség van ahhoz, hogy a partvonalon kívülről ismét a pályára léphessen. Németh Miklós példája ebből a szempontból tényleg jó analógia: amíg az MSZP vezetett és uralt párt volt (Horn Gyula idején), addig hiába élt a nosztalgia a volt miniszterelnök személyével kapcsolatban, a Londonban élő Németh visszatérésének nem voltak meg a feltételei. S amikor végül 2001-ben, egy hatalmi vákuumot kihasználva bekapcsolódott a szocialisták miniszterelnök-jelölti versenyébe, a szándék ismét kevésnek bizonyult: megtört a politikai küzdelemben rutinosabb és ekkorra már otthonosabb riválisok ellenerején.

Arra a kérdésre tehát, hogy vajon lesz-e még fontos politikai szereplő Bajnai Gordon, ma nem csupán azért nem tudunk válaszolni, mert sajnos nem látunk a kormányfő fejébe, nem ismerhetjük valódi szándékait, hanem azért sem, mert ma legfeljebb találgatásaink lehetnek azzal kapcsolatban, hogy milyen állapotban lesz 2010 után az MSZP. Ha a szocialisták úrrá lesznek belső válságukon, és hamarosan felsorakoznak egy új, megkérdőjelezhetetlen vezető mögé, Bajnai számára legfeljebb nem kívánt epizódszerepek maradhatnak. Ha viszont a következő választás előtti évre sem dől el megnyugtatóan az MSZP-n belüli hatalmi harc, Bajnai akár még megváltóként is visszatérhet – ha akar.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr11782814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai Gordon, az utolsó technokrata 2010.02.23. 07:41:05

Bajnai Gordon Németh Miklós húsz évvel későbbi politikai reinkarnációjának tűnik. Egy tisztességes ember, aki a saját feladatát a rövid távú válságkezelésben látja és a válságkezelést önmagáért való célnak tekinti. (Fotó: Meh) Mit tudtunk meg a beszéd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Idet 2010.02.23. 15:37:56

@Alvarez: Mit szólnak ehhez az éhenpusztult libák?

Basszuskulcs, az ember és a liba élőlény, nem egy marék ki...ott fogaskerék!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 15:40:39

@..,:

Na de egy beszállító kistermelő nincs abban a helyzetben, h rátartással kérje meg a baromfia árát. különben is, egy helyre szállít, és az ha nem fizet, akkor kész, kampec. Erre nem lehet felkészülni. Ez baromság.

Amiről te beszélsz az az, h én mondjuk csavart gyártok, és 27 helyre vagyok beszállító, és akkor rátartok kicsit az árra, s ha az egyik nem fizet, akkor sincs gáz. Vagy a BKV, ahol a bliccelő utasok "jegyét" a többi becsületes fizeti.

de baromfit beszállítani egyetlen fölvásárlónak, az egy egészen más helyzet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 15:41:31

@mesterseges szinezek: nem lesz hosszabb sor.
a sor ugyanolyan hosszu lesz, csak eppen azok szama fog csokkenni, akik a tegnap esti vacsorafozesuket vetik ossze a ma estivel es azzal, hogy a budos kolok pistike mar megint bukasra all matekbol.

Idet 2010.02.23. 15:43:02

@subtotal: Na, ez a mentalitás az, amire nincs szükségünk. Mert e szerint minden erkölcstelen gazdasági cselekedet, ami nem ütközik törvénybe vagy nem lehet utolérni, bocsánatos bűn.

Thja, a gazdaság már csak ilyen, és ez kőbe van vésve a "szakemberek" fejében.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.23. 15:45:01

Én azt is el tudom képzelni, hogy Bajnaira majd úgy emlékeznek 5-10 év múlva, mint mostanában Bokrosra. Miközben ugye a szakértőiség mind a két esetben csupán egy elrontott kormányzást követő, kényszerű kármentés volt.

Idet 2010.02.23. 15:48:15

@Spiro: Persze, a kellemetlen kérdések, az csak okvetetlenkedés, sőt ármány.
Te meg púderozol ezzel a szöveggel.
Nem a Wallis tulajdonszerzéséről van itt szó.

.., 2010.02.23. 15:49:33

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: Ebben részben igazad van, ha így van, de akkor viszont az a kérdés, hogy miért nem keres más felvásárlókat, hogy csökkentse a kockázatát, ha az egyetlen felvásárlója esetleg csődbe megy? Illetve dehogynem, ha lenne minimális fogalma a kockázatokról, igenis beárazná a felvásárlói csőd kockázatát, mert különben a felvásárló csődje után azok a versenytársai fognak életben maradni, akik a.) beárazták a kockázatokat b.) több felvásárlót is felhajtottak. Többen írják, hogy minek vállalkozik az olyan, akinek foglama sincs arrüól, hogyan működik a piac. Ez így szerintem túl sarkos, de azért képezni igenis kellene magát, hogy megismerje a kockázatokat, főleg akkor ha ez az EGYETLEN megélhetési forrása, és kész az életével fizetni érte, ha bebukik. Olyan nincs, hogy rossz híre van a felvásárlómnak, hallottam is róla hogy másoknak nem fizetett, egy ideje nekem sem, de nem baj, még 5 (ÖT!) évig szállítok neki hátha lesz valami, és nem keresek új felvásárlókat, vagy nem kezdek valami teljesen másba, ha az egész országban nincs is más felvásárló. Ez így biztosan nem megy, ez kontárkodás.

László56 2010.02.23. 15:50:16

Elnézést kérek és minden tiszteletem mellet az írójával szemben, a fenti elemzés nekem inkább egy politikus véleményének tűnik mint elemzésnek. Hiszen kiről is van szó ? Bajnairól, aki az úgynevezett pszichológus szakembereket is elgondolkoztatásra kényszeríti. Mert csak a nézőpont kérdésétől függ hogy egy technokratáról, vagy egy pályát tévesztett politikusról van e szó. Vagy talán csak egy egyszerű szerencselovagról, kinek több a szerencséje mint az esze ?

