Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:21

Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott szavazóik között. Ha egyikük most kiesne a versenyből, az egyértelműen – és nem csak közvetve - a másik pártot erősítené.

Az ajánlószelvények gyűjtése már viszonylag jó lakmuszpapír lehet abban a tekintetben, hogy melyik párt áll jobban; ráadásul az induló jelöltek száma alapján valaki eleve kedvezőbben jön majd ki ebből a versenyből. Mára világos, hogy mindkét pártnak lesz országos listája, így az igazi kérdéssé az vált, hogy egyrészt az ország hány százalékán lehet szavazni ezekre a pártokra, másrészt hány egyéni jelöltjük indulhat április 11-én.

Pár napja már említettem, de nem árt megismételni:

(1) 1990-ben fordult elő először és eddig utoljára, hogy egy párt úgy jutott be a parlamentbe, hogy nem volt meg mind a 20 területi listája (KDNP - 15 lista).

(2) 1990-ben fordult elő először és eddig utoljára, hogy egy párt úgy jutott be a parlamentbe, hogy az egyéni választókerületek közel felében nem volt jelöltje (Fidesz - 81 önálló jelölt, ebből 25 Budapesten).

Már csak péntekig kell várni arra, hogy ezekre a kérdésekre választ kapjunk, mindenesetre a ma esti hivatalos adatok már fej-fej melletti versenyt mutatnak. Az aktuális állás szerint mindkét pártra az ország felénél többen szavazhatnának a választók: az LMP a korábbiakhoz képest sokat lépett előre, három új területi listára lett esélye, de az MDF is – Debreczeni József és Csapody Miklós révén - megindult valamelyest a számukra kulcsfontosságú budapesti lista elérése felé.

 



Szám



Főváros, megye
Szavazók száma
Összes választó százaléka
Területi
listához szükséges egyéni jelöltek száma / Összes evk
MDF
elfogadott
(döntésre vár)
-közös jelöltek nélkül
LMP
elfogadott
(döntésre vár)
1.
Budapest
1 356 508
16,8
8 / 32
1 (+2)
11 (+4)
2.
Baranya
322 086
4,0
2 /  7
2
4
3.
Bács-Kiskun
432 820
5,4
2 / 10
4
3
4.
Békés
306 798
3,8
2 / 7
2
0
5.
Borsod-Abaúj-Zemplén
566 320
7,0
3 / 13
3
3
6.
Csongrád
339 125
4,2
2 / 7
2 (+1)
0
7.
Fejér
347 199
4,3
2 / 7
0
0
8.
Győr-Moson-Sopron
358 285
4,4
2 / 7
4
0 (+1)
9.
Hajdú-Bihar
434 610
5,4
2 / 9
3
0 (+1)
10.
Heves
255 914
3,2
2 / 6
0
0
11.
Jász-Nagykun-Szolnok
323 653
4,0
2 / 8
2 (+2)
0
12.
Komárom-Esztergom
252 459
3,1
2 / 5
3
0 (+3)
13.
Nógrád
169 870
2,1
2 / 4
2
0 (+1)
14.
Pest
949 658
11,8
4 / 16
5
3 (+2)
15.
Somogy
264 434
3,3
2 / 6
0 (+1)
0
16.
Szabolcs-Szatmár-Bereg
445 790
5,5
2 / 10
1
0 (+1)
17.
Tolna
195 414
2,4
2 / 5
1
2 (+1)
18.
Vas
213 650
2,6
2 / 5
0
0
19.
Veszprém
297 293
3,7
2 / 7
1
0 (+1)
20.
Zala
238 084
3,0
2 /  5
1
1 (+1)
Összesen
8 069 970
100,0
Egyéni jelöltek száma:
176
43
43
Területi listák száma:
20
11
8
Választók hány százaléka voksolhat a párt listájára:
55,2%
53,5%
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr81845020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buzgómócsing 2010.03.16. 19:24:17

Pont azért jöttem, hogy ezt megnézzem, melyik hogyan áll. Gondolatolvasó ez a Gábor. ;)

cefrecece 2010.03.16. 19:26:47

Na végre.
Már azt hittem a mai napot ellustálkodod.
Hajrá LMP!

Lucilius 2010.03.16. 19:28:52

Gábor, tudtam h nem lehet hét LMPés poszt nélkül :-)

2010.03.16. 19:32:29

Kérdés, hogy vállalja-e az MDF a meglévő budapesti céduláinak átjavítását - és valószínűleg nem törvényes úton. Nem értem, hogy ennyi választási rutin után hogy lehettek ennyire balfékek, hogy nem tudták, hogy a közös név nem számít a területi listába ?!

gentry 2010.03.16. 19:32:52

A mai nagy LMP-s hajrá után (ma eddig 15 új képviselő) én is vártam, hogy lesz egy ilyesmi poszt. Az idei választás legizgalmasabb kérdése, hogy lesz-e negyedik párt a parlamentben.
Pár hete még úgy nyilatkoztam, hogy a két szavazatunkat 1 Mdf 1 LMP arányban osztjuk az asszonnyal, mostanra azonban 2 LMP-re változtattunk.
Hajrá LMP! :)

2010.03.16. 19:33:11

@Lucilius: Ahogy jobbikos és mdfes nélkül sem ;-)

ubul2000 2010.03.16. 19:34:18

Ha mindkettő közel 5%-ot ér el, de alatta marad, az - szerintem - a Fidesznek és a Jobbiknak lehet jó. Mert gyanítom, hogy e két párt szavazótábora döntően az mszp, szdsz korábbi szavazóiból kerülhet ki, és így gyengíti az mszp-t. Ha bejutnak, akár csak egyikük is - az a Jobbiknak lehet rossz (az Mszp mellett természetesen), mert lecsípnek az országos listából.

2010.03.16. 19:34:54

@gentry: Ez az! Biológust a parlamentbe! :)

Lacóka 2010.03.16. 19:37:26

Kedves Gábor!

Ha jól látom, h az mdf-nek Bp-n van még 4 jelöltje, akik mdf+szdsz néven futnak. Jól értem, h ők nem mdf jelöltnek számítanak, vagyis a listaállításba nem számítanak bele, és (gondolom) a rájuk adott szavazat sem csordul tovább az országos listára. Ha így van, van Önnek bármi ötlete, h ennek így mi értelme?

Lucilius 2010.03.16. 19:38:24

Biztos olvastátok h a Forsense szerint az LMP 5%on áll úgy hogy a lakosság kb 20%a ismeri. Azért ez nem semmi adat - már ha igaz.

k.peti 2010.03.16. 19:39:13

Látom lett egy LMP-s post, ezért ide is bemásolom az OVB állásfoglalását LMP ügyben. Biztos többeket is érdekel.

Törvénytelenül vádolta az LMP-t a Jobbik
Jogszabálysértő volt a Jobbik kampányigazgatójának, Szabó Gábornak a közleménye a Lehet Más a Politika állítólagos nagykőrösi választási csalásáról - állapította meg egyhangúlag az Országos Választási Bizottság.
nol.hu/belfold/torvenytelenul_vadolta_az_lmp-t_a_jobbik

Kenwyn 2010.03.16. 19:41:13

Gábor, tudod már,h miről fogsz írni a 100. bejegyzésben? :)
Esetleg egy áttekintés vagy összefoglaló az eddigi blogos munkásságodról, a tapasztalatokról, vagy egy napi aktuális esemény elemzése? :)

Zigi 2010.03.16. 19:41:35

Álmaimban a végeredmény:

3. MSZP 4,99%
4. LMP 4,98%
5. MDF 4,97%

ubul2000 2010.03.16. 19:42:05

@k.peti: Egyről nem nyilatkozott az OVB, hogy mi van azzal az egy szavazócédulával, ami nyilvánvalóan csalást jelent.

ubul2000 2010.03.16. 19:42:37

@Zigi: Ha bejön, küldök egy pezsgőt.

Lucilius 2010.03.16. 19:43:36

@Lacóka:
egy tipp: az SZDSZ csak így volt hajlandó közösködni. A Szadesznél valszeg arra számítanak h a budapesti listáról bejut egy szabadmadár: ő fogja majd képviselni a liberálisokat az OGYben. És majd ebből kiindulva megpróbálják újra építeni a pártot az önkormányzati választásokra.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 19:43:42

@ubul2000: ezért mondta az mszp, hogy csak ők vannak egyedül. kell ez a retorika. ahogy a fidesz is használja, hogy csak ők vannak. elszívni a levegőt is a kicsik elől.

Lucilius 2010.03.16. 19:44:56

@Kenwyn:
Szerintem a 100. postot írja meg TG rajongó :o)

eastwood09 2010.03.16. 19:45:12

hát ahogy látom egyik ártnak se lesz túl sok egyéni jelöltje, talán még a 80-t se érik el, mint a példában említett fidesz 90-ben.
ekkor azonban felmerül a kérdés, hogy mennyire fogják megosztani a szavazatokat a választók? Egy korábbi posztban volt, hogy a tapasztalatok alapján nem nagyon...
szerintetek?

Kenwyn 2010.03.16. 19:45:14

Ha sz MDF-nek meglesz a pesti lista akkor könnyen elképzelhető,h az LMP és az MDF "kiütik" egymást a szavazáson, s egyiknek sem lesz meg az 5%.

mrs. white 2010.03.16. 19:45:35

Csapodit elfigyelve az ATV a pesti lista inkább kincstári optimizmusnak tűnik. Nagyon necces ha még péntek délelőtt is gyüjtik a kopikat.

Azért a jóisten kegyben tarthatja őket hogy éppen a végére valami véletlen folyamán csak sikerül összekaparni.

Na erre mondta Lévai azt, hogy ebben nem akar résztvenni.

Kenwyn 2010.03.16. 19:46:39

@Lucilius:

ne fesd az ördögöt a falra... :)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 19:47:07

@Zigi: sajnos ez csak álom. leglábbis ami a szocikat illeti. lmp-nél még bejöhet, de ha van listájuk mindenhol, elképzelhető sajnos a bejutásuk.

mrs. white 2010.03.16. 19:47:25

@Lucilius: Az rövid post lenne nagyon.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2010.03.16. 19:47:44

Bocsánat de ebben most mi volt az elemzés?:(

Balt 2010.03.16. 19:48:36

@Lacóka: Nagyon egyszerű: mert így szól a választási törvény. Vagy tessen szépen felvállalni a pártszövetséget az SZDSZ-szel (és akkor 10% a küszöb), vagy nem éri meg sumákolni...

Kenwyn 2010.03.16. 19:49:24

@Lucilius:

akkora média hátszele van az LMP-nek,h kabátot kell vennem lassan, mert megfagyok ebben a huzatban. nem hiszem,h nem szponzorálják őket a háttérben...

Békés megye 05. vk 2010.03.16. 19:49:37

Csapody úgy nyilatkozott, neki már a múlt héten megvolt a 750 cédula. Akkor miért csak ma adta le? És akiknek bejelentették hogy már meg van akkor azok ma miért nem adták le?(Pl:Pusztai Erzsébet)

Nálunk a LMP - nek nagyon nem akkar egy sem össze jönni

mrs. white 2010.03.16. 19:50:17

@colosgirl: Engem eddig a legkevésbé az lmp zavar, ha választani lehet akkor már inkább az lmp mint maszop.

Amúgy meg ha bekerül a maszoptól nem keveset vesz el, nekem ez inkább vállalható opció.

török gábor 2010.03.16. 19:50:22

@dr. Oláh Péter Balázs: semmi :) de ha ezeket az adatokat nem tudjuk, akkor a tények nem zavarnak minket a szabad szárnyalásban.

Balt 2010.03.16. 19:50:33

@Zigi: Ez sem rossz, de én még az LMP bekerülését el is viselném, ha azzal garantáltan kiesik az MSZP. :)

ubul2000 2010.03.16. 19:53:05

@colosgirl: Világos és érthető. Ahogy szerintem csak kampányretorika a fidesz 2 milliója is. (Messziről jött ember azt mond, amit akar) Sehol nem fogja tudni ezt a számot ellenőrizni.

török gábor 2010.03.16. 19:53:27

Vas, Heves, Fejér: mindkét pártnál nulla. Ez is érdekes.

tlac 2010.03.16. 19:55:14

@Lacóka: azt hitték több KC lesz Bp-en...

Kenwyn 2010.03.16. 19:55:25

@Kenwyn:

nem erre a blogra értettem,mert ez egy elemző blog, ahol (nagyon helyesen) kötelező teret adni az eseményeknek, hanem általában a médiában.

török gábor 2010.03.16. 19:55:57

@Kenwyn: nincs számizém :) szóval nem lesz összefoglalás vagy áttekintés. holnap délelőtt portfolio online interjú, ha utána még lesz erőm, arról szeretnék írni - kivéve, ha történik valami lényeges közben -, hogy a média milyen szépen politizál a kampányban. márc. 15. szép példája volt ennek.

Lacóka 2010.03.16. 19:55:57

@Lucilius: érdekes elmélet, pláne, h ha igaz, ezzel épp a bp listát fúrják meg, vagyis az esélyt, h bármelyikük bent legyen

egyébként az én elméletem inkább az, h a választások után az mdf alapjain lehetne/kellene egy kapitalista-liberális pártot felépíteni, mdf, ex-szdsz, bokros, etc, akár új névvel. több realitása lenne, mint az szdsz-t feltámasztani

ubul2000 2010.03.16. 19:55:59

@ubul2000: Az utolsó mondatból a senki kimaradt

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2010.03.16. 19:56:04

@török gábor: Ok, ez igaz:) Csak néha örülnék, ha kicsit mélyebb elemzések is lennének persze, ami még közérthető. Általában érzem, hogy finomak a vélemények vagy nem túl mélyek.

Mi-ért 2010.03.16. 19:56:20

@török gábor:

Szervusz Gábor!

Hadd kérdezzem meg azt mire alapozod, hogy listán nem szavaznak arra a pártra, amelyiknek adott körzetben nincs egyéni képviselő-jelőltje?

Nem tűnik logikusnak, hiszen a kettő nem függ össze. Két különböző papírrol van szó. Aki meg elmegy, az mindenképpen X-szel.

Köszi a válaszod!

mrs. white 2010.03.16. 19:56:23

@török gábor: Heves 3-ashoz tartozom.
Engem az lepett volna meg ha bármelyiküknek meglenne.

Balt 2010.03.16. 19:57:17

@török gábor: Hú, ez merész lesz, kíváncsi vagyok! Akár 101-edjére is... :)

tlac 2010.03.16. 19:57:21

@Lucilius: rövid lenne a poszt..

Lacóka 2010.03.16. 19:57:28

@Balt: ezért is mondták, h nem mdf-szdsz lista van, hanem ex-szdsz-esek indulnak az mdf-listán (nyitás vagy befogadás politikája, nem is emlékszem már)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 19:57:46

@ubul2000: annyi ellenőrzés van, hogy a leadottak jegyzőkönyvben vannak az ovb-nél, a maradékot megsemmisítik közjegyző előtt. a közjegyzői iroda alkalmazottai elvben átszámolják, és hazugsághoz nem adják a nevük, de azokat más szempontból nem ellenőrzik, csak darabra. lehet az akár fénymásolt is. szóval nem lehet tutira kijelenteni. de elméletben össze lehet szedni.

cotti 2010.03.16. 19:58:01

@török gábor: A szépen illetve a szép ugye idézőjelben értendő? :)

Török Gábor rajongó 2010.03.16. 19:58:13

A címadó kérdés helyesen: Török Gábor! --->ez nem is kérdés!

Kenwyn 2010.03.16. 19:59:52

@török gábor:

mindhárom kemény jobbos illetve Fideszes megye. A Fejér megyei helyzetképet van szerencsém egészen közelről ismerni, nos ott szinte csak a Fidesz és a Jobbik van jelen.Az MSZP a futottak még kategória, utánuk viszont néma csönd..

Lucilius 2010.03.16. 19:59:58

@török gábor:
Szerintem az is furcsa h az LMP Csongrádon sehol nincs: Szeged mint nagy egyetemi város, erős természettudományi karral, tele világmegváltó fiatallal.

Balt 2010.03.16. 19:59:58

@Lacóka: A Bokros-i restauráción gőzerővel dolgoznak (lásd torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/15/96_miert_lett_karakter_on_gyilkos_bokros), de szerintem (is) csak homokra építik a kártyavárat...

mrs. white 2010.03.16. 20:00:55

@török gábor: Arra gondolsz hogy az mdf 80 embere képi megjelenítés iránt kiállt, míg a jobbik tömeg nem volt látható az rtl klubbon? Ellenben az elmondott két mondat kifejezetten negatív képet rajzolt róluk.

Mondom én ezt aki nem jobbik szimpatizáns.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 20:01:10

@mrs. white: megértelek, és természetesen tiszteletben tartva, de én nem szavazok rájuk. én az előző hozzászólásaimban kifejtettem részletesen minden pártról a véleményem. én maradok még mindig a fidesznél. :)

Lucilius 2010.03.16. 20:01:31

@Kenwyn:
Heves azért elég balos megye volt mindig is.

2010.03.16. 20:01:50

@Zigi: Ja, álmaidban. Ébredj fel, bilibe lóg a kezed! :)

mrs. white 2010.03.16. 20:02:11

@Lucilius: Lehet hogy nem oda vannak bejelentve az egyetemisták lakhely szerint.

2010.03.16. 20:02:47

@ubul2000: Az kérlekszépen a jobbikos alelnök provokációja volt.

Balt 2010.03.16. 20:03:37

@Lacóka: Na, hát ez az: ha még ragaszkodnak az SZDSZ brandhez, akkor kár volt sumákolni, ha meg nem (nemigen...), akkor indulhattak volna "tiszta" MDF-esként is. Na mindegy, a brilliáns PC-Somogyi amatőrizmus vastagon megmutatkozott.

Lucilius 2010.03.16. 20:04:54

@Kenwyn:
Nyilván a ballib sajtó egy része már muszájból is tolja őket. A nokiás dobozok után már nehéz beállni az MSZP mögé, úgyhogy kénytelen kelletlen az LMPért küzd.

mrs. white 2010.03.16. 20:05:27

@colosgirl: Hm..Szerintem én sem azt mondtam hogy rájuk szavazok. Sőt.

Mi-ért 2010.03.16. 20:06:19

@Lucilius: Tévedsz. Pont arról van szó, hogy sok-sok Nokiás doboz után állt be a ballib sajtó az MSZP mögé. ;-)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 20:06:36

@török gábor: nem tudom most milyen sűrűn adnak ki felmérést a közvélemény kutatók. az is megérne egy elemzést, hogy a legfrissebb hogyan is áll, és milyen hatást mértek március 15-nek. és az összes mérést egymás mellé tenni, hogy miért szoktak ellentétes dolgokat egy időben mérni. pl. az egyiknél erősödik éppen egy párt, míg a másiknál csökken a táboruk. egymás mellett kielemezni a tárki, sonda, medián, századvég, forense stb. elemzéseit, tendenciáit.

Kenwyn 2010.03.16. 20:07:17

@török gábor:

hmm, az remek téma,-még jubileumi bejegyzésként is szuper. :)

Balt 2010.03.16. 20:07:42

@colosgirl: Jó, ez nem is kérdés, de az MSZP-t előbb utóbb le kell váltani valami valódi baloldali pártra. Ez lehetne akár az LMP is közép-, sőt rövidtávon...

ubul2000 2010.03.16. 20:08:21

@Mi-ért: Bocsi, hogy kéretlenül beleszólok. De ha a megyében nincs meg a listaállításhoz szükséges egyéni jelölt, akkor nincs lista.

török gábor 2010.03.16. 20:08:35

@Mi-ért: a tapasztalatokra. ahogy az adatokat ismerem, ez tömegesen utoljára az 1990-es fidesznél volt megfigyelhető (közel kétszer annyi szavazat listán, mint egyéniben).

discretio 2010.03.16. 20:08:36

@dr. Oláh Péter Balázs: Érdekes, hogy újból és újból felbukkan valaki, aki a postok "szakmaiságát " kéri számon. Ezt persze lehet, de egy ilyen blog nem elsősorban szakértőknek íródik, hanem szerintem nagyjából olyanoknak akik értékelik TG munkáját és egyébként szeretnek agyalni, álmodozni, véleményüket viszontlátni , egojuknak nagyobb nyilvánosságot adni :) " stb. stb stb.
Szóval, jó ez így, hidd el.

Kenwyn 2010.03.16. 20:08:48

@Lucilius:

basszus, Hevest olvastam és Zalára asszociáltam... :) természetesen igazad van.

Balt 2010.03.16. 20:09:07

@mrs. white: Milyen igaz... (Off: Sose voltam kollégista: oda be kell jelentkezni? :))

mrs. white 2010.03.16. 20:10:14

@colosgirl: Én kifejezetten egy olyanra lennék kiváncsi ami fletó charta-s beszéde előtt és után következik.

A 15.- beszédek hozták a papírformát. kb ez volt várható, de a fecsgés paganinije biztos nem hagy közömbösen senkit egyik oldalon sem.

Mi-ért 2010.03.16. 20:10:40

@ubul2000: Ez eddig OK. ALap dolog. De Gábor valahol azt írta korábban, hogy ott ahol lista van, de nincs minden körzetben jelőlt, ott azokon a helyeken a listára is kevesebben szavaznak az átlagnál. És én ezt nem vágom miért...

Balt 2010.03.16. 20:10:44

@Mi-ért: Amikor beálltak, akkor még csak Budapesti Telefongyár volt. :))

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2010.03.16. 20:12:16

@discretio: Nem tudom kik mit írnak, mert sose olvasom, csak azt amit TG. szerintem azért meg lehet próbálni kicsit mélyabb szántást, hidd el. Tud közérthető lenni, nem kell az embereket lebecsülni.

Mi-ért 2010.03.16. 20:12:22

@török gábor: Ergo ha lesz is mondjuk az MDF/LMP-nek listája, az még nem jelenti azt, hogy mindenhol meg is kapják azt a szavazat mennyiséget mint amennyit átlagban kéne kapniuk?

Balt 2010.03.16. 20:13:06

@török gábor: :) Így lehetett, mert én is így szavaztam '90-ben (még...)

ubul2000 2010.03.16. 20:13:10

@Mi-ért: Talán pszichés oka lehet, nem tudom

Lucilius 2010.03.16. 20:15:00

@török gábor:
szvsz az LMP hasonlít a 89-90es fideszhez - radikális, liberális, alternatív. És szerintem a szavazóbázisa és hasonló lehet mint az akkori fideszé - fiatalok, harminc év alattiak, egyetemisták vagy friss diplomások. Én eltudom képzelni h ez a réteg ugyanolyan tudatosan szavazzon mint a fidesz 90-es tábora.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 20:15:29

@Balt: az igaz. kell baloldali párt. a szocik nem azok. nekik kellene a 4,9% és akkor azt mondom, jöjjön az lmp akár 18%-al. nem lenne rossz: fidesz 59% jobbik 18% lmp 18% mdf 4% egyéb párt 1 % :))

Balt 2010.03.16. 20:15:36

Hú, de ronda Magyar "Progresszív" Kornélia, azt a bánatos! Mondjuk nekem sose volt a szívem csücske, de most kb. úgy néz ki, mint egy MSZP-s szóróajándék díszpárna. :)) (Pardon az offért, csak segítek a konkurenciát leküzdeni! :)) Na meg HírTV, now.)

mrs. white 2010.03.16. 20:16:28

Hogy a címben feltett kérdéshez kapcsolódjak. Egyértelműen az Lmp áll jobban. Nagyobb értéke van budapesten listát állítani, erősebben jelen lenni, mint mondjuk debrecenben. Az előbbi baloldali fellegvár volt itt sokkal többet lehet kihasítani az össz szavazatból mit az utóbbival.

Bp-en sok az eszkimo de sok a baloldalifóka is.

Kenwyn 2010.03.16. 20:16:33

@Lucilius:

semmi bajtársiasság, csak a menekülés a süllyedő hajóról?

nolto 2010.03.16. 20:16:40

@Békés megye 05. vk:
Tizenhat évvel ezelőtt még én is ott szavaztam. :)

Lacóka 2010.03.16. 20:17:07

@Balt: nagyon csúnyán benézték, lehet az szdsz megegyezés nélkül se indult volna...

egyetlen magyarázat, h kellett nekik a pesten szervezetileg erős szdsz, de láthatjuk, ezzel se mentek sokra

Balt 2010.03.16. 20:17:50

@mrs. white: "Én kifejezetten egy olyanra lennék kiváncsi ami fletó charta-s beszéde előtt és után következik."

:)) Na, ez jó lesz pénteki menünek! :)

Kenwyn 2010.03.16. 20:19:11

Off.

megújult Orbán Viktor weblapja, szinte semmiben nem emlékeztet a fideszre, szép zöld lett. :)

panelburzsuj 2010.03.16. 20:19:14

@mrs. white:

Javasolt századik poszt:

Balfék-e a balfóka?

Lucilius 2010.03.16. 20:19:15

@colosgirl:
listán 7.5% - 8% körül, egyéniben 4.5% (?)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 20:19:40

@colosgirl: javítok, bocsi. kihagytam a szocikat :D nagy álmodozásomban :D
szóval fidesz 55%, lmp 18%, jobbik 18%, szocik 4%, mdf 4%, egyéb párt 1%
szóval így oké lenne :)

globglob 2010.03.16. 20:20:30

Péntek-szombat magasságában néhányan telefröcsögték az összes létező fórumot, blogot (ezt is), hogy Földi Áron márpedig csalt. Akkor én azt írtam, hogy várjuk meg a vizsgálat eredményét, csak utána ítélkezzünk.
A vizsgálat lezárult, fentebb már linkelték az eredményt.

Ehhez kapcsolódó hozzászólás az Index fórumáról:

Vak_Pali:
Nos, itt a Földi Áron sztori.

