Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:07

A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti gondjaival párba állítva azonban mindjárt felértékelődik ez a tény. Továbbra is tartom természetesen, hogy a valódi esélyhez mind a húsz - vagy ehhez nagyon közeli számú - területi listára szükség van, ám az LMP esetében a főváros kiemelt jelentőségű.

A 2009-es európai parlamenti választáson az országos összesítésben 2,61 százalékot elért párt Budapesten 4,88 százalékot kapott, pedig akkor még az SZDSZ (országos: 2,16, főváros: 4,46) és az MDF (országos: 5,31, főváros: 6,54) neve is a listán szerepelt. Ha most csak négy pártból (Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP) választhatnak a fővárosi szavazók, az LMP akár 10 százalék körüli, vagy azt meghaladó támogatást is kaphat Budapesten. Emlékeztetőül: az SZDSZ 2002-ben 9,56, 2006-ban pedig 12,28 százalékot ért el a fővárosban. Utóbbi 125 ezer szavazót jelentett, ami az akkori küszöbérték közel felét kitette.

Nem állítom, hogy az LMP fél lábbal már bent van a parlamentben, ez elhamarkodott és téves megállapítás lenne. Viszont az kétségtelen, hogy a körülmények lényegesen szerencsésebben alakulnak – elsősorban az MDF-SZDSZ botladozásai miatt - a párt számára, mint az korábban látszott. Ha az LMP ezt ki tudja használni, részben úgy, hogy Budapesten kívül a megyék döntő többségében is képes lesz listát állítani, részben pedig azzal, hogy utolsó hetekben a korábbiaknál sokkal láthatóbb és hatékonyabb kampányt folytat, akkor a három biztos bejutó mellett nem lesz teljesen esélytelen április 11-én.

x x x

A ma esti állapot (19 óra):
SzámFőváros, megye
Területi
listához szükséges egyéni jelöltek száma / Összes evk
MDF
elfogadott
(döntésre vár)
-közös jelöltek nélkül
LMP
elfogadott
(döntésre vár)
1.
Budapest
8 / 32
1
3 (+7)
2.
Baranya
2 /  7
1 (+1)
2 (+2)
3.
Bács-Kiskun
2 / 10
4
3
4.
Békés
2 / 7
1 (+1)
0
5.
Borsod-Abaúj-Zemplén
3 / 13
2
3
6.
Csongrád
2 / 7
1
0
7.
Fejér
2 / 7
0
0
8.
Győr-Moson-Sopron
2 / 7
4
0
9.
Hajdú-Bihar
2 / 9
2
0
10.
Heves
2 / 6
0
0
11.
Jász-Nagykun-Szolnok
2 / 8
2
0
12.
Komárom-Esztergom
2 / 5
3
0
13.
Nógrád
2 / 4
1
0
14.
Pest
4 / 16
4 (+1)
1 (+1)
15.
Somogy
2 / 6
0
0
16.
Szabolcs-Szatmár-Bereg
2 / 10
1
0
17.
Tolna
2 / 5
1
1 (+1)
18.
Vas
2 / 5
0
0
19.
Veszprém
2 / 7
0 (+1)
0
20.
Zala
2 /  5
1
0
Egyéni jelöltek:1763324
Területi listák:
2085

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr861828222

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: hat lista már van 2010.03.10. 13:40:01

Több jelölt gyűjtötte már össze a szükséges ajánlószelvényeket, mint ahány a fővárosi listaállításhoz szükséges. Hat területi listája már van a pártnak - országos listához hét kell.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.03.10. 22:09:26

@cland:

akkor ők most hol vannak a te faszkalap címkézésed alpján?

panelburzsuj 2010.03.10. 22:10:13

@azértmertcsak:

Mi lesz? Orbán középen trónol, Vona és a felülszélsőséges meg kétoldalról ráncigálják.

Mi meg igyekszünk túlélni.

jjulie 2010.03.10. 22:11:22

@jjulie:

bocs ez félre ment, a @cland- nek szóló kedves kérdés

jjulie 2010.03.10. 22:14:52

@Idet:

sorry, küldtem neked egy kedveset -rossz címre

cland 2010.03.10. 22:15:22

@jjulie: Elgurult a gyógyszered? Meghallgatnám a véleményedet, de eddig még nem sikerült leírnod a személyeskedésen kívül. Bármiről amiről szól a blog ígérem reagálok.

jjulie 2010.03.10. 22:16:46

@cland:

nem világos a véleményem?

panelburzsuj 2010.03.10. 22:17:43

@cland:

Is. Meg kommunisztikus értékeket is vallanak, meg fenntarthatóságot is, meg bázisdemokráciát, meg még sok mindent.

De ha már Budapest: annyira még nem begyöpösödott, mint a végek. Ezért érdemes egy új pártnak ide koncentrálnia.

azértmertcsak 2010.03.10. 22:19:18

@panelburzsuj: Fidesz 2/3ad esetén? Orbánt ráncigálják? Két oldalról? LOL (mega fajta) és ROFL (sima). :D

trabant 2010.03.10. 22:20:46

@azértmertcsak:

Vagy olvasd el mégegyszer, hogy mit írtam, de ha akkor sem érted, nem az én hibám.