Bajnai mint technokrata ? Nehezen hihető. Hiszen egy jó technokratának saját gondolatai és saját elhatározásának is lennie kell. Az ő esetében erről szó sem lehet. Mert csak az IMF végrehajtó szerepe jutott neki. Azt pedig egy érettségivel is meg lehetett volna tenni. Megmondták mit kell neki tennie és megtette. Azt hogy úgy csinálhassa, hogy mindez saját elhatározásának tűnjön ? Az is külön meg volt és van neki engedve. Ez bizony még egy úgynevezett technokrata megjelölésnek sem elég, mert ahhoz más körülmények és jobb végzettség kell mint az övé. Marad a végrehajtó szerep. Amit ugyan jól csinált, de azt is hozzá kell tenni, hogy ilyen erős nemzetközi felügyelet mellett, mindezt nehéz rosszul csinálni

Bajnai mint politikus? Nehezen elképzelhető változat. Hiszen egy politikusnak olyan víziójának kell lennie, ami egy pártömeget meg tud mozdítani. A Bajnainál egyértelmű hogy erről szó sem lehet. Nem is pártag. Víziója sincs. És soha nem is volt szükséges hogy egy pártot kezeljen vagy mozgasson. Honnan is lenne politikai képessége és képzettsége ? Ami most történt az nem más mint az MSZP öncélú követése a Bajnai -féle végrehajtásnak. Ez onnan jön hogy az MSZP vezetősége kénytelen kelletlen felismerte hogy más választása nincs mint a végrehajtó politikát támogatni. Enélkül felkészületlenül jön az MSZP politikai halála. És még irányítani sem tudja.. Amit megint csak: még egy halálával küzdő politikai párt sem engedhet meg magának. Így aztán fogcsikorgatva ugyan, de támogatták a Bajnait. Ez viszont nem a Bajnai érdeme volt, hanem az MSZP okozta katasztrofális gazdasági körülmények hozták így. Ebből azt is leszűrhetjük hogy Bajnai mint politikus, nem számottevő egyéniség.

Bajnai mint szerencselovag ? Talán a legtalálóbb kifejezés rá nézve. A képzetlensége és tapasztalatlansága juttatta ebbe a pozícióba amiben most van. Tapasztalt, képzett emberek közül egy sem fogadta el ezt a megalázó szerepet ami Bajnainak jutott. Éppen azért, mert volt esze ezeknek az embereknek. Bajnainak mint szerencselovagnak viszont kiváló szerep volt. Passzolt hozzá. És ebben is szerencséje volt.

Ezért nem lesz Bajnaiból soha vezető politikus. Legfeljebb egy kis politikuska aki még egyszer megpróbálja, mert azt hiszi hogy egyszer már megpróbálta, de avval hamar megbukik. Mert bizony az történne, ha megpróbálná.

cellimega 2010.02.23. 15:55:48

@az igazi Sipi:

Ha a tényeket nézed, Sipi (és nem a hvg, népszabi sugalmazásait), akkor kiderül, hogy a Te szavaiddal élve Orbánék is szarlapátolással kellett, hogy kezdjenek '98-ban.
Sőt ők azonnal elkezdték (el is bukták az őszi választásokat) szemben Hornnal. Medgyessy meg neki sem állt, éppen ellenkezőleg.
1994-1998 4 évéből Bokros szűk 1 évig volt miniszter. Előtte és utána is felelőtlen költekezést folytatott a maszop-szadesz koalíció.
1998-ban nagy ktgvetési hiányt kellet kezelnie Orbánéknak.

S még vmi: a világgazd. környezet 1993-1997-ben és 2003-2007-ben volt nagyon jó. Orbánék idején összeomlott Oroszo (1998-1999), és 2001-2002-ben volt egy vgazd.válság.

Spiro 2010.02.23. 15:58:05

@Idet:
Én nem púderezek semmit, csak qrvára nem életszerű, hogy a beszállítok 1998 óta várnak a pénzükre, és az új tulajdonosra mutogatnak, aki szintén bukott az üzleten, és/vagy 100.000 (~50M Ft) liba után jut eszükbe, hogy hol a faxba van a pénzem.

Nyilvánosak a mérlegek meg lehet őket nézegetni, minek győzködjük itt egymást.

Tudod mindenki a pletykára emlékezik, nem az igazságra, vagy a helyreigazításra. (üsd be a gugliba Banai, Ciprus és a találatok között mindent elolvashatsz, állítást, cáfolatot, és ha helyén az eszed ki tudod bogarászni a lényeget, függetlenül az erre szakosodott orgánumok állításaitól, hangulat keltésétől)
Minden cég folytat adóoptimalizálást, ki így, ki úgy. Ebbe nincs semmi különleges, csak a népet lehet vele hergelni.

Én már évek óta mondom, hogy nem szabad pártokra szavazni, de csak megy ez a verkli

cellimega 2010.02.23. 16:00:17

@cellimega:
bocsika:
kellett kezelniük

objekt 2010.02.23. 16:09:59

@vlaca55: Egyetértek, nem merte bevállalni. De, az a véleményem, azért nem tette, mert ekkor már túl kedvezőek voltak a Fidesz népszerűségi adatai. Ezt féltette, elveszíteni a közepet. Emlékezz vissza, a választások után majdnem, - na ez azért túlzás - leváltották, de később szinte magától, az MSZP "jóvoltából" újra a jobboldal megkérdőjelezhetetlen vezetője lett.

Bajnai: én csak azt állítom, hogy kár volt húzni az időt. Az államháztartást az új kormány is ugyanúgy rendbe tette volna, de lett volna felhatalmazása új dolgokat is megpróbálni.

hoplita 2010.02.23. 16:11:50

@Spiro:
Hja, ha te a wikit tartod irányadónak egy napi politikai kérdésben, akkor itt ezt most be is fejezhetjük.
Nem akarsz a blikkre is hivatkozni?
Vagy az és-re?
Komolytalan...

dr. mesterséges színezék 2010.02.23. 16:20:49

@az igazi Sipi: Ez sajnos nem igaz. Dolgoztam államigazgatóként, és elmondhatom, hogy sokan rengeteget dolgoznak azért, hogy a tökfelesleges okiratok előállítása úgy-ahogy megvalósuljon.
Erre iskolapélda az okmányirda, ahol elég az a 2-3 órányi sorállás, hogy az ember lássa, az ott dolgozók eszik a kefét és pörögnek, csak hogy a szükségtelen iratállomány elkészüljön, és a pénz be legyen szedve érte.

