Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:11

Novemberben elején, amikor a második bejegyzésben a Fidesz kétharmados győzelmének esélyeiről írtam, azzal számoltam, hogy ehhez az ellenzéki pártnak szinte minden egyéni választókerületben győznie kellene. Ha a Fidesz hozza mind a 176 egyénit, már csak 82 listás helyre van szüksége a 210-ből (pontosabban inkább a 140-145 körüli területi listás mandátumból, hiszen túl sok országos listás mandátumra ebben az esetben nem számíthat), hogy elérje a kétharmadhoz szükséges 258 parlamenti mandátumot. Minél több helyen veszít tehát egyéniben, annyival több listás helyet kell szereznie, azaz az esélye fokozatosan csökken az alkotmányozó többség megszerzésére. (Mindez nem jelenti azt, hogy 10-15 egyéni mandátum elvesztése mellett már ne lehetne meg a kétharmad: csak ahhoz több listás mandátum kell - azaz magasabb országos támogatottság.)

Április tizenegyedikének egyik kulcskérdése éppen az lehet, hogy akadnak-e olyan körzetek, ahol akár az MSZP-nek, akár a Jobbiknak esélye van a győzelemre. Korábban két alkalommal foglalkoztam a kérdéssel: a „Hol lehet megverni a Fideszt?” bejegyzésben a szocialisták, a „Nyerhet-e a Jobbik egyéni mandátumot?” címűben pedig – a Heti Válasz összeállítása nyomán – a radikális párt legkedvesebb választókerületeiről írtam. Azóta újabb érdekes elemzések jelentek meg: a Heti Válasz az elmúlt két lapszámában az MSZP-s „ősbaloldali fellegvárakra” összpontosított, előbb vidéken, majd a fővárosban is hat-hat választókerületet kiválasztva; de színvonalas választókerületi írások olvashatók a Polízis nevű blogban is, ahol a szerző egy sorozatban akkurátusan áttekintette a kétharmad esélyeit befolyásoló választókerületeket.

Sok mindent tudunk tehát ezen körzetek fundamentumairól, ismerjük a választási előzményeket az 1990-es első parlamenti választástól a tavalyi európai parlamenti voksolásig, többé-kevésbé láthatók már az induló jelöltek is, egy lényeges kérdésről azonban sajnos alig van ismeretünk: a helyi kampányokról. Márpedig az országos politikai események és a helyi adottságok mellett bizonyára ezek befolyásolják leginkább a végeredményt.

Azt javaslom: használjuk ezt a felületet is arra, hogy kicsit jobban belelássunk ezekbe a kampányokba, halljunk valamit az egyes pártok aktivitásáról, esetleg a jelöltetektől vagy kampánystábjuktól értesülhessünk helyi közvélemény-kutatási eredményekről. Az egyetemen (Corvinus) az elsős politológus hallgatókból alakult egy kis kutatócsoport, minden választókerületet figyelnek és elemeznek, az ő beszámolóikat is örömmel fogadnám a hozzászólások között. Mint ahogy mindenkit arra kérek, ha van érdemi információja az alábbi, a Heti Válasz szerint – nem alaptalanul, bár kiegészítésre érdemesen (csak egy példa: Budapest20, Tóth József körzete) - ezúttal leginkább billegőnek gondolt körzetekről, vagy akár más olyan evk-ról is, ahol a Fidesz győzelme nem egyértelmű, ossza meg velünk.

 
EVK
Fidesz
MSZP
Jobbik
Egyéb
2006-os győztes (melyik fordulóban)
Baranya4 - Komló
Polics József
Szakács László
Talált Tímea
Ladányi Attila (LMP)
Páva Zoltán (1)
Békés7 - Mezőkovácsháza
Simonka György
Karsai József
Dévényi-Dabrowsky Géza
Nagy Béla (MDF)
Karsai József (2)
Csongrád3 – Szeged
Bohács Zsolt
Botka László
Molnár Áron
-
Botka László (1)
Fejér3 - Dunaújváros
Dorkota Lajos
Kálmán András
Pintér Tamás
-
Kálmán András (2)
Jász5 - Kunszentmárton
Sági István
Tokajiné Demecs Katalin
Soós Antal
Smuta Zsolt (CM)
Czuczi Mihály (f)
Farkas Imre (1)
Komárom3 - Kisbér
Czunyiné Bertalan Judit
Keleti György
 
 
Keleti György (1)
Budapest13 – IX-XX.
Vas Imre
Pál Tibor
Győry Sarolta
-
Pál Tibor (1)
Budapest16 – XI.
Simicskó István
Molnár Gyula
Szabó Gábor
-
Molnár Gyula (2)
Budapest19 – XIII.
Szalay Péter
Szanyi Tibor
Kovács Bertalan
Tordai Bence (LMP)
Szanyi Tibor (2)
Budapest29 – XX-XXIII.
Földesi Gyula
Hiller István
Balog Barna
-
Hiller István (1)
Budapest30 – XXI.
Borbély Lénárd
Podolák György
Nagy Ferenc
-
Podolák György (1)
Budapest 31 – XXI.
Németh Szilárd
Avarkeszi Dezső
Hegedűs Tamás
-
Avarkeszi Dezső (1)
 
Borsod5 – Ózd
Riz Gábor
Tóth István
Kisgergely András
Kónya Béla (MP)
Tóth István (1)
Borsod11 - Szerencs
Koncz Ferenc
Ficsor Ádám
Holcman László
Szepessy Zsolt (ÖP)
Dancs Mihály (MSZDP)
Szabó György (2)
Szabolcs3- Tiszavasvári
Karakó László
Juhász Ferenc
Császár József
Helmeczy László (MDF)
Rozgonyi Attila (f)
Juhász Ferenc (1)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr991833745

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Őszödre megy a Fidesz? 2010.04.07. 18:26:53

A kuruc.info nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Kubatov Gábor arról beszél, hogy a pécsi Fidesz szavazók jelentős részéről részletes adatbázisuk volt. Tudták az e-mail címűket, telefonszámukat, mobil-számukat és azt is, hogy mennyire fideszes...

