Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:20

Már csak szűk két hét van hátra az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből. A hivatalos adatok ma a következő állapotot mutatják (zárójelben – ahol ennek van jelentősége - a múlt és a két héttel ezelőtti szombati adatok). 

 
elfogadott
döntésre vár
összesen
Jobbik
173 (158) (88)
0 (6) (25)
173 (164) (113)
MSZP
171 (98) (24)
2 (27) (24)
173 (125) (48)
Fidesz
73 (15) (0)
4 (5) (1)
77 (20) (1)
MDF
29 (15) (2)
3 (5) (2)
32 (20) (4)
LMP
9 (0)
1 (0)
10 (0)
Somogyért
3
0
3
CM
2
0
2
MESZ
2
0
2
MSZDP
2
1
3
Munkáspárt
2
1
3
Torgyán-Kisgazda
2
0
2
Zöld Baloldal
1
0
1
ÖP
1
0
1
független
10
0
10
 

A Jobbik és az MSZP a hivatalos adatok szerint már csak három-három helyen nem adta le a szelvényeit, előbbi Budapest7 és 10, illetve Szabolcs9-ben, utóbbi három Veszprém megyei kerületben (1, 6, 7). A fideszes jelöltek száma, ahogy várható volt, egyre növekszik, ugyanez azonban már nem mondható el sem az MDF-ről, sem az LMP-ről. Bár mindketten folyamatosan ígérik az áttörést, a 32 és 10 jelölt nem sok jót ígér számukra. Az MDF – amely különösen Budapesten van gondban - ennek ellenére már ennyivel is az országos lista határán mozog, s erre az LMP is képes lehet. Ahogy azonban többször jeleztem: a valódi esélyhez ennyi biztosan nem lesz elég, annak alapfeltétele ugyanis mind (vagy szinte mind) a 20 területi lista megléte.

A listán megjelentek új szereplők is: a Somogyért három jelöltje, köztük a nagyatádi körzetben induló Gyenesei István; a Magyarok Egymásért Szövetsége két jelöltje, köztük a paksi körzetben az ajánlószelvényeket összegyűjtő Földesi-Szabó László, továbbá a Civil Mozgalom két és a Zöld Baloldal egy indulóval. Említésre méltóak még a független jelöltek, ahol több ismert arc is található: a jogvédő Horváth Aladár Edelényben (Borsod8), a volt SZDSZ-es Czuczi Mihály Kunszentmártonban (Jász5), és a volt fideszes Nógrádi László Lentiben (Zala4) állhat rajthoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr301813565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogy ne legyünk IDE'tlenek... 2010.03.06. 16:01:28

IDE: elutasítva: 8 helyen 2 jelölt - "döntésre vár" 3 helyen - (előkészületben: lásd a 2. térképen!)A cél: legalább 88 elutasítás elérése... Ehhez várunk 1-1 cédulát mindenhonnan!Március 19-én 16 óráig lehet leadni az ajánlószelvényeinke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 12:26:00

Bevallom, egy hete az hittem - inkább reméltem - az MDF-nek ilyenkor már több lesz.

Jobb híján reménykedem tovább. :)

bölcsész87 (törölt) 2010.03.06. 12:30:56

A Fidesszel, KDNP-vel, Jobbikkal és MSZP-vel négypárti, esetleg (az LMP-vel) ötpárti parlament várható.

abrakadabra40 2010.03.06. 12:33:53

Mostmár szinte biztos, hogy az MDF-SZDSZ "szövetség" és az LMP is kiszállt a játékból.

3 párti parlament lesz: FIDESZ,MSZP,JOBBIK

És szerintem ez lesz április 11.-én:

65%-os részvétel:

56%:FIDESZ-KDNP
20%:Jobbik
18%:MSZP
3%:MDF
2%:LMP
1%:egyéb

Ordnassac 2010.03.06. 12:38:03

Itt most már egyedül az lesz országos szinten érdekes, hogy az MDF, illetve az LMP képes lesz-e budapesti listát felállítani. Az elengedhetetlen a két pártnak (az országos lista is).

Amúgy innentől már csak egyes körzeteket érdemes nézni. Szerintem. A Somogyért emberei meglepetést okozhatnak Somogy megyében, népszerűek ott. Arra kíváncsi leszek, hogy Molnár Oszkár összeszedi-e a kopogtatókat Edelényben. Daher Pierre, Gúr Nándor, Horváth Aladár és Molnár Oszkár együtt érdekes verseny lesz.

abrakadabra40 2010.03.06. 12:38:23

@abrakadabra40:
Ha a KDNP-t is beleszámoljuk, akkor 4 párti parlament lesz. :)

Uhu20 2010.03.06. 12:39:43

@abrakadabra40: Ugyan, még mindig van egy csomó idő.

A körzetenkénti 30-35 ezer szelvényből 750-et (ill most már nyilván kevesebbet) összeszedni nem lehet nagy dolog.....fel kell bérelni porszívóügynököt vagy csinos lányokkal kell leszólítgatni a fiatal fiúkat stb stb.

Persze ehhez akarat és áldozatvállalás kell(ene).

tölgyes 2010.03.06. 12:42:56

@Spirál: 80-100 azért összejön majd.

abrakadabra40 2010.03.06. 12:44:23

@Uhu20:
Meggyőződésem, ha az MDF nem közösködött volna a szadesszel, akkor nyugodtan figyelhetnék az eseményeket. Dávid Ibolya eltaktikázta magát.

Az LMP pedig egy aranyos, de túl naiv társaság.

Nem fognak bejutni.

Uhu20 2010.03.06. 12:49:22

@abrakadabra40: Nem a bejutásra gondoltam, hanem a cédulákra.

Egyébként szerintem az mdf bejut, főként, hogy az lmp bénázik.

ddance 2010.03.06. 12:49:34

Hát hálistennek ez az LMP-nevű SZDSZ-es utódpárt nem fog bejutni. Hiába vannak zöld szósszal leöntve, az emberek már nem kérnek a liberalizmusból.

Az meg különösen vicces, hogy az LMP-sek nagy bőszen tagadják, hogy ők libsik lennének. Jól tudjuk, hogy Schiffer és a Társaság a Szabadságjogokért mit művel: drogliberalizációs, cigányvédelem, buzik propagálása... Egyébként volt egy jó kis videó, amiben tavaly egy SZDSZ-es és LMP-s aktivista beszélgetett: utóbbi azt mondta, hogy "egy célért küzdünk, ne ragaszd le a plakátunkat". Ennek bárki utánanézhet. No comment.

Az LMP meg amúgy is kiforratlan, agyatlan zöldeket tömörítő párt, van libsi ismerősöm, de ez már neki is sok. Nem lehet fél év után bekerülni a Parlamentbe, a Jobbik is nyolc évig küzdött.

ogremano 2010.03.06. 12:54:20

Nekem egyre gyanúsabb, hogy az MDF beveszi a Somogyértet is a buli. Már korábban is voltak tárgyalások, amin elvileg nem állapodtak meg (www.sonline.hu/somogy/kozelet/nem-lesz-somogyertmdf-egyuttmukodes-283793), de láthatóan sehogy nem áll az MDF Somogyban, szal én el tom képzelni, hogy mégis egymásra fanyalodnak (Gyenesei kap egy bejutó stokit).

Amúgy meglepne, ha bármelyik kispárt tudna budapesti listát állítani (MDF 2, LMP 1 jelöltnél tart).

@Uhu20: Körzetenként elvileg 45852 (8069970/176) ajánlószelvény van átlagosan, azonban ez a választókörzetek alkotmányellenes aránytalansága miatt változó. Legkisebb Tolna 4., Dombóvár 27429 és a legnagyobb Pest 12., Szigetszentmiklós 74 249 választópolgárral. Az egy dolog, hogy ezek szerint egy Dombóvár választó szavazata az országgyűlésben közel háromszor annyit ér mint egy Szigetszentmiklósié, viszont egy Szigetszentmiklósinak sokkal egyszerűbb is össze szedni a 750 koppert.

abrakadabra40 2010.03.06. 12:54:38

@Uhu20:
Én a cédulákat is kétségesnek tartom, de majd meglátjuk 13 nap múlva.

A bejutásuk szempontjából én masszív álláspontot képviselek.
Az SZDSZ-szel való közösködés,pártbeli öldöklések és kampány bakik okán szépen ki fognak esni. Mostmár kevés Bokros Lajos.

Jó lesz ez az alakulat 3-4%-ra.

abrakadabra40 2010.03.06. 12:57:18

@ogremano:
Gyenesei elmúlt 2 éves kormányzati ténykedése után kétlem, hogy a Somogyért meg tudja ismételni a 2006-os bravúrt.

Amúgy pedig én is sanszosnak tartom az összefogást. Lehetett már erről hallani. Bár szerintem ez nem oszt nem szoroz.

cambridge.on 2010.03.06. 12:59:38

A Fidesz amint bejut a parlamentbe azonnal osztódással szaporodik.
Előjön a szatelit párt.Több frakció,több bizottsági állás,több elnökhelyettes:több pénz.
Így a hárompárti parlament 4 párti lesz.
Engem az érdekelne,milyen eséllyel veszik fel a harcot a függetlenek a nagypártokkal szemben.
Ez kilátástalannak látszik a kispártoknak,mennyivel van több lehetősége egy személynek?
Szerintem ez megér egy pillantást,a 2/3 is múlhat ezen,adott esetben.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.06. 13:00:25

Bár magam nem örülnék a Fidesz kétharmadának, ha reálisan nézem, április 11-én estéig, tehát végig a levegőben lóg a minősített többség fideszes megszerzése.

A TÁRKI legfrissebb kutatása alapján a Fidesz a listás szavazatok kb. 53-55%-ára számíthat. A magam előrejelzése alapján ezt a számot a 45-50%-os sávba becsülöm, ekkora országos támogatottság mellett (47%-tól) meglehet a kétharmad.

Ha ennél gyengébben szerepelne a Fidesz, tehát mondjuk a 2006-os 42%-ot „hozná” országos listán, az engem komolyan meglepne. A Fidesz nem várt gyengébb listás szereplését nem tartom reálisnak, de elvileg ez sem kizárható.

Úgy gondolom, az 1994-es szocialista tarolást (ami 85% volt) megismételheti a Fidesz az evk-kban.

Összegzés: még 35 napig tessék rágni körmeinket! :)

Dzsentrisvihák 2010.03.06. 13:00:39

@abrakadabra40:
Ki a fene számolja már a KDMP-t akárhova is? A pártok frakciói nem tényezők, a kereszténydemokraták pedig sikeresen leküzdötték magukat ebbe a "hálás" szerepbe... (a Fidesz nélkül gyakorlatilag mérhetetlen a támogatottságuk, szerintem még a tagság sem szavazna a "pártra")

mrs. white 2010.03.06. 13:01:28

Ha igaz a hír hogy a fidesz csak ott adja le a cédulákat ahol a számukra kitűzött penzum megvan akkor az elég brutális, mert akkor a fele helyen teljesítették a tervet a 2 millióhoz. Ahoz képest hogy én saccoltam nekik választásra 2.5 millió szavazatot ez rengeteg.
Bár nem kopogtatócédula versenyt kell nyerni (a lá kovács lászló), hanem választást. ezeket az emberek még egyszer de lehet, hogy kétszer elkell vinni a fülkékhez.
Ibolyka tényleg jobban járt volna szadesz nélkül, semmi pluszt nem hozott a szadesz, de a hitelességen akkora lukat ütött, hogy arra rámennek.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 13:02:26

Szerintem két verzió létezik.

1, Ha összeszedi a szükséges számú ajánlószelvényt az MDF:

Fidesz-KDNP: 53%
Jobbik: 20%
MSZP: 18%
MDF: 5%
LMP: 2%
egyéb: 2%

2, Ha nem szedi össze a szükséges számú ajánlószelvényt az MDF:

Fidesz-KDNP: 55%
MSZP: 20%
Jobbik: 20%
LMP: 3%
egyéb: 2%

hoplita 2010.03.06. 13:03:09

@ddance:
Bár nem a szívem csücske az elempé és kétségkívül liberális alapvetésű a TASZ, de én "nácziként" is megemelem a nemlétező kalapom előttük....ők voltak az egyetlenek, akik karakánul kiálltak oldalfüggetlenül a jogtiprásokkal szemben.
Lásd 2006 ősze és még azóta is mindahányszor.
Ezt respektálom, nem csinálnak segget a szájukból.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 13:03:16

@tölgyes: "80-100 azért összejön majd."
Remélem. De inkább legyenek listáik.

Ha sok listájuk lenne, akkor lehet hogy úgy gondolná valamely nagy párt, hogy inkább jussanak be és kisegítené őket, semmint hogy szavazatokat vegyenek el.

Mert ha mindenhol lenne listájuk, akkor biztosra venném a bejutását az MDF-nek. :)

De ez is csak remény.
2-3 hét múlva okosabbak leszünk. :)

Azért a fővárosban is van már 2, és a nagyobb megyékben is akad 1-2. :)

abrakadabra40 2010.03.06. 13:06:22

@ddance:

Nem a liberalizmusból nem kérnek az emberek, hanem az MSZP-SZDSZ-MDF-LMP által képviselt ideológiából.
Ugyanis amit ezek képviselnek annak köze sincs a liberalizmushoz.

Meggyőződésem, hogy ma legalább a 8 millió szavazópolgár 20%-a liberális.
Köztük én is.
Én speciel nemzeti liberális vagyok.
Igen, ilyen is van! :D

Nekem a liberalizmus többek között a következőket jelenti:

- az állam ne baszogassa az állampolgárokat mindenfajta baromsággal
- szólás szabadság,sajtó szabadság,vallás szabadság
- magántulajdon szentsége
- a család szentségének a hirdetése
- privatizáció(viszont a stratégiai ágazatok megtartása)
- jó közbiztonság,erős rendőrséggel
- szélsőségesek meggyengítése(mind bal és jobb oldalon)

stb..

gauche caviar 2010.03.06. 13:07:22

@ddance: a liberalizmus melyik reszebol van elege az embereknek? a szolasszabadsagbol? (amit epp most tipornak?) az emberi jogok vedelmebol? a szabad vallasgyakorlasbol? ha tudnad mit beszelsz, azt mondanam hulye vagy, de igy ezt nem teszem, mert nem vagy az.

alapveto fogalmakkal nem vagy tisztaban: nem drogliberalizacio, hanem dekriminalizacio, nem ugyanaz. Buzik propagalasa? Teged felszolitottak valahol, hogy buzulj be?
na, pont a "magadfajta" tajekozottsagu alakokbol el meg a jobbik. ami nem lenne gond, ha mondjuk Tiranaval vagy Minszkel kene egy lapon emliteni fovarosunkat, de en jobb szeretnek inkabb a nyugati vilag fele tendalni, mint vissza valami sotetkozepkori nyilas-happeningbe.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 13:07:26

@mirrmurrkandúr: az egyébbe már az MDF-es társaság is benne foglaltatik.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 13:09:42

@mrs. white: "Ha igaz a hír hogy a fidesz csak ott adja le a cédulákat ahol a számukra kitűzött penzum megvan akkor az elég brutális, mert akkor a fele helyen teljesítették a tervet a 2 millióhoz."

Ne légy már naiv!
OV be fogja jelenteni március 15-ei beszédében, hogy a 2 milliót messze túlteljesítették, és 2,5 millió is összejött.

A Jobbik helyében én kitaláltam volna, hogy ha a Fidesz 2 milkát szed össze, ők meg sem állnak 3-ig! :))

A 8 millió ajánlóból a végén 9 milliót szednének össze pártjaink, ha lenne még több ilyen Fidesz...

gauche caviar 2010.03.06. 13:10:10

@abrakadabra40: (most nem akarnek 'propagalni' de az lmp ezekbol meglehetosen sokat tuzott a zaszlajara... ne ettol meg nem kell, hogy neked szimpibbek legyenek, csak mondom, hogy ilyenek vannak :)

abrakadabra40 2010.03.06. 13:10:35

@bölcsész87:
Akkora a különbség a Fidesz-KDNP és az MSZP,Jobbik páros mögött, hogy nagy az esély a 2/3-ra.
Az egyénik 90%-át nagyon nagy eséllyel elviszi a polgári oldal.

+50% feletti listás eredmény okán a listákat is letarolja a Fidesz.

Ordnassac 2010.03.06. 13:11:19

@hoplita: egyetértek, bár liberálisnak tekinteni az LMP földpolitikáját (ahogy ezt ddance akarva-akaratlanul tette) kicsit húzós...

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.03.06. 13:15:03

@Török Gábor:

Felmerült itt egy késői Somogyért-MDF szövetség lehetősége. Választástechnikailag ez megoldható egyáltalán?
- Nyilván X jelölőszervezet nevével elfogadott jelölt tördékszavazatai nem mehetnek Y párt országos listájára. Vagy ez utólag módosítható?
- Ha X helyi erő és Y országos párt közös területi listát állít, arról kerülhet-e, és ha igen, mennyi töredékszavazat Y orsz. listájára?

Ha a válasz 2x nem, akkor semmi értelme a felvetett MDF-Somogyért szövetségnek az MDF részéről.

Még egy technikai kérdés:
- Ha nincs BP-n nyolc szdsz nélküli mdf-jelölt, akkor csak közös szdsz-mdf listát állíthatnak?

(Ha véletlenül már valahol, 400+ kommentben megválaszoltad, elég egy postcím is..)

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 13:17:18

@Spirál: O.V. nem fogja bejelenteni, hogy összegyűlt 2,5 millió, mivel még "csak 1,7 m-nál tartanak, és ezt mindenki tudja...

Egyébként meg én sem értem, hogy mi az antidemokratikus abban, ha valaki összegyűjt 2 millió ajánlószelvényt, amikor több, mint 8 millió van belőle.

Másrészt meg senkit sem lehet kényszeríteni, hogy adja oda egy pártnak, ha ő nem akarja.
A Fidesznek van durván 3 millió szavazója, miért baj, ha ő kétmilliótól szeretné elhozni az ajánlószelvényt?
A maradék ötmillió nem elég a többi pártnak?
Egyébként sem hiszem, hogy O.V. a bokrosista szavazótól kapna szelvényt...

Szóval nem kell izgulni, ha az MDF-nek van annyi szavazója, össze fogja gyűjteni, amennyit kell (és be is fog jutni), ha meg nincs, az meg még jobb, legalább egy gonddal kevesebb:-)

abrakadabra40 2010.03.06. 13:18:39

@mirrmurrkandúr:

Pontosan.
Annyira álszent ez a pampogás az MDF részéről a kopogtatók kapcsán.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.06. 13:19:53

@abrakadabra40:

A Jobbik és az MSZP együtt elviheti a listás szavazatok akár 45%-át is.

A két balliberális bohócpártra (MDF, LMP) leadott listás voksokkal együtt pedig jóval 50% alá szoríthatják az ún. polgári oldalt, amivel komolyan veszélybe kerülhet a fideszes teljhatalom megteremtése.

mrs. white 2010.03.06. 13:21:20

@Spirál: Nem vagyok naiv gondolom az egész úgy ér valamit ha leadják és megszámolják.

Én meg a helyedben abban reménykednék hogy az mdf még vagy nyolc párttal köt választási szövetséget plussz minden emberrel aki az állatkertben megfordul március 18.-ig.

Na az úgy még emelne a hitelességen mert aki az állatkertbe jár az állatbarát, innen már csak egy ugrás hogy valószínűleg szereti az embereket.

Tehát egy kids logikai bukfenc és kiderül hogy ők az igaz örökösei a hatalomnak és közgazdasági géniuszok.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.03.06. 13:22:41

@abrakadabra40:
@mirrmurrkandúr:
Ezt gondolom össz-szavazatszámban értitek, nem parlamenti helyekben...

