Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:24

Újabb hét telt el az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből. Körülbelül a táv felénél vagyunk, valójában azonban a hátralévő három hétben már sokkal nehezebb a vadászat, hiszen részben elkeltek, részben elérhetetlenek a szelvények. A hivatalos adatok a következő állapotot mutatják (zárójelben – ahol ennek van jelentősége - a múlt szombati adatok).

 
elfogadott
döntésre vár
összesen
Jobbik
158 (88)
6 (25)
164 (113)
MSZP
98 (24)
27 (24)
125 (48)
Fidesz
15 (0)
5 (1)
20 (1)
MDF
15 (2)
5 (2)
20 (4)
Munkáspárt
2
0
2
ÖP
1
0
1
MSZDP
0
1
1
Torgyán-Kisgazda
0
1
1
LMP
0
0
0
független 5 1 6
 

A Jobbik szinte már mindenhol indulhat, és a másfél milliónál tartó Fidesz is lassan elkezdte benyújtani a szelvényeket; több mint valószínű, hogy mindkét párt minden egyéni választókerületben rajthoz állhat majd. Az MSZP Budapesten 2 körzet kivételével végzett, vidéken azonban még van teendője. Nem esélytelenek azonban arra, hogy ott legyenek ők is mindenhol (már most lehetne 17 területi listájuk: Nógrád, Somogy és Zala kivételével). Három párt tehát lényegében komolyabb gond nélkül állíthatja fel a listáit, és várhatja a voksolást.

A problémák innen kezdődnek: az MDF és az LMP helyzete a hivatalos adatok alapján nem látszik reménykeltőnek. Hogy ezt feltehetően maguk is így gondolják, azt jól mutatják korábbi nyilatkozataik. Múlt vasárnap a köztelevízió esti műsorában az MDF kampányfőnöke még így fogalmazott: „Én azt tudom mondani, hogy a jövő héten nagyon meglepne, ha az MDF a megyei listák többségében, a megyék többségében nem tudna listát állítani”. Kollégája szintén bizakodó volt: „Ez azt jelenti, hogy egész biztosan mind a  20 területi listán lesz lehetősége a választópolgároknak, hogy a Lehet Más a Politikára szavazzanak. És az egyéni jelöltek túlnyomó többsége is  talpon fog tudni maradni.”

Ehhez képest az MDF egyelőre a 176-ból 20 helyen nyújtotta csak be az ajánlószelvényeket. Érdekesség, hogy Budapesten, ahol többségében SZDSZ-es jelöltek indulnak, csak egy helyen, Budafok-Nagytétényben. Ha a kampányfőnök várakozását vesszük alapul, az MDF ezen jelölésekkel ma mindössze 4 darab területi listát állíthatna (Bács, Győr, Hajdú, Jász). Az LMP teljesítménye a hivatalos adatokból rekonstruálhatatlan: a párt neve mellett továbbra is nullák állnak, miközben a futottak még mezőnyéből a Munkáspártnak 2 (Csongrád7-Makó, Nógrád1-Salgótarján), az Összefogás Pártnak (Borsod11-Szerencs) 1 elfogadott jelöltje már van. Sőt, időközben az MSZDP-nek Kapolyi László révén (Szabolcs8-Vásárosnamény), valamint a Torgyán-Kisgazda formációnak is (Baranya7-Szigetvár) sikerült benyújtania egy helyen a szelvényeket - igaz, ezekről még nem döntött a választási bizottság.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr811794360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egészpályás letámadás a Jobbik ellen 2010.02.27. 19:26:43

A ballib tábor egyet kipipálhat a követelései közül. Most, hogy már közel a hatalom, de pont az egykori segéderő miatt veszélyben a kétharmad, a FIDESZ vezetése (maga Orbán többször is) végre megtette azt, amit évek óta elsunnyogott az "egy a tábo...

Trackback: Nem vagyunk IDE'tlenek! 2010.02.27. 19:15:41

Figyelem! - A hivatalos, lendületes (- tehát "kincstári" és "hurrá-" ;) OPTIMISTA VERZIÓ-hoz katt: >=> IDE <=< ( ide-ide.hu )   Figyelem! - a következő (archív!;) változat alkalmas lehet a nyugalom megzavarására! &...

Trackback: Lehet Rózsaszín a Politika! 2010.02.27. 11:36:50

Ha a választópolgárok is úgy akarják, az LMP önálló pártként, humanisták nélkül indul a tavaszi választásokon. Igaz, úgy tűnik némi nehézséget azért okoz nekik a kopogtatócédulák összegyűjtése, főleg, hogy a Fidesz nem titkolt célja kétmillió ajánlósze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kamee 2010.02.27. 11:37:28

A futottak még kategóriához: Az ÖP (Összefogás Párt) nemrégen alakult (2009.10.18-án még a bírósági bejegyzést várták), országos hálózatuk nincsen. Szepessy Zsolt (ÖP) féle társaság elsősorban Monok környékére összpontosított országos hálózat nélkül. Következtetésképpen nem sorolnám a futottak még kategóriába, hiszen úgy álltak hozzá, ahogyan anno a SOMOGYÉRT, azaz egy helyre koncentrálnak. Náluk a kérdés inkább az, hogy lesz-e jövője a pártnak.

Ezen kívül van 6 független jelölt, akiket illett volna ugyancsak felsorolni. Ők itt tekinthetőek meg:
www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

sztd 2010.02.27. 11:37:45

Néhány kérdés engem még érdekelne:

Az, hogy a Jobbik ennyivel előrébb tart mint az MSZP azt is jelenti, hogy lényegesen népszerűb, vagy ez csak látszat, és ennek nincs jelentősége?

Az LMP-nek mi oka lehet, hogy üljön az ajánlószelvényeken?

A Fidesznek mi oka lehet, hogy benyújtsa az ajánlószelvényeket egyes helyeken?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ valamikor?

levee 2010.02.27. 11:38:18

Kíváncsi leszek, hogy az MDF mire jut. Az LMP-nél az utcai kopogtatózás szerintem be fog jönni, az MDF-nek pedig ez alapján úgy tűnik, hogy bukják a fővárost is. Ez alapján ők sok jóra nem számíthatnak.

Kamee 2010.02.27. 11:43:13

@sztd:
"Az, hogy a Jobbik ennyivel előrébb tart mint az MSZP azt is jelenti, hogy lényegesen népszerűb, vagy ez csak látszat, és ennek nincs jelentősége?"

Ez csak annyit jelent, hogy a Jobbik minél hamarabb szeretne a választási bizottságokba embereket delegálni, hogy helyi szinten a választások menetét a delegáltjuk felügyelni tudja.

"Az LMP-nek mi oka lehet, hogy üljön az ajánlószelvényeken?"

Rosszul oldották meg a kampányt. Ajánlom figyelmedbe az indexes riportokat, amik a standolásokon/kitelepüléseken készültek az óbudai aktivistákkal. Ott az LMP-s leányzó elmond mindent ami hiba a részükről (igaz nem látják). Hiba, hogy egy helyen vannak minden nap, Az utcán állva sokkal nehezebben gyűlnek az ajánlószelvények, mintha mindenhova legfalább egyszer bekopogtattak volna. Stb.

"A Fidesznek mi oka lehet, hogy benyújtsa az ajánlószelvényeket egyes helyeken?"

Ahol benyújtották, ott már valószínüleg végeztek a belső elemzéssel, hogy területileg hogyan is állnak (és esetleg a névsorösszeírással is).

török gábor 2010.02.27. 11:46:29

@Kamee: bár ennek az összeállításnak az a célja, hogy a választási esélyek szempontjából tekintsen rá az indulókra (ennyiben "futottak még" kategóriába tartozik mindenki, akinek nem lesz lehetősége a parlamentbe kerülni - az elnevezés nem értékelő, hanem leíró), de köszönöm, és legalább a táblázatba beveszem a független jelölteket.

ogremano 2010.02.27. 11:48:57

Az MSZP lustasága annak köszönhető (személyes tapasztalat szerint), hogy gyakorlatilag megszűntek a talpas hátteret biztosító alapszervezetek sok helyütt. Nálunk hétkerben egyetlen MSZP-s aktivistát sem láttunk, valaki mesélt, hogy jött hozzá egy. A hetedikben a házmesterektől kérték be az ajánlószelvényeket, de általában ezt csinálják a városokban.

Vidéken azért állnak csehül, mert ott ugye nincsenek társasházak, ergó házmester rendszert sem lehet csinálni, és hagyományosabb módszerekre nincs erejük.

groggil 2010.02.27. 11:53:36

A Jobbik döbbenetes eredményt fog produkálni...23%-ot tippeltem pár hete/tippelek ma is...de a 30%-on sem lepődnék meg..egymás után rúgják az öngólokat az "ellenfelek": az Mszp már egy nagypályás focikapu teljes elölnézeti méretének megfelelő labdamennyiséggel operál, a Fidesz pedig a holokauszt-tagadását büntetni rendelő törvény kapcsán kifejtett cinikus, önfeladó, langyosnak is csak jóindulatúan nevezhető hozzáállásával rámolt be egy bombát a saját léc alá...

Budapesti lakótelepünkre csüt.-ön megjött a 2. kopogtató-gyűjtő...Lmp-től (Jobbik volt az első..2-3nappal a gyűjtés megindulása után)...politizáltunk egy félórát (előre megmondtam neki, hogy cédula már Vonánál..ezzel együtt)...teljesen normális volt...azt mondta, hogy ő is érzékeli a Jobbik döbbenetes előretörését, ő is 20% fölött jósolt 4szemközt...virágnyelven többször utalt arra, hogy a lumpen-C rétegek valamilyen fokú "megregulázását" az Lmp is a céljai közt tartja számon...én erre a kenőcs és a műtét közti különbséggel érveltem...minden másban a Jobbik programpontjai köszöntek vissza (hazai vállalkozások, multik "szívatása", vízbázis megvédése, stb.)
Érdekes beszélgetés volt. Azt mondta, hogy ha az Lmp mindenhol tud jelöltet állítani, akkor szerinte bejut...jeleztem, hogy igen nehéz lesz, de azzal bíztattam, hogy 4-8éves időtávlatban lehet belőle egy "balzöld" normális párt az Mszp helyett, ami elmegy majd nagy Szdsz-nek...ezzel maximálisan egyetértett; továbbá azzal is egyetértett, hogy az Lmp akkor fogja elq..ni, ha a liberalizmus szót kiejti a száján 2-nél többször, miután jeleztem, hogy ennél a jelzőnél a hatszoros anyagyilkosnak is jobb a renoméja a lakosság körében...
Fidesz, Mszp még nem jött...legalábbis abban a 90%-nyi időben, amikor vki. biztosan idehaza van nálunk.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 12:07:19

@levee: "Kíváncsi leszek, hogy az MDF mire jut. Az LMP-nél az utcai kopogtatózás szerintem be fog jönni, az MDF-nek pedig ez alapján úgy tűnik, hogy bukják a fővárost is. Ez alapján ők sok jóra nem számíthatnak."

Logika abban aligha van, hogy akinek 0 van, annak szerinted összejön, amelynek meg már van 20, annak nem.
Ez inkább a remény kategóriája.

De az LMP csak akkor kapja meg valamely nagytól az ajánlókat, ha az MDF mégis össze tudja szedni.
(Hogy megoszlódjanak azok a voksok, amelyek nem mennének a 3 nagyobbra.)

levee 2010.02.27. 12:09:41

@Spirál: egyik pártnak se vagyok a szavazója, nem remélek semmit. Én csak úgy gondolom, hogy az LMP egyelőre ül a cédulákon, de össze fog nekik jönni, míg az MDF-nél minden napra jut egy balhé, és maguk sem merik beismerni, hogy nagy gázban vannak. Erre utalt linket TG is a poszt elején, tudniillik hogy Somogyi eltökélten mondta, hogy biztosan meglesz az összes cédulájuk a jövő hétig minden megyében.

Captain Tott (törölt) 2010.02.27. 12:09:46

@Kamee:
Engem is ez a két kérdés izgat. Te ezek szerint lehetségesnek tartod, hogy az LMP még sehol sem szedett össze 750 cédulát? Avagy megállapodtak abban, hogy nem egyesével nyújtják be?
A Fidesznél inkább arra gondoltam: annak érdekében, hogy a párt ne bőgjön le a kétmilliós tervével, csak annak engedik beadni az ajánlószelvényeit, aki a körzetében teljesítette a tervet. (Abból következtetek erre, hogy a nagyon fideszes helyeken adták le legelőször.)

Captain Tott (törölt) 2010.02.27. 12:12:17

@groggil: Más dolog százezer ember politikai aktivitása, és más az, amikor ötmillió ember elmegy szavazni. Természetesen a kettő összefügg, de nem egyenes arányban.

groggil 2010.02.27. 12:15:30

@Captain Tott:
Persze, egyetértek...
a nulla/1%-os médiafelülethez képest már a 10%-ot is döbbenetesnek értékelem...hát még 20-at adott esetben

Kamee 2010.02.27. 12:16:09

@Captain Tott:
index.hu/belfold/2010/valasztas/mindent_a_partert/utcan_a_partokkal/

Idézek belőle: "LMP-s Eszter nem árulta el, hogy hány ajánlószelvénynél tartanak, annyit sikerült kiszednünk belőle, hogy a jelöltállításhoz szükséges 750 darab cédulához „még kell gyűjteni”. Március 19. a szelvények leadási határideje, Eszter és az egyik óbudai jelölt, Szabó Tímea abban bízik, sok még az elfekvő cetli."

Véleményem szerint országosan ilyen lehet az LMP helyzete.

kutyatej73 2010.02.27. 12:16:52

Beszéljünk az MSZP-ről méghozzá Budapesten ahol a "legnépszerűbb" ezen belül Angyalföld ahol a polgármester a jelölt és talán egy korábbi posztban Török úr is úgy gondolta itt nyerhetnek Itt még nem sikerült leadni a cédulákat eddig a pillanatig és szanyinak se jöttek össze.
Az LMP nagy talány, bár lehet hogy nagy dobbásra készülnek, egyszerre adják be, és a pénz hiány niatt az utolsó 3 hetet "hajtják" meg kampányilag -végül is a Fidesz is csak márc. 15-én indít- vagy tényleg ennyik voltak.

Captain Tott (törölt) 2010.02.27. 12:17:13

@Captain Tott:
Bocsánat, nem fejeztem be. Szóval azt akartam mondani, hogy a politika iránt érdeklődők körében a Jobbik nagyon népszerű, de a pártnak még koránt sincs akkora társadalmi beágyazottsága, mint az MSZP-nek vagy a Fidesznek. Azok körében, akiket a Barátok közt sokkal jobban érdekel, mint a híradó, a Jobbik még alig ismert.

Captain Tott (törölt) 2010.02.27. 12:20:08

@groggil: Igen, egyetértünk.
Ha a Jobbik ugyanazzal a profizmussal fel tudná építeni magát a bulvár médiában, mint az interneten, félelmetes eredményt érhetne el.
De erre most már nincs se ideje, se lehetősége.

héjakútmácsonya 2010.02.27. 12:32:28

@groggil:

"...a hatszoros anyagyilkosnak..."

Hatszoros? Ja, hát akinek hat anyja van!

A mi körzetünk LMP-s jelöltjének szórólapján is szerepel a multik szívatása: "Tenni szeretnék azért, hogy a multik hadát visszaszorítva újraéledjen a helyi gazdaság!". Hivatkozik továbbá vallásra, hagyományokra, magyarságra, helyi értékekre, a környezet védelmére.

Cada 2010.02.27. 12:32:47

a jobbiknak minden budapesti kerület megvan kivéve az 5. kerületet

ezt biztosan állithatom hiszen én is gyüjtöttem a jobbiknak a 6.kerben ugyan megvan a 750 (tegnap nappal lett meg) de 800 alatt nem adják le valószínűleh jövö hét szerdán ez megtörténik

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.27. 12:33:40

Én az LMP háza tájáról kb. 10 körzetről tudok, ahol megvan kb ugyanennyi még meglesz, a többi az optimizmus, de nyilván nem mind reménytelen. Az a durva, hogy hiába gyűlik össze országosan a 132000 fele, ha ebből csak az evk-k negyedében lesz jelölt..

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 12:33:59

Éppen a cédulagyűjtési időszak (kevesebb, mint 6 hét) felénél járunk. Az MDF-nek legalább 140-150 egyéni képviselőjelöltet kellene állítania, hogy reális esélye legyen az 5 százalékos parlamenti küszöb átugrására. Jelen állás szerint fényévekre vannak ettől, a MIÉP-Jobbik Harmadik Út úgy szerzett területi pártlistán alig 2 százalékot négy éve, hogy 114 jelöltjük volt. Az MDF-nek most 20 bejelentett jelöltje van, ebből eddig 15-öt bíráltak el pozitívan.

Az LMP sem állhat sokkal jobban, de ezt csak látatlanban mondom. A színtelen-szagtalan, arc nélküli zöldpárt és az MDF kiesésével főleg a szocialisták járnának jól. Ha viszont mégis talpon maradnak Schiffer Andrásék, az MSZP-vel együtt több mandátumot szerezhetnek, mint önmagában az MSZP.

Ami tehát a fórumot illeti, én már egy ötszáz forintos gyalogsági ásót látok magam előtt a bolhapiacról. Fel a fejjel hát! :D

Captain Tott (törölt) 2010.02.27. 12:41:04

@latte: És arról mit tudsz, hogy ahol megvan, ott miért nem adják le?

Még egy érdekesség: se Szegeden, se Pécsett a szocialisták nem adtak le még semmit. Mi lehet itt? Taktikáznak, vagy mi van?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 12:47:11

"Ehhez képest az MDF egyelőre a 176-ból 20 helyen nyújtotta csak be az ajánlószelvényeket. Érdekesség, hogy Budapesten, ahol többségében SZDSZ-es jelöltek indulnak, csak egy helyen, Budafok-Nagytétényben. Ha a kampányfőnök várakozását vesszük alapul, az MDF ezen jelölésekkel ma mindössze 4 darab területi listát állíthatna (Bács, Győr, Hajdú, Jász)."

Budapest engem is megdöbbentett mikor láttam az "eredménytelenséget".
De még mindig megnyugtatóbb így, mint fordítva!
Ha Budapest "vezetne" 19-1-re reménytelennek látnám a vidéket.
De hogy az ismertebb neveket a fővárosban indították, a megcélzott közönségük is főleg ott él, és ott az SZDSZ is, így inkább úgy fogom fel, hogy ha sok máshol már sikerült, akkor a Fővárosban is összejöhetett már! :)

Én legalábbis nem Budapest miatt aggódom az MDF esetében.

És a 4-ből van olyan megye, amelyet a fideszes Heti Válasz az MDF számára "nehéznek" írt néhány hete egy elemző cikkében.

Nekem már csak az ezekben való bizakodás maradt.

Jó lenne ha az MSZP-Fidesz-Jobbik triumvirátuson kívül lenne párt a szavazólapokon.
És lehetőleg az MDF és az LMP közül csak az egyik.
Annak biztosra is venném a bejutását.
Csak ezek a kopogtatók lennének meg...

pannonfunk 2010.02.27. 12:49:49

Kedves Gábor!

Nagyon lemaradásban vannak az M-betűvel kezdődő postcímek. Tessék tenni ellene! :)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 12:51:40

Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy ha félidőben X jelölt van, akkor az nem 2X-et jelent! Nehogy így számoljatok!
És nem csak a le nem adások miatt.

Lehet hogy a legtöbb helyen már 600-650 összejött.
Ezekhez "csak" a maradék kell.
És erre még van néhány hetük! :)

Simplicio 2010.02.27. 12:54:57

@török gábor: Szerintem az a nagy kérdés, hogyha a Fidesz átad ajánlót az LMP-nek, akkor ők elfogadják-e.

Az kicsit viccesen hangzik majd, hogy ugyan az LMP 3 hétig sehol nem tudja leadni, körbesírja az internetet, hogy mennyire letarolták előle a cédulákat, majd hirtelen leadja az ország felében.

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 12:57:36

@Spirál: Az MDF mostani 20 bejelentett jelöltjétől akkor is nagyon messze van a szükséges 150, vagy 160.

Még 160 fölött is rizikós lehet a küszöb elérése.

Pláne, hogy ott lenne riválisként az MSZP és (esetleg) az LMP. Egy amúgy is megfogyatkozott, szétesett baloldalon.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 13:00:08

@Simplicio: "Szerintem az a nagy kérdés, hogyha a Fidesz átad ajánlót az LMP-nek, akkor ők elfogadják-e."

Szerintem ez a legkevésbé sem kérdéses! :D

De szimpatikus dolog hinni a tisztességben, "hogy ha nekem nem jött össze, inkább el sem indulok".
Csak nekem már nem megy.

puszgyusz 2010.02.27. 13:09:46

LMP-re fogok szavazni, mert a kínálatból őket látom az egyedüli elfogadható megoldásnak.
Ami a kopogtatócédulát illeti, megnyugtathatok mindenkit, hogy tudnak listát állítani, mindenhol lehet rájuk szavazni. Igen, annak van igaza, ki azt mondja, hogy csak spájzolnak. Én például 13 darabnál tartok, de még várok néhányat, és csak akkor adom le.
Remélem, sokan gondolják úgy, hogy ők tényleg megérdemlik a cédulát, a választáson pedig az X-et, mert ők lehetnek az eszköz a mutyi-Magyarország lebontásában.

pannonfunk 2010.02.27. 13:11:32

Szerintem az MDF-nek meglesz az országos listája, de nem lesz meg mind a 20 területi listája.

Az egy jó kérdés, hogy akkor most az MDF és SZDSZ közös listát fog állítani, vagy csak közös jelölteket? Mert közös lista esetén ugye a 7%-ot kellene megugraniuk, nem az 5-öt. Vagy technikailag az megtehető, hogy ismert SZDSZ-esek lesznek a listán, de a listát MDF listának fogják hívni, és nem MDF-SZDSZ listának?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 13:12:21

@bölcsész87: "Az MDF mostani 20 bejelentett jelöltjétől akkor is nagyon messze van a szükséges 150, vagy 160."

Természetesen.
De ez igaz a Fidesz esetén is! :D (Ha már a hivatalos számoknál tartunk.)

"Még 160 fölött is rizikós lehet a küszöb elérése."

Inkább az a lényeg hogy mindenhol legyen területi listájuk!
Ha egy kicsi megye kiesik még nem akkora tragédia, de ez Szabolcs, Hajdú, Borsod vagy Bács-Kiskun esetén végzetes lehetne. A fővárosról vagy Pest megyéről nem is beszélve.

"Pláne, hogy ott lenne riválisként az MSZP és (esetleg) az LMP. Egy amúgy is megfogyatkozott, szétesett baloldalon."