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.10. 22:21:12

@MartyMcFly: "Jelenleg is a 24. órában vagyunk, már a 90 körül született generáció lehetőségeit is felélte az ország, legalább az ő gyerekeiknek maradjon remény..."

Ezt hogy érted? Hogy nekem kellene eltartani a fiatal generációkat? Miért?
Engem senki nem támogatott semmivel, a szüleim se nagyon tudtak, mert többen vagyunk testvérek. Mindenki megdolgozott a saját megélhetéséért. Manapság hasznos tagjai vagyunk a társadalomnak. A gyerekemet sem arra nevelem, hogy mindent megkap majd tőlem vagy az államtól. Küzdjön meg az életben, ha lehet húzzon Ausztráliába (és soha ne nézzen vissza), másrészt amúgy is övé lesz a szaros lakásunk, ha megdöglünk. Nehogy már még a mások szaros kölykének jövője érdekeljen engem, amikor csak egyszer élünk... A jelenben folyó életem minősége attól sokkal fontosabb.

Captain Tott (törölt) 2010.03.10. 22:22:59

@jjulie: Julcsikám, gondolni kell a jövőre is.

Idet 2010.03.10. 22:25:41

@jjulie: Nichts für Ungut! Gondoltam én, hogy csak mellé!

Idet 2010.03.10. 22:26:25

@Captain Tott: Hát, én nem Julcsikáznám...

jjulie 2010.03.10. 22:28:44

@Captain Tott:

azt a kínaiak már kigondolták

panelburzsuj 2010.03.10. 22:29:53

@azértmertcsak:

Nem mondtam, hogy a berekedésen túl más eredménye is lesza ráncigálásnak. De ráncigálás azért lesz, mert az teccik a híveknek, aki direkte ráncigának küldik oda a tízhússzázalékosaikat.

panelburzsuj 2010.03.10. 22:31:43

@Idet:

(És esteleg ... Julis nénémmel? Hátha ..)

jjulie 2010.03.10. 22:32:19

@Idet:

zwei bier bitte-ig jutottam ezen a nyelven

Orbán Diktor (törölt) 2010.03.10. 22:32:34

@cland: "A nemzeti oldalra a nem mszp-s és nem volt szdsz-es szavazókat értettem. "

Mi van, talán te vagy Isten felkentje, hogy megmondhatod ki van a nemzeti oldalon? A nemzet az egy egész, egyetlen oldal. Abból senki nem zárhatja ki a másként gondolkodókat, te bunkó.

szerella 2010.03.10. 22:32:57

Emlékszem annakidején a Fideszt is az SzDSz kistestvérének, fiókszervezeténet mondták.
Nagy volt köztük az öszhang meg az összetartás.
Aztán a fióka hogy kinötte magát...

panelburzsuj 2010.03.10. 22:37:35

@Orbán Diktor:

Ne nyugtalankodj, most számoltam ki az ujjomon, hogy a definíció szerint Thürmer is a nemzeti oldalon kapna helyet, ha egyszer az életben bejutna.

Idet 2010.03.10. 22:38:38

@jjulie: Kb. "semmi baj", "nem azért mondom", "ne vedd zokon", ilyesmi.
Fordítottam éppen meg olvastam is, és egyszerűen a nyelvemre jön, önkéntelenül. Bocs!

jjulie 2010.03.10. 22:39:59

@panelburzsuj:

ez egy sokoldalú nemzet, nincs is annyi újjad

Idet 2010.03.10. 22:41:24

@jjulie: Az a Bier most de jól esne! Kettő is!

jjulie 2010.03.10. 22:41:44

@Idet:

amióta van mta sztaki sokoldalúbb vagyok én is, megfejtettem

azértmertcsak 2010.03.10. 22:45:04

@trabant: olvasom, olvasom, de mindhiába - csacsiságot írtál.

1 db szavazat jelen állás szerint (mtv kuratóriumi vagy bármilyen más, akár bizottsági) semmit sem ér, nem képvisel semmilyen politikai hatalmat, erőt; megléte vagy akár meg nem léte indifferens, nincs szükség arra a szavazatra a NAGYOKNAK semmihez, nyugodtan levegőnek lehet őket nézni, a fideszé az abszolút többség, azt csinál, amit csak akar - szokj hozzá! (köszönhetően a kórcsányferinek meg az szdsznek)

Szóval, hogy te is értsd: kitörölhetik vele a ... teccikérteni?

Persze ez csak elméleti felvetés, hiszen nem jut be a Parlamentbe az LMP , viszont gyúrhat októberre, akkor talán szerez pár helyet a helyhatóságokban. Persze, tudjuk mind: ha nem jön össze októberben sem, akkor megy az LMP az SzDSz után - a süllyesztőbe. Mintha soha nem is létezett volna.

Magyarnaba 2010.03.10. 22:45:24

@Orbán Diktor:
"ha lehet húzzon Ausztráliába (és soha ne nézzen vissza), másrészt amúgy is övé lesz a szaros lakásunk, ha megdöglünk. Nehogy már még a mások szaros kölykének jövője érdekeljen engem, amikor csak egyszer élünk... A jelenben folyó életem minősége attól sokkal fontosabb."

