Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:11

Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van szüksége a 210-ből (pontosabban inkább a 140-145 körüli területi listás mandátumból, hiszen túl sok országos listás mandátumra ebben az esetben nem számíthat), hogy elérje a kétharmadhoz szükséges 258 parlamenti mandátumot. Minél több helyen veszít tehát egyéniben, annyival több listás helyet kell szereznie, azaz az esélye fokozatosan csökken az alkotmányozó többség megszerzésére. (Mindez nem jelenti azt, hogy 10-15 egyéni mandátum elvesztése mellett már ne lehetne meg a kétharmad: csak ahhoz több listás mandátum kell - azaz magasabb országos támogatottság.)

Április tizenegyedikének egyik kulcskérdése éppen az lehet, hogy akadnak-e olyan körzetek, ahol akár az MSZP-nek, akár a Jobbiknak esélye van a győzelemre. Korábban két alkalommal foglalkoztam a kérdéssel: a „Hol lehet megverni a Fideszt?” bejegyzésben a szocialisták, a „Nyerhet-e a Jobbik egyéni mandátumot?” címűben pedig – a Heti Válasz összeállítása nyomán – a radikális párt legkedvesebb választókerületeiről írtam. Azóta újabb érdekes elemzések jelentek meg: a Heti Válasz az elmúlt két lapszámában az MSZP-s „ősbaloldali fellegvárakra” összpontosított, előbb vidéken, majd a fővárosban is hat-hat választókerületet kiválasztva; de színvonalas választókerületi írások olvashatók a Polízis nevű blogban is, ahol a szerző egy sorozatban akkurátusan áttekintette a kétharmad esélyeit befolyásoló választókerületeket.

Sok mindent tudunk tehát ezen körzetek fundamentumairól, ismerjük a választási előzményeket az 1990-es első parlamenti választástól a tavalyi európai parlamenti voksolásig, többé-kevésbé láthatók már az induló jelöltek is, egy lényeges kérdésről azonban sajnos alig van ismeretünk: a helyi kampányokról. Márpedig az országos politikai események és a helyi adottságok mellett bizonyára ezek befolyásolják leginkább a végeredményt.

Azt javaslom: használjuk ezt a felületet is arra, hogy kicsit jobban belelássunk ezekbe a kampányokba, halljunk valamit az egyes pártok aktivitásáról, esetleg a jelöltetektől vagy kampánystábjuktól értesülhessünk helyi közvélemény-kutatási eredményekről. Az egyetemen (Corvinus) az elsős politológus hallgatókból alakult egy kis kutatócsoport, minden választókerületet figyelnek és elemeznek, az ő beszámolóikat is örömmel fogadnám a hozzászólások között. Mint ahogy mindenkit arra kérek, ha van érdemi információja az alábbi, a Heti Válasz szerint – nem alaptalanul, bár kiegészítésre érdemesen (csak egy példa: Budapest20, Tóth József körzete) - ezúttal leginkább billegőnek gondolt körzetekről, vagy akár más olyan evk-ról is, ahol a Fidesz győzelme nem egyértelmű, ossza meg velünk.

 
EVK
Fidesz
MSZP
Jobbik
Egyéb
2006-os győztes (melyik fordulóban)
Baranya4 - Komló
Polics József
Szakács László
Talált Tímea
Ladányi Attila (LMP)
Páva Zoltán (1)
Békés7 - Mezőkovácsháza
Simonka György
Karsai József
Dévényi-Dabrowsky Géza
Nagy Béla (MDF)
Karsai József (2)
Csongrád3 – Szeged
Bohács Zsolt
Botka László
Molnár Áron
-
Botka László (1)
Fejér3 - Dunaújváros
Dorkota Lajos
Kálmán András
Pintér Tamás
-
Kálmán András (2)
Jász5 - Kunszentmárton
Sági István
Tokajiné Demecs Katalin
Soós Antal
Smuta Zsolt (CM)
Czuczi Mihály (f)
Farkas Imre (1)
Komárom3 - Kisbér
Czunyiné Bertalan Judit
Keleti György
 
 
Keleti György (1)
Budapest13 – IX-XX.
Vas Imre
Pál Tibor
Győry Sarolta
-
Pál Tibor (1)
Budapest16 – XI.
Simicskó István
Molnár Gyula
Szabó Gábor
-
Molnár Gyula (2)
Budapest19 – XIII.
Szalay Péter
Szanyi Tibor
Kovács Bertalan
Tordai Bence (LMP)
Szanyi Tibor (2)
Budapest29 – XX-XXIII.
Földesi Gyula
Hiller István
Balog Barna
-
Hiller István (1)
Budapest30 – XXI.
Borbély Lénárd
Podolák György
Nagy Ferenc
-
Podolák György (1)
Budapest 31 – XXI.
Németh Szilárd
Avarkeszi Dezső
Hegedűs Tamás
-
Avarkeszi Dezső (1)
 
Borsod5 – Ózd
Riz Gábor
Tóth István
Kisgergely András
Kónya Béla (MP)
Tóth István (1)
Borsod11 - Szerencs
Koncz Ferenc
Ficsor Ádám
Holcman László
Szepessy Zsolt (ÖP)
Dancs Mihály (MSZDP)
Szabó György (2)
Szabolcs3- Tiszavasvári
Karakó László
Juhász Ferenc
Császár József
Helmeczy László (MDF)
Rozgonyi Attila (f)
Juhász Ferenc (1)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr311833745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Őszödre megy a Fidesz? 2010.04.07. 18:26:53

A kuruc.info nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Kubatov Gábor arról beszél, hogy a pécsi Fidesz szavazók jelentős részéről részletes adatbázisuk volt. Tudták az e-mail címűket, telefonszámukat, mobil-számukat és azt is, hogy mennyire fideszes...

Trackback: Hogyan alakul a parlamenti patkó? 2010.03.12. 19:06:18

Egyre csak közelednek a választások, és ezzel egyre inkább körvonalazódnak a lehetséges szcenáriók is, már ami a végeredményt – azaz április 25-ikét – illeti. Egyre biztosabb, hogy az MDF fővárosi listaállításra képtelen lesz, és az ország ...

Trackback: Nyilvános a Fidesz programja, Orbán listavezető 2010.03.12. 16:00:02

Nyilvánosságra hozta a Fidesz programját, mely a párt választási oldaláról érhető el, illetve tölthető le. Döntés született az ellenzéki párt országos listájáról is, melyet Orbán Viktor vezet majd.

Trackback: Az SZDSZ fontosabb, mint az Ország 2010.03.12. 14:58:32

Horn Gábor nyilatkozata - 2008 Horn Gábor nyilatkozata a buzifesztiválon - 2008 ;

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radala 2010.03.12. 11:18:30

Az ugye 2006-os győztes?
Nem hiszem, hogy Botka 2002-ben az elsö fordulóban nyert volna...

rosencrantzhu 2010.03.12. 11:22:46

érdekes lehet talán (bár nem biztos, hogy billegő) a Rogán, Steiner, Schiffer, Hegedűsné stb. kerület.

JuniorJG 2010.03.12. 11:26:05

Érdekes lesz Baranya 02.
Szili eddig mindig jól szerepelt, ha jól emlékszem talán mindig nyert is, most viszont a fideszes alpolgi is elverheti úgy mint Páva tette nem is olyan rég.

szöllősi 2010.03.12. 11:29:32

Polgártársainkat - ahol lesz 2. forduló - elgondolkodtatja majd az 1. forduló eredménye.

ubul2000 2010.03.12. 11:30:38

Nem tudom mi alapján lettek kiválasztva ezek a körzetek, de szerintem - az esetleges viták kibővítésének igénye nélkül - a Bp 1, 6, 23, 26, Heves 3 nincs lefutva.

ubul2000 2010.03.12. 11:31:53

@rosencrantzhu: Szerintem ezt Rogán símán nyeri.

Nayime 2010.03.12. 11:33:01

@rosencrantzhu: Szerintem Rogán nem billeg. Viszont talán a XIII. ker. igen. Javarészt marad MSZP-s (szerintem).

papika 2010.03.12. 11:35:11

Gábor,
van bármi elfogadható magyarázatod arra, hogy az oroszlányi körzetet miért hívják úgy, hogy Kisbér?
Az átlagember elcsodálkozik így, hogy nahát, mitől ez a sok szocialista Kisbéren, aztán a magyarázat persze Oroszlány (ami amúgy háromszor akkora, mint Kisbér).

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.03.12. 11:35:20

Engem az ózdi helyzet érdekel majd nagyon. Nem véletlen, hogy az a fő kirakatválasztókerület azoknak, akik a 2006-os MSZP szavazók nagyarányú Jobbikossá válásáról beszélnek (én is).

Nayime 2010.03.12. 11:38:41

@Mr. Pither: Valószínűleg tarol a Jobbik, én is így gondolom...

Nayime 2010.03.12. 11:40:08

Tudja valaki, ma mikor tart beszédet Gyurcsány?

tizenhárom 2010.03.12. 11:40:26

@ubul2000: Egyetértek, én Bp, 23. vk-ben lakom, itt az utóbbi időben mindig Mszp nyert, de idén nem a jelenlegi mszp-s polgármester (Hajdú) indul, hanem egy ismeretlen. Így talán még nagyobb az mszp vereségének az esélye is.
Helyi szinten én nem tapasztalok semmilyen kampányt, csak a szokásos szórólapok, illetve a Fideszes önkormányzati képviselő helyi témákról szóló újságját kaptuk meg tegnap, benne Petőfi idézettel - "itt az idő, hí a haza."
Kicsit OFF: A kopogtatócédula gyűjtés a panelban Fidesz részről a gondnok járta végig a házat, volt Jobbik is és két nagyon bátortalan LMPs. MDF-SZDSZ és MSZP nem is jött gyűjteni.
Gondolom előbbinek nem volt elég aktivistája, utóbbinak pedig már megvoltak a fix emberek.

Vipera01 2010.03.12. 11:43:49

Szabolcs 3-as körzet (Tiszavasvári) valóban érdekes, Ózdhoz hasonló fordulat lehet. 2006-ban Juhász Ferenc már az első fordulóban nyert, a MIÉP-Jobbik jelöltje el se tudott indulni, nem lett meg a cédula.

Az EP-n ebben a körzetben több városban nyert a Jobbik. Szorgalmatoson 57%, pedig ott szoci polgármester van, és az országostól eltérően jól csinálja a dolgát. Most idén már vagy 8000 cédula összegyűlt a Jobbikos jelöltnek.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.03.12. 11:44:29

@Nayime: Szerintem (remélem) nem tarol, az index szerint fej-fej mellett vannak a Fidesszel, de pont ezért lesz baromi érdekes.

Nayime 2010.03.12. 11:44:30

@tizenhárom: A mi panelunkban meg cigány kislányok (kb. 15-16 évesek) gyűjtötték a kopogtatót MSZP részről, mondtuk, hogy már odaadtuk másnak, erre kishülyecsajosan vihogtak egyet, majd annyit mondtak: Kössz, Csáá". Na, gondoltuk, MSZP ismét bemutatkozott...

Ordnassac 2010.03.12. 11:45:05

@ubul2000: Budapest 1? Miért? Azt az utóbbi években mindig Nagy Gábor Tamás (NGT) I. kerületi polgármester nyerte.

Csodálkozom, hogy Budapest 22 (Zugló egyik fele) kimaradt. 1994 óta csak szocialista jelölt nyert itt. 1994-ben Pécsi Ildikó (igen, az a PI), azóta Csiha Judit. Ő most nem indul idén, helyette a helyi elnök Tóth Csabát indítják (talán még emlékeztek rá, ő volt a párt korábbi Vas megyei elnöke, akiknél kitört a fiktív tagbeléptetési botrány). Ellenfele a KDNP-s Kulcsár József. Most kezd ismertebb lenni, mivel önk. képviselő, de nem tartozik a legaktívabbak közé. A Jobbik Czeglédi János budapesti elnököt indítja. Kérdés, hogy Tóth Csaba botrányai mennyiben fogják befolyásolni az eredményt, illetve hogy Kulcsár mennyire képes kitörni a rossz kampányoló szerepéből.

Nayime 2010.03.12. 11:46:00

@Mr. Pither: Én azt mondom, mindegy, ki nyer, elsősorban rend legyen az a lényeg. A többit most nem sorolom, tudja mindenki úgyis...

radala 2010.03.12. 11:46:05

Nem tudom, hogy van ez, az én mandátumstzámlálóm szerint Komárom megye a a legvörösebb, ott az 5-böl 3 hely is juthat a szociknak ha elérik országosan a 35 %-ot.
Ezenkívül, Heves, Szolnok, Baranya, Nógrád és BAZ, ahol kereshetnek valamit.
De szerintem a 35 % az teljesen reménytelen. Nincs az az isten, hogy egyetlen helyen is nyerjenek (No jó mondjuk azt, hogy nincs az az isten, hogy két kezemet kelljen használnom a szoci egyébi jelöltek megszámolásához). Szerintem még Karsait is szarrá verik.
Maximum 2 Bp, 1 Heves, 1 Szolnok, 1 Komárom megye.

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 11:46:24

ne felejtsétek el a fidesz kampány most indul. leadták a jelöltek a cetliket, ma a listákat jelentik be és a programot, hétfőn kampány nyitó majd beindul a gőzhenger. lesz kampány ezerrel :)
a jobbik szerintem 2-4 helyen simán lehet első és talán még 1-2 helyen, a szocik 3-6 helyen talán. úgy 160-165 fideszes első helyet számolok

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 11:52:03

ne felejtsétek el, hogy a fidesz kampány még csak most indul. most adták le a cetliket, a listákat ma jelentik be, meg a programot is. a kampány nyitó az hétfőn lesz.
lesz itt kampány ezerrel. be fog indulni keddtől a gőzhenger :)
a jobbik szerintem 2-4 helyen lehet első, max. 5-7, a szocik is hasonló arányban. én olyan 160-165 fidesz egyénit számolok :)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 11:52:44

bocsi az ismétlésért, nem ment el az előbb azért ismételtem. :) sorry
pedig nem vagyok szőke nő :D

Djoko · http://djoko.freeblog.hu 2010.03.12. 11:54:35

A Heti Válasz billegőn azt érti, hogy ahol az MSZP-nek még esélye van nyerni? Csak mert tulajdonképpen csupa ősbalos körzetet sorolt fel billegőnek. Persze, a jelenlegi kiszámíthatatlan helyzetben és közhangulatban gyakorlatilag megszűnt a "stabil MSZP-s körzet" fogalma, de a "billegő" akkor is kicsit mást jelent.

Az tény, hogy az MSZP sok ősbalos körzetet fog elveszíteni, talán amikre még ő maga sem számított. Első fordulós MSZP-győzelmen jobban nagyon csodálkoznék, mint jobbikoson. De ezek között vannak azok a körzetek, ahol az MSZP-nek így is több esélye van. Ott van mondjuk Bp. 19. Újlipótváros, Szanyi Tibor körzete, ahová a Fidesz egy teljesen ismeretlen embert rakott be pótjelöltnek, magyarul arról a körzetről jó előre lemondott. A 17-esben, Kelenföldön Molnár Gyulával szemben Simicskó István fog indulni, aki bár ismert ember, nem túl szalonképes, Budapestből meg annyit ismer, amennyit a sárga busz ablakából látott. Ja és persze Bp. 3. Belső-Óbudán Orosz Sándor, aki személyében még mindig népszerű, míg ez az ellenjelöltjéről, az inkább köztéri botrányairól ismert Menczer Erzsébetről nem mondható el.

Szóval bár nagy pofára esések lesznek az MSZP-nek, a Fidesznek talán relatíve még nagyobbak, főleg, ha így elbízzák magukat.

pannonfunk 2010.03.12. 11:57:57

@ubul2000: Budapest 1. sima ügy lesz. Hiába Pörzse népszerű, nem fogja tudni ezt a népszerűséget a Jobbik szavazatokra váltani.

midrovertalt 2010.03.12. 11:58:17

Érdekes lehet a Békés megye 6. evk is, ahol eddig 1990 és 1998 kivételével rendre baloldali politikusok vitték a körzetet egyéniben. 94-ben Vastagh Pál, akkori igazságügy-miniszter, 2002-ben is Vastagh jutott be, majd 2006-ban az akkor már régóta regnáló, orosházi polgármester, Fetser János ülhetett be a parlamenti patkó szocialista részébe.
2002 óta dr. Dancsó József indul a Fidesz(-KDNP) színeiben, de rendre listán jutott csak be, hiszen ezen a környék hagyományosan baloldali gyakorlatilag 1891 óta (orosházi véres május elseje).
Most 2010-ben dr. Varga Zoltán (önk. miniszter) indul el Dancsó ellenében, a helyi viszonyokat, véleményeket ismerve nem mernék fogadni arra, hogy lehetséges első fordulóban végeredmény, hiszen helyben a szocialisták erősek, plusz a Jobbik is egyre csak erősödött mind a kerületben, mind a megyében. Az MDF-nek teljesn új arca van, alig ismeri valaki, illetőleg az amoritizáció szinte itt is teljes, esélyük sincs. Az LMP még gyűjti a cédulákat, optimisták nagyon, a cél, hogy felkerüljenek a szavazólapra, ám a bázisuk még igen alacsony számú.
A verseny így Dancsó, Varga és Molnár között fog eldőlni. Dancsónak most történelmi esélye van bekerülni életében először egyéniben, de úgy gondolom, hogy második körben csak. De Vargának is megvan minden esélye. Érdemes figyelni az ottani eseményeket.
Kampányban is erőteljes a szocialisták nyomulása, hiszen eddig nem látott méretű online kampányt indítottak meg az evk-ban, Vargának küldön oldala van, illetve a kerületi MSZP is indított saját honlapot. Ami az offline kampányt illeti erőteljes a lakossági fórumok szervezése, a helyi lapokban megjelenő hirdetések. És úgy gondolom, hogy még nincs vége, hiszen2006-ban Gyurcsány is ellátogatott a városba. Az MSZP-nek fontos a Békés megyei 6. evk., bizton állítom.

Ordnassac 2010.03.12. 11:59:35

@Djoko: Molnár és Simicskó a 16-osban indul (Simicskó amúgy kispesti). Molnár esetében az a helyzet, hogy most nála is vannak botrányok, kérdés, hogy ez hogyan fog lecsapódni a választóknál. Szanyi ellenfele évekig önkormányzati képviselő volt (amúgy ő még mindig jobb, mint Kosztolányi Dénes...)

Az Orosz–Menczer-párharc azonban tényleg érdekes lehet.

ubul2000 2010.03.12. 12:01:47

@Ordnassac:

Az 1-ben erős a nemzeti kötődés, szerintem nagy harc lesz, hiába nyert sokszor NGT. A II kerületben sok liberális lakik, itt símán nyerni fog Balsai Balczó ellen. A XII ker-ben hasonló a hekyzet, mint az I-ben, de martinez ismeretlen, ezért szerintem itt nyer Pokorny. Az mszp-nek nincs esélye ezekben a kerületekben.

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 12:02:53

szerintem ezek az elmélkedések idén nem mérvadók. az ősbalos elmélet meg az előző választásokat elemezni most nem igazán érdemes, itt idén merőben új felállás lesz, más szempontok és más közállapotok, közhangulat.

Ordnassac 2010.03.12. 12:06:15

@ubul2000: Nem hiszem, hogy Pörzse labdába tudna rúgni. Túl sokan nem szeretik ahhoz.

Djoko · http://djoko.freeblog.hu 2010.03.12. 12:17:11

@Ordnassac: Ez esetben én kérek elnézést. Valóban 16., de a 17. is Újbuda, ami mindig billegő volt, és mindig az aktuális győztes párt nyert, szóval azt a Fidesz akár zsebre is vághatja.

Simicskónak most néztem utána, eddig tényleg mindig a budapesti listáról került be. Csak nekem az maradt meg róla régről, hogy inkább a vidék érdekében hallatta a hangját, és stílusában is elütött budapesti képviselőktől. (Ez nem értékítélet, de észrevételem szerint Budapesten szívesebben szavaznak a konszolidáltabb emberekre, míg a vehemens karakterek inkább a vidéki, kistelepüléses körzetekben hoznak szavazatot.)

Meg azt is kéne tudni a Fideszben, hogy ki állít pótjelöltet? Ezek szerint az újlipóti Szalay Pétert a helyi Fidesz választotta, míg Simicskót a budapesti. Ez hol dől el?

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.03.12. 12:17:31

Pest 2. (Vác-Sződliget-Göd) 2006-ban a szoci polgármester nyert.
A Fidesz jelöltje Bábiné Szottfried Gabriella, a legkisebb település, Sződliget polgármestere. A helyi Fidesz-alapszervezet botrányoktól hangos (ősszel fel is oszlatták), a HVG két legutóbbi számában - hogy is írjam korrekten - nem éppen hízelgő cikkek jelentek meg a hölgyről. Erősen kampányol a független jelölt, Bethlen Farkas, Verőce polgármestere (pletykák szerint a kizárt fideszesek is őt támogatják). A Jobbik az EP-n nagyon jó eredményeket ért el, emberük Fehér Zsolt, az MSzP-é a váci kórház orvosa, Jakab Zoltán. Az MDF, LMP még nem adta le a cetliket. Én nem lepődnék meg sem a Jobbik, sem a független győzelmén.

theofil 2010.03.12. 12:18:28

@Nayime:

Föltételezem az élvezet kedvéért!

Ahogy egy kolléga írta:
Gyurcsány Demosztemész

G. Wolf 2010.03.12. 12:18:53

hm.. Bud27-at 28-at miért hagytad ki?

Bud27 - Mester (MSZP) 52,2%
Bud28 - Burány (MSZP) 51,8%

frompearly 2010.03.12. 12:19:07

Szerintem talán ott dőlhet el ,ha az emberek belegondolnak ,mit csinált az elmúlt 8 évben a fidesz mint komoly ellenzéki párt ,hány gyanús ,ügyet göngyölítettek fel a 8 kibeb*szott év alatt ,míg az mszp -s elvtársok szétlopták lezüllesztették szétverték az egész társadalmat ,gazdaságot ,ha ebbe belegondolnánk akkor taln eldőlhetne...

esef 2010.03.12. 12:20:32

Nekem fingom nincs kik nálunk az MSZMP, a Fidesz és a Jobbik jelöltjei, mit tettek le eddig az asztalra. Bárkit indíthatnának, akkor is a nekem szimpatikus párt jelöltjére fogok szavazni.

Nayime 2010.03.12. 12:22:19

@theofil: Ja hogy ja!

Gyucsány beszédet akarok ma hallani!! Szeretném a mai betevő Gálvölgyi show-mat! :D

ikiss68 2010.03.12. 12:25:14

Törökröl ime egy ujabb sugallat mintha olyan "hajrafideszittkellmegnyerni" stilusban irodott volna. Egyre kevesbe hiszek es bizok a fuggetlensegeben. Francba...

laji 2010.03.12. 12:27:18

Bp. V. kerben lakom. Nagyon csodálkoznék, ha nem Rogán nyerne, de azért szoros küzdelemre számítok, mert a gettós XIII. kerületből is belóg egy rész a választókörzetbe. Érdekes volt még, hogy kopogtató céduláért csak a Fidesz jött, pedig feleségem a gyerekkel 80-90%-ban otthon van...

Bence24 (törölt) 2010.03.12. 12:27:29

Én úgy tudom, hogy Szegeden jelenleg Botka vezet és Újhelyi fej-fej mellett áll a fideszes jelölttel.

JAS39 2010.03.12. 12:27:36

Nagyon jó ez a táblázat! Tényleg ez a lényeg a fidesz 2/3 tekintetében. Az én becslésem szerint Bp-en az MSZP kb. 4-7 evk-t hozhat a 32-ből (most 28 az övék szdsz-szel együtt), míg vidéken kb. 5-9-t, döntően azokon a nagyvárosi részeken ahol mszp-s -nagypolitikától mentes- polgármeseterek vannak(a szegényebb kistérségekben megroppantak ott főként a Jobbik tört előre).
Ebben a táblázatban 6 bp-i és 9 vidéki evk van, ezek a valóban kritikus körzetek(persze még lehet 2-4 db de az érdemben nem változtat semmin).
Sztem a Jobbiknak Borsodban és Szabolcsban van esélye 1 esetleg 2 mandátum elnyerésére, de ott sem ő a legesélyesebb.

Ha az itteni táblázatban szereplő összes körzetet bukja a Fidesz, de a többit megnyeri (159-160 körüli evk) és nem jut be sem az LMP, sem az MDF akkor jó eséllyel megvan a 2/3-a egyedül. Ha bejut a két kispárt valamelyike, akkor a 14-17 kritikus körzetből leglább 5-7-et hoznia kell ahhoz, h a 2/3-ra legyen esélye.

Mindezek fényében most március 12-én 60-70%-os esélyt adok a fidesz 2/3-ra, és csak 30-40%-ot arra, h ez nem lesz meg.

cotti 2010.03.12. 12:28:13

Gábor, szerintem Zala megye 2. vk (Nagyakanizsa) érdekes lehet. Botrányos városvezetés az elmúlt 4 évben, FIDESZ-MSZP egyaránt nyakig benne van ebben, nincs 'stabil' ogy. képviselő az ún. rendszerváltás óta (nyert már MDF-es, FIDESZ-es, Kisgazda, MSZP-s...), pillanatok alatt összegyűltek a Jobbikos kopogtatócédulák, munkanélküliség és cigány populáció az egekben stb. A fentieket figyelembe véve és a közhangulatot érzékelve, elfogultság nélkül állítható, hogy Zakó László Jobbikos jelölt nyerhet.

Érdemes lenne megvizsgálnotok, szerintem vegyétek fel az érdekes választókerületek közé. Aztán majd a kutatócsoport eldönti, igazam volt-e, aztán majd a választók eldöntik azt, hogy nekik igazuk volt-e. :)

török gábor 2010.03.12. 12:29:12

@G. Wolf: megismétlem, ami az írásban is szerepel: ez a Heti Válasz listája, szerintem is kiegészíthető, én korábban ennél több evk-t írtam össze (lásd 28-as bejegyzés). de a kommentekben minden körzetről lehet beszélni, hajrá, jöjjenek az infók.

@ikiss68: ezt sajnálom. egyben várom az ezzel homlokegyenes ellentétes megjegyzést: "a cikk hajrászocikésjobbikittkellmegverniafideszt stílusban íródott, csalódtam" :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.12. 12:29:30

Szerintem Komárom Eszterom megye 5. számú választókörzetáben komoly esélye van Balog Jánosnak, a Jobbik jelöltjének.

Itt ugyanis a Fidesz azt a Meggyes Tamás esztergomi polgármestert indítja, aki olyan közútálatnak örvend a környéken, hogy már az utcára se mer kimenni.

Hozzá kell még tenni, hogy Esztergom kőkemény jobbos város, még sohasem győzött szocialista jelölt.

laji 2010.03.12. 12:30:16

Amúgy az V. kerületben legutóbb Pető Iván nyert, miután Steiner visszalépett. Most nincs szdsz, Steiner indul, de ő volt polgármester, és eléggé lejáratta magát. A Jobbiknak itt jött össze utoljára a KC, míg Schiffer András (LMP) még gyűjtögeti...

Nayime 2010.03.12. 12:30:48

@laji: Én erősnek érzem azt, hogy gettós. Minden reggel abból az irányból járok be dolgozni. Gyönyörűen fejlődik. Persze, bele nem látok...

theofil 2010.03.12. 12:31:42

@Nayime:

Nézzél körül a Kapcsolat.hu-n.

Billy Cole 2010.03.12. 12:34:00

Tisztelt TG!
Nagyon sokat gondolkodom ezen én is (nem mintha ez számítana), de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a FIDESZ 170 alá menjen az egyéni körzetekben, ha a jelenleg mért erőviszonyok maradnak addig. Szerintem ahol nem dől el az első fordulóban pl az ún. necces kerületekben, ott is a fideszes jelölt fog első helyen fordulni, vagy legalábbis előzi majd a jobbikost. Onnantól pedig óriási lesz a nyomás egyrészt a jobbikos jelöltön, ill. az elsőkörben a jobbikra szavazókon.
A kérdés inkább az, hogy lehetnek-e olyan evk-ek ahol reális esély van arra, hogy az első forduló után a Fideszes jelölt a harmadik helyen fordul!
Nos?

Ordnassac 2010.03.12. 12:34:15

@anti_troll: ha a választókerületre gondolsz, akkor az nem egészen stimmel, hiszen a kerülethez hozzátartozik pl. Dorog is. Így a mostani képviselő Tittmann János, Dorog MSZP-s polgármestere. Amúgy sztem is hiba volt Meggyest elindítani.

laji 2010.03.12. 12:36:24

@Nayime: A gettóst úgy értettem, hogy sok zsidó származású él ott (amivel remélem nem bántok meg senkit).

G. Wolf 2010.03.12. 12:38:33

@török gábor: ok jogos felületes voltam...

Stoney Hill Billy 2010.03.12. 12:41:50

A BARANYA 4-ben a POLICS a FIDESZ JELÖLTJE!

Szerintem nem sok olyan evk van, amit második körbe nem tud behúzni a fidesz, és úgy gondolom, kb minden második elbukott evk eredményezhet egy országos listás helyet.

Ezzel együtt nem sok esély van a 2/3ra, négy párt esetén meg semmi.

Nayime 2010.03.12. 12:42:16

@laji: Ja, értem, azért voltam meglepődve, mert azt hittem, az állapotra, cigány lakosságra érted...

tlac 2010.03.12. 12:42:46

@Nayime: a Fletó se tudja :)

Freŝa 2010.03.12. 12:48:41

Elég sok vk-ra van rálátásom. Nem szeretek tippelgetni, de a jelenlegi esélyeket illetően egyértelműnek tűnik, hogy nem lesz fideszes vesztes körzet.

Az első fordulót illetően lehet, hogy lesz MSZP-s első hely (gondolok itt a XIII. kerületre, vagy Molnár Gyulára), de a második fordulóban itt is fordulni fog a kocka. Néhány borsodi körzetben a Jobbik 10%-on belül fog kerülni a Fideszhez, de a második fordulóban ezekben a körzetekben is biztos a fideszes siker.

A meglátásaimat kritizálók számára világos kell, hogy legyen: az első fordulós fideszes henger (kb 80-100 körzet első fordulós győzelemmel zárul majd - lehet, hogy több is, továbbá a listás 50%-nál jóval magasabb Fidesz eredmény) a győzteshez húzást fogja erősíteni a lábon maradt körzetekben a Fidesz javára. Az erős kormánypárti erőcentrum, a kétharmad lehetősége megsokszorozza majd a Fidesz erejét az első körben be nem húzott vkákban.

Idealizmus mást gondolni, naivitás abban hinni, hogy 2-3 körzetnél többet veszíthet a Fidesz - szerintem ennyit sem fog...

tlac 2010.03.12. 12:49:06

@ubul2000: I, II, XII nem gond, elsöprő a FIDESZ fölény minden mérés szerint, sztem oda más nem is koncentrál. Ózdot, Kazincbarcikát, Miskolcot meg ilyen helyeket érdemes figyelni, de nem az egyéni miatt, hanem a százalékok miatt.