AZ MDF JOBBOLDALI PÁRT!
Bárki megnézheti a programjukat a honlapjukon.
A Fideszével és a Jobbikkal ellentétben semmi baloldali nincs benne!
A fideszesek és a jobbikosok tollnák a baloldalra. (Persze ez az érdekük.)
Velem ellentétben a szavazóik is inkább konzervatívak!

De bár igazad lenne. Nekem balliberálisnak szimpibb lenne egy balos MDF!
Így inkább legkisebb rosszként szavazok rájuk...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 13:14:05

@pannonfunk: Csak a jelöltek lesznek közösek, és szinte csak Budapesten.
MDF néven fognak indulni!

Közösen pedig 10%-ot kellene elérni, nem 7-et.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 13:14:25

Szerintem az MDF és az MSZP is részben a Fidesztől fogja megkapni a szükséges kopogtatót. Cserébe második fordulóban ott, ahol a Jobbik jelölt beelőzte az Mszp-és jelöltet, de a Fidesznek nem lett meg az első fordulóban az 50+1 az Mszp-étől és MDF-től kérni fogja saját jelöltjük visszaléptetését a Fidesz jelölt javára. És ezt az Mszp egyébként is fontolgatja, így hát könnyen elfogadják az alkut.

pannonfunk 2010.02.27. 13:15:06

Egyébként szívesen venném 1. szolo kommentelőtársunkat, hogy magyarázza már el, hogy most már ötödik helyen indul az OVB szerint, négy helyen már elutasították a nyilvántartásba vételét.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.02.27. 13:17:25

@Cada: Gonosz kérdés lesz:

Vajh miért pont az Ötkerben hiányzik a 750 ? :-)

pannonfunk 2010.02.27. 13:23:04

@Spirál: Valóban, most már 10%. Régebben mintha 7% lett volna.

Viszont ha MDF lista lesz, akkor ez azt jelenti, hogy az MDF-nek nem nagyon lesz budapesti területi listája hiszen a közösen indított jelölteket nem lehet az egyéni listában figyelembe venni:

www.valasztas.hu/hu/parval2010/349/349_1_2.html
5. § (5) pont.

Márpedig az eddigi egyetlen bejelentett budapesti jelölt MDF-SZDSZ színekben indul. Budapesti lista nélkül hogyan fogja az MDF megugrani az 5%-ot?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.02.27. 13:24:37

A Jobbik Budapest belső kerületeiben eléggé küszködik, az V. kerületben meg kifejezetten csehül áll. A 20-30%-os várakozásaik mellett már az is kínos lenne, ha egyetlen olyan oevk. is akadna, ahol nem sikerül indulni.

levee 2010.02.27. 13:25:00

@pannonfunk: sehogy, én is ezt írtam az imént... főváros nélkül az SZDSZ is elbukott.

Zigi 2010.02.27. 13:25:32

Hát nem lepődnék meg én sem, ha a Fidesz a másfélmillió eddig összegyűjtött kopogtatójának a 10%-át átadná az LMP-nek. Ha bejut, akkor potenciális koalícióspartner, hw nem, hát az se baj, mert akkor a szociktól elvett 2,5-3% is megérné.

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 13:26:03

@Spirál: "Az MDF szavazótáborának összetétele szinte teljes egészében kicserélődött, a párt átlépett a jobboldali erőtérből a baloldaliba, annak kisebbik pártja, ha úgy tetszik, az SZDSZ utóda lett belőle." (Tölgyessy Péter az Inforádiónak)

A politikai elemző hozzátette: az MDF a mostani választásokkor is nagyon sok, az SZDSZ-ben és az MSZP-ben csalódott szavazót állíthat maga mellé Bokros Lajos segítségével: a pártra potenciálisan eső szavazatmennyiség soha nem látott mértékű, ennek 80 százalékát pedig a szocialistáktól veheti el.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-322176

Én is osztom ezt a véleményt. A konzervatív-liberális profil ellenére a magyar politikai erőtérben AZ MDF BALOLDALI PÁRT, főleg volt baloldali, szocialista szavazók voksaira számíthat.

Ha egyáltalán eljut odáig.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.02.27. 13:27:06

A politikailag korrekt válasz úgy hangzik: nem tudom :-)

Zigi 2010.02.27. 13:36:42

@helota: Rizikós lenne a Fidesznek, ez a 2. fordulós MSZP jelölt visszaléptetés. Mert jószerivel már csak a megrögzött nyugger Orbán-fóbiás rétegük van meg, azok meg többnyire cigánygyűlölők is, és előbb szavaznak a Jobbikra, mint az "alcsúti cigánygyerekre"(sic). Lehet tehát, hogy a Fidesz majd azt kéri az MSZP-től, hogy ne léptesse vissza a 2. fordulóra állva maradt jelöltjeit.:)

pannonfunk 2010.02.27. 13:37:00

@TuRuL_2k2: Kínos, kínos, ha nem sikerül elindulni az ötödik kerületben, de vajon lesz-e hatása a választásra az ötödik kerületen kívül? Az V. kerület az ugye Rogán, aki kifejezetten a liberálisabb vonalához tartozik a fidesznek + Újlipótváros, ami meg a Hollán Ernő utcáról nevezetes. Ha nem sikerül itt elindulni, akkor nem nehéz kitalálni a receptet:

A fidesz mocskos liberális, plusz egy kis burkolt zsidózás Újlipótvároson keresztül.

Higany 2010.02.27. 13:39:33

Szerintem gondos kezek kisegítik majd a két kisebb pártot, mert a régóta a pályán lévő nagynak és a közepesnek is lehet érdeke, hogy a gyengébb gyomrúak protest szavazatai ne a másikhoz kerüljenek.

hoplita 2010.02.27. 13:39:49

Megkockáztatok egy jóslást...

Azt hiszem, hogy ezen a választáson lényegesen kisebb lepedővel kell bajlódnia a pógárnak, amikor a kedvenc pártját keresi a listán.
És jónéhány olyan választókerület is lesz, ahol csak 3 név fog szerepelni egyéni képviselőjelöltként.
Ez szembetűnő változás lesz az elmúlt 20 évre visszatekintve.

Tévedés joga fenntartva..! :DD

pannonfunk 2010.02.27. 13:41:26

@levee: Nem nézték ezt be a Somogyiék egy kicsit? 8 egyéni MDF jelöltnek kellene indulnia Budapesten. Van egyáltalán 8 egyéni MDF-es jelölt, aki a kopogtatókért kűzd per pillanat?

hoplita 2010.02.27. 13:46:33

@pannonfunk:
"...A fidesz mocskos liberális, plusz egy kis burkolt zsidózás Újlipótvároson keresztül...."

Így van...és ez kellő helyen és formában előadva hoz vidéken +2% százalékot cuzammen és le van tojva bulvártóni fej.:DDDD

Alig várom már, hogy a telavívkettőn köcsögösködjön a picike nejével a sztárizébe'.
Nagyon cuki kis polgári konzervatív adás lesz...:)))))

Kalmár 2010.02.27. 13:50:21

Olyan zavaros idén a helyzet, hogy nem tudom a szociknak érdekében lenne segíteni valamelyik kis pártot.
Annak idején a Centrummal bejött a dolog.
Ott sincs kételyem a kopogtató cédulák forrását illetően.

Szerintem 55-25-20 lesz az eredmény
Fidesz-Jobbik-Mszp.
Remélem.

Balt 2010.02.27. 13:51:48

@Spirál: "AZ MDF JOBBOLDALI PÁRT!
Bárki megnézheti a programjukat a honlapjukon.
A Fideszével és a Jobbikkal ellentétben semmi baloldali nincs benne!"

Na igen... Kb., az MDF is annyira "baloldali", mint az MSZP. Tehát az MDF a nemzeti, az MSZP meg az internacionalista jobboldal. :)) Ehh, itt már rég nem működik a jobb-bal terminológia, legfeljebb az ülésrend tekintetében. Bár szinte biztos vagyok benne, ha netán az MDF bejutna, inkább az MSZP felőli szélre szeretne majd ülni, mint a Jobbik felől... :)))

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 13:52:36

@pannonfunk: Az MDF elnöke korábban igazságügyi miniszter is volt. (Egy jobboldali kormányban, de ez most mellékes.)
Mint tudjuk a focihoz nem ért, de feltehetően a joggal tisztában van.
És akkor ott vannak mellette a politológus tanácsadói.
Szerintem jogszerűen megoldják ezt az MDF-SZDSZ kérdést.
De eddig e téren még a Fidesz és az MSZP sem kötekedett...

Semmi közöm az MDF-hez - maximum szurkolok nekik hogy indulhassanak - nem akarok úgy feltűnni, mint aki őket képviseli.

Balt 2010.02.27. 13:53:30

@helota: "Cserébe második fordulóban ott, ahol a Jobbik jelölt beelőzte az Mszp-és jelöltet, de a Fidesznek nem lett meg az első fordulóban az 50+1 az Mszp-étől és MDF-től kérni fogja saját jelöltjük visszaléptetését a Fidesz jelölt javára."

Ez szerintem kizárható. Semmi jelentősége egyébként se, de legfeljebb a Jobbiknak adna muníciót...

Balt 2010.02.27. 13:56:43

@Zigi: "Hát nem lepődnék meg én sem, ha a Fidesz a másfélmillió eddig összegyűjtött kopogtatójának a 10%-át átadná az LMP-nek. Ha bejut, akkor potenciális koalícióspartner, ha nem, hát az se baj, mert akkor a szociktól elvett 2,5-3% is megérné."

Szerintem erre sem lesz szükség (mármint: az LMP-vel számolni...), pedig hosszú távon nem lenne rossz az LMP egy konstruktív ellenzéknek...

Zigi 2010.02.27. 13:57:43

@Kalmár: Itt már rég nem arról van szó, hogy érdekében áll-eaz MSZP-nek, hogy segítsen egy kisebb pártnak, hanem arról, hogy képes-e egyáltalán megtenni ezt. A végén még az is lehet, hogy az lesz, amit helóta írt, hogy még ők fognak a Fidesz segítségére szorulni.

sztd 2010.02.27. 13:57:44

@puszgyusz:
" mert ők lehetnek az eszköz a mutyi-Magyarország lebontásában"

Érdekességként jegyzem meg, hogy a múlt héten összefutottam egy olyan csoporttal (Érden), akik közül senki nem tudta, mi az, hogy "mutyi".
Természetesen nem a fogalmat nem ismerték, hanem a szót.
És nem óvodásokból állt, vagy a világtól elzárt emberekből a közösség. :)

Cada 2010.02.27. 14:00:33

@közlekedési bűnöző:

hát nézd elöször is az 5.kerületben rogán brutálisan erös elégedettek vele a kerületben az egyébként is erös fidesz az 5.kerben még erösebb az országos átlagnál amit én tudok az 5.kerben a fidesznek több mint 100 aktivistája van és oylan szinten tarolták le az elsö pár napban a lakásokat hogy eszméletlen

aztán

ne felejtsük el hogy az 5. ker 13.kerülethez esö része ösi ballib fészek a parlamentöl a körutig tartozo rész erösen zsido lakta terület ergo erösen liberális és azt se felejtsd el hogy az 5. kerületben indul schiffer debreczeni és a már emlitett rogán igazi halál csoprot ez a jobbik bázisa sem igazán bp-en van és akkor usszál egy oylan ár ellen amiket fent leirtam rogánnal valo elégedettség erös liberális kerület

nehéz de meglesz 600-650 körül van most az 5.kerben a cédulák száma jövö héten viszont megyünk besegetine a 6 7 8 11 13 14. kerületböl de szerinetm obudárol is jönnek meglesz a kopogtato nem kérdés csak iszonyuat kell melozni érte ez az utolso kerület és hidd el az összes budapesti jobbikos aktivista az 5.kerületben lesz ha kell

ez a szervezettség és sziv miatt is tart ott a jobbik ahol most tart mert nem számit mennyi munkával jár de megcsináljuk

hoplita 2010.02.27. 14:07:50

@sztd:
A napi politikában otthonosan mozgó csapat lehetett...:DD

hoplita 2010.02.27. 14:12:14

@Cada:

Hajrá srácok, szorítok nektek.
Ilyenkor kicsit szégyenkezek vidékiként, mert nekünk nem meló, hanem szórakozás volt 4000 kopogtatót összeszedni a választókerületben...házalás, kuncsorgás nélkül, és még mindig hordják.
Szóval mindent bele, hajrá és szebb jövőt!!!!

transziboy 2010.02.27. 14:14:49

Meglepő, hogy ilyen hamar összegyűlt a jobbiknak 1 kivételével mindenhol :P

groggil 2010.02.27. 14:15:12

@Cada:
"ne felejtsük el hogy az 5. ker 13.kerülethez esö része ösi ballib fészek a parlamentöl a körutig tartozo rész erösen zsido lakta terület ergo erösen liberális"

...vigyázz, három év befigyelhet szigorított sötétzárkában...

Drukkolj, hogy nyerjek a Lottón ezen a héten, mert akkor Újlipóciát letesztelném: minden háztömbbe albérlőként elhelyeznék 1-1 Hétesi vagy Hevesi "népes rokonságot" nem kevés időre..feltétel: csak hozni a mindennapokat. Szerinted mennyire Jobbikosulna be a libsi fellegvár? Nem kicsit, nagyon...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 14:15:50

@bölcsész87: Tölgyessy Péter számomra is az egyik leghitelesebb politikai elemző.
Azonban attól ő még jobboldali. (Mint ahogy Török Gábor is.)
Tehát ezekkel az idézetekkel csak azt erősíted, hogy a fideszesek áttolnák az MDF-et a baloldalra.

Te is elismered ezután a konzervatív-liberális profilt, aminek örülök! :)

Majd leírod magadnak ellentmondva, hogy mégis csak baloldali...
Ezt meg nem tudod megmagyarázni.
A szavazókkal jössz.
De a szavazók színe meg a párt színe - MO-n különösen - független dolog egymástól...

Ami meg a szavazókat illeti.

Néhány hete egy honlapon volt egy szavazás. Azért szavazok az MDF-re mert ...
baloldali vagyok, liberális vagyok, konzervatív vagyok, Bokros miatt, nem szavazók rájuk, stb.
Akik rájuk szavaznak azok döntően a konzervatív opciót jelölték be vagy Bokros Lajost!
A párt honlapján is a jelöltjeik azt mondják el videóban miért konzervatívak...

Végül egy személyes élmény.
2006-ban voltam OV és GYF debreceni kampánygyűlésén. Voltam SZDSZ-es rendezvényen is.
Tavaly Bokros Lajos látogatására is elmentem az MDF-székházba.

Egy élmény ahogy ezeken a hangulat különbözik. :)
És tényleg más-más stílusú emberekkel találkoztam ezeken.
Az SZDSZ-rendezvényen tényleg liberálisokkal találkoztam, az MDF-én meg konzervatívokkal! :)

Ha a beszélgetésekből semmit sem hallok csak az emberek ruházatát, viselkedését látom, már az is sokat elárult. :)

De ez saját élmény. :)

hoplita 2010.02.27. 14:15:53

A blogmotor monnyon le!
Megevett egy háeszem, nem írom újra, hátha előkerül.

transziboy 2010.02.27. 14:22:10

Akkor nem vagyok egyedül. Én is pont írtam egy terebélyest, de eltűnt. Na mindegy megyek kifesteni a körmim ^^

groggil 2010.02.27. 14:23:59

@groggil:
Önmagamra válaszolok :)

Tényleg, zseniális az ötletem!!
Nincs erre egy "radikális" nagyvállalkozó?? Vagy egy-két jó szervezővel összefogott közadakozás?? ..mondjuk arra az esetre, ha egyedüliként ott nyerne Mszp-s egyéniben...ha nem is az összes háztömbbe, de 1-2-be szerintem simán meg lehetne oldani...Csak azért, hogy lehulljon ez az áltoleráns álarc egyszer és mindenkorra...megnézném az antifákat, amint Porotherm téglákkal falazzák a szomszéd kiadásra váró lakásának az ajtaját! ?????

transziboy 2010.02.27. 14:24:09

Kabuto téged nem kedvellek! Nagyon kétszínű vagy :S

Török Gábor rajongó 2010.02.27. 14:24:28

Az évtized legjobb írását olvashatjuk barátaim!

2010.02.27. 14:28:36

@kutyatej73: Szanyinak nehéz ellenfele lett, a kerület kedvenc doktora személyében, akivel szemben Szanyi szerintem esélytelen. Egyébként pl. hozzám senki se jött ajánlószelvényért, holott betegen itthon voltam 3 napot. Szerintem azért, mert megvan mindenkinek mindene. Ebben a kerületben (ÚLP) a Jobbiknak sok esélye nincs...

@transziboy: ez sajnos nem volt meglepő, sőt...:(

2010.02.27. 14:30:29

@transziboy: te kiről beszélsz??

érdeklődő 2010.02.27. 14:31:09

CETRUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM.

A fidesz a közelében sem lesz a 2/3-nak és pont.

Lucilius 2010.02.27. 14:34:14

@puszgyusz:
És mi értelme van a spájzolásnak? Ti is kétmillió cetlit akartok összegyűjteni? :-)))

Amúgy a Schiffer a Ma reggelben azt mondta h több tucat helyen már összegyűjtötték a KC-kat, és valszeg jövőhéten ezek egy részét le is adják.

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 14:35:26

@Spirál: Jópofa, ahogy rúgozunk néhány meghatározáson!

Nyugat-Európában egy MDF-hez hasonló pártot egyértelműen a jobboldalhoz kötnének.

De a magyar választók (mint több empirikus vizsgálat, közvélemény-kutatás mutatta) a bal-jobb választóvonaltól ma már egyértelműen balra, az MSZP (és SZDSZ) közelében érzékelik a fórumot.

A Fidesz és főleg a Jobbik gazdasági és szociálpolitikai programjának sokkal több köze van a klasszikus baloldalhoz, mint akár az MSZP-nek, akár az MDF-nek.

Ugyanakkor a nyugati kereszténydemokrata pártoktól ez egyáltalán nem idegen, ami most például a Fideszt jellemzi. A konzervatív (nem kereszténydemokrata!) pártokra ott inkább az erős piacpártiság a jellemző.

combo 2010.02.27. 14:35:38

Valaki árulja már el plz, hogy mi ez az "X párt ad Y-nak kopogtatót" találgatás. Az ajánlószelvényre rá kell írni a párt nevét is... Csak nem hamisításra tetszenek gondolni?

2010.02.27. 14:36:11

@érdeklődő: ez jó hír. De rossz, ha a Jobbik lesz a másik 1/3-ad. Jól kicsesznek mondjuk a választók Orbánnal, de az ha bepöccen, lecsukatja azokat, akik sokat pofáznak neki vissza...Lesz még Andrássy 60., reális veszélynek én úgy látom.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 14:36:49

@Balt: "Ez szerintem kizárható. Semmi jelentősége egyébként se, de legfeljebb a Jobbiknak adna muníciót..."

most még igen, de a választások felé közeledve egyre nyíltabbak lesznek a lapok, az Mszp mindent bevállalna majd, hogy a Jobbik ne kérhesse őket számon, ezért olyan lépésre is elszánják magukat, hogy a Fideszt támogassák a Jobbik jelöltjével szemben, ehez egy kis kopogtató segítség most jó beágyazottságot jelenthet.
Nyílván csak ott alkalmazzák majd ahol az akció többet hoz, mint amennyit buknak rajta.

Pl.: Ha a második fordulóban a Jobbik jelöltje érdemben megközelítené a Fideszes jelölt pozicióját, estleg enyhén megelőzi és az adott körzetben a szocialista szavazók 55% inkább a Fideszre szavazna mint a Jobbikra(merthogy a Jobbikkal szimpatizálók nagy része adigra úgyis elhagyja az Mszp-ét, így csak a Jobbik ellenes Mszp-és szavazók maradnak), akkor az Mszp-ének lehetősége volna arra, hogy visszalépjen a Fidesz javára és nem csak gesztus szinten, hanem tényleges Fidesz jelölt gyözelmet eredményező módon. Ez a Fidesznek fontos lehet a kétharmadért folytatott küzdelemben és megéri most erre befektetni.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 14:37:20

@transziboy: :)
Kabuto zseniális egyéniség.
Vannak szemét húzásai de azért rendes is tud lenni.
És te kit szeretsz? :)

Héttörpe (törölt) 2010.02.27. 14:40:33

MDF esetében egy korábbi posztban leírta TG, hogy 2006-ban 154 egyéni jelöltjük volt és 20 területi listájuk. Így lépték át alig az 5%-ot. A MIÉP-Jobbik 114(ezt nem jegyeztem meg pontosan) egyéni jelölttel, 20 területi listával alig kapart valamit össze. Ha az MDF-nek kevés jelöltje lesz, akkor a töredékszavazatok nagyon fognak hiányozni.

kuki123 2010.02.27. 14:40:37

@latte: hát ha 5 millió szavazót nézünk az 50e még az 1%-ka csak... az meg mindenhogy kevés

de értem mit akarsz mondani....

a jobbiknak is azzal az 5 kerülettel van baja...pedig miskolcon már 7000 darabnál állnak pedig nem is gyűjtik már csak behozzák az emberek...

Lucilius 2010.02.27. 14:41:20

@combo:
"- Juliska néni, csak tessék felírni a nevét, címét és a személyi azonosítót, illetve tessék csak alá írni, a többit mi majd kitöltjük!
- Köszönöm aranyoskáim, de ne felejtsétek el h a Viktorkának adom a szelvényt, hisz annyi mindent tesz a nyugdíjasokért!
-Persze, Juliska néni, persze..."

Lucilius 2010.02.27. 14:46:06

@Cada:
Az ötkerben Hegedűsné a Jobbikos jelölt? Mert akkor nem csodálom h nehezen gyűlik a KC, hisz ha jó tudom a férjén kívül semmi sem köti a kerülethez. Ifj Hegedűstől pedig még engem is kirázz a hideg, nem tudnék olyan valakire szavazni, aki képes volt hozzámenni.

Balt 2010.02.27. 14:46:31

@érdeklődő: "A fidesz a közelében sem lesz a 2/3-nak és pont."

Erre ne vegyél mérget... :))

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 14:46:34

@bölcsész87: "Jópofa, ahogy rúgozunk néhány meghatározáson!"

Igen, lehet hogy túlzásba visszük.
Engedned kellene. :))

"Nyugat-Európában egy MDF-hez hasonló pártot egyértelműen a jobboldalhoz kötnének."

Persze. Erről beszélek.

"De a magyar választók (mint több empirikus vizsgálat, közvélemény-kutatás mutatta) a bal-jobb választóvonaltól ma már egyértelműen balra, az MSZP (és SZDSZ) közelében érzékelik a fórumot."