Ma a területi vál biz átvizsgálta és 749-et érvényesnek talált :) milyen érdekes, nem?
Pár tipikus hiba: volt olyan, hogy a jelölő szervezet nevéhez valaki a saját nevét írta, és amikor kihúzta és beírta, hogy LMP, akkor ezt nem "csillag javítás aláírás"-sal tette.
FÁ megjegyzése: Ezt a cédulát magam gyűjtöttem, azért nem javíttattam, mert úgy véltem egyértelmű a szitu.
5 db olyat nem fogadtak el, amelynél a személyi igazolvány száma volt beírva és fölé vagy alá írták a személyi számot. Pedig mind egy kézírással volt írva és eredeti volt.
Itt is a "csillag, csillag jav: aláírás" formula segíthetett volna.
Az eredetileg elmeszelt 130 ból így 124-et elfogadtak.
625+124 = 749
A különféle tollakkal írt cédulákat természetsen elfogadták, hiszen az szabályos.
Tehát mindent szőrszálhasogató módon átvizsgálva 787 cédulából 749 érvényesnek bizonyult.
Végül a jobbikos céduláját is elfogadták és érvényesnek tekintették, mivel nem volt kettős ajánlás. A jobbikos bizottsági tag nem is hőbörgött emiatt. Hiába hazudja azt a fickó, hogy kért újat.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 20:20:56

@Lucilius: köszi szépen az infót. :) tényleg most ennyire várják az lmp-t is

Kenwyn 2010.03.16. 20:22:06

@colosgirl:

nem, sötétzöld, nagyon konzervatív. nekem nem annyira jön be, mert kissé sötét tónusú.

mrs. white 2010.03.16. 20:23:41

@colosgirl: Mszopnak 4.99%. Hogy a guta üssem meg a gyengébb immunrendszerel megáldottakat.

Lucilius 2010.03.16. 20:24:04

@colosgirl:
Ennyit azért nem fognak kapni; a fidesz ismertsége 90ben sokkal nagyobb volt. Ha bejutnak is az OGYbe, pár száz- pár ezer szavazaton fog csak múlni.

discretio 2010.03.16. 20:24:35

@dr. Oláh Péter Balázs: Én rendszeresen írok ide és olvasom is a többiek bejegyzéseit, az igaz,hogy nem csak TG-re vagyok kiváncsi, hanem a többiek gondolataira is. Nem becsülök le senkit és azt sem érzem, hogy engem bárki lebecsülne avval, ha " nem szánt mélyen."
Nyilván te mást keresel és ahhoz is jogod van, hogy ezt elmond. De itt ez van és a klikkelések számából kiindulva elég sokaknak jó ez, bár biztos nem mindenkinek.

Balt 2010.03.16. 20:25:25

@Balt: Jut eszembe: az MSZP-s gyógyszeradagoló is telitalálat. Mi is van ráírva? Magyarország többet érdemel? (Ehh, nem pont ez, de ilyesmi, ettől a szlogentől nem tudnak szabadulni.)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 20:25:59

@Lucilius: tudom csak írtam, ha nem jutna be a szoci, de sajna bejutnak, hogy akkor lehetne lmp akkora arányban. :) érdekes lenne

Balt 2010.03.16. 20:28:34

@mrs. white: "Bp-en sok az eszkimo de sok a baloldalifóka is."

És ha nincs MDF lista, nem tudnak szavazni a rozmárra. :))

Lucilius 2010.03.16. 20:29:27

@mrs. white:
De egy egyetemi város mindig is nyitottabb volt az ilyen alternatív formációkra. Még ha az egyetemisták nagy része nem is szegedi, a város, az ott lakók arculatát, szellemiségét erősen befolyásolja.

Ráadásul Szegeden a fidesz nulla, ezért ott az LMP reális MSZP alternatíva is lehetne.

Balt 2010.03.16. 20:29:47

@Lacóka: "egyetlen magyarázat, h kellett nekik a pesten szervezetileg erős szdsz, de láthatjuk, ezzel se mentek sokra"

Így lehetett, ezt a Topik Gazda is írta korábban.

Lucilius 2010.03.16. 20:32:09

@Balt:
Na akkor most beszéljünk az MDF-ről. Csapodyn nem csodálkozom, de a többi pesti MDFes honnan a francból gyűjtött be annyi KCét pár nap alatt, h úgy tűnik BPen területi listát tudnak állítani?

Szerintetek a Hitgyüli van mögötte?

2010.03.16. 20:32:50

@globglob: Ó, én epedve várom a Jobbik bocsánatkérését, különösen azután a twitteres mocskolódás után, amit a jobbikos nickek lenyomtak... Ez az a jogállam, amit ők elképzelnek. Akire ők ráfogják, hogy csaló, már vágják is le a kezét. :-(

szobatars 2010.03.16. 20:32:59

@Kenwyn: én is ezt mondom..elképesztő a média nyomása az LMP támogatására.

Balt 2010.03.16. 20:33:27

@globglob: "Ma a területi vál biz átvizsgálta és 749-et érvényesnek talált"

Mármint hogy összesen? :) Azta, ez már majdnem "selejtező szintidő". :)

clownfish 2010.03.16. 20:34:02

@Kenwyn: heves kemény jobbos? ejha! :D

mrs. white 2010.03.16. 20:35:37

@Balt: Ha nincs Mdf lista megkockáztatom beszaladhat az lmp.
Ha bajuszkirálynak összedobják akkor már necces.

Viszont ha mindkettőnek összejön, a maszop izgulhat mert történelmi vereség elébe néz.

Nyugatot viszi a fidesz, keletet a jobbik. Bp-en meg osztozkodhat a maradék koncon.

Na jó kicsit leegyszerűsítettem de kisebb változtatásokkal ez az ábra.

Akkor még a 15%-hoz is kaparniuk kell.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 20:35:56

azért érdekes lesz az új parlament. erről eddig nem beszéltünk. régebben alig cserélődött, nagyrészt ugyanazok voltak egy egy választás után.
most kiesik az szdsz. szocik kb. 60 fő, azok gondolom mind régi arcok. fidesznél is azt olvastam valahol, hogy úgy 140 lesz a régi a többi új. ezek szerint 200 körül lesznek a régiek, és 186 körül az új arcok. érdekes lesz ennyi új arcot megismerni. valaki tudja pontosabban régebben a választásokkor milyen arányban cserélődtek az arcok? gondolom rendszerváltáskor a legtöbben ott talán az egész parlament új arcokból állt 90 után.

Balt 2010.03.16. 20:38:33

@Lucilius: "Ráadásul Szegeden a fidesz nulla, ezért ott az LMP reális MSZP alternatíva is lehetne."

Én nem írnám le ott se a Fidesz egyénit, de tény: sokat segíthetne egy LMP-s "ellen"jelölt...

globglob 2010.03.16. 20:39:00

@Balt: Összesen. A jelölt pedig vállalta, hogy a 750-hez hiányzó mennyiséget a határidőig még összegyűjti.

Balt 2010.03.16. 20:39:44

@Lucilius: Lehet, de inkább a diákmunkás-kommandó a csillagos javítással. :)

Kenwyn 2010.03.16. 20:39:59

@clownfish:

persze ,h nem, de pár kommenttel alább írtam,h zalára asszociáltam vmiért. :)

Kelma 2010.03.16. 20:40:45

Ahogy végigolvastam a posztokat, meg a sok LMP drukkert, feltettem magamnak a kérdést: csak számomra kellemetlen az az emlék amikor egy (kezdetben még igazi) liberális párt játszotta a mérleg nyelvét a parlamentben? Amikor súlyuknál és támogatottságuknál lényegesen nagyobb befolyást "zsaroltak" ki. Hiszen ha hihetünk a nagy fogadkozásoknak, meg köpködésnek a Fidesz sem a Jobbikkal sem az Mszp-vel nem akar közösködni. Tehát adott esetben, ha az kell a 2/3-hoz ki marad? Na ki? ...
Hozzáteszem nem vagyok ellendrukker, inkább csak szkeptikus.

Balt 2010.03.16. 20:41:21

@mrs. white: Tökéletes helyzetértékelés, nem túlzás, legfeljebb a 15%. :)

Balt 2010.03.16. 20:42:43

@mrs. white: "Viszont ha mindkettőnek összejön, a maszop izgulhat mert történelmi vereség elébe néz."

Mondjuk ez már mindenképpen össze fog jönni. :) Most Feri gurít. :))

Villy 2010.03.16. 20:44:09

Wow, Komárom-Esztergomban a semmiből jött fel az LMP. Úgy látszik kivártak a leadással.

BF79 2010.03.16. 20:44:10

Kedves Gábor!

Mennyire fontos, hogy az LMP szavazótábora koncentráltabb (pl. BP, Baranya erős), amíg az MDF-é, legalábbis a 2006-os adatok alapján mindenhol 4-6% között van szinte. A logika azt diktálja, hogy ez az MDF-nek hátrány, hiszen nekik egy területi lista kiesése is súlyos következményekkel járna, amíg az LMP néhányat talán megengedhet magának. 2006-ban ha az MDF akár egy megyével kevesebben tudott volna listát állítani, akkor biztosan 5% alatt végez, mert annyira kevéssel ugrotta meg a küszöböt.

Kenwyn 2010.03.16. 20:44:12

@szobatars:

ja, de miben bíznak? talán abban,h a nokia doboz után egyszer jön majd nekik motorola doboz? :)

2010.03.16. 20:44:13

@Kelma: A demokrácia a pártok együttműködésén alapszik, nem az egyeduralkodáson. Olyan nagyon nem sikerült egyébként az Szdsz-nek se érvényesíteni az akaratát, ahogy a kisgazdáknak se.

mrs. white 2010.03.16. 20:44:19

@iii: Ebben csak az bökkenő hogy hiába reklámszakemberek szerint nincs jó meg rossz reklám, csak reklám, de nagyon nem mindegy hogy milyen szövegkörnyezetben jelenik meg az adott párt neve.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.03.16. 20:44:46

Szerintem az LMP-MDF párharc eredménye túlmutat ezen a 4-10% százalékon, több szempontból is:

- A 4,99% aránytalanul kedvező minden más indulónak, az 5,01% ezért hatalmas változást hoz a mandátumarányokban
- ha se az LMP, se az MDF nem indul eséllyel, akkor az establishment-ellenes szavazók vagy otthon maradnak, vagy a Jobbikra szavaznak, ami aránytalanul sokat hoz a Jobbiknak (szerintem többet, mint az esetleges LMP-MDF átszavazás a két nagy párthoz)
- az is igaz, hogy ahol csak az LMP vagy az MDF indul, ott egymástól vehetnek el szavazatokat azoktól az establishment-ellenes szavazók miatt, akiknek a Jobbik elfogadhatatlan.

Bár kicsi az esélye, de ha mind az LMP, mind az MDF 5,01%-ot kap, akkor a Fidesznek nem hogy kétharmada nem lesz, de egy 15-15 százalékos MSZP-Jobbik helyosztó esetén a parlamenti többsége is igen gyenge lehet (bár szinte biztosan meglesz, mert relatív győztesként az egyénikből aránytalanul sokat fog elhozni).

Szerintem az LMP-MDF párharc, ami tényleg Török Gábor elemzésének megfelelően elsősorban a héten dől el szinte az egyetlen igazán nagy szabadságfokú esemény az első forduló előtt. Ha valaki óriásit nem bakizik a Fideszben, ezután már szerintem a végeredmény többé-kevésbbé borítékolható lesz.

félemelet 2010.03.16. 20:45:07

@török gábor:

OFF

Ismerősökkel beszélgetve, elemzéseket olvasgatva - nem csak most, hanem az előző két választás idején is - rengetegszer szembesültem az "elvesző szavazatok"-érvvel. Mégpedig jellemzően abban az érvrendszerben, hogy TOTÁLISAN ÉRTELMETLEN dolog olyan pártra szavazni, ami vélhetően nem éri el a Parlamentbe jutáshoz szükséges 5%-os küszöböt - holott ez a választásoknak csak az egyik dimenziója, egy másik dimenzió az állami párt-támogatáshoz szükséges 1%-os küszöb elérése.

A dolog látszólag nem olyan érdekes téma, ezzel szemben olyan, érdeklődésre lehetségesen érdemes kérdések forrása, mint hogy mi várható a jövőben a sokak által - vélhetően tévesen - "megszűnt" pártként elkönyvelt SZDSZ, vagy az 5 %-os küszöbnek esetlegesen alá ugró MDF, LMP háza táján.

Nem érne meg egy bejegyzést ez a kérdés némi "választási ismeretterjesztéssel" egybekötve?

(Tudom, korábban - decemberben - volt már ilyen téma, de inkább az egyes pártokra tematizálva, és nem önálló témaként - ám azóta már sokkal többet tudunk az erőviszonyokról, esélyekről...)

Kenwyn 2010.03.16. 20:45:54

@Balt:

Feri gurít és tarolni is fog, legalább egy 7-est lazán össze fog hozni. :)

2010.03.16. 20:47:03

@mrs. white: A számok akkor is magukért beszélnek. Még a viszonylag barátságos helyeken se éri el az LMP részesedése a támogatottságukat.

Captain Tott (törölt) 2010.03.16. 20:50:26

@Balt: Nekem úgy tűnik, hogy Bp az LMP mellé állt az MDF-fel szemben. Legalábbis az ajánlásokból ez tűnik nyilvánvalónak.
Az MDF most arányaiban vidéken fog több szavazatot kapni, de szerintem ezúttal ez kevés lesz. Eddig mindig megmenekültek, az LMP most ettől el fogja ütni őket, mégpedig Bp-en.

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.03.16. 20:50:59

Szerintem ha az LMP-nek és az MDF-nek se sikerül, az elsősorban a Jobbiknak jó (minden establishment-ellenes szavazó otthon marad, vagy rá szavaz), ha mindkettő versenyben marad, az a Fidesznek rossz. Ha például a végeredmény LMP-MDF 5,01-5,01% MSZP-Jobbik 15-15% lesz, akkor a Fidesz csak az egyéni körzetekben várható (a nagy relatív előnyből) fakadó előnyéből kerül viszonylag gyenge többségbe. Ha az LMP és az MDF kiesik, az szerintem aránytalanul felértékeli a Jobbikot. Ha csak az LMP vagy csak az MDF marad versenyben, az biztos, hogy a posztban leírt hatást váltja ki.

Szóval az LMP-MDF helyosztó az egész végeredményre nagyobb hatással lehet, mint az a pár százalék, amiről szó van.

mrs. white 2010.03.16. 20:52:05

@Balt: Eltudom képzelni, hogy elég sok "tudatos" szavazó bemegy a fülkébe és rábök arra a pártra akit nem ismer ugyan, (lehet akkor találkozott először a nevével) de az nem az mszp, fidesz és a jobbik.
Lmp jól hangzik legyen. Eddig is a protest szavazás volt a módi de most ez hatványozottan igaz lesz.

BF79 2010.03.16. 20:55:11

@antal.daniel: A számaid alapján simán megvan a Fidesznek a kétharmad:

http://www.kinyeriavalasztast.hu/?f=56&m=15&j=15&d=5&l=5&sz=4&buttonBevitel.x=19&buttonBevitel.y=10&buttonBevitel=Sz%C3%A1molj!&pf_m=0&pf_j=0&pf_d=0&pf_l=0&pf_sz=0&pm_f=0&pm_j=0&pm_d=0&pm_l=0&pm_sz=0&pj_f=50&pj_m=0&pj_d=0&pj_l=0&pj_sz=0&pd_f=5&pd_m=60&pd_j=0&pd_l=0&pd_sz=0&pl_f=25&pl_m=40&pl_j=0&pl_d=0&pl_sz=0&psz_f=0&psz_m=70&psz_j=0&psz_d=0&psz_l=0

(Az SZDSZ-nek írtam be a kerekített maximum százalékot, ami nem ad mandátumot, a Fidesztől vettem el, tekintsd egyébnek. Még így is bőven megvan a Fidesznek)

pallo 2010.03.16. 20:55:17

@Balt:

@globglob:

A jelölt azóta már le is adta 750.-ik ajánlószelvényt!

Balt 2010.03.16. 20:55:20

@antal.daniel: "Bár kicsi az esélye, de ha mind az LMP, mind az MDF 5,01%-ot kap, akkor a Fidesznek nem hogy kétharmada nem lesz, de egy 15-15 százalékos MSZP-Jobbik helyosztó esetén a parlamenti többsége is igen gyenge lehet (bár szinte biztosan meglesz, mert relatív győztesként az egyénikből aránytalanul sokat fog elhozni)."

A 2/3-hoz elég bő 20%-kal verni a 2.-ként befutót még ötpárti parlament esetén is (jó, legyen 25%pont) , ennek most majd' a duplájával vezet a Fidesz a biztos szavazó pártválasztók között...

Captain Tott (törölt) 2010.03.16. 20:56:09

@antal.daniel: Korábbi blogbejegyzésekben már többen bemutatták, hogy az MDF és az LMP bejutása csak az MSZP-nek és a Jobbiknak rossz, a Fidesztől alig 1-2 helyet vesz el, míg amazoktól 10-12 helyet is.
Ettől függetlenül úgy vélem, a Fidesznek megint csalódást fognak hozni a bp-i eredmények. Pesten sokan fognak szétszavazni, nemcsak a Jobbikra, de az LMP-re is.

BrianBrian 2010.03.16. 20:56:10

@Villy: Kivárnak. Ha megnézed az LMP kc-gyűjtő blogját (szazhetvenhat.blog.hu/), tizenhat területi listájuk már megvan, négyért folyik a küzdelem.

Kenwyn 2010.03.16. 20:58:39

@BrianBrian:

de mire várnak ki? ők is kétmillát akarnak?

BF79 2010.03.16. 20:59:00

Az előbbi forgatókönyvnél vettem észre, hogy a kinyeriavalasztast.hu kezeli a területi előnyt az LMP esetén is, holott ott nem voltak 2006-os EVK eredmények. Úgy látszik az EP is benne van az algoritmusban.

Kelma 2010.03.16. 20:59:17

@félemelet: Talán nem feltétlenül értelmetlen. Pl. Spanyolországban létezik az un. Fehér kocka intézménye. Érvényes szavazatnak számít az is, ha valaki egyik pártra sem szavaz. Ezzel fejezi ki elégedetlenségét, vagy éppen tanácstalanságát, de leadott szavazata érvényes voksnak számít, és nagyobb tömegben hatást gyakorolhat az 5 vagy az 1%-okra is. Érdekes lenne egy kutatás ami most megmérné. hogy hány ilyen "tartózkodó" lenne 11-én...

pannonfunk 2010.03.16. 20:59:46

@Lacóka: Az SZDSZ-MDF töredékszavazatok felkerülnek az országos listára, méghozzá 100%-ban MDF listára és 0%-ban SZDSZ listára, mivel ez utóbbi nincs is, és mivel az MDF és SZDSZ így állapodott meg, és erről az OVB-nél nyilatkoztak is.

VISZONT! Csak akkor, ha az MDF önállóan eléri az 5%-ot a választáson. Továbbá budapesti önálló MDF lista akkor lehet, ha van legalább 8 önálló MDF-es jelölt. Ha lenne 8 budapesti SZDSZ-MDF jelölt, akkor lehetne közös budapesti SZDSZ-MDF listát állítani, és akár erről is kerülhetnének fel töredékszavazatok az MDF országos listára, HA (és ez a legmókásabb), ha az SZDSZ-MDF közös területi listákra _országos_ szinten érkezne legalább 10%-nyi szavazat.

Ez utóbbi az oka annak, hogy miért mdf listát erőltetnek Budapesten és nem közös listát, pedig közös területi listát könnyebben tudnának állítani.

gauche caviar 2010.03.16. 20:59:53

nincs Bokros MDF nelkul (gyk: nincsen rozsa tovis nelkul)

azert az nagy arculcsapasa lenne a hazai depresszioiparnak ha az lmp bekerulne a parlamentbe.

sztd 2010.03.16. 20:59:59

Nekem egy másik személyeskedő kérdés jutott eszembe:
Mikor alszik Török Gábor? (Tegnap - március 15-én) aludt egyáltalán?)

Egyébként jó poén ez a poszt. Pont azért jöttem fel a netre (mint látom nem egyedül), hogy a két párt állását nyomon kövessem.

Saját véleményem szerint az LMP olyan sebességgel gyűjti a cetliket, és halad előre, hogy az alapján lehet arra gondolni, hogy lendületben van, míg az MDF-nek kb. 1-2 hete (a számok növekedése alapján) eléggé megtört a lendülete.
Bár most, mintha megint lenne az MDF-nek reménye az indulásra, valahogy az az érzésem, hogy most a szavazóknak tört meg a lendülete. Persze ez utóbi is visszajöhet még.

mrs. white 2010.03.16. 21:01:12

@iii: Relativ. A jobbikot ahoz képest hogy 4-5%-ra mérik rengeteget szerepel (negatív előjellel) ami segítí őket mert ettől csak az elhallgatottság a rosszab.

Most hogy feljöttek mint a talajvíz mérnek nekik 10%-et.

Ehez képest a forsense ma kiadott elemzése alapján meglehet nekik az 5%.

Ez kb mint pár hónappal ezelőtt a jobbik.
Ha jobban tetszik a szadesz ötszörösét kellene beszélni róluk vagy máskpp a szocik kb negyedét.

Ha akarom felül lreprezentált ha akarom nem.

Szerintem felül de nem a támogatottság miatt henem mert nagyon kevés performancet adtak elő, amivel erre rászolgáltak volna.

BrianBrian 2010.03.16. 21:04:13

@Kenwyn: Mondjuk a közben még beeső cetlikre, a Földi Áron eset mutatja, nagyon nem mindegy, hogy, mondjuk, 780 v 800 cetlit adnak le.

török gábor 2010.03.16. 21:04:39

@sztd: teljesen jogos kérdés...

gauche caviar 2010.03.16. 21:04:44

szolnak ervek az MDF melett egyebkent?

Mit adtak nekunk a (Magyar) Demokratak?

ugye?
Van itt ez a "majd a Bokros" dolog. De mit is csinal majd a Bokros? (felreertes ne essek, imadom meg minden) csak epp ugye mar az EP valasztason az volt, hogy azert kell az mdf-re szavazni, mert majd a Bokros.
Csakhogy egy fecske nem csinal nyarat, az MDF meg nem igazan kormanypart eselyes, szoval ha Bokros ebben a helyzetben mar tudott volna valamit csinalni, akkor mar volt ra 1 eve.
Nya, hat nem sok vizet zavart...
Ertem en hogy mindig azzal kell kampanyolni, hogy majd nyerunk (Morvai Krisztike szerint az orszag ketharmada jobbikos, meg meg talan sokkal tobben is...) de azert az mdf-nek max valami ellenzeki szerep nez ki, azt meg mar lathattuk, hogy mit is er reszukrol: egy jo nagy semmit. Kizarasok, Lengyel Zoltanok, ujabb kizarasok, stb.

szal milyen haszna lehet az MDF-nek?
sztem most essen ki jol, aztan ha olan nagy demokratak, akkor terjenek vissza megujult erovel 2014-ben.
Meg jot is tehet nekik egy kis piheno...

Kelma 2010.03.16. 21:07:47

Most őszintén itt csupa tájékozott és érdeklődő ember van. Szerintetek jó lenne, ha ez az MDF bekerülne a parlamentbe? Nézzétek már meg a honlapjukon a jelölteket. Az már olyan, hogy jóízűen még nevetni sem lehet rajta. Én már félfelnőttként éltem meg 1989-et. Tényleg összeszorul a torkom...

discretio 2010.03.16. 21:08:50

@sztd: Nekem is valahogy ez az érzésem az MDF-re szavazók lendületéről. Hogy mi motivál embereket a fülkében azt kevéssé tudom, de azt gondolom, hogy az emberek nem szívesen szavaznak egy olyan pártra, akiről hetekig azt lehet hallni , hogy még 750 ajánlószelvényt is nagy kínok közepette tud összegyűjteni a legtöbb jelöltjük.

gauche caviar 2010.03.16. 21:10:38

@Kelma: nekem nem. ha most eltunik az mdf (is) akkro az azt mutatja, hogy megis csak mukodik valahogy a demokracia. Partok jonnek, partok mennek.
Igy arra is van esely, hogy majd egyszer Vona Gabonak el kell szamolnia az ordenare lozungjaival nyiltszinen, es ott nem trianonrol meg mi lesz majd 100 ev mulvarol kell beszelni, hanem hogy miert lett 500 az euro.

mrs. white 2010.03.16. 21:11:07

@antal.daniel: A három biztos bejutó közül a fidesz elutasítottsága a legkisebb. Visszalépés nem lesz ez szinte biztos. Ennek függvényében még az sem lenne csoda ha az összes körzetet egyéniben elvinné a fidesz. Így ebben az már egy relative gyenge elsőforduló is biztosítja a 2/3-ot, de az lmp mdf nem a fideszt fogja faragni hanem a maszopot. Ebben az esetben lesz négy kis párt, ha mindegyik bekerül.

Lacóka 2010.03.16. 21:12:12

@pannonfunk: hű, ez részletes, köszönöm, megpróbálom értelmezni :)

VAGYIS: ha lenne 8 mdf és 8 mdf-szdsz jelölt, akkor lenne/lehetne mdf bp lista és mdfszdsz bp lista, és ha az mdf országosan elér 5%-ot, akkor az mdf jelöltek töredékszavazatai továbbmennek az országos listára, és ha az mdfszdsz közös jelöltek országosan elérnek 10%-ot, akkor, és csak akkor kerülnek fel az ő szavazataik az MDF országos listájára

VAGYIS: jelen állás szerint, ha lesz legalább 8 MDF és 4 MDFSZDSZ jelölt, az MDF állíthat bp listát, és az országos listára az mdf jelöltek szavazati továbbmennek, de a 4 közös jelölté nem??

kiszol 2010.03.16. 21:14:03

@antal.daniel: A 94. bejegyzés hozzászólásainál már elemeztem a kérdést, hogy a kicsik esetleges bejutása kinek kedvez, kinek árt. Azt kaptam, hogy a Jobbik és az MSZP egyformán erősen bukik vele, míg a Fidesznek közömbös vagy előnyös mert segítheti a 2/3-ban adott kérdésekben.