Idet 2010.03.12. 12:50:00

@theofil: Köszi, nálam a copyright!

Billy Cole 2010.03.12. 12:51:14

@Freŝa : köszi a megerősítést
Teljen hasonlóan látom én is!

Idet 2010.03.12. 12:52:39

@Freŝa : Hát, lehet, hogy ellendrukker vagy, de az összes általam ismert próféta szóljon belőled!

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.12. 12:53:53

@Ordnassac:
Persze hozzá tartozik Dorog, de Esztergom a legnagyobb település.

Meggyes elutasítottsága óriási (Dorogon is), a mszp-é szintén, Tittmanntól függetlenül, ezért látok itt komoly esélyt a jobbikos jelöltnek.

Ellentétben pl a 4 sz választókerülettel, ahol Völner Pál (fidesz)szerintem az első fordulóban győzni fog.

ubul2000 2010.03.12. 12:53:59

@tlac: Tudsz linket adni, ahol választókerületi szintű mérés van?

belevau 2010.03.12. 12:54:01

Nógrád 1-es és 2-es választókerülete is érdekes lehet. Mindkettő szocialista fellegvárként van elkönyvelve, és úgy gondolom, hogy bár az mszp népszerűsége itt is jelentősen csökkent, de tartalékok is akadnak bőven. Az 1-es vk.-ben induló fideszes Székyné Sztrémi Melinda csak úgy tudott polgármester lenne 2006-ban, hogy 3 baloldali jelölt is volt vele szemben, ha csak egy lett volna, akkor itt nem a fidesz győz. Székyné elég megosztó személyiség, a helyi jobboldalról is sok kritika éri, és saját eredményei nem lévén max. a fidesz országos népszerűségében bízhat. Ellene az mszp egyik jól ismert, bár eléggé leamortizált politikusa Boldvai László indul, aki 1998-at kivéve mindig vitte ezt a körzetet. Még a Tocsik-ügy után is győzött kétszer, tehát már ez a régi botrány ebben a vk-ban nem oszt nem szoroz. Viszont itt a Jobbik szerepe is érdekes lehet, az EP-választáson is elég jó eredményt értek el.
A nógrádi 2-es vk. már inkább áll a fidesznek, itt Becsó Zsolt a megyei közgyűlés jelenlegi elnöke mértei meg magát, vele szemben pedig Juhász Gábor miniszter indul, aki szintén régi motoros ebben a körzetben. Ő ismertebb is, mint Becsó, aki korábban az egyes vk.-ből jutott be a parlamentbe. További érdekesség, hogy ez az a körzet, ahol 2006 óta az egyetlen olyan időközi választás volt, ahol az mszp győzött (Bátonyterenye város polgármesteri posztja 2007-ben). Én itt mindenképpen esélyesnek vélem az mszp-t, de csak akkor, ha a második fordulóban nem lesz jobbikos visszalépés.

tlac 2010.03.12. 12:57:08

@ubul2000: nem. ezek belső mérések, elkotyogták..

Nayime 2010.03.12. 12:57:53

@theofil: Wáááázz, ez jövő hét pénteket ír... én azt hittem, ma lesz. :((

tlac 2010.03.12. 13:00:09

Konkrétan, ha pl. Pusztainé (MDF) az eheti 200 KC mellé begyűjtené a maradék 600 KC-t, akkor mondhat nekem bki bmit, az nálam a gyanúnál erősebben mutatná hogy csaltak. Enyhén szólva is - ESÉLYTELEN. (II. kerület).

Freŝa 2010.03.12. 13:00:12

@lepedák: Jól gondolod. A kérdésedre a válasz: elképzelhetetlennek tartom, hogy harmadik helyen forduljon a fideszes jelölt bárhol az országban. A második hely is necces, de erről már többen - s magam is kifejtettem a véleményem.

Elárulhatom, hogy friss méréseket láttam (nem nyilvános, belső használatra készülteket) bizonyos választókerületeket illetően. Egyetlen egy hely sem volt, ahol ne Orbán Viktort választanák az emberek miniszterelnöknek, ez az arány az öt földrajzilag egymástól távol eső vk-ban sehol sem volt 50% alatt. A pártlistás különbségek is meggyőző különbséget mutattak a Fidesz javára, mindenhol.

Persze erre lehet mondani, hogy a közvélemény-kutatás nem ad pontos képet - én is így gondolom, de orientációs tényezőként azért felfogható. Nos, ezek az eredmények meggyőzőek abból a szempontból, hogy az egyéni vékákban a második fordulóban a szavazók egyértelműen a győztes felé húzzanak. Orbán Viktor április 11. után már mint az új miniszterelnök jelenik meg, tehát egyértelmű lesz a dörgés...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.12. 13:00:32

A Fidesz nagyon rosszul döntött, amikor háborúba kezdett a Jobbikkal, mert a billegő körzetekben nagy szüksége lenne arra, h a jobbikos jelölt határozottan a Fidesz jelöltjének javára lépjen vissza.

Borsodban az is elképzelhető, h a 2. körben Fidesz vs Jobbik fej-fej melletti küzdelem lesz, és nem a fideszes nyer!:O

Billy Cole 2010.03.12. 13:00:56

Példa:

Pest m. 2-es körzet is esetleg! lehet! necces. Nálunk lehetségesnek tartom, hogy az első fordulót akár nyerje Jakab Zoltán (mszp) nagyon szoros versenyben, mert itt hagyományosan megosztott a jobboldal (anno a Miép is jóval az országos átlag felett volt egyes szavazó körökban). DE! a Fideszes jelölt tuti min 15% ver majd a jobbikosra ebben az esetben is. És akkor majd jön a második fordulós dilemmája a jobbikra szavazóknak.

Azonban szeretném hangsúlyozni, hogy jóval nagyobb esélyét látom a Fidesz első körös győzelmének

tlac 2010.03.12. 13:02:57

MDF: 33+4 /176 -nál tart, van még egy hetük.. SZURKOLOK!

Sand 2010.03.12. 13:03:18

Csongrád megye 7. vk-ben nagyon jó esélyei vannak az Mszp-s jelöltnek. Az emberek körében Makón, még most is nagyon népszerű.
A Fidesz jelöltjének nagyon alacsony a támogatottsága. Ráadásul az a képtelen pletyka terjedt el, hogy a helyi Fidesz és az Mszp összebeszéltek egymással, hogy a Fidesz eleve esélytelen jelöltet indítson.
A Jobbik itt is sokat elvihet a Fidesztől. Állítólag pár nap alatt több kilo ajánlószelvényt gyűjtöttek. Ha fogadni lehetne, én akár nagy összeggel is fogadnék a szoci jelöltre. :D

JAS39 2010.03.12. 13:03:21

@Freŝa : Ez egy nagy valószínűségű forgatókönyv, de én ennél óvatosabb vagyok, hisz még egy hónap hátra van, és a kőkemény kampány még csak most kezdődik(amiben a fidesz általában rosszabb mint az ellenfelek). Megszerzehető mszp-s evk-k száma és ennek esélyei szerintem: 1-4 : 60-70%, 5-8: 10-20% 9 vagy a fölött: 5% alatt, Jobbikos evk megszerzési esélyek: 1-2 db: 5-10%

dany82 2010.03.12. 13:05:50

Egy rövid, ám szerintem annál fontosabb megjegyzés:

Szerintem csak és kizárólag elsö fordulós gyözelemmel tud nyerni EVK-t a Jobbik vagy az mszp.

Nagyon kevés helyen lesz második forduló és még annál is kevesebb helyen lesz kemény verseny a második fordulóban. ìgy a Fidesz minden figyelmét, teljes kampánycsapatát és eröforrásait ezekre a billegö tudja koncentrálni.

Ha pedig ezt megteheti, akkor nincs, aki megverje. Sehol. Ahova oda tud koncentrálni az lehet bármennyire "balos" körzet (mint pl. Pécs, Józsefváros), meg fogja nyerni.

flea 2010.03.12. 13:06:25

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 30cm: kizártnak tartom, hogy a visszalépések hiánya 1-2 oevk-nál többet hozott volna a Fidesznek, míg a háborúskodás a listás mandátumokban ennél határozottan többet hozhat ("középről"). Úgyhogy ez aligha hiba.

MPL firstlady 2010.03.12. 13:06:40

Rákospalota-Újpalota-Újpest bermuda háromszög:

Bp 6:

Szegedi Csanád
Wintermantel Zsolt
Kis Péter

Kiss Péter a joviális nyugdíjas barát (mellesleg hihetetlen programokat szervez: látogasson meg dolgozószobámban, nőnap Korda Gyurival és Balázs Klárikával vagy mi, Katalin nap a parlamentben látogatással és cigányzenével, nyugdíjas ki mit tud, a népek imádják), és Wintermantel az energikus most megszorongathatták volna egymás tökét.
Erre jön Szegedi Csanád, EP képviselő aki szerint az mszp-nek el sem kéne indulnia.

Bp 23:

Gaudi-Nagy Tamás
Hetyei László
László Tamás

Rákospalota vérszoci kerület, négy évvel ezelőtt a Fideszes László közelében nem volt Hajdúnak, akinek korábban sem volt senki ellenfele, viszont az idén nem indul, helyette Hetyei küzd meg a távfűtésszakértővel.
Erre jön GNT, a jobbikos jogász, aki még szimpatikus is lehet, mert a szomszéd szerint ő nem vérjobb (?).

László nem hirdeti magát egyelőre látványosan (még döntés alatt van a jelölése), Hetyi sem, Kiss Péter minden lámpavason ott mosolyog egy bazi nagy képen, a Jobbiknak maradtak a hirdetőtáblák a buszmegállókban.

A palotai Fidesz szimpatizánsok egy része már régen Jobbikos rendezvényekre jár, ettől lesz ez szép és érdekes.

De leginkább majd ősszel, az önkormányzati választásokon (ha lesznek), mert addig helyben még mindig lehet helyezkedni.

Más pártot errefelé nem látni.

Vagy még korán van?

Zigi 2010.03.12. 13:06:48

@Nayime: Nem jövő hét pénteken lesz az a beszéd?

ubul2000 2010.03.12. 13:07:04

@tlac: Pedig Káldy Miki bitozan erősen igyekszik :)))

medve2 2010.03.12. 13:07:27

Tisztelt Török Gábor! Ez egy fontos adat: 10-15 körzetnél többet nem veszíthet a Fidesz. Ha többet veszít, akkor az országos eredmény nem nagyon lehet jobb a lista érdekében, ugyanis én nem igazán hiszek egy országos választásánál abban, hogy helyi kampányok helyi jelleggel nagyon változtatni tudnának a trendeken. Vagyis a két eredmény párhuzamosan fut.

Ps: Én egy kisit túlmisztifikáltnak vélem ezt a kétharmadozást, érdekes kérdés, de jól kormányozni abszolút többséggel is lehet.

Flúgatlan 2010.03.12. 13:07:50

Nagyon nem vagyok szakértő politikai ügyekben, csak érdekel a téma és pár választást már túléltem, és nekem az az érzésem, hogy most még korai bármit méricskélni.

Az örvendetesen rövid intenzív kampány még csak most jön. Igen meg lennék lepve, ha az MSZP tarsolyában nem lenne egy-két csinos kis botrány vagy annak az ígérete, amivel jópár fideszes képviselőjelölt népszerűségét megingathatják. Az más kérdés, hogy a vádak igazak lesznek-e, de legalábbis hihető vádaskodás, ami alól 1 hónap alatt nem lehet kimosakodni szerintem várható pár tucat.

Mennyi lesz ezekből? Mekkora lesz a hatásuk? A szocik mindig erősek voltak az efféle aknamunkában. Csodálkozom is, hogy még nem próbálkoztak erősen eddig. És attól félek, mindent az 1 hónapos kampányra hagytak. Elég sok szavazó nem elég tudatos, hogy a hamis vádakat felismerje, vagy hogy észrevegye, hogy egy fideszes jelöltről esetleg bebizonyosodó kisebb helyi mutyi mennyire nem egy súlyú a BKV és egyéb botrányokkal.

Szóval egyszerű honpolgárként a címben feltett kérdésre most azt válaszolnám: Ott dőlhet el, hogy az MSZP tarsolyában mi lapul, hány fideszes jelölt hitelét tudják lerombolni legalább annyira, hogy a népek inkább másra (akár a Jobbikra) szavazzanak.

Freŝa 2010.03.12. 13:08:27

@belevau: Mind a két körzetet elég jól ismerem.

Salgótarján esetében Székyné győzelme egyértelmű. Tény és való, hogy új polgármesterként a jobb oldali erőtérben is szerzett magának ellenfeleket. Ez azt gondolom természetes is. Meggyőző, jól kommunikáló hölgyről van szó, azonban neki is vannak hiányosságai. Az országos Fidesz vezetés bizalma egyértelműen erős az irányában. Első fordulós győzelme nem valószínű, azonban a másodikban biztosan nyer. Boldvai helyben ismert, de mint írod leamortizált emberről van szó. Hiteltelen, akár a pártja.

Pásztó esetében Becsó Zsolt, a megyei közgyűlés elnökének győzelme egyértelmű, azonban ő sem lesz első körös. A mérések azt mutatják, hogy a második forduló biztos a számára. A véká már nem MSZP-s többségű, Bátonyterenye bányászváros, azonban itt is megerősödött a Jobbik. Pásztó és Bátonyterenye Kisbér és Oroszlány vizsonylata. Bátonyterenyén több a választó, bányászmúltja húzta be eddig mindíg a szocikat. Pásztó polgárosultabb város. Áprilisban fordul itt is a helyzet, a Fidesz nyeri a vk-t.

rowi 2010.03.12. 13:08:43

most azt komolyan el tudja képzelni bármelyikőtök, hogy az mszp egyéni helyet nyer? első körben szvsz le lehet írni, hogy kizárt. másodikban meg legfeljebb akkor van esélye bárkinek is vörösben, (és egyébként pont uez igaz sztem a jobbikra is) ha 3an maradnak 30-40 % körül mind3an, és nem lép vissza senki.

de én személy szerint nagyon meglepődnék, ha nem 175-176tal zárna a fidesz

Billy Cole 2010.03.12. 13:09:52

Másik dolog. Bár nem vagyok matek zseni, de ha mdf, lmp páros sok helyen nem tud rajtvonalhoz állni, akkor ott az első körös győzelmekhez is +40% kell majd. Aki mandátumot szeretne, annak kétszer is kell ezt hoznia. A jelenlegi közvéleménykutatási adatokból kiindulva (jó tudom..., de nincs más) nem tudom elképzelni, hogy erre a Fideszen kívül bárkinek akár halvány esélye is legyen.

Nayime 2010.03.12. 13:10:04

@Zigi: De. El is vagyok keseredve...
Félreértettem vmit :(

Én is akarok kommentelni 2010.03.12. 13:12:22

Szabolcs3- Tiszavasvári körzet:
Nekem itt úgy érződik, mintha lassan a Fidesz is feladta volna ezt a környéket, mert érezhető itt jelenleg csak a Jobbik jelenléte (személyes), és az emberek is tőlük VÁRNAK változást.

Nayime 2010.03.12. 13:14:16

@8kelvin8:
Kedves Török Gábor! Ugye az ilyeneket mindig törli?

Ordnassac 2010.03.12. 13:15:18

@MPL - akire külön süt a nap: László Tamás leadta a cédulákat, tehát biztos, hogy ő a fideszes jelölt.

MPL firstlady 2010.03.12. 13:17:55

@Ordnassac: az lehet, amikor utoljára jártam az OVB honlapján, még nem volt sehol.
Akkor várjuk a szakállas plakátokat is.

szobatars 2010.03.12. 13:18:39

Nem hiszem, hogy 10-12 válazstókerületnél több helyen lesz második forduló.

Nem gondolom, hogy egyéniben bárki más nyerni tudna.

Ez a "billegő körzet" talán igaz volt a korábbi választásokon. A kormánypártok elmúlt négy évi "teljesítménye" - erre a választásra - értelmetlenné tette a fogalmat.

jet set 2010.03.12. 13:21:58

Remélem, az mszp-nek sehol sincs esélye nyerni.

Chingford 2010.03.12. 13:22:06

Szerintem Borsodban ezekben a kerületekben van esélye nyerni a jobbikos jelölteknek:
Borsod 01 - Egyed Zsolt
Borsod 05 - Kisgergely András (már az első fordulóban!)
Borsod 07 - Endresik Zsolt
Borsod 08 - Miklós Árpád
Borsod 11 - Holcman László
Borsod 12 - Balla Gergő

Szerintem sokan el vannak tévedve a Jobbik kelet - magyarországi támogatottságát illetően! Borsodban 30-35% közé teszem a várható eredményt! Bár nem kizárt még ennél nagyobb meglepetés sem!

rowi 2010.03.12. 13:25:19

@szobatars:

ezt úgy módosítanám, hogyha északkeleten elfelejt/enm akar/vagy csak simán nem kampányol fidesz, akkor ott a jobbiknak több körzetben van keresnivalója. de az mszpnek még ott se

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.12. 13:29:08

@colosgirl: szerintem is , mindenesetre érdemes figyelni a körzeteket, XI. szerintem tuti molnár!

LarryUnderwood 2010.03.12. 13:30:00

@G. Wolf: Szerintem BUD27 Mester (MSZP) nyeri. Ő a polgármester '94 óta. Komoly botrányai, botrányok amik őt is elérnék nincsenek. Ügyes. Mindenhol ott van, mindent át ad, erről ír a helyi újság. Normális ember. Kedvelik.
Alatta a kis helyi hagyómikik dolgoznak. Hagyják őket dolgozni. A kerületnek óriási adóssága van, ötlet semmi. Erről nem ír a helyi újság.
A fideszes jelölt már kitudja hányszor indult ellene. Mindig veszített. Nem karakter. Lábmunkában erős, de nincs igazi kvalitás. Nem alternatíva.

parttalan 2010.03.12. 13:30:07

@rowi:

"most azt komolyan el tudja képzelni bármelyikőtök, hogy az mszp egyéni helyet nyer?"

Igen, el.

pbd 2010.03.12. 13:35:46

volt egy ideig slager a visszalep-e a maszop a fidesz javara cimu hulyeseg. viszont pesten egy-ket belso keruletben erdekes lehet, hogy visszalep-e a maszop az lmp javara. errefele ugyanis lehet egy-ket korzet, ahol fidesz, mszp, lmp lesz az elso fordulos befuto. kerdes, hogy ekkor az mszp az orban ellen mindent vagy a csak mi vagyunk a baloldalon taktikat valasztja-e. az lmp-nel ontokonszuras volna visszalepni.

pbd 2010.03.12. 13:36:54

ja, igen. arrol volt szivarogtatva, hogy a bpesti 19-es korzetben tordai bence 14%-on all. lehet elhinni is, meg nem is.

is 2010.03.12. 13:37:22

@ikiss68: érdekes, nekem is sok bajom volt sok poszttal. ezzel éppen nincs.

ez tényleg egy kérdés. de ha maga a Heti Válasz is simán betol 15 körzetet, amit már a poszt is ki tud egészíteni, és akkor még jönnek a Jobbikos körzetek (2-3), akkor simán elvesznek 10 egyénit a FIDESZ-től, és akkor nincs kétharmad.

Kapolyi mit kavarhat ott, ahol indul?

radala 2010.03.12. 13:38:09

mandiner.hu/cikk/csuf_vegjatek

Csurka megmondja a tutit. kezdem érteni, hogy miért volt nekem mindig szimpatikusabb a miép, mint a túl profi jobbik:-)

pbd 2010.03.12. 13:38:29

hm, hat ez lehet, hogy ketszer lesz, de mindegy. szoval titkos kiszivarogtatott felmeresek szerint a bpesti 19-es korzetben az lmp-s tordai bence 14%-on all. vagy nem.

Aradebil 2010.03.12. 13:38:46

Csepelen biztos nem fog nyerni az a két maffiózó,hiába osztogattak virágot,minden hiába

is 2010.03.12. 13:39:30

@pbd: negyedik helyről nem kell visszalépni, a második fordulóban max. hárman indulnak, hacsak nincs 4x15%. de azt nem hiszem, hogy MSZP és LMP is 15%-ot kap. pont 30% várható, az nem tud éppen így megoszlani.

belevau 2010.03.12. 13:39:57

@Freŝa :
Én Salgótarjánt nem mondanám biztosra. Szoros lesz ez tény, de itt nagyon bezavarhat a fidesznek a jobbik. Könnyen lehet, hogy itt a két jobboldali jelölt mellett a baloldali lesz a nevető harmadik.
Székyné jól kommunikál ez tény, de nem mindegy, hogy mit és hogyan, ráadásul ő már egy kicsit kezd átesni PR tekintetében a ló túloldalára. Sikerei nem igazán vannak, így tényleg csak a fidesz országos népszerűségéből meríthet. Kérdés, hogy mi alapján döntenek a választók: helyi vagy országos ügyek alapján. Előbbiben nagyon gyenge Székyné, a másodikban nyilván adott az erő. Viszont itt a város mellett pár kisebb falu is része a vk.-nek, amik szerintem még most is balosak, illetve ezekben a falvakban a jobbik is nagyon erősnek tűnik nekem, szvsz. néhol erősebbek is mint a fidesz. Boldvaira meg csak azt tudom mondni, ha eddig nem zavarta meg a Tocsik-ügy az újraválasztását, akkor most sem fogja.

A Pásztó-Bátonyterenye körzet valóban könnyebbnek tűnő falat lesz a fidesznek, de itt is, ahogy írod ott van egy erős jobbik. Én úgy vélem ez a két körzetben az mszp és a jobbik fej-fej mellett áll, a fidesz pedig egy kicsivel erősebb náluk.

Zigi 2010.03.12. 13:40:53

@belevau: Nógrád 2-ben(Pásztó) semmi esélye a szociknak, már a tavalyi EP választáson is buktak a Jobbikkal szemben is. Ráadásul Navratil Attilát indítja a Jobbik itt, aki a párt egyik országos főembere. Sőt azt hiszem a Fideszre is veszélyesek lehetnek a jobbikosok itt, akárcsak Tarjánban. Szécsény és Gyarmat egyértelmű fideszes fellegvár, mindkét helyen egyfordulós Fidesz győzelmet várok.

Rich.mond 2010.03.12. 13:41:01

Nyíregyházán eddig mindig Csabainé nyert.Meg lennék lepve, ha ez változna. A megye többi része viszont stabilan narancssárga lesz.

objekt 2010.03.12. 13:41:36

@8kelvin8: Biztos nem hiszed el, meg teszel is rá. De juszt sem nézi meg senki sem!

radala 2010.03.12. 13:42:03

@radala: mandiner.blog.hu/2010/03/12/megszentsegtelenitesetekert#more1833613

Ez talán még jobb, kicsit talán túlmegy a barikád a jó ízlés határán.

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 13:42:23

@LarryUnderwood: pedig most mester laci bácsi nem fog nyerni. itt most nem az a kérdés ki mit adott át, ki a polgármester. ha a sarki fűszeres indul ellene ő is nyerne. most a legelutasítottabb párt az mszp. nincs mozgósítóereje már a kerületben sem 30%-nál nagyobb.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.12. 13:43:29

nincs valakinek egy excelben összeírva az összes evk ? nagyon megköszönném

Netuddki. 2010.03.12. 13:45:47

Szerintem meg aki ismeria fideszesek matematikai képességeit, az csak legyint a 2/3-os várakozásukra. Már a miatt sem lesz meg nekik, mert az emberek nehezen felejtenek. 8 év nem olyan hosszú idő.
Már többször megírtam, örüljenek, ha az enyhe többségük meglesz. Persze aztán majd megint lehet a szavazatszámlálósdival húzni az időt.

Ordnassac 2010.03.12. 13:46:57

@Rich.mond: már 2006-ban sem indul Csabainé (igaz, így is a szocik nyerték mindkét nyíregyi körzetet). Most sem indul, ahogy Vojnik Mária sem. Mellesleg kíváncsi leszek Seres Mária eredményére az SZSZB 1-es körzetben.

papika 2010.03.12. 13:47:12

Budapesten az SZDSZ-esek elkezdték leadogatni a kopogtatócédulákat, ma már három jelölt is leadta, és közös jelöltek lettek. Így szegény Ibikének egyre nehezebb dolga van. Persze nem sajnálom, csak úgy mondom.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.12. 13:47:20

@colosgirl: Mester laci necces szerintem is..meg van még a piros iskola?:-)

Rich.mond 2010.03.12. 13:48:18

@Ordnassac: Jah, most néztem, hogy a Civilek már tíz jelöltet állítottak.Ki hitte volna?

Flúgatlan 2010.03.12. 13:48:23

A kedves kommentelők úgy méricskélnek, számolgatnak, mintha még nem lenne előttünk egy 1 hónap intenzív kampány.

Félek, ez alatt sok szoci aknamunka sok rombolást végez még. Nem tudhatjuk, mi van a tarsolyukban, hogy legalább látszólag befeketítsenek 10-20 fideszes jelöltet.

Szerintem ezen fog múlni, meglesz-e a 2/3-a Fidesznek.

radala 2010.03.12. 13:48:24

@radala: Mondjuk ha ilyenekkel nyomul a Jobbik, akkor itt dől el a 2/3. De tartok töle, hogy ezzel a 2. hely is elúszik a jobbiknak.
Szerintem a Jobbik pont abba a hibába fog most esni, amibe a Fidesz 94-ben, hogy elhitte, hogy az emberek öket szeretik nem pedig azt, amit mondanak.
Szerintem, ha a Jobbik elkezd zsidózni a cigányozás helyett, akkor annyi nekik. Mert szemben a sok gusztustalan rasszistával, csak nagyon kevés ostoba antiszemita van.

MPL firstlady 2010.03.12. 13:48:26

@colosgirl: ilyesmire írták valahol fóti polgármester választással kapcsolatban, hogy ha a cédulán Overdose a ló szerepelt volna mint Fidesz jelölt, akkor ő lenne most a fóti polgármester.

De Overdose nem indult abban a futamban, így lett Mádly Zsolt a befutó.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.12. 13:50:47

@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 30cm:
Csak az számít, hogy visszalép-e valaki, az már kevésbé, hogy 'kinek a javára' - azt úgyis a szavazói döntik el, szavaznak-e a második körben, s ha igen, kire. A Fidesznek emiatt nincs szüksége a Jobbikra.

Uhu20 2010.03.12. 13:51:40

Heves megye, Gyöngyös.

Ez egy olyan evk, ahol a jobboldal még 90-ben sem tudott nyerni (98-ban is necces volt), egyébként elsöprő ballib győzelem szokott lenni, köszönhetően annak is, hogy az szdsz Fodor révén erős itt.

Nézegettem a gyöngyösi szavazókörök 2009-es EP adatait és arra a nem meglepő dologra lettem figyelmes, hogy a panelvidékeken az mszp rendre egyformán szerepelt a fidesszel és ráadásul az mdf is6-8%-okat kapott.

Azaz, itt nem látom esélytelennek az mszp-t, mint általában Heves megye egészében sem. (Sajnos, mivel én nem nekik szurkolok...:))

tictac 2010.03.12. 13:51:43

@radala:
Neked ez a tuti? Te jó ég. Csurka egy sértődött vén hülye, az őt megillető helyen.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.12. 13:52:14

@radala:
Igen, a legfrissebb Barikád is teljesen a zsidózós vonalat viszi. A cigányozás hoz a Jobbiknak, a zsidózás nem hinném.

belevau 2010.03.12. 13:52:44

Nógrádi 2-es az egyetlen ahol 2006 óta választást tudott nyerni az mszp, ezt én nem hagynám figyelmen kívül. A vk. nagyon megosztott, két város, kétféle gondolkodásmód.

Navratil milyen tisztséget tölt be, hogy jobbik főembernek nevezed? Én nem tudtam, hogy az lenne.

Don_Pipita 2010.03.12. 13:53:07

Budapest XIII. 20vk

Szerintem itt majdnem biztos, hogy Tóth József fog nyerni. Népszerű, mint polgármester ellenfele a 32(?) Spaller Endre hiába egy nagyreményű helyi politikus...

Budapest XIII. 19vk.

Most meg fogtok kövezni, de én azt mondom, hogy az 'ismeretlen' Szalay Péter fog nyerni, mert Szanyi hírneve az országossal helyi szinten is csökkent. Volt valami korrupciós botránya is régebben, de e nem biztos. Másrészt, szerintem remek húzás volt Kosztolányit leváltani rá, hiszen hiába Kosztolányi akár országos szinten ismert, Szalay Péter a helyi rendelő főorvosa + önkormányzati képviselő.

Budapest XI. 16vk.

Nah itt fogok szavazni, habár az előző kerületben élek... Egyértelműen kétfordulós esemény. Molnár az urban legendáknak köszönhetően népszerű(jóvan tényleg jobb az átlagnál). Viszont az utóbbi időben a pártjában ellehetetlenítették, mondjuk lehet, hogy ez Gy.F. háttérbe szorulásával megfordult. Ha a Fidesz rámegy M.Gy. koorrupciós ügyeire (Zöld Pardon, Rió, Kopaszi-gát), akkor talán be is előzhet. Viszont én úgy vélem, hogy ebben a körzetben nagy szerepe lesz a jobbiknak is, hiszen itt a jobbik szimpatizánsok nem egyenlőek az ózdi jobbik szavazókkal. Itt a lakótelepet leszámítva a tipikus budai nemzeti radikálisok vannak. A lakótelepi jobbikra átpártoló régi szoc. szavazók meg úgy is az ellenzékre szavaznak, úgy is a győzteshez húznak. Ha itt Szabó Gábor jobbikos kampányfőnök úr visszalépne péntek este, az felérne egy győzelemmel Simicskónak, aki amúgy egy vállalható figura, akinek egy tapasztalt régi mdf-es pali a kampányfőnöke. De elképzelhető, hogy az értelmiségi jobbik szavazók megosztják a szavazatukat és egyéniben a Simicskóra szavaznak.

Összefoglalva: Én nem értem a Heti Választ, hiszen, lehet, hogy ott fog szoci nyerni, amit meg se említettek. A jó öreg Totya(19 vk.) behúzza.

is 2010.03.12. 13:53:30

@papika: de minek adják le? garantált bukó. ennél még ez a vész-utolsó-esélytelen kísérlet is esélyesebb.

radala 2010.03.12. 13:55:25

@TuRuL_2k2: Minden választáskor téma ez a másodlagos pártpreferencia, hogy ki hova szavaz, ha visszalépnek meg ha nem. Szerintem ez majdnem teljesen álságos. Az emberek ilyen szempontból tuti nagyon okosak.
Azt el tudom képzelni, hogy esetleg valahol egy jobbikos jelölt lenyom egy fideszest, de azt, hogy az mszp nevető harmadikként jöjjön ki az kizárt szerintem.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2010.03.12. 13:55:36

Talán érdekességnek elmegy az az infó, hogy a FIDESZ háromszori telefonos megkeresésem ellenére nem jött el a már kitöltött kopogtatócéduláért... Talán ennyire magabiztosak? Gondolom.

