Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:57

Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes nézőközönség előtt a felkért szónok számos dologban kifejtette véleményét; az állítások többsége már korábban is ismert gyurcsányi fordulatokból építkezett, saját magával, volt kormányával, a baloldallal és – különösen - a politikai riválisokkal kapcsolatban egyaránt. Feltűnő és elegánsnak nehezen nevezhető volt, hogy miközben Bajnai Gordont és Lendvai Ildikót hosszan méltatva megtapsoltatta a közönséggel, az MSZP mostani címlapemberét, Mesterházy Attilát mindössze egyszer említette („Azt kérem tehát a bizonytalanoktól, a csüggedőktől, a demokratáktól, hogy támogassák a Mesterházy Attila vezette Magyar Szocialista Párt listáját”) beszédében.

Összességében a beszéd célja és hatása fontosabb volt, mint maga a tartalom. „A választással ennek a küzdelemnek nem lesz vége” – mondta a szöveg egyik fontos kulcsmondatában. Gyurcsány egyértelműen megkezdte – folytatta? – lemondása utáni politikai újratervezését, újraépítését. Az esemény ezért sokkal inkább szólt saját magáról, a „bátor”, „kemény” és „őszinte” politikusról, aki láthatólag teljesen elszánt abban a kérdésben, hogy visszatérjen, hogy ismét Orbán Viktor első számú ellenfele – 2014-ben kihívója – legyen.

Elnézve a párton belüli kínálatot, továbbá látva Gyurcsány és támogatói elszántságát, nem is hiszem, hogy teljesen esélytelen lenne. Ha pedig az MSZP mégis ellenáll majd a volt kormányfő visszatérési kísérletének, még az is lehet, hogy hamarosan megismerkedünk a Magyar Demokratikus Chartából kinövő új politikai erővel. A lényeg: Gyurcsánnyal számolni kell, tartósan és komolyan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr971852780

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázadás a politikusterrorizmus ellen 2010.03.20. 13:20:26

Az utóbi két három napban nem működött a belépés a blogomba.A számítógéphez értő haverjaimat ilyenkor azzal szoktam cseszegetni, hogy én rendesen bekentem fokhagymával a monitor sarkát holdtöltekor, de úgy tűnik ennek ellenére belémásztak a kommunis...

Trackback: Gyurcsány a kapuk előtt 2010.03.19. 21:12:46

Gyurcsány Ferenc visszatér. A Fidesszel közös érdeke és reménye, hogy a magyar baloldal elválaszthatatlan legyen tőle.  Eddig bírta Gyurcsány Ferenc a hallgatást. Az elmúlt hónapban már számos zártkörű pártrendezvényen vett részt, sőt két nyilvá...

Trackback: Gyurcsány beszéd - az eredeti szöveg ez lett volna 2010.03.19. 18:39:17

Kedves honfitársaim!Hogy a pápaszemes antinacionalista-soviniszta kerti jérce esne bele abba a fosba, ami itt van! De ne engem hibáztassatok, hogy úgy táncoltam, ahogy ti fütyültetek! Én elkúrtam, te elkúrtad, ő elkúrta... mi elkúrtuk - ti megszavaztát...

Trackback: Gyurcsány beszéd - az eredeti szöveg ez lett volna 2010.03.19. 18:35:52

Kedves honfitársaim!Hogy a pápaszemes antinacionalista-soviniszta kerti jérce esne bele abba a fosba, ami itt van! De ne engem hibáztassatok, hogy úgy táncoltam, ahogy ti fütyültetek! Én elkúrtam, te elkúrtad, ő elkúrta... mi elkúrtuk - ti megszavaztát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feanor 2010.03.19. 17:59:57

Milyen hatással volt a beszéd az MSZP népszerűségére? Erre kíváncsi volnék...

kopogtató 2010.03.19. 18:02:26

az elmebeteg visszatért, szerintem ez legalább annyira mozgósít a jobb oldalon, mint a balon

kopogtató 2010.03.19. 18:03:23

Török Gábornak egy kis dícséret: szerintem nyugodtan lehetne a blog címe naprakesz.blog.hu is. Hihetetlen ez a reakcióidő:)

igig (törölt) 2010.03.19. 18:03:34

Erre a beszédre bátran építhet - a jobboldal a kampányában.

jjulie 2010.03.19. 18:10:47

" A lényeg: Gyurcsánnyal számolni kell, tartósan és komolyan."

napok óta írom, lehet hogy hónapok óta

nem vagyok mszp szavazó, semmilyen szavazói sem vagyok

jjulie 2010.03.19. 18:11:36

@igig:

van jobboldal, és van kampánya?

fell bandi 2010.03.19. 18:12:34

Szánalmas elmebeteg ez az ember. Inkább ólmot kapott volna a hpmlokára, mint sercintést...

gonda1979 2010.03.19. 18:13:08

A Feri elfáradt!

Semmi átütő erő nem volt a beszédében.

hoplita 2010.03.19. 18:14:53

Hajrá Feri, szedd szét a pártot, mint bolond a zsebórát...!!!

Bízunk benned!!
:DDDD

Flynn 2010.03.19. 18:15:10

Gyurcsánynak lehet akár félmillió lelkes rajongója is, az még nagyon kevés a miniszterelnökséghez. A neve nagyobb hívószóvá vált Orbánénál is, bármennyire bénázná is el a fidesz a kormányzást, sokkal többen voksolnának Gyurcsány ellen, mint mellette. Akkor már inkább Bajnait választanák, vagy bárki mást...
Stratégiázhat, taktikázhat a Fletó amennyit akar olyan mélyre vezette magát, ahonnan belátható időn belül nincs visszatérés.
Ebben a kérdésben Gábor, nem értek egyet Önnel. :)

2010.03.19. 18:16:27

Fájdalmas volt az egész müsor. A legborzasztóbb Bauer T. szövege volt, aki a demokrácia nem létét idézte - ha Viktor gyöz.Hát igen, mondja a szomszéd, a lehuzott , letépett körmök nem tudnak beszélni.

tlac 2010.03.19. 18:16:48

@Feanor: már nem oszt nem szoroz már. A Demoktarikis Charta még gyengébb konfiguráció lesz, mint az utódpárt MSzP a tenyeres talpas nyugdíjasaival. Egyfajta értelmiségi klub levitézlett arcokkal , DC :)

Diocles 2010.03.19. 18:17:28

Teljesen egyetértek.

Én aztán igazán nem vagyok Gyurcsány-fan, de lássuk már a kínálatot: a karrierista-lúzer Mesterházy, az apparátcsik-király Szekeres, az excenzor Lendvai, szóval elég nehezen hihető, hogy ezek jobban tudnák vezetni a pártot, mint Gyurcsány.

Egyszerűen a ballib értelmiség jó részének és a talpasok nincs más választásuk, mint Gyurcsány.
Ez van.

török gábor 2010.03.19. 18:20:05

@Flynn: biztos? én nem azt írtam, hogy vissza fog térni, hanem azt, hogy arra készül. ebben sem értünk egyet? :)

kyanzes (törölt) 2010.03.19. 18:21:19

Ezt most nem értem. Tovább akarják rombolni azt is, ami megmaradt? :)

tlac 2010.03.19. 18:22:02

@kopogtató: visszatért egy hattyúdallal. és még rendre elő fog bújni, ha nem bír magával. A hülyegyereknek elvették a játékát, pedig milyen jó milyen fényes játék volt az! ezt sírta vissza, és pedig hogy ő milyen jól viselkedett, miért kell a sarokban ülnie? trükkök százai..

mrs. white 2010.03.19. 18:22:31

Fletó hozta a formáját. Ő a legügyesebb legokosabb. Ami momentán nem igaz az ország szempontjából, viszont a pártjában a sok luzer között érvényesül a vakok közt a félszemű a király elv.

Kiváncsi vagyok hány elkényelmesedett el nem kötelezett fidesz szimpatizáns szavazónál veri ki a biztosítékot hogy már megint leszélsőségezték, mint 12 éve rendszeresen.

Bár a dolgok állását tekintve Flet egy erőteljes kampányban érdekelt mert azzal esetleg kiejtheti az mdf-et lmp-t. Ezzel sokkal többet nyerne mint hogy 2/3-ad van a fidesznek vagy 3. hely jut az mszp-nek.

Mesterházy bukik, de a maszop egyedüli baloldalként jut be. fletónak ez az abszolút siker szerintem. Ő erre hajt.

tlac 2010.03.19. 18:23:12

@gonda1979: már a műhisztii is megagyengék.. végére majdnem maga is elaludt. sok hűhó semmiért..

theofil 2010.03.19. 18:24:11

Gyurcsány tud beszélni, ez kétségtelen.
A beszédnek az a része amelyből kiderült, hogy ő egy meg nem értett mártír akit a gonoszok egyfelelől....a kádári reminiszcenciákban szenvedő lakosság másfelől...
Na akkor nagyon untam Gyurcsány mártíriuszt.
Mert: kemény ellenfél az Fidesz, ez kétségtelen, sokszor üt övön alul ez is igaz, de ezt tetszett vállalni....ezzel a Fidesszel szemben kellett volna sikert elérni, tisztelettel.

Nincs olyan, hogy bemegyünk az arénába azután sírdogálunk egy sort, hogy van ott benn egy bácsi aki nagyokat üt.

Ilyen körülmények között, ezzel az ellenféllel tetszett elvállalni a miniszterelnökséget.
Ezzel a Fidesszel szemben (nincs egy másik Fidesz) kellett volna eredményt elérni a kommunikáció területén is.
Meg kellett volna találni a Fidesz ellenszerét.
Attól, hogy ez nem sikerült attól még nem vagyunk mártírok, tisztelettel.

Amikor arról beszélt, hogy a Fidesz és Orbán mindent megtett, hogy a jobboldali közönség kivetkőzzön önmagából és még véletlenül se bírjon kultúráltan viselkedni, akkor egyetértettem vele, mert ez igaz.

A beszéd jobb volt mint vártam, szerintem hozni fog voksokat - de nem az enyémet.

Nekem hiába mondják hogy higyjek, meg hogy most majd szembeszállnak a korrupcióval (eddig nem értek rá valamiért) én nem hagyom magamat érzelmileg zsarolni.
Tetszettek volna két évvel ezelőtt kirúgni a Hagyót,
tetszettek volna önként és dalolva eltakarítani a Hunvaldot, meg azt a Kürtit...na akkor szavaznék kendtekre.
De így nem.

mikka 2010.03.19. 18:24:37

addig ugral amig valaki agyon nem lovi.. tudni kell idoben abba hagyni..egyszer mar majdnem kihuzta a gyufat.. nincs mar sok dobasa.

tlac 2010.03.19. 18:25:02

@Diocles: vakok közt..
Szarember Imre kavarási képességét se írnám le, ezek vhogy mindig állva maradnak..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.19. 18:25:56

Kevés a boldogon tapsoló nyugdíjközönség, ahhoz, hogy Orbán kihívója legyen 2014, kell egy párt, egy országos pártszervezet, pénz és aktivisták.

Erre mondjuk van még négy éve.

És iszonyú lehet az MSZP-ben, hogy a többszörös bukott Gyurcsány a legéletképesebb emberük ...

tlac 2010.03.19. 18:26:08

@török gábor: bolond likból bolond szél fú.. Mit tehet szerencsétlen? Versenyszférában is meghalna..

theofil 2010.03.19. 18:27:13

@mrs. white:

A végén volt egy elszólása, figyelted?

Azt mondta: szavazzanak rám!

theofil 2010.03.19. 18:28:33

@hoplita:

Maradjál már, ott csápoltál...

Hány öszödi beszédet vettél?

tlac 2010.03.19. 18:29:02

@theofil: Fletó MOST nem mondta h szembeszáll a korrupcióval. Nem ő ült le Blumékkal a sikorózni??

tlac 2010.03.19. 18:30:38

@zero: igen, ebből látszik hogy anno Gyurcsányt választották milyen rossz döntést hoztak. Most látszik csak, hogy nincs lejjebb..

is 2010.03.19. 18:31:25

az ország szó még nem került elő a kommentelőknél. még mindig a személy, legfeljebb pártkérdésnek tekintik a dolgot, és élvezik, hogy belerúghatnak még egyet. na majd talán egy-két év múlva...

@mrs. white: "Kiváncsi vagyok hány elkényelmesedett el nem kötelezett fidesz szimpatizáns szavazónál veri ki a biztosítékot hogy már megint leszélsőségezték, mint 12 éve rendszeresen."

nem azért mondom, de ha jól figyeltem, akkor explicite mondta, hogy nem tekinti a szavazót magát szélsőségesnek. ez csak azért érdekes, mert mutatja, hogy milyen szelektíven, Virág elvtársi ítélettel ülhettek le itt sokan ezt a beszédet itt meghallgatni.

theofil 2010.03.19. 18:31:39

@tlac:

Ezt a Mesterházy mondta.
Nem tudom, hogy végül is ott volt Mesterházy, vagy csak beadta az ATV a beszédjét?

Ludvik Jahn 2010.03.19. 18:31:40

Saját illetve az MSZP 8 év alatt elért "eredményeiről" megfogalmazott állításai nyugodtan tekinthetőek ködösítésnek és féligazság-halmaznak. Ami azonban a politikai helyzet értékelését (Jobbik, Fidesz eszközei és tevékenysége az elmúlt időszakban) illeti, nehezen tagadható, hogy viszonylag korrekt és frappáns értékelést kaptunk.
(A Fidesz politikai palettán való elhelyezése majdhogynem zseniális :)
Lehet kedvelni, vagy nem kedvelni Gyurcsány Ferencet, de nem lehet nem észrevenni szónoki kvalitásait vizsgálva, hogy mondanivalóját logikusan építette föl, általa képviselt értékrend minden elemét be tudta abba illeszteni és képes volt kellően visszafogottan és érthetően fogalmazni. Ez pedig olyan "mutatvány", melyet a legtöbb magyar politikustól hiába várnánk (érdemes összehasonlítani Mesterházi verbális mutatványaival: beszédei logikátlan, egysíkú, könnyen támadható állításoktól hemzsegnek)

Állítom mindezt úgy, hogy nem jutna eszembe az MSZP-re voksolni...

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.03.19. 18:31:44

Ez egy paranoiás! Egyszerűen meg van veszve a hatalomért, a reflektorfényért.
Építeni nem tud (láttuk a nettó 6 évét), rombolni már nincs mit!

Tűnjön el a lecsóba a nyuggereivel együtt! Sajnálom a nyugisokat, de ez van. Nem kell kisétálni az úszó jégtáblára, de mostmár higgadjanak le, itt a következő generáció, majd ők eldöntik a saját jövőjüket.

Pukker 2010.03.19. 18:31:48

@theofil: gyurcsány megverte a fideszt 2006ban, nem is kicsit. ha esetleg ő lesz az ellenzék vezére (gondolom ezért csinálja a műsort), akkor nagyon hatásos lesz az a fajta stílus amiben nagyon profi.
A fidesz Mesterházynak szurkol, abban a biztos vagyok. Nem véletlen, hogy Gyurcsányoznak és nem Mesterháyznak.
Mesterházy egyenlőre sötét ló, én spec belőle is kinézem, hogy begyalázza a fideszt ellenzékből. Amit eddig csinált, azt jól csinálta, fegyelmezetten.

k trout 2010.03.19. 18:31:57

Szvsz, ha Gyurcsánynak egy csöpp esze van, alapít egy saját pártot, és kihátrál az MSZP mögül. És akkor 2014-ben lehet esélye. Egy csomóan vannak, akik szavaznának rá, csak nem mszp-stül.

Szvidrigajlov 2010.03.19. 18:32:34

Kedves Török Gábor Úr!

Én inkább abban reménykedem - kevéssé higgadt elemzéseimben - hogy nevezett személlyel nem a politikai életben, hanem a rabkórusban lehet komolyan számolni.

Kiadnám a voltaire-i jelszót 2010-re és a maszopra aktualizálva:
TIPORJÁTOK EL A GYALÁZATOST!

tlac 2010.03.19. 18:32:38

@is: feldob egy hazugságot, majd azt cáfolja. trükkök százai.

Gregor Elmarsson 2010.03.19. 18:33:09

Lehet akármennyire idegesítő, akármekkora pszichopata, egy biztos, és ebben a szerzőnek tökéletesen igaza van: az emberek egy - szerencsére kisebb - részében szeretetet, rajongást, a többiekben pedig legalábbis érdeklődést vált ki. Tutira velünk marad még 20 évre, és van rá egy karton pezsgőm, hogy '14-ben ő lesz a "főbaloldali".

Egyébként megdöbbentő (annak ellenére, hogy több ok miatt érthető), hogy 2010-ben mennyire tudja hozni a kommunisták '47-'48-as retorikáját...

is 2010.03.19. 18:33:19

@zero: a FIDESZ se lehet büszke Orbánra, ráadásul nekik 22 éve még egy második ember sincs (vagy Kádár 32 évét kell megdönteni?), Gyurcsány meg már az 5. az MSZP-nek. pont ezzel nem kellett volna jönni, ez öngól.

jjulie 2010.03.19. 18:33:49

@mrs. white:

nem figyeltél, külön kiemelte, hogy nem a fidesz szavazók a szélsőségesek, amúgy stimmel

én nem vagyok gyurcsány rajongó, csak táttam már ahogy kispadra tette a viktort, és nincs fideszhályogom

ez a gyurcsányi politikai pálya még nem befejezett múltidő

toolate 2010.03.19. 18:34:03

Ez egy hazugság beszéd volt, tele hangulatkeltő kamukkal.

Eleve miért hívták országértékelőnek, mikor ez 8 évről szól, gyurcsány által válogatott témákban?

Ezzel a beszéddel a feszültségkeltés és a provokáció volt gyéef célja, ami megbocsáthatatlan!

theofil 2010.03.19. 18:35:08

@Ludvik Jahn:

Légy üdvözölve, lelki társ!

jjulie 2010.03.19. 18:35:08

@William w.:

ez az érvelő szakasza a mondókádnak?

k trout 2010.03.19. 18:35:25

@Attila64: Nem, nem bolond és nem paranoiás.

Több esze van, mint sokaknak.

Ja, és a nyugdíjasok nem nyuggerek.

ertzuiop 2010.03.19. 18:35:28

Gyurcsány az MSZP rákja. Ez a párt pusztulni fog.

[nev] (törölt) 2010.03.19. 18:35:30

nyilván gyurcsány lesz a modernizációt követelő szociáldemokrata, szily pedig a keresztényszocialista. szily a premodern, gyurcsány a posztmodern.

ha a szocik mesterházy mellé tennének egy kiscsajt - budai bernadettet - akkor a szakmunkás szavazókat tudnák elcsábítani.

régebben azt írtam itt, hogy a szociknál biztos jön majd valaki, akinek villanyszerelő feje van. valaki linkelt egy képet. rájöttem, hogy mesterházy lesz az.

médiafelelősnek tökéletes ahogyan itt a diocles nick írta az excenzor lendvai ildikó, és nem felejtsük el andor lászlót, aki az európai uniós szociális ügyekért felelős komisszárja. négy év múlva a szocialisták miniszerterelnök jelöltje lehet.

ezzel együtt szerintem a szocialisták baloldali rétegpárttá alakulnak majd. a nyugdíjasok, a szakmunkások, és a közalkalmazottak rétegpártjává.

ha nem lesz egy új konzervatív és egy új liberális párt, akkor komoly esélyük lesz szavazatokat szerezni az egyedül kormányzó fidesztől.

laji 2010.03.19. 18:35:46

@mrs. white: "Bár a dolgok állását tekintve Flet egy erőteljes kampányban érdekelt mert azzal esetleg kiejtheti az mdf-et lmp-t. Ezzel sokkal többet nyerne mint hogy 2/3-ad van a fidesznek vagy 3. hely jut az mszp-nek."

Nem biztos, mert ezeket pénzzel meg lehet venni. Mármint Gyurcsány - ahogy maszopos ismerőseim rebesgetik - kritikus helyzetekben nem tétovázik mellőzni ezt az eszközt...

Flynn 2010.03.19. 18:35:50

@török gábor: a készülődésben természetesen egyetértünk. :)
Naggyon akar a fijjú, az tisztán láccik. :)
Valószínűleg valóban 'tartósan' számolni kell vele, mert megengedheti magának, hogy még sokáig próbálkozzon. Financiálisan is, illetve nagyon sokan csak benne látják a lehetőséget. És a szocialista párt kádergarnitúráját figyelve nem is alaptalanul.
Az, hogy 'komolyan' kell-e vele számolni, már más kérdés.
Vegyünk figyelembe, hogy az idő telik, ezek az emberek lassan az 50-et tapossák (többen lassan a 60-at).
Az elkövetkezendő években támadhatnak náluk fiatalabb karizmatikus emberek is, és mire a Fletó visszkapaszkodna, lehet új reménysége lesz a baloldalnak...

juliusbond 2010.03.19. 18:35:55

Erre a bohócra sosem szavaznék (ismét). Ahogy a másik, Viktor nevűre sem tudnék.

Lajos, Gordon vagy Kósa bármelyik hitelesebb. Akár a Pokorni is, pl a HVG-nek normálisan nyilatkozott (vagy index-nek??).

Remélem Viktor magát fogja a következő 4 évben leamortizálni, nem az országot (tovább a Feri után).

Diocles 2010.03.19. 18:36:48

@tlac:

Szekeres uralja a pártapparátust, ami a régi komcsi rendszerben még elég volna, de ma már sokkalta fontosabb, hogy ki nyeri meg a párttagság és a holdudvar szívét.

Gyurcsány ereje a nyilvánosság, Szekeresék így nem tudják lenyomni, bármikor a pártközvéleményhez fordulhat, revolverezheti őket.

Ui.: nekem egyébként szimpatikus emberi tulajdonság, hogy valaki nem hagyja úgy kicsontozni magát, mint tette azt, bambán bámulva Megyó.
Fletónak ebben igaza van, miért ő legyen a bűnbak, miért ne Szili, vagy miért ne Szekeres?

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 18:37:29

@jjulie:
Nem, ez a vitatindító része.
Amúgy melyik része is szólt neked a kommentemnek ?

laji 2010.03.19. 18:38:07

@[nev]: "nem felejtsük el andor lászlót, aki az európai uniós szociális ügyekért felelős komisszárja. négy év múlva a szocialisták miniszerterelnök jelöltje lehet."

Ne hülyéskedj... Ha Mesterházy-nak nincs karaktere, akkor Andor egy láthatatlan hivatalnok...

Pukker 2010.03.19. 18:39:40

@Attila64: ellenzékben lesz, nem neki kell építeni.

2010.03.19. 18:39:50

@toolate: Mér, amúgy mit lehet egy országon értékelni? Ők nem mondták országértékelőnek tudtommal.

Én a neten néztem anno az előadását a Közgázon és meg kell hagyni, nagyon jó csinálta, Orbán soha nem lenne képes hasonlóra. Gyurcsány tehetséges ember, de leamortizálta magát és ahogy mondta Mesterházy, nem vették észre, hogy kik furakodtak közéjük. Hogy finoman fejezzem ki magam.

hoplita 2010.03.19. 18:40:27

@theofil:
A 101.-ben már válaszoltam vagy 20 perce, ott nézd meg...

Pukker 2010.03.19. 18:40:31

@laji: Andorról még nem tudunk semmit.

laji 2010.03.19. 18:40:33

@Diocles: "nekem egyébként szimpatikus emberi tulajdonság, hogy valaki nem hagyja úgy kicsontozni magát, mint tette azt, bambán bámulva Megyó."

Ez igaz, de ez az ember elmebeteg... Az ilyenek mennek egy rossz pillanatukban baltával a családjuknak...

laji 2010.03.19. 18:41:11

@Pukker: Én mondjuk ismerem. Nem közelien, de munkakapcsolatok révén...

jjulie 2010.03.19. 18:41:12

@William w.:

kérdezd a gyógypedagógusodat

k trout 2010.03.19. 18:41:47

@laji: Áruld már el, mitől elmebeteg?

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 18:42:24

@jjulie:

Semmi gond Juli! "Is"-t próbálod védeni, ez embei dolog.

k trout 2010.03.19. 18:42:30

@laji: Áruld már el, mitől elmebeteg?

theofil 2010.03.19. 18:42:48

@Pukker:

Az a gond, hogy egy miniszterelnöknek nemcsak beszélni kell...főleg nem beszélnie.
Csöndben és halkan beosonni a munkahelyére és dolgozni, dolgozni, dolgozni.....szürkén, unalmasan a'la Bajnai.
Észrevenni problémákat, ügyeket, nemcsak kampányidőszakban 'harcolni' a korrupció ellen, hanem a hétköznapokban is.

És akkor az ország lakosai egyszercsak észreveszik, hogy jól (jobban) mennek a dolgok, egyre több ügy van jól megoldva és szépen, lassan akár, de elkezdik értékelni és becsülni az ország miniszterelnökét és az őt támogató pártot.

Ezért tragédia, hogy Bajnai elmegy.

laji 2010.03.19. 18:44:13

@k trout: A közeli munkatársai felől szivárgott, hogy idegileg labilis, de, ha jól figyeled egy-egy ilyen beszéd során, érezni, hogy van olyan pillanat amikor a határon táncol.

jjulie 2010.03.19. 18:44:51

@William w.:

senkit sem védek csak próbáltalak felnőtt - felnőtt párbeszédre rávenni (a magam módján, és lám megy ez)

Aldobói.Feldob 2010.03.19. 18:45:26

Nem tudom eldönteni, hogy ki a hülyébb, a Feri vagy a lepusztult rajongói, de mindenesetre egymásra licitálnak erősen.

tlac 2010.03.19. 18:45:51

@theofil: NEM volt ott Mesterházy. Még a szelleme se.

goyoq 2010.03.19. 18:45:56

Ha Gyurcsány szövege unalmas mit szóljak Orbánéhoz. Az övét sokkal régebb óta unom irgalmatlanul (szerencsénkre csak 4 évenként tudja magát összeszedni, a maradék időben az éves 2-3 megjelenésére és a koronaúsztatásra készül).

Komolyra fordítva, 2 kezemen meg tudom számolni mindkét oldal használható politikusait (retorika, célok, mozgósító erő stb.) és GYF köztük van.

k trout 2010.03.19. 18:46:01

@laji: Jó, hát Orbánról meg ugyanez kering.

theofil 2010.03.19. 18:46:30

@hoplita:

Nagyon nehéz visszakeresni. Ismételd meg!

jjulie 2010.03.19. 18:46:46

@laji:

ja, egy beosztott, az hiteles, főleg akinek szorongatja a tökeit a tulaj, ok autentikus forrás

tlac 2010.03.19. 18:47:00

@Ludvik Jahn: inkább zagyva volt és összevissza. Kicsit Kádár beszéde a KB ülésén, csak Fletó bő 40 éves..

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 18:47:23

@iii:" Gyurcsány tehetséges ember,"

Gyurcsány egy mítosz volt csupán. Elhitette, hogy tud kormányozni, ő erre született.

Volt elképzelése a jövőről.

De a lufi kipukkadt. Beszélni tud, irányítani meg nem.

Ezt az imázst (született vezető), nem fogja tudni visszaszerezni.

Államférfi.... :D

laji 2010.03.19. 18:47:29

Az ilyeneket szeretem:
"Pont erre számítottam, hogy nem szidalmazza az ellenzéket, tárgyilagos lesz, és önkritikus is" - mondta a beszéd után egy nyugdíjas korú hölgy."

Sir Galahad 2010.03.19. 18:47:42

Én is arra lennék kíváncsi, milyen hatása lesz Gyurcsány megjelenésének a kamányban. Szerintem az MSZP-nek öngól, a Fidesznek nyereség, mint támadható felület. Igaz, Gyurcsányt nem a kampány érdekli, hanem ami a választások után jön.

mrs. white 2010.03.19. 18:47:59

@theofil: @is: @jjulie: Akkor nézzétek meg figyelmesen mégegyszer. A jobbikot leszélsőségezte és utána hozzátette hogy a fidesz nem annak látszik, de csak a jobbikhoz képest. Ő mármint a demokratákhoz képest a fidesz szélsőséges.

Apró pici különbség és mennyire más.

Is ennek tükrében akkor talán modosítsd a szelektiv értelmezés Virág elvtárs díját önönnmagadra. Köszönöttel.

Jamesboci 2010.03.19. 18:48:27

Gyurcsány nagy görény gazember, ezért pártelnöknek kiváló. választást tud nyerni.
csak kormányközelbe ne eresszék!!

laji 2010.03.19. 18:48:57

@k trout: lehet, ezt nem zárom ki. Nekem egy zsidó ismerősöm mondta a feltételezést, hogy a 2002-es választások után azért tűnt el, mert idegileg megrendült. Mondjuk azért rajta annyira nem látni, mint Fleto-n, hogy majd szétveti az ideg.