@bölcsész87:
Én is úgy számolom, hogy az egyéni körzetek legalább 9/10-ét viszi a Fidesz, így 46-47% listás szavazattal már meg is kap 2/3-nyi parlamenti helyet.

kalapácstollú 2010.03.06. 13:25:25

Én meglepődnék, ha az LMP-nek nem lenne 20 területi listája. Hivatalosan 9 jelölt van eddig, de a növekedés az utóbbi időben gyors. Tudok olyan jelöltről, akinek kb egy hete 200 cetlije volt, mára 650 fölé ért.
120-130 egyéni jelölt egészen biztosan lesz, szerintem.

abrakadabra40 2010.03.06. 13:26:02

@bölcsész87:
Lehetséges.
De.

Azt is vedd számításba, hogy amíg a Fidesz mondjuk elér legrosszabb esetben 45%-ot addig a többi 4 párt osztozkodik a maradék 55%-on(MSZP,Jobbik,LMP,MDF).
Azaz még így is tarol a Fidesz az egyénikban és a magyar választási rendszer sajátosságai okán a listákon is.

De szerintem nem viszik 50% alá a Fideszt.
Mind az MSZP és a Jobbik 15-20% közötti eredményt fog elérni.

Az LMP,MDF és a maradék indulók pedig jó esetben 7%-ot.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.06. 13:26:44

Olvastam valamelyik közv. kutatónál, h az LMP már jobban áll, mint az MDF. Ennek ellenére a kései észbekapás szopóágra küldheti őket. Az MDF, a fő rivális, már 3-szor annyi jelöltnél tart. Kár.

Le kell zárni a rendszerváltást. Hullaházba az MDF-el is!

nagylpilu 2010.03.06. 13:27:22

Ahol én lakom a tervezett 11 ezer helyett már több, mint 14 ezer kopogtatónk van. Nem irreális a 2 millió, átlag 11300 kell.

abrakadabra40 2010.03.06. 13:30:50

@Damján:
56%-on a Fidesznél az össz szavazat számot értem.
Mandátumot nehéz mondani, de 70-75% között lesznek.
Ilyen a választási rendszerünk.(lásd: 1994 MSZP, nem kaptak sok szavaztot relatíve,de letarolták az országot, egy pár %-os különbség ellenére is. Most gondolj bele, ha a Fidesz 30-35%-kal veri a 2.helyezettet.)

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 13:31:48

@Damján: Persze, ez a listás eredmény lesz... szerintem.
A parlamenti helyek tekintetében -ahogy már hosszú hónapok óta mondom- nagyon valószínű, hogy meg lesz a fideszes kétharmad, vagy legalább is csak egy-két képviselő hiányzik majd hozzá.
Az MSZP és jobbik szerintem nagyon közel lesznek egymáshoz listán, és csak épp az aznapi köz és egyéni hangulat dönti el, hogy egy-egy százalékkal melyik kap többet.
Az LMP szerintem nem jut be semmiképp, az MDF-nél pedig az ajánlószelvények összegyűjtésén áll vagy bukik az egész.

Az egyéni körzeteknek szerintem nem 90, hanem inkább minimum(!) 95%-át elviszi a Fidesz, én azon sem lepődnék meg, ha több, mint 170-et elvinne.
Úgyhogy a kétharmadhoz elég a listás 47% is, de szerintem simán 50% fölött kapnak.

abrakadabra40 2010.03.06. 13:32:52

@nagylpilu:
Az szép.
A kopogtató szedés nagy mozgósító erővel bír.
Szerintem jövő hét vége fele meglesz a 2 millió.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.06. 13:33:26

@abrakadabra40:

A rejtőzködő Jobbik-szavazók, a potenciálisan még megmozdítható (főleg nyugdíjaskorú) MSZP-szavazók miatt nem venném biztosra a Fidesz kétharmados többségét.

A Fidesz mostani mintegy 2,7-2,8 millió szimpatizánsa pedig nem jelenteni automatikusan azt, hogy ők mind elmennek az urnákhoz ÉS mind a Fidesz listájára voksolnak, és nem osztják-e meg például a szavazataikat.

A kétharmad lehetőségét nem zárom ki, deh...

mrs. white 2010.03.06. 13:38:23

Tényleg van lvalakinek valami infója, hogy gábor táblázataát ki lehet.-e egészíteni azzal, hogy hol mennyi kc- adott le az adott képviselő?
Mondjuk ki az aki már kis ráhagyással leadja, vagy van aki 2-3 ezret visz be, mert ez is mutatná az adott jelölt helyi támogatottságát.

Cada 2010.03.06. 13:38:41

most csöngetett be az lmp

egyébként volt egy marha jo szituácio plakátoltuk fel az andrássy utat a jobbiknak az oktogonhoz értünk és a földalatti megállonál standolt az lmp és pont jöttek a fideszesek is kis beszélgetés volt

bitadani 2010.03.06. 13:40:32

ha hinni lehet az összesítésüknek, az lmp eddig 72 ezer szelvényt gyűjtött. nyilván nem mindegy, hogy milyen leosztásban, de ez alapján valóban a 80-100 egyéni jelölt lehet a csúcs - föltéve, hogy oda koncentrálják az aktivistákat, ahol maradt remény. (vannak körzetek, ahol száz alatt járnak.)

szöllősi 2010.03.06. 13:41:39

Kedves Gábor!
Tegyük fel, hogy az mszp, fidesz-kdnp, jobbik mellett más nem tud budapesti listát állítani.

Ha ez így lesz, akkor nem csak az 5% feletti bejutó, de az 1% feletti, állami támogatást élvező pártok száma is drasztikusan csökkenhet(mdf-szdsz-miép-munkáspárt-centrum-mcf)!?

Hányan álíítottak listát Pesten 2006-ban és 2002-ben?

török gábor 2010.03.06. 13:49:33

@szöllősi dr:

Budapest
2006: 6 párt Fi, Msz, Szd, Md, Mp, Mi-Jo
2002: 7 párt Fi-Md, Msz, Szd, Mp, Mi, Ce, Fk

gauche caviar 2010.03.06. 13:51:23

a cetligyűjtésből választási eredményeket jósolni... hát, ugyanilyen komolysággal lottó számokat is be lehet mondani.

mert ugye, hátra van még a kampány.
a bizonytalan szavazókat meg úgyis az utolsó pár nap impulzusa mozdítja valamerre.
Ott meg aztán még jöhet igazi szarpaskolás, dőlhetnek még ki bőven tsonvázak a szekrényekből, jöhet még fotó Vona Gábor transzvesztita jelmezéről, Mesterházy Attila 56-os múltjáról, meg Orbán Viktor csador-fetisizmusáról.

Szál helyes a mondás, hogy nem a papírgyűjtést, hanem a választást kell megnyerni.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 13:52:20

@mirrmurrkandúr: "O.V. nem fogja bejelenteni, hogy összegyűlt 2,5 millió, mivel még "csak 1,7 m-nál tartanak, és ezt mindenki tudja..."

Kérlek, ezt úgy fogalmazd meg, hogy tudjam, mit akarsz írni.

A többi kapcsán meg hosszú lenne most reagálnom rá.
És értelmét sem látom.

bitadani 2010.03.06. 13:58:20

@bitadani: hát, most az EVK-nkénti térképüket is megnéztem, inkább a 70-80 egyéni jelölt tűnik reálisnak, ami még 20 területi listával is elég szegényes.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.06. 13:58:27

@bölcsész87:

Kicsit pontosítva: a Szonda Ipsos által legalább 2,7 milliósra becsült Fidesz-táborban is lehetnek rejtőzködő jobbikos szavazók.

Én a Jobbik lelkivilágához közel álló fideszes réteget 3-500 ezresre becsülöm.

És persze a bizonytalanok között is vannak poteciális jobbikosok.

jardel 2010.03.06. 14:02:05

A Fidesz ajánlószelvény leadási/jelölési taktikáját nem teljesen értem: ha az volt a cél, hogy a végén durrantsanak 2 M szlvénnyel, akkor miért adtak le 77 körzetben, vagy ha ezeknél leadták, akkor a többiben miért nem? vagy van egy körzetenkénti kvóta és ha az megvan, akkor le lehet adni? pl. Rétvári Benve adta le elsőként, ő miért?

Surko 2010.03.06. 14:02:12

@Damján:
" @Török Gábor: Felmerült itt egy késői Somogyért-MDF szövetség lehetősége. Választástechnikailag ez megoldható egyáltalán? "

Gábor, ez engem is érdekelne.

Lehet még ilyenkor, a választásra való bejelentkezés után, sőt az ajánlócédulák adott szervezetre való leadása után beszélni egy ilyen jellegű kései összefogásról?

A valaszta.hu adatai szerint az MDF-nek még egy jelöltje sincs somogyban, miközben a Somogyértnek már van 3, azaz ez már garantálná a somogyi területi listát.

Van lehetőség még MDF-Somogyért összefogásra?
Garantálhatja-e a 3 somogyértes jelölt az MDF somogyi területi listáját?

a17guy 2010.03.06. 14:03:52

Hárompárti parlament lesz:

MSZP: 10-15%
Jobbik: 20-25%
Fidesz: 50+%

Jól jegyezzétek meg ezeket az adatokat mert szinte biztos hogy ilyen végeredménnyel számolhatunk.

k.peti 2010.03.06. 14:04:47

Megnéztem az LMP googlemaps-es nyilvántartását arról hogyan állnak. A 176 körzetből kb. 120-nál nem érik el az 500 db-os állományt.
Keményen neki kell állniuk a körzeteknek, ha mindenhol indulni akarnak.
Kevés, hogy lesz listájuk szinte mindenhol, kellenek az egyéni jelöltek is, mint már ezen a blogon is szóba került.

jabama 2010.03.06. 14:07:03

Egyre jobban nyílik az emberek szeme, hiába a Jobbik elhallgatása. A fiatalok az Interneten olvasottakat viszik magukban haza és hinné-e az ember, hogy otthon politizálnak? Pedig így van, ezt teszik és a szülök-nagyszülők fejéből kiszáll a narancsköd - agyukból a szegfű illat.
Mert a gyermek - az ifjú, kérdez, de a ködösítéssel nem elégszik meg....
Szerintem a Jobbik meglepetést okoz a választások napján a Fidesz-nek és az Mszp-nek, a 40% feletti eredményével.

bölcsész87 (törölt) 2010.03.06. 14:12:26

A Fidesz-kérdés kapcsán (a Szonda legfrissebb adatait használva) a 2,7-2,8 milliós szimpatizánsi körből, az 1,7-1,8 milliós törzstábor mellett az a sokszázezres (akár 3-500 ezres), radikálisabb réteg fog biztosan szavazni április 11-én, amely potenciálisan megoszthatja a szavazatait a Fidesz és a Jobbik között. És van egy több százezres réteg a Fidesz-táborban, amely bár nem szavazna listán a Jobbikra, nem biztos, hogy nagy részük ott lesz az ominózus napon.

Most búcsúznom kell. Angolos lesz a távozás, azt mondom: a ló a derbi napján fusson! :)

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 14:12:41

@Spirál: Nem egészen értem, mi a problémád. Érthető, értelmes mondatot írtam MAGYARUL.

De a kedvedért még egyszer:

Orbán Viktor március 15-i beszédében nem fogja bejelenteni, hogy 2, 5 millió ajánlószelvényük van, mert jelenleg 1,7 millió van, és ezt mindenki tudja! Egy hét alatt pedig nehezen hiszen, hogy még 800000-et összegyűjtenének.

Te -gondolom én- azt feltételezted, hogy O.V. túlozni fog, csak, hogy demonstrálja, hogy mennyire erős, én meg azt mondom, hogy ilyet nem tesz, mert egyfelől mindenki tudja, hogy egy ilyen bejelentés nem lenne igaz, másrészt meg már így is annyira erős, hogy felesleges lenne lódítani.

ÉRTED?

Egyébként meg, ha nem tudsz valamire érdemben reagálni, akkor inkább mondd azt, és ne azzal takarózz, hogy nincs értelme.

Köszi:-)

Uhu20 2010.03.06. 14:15:47

Korábban is volt szó már arról, hogy a nagy pártok taktikai okokból segítenek a kicsiknek.

Jelen esetben, az LMP indulása szerintem mindenképp a Fidesz érdeke, mert ha feláll az LMP 15-16 listával, akkor a ballibre érkező 6-7% szépen szétosztódik az mdf és közte, így az mszp szatelitpárt nélkül marad (most, de ami szintén fontos, a jövőben).

Az MSZP-nek ebből a szempontból is rossz a helyzete...max. ő is abban reménykedhet, hogy az LMP indulása neki jó...:)

kisa 2010.03.06. 14:18:09

@mirrmurrkandúr: Mert ők sosem szoktak túlozni. A Kossuth téri naggyűlésen is 1,5 millióan voltak. Pont, mert megszámolta őket.

panelburzsuj 2010.03.06. 14:19:20

@jardel:

A Fidesz az ajánlószelvény-rendszerből többféle hasznot is kíván húzni, és ezen célok némelyike üti egymást. Ezért ha (politológusként...:) nem igyekszünk feltárni valamennyi motivációt, akkor csak odaig jutunk az elemzésben, hogy a számoszlopokat prózában is megismételjük.

Néhány szempont:

Akinek van apparátusa kétmillió cédula begyűjtésére, annak arra is van, hogy nyolcmillió polgárról személy szerint megállapítsa: támogatta-e őt ajánlószelvényével?

Más begyűjteni, más leadni, és megint más a média számára összesíteni - amikor semmiféle törvényes eszköz nincs az összeadás ellenőrzésére.

A csurgatott leadás akár az előbbi kettőből is következhet: ahol már nincs mit felderíteni, és a hűségpróba kellő számú cédulát is eredményezett, ott a többi jelölt elcsüggesztése céljából praktikus kitenni köszemlére a zsákmányt: itt már nincs keresnivalótok.

(Az orbanofóbia meg ugyanolyan kitaláció, mint a kádár-kor fullasztó légköréről terjengő mendemondák.)

Surko 2010.03.06. 14:19:41

Szintén a valasztas.hi adatai szerint az MDF-nek eddig az alábbi megyékben van meg a területi listaállításhoz szükséges jelöltszámuk:

- Bács-Kiskun
- Győr-Moson
- Jász-Nagykun
- Komárom-Esztergom
- Pest

Ezen kívül az alábbi megyékben vannak egy jelölnyire a listaállítástól:
- Baranya
- Békés
- Hajdú-Bihar
- Nógrád
- Tolna
- Zala

Az alábbi megyékben viszont még egyetlen jelöltjük sincsen:
- Fejér
- Veszprém
- Vas
- Somogy
- Csongrád (döntésre vár egy jelölt)
- Heves

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 14:20:24

@kisa: Nem számolta meg.
A másfél millió hozzávetőleges számítás.

kisa 2010.03.06. 14:27:30

@mirrmurrkandúr: Más hozzávetőleges számítások szerint el se férnek ott annyian. De mindegy is, a lényeg, hogy ki számolta meg azt az 1,7-et? Semmilyen adatot nem találtam pl. az előző választások ide vonatkozó adatairól.
És mi van a kisa-idézettel?

Wudu Allen 2010.03.06. 14:28:38

Helyreigazítás:
MDF=Somogyiért Egyesület

kisa 2010.03.06. 14:31:10

@Wudu Allen: A polgári oldal mindazon egyének összessége, akik a fideszre szavaznak. A többiek büdös libsikomcsinemmagyarhazaárulók. Ezt nem tudni! Ejnyebejnye.

kisa 2010.03.06. 14:32:34

@kisa: jjulie 2010.03.06. 14:21:15 -nek ment.

Török Gábor rajongó 2010.03.06. 14:33:34

Tényszerű és objektív bejegyzés, semmi mellébeszélés. Mestermunka!

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 14:34:48

@kisa: Szegény Kisa... Rosszul aludtál?
Sejtem, mi hiányzik neked...

Meséld már el, hogy ki számolta ki és milyen adatok alapján, hogy a Kossuth téren és környékén nem fér el másfél millió ember? Ezt te sem gondolhatod komolyan...

A kérdésed meg nem is értem, hogy ki számolta meg az 1,7 millió ajánlószelvényt? Szerinted O.V. meg Kövér Laca ketten gyűjtik és számolják az ajánlószelvényeket... ééés még ők is plakátolnak?
Nem hallottál még a Fidesz 100000 aktivistájáról... tudod mi az aktivista, kedves kis Kisa? Ami az MDF-en kívül minden pártnak van...

A Kisa-idézettel pedig tudom, hogy lógok, de egy kissé időigényes visszaolvasni az összes hozzászólást, de ne aggódj megteszem, attól viszont, hogy kétnaponta rám írsz, nem fogom jobban csipkedni magam.

:-)

kisa 2010.03.06. 14:35:20

@Wudu Allen: jjulie 2010.03.06. 14:21:15 -nek ment.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 14:36:06

@jjulie: Az az oldal, ahol az embereknek kiegyensúlyozott szexuális életük van, Julcsa...

jjulie 2010.03.06. 14:37:01

@mirrmurrkandúr:

nem másfél millióan voltak a kossuth téren, hanem 2 millióan, én számoltam meg, és súgtam meg a philipnek

jjulie 2010.03.06. 14:38:56

@mirrmurrkandúr:

mint pl a katolikus kdnp fanoknak, és papoknak?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 14:39:04

@Wudu Allen: "Helyreigazítás:
MDF=Somogyiért Egyesület "

Ez tetszik. Jó poén. :)

És mielőtt valaki félreértene, nekem semmi bajom Somogyi Zoltánnal. Szerintem neki is tetszene.

@tölgyes: "Lesz 8-10 lista is."
Ha csak így folytatják mint eddig, ennél még saját erőből is többjük lenne.

2010.03.06. 14:41:09

13-14 területi listával az MDF-nek még lehet esélye az 5%-ra. Nem lehet még leírni. Sajnos.

Az LMP az állami támogatásért küzdhet: 1%. Ha tényleg akarnak valamit kezdeni magukkal, ez fontos lehet.

jjulie 2010.03.06. 14:44:43

@kisa:

mostanában nem hallom sűrün ezt a kifejezést, ez nem kettővel-hárommal ez előtti agyrém volt volt?

szimplalány 2010.03.06. 14:47:32

az 1. vk készen áll, hétfőn leadjuk :)

szimplalány 2010.03.06. 14:48:26

@szimplalány: ja, ez hsz az LMP-re vonatkozott :)

DHV 2010.03.06. 14:53:41

@abrakadabra40: Én 100%-ban liberálisnak gondolom magamat. (nem vagyok se zsidó, se cigány, se buzi, se egyéb)

Úgy gondolom, hogy mindenki a saját életéért felelős. Nem várhatja senki, hogy az állam bármiben is gondoskodjon róla.
Ha valaki melegnek született, teljesen elfogadom, ugyanolyan ember, mint a többi. Ha a zsidó lakóparkot épít Magyarországon, nyugodtan tegye. Bárki más is megtehetbé, aki megdolgozik érte, és nem az államtól várja-várja, hogy majd jobbá teszi majd az életét.
Úgy gondolom, hogy a globalizációban van a jövő. A nemzetek kultúrája csak egy kis érdekes szelet lesz az emberiség történelmében.

Mégis, amióta szavazhatok ('98) mindig a Fideszre szavaztam. Amit, az SZDSZ csinált, hogy liberálisnak nevezte magát és közben minden második mondatával "kirekesztette" a Fideszt vagy a Magyar Gárdát az egy vicc.

gossage 2010.03.06. 14:56:44

Az MDF valamennyi országgyűlési képviselőjelöltje jól áll az ajánlószelvények gyűjtésével, a jövő hétre mindenkinek meglesz az elegendő számú cédulája - mondta Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje miskolci sajtótájékoztatóján szombaton.

jjulie 2010.03.06. 15:06:25

@DHV:

és amikor viktort hallgattad az elmúlt 12 évben, akkor néha befogtad a füled, vagy csak szimplán a szelektív hallásod működött?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 15:10:06

@mirrmurrkandúr: "Nem egészen értem, mi a problémád. Érthető, értelmes mondatot írtam MAGYARUL.