És történt mindez pontosan a Budapest 20. választókörzetben (XIII.kerület, Angyalföld)

sudo su (törölt) 2010.03.12. 13:56:07

Baranya 7(Szigetvár is kérdéses lehet).
Eddig ugye erősen MSZP-s volt, de a város csődje szerintem felébreszti az embereket

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 13:56:31

@Flúgatlan: ahogy azt sem, hogy mi van a fidesz tarsolyában :) ott is lehet még biliborogatás. médiaháttér van. heti válasz, demokrata, magyar hírlap, magyar nemzet, gondola, hír tv, echo tv :)
aztán az ügyészség is talál még ezt azt. fővárosi cégek, metró, hm ügyek stb.

krapulax27 2010.03.12. 13:56:46

@óvadóc: Meg tudom erősíteni. Vácon a Fideszes jelöltet a Jobbik mellett a független jelölt is jobbról gyengíti, a kopogtatói is gyengén gyűltek az országos átlaghoz képest. A 2. forduló egészen biztos, valószínűleg 3, esetleg 4 jelölttel, és visszalépésre sem igazán lehet számítani, úgyhogy itt is izgulhat a Fidesz.

lüke 2010.03.12. 13:58:10

@Zengőtorkú Nyivákoló:
tuti elkaszálják még a spicc miatt,de előtte gyorsan bekebelezi a Madárhegyet..............

Brukk 2010.03.12. 13:58:32

Én azt gondolom, a jobbikos jelöltek közül Gaudi Nagy Tamásnak lehet esélye egyéniben mandátumot szerezni. Ahogy korábban néztem, abban a körzetben elég súlytalan jelöltek indulnak mind az mszp, mind a fidesz részéről.
Bár az is igaz, hogy a második fordulóban más induló javára a fidesz részéről a visszalépés gyakorlatilag kizárt. Meglátjuk.

MPL firstlady 2010.03.12. 13:58:49

@andris|bandis:

mennek majd, már csak becsületből is, csak még nem értek oda:))) bár Spallernak már nem kell...

A nevet címet biztosan felírták.

tictac 2010.03.12. 14:00:20

@Flúgatlan:
"Ott dőlhet el, hogy az MSZP tarsolyában mi lapul, hány fideszes jelölt hitelét tudják lerombolni legalább annyira, hogy a népek inkább másra (akár a Jobbikra) szavazzanak."

Pont emiatt látványosan nemtámadják (pedig lenne mivel) a komcsik a fideszt. Akit el tudnának tántorítani azok se az ő karjaikba futnának. Én gyanítom hogy az igazi támadás helyett a háttéralkukra gyúrnak.

radala 2010.03.12. 14:00:37

@tictac: Úgy értem CSP megmondja a tutit az azt jelenti, hogy ö CSP úgy gondolja, hogy ez a tuti.

szobatars 2010.03.12. 14:00:38

@medve2: Én egy kisit túlmisztifikáltnak vélem ezt a kétharmadozást, érdekes kérdés, de jól kormányozni abszolút többséggel is lehet.

Jól kormányozni kisebbségben is lehet, lásd pl. Bettino Craxi

pbd 2010.03.12. 14:01:00

@is: az elso 3 indul. ha fidesz 45, mszp 40, lmp 10, jobbik 5 valahol, leginkabb 19-es vagy 7-es, de akar egy terezvarosi vagy erzsebetvarosi evk-ban, akkor ott all az lmp.

Török Gábor rajongó 2010.03.12. 14:02:18

Ha létezik reinkarnáció én Török Gáborként szeretnék újjászületni.

radala 2010.03.12. 14:04:38

@TuRuL_2k2: Ja, azért mondom.
Engem az antiszemitizmus (szemben a cigánygyűlölettel) nem taszít különösebben, pont mert csak a hülyék antiszemiták. Viszont szerintem az antiszemitázással max pár budai most még miép szavazót lehet szerezni, de el lehet veszíteni az össze ex-fidesz radikálist. (nem azért mert nem antiszemiták, csak esetleg nem hülyék teljesen)
Szóval hajrá barikád:-)

Ordnassac 2010.03.12. 14:05:19

Nézzétek már, TG rajongó megint itt van...

török gábor 2010.03.12. 14:05:37

@szobatars:

mostani billegő körzet = korábban a legbiztosabb MSZP-s evk

radala 2010.03.12. 14:05:45

@Török Gábor rajongó: ez most nem lett olyan jó.
Pedig én egy törökgáborrajongó rajongó vagyok.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2010.03.12. 14:06:19

@MPL - akire külön süt a nap: hát nem tudom, azt ígérték hogy majd jönnek a hétvégén mindenképp, vagy felhívnak. Ennek két hete.

Persze annyira nem érdekel, valszeg a vasárnapi nagytakarítás során berepül a kukába. :-)

snq 2010.03.12. 14:07:05

@radala:
>> nagyon kevés ostoba antiszemita van

így van, tudniillik az ostobák általában stockholm-szindrómás filoszemiták

szorosan kapcsolódva:
vastagbor.blog.hu/2010/03/12/bajnai_a_remek_tanu

tictac 2010.03.12. 14:07:15

@radala:
OK! Megnyugodtam, azt hittem elmentek otthonról. :))

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.12. 14:08:08

@radala: nem rossz ez 10/7. De TG megint itt van amikor ő is.

Flúgatlan 2010.03.12. 14:08:38

@colosgirl: Hát, azt remélem is, hogy van a Fidesznél is pár "töltény". (Bár sajnálom, hogy a politika ilyen, de a bűnösöknek bűnhődni kell. Bár látnám már pl. Gyurcsányt a börtönbe vonulni, de most másról van szó.)

Csakhogy ha egy mszp-s jelöltről derül ki valami, akkor legfeljebb 15 helyett 10%-ot kap. Egy egyénit elvben gyengén nyerő fideszestől meg elveheti a nyerést egyéniben, ami sokkal nagyobb veszteség. (Tudom, akkor megy a listára a töredékszavazat, de az nem ér annyit.)

Ez elég lehet a 2/3 alá kerüléshez, ha párszor sikerül a szocik aknamunkája. További mszp-t érintő botrányok miatt meg esetleg ők nem 20, hanem csak 15%-nyi helyet szereznek a Parlamentben, de ez messze nem olyan lényegi különbség, mint ha a Fidesz 68 helyett 63%-ot szerez.

pbd 2010.03.12. 14:09:25

es meg bel-zuglo (21 evk) olyan "ertelmisegi" korzet, ahol az lmp megszorithatja a jobbikot (a helyi jelolt volt az elso, aki pesten leadta es a civil zuglo nevu szervezet vezetojekent viszonylag ismert), viszont itt valszeg a fidesz behuzza az elso forduloban. ifjabb barandy az mszp szineiben talan nem annyira vonzo.

szobatars 2010.03.12. 14:10:30

@török gábor: mostani billegő körzet = korábban a legbiztosabb MSZP-s evk

korábban a legbiztosabb MSZP-s evk = Jobbik bázis (az EP alapján)

Ordnassac 2010.03.12. 14:11:36

Somogy megye 6.? Feloszlatott Fidesz-alapszervezet Nagyatádon, de friss OGY-képviselő a KDNP-s Karvalics Ottó személyében. Szocik Barcs polgármesterét, Feigli Ferencet, indítják. Jobbik nem tudom mennyire erős itt, de itt indul Gyenesei István, aki Somogyban igen erős bázissal bír.

Roa 2010.03.12. 14:13:04

@rowi: Egyetértek. Nagyon csodálkoznék, ha az MSZP első fordulóban szerezne akár 1 helyet is egyéniben. A Jobbikban nem látom az átütő erőt, hogy 50% fölé menjen, így csak akkor van esélye a 2. fordulóban, ha mindhárom jelölt versenyben marad (nem léptetik vissza). Az MSZP-nek szintén az az esélye, ha a 2. fordulóban (ott, ahol lesz) a jobbikos jelöltek nem lépnek vissza a Fidesz javára.

radala 2010.03.12. 14:14:05

@snq: vicces ez a stockholm szindrómázás.
Mindenesetre én nem azt akartam írni, hogy kevés az antiszemita, aki ostoba, hanem azt, hogy bár minden antiszemita ostoba, de kevesen vannak.
Szemben a hihetetlenül sok cigánygyűlölővel.
A lényeg, hogy míg a miép egy értelmiségi rétegpárt volt egy kis üde antiszemitizmussal, ami inkább szórakoztató, mint veszélyes. Addig a Jobbik egy veszélyesen profi gyűlöletdíler.
Most viszont valamiért kezdenek kiesni a profizmusból, talán azért mert ök is elhiszik, hogy 30 % -on állnak.
Lesz ez még 12 is, ha így folytatják.
Az lenne a jó kis tréfa, ha az LMP lenyomná őket:-)

szobatars 2010.03.12. 14:14:39

@Rich.mond: Jah, most néztem, hogy a Civilek már tíz jelöltet állítottak.Ki hitte volna?

pl. én...:-)

Sokakat meg lehet, hogy "elvakított" a média LMP sztárolása, meg az "5 párti kampány"...de ez legyen a média felelőssége.

Roa 2010.03.12. 14:14:40

@Ordnassac: Azért Gyenesei győzelméhez múltkor az is kellett, hogy az MSZP-s visszalépjen a javára.

Ordnassac 2010.03.12. 14:15:20

@pbd: Zuglói vagyok (bár a 22-esben lakom), ismerem a vidéket. Várnai valamennyire ismert, de Gyenes Gézát (az orvosi kamara korábbi főtitkárát) sem kell lebecsülni, bár nem tartom sokra, amióta csúnyán beleszaladt Molnár Lajos egy "pofonjába". Papcsák (Fidesz) ügyes figura, a helyi embereit jól mozgatja, elég értelmes is, bár nem zuglói, de sokat van itt. Bárándy G. meglepően gyenge, nem nagyon lehet látni (a Zuglói Lapokon kívül).

radala 2010.03.12. 14:15:40

@Zengőtorkú Nyivákoló: Akartam mondani, és az az érdekes, hogy nem tgr követi tg-t, hanem tg tgr-t
Nem teljesen profi:-)

MPL firstlady 2010.03.12. 14:15:49

@andris|bandis: az én kopogtatóm itt van a bontatlan borítékban, senki nem akarta. Most nem sírok, ha nem baj.

Anyósomhoz átlag napi hatszor csengettek be, ezért kiírta, hogy elkelt.

Ettől függetlenül voltak akik becsengettek, hogy hátha csak tartogatja, és éppen nekik.

Ordnassac 2010.03.12. 14:16:42

@Roa: Ez igaz is, bár ez akár idén is előfordulhat.

ivrilider 2010.03.12. 14:16:48

@ubul2000: Nem hiszem, hogy Budapesten - vagy legalábbis a belvárosban és Budán - a Jobbik bárhol 10% fölötti eredményt érne el.

ivrilider 2010.03.12. 14:17:23

@ivrilider: A 2. és az 5. kerületben még az LMP is megelőzheti.

radala 2010.03.12. 14:18:34

@szobatars: Szerintem ez pl BP-re nem igaz, talán Komárom megyére sem (ezt nem tudom)
Szóval BAZ-ban nyilván már nincs esélye az MSZP-nek, de Komárom megye meg Pest az lehet.
Mindenesetre szerintem 5 hely a maximum, ami elveszhet a Fidesz számára.

lüke 2010.03.12. 14:20:20

egész MO szeretetet érez,
mindenki iránt:)
en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome
szegény Münchausen bánkódik
en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchausen_syndrome

papika 2010.03.12. 14:20:36

Sosem értettem, hogy ha egy párt a bejutásért küzd, akkor a vezetői miért mondanak irdatlan nagy marhaságokat.
Mint pl. ez a Jávor Benedek, aki 10% feletti LMP eredményt vár (miközben még országos listájuk sincs, s összvissz 29 jelöltet állítottak).
Miért nem mindjárt 2/3-os győzelemet? Ez miért jó? Miért nem biztos bejutást jósolnak maguknak?
És ha kapnak 6%-ot, remélem jól megfingatják majd az újságírók, és lemondatják az irdatlan nagy kudarc miatt.

www.hirszerzo.hu/cikk.behajtasi_dij_kerekparutak_uj_parkolasi_rendszer_-_ezt_akarja_az_lmp_budapesten.143206.html

flea 2010.03.12. 14:24:29

@papika: ezt a fajta hülyeséget nyilatkozni teljesen logikus, az ő pozíciójukban a potenciális (listás) szavazókat ugyanis naponta kell abban a hitükben megerősíteni, hogy a bejutáshoz a legcsekélyebb kétség sem fér...

artdark 2010.03.12. 14:24:58

Hatvan és térsége (Heves m. 4. vk.)

Érsek Zsolt (MSZP) 2004 óra minden választást (ogy., önk.) megnyert, amelyiken indult. Többnyire az első körben. Rengeteg pénzt vitt Hatvanba és a környező településekre. Azt az ellenségei is elismerik, hogy látványosan fejlődött a környék az ő időszakában.

Mindez a Gyurcsánnyal való jó kapcsolatából is adódott - ezt sokan nem is felejtik el -, de Bajnai alatt is sikerült jól lobbiznia. Szvsz ő lehet az egyik szoci, aki akár egyéniben is nyerhet.

De! Nem szabad figyelmen kívül hagyni a közhangulatot. Az EP-választáson a körzetben is a Fidesz nyert, ráadásul meggyőző fölénnyel, a második pedig - a Jobbik lett. Tudom, az ogy. esetében nagyobb hangsúlyt kapnak az egyének, de akkor is elgondolkodtató.

Ebben a választókörzetben szerintem - amit egyébként TG is a szocik által nyerhetőek közé sorolt - az első fordulóban akár egyharmad-egyharmad-egyharmad is előfordulhat a három nagyobb párt jelöltje között. Főleg, mert a fideszes Szabó Zsoltot sok támadás éri az általa vezetett konzervgyár tartozásai miatt, amelyekre egyértelmű magyarázatot soha nem tudott adni. A jobbikos Nyujtó Zsolt pedig ismert traumatológus a hatvani kórházban.

Az pillanatnyilag bizonyosnak tűnik, hogy itt nem lennének visszalépések. De mivel ez politika, inkább kussolok.

papika 2010.03.12. 14:25:48

@flea:
Nekem meg komolytalan, mint amikor Torgyán Józsi bácsi 2002-ben nyerni akart, aztán lett belőle 0,76%.
Szerintem a biztos bejutás emlegetése pont elég.

szobatars 2010.03.12. 14:26:15

@radala: nem tudom, majd kiderül. Én úgy gondolom, hogy a Jobbik az MSZP "bázisán" nőtt ki és erős, szóval amennyiben azokban a körzetekben lenne második forduló, egyik sem lépne vissza a másik javára, hiszen az komoly arcvesztéssel járna...ez esetben a Fidesz jelöltje nyer...a másik lehetőség, hogy a választóik már nem mennek el a második fordulóban, s akkor a Fidesz jelölt még nagyobb fölénnyel nyer a második fordulóban...

de majd a választások után kiderül, ki értelmezte jobban a folyamatokat...:-)

hoplita 2010.03.12. 14:26:37

@radala
J.-N.-Szolnokot ne számold cocinak.
Kikapott a Jobbiktól tavaly és ki fog most is.
Ebből a megyéből a Jászapáti központút - nemtom hányas, lusta vagyok utánanézni - figyeljétek, ott a Fidesz is kapaszkodhat.
Jászkiséren tavaly valami 10 szavazattal verte meg a Jobbikot a Fidesz!!!......úgy, hogy még kiséri szervezet sem volt, most meg kiséri a képviselőjelöltje a Jobbiknak.
Ja, Jászkisér Apátihoz tartozik, ha zavaros lett volna a fejtegetés.:D

Úgyhogy akinek ez a hobbija lehet figyelni a kerületet.

Ajánlom a figyelmedbe Gábor....!
Ott lehet meglepetés...

snq 2010.03.12. 14:27:00

@radala: ma már nem elég valamire válaszul ilyen szavakkal dobálózni, hogy antiszemitizmus meg rassziszmus. kufulladt. senki nem veszi be. ha pedig mégis ilyent keresel, ott van pl a zuschlag

groggil 2010.03.12. 14:27:39

Ezt nem fogjátok elhinni...+3 szavazatért nácul az Mszp:

"Az MSZP azért alakítaná át a jelenlegi rendszert, mert az szerintük nem igazságos: olyanokat is hozzásegít a közösség támogatásához, akik ezzel a lehetőséggel nem pusztán élnek, hanem visszaélnek; a mai rendszer "gyermekvállalás-biznisszé", a megélhetés szinte kizárólagos forrásává válhat."
(fn.hu)

flea 2010.03.12. 14:29:17

@papika: komolytalan, de ésszerű. Ezért aztán senki nem is fogja lemondatni, hiszen az adott szervezeten belül mindenki tudja, hogy mit gondolt, miközben azt mondta, hogy 10% :)

S-1-5-7 2010.03.12. 14:29:18

Kedves Török Gábor,

politológiailag indokolható-e a legfrissebb botrányokban tapasztalható Fidesz hallgatás, vagy esetleg nyugodtan gondolhatunk arra, hogy ezekből a pénzekből ők is részesültek?

szobatars 2010.03.12. 14:30:19

@groggil: nahát...s hol marad a felháborodás a sajtóban??? (ja, vagy most nem fideszes polgármester mondja ??)

panelburzsuj 2010.03.12. 14:31:08

@Flúgatlan:

A sárbarántás nem MSZP-monopólium.

A Jobbik a felszínen kínosan igyekszik úriembert formázni. De a sajtótermékei (amit elismer sajátjának, meg amit nem), sőt a helyi haknijai is bőséggel merítenek az övalatti személyeskedés gazdag tárházából. És a Jobbik tudja legjobban, hogy addig kell ütnie a vasat, amíg a leadott voksokban mért támogatottság ki nem derül.

Csodálnám, ha a Jobbik nem próbálkozna meg néhány látványos Fidesz-feketítéssel. Különösen, ha a Fidesz is elkezd csapkodni feléjük.

Kommancsozással már nem sok pontot lehet szerezni. És pláne bizonytalan, hogy azokat a pontokat is ki söpri be. Úgyhogy én is számítok a botránykampány-akciókra, de majd minden irányból.

hoplita 2010.03.12. 14:31:38

@radala:
Gondolod, hogy kevés....?
:DDD

Szerintem meg te vagy kicsit eltájolódva...igaz, már az is kérdés, hogy mi az az antiszemitizmus.
Ha a kelléténél jobban utáljuk a zsidókat, akkor azok vagyunk?:D

Tégy egy próbát..
Nagy társaságban mondj el egy olyan zsidóviccet, ami nem éppen hízelgő rájuk...van ilyen dögivel.
Aztán gyorsan nézz körül és figyeld a reakciókat.
Meg fogsz lepődni...:DDD

radala 2010.03.12. 14:32:28

@papika: valaki említette, hogy az LMP meg az MDF teljesen komplementerei egymásnak, ahol az egyiknek összejön az ajánló ott a másiknak tuti nem.
Ez igaznak tűnik a www.valasztas.hu alapján, bar azért messze nem teljesen igaz. Mindenesetre azt a megdöbbentő dolgot vettem észre, hogy annak a szemét rágalmazó Romsics Imrének, aki kinyírt valami szegény Fideszest egy manipulált telefonbeszélgetéssel 2006-ban, van pofája megint elindulni.
Agyamat eldobom.
Ha van Semjénnek egy kis vér a pucájában, fölhívja, megfenyegeti, de nem lép vissza és még így is 60 %-kal nyer az elsö fordulóban.

flea 2010.03.12. 14:32:41

@panelburzsuj: ez olyannyira így van, hogy én kifejezetten arra számítok, hogy az MSZP ebből idén kimarad, talán egy-egy helyi ügyet leszámítva.

abandi 2010.03.12. 14:34:05

Én -mint megátalkodott budapesti Jobbikos- azon tipródom, hogy:
(- nem kívánom a fidesz 2/3-át
- a maszopot és a többit sem látnám szívesen a Parlamentben)
Mivel az én vk-em fidesz-maszop-néhai Miépes volt, ezért:
Ha az első körben az egyénit leadom a fideszre és a listást a jobbikra, akkor:
-nagy valószínűséggel nem lesz szükség 2. fordulóra és a Jobbik, maszop, másegyéb szavazatok mennek az országos listára.
Ezzel adok1 direktet a fidesznek, DE nem adok esélyt a 2 fordulós oda-vissza léptetős genyóságnak.
Ellenben , ha mindkét voksomat a Jobbikra adom, akkor lesz 2. forduló...
No, erre innom kell még!

groggil 2010.03.12. 14:35:27

@szobatars:
Azért van a pofátlanságnak egy olyan határa (nem rád értem :), hanem a maszopra), amit lassan már ép ésszel fel se lehet fogni...hogy merik ezt lenyilatkozni, "lesajttájozni" ennyi fasisztázás után? Ez már a fuldokló utolsó kapkodására emlékeztet.

papika 2010.03.12. 14:37:57

@flea:
Naja, csak ha az a párt neve, hogy lehet más a politika, és közben ugyanakkora baromságokat hordanak össze, mint a torgyán meg a dávid ibolya, és ugyanúgy hülyére veszik a választókat...
Amúgy a Fideszen kívül most mindenki azt teszi, és jócskán nagyobbat mond választási eredménynek, mint amit reálisan a közvéleménykutatók alapján elvárhat.
Azaz, tényleg lehet más a politika, ott a fidesz!

AutosVilli 2010.03.12. 14:38:21

Jó-jó de az emberek nem mennek el szavazni. Milyen szar ország ez???

snq 2010.03.12. 14:38:46

@panelburzsuj: a hozzászólásodban fel is cserélhetőek a jobbik és fidesz szavakat. az "elkezd" csapkodni már a múlt

hoplita 2010.03.12. 14:39:59

@radala:
Bagó szerintem ha rosszat álmodik, akkor a madöffel álmodik.
Őt léptette vissza ez a romsics.
De ami még viccesebb, tavaly a 15 volt a fidesz epé listáján és akkor is a madöf ütötte el a bejutástól, mert ha bokrosék ne szednek össze 5%-ot, akkor ő is utazhatott volna Brüsszelbe.

Lehet, hogy nem nagyon csipázza az emdéefet...?
:DD

radala 2010.03.12. 14:40:02

@hoplita: Az antiszemitizmus úgy kevés, hogy nem jön elég mélyről. Az, amit múltkor leírtam, hogy Eszterházy is zsidó, de Sándor György meg nem. Nincs olyan ember szerintem Mo-n (nagyon kevés), aki nem venne feleségül, menne hozzá egy zsidóhoz. Egyes zsidókat nem utál senki. Bill Gates-et utálják, aki gondolom nem is zsidó.
Ehhez képest a cigánygyűlölet az valami iszonyatosan valós dolog. Nem ismerek olyat, aki felhötlenül boldog lenne, ha a lányának cigány barátja lenne.
Erről beszélek. Antiszemitizmussal a miép szintjét 5-6 %lehet elérni cigánygyűlölettel meg talán a 40 %-ot is.

tictac 2010.03.12. 14:40:50

Bács-Kiskun 03. Tiszakécske.
Legutóbb (is), fölényesen nyert Lezsák, Vári Gyula ellen. Akkor még nem volt Jobbik jelölt. Most nagyon sokan szimpatizálnak a Jobbikkal, ha ez átvetülne az egyéni jelöltekre is, talán el lehetne távolítani ezt az mdfpolgárifidesz megélhetési őskövúletet.

radala 2010.03.12. 14:41:35

@hoplita: Tényleg emlékszem, hogy szorítottam neki. No, de majd, most hazajön DT/DFT mert hívja a haza, oszt akkor mehet ö.

radala 2010.03.12. 14:42:46

@tictac: erre kiváncsi leszek, szerintem Lezsák mellett nem terem babér a radikalizmusnak. Szerintem 70 % elsö kör;-)

szobatars 2010.03.12. 14:43:07

@groggil: esetleg igaza lehetett Szolzsenyicinynek, tényleg bármire képesek..

panelburzsuj 2010.03.12. 14:45:08

@snq:

Nem cserélhető fel, mert a Fidesz nem mond olyat, hogy mégegyszerannyi rejtőzködő szavazója van, mint amennyi hajlandó megnyilvánulni.

ubul2000 2010.03.12. 14:45:36

@ivrilider: Nem véletlen szeretné a Fidesz az LMP elindulását. Ahol relative erős volt az szdsz, ott az utódklón szépen kaszálhat, mint a 2, 5 kerületek.

papika 2010.03.12. 14:45:41

@radala:
Megszámoltam, és kb. 9 (az ujjaimon számoltam, azon meg nehéz pontosan számolni) olyan helyen van LMP jelölt a 29-ből, ahol van MDF is.
De az a Romsics az tényleg megint indul. Azt még asszem nyilvános bocsánatkérésre is kötelezték.
Hát pofátlan egy pacák. Normális Magyarország, na ja!
És baszki, közben kigugliztam, ez most októberben volt, hogy lezártult a per, és nyivánosan bocsánaot kért ez a Romsics! Ezt a pofátlanságot!

www.hirextra.hu/2009/10/19/bocsanatot-kert-bagotol-romsics/

radala 2010.03.12. 14:47:02

@hoplita: Ja, szóval nem elég utálni Vágót, Vitrait, Rózsa Gyurit. Én még a holokauszt tagadást sem gondolom antiszemitizmusnak, mert az sem a zsidókkal szemben, mint kisebbséggel szemben van. Hanem a Hollywoodi filmekkel szemben van...
Szerintem nagyságrendekkel több ember lenne képes megütni egy cigányt csak azért, mert cigány, mint szólni a lányának, hogy te ezek a zsidók olyan furcsa emberek.
Erről beszélek.

snq 2010.03.12. 14:48:57

@panelburzsuj: tehát mégiscsak felcserélhető, ugyanis ilyen nem volt a kommentedben

abandi 2010.03.12. 14:52:32

@radala:
Kezd beizzulni a kuruczon ,a perge-karsai viszontválasz...

tictac 2010.03.12. 14:53:25

@radala:
A 70%-al kiegyeznék a Jobbik kúlúgyminiszter jelöltje javára, de sajnos a Te jóslatod a valóság. Sok embert megkérdeztem miért szavaz rá, sose kaptam normális választ. Még olyanok is akik nagyon utálják a fideszt. Van valami karizmája (amit én nem tudok tisztelni). Ez abszurdisztán abszurd megyéje.

papika 2010.03.12. 14:53:28

@papika:
És 7,25 lenne az átlagos eloszlás. Azaz, a 9 teljesen normális eloszlás, és inkább lehet azt mondani, hogy egyszerre tud indulni az LMP és az MDF, mint hogy kiegészítik egymást.

hoplita 2010.03.12. 14:54:17

@radala:
Ergé egy kis takonyfejű buzi.
Az egész mandiner ilyen kis felfelé nyaló, lefelé taposó majmokkal van tele, a fityiszesek keltetője.

Ez a posztocska is olyan gyenge, mint a harmat...de biztos kapott érte ergé egy piros pontot...meg nyalhatott is egyet.:))

radala 2010.03.12. 14:55:47

@papika: Ez azt hiszem statisztikai szempontból pont azt jelenti, hogy nincs hatással a két part egymásra. Annak az esélye, hogy egy körzetben ne legyen mdf az 75 % kb (44 jelöltjük van a 176 helyre).
Szóval majdnem inkább pozitív korreláció van, ahol az egyiknek sikerül ott a másiknak is.
Nem jók a számok semmire.-)

panelburzsuj 2010.03.12. 14:56:48

@snq:

"És a Jobbik tudja legjobban, hogy addig kell ütnie a vasat, amíg a leadott voksokban mért támogatottság ki nem derül."

Igaz, nem fejtettem ki, hogy ez azt jelenti, hogy pl. Török Gábor blogján minden második jobbikos bejegyzés arról áradozik, hogy van az még harminc is, meg lesz még itt meglepetés, meg hogy a szomszéd bácsi is, pedig az világéletébe csak szomszédbácsi volt ...

De hát egy TG-blog közönségtől elvárhatok már némi dekódolási képeséget, nem?

radala 2010.03.12. 14:59:04

@tictac:
Nincs baj vele, pont olyan, mint egy régi jól bevált pártitkár. Tök egyértelműen ö Lakitelek legnagyobb embere... Szerintem én is rá szavaznék, bár soha nem kedveltem.

natuck 2010.03.12. 14:59:38

Békés megye 7. vk-ban február 10. körül Karsai telítette a postaládákat egy Simonkára mocskolódó "nyílt levéllel". A fideszes válasz szórólap lényegében csak annyi volt, hogy 6 becsületsértési feljelentést tettek az ügyben.
A szubjektív benyomásom az, hogy a mocskolódás visszafele sült el.
Erre a választókerületre egyébként az jellemző, hogy az egyes települések szinte egyszínűek. Pl. Battonya Karsaié. De sok más település erősen fideszes.
Ahhoz képest, hogy ez milyen fontos vk., nagyon csendes a "kampány", már ha lehet egyáltalán kampánynak nevezni.

radala 2010.03.12. 15:00:40

@hoplita: Én szeretem a mandinert:-)
De ettől még igazad lehet a takonyfejű buziban. Egy takonyfejű buzi is írhat jókat;-)

hoplita 2010.03.12. 15:01:43

@radala:
Erre ne fogadj nagy összegben.

Van egy igen jó pesti haverom és üzlettársam.
Nagyon konszolidált budai gyerek, mellesleg a nagy Deák Ferenc leszármazottja....
Nem éppen a politika őrültje....de...!
A húgának zsidó barátja van és körülbelül úgy örül neki, mint ablakos tót a hanyatt esésnek.
Emlékszem, amikor ezt megtudta és másnap elmondta, nem tudtam megállni röhögés nélkül.
Vazzeg - azt mondja - zsidó lesz a sógorom.
Kétségbe volt esve...:DDD
Megjegyzem, nekem 2 lányom van....úgyhogy csak óvatosan röhögök.

snq 2010.03.12. 15:04:12

@panelburzsuj: elnézést, ezt kevésbé lényeges részletnek tartottam a többihez képest; így valóban nem cserélhető fel maradéktalanul mindenhol a két név

Robinzon Kurzor 2010.03.12. 15:05:23

Nem tudom, hogy volt-e már, de Budapest 28. vk, ami Kőbánya egy része (Újhegyi ltp.) és Kispest, 2006-ban első fordulóban MSZP-győzelem.

