Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
06:05

Amikor tavaly november elején felvetettem a forgatókönyvek között a lengyel mintára működő jobboldali kétpárti dominancia lehetőségét - és vele együtt az MSZP váltópárti reményeinek esetleges eltűnését -, ezt az opciót tartottam a legkevésbé valószínűnek. Nem növelte az esélyét az sem, ahogy az MDF és az LMP bukdácsol a jelölési folyamatban, hiszen ha valóban nem lesznek képesek szinte mindenhol elindulni, a választék a szavazók fejében eleve három pártra egyszerűsödik, s a bizonytalan(kodó) baloldaliaknak ezen a térfélen csak az MSZP marad. Most, március elején mégis azt érzem, hogy – bár továbbra sem ez a legvalószínűbb opció - a varsói gyors egy hónap múlva akár meg is érkezhet hozzánk. Két okból gondolom ezt: egyrészt a Jobbik többször tárgyalt erősödése miatt, másrészt pedig azért - az előzőtől nem függetlenül -, mert az MSZP most már egyre inkább belefulladni látszik a korrupciós ügyek mocsarába. A Hagyó-történet olyan érthető és szépen elmesélt, hogy ehhez képest Tocsik Márta – amúgy elég világos – emlékezetes ügye zavarosnak és politikailag nehezen elhelyezhetőnek tűnik. Pedig az 1996-os botrány, ne feledjük, sokat tett hozzá az MSZP-SZDSZ 1998-as vereségéhez

Amikor a BKV volt vezetője részletesen arról beszél (s ezt – okkal – vezető hírként hozza nem csupán a jobboldalhoz közel álló hírtévé, hanem mindkét nagy kereskedelmi tévé, az RTL Kklub és a TV2 híradója), hogy miképp kellett a korrupciós pénzeket átadni a szocialisták volt fővárosi reménységének, akkor egyszerűen olyan történik, amire még nem volt példa az újkori magyar politikatörténetben. A minden napra jutó botrányhírek bizonyára növelik az ingerküszöbünket, de azért vegyük észre: itt a kormányzó párt egyik frontemberéről, volt főpolgámester-helyetteséről, a párt belső életére egy időben döntő hatást gyakorló politikusáról van szó. Hagyó Miklós nem azonos a „20 dokumentumos” Székely Zoltánnal, pedig a kisgazda politikus esete is sokat tett hozzá ahhoz, hogy az FKGP 2002-ben még az egy százalékot se érje el a választáson.

Az ár pedig hömpölyög tovább, s ha kizárólag a baloldalt árasztja el – azaz valamilyen váratlan fordulattal nem terjed át a Fideszre -, még az is előfordulhat, hogy az MSZP a hátralévő egy hónapban teljesen elsüllyed benne. Csak azt nem tudom, hogy ha ez tényleg bekövetkezik, és az MDF és az LMP sem állhat (érdemben) rajthoz, akkor a kiábrándult baloldali szavazók többsége mit tesz majd április 11-én. Átszavaz a Fideszre vagy a Jobbikra, esetleg mindkét politikai erőt segítve otthon marad?

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr811815055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Frusztrált helyi szocialisták 2010.03.07. 14:30:54

Frusztráció (lat. frustratio): A szervezet akadályoztatása egy bizonyos cél elérésében. Átvitt értelemben minden olyan akadály, amely valamely elképzelt célkitűzés elérésének útjában áll. Ez az ...

Trackback: Egy ember, egy karrier 2010.03.07. 12:18:40

Az MSZP intellektuális és emberi minőségét tökéletesen szimbolizálja a Sólyom Lászlót leparasztozó, Orbán Viktor feleségének "aktuális elléséről" beszélő Szanyi Tibor legújabb blogbejegyzése és a kiegészítésként alápakolt életrajza. Igen, az életrajz

Trackback: Nokia - connecting people 2010.03.07. 10:10:03

 Hagyó Miklós a nokia új reklámarca. 

Trackback: Nokia - connecting people 2010.03.07. 09:56:36

 Hagyó Miklós a nokia új reklámarca. 

Trackback: Hetvenmillió ok a bukásra 2010.03.07. 08:59:23

Érdekes párost alkot a két mai MSZP-s hír. Mesterházy Die Presse interjújában becsülendő, hogy kertelés nélkül elismerte az elmúlt évek hibáit, de hiába, ha a Hagyót korrupcióval vádoló Magyar Nemzet interjú egy másik mondatának ad pikáns aktualitást:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treuga Mei 2010.03.08. 03:01:22

@mizrolist:
Sejtettem én, hogy ez a szerződés valóságos főnyeremény volt az országnak. De ez persze messziről látszott is rajta. Meg a szerződő feleken.

theofil 2010.03.08. 06:29:05

Ha a kereskedelmi televízióink vezetői nem lennének olyan gyávák mint amilyenek akkor nemcsak a Hagyóékat látnánk naponta amint éppen lopnak.
Hanem látnánk fideszes tolvajokat is akik szintén előadódnak.
De általános a rettegés Orbántól tehát csak a szocik lopnak.