Azt hiszem jól összefoglaltad a neoliberális társadalomfelfogás lényegét, gratulálok. Hogy ez mennyire népszerű nézet napjainkban, azt jól mutatja a mellette elkötelezett SZDSZ népszerűségének szárnyalása.

szikjáró 2010.03.10. 22:45:39

@panelburzsuj: "De ha már Budapest: annyira még nem begyöpösödott, mint a végek. Ezért érdemes egy új pártnak ide koncentrálnia. "

Szerintem sehol nem csinálta végig egy és ugyanaz a polgármester az utóbbi 2 évtizedet.
Ennyit a begyöpösödésről... ;)
Másról van szó, viszonylag kis területen ott van a választók 20%-a, könnyebb őket elérni.

azértmertcsak 2010.03.10. 22:46:41

@panelburzsuj: persze, amíg Viktor ki nem oszt nekik két pofont :D

jjulie 2010.03.10. 22:48:45

@azértmertcsak:

az egykutya vezéredről beszélsz?

azértmertcsak 2010.03.10. 22:58:18

@jjulie: egykutya vezér? levezetnéd?

ráadásul - nem is értem miről beszélsz-, de mi az, hogy vezérem? Ne magadból indulj ki, nekem nincs vezérem, én nem ezt hoztam otthonról, veled ellentétben... :) De legalább most már értem, mire (fel) vered itt a nyálad - fröcsögsz már egy ideje a nemzeti oldal témán akárkivel, aki megemlíti. Még jó, hogy van még esély rá, hogy eljut majd buksid sötét bugyraiba a fény, s megvilágosít, mi a különbség a nemzet és a nép között - így erre nem térnék ki.

Gondolkozz el azon, ki helyezett kilátásba két pofont, s magadtól is rájössz a válaszra.

panelburzsuj 2010.03.10. 23:00:41

@obligat:

Farkas István Tabon tíz évig tanácselnökösködött, aztán még 12 évet ráhúzott polgármesterként.

objekt 2010.03.10. 23:01:04

@Idet: Csak most láttam. Igazán örülök, hogy ez a véleményed.:-)

Magyarnaba 2010.03.10. 23:01:16

@panelburzsuj: "Budapest és végek"

Szerintem meglepő, hogy az LMP - mint nem rendszertagadó protestpárt - Budapest mellett elsősorban az ország leszakadó régióiban mutat erőt. Elég ránézni a térképre: Dél-Dunántúl, Abaúj az a hely, ahol már visszaigazolt vagy jelölőcetliket benyújtó települések vannak. Jelen pillanatban ott vannak LMP-jelöltek, ahol 2009-ben az OTP megtiltotta az ingatlanok hitelfedezetként való elfogadását.

Nem lepődnék meg, ha továbbra is Budapesten és a leszakadó térségekben gyűlnének jól a kopogtatók és nem a prosperáló Nyugat-Dunántúli területeken. A végeken igenis van keresnivalója az LMP-nek.

panelburzsuj 2010.03.10. 23:03:56

De Szita Károly Kaposváron, vagy Kocsis Imre Szekszárdon is kibírt 16 évet.

azértmertcsak 2010.03.10. 23:04:13

@jjulie: egykutya vezér? levezetnéd?

ráadásul - nem is értem miről beszélsz-, de mi az, hogy vezérem? Ne magadból indulj ki, nekem nincs vezérem, én nem ezt hoztam otthonról, veled ellentétben... :)

Idet 2010.03.10. 23:07:44

@jjulie: Én jobban szeretem a szótár.dicfor.hu-t, bár a jó öreg Hesskyvel meg a Dudenekkel nem érnek föl a netes szótárak. A sztakiban az a jó, hogy föltünteti a főnevek nemét is, anélkül pedig nehéz ragozni.

Idet 2010.03.10. 23:11:38

@azértmertcsak: De, térj csak ki. Más sötétek is vannak itt, szeretném hallani egzakt meghatározásodat!
Nemzet=?
Nép=?

Idet 2010.03.10. 23:13:23

@objekt: Gazsó profot lehetőleg mindig megnézem/hallgatom, ha csak tehetem!

panelburzsuj 2010.03.10. 23:13:29

@Magyarnaba:

Én azon se lepődnék meg, ha szépen, komótosan majd mindenütt összejönnének a cédulkáik.

Egyébként Budapest nem leszakadó térség? A pozsonyi régióban 39000 euró az egy főre jutó GDP, a középmagyarországiban 25000, a bukarestiben 23000.

Merre tendál - a saját versenypályáján?

panelburzsuj 2010.03.10. 23:15:17

A Balatontól északra 15-16000, a maradék négy régióban meg 10-12.

Eurostat, 2007-es adatok, idén kiadva.

azértmertcsak 2010.03.10. 23:23:38

@Idet: szeretnéd, mi? :D Holnap is van egy nap :DDDDDDDDDDDDDDD

nép - állampolgár (bárki és mindenki)

nemzet - patrióta, értéktartó és megőrző, hagyománytisztelő, erkölcsös, hazájához, múltjához, történelméhez hű, tiszteli az ország minden szimbólumát, jelképét, szentjeit, háború esetén egyként mozdul, első a haza, minden más (pénz, hatalom, származás) utána jöhet csak szóba az értéktelen tételek között, nem tűri ha gyalázzák a fent említetteket, ha kell mozdul, tüntet, sztrájkol - a haza minden elött.