Az EU-választáson is messze az átlag felett kapott itt az MSZP.

groggil 2010.03.12. 15:06:56

@radala:
...ezt úgy is meg lehet fogalmazni, hogy az embereket sokkal jobban irritálja 1-2pofon az utcán, ha a gyereke/anyukája/stb. (pláne: lincselés), mint néhány lenyúlt 100milliárd...ez utóbbi is irritáló, természetesen, csak egy teljesen más dimenzióban...
Faszán polkorrekt voltam? :)
(..hogy a rossebb vigye el a pc-t)

groggil 2010.03.12. 15:08:36

...gyerek/anyuka...az áldozat; ez kimaradt

radala 2010.03.12. 15:09:48

@panelburzsuj: Ezt mutattam már?
www.magyarhirlap.hu/hatter/a_jobbik_ma_mar_elteveszti_a_celtablat.html
Elgondolkoztató ez a tudatos máshova küldése a jobbik fanoknak

@hoplita: @snq: Itt egy újabb támadás a Gyűlölet Hírlapjából. Nem tünik teljesen megalapozatlannak:-)
www.magyarhirlap.hu/hatter/a_jobbik_ma_mar_elteveszti_a_celtablat.html

levi009 2010.03.12. 15:10:30

Nem mindegy hol? Úgysem lesz meg még az 50% sem, erre mérget ihatnak.
Ha pedig tovább villogtatják a méregfogaikat, a Jobbik be is előzhet...

Zigi 2010.03.12. 15:11:28

@hoplita: Aligha lehet a srác Deák Ferenc leszármazottja, legalábbis törvényesen biztos nem, ugyanis Deák agglegény maradt élete végéig.

groggil 2010.03.12. 15:15:05

Egyébként arra kiváncsi leszek, hogy márc. 15-én lesz e balhé a Jobbik gyűlésen a Deák téren....mire gondolok??
Biztosan lesz a tömegben min. 1fő (nyilván több) Gárda egyenruhás személy...beküldenek e provokatív céllal egy kiemelő rendőregységet csak azért, hogy egy szabálysértési eljárást foganatosítsanak (és balhét provokáljanak ezzel ki)?
Mennyire reális felvetés?
..elvégre, most már mindkét nagy párt érdeke lenne...

snq 2010.03.12. 15:20:12

@radala: imádom azt a fanyar öniróniát, amivel a fideszhírlapban ilyesmit leírnak, hogy "megjelentek a kétes vállalkozók is a pártban" és "hátbatámadja a nemzeti oldalt" ;)

ubul2000 2010.03.12. 15:22:44

@groggil: és lesz egy csomó provokátor . akár gárdaruhában, akár anélkül. Nem lesz könnyű.

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 15:24:08

@levi009: azért erre ne vegyél mérget :)

panelburzsuj 2010.03.12. 15:24:34

@radala:

Na, ennek a "kétes múltú" kifejezésnek a részletezését látom még nagyobbrészt hátralevőnek.

A Jobbik részéről a fideszes panamák és bulvárbotrányok kiteregetését, a Fidesz részéről meg az öregebb Jobbik-jelöltek állampárti/máspárti múltját, az ifjabbaknál meg azok makulátlan jelentéktelenségét.

Mert 90-ben még lenyeltük, hogy ifjúgárdistából a rendszerváltás csókja nemzetőrt varázsolhat, de mára kicsit gyanakvóbbá váltunk.

snq 2010.03.12. 15:25:38

@radala: vannak siteok ahol lehet kommentelni, vannak ahol nem. a szentkoronán, a hunhiren lehet. az indexen nem. most mi a tanulság?

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 15:26:24

@groggil: most semmi nem lesz :) higgadtabb a rendőrség, tudja új gazdi lesz :) másképp lesz az egész. ahol lehet némi balhé az a szerencsétlen demszky mindenáron akarok beszélni című kísérleténél lehet :)

hoplita 2010.03.12. 15:27:39

@Zigi:
Bocs, rosszul fogalmaztam... a család leszármazottja, igazad van.
(szégyell magát).:DD

panelburzsuj 2010.03.12. 15:31:18

@radala:

Szerencséd, hogy azt már délelőtt láttam, mert több házit már nem vagyok hajlandó olvasni! :)

(Egyébként leginkább anyagi kérdés lehet: nincs pénzük olyan normális moderátorra, aki mellesleg "műsorvezetői" kvalitásokkal is bírna. Pedig egy-egy pártnak piszokul jól jöhetne, ha folyamatosan lehetne vele "élőben" kommunikálni.)

hoplita 2010.03.12. 15:31:54

@ubul2000:
Szia Ubul...!

Unod a kéket?:DD
Én már hónapok óta nem járok, ma ugyan ránéztem, de ott még mindig LR termeli a háeszek felét....még egy akkora droidot...!
:))

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 15:35:24

a részvétel nem lesz 60% hiszen nagyon sok szoci nem megy el szavazni mert tudja hogy ebből nem lesz komoly eredmény. addig még természetesen a botrányok is tépáznak a szocikon jócskán és meg lesz a jobbik elleni jól felépített stratégiának is az eredménye. több szavazót fog veszíteni mint nyerni. szóval nem lesz 67% meg hasonló, én olyan 57% körülire teszem a részvételt. a fidesz elhozz a listás mandátumok közül kb. 95 mandátumot. az egyéniben meg olyan 165 körül számolok. ez 260 parlamenti hely ami pont jó. azért annyira szurkolok a jobbiknak is, hogy nyerje túl magát, kb 20-21%, hogy nagyobb legyen később a pofáraesés, és még alázzák jobban a szocikat akik éppen hogy a 20% körül fognak de inkább alatta (remélem jóval alatta) mozogni :)
más meg nem jut be. nem is kell. egy ilyen mdf, vagy lmp-s csapat most nem hiányzik. majd később rúgjanak labdába. önkormányzatokban kell kezdeni, helyben dolgozni megmutatni magukat aztán jöhet a nagypolitika. jobbik bent van az eu-ban. most bejut parlamenbe, ősszel az önkormányzatokba. aztán megmutathatja mit tud. de szerintem csalódás lesz sajna. szeretnék egy új jobboldali pártot de ez nem a jobbik lesz, vagy ha ők akkor az már egy teljesen megújított jobbik lesz, pár belső harc és csalódás után.

franchise 2010.03.12. 15:37:29

Szerintem borsod7 (Kazincbarcika) sem biztos Fdesz győzelem, a JOBBIK-nak pedig nincs olyan erős támogatottsága. 1990 óta MSZP-s politikus győz. A mostani felállás Szitka Péter (MSZP), Tamás Barnabás (FIDESZ), Endréssik Zsolt (JOBBIK). Egyébként hetente agyják egymásnak a politkusok a kilncset a lakossági fórumokon, volt már Molnár Csaba (MSZP), Kövér László (FIDESZ), Harrach Péter (FIDESZ), Vona Gábor (JOBBIK) és állandó résztvevőként Tamás Barnabás (FIDESZ helyi jelölt).

Kivlov 2010.03.12. 15:37:37

@colosgirl:

tökéletes. fityesz 2/3, jobbik 20%, maradék maszop. szdf, lámerpárt kinn...

Cada 2010.03.12. 15:37:48

@groggil: azért én szeretném látni azt a rendörosztagot aki akár a jobbik közelébe mer menni 15-én min. 50.000 jobbikos közé

radala 2010.03.12. 15:38:05

@snq: Ok tanultam valamit. Mondjuk az indexen épp van fórum.
@panelburzsuj:Nem vagyok fideszguru, de szerintem a túl nagy koncentrációjú támadás kontraproduktív.
Szerintem ez az egyszer-egyszer Vona csalja a nejét, máskor valaki szerint levitézlettek, megint máskor Csurka szerint kommunisták pénzelik, ez elég.
De meggyőződésem, hogy saját maguk tudnak a legtöbbet ártani, mégpedig a magyarkodással, antiszemitasággal. Szerintem minden radikalizmusuk, ami nem a cigányok vagy a pártok ellen megy árt nekik.
Szörnyű kimondani, de szerintem több magyar utálja a cigányokat, mint ahány büszke a magyarságára...

tölgyes 2010.03.12. 15:42:34

Én azt hiszem, hogy felesleges a 2/3-ad sulykolása. Az nagy csoda lenne ha a fidesz egymaga elérné, bár az országnak most az állna érdekében. Már az is nagy eredmény lesz, ha egy erős abszolút többséget kapnak. Ezért én feleslegesnek is tartom a 2/3-on való rágódást, aminek csak az az értelme, hogy a jobboldal nagy győzelme esetén is a vesztes tudatot lehetne nyomatni, ha nem lesz meg a 2/3-ad..:)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 15:43:03

@Cada: a legnagyobb zavargások idején is kb 5000 rendőrt vontak össze. biztos most is lesz mozgósítás.
a jobbik rendezvényére már eddig is sokan jártak. annakidején a miép is megtöltötte a hősök terét. azok százezres nagygyűlések voltak. szerintem a jó idő, a vidéki szimpatizánsok felvonultatása és az erődemonstráció miatt lehet többen lesznek a jobbik rendezvényén mint a fideszén. lehet a fidesznél lesz 50-60 ezer ember de a jobbik ha jól szervezi lehet százezres nagygyűlés is azon tényleg vakaródzhat a rendőrség merjen bármit is kezdeményezni. :)
nem fog.
szerintem a demszky beszédét fogják nagyon lealázni a jobbikosok aztán vidáman mennek a jobbik gyűlésre :) a többiekén semmi nem fog történni :) remélem :)

radala 2010.03.12. 15:44:29

Orbán Viktor után sorrendben Schmitt Pál, Horváth János, Wittner Mária, Semjén Zsolt, Kövér László, Navracsics Tibor

Érdekes ez a Wittner Mária egy ilyen előkelő, ám tuti be nem jutó helyen.
OV Fejérmegyét is vezeti, biztos, ami tuti:-)

flea 2010.03.12. 15:45:22

@tölgyes: (off) mi a bánat az a kétharmadad? nem lehetne azt írni, hogy 2/3? vagy kétharmad? ehhhh

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 15:46:10

@tölgyes: ebben is igazad van, és a szocik kezdték riogatás szinten a 2/3-ot. felesleges.
lehet kormányozni 58% parlamenti aránnyal is pl. elég kényelmesen :) és akkor lehet röhögni a gödör aljáról a lealázott szociknak, hogy na mivan, nincs meg a 2/3. lenne is pofázás. mint a gyalog galopban :) egyezzünk ki döntetlenben :D

hoplita 2010.03.12. 15:46:53

@radala:
Teszek a agyarhírlapra...

Kétes vállalkozókról írkálnak szélesgabi bértollnikai....????

Ó, de hiteles..!:DDDD

Én javaslom néhány hírlapos firkásznak, hogy növesszen szemet a tarkójára.
Fehér ember nem felejt....

groggil 2010.03.12. 15:47:55

@Cada:
igen...jogos a felvetésed...
De pont most jönne kapóra mind2-nek (Fidesz-Mszp) egy menekülő rendőrosztag...

Cada 2010.03.12. 15:48:13

@colosgirl: a rendörség már nyilatkozatot is kiadott hoyg semmiféle zavargásra nem számitanak ergo a minimális jelenéltnél nagyobb számban enm vonulnak ki de az lehetséges hoyg 1-2 ezer rendör majd megbujik valahol a városban ha kell akkor lépjenek de ennek az esélye márminthogy zavagások legyenek minimális + senkinek sem áll érdekében

panelburzsuj 2010.03.12. 15:49:13

@radala:

Nagy kontrenciójú Fidesz-támadást (önként) én se látnék célszerűnek, ezért használtam a "csapkodás" kifejezést. ("Mér, ki az a Jobbik?" - a Fidesztől inkább ezt várnám ... :)

A radikalizmust kicsit másképp látom, mint te Bécsből. Itt tényleg kurvára elege van mindenkinek a felfordulásból, a bizonytalanságból, a hivatásos és egyéni pofátlanságból. Minél kisebb a hely, annél inkább. És ez az általános keserűség messze nem csak a cigányok ellen csap ki, hanem egyre több "nadrágos ember" (helyi potentát, sápszedő, "geci főnök", újgazdag) felé is.

radala 2010.03.12. 15:49:53

@radala: Kedves török gábor!
Engem most már az érdekelne, hogy szerinted mit várhatunk a fidezses gözhengertöl? Lesz egyáltalán?

groggil 2010.03.12. 15:51:58

@colosgirl:
Legyen igazad:) ...abban, hogy nem lesz provokáció...
Továbbá én amondó vagyok: Demszkáj is mondja csak el beszédét mindenféle balhé nélkül..ne menjen oda senki balhézni! Az is visszaüthet..nagyon! Úgyis az utolsó lesz, ha minden igaz. Higgadtság! Egy hónap..féllábon is!

1ébként te mennire vagy "colos", te girl? :)

Cada 2010.03.12. 15:52:16

@colosgirl: arrol nem is beszélve hogy a jobbik nem egyenlö magyar gárda és budaházy féle néphadsereggel majd meglátod a gyülésen családok lesznek kinnt gyerekek oylan lesz mint egy fidesz gyülés csak sokkal nagyobb ézelmi töltettel én már nagyon várom

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 15:53:34

@radala: én remélem lesz. erre tartogatták az erejüket, pénzt paripát. eddig nem durrogtattak el semmit és minden stratéga azt mondja hogy a rövid 20-25 napos kampány a leghatékonyabb :) kampány nyitó hétfőn, kedden beindulnak az aktivisták, jönnek a szórólapok, a kiadványok, fizetett politikai hirdetések.

radala 2010.03.12. 15:54:20

@panelburzsuj: Néha kezd az az érzésem lenni, hogy tényleg külföldön élek. :-)
Tartok tőle, hogy esetleg valóban annak van igaza, aki azt mondja, hogy valami mindjárt robbanni fog. Más szempontból meg nem hiszem, hogy az, hogy személyesen nem beszélek magyarokkal nap, mint nap az akkora hendikep lenne. Szóval én azért bízom benne, hogy én nagyon jól látok mindent. Egyrészt ez jó nekem, másrészt nektek is:-)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 15:57:15

kezdődik :)
"Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított meg egy volt VI. kerületi alpolgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken a terézvárosi ingatlanügyben - közölte a főügyészség vezetője. A főügyészség nem közölte a volt alpolgármester nevét, ugyanakkor az MTI úgy tudja, hogy Fürst György volt szocialista alpolgármestert gyanúsították meg, aki miután az önkormányzattól távozott, a Centrum Parkoló Kft ügyvezetőjévé vált. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közleményében azt írta: a korábbi alpolgármestert - aki a gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett vallomást - már októberben gyanúsítottként idézték, de arról tájékoztatta a hatóságot, hogy ő egy afrikai ország külügyminisztere által kinevezett diplomata. A főügyészség ekkor megkereste a Külügyminisztériumot a diplomáciai mentesség ügyében. A tárca tájékoztatása szerint azonban a volt alpolgármester nem szerepel a Magyar Köztársaságban akkreditált diplomáciai és egyéb képviseletek személyzetének tagjai között.

A főügyész ismét gyanúsítottként idézte a volt alpolgármestert, aki az intézkedés ellen panasszal élt, továbbra is arra hivatkozva, hogy diplomataként, az adott ország „utazó nagyköveteként” mentességet élvez. A Legfőbb Ügyészség a panaszt elutasította, megállapítva azt is, hogy a bécsi egyezmény az „utazó nagykövet” intézményét nem ismeri, "erre csupán a nemzetközi szokásjog vonatkozik, amely azonban soha nem vezethet olyan eredményre, hogy egy Magyar Köztársaság területén megvalósított súlyos bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható magyar állampolgárságú személy másokhoz képest privilegizált elbánásban részesülve kivonja magát az eljárás alól".

A volt alpolgármester - a korábban a rendőrség által gyanúsítottként kihallgatott tizenkét VI. kerületi önkormányzati képviselőhöz hasonlóan - megalapozottan gyanúsítható egy rendbeli különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésével - tartalmazza a főügyészi közlemény. A főügyészség szerint Terézváros Önkormányzatának alpolgármestere 2004. júniusában képviselő-testületi előterjesztést tett az önkormányzat tulajdonában álló, Andrássy út 47. szám alatti ingatlannak versenytárgyalás mellőzésével egy kft. részére 150 millió forintért történő elidegenítésére. Az önkormányzat által felkért értékbecslő "az ingatlan lakók nélküli forgalmi értékét mintegy 695 millió forintban határozta meg".

Az ingatlan értékesítéséről hozott döntés előtt már felmerült, hogy egyrészt az alpolgármester előterjesztésében szereplő vételi ajánlaton kívül más vételi ajánlatok is érkeztek az önkormányzathoz, másrészt az, hogy a vételi ajánlatban megfogalmazott vételár, illetve az értékbecslésben szereplő érték a tényleges forgalmi értékhez és a piaci viszonyokhoz képest eltúlzottan alacsony - írta Keresztes Imre.

Ugyancsak még a döntés előtt felmerült, hogy a vételi ajánlatot benyújtó az ingatlan egyharmad részének bérlője, ezen okból a saját kiköltöztetése megváltásának mintegy 200 millió forintos költségével nem indokolt a vételár csökkentése - tartalmazza a közlemény. Mint a főügyész írta: mindezek ellenére az alpolgármester - a képviselő-testület többségben lévő tagjaival együtt - megszavazta az előterjesztés szerinti feltételekkel az ingatlan értékesítését. Ezzel közreműködött abban, hogy - jogellenesen - 150 millió forintért értékesítsék az ingatlant, így az önkormányzatnak mintegy 200 millió forint vagyoni hátrányt okoztak."

panelburzsuj 2010.03.12. 15:58:11

@panelburzsuj:

Ja és nemzettudat: tapasztalatom szerint ez a flaszteron sokkal központibb kérdés, mint a sárban. Talán nem véletlen, hogy feltűnőbb lakosságcsere nélkül pont Észak-Buda vált káderdűlőből nemzettudatú gócponttá ...

radala 2010.03.12. 15:58:17

@colosgirl: 2002-ben is azt hittem a fidesz stratégák a legnagyobb ászok, 2006-ban is azt gondoltam, hogy tuti tudják mit csinálnak, csak én nem értem. Azért ha lassan is, de annyit már én is megtanultam, hogy ne bízzak a Fidesz kampányképességeiben.

radala 2010.03.12. 16:00:54

@colosgirl: Ugyanmár csak beáldoznak valakit a szocik, hogy elterelhessék a figyelmet arról, hogy OV vezeti a listát:-)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:01:06

@radala: mindenki a maga hibáiból tanul :) persze a máséból is :) remélem tanultak és nem kell csalódni maximum pozitív értelemben :)

groggil 2010.03.12. 16:04:19

@colosgirl:
182 :) ..akkor te rossz diktátor lennél :)

abandi 2010.03.12. 16:04:20

@colosgirl:
Szerintem, pedig meg pont a szocio-libsi szavazók a legaktívabbak!
keresnek új almot...
A fidesz 2/3-a káros, mert kontrollálhatatlanok voltak 1998-2002 között és mutyiztak/nak 2002-2010-ben az ökoknál...is!
Az meg, hogy a Jobbik mivé alakul/fajul rajtunk (is) múlik...

flea 2010.03.12. 16:04:37

@colosgirl: helyesen: a bölcs mások, a bolond a maga kárán tanul...

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:06:25

@groggil: nem is akarok diktátor lenni :) maradok ápolónéni :) annak is kell lenni. diktátorokból volt van és lesz elég :)

hoplita 2010.03.12. 16:07:31

@colosgirl:
Fürst a kedvencem a kerületből...na meg Verók.

Remélem a műanyag lakat is rájuk rozsdásodik.

groggil 2010.03.12. 16:12:46

@colosgirl:
:) Jó válasz...minden tiszteletem az ápolónéniknek..és különösen azoknak, akik még Mo.-on vannak...na, de ne off-oljuk szét a blogot...vissza a száraz politikához! :)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:12:48

@abandi: de írtam még dél körül, hogy felejtsen el mindenki minden eddigi megszokott módot. most fordított a helyzet jelent is meg rengeteg felmérés erről. a balosok nagyon alul vannak jelenleg aktivitásban :)
a jobbosok kimagaslóak most. érzik a változás lehetőségét, és büntetni kell a szocikat. egy jó kis mozgósítással el is megy jó részük. a szociknál a mozgósítás eddig nem vált be. már érződik is a hangulaton. sokaknak nincs kedve elmenni, csak a keményvonalasoknak a törzsbázisnak.
aztán az is érződik, ismerősök munkahely stb, hogy sok olyan ember aki keményen jobbikozott még az eu választás előtt aztán utána kezdi mondani, nem biztos, hogy most erőltetni kellene inkább a fidesz. amikor kérdezek az okokról akkor az jön elő, hogy sokat támadják a fideszt, nincs erős mszp ellenes támadás, durvul a stílus, már nem mindenkinek tetszik feltétlen minden cikk a kurucinfón stb. én ebből indulok ki amikor leírom a megérzéseimen alapuló véleményem. :)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:15:14

@groggil: én félig itt vagyok, félig erdélyben :) mindenem a politika, érdekel az itteni meg az otthoni is :)
a román politika is megér egy értekezést :D aki abban elmélyül érdekes dolgokat fedezhet fel.
akit érdekel, nem titkos a címem:
katiczaronczai@gmail.com aztán szívesen értekezem ráérő időmben :)

flea 2010.03.12. 16:18:08

@colosgirl: ápolónéni és ráérő idő? hm.

radala 2010.03.12. 16:18:16

@colosgirl: Az jó lenne, ha én látnám jól a helyzetet. Ennél már csak az lenne jobb, ha te:-)
Mondjuk az tuti, hogy az EP óta elviselhetetlenül agresszív a kuruc.
A jobbik legnagyobb ellenfele az elbizakodottság lehet.
No persze ez hatványozottan igaz a Fideszre. Ami amellett szól, hogy a Fidesz meglepetést okozhat (meglepetés = 56,37 % fölötti siker) az talán az, hogy sok fidesz szavazó érezheti úgy, hogy már most is mindenki a Fidesz ellen van.

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:19:31

@flea: néha :) nem kell megijedni :)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:22:05

@radala: igazad van :)
de a fidesz komoly bázisa megvan már a 3 igenes népszavazás előtti időktől nagyjában hullámzóan de kb. hasonló hosszú idő óta. talán 30 nap alatt nem olvad el. sőt lehet erősödés is ahogy írtad. na aztán az lenne a meglepetés :)

jobbra 2010.03.12. 16:25:05

Cada 2010.03.12. 15:37:48
@groggil: azért én szeretném látni azt a rendörosztagot aki akár a jobbik közelébe mer menni 15-én min. 50.000 jobbikos közé

Ugyan, nem merik bevállalni! ...remélem.Egyébként meg kampányidőszak van, nem szólhatnak bele a sünök !
Szebb jövőt !

Captain Tott (törölt) 2010.03.12. 16:25:49

@medve2: Sőt, mint ezt már többen is megjegyezték, az se biztos, hogy a Fidesz örülne a kétharmadnak.
Ha ugyanis 2/3, akkor mindenről egyedül ő tehet.

ubul2000 2010.03.12. 16:28:39

@hoplita: Szia! Én még elvagyok, bár vitázunk eleget :))

flea 2010.03.12. 16:29:05

@colosgirl: semmi ijedség, legfeljebb meglepetés...

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:32:07

szocik is próbálkoznak, kiadtak egy narancsvidék című kiadványt :) szerintem nem megy át olyan erővel mint a zuschlag, hagyó, hunvald, bkv stb ügyek. biztos hamarosan ez is meglesz füzet formájában :)
gondolom csak egy ütős név kell és utcára kerül az is :)

abandi 2010.03.12. 16:34:24

@colosgirl:
Munkahelyen nésöneldzseorafikba csomagolt pártlapot olvasunk...
Az én szociolibsi ismerőseim teljesen meg vannak zavarodva!
Szavazni akarnak, de nincs kire...
Ráadásul ott van a lappangó 40%...
Ők is sejtik, hogy aki ezt a tanyát megörökli, annak először a juhász-parasztokkal,állatvédőkkel, utána a hitelezőkkel, majd a szanálást elrendelőkkel (EU) lesz dolga...
A fidesz, csak a "szokásos "seggnyalást tudja nyújtani a pestisesnek!
A jobbik meg...

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:36:55

@abandi: és akkor ezek szerint neked mi a meglátásod? hogy alakul az eredmény? :)

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:39:16

a wittner mária fideszes szereplése is érdekes, hozhat pár jobbikost, már morognak a kurucon, hogy nem ezt ígérte :)

jjulie 2010.03.12. 16:44:56

@abandi:

a jobbik meg....?????

szobatars 2010.03.12. 16:45:48

@hoplita: Fehér ember nem felejt....

A felejtéshez először tudni kellene valamit...szóval sokaknak nincs miből felejteni.

abandi 2010.03.12. 16:52:20

@colosgirl:
Én "egyszerű" hitvitát várok "hozzáértőktől"-bizonytalanoktól...és sok voksvételt a többségtől...
A fidesz és a jobbik túlnyeri magát és a forintot bedöntik a világgazdászok.!

hoplita 2010.03.12. 16:54:28

@ubul2000:
Én a ritkánt úgy értem, hogy el-elolvasgatom, csak néha szólok hozzá...amúgy nagyjából követem. Inkább a blogokon bóklászok...jó móka.:))

abandi 2010.03.12. 16:55:53

@jjulie:
A legrosszabb esetben is eléri a 1998-as fidesz szintet.
Ugye ezt akartad hallani?!

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 16:57:57

@abandi: van benne valami. bevallom én fideszes vagyok, most másnak úgysincs esélye. meg nem is szavazom másra. jobbikra főleg. a túlnyerésben igazad lehet, hiszen erről is értekeztünk ma már itt :)
úgy legyen :)

vontod75 2010.03.12. 17:01:02

@Mr. Pither: Annak ellenére, hogy egy elég jellegtelen jelölttel kezd a Jobbik Ózdon szerintem reális az esélye akár az elsőfordulós győzelemnek is.

groggil 2010.03.12. 17:02:19

@jobbra:
Remélem, igazad van/lesz...láttam én már karón varjút...

Gondold végig higgadtan...igen, 50ezer ember közé (vagy akár csak a szélére) menni tutti balhé; tutti kergetőzés, sőt elkergetés...nem gyenge felvételekkel az esti híradókhoz..asszem, nem kell ecsetelni a következményeit...Kampányidőszak? Oké, de ez nem vonatkozik a Gárda egyenruha-viselés szabálysértésbeli tényállására (vagy amit annak tartanak a rendőrök)...érted?
Én ettől tartok kissé, hogy ezt kihasználhatják...ezt a "lehetőséget"; és annál inkább, mivel most nem fenyeget az a veszély, hogy a Fidesz elkezdene "jogot védeni" a Jobbik oldalán.
Remélem, én vagyok túl pesszimista..

diotoro10 (törölt) 2010.03.12. 17:04:54

Sz-Sz-B 9-es vk a Nemzeti Őrsereg parancsnoka Jobbik színekben valószínűen győzni fog.
Hajdú-Bihar 6-os körzet valószínűsíthető jobbikos győzelem, mivel a fidesz nem állt a püspökladányi (orsz. gyül. képv.)polgármester mellé, holott mindenki tudván-tudja, hogy igazat beszélt.
A mátészalkai jegyzőnek is jó esélyei vannak egyéni mandátumra.
A tiszavasvári induló már elsőkörben biztos befutó. Borsodról még nem is beszéltem, Ózd, Miskolc!
Ami valószínű: Sz-Sz-b, Hajdú, Borsod, Heves és Békés kb 10 egyéni mandátumot biztosan ad a Jobbiknak!

jjulie 2010.03.12. 17:08:35

@abandi:

nocsak, egy kis óvatosságot szimatolok

abandi 2010.03.12. 17:10:27

@colosgirl:
Sok-de azért ne túl...- sikert!
Mert: ha Ti elbuktok, jövünk Mi!
És akkor a sok bőröndödönt nem fogadja be a széthulló ajrópai rokonuk...már megint!

panelburzsuj 2010.03.12. 17:10:53

@groggil:

És mi újdonságot mutatnának azok a híradók? Mit nyerne az irháját csöndben menteni igyekvő kormányzat azzal, hogy bemutatja: ezek a betonfejű legények csakazértis lajbiban feszítenek?

Meghagyják a Jobbikot Orbánnak, és kárörömmel lesik majd: milyen lesz az a könnyelműen beígért két pofon.

abandi 2010.03.12. 17:11:52

@jjulie:
Igen. Vihar előttit...

flea 2010.03.12. 17:13:39

@panelburzsuj: ha jól tudom, a két pofon a gárdának lett ígérve... ők meg már többet kaptak eddig is.

abandi 2010.03.12. 17:16:23

@jjulie:
Sosem űztem azt a sportot...

vontod75 2010.03.12. 17:16:28

@Freŝa : Hát nem tudom, lehet el kellene utaznod és beszélned az ózdi, barcikai, salgótarjáni, dél-hevesi észak-jászsági emberekkel.
2002-ben is meg 2006-ban is nyerni kellett volna a Fidesznek szinte az összes elemző szerint (ugye pont Török Gábor az egyik kivétel).
Salgótarjánhoz adalékként: Lehet én nem járok olyan körökben, de nagyon úgy néz ki hogy nincs bázisa. Történelmi okokból a városnak nincs széles polgári rétege, tehát ez kilőve, nagyon sok a kádári nosztalgiázó, (sokáig még a Munkáspárt is 10% fölötti eredményt ért el !!!) és egyre több a mélyszegénységben élő.
Ja meg nézd meg ezt :D
www.youtube.com/watch?v=kFLDz5Z9RbQ

jjulie 2010.03.12. 17:17:25

@abandi:

nem is multidőt használtam...

panelburzsuj 2010.03.12. 17:19:21

@flea:

Jobbik-rendezvényen viselt gárdegyenruháról esett itt szó. A Jobbik úgy válik a probléma szerves részévé, hogy saját rendezvényén neki kellene a törvényes körülményeket biztosítani.

Tudom, furán hangozhat: ha bárki is kifogást emel az öltözékért, sokkal kínosabb helyzetet teremthet, ha nem ütlegel, hanem magyarázatot kér: hát Önök nem látják??

Godesz 2010.03.12. 17:20:28

Kedves Gábor!
Olyan körzeteket kértél, ahol megdőlhet a FIDESZ 2/3-os reménye.
Szerintem a Heves 5-ös körzet ilyen. A jelöltek némi kommentárral:
Fidesz: Dr. Tóth József Tiszanána polgármestere. Eddig kétszer indult országgyűlési választáson, mindkétszer attól a Godó Lajostól kapott ki, aki ma is az MSZP jelöltje.
MSZP: mint fentebb már látszik Godó Lajos indúl a szineiben. 1994 óta ő a körzet képviselője, már nyert első fordulóban is, ha jól emlékszem 2002-ben. Viszont a 2006-os polgármesterválasztáson saját falujában kikapott a fideszes Dr. Tóth Józseftől. Apropó mindketten tiszanánaiak. Érdekes, hogy a '80-as években Godó volt a helyi TSZ elnöke, Tóth meg a helyettese. A '70-es években meg Tóth apja volt a TSZ-elnök....
JOBBIK: Dr. Árvai György. Ő az örökös szélsőjobb jelölt. Volt már miépes talán kétszer is, most jobbikos. Az örökös harmadik 8-12% közötti eredménnyel. Heves város lakója. Most akár 20%-a is meglehet, mert pártja a romák nagy száma miatt a körzetben népszerű. A tavalyi választásokon nem egy körzetben verték a FIDESZ-t is.
Független: Gönczi Mihály, egy kisfalu (Átány) polgálmestere. Kevesen ismerik. Állítólag katonatiszt volt. Úgy is irányítja a faluját.
Nincs MDF és LMP jelölt. A körzet déli részén lakók tehát megosztottak, ezért az eredmény valószínűleg az északi részben, a Tarna-menti falvakban dől el.

groggil 2010.03.12. 17:23:55

@panelburzsuj:
Pár %-ot le tudnának nyomni a Jobbiktól egy menekülő rendőrosztag képeinek két héten át történő mutogatásával...valamint még 1-2százezer ember ingadozik a Jobbik felé...akik még úgymond: bizonytalanok...az ő eltántorításuk is cél lehet adott esetben..

mindösszesen ennyi...szerintem ez már bőven elégséges ok..

panelburzsuj 2010.03.12. 17:25:55

@panelburzsuj:

Szóval: elvárják a pofon kiosztását a törvényességre oly kényes Jobbiktól.