De a kedvedért még egyszer: "

Csigavér. Nem támadni akartalak.

Hogy mennyire volt nyelvtanilag korrekt és érthető a mondatod, azt hagyjuk.
Nekem nehéz feladatnak bizonyult.
De köszönöm, hogy megteszed, amire kértelek.

"mert jelenleg 1,7 millió van, és ezt mindenki tudja!"

ÉN NEM TUDOM!
Én azt tudom, hogy csak 77 helyen adták le a 750 ajánlót.
Ha ezt jóindulattal 1000-el megszorzom, az is 77000.

Azt is tudom, hogy egy nyíregyházi aktivista csak azt tudhatja, ami ott gyűlt össze. Szegedről aligha van képe.

Azt is tudom, hogy a Fidesz fővárosában, Debrecenben, nálunk csak a Jobbik járt! Pedig nem a városszélén, hanem belvárosban panelban lakom.

Azt is tudom, hogy anyukámnak személyesen kellett a Fidesz-kávézóban leadnia a családunk kopogtatóit, és nagyon örültek neki. (Kósa Lajos körzete!)

SZERINTEM a Jobbik többet szedett össze a Fidesznél! De csak SZERINTEM, ÉN NEM TUDOM.

És te honnan tudod? :)

"Te -gondolom én- azt feltételezted, hogy O.V. túlozni fog, csak, hogy demonstrálja, hogy mennyire erős"

Igen, azt feltételezem.

"én meg azt mondom, hogy ilyet nem tesz, mert egyfelől mindenki tudja, hogy egy ilyen bejelentés nem lenne igaz, másrészt meg már így is annyira erős, hogy felesleges lenne lódítani."

Én emlékszem a Kossuth téri 2 millió embere...
Akkor is erős volt, akkor is fölösleges volt, és akkor is sok kandúr bevette.

"Egyébként meg, ha nem tudsz valamire érdemben reagálni, akkor inkább mondd azt, és ne azzal takarózz, hogy nincs értelme."

Természetesen annyira hengereltél az állatkerttel és a 3 millió Fidesz-szavazóval, hogy erre tényleg nem tudok érdemben reagálni.
Megfogtál. :)

Wudu Allen 2010.03.06. 15:14:26

@gossage:
Ezek szerint megállapodtak a Hitgyülivel..
Vagy egy újabb lelkesítő hazugság.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 15:20:53

@Wudu Allen: Hagyjad már a hitgyülit!

Mint ahogy egy katolikus sem kezd el ajánlókat gyűjteni a Fidesznek, és egyedül fog bemenni a fülkébe, úgy a hitgyüliseknek is van jobb dolguk annál, semmint ajánlókat gyűjtsenek. És ők is egyedül fognak bemenni a szavazófülkébe.

török gábor 2010.03.06. 15:25:14

@Surko:

ez lehet érdekes:

49. § (1) Közös jelöltet állítani csak olyan ajánlószelvények alapján lehet, amelyeken az adott közös jelöltet állító valamennyi jelölő szervezet neve fel van tüntetve.

- ha tehát a Somogyért neve szerepel csak az ajánlásokon, utólag már nem lehet hozzáírni az MDF-hez.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 15:25:28

@jjulie: képzeld el, milyen égő, hogy még ők is többet dugnak nálad...

:-)))

héjakútmácsonya 2010.03.06. 15:26:19

@jabama: "Szerintem a Jobbik meglepetést okoz a választások napján a Fidesz-nek és az Mszp-nek, a 40% feletti eredményével."

Nagy lesz a te csalódásod, ha 40%-kal, hitegeted magad!

jjulie 2010.03.06. 15:28:38

@mirrmurrkandúr:

igen, 2 millió ember, emberenként fél négyzetméter az 10 hektár

namost mekkora is a kossuth tér?
a parlament café a falk miksától 320 méterre van, namost ez a tér hoszabbik oldala, és a tér felét az épület foglalja el

persze voltak a környező utcákban is

és még valami: egy hektár, az 100x100m

persze kandúr években mérve megvan, és a philip is meg a viktor is nagy kandúr

DHV 2010.03.06. 15:34:31

@jjulie: Tudom, hogy nincs Magyarországon olyan párt, ami liberális lenne, mert itt nincs rá igény. Azért szavazok a Fideszre, mert csak bennük látom a "jóindulatot", azt a fajta küldetéstudatot, hogy többet szeretnének tenni saját megélhetésüknél.

török gábor 2010.03.06. 15:37:16

Lenne egy újabb találós kérdésem. Melyik lehetett az a párt 1990-ben, amelynek mind a 20 területi listája állt, de mégsem került be a parlamentbe?

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 15:38:03

@Spirál: Kedves Spirál!

"Azt is tudom, hogy egy nyíregyházi aktivista csak azt tudhatja, ami ott gyűlt össze. Szegedről aligha van képe."

Létezik egy olyan dolog, amit úgy hívnak: TELEFON!!!!!

"ÉN NEM TUDOM!
Én azt tudom, hogy csak 77 helyen adták le a 750 ajánlót.
Ha ezt jóindulattal 1000-el megszorzom, az is 77000."

Nézd, amikor majd le kell adni, úgyis kiderül mennyi gyűlt össze, nem?

Az, hogy a Jobbik többet gyűjtött, SZERINTEM megmosolyogtató, de majd meglátjuk. Mint mondottam vala, kiderül.

"Én emlékszem a Kossuth téri 2 millió embere...
Akkor is erős volt, akkor is fölösleges volt, és akkor is sok kandúr bevette."

Nem tudom, ki tudta azóta bármikor tényekkel cáfolni, hogy nem volt ott kétmillió ember, no de mindegy.
Egyébként -természetesen- nem volt ott kétmillió ember, ezt csak Philippino állította, és ő is csak azt mondta, hogy rendőrségi forrásokból tudja...
Másrészt meg emlékszem még a 2002-es szoci május elséjére, amikor az egyik szocialista potentát (nem egy Rákay szintű, és pozíciójú pali) közölte, hogy ott is volt másfél millió ember. Csak erre valahogy senki nem emlékszik.
De ez sem számít, a lényeg, hogy ti azzal jöttök, hogy senki nem számolta meg, hány ember volt a Kossuth téren 2002-ben, ezért nem volt annyi, amit a fideszesek állítanak (egyébként ők konzekvensen egymillióról beszélnek, és beszéltek akkor is.).

Kérdés: Miért, ti megszámoltátok?

Egyébként meg milyen állatkertről beszélsz?

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 15:44:11

A fél négyzetméter egy embernek sok szerintem, másrészt a Kossuth térnek vannak más részei is, harmadrészt tényleg vannak környező utcák.

Ja... és elmondom még egyszer: NEM VOLT OTT KÉTMILLIÓ EMBER, a többit olvasd el Spirál blogtársnak szánt hozzászólásomból.

Egyébként meg mi bajod van a kandúrokkal...?
Csak nem vagy le... oh, ne hari...

:-)))

Surko 2010.03.06. 15:44:29

@török gábor: Szerintem a Petrasovits Anna-féle MSZDP volt az.

Vagy esetleg a Munkáspárt, akkori nevén MSZMP.

Kitaláltam? :)

Pedig akkor még csak 4% volt a bejutási küszöb is, és mind a két fent említett párt alig maradt a küszöb alatt.

török gábor 2010.03.06. 15:46:03

@mirrmurrkandúr: @chelsea.hu: @Surko: egyik sem talált

munkáspárt 19
mszdp 18

jjulie 2010.03.06. 15:46:17

@mirrmurrkandúr:

ez a fidesz valami vallás?

monoteista? vagy több...

vagy csak egy szekta?

Surko 2010.03.06. 15:46:44

Vagy lehet, hogy az Agrárszövetség?

sárkányfő 2010.03.06. 15:46:57

@mirrmurrkandúr:
"képzeld el, milyen égő, hogy még ők is többet dugnak nálad...

:-))) "

Ez lenne a polgári stíl, kandúr? Gyomorforgató. Vagy az a polgári stíl, hogy szmájlit teszel egy tahó, ocsmányul személyeskedő szöveg után, és akkor már minden rendben?

Surko 2010.03.06. 15:52:44

@török gábor:
Gábor lenne még egy kérdésem.

A területi listaállításhoz saját jelöltből kell előteremteni a 25% minimum kettőt?

A budapesti lista miatt vagyok rá kíváncsi, azaz az MDF-SZDSZ közös jelöltek is beleszámítanak majd a szükséges minimális 8-ba?

(Ha igen, akkor listaállításra jogosítana fel két pártot is ugyanaz a jelölt ha mondjuk a két jelölő szervezet külön listával indulna?)

DHV 2010.03.06. 15:53:24

Hazafias Vállalkozási Koalíció. (Budapesten is tudott állítani)

hulyeinformatikus 2010.03.06. 15:53:31

@k.peti: LMP-nek, ha a valóságot fedi a párt kommunikációja 74.000 cédulája van.

Surko 2010.03.06. 15:55:19

@Surko: Bár kétlem, hogy a TSZ vezérekből verbuválódott Agrárszövetségnek lett volna budapesti listája...

török gábor 2010.03.06. 15:55:48

@DHV: Ön nyert!

Az országos listájukról: Kulcsár Kálmán (1.), Kukorelli István (3.), Havas Henrik (8.), Bálint György (13.).

hulyeinformatikus 2010.03.06. 15:56:49

@DHV: "mert itt nincs rá igény."

Van rá igény.

török gábor 2010.03.06. 16:00:17

" A Hazafias Választási Koalíció ebben a politikailag és
gazdaságilag egyaránt válságos helyzetben azért alakult meg, hogy a
,,nagypolitikával,, keveset foglalkozó, fáradt, agyonhajszolt és
egyre nehezebben élő állampolgárok millióinak is legyen képviselete
a többpártrendszer alapján működő, újonnan megválasztandó
Parlamentben. A Koalíció azt kívánja elősegíteni, hogy a nép
bizalmát bíró személyekből álló új kormányzat ne kerülhessen
egy-egy, csak a csoportérdekeket szem előtt tartó parlamenti
képviselő vagy frakció döntésétől függő helyzetbe. A pártok
képviselőiből álló, várhatóan koalíciós kormánynak ugyanis biztos
parlamenti háttérre lesz szükséges ahhoz, hogy jónéhány, régóta
halogatott, ám tovább már nem halasztható, fájdalmas és a
népszerűséget biztosan romboló intézkedés meghozatalára
vállalkozhasson. (...)
Programja alapján minden olyan választót meg kíván nyerni
magának a Koalíció - elsősorban a vidékre, azon belül is a
kistelepülésekre koncentrálva - akik már nem bíznak az MSZMP
utódpártjaiban, de még nem merik bizalmukkal ,,megajándékozni,, az
alig egy éve létező pártokat sem. A Koalíció minden egyéni
választókerületben, illetve területi és országos listán kíván
jelöltet állítani. Jelöltként támogat minden olyan személyt, aki
elfogadja a Koalíció 50 pontos programjának többségét, emellett
olyan kiemelkedő egyházi, tudományos, kulturális személyiséget,
országosan elismert államférfit, aki független jelöltként indulva
nem kíván valamely párthoz csatlakozni. Mindebből az is következik,
hogy a Koalíció nem követel semmiféle pártfegyelmet tagjaitól,
jelöltjeitől és majdani parlamenti képviselőitől. A Koalíció
egyébként már tárgyal ilyen személyiségekkel, de nevüket
felhatalmazás híján még nem hozhatják nyilvánosságra."

török gábor 2010.03.06. 16:01:50

@Surko: az MDF-SZDSZ jelöltek is ide számítanak.

mrs. white 2010.03.06. 16:05:37

@jabama: 40 % feletti jobbik már nem a meglepetés kategória, az attól több de nem lesz ilyen max 20%. Keleten erősek, de ott nagyon, ott egy két helyen lehet ennnyi.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.06. 16:07:28

@jjulie: rosszúl számoltál, nem tíz hektár hanem 100(száz) hektár kell kétmillió embernek ha négyzetméterenként ketten állnak.
100 hektár =1000000(egymillió) négyzetméter. Ezen férne el kétmillió ember, négyzetméterenként kettővel számolva.
100 hektár = 1000 m x 1000 m vagyis egy négyzetkilometer.( 1 km x 1 km)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.06. 16:09:47

@jjulie: én láttam egymilliós tömeget, az alapján a Kossuth téren maximum 70 ezren férnek el.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 16:10:53

@ó jaj: Leszek ovis egy kicsit, ha méltóztatsz megengedni.

A bunkózást nem én kezdtem, mint ahogy a kötözködést sem.
Nem én szoktam másokat horpadtmellűzni, hogy egyebekről ne is beszéljek...

Ja, egyébként a polgári stilbe belefér a poén, Julcsi -feltételezem- felnőtt ember, úgyhogy nem szorul rá, hogy megvédd...

Persze, én is szoktam ilyet csinálni (kéretlenül megvédeni másokat), csak nem jövök ilyen hülyeségekkel, hogy hova mi nem fér bele. (majd alkalmasint gondolkozz el rajta, hogy hova mi nem fér bele...)

Egyébként arról is elvitatkozgathatnánk, hogy a liberális ill. a baloldali gondolkodásba mi fér bele, és mi nem... meglepődnél.

jjulie 2010.03.06. 16:11:58

@helota:

köszi, akkor lehettek ott még 200 ezren is

lehet hogy azért súgtam a philipnek 2 milliót, mert akkor is bajom volt a nullákkal?

Surko 2010.03.06. 16:13:51

Persze a történelemben nincs értelme a 'ha' kezdetű mondatoknak, de mégis érdekes eljátszani a gondolattal, hogy vajon mi lett volna, ha '90-ben még többen jutottak volna be a parlamentbe.

Pl. ha az ortodox szocialista MSZMP bejutott volna, akkor az MSZP-nek balról is lett volna konkurenciája, de cserébe nem lehetett volna rájuk sütni, hogy "kommunisták" lennének, hiszen azt a pozíciót akkor az igazi ideológiai utódpárti szerepet az MSZMP / Munkáspárt töltötte volna be.

Legalább ilyen érdekes lett volna látni, hogy mivé fejlődött volna az MSZDP.

Vagy ha a vidéket nem csak a nemzeti-nacionalista FKGP, hanem a realista, piacpárti Agrárszövetség is képviselte volna.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 16:14:50

@jjulie: nem, a Fidesz egy párt, amibe sok minden belefér... még te is.

Várnak szeretettel.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 16:15:26

@hoplita:
a konzervek és a libek között ez a különbség. a libek elvhűek. a konzervek meg pragmatikusabbak. ezért van az, hogy a konzervek többnyire sikeresebbek a politikában, a liberálisok pedig rendszerint lúzerek. persze csak rendszerint. mert ha a liberálisok hatalomra kerülnek, akkor ott többnyire kő kövön nem marad. a liberálisok a politikában a rendszerváltók.

már csak ebből a szempontból is vicces alakulat a jobbik. a liberálisokkal szemben akart rendszert váltani.

Surko 2010.03.06. 16:19:03

Érdekes kicsit kutakodni a régmúlt közleményei között. Az ember néha úgy érzi ezek után, hogy nincs új a nap alatt.

1990. január 27.

" A továbbiakban felhívta a figyelmet arra, hogy az
agrárszövetségnek ebben az átmeneti időszakban meg kell találnia a
helyét. Javában tart a politikai ,,álarcosbál,, - mondotta -, még
nem ismeretesek a pártok valódi programjai. Ezért nem az első
szabad, hanem csak az első szabadabb választások előtt állunk -
vélekedett. Meggyőződése szerint a pártokat alapvetően egyetlen cél
motíválja: minél több képviselőt juttassanak be a Parlamentbe. Az
Agrárszövetség álláspontja ebben a tekintetben az, hogy nem kéri a
hatalmat, hanem dolgozni, élni szeretne. Viszont nem engedheti meg
azt, hogy a politikai erők kontroll nélkül tevékenykedjenek. A
szövetség azért indít képviselőjelölteket, mert a nagy kérdések a Parlamentben dőlnek majd el.

Visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint az Agrárszövetség a ,,zöld bárók,,, a tsz-elnökök pártja, létrejöttének oka pedig a levitézlett hatalom átmentési akciója. Azért
szövetkeztek - mondta -, mert nem akarnak egy olyan országban élni,
ahol totális csőd lesz, ahol felelőtlen emberek reaalitás nélküli igéreteket tesznek. Az Agrárszövetség a reális, a megvalósítható programok - híve szögezte le Nagy Tamás. "

Mindezek ma is legalább annyira aktuálisak, mint 20 éve voltak.

jjulie 2010.03.06. 16:20:50

@[nev]:

ezt nem visszaváltásnak hívják?

mrs. white 2010.03.06. 16:21:15

@jjulie: Érdeklődéssel figyelem ezt a vitát amit már sikerült területszámítással is kiegészíteni.

Talán maradhatnánk annyiban hogy sem előtte sem után a politikai eseményen ennyien nem fejezték ki szimpátiájukat.

Konkrét számok nélkül kurva sokan voltak,

Valszeg az összes többi párt irigyelné akár csak a felét is.

Mondjuk tarthatna egy ilyet az mdf és meglenne a kopija, csak össze kellene szedni.

Ja, hogy egy pince klubba összejön az összes támogató.

jjulie 2010.03.06. 16:29:56

@Surko:

elárulom neked, a gyanumat: az elmúlt 2-3 ezer évben az emberi viszonyok nem sok mindenben változtak, inkább csak a króm meg a szénhidrogénszármazékok szaporodtak el

az apa-fiu, öregek-fiatalok, férfi-nő, hatalmasok-kiszolgáltatottak, politikusok-plebsz, születés-elmúlás stb. vagy irigység-önzetlenség, hűség-csalás viszonyok ugyan azok voltak, maradtak

van egy könyv amit egyesek bibliának neveznek, erről szól

olvastad?

de olvass parlamenti felszólalásokat vagy ujságcikket 100-120 évvel ezelőttről, meg fodsz lepődni

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 16:31:21

@Wudu Allen: Sőt, olvastam a Hetek újságot (hitgyüli lapja) amely BL megjelenéséről számolt be annak idején! :)
És hamarabb írtam a blogomon az MDF és a Hit Gyülekezete esetleges szimpátiájáról, mint ahogy a jobboldali média elkezdte volna őket összetolni!
apostol.blog.hu/2009/04/20/a_hit_gyulekezete_az_mdf_mellett
Íme. :)
Ám ettől még a hitgyülisek nem fognak ajánlókat gyűjteni!
(És később Kósa Lajos is vendég volt pl. a Hetek rendezvényén.)

A kettőnk tájékozottságát pedig inkább a te érdekedben, ne vessük össze!

jjulie 2010.03.06. 16:36:25

@mrs. white:

nincs vita, elismertem hogy tévedtem egy nullát, nem 10 hanem 100 hektár kellene 2 milló embernek

most akkor polgár vagyok vagy sem?

ja, kurva sokan voltak, csak nem elegen?

vagy az a következő buktánál volt?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 16:43:13

@jjulie:
nem tudom minek hívják. csak azt tudom, hogy rendszerváltáshoz liberális többség kell.

és ugye a magyar választó két dolgot tud. ad1) rendszerváltást akar. ad2) nem kér a szabadelvűekből.

és ez szerintem ellentmondás.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 16:44:42

@mirrmurrkandúr: "Kérdés: Miért, ti megszámoltátok?"