DominoFX 2010.03.19. 18:49:07

Szerintem csak azért csinálta ezt a retró nyugdíjastalálkozót, mert egy kis ihletre volt szüksége a modern baloldalról szóló kurvajó könyvéhez.

Ordnassac 2010.03.19. 18:49:21

@laji: Bajnai sem sokkal több, mégis szinte mindenki bánja a baloldalon, hogy nem indul. Mellesleg azt ne felejtsük el, hogy az utóbbi 8 év jelentős részben két magát önexponálni szerető ember csatájáról szólt, amit az emberek meguntak. További négy év után ez csak nőhet és lehet, hogy egy nem túl napóleoni, de munkás hivatalnokra vágynak.

Általánosságban: nem hiszem, hogy ez az egy beszéde feledtetni tudja a lakossággal, hogy miniszterelnökként nem volt kifejezetten sikeres (tudom, mások szerint az volt, szerintem nem), plusz ha nagy lesz a pofon a szociknak, azt sem csak Mesterházyra fogják rásózni. Nem elég csak a jó rétorság, erre OV a legjobb példa.

ertzuiop 2010.03.19. 18:49:52

Már kezdem komolyan sajnálni ezt a Mesterházy gyereket. Komolyan odatették neki a lúzer hülyegyerek szerepet.

fell bandi 2010.03.19. 18:50:09

@theofil: Azért nem olyan nagy tragédia az, hogy a libajnai elmegy. Jó helye lesz neki 15 évig egy hűvös, napvédett helyen, utána meg elkezdhet ő is dolgozni és élni a szabad emberek életét. Bőven rászolgált, remélem a bíróság is így látja majd.

jjulie 2010.03.19. 18:50:21

@mrs. white:

te a beszólásodben a fidesz szavazók leszélsőségesezézéről irtál az nem történt meg külön kiemelten nem

a többi stimmel

Piszkos Freud 2010.03.19. 18:51:31

@theofil: Nincs igazad, nem a Fidesszel szemben kellett volna megtalálni a kommunikációt.
Egyszerűen csak kormányozni kellett volna. Jól. És kevesebbet lopni. Legalább egy kicsit.

theofil 2010.03.19. 18:52:16

@tlac:

Aha. Akkor csak az ATV beadott egy Mesterházy beszédet.
Ügyesen csinálták, ezt komolyan mondom, semmi gúny.

mrs. white 2010.03.19. 18:53:45

@theofil: Észrevettem.

Theo te is elköveted azt a hibát hogy gyurcsányi értelmezésben az egész jobboldali közönség kulturálatlanul viselkedik. Ami azért tételesen nem igaz, sem akkor ha egy rendezvényen 50000 vannak, akkor meg még inkább nem ha a jelenlegi 3 millás szavazótáborról beszélünk.

A legjobb cimborám 3 diplomás értelmiségi baloldali. Már csak Őt ismerve sem tartok minen baloldalit kulturálatlannak.

Mondjuk most nem tudom hova teszi a voksát.

tlac 2010.03.19. 18:53:46

@Diocles: persze Szili is , Szarember Imre is bűnbak, nem csak Fletó, sőt az egész frakció és az Elnökség is MINDIG kiállt emellett az idióta mellett. kihúzták vele? kihúzták. Hát akkor? De azért nehogy már Fletót mentegessük! ha ilyen frankó ő is, a Párt is, az ország is ennyit fejlődött, akkor tényleg miért állnak 10%-on??

Ordnassac 2010.03.19. 18:54:11

@jjulie: ömmm... nem totálisan mindegy végeredményben, hogy Fletó kit szélsőségezett le? Ugyanis, ha csak a pártot, akkor közvetve a szavazóit is (hiszen ki szavaz egy szélsőséges pártra?), ha pedig nem úgy értette, akkor akarva-akaratlanul szimplán lehülyézte őket (hisz értelmes ember nem szavaz szélsőséges pártra).

theofil 2010.03.19. 18:54:20

@Piszkos Freud:

A Fidesz kemény és sokszor alantas retorikát használt.

Igen, kormányozni kellett volna.

Ezért szeretem én Bajnait és ezért nem szeretem Gyurcsányt.

jjulie 2010.03.19. 18:54:27

@mrs. white:

ezt írtad virág elvtárs

"Kiváncsi vagyok hány elkényelmesedett el nem kötelezett fidesz szimpatizáns szavazónál veri ki a biztosítékot hogy már megint leszélsőségezték,"

tlac 2010.03.19. 18:55:18

@laji: amikor a hülyeség akaraterővel párosul??

tlac 2010.03.19. 18:56:35

@k trout: sztem a gyerekkora a magyarázat. olvasd el, lehet én se maradtam volna normális ilyen közegben.. neten megleled..

jjulie 2010.03.19. 18:57:18

@Ordnassac:

nehéz ma nyilvántartani hogy kit ki és hányszor szélsőségezett le, de itt kifejezett az hangzott el, hogy "a fidesz szavazók nem szélsőségesek" ezt lehet még ragozni, nekem 8

Ordnassac 2010.03.19. 18:58:04

@theofil: az MSZP retorikáját sem kellett amúgy soha félteni a Fidesszel kapcsolatban...

Unommáazegészet 2010.03.19. 18:58:09

Gyurcsánnyal számolni kell!
Le kell számolni vele!

Majd megcsinálják, ne féljetek. A sok vérnyugger elmegy dolgozni, együtt adóznak és kihúzzák a szarból az országot, amibe a sok fasiszta taszította.
Dolgozzatok vérnyuggerek!

Diocles 2010.03.19. 18:58:23

Szerintem egyébként nem abból kell kiindulnunk, hogy Gyurcsánynak van-e esélye újra választást nyerni, vagy sem.
Jelen ismereteink szerint ez elképzelhetetlen. (Akárcsak az, hogy Mesterházy nyerjen választást, szóval azt sem lehet mondani, hogy Mesterházy bármivel is alkalmasabb.)

A küzdelem most azért folyik, hogy melyik erőcsoport mekkora hatalmat kap az MSZP-ben!

Az MSZP-ért pedig érdemes harcolni, ill. egészen pontosan azért a törzsközönségért, amit az MSZP birtokol. (Tehát adott esetben Fletó akár új pártot is alakíthat, mert egy stabil 10%-os párttal még mindig jobban jár, mintha bűnbakként félretolják.)
Szóval a legrosszabb esetben is 15%, és ez elég nagy alkupozit jelent, még akár olyan formában is, ha a Fidesz-kormánnyal tárgyalni kell.
(Gondolok itt olyan dolgokra, hogy a mindenkori erős emberek, akár ellenzékben is, sokkal többet megengedhetnek maguknak, pl. kevésbé kell félniük az ügyészségtől, erős alkupozíciójuk van sok mindenben, stb., még ha nincsenek is kormányon. Ezért érdemes küzdeni.)

Itt szerintem tehát nem csupán arról van szó, hogy Fletó mindenképpen vissza akar térni, hanem VISSZA kell térnie (akár úgy is, hogy strómanokat (Molnár Csaba, Ficsor, stb) futtat, mozgat, és maga inkább királycsináló lesz, formálisan nem vállal szerepet), máskülönben ráverik az egész balhét (lásd Megyó kiseprűzése, a bukása után két nappal már mindenki anyázta a pártjában), kiátkozzák, kiközösítik, afféle mini-Rákosit csinálnak belőle, akit még a baloldal is megtagadott.
Ha nem akar erre a sorsra jutni, akkor küzdenie kell, nincs más választása.

(Itt most nem sajnáltatni akarom, de ez a nagy helyzet szerintem.)

[nev] (törölt) 2010.03.19. 18:58:24

@laji:
én könnyen el tudok képzelni egy 2014-es szakértői kabinetet, el tudom képzelni, hogy andor lászló lesz a miniszeterelnök, és mondjuk - ma a fideszhez sorolt - urbán lászló a pénzügyminiszter. és mindez külső szocialista támogatással. bajnai lehet következő uniós főbiztos. nem véletlenül pozícionálta magát szakértőnek, és nem politikusnak.

szerintem van egy technokrata elit, amelyik a közigazgatás, az oktatás, és az egészségügy akarja reformját, akarja végigvinni, és ebben a fideszt látják legfőbb akadálynak.

ez a - ahogyan te írod láthatatlan hivatalnok - elit arra bazírozik, hogy a fidesz nagy többséggel kerüljön hatalomra, és recesszióban kelljen kormányoznia.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.03.19. 18:58:52

Gyurcsány nem elmebeteg. Ő egy végtelenül gátlástalan, jellemtelen, narcisztikus/extrovertált, túlmozgásos személyiség.
Aljassága még a mostani - khmmm - súlyos erkölcsi kihívásokkal küzdő - politika elitben (vagy mi a faxban?) is simán kiemeli őt a tömegből...

theofil 2010.03.19. 18:58:53

@mrs. white:

Nem a baloldaliak szoktak fütyülni, kővel, ezzel-azzal dobálódzni, hazaárulózni, pfujolni, kukát borogatni.

Ezek az emberek az egész jobboldalra szégyent hoznak azáltal, hogy Orbán sohasem ítélte el ezt a fajta viselkedést, inkább buzdították, uszították az így viselkedőket.

Itt is láthatod, hogy a helótázó förtelmes jobbikos nem veri ki a biztosítékot.

laji 2010.03.19. 18:59:10

@jjulie: "nehéz ma nyilvántartani hogy kit ki és hányszor szélsőségezett le, de itt kifejezett az hangzott el, hogy "a fidesz szavazók nem szélsőségesek" ezt lehet még ragozni, nekem 8"

Én vizsont ragaszkodom ahhoz, hogy az MSZP szavazók is sötétek (a nyuggerek főleg), nemcsak a pártvezetőség...

tlac 2010.03.19. 18:59:35

@ertzuiop: nem kötelező odaállni..

jjulie 2010.03.19. 19:00:04

@Unommáazegészet:

lehet hogy egyszer te is megöregszel, de lehet hogy nem, most kb 12 lehetsz...értelmedet tekintve

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.19. 19:00:32

@is:

A Fideszben vannak élteképes "utódok" (Kósa pl) az MSZP-ben hol vannak?

Azonkívül: Megyó pártonkívüli volt, Gyurcsány pártonkívüli volt, Bajnai pártonkívüli.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:00:38

@Hepci: Gyurcsány PEDIG elmebeteg. ÉS...

... egy végtelenül gátlástalan, jellemtelen, narcisztikus/extrovertált, túlmozgásos személyiség.
Aljassága még a mostani - khmmm - súlyos erkölcsi kihívásokkal küzdő - politika elitben (vagy mi a faxban?) is simán kiemeli őt a tömegből...
:-)

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.03.19. 19:00:45

Hát, ha két párti parlament lenne teoretikusan és e között és CSAK a jobbik között kellene választanom valószínűleg még akkor sem szavaznék rá.

Kész szerencse, hogy most jött elő és rombolja le azt a maradék picit is pozitiv összképet, amit a Bajnai hagyott maga után.

Beszéljen még jó sokat a választásokig és a 15 százalék is elérhető lesz.

Azon a két-háromezer nyugdíjason kívül, aki ott nézte, mindenkinek hányingere van ettől az embertől.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:02:08

@jjulie: Faszkalap. A vérnyugger az agyatlan mszp-szavazó gondolkodásképtelen kommunista szárítmány neve. Az én édesanyám nyugdíjas és tud gondolkodni, tehát nem erre a biomasszára szavaz.

jjulie 2010.03.19. 19:02:23

@laji:

nem vagyok mszp szimpatizáns, még mielőtt meg próbálnál ezen a ponton belém gyalogolni, nagyon nem vagyok, de idióta fidesznyik sem, zászlószökevény bolsevik meg végképp nem, úgy hogy próbálkozz valami felnőtt dumával

2010.03.19. 19:03:22

Sztme meg a jobboldal nem tart különösebben a Fletótól a jövőre nézve sem, mert az elhatározott dolog, hogy bárhogyan is de hidegre teszik.
Őt és a környezetében föllelhető Fletóhíveket keményen megfingatják a korrupciós ügyek és a rendőrterror miatt, a tőle elhatárolódni képesek majd az elhatárolódásuk és az általuk szállított bizonyítékok használhatósága mértékének a függvényében nyerhetnek bűnbocsánatot. Amúgy meg sokáig a Fidesz sem profitálhat ebből, mert akár mit is tesz(pláne, ha ez a Budaházygyerek kiszabadul a sittről és beszabadul a parlamentbe) ugyan azzal kivédhetetlen kettőshatalommal szembesül mint a szocik a Fídesszel szemben, a Fletónak az ő beszéde után. Még az is lehet, hogy ezek megpuccsolják őket a parlamentben, mer ezek nemcsak bátrak, egyenesen vakmerőek. Nem tudom milyen ajándékot ajánlhat fel a Fidesz ami kielégíthetné a jobbikot.

jjulie 2010.03.19. 19:03:36

@Unommáazegészet:

tévedtem: nem vagy még olyan érett mint egy átlag 12 éves

tlac 2010.03.19. 19:03:38

@theofil: tegyük hozzá Vitányi helyett adták le Mesterházy Pilvax közi beszédét. nem tudom ügyes-e. AKár Bokros táncot is vetíthettek volna. Összezárás lenne..

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 19:03:44

@jjulie: "ez az érvelő szakasza a mondókádnak?"

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:03:55

@jjulie: Látom osztod az észt. kit tisztelhetünk benned? A Megváltót? :-)))

hebrencsbrekkencs 2010.03.19. 19:03:58

Szerintem ez csak egy robot. A távirányító pedig Viktornál van. Sebészi pontossággal dolgozik már 4 éve. Ez nem lehet véletlen. :-)

vrtogether 2010.03.19. 19:04:31

Török Gábornál a pont, Index nagyon becsüld meg, számos szempontból viszi a pálmát az elemzők közt, és nem kispályás a mezőny:)
Gábor gratula

theofil 2010.03.19. 19:05:17

@mrs. white:

Nem akarlak felzaklatni, emlékszem erre a részre és egyetértk vele.

A Fidesz attól még nem demokrata, hogy van nála szélsőségesebb párt is.

Így van.
Sorry.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:05:32

@jjulie: Vagy phend ki magad. Látom hiba volt bezárni a Lipótot.

jjulie 2010.03.19. 19:05:55

@zero:

a dembinszkivicckirály kósa és az életképesség?

ja, az eke elé be lehetne fogni

mrs. white 2010.03.19. 19:06:09

@jjulie: Neten néztem megmeg szakadt nekem így jött le. Ha közben kimaradt egy fosztóképző elképzelhető. Ez esetben elnézést a nagyérdeműtől.

Mi-ért 2010.03.19. 19:06:20

Én hálásan köszönöm Gyurcsány Ferenc mai beszédét. Zseniális volt.

Gondolom a beszédről mindent elmond, hogy a HírTV élőben közvetítette... :)

old_field 2010.03.19. 19:07:01

@Pukker: valóban...fegyelmezetten hazudik. :) egyelőre . nem egyenlőre.

Piszkos Freud 2010.03.19. 19:07:20

@theofil: A tragédia az volt, hogy Bajnai jött.

tlac 2010.03.19. 19:07:26

@Hepci: tehát idióta :)
amúgy tényleg azért rinyál már csak Fletó, hogy az egész szart ne a fejére tolják. egy örök túlélő, könyörgő..

jjulie 2010.03.19. 19:08:22

@William w.:

tanulékony vagy, ezt szeretem, kinek drukkolsz, mit gondolsz mit értékelt gyurcsány?

tlvajferi 2010.03.19. 19:08:42

mit értékelt?
az anyukáját értékelte!
:-)

laji 2010.03.19. 19:08:55

@[nev]: "én könnyen el tudok képzelni egy 2014-es szakértői kabinetet, el tudom képzelni, hogy andor lászló lesz a miniszeterelnök, és mondjuk - ma a fideszhez sorolt - urbán lászló a pénzügyminiszter. és mindez külső szocialista támogatással. bajnai lehet következő uniós főbiztos. nem véletlenül pozícionálta magát szakértőnek, és nem politikusnak.

szerintem van egy technokrata elit, amelyik a közigazgatás, az oktatás, és az egészségügy akarja reformját, akarja végigvinni, és ebben a fideszt látják legfőbb akadálynak.

ez a - ahogyan te írod láthatatlan hivatalnok - elit arra bazírozik, hogy a fidesz nagy többséggel kerüljön hatalomra, és recesszióban kelljen kormányoznia. "

szakértői kormány külső szocialista támogatással? Ezt nem gondolod komolyan? Pont a szocialista párt, amelyik szarik a reformokra, és a rövidtávú profitmaximalizálásnak él. Mindenki süti a saját pecsenyéjét, amíg valaki rájuk nem ordít, hogy szarban vagyunk (öszödi beszéd). Persze, ha az ordibáló a legnagyobb pénzlenyúló (Gyurcsány, 70% minden állami projektből), akkor nehéz rendet teremteni. Csak az ellenzéktől való félelem (előrehozott választás) viszi egy irányba a hordát. Melyik az a "szakértő", amelyik ezt nem látja át, és az ő külső támogatásukra bazirozik??????????

theofil 2010.03.19. 19:09:05

@Unommáazegészet:

Ezt most nehéz lenne így sebtiben kitárgyalni - loccsan a fürdővíz: loccs-poccs - de mondjuk Bajnai az.

Jók legyetek, vesézzétek ki Gyurcsányt lelkesen!

Készpénz Jancsi 2010.03.19. 19:09:20

Az exhibicionista, gonosz paprikajancsi nem nyugszik!

Menetel, mint egy duracell-nyuszi, magától nem fog leállni és bizonyára sikeres is lesz, hacsak valamelyik, a vályútól elzavart elvtársa el nem küld valami kompromittálót róla az ügyészségnek.

ertzuiop 2010.03.19. 19:09:26

Az az MSZP-s vihet mindent, aki először kimondja, hogy "Gyurcsány, takarodj!"

Kiváncsi vagyok ki lesz az...

Ha kussolnak, akkor most Feri kilopta alóluk a pártot, mehetnek a kukába.

jjulie 2010.03.19. 19:09:30

@mrs. white:

ok, na mit értékelt a gyurcsány?

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.19. 19:09:59

Ezt nem értem. Most akkor őt nem fogják lecsukni mégsem a nagy Fideszes elszámoltatásnál, hogy itt riogatnak vele, hogy vissza fog térni. Vagy addigra már szabadul is?

nyuszichat 2010.03.19. 19:10:16

Ha visszatár az igen érdekes színfoltja lesz a jövőbeni politikai életnek...

anotherlife2time.qwqw.hu

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:10:19

@theofil: Fasza. Tehát as demokrata az, aki offshore cégekkel kerüli az adózást és tönkreteszi vállalkozók ezreit. Gratulálok.

Piszkos Freud 2010.03.19. 19:10:25

@laji: Igaza is volt. Nem szidta az ellenzéket. Pocskondiázta, meg minden félének elmondta, de szidni nem szidta. :)

elfelejtette 2010.03.19. 19:10:42

Az MSZP agoniaja tovabb folytatodik. 2014-re befejezett lesz a tortenet, a rendszervalto partok eltunnek (MDF, MSZP). Aztan 10 ev mulva talan a Fidesz is, de nekik most meg dolguk van itt.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 19:10:44

@jjulie:
Gyurcsány a 20 éves demokráciánk legpitibb politikai pojácája.

70 éves nénikkel meg nem lehet választást nyerni.

Azt a pártot preferálom, mint a szavazók 2/3 része.;)

2010.03.19. 19:11:05

Az egzaltált pszichopaták általában megragadó szónoklatokat tudnak tartani. A történelemben sokszor voltak prófétikus megnyilvánulásaik és lelkes követőik.

jjulie 2010.03.19. 19:11:09

@Unommáazegészet:

nincs még egy nyuggerversed a kurucról, vagy fejből?

vagy esetleg mit értékelt a gyurcsány?

ljungberg 2010.03.19. 19:11:45

Bezzeg Orbán! Ő - miként állította - még sosem hazudott, kétszer is elhasalt, ám most visszatér, s vele jő az aranykor. Lesz nagy szájtáti a néhány hónapos türelmi idő után. Hoppá, semmit nem tud teljesíteni ígéreteiből a nagy nemzetvezető, mert nincs miből... A 15%-os Jobbikból meg lesz 50%-os kormányképes erő, hisz' már mindenki leszerepelt.
Ez az én forgatókönyvem. Jelzem, nem örülnék neki.
Eljő az idő, mikor a Fidesznek érdeke lesz egy, a mostaninál erősebb baloldali ellenfél, máskülönben a nyilasok mindent visznek. Orbán magának köszönheti majd, mert kígyót melengetett a keblén (polgári kör,Vona), és mert elhitette a pupákokkal, hogy közeleg a kánaán. Ha a Jobbik nem járatja le magát addig, míg a népek ráébrednek, Orbánék átvágták őket, övék Magyarország, mert már nem lesz hova fordulni...

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:11:48

Egy szó, mint száz, a Fidesz lesz a kormányzó erő és ti, kommunnisták kussolni fogtok legalább négy évig. Ez alatt az idő alatt otthon majd pofázhattok.

Ordnassac 2010.03.19. 19:12:14

@zero: Fletó nem, ő 2000-ben lépett be az MSZP-be.

wega 2010.03.19. 19:12:19

@theofil: Bocsi, a beteg lélek, és az "okosság" nem összeférhetetlenek, láttunk már rá példát nem egyet. A retorikai bravúrok a manipulációs szándékot szolgálják azt meg magasról lesz*rom, a jelentés, a szándék az a fontos. Elnézést, de én ennek az embernek akkor sem hinnék, ha a Süss fel nap-ot dúdolná. Igyekeztem elfogulatlanul hallagatni, de csak a hamisság süvítését hallottam. Ez az ember nagyon okos, paranoiás és veszélyes, és ez állítás nem csak vélemény.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:12:44

@jjulie: Moindtam már, hogy kussolj tehén. Ez is a demokrácia része.

lüke 2010.03.19. 19:12:53

ime a charta.........
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Demokratikus_Charta
s az általuk felkért képviselő a nagy renoméval rendelkező,antifasiszta,szocialista bajnok
GYF
www.youtube.com/watch?v=wWVbZD5r8_I

elfelejtette 2010.03.19. 19:13:02

@ljungberg: "A 15%-os Jobbikból meg lesz 50%-os kormányképes erő, hisz' már mindenki leszerepelt. "

A Jobbikbol soha nem lesz kormanyero. Ez meg az en verziom.

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 19:13:05

@Sir Galahad: neki nem gond ha a szocik pár %-al kevesebbet kapnak, pár emberrel kevesebben vannak. a harc nem ér véget, hanem akkor kezdődik. a haveri kör, a támogatói kör kívülről, vagy a charta vagy valamelyik szocdem párt alapjaira építve jön a dumafranci stílus, kiszakítva magának egy frakciót és máris van pártja. még csak a parlamentben, de anyagi támogatással, vidéki nyugdíjas klubok szervezésével komoly alapszervezetek jönnének létre majd akár médiát is csinálna magának. van annyi vagyona, hogy egy hírportál, egy napilap vagy tv kijöjjön belőle. drágabolgárúrék is biztos segítenének. és valóban ha harolni akar, pénzt energiát nem kimélve lehetőséget látok benne, hogy tudjon pártot teremteni magának. ezzel megpecsételve a szocik sorsát. de ez még a jövő zenéje, addig sok víz folyik még le a dunán, sokat változhatnak a körülmények is. meglátjuk. de ez is benne van a pakliban. retkesné herényi ibolya is megirigyelhetné ezt a retorikát, pártcsinálási előkészületet :)

mrs. white 2010.03.19. 19:13:20

@jjulie: Egyébként meg lovagolunk a szavakon. theofil saját elmondása szerint az a rész tetszett amikor a jobboldali közönséget kulturálatlannak tartotta.

Akkor állapodjunk meg abban hogy a fideszről és a jobboldali közönségről nincs jó véleménnyel. Talány ennyiben maradhatunk.

És akkor lehet modosítani hogy ki veri- e biztosítékot az jobboldali közönségnél aki nem túl elkötelezett, hogy aki az országot sikeresen csödközeli állapotba navigálta kioktassa kulturáltságból.

Talán igy elég szabatos a megfogalmazás.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.03.19. 19:13:25

Nyugdíjasok gyülekezete a maszop, de szophatnak holnap is! :)

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:13:38

Dögöljön már ki a kommunista fajtátok!

old_field 2010.03.19. 19:13:47

@theofil: nem is attól demokrata amit idézel a vezéredtől. :) hanem attól, hogy nem az mszmp utódpártja és nem is a kisz-é... kevesen élnek közülük zsidóktól ellopott házakban és kevesen téptek körmöt a családtagjaik közül.
ez a pár dolog pl. baromira nem demokratikus... :( és sajna a mai rendezvény kiemelt figuráira minden áll, amit felsoroltam. ennyit a "demokratikus chartáról" már az indulás 1 hazugság, de hát ennyit lehetett várni tőlük...

wega 2010.03.19. 19:14:04

jav:
..., és ez az állítás nem csak vélemény.

Piszkos Freud 2010.03.19. 19:14:18

@fell bandi: A próféta szóljon belőled.

jjulie 2010.03.19. 19:14:20

@Unommáazegészet:

ki kell tölteni még előbb azt a négy évet öcskös, na meg meg van már nyerve? és hanyadik nekifutásra lesz megnyerve öcskös?

hányszoros kispados a haverod, ja egyszer a torgyán megkoronázta, emlékszel öcskös?

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:15:49

@jjulie: kommunista aszájszagod....büdös.

Piszkos Freud 2010.03.19. 19:16:47

@theofil: Bajnai csak egy végrehajtó hivatalnok volt. Megcsinálta, amit az IMF előírt neki. DE nem csinált semmit, ami az országnak még hasznos lett volna. Semmi olyat, amit normális országokban megcsináltak.

jjulie 2010.03.19. 19:17:31

@mrs. white:

hol van a jobboldali közönség? talán a liberálisan most éppen középere húzódott fideszre érted, vagy a bolsevík zászlószökevényekre?

elfelejtette 2010.03.19. 19:17:57

@theofil: "Csöndben és halkan beosonni a munkahelyére és dolgozni, dolgozni, dolgozni.....szürkén, unalmasan a'la Bajnai."

1999-ben aki tozsdezett, tudta, hogyha a Wallis neve felbukkant valami reszveny kapcsan, annak a cegnek a reszvenyein sokan bukni fognak. Nem igazan kedvelem azota a sracot. Ne tevesszen meg a media altal sugallt kep.

kisa 2010.03.19. 19:18:24

@mrs. white: Az évértékelőben orbán is leszélsőségezte az mszp-t, ezt kósa megismételte a 15-i nagygyűlésen.
Akkor ez most hogy?

lüke 2010.03.19. 19:18:36

ezt a nyuggerek úgy használjátok,mint a Vörös Csepelben:
a Büchlerek
".Még, még, még és még!
A burzsujnak soha nem elég.
..........................
És tapsolnak hozzá a rongy árulók,
Büchlerek, Propperek, Peyerek."

jjulie 2010.03.19. 19:18:41

@Unommáazegészet:

nem lesz egy kurucvers végre valahára?

Myacis 2010.03.19. 19:19:36

Gy. nem fog új pártot alapítani, hiszen akkor le kellene mondania az MSZP hátteréről, ingatlanok, irodák, alapítvány... márpedig infrastruktúra nélkül nem lehet politizálni... marad a puccs, abban amúgy is már rutinos.

subabubba 2010.03.19. 19:19:38

Nem született még olyan magyar politikus aki most politizál és ennyire unszimpatikus lenne, mint ez az ember. Nem kétlem, hogy okos, de az amit itt sikerült villantania az elmúlt x évben, az nyugodtan mondhatjuk, hogy kritikán aluli volt és egyben az elmúlt 20 év legsötétebbike. Hankiss, Tölgyessy is ilyesmit nyilatkozott.

Szégyen amit ez az ember művelt, nem látta a fától az erdőt, kiszabadította a palackból azt a rengeteg indulatot, ami amúgy is jogosan forrt már a szocikkal szemben. Remélem, hogy elemészti magát az MSZP és ön a helyére valami új, természetesen Gyurcsány nélkül.

tevevanegypupu 2010.03.19. 19:19:50

A magyar szavazokozonsegre nezve lenne iszonyu, ha ezt az embert megegyszer megvalasztanak barminek is. A baloldali ertelmiseg is nagyon jol teszi, ha egy ideig csendben marad es kivarja, mig elfelejtik es megbocsajtjak nekik azt a szegyent, hogy Gyurcsanyt tamogattak minden csalasa, hazugsaga, tehetsegtelensege ellenere is.

old_field 2010.03.19. 19:20:23

@zero: ne fáraszd magad logikus , tényszerű válaszokkal...akik itt a maszopot vagy ezt az elmebeteget sztárolják 8 ilyen év után, szerinted érdemes ezeknek észérvekről beszélni ?? asszem , h nem...