(Bombaként robbanó újsághír, nagy felkiáltójelekkel: Jogot sértett az LMP!!!

Több plakátunkat is leragasztotta ... )

Van itt jogérzék, csak apellálni kell rá.

Captain Tott (törölt) 2010.03.12. 17:28:46

Az országban rengeteg evk van, ahol csak hárman indulnak. Ez szvsz vagy az MSZP-nek hoz (egyetlen nem jobboldali) vagy a Fidesznek (középenálló).

ubul2000 2010.03.12. 17:31:47

@panelburzsuj: Ez így, hogy gárdaegyenruha - a tények összemosása, csúsztatás - feltehetőleg tőled vétlenül.
Volt egyszer egy Magyar Gárda amit jogerősen betiltottak. És van egy törvényesen működő Új Magyar Gárda mozgalom. A formaruha hasonló - ennyi. Ezt lehet hordani.

radala 2010.03.12. 17:31:54

static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf
Olvassa el valaki. engem nem érdekel, tudom, hogy ez a legeslegjobb:-)

Mondjuk az ajánlók elég meggyőzőék
Vizi E, Parragh, Nagy Tímea Kopp Mária, Makovecz, Mádl, Járai stb...

Piszkos Freud 2010.03.12. 17:32:18

@Ordnassac: Menczer egy segg, Orosz meg maszop. Itt csak kizárásos alapon lehet dönteni.

Egyszóval, itt párt választás lesz (részemről), nem képviselő választás.

panelburzsuj 2010.03.12. 17:32:51

@groggil:

És melyik rendőrtábornok óhajt most pár százalékot lenyomni a Jobbikból, és miért? Mit kap érte? Nem rúgják ki egy hónap múlva az új gazdik?

hoplita 2010.03.12. 17:36:55

@szobatars:
Haggyál mán, te zombi.

panelburzsuj 2010.03.12. 17:37:19

@ubul2000:

Annál kevésbé érdeke bárkinek is, hogy ezzel cicózzon.

Amúgy a kétféle Gárda hogy viseli egymást? Lecserélni a teljes garderóbot nem is olcsó mulatság. Kétféle gúnyában sorakozni meg eléggé alakiatlan.

theofil 2010.03.12. 17:37:55

@Idet:

Bocs, hogy elfelejtettelek de a reggel három órás ébredés....

abandi 2010.03.12. 17:42:46

@panelburzsuj:
A jobbik a tisztessséges jogérzésről szól!
A mai "jogállamiságról" más a véleménye...
Anti-talmudi!

ubul2000 2010.03.12. 17:42:52

@panelburzsuj: Milyen kétféle gárdáról beszélsz? Tudomásom szerint csak egy létezik, a régi megszűnt.

theofil 2010.03.12. 17:45:16

@Nayime:

A Demokratikus Chartára gondoltál?

Arra amelyiket Gy. újralapított 2008-ben és amely most meghívja Gy- egy előadásra?

Még mindig nem tudom, hogy ennek a Gy. által alapított Chartának kik az ügyvivői.

Vajh kik unszolják mostan Gy-ét, hogy ugyan szólalna már meg....?

rou 2010.03.12. 17:45:57

Szép napot!

Családommal jász5-kunszentmártoni evkhez tartozunk. Senkitől sem kaptunk eddig programcsomagot, 4 kopicédula is megvan (nem jött érte senki). Egyedül a leköszönő Farkastól jött egy papír, mit is tett ciklusai alatt a területért és megkéri a választókat szavazzanak Tokajinéra. Kb. ennyi.
Azt hiszem egy jót fogok horgászni a választás ideje alatt :DD .

Legyen továbbra is szép a napotok/hétvégétek. :)

panelburzsuj 2010.03.12. 17:46:00

@ubul2000:

És a tagság is teljesen lecserélődött? Nehéz elgondolni.

panelburzsuj 2010.03.12. 17:50:08

@abandi:

Ha lesújtó a véleménye, akkor ne jelentgesse föl a vetélytársakat erre a jogrendre mutogatva. Ha meg használja a mai jogot, akkor ne válogasson, mert .... kettős mérce, ilyesmik ...

ubul2000 2010.03.12. 17:51:11

@panelburzsuj: A tagság? Ezt ki mondta? Senki nem mondott ilyen hülyeséget. Sőt, a tagokat nem is tiltották be.

abandi 2010.03.12. 17:59:43

@panelburzsuj:
Nézze!
Márpedig a hitsorsosai egymást írtják a magukfajták által hozottak alapján!
Én csak kinézek egy lámpavasat nekik...

panelburzsuj 2010.03.12. 18:01:10

@ubul2000:

Szal akkor két rend öltözet van: egy új az utcára, egy alighasznált meg emlékbe.

Nehezen bogozódnak a szálak ... :)

bélaúr 2010.03.12. 18:01:41

@colosgirl: nem is butaság némi magánjelleget kölcsönözni egy ilyen blognak.

Hisz két esetben is jó kapcsolat alakulhat ki:
a.) teljes nézetazonosság, --> ha itt, akkor máshol is lehet (pl. család)
b.) jóízű viták --> másban viszont akár egyet is érthetnek (pl. vallás)
c.) egyéb, a fentiek keveréke....

jjulie 2010.03.12. 18:02:36

@ubul2000:

neked sem csak a stylistodat kellene lecserélned...

ubul2000 2010.03.12. 18:05:57

@jjulie: Próbáld mégegyszer, de magyarul, ha kérhetném

panelburzsuj 2010.03.12. 18:08:36

@abandi:

Na ez új - bár meg nem erősített -hír, hogy az ágh. hitv. ev.-ok ölik egymást.

Nem kéne egy kicsit pihennünk, abandi?

panelburzsuj 2010.03.12. 18:11:50

@radala:

49 oldal pdf, tele fidessszel ...

Provokálsz, labancbérenc ? :)

ubul2000 2010.03.12. 18:12:50

@panelburzsuj: Miért kelle új rend ruha. Elég egy új öltés és már más

jjulie 2010.03.12. 18:13:33

@jjulie:

elképzeltelek, mint kompozíciót...

hogy tetszik az eszterhorváth?

schweinlüfter 2010.03.12. 18:16:49

sztem a 23as vkben is esélyes a szoci jelölt. 57/36 volt legutóbb, + 10%mdf+szdsz.

jjulie 2010.03.12. 18:17:42

@ubul2000:

elképzeltelek, mint kompozíciót...

hogy tetszik az eszterhorváth?

abandi 2010.03.12. 18:17:56

@panelburzsuj:
Mármint magára gondol?
Mert nem egy "törvényes, de erkölcstelen" jogszabályba kapaszkodnak egyes...ezrek!

panelburzsuj 2010.03.12. 18:18:05

@ubul2000:

Na végre már értem. Csak eleinte nehéz belehelyezkednem ebbe az anti-talmudista jogkultúrába.

ubul2000 2010.03.12. 18:23:01

@jjulie: nem férnék bele a képbe .)))

panelburzsuj 2010.03.12. 18:23:51

@abandi:

Túlfújjuk a lufit: köznyelven annyit mondtam, hogy eléggé mókás egyik oldalon öles levelekben tiltakozni az A/3-as plakátkák átragasztása miatt, a másik oldalon meg pajkos kacsintással átölteni a betiltott egyenruhát.

A saját közönségnek tetszhet az ilyen műsor - de a széles publikum elég hamar ráun. Pont azért, mert épp eleget látott ilyet húsz, vagy ötven éven át.

abandi 2010.03.12. 18:29:15

@panelburzsuj:
Hát nem.
Ez a "plakátmagányban" ázó izé , gyönge sirám, ebben igaza van.
De, ezt kénytelenek leközölni a "médijákok"!

Freŝa 2010.03.12. 18:43:03

@vontod75: Köszi a jó tanácsokat, de eredendően salgótarjáni volnék, a szüleim még mindíg a városban élnek, ezért van némi rálátásom a városra.

Az általad ajánlott link pedig természetesen tele van csúsztatással, hazugsággal, meg lennék lepve, ha ezek a fiatalok nem kapnának a nyakukba jókora sajtópereket, amelyek után fizethetnek, mint a katonatiszt. Itt arról van szó, hogy a szocik szeretnék a városvezetést korruptnak beállítani, de hát aki a polgármestert ismeri - ilyenek vagyunk egy páran, hiszen a Bólyai Gimnáziumba sokan jártunk - nem gondolhatja komolyan azt, amit ezek fröcsögnek.

Sztem a szocik helyi megmondóembere is készülhet arra, hogy egy-egy rágalmazási per indul ellene, mert amiket nyilatkozott a Rákay Philp-féle ügyben az elég sok jogi tényállást kimeríthet. Csak meg kell kérdezni a hivatalban dolgozókat, hogy fiktív volt-e a munkavégzés, vagy sem. Azért nem kell akkora terrortól tartani, hogy elmondhassák: meglehetős gyakorisággal fordultak meg a tanácsadó cégek emberei a városházán, tehát fiktít számlázásról nem lehet beszélni. Sokakkal beszéltem, ezt állították.

A Fidesz bázis pedig 1998 óta folyamatosan növekszik a városban, ennek eredményeként - persze szerencse is kellett hozzá - tudtak nyerni 2006-ban, az önkormányzati választáson. Ne felejsd el, hogy az önkormányzati körzetek jelentős többségét is a Fidesz nyerte, nem beszélve az EU választásról, no meg a népszavazásról. A helyzet az, hogy az ogy választáson a párt is húzza a jelöltet - ez természetes -, de a jelölt is húzhatja a pártot. Meglátjuk, hogy milyen eredmény születik, de a Jobbik a városban nem olyan erős, mint az általad említett borsodi, vagy szabolcsi körzetekben. Salgótarján más szociológiai összetételű város, mint a borsodi települések, akár Ózd, vagy Kazincbarczika. Más a helyzet.

Második körös Fidesz győzelem lesz Salgótarjánban. Az elsőben 1., Fidesz; 2., MSZP; 3., Jobbik.

Idet 2010.03.12. 18:44:14

@theofil: Oké, csak ne örökre...

Emberek, kijött a Fidesz-program!!!

hoplita 2010.03.12. 18:55:13

@panelburzsuj:
"..a másik oldalon meg pajkos kacsintással átölteni a betiltott egyenruhát..."

Ezt ne ragozd tovább, mert kezdesz elmenni olyan irányba, ami nem vet rád túl jó fényt.

Egy feloszlatott egyesület egy dolog, bár az is megér egy misét, hogy miként jött ez össze nagybüdös jogállamunkban.
De egyenruha betiltósdi konkrétan alkotmányos alapjogokat sért rendeleti szinten.
Nonszensz.
Hasonló ahhoz, amikor egyes bírók az elmarasztalt tüntetőknek még mellékbüntetésként olyat vágtak oda, hogy eltiltják tömegrendezvényen való részvételtől.
Hónapokba telt, mire nagyon jogérzékeny bíróságainknak leesett, hogy ilyen jogsértő ítéletet nem hozhat.
Alkotmányos alapjogot akartak a szaros kis, megfelelési kényszerben fogant ítéleteikkel korlátozni.
Mindkét esetben a szabad véleménynyilvánítás és a gyülekezés alapjogát csorbítanák, természetesen súlyosan sértve az alaptörvény szellemiségét, sőt betűjét.

Szét kellene az összesnek tépni a jogi diplomáját, kapát a kezükbe és irány a hagymafőd.
Esetleg alternatívaként egy lámpavasas megoldást ajánlanék fel.

Ordnassac 2010.03.12. 19:04:13

Elnézést a féloffért: átnézegettem a területi listákat a Fidesznél. Pálffy a Hajdú-Bihar megyei lista 8. helyén van (mivel igen sok egyéni győzelem várható ott, befutó hely). Látható, hogy tartanak attól, hogy alig lesz mandátumuk országos listáról, ezért szinte mindenkit (Schmitt Pált és Wittner Máriát kivéve) valamelyik területi lista első helyeire tették. Amúgy szerintem Wittner előkelő helye a Fidesz listáján egy kisebb pofon a Jobbiknak. Kíváncsi vagyok, hogy ki beszélte rá WM-et, hogy mégis induljon.

Kenwyn 2010.03.12. 19:07:41

Az MDF nem kozmetikáztathatja kopogtatócéduláit - döntött az OVB:

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=312871

Ezzel nagyon betett az MDF-nek.

Idet 2010.03.12. 19:15:03

@hoplita: Inkább a lámpavas. Mit vétett az a szegény hagymafőd? Hát mind kikapálnák, kakaslábfű helyett!

john paul johnes 2010.03.12. 19:21:50

kedves TG, szerintem a fidesz 2/3 már eldőlt. már a szó szoros értelmében.
(bár erre már korábban utaltál valahol, amikor arról beszéltél, hogy OV azt mondta az évértékelőben, hogy kis különbség, kis változás stb, hogy ez előre magyarázat arra, ha mégsem lesznek meg a kívánt radikális változások stb).

szóval azóta és amiatt dőlik elfelé a kétharmad, hogy a fidesz nem ad ki programot, ha mégis mond vmit akkor gyakran meghátrál, önellentmondásba keveredik, de leginkább akkor dőlt meg, amikor kiderült, hogy nagyon lapít a korrupciós ügyek némelyikében. meg hogy az ország milliárdosaival egyeztet, ahelyett, hogy a "népet" hallgatná meg.

ha mégis meg lenne a kétharmad, mert még mindig messze van ápr.11, akkor az csoda lenne.

és már sok választó nem is biztos abban, hogy az lenne az ország érdeke, hogy fidesz 2/3 legyen.

sőt, már a fidesz győzelem elengedhetetlen szükségességében sem biztos.

szerintem ez a választás a nagy meglepik választása lesz :)

Ordnassac 2010.03.12. 19:22:01

@Kenwyn: legalábbis azoknál, akiknél leadta. Tehát, ahol még nem, ott javíthat. Igaz, így is négy pesti MDF-SZDSZ jelölt adta le a cédulákat, ami most nagyon hiányzik az MDF-nek.

snq 2010.03.12. 19:24:29

@panelburzsuj: "mókás" még azon is rugózni, hogy "betiltott egyenruhát öltenek át", de nem fennakadni azon, hogy mégis mit jelent az, hogy pl ruházatra vadászik a hatalom

Bona Fides 2010.03.12. 19:28:25

OFF
://index.hu/belfold/2010/valasztas/az_ovb_valaszolt_david_ibolyanak/

"Az ajánlószelvény tartalmát nem lehet módosítani az után, hogy a választópolgár már átadta azt a jelölőszervezet képviselőjének. Előtte viszont igen - adott iránymutatást az Országos Választási Bizottság az MDF elnökének. Dávid Ibolya azért érdeklődött, mert az egyébként is kevés számú ajánlószelvényeik egy részén az MDF mellett az SZDSZ-t is feltüntették a támogatók. Viszont szinte lehetetlen ellenőrizni, hogy a kopogtatócédulákat mikor módosították."

Mi ez a marhaság? A cédulát úgy lehet szabályszerűen javítani, hogy a választópolgár áthúzza a nem kívánt szöveget, majd "javítva" kifejezés után keltezés és választópolgár aláírása következik. Minden okiratot így lehet szabályszerűen javítani. Ezt egy jogász, ex-igazságügyi miniszter magától is tudhatná.
Megáll az ész."
ON

Na, pl. ilyeneken is eldőlhet a Fidesz 2/3-a.

jjulie 2010.03.12. 19:30:23

@john paul johnes:

jól mondod, "sok választó nem is biztos abban, hogy az lenne az ország érdeke, hogy fidesz 2/3 legyen. "

kb a 60 % nyi választónak max 65%-a fog a fideszre szavazni ez kicsit kevesebb mint a választók 40 %-a

pontosítva: a választásra jogosultak kb 40 %-a fogja a fidesz mellé tenni az x-t

vagyis a fidesz nem a többséget képviseli majd

oké?

Freŝa 2010.03.12. 19:30:43

@john paul johnes: Húúú!

Te melyik országban élsz? Olvasom a szavaidat, amelyek mondatokba fűződnek, de nem értem őket.

Van úgy, hogy pl hallgatom Bauer Tamást az atv-ben, azzal is így vagyok. Látszólag értelmes ember, de amiket mond, annak semmi értelme sincs. Bocs az összehasonlításért...

VIKUNYA 2010.03.12. 19:31:49

Csongrád 3., Szeged: Botka - Bohács: A szegedi Fidesz legendásan gyenge, Bartha, a volt polgármester botrányai, méltán, erodálták a helyi szervezetet, azóta sem tudott talpra állni. Valószínűleg a másik kettő szegedi körzetet behúzzák azért, de Botka nagy falat lesz.

Igaz, Szeged mindig kormánypárti jelölteket választott eddig a rendszerváltás óta. Botka, nem meglepő, erős ember, lázas gyorsasággal készülnek el pont a választás előtt a nagyprojektek (fürdő, villamos), félkész állapotban is át lesz adva mindegyik. Sok fejlesztés volt a városban, ami Botka nevéhez köthető, és viszonylag kevés botrány. Ami volt, azt a helyi ellenzék nem nagyon tudta kihasználni.

Botka eddig 10-20 százalékokkal nyert, kérdés, hogy pártja népszerűtlensége elvisz-e enyit tőle, mert hogy valamennyit visz, az biztos. Bohács eddig ismeretlen figura volt, ex kajakos, fiatal ügyvéd. Színtelen, szagtalan feltörekvő yuppie. Számomra meglepetés volt, hogy őt indították, igaz, a KNP-s konkurense eddig minig bukott, elég enervált figura. A december 5-iki népszavazás után, a gusztustalan ellenkampány miatt megfogadtam, hogy szocira vagy szadeszosra nem szavazok, inkább levágom a kezem, úgyhogy Botka ki is esett, de őszintén szólva Bohácsra sem szívesen húzom az ikszet.

Idet 2010.03.12. 19:34:49

@john paul johnes: De most adta kiiii!
Index! Hogy ez persze mit változtat(?), az majd pár nap múlva derül ki.

panelburzsuj 2010.03.12. 19:35:13

@hoplita:

Ragozhatnám hosszan, de nem teszem:

El kellene döntenie a Jobbiknak, hogy alkotmányos alapjogokra akar-e támaszkodni, vagy a lámpavasas megoldást favorizálja. Hozzáteszem: a maga helyén mindkettő megoldás, de együtt öszvér, ami ugye - terméketlen.

Baromira elkelne egy valóban tisztakezű, megvesztegethetetlen, a saját zsebe szolgálatán túllépő pártalakulat Magyaroszágon. Ám ha Jobbik nem képes levakarni magáról azt a gyanút, hogy a korrupcióellenes fellépése csak csali, belépőjegy a hatalomba, helycsinálás a politikai palettán annak érdekében, hogy a "kényeskedő" törvényességet aztán kellő időben félretoló lámpavasazásnak már senki se tudjon-merjen ellenállni, akkor a Jobbik nem fog tartósan megtelepedni még az előszobában sem.

És nem azért, mert "átlátnak rajta", hanem mert nevetségessé válik. Nem lehet egyik oldalon marcona hadfit alakítani, a másikon meg szaros plakátokon nyafogni. Vagy-vagy.

pannonfunk 2010.03.12. 19:35:18

@Kenwyn: Hát ebből hosszas huzavona lesz, hogy utólag javították-e vagy sem. Ez egy nesze semmi fogd meg jól ítélet volt,, az mdfesek zsinórban fogják kihúzni az szdsz-t onnan, ahonnan szeretnék, aztán elmagyarázzák, hogy az a körzetenként 2-300 kopogtató már régesrég a szavazók fiókjaiban hevert, csak még nem volt idejük összegyűjteni, és amikor mentek gyűjteni, akkor szépen kihúzták onnan. Kicsit sem lesz alapja egy következő kutyakomédiának.

A legnyagobb röhej, hogy akit eddig szemet hunyt az mdf-ben menő elképesztő dolgok felett, az ez is szemet fog felette hunyni, vagy egyenesen meg fogja ideológizálni, hogy ez tulajdonképpen ajrópai értelemben vett teljesen demokratikus dolog.

john paul johnes 2010.03.12. 19:38:24

@Idet: kiadta? ja, erről lemaradtam :) most ültem gép elé.
mindegy, gondolom, úgy sincs benne konkrétum.

@Freŝa: én hol élek? te hol élsz? figyelmen kívül hagytad a nagyon növekvő jobbik tábort.....

Freŝa 2010.03.12. 19:40:56

@jjulie: Nem oké, mert csak az reklamálhat, aki él a választójogával.

Tehát, aki nem választ, sőt ezt deklaráltan teszi, az önként áll el a demokratikus jogától. Ezek után erkölcsösen nem nyilatkozhat arról, hogy ő nem is akarta ezeket.

Politológiai, vagy politikai értelmben az az adott párt választója, az, aki a választás napján az adott pártra szavaz. Nem a közvélemény-kutatónak mondja el a véleményét, vagy ikszel az internetes szavazáson.

Tehát arról értekezni, hogy az a párt nem is bírja az ország szavazópolgárai többségének támogatását, amely demokratikus választások során a választásokon részt vevő választók többségének véleménye alapján alakít kormányt, kicsit nevetséges.

Ez bizony a teljes félreértelmezése a jogrendszernek, az alkotmányos berendezkedésnek. Ez oké?

ddance 2010.03.12. 19:50:18

No, én nehezen hittem eddig is, hogy vidéken több helyen nulla ismertséggel, kevés aktivistával össze tudta gyűjteni tisztességesen az LMP a kopogtatókat. De nem. Egy helyen már lebuktak, hogy csaltak. "Lehet más a politika"? Ugyanazt csinálják, mint az elmúlt 20 évben...

kuruc.info/r/52/56602/

Más nevében aláírták. Volt, aki nem kapta meg a kopogtatóját, hamis aláírással az LMP-hez került. Nagy bukta. Ebből börtön is lehet.

gitáros 2010.03.12. 19:52:38

@Freŝa :
Brávó, szépen leírtad a mindenkori "elsöprő győzelmet" aratók álláspontját.

Ordnassac 2010.03.12. 19:54:58

@ddance: hmmm... a kuruc eddig sem volt híres arról, hogy megbízható adatokkal operálna. Ellenben mégis érdekes ez a cikk. Ugyanis ez azt jelenti, hogy a Jobbik egyes körei kezdik komolyan venni az LMP-t.

érdeklődő 2010.03.12. 19:56:35

Hol dőlhet el a fidesz 2/3-a? Sehol. Illetve már eldőlt. Nem lesz meg és kész. Még mindig nem térek napirendre afelett, hogy sokan azt hiszik, hogy nagytömegű szoci szavazó lett jobbikos. Bolondság.

Plusz, nehogy azt higgyük, hogy a mért óriási fidesz előny elsősorban a szoci szavazókat bátortalanítja el a szavazástól, valószínűbbnek tartom, hogy sok elkényelmesedett -amúgy fidesz szavazó gondolja majd azt, hogy ó minek menjek el szavazni, úgyis a fidesz nyer. Simán lesz 30-35%-ja az mszp-nek. Alvó szocialisták igenis léteznek. Nem lettek jobbikosok, csak pl. EU-s szavazáson aludtak. Most nem fognak.

jjulie 2010.03.12. 19:57:05

@Freŝa :

nem oké, hanem mese

a másik meg tudomány, és minden annyira tudomány, amennyi matematika van benne, ez pedig tiszta matematika

a fidesz nem a zemberek többségét fogja képviselni

jobb ha tudod, előre, már most, így feküdj le aludni, nem a zemberek többségét fogja képviselni a fidesz, és orbán viktor nem a zemberek többségét fogja miniszterelnökölni

Freŝa 2010.03.12. 19:57:18

@gitáros: Szerintem ez a demokraták álláspontja.

Miért Te hogyan gondolkodsz erről a kérdésről?

snq 2010.03.12. 19:59:41

@Ordnassac: értelmetlen a szokásos mellébeszélést nyomni, hogy "a kuruc nem megbízható adatokkal operál" (?), mert ez egy átvett cikk

Idet 2010.03.12. 20:00:46

@john paul johnes: Konkrétum?! Az csak ígérgetés. Az irányultság a lényeg. Hogy mit lehet megvalósítani, az kormánypozícióban dől el, azaz tényleges hatalmi helyzetben. A többi felelőtlenség, vakítás.

Vénveterán 2010.03.12. 20:02:04

@Ordnassac: A helyzet az, hogy ez egy Jobbik közlemény(nem kuruc), amit megerősít az, hogy a valasztas.hu-n "Nyilv. vétel elutasítva" felirat látható a pesti 16. vk.-nél. Ennek fényében kíváncsian várom a jövő heti (tömeges) leadásokat.

Freŝa 2010.03.12. 20:02:25

@jjulie: Bocs, ezt nem értem. Tényleg nem.

Miről is beszélgetünk? Aki nem megy el választani, az szerinted nem mond le egy szabadságjogáról? Szerintem igen.

Természetesen lehet arról értekezni, hogy a választásokon részt vevő 60% nem 100%, ez így is van, ám a kieső 40% véleményt is nyilváníthatna, de önként mond le róla. Akkor miről is beszélünk?

Ordnassac 2010.03.12. 20:03:06

@jjulie: ahogy Antall József, Boross Péter, Horn Gyula, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon se tette...

Ordnassac 2010.03.12. 20:05:15

@Vénveterán: az nem jelenti feltétlenül azt, hogy hamisított volt (bár kizárva persze az sincs). Rengeteg félreírt kopogtatót adnak le. Amúgy kíváncsi leszek, hogy lesz-e ellenreakció erre.

ubul2000 2010.03.12. 20:06:18

@pannonfunk: Ezt én úgy értelmezem, hogy az OVB megadta a politikai állásfoglalást, hogyan lehet módosítani. A jogi része a bíróságra tartozik. Egyetértek, hogy jogszerűen csak úgy lehet módosítani, hogy áthúzom és aláírom (Itt már össze lehet hasonlítani a két aláírást) Persze ez még mindig nem dönti el, hogy a kiállításkor, vagy utólag lett módosítva.

jjulie 2010.03.12. 20:06:23

@Freŝa :

arról beszélünk, hogy a zemberek többsége nem tesz x-t a fidesz mellé, tehát nem a zemberek többségét fogja miniszterelnökölni a zorbán

matek hogy megy?

mesetagozatos voltál?

Ordnassac 2010.03.12. 20:07:25

Kérdés a jobbikosoknak (előre jelzem, semmi rosszhiszem nincs a kérdésben, csak érdekel): mikor fogják/tok beadni a budapesti, illetve az országos lista névsorát a megfelelő választási bizottságoknak?

Idet 2010.03.12. 20:08:32

@jjulie: Ha többség, ha nem, Fresa érvei ülnek.

Ha kissé elvonatkoztatsz a porvo álláspontodól, te is beláthatod...
ha nem, megharaplak! (Virtuálisan)

Ordnassac 2010.03.12. 20:09:01

@ubul2000: illetve addig lehet módosítani, amíg nem adták le. Ha jól tudom, Ibolya azt is szerette volna, ha már a leadottakat lehetne javítani. Ezt viszont az OVB visszautasította (márpedig ez nagy segítséget jelenthetett volna az MDF-nek).

jjulie 2010.03.12. 20:10:09

@ubul2000:

és így lett vége a kopogtatós systeme-nek 2010-ben, élt húsz évet....

jjulie 2010.03.12. 20:10:54

@Idet:

nem ér, itt mást játszom...

Vénveterán 2010.03.12. 20:12:14

@Ordnassac: Nem értem a kérdést, vagyis a célzást? Folyamatosan leadásra kerülnek a területi listák, jelenleg 12-nél tart a párt. (nem vagyok sem tag, sem aktivista, csak követem az eseményeket)

Idet 2010.03.12. 20:12:48

@jjulie: Minden tiszteletem mellett, az a többség, amiről te beszélsz, csak Kádárék alatt létezett, 99%... nna, az télleg többség volt!

jjulie 2010.03.12. 20:14:53

@Idet:

mondtam én, hogy nem nyerhetek....

Ordnassac 2010.03.12. 20:15:12

@Vénveterán: azért kérdezem, mert nagy valószínűséggel a legtöbb mandátumot a fővárosi és az országos listáról fog bejutni. Csak amiatt kell, mert otthon készítek egy "kik lesznek a következő OGY tagjai" táblázatot. :-)

Ordnassac 2010.03.12. 20:17:09

@Ordnassac: ehhh, látom megint értelmeset írtam, szóval: nagy valószínűséggel a legtöbb mandátumot a fővárosi és az országos listáról fogja megszerezni a Jobbik.

Idet 2010.03.12. 20:23:29

@jjulie: Jajjaj, dehogynem! Életem-halálom kezedbe ajánlom, de ezt egyszer már írtam...;-)
Ne báncs, nagy fehér főnök, buta asszonyember nemúgy gondúta, csak szájajár...

Ordnassac 2010.03.12. 20:28:59

Még egy vk, ami szorosabban a TG témájához kapcsolódhat: Zala megye 4. (Lenti és környéke). Itt a fideszes jelölt (Pintér László) ellen a szoci és a jobbikos jelöltön kívül indul még függetlenként a vk eddigi képviselője, Nógrádi László is, aki Lenti polgármestere (eddig a KDNP-frakcióban ült). Kíváncsi vagyok, Nógrádi különindulása mennyiben fogja befolyásolni a vk eredményét.

jjulie 2010.03.12. 20:33:12

@Idet:

na jó, ez már teccik, szóval a zemberek többsége nem.....

Idet 2010.03.12. 20:33:20

@theofil: De a Blahás időkben már nem dolgoztál ott?

Vénveterán 2010.03.12. 20:35:14

@Ordnassac: Javaslom a párt által megnevezett miniszterjelölteket(?) vedd fel: Vona Gábor (min. elnök)
Volner János(rendvédelem), Gyönyösi Márton(külügy,külgzdaság), Gaudi-Nagy Tamás(igazságügy), Pősze Lajos("min. eln. hivatal"), Szabó Gábor (pártigazgató) (utóbbi kettő egyike valszónínűleg frakcióvezető lesz) rajtuk kívűl: Z. Kárpát Dániel, Pörzse Sándor, Novák Előd szinte biztos. (az Ep képviselők pedig valószínűleg nem)

Idet 2010.03.12. 20:36:14

@theofil: Fogalmazásból elégtelen. Szóval, dolgoztál még a Blahán is?