Már megint a TI!
A T/2-t kikérem magamnak!
Engem ne mossál össze senkivel! Ma már te vagy a 2. akinek ezt írom...
ÉN én vagyok.

Noha ÉN nem számoltam össze, a baloldali média a következő hetekben azon élcelődött, hogy megmérték a teret, és ahány négyzetméter kijött azt felszorozták 4 vagy 5 emberrel. (Amennyivel a tömeget számolni szokták.)

És kijött kb. 100 ezer ember!

Szerintem ez a tényekkel való cáfolás tipikus esete!
Ha valami cáfolva van tényekkel, akkor a Fidesz és a Kossuth tér igen!

"Egyébként meg milyen állatkertről beszélsz? "

Te beszéltél róla a 13:21-kor megjelent hozzászólásodban.

Wudu Allen 2010.03.06. 16:44:56

@Spirál: Nézd, aki volt tagja neoprotestáns egyháznak, az tudja hogy mennek arrafelé ezek a dolgok. Én voltam.
Azt azért nem fogom elhinni senkinek, hogy pl. egy amerikai reggel megnézi Pat Robertsont, majd délután Obamara szavaz. Kb ez a helyzet a HGY-vel is.
P.S. az mindig jó ha az ember nálánál tájékozottabbal cserél véleményt. Úgyhogy részemről a megtiszteltetés.

mrs. white 2010.03.06. 16:51:38

@jjulie: Nem nem Többen voltak mint gondolnád.

jjulie 2010.03.06. 16:51:41

@[nev]:

talán uralkodó liberális befolyás, ami mozgásba hozza a tömegeket, ez a rendszerváltás, de aztán a tömegek elsodorják a liberálisokat

aztán vannak visszaváltások, és újra jönnek a liberálisok és irányt adnak az energiáknak újra...

az hogy van a jobbik és rendszert akar váltani az csak egy szomorú dolog

tlac 2010.03.06. 16:52:53

@bölcsész87: akkor új választás. ennyi

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 16:57:30

@Wudu Allen: Igen, a 700-as klubnál nem rajonganak Obamáért. :)

panelburzsuj 2010.03.06. 16:58:27

@[nev]:

A "rendszerváltás" a magyar politikai hiedelemvilágban nem nagyon jelent többet garnitúraváltásnál. Akik valameddig "birtokolták a hatalmat", azokat épp erre a formai okra hivatkozva ki lehessen csukni a konkurencia köréből, hogy a meglevő posztokat egy másik társulat foglalhassa el.

A rendszer "kulcsa" a kamrakulcs. A rendszerváltás pedig az, amikor ez a kulcs az aktuális Csóri vajda kezébe kerül.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 16:58:46

@Spirál: Ne haragudj, nincs is 13:21-kor hozzászólásom, és ami még jobb semmilyen állatkertről nem beszéltem, visszaolvastam az összes hozzászólásomat.

Tehát milyen állatkert?

jjulie 2010.03.06. 16:59:28

@mrs. white:

most akkor tőled is megkérdezem:

ez a fidesz valami vallás?

ha az, akkor nem bántom többet

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 16:59:29

@Wudu Allen: "P.S. az mindig jó ha az ember nálánál tájékozottabbal cserél véleményt. Úgyhogy részemről a megtiszteltetés. "

Ilyen szépet már régen írtak nekem.
Köszönöm szépen, és természetesen részemről is megtiszteltetés, hogy váltunk néhány kommentet.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.06. 17:04:19

"@mirrmurrkandúr: mrs. white 2010.03.06. 13:21:20
@Spirál: Nem vagyok naiv gondolom az egész úgy ér valamit ha leadják és megszámolják.

Én meg a helyedben abban reménykednék hogy az mdf még vagy nyolc párttal köt választási szövetséget plussz minden emberrel aki az állatkertben megfordul március 18.-ig.

Na az úgy még emelne a hitelességen mert aki az állatkertbe jár az állatbarát, innen már csak egy ugrás hogy valószínűleg szereti az embereket.

Tehát egy kids logikai bukfenc és kiderül hogy ők az igaz örökösei a hatalomnak és közgazdasági géniuszok. "

Erre gondoltam.

A jelek szerint összetévesztettelek mrs. white-tal.
Erre csak a közös kezdőbetűtök lehet a magyarázatom, semmi más.

Elnézésedet kérem emiatt.

Lazas 2010.03.06. 17:04:32

@mirrmurrkandúr: Nem tudom miért feltételezed, hogy Julcsi felnőtt ember, nekem nem tünik annak.

Vincenzo90 2010.03.06. 17:14:28

Nocsak-nocsak, Torgyán doktorék is megjelentek már a listán... :D

tlac 2010.03.06. 17:14:59

@gossage: minden szombaton ezt mondta BL (vagy HK). Amúgy a Dávid-párt saját tevékenységén kívűl, meg hogy oda engedett egy Somogyi Zoltánt, Mesterházy Ernőt, főleg annak köszönheti a KC gyűjtés nehézségeit, hogy nehezebb mára a gyűjtéssel csalni, fénymásolni, adni-venni. Bár a Fejér megyei MDF elnök most bukott meg KC vétellel... és "erőforrás" is lett volna rá. miközben télen a gázt nem tudták fizetni, most meg a call centert.

szikjáró 2010.03.06. 17:22:18

lemaradtam a kvízről. volt jutalombögre? ;)
tudom-tudom, lelépek :)

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 17:26:57

@jjulie: @[nev]: Ebben is benne van az a speciálisan csak a "liberálisokra" jellemző gőg.

Mi az, hogy csak a liberálisok válthatnak rendszert? Mi ez a felsőbbrendűségi érzés?
Ami engem még engem is jobban érdekelne, az hogy ez a dölyfös fennhéjázás min alapul? Mit alkottak, mit hoztak létre a liberálisok? Mitől jobbak ők?

A rendszerváltás nem a liberálisoknak köszönhető, hanem leginkább annak, hogy összeomlott a SZU.
De ha ezen a nem éppen elhanyagolható jelentőségű momentumon túllépünk, akkor is legfeljebb "tőke", a reformkommunisták, és az ellenzéki csoportosulások együttesen eredményezték azt, amit ma -kicsit tán tévesen- rendszerváltoztatásnak nevezünk.

Tehát nehogy már a kis szamizdatokat, a maoista Demszkájt, meg a többi semmirekellő léhűtőt a rendszerváltás egyedüli letéteményeseként emlegessük!
Az ténykérdés, hogy az Antall (-és Boross) kabinet nagyon elszúrta, de nem is volt könnyű helyzetük, arról nem beszélve, hogy a szadi ott tett be nekik, ahol csak lehetett. Az meg, hogy hülyék voltak, és paktumokat kötögettük (külső nyomás...), ahelyett, hogy a sarkukra álltak volna, az meg már egy másik történet.

Ti valami nagy hálát vártok a társadalomtól a liberálisok irányába, hogy megszabadítottak minket a csúnya cucilizmustól, miközben pont ők voltak azok, akik az első adandó alkalommal legitimizálták őket.
Most meg itt fanyalogtok, hogy a társadalom elsöpri őket.
Tudjátok, nem az a magyar társadalom legnagyobb hibája (bűne), hogy ezt most megteszi, hanem, hogy háromszor lehetőséget biztosított nekik a bizonyításra.

S hát persze a liberalizmus hazugságát sem hagyjuk ki.
A "mindenkit elfogadunk, kivéve azt, aki nem olyan mint mi" mentalitása, a gátlástalan rablás, és a folyamatos permanens hazudozás, ami miatt a magyarországi "liberálisok" itt tartanak. Egy SZDSZ-esnél még egy átlag gárdista is toleránsabb... na ez az, ami szomorú...

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 17:36:33

@[nev]: "és ugye a magyar választó két dolgot tud. ad1) rendszerváltást akar. ad2) nem kér a szabadelvűekből.

és ez szerintem ellentmondás. "

Ezen mit nem értesz?
A magyar választó rendet akar, és azt, hogy ne kelljen annyiból élnie, amennyiből tisztességesen fizikai képtelenség.
Azt akarja, hogy ne lopják el, amit megtermel, hogy ne verjék szét az utcán, és hogy ne azt kelljen minden áldott nap hallgatnia, hogy a választott politikusok és haveri köreik halálig zabrálják magukat az ő javaiból, miközben neki egyre kevesebb jut.
Ezt lehet nem érteni?
Igen, kedves Nev, a magyar társadalmat a liberalizmus zászlaja alatt fosztották ki és tették földönfutóvá.
Nem a liberalizmust nem akarja, hanem azokat nem, akik ezen jelzővel a mellükön építenek Mallorcán százmilliókért villákat az ő pénzéből.

Igen, a helyzet az, hogy nem a "nép" akart rendszert váltani, mint ahogy a kommunizmust sem ők akarták.
Unják, hogy folyamatosan átbasszák őket, és csak szarabb lesz nekik.

Ezt te tényleg nem érted?

jjulie 2010.03.06. 17:36:39

@mirrmurrkandúr:

te itt most jól elhadakoztál a saját démonaiddal, na és most először zavarba is hoztál, nem tudom eldönteni, hogy egy vallásos fideszhívőt, vagy egy horpadtmellű jobbikhuszárt kell e tisztelnem benned

pedig ezt két hónap törökakadámiai végzettséggel már tudnom kéne

a toleráns gárdista, ez briliáns

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 17:38:59

@jjulie: szerintem az Orbán-fóbia egy vallás... és te lehetsz a főpap(nő).

... és így már a frusztrációd is érthető.

:-)

jjulie 2010.03.06. 17:45:10

@mirrmurrkandúr:

ez is jó, de a gőgős liberálist is kérhetem?

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 17:49:40

@jjulie: nézd, Édes...

arról, hogy kvalitásaid nem ütik meg azt a szintet, ami az olvasás készségének elsajátításához szükségeltetik, nem én tehetek - azt hiszem.

Én nem vagyok jobbikos, és nem is leszek, csak azt mondtam, hogy egy "igazán liberális" szadeszesnél még egy gárdista is toleránsabb.
Ez kedves kis Zsúlia Drága, nem azt jelenti, hogy egy gárdista toleráns, hanem hogy éppenséggel nem az. S akkor ezek után képzeljünk el egy vérmes szadistát... Ijesztő.

Egyébiránt mindenkinek vannak démonai, bizonyára nekem is.
Lehet, hogy te vagy az, mert nem bírom a baszatlan dörzsiket, akik frusztráltságukban nem bírnak magukkal.
A szájuk persze csak itt nagy:-)

Ajánlanám neked, hogy nyulj magadhoz, ha már más nem teszi meg ezt az óriási szívességet, utána meg elmélkedj el rajta, hogy mit írtam.

Lekötelezel.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 17:51:53

@jjulie: Kérheted. Der Spiegel, te durcás Hímestojás:-)

[nev] (törölt) 2010.03.06. 17:56:53

@jjulie:
aha. értem, mire gondolsz. szerintem amikor a politika zsákutcába kerül, akkor kénytelen visszalépni. a fejlődés nem nyílegyenes, hanem van egy csomó visszalépés.

olyankor van az, hogy a liberálisok kiszorulnak a hatalomból. mert akkor olyan állapot (államba) kell visszalépni, amiben korábban már voltuk. és ahhoz nem kellenek liberálisok, mert ők valamilyen egy új állapotot (államot) akarnak. és olyankor a liberálisok egy időre fölöslegessé válnak, és kiszorulnak a hatalomból. de ez nem a rendszerváltás, hanem visszalépés: backtrack.

ugye ha megnézed, akkor a parlament várható összetétele a háború utánihoz hasonlít majd:

szocdemek ( ~ mszp), kdnp (~ fidesz), fkgp ( ~ jobbik).

orbán nem lehet se szocialista, se liberális, a "nemzeti" irány nem jött be neki. ebben a felállásban a politikai katolicizmus marad neki. természetesen ultra brutál módon szembe kerülne a liberális jogelvekkel, és a felvilágosult társadalomeszménnyel. és a szocialisták, a nacionalisták, és a liberális értelmiség foglya lenne. szerintem egyébként nem fogja vállalni a miniszterelnökséget. én most azt tippelem, hogy orbán nem fogja vállalni a miniszterelnökséget, és ez új helyzetet fog teremteni.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 18:01:02

@[nev]: "szerintem egyébként nem fogja vállalni a miniszterelnökséget. én most azt tippelem, hogy orbán nem fogja vállalni a miniszterelnökséget, és ez új helyzetet fog teremteni."

Szép álmokat!:-)

jjulie 2010.03.06. 18:02:07

@mirrmurrkandúr:

na most akkor nem folytom vissza az öszinteségi rohamomat: gábor a nevem, hetero fehér hím példány vagyok, a jullie, pedig egy felettébb emlékezetes amerikai ügyfelem volt, és a regisztrálásom idején elég sok gondolatomat kötötte le, mint ahogy a nickem választása is jelzi

ez meg itt egy játszótér, ahol eljátszogatunk azzal hogy szokatlan várakat építgetünk a politikaihomokból

játszál szépen, élvezd

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.06. 18:04:07

Ismerős szövegek a tengerentúlról:

"A szélsőjobboldali eszmék megerősödésében nagy szerepe lehet Barack Obama megválasztásában: a rasszista előítéletekkel rendelkezőket már az is felbőszíti, hogy Amerikának fekete elnöke van. A gazdasági válság és a kormányellenes összeesküvés-elméleteket erősítő jobboldali média és a félelmekre építő demagógiával kapmányoló Republikánus Párt is hozzájárul a radikalizálódáshoz - idézi a The Guardian a polgárjogi szervezet jelentését."

globusz.net/node/4040

hulyeinformatikus 2010.03.06. 18:04:27

@mirrmurrkandúr:

"A rendszerváltás nem a liberálisoknak köszönhető, hanem leginkább annak, hogy összeomlott a SZU."

Ami ugye a tőkés piacgazdasággal vívott versenynek volt köszönhető.

jjulie 2010.03.06. 18:11:25

@[nev]:

hát igen az orbáni fejlődésmodell, liberálisból induló tömegpártvezérré váló típus jól ismert

a politikai katolicizmus egy lehetséges jó irány neki, ott aztán minden össze van keverve végleg, nem tudni mi van előre vagy hátra, de a vagyon az biztos alapokon nyugszik, és annyi egy m2-re eső tekintély sehol nincs

hulyeinformatikus 2010.03.06. 18:11:39

@mirrmurrkandúr:

"a reformkommunisták,"

Az előbbi volt az ok, ez pedig már csak az okozat.
80-as végére ráeszméltek, hogy még jobb biznicc lesz nekik rendszert váltani.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 18:12:50

@jjulie: kezdesz ijesztő lenni...
Gábor?
Ugye nem komlói vagy?

mrs. white 2010.03.06. 18:18:55

@jjulie: Egyre butám már a kérdés felvetésed is.

Egyébként bármilyen értelmes kérdésre válaszolok. Előbb azonban fejtsd ki légy szíve hogy Voná milyen párt funkciót töltött be.

Legyen ez a beugró kérdésed, amire ugy 8 órája nem sikerült választ találnod

Köszi sok sikert a gondolkodáshoz.

jjulie 2010.03.06. 18:20:20

@mirrmurrkandúr:

nem de jártam ott a hetvenes években osztálykiránduláson de sajnos nen emlékszem rá

gábor vagyok ez ciki? egyszer válaszoltam ezen a jogon a török gábor helyett, annyira otthon érzem itt magam, pedig az még kb csak a második hetemben volt

theofil 2010.03.06. 18:22:44

www.168ora.hu/itthon/a-fidesznek-es-a-jobbiknak-vannak-kozos-celjaik-52063.html

Aha. Kedves Tarlós nem kell kiforgatni a szavaidat - csak meg kell érteni.
Értjük.
Korántsem vagyunk meglepődve,
ezt vártuk tőletek.

jjulie 2010.03.06. 18:23:06

@mrs. white:

nem vagyok egy Vona szakértő, remélem nem is leszek, nem tudom milyen pártfunkciót töltött be

most elnök, nem?

na beugrottam?

jjulie 2010.03.06. 18:28:39

@hulyeinformatikus:

tényleg liberális lehetsz, ha kötözködsz a mirrmurral

mrs. white 2010.03.06. 18:30:51

@jjulie: Sajnos bukás mert azt mondtad a fidesz pártszakadásábol jött létre a jobbik. Ezért kérdeztem hátha lemaradtam valamiről hogy Vona mikor volt fidesz tag és ugye egy pártszakadáshoz minimum véleményformáló helyzetben volt, hogy vitte magával az embereket.
Azért kérdezhetsz de csak értelmeset.

jjulie 2010.03.06. 18:30:52

@theofil:

ennek a tarlósnak nem mikola a leánykori neve?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 18:31:43

@mirrmurrkandúr:
a liberalizmus alapja az alkotmányos rend. amiről beszélsz, hogy a közvagyon eltűnt, és a kincstárt kifosztották, az állam pedig eladósodott az abból fakad, hogy az állam és a piac összefonódott.

a liberálisok mást sem mondanak 20 éve, hogy ezt az összefonódást fel kell számolni.

azt mondják, hogy a közvagyon egy jelentős részét nem az államra, hanem a helyhatóságokra kell bízni, de úgy, hogy ezeket a közüzemi vállalatokat ne támogassa az állam. tehát mondjuk a bkv állami támogatását meg kell szüntetni, és a vállalatot null szaldóssá kell tenni. és akkor majd nehezebb lesz lopni. mert ahhoz csökkenteni kell a járatszámot, vagy meg kell emelni a jegyárakat.

a liberálisok azt mondják, hogy a helyhatóságok a közfeladatok egy részét koncessziós szerződés kereti között kiszervezhetik a piacra. nem eladni kell a közműveket, hanem bérbeadni. de ez egy opció. ha nem érkezik megfelelő ajánlat, akkor a közmű városi kézben marad. egyébként ezek a vállalatok működhetnek részvénytársasági formában is, tehát azokban a polgárok is tulajdonrészt szerezhetnek. sőt akár elő is lehet írni, hogy a közvagyon mekkora hányada legyen a helyiek kezében, illetve a helyhatóság kezében. ezt nyilván az határozza meg, hogy mekkora tőkebevonásra van szükség. helyi népszavazásokat lehet tartani arról, hogy ki üzemeltesse a közműveket. a vízművet, vagy a postát. ki építsen utat. és ugye itt a fejlesztésekhez az unió biztosít forrást. és a településnek a helyi adókból kell hozzátenni az önrészt.

tehát a liberális gazdaságpolitika szerint nincs olyan, hogy az állam a polgárok feje fölött elajda a vagyont. és olyan sincs, hogy hatalmas adóterheket ró a polgárokra. a liberálisok szerint az állam feladata az, hogy a közintézmények (az iskolák, a kórházak, és a hivatalok) működéséhez szükséges forrásokat biztosítsák ott, ahol erre helyben nincs elég fedezet. a liberálisok szerint ennyi az állam feladata, és nem több. és ez alacsony adókat jelent. és kevés állami feladatot. illetve egy világos munkamegosztást a kormányzat és az önkormányzatok között. tehát az egész sztori a hatalommegosztásra épül.

jelenleg a parlementi helyekért viaskodó pártok elvetik a hatalommegosztást. és központi államot akarnak. és akkor akármilyen párt kerül hatalomra, el fogják adósítani az országot, ki fogják rabolni a kincstárt, és a maradék állami vagyont el fogják privatizálni. amíg rá nem jön a többség, hogy át van verve.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.06. 18:32:07

@jjulie: ez kicsit több információ volt mint amit feltétlenül tudni szerettem volna rólad...