Trackback: Hogyan alakul a parlamenti patkó? 2010.03.12. 19:06:18

Egyre csak közelednek a választások, és ezzel egyre inkább körvonalazódnak a lehetséges szcenáriók is, már ami a végeredményt – azaz április 25-ikét – illeti. Egyre biztosabb, hogy az MDF fővárosi listaállításra képtelen lesz, és az ország ...

Trackback: Nyilvános a Fidesz programja, Orbán listavezető 2010.03.12. 16:00:02

Nyilvánosságra hozta a Fidesz programját, mely a párt választási oldaláról érhető el, illetve tölthető le. Döntés született az ellenzéki párt országos listájáról is, melyet Orbán Viktor vezet majd.

Trackback: Az SZDSZ fontosabb, mint az Ország 2010.03.12. 14:58:32

Horn Gábor nyilatkozata - 2008 Horn Gábor nyilatkozata a buzifesztiválon - 2008 ;

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

theofil 2010.03.13. 06:28:27

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=312898

Alakul már.....a garancia nemsokára együtt lesz Hunvalddal és Hagyóval.

theofil 2010.03.13. 06:29:07

@nestrot10:

És győjjön Vona, a tisztakezű?

nestrot10 2010.03.13. 06:42:36

@theofil: Bárki...a svábhegyi viziszamár is csak az Orsós cigó gonosz törpe NE!!!!!!!

nestrot10 2010.03.13. 06:45:37

a polgári körök most hol vannak? naná hogy a Vonánál...a fagyi visszanyal...hehehehhee

nestrot10 2010.03.13. 06:47:44

Ne feledjétek---a Fidesz már 7.5 milliárddal tartozok a " klientúrájának" akik " eltartották eddig a Fityiszt a 8 évben. Vissza kell fizetniük. a " befektető"knek .és ezt az EU-s pénzből tudják és akarják ...a rohadtak!!!

nestrot10 2010.03.13. 07:00:28

Török Gábor legalább itt "elemez, irogat.tematizál...
..de hogy eltűnt a Giró Szász András a Századvégtől (Stupf banda).. a Fidesz és seggnyalója...majd előugrik a választás után mint Orsós Orbán tanácsadója..meglátjátok! Na ez az igazi megélhetési politológusok...igaz sokat keresnek ..de nagyon...a klientúrának " adnak" tanácsokat...( mintha értenének valamihez is) semmihez nem értenek. Ez a politológus szar is kapitalizmus terméke....egy semmilyen foglalkozás hatalmas pénzért. Fújni kell azt a szöveget ahová nyal...és kész..:)

jjulie 2010.03.13. 07:08:10

@nestrot10:

ja, mindegyiknek kéne adni egy kapát a kezibe, aztán irány a hagymafőd...

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 07:44:18

@cambridge.on:
Bírom, amikor a Fideszt utálók akarják megmondani, hogy mit gondolnak a Fidesz szavazói.
Szerintem semmiféle csodavárás nincs, a választás után nem lesz eufória, az ország 80 %-a annak fog örülni, ha bukni látja az MSZP-t és az MDF-et. Ez a dolog természete szerint csak úgy történhet, ha a szavazatokat valaki más kapja.
Na most, valakinek viszont kormányoznia kell, sajna nem élünk meg négy évig abból, hogy a velejéig rohadt MSZP megbukott; hát melyik legyen az? A Jobbik? Fogalmunk sincs róla, hogy mihez értenek. Marad a Fidesz, az már egyszer kormányzott, ráadásul nagyon is jól.
Hát ennyi, és nem több. A Fidesz-tábor már réges rég nincs elszállva se Orbán Viktortól, se a többitől, eltekintve persze a mindenütt fellelhető fanoktól.

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 07:56:03

@colosgirl: Szerintem mindent jól látsz, egyetlen egyet kivéve: A Fidesz szavazók sem olyan lelkesek, a végére sokan lesznek olyanok, akik mégsem mennek el, ettől pedig borulni fognak az arányok.
Én nagyon alacsony, 55 % körüli részvételt várok.

váév építők (törölt) 2010.03.13. 08:38:36

"Az egyetemen (Corvinus) az elsős politológus hallgatókból alakult egy kis kutatócsoport, minden választókerületet figyelnek és elemeznek, az ő beszámolóikat is örömmel fogadnám a hozzászólások között.".-miért nem ezt írtad: mindenki ide jelentsen bármit, ami veszélyeztetheti a fidesz 2/3-át....!!!!!!