Herthinho 2010.03.12. 20:38:01

Bevallom, nincs időm/kedvem végigolvasni a 370akárhány hsz.-t, így nem tudom, h. írta-e már vki., ha igen akkor, bocs!
Szerintem nem egyértelmű fideszes győzelem: Veszprém megye, 1. sz. vk. - Ajka.
Indul: Schwartz B. (MSZP), Ékes J. (FIDESZ-KDNP), Ferenczy G. (Jobbik), Marton J. (MDF)-ő nem biztos...
SB, ajkai polgármester, a városban nagyon népszerű, a környékbeli falvakban nem annyira. Ha a falvak lakossága egységesen felsorakozik ÉJ mögé, akkor ő nyerhet.
Ha a falvakban megoszlanak a szavazatok, az SB-nak kedvezhet, mert a FG és ÉJ "kiolthatja egymást", mert ő Ajkán szinte biztosan nyerni fog.
Ha a falvakban FG nagyot kaszál (nem lehet kizárni), még ő is meglepetést okozhat. Véleményem szerint szinte háromesélyes a körzet.

al Dajjal 2010.03.12. 20:41:24

Budapest 28 vk. (XIX ker)
Burány körzete nagyon vörös - sajnos. Szintén felfér a kétséges listára.

JAS39 2010.03.12. 20:44:54

Kicsit vicces, h mennyire szubjektíven látják az emberek a saját evk-et:) Lassan összejön 30-40 evk ahol nem is biztos a fidesz győzelem...:)
Tényleg ki mondta, h kormányváltás lesz? Már az egész ország ezt beszéli, és ha nem lesz?:D

Ordnassac 2010.03.12. 20:49:06

@Vénveterán: Köszi! Vona mint Heves megyei listavezető és a Volner mint a Pest megyei lista 2. helyezettjét már felvéstem. Amúgy Gyenes Géza (eümin-jelölt) is esélyes lehet.

Kenedy1 2010.03.12. 20:49:43

1.A mszp-s szavazók akkora sunyi barmok,hogy 4 év alatt egyszer sem mennek el szavazni a kommnuista pártjukra de amikor országgyűlési van akkor persze az agyatlan parasztja undorral de mégis behúzza ezeknek a mocskoknak az X-et. Még egy ilyen sunyi bandát nem élt a világ mint az mszp-sek.

2. Az meg hogy a Fidesz nem a többséget fogja képviselni szintén egy agyatlan szoci mantra.

Kenedy1 2010.03.12. 20:51:36

@JAS39: Néhány agyatlan szavazón kívül mindenki tudja hogy Fidesz kormány lesz,különben bedőlne a gazdaság ha nem. lenne is egyből 300ft-os euro. Már mindenkinek a töke tele van velük. ennyi

Idet 2010.03.12. 20:51:43

Szerintem most, márc. 15-én, ill. utána jön a Fidesz-nagyágyú. Nem is kell idejekorán, mert szétszedik, mint Blöki a lábtörlőt.
A program már kigyütt, lássuk a medvét! Csak lassan, lassan, Peti fiam, mint Kafka Margit írta.

sasitomi 2010.03.12. 20:53:11

@érdeklődő: nem tudom, hogy nagy-e a tömeg, de hogy vannak, az tény. (pl. én)

JAS39 2010.03.12. 20:54:21

@Ordnassac: Ezzel az MDF nevű valaminek vége, hisz eddig már 4 db Mdf-Szdsz-es jelöltet leadtak, amelyek már nem számítanak bele a fővársoi listához szükséges 8 db-ba, így most csak egy db tiszta Mdf-s jelölt van. Hiába lesz meg tehát akár a 19 megye, ha nem lesz bp-i lista...az szdsz-szel kötött paktum hatalmas öngól volt, így már nem "nő" tovább az "esély":)

Vénveterán 2010.03.12. 20:56:58

@Ordnassac: Ja bocs, azt nem figyeltem, hogy másik megyében fenn vannak-e már :)
De szerintem őket az országosra is felteszik, biztos ami biztos:D Bár hevesből 1 és pestől 2 területi helyet nagy eséllyel szereznek.

Ezzel kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés. Azt tudja valaki, hogy egy embert lehet-e két listán indítani ? (területi,országos)

(az eü.-set nem találtam a videók között)

Idet 2010.03.12. 20:59:39

265.80 az €. Egész héten ezt csinálta, föl-le, mint a lift, de a 265-271 tartományban. Így hirtelen. Szerintetek ez véletlen?

jjulie 2010.03.12. 21:00:40

@Kenedy1:

nana, legyen fidesz kormány, de hogy mi lesz a gazdasággal az meg majd kiderül

Ordnassac 2010.03.12. 21:01:32

@Vénveterán: Gyenes volt Pősze után a második, akit bejelentettek anno.

Kérdésedre: igen, lehet egy embert területin (de csak egy területin) és az országos listán egyszerre indítani. Az országos listáról történő mandátumkiosztáskor az egyéniben, illetve területi listán mandátumot szerzett embereket nem számítják.

Ordnassac 2010.03.12. 21:02:33

@JAS39: Abszolút egyetértek. Ennyire biztosak lettek volna az MDF-ben, hogy mind a 32 körzetben tudnak egyéni jelöltet állítani?

sasitomi 2010.03.12. 21:02:48

@Ordnassac: ahogy látszik, ez egy jobbikos hivatalos közlemény, ami már máshol is megjelent, mielőtt a kuruc-ra felkerült.

Okfejtéseddel azért nem értek egyet, mert ugyebár ott volt a ferencvárosi időközi választás, ahol szintén a jobbik leplezett le több indulni szándékozó pártot/jelöltet.

Máshonnan megközelítve: szerinted szó nélkül hagyni kéne, hogy a Lehet Más a Politika választási csalással indulhasson bárhol is?

A cikkből kiderül az is, hogy legalább az egyik szelvény valahonnan el lett lopva (böriveszély), s az valahogy az LMP-hez került (vették, vagy ők lopták?), aztán szépen kitöltötték (ez is böri)... szépen állunk.

Még jó, hogy az idei szelvényeket nem lehet fénymásolni.

Más, kérdés: ti mit gondoltok, a Fidesz hány kopogtatót kapott úgy, hogy a KDNP nem volt ráírva, s később került rá? Csak kérdés...!

hoplita 2010.03.12. 21:06:34

@panelburzsuj:

A lámpavas az én privát álláspontom, de te meg terelsz....nem kicsit, ugye, mert nem erről fejtettem ki a véleményem.
Azt próbáld cáfolni, amit leírtam.

JAS39 2010.03.12. 21:08:39

@Ordnassac: Nagyon eltaktikázták magukat. A legmegdöbbentőbb számomra, h Debreczeninek sincs még meg a 750 cédulája, egyébként szerintem neki meglesz még jövő péntekig. Még 3-4 jelölt sztem összekaparhatja Bp-en, de több nem hiszem. Így az Mdf lehet, h több megyében indul majd, mint az LMP, de Bp-e nem ahol az LMP igen, huhh:) Így a végén kiüthetik egymást, egyre inkább felsejlik lelki szemeim előtt egy 3-4%-ot elérő Mdf, LMP tandem...

mrs. white 2010.03.12. 21:10:15

@jjulie: Bocsáss meg kérlek de ismét sikerült egy örökbecsűvel minket megörvendeztetned.

Ha a választók 65%-a megy el és annak a kétharmada mondjuk a fideszre szavaz, akkor igenis a többséget képviseli, mert aki nem megy el az biancó szavazatot ad. Nem érdekli hogy mi történik vele. Ennek megfelelően szavazata ha akarom igen ha akarom nem, vagyis pusztán a választásokon résztvevők szavazatai számítanak. Ott pedig már egyel több szavazat is a többséget jelenti, legalább is a listás választás alapján. Ha koalició vagy az egyéni helyek döntik el a szavazatot akkor már kérdéses, hogy ki képviseli a többséget.

Momentán ez lesz pont a választás ahol ez még fel sem merülhet.

Ennek tükrében jó nagy marhaságot mondtál, mentséged csak az lehet hogy utálod Orbánt, ez viszont nem észérv hanem hangulati elem. Mérnök ember léttedre maradhatnál a tényeknél, vagy vannak nem szimpatikus fogaskerek is a szakmában?

mrs. white 2010.03.12. 21:14:46

@érdeklődő: Nézd meg eu választás térképét és a felmérést, hogy ki kire szavazot.

Több maszopos lett jobbikos sokkal, mint fideszes. Sajna ez van ilyen szavazó társaid voltak, bár ők ezt nem élik meg tragédiaként.

mrs. white 2010.03.12. 21:17:15

@jjulie: Nem az emberek többségét hanem a választókét, de mivel egy választáson nem az emberek szavaznak hanem a választók ezért sajna a választók többségét.

Egyébbként ez minden választáson így volt.

Akkor is felháborodtál?

Ordnassac 2010.03.12. 21:17:47

@sasitomi: nem állítok semmit. Csak már mindenben kezdek gyanakodni, ami pártközlemény néven fut. Már korábban írtam valahol, hogy nem zárok ki semmit, így azt sem, hogy az LMP machinált a kopogtatóknál, de azt sem, hogy a Jobbik reálisnak látja az LMP bejutását és akadályozni akarja.

jjulie 2010.03.12. 21:19:32

@mrs. white:

ha nem szavaz a fideszre a választásra jogosultak többsége, akkor az azt jelenti, hogy nem szavaz a fideszre a választásra jogosultak többsége

de hát kell kormány ezért lesz fidesz kormány, jobb híján

JAS39 2010.03.12. 21:20:40

@k.peti: Ezek szerint a segélykiáltások meghallgatásra találhatnak, meglátjuk.

Ordnassac 2010.03.12. 21:21:02

@k.peti: 750 általában nem elég, általában minimum 800 kell, hogy az elírás, egyéb formai okokból hibás cetliket lehessen valamivel kipótolni. Másrészt azt hiszem minden párt sasszemekkel fogja nézni az MDF-es cédulákat.

Bona Fides 2010.03.12. 21:22:21

@jjulie: A választók többségét fogja 'miniszterelnökölni' úgy, mint eddig és ezután minden miniszterelnök. Bár a miniszterelnöklés hatása valamennyi magyar állampolgárra (nem csak a többségre, vagy a kisebbségre) kihat majd.
Értelmetlen a matekozás ezen a szinten.

Bona Fides 2010.03.12. 21:24:26

@k.peti: Gratulálok. Ezzel a fejjel ez igen komoly teljesítmény. Már csak a Rogán Tónival kell megverekednie. :)

Bona Fides 2010.03.12. 21:26:08

@jjulie: A tetves asszony jut eszembe....

jazzcool 2010.03.12. 21:27:02

nem tuti ez a kétharmad, sőt lehet akár 48 százalék is. persze, ennek kicsi az esélye. De! a közvélemény-kutatóknak a megkérdezettek kb egyharma nem válaszol. a rejtőzködők pedig sokkal inkább a szocik és a jobbikosok között vannak.

egyáltalán nem kizárt, h ahol egyéniben 2. forduló lesz, ott nevető harmadikként befuthat sok szoci. főleg akkor, ha az első forduló után megijednek a szocihívek, és a 2. fordulóban sokan elmennek.

jjulie 2010.03.12. 21:28:12

@Bona Fides:

ha a retorika következetesen folytatódna, akkor azzal kellene kezdenie az első felszólalását, hogy elismeri, hogy a nemzeti oldal polgári kormányát vezeti, és a magyar állapolgárok szavazásra jogosultjainak többsége nem szavazott az urnáknál erre

és ezen értsen mindenki amit akar

mrs. white 2010.03.12. 21:28:17

@jjulie: Ezen logika alapján akkor sosem lehetne eldönte hogy legitim többségi akarat van mert nincs olyan (demokratikus)ország a földön, ahol a választókoruak többsége szavazna egy kiválasztottra.

Neked tudom ajánlani esetleg Libiát Venezuelt ott közel 100%, akkor tekintsük eme országokat inkább a demokratikusnak vagy inkább ezt a földhözragadt európai módszert.

A vicc kedvéért tényleg elkellne egy varsói gyors de olyan mint tgm, hogy ne legyen vita.

Idet 2010.03.12. 21:29:30

@mrs. white: Vannak. Amik nem engedelmeskednek, a franc essen beléjük. Sose azt csinálják, amit én akarok... hanem, amit ők.

==T== 2010.03.12. 21:30:33

LMP-s választási csalót leplezett le a Jobbik Nagykőrösön

barikad.hu/node/48927

jjulie 2010.03.12. 21:33:25

@mrs. white:

és vesd össze az eddigi "a zemberek így meg úgy" dumákkal

eddig játszott ez a duma?

Idet 2010.03.12. 21:34:02

@mrs. white: Varsói expressz, csak a történeti hűség kedvéért.

Az €-árfolyam senkinél sem veri ki a biztosítékot? Én ugyan totál hülye vagyok az ilyesmihez, de ez azért kicsit fontos, nem? Mint barométer.

jjulie 2010.03.12. 21:36:15

@Idet:

és mi a jó ha drága, vagy ha olcsó?

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.03.12. 21:37:05

@jjulie: De azért azt nem tagadod, ugye, hogy te sem logikaszakon, hanem inkább kommer demagógiaszakon végezhettél. :)

Szánalmas amit itt művelsz.

pannonfunk 2010.03.12. 21:39:05

Azért a fidesz optimista, biztos, ami biztos, Orbán indul a Fejér megyei lista élén is, hátha az országos lista első helyéről nem kerülne be :)

index.hu/belfold/2010/valasztas/orban_viktor_vezeti_a_fidesz-kdnp_orszagos_listajat/

Idet 2010.03.12. 21:39:07

@jjulie: mostakkorhogyisvan, az olcsó a jó, mert tudok az Amazonon könyvet venni...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.03.12. 21:39:56

@Kenedy1: "Az meg hogy a Fidesz nem a többséget fogja képviselni szintén egy agyatlan szoci mantra."
Csak nem próbálunk elébemenni a saját korábbi taktikánknak? Ejno, kölcsöndeagógia visszajár :-D

jjulie 2010.03.12. 21:40:00

@troll:

figyeld a logikaszakot:

demagógia ellen demagógia

tudsz követni, jelezd és folytatom....

(kutaharapást szőrével)

mrs. white 2010.03.12. 21:40:41

@jjulie: Mit vessek össze? 1 milla választó ha azt hallja hogy választó nem tudja kiről beszélnek. A zembert talán még megérti. Fletó is ezért beszél matyó himzésbe a betyárját lári fári.

20 év múlva mai generációt elnézve már kifelejezett tőmondtaokban kell majd kommunikálni feléjük. Az ilyen idegen szavakat természetes kímélve. Örülj neki hogy te érted mit beszélnek, sok választó nincs ezzel így.

pannonfunk 2010.03.12. 21:41:03

@troll: Pedig ma egészen rendesen viselkedik, nem akar mindenkivel százszor-kétszázszor leiratni valami baromságot, amiben ő szentül hisz, hogy az az egyetlen és valódi igazság :P

jjulie 2010.03.12. 21:41:38

@Idet:

attől függ amitől lóg, veszel, vagy eladsz, avagy hogy helyezkedtél

panelburzsuj 2010.03.12. 21:43:10

@hoplita:

Nem terelési, hanem takarékossági szándékkal fogtam rövidre.

A ruhatiltást tágabb körbe rakom: én az egész betiltósdit, jelképestül, gyűlöletbeszédestül, holkausztagadásostul tévútnak tartom. Nem jogilag, mert annyi jogi jártasságom nincs, hogy ezt megítéljem, hanem politikai célszerűségileg. (Mert ahhoz meg nem kell jogosítvány, mint itt a kommentekben is látjuk ... :)

Tehát: minden tiltás olaj a tűzre, és ha ráadásul a tiltás még jogilag is aggályos, akkor duplán. Hülyeség, vagy egyszerűen csak károsnak ítélt nézetek ellen nem jogszabállyal kell hadakozni, hanem tanítással, meg jobb, hihetőbb, vonzóbb nézetekkel. (Meg persze ezeket hitelesítő magatartással.) Tehát: a gárdaruha tiltásának gondolatát eleve ostobaságnak látom, amit a jogi maszat csak ront.

De ez fordítva is áll: ha a Gárda meg van győződve arról, hogy jogtalanság érte/éri, akkor vagy vállalja fel, hogy nyíltan szembemegy a törvénytelennek gondolt törvénnyel, és miközben jogi úton küzd a szabály eltörléséért, aközben a ruha viseléért retorziók érik, vagy éppen tiltakozásul ne húzza fel, hanem mondjuk egy málhazsákban vigye magával az egyenöltözetet.

A bajom a "pajkos kacsintással" van: reménytelenül talmudi megoldás. Miközben meghajlok a jogtiprásnak, úgy teszek, mintha a kis átalakítással jól kibabráltam volna a hatalommal. Ez riasztóan emlékeztet a "kádári ellenállókra" akik azért mentek csak a pártba, hogy belülről bomlasszák. Nem a nyavalyás kis érdekeikért. (A példánkban: sajnálom az egyenruha árát, ha már megvettem, hordani is akarom, stb.)

Aki mártír, az ne trükközzön vigyorogva. Aki vigyorogva trükköz, aki nem pozőrködjön mártírként.

Imidzs, vagy hogy fenébe írják magyarul. Világos,egyértelmű arculat. Ezt rombolja le a "pajkos kacsintás". (Meg a plakátos nyöszögés ...)

Így már kerekebb?

jjulie 2010.03.12. 21:43:42

@mrs. white:

vizsgához kéne kötni a választójogot, (meg tanfolyamhoz): aki átmegy a vizsgán, nem szavazhat

mrs. white 2010.03.12. 21:45:55

@Idet: Szerintem nem barométer. a befektető egy különleges állatfajata, mindig megprobál előre gondolkodni (mi igen keveseknek sikerül), mindíg pánikba esik valamint szereti ha mozog a tőzsde meg a valuta mert ezen lehet keresni. Gyakorlatilag hogy mi mit ér ahoz semminek semmi köze. Mondjuk logikusan amerikai állampapírt vásárolni szerintem a létező legnagyobb baromság mégis vannak akik megveszik. Addig jó egyébként,mert ha nem, mindenkinek roló, jöhet a világháború az újrafelosztáshoz.

mrs. white 2010.03.12. 21:47:08

@jjulie: Igen de aki átmegy menjen át bét is.

jjulie 2010.03.12. 21:49:48

@panelburzsuj:

biztosan ismered a sztorit: a gazdag kereskedőt elkapják a kalózok és várják a váltságdíjat a hajón és unatkoznak, és a főkalóz sakkozik a tússzal, hogy teljen az idő

a kereskedő egyszercsak azt mondja: nyertem, matt

a kalózkapitány visszakérdez: hogy hogy, miért nyertél

hát mert nem tudsz lépni a királynőddel, mondja a kereskedő

az pedig: dehogynem és lelép a tábláról és lépked az aztalon, bizonyítva hogy nem vesztett

jjulie 2010.03.12. 21:51:50

@mrs. white:

látom megértettél, de azért jó nem?

mond azt, hogy van benne valami

Bona Fides 2010.03.12. 21:54:44

@jjulie: És akkor már minden rendben lenne és végre jól éreznéd magad? Vagy egyéb mondatokra is igényt tartasz és ha azt ki nem mondják, akkor lám, lám....
Sok-sok mondatot szerettem volna én is hallani sok-sok politikustól, de rá kellett jönnöm, hogy mindegyik azt mondja amit akar és nem azt, amit én hallani akarok.
Hát ilyen ez ....

Ordnassac 2010.03.12. 21:55:55

@pannonfunk: 2006-ban a Pest megyei listát vezette, pedig akkor ilyen veszély nem volt, hogy országos listán nem jutna be. ;-)

Idet 2010.03.12. 22:03:29

@jjulie: Csak kis(az én magánszükségletem)kereskedelemben gondolkodtam!

panelburzsuj 2010.03.12. 22:04:43

@jjulie:

A királynő (király helyett) még egy csavar a sztoriban - vagy csak melléütés részedről ?

Amúgy a történetet nem ismertem - a szituációt viszont igen.

Méghozzá mindkét oldalról ... :)

ati27 2010.03.12. 22:05:40

Háát ahogy elnézem van még egy hónap... Megaztán nagy a lapítás Sávoly ügyében sőt van itt egy eclipse ügy is kibontakozóban.. Valahogy úgy érzem, hogyismondjam: "átszakadt a gát" és már nem csak a szocik fognak befeketedni.. Mi lesz itt.. :)

Idet 2010.03.12. 22:06:40

@mrs. white: De én arra gondoltam, hogy valutaárfolyamok! Az sem számít barométernek? Hogy esik, hogy emelkedik?
Melyik ország gazdasági megítélése mennyit nyom a latban?
Mondom, laikus vagyok!

jjulie 2010.03.12. 22:07:06

@Bona Fides:

ha én lennék a jobbik és az mszp frakció vezetője egyaránt, és minden nap, napirend előtt ezt mindkét oldalról elmondanám négy éven keresztül a viktornak, a szijjártónak és a navracsicsnak név szerint címezve, és akkor így elégedett lennék

panelburzsuj 2010.03.12. 22:08:23

@ati27:

A sávolyi építkezésből már kiszállt az állam (ma), már csak a versenyjog megvásárlásával hajlandó beszállni a buliba.

jjulie 2010.03.12. 22:09:10

@panelburzsuj:

na jó legyen a király, szóval racionalisan nem lehet az irracionális ellen menni, csak elmegy vele az idő

Bona Fides 2010.03.12. 22:11:53

@jjulie: Azt hiszem, erről az üzletről inkább lemondanak az urak. Nem ér nekik annyit. :)

Idet 2010.03.12. 22:17:36

@ati27: Azért az jó, hogy egy informatikai céget eleve holdfogyatkozásnak hívnak...

panelburzsuj 2010.03.12. 22:21:04

@jjulie:

Ha itt csakis nekünkmáúgyismindegy kalózok nyüzsögnének az asztal körül, egy betűt se írnék.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.12. 22:21:39

@jjulie:
Bejöttem, hogy értelmes hsz-eket olvasok, erre megint itt van ez a vécésnéni. Zavaró.

ati27 2010.03.12. 22:22:04

@panelburzsuj:
Node nem az a lényeg hogy kiszállt, hanem az, hogy nem sok hiányzott.. Ez pedig olyan magas labda lehetett volna a fidesznek, mint pl a Hagyó ügy.. Nem csapott rá tehát sáros. Ugyanez az eclipse botránynál is.. Felettébb gyanús, nemde? Ja, nem vagyok jobbikos, Fideszre szavaznék, ha tehetném, de ezek a dolgok elgondolkodtatnak. (Nem szavazok, nem azért mert nem akarok, csak nem ér meg 1200 kilómétert oda vissza.. :) )

ati27 2010.03.12. 22:24:12

Tényleg Gábor, arra van e forgatókönyv, hogyha esetleg valami fideszes "csontváz" is kiesik a szekrényből? Nem tartom lehetetlennek.. Van még egy hónap..

jjulie 2010.03.12. 22:25:26

@Epikurosz:

na mi van elaludt a mamád és be merted kapcsolni a gépet te horpadtmellű?
gyorsan magyarkodj egy sort aztán mehetsz

cambridge.on 2010.03.12. 22:27:27

@Kenedy1: Ahogy a Fidesz Német Zsolt vezetésével, ideológiai okok miatt, a két tervezett gázvezeték közül a talán soha meg nem épülő mellett tette le a voksát,az nem támasztja alá a hozzászólásodból sugárzó optimizmust.
Az EU: ELVILEG a Nabuccót támogatja ,de ANYGILAG nem,ill. csak kis mértékben. Nem biztos a szállító!
Ezek után tőlük csodát várni, hááát...
Tényleg csoda kellene!
Most megint olyan helyzetben van az ország,mint a vizitdíj ügyében tartott népszavazásnál.
Nem elsősorban a Fideszre fognak szavazni, hanem a szocialisták ellen.
Megérdemlik!
Az eufória elmultával azonban ezzel tisztában kell lenni.
A Fidesz nem volt meggyőző,csak saját elvakult hívei számára tünik annak.
A semmi sem jó elv, a totális ellenállás nem tett jót az országnak.
Legfeljebb a Fidesznek, de legfőbbképen OV-nak. Úgy tekintetek rá mint meg váltóra, majd elválik nem hamis próféta szólt-e belőle.
Az elvárást kéretik alacsonyabbra tenni, így nem lesz óriási a pofára esés sem.

6.Lenin 2010.03.12. 22:29:33

@ati27:

Megnyugodnál,hogy ők is gazemberek és felhábordnál,szemét 1 társaság.

Idet 2010.03.12. 22:29:57

@ati27: Emberek, azért ez az Eclipse-ügy már igazán gáz. Ezek semmiféle munkát sem végeztek, szellemit sem, hacsak a csaláshoz szükségeset annak nem minősítjük.
Simán a luxus-zabáló, mohó bírvágy, hogy valamelyik sóbányában menjen tönkre a manikűrjük!

6.Lenin 2010.03.12. 22:32:10

@cambridge.on:

Látom 2006 felnyitotta a szemed.

Ordnassac 2010.03.12. 22:35:49

@ati27: A Fidesz idézetekkel reagál és kidönt egy újabb csontvázat... *cinikusnevetés*

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.12. 22:35:55

@jjulie:
Ez egy politikai blog, te mosdatlan bugris.
Téged még egy nyóckeres kocsmából is dupalábbal rúgnának ki. Nem is értem, hogyan tehetted be ide a patáid. Az a nagy tolerancia...

jjulie 2010.03.12. 22:38:23

@Idet:

ez az amiben a pintér lánya van benne?

panelburzsuj 2010.03.12. 22:39:26

@ati27:

Évente több tízezer (százezer, mittomén) közbeszerzés, pályázat, kormányzati és önkormányzati kifizetés megy, és ezeknek elenyésző töredékére "csap le" valamelyik párt.

Mostanában meg alig győzik a fináncok, rendőrök, ügyészek. Engem ez gondolkodtat el igazán: ha minden hétre jut milliárdos ügy, mennyi lehet milliósból?

jjulie 2010.03.12. 22:40:03

@Epikurosz:

hát, ha tudod milyen egy nyóckeres kocsma, sietve nézd meg ott vagyok e

Idet 2010.03.12. 22:42:12

@Epikurosz: Anyád a mosdatlan. Fogd vissza magad.

ubul2000 2010.03.12. 22:42:50

@jjulie: te mit pofátlankodsz itt ilyen alja kifejezéssel, hogy "magyarkodás"? Ha zavar, menj oda ahol nincsenek magyarok.

cambridge.on 2010.03.12. 22:42:59

@jjulie: Matematikailag igazad van, én is így látom, a választásra jogosultak többsége nem adja a voksát a Fideszre, vagy OV-ra.Ez igaz,de a kutyát nem érdekli.
A demokrácia már csak így működik.
A veszély ott van:OV csak annak a közel 40%-nak lesz a miniszterelnöke, akik őt megválasztották, nem az egész országnak!

Idet 2010.03.12. 22:43:29

@jjulie: Nem tudom, te honnan veszed? Csak a nevük olyan "vicces".

Idet 2010.03.12. 22:45:31

@ubul2000: A magyarkodás nem alja kifejezés. Megkülönböztetés azoktól, akik nem a mellüket döngetik ezzel, hanem tényleg magyarok.

Ordnassac 2010.03.12. 22:50:34

@cambridge.on: Ez 1990 óta így van. So what?

jjulie 2010.03.12. 22:51:07

@Idet:

talán tegnap volt egy hír, talán öt milliárdos bukta, akik a zöldkártya rendszer fejlesztése címén vettek fel pár milliárdot, ott a pintér lánya a főnök, gondolkodtam, hogy belinkelem, de minek ide egy indexes link, ezért nem tettem, tegnapi, vagy tegnapelőtti volt a hír

6.Lenin 2010.03.12. 22:51:09

@Idet:

És kik a tényleg magyarok?

ubul2000 2010.03.12. 22:51:53

@Idet: Eddig mindig olyan moslékoktól hallottam, akiknek minden büdös, ami magyar. Úgy, hogy engedd meg, hogy én ezt alja kifejezésnek tartom. Olyan értelemben, hogy aki használja az az aljához tartozik. Nem értem, hogy egy olyan fórumon, ahol egy politikai elemző lehetőséget ad véleményünk kifejtésére, miért kell így mocskolódni?

jjulie 2010.03.12. 22:58:12

@cambridge.on:

és közben elvesztek a "polgári kormány" meg a "nemzeti oldal" meg a "haza nem lehet ellenzékben" kifejezések

ha eddíg voltak, akkor legyen most az ellenzékből kivezetett haza nemzeti oldalának polgári kormányának, egy kisebbség által megválasztott miniszterelnöke

a többit meg mesélje el

6.Lenin 2010.03.12. 23:00:34

@ubul2000:

"Nem értem, hogy egy olyan fórumon, ahol egy politikai elemző lehetőséget ad véleményünk kifejtésére, miért kell így mocskolódn?"

Mert nincs saját véleménye.

Idet 2010.03.12. 23:04:48

@ubul2000: Figyelj, nem olvastam azt a kommentet, amire hivatkozol.

A magyarkodás kifejezés valóban pejoratív, olyan megnyilatkozásokra vonatkozik, amik ezen nemzeti hovatartozást az olcsó, manipulatív, primitiv kategóriába húzzák le, ahol leginkább valami/valaki ellen határozzák meg magukat a résztvevők, a hiteles nemzeti hovatartozás ellenében.

Ha ez mocskolódás, akkor az.

Idet 2010.03.12. 23:05:36

@6.Lenin: Akik magyar anyanyelvűek és magyarnak vallják magukat.

jjulie 2010.03.12. 23:06:40

@ubul2000:

na ne értetlenkedj, nosza magyarkodj egy sort, szabad a pálya

Idet 2010.03.12. 23:07:24

@6.Lenin: Várd meg a választ, aztán járjon a szád.

cambridge.on 2010.03.12. 23:08:14

@6.Lenin: Ó, nem 20006, én már rég OV "fan " vagyok!

jjulie 2010.03.12. 23:08:25

@6.Lenin:

figyeled, van háztáji véleménye sajátból?

jjulie 2010.03.12. 23:10:30

@6.Lenin:

figyeled, van néki háztáji sajáttermésű véleménye?

MartyMcFly 2010.03.12. 23:11:35

Na megindult a jobbikos gyulyáságyú az LMP-re. Már vártam,hogy mikor használják ki,hogy az LMP alig tud delegálni embert a választási bizottságokba...

