Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:01

Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik tudatos politikájának és stratégiai gondolkozásának. A parlamentbe törekvő párt helyzetével és dilemmáival már többször foglalkoztam, legutóbb éppen tegnap, amikor win-win szituációként írtam le a két párt egyre élesedő rivalizálását. A ma nyilvánosságra került levélben szinte minden benne van, ami a Jobbik mostani helyzetében számukra hasznosnak tűnhet. Vona egyértelműen arra törekszik, hogy minél előbb Orbán mellé állhasson, ha máshogy nem megy, mert az nehezen elképzelhető, hogy a Fidesz elnöke vitába szállna vele, hát virtuálisan, a médián keresztül, a választók fejében párba állítva. Nem kell hosszan magyarázni, hogy a Vona által adott valóságértelmezés most még egyértelműen a két „nemzeti” párt, a(z elfogadhatóan) jó („az önök négy éve volt a legjobb időszak”) és a (sokkal) jobbik, a múlt és a jövő dichotómiára épít, s mindent megtesz azért, hogy a Fideszt belenyomja az MSZP-vel kötendő - amúgy szinte teljesen valószerűtlen - nagykoalícióba.

Mindebben nincs is igazán meglepő, legfeljebb a tudatosság, a tervezettség és a helyzetfelismerés lehet említésre méltó. A levél igazán izgalmas, újdonságot tartalmazó része már a jövőre vonatkozik. Vona meglepő nyíltsággal fedi fel lapjait, és írja le a Jobbik Fidesszel kapcsolatos terveit. Idézzük: „Ha mégsem meri, hát májustól az Országgyűlésben úgyis találkozunk. És akkor nem csupán a szebb jövő kezdődik el, de eljön majd az igazság pillanata is. Merthogy önnek is meg kell majd nyilatkoznia végre államadósságról, multinacionális tőkéről, uniós pusztításról, cigánybűnözésről, magyar földről, titkosított ügyekről, izraeli felvásárlókról, alkotmányról. Húsz év zsákutcája és mellébeszélése után az ország valódi problémáiról. Én már nagyon várom.” Tiszta sor: a Jobbik célja egyértelműen a Fidesz hiteltelenítése. A két jobboldali párt csatája a választással nem dől el, legfeljebb ezt követően új fejezet kezdődik, s ha a Fidesz nem lesz elég éber és okos, és a Jobbikot se kiköpni, se lenyelni nem tudja, gondjai nemhogy csökkennének, hanem komolyan megsokszorozódnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr121812046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

artdark 2010.03.06. 02:07:54

@E_R: Ne haragudj, de én nem vagyok fasiszta, úgyhogy bekaphatod.

Ordnassac 2010.03.06. 02:11:09

@E_R és @artdark: kérlek titeket, hogy ezt a hangnemet szüntessétek be, de gyorsan. Eddig nagyobb anyázás nélkül lement ez a poszt, nem kell itt hajnalok hajnalán egymásnak esni. Ennyit nem ér az egész. Köszönöm.

artdark 2010.03.06. 02:11:47

@Ordnassac: Igen, a VT módosításához kell a 2/3, és ez szeptemberig kényelmesen átmenne. Addig pedig lehetne puhítani a közvéleményt. Az apparátusnak semmire nem kellene átállnia, ráérne a tényleges időpont előtt. Csak a döntésnek kellene megszületnie, ez pedig kellő előkészítés esetén 5 percbe telne.

És szerintem van is egy ilyen forgatókönyv.

Thomas Rattler 2010.03.06. 02:16:37

"A H. Birodalomban a finánctőkések azért támogatták Hitlert, mert megígérte Thyssenéknek, hogy nem lesz műmájerkodás a Reichstagban, meg nem lesznek mindig nyűgös szakszervezetek. A hadsereg pedig akkor állt mellé, amikor elkötelezte magát nekik az SA feloszlatása mellett. "
A finánctőkések ( korporatív fináncoligarchia>>háttérhatalom>>
szabadkőművasek {illuminati}>>zsidók) azért támogatták Hitlert mert zsidó volt. A Rotschild dinasztia bécsi ágának leszármazottja volt.

Ordnassac 2010.03.06. 02:17:15

@artdark: Szeptemberre csak akkor menne át, ha nyáron is ülésezne az OGY. Aztán fene tudja, hogy tesznek-e emiatt rendkívüli ülésnapokat.

Az átfutási idő meg kötelező jogalkotási elem. Mire ez átmenne, jövő év elején járunk (x időnek el kell telnie az OGY feloszlása és a tényleges választási időpont között). Sőt, nem beszéltem eddig a választókerületek újrarajzolásáról ebben az esetben (a Fidesz ragaszkodik a vegyes választási rendszerhez). Ez sem két perc és az önkormányzati potentátok ebbe biztos bele fognak szólni. A jogalkotási törvény pedig év végén hatályát veszti, úgyhogy azt is meg kell hozni még idén. Túl sok szól ellene.

artdark 2010.03.06. 02:21:57

@Ordnassac: Nyilván, mint fikciót vetettem fel. Azért ne dobjuk el, bár én ellene drukkolok.

Jó volt kicsit beszélgetni, köszönöm, jó éjt!

@Thomas Rattler: Szerintem ebben tévedsz. Sem a Nepomuk-ág, sem a Pöltz-ág nem volt zsidó. Ezt még Heiden sem tudta alátámasztani, bár lehet, nem is akarta, érthető okokból.

Jó éjt!

