Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:00

Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál is inkább, mert mindkét erőnek ez az érdeke. Ha eddig nem lett volna valakinek világos (pedig már régóta az), ma minden elemében – szavakban, arcokban és külsőségekben is – elvált egymástól a – nevezzük az egyszerűség kedvéért így - mérsékelt és a radikális jobboldal.

 

A fideszes Kósa Lajos olyan mondatokat mondott, amelyek miatt 2006-2007-ben ellenzéki rendezvényeken akár ki is fütyülhették volna: rendről, törvényes forradalomról beszélt, miközben elítélte a kukaborogatást és az indulatból politizálást. Kulcsmondata visszautalt a „két szélsőség” retorikára: „itt a tévészékház: az egyik szélsőség elkótyavetyéli, a másik felgyújtja” - mondta. S miközben a debreceni polgármester már-már szabadelvű húrokat pengetett, a másik rendezvényen Pörzse Sándor azonnal ezzel kezdte: „most a forradalmat ünnepeljük, de hamarosan kezdődik a szabadságharc”.

 

A vezérszónokok közül Orbán Viktor az országértékelős beszéd vonalán haladt, néhány tapsot kiváltó keményebb megjegyzéssel kiegészítve ("Ha rajtuk múlna, az egész országot begyömöszölnék egy kis nokiás dobozba, és vinnék saját offshore bankjuk páncélszekrényébe"). Alapvetően azonban összefogást sürgetett („csak közösen, csak együtt”), mindenkihez beszélt, előre tekintett, és nem felejtette el azt sem kiemelni, hogy „csak egyetlen politikai erő jelenthet reményt”. „Egy választási győzelem még egy forradalomnál is több, még annál is többet ér” – mondta a Fidesz elnöke, aki most már egyértelműen a mérsékelt hangvételben és a várakozások tompításában volt érdekelt.

A Jobbik gyűlésén – amely lényegesen tovább tartott és egészen más hangulatot árasztott - eközben az MSZP folyamatos elítélése mellett rendre a Fideszre is célozgattak: „holló a hollónak nem vájja ki a szemét” – hangoztatta az elszámoltatásokra és a legnagyobb ellenzéki pártra utalva Szegedi Csanád. Az utolsóként szónokló Vona Gábor sem hagyott egy szemernyi kétséget abban, hogy a Jobbik fő ellenfele ma már a Fidesz: „győzni akarunk és győzni fogunk” – mondta beszéde elején. „A parlamenti pártok mindegyike” – Vona is ezt a formulát használta, majd többször a Fidesz-MSZP nagykoalícióra utalt beszédében.

A három miniszterelnök-jelölt szónoklatával – Mesterházyéval az előző bejegyzésben foglalkoztam - megkezdődött a kampány utolsó szakasza. Ma (is) kiderült, hogy – más és más okból - az MSZP a Fidesz, a Fidesz a Jobbik, a Jobbik pedig a Fideszt bírálatában érdekelt leginkább (miközben persze kötelező jelleggel és időnként nagy hanggal az MSZP a Jobbikot, a Jobbik és a Fidesz pedig az MSZP-t is támadja). Meglepetés nem történt, a kör - vagy inkább háromszög - ma is szépen bezárult.

(A videókon az ATV Voks 2010 című műsorának 2010. március 15-i adása látható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr751841661

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor és a radikális jobboldal 2010.04.25. 19:05:46

Orbán Viktor 2008 tavaszán, egy Kéri László által szervezett, zárt körű megbeszélésen kijelentette, hogy a Magyar Gárdát két pofon kiosztása után haza fogja zavarni, ahogyan ezt akkoriban Horthy Miklós is tette a nyilasokkal. E rövid ígérete kapcsán ...

Trackback: 2. Horthy Miklós és a Jobbik: 2010. március 15. 2010.04.13. 10:29:24

"Bízom a mai fiatal magyar lelkek egészséges életerejében, amely meghozza a szebb jövőt" - Horthy Miklós (1943.). Az idei nemzeti ünnep alkalmával a barikád.hu egy filmhíradó összeállítást jelentetett meg. E felvételek a két világháború köz...

Trackback: Március idusa 2010.03.16. 12:40:47

Az elmúlt évek tapasztalataival szemben ezúttal a szokásos balhék nélkül zajlott le március tizenötödike a fővárosban. Tanulsággal azonban meglehetősen többel szolgált mint az utóbbi napok és hetek eseményei. Ha egyszerűen akarnánk fogalmazni, akkor az...

Trackback: 1848, te csillag! 2010.03.16. 09:39:32

   Szeles időben zajlottak ma Budapesten az 1848-as forradalomról megemlékező ünnepségek.    Sorra veszem az egyes pártokat, és azt, hogy hányan vettek részt a rendezvényeken. Ha nem jelzem a forrást, akkor az index.hu beszámolóit h...

Trackback: 1848, te csillag! 2010.03.16. 09:36:48

   Szeles időben zajlottak ma Budapesten az 1848-as forradalomról megemlékező ünnepségek.    Sorra veszem az egyes pártokat, és azt, hogy hányan vettek részt a rendezvényeken. Ha nem jelzem a forrást, akkor az index.hu beszámolóit h...

Trackback: 1848, te csillag! 2010.03.16. 09:35:19

   Szeles időben zajlottak ma Budapesten az 1848-as forradalomról megemlékező ünnepségek.    Sorra veszem az egyes pártokat, és azt, hogy hányan vettek részt a rendezvényeken. Ha nem jelzem a forrást, akkor az index.hu beszámolóit h...

Trackback: 1848, te csillag! 2010.03.16. 09:33:42

   Szeles időben zajlottak ma Budapesten az 1848-as forradalomról megemlékező ünnepségek.    Sorra veszem az egyes pártokat, és azt, hogy hányan vettek részt a rendezvényeken. Ha nem jelzem a forrást, akkor az index.hu beszámolóit h...

Trackback: Nemzeti Múzeum - Jókai tér - Városháza - Március 15. tér - Lánchíd, pesti hídfő - Bajcsy-Zsilinszky út - Hősök tere 2010.03.16. 08:58:46

Tavaly még spontán ötlet volt, hogy bicajjal nézzek körül az ünneplő városban, idén már korábban elhatároztam, ráadásul fényképezőgépet is vittem magammal. Szándékomban állt minél több rendezvény meglátogatása, már amennyire lehetséges volt. Az eredmén...

Trackback: Jobbikos rablók 2010.03.15. 21:48:46

Blogunk szerkesztői szép számmal sereglettek a Jobbik nagygyűlésére, amint arról később részletesen be is számolunk. A nagygyűlés végén néhányakkal villáminterjút készítettünk, egyetlen, merőben provokatív kérdéssel (a videó már készül). Volt, aki kedv...

Trackback: Mesterházy és a genetikai kódok 2010.03.15. 19:27:02

Attila, hogy nem sül le a bőr a képedről, hö!? Neked ma akkorát nőtt az orrod, hogy mostantól tömegverekedés tör ki a liftben, ha forgolódni kezdesz... Uraim, nagyon fel vagyok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:07:08

és melyik beszéd volt az inkább mozgósító erejű? nekem orbáné bejött, most is jó beszédet hozott össze.

Török Gábor rajongó 2010.03.15. 17:12:40

Talpra magyar, hí a haza!
Gyertek fel, a Tégé blogra!

Török Gábor rajongó 2010.03.15. 17:13:32

Talpra magyar, hí a haza!
Gyertek fel, a Tégé blogra!

Balt 2010.03.15. 17:14:30

Én maradnék annál, hogy a "sok beszédnek..." ne tulajdonítsunk sok jelentőséget.

Az utolsó bekezdésben valahogy nem jön össze így a "körmérkőzés". Attól függetlenül, hogy a "Fidesz a Jobbik ... bírálatában érdekelt leginkább" ha meg is áll, jelei egyelőre nm látszanak Orbán beszédben, annál inkább támad a másik 2 (4?) esélyes párt a nyilvánvalóan egypárti kormányt alakító Fideszre.

gossage 2010.03.15. 17:17:13

Mig Mesterhazy egyfolytaban OV-ral volt elfoglalva,OV valaszra sem meltatta Mesterhazy ragalmait,helyesen.

OV is es VG is jo volt mindegyik hozta formajat.
Mesterhazy...hmmmm lehet o is ,de akkor nagyon gyenge (hihetetlenul)

Ordnassac 2010.03.15. 17:20:44

Azért a Nokiának mekkora reklám ez a dobozos sztori.

Amúgy szerintem kevesebb ember volt a Jobbik gyűlésén a vártnál. Persze nem lepne meg, ha a Jobbik hivatalból mást mondana.

A beszédek olyanok voltak, amik várhatóak voltak. Amúgy nekem néha az az érzésem, hogy a Jobbik kezdi elbízni magát (választási győzelem emlegetése és társai). A tévedés jogát persze fenntartom.

A Fidesznél nagyon ügyeltek az egyensúlyra. Kósa beszéde a Demszkys viccelődésén túl azért is volt érdekes, mert nagyon elütött a Fidesz addigi retorikájától. Nyugodt kéz, mondhatná az ember, egyértelmű eltávolodással a kukaborogatóktól. Navra hozta a formáját, félig tudományos megközelítéssel bírálta a szocikat. Orbán meg előadta a mozgosító beszédet. Használható stratégia.

Sir Galahad 2010.03.15. 17:26:36

@colosgirl: még mindig bízol a fagyiban?:)

aneurysm 2010.03.15. 17:26:51

Orbán beszéde piszok unalmas volt.

Sir Galahad 2010.03.15. 17:27:12

@Ordnassac: Nem vagyok biztos benne, hogy a Nokia örül neki:P

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:30:03

@aneurysm: mihez képest. bokros, mesterházy nálam a legunalmasabb beszéd, vona a szokásos, orbán jobb volt mint máskor.

lüke 2010.03.15. 17:30:04

Igazi kifordított szerelmi háromszög, a KISZ és kis példányokból:)

Sir Galahad 2010.03.15. 17:30:45

@colosgirl: örülök neki... de látod, az MDF összeszedte Pesten... legalábbis ha igaz, amit a nol írt. Erre céloztam vala a magam lovagias módján:)

discretio 2010.03.15. 17:32:20

@Ordnassac: Teljesen egyetértek a Jobbikkal kapcsolatos megjegyzéseddel. Szerintem hasonlóan járhatnak , mint Csurka,mikor 20 % volt a remény, azztán be sem jutottak. A Jobbik biztos parlamenti párt lesz be, de én nem csodálkozznék, ha csak tíz % körül kapnának.

Ordnassac 2010.03.15. 17:33:06

@Sir Galahad: aztán kiderül, hogy nyilvántartásba veszik-e a jelölteket, a jobbikos vb tag lehet, hogy akadékoskodni fog.

Sir Galahad 2010.03.15. 17:35:03

@Ordnassac: Szerintem biztosra mentek....

radala 2010.03.15. 17:35:44

Török Gábor olyan Orbánviktorosan elemez. Kockázatkerülön, nem akar senkit magára haragítani.
Miért nem lehet megmondani az igazat:-)
Orbán szuper volt Vona meg Mesterházy meg szélsőségesek:-)
Nyilván tg sem szeretné elveszteni a 2377 rajongója egyikét sem, ezért hasonlít ennyire Viktorra:-)

panelburzsuj 2010.03.15. 17:36:01

@Ordnassac:

"Azért a Nokiának mekkora reklám ez a dobozos sztori."

És Hagyó lesz a cég reklámarca.

Hóna alatt a doboz, másik kezével meg szorongatja valami csinovnyik nyakát: "chip-chip csóka" ...

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:36:39

@Sir Galahad: az még nem jelent bejutást. adják le, szedjék ki a hibásakat és jöjjön április 11. :)
összeszed a listájuk 100 ezer szavazatot pesten? esetleg 150 ezret? akkor is kell a bejutáshoz vidékről is szavazat amit kétlek, hogy összejön. még ez a pesti is kétséges.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:38:34

@radala: azért vagyunk mi, hogy mi kimondjuk amit látunk. a vezérfonalat megkaptuk.

Botox elvtársnő 2010.03.15. 17:40:14

Kíváncsi lettem volna, mekkora a fideszes és a jobbikos gyűlés, ha a jó idő van. Nekem semmi ismerősöm nem ment el, mert elég hideg van. Bár, mindegy, szavazni nem ma kell, úgyhogy mindegy is.

Ordnassac 2010.03.15. 17:41:29

@panelburzsuj: egy ügyes marketinges szerintem rácsapna erre a sztorira és csinálna egy poénos reklámot:

"Inkább olcsó és jó minőségű telefont szeretne a dobozban, mint kenőpénzt? A Nokia ezt is garantálja." Persze ennél jobban. ;-)

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:41:30

A Jobbik rendezvénye után, mikor hazafelé indultak a résztvevők,
origo.hu:
"Kisebb incidens a Jobbik gyűlése után.
ketten összeszóltak a Károly körútnál. Mikor pofozkodni kezdtek, két rendőr odarohant, és a földre teperték a velük is szembeszálló egyik férfit. Erre viszont mások is odarohantak, akik a rendőröket kezdték hangosan szidni. A két embert a falhoz állították és megbilincselték. Végül az egyik férfit a rendőrök a mikrobuszba tuszkolták és elvitték."

Ordnassac 2010.03.15. 17:42:39

@Sir Galahad: elképzelhető. Kiderül, hogy mi lesz. Ez viszont nem jó hír az MSZP-nek és az LMP-nek. Szóval mindjárt három párt, amelynek nem érdeke, hogy Bokrosék tudjanak Pesten indulni.

Sir Galahad 2010.03.15. 17:43:18

@colosgirl: a próféta(nő) szóljon belőled:)

táltos 2010.03.15. 17:43:57

Szerintem ez a rész volt a lényeg OV beszédében:„De le kell ereszkednünk a bajok gyökeréig, nem elég a jó kormányzás önmagában.” „Mindenkinek le kell győznie a romlottságra való hajlamot.” Egyelőre csak az indexen találtam, de ennél hosszabban is kifejtette, amit egyébként már az országértékelő beszédben is pedzegetett.

discretio 2010.03.15. 17:44:32

@radala: Mesterházy próbálta Gyurcsányosra venni a figurát, vagy u.az a beszédírója, mint a szenvedélyes beszédű Ferkónak. :)
Ő ahelyett, hogy együtt ünnepelt volna a párttársaival, bagoly77 nickname alatt ide írt be TG blogjába.

Sir Galahad 2010.03.15. 17:44:52

@Ordnassac: Leginkább a Fidesznek, mert a lehetséges 2/3 egy szeletéje veszhet el... a másik két pártnak nagyjából mindegy, pontosan mennyi lesz az a tizenvalahány.

Ordnassac 2010.03.15. 17:46:47

@Sir Galahad: nem egészen. Ugyanis a legkevésbé pont a Fidesztől venne el mandátumot az MDF lehetséges bejutása (hiszen az országos listáról a Fidesznek alig lesz mandátuma, ha tényleg ilyen átütő győzelmet arat, ellenben az MSZP és a Jobbik azokra lesz utalva, ahogy az MDF is)

radala 2010.03.15. 17:47:26

@colosgirl: Én nem láttam egyiket sem nem kell nekem ahhoz megnézni valamit, hogy tudjam milyen volt:-)

Balt 2010.03.15. 17:47:48

@Sir Galahad: Ha ez igaz, a másfél tucat (maradék párttag) érdeklődőt látva aligha jutnak be, de legalább elvisznem pár százalékot az MSZP-től. :) Már én is épp elgondolkodtam rajta, odaadjam-e nekik a "taktikai" ajánlószelvényt. :)

algi 2010.03.15. 17:48:13

"lapvetően azonban összefogást sürgetett („csak közösen, csak együtt”), mindenkihez beszélt"

Szerintem meg ez a mondat épp azt jelenti, hogy a párt bázisa fogjon össze a Fideszre nem szavazók ellen. Tehát épphogy megosztó ez a mondat.

Ordnassac 2010.03.15. 17:50:35

@algi: ha így gondolta, azzal mi a baj? Mindegyik párt "megosztó" a kampányban (szavazzatok rám, hisz én vagyok a legjobb, a többi vagy hülye vagy gyenge másolatom, fogjunk össze, hogy minél többen szavazzanak/tok rám/ránk!). Ez nálunk szerencsésebb országokban sincs másképp.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 17:50:36

@radala: látnok vagy? akkor 11-én este mire számíthatunk? :) csak így látatlanban :)

panelburzsuj 2010.03.15. 17:50:41

@Ordnassac:

Háááát ... Azért arról a tizenöt millióról nem sokan mondanának le egy telefonért.

De nyereményjátéknak szuper lenne: Hagyó serényen csomagolja a foglalkoztatóban a telefonokat, a narrátor pedig közli, hogy minden tizenötmilliomodikban ott lesz a tizenötmilliós meglepi ...

Sir Galahad 2010.03.15. 17:51:35

@Balt: szerintem a valakire mindenképp szavazni akaró MSZP-ből kiábrándultak voksolnak rájuk, nem a maradék tagság.

Balt 2010.03.15. 17:52:04

@discretio: "Ő ahelyett, hogy együtt ünnepelt volna a párttársaival, bagoly77 nickname alatt ide írt be TG blogjába."

Mármint Fegyencünk? Hun? :) Hadd lássam!

Vénveterán 2010.03.15. 17:52:06

Egy apró helyesbítés, Vona Gábor az utolsó előtti szónok volt. (Kiss Róbert a gárda kapitánya volt az utolsó)

Sir Galahad 2010.03.15. 17:53:49

@Ordnassac: Erre nem gondoltam, lehet, hogy igazad van... én csak azon gondolkoztam el, hogy minél több párt jut be, annál nehezebb közülük egynek a 2/3-ot elérni.

cotti 2010.03.15. 17:54:50

Nagyon szép volt a Jobbikos rendezvény, nagyon sokan voltunk. Pörzse bemondta az általa ismert részvételi számokat: MSZP 1500, FIDESZ 14 000, Jobbik 50 000.

Balt 2010.03.15. 17:55:23

@Sir Galahad: Stimmt. Enélkül "befogott orral" mégiscsak az MSZP-re fognak szavazni. Vagy a rosseb tudja... (Hogy "igazi" elemzésben is részetek legyen. :)))

cotti 2010.03.15. 17:56:47

Nagyon sokan voltunk a Jobbik rendezvényén!

Pörzse bemondta az általa megtudott nem hivatalos részvételi számokat:
MSZP: 1500
FIDESZ: 14 000
Jobbik: 50 000

mrs. white 2010.03.15. 17:58:22

@cotti: Akkor nézd meg az esti összefoglalót, ebből talán az mszp tűnik reálisnak, de az is kicsit alá kalibrálva.

Sir Galahad 2010.03.15. 17:58:42

@Balt: No igen. A legtalálóbb elemzés tényleg az, hogy "a rosseb tudja" :)

Balt 2010.03.15. 17:58:46

@Sir Galahad: Ez így van. De a bejutás egyáltalán nem biztos, sőt! Nagy lurti. Vagy megfelezik az MSZP szavazatszámát (Pesten még bejátszik az LMP is!), és végül mégse jutnak be, vagy - ha netán el is ütik a 2/3-tól a Fideszt - megint lesz egy 30 napos felezési idejű frakciójuk. :))

Ordnassac 2010.03.15. 17:59:09

@cotti: látom Pörzse Sándor Rákay Philip-szindrómában szenved...

Ordnassac 2010.03.15. 18:00:43

@Balt: na igen, egy Bokros, egy Dávid Ibolya, egy Retkes Attila, egy Debreczeni József, egy Dragon Pál, egy Bánk Attila, egy Somogyi Zoltán, egy Ikvai-Szabó Imre. Ejjj, ez nem olajfa, ez szivárvány-koalíció! ;-)

cotti 2010.03.15. 18:00:59

@mrs. white: Megnézem, én azt mondtam, amit hallottam, tudom, hogy ilyenkor mindig mindenki a számokra kíváncsi és sokan vagyunk kíváncsiak az ilyenkor szokásos számháborúra is. :)

Ha valamit számít, szerény számításaim (terület, tömegsűrűség) szerint a Jobbik 50 000 reális.

discretio 2010.03.15. 18:01:25

@Balt:
Ezt a bejegyzést ma 12.10-kor írta a Bokros posztba
"Szocialista politikusként, Bokros jó ismerőjeként, némely kérdésekben egyetértőjeként és tisztelőjeként, más kérdésekben pedig vitapartnereként, de ebben a kampányban mindenképpen ellendrukkereként írok.

Nagyon szeretem olvasni Török Gábor elemzéseit, mostanában már annyira rászoktam, hogy mindennap elolvasom, és kifejezetten nagyra becsülöm őket. Török Gábor rendkívül jól átlátja a politikai összefüggéseket. Ezúton is gratulálok neki!

Jelen véleményével kapcsolatban azonban talán vitatkoznék. Szerintem a műsor több szavazatot hozott az MDF részére, mint amennyit vitt (sajnos). Igaz ugyan, hogy Bokros nincs rászorulva a mindenáron való szereplésre, de nem felejtsük el, hogy a pusztán gazdasági kérdésekben való megnyilatkozásait csak egy szűkebb társadalmi réteg olvassa. Szerintem, abban a reálértelmiségi rétegben, aki rendszeresen olvas gazdaságpolitikai cikkeket, Bokros hitelessége nem csorbult a műsor hatására, hiszen ők nem a tegnapeste alapján ítélik meg őt (legfeljebb elmosolyodtak a valóban nem mindennapi "interjún"), hanem a megítélésük az elmúlt 15 évből és sokkal több információból táplálkozik. A társadalomnak másik része szemében viszont (amelyik gazdaságpolitikai témákban kevésbé tájékozódik) szerintem pozitív hatást válthatott ki, hogy megismerhette egy kicsit Bokros Lajost, mint embert is.

Mindenesetre, a véleményemtől függetlenül, talán most még inkább azt kívánom, hogy Török Gábornak legyen igaza. :) "

NickJ 2010.03.15. 18:01:43

Én is kint voltam a Fidesz-gyűlésen. A hangsúly egyértelműen eltolódott egy mérsékeltebb, visszafogottabb arculat felé, minden felszólaló tett utalásokat a szélsőségesek ellenében, egyedül Orbánnak maradt az az előjoga, hogy homályos ígéretet tegyen valamiféle elszámoltatásra ("a dolgok mélyére ásunk").

Ugyan keményen nekirontott a Fidesz a Jobbiknak, de szerintem inkább örömre lenne okuk, mert nyerő helyzetbe jutnak így: 70% Fidesz, 15% MSZP, 15% Jobbik - ennél szebbet Orbán még álmában sem kívánhatna magának. Az MSZP az SZDSZ nélkül csak nagyon nehezen nyerhet valaha is, a Jobbikot pedig az ország soha nem fogja 50% fölé szavazni. A Fidesz a nevető harmadik, 8 évig simán maradhatnak.

sárkányfő 2010.03.15. 18:02:29

@cotti: rosszul tudja. én biztos forrásból tudom, hogy kétmillió a helyes szám :)

Balt 2010.03.15. 18:03:14

@Sir Galahad:

Debreczeni írta a pécsi Szili-bukta után, májusban:

>>(...) De hagyjuk az egyedi kalkulusokat: a Mediánnak van egy táblázata, amely a korábbi választási adatok és az ezekből származó mandátumeloszlás alapján a listán elnyert voksok arányai szerint modellezi a két nagy párt által elérhető parlamenti helyek számát. E szerint: "A jelenlegi rendszerben a Fidesznek legalább 20 százalékpontot kellene rávernie az MSZP-re, hogy egyedül is meglegyen a kétharmados többsége... 20 százalékpontosnál valamivel nagyobb győzelemre (22) lenne szükség, ha az MDF és az SZDSZ a következő választáson is bejutna a parlamentbe, viszont kevesebb elég lenne, ha a két nagy párton kívül csak a Jobbik lépné át a bejutási küszöböt. Ez utóbbi esetben a két jobboldali pártnak együtt már akkor minősített többsége lenne, ha a Fidesz legalább 14 ponttal előzné meg az MSZP-t."<<

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1191667

Tehát négypárti parlament esetén 22%-ponttal kell verni a másodikat - legyen bár a Jobbik vagy az MSZP. Most van kb. 40%...

panelburzsuj 2010.03.15. 18:03:42

@Ordnassac:

Kádár kezdte az 57-es május elsejével. Mára haladó hagyománnyá érett ... :))

Balt 2010.03.15. 18:04:28

@Sir Galahad: (Off: Bocs, az Origón már találkoztunk, ugye?)

jjulie 2010.03.15. 18:06:11

@NickJ:

és hogy értékelnéd a viktor testbeszédét beleértve a mimikáját?

discretio 2010.03.15. 18:07:20

@Balt: off
Leírnád, hogy kell csinálni azt, hogy sárga színnel legyen kiemelve az, akinek válaszolni akarok ?Köszi.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 18:09:04

@cotti: mint a rákay philip. de biztos meg tud vezetni pár embert. fordítva adták a papírt a kezébe. szerencsére majd lesznek jó minőségű lépek a rendezvényekről. láttam a közvetítéseket azokból is lejött, hogy nem annyian voltak.

Sir Galahad 2010.03.15. 18:09:36

@Balt: (Off: aligha, nem olvasom)

Balt 2010.03.15. 18:09:59

@discretio: "Bokros jó ismerőjeként, némely kérdésekben egyetértőjeként és tisztelőjeként..."

Ez ki lehet? Drazsé? :))

Balt 2010.03.15. 18:12:24

@NickJ: "Ugyan keményen nekirontott a Fidesz a Jobbiknak, de szerintem inkább örömre lenne okuk"

Ezt ugyan nem értem (talán a rejtett alany miatt), de a lényeggel maradéktalanul egyetértek.

fontana_X 2010.03.15. 18:13:22

A közvéleménykutatók és politológusok azért olyan harmatgyengék - beléértve a jobb sorsra érdemes Török Gábort is -, mert elképzelésük sincs arról, mit gondol a csendes többség. Az utcára csalható néhány százezer ember véleménye alapján ítélnek, ami nem ad képet 8.1 millió választópolgár véleményéről és akaratáról.

discretio 2010.03.15. 18:13:42

@Balt: Drazsé nem MSZP-s politikus, Bagoly77 pedig így jellemezte magát :)

Ordnassac 2010.03.15. 18:14:30

@discretio: tudtommal a sárga alászedés csak akkor van, ha valaki neked válaszolt. Persze lehet, hogy lemaradtam valamiről.

discretio 2010.03.15. 18:16:05

@Ordnassac: Köszi, most visszaírok neked, aztán meglátjuk. :)

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 18:16:51

@cotti: egyáltalán nem reális. még a jobbik rendezői mondták az origón reggel, ha az andrássy útig ér a tömeg akkor kb. 40-50 ezer. de nem ért addig az utv.hu képein látszott, laza a tömeg és hiányzott az andrássy útig egy jó háztömb. nem telt meg. nagy jóindulattal 30 ezer. a fidesznél olyan 50 ezer lazán az is jóindulattal.

Balt 2010.03.15. 18:17:01

@discretio: Hú, jótól kérded. Szerintem ez a fórummotor automatizmusa: ha a "Válasz erre" linkre böksz, jobbra lent, akkor megcímzi az eredetit. (Én ettől függetlenül lustaságból be szoktam idézni a megválaszolandó mondatot, bekezdést.) Aztán bejelentkezve a saját neved - a hozzád címzett válaszokat is beleértve - lesz kisárgítva.

Balt 2010.03.15. 18:18:19

@Sir Galahad: (Már én is alig. :) De van/volt egy hasonló nick az Origo fórumán is.)

Ordnassac 2010.03.15. 18:18:40

@discretio: a nevem sárgán vagyon alászedve válaszodnál. Nálad a tied?

Balt 2010.03.15. 18:20:19

@discretio: Lehet, hogy nem (jó) politikus Drazsé, de akkor legalábbis univerzális pártkatona. :))

Gondolod, hogy Fletó a bagoly...?

voltamper 2010.03.15. 18:20:28

Az MDF az MSZP "megbokrosodott" trójai
falova. Ha valaki még emlékszik Kupa
Centrum pártjára, akkor tudja miért.
Viszont a "megbokrosodott"-at nem Lajcsi
miatt írtam. Ha tényleg elindulnak Budapesten, több szavazatot lopnak el
az MSZP-től elsőkörben, mit amennyit
a másodikban látványos visszalépéssel
"adnának".
A Jobbiknak ez még jól fog jönni.

Ordnassac 2010.03.15. 18:22:42

@voltamper: a Fidesznek még jobban, függetlenül attól, hogy bejut-e vagy sem.

discretio 2010.03.15. 18:23:19

@Ordnassac: Most az én nevem is besárgult sárga a te bejegyzésednél . :))

Ordnassac 2010.03.15. 18:24:22

@discretio: akkor meg/kioldódott a gordiuszi csomó. ;-)

Vénveterán 2010.03.15. 18:26:04

@colosgirl: Nem tudom mennyire láttad a közvetítésből, de az ottani kivetítőn (a színpadon és 1-1 kereszteződésnyire még 2) én úgy láttam, hogy csak az első 1/3-a került be a képbe. A középső kivetítő mögött volt a kamera, amiről a legtávolabbi kép jöhetett, a tömeggel szemköztiből meg elég nehezen kivehető, főleg, hogy a zászlóerdő eltakarta. (persze lehet az online közvetítés másképp mutatta)

Voltam már kinn sok Jobbikos rendezvényen, de azt biztosan állíthatom, hogy ez volt az eddigi legnagyobb. Én legalább 30-40 ezerre saccolom. kb az Andrássy útig álltak az emberek, bár a tömeg végét már nem láttam mennyire sűrűn vannak. De a szent István tér előtti részen illetve, onnan előre a színpadig (kb. ó utca kereszteződés) tömve volt.

Bár tényleg nem a számokon van a lényeg, azért gondoltam beszámolok az ezzel kapcsolatos tapasztalataimról.

Balt 2010.03.15. 18:26:09

@voltamper: Látványos visszalépés szerintem nem várható még az MDF részéről sem. (Alkalmuk se igen lesz rá, szerintem kevés helyen fordulnak az első 3-ban/kapnk 15%-ot, ha egyáltalán el tudnak indulni.) De az MSZP-ről leszakíthatják a "befogott orrúakat" és ez fontos lehet!

Balt 2010.03.15. 18:27:58

@Balt: Na, megvilágosodtam: számolja ki valaki a vidéki esélyeiket - azt látom, hogy legalább 3 megyében esélytelen volt a területi listájuk még tegnap -, és ha az 5% alá konvergál, máris viszem nekik a kopogtatót (péntek este). :))

theofil 2010.03.15. 18:29:11

A miheztartás végett:

Az a bizonyos orbáni mondat igy hangzik szó szerint:

"Senki sem szereti ha a hazugság és a saját nemzetének neve szinonímává válik a nemzetközi közösségek előtt."

2010. március 4. csütörtök este fél hetes Tények, TV2.

voltamper 2010.03.15. 18:29:57

@Ordnassac: Nemtudom. A FIDESZNÉL
jobban félnek attól hogy a jobbik felé is
x-elnek. Viktor ezt kétszer is remegő
hangon jelezte(akkor lesz csak..blablabla
ha minkét helyre a Fideszre teszik az x-et).
Vagy valami hasonló. A FIDESZ CSAK
veszíthet szavazókat napról napra.
Ha egyszer látnák "fotoshopp" mentes
közvéleménykutatást...........

Abel129 2010.03.15. 18:30:20

Bár látom, hogy a Jobbik szimpatizánsainak Pörzse szava Szentírás, azért, ha több sajtóorgánum adatait megnézzük a számok mást mutatnak.
Ezek szerint a valós részvételi adatok:
Jobbik: max. 30000
Fidesz: 60-80000
Mszp: max. 1500

Balt 2010.03.15. 18:30:24

@Ordnassac: Egyébként ez kimondottan ügyes a programozótól (TG handmade? :)), de az is lehet, hogy az RSS funkciója.

nyg 2010.03.15. 18:32:02

@cotti: Bruhaha, höhöhö. Ez a Pörzse gyerek utasszámláló volt? A Figyelőneten (amely ugye nem fideszes orgánum) egészen másféle számokat mondtak: "Orbán Viktor több tízezres tömeg előtt beszélt... A jobbikosok is több ezren voltak, az MSZP „vérszegény” rendezvénye gyér érdeklődés mellett folyt.

voltamper 2010.03.15. 18:35:29

@Balt: Valóban. De az én emlékeimben
élénken él amikor Kupa úr nagy médiafelülettel támogatva jelentette be
hogy akik az első körben rájuk voksoltak
azok a másodikban az MSZP-re tegyék.
LÁTVÁNYOSAN.Erre gondoltam.

discretio 2010.03.15. 18:37:37

@Balt: Szerintem igen. Róla el tudom képzelni, hogy nem tudja megállni, hogy ilyen stílusban írjon be egy olyan blogba, ami érdekli.

nyg 2010.03.15. 18:41:30

@Abel129: Ez az az abesszin makaó Pörzse-féle változata. Bárki, bármit mond, ő megszorozza kettőlvel, hárommal. Csak azt nem értem, miért aprózta el? Mondhatott volna 1 milliót is.

anyadamedve 2010.03.15. 18:42:56

Az RTL-klub híradójában megmutatták a Fidesz hatalmas tömegeit, úgy állították be, hogy az MSZP gyűlésén is sokan voltak, söt még az MDF és az LMP is mozgóképen volt bemutatva. A Jobbikról mit kapunk, pár mondatot. Nem merik megmutatni, hogy 50 ezer ember vett részt a gyűlésen, talán többen is mint a Fideszén. Eddig csak azt hittem, hogy részben egyoldalú a média, de most már tudom, hogy mindig is az volt. Fel tudnék robbanni.

Vénveterán 2010.03.15. 18:45:49

@colosgirl: Értem, ezért írtam, hogy a "sor" végét nem tudom pontosan megítélni.
Az azért mindenesetre sokat elmond a résztvevők nagy számáról, hogy egyedül a Jobbik rendezvényéről nem mertek képet mutatni az rtl-en (még az mdf és az lmp-ről is mutattak), a tv2 pedig csak a fideszről és az mszpről...
A fideszén a képek alapján én is úgy gondolom hogy többen voltak, de azért ez nem csoda!

mrs. white 2010.03.15. 18:50:29

@anyadamedve: Elején leszögezem nem vagyok jobbik hívő.

Ennek ellenére én is kurvára felidegesítettem magam azon hogy minden pártról filmes bejátszás volt a jobbikról meg semmi. Ez szerintem komolyan sérti a független tájékoztartást. Had döntsem el hogy nekem ki a szimpatikus és ki nem és ehez adjanak meg minden szükséges információt.

Ilyenkor a jobbik tök jogosan mondja hogy nem volt rendszerváltás még akkor is ha ez egy retek kereskedelmi tv.

brlv24 2010.03.15. 18:53:06

@Vénveterán: Arra nem gondoltatok, hogy nem keszult el az anyag?
A TV2 egyebkent kesve, 18:47-kor mutatta be a Jobbikos rendszvenyt. Sokan voltak, de azert annyira nem atutoen sokan.

brlv24 2010.03.15. 18:55:15

@mrs. white: Epp most irtam, hogy volt "filmes" bejatszas:)

kamasuka 2010.03.15. 18:55:55

@anyadamedve:
Ha ötvenezren voltatok, akár nyerhettek is, ha csak ötezren, akkor akár a MIÉP sorsára is juthattok. Ezen kár mérgelődni. Veszített már a Fidesz többszázeres gyűlés után is. A komcsik 1945ben többszázezres gyűlést csináltak, minden városban tömegek voltak a rendezvényeiken, aztán ha nincsenek itt az oroszok, sokkal szarabbul is szerepelhettek volna, különösen, hogy listázással megfogták a volt 45 előtti köztisztviselői kart.

kamasuka 2010.03.15. 18:56:51

@mrs. white:
"minden pártról filmes bejátszás volt a jobbikról meg semmi"

Ne írj hülyeséget, pls! Attól még, hogy nem nézted, volt. A Duna tévén ledták az ÖSSZES MINISZTERELNÖKI BESZÉDET!!!

anyadamedve 2010.03.15. 18:59:55

@kamasuka: Igazából nem is az a lényeg, hogy hányan voltak kint, hanem az, hogy mennyire egyoldalú a média. Miért nem lehet megmutatni, hogy igenis van támogatottsága a Jobbiknak? Két mondatban lezavarni az egészet, a többiről meg részletes anyagot mutatni egyáltalán nem korrekt.

anyadamedve 2010.03.15. 19:00:45

@kamasuka: Az RTL híradót néztem, abban egyedül a Jobbikról nem volt. Egy országos nézettségű csatornánál ez merőben gyanús.