[nev] (törölt) 2010.03.06. 18:34:12

@jjulie:
ez ugye a lengyel modell. a politikai katolicizmus.

jjulie 2010.03.06. 18:34:44

@mrs. white:

elmagyarázom:

a fideszegyazászló párt elszakadt és lett a jobbik

jjulie 2010.03.06. 18:42:43

@[nev]:

a lengyel modellt nem ismerem, csak a 19. századi osztrákot, meg a 20. század első felére jellemző magyart

mrs. white 2010.03.06. 18:42:46

@jjulie: Értem és azegyazászlómdf meg elszakadt és lett a szélsőséges baloldali párt, amikor meg Fodor Gábor akkor született a szélsőséges liberális párt egyik tagozata.
Ergo minden olyan volt párt és nem párt tagért vagy olyan személyért aki valaha már gondolatban is támogatta a fideszt az a fidesz hibája. Teljesen logikus.

Most mondta Bajnai hogy Orbán is demokrata ez olyan mértékű szimpáti kifejezés hogy nem tudok másra gondolni Vonának igaza van tényleg jön a nagykoalició.
Makacs dolog a logika.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 18:45:27

@mirrmurrkandúr:
ja, és ami a legfontosabb. a liberálisok urbánus (városias) igazgatást akarnak. azaz vidéken kistérségeket. a népi kultúrára épülő mezővárost, (market town), aminek a közepén van a piactér, és a templom. és amelyik körül vannak a ez erdő, a mező, a községek, a falvak. de a hivatalt, a rendelőt, az iskolákat a kistérség tartja fenn. és nem a falu, mert az ehhez túl kicsi, és nem a megye, mert az ehhez túl nagy. és ugye a liberálisok ezt is mondják. én egyik pártra sem fogok szavazni. de jelzem, hogy az mdf is ezt mondja. a járás, kistérség az igazgatás alapja. nem mellékesen az unió is ezt mondja.

Aner 2010.03.06. 18:46:07

Azt hiszem Gáborunk kissé figyelmetlen volt a táblátatban az MDF kapcsolatában.
Az MDF-nek 26 elfogadott indulása van és 2 elbírálás alatt.

Az MDF kapcsolódóan van még 1 eldöntött indulás az ÖSSZEFOGÁS MEGYÉNKÉRT,MDF formációban és van még az MDF,SZDSZ formáció 2 eldöntött és 1 függőben levő indulással.

Persze lehet, hogy én látom rosszul.
forrás:www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

török gábor 2010.03.06. 18:48:02

@Aner: a 26-ban benne vannak azok a "közös" jelöltek is, nézze csak meg.

mrs. white 2010.03.06. 18:50:07

@[nev]: Liberálisok azt is szokták mondani hogy az állam rossz tulajdonos és mindent ki kel szervezni a magánszférába.
Alapvetően helyes a gondolkodás.
Talán egy kis bibit most az okozott ha rossz tulajdonos nem nyúl a "jó tulajdonos pénzügyi szektor hóna alá" amivel az összes embert a világ civilizált részén eladósitotta, már rég éhség lázadások törtek volna ki egy csomó országban.
Talán nem az határozza meg hogy ki a jó és a rossz hogy magán vagy állam hanem sokkal inkább hogy hozzértő és erkölcsös vagy sem.
Mivel a liberalizmus úgy általában neki megy a vallásnak ezért az erkölcsi hanyatlás talán annyira nem meglepő.
Amúgy a liberalizmus semmi bajom mert nem rossz dolog, csak normálisan kellene csinálni mint minden mást és akkor nem lenne baj.

k.peti 2010.03.06. 18:51:12

@török gábor: Tényleg a Hazafias Választási Koalíció a kimaradt 20 listát állítani tudó politikai erő '90-ből. A Vokscentrumban vannak részletes adatok erről a választásról. www.vokscentrum.hu/valaszt/egyeb.php?mszkod=112701&evvalaszt=1990&jny=hun

jjulie 2010.03.06. 18:51:31

@mrs. white:

szélsőbalos mdf? ez még a toleráns gárdistánál is jobb

szélső balos manapság a TGM legalábbis szerinte és az ellenfelei szerint

nem tudtam hogy a szijjártóság fertőző, vigyázz elkaptad

[nev] (törölt) 2010.03.06. 18:55:52

@jjulie:
ami lengyelországban folyt. amire a fidesz és a jobbik is apellált. teljes jobboldali fordulat. szembe kell menni a felvilágosult társadalomeszménnyel, a szekularizációval, és az emancipációval, és a politikai katolicizmust kell hirdetni. és ez a csoport ezt rendszerváltásnak állítja be. persze a jól ismert húzd meg, ereszd meg folytatódik. konjunkturális időszakban az állam kiköltekezik, és amikor jön a dekonjuntúra, akkor meg kénytelen megszorítani, a támogatásokat visszavenni. és akkor a kormány megbukik. a fidesz is ugyanezt fogja csinálni. szerintem orbán nem fogja vállalni a min. elnökséget, hanem beül a sándor palotába. most sajnálhatja igazán, hogy a parlementbe rakatta a koronát, és nem ahová való: a várba.

BrianBrian 2010.03.06. 18:56:28

Ha végül meglesz az LMP-nek az országos és a 18-19 területi lista, az, hogy csak az utolsó percben - így volt az EU-választásokkor is), csak lendületet ad a kampányuknak.

Mindenesetre az interneten megélénkültek (számláló a honlapon) és kint ülnek, és mosolyognak a farkasordító hidegben :-).

mrs. white 2010.03.06. 18:56:29

@[nev]: Mai ésszel tökélestesen logikus és helyesnek tűnik a mezőváros gondolata.
Nézzük az érem másik oldalát.
Öko közgazdászok szerint már egy kisváros sem lesz élhet a belátható jövőben.
Miért is?
Mondjuk a felmelegedés miatt már egy betondzsungel élhetetlen lesz.
Nem lesz annyi víz termőföldön megtermelt élelmiszer amit a városba lehetne szállítna. Ennek nem kell még 100 év sem.
Akkor most ez tényleg ennyire előremutató a liberális gazdaságfelfogás?
Hozzáteszem jelenleg az öko gondolkodás a butaság mert drága.
Legalábbis kezdetben.

mrs. white 2010.03.06. 18:59:30

@jjulie: Látom nem érted mondanivalód logikai buktatóit. Fussál neki mégegyszer hátha megérted az iróniát és hogy hol hibázol amikor bizonyos kijelentéseket teszel.
Na ez már tényleg beugró egy magasabb szintre.
Ez már a kétezer forintos kérdés volt.

Surko 2010.03.06. 19:03:48

@jjulie: Ja, ez a "szélbal MDF" engem is bosszant.

Akik ezt állítják azoknak fogalmuk sincsen arról, hogy mi a bal és mi a jobb.

Általában azt gondolják, hogy a jobb attól lesz jobb, hogy magyarkodik.

Ezeknek sejtelme sincs a jobboldali gazdaságfilozófiáról, netán Margaret Thatcherről.

Így azt sem tudhatják, hogy a szabad piagazdaság, az öngondoskodás, és az állami újraelosztás csökkentése - tehát azok a dolgok, amelyeket hazánkban ma egyedül Bokros Lajos és az MDF képvisel - az mind kivétel nélkül a jobboldalhoz köthető elképzelések.

Ezért ezen személyek inkább értelmetlenül "baloldaliznak", holott ma az MDF az egyetlen gazdasági értelemben jobboldali párt.

theofil 2010.03.06. 19:06:41

www.mno.hu/portal/699340

Lajoska, Lajoska szavaznék rátok, de ott tehénkednek a listátokon az eszdéeszesek - így azután szó sem lehet köztünk semmiről, Lajoska.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 19:06:43

@mrs. white:
a liberálisok nem ebből indulnak ki. amit te hirdetsz az a politikai katolicizmus. vannak erkölcsös emberek, és erkölcstelenek. jók, és a rosszak. és a jó embereknek kell odaadni a közvagyont.

oké. és ki mondja meg, hogy kik a jó emberek. hagyó miklós is jó ember volt, amíg nem volt a bkv rábízva. a bkv gyakorlatilag egy állami vállalat. a kormány tolja bele a milliárdokat, a kormánypártok meg talicskával tolja kifelé. a liberálisok azt mondják, hogy ez a rendszer nem jó. nem kell állami támogatás a bkv-nek, se a többi közlekedési vállalatnak, viszont akkor a kormány az fejlesztéshez, és a városüzemeltéshez szükséges pénz ne vonja el az önkormányzatoktól. minden város, és minden kistérség üzemeltesse a saját volánját. és kérdezze meg a piacot, hátha olcsóbban tudja azt megoldani, mint jelenleg. nem kell ebbe belekeverni az erkölcsöt.

Treuga Mei 2010.03.06. 19:08:12

Az MDF "erőforrásai" lehetővé tehetik a célbaérést nekik (pl. lehet, hogy anyagilag inspirálják a talpasaikat, esetleg bővítik létszámukat, hisz nagy a munkanélküliség). Ha Budapesten nem lesz listájuk, csak szavazatrontónak jók a baloldal ellen.
Egy LMP-közeli forrásom szerint a kisvárosokban (20.000 alattiakban, pl. Siklós, Sárvár, stb.) állnak rosszul, a fővárosban, a nagyobb városokban és az aprótelepülések körzeteiben nagy eséllyel meglesznek. Ez azonban igencsak csökkenti így is a bejutásuk esélyeit, kérdés, Budapest hányszorosan voksol rájuk, mivel itt fölülreprezentált elsősorban (meg néhány kistérségi településen, ami vicces, de tény).
@török gábor:
Bocs, kicsit kapkodtam a válasszal...

jjulie 2010.03.06. 19:10:12

@[nev]:

igen a sándor palotát már az első uralkodása alatt is kinézte, és be is költözött volna ha nem bukja el 2002-t
az én forgatókönyvem pesszimistább, nem biztos hogy a fidesz kibírja négy évig, az európai krízis még hozhat sokkal rosszabbat, és ezért nem biztos, hogy az ő kezükben lesz a sorsuk

persze ebben az én rossz májam is benne van

[nev] (törölt) 2010.03.06. 19:17:00

@mrs. white:
na jó, de a mezőváros nem önmagában egy egység, hanem a környező fölterületekkel. az unió ezt kistérségnek hívja, magyarul ez a járás. és akkor annak a kistérségnek van saját agráriuma, feldolgozóipara, és saját piaca.

az unió koncepciója az, hogy minden low tech iparágat a mezővárosokba kell kiszervezni, és a city pedig megkapja a high tech iparágakat. tehát kell szélerőmű, és részecskegyorsító. és elég világos, hogy melyiket hová kell telepíteni.

Treuga Mei 2010.03.06. 19:17:41

@jjulie:
Jucus úr, kevés hozzászólásaid egyike, amiben nem csak a vágyaid, reményeid és előítéleteid szólalnak meg: a globális kapitalista ciklikus válságok jelenlegi fordulójának akanak még tartalékai. Tudom, hogy chiliaszta szövegnek tűnik, de akár az eddigi civilizációs rend alapvető és viszonylag gyors (évtizeden belüli) megváltozását is eredményezheti.
Arról nem is beszélve, hogy még nem derült ki, mit akar Kína. Ugyanis az alapvető tényező...

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 19:21:38

@[nev]: Amiről te beszélsz, az a liberalizmus, mint ideológia, a magyarországi liberálisok nem ezt vallották. Vagy, ha többen közülük ezt is mondták, az biztos, hogy az általuk irányított politikai cselekvés nem erre irányult.

Az SZDSZ azt mondta, az állam a legrosszabb gazda (ez igaz, tényleg ezt mondta).
Ennek jegyében a szocialista párttal 10 évig koalícióban valóban eladták az állami vagyon több, mint kilencven százalékát mélyen áron alul, úgy hogy a brutális korrupció és a hűtlen kezelés ténye épeszű ember számára nem egy esetben teljesen egyértelmű.
Az SZDSZ azt mondta, alacsonyabb adók kellenek.
Ehhez képest az MSZP adóemelési terveit majdnem minden alkalommal megszavazták, még akkor is, amikor már nem is kormányoztak együtt. Amikor ezt követően mások szálltak síkra az adócsökkentés mellett, akkor ők megvédték az adóemelést, mindezt ráadásul olyan cinikus módon, ahogyan csak ők képesek.
Az SZDSZ azt mondta Lop STOP!
Erre nem is kell mondani szerintem semmit.

Válasszuk külön a dolgokat.
Válasszuk külön a liberalizmust, mint ideológiát, és válasszuk külön az SZDSZ nevű bűnszövetkezetet, és azt, amit ő mindebből következetesen képviselt.

Nekem elsősorban ezzel az öngondoskodás nevű maszlaggal van problémám.
Ez mindennek a teteje.
Ezek szerint ki gondoskodik rólam, ha nem én?
Kinek az adójából tartják fent a kórházakat, az iskolákat?
Ki fizeti be a gázszámlámat?
Miért fizessek még többet, amikor úgyis ellopják, és kórházi páncélszekrényeket, kakaóbiztos számítógépeket, meg digitális táblákat vesznek hatszor annyiért, mint amennyibe kerül, a maradékot meg zsebre vágják.
Vagy fizessek kevesebbet, és tartsam el magam? Ok, de mindig ezt ígérik a liberálisok, és a vége mindig az lesz, hogy fizessek többet ÉS tartsam el magam. Nem jó ez így, kedves Nev. Az a baj, tudod, hogy hazudnak.
Nekik baromi kényelmes volt milliókért felügyelőbizottsági székekben üldögélni, és baromi kényelmes volt az is, hogy bármennyit ellophattak, senki nem vonta őket felelősségre.
Az a baj, hogy túlságosan összefonódott az állam és a piac?
Ne mondd, és Franciaországban, vagy Németországban, ahol 35-40% az állami tulajdon aránya, ott mi van, mucsa? Ahol jó a közszolgáltatás, és kevesebb adót fizetsz. S tudod, miért? Elárulom: Mert nem lopják el.
Ez a baj Nev, nem az, hogy az állam, meg a piac.. hagyjuk már ezt a sületlenséget. Korrupció van, és a liberális elképzelések is csak hipotetikusak.
Az ötlet magában talán nem lenne rossz. A marxi elképzelés sem volt az. Csak éppen megbukott mindkettő. Észre kéne venni, Nev, hogy a liberalizmuson túlhaladt a világ...

Ha megnézed a következő húsz év vélhető politikai eseményeit és, hogy Magyarországot mely pártok fogják uralni az elkövetkezendő húsz-huszonöt évben, akkor belátod te is, hogy ennek a gondolkodásnak vége van... Lejárt az ideje. Szerintem a válság elég kemény jelzés volt. fel kéne ébredni.

hoplita 2010.03.06. 19:24:04

@jjulie:
Ez a palotakinézegetés csak a te mániád, mondhatni a vesszőparipád.

Orbán csinálni szereti a politikát és nem elszenvedni, márpedig nálunk a gyenge jogosítványokkal bíró köztársasági elnök csak a kártya közt a tök hetes.

Aner 2010.03.06. 19:24:28

@török gábor: Megnéztem! Szerintem megzavar az első táblázat. Az első táblázat "összesen" sor második oszlopa, azt mutatja, hogy az MDF listán 26 eldöntött indulása van, a harmadik pedig azt hogy más szervezetekkel kapcsolatos listán hány van estünkben 3 indulás, amiből (2) MDF-SZDSZ, és (1) ÖSSZEFOGÁS MDF. Ez nem azt, jelenti hogy a 26-ból 3 közös, hanem azt, hogy 26+3, azaz 29 van.

A második táblán meg részletezi az adatokat, hozza a függőben levőket is.

Ennek a táblának a neve: "Bejelentett egyéni jelöltek az 1. fordulóban (32 jelölt)"

A fenti tábla 29-t kivonva a 32-ből megkapjuk azokat, akiknél még nem döntöttek, amely 3 ebből, (1) MDF-SZDSZ és 2 MDF.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 19:27:25

@hoplita: Tudtad, hogy Julcsa igazából Gábor?

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.06. 19:31:32

@mirrmurrkandúr: "Nem én szoktam másokat horpadtmellűzni, hogy egyebekről ne is beszéljek..."

Ez igaz, ilyent a hoplita nevű retardált magyar náci barátom szokott tenni.
:-)

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 19:33:39

@Orbán Diktor: Nem figyelsz elég jól...
...épp őt szokta horpadtmellűzni Gábriel arkangyal.

jjulie 2010.03.06. 19:34:32

@mirrmurrkandúr:

itt húsz év múlva annyira más világ lesz, hogy még a saját anyja is alig fog ráismerni

olyan módon inog a fehér ember világa, mint még soha

mérnök vagyok eredendően, és mindig égnek áll a maradék hajam azon jövőbelátóktól akik nem azzal kezdik, hogy összegyűjtik azt ami a rendelkezésünkre áll ás utána állnak neki a jövőtervezésnek

és egy politikusi garnitúracsere közben erről itt alig esik szó

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.06. 19:35:37

@Surko: "Általában azt gondolják, hogy a jobb attól lesz jobb, hogy magyarkodik."

Valóban ezt gondolják. A gondolatok mögött meg légüres tér van náluk ( a koponya belső terére vonatkozik).

jjulie 2010.03.06. 19:38:10

@hoplita:

lakhelynek nézte ki öcsibogyó, csak nem készült el az uralkodása alatt

azt én is tudom hogy elég izgága ahhoz hogy nagypapát játtszon már most

mrs. white 2010.03.06. 19:44:10

@[nev]: Nem hirdetek semmit csak ötletelek.

Az tisztán látszik hogy liberális gazdaságpolitika megbukott, hogy mi lenne jó helyette senki nem tudja.

Ássuk bele magunkat hogyan jutottunk idáig. Nem közgaszdász hanem csak amúgy józan paraszti ésszel.

Nézzük a vadkapitalizmusnak emlegetett hőskort. Teszem azt Henry Ford megcsinálja az autóját itt fellelhető az innováció eddig ok. El kezd termelni. Szlogenje az (a vadkapitalizmus idejéről beszélünk), hogy én megfizetem a munkásomat és te is fizesd meg a tiédet, hogy meg tudja venni a termékemet. Galambos segítségével futószalagon megvalósitja a mai kapitalizmus alapját a tömegteremelést.
De a fenti szlogen még ugye ott van.
A köztes folyamatokat kihagynám csak a jelenlegi állapotra ugornák engedelmeddel.

A válság előtt a következő volt helyzet. Van egy nevezzük a világ "fejlett" részének aki szinte már nem is termel.
Miért? Mert ahogy te is említetted (csak az önkormányzatnál) kerestek egy olcsóbb helyet. Ez szuper, olcsóbb a beszerzésem. Hopp de mindent olcsobban lehet csinálni máshol akkor itt ki fog dolgozni és főleg mit. Hál istennek azért még egy páran dolgoznak de hogy a forgalmat a profitot fenntartsuk olcsobban kell adni a terméket.
Mit csináljunk? Hát persze szerezzük be olcsóbban. ennek következménye a maradék cuccot is ki kell szervezni más olcsobb előállítású helyre.
De még ez sem elég már senki nem dolgozik még olcsobban kell termelni de ez már csak elöször úgy megy, hogy rosszabbat csinálok később botrányosan rosszat, később felteszem a koronát arra hogy hamisítom.

Igy szép lassan eljutottunk oda, hogy régen az adidas cipőt kinőni tudtad de elhasználni nem, nem ugy mint most az utóbbi kettőm két hónapot nem bírt ki, a legmegbízhatóbb autó legenda a toyota orba szájba hívja vissza az autóit.
Ez kb a 90 évek közepén változott meg véglegesen. Nem személyes tulajdonosok vannak mindent a pénzpiacok bankok részvényesek uralnak ha van részvényed te is és én is. Nem vagyok érdekelt abban hogy jól menjenek a dolgok csak abban hogy a papír értéke emelkedjen és az osztalék minél magasabb legyen.