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:20:24

@jjulie: Lesz neked, ha akarod, írd ide a címed.

2010.03.19. 19:20:52

Hát kérem tisztelettel, engem most akkor felvilágosított a gyúrtsány Úr, izé elvtárs, hogy csak az mszp a és személyesen Ő mag a demokrata. Én megtévedt jobboldali meg nem vagyok az.

Ezúton üzenem: Csinálj magadnak kistestvért Feri!

6.Lenin 2010.03.19. 19:21:29

"továbbá látva Gyurcsány és támogatói elszántságát, nem is hiszem, hogy teljesen esélytelen lenne. "

Néha belenéztem,1 fáradt megtört vezér és hasonló közönség,ennyit lehetett látni.Átlag életkor,70 év.Ez lenne a jövő?
Érdemes nézni a közönség tekintetét,fáradtság,kilátástalanság.

Ez inkább már a múlt,mint jövő.

wega 2010.03.19. 19:22:22

@Furcsány Geri: Pedig lényeges a kérdés! :)

jjulie 2010.03.19. 19:22:34

@old_field:

ha jól értem te azért emelsz szót hogy legyen visszaadva az államosított, vagy egyéb módon elkobzott zsidó ingatlanvagyon?

lüke 2010.03.19. 19:22:42

@ljungberg:
jaj Freddykém:)ne reménykedj
lesz még itt annyi gól/öngól:)

2010.03.19. 19:22:52

@6.Lenin: Egyetértek. Az mszp jövőjét egyre inkább a demográfiai folyamatok, és nem a politája határozza meg.

combo 2010.03.19. 19:22:57

@elfelejtette:
"A Jobbikbol soha nem lesz kormanyero. Ez meg az en verziom."

Szerintem ellenzékben egyre mérsékeltebbek lesznek (megtanulnak késsel/villával enni), és egy az egyben lekoppintják a fidesz mostani ellenzékiségét (ami nyerő)... Kormányon a fidesz sem mondhatja azt, hogy 2x2=5, ergo a populizmusuk takaréklángon lesz (vagy kontraproduktív).

Az MSZP nem rúg labdába még pár ciklusig (szerintem szét is fog esni), a többi kis pártnál meg abban sem vagyok biztos, hogy bejutnak. Tehát az ellenzék vezető erejének a jobbikot saccolom.

lüke 2010.03.19. 19:24:08

@zulu:
drága még a klonozás,de ha majd az kell, azt is megfizeti.)

napkutya 2010.03.19. 19:24:30

Nekem van egy problémám, aminek egy része már benne volt ebben a beszédben, még ha csak vonzataiban is...

A FIDESZ sem adja majd ingyen a gyógyszert, a FIDESZ parlamentje előtt sem folyik majd tejjel-mézzel a Duna, egyszóval, ha nem akarják még jobban szétcseszni az országot, akkor lesznek még megszorítások, szűk csapok.

Mit fognak majd akkor kezdeni a mostani SAJÁT bázisukkal, ha ugyanaz az ember, aki eddig reménykedve himnuszt énekelgetett reménytelenül csalódottan kimegy az utcára, ahogy arra az elmúlt nyolc évben szocializálták?

És még valami: mi tartja majd a rendet, ha nyolc évig sulykolták, hogy a kormánybérenc, korrupt rendőrség a népet nyomorítja és a demokráciát csorbítja?

Én attól félek, hogy ez a nyolc év "népnevelés" rohadtul a visszájára fordul majd. Akkor mi lesz?

6.Lenin 2010.03.19. 19:24:55

@zulu:

Ezen az "évértékelőn" temették az MSZP-t.

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 19:25:40

@elfelejtette: ebben is igazad van. ha mdf nem jut be, de lemp igen, akkor már meg is van részben amit mondtál. új parlamenti erő a jobbik és az lmp. szdsz eltűnt, mdf ha kiesik majd vagy eltűnik vagy átalakul, szocik összemennek, gy.f kiszedi alóluk a frakciót és új "baloldali" párt születhet. aztán a fidesz is átesik a maga rendszerváltó átalakulásán. de még egy darabig itt lesz. de tény, hogy új formátumok jönnek, alakulna, régiek összeesnek eltűnnek.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:25:56

@zulu: Ez így van. A dolgozó népesség körében a maszop népszerűsége 5% !!!!!!!!!!!! És ez mindent elmond. Az a röhejes, mikor sokkolják a vérnyuggereiket, hogy húzzatok bele! Mibe húzhatnak ezek már? A temetőbe! :-)

mrs. white 2010.03.19. 19:26:03

@jjulie: nyelvtani szemszögből közelítve. Érték. Értékelés valiméféle pozitiv megközelítés. Saját magához pozitívan közelített nárcisztikus hajlamából adódóan.
A fideszt és a jobboldalt nem értékelte az biztos.

elfelejtette 2010.03.19. 19:26:30

@combo: "Szerintem ellenzékben egyre mérsékeltebbek lesznek "

Ebben biztos vagyok, elvegre tartosan nem lehet "rendszertagadni" a rendszer reszekent, bent a parlamentben. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy a Jobbik ezt a merseklodest sikeresen tudja abszolvalni. Jelen pillanatban igen eroteljesen a radikalisokra epitenek, tulsagosan is.

combo 2010.03.19. 19:26:39

@napkutya:
"Én attól félek, hogy ez a nyolc év "népnevelés" rohadtul a visszájára fordul majd. Akkor mi lesz?"

Jobbik. Sajnos.

laji 2010.03.19. 19:26:53

@napkutya: Nézd, ez valóban egy nagy kérdés. De! Ha a Fidesz feleannyit lop, mint az urak az elmúlt 8 évben, akkor megszorítás nélkül + végre valahára némi koncepcióval elindulunk felfelé.

Ordnassac 2010.03.19. 19:27:08

A végén még jjulie és unommáazegészet a szemünk előtt lesznek barátok. :-P (Bocsi, kihagyhatatlan magas labda volt.)

tlvajferi 2010.03.19. 19:27:09

"aggódik a demokráciáért" a felto...
pont ő?
aki izraeli zsoldosokkal lövette ki a tüntetők szemét???

ertzuiop 2010.03.19. 19:27:12

@zulu: "Csinálj magadnak kistestvért Feri!

:))

jjulie 2010.03.19. 19:27:35

@tevevanegypupu:

"tehetségtelensége" : ez a tehetségtelen ültette vissza a kispadra 2006-ban a megatehetséges orbánt, akit amúgy meg tudna venni amúgy kilóra bányástul mag focisulistul együtt

Piszkos Freud 2010.03.19. 19:27:39

@theofil: Kisebbségben vagy a véleményeddel. Még ha van is csőcselék, a tetteik (akár a TV székház ostromát is rájuk írhatod, bár erősen provokáció gyanús) messze elmaradnak a baloldali vezetők tetteinek súlyától. Ők csak az országot tették tönkre, árusították ki.
Ráadásul egyre többről köztörvényes bűnök is beigazolódnak.

mrs. white 2010.03.19. 19:27:48

@jjulie: Ha olvasod Gábot blogját akkor tudod hogy a köznyelv mit ért jobboldalon. Ne kelljen elmagyaráznom mert te is tudod.

pannonfunk 2010.03.19. 19:28:10

@Mi-ért: Ott a pont.
@Piszkos Freud:
Nem, az nagyon jó volt. Közös fotók készültek?

tlvajferi 2010.03.19. 19:28:33

@combo:
sajnos bizony, mert a szocik (mszp) meg a nácik (jobbik) ismét lepaktáltak...
a szélsőségek szép találkozása
szegény hazánk!!!

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:28:51

@ertzuiop: Neeeeeeeeeeeeeeeee!!! :-)

Ő is ilyen biológiai ferdeség lehet. Ne tetézze már!

Ordnassac 2010.03.19. 19:29:23

@combo: hááát, azért ott is leng az önmarcangolás veszélye, lásd MIÉP esete. Ahogy elnézem a Jobbik listáit, azért elég vegyes társaság lesz fiatal radjobbosok, néhány szakértőnek tekinthető figura, illetve a magyar pártvezető patologikus vonásait felmutató főemberek. Lehet itt még vita.

jjulie 2010.03.19. 19:29:50

@Ordnassac:

ja, kedvelem a gyereket, kicsit izgatott lett, de mire nyugger lesz megszelidül

mrs. white 2010.03.19. 19:29:53

@jjulie: Egyébként én innentől kezdve a Tölgyesy féle grand kanyont fogom használni megközelítésnek. Akit a volt utodpárt magához ölel és halálos csokjával arcát megleheli az a bal. A kanyon túloldala a jobb.

laji 2010.03.19. 19:30:00

@jjulie: figyu, nem akarsz egyet dugni?

milanello 2010.03.19. 19:30:11

@6.Lenin:

Detto így éreztem. semmi szenvedély nem volt. á, már Feriben sem bízni;
inkább ástam volna tovább a kertemet ehelyett a wellness szózat bámulása helyett.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:30:13

@jjulie: A tehetsége a hazugságokban merül ki. És ezt ne firtassuk, mert igazam van.

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 19:31:37

@jjulie: ennyire személyeskedtek egy pszichológiai eset miatt? szánalmas. nem éri meg miatta egymást ócsárolni, a másik szellemi képességét kétségbe vonni azért csupán, mert másképpen látja. ez nem egy komoly felnőtt emberhez méltó reagálás. minden jelző, a leíróját minősíti.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.03.19. 19:31:41

@Unommáazegészet: kulturálatlan szélsőséges senki vagy. Mit képzelsz te magadról, hogy az időseket csak úgy nyuggerezed? Te szemét kis senki.

milanello 2010.03.19. 19:32:10

@milanello:

Feriben sem bízni= Feriben sem lehet bízni.
ehh,

dz02 2010.03.19. 19:32:39

nyugdíjas közönségre nem lehet tartósan építeni.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:32:39

@butus: Nem te voltál ott az egyik vérnyugger, te kommunista, senkiházi, gondolkodásképtelen geciláda?

Surko 2010.03.19. 19:32:43

A szocialista pártban az egyetlen komolyan vehető figura már régóta Gyurcsány.

Ha pártszakadásra kerül sor, és Gyurcsány köre alulmarad, majd kiválik, akkor a megmaradó MSZP-nek vége, eltűnik, felmorzsolódik.

Gyakorlatilag mindegy, hogy hogyan végződik az MSZP-s "polgárháború", a győztes mindenképpen Gyurcsány Ferenc lesz.

Gábor, egyszer írtál arról, hogy miért nincs Szili-párt. Talán most majd megismerkedünk a Gyurcsány-párttal...

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:33:27

@butus: Vannak a nyugdíjasok és a vérnyuggerek. A nyugdíjasokat tisztelem, titeket utállak baromarcú.

old_field 2010.03.19. 19:33:57

@jjulie: Természetesen jól érted csak félremagyarázod. Csupán arról írtam , hogy ne pofázzon demokráciáról , aki a gyilkosok által alapított mszmp-ben is a csúcson volt vagy/és élvezi a rabolt vagyont az utódpártban. Szánalma bauer is előbb körömtépős családi körben aggódjon a demokráciáért. És ne pofázzon gyurcsányi antiszemitizmusról sem, mikor 1 zsidóktól elkobzott kégliben tengeti napjait százmillákból, /hitelből megveszem, majd az állammal visszabéreltetem privatizáció...:) / ügyes... :) :(
Szóval az ilyenek kussoljanak a demokráciáról !! és ha szerinted ezek itt fentebb demokratikus dolgok, akkor talán Te is vedd halkabbra...

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:34:54

@butus: Kis szarházi háromszázezer forintos nyugdíjú volt komcsi geciládák!

jjulie 2010.03.19. 19:35:14

@Unommáazegészet:

tegyleg barátok leszünk, kurva tehetséges hazug, ja pénze is van egy kevés és nem fogyó tendenciában, ja meg egy csomó gyereke, meg normális családi élete, ja meg az angolja is jobb mint a megagigaviktoré, tehát igazad van, ja meg fejbőlszónok, és nem felolvasószónok, mégegyszer mondom, igazd van, de mit is értékelt?

levee 2010.03.19. 19:35:27

Miért szeretik sokan még mindig Gyurcsányt? Egyszerűen a baloldalon nem volt soha egyetlen olyan vezető sem, akiért ugyanúgy lehetett volna rajongani, mint a jobboldalon Orbánért. Gyurcsány hiába volt doktriner és szélhálmos, elérte hogy ő legyen a megvetett reformer, az egyetlen olyan ember a baloldalon, akiért rajongani kell és lehet. Se Horn Gyula, se Medgyessy Péter, se Bajnai Gordon, se Mesterházy Attila, se Szili Katalin, se Kiss Péter nem rendelkezett azzal a politikai tálentummal, amivel Gyurcsány ennyi szavazót meg tudott fogni. Nézzétek meg, 2006-ban az MSZP történelmi nyereséget "szenvedett" (hiszen maguk sem tudták, hogy bár nyertek, mi a tököt fognak kezdeni a csődközeli országgal) Gyurcsánnyal. Erre egyetlen ember sem volt képes eddig a baloldalon. Gyurcsány eleinte nagyon SZDSZ-es hangokat ütött meg, iszonyatosan kioktató és technokrata módon nyilvánult meg a legfontosabb kérdésekkel kapcsolatban. Azt már csak a későbbi politikai változások szülték, hogy az őszödi lebukás után egyszerűen képtelen volt arra, hogy az emberek torkán bármit is lenyomjon. Gyurcsánytól ugyanis ezt már senki nem fogadta el. Eleinte ő maga sem ismerte ezt be, de aztán engedett, és úgy gondolta, majd az MSZP éléről folytatja a politikáját. Hát ez se ment, mert onnét is kitúrták, mindent elbukott.

Az MSZP-ben valószínűleg volt egy alku: egyensúlyban tartani a szemétkupacot. Az emberek annyira gyűlölik Gyurcsányt (főleg a radikális oldalon), hogy nem kockáztathatták meg azt sem, hogy őt állítják be a párt élére megint. A hőzöngő riválisok megelégedtek Mesterházyval. Csak hogy azzal nem számoltak, hogy Gyurcsány most már önjáró lett: őt nem érdekli, hogy az MSZP mit szól ehhez. A Charta-ban imádják, Kunczéval is tárgyalgat, próbálja összeszedni azokat az embereket, akik esetlegesen támogatnák őt a jövőben. Gyurcsány is felmérte, hogy egy terv nem elég, valószínűleg ő is számolt az MSZP totális bukásával, és azzal, hogy mi lesz akkor, ha már neki ott nem volna keresnivalója.

Gyurcsányt még most is nagyon szeretik a baloldalon. Hiába kúrta el, hiába volt csőd az a kormányzás, amit végigcsinált az 5-6 éve alatt. A mozgósító ereje a baloldalon még mindig erős. Pont amiatt, az orbáni "közbeszédet" kiosztani képes, józannak ható viselkedésmód miatt, amit használ. Az újságokban nyilatkozgató "értelmiség" nagy része éveken át tűzön-vízen át védte Gyurcsányt. Sőt, kapcsoljátok be a Heti Hetest, ott még mindig ajnározzák.

Félreértés ne essék, én rühellem ezt az egész Gyurcsány-dolgot. Egyszerűen csak megpróbáltam választ adni arra a kérdésre, hogy miért van Gyurcsánynak még mindig szava.

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 19:35:35

@jjulie: igen tehetségtelen. ért az intrikához, a másik szapulásához, az öndicsérethez, a cselszövéshez, a hazudozáshoz, a riogatáshoz, a manipulációhoz. de nem ért az országvezetéshez, a programalkotáshoz, a kormányzáshoz. egy rossz ripacs, egy színész. szánalmas alak.

tlvajferi 2010.03.19. 19:35:37

a gyurcsányi a bolsevik pofátlanság mintaképe
elődei a munkásosztály nevében egész társadalmi osztályokat irtottak ki
kirabolták és gyilkolták saját népüket
ő is hozta a formáját, magyarország ünnepe lesz az anap, emlyen felkötik!

6.Lenin 2010.03.19. 19:35:52

@milanello:

Fleto beszédeinél le szoktam venni a hangot,nézem,mi az valaki meghalt?
Visszatettem a hangot,akkor mondja,Bajnai jó ember volt,az Ildikó is.
Hú mondom ez tényleg temetési beszéd!

Gyorsan átnéztem az Indexre,valami busz baleset volt és elhunytak?

Akkor szoktak dicsérni,ha már nem él az elvtárs.

mrs. white 2010.03.19. 19:36:32

@dz02: Lehet temetkezési vállalkozást.

ubul2000 2010.03.19. 19:36:37

@jjulie: szdsz-es vagy te bogaram, annak minden rossz tulajdonságával.

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.19. 19:37:03

Azt mondom, ez a beszéd nem országértékelő, hanem valaminek a nyitánya volt. Elég gyengusra sikerült, de ismerve Gy.F. jelenlegi érzéseit, melyek melyek nagyban befolyásolják megnyilvánulásait, ezen nem is csodálkozom.
Viszont tagadhatatlanul az MSZP egyik legpragmatikusabb politikusa, akinek populista képességeivel a régi elvtársak nem vehetik fel a versenyt.
Emlékezzünk csak a 2006-os választás előtti vitára Orbánnal, amikor szinte felfalta ellenfelét, pedig szinte semmiben nem volt igaza, és szinte nem volt egy igaz szava sem, mint az később kiderült.
Most jelenlegi pártja felé megtette azt a gesztust, hogy összemosta a Fideszt a Jobbikkal, azt sugallva, hogy egyik sem demokrata párt, de a beszédnek nem ez volt a lényege.
A lényeg az volt, hogy mintegy töredelmesen bevallotta, hogy hibázott, de kiváló retorikai fordulattal fel is mentette magát ezen hibák alól, azt sugallva, ezt még egyszer nem követi el.
Gy.F. elkezdte az építkezést, és úgy érzem ez a beszéd mintegy alapkő letétel volt. A jövővel kapcsolatban nem mernék jóslatokba bocsátkozni, de biztos vagyok benne, minden a Fidesz által elkövetett hiba egy-egy tégla lesz a gyurcsányi épület falában.
Ismerve az MSZP jelenlegi klientúráját, nos Gy. F.-et leírni vétkes könnyelműség lenne, akár még egy a jövőben megtörténő pártszakadást is vizionálva.
Nem lesz könnyű ellenzéke a Fidesznek, mert Gy.F. minden félrepillantást ki fog használni, s ehhez a csahos-balos média minden tekintetben asszisztálni fog gőzerővel.
Úgyhogy kedves Gábor, egyetértek.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:37:27

@jjulie: és egy zsidó házában lakik.... és ki nem szarja le, hogy mit pofázik az az elmebeteg barom.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:38:13

@jjulie: És honnan van pénze? Honnan? Baromarcú!

ljungberg 2010.03.19. 19:38:53

Te jó ég! Ez elég méltatlan Török Gáborral szemben. Kulturált bal-jobb vita szerencsésebb lenne, mint ez az útszéli stílus...

old_field 2010.03.19. 19:39:22

@colosgirl: @jjulie: igen tehetségtelen. ért az intrikához, a másik szapulásához, az öndicsérethez, a cselszövéshez, a hazudozáshoz, a riogatáshoz, a manipulációhoz. de nem ért az országvezetéshez, a programalkotáshoz, a kormányzáshoz. egy rossz ripacs, egy színész. szánalmas alak.
_____

elég jól összefoglaltad ! köszi. :)

Ordnassac 2010.03.19. 19:39:35

@levee: hmmm... érdekes összefoglaló és sok helyen egyet is értek vele. Szép munka!

Blogerovac 2010.03.19. 19:39:45

Én komolyan nem vagyok se jobbikos, se szélsőséges, de ezt nem hiszem el, hogy egy olyan ember, aki vezetője volt annak a kormánynak, amelyik a választási győzelemért robogó gazdaságot hazudott, statisztikát tartott vissza és hamisított meg, amit aztán újabb rettentő kölcsönökkel próbáltak a látszat erejéig igazolni, több száz - vagy talán ezer - milliós kárt okozva az országnak, a gazdaságnak, az ki mer még állni, és büszkének lenni a teteire, ahelyett, hogy az életfogytiglanját töltené teljes vagyonelkobzás mellett az összes akkori felelős vezetővel. Ez egyszerűen elképesztő!

Azt hittem, hogy kimenekítették, amiért ennek a hatalomvágyból elkövetett, hazugságalapú gazdasági és politikai bűncselekménynek az arca - és ne felejtsük el: emelett résztvevője, bűntársa is - lett és szépen elsunnyog valahol bal szélen a 3 tucat vállalkozásával. De nem.

És ezt nem Orbán hívő Fiedeszesként írom. Félek, hogy ők is csak egy hajszállal lesznek jobbak, vagy annyival sem. :( Bár ekkora kárt nehéz lesz okozni.

És az a gáz, hogy ezzel a kijelentésemmel én vagyok az nevetséges, hiszen teljesen naiv dolog bármi felelősségrevonást feltételezni. Ami a jövőre nézve is gyászos, hiszen ha ezt egyszer meg lehetett csinálni, akkor máskor miért ne?

jjulie 2010.03.19. 19:39:51

@old_field:

persze hogy félremagyarázom, mert faszság a zsidótól elvett házat úgy felhányrorgatni ahogy te tetted

ha más lakna benne akkor oké lenne az hogy egy zsidótól elvett házban lakik?

ha meg szimplán irigy vagy akkor ird ezt, normális lenne, irigynek lenni normális

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 19:40:07

@jjulie: te láttad a cnn interjút? rajta röhögött az egész ország milyen pocsék angolja van szeretett gyurcsányodnak :D áderhez járhatna korrepetálni mielőtt mindkettő újra vizsgázna :D az orosz tökéletesebben megy neki :)

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:40:29

@ljungberg: Eben az országban nem lehet kulturált vita a két tábor közt. Ez van. Beszéld rá kulturált vitára azt, aki az utcára került, mert nem tudta fizetni a rezsit, vagy beszéld rá azokat, akiknek kilőtték a szemét 2006-ban. Hol élsz te?

jjulie 2010.03.19. 19:41:29

@ubul2000:

te vagy az első, tiéd a főnyeremény, ez most lefokozás, vagy előléptetés bogaram

Kalmár 2010.03.19. 19:41:43

Őszintén szólva nekem nem az jött le, hogy számolni kell vele. Inkább a megzavarodott Napóleon aki a kórházban sorbarakja a párnákat és vezényel nekik.
Nem tudom elképzelni, hogy kormányzati erővé nőjön újra.
Pár öreg nénin kívűl nincs szvazótábora.
Ennyi hazugság, csalás nem marad büntetés nélkül.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.03.19. 19:43:20

@Unommáazegészet:
..no látod most kiállítottad magadról a bizonyítványt. Ki vagy te mit gondolsz az isten? Milyen alapon kommunistázol valakit csak azért mert már megöregedett. Vagy csak a te szüleidből indulsz ki? Mellékesen tanulj meg kulturáltan beszélni ,mert nem az ecseri piacon vagy. A szövegedből egyértelmű, hogy csak az áltaslánost bukdácsoltad végig.
Remélem, majd annak idején rólad is úgy fognak beszélni, hogy vén nyugger!

Medgar 2010.03.19. 19:43:25

Valaki árulja már el,elsírta magát a végén?

tölgyes 2010.03.19. 19:44:26

TG Gyurcsány esélyeiről ír. Rá nagy hatással volt:) Érzelmekre hatott, tematizált, lelkesedést váltott ki.. tehát hosszú távon számolni kell vele...:::)))szól az "elemzői" vélemény. Szerintem egyszerűen fényezte magát a hívők tábora előtt... Orbán erről már sikeresen leszokott, mert azt tudja, hogy ez az önfényező szellemeskedés csak 1-2%-os szavazóbázishoz elég...:)
Gyurcsány minden esetre azt szeretné, ha Ő ÖRÖKKÉ FENN RAGYOGNA A SZOCIALISTA BALOLDAL TÜNDÖKLŐ ÉGBOLTJÁN..::))Vágyai szerint ez így lenne.. most már csak az a kérdés, hogy az úri közönség nem rajongó része mit szeretne... Mert mint tudjuk az a rajongó 1-2% a rajongáshoz, hangulathoz elegendő.. de nem elegendő semmi másra... no meg még arra elegendő, hogy megdobogtassa az elemző szívét: amíg gyurcsányok lesznek nem lesz unalmas az életem..:::)))

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:44:44

@laji: Ezzel? :-)))))))) Na neeeeeee.

ljungberg 2010.03.19. 19:45:28

@Unommáazegészet:
OK, megpróbáltam, akkor fröcsögj tovább, az gyógyír lesz mindenre.

tlvajferi 2010.03.19. 19:46:06

"Gyurcsány szerint a radikalizmus pokolra juttatja az országot, s hazánk legsikeresebb tíz éve van mögöttünk

Sikeres elmúlt nyolc évről, helyes bér- és nyugdíjemelésről és elgáncsolt reformokról szólt Gyurcsány Ferenc az Új Demokratikus Charta nevű zsidó szervezet rendezvényén."

akit zavar, hogy túl nagy az ország, hogy sokat kell utazni, vagy zavarja hogy magyar és inkább szeretne buzi lenni, az
SZAVAZZON AZ MESZP-re!

milanello 2010.03.19. 19:46:20

@6.Lenin:

tényleg, Ő is levette a hangot, ha jól emlékszem szinte suttogva mondta ki a két bűvös nevet, és többször is halkan beszélt.
láttam a pár héttel ezelőtti Kecskeméti beszédét. ott volt élet benne, olyan szenvedélyesen orbánozott, h nosztalgikus hangulatom lett, szinte jólesett hallani újra valami életszerű szónoklatot még ha böszmeség is volt. most meg ahhoz képest gyászbeszéd volt.
én a melegfrontra gyanakszom, az nyomhatta le Ferit. vagy nem kávézott eleget.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:46:25

@Medx: Nem ő sírta el magát, hanem a vérnyuggerek, akik Sztálint idézték fel benne. Tudod a fiatalság, a szép emlékek, a bitófák, Recsk szép emléke.

6.Lenin 2010.03.19. 19:46:36

@Blogerovac:

" Ami a jövőre nézve is gyászos, hiszen ha ezt egyszer meg lehetett csinálni, akkor máskor miért ne?"

Nézve ezt az "évértékelőt",ez volt a legszomorúbb az egészben.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:47:16

@ljungberg: És én még nem is vagyok jobbikos radikális.

Ordnassac 2010.03.19. 19:47:24

Hmmm... azért ez a kommentsor erre a bejegyzésre is árulkodó. Azért még a Jobbikról szóló bejegyzéseknél is sikerült valamennyire normális hangot megütni (és ide értem bele a különböző pártpropaganda-beszólásokat is). Amint GyF-ről van szó, akkora kétoldali anyázásorgia keletkezett itt, hogy ihaj...

Ami GyF előnye a saját szavazók mozgósításában, az a legnagyobb hátránya is, mozgósítja az ellenfél táborát is.

old_field 2010.03.19. 19:47:50

@jjulie: "mert faszság a zsidótól elvett házat úgy felhányrorgatni ahogy te tetted"..... gratulálok a stílusodhoz ! :)
tényleg szadesz kultúrára vall... ha a komcsik nyírták ki a zsidókat az nem volt antiszemitizmus, az csak osztályharcos elhajlás lehetett... :) szánalmas , képmutató , csalók mind... és aki védi őket dettó !

laji 2010.03.19. 19:48:02

Amúgy hatalmas tömeg volt a beszéden (miután átvitték a rendezvényt egy kisebb csarnokba...)

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:48:23

@butus: a nyugdíjasokról fentebb már leírtam a nézeteim.

Piszkos Freud 2010.03.19. 19:48:38

@Kalmár: Szoktam KlubRádiót hallgatni, például a "hülye emberek fórumát" ahogy BolgárGy. műsorát hallottam nevezni.
Ma éppen egy fiatal egyetemista MSZP szavazó telefonált be. Persze siránkozott azon, hogy a társai leginkább Fidesz-Jobbik vonalon mozognak, de van pár. És ez a betegség egy rossz Fidesz kormányzás alatt fertőző lehet.
Nem hiányozna.

napkutya 2010.03.19. 19:48:59

@laji: Nem 'tom. A stratégiai költséghelyek döntő testületeiben eddig is ott volt MINDKÉT, sőt néha az összes párt. Vannak kölcsönös szívességek összehallgatások.