Captain Tott (törölt) 2010.03.06. 03:06:21

@tony zionist: Azzal, hogy a Jobbik nekiment a Fidesznek, minden kormányváltást akaró szavazónak feladták a leckét. Innentől muszáj állást foglalni, már nem lehet a két pártot egyszerre kedvelni.
Talán épp ez a Jobbik célja: kiharapni és stabilan megtartani a Fidesz táborából, akit lehet.
De az biztos, hogy a magamfajtákat, akik számára egy új kormányzati politika a legfontosabb, ez a Jobbiktól végképp elrémít.

dögkeselyű 2010.03.06. 03:29:30

ELÉG!
Soha nem gondoltam volna, hogy egy blogra reagálok, de úgy néz ki, hogy ma jött el az ideje. Nem értem a világot.
Mi folyik itt?
Most, én szeretnék Vona Gábornak és Orbán Viktornak nyílt levelet intézni, mint egy egyszerű MAGYAR ember:

Én egy nyíltan konzervatív és jobboldali neveltetésű és beállítottságú magyar állampolgár vagyok.A családom, apai ágon Szepes vármegyéből települt át az első világháború után Magyarországra.Német nemzetiségüek voltak (Szászok, a dédapám nem is beszélt magyarul),de az országunkhoz való ragaszkodás (és szerintem az akkori német gazdasági helyzet miatt) ezt a mi szeretett országunkat választották.Mivel nagyapám német mivolta ellenére nem 'értett egyett' a német megszállással, letartóztatták, és elhurcolták.Őt akkor látta Nagyanyám és Apám utoljára. Röviddel a háború végeztével Nagymama megismerkedett és összeházasodott egy nagyon rendes emberrel, akit én mint az igazi Nagyapám ismertem és tiszteltem. Ö egy Piarista hívő, Hortysta ember volt, aki a háború alatt, mint munkaszolgálatos tiszt szolgált. Ezért a háború után behívták az Andrássy út 60. ba, és ott kiherélték. Az életét egy véletlennek köszönhette, mivel egy egykori beosztottjának a testvére felismerte a vesztőhelyen és riadóztatta azokat a zsidókat, akikkel együtt a fronton volt. Ők írtak egy kérvényt, amit a mai napig őrzök, hogy, kérik ne bántsák, mivel neki köszönhetik az életüket, magyarán megmentette őket. (mind,az összes zsidó munkaszolgálatos beosztottja nevelő Nagyapámnak megmenekült, túlélték a háborút, 'együtt loptak élelmet', és soha nem érezték hogy rosszabb bánásmódban lett volna részük mint a magyar katona társaiknak az orosz fronton).Mind túlélte a háborút. Csak 'nevelő' Nagyapámnak nem lehetett saját gyermeke. Megúszta, B listára tették és egészen a hatvanas évekig olyan munkából élt meg, mint pl. a kazánfűtés. Egy 32nm lakásban élt, és tisztességes becsületes igaz keresztény emberként halt meg. Az egyetlen számára fontos öröksége egy dedikált Horty portré voll. Nagyon tiszteltem és szerettem őt. Számomra ő mutatta meg mi az az igazi jobboldali gondolkodásmód és szemlélet. Soha nem zsidózott,cigányozott!. Csak a kommunistákat utálta. Azt hiszem ez érthető.
Miután megnyiltak a határok, Németországban telepedtem le.Több mint tíz év után hazajöttem. Nem azért mert nem éreztem jól magam, vagy mert honvágyam lett volna. Egyszerűen nagyon más volt.
Abban az időben egy jobboldali kormánya volt az országnak. Láttam a jövőt!
Azóta megváltozott minden.Az emberek elfelejtették a Kommunistákat, mintha nem lett volna 40 év. Helyette elkezdenek zsidózni,meg cigányozni.Pedig ez csak HOMÁLYOSÍTÁS!
Holott a kommunisták 20. és a 21. század pestise, az a maradék kommunista szemét, ami erre az országra is rátelepedet mindent tönkre tesz.
Példáu, Németországban már a kilencvenes évek elején nyílvánosak lettek a titkosszolgálati aktákat. Magyarországon ez idő alatt, max azt tudtuk meg, hogy Vikidál Gyula besugó volt. BOCS! Ki nem szarja le! Nekem ne azt mondják, hogy ki volt besugó, hanem, hogy kinek súgott be. Kik voltak az irányítók!
De ők a mai napig jól megfizetett állásban vannak.
A cigánykérdést 5-10 éven belül, (és nem agresszívan, mint a jobbik) meg lehetne oldani. Van rá német példa, csak le kell másolni. A mi problémánk a kommunista maffia! Őket kellene valahogy láthatóvá tenni. De a legtöbb volt 3/3-as-tól a Fidesz is összeszarja magát,mit várhatunk.(sajnos a Fidesz tagjai között is vannak korrupt emberek)
U:I:
Büszke vagyok hogy Magyar vagyok, és hogy Magyarországon élek! Olyan településen lakom, ahol a gyermekeim Német nemzetiségi nevelésben is részesülnek.

Thomas Rattler 2010.03.06. 03:47:56

A hábórú elkezdődött.
0.00.01

borzzz 2010.03.06. 03:48:57

Már alig várom a holnapi és a holnaputáni, ill. a mindennapi betevő Jobbik-posztot, erről a tömegtámogatással rendelkező jelentős pártról, amely már puszta létével intellektuális kihívást intéz a tudatos választóhoz. Na meg az elemzőhöz, akinek tárgyilagos, szigorúan értéksemleges munkásságát napra nap lessük-várjuk.

theofil 2010.03.06. 05:07:50

@bölcsész87:

Kedves bölcsész, semmi kifogásom Vona ellen akit Petőfihez hasonlítasz.

Bár az utóbbinak nem volt kaszinótulajdonos kampányfőnöke, ami csak az akkori elmaradott viszonyokkal magyarázható.

Ha már Petőfi, akkor kérlek keresd ki nekem a Petőfi-összesből a

"Mocsok zsidók, mocskos zsidók!"

című költeményét.

A szebb jövő reményében:

theofil

theofil 2010.03.06. 05:22:39

@Balt:

Engem is megtaláltak már azzal, hogy Orbán cigány származású.

Mindenkit elhajtottam, hogy ha az akkor pláne elismerésre méltó, hogy (egy ilyen hátrány dacára) a miniszterelnökségig vitte.

De ezt a kifejezést nem hallottam.

Én is akarok kommentelni 2010.03.06. 07:06:58

@SteveNo1:
Kellett volna esetleg adójóváírást kérni, és akkor nőttek volna a fizetések. Legalább ennyire nyilvánvaló csúsztatásokat ne! Itt ne! Tessék szépen bekopogni a bér számfejtő emberkéhez, és közölni vele, hogy te igenis szeretnél adójóváírást igénybe venni év közben, és láss csodát, a márciusi béretek magasabb lesz.
Amúgy meg ha mégse kéritek, akkor majd február-márciusban jövőre amikor visszakapjátok akkor gondolom bőszen hallgatna mindenki hogy visszakapott 180k pénzt... Ez sunyiság, nem más.