Az ÉS-ben még előfordul oknyomozás, de ott meg az SZDSZ a szent tehén.

jjulie 2010.03.08. 07:23:40

lopj be

káprázik a szemem

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 08:05:26

Ha egy közvéleménykutató azt mondja, hogy "1000 fő véletlenszerű kiválasztásával, országos reprezentatív mintán. Az adatfelvétel módszere: telefonos lekérdezés." akkor azt hogyan kell érteni egész pontosan?
Mitől lesz az "reprezentatív"?

Idet 2010.03.08. 08:34:10

@kovi1970: Mi az, hogy kiábrándulás?!

Ha egy egész ország azt képzeli magáról, hogy holdkórosan ábrándozó szerelmes, aki az ágyban nem azt kapta, amit elképzelt, az elég gáz.

Remélhetőleg leszoktunk már a csodavárásról, és tudjuk, hogy egy kormány csak jó irányt adhat. Húzni nekünk kell, ha tetszik, ha nem!
Nem úgy megy az, mint Fordnál az autógyártás: bedobják a pléhet, és kijön az autó.
Azt kell tenni, ami a magyarnak a legnehezebb: kőkemény, KÖVETKEZETES, FOLYAMATOS munka!

panelburzsuj 2010.03.08. 08:43:55

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Valamirevaló közvéleménykutatónak van többszázezer elemű címlistája, amely minden statisztikai jellemzőben igen szűk hibahatáron belüli pontossággal tükrözi az alapsokaság (nyolcmillió választó) jellemzőit. (Nem, kor, lakhely stb.) A konkrét kutatási feladatnál ebből a karbantartott címlistából választanak ki 1000-1500 darabot, véletlenszerű sorsolásra emlékeztető módszerrel. A minták egymáshoz viszonyított nagyságából következik, hogy mekkora eltérés valószínűsíthető az alapsokaság és a minták mérhető tulajdonságai között.

Idet 2010.03.08. 08:44:14

@Treuga Mei: Én is tartok attól, amit @panelburzsujnak válaszoltál.

Igen, a Jobbiknak főleg kapcsotati-tőke deficitje van, és még nagyon fiatalok, de ez, ugye, változik majd...

Szerintem elég nagy tehertétel rajtuk Morvai-Baló Krisztina, és tartok tőle, hogy meglesz még a hátulütője.

theofil 2010.03.08. 08:45:22

@Idet:

Azok akik a Jobbikra szavaznak semmi estre sem csodavárásra rendezkednek be.

Teljesen racionális az a nézet, hogy Vona Gábor tiszta keze, makulátlan erkölcsei fogják megváltani az országot.
Morvait pedig (többek között) a magyar lírikus irodalom megújítói között tarthatjuk számon.

Kérem a kartársakat, mindannyian álljunk fel a monitor előtt és ünnepélyes keretek között szavaljuk el Morvai Krisztina: "A farkincához" című ódáját.

Idet 2010.03.08. 08:50:10

@Treuga Mei: Ahányszor rákérdeztem eddig a pénzügyi háttérre, jött a nagy hallgatás, meg az a hümmögés, hogy hát a tagok meg a támogatók.
Ez így nagyon gyenge.
Hallottam valamit susmogni, hogy vannak ott guruló rubelek is, mert régi, nagy testvéreink nemigen szeretnének kedvenc exgyarmatukon erős Fidesz-kormányt látni...Szerinted lehet benne valami?

Idet 2010.03.08. 08:52:05

@theofil: Theofil, te gonosz vagy! De nagyon szellemes gonosz!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.08. 08:52:44

@theofil:
Erkölcsi válságban az ország.
Talicskában hordják a nokia-dobozt.
Ideje már, hogy végre egy farkincákhoz értő kerüljön a kormányrúdhoz.

theofil 2010.03.08. 08:54:18

@Idet:

Tényleg gonosz vagyok!

theofil 2010.03.08. 08:55:12

@simonmondja.:

Ők meg fogják oldalni az erkölcsi válságot.

Tiszta kéz, tiszta kéz...!

panelburzsuj 2010.03.08. 08:55:26

@Idet:

Annyival ki kell egészítenem a korrupció-leleplezés motivációs hipotézisemet (WOW...:), hogy én pártszolgálatnál jóval bővebb körű pirospontgyűjtésre gondolok. Egyéni "versenyelőnyök" szerzésére: hajlandó vagyok dokumentet átadni, tanúskodni, és elvárom a harminc ezüstömet. (Jatt, prémium, előléptetés, kinevezés, beválasztás, megrendelés - vagy épp vádalkuszerű futnihagyás.)

Idet 2010.03.08. 08:56:15

@panelburzsuj: Nahát, köszi! Először magyarázta el valaki teljesen érthetően, hogy megy ez!

medve2 2010.03.08. 08:59:38

kedves Gábor! A kopogtatók ügyében legyen óvatosabb, csak néhány helyen nem fognak tudni állítani az MDF-sek. Ettől függetlenül elvileg bajban lehetnek, de nem azért, mert nem lesz mindenütt listájuk, hanem mert ilyen nehezen jött össze. Amúgy az Ön által felvetett dilemma engem is régóta foglalkoztat. Fogalmam sincs, mit fog csinálni az a másfél milliónál is több mszp-szdsz szavazó, aki hiányzik a kutatásoból.