Idet 2010.03.10. 23:27:30

Én csak azt remélem, hogy lesz egy működöképes parlament, egy működőképes, erős kormány az erős állam élén, amelyik gondoskodik róla, hogy az állam értünk legyen erős és ne ellenünk, ott lépjen fel határozottan, ahol védelemre szorulunk és ott vonuljon vissza, ahol nincs rá szükség, mert csak akadályoz.
Vállalható, tisztességes politikusokat szeretnék, akik értenek is ahhoz, amit vállaltak.
Utópia, de akkor is.

Idet 2010.03.10. 23:31:16

@azértmertcsak: Dolgozik, tanul, adót fizet, elmegy szavazni, részt vesz a közügyekben, rászoruló embertársaival szolidáris, családját szeretetben neveli...

panelburzsuj 2010.03.10. 23:33:07

@azértmertcsak:

Előtt. Hosszúval. Úgyhogy máris tüntetek.

Magyarnaba 2010.03.10. 23:35:21

@panelburzsuj: Budapest az ország egészét tekintve jól prosperáló, kiemelkedő jelentőségű centrumtérség.

Európai szemszögből tekintve egy lehetőségeivel élni képtelen, szociális és környezeti válságokkal szembenéző nagyváros. Talán a városban élő értelmiségiek azok, akik fel tudják mérni ennek a jelentőségét és veszélyét, ezért van keresnivalója itt az LMP-hez és az MDF-hez hasonló reformer, de nem rendszertagadó tömörüléseknek.

Idet 2010.03.10. 23:38:31

Jó éjszakát mindenkinek!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.10. 23:46:16

@radala: nem, szükségállapotkor a köztársaág elnöke is benne van a vezetésben, ahogy az összes párt elnöke

pallo 2010.03.10. 23:47:02

@Spirál:

Lehet valaki két párt közös jelöltje, mint Fidesz-Kdnp jelöltjei, vagy lehet úgyis, hogy azt mondják közös listát állít a két párt. MDF problémája, hogy azok akik jól állnak a kopogtató cédulákkal azok közös jelöltek azaz MDF-SZDSZ listához tartoznának, mert ebben állapodott meg a két párt. Szerintem azzal kalkuláltak, hogy a 14 sima MDF-es jelölt összeszedi a kopgtatót, de ezt elszámolták

panelburzsuj 2010.03.10. 23:49:09

@Magyarnaba:

Hát elkelne már néhány pont, amire a gyöppártok nem nehezednek rá teljes súlyukkal.

Mi-ért 2010.03.10. 23:53:02

Elnézést, csak egy technikai kérdés:

Nem lehetne ezt az idegbeteg jjulie-t szűrni valahogy? Nagyon idegesítő a normális kommentek olvasása közben az Ő személyeskedő hülyeségeit olvasni.

Amúgy meg ez a kedvenc blogom és a kommentelők nagyrésze is igazán normális, kivéve pár extrém esetet.

-lyla- 2010.03.10. 23:57:27

@Mi-ért: ezt már én is kérdeztem tegnap, de ezek szerint gáborunk hipertoleráns...

Idet 2010.03.10. 23:58:39

@Mi-ért: Utolsó szóra: ha ez a te kedvenc blogod, más temperamentumú ember nem is írhat bele?
Otthon vagy a munkahelyeden is kiszűröd/szűreted a neked nem tetszőket? Hogy tűrik?

panelburzsuj 2010.03.10. 23:59:37

@Mi-ért:

Az idegbeteg jjulie-t viszonylag könnyű szűrni: aminek az elején jullie karaktersort látsz, azt átugrod.

A komolynak szánt idiotizmus fárasztóbb is, gyakoribb is, becsapósabb is.

Csak ezt kevesebben kifogásuljuk.

szikjáró 2010.03.11. 00:01:10

@mrs. white: az első napon 17000 ember nézte meg.
:)

Mi-ért 2010.03.11. 00:03:51

@Idet: Nem erről van szó. Semmi bajom a másként gondolkodókkal. De nagyon zavarnak a csőlátású, személyeskedő és agressziv hozzászólók. Ilyenből hál' istennek itt relative kevés van. Sajnos ez az elmebeteg még itt rontja a kommentek amúgy magas szinvonalát. Ezért kértem csak szót.

azértmertcsak 2010.03.11. 00:04:05

@panelburzsuj:
Ne már. Várd meg, míg feri hív. Ja, bocs, tudom, nagy F, nehogy emiatt (miattam) még egyet tüntess :P

szikjáró 2010.03.11. 00:09:37

@Mi-ért: micsoda baloldali picsogás már ez, a vezetőtől elvárni mindent. ha kissé jobbra, azaz középre pozícionálnád magadat, akkor igen könnyen rájöhetnél, hogy neked sem kötelező mindent elolvasni/figyelembe venni, ahogy Török úrnak is van jobb dolga, mint idegbajos kommmentelőket csitítgatni.
Ellenben ha tovább pozícionálnád magad jobbra, rájönnél, hogy neked kellene magadat megvédeni, ekkor letöltenél egy normális bőngészőt, amiben kiemelhető a "xxxxxxxx" (x=bármi) karaktersorozat, és azokat a kommenteket nem olvasnád, emígyen megkímélve magadat a felesleges stressztől.
de igazán liberális megoldásként a hidegzuhanyt ajánlom, vagy konzervatív alternatívaként: menj aludni!