hoplita 2010.02.23. 16:22:14

@Idet:
Hagyd, ennek a seggfejnek magyarázhatod.
Remélem egyszer ő fog éhen dögleni.
Az ilyen érzéketlen tuskók és erkölcsi deficitek miatt élhetetlen ez a világ.
De egyet ne felejtsenek el, Isten késik, de nem felejt és sosem ver bottal.

subtotal 2010.02.23. 16:24:56

@Idet: kinek az erkölcse szerint? már bocs, de a törvények mindenkire vonatkoznak, az a társadalom erkölcse, nem?
Így egy törvények feletti erkölcsre mutogatni nem vezet sehova, mert nem ugyanazt értjük alatta. Még a törvényeket is máshogy értelmezzük.

dr. mesterséges színezék 2010.02.23. 16:28:04

@cellimega: "1994-1998 4 évéből Bokros szűk 1 évig volt miniszter. Előtte és utána is felelőtlen költekezést folytatott a maszop-szadesz koalíció."

Bion, arra Megyó minelnöksége előtt sem volt sikk emlékezni, hogy Bokros után ő volt a pü min, és a nevéhez hű eredménnyel, hát még azóta... Valahogy nem férne bele, a csupafelelősség Horn-kormány, amelytől a zorbán csupajót kapott sztoriba.

Idet 2010.02.23. 16:28:27

@Spiro: Sok igazság van abban, amit mondasz.
A baj csak az, hogy az "adóoptimalizálást" mindig a "hülyékkel" fizettetik meg, és minket, a "hülyéket", minden apró vétségért utol lehet érni, míg az optimalizálókat...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 16:28:56

@mesterseges szinezek: egeszen konkretan:

loszart:-)

nem fogod nekem megmagyarazni, hogy 800.000 kozpenzbol elore van szuksegunk. nincs szuksegunk annyira. alig tobb, mint a fele eleg lenne.

sunázósün 2010.02.23. 16:34:18

@hoplita: a te sztorid mennyivel volt komolyabb a szegény átvert gazdákról, akiket behintáztattak és habokra hízlalták a szárnyasokat éveken át??!

Az egész sztoritok ott bicsaklik meg, hogy úgy próbáljátok lefesteni a helyzetet, mintha Wallisék felvásároltak volna egy kistafírozott full nyereséges céget bagóért, aztán gyorsan lerabolták az egészet és még a parsztokat is kizsigerelték közben.

Ezzel szemben korábban olvashattad már, hogy milyen kondíciókkal rendelkezett a HB már a felvásárlásakor is, éshogy 5 évig kínlódtak vele.

Bajnai szerepét meg itt olvashatod a subtotal által korábban linkelt oldalon.

www.magyarorszag.hu/hirkozpont/hirek/sajtokozlemenyek/bajnai20090527.html

Esetleg fordulj a nyomozati szervekhez, hogy itt valami hatalmas disznóság lappang immáron 6 éve, és azonnal intézkedjenek, mert olyan még soha nem volt ebben az országban, hogy egy cég bedőlt és károsultak maradtak a romjai közt.

Idet 2010.02.23. 16:34:28

@subtotal: Nem. A törvény nem a társadalom erkölcse, hanem jogszolgáltatási rendszer. Amely sok esetben köszönő viszonyban sincs az igazsággal, az erkölcsel pláne nem.

A tízparancsolaton alapuló erkölcsre gondolok, ennél jobbat még nem tudtak az okosok föltalálni. Míg többé-kevésbé betartjuk, addig létezik valami koherens összetartó erő a világban, aztán majd lépten und nyomon egymás torkának esünk.

Remélem, akorra már ibolyaszagló mester leszek Rákoskeresztúron, hogy Moldovától lopjak valamit, az élvezhető korszakából.

dr. mesterséges színezék 2010.02.23. 16:35:40

Nem, nem azt mondom, h 800ezerre van szükségünk: azt mondom, h <<800ezer főre szabott bürokráciára van szükségünk - ehhez persze léteznie kell minimális bizalomnak állam és állampolgár között. De nincs, és most aztán végképp nincs.

Idet 2010.02.23. 16:36:41

Bocs, de a gépem úgy döntött, nem kettőz betűt, csak ha csapdosom a billentyűket...

Idet 2010.02.23. 16:38:33

@hoplita: Valamint malmai lassan őrölnek, de őrölnek!

subtotal 2010.02.23. 16:49:00

@Idet: hát ennyire erkölcsös ez a társadalom.
Azonkívül pedig egy örökbecsűvel élve: "mindenkinek jogában áll hülyének lenni", a gazdáknak is jogában állt. éltek is vele.

@mesterseges szinezek: "azt mondom, h <<800ezer főre szabott bürokráciára van szükségünk"
Ez azt jelenti, hogy egy 800 ezer főnél kisebbre szabott bürokráciára lenne szüksége, akkor mélyen egyetértek.
Azt is tapasztalom, hogy a jó szinvonalú szolgáltatást kapok, mint állampolgár, bármennyire meglepő is.
(adóbevallás, jogsi és NyP alapján személyes tapasztalat).

Idet 2010.02.23. 16:49:49

@hoplita: Valamint, malmai lassan őrölnek, de őrölnek!

Bocs, lehet, hogy kétszer megy el!

Viktus 2010.02.23. 16:52:14

A szocialista párt nyolc évnyi kormányzás súlyát cipeli koloncként a nyakában - hangsúlyozta a politológus, aki emlékeztetett arra is, hogy a választási kampánynyitó nagygyűlésén az a Gyurcsány Ferenc kapta a legnagyobb tapsot, akivel szemben szerveződik újjá a párt.

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-335505

Idet 2010.02.23. 16:56:02

Na jó,@ hoplitának igaza van...

Szerintem Bajnai nem lesz még egyszer politikus a saját jószántából.

Látja ő, mi megy itt, és van annyi vagyona már, hogy ilyen babérokra nem vágyik.
Hacsak őt is el nem kapja időközben a politikusbetegség: a hatalom mámora.
Talán Bajnai túl szenvtelen alkat ehhez, és akkor szerencsénk lesz.