Idet 2010.03.08. 09:00:51

@panelburzsuj: Úgy van. Pozícióban maradás, helyzetbe hozás, és a már védhetetleneknek a vádalkuszerű futnihagyás.
Bár ne legyen igazunk...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:01:53

@panelburzsuj: és ezen belül a "telefonos lekérdezés" nem jelentheti azt, hogy a vezetékes telefonnal elérhetőek felül vannak reprezentálva?

Ami megmagyarázná hogy miért van a mszp felül, a jobbik pedig időnként alulreprezentálva, ugyanis a fiatalokat már nem olyan egyszerű vezetékes telefonon elérni, mint azokat akik jól megérdemelt nyugdíjas éveiket élik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.08. 09:03:12

@theofil:
Tiszta kéz, üvegzseb, erkölcsi válság.
Három komoly pártunk lesz a parlamentben.
Ha a jegyzőkönyvön rossz a dátum, akkor az nem bizonyíték.
A hangfelvételt összevágták.
Viszont a nokia-dobozt akárki megláthatja a talicskában, ahogy tolják.

Idet 2010.03.08. 09:03:24

@simonmondja.: Megtaláltad a könyvcímeket? Szívesen leírom mégegyszer, ha nem!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.08. 09:05:55

@Idet: Kösz, megvan. Nem olvastam egyiket sem még.

theofil 2010.03.08. 09:08:36

@Idet:

Nem szándékozom, egyelőre.

Azt hiszem lesz téma, a választások után pláne.

panelburzsuj 2010.03.08. 09:09:08

@medve2:

Új szekuláris-plebejus-pártot gründol az MSZP, SZDSZ harmadvonalában hoppon maradt, megcsömörlött, cserben és szégyenben hagyott aktivisták vezényletével ...

Egy színtiszta kádárista kisemberpártot - de mindezt az ideológiai és szervezeti szakítás fennen hangoztatásával.

Balos Jobbik.

Hm? ... :)

jjulie 2010.03.08. 09:10:40

@medve2:

15-20 helyen nem sikerül nekik.

érdekes lenne egy jó könyvelő a háznál?

panelburzsuj 2010.03.08. 09:19:18

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Ha nem mondja a kutató, hogy "csak vezetékes" akkor miért gondolod, hogy csak vezetékes?

Idet 2010.03.08. 09:21:00

@simonmondja.: Skvoreckynek van még egy könyve, "A csoda". Szerintem könnyesre fogod magad röhögni rajta.

panelburzsuj 2010.03.08. 09:25:26

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Az érzeteidhez képesti alul-felülreprezentáltsághoz meg vedd hozzá azt, hogy a Jobbik-életérzés jópár olyan külsőséggel is jár(hat), ami az idősebbek hétköznapi világképét, ízlését is borzolja.

A rovásírás, máriaországázás, trianonozás ma olyan szerepet is betölt, mint a csövezés meg a csápolás harminc-harmincöt éve. Generációs elkülönülés.

Idet 2010.03.08. 09:26:34

@theofil: Semmi közöm hozzá, de megesz a kíváncsiság: az avatárod a Balaton, vagy a tenger?
Még szemüveggel is rosszul látok így reggel...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:29:10

@panelburzsuj: egyrészt lehet akármilyen, a nyugdíjast akkor is könnyebb elérni, hiszen nem dolgozik, egész nap otthon van, akik pedig dolgozik, az nem ér rá egész nap, esetleg nem is elérhető akármilyen telefonon. Gondolom a kutatók is munkaidőben dolgoznak.

Másrészt még senkitől nem hallottam hogy mobilon keresték volna akármilyen felméréssel kapcsolatban, tán a magasabb ár miatt, vagy nem tudom.

Nem állítom hogy ez így van, inkább csak kérdezem, hogy lehetséges-e ez, azoktól akik jobban tudják, hogy működik ez a telefonos kikérdezés.

panelburzsuj 2010.03.08. 09:29:34

@panelburzsuj:

"Akárhogy is fáj - Vona itt a sztár!"

Piramis őrs helyett Árpád-punk.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:30:18

@panelburzsuj: nem az én érzeteimhez képest, ld. ep választás...

lüke 2010.03.08. 09:35:45

Mindig csak az általánosítás:)
Nem jöhet varsói gyors! Expressz okozhat az emocionális választó közönség meglepetést.Magyarországon nincs erős katolicizmus, nincs püspök, pápa ,akinek lenne renoméja.
Csak nihilizmus és pápai van........................
S amiben egész Kelet-Európára hasonlítunk : a posztkommunista gyors és immorális változások polgárosodás nélkül,a balkáni korrupció,s az ázsiai susmus: a zavarosban halászás.
S ami inkább szomszédaink-ebben hasonlítunk- jellemvonása:
- a himnuszt éneklik reggelente az iskolában nacionalista jelszavakkal
- Rosenkranz, rasszista 10 gyermekes -bár ilyen se,10 gyermek egy családban, létezik nálunk - anyát jelölik köztársasági elnöknek.
Kiegészítve, egy korporativ gárdával, teli 20 és 40 közötti fiatalokkal.....................