Bővebben a korábbi hozzászólásaimban:

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/13/94_hogy_allnak_az_ajanloszelvenyekkel_5/fullcommentlist/1#c9060784

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/13/94_hogy_allnak_az_ajanloszelvenyekkel_5/fullcommentlist/1#c9061012

gulyaszoli · http://tapirwar.tumblr.com 2010.03.16. 21:14:07

@mrs. white: szerintem nyilván nem érdeke egy magán tv társaságnak, hogy olyanokat mutogasson, akik azzal fenyegetőnek, hogy amit lehetőségük lesz rá felszámolják a vállalkozásukat. a helyükben én sem mutogatnám őket :)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:15:27

@gauche caviar: mdf tüntetést szervezett annak idején a bokros ellen, hogy horn távolítsa el a kormányból. most meg felmagasztalják a bokros csomagot. ez undorító viselkedés, ahogy a bakijaik is, és kizárási ügyeik. már lezsákék idejében is az volt.
és a csomag is vitatott. sokan nem tartják olyan hű de nagy érdemnek, és sokat vissza is vontak annak idején meg az alkotmánybíróság is megsemmisítette egy jó részét. bokros sem egy olyan hú de nagy valaki, egy középszerű bankár, jópofa showman, semmi egyéb. tanárnak talán jó.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:16:21

@Kelma: nem lenne jó. 4% a szocik miatt. ennyi amiért induljanak el.

tölgyes 2010.03.16. 21:16:57

Az MDF állítólag összefog Kolompár Orbánnal...:)

Kelma 2010.03.16. 21:18:57

@colosgirl: politikusaink egy része megélhetési, másik része hatalomfüggő. Ne keress konzekvens, az elvekhez hű magatartást, mert úgysem fogsz találni.. Egyiknél sem!

mrs. white 2010.03.16. 21:19:24

@starckz: Ezt én tökre megértem de mint analogjelen sugárzónak a földi csatornán kutya kötelessége lenne kiegyensulyozottan tájékoztatást nyujtani.

Egyáltalán nem biztos hogyha képeket mutat nem több embert taszít a jobbiktól mint amennyit hoz.

Én pontosan emlékszem mennyire idegesített 2002-ben is az elfogult tájokoztatássuk.

Mindenkinek legyen joga eldönteni hogy tetszik neki a jobbik vagy sem.

Ha nem bírják felvállalni az sem gond adják vissza a frekvenciát vagy közvetítsen csak forma 1-et.

Kelma 2010.03.16. 21:21:32

@DictatorCards: Fantasztikus!!!!!!!!!!! kinél vannak a jogok? :))))

Kenwyn 2010.03.16. 21:21:37

@colosgirl:

plusszt. ne becsüld le az akciónyuggereket . :)

discretio 2010.03.16. 21:21:51

@Kelma: Hát ezt az összesszorulást én is érzem. A mi családunk MDF szavazó volt egykor. ( Én ifjonti hévvel a négyigenesre még SZDSZ-t húztam, de a családomnak voltak olyan érvei - később sajna beigazolódotak - amik hatására én is Antalékra adtam az életem első "országgyűlési" szavazatát ) De hogy az MDF-ből mi lett, az számomra felfoghatatlan. Szóval ha nem kerülnek be, azt tényleg kiérdemlik, jobb lesz így.

Kenwyn 2010.03.16. 21:22:56

@BrianBrian:

aha. én azt hittem,h legalább 900 már megvolt.

Balt 2010.03.16. 21:23:11

@BF79: Ez jó lap! Kérdés, hogy számol-e azzal, hány párt is jut be (itt ugye max. 6 lehet, beleértve az önálló SZDSZ-t), ill. ezt le lehet-e programozni. (Remélem, mert korrekt eredmények jönnek ki: még 5 párt esetén is, 20-20 MSZP és Jobbik mellett, 5-5% kis pártokkal is simán megvan a 2/3...)

6.Lenin 2010.03.16. 21:23:34

Én egyszerűbben megoldanám ezt az egész választási mizériát.

Van 8 millió szavazó,mindenkinek kőldenének névre szoló cetlit,mint most.

Aztán minden olyan párt indulhatana amelyik igazolná,van legalább 10 ezer tagja és legalább 1 éve senkinek nincs tagdíj tartozása.

Aztán annyi nokiás doboz,ahányan teljesítik a feltételeket.

A választók meg bedobálnák a cetlijeiket a kedvenc dobozkájába.

Akinél többet számolnak,nyert.

Most is az nyer,aki több pénz tud áldozni a kampányra.

Még az irigyelt jueszában is az nyer,aki mögött több a zöldhasu.

Olcsó a megoldás,a cetli névre szól,nuku csalás.

Igaz,amatőrök nem indulhatnak.

RoGeR 2010.03.16. 21:24:14

Vajon mennyire jut el az emberekhez, hogy az MDF vagy az LMP hány területi listát, egyéni jelöltet állított?

Hány embert befolyásol az, hogy az LMP esetleg ebben a versenyben merveri az MDF-et?

Kenwyn 2010.03.16. 21:26:22

@tölgyes:

nahát, mekkora volt tegnap amikor Vona első szava(i) kolompár orbán volt! :)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:26:48

@Kenwyn: amennyi pluszt hoz, annyit veszít is más rétegtől. az akciónyuggerek is öregedtek 8 évet. kopott valamit az a réteg is.

globglob 2010.03.16. 21:28:32

@Kelma: Azok a szerencsétlenek csak arra kellenek a pártvezetés tagjainak, hogy országos listát tudjanak állítani, aminek az elejére természetesen saját magukat teszik.
Mivel egyéniben minden MDF-es jelölt esélytelen, és területi listáról is csak minimális eséllyel szerezhetnek mandátumot, valószínűleg az összes MDF-re leadott szavazat az országos listára vándorol és ott generál mandátumot (feltéve, ha meglesz az 5% feletti területi listás szavazatarány országosan).
Nagyjából az országos lista (amit az MDF-től még terv szinten sem láttam, de gyanítom, hogy így fog kezdődni: Bokros, David, Herényi, Csapody, aztán még valahol Debreczeni) első 10-12 helyezettje kaphat mandatumot.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:30:03

@mrs. white: csurkának is volt 250 ezres nagygyűlése hősők terén. megtelt a tér és az andrási úton is álltak annyian mint a szoci gyűlésnél annakidején, és jósoltak is nekik komoly százalékokat, aztán mi lett belőlük.

pannonfunk 2010.03.16. 21:30:28

@Lacóka: 8 MDF jelölt kell a budapesti listához. Ha lesz 8 budapesti MDF lista, lehet Budapesten területi listára is szavazni.

A közös MDF-SZDSZ jelöltekre leadott szavazatok mennek az országos listára töredékszavazatként, és mandátumok lesznek belőle, ha az MDF eléri országos szinten az 5%-ot. Akkor is felmennek ezek az egyéni jelöltekre leadott szavazatok töredékszavazatként az országos listára, ha az MDF esetleg nem lesz budapesti listája, de a többi listán eléri országos szinten az 5%-ot.

A parázás ott van, hogy Budapesten előreláthatóan több, mint 1 millióan fognak szavazni, és ebből potenciálisan 80-10000 is szavazhat az MDF-re, de csak akkor, ha lesz területi lista. Ha nem lesz budapesti lista, akkor bár papíron van esélye annak, hogy 5%-ot elér a párt, de gyakorlatilag nem lesz esélyük. Amennyiben az MDF területi listákra leadott szavazatok nem érik el országos szinten az 5%-ot, akkor az összes töredékszavazat megy a lecsóba.

Az országos szinten 5% azt jelenti, hogy hiába lesz meg 15-16 megyében megyénként az 5-6%, ha a maradékban meg 0%, mivel nem sikerült listát állítani, akkor összességében 5% alatt lesznek, és akkor bukták az egészet.

ddance 2010.03.16. 21:31:51

Hát, hihetetlen, hogy a ballib média hogy nyomatja agyba-főbe ezt a súlytalan LMP-t. Akik korábban az SZDSZ szekerét tolták, ld. Index, ők most kiállnak az LMP mellett. Újabb SZDSZ érkezik.

Egyébként kizártnak tartom, hogy egy ilyen új, az emberek számára ismeretlen párt, mint az LMP tisztességesen össze tudja gyűjteni 40 helyen a kopogtatókat. Aki gyűjtött már valaha, az tudja, milyen elképesztően nehéz.

Sajnos összevásárolgatják, elkérik mástól, a választópolgárhoz meg nem lehet odamenni utólag, hogy na, tényleg neki adtad a céduládat? Sajnos... Ügyesen van kitalálva. Pedig ha odamennének 50 MDF-es és 50 LMP-s "ajánlóhoz", egészen biztosan sok ember mondaná, hogy ő nem adta oda a céduláját senkinek, sőt ,nem is kapta... Mert ellopták...

Kelma 2010.03.16. 21:32:30

@globglob: Értem én, de kell ez nekünk?

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:32:36

@colosgirl: bocsi andrássy :) gyorsan írok :)

pannonfunk 2010.03.16. 21:34:05

@Balt: Ez az EP meg 2006-os választás alapján történő lineáris interpolációs számítás nekem kicsit gyanús. Mondjuk egyrészt el bírom képzelni, hogy nagy átlagban nagyjából jó eredmények jönnek ki, de hogy a Jobbik Bp. 7.-ben 20% körül teljesítsen, amikor a kopogtatókat alig bírták összekaparni...

Majd meglátjuk :)

tölgyes 2010.03.16. 21:35:39

@Kenwyn: Ez a történet nem Vonáról és nem Kolompárról szól, hanem Bokrosról és Dávid Ibolyáról, akik bármit megtesznek a hatalomért... Egyébként ahogy a Vona beszédet néztem ő is megtenne bármit.. ezért is áll meg az előrelépésben.

Pedró27 2010.03.16. 21:36:13

@globglob: "Az eredetileg elmeszelt 130 ból így 124-et elfogadtak.
625+124 = 749"

Jézusom...

Ilyenkor nem lehet még egyet begyűjteni, és utólag odaadni?

Nem szavazok az LMP-re, de erre azt mondom, hogy együttérzésem.

drkovax 2010.03.16. 21:36:44

@Balt: Én sem írnám le. A 3-ból max 2-ben van esélye az MSZP-nek (az mondjuk erős esély, ha nem lesz még egy balos jelölt), de az Alsóváros+Homokhátság az első körös Fidesz esély (lesznek olyan - nem kicsi - települések a körzetben, ahol 75% felett fog kapni a Mórahalmi polgármester).

Kenwyn 2010.03.16. 21:36:45

@colosgirl:

de közben újabb nyuggerek is jöttek. :)
mindegy, meglátjuk.

Lacóka 2010.03.16. 21:36:58

@pannonfunk: ezt tudom és értem (a kezdetektől követem a blogot :), de két kérdésben még mindig bizonytalan vagyok, megfogalmazom eldöntendőre :)

1. Az mdf-szdsz jelöltek beleszámítanak az mdf jelöltek közé? (most 4 m+sz, 1 mdf és két elbírálandó mdf van tán. ha igen, akkor még egy mdf kell, ha nem, akkor még 5 mdf) Tippem: NEM.

2. Az ezekre a jelöltekre leadott szavazatok felkerülnek az MDF országos listájára (ha és amennyiben, 5%, etc)? Tippem: SEM.

2010.03.16. 21:37:06

@globglob: tényleg, hol az MDF országos listája? Mondjuk a Fidesznek sincs. Fura.

BF79 2010.03.16. 21:37:17

@Balt: Nekem nagyon úgy tűnik, hogy számol.

félemelet 2010.03.16. 21:39:08

@Kelma:

Nem tudom, nekem valahogy mindig kipiszkálhatónak tűnt ez az "üres" szavazósdi. Egyrészt arra emlékeztet, amikor felteszel valakinek egy klasszikus, "több rossz közül választhatsz" dilemmán alapuló kérdést, ő meg lelkesen nevez meg egy (n+1)-edik opciót, ami nincs is a választhatók közt - és ez végeredményben a döntés kényszere alól való kitérés; másrészt anyiban idealista a demokratizmusom, hogy úgy véljem: ha nincs kit választani, akkor biza csinálni kell egy új pártot, kedves állampolgárok. Lásd LMP...

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:39:11

@Kenwyn: akik nem voltak mszp-sek :) ahogy öregszik a bázis úgy fogy a támogatottságuk nem csak népszerűségvesztés. az egy dolog. a törzs bázis is apad.

2010.03.16. 21:39:14

@ddance: Ismét egy hamis vád. Bizonyítsd be. Nem véletlenül lesz kész az LMP az utolsó pillanatban.

Kenwyn 2010.03.16. 21:39:47

@tölgyes:

tudom,csak ez ugrott be kolompárról.
naná,h a hatalomról. különben miért küzdene bárki is? hazaszeretet manapság? ugyan már..sajnos..

ivrilider 2010.03.16. 21:40:29

@félemelet: Szerintem nem téves, hogy az SZDSZ megszűnt párt. A föltámasztásáról már csak néhány utolsó hadtest ábrándozik. Gazdasági érdekcsoportoknak sem érdeke konkrétan ez a párt már.

LMarci 2010.03.16. 21:40:31

A trend a fontos, és most abban az LMP vezet! Biztos vagyok hogy három nap múlva meg lesz minimum 15-20 területi listája az LMPnek, és 80-100 jelöltje. Azért mert eddig nem történt sokszor hogy így bejut egy part az nem jelent semmit.

Eddig nem volt olyan hogy a semmiből így, ilyen gyorsan felépül egy párt. (tán a jobbik a kivétel, de az egy másik sztori). LMPnek tuti sikerülni fog a bejutás, MDFben nem vagyok annyira biztos.

Kelma 2010.03.16. 21:41:27

@discretio: Én akkor még fideszes szavazó voltam. Ki emlékszik ma már a véres szájú ifjúra aki bekiabált a parlamentben a Kndp felszólalásakor, hogy "térde imára!" (az ifjabbak számára:OV-ról van szó) A "személyiségfejlődése" nem irányában, hanem okában és mértékében meghaladta tűrőképességemet :)

Kenwyn 2010.03.16. 21:42:10

@colosgirl:

ez igaz, de vannak fiatalok is akiknek nem teccik sem a mérsékelt, sem a radikális jobboldal. liberális párt meg nincs, illetve van egy zavaros kezdemény amiből még nem tudni,h mi lesz.

Kelma 2010.03.16. 21:42:38

@tölgyes: mindegyik megtenne bármit...

tölgyes 2010.03.16. 21:43:00

@Kenwyn: A kettő még megférhet egymás mellett... de nem elég csak emlegetni, tudni is kell jól szeretni, tudni bölcsen a hazát..

2010.03.16. 21:43:25

@ddance: Hogy pl. az index mennyire nyomja az LMP-t, itt egy jó példa. Megtalálod őket a cikkben?

index.hu/belfold/2010/valasztas/szelesre_nyilt_ollo_az_mszp_es_a_fidesz_kozott/

globglob 2010.03.16. 21:43:35

@Pedró27: Dehogynem, fentebb már írták, hogy a jelölt le is adta azt a plusz egyet.

félemelet 2010.03.16. 21:44:30

@iii:

Egész pontosan erre gondoltam.

Csak annyira simogatná a lelkemet, ha pl. most egy Török Gábor kaliberű véleményformáló is leírná ugyanezt - persze feltéve, hogy egyetért a gondolatmenettel...

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:45:48

@Kenwyn: azok el sem mennek. nem lesz 67% ahogy jósolgatják. most olyan 56-60% körülire becsülöm a részvételt. és a balosok hajlandósága mélyponton. a jobboldalé csúcson jár. aztán most indult az igazi kampány. ma olvastam indulnak a tv hirdetések is. lesznek mozgósítások mindkét oldalon, de a szocik vérszegények nagyon. gyurcsány meg lehet szenvedélyes, inkább ront a párt helyzetén mint használ. hoz 7% nyuggert még, közben veszít 10% mérsékeltebbet.

ddance 2010.03.16. 21:46:18

@LMarci: A Jobbik 2002-ben alakult és 2006-tól már jelen volt a médiában, indult is a választásokon 2006-ban. Az LMP 2009-ben alakult, úgyhogy a két párt ég és föld.

Továbbra is fenntartom, és aki gyűjtött már kopogtatót, az is egyet fog érteni ezzel: kis pártnak piszok nehéz kopogtatót gyűjteni. Az LMP vidéken láthatatlan, tehát kizártnak tartom, hogy több tucat helyen vidéken tisztességes eszközökkel össze tudják szedni a kopogtatókat. Mert a 750 baromi sok, hiába hiszi azt a kívülálló, hogy simán összejön. Bunkó a rendszer, a nagy pártoknak jó, hogy a kicsik nem tudnak indulni, max csalással.

Kelma 2010.03.16. 21:47:03

@félemelet: Lásd fentebb kenwyn válaszát colosgirlnek. Pont ezt tudnám én is írni.

Balt 2010.03.16. 21:47:51

@török gábor: Kisgyerek mellett úgysem lehet aludni. :)

2010.03.16. 21:48:37

@félemelet: Szerintem ez már politikai állásfoglalás lenne. Mások, akik nem törnek politológusi babérokra, többen megtették.

Kenwyn 2010.03.16. 21:48:58

@tölgyes:

bár így lenne, de sajna erre vajmi kevés esély van sztem.

kiszol 2010.03.16. 21:48:58

@ddance: Az a hihetetlen, hogy neked még van pofád idejönni és csalásról beszélni. Pár napja a Jobbik megvádolta az LMPt csalással, és Ti, a Jobbik kutyái szajkóztátok a véleményt, hogy csalt az LMP Nagykőrösön, nem lehet más a politika, stb.

Nos, az OVB újraszámolta és ellenőrizte a cetliket, és nem talált semmi rendkívülit, viszont 124 db, a Jobbikos bizottsági tag által kiválogatott cetlit érvényesnek talált. Szóval a ki is csalt kérdésre a helyes válasz a jobbikos bizottsági tag!

No és én nem elfogult barikád meg egyebek linkjeit tudom csak hozni, hanem pl az OVBt, ennél illetékesebbet keresve sem találnál:

www.valasztas.hu/hu/ovb/hatarozatok/2010/2010-2985.html

Kicsit olvasmányosabb formában pl nepszava.hu-n (de NOLon, Indexes, stop.hu-n stb. is fent van): www.nepszava.hu/articles/article.php?id=271753

Viszont ezek után szerintem az a minimum, hogy a pártod vezetőivel egyetemben elnézést kérsz az LMPtől amiért csalással vádoltad őket - Nem csaltak! A másik: Mostantól talán ne vádolj csalással senkit amíg nincsenek korrekt és hiteles bizonyítékaid!

félemelet 2010.03.16. 21:49:43

@ivrilider:

Feltámasztani a halottakat lehet. A halottsághoz meg először meg köll halni. Messze nem gondolnám, hogy pl. az SZDSZ "meghalt volna". Tudom, a 9 majdnem kétszerese az 5-nek, de a Fidesz 90-ben akkor is csak ennyi százalékot ért el, most pedig képviseleti szempontból makkegészségesnek tűnik. :-)

ddance 2010.03.16. 21:51:34

@iii: Nagyon sokat szerepel az Indexen az LMP, súlyához mérten többszörösét. Ráadásul mindig kivétel nélkül pozitív hangnemben. A blogoknál is csak Jobbikot támadó és LMP-t éltető bejegyzések jelennek meg az index címlapon.

Szóval ez már sokat elárul az LMP-ről, ha a leglibsibb hírportál támogatja. Az, amelyik korábban kő SZDSZ-es /MSZP-s volt. ld Uj Péter

félemelet 2010.03.16. 21:55:50

@Kelma:

És fiatalok nem alapíthatnak pártot Magyarországon? Dehonnem...

Pszichológiai szempontból sokkal előnyösebbnek tűnik számomra a frusztráció kényszeredett cselekvéssé való átalakulása, mint az, hogy egy üres négyzettel jelezheted, mennyire szarul érzed magad. Kinek jelzed ugyanis? Azoknak, akiket nem választasz? Vélhetően pont azért nem választod őket, mert tojnak rá, hogy neked nem tetszenek. Vagy nem az van igazából a dolog mögött, hogy "help! alapítson már valaki HELYETTEM pártot végre!" ? Dehonnem...

2010.03.16. 21:56:20

@ddance: Ez nem igaz, rengeteg LMP-t fikázó blog is megjelenik a címlapon, különösen korábban volt így. Még korábban kifejezetten negligálták.

Az Indexnek egy a fontos, a látogatottság, de egyébként még az indexen is keveset szerepel súlyához mérten, ld. korábbi bitfeldolgozo-s linkem. Most például a 15-i eseményekrőle egyedül róluk nem készítettek videót.

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 21:56:26

@félemelet: olvastam a jobbik azt mondta, hogy az szdsz-t saját halottjának tekinti :D ez aranyos tőlük :D

Kelma 2010.03.16. 21:56:31

@félemelet: azért azt a 90-es választást ne hasonlítsuk a jelen helyzethez. Az SZDSZ meg módszeresen kinyírta magát. Hosszú évek munkája volt, keményen, sokat dolgoztak érte. Rengeteg hibás döntést kellett meghozni, de végül is sikerül. Én személy szerint egyébként sajnálom. Mint ahogy a 90-94 közötti liberális Fideszt is, amiben hittem...

Lucilius 2010.03.16. 21:56:32

@ddance:
Szvsz reális h az LMP simán (na jó, vérrel-verejtékkel) összetudjon szedni 80-90*750 KCét.

Budapest + Bp agglomeráció + nagyobb városok --> az LMP erős a weben (facebook, iwiw meg mittudoménmi; az Fb-én közel 10 ezer rajongója van az LMPés oldalaknak, ez már eleve kb 14 egyéni jelölt)

Vidéken pedig több helyütt a helyi közéletben ismert figurákat állítottak. Nekik van olyan kapcsolati hálója, h több száz KCét valahogyan összeszedjenek.

Lucilius 2010.03.16. 21:58:49

Gábor, egy személyes kérdés! Te leadtad már a kopogtatócéduládat? :-)

pannonfunk 2010.03.16. 21:59:26

@Lacóka: 1. valóban nem

2. de igen.
www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html
és kattintsál a pártnyilatkozatokra, és ott az MDF-SZDSZ-re...

félemelet 2010.03.16. 22:02:22

@iii:

Nem értem, mi lenne ebben politikai állásfoglalás... Nyilván nem arra gondoltam, hogy majd a Török Gábor jól írja meg, hogy szavazzon mindenki a Féllábú Macska Pártra, mer akkor jól kapni fognak zsét az államtól. Egyszerű ismeretterjesztésre szerettem volna nógatni egy olyan témában, ami a megítélésem szerint kellő gyakorisággal, de nem feltétlenül kellően helyes konklúziókkal jelenik a politikai diskurzusokban.

Lacóka 2010.03.16. 22:04:18

@pannonfunk: aha, szóval ilyen is van. köszönöm, ezt nem tudtam.

félemelet 2010.03.16. 22:05:21

@colosgirl:

Valóban érdekes, hogy a Jobbik úgy éli meg, hogy ő nyírta le az SZDSZ-t. De részemről no more OFFTOPIC! :-)

is 2010.03.16. 22:06:06

@mrs. white: egyet kihagytál a számításból: ha nincs MDF és LMP, akkor nem biztos, hogy mindenki leszavaz az MSZP-re. tehát el nem vesznek a FIDESZtől, de az arényét ronthatják, mivel a többinek együtt több szavazata lehet.

ddance 2010.03.16. 22:10:01

@iii: Jaj, mit bizonygatod annak az ellenkezőjét, amit midnenki lát? Az LMP sokat szerepel az Indexen és kizárólag pozitív környezetben. Egyébként a political capital mondta, hogy egy Indexes újságíró az LMP egyik alapító tagja... Úgyhogy ezen nicns mit csodálkozni!

aaaaaa_ron 2010.03.16. 22:14:13

16 területi lista már most biztos az LMP-nek...?

szazhetvenhat.blog.hu/2010/03/16/5_kriziskorzet_keress_ismerost#comments

Nem olvastam az összes kommentet, lehet, hogy már valaki belinkelte, de ezek szerint az LMP már csak 5 körzetet tart kríziskörzetnek, ami mindössze 4 megyéből van, vagyis Vas, Békés, Nógrád és Fejér kivételével mindenhol lehet az LMP-re szavazni az országban, és még az se biztos, hogy ezekben nem... Szerintem ez nem semmi!

török gábor 2010.03.16. 22:14:49

@Lucilius: nem. és senki nem is jött érte.

ubul2000 2010.03.16. 22:16:08

@colosgirl: Lezsákék idejében nem voltak kizárások. Ezt a Dávid-Herényi duó vezette be.

ddance 2010.03.16. 22:16:43

@Lucilius: Gyűjtöttél valaha cédulát? Én gyűjtöttem a Jobbik egy ismert jelöltjének, és eléggé nehezen ment. Hiába volt beágyazva a helyi társadalomba, egyedül reménytelen lett volna neki, de még 5-6 aktivistával is. Mi legalább 15-en gyűjtöttük. Ezért mondom, hogy az emberek egy olyan pártnak, amiről még nem is hallottak, egyszerűen nem adják oda a cédulájukat - ld. LMP.

És nincs 20 aktivistájuk vidéken 1 jelöltre, ezért mondom, hogy esélytelen részükről tisztességsen összeszedni. Jól kitalálták ezt a rendszert a nagy pártok.

tlac 2010.03.16. 22:18:18

@mrs. white: ez igaz. LMP-be mindenki azt gondol bele amit akar :)

colosgirl (törölt) 2010.03.16. 22:20:37

@ubul2000: lezsákékkal kezdődött, így értettem :) akkor már volt.

Bence24 (törölt) 2010.03.16. 22:21:55

@Lucilius: Azért nem árt a Facebookos rajongótábort (meg az iwiweset is) a helyén kezelni. Rákattintottam néhány "LMP-rajongóra". Többségük 50-200 dologért rajong, tehát ez nem feltétlen egy komoly "beágyazottság". Sőt, még én is "rajongója" vagyok az LMP-nek FB-n, mivel csak így tudok hozzászólni a wall postjaikhoz. Pedig nem valószínű, hogy szavaznék rájuk.

is 2010.03.16. 22:27:30

@Kelma: ezt az MSZP-ről, a FIDESZ-ről és a Jobbikról is meg lehet kérdezni, mindegyikben vannak olyan emberek. akinél ez kérdés, az láthatóan nem objektíven nézi a helyzetet. az, hogy az embereanyag szar, sajnos nem szempont, mert mindenütt kb. egyformán az (ez azt jelenti, hogy minden pártban vannak jó koponyák is)

Aner 2010.03.16. 22:28:34

Az Index tényleg támogatja az LMP-t, de szerintem ebben nincs semmi kivetni való, akinek nem tetszik olvasson mást.

tony zionist 2010.03.16. 22:32:49

@Aner: " akinek nem tetszik olvasson mást."

ilyen alapon inkább húzzatok el izraelbe indexestül, Lehet Másik zsidóPártostul meg Bettelheim Janistul...

shmá jiszroel!!!

panelburzsuj 2010.03.16. 22:34:05

AZ MDF suttyomban már 52 jelöltnél tart az OVI honlapján:

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

demagofób 2010.03.16. 22:35:43

Esküszöm pont ezt akartam írni!:

Nagyon tetszik a blog!
Kifejezetten azt tetszik, hogy nagyon sok gondolkodó ember gyűlt itt össze és kommentel. Szerintem ez érték, pláne 1 hónappal a választások előtt. Nem csak a gyere át a zebrán megy.