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 08:45:44

@cambridge.on: nagyon is jól látom a helyzetet, kikérem magamnak a tudatlanságot és a fogadatlan prókátort. olvastam a bayer cikket és részben egyet is értek vele. a támadást már régen az ep választás után a jobbik kezdte, és a zsideszezés meg a mocskolódás, a kocsma szintű politizálás jelent meg a kurucinfón. most csak visszavágtak, és ebből lett és fog is még lenni adok kapok. de ebből egyik párt sem jön ki jól de hosszú távon a jobbik fog vele többet veszíteni. nem kell engem isemeretelenül leszólni, mert te szemellenzősen másképp látod, vagy másképpen szeretnéd látni :) én leírtam a véleményem, ennyi. de nem tudatlanul.

cambridge.on 2010.03.13. 08:46:43

@flugi_: Egy két eset elfogadható,talán.
Több, mint száz esetben nehéz ilyet elképzelni!
780 leadott
740 elsőre elfogadott
625 a második megvizsgáláson átment.
Ezt mivel magyarázod?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 08:51:56

@cambridge.on: ja, és nem szenvedek információhiányban. naponta olvasok többször is hírportálokat, blogokat elemzéseket. több híradót és háttérműsort nézek, és tg napi szinten olvasom. én nem egymás felmenői szidására írogatok itt, ahogy te magadról bevallod. hanem a vélemény szabad közlése okán a megérzéseim, személyes tapasztalataim írom le. ha más a véleményed, azt én elfogadom, írd le, de nem személyeskedj ismeretlenül. én sem tettem és nem is fogom. erre a szintre nem fogok lemenni. ez a blog nem személyeskedésről szól. köszönöm.

lüke 2010.03.13. 08:52:30

@Zengőtorkú Nyivákoló:
csak?
4 millió román van távol ,állitólag
F,E,I országokban

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 08:54:19

@Captain Tott: olvasd el a legutóbbi elemzéseket felméréseket. a fideszes választási kedv a csúcson van, a balosoké mélyponton. most fordított a helyzet mint az előző választásokon. a fideszes hajlandóság és a balos otthonmaradási kedv az eu választásokkor is megmutatkozott.

lüke 2010.03.13. 08:57:26

@török gábor:
hát igen, lesz ebből még PhD:)!
végül is nem a MKKE utód egyetemen kellene ezzel foglalkozni, tudományos célból/szorgalomból

hanem a választási bizottság honlap up to date is lehetne
pl úgy,mint Svédországban

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 09:02:43

@colosgirl: Én örülnék a legjobban, ha az általad jósolt eredmények bejönnének. De az elmúlt 20 évben szinte mindig igaz volt, hogy a jobboldalnak többet mértek, mint amennyit kapott, a baloldalnak meg fordítva.
Na és van még egy hónap: ez kampányban nagy idő, a Fidesz pedig híresen rosszul kampányol.

lüke 2010.03.13. 09:06:00

@jjulie:
ez a Macska Pisti is nagy átalakuláson ment keresztül:)
a Tremeloestól:
Steven Demetre Georgiou >Yusuf Islam
akár magyar is lehetne:)
www.youtube.com/watch?v=bswxaeyQDFI

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 09:09:25

@colosgirl: Bocs, még csak annyit, hogy ha 52 %-ra taksálod a Fideszes listás szavazatokat, akkor nem lehet 95 a listás mandátum. Ez kb. 75 területi és 3 országos listás helyre lehetne elég, vagyis kb. 243 fős Fidesz-frakciót feltételez (ha tartod a 165 egyéni helyet). Az 63 %-os többség a parlamentben.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.13. 09:20:58

Látványos politikai győzelmet aratott az LMP
2010. Március 12. péntek, 21:13

A Lehet Más a Politikai (LMP) üdvözli, hogy a Magyar Fejlesztési Bank eláll a sávolyi Balatonring beruházásnak nyújtott hitelszerződés aláírásától. Az LMP eleve nem érti, hogy az állami tulajdonban lévő bank miért állt egyáltalán szóba olyan befektetői csoporttal, amelynek az elnöke büntetett előéletű, és amelyik nem tudja igazolni, hogy rendelkezésére áll a beruházáshoz szükséges önrész. Az sem világos, hogy miért kellene az adófizetők pénzéből finanszírozni egy olyan beruházást, amit Szlovákiában állami segítség nélkül is megvalósulhatott.

A parlamenti pártok hallgattak az ügyben, az LMP felszólítása ellenére sem tisztázták, hogy milyen a viszonyban állnak a befektető Grupo Miltonal. Így továbbra is kérdés, hogy a cég valóban támogatta-e az Ujhelyi István szocialista politikus „érdekeltségi körébe tartozó” szegedi kézilabdacsapatot, illetve, hogy adott-e 300 milliós támogatást a Fehérvár FC focicsapatnak, amely az Orbán Viktor által alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával szorosan együttműködik?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 09:22:53

@Captain Tott: :) csak optimistán :) vélelmezem, tanultak a hibáikból, és másokéból is :)
eddig profin ment és hosszú ideje szinte egyben a bázis :)
nem számoltam ki precizen a listás helyeket, ma megteszem. a lényeg nem a 2/3 hanem erős stabil parlamenti többség. de akár az is bejöhet.

Captain Tott (törölt) 2010.03.13. 09:28:58

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !:
Nyuszifül! Ahelyett, hogy félóránként benyomod ide ugyanazt a szöveget, miért nem mész inkább ajánlót gyűjteni?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 09:30:24

@colosgirl: én tegnap éjjel 1 ig számoltam, kiváncsi vagyok neked mi jön ki.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 09:36:27

@cambridge.on: lehet, hogy nem olvastad, a többibe azért kötöttek bele, mert kétféle tollal volt kitöltve: a lakó beleírta a nevét, és a gyűjtő írta bele a jelöltet.

Jelenleg fellebbeznek, mert az LMP szerint ezt szabad. Egyetlen egy szelvényről tudjuk, hogy aki rá van írva, az volt a jegyzőnél, hogy nem kapott szelvényt.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 09:39:04

@cambridge.on: arra kíváncsi leszek, lesz-e Bencsik kirohanás a Jobbik ellen. Ugye Bencsik lóg eggyel a Jobbiknak, mióta a kurucinfó lehozta az ügyében eljáró bíró lakcímét.