Idet 2010.02.23. 16:59:07

@Spiro: És még: szerinted milyen a beszállítók érdekérvényesítő képessége versus bármely tulajdonos?

hoplita 2010.02.23. 17:25:02

@sunázósün:
Persze.
Elhiszem én.
Kínlódtak, megpróbálták megmenteni, a libák ellenértékét is megpróbálták kifizetni, de nem sikerült.
Pedig Bajnainak is habzott a háta, annyit melózott....te meg vagy olyan hülye vagy, hogy ezt elhiszed, vagy olyan szemét, hogy bár nem hiszed, de úgy teszel.:(
Tudod, ezt a megmentő dumát a bíróságok is el szokták hinni, ezért ül kevés ember nálunk gazdasági bűncselekményekért, mert a rosszhiszeműséget a bíróság nem látja bizonyítottnak.
Ismétlem, a ROSSZHISZEMŰSÉGET!!!!
Ha tudod mit jelent az.
Kétlem, hogy a jelentésével tisztában lennél.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.23. 17:28:48

@hoplita: mivel ha nem bizonyithato a rosszhiszemuseg, akkor nem tortent buncselekmeny.

jogallamban pedig a bunosseget bizonyitani kell. akinek a bunossege nem bizonyosodik be, az artatlan.

ennyi.

theofil 2010.02.23. 17:55:30

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Én viszont nem bíztatlak téged gondolkodásra - nem kérek tőled lehetetlent.

Idet 2010.02.23. 18:02:36

@az igazi Sipi: A nagy bűdös lóalkatrészt ártatlan!

Csak nem lehetett rábizonyítani. Az nem ugyanaz!

Ezért van az, hogy pl. O.J. Simpsont felmentették, holott mindenki tudta, mit művelt, az ajtónállótól kezdve a bíróig bezárólag.
Bizonyítékok is voltak, csak ugye, a jogtechnika, és a jog a jog kedvéért való csűrése-csavarása...
Na hát, itt még nem tartunk, de el fogunk jutni idáig is.
Az áldozat a hibás, egyértelmű.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 18:03:07

@theofil:

Kicsi mókuska, ne erőltesd a humort, mert az láthatóan neked csak a közhelyes szövegek leírását jelenti.

Javallat: olvasni sokat, és tanulni, tanulni, tanulni... ...hátha nem maradsz butuka, és képes leszel érdemben is beírni vmit, nemcsak mint egy agyatlan troll, belebüfizni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 18:06:10

@..,:

Látom, teljesen járatlan vagy az állattenyésztésben. Az nem úgy van ám, h ha nem megy a pipi, akkor belekezdek vmi másba. Tudod, mekkora beruházás egy csirkefarmot létrehozni? Ehhh, ez nem olyan ám, h átállítom a gépet csavargyártásról szöggyártásra.

theofil 2010.02.23. 18:17:06

@az igazi Sipi:

A franc fog veled vitakozni....a fene egye meg, úgy tűnik értesz ahhoz amiről írsz....mondd, muszáj ennyire egyénieskedni, muszáj ennyire kilógnod a sorból...?!

panelburzsuj 2010.02.23. 18:22:03

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Maradjunk talán abban: csirkeólban pulykát nevelni nem optimális, de technikailag azért megoldható az átállás.

A csavar-szög konverzió egyszerűségéről viszont - bocsáss meg - nem vagyok olyan sziklaszilárdan meggyőződve, mint te.

Amúgy gépész vagy, vagy agronómus?

theofil 2010.02.23. 18:26:52

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Remélem nem haragszol ha azt mondom, hogy te vagy a Szijjártó álma....pont az efféle kuncsaftokra íródik a fideszes rágalomhadova.

Idet 2010.02.23. 18:46:31

@Viktus: "...8 évnyi kormányzás súlyát cipeli koloncként..."

Ó, szegény drágáim, a szívem szakad meg! Hát mér' nem dobtátok le, ha olyan nehéz volt?

Idet 2010.02.23. 18:48:43

@panelburzsuj: Kapaszkodj meg: nem megoldható. Esetleg, ha a pulyka méretét kisbaltával a csirkeól méretéhez igazítod...

Idet 2010.02.23. 18:53:45

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Kedves Malacz, már megbocsáss, lehet, hogy Theofilnak nem a legnagyobb erőssége a humor, de neked meg feletébb nagy arczod van...

panelburzsuj 2010.02.23. 19:19:10

@Idet:

Ha a "csirkeól" úgy 12x60 méteres, akkor a kisbalta helyett inkább plajbászt célszerű ragadni, és kockás papíron kisakkozni, hogy hány csirke és hány pulyka fér el benne a turnus legvégén, amikor már csaknem test-test mellett szoronganak a jószágok.

Kőkemény kapitalista vállalkozás ez - lajbiban és gumicsizmában is.

panelburzsuj 2010.02.23. 19:23:56

@Idet:

Ha a "csirkeól" úgy 12X60 méteres, akkor kisbalta helyett inkább pljbászt célszerú ragadni, és kockás paíron kisakozni, hogy hány csireke vagy pulyka fér el benne a turnus végére, amikor már csaknem test test mellett szoronganak a jószágok.

Kökemény tőkés vállalkozás ez - lajbiban és gumicsizmában is.

panelburzsuj 2010.02.23. 19:25:26

(A blogmotor igazol: nem kisujjból kopizok .... :)

thnita 2010.02.23. 19:34:09

Őszintén: engem egyáltalán nem foglalkoztat Bajnai további karrierje. Számomra annyira érdektelen pillanatnyilag, hogy jut-e még politikai szerephez vagy sem, hogy csak na. Ha véletlen igen akkor majd ráérek azon meditálni hogy, naeztmegmostmiértiskukáztákelőmármegint...:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 19:36:52

@Idet:

Kedves Idet!

Ha vennéd a fáradtságot, és utána néznél, h ebben a vircsaftban ki kezdte az arcoskodást, akkor láthatod, h az nem szerény személyem. Mellesleg az arcom nem nagy: fejtérfogat átlagos, áll és orr átlagos, szabályos, semmi nagy sincs az arcomban.