panelburzsuj 2010.03.08. 09:36:16

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

EP: alacsony részvétel mellett a Jobbik piszokul bizonyítani akart, a többi viszont meglehetősen lanyhán vette. A tét ott eltörpült a mostani mellett.

lüke 2010.03.08. 09:39:20

@Idet:
hogyti miket olvastok:)
én Móra Terit:)

panelburzsuj 2010.03.08. 09:42:49

@lüke:

Meg további apróságok: milyen a "lengyel Trianon" (németek kitelepítése, Odera-Neisse határ...), milyen politikai hasznot lehet húzni a határontúli lengyelekből, milyen a tényleges vallásgyakorlás, milyen tapasztalatot jelentett a Szolidaritás és a szükségállapot a ma élő generációknak.

Idet 2010.03.08. 09:54:19

@lüke: Nana, Skvorecky nem rossz! Főleg a humor... Móra idegesített egy kicsit.

Idet 2010.03.08. 09:56:48

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Én még nem vagyok nyugdíjas, de mégis mindig a madzagos számomat adom meg, mert otthon dolgozom, az a biztos! Szerintem mások is vannak így.

radala 2010.03.08. 09:57:08

Kedves Török Gábor nem tudsz, annyit írni, hogy elolvasható mennyiségű hozzászólás szülessen. Persze ez nem kritika.
Szóval a témához fogalmam sincs. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy vagy az mdf vagy az lmp de leginkább mind a kettő valahogy meg ne oldja a kopogtató kérdést. Ha nem sikerül nekik az nagyon szomorú nem is a jövőre, de inkább a múltra nézve. Ebben az esetben nagyon nehezen hiszem, hogy 2006-ben az mdf önállóan állt föl, hogy 2002-ben a Centum stb. Szomorú lesz ez.
A varsói gyors nem egészen az volt, ami itt lehet, mert bár valaki kételkedik benne, hogy Tusk=Orbán, de aki ezt írta az szimplán hülye. A Fidesz 100 %-ban kompatibilis az ÖVP, CDU, PO val.
Viszont ugye a lengyeleknél először a radikálisabb PiS nyert.
No nézzük mit mond Tölgyessy. Szerintem okosakat megint.
www.mr1-kossuth.hu/hirek/tolgyessy-az-mszp-a-letezesert-kuzd.html

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 09:57:42

@panelburzsuj: valamint mostanában legnagyobb a pártok szimpatizánsainak kor szerinti differenciálódása, különösképpen a mszp-jobbik viszonylatban, mintahogy a legújabb felmérések mutatják is.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 10:01:02

@Idet: bizonyos kor alatt az embereknek nagyrészt nincs is vezetékes telefonjuk, az idősebbekenek pedig jellemzően van.

Idet 2010.03.08. 10:07:30

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Hát akkor ez nyiván a címlistában is megnyilvánul. Karban szokták tartani.

Hosszú évekig egy szál közv. kut. sem keresett meg, az utóbbi egy évben igen.

Szentpeter 2010.03.08. 10:08:26

A politikusokat, az elemzőket, a riportereket érdekli Hagyó Miklós...

A szavazópolgárok nem foglalkoznak az erkölcsi problémákkal, sosem foglalkoztak...

Egy a lényeg, mennyi lesz a nyugdij, a többi nem téma...

radala 2010.03.08. 10:08:36

@bölcsész87: Uram isten láttam Vona honlapján a saját idézeteit futni. Iszonyatosan ciki szerintem.
Mi a fasz gyönyörű lenne azon, hogy valaki magyar, pláne mi lenne benne a világon a leggyönyörűbb?
Szerintem én például teljesen megfelelő mértékben vagyok hazafi, nem állítom, hogy nem volt még olyan, hogy jó volt magyarnak lenni (mondjuk, mikor Athénben vertük a szerbeket és én a Corában néztem az eladó tv-k előtt a meccs végét (hang nem volt) és pont egy szerbet (aki szintén ott nézte) kérdeztem meg az állásról. Jó volt megverni a Grashopperst. No, de azért született már gyerekem kocsiban, voltam életemben először randin... Egyszóval számtalan olyan dolog történt már velem az életben, ami gyönyörűbb, mint magyarnak lenni.
Nekem nincs bajom a nacionalizmussal, de nagyon sajnálatra méltó az, ha valakinek a magyarsága a fő örömforrás az életben.

lüke 2010.03.08. 10:12:26

@Idet: jjaa, briefBrief ist gegangen:)

tölgyes 2010.03.08. 10:14:13

@lüke:
Kedves lüke!

Baj van az USA átment posztkommunista Balkánba, vagy a posztkommunista Balkán ment át az USA-ba. Minden tanteremben zászló, minden reggel himnusz és reggelente esküt tesznek az államokra...:)
A himnusztól és a nemzeti színű zászlótól talán mégse romlik még meg a magyar ifjúság!:)

Kepes még filmet is készített arról az anyáról, akinek több mint 10 gyermeke született ugyanattól az apától. Ráadásul még ma is élnek, ha meg nem haltak.. i

panelburzsuj 2010.03.08. 10:15:18

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Naná. És ahogy a hetvenes évekre felnőtt egy egy nemzedék, amelynek semmiféle személyes tapasztalata nem volt a negyvenes évekről, úgy mostanra is felnőtt egy generáció, amelynel lövése sincs a kádárkor hétköznapjainak valóságáról.