És még egy kérdés: egy most hatalomra kerülőnek nyolc év ellenzékiség után szerinted mennyi mindent kell meghálálni?

lüke 2010.03.19. 19:49:08

jó éjszakát gyerekek!
a nem nyuggerek mennek dolgozni
egy kis BIP-t termelni, hogy csökkenjen az eladósodás:)

napkutya 2010.03.19. 19:50:23

Már úgy értve azoknak, akik eddig a politikai pályán tudták tartani.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.03.19. 19:50:31

@Unommáazegészet: csak azért, mivel tőlem egy fél politikai szót nem olvashattál. Csak addig amit végigolvastam tőled, te csak nyuggereztél, és nem fejtetted ki, hogy szerinted nyugdíjasok is léteznek!

laji 2010.03.19. 19:51:04

@napkutya: Ne kezd "a jóllakott már nem lop annyit" szöveget, mert pont Gyurcsány és Kóka mutatja, hogy egy milliárdosnak még nagyobb az étvágya...

ljungberg 2010.03.19. 19:51:05

@Unommáazegészet:
Hát igen, ez árulkodó...
Mezei Fidesz-szavazó vagy?

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.19. 19:51:22

@Unommáazegészet: Egy dolog a te nézeteid a nyugdíjasokról, ami viszont a lényeg, hogy három millióan vannak. És mindegyik szavazóképes.
Szóval nagyon nem mindegy hova szavaznak.
Nem vetted észre 2002, 2006-ban?

laji 2010.03.19. 19:52:28

jjulie!! még öt perci várok!

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.03.19. 19:52:46

Ennek a pojácának /akiből soha sem lesz államférfi// egyet azért megköszönhetünk: ilyen tehetséggel, "bátran", "keményen" és "őszintén" senki nem lett volna képes /majdnem/ lenullázni a jobb sorsra egyáltalán nem érdemes MSZP-t. Támogatói, a szegény agymosottak nagy százaléka már "odaát" lesz 4-8 éven belül, a többiek
szemében pedig ő már örökre az elqró marad és ezt soha nem fogja magáról lemosni. Tehát éppenséggel megpróbálhat visszajönni, de az idő
és a róla kialakult kép mindig ellene fog dolgozni. Mert megérdemli.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:52:47

@butus: Ismétlem. A nyugdíjasok és a nyuggerek léteznek számomra. A nyugger az az mszp-szavazó, akiknek nincs agysejtje. A nyugdíjasok meg az általam tisztelt idős emberek, akiknek átadom a helyem a nokia-járatokon.

Trejo 2010.03.19. 19:52:55

Remélem Gyurcsány Ferencnek megadatik, hogy újra miniszterelnök legyen és kihúzza ezt a kurva országot a szarból! :D

gyöngyök 2010.03.19. 19:53:20

Kedves Gábor !
Az volt az érzésem, hogy azért indítottad ezt a blogot, hogy a parttalan indulatok helyett higgadt , tényekre , gondolkodásra alapuló eszmecserére vevő emberek is találjanak maguknak helyet az internet világában.
Sajnálom, de ez nem sikerült. Hiába a te kulturált stilusod, az alpári, fanatikus , egyes médiák által feltüzelt , lincshangulatban lévő "emberek" ezt a blogot is megtalálták. Kicsit vigasztalásképpen: hiszem, aki a bunkóságon kívül értelmes párbeszédre is képes az is itt van, olvassa írásaidat, csak nincs gyomra a hozzászólók - sajnos - nagyobb részével egy szintre süllyedni.

jjulie 2010.03.19. 19:53:40

@laji:

te hozol nőt. vagy azt is én szerezzek?

bigapples 2010.03.19. 19:53:42

Azért nem volt semmi, ahogy az ország végzetes eladósodását azonosította a jóléti kiadásokkal, majd közölte, hogy ez főleg Megyó és Orbán sara, ő csak 17%-ban felelős ezért. Majd magát közvetve Baross G.-hez hasonlította az autópálya építések miatt lol. Aztán persze a megszokott Orbánfóbia.

Igaz, felállva tapsolt a saját közönsége, de láttuk Csurka is több tízezres lelkes tömeg előtt tartott anno beszédeket, ez önmagában semmi. Ráadásul ennek a rajongó közönségnek a kora 65-130 év közötti, annyira árulkodóak voltak a közönségről bevágott képek.

Ha ezzel az "élcsapattal" akar az ország egyik legnépszerűtlenebb politikusa a szocikkal szemben egy új baloldali pártot alapítani, hát szerintem ez enyhén szólva is eszetlenség lenne.

Belülről pedig nehéz lesz elfoglalni a pártot, sok már az párton belüli ellenfél- ellenség és Gyurcsány (joggal) ideális alany, hogy őt tegyék majd meg bűnbaknak a súlyos választási vereségért.

2010.03.19. 19:53:47

@Unommáazegészet: Te is megöregszel ha szerencsés vagy, tehát nem ildomos ilyeneket írni, na.

De azért az nagyon tetszett, mikor hergelte a 15-20 éve nyugdíjas jónépet, hogy az "Önök addójából..."

tölgyes 2010.03.19. 19:54:15

@napkutya: Nincs olyan hogy jóllakott.. ezt a dumát az MSZP már néhányszor elsütötte...aztán azt láttuk, hogy a baj egyre nagyobb. Jó példa erre a főváros.. 20 éve folyamatosan kormányoznak, de még mindíg nem mutatják a jóllakottság jeleit!

Piszkos Freud 2010.03.19. 19:54:17

@ÁkiBáki: és ŐK is felelősek az ország jelenlegi állapotáért. Mert ilyen agyatlan módon döntöttek.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:55:12

@zulu: Nem szeretnék megöregedni. És valóban.

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 19:56:11

gyurcsány beszédének angol nyelvű összefoglalója :)

www.youtube.com/watch?v=dlcdCwmhghY

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.19. 19:56:13

@Unommáazegészet: Az álmodozás az élet megrontója:-)

@Piszkos Freud: Pontosan ezért bátorkodtam megjegyezni.

ljungberg 2010.03.19. 19:56:34

@gyöngyök:
A legmélyebb tisztelettel adózom előtted! Ennél okosabb gondolat sajna 200 hozzászólás óta nem érkezett.

mrs. white 2010.03.19. 19:57:06

@Medx: Probálkozott a sírással de nem sikerült, de az látszódott hogy nagyon meghatodott önnön nagyságától és a szép beszédtől.

szamarhegy 2010.03.19. 19:57:08

@Piszkos Freud: A görög miniszterelnök mégis elég intenzív (szinte napi) kapcsolatban van Bajnaival, ahhoz képest, hogy csak végrehajtó hivatalnok. Egyébként 'csak' stabilizálta a gazdaságot, ami miatt (jórészt) stabil és erős a forint, lement 6% alá a jegybanki alapkamat, megállt a pénzkivonás, 1 év alatt mi sem egyszerűbb ennél...

tölgyes 2010.03.19. 19:57:15

@gyöngyök: Miért is gondolhatna ilyet bárki. Gyurcsány mondott egy szokásos gyűlöletbeszédet, amelyik tele volt önfényező hazugsággal.. Miért is követne egy ilyen beszédet mértéktartó elemzés.. Gyurcsány nem is azért mondta el ezt a szöveget, hogy nyugodtan értekezzünk.. GYURCSÁNY MINDIG IS AZ ÉRZELMI ZAVAROSBAN HALÁSZOTT... MÉLTÓ PÁRJA A JOBBIKNAK!!

6.Lenin 2010.03.19. 19:57:25

@milanello:

Mondjuk nem a kedvencem,de meg szoktam hallgatni,jobban mondva nézni,különösen a parlamenti hozzászólásait.Amilsen szenvadélyesen gesztikulál beszéd közban,aztán mikor leül,ehajol és magában kuncog.
Van 1 olyan érzésem,előre megtervez mindent.Tipikus szélhámos.
Ismeri a helyzetet,tudja,hogyan kell eladni,de valójában nem érdekli amit mond,hanem csak a cél,amiért igy mondja.Tudatosan ver át mindenkit.Ebben tényleg tehetséges.

jjulie 2010.03.19. 19:57:47

@laji:

ok, haver vagy, hozok

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.19. 19:58:25

@Unommáazegészet: de újratermelődnek, s ne hidd, hogy azok jobbak lesznek.

napkutya 2010.03.19. 19:58:34

Ő... ezt most nem igazán értem. NEM a Gyurcsány és a Kóka milliói kerülnek vagy kerültek sokba, hanem a lecserélendő teljes felső vezető rendszer kötelezettségei. (Minisztériumok, regionális döntéshozó szervek, stb..) Na ez a gáz.

Több száz, több ezer nyolc éven át nélkülözött ember próbál meg most a politikai tőkéjéből egzisztenciát csinálni, pont ugyanúgy mint az előző garnitúra tette. ű

Na ez kerül majd rohadtul sokba!

Balaint 2010.03.19. 19:59:04

Tisztelt Török úr!

GyF-fel addig kell számolni, míg a jelenlegi támogatói (ld. a beszéd közönségét) életben vannak. Átlagéletkorukat és a Mo.-on várható életkort figyelembe véve ez nem olyan hosszú idő.

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:59:15

Balosmentes jó éjszakát és holnapot!

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 19:59:26

@6.Lenin: ez tökéletes jellemzés, így van.

macchiato 2010.03.19. 19:59:29

Ez az ember, nagykorú Gy.F. ezzel a beszédével semmibe vette Mesterházyt, így a saját pártját is, mert nem bírta elviselni, hogy most nem ő áll a központban.
Eltorgyániasodott, az is ciki, hogy még valaki megpróbálja komolyan venni.
Megértem egyébként, sietnie kell, hogy fuldoklás közben még mutogassa magát, mert lasan kihal mögüle a fan club....

török gábor 2010.03.19. 19:59:49

@gyöngyök: köszönöm :) szerintem azért akadnak jó páran, akik nagyon okos és értelmes hozzászólásokat írnak.

jjulie 2010.03.19. 19:59:53

@tölgyes:

eddik jól titkoltad a humorérzékedet, örülök, hogy végre teret adtál neki

Unommáazegészet 2010.03.19. 19:59:58

A vérnyuggereknek ne legyen szép éjszakájuk :-)))) (hehe)

laji 2010.03.19. 20:01:14

@török gábor: "szerintem azért akadnak jó páran, akik nagyon okos és értelmes hozzászólásokat írnak."

köszönöm!

Diocles 2010.03.19. 20:01:23

@tölgyes:

jajj, ne fikázd már TG-t, ha jót akarna az MSZP-nek, akkor most őrjöngene, hogy a "szemét" Gyurcsány miért szólalt meg, ahelyett, hogy lehúzná magát a WC-n örökre, hogy Szekeres elvtárs és Lamperth elvtársnő a következő húsz évben is a csúcson maradhasson...

De Gábor, kimondatlanul, ebben a kérdésben nem foglalt állást, hanem kis mosollyal az arcán azt sugallja, üssétek csak egymást elvtársak, számoljatok Gyurcsánnyal, mert jön, és készüljetek, én meg majd írok rólatok...

Én ezt vettem ki a posztból, és ez egy rendkívül szimpatikus és korrekt elemzői magatartás. :)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.03.19. 20:02:31

@Unommáazegészet:
...engem le is geciztél, holott semmit sem tudtál rólam. Hát most bemutatkozom. Most lettem nyugdíjas, soha életemben nem voltam egyetlen pártnak sem a tagja, de még a Kisznek sem. Az elmúlt húsz évben egy amerikai tulajdonban lévő magyarországi cégnek voltam a vezetője. Onnan nyugdíjaztak.

tlvajferi 2010.03.19. 20:03:50

Fleto válassz:
Kötél vagy EXODUS?

Unommáazegészet 2010.03.19. 20:04:21

@butus: smétlem. A nyugdíjasok és a nyuggerek léteznek számomra. A nyugger az az mszp-szavazó, akiknek nincs agysejtje. A nyugdíjasok meg az általam tisztelt idős emberek, akiknek átadom a helyem a nokia-járatokon.

Ezt erre írtad.

tlvajferi 2010.03.19. 20:04:28

Fleto:
menj haza!

az olajfák várnak!

jjulie 2010.03.19. 20:06:27

@6.Lenin:

leírtad a tehetséges pénzcsinálót és a tehetséges politikust

na az orbán nem ez, ő elhiszi amit mond, és csóró is...a gyurcsányhoz képest

hallod radala?

Rowar Atkinson 2010.03.19. 20:06:47

@6.Lenin: Egyetértek. Gyurcsány tipikus pozőr, nem érdekes számára szavainak tartalma, és megvalósíthatósága, kizárólag a mondandója által keltett hatás fontos neki.

6.Lenin 2010.03.19. 20:07:27

@colosgirl:

Az "ecserin" cseperedtem.Behunyt szemmel felismerem a szélhámosokat,még a politikait is.

jjulie 2010.03.19. 20:08:15

@Unommáazegészet:

kérsz egy sört? vagy egy fröccsöt?

napkutya 2010.03.19. 20:08:21

Emberek!

Tudom, hogy anyázás nélkül sokkal többet kell gépelni egy markánsabb véleményhez, de nem lehetne mégis ezt az utat választani ezen a blogon?

gyöngyök 2010.03.19. 20:09:27

@ljungberg: Köszönöm. Sajnos ilyen helyzetekben belőlem is kitör a "diktátor" és legszívesebben azt követelném, hogy egy moderátor szűrje a hozzászólásokat és aki nem megfelelő, annak hozzáférését törölje. De ez csak álom.... Még egy értelmes párbeszéd kedvéért sem vagyok képes ennyi mocskot végigolvasni azért, hogy megtaláljam azét , akivel van értelme beszélgetést folytatni.

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:09:30

@török gábor: látszik a gyurcsány mint mozgósító erő itt a blogon is :)
több mint 300 hozzászólás, míg az előző valahol 140 körül jár :) lehet ez bejegyzés hétvégére rekordot fog dönteni a hozzászólások számát tekintve?

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:11:06

@6.Lenin: annyit hallottam az ecseriről egyszer elmegyek megnézem. ezek után főleg :) ez ugyanaz mint a régi tangó? valami ilyen ugrik be. meg az, hogy ott mindent meg lehetett venni régen.

tlvajferi 2010.03.19. 20:11:07

Fleto:
TEL AVIV vár reád!
Ott van a te hazád!

hoplita 2010.03.19. 20:12:01

@tlvajferi:

"...Gyurcsány szerint a radikalizmus pokolra juttatja az országot, s hazánk legsikeresebb tíz éve van mögöttünk..."

Ha a mögöttünk lévő tíz év volt a mennyország, akkor jöjjön a pokol.
Sokkal rosszabb már az se lehet....!
Sőt...
:)))

bigapples 2010.03.19. 20:12:06

@gyöngyök: Most nagyobbak az indulatok és több a flame, mert ez a bejegyzés érzékeny témáról szól. Gyurcsány a politika Zámbó Jimmy-je, végletesen megosztó személyiség, ne csodáld, ha most durvább a vita. Általában itt azért a nyugodt higgadt párbeszéd a jellemző.

tlvajferi 2010.03.19. 20:12:19

fleto, vidd magaddal a hazaáruló maszoposokat is!

Levéltetű 2010.03.19. 20:12:33

Ez az ember minél népszerűbb, annál nagyobb gondot okoz az országnak.

6.Lenin 2010.03.19. 20:12:34

@jjulie:

Találkoztam tehetséges és tisztességes emberekkel is,az igaz,az ő útjuk göröngyösebb,de 1 sem volt közülük elkeseredett.
Ha tehettem szívesebben kerestem az ilyen emberek társaságát.
Az ő társaságukban soha nem éreztem félelmet,de fordítva,igen.

napkutya 2010.03.19. 20:12:59

@colosgirl: Szerintem a csapat egy része most kezd átmenni tirpákba. De hát egy kocsmában is szembetűnőbb ha két ember pofozkodik, mintha sakkozik.

Igaz én jobban szeretem a sakkot. Ez részben abból is fakad, hogy mázsa felett vagyok és nem is százhatvan centis...

gregor gysi 2010.03.19. 20:13:01

Hát igen, nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy sejtsük mi lesz a folytatás.
Különösen, ha biztos forrásból tudjuk, hogy mi lesz a folytatás.:)

mrs. white 2010.03.19. 20:13:28

Gábor meghatározása szerint a politikai paletta baloldalról indul az mszp-től és a jobbikkkal végződik.

Ha a mai beszédből indulunk ki és fleto habitusából akkor kijelenthetjük, hogy gyurcsány ferenc szélsőbaloldali politikus?

Ez esetbe mindig lesz egy radikális tábora, (ami most is megvan) amely egy bizonyos szinttől nem növelhető, mert sokakat taszít. Lehet, hogy örök tényező marad de marginális pártvezérként?

bigapples 2010.03.19. 20:13:56

@colosgirl: ezér' is Gyurcsány a hibás :DD

Ordnassac 2010.03.19. 20:14:28

@török gábor: ez nagyon jólesik, függetlenül attól, hogy ki(k)re gondoltál.

Jut eszembe, ez most mindenkinek: feltűnt nektek, hogy tg rajongó még nem jelent meg? :-)

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:15:20

@napkutya: én meg 182 :) de súlyban lényegében jóval mázsa alatt :D

Ordnassac 2010.03.19. 20:15:31

@török gábor: ez nagyon jólesik, függetlenül attól, hogy ki(k)re gondoltál.

Jut eszembe, ez most mindenkinek: feltűnt nektek, hogy tg rajongó még nem jelent meg? :-)

ÁkiBáki (törölt) 2010.03.19. 20:15:36

@gyöngyök: Jaj, ne szívd mellre. Annak idején eltelt egy idő, mire beleszoktam, hogy vannak, amin át kell lépni.
Ez negatívum, de nézd a jó oldalát, elég tág a kör:-)

gyöngyök 2010.03.19. 20:15:43

@török gábor: Egyetértek, néhányat nem rémiszt el a többség, próbálkoznak. Ezért is olvasok itt nap, mint nap,hátha ők nyernek. Csak míg odáig eljutok, annyi mocskot kell végigolvasnom, hogy bennem is felforr az indulat ...

Ordnassac 2010.03.19. 20:16:10

oh jaj, hát ezt kétszer küldte el... Akadozik a netem. Nem lehetne az egyiket törölni?

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:16:55

@Ordnassac: miért? én is rajongója vagyok :D

jjulie 2010.03.19. 20:17:14

@mrs. white:

ez a radikális kukaborogató nyugdíjas mezőny rémképe engem is megijeszt..

sokat nézel ki ebből az emberből ennyit még én sem

esetleg látod őket egy fiatal generáció élén rohamozni?

bigapples 2010.03.19. 20:18:04

@Ordnassac: Még nem ért haza a körcsarnokból.

lüke 2010.03.19. 20:18:14

@gyöngyök:
repetitio mater studiorum est:

ilyet otthon folytat az ember családjával, avagy a kiválogatott baráti körében

Mike36 2010.03.19. 20:19:09

én sokakkal ellentétben nem utálom Gyurcsányt, szerintem nem tette tönkre az országot, az öszödi beszéd simán elment volna egy céges értekezkleten, megértem miért így és ezt mondta stb
de nem is csimpaszkodom egy politikusba sem, ők vannak értem, nem én értük
ugyanakkor kurvára zavart az állandó tapsikálás, szinte minden mondata után, ez a párt belülről még mindig ugyanolyan rohadt mint volt

tlvajferi 2010.03.19. 20:19:57

Fleto válassz:
1. Izrael, tengerpart, olajfák, szökőkút, szórakozás (napi 10 palesztin gyerek, stb.)
2. Lógni a buadi vár falán!

Tessék választani!

old_field 2010.03.19. 20:20:12

@török gábor: A hozzászólások megerősítették a politikai elemzőt abban a gondolatában , hogy Gyurcsány(i) továbbra is rendkívül megosztó figura : legalább annyi embert mozgósít a jobb oldalon is, amennyit hoz a bal oldalra és továbbra is nehéz eldönteni, hogy egy-egy ilyen Gyf szereplés mennyiben a kampány része ill. mennyiben az mszp-s belső harcok és erőtér eltolódások színtere.
:)

napkutya 2010.03.19. 20:20:33

@colosgirl: Ha már a dimenzióinknál tartunk, magam sem vagyok alacsonyabb... De inkább kibontanám a félresikerült hasonlatomat.

Szóval: Az sehol sem elvárás az interneten, hogy kizárólag szellemóriások kommentelhetnek, de azért nem kellene egy bizonyos szint alá zuhanni azért, hogy mi legyünk a leghangosabbak egy társas beszélgetésben.

mrs. white 2010.03.19. 20:20:54

@jjulie: Hát pon három napja volt hogy egy radikális nyugdíjas könnygáz spray-vel fujt le egy jobbikost. Innen már csak egy ugrás, hogy a sodrofával nekiinduljanak.

Ordnassac 2010.03.19. 20:21:32

@colosgirl: ez kétségtelenül igaz, de valljuk be, titokban várjuk, hogy bemondja a posztonkénti minimum egy TG-hez szóló kvázi szerelmi vallomását. :-D

hoplita 2010.03.19. 20:21:58

@szamarhegy:
És járnak a bénák és látnak a vakok is...:)

Ezt már mér nem tetted hozzá..?
Hisz ez a libás egy valóságos megváltó...!
Öregem, ha egyszer jönnek és szedik össze a zseniket neked nem kell a padláson bujdosnod.

Mike36 2010.03.19. 20:22:29

egy dolgot tetszenek elfeljteni, nem egy ember vezetei ezt az országot, hanem egy apparátus, akik bizony nincsenek kevesen, és a többsége kurvára baszik dolgozni, és mindent megtorpedóz amit csak lehet

Ordnassac 2010.03.19. 20:23:25

@old_field: ebben tökéletesen egyetértünk, valahol a kommentek között hasonlót mondtam én is és szinte ugyanabból kiindulva. :-)

VIKUNYA 2010.03.19. 20:23:48

sajnálom, de nekem hányingerem van ettől az embertől, ha újra hatalomra kerül, valószínűleg megfogadom a tanácsát és elmegyek...

_nyuszi_ 2010.03.19. 20:24:09

sajnos az utolsó mondatv(is) nagyon igaz. SAJNOS!!!

remélem a fidesz okos és higgadt marad és nem kúrja le!

sumigerilla 2010.03.19. 20:25:17

Fletókám ne legyen semmivel elégedett! Nagyon elqrta. Nem igaz, hogy ma jobb mint 2001-ben. Az ország kárára csak hibákat halmoztak. Legfeljebb a saját és a holdudvar zsebe gyarapodott.
A Török leszállhatna már erről a döglött lóról.

napkutya 2010.03.19. 20:26:44

@már nyuszi: Így! Ha biztos lennék ebben, akkor előre megkaphatnák a következő szavazatomat is...

A baj az, hogy már akkor is tudtam olvasni és beszélni, amikor rászabadították a mezőgazdaságra Torgyánt és csapatát...

Arp1 2010.03.19. 20:27:35

Kevés dolog képes úgy összefogni széles néptömegeket, mint Gyurcsány utálata. Van pénze rendezvényt szervezni, de attól nem lesz kedveltebb. Bármit mond, az per definíció hazugság, és az ellenkezője az igaz. Politikai élőhalott.

bigapples 2010.03.19. 20:27:57

@Mike36: Igen, ez a kötelező taps minden mondat után nagyon gáz volt. Nézd, nem rohadtság ez, a 60-80 évesekből álló közönség így szocializálódott, így kellett tapsolni a 80-as években a Kádár beszédek alatt is, ők "ezt tudják". Ugyanez ment Mesterházy beszéde alatt is, mintha beépített tapsgép működne az agyakban.

Az őszödi beszédnél nem a stílussal volt a gond, nem az a kérdés, hogy hol ment volna el, vagy sem ez a beszéd. A gond a tartalommal volt, hogy elismerte, tudatosan hagyta tönkremenni 2 éven keresztül a gazdaságot a választások megnyerése érdekében.

jjulie 2010.03.19. 20:27:58

@már nyuszi:

"okos és higgadt marad" mármint a fidesz?

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:28:11

@napkutya: ez pontosan így van. tiszteletben tartva mások véleményét, írjuk le gondolatainkat ironikusan, viccesen, néha komolyan, de sohasem kétségbe vonva a másik szellemi képességét, és sohasem személyeskedve.
és nem vegyük véresen komolyan a véresen komoly témát sem, lehet picit lazábban. tegnap írtam, nem lenne jó arról hallani, hogy valaki itt kapjon infarktust vagy agyvérzést. mindenki úgy tegye le a vita végén a klaviatúrát, hogy tudjon jól aludni, ne dühhel, haraggal lépjen ki. politikusok jönnek mennek, mi maradunk. :)

milanello 2010.03.19. 20:28:24

A KDNP nyilatkozata:

"Halász Zsuzsa, a párt szóvivője Gyurcsány Ferenc országértékelő beszédére reagálva azt mondta, hogy ha a korábbi kormányfő valóban komolyan gondolt volna bármifajta értékelést az elmúlt évekről, akkor szót ejtett volna a nokiás-dobozokról, és beszélt volna arról is, hová tették az ellopott közpénzt.

Ha komolyan gondolta volna, felvilágosítást adott volna arról is, hogy milyen kapcsolatban állt Joav Blummal, akinek odaadta volna a velencei tópartot, felsorolta volna azon barátainak a nevét, akiket a kormányzati negyed beruházásánál helyzetbe hozott, "és így tovább, és így tovább" - fogalmazott a szóvivő. "

Hát, igen ezekről is illett volna beszélni.

lüke 2010.03.19. 20:28:37

@Mike36:
igen:)
az ország az ő cége:)
így értekezik
s megint repetició:)
Örkény írta ezt 56-ban ,annyira eredeti, mint a tapsolás

combo 2010.03.19. 20:29:33

Tisztelt Török Gábor!

Egy teljesen off-topic kérdésem volna, remélem olvassa a kommenteket, és válaszol rá. :-) Mi van akkor, ha minden párt 5% alatt teljesít egy választáson? Ez erősen valószínűtlen általában, de elméletileg lehetséges (ha sok párt van).

másikpista 2010.03.19. 20:30:35

Fog ő még csuda dolgokat művelni, gyakorlott pszichiáterek ismerik a prognózisát ennek

napkutya 2010.03.19. 20:31:33

@colosgirl: Imádlak colosgirl remélem nő vagy! Most viszont mennem kell.