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 09:46:34

@jjulie: 11-én úgy este 10 után én küldök majd fincsi videókat ;)

tomright 2010.03.13. 09:49:55

Szabolcs 1. választókörzete is elúszhat a Fidesznek. Mszp könnyen kieshet az első háromból (Jobbik erős keleten, Fidesz mindenhol erős, Seres Mária meg név)....második fordulóban meg Seres Mária, baloldaliak jobbhíján rá szavazhatnak (nem számítva a jobboldaliak támogatását, amiket elszipkázhat Marika a Jobbiktól-Fidesztől)...szerintem van benne logika...

jjulie 2010.03.13. 09:51:50

@colosgirl:

most is jöhet, amíg nincs új poszt

Uhu20 2010.03.13. 09:54:37

T. Török Úr,

Sok poszt foglalkozott már azzal, hogy bejut-e az mdf vagy az lmp a parlamentbe.

Viszont, bár tudom, nem kívánságműsor:), de azzal is érdemes lenne foglalkozni, hogy ha bejutnak, akkor hogyan fognak viselkedni, mi lesz a szerepük a parlamenti erőtérben? A szavazásoknál ugyanis vagy azt a gombot nyomják majd, amit a fidesz, vagy az, amit az mszp (tartózkodni nem lehet mindig...)

Az mdf-ről eléggé gyanítható, hogy a szocik mellett lenne, de mi a helyzet az lmp-vel?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 09:59:40

@jjulie: nem megyek bele videóküldözgetésbe, le is állok, de ilyenekre gondoltam:

www.youtube.com/watch?v=T8Jv8urEhCY

tény, hogy a választók nagy része büntetni indul. kit érdekel orbán meg kövér. az csak a változás garanciája, hogy a fidesz nyer. mivel nincs más kormányképes komoly erő jelenleg sajnos. ez is tény.

theofil 2010.03.13. 10:02:18

@nestrot10:

A Bárki és a Minden Áron azért ne.

Mindig van lejjebb!

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:10:41

@Uhu20: nem feltétlen fidesz mszp erőtérben kell meghatározni a szavazást. lehet önálló javaslat is ami megjelenik, még ha le is szavazzák. és aki hol ide hol oda szavaz, az jelzi, hogy középen áll és szűri az értelmes javaslatokat ami mellé oda áll, függetlenül attól, hogy szoci vagy fideszes. az lmp javarészt fideszes döntés mellé állna de biztos szavazna a szocikkal is. az mdf sokkal egyértelműbben fidesz ellenes, és ezt biztos ki is fejeznék. de ahhoz be is kell jutni. az még picikét messze van.
és a jobbik hogy viselkedne? kivel szavazna? az inkább az érdekes? vállt vállvetve menne a fidesz kormány elleni harc? szerint folytatódna az biztos. persze szalonképesebben, már nem lenne zsideszezés. a kocsma szintű, két sör mellett a világot megváltó jobbikos tömeg szintje nem fog bemenni a párttal a parlamentbe, ahogy a kukaborogató provokátorok hangja is kívül marad. bent szolidabb, és sok esetben kompromisszumkészebb erő lesz a jobbik. sokat szelídül majd, ami sokaknak nem fog tetszeni. és ha túlnyeri magát a párt, szerintem erős frakciója lesz, akkor pedig bejut a kiérdemesült többször leszerepelt kisgazda és volt miépes karrierpolitikusi réteg is. az évek folyamán a jobbik is szembesül majd a belső korrupcióval, és a karrier politikusi konfliktushelyzettel, a kérdés, hogy ezeket miként tudja kezelni. szurkolok, hogy profi módon rendezze majd a sorait. de én egyenlőre maradok a fidesznél, jelenleg nincs más kormányképes erő. persze lehet ezen felháborodni és nekem támadni, de sajna ez van. majd 4 év múlva más lesz a választék :)

cambridge.on 2010.03.13. 10:10:59

@colosgirl: Nem szoktam lányokat leszólni, most sem állt szándékomban.
Ide írogatsz,az bizonyíték arra, hogy nem lehetsz szőke.
Rendszeres kurucz olvasó vagy?
Ez meglepett.A kurucz info nem egyenlő a Jobbikkal!
Jobbik:A Fidesz létre hozta, de legalábbis,ott bábáskodott a megszületésénél.A szocik meg szépen felnevelték.
Emlékeztet az Alien-re (magyar címe:8. utas a halál).
A legénység végre elhatározza magát a cselekvésre,elkezdik keresni azt a kis szörnyet ami elszökött előlük.Rá kellett döbbenniük, a kis szörny óriási lett,felfalhatja őket.
A Fidesz is megijedt, a Jobbik növésben van,nem csak a szocialistákat veszélyezteti.Lásd tömeges fideszes aktivista elvándorlás.
Gondolod a borsodi kistelepülésen élők azért szavaznak a jobbikra,mert a k.inföban annyira zsidóznak,cigányoznak?
Gondold át mégegyszer!

Elvakult Fidesz ellenes sem vagyok, csak nem látom meggyőzőnek a teljesítményüket az önkormányzatokban.Azt nem lehet állítani:csak a szocialista önkormányzatok kaptak pénzt.
Akkor legalább az pár tucat prosperálna ahol ők vannak többségben!Egy egy kiragadott példát lehetne találni,de a döntő többség nem használta ki a lehetőséget.
Én nem a mindent elutasítás híve, hírdetője vagyok.
Szerintem komoly, hozzáértő szakemberekre van szüksége az országnak.
Nem megélhetési politikusokra!
A Fidesz 10 éves tervét,elolvasva elsőre az jött át:ezek mindent elrontottak,mi mindent jól fogunk csinálni!A hogyan nem jött ki a szövegből.
Fő mondandója:Kevesebb pénz veszünk el,de többet adunk.
Mi mindenre sok pénz fogunk költeni.
Tökéletesen választási program.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.13. 10:13:20

Hát már a "szentek" is, nahát?