;)
(remélem nem llsz hadilábon az iróniával/szarkazmussal)

Mi-ért 2010.03.11. 00:14:20

@obligat: Te egy ARC vagy ;-)
Ennyi.

panelburzsuj 2010.03.11. 00:14:54

@Mi-ért:

Itt fölöttem egy önként jelentkező csőlátó. Nem agresszív (?), nem személyeskedik (?) - csak éppen baromi unalmas a mindössze nemzetieket és feriket felismerni képes készülékével.

De amúgy magas színvonalon kommentel.

szikjáró 2010.03.11. 00:19:43

@Mi-ért: ez most jó nekem, vagy rossz?
kikódolhatnád ezt az ARC-dolgot. ;)

-lyla- 2010.03.11. 00:20:37

nemcsak ezt az idegbeteget kell kerülgetni, de a sok szerencsétlent is, aki szóba áll vele...

kevesebb komment több lenne...

kékestető 2010.03.11. 00:38:40

világoszöld 2010.03.10. 14:40:58

Egyetértek. Szerintem is kiábrándító, hogy csak ez aszempontú megközelítés meg: jobboldali v. baloldali, azaz az MSZP-vel fog szavazni, vagy a Fidesszel. Ez csak a zavarosban halászók érdeke volt, hogy így elhülyítsék az embereket. Tiszta Jóban-rosszban. Ügyek mentén kell politizálni! Na pl. ha arról kell szavazni, hogy beengedjék-e Maora a génmódosított növényeket, akkor erre - remélem minden pártnak, egy zöld pártnak - csak egyféle képpen lehet szavazni. Tök mindegy mi csinál az MSZP, v. a Fidesz. Tőlem közös dzsembori keretében egy ökröt is nyársra húzhatnak a Kossuth-téren.
Az egyeztetett szavazás kényszere csak koalíciós kormány esetén áll fönn.
Persze még a fidesz szorulhat az LMP-re, mint koalíciós partnerre, ahogy alakulnak a dolgok!

kékestető 2010.03.11. 00:48:45

Magyarnaba 2010.03.10. 23:01:16

Nyugat-Dunántúlon is ott van az LMP, nyugodj meg! Az igaz, hogy még itt a legerősebb a Fidesz, s némileg meglepő módon - legalábbis úgy érezhető - hogy a Jobbik is sokat erősödött az Eu vál.-hoz képest, pedig akkor itt érte el a legrosszabb eredményeit.
Szóval GyMS. megye egyik vk.-ben ma már 700 felé kerültünk. Vasárnap még csak 600 volt, egy kicsit tartottunk is, hogy nagyon huzos lesz, de nem. Igaz, hogy hétfő óta folyamatos - legalábbis napi szinten - a kitelepülésünk, de nagyon beindultak a cédulák. Úgy a kitelepülés útján, mint postán. Pedig az első egy, másfél hétben a kopogtatás nagyon kiábrándító volt. 2 óra, s általában 4-5 cetli, nekem 3 óra alatt 12 volt a legjobb.
Szerdán postázták ki a cédulát a lakótömbömbe, csüt. este menten volna egy-két lépcsőházba, már végig legelték (fidesz, ill. talán már az MSZP is).
Amúgy GYSM megyéből még nem adott le senki cédulát, de négy jelölt szinte már most biztos.

Magyarnaba 2010.03.11. 00:54:42

@kékestető: "Persze még a fidesz szorulhat az LMP-re, mint koalíciós partnerre"

Ezt én nem hiszem. A Fidesz a kétmilliós cetligyűjtésével tett egy rendkívül barátságtalan gesztust a kis pártok irányába: gyakorlatilag megkísérelte elszívni előlük a levegőt. Körülbelül egy hét múlva derül ki, hogy sikerült-e. A levegőelszívás célpontja természetesen nem maga az LMP volt, hanem a magyar politikai közösség Fidesztől balra elhelyezkedő része.

Ha Orbánék egy kedvező pillanatban begyűjtik a cetliket és ezzel megakadályozzák a az LMP és/vagy az MDF indulását, akkor továbbra is a korrupciós ügyektől és belharcoktól szabdalt, bomló és saját kudarcaiban fürdő MSZP marad a magyar baloldal parlamenti pártja. Ha az MSZP mellé becsusszan egy alternatívát nyújtani képes LMP, akkor az már a következő választásokon is nehezítheti egy gyengébb kormányzati teljesítményt nyújtó Fidesz helyzetét. A cédulaporszívózást véleményem szerint az (is) motiválta, hogy megakadályozzák új, baloldali-centrista parlamenti erők megjelenését. Ez több, mint barátságtalan lépés.