Na itt jön be az erkölcs.
Nagyon messze jutottunk attól amikor az ifju Széchenyi apja mondja a fiának, hogy csokolja meg a jobbágy kezét mert az adja nekik a kenyeret. Valamint gazdag létére az ország felemelkedésén dolgozzon valaki.
Sajnos ennélkül nem fog menni hosszú távon, mondom én aki nem vagyok vallásos. Már ha az erkölcsöt és a vallást összetartozó dolognak veszem. Szeretném hinni hogy önmagában vallás nélkül is müködhet az erkölcs, de eddig nem ez bizonyosodott be.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 19:48:29

@jjulie: Inog a fehér ember világa... az biztos.
Ezen kéne változtatni.

mrs. white 2010.03.06. 19:49:56

@mirrmurrkandúr: Biztos hogy nem Gábor mert nekem két hete azt mondta, hogy hat rá Fleto karizmája mint nő Orbáné meg nem (és akkor enyhén interpretáltam az utóbbit). Inkább Gabriella.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 19:53:14

@mirrmurrkandúr:
a jobbik nevű formáció, és a fidesz is azt mondják, hogy a liberalizmussal, mint ideológiával van a baj.

a liberálisok például azt mondják, hogy európai uniónak kell leülni például az oroszokkal tárgyalni. mert az országokat külön-külön csak be fogják szopatni, illetve csak annyi történik, hogy nem kapolyi lesz milliárdos, hanem egy másik fazon.

a libek azt mondják, hogy keretmegállapodások kellenek, és akkor majd ezeket a kvótákat töltse ki a szabad piac. az oroszok megint működjenek a maguk logikája szerint.

az európai liberálisok nem akarják megmondani, hogy mi legyen oroszországban, azt mondja meg az orosz nép, és a duma.

és ez következik a liberalizmusból. abból, hogy van egy nemzetközösség, ami az unió, megmondjuk, hogy itt mik a szabályok, és a többi kontinens is megmondja, és folyik a kereskedelem. és ugye itt gazdasági kérdésekről esik szó, és az államoknak nincs szerepük. az uniónak van szerepe, és a szabad piacnak.

jjulie 2010.03.06. 19:55:55

@[nev]:

neki megmondta már a szijjártó hogy mi a jó

hoplita 2010.03.06. 19:56:06

@mirrmurrkandúr:
Most tudtam meg, amikor te...
Nem mondom, volt bennem valami halvány kétely, de a másság ugye, nem az én világom.:DD

mrs. white 2010.03.06. 19:56:57

@[nev]: Én a helyedben nem abból indulnék ki hogy a fidesz milyen térfélen focizik jelenleg.
Sokkal inkábbb liberálisok mint bármely más párt, feltéva ha szadeszt a liberalizmus parodiájának nevezem és nem azt tekintem kiindulási pontnak.

2010.03.06. 20:00:21

upsz, jól átaludtam az új posztot!:/ Hogy mindig csak agyaltok!:)

jjulie 2010.03.06. 20:02:49

@hoplita:

milyen halvány vagy ma, nem tudsz valami játékgépes, vagy ingatlanos infót?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:04:25

@mrs. white:
szerintem nem a liberális gazdaságpolitika bukott meg, hanem az antiliberális.

az usában úgy adtak mindenkinek lakást, mint a szocializmusban, az ingatlanárak az egekbe emelkedtek, egyre több, és több támogatást kellett volna kiosztani, és erre nem volt fedezet. ráadásul ugye egy gazdasági visszaeséssel kiderült, hogy egy csomó ember nem tudja fizetni a támogatás mellett felvett hiteleket. de ennek semmi köze a lib. gazdpolhoz, és a bankmentő csomagoknak sincs köze. ez az egyik fele. amerika.

a másik meg ázsia. a kínai cipő. ott meg azt hagyod ki a sztoriból, hogy a kínai állam ultra brutál dotálja a cipőgyártást. pontosabban nem a gyártást, hanem a szállítást. annak a pár cipőnek az ideszállítása, raktározása nem kevés pénz. és azt a kínai állam a kereskedőnek kifizetni, így versenyképes kína. de ez megint nem a liberális gazdpol.

a liberálisok azt mondják, hogy oké, a kínai állam ha ezt akarja, akkor támogassa az iparát, ebbe nem szólunk bele, de a kereskedelmi mérleget egyensúlyba kell tartani. és el van borulva az árumérleg, és ugye az energiamérleg. ázsiából vásárolunk szinte mindent, és ehhez képest kevés dolgot vesznek tőlünk. tehát itt megint nem a liberális gazdpol csődje ez, hanem a liberális közgáz elvek figyelmen kívül hagyása történt.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:10:40

@mrs. white: Nem. Ha ő azt mondja, Gábor, nincs okom, hogy ne higgyek neki.:-)))

Egyébként is, téged nem fogott meg Gyurcsány karizmája?

Szégyelld magad! :-)))

mrs. white 2010.03.06. 20:12:53

@[nev]: Szocializmusban a lakást inygyen adták. Amerikában pénzért, kőkemény hitelért csak a magyarhoz képest viccesen olcsó kamattal. a bili akkor borult amit már fent fejtegettem hogy nincs melo termelés. nincs kereslet esik a lakásár nincs fedezet bukik a bank és mindenki.

Detroitban az amerikai munkások szakszervezete beintett a gyártónak amikor leakarta venni a fizetését.

kKiszámoltam kg tízszeresét kerete egy magyar suzuki és dupláját egy toyotás japán dolgozónak.

Így mondjuk kurva nehéz versenyképes terméket előállítani, ha ennyi a bérköltség. Fent ezt fejtegettem. Amerikában semmit nem éri megy gyártani. De ennyi embert nem lehet csak a pénzügyi meg szolgáltató szektorból eltartani. Mindíg azt hittem amerika a liberalizmus hazája és amit ott csinálnak az pedig az. Ezek szerint mégsem?

jjulie 2010.03.06. 20:17:26

@mrs. white:

miért nem írod be egyszer a liberalizmus szót a googleba és kezdesz el kattintgatni?

mrs. white 2010.03.06. 20:18:40

@mirrmurrkandúr: Engem csak a karizma tudott volna de még fogási távolságba nem kerültem hogy autogramot kérjek tőle.
Mielőtt gabcsi vagy juli megjegyzi orbántól sem kértem. Nem vagyok rajongó típus.
Szégyellem is egy kicsit de nekem mindegyik egyforma. Egy orr két fül két szem jó esetben kettő kéz és láb.

mrs. white 2010.03.06. 20:21:03

@jjulie:Iiszom szavaidat. Mi a liberalizmus?
Ja és melyik országban mit értenek alatta?

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:22:17

@mrs. white: hát még egy IGEN feliratú táblád sincs?

Mélyen csalódtam benned.:)

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:23:44

ezzel együtt a tőkepiaci szabályokat szigorítani kell. nyilván nem lehet azt szerintem megengedni, hogy az értékpapírok árfolyama mondjuk 20-30%-ot emelkedik minimálisan, miközben a reálgazdaság 2-3%-ot növekedik.

mert akkor ki lesz olyan ostoba, hogy dolgozik, tanul, invesztál, ha a tőzsdén 10x annyi pént keres azzal, hogy ütögeti az entert.

de ez ugye megint csak nem megy szembe a liberális gazdpollal, a libek azt mondják, hogy az ilyen kérdéseket nem az államnak, hanem az uniónak kell szabályoznia.

hiszen egyetlen államnak sem érdeke a saját tőzsdéjét korlátozni, nekünk az nem jó, hogy mondjuk a mol árfolyama nem emelkedhet túlzottan, ha mondjuk a bécsi tőzsdén meg mégis csak, egy ilyen állami szabályozás azt eredményezné, hogy megszűnik a budepst börze, az uniónak kell a tőkepiacot szabályozni. és ugyanígy van a hitelekkel. hiába szigorítja az állam, igazából azzal csak drágulnak a hitelek, az uniónak kellene ezt is szabályoznia.

na de nem akarok liberális kiskátét nyitni ezen a blogon belül. csak azt mondom, hogy a jövőben szükség lesz egy új liberális pártra, amelyik ezeket a zászlajára tűzi, és egy új konzervatív pártra, amelyikkel ezeket a programpontokat a liberálisok megvitatják.

és ez válhatja le a fidesz-jobbik formációt. egy ilyen konzervatív-liberális pártalakulat. ami lehet az mdf, és az lmp. vagy új pártok. ez még a jövő zenéje.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:25:29

@hoplita: Azt hiszem jobb, ha te is el kezded tanulmányozni LIBERALIZMUS szó jelentését, mert szagértő hölgyek/urak(?) nagyon megharagszanak...:DDDDDDDDDDd

mrs. white 2010.03.06. 20:25:45

@mirrmurrkandúr: nincs de már csináltam egy olyat, hogy jjulie for president.
Azon gyakorolok.

hoplita 2010.03.06. 20:27:33

@jjulie:
Olyat nem, de ismerek kamerádot, akinek van felfüggesztettje némi rendőr amortizálásból kifolyólag....
Az megteszi?:DD

mrs. white 2010.03.06. 20:28:05

@jjulie: Akkor maradjunk annyiban hogy én tudom jól. Ok köszi ma már 4:0 ide.

A 20 év mulva (nem Dumas) fehér ember világáért respect viszont, abban nincs vita.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:28:05

@[nev]: és akkor -azok alapján, amit ma elmondtál- szerinted mi a különbség a liberális és a konzervatív gazd.pol. között?

jjulie 2010.03.06. 20:29:53

@mirrmurrkandúr:

a liberális elmélkedés nagyon hasznos: elűzte ma délutánra a jobbikos rohamosztagot

vagy történt valami a jobbikkal és azért ez a csend?

hoplita 2010.03.06. 20:29:57

@mirrmurrkandúr:
Ó, én már húsz éve tanulmányozom és az undoromat már szavakba sem tudom önteni.
Legalábbis szalonképes szavakba..:D

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:33:20

@jjulie: ezt kérdezd meg egy jobbikostól!

de nem hiszem, h eltűnt volna... nem érdekelt a témában..

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:35:20

@mrs. white:
az utóbbi években amerikában dotálták a lakásvásárlást pont úgy, mint nálunk. volt két alap, a freddy mac, és a fanny mae amelyik ezeket a támogatásokat utalta. és ezek dőltek be.

az autóipar külön téma. az amerikai autógyáraknak az utóbbi időben nem volt nyerségük, csak árfolyamnyereségük. a saját papírjaikat vásárolgatták, aminek az árfolyama emelkedett. és csak ebből származott a nyereség. maga a gyártás veszteséges volt.

és amikor a tőzsdei árfolyamok irreálisan magasak voltak, akkor valakik az esésre kezdek játszani, és akkor a szuper nyereségesnek gondolt autóipar veszteségessé vált.

jjulie 2010.03.06. 20:36:21

@mirrmurrkandúr:

csak a játékgép és ingatlanbizniszben

bár ezeknek speciális liberalizált válfajában érdekeltek

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:45:20

@mirrmurrkandúr:
nincs konzerv gazdpol. a nyugati közgazdaságtant liberális filozófusok raktak össze. konzervatívok ezt a gazdpolt egy az egyben átvették. a konzervatívoknak kultúrpolitikájuk van. (a liberálisoknak olyan nincs. a liberális oktatáspolitika valójában brutál konzervatív. iskolába kell járni. már ez egy konzervatív dolog. nézd meg az angol liberális polgárok milyen ultra brutál konzervatív iskolába iratják a gyerekeiket.

www.etoncollege.com/

---

az alternatív gazdpol a szocialista gazdpol. a politikai gazdaságtan. konzerv gazdaságpolitika nincsen.

Lucilius 2010.03.06. 20:45:53

Karácsony Gábor elég pesszimista a mostani választásokat illetően. Kampányfőnökként nem ezt kéne nyilatkoznia; gyakorlatilag kimondja h az KMP nem jut be a parlamentbe:

"Szerintem az LMP missziója a 2010-es parlamenti választással kezdődik, és a párt 2014-re lesz olyan erős, hogy parlamenti szereplőként el tudja mondani, mit akar. Most még a pénz és a tapasztalatok hiánya akadályoz bennünket."
www.168ora.hu/itthon/lehet-mas-a-politika-kampany-valasztasok-finanszirozas-51865.html

2010.03.06. 20:46:04

@mirrmurrkandúr: Bona sera! Épp alkotok...:)

Lucilius 2010.03.06. 20:46:41

@Lucilius:
Izé, elnézést, természetesen Karácsony Gergely :-S

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:47:34

@Lucilius: csak realista... szerintem ez jó.

mrs. white 2010.03.06. 20:48:55

@[nev]: Ok értem, hogy a segélyen lévőknek is adták a hitelt de nem ez borította be dolgot ez csak a jéghegy csúcsa volt.
Az autóipari példa pedig pont rávilágit a arra amit én mondok és te is alátámasztasz.
Nem volt nyereséges a termelés nem is lehetett ilyen bérköltségnél. (Az amerikai autók minősgéről pedig tényleg ne ejtsünk szót) Tehát a pénzpiacon. (Ha feletó lennék azt mondanám trükkök százaival) probálják behozni a nyereséget. A tőzsde pedig nem más mint egy nagy rakás lótúró. Ahoz amire kitalálták már nem sok köze van.
Normális ésszel egy cég értéke emelkedhet csökkenhet. Ez Ok de ami itt van az vicc. Mivel az árfolyam nyereséggel lehet keresni ezért borítékolhatóan időnként pánikba esnek a befektetők aztán megnyugodnak és az árfolyam változáson pedig egyesek jól keresnek. Valós gazdasági történésekhez pedig nem sok köze van. Elemzők mindenfajta hullámokat fekete gyertyákat, kereskedési sávokat néznek. Amióta figyelem alig volt, hogy eltalálták volna mi fog következni.
Ahogy mondod ha nagyobb tőkém lenne kb annyit megkeresek mint a melóval és netezés közben kell csak bökdösnöm a cursort. Meg nem kell bepánikolni amikor bukóra álok.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 20:49:46

@[nev]: mondjuk ez, h végiggondolja az ember, logikus... tényleg...

hoplita 2010.03.06. 20:53:14

@Lucilius:
Azért...
Mert Gábor ts-sel írja a nevét....meg utoljára még a Kossuth téri események alatt beszélgettünk egy teljes estén át a Nádor utcai krimóban és nagyon nem elempés volt akkor....sem.:DDD

jjulie 2010.03.06. 20:55:10

@hoplita:

na mi a szar van ezze a játékgépes ingatlanbusiness of tisztakezű jobbik ügyekkel?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 20:56:51

@mirrmurrkandúr:
még van a korporatív gazdpol. csak ezen meg fogsz sértődni. mert itt fasisztázni kell. ami azt mondja, hogy van két cukrászda. az egyik állami támogatást kap. a havernak vesz az állam egy cukrászdát. a másik meg nem kap, ő értelemszerűen mindennek duplán fizeti az árát, mert akkora az elvonás. nincs tisztességes verseny. hanem állami korporációk (hivatásrendek) döntik el, hogy egy ágazatban ki kap támogatást, és ki nem. ezt a korporatív gazdaságpolitika. egy mussolini alkalmazta olaszországban. erre épül az olasz fasizmus.

nem mellékesen ez pont az, amit a fidesz úgy hív: a széchenyi terv. az állam vásárol mondjuk egy panziót. cserébe természetesen támogatnod kell a pártot. mert ugye mindenki nem kaphat támogatást. és ugye ezt kezdte el a fidesz. az mszp pedig ezt folytatta.

Lucilius 2010.03.06. 20:59:55

@hoplita:
"Mert Gábor ts-sel írja a nevét."

Tudom, mert Karátson Gábor fia, Dávid, tanított az egyetemen.

2010.03.06. 21:00:16

@mirrmurrkandúr: jelzem, nagyon igyekezem...nem megy csak úgy ripsz-ropsz!:)

Lucilius 2010.03.06. 21:02:15

@mirrmurrkandúr:
De mégiscsak a kampányfőnök. Ha már ő is 2014re készül, akkor nem rózsás a KC helyzet az LMPnél, hiába magyarázzák Schiffiék az összes fórumon h jól haladnak a gyűjtéssel.

mrs. white 2010.03.06. 21:05:43

@[nev]: A széchenyi terv gondolatmenet tökéletesen érthető. Az a kérdés hogy vállalható-e az az érv melette hogy helyzetbe hozza a magyar munkavállalókat akik tőke híján vannak más országbéli vállalkozókkal szemben.

Ergo jó- e kinevelni mesterségesen egy réteget aki itthon adózik jó esetben meghódítja a környező országokat lásd Otp Mol, vagy nem támogatom aztán jöhet ami a kereskedelemben végigment.

Szinte minden élelmiszer lánc külföldi kézben kivéva cba-t. Mondjuk az osztrákoknál pont fordítva ott mindenki maradt otthon julis meinl stb. Tudva hogy a kereskedelem nem ész, pusztán pénz kérdése a mai formájában.
Nos van benne ráció vagy sem? Külföldet ne vegyük példának ott nem volt negyven év szocializmus egészséges volt a magántulajdon fejlődése.

jjulie 2010.03.06. 21:07:56

@hoplita:

na ne már, hogy egy kis nemzetiségiekkel dolgozó jobbikos ingatlanzseni miatt elnémulj!

ki dobta fel az egykutyák közül?

vagy nincs meg még hogy mit kell mondani?

könnyebb lenne most a fideszben, a szijjártó már megtanította volna a papagájoknak

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:09:29

@Lucilius: szerintem ez nem baj.
Nem biztos, hogy jót tenne az LMP-nek, ha rögtön a parlamentbe jutna... (nézz rá a többiekre, nekik sem tett jót...:)
Négy év alatt viszont sokat érhetnek.

De majd meglátjuk.

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:10:27

@Letícia: ne siess vele, sokáig fent leszek. Megvárom:-)

Az alkotáshoz egyébként is idő kell...

jjulie 2010.03.06. 21:15:15

@mrs. white:

az osztrákoknál maradt minden otthon?????

az első héten felvásároltak már mindent a németek

a juliusból az embléma maradt otthon

elárulum neked, itt nálunk mindig is minden projekt nemzetközi projekt volt, és a tőkének már régóta nincs nemzetisége

tipikus nemzetközi projekt a lánchíd: angol tervezés, angol építésvezetés, sina (vodiáner rotschild) finanszírozás

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:17:11

@Letícia: ááá, Margit, hát te is szereted a Laár pour Laár-t?

Hát menten én leszek a Bókember:-)))))

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:19:47

@Letícia: Lazíts egy kicsit, ez az egyik kedvencem (figyeld a szöveget!)...

www.youtube.com/watch?v=ari_Boq_wVE&feature=related

[nev] (törölt) 2010.03.06. 21:20:44

@mrs. white:
itt a helyhatóságok a ludasak. a hipermarket lenyomja a kiskereskedelmet. ez azért nem feltétlen igaz. hipermarketeket nyugaton jelentős részben a kiskereskedők hozták létre. részben a termelők. és részben a finánctőke.

magyarországon azt kellett volna mondani, hogy úgy épülhet mondjuk tesco, hogy a környéken még lesz egy tucat tesco mini. lesznek kisboltok. és a kiskereskedők ha akarnak belépnek az ellátási láncba. megegyeznek a tesco-val. egyébként ez nem idegen a nyugattól. így működik a mc donalds kisüzlet. az kovács-mc donalds kft családi vállalkozás.

persze nem az államnak kellett volna ezt mondani, hanem a helyhatóságnak. csak úgy adja ki az építési engedélyt, ha mondjuk a hipermarket a kiskereskődket bevonja, és garantálja, hogy bizonyos arányban helyi termékeket árul. és ezt helyi rendeletek részletesen szabályozzák. és ezt a helyhatóság ellenőrzi.

de ezt az állam nem tudja szabályozni, mert nyilván ez mindenhol más és más. ahol tejipar van, ott nyilván azt kell a szabályozással segíteni, ahol meg textilipar, ott meg azt. ez nyilván településenként eltérő. de ezt semmi sem tiltja. ez hogy én is gyurcsányt idézzem: böszmeség.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 21:26:11

a széchenyi terv azt mondja, hogy nem szabályozással kell a helyieket segíteni, hanem az államnak készpénz támogatást kell nyújtani. de ez nem normatív támogatás, hanem egyedi elbírálás alapján, lesz aki majd kap támogatást, és lesz aki nem. az elbírálás önkényes. magyarán az egyik kisvállalkozás adójából támogatják a másikat. és ezért magasak az adók. a multiknak meg emiatt kell adni a kedvezményt. mert ők nem akarnak támogatni senkit sem. azt mondják, hogy akkor inkább őket támogassák. de ennek megint kevés köze van a liberális gazdaságpolitikához.