Luxusautókkal versenyeztek az Eclipse őrizetbe vett vezetői
A cégnek látszólag nemcsak erős politikai hátországa lehet mind a Fidesz, mind az MSZP oldalán, de egy volt nemzetbiztonsági felsővezetőhöz is köthető. Az Eclipse Zrt. Projektvezetője, a Fidesz volt és leendő belügyminisztere Pintér Sándor lánya, Pintér Hajnalka. Az ötmilliárdos megbízás ügyében ő minden teljesítés átadója és ő az elsődleges kapcsolattartó személy.

AnnaKarenina 2010.03.13. 10:21:19

@váév építők:
Hasonlót érzek én is, hosszabb ideje. Aztán visszatérünk a 91. bejegyzésre?

Idet 2010.03.13. 10:25:21

@jjulie: Morgen! Nem gondolod, hogy kár a hagymáért? Nem tudják ezek megkülönböztetni a hagymát az aszattól...

cambridge.on 2010.03.13. 10:29:22

Lassan kezd sok lenni belőlem!
ÉN nem szidtam senkinek az anyját, vagy a fajtáját!
Kismiska vagyok ahhoz képest, amit "jjulie" kap a hozzászólásokban.
Még a címét is kérték,nem hinném hogy vakrandira szerette volna felkérni az illető.

Gábor:Az általad reklámozott oldalon még nincs a Jobbiknak területi listája.
Ez fakadhat abból, hogy hírtelen megnőtt a párt, és országos szinten még nem találtak elég embert, aki megfelelne?

Idet 2010.03.13. 10:31:19

@theofil: Elsikkadt valahol, már kérdeztem, de természetesen, ha nem akarsz, nem válaszolsz: dolgoztál még a Blahán anno?

Idet 2010.03.13. 10:33:36

Na, jjulie, az orbánozós megválaszolta a pintérsándoros, ezerforintos kérdést!

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:37:42

@cambridge.on: a fidesz önkormányzatok egy mszp kormányzat árnyékában működtek. nem tudtak csodát tenni, de ennyi legyen mondva a kormányra, hogy a sajátjait is megfojtotta. a szoci önkormányzatok sem muzsikáltak 100%osan. nem csak kurucot olvasok, népszavát, stoppot, pártoldalakat, blogokat elemzéseket.
fidesz 4 évig volt kormányon. tapasztalat és média háttér nélkül beültek. és ott minden minisztériumban a köztisztviselői kar jó része balos érzelmű volt. ahogy megalakultak, rárontott a kereskedelmi média, gúnyt űztek mindenből. heti hetes stb.
közben nyugodtabb belpolitikai élet volt, nem egy hisztérizált közélet, pedig nyomatták az ellenpropagandát ezerrel. még a vízcsapból is a zorbán folyt persze mint gúny tárgya. és közben volt egy ázsiai válság, egy orosz tőzsdeválság aminek ügyesen kivédték a hatását.
két árvíz volt, amelyikből az egyikben egy fél megyét újra kellett építeni. és úgy adták át a kasszát, hogy volt benne.
most erre alapozva mondom azt, hogy ha tanultak az akkor elkövetett hibáikból és tanultak az elmúlt nyolc évből, márpedig követtek el ők is sok hibát, akkor azt mondom, hogy most csak a tisztesség elvén is jár még egy lehetőség a fidesznek, hogy tessék bizonyítani. és akkor most egy teljesen más fidesz jön mint ami akkor volt, és más mint amit az elmúlt nyolc évben megismertünk. ez egy más kommunikáció, egy más csapat lesz. ha lesz 250-260 képviselő, akkor rengeteg új arc lesz. a mostaniak közül sem indul pár ember. 100-120 új arc lesz a frakcióban. most ezért szavazok rájuk. egy nemzetközi ismertséggel, elismertséggel és kapcsolatrendszerrel rendelkező, komoly kormányképes erő, média háttérrel. esély jár nekik.
mit érnék el ha a jobbikra szavaznák? lehet tovább erősödne. minél tovább erősödik annál gyengébb fidesz kormány lesz. és akkor mi van? hiszen kormányzóképes frakciója jelenleg nem lesz a jobbiknak. de ha lenne is. mit tudna tenni? mert a programja szerint nem váltaná meg a világot az biztos. kapnánk egy jó erős rendőrállamot, lenne cirkusz a népnek, kemény elszámoltatás, elmennének a multik akik ha tetszik ha nem 600 ezer embernek adnak munkát, megnézhetnénk magunkat a hitelminősítők által. és a szomszéd országokban élő magyarok is komoly bosszút szenvednének el csak azért mert onnan nézve túl radikális a jobbik. én is szeretem a hazám, utálom a cigánybűnözést, nem szeretem a rabló multikat, tisztelem hagyományainkat, jelképeinket (turul, szent korona, árpád sávos zászló) de nem csendőrség kell, hanem jól megfizetett erős rendőrség, gyors bírósági ítéletek, komolyabb és hatékonyabb jogszabályok. a multit nem elzavarni kell, hanem újra tárgyalni a feltételeket. kellenek, hogy munkát adjanak, de fogadjanak be több magyar terméket munkát adva ezzel a vidéknek, és adózzanak többet.
ezért is inkább a fideszre szavazok, és a jobbikot meghagyom jelenleg a csodaváró szemellenzős szájkaratésoknak. tisztelet a kivételnek, hiszen a jobbik támogatói között is rengeteg becsületes magyar érzelmű ember van, akiket féltek az újabb csalódástól. hiszen borsod pl. szoci fellegvár volt. csalódtak, elkeseredettek, most jobbik fellegvár, és remélem ha a fidesz győz, akár egy borsodi erős jobbik győzelem mellett is, a jobbikosok akkorát nem fognak csalódni majd a fidesz kormány eredményei láttán mint a jobbik szineváltozásán ami majd bekövetkezik. bocsi de így érzem.