És ki szavazna itt arra, aki Horthyt, Szálasit, Rákosit és Kádárt is egyszerre rettegő és erőszakoskodó, pitiáner rusnya féregnek írná le?

Nem sírnivalóan röhejes, ahogy értelmes programok helyett avítt szimbólumok és hulladékemberek között turkálva döntünk a jövönkről?

lüke 2010.03.08. 10:16:03

@panelburzsuj: az talán nem Trianon
inkább:
két tűz közti, határtologatós
Katyn,varsói gettó, felkelés
volt ott bőven........
' 56 is volt ott
minden esetre bátrabbak voltak............

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 10:17:32

@panelburzsuj: Nem kellene csúsztatnod, mert elég gusztustalan szokás. Le kellene dobni az ilyen beidegződéseket.

Egyébként nem azoknak kell tenni a többiekért akik dolgoznak, mert ők már a keresetük nagy részét így is bedobják a közösbe. Hanem azoknak kellene, akik irányítanak, hogy a bedobott pénz ne nokia dobozokba stuffolva pártfunkcionáriusokhoz jusson, hanem oda, ahová az ország felemelkedéséhez kell.

lüke 2010.03.08. 10:22:21

@tölgyes:
csak finoman jellemeztem:
nacionalizmus, rasszizmus, korporativ testület
hármas egységét
s ami erre a malomra hajtja a vizet................
ja igen ,a szegény 250 ezer magyar ott Clevlandben is énekli:)

god save the king:):)

medve2 2010.03.08. 10:22:31

@jjulie: Már asz is sokat elárul, ha nehezen jön össze a 176. Ha 20-30 helyen nem lesz jelöltjük, hiába lesz mindenhol listájuk, az nagyon komoly gondról árulkodik.

radala 2010.03.08. 10:23:04

@radala: Félreértések elkerülése végett én a szegedi Corában néztem, ahogy verjük a szerbeket, sajnos nem valami görög boltban.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:23:36

@tölgyes:

Azt azért ne hagyd ki, hogy az USA polgárait nem a természeti és történeti örökség, hanem a közös jogrend köti össze. És azt éltetik, meg hirdetik, nem az ősapáik vérét.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:25:20

@panelburzsuj:

(Lásd még: Pál apostol meg a római polgárság ... :)

Idet 2010.03.08. 10:33:16

@lüke: Danke vielmals, prompt sehe ich an!

lüke 2010.03.08. 10:34:25

@panelburzsuj:
kösz,
pont ezt írtam ne általánosítsunk!
más a Balkán, más az USA,(hiába Clevland a második legnagyobb magyar város , s nemcsak magyar ,hanem 2. legnagyobb osztrák város is!)
más Ny- Eu és más Kelet-Eu:
más a lengyel, más a cseh, más a magyar, más román helyzet etc.............

panelburzsuj 2010.03.08. 10:34:58

@lüke:

Olyasmit akartam érzékeltetni, hogy a huszadik század a lengyelek számára is iszonyú sok áldozatot jelentett, de végső mérlegként nem vesztes érzülettel jöttek ki belőle.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:41:52

@órarugógerincű felpattanó:

Ma reggel olvastam valahol, hogy az APEH általt feltárt tavalyi adóhiány úgy 450 milliárd forint körül volt. (A nem feltártat meg nem tudjuk ... )

Sok nokiás doboz megtelne ám ennyi pénzzel. És ki lehet ragadni ugyan a főfejesek korrupciós ügyeit, meg a cigánybűnözést, de mi értelme a bűnözés elleni harc fölszecskázásának - persze a politikai üzletelésen túl?

panelburzsuj 2010.03.08. 10:46:17

@panelburzsuj:

(Minden hatalmat az apeheknek! -hány százalékos pártprogram lenne?? :)

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 10:46:27

@panelburzsuj: Én nem érzem magam jobbiknak, de egyetlen pontjukkal egyetértek, politikus bukása esetén a büntetési tétel lehetne felőlem 2x-es.

Hát csak tárogasson az apek bőszen, csak azzal meg az a bajom, hogy ott is tárogat, ahol nincs, ha nincs, akkor majd átnézzük mégegyszer alapon.

tölgyes 2010.03.08. 10:47:31

@lüke: A himnusz és az eskű mindenkinek kötelező.. abban nincsen kec-mec, meg a zászlóban sincs..

Egy-egy! De maga látja arról se tudott!::))Ezért aztán nem is volt elnökjelöltje. Most célt adtam az életének..:)!