Ezt sem vitatom! :)
De hogy az emberek a pártmédia hatására hova tesznek pártot, és hogy mi a valóság, az látjuk hogy eltérhet.
És az MDF esetén el is tér. (Gyakorlatilag te is elismerted már.)

"A Fidesz és főleg a Jobbik gazdasági és szociálpolitikai programjának sokkal több köze van a klasszikus baloldalhoz, mint akár az MSZP-nek, akár az MDF-nek."

Az MDF kapcsán egyetértek, viszont az MSZP kapcsán nem.

"Ugyanakkor a nyugati kereszténydemokrata pártoktól ez egyáltalán nem idegen, ami most például a Fideszt jellemzi."

A Fidesz mint nyugati kereszténydemokrata párt?!

Engem mint keresztényt sért, mikor a Fideszt keresztényként hallom emlegetni.

"A konzervatív (nem kereszténydemokrata!) pártokra ott inkább az erős piacpártiság a jellemző. "

És itt az MDF-re nem? :)

tibapó 2010.02.27. 14:47:46

Üdv:

Én állítólag balos vagyok, magam szerint liberális habitusú, de most kifejezetten a Jobbiknak szurkolok, sőt, szeretném, ha elérné a 33 %-ot, ellenkező esetben az MSZP meg a Fidesz együtt tartolást tesz az önkormányzati törvényben, pl. képesek lesznek elhalasztani az őszi helyhahatósági választásokat.

Na akkor lesz aztán parasztlázadás az utcán...!

nyekk 2010.02.27. 14:48:33

Nem véletlen, hogy a Jobbik ( a judeoszoclíb média minden igyekezete ellenére)pillanatok alatt összeszedte a cédulákat.
Lesz itt hegyomlás! A jobbik 30% körüli eredménnye a második erő lesz az új Parlamentben. Szerencsére. Inkább közelebb a Fidesz hátában nyomulva, mint az esetlegesen hamadik helyen lévő erősen lemaradó MSZP-hez.
Azért szerencsére, mert láttuk már a FIDESZ-t 4 évig. Pedig nem is volt meg a kétharmaduk. Hát még, ha meglenne! (De szerencsére nem lesz meg.)

[nev] (törölt) 2010.02.27. 14:49:26

@puszgyusz:
van 13. és vársz még párat. lesz 15. ami egyébként klassz. én biztos nem tudnék meggyőzni senkit se, hogy szavazzon a lehetmásrapolitikára, szóval ez szép eredmény. de nem lesz ez kevés?

Balt 2010.02.27. 14:49:27

@Letícia: "Jól kicsesznek mondjuk a választók Orbánnal, de az ha bepöccen, lecsukatja azokat, akik sokat pofáznak neki vissza...Lesz még Andrássy 60., reális veszélynek én úgy látom."

Bezony, rossz idők jönnek a czinegékre! Talán érdemes lenne megfontolni a költözőmadárrá válást... :)))

2010.02.27. 14:49:37

@Cada: el vagytok ti varázsolva...nyomokban vannak itt zsidók, azok a II. ker vagy a XII. kerben, vagy XIV. vagy a XVI. kerben élnek.

Nem hittem volna, hogy a 30-40-es éveket megéljük...Döbbenet.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 14:50:38

@combo: "Valaki árulja már el plz, hogy mi ez az "X párt ad Y-nak kopogtatót" találgatás. Az ajánlószelvényre rá kell írni a párt nevét is... Csak nem hamisításra tetszenek gondolni?"

Sokan úgy adják át az ajánlószelvényeket, hogy majd a párt kitölti magának...
Tovább szerintem nem kell folytatnom a magyarázatot.

Lucilius 2010.02.27. 14:50:53

@Spirál:
"Engem mint keresztényt sért, mikor a Fideszt keresztényként hallom emlegetni."

Mehehe, ezen én is jókat szoktam mulatni. Nem véletlenül nyomják a KDNPés vonalat ezerrel.

Viszont valahogy az MDF se tűnik olyan hú de nagy kereszténydemokrata pártnak.

2010.02.27. 14:51:21

@Balt: így van, de ki az a czinege?:)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 14:52:21

@Letícia: Kabuto a Naruto című anime egyik szereplője.
Ő van az avatáromon.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.02.27. 14:53:56

@pannonfunk:
Azért akadnak az V. kerületben jelentős Jobbik-támaszpontok is, itt a Magyarok Háza vagy éppen a Hazatérés Temploma, ahol ifj. Hegedűs (a helyi Jobbik jelölt-jelölt férje) a rezidens.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 14:54:54

@Lucilius: E téren csalódtam is bennük.
A programjukban utalás sincs Istenre, vallásra, kereszténységre...

A felsorolt értékeik közt szerepel a keresztény Európa.

Ez tényleg nem sok...

Kalmár 2010.02.27. 14:55:14

@Letícia: Elkpesztő, hogy miket írsz.
Orbán Viktor és a komcsi kínzókamra?
Szomorú, hogy hova képes sülyedni pár ember.
Szégyeld magad.

Balt 2010.02.27. 14:55:22

@helota: Jó eséllyel a szavazókörök kisebbségében lesz egyáltalán második forduló (noha esetleg többhelyütt érvénytelen első forduló miatt). Azon a 15 helyen, ahol a Jobbik az EP választáson megelőzte az MSZP-t, mindenütt a Fidesz nyert, kisebb-nagyobb arányban. A biztos egyéni mandátumhoz képest az MSZP visszalépése csak bizonytalanságot hozna azáltal, hogy a választóik magatartása - a párt szándékától függetlenül is - kiszámíthatatlan: 1. el sem mennek; 2. dafke a Jobbikra szavaznak; 3. mégis a rettegett 2/3-ot választják. (Bár ez utóbbi ettől függetlenül meglesz, meggyőződésem.)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 14:56:56

De a KDNP-t sem szeretem.

Néhány éve mikor Semjén Zsolt zsidózott a parlamentben, végleg elegem lett belőlük.

Balt 2010.02.27. 14:57:07

@helota: És persze a legfőbb ellenérv: ez csak a Jobbiknak adna muníciót. Tehát én a Fidesz helyében már most deklarálnám: "nem kérünk az MSZP támogatásából!" :)

2010.02.27. 14:58:20

@Kalmár: hát nem komcsi kínzó kamra lesz...

Ébresztő polgártárs, tanuljál történelmet és forgasd a Bibliát, az Ótestamentum részét, oszt rájössz. Vagyis, dehogy jössz te rá...

ja, és nagyon szégyenlem magam...hogy idáig jutottunk.:(

bux index 2010.02.27. 14:58:29

A Jobbik meg fogja nyerni a választást, a programjával már engem megnyert

2010.02.27. 14:58:56

@Spirál: ja, értem és köszönöm a felvilágosítást!:)

Lucilius 2010.02.27. 15:00:05

@Spirál:
A Semjén zsidózott a parlamentben? Ugyan már... Max Mester Ákos szerint.

Balt 2010.02.27. 15:00:24

@Spirál: "Engem mint keresztényt sért, mikor a Fideszt keresztényként hallom emlegetni."

Talán mondjuk így: Fidesz-KDNP (stb.) pártszövetség. De tőlem akár zsideszezhetsz is, nem hat meg. :)

szobatars 2010.02.27. 15:01:14

A címben feltett kérdésre (Hogy állnak az ajánlószelvényekkel?) ma egy érdekes választ kaptam:

Csepeli ismerősöm szólt, hogy sem ő, sem mások a lépcsőházban még mindig nem kapták meg a kopogtatócédulákat és az ajánló szelvényeket. Elmondta, hogy régebben sem kapták meg mindig. Mondtuk neki, hogy olyan nincs, menjen be az önkormányzathoz, mert valószinűleg ellopták és kérjen újat. Ezzel ugyan eredményesen nem tud ajánlást leadni, de a két azonos névre szóló ajánlószelvánnyel legalább érvényteleníteni lehet a vélhetően ellopott szelvényt. Barátunk meg is tette ezt, s itt jött a meglepetés! A csepeli önkormányzatnál eljárva megkérdezték a névét, majd egy fiókban kotorászva, a többi közül előhúzták a kopogtatócéduláját és azt mondták: "Önnek még nem kézbesítettük." A fiók egyébként tele volt kézbesítetlen borítékokkal...

Kérdéseink:

- Lehet-e "véletlenül" több száz (750???) ajánlószelvényt "nemkézbesíteni"???
- Az önkormányzat jegyzője a törvényesség őre vagy az adott színű önkormányzat szolgája?
- Kinek gyűjti az önkormányzat a szelvényeket Csepelen?
- Esetleg azt gondolták, sokan majd azt hiszik, hogy ellopták és nem fognak reklamálni?
- Korábbi választások során és más önkormányzatoknál is történt már hasonló???
- Mivel eléggé nyilvánvalóan csalás szaga van az egésznek (a szükséges jogi lépéseket -természetesen névvel - hétfőn meg is tesszük az ügyben) nem kellene ezt az egész ajánlószelvény történetet úgy ahogy van végre eltörölni???
- Tekinthető-e tisztának egy olyan választás, amelyet már ennyi simlisség előz meg abban a szakaszban, amely talán magánál a választásnál is fontosabb? (Hiszen a potenciális ellenfelek ellehetetlenítése és a "saját" jelölt támogatása ebben a szakaszban gyakorlatilag a jogi kontroll teljes hiánya mellett zajlik.)
- Ad-e egyáltalán bármiféle esélyt új pártok indulásának ez a szisztéma?

A felvetés szempontból teljesen mindegy, hogy a Jobbik, az LMP vagy éppen a Civil Mozgalom szenvedi el a jelenlegi rendszerben lévő hátrányokat, akár Csepelen, akár máshol... Egy új párt számára már az 5 %-os (értelmetlenül magas) küszöb is jelentős akadály. Vagy a hatalmi struktúrát birtokló pártok már a puszta versenytől is irtóznak, s így a többször is hibásnak bizonyult, de ennek ellenére fenntartott rendszerrel igyekeznek továbbra is bebetonozni magukat a kialakult rednszerbe további 20 évre????

2010.02.27. 15:02:28

@Lucilius: :DDD Hirtelen a volt fideszes Hegedűs Istvánra gondoltam, nem a derék magyar Tartuff-re, és nem értettem, mi a bajod vele...de már leesett. Beltenyészet mindig visszaüt.

Balt 2010.02.27. 15:02:31

@Letícia: Mát mi ez itten (szélső)balra? Vörösbegy? :))

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 15:03:47

@combo:
Ne játszd itt a naivat. A párt nevét bárki kitöltheti. Az adataid meg az aláírásod a lényeg.

Petralili 2010.02.27. 15:04:10

@puszgyusz
Ha az LMP valóban olyan jól állna, mint mondod, nem hallottam volna egy jelöltjüktől, hogy Legalább MegPróbáltuk. Szerintem nem kivárásról van szó, félek tőle, hogy nem támogatják őket annyian, mint gondolod.

Kopiás Attila Steve 2010.02.27. 15:04:20

@combo: Saját tapasztalatból tudom, hogy az emberek jelentős része nem érti, mi a célja a cédulának, ezért aztán a régi pártok gond nélkül tudnak úgy cédulát gyűjteni, hogy nincs rajta a jelölt és a párt neve. Konkrétan sokszor az állampolgárok ragaszkodnak ahhoz, hogy így adják le. Az EP választáson LMP-HP színekben rendszeresen kellett elküldenünk embereket, mert begyűjtötték a cédulát a teljes szomszédságból, de nem volt kitöltve a párt és a jelölt. A sajátjára a helyszínen rá tudta írni, de a többit vissza kellett küldetnünk a gazdájukhoz, miközben tudtuk, hogy a legtöbb ilyen nem fog újra elkerülni hozzánk.

No, a legtöbb pártnak nincsenek is ilyen aggályaik, sőt. Voltak konkrét olyan szomszédságok, ahol úgy tarolták le az előttünk járó cédulagyűjtők, hogy "jöttünk a céduláért". Az egyszeri, tájékozatlan állampolgár meg csak annyit lát belőle, hogy a hivatal kiküldte a cédulát, jöttek a hivatalból elvinni, azt mondják, hogy az első két sort nem kell kitölteni, hát nem fog akadékoskodni. Csak hogy értsd a nagyságrendet, volt, hogy százas tételben kopogtunk úgy végig lakásokat, hogy mindenhonnan elvitték már a cédulát, de senki nem tudta melyik pártnak...

Szóval ez az a mennyiség, amivel utána a begyűjtő párt szabadon tud gazdálkodni - persze illegálisan. Mindenesetre a dolog ellenőrizhetetlen, hisz nem lehet rácsörögni az állampolgárokra, hogy "te tényleg ezt a pártot ajánlottad?".

A dologban a faramuci, hogy a támogatott párt nem feltétlenül kell, hogy tudjon róla, hogy épp támogatva van. Persze, amikor a ferencvárosi időközin azt láttuk, hogy a helyi fideszes lapban egészoldalas munkáspártos reklám jelenik meg, amiben az mszp-t ekézik, akkor ott azt gyanítja az ember, hogy létrejött egy kölcsönös megállapodás. De az is elképzelhető, hogy egyszerűen a fidesz matematikusai kiszámolták, hogy nekik előnyös lenne, ha az LMP tényleg indulna, és kiadják ukázba, hogy a rengeteg cédulából napi ötöt minden körzetben adjanak le a megbízható aktivisták LMP-nek kitöltve az LMP standokon, mintha LMP szimpatizánsok lennének. Ezt onnantól lehetetlen szűrni. Az EP választáson épp az irodában voltam, amikor beérkezett egy százas méretű csomag egy volt ogy képviselőtől, ahol a párt és a jelölt neve más írással volt kitöltve, mint a személyes adatok, az azzal a lendülettel lett félrerakva mint érvénytelen. De ha nem ennyire látványosan érkezik be, akkor nem tudod kiszúrni.

Jelenleg semmi kapcsolatom nincs az LMP-vel, nem látok bele a belsős dolgaikba, de azt tudom, hogy már csak önérdekből is nagyon következetesen elhatárolódnának attól, ha direkt illegális támogatásra kapnának ajánlatot, még aki nem hisz az erkölcsi tartásukban, az is beláthatja, hogy politikai öngyilkosság lenne ez egy olyan párt számára, ami mindkét oldaltól való függetlenségére épít. De hogy van-e támogatás a tudtukon kívül és azzal mit tudnak kezdeni, erről gőzöm sincs. Gáz az egész cédulagyűjtő rendszer, az az igazság...

2010.02.27. 15:04:20

@szobatars: én az Országos Választási Irodától, és nem a 13. ker önkormányzatától kaptam... Most ez hogy van Csepelen?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 15:04:45

@Héttörpe (az SZDSZ elveszi az emberek örömét):

"Ha az MDF-nek kevés jelöltje lesz, akkor a töredékszavazatok nagyon fognak hiányozni. "

NANA!

A töredékszavazatoknak és az 5% elérése független egymástól!
Illetve annyiban függ, hogy töredék szavazatot csak a bejutó pártok kapnak! Hogy kevesebb szavazat vesszen el!

Az 5%-ot a teljes szavazathoz képest kell elérni!
Nincs olyan, hogy valaki a teljes szavazatok 4,5%-át kapja de hozzáadunk töredékszavazatot és úgy lépi át az 5 százalékot.

Ha 5 millióan mennek el voksolni - ez kb. 62 százalékos rászvétel - akkor 250 ezer szavazat az 5%!

4 éve kb. ez volt a helyzet az MDF-fel. :)

nyekk 2010.02.27. 15:05:29

@Kalmár: Nem komcsi...csak kínzókamra. De akit ott pofoznak, annak végül is mindegy...

sztd 2010.02.27. 15:05:30

@combo: Életemben egyszer gyűjtöttem kopogtatót, és nem is szeretnék többször.
Nem akarok a párttól elhatárolódni, vagy ilyesmi, de ez a kampányolósdi nem az én világom. A tárgyilagos és őszinte érvelés ide értelemszerűen nem fér be, nekem pedig meggyőződésem ellenére sincs máshoz gyomrom.

Tehát amit láttam:
- Volt, akinek már az is megerőltető volt, hogy aláírja.
- Időt nem akartunk húzni, érezhető volt, hogy már azzal is feltartjuk az embert, hogy a nevét, és a személyi számát.
- Volt aki közölte, hogy nem érdekli egyik sem, mind ugyanolyan és nincs különbség, szavazni sem megy. Amúgy sem kapott még. Mivel a házban mindenki megkapta, a beleegyezésével megnéztem, és felvittem a postaládájából.
mikor megkérdeztük tőle, hogy nem adná-e esetleg ide, akkor ideadta az egész családét, ami három bontatlan borítékot jelentett értesítőstül, szelvényestül.
- Ettől függetlenül, amikor tehettem, akkor személyesen töltettem ki vele mindent, de a legértelmesebb (bár ebben a formában nem törvényes) megoldás az volt, hogy mindent kitöltök én, és ő csak aláírja.

Válaszoltam a kérdésedre?

Balt 2010.02.27. 15:07:13

@szobatars: Ez szerintem kimeríti a választási bűncselekmény alapos gyanúját. Ki a jegyző és milyen párti a polgármester Csepelen...?

bux index 2010.02.27. 15:07:30

@Lucilius: Ez a legfontosabb ebben az országban, hogy ki zsidózik meg ki nem, közben éhen halnak néhol, fáznak és éheznek. Meg a holokauszt-kommandó, nevetséges...

szobatars 2010.02.27. 15:07:36

@Letícia: a választói névjegyzéket a kerületekben állítják össze és a kerületi jegyző ellenőrzi a leadott 750 ajánlószelvény érvényességét (technikailag így van megoldva)

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 15:07:55

@Spirál: Jáj!

Semjén nem zsidózott, amikor Schwarz bácsit meg Weisz nénit emlegetett!

Ő szimplán egy pojáca. Egy nem létező párt nem létező elnöke.

Egy BALfék.

2010.02.27. 15:08:31

@Balt: ja.....:) Ez jó! De a kaczagányosoknak se lesz jó világ, ha kimernek menni az utcára masírozni!:) Morvai anyjuk se védi meg őket, a sokat pofáznak!:)

Pedró27 2010.02.27. 15:11:58

@Lucilius: "- Juliska néni, csak tessék felírni a nevét, címét és a személyi azonosítót, illetve tessék csak alá írni, a többit mi majd kitöltjük!
- Köszönöm aranyoskáim, de ne felejtsétek el h a Viktorkának adom a szelvényt, hisz annyi mindent tesz a nyugdíjasokért!
-Persze, Juliska néni, persze..."

Megjegyzem, mi sem töltöttük ki teljesen az ajánlószelvényt. Őszintén bevallom, nem is érdekel, mit fognak vele csinálni. Tegyék vele, amit jónak látnak.

Egyébként nálunk már az első napokban ott volt a fideszes aktivista, és begyűjtötte az ajánlószelvényt. Megjegyzem, évek óta már csak őt és csak őt látjuk. Úgyhogy mindenkinek vannak listái, nem kell ezen izgulni. :)

szobatars 2010.02.27. 15:12:00

@Balt: szerintünk is, ezért teszünk feljelentést az ügyben.

2010.02.27. 15:13:13

@nyekk: errűl van szó...

@bölcsész87: EGYETÉRTÜNK. Mondjuk a BALféket én ilyen szépen nem tudtam volna megfogalmazni. :DD

nyekk 2010.02.27. 15:14:00

@helota: Nem egészen!
A választási kopogtató cédulák meghamisítása bűncselekmény.
És ha van olyan erő (és ez a lényeg) akkor öt perc alatt lebuktathatók. Egyrészt sok ember fog tudni róla a Fideszben is, és elég egy sérttődött belső ember.
A másik oldalról meg az MDF-esek, vagy LMP-sek kopogtató cédulán lévő polgárokat egyenként megkérdezik (pontos cím a cédulán), hogy melyik pártra adta a céduláját. Ha csak egy is azt mondja, hogy a FIDESZ-re, és nem az ő írásával van rajta egy másik párt neve, már megbuktak. De egy hét laza munkával a rendőrség több százat is talána ilyet (ha akar)

Kalmár 2010.02.27. 15:15:31

@Letícia: Most tényleg úgy tűnik neked, hogy értelmes mondatokat raksz egymás mellé??
Pár homályos utalás és máris intellektuális magasságokban érzed magad....ezek szerint gyerek vagy.
Ettől még ostoba és gonosz a hozzászólásod.
Remélem, ezért nem kapsz bögrét.
Egy köcsög inkább járna.
Egyébként pedig:
- Hát szócskával nem kezdünk mondatot, de ha már így sikerült, akkor nagybetű.
- Nem tanuljál, hanem tanulj!
- oszt? ....
- Az idáig helyett az ideáig jobbnak tűnik.

Éljen a Societas értelmiségi hadereje!
Van még hova fejlődni.

Lucilius 2010.02.27. 15:16:09

@Pedró27:
A jelölt és a párt nevét legalább beírtátok? Mert ha nem, akkor ne csodálkozz ha majd máshol köt ki mint akinek szántad volna.

2010.02.27. 15:18:32

@szobatars: de ez hülyeség! Miért nem a jegyző küldi be az érvényes listát, azt kinyomtatják és postázza szét az OVB?? Minek duplikázni? Kinyomtatás után reklamálnak, hogy Buga Jakab nem ott lakik, kérünk új nyomtatást?? Szóval én elhiszem a sztorit, de bevallom, nehezen. Mert én is így gondolom, mint @nyekk: írta, így ha ezt elkövették, az nem vakmerőség, hanem hülyeség, hisz bárki rájön, buktavári az egész, meg az állása is!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 15:19:18

@Lucilius: "A Semjén zsidózott a parlamentben? Ugyan már... Max Mester Ákos szerint. "

Minden jóérzésű ember szerint!
Lezsidózta az SZDSZ-t és számon kérte tőlük, miért nem képviselik a zsidóság érdekeit.

Kb. ez volt a hozzászólása a miniszterelnök országértékeléséhez...

@Balt: "Talán mondjuk így: Fidesz-KDNP (stb.) pártszövetség. De tőlem akár zsideszezhetsz is, nem hat meg. :) "

Már mért írnám oda a KDNP-t is, amikor az szerintem nem létezik.
De tőlem te odaírhatod. Engem a legkevésbé sem zavar.

A zsideszezést meg kikérem magamnak!