László56 2010.03.06. 07:07:58

Hogy milyen levelet is írt Vona Orbánnak ? Haragosat. Mérgeset. Hogy politikai háttere lenne ennek a levélnek ? Azt csak nagyon sok jóindulattal lehetne ráfogni. Az említett levél nem más mint egy feldühödött polgár levele a „politikai elitnek”. Bárki megírhatta volna. Jobban mondva már sokan meg is írták, rövid hozzászólásokban is, de mivel nem elismert politikai szereplők voltak, senki nem figyelt rájuk. Körülbelül ennyi értelme van ennek a levélnek és nem több.

Csodálkozni inkább azon kell hogy miért ír egy ilyen jelentéktelen levelet, egy olyan politikai párt vezetője, kinek most lehetősége van a politikai elithez tartozni. Eddig támadta a FIDESZ-t ahol csak tudta. Mi van azon csodálkozni vagy megsértődni való ha az meg visszarúg.

Miért beszél egy pártvezető koalícióról. Miért beszél egy politikai elemző egy koalícióról. Az egyik azért mert összetéveszti a koalíciót a parlamenti együttműködéssel. A másik meg azért, mert szó szerint veszi egy politikai párt vezetőjének a politikai tapasztalatlanságát. Máris meg van az a csont amin rágódni lehet. Ugyan mindent bele lehet magyarázni de politikai értelme semmi.

Ha ugyanezt a levelet Vona egy szatirikus stílusban írta volna meg akkor lenne értelme. Kigúnyolva vele a tradicionális pártokat. Így azonban csak a politikai tapasztalatlanságát teszi a kirakatba.

nestrot10 2010.03.06. 07:24:32

MONDOM EMBEREK! úJ A JELSZÓ!
ORBÁN TAKARODJ!!!!--nemsokára ezt zengi Magyarország!!!

kisa 2010.03.06. 07:29:41

@László56: És az a feldühödött polgár éppen pont véletlenül egy feltörekvő, riválisnak látszani akaró párt elnöke.

nyg 2010.03.06. 07:30:36

Bayer levelet írt Vonának, aki válaszát Orbánnak címezte. Ez önmagában egy vicc. Aztán azt írja, hogy tudhja, hogy a sas (Orbán) nem kapkod a legyek után (Vona), de egyen azt is kijelenti, hogy a sas (Orbán) nem a legyek ura. Hát persze hogy nem, minek után nem is érdeklik a legyek.

is 2010.03.06. 07:38:50

"ha a Fidesz nem lesz elég éber és okos"

úgy látszik nem egy időtávban elemzünk. nézzünk már vissza az elmúlt 4 évre, mi volt abban értelmes és okos? a népszavazás, amivel tönkrevágták az egészségügy és oktatás megújításának lehetőségét? a válságra való reagálás? a nyugdíja(so)k egyik heti védése, másik heti támadása? vagy már TG is ott tart, hogy az ország sorsa érdektelen, tényeg az az okos, aki a politikai pankrációban kinyírja a másikat? nem az, aki az ország problémáira valami értelmeset mond? mikor fogjuk objektív, pártatlan elemzésben olvasni itt, hogy az okos dolog a FIDESZre szavazni, más minden hülyeség?

LuiKang 2010.03.06. 07:47:42

@László56: Ne haragudj,de nekem úgy tűnik, te vagy az, aki nem ért a politikához.

1. Vona levele nyílt levél, vagyis nem csak egyedül a címzettnek szól.
2. Vonának válaszolnia kellett Bayer nemtelen, fröcsögő levelére, még a Magyar Hírlapnak is le kéne azt hoznia, mint ahogy az a MN-ben szokott lenni a nyílt levelekkel, de tudja VG is, hogy az MH-ban erre nem lesz lehetőség.
3. Épp azért címezte OV-nak, és nem BZs-nek, amit te is írsz, nem megy bele jelentéktelen csatákba, VG a háborúra koncentrál.

És véleményem szerint van két fontos eleme, ami végülis egy. OV vállalja fel a nyilvános vitát VG-vel, és mint a végén írja - főleg a fideszeseknek - OV hiába menekül, a parlamentben úgyis találkozni fognak.

nyg 2010.03.06. 08:01:05

Egy másik fórumok toklasz írta, és én egyetértek vele. Bocs toklasz.

Viszont válasz Vona Gábornak!
"Tisztelt Gyurcsány Ferenc! Engedje meg, hogy félretegyek mindenféle naivitást, és személyesen Önnek, a tollba mondónak válaszoljak."...........

nazer 2010.03.06. 08:13:03

én egyet tudok,mégpedig azt,hogy :12 kopogtatót szereztem a Jobbiknak,család,barátok,stb.

pupi12 2010.03.06. 08:18:02

az a baj hogy ahelyett hogy összefogna a jobboldal a FIDESZ elkezdett mocskolódni a Jobbikra.Nem tudom mit félt biztos a poziciója a Parlamentbe. Az MSZP meg dörzsöli a tenyerét hogy egymásnak esett a jobboldal.Sajnos ez jellemző ránk.

Rob67 2010.03.06. 08:18:31

@Thomas Rattler: Értem én ha üldözési mániád van, de mond már el, hogy a fenti poszból hogy jött le a "tele van a fidesz komcsi téglákkal" című rész?
Csak a levezetésre vagyok kíváncsi és leborulok a politikia éleslátásod előtt azonnal :)

László56 2010.03.06. 08:29:11

Nem haragszom LuiKang. Nincs is miért, hiszen tényleg nem értek a politikához. De azért véleményem nekem is lehet. Én megértem a nézőpontodat és nagyon tetszik egy kijelentésed is. „ Vona Gábor a háborúra koncentrál.”

Hogy maradjunk a példádnál. Ha valaki a háborúra koncentrál, nem kell feltétlenül csatát veszteni. Ha egy hadvezér egyik tisztecskéjét küldi a harcba, akkor nem a másik csapat hadvezére fog vele harcolgatni, hanem – ha esze van -, akkor ő is a tisztecskéjét küldi a csatába. Mert ha ő maga megy avval lealacsonyítja magát a tisztecskéhez. A tisztecskét meg felemeli magához.

László56 2010.03.06. 08:30:25

@LuiKang: Nem haragszom LuiKang. Nincs is miért, hiszen tényleg nem értek a politikához. De azért véleményem nekem is lehet. Én megértem a nézőpontodat és nagyon tetszik egy kijelentésed is. „ Vona Gábor a háborúra koncentrál.”