Idet 2010.03.13. 10:47:32

@colosgirl: Kedvelem a józan, pragmatikus hozzáállásodat.

theofil 2010.03.13. 10:47:58

@colosgirl:

A kelgyó nálam is enfarkába harap.
Baloldali szimpatizánsként azért kell drukkolnom, hogy a Fidesznek meg legyen a kétharmad mert különben "kénytelen lesz" összefogni a Jobbikkal.

Persze: nem lenne kénytelen, de mindenáron át akarják írni az alkotmányt, ez az elsőrendű céljuk.

Akkor már inkább csak a Fideszt kelljen kibírnunk, ne kelljen még a Jobbikot is kormányon látnunk. Akár csak takarásban is.

Idet 2010.03.13. 10:50:55

@theofil: Márcsakazér, merén igen, de admin.beoszt.-ban., így nyilván nem ismerhetlek. Köszi, hogy válaszoltál!

Uhu20 2010.03.13. 10:53:38

@colosgirl: Az LMP persze, szavazhat erre-arra, de előbb-utóbb nyilvánvalóvá kell tennie, hogy milyen ideológiai síkon mozog és ez meg fogja határozni, hogy rendszerint merre szavaz.
Ezzel viszont szembekerül a jelenlegi "politikaellenes" koncepciójával, azaz hogy mindenki rossz, aki eddig volt.

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:53:57

@theofil: a fideszt legalább ismered, és ha balos vagy akkor még annak is van esélye, hogy kellemesen csalódj :) légy optimista. hátha :)
megérdemelné már az ország a pozitív csalódásokat :) mehetnének itt is flottul a dolgok, ahogyan más országokban :)

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:54:51

@Idet: nagyon szépen köszönöm, de nem kell túlozni :) csak jön belőlem. talán a híres női megérzés :) semmi extra

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 10:56:58

@Uhu20: lehet más a politika :) igen de mégis politika, és neki is politizálnia kellene ha bejutna :)
addig lehet a politikai megnyilvánulásokra a pálya széléről kiabálni, de amikor a hóhért akasztják :) igazad van. azért erre kíváncsi lennék én is.

jjulie 2010.03.13. 11:01:54

@Idet:

kipróbálják milyen is a nevetés mosolygás nélkül

a fideszes kultúra nekem nevetés mosolygás nélkül, szörnyű nézni(áder, kövér,mikola, rogán, szijjártó,stb, nemzeti oldal, polgári kormányzás, skizofrénia, nevetés mosolygás nélkül)

hol egy egészséges fideszes mosoly? ja persze ahhoz szellemesség kellene, nem csak karótnyelni

theofil 2010.03.13. 11:02:09

@colosgirl:

Hát ez az....jól emlékszem rájuk.

Ezért vagyok borulátó.
A baloldali szimpátiának ehhez semmi köze (ahhoz van, hogy nincs kire szavazni).

Egy biztos, unatkozni nem fogunk a Viktor alatt...gondoskodni fog róla, hogy legyen min hüledeznünk.

panelburzsuj 2010.03.13. 11:03:10

Kedves Idet!

Történelemségi önvallomásodra apellálva megkérnélek az alábbi kulcsmondat magyarázatára:

"A történelem tehát azt mutatja, hogy minden igazán fontos és mélyreható változás, amely előbbre vitte az emberiséget, azokra a közös emberi értékekre épült, amelyek lényegében változatlanok."

Nem igazán értem, hogy hogyan épülnek pont a változatlan értékekre a mélyreható változások.

A állandóság átcsap változásba?

Mi ez? Dialektikus konzervizmus?

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 11:10:28

@theofil: igazad van de gyurcsány alatt is volt hüledezés, csak mellette még ökölbe is szorult a kéz, és düh is párosult hozzá :)
még horn is komolyabb volt. és medgyessy pedig igazi úriember. habár ő sajnos útelágazódáshoz ért :D

Békés megye 05. vk 2010.03.13. 11:13:10

Tegnap (03.12 - én) Szarvason tartott lakossági forumot Vona Gábor. Kb 600 fő volt jelen.
Az EU parlamenti választásokon 35% ért el a körzetben a Jobbik, megítélésem szerint nagyon megfogják közelíteni a FIDESZ- t.
A körzetben szerintem:
1. FIDESZ-KDNP
2. Jobbik
3. MSZP

ubul2000 2010.03.13. 11:24:34

@flugi_: Szia!
Mire gondolsz pontosan?

Uhu20 2010.03.13. 11:36:09

@panelburzsuj: Pedig szerintem ez nem ellentmondás, az emberi alapértékek változatlanok.

jjulie 2010.03.13. 11:44:49

@Uhu20:

arra gondosz, amit egy mózes nevű lehozott egy bizonyos hegyről kőbevésve?

jjulie 2010.03.13. 11:56:01

@colosgirl:

könyörgöm, esedezve kegyelem: nincs valami vicces eldugva abban a kurva internetedben?

biztos, hogy csak az lehet fidesz szavazó akinek eltávolították a homorérzékszervét a mosolytképző mimikai izmaival együtt?