Remélem a következő kormány ingyenessé teszi végre a tejlekvárt.

Aner 2010.03.16. 22:37:20

@tony zionist: Nem hiszem, hogy az LMP-re szavazok, nekem túl balos, és nem hiszem, hogy sokat beszélgetek veled, mert túl primitív vagy.

Balt 2010.03.16. 22:38:18

@ddance: "Szóval ez már sokat elárul az LMP-ről, ha a leglibsibb hírportál támogatja. Az, amelyik korábban kő SZDSZ-es /MSZP-s volt. ld Uj Péter"

Ha így is van, UP kiváló cikket írt Gyurcsánytól az őszödi beszéd után: index.hu/velemeny/jegyzet/flet060921/ De Bodoky is komoly jogvédő teljesítményt tett le az asztalra, tehát messze nem vádolnám őket "érdekelvű párthűséggel".

orialex 2010.03.16. 22:44:11

@ddance: Nemcsak az a kérdés, hogy kinek gyűjtöd, hanem az is, hogy ki gyűjti:)

másikpista 2010.03.16. 22:45:16

Az LMP egy kirakatpárt, ami nem szokatlan, csak gyaníthatóan más a cégtábla és más belül az üzlet. A gazdasági életben ezt pénzmosásnak hívják, itt inkább bepalizásnak. Minden választás előtt előkerül valami csudapárt a varázskalapból a hiszékenyeknek

gauche caviar 2010.03.16. 22:45:45

@colosgirl: azert az hogy visszavontak intezkedeseket a Bokros-csomagbol, az azert nem jelenti azt, hogy az szar is lett volna, lasd vizitdijas nepszavzas... az meg hogy az alkotmanybirosag mit enged at... hat... pff.. engem aztan nem befolyasol, a 'talaros testulet' igencsak erdekes donteseket hoz...

mizie 2010.03.16. 22:45:57

ddance húzzál már el a fórumokról. szépen végig lehet nézni a hozzászólásaidat. kampány elején regelsz és csak az olyan témákban szólalsz meg amik a Jobbiknak fontosak.

undorítóak ezek a kampány-robotok!

gauche caviar 2010.03.16. 22:46:44

@másikpista: te jartal mar lmp gyulesen? mert akkor karaj kepben lehetnel, hogy ezek az arcok aztan tenyleg hunderprocent eredetiek, az osszes baromsagukkal egyutt...

panelburzsuj 2010.03.16. 22:50:10

@másikpista:

Kilencvenben egy egész zsákkal előkerült.

Mégse a megszokottba csimpaszkodtunk.

másikpista 2010.03.16. 22:50:30

@gauche caviar: Egy valakit ismerek közvetve, ennek alapján nem az én pártom

gauche caviar 2010.03.16. 22:50:49

@mizie: most mit basztatod? csak egy szegeny komm.szakos egyetemista aki megprobal mellekest szerezni az olyan 'marketing' cegeknel, mint az Ebola. Jo esellyel meg csak nem is ugyanaz az arc irkal a nick mogott, mivel vannak ilyen konkret, regota regelt nick-ek, kialakitott profillal. printen kapod az ukazt, hogy aznap hol es mit kell irni, milyen karaktert kell adni.
miben mas ez, mint a telefonszex? azt se hiszed el, hogy komolyan gondoljak a vonal masik vegen...

Aner 2010.03.16. 22:51:27

@másikpista: Szerintem az LMP valamiféle baloldali fiatalos zöld párt, akar lenni. Mivel sok ember csalódott ezért, most megy a szekér. 20 évvel ezelőtt is hasonló volt a helyzet, tudjuk, hogy a "Nagy rendszerváltó pártok" most, hogy állnak.

gauche caviar 2010.03.16. 22:51:36

@tony zionist: ilyen alapon meg huzzatok el levediaba, vagy a sziruszra. szebb jovotert.
makimajom.

ddance 2010.03.16. 22:51:53

@Balt: Úristen... Ez szint? Új Péter nem mellesleg gyakran a népszabadságon online-on publikál.

De ennyi erővel dicsőítsd Szili Katalint, Lendvait vagy a többi gazember, tolvaj MSZP-st, mert vannak, akik kritizálták már eddig is Gyurcsányt. Most azért kéne összeszarnom magam, mert Új Péter olyan bátor volt, hogy ő nem szenvedélyes igazságbeszédként próbálta beállítani az őszödi beszédet? Ne röhögtess.

Uj Péter, az index, népszabadság és a többi hazug lap sok-sok éven át szolgálta és szolgálja a tolvaj kormány érdekeit. Nekik is nagyban köszönhető az, hogy hazánk itt tart, mert a média hazugságai és ferdítései miatt tévesztettek meg sokakat, akik így rájuk szavaztak...

ddance 2010.03.16. 22:52:45

@mizie: Ja, értem, tehát ha jobbikos vagyok, akkor nem szabad megszólalnom jobbikos témákban. Világos :)

gauche caviar 2010.03.16. 22:53:07

@másikpista: fuhh, latom alaposan gyozodsz meg a teged korulvevo vilag torteneseirol....

török gábor 2010.03.16. 22:53:54

@panelburzsuj: azaz nincs változás:

43 önálló + 8 közös + 1 elutasított = 52

panelburzsuj 2010.03.16. 22:53:54

@gauche caviar:

ddance valódi lehet, mert napok óta ezen a "nekemsement-máscsakcsalhat" témán emészti magát

gauche caviar 2010.03.16. 22:54:01

@ddance: megszolalhatsz, csak a stilus nem mindegy, meg ha hulyeseget beszelsz, ne sertodj meg ha valaki ezt szova teszi. bizonyara nagy fiu vagy mar...

demagofób 2010.03.16. 22:54:46

Az értelmes kommunikáció lefeküdt aludni...

másikpista 2010.03.16. 22:56:58

@Aner: Fiatalos zöld párt az jól hangzik, de végülis azok tolják előre akik azelőtt az SZDSZ-t (Szonda Ipsos és hasonlók) úgyhogy még ha a Schiffer nem akarja akkor is ebbe az üresen álló niche-be fog bekerülni

panelburzsuj 2010.03.16. 22:57:34

@török gábor:

Így jár, aki csak a táblázat összegző sorát nézi:

Egyéni jelöltek száma: 43

Határeset...

Elfogadjuk? :)

gauche caviar 2010.03.16. 22:58:39

@panelburzsuj: ezt mondom: kapod a temat, meg a topicocat ahol teriteni kell.
mindegy mit reagalsz enki, ugyanaz lesz a verkli.
probaljuk ki:
he, ddance: tok igazad van. eddig mi csak bevettuk az armanyosok delejes bulbul szavat, s ez vakitott el, de te felnyitottad a szemunket, az egesz lmp egy delibabos fantom, egy szirenhangu meregzold pirula. megatalkodott valasztasi csalok, nagyuzemben hamisitjak a cetliket, armanyt es gancsot vetnek az igaz magyar hazara. de hal'stennek vannak olyan tokos sracok, mint a jobbikos street-professzorok akiket nem vernek at, s ok errol tudositanak a tomegek fele.

ilyesmit szeretnel hallani a "cetligyarosokrol"?

Balt 2010.03.16. 22:58:53

@ddance: Szerintem fontos cikk volt, ahogy Hajós HírTV-s üzente is. (Mégse fogadta meg Fegyenc, hát íme az eredmény...)

panelburzsuj 2010.03.16. 23:01:52

@gauche caviar:

Ennek a közönségnek? Tiszteltetem a spinük doktorát ...

panelburzsuj 2010.03.16. 23:03:04

@panelburzsuj:

Eza módi már az úttörőbe se nagyon ment röhincsélés nélkül ... :)

Balt 2010.03.16. 23:03:05

@ddance: "Uj Péter, az index, népszabadság és a többi hazug lap sok-sok éven át szolgálta és szolgálja a tolvaj kormány érdekeit."

Elárulok neked egy titkot, de fogadjunk, hogy rossz következtetést vonsz le belőle: Az Indexnek egy ideje bizonyos Nobilis Kristóf érdekeltségébe tartozik, aki bizony, hogy nem MSZP-közeli... (Egyelőre legyen elég ennyi. :))

Balt 2010.03.16. 23:11:02

@Balt: "Az Index" (ide nem kell rag).

gauche caviar 2010.03.16. 23:11:27

igazából ez a kép jól festi mi történt:

m.blog.hu/su/subba/image/102009/fail.jpg

/az originál kép ahhoz a cikkhez tartozott amikor leszedték a zstube-ról a jobbik kampányfilmjét mert szerzői jogot sértett zeneügyileg. csak ha már rendpártiság, meg elszámoltatás.../

subabubba 2010.03.16. 23:16:27

@iii: ugyanez igaz más pártokra is, hisz a Fidesz is "csak" 2 millió kopogtató cédulát gyűjtött, holott a támogatottsága jóval 25% felett van.

LMarci 2010.03.16. 23:16:45

@Balt: Azért találjak bal oldalinak az INDEXet, mert az ECHO tv, HIR tv, Magyarhirlap, MagyarNemzet, és több tucatnyi jobb oldali média, magazin, és újság mellet nehéz elfogadni hogyha valaki véletlenül fair és mind két oldalról ír pozitívat és negatívat. Hála istenek az INDEX még néha az LMPről is ír, nagyon helyesen.

nyo 2010.03.16. 23:17:10

@török gábor: rtlklub.hu/video/85277

Ez a legszebb példa az RTL Klub "pártatlanságára".

gauche caviar 2010.03.16. 23:20:15

@panelburzsuj: @ddance: na?
index.hu/belfold/2010/03/16/alaptalanul_vadolta_a_jobbik_az_lmp-t/

naaa?? :))
foldon fetrengek.

ddance 2010.03.16. 23:26:39

@LMarci: Ballib túlsúly van a médiában.

Origo, Index, HVG, FN, NOL - ezek a leglátogatottabb internetes hírportálok mind ballibsik.

MTV, tv2, rtl - ezeket nagy tömegek nézik, ezek közül az egyik sem jobboldali. Az MTV sem, majd csak a kormányváltás után lesz az.

Szóval a média felelős legnagyobb részben azért, hogy az MSZP és az SZDSZ tönkretehette hazánkat, mert ezen médiumok falaztak nekik állandóan. És ezek a médiumok most a Jobbikot hallgatják el, az MDF-et, LMP-t futtatják.

Kalmár 2010.03.16. 23:27:20

@nyo: Nos az rtl-t én sem szeretem, de nem értem itt mit hibázott.
Megkérdezett egy politológust a populizmusról aki elmondta a szakma szerinti tételeket.
Csak nem ismertél rá valamelyik pártra?

szikjáró 2010.03.16. 23:29:01

@nyo: gyönyörű. az "elemző" srác töri a magyart, húzgálja a száját, nem néz a riporterre, de a kamerába sem és úgy öltözik, mint egy lány.

Az első benyomás pedig fontos lenne olyan embernél, akinek a munkakörébe tartozna, hogy higgyenek neki...
:)

ddance 2010.03.16. 23:31:06

@ddance: Bocs, nem említettem a Blikket, Borsot és a többi ballib bulvárlapot, amik hülyítik a népet.

ubul2000 2010.03.16. 23:32:04

@Balt: Inkább fidesz/szdsz közelinek mondanám.

gauche caviar 2010.03.16. 23:36:53

@ddance: halstennek azert van kurucinfo, meg barikad, meg bombagyar (???) meg szentkorona radio, meg eco teve, meg hirteve, meg mno meg meg meg...

ne farassz. internet van, mindenki azt fogyaszt amit akar. a ker tevek meg iden mar getzire nem szolnak bele a maszop dolgaiba, csendben temetik, es keszulnek az utana jovo vilagra.

ja, annyira toljak az lmp-t, hogy pl nem is volt benne az esti hirekben, hogy az LMP pert nyert a jobbik ragalmazasa ellen, tudod, a cedula csalas ugyben.
hehe, most majd meg kell jelentetnie a jobbiknak hogy megsem csalt az lmp es hogy ok masszivan csak ragalmaztak.
a fagyi visszanyalt.

snq 2010.03.16. 23:37:06

@nyo: valóban nem pártatlan, a bejátszásban az elemző úr élesen bírálja szavaival az mszp-t

Aner 2010.03.16. 23:39:00

@ddance: A MSZP szerintem elég balos és ha tehetnék a föld alá dugnák őket és nem a sajtóba.

Az LMP nem fog a jobboldalról senkit elszívni, a MSZP-t azonban gyöngíti.

Az MDF is az MSZP gyengíti inkább és nem a Fideszt.

A Jobbiknak az a legjobb, ha kiverik egymást és közben gyengítik az MSZP-t.

A FIDESZ már érdekesebb, neki legjobb, ha az LMP bejut, mert gyengíti az MSZP-t úgy, hogy a Jobbik nem nyer rajta. Az MDF már kicsit másabb, ők szerintem valamennyire őket is gyengíthetik.

Az MSZP-nek az a legjobb, ha el tudja hitetni, hogy a 2 kis pártra nem érdemes szavazni, mert úgy is elveszik az a szavazat.

panelburzsuj 2010.03.16. 23:39:12

@gauche caviar:

Kurucot, szentkoronarádiót, hunhírt régóta olvasgatok. Nyílegyenes a vágány ide, letérni se lehet róla.

Én sokkal többet beszéltetnék igazi, önmaguk által nagyrabecsült jobbikosokat a kertévékben, mint bárki mást. Hosszan, részletesen, hadd mondja.

Néhányan rákapnának. Sokan meg a fejükhöz.

gauche caviar 2010.03.16. 23:43:09

@panelburzsuj: anno az indexes vona interjuig volt bennem egyfajta felsz, hogy jajj kik ezek, annyi mindent elertek, jajj.
aztan azt elolvasva, lathatoan vona szavainak kiforgatasa, manipulalasa nelkul olyan szinten gyalulta le magat az orca, hogy megnyugodtam.
azota en is azt mondom: bizonyos iq folott nyugodtan lehet olvasni jobbikos megszolalasokat, mert az ellen nem ved...

kabare az arc.
ezekkel a torgyani viccekkel meg amiket a lakossagi forumokon csiszolt elesre marc 15. alkalmabol....

ddance 2010.03.16. 23:49:25

@gauche caviar: de ugye te sem gondolod, hogy 1-2 jobbos lap meg újság ellensúlyozza a 10 ballib médiumot, akiket sokkal többen olvasnak, sokkal több pénzük van stb. Ld mtv-tv2-rtl és a bulvárújságok - ezek mind a kormány szócsövei, esélytelen pl a Jobbiknak ezen keresztül eljuttatni az üzeneteiket a választókhoz.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.03.16. 23:50:28

@panelburzsuj: miután bejutnak a Zárt Osztályra (Parlament) fel kell nőniük nekik is. Mint a Vezénylő Tábornok Úrelvtársnak és csatlósainak.

LMarci 2010.03.16. 23:51:30

@ddance ahogy azt hiszem obama mondta "if there is such thing as a liberally biased media, it's because it's actually reporting news"

lefordítva: ha van olyan hogy baloldali média, ez azért van mert az igazságot mondják

xD. HVG kifejezetten értelmes egyébként, és nem propagandát mond.. a Magyarhirlapal szembe amelyik az összes baloldali politikusról ördögi képet mutat, míg a Orbánról profi mosolygó arcot.. Nézzük a HVG első három cikkét a politikárol

1) OVB: nem bizonyított a Fejér megyei jogsértés
2) Megújult Orbán Viktor honlapja
3) Orbán ismét megígérte a tavaszt

És a Magyar hirlapnak:
1)DEMSZKYT EZREK FÜTYÜLTÉK KI
2) BAJNAIT KIFÜTYÜLTÉK
3) ÚJABB VÁD: GYEREKEKET VERT ÉS FOJTOGATOTT [kép gyurcsányrol]

LMarci 2010.03.16. 23:52:46

@LMarci EDIT: igazságot helyett inkább mert a valós híreket közvetíti.

ddance 2010.03.16. 23:54:50

@LMarci: HVG nem propagandát nyom? Ne röhögtess... Jó, nem olyan nyíltan csinálja, mint a Magyar Hírlap, de a korrekt tájékoztatástól messze van. Ballib érdekeltség a hvg, úgyhogy sokat nem kell tőle várni.

ddance 2010.03.16. 23:58:33

@gauche caviar: Ajánlom ezt a cikket: vastagbor.blog.hu/2010/02/26/a_kiegyensulyozott_media

Ebből látszik, hogy totális elhallgatás van a Jobbikkal szemben, még Torgyán is többet szerepelt, mint Vona. Tehát a feltételezésed nem állja meg a helyét, azért nem merik a Jobbikot szerepeltetni, mert többen ismernék meg a valódi arcát és még többen szavaznának rájuk.

Nem merik szerepeltetni a Jobbikot, mert ha annyi esélyt kapna, mint az MSZP, tényleg megnyerhetné a választásokat, ha eljutna annyi emberhez...

LMarci 2010.03.16. 23:58:56

@ddance: szerinted mi a fair, no propogandás újság akkor?

panelburzsuj 2010.03.17. 00:00:17

@szmoker /segílyes/:

A tudatosság foka teljesen más. A Fidesz régi motorosai legalább olyan kiélt/kiábrándult nihilisták, mint a szocik, csak sokkal profibban leplezik.

A Jobbik viszont nem leplez semmit: ők ilyenek akarnak lenni, mert nekik ez tetszik, ők így érik jól magukat.

gauche caviar 2010.03.17. 00:00:20

@ddance: hallgatlak a jobbik pofaraeseserol.
elvegre napokat szenteltel a temanak... biztos sok erzelem kavarog most benned...

nomeg, ugy illenek, hogy ennyi vad utan most akkor ismerve a tenyeket, szoval most ugy illenek valamit mondani....

de csak azert is csaltak? komcsizsidok kezeben van az ovb? az lmp lefizette oket?
azert erdekel, hogy lassam, mivel magyarazza azt a jobbik, hogy megsem tevedhetetlen profetak. igazsag meg rend, ugye...

szoval?

gauche caviar 2010.03.17. 00:01:38

@ddance: mikor olvastal te hvg-t...?

(erdekes, hogy a magyar narancsot meg sem emlited. pedig azok aztan durvan nyalnak a fidesznek. meg az ujsag neveben is benne van.)

gauche caviar 2010.03.17. 00:03:22

@panelburzsuj: ize, ok is ilyen kielt nihilistak akarnak lenni...

az egesz parlamenti valasztasok inkabb ilyen "Legyen On is milliomos" dolog...

az orszag ketharmada jobbikos, de talan meg sokkal tobben is... vajon itt mire akart gondolni Morvai muveszno?

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.03.17. 00:04:01

@ddance: De vagy egy internetes lap, amelyik meg mindig szapuljaezeket a ballib lapokat(néha a jobbost is). A kurucinfo, folyamatosan össze-vissza szapulja ezeket, s a seggjfej íróikat is. :D

Amúgy meg az általad felsorolt médiumok, a választás után, ha Fidesz 2/3-ot szerez, nyugodj meg tv2-től rtl-en át HVG-ig az összes őket fogja nyomni. Le se szarják majd a szocikat! :D

Cada 2010.03.17. 00:04:13

Gábor

Cas Heves és Fejér megyében azért nincs egyetlen jelölt sem az mdf-nél mert ott nincsenek kopogtatoüzérek

gauche caviar 2010.03.17. 00:04:44

@ddance: persze persze, a jobbik tudja az orok elet titkat es a bolcsek kovebol fedezi a kampanyat. nem is vitatom.

na, de azert valaszoljal leccike az LMP-s dologra is...

Aner 2010.03.17. 00:08:13

@Cada: Fejérben MDF,SZDSZ jelölt van, csak Gábor a tisztán MDF-s listát rakja ki, mert ezeknek a pártoknak először az 5% kell venniük.

mizie 2010.03.17. 00:09:47

@ddance: ezt a nagyon csúnya dolgot sajnos úgy hívják, hogy kereslet-kínálat. "Sajnos" pontosan annyi Jobbikra van szüksége az embereknek, mint amennyit a tv-ben látsz.

Győzike ezerszer döngölné a földbe Hisztikét nézettségben.

ddance 2010.03.17. 00:11:22

@mizie: Hülyeség sajnos, amit írsz. A Jobbikra 430 ezren szavaztak legutóbb. Úgy, hogy a számokból látszik, alig szerepeltek a médiában. HA meg szerepelnének, még többen voksolnának rájuk...

gauche caviar 2010.03.17. 00:13:46

@ddance: tehat, akkor a maszopra irgalmatlanul sokan fognak szavazni, mivel sokat szerepel a mediaban... logikus.

na, elvitte a cica a nyelved az lmp-s csalokkal kapcsolatban?
vagy meg nincs meg a hivatalos allasfoglalas?

mizie 2010.03.17. 00:24:40

aha, tehát médiaszereplés = szavazat.

:)

mellesleg a 430k az 4,3%-a a társadalomnak. sztem ennek megfelelően szerepelnek a médiában.

gauche caviar 2010.03.17. 00:27:05

@mizie: tehat, ha leulok a teve ele es nezem egy orat, akkor a hirek 60% pedig a fideszrol szol...

Haska 2010.03.17. 00:28:09

@gauche caviar: köszi, ne hagyd abba! :)
bocs, ddance

Treuga Mei 2010.03.17. 00:30:56

@Kenwyn:
Ja, a 20 %-os ismertség is arról tanúskodik, hogy amédia tolja őket... vagy épp az ellenkezőjéről?

gauche caviar 2010.03.17. 00:31:48

@Haska: azert erdekes, hogy a gyerek napok ota telekolompolja az egesz internetet, hogy az lmp csalt az lmp csalt, aztan amikor most le van irva fekete-feherben, hogy nem, hanem a jobbik akkora cukros kukit tett a sajat szajaba, hogy ihajj, most akkor nincs egy arva szava sem.

hozzatehetnem, hogy tipikus jobbikos 'munkamodszer', de hat ugye minek.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2010.03.17. 00:39:19

@gauche caviar:
Én hiányolom a Jobbikot a médiából. Ha bármikor is hosszabban szerepelnek, rájuk tudok mutatni a gyermekeim előtt, hogy: Na többek között azért kell tanulni édes fiam, mert különben ilyen hülye leszel, mint ezek!

warren buffet 2010.03.17. 00:39:51

@gauche caviar:

igen.

ha a jobbik egy normális párt lenne és nem egy orosz titkosszolgálati fioktelep akkor annyit mondanának h elnézést tévedtünk. de még ehhez is hülyék és suttyók.

gauche caviar 2010.03.17. 00:43:22

@Jómunkásember: na erre az orosz vonalra valaki linkeljen mar nekem valami konkretat.
keszsegesen el tudom hinni. csak epp nem hinni akarok hanem meggyozodni :)

warren buffet 2010.03.17. 00:45:24

@gauche caviar:

hogy gondolod kint lesz az alapito okiratukban vagy mi?:D

mellesleg nyilván egy év párt fenntartásra elég 600K ugye?hagyjukmár.:D

gauche caviar 2010.03.17. 00:45:54

@tulok ex betonputtó: ez hozzatartzik egy demokratikus tarsadalom kialakulasahoz.
most megtanultuk, hogy a politikai apatia milyen arcokat ultet a nyakunkra 20 evig, es megtanulhatjuk, hogy a szabadsag egyuttjar annak megvedesevel is, az olyan ordas eszmektol amikkel a jobbik hazal.

Hajos tett fel egy jo kerdest a heti hetesben (ajve...) miszerint:
A jobbik jol tudja mutatni, hogy o tiszta ero, az emberek meg ruhellik a regi politikusokat.
szoval, hogy mar alapbol ettol sikeresek. Akkor minek rasszistak?
Nem lenne ra szukseguk.

gauche caviar 2010.03.17. 00:47:33

@Jómunkásember: (igazabol a mostani rendezvenyukre kipakolt LED-racs belekerult vagy 300.000 az jo magyar forintba... + szinpad + hang. de gondolom, mindent ingyer hoztak a hazafiak. akinek epp volt 20 nm2 ledracsa otthon a biodisznool mellett....)

warren buffet 2010.03.17. 00:51:03

@gauche caviar:

nem kell h már készen legyen.
AKARJÁK ÉS LESZ. :DDD

vasakarat, ismerős?már a don kanyarban is bejött, még lassitani se tudtuk a szovjeteket baszki.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2010.03.17. 00:54:13

@gauche caviar:
Miért, a rasszizmus nélkül mi maradna az üzenet? Hogy mi még nem tudtunk látványosan lopni?

warren buffet 2010.03.17. 00:55:39

jobbik szinvonal:
"Elnök úr! én tavaly óta kedvelem a pártjukat. Mindig is radikális voltam de csak 15 évvel ezelőtt nyilvánultam meg. Csak önökben bízom. zavarják el a prostituáltakat és a BKV ellenőröket is. Elég az MSZP -böl is. Magyarország csak a magyaroké."

már a kurvák sincsenek biztonságban. :DDD

panelburzsuj 2010.03.17. 00:57:01

@gauche caviar:

"minek rasszistak?"

Kellett egy olyan téma, amire tényleg hümmög a nép, hogy na, ezek tényleg mondanak valamit, amit a többi nem.

Ez a cigányozás, ez vitte be őket a köztudatba.

Ha ugyanez a csapat kiállt volna lajbiban-pitykében, hogy mi aztán annyira tisztakezűek vagyunk ... ki vette volna észre őket?

MartyMcFly 2010.03.17. 01:01:29

Nagyon sokan abba a hibába esnek,hogy a Jobbik "elhallgatása" mögött a bal-lib média túlsúlyát vizionálják. Viszont ha valaki végiggondolja,hogy mi egy újság célja legyen az papír vagy bit alapú, tehát hogy minél több olvasó, klikkelő csábítása és rajtuk keresztül a hirdetőké,akkor nem tartana sokáig eljutni ezen a logikai úton odáig,hogy mindentől eltekintve arról fognak írni ami az emberek érdeklődését felkeltheti!