Hogy maradjunk a példádnál. Ha valaki a háborúra koncentrál, nem kell feltétlenül csatát veszteni. Ha egy hadvezér egyik tisztecskéjét küldi a harcba, akkor nem a másik csapat hadvezére fog vele harcolgatni, hanem – ha esze van -, akkor ő is a tisztecskéjét küldi a csatába. Mert ha ő maga megy avval lealacsonyítja magát a tisztecskéhez. A tisztecskét meg felemeli magához.

nyg 2010.03.06. 08:37:39

Ez is érdekes megvilágításba helyezi a jobik dolgát.
szaszvar.hazad.hu/news.php?readmore=70

cellimega 2010.03.06. 08:38:07

A jobbik (mai) és az mszp (egykori) szavazótáborának közös része:
akik elutasítják a mai rendszert.

Ők azok, akik a Kádár-kor iránti nosztalgiából szavaztak az mszp-re.

gorcsev54 2010.03.06. 09:05:08

@E_R: Ezt Te honnan tudod ? Magadból indulsz ki? Hány Jobbikos szavazót ismersz?

jjulie 2010.03.06. 09:07:14

@dögkeselyű:

"Én egy nyíltan konzervatív és jobboldali neveltetésű és beállítottságú magyar állampolgár vagyok"

ez a kedvenc mondatom

kb ennyit jelent: valamilyen előzmények után, olyan helyzetbe kerültem amivel elégedett vagyok, és nem szeretném ha bármikor is megmérettetésemre kerülne sor, aki rosszabb helyzetben van mint én, kérem ne próbáljon meg beelőzni, sem a szorgalma sem a tehetsége, sem az ügyessége által, mint ahogy én sem fogom csipkedni magam, és kihívás elé állítani azt aki előttem van, tehát maradjon minden így, ahogy van, eszembe sincs megkérdőjelezni tekintélyes embereket és intézményeket, és a kisérletező kreatívok kérem kíméljenek, ami a nagyapámnak jó volt, nekem is jó, és kérem nem mozogni mert attól megszédülök, elveszítem az egyensúlyom....

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.03.06. 09:09:17

Az a "szép", hogy van, aki ezekre a Vona-félékre szavaz. Csak mert utálja a cigányokat. Ennyi elég is Magyarországon, pedig a Jobbiknak is vannak csontvázai a szekrényben bőven.

De azt majd Viktorék kiborogatják.

2010.03.06. 09:12:12

@Viktus: Pedofil videókból. :D

Off:
Én mondjuk egy kanyi vasat se adnák nekik! Pedig katolikusnak kereszteltek. A mi papunk olyan kövér, min. 200kg. Bemegy a boltba, akkora kosár kaját visz, amiről itt sokan csak álmodnak. 2000Ft-os bort iszik ám, nem a nagymama meggyszörpjét. Most megint ez a sok pedofil botrány.... Azért érdemes lenne elgondolkodni... Becsületes férfi ember nem áll katolikus papnak... Legalábbis még egyel sem találkoztam sajnos.

jjulie 2010.03.06. 09:16:44

@HappyMan:

ne hidd, a viktornak erős gyomra van, nem fog hányni

Karlitosz 2010.03.06. 09:17:00

@E_R: az mszp szavazóinak persze van, mégpedig anyáddal, naponta többször is.

2010.03.06. 09:17:12

Egyébként a Fidesz legnagyobb baja, maga Viktor. Ha másik miniszterelnök jelöltjük lett volna, sokan gondoltak volna rá, hogy rájuk szavazzanak. Viktor elég sok régi szavazójukat állította át Jobbikos üzemmódba. Ismerek sok ilyen volt Fideszest. Úgy vélekednek, ha O.V. nem kapaszkodna annyira a hatalomért, nagyobb lett volna a hitelük. Egy Pokornival például, vagy egy Rogánnal. Meg az utolsó választáson, olyan volt, mintha tudatosan szúrták volna el a kampányt pl. Mikola ökörségeivel. Most meg Kövér baromságaival zeng a sajtó. Egy kicsit olyan, mintha akarnák is meg nem is.

mrs. white 2010.03.06. 09:24:36

@is: Hali!
Egyre gyengébb a színvonal. Az egészségügy és oktatás fizetőssé tételét reformnak beállítani és aki ezzel egyet nem ért, az hülye gáncskötőnek nevezni, az több mint baromság.
Akár lehetne vizitdíjat és tandíjat is kérni, de nem így nem ilyen előkészítéssel, felvezetéssel stb. Ez nem reform hanem pénzbehajtás volt az előző évek tipsi tapsija után.
Sok mindent belehet és bekell majd vezetni ami a szociknál ötletként megfogalmazodott, de azt egy koherens szerekezet átalakítás részeként és nem ilyen ötletszerűen.
Aki ez ellen van az teljesen normális szerintem.
Aki meg ezt nem látja az egyébbként ne bíráljon egy egyébként teljesen másról író politikai elemzőt, mert mondjuk a kijelentésének az általad felhozottakkahoz semmi köze nem volt, de ezt is pont annyira értetted meg mint a reformokat.

nyg 2010.03.06. 09:25:56

@Meastick_1: Öreg, nézd már meg a politikusok népszerűségi listáját. Orbán Viktor 54%, Vona Gábor 32 %. A legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt: Orbán 42%, Vona 4 %. A fák nem nőnek az égig!

strappa 2010.03.06. 09:27:56

@pupi12: "az a baj hogy ahelyett hogy összefogna a jobboldal a FIDESZ elkezdett mocskolódni a Jobbikra"
Mert a Jobbik annyira kesztyűs kézzel bánt a Fidesszel, igaz?
@Meastick_1:
"Egyébként a Fidesz legnagyobb baja, maga Viktor. Ha másik miniszterelnök jelöltjük lett volna, sokan gondoltak volna rá, hogy rájuk szavazzanak. Viktor elég sok régi szavazójukat állította át Jobbikos üzemmódba. "

Ez tipikus ballib szöveg. Aki mondjuk 2009-ig Fidesz-szavazó volt, az csak Orbán miatt nem pártolt át az elmúlt egy év alatt a Jobbikhoz, hiszen az elmúlt évek fideszes sikerei őt igazolták, Sólyom mellett a "legnépszerűbb" politikus. Lehet hogy több választást vesztett, de mindegyik elvesztett választáson több szavazatot gyűjtött be, mint korábban.