A jelenlegi KC rendszert kb 50 kreatív módon lehet kihasználni, vagy akár felhasználni bárkinek saját céljaira. A két tollal kitöltés elég bevett gyakorlat, átlag választó örül, ha saját címét személyi számát letudja írni meg aláírni, a gyakran ismeretlen nevű jelölt nevét inkább megkéri,hogy írja be,aki gyűjti. Sőt gyakori, hogy mondjuk idős emberek csak az aláírást válalják be,többi rábízzák az aktivistára. De olyan is előfordul,hogy valaki kitölti a személyes adatait,de nem tudja a jelöltet és mikor utánajár pont nem az a toll lesz nála:D

Egy kis párt meg pont sebezhető azzal,hogy kb bárki feljelentkezhetett gyűjtőhelynek, aztán 3 hét múlva beállít 40 cédulával,hogy ezt hoztam. Mivel nyilvántartani nem lehet a KC-ket, így az sem ellenőrizhető később,hogy végülis ki hozta be és azokat hogyan,honnan szerezte.

Valamint az is elképzelhető,hogy valaki leadja egy pártra majd elmegy a jegyzőhöz és újat kér,merthogy neki ellopták,vagy elrontotta, stb és leadja még egy pártra. Ha ezt esetleg megcsinálja 10 ember, meg mellé még lopnak 100 KC-t,vagy egyszerűen csak üresen elkérik, megveszik máris olyan fals KC-kat lehet gyártani, amivel még szűzmária is fürdőkurvának tüntethető fel.

Az LMP pedig aktivistákban is hiánnyal küzködik, választó bizottságokba meg pont nem marad már elég ember, hogy akár csak minimálisan is védhessék helyi szinten a jelöltjeik tisztaságát azzal,hogy ezeket a kifogásaikat szóvá teszik. És ha még lenne ember is azok LMP iránti elkötelezettségét képtelenség felmérni ilyen rövid idő alatt,ahogy a gyűjtőpont rendszerbe bejelentkezettekét is, sőt a valóban érezhető sietségben még a képviselőjelölteket sem feltétlenül lehet jól leellenőrizni, bár azért megveszítve dolgoztak:)

Persze az is elképzelhető,hogy valaki saját magának gyűjt üres KC-kat majd azt valós adatokkal kitölti és 155x ugyanolyan stílussal aláírja biztos,hogy jól megtévessze az ovb-t:D

Sávolyon se épül hárompárti mutyizással motorpálya, így biztos vissza kell fizetni a már felvett 100milliókat a nagy pártoknak,de főleg a fidesznek nagyon megéri,ha ezzel egy hatékony kampánytémát kifog az LMP hálójából. Nem ma kezdték a politikai csatatér tisztítását, semmi szükségük egy LMP-re ami 4 év múlva nagyobb erőt mutathatna fel. Bőven elég egy jobbik,aminek a programjának egy részét úgyis ők is tervezik megvalósítani,meg egy utolsó 4 évét 10% felett töltő MSZP.

Egy biztos, hogy ma az LMP-re lőttek nehézfegyverekkel, lássuk halálos sebet kapott-e?:)

6.Lenin 2010.03.12. 23:16:20

@Idet:

Most 1 kicsit elbizonytalanodtam..

Amikor én születtem,anyám nem magyarul beszélt hozzám,csak a szomszéd,de ő nyilas volt.Aztán én is megtanultam és imádtam Rákosit meg Kádárt,mert olyan szépen beszéltek magyarul.A gyermekeim se Mo-on születtek,az ő anyjuk se magyarul beszélt hozzájuk,de ma már itt laknak és magyarnak érzik magukat,ahogy én is,ezt az országot érzem a hazámnak.
Most megkevertél 1 hangyányit.

ubul2000 2010.03.12. 23:19:20

@Idet:
A magyarkodás kifejezés valóban pejoratív, - a használók szerint - olyan megnyilatkozásokra vonatkozik, amik ezen nemzeti hovatartozást az olcsó, manipulatív, primitiv kategóriába húzzák le, ahol leginkább valami/valaki ellen határozzák meg magukat a résztvevők, a hiteles nemzeti hovatartozás ellenében.
Ha ez mocskolódás, akkor az.
A valóság az, hogy pont a használók azok, akik igyekeznek a hiteles nemzeti hovatartozás megnyílvánulásait kigunyolni. Ezért mocskolódás.

(A magam részéről - levonva a használókról a megfelelő következtetést - befejeztem ezt a témát, maradjunk a blog témájánál)

6.Lenin 2010.03.12. 23:25:33

@Idet:

"Várd meg a választ, aztán járjon a szád."

Megleptél.

jjulie 2010.03.12. 23:28:31

@6.Lenin:

na milyen bonyolult tett hírtelen ez a ki a magyarabb magyar magyarkodás

Idet 2010.03.12. 23:30:14

@6.Lenin: Hát pont ezt mondom, a második felében a dolognak. Ők magyarnak érzik magukat, nyilván annak is vallják, meg te is. Elég rendes magyar nyelven írsz... Isten hozott benneteket itthon, csak ennyit mondhatok.

Az én családom ugyan már 200 éve él itt, de fele nímet, fele tót, én magam vagyok csíszta magyar, ahogy a régi, nem teljesen jóhindulatú szólás mondta.

Na, kibékülünk?

6.Lenin 2010.03.12. 23:31:04

@cambridge.on:

"Az elvárást kéretik alacsonyabbra tenni, így nem lesz óriási a pofára esés sem."

Erre válaszoltam.2006-ban sem volt kisebb az elvárás egyeseknek,aztán most?

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.12. 23:31:30

Látványos politikai győzelmet aratott az LMP

A Lehet Más a Politikai (LMP) üdvözli, hogy a Magyar Fejlesztési Bank eláll a sávolyi Balatonring beruházásnak nyújtott hitelszerződés aláírásától. Az LMP eleve nem érti, hogy az állami tulajdonban lévő bank miért állt egyáltalán szóba olyan befektetői csoporttal, amelynek az elnöke büntetett előéletű, és amelyik nem tudja igazolni, hogy rendelkezésére áll a beruházáshoz szükséges önrész. Az sem világos, hogy miért kellene az adófizetők pénzéből finanszírozni egy olyan beruházást, amit Szlovákiában állami segítség nélkül is megvalósulhatott.

A parlamenti pártok hallgattak az ügyben, az LMP felszólítása ellenére sem tisztázták, hogy milyen a viszonyban állnak a befektető Grupo Miltonal. Így továbbra is kérdés, hogy a cég valóban támogatta-e az Ujhelyi István szocialista politikus „érdekeltségi körébe tartozó” szegedi kézilabdacsapatot, illetve, hogy adott-e 300 milliós támogatást a Fehérvár FC focicsapatnak, amely az Orbán Viktor által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával szorosan együttműködik? A kormány makacs kiállása a beruházás állami támogatása mellett összefügg-e azzal, hogy Veres János titkárságvezetőjének, Dobolyi Alexandrának a férje a Balatonring igazgatóságának tagja és fő aláírója?

Amíg ezekre a kérdésekre nem kapunk választ addig nehéz másra gondolni, mint hogy a parlamenti pártok azért hallgattak mert valóban érintettek az ügyben. A pártok közül csak az LMP állt ki az ordítóan gyanús állami támogatás ellen, holott azt korábban élesen bírálták a Pénzügyminisztérium munkatársai és a tiszta közéletért küzdő civil szervezetek is. A Balatonring állami támogatásá

panelburzsuj 2010.03.12. 23:34:00

@ubul2000:

Egy mocskolódó szavai:

"Olvasztói felsőbbséggel kell bírni. Igen. Ámde bír-e ilyessel az, ki szeretetreméltóság és rokonszenv gerjesztés helyett kuruzslóként csak külsőleg hat, s mert grammatikát tanít, mindenüvé zsinórt varr, s mindent veres, zöld és fejérrel eltarkít, már azt hiszi, szíveket bájolt s velőket hódított? Vagy bír-e az olvasztói felsőbbséggel, ki másban nem tudja becsülni, miért maga követel megbecsülést?"

Idet 2010.03.12. 23:34:56

@ubul2000: A hiteles nemzeti hovatartozást a magyarkodók "gúnyolják" ki és teszik hiteltelenné, ha akarják, ha nem. A szomorú az, hogy sokszor nincsenek is tudatában.

Tényleg zárjuk le, mert ahogy látom, úgysem tudunk közös nevezőre jutni

Idet 2010.03.12. 23:39:26

@panelburzsuj: Azannya! Valami reformkor-környéki, nem? Olyan Eötvös József-szerű, rögtön mondd meg, kérlek, ki az, szégyen- nem szégyen: nem tudom! És pusztulok el a kíváncsiságtól!

medve2 2010.03.12. 23:39:32

OFF - Kedves Török Gábor! Ide írom, mert nem találom azt, amikor arról írt, miért adott nyilatkozatot a barrikádnak. Hiba volt. Ajánlom figyelmébe ezt a címlapot: mandiner.blog.hu/2010/03/12/megszentsegtelenitesetekert

jjulie 2010.03.12. 23:40:30

@Idet:

én már kigugliztam, valami széchenyi, hallott róla valaki?

6.Lenin 2010.03.12. 23:41:03

@Idet:
"Na, kibékülünk?"
Nem veszekedtünk.

panelburzsuj 2010.03.12. 23:50:39

De igazándiból ezt kerestem:

S tisztelt gyülekezet, ha igaz, hogy egyedül az önmegismerés keserű gyümölcse által nyerheti el teljes egészségét az emberi lélek; s ha igaz, hogy egyedül ennek egészséges léte emelhet valamint embert, úgy nemzetet is valódi hivatásának fényfokára: akkor ürítsük a megismerésnek keserű serlegét fenékig ki, s valljuk meg, hogy tán nincs ország e földön, hol annyira össze volna zavarva a hazafiságnak magasztos eszméje a hazai nyelvvel, mihez képest nem egy gyalázattal megrakott, erkölcsi fekélytül émelygésig rossz szagú vérrokonunk tartatik mentségre s kíméletre méltónak, sőt nem ritkán még a legjobb hazafiság hitelében is áll, s pedig egyedül: mert magyarul jól pereg nyelve, nagy szónok s ügyesen tudja viselni a magyar szerepét; mintha a hazafiság e küljelei már elégségesek volnának a hazafiság legveszélyesb mirigyeit eltakargatni. Mi nem egyebet jelent, mint velő elibe tenni külsőt, lényeg elibe színt, élet elibe halált; minthogy nincs elidegenítőbb, nincs semmi visszataszítóbb, méltó antipátiát gerjesztőbb, mint az üres, nyavalyás, bűnös kebelre rámázolt hazafiság.

Idet 2010.03.12. 23:52:33

@6.Lenin: Úgy értem, ha megbántottalak volna, kérlek, ne neheztelj!

ubul2000 2010.03.12. 23:54:52

@panelburzsuj: Bár mondtam, hogy részemről befejeztem a témát, Széchenyi védelmében mégis szólnom illik. Kicsit másról beszél, mint suggallni szertnétek (elnézést a többesszámért) Attól, hogy valaki pl. irodájában kiteszi a nemzetiszín lobogót, ettől még önmagában nem lesz sem tisztességes, sem okos, azokat a tulajdonságokat más tényezők alapján mérik. De attól, mert kiteszi - még nem lesz "magyarkodó" Ezt nem értik meg azok - mert nem akarják megérteni - akik mocskolódnak a kifejezés használatával. Ők azt szeretnék, ha a magyar zászló örökre rejtve maradna . leginkább majd ők kitalálnának egy másikat.

Idet 2010.03.12. 23:55:14

@panelburzsuj: Köszi, most öntasztatúrámba dőlök. Egy tört. szakos, és nem ismertem föl... Vae mihi!

colosgirl (törölt) 2010.03.12. 23:57:35

a szocik jól leszólják a fidesz programját, de könyörgöm melyik az a párt, aki konyhakész programot csinál? kiadta a fidesz délben ezek meg már egykor kritizálták. már rég kész volt a sajtónyilatkozat csak várták a kiadást. mint a tanú című filmben. virág elvtárs, ez az ítélet! :D
aztán a másik dolog. a szocik programosdi dumája már nagyon uncsi. miközben a honlapjukon nem találni a programot, de amikor kiadták akkor láttam (a mesterházy táncshow közben) és az még demagógabb lózung gyűjtemény. egy nagy általánosságokban megfogalmazott katyvasz.
jó lenne ezt abbahagynák a pártok, hiszen aki nyer, majd benyújt egy teljesen más kormányprogramot tele konkrétumokkal, számokkal, adatokkal. :)
na bocsi csak kidühöngtem magam, remélem még kevesebb szoci szavazó lesz :)
aztán, hogy ne térjek el a témától elismétlem a délutáni véleményemet.
1: nem kell 2/3-ad hiszen kényelmesen el lehet kormányozni akár mondjuk 55%-al is. a 2/3 dumát a szocik nyomatták elsőnek meg debreceni hogy ha nem jön be akkor lehessen kiabálni, hogy bukta :D
2: itt azt nézni hogy melyik körzet mikor volt balos meg jobbos, meg ki milyen ismert most felesleges. más környezet, más közhangulat fogja a döntést befolyásolni. egy közutálatnak örvendő mszp elleni büntetőszavazás az alap. ezért túl is nyerheti magát a fidesz, mivel könnyű mozgósítani a híveit azzal, hogy mindenki őket támadja, nehogy gond legyen.
3: a hajlandóság is változott a héten olvastam is róla. most a balos szavazási kedv leült, a jobbos kimagasló. a balosok látják ezt a győzelmi hangulatot, ők sem szeretik már annyira a szocikat, és ha nem nagy a választék akkor inkább nem megy el, csak a kemény mag.
4: akkor ezek alapján azt mondom nem lesz 67% részvétel ahogy jósolják, hanem olyan 56-60% között. az egyéni helyek közül 3-4 lehet jobbik, és 4-6 szoci. talán 10-11 max. ami lejön a 176-ból és én úgy 165 egyéni hely körül jósolom a fideszt. listán meg összeszed úgy kb. 95 mandátumot ami 260 parlamenti hely. a jobbik is túlnyerheti magát ami jó mert lealázzák a szocikat. lehet akár 21% is a fidesz 52% körüli eredménye mellé a szoci kb. 18% körül kaphat és az mdf meg az lmp olyan 3 és 4% és marad 2% az egyéb indulókra.
5: a fidesz kampány nyitó hétfőn, a gőzhenger onnan indul és nyomul április 9-ig. közben még borulnak majd ki szoci botrányok, metró, bkv stb. ügyek.
6: a fidesz jobbik párharcban pedig többet veszt a jobbik mint nyer, mivel sokaknak már túlzás a kurucinfó hangvétele, és sok jobboldali hiányolja a jobbiktól a szocik támadását, és nem feltétlen örül mindenki a 100% fidesz elleni offenzívának. itt bumeráng elméletet látok, ez a fagyi még visszanyal. sok, már jó egy éve jobbikozó ismerősömtől hallom, hogy mégis inkább fidesz, mert neki valami gyanús a jobbikban. ha a huszada igaz amit terjesztenek a fidesz közeli médiák a jobbikról az már elég, hogy beindítsa a vezérhangyát a pár embernél.
ahogy a szocik is kiadtak egy kampányfüzetet a fidesz ellen narancsvidék címmel. nem megy át, a szocik ügyei, zuschlag, hagyó, hunvald jobban át megy. és biztos nem marad adós a fidesz a következőkben abban, hogy viszonozza amit eddig kapott és kivárással eltűrt.
bocsi a hosszúságért, esti összefoglalónak szántam az érzéseim :) a tévedés jogát fenntartva :)
de tudjátok, a híres női megérzések ;)
szép álmokat mindenkinek, aludjatok jól, álmodjatok szépeket, holnap ismét találkozunk :)
kezeket a paplan fölé! :D

Idet 2010.03.12. 23:59:47

@jjulie: Jó éjt! Ez finom volt, köszi!

Idet 2010.03.13. 00:02:21

@panelburzsuj: Hát igen. És őt nemigen lehet letromfolni. Jó éjt neked is!

Idet 2010.03.13. 00:03:01

Jó éjszakát az egész frekvenciának!

panelburzsuj 2010.03.13. 00:07:48

@ubul2000:

Most pofátlanul magamat idézem:

"Én jól emlékszem arra a pár hétre, amikor sűrűn pillogtak a magyarok egymás mellére, és nem épp a tavaszi hormontolulás okán ...

Amikortól csak annak a magyarnak lehetett hazája, akit látszatellenzékbe szorított a balsors, meg annak földi helytartói.

Amúgy én a kokárdahordásról, zászlókitűzésről akkor szoktam le, amikor a munkanélküliség eltömegesedésével párhuzamosan hónapokig a címer koronával vagy anélkül ment a parlamentben. Az azt megelőző jó tizenöt évben viszont kifejezetten jóleső érzés volt március 21-ig, sőt április 4-ig "kinnfelejteni" a kabáton a kis háromszínű csokrocskát."

És ennyit még hozzáfűznék:

A magyar jelképek magánhasználata önmagában nem hivalkodó magyarkodás - de nem is erény. Ám a jelképek provokatív, kihívó használata, és legfőképpen mások abajgatása a "példa" követésére: ez vegytiszta magyarkodás, azaz közös érték méltalan és nemtelen kisajátítása.

Azt meg ne tudhatod kívülről, hogy akit bánt ez tolakvó, túlburjánzó, faggatózó "hazafiaskodás", az sunyi ellenség-e - vagy épp helyetted, otromba magyarkodó helyett szégyenkezik ...

cambridge.on 2010.03.13. 00:11:49

@6.Lenin: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy az elvárás most alacsony lenne a Fidesszel szemben!
Azt hiszem , két malomban őrlünk.. "Our economy is badly weakened, a consequence of greed and irresponsibility on the part of some, but also our collective failure to make hard choices and prepare the nation for a new age. Homes have been lost; jobs shed; businesses shuttered. Our health care is too costly; our schools fail too many; and each day brings further evidence that the ways we use energy strengthen our adversaries and threaten our plane"
(részlet Obama beiktatási beszédéből)

Ezt akár OV is elmondhatná, magyarul, hozzátéve az egész nemzetnek kívánok a miniszterelnöke lenni!

LMP:hogy akarnak igaznak látszani, ha már a bejutáshoz is csalnak?
A cél szentesíti az eszközt?
Korábban más apropóból írtam, LMP:soha!
Ez a legújabb fejlemény legfeljebb megerősített a véleményemben.
Azzal együtt, hogy a kopogtató cédulák korszaka, nem csak az én véleményem szerint, lejárt.

ddance 2010.03.13. 00:14:36

Csalt egy LMP-s jelölt a kopogtatócédulákkal:
kuruc.info/r/52/56602/

Ez bizony csúnya lebukás, ebből több év börtön lehet.

BéKu 2010.03.13. 00:28:04

Nógrád, 1. VK.

Székyné vs. Boldvai vs. Bagó László (Jobbik)

Na ez a körzet sem túlságosan egyértelmű szerintem!

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.13. 00:28:53

Látványos politikai győzelmet aratott az LMP
2010. Március 12. péntek, 21:13

A Lehet Más a Politikai (LMP) üdvözli, hogy a Magyar Fejlesztési Bank eláll a sávolyi Balatonring beruházásnak nyújtott hitelszerződés aláírásától. Az LMP eleve nem érti, hogy az állami tulajdonban lévő bank miért állt egyáltalán szóba olyan befektetői csoporttal, amelynek az elnöke büntetett előéletű, és amelyik nem tudja igazolni, hogy rendelkezésére áll a beruházáshoz szükséges önrész. Az sem világos, hogy miért kellene az adófizetők pénzéből finanszírozni egy olyan beruházást, amit Szlovákiában állami segítség nélkül is megvalósulhatott.

A parlamenti pártok hallgattak az ügyben, az LMP felszólítása ellenére sem tisztázták, hogy milyen a viszonyban állnak a befektető Grupo Miltonal. Így továbbra is kérdés, hogy a cég valóban támogatta-e az Ujhelyi István szocialista politikus „érdekeltségi körébe tartozó” szegedi kézilabdacsapatot, illetve, hogy adott-e 300 milliós támogatást a Fehérvár FC focicsapatnak, amely az Orbán Viktor által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával szorosan együttműködik?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 00:32:07

visszatolakodtam. :) ismét a programok. a szoci honlapon jobboldalt a sajtószobában ráleltem egy programra: az mszp választási programja. pdf, 156.6 kb az egész, és 15 oldal. leszedtem a fideszét is, ami szintén pdf, 5,4Mb és 49 oldal. és a fideszé osztott oldalakból áll. az szociknál aláírás nemes egyszerűséggel mszp kongresszusa, a fidesznél előszó, előtte ajánlók fideszes celebekkel, majd fejezetekbe szedve és fejezetenként névvel arcal vállalva hogy ki írta. nem tartalmat nézve mert hiszen egyik sem tartalmaz konkrétumokat, hanem a kidolgozást, magasan a fidesz nyeri a programvitát. csak a szocik kommunikálnak a nincs program, ha meg van akkor az nem jó egy semmi :) szöveggel. ezt a kommunikációt kellene valami frappáns ütős dologgal kioltani. hiszen ha mérlegre tennék, vagy mindkettőt kiadnák brossúra formában és egyszerre bedobnák mindenki postaládájába akkor visszanyalna a szoci fagyi is :)

mszp.hu/valasztasiprogram

static.fidesz.hu/download/481/nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf

6.Lenin 2010.03.13. 00:37:31

@cambridge.on:

"Úgy tekintetek rá mint meg váltóra, majd elválik nem hamis próféta szólt-e belőle."

Ez is jellemző volt 2006-ban.

Talán,ha a saját elvárásainkat és másokét 1 mércével mérnénk,nem lenne olyan nehéz 1 malomban őrölni.
Először a mércében kéne megegyezni,aztán kellene csak méricskélni,ítélkezni.

BéKu 2010.03.13. 00:40:16

@BéKa: De ne legyen igazam!

cambridge.on 2010.03.13. 00:55:57

@colosgirl:" Választási alapelvet sértő volt a Magyar Hírlap egyik cikke Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről - határozott pénteki ülésén az Országos Választási Bizottság."
Azt hiszem fordítva ülsz a lovon, vagy a tükőrből helytelenül álapítod meg a helyes irányt.
Nem a Jobbik kezdte a harcot a Fidesszel szemben,hanem fordítva történt.
Hallottál a Bayer cikkről?
Ha nem ,nem csodálom,hogy tudatlanul, fogadatlan prókátorként,olyanba ütöd az orrod amihez nem értesz.
Erre jött,kártyás hasonlattal élve, kontra Vona részéről, ugyan úgy levél formájában,majd a rekontra a Vona magánéletével foglalkozó rágalom, és végül a FEDÁK SÁRI az OVB részéről!
Ennél magasabb nincs!
Olvass gyakrabban TG-t, legalább, ha információ hiányban szenvedsz!
Jó éjszakát mindenkinek,holnap folytatjuk,ha Gábor ad nekünk lehetőséget ismét, egymást, és egymás felmenőit szidni.

cambridge.on 2010.03.13. 01:06:20

@6.Lenin: félálomból visszajőve, nehéz félszavakból, rövid, teljesen ki nem fejtett hozzászólásból kivenni a lényeget.
Elnézést, ha nem értettelek volna meg kristály tisztán.
Hozzá szokik az ember, hogy Don Quijote módjára,szélmalom harcot vív.
Jó éjt!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 03:19:16

@ubul2000: ez a nap besértődése!

Marhajó!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 03:25:14

@cambridge.on: viszonylag könnyű téged megerősíteni a hitedben, pl. leadja valaki az ajánlóját az LMP-re, majd elmegy a jegyzőhöz, hogy egyáltalán nem kapott szelvényt.

Nem állítom, hogy pont így történt, de amennyit tudunk az egészről most, ez ugyanannyira lehetséges, mint bármi más.

theofil 2010.03.13. 05:56:43

hvg.hu/itthon/20100312_gyurcsany_kuncze_egyutt?s=hk

Valahogy nem tartom valószínűnek, hogy Kuncze és Gyurcsány összejönnének.

Aki közelebbről ismeri Gyurcsányt annak nemigen lehetnek ilyen ambíciói.

Gy. megint a szokásos formáját hozza: a Demokratikus Charta alapja lehet egy új pártnak?

Gy. most a Chartát nyúlja le - miután az eredeti névvel 'újjáalapította' 2008-ban.

Az ilyesmit másutt plágiumnak hívják.

Miért, hogy Gyurcsányról egyre sűrűbben jut eszembe Maczó Ágnes?!

theofil 2010.03.13. 06:03:49

Akinek Maczó Ágnes neve nem mond semmit azoknak egy pár információ a hölgyről:

Ahová Ágnesünk betette a lábát ott mindenütt elnök akart lenni.
Állítólag Csurka komolyan aggódott amikor Ágnesünk a MIÉP felé közeledett a kisgazdák irányából.
Újraírta az Alkotmányt, a szövegben a Magyar Narancs közlése szerint a pártok "akiként" szerepeltek.
Hitvesével együtt operát írtak "Jézus magyar volt" címmel.
(Legalábbis úgy emlékszem, hogy ez volt a címe.)

nestrot10 2010.03.13. 06:15:38

Műár megdőlt a Fidesz Banda 2/3-a!
Nagyon el fog csodálkozni a gonosz törpe. Lesz itt meglepetés ápr.11 én.
ÚJ A JELSZÓ: ORBÁN TAKARODJ!!!!

theofil 2010.03.13. 06:28:27

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=312898

Alakul már.....a garancia nemsokára együtt lesz Hunvalddal és Hagyóval.

theofil 2010.03.13. 06:29:07

@nestrot10:

És győjjön Vona, a tisztakezű?

nestrot10 2010.03.13. 06:42:36

@theofil: Bárki...a svábhegyi viziszamár is csak az Orsós cigó gonosz törpe NE!!!!!!!

nestrot10 2010.03.13. 06:45:37

a polgári körök most hol vannak? naná hogy a Vonánál...a fagyi visszanyal...hehehehhee

nestrot10 2010.03.13. 06:47:44

Ne feledjétek---a Fidesz már 7.5 milliárddal tartozok a " klientúrájának" akik " eltartották eddig a Fityiszt a 8 évben. Vissza kell fizetniük. a " befektető"knek .és ezt az EU-s pénzből tudják és akarják ...a rohadtak!!!

nestrot10 2010.03.13. 07:00:28

Török Gábor legalább itt "elemez, irogat.tematizál...
..de hogy eltűnt a Giró Szász András a Századvégtől (Stupf banda).. a Fidesz és seggnyalója...majd előugrik a választás után mint Orsós Orbán tanácsadója..meglátjátok! Na ez az igazi megélhetési politológusok...igaz sokat keresnek ..de nagyon...a klientúrának " adnak" tanácsokat...( mintha értenének valamihez is) semmihez nem értenek. Ez a politológus szar is kapitalizmus terméke....egy semmilyen foglalkozás hatalmas pénzért. Fújni kell azt a szöveget ahová nyal...és kész..:)

jjulie 2010.03.13. 07:08:10

@nestrot10:

ja, mindegyiknek kéne adni egy kapát a kezibe, aztán irány a hagymafőd...

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 07:44:18

@cambridge.on:
Bírom, amikor a Fideszt utálók akarják megmondani, hogy mit gondolnak a Fidesz szavazói.
Szerintem semmiféle csodavárás nincs, a választás után nem lesz eufória, az ország 80 %-a annak fog örülni, ha bukni látja az MSZP-t és az MDF-et. Ez a dolog természete szerint csak úgy történhet, ha a szavazatokat valaki más kapja.
Na most, valakinek viszont kormányoznia kell, sajna nem élünk meg négy évig abból, hogy a velejéig rohadt MSZP megbukott; hát melyik legyen az? A Jobbik? Fogalmunk sincs róla, hogy mihez értenek. Marad a Fidesz, az már egyszer kormányzott, ráadásul nagyon is jól.
Hát ennyi, és nem több. A Fidesz-tábor már réges rég nincs elszállva se Orbán Viktortól, se a többitől, eltekintve persze a mindenütt fellelhető fanoktól.

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 07:56:03

@colosgirl: Szerintem mindent jól látsz, egyetlen egyet kivéve: A Fidesz szavazók sem olyan lelkesek, a végére sokan lesznek olyanok, akik mégsem mennek el, ettől pedig borulni fognak az arányok.
Én nagyon alacsony, 55 % körüli részvételt várok.

váév építők (törölt) 2010.03.13. 08:38:36

"Az egyetemen (Corvinus) az elsős politológus hallgatókból alakult egy kis kutatócsoport, minden választókerületet figyelnek és elemeznek, az ő beszámolóikat is örömmel fogadnám a hozzászólások között.".-miért nem ezt írtad: mindenki ide jelentsen bármit, ami veszélyeztetheti a fidesz 2/3-át....!!!!!!

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 08:45:44

@cambridge.on: nagyon is jól látom a helyzetet, kikérem magamnak a tudatlanságot és a fogadatlan prókátort. olvastam a bayer cikket és részben egyet is értek vele. a támadást már régen az ep választás után a jobbik kezdte, és a zsideszezés meg a mocskolódás, a kocsma szintű politizálás jelent meg a kurucinfón. most csak visszavágtak, és ebből lett és fog is még lenni adok kapok. de ebből egyik párt sem jön ki jól de hosszú távon a jobbik fog vele többet veszíteni. nem kell engem isemeretelenül leszólni, mert te szemellenzősen másképp látod, vagy másképpen szeretnéd látni :) én leírtam a véleményem, ennyi. de nem tudatlanul.

cambridge.on 2010.03.13. 08:46:43

@flugi_: Egy két eset elfogadható,talán.
Több, mint száz esetben nehéz ilyet elképzelni!
780 leadott
740 elsőre elfogadott
625 a második megvizsgáláson átment.
Ezt mivel magyarázod?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 08:51:56

@cambridge.on: ja, és nem szenvedek információhiányban. naponta olvasok többször is hírportálokat, blogokat elemzéseket. több híradót és háttérműsort nézek, és tg napi szinten olvasom. én nem egymás felmenői szidására írogatok itt, ahogy te magadról bevallod. hanem a vélemény szabad közlése okán a megérzéseim, személyes tapasztalataim írom le. ha más a véleményed, azt én elfogadom, írd le, de nem személyeskedj ismeretlenül. én sem tettem és nem is fogom. erre a szintre nem fogok lemenni. ez a blog nem személyeskedésről szól. köszönöm.

lüke 2010.03.13. 08:52:30

@Zengőtorkú Nyivákoló:
csak?
4 millió román van távol ,állitólag
F,E,I országokban

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 08:54:19

@Captain Tott: olvasd el a legutóbbi elemzéseket felméréseket. a fideszes választási kedv a csúcson van, a balosoké mélyponton. most fordított a helyzet mint az előző választásokon. a fideszes hajlandóság és a balos otthonmaradási kedv az eu választásokkor is megmutatkozott.

lüke 2010.03.13. 08:57:26

@török gábor:
hát igen, lesz ebből még PhD:)!
végül is nem a MKKE utód egyetemen kellene ezzel foglalkozni, tudományos célból/szorgalomból

hanem a választási bizottság honlap up to date is lehetne
pl úgy,mint Svédországban

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 09:02:43

@colosgirl: Én örülnék a legjobban, ha az általad jósolt eredmények bejönnének. De az elmúlt 20 évben szinte mindig igaz volt, hogy a jobboldalnak többet mértek, mint amennyit kapott, a baloldalnak meg fordítva.
Na és van még egy hónap: ez kampányban nagy idő, a Fidesz pedig híresen rosszul kampányol.

lüke 2010.03.13. 09:06:00

@jjulie:
ez a Macska Pisti is nagy átalakuláson ment keresztül:)
a Tremeloestól:
Steven Demetre Georgiou >Yusuf Islam
akár magyar is lehetne:)
www.youtube.com/watch?v=bswxaeyQDFI

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 09:09:25

@colosgirl: Bocs, még csak annyit, hogy ha 52 %-ra taksálod a Fideszes listás szavazatokat, akkor nem lehet 95 a listás mandátum. Ez kb. 75 területi és 3 országos listás helyre lehetne elég, vagyis kb. 243 fős Fidesz-frakciót feltételez (ha tartod a 165 egyéni helyet). Az 63 %-os többség a parlamentben.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.13. 09:20:58

Látványos politikai győzelmet aratott az LMP
2010. Március 12. péntek, 21:13

A Lehet Más a Politikai (LMP) üdvözli, hogy a Magyar Fejlesztési Bank eláll a sávolyi Balatonring beruházásnak nyújtott hitelszerződés aláírásától. Az LMP eleve nem érti, hogy az állami tulajdonban lévő bank miért állt egyáltalán szóba olyan befektetői csoporttal, amelynek az elnöke büntetett előéletű, és amelyik nem tudja igazolni, hogy rendelkezésére áll a beruházáshoz szükséges önrész. Az sem világos, hogy miért kellene az adófizetők pénzéből finanszírozni egy olyan beruházást, amit Szlovákiában állami segítség nélkül is megvalósulhatott.