Az meg, h valaki bemutatja intellektuális enteriőrjének szegényes voltát, majd én finoman közlöm vele, h butának tetszik lenni kiskegyed, az nem hiszem, h durvaság lenne;-))

Különben én szívesen venném, ha mindenki a tárgynál maradna, és nem a másik szemémélyével foglalkozna. Theofilnak is ezt ajánlom. Sokat bölcsülne több hallgatással.

sunázósün 2010.02.23. 19:41:54

pláne mert itt libák játszottak.

És pont ez az a kockázati tényező malacz, amit egész nap keresgéltél:
a legelején ildomos kiszámolni, hogy egy azaz egy felvásárlóra alapozva érdemes-e belevágnom egy ekkora beruházásba, egy farm kialakításába, létrehozásába.
Vagy esetleg jobban jövök ki, ha alkalmazottként gályázok valakinek kizárólag a munkaerőmet eladva.

panelburzsuj 2010.02.23. 20:04:18

Kedves Török Gábor!

A kommenteket emésztve talán lassan-lassan megvilágosodik előtted, hogy miért olyan nagy a tülekvés a politikuspályán, és miért sokkal kockázatosabb a független politológus szerepében próbálkozni.

A szavazójogunk ingyen van. Hát úgy is bánunk vele.

subtotal 2010.02.23. 20:05:10

@Zengőtorkú Nyivákoló: és továbbra is nulla az LMP-nél.
Majd meglátjuk, mennyire őszinte ez a Karácsony Gergő.

6.Lenin 2010.02.23. 20:09:15

@László56:

Tökéletes leírása a bajnai jelenségnek.
Kár,hogy ritkán szólsz hozzá.

subtotal 2010.02.23. 20:25:04

@6.Lenin: OV-VM is ilyen szerepre tör? Elmentek átvenni a todo listát az IMF-től?
Vagy esetleg odaadták a super-confidental terveiket az IMF-nek, hogy tudjanak számolni?
Olyan nehéz elképzelni, hogy nem az IMF adott todo listát, inkább átvette Bajnai listáját és azt mondta, hogy: sounds great! greenlight! ??

gossage 2010.02.23. 20:28:03

@László56: Egyetertek veled.
Bajnai egy kulonos fajta , "multi top-manager"igy tenyesztik oket, 20 evig dolgoztam multinal....kifejezetten arra kepzik oket,hogy kedves legyen, kurva anyazhatod akkor is mosolyog ,kozepes tudas, erzeketlenseg es sorolhatnam..ez egy szakma...ezert tudta relativ vegrehajtani a megbizoinak a donteseit Debrecenben es nem erdekelte a donteseinek a hatasa,egy erdekelte a megbizast amit elvarnak tole teljeseitse es ezert tudta relativ vegrehajtani kormanyzati pozicioban is azt amit elvartak tole ,amit elvart tole az IMF stb....ezert szerintem nem jon vissza politikusnak..az uzleti vilagban helyezkedik el

Idet 2010.02.23. 20:38:24

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

1.Nem voltak azok különösebben udvarias megjegyzések.
2. Ne mondd már, hogy a te feladatod lenne bárki intellektuális szintjének megállapítása.
Nem valószínű, de lehetnek nálad okosabb egyedek is...
3. Nem az a lényeg, ki kezdi, hanem, hogy ki fejezi be, békével.

Én ezennel befejeztem!

6.Lenin 2010.02.23. 20:40:22

@subtotal:

Próbáltam,de nem megy.Talán ha 10 perccel tovább maradok kisdobos,elhinném én is.
Még időben leléptem,szerencsémre.

Kenwyn 2010.02.23. 20:41:42

@László56:

remek jellemzés Bajnairól,gratula.
viszont én úgy látom,h a Te kommented és TG. jegyzete tökéletesen megfér egymás mellett, mondhatnám kiegészítetted azt.
én úgy láttam,h TG. egy szóval sem említette Bajnairól,h igazi politikus, politikusai alkata lenne. ettől függetlenül viszont lehet az minden további nélkül,-igaz valódi tartalom nélkül,de mégiscsak lehetséges.
a szerencselovagban maximálisan egyetértek.

Idet 2010.02.23. 20:41:50

@gossage: Egyetértek. Erre a mentalitásra próbáltam célozni többször is, de süket fül.

Nem baj, ti megragadtátok a lényeget!

Kenwyn 2010.02.23. 20:50:35

OFF

na,megjött az első szórólap a faluba, lehet,h mégis csak választások lesznek? :)
A Jobbik küldött egy 4 oldalas ízléses szórólapot, még a tartalma sem borzalmas, Morvai Krisztina képe(i) pedig tovább javítják a kiadvány esztétikai értékét. :)
Érkezett mellé egy "Fehéren-Feketén" c. újságocska tőlük. Hát ebben már van minden mint a búcsúban,de nem is vártam mást.. :)

Hihetetlen, de kopogtató cédulát még egyetlen párt sem gyűjtött nálunk...pontosabban csak cetlin jelezték,h hol adható le..

Kenwyn 2010.02.23. 20:54:46

OFF

Na, megvan az első(?) Fidesz jelölt vagy renitens?! :)
PEST megye 14. sz. OEVK (Dabas )

e-kor 2010.02.23. 20:57:02

Bajnai hibát követett el, hogy nekiment a jobbiknak akivel lassan többen szimpatizálnak mint az mszp-vel.

Friss helyzetjelentés:
a barikádon rajta van a jobbik 171 választókörzetben összeszsdte a szükséges kopogtatót, már csak 5 budapesti ker van de még 1-2 hét alatt az is összejön lazán és mind a 176 körzetbe a jobbik tuti delegál tagot a bizottságba, ÉK Magyarországon tarolni fog, sok egyéni győzelemre számít az elmúlt 1 hónap tapasztalata alapján (és akkor a kövér elszólás még sehol nem volt) Egyes miskolci körzetben 7000 cetlit gyűjtött, ebből 6000-et a miskolciak vittek be személyesen !!!
Miskolcon a maszop szenved a gyűjtéssel, a 4 vk-ből tegnapig 1-ben tudta megszerezni a min.750 cetlit.
Hatalmas jobbikos siker van kilátásban, és bajnai tegnapi beszólása is a jobbiknak kedvez...
Minden esély megvan rá, hogy a szebb jövő hamarosan elkezdődik!!!

subtotal 2010.02.23. 20:57:15

@gossage: @Idet: nehéz azt gondolni, hogy a ti érdeketek is az amit a Bajnai kormány tett? Lehet a jövőt építeni, a racionalizáláson túl vagyunk. Azt, hogy kik kurták el, tudjuk, azt, hogy ki racionalizált, azt is.
Azt lássuk, OV mit tud kihozni a semleges alapról.