jjulie 2010.03.06. 09:27:59

@Meastick_1:

a viktor egyszerűen csak egy rossz fönök, ugyanis a jó fönököt arról lehet felismerni, hogy kurva jó beosztottjai vannak, neki meg ilyenek vannak mint a szijjártó

nyg 2010.03.06. 09:28:32

@Meastick_1: Meg kellene nézni a népszerűségi adatokat is. Orbán Viktior 54 %, Vona Gábor 32 %. A lagalkalmasabb miniszterelnök-jelölt: Orbán 42%, Vona Gábor 4 %. Tudom a választ: rohadt, hazug közvélemény-kutatók. Hihihi.

jjulie 2010.03.06. 09:34:16

@strappa:

itt már régóta nincs olyan, hogy "tipikus ballib" szöveg

mindenki használ mindenféle jelzőt anélkül hogy kifejtené mit ért rajta, kb. olyanok ezek a szövegek, mint egy regény, ahol nem számozták meg az oldalakat és nem fűték össze a lapokat, ömlesztve lehet vásárolni, összekeverni mint egy pakli kártyát, majd felolvasni

mrs. white 2010.03.06. 09:37:10

@Meastick_1: Orbán viktorral mindig azoknak van baja akik nem fidesz szavazók. Biztos hozna rövid távon stavazatot ha más lenne pl Kósa, Rogán tök mindegy. Aztán pár hét vagy hónap múlva Kósa lenne a patás a megtestesült gonosz. A dolgok már csak ilyenek mindíg az aktuális főnököt kell támadni minden oldalon ahol a kevéssé elkötelezettek majd csalódhatnak ennek okán.
Egy viszont tény. Oerbán már 20 éve áll a fidesz elején. A párt népszerűsége az utóbbi időben a legnagyobb. Nem nagyon van kibeszélés titkos hangfelvételek tömkelege a sajtóban. Pártszakadás, különböző platformok megjelenése stb a legegységesebb párt képét mutatja.
Ezt igény szerint fel lehet fogni diktatórikus vezetésnek de egy erős jól vezetett irányításnak is. Mindenki szimpátiája alapján kiválaszthatja.
Szakmai szempontból a legjobb politikus magyarországon.
Ez pont annyira igaz mint hogy a jobbik az utóbbi két év legjobban menedzselt pártja az eredmények okán.
Az ellenfelek természetesen örülnének, ha jobbik bénább lenne és annak is ha Orbán nem veztné a fideszt.
A fidesznek ez azonban hosszú távon nem sokat hozna. Sőt.

mrs. white 2010.03.06. 09:38:47

@jjulie: Kíváncsivá tetté, milyen beosztottjaid vannak?

strappa 2010.03.06. 09:39:06

@jjulie: Az én nézetem szerint pedig van.
Persze-persze, szavaznánk mi a Fideszre, csak az a Viktor ne lenne. Miközben a ballib sajtó (amíg volt ereje) ugyanúgy szétszedte volna az utódját, lásd Kósa kurvázós esetét a Blikkel.

jjulie 2010.03.06. 09:39:16

@mrs. white:

nem gondolod véletlenül, hogy ez a jobbik nem egy fidesz pártszakadás?

mrs. white 2010.03.06. 09:41:13

@jjulie: Sose jutott eszembe. Vona milyen párt funkciót vitt a pártban?

mrs. white 2010.03.06. 09:41:51

@jjulie: Egyszerűsítem, párt tag volt egyáltalán?

jjulie 2010.03.06. 09:44:29

@mrs. white:

23 évesek, és ennyi centi a szoknyájuk és a dekoltázsuk, és imádják őket az ügyfelek, és ennek a háromszorhuszonhárom eredményeképpem minden szerződést úgy írnak alá mint a huzat

tehát jók

jjulie 2010.03.06. 09:47:26

@mrs. white:

ja bocs, mindíg elfelejtem, hogy a jobbik az egyszercsak lett, se apja se anyja, és semmi féle földi rokona

egyszer felébredtünk és ott volt

2010.03.06. 09:47:32

Félreértések elkerülése végett nem vagyok ballib. Liberális meg végképp nem.!!! O.V.-t én is utálom. Egyszer nekiadtam a szavazatom, legelső szavazás - ifjonti hév stb. Megbántam. Bíztam bennük, és ők is síboltak, erkölcsileg sem voltak rendben, lásd. Deutsh Tomikát. Az MSZP-t -SZDSZ-t szóra se méltassuk. Ibolya is teljesen elhülyült, úgyhogy nem tudom mi lenne a lehetőség. Nem vagyok egy zseni, csak egy átlagos ember vagyok, aki dolgozni akar. Itt vidéken 3 műszakban 63 ezret lehet ám hazavinni, abból kellene eltartani a családot. Itt baromi nagy a Jobbik támogatottsága. 74 éves szomszédnénim is, de még a roma barátaink között is. Nem a cigány kérdés miatt. A rend és a felelősségre vonás miatt. Lehet, hogy most is rosszul döntök, akkor azonban nem marad más lehetőség, csak elmenni, mert a gyermekeimnek nem tudom itt garantálni a nyugodt-békés életet.

tölgyes 2010.03.06. 09:47:58

@artdark: Miért tart tőle.. Úgy gondolja, hogy elment az eszük???és el akarják veszíteni a kormányzás lehetőségét? Előbb keményen harcolok, hogy 2/3-om legyen.. aztán gyorsan előrehozom a választást, hogy elveszítsem azt? Hol itt a logika?? Talán csak ott hogy 01. 40 kor írta.

mrs. white 2010.03.06. 09:47:58

@jjulie: Vagy a kavinton gurult el vagy csaks ímán időcsabdába kerültél mert gőzön nincs mire válaszoltál.
A feltett kérdésre és kommentre biztos nem. Na pá megyek a fizetett ügynökre.

jjulie 2010.03.06. 10:02:17

@Meastick_1:

van mit tenni: pl olvasgatni a bibliát, a jób könyvét különösen sokszor, újra meg újra, ott megtalálod a megoldást

ha arra vársz hogy más hozza neked helybe, akkor három műszakban nettő 63 000-t ad érte cserébe, és ez az alkupozíció lesz még rosszabb is attól félek

és a mostani szavazásoddal arról döntesz mindössze, hogy ki legyen boldog attól hogy te élsz, az árad ugyan úgy 63000 marad

szikjáró 2010.03.06. 10:23:58

"az a baj csak Jobbikkal, hogy a bosszúvágyat szítják, az meg soha nem jó tanácsadó. háttérbe szorítja az építés prioritását. "

személy szerint ez a bosszúvágy helyén van, "ül".
ha valóban akarnak elszámoltatni (kevéssé hiszem), de valamelyest saját stílusukban sikerül, akkor viszont kemény pénzeket tudnak papíron visszakövetelni az államkincstárnak, amiből persze nem lehet rendberakni az országot, de el lehet kezdeni.
ez az elszámoltatós része (a földtulajdon, vízkészlet-védelem is) része a jobbik programjának azért csiklandoz ennyire, mert mondjuk pont egyet tudok érteni vele, egyben kíváncsivá is tettek a mikéntekre.