A parlamenti pártok hallgattak az ügyben, az LMP felszólítása ellenére sem tisztázták, hogy milyen a viszonyban állnak a befektető Grupo Miltonal. Így továbbra is kérdés, hogy a cég valóban támogatta-e az Ujhelyi István szocialista politikus „érdekeltségi körébe tartozó” szegedi kézilabdacsapatot, illetve, hogy adott-e 300 milliós támogatást a Fehérvár FC focicsapatnak, amely az Orbán Viktor által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával szorosan együttműködik?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 09:22:53

@Captain Tott: :) csak optimistán :) vélelmezem, tanultak a hibáikból, és másokéból is :)
eddig profin ment és hosszú ideje szinte egyben a bázis :)
nem számoltam ki precizen a listás helyeket, ma megteszem. a lényeg nem a 2/3 hanem erős stabil parlamenti többség. de akár az is bejöhet.

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 09:28:58

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !:
Nyuszifül! Ahelyett, hogy félóránként benyomod ide ugyanazt a szöveget, miért nem mész inkább ajánlót gyűjteni?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 09:30:24

@colosgirl: én tegnap éjjel 1 ig számoltam, kiváncsi vagyok neked mi jön ki.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 09:36:27

@cambridge.on: lehet, hogy nem olvastad, a többibe azért kötöttek bele, mert kétféle tollal volt kitöltve: a lakó beleírta a nevét, és a gyűjtő írta bele a jelöltet.

Jelenleg fellebbeznek, mert az LMP szerint ezt szabad. Egyetlen egy szelvényről tudjuk, hogy aki rá van írva, az volt a jegyzőnél, hogy nem kapott szelvényt.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 09:39:04

@cambridge.on: arra kíváncsi leszek, lesz-e Bencsik kirohanás a Jobbik ellen. Ugye Bencsik lóg eggyel a Jobbiknak, mióta a kurucinfó lehozta az ügyében eljáró bíró lakcímét.

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 09:46:34

@jjulie: 11-én úgy este 10 után én küldök majd fincsi videókat ;)

tomright 2010.03.13. 09:49:55

Szabolcs 1. választókörzete is elúszhat a Fidesznek. Mszp könnyen kieshet az első háromból (Jobbik erős keleten, Fidesz mindenhol erős, Seres Mária meg név)....második fordulóban meg Seres Mária, baloldaliak jobbhíján rá szavazhatnak (nem számítva a jobboldaliak támogatását, amiket elszipkázhat Marika a Jobbiktól-Fidesztől)...szerintem van benne logika...

jjulie 2010.03.13. 09:51:50

@colosgirl:

most is jöhet, amíg nincs új poszt

Uhu20 2010.03.13. 09:54:37

T. Török Úr,

Sok poszt foglalkozott már azzal, hogy bejut-e az mdf vagy az lmp a parlamentbe.

Viszont, bár tudom, nem kívánságműsor:), de azzal is érdemes lenne foglalkozni, hogy ha bejutnak, akkor hogyan fognak viselkedni, mi lesz a szerepük a parlamenti erőtérben? A szavazásoknál ugyanis vagy azt a gombot nyomják majd, amit a fidesz, vagy az, amit az mszp (tartózkodni nem lehet mindig...)

Az mdf-ről eléggé gyanítható, hogy a szocik mellett lenne, de mi a helyzet az lmp-vel?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 09:59:40

@jjulie: nem megyek bele videóküldözgetésbe, le is állok, de ilyenekre gondoltam:

www.youtube.com/watch?v=T8Jv8urEhCY

tény, hogy a választók nagy része büntetni indul. kit érdekel orbán meg kövér. az csak a változás garanciája, hogy a fidesz nyer. mivel nincs más kormányképes komoly erő jelenleg sajnos. ez is tény.

theofil 2010.03.13. 10:02:18

@nestrot10:

A Bárki és a Minden Áron azért ne.

Mindig van lejjebb!

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:10:41

@Uhu20: nem feltétlen fidesz mszp erőtérben kell meghatározni a szavazást. lehet önálló javaslat is ami megjelenik, még ha le is szavazzák. és aki hol ide hol oda szavaz, az jelzi, hogy középen áll és szűri az értelmes javaslatokat ami mellé oda áll, függetlenül attól, hogy szoci vagy fideszes. az lmp javarészt fideszes döntés mellé állna de biztos szavazna a szocikkal is. az mdf sokkal egyértelműbben fidesz ellenes, és ezt biztos ki is fejeznék. de ahhoz be is kell jutni. az még picikét messze van.
és a jobbik hogy viselkedne? kivel szavazna? az inkább az érdekes? vállt vállvetve menne a fidesz kormány elleni harc? szerint folytatódna az biztos. persze szalonképesebben, már nem lenne zsideszezés. a kocsma szintű, két sör mellett a világot megváltó jobbikos tömeg szintje nem fog bemenni a párttal a parlamentbe, ahogy a kukaborogató provokátorok hangja is kívül marad. bent szolidabb, és sok esetben kompromisszumkészebb erő lesz a jobbik. sokat szelídül majd, ami sokaknak nem fog tetszeni. és ha túlnyeri magát a párt, szerintem erős frakciója lesz, akkor pedig bejut a kiérdemesült többször leszerepelt kisgazda és volt miépes karrierpolitikusi réteg is. az évek folyamán a jobbik is szembesül majd a belső korrupcióval, és a karrier politikusi konfliktushelyzettel, a kérdés, hogy ezeket miként tudja kezelni. szurkolok, hogy profi módon rendezze majd a sorait. de én egyenlőre maradok a fidesznél, jelenleg nincs más kormányképes erő. persze lehet ezen felháborodni és nekem támadni, de sajna ez van. majd 4 év múlva más lesz a választék :)

cambridge.on 2010.03.13. 10:10:59

@colosgirl: Nem szoktam lányokat leszólni, most sem állt szándékomban.
Ide írogatsz,az bizonyíték arra, hogy nem lehetsz szőke.
Rendszeres kurucz olvasó vagy?
Ez meglepett.A kurucz info nem egyenlő a Jobbikkal!
Jobbik:A Fidesz létre hozta, de legalábbis,ott bábáskodott a megszületésénél.A szocik meg szépen felnevelték.
Emlékeztet az Alien-re (magyar címe:8. utas a halál).
A legénység végre elhatározza magát a cselekvésre,elkezdik keresni azt a kis szörnyet ami elszökött előlük.Rá kellett döbbenniük, a kis szörny óriási lett,felfalhatja őket.
A Fidesz is megijedt, a Jobbik növésben van,nem csak a szocialistákat veszélyezteti.Lásd tömeges fideszes aktivista elvándorlás.
Gondolod a borsodi kistelepülésen élők azért szavaznak a jobbikra,mert a k.inföban annyira zsidóznak,cigányoznak?
Gondold át mégegyszer!

Elvakult Fidesz ellenes sem vagyok, csak nem látom meggyőzőnek a teljesítményüket az önkormányzatokban.Azt nem lehet állítani:csak a szocialista önkormányzatok kaptak pénzt.
Akkor legalább az pár tucat prosperálna ahol ők vannak többségben!Egy egy kiragadott példát lehetne találni,de a döntő többség nem használta ki a lehetőséget.
Én nem a mindent elutasítás híve, hírdetője vagyok.
Szerintem komoly, hozzáértő szakemberekre van szüksége az országnak.
Nem megélhetési politikusokra!
A Fidesz 10 éves tervét,elolvasva elsőre az jött át:ezek mindent elrontottak,mi mindent jól fogunk csinálni!A hogyan nem jött ki a szövegből.
Fő mondandója:Kevesebb pénz veszünk el,de többet adunk.
Mi mindenre sok pénz fogunk költeni.
Tökéletesen választási program.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.13. 10:13:20

Hát már a "szentek" is, nahát?

Luxusautókkal versenyeztek az Eclipse őrizetbe vett vezetői
A cégnek látszólag nemcsak erős politikai hátországa lehet mind a Fidesz, mind az MSZP oldalán, de egy volt nemzetbiztonsági felsővezetőhöz is köthető. Az Eclipse Zrt. Projektvezetője, a Fidesz volt és leendő belügyminisztere Pintér Sándor lánya, Pintér Hajnalka. Az ötmilliárdos megbízás ügyében ő minden teljesítés átadója és ő az elsődleges kapcsolattartó személy.

AnnaKarenina 2010.03.13. 10:21:19

@váév építők:
Hasonlót érzek én is, hosszabb ideje. Aztán visszatérünk a 91. bejegyzésre?

Idet 2010.03.13. 10:25:21

@jjulie: Morgen! Nem gondolod, hogy kár a hagymáért? Nem tudják ezek megkülönböztetni a hagymát az aszattól...

cambridge.on 2010.03.13. 10:29:22

Lassan kezd sok lenni belőlem!
ÉN nem szidtam senkinek az anyját, vagy a fajtáját!
Kismiska vagyok ahhoz képest, amit "jjulie" kap a hozzászólásokban.
Még a címét is kérték,nem hinném hogy vakrandira szerette volna felkérni az illető.

Gábor:Az általad reklámozott oldalon még nincs a Jobbiknak területi listája.
Ez fakadhat abból, hogy hírtelen megnőtt a párt, és országos szinten még nem találtak elég embert, aki megfelelne?

Idet 2010.03.13. 10:31:19

@theofil: Elsikkadt valahol, már kérdeztem, de természetesen, ha nem akarsz, nem válaszolsz: dolgoztál még a Blahán anno?

Idet 2010.03.13. 10:33:36

Na, jjulie, az orbánozós megválaszolta a pintérsándoros, ezerforintos kérdést!

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:37:42

@cambridge.on: a fidesz önkormányzatok egy mszp kormányzat árnyékában működtek. nem tudtak csodát tenni, de ennyi legyen mondva a kormányra, hogy a sajátjait is megfojtotta. a szoci önkormányzatok sem muzsikáltak 100%osan. nem csak kurucot olvasok, népszavát, stoppot, pártoldalakat, blogokat elemzéseket.
fidesz 4 évig volt kormányon. tapasztalat és média háttér nélkül beültek. és ott minden minisztériumban a köztisztviselői kar jó része balos érzelmű volt. ahogy megalakultak, rárontott a kereskedelmi média, gúnyt űztek mindenből. heti hetes stb.
közben nyugodtabb belpolitikai élet volt, nem egy hisztérizált közélet, pedig nyomatták az ellenpropagandát ezerrel. még a vízcsapból is a zorbán folyt persze mint gúny tárgya. és közben volt egy ázsiai válság, egy orosz tőzsdeválság aminek ügyesen kivédték a hatását.
két árvíz volt, amelyikből az egyikben egy fél megyét újra kellett építeni. és úgy adták át a kasszát, hogy volt benne.
most erre alapozva mondom azt, hogy ha tanultak az akkor elkövetett hibáikból és tanultak az elmúlt nyolc évből, márpedig követtek el ők is sok hibát, akkor azt mondom, hogy most csak a tisztesség elvén is jár még egy lehetőség a fidesznek, hogy tessék bizonyítani. és akkor most egy teljesen más fidesz jön mint ami akkor volt, és más mint amit az elmúlt nyolc évben megismertünk. ez egy más kommunikáció, egy más csapat lesz. ha lesz 250-260 képviselő, akkor rengeteg új arc lesz. a mostaniak közül sem indul pár ember. 100-120 új arc lesz a frakcióban. most ezért szavazok rájuk. egy nemzetközi ismertséggel, elismertséggel és kapcsolatrendszerrel rendelkező, komoly kormányképes erő, média háttérrel. esély jár nekik.
mit érnék el ha a jobbikra szavaznák? lehet tovább erősödne. minél tovább erősödik annál gyengébb fidesz kormány lesz. és akkor mi van? hiszen kormányzóképes frakciója jelenleg nem lesz a jobbiknak. de ha lenne is. mit tudna tenni? mert a programja szerint nem váltaná meg a világot az biztos. kapnánk egy jó erős rendőrállamot, lenne cirkusz a népnek, kemény elszámoltatás, elmennének a multik akik ha tetszik ha nem 600 ezer embernek adnak munkát, megnézhetnénk magunkat a hitelminősítők által. és a szomszéd országokban élő magyarok is komoly bosszút szenvednének el csak azért mert onnan nézve túl radikális a jobbik. én is szeretem a hazám, utálom a cigánybűnözést, nem szeretem a rabló multikat, tisztelem hagyományainkat, jelképeinket (turul, szent korona, árpád sávos zászló) de nem csendőrség kell, hanem jól megfizetett erős rendőrség, gyors bírósági ítéletek, komolyabb és hatékonyabb jogszabályok. a multit nem elzavarni kell, hanem újra tárgyalni a feltételeket. kellenek, hogy munkát adjanak, de fogadjanak be több magyar terméket munkát adva ezzel a vidéknek, és adózzanak többet.
ezért is inkább a fideszre szavazok, és a jobbikot meghagyom jelenleg a csodaváró szemellenzős szájkaratésoknak. tisztelet a kivételnek, hiszen a jobbik támogatói között is rengeteg becsületes magyar érzelmű ember van, akiket féltek az újabb csalódástól. hiszen borsod pl. szoci fellegvár volt. csalódtak, elkeseredettek, most jobbik fellegvár, és remélem ha a fidesz győz, akár egy borsodi erős jobbik győzelem mellett is, a jobbikosok akkorát nem fognak csalódni majd a fidesz kormány eredményei láttán mint a jobbik szineváltozásán ami majd bekövetkezik. bocsi de így érzem.

Idet 2010.03.13. 10:47:32

@colosgirl: Kedvelem a józan, pragmatikus hozzáállásodat.

theofil 2010.03.13. 10:47:58

@colosgirl:

A kelgyó nálam is enfarkába harap.
Baloldali szimpatizánsként azért kell drukkolnom, hogy a Fidesznek meg legyen a kétharmad mert különben "kénytelen lesz" összefogni a Jobbikkal.

Persze: nem lenne kénytelen, de mindenáron át akarják írni az alkotmányt, ez az elsőrendű céljuk.

Akkor már inkább csak a Fideszt kelljen kibírnunk, ne kelljen még a Jobbikot is kormányon látnunk. Akár csak takarásban is.

Idet 2010.03.13. 10:50:55

@theofil: Márcsakazér, merén igen, de admin.beoszt.-ban., így nyilván nem ismerhetlek. Köszi, hogy válaszoltál!

Uhu20 2010.03.13. 10:53:38

@colosgirl: Az LMP persze, szavazhat erre-arra, de előbb-utóbb nyilvánvalóvá kell tennie, hogy milyen ideológiai síkon mozog és ez meg fogja határozni, hogy rendszerint merre szavaz.
Ezzel viszont szembekerül a jelenlegi "politikaellenes" koncepciójával, azaz hogy mindenki rossz, aki eddig volt.

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:53:57

@theofil: a fideszt legalább ismered, és ha balos vagy akkor még annak is van esélye, hogy kellemesen csalódj :) légy optimista. hátha :)
megérdemelné már az ország a pozitív csalódásokat :) mehetnének itt is flottul a dolgok, ahogyan más országokban :)

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:54:51

@Idet: nagyon szépen köszönöm, de nem kell túlozni :) csak jön belőlem. talán a híres női megérzés :) semmi extra

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:56:58

@Uhu20: lehet más a politika :) igen de mégis politika, és neki is politizálnia kellene ha bejutna :)
addig lehet a politikai megnyilvánulásokra a pálya széléről kiabálni, de amikor a hóhért akasztják :) igazad van. azért erre kíváncsi lennék én is.

jjulie 2010.03.13. 11:01:54

@Idet:

kipróbálják milyen is a nevetés mosolygás nélkül

a fideszes kultúra nekem nevetés mosolygás nélkül, szörnyű nézni(áder, kövér,mikola, rogán, szijjártó,stb, nemzeti oldal, polgári kormányzás, skizofrénia, nevetés mosolygás nélkül)

hol egy egészséges fideszes mosoly? ja persze ahhoz szellemesség kellene, nem csak karótnyelni

theofil 2010.03.13. 11:02:09

@colosgirl:

Hát ez az....jól emlékszem rájuk.

Ezért vagyok borulátó.
A baloldali szimpátiának ehhez semmi köze (ahhoz van, hogy nincs kire szavazni).

Egy biztos, unatkozni nem fogunk a Viktor alatt...gondoskodni fog róla, hogy legyen min hüledeznünk.

panelburzsuj 2010.03.13. 11:03:10

Kedves Idet!

Történelemségi önvallomásodra apellálva megkérnélek az alábbi kulcsmondat magyarázatára:

"A történelem tehát azt mutatja, hogy minden igazán fontos és mélyreható változás, amely előbbre vitte az emberiséget, azokra a közös emberi értékekre épült, amelyek lényegében változatlanok."

Nem igazán értem, hogy hogyan épülnek pont a változatlan értékekre a mélyreható változások.

A állandóság átcsap változásba?

Mi ez? Dialektikus konzervizmus?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 11:10:28

@theofil: igazad van de gyurcsány alatt is volt hüledezés, csak mellette még ökölbe is szorult a kéz, és düh is párosult hozzá :)
még horn is komolyabb volt. és medgyessy pedig igazi úriember. habár ő sajnos útelágazódáshoz ért :D

Békés megye 05. vk 2010.03.13. 11:13:10

Tegnap (03.12 - én) Szarvason tartott lakossági forumot Vona Gábor. Kb 600 fő volt jelen.
Az EU parlamenti választásokon 35% ért el a körzetben a Jobbik, megítélésem szerint nagyon megfogják közelíteni a FIDESZ- t.
A körzetben szerintem:
1. FIDESZ-KDNP
2. Jobbik
3. MSZP

ubul2000 2010.03.13. 11:24:34

@flugi_: Szia!
Mire gondolsz pontosan?

Uhu20 2010.03.13. 11:36:09

@panelburzsuj: Pedig szerintem ez nem ellentmondás, az emberi alapértékek változatlanok.

jjulie 2010.03.13. 11:44:49

@Uhu20:

arra gondosz, amit egy mózes nevű lehozott egy bizonyos hegyről kőbevésve?

jjulie 2010.03.13. 11:56:01

@colosgirl:

könyörgöm, esedezve kegyelem: nincs valami vicces eldugva abban a kurva internetedben?

biztos, hogy csak az lehet fidesz szavazó akinek eltávolították a homorérzékszervét a mosolytképző mimikai izmaival együtt?

Idet 2010.03.13. 11:57:11

@panelburzsuj: Éppenséggel átcsaphatna, illetve az "inqualieren"-jelenség jöhetne létre, de itt, azt hiszem, a bázis a lényeg, az alap. Mint az élet. Változik, de ha megszűnik, minden megszűnik.

Ezek az alapértékek, helyesebben a megítélésük időről-időre torzul, felesleges sallangok rakódnak rájuk, intézményesülnek, ami szintén egyfajta torzulás, úgyhogy már nem is emlékszünk a valódi jelentésre. Na, ilyenkor jön a változás, tudod, a feje tetejéről a talpára...

Ez persze csak az én maszek értelmezésem, és eléggé hevenyészett is.

Most olvasom Japán történetét, von Conrad Totman, egy anglo-amerikáner. Na, az nem semmi! Ökológiai szemléletű történetírás! Ennek van veleje.

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 11:59:12

@jjulie: ezen a szinten nem tárgyalok, erre nem vagyok vevő :)
maradok vidám és optimista :) és nem megyek bele személyeskedésbe.

Idet 2010.03.13. 12:02:23

@jjulie: Az a tíz, ja. Ameddig azt többé-kevésbé betartjuk, talán nem fordul fel az emberiség. Mérget azonban nem vennék rá.

Uff, tényleg kellene valami humor, mert besavanyodunk, mint az uborka.

Idet 2010.03.13. 12:04:40

Jjulie, jobban össze kéne kapnod magad...

Idet 2010.03.13. 12:08:09

@colosgirl: Na, erre lenne egy szép, kerek, enyhe fokban feminista válaszom (pozitív), de nem, mert nem óhajtok parazsat gyűjteni önnön fejemre...
Jó az, ha spontán ilyen vagy!

panelburzsuj 2010.03.13. 12:20:04

@Idet:

Köszi.

A megnevezett öt alapérték:

"A politika tehát akkor találhat vissza a mindennapi élethez és az emberekhez, ha a mindannyiunkat összekapcsoló értékeket: a munkát, az otthont, a családot, az egészséget és a rendet helyezzük a középpontjába."

Én nem emlékszem olyasmire, hogy a történelem során valaha is ezek köré az értékek köré szerveződtek volna politikai erők, mozgalmak, pártok.

Pontosabban: talán még a munkásmozgalom szakszervezeti ágainak célkitűzései állnak legnagyobb fedésben ezzel a csokorral.

Meg a kádári gulyásszocializmus: szabad szombat, trabant, telek.

Húsz év kitérő után - hazaérkeztünk a révbe?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 12:25:56

@ubul2000: Nem hiszem, hogy neked el tudnám magyarázni :) Másoknak úgy fogalmaznék, hogy a kommunikáció alapvető félreértése az, hogy mások szavainak akkor is a saját magunk által használt jelentést tulajdonítjuk, miután kifejtették, hogy nem.

Idet 2010.03.13. 12:31:28

@panelburzsuj: Hogy ezt miért nekem írod, lövésem sincs, de az illető nem is alapértékként nevezi meg őket. Simán érték. Szakszőrvezet vagy sem, ezek tényleg értékek.

Abban pedig igaza van, hogy a politika - ami aztán végképp nem érték, hanem szükséges rossz - így találhat vissza a mindennapi élethez.

Ha már marxizmus, ez a felépítmény.

Egyébként, szegény Karl bátyó úgy forog a sírjában, mint a ringlispil, ahogyan a tanait sikerült eltorzítani. Volt azért egy-két épkézláb megállapítása, és az elméletét - mert akként kezdte a tan - biztos, hogy nem a létező szocializmus megvalósítása használati utasításának szánta. Életvidám, kikapós fickó volt, seprűnyélszerű Jennykéje legnagyobb bánatára.

ubul2000 2010.03.13. 12:50:52

@flugi_: Köszönöm a választ! És köszönöm a bizalmat is :)))
Akkor talán kezdjük a hozzászólásoddal, idézem:
"ez a nap besértődése!"
A kommunikáció alapvető lényege, hogy a felek azonos nyelvet beszéljenek. Miután én itt a magyar nyelvet használom, elvárom, hogy más is azt használja. Attól, hogy egy szó formálisan magyar, még nem válik magyarrá. Tehát ismételten megkérdezem, mit értesz azon a - magyar nyelvben nem létező - szón, hogy besértődés? Hova lehet besértődni? És ha valaki valahová besértődött, akkor onnan lehet kisértődni?
Érdeklődve várom válaszodat és azután, ha sikerül tisztázni, hogy mit is szerettél volna mondani - természetesen minden sértődés nélkül - folytathatjuk az eszmecserét.
Üdv

panelburzsuj 2010.03.13. 13:02:56

@Idet:

A cínzettségre két okom volt: te mertél nyilvánosan bevallani történelmi jártasságot, meg te írtad, hogy itt a program.

De nem akarlak se zaklatni, se inszinuálni, úgyhogy magamban "elemzek". Most éppen Matolcsy piacfelfogását igyekszem kihámozni ...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 13:06:14

Tiszavasvári, Ózd és Szerencs, itt van a jobbiknak meglepetésre esélye első fordulóban

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 13:07:15

@colosgirl: ugye azért kritika nélkül nem hiszünk el mindent:-)?

Idet 2010.03.13. 13:20:42

@panelburzsuj: Drága paneltárs, dehogy zaklatsz, inszinuálni meg végképp nem inszinuálsz!
Sőt, még azt is be merem vallani, hogy igen kedvelem a fent meg nem nevezettet, amellett, hogy illuzióim nincsenek.
Sőt: az éppen aktuális munkám 2/3-át épp az imént sikerül befejeznem, a serény kommentelés ellenére! Juhé! Megyek is a jól megérdemelt pohár rizlingemért.

Jelenthet ez valami jóseredményt;-)?

Szóval, azért nem OV a világ határa, csak beszélgessünk nyugodtan. Ha nem vagyunk egymás véleményére kíváncsiak, és nem tudjuk őket normálisan ütköztetni, megette a fekete fene az egészet.

Idet 2010.03.13. 13:29:45

@ubul2000: Bocs, hogy belekottyanok, de szívemből szóltál!

Egyszer már "fejemre szóltam", amikor ezt az indokolatlan igekötőhasználatot szóvá tettem. Kaptam érte hideget-meleget, lenyelvtannáciztak, valamint konzervatív őskövületnek is neveztek, ki a nyelvhez mit sem ért...
Ja, és a helyesírási ősbölényt kifelejtettem. Ez pozitív változás a nyelvben, ha nem tudnád, finomítja a jelenéstartalmat, megmég árnyajja is... különösen a "bepróbálkozni" és a "behalni" változatok a kedvenceim. De minden egyéb igekötő kicsavarásával "bepróbálkoztak" már.

Uhu20 2010.03.13. 14:01:16

@jjulie: Például. De, ha valakinek úgy szimpatikusabb, beszélhetünk arról is, hogy a fa alatt hogy világosodott meg valaki vagy mikor egy másik fickóból első próféta lett.

BF79 2010.03.13. 14:50:40

Nagyon valószínű, hogy a Fidesznek meglesz mind a 176 körzet. Csináltam egy vázlatos szintű, de sokat mondó számítást. A 2006-os szavazótáborok közül: a FIDESZ megtartotta a szavazóinak 90%-át, 10%-átment a Jobbikhoz. Az MSZP elvesztette az 50%-át, 15% a Fideszhez, 10% a Jobbikhoz ment át. Az SZDSZ szavazók 60%-a ment az MSZP-hez. Továbbá a Jobbik 6%-ot szerez az eddig nem szavazó inaktívak/új szavazók közül. Más párt bejutásával nem számoltam.

Az EVK eredményeket simán arányosítva így azt kaptam, hogy az MSZP az első fordulóban három helyen tud nyerni. A két XIII. kerületi körzet és Kazincbarcika. És ez még csak az első forduló, ha esetleg lesz is valahol MSZP-s vezetés, a második fordulóban (az elsőben 50%-ot sehol sem szereztek) sokan csak azért is leszavaznak majd a Fideszre, hogy ne az MSZP nyerjen.

Ráadásul a számításom még igen óvatos is ebből a szempontból, mert a közvéleménykutatások szerint a Fidesz nemhogy veszített volna a szavazótáborából a teljes népesség körében, hanem nyert is, az MSZP pedig többet veszített, mint 50% és a volt SZDSZ szavazóknak a 60%-ra sem számíthat.

jjulie 2010.03.13. 15:00:26

@Uhu20:

van aki azt mondja, hogy az a vésett kö az egész, az összes többi meg a magyarázat, és magyarázatból végtelen sok van

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 15:33:16

Kedves Gábor!

Szerinted mikor lesz egyértelmű, hogy az MDF kapott kopogtatókat más párttól?:-)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 15:37:33

@ubul2000: talán még nem hallottad a szót (és az előző megnyilvánulásod alapján nem meglepő módon nemlétezőnek nyilvánítod, mivel te nem használod :D), alaptalan, indokolatlan megsértődés értelemben szokás használni.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 15:39:55

@BF79: Többet hoz első körben az mszp, ott van Pestlőrincen Mester lászló vagy Kisbér...szerintem ha veszít a fidesz 176/10-et még azzal is bőven jó.

nfgy 2010.03.13. 17:43:24

www.kinyeriavalasztast.hu/
Most találtam ezt a honlapot,nagyon jó!Be kell írni a várható listás eredményt,és már hozza is a várható mandátumokat.Az EVK-t is.

gnuh 2010.03.14. 10:50:52

@radala: Áruld már el, mikor "zsidózik" a Jobbik? Az már más kérdés, hogy az ingatlanberuházások 90%-a izraeli Magyarországon. Ez tény, és hadd szabadjon már nevén nevezni, mert sem nem eszkimók, se nem a Kiribati-szigetvilág lakói beszéltek hazánk felvásárlásáról! Egyébként figyelmedbe ajánlanám - ha már a "zsidózásnál leragadtál -, hogy más pártok háza táján vajon vetted-e a fáradságot, hogy érdeklődj a szavazóbázisnál erről a témáról? Mert tájékoztatlak, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP szavazótábora tele van "zsidózókkal", mint ahogy a világ is. De te csak nyugodtan ábrándozz a Jobbik "zsidózásáról", elvégre a média csak ezzel van tele, más meg akkor nem is létezik, igaz? Talán el kéne már hessegetni a ködöt a politikailag túl korrekt szemed elöl, hogy lásd a valóságot! Ez az állandó "nácizás" "zsidózás", nem unják még azok, akik állandóan e téma körül járatják az agyukat?

DELI 2010.03.18. 12:20:37

Szalaynak nagy esélye van Szanyival szemben (19.). Szalayt ismerjük, szeretjük. Régen így volt ez Szanyival is, de mit hozott nekünk itt Újlipótvárosban? Ugyanazt az arculcsapást mint máshol.
süti beállítások módosítása