Egy ilyen helyzetben - okulva a KDNP, FKGP, MIÉP és MDF történetéből - az LMP-nek első számú érdeke, hogy olyan távol tartsa magát Orbánéktól, amennyire az lehetséges.

kékestető 2010.03.11. 00:57:16

Hja az előző helyzetjelentéshez: nem vagyunk több százan, az az egytucat ember, aki van, pedig mindezt a munka és családja mellett, szabadidejét áldozva csinálja.

pokerforaliving · http://pokerforaliving.blog.hu 2010.03.11. 01:00:03

Pontos helyzetjelentés az LMP ajánlógyűjtéséről:

"Akarsz e velünk történelmet írni?"

lehetmas.hu/hirek/1387/akarsze-velunk-tortenelmet-irni

kékestető 2010.03.11. 01:06:44

Magyarnaba 2010.03.11. 00:54:42

Bocs, félreértettél, én az LMP szempontjából vetettem fel ezt. Semmikép sem! A végén álatlad említett sorhoz még odatehetnéd a romániai magyarságot (RMDSZ) is, ill. némi túlzással Maot is. Kérdés, hogy a Jobbik e sorba kerül-e. Most úgy nézz ki, nem. Végül is nem az MDF fog megakadni a Fidesz torkán - pedig az MDF részéről sokáig hősies küzdelem volt ez -, hanem a Jobbik!

Szóval én Fidesz szempontjaira gondoltam:
Mert mi lesz ha csak a képviselői helyek 48 %-a lesz az övék?
Mszp kizárt, Mdf:: ha bejut kizárt, ezekkel nem lehet koalíciót kötni, mert a fidesz által vitt elmúlt 5-8 év pol.-ja után a Fidesz identitása, hitele törne végképp ketté.
Jobbik: azzal elsősorban a külföld miatt nem lehet koalíciót kötni, de most már ez kapcsolat is kezd terhekkel telített lenni.
Akkor csak az LMP marad, feltéve, ha bejut. Hangsúlyozom, csak elméletileg. Én is félteném az LMP-t. Orbánnal együttműködni = a halál csókjával.

Magyarnaba 2010.03.11. 01:11:40

@kékestető 00:48:45

No, ezt örömmel hallom. Sok sikert a további gyűjtéshez!

Istóczy 2010.03.11. 04:33:59

@Magyarnaba: @kékestető:
igen, de ti alapvetően nem látjátok a pontos igazságot orbánékról
van egy jó cikk róluk egy blogon, amit nem régiben találtam és megegyezik az itteni becenevemmel:
www.istoczyemlekkor.blogspot.com/

jjulie 2010.03.11. 07:38:20

@Idet:

köszönöm a gereblyézést....

amúgy komolyan érdekelt, hogy mit ért alatta

Idet 2010.03.11. 09:11:10

@Mi-ért: Más temperamentumúakat írtam. Az nem ugyanaz.
Különben, a langyosakat kiköpi szájából az Úr, mondja a Nagy Könyv.

Idet 2010.03.11. 09:14:08

@jjulie: Tudja a fene. Talán ő maga sem, csak egyszerűen irritáltad.

Néha engem is idegesít az erős beszéd, de ezt mindig a tulajdon aktuális lelkiállapotomnak tudom be.

Idet 2010.03.11. 09:24:57

És még: csodaszépen esik a hó! Tudom, márczius, hótakarítás meg minden, de ez a tiszta illatú, hűvös fehér szépség, ami csak úgy pereg alá az égből, engem mindig lenyűgöz.
(Eredetileg mennyet akartam írni, de az talán túl patetikus.)

radala 2010.03.11. 09:28:32

@BonFire: Nem mondom, hogy csalja a nejét, azt sem, persze, hogy nem. De nem kell különösebben fölháborodni a híren. Egyrészt ugyanez történt már Orbánnal, Kósával is (szerintem az hogy OV rendszeresen eltöri Anikó orrát az durvább, mint az, hogy csalja valaki a nejét). Másrészt Pörzse emlegetett hasonlókat Bayerről.
Az, hogy Vona előre megmondja, hogy csúnyákat mondanak majd róla, az egy egyszerű PR fogás. Nagyon gusztustalan lenne, ha Vona próbálná eljátszani a mártírt. Pláne azért, mert az állítani valakiről, hogy csalja a nejét sokkal kevésbé gusztustalan, mint azt számon kérni valakin, hogy miért nem adta vissza a mandátumát (ami egyébként demokrácia szempontjából is aggályos). Arról nem is beszélve, hogy 100 %-kal minden megcsinálható lett volna. Nem kéne rinyálni a Jobbiknak és pláne nem kéne folyamatosan pont azt mondania, mint GyF. Azért a MH bojkott az már meglehetősen nevetséges.
Van egy nagyon jó idetartozó vicc. Kohn és Grün beszélget:
-Te hallottad, hogy Weißnek kurva lett a lány?
-De hát Weißnek nincs is lánya.
-Tudom, de magyarázkodjon ö....
@tesz-vesz: A KE elnök is elmozdítható 2/3-dal
"# A köztársasági elnök összeférhetetlenségének (31. § (1)) kimondása (amely megbízatásának megszűnéséhez vezet) – 31. § (2), titkos szavazás
# A köztársasági elnök elleni felelősségre vonási eljárás megindítása – 31. § (3), titkos szavazás".
Szóval derék gyerek ez a Vona csak egy kicsit buta és demagóg.