Szeretem a zsidókat mint Isten népét.
A Fideszt pedig nem.
Soha eszembe nem jutna összemosni a kettőt.

szobatars 2010.02.27. 15:19:58

@nyekk: a Rendőrség nyilván nem fog ilyen szelvényeket találni, mert nem érdeke találni..sem az egyik, sem a másik oldalon...
Maga a rendszer rossz, nem érdemes toldozgatni..volt valami értelme, hogy az EP választás után perforációval látták el??? Gyakorlatilag semmi (azon kívül, hogy a szelvényeket készítő cég így nyilván többet kérhetett érte).
- nem lehet megakadályozni a cédulák ellopását,
- nem kényszerítheted az állampolgárt arra, hogy pontosan kitöltve adja oda,
- nem életszerű, hogy bárki is visszaadja, ha bontatlan borítékban kapja meg, hogy töltse ki maga... s lehetne még sorolni...ráadásul a nyomtatás és kézbesítés költsége ( 420 millió forint) tényleg kidobott (köz)pénz...

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 15:22:16

@Balt: ehhez képest a Fidesz mégsem ezt nyilatkozza. Hanem inkább hallgat Bajnairól, vagy elismerően beszél róla és inkább csak Gyurcsányt meg Verest szidja. Bajnai meg lehazafizza Viktort. A korábbi retorikához viszonyatva ez egyértelmű váltás, mikozben a kampány többi területén dúrvul a kommunikáció.

2010.02.27. 15:22:30

@Kalmár: Hát erre az a válaszom, hogy kedves tanárbácsi/néni, vedd be a gyógyszered, vagy kerestesd meg valakivel, ha elgurult, és ne oktass ki, mert nem viselem el! Azért mert más seggétől, vagy gyomrából nem látsz ki jól, nem biztos, hogy neked - illetve a gazdádnak - van igazad! És miattam ne bántsd a Societast, mert semmi közöm hozzájuk!

Nem sértődöm meg, ha nem reagálsz! Köszönöm!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 15:22:43

@bölcsész87: "Semjén nem zsidózott, amikor Schwarz bácsit meg Weisz nénit emlegetett!

Ő szimplán egy pojáca. Egy nem létező párt nem létező elnöke.

Egy BALfék. "

Az igenis zsidózás...
És szomorú, hogy a jobboldali értelmiség megvédi őt.

Noha nem kedvelem, sértegetni nem vagyok hajlandó.

De abban egyetértek, hogy egy nem létező párt elnöke.

Pedró27 2010.02.27. 15:23:21

@Lucilius: "A jelölt és a párt nevét legalább beírtátok? Mert ha nem, akkor ne csodálkozz ha majd máshol köt ki mint akinek szántad volna."

Megismétlem a hozzászólásom egy részét: Őszintén bevallom, nem is érdekel, mit fognak vele csinálni. Tegyék vele, amit jónak látnak.

sztd 2010.02.27. 15:25:24

@combo: Életemben egyszer gyűjtöttem kopogtatót, és nem is szeretnék többször.
Nem akarok a párttól elhatárolódni, vagy ilyesmi, de ez a kampányolósdi nem az én világom. A tárgyilagos és őszinte érvelés ide értelemszerűen nem fér be, nekem pedig meggyőződésem ellenére sincs máshoz gyomrom.

Tehát amit láttam:
- Volt, akinek már az is megerőltető volt, hogy aláírja.
- Időt nem akartunk húzni, érezhető volt, hogy már azzal is feltartjuk az embert, hogy a nevét, és a személyi számát.
- Volt aki közölte, hogy nem érdekli egyik sem, mind ugyanolyan és nincs különbség, szavazni sem megy. Amúgy sem kapott még. Mivel a házban mindenki megkapta, a beleegyezésével megnéztem, és felvittem a postaládájából.
mikor megkérdeztük tőle, hogy nem adná-e esetleg ide, akkor ideadta az egész családét, ami három bontatlan borítékot jelentett értesítőstül, szelvényestül.
- Ettől függetlenül, amikor tehettem, akkor személyesen töltettem ki vele mindent, de a legértelmesebb (bár ebben a formában nem törvényes) megoldás az volt, hogy mindent kitöltök én, és ő csak aláírja (látva, hogy mit ír alá).

szobatars 2010.02.27. 15:26:05

@Letícia: magam is erősen meglepődtem, azt gondoltam, simán ellopták a postaládákból s azért nem kapta meg...de ez így már pofátlanság (mondhatni a következmények nélküli ország mentalitása) és nagyképűség, az úgy sem reklamál senki, ha meg igen akkor csak kevesen, úgyí sem mer senki feljelentést tenni...az egész úgyből sugárzik a "mi mindent megtehetünk büntetlenül" mentalitása. No ezért nem hagyjuk a dolgot. Mert ez nem "hülyeség", hanem a választópolgárok lenézése és átverése...a "trükkök százainak" egyike...(tudjuk mi a dolgunk...)

sztd 2010.02.27. 15:27:55

@sztd: Szerintem is monnyon le a motor. Milyen rendszer az, ami úgy tesz, mintha nem küldené el a kommentet, majd másodszorra meg az előzőt is elküldi?

Lucilius 2010.02.27. 15:28:51

@Pedró27:
Akkor legalább pénzt kértél volna érte :-)))
Hozzám sose jön senki. Viszont most életemben először leadtam - méghozzá az LMPének. Biztos ami biztos kitöltöttem rendesen, nehogy véletlenül a fidesznél kössön ki :-)))

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 15:28:57

@helota: "és te ugye nem Balatonfüredi vagy?:)"

Debreceni vagyok.
Ördög Zoli a nevem.
Korábban Bakura néven blogoltam. Voltak politikai és liberális blogjaim.
A Reakción a legismertebb liberális bloggerként is említettek egyszer. :)
Ekkor kivételesen igazuk volt. :)
Máskor a legritkább esetben...

Azonban ráuntam a politizálásra és az SZDSZ-re.
És keresztény tematikájú blogot indítottam immár Spirálként.
Most Istent és Jézust igyekszem népszerűsíteni. :)

Érdekel még valami? :)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 15:29:08

szobatars:

"Csepeli ismerősöm szólt, hogy sem ő, sem mások a lépcsőházban még mindig nem kapták meg a kopogtatócédulákat és az ajánló szelvényeket. Elmondta, hogy régebben sem kapták meg mindig. Mondtuk neki, hogy olyan nincs, menjen be az önkormányzathoz, mert valószinűleg ellopták és kérjen újat. Ezzel ugyan eredményesen nem tud ajánlást leadni, de a két azonos névre szóló ajánlószelvánnyel legalább érvényteleníteni lehet a vélhetően ellopott szelvényt. Barátunk meg is tette ezt, s itt jött a meglepetés! A csepeli önkormányzatnál eljárva megkérdezték a névét, majd egy fiókban kotorászva, a többi közül előhúzták a kopogtatócéduláját és azt mondták: "Önnek még nem kézbesítettük." A fiók egyébként tele volt kézbesítetlen borítékokkal..."

Akkor megvan, hogy miért nem gyötri magát az MSZP:)

2010.02.27. 15:30:18

@Spirál: valóban, ez igenis zsidózás volt. De azért arról is beszéljünk, hogy igenis van Weisz bácsi és Grün néni, akik másképpen gondolkoznak dolgokról és hál' Istennek egyelőre joguk is van hozzá.

Mondjuk 1995-ben a Közgázon (Rajk kollegium) volt egy kutatás arról, hogy ez a zsidókérdés mennyire autentikus Magyarországon. Kiderült, hogy nyomokban, mert valóságban nem is beszélhetünk számottevő zsidóságról Magyarországon, azok közül is soknak minden vágyuk az asszimiláció, szóval alighanem misztifikálva van ez a kérdés, lebegtetve, mert nincs kibeszélve és nem lehet róla beszélni se. Ez kedvez azoknak, akik az érdeke a zsidóság hatalmi tényezőjéről szóló legendát fenntartani.

nyekk 2010.02.27. 15:31:02

@sztd: Ha odaadta a családét három bontatlan borítékban, akkor hogy írták alá (ő, és a család)?

Lucilius 2010.02.27. 15:31:27

@Spirál:
Semjén nem százas, azt aláírom. De ezt nem tudom zsidózásnak tekinteni. Ennyi erővel egy Kohn-Grünn vicc is nettó zsidózásnak számít, vagy a magyar Nobel-díjasok emlegetése is.

Balt 2010.02.27. 15:31:43

@helota: Máshol meg azt olvasom (tán a Zindexen): a Fidesz pont Bajnai Wallisos off-shorozatos adókerüléseivel foglalkozik, az olyan ziccereket meg kihagyja (egyelőre), mint a Zrínyi-rektor letartóztatása, a sávolyi lenyúlás stb.

2010.02.27. 15:32:06

@szobatars: helyes, meg kell tenni a megfelelő jogi lépéseket. Jó lenne, ha olyan országban élnénk, hogy a jogtalanságnak tényleg következménye van. Tényleg ezért is örülök a BKV-botránynak és annak következményeinek.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 15:33:46

@Spirál: Isten népét?:-)

A kiválasztottra gondolsz?
Amióta megölték Jézust, én úgy tudom törlődött ez a titulus...

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 15:34:20

@Spirál: Én meg bátran mondok róla rossz véleményt. Sértegetni csak akkor tudnám, ha ő is olvasná, mit írok róla!

"Jobboldali értelmiség"? Annyira van kb., mint baloldali értelmiség, vagy liberális értelmiség. Semennyire hát!

Korrupt, hiteltelen pártok ülnek a parlamentben, legfeljebb hozzájuk és üzleti köreikhez kötődő cselédsajtóról, vagy a rendezvényeiken időnként föl-föl bukkanó tapétaemberekről, politikai celebekről beszélhetünk. :(

2010.02.27. 15:35:30

@Letícia: Nem 1995-ben, hanem 1990-91-ben volt a kutatás, elnézést.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 15:36:28

@KA_Steve: valamikor egy korábbi hozzászóllásomban én is hasonlót tippeltem. Csak nem kopogtatókkal hanem pénzügyi segitséggel és nem Fidesszel hanem Szdsz-el. Előbb segítenek név nélkül, aztán majd bemutatkoznak amikor már lehetősség sem lesz őket visszautasítani.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 15:37:53

@mirrmurrkandúr: "Isten népét?:-)

A kiválasztottra gondolsz?
Amióta megölték Jézust, én úgy tudom törlődött ez a titulus..."

Rosszul tudod.

combo 2010.02.27. 15:38:20

Köszönöm a válaszokat. Elszomorítóak. Akár pártjaink (többségének) "csalásait", akár választópolgáraink hanyagságát/butaságát nézzük.

szobatars 2010.02.27. 15:38:53

@Letícia: Én is szeretnék olyan országban élni, ahol jogi következményei vannak az ilyen dolgoknak..de ettől még nem örülök a BKV botránynak..jobban örültzem volna, ha maga a BKV lökte volna ki magából ezeket az embereket, s ne külső kényszerek hatására történjen mindez..a legjobb meg persze az lenne, ha egyáltalán nem lennének ilyen simlis ügyek, de ez nyilván csak álom..az viszont nem, hogy a korrupció és más hasonló dolgok mértékét egy elfogadhatóan alacsony szintre nyomjuk le... mondjuk egyik párt választási programjában sem láttam az erre vonatkozó KONKRÉT elképzeléseket...

Pedró27 2010.02.27. 15:42:15

@Lucilius: Nos, ha LMP-s lennék, én is máshogy állnék hozzá, és a helyzet is más.

Ami engem illet: 20 éve minden választáson részt veszek. A jobb oldal (most ne menjünk bele abba, hogy mennyire helytálló ez a címke), szóval a jobboldal már többször szívott amiatt, hogy a sok kis jobboldali pártocska volt, szemben az erős és egységes MSZP-vel. Érdekes, ezek a jobboldali törpepártocskák mindig kaptak elég ajánlószelvényt és médiafelületet. Cui prodest?

Az a baj a választásokkal, hogy nincs egy bíró, aki lefújja a meccset, ha valaki szabálytalan. Aki nyert, az négy évig kormányoz és punktum.

Lehet az LMP talpig becsületes, de ha ennek következtében nem jut be a parlamentbe, akkor végső soron Te szívsz, akinek a érdekét/szempontjait/világnézetét nem képviseli senki a parlamentben.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 15:43:08

@nyekk: "ha akar"
csakhát nem akar, mert akkor rögtön kevesebb büdzséből gazdálkodhat vagy 4 évig.

Bona Fides 2010.02.27. 15:43:19

@combo: Nem. Én is csak a saját személyes adataimat töltöttem ki és úgy vittem oda az ajánlószelvényt a Fidesz irodájába. Az volt a szándékom, hogy úgy használja fel, ahogyan akarja.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 15:45:55

@Letícia: Azért azt (a Tömjén Zsolesz-féle Weisz nénizést) érdekes lenne úgy beállítani, hogy egy orbitális antiszemita megnyilvánulás szem - és fültanúi lehettünk.
Ő nem zsidózott, hanem épp a zsidók felé szeretett volna közelíteni (nem sokkal később izraelita tagozata is lett a KDNP-nek), csak hát ezt a maga kevéssé intellektuális, hendikeppes hülye gyerek szintjén deklarálta, mert a Viktor azt mondta, hogy így van, oszt' jónapot... Meg hát talán baj volt a helyzetértékelésével, és nem a leghülyébbre kellett volna rábízni ezt nem kicsit kényes feladatot...:-)

Egyébként meg a KDNP létezik, csak éppen a Fidesz egy kihelyezett tagozata, tudom, mert tagja vagyok, épp úgy mint a Rétvári Bencus által az örökkévalóságig elnökölt IKSZ-nek. A Fidesz tagság mellé jó, ha ilyene is van az embernek, szebben mosolyognak rám:-)

Szóval nem zsidózott a Zsóti, csak épp egy szerencsétlen balek:-)

Bona Fides 2010.02.27. 15:46:12

@combo: Nem hanyagság, nem butaság. Szeretnék végre normális országban élni.
Egyébként az ajánlószelvényes rendszert nem tartom jónak.

2010.02.27. 15:46:57

@szobatars: Én is jobban örültem volna, ha nincs ez a botrány és nem a hallgatásért fizettek volna egyeseknek, hanem pl. normális trolin közlekedhetnénk, mint Szegeden.

Ám azért örülök mégis, mert ez egy jó jel, mondhatni, jó példa ragadós.

Pedró27 2010.02.27. 15:47:29

@combo: "Köszönöm a válaszokat. Elszomorítóak. Akár pártjaink (többségének) "csalásait", akár választópolgáraink hanyagságát/butaságát nézzük."

Neked is ajánlom a 15:42:15-ös hozzászólásomat.

Lehet azt mindani, hogy kicsit cinikus lettem idővel. Lehet más érvek mentén is vitatkozni velem. De a hanyagságot és butaságot kikérem magamnak.

2010.02.27. 15:49:09

@mirrmurrkandúr: :) Köszi a pontos infókat, de tudod, a fidesznek nem kell ellenség, ha Zsóti a barátja...:D

Lazas 2010.02.27. 15:52:41

Én is ajánlom mindenki figyelmébe az indexes vdeót. Ott nyilatkozik az LMP volt ep listavezetője, hogy még gyűjten kell ,hogy a 750 ajánlószelvény meglegyen. Ha Budapesten még nincs meg nekik, akkor vidéken meg pláne nem lesz, 1-2 egyetemi várost leszámítva pl:Pécs, Szeged,
Kelet Magyarországról nem is beszélve.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 15:52:43

@Letícia: Persze. Nagyon kevés zsidó van az országban.
Ezt te is tudod, én is tudom.

Ám ezt magyarázd el azoknak akik a Nagymagyarország és az árpádsáv látványára élveznek el, és mindenhol zsidót látnak.
Akit egy kör nem szeret azt megbélyegzik zsidónak, akit gyűlölni kell.
És idővel eljuthatunk oda, hogy bármit meg lehet tenni velük.

A nem is olyan régi szebb időkben még arról folyt a vita, megjelenhet-e az árpád sáv a Fidesz gyűlésein.

Később a Hír TV-n szurkoltak az általuk forradalmároknak nevezett csőcseléknek, mikor az az MTV székházat ostromolta...

Most meg ott tartunk hogy a betiltott gárdista egyenruhában meg lehet jelenni a bírósági meghallgatásokon és fenyegetni lehet vele a bírót, hogy a megfelelő ítéletet hozza.

És lesz rosszabb.

Én nagyon sötéten látom a jövőt. Sajnos.
És félek.
Nem azért mert cigány, zsidó vagy meleg lennék.
Csak annyi a "bűnöm" hogy másként gondolkozom mint akik erőszakhoz is nyúlnak.

Lucilius 2010.02.27. 15:53:21

@Pedró27:
Itt az a gond, h senki sem tudja melyik a kamupárt és melyik egy valóban alulról szerveződő, őszinte alakulat - legtöbbször még a mezei párttagok sem tudják h éppen át vannak e verve.

"de ha ennek következtében nem jut be a parlamentbe, akkor végső soron Te szívsz, akinek a érdekét/szempontjait/világnézetét nem képviseli senki a parlamentben."

Én akkor is szívok ha nem jutnak be, akkor is ha bejutnak és akkor is ha kormányra kerülnek. Az elvárásaimnak ugyanis nem lehet megfelelni :-) Úgyhogy én csak mazochizmusból járok szavazni :-)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 15:53:33

@Letícia: moderáld magad kérlek. Ezen a fórumon nem sértődékeny késő-tinik vannak hanem olyanok akik bizonyos keretek között el tudják fogadni, a másik álláspontját.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 15:55:16

@Spirál: Szerintem jól tudom.
Egyébként is felháborítónak tartom azt, hogy egy olcsó ponyva (Ószövetség) alapján ráhúzzuk egy népre, hogy kiválasztott...

Nem az zavar, hogy a zsidóknak jogaik vannak, sőt ezt helyeslem, hisz minden etnikumnak, kisebbségi népcsoportnak (oh, bocsánat, hisz ők nem azok...) jár az egyenlő elbánás, sőt szerintem a kollektív jogok is...
De nekik iért jár több, mint a többieknek?
Mi az, hogy kiválasztott?
Mitől jobbak ők a tótoknál, a horvátoknál, a románoknál, vagy ne adj Isten nálunk, magyaroknál?

Ezt unom már nagyon, és nézd meg, hol tart a Jobbik, szerinted miből (kikből) van az embereknek elegük?

Ha akarsz egy 50%-os Jobbikot 2 éven belül, akkor csak hirdesd az igét, ez lesz a következménye, aztán majd vonyíthatsz...
A baj az, hogy mi is vonyíthatunk nem csak te...

Az, hogy szerinted a Fidesz nem keresztény, ok, szabad ember vagy, jogod van hülyének lenni...
De hogy ezzel szemben az MDF-et annak tartod, az már magában az egyetemes emberi normák lábbal tiprása.

Szóval jogod van hülyének lenni... de nem ennyire.

:-(

Lucilius 2010.02.27. 15:55:22

@mirrmurrkandúr:
Jé, tagja vagy a KDNPnek!? Mond, tulajdonképpen ti mit csináltok? Miben vagytok más mint a fidesz? A Rétvári tényleg olyan jó arc mint aminek TG leírta valamelyik korábbi bejegyzésében?

2010.02.27. 15:56:23

@mirrmurrkandúr: azért ez durva, hogy a KDNP-nek izraelita tagozata van...Mennyien lehetnek, 1-2 fő??

Nem ellentmondás ez? Keresztény zsidó vagy zsidó keresztény demokrata?

Gózon mondta anno, amikor zavarban volt, hogy "Ez nagyon jó, ez nagyon jó."

:D

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 15:57:35

@Letícia: Ó igen... jó barát a Zsoca... csak egy kicsit túl sokat hoz az MSZP-nek:-D

theofil 2010.02.27. 15:57:47

@groggil:

Szivecském a Gyurcsányhoz pakold őket meg az eszdéeszesekhez, Magyar Bálintot ki ne hagyd!

2010.02.27. 16:00:27

@helota: én is így gondolom, hogy olyanok vannak, "akik bizonyos keretek között el tudják fogadni, a másik álláspontját." De ha nem, és velem személyeskedik, annak megvan az adekvát válaszom. :)

Egyébként már felnőttem, késő tini korom - sajna - messze van.

Ja, és ha TG kér, majd moderálom magam. Sőt, én kérem, hogy töröljön.

Lucilius 2010.02.27. 16:00:34

@Letícia:
Miért, a női tagozat meg Kontur Pál munkástagozata mellé bőven befér egy izraelita tagozat is :-)))

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 16:01:52

@Balt: tudtommal azzal az üggyel nem a Fidesz hanem az NBH foglalkozik, de persze ez nem zárja ki az állításodat.

2010.02.27. 16:03:14

@Spirál: én is nagyon sötéten. Mégis, ha távlatokban nézem, akkor fidesz sokat fog fizetni azért, amiért a - itt olvastam, találó kifejezés rá - a Jobbik-Kisgömböcöt engedte felnőni. Pandora szelencéje lesz az neki, de még nem látja. És végigpusztítja, égeti az országot.

Lucilius 2010.02.27. 16:04:12

@mirrmurrkandúr:
Mondjuk van egy két beépített ügynök még rajta kívül is: Kövér Lacira pl mindig lehet számítani a választások környékén, de 2006ban Mikola is jól hozta a szerepet!

2010.02.27. 16:04:47

@mirrmurrkandúr: lehet, hogy a maszop embere ez a Zsóti?:DDD

@Lucilius: ja, ez is igaz! Keserű PPKE-s élményem valóban az, hogy nőként nem érek annyit, mint a pasik...:(

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:05:21

@mirrmurrkandúr: Ha szerinted az Ószövetség olcsó ponyva, akkor nehéz miről beszélnünk.
Nem látom e téren a közös nevezőt.

Ha szerinted a zsidóknak többlet jogaik vannak, szintén nem.

Ha szerinted miattam erősödik a Jobbik, szintén nem.

Ha te hülyének jelzőzöl, az téged minősít.
Én nem foglak minősíteni, sem most sem később.

Azt pedig sehol sem írtam, hogy az MDF-et kereszténynek tartom!
Sőt azt írtam korábban itt, hogy sajnálatomra teljesen hiányzik a programjukból a kereszténység, Isten és a vallás.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 16:05:38

@Letícia: Nem tudom, hány tagja van, majd egyszer megszámoljuk közösen, bár szerintem nem lehetnek sokkal többen, mint a Zsoltinak az IQ-ja:-)

Én sok mindenben nem értek egyet a KDNP-vel, én igazából IKSZ-esként tevékenykedtem jó pár éve, amikor még egy viszonylag ismeretlen ifjúsági szervezet volt. A Rétvári Bencét ismertem többek között, és ezért léptem be, mert olyan kicsi, barátságos, és tiszta volt az egész. A Fidelitasba nem voltam hajlandó elmenni, akkor még a Szijjártó elnökölt, és undorodtam tőlük. Na, nem mintha ma szívesen tennék velük bármit is...:-)
Az IKSZ azóta megnőtt, a Bence (névrokon) szupersztár lett, én meg kb négy éve nem foglalkozom ezzel a kérdéssel:-)
A Fidesz tetszett, de ők is inkább az ezredfordulón és azelőtt, jobb híján náluk maradtam, de azért lennének elképzeléseim, hogy mit kellene teljesen másképp csinálni, hogy az nekem tessék:-)))

2010.02.27. 16:06:18

@Lucilius: de egyre gondoltunk!:D

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:07:37

@helota: "Szdsz-re Jézus?:)
Vigyázz nehogy gyomorrontásod legyen tőle:) "

Hogy jön ide az SZDSZ?
És mi közük van nekik Jézushoz?
És miért nekem írod mindezt?