Na most akkor el kell dönteniük hogy kiknek is írnak, milyen legyen az alapvető hangja az orgánumnak,amit hülye az aki nem a legszélesebbre lő be. Persze van olyan is mint a blikk,ami csöcsös nénikkel lövi be a nem is tudom milyen réteget, de most maradjunk azoknál amiket újságnak lehet nevezni.

Ezek után lehet indexet vádolni,hogy tolja az LMP-t,szerintem viszont az LMP mint 1 éves párt,aki egy év alatt 5% közelébe került és folyamatosan tesz azért, hogy érdekes legyen már főként azzal bekerül, hogy érdekes ami körülötte zajlik. Ha meg a Jobbik választási csalást kiabál, akkor meg duplán érdekes, sávoly miatt is érdekes, amit azért nagyobb részt egy indexes újságíró munkájának köszönhetően bukott ki mint LMP kommunikáció miatt,még akkor is,ha a többi párt agyonhallgatta. Egyszerűen sok kérdésben olyat mondanak, amit azelőtt senki. Természetesen ez csak egy szükséges és nem elégséges feltétel! Az is kell hozzá,hogy ezt racionálisan, építő jelleggel fogalmazzák meg,nem ösztönállat jelleggel, amit inkább riasztja az átlagembert,mint vonza...

Jobbik is rengeteget szerepel az indexen, sokszor interjúk, amiből semmi mást nem lehet kihallani csak azt amit az alany mond. Sok videó komment nélkül, kapnak teret. Nem mintha nekik nem lenne már meg a médiafelületük, ahogy a fidesznek is:D Ehhez képest az MDF, LMP max mtv-be tud bekerülni,meg néha index,origo. Az 5% közeliséghez mérten,ha a jobbik 15-20%,akkor még arányaiban így is messze agyonhallgatottak...

Csak innentől a demagógia, populizmus, erőszak nem túl érdekes, hogy napi két cikk kijöjjön arról,hogy a jobbik hány hónap alatt lépne ki az EU-ból (vagy ahogy ők elképzelik, ultimátumokat adunk az EU-nak!!! na vajon ki fog előbb igazodni:D) , mi lesz az új valuta ha a forintot majd söpörni lehet, mi lesz ha megszünik 300-400ezer munkahely a multik kitiltásával (vagy ahogy ők elképzelik, kivetünk hatalmas adót,megmutatjuk nekik!!!:D na vajon mit lépnek...), mi lesz azzal a széles réteggel, aki ha a jobbik csak kormány közelébe kerülne és ezt a középkori államfelfogást alkalmazza inkább elhúznak külföldre, csak hogy ne kelljen testközelből végignézni ahogy lejáratják az országot és tönkreteszik még ennél is jobban mint amilyen állapotban most van... Pedig innen már művészet lenne.

Nem hiszem hogy az index által belőtt legszélesebb olvasói réteg szellemi szintjének kihívást okoz, érdekesnek tartja az 1000. lakossági fórumról való beszámolást, ahol végletekig frusztrált jelöltek, végletekig elkeseredett emberek hétköznapi kudarcaikra olyan "megoldásokat" vizionálnak, amellyel kiírnánk Magyarországot Európa vérkeringéséből, pedig épphogy a kislábujj szerepéig felértünk és még ebben a szerepben is zsibbadunk...

Meg eleve, értelmes embert pont nem érdekli hogy melyik újságot minek címkéznek, eleve magasról leszarja,hogy ki mit és hogyan címkéz. Pont azok követik el a legnagyob hibát, akik külső, látszat alapján ítélnek. Klasszikus,de ezek szerint rengeteg embernek nem volt gyerekszobája, nem látta gyerekkorában azt az 1000 tanmesét,ami erről szól...

Értelmes ember minden álláspontot meghallgat, - főleg azokat amik gyökeresen eltérnek egymástól - azután eldönti, hogy melyik volt a magyar és melyik a hazaáruló... (remélem az iróniát mindenki érti:( )

LMP-nek meglesz a 15-20 lista, ha így lesz, akkor szignifikánsan nagyobb esélye lesz az 5%-ra mint az MDF-nek, de még ez sem garancia semmire!

Az igazi kampány elvileg még csak most jön és a következő már a 100. bejegyzés lesz!

Török Gábor aludjon is klubot fogok csinálni:)

clownfish 2010.03.17. 01:24:12

érdemes azt megnézni, hogy franciaországban, ahol az idei regionális választások első fordulójában kikapott (még ha nem is olyan katasztrofálisan) a kormánypárt, az ump a szocialistáktól, a harmadik és negyedik helyezettre érdemes egy pillantást vetni: a le pen vezette francia jobbik (front national/fn) nagyon erős (12%), de náluk még jobb eredményt értek el a zöldek (verts/europe écologie/ee-12,3%). Az ökopártok feltűnően jó eredményeket érnek el mostanság a választásokon, bár németországban tavaly a liberálisok jobban jártak a zöldeknél, de azóta már bajokkal küszködnek... szóval igenis erős alternatíva a gazdasági-politikai válságok idején az öko-platform! talán fejlődik az emberiség... :D de ez tényleg csak vélemény rovatba.

2010.03.17. 01:25:04

`(2) 1990-ben fordult elő először és eddig utoljára, hogy egy párt úgy jutott be a parlamentbe, hogy az egyéni választókerületek közel felében nem volt jelöltje (Fidesz - 81 önálló jelölt, ebből 25 Budapesten).`

176-81=95 az nem `közel fele` hanem a felénél lényegesen több

clownfish 2010.03.17. 01:33:09

@khamul: volt az szdsz-szel közös jelöltjük is

levi009 2010.03.17. 01:45:36

Nagyon toljátok a LoMPosokat! Akik ugyebár nem olyan csalafinták, mint a parlamentben lévő társaik! Akkor miért is próbáltak meg 2 esetben is csalni a koppcédulákkal? Vagy ettől lesz Más ez a politika?
Ami a szponzoraikat illeti, hát itt sincs ok különösebb derüre:
Gondoltam utánajárok a médiákban már világgá kürtölt támogatójuknak, Robert E. Field-nek. Érdekes összefüggéseket találhatunk. Íme:

Ha felnézünk a bőkezű amerikai üzletember magyar szájtjára,
www.amerikaihaz.hu
akkor onnan kiderül, hogy cége, az "American House", - nem más, mint a "The Manor Group" kelet-európai leányvállalata.
A "Manor Group" pedig kiemelt szintű támogatója a "Jewish Community Center of Wyoming valley"-nak, mint azt a szájtjuk címlapjáról leolvashatjuk:
www.jewishwilkes-barre.org
"JCC Program Guide full Sponsor: ...The Manor Group"
Nos, akkor most már ezekből egyértelműen megtudhattuk, hogy Robert E. Field úr nem csupán feltörekvő magyar pártocskákat támogat, hanem egyúttal amerikai cionista szervezeteket is. (Minő véletlen egybeesés... ami persze, semmit sem bizonyít, mint tudjuk! :) )
Valahogy ez kissé ellentmondásban van az általuk állítottakkal.
Miben is különböznek akkor elődjüktől a SzaDeSz-től? Na vajjon?
Ha pedig ehhez az identitás rajzhoz hozzászámoljuk még a díszes társaságukat, nem is nagyon szükségesek az imént felvázoltak.
Volt, lecsúszott MDF, SZDSZ, MSZP, Fidesz kiskatonák, polgármesterek.
Legkirívóbb emberük, a barcikai Király Bálint, volt MSZMP-KB-s kultuszmogul, és több ciklust átélt MSZP-s polgármester. Ő aztán tényleg egy közép-, jobbközép orientált valaki lehet...
Összefoglalva: LMP (Lopakodó Mocskos Politika) = SZDSZ 2.0

levi009 2010.03.17. 01:55:53

Eboláéknak pedig már úgyis befellegzett. Nem mentik már meg őket sem Supermenek, sem bokor-fajzatok.
Zsúrfiú, Ebola:
SITT A VÉGE, FUSS EL VÉGRE!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.03.17. 01:59:31

Fukka' kalapos féregnő és kihízott fejű utolsó aljalovagja! Remélem, ez a harc lesz nekik a végső, aztán mehetnek dolgozni.
Amúgy meg legyen kétharmad, bárkinek, akár a Mesterházy-Vona szimpatikus koalíciónak is. Végre ne kelljen a kormányon levőknek konszenzulni minden kis szar döntésért.

klackner 2010.03.17. 02:08:26

Tisztelt Török Gábor!

Azt hiszem, ma kevés ideje volt az aktuális post megírására, ezért sikerült ez...

Nem akarok gonoszkodni (ennél többet pláne nem), de azért megemlíteném, hogy ebben a pillanatban az LMP-nek még az országos listaállításra sincs joga (nincs kétségem, hogy meglesz, de még nincs). 6 megyében tudna területi listát állítani, ha ma lenne a határidő. AZ MDF 11-ben.

Az MDF eddig 19 megyében állított jelöltet legalább 1 kerületben (a 20-ból 17-ben 2 kell a listához), az LMP meg 13-ban. Ez azért messze nem döntetlen.

Pláne ha figyelembe vesszük, hogy az LMP 43 jelöltjéből 15 budapesti...

Ez legalább akkora handikep, mint az MDF budapesti szereplése. Már csak azért is, mert az MDF-nek végül meglesz a budapesti lista, az LMP viszont a 20 megyéből legalább 15-ben 3 százalék alatt lesz.

Ez lenne a döntetlen?

Ui. Mielőtt valaki azt gondolná, nem fogok a gyökértelenné vált MDF-re szavazni. De a gondolat nélküli (és csak a politikusok gyűlöletéből élő) LMP-t bizonyos szempontból még a Jobbiknál is veszélyesebbnek tartom a demokráciára.

ubul2000 2010.03.17. 02:39:45

@klackner: ahogy az szdsz volt Mo. egyetlen szélsőséges pártja, most az átvedlett, lmp bőrbe bújt szdsz2 az.

Treuga Mei 2010.03.17. 02:56:21

@török gábor:
Akkor én ezúton kérem el Öntől egy kis, ökotudatos programú párt számára (nem árulom el, melyiknek, hátha kitalálja így is!), ha a székesfővárosban jár, csütörtökig még van értelme... (-.
(Komolyan: ha üzen a nickemre kattintva, átvenném!)
@ddance:
Kegyelmedet ritkán zavarják meg a tények és adatok, amint látom. (Az indexes LMP-ELLENszél jól kivehető a korábban linkelt oldalról, a több hónapja neten előkészített gyűjtésről nyilván hallott... piszkos próbálkozás ez az Ön részéről, és inkább a mocskolódó - és a mögötte fölsejlő párt - népszerűségét rontja a bizonytalankodók körében... nem is szólva a lokális áldozat-mitologémákról, amiknek betudhatóan az LMP profitál az Ön dicső tevékenységéből... és Önöknek már nem az ismertséggel kell megküzdeniük, hanem a suttyó-image-zsal, úgyhogy hiába "tematizálja" ennyire bumfordin a fórumot, de csak hajrá!)
@tlac:
Az eddigi felmérések alapján az LMP eddigi szavazói meglehetősen tudatosnak tűnnek... épp a bizonytalanok megszólítása komoly kihívás nekik...
@Aner:
Egy-két konkrét példát esetleg a támogatásról...?
@gauche caviar:
Be kell vallanom, túl korán vetettem föl a kérdést, de kérdésként, kevés, hiányos információkból következtetve - és azt gondolván, hogy ez másban nem vetült föl, arra nem gondolván, hogy suttogó propagandaként terjed később.
www.hungary.indymedia.org/node/14523
és 2009. június közepén
hungary.indymedia.org/node/12596

elhinchaviola 2010.03.17. 02:58:17

Szegény Jobbik nem fejtheti ki a remek nézeteit a tv-ben? A puszipajtásukat, Nick Griffint sem engedik be a BBC-be. Vajon miért? A világ legrégebbi demokráciájában...

ubul2000 2010.03.17. 03:09:38

@elhinchaviola: Ja-Ja. Ez így van. Hiába, amíg a libsik kezében a média, addig így is lesz.

Treuga Mei 2010.03.17. 03:24:36

@levi009:
Ja, hogy még zsidókok isch?! Meg szcientológusok isch?! És szerintem titokban a delfinek irányítják őket!
Amint látom, a tények nem nagyon zavarják meg Önt sem, viszont kiválóan égeti sajátjait! (Mert evvel azt teszi.) Ön és társai - sosem fogják megérteni, miért - hoznak jónéhány százalékot az LMP-nek, és visznek a "magukfajtáktól".
Ui.: Igazán örülnék, ha a többi párt támogatói is ennyire átláthatóan volnának jelen, mint ezekéi. A Jobbik pl. egy mozdulattal elhessenthetné az orosz gazdasági befolyás gyanúját...
@klackner:
Ha jól értem, a bejegyzés többek közt azt fejtegeti, hogy a jelen állás alapján hasonló esélyek fölfedezhetőek. Az elemző nem volt oly bátor, mint Ön, hogy megjósolja, meglesz-e a fővárosi lista vagy sem, még arról sem írt, amiről talán bátorság sem kellett volna: hogy tendenciájában az MDF ajánlószelvény-leadása hanyatlónak, az LMP-é fellendülőnek tűnik a végére. Ami megintcsak lehet érzéki csalódás.
Ui.: Amennyiben valóban "gondolat nélküli" az LMP, a demokrácia már eddig is komoly veszélyben volt: a pártok közt _már ez is_ (amint a Jobbik is) alternatívának tűnik sokak számára, ami ugye a többiek minőségét is jelzi...

algi 2010.03.17. 05:07:48

Egyvalamire vigyázzatok: a gyíkemberek pártjára ne szavazzatok!

snq 2010.03.17. 08:06:15

@Treuga Mei:
ja, hogy még az oroszok isch? meg teherán isch? és szerintem titokban a zsidók irányítják őket!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 08:07:54

Ez az amcsi ingatlanfejlesztő, Rick Field vagy minek hívják, amelyik milliókat ad az LMP-nek, ugye zsidó?
Mert nagyon úgy néz ki. Mondjuk, a lépése logikus, mert Sch. András is olyan, tehát simili simlis.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 08:12:50

@ddance:
Ez sajnos így van, a "magyar" média elhallatja a Jobbikot, így nem tájékoztat tárgyilagosan.
Ez nem csoda, mert érdekük a hazugság fenntartása.
Aki a Jobbikról akar tájékozódni, az nézzen be a www.jobbiktv.hu honlapra.

ddance 2010.03.17. 08:22:55

@MartyMcFly: Félrebeszélsz. Azt mondod, nincs igény a Jobbikra, azért nem hallunk róla a médiában.

Ez hülyeség/hazugság. 15%-ot ért el legutóbb a Jobbik, és most is 15-20%-os tartományban vannak, tehát VAN igény rá. A média pedig azért hallgatja el őket, hogy kevesebb emberhez tudjanak eljutni, mert a ballib médiának nem érdeke, hogy egy nemzeti párt megerősödjön... Ilyen egyszerű, politika terén nem a választók igénye a meghatározó, hanem a tulajdonosi köré.

vastagbor.blog.hu/2010/02/26/a_kiegyensulyozott_media

Ez elég brutális... Meggyőződésem, hogy ha a súlyához mérten kapna lehetőséget a Jobbik, akkor nem 20%-on állna, hanem 45%-on. Nem véletlenül hívják őket csak nagyon ritkán a műsorokba és hallgatják el...

tlac 2010.03.17. 08:33:12

@gauche caviar: azért jobb, ha a kormányzás alkotmányos talajon marad...

tlac 2010.03.17. 08:36:24

@elhinchaviola: Nick-et beengedték a BBC-be.. be is égett.

barli 2010.03.17. 08:38:56

KÖVETELJÜK A SZÁZADIK BEJEGYZÈST!

:)

Elöre is gratula, Gábor!

gnuh 2010.03.17. 08:39:04

Ha a Jobbik annyi szereplési lehetőséget kapna, mint amennyit a többi, már rég lejáratódott párt, most a választások egyértelmű győztese lenne. Nézem Süvegesék és a többiek tekintetét, kérdéseit, amikor jobbikos politikust hívnak be valahová, de őket is csak akkor, ha lejáratási szándék áll mögötte, szóval nézem a "pártatlan" műsorvezetők stílusát, és lesüt ezekről, hogy mennyire gyűlölik a Jobbikot. Ha például a volt MSZMP főcenzor a vendég, "érdekes" módon nincsenek kellemetlen kérdések....

anti76 2010.03.17. 08:45:06

MDF vagy LMP ? kit érdekel?
Örüljenek, ha bejutnak a parlamentbe, de bázisuk úgy sz@r ahogy van. Mindegyik liberális kliséket erőltet. Az LMP - mint karaktert- bedobta ezt az öko- greenpeace dolgot, de a lényeg a lényeg.

A liberalizmusnak két "találmánya van, az egyik az emberi szabadságjogok, a másik a szabad verseny dogmája. Az elsőt minden párt deklaráltan a programjába vette, benne van az alkotmányban, stb. Ezzel már szavazókat vonzani. A másik meg nem sok mindenkit érdekel errefelé. A szabad verseny az csak a gazdag államoknak jó, senki másnak. Hogyan versenyezzen egy Ikarusz pl. a MAN -al, Iveco- val, 40 év komunizmus után, mig pl a MAN 40 év alatt eleve hozzászokott a versenyhez, meg még 40 évnyi profittal is rendelkezik.

Itt hibáztak nagyon nagyot a magyar liberálisok, hogy a liberális identitásuk, kifejtése közben elfelejtettek magyarok lenni.

tlac 2010.03.17. 08:45:31

LMP := Lehet Más az SzDSz

hááááát 2010.03.17. 08:45:54

@ddance: 45%.Ne haragudj, de ez csak álom.Igazad van tényleg kell egy ilyen párt.Igény is van.Ez azonnban nem haladja meg a 20%-kot és ez is cak annak köszönhető, hogy ilyen helyzetbe hozták az embereket.Ha viktornak sikerül egy erössebb gazdaságot és jól müködő igazságszolgáltatást összehoznia, akkor ahogy jött úgy megy el a politikai sülyesztőbe a jobbik.A jobbik egy láng, amit a fidesz nem táplál a hibáival szépen el fog hamvadni.

TG:Az egyetlen amit nem értek még emberrel nenm találkoztam aki az MDF-re szavazzna.Biztos rossz körökben forgok.:)

Kolko 2010.03.17. 08:46:34

Tisztelt Török Gábor !

Érdekelne, hogy abban az esetben ha az LMP és az MDF 5% alatt teljesít az melyik pártnak kedvezőbb.

török gábor 2010.03.17. 08:51:24

@barli: köszönöm. de csak délután, most portfolio online interjú.

Bougheau Tschichka 2010.03.17. 08:56:55

Egyébként azt hogyan lehet ellenőrizni, hogy minden szelvény valós és nem történt rajtuk manipuláció?

Erre nagyon kíváncsi lennék, szerintem sehogy ... csak mert úgy magyaros!

jjulie 2010.03.17. 08:57:35

@Kolko:

néhány posztal korábban szépen hosszan levezette valaki a gábor gartulációjával övezve, hogy a választási rendszer szisztémájából adódóan az lmp és az mdf bejutása a jobbik és az mszp kárára történne nagyjából hasonló mértékben, a fideszt alig érinti

javasolt: nem hiányozni a törökgáborakadámiáról egy napot sem

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 08:59:36

Ne hagyd magad manipulálni, tájékozódj több forrásból!

Ajánlott honlap: www.jobbiktv.hu

snq 2010.03.17. 09:01:48

@snq: érdemes beleolvasni a kérdésekbe, mert olyant beflashelni, hogy a fidesz 500ezres félkatonai alakulatokat akar létrehozni, de mélyen hallgat róla, még itt sem szoktak

qwertzu 2010.03.17. 09:02:05

@ddance: És szerinted mi az oka, hogy a Jobbik nem szerepel a két legnagyobb kereskedelmi TV adón.
1. Azért mert a Jobbik meg akarja szüntetni őket?

2. Mert ilyen rohadt gecik.

jjulie 2010.03.17. 09:05:36

@Epikurosz:

Lehet Más a Manipuláció

nestrot10 2010.03.17. 09:10:19

Nem baj, hogy több párt lesz benn...a lényeg, hogy a jobbik döngölje föld alá az ORSÓS ORBÁNT ÉS BANDÁJÁT!!!

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.17. 09:11:12

Erős bástyájának tartja az LMP Baranya megyét
– A Lehet Más a Politika (LMP) párt négy baranyai jelöltje is leadta a múlt héten a 2010-es parlamenti választásokon való induláshoz szükséges ajánlószelvényeit, egy pedig ma fogja, kettőért azonban még küzdünk – jelentette be Balogh Edina, a párt Baranya megyei koordinátora, s egyben a siklósi választókörzet képviselőjelöltje.
– Jelen állás szerint úgy látjuk, hogy az a két jelölt is összegyűjti a pénteki határidőig a kopogtatócédulákat, akiknek ez eddig nem sikerült. Kész a területi listánk is, amelyet Ladányi Attila komlói jelölt vezet, ezzel úgy tűnik, Baranya az egyik legerősebb LMP-s megye lehet.
Úgy vélik, a választók bizalma megrendült a parlamenti pártokban, ezért szívesen és örömmel fordulnak az új politikai stílust ígérő Lehet Más a Politika felé.
– Amióta politikai „tényező” lettünk, megindultak ellenünk is egyes politikai erők besározó akciói. A Lehet Más a Politika azonban tiszta eszközökkel, korrekt módon készül a választásokra és a parlamenti munkára – szögezte le határozottan a múlt heti tájékoztatón Kóbor József, kertvárosi jelölt.
Beszélt kertvárosi programjáról is, melynek fontos része a városi és regionális tömegközlekedés integrálása, az ambuláns rendelőintézet kérdése, az elkerülő út megoldása és az épületek energiahatékony, értéknövelő felújítása. A körzethez tartozó falvakról szólva kijelentette, segíteni kell a kertgazdálkodást.

2010.03.17. 09:12:07

@ddance: Ez azért is van, mert a Jobbik a legelutasítottabb párt, ellentétben az LMP-vel. Az LMP már régen nem kopogtatással gyűjt, mert az tényleg nagyon kis hatékonyságú. Mielőtt nem voltam LMP-párti, egyetlen pártot hajtottam volna el, ha kopogtatót kér, és ez a Jobbik. És sokan így voltak ezzel. Ma már persze más a helyzet, mert sokakat sikerült behülyíteniük.

Másik megjegyzésedre: bizonyára Bodokyról beszélt a PC, mint indexes újságíró. Ő egyáltalán nem alapító, sőt tudtommal még tag se. Ő a Kalozpárt alapítója, és kétségtelenül LMP-párti. De az Index egésze messze nem az, hiába is próbálod így beállítani. És az internet nem csak az indexből áll, sőt.

snq 2010.03.17. 09:14:46

@nestrot10: valamit félrenéztél, mert egyrészt _kolompár_ orbán, másrészt nem túl esélyes a szervezete a bejutásra

drótostót 2010.03.17. 09:17:05

A közvéleménykutatások alapján sokkal jobban áll már az LMP az MDF-nél.

Akkor hogyan gyűjtött be hirtelen egy rakattal az MDF? Mert, hogy aktivistájuk még annyi sincs, mint az elején, az is tuti...

radala 2010.03.17. 09:26:31

@k.peti: Szerintem sem szép az LMP-t cseszegetni, de a konkrét esetben onnan indult az egész, hogy volt 1 db bizonyítottan lopott cédula. Ez szerintem irtó gáz, mert ezt tuti valaki vette, ha jó szándékúan akkor is vette.

Periksz 2010.03.17. 09:26:39

@jjulie: Valóban nem érinti a Fidesz mandátumainak számát, ha a két kicsi bejut, mert az MSZP-Jobbik OL-mandátumait csökkenti, DE ha valamelyik mégis bejut, az igen kellemetlen lenne Viktoréknak, mert a kétfrontos harc helyett immár körkörös védelemere-támadásra kellene berendezkedniük. Nem is beszélve arról, hogy a moral insanity Ibolyával való újabb 4 éves együttélés milyen stresszt okoz az egészséges szervezetnek.

snq 2010.03.17. 09:28:28

@iii:
>> a Jobbik a legelutasítottabb párt

ha csak a bejutásra matematikai eséllyel rendelkezőket nézzük, az szdsz, az mszp és az mdf is elutasítottabb. az lmp ismertsége/ismeretlensége okán nem feltétlenül mérvadó ebben a tekintetben.

radala 2010.03.17. 09:33:05

@török gábor: Már miért lenne érdekes? Ott szeretik a Fideszt, nem gondolják, hogy kell más politika.
Ott lesz tere bárkinek, ahonnan eltűnik valaki.

MartyMcFly 2010.03.17. 09:38:00

@ddance: Nem. Én azt mondom,hogy értelmes embereknek nincs igénye rá. Nem a jobbikra,hanem amit és ahogyan képvisel arra. Ezért nem jelenik meg a médiában, egyrészt nem mond újat csak újra ugyanazt és ugyanazt, másrészt ez a kevés is ellentétes mindennel amit a társadalomfejlődés az utóbbi 150-200 évben elért. Egyébként is amikor bármi újat mond arról beszámolnak, ez is egy lázálom és demagógia,hogy azért nem 50%-on állnak mert nem adnak teret:D

A jobbikban nem a jövő Petőfiei vannak, hanem a jövő szálasiai, semmi közük semmihez, ami ezt az országot élhetőbbé, jobbá tenné a magyarok számára, semmi közük szabadságharchoz eszméihez. Nem is értik a szabadságharc társadalmi, politikai okait, következményeit.

Valóban egy széles társadalmi réteg már annyira elkeseredett és elvakult, hogy egyszerre vevő a populizmusra, demagógiára és egyúttal ezen semmire sem jó üres, hangzatos jelszavaknál többet nem is képes befogadni.

Több kárt okoznak, okoztak a magyarok a magyaroknak,mint bármilyen címkézhető náció vagy érdekcsoport. Nem tudunk élni a szabadságjogainkkal, nincs politikai, pénzügyi kultúrája a lakosságnak, emiatt pedig folyamatosan csak élősködőket juttat a parlamentbe. Előbb a kommunizmus, utóbb a vadkapitalizmus, mostanában pedig már maga az oktatási rendszer minősíthetetlenül leromlott színvonala, amiben már nem tanárok oktatnak, nevelnek... az ami kitermeli ezeket a tömegeket.