Szép estét mindenkinek!

hoplita 2010.03.19. 20:31:39

@mrs. white:
Látod, én ezért nem megyek ilyen coci rendezvények közelébe.
Ha engem fújt volna le egy ilyen komcsi nyugger, mire leszednek róla a száján keresztül húztam volna ki a belét......az meg ugye nem hiányzik senkinek.
Annyit kapnék érte, mint egy emberért.

bigapples 2010.03.19. 20:31:58

@Ordnassac: Hoppá, most esett le, hogy Lakner most szerepelt az ATV-ben, így nem lehet internetközelben. Lehet, hogy ez TG rajongó hiányzásának az oka? :)

tlvajferi 2010.03.19. 20:32:39

fleto, van eg yprobléma:

már a bolgárok is vizsgálódnak!
a románok is!
nemsokára kiderül, hogy a zsidó kémrepülőkérted jöttek!

visznek a pokolba!!!

gyöngyök 2010.03.19. 20:32:47

@bigapples: Hát elég régóta olvasom,sajnos nem ez az én benyomásom. Adótanácsadóként közel kétszáz vállalkozónak könyvelő céget vezetek,ráadásul közgazdászként is szemlélem a gazdaságot és látom a valós, igazi, mindennapi problémákat - amelyről eddig egyetlen politikust sem hallottam beszélni. Mert belemennek a hülye frázisokba, mert azt értik az emberek, aztán azon felhuzzák magukat : mivel ez a cél, ezért aztán a részletekről nem is kell beszélni. Csak egy példa erre: szép ez a sok letartoztatás...(BKV..stb) de egyet kevesen tudnak: azokkal a törvényhelyekkel (pl: hűtlen kezelés) amelyekre hivatkozva azok börtönbe ülnek, akár fel is lehetne menteni őket. Mert a gazdasági törvényeink ilyenek: gumiból vannak. Nem az adókulcsaink mértékével van a legnagyobb baj , hanem a jogbizonytalansággal. Ugyan a törvényeket tilos visszamenőleges hatállyal hátrányosan változtatni, de az APEH tájékoztatókra ez nem igaz: sőt az Alkotmánybíróság döntése szerint ezekre hivatkozni sem lehet érvényesen. De próbáljon meg bárki az éppen aktuális apeh vélemény ellen lépni !! Az, hogy ők majd pár év múlva visszamenőlegesen - hátrányosan megváltoztatják az álláspontukat: erre az alkotmánybíróság cinikus válasza: nem az apeh tájékoztatókat , hanem a törvényt kell betartani. És én ezért félek, amikor a mostani ellenzék elszámoltatásról beszél...

jjulie 2010.03.19. 20:33:14

@másikpista:

mond ki bátran: nem is ember
lehet vala tenni bármit akár a tárgyakkal, növényekkel, vagy állatokkal

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:33:33

@napkutya: igen, adatlapom nyilvános. 26 éves, 182 magas vékony colos :D
ja és ápolónéni :D hogy legyen eü. ügyelet is blogozás közben :D
remélem orvos is van a csapatban :)

mrs. white 2010.03.19. 20:34:05

Tölgyesi szerint 97-2002 között volt nagyjából elfogadható a z ország növekedése a 73-as olajválság óta. Az a mocskos fidesz ezt is megcsinálta.

tlvajferi 2010.03.19. 20:35:03

fleto!

ne érdekeljen ez a kib*szott k*rva ország!
menj haza!
vidd magaddal a gordont, lendvait és az egész hazaáruló mszps bagázst!
csak vigyázz, nehogy gázában szálljon le géped!
ott nem fogod megúszni!

fell bandi 2010.03.19. 20:35:36

@combo: Nem vagyok ugyan T.G., de erre én is tudok válaszolni. A törvény egyértelmű: listán csak azok a pártok szereznek mandátumot, amelyek 5 % fölött teljesítenek. Ekkor tehát nem lennének listás képviselők. De a kérdésfelvetés abszurd, olyan lehetőség szinte elképzelhetetlen, hogy senki ne érje el ezt a szintet. Csak akkor pl., ha a szavazók tömegestől érvénytelenül szavaznának a listás helyekre. De ilyen sosem lesz szerintem...

jjulie 2010.03.19. 20:35:46

@gyöngyök:

ha megigéred, hogy nem csak olvasol, hanem többször irsz is, visszafogom magam

jjulie 2010.03.19. 20:37:13

@mrs. white:

tegnap még erról írtál mennyire mellétrafál mostanában a tölgyesi, előkeressem?

török gábor 2010.03.19. 20:37:54

@combo: választási rendszeres órákon a hallgatók is mindig ezt kérdezik, pedig ilyen eset kizárt. amúgy új választást kellene kiírni.

old_field 2010.03.19. 20:38:00

@mrs. white: kösziiiii, baromira érdekes, színes politikus-elemző !
(Tölgyesi)

mrs. white 2010.03.19. 20:38:23

tölgyesi most fogja értékelni fleto produkcióját.

jjulie 2010.03.19. 20:38:31

@colosgirl:

3 méret még hiányzik, az eddigiek nagyon rendben

brovill 2010.03.19. 20:39:04

A baloldalt kepviseli,nem orbanorbant,es kiemelkedett az Onossegbol,lsd Magyarorszag jo kapcsolatait a kulvilaggal a gyurcsanyi eraban.Kapott eleg visszajelzest a tovabbi meneteleshez, ugy tunik egyedul van de ma is latszott:nem!

mrs. white 2010.03.19. 20:39:43

@jjulie: Mindig érdekel a véleménye, ettől függetlenül a kettő nem zárja ki egymást csak nálad.

combo 2010.03.19. 20:40:13

@jjulie: Köszönöm.

"Ekkor tehát nem lennének listás képviselők. ... Csak akkor pl., ha a szavazók tömegestől érvénytelenül szavaznának a listás helyekre."

Hm, na vajon milyen hatékony képviselő-felezés jutott eszembe? :-D (Bár jómagam a listát igazságosabbnak tartom, mint az egyéni képviselőket, mert Magyarországon egyéniben is mindenki csak a pártot nézi.)

tlvajferi 2010.03.19. 20:40:28

fleto!

pofa kell ahhoz, hogy te értékelj bármit is!
te voltál hazánk történetének legsz*rabb miniszterelnöke!
szálasi hozzád képest egy kényes úriember volt....

pannonfunk 2010.03.19. 20:41:16

@török gábor: És az összességében negatív töredékszavazat az országos listán? Erre sincs sok esély, de a fidesznek lehet rá valamennyi az idén...

mrs. white 2010.03.19. 20:41:17

@jjulie: Egyébként az a jövöre vonatkozott ez meg a multra tett kijelentés. Az nem ugyanaz.

combo 2010.03.19. 20:41:42

@török gábor: Köszönöm a választ. :-) Akkor az Ön óráira hozzám hasonló kukacoskodó hallgatók járnak...

_nyuszi_ 2010.03.19. 20:41:55

@jjulie:
igen. a következő 4 évben.
nem véletlenül vannak most csendben!
nem azért, mert nincs programjuk!

elfelejtette 2010.03.19. 20:43:02

Ha uj partot alapit Gyurcsany, remelem nyilt palyazatot hirdet a part nevere.

_nyuszi_ 2010.03.19. 20:44:16

@napkutya:
ezért mondtam, hogy remélem , hogy nem kúrják el.
tapasztalatból tanul az emberfia.

gyurcsány fetisiszta 2010.03.19. 20:44:24

Feri egy ponton taktikázta el magát. Ebben az országban van 5-6 nagy ember akinek a támogatása, de legalább tűrése nélkül nem lehet hosszútávon a politikában labdába rúgni.

Viszon ezen 5-6 emberből kettő (Csányi és Demján) nyilvánosan elkötelezte magát GyF utálata mellett.
Innentől kezdve már az ő "szavahihetőségük" is a pakliban van.

Az meg fontos

Egyértve TG felvetésével, hogy ez a kezdete volt GYF politikai visszatérésének, annak eredményessége alaposan me

Tibike15 2010.03.19. 20:45:34

Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol még egyszer a hatalom közelébe juttatják a Gyurcsányt. Nagyon sokba kerül nekem az ő pár éve már így is. A beígért adócsökkentésből egy masszív adóemelés lett.

gyöngyök 2010.03.19. 20:46:00

@lüke: @Mike36: És több millió ember egyedi döntése alakítja a gazdaságot...

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:47:46

@combo: ezért lenne jó a kétkamarás. lenne 150 egyéni körzet ami mellé a nemzetiségek delegálnának olyan 20 főt megy érdekvédelmi szövetségek, szakszervezetek. lehetne olyan 190 fős alsóház és lenne egy 120 fős felsőház, tisztán pártlistáról. és az is már némi csökkenés. 386 helyett 310. de nem a parlament a sok. a helyi képviselők száma. pl. bp. is 23 önkormányzat, mindenhol 20-25 körüli képviselővel és a városháza a maga 66 főjével. 10 milliós országnak van 386 képviselője, egy 1,7 milliós városnak 500 felett. ez a sok. parlament lehetne kétkamarás 310 fővel. de budapesten pl. csak egy választott testület kellene. elég lenne az a 66 ember a várost elirányítani. és a megyei közgyűlések meg a vidéki városoknál is lehetne csökkenteni. ha jól tudom, (valaki megírhatná a pontos számot) kb. 30 ezer képviselő van az országban? ha első lépcsőben le lehetne vinni 20 ezer körülire már siker lenne.

Ordnassac 2010.03.19. 20:48:41

@bigapples: LOL, erre látod nem gondoltam. :-D

gyöngyök 2010.03.19. 20:49:56

@jjulie: "sajnos" nem a Te stilusod rémiszt el..De megtisztel a felajánlásod:)

Lucilius 2010.03.19. 20:50:58

@török gábor:
És mi van akkor ha minden párt 100% felett teljesít? ;-)

gyöngyök 2010.03.19. 20:51:20

@Tibike15: Azért érdekelne, hogy a saját személyedet - családodat- illetően ez miben jelentkezett. De csak a konkrétan téged érintőről beszélj, légyszi!

jjulie 2010.03.19. 20:52:56

@gyöngyök:

viszont az élő gazdasági tapasztalataid jól jönnének ide

anti76 2010.03.19. 20:53:06

gyurcsánynál megakadt a lemez, ezt a szöveget nyomja amióta elnök lett ebből a deviáns marhából. A legidegesítőbb, amikor ezzel a baloldali progreszióval fáraszt, amikor magyarországon, meg máshol se egy szabad választást se nyertek, a ruszkik ránkerőszakolták.
'56-ban el is küldtük volna őket a p.csába, a ruszkik ismét itt tartották őket erővel. Hogy egy ország se emelkedett ki őt idézem " radikális, antidemokratikus eszközökkel" tartósan. És Sztálin? Nem ő tette szuperhatalommá Oroszországot? Más radikális antidemokrata vezetőt is lehetne mondani Mátyástól Napóleonig.

2010.03.19. 20:54:25

Gyurcsány az egyetlen, aki a baloldali szavazókat mozgósítani képes. Ezért állt az előadói pulpitusra. A gyurcsányi évek megítélése pedig ellentmondásos, korántsem olyan egyöntetűen negatív, ahogy Orbánék azt megpróbálják beállítani. Az őszödi beszédet homlokegyenest másképp ítélik meg az ellenérdekelt felek, de ebben semmi különös nincs. Más országokban is gyakori, hogy politikusok, történelmi személyiségek tevékenységére totálisan ellenkező előjellel mondanak véleményt az emberek.

gudmen 2010.03.19. 20:54:30

egy beteg jellem haláltusája..világviszonylatban is elismerésre mélto a teljesitménye, aki nem egy hanem pártot rántott magával a poltikai "feketelyukba"..

stratez 2010.03.19. 20:54:40

Nem várta meg Gyurcsány a választásokat, már előtte bejelentette igényét a pártra. A pártvezetésnek legkésőbb áprilisban el kell hogy döntse, felveszi a kesztyűt, kard ki kard, vagy beengedik ezt retardált hatalommániást megint a porcelánboltba. Ami biztos, a porcelánbolt nem kér belőle, és ezt a választásokon kifejezésre is juttatja.

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 20:55:13

szekeres interjút adott:

"Arra a kérdésre, jó-e a pártnak, ha a pillanatnyilag igen népszerűtlen Gyurcsány Ferenc beszáll a kampányba, a honvédelmi miniszter azt mondta: a választásra készülődésben egyértelműen meghatározottak a szerepek, a kampány élén Mesterházy Attila miniszterelnök jelölt áll, a többieknek pedig őt kell támogatniuk. Ha ehhez Gyurcsány Ferenc vagy bárki más hozzá tud tenni, az fontos lehet.

Értékelőjében csupán egyszer említette Mesterházy Attila nevét, Szekeres Imre mégis biztos abban, hogy Gyurcsány Ferenc kiáll az új miniszterelnök-jelölt mellett. Ha nem így lenne, a volt kormányfő lemondana a helyéről az MSZP országos listáján, ez a mindenkitől elvárható magatartás - hangsúlyozta a párt elnökhelyettese."

van egy jól eldugott félmondat a mesterházyra vonatkoztatva. ha nem támogatná gyurcsány m.a.-t, akkor lemondana a listás helyéről. nocsak :)
csak nem csatároztak már erről a háttérben?

jjulie 2010.03.19. 20:55:21

@gudmen:

nana, nyugtával dicsérd....

gudmen 2010.03.19. 20:56:23

mármint 3 pártot...

combo 2010.03.19. 20:56:30

@colosgirl: Nos, én a parlament létszámának csökkentését egy szimbolikus dolognak tartom... Nem várok ettől pénzügyi megváltást, csak egyszerűen sokallok 386 szavazógépet.

Amúgy az önkormányzatoknál tényleg lehetne spórolni... Minek egy olyan faluba főállású polgármester nagy hivatallal, ahol már iskola sincs? Nem azt mondom, hogy ne legyen önrendelkezésük. De legyen, csak önkéntesen, jelképes tiszteletdíjjal, ahogy a mezei falusi képviselő többsége "működik". Mindezt minimális hivatallal.

2010.03.19. 20:56:56

Ami Demján elkötelezettségét illeti: az ő hitelességét azért erősen megkérdőjelezi az, ami a cégei körül történik külföldön. Ott kb. olyan színben tűnik fel, mint ahogy itt a multikat megítélik sokan.

2010.03.19. 20:58:43

Nehezen lehet retardált hatalom mániákusnak nevezni egy politikust, lévén minden politikus alapvető érdeke, hogy hatalomra kerüljön. Orbán nem retardált hatalom mániákus?

tlvajferi 2010.03.19. 20:59:01

te fleto!

arról mesélj, hogy több mint 700 iskolát zárattál be! az épülewteket elkótyavetyélted a haverjaiddal együtt!

arról mesélj, hogy "országrablásod" alatt a dolgozók bére reálértékben a felét sem éri!

arról mesélj, hogy a magyar átlagpolgár fizetése háromnegyedét a közműszámlákra költi!

arról mesélj, hogy a gáz árát emelted! nem is egyszer! mi az hogy! nagyon is!!! az anyukád mit szólt hozzá?

arról mesélj, hogy hitler röhögve koccint egészségedre sztálinnal a pokolban, ,mert mindketten büszkék lennének rád!!!

az édes anyukáját annak a magyar médiának , ameléy egy ilyen szemét "országértékelést"közvetíti

jjulie 2010.03.19. 20:59:34

@Zoltanius:

hogy afarncba tünne fel, és nem is csak úgy tűnik fel hanem olyan is

ha nem olyan lenne, menne a kukába

a "jóságos" cégmentalitás a fidesz meg a kiscsikaja meséje kisgyerekeknek

szotyirapénzt 2010.03.19. 21:00:09

Nem lepődnék meg (sőt fogadásom van rá), hogy GYF a mai "értékelésével" hagyományt akar teremteni. Azaz lesz ilyen 2011. márc. 19-én is, és később is.

El tudom képzelni, hogy számára a jelenlegi mszp (mint párt) elveszett, pontosabban veszthető alakulat. Azonban ő ott akar lenni, ha törik, ha szakad a parlamentben. A lebénult mszp hátán. Később megpróbálhatja a pártot (fidesz mintára) átalakítani, vagyis lényegében egy személy köré átépíteni. Azt is lehetségesnek gondolom, hogy ez viszonylag simán sikerülni is fog neki. Egyszerűbb is lenne, mint új pártot "csinálni". Habár az sem kizárt. Ha most nagyot bukik az mszp, a jobbik pedig nagyot nyerne, akkor a következő években a mérleg nyelve nagyon kilenghet jobbra. Talán ez érdeke is GYF-nek. Aztán 4/8 év múlva már sokan nem fognak emlékezni az "elqrásra" sem. Akkor pedig lehet még nagy kilengés balra. A fidesznek, szerintem nagy felelőssége, hogy azt a bizonyos ingát középen tartsa. Remélem. Persze recesszióban kormányra kerülni nem feltétlenül főnyeremény.

gudmen 2010.03.19. 21:00:26

@jjulie:
egyszerü statisztika amiröl az elözöekben már irtak...ha az idösebb generácio kikopik gy.f. és az mszp mögül.. "küszöb" párt szintre redukálodik az mszp..az szdsz gyakorlatilag megszünt..az mdf kérdöjeles

bigapples 2010.03.19. 21:02:36

Az origon a szokott módon elemzik a beszéd tényállításait, Gyurcsány 8 állításából 2-t találtak igaznak, a többi kétséges, pontatlan vagy hamis állítás, lol.

jjulie 2010.03.19. 21:02:53

@gudmen:

és ezt past perfect-ben mondod a gyurcsányra?

tlvajferi 2010.03.19. 21:04:15

te fleto!

ugye nem véletlenül választottad március 19-ét?

ezen a napon szállták meg náci haverjaid hazánkat!

valld be, országértékelőd egy jelképes megszállásra utalt. az jelenlegi izraeli megszállásra !!!

ati27 2010.03.19. 21:05:04

Szerintem Feri egy beépített fidesz ügynök.. :) ezen gondolkozom évek óta. Szerintem rájöttek, hogy az MSZP-t legegyszerübb belűlről kicsinálni.. :)

Átvitel honvéd 2010.03.19. 21:06:18

Gy. Ferenc egy nullszériás, egy elmebeteg ( (c) Pataky) . Ennél tömörebben ezt nem lehet megfogalmazni, asszem. ...Rossz nyelvek mondják, a Lipót eladását valójában nem Kóka milliárdos nagyságrendű mutyija motiválta, hanem Gy. idővel jól megérdemelt forgalomból kivonását kívánták így megnehezíteni.

Szóval sz.tem elég nagy szégyen, hogy ez a jancsibohóc még ott lehet a magyar politikai porondon. Torgyán, Csurka kétség kívül ügyetlen kezdők voltak hozzá képest.

gudmen 2010.03.19. 21:06:24

@jjulie:
akár..
gy.f. 4. éve a politika "hösi" halottja..

jjulie 2010.03.19. 21:06:49

@tlvajferi:

na gyorsan még két versszakot a kurucról, és mehetsz lefeküdni

tölgyes 2010.03.19. 21:08:57

@Diocles: Az Ön hite ellenére számomra nem olyan fontos TG és nem őt bántom, hanem leírtam a véleményemet arról amit írt.. Ha pedig Ön azt hiszi, hogy az a jó elemző, amelyik nem mondja meg, hogy mivel ért egyet s mivel nem.. akkor csak lelkesedjen. TG. szerint Gyurcsány ott fog ragyogni a baloldali hívők egén..Abban TG-nek igaza van, hogy Gyurcsány ezt akarja.. de ez a szándék, - mármint hogy Gyurcsány ragyogjon a baloldaliak egén - vajon egybe esik-e a baloldali közönség vágyaival.. MERT HOGY AZ MSZP-BALOLDAL MAI SANYARÚ ÁLLAPOTÁNAK FŐ ELKÚRÓS MESTERE MAGA GYURCSÁNY.. Aki a baloldalon ezt akarja vajon jót akar-e a baloldalnak.. vagy inkább jót tesz-e a baloldalnak?? Vagy a baloldalnak inkább arra volna szüksége, hogy végre megszüljön egy hiteles baloldalit.. mert hiteles ember Gyurcsány köpönyegéből nem fog előbújni!

mrs. white 2010.03.19. 21:09:06

@jjulie: Tölgyesi szerint tipikus szekta beszéd volt fletóé. amikor egy párt kisméretüre zsugorodik szektaként kezd viselkedni. Nem érdekli a külvilág, sőt teljesen megvan győződve hogy a jövő majd igazolja az elképzeléseit. A szekta főnök a szektatagoknak tartott beszédet és nem érdekelt hogy a jobboldal vagy bizonytalanok mit gondolnak róla, csak a keménymag szektatagok urnához csábítása a cél. Egyúttal egyértelművé is tette hogy a szektát csak ő vezetheti mert neki van meg a képessége a szektatagok mozgósítására.

Ha hárompárti parlament lesz a fidesz bajban lesz mert két küldetéstudattal rendelkező párt fogja örölni jobbról és balról.

Átvitel honvéd 2010.03.19. 21:09:22

@jjulie: nem valószínű, hogy a Kurucról idéz, ha nehezményezi a nyilas hatalomátvételt...

jjulie 2010.03.19. 21:09:35

@gudmen:

ha te mondod....

de pl van itt egy török nevű aki politológusnak adja ki magát, és kicsit másként látja....véletlenül én is

Kenedy1 2010.03.19. 21:10:51

Ez az ember még él? Már rég fel kellett volna akasztani.

tlvajferi 2010.03.19. 21:11:07

@jjulie: a válaszokat megtalálod itt
ez egy zsidó portál (ha el tudod olvasni)

Ynetnews: Israel at Your Fingertips

lüke 2010.03.19. 21:12:23

@bigapples: ez nekem nagyon tetszik
olyan mint a gyontató atya:)

Átvitel honvéd 2010.03.19. 21:12:37

@jjulie: tényleg nem ingem, nem gatyám (sosem láttam korábban), de konkrétan azt írja: "ugye nem véletlenül választottad március 19-ét? ezen a napon szállták meg náci haverjaid hazánkat!" ...Vagy nincs ellentmondás? (...Vagy a kuruc nem náci?)

jjulie 2010.03.19. 21:13:04

@mrs. white:

ezt én már hetekkel ezelőtt itt megirtam, beszélni fogok a tölgyesivel, ha nem említett egy jjulie-t forrásként a törökgáborelemezről

Lacc78 2010.03.19. 21:13:48

A feltámadás-elmélettel csak az a gond, hogy ez az ember már soha többé nem fog tudni tömegeket maga mellé állítani. Azt csak akkor tudta megtenni, amikor épültek az autópályák, hidak, stb. rengeteg hitelből, és nem az adóforintjainkból.

A nyugdíjasok csápolhatnak még neki, de az soha nem nyer választást, akit kevesen szeretnek nagyon. Az nyer választást, akit sokan szeretnek egy kicsit.

A Demokratikus Charta szerintem is párttá fog alakulni, de Gyurcsány Ferenc soha többé nem fog választást nyerni.

tlvajferi 2010.03.19. 21:14:33

@jjulie: s, ha az előbbi nem elég, itt van egy másik portál, a románok is fel vannak háborodva izrael pofátlansága miatt és már nem a magyaroktól féltik erdélyt:

www.adevarul.ro/international/europa/Avioane_de_spionaj_israeliene_au_survolat_Romania_0_227977212.html

6.Lenin 2010.03.19. 21:14:35

@Zoltanius:

"A gyurcsányi évek megítélése pedig ellentmondásos, korántsem olyan egyöntetűen negatív, ahogy Orbánék azt megpróbálják beállítani."

Ebben igazad van,már csak a viszonyítás pontját kell meghatározni.

1 a zsiráf feje búbja
2 bányász béka feneke

lüke 2010.03.19. 21:14:49

@tlvajferi:
nem
a Demokratikus Charta felkérésére, ezen évforduló alkalmából
oda van írva:)

gudmen 2010.03.19. 21:15:17

@jjulie:
aggodalmatok eltulzott, gy.f olyan mint a bárányhimlö, csak egyszer kaphatod el a betegséget és onnatol immunis vagy rá, azt gondolom a társadalom jorésze megtanulta legyözni ezt a fajta kórt amit gy.f. hurcolt be elmebajának dzsunegléböl..
de szavad ne feledd, 2014-ben visszatérünk rá..

jjulie 2010.03.19. 21:15:37

@Lacc78:

és a fidesz lufi kipukkanása a zászlószökevények randalirozása melletti helyzet már ki van próbálva?

sanyix 2010.03.19. 21:17:10

szerintem kurvajó volt ez az évértékelő, bár inkább arról szólt, hogy 2002 óta milyen jó, 98-02-ben meg milyen szar volt.

De gratulálok gyurcsány úrnak, meglepően jó beszéd volt... annyit röhögtem rajta mint egy jó standup comedyn :D

mrs. white 2010.03.19. 21:17:12

@jjulie: Így már nincs más opció drukkolok az lmp-nek hogy kerüljön be.
ha bent lesz akkor meg az én veriom jön be a fidesz egyetlen szövetésgese lesz a parlamentben. Mégha formálisan nem is lesz az.

Felőrli a maszopot és ő lehet az új baloldali váltópárt. Hosszú távon talán ez lenne a legjobb. Majd az idő megmondja.

tlvajferi 2010.03.19. 21:18:07

@lüke: ho a p*csába volt az a demokratikus charta, mikor emberek szemét lövette ki a fleto?!?!

ez lenne demokratikus?
az anyukáját annak a chartának!

tölgyes 2010.03.19. 21:19:22

@Zoltanius: Ön azt gondolom, hogy téved.. ha úgy lenne, ahogy Ön állítja, akkor már régen ő vezetné a listát.. a helyzet az, hogy Gyurcsány meg tudja nyerni a szűk, nagyon hívő réteget.. azt a réteget, amelyik az MSZP-re szavaz ha esik, ha fúj...(Tölgyessy is nagyjából erről beszélt).. ehhez - már a törzsközönség megszólításához - nem kell Gyurcsány.. bár tagadhatatlan, hogy az ő számukra - megint csak a szűk törzsközönségről van szó - Gyurcsány minden egyes szava cseppentett méz...:::))).. No de vajon elegendő-e ez bármire is??, Vajon mit fog kezdeni a párt a választás után pozicióját veszített elit százaival, aki Gyurcsánynak köszönhetik, hogy lapátra kerülnek..???Már ennek a körnek se feltétlenül kedves Gyurcsány és az ő cseppentett mézre emlékeztető szép szavai..::))

colosgirl (törölt) 2010.03.19. 21:19:33

@sanyix: nagyon jó összefoglaló, de az úr az jelentős túlzás. :)

jjulie 2010.03.19. 21:20:12

@tlvajferi:

jól nyomod, teccik, nem akarod közelebbről hol is van az a picsába?

jjulie 2010.03.19. 21:22:30

@tölgyes:

igen azt a szűk réteget, amely 2006-ban visszaültetett valakit a csarepadra, nem emlékszel rá, hogy is volt az

tlvajferi 2010.03.19. 21:24:47

@jjulie: és elfelejtettem valamit jjulie:

nemvagyok rasszista, azon kevesek között vagyok magyarországon aki, cigányoknak is munkát adott!

kérlek ne kurucozz le!

az előbbi portálon, melyet izraeli pénzből hoztak létre és üzemeltetnek, a "rasszista zsidőgyűlőlő román hazafiak" ítélik el izraelt a berepülés miatt!!!
vállaják az üldöztetést, a kirekesztést, ugyanis a románok szeretik hazájukat...

Lacc78 2010.03.19. 21:27:00

@jjulie: Randalírozás már biztos nem lesz (nem lesz rá ok, csak akkor, ha a Jobbik tényleg az MSZP kreálmánya). Gyurcsány Ferenc, mint politikus pedig MEGBUKOTT, ma az egyik legutáltabb ember Magyarországon. A fiatalok soha többé nem fognak melléállni, még ha baloldaliak, akkor sem.

gyöngyök 2010.03.19. 21:27:24

@combo: Ez egy érdekes kérdés lehetne, ha a frázisokon túl nézünk. Ha a frakciófegyelem -egyébként szerintem törvényellenes- intézményét nézem, akkor 15-20 fős parlament is elég lenne ( a száma attól függene, hogy egész számokkal hogyan lehet a választási eredményeket leképezni ) . ha valódi demokráciáról beszélünk, akkor azt is érdemes megvizsgálni, hogy a példaként említett , kisebb parlamentek képviselői mekkora apparátussal-szakértői gárdával..stb dolgoznak. A 3300 önkormányzat rengeteg - de hát ez 2/3-os törvény, és nem tetszett az ellenzéknek- mert a kistelepüléseknek valóban nem lenne előnyös - nálunk kiskirályságok vannak, mint Csák Máté idején, ezért ragaszkodnak az önállósághoz. Szinte ingyen polgármesterség? Ez nagyon nem szimpatikus. Mind a szocializmusban a társadalmi munka. Ezt csak az tudja megtenni,aki tőkejövedelemből és nem személyes munkavégzésből él. Egyébként meg hogy lehetne valakitől jó munkát számonkérni, ha nem kap érte semmit ? Milyen alapon? Nekem az az elvem, hogy a jó munkát meg kell fizetni. Persze annyira, amennyiért még éppen érdemes jól elvégezni. ( Csak ember legyen, aki ezt az összeget megállapítja..)

Lacc78 2010.03.19. 21:29:00

@mrs. white: Az LMP sosem fogja helyettesíteni az MSZP-t. Az előbbi kifejezetten a balos érzelmű fiatalokat célozza meg, az utóbbi szavazói pedig szinte kizárólag nyugdíjasok.

Átvitel honvéd 2010.03.19. 21:29:01

@jjulie: igazad van, elnéztem. Március 19.-ére a német megszállás esik. (Bár még mindig nem valószínű, hogy ezzel a hozzáállással a kurucról idézget).

elfelejtette 2010.03.19. 21:29:47

@jjulie: Maga szerint egy balatonoszodi beszed nelkuli, nemmilliardos, nemelozociklust vegignyomo Orban ellen lehet olyan jol mozgositani, mint Gyurcsany ellen? Szerintem kudarcra van itelve a dolog.

tölgyes 2010.03.19. 21:30:28

@jjulie: drága hol van most az a 42%??? Ott csápol a Jobbik háta megett az öt keleti megyében, ahol már fölényesen verik az MSZP-t.. na azokat nem tudja már megszólítani Gyurcsány...ezért néz ki a dolog úgy, hogy még a Jobbik is megverheti...:) Tudja az elmúlt évben Feri minden megszólalása után 2-3%-ot veszített az MSZP a támogatottságból...::)) Nem lennék meglepve, ha most is ez történne.. de a hívők azok mennek.., de azok mennek úgy is...:)

tlvajferi 2010.03.19. 21:30:46

@jjulie:
egy "kurucos náci"-val?

jjulie 2010.03.19. 21:31:14

@Lacc78:

ezek megkérdőjelezhetetlen végkövetkeztetések, hol az előjáték?

végig olvastad a kutyaütő törökgábor beharangózóját kicsit feljebb?