A gyomorrontás pedig étkezési kérdés.
De majd vigyázok.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 16:07:51

@Spirál: Duma. Te magad írtad, hogy Isten Népe a zsidóság. Én csak ezen háborodtam fel.
Vagy inkább: Fejeztem ki értetlenségemet.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 16:11:28

@Lucilius: Én semmit sem csinálok a KDNP-ben, sőt én elsősorban a Fidesszel szipatizálok, a KDNP, csak az IKSZ miatt van.

De jelenleg nem dolgozom egyiknél sem, csak madártávlatból nézem az eseményeket.

Azon nevek közül, akiket felsoroltál még Semjén a legkonszolidáltabb.
Kövér egy bunkó, ráadásul elviselhetetlenül demagóg. Én őt utálom a legjobban, remélem egyszer háttérbe szorul már végre.

A Mikola egy jó orvos állítólag... csak hát politikusnak...

Szóval érted...:-)

2010.02.27. 16:11:42

@mirrmurrkandúr: Zsóti IQ-ja...ez mekkora!:D

@Lucilius: Kontur Pál munkástagozat: a guglin megnéztem, mert picit zavarban voltam ezzel a kérdéssel...Ez durva, ezt nem hiszem el!!:DD

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:15:25

@Letícia: "én is nagyon sötéten. Mégis, ha távlatokban nézem, akkor fidesz sokat fog fizetni azért, amiért a - itt olvastam, találó kifejezés rá - a Jobbik-Kisgömböcöt engedte felnőni. Pandora szelencéje lesz az neki, de még nem látja. És végigpusztítja, égeti az országot."

Ugyan már!
"Igyál még egyet és fogd rá a nyuszira!"
Ráfogják majd az MSZP-re, mint eddig ették.
Tudjuk, hogy Orbán Viktor És Vona Gábor közösen hozta létre a polgári körüket amibe beléptek.
Szerintem akkor döntöttek a Jobbikról is!
A Fidesz-média imádta őket.
De csak egy 5-6%-os Jobbik volt a cél.
Elszámította a Fidesz magát, túl nagy lett a Jobbik.

De mint tudjuk ezért az MSZP a hibás. Meg a rossz kormányzás. :)

Az emberek 99%-ának bármit be lehet adni.

2010.02.27. 16:17:25

@helota: nem tudom, nem tudtam. Miért is ne kérne? És ha valóban nem, akkor Téged kért meg rá, hogy te legyél a belügyére?:D

Jóvanna, ne izgulj, tudok viselkedni és fejemben tartom, amit írtál és ami miatt írtál, oks?:D

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 16:17:35

A balliberális oldalt és a Fideszt is lehet okolni azért, hogy a nemzeti radikális párt megerősödött, és hogy egyre többen bennük látják a kiutat.

Miért? Mert mindkét oldal végiglopta és végighazudta az elmúlt húsz évet. Az irdatlanul elburjánzott korrupció és a hatalom mindenáron való megszerzése/megtartása, ez jellemezte mindkét bagázst.

Ez a slepp - mert mást nem tudok mondani - az önkormányzatokban sokszor egymás között levajazva a dolgot, gátlástalanul lopja a közpénzt. De még a BKV-ügy sem vegytisztán balliberális érintettségű, az egyik Fidesz-közeli tanácsadócég is kilapátolt közel 300 milliót tíz hónap alatt.

Meggyőződésem, hogy a Grippen-ügyben is nyakig benne van az egész díszes társaság, maszopostól, rabmadarastól, fideszestől, mindenki. A két sebtében megalakult, majd gyorsan elfeledett vizsgálóbizottság is csak egy közös színjáték része volt.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 16:18:04

@Spirál: Igen, az Ószeveség egy mese, ráadásul meglehetősen uncsi már úgy Ábrahám (Ábrám) után...
Az Újszövetség persze más, az nem ez a színvonal.

Az MDF-ből hiányolod a keresztényi-keresztyényi vonalat, de mégis nekik drukkolsz, pedig magadat keresztényként írod le.
Nem tudom, hogy a neoliberalizmus-neokonzervatívizmus hogy fér össze a kereszténységgel (legfeljebb ezekkel a bugyuta amerikai noprotenstáns irányzatokkal), de te biztosan tudod a választ...

Valóban lehülyéztelek, nem akarlak elszomorítani, de elő fog még fordulni, és nem csak veled, mindannyiunkkal.

Ilyen a demokrácia, én tiszteletben tartom, hogy te mást gondolsz, csak ezt én hülyeségnek tartom.

És van pofám, hogy még le is írjam.

Bocs, ha megbántottalak.

Bona Fides 2010.02.27. 16:18:06

@Spirál: Az a baj, hogy szentül meg vagy győződve róla, hogy minden jobboldali antiszemita, rasszista és homofób, s csak a liberálisok fogadják el a másságot.
Ez nem igaz. Mi azt utasítjuk el, hogy valakinek az legyen a foglalkozása, hogy ő más. Hogy ebből éljen.... Hogy szembeköpje és provokálja azt, akinek a megértésére apellál.....
Nagy különbség.
Ennek a hibás liberális gondolatmenetnek az lett a következménye, hogy megerősödött a Jobbik. S most néz minden liberális csodálkozó bociszemekkel.

Uhu20 2010.02.27. 16:18:15

Szerintem a poszthoz nem kapcsolódnak a zsidókkal kapcsolatos fejtegetések.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 16:18:42

@Spirál: hát baszki nem te írtad ezt?:

"Debreceni vagyok.
Ördög Zoli a nevem.
Korábban Bakura néven blogoltam. Voltak politikai és liberális blogjaim.
A Reakción a legismertebb liberális bloggerként is említettek egyszer. :)
Ekkor kivételesen igazuk volt. :)
Máskor a legritkább esetben...

Azonban ráuntam a politizálásra és az SZDSZ-re.
És keresztény tematikájú blogot indítottam immár Spirálként.
Most Istent és Jézust igyekszem népszerűsíteni. :)

Érdekel még valami? :)"

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 16:20:55

@Letícia: Na, Kontur Pál fiával, Tamással pl. együtt csináltuk az IKSZ-et. Csak Ő a XII. kerületben, én meg Solymár és környékén.:-)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 16:21:53

@Letícia: jólvanno, nemizgulok csak a túlmozgásos karakterek mögül nehezebb kiolvasni az információt...:)

2010.02.27. 16:22:02

@Spirál: nézd, azért én nem hinnék Orbán-Vona harmóniában. Az MSZP sehol se lesz a latin amorózójával meg a kivasalt Ildi nénijével a következőkben. A helyzet kialakulásában ok okozat a MSZP gyengesége, de áprilistól porondon Vona és barátai és főleg ha ottan lesz Kövér a'la Köteles Lacika szájkaratéitől fog zengeni a az ország. És megy majd a kakaskodás.

A MSZP kb. 1,5 évig lesz hibás, de amikor Orbánnak még erősebb megszorításokat kell tennie, mint elődjének, még visszasírják Bajnait, meg a csendes ügyintézését.

Fell Bandi 2010.02.27. 16:22:27

@Spirál: És amikor a volt munkásőr Zoltai Gusztival kaserolt, akkor sem lopta vissza magát a szívedbe? Lehet, hogy neked is meg kellene fogadnod a nagy gyurcsányi tanácsát: el lehet innen menni...keletre

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:23:00

@helota: Ja hogy erre írtad.

Szerintem simán összeegyeztethető az SZDSZ és a kereszténység.

Bona Fides 2010.02.27. 16:23:26

@mirrmurrkandúr: A liberalizmus magyarországi, SZDSZ által képviselt válfajával nekem is az volt a legfőbb problémám, hogy elvárta volna, hogy minden másságot ünnepelve, hallelujázva toleráljak, de ő az én vallásos, vagy jobboldali értékrendemet egyáltalán nem volt hajlandó tolerálni. Pusztán azért, mert én többségben vagyok a nézeteimmel.

Bona Fides 2010.02.27. 16:24:57

@Spirál: A liberalizmus normális formája igen, de az SZDSZ nem egyeztethető össze vele. Ezért is vannak most ott, ahová valók.

2010.02.27. 16:27:11

@mirrmurrkandúr: no, hogy mikben vagy te benne! Lenin tagozata nincsen a fityesznek?:DD

@helota: nem vagyok én túlmozgásos, csak flexibilis..:) És örülök, hogy nem izgulsz, mert nem venném magamra, ha elfehéredő ujjal és magas vérnyomással kapaszkodnál a billentyűzetben, ahányszor csak frissíted a blogot és meglátod a nevemet!:DD

Bona Fides 2010.02.27. 16:27:12

@Letícia: A MSZP kb. 1,5 évig lesz hibás, de amikor Orbánnak még erősebb megszorításokat kell tennie, mint elődjének, még visszasírják Bajnait, meg a csendes ügyintézését.

Ebben sok-sok igazság vagyon. Sajnos.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 16:27:37

@Spirál: végsősoron egy kiterjesztett egyenletrendszerben minden összeegyeztethető, bár ezt az egyenletrendszert nem Magyarországnak hívják..

2010.02.27. 16:28:49

@Spirál: valóban, a jogban a természet törvényekből alakult ki pl. a ún. keresztény liberalizmus...

diotoro10 (törölt) 2010.02.27. 16:29:02

A Jobbiknak 171 helyen van meg a k.c.
5 belvárosi körzetben hiányzik még pár darab, 2-3 nap és meglesz!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:29:49

@Bona Fides: "Az a baj, hogy szentül meg vagy győződve róla, hogy minden jobboldali antiszemita"

Ha ez igaz lenne, nem szurkolnék a jobboldali MDF-nek.

Kérlek, ne általánosíts és ne vádaskodj!

"Mi azt utasítjuk el, hogy valakinek az legyen a foglalkozása, hogy ő más. Hogy ebből éljen...."

Kérlek magyarázd meg nekem ezt a nagyon gonosz gondolkodást, mert én nem tudom követni és nem látok ilyen embereket!

"Ennek a hibás liberális gondolatmenetnek az lett a következménye, hogy megerősödött a Jobbik."

Ja persze.
Az MSZP mellett a liberálisok bűne a Jobbik megerősödése. :)
Ezt az előbb elfelejtettem a Letíciának írt kommentemben.

mrs. white 2010.02.27. 16:29:50

@Spirál: Ebben a jobbikot orbán csinálta lehet valami, ezen már én is gondolkodtam. Amolyan baráti ellenség, hogy levegye a stigmát amit a maszop folyamatosan rájuk rakott.
Viszont abban már nem értünk egyet, hogy szerintem a maszop hülyesége n élkül sosem lett volna nagyobb mint a valamikori Miép. Az a kb 5%.
Most már kezd mindenkinek kínos lenni. A gólem életre kelt és 20%-nál már az isten se menti meg hogy jó idieg politikai tényezők legyenek. Bukni ellenzékben nem lehet csak kormánypártként. Mondjuk a mdf-nek sikerül ezt a bravúrt bemutatni.
Az hogy milyen pánik van az mdf-nél Herényi nyilatkozata mutatja.
ennyire hülye nem lehet valaki magátol 20 év politika után.
A Somogyi biztos azzal külde el nyilatkozni, hogy mondjon valami ütőset ami azt a pár szavaztot összehozhatja. Somogyi abban tévedhetett szerintem, hogy egy normális zsidó (amilyen Ő nem) ugyanúgy felháborodik ilyen nyilatkozaton, mint aki az ellen oldalon áll. Ez már a végjáték kapkodás folyamatosan 19-re lapot húznak de nem jön össze.
Lassan már annyira xar az egész, hogy azon gondolkodom Somogyit a maszop pénzeli, hogy tegye tönkre az összes baloldali formációt.

Bona Fides 2010.02.27. 16:30:22

@Uhu20: Semelyik poszthoz nem kapcsolódnak, mégis mindenhol ott vannak. Biztos az én hibám, vagy én vonzom a témát, de ahol én megjelenek a neten, ott éppen mindig zsidóznak egy kicsit.
Remélem, hogy amikor nem vagyok itt, akkor legalább abbahagyják. :-(

Bona Fides 2010.02.27. 16:32:53

@Spirál: Mivel nem vagy nyitott, nem akarod látni és eleve elutasítod, ezért nem is érdemes erről eszmét cserélnünk. Azért kár, mert a hibákból lehet a legtöbbet tanulni.

2010.02.27. 16:32:59

@Spirál: Horn Gábornak, meg pl. Magyar Bálintnak sokat köszönhet a Jobbik. Pl. tanárok körében a szadesz egy szitok szó, erre meg hillerpifti lajhárkodása a maszop ellen dolgozott.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 16:33:21

@Letícia: hárítod a felelősséget mi:? Pedig már izzad a tenyerem, infarktus kerülget és gondolatban már csúzlit készítek és figyelem az erkélyről a cinegéket. Vagy az is lehet, hogy az idők szele megsuhint és sasokért kiáltok mad én is?:P

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:33:57

@Letícia:
"A MSZP kb. 1,5 évig lesz hibás, de amikor Orbánnak még erősebb megszorításokat kell tennie, mint elődjének, még visszasírják Bajnait, meg a csendes ügyintézését."

Legyen igazad.
De szerintem az emberek az ellenzéki Jobbik felé fognak továbbmenni.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 16:34:08

@Letícia: Nem... de ha a maszop elhuny végelgyengülésben, lehet hogy lesz... még a Jobbik előtt létre kell hozni..:-))))))))))

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 16:35:22

@Bona Fides: Ne aggód az értékrended miatt... az SZDSZ-nek vége... a "korszerű liberalizmus" kirohadt a Parlamentből:-)

2010.02.27. 16:36:03

@helota: Ójaj! Dehogy hárítom, írd meg gyorsan, hova is küldjem a mentőket! Saját kezemmel intézkedem érted!:)

johnyB 2010.02.27. 16:38:30

@Spirál: csak nem hitgyülekezet???

Bona Fides 2010.02.27. 16:40:20

@mrs. white: Kétségem sincs, hogy a Jobbikot OVI csinálta, mert kellett valamit kezdeni az MSZP-SZDSZ-MDF által szajkózott stigmával.
Aztán a ballib kormány töketlenkedése miatt önjáró lett a légyfogó, s ekkor elkezdte őt tuningolni a ballib oldal (pénz, paripa, fegyver). A Jobbik egy felfújt lufi, lelkes aktivisták építgetik. De a parlamentben politizálni kell, nem cetlit gyűjteni, meg masírozgatni. Az pedig szakértői gárda és politikai tapasztalat hiányában nem fog menni. S ha a pénz, paripa, fegyver is kicsúszik alóluk, akkor végük van, mint a botnak.

Kivlov 2010.02.27. 16:40:37

hajrá jobbik!
az szdf meg hagy cumizzon csak...

2010.02.27. 16:41:34

@Spirál: szerintem nem, mert a Jobbik egy felfújt hólyag - már elnézést kérek -, mint a lufi kipukkan majd, ha tettekre kerül majd sor, mert tele van anarchista hőbörgővel, és nem fognak és a dolog természeténél fogva nem is tudnak összefogni, és ezzel majd igazi eredményt felmutatni.

Lesz, aki felméri a helyzetük súlyát, de nem lesznek szalonképesek, ha továbbra is az antiszemitizmus meg a cigányellenesség lesz a központi száluk a szerveződésük okán. Ám ami jó lesz, megfog erősödni a zsidó érdekek erősítése, és a cigányok nagyon jól összefognak majd. Mert a világ mozgatója alapokban a fizika, társadalomra vonatkoztatva az entrópia: hatás-ellenhatás. :D

Uhu20 2010.02.27. 16:41:44

@Bona Fides: Én sajnos elég rapszodikusan tudok ide járni, de amikor itt voltam, nem tapasztaltam zsidózást, ezért is lepett meg.

Most csak pragmatikusan: ez itt teljesen OFF .

kutyatej73 2010.02.27. 16:42:24

Tisztelt Török Gábor Úr!

Egy kb 10 évvel ezelőtti közvéleménykutatás adataiból le lehet-e vonni következtetéseket a jelenre?

Mire gondolok? 1998-2002 között nem tudom pontosan melyik évben és mely intézet által készült egy kutatás a pártok szavazótáborának roma ill. zsidóellenességéről. S láss csodát nem a MIÉP tábor volt a legantiszemitább, cigánygyűlölőbb hanem az MSZP majd a Kisgazda szavazóbázis.
Következtetés mára: ha úgy alakulna a szavazóbázis alapján jóval valószínűbb a Jobbik-Mszp koalíció, mint a másik kettő (Fidesz-Mszp, Jobbik-Fidesz)variáció.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:43:38

@Letícia: "nézd, azért én nem hinnék Orbán-Vona harmóniában."

Igen, most már mintha rosszabb lenne a viszony.

"Horn Gábornak, meg pl. Magyar Bálintnak sokat köszönhet a Jobbik. Pl. tanárok körében a szadesz egy szitok szó, erre meg hillerpifti lajhárkodása a maszop ellen dolgozott."

Persze, ők hozták létre a Jobbikot és növelték fel! :)

Normális helyen ha rossz a kormányzás, megerősödik a DEMOKRATIKUS és MÉRSÉKELT ellenzék.
A Jobbik nem ez a kategória.

Nem kezdenek el rögtön zsidózni meg cigányozni az emberek.

Nagyon cinikusnak tartom a szélsőjobb megerősödéséért a rossz kormányzást okolni.

Uhu20 2010.02.27. 16:43:41

@Letícia: "Jobbik egy felfújt hólyag - már elnézést kérek -, mint a lufi kipukkan majd, ha tettekre kerül majd sor,"

Szerintem prózaibb oka is lesz a kipukkanásnak: egyszerűen nincs elég emberük, sem a pártban, sem akörül. Mármint nincs elég külpolitikai, energetikai, oktatásügyi stb emberük.

johnyB 2010.02.27. 16:43:46

@Bona Fides: ezt úgy bírom, hogy PONT a jobbikra mondják, és még véletlenül sem az LMP-re.
MErt miből is áll az LMP? kerékpározós, hippi, egyetemista, zsidó, cigány, nyugdíjas, csöves, stb...
csak egy normális 30 és 55 közötti diplomás értelmiségi, rendes önéletrajzzal rendelkező politikában jártas jelöltjük nincs...
A Jobbik meg gyakorlatilag a "legerősebb" EP listát adta anno, de most ez az álduma, szörnyű

2010.02.27. 16:44:23

@helota: ja, és nem tudom elképzelni, hogy te csúzlizni akarnád igazából a cinegéket!:) És az idők szavára se hallgass, de a sasok jönnek sajnos maguktól is...

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 16:45:55

@Bona Fides:
A szakérdői gárdában nincs hiány. Eddig sem volt. A politikai akarat hiányzott, meg a túl sok mutyit figyelembevevő kényszeregyensúly tett be mindig. Szakértőt bárki megfizethet ha van rá pénze. A határértékszámítés és a Marshall kereszt a Fidesznél is úgy számolódik mint máshol és a szakértőt nem érdekli, hogy a Jobbik a megrendelő vagy az IMF.

Ezért lapos az érv.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 16:47:50

@johnyB: Katolikus vagyok!
Nevem mellett ott van a blogom elérhetősége.

@Bona Fides: "Mivel nem vagy nyitott, nem akarod látni és eleve elutasítod, ezért nem is érdemes erről eszmét cserélnünk. Azért kár, mert a hibákból lehet a legtöbbet tanulni."

Már csak azt kéne leírnod, mire nem vagyok nyitott, mit nem látok és mit utasítok el...

Előbb pont arra kértelek, hogy magyarázd el amit leírtál, amire gondolsz.

Szerinted ez evvel a hozzászólásoddal megtörtént?!

Uhu20 2010.02.27. 16:48:00

@Spirál: Pedig az is oka volt. Nemcsak emiatt, de a rossz kormányzás mindenképpen ok.

2010.02.27. 16:48:26

@Spirál: a magyarbálint ahogy és amivel ledarálta az oktatás ügyet és az informatikai rendszer erőltetett kiépítése ezernyi BVK botrányt fedezett: ezt a tanárok nagyon jól tudják. Hidd el, Horn, Magyar, Kóka arroganciája és állandó fasiztázása kinevelte a maga ellenhatását.

@Uhu20: így van, erre is gondoltam. Aki meg beállt a seregbe, nem is tudja, mit vállalt.

Bona Fides 2010.02.27. 16:48:56

@mirrmurrkandúr: Nem aggódom az értékrendem miatt, de én igazán egy nemzeti liberális jobbközép pártot szeretnék látni a magyar palettán.

SZDSZ-szavazó ismerősöm mondta nemrég lila fejjel, habzó szájjal: "Nem bírom elviselni, hogy egy komplexusos kisköcsög cigány diktátor lesz a miniszterelnök."

EZ a mai magyar liberalizmus.

hoplita 2010.02.27. 16:53:59

@Letícia:
Bőröndöt elő!
Csomagolást és rettegést ....keeeezdd meg!!!

Te nem érted, nem voltál katona...:DDD

Bona Fides 2010.02.27. 16:54:30

@Spirál: Nem és nem is megyek bele.
Attól kezdve, hogy az MDF jobboldali párt, meg "mi van a programjában" már nincs is miről értekezni. Nem jobboldali és nem is párt már, rettenetesen ciki az egész formáció, a füle pirul tőle az embernek, de úgy tűnik, téged ez nem zavar.

Volt egy haverom, akit fűvel-fával csalt a neje, rajta kívül mindenki tudta, ő pedig mindenkinek állandóan arról áradozott, hogy ők mennyire szeretik egymást. Na, akkor éreztem ilyen kínosan magam, mint most, ha felbukkan valami hír az MDF-ről. Megalázóan csúnya végjátéknak tűnik. Már kárörvendeni sem tudok, annyira szégyellem magam.

2010.02.27. 16:55:59

@johnyB: na Morvai Krisztinkát, mint erős mezőnynek feltüntetni!! Ez több, mint barokkos túlzás!