Ha valaki az országot akarja felemelni, akkor a jövő Deákjait, Klebersberg Kunójait, Szent Istvánjait (akivel teljesen ellentétes a pogány kultusz, amit viszont a jobbik még fel is használ terjeszkedésre...) a szabadságharc és I. világháború között magyar gyáriparosait keresse a tömegbe. Azokat akik valóban értették hogyan működik a világ az adott korban és hogy lehet azt az ország minden állampolgárának javára fordítani.

Az,hogy van Jobbik a Fidesz, MSZP, SZDSZ bűne ilyen fontossági sorrendben. A jobbik az összes szlogenjét a Fidesztől nyúlta csak rápakolt még 3 lapáttal. Határon túli magyarok, EU tagság lebegtetése, romakérdés, multi ellenesség. Ezek mind a FIDESZ központi témái voltak akár még csak 2-3 évvel ezelőtt is. Ezeket vette át a jobbik és még jobban radikalizálta az álláspontját benne, azóta ezekről a fidesz már nem is beszél.

antilabanc 2010.03.17. 09:38:43

@drótostót: alátolta a FIDESZ.

Ezt a Somogyi írta a liberális Magyar Narancsba:

Fiatal demokrata partnert keres - A Fidesz és az MDF közeledésének felettébb kívánatos voltáról:

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=19793

„A nemzeti-konzervatív Fidesznek válaszolnia kell arra az EP-választási eredmények után felmerülő kérdésre, hogy a nemzeti Jobbik, vagy a konzervatív MDF partnersége a szimpatikusabb, elvibb, demokratább”

És a FIDESZ már neki is ment a Jobbiknak...

Nagyon ügyes, a korrupt szdsz-eseket megvették kilóra, azok megszállták az MDF-et és azok is Orbán Viktorra fognak szavazni, akik igazából ellene szeretnének.

2010.03.17. 09:39:26

@Epikurosz: Na ennél manipuláltabb forrás nincs is, ezt gondolom te is elismered. A széleskörű tájékozottságot nem a totálisan elfogult média fogyasztásával lehet megszerezni.

Aner 2010.03.17. 09:40:21

@drótostót: Nincs, annyi aktivistájuk, de a tv-ben elhangzott felhívások segítik valamennyire.

antilabanc 2010.03.17. 09:43:13

@antilabanc: A Somogyi az MDF képviselőjelöltje, az MDF-et megszálló liberális Political Capital alapítója.

2010.03.17. 09:43:30

@radala: Már miért lett volna az bizonyítottan lopott cédula? Simán beküldhette valaki, hogy majd jól megtalálják. Egyébként meg azt a bizonyos "lopott" cédulát elfogadták érvényesnek, hiába hőbörgött a jobbikos bizottsági tag, nem volt belőle duplikátum.

radala 2010.03.17. 09:45:47

@iii: Nos, akkor helyreigazítom magamat.

mindegykivagyok 2010.03.17. 09:45:52

KAMÉLEON=MDF,SZDSZ! Semmi érték
nincs mögöttük!Besorulàsok a gerinctelenek csaladjàhoz tartoznak!(hernyok,stb)

2010.03.17. 09:46:33

@snq: Pontosítok, ez a közelmúltig volt az, mára az Mszp megelőzte. Most ezen ne vitatkozzunk, ez tény, kutatásokban szokott szerepelni. Az élmezőnyben van még a Munkáspárt is, de az nem jáccik.

Vanek B. Eduard 2010.03.17. 09:48:26

A két kis - jobb híján pártnak nevezett - kompániáról egy klasszikus mondás jut eszembe:

Ha észreveszed, hogy megdöglött a lovad, szállj le róla!!

WiZe 2010.03.17. 09:50:20

Nem rájuk fogok szavazni, de drukkolok az LMP-nek. Szedjenek csak el a szociktól jópár százalékot.

drótostót 2010.03.17. 09:51:28

@radala: szerinted van olyan, hogy valaki egyetlen egy db kopogtatócédulát vesz és azzal veszélyezteti az indulását?

A ferencvárosi időközin már eljátszotta ezt a Jobbik akkor a MIÉP-pel és a Tomcat-tel. Leadtak nekik néhány olyan cetlit, amit a saját aktivistájuk nevére töltöttek ki, a Novák Előd hisztizett a választási bizottságban és ki is zárták mindkét olyan indulót, aki meg tudta volna osztani a szélsőjobb szavazókat.

Érdekes, hogy a Jobbik hogy összejátszott a Fideszes, MSZP-s delegáltakkal. Azok nagyon készségesen kiszórtak még 100 feletti kétféle tollal kitöltött cetlit, holott nekik is biztos van olyanjuk, hiszen csomóan nem tudják a jelölt nevét, csak a pártét (ez gondolom az LMP-nél hatványozottan így van) odaadják, szerencsétlen aktivista meg örül, mint majom a farkának, elszalad vele, mielőtt még visszakérik, nem ugráltatja a szavazót, inkább ráírja maga a jelölt nevét.

Ja a slusszpoén, a független tagjai a bizottságnak végül elfogadták a kétféle tollal kitöltöttek, tudták jól, hogy csak szemétkedik a Fidesz-MSZP-Jobbik a legkisebbel.

jjulie 2010.03.17. 09:56:39

@radala:

először guglizz, csak utána írj....ha nem természettudományról van szó

jjulie 2010.03.17. 10:01:10

@jjulie:

persze az már természettudományos törvény, hogy a fidesznek kell nyerni 2010-ben, tehát ezt a témát is nyomhatod fejből

z666 2010.03.17. 10:08:49

"amit a társadalomfejlődés az utóbbi 150-200 évben elért."

Na, ez a "fejlődés" szinte kizárólag negatív irányú, mondhatni degeneráció.

Judy Epokit 2010.03.17. 10:19:18

@radala: Van egy rossz hírem. Az említett cédulát ELFOGADTÁK és a jobbikos delegált nem ágált ellene. Tehát:

a.) választási bizottság törvényt sért, mert ilyen esetben mindkét jelöltnél érvényteleníteni kell az ajánlószelvényt.

b.)Valaki hazudik

Egyébként az LMP sokat köszönhet a Jobbiknak, mert amióta telekürtöltétek az állítólagos csalásukkal a médiát azóta ömlenek a cédulák.

z666 2010.03.17. 10:20:19

Érdekes kérdés, hogy mi a jobb, ha mindkét neo-szadesz el tud indulni, vagy csak az egyik.
Ha csak az egyik, akkor az sajnos jó eséllyel bekerül, ha mindkettő, akkor kiüthetik egymást. (Dupla vagy semmi.)
Egyébként szerintem csodák-csodájára, pénteken pont meglesz az mdf budapesti listája...

anti76 2010.03.17. 10:20:35

szerintem a fidesz nyeri a választást, de kétharmad biztos nem lesz. ha az mszp, jobbik 15-15%-ot kap, a kicsik elvisznek 10-et már nem lehet. a jobbik sztem ilyesmit kap, az mszp kicsit többet (sok marha van még aki a kádári szociális álbiztonság bűvkörében él). Szavazatszerzést a továbbiakban csak a jobbikról tudok elképzelni. Mit is mondhatnánok azok, akik 20 éve lökik a vakert.
Ha a parlamentben a Jobbik továbra is hitelesnek tünik az ÁTLAG (nem a ballib teoretikusok) emberek előtt, nem kétséges ki alakít kormányt '14 ben

Judy Epokit 2010.03.17. 10:23:37

@snq: az elutasítottságot ugye nem így mérik.

drótostót 2010.03.17. 10:27:04

@antilabanc: én inkább arra gondolnék, hogy előkerültek Mesterházy Ernő elveszettnek hitt Nokia-dobozai és felvettek egy rakás egyetemistát feketén.

snq 2010.03.17. 10:27:59

@Judy Epokit: tudom én is ezt mondtam: nem úgy mérik, hogy kihagyják az elutasítottabbakat

az lmp-s megjegyzést zárójelben értettem, egyszerű magánvélemény, és nem állítom, hogy magasabb ismertségi szinten elutasítottabb lenne az lmp, elnézést, ha félreérthető volt

antilabanc 2010.03.17. 10:30:38

@drótostót: És hol látod azokat az egyetemistákat? Az LMP nevű szociálliberális pártocska lenyúlta a Jobbik módszerét, ott vannak minden utcasarkon, de élő MDF-aktivistát még nem láttam...

Ha nem a Fidesz tolja az MDF alá a kopogtatókat, akkor veszik az uzsorásoktól. Meg kell nézni, hány "kisebbségi" lesz az MDF "ajánlói" között.

snq 2010.03.17. 10:32:51

@Judy Epokit: BP3-ban van valami hír az ajánlószelvényes félreértés tisztázásáról?

CSENDES 2010.03.17. 10:36:04

@antilabanc: Ejnye-ejnye! És hogyan nézed meg? Azt nem fogják megsemmisíteni? Akkor tényleg van a szimpatizánsoknak mitől félnie?

antilabanc 2010.03.17. 10:44:50

@CSENDES: Akkor mi értelme van a kopogtatók ellenőrzésének? Ha gyanús, hogy futószalagon gyártották vagy csomagban vásárolták akkor jelenteni kell.

radala 2010.03.17. 10:46:00

@drótostót: @Judy Epokit: Helyreigazítottam magamat.
Rögtön az elsö szóra.
Nem hiszem, hogy ettől ömlik az LMP-hez a cetli, az enyém meg a feleségemé is mostanában "ömlik" be az LMP-hez, pedig már pénteken a botrány előtt (vagy mielőtt az én agyamig elért volna) föladtam:-)
Nekem hihető volt a Jobbikos sztori, azt gondoltam, aki dolgozik az hibázik is, szóval csöppet sem ítéltem el az LMP-t, csak sajnáltam, hogy pont velük esik ez meg.
Mondjuk a Jobbikból kinézek bolsevik módszereket.

papika 2010.03.17. 10:50:25

Ez egy politikatörténeti érdekességet hozok nektek Csehországból.
Volt egyszer egy "Nyugdíjasok az életbiztonságért" párt, akik a '98-as választások előtt jó eséllyel pályáztak a parlamentbe jutásra. Az elnök azt mondta, ha nem jutnak be, megeszik egy bogarat élő adásban. Aztán a kampány utolsó heteiben annyi további marhaságot hordtak össze, hogy végül, ha nem is sokkal, de nem jutottak be, és egy tévés felekereste a pártelnököt, hogy tartsa be ígéretét. Betartotta:

www.youtube.com/watch?v=AKqHTcLD0ZI

radala 2010.03.17. 10:53:39

@eyeofodin85: No azért, hogy bárki azért akarná Gerát a válogatottba, mert gyülis azért az egy elég merész föltételezés. Arról nem is beszélve, hogy OV ha az ilyen kijelentéseivel akar is valamit (azon kívül, hogy Gera legyen a válogatottban), akkor az az, hogy Koeman ne legyen a válogatottnál.

Leguanember 2010.03.17. 10:54:20

Üdv!

Fentebb ddance írta, hogy szerinte milyen rettentő nehéz a cédulagyűjtés a kisebb pártoknak.

Én nem tartom nehéznek, a kis pártok számára csak lassú. (És itt a Jobbik nem kis párt.) Mert mit is kell csinálni? Bekopogok/becsöngetek. Köszönök, bemutatkozom. Megkérdezem, van-e még kitöltetlen ajánlószelvény otthon. Innen pedig a kapott információtól ill. kérdésektől függően lehet továbbmenni.

Tegnapelőtt, 15-én voltam Heves megyében gyűjteni, falun. Némi helyismeret persze szükséges, meg ötletes gondolkodás, de különben random kopogtattam, és 4 óra alatt lett 8 cetlim. Mondjuk jó referenciának bizonyult a párt neve... Csak egy idősebb úr mondta, hogy furcsa, hogy lehet így hívni egy pártot :-)

stratez 2010.03.17. 11:00:00

Vonának ezzel az ostoba és primitív beszéddel, amit 15-én előadott, sikerült egy jó adag választót elijeszteni. Ez már látszik az itteni szavazáson, és látszani fog a legközelebb közvélemény-kutatáson is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 11:05:14

Továbbra is tudom ajánlani a Jobbik TV-t, a következő linken: www.jobbiktv.hu/
Azért, hogy láss, ne csak nézz!

radala 2010.03.17. 11:11:54

@stratez: Magam is ezt gondolom, remélem így is van.
Klasszikus politikai hiba, hogy azt képzeli azért szeretik, mert okosakat tud mondani és ezért témát vált, hogy új okosakat mondhasson. pedig csak azért szerették, mert azt mondta, amit hallani szeretnének. Úgy tűnik zömmel csak cigánygyülöletre van igény.
Mondjuk az EP választás óta én nem bírtam semmit elolvasni a kurucon, annyira elszállt az agyuk a sikertől, de tény, hogy én is a kurucról tájékozódtam annak idején, ha egy bűnügy részletei érdekeltek. Szóval sajnos a cigánygyűlöletre valóban van igény, másra, más gyűlöletre szerintem nincs.

2010.03.17. 11:16:57

@radala: "enyém meg a feleségemé is mostanában "ömlik" be az LMP-hez"

Akkor meg mit kekeckedsz itt? :-D

Judy Epokit 2010.03.17. 11:24:45

@radala: bocsánat, valóban. Azt a posztot sikerült átgörgetnem. Amúgy hétvégén segítettem gyűjteni és csomóan azért indultak meg a cetlivel, mert nem akarták, hogy emiatt ne tudjon indulni.

@snq: amit elmondhatok még nincsen de az is érdekes lesz :)

radala 2010.03.17. 11:26:28

@iii: Bakker nem tudtam, hogy mi van, le voltam maradva egy brossurával.
Nekem totál hihető volt és csöppet sem tartom szégyenletesnek, hogy valaki jó szándékból ilyet csinál, azt is el tudom képzelni, hogy valaki csőbe húz valakit.
A helyzet az, hogy nekem a Jobbik keménykedése is szimpatikus kopogtató ügyben, csak sajnáltam, hogy pont az LMP az áldozat.
Nagyon nem ugyanaz a megítélés, ha valaki még nem épített föl egy pártot, mint ha valaki már lebontott. Azaz, ha az mdf vesz az nem ugyanaz, mintha egy lelkes LMPs ilyet tesz véletlenül.

CSENDES 2010.03.17. 11:26:55

@antilabanc: De nem Te ellenőrzöd és nem is én.

jjulie 2010.03.17. 11:36:21

@radala:

fejből próbálkoztál nem a gugliból

pedig nem szoktál

eyeofodin85 2010.03.17. 11:39:40

@radala: Csak a lényeget akartam kiemelni, ami a jelen esetben az, hogy az MDF elvesztett Schmuck Andorékat és a Hitgyülekezetet. Ez bőven százezer feletti szavazat veszteség.

eyeofodin85 2010.03.17. 11:43:07

@eyeofodin85: Valaki írta twitteren, hogy Somogyiék most állítólag Kolompár-féle társasággal keresik a "párbeszédet".

radala 2010.03.17. 11:43:30

@jjulie:
@jjulie:
@jjulie: Már elsőre is észrevettem hogy milyen vicces vagy. Nekem mára elég volt, hogy sikerült tegnap fölbosszantanom egy Orbángyűlölőt. Nem akartam reagálni.
Igazából, ha nem vagy neveletlen, akkor nem is leszek ezentúl gonosz.

radala 2010.03.17. 11:49:27

@eyeofodin85: Én is csak a lényeget akartam kiemelni, hogy milyen gusztustalan ez a NOL:-)
De persze értem, hogy egy ilyen címtől érdekes egy cikk.
Mondjuk szerintem arra nagyon kicsi az esély, hogy az mdf is és az LMP is megugorja az 5 %-ot, pláne foghíjas listákkal, nem hiszem, hogy van Mo-n 400 k olyan ember aki képes szétválasztani az egyéni meg a listás szavazását.
Szerintem mindkét pártnak nagyon rossz, ha a másik is el tud indulni.
Nem mellesleg ha LMPs lennék cikinek érezném, hogy egy MDF szavazó szavaz rám. (persze nem ellenkeznék, de azért az mdf szavazóság az nagyon gáz)

radala 2010.03.17. 12:07:08

Valóban bolsevik párt ez a Jobbik, Nagyon valószínű ezek után, hogy a szegény kis LMP csak egy áldozat.

mandiner.blog.hu/2010/03/16/vagott_vona_beszed_a_barikadon#more1844521

radala 2010.03.17. 12:11:41

@radala: Jajj mielőtt úgy tűnne, hogy ráfordultam Orbáni utasításra a Jobbikra, ez nincs így.:-) (de elismerem nagyon így néz ki)
Szegedi Csanádot mindig nagyon gusztustalannak tartottam (csúnya előítélet, egyszerűen ronda). Vonával nincs bajom, de a Rigó utcázással igenis van. A Gárdával meg mióta meghallottam, hogy ilyen van, azóta van bajom.

theofil 2010.03.17. 12:13:01

www.origo.hu/itthon/20100308-demszky-szerint-hiheto-balogh-zsolt-vallomasa.html

Nem látok a könnyeimtől...a bánat és a meghatottság könnyűi ezek a szegény, ártatlan Demszky miatt aki nem keveredett rossz társaságba, holott időtlen idők óta lopnak-csalnak-korrumpálódnak a városházán és ez a szelíd, tiszta lélek, ez a Demszky semmit az égvilágon nem vett észre, a
az ő mérhetetlen jóságában és tisztaságában.
Az ő patyolattisztaságú lelkében nem terem rossz, ott csak a szépség, a szeretet és a jóság rakhat fészket,
ámen.

Periksz 2010.03.17. 12:13:48

A legújabb kvk:
hetivalasz.hu/itthon/a-jobbik-megelozte-az-mszp-t-27940/
Célegyenes. Az MSZP is egyenes vonalat mutat a 16%-on.

groggil 2010.03.17. 12:19:01

@MartyMcFly:
"A jobbik az összes szlogenjét a Fidesztől nyúlta csak rápakolt még 3 lapáttal. Határon túli magyarok, EU tagság lebegtetése, romakérdés, multi ellenesség"

Öcsém, ekkora kapitális hazugságot hogy mersz leírni??
Romakérdés a Fidesznél (már ami a probléma valós mélységét boncolgatja)...ne nevetessél már..
Amikor a Jobbik elkezdett tarolni a romakérdéssel...na utána volt 1-2 harmatgyenge fideszes megszólalás az ügyben...igen erőteljes pánikkal az orcákon...

papika 2010.03.17. 12:21:30

@Periksz:
Még sok az mszp-s. Ez szinte egy az egyben az EP választás eredménye, aligha hinném, hogy a szocik megússzák 1% veszteséggel ezt a korrupciós botránysorozatot + jövedelemvisszaesést.

radala 2010.03.17. 12:21:54

@Periksz: Baszki ha az mszp is 12 meg a Jobbik is 12, akkor a 3. ábrán az mszp miért csak 11.
Értem én, hogy akkor nem keresztezi egymást a két vonal, de úgy látszik ezek a nézöpontosok még csak most kezdik hamisítani az adatokat.
Nem is értem mi a pöccsel rajzolják a grafikonokat? Filccel? Ilyen amatőr csalást...

radala 2010.03.17. 12:24:50

@groggil: Ne hülyéskedj már az Orbán kormány nagyon is romakérdésezett.
csp csak iskolába járás után...
Orbán odáig ment a fasizmusban az egyik évértékelőjében, hogy vannak családok, ahol megszületnek a gyerekek itt a születést nem kell támogatni. Ez még engem OV fant is fölháborított...

Periksz 2010.03.17. 12:27:39

@radala: Tényleg pancserek, bár lehet, hogy pár tizeddel előz a Jobbik. Lánchíd rádió 12.30.

papika 2010.03.17. 12:31:05

@radala:
Nem az van ábrázolva, ami az oszlopdiagammon, hanem az összes megkérdezett. A fidesznél is 45 van a grafikonon, az oszlopdiagrammon meg csak 43.

"A március 12-14. között készült kutatás alapján az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 45 százalék (előző héthez képest +5 százalék), az MSZP-jé továbbra is 11 százalék, a Jobbiké 12 százalék (+4 százalék). "

radala 2010.03.17. 12:35:02

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

Az MDF nagyon belehúzott.
Pusztai, Herényi, Debreczeni, Csapody
így már 5 tiszta mdf-es van.
Kár szegény kis LMP-nek ez nem nagyon jó.

jjulie 2010.03.17. 12:36:10

@radala:

akkor nem is a jobbik a jobbik, hanem az orbán a jobbik?

radala 2010.03.17. 12:37:16

@papika: Ok már megint kénytelen vagyok magamat helyreigazítani:-)
Ez nem az én napom. Szegény kis Nézöpont:-) szegény kis LMP még én is bántom őket igaztalanul.

radala 2010.03.17. 12:40:19

@jjulie: Bizonyos szempontból sajnos OV néha köcsög. Anno ezt a hol mit kell támogatnit én nagyon erősnek gondoltam.
Persze még mindig messze védhetőbb, mint a Jobbik.
Amúgy jut eszembe, a Jobbik és a Fidesz neve is nagyon zseniális...

papika 2010.03.17. 12:41:24

@radala:
És ha jól látom, büntetésből a tegnapi avatárod már ott is hagyott!

radala 2010.03.17. 12:44:51

@papika: Ok én hülye vagyok, de akkor miért nem a 2. ábra az elsö ábra, ha az az elsö mondat.

Az avatarom nagyon idegesített, ha nem szólnék ilyen sokat hozzá, akkor nem lenne baj, de így rossz volt látni.

papika 2010.03.17. 12:49:25

@radala:
Szerkesztési hiba, a második ábrának nincsen se neve, se címe, de még száma se.
A Heti Választ kell tehát szidnunk!
Vagy valszeg inkább a hetivalasz.hu -t!

Mizantrop 2010.03.17. 12:50:01

Az LMP-nél a márc. 17. déli adatok szerint - úgy fest, ha a nyilvántartásba vétel mindenütt meglesz (s nem akad néhány roppant éber jobbikos, hogy csapjon egy kétnapos botrányt) - meglehet újabb négy területi lista; a Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Veszprém, Zala megyei lista.
Közel lehet Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Heves, Szabolcs megye.
És ahol még igencsak teperni kell: Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun, Somogy, Vas (ezekben a megyékben még senki sem adta le közülük a jelölőszelvényeket).

Izgalmas lesz az utolsó két nap is.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 12:51:00

@radala:
Háborogj csak, de MINDENKI NEVELJE FEL A KÖLYKÉT, NE mással neveltesse fel. Ez egy alapvető elvárás, nem fasizmus, nem rasszizmus, hanem ez a normalitás.
A szocik, mint poszkomcsik a legnagyobb képmutatók!
Anno, kiadták a jelszót, hogy "A föld azé, aki megműveli!" Mára mi lett ebből? A földet el akarják rabolni, ráadásul a lumpeneket támogatják, akik
nem ellenségeik, mert eszük ágában sincs földet művelni, hanem megfémlemlítő masszaként lehet őket felhasználni.

jjulie 2010.03.17. 12:54:17

@radala:

az orbán egyetlen dologra koncentrál: olyan hangsúlyosat mondjon, amire felkapják a fejüket nagyon sokan, de a kimerítő cáfolatára két percnél hosszabb gondolatmenetre legyen szükség

két percnél tovább a populáció 80 % nem hajlandó odafigyelni egyetlen témára sem

így ennek a 80%-nak a az egyik fele hányni fog a dumáitól, a masik fele imádni fogja érte

és ebből a taktikából, ha következetesen alkalmazza kijön a kétharmad előbb utóbb, és most van az utóbb

radala 2010.03.17. 12:56:48

@Epikurosz: A megfogalmazás háborított föl. Én ha ME lennék nem mernék olyat mondani, hogy hol nem kell a születést támogatni.
Teljesen korrekt volt a tartalom, mert azt mondta, hogy ott a fölnevelést kell támogatni ezért van a kiegészítő csp. De számomra egyértelmű volt, hogy fasiszta húrokat penget, arra játszik, hogy ez tetszik a cigánygyűlölőknek.
Nem mellesleg nem lett belőle botrány, ha jól emlékszem, ami mutatja, hogy milyen aljas, képmutató is az szdsz meg az mszp.
Ha volt belőle botrány és csak én nem emlékszem, akkor majd helyreigazítom magamat:-)

radala 2010.03.17. 12:59:03

@jjulie: Ebben épp egyetértünk, csak nekem nem sikerült ilyen szépen megfogalmazni.
Az a különbség, hogy ezt te sátáninak látod, én meg gusztustalannak, illetve olykor ügyesnek.

MartyMcFly 2010.03.17. 13:03:53

@groggil: te azt érted a probléma valós mélységén amit a Jobbik fröcsög?:D

De ha tudnál értően olvasni, akkor értenéd ,hogy ugyanaz a kérdés +3 lapát az mit jelent. Pont annyit,hogy a fidesz csökkentett a családi pótlékot,hogy kevesebbet kapjanak a sok gyerekes romák, csökkentett a munkanélküli segélyt és időtartamát, szigorította a feltételeit, hogy kevesebbet kapjanak a román, egyébként is minden támogatást adó vonalra próbált átterelni,hogy azt csak a jövedelemből élők vehessék igénybe,ne a segélyből,támogatásból élők. Kommunikációjukban meg cigányellenesek voltak végig.

A +3 lapát meg pont azt jelenti amivel a jobbik kampányol romakérdésben és égvilágon semmire nem kínál megoldást, csak + problémákat hozna az országra nézve. Írnám,hogy a jobbikra csak buta, műveletlen emberek szavaznak,de sajnos (mármint sajnos,hogy nem látják milyen káros a jobbik) több olyan ismerősöm is van akik hiába értelmesek, magas végzettségűek ezekre a demagóg dumákra olyan fogékonyak,hogy leszáll a lila köd rájuk és onnantól elveszítik minden racionalitásukat, kinő a csőlátásuk és fröcsögve verik az asztalt.