2010.03.06. 21:27:18

@mirrmurrkandúr: Hogy ne szeretném!:) Nagyon nagyon!:)

Kivirágzott a száraz fűzfadísz, amit a tavaszi csokorba egy igazi virágdizajner bele kötött. Nos, ez most mit jelent politikailag? Ez vajon összefüggésben van a tavaszi választásokkal?;) Abszolút rózsaszínen a jácintok, szóval nem tudom, kire szavazzak!:D

Elég abszurd ez a helyzet, azt hiszem...:)

Edrik 2010.03.06. 21:35:28

@[nev]: a támogatásokra van egy érdekes amerikai autóipari példa, ami miatt a japánok és a németek morognak. Ha a GM Kanadában szerel össze valamit, az amerikai autónak számít, és preferált. Amit a Honda gyárt Amerikában, az japán autó, és üldözendő (lásd pl. autóipari mentőcsomag kitételek).
Az egész "Made in ..." címke áttekinthetetlen lett a mai világban:
people.ischool.berkeley.edu/~hal/people/hal/NYTimes/2007-06-28.html

mirrmurrkandúr 2010.03.06. 21:57:03

@Letícia: :-)

Ha elég intuitív vagy, akkor tudni fogod kire kell szavaznod:-)

Szerintem mindenki csak a maga kis szubjektív origójából tudja szemlélni a Világot, így én is.
Ebből fakadóan, amit most mondok, azt is egy kicsit az én szemüvegemen keresztül teszem.

Az én tanácsom, ismervén (talán egy picit) a -politikai- vonzalmaidat:

Egyéniben szavazz a fideszes orvos ipsére, listán az MSZP-re.

Miért jó ez neked?

1, Mert nem kell egyértelmű döntést hoznod, ezzel kifejezheted, hogy egyikkel sem szimpatizálsz (jelenleg) igazán, de azért elmész választani teljesítvén állampolgári kötelezettségedet.

2, Ha egyéniben a fideszesre szavazol, ezzel hangot adsz elégedettségednek, hogy elküldték a Kosztolányi Dénit, és hogy a Szanyit sem veszed emberszámba, valamint bünteted a szocpártot a nyolc éves nyomorékságáért.

3, Ha listán a szocikra szavazol, nem árulod el őket (ha már ők téged...), és azzal az önváddal sem kell szembesülnöd, hogy átálltál azt "ellenséghez", tehát tulajdonképpen hű maradsz önmagadhoz.

4, Betehetsz a Viktornak is, hiszen azt mondta, nehogy bárki megossza a szavazatát.:-)

Nos?

3,

panelburzsuj 2010.03.06. 21:58:31

Ostblock belső piachoz: soha sehol nem láttam leírva, hogy lehet-e (szabad-e) hosszútávú tanulságokat levonni egy évtizedekig egyenlősítő rendszer hirtelen felbomlásakor megnyilvánuló keresletből?

(Egy szempont a keleterópai kkv-nyomorúság kérdéséhez: mire föl befektettünk 15-20 éve?)

panelburzsuj 2010.03.06. 22:01:58

@panelburzsuj:

Ha már a Széchenyi-terv, az EU-s gazdaságfejlesztési pénzek, meg általában a reálgazdaság tervezhetősége a téma.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 22:11:13

@Edrik:
itt az a gond, hogy valaki elkezd valamit önkényesen támogatni, és akkor az van, hogy a többi ország is támogatásokat kényszerül adni, mert különben tönkre megy az ipara, és akkor ennek semmi sem szab gátat. a gazdagabb országok megtehetik, hogy támogatnak, a szegények nem tehetik meg. ez a másik probléma. a nagyobbak esetleg több támogatást adhatnak egy iparágnak, a kicsik kevesebbet. ez megint probléma. nincs tisztességes verseny.

és akkor erre a liberális válasz az, hogy a nemzetközösségen belül nincs támogatás, vagy normatív támogatás van. tehát nincs állami önkény. nincs állami beavatkozás. ez van ugye a mezőgazdaságban, csak ugye nem érvényesülnek a liberális jogelvek, mert ugye a magyar paraszt fele annyi támogatást kap, mint az osztrák egész pontosan 55%-át, ha jól tudom. de ezt is úgy, hogy kovács lászló bulizta ki. hogy legyen több, mint 50%, hogy ne lehessen mondani, hogy a felét se kapja. és így lett 55%. én így tudom, de lehet, hogy ez csak legenda.

szerintem alacsony kamatozású világbanki hitelek kellenének, tőkepiaci garanciavállalás mellett kellene nyújtani. szerintem a vissza nem térítendő támogatás a soha meg nem térülő beruházás szinonimája.

tegyük fel, hogy az unió mondjuk megállapodik abban, hogy a hagyományos (low tech) iparágakat támogatja valamelyest, illetve nem támogatást ad, hanem alacsonyabb adókat vet ki feltéve, hogy mondjuk biotermelést folytatnak, vagy bioenergiát használnak, stb. különben meg környezetterhelési díjat vet ki. tehát igazából nem támogatás ez, tehát nem a többi iparágtól vonja el a pénzt. oké.

de mi van, ha a többi ország erre fittyet hány, és ő mégis csak támogat valamit. akkor egyrészt erre lehet vámot kivetni, másrészt lehet kvótákat szabni, de a lényeg, hogy kontintentális árumérleget egyensúlyban kell tartani. ezt kellene mondani kínának, hogy akkor lehet behozni szabadon árut, ha innen vásárol ugyanannyiért, különben vámot kell fizetni. de ezt megint az unió tudná megoldani, és nem az állam. az állam is leülhet tárgyalni, de ezekből többnyire titkos államközi szerződések lesznek, az oligarchák lefölözik a hasznot, a kisárutermelőket meg átverik. főleg ugye, hogy nincsenek értékesítési szövetkeztetbe tömörülve. ez mindenképpen kellene ahhoz, hogy ők maguk tudjanak kereskedni.

[nev] (törölt) 2010.03.06. 22:25:57

@jjulie:
itt hiányzik kossuth a liberális párt éléről, széchenyi a konzervatív párt éléről. és ha nagyon durva akarok lenni, akkor egy kádár a szélbalos szocialista párt éléről. helyette van vona, orbán, és mesterházy.

de ha mondjuk vona legaláb rákóczinak öltözne be, és a gárdisták mondjuk kuruc brigadérosnak, azzal is előrébb tartanánk.

én ezt javasolnám az lmp-nek például. legyenek kurucok. mondjuk már vége van a farsangnak. de ha ez kell a népnek, és a médiának, akkor egyes képviselőik öltözzenek jelmezbe. és akkor játszák ezt az irodalmi, és történelmi színpadot.

2010.03.06. 22:32:17

@[nev]: ja, és kiderülne, hogy a régiek is csak egy hepciás, okoskodó bagázs volt?? Nem kéne poén csinálni a mai keservünkből!

jjulie 2010.03.06. 22:34:04

@[nev]:

sajnos pesszimista vagyok, kemény világ jön, európa be fog zárkózni

ahhoz, hogy menjen a játék, kell kis érdekérvényesítő képességű, nagy mennyiségű olcsó, kapszkodni akaró munkaerő, és ezt most európában, házon belül le kell gyártani

ez fájdalmas lesz

és ne legyen igazam

jjulie 2010.03.06. 22:41:50

@Letícia:

tudod hogy a kossuthot kajálták amerikában és angliában is, olyan volt mint egy popsztár, tök régies angolt beszélt, és ezzel is kiváló szónok volt?

miért ne poénkodjunk, üljünk olyan arccal mint az áder?

a széchenyi sem csak okoskodott, szervezett is rendesen

2010.03.06. 22:50:32

@jjulie: tudom, de deáknak is volt kossuthról markáns véleménye...:)

Széchenyi meg egy zseni volt, asszem...:)

A áderfapofa, jaj álmomba se jöjjön elő.:)

2010.03.06. 22:51:35

@Letícia: Bácsánat Deák Ferenc és Kossuth Lajos.. most ég a képem!:S

jjulie 2010.03.06. 23:16:32

@Letícia:

miért szégyenkezel a deák és a szakállas miatt?

[nev] (törölt) 2010.03.06. 23:38:01

@jjulie:
szerintem nincs akkora versenyhátrány ázsiával szemben, bár ugye az ember megnézi ezeket a képeket, akkor azt mondja, hogy mégis csak van.

images.google.hu/images?q=singapore

de azért ez messze nem egész ázsia, hanem ázsia egyes vidékei.

európa nem tud bezárkózni, mert európában nincs komoly hardvergyártás, csak összeszerelés van, és télen a fűtéshez sincs elegendő energia. nincs közös pénz. én biztos nem engedtem volna az uniós csatlakozást közös pénz feltételeinek teljesítése nélkül. és nincs egyéges közigazgatás. hanem mi magyarok például 3000 faluval csatlakoztunk a unióhoz. óriási szükség van a mezőgazdaságra természetesen, és a vidékre, de nem ebben a széttöredezett formában. szerintem a közigazgatási reform a legfontosabb.

szerintem alkotmányozni fog orbán, vagy akit a miniszterelnöki székbe ültet, aztán államelnökként le fogja váltani a kormányfőt, és ki fog nevezni egy újat, szerintem lesz neki ilyen jogköre. a román, vagy ukrán politikához fog hasonlítani a magyar. és amikor ebből elege lesz a népnek, mert világos, hogy ez a nemzeti hip-hop recesszióban nem működik.

a másik forgatókönyv meg az, hogy világgazdasági konjunktura jön, és akkor kénytelen lesz a liberális értelmiség hallgatni, hogy itt mekkora nagy spílerek vannak kormányon.

most is el szokták mondani, hogy micsoda növekedést produkált magyarország köszönhetően ez orbánnak. ez a működő tőkebeáramlásnak volt köszönhető, amiért orbánnak a kisujját se kellett megmozdítani. persze ez a tőke szabályozatlanul jött be, mert ugye orbán éppen zászlókat osztogatott a falvakba. ami teljesen jó lett volna, ha helyi szintem a hagyományokból kiindulva pártoktól függetlenül szerveződik meg, ad egy identitást annak a tájegységnek, csak ugye pont nem ez van, hanem a gyökértelen nemzeti hip-hop.

DjKaller 2010.03.06. 23:58:33

@ddance:

"Nem lehet bejutni a Parlamentben fél év után, a Jobbik is 8 évet küzdött"

Nem gondolom, hogy a parlamenti bejutás valami olyan lenne, mint egy tábla csoki a rossz gyereknek ha megcsinálta a leckét. Lehet, hogy egyik pártnak több, másiknak kevesebb idő szükséges a parlamenti bejutáshoz, de ezt az éppen aktuális politikai, társadalmi helyzet és a párt törekvései, jelszavai, céljai határozzák meg. Tudom mint a kereslet - kínálat. Az a párt jut be, amelyik olyasmit tud nyújtani, amire van igény. Az LMP-re van igény. Van akinek azért mert zöld, van akinek azért mert belefáradt az elmúlt évek folyamatos lenyúlásaiba, átveréseibe, a mutyikba. Mástól is hallottam már hasonlót, hogy majd négy év múlva bekerül az LMP. Miért lesz attól jobb, hogy várunk még négy évet. Attól szerintem inkább csak rosszabb lesz. Az LMP-ben pont az a jó, hogy még makulátlan, ilyen emberekre van szükség, még nem rontotta meg őket a nagypolitika és én hiszem, legalábbis bízom benne, hogy nem is fogja.

Sajnálom, hogy elborultnak és túlzottan zöldeknek ítéled meg őket. Holott igen is szükség van zöld fordulatra és ezt eddig egy párt sem vállalta fel. Ennek egyik oka, hogy a nagypártok mögött nyilvánvalóan húzódnak bizonyos gazdasági érdekek, ez az LMP-ről nem mondható el. Egyik legnagyobb ötletük épp az, hogy a zöld beruházások létrehozásával szeretnének munkahelyeket teremteni és ezzel valóban két legyet üthetnek egy csapásra.

DjKaller 2010.03.07. 00:36:07

@jjulie:

Akkoriban vita volt, hogy ki számolt jobban, a kukások, vagy a rendőrség. Mindenesetre arra jól emlékszem, hogy 1 m2-re nem 2 embert számoltak, hanem 4-5-öt, ami egybe hangzik azzal amit mondtál. Fél m2 = 1 ember. Egy m2 azonban a fél m2 4Xese. A Kossuth téren ha nem is 2 millió, de egy milka biztos kint volt. A téren elfér ugyanis 500 000 ember, a többi a körülvevő utcákban állt.

Ami a Fideszes túlzást illeti, ez nem túlzás, valóban összegyűjtötték a már majdnem két millió szelvényt. A fennmaradó körzetek nem azt jelentik, hogy ott a Fidesznek nem sikerült összegyűjteni a szükséges számú cetlit, ilyet senki ne gondoljon, csak szimplán többre utaznak, és ráérnek leadni.

Surko 2010.03.07. 02:52:30

@[nev]: " itt hiányzik kossuth a liberális párt éléről, széchenyi a konzervatív párt éléről. és ha nagyon durva akarok lenni, akkor egy kádár a szélbalos szocialista párt éléről. helyette van vona, orbán, és mesterházy. "

Kossuth minden volt, csak éppen liberális nem. A liberalizmusa kimerült abban, hogy ki akarta űzni az osztrák megszállókat. De egyébként sokkal inkább illett rá a nacionalista jelző.

Kossuth egy türelmetlen nacionalista kalandor volt, akinek a nevéhez eredmény semmi, ám annál több kár kapcsolható. Nagymagyar nacionalizmusa belevitte Magyarországot egy eleve esélytelen, pusztító háborúba.

Ezzel szemben Széchenyi türelmesen, a Habsburgokkal együttműködve épített. Az ő nevéhez valóban kapcsolható eredmény: Lánchíd, gőzhajózás.

De mit köszönhetünk Kossuthnak a háborún kívül?

Kb. a Jobbikosok Kossuth meg Petőfi szellemi örökösei a külföldellenességükkel, meg türelmetlenségükkel, együttműködésre képtelenségükkel.

Petőfi sorai: "kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete" ma is elmennének egy Jobbikos rendezvényen...

Nálam pont ezek miatt csak Széchenyi az építő, meg Deák, a kiegyező, a magyar aranykor lehetővé tevője az igazi államférfiak.

A politikában nem a hangaztos szavak, meg az érzelemittas hevület vezet eredményre, hanem a kitartó, konszenzusra képes magatartás.

Kossuth ezekből hiányt szenvedett.

fromdtod 2010.03.07. 05:41:32

Én azt nem értem, hgoy munka és dolgozás alatt itt "egyesek" folyamatosan azt értik, hogyha valaki kapál, meg ha valaki vasat hajlít. Mintha az 50-es években lennénk. Azért ebből már jó lenne felnőni. Széchenyi apja mai fejjel valószínüleg saját fia kezét simogatná, és nem a parasztét, mert a fia sokkal több értéket termelt egyedül, mint az összes jobbágy akkoriban. És itt most nem a nagybetüs értékről, hanem a pénzről beszélek.
Ha azt gondolja valaki, hogy a bank és szolgáltató szektor nem termel értéket, akkor ott elég komol alapproblémákkal kell szembenéznie. Ez olyan mint akik szerint az a gyár amelynek nincs kéménye már nem is gyár...

BF79 2010.03.07. 08:32:26

A bejegyzéshez: az LMP végleg elszállni látszik. Bokros váltig állítja, hogy meglesz az összes területi lista és minden körzetben indítanak jelölted, de mivel szinte már csak napok vannak hátra, még ha az utolsó pillanatokban sikerülne is beadni több mint száz jelölt céduláit, akkor is az a véd érné őket, hogy manipuláltak, mint a ferencvárosi időközin. Az, hogy akkor és most tényleg így volt-e a politikában már majdnem teljesen mindegy. Az LMP esetén 2%, az MDF esetén 20% alatti az esély, hogy lesz országos lista ÉS megkapják az 5%+-t.

jjulie 2010.03.07. 09:14:03

@Surko:

tök jó hogy ehhez hozzászóltál, jó téma kurvára kibeszéletlen, ezt a verziót még fideszes korodban tanulhattad

48 környékén volt 3 féle fő vonulat:

1. az egyik pólus a petőfi féle "akasszuk fel a kirélyokat" projekt, a kutyát sem érdekelt, kb 150 fős tömegtámogatást lehetett egy ilyen mögé állítani azt is csak pár napra

2. a másik pólus a széchenyi, aki joggal írtózott a petőfi féléktől, az ő projektje arról szól, hogy a feudalizmusnak és a főuraknak, mint amilyen ő, előbb utóbb itt is kampó, menjünk elébe, van két minta, egyik a francia, ahol a királyokkal együtt a nagybirtokosok holmiját is széthordták, a másik az angol, ahol a nagybirtokos hazament a birtokára, elkerkette a jobbágyait és elkezdte kapitalista módon működtetni amilye volt, na ehhez még annyi követője sem volt, mint a petőfinek a sajátjához és hasonló sikert ért el

3. a kossuth féle, az egy nemesi liberalizmus volt, ami jó kis fából vaskarika, (akár a másik kedvenceim a világi zsidó gimnázium, vagy a keresztényszocializmus) de annak idején erre volt piac, és erről van a legkevesebb szó manapság a magyarkodók között

szóval annak idején a kontinensen francia találmány volt ez a felvilágosodás és a napóleon kaszárnyát csinált az országból de ez a kaszárnya tele volt fénnyel és levegővel...és születé a grande nemzet, amin aztán sokan elgondolkoztak, a német irástudók is, és az ő irásaik elöbb eljutottak ide (mint a farncia vagy angol papírok), úgy hogy a magát nemzetnek tekinteni akaró birtokos nemesség irástudó része meg is rettent, rájöttek hogy a francia út járhatatlan legelőször is meg kéne csinálni a magyar nyelvet, ez a projekt elég jól sikerült, de közben a fényes elek megszámolta és az jött ki amit sejtettek, hogy a magyar szupremácia az kurva jó lenne, de az csak a ködös vágyak egyike, valamit gyorsan tenni kell, mert a többi nem magyarul beszélő is elkezdett gondolkodni arról hogy mi fán is terem az hogy nemzet, vagy ha még nem, előbb utóbb fog és az kurva nagy baj lesz, mert sokkal többen vannak

a gondolkodás eredmény pedig az lett, hogy vannak itt habsburg fegyveresek akik összetartanak egy birodalmat, amiben szinte mindenki egyformán csicskáztatva van, tekintet nélkül arra hogyan mondta először azt hogy "anya", és mi lenne ha kikényszerítenénk az uralkodótól, hogy a fegyvereseivel úgy csicskáztassanak tovább, hogy a magyar birtokos nemest ne, csak mindenki mást igen

ez volt a magyar nemesi liberalizmus, és az a röhely, hogy akkoriban még ez a sekélyes projekt is progresszív volt úgy ahogy

az akkori kukaborogatók megágyaztak a nemesi liberálisoknak, és talán 16-án bécsbe ért a kossuth ahol istenként fogadták a kukaborogatók, saját maguk húzták a szekerét a lovak helyett a császárhoz, és ha azt mondta volna nekik a ház előtt, hogy gyujtsátok fel és csináljatok egy pörköltet a veséjükből, megtették volna, de nem mondta, mert baromira nem ezért jött, hanem kikényszeríteni a magyar birtokos nemesség kiemelt szerepét a habsburg birodalmon belül, és mivel az uralkodó szarban volt, és kicsit gyengeelméjű is, belegyezett, és még az első magyar kormány miniszterelnökét is kinevezte

aztán őszre lett új császár, meg összeszedték egy kicsit magukat fegyveresileg, és megüzenték, hogy nem adjuk a seregeinket ahhoz hogy ti csicskáztatssatok itt másokat, inkább továbbra is ugyan olyan csicskák lesztek ti is mint amilyen a többi, és visszavontak mindent amit tavasszal megigértek

ebből lett a habsburg ház trónfosztása ősszel és a háború

mégegyszer ismétlem tavasszal a petőfiék akartak forradalmat és királyakasztást nulla szavazóbázissal, a fő vonulatnak esze ágában sem volt ilyesmi tavasszal, sőt az ellenkezője, magyar királyt akartak csinálni a habsburg uralkodóból

namost ez az egész zsákutca volt, birtokos nemesség mint progresszív erő a 18. század közepén?

aztán ebből az egészből készült egy romantikus legenda, a haynau meg befejeztatte ősszel a lánchidat, felavatta, a bach pedig megtette azokat az alpvető intézkedéseket amik az első lépést jelenthettek a modernizáció felé, amit a birtokos nemesség baszott megtenni, és a hős birtokos nemes mivel nem lehetett a legfőbb csicskáztató, nagyon duzzogni kezdett, aztán a külvilág megrogyasztotta délen és északon is a habsburgokat, 67-ben létre jött politikailag az ami 48-ban elmaradt, viszont a magyar nemesi ábránd újabb virágzásnak idult, immár más formában de a biztos elszegényedéssel együtt, és ez az a nyomoronc csapat amelynek díszpédánya volt a prónay és az osztenburg és a héjjas, és a többiek, akik a horthyt beszavaztatták, és a világ röheje rendszert létrehozták itt 1945-ig

mostanában meg aztán ennek a gyatra történetnek egy egy mozaikját leporolják manapság és mint szellemi táplálékoz kimérik a menzán az éhezőknek

hát ennyi a magyarkodási progresszió rövid 200 évnyi története

igen, szebb jövőt !!