Fájdalom, most megyek vacsorát főzni!:(

További jó vitatkozást!:)

mrs. white 2010.02.27. 16:57:29

@Bona Fides: Amíg nem kell kormányozni csak erősödni tudnak. ellenzékben bármit lehet mondani és annak az ellenkezőjét.
Már a maszop is sok mindent visszacsinálna.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.02.27. 16:57:42

@Letícia: "Mert a világ mozgatója alapokban a fizika, társadalomra vonatkoztatva az entrópia: hatás-ellenhatás. :D"

örülök, hogy felismered a lényeget, de felmerül a kérdés, akkor mi erősítette ennyire a Jobbikot ha nem a hatás-ellenhatás.

Jelen pillanatban a Jobbikkal van egyensúlyban az egyenletrendszer.
Ha a másik oldalon erősödik egy-két váltpzó, akkor a Jobbik is erősödni fog. Ha a másik oldalon visszavesznek egy kicsit és hagyják kifutni a Jobbikból a fáradtgőzt, akkor egy idő után visszaesik a Jobbik.

De a másik oldalon nem ezt teszik hanem a saját változóikat szuperlatívuszokba kergetik(médiakampány a Jobbik ellen, holokauszt törvény stb.)

Felmerül a kérdés, hogy tévedésből vagy szándékosan nem ismerik fel az entrópiát?

A Rockefellerek és Rotschildok miért finanszírozták Hitlert saját népük ellen?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.02.27. 17:00:33

@török gábor: ((+futottak még IDE))
"bár ennek az összeállításnak az a célja, hogy a választási esélyek szempontjából tekintsen rá az indulókra ... (legalább a táblázatba beveszem)"

A totál esélytelen IDE párt neve mellett továbbra is nullák állnak, miközben a (többi) "futottak még" mezőnyéből sikerült neki benyújtania egy újabb helyen a szelvényeket - amelyről még nem döntött a választási bizottság... (a Bp.01. pedig postázva)
www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=40

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 17:01:31

@Uhu20: @Letícia:

Ja, hogy ha az SZDSZ valamit rosszul csinál nem az MSZP-t vagy a Fideszt kell választani, az MDF és az LMP szóba sem jöhet, hanem egyből a Jobbikot kell támogatni?!

A kormány az oka, hogy az emberek a Fidesz, az MDF és az LMP helyett egy 4. ellenzéki pártot választanak?!

És véletlenül sem az a hibás, aki ezt a pártot létrehozta és a médiájával, pénzével, értelmiségével évekig támogatta...

Én is egy szegény lúzer vagyok. Egy nagy senki. Én is csalódott vagyok.
Mégsem rohanok a Jobbikhoz.
Mégis egy mérsékelt erőt keresek valahol középen.

Bona Fides 2010.02.27. 17:02:03

@Spirál: Én meg nagyon cinikusnak tartom, hogy a Magyar Köztársaság rendőrsége Észak-magyarországi falvakban egyáltalán nem megy ki arra a bejelentésre, hogy kilopják a kisnyugdíjas kertjéből az ennivalóját, semmit nem tesz ez ellen. Majd csodálkoznak, hogy kivonul a Magyar Gárda, csökken a lopás és cserében - kellően el nem ítélhető módon és kizárólag ordas eszmék alapján - a Jobbikra szavaznak a rettegésben élő emberek.

mrs. white 2010.02.27. 17:02:33

@Bona Fides: Lehet hogy én vagyok gonosz, de az mdf-en olyan jókat röhögök. Ilyen szánalmasan csak a kisgazdák tudtak még elmúlni.
Azért titkon remélem hogy sok helyen tudnak jelöltet állítani 4.9%-al tűnnel el az űrben.
Ha a Lmp-pedig bejutna az meg már hab lenne a tortán, és konstruktiv ellenzékiként mondjuk elvenné a maszop tábor jelentős részét négy év alatt.
Istenem de szép lenne.

hoplita 2010.02.27. 17:04:06

@mirrmurrkandúr:

Én is hallottam harangozni valami Újszövetségről....egyedül lennék?
:DD

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 17:05:38

@Bona Fides: Oké, te nem az MDF-et tartod a legkisebb rossznak.
Semmi probléma.

De mintha az eddigi párbeszédünk nem az MDF-ről szólt volna...
Az MDF-fel magyarázod, miért nem beszélsz velem másról.

Uhu20 2010.02.27. 17:06:39

@Spirál: Nem azt mondtam, hogy a Jobbikhoz kell rohanni, hanem csak azt, hogy a rossz kormányzás hozzájárult a Jobbik megerősödéséhez.

Bona Fides 2010.02.27. 17:09:15

@Spirál: És találsz ilyen erőt? Felruházod ezekkel a jellemzőkkel a számodra szimpatikus pártot, hogy rá szavazhass lelkiismeret furdalás nélkül. Mindenki a lehető legjobbat akarja választani. Épp az a demokrácia lényege, hogy eldöntheted, neked melyik a legjobb.

hoplita 2010.02.27. 17:10:29

@Spirál:

"...Persze. Nagyon kevés zsidó van az országban.
Ezt te is tudod, én is tudom...."

Ez igencsak relatív.
Egy hajszál a fejen kevés, a levesben meg sok....ahogy valaki mondotta volt egyszer...spec. ő is zsidó volt.

Valahogy így vagyok vele én is, nagy duzzogva ellennék én kevesebb zsidóval is...140000 nem olyan kevés, sőt..

Bona Fides 2010.02.27. 17:13:10

@mrs. white: Ribi néni nem az a fazon, aki csak úgy eltűnik 4%-on. Pillanatnyilag közel s távol ő a legnagyobb diktátor és a legveszélyesebb pasas a magyar politikában.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 17:14:07

@Bona Fides: "Én meg nagyon cinikusnak tartom, hogy a Magyar Köztársaság rendőrsége Észak-magyarországi falvakban egyáltalán nem megy ki arra a bejelentésre, hogy kilopják a kisnyugdíjas kertjéből az ennivalóját, semmit nem tesz ez ellen. Majd csodálkoznak, hogy kivonul a Magyar Gárda, csökken a lopás és cserében - kellően el nem ítélhető módon és kizárólag ordas eszmék alapján - a Jobbikra szavaznak a rettegésben élő emberek."

Végre egy értelmes hozzászólás tőled hozzám, amivel lehet mit kezdeni. :)
De miért kellett erre eddig várni? :)

Igen, ez nagyon szomorú dolog.
De gondolom ez 2006-ban és előtte is így volt.
Mégsem szavaztak az emberek a Jobbikra vagy a MIÉPre.

Sőt, olyan is volt, hogy a mindenkori kormánypártra szavaztak!

gossage 2010.02.27. 17:14:50

@==T==: ezert kenytelen a Jobbik mas eszkozokkel elerni a valasztopolgart, professzionalis az interneten,twitteren stb,es marad a szemelyes talalkozo,ahol egy partelnok nem rest es nem szegyell kiallni az aluljaroba ,ahol meg lehet erinteni ahol nem gorillak vedik...ja es eljut a kulfoldon elo magyarokhoz amely rendkivul sokat jelent nekunk .....nagyon nagyon oszinte es dicseretes....lehet nem annyira atuto rovidtavon ,de hosszutavon meghozza az eredmenyt az tuti....mivel emberi kapcsolatok alakulnak amelyek kesobb is meghatarozok maradhatnak

meg aztan sajnos a valosag is mozgosito ereju

2010.02.27. 17:15:40

@helota: egetértek az egyenleteddel. A kérdésedre: a választ tudod te magad is!:)

@Spirál: mennél te a Jobbikhoz, ha pl. a cigánygyerekeket erőltetetten integrálva kellene oktatnod, annak ellenére, hogy a szegregációnak maguk a romák is örültek! De jött a szadi és megmondta, hogy az évszázadokon keresztül kialakult egyensúly nem jó, és esélyegyenlőséget az oktatásba, az ott dolgozók meghallgatása, megkérdezése nélkül.

Szóval akkor te kit választanál? Egy újabb belvárosi zsúrfiú mókusőrspártgyülekezetet? Nem, hanem azt, aki azt mondja, cigányokat megrendszerezi.

Az 1994 óta a magyar pedagógusokat nem kérdezi meg a miniszterük, mit akartok ti, illetve mit tudnátok megcsinálni. Ő szociológus, és II. kerből olyan romantikus az integrálódás.

Bona Fides 2010.02.27. 17:15:59

@Spirál: Mert ez egy blog, nem pedig élőbeszéd.

mafos 2010.02.27. 17:17:49

Elolvastam az összes kommentet. Meg persze a bejegyzést is. Nem 2 perc volt :D

Időről időre nem bírom felfogni, mi értelme van a személyeskedésnek. Személyesen még csakcsak, mert akkor lekeversz a másiknak egy pofont, ha nem tetszik, de itt nincs értelme.

Ne temessétek az MDF-et, még rengeteg idejük van sok-sok látványos és mulatságos hibát elkövetni.

Másfelől...érdekes dolgok történnek az ajánlószelvényekkel. Örülnék, ha a legtöbb helyen lenne következménye a visszaéléseknek. De kitől várhatnánk ezt el?! Itt tartunk.

Uhu20 2010.02.27. 17:18:12

Kedves Gábor,

Kedvelem a blogod és ezért is írok, hogy sajnos felütötte egy negatív jelenség a fejét: a zsidózás.

Nem tudom, nem lehetne esetleg megkérni a fajvédő és egyéb olvtársakat, hogy máshol éljék ki ebbéli szenvedélyüket?

A blog egészének a színvonalát rontják e bejegyzések.

Bona Fides 2010.02.27. 17:18:38

@Spirál: Nem. 2006 előtt nem így volt. Éppen ez a lényeg.

Bona Fides 2010.02.27. 17:20:51

@Uhu20: Csatlakozom. Már én is nehezen türtőztetem magam. Csak tegnap kaptam a fejemre. Ezért még kussolok.
Persze tudom, hogy el is lehet menni innen.

[nev] (törölt) 2010.02.27. 17:20:57

@Letícia:
magyar bálint szerintem nem sokat fasisztázott.

az igaz, hogy végtelen módon lenézi és lekezeli a szocailista tanári kart, ami átment nacionalistába. szocinak ciki ma lenni, nácinak meg még cikibb.

magyarországon a tanárszakos értelmiség bár szinte az összes lényeges (gazdasági, társadalmi, kulturális) döntéshozói poszot elfoglalta nem találja a helyét.

a hazai multik élén többnyire nem zsidók vannak, hanem tanárszakos bölcsészek.

csak ugye ez a közeg a "kommunikáción" kívül nem ért semmihez sem, mert nem tanult semmit sem, és a legtöbb multi úgy néz ki, ezért a multik többnyire direktívákat hajtanak végre, mert a vezetők többnyire inkompetensek. ami folyton szem előtt van azok a kereskedelmi tévék, amik úgy néznek ki, mint a napközis táborok. és ezért a televíziózás a béka feneke alatt van. magyarországon egy bölcsész diploma nagyjából egy ilyen napközis tábor vezetésére predesztinál. ami nagyjából a blogírással egyenértékű. na ez az, amit lenéz az szdsz, és ez az, amit lenéznek a zsidók.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 17:22:15

@Spirál: Nem, kedves Spirál...
Más országokban is, ha egy kormány ennyire rosszul teljesít (bár ilyenre szerintem még máshol sem nagyon volt példa...), mint nálunk a jelenlegi, akkor a radikális erők erősödnek meg.

Már, ha pl Ausztriát normális helynek tartod...

mrs. white 2010.02.27. 17:23:34

@Bona Fides: Egy ennyire lepusztult maszopnál az összes potneciális szavazatot begyüjtve 7% lehet a legjobb eredményük. Kizárt dolognak tartom hogy öszejöjjön az 5%. Parlameneten kivüliként még senki nem jött vissza. Még a nagy bohóc Torgyán sem, pedig Ő 13%-on is állt, nem úgy mint az mdf az utbbi 12 évben.

Kivlov 2010.02.27. 17:23:37

Uhu20 2010.02.27. 17:18:12

és akkor mivan???

hoplita 2010.02.27. 17:23:54

@Spirál:
Debreceni és katolikus????

Na, neked se ott van az ükapád eltemetve..:DDDD

[nev] (törölt) 2010.02.27. 17:24:09

@mirrmurrkandúr:
ez igaz. és a következő körben kirakják a radikálisokat, mint macskát szarni. elnézést a vulgáris hasonlatért.

gossage 2010.02.27. 17:25:22

@Bona Fides: milyen politikai tapasztalatot hianyolsz ? remelem nem a felugyelobizottsagosdit,meg a korrupciot....mert valoban ez hianyzik az uj partokbol..mind a Jobbikbol mind az LMP-bol...es talan ezt nem is nevezem olyan nagy bajnak
azt meg nem tudhatod, hogy hatalmi pozicioban kik allnak majd nyilvanosan is mogottuk,

colosgirl (törölt) 2010.02.27. 17:28:27

én annak örülnék, ha a részvétel 60% körül lenne, és el tudna indulni sok helyen (de nem elég sok) az LMP és az MDF-SZDSZ is, és kapjanak össze 4-4%-ot. a lényeg, hogy a szocikat gyengítse bármi is.
ami tény. lesz egy erős stabil fidesz kormány, és ha nem is lesz 2/3-ad akkor is a jobbikkal meglehet, pl. ha mentelmi jogról kell szavazni.
lesz jobbik is egyéniben és pár szoci is de az egyéni helyek nagy részét, kb. 160-165 helyet elvisz a fidesz. listákon meg mindösszesen összeszedhet 100 mandátum körül, ami 260 hely a parlamentben. utána lesz vagy 70 jobbikos, és 50 körüli szoci. más nem fog bejutni.
cédulagyűjtésre egyre kisebb az esély, nagy áttörésre, változásra sem sok.
maximum a győzteshez húzás érzése billenthet még pár szavazót a fidesz felé és a győzelmi hangulat.
az elemzések mélyebb értékelése között ott a miniszterelnök személye amit jelenleg ha tetszik ha nem orbán vezet, ahogy a legjobban elutasított párt címe az mszp-é. ez is sokat befolyásol, ahogy a másodlagos pártpreferencia.
és addig van még pár nap, kiderülhet pár szaftos bűnügy, politikai botrány a jelenleg regnálókról.
ha nincs mdf jelölt valahol, a szavazóik nem feltétlen csak a szocikra szavaznak. és a szoci keménymag után jövő szoci szavazók is elbizonytalanodhatnak, ha már végképp érzik hogy ők nem nyerhetnek. akkor inkább el sem megy. a jobbiknál is lehet pár % olyan szavazó, aki ingadozik, az utolsó pillanatban pedig inkább a győzteshez húz. az utóbbi napokban sok olyan emberrel beszéltem akik tavasz óta szemellenzősen csak jobbikoztak, és van köztük is pár aki elgondolkodott és jelezte lehet inkább a fideszre szavaz mert neki még sötét ló a jobbik.
ezért mondom hogy amit jósolnak sokan, hogy 67% részvétel lesz, én nem hiszem. 60 lehet, mert a végén balosok közül páran nem mennek el inkább. és a győzteshez húzás lehetősége miatt írtam a fenti eredményt. de ehhez kell az is, hogy március 15-én egy jól érthető, ütős és hatásos programot tegyen le a fidesz, ne hibázzanak nagyokat a kampány során, menjen nekik a mozgósítás, ami könnyű, hiszen a saját hívek alig várják mehessenek ikszelni, nem igaz az én rám nincs szükség minek menjek elmélkedés, hiszen most érzi a törzsbázis a lehetőséget. létre kell hozni egy hurrá, egy győztes hangulatot és folyamatosan március végétől április 9-ig nyomatni a kampányt. sugározni a tettre kész, a nyugodt erő képét. ez bizonytalanítja el a szocik második vonalát. ennek kezdete a jövő heti néppárti kihelyezett frakció ülés pesten, barosóval. lesz majd a kampányban még nagy név a fidesz mellett.
a tévedés jogát én is fenntartom természetesen :D
aki pedig emlékezetből voksol, ez a fidesz aki kormányozni fog, ez nem az a fidesz aki 98-ban volt hatalmon és nem az aki tavalyelőtt volt vagy idén ellenzékben. átalakul a kommunikáció, új arcok jönnek a régiek mellé és majd ha lesz alkalmunk még ezt elemezni pár hónap múlva akkor remélem átbeszélhetjük ezeket még :)

Bona Fides 2010.02.27. 17:28:44

@mirrmurrkandúr: Bizony! Államtudomány diszciplína alatt tanultam az egyetemen (jó régen volt!), hogy ha a regnáló hatalom gyenge, rosszul teljesít, akkor előretörnek a szélsőséges ideológiák.
A szélsőség előretörése mindig a rossz kormányzás tünete.

Uhu20 2010.02.27. 17:29:13

@Kivlov: Akkor a blog, ill. az azzal kapcsolatos kommenthalmaz a korábban jellemező higgadt, elemző és tényeket alapul vevő jellege helyett egy "polidilis" hangulat alakul ki.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 17:29:41

@Bona Fides: "Felruházod ezekkel a jellemzőkkel a számodra szimpatikus pártot, hogy rá szavazhass lelkiismeret furdalás nélkül."

Mivel ruháztam fel, és melyiket?

Megkérdezhetem, hogy te melyikre fogsz voksolni, és miért?

Én már válaszoltam: Az MDF-re vagy az LMP-re. Ez sorrend is jelenleg.
Ok: Ezeket látom a legkisebb rosszaknak.

Nem gondolom, hogy ezzel felruháztam volna bármivel is őket.
Még csak nem is szimpatikusak.

Te jössz.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 17:31:24

@hoplita: Nem. :)
Debrecen valóbban a reformátusok "hazája".

4 éves koromban költöztem Debrecenbe.

Bona Fides 2010.02.27. 17:31:25

@gossage: Nem. A politikai tapasztalatot. Úgy, ahogyan mondom.

jjulie 2010.02.27. 17:32:22

@gossage:

arra számítasz, hogy a vona gábor is egy hokedliról fogja enni a káposztástésztát 70 éves korában, akár a kádár?

nagyon szeretem ezt a jobbikos lúzer gyülekezetet

Bona Fides 2010.02.27. 17:33:14

@colosgirl: nem az a fidesz aki 98-ban volt hatalmon és nem az aki tavalyelőtt volt vagy idén ellenzékben. átalakul a kommunikáció, új arcok jönnek a régiek mellé és majd ha lesz alkalmunk még ezt elemezni pár hónap múlva akkor remélem átbeszélhetjük ezeket még :)

Pontosan így van.

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 17:33:50

@Spirál: Szerintem meg egy 0-át nyugodtan hozzátehetsz..

Bona Fides 2010.02.27. 17:34:51

@Spirál: Nem kell megkérdezned, ott van a nickem.

gossage 2010.02.27. 17:36:20

@colosgirl: jol osszefoglaltad....ertheto, vegre egy szubjektiv ,de normalis komment
:)

mirrmurrkandúr 2010.02.27. 17:37:34

@[nev]: Megnézem azért, hogy meddig fognak nagykoalában vergődni... előbb-utóbb FPÖ meg a másik félfa társulás kormányozni fog (30%-uk van, ha még emlékszel), mint ahogy Haider ezt meg is tette... a történelem pedig -mint tudjuk- ismétli önmagát.

hoplita 2010.02.27. 17:37:37

@Bona Fides:
Mi a problémád kisgyerek?
Mi bassza a csőröd?

Tudod mit?
Nem érdekel.:D

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 17:38:53

Úgy sejtem, hogy az új nemzeti radikális erőt, de a szocialista pártot is alulmérik a politikai közvélemény-kutatók. Az országjáró Szegedi Csanád azt nyilatkozta, ő úgy érzi, országosan 25-30 százalékon állnak. (Óh, bár úgy lenne!)

Ez az LMP nevű formáció nem méltó arra, hogy bekerüljön tavasszal a parlamentbe. Míg a jobbikos politikusok közel 4000 ezer lakossági fórumot, nemzetébresztő előadást tartanak szerte hazánkban, addig ez a zöldmaszlag csak online (esetleg tévében, rádióban) hajlandó kampányt folytatni.

Egy ilyen párt nem tudja hitelesen képviselni a vidéket!

gossage 2010.02.27. 17:40:14

@jjulie:nem..kadar nem hiszem ,hogy hokedlirol ette a kaposztas tesztat,csak ezt mondtak
en meg nagyon utalom a kommunistakat...!!!!

Bona Fides 2010.02.27. 17:43:50

@bölcsész87: Az LMP mögött még nem állnak olyan üzleti körök, akik majd benyújtják a Jobbiknak is a számlát és dróton fogják rángatni őket.
Mert tényleg nem L...M.... a P....

gossage 2010.02.27. 17:44:29

@bölcsész87: szerintem ok (LMP) bolcseszek..bocs tisztelet a kivetelnek...:) jokat tudnak sorozni es dumalni

hoplita 2010.02.27. 17:45:11

@Spirál:
Attól függ, végül is neked is igazad van
Asszem a legutolsó adatok szerint kábé annyi a vallásos zsidó.
De nehogy már csak a vallásos zsidó legyen zsidó, az maga lenne a vicc.
Egyébként ügyesen trükköznek ezzel a nép-vallás dologgal és eszük ágában sincs kisebbségként bejegyeztetni magukat.
A valóságban ajrópa 2. legnagyobb diaszpórájával dicsekedhetünk a csigazabálók után.... már aki dicsekszik ezzel.:))
Ott kábé 800, nálunk meg olyan 120-140 ezer a létszám.
Ezen ne vitázzunk tovább, ezt maguk a zsidók is elismerik.

Bona Fides 2010.02.27. 17:45:34

@gossage: Akár hokedliről is ehette, amilyen igénytelen proli volt.

jjulie 2010.02.27. 17:45:55

@gossage:

de a vona majd azt teszi?

erre kell neki a miniszterelnők jelöltség?

vagy netán egy kis zs-re megy ki a dolog?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 17:46:34

Mennyire teljesít rosszul a kormány?!

Az USA-ban és a fejlett világban is akkora a munkanélküliség (kb. 10%) mint nálunk.
Spanyolországban 20 százalék durván.

Az állami adósságok is hatalmasak Európában, az USA-ban és Japánban.

Ott is, itt is a pénz beszél és a kisember ugat.

Az államháztartási hiány drasztikusan lecsökkent.
Az infláció is szépen lecsökkent.

Az állami újraelosztás az USA-ban és NY-Európában kisebb mint nálunk.

Az autó, mobiltelefon, számítógép általánossá lett.

ÉS a legszegényebb réteg el sem meg voksolni jellemzően.
Nem ők a Jobbik törzsszavazói, hanem a jómódú fiatalok!

Nem az MSZP-t akarom védeni.

De ezek mintha ellentmondanának annak, hogy a balliberális oldal a hibás a Jobbik miatt.

DIVAT ÉS MENŐ DOLOG LETT A JOBBIKRA SZAVAZNI A FIATALOK KÖRÉBEN!
Ez a probléma.