Idet 2010.03.13. 11:57:11

@panelburzsuj: Éppenséggel átcsaphatna, illetve az "inqualieren"-jelenség jöhetne létre, de itt, azt hiszem, a bázis a lényeg, az alap. Mint az élet. Változik, de ha megszűnik, minden megszűnik.

Ezek az alapértékek, helyesebben a megítélésük időről-időre torzul, felesleges sallangok rakódnak rájuk, intézményesülnek, ami szintén egyfajta torzulás, úgyhogy már nem is emlékszünk a valódi jelentésre. Na, ilyenkor jön a változás, tudod, a feje tetejéről a talpára...

Ez persze csak az én maszek értelmezésem, és eléggé hevenyészett is.

Most olvasom Japán történetét, von Conrad Totman, egy anglo-amerikáner. Na, az nem semmi! Ökológiai szemléletű történetírás! Ennek van veleje.

colosgirl (törölt) 2010.03.13. 11:59:12

@jjulie: ezen a szinten nem tárgyalok, erre nem vagyok vevő :)
maradok vidám és optimista :) és nem megyek bele személyeskedésbe.

Idet 2010.03.13. 12:02:23

@jjulie: Az a tíz, ja. Ameddig azt többé-kevésbé betartjuk, talán nem fordul fel az emberiség. Mérget azonban nem vennék rá.

Uff, tényleg kellene valami humor, mert besavanyodunk, mint az uborka.

Idet 2010.03.13. 12:04:40

Jjulie, jobban össze kéne kapnod magad...

Idet 2010.03.13. 12:08:09

@colosgirl: Na, erre lenne egy szép, kerek, enyhe fokban feminista válaszom (pozitív), de nem, mert nem óhajtok parazsat gyűjteni önnön fejemre...
Jó az, ha spontán ilyen vagy!

panelburzsuj 2010.03.13. 12:20:04

@Idet:

Köszi.

A megnevezett öt alapérték:

"A politika tehát akkor találhat vissza a mindennapi élethez és az emberekhez, ha a mindannyiunkat összekapcsoló értékeket: a munkát, az otthont, a családot, az egészséget és a rendet helyezzük a középpontjába."

Én nem emlékszem olyasmire, hogy a történelem során valaha is ezek köré az értékek köré szerveződtek volna politikai erők, mozgalmak, pártok.

Pontosabban: talán még a munkásmozgalom szakszervezeti ágainak célkitűzései állnak legnagyobb fedésben ezzel a csokorral.

Meg a kádári gulyásszocializmus: szabad szombat, trabant, telek.

Húsz év kitérő után - hazaérkeztünk a révbe?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 12:25:56

@ubul2000: Nem hiszem, hogy neked el tudnám magyarázni :) Másoknak úgy fogalmaznék, hogy a kommunikáció alapvető félreértése az, hogy mások szavainak akkor is a saját magunk által használt jelentést tulajdonítjuk, miután kifejtették, hogy nem.

Idet 2010.03.13. 12:31:28

@panelburzsuj: Hogy ezt miért nekem írod, lövésem sincs, de az illető nem is alapértékként nevezi meg őket. Simán érték. Szakszőrvezet vagy sem, ezek tényleg értékek.

Abban pedig igaza van, hogy a politika - ami aztán végképp nem érték, hanem szükséges rossz - így találhat vissza a mindennapi élethez.

Ha már marxizmus, ez a felépítmény.

Egyébként, szegény Karl bátyó úgy forog a sírjában, mint a ringlispil, ahogyan a tanait sikerült eltorzítani. Volt azért egy-két épkézláb megállapítása, és az elméletét - mert akként kezdte a tan - biztos, hogy nem a létező szocializmus megvalósítása használati utasításának szánta. Életvidám, kikapós fickó volt, seprűnyélszerű Jennykéje legnagyobb bánatára.

ubul2000 2010.03.13. 12:50:52

@flugi_: Köszönöm a választ! És köszönöm a bizalmat is :)))
Akkor talán kezdjük a hozzászólásoddal, idézem:
"ez a nap besértődése!"
A kommunikáció alapvető lényege, hogy a felek azonos nyelvet beszéljenek. Miután én itt a magyar nyelvet használom, elvárom, hogy más is azt használja. Attól, hogy egy szó formálisan magyar, még nem válik magyarrá. Tehát ismételten megkérdezem, mit értesz azon a - magyar nyelvben nem létező - szón, hogy besértődés? Hova lehet besértődni? És ha valaki valahová besértődött, akkor onnan lehet kisértődni?
Érdeklődve várom válaszodat és azután, ha sikerül tisztázni, hogy mit is szerettél volna mondani - természetesen minden sértődés nélkül - folytathatjuk az eszmecserét.
Üdv

panelburzsuj 2010.03.13. 13:02:56

@Idet:

A cínzettségre két okom volt: te mertél nyilvánosan bevallani történelmi jártasságot, meg te írtad, hogy itt a program.

De nem akarlak se zaklatni, se inszinuálni, úgyhogy magamban "elemzek". Most éppen Matolcsy piacfelfogását igyekszem kihámozni ...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 13:06:14

Tiszavasvári, Ózd és Szerencs, itt van a jobbiknak meglepetésre esélye első fordulóban

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 13:07:15

@colosgirl: ugye azért kritika nélkül nem hiszünk el mindent:-)?