Balt 2010.03.15. 19:01:25

@discretio: Azt el tudom képzelni, hogy Fegyenc - és/vagy stábja - kommentel népszerű blogokon, de azt kevésbé, hogy ilyen őszintének mondható legyen és tkp. nyílt kártyákkal játsszon. (Na persze Drazséről se nagyon feltételezném...) Mindenesetre ha így van, Lali király nincs a kezükben, menni fog a terített rebetli. :))

is 2010.03.15. 19:01:39

félOFF: ha majd visszajön az utókor, ebből a blogból nem fog arról értesülni, hogy a kormányzásra készülő párt egy általa programnak nevezett 95 oldalas dokumentumot letett az asztalra pénteken? nem ér az meg egy külön posztot? nem egy tipikus elemzői feladat arról írni?
/félOFF

Vénveterán 2010.03.15. 19:02:02

@brlv24: Hát már több mint 2 órája véget ért, főleg Vona és Morvai beszéde már több mint 2,5 órája. (kb. mint Orbánéké) Bár lehet nem könnyű összeszedni azokat a részleteket, amikkel negatív színben tudják beállítani a pártot.
A tv2-nél én nem voltam elég figyelmes, majd megnézem a neten.

mrs. white 2010.03.15. 19:03:47

@brlv24: Az rtl-en? Én nem láttam de lehet, hogy éppen lehajoltam cipőt kötni.

lüke 2010.03.15. 19:04:14

@kamasuka:
szerencsére már nincsenek itt..........

mrs. white 2010.03.15. 19:04:55

@kamasuka: A retek klubot írtam ott csak róluk nem volt.

is 2010.03.15. 19:05:54

szeretném hallani azok véleményét amai nap után, akik két évig nyomták, hogy a Jobbik biztos MSZP összeesküvés a FIDESZ ellen, hogy ezt még mindig tartják-e? hogy tényleg még azt hiszik, hogy az MSZP kreálta és pénzelte Vonát, hogy legyen, aki lesitteli, kisemmizi, agyagba döngöli őket?

voltamper 2010.03.15. 19:08:45

Vona megmondta, hogy bezárja a két
ker tv-t. Ők erre nyilván durciznak.
Mit vártatok? Őszinte beszámolót?

lüke 2010.03.15. 19:09:40

@theofil:
még1X
Párizsban így hívják a magyarokat:
hazudósak
a románok a lopósak
ez elér ide is:)

Sunabouzu 2010.03.15. 19:09:41

@is: Már megint itt ez a munkásőr?

A cikkhez mondanám, eléggé kihangsúlyozta leendő miniszterelnökünk , hogy nem szabad megosztani a szavazatainkat, mert azzal az ellenséget - a jobbikos férgeket - támogatjuk. Ezután jött asszem' a fidesz az egyetlen erő c bekezdés. Hajrá Viki bá!

brlv24 2010.03.15. 19:11:26

@Vénveterán: Biztos vegig kint maradtak, hatha fel tudnak venni egy kis bunyot:D

panelburzsuj 2010.03.15. 19:12:03

@is:

"nem egy tipikus elemzői feladat arról írni?"

Nem. A kommentelők dolga. Eddig radala, idet és saját megnyikkanásokra emlékszem fideszprogramilag.

Balt 2010.03.15. 19:12:50

@is: Ha valamikor, a mai Mesterházy-beszéd alapján igencsak élhetnénk a gyanúval: kizárólag Orbánról beszélt - mint "megosztó, középkori despota" stb. - a Jobbikról még csak érintőlegesen sem... (Demszky már inkább, de hát ő ugye személyesen fenyegetve volt. :))

Aldobói.Feldob 2010.03.15. 19:13:02

@is: momentán úgy áll a dolog, nincs szüksége az mszp-nek külső segítségre a sittre juttatáshoz, kisemmizéshez, agyagba döngöléshez. elvégzik ez a piszkos munkát maguk között. naponta jelentgetik fel egymást.

mrs. white 2010.03.15. 19:13:13

@voltamper: Vonának nem lesz hatalma bezáratni de ha lenne akkor se tudná, nem olyan egyszerű ez.. Viszont az rtl-nek kutyakötelessége hírt adni. Azon már tudna finomítani hogy az összes fogatlant meg bőrfejű skinhadet (ha vannak olyanok ) bevágja.

De így ebben a formában kontraproduktív, pont Vonának ad igazat akik azt mondják hogy a média elhallgatja Őket.

jobbra 2010.03.15. 19:14:29

Ennyit a tv csatornákról!! A jobbikot csak 2 mondatban ledarálta a retekklub, a tv2 meg sem emlitette az elején(át is kapcsoltam.)
De nem érdekes ,az emberek nem az alapján fogják az x-et tenni !!

Egyébként kint voltam a jobbikos rendezvényen,30-40e körülire saccoltam én is .

discretio 2010.03.15. 19:15:18

@Balt:
Elsőre tényleg hihetetlennek tűnik, de én pont az alábbi megjegyzésed miatt gondolom igaznak.

" Mindenesetre ha így van, Lali király nincs a kezükben, menni fog a terített rebetli "

j.sz. 2010.03.15. 19:19:46

Mindhárom me-jelölt jól oldotta meg a feladatát, és többé-kevésbé stratégiai céljának megfelelő beszédet mondott.
OV egy nagy lelkesítőt tartott, és erősen középre beszélt. A beszédben visszaköszönt a Nemzeti Ügyek kormányának víziója (ami a Fidesz programjának megjelenésével is homályos maradt). Ugyancsak visszatérő motívum, hogy a Jobbikra való szavazás csupán pocsékolás OV szerint. Ez szintén megfelel a Fidesz alapvető érdekének.
Vona Gábor beszédében semmi meglepő nem hangzott el, ahogy TG is említi, a Jobbik fő ellenfele immáron a Fidesz. De jól láthatóan az MSZP megsemmisítése élvezi továbbra is a fő prioritást.
Mesterházy is lelkesíteni próbált. Elsődleges célja a még választani nem tudó, ám a jobboldalra szavazni jó eséllyel nem kívánó választókat kívánta megszólítani. Jól ismerte fel azt is, hogy az MDF és az LMP botladozása a szocialisták malmára hajthatja a vizet.

j.sz.

jobbra 2010.03.15. 19:20:34

mrs. white 2010.03.15. 19:13:13

Kint voltam, egy 4 és egy 6 éves gyerekkel.És képzeld élvezték ,meglátták a csendőröket tollal a kalapjukban :)) tetszett nekik.

Skinheadet nem láttam (b középre gondoltál szerintem)
Kár hogy nagyon fújt a szél ,nem tudtam végig maradni.

A médiára szerintem most jogosan reklamálnak !!!!
Kiváncsi leszek mivel magyarázzák majd meg a keresk.tv-k a parlamentbejutásuk követően !!
Nekem lenne 1-2 szavam azért.
Könyörgöm nem cenzúra országában élünk...vagy mégis??? ehhh

Balt 2010.03.15. 19:22:44

@discretio: Arra gondolsz, hogy Gyurcsány - ahogy sejtetik - szándékosan betlire játszik? Elképzelhető, de ez esetben már nem is tudom hányadik csavar, legalább tripla. Valóságos möbiusz-szalag. :)

Don_Pipita 2010.03.15. 19:22:51

Én biztos fidesz szavazóként a jobbik meg emlékezésen voltam, ha igaz, amit pörzse mondott a számokról, akkor nagy hiba volt, de itthon megnéztem a képeket és mivel voltam már fidesz gyűlésen a dózsa téren megnyugodtam... szerintem több embert vártak, de az 50ezer -10ezer reális talán... Az volt a furcsa, hogy mi olyan 50 méterre álltunk a színpadtól, de egyáltalán nem volt hering érzés, sőt...
Ami visszataszító volt: 1, jó néhány szakadt részeg, vag csak szimplán részeg ember, a rengeteg félkatonai ruhába öltözött morcos képű fiúk és lányok, sok esetben egyáltalán oda nem figyelő emberek,feltűnően balhét kereső egyének és, ami a legrosszabb, az a mérhetetlen gyűlölet, ami végigjárta az embereket tetőzve a gyűlölettel átitatott beszédeket. Én most értettem meg, hogy Orbán miért mondta, hogy az erőszak van a zászlajukra írva. Mondjuk Vona mérsékeltebb volt, mint vártam. Szegedi nagyon kemény és hihetetelenül jól meg tudja ezeket az embereket szólítani erre a palira még oda kell figyelni, viszont mindkettőjüknek gyakorolni kell még az ilyen tömegek elötti beszédeket,de szerintem ez nem róható fel nekik. Ami a legmeglepőbb volt számomra az Morvai...A Budaházyzáson kívül egyáltalába véve nem tudta lekötni a hallgatóság figyelmét,pedig az első beszédet mondta.

anyadamedve 2010.03.15. 19:23:48

@jobbra: Erről beszélek én is. Még ha vki nem is Jobbikos engedtessék már meg, hogy lássa a valóságot. Komolyan lehet, hogy eddig naív voltam, de azt hittem, hogy azért valamilyen szintem egy ilyen eseményről elfogulatlanul fognak tudósítani. Hát nagyot tévedtem.

Pedró27 2010.03.15. 19:24:26

@is: "szeretném hallani azok véleményét amai nap után, akik két évig nyomták, hogy a Jobbik biztos MSZP összeesküvés a FIDESZ ellen, hogy ezt még mindig tartják-e? hogy tényleg még azt hiszik, hogy az MSZP kreálta és pénzelte Vonát, hogy legyen, aki lesitteli, kisemmizi, agyagba döngöli őket?"

Én például a következőkre alapoztam ezt a véleményt:

1, Saját megfigyelés: amikor kicsit kezdett alábbhagyni az érdeklődés a Jobbik iránt, mindig megjelent egy cikk a Népszabadságban vagy Népszavában, hogy "küszöbön áll a XII. kerületi Turul-szobor lebontása".

2, Vona Gábor letartóztatását nehéz nem kormánytámogatásnak értékelni.

3, Pont a választási kampány közepén törvényt hoznak a Holokauszt-tagadás tilalmáról. Ez nyilván a Jobbikot erősíti.

4, Érdekes volt az elhíresült Bächer-levél. "Elegem van, ezért a Jobbikra szavazok". Tényleg, akkor már miért nem a Fideszre?

5, Az EP választás után Lendvai Ildikó hosszan foglalkozott a Jobbik "meglepő és ijesztő" sikerével, és nem foglalkozott a Fidesszel, aki pedig tulajdonképpen megnyerte a választást.

6, A MÁV elleni kártérítési per híre is éppen a választási kampányban érkezett, és ez is a Jobbikot erősíti.

Egy jobbikos ismerősöm nagyon méltatlankodott emiatt a per miatt (már megint a zsidók így meg úgy). Azt válaszoltam neki keserű humorral, hogy örülj neki, nektek ez plusz öt százalék.

Ez csak néhány példa volt arra, miért alakult ki nekem az az érzésem az évek során, hogy a Jobbik szekerét az MSZP tolja.

brlv24 2010.03.15. 19:24:35

@jobbra: Tudom, hogy teged nem zavar, de mar tobbenleirtak, benne volt a hiradoban:)
Egyebkent mit varsz, 10 percig beszeljenek a jobbikrol?:)

cellimega 2010.03.15. 19:26:02

@is:

Nem vlsz, hogy pont az MSZP (bár nincs kizárva), esélyesebb szerintem a régi hálózat, amit még ma is Moszkvából irányíthatnak. Sok apró jel utal erre.

Ha nem csinálták volna meg vkik ilyen jól a Jobbikot, az MSZP-vel elégedetlenkedők nagy része a Fideszre szavazna. Jobb híján.

Az MSZP-nek ez jobb, mint egy 70%-os Fidesz.

Mihelyst túl erős lesz a Jobbik, megkezdődik a szalámitaktika, a régi bolsevik trükk. Ez történt a 3 rendszerváltó "jobboldali" párttal is. Tele voltak jó előre beépített III/III-asokkal, akik néhány év után aktivizálódtak, és törtvénytelen kizárásokkal, elnökválasztásokkal stb. lejáratták pártjukat. Csalódott szavazóik átáramlottak a Fideszhez 1998-ra nagyrészt, majd 2002-re teljesen.

Surko 2010.03.15. 19:26:37

Nem az utcai demostrációk részvételi számait kell megnyerni, hanem a választásokat.

Anno Csurka rendre ki tudott vinni tízezreket a Hősök terére, mégsem voksoltak rá többen, mint 250 ezren.

A radikális szavazók mindig szívesebben vonulnak utcára.

A radikálisba lassan az agresszív szocialista kisnyugdíjast is bele lehet érteni. :))

Egy jól szituált középosztálybeli ugyanis nem fog kimenni az utcára és csápolni az aktuális vezérét éltetve, hanem csendben a választás napján behúzza az ikszet.

De azért ezzel együtt is engem meglepett, hogy az LMP rendezvényén mindössze 50-en voltak. Azt hittem, hogy a fiatal LMP-s tábor ennél azért elkötelezettebb. (persze lehet, hogy ünneplés helyett inkább ma is kc-t gyűjtöttek)

brlv24 2010.03.15. 19:28:54

@Pedró27: Abban ertek veled egyet, hogy az mszp-nek erdeke a Jobbikot tolni, azonban nem hinnem, hogy penzelne. Az erosen nemzeti erzelmu emberek mindig jelen voltak a tarsadalomban.

brlv24 2010.03.15. 19:29:59

@Surko:
"A radikálisba lassan az agresszív szocialista kisnyugdíjast is bele lehet érteni. :))"

+1:))

brlv24 2010.03.15. 19:33:43

@cellimega: Ja es kopaszra borotvalt KGB ugynokok gyujtottak fel az mtv szekhazat.
Van meg esetleg valami szorakoztato mesed?

Captain Tott (törölt) 2010.03.15. 19:34:41

@mrs. white: Lehet, hogy a kereskedelmi tévéknek egyszerűen nem éri meg egy összetört közvetítőkocsit kockáztatni.

jjulie 2010.03.15. 19:36:38

@Captain Tott:

nem volt hírértéke, az hogy élőben megy a kurucinfó az nem hír, kellet volna valami plusz

Kamee 2010.03.15. 19:36:44

@Surko:
"De azért ezzel együtt is engem meglepett, hogy az LMP rendezvényén mindössze 50-en voltak."

És ezzel a létszámmal mégis verték az MDF-et:)

bigapples 2010.03.15. 19:41:27

Azért vicces ahogy az MSZP és a Jobbik milyen üzenetekkel operál. A Jobbik MSZP-Fidesz koalíciót emleget, a szocik meg még mindig a Fideszt Jobbik együttműködéssel riogatnak. A végén a két állítás kioltja egymást.

A Jobbik szerintem nem nagyon csodálkozhat, ha a kereskedelmi média agyonhallgatja azt a pártot, amelyik be akarja tiltani az RTL-t és a TV2-t.

discretio 2010.03.15. 19:43:52

@Balt: Én nem látok ebben olyan sok csavart, az igaz, hogy Gyurcsány szeretné végtelenített szalagon látni önmagát mint "nagy embert", mindegy hogy kivel és melyik pártban, szerintem. :)

Captain Tott (törölt) 2010.03.15. 19:46:14

@jjulie: Ilyen alapon egyik pártrendezvénynek sem volt hírértéke, mindegyiken élőben ment a szokásos mantra.
De pl. MDF-ről bevágással tudósítottak, LMP-ről meg semmit. (Igaz, a csiga2 hátulról is megmutatta az "ünneplő tömeget".)

ubul2000 2010.03.15. 19:49:22

Szerintem kár számháborúba belemenni. Sokan voltak a fidesz és a jobbik rendezvényén, a többi marginális. Reméljük így lesz a voksoláskor is.
orbán és Vona szerintem azt adta ami várható volt, sőt. Mindkettő mozgósító volt, és kellően visszafogott a másikkal szemben. Pont annyira támadták a másikat, amit a szimpatizánsok minimálisan elvártak, de nem többet. Mindketten - szerintem helyesen - támadták a korrupciót, az mszp-t. Majd TG és a közvéleménykutatók megmondják mi ennek a hatása.

kamasuka 2010.03.15. 19:49:43

@is:
Hol van ő még ettől? Egyelőre jusson be.

cellimega 2010.03.15. 19:50:04

@Surko:

rengeteg nagygyűlésen voltam 1989-2006 között.

A Fidesz-gyűléseken ránézésre szinte mindenki középosztálybeli volt. Nyugodt, jóarcú emberek.

Nekem meglepetés volt, hogy a MIÉP-gyűléseken is viszonylag normális embereket láttam. Zömében időseket.

Legnegatívabb élményem az MSZP-nagygyűlés volt az Andrássy úton 2006 tavaszán. Komor arcú, megtört tekintetű, maguk elé meredő nyugdíjasok 90%-ban, 10% idétlenkedő 20 éves szaksikolás fizimiskával.

A fiataloknak üzenem:
A mai elfogult média hihetetlenül korrekt ahhoz képest, ami a kilencvenes években folyt Mo-on.
2002-ben pl. amikor több százezren voltak a Kossuth téren a Fidesz gyűlésén (több mint egy óra volt, míg körbejártam a tömeget, mert kerestem vkit; a mobilok nem működtek), láttam egy tucatnyi operettfasisztát, kart lendítettek, Heilt ordítottak egyenruhában. Mögöttük lépésnyire ott volt a két ker. tévé stábja, vadul forgattak. Az egyik híradóban ezt mutatták Fidesz-tömegként, a másikban benne sem volt a gyűlés, csak a késői kiadásban (este 10 körül).

ubul2000 2010.03.15. 19:52:03

@bigapples: Csakhogy nem szimpátia kérdése ez, hanem a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye ami számít.

loláb 2010.03.15. 19:57:57

Az mszptől már nem lehet szavazókat szerezni. AKik mögötte állnak, azok bármi történjék, SOHA nem fognak másra szavazni. Amit esetleg el lehet érni, az, hogy ne menjenek el szavazni.

A fidesz jelentős számban csak a jobbiktól tud szavazókat szerezni.
Ehhez azonban a "mindkét szavazatra szükség van" retorika valszeg kevés.
A fidesznek a bizonytalanokat kéne meghódítani. Ha túl keményen, radikálisan támadja a bal oldalt, azzal nem saját magát, hanem a jobbikot erősíti, akár maga ellenében is. Akiket még meg lehet szólítani, azok a liberális, középen állók, akiket a két szélsőségesezés, meg az elszámoltatásozás nem hoz lázba. Akik tudják, hogy a szocik nagyon elbaszták a korruptságukkal, meg gyurcsánnyal, de ennek ellenére nem rögtön a jobbikot, meg a szent korona tant gondolják a megoldásnak, hanem egy középen álló, demokrata erőt akarnak, aki európai értékeket képvisel.

Ha ezeknek muzsikál a fidesz, akkor azzal két célt ér el: elhódítja a bizonytalanokat, és a z egyre kisebb hitű mdf-es, lmp-s szavazók közül is értékes voksokat nyerhet. Másrészt hitelteleníti a baloldali retorikát, így őket is gynegíti. És ha a szocik csak 12-14%-ot kapnak, de nem jut be sem az mdf, sem az lmp, a jobbik hába kap 7-800ezer voksot, meg lesz a fideszes kétharmad.

cellimega 2010.03.15. 19:58:09

@brlv24:

Az elmúlt 200 év forradalmai megtervezett események voltak - legalábbis ezt nyilatkozta pár éve az egyik mo-i páholy vezetője.

1. Azok a futballhuligánok, akik betörtek a tévészékházba, korábban soha nem voltak pol. gyűléseken.
2. Oroszo-nak érdeke a térség destabilizálása, hogy lefékezze a demokrácia exportját és ezzel együtt a nyugati, amerikai előretörést keleti irányba.

Más országokban (Lengyelo-ban) elég sokat cikkezik erről a média, nálunk nagy a kussolás.

Minket az elmúlt 8 évben szimplán az oroszok előretolt bástyájaként kezeltek pl. Lo-ban.

Azt is hallottam, hogy a NATO-ban a legfontosabb kérdéseket úgy tárgyalják meg, hogy a magyar és a szlovák küldött nincs jelen. Mert nem bíznak meg bennünk (erős orosz befolyás).

Paradoxon88 2010.03.15. 19:58:19

@Ordnassac: Te ott voltál a Jobbik megemlékezésén?

Mert én igen, és szerintem nagyon sokan voltunk. Váratlanul sokan. Körülbelül 9x-10x annyian, mint tavaly március 15.-én.

Bár a TV felvételek és fotók alapján a Fidesz rendezvényen voltak többen, de ne a Fidesz közönsége pl. tavalyhoz képest jelentősen csökkent, míg a Jobbiké jelentősen nőtt.

brlv24 2010.03.15. 19:59:08

@cellimega: Erre en is emlekszem, de hat meg mindig ez kell a "nepnek". Legalabbis ezt hiszik:S

Captain Tott (törölt) 2010.03.15. 19:59:41

@ubul2000:
Érdekes módon az a tény, hogy közel vannak a választások, szvsz mindegyik gyűlést kicsit unalmasabbá tette a szokottnál. Mindenkinek jobban kellett figyelnie arra, mit mond.
A Fidesz gyűlés meg valahogy nem szolgálta ki a közönségét. Egy óra alatt lezavarták, és Orbán sem parádézott a beszédében: nem volt egy vicc sem vagy valami emlékezetes szólás, amiről Békéssámsonig hazáig lehetne beszélgetni. Ha már az ország minden szegletéből idejöttek (a zöme vidéki volt!), többet is kaphattak volna.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 20:03:58

@Vénveterán: természetesen. és végül is nem számháború, csak most a jobbik nagyra tette a mércét. pörzse mi vagyunk a legtöbben, szegedi csanád most vagy soha, nincs majd 2014. 2010 van. vona csak a győzelem lehet.
érdekes lesz majd magyarázni 11-e után. mérik őket 12%-on. saccolom én őket 15-19% közé. ha bejön akár 20-22% valami csoda folytán azt hogy fogják kezelni?

bigapples 2010.03.15. 20:04:03

@ubul2000: Elvileg igen. Csak hát itt üzletről van szó. Ha a Jobbik be akarja tiltani őket, hülyék lesznek a saját érdekeikkel szemben a kiegyensúlyozottságra törekedni. A Maunika show-t is csak akkor kezdték kissé pacifikálni, amikor órákra elsötétítették őket és így már többet vesztettek, mint amennyit hozott nekik a primitív verekedésekkel feldobott műsor.

csaloganyfelix 2010.03.15. 20:04:04

ezt láttátok már?!
nagyon LOL: www.youtube.com/watch?v=tNIGyX0EALk

Bokros Lajos, a munkahelyteremtő! :D

kamasuka 2010.03.15. 20:05:02

@Surko:
Meg ugye szarrá verték október 23-án a vakmerőbbeket ...

ubul2000 2010.03.15. 20:05:33

@Captain Tott: Igen, ezt mondom: visszafogottak voltak a fiúk.
Bennem állandóan mocorog a kisördög: a pártok megkapják a közvéleménykutatások valódi állását, nem pedig azt amit mi kapunk. Könnyen lehet, hogy egymásra lesznek utalva. És programjukban nagyon sok a közös elem, pl az elszámoltatás.

Balt 2010.03.15. 20:06:42

@brlv24: "Ja es kopaszra borotvalt KGB ugynokok gyujtottak fel az mtv szekhazat."

Ez hamarosan kiderülhet. Jól emlékszem, akkoriban mondta a 168 órás Nagy József - aki aligha vádolható jobboldali elhajlással... -, hogy rendőrségi cikkek révén régi B közepes ismerőseivel találkozott a helyszínen:
- Hát ti mit kerestek itt?
- Dolgozni jöttünk gempáért. (Pénz v.mi börtönszlengben.)

Ezt ő nyilván a Fidesz elleni koncepcióra próbálta beállítani, de ma már nem kérdés, kinek is lehetett érdeke a tévészékház ostroma, a magára hagyott rendőrkadétokkal...

tlac 2010.03.15. 20:07:21

@Pedró27: és a TV2 is egyértelműen a Jobbikot nyomja

2010.03.15. 20:08:05

@cotti: Pörzse megmondta a tuti számokat, ez jó.. a Tabán domboldalán voltam fent, láttam.. a Pörzse szerinti 14 000 kacagtató... :) de hát ennyit Pörzséről..

cellimega 2010.03.15. 20:09:03

@brlv24:azok körében, akik nem vagy keveset neteznek, ez még mindig hatásos vidéken.

A baloldalra eddig a tévénézők szavaztak főként.

A net mindent át fog alakítani. Erre utalt gondolom Orbán pár éve, amikor a pártrendszer átalakulásáról beszélt vagy Kövér, amikor arra utalt, hogy ez a Fidesz utolsó dobása.

Amire én nagyon várok, az egy konzervatív liberális párt megjelenése (am. Rep. Párt mintájára).

kamasuka 2010.03.15. 20:09:42

@loláb:
"Az mszptől már nem lehet szavazókat szerezni. "

Hogyne lehetne.

brlv24 2010.03.15. 20:12:03

@cellimega: Eredetileg a fidesz is jobboldali-liberalis part volt, ha nem csalnak az emlekeim..?:)

bigapples 2010.03.15. 20:14:43

@cellimega: "Az elmúlt 200 év forradalmai megtervezett események voltak - legalábbis ezt nyilatkozta pár éve az egyik mo-i páholy vezetője."

Ez azért elég komolytalan.

Különben a Jobbik kapcsán nemcsak orosz hanem iráni pénzekről is regélnek. Nem tudom valaha is ki fog derülni az igazság. De a dolog akár el is hihető, emlékszünk még a Király B Izabella sztorira, aki állítólag iraki olajpénzeket kapott :D

A választások után már elég erősek lesznek saját Jobbik klientúra kiépítésére és nem lesznek a külföldi pénzekhez kötve. Bár tudom sokan romlatlan tiszta erőnek látják a őket, már ott van a jobbikos Hagyó meg Zuschlag közöttük, legfeljebb a nevét még nem ismerjük.

tlac 2010.03.15. 20:17:06

@bigapples: pont EZT nem hiszem. legyen mondjuk 35%-uk. Milyen pénzek felett lesz ráhatásuk??

ciszko 2010.03.15. 20:17:11

@NickJ:
Furcsa arányokat feltételezel, barátom a pártok esélyeit illetően.

(1) Nem tudom miből gondolod, hogy a 40%os "népszerűségnek" örvendő Orbán Viktor pártja, miképp tudna 70%ot elérni a választásokon?
A korábbi tapasztalatok alapján - amikor a pártelnökök népszerűségi mutatóit még összevetették a választási eredményekkel, előtte-utána, egészen pontos összefüggéseket lehetett megfigyelni, mára pedig megalapozottan felhasználni a választások kimenetelének latolgatásában. Persze manapság nem arról szólnának, - akik komolyan művelik ezt az elemzést -, amiről az elfuserált felmérések alapján dolgozó közvéleménykutatók beszélnek.(pontosan nem dolgoznak)
Manapság egy "jóslat" matematikai apparátusában már nélkülözhetetlen a regressziószámítás, mégpedig leginkább másodfokú rendszerben.
Ilyen rendszerben pl alaposan megfontolandó korrekciót számolhatunk azon az alapon, hogy Orbán Viktor most indul hatodszor és a megelőző öt alakalomból egyszer győzött, akkor is 82 kisgazda jelölt visszahívása árán.
Most vajon nem hiányzik majd 82 visszalpés, Orbány győzelméhez?
Nagy az esélye!
Hála istennek, nincs 82 visszaléptetett, mert ki léptetne vissza a Fidesz javára.
A Fidesz felzabálta szövetségeseit. Most az Óperencián túl sincs koaliciós partnere. Egyedül pedig nem nyeri meg a választást most sem.

(2) Vicces a Jobbik lebecsülése is. Feltehetőleg közelebb lesz a 20%hoz, mint a 15-höz. Ráadásúl eminens érdeke lesz az első naptól kezdve aképp támadni a Fideszt, de leginkább Orbán Viktort, ahogy azt Tőle megtanulhatta, ama polgári körben, ahol meghitten összeborultak.
A Jobbik történelmi nyereséget könyvelhetne el, egy előrehozott választáson - ami majdnem tuti - ami során Orbán végre kibukik a politikai porondról, amivel egyidejűleg a személye köré épült párt is összeomlik. Nem feltételes módban gondolkodom.

(3) Az a magyar választók megoszlásának teljes nemismeréséből fakadhat, hogy az MSZP számára 15%ot jósolsz. Nagyon nagy tévedés.
Ugyanis a baloldali szavazók félnek. Csöndben vannak, és csöndben is szavaznak majd. A 15-höz adhatsz még 35-öt.
Nagyjából ennyivel nött a pártállását, sőt szavazatát letagadó szocialista szimpatizánsok száma.

Összességében.
Egyre nő a szavazni szándékozók száma. Erről a növekedésről aonban tudjuk, hogy a baloldalnak fog kedvezni, arányai messze eltérnek - megoszlásukat tekintve - a biztos pártválasztók arányaitól. A forradalmi lázban égő jobboldal egyélterműen mérhető - állandó - létszámú tömegeket jelent.

Orbán Vitor pedig súlyos százalékokat veszített - akár a mai napon is - zagyva és zavaros beszédeivel.

Ellenben. Mostanra megtanulták a magyarok, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit ér a forint, hogy nem közömbös blabla az államháztartási hiánymutató és az alapkamat mértéke.
Az ország jelentős része pedig el van adósodva.

Továbbá közbeszéd tárgya - egyszerű emberek között is - Fidesz vezette - önkormányzatok tragikus eladósódása, különös tekintettel az értékpeír kibocsátásokra, amit a magához térők tömege úgy tekint, mint az ötvenes évek Béke-kölcsönét.

Útoljára: senki nem tudja igazán mit a fenét akar a Fidesz.
Orbán Viktor nyolc éve hazudik, de nagyon és folytatólagosan. Ezért a Fideszes fiatalok a Jobbikra fognak szavazni, különösen, ha nem tagjai a Fidelitasnak.

Ne nézzük egymást hülyének, elég ha Orbán Viktor hülyének néz itt mindenkit és arra sem gondol mire tanította ki a tömegeket, ha hazugságon kapnak egy miniszterelnököt.

Nem irigylem azt a pártot, amelyik megnyeri a választást ... de mivel maguknak kavarták ki, megérdemli ezt a büntetést az MSZP.
Ez lenne a legzökkenőmentesebb átmenet, a nemzet javára. Maradna ez - a nemzetközileg már elfogadott -
szakmai kormány.
Ezek már nem mernek hazudni, tudják mivel járna.
Így lennénk a malac farka; PIGS+H!
Nekem nem hiányzik, disznóknak azért még nem neveztek minket.

Ha az Orbán nyer, mi nem nyerünk!(még a Fidesz sem)

cellimega 2010.03.15. 20:20:19

@brlv24:
az volt.
Retorikájában az utóbbi 15 évben nem liberális, tetteiben (1998-2002) sok mindent annak értékelhetünk.

A jobboldali sajtó sajnos szitokszóként használta a liberális kifejezést az utóbbi 20 évben és ez a Fidesz mozgásterét erősen behatárolta.

bigapples 2010.03.15. 20:20:24

@tlac: Pl önkormányzati pénzekre.
ÉK-Magyarországon komoly önkormányzati pozíciókat tudnak megszerezni ősszel.

Balt 2010.03.15. 20:20:38

@ciszko: "(1) Nem tudom miből gondolod, hogy a 40%os "népszerűségnek" örvendő Orbán Viktor pártja, miképp tudna 70%ot elérni a választásokon?"

Ez baromi egyszerű: van ugyebár egyéni jelölt + területi lista (na meg az országos). 20%-kal verve a 2. pártot garantált a 2/3. (Lás a fentebb hivatkozott Debreczeni cikket.) Na meg ugye a Fidesz inkább 60% körül közlekedik a "pártot választó biztos választók" között, márpedig ők számítanak választópolgárnak.

Balt 2010.03.15. 20:21:57

@ciszko: "Most vajon nem hiányzik majd 82 visszalpés, Orbány győzelméhez?
Nagy az esélye!"

Vsz. ennyi helyen nem is lesz 2. forduló...

kamasuka 2010.03.15. 20:22:01

@ciszko:
Ez az érvelés bármelyik munkásőr fórumon megállná a helyét! Gratula érte!

Szar lesz neked vagy Orbánt, vagy Vonát kapod meg. Ja, és le kéne állni a sci-fi olvasásokkal, vagy írhatnál, mert ebben a kategóriában akár sikeres is lehetnél.

Balt 2010.03.15. 20:23:29

@ciszko: "A Jobbik történelmi nyereséget könyvelhetne el, egy előrehozott választáson - ami majdnem tuti -"

Mint látjuk, az MSZP(-SZDSZ) két bukott kormányfővel kihúzta 8 évig...

kamasuka 2010.03.15. 20:24:29

@Laci29:
Már 3x írták le. A Dunán (II) pár perce ért véget Vona beszéde.

fell bandi 2010.03.15. 20:26:25

@Balt: csakhogy ez egy nagy baromság, hiszen debreczenitől származik. ilyen összefüggés egyszerűen nincs, olvasgass vissza ebben a blogban!

Paradoxon88 2010.03.15. 20:26:47

@cellimega: Konzervatív - liberális? :D
Ha egy ideológiai skálát képzelünk el, ez van a két végpontján (bizonyos szemszögből). Ezen ideológiák egymást "tagadják". Bármilyen szempontból vizsgálod, egymásnak ellentmondó válaszokat ad a 2 eszme.

(Az más kérdés, hogy hogyan lehet a Fidesz bizonyos kérdésekben konzervatív, míg másokban liberális. De a két eredeti esze egymással össze nem egyeztethető.)

brlv24 2010.03.15. 20:27:09

@kamasuka: Es most mondott valami ujat?:))

Balt 2010.03.15. 20:27:09

@ciszko: "Ugyanis a baloldali szavazók félnek. Csöndben vannak, és csöndben is szavaznak majd. A 15-höz adhatsz még 35-öt."

Ad 1.: jól teszik, hogy félnek. :))
Ad 2.: 50% "baloldal"?!?! :))) nyihihi, ennyi jelölt nem is marad április elejére, mikor naponta egy jelölt meggyanúsítva. :)) (Tegnapelőtt pl. a komlói polgármester, tegnap Tóbiás József, mint Hagyó "üzlettársa" és í. t.) :)))

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 20:27:16

@ciszko: ennyi butaságot honnan vettél? választói hajlandóság növekszik de kizárólag a jobboldali pártoknál, a baloldal mélyponton van. mszp fél az lehet, de a rejtőzködő szavazók aránya is lecsökkent már. egy jó hét múlva lehet értékelni a beszédek hatásait. a jobbiké volt az elriasztóbb, harciasabb, orbáné most jobb volt mint máskor, nem zagyvaságok csak figyelni is kell a tartalomra. megkockáztatom ez volt a legmozgósítóbb beszéd a mai napon, mesterházyé nagyon vérszegény volt. mszp egy 25, jobbik olyan 15 %-ot ér el kb. fidesznek úgy 50% 4-4% lmp-mdf, és 2% az egyébb pártoknak. nem lesz 70% de a parlamenti arány úgy alakul, hogy listán is kapnak mandátumot és egyéniben is. és a parlamenti képviseletet nézik. úgy természetesen több mint a leadott szavazatarány.

Balt 2010.03.15. 20:28:50

@ciszko: "egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit ér a forint, hogy nem közömbös blabla az államháztartási hiánymutató és az alapkamat mértéke.
Az ország jelentős része pedig el van adósodva."

:))) Éljenek pártunk és kormányunk elévülhetetlen érdemei a szocialista haza építésében! :)))

anyadamedve 2010.03.15. 20:29:13

@Laci29: Én egyenlőre nem látom realitását a 30-40%-nak. Szerintem olyan 20% körül lesz, de egy ilyen győzelemmel már lehet bizonyítani. Nem vagyok elvakult Jobbikos, ezért mondom azt, hogy tessék bizonyítani a Parlamentben. Ha jól csinálják, nem korrumpálódnak, tisztességesek maadnak, akkor lehet győzni 2014-ben.

Balt 2010.03.15. 20:30:31

@ciszko: "Maradna ez - a nemzetközileg már elfogadott -
szakmai kormány."

Hú, ez olyan, mint a Mikroszkóp Színpad! :)))

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 20:30:47

@colosgirl: és ez egy optimista variáció a te szempontodból, én azért megkockáztatom, hogy az msz-jobbik fordítva lesz :) inkább a jobbiknak lesz 25%

kamasuka 2010.03.15. 20:30:51

@brlv24:
Fidesz (Orbán), Fidesz (Orbán), Fidesz (Orbán). De majd ők ... (a kivánt rész behelyettesítendő!).

kamasuka 2010.03.15. 20:31:30

@Balt:
És még a kampány csak holnaptól kezdődik.

ciszko 2010.03.15. 20:33:11

@Balt:
A parlamentáris demokrácia szabályai szerint hazánkban nem szamélyak, hanem Pártok nyernek, vagy veszítenek.
Európában nem ritka, hogy akár miniszterelnököt is cserélnek "menet közben". teljesen törvényesen és alkotmányosan.

A jobbiknak történelmi lesz, ha 20% fölött végez. Aztán lerombolja - saját érdekében - a mumust. A demokráciák legmonolitikusabb - személyxi kultuszban szernvedő - pártját, a Fideszt.
Ez a forgatókönyv arra az esetre, ha esetleg a fidesz sima és egyszerű többséggel nyerne.