És ez nem kormányzati kérdés...

gossage 2010.02.27. 17:47:59

@jjulie: egyenlore az MSZP FIDESZ bizonyitott.....
sok sikert

Kivlov 2010.02.27. 17:48:09

@bölcsész87:
az lmp egy modernizált gittegylet. de míg az szdf-től viszik a szavazatokat, addig nincs baj.
csak fogja meg őket is a 4,99%...

jjulie 2010.02.27. 17:48:32

@hoplita:

trükkösek ezek a zsidók mi?

miért nem használod az eszed és baszod át öket jó alaposan

nincs annyi eszed?

Kivlov 2010.02.27. 17:49:33

@Spirál:
miért lenne probléma, hogy a jobbikra szavaz vki?
az a probléma, hogy egy öszöd és társai után nem akasztottunk fel senkit...

hoplita 2010.02.27. 17:49:40

@Uhu20:
Igazad van
A faszistázás-náczizás-nyilasozás mingyán más...!!
Az olyan ejrópér.:DD

Bona Fides 2010.02.27. 17:52:07

@Spirál: A fiatalok a liberális oktatási rendszer erkölcsi fertőjében nőnek fel jövőkép nélkül, ezért radikalizálódnak.
A szegény megfélemlített kisnyugdíjasok pedig el fognak menni a Jobbikra szavazni. Ők már nem akarnak sokat, csak annyit, hogy ők szüreteljék le azt, amit a kertjükben elvetettek. Az élet egyszerűbb, mint gondolnád.
És az uzsorával szorongatott romák is a Jobbikra fognak szavazni, szép számmal.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 17:54:32

@hoplita: "De nehogy már csak a vallásos zsidó legyen zsidó"

Mégis kiket akarsz még odavenni?!

Te és a Jobbik fogja önkényesen eldönteni, hogy Pistike zsidó, Ferike ateista, Móricka meg keresztény?!
Erzsébet magyar, Márta meg nem magyar?!

Látod, pontosan emiatt félek én tőletek!

És nem fogja nekem beadni senki, hogy kormányzati teljesítmény miatt kezdesz el így gondolkozni...

gossage 2010.02.27. 17:55:12

@jjulie: 1. nem loptam
2.nem sertettelek meg
3 nem teged minositettelek hanem a kozeletet
4.nem illik olyat minositeni akit nem ismersz foleg azzal hogy mit fog elkovetni (lehet a jelenlegiekbol indulsz ki)
5.csak mas velemenyen vagyok mint te

Nash vs. Keynes 2010.02.27. 17:56:55

@Spirál: szerintem egyértelmű, hogy nem orbán viktor miatt van a jobbiknak tömegbázisa, hanem az mszp és az szdsz álságos 8 éven át tartó politikája miatt. nekik köszönd. Ezt Mesterházi is elismerte.

hoplita 2010.02.27. 17:56:55

@jjulie:
Láttad a Kabarét...?

Nem a miheztartás végett, csak van benne egy remek jelenet, amikor a vidéki vendéglőben a kékvérű német mondja a tutit, hogy fogják majd a nácikat eltakarítani, ha a mór megtette a kötelességét...aztán feláll egy nagyon árja kinézetű srác és elkezd énekelni és pillanatokon belül harsog az egész mindenség a nótától.
Ennyit, hogy ki a lúzer és ki kit tart annak...:DD

gossage 2010.02.27. 17:56:57

@jjulie: 6. ja a hatodik az a PONT

Uhu20 2010.02.27. 17:57:47

Javasolnám, hogy kanyarodjunk vissza az ajánlószelvények kérdéséhez!

Annak idején a 750-es számot állítólag olyan alapon határozták meg, hogy a haveri-rokoni körnél jóval nagyobb legyen, de - mivel gyakorlatilag a körzet választópolgárainak csak 2-3%-át jelenti - ne legyen komoly probléáma azoknak, akik tényleg komolyan gondolják a dolgot.

Namost, induljunk ki abból, hogy mondjuk én egy lmp-s jelölt lennék...
- Rokoni és haveri körből összejönne vagy 50 szelvény
- mondjuk öten járnánk a lépcsőházakat, minden nap 2 órán keresztül, 20 napon át. Azaz összesen 200 órán keresztül...
- plusz, lenne egy stand is valahol a városközpontban, mondjuk napi 2 órán keresztül, 20 napig azaz összesen 40 órán át.

Ami nem világos, hogy egyszerűen a nagy számok törvénye alapján, mi lehet olyan nehéz a 700 cédula begyűjtésében? Ha nagyon rossz a munkahatékonyság, akkor is csoportszinten, munkaóránként 2-3 cédula, ha összejön, már megvan....

Emberi lustaságról van esetleg szó?

Bona Fides 2010.02.27. 17:58:37

@Spirál: Ettől én is félek, de a kormányzati teljesítmény leplezése, a közélet tematizálása miatt indult a nácizás, fasisztázás, antiszemitázás, rasszistázás, ami ellenállást szült.
S ma erről szól minden.

Vénveterán 2010.02.27. 17:59:09

@Spirál:
"DIVAT ÉS MENŐ DOLOG LETT A JOBBIKRA SZAVAZNI A FIATALOK KÖRÉBEN!
Ez a probléma."

Szerintem meg egyáltalán nem probléma,főleg jelenlegi parlamenti elitet végignézve...
Még mindig jobb, mint ha az szdsz vagy az mszp lenne divat ilyen 8 év után.
Kell valaki aki felkavarja a jelenlegi állóvizet, és a bebetonozottnak hitt pártstruktúrát.

Nem véletlen titkosított jó néhány fontos adatot a parlament utolsó intézkedései között, ráadásul 2/3-os tv-eket, ebből az látszik, hogy ez minden parlamenti pártnak érdeke volt, mert mindegyik benne van a kétes ügyekben és nem akarják, hogy ha a Jobbik bejut kiboríthassa a bilit!

jjulie 2010.02.27. 18:00:17

@hoplita:

te minek tartod magad?

gossage 2010.02.27. 18:01:13

@Uhu20: ez jo komment...nem tudhato hiszen az LMP-t nem is utaljak mint az MDF-t
szerintem azt hittek,hogy nem kell menniuk sehova az olukbe esik a cedula

hoplita 2010.02.27. 18:02:28

@Spirál:

Megint kénytelen vagyok belinkelni, olvasgassatok már egy kicsit.
Ha valaki azzal jön, hogy jajkuruc, az egy s...fej.
Én is beleolvasok a népszavába, pedig elhiheti mindenki, nem a szívem csücske.:D

kuruc.info/r/9/50174/

Megfontolandó és elgondolkodtató eszmefuttatások vannak benne.

Bona Fides 2010.02.27. 18:02:51

@Uhu20: Szerintem inkább arról van szó, hogy szimpatikus volta ellenére nem tartják kormányképesnek az emberek az LMP-t.
Bennem ez munkál. Kormányt akarok választani, nem ellenzéket (vagy még azt sem).

mrs. white 2010.02.27. 18:05:05

@Spirál: Arról az mdf-ről beszélsz akinek a képviselőin röhög az egész ország? Az lmp-t megértem de az mdf-et nem nagyon.

Bona Fides 2010.02.27. 18:06:27

@mrs. white: Ő nem talál ebben semmi nevetségeset. Én is furcsállom....

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 18:07:34

@Bona Fides: És ha nem lennének ezek a pártok, vagy nem tudnának róluk az emberek, akkor tudnának rájuk szavazni?!

Ezeket létre kell hozni és fel kell építeni!!!

AZ PEDIG NEM TÖRTÉNIK MEG ha a Fidesz-gyűléseken nem jelenik meg az árpádsáv.
Ha a Fidesz nem akarja évekig megnyerni a szélsőjobbos szavazókat.
Ha a Reakció és a Hír TV nem támogatja évekig a Jobbikot.

Ha a Jobbik a Fidesz és a Polgári Körök szervezeti felépítését nem nyúlja le.

Ha a Fidesz nem tartaná a mai napig rosszabbnak az MSZP-t mint a Jobbikot. (Legalábbis ezt kommunikálják.)

A budapesti gazdag fiatalok és középkorúak meg nem félnek a cigányoktól.
És a jövőjük sem kilátástalan.

Uhu20 2010.02.27. 18:08:37

@Bona Fides: Persze, az LMP-t pont ezért írtam példának, hogy egy olyan párt, amelyet tényleg nem ismernek, nincsenek régi hívek, akik szépen bevinnék a pártházba a cédulákat...de ha én lennék a képviselő-jelölt -jelölt :D, akkor biztos nem bírnám elviselni, hogy 2-300 cédulával égessem magam -inkább én magam járnám a várost, ha kell!

Uhu20 2010.02.27. 18:10:08

@Spirál: Jaj, Spirál....:) nehogy azzal gyere, hogy a sok esőről is OV tehet. :))

mrs. white 2010.02.27. 18:11:05

@Spirál: A kormányzati teljesítmény katasztrofális volt. Nem most feltétlenül hanem 2002-től. A jobbikra pedig nézd meg, hogy az elmaradott területeken szavaznak. ez kicsit ellentmond a gazdag ifjak verziódnak. Mondjuk a tény épp az ellenkezőjét bizonyítja. Bp az ország leggazdagabb része, pont ott áll rosszul a jobbik. Valamit nagyon elnéztél.

hoplita 2010.02.27. 18:11:41

@Spirál:
Ne próbálj olyat a számba adni, amit nem mondtam.
Aki sváb, az sváb, aki cigány, az cigány, aki zsidó az meg zsidó, függetlenül attól, hogy a fejébe nyomja-e a kipát és elballag-e a zsinagógába.
Ez ilyen egyszerű.
Aki meg bonyolítani akarja, az bonyolítsa, de nélkülem, mert unom a témát.

hoplita 2010.02.27. 18:14:22

@jjulie:
Milyen hülye kérdés ez?

Természetesen jó, kálvinista magyarnak.:D

Bona Fides 2010.02.27. 18:17:04

@Spirál: AZ PEDIG NEM TÖRTÉNIK MEG ha nem hiszterizálják az árpádsáv megjelenését.
"Ha a Fidesz nem akarja évekig megnyerni a szélsőjobbos szavazókat", ez logikai hiba, hiszen ha sikerül, akkor nem lenne Jobbik
Ha a Reakció és a Hír TV nem támogatja évekig a Jobbikot. (Lásd, mint fent)

Ha a Jobbik a Fidesz és a Polgári Körök szervezeti felépítését nem nyúlja le. Amőba is lenyúlta.

Ha a Fidesz nem tartaná a mai napig rosszabbnak az MSZP-t mint a Jobbikot. (Legalábbis ezt kommunikálják.) Ez fordítva is igaz, a ballib a Fidesz ellen a Jobbikot hozza helyzetbe számtalan esetben, persze burkoltan, mert nem is fél tőle annyira, hiszen majd elzárja a pénzcsapot és annyi).

"A budapesti gazdag fiatalok és középkorúak meg nem félnek a cigányoktól.
És a jövőjük sem kilátástalan. " Ezt én jobban tudom, mert pesti vagyok és középkorú, fiatal gyerekekkel. A gazdag fogalmat nem tudom értelmezni, de félünk a cigányoktól és elég kilátástalannak tűnik a jövő anyagi okokból a továbbtanulás, egyéb okokból pedig a munkavállalás/minkalehetőség területén.

jjulie 2010.02.27. 18:17:50

@hoplita:

a lúzerségre vonatkozott a kérdés

a jó kálvinista magyar az aki nem jár temolomba és inkább ataista mint vallásos?

eszel sonkát nagypénteken?

az én kálvinista őseim ettek

Bona Fides 2010.02.27. 18:20:05

@Uhu20: Nálam jártak, nem adtam. A jelölt-jelölt egy lúzer kistacskó. Nem is értem, hogy gondolják komolyan, hogy rábízzam a képviseletemet egy ilyen tesze-tosza kissrácra.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.27. 18:22:05

Az LMP tudatosan március 1- től adja le a szelvényeit., azt kommunikálták.

Baranyában két körzet meg van, a többi 80-90 %-on írja egy hírportál.

www.lehetmas.hu
www.lmpbaranya.hu

Nem olyan rossz ez, sőt!

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 18:22:40

"Ettől én is félek, de a kormányzati teljesítmény leplezése, a közélet tematizálása miatt indult a nácizás, fasisztázás, antiszemitázás, rasszistázás, ami ellenállást szült."

Már bocsi, de ezt akkor tudja a balliberális oldal csinálni (én nem látom hogy ilyeneket csinálnának) ha ezt kiváltja valami!

Teljesen normális ha felhívja az ember a náciveszélyre a figyelmet, amikor közel 15%-ot ér el a Jobbik!
Nehogy már ezzel legyen a probléma!

A rendszerváltás után évekig senki sem nácizott, antiszemitázott.
Kiröhögték volna aki ezzel próbálkozik.

Akkoriban a kommunistázás dívott.
Azt lehetett eladni mert az MSZP még "nem bizonyította" demokratikus elkötelezettségét, nem lehetett tudni gazdasági programját.
Így a jobboldal évekig sikeresen tudott kommunistázni.

De ha most akarná valaki kommunistázni az MSZP-t kiröhögnék, hiteltelen lenne.

Ha majd nem lesz szélsőjobboldali veszély, akkor nem lehet majd erre a veszélyre felhívni a figyelmet.

Bárcsak már újra ott tartanánk, hogy nem kell ettől félni.
Sajnos azonban a Fidesz kiengedte a szelemet a palackból.

Bona Fides 2010.02.27. 18:23:21

@Bona Fides: Ezt még kiegészíteném azzal, hogy a ballib erőltette, hogy a Fidesz határolódjon el a Jobbiktól. Amint ezt megtette, elkezdett erősödni a Jobbik, amint ez várható is volt.
Gratulálok. Okos húzás volt.

mrs. white 2010.02.27. 18:24:26

@Spirál: Milyen igazuk van tényleg rosszab az mszp mint a jobbik.

jjulie 2010.02.27. 18:27:57

@mrs. white:

az egyiket ismered, a másikat nem

Bona Fides 2010.02.27. 18:29:32

@Spirál: Ne haragudj, de nem óhajtok veled többé eszmét cserélni. Mintha nem is ebben az országban élnél.
"Már bocsi, de ezt akkor tudja a balliberális oldal csinálni (én nem látom hogy ilyeneket csinálnának) ha ezt kiváltja valami!

Teljesen normális ha felhívja az ember a náciveszélyre a figyelmet, amikor közel 15%-ot ér el a Jobbik!
Nehogy már ezzel legyen a probléma!"

Hol volt még 15% -os Jobbik, amikor Szetei rózsaszín háromszöges comingout-botránya volt, amiről a magyar polgárok 99%-a azt sem tudta, hogy mi volt a rózsaszín háromszög, meg azt sem, hogy mi van a kép hátterében?

Nem tárgyalok veled tovább, mert rendkívüli módon fáraszt ez az értetlenség. Írásban így nem lehet kommunikálni.

Valaki2 2010.02.27. 18:33:33

A saját ismeretségi körömben (diplomás mérnök) kétfajta szavazót ismerek, fideszest, meg jobbikost.

Mert nézzük csak, mi a választék:

MSZP: ők leírták magukat teljesen,
gyakorlatilag mini diktátorként működtek, teljesen elhibázott gazdaságpolitikával, mely nem a termelőket, a dolgozókat támogatta. Ezzel együtt annyira idegesítő embereket tudtak kirakni az első sorba (Gyurcsány, Lendvai, stb.) hogy az ember legszívesebben arcon törölné őket. A Bajnai egy ügyes húzás volt, kisebb problémákkal (Offshore Péter, pl.), de későn.

MDF: azzal, hogy összeálltak a mindenki által utált képmutató szdsz-szel, valamint hogy ibolyka úgy minden szellőnél fordul egyet, dettó.

SZDSZ: a trójai faló bevetésével az MSZP ledarálta őket (illetve bedarálták magukat), nem kár értük.

LMP: az imidzsük a befüzetett zöld, köszi, zöld témát támogatjuk, de ésszel.

Mi maradt? Fidesz és Jobbik. A Jobbiktól azt várják az emberek, nehogy véletlenül elfelejtse a Fidesz hogy mi a dolga! (cigánykérdés rendbe rakását, nemzeti politizálást, jogrendszer megreformálását, munkahelyteremtést, felelős nemzeti politizálást)

A Fidesz véleményem szerint győzni fog, a 2/3 viszont nem biztos, hogy meglesz. A Jobbik, ahogy nézem, az MSZP-t is megelőzheti.

Bár ez a titkosításos húzás, nos, eléggé gyanús volt.

hoplita 2010.02.27. 18:36:31

@Spirál:

"....A rendszerváltás után évekig senki sem nácizott, antiszemitázott.
Kiröhögték volna aki ezzel próbálkozik...."

Jézusom!!!

Hány éves vagy te????
A szadesz a kezdetektől ezzel kezdett operálni, 92-re ez már az ultima ratio volt a napi politikában.

Nézzél már utána, ha a korodnál fogva nem emlékezhetsz.!
Hordó-ügy, Hanákné ügy stb.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 18:37:21

@Bona Fides: "Ha a Jobbik a Fidesz és a Polgári Körök szervezeti felépítését nem nyúlja le. Amőba is lenyúlta."

A lenyúláson én nem lemásolást értettem!
A Jobbik RÁÉPÜLT a polgári körökre és fideszes szervezeteket, aktivistákat csábítottak át!
Az Amoba ezzel aligha vádolható.

"Ha a Fidesz nem tartaná a mai napig rosszabbnak az MSZP-t mint a Jobbikot. (Legalábbis ezt kommunikálják.) Ez fordítva is igaz, a ballib a Fidesz ellen a Jobbikot hozza helyzetbe számtalan esetben"

Oké. Ezzel elismerted, hogy a Fidesz esetén ez fennáll! Ezt köszönöm.

Viszont a fordítottra én példát kérek!
Az MSZP ugyanis még a látszatát is kerüli, hogy bármiben kisebbik rossz lenne a Jobbik a Fidesznél.
Sőt még stratégiát is váltottak és elkezdték hangoztatni a Fidesz demokratikusságát!

De a jelöltjeiket is vissza fogják léptetni a Fidesz javára a 2. forduló előtt.
Ezzel ugyanis nagyon jót léphetnek majd.
Évekig tudnak majd erre visszamutogatni.

jjulie 2010.02.27. 18:38:40

@Valaki2:

mi az hogy "nemzeti politizálás"?

hoplita 2010.02.27. 18:39:53

@jjulie:
Én járok, ha nem is minden vasárnap, holnap megyek a gyerekekkel, az egész család...

Nagypénteken nem szoktam, általában akkor főzöm.:DDD

Lucilius 2010.02.27. 18:41:49

@Uhu20:
Az LMP-nek úgy tűnik h nincs 5 aktivistája választókörzetenként. Az index videón is csak ketten - a kislány egy sráccal (aki mellesleg a képviselőjelölt egy másik választókerületben) próbálja begyűjteni a cetliket, de az én vk-ámban is csak ketten gyűjtik aktívan - és abból az egyik a képviselőjelölt. Ettől függetlenül már több forrásból hallottam, h több választókerületben megvan nekik a 750 cetli, de h miért nem adják le azt én sem értem.

Kivlov 2010.02.27. 18:42:02

"Teljesen normális ha felhívja az ember a náciveszélyre a figyelmet, amikor közel 15%-ot ér el a Jobbik!"

te beteg vagy.
ezek a kiscserkészek nagyon-nagyon messze vannak a náciktól. Ez a csak a libsi kutyák rögeszméje, ellenségkép kreálása...

Bona Fides 2010.02.27. 18:42:33

@hoplita: Én is úgy gondolom, hogy Spirál nagyon fiatal lehet. Vagy nagyon öreg és gyengül a memóriája.

Abban viszont van valami, hogy a komcsizás ellenszere akart lenni a nácizás.

Csak ott hibádzott a dolog, hogy amíg a ballib élvonalbeli politikusai között egyszerűen vérségi kapcsolat szerint kimutatható volt a komcsi ősöktől való származás, addig a másik oldalon nem sikerült nácikat felmutatni. Akkor jött az átlátszóan ócska hiszti árpádsávval, turullal, s erre még a türelmes embereknél is elszakadt a cérna.

bölcsész87 (törölt) 2010.02.27. 18:45:50

A Fidesz jelöltjei március 1-től „országjárásba” kezdenek. Remélem, a jobbikosok tényleg küldenek nemzeti radikális kérdező embereket a narancsos fórumokra, hogy sok jelenlévő számára végre eloszoljon a narancsköd.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-335965

Csak a Jobbik! SZEBB JÖVŐT!

Bona Fides 2010.02.27. 18:46:10

@Spirál: Persze, hogy elismerem. Az MSZP-nél még a halál is jobb.

Kivlov 2010.02.27. 18:49:05

@bölcsész87:
Így van! Adjon az Isten!!!

jjulie 2010.02.27. 18:49:42

@bölcsész87:

ez jó műsor lesz, remélem sok jobbikos fog sok fidesznyiket tökön rúgni, és viszont

Bona Fides 2010.02.27. 18:50:02

@Spirál: Példa: Molnár Oszkár kizárásának erőltetése. Oszi nagyon népszerű a városában, még a cigányok között is. Kitúrása miatt épp azon a területen, ahol erős a Jobbik, sanszos, hogy a Jobbik felé viszi híveit és nyernek. Ennyi.
De nem vitázom veled tovább.

Cada 2010.02.27. 18:51:01

látom lekerült a szavazás természetesen nem értem miért

hoplita 2010.02.27. 18:53:39

@Bona Fides:
Szerintem fiatal, te meg velem lehetsz egyidős, úgyhogy bocs a kiszólásért.:)

Azért linkeltem azt a kurucon megjelent írást - kicsit nagyobb lélegzetű - mert pont ezzel, az ún. "szélsőjobboldal" megjelenésével, megerősödésével, hátterével, okaival foglalkozik, meglehetősen aprólékosan és észrevehetően otthonos a témában a szerzője.
Mondom, érdemes elolvasni, mert plusz információk garmadáját kaphatja a témában kevésbé járatos..

Bona Fides 2010.02.27. 18:58:58

@hoplita: A kiszólással nincs gond, csak a zsidózást/cigányozást nem viselem.
Méltánytalannak, igazságtalannak és a problémamegoldás akadályozása miatt is helytelennek tartom.
A bűnös, vagy helytelen viselkedésnek ugyanis nincs neme, faja, nemzetisége, vagy ilyen általános jellemzője. Csak bűnössége és helytelensége van.
Ez a problémás, semmi más.

török gábor 2010.02.27. 19:01:55

@Cada: nem került le, csak linkbe ment át, mert állandóan felugrott egy reklám.