Átvitel honvéd 2010.03.19. 21:32:05

@tlvajferi: Ja, jogos... Bár nem tudom, mit kellene várni egy látszatszervezettől, amely alapvetően az MSZP politikai rehabilitációja céljából jött létre, és aki szerint mindenki antidemokratikus, valamint náci és antiszemita, aki nem az SZDSZ és az MSZP prominensei által előadott dallamra szeretett volna táncolni.

mrs. white 2010.03.19. 21:32:19

@gyöngyök: A fidesz, mai hír szerint neki megy az önkormányzati rendszernek.

Kérdés hogy hogyan? 2/3 birtokában jól vagy rosszul, vagy 2/3-ad híjján alkuval jól vagy rosszul.

Valamit azért már kezdhetnének vele

tlvajferi 2010.03.19. 21:32:22

@jjulie:
soha nem iszom sört, ugyanis szeretm hazámat

tarzus 2010.03.19. 21:33:37

Kedves Török Gábor!

Ön szerint endogén feltöltéssel aktivizálódik Gyurcsány Ferenc, vagy inkább a Bauer Tamások akarnak belőle hősi halottat csinálni?

jjulie 2010.03.19. 21:34:07

@tölgyes:

hol volt gyurcsány 2001-ben?

mrs. white 2010.03.19. 21:34:46

@Lacc78: Az élet már csak olyan hogy az emberek meghalnak. Statisztikailag a nyugdíjasok hamarabb mint a fiatalok. Az idő az mszp ellen és Lmp melett szól.

gyöngyök 2010.03.19. 21:36:10

@lüke: Szerintem pedig diktaturának hivják azt, ami nem igy működik, de legalábbis szocialista piacgazdaságnak. Minden egyes család/egyéb egyedi célok, preferenciák alapján dönt. És pont azért mondja most sok közgazdász, hogy baj van az eddigi közgazdasági elmélettekkel, mert azok - mármint a polgáriak- mind abból a feltételezésből indulnak ki, hogy mindneki a profit/jövedelem maximalizására törekszik. Kiderült ez messze nem igaz.Csak egy egyszerű példa. Mindig én kerestem lényegesen többet, mint a férjem, mégis én maradtam otthon négy évig a gyerekekkel. De sokan vannak úgy, hiába kapnának állást vidéken, nem hajlandók Bp-et elhagyni...stb

jjulie 2010.03.19. 21:38:33

@elfelejtette:

és egy aláaknázott szarkupacot átvevő orbán ellen, akit egyik oldalról a gyurcsány előre megfontolt szándékú, bosszúból elkövetett ellenzéki magatartással fog tűz alatt tartani, a másik oldalról a nem kis lekesedést mutató jobbikosok, szemből az IMF és a saját, mannát váró választói.....hmmm

Lacc78 2010.03.19. 21:38:43

@mrs. white: Na ez már igaz. Csak így egy elég hosszú folyamat lesz.

tölgyes 2010.03.19. 21:39:03

@jjulie: MEDGYESSY HÁTA MÖGÖTT.. de aztán beleszúrta a kést..:)

tlvajferi 2010.03.19. 21:39:13

@jjulie:
köszönöm, de nőknek én szoktam fizetni.

bioLarzen 2010.03.19. 21:40:02

Az az alapvető baj, hogy nagyon könnyen lehet - sőt, szerintem szinte automatikus - hogy Gyurcsány ugyanazt az utat fogja választani "vissza a csúcsra" - vagy legalábbis azirányban - amit OV, és pont ez az, mi miatt én, aki 90-ben a Fideszre szavztam, annyira meggyűlöltem Orbánt. Sajknos, könnyen lehet, hogy az, aki ezt az embert 2014-ben megverheti, csak akkor kerülhet kihívó helyzetbe, ha ugyanazt csinálja - populistább lesz a populistánál. Akkor viszont máér semmivel nem lesz több erkölcsi alapja semmire, mint most OV-nek, hiába szerez esetleg addig többséget (nyugi, nem mondom, hogy szerintem így lesz, csak HA...)

Hülye játék ez... kár, hogy az ország múlik rajta.

bio

zsoltix 2010.03.19. 21:40:12

''Történelmi léptékben mérve hazánk legsikeresebb tíz éve van mögöttünk, mégis csalódottak, bizonytalanok vagyunk'' A mondat masodik fele igaz, az elso finoman szolva baromsag. Bar tiz evrol beszel a legeny, ebben van 2 ev Fityesz is, akkor megsem olyan rosszak, hogy oket is belevette a legtortenelmibb legsikeresebb 10 evbe? :)

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 21:40:55

@jjulie: Gyurcsány kiviszi az utcára majd a nyuggereket ?

kisa 2010.03.19. 21:41:19

Nos, nem tudom, mekkora igény van baloldalon a birkulásra, szerintem ott is elég nagy. És gyurcsány ebben nagyon jó. A jobboldaknak ott van orbán 20 éve, neki lehet azóta egyfolytában csápolni. Most megjelent ugyan a vona, akinek a még jobboldalibb jobbosok csápolhatnak, de lássuk, be, baloldalon ilyen figura nem volt 2004-ig. Hiánypótló a fazon, no, és lehet elmebetegnek, ripacsnak, bárminek titulálni, mégiscsak mozgósított majd' 2,5 milla embert 06-ban...
A mostani3 mio fidesz szavazóból azért közel 1mio proteszt-szavazó, ezt nem kéne elfeledni.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 21:43:29

@kisa: Fletó vagy feltámad vagy nem.

De én élvezettel fogom nézni a rángatózását. ;)

tlvajferi 2010.03.19. 21:43:33

@jjulie:
:-)
ezért nem is nagyon törekszik ígérgetni

viszont mehkapja büntetését, amiért felelőtlenül politikusnak állt: az egész ország birka módjára megy rá szavazni...

jjulie 2010.03.19. 21:43:34

@tölgyes:

vagyis nem volt látható, a kutya sem tudott róla, jött látott és mindenkit legyőzött

tehetséges ember, és jó életkorban van, és azt mondják akkor lesz jó vállalkozó valaki ha bukott már egyet kettőt

utáld, mondj és képzelj el róla sok rosszat, de ne írd le

tudod ki a konzulense, trénere, stb.?

mrs. white 2010.03.19. 21:43:54

@Lacc78: Egy olyan pártnál akinek több mint a fele szavazója nyugdíjas korú, valamint a magyarországi elhalálozás tükrében ez borzasztó rövid idő. Max 2 választás.

BUDAPEST 2010.03.19. 21:44:17

@gyurcsány fetisiszta: Attól, hogy Csányi és Demján nyelve beszorult Orbán seggébe, még nem biztos, hogy ők a királycsinálók.

Lacc78 2010.03.19. 21:44:46

@jjulie: Persze, többször is. Ha Gy.F. egyben akarná tartani az MSZP-t, hogy aztán visszatérhessen az élére, akkor igazán kivárhatta volna a választásokig hátralevő pár hetet, hogy aztán az MSZP-sek képébe vághassa, hogy "látjátok, nélkülem egy kalap sz@rt nem értek".

Lord_M_ 2010.03.19. 21:45:10

Jaj anyám, ugye ez nem teljesen komoly? Az MSZP 8 évét )mert ő is csak 2002-től mér ahogy nézem) az ország legsikeresebb évtizedének titulálja? Akkor mi a fene történt a Szlovákoknál ? Mert ha a mi teljesítményünk a siker...akkor az ott maga az Isteni csoda...

Nem nagyon tudom elhinni, hogy ezt komolyan gondolhatja, és hogy van aki ezt elhiszi...

Azt még megértem, hogy nem mindenki egyformán ítéli meg az őszödi beszédet, pedig egyértelmű, mindenféle belemagyarázás nélkül, tisztán kimondja, hogy mindent a választásmegnyerésének rendeltek alá, "nem tudtok egyetlen olyan intézkedést mondani amire büszkék lehetünk" ... Minden buzdító szándék ellenére, had kérdezem meg, mégis ki a fene tudott volna tenni az ellen, hogy nekormányozzanak... Csak nem véletlenül a miniszterelnök személyesen? Ki a fene állította össze a kormányt? ki határozta meg, hogy melyik poszton ki fog ülni ? És kimagyarázza, és megmondja, hogy ő volt az egyedüli őszinte. (Ami jelképesen még igaz is, mert őszintén elmondta hogy mit nem tettek meg, és hogy hová süllyedtek 2006 végére... )

nem, nem nagyon nem vagyok képes ezt megérteni... elhinni... Minden tisztelettel és elismeréssel a sikeri iránt, azért ennek az embernek tulajdonképpen börtönben kéne ülnie... meg még pár kollégájának...
(költségvetési számok meghamisítása nálam már bőven ebbe a csoportba tartozik)

/me hitetlenkedve ül és nem érti...

gyöngyök 2010.03.19. 21:45:17

@mrs. white: Értem. Most már lehet, mert nem a Gyurcsány mondja . Sőt már a Gyurcsány nem is akarta az önkormányzati reformot ! Istenem , elvesztegetett 4 év csak azért, hogy Gyurcsány terveinek ellentmondjanak. 2006 ban a Fidesz meg sem próbálkoztak azzal, hogy elmondja saját terveit az átalakitásról, csipőből meglovagolták az érintettek ellenállását. De Te komolyan gondolod, hogy OV meg mer kockáztatni egy önkormányzati választáson való rossz szereplést? Sajnos szerintem legalábbis őszig -osztogatni fog , nehogy elbukja. Sőt azon sem csodálkoznék, ha kijelentenék, hogy nem is olyan fontos az EURO bevezetése, inkább javitsunk a saranyú nép helyzetén. ( Megjegyzem nagyon hiányoltam az EURo bevezetése hátrányainak ismertetését is. Persze erről nem lehetett beszélni, hiszen ha Gyurcsánynak nem sikerült,akkor biztosan, egyértelműen be kellett volna vezetnünk. )

jjulie 2010.03.19. 21:45:46

@tlvajferi:

egy igazi férfinek fizetnek a nők, mert egy igazi férfinak olyan nője van aki nem hagyja, hogy gyámolítsák

BUDAPEST 2010.03.19. 21:46:09

2014-ben Gyurcsány Ferenc alakit kormányt.

Lacc78 2010.03.19. 21:46:21

@mrs. white: Legyen igazad. Nekem nem a baloldalisággal van bajom, hanem Gyurcsánnyal és a sleppjével.

nigh5 2010.03.19. 21:46:28

Ez az ember hosszú távon több bajt hozhat az országra, mint Kun Béla, Sztójay, Szálasi, Rákosi és Kádár együtt. Életveszéyes, mert nem csak idióta, nem csak balfácán, nem csak tudatlan, de tényleg az hiszi magáról, hogy ő szarta a spanyolviaszt.

BalOldMan 2010.03.19. 21:47:03

Nincs új a Nap alatt. Már megint egy választás. Már megint tuti közvélemény-kutatással. Repkednek a százalékok ide-oda.
Nézegettem a 2002 és 2006-s előrejelzéseket, és mondhatni nem nagyon jöttek be a "jóslatok".

jjulie 2010.03.19. 21:48:08

@tlvajferi:

az orbánról beszélsz?

6.Lenin 2010.03.19. 21:48:28

@jjulie:

"...és azt mondják akkor lesz jó vállalkozó valaki ha bukott már egyet kettőt"

Vagy van 1 stramm anyós,a nej nem is olyan érdekes.
Sötétben minden macska fekete.

Lacc78 2010.03.19. 21:48:34

@jjulie: Új pártot vagy frakciót. Vannak erről cikkek mostanában, hadd ne keresem már elő őket.

BUDAPEST 2010.03.19. 21:48:53

Minél tehetségesebb valaki, annál dühödtebb reakciót vált ki ellenfeleliből. Ezt látom Gyurcsánnyal kapcsolatban is.

jjulie 2010.03.19. 21:49:12

@BalOldMan:

de akkor még nem volt törökgáborelemez, ide figyelj ne a csalókra

Lacc78 2010.03.19. 21:49:43

@jjulie: Új pártot vagy legalább frakciót. Vannak mostanában cikkek erről, hadd ne keressem már elő őket.

BUDAPEST 2010.03.19. 21:50:26

A fő különbség Gyurcsány és Orbán közöttt, hogy Orbán mesterkéltebb. A politikai szélkakasok versenyét utcahosszal nyeri.

Lacc78 2010.03.19. 21:50:41

@BUDAPEST: Igen, a dühödt reakciók kiváltásában rendkívül tehetséges :).

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 21:50:45

@BUDAPEST:" BUDAPEST 2009.11.19 14:14:13
Nekem az jön le a cikkből és a hozzászólásokból, hogy minél tehetségtelenebb, sikertelenebb valaki, annál jobban gyűlöli azokat, akiknek Isten egy picivel többet adott."

XD xD xD droid...

tlvajferi 2010.03.19. 21:50:53

@jjulie:
elnézést, de szőke vagy?

jjulie 2010.03.19. 21:51:17

@6.Lenin:

neked tudnod kell, hogy egy stramm anyósnak éles szeme van, nagyon válogatós, és lepofozza a lányát ha egy lúzerbe habarodna bele

és itt nem volt lepofozás

jjulie 2010.03.19. 21:52:02

@tlvajferi:
nem, ősz és gábor vagyok, de nem török

jjulie 2010.03.19. 21:53:15

@tlvajferi:

nem, ősz és gábor, de nem török

BalOldMan 2010.03.19. 21:53:50

@jjulie:
Itt sokan látnak a jövőbe.
Engem érdekelne hogy csinálják.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 21:53:53

@jjulie: "és itt nem volt lepofozás"
Ott voltál? Rokon vagy? Személyesen Totó kutya?

tlvajferi 2010.03.19. 21:56:05

@jjulie: tudom, abból amit leírtál, kiderült:

"egy igazi férfinek fizetnek a nők, mert egy igazi férfinak olyan nője van aki nem hagyja, hogy gyámolítsák"

ez olyan volt, mint1+1=1

kisa 2010.03.19. 21:56:23

@Lacc78: Szerintem orbán legalább annyira megosztó, mint gyurcsány, csak valahogy a balosok nem szoktak annyira anyázni - lehet, azért , mert a nyugdíjasok kevésebbet neteznek. :-)
Vagy jobban elfogadják a dolgokat? Kevésbé indulatosak? Ki tudja?

Unommáazegészet 2010.03.19. 21:56:40

@jjulie: nem száradt még kia szemed és a szád? Azóta itt harcolsz? Sajnállak. Én kötben vacsiztam egy jót, szeretkeztem is, persze lankadt fasszal ez már nem megy mi?

BUDAPEST 2010.03.19. 21:57:03

A politikai gyűlöletet, a megosztást az Orbán Viktor-Kövér László vezette Fidesz hozta és hozza a magyar közéletbe, s ebben a Jobbik kitűnő partnere lesz.

jjulie 2010.03.19. 21:58:08

@Lacc78:

hát persze ő a legjobb azon a térfélen, tök mindegy mi a neve a pártnak, most felmérte a terepet, biztosítja a helyét a parlamentben, kicsit megtolta a mesterhaus szekerét, alakoskodott egy kicsit, szelíd volt, aztán majd meglátjuk

egy szekeres, a dagadt, vagy a csajok senkik

BUDAPEST 2010.03.19. 21:58:29

A politikai megosztást az Orbán Viktor-Kövér László vezette Fidesz hozta és hozza a magyar közéletbe, s ebben a Jobbik partnere lesz.

mrs. white 2010.03.19. 21:58:42

@gyöngyök: tdod mikor lennék gyurcsány fan? Ha 2004-ben amikor odakerült hatalomba elkezd kormányozni. Valahogy nekem ugy rémlik nem azt tette. Neked mint szakembernek végképp nem kell elmagyaráznom hogy az Áfa csökkentése felemelése mennyire nem kóser dolog. Görögök azért vanak szopóágon mert nekik nem egy gyurcsányuk volt hanem 3 vagy 4. Ilyen ember talán 2006-ba ne kezdjen reformokba mert nem sikerül. ezért nem ment egyik se. Ha megfigyelted amíg népszerű volt a fidesz pofázhatot akármit a kutya nem hallgatot rá. Na ezt az energiát kellett volna befektetni a kormányzásba.
Úgy gondolom a fidesznek sem sok esélye van. egy pár hónap fél év talán egy év amig hátrafelé tud mutogatni. Ha hülyék amaguk fényezésére használják és pont ugy buknak mint a szocik. Ha okosak rögtön kormányozni kezdenek. ma még mindkettőnek 50% az esélye.

Politika egy kicsit ritmusérzék is hogy mikor mit lehet és kell megcsinálni. Eebben fletó nagyon béna volt. utólag a 2006-os győzelme hosszú távon a legnagyobb vereség.

BalOldMan 2010.03.19. 21:58:51

@BUDAPEST:
Erre én is így emlékszem.

Ordnassac 2010.03.19. 21:59:51

@tlvajferi: akkor a Kőbányai Sörgyár nem is magyar?

jjulie 2010.03.19. 21:59:52

@BalOldMan:

hátra kell dőlni, lábat fel az asztalra, laptop önbe, kezek összekulcsolva a tarkón....
a többit nem árulom el

6.Lenin 2010.03.19. 22:00:09

@jjulie:

Soha nem mondtam az ellenkezőjét.

Történt még valami 1990-es években,amiről senki nem beszél.

Az anyós ismeri,mire képes Feri,Feri ismeri,milyenek a szocik,mire buknak.

A terv majdnem sikerült,de 1 részére még van esély.

A Mama & Tsa nem buták gyülekezete.A Feri meg jó eszköz.

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 22:01:12

@BUDAPEST: "A politikai megosztást az Orbán Viktor-Kövér László vezette Fidesz hozta és hozza a magyar közéletbe, s ebben a Jobbik partnere lesz."

Nem, az már 89-ben is megvolt. Csak elfelejtitek.
Nem 98-tól kezdték utálni a szocik pofáját. Különben nem lett volna rendszerváltás.
De ez messzire visz.

jjulie 2010.03.19. 22:01:35

@6.Lenin:
mi nem sikerült, ami sikerült az nem siker?

jjulie 2010.03.19. 22:02:34

@William w.:

olvasok a jelekből, te nem látsz jeleket néha?

kisa 2010.03.19. 22:03:03

@Unommáazegészet: Ha húsz évesen nem tanulsz meg lankadt fasszal kefélni, nagy bajban leszel 50 éves korodban-mondja népi bölcsesség. Úgyhogy, menj, gyakorolj, ne rontsd itt a levegőt.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:03:11

gyurcsánnyal a számolás előtt elsősorban elszámolni kell. ha ő vidáman megússza a mindenmutyizóstelőveszünk-történetet, akkor komolytalan az egész - akár el se kezdjék. az ő nemzetközi kapcsolataival nyilván nem kerül sittre, de azért moszkvai menekültstátuszból már csak nem lesz miniszterelnök-jelölt.
(ja, balos vagyok, ami qrvára nem mszp)

gyöngyök 2010.03.19. 22:03:56

Sokan , sokszor hozzák fel példának Szlovákiát - mindig a kormánnyal szemben. De én a jelenlegi ellenzéknek is példaként hoznám fel a szlovák ellenzéket Dzurinda idejéből: őket legalább érdekelte az ország helyzete, jövője. így csak annyira támadták Dzurindát,hogy elbukja a soron következő választást, de nem akadályozták meg, hogy a népszerűtlen, de nagyon szükséges reformokat megcsinálja. A mostaniaknak kikaparta a gesztenyét , már az ujak vezethették be az EURO-t .A Fidesz annyira félt attól, hogy ha Gyurcsány végigcsinálja időben a reformokat,akkor a választások előtt ( nem tudhattak a válságról) beérhet, és a végén újra győz. Most ott tartunk, hogy az emberek többsége tudja, kell egészségügy, önkormányzat..stb megreformálása- de komolyan hiszi bárki, hogy Orbán megkockáztatja a népszerűség zuhanását? Mert nehéz lesz anélkül a szükséges változásokkal beetetni a publikumot.Ha igen, nyilvánosan megkövetem és méltán lesz a "második legnagyobb magyar" cimére jogosult !!

ubul2000 2010.03.19. 22:04:06

@tlvajferi: láttál te már szőke szdsz-t? Göndör és sötéthajú

Joseph Adama (törölt) 2010.03.19. 22:04:25

@jjulie: "olvasok a jelekből, te nem látsz jeleket néha?"

Nem, én nem halucinálok.

tlvajferi 2010.03.19. 22:04:49

@BUDAPEST:
viszont nem szabad elfelejteni, hogy a saját nép gyilkoslását már a bolsevikok behoták a magyar közéletbe 1919-ben, ezt követte a fehérterror viszontválaszként, majd a hitler-szálasi korszak, utána ismét a bolsevikok folytatták a gyolkolászást és politikai meg köztörvényes bűnözést egsézen napjainkig...

ha elkezdjük vizsgálni, kik is voltak a bolsevikok 1919-ben és 1945 után, rá fogunk jönni, hogy rasszisták vagyunk, ugyanis érdekes módon eg ykisebbség tagjai volatk túlnyomó többségben a népellenes pártok alapítói...

iinen már egyenes lépés vezet annak megértéséhez, miért sikerült nekik gátlástakanul gyilkolni a magyra népet...

ha pedig körbenézünk a környező kelet-eus országokban, meglepetéssel tapasztaljuk, hogy az ottani bolsavik pártok lapítói között is túlnyomó többségben annak a kisebbségnek a jeles -aljas képviselői voltak, de nem nézünk körbe, mert akkor rasszisták vagyunk, illetve leszünk...

BUDAPEST 2010.03.19. 22:04:59

Istenem! Milyen jó is volt, amikor még Torgyán volt az agrárminiszter, Pepó Pál a környezetvédelmis, Kövér László felelt a nemzetbiztonságért. Micsoda eredményeket ért el a magyar sport fejlesztésében Deutsch Tamás. Micsoda nagyszerű kormány volt az. Milyen karakán módon mondogattunk oda az oroszoknak, hogy még Ivanov külügyminiszter is lemondta tervezett látogatását. Milyen karakánok voltunk a kínaiakkal, meg az amerikaiakkal szemben. Nem befolyásolt minket olyan pitiáner dolog, hogy milliárdos piacokat veszítünk el. Móresre tanítottuk a visegrádi országokat. Jól megadtuk a zsidóknak, ügyesen megosztottuk a cigányságot. Milyen szép is volt a Kaya Ibrahimok és Josiph Totok Magyarországa. Milyen gyönyörűséges volt, hogy igazi magyar polgárok kapták a milliárdokat az Országimázs Központban az Országjáróért, a Heti Válaszért, a postaládákba ingyen bedobott reklámanyagokért. Boldog szép idők, amikor még a hatalom birtokában űztük, hajtottuk a pufajkásokat, a komcsikat, a renegátokat, a megtévesztett baloldaliakat. Most újra ez következik. Megyünk előre. Egyenként levadászunk mindenkit. Csapatunk egyik fele lázas igyekezettel belehajszolta a kormányt egy ésszerűtlen költekezésbe, csapatunk másik fele a nap minden szakában számon kéri a költségvetési hiányt. Nem engedtük a kormányt sikeresnek tűnni. Nem az a fontos, hogy a kormány emelte a nyugdíjakat, segítette a hátrányos helyzetűeket, 50 százalékkal emelte a közszolgálati szféra jövedelmét. Nem! Azt kell kommunikáltuk, hogy elherdálták az ország pénzét. Nem szabad a felszínre engedni őket. Fuldokolnak, de még nem fulladtak meg. El kell tűnjön mindenki, aki nem velünk ért egyet.

BalOldMan 2010.03.19. 22:06:34

@jjulie:
Nem lepett meg hangnem.
Gyurcsány erről is beszélt. Sajnos ebben is igaza van.

"laptop önbe"
na az fájna

6.Lenin 2010.03.19. 22:06:48

@jjulie:

Na,mi történt a 90-es években még,ami döntő jelentőségű a szocikra nézve és ami meghatározza a jövőjüket?
Jobban mondva nem is a szocikat,mint embereket.

Szerintem ez a mozgató rugó.

Balt 2010.03.19. 22:07:15

Paff neki, 500 hozzászólás? Így menjen el a zember sorozni. :))

Na de: még hogy számolni kell...?

Az 45 alatti korosztláyban 5% alá esett az MSZP támogatottsága. Gyurcsányé ennek kb. 10%-a lehet...

Belátom, hogy rács mögött lenne a helye a madárnak, de könyörgöm, míg szabadon van, tuti, hogy nem jönnek vissza!...

jjulie 2010.03.19. 22:07:36

@ubul2000:

tudtam, hogy nem hagysz cserben

[nev] (törölt) 2010.03.19. 22:07:49

@tölgyes:
persze, hogy egybeesik. a baloldalon gyurcsány a modernista, szociáldemokrata, szily a keresztényszocialista. mesterházy budai bernadettel szakmunkásokat fogja célozni, lendvai ildikó és kis péter megszólítja majd a közalkalmazottakat. leosztják a szerepeket.

nyilván nem az lesz, hogy gyurcsány forever, ez egy szoci párt, és nem egy náci, nem kell vezér, szerintem az mszp baloldali rétegpárt lesz, de könnyen lehet baloldali néppárt is, ha a fidesz a jobbikot bedarálja.

tlvajferi 2010.03.19. 22:07:52

@Ordnassac:
miért, mi magyar ma magyaroszágon?

Ordnassac 2010.03.19. 22:09:02

@kisa: OV messze nem olyan elosztó már, mint valaha volt. GyF lepipálta ebben a kérdésben.

Unommáazegészet 2010.03.19. 22:09:12

@BUDAPEST: Helyettesítsd a szöveged Hagyóval, BKV-val, Malévvel, MÁV-al, Zuschlaggal, MSZP-s bűnözőkkel, az ország kiárusításával, Sukoróval, balatoni reptérrel, nokiás dobozokkal, szemkilövésekkel.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:09:22

@tlvajferi: a saját nép gyilkolását istván királyunk kezdte...persze hogy ebben kiknek a keze volt, arról töredékesek az infók.

Ordnassac 2010.03.19. 22:10:01

@Ordnassac: elosztó... istenem... szóval megosztó.

BUDAPEST 2010.03.19. 22:10:29

A politikai "elit" lázas igyekezettel igazolja a Financial Times néhány évvel ezelőtti sommás megállapítását, miszerint alkalmatlanok Európára. Hozzáteszem, lassan a Balkántól is elmaradunk. Hajrá Orbán! Hajrá Gyurcsány! Hajrá Kövér! Hajrá Lendvai! Kitartás Áder, Mesterházy, Rogán, Nyakas, Pokorni, Deutsch …..! Csak így tovább. Tegyétek nevetségessé ezt az országot! Marakodjatok, komcsizzatok, nácizzatok, bolsizzatok, zsidózzatok. Öljétek egymást. Lopjátok el, ami nem a tiétek, amit azok termeltek meg, akik nem értek rá hőbörögni, gyűlölködni, egymást köpködni. Minden napra jusson valami, ami felkavarja az embereket, ami émelyít, ami hányingert kelt. Csak így tovább fiúk! Az embernek legjobb önmagát adni pőrén, leplezetlenül.

BalOldMan 2010.03.19. 22:10:38

@Balt:
Nem is értem minek szavazni,
ha megvan az eredmény.

kisa 2010.03.19. 22:11:03

@Unommáazegészet: Na, ebből is látszik, hogy az egyik 19, a másik egy hiján 20...

Unommáazegészet 2010.03.19. 22:11:43

@kisa: Te is mehetsz. Tel Aviv ilyenkor gondolom olcsóbb.

kisa 2010.03.19. 22:12:05

@Ordnassac: Pedig már majdnem leütöttem a magas labdát. Ez valami freudi elszólás volt. :-)

tlvajferi 2010.03.19. 22:13:09

@ozirisz:

bizony, de valakik meghamisították történelmünket és kitörölték az infókat...

mivel mi egy viszonylag régi nép vagyunk, mely egy másik viszonylag régi néppel már az ókorban többször összekülönbözött, nem nehéz kideríteni, kik is voltak a hamisítók :-)

pannonfunk 2010.03.19. 22:13:18

@BUDAPEST: Már pedig az 50%-os béremeléssel herdáltuk el az ország pénzét (amit nem Nokiásdobozokban vittek). Ha maradunk az Orbánék rendszerében, és a közszolgák infláció + gazdaságnövekedés fele béremelést kapnak, 2008-ra több lett volna a fizetése minden közalkalmazottnak, mint most. A szocik által teljesített gazdasági növekedéssel számolva. Pedig ha akkor nem viszik el a költségvetést, nagyobb gazdasági növekedést is elérhettünk volna, valószínűleg.

És ne gyere azzal, hogy az Orbánék is megszavazták. A szocik váltig erősködtek, hogy van rá fedezet. Hát nem volt, szopóágra kerültünk az elmúlt 8 évben.