Bocsesz, lehet én vagyok értetlen, mentségemre szolgáljon, még csak amerikai tulajdonú cégeknél dolgoztam. Megéltem racionalizációt (cég1), folyamatos növekedést (cég2), majd most a válságban írtózatosan fájdalmas kármentést (cég3). Ennél kevesebb fájdalommal járó racionalizáció az én tapasztalataim alapján nincs.

mrs. white 2010.02.23. 20:59:46

Már egész liba szakértőnek érzem magam. Baloldali barátaimtól itt értesülök róla, hogy az oroszok nem fizettek a libáért. Nocsak 3 nappal ezelőtt meg Orbán volt a hülye hogy leépítette az orosz piacot. Az áldott orosz piacot aki nem fizetett a wallisnak, ők meg a libásoknak. Mily makacs dolog a logika.
A zseniális wallis nem tudott kereskedni az oroszokkal akkor egyértelműen egy stadionépítő juhászt kell kinevezni.
Stadlert for president.
Komolyra fordítva szót, ilyen eset több tízezres nagyságrendben fordult elő az országban.
Csődbe vinni egy céget sokkal jövedelmezőbb mint termelni.
Megkell változtatni a törvényeket, hogy ne így legyen. Ennyi. Bajnain kívül rendkívül sok ember foglalkozik ezzel.
De a kérdés az, hogy lesz e Bajnaibőól még miniszter?
Szerintem nem.
Bajnai egy egyébként hasonlóan túlértékelt mint Bokros.
Egy adott történelmi pillanatba (ami érdekes módon mindig a szocialisták kormányzása idején következik be) válságot kezelt. Nem többet nem kevesebbet.
Semmilyen reformot nem vezetett be, de jómagam erre nem is számítottam tőle. Ugyanez volt a szerepe Némethnek (mielőtt államcsőd lett volna csináltak inkább egy rendszerváltozást) Bokrosnak (államcsőd elkerülése után, mihelyst lett egy kis pénz egyből elzavarták). Ellenben mondott egy beszédet ami korrektnek nevezhető. Igaz a fidesz is a helyzetre való tekintettel amugy csak lightosan támadta, az illendőség kedvéért.
Népszerüsége teljes mértékben annak köszönhető, hogy mintegy szakértőnek pártok felettinek állította be magát egy konkrét időontig szóló mandátummal. Így győztesen tud távozni a politikából, ha visszatér bármilyen párt színeiben azonnal lerombolja nimbuszát.

Ráadásul nem érzem rajta azt féktelen hatalomvágyat, mint Fletón. Neki úgy lehet hogy ebből éppen ennyi elég volt, az üzleti szférában ettől sokkal jobban keres majd. A csúcsra is hasonlóan került mint Mesterházy, nem volt aki a balhét elvigye. Ilyen történelmi pillanat pedig vélhetően nem lesz.

subtotal 2010.02.23. 21:03:36

@6.Lenin: akkor nem ismered hogy működik a gazdaság. nekünk azt mondta az amcsi tulaj, hogy vagy lerakunk egy tervet ami hihető vagy vége a magyarországi munkának.

diotoro10 (törölt) 2010.02.23. 21:04:13

@Kono: Lehet, hogy annak hat, de mutass egy pecsétes papírt arról, hogy a választásokat a Fidesznek kell megnyernie...Ugye, hogy nincs?
A közvélemény kutatásoknak meg ne higgy, vagy az adataikat szorozd meg hárommal, mint az EP választások után. Egy biztos: Ne oszd még ki az aranyérmet...

Kenwyn 2010.02.23. 21:05:31

@e-kor:

sztem nem hibázott, tette amit tennie kellett. nagyon okosan beszélt,remek epilógus volt.

gossage 2010.02.23. 21:10:24

@subtotal: ha jol ertem azt mondod,hogy Bajnai semleges alapra (novekedesi ) palyara allitotta az orszagot....es az elkovetkezo (OV vagy VG) tok egyszeru dolga lesz mivel semleges alaprol indulhat,rendben veheti at a dolgokat)
haaaaaaaaaaaaaaaaaat.

e-kor 2010.02.23. 21:11:39

@Kenwyn: gondold át a választókat akik szimpatizálnak a jobbikkal azért mert végre az ő mindennapi gondjait helyezi a kampány fő mondandójának és jön egy ember aki sok más embert tönkretett és az ő "robin hood"-jukat lefasisztázza. tudod hány ember nem szavazna vidéken ha a jobbik nem lenne? sok. emelett a fiatalok körében a jobbik-ra való szavazás trendi dolog lett és egymást is győzködik erről:) ez is új jelenség nekem de erről sem beszél senki.

panelburzsuj 2010.02.23. 21:14:46

@subtotal:

Értetlen vagy, a jenkikkel együtt.

Ahol a társadalom nagyobb része tulajdonos (megtakarító) is, ott racionalizással rendezik a kárt.

Ahol meg a részvény ördögi ármány, ott felnégyeléssel és várfokra tűzéssel.

Mi meg itten kompolunk.

Rendületlenűl.

Kenwyn 2010.02.23. 21:16:41

@e-kor:

Bajnai nem a zsebnácikhoz, vagy az operett fasiszták szimpatizánsaihoz szólt, hanem azokhoz akik bizonytalanok,illetve akik nem akarnak elmenni szavazni.

e-kor 2010.02.23. 21:22:09

@Kenwyn:
akik nem akarnak elmenni szavazni azok akik kilátástalannak látják a helyzetüket de nem a segélyre várnak, pont ők akiket a jobbik megnyert magának, hogy reményt mutatott egy radikális változásra.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.23. 21:25:11

@Idet:
"Nem az a lényeg, ki kezdi, hanem, hogy ki fejezi be, békével."