[nev] (törölt) 2010.03.07. 09:25:40

@Surko:
kossuth dehogy volt nacionalista. azt akarta, hogy a monarchia országai, és a környező népek államszövetséget alkossanak. dunai konföderációnak hívta ezt. tehát azon túl, hogy el akarta zavarni az abszolutista uralkodót nemzetközösségi létformát akart, csak ennek errefelé nem volt divatja. éppen ez volt a probléma, hogy a magyar urak is, és a szomszédok is nemzetállamokat akartak, és nem egy nemzetközösséget tagállamokkal.

kossuth azt akarta, hogy a nemzetiségek önálló belpollal, és kult pollal, az "unió" pedig közös külüggyel, hadüggyel, és pénzügyekkel. közös pénzzel, az unión belül szabad keresdekelemmel, vámunióval. a nemzetiségek szabad nyelvhasználatot, és szabad vallásgyakorlást kapnak. úgy képzelte el, hogy a közös ügyekben szakbizottságok állnak fel, és rotációs rendszerben ezek mindig máshol üléseznek.

kossuth "hibája" az volt, hogy a mindvégig ragaszkodott ahhoz, hogy az automómia nem jelentheti az ország feudális széttagolását kell, nem lehet éles államhatárokat húzni. szerintem előremutatóbb volt mindenkinél. egyébként wesselényi is.

volt egy csoport teleki lászló körül, akik területi autonómiát akartak, de az azért volt irreális, mert a népesség a mainál is sokkal vegyesebben lakott, és az vélhetően erőszakos asszimilációhoz, és kitelepítésekhez vezetett volna.

úgy képzelte el, hogy szükség van föderatív igazgatásra, de ez nem nemzetállam, hanem kell egy konföderáció. viszont ez nem egy olyan szoros államszövetség, mint az egyesült államok. nagyjából azt akarta, amit az európai unió, csak ő ezt konföderációnak hívta.

Uhu20 2010.03.07. 10:11:53

@[nev]: Megzavar az, hogy bizonyos fogalmaknak más a jelentése most, ill 150 éve.

Kossuth igenis nacionalista volt, a szó akkori értelmében. A szó csak később vett fel negatív attitűdöt.

A dunai konföderáció tervét senki sem vette komolyan, egyik érintett sem. És, sajnos, minden érdeme ellenére el kell ismerni, hogy a nemzetiségi jogok terén a reformkori elit szűkmarkúnak bizonyult, a megtörtént események fényében! (Sokkal megengedőbb volt, mint pl. a francia, de, akkor is, kevésnek bizonyult.)

jobbra 2010.03.07. 10:12:56

jjulie 2010.03.06. 14:37:01
@mirrmurrkandúr:

nem másfél millióan voltak a kossuth téren, hanem 2 millióan, én számoltam meg, és súgtam meg a philipnek

Persze, komplett Bp.lakossága és akkor a vidékieket nem számoltam.

Legalább gondolkoznál,van fogalmad egyáltalán ?láttál már akár 100000 embert egy helyen?? Kizárt,mert akkor tudnád hogy max annyian voltak.
LOL a 2 milla ember.Ez olyan fideszes felmérés volt ..látszik.

jobbra 2010.03.07. 10:26:37

Tíz Kossuth tér
Hány Kossuth tér fér el a Kossuth téren

* don B

2002. április 13., szombat 18:03 | Frissítve: 2002. július 15.

A nemzet kétmillió tagja gyűlt össze a budapesti Kossuth téren - jelentette a magyar közszolgálati rádió rendőrségi becslésekre hivatkozva. Kérdés mármost, kivel lehet ezt a marhaságot megetetni.

Drága barátaim, honfiak, emberek, polgárok! Helyezzük magunkat kényelembe, készítsünk ki egy pohár italt, dohányosok rágyújthatnak, aztán vegyünk elő egy Budapest-térképet meg egy léptékvonalzót! (Online tartozkodó barátainknak ajánlhatjuk a bpterkep.index.hu [1]-t, azon remekül lehet mérni.) Keressük ki a Kossuth teret, és méricskéljünk egy kicsit!

Ennél sűrűbb tömeg már tényleg gruppenszex vagy árleszállítás.
Helyettesítsük a parlament előtti részt egy téglalappal. A tér keleti oldala 330 m hosszú (egészen az épületek tövénél mérve). A déli oldal 170 m. A téglalap tehát 56 100 négyzetméter. A parlament középső kiszögellése valamivel nagyobb mint 50x60 m, azaz 3000 négyzetméter. Vegyünk a téren levő fák, szobrok, köztéri bútorok, egyebek számára - az egyszerűség kedvéért - ennél kicsit többet, 3100 négyzetmétert. Vagyis a Kossuth tér parlament előtti területe jóindulatú, konzervatív becsléssel 50 ezer négyzetméter.

Szakértők szerint normális tömegelésnél egy ember 0,25 négyzetmétert foglal el. Gondoljunk bele: 50x50 centi per kopf. Ennél sűrűbb tömeg már tényleg gruppenszex vagy árleszállítás. Vagyis a parlament előtt, törik-szakad, 200 ezer honfi fér el. Minusz rendezők, rendőrők, újságírók, transzparensek, kutyák, bokrok, szemeteskukák...

De legyünk nagyvonalúak. Az országház északi és déli végén van egy-egy, kb. 130x110 méteres tér, vegyük a kettőt lazán 30 ezer négyzetméternek. Akkor az még 120 ezer lelkes résztvevő. Sőt. Vegyük a betorkolló nyolc utcát átlag 10 méter szélességben, 500 méter hosszan (ennyi az Alkotmány utca hossza a Bajcsyig). Az még 40 ezer négyzetméter, még 160 ezer résztvevő. 200 meg 120 meg 160 az 480 ezer hazafi. Legyünk nagyvonalúak: félmillió.

Vagyis mondjuk már magyarul: közszolgálati jelentések szerint a budapesti Kossuth téren négy uszkve tíz Kossuth tér gyűlt össze. Őszinte szívvel javaslom mindenkinek, aki ezt elhiszi, szavazzon... (akire akar)

jjulie 2010.03.07. 10:39:02

@jobbra:

ez a számitás kicsit feljebb már el lett végezve, én a google föld-ön mértem 320-nak ami szerinted 330

szerintem nem fér el 1 m2-en 4 ember az én fél nm/fős becslésem közelebb áll a valósághoz mint a te negyed nm/ fős becslésed

[nev] (törölt) 2010.03.07. 11:15:16

@Uhu20:
senki sem vette komolyan. mert a többiek vagy nemzetállamot akartak, vagy nagy-magyarországot. kossuth pedig a mai fogalmainkkal tagállamokat nemzetközösséggel. és nemzetiségi parlamenteket, és uniós szakbizottságokat.

egyébként amikor 90-ben ii. erzsébet angol királynő beszédet mondott a parlementben, és folyamatosan méltatta kossuthot, akkor először nem értettem, hogy kossuthnak a brit uralkozóházban miért volt akkora respektje. aztán rájöttem, hogy azért, mert mai szóhasználattal élve nemzetközösséget akart. mint a britek. ugye erzsébet megtehette volna azt is, hogy széchenyit méltatja, mert kapitalizmust akart, és kossuth-tal meg nem törődik. de valami olyasmit mondott - bár lehet, hogy az én emlékezetem csal - hogy önöknek kossuth nyomdokain kell majd most járni.

persze oké, abban igazad van, hogy az ideális az lett volna, ha már eleve a "nemzetközösség" ötletével hívja hadba az összes nemzetiséget, szemben a császárral. és a császár meghátrál, és szimbolikus hatalma marad csak. és ugyenez történik nyugat erurópában is. az angolok felhagynak a brit világbirodalom ötletével, és akkor egy évszázaddal korábban korábban jött volna létre az európai unió. de akkoriban a többség nacionalista volt. kossuth szerintem nemzeti liberális.

2010.03.07. 11:55:33

@jjulie: mert kisbetűvel írtam, azért..megérdemlik nagybötűt, mert azért valamit letettek az asztalra, nemde?

jobbra 2010.03.07. 11:56:37

@jjulie:
Akkor is jóindulattal ..200e fő lehetett,közöttük a sünök meg a tv-s .,rádiós és tsa.Na meg nem kizárt hogy "más" politikai nézetű lény is kiment oda nem,í???

Surko 2010.03.07. 12:34:54

Furcsamódon ha idegen elynomás van egy nemzet nyakán, akkor a liberalizmus és a nacionalizmus erősen átfed...

Nem véletlen, hogy '89-ben a liberális SZDSZ is olyan nagy támogatottságot élvezett, hiszen akkoriban a szadi liberalizmusa kimerült abban, hogy ruszkik haza, komcsik takarodjatok, meg legyen szabad véleménynyilvánítás.

Ez kb. minden ember számára vállalható - sőt erősen hajaz a nacionalizmusra is - hiszen amolyan liberális minimálprogram. De hol van ez a szabad és versengő piacgazdaságtól?

Így Kossuthnak is leginkább ezt a császárellenes, elnyomásellenes liberalizmusát fényezzük nap nap után, holott ez sokkal inkább volt nacionalizmus, mintsem liberalizmus.

A Dunai Konföderáció ötlete meg már akkor szökkent szárba, amikor látható volt, hogy a hegemón magyar nemzetállam illúziója elbukik. De eredetileg szó sem volt nemzetközösségről.

Olyannyira nem, hogy '67-ben is az volt a kiegyezés legnagyobb hibája, hogy kihagyták belőle a szláv cseheket, akik így nem a monarchiáért, hanem a saját függetlenségükért (akna)munkálkodtak.

jjulie 2010.03.07. 13:04:02

a kiegyezést olyan erők rakták össze amelyek felett már áthaladt a világ, de nálunk még elég erősek voltak ahhoz, hogy a megakadályozzák a világ után való eredményes sprintelést, pedig akkor még látótávolságban volt, és voltak itt jó sprinterek

igy aztán most mi itt jól elvagyunk a futottak még csoportban és elvitatgozgatunk a választásokról

[nev] (törölt) 2010.03.07. 17:00:11

@Surko:
itt a probléma mégis csak az volt, hogy mindenki nemzetállamokat akart létrehozni, és egyébként a magyar jobboldal még ma is a nemzetállam illuziójába ringatja magát. kossuth meg, igaz, hogy 1862-ben, de mégis csak látta, hogy a nemzetállam illuzórikus. helyette egy nemzetközösség kell tagállamokkal. kossuth ezt úgy fogalmazta meg, hogy föderatív igazgatás, egy konföderációval.

és ugye ennak a koncepciónak a megvalósítása még ma is várat magára. hogy az állam csak a kulturális ügyeket intézi, kulturális autonomia van, és egy nemzetiségi parlament.

de például a nemeztközösségen belül közös pénzügyek vannak, közös védelmi politika, közös külpolitika. és ezek már a nemzetközösség szintjén egységesen vannak szabályozva, és helyi (városi) szinten finomítva. azaz például a gazdasági szabályozásból kimarad az állam. ugye ez a liberális alapkoncepció, amit szerintem egyébként magukat liberálisnak vallók zöme sem ért, hanem a feudális hieaerhiából indul ki, kossuth meg azt mondta, hogy akkor mi a fenéért volt a szabadságharc. éppen ezt a hiearchiát akarta lerombolni, és nem egyszerűen az uralkodót felakasztani. és ugye ettől liberális kossuth, és nem nacionalista.

tehát kossuth konföderációs felfogása a a brit nemzetközösségi modellel is összhangban van. ezért tetszett kossuth az angol királynőnek. tehát kossuth teljes életművét látva egy nemzeti liberális polititkus képe rajzolódik ki, és nem egy nacionalista forradalmáré, aki ki akarta végezni az uralkodót. hanem egy politikus, aki az abszolutista monarchiából nemzetközösséget akart létrehozni.

persze ehhez a teljes életművét kell látni. nyilván kossuth is az élete végére jutott el ideáig. de én nem látom azt, hogy azóta 150 év tapasztalatával ma hány parlamenti politikus látja ugyanezt. és akkor ehhez képes kossuth még is csak nagy spíler volt szerintem.

pannonfunk 2010.03.07. 21:19:04

Az megvolt, hogy Mesike Veszprémbe járt gimnáziumba? Ugye Veszprém 6-os 7-es körzet az maga Veszprém város. Az 1-es körzet meg Ajka, nagy bányászváros. Hogy ott nem gyűlik össze az mszp-nek a kopogtató, azért az magáért beszél...

Aner 2010.03.07. 23:09:42

@BF79: Az MDF-nek nagy valószínűséggel meglesz az országos listája jelenleg 6 területi listájuk van és és 6 megyében állnak úgy, hogy hogy már csak 1 induló kell, hogy meglegyen a területi lista. Az országos listához 7 területi kell. Nem hiszem, hogy reális a becslésed.

Másrészt az országos listával nem lehet bejutni, a bejutáshoz területi listák kellenek.

Az MDF-nél kommunikációs zavar van már megint. Bokros, magabiztossága szemben áll Dávid Ibolya közleménye, amelyben "minél több egyéni választókerületben" legyen jelölt szerepel. mdf.hu/aktualis/mind/1/orszagos_listat_allit_az_mdf

Érdekesség, hogy az országos lista már tényként szerepel, tehát a hétvége hozott valamit a konyhára.

Gyakorlatilag a bejegyzés felvetése aktuálisabb lett.

Tudjuk a korábbi LMP bejelentésből hogy, jó esetben 100 helyen tudnak jelöltett indítani.

Most már tudjuk, hogy az MDF-nek is nagyon erősen meg kell küzdenie a bejutásért.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.08. 01:56:35

IDE:
- elutasítva: 8 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár" 3 helyen (ha nincs is jelezve, mert egyesek már csak a döntéssel együtt teszik ki)
- postázva további 3 helyre...

Én/Me 2010.03.08. 09:45:57

A hét végén jártak nálam ketten (Bp) az LMPtől, megkapták nejem és az én cédulámat, még akkor is, ha nem eldöntött kérdés, kire is adjuk a szavazatainkat. Segítsük a kicsiket :)

De...
meglepett, hogy a két fiatalember bevallotta, jövedelmet kapnak a gyűjtésért. Ebben számomra semmi elítélendő, de valamiért eddig azt gondoltam, az aktivisták meggyőződésből és lelkesedésből dolgoznak.
Azt is mondták, hogy ebben a körzetben akkor mindjárt össze is gyűlik a kellő mennyiség. Tehát elképzelhető, hogy bár az aktuális statisztikák szerint most gyengén állnak, de jópár jelölt még könnyen felkerülhet a listára.
Ami viszont nem megy a fejembe: az összes többi párt már vagy két hete kopogtatott, egymás sarkát taposták, és minden fronton hirdették, hogy *letarolják* amit lehet. Ennek fényében két hét múlva kezdeni szerintem luxus...

LuiKang 2010.03.08. 10:18:27

index.hu/velemeny/eheti/2010/03/08/engedjetek_hozzam/

Nem lehet kommentezni, így itt teszem meg. :)

Véleményem szerint újabb fizetett hirdetés...

Ha egy párt nem képes megfelelő szervezeti hátteret felépíteni, hogy akar kormányozni?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.09. 15:12:43

@1.szolo - ajánlom magamat::
IDE:
- elutasítva: 8 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár" 4 helyen
- postázva további 3 helyre...
- postázásra vár újabb 3 helyre.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.10. 17:30:15

IDE:
- elutasítva: 10 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár" 3 helyen 1 jelölt
- postázva újabb 5 helyre 3 jelölt
- postázásra vár 4 helyre 2 jelölt
(össz.: 22 helyen 3 jelölt)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.11. 22:22:21

@1.szolo - ajánlom magamat::
IDE: elutasítva: 13 helyen 2 jelölt
- "döntésre vár": 1 helyen 2 jelölt
- postázva újabb 7 helyre 2 jelölt
- postázásra vár: 1 helyre 1 jelölt
(összesen: 22 helyen 3 jelöltünk)

TALÁLKOZÓ:
Bp. Városliget, a Vajdahunyad Vára főbejáratánál - (geocachereknek: 47.515809, 19.082136;)
Márc. 15-én 11-17 óráig minden EGÉSZ órakor:
- ismerkedés, cédula IDEadás...
(akár saját névre szólóé is)

pannonfunk 2010.03.11. 22:29:22

@1.szolo - ajánlom magamat:: Azt egyébként elárulnád, hogy ez miért jó neked/nektek?

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.12. 00:47:28

@pannonfunk: Egyszerű... demonstráljuk, hogy:
- mi elvégezzük a munka ránk eső részét
(aki meg nem adta ehhez hozzá a magáét, az magára vessen;)
- a 42 "jelölő szervezet" közül több mint a FELE még ennyit sem teljesít
(neve - ha van - csak áruvédjegy...)
- mellesleg nem mi vagyunk nevetségesek, hanem a RENDSZER, amely ezt elfogadja.
(érdekes látni, ahogy az irodák 4-5 féleképp is értelmezik ugyanazt a jogot;)
süti beállítások módosítása