Az MSZP kormányzása esetén ez nem valószínű és a Fideszt békésen lehet átszervezni egy korrekt neokonzervativ - esetleg libertárius - keresztény párttá, Orbán nélkül.
Ez viszont szintén a nemzet érdeke.
Ebben az esetben ugyanis lehet kétpárt rendszert játszani, amiben esélye sem lessz a Jobbiknak.

Szóval egyik koaliciós kormányfő sem bukott politikus. Különösen nem az a Gyurcsány.

fontana_X 2010.03.15. 20:35:35

KÉRDŐIV

1) Elhiszi-e Ön, hogy a FIDESZ becsületes politikusokból áll, szemben a gonoszságot megtestesítő MSZP-vel?
igen - nem

2) Elhiszi-e Ön, hogy az MSZP becsületes politikusokból áll, szemben a gonoszságot megtestesítő FIDESZ-szel?
igen – nem

3) Elhiszi-e Ön, hogy a politikai pártok az ország boldogulásáért munkálkodnak, nem pedig saját hatalmuk és gazdagodásuk érdekében?
igen – nem

ÉRTÉKELÉS
Amennyiben Ön a fenti három kérdés bármelyikére igennel válaszolt, úgy az Ön számára nincs remény. Amennyiben Ön a fenti három kérdés mindegyikére nemmel válaszolt, úgy az Ön esetében még van remény.

Balt 2010.03.15. 20:36:00

@fell bandi: Az elemzés (mandátumszámítás) alapvetően a Mediántól származik és bizony megáll(hat)ja a helyét. Ha az egyik párt hozza az egyéni helyek bő 90%-át (számoljunk 160 hellyel), az önmagában 42% körül van...

Balt 2010.03.15. 20:37:01

@fell bandi: A blogot meg kezdetektől fogva olvasom; nem volt ellenkező értelmű következtetés. De hívjuk tet(t)emre a Topik Gazdát! :)

Balt 2010.03.15. 20:37:40

@Paradoxon88: Egyáltalán nem, sőt!

cellimega 2010.03.15. 20:37:51

@Paradoxon88: 200 évvel ezelőtt így volt.
Azóta 2 fontos folyamat tolta egymásra a konzervatívokat és a liberálisokat:
1. a liberális eszme győzelme. Ma minden demokrata liberális többé-kevésbé.
2. az új baloldal megerősödése a 19. sz második felében: a szocik (akik aztán komm-ra és szocdem-ra szakadtak).

A mai nyugati konzervatívok (klasszikus) liberális gazdaságpolitikát folytatnak (van közelebbi példa is: szlovák ker.dem-k 1998-2006).
Az am. republikánus párt egyértelműen konz. liberális. Reagan és 2. Bush is csökkentették az adókat pl.
A fiatalabb Bush visszaállította az iskolaválasztás szabadságát (amit még Johnson idején töröltek el a szegregáció állami eszközökkel történő felszámolása során).
Bush szövege a 2004-es kampányból: "Az állam nem arra van, hogy irányítsa az emberek életét, hanem hogy könnyebbé tegye azt". Ez eléggé liberális duma, nem?

Rowar Atkinson 2010.03.15. 20:40:10

@ciszko: Neked elgurult a gyógyszered. Alapjaiban nem érted a magyar választási rendszert. Csak emlékeztetőül: 2006-ban a Fidesz és az mszp is nem sokkal 40% felett ért el, és így is elég sok mandátum eldőlt egyéniben az első fordulóban. Most 50-60% közötti Fidesz szerinted kevesebbet fog nyerni. Épp az a valószínű, hogy az egyéni mandátumok jó részét már az első körben viszi. Visszalépéesk nem játszanak 2010-ben releváns szerepet. Az Orbám fóbiádra no comment.

ciszko 2010.03.15. 20:41:16

@Balt:
Az utolsó választások alkalmával az exit poolnál is letagadtáa a baloldali szavazatát 16.7%
Erre volt alapozva a "választási csalás" hisztéria.
Most kb 2x ennyien lesznek, akik tagadnak.

Ami a mozgosítást lleti.
Először: A jobboldalnak nincs tartaléka. Ez eddig öt választáson így volt.
Másodszor: A hezítálok az utolsó pillanatig komolyan és önállóan fognak mérlegelni.

Megmondom minek alapján:
"Na, mi is van a programokban?"
Ennyire egyszerű.

Ennek ellenére, kétesélyes a játék, mint minden választás. Az MSZP nem tud az MDF sorsára jutni, mert ha tudna, most én is arról írnék, hogy mekkorát buknak.
Az MDFnek nem volt múltja. Az MSZPnek van.
Aztán nem árt elfelejteni, hogy két baloldali pártunk van! Ebben is igaza van a Jobbiknak.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 20:42:43

@ciszko: gyurcsány az egy túlmozgásos pszichológiai eset, aki egy puccsista bukott politikus, aki megpuccsolta medgyessyt, végighazudozott másfél évet, majd eltitkolt adatokkal hatalomban tarva magát leamortizálta a pártját. és a végén kiment a hátsó kapun, de nehogy rákiabálják a sajátjai a bűneit, kívülről kiabálni kezdett a napokban, és tovább rontja a pártja helyzetét. ez orvosi téma már nem politikai.

Balt 2010.03.15. 20:42:47

@ciszko: Ezt kérdem én is: hogy a túróba lesz (legalábbis) 2/3 (közeli) Fideszfrakció mellett előre hozott választás? :))

"Szóval egyik koaliciós kormányfő sem bukott politikus. Különösen nem az a Gyurcsány."

Én azt mondom, erre az alakra nagyon kell vigyázni. Amíg ő az MSZP (vagy maradványai) élén nyomakodik, garantáltan nem lesz 50 főnél nagyobb frakciójuk. :))

fell bandi 2010.03.15. 20:44:55

@Balt: volt már példa sok mindenre. de az országos összesített szavazatarányból csak végletes esetekben lehet ilyen parlamenti mandátumarányra vonatkozó következtetéseket levonni. én ezt szűrtem le eddig - úgy a blogból, mint saját megfigyeléseimből. nagyon sok olyan paraméter van, ami erősen torzíthatja ezeket a számokat.

mrs. white 2010.03.15. 20:46:14

@kamasuka: Te meg azt fogod fel nehezen hogy az RTL-en ami NEM DUNA TV, nem volt mozgókép in english motion picture.

Pedig három azaz három darab olyan csatorna van ami analog jellel, tehát egy szobaantennával fogható és nem tányéros vagy kábel tv-s téma.

Ergo ezek a csatornák ennek köszönhetik a nézettségüket és ezért nézettebbek mint mások és ezen okból a hiradójuknak közfeladatot kell ellátni.

A dunát mennyien nézhetik 3% talán.

Így már érthető a probléma.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 20:46:22

@ciszko: ez már súlyos. tanulmányozd a www.valasztas.hu oldalt. minden előző választás ott van, és nézegesd az elemzés részeket ha érted is amiről szól. keresőbe is beírhatod azokat a részeket amit nem értesz és találsz jó cikkeket amiből rájössz a dolgokra. sok sikert.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 20:47:06

@Balt: Épp erre játszik Gyurcsány. Minél rosszabb a (jelenlegi) pártjának, annál jobb neki. Mióta aktívizálta magát a kampányban, az Mszp nem tud előrelépni.

Pedró27 2010.03.15. 20:47:31

@ciszko: "Másodszor: A hezítálok az utolsó pillanatig komolyan és önállóan fognak mérlegelni. Megmondom minek alapján: "Na, mi is van a programokban?"
Ennyire egyszerű."

Ugye nem gondolod komolyan, hogy a többség itt elolvassa, összehasonlítja a programokat és annak alapján dönt?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 20:48:14

Ma meglátogattam a jobbik és a fidesz rendezvényét is. Döbbenetes a különbség, én a jobbikról nem gondolom, hogy egy lapon lehet említeni a nyugat európai radikális pártokkal. Színvonalában, és kinézetében sem. Riefenstahl szeretné a jobbikot jó "alany" lenne.

A fidesz véleményem szerinte elmondta a szokásos kottából amit kell se többet se kevesebbet.

Az mdf, lmp-n nem voltam kint, de ahogy néztem konvergál a nullához a bázis.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 20:48:29

@ciszko: az mdf-nek nincs múltja, csak rendszerváltásig. mszp-nek van szerinted? igen a kommunista múlt. és akkor mi van? ez inkább csak szégyene nem erénye. az mdf-nek jelenleg jövője nincs és a szocik is jó úton haladnak ebbe az irányba.

Balt 2010.03.15. 20:50:42

@ciszko: Exit pollt nem csinálnak egy ideje Mo.-n, mert nem éri meg. (Sokba kerül és csak 1-2 óra a "szavatossága", mert gyorsan jönnek az eredmények.)

A választási csalás gyanúját pl. az V. kerületi "alternatív szavazatszámláló iroda" jelenti.

Ha oldalakban számolunk, a "jobboldal tartaléka" önmagában a Jobbik (még ha nem feltétlen örülünk neki), mert ők hoznak legalább félmillió szavazót, míg a Fidesz tábora választásról választásra nőtt. De ha most csak 2,5 millió lesz, akkor sincs gáz, mert bármelyik 2. bőven millió alatt lesz. Az MSZP-re annál inkább igaz, hogy csak riválisa van, szövetségese aligha...

Balt 2010.03.15. 20:51:25

@ciszko: "Aztán nem árt elfelejteni, hogy két baloldali pártunk van! Ebben is igaza van a Jobbiknak."

Az egyik talán ők maguk...? :)

Paradoxon88 2010.03.15. 20:51:52

@cellimega: A gazdaságilag jobb és baloldali politikát nem keverném össze az ideológiai jobb vagy baloldallal, a konzervatív - liberális eszmékkel meg végképp nem. Én ideológiáról, eszméről beszéltem, nem pedig gazdaságpolitikától.

Mondj egy szempontot, amire a konzervatív és liberális ideológia ugyanazt mondja, vagy csak nem szöges ellentéte egymásnak.

Ha az az érv, hogy a liberális eszmélet minden demokratikus ideológia beépítette magába, akkor e szerint, ma már nem is beszélhetünk liberális eszméről (hiszen ami volt, az már minden más eszmében tovább él).

bigapples 2010.03.15. 20:52:37

@ciszko: Kit tud az MSZP mozgósítani, amikor naponta van egy újabb korrupciós ügyük? Ha meg azt hiszed, hogy az a 10-12% hezitáló a program alapján fog szavazni, hát nagyon naiv vagy, ezek inkább a várható győztes felé hajlanak majd.

Persze vannak rejtőzködő szoci szavazók, de kriminálisan alacsony a választási hajlandóságuk. A szocik egy esetleges 25%-nak úgy örülnének, mint majom a farkának

brlv24 2010.03.15. 20:53:32

En a jobbik mogott egy dolgot nem latok: a szakertelmet.

Van ott egyaltalan higgadt gondolkodasu hozzaerto, nem ez a durrbelekidobjukamultikat tipusu?:)

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 20:54:28

@Zengőtorkú Nyivákoló: és mik a tapasztalatok hangulatban és tömeg tekintetében? melyiken milyen arcok voltak?

ciszko 2010.03.15. 20:55:36

@Balt:
Barátom, én azt tudom, hogy a magoriak fele-fele arányban nyomatnak jobbra és balra. Ez van húsz éve! Egyetlen párt gyözött eddig egyedül - és nyert többséggel -de ez Horn Gyula volt.

Most akkor van néhány alternatíva.
(1) A komlett jobboldal csinál közel kétharmadot. Ekkor van arra esély, hogy az MSZP 40%al alapíthat kisebbségi kormányt.
(2) A komplett jobboldal többet szerez, mint 51%. Ebben az esetben a legtöbb szavazatot az MSZP kapja.
Igaz ez is csak 49%.
(3) Az MSZP több mint 51%ot szerez.
Többségi - és nem koaliciós - kormányzás lesz és az MSZP húsz évig fog kormányozni.

Mindhárom esetben a Jobbik igyekezni fog szétverni a Fideszt.

Mind a három esetben Orbán végleg megbukik(ötödik bukása lesz) és lelép a szinpadról.

Nincs Orbán fóbiám.
Az lesz a miniszeterelnököm, akinek a pártja megnyeri a választást. Lehülyézni sem fogom! Isten bizony. Ilyen a demokrácia.*)

Balt 2010.03.15. 20:56:10

@Paradoxon88: "Ha az az érv, hogy a liberális eszmélet minden demokratikus ideológia beépítette magába, akkor e szerint, ma már nem is beszélhetünk liberális eszméről (hiszen ami volt, az már minden más eszmében tovább él)."

Így van.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 20:57:19

@brlv24: hát a szakértelemről csak annyit, hogy morvai ma valami magyar bankó nyomtatását emlegetett ...egy dolog volt amiért nem röhögtem hangosan az a túlélőösztönöm.

brlv24 2010.03.15. 20:57:30

@Pedró27:
"Ugye nem gondolod komolyan, hogy a többség itt elolvassa, összehasonlítja a programokat és annak alapján dönt?"

Foleg, hogy a programokban ismet semmi sincs, bar minek is, hogyha senki sem olvassa el azokat:)

Ordnassac 2010.03.15. 20:58:34

@cellimega: Isten óvjon attól, hogy egy amerikai Republikánus Párt-típusú szerveződés kialakuljon. Szentfazekak (ha nem vagy masszívan protestáns, akkor szocialista vagy); ha nem értesz egyet a főárammal, akkor kiutálnak; minden megakasztanak. Köszönöm, de ebből nem kérek.

Balt 2010.03.15. 20:58:44

@bigapples: 25%? Ááá, szerintem alatta lesznem az EP választás eredményeinek. Még az sincs kizárva, hogy szavazatuk sem lesz annyi (pláne ha Pesten az MDF meg az LMP listát állít), a részvétel meg nyilván magasabb lesz a júniusinál...

mrs. white 2010.03.15. 20:58:47

@fontana_X: Jó a kérdőiv.
Szélesítsük a kört.
A jobb kereskedelmi cégeknél különbözö zárási technikák alakalmazásával felvértezve küldik ki képviselőiket a piacra. 8 ilyen létezik ebből a nagy többség ismer kettőt.

Nézzük egy haladó technikát a Duke of Wellingtone zárást. Pórias nevén listás zárás.

Végy egy papírt és írd a tetejére, hogy pl korrupciós botrányok. Stilszerüen a kettéválasztott oldal balfelére kezd el írni ami a baloldalhoz köthető. Amikor betelt végy elő egy másik füzetet. Ha végeztél ezt tedd meg a jobboldallal is. Természetesen ez nem csak korrupcióra de bármely más témára ráfűzhető. Igy a végén símán kiderül tárgyszerűen mely párt felel meg leginkább elvárásaidnak pl megtelt spirál füzet szembe 2 oldallal.

Ha nem a baloldal jön ki vesztesen akkor vérbeli ügynök vagy aki átakrja verni a másikat. Ez kopogtatócédula gyüjtésnél igen hasznos technika lehet ha előbbb nem verik meg az embert.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 20:58:52

@ciszko: ezt csak én nem értem, ennyire fáradt vagyok?

Rowar Atkinson 2010.03.15. 20:59:05

@ciszko: Te ironizálsz, vagy ezeket komolyan gondolod?

brlv24 2010.03.15. 21:00:23

@ciszko: Te nem tudom melyik orszagban elsz vagy milyen szamokat nezel, de el vagy tevelyedve:)

bigapples 2010.03.15. 21:01:09

@brlv24: Amit én láttam a programjukból, az meglepően szakszerű a gárdás image-hez képest. Persze ha komolyan gondolják az adósságfizetés megtagadását, az kb. azonnali Izland lenne Magyarországnak. Meg a Szent Korona tan bevezetését se értem a XXI. századi Magyarországon, de egyes részkérdésekben látszik, hogy van szakértőgárdájuk.

Balt 2010.03.15. 21:01:16

@ciszko: Mégiscsak jó lesz az a 70/15/15... Hárompárti parlament esetén. Mert ha az MDF vagy az LMP bejut, az MSZP 15%-a tovább oszlik. Jó, ez már esetleg veszélyeztetheti a 2/3-ot is, bár kevéssé, mint látjuk a Medián elemzéséből...

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 21:01:38

@ciszko: na ez itt a vég. szerintem te ezt nem komolyan írod, csak viccelődsz velünk. vagy csak provokálsz, borzolni akarod az idegeinket ezekkel az ordító butaságokkal :)

Balt 2010.03.15. 21:01:58

@ciszko: "(3) Az MSZP több mint 51%ot szerez.
Többségi - és nem koaliciós - kormányzás lesz és az MSZP húsz évig fog kormányozni."

:))) Te most provokálsz? :)

Balt 2010.03.15. 21:02:56

@ciszko: "Nincs Orbán fóbiám."

Ezt nem én mondtam. Pedig mondhattam volna. :)

Aner 2010.03.15. 21:03:26

@mrs. white: Jó ez a számolás, de ha időegységre eső korrupciós botrány számolnák akkor a kopogtató cédulát valószínűleg csak az illemhelyen használnád.

Rowar Atkinson 2010.03.15. 21:05:19

@Balt: én mondtam, hogy az van neki...

fontana_X 2010.03.15. 21:05:38

@mrs. white: Természetesen 12 év alatt több korrupciós ügy keletkezik, mint 4 év alatt. A következő 4-8 évben ez ki fog egyenlítődni.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 21:05:41

hagyjuk szerintem írogatni szegény @ciszko-t :)
megviselték a mai nap eseményei. had nyugodjon le itt közöttünk. ha kiírja magából, könnyebb lesz neki :)
nem hinném, hogy le kellene a továbbiakban reagálni a kommentjeit. ez nem a blog és a mi szintünk. :)

ciszko 2010.03.15. 21:07:25

@colosgirl:

Művelem én ezt a dolgot 1980. óta.
A a panel pedig egyre jobb, a matematika egyre dominánsabb.
Nem csak stat.mat!

Ráadásúl nem a közvéleménynek dolgozom és nem is pártszimpátia alapján.

Lazán, távolságtartóan és mély együttérzéssel szemlélődöm ... némi rálátással.
(valamit mondok, a Fidesz rémálma lett a Jobbik, nem az enyém)

bigapples 2010.03.15. 21:07:30

@ciszko: Előbb mintha még azt mondtad volna, hogy egyik koalíciós miniszterelnököt se lehet bukottnak nevezni :)) Csak a Zorbán?

Szépek a felvázolt alternatíváid haha, csak azt hagytad ki, hogy Gyurcsánnyal az élen pár szoci elfoglalja majd a Téli Palotát és átveszi a hatalmat.

Ordnassac 2010.03.15. 21:07:47

@ciszko: "A komlett jobboldal csinál közel kétharmadot. Ekkor van arra esély, hogy az MSZP 40%al alapíthat kisebbségi kormányt."

Ahha, szerinted a Fidesz-Jobbik-többségű Országgyűlés megválasztja a kisebbségi kormányt? Hű, de eltévedtél...

mrs. white 2010.03.15. 21:07:55

@Zengőtorkú Nyivákoló: Hali!
Aljas fidesznyik ügynök vagy az én éleslátásomat nem téveszted meg. Tegnap még én is fidesze voltam, de bokros gyújtóhangú beszéde meggyőzött. Nem akarok olyan lenni mint egy multi cég gépezetében a kétmilliomodik csavar. Legyek én a 86. -ik szimpatizáns, egy egyéniség.

brlv24 2010.03.15. 21:08:47

@Zengőtorkú Nyivákoló: hat mondott mar korabban is ilyen mosolyogtato dolgokat:)

Balt 2010.03.15. 21:09:43

@mrs. white: :)) Milyen igaz! 386 pártot a parlamentbe! :))

Rowar Atkinson 2010.03.15. 21:09:53

@bigapples: Nem a Téli Palotát, hanem a Gyüjtőfogházat, és kiszabadítsák Hunvaldot, Zuschlagot és a többi bebörtönzött ártatlan hazafit.

bigapples 2010.03.15. 21:10:44

@ciszko: Már értem

domináns matematika > stat mat
--> szocik nyerik a választást.

Bocs, hogy eddig kételkedtem :)

mrs. white 2010.03.15. 21:11:09

@fontana_X: Hát ez azért nem érv azt te is tudod. Így egy megnemtörtént eseményt fogadsz el tényállításnak.

Tegyük félre a korrupciót tényszerüen a négy év volt az utóbbi húsz év legjobb kormányzása minden hibájával együtt.

Erre nem lehet azt mondani hogy akkor a baloldal had gyakoroljon egyszer majdcsak sikerül neki.

cellimega 2010.03.15. 21:11:15

@Ordnassac:
elég kevéssé ismerem az am. belpolitikát, de amennyit hallottam róla, az alapján tetszik a felfogásuk. Pl. fegyverviselés alk. jog, abortusztilalom, halálbüntetés, hagyományos értékek védelme + gazdasági liberalizmus, állam méretének korlátozása.
Ha lenne ilyen párt Mo-on, rájuk szavaznék.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 21:11:55

@ciszko: hát az enyém sem :) lárifári :D

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 21:15:55

@colosgirl: fidesz: polgárság (kis, közép). jobbik: le se merem írni...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.15. 21:16:00

@ciszko:

Istenem, én még ekkora méretű maszop droid dumát nem láttam ebben a blogban. Komolyan öcsém, az összes maszopos közhelyet betoltad. Egy vicc vagy, egy röhejgenerátor, de te persze biztosan azt hiszed, h te itten nagy okosságokat szóltál, pedig csak Gréczy és az Újságíró klub szintjén visszaböfögted a pártod hülyeségeit.

[nev] (törölt) 2010.03.15. 21:16:01

törvényesség vagy szabadságharc. ez ugye a jobb-bal felosztás a politikában.

normál esetben az van, hogy a politika jobboldala JOGOKAT (rights ugyebár) akar osztani, a bal pedig a elmaradottaknak (left) IGAZSÁGOT. mindig van egy réteg a társadalomban, amelyik a jogokkal nem tud élni, nekik igazságot kell osztani. ezért vannak az országos politikában baloldali pártok. ez a normál menet. a baloldal szélsőséges, a jobboldal mérsékelt.

ez a felosztást egyébként a francia forradalomból jön. a nemzeti konventben az elnöktől balra ültek a radikális változtatásokat akarók. az elnöktől jobbra pedig a jog, a törvényesség talaján állók, a status quo, az ancient regime, az establishment képviselői foglaltak helyet. az arisztokraták, és a monarchisták.

na most mifelénk ezek a fogalmak össze vannak keveredve. a jobboldalik lettek a szabadságharcosok, a baloldaliak meg ugye az establishment. az államszocializmus nevű formációnak köszönhetően. meg ugye az államkapitalista formációnak, ami manapság divatos.

ugye nyugat európában a két nagy háború után a nacionalizmust hirdető jobboldal mindenhol megbukott, és ugye a nemzeti erők létrehozták az európai uniót, a nemzetközösséget. a többség felismerte, hogy a nacionalizmusnak a nemzetiségi parlamentekben nincs helye.

na most ugye a szovjet megszállás miatt a háború után ez a felismerés errefelé nem következett be, és akkor az kell, hogy jöjjön egy nagy többséggel megválasztott "nemzeti" kormány, ami recesszióban csúfosan leszerepel. és ugye ha szerencsénk van, akkor ez következik.

és ha még nagyobb szerencséje lesz az országnak, akkor a nácik bukása után nem a szélbalos szocik térnek vissza a hatalomba, hanem egy konzervatív és egy liberális párt váltja egymást a kormányban, a szocikat meg kitolják szélbalra. és a civilizált nacionalistákat pedig kiküldik az európai parlamentbe.

szóval szerintem történelmi esély előtt áll magyarország.

cellimega 2010.03.15. 21:16:12

@Paradoxon88:
A gazdaságpolitika szerves része minden ideológiának, hiszen az állam és az egyén viszonyáról (is) szól. Mennyire szólhat bele az állam az életembe (cégem működésébe)? Mekkora adókkal sújt engem/sújtja vállalkozásomat?
Ez bizony ideológiai kérdés.

Tiszta ideológiai háromszög csak elméletekben létezik. A valóságban a pártok a háromszög oldalain, s nem csúcsain helyezkednek el. Pl. a most elhaló SZDSZ szoclib. Az MSZP szintén szoclib, de inkább szoc.

Ordnassac 2010.03.15. 21:17:20

@cellimega: na én meg nem. Halálbüntetést elvből ellenzem. Nem kívánok puskával mászkáló embereket látni Budapest utcáin; nem kívánom egy nőnek sem, hogy nemi erőszakból fogant gyermekét a világra kelljen hoznia.

Hagyományos értékek védelme alatt mit értesz? Elég tág fogalom.

A gazdasági világválság nem kiváló bizonyítéka volt annak, hogy a nagyon lecsupaszított állam sem jó semmire (persze ez a sok párhuzamosságot viselő magyar állam sem az).

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.03.15. 21:18:12

@ciszko:

Van-e nagy tétben fogadásod arra az idióta állításodra, h Orbán bele fog bukni a miniszterelnökségbe és előrehozott választás lesz.

Kérlek, írj nekem, én hajlandó vagyok nagy tétben fogadni ez ellen a fasság ellen. Állod-e?

pannonfunk 2010.03.15. 21:19:29

OFF

Csomagológyár felállítását tervezi a Nokia Márianosztrán, adta hírül a DPA. A németországi gyár jelenleg vesztességesen üzemel, és munkaerő-problémák is vannak, de reményeik szerint Magyarországon hamarosan elegendő szakképzett munkarő fog rendelkezésre állni. Különösen a fegyházból terveznek munkaerőt bevonni a termelésbe.

ON

Rowar Atkinson 2010.03.15. 21:19:40

@[nev]: Megjött San Franciszko másik énje

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.15. 21:19:47

Ha már számháború, érdemes elolvasni a blogom:
epikurosz.blog.hu/2010/03/15/1848_te_csillag

mrs. white 2010.03.15. 21:20:29

@ciszko: Tudod ciszko engem csak az aggaszt hogy a kevenc pártunk milyen rossz lehet ha ez öt vagy hatszor bukott Orbán is legyőzi.

Tudod mint cyrano, bár magam megbuktatom de ezt másnak nem hagyo m.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 21:20:38

@Zengőtorkú Nyivákoló: mert én a fidesz közönségét láttam jóval többnek.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 21:21:20

@[nev]: " a többség felismerte, hogy a nacionalizmusnak a nemzetiségi parlamentekben nincs helye.

Ezt kifejtenéd?

Aner 2010.03.15. 21:21:26

Választási érdekesség:
Ma érkeztünk meg a Hajdúságból, indulás előtt beugrottunk párom nagyszüleihez. Ők közölték, hogy most hívta a FIDESZ őket, hogy diktálják be a személyes adatukat, mert elrontották a Fidesznek leadott kopogtatót. Persze ők ezt rezzenéstelen arccal megtették.

A sztoriba az az érdekes, hogy ők tényleg a Fidesznek adták le, feltehetőleg hanyagul kiöltve, jobbára csak aláírva, de a Fidesz már leadta a cetlitek, tehát nekik nem kellhet. Kíváncsian várom, hogy melyik kis párt fog ott pár napon belül indulást szerezni.

fontana_X 2010.03.15. 21:21:46

@mrs. white: Apám mélyen hitt a szocializmusban, az emberek egyenlőségében! Nem értette, ma sem érti, hogy gazdaságilag a szocializmus nem volt működőképes. Azt sejtette, hogy a szocializmusban az embereket becsapták, de nem értette, hogy az ember természeténél fogva hatalomvágyó és ha a társadalom intézményesen nem garantálja a hatalom kontrollját, akkor a hatalom diktatúrává válik. Én, a fia tudom, hogy a szocializmus gazdaságilag nem működött, politikailag pedig csak diktatúraként létezhet. Mégis tisztelem apámat, aki párttag is volt, lelkében pedig kommunista maradt. Abból a fajtából, akit halálomig tisztelni fogok, mert nem tudom nem tisztelni becsületes hitét az emberek illuzórikus egyenlőségében. Apám a Kádár-rendszerben sem volt hangos, most sem az, így mutat példát nekem. Mert a becsület az becsület, a pillanatnyi érdekek mentén kaméleonként változó politikai meggyőződés pedig becstelenségünk tükre. Bár véleményünk változhat, azért ha meggyőződésünk mindig az uralkodó hatalmi elvárások szerint módosul, az embernek kétségei támadnak. Ezért utálom a tematizáló, komcsizó, pufajkázó, zsidózó, nációzó csürhét, s a velük cinkosan összekacsintó politikusokat. Mert félrevezet, mert egy kalap alá vesz, mert nem a becsületre épít, hanem megoszt, egymás ellen uszít. Az én álmom egy olyan haza, ahol a becsületes ember nyílt szívvel lehet konzervatív, kommunista, liberális, keresztény, jobboldali vagy baloldali, mert nem politikai meggyőződése mentén akar boldogulni. Mert értéke nem konzervativizmusában vagy liberalizmusában rejlik, hanem tehetségében és becsületében. Abban, hogy jól dolgozik, hogy szereti a családját, segíti az elesetteket, a rászorulókat, s nem használja ki aljas módon a kiszolgáltatottakat. Ez az álmom, amit sem a fidesz, sem az mszp, sem a jobbik, sem a többi nem fog megvalósítani.

brlv24 2010.03.15. 21:22:07

@[nev]: Nyugiii, magyarok vagyunk, eztmeg siman el tudjuk k*rni!:))

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 21:22:31

@colosgirl: több is volt ahogy megitélhetem de ez részletkérdés, minőségi eltérés van a két bázis megjelent támogatói között.

mrs. white 2010.03.15. 21:25:01

@[nev]: Szóval ha jól értem akkor a történelmi esély bekövetkezéséhez csak a fidesznek és a jobbiknak kell megbukni és már is fejlődési pályára álhatunk.

Nem fog ebbe pártállástól függetlenül mindenki belebukni?

Csak kérdezem?

jjulie 2010.03.15. 21:25:06

@mrs. white:

még mindig nem tudod pontosan hányszoros lúzer?

drfaktor 2010.03.15. 21:25:32

@ciszko:
"Nem irigylem azt a pártot, amelyik megnyeri a választást ... de mivel maguknak kavarták ki, megérdemli ezt a büntetést az MSZP.
Ez lenne a legzökkenőmentesebb átmenet, a nemzet javára. Maradna ez - a nemzetközileg már elfogadott -
szakmai kormány.
Ezek már nem mernek hazudni, tudják mivel járna."

Oke, biztos provokacio, de erre nem tudok nem irni:
Nem maguknak, hanem nekunk kavartak...
Ne csinaljunk meg viccbol sem ugy, mintha szamitogepes jatekot jatszananak a partok, es mi is csak nezonk lennenk.
1. Komolyan gondolta a bejegyzest, akkor Cseh Tamassal csak annyit: "...te marha magyar szavazo".
2. Nem gondolta komolyan: akkor segitsetek ertelmezni; mert tenyleg csak a provokacio marad.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 21:26:07

@Zengőtorkú Nyivákoló: az egyik a jobban kinéző már már polgári. vidám családok, idősek és fiatalok vegyesen, a másik lumpenebb kinézet tömören?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.15. 21:27:27

@colosgirl: én sem mondhattam volna szebben. :-)

brlv24 2010.03.15. 21:29:14

@Aner: " a Fidesz már leadta a cetlitek"
Sztm a fidesz meg sehol sem adta le a cetliket.

ciszko 2010.03.15. 21:29:46

@drfaktor:
Nem értem, kit akarnék itt provokálni.
Azt sem, hogy miért lennék provokátor.

Szerintem a politikusok mind egyformák.
Rajtam csak én segíthetek.
Sziasztok. Remélem nem bántottam meg senkit.(ti sem bántottatok meg engem)

Paradoxon88 2010.03.15. 21:32:20

@cellimega: Ez így igaz. Mármint gazdaságpolitika és ideológia együtt jár. De. Amikor azt írod, hogy konzervatív - liberális, akkor enyhén félreérthető. Írd, akkor azt (és így teljesen világos és egyértelmű), hogy konzervatív ideológiájú, liberális gazdaságpolitikájú. (Bár eszemben sincs megszabni, hogy hogyan kommentelj, csak így elkerülhető a félreértés.)

Mellesleg, az MSZP mikor volt utoljára szociális? Gazdaságilag egyértelműen jobboldali, ideológiailag meg eléggé liberális. A Fidesz és a Jobbik akik gazdaságilag szociálisak (baloldaliak), míg ideológiailag a Fidesz eléggé zavaros mostanság, a Jobbik pedig nemzeti-nacionalista.

brlv24 2010.03.15. 21:32:25

@ciszko: "Szerintem a politikusok mind egyformák. "

Tudod az ember mindig remenykedik, hogy ez nem igy van:)

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 21:33:14

@ciszko: tudjuk mi azt lárifári :)
szép álmokat, kezeket a paplan fölé! :D

snq 2010.03.15. 21:34:37

jómagam a jobbik rendezvényén voltam jelen, de a nap legérdekesebb történése számomra az volt, hogy demszky megcsinálta az utóbbi idők legjobb jobbik-reklámját. a bajcsy-zsilinszkyn a lámpavason lógó rogán-fejek nagyon morbid látványt mutatnak. meglehetősen hideg idő volt ma :(

drfaktor 2010.03.15. 21:35:33

@ciszko:
En csak remenykedtem benne, hogy az ezek-mar-osszeloptak-magukat-szavazzuk-meg-ezert-oket erveles tenyleg vegkepp eltunt. Ennel meg a nezem-az-arcat-es-egyszeruen-bizom-benne-mint-a-gyurcsanyban jellegu megjegyzesek is okosabbak.

Kenwyn 2010.03.15. 21:35:57

@cotti:

Hát tényleg több tízezren voltunk kinn.
Nagyon jó kis buli volt, a régi Fidesz gyűlésekre emlékeztetett.
Remek szónoklatok voltak, a tartalom az más téma, mindenkinek mást és mást jelentettek.
A kakas tollas csendőrök nagyon mókásak voltak.
Összességében egy nagyon profi módon megszervezett dzsenbori volt, gratula a szervezőknek.

cellimega 2010.03.15. 21:36:34

@Ordnassac:
fegyver:
1. gondolod, hogy a bűnözőknek nincs fegyverük M-on? De van. Nekünk van? Nincs.
2. Kinti barátom mesélte, hogy az ámokfutók által elkövetett gaztettek olyan tagállamokban történnek, ahol nem hordhatják maguknál a fegyvert. A régi Vadnyugaton colttal az oldalukon mászkálnak az utcán. Egy tömeggyilkos meddig jutna ott el? Lelőnék elég hamar a többiek.
3. Hitler vajon meddig maradt volna No diktátora, ha van fegyvere a németeknek?

Abortuszról: nem vagyok nő, de látom, mennyi lemondással jár kihordani egy gyereket. Mégis sokan bevállalják az USA-ban, hogy nem vetetik el a nem kívánt gyermeket, hanem megszülik, és örökbe adják az erre váró gyermektelen pároknak.
Miért ne élhetne tovább, ha már egyszer megfogant? Egy 10 hetes magzat már kapálózik (pár napja láttam az UH-t). Emberséges dolog megölni őt?

3. Állam mérete: ekkora még soha nem volt, mint most az állam. Mitől lenne lecsupaszítva?

4. Hagyományos értékek: hagyományos családmodell, kisközösségek megerősítése (közig-ban is: decentralizáció), patriotizmus.

A kereszténység már csak Európa néhány országában sorolható ide és Amerikában. Mo-on jelenleg csak szigetszerűen létezik élő kereszténység, az ország nagy részén halódik vagy elhalt.

bigapples 2010.03.15. 21:39:34

@Aner: Nem feltétlenül jelenti azt, hogy
LMP vagy MDF kisegítésre megy. Láttuk a Zuschlag perben is, hogy a pártok adatbázist építenek fel a szimpatizánsaikról a kc-k alapján a későbbi megkeresések érdekében.

brlv24 2010.03.15. 21:46:32

@cellimega: Azert remelem ezeket nem gondolod komolyan. Az, hogy a baratod mit mesel az elegge messze van a tenyektol. Azert mar ott is rajottek, hogy nem olyanjo, ha tul sok fegyver van civil kezen:S

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.15. 21:47:03

Emberek!

O.Viktor hány éve liheg, lejmol, kuncsorog, görénykedik a hatalomért?

Miért hiszitek , hogy csak ő a megoldás?
Egyik szarból bele a másikba?
Ha engem leszarnak, megaláznak, becsapnak 20 évig, ezeknek adnék hatalmat?
Lejárt, hiteltelen banda mind a 4 eddig kormányzó párt!
Egyszerűen nem értem miben bíztok?

Hogy majd megjavulnak, a javadra tesznek?

Takarodjon mind a 4 a fenében!

Én az LMP-ben bízom, új, hiteles csapat,. oszt jó napot!

cellimega 2010.03.15. 21:47:10

@Paradoxon88:
köszi, tényleg lehetnék érthetőbb.

Amiket írsz, a pártok propagandájára vonatkoznak. Tetteiken látszik valódi irányultságuk.