Nacionalizmus, rasszizmus, korporatív testület.. ez így túl egyszerű.

lüke 2010.03.08. 10:50:47

@tölgyes:
az e heti billa hirdetés: unsere Schweine sind echte Patrioten:)

der Weg ist das Ziel:)

hoplita 2010.03.08. 10:51:21

@panelburzsuj:
Ez az "Árpád-punk" lehetővé tesz a számunkra, hogy a legerősebb, legütőképesebb ifjúsági szubkultúrát a politikai ideológiánk közelébe vonzzuk.
Aki Kárpátiára, Arcokra, RomErre jár, az nem fog liberális, coci, vagy bizonytalan identitású pártokra szavazni, hanem szépen, fokozatosan megtalálja az utat hozzánk.
Ez a szubkultúra nagyon erős, jelentős respekttel rendelkezik a fiatal generációk körében, divattá vált és ne becsüld le a hatását.
Illetve megteheted, de meg fogsz lepődni.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:54:35

@órarugógerincű felpattanó:

És nem tartozik a kormányzat főfeladatai közé a hivatalainak a gatyába rázása? Sokkalta inkább, mint a célzott embervadászat az ellenfél soraiban?

objekt 2010.03.08. 10:54:49

@panelburzsuj: Hidd el, ezek a "főfejesek" még ennyi védelmet sem érdemelnek, mint amennyit most úgy éreztél, hogy meg kell tegyél értük. Gondolom se-kutyád, se-macskád egyik sem. Csak a saját érdekeidre gondolj, ha másra nem. Nincs felmentés számukra. Az APEH meg tegye a dolgát, de az egy másik történet. Szerintem.

tölgyes 2010.03.08. 10:56:35

@panelburzsuj:
Vagyis ők nem az ősapák vérére esküsznek, hanem az őstörvényhozók vérére, miután akkorra már a lehetséges ősapákat módszeresen kiirtották, ketrecbe zárták, később meg a niggerek kedvéért csináltak egy kis apartheidet... és cuc-cuc klánt... és ha kellett még a 60-as évek közepén is lelőtték a mocskos niggert, ha álmodozni akart...

De félre az iróniával, ami Önnek szól és nem annak, hogy nincsen azzal semmi baj, ha a gyerekek himnuszt énekelnek.. Végül is egész szép szöveg ez az "Isten áld meg a magyart..."a dallam se rossz..... inkább talán mégis ezt mint a "b@szom a qurva anyádat mocskos..."

órarugógerincű felpattanó 2010.03.08. 10:58:14

@panelburzsuj: Nem kell célzottan vadászni. Majd a rendőrség/ügyészség megteszi.

panelburzsuj 2010.03.08. 10:58:21

@hoplita:

Egyáltalán nem becsülöm le. De pont ugyanazt a kérdést veti föl, mint minden ellenkultúra: hogyan fog elkülönülőből, tagadóból, dühöngőből, rombolóból építőbe átmenni?

Tudod: integrálódás ... :)

Glenarvan 2010.03.08. 10:59:30

@Idet:
Helló!

Bizonyára a nagyapámra gondoltál!
Ráadásul a válság miatt nekem csak egy ócska vitorlás jutott.Mindent a nagybratyók happoltak el!
(Egyébként jogos az észrevétel,kösz!)

panelburzsuj 2010.03.08. 11:01:09

@objekt:

A főfejes-ügyek legnagyobb kára az, hogy elterelik a figyelmet a mélyebb bajokról. Könnyű megoldással kecsegtetnek: ha ott fönn rendet vágunk, alul is minden rendbe jön magától.

objekt 2010.03.08. 11:11:24

@panelburzsuj: Nézd, mivel a kormányzati ciklus végén vagyunk - a Bajnai kormány gyakorlatilag beszüntette az érdemi kormányzást -, nem érzem ezt olyan nagy problémának. Ha pedig a baloldal, vagy az MSZP érdekeit nézem akkor azt mondom: ezek az ügyek segítenek abban, hogy ne lehessen tovább sunnyogni. Nem a káröröm mondatja velem, de le kell nullázódniuk ahhoz, hogy valami létrejöhessen a helyükön. Nézd meg, szóban igen, de ténylegesen semmiért nem vállalnak felelőséget. Tulajdonképpen ezért tartanak itt, ahol. Az országnak már úgyis mindegy. A választások után meg úgyis meg kell próbálni valami mást.

jjulie 2010.03.08. 11:12:06

@radala:

ne hagyd figyelmen kívül azt, hogy a mentális kiszikkadás ugyan úgy kínoz mint az az éhség vagy a szomjúság, és bele lehet pusztulni

egy éhező megeszik olyat is ami nehezen nevezhető ennivalónak és életben maradhat általa, egy mentálisan lenullázodott ember is azzal tölti fel a lelkét amihez hozzáfér, mindegy hogy miféle hulladék, összehasonlatani magát a cigányokkal és mondjuk a zsidókkal, vagy a tótókkal, románokkal és arra gondolni hogy magyar vagyok jól bevált túlélő módszer, megfelelő rituáléja van, lehet még megverni az asszonyt, a gyereket, megrugdosni a kutyát, de legjobb ezt váltogatva, de rendszeresen és néha csoportosan végezni