Egyébként is jobbiknak még van 1 jó honapja onnantól mehet a kukába, mert bejutnak a parlamentbe és ott az égvilágon semmit nem fognak tudni csinálni amivel most verik az asztalt:D Márpedig tőlük azt várják,hogy 2 hónap múlva letartóztasság a fél országot, kirúgják a multikat, kilépjenek az euból és lovashordák élén lovagolva rendet tegyenek a vajdaságban, felvidéken,meg a székelyföldön... A fidesz meg lehet 1/3ad olyan demagóg, de lépéseket fog tenni,hogy kifogja a jobbik vitorlájából azt a kevés kis szelet ami megmarad. Erősíteni fogja a közbiztonságot, paternalistább és keményebb stílusban fog fellépni határon túliak "érdekében?".

Az egyedüli veszély 3-4 év múlva lesz,mikor az emberek majd látják,hogy a fidesz azért nem csinált,mondott semmit 8 év alatt,mert semmire nem képes. Na ha akkor a kiábrándult tömeg a Jobbikra megy,csak azért mert ők lesznek az mszpn kívül a parlamentben és a jobbik kormányra kerül, akkor lesz ennek az országnak újabb 50 évre vége.

Aki Fideszes,de azért demokrata is és nem tartja ildomosnak, hogy egy pártnak legyen 2/3ada, tehát nemzeti konszenzus nélkül alkotmányozzon és van annyi esze,hogy átlát a jobbik demagógiáján és sehova nem vezető erőszakpolitikáján, az első fordulóban, egyéni körzetben szavazzon az LMP-re vagy akár MDF-re mert a szavazata megy az országos listára és erősíti a parlamenti demokráciát a minél szélesebb politikai paletta. Valamint megmarad annak az esélye,hogy 4-8 év múlva legyen valós, értelmes alternatívája a fidesznek, emelkedik a politikai kultúránk és végre el lehetne kezdeni az igazán fontos dolgokért dolgozni.

Úgyis fidesz nyer minden evk-ban kb, ahol meg nem ott már nyugodtan lehet szavazni második körben fidesz jelöltre,mert onnan már nem megy tovább országosra a mandátumot nem eredményező töredékszavazat. Plusz ha csak egy kis párt jut be,akkor ezzel pont az MSZP, Jobbiktól vennének el 10-15 helyet úgy hogy a fidesz eredménye változatlan marad kb.

Legyetek tudatos választók!

epres négercsók 2010.03.17. 13:07:34

Érdekes, ahhoz képest, hogy az Index mennyire tolja az LMP-t, az alábbi index.hu/belfold/2010/valasztas/jogasz_ibolyaval_teremto_lajossal_kampanyol_az_mdf/ cikkben még Seres Máriának és Thürmer Gyulának is szenteltek 1-1 bekezdést, az LMP-ről azonban szó szerint egyetlen szó sem esett.
És nem, nem vagyok LMP-s. Csak az az érdekes, hogy pl. a Munkáspárt plakátján látható "hívjon, és megyünk a KC-ért" feliratot a telefonszámmal jól olvashatóan kiteszik az Indexre.

pallo 2010.03.17. 13:10:58

@radala:

Igaz, hogy megvan Herényi, Pusztai, Csapody, Debreczeni, de erről a 4 emberről beszéltek egész hétvégén, hogy már megvan, de ki lesz a maradék 3?

Király Zoltán és Katona Tamás még múlt hét elején állítólag 250-300 ajánláson állt, ha onnan behúzzák az elég gyanús, Lévait kirúgták az Erszébetvárosban múlt héten cseréltek jelöltet. Ettől még meg lehet az MDF-nek és attól tartok meg is lesz valahogy, de nem tiszta eszközökkel az tuti.

MartyMcFly 2010.03.17. 13:14:39

@epres négercsók: vádaskodni és fröcsögni mindenki képes. Érvelni, racionális okokat feltárni, pláne bármi bizonyítékot akár logikai szinten felmutatni már nagyon kevesek.
Írnám,hogy nem kell foglalkozni azokkal akik szent tehénként semmiből jövő kijelentéseket tesznek,de amíg ilyen sok ember, ilyen társadalmi rétegek figyelmét meg lehet fogni ezzel, sőt el is lehet hitetni velük,hogy igaz minden lázálom amit egyesek kitalálnak, addig jól teszi mindenki, aki ezzel szembeszáll és kitartóan próbálkozik racionálisan hatni azokra, akiket a demagógia már csontig magáévá tett.

Ebben is van jobbik megjelenés. De mit lehet tenni azzal a párttal ,aki a NÉP NEVÉBEN jelszóval kampányol,meg börtönnel? A világ legmocskosabb dolgait a nép nevében követték el mindig,pont mert ha valaki "Nép nevében" cselekszik,akkor leszarja a törvényeket, végrehajtást meg még úgy. Onnantól pedig az már nem más mint diktatúra és nem szolgálja senki érdekét a sajátjukon kívül.

A jobbik semmilyen programpontjával nem vinné előrébb az országot,sőt eltüntetné Európa térképéről, ezért végtelenül magyarellenes, anti-demokratikus.

jjulie 2010.03.17. 13:15:35

@pallo:

előitéleteid pedig nincsenek

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 13:18:22

@epres négercsók:

Az index nem semleges média, ezt a vak is látja. Amolyan baloldali Volkische Beobackter.

Bogyiszló rendőrért kiált: www.mno.hu/portal/701396
mi meg sajtószabadságért és tárgyilagos, kiegyensúlypzptt tájékoztatásért.

jjulie 2010.03.17. 13:20:42

@MartyMcFly:

a jobbikot nem pártként kell figyelni, annak vicc, hanem egy létező, elgennyesedett csontig hatoló sérülésnek

mint párt komolytalan, mint veszély nagyon komoly

radala 2010.03.17. 13:21:35

@MartyMcFly: Bátor gondolat, tök egyet is értek vele, annak ellenére, hogy én csöppet sem tartom veszélyesnek, sőt kívánatosnak tartom a Fidesz 2/3-ot.
Őszintén szívesen szavaznék az LMP-re.
Bízom benne, hogy Csongrád megyében nem lesz listájuk és akkor a legkisebb erkölcsi skrupulus nélkül szavazhatok kettőt a Fideszre:-)
@pallo: Sajnos az a 3 is csak meglesz valahogy. Van az a pénz:-)

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:22:32

@jjulie: pontosan mint annó az SZDSZ-t.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 13:22:46

@MartyMcFly:
Én is ezt mondom, hogy legyünk tudatos választók, és szavazzunk a Jobbikra.
Amiket írsz, az zagyvaság, ráadásul oktondi helyesírási és nyelvtani, fogalmazásbeli hibákat is elkövetsz, így próbálod szapulni a szerinted "buta2 jobbikosokat. Nincs neked a fejedben egy nagy lóláb? Mert valami kilóg onnan.
Ja, és számolni sem tudsz, pedig a számtant már az első elemiben tanítják.
Na, mindegy, a kuyták ugatnak, a karaván meg halad.

Haladjunk, uraim, haladjunk!

radala 2010.03.17. 13:25:10

@jjulie: Ezek nem előítéletek, hanem levont konzekvenciák:-)
De most komolyan kinek nincsenek előítéletei? Az előítéletek komoly evolúciós előnyt jelentenek, mert megkönnyítik a gyors döntést. Az előítéletek léte is egy ékes bizonyítéka annak, hogy a természetes szelekció a verseny nem megoldás semmire:-)

jjulie 2010.03.17. 13:30:31

@Mitya Ivanov:

szép lenne, ha ilyen egyszerű lenne, bár nem tudom mi neked az anno és az szdsz és a jobbik

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 13:34:06

@jjulie:

Kedves Dzsúli!
(vagy Jew Lee jobban illene hozzád? :-D

Melyik párt lopott többet?
Melyik párt tisztségviselői ellen indult több ügyészi eljárás?

Ha erre a kérdésekre siekrült kiizzadnod a választ, akkor megtaláltad a választ arra a kérdésre is, hogy melyik párt gennyedzik. Fog ez neked menni egyedül?

színesgumilabda 2010.03.17. 13:36:38

@snq: valasztas.hu legújabb információi szerint elfogadva.

jjulie 2010.03.17. 13:42:41

@Epikurosz:

ez a jew lee tetszik, megérte szóbaállni veled

az én dumám másról szólt

miért is problémás neked, hogy elmegy hűsölni bizonyos mennyiségú szdsz-es, vagy szdsz közeli?

nekem ez nem probléma

flort 2010.03.17. 13:42:49

@Epikurosz: van egy vicc Mórickáról, akinek mindig mindenről ugyanaz jut az eszébe. Ismered?

Stilgar 2010.03.17. 13:44:43

@MartyMcFly: Mintha csak a lendvai sipánkát hallanám. Fúúúj nem demokratikus, rasszista, náci! Börtönnel kampányol! No de ilyet! Kedves MartyMcFly, azokkal mit tegyünk akik széthordták a nemzeti vagyont? Simogassuk meg a buksijukat? Hogy a 20 év alatt gigantikus vagyonok képződtek a "semmiből"? Persze, ha Te is egy rózsadombi villa egyik szobájában ülsz a gép előtt akkor nem kell senkit semmiről elszámoltatni.
Mondd meg a Jobbik programjából mi a rasszista-nácista kirekesztő stb.! Persze csak ha olvasni is tudsz, nem csak írni. Ha a Fidesz 2-3 évvel ezelőtti programpontjait lopták el, akkor azokról a dolgokról miért nem beszélnek ma már még csendben sem?

hoplita 2010.03.17. 13:45:05

@MartyMcFly:

Beef mindig azt kérdezte...Mekfláj, nyuszi vagy..?

Én csak azt kérdezem.....hüjje bőccsész-e vagy...?

:DD

jjulie 2010.03.17. 13:45:39

@radala:

igen, jól látható, hogy sem a szavaknak sem a mondatoknak sincs abszolut ertékük, ezért nem szerencsés csak pillanatfelvételekre alapozni

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:47:02

@jjulie:
annó=1990 (taxisblokád mellé álltak)-2008-ig (Horváth Ágnes eü minisztersége)

szdsz=káros, magyarellenes szövetség
Jobbik=Magyarországra és a magyarságra nézve káros, megfélemlítő, romboló hatású párt.

jjulie 2010.03.17. 13:47:18

@hoplita:

adj neki kapát a kezibe, és mutasd meg merre van a hagymafőded...

snq 2010.03.17. 13:48:32

@színesgumilabda: igen, köszönöm, látom

ezzel kapcsolatban tartozom egy nagy bocsánatkéréssel, mert csak az alapján, hogy nagyon sok javított szelvény volt, azt feltételeztem, hogy valami nem tiszta, de közben felvilágosítottak róla, hogy ez az adott körülmények között miért lehet; elnézést kérek

ha - jobbik-szimpatizánsként - őszintén sok sikert nem is tudok kívánni, gratulálok az eredményes ajánlószelvény-gyűjtéshez

jjulie 2010.03.17. 13:48:53

@Mitya Ivanov:

ok, ok, mi az hogy magyar?

radala 2010.03.17. 13:49:12

@jjulie: Szerintem arra céloz, hogy nem kéne ilyen plasztikus képeket használni, mint az elgennyesedett, meg csontig hatoló. Mert ez olyan megbélyegzés ízű.
Valami olyasmit kéne mondani, amiben nem szerepel a genny meg a seb, meg a demagógia szó.
Mondjuk azt, hogy a jobbik a kétségtelenül meglevő indulatokra építi a stratégiáját. Vagy azt, hogy az emberi természetben fellelhető negatív sajátosságok, mint az idegentől/ismeretlentől való ódzkodásra és ennek további erősítésére fókuszál.
Nem mondom, hogy ez nem ugyanolyan előítéletes, mint a te verziód, de talán nehezebb kibújni egy ilyen kritika alól.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:49:51

@jjulie: magyar az, akinek van magyar identitása.

radala 2010.03.17. 13:52:48

@színesgumilabda: Még Földi Áron van elutasítva. Ott mi a helyzet?
Mi volt a gond?

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:53:44

@radala: dehogy. bár szivem szerint az SZDSZt bűzlő, gennyes tályogként írnám le, a Jobbikra felőlem lehet mondani a csontig hatoló gennyes sérülést.
Fáj mindegyik, ez a lényeg

snq 2010.03.17. 13:55:44

@radala: arról beszélt judy epokit

aum 2010.03.17. 13:56:55

@snq: ez korrekt volt tőled!

radala 2010.03.17. 13:58:18

@Stilgar: Szerintem a Jobbik van annyira értelmes, hogy a programjában nincs semmi náci és fasiszta. De Vona, Szegedi Csanád és Morvai Krisztina beszédei nagyon húzósak voltak, annyira húzósak, hogy még a jobbiktv meg a barrikád is cenzúrázta:-)
mandiner.blog.hu/2010/03/16/vagott_vona_beszed_a_barikadon

Ez azért kicsit cikibb, mint mondjuk Mádi elhallgattatása volt.
Szerintem sem a Jobbik programjával nincs nagyon nagy baj, sem a szavazóival. De a jelenséggel, az indulatokkal igenis van baj. A Gárdával meg csak baj van, az egészen egészen fölháborító és félelmetes.

radala 2010.03.17. 14:05:08

@snq: én vagyok a leghülyébb itt a blogon:-)

Bakker de ciki, azt hittem, hogy Nagykőrös az nem lehet P megye, hanem BKK.
Akkor elmondhatjuk, hogy már nincs elutasított LMP-s.

színesgumilabda 2010.03.17. 14:06:29

@radala: Ha jól tudom a Pest Megyei Választási Bizottság elfogadta Földi Áron fellebbezését, de a Nagykőrösi Választási Bizottság most felülvizsgálatot kezdeményezett a döntés ellen.
Majd kiderül.

hoplita 2010.03.17. 14:06:33

@Mitya Ivanov:
A szabad identitás választás korában ez a definíció igen karcsú...

Akinek van magyar identitása...?
Hát még milyen azon kívül..?

A pongyola megfogalmazások pongyola gondolatokat tükröznek.

pirosmate 2010.03.17. 14:08:12

Kedves Török Gábor!

A valasztas.hu-t böngészve számos helyen is ugyanabba a két alakulatba botlottam. Nevezetesen a Civilek és az Internetes Demokrácia néven futó formációkba. Profiljukat nézegetve nyilvánvalónak tűnik, hogy ők is a többi pártból kiábrándult, liberális(?) szavazókra hajtanak, ergo főleg az LMP, illetve csekélyebb mértékben az MDF vetélytársai. Nem lehet véletlen, hogy jellemzően olyan helyeken gyűlt össze nekik a szükséges 750 cetli, ahol az LMP és az MDF szenved a gyűjtéssel. Furcsa fintora volna a sorsnak, ha pont a Civilek mozgalma ütné el az LMP-t a bejutáshoz feltétlenül szükséges területi listáktól.

Szintén érdekes kérdés, hogy az Internetes Demokrácia jelöltjeit szinte mindenhol visszadobta a választási bizottság, mégsem kap a dolgog nyilvánosságot.

Mi a véleménye a fentiekről?

Üdv,

M.

[nev] (törölt) 2010.03.17. 14:08:47

@Mitya Ivanov:
az ember identitását mindig egy kisebbséghez való tartozás határozza meg.

-- csak úgy lehetsz (igazán) férfi, hogy a környezetedben (többségben) vannak a nők.
-- csak úgy lehetsz (igazán) felnőtt, hogy a környezetedben (többségben) vannak a gyerekek.
-- csak úgy lehetsz (igazán) magyar, hogy a környezetedben (többségben) vannak a külföldiek.

aum 2010.03.17. 14:10:12

@radala: Baklövés volt ennyire elvetni a sulykot. Azt tudjuk jól, a Parlamentben ilyen "színVonal" a Csurka Pista bácsi méltó örökösévé teszi Gábort. A napirend előtti cifra zsidózás egy idő után kiüresedik és akkor a fanok rádöbbennek, hogy érdemi politizálás híján kedvenc Jobbikuk értelmét veszti.
Arra bazírozni, hogy a Fidesz überelni fogja 8 év elkúró kormányzását, szertintem nem lehet.

radala 2010.03.17. 14:11:08

@[nev]: Jajj de szép, akkor én egy igazán felnőtt magyar férfi vagyok. Mindig ez szerettem volna lenni:-)

Komolyan szép egyébként. Ugye nem te találtad ki?:-)

hoplita 2010.03.17. 14:11:42

@jjulie:
Ennek....????

Kiverné a hagymát, oszt meghagyná a gyomot.:D

Viccen kívül...
A nyolcvanas években jártam nyaranta alkalmizni - így hívták az alkalmi jellegű melókat, főleg a mezőgazdaságban dívott - és kapáltam hasonszőrű egyetemistákkal.....persze a túlnyomó többség cigány volt.:D
A csúcs egy agrárra járó srác volt, aki az összes, a sorban bennlévő kis muhart otthagyta, mert azt hitte, hogy később kelő tengeri.
Ütött az agyam, amikor utána kellett menni...:)))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:12:48

@jjulie: "elmegy hűsölni bizonyos mennyiségú szdsz-es, vagy szdsz közeli"

Kedves Jew Lee!
Szóval elismered, hogy Hagyó, Zuschlag, Hunvald...Gyurcsány, Bajnai, meg a többiek SZDSZ-közeliek. Én is így gondoltam.
A népnyelv erre azt mondja, hogy tűzközeliek, vagy húsos fazék közeliek.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 14:14:12

@hoplita: kár, hogy nem érted ezt a mondatot. Értelmezd még egy kicsit.

"Magyar az, akinek van magyar identitása."

ez a mondat nem zár ki semmit, és senkit, sem bármilyen más identitást. Nem priorizál, nem rekeszt ki.

radala 2010.03.17. 14:14:56

@aum: Szerintem a miép nem zsidózott soha a parlamentben, de lehet, hogy tévedek. Teljesen úgy emlékszem, hogy a miép volt a parlamentben a legnormálisabb párt. pont ezért estek ki.
Szerintem is elbízta magát a jobbik és azt hiszi, hogy minden szavazója kuruc.info faló.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:15:25

@pirosmate:

Én Seres Mária Civil Mozgalmáról hallottam, de erről az "Internetes Demokrácia" nevű szervezetről most hallok először.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 14:15:31

@[nev]:
ez viszont nem szép, mert valamit kizárólagossá tesz. A meghatározásod talán egy iwiw üzenőfalra vagy msn idézetnek elmegy, de semmi másnak.

Stilgar 2010.03.17. 14:18:21

@radala: Most nem nagyon van időm végighallgatni-olvasni mindkettőt, de homályosíts fel kérlek miket hagytak ki az elhangzottakhoz képest! Már egyszer értekeztünk itt arról, hogy más a retorika, más a kocsmai beszélgetés, és más a tényleges cselekvés. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem lehet például csak úgy felmondani az IMF kölcsönök visszafizetését, mert úgy rántanák ki a pénzt az országból, hogy holnap nem tudnának az orvosok műteni, nem égne a villany, és egyáltalában felborulnánk mint a rothadt nád.
Az meg, hogy Te félsz a Gárdától az meg nekem félelmetes. Hogyan lehet értelmes embereket így megvezetni? Mondd meg nekem mit tett a Gárda ami benned "félelmet kelt"? Bennem meg az kelt félelmet, hogy a rend jelenlegi őrei kimennek valahová intézkedni és kapával-kaszával elkergetik őket. Szerinted a szabadság nagy liberális hazájában hány ilyen hadonászó maradna a földön, ha rátámadnának a kiérkező rendőrre??? Szerintem annyi, ahány skuló a rendőröknél van. Csak az amerikai rendőrt utána nem hurcolnák meg, mint ahogy nálunk rögtön ott sivítana mohácsivész meg a többi bér-rettegő rasszizmust kiáltva.

ubul2000 2010.03.17. 14:19:31

@radala: bocsi, hogy téged szólítalak meg, mert sokan írták ezt, csak te voltál a soros :)))
el kellene már felejteni a jobbikot szapulni a kopogtatócédula ügyében. hogy esetleg jobban odafigyel, az is rendben van. de könyörgöm, a döntést nem egyedül hozza, hanem a helyi választási bizottság, amiben a jobbik képviselője csak egy tag, egy szavazattal. Ha Földi esetében a többiek nem értettek volna egyet a kc gyanús, hibás voltával akkor a jobbikos küldött hiába ugrál, símán elmeszelték (fideszes, mszp-s is ott volt) Mellesleg Földi még mindig nincs továbbengedve a választás.hu szerint.

színesgumilabda 2010.03.17. 14:20:53

@snq: Igen, BP3-4 egy kerület, és a választókerület határai elég érdekesen alakultak. Ráadásul két nagy lakótelep mellett megy el, itt nem nehéz összeszedni egy-két rossz evk-ba leadott cetlit.

A hozzászólásod pedig tényleg roppant korrekt volt, elismerésem.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:22:24

nos, megnéztem a honlapjukat: Internetes Demokrácia

Ha már kis "pártról" van szó, az IDE szimpatikusabb az MDF-nél, de a LMP-nél is. Szerintem, akik mindenkiből kiábrándultak, menjenek Oda.
Nem mutyizó szervezkedés, nincs pártfegyelem, frakcióterror stb.

Nekem szimpi!
Ha esetleg kiábrándulnék a JObbikból, idés leszek. :-)
Idétlen soha!

hoplita 2010.03.17. 14:23:29

@radala:
Ugyan...
A szavazóinak a jó része, sőt, nagy része még életében nem látta a kuruc logóját sem, de attól még rá szavaz, mert az ott leírtaknak - még ha kicsit szélsőbulváros is az említett szájt - napi elszenvedője és tőled eltérően nem retteg, ha két gárdista befordul a sarkon.:D

Apropó....
Elmúlt éjfél, te kilépsz az utcára, bal kéz felől 5-8 cigány csoportosul, a jobb kéz felőli utcarészen ugyanennyi gárdista...
Tedd a szívedre a kezed és válaszolj, melyik irányba indulsz el?
És merre valószínűbb, hogy oda is érsz épségben, ahová elindultál?

Hm....????????

radala 2010.03.17. 14:25:23

@Stilgar: Engem az egyenruha és az, hogy efölött a szervezet fölött egy párt gyakorolja a hatalmat, ez tölt el félelemmel.
Amúgy igazad van. Valóban egy gyáva rendőrség legalább olyan félelmetes.
Szerintem abban egyet szoktunk érteni, hogy mi a porbléma, csak abban nem hogy mi a megoldás.

Ami meg még roppantul irritál a Jobbikban, hogy azzal, hogy a cigányokat bántják azt a látszatot keltik, mintha nem a szocik egyedül tehetnének mindenről.

ez maradt ki
" „A Salamon nevű német vásárlónak többek között gárdisták előtt kellene nyelvvizsgát tennie a Rigó utcában, egy perc alatt évszámokkal együtt, fordított sorrendben fel kellene sorolnia az Árpád-házi királyokat a mezőgadasági főiskola felvételijén, a végső szót pedig Morvai Krisztina államfő mondaná ki azzal, hogy kétféle, magunkfajta és magukfajta pecsétjéből az egyiket ráütné a kérelemre. Hogy az EU mit fog szólni? Az minket nem érdekel, minket csak az érdekel, hogy mit szólnak a magyar emberek.”

radala 2010.03.17. 14:29:51

@ubul2000: Nincs gond, konkrétan leírtam, hogy nekem tetszik az, hogy a Jobbik keménykedik, csak sajnáltam az áldozatot.
@hoplita: :-)))
Nyilván a gárdistákat választom.
Többször leírtam már, hogy sajnos én is cigánygyűlölő vagyok, csak én legalább szégyenlem.
Mondjuk ha volna 8-10 cigány meg 8-10 Gárdista meg két rendőr, akkor a két rendőrt választanám.
Mondjuk a rendőröket is utálom. No jó, nem megyek ki este:-)

színesgumilabda 2010.03.17. 14:31:28

@Epikurosz: Hát viccnek nem rossz. :) De aki mindenből kiábrándult az inkább tegyen azért, hogy változtasson. Nyilván az értékrendjétől függő oldalon. :)

aum 2010.03.17. 14:31:33

@radala: lehet, a jólneveltség tette, viszont szeptember 11-én azért nem bírtak magukkal, Amerika megérdemelte és hasonlók.

pallo 2010.03.17. 14:34:05

@jjulie:

Nem előítéleteim vannak, hanem nyilatkozatok, nem én mondtam ezt hanem az MDF fővárosi elnöke, már két hete. Azóta persze meghúzták a vészecsengőt, és Lajos istenit salsázott a Frizbiben és az addig passzivitásban lévő MDF rajongók előugrottak és százával, ezrével viszik a kopogtatócpédulákat az MDF székházba,

hoplita 2010.03.17. 14:34:09

@radala:

".......Hogy az EU mit fog szólni? Az minket nem érdekel, minket csak az érdekel, hogy mit szólnak a magyar emberek.”

Látod, ebben a két mondatban megtalálod a Jobbik esszenciáját.
A megfelelési kényszertől való mentesség.

Ha ilyesmit hallanék a fityisztől, akkor esetleg gondolkodóba esnék....de ők ilyet még álmukban sem mernek gondolni, nemhogy kimondani hangosan.

flort 2010.03.17. 14:35:10

@Stilgar: "Az meg, hogy Te félsz a Gárdától az meg nekem félelmetes. Hogyan lehet értelmes embereket így megvezetni? Mondd meg nekem mit tett a Gárda ami benned "félelmet kelt"? Bennem meg az kelt félelmet, hogy a rend jelenlegi őrei kimennek valahová intézkedni és kapával-kaszával elkergetik őket."

Tudod, azért állami monopólium az erőszakszervezet fenntartása, mert - elvileg - sokszoros ellenőrzést tesz lehetővé. Egy demokráciában. Pl: van miniszter, miniszterelnök, rendészeti bizottság, kb. nyilvánosság előtt zajló vizsgálatok (pl. fegyverhasználat esetén), ilyesmi.

Egy nem állami szervezetnél ilyen (+szakértelem, hozzáértés stb) viszont rendszerint nincs. Továbbá, míg a rendőrség definíció szerint politika mentes testület (tehát nem vizsgálhatja az esemény politikai vetületét, ha parancsot kap a feljebbvalótól) egy gárdásdi-felvonulgatás minimum ideológiához és párthoz köthető.