reichenberg kenéz 2010.03.11. 09:44:37

@john paul johnes: őőő figy. nem akarok veled itt a már számtalanszor lejátszott chates veszekedésbe kezdeni mert ez itt tök off... Ha így gondolod ahogy írod az a te dolgod. Gondolom elég szarul sikerült az elmúlt 3-4 éved és most dühös vagy. Nem gáz. Amúgy nem vágom Mi a baj Herzl Tivadarral. Ő azt akarta h. minden zsidó menjen izraelbe. Most akkor menjek vagy maradjak? Amúgy eldöntött kérdés maradunk. És ha azt akarod hogy elmenjek gyere el hozzám és probálj meg kilakoltatni. Szeretettel várlak téged és az összes hozzád hasonló gondolkodású embert.

konegon 2010.03.11. 09:48:38

Kiderült, hogy két megye eshet ki: Nógrád és Vas. Azon belül:
-Pásztó
-Balassagyarmat és
-Sárvár.

Úgyhogy hétvégén megpróbálnak ott erősíteni az LMP-sek.

Idet 2010.03.11. 10:05:04

@reichenberg kenéz: Herzl Tivadarral az égvilágon semmi baj sincs.
Ne ugorj már folyton, azért csinálja!
Higgalom-nyugalom, akik tudják, miről van szó (és hidd el, mi vagyunk többen), úgyis neked adnak igazat. Nem azért, mert zsidó vagy, hanem, mert igazad van.

Idet 2010.03.11. 10:08:05

@Idet: Még annyit: én nem vagyok zsidó, de ismerem a kultúrát, kicsit értek héberül is, és nagyon utálom a vak, gyilkos indulatokat, meg azokat, akik gerjesztik őket, legyenek zsidók, nemzsidók, kékek, zöldek, kockásak.

ibafaipap 2010.03.11. 10:27:46

@Ziu9: A nagyvárosi fiatalokra koncentrálnak elsősorban. Emellet egy épkézláb ötletet vagy hazugságot sem hallottam tőlük az oktatásra, az adórendszerre, az egészségügyre vagy a nyugdíjakra vonatkozóan. Az embernek óhatatlanul az a benyomása alakul ki, hogy ez egy természetvédő baráti klub sőt klubb.

reichenberg kenéz 2010.03.11. 11:52:14

idet! persze persze. hidd el én teljesen nyugodt vagyok. Csak azért írok így (és ez már megin tök off) mert azt vettem észre hogy ezek az arcok azért bátorodtak fel ennyire egyenlőre csak szóban mert nem szólt és nem tett ellenük senki semmit. Persze azért van ez így mert ők sikeresen mossák össze a mostani politikai - gazdasági elitett az ország zsidóságával ami azért túlzás. Ráadásul engem tényleg nem érdekel ez az egész "faji" ügy. A feleségem sváb. A múltkor azért kellet felemelnem a hangomat egy társaságban mert egy idióta svábozni kezdett... Annyira de annyira unom már ezt az egész baromságot hogy el sem tudom mondani. Amúgy persze igazad van és kösz!

jjulie 2010.03.11. 12:50:06

@Idet:

aki azért csinálja, hogy a másik ugorjon az én vagyok, és előre megfontolt szándékból...

Idet 2010.03.11. 12:54:20

@reichenberg kenéz: Na, szintén zenész! Az egyik (anyai) felem sváb, az apai tót, és nekem általában ez utóbbi miatt gyűlik meg a bajom. Bár inkább azoknak, akik nekem szövegelnek... és még a nyáron a barátnőm barátját nyomtam orrba (virtuálisan) zsidózás miatt. A barátnőmnek meg az apai fele zsidó... Istennek hála, azóta kirúgta azt a fehérjehalmazt. Amúgy is egy rémes darab volt.

Tényleg ne szívd mellre.

Egyszer jól el kellene dumálni az előítéletekről, azokról a dolgokról, amik néha jogosan, néha nem, előhívják őket, történelemről, miegyéb...

Idet 2010.03.11. 12:55:44

@jjulie: Viszont te nem vagy hülye, mint az, akiről szó van. Sem gonosz.

Idet 2010.03.11. 13:26:53

@reichenberg kenéz: És még: Olvasd el, ha még nem olvastad volna, Robert Merle-nek azt a regényét, nem, nem a "Mesterségem a halál"-t, amelyik a Bounty lázadóiról szól, "A sziget". Na, ott aztán tökéletesen megnyilvánul, hogyan kell gyűlöletet kelteni, egyenetlenséget szítani, ordas módon egymásnak ugrasztani embereket/csoportokat, és hasznot húzni belőle. Pedig skótok, angolok és polinéz bennszülöttek a szereplők...

Robinzon Kurzor 2010.03.11. 14:32:32

Én a hét elején hívtam fel az LMP helyi szervezőjét, hogy odaadnám nekik a kopogtatómat (Budapest).

Abban maradtunk, hogy a hét második felében visszatérünk rá, lehet, hogy kell majd még tartaléknak, mert egyébként már megvan nekik a szükséges mennyiség. (Azóta nem is kerestek.)

Most már azt is látom, hogy azóta beadták és most döntésre vár.

Ebből azt gondolom, hogy tényleg sikerülhet nekik indulni annyi körzetben, hogy esélyük legyen bejutni.