1998-2002 között a családi pótlék (alanyi jogon jár) nem emelkedett (tehát csökkent reálértéken), míg adókedvezményekkel bátorították a gyerekvállalást (aki nem dolgozik, nem tudja igénybe venni). A szocik az adókedvezményt nagyrészt eltörölték, és megemelték a családi pótlékot. Felismerhető az intézkedések jobb- és baloldali irányultsága.

Az MSZP 8 éve alatt magas nagyobb volt az állami újraelosztás mértéke, mint a Fidesz 4 éve alatt.

Az államadósság alakulása (GDP arányában):
65% (1998)
52% (2002)
80% (2010)

A segélyek az MSZP idején akkorák lettek, hogy elérik a minimálbért, azaz nem éri meg visszamenni dolgozni, ha már van pár gyerek (2006-os CEMI-tanulmány).

Vannak jobboldali elemek az MSZP gazdpol-ban (tandíj bevezetése 1995-97-ben), de összességében nem jobbos sztem.

ciszko 2010.03.15. 21:47:10

@drfaktor:
Még nem találták fel azt a politikust akinek hinnék.
Az Orbán kitanított mindenkit arról, hogy milyen szemét népség a politikai elit.
Nosza. Ő már csak tudja.

bigapples 2010.03.15. 21:48:57

@cellimega: Ebben a fegyverviselés dologban nem értünk egyet.

Tudod hány családon belüli erőszak végződik ott fegyverrel? És itthon csak a komoly bűnözőknek van fegyvere, itthon az átlagos bankrabló gázpisztollyal meg légpuskával fenyegetőzik. Ott meg az utolsó csóró is félautomatával megy rabolni.

Nem elég neked a szamurájkardos, bozótkapás összecsapások? Mi lenne ha kalasnyikovval mennének egymás ellen vagy tyúkot lopni a 70 éves nénikéhez...

brlv24 2010.03.15. 21:51:20

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !:
Koszonjuk szepen!:)

Esetleg valamilyen erv az LMP mellett?

is 2010.03.15. 21:51:57

és a Kósa vonalra reagálok: nekem is van memóriám, és nem bírom, ha olyan hülyének néznek, hogy elfelejtem, hogy amit ma a Jobbik csinál, azt csinálta Orbán 2006. október 23-án, meg utána 18 hónapig, meg az EU választásig, amikor leesett neki a tantusz, kicsit későn. egymás mellé kell tenni Vona mai, és Orbán 2006. október 23-i beszédét, aztán gondolkodni. T.G: esetleg elemezni?

gauche caviar 2010.03.15. 21:53:25

azert jo latni, hogy a politikai partok mennyit tapsolnak el ilyen rendezveny diszletekre...

a ledracs berleti koltsege cirka 25.000 ft/nm2, a jobbiknal volt belole ugy 20 nm2...
gondolom ezt is szimpatizansok, meg novak csanad ulti nyeremenye fedezte...

a fideszerol nem beszelek, hiszen ok sosem hazudtak, biztos egy forintot koltenek el, azt is orban viktor konyvkiadasaibol fedezik.

a maszopos cuccokat meg hagyjuk, ok mar lenyegeben a vegkielegitesuket elik fel....

cellimega 2010.03.15. 21:53:47

@brlv24: A demokraták így gondolják. A republikánusok nem. 200 millió lőfegyver van magánkézben.
Egy jobboldali nyilatkozat e témában: "People in Europe feel they need to be protected by the government. People in the US feel they need to be protected from the government."
Az alk. 1791-es 10. (?) kiegészítésében is vmi ilyesmi van, hogy a zsarnokság kialakulása ellen jó, ha fegyvere van a polgároknak.

Egyébként Norvégiában, Finnországban is van fegyvere a lak. jó részének, a csehek 2002-ben tették szabaddá, és úgy emlékszem, Angliában is elég megengedőek ezen a téren. Nálunk is volt mindenkinek (a jobbágyoknak is) fegyvere régen. A 19. sz közepén szüntették meg ezt az alapjogot Mo-on.

Paradoxon88 2010.03.15. 21:54:32

@cellimega: Az államadósság mértéke nem függ össze az állami újraelosztás mértékével.

Én pedig a fizetős oktatásra, a fizetős egészségügyre (ugye a vizitdíjon kívül a magánbiztosítók is a küszöbön álltak) a magánnyugdíjpénztárakra stb stb. céloztam. + nézd meg az MSZP politikusait. Éhes ploretárral maximum a kampánynyitó elején énekelt dalban találkoznak. (most ezzel nem azt mondom, hogy a Fideszesek meg csórók (bár a Jobbik jelöltjeire, már igaz!), csak, hogy az MSZP-nek a balos gazdaságpolitikához vajmi kevés köze van.

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 21:55:11

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !: bízhatsz benne, ha esélytelen. mi van akkor ha bejut 10-15 képviselővel? semmi. egyenlőre mszp, jobbik, fidesz aki labdába tud rúgni. nem bizalom kérdése, de kénytelen vagyok még ha nem is tetszik a fideszre szavazni. mivel szocikat nem akarok többet, nem szeretném ha tényező lenne. jobbiktól viszolygok, látom a támogatóit (tisztelet a kivételnek) és a retorikájuk is sok esetben elrémisztő. marad a fidesz. esélytelenekre nem teszek, mert cseberből vederbe jutunk. szétaprózodott erők a parlamentben, alku kényszer, mutyik, háttéralkuk. és ebbe belekényszerülne a "makulátlan" lmp is. ennyi. inkább a fidesz. most még egy lehetőséget megérdemelnek, most jár nekik egy esély. lmp előbb tegyen le valamit az asztalra. jön az önkormányzati választás, majd ott bizonyíthatnak. ha bejutnak, akkor is le kell tenni valamit az asztalra. de én nem szavazom rájuk.

brlv24 2010.03.15. 21:56:03

@bigapples: Igy van. Most is konnyu fegyverhez jutni, csak jelenleg ellenorzott a folyamat, sok vizsgahoz, ehhez-ahhoz van kotve. Ennel nem szabad lazabbra venni es szerencsere Europaban nem is divat a fegyverviseles.

Csak a butak kepzelik azt, hogy ezzel jobban meg tudnak vedeni magukat. Abba nem gondolnak bele, hogy akkor a masik oldalon biztos nagyobb fegyverrel allnak majd:)

gauche caviar 2010.03.15. 21:56:11

@is: esetleg valahol vona gabus nyaksaljarol is irhatna valaki egy elemzest, nem kicsit buzis.
persze ertem en, hogy az ifju petofire akart itt hajazni, de ezek a latexes szado-mazo arcok ott korulotte... hiaba, az ilyen raszista-gyulolkodo vonal mindig is valami nemi elfojtasbol, altesti frusztraciobol fakad...

2010.03.15. 21:58:46

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !: Én meg a kétfarkú kutya
Párban.

Az is kb. annyira esélyes...

cellimega 2010.03.15. 21:58:59

@bigapples:
ott kint olyan a közbiztonság, mint 30 éve a magyar falvakban.
Magyar szemmel nehéz elképzelni, de így van: Chicagóban (8 milliós város) nincs kerítés a házak körül, nincs biztonsági zár, nagy kutya, riasztó, semmi. És nincsenek betörések. Pont azért, mert nem éri meg: mi van, ha a 70 éves néni mordállyal a kezében ül a fotelban?
Az emberek nem zárják be az autót a hiper parkolójában, mert felesleges, nem lopja el senki. A hollywoodi filmek nem a valóságról szólnak; Amerika egész más.

cellimega 2010.03.15. 22:01:36

@Paradoxon88:
Persze. hogy nem függ össze, de azzal mindkettő összefügg, hogy jobb- vagy baloldal van hatalmon. Lásd Németo. történelme az utóbbi 60 évben vagy Olaszo. Berlusconi előtt a baloldal 60-ról 120%-ra vitte fel az államadósság nagyságát, ha jól emlékszem.

brlv24 2010.03.15. 22:01:39

@kamasuka: Na, hat ez a Jobbik. Gratulalok nekik...

colosgirl (törölt) 2010.03.15. 22:01:52

@kamasuka: ez végképp betett az amúgy is jobbik iránti fenntartásaimhoz. ez a szint a szimpatizánsoknál. sajnos sok ilyen szájkaratés, kocsmaszintű támogató van mellettük.

brlv24 2010.03.15. 22:05:52

@cellimega: Nincs meg a fegyvervisleles kulturaja. Kepzeld el mi lenne a 8 kerben, ha minden csokottagyu fegyverrel maszkalna?:)

bigapples 2010.03.15. 22:07:27

@cellimega: Igen a green belt ilyen, de a bent a gettoban az utcák fel vannak osztva a fekete és mexikói kábszeres bandák között akik egymásra vadásznak és a rendőrség nagyjából tehetetlen a fegyveres erőszakkal szemben. Én is voltam kint, láttam mekkora különbségek vannak aszerint, hogy hol élsz egy nagyvárosban. Amit te leírsz az a felső középosztály által lakott külső kertvárosi övezet.

ben2 2010.03.15. 22:07:31

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !:

Ha tényleg az LMP-ben bíznál, akkor nem lőnél nekik ekkora öngólokat a fröcsögéseddel.

Aner 2010.03.15. 22:08:35

@bigapples: Szerinted, annyira fontos az adatbázis, hogy a FIDESZ tagok még ünnepnap is dolgoznak?

brlv24 2010.03.15. 22:10:15

@colosgirl: Es meg nem is az a fo problema, hogy a szimpatizansok ilyenek, hanem hogy a vezetoik adjak alajuk a lovat:S

Ha azt mondjak nyirjuk ki a komcsikat, akkor ezek barkit felakasztanak...ez a tomeg most siman rarontott volna arra az emberre.

Tenyleg nem tudom mi tortent, biztos provokaltak is, de a rendoroknek nem nagyon kellett volna igy viselkedni. Siman el kellett volna terelgetni a kovetkezo sarokig, aztan had menjen.

Balt 2010.03.15. 22:11:07

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !: "Én az LMP-ben bízom, új, hiteles csapat,. oszt jó napot!"

Akkó' sok sikert a kormányzáshoz! :))

arturg 2010.03.15. 22:19:26

@cellimega: Azért ez nem egészen ilyen egyszerű. A 8 milliós Chicagoban 2008-ban 510 gyilkoság történt, míg a 10 milliós Magyarországon ugyanebben az évben 147.

Balt 2010.03.15. 22:24:02

@kamasuka: Hú, ez nem semmi! Grat az UFIs fiataloknak! Nem piskóta, hogy a részeg öregúrnak szó nélkül nyomott egy kokit a T. balliberális fiatalember. Azért látszik, a rendőröknek övig tele volt a gatyájuk, de végül is korrekt intézkedést láttunk. A végén még helyreáll a közrend. :) (Épp ideje lesz!)

zékit 2010.03.15. 22:24:44

Én egy nagyon meglepő dolgot vettem ma észre Orbán Viktor beszédében: hogy elvesztette szónoki varázsát. Az egykor tüzes, lebilincselő szónok, akit mindig élvezettel hallgattam, ma úgy beszélt, mint egy 2. osztályos gyerekeknek diktáló tanítónő. Semmi hangsúly, semmi nyomaték, csak a monoton szöveg, szótagolva, lassan, élvezhetetlenül. Ehhez képest Mesterházy kihúzott háttal, tök nyugodtan, szinte barátilag szólította meg a közönségét. Nekem ez feltűnő különbség volt a két miniszterelnök-jelölt között, és most már azt is értem, Orbán miért nem vállalja a vitát. A fiatalos lendületű Mesterházy, bár tapasztalatlan és sokadrendű politikus mellette, feltehetően lesöpörné a fásult Orbánt. Szerintem Kósa ezerszer jobban lekötötte a közönségét, és sokkal megnyerőbb is volt tőle. Ha ő lenne a miniszterelnök-jelölt, játszva megszerezhetnék a 2/3-ot.

akakukk 2010.03.15. 22:26:26

Hm, azert szvsz a szonokok retorikai csatajat OV nyerte.

Balt 2010.03.15. 22:27:57

@colosgirl: "de kénytelen vagyok még ha nem is tetszik a fideszre szavazni."

Félek, tetszeni éppen nem fog (reméljük, csak eleinte), de azért ne így fussunk neki! :) Látom, Te még fiatal vagy hozzá - khmm, nagyon is bóknak szántam! :) -. hogy a 10 évvel ezelőtti helyzettel szemben a mostanit a saját bőrödön tapasztald, de ha elhiszed az "elfogulatlan" véleményemet, zongorázni lehet a különbséget. (Pedig feleolyan hosszú ujjaim sincsenek, mint Lisztnek vagy vagy nőgyógyásznak. :))

zizizuzu 2010.03.15. 22:29:30

@brlv24: Hamar megoldódna a nyócker probléma. Ennyi lenne.

Ez olyan hülye felfogás, hogy idióták az emberek, ne adjunk fegyvert a kezükbe. Egyetlen tényezőtől veszitek el így a jogos önvédekezés lehetőségét, a normális polgártól. Ugyanis az idióta-bűnöző réteg fél órán belül bármilyen fegyvert tud szerezni. A legpitibb zsebes is akár. Akkor miről beszélünk?

bigapples 2010.03.15. 22:30:27

@Aner: a legtöbb aktivista nem fizetett alkalmazott. Persze simán lehet, hogy a Te verziód az igaz, és azért érdeklődtek, mert a szocik gyengítése érdekében leadják a kc-t egy kis pártnak.

Balt 2010.03.15. 22:30:29

@gauche caviar: "esetleg valahol vona gabus nyaksaljarol is irhatna valaki egy elemzest, nem kicsit buzis.
persze ertem en, hogy az ifju petofire akart itt hajazni, de ezek a latexes szado-mazo arcok ott korulotte..."

:)) Pedig nagy kan(dúr) a srác:
jobbik.eu5.hu

Balt 2010.03.15. 22:35:06

@brlv24: "Tenyleg nem tudom mi tortent, biztos provokaltak is, de a rendoroknek nem nagyon kellett volna igy viselkedni."

Simán pofánvágta az öreget lendületből. Jó, az beszólogatott mindenkinek, de akkor is, a tettlegesség a T. ballib fiatalember részéről indult. (Nem tudom mi van, ha nincsenek két lépésre rendőrök...)

kamasuka 2010.03.15. 22:37:25

@Balt:
Csak ki ne derüljön róla is, hogy Jobbikos. TGM azóta is forog álmában ...

Balt 2010.03.15. 22:39:26

@zékit: Nem osztom a véleményt. Egyébként tényleg unalmasnak hatott számomra is Orbán beszéde, a monoton, erősen hangsúlyos beszédről leszoktathatná végre valaki, de stúdióban, pláne vitában szerintem bárkivel megállja a helyét. Igen, Medgyessyvel és Gyurcsánnyal is: tegye fel a kezét, aki ma másképp látja!

Balt 2010.03.15. 22:41:25

@kamasuka: Nem hinném, amikor még bilincsben is fasisztázott. :)

[nev] (törölt) 2010.03.15. 22:43:21

@mrs. white:
ha szerencsénk van, akkor a nácik úgy buknak el, hogy nem a szocik jönnek vissza. hanem megjelenik egy ultrakonzervatív, és egy radikális liberális párt. a szocik kitolódnak szélbalra, és a civilizált jobboldal megtalálja helyét az unióban. illetve a helyhatóságokban. ez egyébként részben megtörtént.

@Zengőtorkú Nyivákoló:
a két nagy háború után nyugat-európában a nép a pokolba kívánta a nacionalistákat, mert ennek az eszmerendszernek tulajdontotta a háborút.

persze a háború nem a nemzeti érzületből fakadt, hanem annak a szélsőséges változatából a sovinizmusból, és az irredentizmusból. az európai nacionalisták belátták, hogy a nemzetállam koncepciója megbukott.

európa térképén az etnikai határokat nem lehet filctollal meghúzni. itt nemzetállamokat létrehozni háborúkkal és kitelepítésekkel sem lehet. kulturális autonómiát persze hirdethet az összes nemzetiség, de ennek a kult közösségnek (az államnak) nincs se földrajzi, se történelmi határa. (amiben ugye a magyar jobboldal hisz. hogy majd valahogy le lehet radírozni horvátországot, szerbiát, romániát, és szlovákiát a térképről.

és ugye ugyanezek a problémák meg voltak nyugaton is, főleg a franciák és a németek között. valamilyen egységet akartak. és ott voltak az olaszok, akiknek szintén elegük lett a megosztottságból, és ott voltak a benelux államok, amik megint csak egységet (rendet) akartak. és akkor létrehoztak egy gazdasági közösséget. amihez aztán csatlakoztak a skandinávok, az ibériaiak, és a britek. utóbbiak lemondtak a világbirodalmi törekvéseikről, és a britek tagjai lettek az európai nemzetközösségnek. de ugye a brit parlamentben nincsenek nacionalisták. konzervatívok vannak, és liberálisok, és munkáspártiak. a britek a helyiek érdekeit a helyhatóságokban, a szigetország érdekét pedig az unióban képviselik.

egy átlagbrit is többnyire érti, hogy az, hogy wolverhamtonban mi legyen azt nem a parlament mondja meg, hanem a city council, amelyik úgy egyébként nem kérdőjelezi meg az európai alkotmányos rendet, hiszen az lehetővé teszi a helyi rendeletalkotást, sőt megköveteli azt. tehát mondjuk azt, hogy milyen feltételekkel lehessen patikát nyitni wolverhamtonban azt megmondja a város, egy britnek eszébe nem jut, hogy ezt tárgyalja az a parlament. megmondja helyben a vár, a város, a borough. ami egyébként ugyanolyan jogosítványokkal rendelkezik, mint mondjuk luxemburg. csak nekik nincs hercegük.

magyarországon ez tradícionálisan a szabad királyi város. amit egyébként 1848-as áprilisi törvényekkel szűntek meg, de úgy, hogy a mezővárosok is hasonló jogokat kaptak. tehát minden város választhatott magának főbírót, főügyészt, cégjegyzőt, telekbírót, kincstárnokot, levéltárnokot, tiszti főorvost, főépítészt, illetve ugye városi tanácsosokat. és mindezt függetlenül az államhatalomtól. a várost 1848-ban politikai értelemben autonómnak tekitették. ami ugye a liberális (urbánus) demokrácia alapja. és ehhez csatlakoztak a nép-nemzeti liberálisok, mert a mezővárosok hasonló jogokat kaptak. tehát 1848-ban a liberálisok és a nemzetiek egy oldalon áltak, és az uralkodót (a császárt) akarták elkergetni, amelyik a totális (abszolutista) államot hirdette.

sárkányfő 2010.03.15. 22:43:59

@fontana_X: Szépen szóltál.

@ciszko: Te is.

"Rajtam csak én segíthetek."

Ezt mindenki jegyezze meg! (Holnap számon kérem...)

brlv24 2010.03.15. 22:43:59

@Balt: Pont ott volt megvagva. Lehet elotte a masik utotte meg, nem latszott, de most hogy igy mondod megnezem meg1x:)

demagofób 2010.03.15. 22:48:07

@cellimega: Érdekes dolog ám ez, de nem ilyen egyszerű. Az mszp nem értékelhető, mert egy ideig szdsz befolyás alatt majd bajnai befolyás alatt volt liberális és alaposan átvert mindenkit... A jobbik az jópár elemében szélsőbalos... A fidesz meg fokozatosan balra tolódik. 8 év hosszú idő, ők mozogtak a legtöbbet, egyenletesen balra. majd meglátjuk.

A 2 arcú fideszről is jó lenne valami írás. Amit a fidesz mond az szép és jó. De néha egyes pártszócsövek, mintha nem is egy pártban lennének. Félek a droidoktól...

Most már az is nyilvánvaló, hogy a jobbik gyújtogatott eddig az ünnepeken. A kis opportunisták. őket nem kell számon kérni?

kamasuka 2010.03.15. 22:51:30

@Balt:
Viszont neki ment a zsernyákoknak és bevállalta. LMPs, szoci, ilyet nem csinál, az ált elbújik mögöttük. Az MDFnek már nem maradt szavazója, a Fideszesek - hogy egy klasszikust idézzek - meg már úgyis balfaszok.

Diocles 2010.03.15. 23:06:20

Talán nagyon nem tartozik ide, és természetesen undorító volna, ha bárki politikai célra használna fel egy ilyen ügyet, de ez szerintem alapjaiban rendítheti meg az állampolgárok biztonságértetét, biztos, hogy hatalmas visszhangja lesz (hacsak központilag el nem hallgatják, mint a régi jó Szovjetunióban):

"Négyes gyilkosság történt Tényőn, két felnőttet és két gyermeket találtak holtan hétfőn a Győr-Moson-Sopron megyei községben, egy házban.

A középkorú férfira és nőre valamint két kisgyermekükre a férj testvére talált rá hétfő este hét óra után otthonukban, ő értesítette a rendőrséget. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta: a család feltehetően gyilkosság áldozata lett, de többet egyelőre nem közölt. A helyszínelés még tart.

A Kisalföld.hu szerint a családot brutálisan meggyilkolták."

tatuman 2010.03.15. 23:06:58

hát bazzeg ez a jobbik kezd baszottul szarul festeni. az összes vezető IQ-ja összesen nem éri el a 10-et. na de a szimpatizánsoké sem... volt egy rész Vona veszédében, amikor azt mondtam, hogy na bazmeg ez kommunista! valaki mondjon már egy oldalt, aholt ezekkel a majmokkal lehet vitatkozni, mert érdekes módon a kurucinfót nem lehet kommentálni, mást meg nem ismerek. köszi! (bár lehet tök felesleges...)

Pinczés Bálint 2010.03.15. 23:07:25

@surko: 1. rég láttalak, szevasz! 2. antikapitalista a bibircsók az orrodon, nem az lmp 3. természetesen kc-t gyűjtöttünk. szia!

Balt 2010.03.15. 23:08:53

@[nev]: "amiben ugye a magyar jobboldal hisz. hogy majd valahogy le lehet radírozni horvátországot, szerbiát, romániát, és szlovákiát a térképről."

:))) Ez melyik jobboldal? A "merjünk kicsik lenni", vagy az unió - akár a Szovjet~ - majd megoldja ezeket a problémákat?

Balt 2010.03.15. 23:12:46

@[nev]: "és ugye ugyanezek a problémák meg voltak nyugaton is, főleg a franciák és a németek között."

A francia-német ellentét jó eséllyel abban oldódik fel, hogy egy elzászi/lotaringiai alapidentitása ez, hogy ő elzászi/lotaringiai, csak utána francia vagy német. A belga meg pont fordítva: előbb vallon/flamand, aztán belga (lásd: "Hova álljanak a belgák?"), de ma már látható, nagyon kényszer szülte együttélés ez ott Belgiumban...

tatuman 2010.03.15. 23:12:48

ja és még egy: ha a jobbik akkora eu ellenes, akkor vagy hívják haza a képviselőiket, vagy ne menjenek be dolgozni és ne vegyék fel a pízt érte. na ez bazmeg mekkora demagógia már, de kb. itt vagyok velük egy szinten.

ld. még: hozzuk ki Budaházyt a mentelmi joggal - vegyük el a képviselőktől a mentelmi jogot.

meg amit majd megnézek, ha bekerülnek a parlamentbe: életfogytiglant a közpénzen élő politikusnak... :)

ehhez nem kell no comment... :)

Balt 2010.03.15. 23:15:20

@ó jaj: Rajtatok már nem segít semmi. :))

Balt 2010.03.15. 23:18:48

@kamasuka: Az látszik, hogy ő üt először, ill. egyedül. Rajta nincsenek külsérelmi nyomok - igaz, hosszabb a keze... Lehet, hogy beépített provokátor volt az ürge (akár a kivezényelt rendőrök tudta nélkül), aztán majd szépen elengedik. De így simán kinéz neki 2-3 év felfüggesztett (garázdaság, hatóság elleni erőszak stb.) ha a 2006-os eseményekből indulunk ki.

ben2 2010.03.15. 23:19:04

@demagofób:

A Fidesz baloldalisága szvsz taktikai jellegű: balról támadták a szocikat, hogy a szoci törzstábor nap mint nap szembesüljön az MSZP neoliberális politikájával és szép lassan erodálódjon, hiszen a szocik nem tudtak az ellenfél kérlelhetetlen neoliberalizmusával riogatni.
A másik, hogy sok megszorító intézkedés támadása nem populista lózung volt, hanem a költségvetési trükközés lebuktatása.
Pl. nem vállalják be a kórházak bezárását, csak éppen nem adnak elég pénzt a működésükhöz. Aztán az év vége felé a csődközeli helyzetben ment az egymásra mutogatás, pedig már a költségvetés vitájakor pontosan tudták, hogy ez lesz, csak így el lehetett maszatolni a hiánycélt. Az ilyen néphülyítés kritikájának például semmi köze a baloldalisághoz, vagy a populizmushoz, csak sajnos mindig akad néhány "haveri kutya" gazdasági szakértő, aki ilyenkor habzó szájjal populistázik.

Balt 2010.03.15. 23:23:14

@Diocles: Igen, ez nekem is eszembe jutott. Tragédia. :( És Nyugat-Magyarországon, tehát ez nem biztos, hogy a "szokásos" módon "magyarázható". (De meg fogják próbálni...) Egy biztos: a rendőrség megerősítésére égtő szükség van/lesz, ezt pedig a legkevésbé a kormányon lévők "követelhetik" hitelesen...

kamasuka 2010.03.15. 23:27:37

@Balt:
Az öreg a zsidózás miatt nem fog feljelentést tenni, mert abból a végén még ő is szarul jön ki. Úgyhogy marad a rendőrségi letartóztatásnak ellenállt rész. Plusz itt a videó. Max. 1 perc felfüggesztett amit kap.

Balt 2010.03.15. 23:30:04

@kamasuka: Ennél kevesebbér (azaz semmiért) is elmeszeltek sokakat a 2006-os "sajnálatos események" után.

Diocles 2010.03.15. 23:33:52

@Balt:

igen, emlékszel arra, amikor a kiskunlacházi gyilkosságot megpróbálták elhallgatni Fletó "fénykora" idején?
akkor mindenki szentül meg volt arról győzödve, hogy azért kussol a rendőrség meg a balmédia, mert ... voltak, ez nagyon komolyan hozzájárult a Jobbik megerősödéséhez akkoriban, akárcsak Olaszliszka.
aztán azóta kiderült, hogy valami vörös hajú fickó a hunyó, állítólag.

ez most Nyugati-Magyarország, itt inkább "csak" a közbiztonság általános állapota merülhet fel.
két kislány, ilyen eddig még nem nagyon volt.

Thomas Rattler 2010.03.15. 23:38:26

"Alig több mint egy éve a Parlament oldalánál fideszesek, jobbikosok közösen kiálltunk a sajtó- és szólásszabadság mellett. Többekkel együtt Morvai Krisztina is a Magyar Hírlap vásárlására buzdított; tette ezt annak ellenére, hogy nem sokkal előtte a lap tulajdonosa súlyosan megalázta.

Eltelt egy év, kampány van. Kampány, és nem háború. Legalábbis közöttünk, Orbán Viktor és Vona Gábor követői között. Ne engedjünk a gyűlöletre buzdításnak! A kritikákra, elégedetlenségre, vádakra sem lehet csúsztatás, rágalom, aljas lejáratás a válasz. Mi ugyanazt gondoljuk nemzetről, hazáról, családról, Trianonról. A választás után együtt kell újrateremteni itt mindent. A politikusainknak és nekünk.

Ne rajongók, hanem választópolgárok legyünk, ne engedjük, hogy végzetesen egymás ellen fordítsanak minket! Ne vásároljuk többet a Gyűlölet Hírlapját!

Szebb jövőt jobbikosnak, fideszesnek egyaránt!
Pörzse Sándor
választópolgár"

Balt 2010.03.15. 23:40:40

A Jobbikosok a mai napig nem hisznek a "vörös szomszédban". Ebben nem tudok állást foglalni. De pl. a tompai eset hamar kiderült. Nem tudom, itt lehet-e forró nyom, egy hónapon belüli bármilyen eredmény: egy biztos, megdöbbentő tragédia.

Surko 2010.03.15. 23:42:38

@cellimega: " A jobboldali sajtó sajnos szitokszóként használta a liberális kifejezést az utóbbi 20 évben és ez a Fidesz mozgásterét erősen behatárolta. "

A jobboldal tényleg szitokszóként használta és használja a mai napig a liberális kifejezést.

De hogy ez határolná be a Fidesz mozgásterét?

Fordítva ülsz a lovon. Hiszen épp a Fidesznek köszönhetően lett a liberalizmus szitokszó Magyarországon.

Méghogy behatárolni...

Épp a Fidesz csinált a liberalizmus teljes eszmerendszeréből ellenséget.

Balt 2010.03.15. 23:42:55

@Thomas Rattler: Mi a fene! Vége a sértődöttségnek? Félek, ez már elkésett... (Lásd Vona mai beszédét.)

Surko 2010.03.15. 23:45:43

@Pinczés Bálint: " 2. antikapitalista a bibircsók az orrodon, nem az lmp "

Ez majd elválik, ha végre érdemi politizálásba kezd az LMP. :)

De neked legyen igazad, és ne váljon valóban antikapitalistává.

De ehhez először meg kellene válnotok az antikapitalista tagságtól...

Balt 2010.03.15. 23:47:02

@Surko: Azt azért tisztázzuk, hogy az az SZDSZ aligha liberális, ahol Mártíriuszozik a pártelnök; szintúgy azok az újságírók (Tóta W.), akik ahányszor csak tehetik, vagy annál is többször hitében sértik a tőlük eltérőt. (Eredmény: fel sem merül az SZDSZ indulása, noha szerencsétlen Retkes Attila nem tehet róla, sőt, bocsánatot kért...)

Surko 2010.03.15. 23:50:12

@fontana_X: Mélyen egyetértek Veled!

Surko 2010.03.15. 23:56:01

@Balt: Az SZDSZ-nek igen sok hibája volt.

Az SZDSZ-t lehet és kell is kritizálni.

De egészen más dolog az SZDSZ-t, mint pártot kritizálni, és megint más dolog a liberalizmust, mint ideológiát szemétdombra küldeni.

Éppen az a gond, hogy Magyarországon sokan egyenlőségjelet tesznek az SZDSZ és a liberalizmus közé. Holott a kettő korántsem fedi, fedte egymást.

A liberalizmus lejáratódásának tagadhatatlanul csak az egyik szereplője a jobboldal, aki szitokszóvá tette.
A másik elkövető maga az SZDSZ, aki önmagát a liberalizmus egyetlen letéteményesévé kiáltotta ki. Ezzel megfosztott mindenki mást attól, hogy liberális álláspontot vállaljon fel. Gyakorlatilag kisajátított és később lejáratott egy értékes eszmét. Ez hiba, sőt bűn.

Az SZDSZ halott, a liberalizmus él.

Balt 2010.03.15. 23:59:21

@kamasuka: Mondjuk az öreg zsidózott, de a "Zsidó, gyere át a zebrán!" szerintem önmagában nem büntethető. :) Tkp. már sajnálom a kölköt - rossz napja volt, lehet, hogy megcsalja a felesége (netán Vonával...?) -, de kérdés, a rendőrök hatóság elleni erőszaknak ítélik-e meg a történteket és az milyen büntetést fog maga után vonni, de járhatott volna akár rosszabbul is...

kopogtató 2010.03.16. 00:00:17

@ORBÁN "itt az idő" elhúzni, MLSZ elnöknek !:
szavazz az LMP-re:)biztos megváltják a világot az 5 %-ukkal. Már ha bejutnak...

Nincs velük semmi bajom, de jelenleg még nem tényező. Majd talán 4 év múlva.

Balt 2010.03.16. 00:00:28

@Surko: Jó, akkor tkp. egyetértünk. Nekem épp megfelel a Fidesz liberalizmusa - mondjon erre egy Jobbikos akármit. :)

Balt 2010.03.16. 00:01:53

@Surko: Ja, hozzátenném: a '94-es 2. fordulóig az SZDSZ-es jelöltre szavaztam...

Surko 2010.03.16. 00:03:53

@Paradoxon88: " Konzervatív - liberális? :D
Ha egy ideológiai skálát képzelünk el, ez van a két végpontján (bizonyos szemszögből). Ezen ideológiák egymást "tagadják". Bármilyen szempontból vizsgálod, egymásnak ellentmondó válaszokat ad a 2 eszme.

(Az más kérdés, hogy hogyan lehet a Fidesz bizonyos kérdésekben konzervatív, míg másokban liberális. De a két eredeti esze egymással össze nem egyeztethető.) "

Korántsem. Gazdasági kérdésekben például a konzervatívok és a liberálisok ugyanazon a platformon állnak.

Csak társadalmi kérdésekben (abortusz, eutanázia, melegjogok, stb.) vannak más állásponton.

Hasonló a helyzet szocialista-liberális relációban is.

Társadalmi kérdésekben a szocialista és a liberális álláspont egybeesik, de gazdasági kérdésekben a baloldali és a liberális válasz, mint tűz és a víz.

ERgo: a liberális az társadalmi kérdésekben szocialista, gazdasági kérdésekben meg konzervatív.

Balt 2010.03.16. 00:09:16

@Balt: "A család egyik ismerője az MTI-nek a helyszínen azt mondta: a meggyilkoltak rendezett életet éltek, mindkét szülő mérnökként dolgozott.
(...)
Varga Gábor, Tényő polgármestere a Hír tévé kérdésére azt mondta, hogy a gyilkosságok hátterében leszámolás állhat. Úgy vélte, a bűncselekmény nem etnikai jellegű volt."

Surko 2010.03.16. 00:10:36

@Balt: Sok tekintetben számomra is vállalható a Fidesz. Matolcsyt, pláne Chikánt, vagy Varga Mihályt nagyon kedvelem. Varga különösen a szívembe lopta magát a svéd nyugdíjmodell felvállalásával.

A Fideszben elsősorban az opportunizmusból folytatott nacionalizmus (ami tudom, hogy nem részük, csak szavazatszerzési célból éltek vele) az ami taszít.

De ebben lehet most fordulat, hiszen a Jobbik úgyis viszi a habzószájúakat, így a Fidesz végre felhagyhat a felesleges magyarkodással.

Ha a Jobbiknak köszönhetően mérsékelődik a Fidesz és kormányon valami olyasmit művel, mint Donald Tusk Polgári Platformja Lengyelországban, akkor engem is megnyerhet a támogatójának.

De ahhoz előbb bizonyítania kell, hiszen az elmúlt 8 évben én csak a felelőtlen totális ellenzéki obstrukciós szerepét láttam belőlük.

Ez pedig elég volt ahhoz, hogy ne érdemeljék meg a szavazatomat.

Itt az idő bizonyítaniuk.

Balt 2010.03.16. 00:20:29

@Surko: OK, ez így részemről :) elfogadható attitűd. (Bár állítólag Matolcsy meg Varga eléggé a két véglet Fideszen belül.)

Én igenis kívánatosnak tartok valamiféle (össz?)nemzeti minimumot is.

Balt 2010.03.16. 00:21:18

@Balt: Még akkor is, ha valakinek jobban tetszik ezt "nacionalizmusnak" megfogalmazni...

eyeofodin85 2010.03.16. 00:23:57

@Surko: Szerintem létezhet és létezik is konzervatív liberalizmus, de a mi példánkban nem erről van szó. A szdsz soha nem tudta a liberális értékeket képviselni, állandóan a pragmatikus, opportunista irányvonal felülkerekedett bennük. Mióta eszemet tudom gyűlölöm őket, a kiválasztottsági megszállottság tudatuk, az arrogáns mindenkit lenéző stílusok miatt.

brlv24 2010.03.16. 00:24:18

@Surko: Hat igen-igen, a vegen nem marad part amire szavazni tudnank:)

[nev] (törölt) 2010.03.16. 00:41:11

@Balt:
a régió, és a religió (a vallás) biztosítja az identitást az nyelvi identitás mellett. ez egyébként az európai protestáns kultúra alapja, aminek kulcs fogalma a lokálpatriotizmus. ez ugye szembeszáll a (politikai) katolicizmussal, amit a magyar közéletben a fidesz képvisel. és tippem szerint orbánnak nem lesz más választása, mint a katolikus egyházat segítségül hívni a liberális (protestáns) értelmiséggel szemben.

orbán olyan alkotmányt akar, ami megosztja a helyi lakosságot vallásosokra, és vallástalanokra. azaz szembe akarja fordítani a polgárságot, másrészt ugye a pápaság be akarja olvasztani az összes nyelvet, és kultúrát egy globális olvasztótégelybe. fel akarja számolni a pogány (ősi) hitvilágot. és le akarja cserélni egy olyan mondakörre, ami biztosítja, hogy hogy a szentatya a szentszékben isten kegyelméből a világ fölött uralkodjon. ami ugye egy teljesen abszurd elképzelés. ezzel meg szembe a jobbik.

ezzel ment szembe az európai protestantizmus. azt mondják, hogy régió ugyanolyan fontos, mint a religió (a vallás), a nemzetiség ugyanolyan fontos, mint a nemzetközösség (az unió).

ebből a kultúrából jön ki például az, hogy városi (járási) helyőrségek kellenek, és közös európai hadsereg, és nem államrendőrség. de ez egy alapvetően liberális elképzelés, illetve persze nagyon sok konzervatív elem van benne. közben meg humanista, és pragmatikus. unionista, és demokrata. mondhatnám úgy is, hogy européer.