2010.03.06. 10:30:39

A Biblia azt mondja segítsek magamon. Olvastam már jó párszor. Nem a megoldást várom, a lehetőséget! Mivel gyereket mertem szülni, kilöktek a munkaerőpiacról, és nem nagyon lehet visszakapaszkodni, pedig azóta 3 különböző szakmát sajátítottam el, saját költségen. Amikor az interjún ahhoz a sorhoz érnek, hogy gyermekek száma, onnantól kezdve semleges a téma, és már tudom, hogy ezt elbuktam. Le kellene tagadnom az okos, kitűnő tanuló lányaimat? Akkor meg a bizalom hiánya miatt küldenek el, amint kiderül. Márpedig a csalás nálam nem lehet téma! Nem a 63 ezer a probléma, hanem hogy azt hittem egy viszonylag élhető országban élek, szeretek (szeretnék) dolgozni, és bírok is, de nem tudok 1-ről a 2-re jutni. Nna ez itt a gond. Ezért bizony, hogy nincs munka, és így bánnak azokkal az anyákkal is, akik szeretnének dolgozni, bizony az eddigi kormányok tehetnek. Külföldről már kaptam munkaajánlatot. Nem is egyet. Csak azt hittem, hogy Magyarként, Magyarországon lenne nekünk jó. Mostanában kezdem felülértékelni a nacionalizmusomat.
A Biblia viszont jó olvasmány, bár az Ószövetségi részeket nem szeretem. ;)

hoplita 2010.03.06. 10:33:20

@tölgyes:
Hopp...!

Ez komoly elkottyintás volt, komám..:DDD

Most négy évig mi jövünk, még ha közben elfogy minden támogatottságunk, akkor is és kapjátok be, ugye így gondoltad...????

Vajon honnan ilyen ismerős ez a gondolkodás...???

Eben guba lesz itt cserélve, egyre nagyobb meggyőződésem.

hoplita 2010.03.06. 10:40:25

@Ordnassac:

A közvélemény kutatókat a helyedben óvatosan kezelném, mit gondolsz én miért nem szeretek rájuk hivatkozni?

Egyetlen dolgon gondolkozz el, az általad említett Forsense mennyit is adott az EP előtt a Jobbiknak?
6 vagy 7 százalékot?
Még a fideszes Mráz-művek adta a legtöbbet, asszem nyolcat...
És mennyi is lett???

Na, erről ennyit..:DD

mrs. white 2010.03.06. 10:44:56

@jjulie: Nem te teremtetedd kritikátlan választásaiddal.

hoplita 2010.03.06. 10:49:35

@nyg:
Vona itt a Golding regényre célzott...mi van, nem jött le?

hoplita 2010.03.06. 10:58:33

@hoplita:
Ó, hát tovább olvasva téged, hogy jött volna le a Legyek ura....!

Hát te sötét vagy, mint a csernozjom anyaföld és decemberi csillagtalan éjszaka spéci kereszteződése..

tölgyes 2010.03.06. 12:08:05

@hoplita: Oszt ezt a maga által kitalált sok okosságot miből vonta le???

KELEMEN 2010.03.06. 12:55:34

Le a kalappal Gábor inteligenciája elött!
Máskülönben, minden egyes párt, a vezéreivel együtt felettébb szégyelheti magát, amelyik arra predesztinálja önmagát, meg a tagjait, hogy a másik pártot és munkatársait minősitse, lejárassa, az helyett, hogy a saját programjával, a nemzet sorsát javítandó intézkedéseinek megjelölésével próbálna elismerést, támogatókat szerezni! Szebb Jövőt!

KELEMEN 2010.03.06. 13:05:59

Mastick! Kedveském, nem Nektek kell elmenni, hanem ennek a szar szemét bandának, holdudvarostúl együtt! Meggyőződésem, hogy a cigányoknak is, a magyarnak is jobb, kiszámíthatóbb, élhetőbb hazát fog teremteni a Jobbik Mozgalom! A programja, tisztességes, korrekt célokat fogalmaz meg! Nem a fellegekben jár, megvalósítható, de elkell számoltatni az eddigi regnáló pártelitteket és a kormányokat! Szebb Jövőt István!

Balt 2010.03.06. 13:32:39

@Balt: Hopp, ide valami hülyeség került. :) Mindegy az eredeti hivatkozásban megvan, mire válaszoltam. (A 2/3-ról lemondásra.)

KELEMEN 2010.03.06. 13:33:33

Kedves obligat! A Jobbik nem szít bosszuvágyat! Ha tőled valaki elveszi azt ami a tiéd, azt, amiért TE megdolgoztál, nem-e az a természetes, hogy visszaveszed! Barátom! Tőled elvették azt amiért TE, vagy szüleid 65 éven keresztül dolgoztak, beledögönyöztek egy kilátástalan élhetetlen, reménytelen világba! Se Neked, sem a gyermekeidnek nincs, nem lehet jövőképe. Itt, nem bosszúról van szó, itt már régen a saját életterünk visszaszerzéséről van szó. Dolgozni tudj, pénzt tudj keresni, hogy megélj, és egyben azzal a pénzzel amit megkerestél, feltudd lendíteni a gazdaság vertikumát. Hát áll a gazdaság! Vegyétek észre, külföldi áru dömping van. A magyar termelők meg lassan a fakérgét rágják, naponta több ezer disznót hoznak be külföldről, közben meg a magyar sertést nem veszi meg senki, meg lassan már nem is lesz! Miért, hogyan van ez, gondolkoztál rajta? Na ezen kell váltóztatni! Az elszámoltatás, lehet,hogy riasztó szó, de a tartalmának arról kell szólnia, hogy hogyan is tettek szert egyesek mesés vagyonokra, adózott-e az a jövedelem!
És nem csak e hazában vannak ám a vagyonok, és nem csak a házak, paloták képezik a vagyonokat, hanem az is ami benne van, meg a külföldi bankokban lévő pénzek, értékek! Te Barátom meggondolod, hogy vegyél-e a családnak új cipőt, új ruhát, miből fizesd ki a közüzemi számlákat, ezek meg százmilliós végkielégítést kapnak, a seggük alatt kocsi sofőrrel, legalább hat bizottságban tagok, ezért pénzt kapnak miközben semmiért semmikor nem felelnek!
Szebb Jövőt!