és előbb utóbb mindig előkerül valaki aki ezt jól meg tudja lovagolni

a zsidók nagyjából olyasmire emlékeznek peszahkor, hogy volt valaha egy húsosfazék amit egyiptomnak hívtak, ahol azért még a rabszolga is kapott néha némi kosztot, viszont volt egy rémült csöcselék amelyik egy mózes nevű vezetésével kivonult a sivatagba, ahol biztos, hogy nem volt se kaja se innivaló, de összebújtak és abban bíztak hogy ez kaja nélkül is elég lesz a túléléshez,és így lett, amiről persze nem tudjuk hogy a valóságban így történt e, de ez nem számít, csak az hogy a lélek jóllakatása kritikus helyzetben jobban kell a túléléshez mint a kaja, és aztán kitalálták a szombatot amiről azt mondják hogy a zsidók mindíg megtartották, közben a szombat tartotta meg a zsidókat, mert pl. a középkori európában ahol gyalog vándorolt, batyuval a hátán, árokparton hált, mindenki szabadon megalázta egész héten, de péntek estére otthon kellett lennie, ahol megint embrnek érezhette magát, és megint kibírta a következő hetet

szóval a nacionalismus nagyon fontos túlélő felszerelés

joe2010 2010.03.08. 11:20:41

Érdekes kérdés lehet, hogy kell-e baloldal, illetve lesz-e baloldal a választások után. Ha kell, ki fogja képviselni?
A JOBBIK kommunikációja, úgy tűnik, kezd egyre jobban az MSZP-s szavazók felé fordulni. Persze csak nagyon finoman.

hoplita 2010.03.08. 11:21:34

@panelburzsuj:
Mert szerinted nem építkeznek?

Menj már ki a Magyar Szigetre, meg egyéb nemzeti rendezvényekre és nézd meg, hogy miből mit hoznak ki, majd hasonlítsd össze a zsigettel.
Csodát látsz....szemetet nem.

hoplita 2010.03.08. 11:23:47

@Glenarvan:
Viszont ha jól látom az egy clipper...vagy legalábbis egy nagyon gyors scooner.
Nem egy olcsó ladik, ne panaszkoggy!!!:D

zamorano 2010.03.08. 11:25:06

es ez a korrupcios ugyek mocsaraba belefulladni latszo, tulelesert kuzdo mszp eddig minden orszaggyulesi valasztason listan megverte a fideszt !!
tehat '90 ota otszor, kerem szepen.
asszem ez magyarirol mindent elarul.
tobbek kozt ezert is lenne igazi revans egy minel nagyobb aranyu fidesz siker.

tölgyes 2010.03.08. 11:30:15

@jjulie: Vagy rabszolga-kereskedelemmel foglalkozott és pénzváltással amiből jól meggazdagodtak.. olyannyira, hogy amikor a keresztes hadak elől tömegesen menekültek Magyarországra, mert csak az erős magyar királyságtól remélhettek védelmet, szóval akkor amikor ide menekültek a cseh király fel volt háborodva, mert hozták magukkal a pénzüket is és ezt megsínylette a cseh költségvetés.. István (tudja az aki lovon kóborolt az országban mint egy rablólovag) szóval István engedve a pápa rabszolga-kereskedelmet tiltó intelmeire szombati napra tette a távolsági kereskedés vásárnapját (lásd: Szombathely), ezzel lényegében megakadályozta, hogy Magyarországon rabszolga-kereskedelemmel foglalkozzanak...

Én természetesen fontosnak tartom minden vallás, népcsoport hagyományőrzését. Így a magyarok hagyományait is fontosnak tartom és értékesnek.. Nem kevésbé értékesnek mint mondjuk a zsidó hagyományokat.

radala 2010.03.08. 11:31:03

@jjulie: Semmiképp nem szeretnék veled ebben a kérdésben egy platformra kerülni. Nem gondolom, hogy az összes "nagy, mély-magyar" egy fasz. Amit írsz az (nekem ) fölháborító is. Mondhatnám szánalmasnak is. Neked a rasszistázás, antiszemitázás pont olyan lelki igény, mint Vona Gábornak a leggyönyörűbb magyarnak lenni-ség.
Nem arról van szó, hogy a jobbikosok szar emberek, ahogy te sugallod, arról van szó, hogy ez, amivel nyomulnak ciki, nyálas, geil.
De nem verik a feleségüket, gyereküket.
Én lelki torzulásokat sokkal inkább benned látok, mint a Jobbikosokban.

panelburzsuj 2010.03.08. 11:31:07

@hoplita:

Pont erre vagyok kíváncsi. Hogy ez a fegyelmezett aszkéta élcsapat hogyan fogja rávenni a leszarom hedonista többséget a "megjavulásra".

tölgyes 2010.03.08. 11:33:40

@lüke: Ha már disznó, akkor legyen szűz érme.. bár nem vetem meg a tokszalonnát sem.. jó fokhagymásan.