[nev] (törölt) 2010.03.16. 01:18:57

@Surko:
a fidesz mozgásterét az korlátozza be, hogy a liberálisok értelmiség utálja orbánt. de nem zsigerből gyűlöli, ahogy mondjuk radala hiszi, hanem szimplán utálja. tehát ha orbán bármilyen olyan lépést tesz, ami liberális elvekkel klappol, akkor ez az értelmiség tapsolni fog.

és akkor a jobbik azt fogja mondani, hogy lám-lám, ezek a fidesz és a liberálisok egy brancs. persze ettől ez az értelmiség még inkább megveti majd orbánt. és ugye ha ezekben a vitákban gyurcsányból kiveszik az elemet, akkor a fidesz könnyen szemberkerülhet a liberális értelmiséggel és a parasztsággal.

és ez az, ami a fidesz mozgásterét politikai értelemben beszűkíti. mert kormányon nem lehet amfoter. hol liberális, hol antiliberális.

kelgabi 2010.03.16. 01:26:02

Olyan sótlannak éreztem a mai beszédeket, egészen addig, amíg Vonáét nem halllottam, utána tiszta "Csillagok háborúja" érzés fogott el:
www.youtube.com/watch?v=zyJDj9K6oFw

[nev] (törölt) 2010.03.16. 03:52:38

@Surko:
szerintem elég egyszerű a felosztás. a libek a jogokra, a konzervek a kötelességekre, a szocik meg a társadalmi felelősségvállalásra teszik a hangsúlyt.

a libeknek ebből következően gazdaságpolitikában, a konzeveknek kult politikában egyeduralkodók, a szocik pedig társadalmi kérdésekben viszik a prímet.

mondjuk fel kell számolni a gyermekszegénységet. (hogy ne legyen cigánybűnözés) ezt nyilván a szocialisták nélkül nem lehet megcsinálni. miközben vélhetően minden civilizált párt egyetért ezzel. de szocik nélkül nincsenek társadalmi programok. és ezeknek tetszik, nem tetszik szocialista hagyományai vannak.

ám ha a kultúra szerepét meg akarjuk megerősíteni a világban akkor meg kénytelenek vagyunk a hagyományokra építeni. lehet a szegénységből is kiindulni, és a sokféleségből is, csak abból nem lesz tekintélyes kultúra. konzervek nélkül nincs kult politika.

harmadrészt ha gazdasági kérdések vannak napirenden, akkor pedig a liberális elveket összhangban kell a szabályozást kialakítani. liberálisok nélkül nincs hatékony gazdpol akkor sem, ha most egyesek mindent a liberalizmus nyakába akarnak varrni. a válság a két nagy unió, az amerikai és az európai töketelnekdése miatt következett be. részben az amerikai szociálpolitika miatt, részben amiatt, hogy az európai államok különutas gazdaságpolitikát követtek. és minden állam versengett a működő tőkéért. és akkor most egységes piackonform szabályokat kell kialakítani ez ügyben is. ugye világos, hogy új liberális (azaz neoliberális) gazdasági szabályok kellenek. aki a neoliberális gazdasági szabályozás szükségét tagadja az koncepció nélküli, vagy műveletlen.

de a liberálisoknak a szociálpolitikájuk egy kérdőjel, és a kult politikájuk is az. én tudnék liberális kult politikát vázolni, de az európai értelemben konzervatív lenne, és társadalompolitikai értelemben pedig szocialista. nyilvánvalóan gyermekjóléti államot kell hirdetni annak érdekében, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni, és tanuljanak. de ennek kevés köze van a liberalizmushoz.

az egészben az a problémás, hogy ez szoci-konzi-lib trió nacionalistáknak nem oszt lapot. és amikor jön a recesszió, akkor jön a nemzeti hip-hop, hogy az igazi magyarok ki lettek szorítva a hatalomból, és ez az oka mindennek. meg persze az idegenek, jelesül a zsidók, és a cigányok.

és ilyenkor a liberalizmus a politikával azt mondattja: oké, lehet jönni vona gábornak tárgyalni a valutaalappal. és akkor kérdés, hogy nekik mit fog mondani. vagy mondjuk a német autógyáraknak. a multiknak. képes lesz a nemzeti érdekeket hatékonyan képviselni a gárda. a politika ugyebár arról szól, hogy érdekellentétek vannak, és ezekből fakadó problémákat a diplomácia játékszabályai szerint folyamatosan oldani kell, vagy megoldani. jöjjön pörzse sándor, ha akkora nagy spíler oldja meg a zsidó-paleszin konfliktust. tekintettel az arabokra és perzsákra. három kontintens találkozik ott, afrika, ázsia, és európa, nem beszélve a világvallásokról. és a legkülönfélébb tradíciók, és érdekek ütköznek abban a térségben. és ugye az nyilvánvaló, hogy izrael politikája is oka a konfliktusnak, de nyilván nem a kizárólagos oka. ehhez képest pörzse úgy old meg egy vitát, hogy a másiknak ad egy tockost, akkor mondjuk így a nemzeti érdekeket képviselni nehéz lesz.

csak nekem erős a gyanúm, hogy a fidesz ugyanígy el lesz szigetelve, mint ahogyan az mszp is el volt. gyurcsánynak zéró tekintélye volt az unióban, de orbánt is nagyjából itt tart. pont a jobbik okán. ahol a liberálisoktól jobbra van komoly politikai erő, és nincs antifa koalíció, akkor ott a teljes politikai osztályt megvetik. mert akkor elkönyvelik, hogy az ő populista politikájuk juttatta hatalomra a fasisztákat. ha nem is teljhatalomra, de hatalomba. és innentől kezdve hiába mondják, mr fico, és mr slota, azt fogják mondani, hogy mr orban, és mr vona. vagy mondjuk ott van mr kosa. a mi lajosunk kijeletni, hogy magyarország tovább létezik majd, mint európai unió. az ilyen típusú kijelentések eljutnak mindenhová. a nagykövetek figyelik az eseményet. az arisztokraták a néppártban nem komálják a kulturálatlanságot. ugye itt nem arról van szó, hogy kósa az uniót bírálja, hanem előbb tartja a markát a támogatásokért, és aztán köp egy nagyot. liberális körökben legyintenének, hogy lajos biztos részegen mondott egy nagyot, de a konzervek innentől kezdve udvariasan leülnek a másik féllel tárgyalni, nem veszik komolyan. vagy le se ülnek.

szóval én attól tartok, hogy a fidesz ugyanúgy tekintély nélküli lesz a külpolban, mint amilyen az mszp volt. de majd meglátjuk.

[nev] (törölt) 2010.03.16. 03:53:27

@Surko:
szerintem elég egyszerű a felosztás. a libek a jogokra, a konzervek a kötelességekre, a szocik meg a társadalmi felelősségvállalásra teszik a hangsúlyt.

a libeknek ebből következően gazdaságpolitikában, a konzeveknek kult politikában egyeduralkodók, a szocik pedig társadalmi kérdésekben viszik a prímet.

mondjuk fel kell számolni a gyermekszegénységet. (hogy ne legyen cigánybűnözés) ezt nyilván a szocialisták nélkül nem lehet megcsinálni. miközben vélhetően minden civilizált párt egyetért ezzel. de szocik nélkül nincsenek társadalmi programok. és ezeknek tetszik, nem tetszik szocialista hagyományai vannak.

ám ha a kultúra szerepét meg akarjuk megerősíteni a világban akkor meg kénytelenek vagyunk a hagyományokra építeni. lehet a szegénységből is kiindulni, és a sokféleségből is, csak abból nem lesz tekintélyes kultúra. konzervek nélkül nincs kult politika.

harmadrészt ha gazdasági kérdések vannak napirenden, akkor pedig a liberális elveket összhangban kell a szabályozást kialakítani. liberálisok nélkül nincs hatékony gazdpol akkor sem, ha most egyesek mindent a liberalizmus nyakába akarnak varrni. a válság a két nagy unió, az amerikai és az európai töketelnekdése miatt következett be. részben az amerikai szociálpolitika miatt, részben amiatt, hogy az európai államok különutas gazdaságpolitikát követtek. és minden állam versengett a működő tőkéért. és akkor most egységes piackonform szabályokat kell kialakítani ez ügyben is. ugye világos, hogy új liberális (azaz neoliberális) gazdasági szabályok kellenek. aki a neoliberális gazdasági szabályozás szükségét tagadja az koncepció nélküli, vagy műveletlen.

de a liberálisoknak a szociálpolitikájuk egy kérdőjel, és a kult politikájuk is az. én tudnék liberális kult politikát vázolni, de az európai értelemben konzervatív lenne, és társadalompolitikai értelemben pedig szocialista. nyilvánvalóan gyermekjóléti államot kell hirdetni annak érdekében, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni, és tanuljanak. de ennek kevés köze van a liberalizmushoz.

az egészben az a problémás, hogy ez szoci-konzi-lib trió nacionalistáknak nem oszt lapot. és amikor jön a recesszió, akkor jön a nemzeti hip-hop, hogy az igazi magyarok ki lettek szorítva a hatalomból, és ez az oka mindennek. meg persze az idegenek, jelesül a zsidók, és a cigányok.

és ilyenkor a liberalizmus a politikával azt mondattja: oké, lehet jönni vona gábornak tárgyalni a valutaalappal. és akkor kérdés, hogy nekik mit fog mondani. vagy mondjuk a német autógyáraknak. a multiknak. képes lesz a nemzeti érdekeket hatékonyan képviselni a gárda. a politika ugyebár arról szól, hogy érdekellentétek vannak, és ezekből fakadó problémákat a diplomácia játékszabályai szerint folyamatosan oldani kell, vagy megoldani. jöjjön pörzse sándor, ha akkora nagy spíler oldja meg a zsidó-paleszin konfliktust. tekintettel az arabokra és perzsákra. három kontintens találkozik ott, afrika, ázsia, és európa, nem beszélve a világvallásokról. és a legkülönfélébb tradíciók, és érdekek ütköznek abban a térségben. és ugye az nyilvánvaló, hogy izrael politikája is oka a konfliktusnak, de nyilván nem a kizárólagos oka. ehhez képest pörzse úgy old meg egy vitát, hogy a másiknak ad egy tockost, akkor mondjuk így a nemzeti érdekeket képviselni nehéz lesz.

csak nekem erős a gyanúm, hogy a fidesz ugyanígy el lesz szigetelve, mint ahogyan az mszp is el volt. gyurcsánynak zéró tekintélye volt az unióban, de orbánt is nagyjából itt tart. pont a jobbik okán. ahol a liberálisoktól jobbra van komoly politikai erő, és nincs antifa koalíció, akkor ott a teljes politikai osztályt megvetik. mert akkor elkönyvelik, hogy az ő populista politikájuk juttatta hatalomra a fasisztákat. ha nem is teljhatalomra, de hatalomba. és innentől kezdve hiába mondják, mr fico, és mr slota, azt fogják mondani, hogy mr orban, és mr vona. vagy mondjuk ott van mr kosa. a mi lajosunk kijeletni, hogy magyarország tovább létezik majd, mint európai unió. az ilyen típusú kijelentések eljutnak mindenhová. a nagykövetek figyelik az eseményet. az arisztokraták a néppártban nem komálják a kulturálatlanságot. ugye itt nem arról van szó, hogy kósa az uniót bírálja, hanem előbb tartja a markát a támogatásokért, és aztán köp egy nagyot. liberális körökben legyintenének, hogy lajos biztos részegen mondott egy nagyot, de a konzervek innentől kezdve udvariasan leülnek a másik féllel tárgyalni, nem veszik komolyan. vagy le se ülnek.

szóval én attól tartok, hogy a fidesz ugyanúgy tekintély nélküli lesz a külpolban, mint amilyen az mszp volt. de majd meglátjuk.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.03.16. 06:32:50

@[nev]: ennyi butaságot! ahh! hány éves vagy? 16?

cellimega 2010.03.16. 07:13:02

@[nev]: vannak nagyon jó gondolatok abban, amit írtál. Kevesen tudnak Mo-on így, ideológiákhoz való erős elköteleződés nélkül írni.

Orbán és Gyurcsány tekintélyéről:

ezzel kapcsolatban 1 személyes tapasztalatom van: 2001-ben Varsóban voltam fél évet, és megismerkedtem a min.elnök, Buzek egyik közeli munkatársával (a kancellárián dolgozott). Többször is találkozott Orbánnal (a visegrádi csoport találkozóin pl.), és szinte rajongott érte. Azt mondta, nekünk (lengyel jobboldal) is egy Orbánra lenne szükségünk. Úgy látta, okos és van karizmája.
Semmi oka nem volt arra, hogy fényezze nekem, és egyébként elég csípős nyelvű hölgy volt.

Idet 2010.03.16. 07:19:42

@[nev]: És ebből mindjárt kettőt??

cellimega 2010.03.16. 07:33:14

Nagyapám mesélte, hogy a falujukban (kisváros most már) 2 nyilas volt összesen a II. vh előtt, a két leghitványabb ember. A munkakerülők.
1945-ben ők lettek a falu első kommunistái.

A beírásaid alapján te is hasonló embernek tűnsz.

Idet 2010.03.16. 07:39:22

@nestrot10: Ne örülj, fel fog támadni.

Isakson26 2010.03.16. 07:42:39

A nagyra isztelt politikusaink apofáznak össze-vissza a jobb létről, hogy majd egyszer jobb lesz....

én úgy látom hogy ha jobbat akarunk akkor az nem CSAK a politikán múlik hanem rajtunk is. szerény hazánkban nem csak az intézményekben kell rendet rakni (ott is feltétlenül) hanem az emberek fejében. ha az emberek egy kicsit is tudatosabbak lennének, akkor nem csúsztatnának mindenféle borítékot az orvosok zsebébe, meg a válallkozásoknak nem kéne mindíg vissza osztani anyereségből a megfelelő embernek..stb. a munkát legfelül kell kezdeniés onnan lefelé. ha nem rakunk rended a fejekben az államhoz fűzödő mentalitásban akkor jöhet akármilyen gazadaságpolitika akkor nem fog menni

www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0

amieveink.blog.hu/

az előző filmnek a forrásai

www.mr1-kossuth.hu/hirek/tolgyessy-minden-korabbinal-nagyobb-feladat-var-a-kovetkezo-kormanyra.html

meg egy kis ráadás....

arvisura · turoczi.blog.hu 2010.03.16. 07:43:18

Mesterházy azért kiabált, mert segítséget kért, Orbán Viktor, hogy visszahallja önmagát, Vona Gábor pedig erőfitogtatásból.

"Nem elég jóra vágyni,
a jót akarni kell,
nem elég akarni,
de tenni, tenni kell?"

Na majd akkor legyenek hangosak, ha arra rászolgáltak. Az MSZP-t azt hiszem kihúzhatjuk.

theofil 2010.03.16. 07:48:03

tv2.hu/tenyek/video/tenyek-teljes-adas-2010-03-04-csutortok

Mivel heveny lelkületű jobboldaliak annak a meggyőződésüknek adtak hangot miszerint Orbán nem mondott olyasmit amit szerintem mondott,
szó szerint kiírtam a fenti Tényekből Orbán szavait.

Ezek a szavak az Európai Néppárt kihelyezett budapesti ülésén hangzottak el,
Barroso (Eu.Néppért) elnökének és a nemzetközi sajtó jelenlétében.

A tévé kommentátor:

"Orbán Viktor szerint Magyarország megszégyenült az utóbbi években."

Orbán Viktor saját szavai az emelvényen:

"Senki sem szereti ha a hazugság és a saját nemzetének neve szinonímává válik a nemzetközi közösségek előtt."

Tudjuk, hogy eljön a pillanat, ez nincs messze - a választások után talán egy/másfél hónappal - amikor újra el kell mondani az igazat, mikor világossá kell tenni, hogy mi is a magyar gazdaság valóságos állapota."

Ezek a mondatok Orbán (hazaffy) Viktor enszájából hangzottak el a Budapesten tartott nemzetközi fórumon.

hááááát 2010.03.16. 08:12:35

A mocskos cuclizmusban a márc 15-e a 48-49-es eseményekről szólt.Ma már inkább pártok fikázása és nem az emlékezés napja.Értelmes emberek szerintem erre nem kiváncsiak a nemzet ünnepén.

A nyolcvanas években a múzeum kertben szavalta a Nemzeti dalt egy színész és közben láttam az emberek szemében a lángot, ahogy kikívánkozik belölük a lelkesedés,a tűz.Akkor nem adhaták ki magukból és én gyerek fejjel hittem a változásban.Ezt és Aug 20-át hivta a nagyapám úgy "A két ünnep amihez nem mernek hozzányúlni, mert félnek tölünk".A komcsik nem merték, a mai pártok igen?Ez a visszájára fordult.Csalódottságom hatalmas.

Ez már nem ünnep.Csak egy ok amiért lehet pártrendezvényeket tartani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010.márc.15 Budapest

László56 2010.03.16. 08:13:20

@[nev]: Gratulálok a nev-nek.
Amit itt írtál az egy príma vitaindító előadás lehetne. Sok mindenben okot ad a vitára és mégis logikusan van felépítve. Tulajdonképpen ilyen és ehhez hasonló írásokat vártam ezen a blogon. Megemlítesz nagyon fontos problémákat a kihatásaival együtt. Hogy a saját nézőpontodból teszed azt ? Természetes. Mindegyikünk ezt teszi, csak kevesen ismerik el.

Ha mélyebbre ásol, el fogsz jutni odáig hogy népünk sokáig a kommunisták karmaiban volt, de soha nem ismerhette meg a kommunizmust. Aztán szocialisták lettek a komcsikból, és ezért soha nem ismerhettük meg mi is a szocializmus. A szociáldemokráciáról nem is beszélve. Majd a liberalizmus lett bemutatva nekünk, anélkül hogy valaha is megismerhettük volna hogy mi is a liberalizmus. Ugyanez vonatkozik a kapitalizmus kapitáljára is. A kapitalizmust még hírből sem ismerhettük meg, csak annak a rablógazdálkodási formáját. Ami viszont messze volt és van a kapitalizmustól. Most közeledünk a nemzetiséghez. Hogy azt valaha megismerhetjük e ? Ezek után az is kérdéses.

Mindebből csak az mutatkozik meg, hogy amíg népünknek nincs lehetősége összehasonlítási alapokhoz, addig csak a szerencselovagok korlátlan játszótere lesz. A demokrácia kicsúfolásával. Mert sajnos eddig azt sem ismerhettük meg. De hogy lehet kimászni ebből az ördögi kőrnek nevezhető slamasztikából ? Csakis népműveléssel. És annak egy formájával. Az inasok világjáró szisztémájával, ahol olyan tapasztalatokra tehetsz szert, mint odahaza soha. És ha visszametél máris látod hogy hol verik át a népet a saját politikusaik.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.16. 08:19:35

Amit azért ne hagyjunk figyelmen kívül: 4 éve is a Fidesznél voltak a legtöbben, 4 éve is a Fidesz győzelmét jósolták a közvélemény kutatók. És 4 éve az MSZP nyert. Valamiért mindenki lebecsüli a csendes többség erejét. Pedig nem véletlenül _többség_ a neve :)

jjulie 2010.03.16. 08:21:27

@theofil:

ez a hazzaffy viktor mondott már minden félét a tenyérbemászótól a bicskanyitógatóig

viszont ennek a törökgábor szabadegyetemnek hatására most először megnéztem élőben a fidesz gyűlést és a viktor beszédére oda is figyeltem

eddig fenhangon utáltam, de most egész más érzést váltott ki belőlem, és annak ellenére hogy figyeltem rá, a szövegéből a két jólirányzott x-en kívül semmit sem tudnék idézni

nem egy közelgő gyözelemtől magabiztossá vált embert, hanem egy gondterheltet láttam, kicsit megsajnáltam és valójában elszomorodtam

ez a jelenlegi hazaffy viktor fél és most ezt megértem

theofil 2010.03.16. 08:25:48

@jjulie:

Nem láttam és nem hallottam a beszédet.
Dühöngtem és kerestem azt a nyavalyás videót...

A véleménykülönbségeket jól tűröm, azzal nincs az égvilágon semmi bajom, sőt igyekszem a humoros oldalát nézni a dolgoknak.

De itt heveny jobboldaliak engem hazudozással vádoltak amit rossznéven veszek.
Sértődékeny alkat vagyok.

Nem érdekel az orbáni beszéd (a többieké sem).

ati27 2010.03.16. 08:27:23

@Balt:
Nem értem az öreg alkesz jobbikost.. :) Ha zsidózni lehet akkor fasisztázni miért nem? :) Ha meg annyira fontos neki a székely himnusz, akkor miért pofázik alatta folyamatosan? :) Kettős mérce tipikus esete? :)

2010.03.16. 08:28:14

@jjulie: Fél a lófaszt. A Fidesz toronymagasan nyeregben van, és tanult az elmúlt kampányok hibáiból, mikor kicsit is radikálisabb kijelentéseit kihasználták a szocik és ezerrel riogatva bizonytalanokat tántorítottak el.
Most erre nem adnak esélyt, ennyi. A másik meg az, hogy a radikális fiókban jelenleg másik alakulat foglalt helyet.

jjulie 2010.03.16. 08:30:27

@theofil:

olvastam, örülök hogy megtaláltad, egy pillanatig sem gondoltam, hogy nem úgy handzott el ahogy írtad

a rajongóit is és a viktort én is fikáztam eddig, de a viktort nem nagyon fogom a jövöben, kicsit megszántam tegnap

SZDSZPistike 2010.03.16. 08:33:58

"a három miniszterelnökjelölt"

Ezek szerint Török Gábor már nem számol az MDF/SZDSZ népszerű politikusával, Bokros Lajossal :D

Végül is, mondjuk ki: a Fidesz az MSZP és a Jobbik kerülhet csak a Parlamentbe

jjulie 2010.03.16. 08:35:54

@zulu:

miben van nyeregben?

egy rakás szart kell megoldania, és nem fog sikerülni, nem sikerülhet, legalább is úgy ahogy eddig dumált, és szembe kell mennie eddigi dumájának nagy részével

lóra ülni egy dolog, rajta maradni meg egy másik

Bougheau Tschichka 2010.03.16. 08:37:12

@jjulie: Nem a Viktor fél, hanem a fél Lomonoszov egyetem... köztük te is!

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2010.03.16. 08:38:21

@jjulie: akkor lehet hogy az a baj, hogy a szocik nem tudnak lovagolni ? :P

jjulie 2010.03.16. 08:39:51

@Bougheau Tschichka:

te is az a barom vagy aki elhitte a viktornak hogy aki nem szereti őt az egytől egyik kommunista, te faszkalap fidesznyik ?

jjulie 2010.03.16. 08:41:20

@joeramirez:

neked te másik fidesznyik barom, én mondtam hogy a szocik tudnak lovagolni?

kewcheg 2010.03.16. 08:41:55

:..Lehetne esetleg tudni valamit a jobbikos prominenesek családi,vagyoni körülményeiről,baráti,ismerősi körükről, anyuka apuka foglalkozásáról, egyszóval minden olyan dologról, amit jobb házból való fiú és lány is megkérdez egymástól házasság előtt?

mafos 2010.03.16. 08:43:18

@ati27: 60éves korodban kapnál egy sallert a semmiből, megnézném a reakciódat :) Zsidózni nem lehet, magyarozni se! Sőt cigányozni se! Hogy jön ember ahhoz, hogy egy népcsoport nevét a szájára veszi.

@jjulie: hazaffy viktor féljen is. Ha egyik oldalról aggódna azt még megértem, de kétoldalról már lehet akár gondterhelt is. Csak mondja már ki az elszámoltatást. Csak a szót. Nem fogja, és egyre jobban félek ettől.

theofil 2010.03.16. 08:59:02

Viktor hazaffy beszéde nem érdekel, de hallom gondterhelt volt.

Ez sok okból lehet:
a legvalószínűbb (most találgatni fogok kérem a jobboldali kollégákat ne kérjenek tőlem Orbán gondolatairól videofelvételt), szóval én az ő helyében azért lennék gondterhelt mert jön föl a Jobbik...!

Kínos lesz (még mindig találgatok, nincs video), szóval kínos lesz a hívekenek megmagyarázni, hogy miért is álltunk/játszunk össze Vonával - amikor nem ezt ígértük - és miért van még mindig szabadlábon Gyurcsány.

Sőt, egyre szabadabb lábon, mivel még ha megfosztottuk is a mentelmi jogától akkor sem akarja az a fránya ügyészség perbe fogni....

Arról nem is beszélve, hogy külföldről neheztelő hangok érzkeznek azzal kapcsolatban, hogy nem elégedtünk meg sima gyalázkodással az előző vezetést illetőleg, hanem még be is akarjuk csukni Gyurcsányt...jobb körökben nem tesznek ilyest, de Orbán Parlagországában ez a módi járja.

ati27 2010.03.16. 08:59:12

@mafos:
Hát azért nem a semmiből jött az a pofon.. Tett érte nem? Persze az öreg csak kedvességből zsidózott, mert ugye ez a jelző most olyan pozitívan cseng ma magyarországon.. :) Nem kéne kiforgatni a szavakat.. :) Amugy én most libsi vagyok? Hm.hm..

radala 2010.03.16. 09:08:37

@colosgirl: Sajnos nem látnok vagyok, hanem elfogult.:-)
De 11-re fényes Fidesz győzelmet látok 53-56 %-os támogatottsággal 18 % MSZP-t, 16 % Jobbikot 5 % LMP-t és kevesebb mint 5 % MDF-et.
De csak ma látom ezt még bőven változhat minden.
@[nev]:Örülnék, ha rosszul látnám és nem zsigerből utálnák OV-t, de nagyon lesújtó véleményem van az emberi természetről (a sajátomról is ilyen szempontból) és nagyon kevéssé hiszek abban, hogy nem zsigerből, vagy finomabban fogalmazva nem a mémeink által fertőzött agyunkból formálunk véleményt.
Néha látok pozitív jeleket, de rendre kiderül számomra (lehet, hogy tévedek), hogy ezek az objektív megítélések csak profi megfogalmazások.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.03.16. 09:10:26

@theofil:
Ahogy te tévedsz.
Jobb körökben még egy szopás is főbenjáró lehet, pláne, ha letagadják.
A németek és a franciák, az olaszok és az angolok is pereltek már miniszterelnököt-elnököt-kancellárt.
Biztos ennél is vannak jobb körök, de önmagában ez nem gáz.
Sőt.
Jobb körök kedvelik az olyan diktátort, amelyik háborússá teszi a térségét - lehet polgárháború is.
Ezekben a válságos időkben kell a fegyvergyáraknak a megrendelés, mint egy falat kenyér.
Munkahelyet teremt - egymilliót.
Igaz, nyugaton.

radala 2010.03.16. 09:16:31

@theofil: Nem lehet valakinek a mentelmi jogát kérés nélkül megszüntetni. A mentelmi jogot konkrét ügyekben szüntetik meg.
Ha X közbeszerzésnél lopsz akkor megszüntetik, de ha kiderül, hogy y esetben (ettől független) esetben is loptál, akkor szerintem az ügyészség újra kéri, hogy függesszék föl a mentelmi jogodat.

theofil 2010.03.16. 09:20:07

Az EU tagja vagyunk, legalábbis egyelőre...

Még nem fordult elő, hogy valamely országot kirakták volna, de nem tenném a tűzbe a kezemet azért, hogy ilyesmire ajövőben sem lesz példa.

De amíg ott vagyunk addig nem akarják majd háborús övezetté válni az országunkat.

Arról nem is beszélve, hogy mennyire függünk pénzügyileg a külföldtől....csak a Vona-féle barmok akarják (legalábbis szavakban) elszigetelni az országot Európától.
(Vö. még a Csurka összes.)

Itt tehát a európai igényeket (amelytől európától függünk gazdaságilag) és a Fidesz által generált ócska, parlagi, vérgőzős indulatoktól vezérelt hazai várakozásokat (leszámolást,leszámolást, leszámolást!!!) kell a Viktornak összeegyeztetnie.

Nem lesz könnyű.

Mert a tarkójában végig ott fogja érezni a jobbikos közönség hideg lehelletét.

Amely közönségre ő nincs hatással..

theofil 2010.03.16. 09:24:59

@radala:

Persze igazad van, fölcseréltem az időbeli sorrendet.

Tehát: az ügyészség, v. bíróság kérni fogja Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését, amelyet a
következő parlament közfelkiáltással megszavaz.
De innen hogyan tovább?
Lecsukni a volt kormányfőt mert üzletemberként egykor visszaigényelte a csillárjának az áfáját?

Bougheau Tschichka 2010.03.16. 09:40:38

@jjulie: Nem csoda hogy jön fel a Jobbik. Emelkedik a szar is a talajvízzel

"egytől egyik" szintén értelmetlen, talán külföldi vagy, öcsém?

Egytől-egyig, mondja a magyar nyelv.

Tanulni kéne, mielőtt pofázni áll a lepcses

tlac 2010.03.16. 09:41:31

@zékit: nem szónokra van szükség most..

Bougheau Tschichka 2010.03.16. 09:42:40

@theofil: Ha csak a csillárja Áfájáról lenne szó, senkit nem érdekelne

radala 2010.03.16. 09:45:16

@theofil: Fogalmam sincs miért lehet lecsukni GyF-et, a csillárok tuti elévültek, De Cusi, Kormányzati negyed, autópályák, BKV stb akár hozzá is elérhet.
Szerintem csaknem kizárt, hogy lecsukják, de nála nem is ez a cél, szerintem ö annyira beteg, hogy ö azon kevesek közé tartozik, aki már az ME tisztség elvesztésével is elnyerte méltó büntetését. De persze lehet, hogy rosszul látom.
Szerintem a számonkéréssel annyi cél van, hogy az emberek láthassák, hogy nem lehet mindent büntetlenül csinálni.

tlac 2010.03.16. 09:47:09

@theofil: kínos lesz neked, hogy nem állnak össze Vonáékkal??

theofil 2010.03.16. 09:47:13

@simonmondja.:

Látom tájékozott vagy a külpolitikában.

Van-e arra példa, hogy Európában (ez a szó nálunk még mindig a kultúrált politika szimbóluma), szóval ott egy kormányfő lecsukatta az elődjét, mert a híveit ezzel kecsegtette?

Normális dolog-e beígérni a híveknek ilyesmit?

Ha - tegyük fel! - az előző miniszterelnök valami igazán rémeset csinált,
pl. egy általa túlkonszolidált bankból kilopott 100-150 milliárdot - szóval ilyen esetben nem az-é a normális eljárás, hogy az aktuális kormányfő édes kettesben elbeszélget az elődjével, elébetárja a bizonyítékokat,
majd megkéri, hogy vonuljon vissza a vidéki birtokára és soha az életben ne jöjjön vissza.

Mert az ország renoméjának, az egész ország (nemzet) tekintélyének árt egy exkormányfő bebörtönzése.

radala 2010.03.16. 09:51:44

@theofil: Amúgy ha bármi eljut odáig, hogy GyF mentelmi jogát felfüggesztik, akkor az már elégtétel lesz az emberek nagyrészének. Az, hogy nem lehet lecsukni az már csak egy dolog, ha jár a bíróságra mondjuk szemkilövetés okán, vagy felbujtóként emberölési kísérletért (06/10/23). Pláne ha ehhez előzetes vagy háziőrizet is tartozik az már több, mint elég.
Akkor már Mo nem egy következmények nélküli ország. De sajnos ez csak álom, ha így lesz akkor most megígérem, hogy a következő 15 választáson is a Fideszre szavazok:-)

tlac 2010.03.16. 09:52:24

@radala: igen, most egy darabig visszafogják magukat, nagyon elszemtelenedtek, hihetetlen milyen biztonságban érezték magukat egyesek.. Szetm denszkijeket, fletókat, vereseket azér nem lehet elkapni, mert nincs konkrét bizonyíték. Pl. Demszkij KP-ban veszi át a pénzt mondjuk (csak példa) Mesterházytól, vagy eleve kinti számlán van, ha az Ernő dalol is, az egy állítás, egy tagadás. Nem nagy bűnözők ezek persze. Demszkijt Tarlós is OV is rendre megvédi, nagyon meglepne lecsuknák..

theofil 2010.03.16. 09:53:53

@radala:

Ha Magyarország nem lenne következmények nélküli ország akkor Orbán és az egész Fidesz vezérkar hűvösön lenne.

tlac 2010.03.16. 09:54:44

@theofil: "Mert az ország renoméjának, az egész ország (nemzet) tekintélyének árt egy exkormányfő bebörtönzése. " ha ilyen az ex(kormányfő) az tényleg ciki.. De azért jobb, ha a jog és igazság győz a végén. Ha mondjuk Berloscunit lecsuknák az szted árt Olaszo. tekintélyének??

radala 2010.03.16. 09:55:01

@theofil: Olaszországban ez napi gyakorlat volt.
Most is folyamatosan azzal nyomulnak, hogy Berlusconit le kéne csukatni.
Nem cél az olasz modell (bár számomra cél lenne egy olasz modell:-)
De olyan példát sem tudsz ájropában ahol a legnagyobb ellenzéki párt képviselőjét és szimpatizánsait szarrá verik a jelzés nélküli rendőrök és még a belügyminiszter (aki nincs is) is a helyén marad.

tlac 2010.03.16. 09:56:08

@theofil: ehhez képest jó eséllyel nyerik a választást. nem kicsit.

theofil 2010.03.16. 09:56:37

@radala:

Te nem lehetsz ilyen hülye, hogy elhidd Gyurcsányt felbujtóként perbe lehet fogni emberölési kísérletért.

(Eddig is visszadobálta az ügyészség ezt a baromságot.)

Ekkora hülyeséget csak egy vérfideszes, meg egy vérjobbikos hihet.
Meg Morvai Krisztina aki budaházys pólóben hemzseg Brüsszelben.

theofil 2010.03.16. 09:59:48

@radala:

Azért Berlusconi más tészta...

Az azért elég világos hogy neki van vaj a fején, ahhoz nem kell ott ellenzékinek lenni, hogy ezt valaki észrevegye.

De Gyurcsányt és Berlusconit egy kalap alá venni....

(Arról nem is beszélve, hogy Orbán volt jóban Berlusconival még kormányfőként. Sőt, ő másolta le a Forza Itália kampányát és módszereit.)

radala 2010.03.16. 09:59:51

@theofil: Ez egy szimpla hülyeség.
Te két dolgot keversz össze (szerintem). Van OV meg a többiek, akik köcsög politikusok. Meg van az elmúlt 4-6 év, ami nettó bűnözés és hazaárulás, rendőrterror, megrendelt vagy megengedett cigánygyilkosságok, álterror stb.
Szóval az egy tény, hogy a Fidesz egy korrupt hazug szar, mint minden normális ájrópai párt.
De az mszp az gyilkosok, bűnözök, hazaárulók gyülekezete.

radala 2010.03.16. 10:01:51

@theofil: Én teljesen őszintén hiszem, hogy helyes lenne, ha perbe lehetne ilyenért fogni, azt nem hiszem, hogy sikerülne is, de hogy ez lenne a "normális" azt hiszem. Nem, mint vérfideszes, hanem, mint vérdemokrata...

anti76 2010.03.16. 10:02:43

@theofil: amit írtál szépen hangzik... DE! a mi politikusaink nem hajlandóak lemondani. Igenis csukják le őket 20 évre simán, amit tettek/tesznek az az árulást súrolja. (ugye most ezt nem kell különösebben magyarázni).

Lenne még egy nagy előnye, ha néhány politikus ilyen súlyú büntetést kapna.
A francia forradalom előtt minden király azt hitte BÁRMIT megtehet, hatalma istentől való, teljhatalmú atyaúristen a földön. XVI. lajost le kellett fejezni ahhoz hogy rádöbbenjenek, hogy mégse.
A párhuzam az az, hogy a jövőben ez intő példa lenne minden politikusnak hogy nem érinthetetlenek ők, tehát börtönbüntetés terhe mellett piszkálgassák a kasszát.

Attól a dumától (bárki is mondja) meg egyenesen hányok, hogy az EU így, az EU úgy, ez az EU ban így van az meg úgy.

tlac 2010.03.16. 10:02:54

@radala: igazságügyi miniszter volt akkor a rendőrség góréja. KÖZVETLENÜL nem uatsított Fletó verésre, meg szemkilövésre, semmi tény nincs erről, de minden zsaru "tudta a dolgát", már az azonosítószámok levetetésétől, akkor amilyen gumilövedékeket osztottak ki, stb. Néronk meg kéjesen élvezte, és megdícsérte a szakszerű fellépést, Demszkij meg nem nem vonta vissza Pintér barátjának Görényinek a kitüntetésést. Csúnya történet. Ha vkinek nem lett volna tiszta mifélék ezek a Fletóék..

radala 2010.03.16. 10:06:53

@tlac: rendészeti szerintem az a miniszter. De tökmindegy.
Meglátjuk mi lesz, mindenesetre nekem a nokiás dobozok sokkal jobban beleférnek a napi ügymenetbe, mint a rendőrterror.

theofil 2010.03.16. 10:07:04

@radala:

Iszonyú szamárságokat bírtál most leírni.