Balt 2010.03.06. 14:26:37

@Bona Fides: "Én is így voltam ezzel, s nagyon megbántam. Már érzem, hogy akkor kellett volna határozottan kinyilvánítani a nemtetszésemet. Röhögtem a retardált, félhülye gárdistákon, meg a kutyakoponyájú Vonán és a túlmozgásos Hisztinán."

Nekem Morvai Krisztina eleinte nagyon rokonszenves volt. Egy kívülről jött, érintetlen :) jogvégzett nő, Baló szerető hitvese, aki lám, vállalja, hogy Fidesz rendezvényen rendőrterror áldozata, vagy legalábbis szemtanúja - gondoltam. Még azt is, hogy tán egy eljövendő Fidesz-kormányba is beférne. Azóta kicsit változott a perspektíva, és még azt sem mondanám, hogy Krisztinánk saját elhatározásából... A gárdisták végül is nem bántottak soha senkit, még azt is tudtam/tudom fogadni, hogy a sorállomány megszűntével ifjúságunk katonásdira vágyik, de könyörgöm, miért ez a provokatív viselet? Miért nem lehet(ett) mondjuk nemzetiszín gimnasztyorka? Vagy rózsaszín kacagány...? Szóvá is tettem párszor, pedig merő véletlenségből személyesen ismertem a Gárda első főkapitányát...

Balt 2010.03.06. 14:29:26

@karvalyélet: "3./ A MG-t valóban bíróságilag fölosztlatták. Na és az Új Magyar Gárdát?
Lehet, hogy nem érzed a különbséget? Pedig, nagyon lényeges!!!"

Márpedig attól tartok, a bíróság explicite kimondta, hogy nem jogszerű az "Újmagyar Gárda" sem. :) Apropó, hol is vannak most? Külföldi kiképzésen, vagy csak élik a tartalékosok unalmas mindennapjait saját körletükben...? :)))

Balt 2010.03.06. 14:31:37

@Balt: De ha nem ex-, akkor im-.

gossage 2010.03.06. 16:15:24

Hány forintot vettél fel ezért a cikkért Simicskától?" - Lenhardt Balázs válasza Bayer Zsoltnak

barikad.hu/node/48430

Balt 2010.03.06. 16:20:48

@Messzi Vetek: "vagy arra, hogy 1000 éven keresztül halomra gyilkoltuk a szlovákokat"

Melyiket? Husz Jánost? Ő ugyan cseh volt, és nem is itt, hanem a konstanzi zsinaton égették meg, ám annyi igaz: Luxemburgi Zsigmond tehet róla. :))

Balt 2010.03.06. 16:25:56

@artdark: "Vitézy Zsófia Orbán Viktor unokatestvére."

Nocsak, - Jobbikos megfogalmazásban - ő is "zsigány"?

Balt 2010.03.06. 16:38:20

@Thomas Rattler: "Míg a legtöbb pártnak évtizedei vannak mire nyilvánvalóvá válik hogy hiteltelenek, (lásd jelenlegi kormánypárt) a Jobbiknál ez pár hónap alatt el fog dőlni. Súlyos, kemény kijelentéseket tettek, azonnal nyilvánvalóvá válik ha nem azt teszik amit az irányvonaluk diktál."

Sajnos (szerencsére) nem lesznek abban a helyzetben, hogy ez belátható időn belül - vagy egyáltalán - kiderüljön... :)

Kelemen Csaba 2010.03.06. 16:58:11

@E_R és Tölgyes uraknak javaslom, (ha már más megtette az 500 feletti komment között), hogy ugyan nézzék végig azt a videót, amit E_R belinkelt. A gyengébbek kedvéért még a feltöltő is odaírta, hogy ez csak egy részlet.

Hasonló kérésem van ahhoz az úrhoz, aki a maffiás kapcsolatok szükségességét hirdette a Jobbiknál. Nézze meg újra a cikket, talál az alján valami érdekeset.

lüke 2010.03.06. 16:58:45

a jobbik honlapján a pol beat volt énekese,Borossal együtt énekelhetne:)................
"az apja csuda fej, ez ám a karrier"..................
dinnyes.com
hu.wikipedia.org/wiki/Dinny%C3%A9s_J%C3%B3zsef

lüke, az ügynök vadász

art-isjus 2010.03.06. 17:23:44

@Kelemen Csaba: A videó egy tény mutat be...kérdezik Vonát a bűnöző pártvezetőről,ő meg lefagy,és elkezd teljen másról beszélni,mert nincs válasza.A hangfelvétel kapcsán pedig:persze,tagadni mindent lehet.Csak az még nem feledteti az igazságot.Bűnözők gyülekezete a Jobbik,meg a politikából meggazdagodni vágyó munkakerülőké.
A letartóztatott keszthelyi elnök,a maffiabarát kaszinós,a terroristabarát lőszerrel visszaélő,az elítélt gyilkos....ezek a Jobbik.Gratulálok a "tiszta" pártnak...annyira tiszták,mint egy pöcegödör a szippantóskocsi érkezése előtt.

Balt 2010.03.06. 17:58:08

@Meastick_1: "Viktor elég sok régi szavazójukat állította át Jobbikos üzemmódba. Ismerek sok ilyen volt Fideszest. Úgy vélekednek, ha O.V. nem kapaszkodna annyira a hatalomért, nagyobb lett volna a hitelük. Egy Pokornival például, vagy egy Rogánnal."