Idet 2010.03.13. 13:20:42

@panelburzsuj: Drága paneltárs, dehogy zaklatsz, inszinuálni meg végképp nem inszinuálsz!
Sőt, még azt is be merem vallani, hogy igen kedvelem a fent meg nem nevezettet, amellett, hogy illuzióim nincsenek.
Sőt: az éppen aktuális munkám 2/3-át épp az imént sikerül befejeznem, a serény kommentelés ellenére! Juhé! Megyek is a jól megérdemelt pohár rizlingemért.

Jelenthet ez valami jóseredményt;-)?

Szóval, azért nem OV a világ határa, csak beszélgessünk nyugodtan. Ha nem vagyunk egymás véleményére kíváncsiak, és nem tudjuk őket normálisan ütköztetni, megette a fekete fene az egészet.

Idet 2010.03.13. 13:29:45

@ubul2000: Bocs, hogy belekottyanok, de szívemből szóltál!

Egyszer már "fejemre szóltam", amikor ezt az indokolatlan igekötőhasználatot szóvá tettem. Kaptam érte hideget-meleget, lenyelvtannáciztak, valamint konzervatív őskövületnek is neveztek, ki a nyelvhez mit sem ért...
Ja, és a helyesírási ősbölényt kifelejtettem. Ez pozitív változás a nyelvben, ha nem tudnád, finomítja a jelenéstartalmat, megmég árnyajja is... különösen a "bepróbálkozni" és a "behalni" változatok a kedvenceim. De minden egyéb igekötő kicsavarásával "bepróbálkoztak" már.

Uhu20 2010.03.13. 14:01:16

@jjulie: Például. De, ha valakinek úgy szimpatikusabb, beszélhetünk arról is, hogy a fa alatt hogy világosodott meg valaki vagy mikor egy másik fickóból első próféta lett.

BF79 2010.03.13. 14:50:40

Nagyon valószínű, hogy a Fidesznek meglesz mind a 176 körzet. Csináltam egy vázlatos szintű, de sokat mondó számítást. A 2006-os szavazótáborok közül: a FIDESZ megtartotta a szavazóinak 90%-át, 10%-átment a Jobbikhoz. Az MSZP elvesztette az 50%-át, 15% a Fideszhez, 10% a Jobbikhoz ment át. Az SZDSZ szavazók 60%-a ment az MSZP-hez. Továbbá a Jobbik 6%-ot szerez az eddig nem szavazó inaktívak/új szavazók közül. Más párt bejutásával nem számoltam.

Az EVK eredményeket simán arányosítva így azt kaptam, hogy az MSZP az első fordulóban három helyen tud nyerni. A két XIII. kerületi körzet és Kazincbarcika. És ez még csak az első forduló, ha esetleg lesz is valahol MSZP-s vezetés, a második fordulóban (az elsőben 50%-ot sehol sem szereztek) sokan csak azért is leszavaznak majd a Fideszre, hogy ne az MSZP nyerjen.

Ráadásul a számításom még igen óvatos is ebből a szempontból, mert a közvéleménykutatások szerint a Fidesz nemhogy veszített volna a szavazótáborából a teljes népesség körében, hanem nyert is, az MSZP pedig többet veszített, mint 50% és a volt SZDSZ szavazóknak a 60%-ra sem számíthat.

jjulie 2010.03.13. 15:00:26

@Uhu20:

van aki azt mondja, hogy az a vésett kö az egész, az összes többi meg a magyarázat, és magyarázatból végtelen sok van

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 15:33:16

Kedves Gábor!

Szerinted mikor lesz egyértelmű, hogy az MDF kapott kopogtatókat más párttól?:-)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.03.13. 15:37:33

@ubul2000: talán még nem hallottad a szót (és az előző megnyilvánulásod alapján nem meglepő módon nemlétezőnek nyilvánítod, mivel te nem használod :D), alaptalan, indokolatlan megsértődés értelemben szokás használni.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.13. 15:39:55

@BF79: Többet hoz első körben az mszp, ott van Pestlőrincen Mester lászló vagy Kisbér...szerintem ha veszít a fidesz 176/10-et még azzal is bőven jó.

nfgy 2010.03.13. 17:43:24

www.kinyeriavalasztast.hu/
Most találtam ezt a honlapot,nagyon jó!Be kell írni a várható listás eredményt,és már hozza is a várható mandátumokat.Az EVK-t is.

gnuh 2010.03.14. 10:50:52

@radala: Áruld már el, mikor "zsidózik" a Jobbik? Az már más kérdés, hogy az ingatlanberuházások 90%-a izraeli Magyarországon. Ez tény, és hadd szabadjon már nevén nevezni, mert sem nem eszkimók, se nem a Kiribati-szigetvilág lakói beszéltek hazánk felvásárlásáról! Egyébként figyelmedbe ajánlanám - ha már a "zsidózásnál leragadtál -, hogy más pártok háza táján vajon vetted-e a fáradságot, hogy érdeklődj a szavazóbázisnál erről a témáról? Mert tájékoztatlak, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP szavazótábora tele van "zsidózókkal", mint ahogy a világ is. De te csak nyugodtan ábrándozz a Jobbik "zsidózásáról", elvégre a média csak ezzel van tele, más meg akkor nem is létezik, igaz? Talán el kéne már hessegetni a ködöt a politikailag túl korrekt szemed elöl, hogy lásd a valóságot! Ez az állandó "nácizás" "zsidózás", nem unják még azok, akik állandóan e téma körül járatják az agyukat?

DELI 2010.03.18. 12:20:37

Szalaynak nagy esélye van Szanyival szemben (19.). Szalayt ismerjük, szeretjük. Régen így volt ez Szanyival is, de mit hozott nekünk itt Újlipótvárosban? Ugyanazt az arculcsapást mint máshol.
süti beállítások módosítása