Csak egyet ragadok ki ebből a halmazból:

"megengedett vagy megrendelt cigánygyilkosságok..."

Minden kormánynak, az égvilágon mindegyiknek kínos ha az ő idejük alatt rasszista jellegő sorozatgyilkosság történik.

Nincs a világon olyan kormány amely 'megengedne', vagy pláne 'megrendelne' ilyesmit...

És különben is hogy menne az ilyen?

Bajnai (mert már ő volt kormányon) megérzi telepatikus úton, hogy itten sorozatgyilkosság fog történni vala, sőt a jövendeő elkövetőkkel is tisztában vala.
Berendeli magához tehát a jövendő gyilkosokat és a 'megengedéséről' biztosítja őket?

Esetleg ő maga 'rendeli meg' a sorozatgyilkosságot mert mindig jól jön az ilyesmi?

Irásod arról tanuskodik, hogy nincs és nem képzelhető el akkora baromság amit egy jobboldali el ne hinne a jobboldali médiumoknak.

radala 2010.03.16. 10:08:14

en.wikipedia.org/wiki/Giulio_Andreotti

Szóval full ájrópai a börtönbe kerülés:-)

tlac 2010.03.16. 10:12:45

@radala: igen a kettő együtt :) rendészeti ÉS igazságügyi. de semmiképp nem belügy. ez is jó húzás volt.. a csúcs amikor a rendőrség is Drazsé alá tartozott pffff...

radala 2010.03.16. 10:13:21

@theofil: "Minden kormánynak, az égvilágon mindegyiknek kínos ha az ő idejük alatt rasszista jellegő sorozatgyilkosság történik."
Nos ebben nem értünk egyet, de el kell ismerni én zsigerből utálom őket, szóval nem biztos, hogy jól látom a dolgot.
Egy tény szerintem GyF minden csak nem demokrata.
Te elhiszed, hogy üres házakat meg tök ismeretlen szocikat robbantgatnak VALÓDI terroristák?
Te elhiszed, hogy rendőrségi székházakra lövöldöznek emberek?
Sajnos a cigánygyilkosságokat kinézem magunkból, ezért engedtem meg, hogy ök nem megrendelték csak megengedték. Az mindenesetre bizonyított, hogy legalábbis elbaszták a megakadályozását.
Ha gondolod kiegyezhetünk abban, hogy a cigánygyilkosságokat véletlenül engedték meg, csak azért mert nem ért rá senki az NHB-nél rendőrségnél az üggyel foglalkozni, mert ép Magyarok Nyilait kellett játszani, meg Jobbikot szervezni:-)

theofil 2010.03.16. 10:14:03

@radala:

Amikor én Orbán szavait idéztem tegnap a fél portál hörgött és követelte: bizonyítsak!
Hol a video?
Mert anélkül ugye...

Te milyen bizonyítékkal tudsz szolgálni arra nézve, hogy a Bajnai-kormány 'megengedte' ill. 'megrendelte' a cigányok elleni sorozatgyilkosságot?

tlac 2010.03.16. 10:14:11

@theofil: "Nincs a világon olyan kormány amely 'megengedne', vagy pláne 'megrendelne' ilyesmit...
"
hátha nem is engedte meg,de nagyon sokáig hagyta..

radala 2010.03.16. 10:18:17

@theofil: javasoltam egy kompromisszumot:-)
Honnan lenne bizonyítéka bárkinek ilyesmire, ha lenne sem hinném el.
A lényeg, hogy az bizonyított, hogy az NHB bűnös gondatlansággal járt el. De sajnos a kompromisszumom ellenére ismerve az átlagmagyar (saját is) cigányokhoz való viszonyát, sajnos elhiszem, hogy egyszerűen mindenki leszarta ezt a kérdést.
Szóval, még egy kompromisszumra hajlandó vagyok, akkor GyF csak gondatlanságból elkövetett cigánysorozatgyilkosságokban sáros:-)

tlac 2010.03.16. 10:18:36

@theofil: sztem nem a Baynau idején volt még előtte, Szilvásy_Fletó éra, de sötét üzelmek az biztos. amúgy titkosrendőrségben pont az a gyanús, hogy titkosak.. nem igazán lelsz bizonyítékot, nem hiszem leírják ezeket, aztán bedobják egy postaládába.. de gondolkozni, kombinálni szabad. valahol vkiknek jól jött ez a gyilkosság széria azért.. Én a szlovák, de orosz titkosszolgálat kezét sem zárom ki, de ha lenne bizonyítékom se itt osztanám meg. na most fikción meg nincs mit többet rugózni..

theofil 2010.03.16. 10:19:06

@radala:

Eléggé súlyos dolog egy kormányt sorozatgyilkosság
megengedésével, vagy megrendelésével vádolni.

Bizonyíték....?

tlac 2010.03.16. 10:20:58

@theofil: hagyták sokáig, na. Bizonyíték nélkül is jól látszik miféle figurák a Fletóék.. Hol van már a szlovák terroristákkal való riogatás (BTW ha volt erre információ utólag elmondhatnák mire alapozták ezt..)

tlac 2010.03.16. 10:21:58

@tlac: mert ŐK viszont nem az ujjukból szopták a szlovák terror veszélyt ugye..

radala 2010.03.16. 10:22:56

@theofil: Mondom hogy nincs bizonyíték. Mi a jobb, ha megrendelték, vagy ha annyira lesüllyesztették az NHB-t, hogy nem tudták megakadályozni?
Mert szerintem, ha megrendelték az sokkal kevésbé félelmetes, mert akkor egy kormányváltással már meg is oldódik a probléma, mondjuk legközelebb nem ezt rendelik meg. Ha idáig züllesztették, akkor még kb 5 év, mire nem kell attól félni, hogy ilyen előfordulhat.

theofil 2010.03.16. 10:24:27

@radala:

Igazán nem akarok kötözködni - (áá, ugyan amikor tegnap az egész délutánt dühöngéssel és videokeresgéléssel töltöttem, hogy megleljem Viktor hazaffy szavait, mert ugye ha nem bizonyítok fehéren-feketén...)

Szóval, anélkül, hogy meg akarnálak ingatni szavaid igazságértékében,
de csak a tények miatt kénytelen vagyok mégis újfent leszögezni, hogy a sorozatgyilkosságok idején NEM Gyurcsány volt a miniszterelnök hanem Bajnai.

tlac 2010.03.16. 10:25:01

@radala: kérdés meg akarták-e egyáltalán akadályozni. költői kérdés persze..

Idet 2010.03.16. 10:27:53

@jjulie: Érthető, hogy gondterhelt. Milyen csontvázak, és mennyi fog kidőlni a szekrényből, ha a "házat" átveszi?
Kormányozni kell majd, a sok barom ellenében is, akik nem fogják fel a saját érdeküket sem, de pofázni, azt fognak.
Aszondja egy jobbikos arc, hogy ne engedjük elindulni a Maszopot.
Na, hát erről beszélek.

anti76 2010.03.16. 10:29:17

nem azt jelenti hogy valaki demokrata, hogy szépen ül a valagán, és megvárja, hogy az un. bizonyítékok berepüljenek az ablakon, és majd akkor talán lesz vmi perecske. Nem. a bizonyítékokat meg kell keresni. Miért dupla annyi az autópálya itt mint németországban? miért csak egy érvényes pályázat volt a margit híd ügyében? (a többi cég olyan dilettáns lenne hogy még egy pályázatot se tud megírni?)
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellene a médiának feszegetni, a közgondolkodást erre terelni, nem pedig arra, melyik elcseszett celeb mit főz vacsorára. Ha a hídépítőnél, egutnál, vegyépszernél tartanának házkutatást biztos meglenne a bizonyíték nemhogy gyurcsányék ellen, hanem kb mindegyik tolvaj-bűnöző ellen.

radala 2010.03.16. 10:33:50

@theofil: Nem.
2008novemberében kezdődött (talán) és tavaly augusztusban, mikor BG kezdett már el is kapták a megbízottakat:-)
Ez csak GyF felelőssége.

Idet 2010.03.16. 10:35:24

@tlac: Egy kormánytól bármi kitelik, ne gondold, hogy bármilyen skrupulusaik vannak.
Ld. anno a frankhamisítási ügyet, ma meg a CIA bármit megtehet, például. A Moszadról nem is beszélve. Mi van azzal a merénylettel? Kurva sebesen befogták a pofájukat! (ők maguk is, meg mások is.)
Szept. 11., amit nekem ne mondják, hogy a CIA mancsa nem volt benne!
Túl jól jött ez nekik, és nehogy a bizonyítékokat kérd! Még ha lenne is,
nem akarnék betoncsizmával a Duna fenekén úszni!

theofil 2010.03.16. 10:38:20

@radala:

Látnom kell szegény Gy-ét amint ül a hivatalában és hevenyen megengedi esetleg megrendeli a sorozatgyilkosságot....

Nézd én elég sok hülyeséget olvastam már vele kapcsolatban, de ez azért minimum különdíjas....
Delírium tremens-különdíjas.
A hozzá tartozó fehéregerekkel.

tlac 2010.03.16. 10:42:00

@radala: esetleg Szilvásyra is osztott feladatot.. nem tudni.. max sejteni
mindeesetre egyszerre lehetett antifázni és közvetve felhozni a Jobbikot. Mindekettő qrva fontos..

anti76 2010.03.16. 10:44:08

@Idet: teljesen igazad van 9/11 el kapcsolatban, tök egyértelmű, hogy a sziájé csinálta felhőkarcolók alsó szintjei nem szoktak felrobbanni azért mert 50 emelettel feljebb egy gép becsapódik irányított robbantás volt a hülye is látta. a 7 es épület meg csak úgy "magától" leroskadt. A 911- jelentés erre ezt mondja: "nincs rá magyarázat"- jó mi??
A pentagonnál szublimáló repülőgépről ne is beszéljünk...

tlac 2010.03.16. 10:44:24

@Idet: ez igaz, de ez nem mentesíti Fletóékat..

theofil 2010.03.16. 10:47:55

Na jó azt hiszem a témát kimerítettük, most búcsúzom.

Kellemes csevegést!

radala 2010.03.16. 10:47:59

@theofil: Nem látom a fehéregereket.
Ha valaki tönkreteszi az NHB-t, mert pártcélokra használja és ezért az nem tudja elvégezni a rá kirótt feladatot, akkor szerintem annak, aki pártcélra használta van felelőssége és bátran nevezhető ez megengedésnek.
De inkább nem vitázom ezen, mert még meggondolod magadat és elmész szavazni a szocikra:-)
Egyébként azt akartam megvilágítani, hogy egy ME gyakorlatilag mindenért felelős.

Idet 2010.03.16. 11:15:28

@tlac: Hát nem. Nem is gondoltam.

Idet 2010.03.16. 11:24:18

@anti76: És még 1000 apró momentum... valamint, cui prodest?

Nem is vállalta senki, és ki hiszi el azt a marhaságot, hogy Oszama még él? Vagy élt akkor? A fél világ titokzatos szolgái a nyomában voltak, CIA, Moszad, KGB, és ráadásul művese-kezelésre szorult...
Afganisztán barlangjaiban kitűnő az orvosi- és áramellátás!

radala 2010.03.16. 11:29:45

@Idet: Erről is Fletó tehet:-)

Periksz 2010.03.16. 11:30:32

@radala: Kár, hogy búcsúzik theofil, mert akkor most olvashatná, hogy bizony-bizony, nem a csillár-ÁFA miatt fog bíróságra járni Fletó, mint te is írod. Hanem egyrészt a Cusi-ügyben MA-val közösen való érintettsége miatt, ugyanis a bíró nem fogja bevenni a süket dumájukat, hogy ők semmire nem emlékeznek. Másrészt az NBH-szál miatt. Ez a terrorista duma kezdve a szlovákoktól, a székházostromon át a mostani RTL-es hősig, igen gázos. Készítik ám a dossziét az igazodni kívánó nbh-sok Kövér Lacinak…
Legalábbis remélem.

LAKSZ-csoport 2010.03.16. 11:32:21

A radikális és a mérsékelt jobboldal végül is mégis ellenérdekeltek, s ha mindkét csoportnak a másiknak történő "beszólás" az érdeke, akkor ez a hozzáállás az OVB eredménymegállapító döntéséig sem marad abba. Miért van az, hogy ezt az MSZP nem veszi észre, s Mesterházy a 15-i beszédében még mindig Jobbik-Fidesz együttműködésről beszélt megint. Lehet, hogy annyira beleélte már magát az MSZP ennek a bizonyításába, hogy nem képes szabadulni tőle. Talán inkább a szimpatizánsokat kellene megszólítania, mert ettől nem remélhet szavazatot.
Sem Fidesz, sem a Jobbik szavazó nem fog átszavazni az MSZP-re, de az MSZP-ről sokan szavazhatnak át bármelyik pártvonulatra.
A Fidesz az "egy a tábor" összes szavazatát meg akarja tartani, míg a Jobbik az összes párttól voksot remél, és új erőként begyűjtheti az eddig "otthonmaradókat" és a protest-szavazókat is. De begyűjtheti a „rendszerváltás veszteseinek” és lakás- és bank-maffia károsultjainak szavazatait is.
Akkor most a fő kérdés megint az, hogy a Fidesz tud-e annyi szavazatot szerezni (megtartani), hogy azzal a parlamentben 2/3-os többsége legyen, vagy a Jobbik tud-e annyi új szavazót magához vonni, hogy az „egy a tábor” szavazói nem lesznek elégségesek a 2/3-os parlamenti helyhez. Az MSZP pedig most csak „kampányolgat”, mintha nem is érdekelné igazán mennyi képviselője lesz majd az országgyűlésben.
Egy dolog biztos, hogy az ajánlási szelvények leadása után mindhárom pártnak az a feladata, hogy valami olyan dolgot vezessen elő, amivel a másik kettő érvényesülést meggátolja.
Ignéczi Tibor

radala 2010.03.16. 11:43:41

@Periksz: Ja, ez az igazodni vágyás valóban nagy úr. Azt nem tudom csak, hogy ennek szabad-e őszintén örülni. No meglássuk.
@LAKSZ-csoport: Lehet, hogy rosszul látom, de az a furcsa helyzet van szerintem, hogy míg minden normális esetben az ember szeretne még egy napot még egy hetet még egy hónapot kapni, hogy javíthasson valamit a cikkén, házán, szakdolgozatán, addug itt mindenki már szeretne túlleni az egészen.
Nem hiszem, hogy a Jobbik szeretne még intenzívebb kampányt , szerintem nagyon szarul csinálták a március 15-öt, nagyon túl radikálisok voltak és nem mondták, hogy a cigányok verték le már 49-ben is a szabadságharcot:-)
Szóval én semmi áttörést nem várok. A fisesz is reméli, hogy minden így marad az MSZP pláne a Jobbik sem hiszem, hogy valóban elhiszi, hogy van még út fölfelé, ha elhinné nem így kampányolna.
Már mondták itt nekem, hogy nem látom, mi van Mo-n, de akkor sem tudom elhinni, hogy a radikalizmus nyerő lehet nálunk. A magyarok (már ha van ilyen) csöppet sem radikálisok.

drfaktor 2010.03.16. 11:46:16

@László56:
"De hogy lehet kimászni ebből az ördögi kőrnek nevezhető slamasztikából ? Csakis népműveléssel. És annak egy formájával. Az inasok világjáró szisztémájával, ahol olyan tapasztalatokra tehetsz szert, mint odahaza soha. És ha visszametél máris látod hogy hol verik át a népet a saját politikusaik. "

Teljesen egyetértek. Van egy pont, amit logikailag nem értek. Gyakran hangoztatott vad a politikusok fele, hogy nem erdekuk a kimuvelt emberfok szaporitasa, mert demagogiaval hatekonyabb a szavazatszerzes. De ha - idetlen hasonlattal - az ossznepi IQ 50-rol 100-ra emelkedik, akkor egyforman lesz nehezebb minden partnak a kommunikacio, nem latom, hogy ez miert ne lehetne nemzeti minimum (ti: oktataspolitika radikalis javitasa - pl Solyom fele bolcsek tanacsa, ami a hulye nev ellenere jo kezdemenyezes volt). Ez ellen egyedul az szolhat, ha egy partnak nincsenek ertelmesen vazolhato perspektivaja a koz javara, csak legfeljebb sajat javukra.

Nagyon remelem, hogy legalabb harom teruleten (oktatas, kutatas, egeszsegugy) par even belul konszenzus lesz a majdani partok kozott.

anti76 2010.03.16. 11:47:49

Az MSZP-nek kifogyott a municiója. Nem most, már vagy két éve. A félelemkeltés a módszerük, csak azt szajkózzák, jön a jobbik, micsoda terror lesz itt, megszünik a demokrácia (mintha nem ők szüntették volna meg), és újra zsidótörvények lesznek itt, ki tudja még Hitlerré is válhat Vona, mert ugye a radikálisok mind népírtó terveket szövögetnek. Süket duma, csak ezt tudják nyomatni, meg 10 éve az autópálya kampányt.

Remélem az MSZP-t most eltemethetjük, 2014-ben pedig még virágot se a sírjukra. Ámen

papika 2010.03.16. 12:05:19

@radala:
Persze lehet, hogy az index meg az origo csúsztat, de én akkora marhaságot, mint a gárdista nyelvvizsgabiztosok előtt vizsgázó németek, meg hogy sorolják fel visszafelé évszámokkal az árpádházi királyokat, meg hogy a végén Moravai eldönti egy pecséttel, hogy magunkfajta vagy magukfajta, hát elég ritkán hallok. Nem tudom elképzelni, hogy ez tömegek fantáziáját mozgatná meg.
Vagy csak viccel?

index.hu/belfold/2010/03/15/a_fidesz_es_a_jobbik_vonzott_tomegeket/

www.origo.hu/itthon/20100315-vona-gabor-marcius-15i-beszede.html

Bence24 (törölt) 2010.03.16. 12:14:55

Tisztelt Török Gábor!

Offtopic, de ide írom, mert érdekes:

Miért van az, hogy 1998-ban a Fidesz önálló területi listáin szerepeltek MDF-es politikusok, méghozzá jelölőszervezetként is MDF-Fideszt vagy Fidesz-MDF-et megjelölve? Tudom, hogy az a két párt közötti megállapodás és a közös egyéni jelöltek miatt van, de nem értem, hogy az MDF ter. listáiba miért nem számítanak be az SZDSZ-szel közös jelöltek, ha 98-ban a Fidesz listáin ott voltak az ő közös jelöltjeik?

Bence24 (törölt) 2010.03.16. 12:16:58

Visszaszívva, elnéztem, az OVB-honlap valamiért a területi lista cím alatt felsorolja az egyéni jelölteket.

radala 2010.03.16. 12:22:35

@papika: Én is csak ennyit tudok, meg reggel a hírekben hallottam a pecsétes Morvait. Szerintem visszavonom, hogy a Jobbik profi lenne. Szerintem simán egy gusztustalan cigánygyülölö banda. Buták, mint a föld.
Lehet persze, hogy én tévedek és ez a konzekvensség jó, amit csinálnak. De ha én lennék Vona, akkor nem akarnék még mindig ostoba antiszemitáknak és fajgyűlölőknek tetszeni. Ők már megkapták, amit kértek, most már én nyomulnék a nem betegekre.
mandiner.blog.hu/2010/03/15/komcsit_fogtunk_avagy_zsido_gyere_at_a_zebran#more1842259

Miért kell úgy csinálni még mindig, mintha hülyék lennének, ha nem azért, mert tényleg azok.
Török Gábor mindig nagyon megértő minden párttal (kivéve mdf:-)
De szerintem az ilyen dumákkal, amiket most nyom a Jobbik teljesen bezárják magukat a 20 (szerintem valójában 10 %) alatti pártok közé.
Most még tuti meglesz a 15-18 %, de innen csak lefele vihet az út ezzel. Ha kitartanának a cigányozás mellett, akkor sajna lenne esélyük, de az antiszemitizmus az nem faktor Mo-n.
Meglátjuk.
Szerintem arról van szó, hogy akinek van egy kis esze az befért a Fideszbe, a Jobbik a hülyékböl verbuválódik. Más magyarázat erre a produktumra nincs.
Egyébként én iszonyatosan örülök a Jobbiknak. Hihetetlen ciki volt, hogy Pörzsével egy pártra kellett szavaznom. Egy páran azért még átmehetnének a Jobbikhoz, de már ez is valami.

jjulie 2010.03.16. 12:22:46

@Idet:

miniszerelnök lesz ez, eldőlt, ezen már nem jár az esze egy ideje, ez a beszéd egy pusztán egy kötelességből elvégzett gyakorlat volt, lélekben és az eszével már ott sem volt

az, hogy ki mit ugat majd, az nem aggasztja, nem olyan gyerek

a gazdaság, és a következő gazdaságpolitika amit követni fog, és annak a társadalmi hatásai, na ez a gond, és a TGM-nek lesz igaza, hogy ugyan azt fogja csinálni mint eddig, csak szigorúbban és jobban

vagyis nem lesz kolbászkerítés, viszont ugyan azért a pénzért az átlag embernek többet kell majd tennie, nem a nagy átalakítások pedig nagyon nagy ellenállást fognak kiváltani

ha felvállalni a lényegi változtatást nagyon zűrös lesz (nem is tette senki eddig), ha nem vállalja, akkor meg az tiszta nettó csőd minden fronton

ez a nagy ló amit most alá adatik

snq 2010.03.16. 12:23:08

@papika: "viccesen", túlzóan utal ugyanarra a dán példára, amiről pl semjén is szokott beszélni, nem szó szerint kell érteni

eyeofodin85 2010.03.16. 12:32:19

@török gábor: Jól voltál tegnap az ATV. Kicsit úgy éreztem, hogy Kálmán Olga nagyon erőltette, hogy az mszp legyen a diskurzus középpontjában, ami érthető is. De úgy éreztem, hogy se Stumpf se te nem tudtál már semmi újat mondani a szocikról. Stumpf a fidesz dicsérettel volt elfoglalva, te meg inkább a fidesz-jobbik párharcot tartod izgalmasnak.

[nev] (törölt) 2010.03.16. 12:36:50

@jjulie:
a kérdés az, hogy az ugyanaz, mint eddig működik-e. mert ugye itt majd meg kell kezdeni az imf pakettek visszafizetését. és ugye két eset van. nem ülnek le a valutaalappal, és azt mondják, hogy a szocik eladósították az országot, és ezért kellenek a megszorítások, bla, bla, bla.

a másik, hogy áthidaló kölcsönöket vesznek fel, és akkor meg ugye nem lehet majd mondani, hogy a szocik adósították el az országot. de ezek a hitelek nem tartanak ki négy évig. hiszen itt ugye forintgyenülést, és euro csatlakozást követel minden komoly gazdasági szereplő, ami ugye ellehetetleníti ezt az eladadósodára hajazó, majd a következő kormány visszafizetik politikát.

snq 2010.03.16. 12:37:13

@radala: csintalan pl nem tud átjönni, úgyhogy még mindig befogott orral kell majd szavaznod ;)

papika 2010.03.16. 12:41:59

@snq:
És hogy megnyerik a választást, az is vicc?
Én ezt nem is értem, kb 20%-on áll a párt, baromira örülhetne mindenki, hogy ilyen szép eredményt ér el, ezüstöt szerezni nagy teljesítmény a semmibből, sőt, a komcsik helyett jön a likud Viktor, ami mégiscsak jobb egy fokkal, erre most felsrófolja a várakozásokat.
Én nem nagyon értem a stratégiájukat.
De szívesen veszem, ha elmagyarázod.

radala 2010.03.16. 12:43:44

@snq: Valóban Csinalan összebarátkozhatott volna Pörzsével egy kicsit jobban:-)
Gondolkoztam, hogy kit küldjek, de nem akartam Bencsiket küldeni. Valóban Csintalan az, akinek nálatok lenne a helye:-)

anti76 2010.03.16. 12:45:02

@radala: megnéztem a a linket, az egyik gyökér fasisztázik, a másik meg zsidózik. Na bumm. Ismerek fideszeseket, akik egyszerűen komcsinak titulálnak mindenkit, aki nem fideszes. Nem hinném, hogy ez alapján ki lehet jelenteni hogy akkor a fidesz (meg személyesen Orbán) is
ezt gondolatmenetet vallaná.

Ó, de a jobbik más ugye? ha egy részeg f@sz szajkózik vmit zsidókról, akkor ez már nyilván Vona személyes ars poeticája ,nem?

radala 2010.03.16. 12:47:10

@papika: Én a győzelmet értem, nyilván ez remélten egy önbeteljesítő jóslat. Én az oda vezető utat tartom teljesen elhibázottnak. Ennyire nem kéne lenézni a választókat.
A Gárda meg tudtommal be van tiltva, nem kéne arra hivatkozni, hogy hol fognak ücsörögni.
Ez a Rigó utcázás meg kicsit sem vicces.

radala 2010.03.16. 12:49:18

@anti76: Bocs nem volt célom a Jobbik és a videón szereplők összemosása.

"most már én nyomulnék a nem betegekre. "
Azt akartam illusztrálni, hogy milyenek is a betegek, akikre a Jobbik még mindig hajt.

snq 2010.03.16. 12:49:24

@papika: ez a helyi fórumokon is el szokott hangozni, gondolom valakire lelkesítőleg hat, én pl nem vagyok ilyen típusú

radala 2010.03.16. 12:56:15

zipp.hu/belfold/2010/03/16/mdf_siker_a_veghajraban

Ha ez igaz, akkor az érdekes lesz. Mit fog mondani az mszp?
Ha valaki lemondott az MDF-röl az visszaveszi-e lehetőségnek 26 nap alatt?
Mondjuk azon sem lepődnék meg, ha mégis a Fidesz akarná így kiegyenlíteni az LMP-MDF harcot 4,9:4,9-re.

hoplita 2010.03.16. 13:09:16

@Balt:
Baromságokat beszélsz, harmadkézből kapott félinformációkkal dúsítva.

Tele már a tököm azzal, hogy azok okoskodnak elől az ostromról, akik még a tévében is csak felvételről látták.:((((

hoplita 2010.03.16. 13:21:29

@colosgirl:
Nem zagyvaság....????????

Választás=több, mint egy forradalom...???

Ezt a baromságot hogy sikerült ovinak kiagyalni?
Gondolom, törte a fejét, mi a picsát nem mondtam még 8 év alatt, oszt ezt sikerül kiagyalnia.:))

Nem is értem, hogy Petőfiék miért nem szavazólapokat osztogattak, ahelyett, hogy fenyegették az udvart, meg a helytartó tanácsot...
Vagy 56-ban is elég lett volna szavazni, ehelyett a csőcselék megostromolta a rádiót...
Ugye...?:D

anti76 2010.03.16. 13:21:43

@nyo: megnéztem a linket, ami valóban visszataszító volt, az az új magyar gárda, hátukon a csendőrség-felirattal, de alapjába véve egyetértettem a felszólalások mondanivalójával. ez a félkatonai attitűd zavar némiképp, de az MSZP-FIDESZ-MDF-SZDSZ ről csak a hányinger, a lopás, bűnözés, jót- akárhogy is szeretnék- egyszerűen nem tudok mondani.

papika 2010.03.16. 13:32:27

@snq:
Na erre lennék én is kíváncsi, ki az, aki most már, hogy a jobbik nyerni fog, elmegy szavazni rájuk, de eddig nem ment volna?
Szerintem nincs ilyen, olyan viszont, aki azt gondolja, komolytalanodnak a fiúk, olyan meg azt gondolnám, van.

tlac 2010.03.16. 13:33:38

@LAKSZ-csoport: Mesterházy szólítana meg szimpatizánsokat, de nincs sok. kevesebben vannak, mint gondolná..

papika 2010.03.16. 13:36:10

@radala:
Közben az LMP is begyújtotta a rakétákat, és ha a ma leadott szelvények nem hamisak, akkor már biztos az országos listájuk.

Amúgy az MDF-nek tényleg nehéz dolga lesz, ennyi botránya még szerintem sosem volt egypártnak semMagyarországon a kampányban (csak az MSZP-nek most párhuzamosan).

Amúgy mi ez a zipp.hu? Én is elkezdtem nézegetni pár hete, de kik azok? Nagyon index formája van a dizájnjának.

jjulie 2010.03.16. 13:43:11

na jó, tegnap nem történt semmi említésre méltó, jöhet a gyurcsány beszéd

radala 2010.03.16. 13:45:49

@anti76: én a Fideszröl tudnék:-) De akkor szavazz az LMP-re, ha nem bírod a militáns és butácska pártokat.
@papika: Fogalmam sincs mi ez a zipp most láttam először. Gondolom az indexre majd mindenki szeretne hasonlítani.
Érdekes lesz egy-eyg foghíjas MDF meg LMP lista. Szerintem annyira dominál a 3 párt, hogy kezd teljesen bizonytalanná válni, hogy a rajtköre állás elég lehet, de mondjuk még sok idő van.
Mondjuk, ha a Fidesz osztja a kopogtatókat nekik, akkor az is könnyen elképzelhető lenne, hogy mégis kiáll OV vitázni VG-val és MA val is. Ez tuti betenne a két kicsinek.
Baromira nem tudom átlátni ezt a helyzetet.

snq 2010.03.16. 13:46:26

@papika: lehet így is értelmezni, és úgy is, hogy nincs megijedve a lehetőségtől, a cél a győzelem, nem az n-edik hely

radala 2010.03.16. 13:47:45

@jjulie: Addig még kettőt kell aludnod.

jjulie 2010.03.16. 13:51:45

@radala:

mivel nem láttad a viktort, elmondanád, hogy mint mondott neked a testbeszéde?

snq 2010.03.16. 13:52:34

btw komolytalanodás: ha egy gyűlés kapcsán ennyire erőltetetten válogatják össze a képeket ("ha kell, hason csúszva készítenek rettenetes bakancs-fotókat"), ahol ennyire futja a botrányból, mint a részeges-hőzöngős videó, és azt 3-4 kiemelt cikkben/blogon futtatják, ahol maga demszky csinálja a legjobb, leginkább hitelesítő ingyenreklámot a jobbiknak ("bárkire szabad szavazni, csak rájuk nem"), ott a komolytalanodásról egyelőre nem kell tartani ;)

radala 2010.03.16. 13:59:14

@jjulie: Ahogy nekem nem kell látnom/hallanom valamit, hogy tudjam mi volt. úgy neked sem kell elolvasnod, hogy mit gondolok úgyis tudod.:-)
Amúgy este láttam egy kicsit Viktoromból és nagyon megöregedett. Illetve ezt nem én mondtam, hanem a feleségem. Sajnos nyilván én is pont 8 évet öregedtem az elmúlt 8 évben.
Amúgy maga a kampány meg OV nem érdekel különösebben. Kíváncsi inkább az utána következő pár hónapra meg pár évre vagyok...

Templ@r 2010.03.16. 14:11:45

@theofil: "Minden kormánynak, az égvilágon mindegyiknek kínos ha az ő idejük alatt rasszista jellegő sorozatgyilkosság történik.

Nincs a világon olyan kormány amely 'megengedne', vagy pláne 'megrendelne' ilyesmit...

És különben is hogy menne az ilyen?"

Mondjuk az izraeli miniszterelnök megrendeli a Moszadnál hogy a Hamász-vezetőt nyírják ki Dubai-ban a nyaralása idején?

Adjak linket, vagy megtalálod magad is?

radala 2010.03.16. 14:24:14

@punpa: Mert miért? Amúgy Bécsben. De csak azóta vagyok Bécsben, hogy a radikálisok megerősödtek, szóval szerintem nincs arról szó, hogy ne tudnám átlátni a magyar helyzetet. Vagy, ha így van, akkor soha nem tudtam átlátni. Soha nem hittem volna, hogy Mo-n radikalizmussal 20 % köré lehet jutni.
A választásokat eddig mindig a kevésbé radikális nyerte meg. MDF/szdsz az mszp végképp minden volt csak nem radikális 94-ben. 98-ban a Fidesz messze verte az FKGP-t, 2002-ben sem volt radikális az mszp...
A magyarok langyosak. Ha kell nevezhetem őket bölcsnek is.
Amit viszont pláne idegennek érzek a magyaroktól (ha van ilyen, hogy magyarok) az a militánsság.

László56 2010.03.16. 14:30:44

@drfaktor:Reménykedni lehet kedves „drfaktor”, hiszen mi lenne velünk remény nélkül. A majdani pártok előbb utóbb kénytelenek lesznek közös konszenzust kialakítani. Az nem is kérdés. A kérdés inkább az hogy, -a szavaiddal élve -,mikor lesz annyi IQ-juk amikor végre megértik. Éppen ezen múlik az országunk jövője is. Ugyanez erősen összefügg avval a mondanivalóddal is amit az össznépi IQ emelkedéséről mondasz.

Helyesen látod, csak a kiindulási pontot téveszted el. Hiszen abból indulsz ki hogy a magyar politikusaink ugyanazt szeretnék, mint a fejlett nyugati országok politikusai. Ez azonban óriási tévedés. Hogy továbbra is a szavaiddal és példáddal éljek. A politikusaink IQ - jához is hiányzik még egy jó nagy darab ahhoz hogy megértsék: nem a pillanatnyi jólét a fontos, hanem a tartós jó lét. Ezt azonban csak akkor kaphatják meg ha a jólét feltételeit az egész társadalomnak biztosítják. Úgy mint a nyugati fejlett országokban.

A mai magyar társadalom a szabad rablásra van berendezkedve. Elhitetvén a népcsoportokkal hogy ezt a rendszerváltás szükségessége hozta. A proletárjaink meggazdagodása mutatja azonban a legjobban, hogy csak a politikai elit szabad rablásának a feltételeit teremtették meg. A nép csak másodlagos szerepet játszhatott ebben. A kirablott szerepét. Ezért a mai politikai elittől jóindulatot, vagy akár társadalmi értelmet elvárni lehetetlen. És pontosan ez az ami radikalizmust elősegíti. Annak a megértéséhez viszont egy megfelelő IQ kellene a politikusainknak, hogy a saját sírjukat ássák a harácsolásukkal és kapzsiságukkal.

A probléma a nyugati politikusokkal ellentétben. A nyugati politikusok tisztában vannak avval hogy példakép funkciójuk van és ezért egy minimális erkölcs betartására kötelezve vannak. A mi magyar politikusaink viszont a viselkedésükkel azt üzenik a népnek. Tanuljatok meg lopni, csalni, hazudni, erkölcs nélkül élni és akkor gazdagok lehettek mint mi. Azt hiszem mondanom sem kell hogy ez a hibás üzenet, minden társadalmat a szakadékba vezet.

papika 2010.03.16. 14:31:36

Mindenesetre, kiváncsian várom, mi lesz ezzel a Jobbikkal. Hamarosan már nem játszhatják el a szűzlányt, valószínűleg egy-két polgármesteri széket is szerezhetnek mondjuk Ózdon vagy Tiszalökön. Érdeklődve várom, mit fognak csinálni a sok munkanélküli cigánnyal, a sok munkanélküli magyarral, tudnak-e bármiben előrelépni, nem fognak-e ott is kipattanni hamarosan mindenféle korrupciógyanús ügyek, ha igen, mit csinának. Mit fognak csinálni a parlamentben, hogyan fognak viszonyulni a Fidesz javaslataihoz, nem fognak-e cudarul összeveszni egymással mindjárt az elején (mármint a Jobbikos képviselők egymással).
Szóval sok érdekes kérdés van!

tlac 2010.03.16. 14:33:06

@Templ@r: theofil szelektíven tájékozódik, megírta.

tlac 2010.03.16. 14:36:05

@papika: lehet újranyitják a kohót..

azzal együtt MOST nem néz ki, h Jobbik bmilyen hatalom közelében tudna lenni, talán nem is céljuk..
ha meg nincs hatalom, akkor re-fund se nagyon van. lesz mondjuk 50 parlamanti képviselőjük meg talán pár albizottségi alelnökségük. Októberre az önkormányzatira kéne nagyon felpumpálni pár városban a jelöltet, h nyerhessen.

tlac 2010.03.16. 14:38:22

Ma kedd délutáni adat, MDF-nek megvan a 36+7 jelölt, a szükséges KC-jük. Bp-en egy saját jelölt van, SzDSz-esek ügyesebbek, de azt mondják többnek meg van (H.K. is), de később adják be, ne tudják addig visszadobni..

bigapples 2010.03.16. 14:42:54

@snq:
Ez azért kemény.. a mai hír:

"a táblabíróság távollétében mondta ki bűnösnek befolyással üzérkedés bűntettében, ugyanakkor a hivatali vesztegetés bűntettének vádja alól felmentette, és megállapította azt is, hogy a vádlott nem volt hivatalos személy"

Hír 2007-ből
"A miniszterelnök arra utasította Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési minisztert, hogy mentse fel megbízatásából Weiszenberger László kiskunhalasi önkormányzati koordinátort, vagy függessze fel közalkalmazotti státuszát"

a közalkalmazott kistérségi megbízott nem hivatalos személy? Akkor mi?

radala 2010.03.16. 14:42:55

Nem tudom számít-e, hogy ki van hatalmon, mikor úgyis jön a világvége.
Már csak 1,5 millió év.
index.hu/tudomany/urkutatas/2010/03/16/masfel_millio_ev_mulva_jon_a_vilagvege/

bigapples 2010.03.16. 14:52:01

@tlac: Nagy kérdés, hogy vannak-e hiteles, hozzáértő jelöltjeik ÉK-Magyarországon, ahol sok települést elvihet a jobbik ősszel. Mert azért a hirtelen megerősödéssel sok levitézlett gyenge képességű ex-kisgazda/fidesz/miép tag is belépett a várható posztok reményében. Ha jó jelöltekkel hoznak komoly városokat, az nagyon sokat segíthet, hogy hosszútávon jelen legyenek a magyar politikai életben.

bigapples 2010.03.16. 14:54:00

@radala:
Hát szerintem ez illik rá. Persze nem vagyok jogász :)

"jogszabály alapján közhatalmi, államigazgatási feladatokkal megbízott szervnél, testületnél az a személy, aki közhatalmi, államigazgatási feladatot lát el"

radala 2010.03.16. 15:01:46

@bigapples: biztos az volt a szerencséje, hogy nem látta el rendesen a feladatát:-)
Nyilván jobb lenne, ha az ilyeneket helyben főbelőnék és akkor nem kéne ilyen demoralizáló enyhítésekről olvasni. De lássuk be ez azért az ájrópai demokrácia ára. Szerintem azért megéri.

papika 2010.03.16. 15:01:46

Ez nagyon vicces, a Bangó Margit kiábrándult a szocialista pártból:

www.hirado.hu/Hirek/2010/03/16/09/Bango_Margit_nem_enekel_az_MSZP_nek.aspx

radala 2010.03.16. 15:05:03

@papika: No ez valóban a vég. Főleg, hogy a következő kormányban bízik.

hoplita 2010.03.16. 15:06:07

@radala:
Attól tartok, te nem igazán ismered a magyarokat, a saját fajtádat, ha meglep a militánsságuk.