:)) Ez biztos?! Ha Pokorni vagy Rogán lenne a miniszterelnök, a vérjobbikos gárda teljes mellszélességgel támogatta volna a Fideszt? :)))

Balt 2010.03.06. 18:04:41

@jjulie: "23 évesek, és ennyi centi a szoknyájuk és a dekoltázsuk, és imádják őket az ügyfelek, és ennek a háromszorhuszonhárom eredményeképpem minden szerződést úgy írnak alá mint a huzat"

:)) Hol van itt a 3x23? :) Ja, + a kor, de az más dimenzió [év]. Azt hittem, még valami hosszmérték [cm] képbe került... :)))

art-isjus 2010.03.06. 18:10:59

@Balt: Pokorni?Akinek az apja besúgó volt,ő maga pedig úgy halmozza a tisztségeket,hogy nem győzi hova tenni a milliókat,amit keres,a Magyar Köztársaság bíróságának ítéletét pedig semmibe veszi.Nem hinném hogy hiteles ember lenni bárki szemében is.Negédes stílusa elsőre megtévesztő lehet,de kis idő múltán át lehet látni rajta.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.06. 21:20:22

Igaza van Vonának. Orbán ugyan olyan szarember mint Gyurcsány vagy BAjnai.

winzy 2010.03.06. 21:42:05

Megosztanam velemenyemet minde elozmeny nelkul...
Elore vetitem,hogy az elvakult,minden kompromisszumot nelkulozo,buta,demagog,"igen ok megmondjak a frankot" jobbikos bloggolok,chatelelok,ossztuzere nem commentelek,nem olvasom el oket,csakis az eppen aktualis bennem munkalkodo velemenyemet osztom meg idonkent...,ugyanis teljesen ertelmetlen benneteket meggyozni,ervelni...az allando osszeeskuveselmeletetekkel,idiota,velemenyetekkel vitatkozni ugysem lehet...
Olyanok vagytok,mint a hienak,ha valaki nektek nem tetszik,ill. olyat ir "korbefogjatok"ledaraljatok,minden kompomisszum nelkul ratamadtok,es szetmarcagoljatok...
Nekem es remelem meg sok masik realisan gondolkodo embernek...,mondom REALISAN gondolkodo embernek NEM ERDEMES velemenyt megosztani veletek...Igy maradok magamnak szinesitve a pallettat,hogy legyen kit "megtalalnotok" szabadidotokben hiszen az sok van nektek... Ugye?
Az ekezet nelkuli irasert mindenkitol elnezest...Egyszerubb volt...
Na tovabbi szep estet...

art-isjus 2010.03.06. 22:42:03

@anti_troll: És Vona és pártja?gyilkosok,bűnözők,sikkasztók,maffiózók,terroristák.Ráadásul emelett gyűlölködőek,kirekesztőek,nacionalisták.

harcsabajuszos 2010.03.07. 09:07:51

@E_R: A kutya mindent, ennyi minden történt volna, amíg nem figyeltem oda? :-)
Nacionalista, mint szitokszó? Bármely országban ez a legszebben csengő szó, mert aki nacionalista, a saját hazája érdekét helyezi minden idegen érdek elébe. Minden büszke hazafi megérdemli, hogy nacionalistának nevezzék, mert ez erősíti az összetartást a nemzeten belül, kizárva az ország érdekét nem szolgálókat.
Szavaiddal magad jellemzed.

harcsabajuszos 2010.03.07. 09:14:39

@Meastick_1: Nacionalista olyan országban lehetsz, ami az ország állampolgárainak érdekeit képviseli.
Te most egy olyan országban élsz, amit szétforgácsoltak atomi részeire, hogy senki ne lehessen elég erős, hogy emberhez méltó életet követelhessen.
Mit gondolsz, miért retteg a kormány a Jobbiktól?
Mert ők vissza akarják állítani az összefogást az emberek között, ami a 2o éve hatalmon lévők legnagyobb ellensége.
Legyél nacionalista és szavazz jól.
De ha külföldön tudsz csak megélni, amíg az ország vezetősége nem lesz nacionalista, menj külföldre dolgozni igaz szívvel, mert a nacionalizmus még nem ad kenyeret a gyerekeid szájába, bár szép eszmény.

harcsabajuszos 2010.03.07. 09:20:14

@nyg: A fidesz töretlen népszerűsége egyet jelent csak számomra, vak és ostoba emberek tömegét, akik nem veszik észre, hogy kedvenc vallásuk papjai 2o éve bólogatva és minden nemzetellenes intézkedést megszavazva ülnek a parlamentben.
Minden eddigi törvényért és intézkedésért, ami lehetővé tette az ország példátlan eladósodását és kiszolgáltatottságát, minden eddig parlamenti párt felelős.
Aki ezt nem látja, elvakult.

EMZSÉ 2010.03.07. 18:45:35

@E_R: Érdekes dolgot tudtam meg a szavazókról. Mivel én egy buta nő vagyok, majd a Stanci néni és a Julcsa bácsi elmagyarázza.

8kelvin8 2010.03.08. 14:57:22

Tanulj meg úgy játszani, mint a profik és keress pénzt a helyes stratégiával! Szerezd meg a PokerStrategy.com ingyenes 50$ kezdőtőkéjét!

Látogass el most:

pokercash.blog.com/

gordh · http://veszbejarat.org 2010.03.08. 17:33:53

@EMZSÉ: én is mindig ezt mondom!!! egyik politikus sem külömb a másiktól, POLITIKUSOK!!!

veszbejarat.org

raszt@ · http://stoppolas.blog.hu/ 2010.03.08. 17:45:08

Én bizok a Jobbikban hogy talán tényleg változást hoz. De ha nem akkor legalább megpróbáltuk...ennél rosszabb már ugysem lehet :D

zavart avar (törölt) 2010.03.09. 00:45:31

Vona miért orbán Viktornak írt levelet, ha őt eredetileg Bayer zsolt szólította meg?
Ja, értem, merthogy "tollbamondták"...
Nincs is erre szavam.
Illetve van, de akkor lesüllyednék a sok gyűlölettől fröcsögő, érvek nélkül beíró kommentelők színvonalára.

@EMZSÉ: na ez a tipikus agymosott duma.

@gordh: KÜLÖNB, érted, vágod???
Nem külömb, hanem különb!
Tanulj még egy ksi magyar nyelvtant, aztán írogass!

zavart avar (törölt) 2010.03.09. 00:47:58

@zavart avar:

javítás:

... Orbán...

... Zsolt ...

... na, ez a ...

... egy kis ...

Istóczy 2010.03.09. 07:45:33

mindenkinek ajánlom a következő blogot, ha jobban meg szeretnétek ismerni a magyarság valós helyzetét: www.istoczyemlekkor.blogspot.com
süti beállítások módosítása