6.Lenin 2010.03.19. 22:15:54

@BUDAPEST:

És kinek az érdeke,hogy ilyenek is maradjunk?
Csaknem az elit-é?

jjulie 2010.03.19. 22:16:16

@gyöngyök:

ki van jelölve a mozgástere, és választhat a népszerűség vesztés, vagy a sokkal rosszabb között, rá volt írva az arcára 15,-én, ha még egy kicsit tovább borul a helyzet európában, én még ebben a teljesen kitöltött négy évben is kételkedek

Sinister Eyes 2010.03.19. 22:16:28

Gyurcsány megerősítette az eddig is ismert tény, ő egy elmebeteg. Muszájdszekit és egy napfényes szobát neki az újranyitott OPNI-ban! :-)

Lacc78 2010.03.19. 22:18:15

@kisa: Nem annyira megosztó. Gyurcsányt kevesen szeretik, de az a kevés nagyon, és gyakorlatilag mindenki más utálja. Orbánt viszont sokan szeretik, ki nagyon, ki kevésbé, és viszonylag kevesen utálják. Már fentebb írtam, hogy választást nem az nyer, akit kevesen szeretnek nagyon, hanem akit sokan szeretnek egy kicsit.

gyöngyök 2010.03.19. 22:18:25

@mrs. white: Bocs, de 2005 nyarán lett miniszterelnök.
Az áfa csökkentést 2005 végén én értelmetlennek láttam. Ugyanis az árakat a kereslet/kínálat szabályozza, tehát nem biztos, hogy fogyasztói árcsökkenéssel jár. Viszont a visszaemelés sem feltétlenül jár árnövekedéssel. Azt még meg lehet érteni - egyébként választások előtt többször nyilatkozta , csak szokás ezt elfelejteni - hogy évvégéig a költségvetési törvényen vitatkoztak, aztán már a választások kezdődtek - és ezért nem kezdett már semmi ujba. Az természetes -sajnos - hogy pár hónap alatt még a szakmai kidolgozása sem készül egy egy reformnak, nem az elfogadtatása. Tehát teljesen logikus volt, hogy akkor kezdett -és miért ne kezdett volna - változtatásokba , mikor 4 év állt előtte. Nem értem miért gond ez.
Az emberek annyira arányt tévesztettek mostanra a kivánságaikat illetően, hogy kizárólag egy Fidesz kormányzás tud a fejekbe végre rendbe rakni mindent - talán kénytelen lesz mindenki újra a valóság talaján állni , ha kiderül, - és biztosan kiderül - hogy csodák nincsenek és hogy vannak bizonyos törvényszerűségek ( pl: nem lehet úgy az állami kiadásokat drasztikusan csökkenteni, hogy ne csökkentsük a legnagyobb összeget kitevő kiadásokat: pl: nyugdíj, egészségügy, oktatás.)

Lord_M_ 2010.03.19. 22:18:40

@BUDAPEST: Sokmindenben van igazad abban amit írsz. csakhogy

2002 végéig meredeken csökkent az államadósság, jelesül a gdp-hez mérten 51-52 százalék környékére, a gazdasági növekedés tkp konstans 4% körül mozgott... Értem én a Bokroscsomagot, de nem hiszem hogy pont a 2002-es év végégig tartott, és onnantól csak lefelé vezetett út a lejtőn. Ha emlékezetem nem csal Medgyesy mikor átvette az országot, még bőszen egyetértésben voltak abban, hogy 2008-ban itten kérem euró lesz. most ott vagyunk hogy 2014-15nél előbb nem, 78% a GDP arányos hiány... és még idén is csak 1% körüli csökkenés a valószínű a gazdasági növekedésben

És hogy érzékeljük, az Orbán kormány 2002 ig egy vagyont pumpált a megbukott postabankba, hogy az ügyfelek a pénzüknél maradjanak... tehát ott is volt pénz elfolyás... de valahogy kifelé jöttünk a gödörből. Ha az Orbánkormány 98-2002 között csak a szart kavarta volna, akkor a bokroscsomag ment volna a levesbe és már 2002-ben újra hatvanszázalékon járt volna a hiány.

Lehet hogy nem voltak zsenik, de fentartható pályán haladt az ország...

tudod mit, letojom az országimázs központot is... és letojnám én a bkv-t, a mávot meg minden más huncutságot ha az ország haladt volna egy fikarcnyit is (és nem lefelé)

felőlem jöhet joszip is vissza, ha újra növekedési pályára állunk és végre nem azon kell törpölni, hogy mi a fenét fog a fiam csinálni ebben az országban...

tlvajferi 2010.03.19. 22:18:52

@BUDAPEST:
nekem van azért egy gyanúm, hogy MINDEN magyar poltikai párt mögött néhány nagybank áll: JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America, stb.

ugyanis azt meg tudom érteni, hogy minden lámpaoszlopról két mszps disznó vigyorog rám,

azt is, hogy minden második lámpaoszlopról egy fideszes majom,

de azt nem értem honna van a jobbiknak kampányra pénze,

és azt még annyira sem, miből futja a pizzafutárok és biciklisek pártjának (LMP) sok száz 2x6 méteres reklámra a legjobb helyeken a városban

szerintem kész cirkusz, adtak a hülye népnek választási lehetőséget

BalOldMan 2010.03.19. 22:20:40

@Sinister Eyes:

Egy elmebeteg verte meg Orbánt 2006-ban?
Nem tartom sokra Orbánt, de azért nem veri meg akárki.

BUDAPEST 2010.03.19. 22:21:22

A mai politikai elit a hatalom megszerzése érdekében az "ingyen ebéd" ideológiáját hirdeti. Ezzel sok embert megtéveszt, akik képtelenek felfogni, hogy nincs ingyen ebéd. Semmi nincs ingyen! Ami van, ami lesz azt valakiknek meg kellett, kell termelni. Azért dolgozni kell, tehetség kell. A tehetséget nem helyettesíti az ostoba hőbörgés.

Haary Plotter 2010.03.19. 22:22:07

"...az állítások többsége már korábban is ismert gyurcsányi fordulatokból építkezett, saját magával..."

"A lényeg: Gyurcsánnyal számolni kell, tartósan és komolyan."

---

Gyurcsányi(!) fordulatok, avagy
ÖSZÖDI ÍNYENC FALATOK a la Fleteau

picsába
elkúrtuk
a szarból
kibaszott sok
szarakodjunk
kurva országban
nem kell beszarni
szarok rá
kurva rohadt életbe
szarakodtak
bassza meg
szarakodtak
kurva ország
kurva fontos
kurva sok bort
Bassza meg
kurva országot
be vagyunk szarva
a kurva életbe
lószart mama
kurva jól meg lehet élni
egymás közötti faszkodást
nyüves országban
kibaszott jó könyveket

- Gyerekek, kell még valamit mondanom Ildikó? ……..
- Nyeeeeem!

---

Gyurcsánnyal LEszámolni kell, tartósan és komolyan (a milliárdos károk miatt, a dutyiban). Ott szintén sűrün foglalkozhat magával...
Mi pedig "számolunk vele", együtt: 1év, 2év, 10év... Utána "számolnak vele", együtt, fiaink és unokáink..........
Mire 100 éves lesz, ismét szabad!
Húzzunk bele!

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:23:23

@tlvajferi: történelemhamisítás-témakörben nem tudok vitatkozni, azt viszont tudom, hogy gyurcsánynak kábé nulla köze van a bolsevikokhoz, meg úgy összességében a baloldalhoz. azt a bizonyos ellenséges népet pedig nem ítélem el: bármely náció darabokra szedi azt az országot, amelyik szabad prédául kínálja magát.

Ordnassac 2010.03.19. 22:23:46

@gyöngyök: 2004 szeptemberében lett miniszterelnök GyF.

kisa 2010.03.19. 22:25:42

@Lacc78: Évek óta 2millióan szeretik. A többi proteszt. És nagyjából 2 millióan utálják. A többi meg nem foglalkozik vele. SZVSZ

Walter Melone (törölt) 2010.03.19. 22:26:25

545 komment után mit is volna értelme még ideírni?

Semmit.

gyöngyök 2010.03.19. 22:27:05

@William w.: Igen és elég volt 4 év, hogy majdnemhogy 2/3 -os többséget szerezzenek újra. Nem, itt nem a szocikat gyűlölték , hanem irigykedtek nyugat felé, és azt hitték, a szocializmusból a jó - a biztonság -és a kapitalizmusból is csak a jó - a jólét- fog megvalósulni. Aztán kiderült, hogy inkább nem kell az a fene nagy szabadság, csak jöjjön ujra a biztonság. Ez annyira igy volt, hogy 1998-ban a Fidesz hatalomra kerülése sokak szerint inkább Horn Gyula töketlensége, mint a OV ügyessége volt. Még akkor is..... És ezt fogta fel 2002-ben OV és ezért kezdődött újra a kommunistázás ilyen méretekben. És ha lehet Kádár mindenért hibás még 20 év után is, nyugodtan el tudom képzelni, hogy az elkövetkező 20 év minden negativumáért Gyurcsány lesz a hibás.

Ordnassac 2010.03.19. 22:27:41

@kisa: szerintem pont ez az arány változott pozitív irányba, azaz kevesebben utálják és többnek lett semleges.

6.Lenin 2010.03.19. 22:28:19

@Lord_M_:

"Lehet hogy nem voltak zsenik,"

Nem volt több évtizedes kormányzási tapasztalat.Ehhez képest jól csinálták.

4 év alatt kellett volna megoldani,50 éves rossz kormányzást,minden gyakorlati tapasztalat nélkül.

Most is kapnak 2 hetet a 8 év rendbetételére.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:28:56

@Haary Plotter: mondjuk a retorika lenne az utolsó, amit számon kérnék rajta...

BUDAPEST 2010.03.19. 22:29:09

Az ún. baloldal, ha egyáltalán van értelme e jelzőnek, rászolgált a kritikára. Am azt mégis sejteni lehetett, ha a kritika halálosan komoly, a másik felet létjogosultságában is megkérdőjelezi, fenyegeti, akkor a viszontválasz is hasonló lesz. Gyilkos, aljas, nemtelen! Ezt pedig csak az állja, aki maga folttalan! Orbán Viktor és a Fidesz pedig nem folttalan. Sem múltjában, sem jelenében. Mert hogyan is tudna hitelesen kommunistázni a volt ifjúkommunista Orbán Viktor, akinek az apja a volt állampárt kommunista párttitkáraként működött! Hogyan is tudná a nagytőkét és a bankvilágot hitelesen támadni Orbán, akinek az apja kommunista párttitkárból kapitalista bányatulajdonossá avanzsált! Hogyan is tudná hitelesen kezelni a polgári oldal nyílt vagy rejtett antiszemitizmusát Orbán Viktor, aki Soros ösztöndíjjal, s a kommunista párt támogatásával Oxfordba ment tanulni. Hogyan tudna hitelesen aggódni a magyart mezőgazdaságért az az Orbán Viktor, aki hatalmi megfontolásokból évekig engedte Torgyán Józsefet garázdálkodni! Nem az a baj, amit Orbán és a jobboldal kritizál, hanem az, ahogy kritizál, s ami még ennél is fontosabb, miközben kritizál felfeslik, hogy ők sem különbek.
A farkasok a harapás erejét játék közben tanulják meg. Minél nagyobbat harap az egyik, annál nagyobbat harap vissza a másik, s egy idő után megtanulják, ha nagyot harapnak a másikba, akkor az nekik is nagyon fog fájni. A farkasok tudják ezt!

kisa 2010.03.19. 22:29:55

@Ordnassac: Lehet. Bár én nem így látom.

tlvajferi 2010.03.19. 22:30:03

@ozirisz:
hm, akkor válasszuk inkább a szlovákokat, hogy szedjenek már darabokra

ugyanis mögöttük valki más áll, nem véletlen az utóbbi idők nagy ellenségeskedése
(bezzeg a románokkal most nagy haverok vagyunk és egymást nyaljuk az eu előtt)

utolsó iván 2010.03.19. 22:33:40

@jjulie: A trénere a kokain annélkül mosogatórongy

kisa 2010.03.19. 22:34:10

@BUDAPEST: Magyarország meg a farkasok "játszótere"?

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:34:54

@tlvajferi: ez ma már nem választás kérdése. olvasd el ezt index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/04/demjan_szerint_elvesztettuk_penzugyi_fuggetlensegunket/ és hidd el, a francia ugyanúgy sz*pat, mint az izraeli vagy amerikai, mert megteheti. megengedtük nekik.

kisa 2010.03.19. 22:35:11

@Walter Melone: Frissíthetnéd a blogodat...

ridegfarkas 2010.03.19. 22:36:28

Szélsőséges és ellenkező előjelű indulatokat kavar magakörül ez az ember.Tervei,ideái vannak,önbizalma határtalan,töretlen.1000%-ig hisz saját igazában,tévedhetetlennek véli magát.Egy igaz út van számára,az amit ő kigondol.Ez az ember egy önmenedzselő messiás,ha kell széllel szemben vizel,akkor is,ha minden a pofáján köt ki,és megdönthetetlen érvekkel támasztja alá,hogy így van jól.Nos,ez az ember önmaga fogja.A rációit érzelmeivel igazolja és érzelmeit racionálisan értékeli.A nyugalmat egy pillanatra sem ismeri,büszke és öntelt.

Mi hajtja belülről?Legyőzhető-e?Mi az ő végzete?

Ezt az embert az érzelmei hajtják,a lelke tele van torz ideákkal,mert a valóságérzéke nulla.Nincs tisztában tettei következményeivel,a bűnei súllya nem nyomják lelkét,mert fanatikus önbizalma 10 méteres betonfallal zárja el a valóságtól.Legyőzhető,egyszerűen nem kell róla tudomást venni,ennyi a titok,mert ez egy önimádó,saját tükörképében gyönyörködik titokban,ebből merít erőt.Nem tudja elviselni,ha nem ő van a középpontban,az számára a halál.Ezért,ha oda áll elénk és elkezdi darálni a lemezét,mosolyogni kell rá,mint egy kisgyerekre,aki még nem ismeri a felnőttek világát,csak komolykodva mond zagyva elméleteket,és levegőnek kell nézni,otthagyi egyedül a szavaival,amik akkor majd ólomsúlyként fognak visszazuhanni lelkére.Ez a gyenge ponja,egy ilyen helyzet gyorsan megöli lelkét,összeroppan,személyisége széthullik,az őrület keríti hatalmába elmélyét.

Ez az emebr egy álomvilágban él,amit ő teremtett elmélyében és ezt gondolja a valóságnak.Egy pszihopata,őrült,aki hatalmas károkat okozott Magyarországnak,miközben ő nem is magyar.

Ez egy igazi zsidó ember,aki itt született meg,magyarnak nevelték,de a lelke zsidó maradt,és ez látszik minden tettén,minden gondolatán.A magyar lélek nem tud befogadni egy ilyen beteg és torz lényt,kilöki magából,erőszakossága,együgyü nyomulása,böszme érvei undorítóak.A pofátlansága határtalan.Borzasztó károkat okozott már eddig,ezt nem szabad mégegyszer megengedni.Ha az mszp-ben lenne legalább egy atomnyi méretű hazaszeretet,tisztaság,önmaga végezné ki ezt a zsidó gólemet.De én azt hiszem,ez a feladat másokra fog maradni.

fontana_X 2010.03.19. 22:36:38

@BUDAPEST:
Kedves BUDAPEST!
Kedves Hozzászólók!
Kedves Török Gábor!

1) A szép szavak erdejében mennyi legyen a kamatláb, hogy a pénz se túl olcsó se túl drága ne legyen?
2) A szép szavak erdejében mi legyen az egészségüggyel, hogy zsebbe se kelljen adni, de ne is haljunk meg?
3) A szép szavak erdejében mennyi legyen az adónk, hogy versenyképesek is maradjunk, de ne is szegényedjünk el, ne is fizessünk túl sokat, ám a rászorultaknak is jusson, az érdemteleneknek viszont ne jusson?
4) A szép szavak erdejében mennyire dotáljuk a mezőgazdaságot, hogy meglegyen a kenyerünk is, de a búzát ne kétszer annyiért termeljük meg, mint a fejlett országokban.
5) A szép szavak erdejében mennyit érjen a forint, hogy ne csak az legyen olcsóbb, amit behozunk, de az se legyen nagyon drága, amit szeretnénk kivinni, de nem tudunk, mert annyit azért nem adnak érte?
6) A szép szavak erdejében mennyit tegyünk saját magunkért, s mennyit másokért? Mennyi jusson a testnek és mennyi a léleknek?
7) Úgy általában, a szép szavak erdejében úgy van-e, hogy amit másoktól elkívánunk, azt magunk akkor sem tesszük meg, ha módunkban és hatalmunkban áll?

Lord_M_ 2010.03.19. 22:37:08

@BUDAPEST: csodálatos példabeszéd, de megint csak az a válasz rá, hogy az hogy nem különbek, bizonyos értelemben igaz, valószínű ők is raknak zsebre, csak a korábbi tapasztalat szerint az ő torkosságuk után maradt az országnak is egy kicsi...

tehát a hasonlatosság megfeneklik az ország gazdasági irányításnak modelljében.

És megbocsáss, ez a fontos jelenleg, hogy valahogy talpra-rántsuk az országot. Ezért nem lőnek az értelmesek Bajnaira, mert ő éppen megteszi azokat a lépéseket amelyek ahhoz kellenek hogy a következő kormány végül érdemi munkát is végezhessen. (a kissé bolondabbak Bajnait is támadják, pedig az dőreség, gyakorlatilag az elmúlt egy évben jól végezte a munkáját - lásd forint árfolyam, értékpapírvásárlási hajlandóság, és nem verték el az utolsó fillérig a kapott kölcsönt)

szóval a mennyei próféciák olvasása helyett, tanulmányozd a teljesen száraz és tényszerű számokat is.

Kolko 2010.03.19. 22:38:19

Nagyon kevesen beszélnek arról, hogy a Fidesz 2002-ben közalkalmazotti, köztisztviselői életpályáról beszélt. Természetes, hogy a vereség után megszavazta a Medgyessy javaslatait. De kár rágódni azon ami elmúlt. Nézzük azt, hogy a Fidesz nyiltan felvállalja az önkormányzatban érdekelt képviselők csökkentését.

Ne higgye azt senki, hogy ez nem rejt het szavazat vesztést. Hiába egyeztek meg a képviselőjelöltekkel, ha egyéni érdekeket sért akkor ez nagyon kevés. Lásd Molnár kitevését és egyéni indulását.
De mégis fontos mert változást szeretne mindenki és ezzel szavazatot lehet nyerni és kell mert 2/3 nélkül egyezkedni kell.
Saját megfigyelés, hogy az önkormányzatok (falvakban) képviselői nem kapnak tiszteletdíjat, de utazgatnak ide-oda (testvérváros, falu, stb.) egy kis kapcsolat tartás címszó alatt elég sok pénzt el lehet költeni.
A Gyurcsány egy olyan politikus aki nagyon jól átlátja a szituációkat, de ösztönösen nem képes elvonatkoztatni saját identitásától és megnyilvánulásai ezt híven tükrözik.
Magyarul, nem a párt hanem én számítok.
Úgy gondolom, hogy komoly mozgósítás kell, hogy a 2/3 meg legyen, mert sokan ezt nem szeretnék és a társadalomnak nincs kellőképp elmagyarázva, hogy milyen elönyöket jelentene.

Walter Melone (törölt) 2010.03.19. 22:38:44

@kisa:

Sok munka, kevés idő....

Azért majd szakítok arra is. ;-)

6.Lenin 2010.03.19. 22:40:02

@BUDAPEST:

"Nem az a baj, amit Orbán és a jobboldal kritizál, hanem az, ahogy kritizál, s ami még ennél is fontosabb, miközben kritizál felfeslik, hogy ők sem különbek."

Már bocsi,azért vannak jobb-,és baloldaliak,meg liberálisok,mert bizonyos dolgokat másként látnak,másképpen képzelik a megoldást.
Azért kritizálnak,mert ők más megoldást látnak a probléma megoldására.

Ez a normális,demokratikus.

tlvajferi 2010.03.19. 22:41:51

@ozirisz:
na ne!
:-)
mármint ne hidd, hogy nem tudom!
de mindig van megoldás, ill. lehet törekedni
pl. izraeli gépek nem szoktak berepülni moszkva fölé, sem peking fölé, de még szlovákia fölé sem
de ha véletlenül mégis, akkor utánuk ereszt az ottani "szekeres" honvédelmi miniszter egy nyomkövetőt és úgy járnak mint az u2-es szibéria felett vagy a koreai utasszállító a távolkeleten, mikor nem akarta hallani az orosz migek felszólítását ...

tehát mindig van megoldás, a kommunisták nem átallottak az átlagemberektől mindnet elvenni és a népet akár halálra éheztetni, nem értem miért finomkodik magyarország egy maszopos bűnszervezettel vagy egy közel-keleti tömeggyilkos néppel

fontana_X 2010.03.19. 22:44:01

@Lord_M_: A globalizálódás sok tekintetben kiszámíthatatlan kihívásai, a jelenkori történelem azon bizonytalanságai, amelyek a múltban ugyanúgy léteztek, ám az információáramlás gyorsasága és széleskörűsége következtében sokkal több emberhez sokkal hamarabb jutnak el, bizonytalanságot keltenek a jövővel kapcsolatban. Ha tetszik szorongást okoznak. Ennek része a magyar jobb- és baloldali politikai elit éretlensége, arcátlansága, korruptsága ugyanúgy, mint az iraki háború, a repedező amerikai hegemónia, a nem átlátható Oroszország atomütőereje, Kína kiszámíthatatlan növekedése, az időjárás szélsőséges változásai, stb. Mindennapjainkban a felgyorsult élet által okozott frusztráció, a munkahelyi bizonytalanság, a kapitalizmus elosztási viszonyai, ahol nehéz igazságosan eldönteni és elviselni, hogy a vezetőknek, vállalkozóknak tízszer, százszor, ezerszer kell-e többet keresni, mint az átlag dolgozónak, stb. félelmet kelthet. Igen! Létezik egy általános szorongás nem csak itt, de az egész világon, amelyet a jelenlegi hatalom elmúlt nyolc éves tevékenysége is inkább fokoz, mint enyhít, de mindez nem változtat azon, hogy Orbán Viktor nem mutat kiutat, csak sejtetően vádol.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:46:16

@fontana_X: 1. ezt a piac diktálja
2. alapszolgáltatás egy reális (jövedelem 5-8%-a) alapból, a többit megfizetem.
3. bizonyos elemzők szerint 25%os áfából megvan a költségvetés.
4. ahogy a többi eu-s. drágábban nem fogják megvenni a zöldségeinket a két szép szemünkért...
5. ezt is megoldja a piac
6. ezt nem értem
7. ezt se.

Balt 2010.03.19. 22:48:09

@is: "az ország szó még nem került elő a kommentelőknél. még mindig a személy, legfeljebb pártkérdésnek tekintik a dolgot, és élvezik, hogy belerúghatnak még egyet. na majd talán egy-két év múlva..."

Há wazze, nem kapok levegőt! Ez az alak 6(+2) - újjáépítéssel őszesen 20 - évet vett el 10 (15, de legalább 12,5) millió magyartól, ez összességében bő 3 mrd év, kb. ennyit kéne ülnie nettó, és akkor még az elrettentés, példa statuálás fel sem merül! (Csak jelzem, az első papucsállatka kb. ennyivel ezelőtt jelent meg a földön...)

Balt 2010.03.19. 22:49:53

@Balt: Pardon, elszámoltam, "csak" 250 millió év... Na jó, felőlem harmadolhatjuk!

fontana_X 2010.03.19. 22:51:42

@ozirisz: Csodálattal adózok neked. Felfogásom szerint ezekre a kérdésekre sem a rendszerváltás előtt, sem utána nem sikerült jó válaszokat adni. Neked mindez egy csettintéssel néhány sorban sikerült.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:52:33

@tlvajferi: azt spec. pont lesz*rom, hogy berepültek-e vagy sem, nem szálltak le, nem építettek házakat az éj leple alatt, ennyi nekem elég:)
és igen, elvettek mindent, a gazdaságot az olcsó bérmunkára alapozták (sajna ebben kína jobbnak bizonyult), és nem finomkodnék, ha ezért az elmúlt 22 év döntéshozóit el kéne számoltatni, de ezek éppúgy nem kommunisták, mint ahogy nem n'avik (vagymik).

gyöngyök 2010.03.19. 22:52:57

@fontana_X: Gratula! Szuper kérdések! Aki pedig tudja a választ, az a - még meg nem született - zseni !Sajnos. És nem is fig megszületni. Sajnos.

Lord_M_ 2010.03.19. 22:53:30

@fontana_X:
1) a kamatláb hosszútávon érdektelen mert az Eurózónához csatlakozva az központilag lesz szabályozva - addig meg az MNB mint eddig végzi a dolgát

2) Az egészségügy jobbára nem nyereségorientált, a nullszaldó is csak álom :) - Az egészségügyet nehéz felállítani, de ha a rendszer átlátható, jól szervezett lenne, a jelenlegi finanszírozási rendszerével fentartható lenne és üzemeltethető. Azon túl, tedd fizetőssé az egészségügyet, valamennyire, és minden rendben lesz.(rászorultsági elvet vedd figyelembe)

3) Az adókat valahol a jelenlegi szint alá kell vinni, jelentős mértékben, viszont cserébe durván meg kell tolni az APEH és a törvényi visszatartó eszközök erejét. Megérje adózni, és ne érje meg feketén. Ha a jelenleg feketén adózókat bevonná valaki az adókörbe, akkor lenne itt a kánaán. Továbbá, tedd fizetőssé a felsőoktatást, de 3.5 átlag felett adj kedvezményt, 4.0-tól felfelé ingyenesen tanulhasson a diák. A befolyó tandíj mértékében csökkentsd az SZJA mértékét. Ekkor az átlagpolgár jobban jár, a diákot meg ütik, hogy tanuljon --> Eredmény : nem lesz diplomás túltermelés, akik végeznek jobbak lesznek, kevesebb embernek kell tandíjat fizetni, és a jobbaknak meg amúgy sem kell... (a pénzes 2.0ás átlagú csakazérisjogászleszek meg fizet mint a katonatiszt)

Méretes szociálishálót pedig lehet nyesegetni... pl : közmunkát a szociális juttatásért cserébe program...

4) A mezőgazdasággal az a baj, hogy jelenleg egyeseknek aranytojást tojó tyúk az. Miért tud egy szlovák gazda 30-40 forinttal olcsóbb tejet előállítani ? Ismerek pár embert akik nem csinálnak semmit a földdel, tavasszal ősszel felszántják, bevetik és elrohad a termés a földeken, mert az állami támogatásból pont megélnek egy évig... tehát a búza a földeken rohad meg...

5) a forint árfolyama valahol a 250-265 között van a helyén jelenleg, euróváltáskor jó lenne 230 körül...

6) ez inkább erkölcsi kérdés :)
7) ez meg inkább társadalompszichológia...

gyöngyök 2010.03.19. 22:53:42

Bocsánat. Fog megszületetni.

kisa 2010.03.19. 22:54:16

@gyöngyök: Dehogynem: ozirisz kolléga.

Lord_M_ 2010.03.19. 22:55:03

blogmotor fekete bugyra lenyelte a válaszomat...

Balt 2010.03.19. 22:55:20

@k trout: "Szvsz, ha Gyurcsánynak egy csöpp esze van, alapít egy saját pártot, és kihátrál az MSZP mögül. És akkor 2014-ben lehet esélye. Egy csomóan vannak, akik szavaznának rá, csak nem mszp-stül."

Helyes, helyes! >2x4,99% Bár belegondolva ez is qrva sok.

gyöngyök 2010.03.19. 22:55:35

@Lord_M_: Ekkora tudással miért is nem indulsz a miniszterelnökségért?

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 22:55:51

@fontana_X: miért érzek iróniát a soraidban?:P
aztán meg nyilván te is tudod, hogy megfogalmazni egy dolog, megvalósítani meg egy másik. jönnek az érdekellentétek, a mutyikapcsolatok, oda machete kell.

6.Lenin 2010.03.19. 22:57:56

@Lord_M_:

"tanulmányozd a teljesen száraz és tényszerű számokat is. "

A politikában illik figyelembe venni a száraz és tényszerű számoknak a rövid- és hosszútávú következményeit,de kiindulásként mindig rövid- és hosszútávú célnak kell megelőznie 1 kormány munkáját.Aztán jöhetnek az eszközök módszerek a megoldásra.

Ezek nélkül mindig ide jutunk.
Szerintem.

Lord_M_ 2010.03.19. 22:59:31

@fontana_X: utolsó mondatoddal egyet értek, én csak megrögzött száraz logikával gondolkodok... ha egy csapat négy évig jól csinálta, egy másik meg 8-ig (összességében) rosszul... hívjuk vissza azt aki jól csinálta... 8 év alatt be lehet bizonyítani hogy tud, és ért valaki valamit, és még a középtávú terveik és cselekedeteik is beérnek...

de nem érett be semmi, nem lett jobb, és egyelőre csak abban bízhatunk, hogy a gyerekeink már egy másik - használhatóbb világnak lesznek az aktív tagjai... mi meg békésen szuszoghatunk a naplementében szenderegve...