Elárulok egy nagy titkot, az elmúlt 60 évet leszámítva a magyar mindig is militáns nép volt, nem kicsit, nagyon.:D
Az ifjúság egy jó része pedig a külső kényszer múltával elkezd hasonlítani az őseihez.
:DDD

papika 2010.03.16. 15:14:36

@radala:
Hát a Viktor cigány, ezt már 15 éve tudta minden valamire való szocialista, most már bizonyíték is van rá. A Bangó az Orsósban bízik.

papika 2010.03.16. 15:17:08

@hoplita:
De ez nem igaz minden népre, talán a cseheket leszámítva? 60 évvel ezelőttig folyton háború volt midenhol.

hoplita 2010.03.16. 15:18:08

@László56:
Nálad a pont.

Az elitellenes lázongásban még az is felsejlik, hogy maga az istenadta erkölcsösebb valahol mélyen, odabenn, mint a választott vezetői.

Én közép-hosszútávon nagy társadalmi kataklizmát jósolok, ha az együttállás valamiképp kirívóan kedvezőtlenné válik....amire valljuk meg, figyelve a világtendenciákat nem is kis esély mutatkozik.

Ne legyen igazam....

bigapples 2010.03.16. 15:25:23

@papika: Félretéve a zsideszezést/cigeszezést, az EU-s választások után megnéztem 3-4 olyan falu szavazási arányait, ahol a cigányság alkotja a helyi lakosság 80-100%-át. Egy helyen a Kolompár féle párt nyert, de a többin mindenhol legalább kétharmados arányban a Fidesz. Azaz van egy csodavárás közöttük is, hogy majd április után sültürgéből lesz fonva a kerítés. Nekik is tele a hócipőjük a kormánnyal. Nyilván ezeket a szavazókat hamar elveszti a Fidesz, ahogy elkezd kormányozni.

hoplita 2010.03.16. 15:27:38

@jjulie:
Nos, bevallom töredelmesen, hogy nem.:D
Saját kútfő, alapigazságok felismerése nem ördöngősség, ha nem vagy lusta látni és gondolkodni

Bár ha nagyon ráérek még ezt a futóbolondot is elolvasom....mindenevő vagyok, rendszertanilag is.:)))

jjulie 2010.03.16. 15:28:09

@bigapples:

és ettől kezdve a jobbik kerjaiba menekülnek rohanva

tlac 2010.03.16. 15:29:09

@bigapples: őszig sok minden lehet még. kérdés kitart-e addig a Jobbikos gőzhenger, emberileg, anyagilag. és akkor se könnyű egy Kazincbarcikát, Ózdod, Miskolcot elhozni.. egyelőre (addig) semmi hatalmuk nem lesz nagyon valószínűen..

jjulie 2010.03.16. 15:29:33

@hoplita:

kicsit hosszú, de a végén nyer a jobbik

radala 2010.03.16. 15:31:55

@hoplita: Teljesen elképzelhető, hogy én azt hiszem, hogy én vagyok a magyarok. Én meg nagyon nem vagyok militáns. Mire gondolsz? 56-ra? Irredentizmusra (vagy minek hívják ezt?)
Szerintem fegyvert fogni egy cél érdekében nem militánsság. Az a militáns, aki azt hiszi, hogy a célok eléréséhez a legkézenfekvőbb út az erőszak. Szerintem az 56-osok, a 48-asok, nem azért fogtag fegyvert, mert azt szerették volna, csak mert nem volt más választásuk. 56-ban 48-ban megpróbálták békésen de nem lehetett úgy.
Az, hogy gárdisták előtt nyelvvizsgázz az olyan Szálasi féle ötletnek tűnik. Ezzel szerintem a magyarok 90 % nem ért egyet. A vizsgával igen, a föld megvédésével igen, de minek oda Morvai meg a Gárda?

lüke 2010.03.16. 15:32:10

@hoplita:
micsoda szerencse ,hogy nincs kajára se lóvé nemhogy puskára

lüke 2010.03.16. 15:35:12

@radala:
én szivesen tolmácsolok:)
Ferenc Jóska se bírt el a magyarral, csak Sissy tanulta meg
Brigitte Hamann szerint
en.wikipedia.org/wiki/Brigitte_Hamann

radala 2010.03.16. 15:46:46

@lüke: Terroristáskodott bármilyen magyar bármikor? Nem Matuska Szilveszterre gondolok. De volt székely felszabadítási front? Vagy bármi ilyesmi. Szerintem a magyar nem híve a fegyveres akcióknak.
Ha valaki elmagyarázza az ellenkezőjét, szívesen elhiszem.
Érdekes módon például én azt szoktam hallani, hogy GyF-et föl kell kötni, nem azt, hogy le kell lőni. Ez is mutatja, hogy a magyar barátságos nép:-)

jjulie 2010.03.16. 15:47:20

@lüke:

ennek a linknek nem volt jó a dallama

panelburzsuj 2010.03.16. 15:47:49

@radala:

Militáns nem harcolót jelent, hanem harcra készet. Olyat, aki más módon rendezhető dolgokat is inkább erőszakkal akar eldönteni.

Fölösleges kihagyni a hatvan évet: a "nyomulás kultúrája" folyamatosan él a magyarokban, csak a rendszer nem mindig tudja célszerűen kihasználni, ezért néha igyekszik elfojtani.

Erőszak sokminden lehet a nyílt szembehazudástól a leugatáson, fenyegetésen át a fizikai kényszerítésig.

A fegyver csak a legvége.

bigapples 2010.03.16. 15:52:51

@jjulie: Ha egy falusi jobbikos polgármester rendet tesz a faluban simán lehet, hogy egy csomó helyi cigány is támogatni fogja. Munkát ad valami közmunkaszerűség révén, plusz megvédi őket attól a 2-3 három családtól, akik terrorizálják a falu lakosságát, a cigányokat éppúgy mint a magyarokat.

Persze nem ez az általános, de azzal a balib téveszmével le lehet számolni, hogy a falusi cigányság a Gyurcsány Charta mögötti ballib értelmiséggel rokonszenvezik vagy hogy értékválasztásában azonos velük. Nyilván ezt soha nem fogják megérteni a nagy rasszistázók, akik mondják a nagy okosságokat a cigányság problémáiról, de Budapestet elhagyva már Budaörsön úgy érzik magukat, mintha egy idegen országban járnának.

tlac 2010.03.16. 15:57:07

MDF-nek meglesz a 8..9 saját jelölt Bp-en, meglesz a budapesti listájuk. DJ-nek megvan, Pusztai Erzsinek is.
Péntekig. aztán kell rengeteg szavazat ott, ahol tudnak rá szavazni..

kopogtató 2010.03.16. 16:01:16

na elkezdték leadni az MDF-esek a kopogtatót...biztos szabályos úton gyűlt össze a hiányzó. kb. 3 nap alatt annyi, mint korábban 5 hét alatt

lüke 2010.03.16. 16:03:53

@radala:
már írtam erről valahol a" lógni fogsz"- ról
dehogy, sőt az am. függetlenségi háborúban 48's magyar tábornokok pl Fabricy Kováts Mihály huszárezredes
voltak

panelburzsuj 2010.03.16. 16:05:46

@bigapples:

"Munkát ad valami közmunkaszerűség révén, plusz megvédi őket attól a 2-3 három családtól, akik terrorizálják a falu lakosságát, a cigányokat éppúgy mint a magyarokat."

A Jobbikos pogármestereknek külön eszköztáruk lesz? Mert a faluk elsöprő többségében "független" (pártonkívüli) polgármester volt eddig, és aligha a liberális köd gátolta őket a rendcsinálás szándékában.

lüke 2010.03.16. 16:06:13

@lüke: ezt elirtam egy százassal:)

[nev] (törölt) 2010.03.16. 16:15:54

@bigapples:
na most a kérdés az, hogy a falu eddig miért nem adott munkát a romáknak, és ezután hogyan fog.

ugye itt a liberális értelmiség, és egyébként a konzerv is azt mondja, hogy igazgatási reform kell. ez vidéken kitérségi önkormányzatokat jelent. aminek ugye egyenes következménye a járási rendőrkapitányság, városi helyőrség.

és akkor a falusi cigánynak, és a városi munkanélkülinek közösen ad munkát a kistérség, a járás. nem mellékesen az unió is ezt kistérségi igazgatást szorgalmazza.

na most ugye a jobbik, és a fidesz nevű formációk ezzel szembemennek, mióta léteznek. a fidesz az önálló faluban, a jobbik pedig az önálló (vár)megyében hisz. mindkettő szembemegy az urbánus (városias) igazgatással. a szocialisták pedig eddig hiába szereztek többséget, mindig azt mondták, hogy nincsen 2/3, ezért az igazgatás reformja őket nem érdekli. nem lehet pénzeket lenyúlni. magyarán a hunyók ez ügyben is a szocik, a nácik. akik nagy hanggal liberálisoznak.

snq 2010.03.16. 16:18:18

@panelburzsuj:
>> aligha a liberális köd gátolta őket a rendcsinálás szándékában

a szándékban talán nem, de a megvalósításban talán

tlac 2010.03.16. 16:21:16

@kopogtató: belehúztak. és most más módszerekkel próbálkoztak. pl. telefonon könyörögtek.

[nev] (törölt) 2010.03.16. 16:25:05

@snq:
ne viccelj. miben gátolták 20 éven át a liberálisok a magyar falvakat. ezeknek a településeknek nagyjából zéró liberális politikusa volt. a települések 20 éve önállóak. minden joguk, és lehetőségük adott a helyi rendeletek megalkotására. az alkotmányos kereteken belül. ez a korlát. az alkotmány. és nem a liberalizmus. ez zavarja a falvakat. az alkotmányos rend.

kopogtató 2010.03.16. 16:26:08

@tlac: nem tudom eldönteni, hogy miért szurkoljak: meglegyen az mdf-nek a 8 pesti egyéni, vagy ne?

egyfelől az mszp nyer azzal, ha az mdf nem indulhat Pesten.
de én már ott tartok, hogy inkáb jusson be 10-zel több mszp-s, mint a dávid ibolyáék...

szóval ha nem lesz pesti listájuk, annak nagyon fogok örülni. ha lesz, akkor pedig azért szurkolok, hogy 4,9% legyen a vége. ha mégis 5% fölé mennek, akkor pedig azzal vigasztalom magam, hogy egy kicsit ez rossz az mszp-nek.:)

radala 2010.03.16. 16:31:25

@panelburzsuj: Szerintem a magyarok nem akarnak más módon is elintézhető dolgokat harccal elintézni. Lehet, hogy tévedek, de példát szeretnék arra, hogy tévedek.
56-ban azért harcoltak, mert megtámadták őket, 48-ban úgyszint.
Én nem tudok magyar terror szervezetről.
Az, hogy a magyarok köcsögök (szembe hazudnak) nem azonos a militánssággal. Az sem, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene.

bigapples 2010.03.16. 16:37:20

@panelburzsuj: Nem liberális köd haha.
Múltkor talán a Népszabadságban olvastam, hogy egy vállalkozó kölcsönnel és a helyi rátermett cigányvezető segítségével uborkaültetvényt csinált, ami egy csomó helyi cigánynak ad munkát.

Megfelelő támogatásokkal nagyon komolyan fel lehetne fejleszteni a falusi zöldség, virág és gyümölcstermelést, ami nagyon jól fel tudná szívni szakképzetlen munkaerőt.

Nem olyan képtelenség ez, csak meg kell nézni a spanyol Almeria tartomány hatalmas üvegházkapacitását, ahol nagyon sok képzelten román, bulgár, orosz ill É-afrikai vendégmunkás alkmazásával termelnek európai piacra. Nálunk ez a munkaerő adott plusz a geotermális energia is nagyon sok helyen,amivel télen-nyáron mehet a termesztés. Csak célzottan támogatni kellene ezt, és akkor mindegy, hogy jobbikos vagy független a polgi, ha hozzáértő, akkor jelentősen tud javítani a faluja helyzetén.

bigapples 2010.03.16. 16:43:45

@[nev]: Sok funkciót átvehet kistérségi körjegyzőség, ill. hasonló központosított szervek, de a falusi önkormányzatok megszüntetése a falu halált jelentené középtávon. Meg kell találni az arányokat.

Én úgy látom, a Fidesz nagyon eltökélt az önkormányzati reformban. A példádat véve, az, hogy helyi körzeti megbízott kerül minden faluba nem jelenti azt, hogy ezek nem kerülhetnének egy járási kapitányság igazgatása alá.

bigapples 2010.03.16. 16:48:18

@kopogtató: Én is a 4.9%-nek szurkolok. Különben mindegy 4.9 vagy 5.1, a párt működésképtelen tagság nélkül, nem sok vizet zavarnak majd, ha esetleg bekerülnek. Fájjon miattuk a szocik feje.

Diocles 2010.03.16. 16:50:33

az MDF miatt nem kell aggódnotok, teljesen esélytelen, ha hiányzik 4-5 megyéjük (Gábor ezt elég szépen levezette), szóval ha van Budapesti listájuk, az csupán azt jelenti, hgoy rabolnak voksot a szociktól.

Szóval HAJRÁ MDF !, és ha van olyan jobbos, aki még nem adta le Budapesten, az küzdje le ideiglenesen a hányingerét, és juttassa el nekik.
(Magam is megtenném, de már leadtam.)

radala 2010.03.16. 16:51:03

@kopogtató: no ez egy totális win helytzet. Pont úgy látom egyébként ahogy te. 9,9 % Fideszellenes mínusz az nagy öröm lenne a "demokráciának".
Mondjuk az 5 %-6% LMP-nek is tudnék azért örülni.
Olyan ez, mint amikor nyer a Fradi, nyilván nem mindegy, hogy ki rúgja a gólokat meg az sem, hogy mennyit, de azért ilyenkor már mindenben van valami szép.
Amúgy két kívánatos dolog volna nincs bp-i lista, nincs 1 % van bp-i lista 4,9 %

Idet 2010.03.16. 16:52:11

@jjulie: És meg kell ülni, akárhogy ficánkol.

cellimega 2010.03.16. 16:52:57

@arturg:
A tegnap estire csak most tudok válaszolni.
en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Chicago

Az USA-ban rassz szerinti statisztikát is vezetnek (Európában ezt már rasszizmusnak neveznék. Ami Európában folyik, az a szabad gondolkodás szabadságának korlátozása, a szociológia megcsúfolása).
Ebből kiderül, hogy a fehér elkövetők körében 3 gyilkosság jut 100.000 főre (Mo: 1,7). A chicagói gyilkosságok 5%-át követik el fehérek, 95%-ot feketék és latinók.

Szövetségi adatok: 4 gyilk/100.000 fő. A gyilk. felét feketék követik el, a fehérek tehát 2 alatt vannak, azaz ugyanott, mint Mo. átlaga.

Sealed tender 2010.03.16. 17:01:21

Eddig is tudta az ember de így élőben látni még ijesztőbb. MSZP/Jobbik az ostobaság ült diadalt Budapest utcáin és végtelenül szomorú látni, hogy Magyarország lakosságának cca 30%-át még mindig a szimpla és ostoba gyülölet vezérli.

És ezek törnek hatalomra.

Kósa nagyon találóan fogalmazta meg. Az egyik lemutyizza a másik felgyújtja.

A (2002/2006- os) szocialista szavazó nem vész el csak átalakul és itt ül a nyakunkon koloncként.

jjulie 2010.03.16. 17:04:06

@snq:

holnapra ird le százszor: "az eszdéesz nem azonos a liberalizmussal"

ha kész vagy szólj, kapsz másik feladatot

tlac 2010.03.16. 17:04:35

MDF érjen el amennyit tud! meglepő lenne megelőzné akár MSZP-t akár Jobbikot. Dávidnak nyilván jobb lenne a 5,1% de 1,1%-nál is marad állami pénz valameddig még. Adóssággal gondban lesznek. legfeljebb DI és HK is bemennek táncikálni. Magyar Narancs majd májusban elemzi mi hogy volt..

jjulie 2010.03.16. 17:06:14

@Sealed tender:

és kósa nagyon okosan dembinszkit használta jó pédának (ja elfelejtettem fideszparasztokhoz beszélt)

panelburzsuj 2010.03.16. 17:06:50

@snq:

Hol az a köd? A falusi polgármesterben?

radala 2010.03.16. 17:08:39

@Sealed tender: "A (2002/2006- os) szocialista szavazó nem vész el csak átalakul és itt ül a nyakunkon koloncként.
"
bölcs mondás, bár nem épp demokrata.-)

panelburzsuj 2010.03.16. 17:10:15

@radala:

Folyamatosan összekevered a politikai töltetű fegyveres harcot az erőszakossággal.

panelburzsuj 2010.03.16. 17:14:50

@bigapples:

1. Nézz utána Almeria téli időjárásának.
2. Igen. Amit a spanyolok már most megtermelnek, azt nem fogják a norvégok a mi két szép szemünkért kidobálni, ha egyszercsak kedvünk szottyan üvegházat támogatni.

radala 2010.03.16. 17:18:49

Szerintem a Jobbik úgy viselkedik, mint aki fegyveresen, de legalábbis ultra erőszakosan akar cselekedni, ezt hívtam én militánsnak és erre mondtam, hogy erre a masszív többség (még a Jobbik mostani szavazóinak is a nagy része) nem vevő.
Tudom, hogy a Gárda menő, de nagyon remélem, hogy ez csak egy apró félresiklása a magyar embereknek és nem a vég kezdete.
Szerintem a Fidesz, mszp, LMP, MDF nem erőszakos legalábbis én nem emlékszem, hogy bármiféle fizikai erőszakosság érzetét keltette volna bennem bármelyik is.
Talán csak arról van szó, hogy a Gárda egy olyan valami, aminél már azt sem értem, hogy hogyan lehetett engedélyezni.

jjulie 2010.03.16. 17:23:38

@Sealed tender:

a dembinszki egyetlen jó lépése az volt, hogy hagyta magát lebeszélni a lepallózott majdnem kész lánchid felgyújtásáról, miután kelet felé visszavonult, és a másfél havi parancsnoksága alatt hibát hibára halmozott, és a beosztott tisztjei félrelökték végül, amit utólag szentesítettek puccs és lázadásnak minősítés helyett

amúgy "újkorában" lengyelországban is némi sikeres visszavonulás levezénylése fűződik a nevéhez

jó példaként hozta fel a kósa mert tudta hogy a hallgatóságából a kutya sem ismeri a sztorit és a demszki dembinszki viccet kajálták a fideszparasztok

ati27 2010.03.16. 17:23:42

Ha eddig volt olyan ötletem, hogy megosztva szavazzak, és az egyik párt a jobbik lett volna, na 15.-e után már nem kérdéses.. Meghallgattam Vona beszédét.. Egy pozitívum van... Szépen tud olvasni. :) De ami elhangzott, az félelmetes.. Pláne a földtörvényes dolog. .. Ezek nem bűnözők? Már most azok :) Ráadásul kijelentik, hogy "pofára" megy a játék.. Nem, ezek nem "nemzeti-szocialisták" Ez egy új kaszt: Nemzeti Kommunisták..

kopogtató 2010.03.16. 17:23:45

@Diocles: szerintem nekik is pesten jön a legtöbb szavazat, akárcsak az lmp-nek, tehát nem néhány megye fog dönteni. inkább az lehet a kudarcuk oka, hogy a két kis párt ugyanazokra a szavazatokra (is) számít

Sealed tender 2010.03.16. 17:26:40

@radala:

A Jobbik gyülés egyik legijesztőbb momentuma az volt amikor Morvai Krisztina kijelentette, hogy fel kell állítani egy hadsereget aki képes megvédeni a magyarokat...

radala 2010.03.16. 17:27:10

@Sealed tender: Egy fideszparaszt nem tudhatja ki az a Dembinszky, gondolom erre céloz.

A másik ok, hogy Dembinszky Mo-n kb annyira volt sikeres, mint Demszky, így Kósa viccesnek épp vicces, de azért nem nagyon találó, ha az ember utánagondol
"Nem tekintve azokat a személyes és politikai motivumokat, amelyek Kossuthot arra késztették, hogy a magyar hadsereg élére idegent állítson, D.-nek legközelebbi feladata az volt, hogy a Tisza vonalát megvédje az előnyomuló császári hadaktól s ezek ellen, mihelyt lehetséges, támadó hadjáratot indítson. D. el is készítette a haditerveket, de az ezek foganatosításához szükséges tényezőknek ugyszólván egyike sem állott rendelkezésére. Sem az országot, sem a népet, sem a hadsereget nem ismerte s ez utóbbit nemcsak hogy nem birta magának megnyerni, hanem magaviseletével és intézkedéseivel egyaránt maga ellen ingerelte. Igy történt, hogy mikor a támadó hadjáratra került a sor, tervei ellenére, a császáriaktól erre kényszerítve fogadta el a harcot Kápolna mellett. Védelmi állásba szorulva, a rendelkezésére álló erőt hibás dispozicióinál fogva ki nem birta használni, mind a két napon vesztes maradt (febr. 26. 27.) s kénytelen volt egész hadseregével a Tisza mögé visszavonulni. Itt a tiszafüredi táborban a hadsereg összes tisztjei, élükön Görgey Arturral, a legnépszerübb tábornokkal, aki már korábban szembeszállt vele, nyiltan és határozottan tiltakoztak D. fővezérsége ellen. "

www.kislexikon.hu/dembinszky.html

Sealed tender 2010.03.16. 17:30:09

@jjulie:

Úgy látszik fideszparaszt lettem, mert ezt a sztorit én sem ismertem, és hát ezek szerint az a pár utca név is tévedésen alapul. De hát tényleg ziccer volt.

panelburzsuj 2010.03.16. 17:30:56

@ati27:

Nemzeti bolsevik a mostanában terjedő kifejezés. És ha a Jobbik célja a nemzeti összefogás megteremtése, hát jó úton járnak, mert Széles Gábortól Gerő Andrásig terjed a kifejezés használata.

És a két nevezettet azért nem mondanám "hagyományosan" egy brancsba tartozónak.

Sealed tender 2010.03.16. 17:31:47

@radala:

Szuper ismét sikerült megtalálni a lényeget.

jjulie 2010.03.16. 17:32:42

@ati27:

nem figyeltél, az egyik mondatnak nem találta a farkát, a füle még megvolt, igaz gyorsan túltette magát rajta

"nemzeti bolsevikok" ez a helyes besorolás

www.magyarhirlap.hu/belfold/szeles_gabor_a_jobbik_a_nemzeti_bolsevizmus_partja.html

és ez magyarázza a radala militáns sejtelmeit is

jjulie 2010.03.16. 17:36:51

@Sealed tender:

ok, az utcanév műveltség az elengedhetetlen része a nemzeti oldal polgári mentalitásának

tudta ezt a kósa is

ati27 2010.03.16. 17:38:12

Amugy meg gondolkodtam.. Ugye az emberek olyan hatalmat kaptak, amilyet válsztottak. Tehát felelősek az ország sorsáért ugyebár. Namármost kisérletezzünk: A Fidesz a 2002 és 2006 os választásokkor kb 2-2,5 milka szavazatot gyűjtött, és érzésem szerint permanens a szavazótábora. Az Mszp hasonló számokat + egy kicsit több szavazót mozgósított. A részvétel 70 és 65%-os volt. Szerintem most is meglesz a 60-65. Tehát ha a fidesz nyer pár szavazót kb 2,8-3 milliot és a fennmaradó 1,5 millión osztozkodik az mszp és a jobbik.. Kérdés: a Jobbik honnét szerezte a szavazóbázisa nagy részét? Csak nem az mszp-től? Van egy olyan érzésem, hogy igen.. Nem büdös nekik ez egy kicsit?

k.peti 2010.03.16. 17:38:52

Egy érdekes állapot: az MDF egyénileg indított, és már leadott KC-s indulóinak száma megegyezik az LMP számaival.
Mindkettőnél 43 éppen (ebben a még el nem fogadottak is benne vannak). Csak a közösen indított jelöltekkel van több most az MDF-nek.

radala 2010.03.16. 17:39:26

@jjulie: Kicsit neveletlen vagy szerintem.
Én, mint aki leszarja a történelmet, hála neked (hihetetlen, hogy egy tudomány helytelen használata indulatokat tud bennem ébreszteni, de már mindegy)
Nos én nem gondolkoztam el Dembinszkyn, mert ez csak egy vicc volt és szerintem ha nem lennék fideszparaszt, akkor is tudnám, hogy egy viccnek nem kell tökéletesen korrektnek lennie.
Viszont pont egy másik fideszparaszttól tudtam, hogy Dembinszky nem egy jó vicc.
A jobbklikken olvastam ma reggel ezt
"Kósa Lajos a jól hangzó "akkor Dembinszky volt, nem Demszky" fordulatot használta. Bár alliterációnak éppen jó, de Dembinszky a szabadságharc egyik igazi operett katonája volt. "
jobbklikk.hu/index.php?Cikk=1012

[nev] (törölt) 2010.03.16. 17:40:16

@bigapples:
és vajon miért is lenne vége a falunak. a konzervatív-liberális koncepcióban a falugyűlés venné át a falusi önkormányzat szerepét. tehát a közvetett demokrácia helyett közvetlen demokrácia lenne, tekitettel a falu méretére és zártságára. ez tűnik hatékonynak. hasonlóan mint mondjuk a lakótelepi háztömbökben, ahol ugyebár lakógyűlések vannak.

persze a szoci háztömbök nem követelnek maguknak saját iskolát, rendelőt, és postahivatalt. mert a szoci politikusok ez ügyben nincsenek teljesen megőrülve. nem hülyítik ezzel a népet. a nácik meg pont ezzel hülyítik. és van még egy fontos követelésük, ez a falusi vonat. ami miatt nem lehet gyorsvasutat építeni, mert a bunkó parasztok falusi pályaudvart akarnak, és kivonulnak tüntetni, hogy nem, nem soha.

persze az egész mögött az van, hogy a máv a takarítást kiszervezi, és akkor helyi polgármester intézi, a helyi hagyó, és akkor kivezényli a cigányokat tüntetni. radala bécsben meg beszopja, hogy itt a fidesz micsoda intellektuális támogatással bír. nem jó a távolsági busz, ami körbemegy a falun, vasúti pályaudvar kell, mert különben vége lesz a világnak.

de ugye nem is ez a legnagyobb gond, hanem az iskola hiánya. nincs elegendő tanító. és ugye a romák között ultra brutális méreteket öltött a gyermekszegénység, aminek következtében képtelenség fegyelmezni.

de ehhez megint csak benntalkásos járási iskolák kellenek a falusi iskolák helyett. a falvakban legfeljebb az első két osztályt kellene meghagyni, vagy még azt sem. nem csak pénz nincs, de nincsenek tanítók. az értelmiség a városban szeret dolgozni, ez a helyzet. ezért minden közszolgáltatás a városba összpontosul.

rengeteg előnye van annak, hogy az emberek nem laknak túl sűrűn, de hátrányai is vannak ennek. hogy az alapvető közszolgáltatások néhány kilométerrel arrébb érhetőek csak el. jelzem ez a városokban is pontosan így van. csak a városlakók ezt elfogadták, a falusiak meg nem.

tudomásul kell venni, hogy a falunak nem lesz saját orvosa, tanítója, mint ahogyan a legtöbb falunak nem lesz saját lelkésze sem. nincs ennyi teológus, illetve van, de azoknak töredéke akar falun élni. a reformáltak erre találták ki a presbitert. hogy mégis csak legyen egy választott egyházi elöljáró. aki segíti a lelkész munkáját. jelzem a presbitérium ókeresztény hagyomány, csak a katolikusok felszámolták, mert ugye a presbiert az istenadta nép csak úgy válaszja, és ez nem nagyon fér össze azzal, hogy a szentatya a szentszékből a császárral felülről szervezi meg a világbirodalmat.

radala 2010.03.16. 17:44:53

@[nev]: Én csak annyit állapítottam meg, hogy tekintélyes támogatói vannak a Fidesznek. Amúgy én, mint a konzervatívok általában (szemben a magukat liberálisnak hívőkkel) nem fetisizálom az egyes emberek szellemi nagyságát. Nem gondolom, hogy Vizi E. nem tud bődületes marhaságokat mondani.
De amúgy talán igazad lehet.

lüke 2010.03.16. 17:45:31

@nyo:
kézen állnak?inkább vigyázva! állnának
nem elírás...

[nev] (törölt) 2010.03.16. 17:46:29

@radala:
dembinszky pont olyan fazon volt, mint demszky. pont annyira értett a hadvezetéshez, mint demszky a városvezetésez. jelzem kósa sem egy kossuth. most akkor ez is egy vicc?

Sealed tender 2010.03.16. 17:48:13

@k.peti:

Ez itt a lényeg. Erre próbáltam magam is utalni.

Ezekkel az arcokkal (sem MSZP sem Jobbik színekben) nem sokat lehet kezdeni. Viszont kitűnően alkalmasaok arra, hogy immáron nyolc éve lehetőséget adjanak fertelmes kormányzásra, most a Jobbikot emelve (ha talán nem is kormányzati) de mindenesetre politikai tényezővé

Captain Tott (törölt) 2010.03.16. 17:49:36

@Melkor24:
98-ban a Fidesznek és az MDF-nek is volt önálló listája minden megyében, tehát mindenütt biztosítaniuk kellett annyi önálló egyéni jelöltet, amennyi ezek állításához kellett. A többi viszont közös jelölt volt, illetve voltak olyan helyek, ahol nem indultak egymás ellenében.
Most ugyanez a helyzet az MDF-fel: kellene neki elegendő tisztán MDF-es jelölt.

Glenarvan 2010.03.16. 17:51:05

"Jöhetne már egy friss,ütős poszt,
Könyökömön jön ki a sok erőltetett riposzt!"

Ne haragudjatok,elvonási tüneteim vannak!!!
Új bejegyzést akarok!!!

jjulie 2010.03.16. 18:01:20

@radala:

a dembinszki egy nettó elkúró volt, aki ezt nem tudja, és előre elhatározottan röhög a kósa vezényletére az: a fidesszparaszt, viselje el, és nevezzen engem neveletlennek, és kerek a történet

te nem csak a történelmet szarod le igazi fideszparasztként, hanem a fideszparasztoknak beadott mezőgazdaság témát is

te egy sokszoros díjnyertes fideszparaszt vagy

hoplita 2010.03.16. 18:01:41

@Sealed tender:
Egy MAGYAR hadsereg felállítása a hozzád hasonló agymosott jószágoknak nagyon ijesztő lehet..

Érdekes, én nem rémüldözöm.

Bőrönd össze van mán pakolva...?
Jegy megrendelve?
Pelenka felkötve?

Glenarvan 2010.03.16. 18:03:40

NEM ENGEDEK A 99-ből!!!

theofil 2010.03.16. 18:15:38

@fontana_X:

Na látod, ebből nem ért egy szót sem a mai jobboldali médiumok emlőin szocializálódott virtigli jobboldali.

Malachi 2010.03.16. 18:16:16

@hoplita: miért, most milyen hadseregünk van?

nem értem a MAGYAR kiemelést. amikor én katona voltam, kb. 10 éve határozottan magyarnak tűnt minden hivatásos.

jjulie 2010.03.16. 18:20:41

@radala:

internet elérhetőség nélkül, fejből el tudsz készíteni egy rántottát?

lehetmas 2010.03.16. 18:20:42

... Földi Áron (LMP) céduláinak felülvizsgálata megtörtént. Áronnak 749 érvényes
cetlije van, tehát 200 a Jobbikos, Fideszes, MSZP-s trojka által érvénytelenek minősítettet
cetli, a függetleneknél átment. Lehet más a cetliszámlálás...

hoplita 2010.03.16. 18:20:53

@[nev]:

".....és ugye a romák között ultra brutális méreteket öltött a gyermekszegénység, aminek következtében képtelenség fegyelmezni...."

Hogy te micsoda baromságokat tudsz leírni...!!!
Látszik, fingod sincs arról, mi folyik vidéken.
Ami önmagában nem lenne baj, csak ne lennél olyan, mint az eftásaid és ne próbálnád a nem létező eszet osztani.

[nev] (törölt) 2010.03.16. 18:21:36

@radala:
én azt gondolom, hogy az állam nem sokkal több, mint a social security, a tébé. plusz egy kult közösség (az országgyűlés), plusz a kincstár, ami az államadósság kezelő központ (sajnos). és akkor ezeket rendre a szoci, konzerv, és lib politikának kell dominálnia.

a valós hatalmi közcentrumok a városok, ott jelenik meg valós népképviselet, ott kell megválasztani a főtisztviselőket. a városnak kell választani jegyzőt, táblabírót, főügyészt, tiszti orvost, főépítészt, stb.

és ugye úgy tesz mindenki, mintha ennek ne lenne hagyománya. a konzervek leginkább. mintha itt mindig is valamiféle központi pártbizottság uralkodott volna, és mellette meg a hazafias népfront. jelenleg az összes pártnál ez az etalon.

theofil 2010.03.16. 18:26:35

@hoplita:

Kedves hoplitám mit szólsz a pecsételő Morvai úrasszonyhoz?

A gárda nyelvvizsgatagozata sem rossz, de Morvai az igazi amint körüljárja és antropológiailag értékeli a kuncsaftot....!

[nev] (törölt) 2010.03.16. 18:38:43

@hoplita:
na most jól megaszontad. szerintem bentlakásos iskola kell minden járásba. 200-300 járás kell. ez 200-300 szuper oktatási intézményt jelent.

nem feltételen kellenek új iskolák. pont megfelelnek a meglévő aquaparkok, és még építeni kellene archeoparkokat, mint ez itt, ni.

www.m3archeopark.hu/main_hun.html

elég vidékies. és ilyenekbe kell járatni a gyerekeket. vagy amilyen iskolát épít magának a járást. olyanba. a falvak önállóságát pedig meg kell szünetni. nincs olyan közszolgáltatás, amit a falu képes volna saját maga ellátni. akkor meg mindek a faluba hivatal. van abban képzett jegyző. képes a faluban megírni bárki is egy rendeletet. mert én azt látom, hogy 3000 falu 20 év alatt képtelen volt 1 értelmes rendeletet önállóan megalkotni. akkor meg miért is kell a rendeletalkotás joga a falunak. ha úgysem él vele, hanem csak visszaél. a közfeladatok ellátásához értelmiség kell, de az jól láthatóan nem akar a falvakban dolgozni. hány ember akar ma falusi tanító lenni, vagy falusi lelkész. mert szerintem nagyon kevés. de vidéki tanító, vidéki lelkész meg akar lenni. és ehhez pontosan passzolna a kistérségi igazgatás. van egy napi járóföldnyi terület, és akkor az egy igazgatási egység. a falu meg olyan, mint a nagyobb városokban a kertségek.

nem látom, hogy ez mitől rossz, csak azt látom, hogy ezt a vidék nem akarja. nyilván ezért nem is lesz, de ettől még szerintem ez ügyben a liberálisoknak van igazuk.