Egyébként meg nincsen semmi baj a patriotizmussal.. azzal még kevésbé van baj, mint a nacionalizmussal.

tölgyes 2010.03.08. 11:35:32

@panelburzsuj: Már az is baj, ha valaki nem csinál maga körül disznóólat, mint ahogy Demszky disznóólat csinált a fővárosból?

hoplita 2010.03.08. 11:39:15

@panelburzsuj:
A leszarom-többséggel senki sem tud mit kezdeni sehol.
Arra koncentrálj, amid van és sáfárkodj vele jól.

panelburzsuj 2010.03.08. 11:44:28

@tölgyes:

Tarlós majd bevezeti a szingapúri típusú százdolláros csikkdíjakat? És nem lesz több zöldfelület-beépítés? Meg pirosban áthajtás, meg tilosban parkolás?

Demszky eléggé lekvár volt, de szerencsére ki fog derülni, hogy mit is lehet kezdeni Budapesttel kevésbé kesztyűs kézzel.

Aztán majd levonjuk.

panelburzsuj 2010.03.08. 11:48:01

@hoplita:

Na de basszus: nem én indulok nemzetmegváltani ... !

Aki viszont kormányozni akar (előbb-utóbb), annak azért a többség létével és működésmódjával is célszerű előre számolni, nem?

jjulie 2010.03.08. 11:49:14

@radala:

@tölgyes:

állatira nem a hagyományőrzésről meg vallásról szólt a szövegem hanem egy általános emberi tulajdonságról és igényről : jól kell lakatni a lelket is, kritikus esetekben ennek a fontossága felerősődik és furcsa módon történhet

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.08. 11:53:31

@radala: "Neked a rasszistázás, antiszemitázás pont olyan lelki igény"

és a mélymagyarozás

theofil 2010.03.08. 11:53:55

@hoplita:

Lehet, hogy az általad említett zenekarok nagyon jó zenét játszanak.....az én fiatalságomban olyan halvány zenekarok voltak mint Beatles, Illés....

Hát igen.

Nyilván a maiak jobbak.

Idet 2010.03.08. 12:07:53

@hoplita: Na, ez igaz!

Megtaláltad az aforizma eredetmeghatározását? Tudod, háború-terror!

Idet 2010.03.08. 12:08:34

@jjulie: Nem csak kenyérrel él az ember...

hoplita 2010.03.08. 12:45:29

@Idet:
Nem találtam, igaz bevallom töredelmesen, nem is nagyon kerestem.
Annyiszor hallottam emlegetni, de sosem jutott eszembe, hogy ez valakihez köthető lenne név szerint.

hoplita 2010.03.08. 12:49:15

@theofil:
Két külön világ, sok generációs eltérés.
Én is a Mobilon, meg a Purple-ön nőttem fel, de ami lejárt, az lejárt.

Értelme sincs együtt emlegetni, de komoly kultúrális hiányosságnak számít manapság nem ismerni a nemzeti rockot....legalább érintőlegesen, egy-két dal erejéig.

tölgyes 2010.03.08. 13:50:44

@jjulie:

Viszont állatira a vallásról.. stb írt és nem arról amit itt most előadott.. én meg állatira nem írtam másról, mint hogy az egyik hagyomány nem értékesebb mint a másik hagyomány.. Th. Mann annak idején azért irta meg a József és testvéreit.. hogy bemutassa: a német hagyomány mellett van más hagyomány is és az is érdekes...ha tehát Ön az árok parton senyvedő zsidókról ír mint hagyományról, akiknek kellet a szombat, akkor írjon a rabszolga-kereskedelemből meggazdagodottakról is, akiknek ugyan csak kellett a szombat.. mert hogy a hagyománynak az a természete, hogy nem kötődik életszínvonalhoz, ezért is képes közösséget szervezni, vagyis az együvé tartozás érzését megadni szegénynek, gazdagnak..sőt szegények és gazdagok között is..! így a hagyomány tehát megtartó erő.. legyen az csodaszarvas, vagy a kimenekülés Egyiptomból...

Ezért kell becsülni a zsidó hagyományt a zsidó közösségeknek.. és a magyar hagyományt a magyaroknak és közben nem kell azt gondolni, hogy ez vagy az a hagyomány hagyományabb a másiknál.

tölgyes 2010.03.08. 13:54:21

@panelburzsuj: Valóban Demszky lekvár volt 20 éven át.. és maga 20 éven át csápolt neki - Na jó.. csak 19 éven át...:::) Tarlós pedig nem tud majd két hét alatt minden elkőúrt demszkyzmust felszámolni.. ahhoz neki is szüksége lesz 20 évre.. no jó.. csa 19-re...amit Öntől nem fog megkapni.

lüke 2010.03.08. 15:51:33

@tölgyes:
der weg ist das ziel:)

jjulie 2010.03.08. 17:01:22

@tölgyes:

az én dumám egy radala féle szöveghez való hozzászólás volt, kiegészítése annak

a nacionalizmus egy bizonytalan hatékonyságú, nem túl régi találmány de létező lelki táplálék, az "összebújás" pedig egy nagyon régi és hatékony módszer

az érzékeltetéséhez használtam szélsőséges példát

jjulie 2010.03.08. 17:14:32

@tölgyes:

az asszonyverést és a kutya megrugdosását átugrottad?

ez melyik vallás részét képeze, és melyik nép együvétartozási rituáléjának része?
süti beállítások módosítása