Ez csacsiság. Két ember közötti konfliktusa esetén nagyonis fontos, h ki kezdte. Az, aki teret enged a személyeskedésnek azzal, h megnyitja azt, az bizony felelős azért, ami utána jön.

A többi rendben.

@mrs. white:
"Stadlert for president."

Mondjuk nem ártana egy olyan miniszterelnök, aki a birkajuhász szegénységű országunkból stadiontulajdonos gazdagságú bizniszmanust csinálna.

Igaz tehát: Stadler for president!
;-))

Kenwyn 2010.02.23. 21:25:56

@e-kor:

azért nem teljesen így van,mert szerencsére vannak akik a gondjaik ellenére megőrizték a józanságukat, nem dőlnek be a délibábnak.

zarahusztra 2010.02.23. 21:45:10

Bajnai olyan nagy tehetségű politikus, hogy utolsó parlamenti felszólalásával még szerzett 5 %-ot a Jobbiknak.
A Fidesz szerencsétlen úgy érezhette magát, mint akit egy leprás akar megölelni: Ha hagyja, akkor megfertőzi, ha ellöki, akkor meg ő a kegyetlen....
Az MSZP olyan gyalázatosan gyenge politikusi gárdát vonultat fel itt a végére, akik a lopásban úgy kimerültek, hogy már se stratégiát, se taktikát nem sikerült kidolgozniuk!
Gyenge 8 év után jön a gyászos végjáték: biztos 3. hely a parlamentben 13-14 %-kal.
Vajon aki konc nélkül marad, meddig fog halgatni a többiek saráról?
Vagy már fogalmazzák a vádalku alapjául szolgáló részletes feltáró vallomást, mint Balogh Zsolt a BKV-nél.
Aggódom, hogy van-e elég bilincs a raktáron...

e-kor 2010.02.23. 21:50:09

@zarahusztra:
jól látod, hamar kiborul a bili. Az szdsz-es molnár is a könyvét megírta érdekes dolgok vannak benne, többek között arról, hogy semmi stratégia nem volt az mszp egészségpolitikájában de jó pókerarcok voltak ennyi. a hírszerzőn rajta van a rész, érdekes...

mirrmurrkandúr 2010.02.23. 21:57:41

azér' ez nem semmi, van önbizalom:

kuruc.info/r/34/55621/

:-))

P.S: még, jó, hogy odaírták, hogy "Ne igyunk előre is medve bőrére".

:-)

.., 2010.02.23. 21:58:27

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm: Sikerült a mondandóm lényegi részére tapintanod, rutinos vagy. Akkor elmondom világosan is. Ki az a felelőtlen idióta, aki saját és családja megélhetését kockáztatja azért, mert neki kényelmes az, hogy nem kutatja a piacot egy piacgazdaságban, és egyetlen felvásárló anyagi helyzetétől teszi függővé az életét. Ráadásul amikor nem fizetnek, akkor még mindig nem néz körül, hogy esetleg másnak adja az árut, hanem évekig reménykedik, hogy mégis lesz valami. Ha pedig nincs senki, akinek eladhatná, akkor mi mást csinálhatna, mint hogy elgondolkodik azon, hogy valami mást csinál. Ez már nem szocializmus, ahol MINDIG van vevő az árura, ez a mocskos kapitalizmus, másnéven piacgazdaság. Ez kellett nekünk, tessék alkalmazkodni!

Captain Tott (törölt) 2010.02.23. 21:58:48

A kétkedők számára az a kérdés: mennyire volt őszinte Bajnai? Mennyire volt valódi már 2009-ben a miniszterelnök-keresési bohózat, avagy mennyire volt megrendezve, és jó előre kitalálva.
Ez egy szerep, amit a szocialisták kitaláltak Bajnainak, vagy ezt tényleg az élet alakította így?
És ha ez egy szerep, akkor milyen számítás van mögötte? Felépíteni egy "nemzetmentő", "pártok felett álló szakértő" figurát? Ha ez a terv, milyen esetre tartogatják?

6.Lenin 2010.02.23. 21:59:30

@subtotal:

Melyik gazdaságra tetszettél gondolni?

A szocialista vagy kapitalista?
Mindkettőben volt/van részem.

A saját vállalkozásom szép csendben működik,jelenleg is.
Kitől érdemes tanulni?

Egyiknek vége a másik most beteg.

tlac 2010.02.23. 22:03:41

Még ha Molnár közlendőjéből köbgyököt is vonok - az "egészségügy reformja" szappanoperával évekig "szórakoztattak" minket. Hogy meg legyen a még 7 (volt hogy 22) BKV, METRO4, bármi, alias "egészségpénztár". Szocik meg üres fantom dossziékkal érkeztek. Bolgár et. meg délutánonként próbálta beadni a hardcore szociknak a beadhatatlant :(

panelburzsuj 2010.02.23. 22:17:02

@Captain Tott:

Már elhangzott fentebb:

"A képzetlensége és tapasztalatlansága juttatta ebbe a pozícióba amiben most van. Tapasztalt, képzett emberek közül egy sem fogadta el ezt a megalázó szerepet ami Bajnainak jutott. Éppen azért, mert volt esze ezeknek az embereknek."

Esze magyarok nem viszik el mások helyett a balhét, hanem szépen félreállnak, amíg tisztul a levegő.

A piszkosmunkát meghagyják a hülye Bajnaiknak.

Semmi új fondorlat - évszázadok magyar virtusa.

Captain Tott (törölt) 2010.02.23. 22:27:07

@panelburzsuj: Hát, nem jól emlékszel a történtekre. Többen is szerettek volna miniszterelnökök lenni... Amikor végül megállapodtak Bajnaival, gyanús volt, hogy mindig is ide akartak kilyukadni, de az MSZP frakció ellenállását csak ezzel a kínos bohózattal lehetett megtörni.

panelburzsuj 2010.02.23. 22:49:17

@Captain Tott:

Köszönöm.

Nem magamat idéztem, hanem egy másik hozzászólót, akinek pont erre a gondolatára ("szerencselovag") bólintottak rá a legtöbben.

A sznes elméleteink szépen szaporodnak.