[nev] (törölt) 2010.02.27. 19:02:19

@mirrmurrkandúr:
haider előtt nagykoala volt. az osztrákoknál teljesen bevett dolog, hogy a konzervatívok, és a szocialiták együtt kormányoznak, és amikor elkúrják, akkor időlegesen bejönnek a nácik. ott egyetértés van abban, hogy ez mint egy szemafor jelzi, hogy a politika rossz irányba halad. a náciknak nagyjából ez a szerepük az osztrák belpolitikában, és persze ennél sokkal fontosabb, hogy aki ebből a körből civilizált, azt elküldik az unióba. ugyanis nem bécsben kell az ausztria érdekeit képviselni, hanem brüsszelben. a neonacionalizmus ugyanis egy szakszerű, és hatékony érdekvédelem a nemzetközösség keretein belül.

majd meglátjuk, hogy morvai krisztina hogyan védi meg a magyar parasztot brüsszelben. ő van megválasztva, nyilván ért az agráriumhoz, nyilván pontosan tudja, hogy a magyar paraszt tulajdonába hogyan kerül majd a részlegesen feldolgozóipar, és a kereskedelem. mert ugye így nem lenne kiszolgáltatott. ms morvai majd nyilván tudja, hogy ehhez mely szabályokat, és hogyan kell módosítani. és nyilván képes lesz erről informálisan tárgyalni akárkivel. ő lett megválasztva. gondolom el fogja mondani, hogy nincs mit tenni, a zsidók összefogtak a magyarok ellen, és a közönség ezt a szöveget, mint a torkosborz beszopja.

Valaki2 2010.02.27. 19:05:36

@jjulie:

"nemzeti politizálás"

Viszonylag egyszerű: pont azt kellene csinálni, mint amit minden hazaszerető francia, svéd, svájci csinál, azaz dolgozni a hazájáért.

Mit nem: nem árusítjuk ki a stratégiailag fontos dolgainkat (pl. vízkészlet, termőföld) Nem etetünk szemetet az emberekkel, aki ilyet akar tenni, azt kinyomjuk.

A népességfogyást nem "afrikai" bevándorlókkal akarjuk megoldani, mert ez nem működik (csak meg kell nézni nyugaton a helyzetet)

Nem osztunk pénzt eszetlenül külföldi cégeknek, a magyar termékeket termelését, fogyasztását támogatjuk (nem lehetetlenítjük el a kistermelőket), ezzel együtt nem lopjuk el a közös vagyont, és nem adóoptimalizájuk cégünk nyereségét (Offshore Péter, ugye)

Külpolitikában nem kéne ennyit töketlenkedni, meg lehet nézni mit művelt a jelenlegi kormány, amikor a szlovákok Sólyommal keménykedtek.

kamasuka 2010.02.27. 19:06:12

@Spirál:
"De a jelöltjeiket is vissza fogják léptetni a Fidesz javára a 2. forduló előtt."
Ha a bratyizó MDF nem léptette vissza, akkor az örök ellenfél MSZP miért tenné?

Bona Fides 2010.02.27. 19:08:10

@[nev]: Én láttam Morvai Krisztina viselkedéséről videót.
Szakmailag nem minősítem, de azt láthatóan nem sikerült még felfognia, hogy ott nem a Budaházy által kukákból rakott barikádon szónokol, hanem csak akkor pofázhat, ha megkapja a szót. :( Égő volt.

hoplita 2010.02.27. 19:09:03

@[nev]:
Krisztina jól tűri a szélmalomharcot, ezért ne aggódj.
Nem ért az agráriumhoz, de éppen ezért kérte a gazdákat, hogy mindent küldjenek be a honlapjára, hogy egyáltalán tudjon a regionális problémákról is.
Ráadásul a jelek szerint elég jó kapcsolatot alakított ki a francia gazdákkal, akik hasznos szövetségesei lehetnek a magyar parasztoknak a Brüsszel ellen vívott küzdelemben.
És mivel a Bové fémjelezte francia parasztok nagy részének nincs kifogása a radikalizmus ellen a kapcsolat működni is fog.:DD

Valaki2 2010.02.27. 19:09:22

@[nev]: Nagyon nem kedvelem Morvai stílusát, de abban biztos vagyok, hogy ő mindent meg fog tenni, amit csak lehet, nem csak ül, és néz ki a fejéből, aztán meg elrakja a pénzt

hoplita 2010.02.27. 19:10:44

@Bona Fides:
Az öncélú cigányozást-zsidózást én sem csípem, de nem is szoktam a témát kerülgetni, mint macska a forró kását.

Bona Fides 2010.02.27. 19:11:04

@Valaki2: Világos. EU-ban az érdekérvényesítés csak nacionalista lehet. Ez a lényege. Ez csak nálunk szitokszó.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 19:12:13

@Bona Fides: "De nem vitázom veled tovább."

Oké.
Sajnálattal tudomásul veszem.

@hoplita: Kérlek nézd el nekem, de nem érdekel, hogy miket írnak a kuruc.infón.

[nev] (törölt) 2010.02.27. 19:13:35

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 43cm:
nem írom le, hogy mi erről a véleményem, mert az rendkívül sértő török gáborra nézve. a magyar felsőoktatás ma úgy néz ki, hogy a bölcsészkar egy csomó napközis tanárt képez különféle elnevezések (például a polilógus is ilyen) alatt. és egy ilyen szak úgy néz ki, hogy mindenki mindenkinek ötöst ad, és aki stréber, azt kinevezik adjunktusnak. nagyjából az a helyzet a felsőoktatásban. és valami hasonló van a közigazgatásba is. csak oda nem a stréber kerül, hanem az ügyes. a közigazgatásban ma már az "a" betűhöz is külső szakértők kellenek.

de ez nem azért van, mert a zsidók összeesküdtek, hanem azért, mert a stratégiai döntéselőkészítő, és döntéshozói pozíciókban zömmel semmihez sem értő tanárszakos bölcsészek ülnek, vagy valamilyen média-kommunikáció szak.

hoplita 2010.02.27. 19:14:36

@Bona Fides:
Szerintem meg az az égő és a demokrácia megcsúfolása, hogy egy biztosi kinevezés előtti meghallgatáson csak előre beadott kérdéseket lehet feltenni.
Szerinted nem?

Ez tiszta pártkongresszus, hamisítatlan kommunizmus, vazzeg!!
Emiatt kéne szégyenkezni, meg azok miatt, akik szerint ez rendjén van.:(((((

hoplita 2010.02.27. 19:18:04

@Spirál:
Én elnézném neked, ha nem írkálnál flekkszámra baromságokat az egyoldalú tájékozódásod miatt.
Így viszont nem tudom elnézni és komolyan se tudlak venni.

jjulie 2010.02.27. 19:24:34

@hoplita:

"öncélú cigányozást-zsidózás"

hát melyiket szereted?

már kérdeztem korábban, hogy miért nem baszod át az összes zsidót?

akkor nem kéne utálnod öket

vagy csak nincs ennyi eszed, és marad neked az uszítás?

egy címeres lúzerkirály vagy te öcsi

[nev] (törölt) 2010.02.27. 19:25:15

@hoplita:
na most akkor elmondom neked, hogy a francia gazdáké mondjuk a d'aucy, és a bonduelle. azaz ők birtokolják a magyar élelmiszer ipart. és jelentős részben a kereskedelemet. ezek a cégek oroszország irányába terjeszkednek. ott építenek gyárakat, és innen megy ki a mérnök és a lakatos üzembe állítani a vonalakat. itt végzik a próbagyártást. magyarországon sorra állítják le a konzervgyárakat. ezek a francia parasztok úgy fogják beszopatni morvai krisztinát, ahogyan kell. nagyon kedvesek lesznek vele, de a magyar paraszt legfeljebb beszállító lesz, és nem tulajdonos. a hasznot a franciák fogják lefölözni, mert övéké a feldolgozóipar, és a kereskedelem.

gnuh 2010.02.27. 19:25:41

Tudod, mi az égő, Bona Fides? Az, hogy a Jobbikon kívül más "magyar" képviselők is ülnek a hitvány EU-parlamentben! Meg az az égő, hogy egy ilyen központosított diktatúra, mint az EU, egyáltalán létre jöhetett. Nem baj, úgysincs már sok neki hátra.

[nev] (törölt) 2010.02.27. 19:32:35

@Valaki2:
hatékony, és szakszerű érdekképviselet kell, és nem olyan, aki ül, és néz ki a fejéből. de az is kevés, hogy valaki csak veri az asztalt.

mondjuk magyarországon uniós forrásokból lehetne építeni gyorsvasutat. na most ehhez baross gábor típusú fazont kellene kiküldeni, de ilyen nincs a magyar közpolitikában, hanem gaskó van, meg a többi sínbohóc.

pannonfunk 2010.02.27. 19:33:25

@1.szolo - ajánlom magamat:: Éppen kérdezni akartam, hogy az hogyan van, hogy már az ötödik helyen indulsz képviselőjelöltnek, négy helyen meg elutasított az OVB. Ennek a hátteréről tudhatnánk valamit?

szobatars 2010.02.27. 19:37:17

@Isten mentsen a Jobbiktól meg Orbán Viktortól!: kommunikálni a nagy semmit is lehet..láttuk az elmúlt 4 évben.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 19:37:18

@kamasuka: ""De a jelöltjeiket is vissza fogják léptetni a Fidesz javára a 2. forduló előtt."
Ha a bratyizó MDF nem léptette vissza, akkor az örök ellenfél MSZP miért tenné? "

Ezek a visszalépések 2006-ban és 2010-ben sem arról szólnak, hogy a mandátum kié legyen.
(Valszeg már az első fordulóban el fog dőlni minden.)
Inkább a későbbi kommunikáció miatt lényeges.

Az MDF visszalépése semmit sem befolyásolt volna.
De azt mutatta volna, hogy a Fidesz közelebb van hozzájuk.
Ők ezt nem akarták. (Hogy jól döntöttek-e így utólag, az már más kérdés.)

Ami 2010-et és az MSZP-t illeti.

Ha az MSZP visszaléptet, azzal tudnák kommunikálni hogy demokratikusan elkötelezett párt. És nagyon messze áll tőlük a Jobbik.
És nehezebben tudná kommunikálni a Fidesz azt a képtelenséget, hogy a Jobbik erősödése a MSZP érdeke vagy ők állnak mögöttük.

Persze a helyükben én most is minden nap elmondanám, hogy OV és VG közös polgári körben volt.
Én már a Jobbikot és a Polgári Köröket is régen összemostam volna.
De az MSZP és a jó kommunikáció, mint Makó Jeruzsálemtől...
De ez már legyen az ő gondjuk. :)

Ám az igazi az lenne az MSZP szemszögéből, ha lennének körzetek ahol a Fidesz is döntési kényszerbe kerülne!
Ez esetben ugyanis ha a Fidesz viszonozná az MSZP gesztusát, és visszalépne a szocik javára, az a Jobbiknak lenne nagyon jó - és hivatkozási alap - a jövőre nézve. Ha viszont nem léptetné vissza a jelöltjét, akkor az MSZP nyerné a kommunikációs csatát. (Mint kisebbik rossz lépés, ezt választaná a Fidesz, de úgy hogy hivatalosan a jelöltjükre bíznák a döntést.)

Akkor meg elélveznének örömükben a szocik ha a Fidesz a Jobbik javára lépne vissza.
De ezt a szívességet aligha teszi meg nekik a Fidesz.

Én így látom, lehet rosszul.
De kérdezzük meg erről Török Gábort! :)

tlac 2010.02.27. 19:37:35

Ibolya nagyon szép életrajzokat fog íratni Debreczeni Józsival..

hoplita 2010.02.27. 19:40:12

@[nev]:
Válaszd szét a mekit gyújtogató francia parasztot az élelmiszerben utazó multitól.
Az beszopatja a 28 hektáros povance-i, meg az ugyanekkora kunsági parasztot egyaránt.

Ebbe ne menjünk most bele....messzire vezet, de ez a két fajta paraszt természetes szövetséges, függetlenül a nemzetiségétől.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.02.27. 19:40:20

@hoplita: "és komolyan se tudlak venni."

Sajnálattal olvasom.
De akkor miért pazarolsz rám ennyi hozzászólást?

Én sem reagálok mindenre. :)

art-isjus 2010.02.27. 19:41:06

Hát igen,mindig vicces arról hallani,hogy a különböző országok radikálisai,szélsőjobboldalijai,nácijai összefognak,hogy saját nemzetük érdekeit képviseljék.És mi az összetartó erő?Az másik elleni uszitás,gyűlölet,kirekesztés,kiszorítás?Nevetségesek.
A Jobbik meg amúgy is mi akarna külföldön,hogy akarná képviselni a magyarok érdekeit??Hát csak meg kell nézni a vezetőségüket(tagságukat,támogatóikat).Zömmel láthatóan mentális zavarral,kisebbségi komplexusban szenvedő,és azt a politikai hatalommal kompenzálni akaró nyomoroncok gyülekezete.Vélhetően impotens,lúzer emberek,hordákba tömörülve nagypofájú,de amúgy gyáva kis senkik,alacsony intelligenciájúak,antiszociális,illetve normális és kiegyensúlyozott társadalmiés magánéletre képtelenek gyüjtőhelye.

szobatars 2010.02.27. 19:43:43

@gnuh: Meg az az égő, hogy egy ilyen központosított diktatúra, mint az EU, egyáltalán létre jöhetett. Nem baj, úgysincs már sok neki hátra.

Ennél még egy amőba is összeszedettebben látja a világot, nem kellene égetned azokat, akiket itt képviselni próbálsz...persze minden pártnak megvan a maga herényi agytrösztje..
:-)

török gábor 2010.02.27. 19:44:26

@Spirál: a következő bejegyzés a visszalépési lehetőségekről fog szólni.

szobatars 2010.02.27. 19:49:41

@Spirál: elméleti vita...a gyakorlatban szinte minden egyéni kerületben már az első körben nyer a Fidesz... a maradékban pedig éppen abban érdekelt az MSZP, hogy ne a Fidesz javára lépjen vissza...

talán a Jobbik felfutásának (?) egyik alapja éppen az az MSZP-s félelem, hogy a Fidesz 2/3-ot ér el...miért támogatná ebben az MSZP? Éppen a demokrácia melletti "elkötelezettségüket" demonstrálják azzal, hogy nem engedik a 2/3-ot...kerül amibe kerül.

Kivlov 2010.02.27. 19:49:59

@E_R:
"alacsony intelligenciájúak..."
a jobbik épp a felsőfokú végzettségű fiatalok között a legnépszerűbb...

Szebb jövőt!

szobatars 2010.02.27. 19:52:10

@E_R: Nem kellene azért összekeverni a Jobbik vezetését és a szavazóbázist...

Ha lebecsülöd az ellenfelet, s nem próbálod meg megérteni, már el is vesztetted a háborút...

jjulie 2010.02.27. 19:52:50

@szobatars:

tök mindegy hogy mennyivel nyer a fidesz, nincs abban semmi különös hogy egy mszp egy két ciklusban háttérbe szorul

most majd megmutathatja a viktor hogy mekkora zsonglőr, rendben van ez így, a jól csinálja, ok ha nem még ok-bb

Lacka929 2010.02.27. 19:54:33

"részben elkeltek, részben elérhetetlenek a szelvények"

Hát pedig a miénket a kutya se kérte eddig Újpest családi házas környékén. Mondjuk az utóbbi 2-3 választáskor sem. Nem mintha nagyon oda akarnánk bárkinek is adni, de hogy mi ennyire ne számítsunk senkinek - felháborító...

jjulie 2010.02.27. 19:54:56

@Kivlov:

a mai felsőfokú végzettségú fiatal

pl akikkel tele van a vodafon ügyfélszolgálat?

kapjál a fejedhez

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.02.27. 19:55:37

@Török Gábor rajongó:

"Az évtized legjobb írását olvashatjuk barátaim!"

Ez a trollkodás miért jó neked, hö?

Te valami másik nickkel írogatsz egy népszerűtlen blogot, és ezt most itt féltékenységből, irigységből csinálod?

Esetleg tanítvány vagy, akit kirúgott?

Esetleg egy féltékeny kolléga, aki nem bírja elviselni kollégája szemérmetlenül nagy népszerűségét diákjai körében?

Mindenesetre ez egyre betegesebb, szerintem kezeltesd magad!

jjulie 2010.02.27. 19:55:51

@szobatars:

láthatóan pontosan megértette

Bona Fides 2010.02.27. 19:56:10

@hoplita: Akkor a biztosi rendszer működését kell hivatalos úton támadni, nem pedig ordibálni és rendet bontani a meghallgatáson. Tehát a rendszer hibájára vonatkozó megállapítással egyetértek, de Morvai viselkedését helytelenítem. Más módon kell kifejezni a nemtetszését, nem pedig úgy, hogy a mindenki által elfogadott és betartott rendet megsérti.

hoplita 2010.02.27. 19:58:10

@E_R:

Jól van, pihennyél.

Neked is anyád sírt fel, amikor megszülettél...seggfej.

is 2010.02.27. 19:58:21

@Bona Fides: "Kormányt akarok választani, nem ellenzéket"

Ez a magyar igazodási kényszer. Valahogy nálunk az van, hogy mindenképpen a többséghez akarunk tartozni, nem vállaljuk a saját véleményünk, hanem azt keressük, hogy hol lesz a többség, és akkor gyorsan odaszaladunk. aztán ha kialakul egy többség, amihez nem igazán, csak igazodásból csapódtunk, utána máris elkezdjük fúrni. ez a második nyilvánosság, amikor egy meetingen támogatjuk a főnök javaslatát, majd rá két órára bekéredzkedünk, és fülbesúgással próbáljuk megfúrni a döntést.

Ezért tartanak furcsának minket a nyugatiak. Ott nem szégyen a kisebbséghez tartozni (nézd meg, hogy itt mit kap valaki személyeskedésben, ócsárlásban, beszólásban, aki nem a FIDESZszel szimpatizál) és egyéni véleménnyel lenni. Viszont ha megvan a döntés, ahhoz mindenki tartja magát, nincs második nyilvánosság.

jjulie 2010.02.27. 19:58:57

@hoplita:

magadra ismertél öcsi?

Bona Fides 2010.02.27. 20:01:34

@jjulie: Én a filoszemitizmust sem preferálom. Nem használ az ügynek az a megközelítés sem, hogy a mindenkinél mindig mindent jobban tudó zsidókra irigyek a hülyék. Ez nem igaz. Ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más. Jók, rosszak, tehetségesek, tehetségtelenek, szerencsések, vagy szerencsétlenek, összetartós és széthúzók.

"Tudjuk, merjük, tesszük." Na ugye, hogy mi lett belőle.....

gnuh 2010.02.27. 20:02:57

@szobatars: Amőbához hasonlítasz? Személyeskedsz egy vélemény miatt? Mit mondjak, kiforrott vélemény egy nyilván zsenitől, aki mindenkinél mindent jobban tud, igaz? Az pedig történelmi szükségszerűség, hogy el fog tűnni az EU, ha amőbának gondolsz engem, ha nem. És ha tetszik neked, ha nem.

hoplita 2010.02.27. 20:02:58

@Bona Fides:
Látszik ezen a kommenteden, hogy bár egy generáció lehetünk - nagyjából - mégis mennyire eltérően ítéljük meg a tiltakozási formák, lehetőségek határait.

Mongyuk az is gáz lenne, ha egy kaptafára lennének az emberek gyártva.:DD

szobatars 2010.02.27. 20:03:17

@jjulie: szerintem se kellene ennyire rettegni a 2/3-tól..elég nagy "fegyver" az ellenzék kezében, hogy lám "/3-otok volt és mire mentetek vele...

nem mellesleg, né,ely kétharmados törvény meg amúgy is megérett a változtatásra, hiszen számos alkalommal láttuk, hogy az elmúlt 8 évben feles törvényekbe beépítve módosítottak 2/3-os törvényeket... a találóan "saláta-törvényeknek" nevezett jogszabályok egytől-egyig ilyenek voltak.

art-isjus 2010.02.27. 20:03:26

@Kivlov: a felsőfokú végzettség,illetve kamuiskolák és kamudiplomák nem egyenlőek a magas intelligenciaszinttel.Másrészt a mai tizen- és huszonévesek tájékozottsága hihetetlenül alacsony,könnyen megtéveszthetőek,nem véletlenül ők az egyik célcsoportja a szélsőségeknek.És nem csak az értelmi szint alacsony voltára gondoltam,hanem az érzelmi világ,a szociális érzékenység,a toleranciaszint rendkívül alacsony szintjére.Sajnos ez a helyzet.Nem a HAZA,meg a MAGYARSÁG az összetartó erő a szélsőségeknél,hanem a tudatlanság,a paranoia,a gyűlölet.Persze el lehet bújtatni mindezt jól hangzó és megkérdőjelezhetetlen értékek mögé,de mindig kilóg a lóláb.

jjulie 2010.02.27. 20:03:46

@Kivlov:

ahhoz minek szereztek diplomát?

Bona Fides 2010.02.27. 20:05:19

@gnuh: Sosem voltam EU párti, anno nemmel szavaztam. Úgy gondoltam, hogy egészségesebb lett volna a volt szoci országoknak tömörülniük az EGK-val szemben. Még nekik is jót tett volna. Ez a hajó elment, így kimaradni nem lehetett az EU-ból, ha pedig benne vagyunk, akkor azon belül kell ésszel politizálni.

hoplita 2010.02.27. 20:05:55

@jjulie:
Kapd be, duplán és keresztbe is Juli..:)

Kivlov 2010.02.27. 20:05:59

@jjulie:

1. ingyen volt
2. addig se kell dolgozni
3. haverok, buli, fanta
...

szobatars 2010.02.27. 20:08:37

@gnuh: az amőba hasonlatot arra a megállapításodra használtam, amelyben az EU-t "központosított diktatúrának" definiáltad..ez olyan szintű téveéds, mint amilyen messzeáll az amőba a világ árnyalt megismerésétől.

de nem személyeskedésnek szántam, nem ismerlek, a személyiségedet sem (gondolom Te nem vagy azonos azzal a képpel, ami másokban kialakul Rólad..). Az Eu-val kapcsolatos megjegyzésedet így szimpla butaságnak tartom. DE! De, ne add fel, soha nem késő tanulni...

art-isjus 2010.02.27. 20:08:46

@hoplita: Pontosan igazolod amiről írok.Megy a képmutatás,de hamar kitör az intelligenciahiány és a vitaképtelenség miatti agresszió.Ez egy tipikus Jobbikszavazó jellemvonás.Látod,ezért nem szavaznak sokan erre az gyűlöletszervezetre.

jjulie 2010.02.27. 20:09:19

@Kivlov:

ha ez ennyi, már pedig ennyi, akkor törődjön bele a sorsába, és ne ugasson hülyeségeket