Sealed tender 2010.03.16. 18:42:06

@hoplita:
homályosíts már fel hogy NATO tagként miafasz hadseregre van még szükséged , ami növelné a komfort érzetedet??? Amihez úgye globalistaellenes jelszavak tükrében egy laza pár ezer milliárdért még ugye kifejlesztenénk és legyártanánk még a fegyvereket is hiszen magyar katona kezébe magyar fegyver való.

Istenem most ez komoly, hogy elbaszott 8 év után megint balfaszokra kell pazarolni az energiát.

theofil 2010.03.16. 18:47:05

@Sealed tender:

Attól tartok a zsi...izé, az idegenszívűek ellen kell a hadsereg, hiszen a Barikád címlapjáról is látni, hogy invázió fenyegeti az édes magyar hazát.

jjulie 2010.03.16. 18:50:58

@Sealed tender:

nana, egy utcanevekből kiművelt nemzeti oldali polgár nem írhat ilyen csúnyákat egy blogba

a nettó elkúró dembinszki fideszes példaképednek utána néztél már?

Sealed tender 2010.03.16. 18:52:33

@theofil:
Hát ha hadsereggel akar menni az idegenszívúek ellen, akkor Vona mester még nem ismeri az ellent...

Könnyű falat lesz nekik. Megeszik reggelire.

Sealed tender 2010.03.16. 19:00:16

@jjulie:

Minek kéne utána néznem??? Hogy Kósa hasonlata nem volt 100%-os???

Ha kötött pulcsis, ápolatlan szakállú, tövig rágott körmű töri szakos bölcsész lennék, biztos lennének érveim Dembinszky vitatott történelmi megítélésével kapcsolatban és vitába tudnék szállni, de mivel nem vagyok kénytelen vagyok elhinni neked.

És akkor ez min változtat???

jjulie 2010.03.16. 19:03:37

@Sealed tender:

jó válasz, szavazhatsz a fideszre

k.peti 2010.03.16. 19:09:15

Törvénytelenül vádolta az LMP-t a Jobbik
Jogszabálysértő volt a Jobbik kampányigazgatójának, Szabó Gábornak a közleménye a Lehet Más a Politika állítólagos nagykőrösi választási csalásáról - állapította meg egyhangúlag az Országos Választási Bizottság.
nol.hu/belfold/torvenytelenul_vadolta_az_lmp-t_a_jobbik

hoplita 2010.03.16. 19:10:09

@Sealed tender:
Nem homályosítalak, mert ezzel a hozzászólásoddal további minden kétséget kizáró bizonyítékát adtad, hogy hangyafasznyi fogalmad nincs sem geo- sem katonapolitikához.

A szövetségek és erőviszonyok az örökkévalóságnak köttetnek, ugye?
Nekünk meg elég 8 ezer hadrafogható katona, nulla tartalékossal, mert csupa jóbarát vesz körül, jól mondom...???

Nem a te eszedhez van ez méretezve, attól tartok.

hoplita 2010.03.16. 19:14:04

@theofil:
Semmit.
Olyan feltételrendszert kell kiépíteni, hogy véletlenül sem vásárolhasson idegen egyetlen négyszögölnyi magyar termőföldet, ha belepusztul, akkor sem
Ehhez ragaszkodunk.
Oly sok minden máshoz hasonlóan.

panelburzsuj 2010.03.16. 19:28:42

@hoplita:

Mikor nyert utoljára háborút önálló magyar hadsereg?

Mikor volt az utolsó európai háború/megszállás, amelyben a végső nyertes nem több állammal szövetségben nyert?

6.Lenin 2010.03.16. 19:31:00

@[nev]:

Miért a városi "liberálisok",akiknek fogalmuk sincs, hogyan élnek falun,,vagy talán inkább éltek az emberek,eldonteni mások esélyeit az élethez?

Az 50-es években 1 kis dunántúli bányász falucskban éltem,
Volt mozi,kúltuház(minden este telt házzal)színjátszókör,tánciskola,tlen kivilágítot korcsolya pálya.Utazásokat szerveztek Bp-re,közeli városokba színházba.Egy 1000 aqlatti lakosú helységnek NB III-as futbal csapata,de más sportágban is.Télen a tesi t'bá síversenyeket szervezett.

Mi lehetett az oka?

Olyan emberek laktak ott,akiknek igényük volt rá, és megteremtették a feltételeket.

Aztán jöttek a tolvaj komcsik,később az idióta "liberálisok,nem kell falu,nem gazdaságos.
Kellenek a bunkó panel prolik,a kutyaszaros,büdös városok(tiszt. a kivételeknek).
Bunkóvá kell nevelni az embereket,mert akkor nem vesszik észre a lopást,igaz?

ez lenne a fényes,modern jövő?
Sok milliós élhetetlen,lakhatatlan nyomortelepek?

Miért Te akarod ezt eldönteni?

Meg kell termteni a feltételeket,aztán majd eldöntik és megteremtik az emberek a maguk életterét.

ati27 2010.03.16. 19:34:06

@hoplita:
Magyar Hadsereg ütőképessége.. Mégis ki ellen? A környéken mindenki nato tag.. :) Ukrajna? Van nagyobb gondja is.. Szerbek? Ugyan már.. De akkor egy kis számtan. Magyar légierőnek kb 120 darab harci gépre van kvótája. Ha ezt mind kihasználnánk: 1 gép "meztelenül" 30-40 millió dollár. Ehhez a fegyverzet és infrastruktura kb ugyanennyi. Csak ez kb 8-10 milliárd dolcsi. A fentartásról nem is beszéltünk. Harci helikopterből ha jól emlékszem kb 60db.. Ez is kb 20 milla/darab+infrastruktura. Légvédelem kb. ennek a fele. (4 milliárd) Szárazföldi technika szerintem szintén 8-10 milliárdos nagyságrend, ha ki akarjuk használni a kvótákat.. Akkor még nem emlitettem, azt, hogy modern fegyvereket/technológiai transzfert nem igen adnak át minden "jötment" kormánynak. Lásd dél afrika esetét.. Nos akkor miről beszélünk he? Számoltál?

ati27 2010.03.16. 19:35:50

@hoplita:
külföldre fujt a szél.. Érdekes, ha akarok, itt vehetek ingatlant, földet is.. Mer ugye EU-ban vagyunk.. :-)

panelburzsuj 2010.03.16. 19:36:59

@6.Lenin:

"Mi lehetett az oka?"

A bánya.

Én akkor születtem.

Se villany, se kövesút, se vízvezeték.

1200 lakosú dunántúli falu.

jjulie 2010.03.16. 19:40:02

@6.Lenin:

igen, igy született egy sáros faluból pest városa, aztán egyesült két másik parton lévővel, és minden paraszt ide jár csodálkozni, meg nagyűlést tartani

ati27 2010.03.16. 19:41:57

@6.Lenin:
Jaja nálunk is volt Mozi, Csillagász szakkör, fociegyesület, közösségi élet. És nem is voltunk bányászfalu. (tudvalevő ott azért több volt a "lé") Ja és 8 osztályos iskola. Egy évfolyamban 36 an voltunk.. :) ez egy 1400-as faluban. Ma az iskolát megszüntették.. Lezüllött a szinvonal, inkább a közeli városba buszoznak a gyerekek (nem iskolabusszal) Viszont a közösségi élet hírek szerint feljövőben van, faluház, állandó rendezvények, és a falut is csinositják sokszor társadalmi munkában.. Mert van rá igény..

jjulie 2010.03.16. 19:43:20

@6.Lenin:

a legszebb, hogy az ötvenes években boldogság volt, de aztán jöttek a komcsik...

jól nyomod, hajrá

6.Lenin 2010.03.16. 19:50:42

@panelburzsuj:

Igazad van,a bányában volt a táciskola,karbid lámpa fényénél.

Jogos az észrevételed,de a bányárt is bezárták, mert nem gazdaságos,lett volna más lehetőség,de azt nem engedték.

Néhány éve ismét arra jártam,borzalom ami ott volt,de biztos szoci szavazó tábor,szétloptak mindent és magára hagyták a környéket.

90-ben önk. képviselő voltak 1 nagyon szép környéken,igazi túrista pradicsomnak megfelelő helyen.Jöttek Hollandiából kapcsolatot keresni,tóltak volna lóvét is,nem kellett,minek az?
Ma 1 elhagyott trágyadomb.

aztán sokfelé jártam(szeretek utazni)
2002 előtt nagyon sok helye belekezdtek fejlesztésbe,de megint jöttek a "minek az" meg a "nem gazdaságos" emberek és itt tartunk.

A Bokros Mihályi félék,a nem gazdaságos faszok.

panelburzsuj 2010.03.16. 19:50:57

@jjulie:

Hát akkor a legjobb jó úton van a szülőfalum, mert a harmincas években két községből egyesítették! :)

Az ötvenes évek végén lett is villany, a hetvenesek elején aszfalt, a hetvenesek végén vízvezeték ...

Mikor lesz a naggyűlés?

6.Lenin 2010.03.16. 19:55:50

@ati27:

Igen,az olyan falvakba,kis városokba ahol tenni akaró emberek laknak néhány millió csodákra képes,de abból nem lehet lopni.
Nagy városok kellenek,milliárdos beruházások,na abból már jut sok-sok nokiás dobozka az elvtársaknak,szabadelvű cimbiknek.

ati27 2010.03.16. 20:03:11

Hoplitának!

Új magyar fejlesztés : hircsarda.hu/techtud/3368-itt-az-uj-magyar-harci-repulo-a-%E2%80%9Elopkodo%E2%80%9D/

U.i.: Remélem van humorérzéked! :)

ati27 2010.03.16. 20:05:22

@6.Lenin:
Nem értem mi a gond a szabadelvűséggel? Azaz a liberalizmussal? Egyáltalán tudjátok mi az? Na az szdsz az nem volt az.. De még az mszp-sem.. Röviden összefoglava mindent szabad amit nem tilos.. És EZ MINDENKIRE VONATKOZIK! Röviden ennyi lenne..

6.Lenin 2010.03.16. 20:06:42

@jjulie:

Nagyon sok helyen jártam,nem csak Mo-on.
Igazad van Bp-en elcsodálkoztam,vannak olyan hülyék,akik itt érzik jól magukat?
Különöse ma,amikor még 1 eldugott afrikai faluból is tudnék neked sms -t,e-mailt küldeni,vagy 1 tanyáról is benézhetek 1 ujzélandi maori közösség mindennapi életébe.

Le vagy maradva,ha nem figyelsz,elzúg melletted a normális világ.Nézz körül,talán már 6 milliárdan vagyunk,ebből Bp-en csak 3 millió körül,néhány seggfej.
Az értelmesektől,bocs)

6.Lenin 2010.03.16. 20:11:54

@ati27:

Igazad van,javítok

szabadelvű nem egyenlő SZDSZ.

90-ben majdnem beléptem az SZDSZ-be,mert én is azt hittem,azok.
Tévedtem.

Az MKP,MSZMP,MSZP még a közelében sem volt/van.

jjulie 2010.03.16. 20:16:44

@6.Lenin:

akkor ne nyavajog, hanem nézz bele a tanyádról a maori közösségbe

a liberálisokról való nyavajgásod előtt meg nézz bele az internetbe, mit hozott neked a libaralizmus, és holnapra írd le százszor, hogy megjegyezd: az szdsz nem azonos a liberalizmussal

hoplita 2010.03.16. 20:20:08

@ati27:
Akkor vegyél
Elvileg bárhol vehetsz, de majd számolj már be a gyakorlati tapasztalataidról öreg.

A hadi dolgokba ne másszunk bele...messzire is vezet, meg látszik, hogy csak a mantrákat mondod vissza.
Majd alkalomadtán nézz már oda, hogy rajtunk kívül hol zárták be és fejlesztették így vissza a hadiipart, akárcsak az utolsó kézifegyver gyárakig.
Még polgári lőfegyvereket sem gyártunk, ami már egy ekkora országnak a szégyen kategóriája.
De mondom hagyjuk.
@panelburzsuj:
És a jövőben ugye a korlátozott, regionális háborúkat is szövetségi rendszerekben, a nagyok felügyelete alatt fogják vívni, ugye?
Olyan dolgokkal jöttök, komolyan, hogy egy józanabb gondolkodású, a múltat és a történelmet kicsit ismerő érettségiző túltesz rajtatok.
Aki arra szorul, kényszerül, hogy mások védjék meg, annak lőttek....a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt.
Egy hadsereget mindig etetni kell....ha nem a sajátodat eteted, akkor majd fogod a másét.
Kérdés, lesz-e benne köszönet.,
De nagy szerencse, hogy ez nem csak tirátok van bízva.

jjulie 2010.03.16. 20:29:41

@hoplita:

el kell adni a foldet az izraelieknek azok aztán megvédik, nem kell itt küzdeni, fegyvergyárakkal meg katonásdival

azok majd megoldják a cigányos problémátokat is meg a szoci nyugdíjasokat is

nem erre készül a hazaffy viktorod?

snq 2010.03.16. 20:34:09

@jjulie: rendben, de így a jövőben sem fogom érteni, hogy mikor melyikről beszélünk. az szdszest nevezzük mondjuk talmudi kiválasztottságtudatből eredő kettősmércén alapuló képmutatásnak (vagy ennek valamilyen rövidítésével lássuk el), és akkor rögtön egyértelmű lesz

hoplita 2010.03.16. 20:36:01

@jjulie:
Néha nagyon unalmas tucc lenni és nem is mindig vagyok vevő a faszságaidra.

6.Lenin 2010.03.16. 20:41:14

@jjulie:

Nekem sokat hozott a liberalizmus,csak át kell mennem a szomszéd tanyára,a Julis után nyugodtan megdughatom a Bélát is.Nem kell itten bujdkolva turkálni a mézes bödönökben.

Ezen a blogon már vagy 200x leírtam,az SZDSZ sose volt liberális,meg sesemmi se.
1 kirekesztő,felfújt holyagok társága volt,így múlt időben.Hipp hipp, hurrá!

jjulie 2010.03.16. 20:43:11

@snq:

kész vagy a százzal?

a kiváltságtudat elkelt, azé a licence aki levédette, a többiek erről lemaradtak

a kettős mérce nem tudom melyik fán terem, de kigugliztam, nincs levédve, viheted

a talmud? nem olvastam, te igen?

jjulie 2010.03.16. 20:45:45

@6.Lenin:

a szavazti jog, a törvény előtti egyenlőség, ezeket a gólya hozta a tanyádra, irni tudsz csak vagy olvasni is, te kirekesztett

panelburzsuj 2010.03.16. 20:53:26

@hoplita:

Azért kérdeztem, mert már a Varsói Szerződésben is a költségek alóli kisunnyogás volt magyar hadpolitika gerince, és azóta ez a trend csak erősödött. (Csak arra költünk, amire biztos kebelbéli tolvajunk van ... A táboron belüli békesség meg legyen a szövetség gondja.)

Egyébként meg a japánok jártak az eszemben: hatvan-hetven éven keresztül "megelőző élettérvédő" háborúkat vívtak, és végül is majdhogynem hadsereg nélküli állapotukban növelték a legnagyobbra a térségi befolyásukat és otthoni jólétüket. (PL: erdők hosszú sorát tarolták le a trópusokon, otthon meg még mindig a szigetek fele erdővel borított: mindez egyetlen lövés nélkül.)

Te valóban reális lehetőségnek látod, hogy a NATO-val (azaz az USA-val)szemben kihúzza a gyufát valamelyik szomszédunk? Még egyértelműbben: ugrálhat bárki Európában amerikai engedély nélkül?

Hogy húsz év múlva mi lesz, azt meg 1930-ban sem látták valami tisztán, hiába stratégálkodtak ...

snq 2010.03.16. 20:55:53

@jjulie: kész vagyok, de meg kell mondjam, hogy nagyon csalódott vagyok, mert ezek szerint 20+ évig hazudott ezügyben a Szalonképes Européer Értelmiség

akkor ez olyan volt, mint amikor kóka a versenyt szerette?

ati27 2010.03.16. 20:55:54

@hoplita:

Hát akkor maradjunk aannyiban, hogy nem egy ember vett itt házat/lakást az ismeretségi körömben... Ha minden jól megy, megy, nekem is távlati terveim közt szerepel.. Az itteni bürokráciáról meg nem is mesélek.. lehet sirvafakadnál.. És képzeld a haditechnika elég régóta érdekel, főképp a repülés része. Nézz csak utána a mostani fejlesztéseknek: időtartam/költség címszóval. Ez nem ugy van ám hogy Gabi megmondja:csinljunk repülőt.. És 2 hónap mulva kigurul a protó 3 hónap mulva meg rencerbe van állítva 160 darab.. Kézifegyverrel meg elég esélytelen nekivágni.. Minek is? Visszafoglalni erdélyt? Megtámadni szlovákiát?

6.Lenin 2010.03.16. 20:56:27

@jjulie:

Téged mit érdekel a szavazati jog?
Bevallottad,sose szavaztál,most sincs szándékodban.

Törvény előtti egyenlőség?Ne nevettess!
Megveszem a bíróságot bútorral együtt!

Ma csak a lé számít,jjulie.Ha sokat töketlenkedik az MDF,megveszem őket,csak a Lajost rúgják ki,idegesít a bajca.

jjulie 2010.03.16. 21:00:16

@hoplita:

igazad van komolytalan vagyok kifelejtettem, hogy európát a sivatagból is el tudták látni zöldséggel, úgyhogy a te falud határából megjobban menne fog nekik

snq 2010.03.16. 21:03:55

@panelburzsuj:

>> Még egyértelműbben: ugrálhat bárki Európában amerikai engedély nélkül?

mi az hogy? nagyon is! tessék csak jjulie fenti javaslatát alapul venni: orbán beköltözteti ide fél évre a testvérpártját, hamarosan az összes elcsatolt országrész a legszélesebb nagyhatalmi egyetértés mellett vissza lenne csatolva (vagy még kicsit több is, ha hümmögne valaki az enszben, kapna az antiszemita pofájára), a cigánybűnözés pedig napokon belül megoldódna, amivel kapcsolatban a Civilizált Nyugat és a Haza Értelmisége úgy nyilatkozna, hogy mindenkinek joga van megvédeni magát

panelburzsuj 2010.03.16. 21:04:10

@snq:

A Szalonképes Européer Értelmiség nem hazudott, hanem a szadi hazudta, hogy a SZEE róla azt mondja, hogy a szadi ...

Egyébként nagyon sok egészséges kárörvendéstől fosztja meg magát az, aki csak egységes tömbnek képes látni a saját vircsaftján túli világot.

snq 2010.03.16. 21:07:10

@panelburzsuj: ehhez képest mit mondott valójában? semmit?

jjulie 2010.03.16. 21:09:29

@snq:

zseni vagy, nem jutott eszembe hogy lehetne megycsinálni a nagymagyarországot újra

hoplita figyelsz?

panelburzsuj 2010.03.16. 21:09:33

@snq:

A zsidókirályságról már Berija is elég határozottan lebeszélte a magyar állam vezetőit ...

panelburzsuj 2010.03.16. 21:14:25

@snq:

Ha az a bajod, hogy zsidók kölcsönösen földicsérik egymást (márhogy a gójok előtt, nem maguk közt), minek cifrázod ilyen Szalonképes Européer Értemiség dumákkal?

Értenék én az egyenes szóból is ...

snq 2010.03.16. 21:15:28

@panelburzsuj: mindegy, az elvtárspajtás is szép karrier volt. meg hát 10mio faschisztával nem is lehet ugye :)

hoplita 2010.03.16. 21:19:11

@ati27:
Nos...termőföldről van szó és nem lakásról.
Ne keverjük már a szezont a faszommal.:(

Nem a kutatásköltséges és hájtek repülőgyártásra gondolok én öreg.
Lehet, hogy szereted a haditechnikát, meg a repülőket, de országot katonával és kézifegyverrel lehet megszállni.
Tudod, az ami az usákoknak sem megy Irakban, meg a Afganisztánban...:DDD
Lebombázni kurva jól tuggyák, de a többi az nem megy..:D

Azért javasoltam, hogy ne másszunk bele, mert nem egy malomban őrlünk.:D

jjulie 2010.03.16. 21:21:31

@hoplita:

mát egyszer régebben megírtad hogy a leghatékonyabb fegyver manapság a szerződés, már elfelejteted?

én figyellek!

panelburzsuj 2010.03.16. 21:25:23

@hoplita:

Szerbiában egész jól ment nekik a kussoltatás.

Pedig be se tették a lábukat, csak röpdöstek.

Próbáld meg kitalálni, melyik mai európai népség-lakosság viselne el olyan életet, mint az iraki, meg pláne az afganisztáni.

Egyébként melyik NATO-tag a kettő közül?

ati27 2010.03.16. 21:25:33

@hoplita:
Hidd el ha nagyon komolyan gondolnák akkor simán leradiroznák.. ugye van nuki is.. :)

panelburzsuj 2010.03.16. 21:28:32

@ati27:

Miért tennék?

Így most gyakorolnak, tesztelgetnek, költekezgetnek, és ha nagyon nagy a sikítás otthon, akkor kicsit visszább vesznek.

hoplita 2010.03.16. 21:38:38

@panelburzsuj:
Tudod mit...?

Majd ha a hatalmi centrumok megrogynak, egymással kezdenek foglalatoskodni, amikor lemondanak a perifériákról, ha csak ideiglenesen is, és ott megkezdődik a százados visszavágók lejátszása, na majd akkor visszatérünk erre a nátó-izére.

De tudom, ezt ti el sem tudjátok képzelni, mert olyanok vagytok ezen a téren, mint a gyerekek.
Meg vagytok róla győződve, hogy ami most van, az van örökké.

6.Lenin 2010.03.16. 21:39:00

@hoplita:

Hát igen,a háborúzásnak van 1 kellemetlen része is,ha a legyőzött felett uralkodni is akarsz,akkor oda kell menni.
Akkor meg a kicsi stukker nagyobb érték,mint 1 bazi nagy ágyú.

Macerás dolog a háború,még a nyertesnek is.Hülyeségnek is tartom.

Van sokkal jobb módszer is.Odamegyek,adok sok kölcsönt.
Eladósítom őket,mindent megveszek,jó olcsón,aztán azt mondom,akinek nem tetszik:
El lehet menni kérem!Tessék!

Minek itt lövöldözni,meg nem is biztos,hogy túlélem.

hoplita 2010.03.16. 21:40:43

@ati27:
Na, ez elég gyerekesre sikeredett.

Éppen csak a bibíííí-t nem tetted hozzá.:(

hoplita 2010.03.16. 21:42:45

@6.Lenin:
Valami ilyesmit próbálok szerény eredménnyel magyarázni.:DD

[nev] (törölt) 2010.03.16. 21:44:57

@6.Lenin:
nem arról van szó, hogy nem kell a falu, hanem arról, hogy a falusi igazgatás fölösleges.

a 3000 magyar falu 20 év alatt milyen helyi rendeleteket alkotott? szerintem semmilyet. a falu nem képes az önigazgatásra. mint ahogyan a városban az utca sem képes. sőt még a kertváros sem képes. nem arra szerveződött ugyanis. a lakótömbben a házmester sem helyettesíti a rendőrt, mert nem arra szerződött.

a falu nem igazgatásra való, hanem növénytermésztésre, állattenyésztésre, erdőgazdálkodásra, vadgazdaságra. vidéken közhivatalt a mezővárosba kell telepíteni. ezt mondják a liberálisok.

de ez nem kényszer.

panelburzsuj 2010.03.16. 21:54:51

@hoplita:

A húsz év neked örökké?

Normál üzletmenet mellett még mi mindketten megéljük, nemhogy a csimotáink.

Teccél szíves lenni gondolkodva olvasni, nem csak durrogni mindig. Pont azt mondtam, hogy amíg NATO van, addig rá van nyomva a födő az (európai) évszázados meccsezésre, azt viszont nem tudjuk, hogy meddig bírja szuflával az elkényelmesedett (bennünket is beleértve!) euroatlanti népség a ma még főként gazdasági versenyt az ázsiai hatalmakkal. (arabok, indaiak, kínaiak)

Én azt nem tartom valószínűnek, hogy ha a példa kedvéért teszem azt Egyiptomban milliók kerülnek annyira szorult élethelyzetbe, hogy tömegesen próbálnak Európába bejutni, akkor Európa nem fog mégjobban összébb tartani, és tökön rúgni a körleten belül mondjuk szlovák-magyar különbalhét szítókat.

Mindkettőt, egyformán.

[nev] (törölt) 2010.03.16. 21:57:52

és ugye, hogy világos legyen a falugyűlés, és a helyi népszavazás ettől megmaradna. tehát a faluban a közvetett demokrácia közvetlenre lenne cserélve. nem elméletben, hanam a gyakorlatban. plusz a falu elöljárója összeülne a többi tanácsnokkal, hogy mit kezdjenek a kistérséggel. esetenként ott ülne a városházán, mint ahogyan a kertségek képviselője is ott ül.

de nem lesz ilyen, mert ilyet a libek akarnak, meg a konzervek, és pont nem lesznek a képviselve parlamentbe. meglátjuk, hogy április 12-től a fidesz mit kezd majd a szétaprózódott igazgatással, a 3600 kistelepüléssel.

6.Lenin 2010.03.16. 22:12:28

@[nev]:

A liberálisok ne mondjanak semmit,hanem bízzák az emberekre.

annak olyan dolgok,amit csak helyben lehet eldönteni és vannak,amit országosan.
Nem handabandázni kell,meg kell határozni,mik országos,megyei(vagy akármi) és melyek a helyi ügyek.

90-ben elhatároztuk a segély helyett,kifizetjük a meleg étkeztetést minden óvodás és iskolás korú gyereknek a kozépiskolás és szakmunkár korúaknak kollégiumi hozzájárulást.

Nem engedték,oda kellett adni a pénzt a szülőknek.
Itt az eredménye.

Mit éreznek ennek következményeiből Bp-en a minisztériumokban?

Sok problémát,kisebb összegből megoldanának helyben,mint később a következményekből fakadú sokkal súlyosabb problémákat.

Bízni kell az emberekben,de pont ez hiányzik a tolvajokból.
Ők még egymásban,vagy saját magában sem bízik.(ez oldal-,vallás független).

panelburzsuj 2010.03.16. 22:20:00

@[nev]:

Kezd letisztulni a mondókád. :)

Ha még azt is hozzáteszed, hogy faluk igen jelentős hányadában főállású "tájüzemeltető" csak nyomokban lakik, és népességb túlnyomó többsége járadékos, meg az őket ellátó köz-ezazamaz, akkor igazán jó kérdés, hogy miért pont ott laknak, ahol?

Lehetséges válasz: mert mi vidéken dugdossuk a nyomortelepeinket, nem nagyvárosokban mutogatjuk. Mert így a lepusztultságból eredő konfliktusok nincsenek szem előtt, nem veszélyeztetik és irritálják közvetlenül a tisztes kisebbnagyobbvárosi polgárságot, és a tetejébe még egy talicska pénzt is lehet szerezni "vidékfejlesztésként" mutogatva rájuk, amit aztán "elépítkezünk" úgyanúgy, mint az autópályákban.

6.Lenin 2010.03.16. 22:32:44

@[nev]:

Látom,pontosan a lényeget nem érted.
A probléma nem az önkormányzatok száma,hanem a működés feltételeiben van.
Az államnak csak a feltételeket kellene meghatározni, a támogatás(ahol rosszak a feltételek)és az elvonást.
Biztosítani az emberi élet lehetőségét.
Vagy csak hozzájárulni,ha maguk is képesek a feltételek 1 részét előteremteni,lennének ilyenek,sőt vannak is.
Tudom,most azt mondod,de hát most is ezt akarják,de ez csak a szavak szintjén van igy,a gyakorlat más.

Érthetőbben,vállalkozó voltam,mindíg azt igérték ,a kormány segíteni fogja a vállakozokat,annyira segített,hogy ma szinte lehetetlen csak törvényes körülmények között vállalkozni,hogy én is meg tudjak belőle élni.

Egy közgyülésem,szinte könyörögtem a minisztériumból jött küldöttnek,nagyon kérem ne segítsen az állam,mert arra mindig rácsesztünk,hagyjanak rendesen dolgozni,ennyi tökéletesen elég lenne.Ne segítsenek.

Tudod más,ha kívülről nézed és más,ha benne vagy.

Balt 2010.03.16. 23:17:28

@[nev]: Az nyilván a "kivétel", hogy a "liberális" (lutheránus) Svédországban 2000-ig államvallás volt a evangélikus, nem történt meg a szekularizáció... Tehát a - máskülönben református - Orbánt római pápának beállítani erős aránytévesztés. :))

Balt 2010.03.16. 23:21:29

@hoplita: "Baromságokat beszélsz, harmadkézből kapott félinformációkkal dúsítva.

Tele már a tököm azzal, hogy azok okoskodnak elől az ostromról, akik még a tévében is csak felvételről látták.:(((("

Én viszont nagyon örülök neki, hogy kb. Toroczkayék Kossuth térre visszatértekor indultam haza. A tévéből követtem az eseményeket, többek közt az idézett Nagy József interjút. (Talán másnap.)

Egyébként most beszél egy volt gárdista Bayerral, remélem örülsz. :)))

theofil 2010.03.17. 05:04:59

@hoplita:

Igazán nem akarlak felzaklatni de Magyarország pénzügyileg, gazdaságilag össze van kötve Európával.
Ha megunnak minket és az Eu kirak minket saját magából és nem finaszírozza tovább a magyar költségvetést akkor bekövetkezik az államcsőd.

Ami azt jelenti konkrétan, hogy nincsenek fizetések, nincs nyugdíj, nem működnek a kórházak, nincs villany, stb.
Visszamegyünk a kőkorszakba,
ellőször csak fosztogatásoknak és vandalizmusnak nézünk elébe, majd bekövetkezik a teljes káosz.

És akkor ott ülhetsz Vonástul az édes magyar anyaföldön és pecsételhet Morvai....

Ezt akarod?!

theofil 2010.03.17. 05:28:42

Kedves hoplitám!

A mai jobboldal az ő különös nézeteivel Orbán, a Fidesz vezérkar és a jobboldali médiumok műve -ebből a körből nőttek ki a jobbikos nézetek is.

Ennek a nézetvilágnak az a közös jellemzője, hogy indulatok és érzelmek vezérlik, nincs fék, nincs tárgyilagosság, az elégedetlenkedés nincs a józan ész kereteibe szorítva.

Erre akkor kellett rájönnöm - és hidd el, megrázó élmény volt! - amikor tegnap azt kellett olvasnom itt, hogy a magyar baloldali kormány megengedője, vagy megrendelője volt a rasszista cigánygyilkosságoknak.
De legalábbis hagyta!

Ezt az észvesztő baromságot pedig egyesek Izraelre és a Moszadra való hivatkozással próbálták életszerűvé tenni, egyenes párhuzamot vonva a magyar kormány és a palesztin terrorszervezet ellen küzdő Izrael között.

Hidd el, hogy elkámpicsorodtam.
Mert ekkora baromságok olvastán az embernek még az élettől is elmegy a kedve.

A magyar jobboldal csak uszítani és hergelni képes a híveit.
Nincs akkora baromság amit ne próbálnának nekik beadni és nem sikertelenül.
Amikor tegnap bekapcsoltam a tévét a hármas csatorna jött be elsőnek, a Hírtévé. Ott ült egy tudósféle (nem jut eszembe a neve, pedig ismerős) és a legnagyobb komolysággal beszélt arról, hogy a hazafi szó a baloldalon gúnyolódás tárgya.

És ezt a baromságot minden jel szerint komolyan is gondolta!
És ez egy televízió....nem, kedves hoplitám, ez egy televíziónak látszó szemétdomb.

Arra kérlek használd időnként a saját fejedet. Tudom, hogy nincs választási lehetőség, nincs normális politikai erő a porondon, de azért még mindig lehet gondolkodni és a kritikai érzéket nem kell kivetnünk magunkból - azzal a párttal kapcsolatban sem amellyel szimpatizálunk.

6.Lenin 2010.03.17. 08:29:27

@theofil:

Ha megunnak minket és az Eu kirak minket saját magából és nem finaszírozza tovább a magyar költségvetést akkor bekövetkezik az államcsőd.

"Ami azt jelenti konkrétan, hogy nincsenek fizetések, nincs nyugdíj, nem működnek a kórházak, nincs villany, stb.
Visszamegyünk a kőkorszakba,
ellőször csak fosztogatásoknak és vandalizmusnak nézünk elébe, majd bekövetkezik a teljes káosz."

Tőled idéztem.Ezeket Te írtad.

Miért vagyunk ilyen helyzetben?Hogyan történt?
Kik a felelősek ezért?

Ezeket pedig én kérdezem.

"Arra kérlek használd időnként a saját fejedet."

Ezt is Te írtad.
Miért nem ezt teszed Te is ?

radala 2010.03.17. 09:15:56

@jjulie: Köszönöm. Igazán büszke vagyok rá, hogy a neveletlennel sikerült ennyire fölbaszni az agyadat. Érdekes mert egyszer már megpróbálkoztam a neveletlen szóval esetedben, és akkor is gondoltam, hogy a neveletlen sokkal durvább, mint a kurva anyád lenne, de akkor még elsiklottál fölötte.
Jól indul a napom, hogy látom mennyire értek a szavakhoz:-)
Baromi jól főzök. Mondjuk szerintem egy vegyésztől/biokémikustól/ilyesmitől ez el is várható.
Tudod mi a különbség aközött, amit te tudsz a történelemről, meg amit én tudok mondjuk a természettudományokból?
Az, hogy a te tudásodat én a guglival 1 mp alatt utolérem. Ezzel szemben te még a keresőszót sem tudnád kitalálni.
@[nev]: kedves név!
"A másik ok, hogy Dembinszky Mo-n kb annyira volt sikeres, mint Demszky," ezt írtam én nagyon jól tudom ki volt Dembinszky, kellett hozzá a gugli kétségtelen, de abban a pillanatban, hogy szükségem volt az információra már tudtam is ki az.
Kósa nem különösebben homonim (vagy hogy hívják az ilyesmit) Kossuth-tal.
Amúgy, már sokszor hallottam tőled ezt a vidékre a döntéseket és roppant szimpatikus is. Szerintem én ezekkel a dolgokkal maximálisan egyet tudok érteni és senkit nem láttam volna, aki érdemben tudta volna cáfolni a véleményedet, úgyhogy én ezt egy szép és hasznos javaslatnak tartom.

jjulie 2010.03.17. 09:48:58

@radala:

az hogy nem szarom le a történelmismeretet, az az én neveltetésem része és nem a tanult szakmám, és soha nem éred utól a guglival, ahhoz máshova kellett volna születned, de az nem a te hibád

az hogy már már vallásos hívőként tekintesz egy egy pártra, az már talán,

a főzőtudományodban kételkedem, ahhoz önálló egyéniség és kereativitás kell, persze egy kósavicc szintjén lehet hogy elboldogulsz a konyhában

theofil 2010.03.17. 10:04:17

@6.Lenin:

Most nem a múltról van szó, hanem a jövőről.

radala 2010.03.17. 10:39:06

@jjulie: Kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondolna arról, hogy melyikőnk hite vallásosabb. Nyilván én nem vagyok hivatott megállapítani a saját Fidesz imádatom fokát. Mindenesetre a te gyűlölködésed szerintem jobban kilóg a sorból. Persze te ezt képzelheted egyéniségnek. De szerintem csak egy szánalmas frusztrált álértelmiségi vagy, aki azt képzeli, hogy ha valaki valamiről mást gondol, mint ö, az csak is a szellemi képességeinek a hiányából fakadhat. Holott ez csöppet sincs így.
Természetesen én sem szarom le a történelmet, csak egyszerűen saját helyiértékén kezelem.

reichenberg kenéz 2010.03.17. 11:13:25

"A jövő itt van és előttünk hever, ha nem akarjuk hát nem jön el!" énekelte 20 évvel ezelőtt - többek között - Menyhárt Jenő. Aktuálisabb mint valaha basszus!!!!!!

6.Lenin 2010.03.17. 11:42:04

@theofil:
@theofil:

A múlt ismerete nélkül a jövő szart sem ér.

Ezért (is) fog bukni az MSZP,mert úgy néznek a jövőbe,hogy a múltat szeretnék elfelejteni.A jövőben meg nem tudják,mit is kellene nézni,hiszen a múlt hibáit elkendőzik.

Ha a jovőbe szeretnél látni,ismerni kell a múlt hibáit.

Hagyjuk a múltatat,nézzünk a jövőbe,tipikus szoci duma.Ezért marad utánuk midig 1 nagy szarkupac.

theofil 2010.03.17. 11:50:26

@6.Lenin:

Kedves Lenin regisztrálj a Kapcsolat.hu-ra, ott megtalálod Gyurcsányt blogostul,
és szemrehányást tehetsz neki bármiért amihez kedved szottyan.

Várkonyi 2010.03.17. 20:18:19

A tévés beszélgetésekhez nagy vonalakban: a két elemző közül Török Gábor tudott leginkább túllépni a pártpreferenciáin, a Stumpfon érezni lehetett a négy év kancelláriaminiszterség befolyásoló erejét...:)

ZöldszemM2 2010.08.01. 19:07:52

@theofil:
Már majd megfeledkeztem a gyúrcsókról !
tékenykedik még a féreg ???
süti beállítások módosítása