Na, nem mintha annyira tetszene ez az öko-balos vonal, sőt.

De legalább nem kell majd egy ló nemiszervét rajzolnom a szavazólapra amiatt, hogy csak az MSZP-Fidesz-Jobbik "szentháromság" szerepel rajta.

reichenberg kenéz 2010.03.11. 14:59:05

@Idet: Az olvasáson már túl vagyok. Most írok. :-)

Zigi 2010.03.11. 15:16:07

A valasztas.hu szerint leadta kopogtató céduláit a negyedik Pest megyei LMP jelölt is, így lesz lista ebben a megyében is.

k.peti 2010.03.11. 15:36:21

@Zigi: Sőt, az ígéret térkép szerint csak 130 ajánlás volt nála megadva.
Azt hiszem ettől a ponttól fogva ezt az ígéret térképet számaival együtt már elfelejthetjük. Az élet túl haladt rajta.

JAS39 2010.03.11. 16:01:02

Egyre inkább úgy tűnik, h ha az MDF-SZDSZ csoportnak sikerül, összeszednie 12-16 vagy több területi listát, amire azért jó sansza van (függetlenül a bp-i listától), akkor egy 55-60% fölötti részvétel esetén jó eséllyel ütheti ki egymást a két kispárt (LMP, MDF). Eltudok képzelni olyan helyzetet, h 60% fölötti részvételnél pl. 4.9 %-on álló LMP és 3% körüli MDF lesz a listák összesítésekor. Magyarán az LMP-nek elemi érdeke, h csak neki legyen fővárosi listája (az MDF-nek ne), de ez is kevés, ha az MDF-nek jóval több megyei listája lesz, mert így egymást oltják ki. Az a verzió miszerint csak az egyik kispárt indul, gyakorlatilag már esélytelen, hisz a 7 lista megvan. Mindez azért rendkívül érdekes, mert akik sem az mszp-re, sem a fideszre, sem a jobbikra nem akarnak szavazni és csak egy kispárt lesz ott a papíron akkor nyílván arra adják voksukat.
Pl. Bp-en LMP-re, míg Szabolcsban az MDF-re.
Az utaztatásos módszerben nem igazán hiszek, márcsak azért sem mert a két kispárt igazán elkötelezett szavazótábora(ha van egyáltalán ilyen) a legkisebb.

BanneR 2010.03.11. 23:39:08

Gondolom sok helyen elmondták már és talán ezen a blogon is volt erről szó, de álljon itt még egyszer, hiszen számomra ez a 2010-es választás egyik legizgalmasabb pontja.
A Fidesz 2 millás célkitűzése miatt vagy talán attól függetlenül is egyéb körülmények okán az ajánlószelvény-gyűjtés finise majdnem olyan érdekes lett, mint a választás éjszakája. OK, ez mindenkinek világos: hány helyen tud területi listát állítani az LMP és az MDF.
Érdemes azonban belegondolni, hogy a jelen helyzetben néhány tudatosabb választópolgár a korábbinál jóval közvetlenebbül szólhat bele a végeredménybe. Konkrétan például a legtöbb megyében 1500 szelvény elég ahhoz, hogy akár az LMP-t, akár az MDF-et feljuttassa a megyei listára. Ha pedig már ott van, az szinte biztosan jóval több, mint 1500 szavazatot fog jelenteni az adott pártnak. Tehát az áprilisban leadott szavazat az "csak" egy szavazat, a márciusban leadott ajánlószelvény azonban arányosan érhet akár 10 áprilisi szavazatot is.
Szerintem amit a két kicsinek ebben a helyzetben tennie kellene, az pontosan ennek a ténynek a hangsúlyozása. Ha egy LMP-s aktivista egy hangosbemondóval végigszaladna a választókerületében azzal, hogy "Emberek, még 234 szelvény kell, és megvan a területi lista, ami aztán jó esetben 10000 szavazatot hozhat." Ez olyan, mintha a szavazás napján délután 5-kor bejelentenék, hogy "Helló, még 10000 és bent vagyunk!"

BISMARCK 2010.03.12. 10:13:41

Megvan az LMP-nek a 8 Bp-i egyéni jelölt.

==T== 2010.03.12. 21:29:48

LMP-s választási csalót leplezett le a Jobbik Nagykőrösön

barikad.hu/node/48927

kamasuka 2010.03.12. 21:54:23

@==T==:
Remélem nem jutnak be.

Ők a MÁS POLITIKA. De ha valaki nem osztja a hülyeségeiket ...

Idióta banda!

kamasuka 2010.03.12. 21:55:39

@grizliewok:
Inkább ex-MSZPsek, ex-SZDSZesk gyerekei és azok futtatói.

Treuga Mei 2010.03.13. 23:33:46

Tisztelt TG!

Csütörtök óta információn kívül szorultam, bevallom, át sem olvastam a hozzászólásokat, mégis hadd jegyezzem le redundáns állításomat itt is: az MDF (komoly tőkeháttere lévén) eséllyel szerzi meg a budapesti listához szükséges ajánlószelvényeket is. Ez ugyan a Fórum esélyeit nem növeli, de az LMP ezáltal elenyésző eséllyel indul - sajnos.
süti beállítások módosítása