És ha elegen lesznek, ugyan ki lesz már kíváncsi az uncsi tényekre?

panelburzsuj 2010.02.23. 22:53:38

Kedves Török Gábor!

Lesz-e még poszt Bajnaiból?

A nagy érdeklődésre tekintettel mondjuk ilyen címmel: hogyan lett politikus Bajnaiból?

(Hol a határ a politológus, az oknyomozó újságíró és a történész között?? :)

snq 2010.02.23. 23:06:16

@panelburzsuj:
>> A nagy érdeklődésre tekintettel mondjuk ilyen címmel: hogyan lett politikus Bajnaiból?

a kommunista ifjúsági szövetség kitermelte nekünk a nagy jellemeket, a nagy államférfiakat

panelburzsuj 2010.02.23. 23:19:50

@snq:

Hát az tényleg termelt annyit, hogy jutott minden pártba belőle.

Egy fideszes megyei közgyűlési elnök meg egy igazságmagyar párt társelnöke jut hirtelen eszembe az ismerősi körömből.

e-kor 2010.02.23. 23:24:17

az OVI 1 milliárdból fejlesztett weboldala egy kalap szamóca. ezt olvassátok el.

Miután néhány vicces linket közzétettünk, hatalmas fejetlenség lett úrrá az OVI-nál: lekapcsolták az egész honlapot, így az közel fél órára elérhetetlen volt, nem lehetett pl. megnézni azt sem, hogy melyik párt hogy áll a kopogtatókkal... Röhejes ez az egész, avagy ilyen a szocionista színvonal és szakértelem.
Közben úgy-ahogy javították a hibát, ki tudja mit ügyködtek a háttérben...

Egy olvasónk jelezte, illetve több blogban a hozzászólásokban leírta néhány számítástechnikában járatos ember, hogy az OVI annyira amatőr és béna volt, hogy egy ideig elérhető volt az adatbázis szerver IP címe, neve és az ahhoz tartozó felhasználónév és jelszó is...
Felhasználónév: valtort
Jelszó: valtort
Az IP cím sajnos nem jutott el hozzánk...
Hogy mi volt rajta, azt nem tudjuk, mi nem értünk ehhez, várjuk hozzáértő olvasóink reakcióját. Egyúttal jelezzük az illetékeseknek, hogy nem ártana az ilyen hibákat javítani, mielőtt illetéktelenek fontos információkhoz jutnak hozzá vagy komoly károkat okoznak.
Ennek az egész ügynek következménye is kell legyen, mert aki jelszónak ugyanazt adja meg, mint ami a felhasználónév, nos, azt a nyomorékot jobb időkben ledobták a Tajgetoszról. A szocialista kormány ma pedig programozóként alkalmazza...

esetleg készültek valamire és a kuruc buktatta le őket? létezik, hogy hackeléssel akartak volna csalni a szocik?
nem furcsa, hogy a felh.név és a jelszó ugyanaz???????????
rossz érzésem van....

subtotal 2010.02.24. 00:08:47

@gossage: nem mondtam, hogy tök egyszerű dolga lesz, hanem hogy nem minuszból és nem pluszból indul, akárhogy is próbálja az egyik és másik oldal saját maga érdekeinek megfelelően értelmezni a helyzetet.

subtotal 2010.02.24. 00:12:53

@6.Lenin: hát ne attól amelyik már meghalt.
szerintem nem beteg, tisztítókúrán volt/van.

theofil 2010.02.24. 05:26:26

@Idet:

Nekem nehehem erősségem a humor...
brühühű.....brühühű....

theofil

theofil 2010.02.24. 05:44:11

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 47cm:

Kedves malacka!

Igen tudom, hogy lehülyéztelek de ebben igazam van.
Te sajnos prototípusa vagy az ideális Fidesz-szimpatizánsnak (vagy tagnak) akinek minden jól van ami Orbánéktól érkezik - legyan az a legaljasabb, legundorítóbb rágalomária - mint pl. Bajnai bemocskolása - és semmi sincs jól amely nem a Fidesz felől érkezik.

A Fideszt nemcsak azért utálom mert rengeteget lopott, rabolt kormányon, hanem azért is mert a hatásos kommunikációjával mindent és mindenkit bemocskolt akit be akart mocskolni.
Ehhez persze el kellett pusztítania a saját híveinek az agysejtjeit nehogy már azok egyszer a saját oldal felé is pislogjanak és elkezdjenek kérdezősködni....Isten ments!

Persze amikor a saját hívek agysejtjeinek módszeres kipusztításáról beszélek nem rád gondolok Malacka!
A te esetedben igazán nem volt erre szükség.

Alvarez 2010.02.24. 08:34:52

@..,: A libatenyésztők megkapták a csibét és a szükséges tápot a Hajdú-Béttől, ezért másnak nem biztos, hogy eladhatták volna.
Viszont így az anyagi befektetés - és ezzel együtt a kockázat is jóval alacsonyabb volt az ő vállalkozásukban.

prekonzervativ 2010.02.24. 19:31:17

Üdvözletem! Tekintsétek meg blogomat, ahol érdekes írásokat olvashattok a politikával kapcsolatban, illetve szintén hozzászólhattok, megoszthatjátok véleményeteket!

www.prekonzervativ.blog.hu

G. Wolf 2010.02.24. 23:37:47

Véleményem szerint hasonló utat fog bejárni mint Bokros. Azaz most visszavonul kicsit, aztán majd ha lesz rá alkalom még fog próbálkozni. De nem biztos... most még ezek sokkal inkább csak találgatások, egyenlőre nincs értékelhető jel ami bármire utalna...

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.02.28. 12:17:12

,,a válságkezelés szükségességének általános elfogadottsága, [...] a válságkezelés terén elért eredményei miatt még politikai ellenfelei is időnként méltányolják kormányának tevékenységét."

Kedves Gábor, nem túl elfogult megállapítások ezek? Mióta elfogadott a válsággerjesztés-,,kezelés" általánosan? Milyen eredményeket ért el Libajnai a válságkezelésben? És kormányának mely tevékenységét méltányolja bárki is az ,,MDF"-en, a szocionista publistákon és néhány londoni elemzőintézeten kívül?
süti beállítások módosítása