Ehhez járulnak még a nyilvánvalóan fasiszta/nyilas/SS (válassz kérlek) külsőségek, ami gusztustalanná is teszi a dolgot.

hoplita:
Nem vagyok elég kalandvágyó, így nem a gárda felé. Bocs. És én még mindig odaértem, pláne hogy a cigányoktól nem kell hánynom, de a gárdistáktól (amúgy valószínűleg szánalmas senkik, csak csoportban nagy fiúk) igen.

radala 2010.03.17. 14:36:42

Ez nagyon jó.
Végre valami, ami tényleg jó és az szdsz-töl a jobbikig mindenkinek tetszhet

www.youtube.com/watch?v=PMum1079kLc&feature=player_embedded

ubul2000 2010.03.17. 14:37:04

@radala: Egy esetet mondjál, ahol a gárda megverte a cigányokat. én nem tudok róla. Arról viszont, hogy a cigányok szétverték a gárdisták kocsiját - nos arra van pl.

radala 2010.03.17. 14:39:32

@flort: De szeretném ha ezt én írtam volna. Kár, hogy nem...
Amúgy én nem hányok a Gárdistáktól csak röhejesnek tartom.

Stilgar 2010.03.17. 14:40:33

@radala: Sajnos nem csak a cigányok művelik ma már ezt a "cigánybűnözés"-t, hanem a lecsúszott magyarok is... Azt, hogy a Jobbik bántja a cigányokat fejtsd ki nekem légyszíves, mert én forgatom a Jobbik programot (szerencsére van itthon eredeti) de ezt a "hogyan bánjunk el a dzsipókkal" menüpontot nem lelem. Vagy az, hogy munkára akarják kényszeríteni őket az már rasszizmus?
A Salamonos idézet pedig szerintem nyugodtan belefér, Dánia hasonló feltételekkel védi a földjeit a külföldiek felvásárlásával szemben. (Nyilván itt egy kis költői túlzás került a szónoklatba). Esetleg Te rögtön egy olyan népcsoport egyedeire gondolsz akik átkeltek száraz lábbal a Vörös Tengeren? Nem értem miért pont rájuk asszociálsz? :-)

hoplita 2010.03.17. 14:40:45

@radala:
Nos, ha harmadik opcióként még belejátszik a helyzetbe egy szakasznyi droid ávós is, akkor tényleg jobb, ha ki sem teszed a lábad.......esetleg futva indulsz a gárdisták felé.
:D

Nem, a te reakciód nem cigánygyűlölet, még csak nem is előítéletesség....egészen másnak nevezik.
Tapasztalatnak.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 14:43:22

@radala:
Nagyon jó videjó, az á-zásokkal együtt :-)

Témára visszatérve: aki fél a gárdistáktól, annak vaj van a fején, tehát féljen is.
Sajnos, jelenleg a becsületes embereknek kell félniük a nem-gárdistáktól, és ez így nem maradhat.

radala 2010.03.17. 14:44:25

@ubul2000: Gárda ugyanaz, mint a munkásőrség. Egy pártnak ne legyen fegyveres alakulata, ha nem fegyveres akkor sem:-)
Sajnos nem vagyok elég liberális ahhoz, hogy a cigányokat védjem...

radala 2010.03.17. 14:49:28

@Epikurosz: No, jó én megadom magamat. A gárda jó.
(csak vicceltem)
Nyilván arról van szó, hogy én úgy vagyok nevelődve, hogy egyenruha rossz.
Mondjuk sok dolgot utálok a világon, de talán a legjobban azt, amikor azt mondják, hogy a térfigyelő kamerától csak az fél akinek vaj van a fején.
Nehogy már egy Gárda döntse el, hogy mi a jó meg a szép.
De tényleg megyek innen, ez nem az én napom:-)

Stilgar 2010.03.17. 14:55:28

@flort: Azért szerintem a Gárda nem erőszakszervezet. Érdekes módon sok országban bőven elfér egy nemzeti gárda mindenféle ajvékolás nélkül. Ugye Te sem képzeled, hogy egyszer csak a Gárdisták majd Vona Gábor parancsára előveszik a rejtegetett fegyvereket és elindulnak halomra ölni a nekik nem tetsző népcsoportokat. A "fasiszta/nyilas/SS" jelzők közül meg választok ha gondolod, de mond meg, hogy mitől azok! A fekete ruha? a bakancs, az egyensapka. Mitűl nyilas, meg SS? Túl sokat nézitek a fősodratú médiát a kényelmes karosszékitekből. Ha két napig élnél mondjuk Szinpetriben azt hiszem más lenne a véleményed!

A beszélgetés kicsit elkanyarodott az eredetitől , inkább arról beszéljünk! Én személy szerint örülnék, ha sem az MDF sem a LMP nem jutna be. Az MDF és főleg a vezetése előttem leszerepelt, az LMP-ben meg valahogy nem hiszek. Hogy kiktől visznek el szavazatokat arra még azért kíváncsi lennék.

[nev] (törölt) 2010.03.17. 14:57:45

@radala:
szerintem ez közhely. az ember identitása kisebbségben tartós, vagy erős.

@Mitya Ivanov:
nem tesz ez kizárólagossá semmit sem, és kötelezővé sem. ez amúgy egy csetszoba. olyan, mint az iwiw üzenőfal, vagy msn csatorna.

jjulie 2010.03.17. 14:57:45

@pallo:

"attól tartok meg is lesz valahogy, de nem tiszta eszközökkel az tuti. "

ok, ez nem előitélet

snq 2010.03.17. 14:58:14

@radala:
>> Egy pártnak ne legyen fegyveres alakulata, ha nem fegyveres akkor sem:-)

argh :D

hoplita 2010.03.17. 15:00:35

@flort:
"...Nem vagyok elég kalandvágyó, így nem a gárda felé. Bocs. És én még mindig odaértem, pláne hogy a cigányoktól nem kell hánynom, de a gárdistáktól (amúgy valószínűleg szánalmas senkik, csak csoportban nagy fiúk) igen...."

Akkor te vagy az egy a százból..:DDDD
Nem kevered te véletlenül a gárdistákat a cigányokkal, te kolosszális farok...?
Amit meg előtte firkáltál az meg egy liberális bullshit....annyira nem érdemesítem, hogy reagáljak rá.
De semmi gond, megnyugtató, hogy kisebbségbe szorultatok...és csak idő kérdése, hogy el is tűnjetek, önsorsrontó idióták.
Van élet agy nélkül is, megmutattad.

2010.03.17. 15:03:01

@ubul2000: A probléma, hogy egyedül a Jobbik sivalkodta tele az internetet, hogy az LMP csal.

Most meg b..k bocsánatot kérni. Sőt, a kurucon vagy hol újabb cikket láttam, miszerint "újabb csalót fogott a Jobbik". Hogy ezek milyen ügyesek!

jjulie 2010.03.17. 15:03:08

@Mitya Ivanov:

ok, akkor mi az hogy magyar identitás?

2010.03.17. 15:04:52

@hoplita: Az attól függ, cigány vagyok vagy nem-cigány.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 15:06:47

Na, jó, elárulok egy titkot: amikor megalakult a Magyar Gárda, én sem helyeseltem.

Én azt szerettem volna, ha polgárőrségszerű kezdeményezések alakulnak, mindenféle egyenruha és masírozgatások nélkül, amelyek rajta tartják a szemüket a tolvajokon és rablókon. Szóval, hatékonyság!
Nem masírozgatni kell, hanem elkapni a mocskos tolvajokat, és a rendőrség kezére adni.
De sajnos a rendőrség elengedi őket, a bíróság meg felmenti, vagy ad egy felfügesztettet. Idáig süllyedt a magyar jogállam, képtelen megvédeni az állampolgárait, sőt 2006. okt. 23-án a rendőrség volt maga a bűnelkövető. Ilyenkor fel kell ébrednie az állampolgári felelősségnek, a civil kurázsinak, és olyan pártot kell támogatni, amely rendet teremt az államban, minden téren. Ezt a FELELŐSSÉGET csak a Jobbik válalta fel. A többi vagy ellene van, vagy mellébeszél, hazudozik stb.

Szerencsére a magyar nép nem öngyilkos hajlamú, és nagyon helyes hogy nem az, akkor sem az, ha magas az öngyilkosságok aránya, mert mesterségesen fel volt duzzasztva. Ezeknek a negatív jelenségeknek véget kell vetni. Erre alkalmas a Jobbik, minden hibájával együtt.

Ha a maszop rablóbanda, ha a fityisz finnyás, akkor valakinek fel kell vállalni a munka nehezét.

(lmp, madöf nem tényezők)

Stilgar 2010.03.17. 15:08:06

@iii: Azt azért ne feledjük már el, hogy ha Novák Előd (bár személyesen én sem vagyok nagy rajongója) nem "sivalkodik", akkor semmilyen biztonsági elemet nem tettek volna a kopogtatókra. Ne aggódj akkor már mindenkinek meglenne egyénije-listája. Igaz, hogy kicsit unfrankó czetliken, de meglenne!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 15:11:29

@Epikurosz:
Bevállalod: Igen vagy Nem?

A Jobbik bevállalja.

Nincs mese!
(Tudom, ez madöf lózung volt, de tőlem lopták a sumákolók.)

radala 2010.03.17. 15:23:11

@Stilgar: Szerintem a Nemzeti gárdák az állami eröszakmonopolium részei. Ha a Gárda nem erőszakszervezet kezdemény, akkor nem félek tőle, de ha valóban céljuk a rendteremtés, akkor igen. Ne tegyenek rendet nem az ö dolguk.
Nem igazán tudom a rendöröket kik hogy milyen szinten képzik, de szerintem egy hatékony, tisztességes rendőrség a megoldás. Én a polgárőrséggel sem nagyon szimpatizálok. Szerintem a rend teremtés az egy szakma, csinálják azok, akikre ez tartozik. Abból, hogy a magyar rendőrség momentán szar még nem következik, hogy jóskának/pistának kell rendet tenni.
A témához.
Nagyon hasonlóan áll az MDF meg az LMP. Nyilván BP lista nagy elöny, mert igaz, hogy csak 16,8 % az országnak, de a potenciális szavazóknak szerintem legalább az egyharmada. szóval szerintem látszólag az mdf:lmp 55:53, de a valóságban 55:70.
A dologhoz tartozik, hogy ha mind a ketten elérik a 100-at akkor mind a kettő eléri a 0 esélyt jó eséllyel.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 15:35:43

@jjulie: ha eddig nem értetted az egészet, akkor azután sem fogod, hogy leírom az általam adott meghatározást.
De ha nagyon akarsz játszani, akkor csak szólj, aztán a végén eljutunk oda, hogy mi az, hogy ember, meg mi az hogy érzés, meg mi az hogy Magyarország.

nem lájkolom az ilyen felfogást, fúj

Mitya Ivanov 2010.03.17. 15:36:48

mostl inkább az érdekel, hogy vajon lesz e az LMP-nek listája a megyémben vagy sem. Szerencsére az MDF-nek nem lesz.

Stilgar 2010.03.17. 15:38:50

@radala: Az én meglátásom is hasonló. Suszter a kaptafánál. Egy gárda gyűjtse össze azokat akik úgy érzik, hogy összetartoznak valami mentén. Ne legyen fegyveres erő. Rendet teremteni eddig sem próbált meg, hiszen csak egy társadalmi szervezet. Tartson megemlékezést, adjon vért, menjen a gátakra segíteni, ha kell. Tartson akár alaki kiképzést, vagy vegyenek fel a soraikból rendőröket, katonákat, csendőröket, nem igazán féltem a fene nagy demokráciát tőlük. Érdekes az MHSZ-től nem rettegett így senki, pedig még lövészeteket is tartottak rendszeresen. Sokkal jobban félek attól, hogy a rendőrség élére (melynek jól kellene működnie mindenki szerint) a hírek szerint Pintér Sanyi bátyánk kerül. Ugye nem kell kommentálnom, hogy nem hiszem, hogy ez így jó lesz!

jjulie 2010.03.17. 15:49:12

@Mitya Ivanov:

értem, majd te ki állsz középre is kijelented kinek elág nagy a magyaridentitása, kinek nem elég nagy, és eszerint fölcimkézed őket, és aztán más más megitélés alá esenk

vagy mire kell ez neked?

ubul2000 2010.03.17. 15:49:47

@radala: ekkora ökörséget régen olvastam

ubul2000 2010.03.17. 15:56:30

@iii: belinkelnéd, mert 15:55-kor nem találtam ilyet

radala 2010.03.17. 15:59:38

@ubul2000: Örülök, hogy tetszett:-)

gauche caviar 2010.03.17. 16:50:53

na, visszenéztem, hátha a lelkes ddance mond valamit arra, hogy csattantak pofival bele a saját kakájukba az lmp-s csalót kiabálók (ddance szintén) de hát erre most nem nagyon van válasz.
Pedig lenne mit mondani...
Csak most valahogy ninc shőbörgés, nincs nagy felcsattanás, meg telitorokból szebb jövőt.

Na, ha a jobbiknak válaszokat kell adnia akkor ennyire futja? ha nem csak egyiárnyú a kommunikáció akkor már nincs muníció, agykapacitás, szellemi színvonal?
Nem szar érzés jobbik hívők, hogy egy ennyire brutál tiszta helyzetben kaptatok be egy ekkora nagy cukros f@szt?
A párt többi témája is ilyen megalapozott?
Roma kérdésekben is ennyire megalapozott szakvéleményt nyomattok? Az elszámoltatás is ilyen minőségi lenne?

Valamit kéne azért rá böffenteni, mert ez így most durván ciki....

flort 2010.03.17. 17:17:47

@Stilgar: a kedvedért utánnanéztem (a saját honlapjukon).

Tehát:
"A Mozgalom nem minősül társadalmi szervezetnek"
"pártok és határok felett álló önvédelmi szövetség"
"Van, akinek a testi adottságai jobbak másokénál, ő majd élen jár a vitézségben és példát mutat a többieknek"

Továbbá: parancsnok, formaruha, mozgósítás, század, országos főkapitány stb, stb, stb.

Ez lenne a parlagfűírtásra, véradásra felkent szervezet?

U.i. ha ráuntál Szinpetrire, ugorj át Galgagyörkre! Két napra. Na?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.17. 18:32:27

@flort:
Olyan világot élünk, amikor mindenki más, mint aminek mondja magát?
Az MSZP is minden, csak nem magyar, nem szocialista, és nem párt. A szadesszal még cifrább volt a helyzet. ráadásul, ők formaruhát sem öltöttek/öltenek, hanem megbújva rombolnak.

2010.03.17. 18:33:32

@ubul2000: Nem kuruc, hunhir:
Újabb csaló pártot buktatott le a Jobbik
hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=27914

Ebben az esetben persze igazuk van, csak a felvezető cím hamis. Persze ez lehet a hunhir hibája is.

2010.03.17. 18:39:18

@Stilgar: Az megint egy más tészta, hogy nem elég biztonságosak a cédulák. Itt arról van szó, hogy néhány hibásan kitöltött cédula miatt hamisan gyanúsította meg ellenfelét a Jobbik, a "tiszta erő". Persze, ezt a segédcsapatai tették meg, úgyhogy nehezen lehetne perelhető.

jjulie 2010.03.17. 18:47:41

@Epikurosz:

és te vagy a kis nyilas misi aki csalodott a felnőttekben

Bence24 (törölt) 2010.03.17. 18:59:40

A ma esti utolsó adatok szerint fej-fej mellett áll az MDF és az LMP 62-62 jelölttel és 11-11 listával. (Igaz, az MDF-nek van 3 listára való haszontalan közös jelöltje.) Kíváncsi leszek a holnapra.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2010.03.17. 19:46:23

@discretio: Nem azt mondtam hogy a többségnek nem jó, sőt látjuk az embereknek néha mi a jó. És lebecsültnek se érzem. félreérted.

gnuh 2010.03.17. 20:19:41

Juj, de megnézném, amikor bűnözés sújtotta területeken - amikor kétszáz km-es körzetben egy rendőr sincs - megtámadnának valakit itt a sok okos gárdaellenző közül, hogy akkor miket sikítanának! Vesszen a Gárda, mi? Őket hívnátok elsőként, ha ismernétek a vidéki helyzetet, belvárosi idióták, ott a tévéfotelben!

gnuh 2010.03.17. 20:33:23

Rokonaim élnek ilyen helyeken, a rendőrség egy ilyen bejelentést vagy nem vesz komolyan, vagy nem érdekli! Ha hazudni akarnék, akkor azt mondanám, nem kívánom senkinek azt, hogy rettegve várja a négy fal között, hogy mi történek esetleg éjszaka. Ja, és a gyerekeket úgy kell elindítani iskolába, hogy vagy többen legyenek, vagy legalább egy felnőtt kísérje őket, de ez sem garancia arra, hogy minimum nem szólogassanak be nekik a cigányok (mondom a minimum). De mit tudnak olyanok erről, akik életükben nem lépték át a kényelmes (és még! biztonságos) belváros határait (ez csak képletesen írtam a gyengébbek kedvéért. Szóval lehet itt gárdázni ezerrel, de vagy megvéded magad vidéken, amiért téged viszont elvisz a rendőr, vagy hívod a Gárdát (most nehogy egyesek összecsinálják magukat)!

pallo 2010.03.17. 23:33:39

@jjulie:

Kit idézzek ha nem a szóban forgó párt fővárosi elnökét, ő gondolom csak látta mi a helyzet: "törvényes eszközökkel az MDF-nek már nem lehet budapesti listája" [Lévai Zoltán MDF (volt) budapesti elnök

Feanor 2010.03.18. 01:11:33

LMP: az aktuális valasztas.hu adatok alapján 11 területi már megvan ha minden simán megy a bizottságokban és nincs több jobbikos trójai cédula.

Békés Fejér Nógrád Vas ami billeg, de ezek közül Fejér tűnik csak igazán kétesnek. Úgy tudom a többi megyében a ráadás gyűlik.

klackner 2010.03.18. 03:15:58

Újabb nap telt el - és még mindig nincs meg az LMP hetedik területi listája...

Feanor: a "Békés, Fejér, Nógrád, Vas billeg" azt jelenti, hogy ezekben a megyékben még egyetlen jelölt sem adta le a cédulákat?

Feanor 2010.03.18. 07:26:48

@klackner: mint irtam, 11 területi már le van adva. Belsős infó, hogy az említett 4 db területin kívül a többi leadásra vár, ráadást gyűjt. Említett 4 db megyében van most 3/4 elempé stáb, nagyot hajrázva. Ott is változó, pl Nógrádban már 1 le van adva, egy-két másikban pedig ma lesz egy leadás.

Diocles 2010.03.18. 11:00:50

@Feanor:

Fejér mitől ilyen nehéz?
Azt még megérteném, ha mondjuk Nógrádban vagy Békésben nem lennének meg a cédulák, lévén ezek "vidékies" körzetek (most nem akarok megbántani senki, de kevés iparral, kevés várossal, kevés értelmiséggel), de Fejérben ott van Fehérvár, mint az ország legnyugatosabb városa, meg Dunaújváros, mint volt szoci fellegvár, rengeteg kiábrándult balossal.

Érthetetlen.

drótostót 2010.03.18. 11:38:23

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2010%2Fvalasztas%2Fkopogtatobiznisz%2F

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje egy március eleji sajtótájékoztatóján azt mondta az Indexnek, hogy a várost "sáskakommandók" tarolják le [10]. Ezek "egyik pártnak sem gyűjtenek, csak lerabolják a terepet". Szerinte "vannak kifejezetten erre szakosodott vállalkozók, akik ezeket a cédulákat begyüjtik, és az utolsó pillanatban, ha valakinek kell, mert nem tudta összegyűjteni a 750-et, dupla áron eladják".

Lévai, akit azután zártak ki az MDF-ből, hogy az MDF szorult helyzetéről és az SZDSZ-szel kötött megállapodás felmondásáról beszélt [11] az Indexnek, kizárása után adott nyilatkozatában azt mondta, "törvényes keretek között már lehetetlen a listaállítás [12]".

mi az, hogy dupla áron? az MDF eddig is vette a kopogtatócédulákat?

pannonfunk 2010.03.18. 14:10:29

@drótostót: Milyen jól informált a Bokros.

A Daily Mailben volt képes vicc a bulvároldalon, amikor Harry 21 éves lett, először megy kocsmába, csapos megkérdezi:

-Hi Harry! The usual one?

Az a dupla ár kicsit hajaz erre :P

Mizantrop 2010.03.18. 17:30:55

Ma délutáni-esti állás szerint - ha mindenkit nyilvántartásba vesznek - legalább már 14 LMP-s területi lista állni fog a 20-ból.
Ahol még szükséges leadás: Jász-Nagykun, Nógrád, Vas +1-1 oevk., Békés, Csongrád, Fejér +2-2 oevk.
Szerintem az LMP-nél keddre meglehet az országos lista.

kistalos 2010.03.18. 17:36:27

@Mitya Ivanov: mondjuk a névtelen feljelentés az elég bides. Sokkal inkább, mint az, hogy félig kitöltött cetlikre utólag írják rá a jelölt és a jelölő szervezet nevét. Sokat adnak le úgy. Van aki a jelölt nevét se tudja és ha leadóhelyen dobja dobozba, az se tudja neki megmondani. Simán lehet, hogy ilyeneket gyűjtött össze, akit feljelentett az apja (ez is szép). Ilyenkor jön a kérdés: Cui prodest? Kinek az érdeke?

Feanor 2010.03.18. 21:48:36

@Diocles: Fehérvár még csak csak ment, de dunaújváros volt a gázos. Most úgy néz ki megvagyunk, sőt lehet hogy 3-4 evk meglesz ott.

Szerintem Fehérváron az lehetett a gond, hogy tudtommal pl. az 1. evkban 22000 választópolgár lakik (hallomásból van az infó, lehet h. nem pontos), és ha itt is hozta a 11k-t a Fidesz akkor elég szűk a maradék mozgástér.

Hozzátenném hogy az én tapasztalataim alapján nem az számít hogy milyen a körzet hanem hogy milyen a jelölt és a kapcsolódó aktivisták. Olyan helyen ahol ismert közéleti szereplő a jelölt, könnyen jön. Ott ahol sok az aktivista és/vagy jó a helyi koordinátor, könnyen jön. Nagyon sokan vannak akik fel sem fogják mire való a szelvény és az első embernek odaadják. Ha valahol volt 10 aktivista a postázástól kezdve és rendesen végigkopogtak, ott nem volt gond.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.19. 15:56:35

A valasztas.hu-n John Emese neve mellett az szerepel, hogy nem indulhat. Lehet tudni, hogy miért?

Mitya Ivanov 2010.03.21. 08:32:39

@Fedor: a rádióban azt mondták, hogy túl sok érvénytelen szelvénye volt, és nem lett meg a 750.
Ugyanez a helyzet Herényivel is, nála még halottakat is említettek. Pont ma jutott eszembe egyébként, hogy John Emesének az időközi önkormányzati választáson is volt valami problémája az ajánlásokkal.

Mitya Ivanov 2010.03.21. 08:34:49

@Mitya Ivanov: közben látom, hogy Herényit engedték indulni, ezekszerint mégsem volt annyi halott. :)

SunySanyi 2010.03.23. 09:30:43

Szép jó reggelt.

Első bejegyzésem a világhálón, amit az alábbi index cikk inspirált:

index.hu/belfold/2010/valasztas/jeloltek/

Annak is azok a mondatai ahol a szerző megvilágítja, hogy annak függvényében melyik párt hány megyei listát tudott állítani, kell neki a "teljes lefedettséghez" (azaz 19+1 megyei lista) képest több százaléknyi szavazat adott százalékos eredmény eléréséhez.

Eszerint például a Civil Mozgalomnak ahol van listája 10% feletti eredményt kellene elérnie a bekerüléshez, és az 1%-os küszöb megugrásához is 1%-nál nagyobb arányban kellene szavazatokat gyűjtenie.

Miután azzal kapcsolatban, hogy kire szavazzak úgy, hogy szavazatom ne vesszen el - és elveimmel se kerüljek ellentétbe - még mindig nagy bajban vagyok, most felmerült bennem alternatívaként, hogy az új indulókat akkor is hatékonyan támogathatom, ha elérik az 1%-ot és jogosultak lesznek állami támogatásra. Ez a siker szervezett poltikai erőként történő megmaradásukat segítené, így egy szavazópolgár számára is értelmes cél ebbe a helyzetbe juttatni őket.

Feltételezem, hogy nem én vagyok az egyetlen ember aki ebben a cipőben jár. A torokgaborelemez.blog.hu gazdája, nagyra becsült politikai elemző társunk, bennünket segíthetne döntésünk meghozatalában az alábbi vonalak mentén történő elemzéssel:

1. Várja ki a végleges listák kiadásának időpontját
2. Ossza fel a 3 kispártot poltikai ízlése szerinti oldalakra (hogy ne csak liberális, hanem magukat konzervatívnak valló polgártásraink is jobban eligazodjanak.)
3. A linkelt cikkben leírtakhoz hasonlóan - a már jól bevált táblázatos formában - mutassa ki, hogy az egyes kispártoknak az adott választókörzetekben (ahol listájuk van) hány %-os eredményt kellene elérniük ahhoz, hogy a) bekerüljenek a parlamentbe és b) elérjék az 1%-os támogatási küszöböt.
4. Ha létetzik arra eszköz/modell, hogy a 3. pontban kimutatott %-ok az egyes választókerületekben konkrétan hány szavazatot jelentenének (ebben nyilván van valamennyi pontatlanság, de nagyon hasznos szám lenne), akkor ez is bekerülhetne a táblázatba.

Ha ez a táblázat elérhetővé válna a blogon, akkor aki bizonytalan szavazatának leadásában és nem szeretne egyik biztos befutóra sem voksolni segítséget kapna abban, hogy a számára helyben elérhető "alternatív pártkínálatból" a helyi viszonyok ismerertében melyik pártra leadott szavazata hasznosul a legvalószínűbben.

Számomra a távolmaradás nem lehetőség, és remélem, ha lesz egy ilyen kimutatás, akkor sorstársaim nagy része is elmegy majd szavazni és olyan módon voksol, hogy egyrészt egyénileg elégedett lesz szavazata hasznosulásával, másrészt elősegíti a politika szintjén lassan elkezdődni látszó változás továbbhaladását.

keating 2010.04.02. 13:28:48

Tényleg lehet más a politika Kóka Jánossal?
hvg.hu/itthon/20100401_koka_janos_szdsz_lmp

a szocialisták helyett inkább az MDF!
www.youtube.com/watch?v=JH7gx9q70JM
süti beállítások módosítása