Mr. Moody (törölt) 2010.03.19. 23:00:29

Ez az ember lesz a kiváltója 2013-2014 tájékán erőszakos cselekményeknek. Ő tudja a tutit, ő akar jobbat, ő akar reformokat a nép egy része pedig köp rá. De addig erősködik míg erőszak lesz ... Ez az ember lesz a kiváltója. Mert azt hiszi küldetése van.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.19. 23:00:41

A Fidesz megzsarolta a magyar népet, ha nem lesz kétharmad, visszaadják a kormányzást.
A pofátlanság teteje.

Hát adjátok és Orbán takarodj végre!

Diocles 2010.03.19. 23:02:17

@colosgirl:

Szekeres és Gyurcsány utálják egymást, ugye Gyurcsány szerint Szekeres egy "szar ember", ezt a Népszabadság úgy finomította, hogy Sz. "gyenge emberi minőségű".

A noname Mesterházy meg a pártvezetés bábja, ha valaki be akar állni mögéje azzal nem csinál mást, mint fenntartja, szentesíti a pártbeli status quo-t, így Szekeres hatalmát.

Szerintem Fletó úgy tud a legkönnyebben lavírozni a választások után a pártban, ha betámadja a két legsebezhetőbb pártfunkcit:

- az egyik Szili, az ismert okok miatt, kibeszélt, ezért szinte minden párttag utálja.
Gyurcsány joggal mondhatja, hogy Szili nem volt vele szolidáris, és ezzel ártott a kormányának. (Megjegyzem, ebben igaza is volna, függetlenül attól, hogy Szilinek sokszor igaza volt.)

- a másik épp Szekeres, aki már a Hagyó-Botka duó célkeresztjében is volt, a tipikus kavarógép, a tipikus hatalomtechnikus, akit mindenki utál, de akivel mindenki jóban akar lenni.

Ha Fletó fel akarja használni a nyilvánosságot, a párttagság szimpátiáját, akkor őket kell megtennie bűnbaknak, így megmenekülhet attól, hogy az ő felelősségét firtassák.

utolsó iván 2010.03.19. 23:04:03

@jjulie: Ransburg mellényzsebéből

Balt 2010.03.19. 23:04:20

Hopp, megvan! Ez a tetű azért jött elő, hogy a Jobbikot tolja. Nem csoda, ha 9 millió állampolgár zsebében kinyílik a lámpavas a láttára... De itt álljuk meg egy pillanatra! Most jövök rá: nem kell egy szót se vesztegetni rá, egy centiméter filmszalagot se! Az MSZP is kihátrál mögüle (pontosabban ő ugrott elő a sarokból), tehát nem kell foglalkoznia vele sem a közszolgálati tévéknek, sem a HírTV-nek, az atv nyilván megkerülhetetlen. Maradjon nekik egyelőre ennyi: klubrádió és atv. Bár ez utóbbi is nyíltan MDF-es, tehát le lehet venni a műsorról.

Thomas Rattler 2010.03.19. 23:05:26

Ó Istenem, mikor érjük már meg végre hogy ezek az emberek örökre és végleg eltünjenek az életünkből?

Lord_M_ 2010.03.19. 23:06:39

@gyöngyök:
ha irónia akkor :),
ha komoly akkor :D
ha meg beszólás akkor :P

Ordnassac 2010.03.19. 23:09:12

@Pintér fidesz , "itt az idő" a dutyi!: ööö... tudtommal Kövér kijelentése az 50%+1-re vonatkozott.

Bár ilyen nicknévvel aztán beszélhetek neked...

gyöngyök 2010.03.19. 23:13:50

@Lord_M_: Azt állítani, hogy nem haladt az ország, megint egy olyan kijelentés,amit már lassan nem is kell indokolni, mindenki szajkózza. Lehet itt számokat felhozni, de a mindennapokat nem azok határozzák meg és önmagukban nem mondanak semmit (Pl:államadósság. a legeladósodottabb ország az USA, de ugye senki nem álltja , hogy ettől rosszabbul megy nekik, mint nekünk?) Volt szerencsém végigutazni Szlovéniát és Szlovákiában is járatos vagyok rokoni kapcsolatok miatt. Én akkora magánházas épitkezést mint pl Győr környékén van egész Szlovéniában egyet sem láttam. Szlovákiában is csak Pozsonyban és vonzáskörzetében. Tudomásul kell venni azt a magyar sajátosságot: az ország mindig szarban volt, de a polgárai megtalálták a számításukat. Ez ma is igaz. Azt pedig elvárni, hogy a válságnak ne legyen itt hatása, naivság. Vállalkozó ügyfelemnek kevesebb, mint 5 %-a hagyta abba a vállalkozást, a bevallott adója az egyéni vállalkozóknak ( 2009-re) nem kevesebb. mint 2008-ra. ( Mivel sajnos nyilvánvaló, hogy a tényleges eltér a bevallottól, a valóságban csökkenhetett, de a befizetett nyereségadó az nem - igy pl igaz lehet, hogy nem csökkennek úgy az adóbevételek, mint ahogy a gazdasági adatokból számitani lehetne. )

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2010.03.19. 23:15:21

@Balt: pár év távolából még ő is megváltóvá avanzsálhat (lásd bokros).

gyöngyök 2010.03.19. 23:19:25

Köszönöm az eszmecserét. Mindenkinek kellemes, tavaszias hétvégét kívánok. Jó éjt.

6.Lenin 2010.03.19. 23:23:13

@gyöngyök:

". Tudomásul kell venni azt a magyar sajátosságot: az ország mindig szarban volt, de a polgárai megtalálták a számításukat."

Ennek pontosan az ellenkezőjét állították eddig.
Azért nem jutottunk semmire,mert a magyarok alapjáraton lusták,nem szeretnek dolgozni,csak a markukat tartják.
Most meg mit nem írsz,dolgosak,megoldják maguk.
Kirúgnak az MSZP -ből.

Bambano 2010.03.19. 23:23:57

becsukhatnák már végre...

utolsó iván 2010.03.19. 23:28:32

@jjulie: Egyszer kikukucskáltam nem látszott a tévében?

gyöngyök 2010.03.19. 23:32:54

@6.Lenin: 1. Ez nem ellentmondás. Az ország azért van bajban, mert mindenki az önös érdekeit nézi - ami azt is jelenti , hogy a közösből is lelkiismeret és gátlás nélkül meg akar szerezni mindent. ( Pl: minimálbérre bejelentett, de BMW-vel járó vállalkozó nem szégyell szociális ösztöndíjat kérni a gyerekének). 2. Azt hiszem ezért több okból is nem rúgnak ki az MSZP-ből, de egyetlen pártból sem.Ugyanis egyetlen párttól sem hallottam, hogy azt állítanák, hogy a
magyarok nem dolgosak ( kivétel a Jobbik, akik a cigányokról ezt állítja, de nem is tartja őket magyaroknak) másrészt soha, semmikor sem voltam egyetlen pártnak sem a tagja: már csak azért sem, mert biztosan hamar kirúgnának mindenhonnan, mert nem bírom az egyen véleményt.

Lord_M_ 2010.03.19. 23:33:40

@gyöngyök: Nézd, (de hát ez triviális) elfogadom, hogy a világválság nálunk is megtette a hatását, azt is elfogadom, hogy államadósság mértéke nem ad mindent vissza, de a tendenciák (trendek) mégiscsak rossz eredményt tárnak elénk.

Azt persze megint el kell fogadni, hogy vannak akik most is haladnak, és vannak akik talpon maradnak mert vannak tartalékai a feketegazdaságban, vagy amúgy tartalékok az üzletben amivel kihúzzák. De azért mégiscsak ott vagyunk, hogy bár építettünk egy völgyhidat, pár km autópályát, meg néhány alagutat (és fúrják budapest alatt is)...

azért mégsem haladtunk.
-> az egészségügy állapota mondjuk bátran : romokban
-> a munkanélküliség elszaladt
-> az ország eladósodásának üteme csúfos
-> az összgazdasági mutatók a padló alatt
(és itt már a válság előtt mutatkoztak a csúfos vészjelek, vajh miért is kellett 2006-ban már egy kiigazítás? - és 2006 őszén még nem volt világválság)
-> nem került közelebb az euró bevezetése mint 2002-ben voltunk hozzá szóval nem az történt hogy hát nem 2008 hanem 2009... hanem 14-15 körül lesz itt euró talán... (és ez a vicc, hogy talán -- ha a II. orbánkormány sem tud semmit csinálni a Nok... Sony Ericcsonos dobozok megtöltésén kívűl akkor ha sikerül eltolni 2018-ig akkor már 10 év lemaradásnál járunk)

Nem, nem feltétlenül az Euró bevezetése a fő mérőszám, de az jelzésértékű, hogy az ország pénzügyi helyzete tökéletesen alkalmatlan erre...

Annak örülök, hogy a megrendelőid talpon vannak és megy a szekered (és ezt a legőszintébben mondom), de szűkebb környezetemben meg sorban zárnak be vállalkozó ismerősök és vakarják a fülüket, hogy akkor ennyi volt...

Mellékesen pedig, az hogy a világválság ilyen módon tolt minket a föld alá, hogy egy 25 Mrd -os hitel mentett meg a teljes államcsődtől, az jelent valamit az eltelt évek munkájáról, Lehet utálni Fico szlovák miniszterelnököt és csapatát, de valahogy ők talpon maradtak... állnak, vagy ha meg is rogyott a térdük, rajtunk röhögnek...

nahh innen gondolom azt, hogy nem halad az ország (úgy összességében)

tron. 2010.03.19. 23:35:40

háát nééééz máán csak nem akar megdögleni...a zsidóbérenc

Lord_M_ 2010.03.19. 23:41:46

@gyöngyök: és továbbra is tartom, hogy a fekete (szürke) gazdaság szereplőinek a torkát meg kéne szorongatni, de ahhoz hogy őszinte lehessen a szorítás, az adózás rendjét egyszerűsíteni, az elvonás mértékét pedig csökkenteni kéne...

aki ezután még trükközik és adót-csal, azt igenis keményen megbünteni... (legyen az eminens bank vezetője, vagy politikus, vagy szabó 2 józsef okleveles egyéni vállalkozó, zöldséges)

Az a baj, - és ez az orbánkormány baja is lesz - hogy a rendrakáshoz először is számtalan tyúkszemre történik majd rálépés...

De ha a ezek után az átlagpolgár fizetése azonos bruttó mellett mondjuk 5-10.000 forintot emelkedik (nettó), akkor kezdődik az új szavazóbázis felépülése.

Ha a vállalkozásokat ésszerű keretek között adóztatod és nem szorítod trükközések közé, - és az új keretek között hasonlóan jól meg tud élni - akkor tovább nő a szavazóbázis...

és a kettő eredőjeként elvileg még a bevételi oldal is rendeződhet... a kiadásit meg fentebb kitárgyaltuk... (amire is kaptam tőled a miniszterelnöki poszt "felajánlását" :) )

Lord_M_ 2010.03.19. 23:44:53

--- nyahh csak összehozódott a 600 feletti hozzászólás szám ---

6.Lenin 2010.03.19. 23:45:33

@gyöngyök:

1 a másik magyarázatod szintén téves,vagyis az elsővel egyetértek.
Az emberek jobban élnek,mint amit az állam állapota mutat.

Miért van ez így?A magyarázat téves.

2.Pedig tökre szoci mantra.

gyöngyök 2010.03.19. 23:48:17

@Lord_M_: 1.) Én sem akarom azt állítani, hogy minden tökéletes, de nem annyira rossz, mint ahogy bizonyos számok összerendezésével , laikusként láthatjuk.2.) Tudom, jó környéken élek, de azért 200 mikrovállalkozó helyzete nem lehet véletlen - tudom, az ország egészére ez nem volt igaz. Ezért is zavart, hoyg pl: Gyulán sokkal több elégedett emberrel beszéltem, mint nálunk, ahol érezhetően a többség könnyebben él.3.) Az EURO bevezetéséhez szükséges mérőszámról csak annyit: számos , régi Uniós ország sem teljesíti, épp most gondolkodnak a szankciókon . Szlovákiáról: tavaly 27 %-kal esett vissza a GDP. Erről növekedni nem akkora csoda. Másrészt : ahogy fentebb irtam, ott Dzurinda ellenzéke megengedte az egészségügyi reformot...( emlékszel az éhség tüntetésre? Én arra igen, hogy évekre befagyasztották a nyugdíjakat, megszűntették a gázártámogatást. Nagybátyám 44 évi alkalmazotti jogviszony után 2005 évben 4200 SK nyugdijat kapott . Akkor ez 35 e Ft körül lehetett .). Belebukott, de az ország túljutott rajta. Az egészségügyet pedig Gyurcsány számlájára irni igazságtalan dolog: azzal akarta kezdeni 2006-ban.

Bambano 2010.03.19. 23:49:12

@Lord_M_: az a baj, illetlenség úgy szorongatni a feketén vállalkozókat, hogy mindenki tudja, odafent is az megy, csak nagyobb tételben.

Ahhoz kellene egy legalább nyomokban tiszta kormány, hogy meg lehessen szorongatni bárkinek is a nyakát.

Mediacapa 2010.03.19. 23:52:27

Néhány tőmondatban a véleményem GYF-ről és a 8 évről egy olyan szavazó tollából, aki 2002-ben az SZDSZ-re szavazott és akkor sokadmagával ezzel az ikszeléssel a baloldal előtt nyitott lehetőséget a kormányzásra.

GYF-fel először még sportminisztersége előtt találkoztam, ahogyan mondani szokás egy "zárt rendezvényen", baráti társaságban. 2003 elején történt, huszonéves egyetemista voltam. Tanárunk hívta el, azt sem tudtuk, hogy ki ő, valamilyen szoci vállalkozó és stratégiai háttérember hírében állt. Alapvetően kritikusan állok minden megváltást hirdető emberhez, ám megmondom őszintén az akkor először látott GYF engem, bennünket levett a lábunkról. Hihetetlen világos víziói voltak, kristálytisztán látta a társadalom visszásságait, a Fidesz-kormányzás gyengéit. Áradt belőle az energia, a tenni akarás, a szenvedély. Tökéletes ellenpontja volt az akkori min.elnök Medgyessy-nek, és később kiderült, tökéletes válasz az MSZP részéről az orbáni kihívásra. Akkor, ott biztosak voltunk abban, hogy belőle 2010 körülre miniszterelnök lesz.

Aztán 2004 nyarán éreztem valami félelmeteset GYF felemelkedésében. Egy bejáratott nyugati demokráciában példa nélküli (Török Gábor talán kijavít, ha nincs igazam), hogy olyasvalaki legyen miniszterelnök, aki nem parlamenti képviselő, és a választás pillanatában a választók előtt ismeretlen (most nem egy szakértői kormányra gondolok). GYF így jutott a csúcsra.

Hét év távlatából döbbenetes látni, mi lett ebből az akkor végtelenül szimpatikus és tehetséges emberből. Egy olcsó, populista politikus, aki már csak rombolni tud és (ne legyen illúziónk) ellenzékben még inkább rombolni fog. Hihetetlen látni, mennyire elszakadt a valóságtól, miniszterelnökként mennyire képtelen volt menedzserként viselkedni, és mennyire eltorzult a világlátása. Csak egy apróság: hogy mondhat olyat egy GYF, hogy csak egy demokratikus erő van ebben az országban és ez az MSZP? Aki ilyet állít, az inkább uralkodni akar rajtunk.

Mondandóm lényegére térve: Az MSZP gazdaságpolitikája maga volt a csőd. Szerintem minden baj gyökere a 100 napos programban keresendő, amit –ha jól olvastam – ma megvédett GYF. Jól olvastam? Azt védte, ami – elismert, nemzetközi közgazdászok szerint is - elindította a lejtőn a magyar gazdaságot? Hitelből 13. havi nyugdíj, 50 százalékos béremelés az adófizetők által fenntartott közszférában, 700 kilométer autópálya (utóbbit fontos lépésnek tartom, de nem ilyen mértékben és nem ilyen áron)…

Ősszel részt vettem egy ösztöndíjas-találkozón Berlinben, ahol kelet-európai értelmiségiekkel (Tallinntól Varsón át Szófiáig sok egykori egyetemistatárs volt) találkoztam 10 év után újra. 1999-ben még felemelt fejjel beszéltem velük a magyar gazdasági modellről, aminek fontos állomása volt a Bokros-csomag és amit az Orbán-kormány továbbvitt. Akkor voltak víziók és tettek. Csak egy példa: Orbán alatt fogalmazódott meg vízióként, hogy mi leszünk az európai gyógyfürdő-nagyhatalom, ahol a pénzes nyugati nyugdíjasok áztatják a lábukat és ehhez (is) elindították a Széchenyi-tervet. Most milyen víziók vannak?

Visszatérve a külföldi egyetemista-sztorihoz: 2009 októberében lesajnáló tekintettel néztek rám külföldi barátaim, és megkérdezték, mi az a „magyar út”, amit országaik médiájában úgy mutatnak be, mint valami szörnyűséget. Nem tudtam, hogy ez már fogalom lett Csehországban és Lengyelországban. Igazából nem tudtam, pontosan mire gondolnak, így elmeséltem a 100 napos programot. Nevettek, fogták a fejüket, és mondták, ilyen intézkedések náluk elképzelhetetlenek lettek volna, hiszen ez teljesen aláássa a gazdasági növekedést. És akkor GYF őszödi beszédéről (még) nem is volt szó… Summa summarum: lesajnált ember lettem közöttük. És ami a legrosszabb (mert külföldi barátaim ilyen jellegű reakciója annyira nem okoz rossz közérzetet): belülről nézve sem látok perspektívát egy fiatalember vagy vállalkozó számára, főleg nem vidéken.

Számomra egy jó gazdaságpolitika, ha a tőke számára vonzóvá tesszük az országot (alacsony adók, minimális bürokrácia, szakképzett munkaerő, megbízható jogszabályi környezet, infrastruktúra) és ebből keletkeznek új munkahelyek Nyíregyházától Pécsig, majd ebből a gazdasági növekedésből vezetünk be jóléti intézkedéseket. De hitelből ennyi pénzt kidobni…. Ugyan az első lépést e tekintetben nem GYF tette, de 2004 októberétől leállíthatta volna a folyamatot. Neki csak a hatalom megtartása számított, mindent ennek rendelt alá. „Röviden” ennyi. Ezért állok értetlenül egy-egy ilyen beszéd előtt…

Nem vagyok politológus, inkább Török Gábornak és ennek a blognak a tisztelője. Ez csak egy gondolkodó budapesti értelmiségi lamentálása.

SteveNo1 2010.03.19. 23:58:56

Nem mondott semmi olyat, amit másik szocialista politikus ne mondott volna el már százszor! Holnap már senki sem fog emlékezni a beszédre, nem lehet idézni belőle szinte egyetlen mondatot sem!

Zoli_DM 2010.03.20. 00:00:23

Gyurcsány miatt folytathatták a kormányzást 2006-ban. Most pedig leginkább a Gyurcsány tevékenysége miatt buknak hatalmasat. Megérdemlik.
A bukott párt- és kormányfő számtalan programot hirdetett már, lelkes, jó szónok, de teljesen elvakult, a végtelenségig elfogult. Váltani azonnal tud, de változni aligha. Amennyiben újra pártja elsőszámú vezetője lesz (mégha háttérből is - mint Hiller elnöksége alatt), azzal az MSZP ottragad, ahova a választás után kerül. Ha van esze a szociknak, akkor meghatározó poziciót nem kaphat.
Úgy vélem vannak szoci vezetők, akik bár még most is szajkozzák a hazugságaikat, de tudják/érzik a valóságot is. Ők lesznek/lehetnek azok, akik összefognak, s nem engedik még egyszer ezt az embert a párt élére.

A pártok választási siker-kudarc szintjeinek belövése telitalálat! Nagyon tetszett a 100. blogbejegyzés!

gyöngyök 2010.03.20. 00:01:38

@Lord_M_: Egyetértek. De nem egyszerű elkapni őket ( fekete munka) és szankcionálni, ezért sokkal egyszerűbb, gyorsabb, cseszegetni az egyébként működni akaró vállalkozókat. Másrészt mivel az áfából van a legnagyobb adóbevétel és a feketén kapott munkabér nagy részét a Tesco félékben költi el a közember , igazából abból is folyik be nagyon komoly adó (áfa). A fekete munka inkább az egészségügy/nyugdíjalap pénzét "zavarja", azt spórolják meg leginkább. Én személy szerint rettentően félek egy ilyen felállástól ( bár nagyon támogatnám): adóegyszerűsités és apeh szigor növekedés. Ahogy a bürokratákat ismerem, a szigor meglenne, az egyszerűsités elveszne. A vérükbe van a bonyolitás. Képzeld el, ha pl csak áfa lenne, az is fordított ( vagyis csak azon cégek fizetnének, akik magánszemélyekkel vannak kapcsolatba ) mi lenne annyi adóellenőrrel? Az EVA-t is egyszerűsitett adónak hívják, de 15 HVG oldalnyi, és minden évben írnak hozzá. Igaz , az Szja 183 oldalával szemben valóban semmiség.

Lord_M_ 2010.03.20. 00:01:57

@gyöngyök: Nem írtam Gyurcsány számlájára az egészségügyet. De az egészségügyi reform kimerült a széfekben és a 200 forintos vizitdíjban
(előbbi igencsak nehezen fogadható el számomra, az utóbbi meg kevés hogy reform legyen)

de nyilván az egészségügy kiváló pénzmosoda ahová tengernyi pénz folyik be, a végén pedig minden kórház adósságtengerben fürdik... (paradoxnak tűnik)

Szlovákok : GDP-27%, jogos ezért jár a pont, de az ország (és ez is kell hogy fontos legyen) mégsem dőlt a kardjába mint mi, jelesül nem egy IMF hitel tartja őket a lélegeztetőgépen... (hamáregészségügy)

igen emlékszem a nyugdíj és gázár poénokra, és veszélyes attrakciónak tűnt, és tűnne itthon is... nem is feszegettem, hogy ezzel kéne kezdeni :)
- bár én nyugdíjas sem vagyok -

de a szociális hálóban a nyugdíj után a segélyezési rendszerünk a másik amit kéne valahogy faragni...
nyugdíjnál meg szerintem nem buli hogy vastagon hatszámjegyű nyugdíjakat is fizetünk...

Másfelől. az hogy pár uniós ország sem tud most teljesíteni, azt kenhetjük náluk is a világválság nyakára... de a vesszőparipám az, hogy 2006 őszén még nem volt világ válság, és már akkor olyan messze voltunk az ermII árfolyamrendszertől mint makó-.... márpedig 2006-ban be kellett volna lépni, hogy 2008-ban (még a válság előtti tavaszon) itthon is EURO legyen... És 2002-2006 ősze között 4 éven át GY.F és kompániája dolgozott az ügyön...

szerintem ezt kenhetem a nyákba...

és 2006 és 2008 között meg ütemesen távolodtunk a céljainktól... és nem mellékesen még beszoptunk egy világválságot is ami alánkrúgott mint izgatott bika a torreádornak...

nem egymás mellett beszélünk el, remélem

Lord_M_ 2010.03.20. 00:05:48

@gyöngyök: ebben teljesen egyetértünk :)

Lord_M_ 2010.03.20. 00:06:24

elhaladtam aludni ... holnap is GDP növeléssel kell foglalkozzak :)

uff

Szalmonella 2010.03.20. 00:16:12

@Lacc78: Szerintem Orbánt is rengetegen utálják. Főleg akik ismerik.

gyöngyök 2010.03.20. 00:24:10

@Mediacapa: "alacsony adók, minimális bürokrácia, szakképzett munkaerő, megbízható jogszabályi környezet, infrastruktúra" Frappáns megfogalmazás. Adókulcsokról: Szja: 2001: 480.000 ig 20 %. 1000000-ig 30 %; felette 40 % , járulékok: munkáltatói: 31 % , levont: 13 %, 2009: 1900.000-ig 18 % , felette: 36 %, TB: munkáltatói: 26 %, levont 15,5 %.
Aztán 2003 tól az EVA , ami valóban egyszerű, olcsó adó. Infrastruktúra: Miskolc, Pécs, Hajdúszoboszló, Szeged, Debrecen, Ukrán, Román, Horvát határ autópályán elérhető.Bürokrácia: a legnagyobb ellensége a növekedésnek.Sajna már akkora a mérete, hogy a farok csóválja a kutyát, a választásoknál akkora tényező, hogy senki nem mer újat húzni velük, és számuk öngerjesztően nő és ami a legrosszabb: mindent megtesznek, hogy akadályozzák a vállalkozások mindennapi munkáját. ( Pl: egy ügyfelem virágboltot azért nem tudott halottak napjára megnyitni, mert nem volt elég 30 nap az önkormányzatnak, hogy kiadja az üzletnyitási engedélyt...stb) Jogbiztonság? Nem létezik. Én egy PM állásfoglalást kaptam az alábbi szöveggel: ha hatalmas földterületet nagy haszonnal elad valaki,akkor....így és igy kell adózni. Ezt aztán egzakt megfogalmazás!

bolek 2010.03.20. 00:28:24

" a „bátor”, „kemény” és „őszinte” politikus... "

ez a faszi (GyF) beteg és beteg és beteg.
egy utolsó hazug gazember, aki elhiteti magával, hogy nem az.
és van még barom, aki ennek az embernek elhisz bármit is?

(mindezt pártállástól függetlenül)

Môžeš mi pomôct'? 2010.03.20. 00:30:24

Micsoda ember! Mennyire szeretem. Nem is találom a szavakat. Az ország, a nemzet egyetlen valamirevaló stratégája. Milyen kérlelhetetlen hatékonysággal hódít meg újabb és újabb csúcsokat. Micsoda makacsság, micsoda - jó értelemben vett - megszállottság! Igazi államférfi, négy emelettel a mostani gárda fölé magasodó alakja mérföldkő az ezredvég magyar történelmében. A jövő MINDENBEN őt fogja igazolni. Zseni. Zseni és vátesz. Ferenc, nem is találom, és nem is szaporítom a szavakat - szükségünk van rád!

sanyix 2010.03.20. 00:36:45

@bolek: gyurcsány betegségéről itt lehet olvasni
en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy

Egyszerűen hihetetlen, hogy olyan mintha ő lenne a prototípus, mintha 1:1-ben róla írták volna.

szkepi 2010.03.20. 00:40:30

@tlvajferi: ecsém, te olyan egyszerű tudatlan tufa vagy, hogy fájsz a világnak.
szerinted mi a k. anyádat kémkedtek itt?
az egész ország le van műholdazva.
ha lenne tűhegynyi agyad, magad is rájönnél, hogy miként a BLben itt sem gyakorlatozhatnak az arab szomszédok miatt. törökországba, bulgáriában gyakorlatoznak, nomeg a lengyeleknél a spanyoloknál és a portugáloknál, akik konkrétan az itt áthaladó gépből rendeltek meg. úgyhogy ne a te koszos pofádat vizslatják és a betelepülést készitik elő.

gyöngyök 2010.03.20. 00:42:11

@Lord_M_: Bár én is elköszöntem már, de erre még szeretnék reagálni ( lehet, hogy holnap olvasod?) A vizitdij ? Én az utolsó napon vettem egyet,mikor még érvényben volt, Mikor ránéztem a nyugtára, jutott el az agyamig, hogy miért kellett. Igaz, nem merték kimondani, de az orvosok tudták , csak mi betegek nem. Azért voltak annyira ellene. Ugyanis azon pontos dátum, óra , perc, másodperc volt. Nagyon megnehezítette a betegek számával való visszaélést . Attól kezdve, hogy kórházi napidijat kellett fizetni, nehezebb volt több napra pénzt kérni OEP-től, mint amennyit ott volt a beteg. Ez nagyon komoly változás - lett volna - a rendszerbe. Aztán a több biztosítós rendszer.
Ami számomra furcsa: ha annyira bajban voltunk,akkor egy év alatt - lényegében a 13. havi közpénzek megvonásával - hogyan lehetett ilyen hirtelen a hiányt ennyire leszorítani?
Az IMF hitel nem plusz hitel. Azért kellett mert nem vásárolták a magyar államkötvényeket ( a tervezettett) és ahelyett kaptuk és kizárólag erre lehetett használni. Azért nem vettük mindent igénybe -mert megindult az értékpapír kereskedelem, és abból lett pénz. 2006 -os hiány: már akkor is vita volt arról az UNióban - és kizárólag a Fidesz árulkodása miatt szóltak ránk , hallgatólagosan elviselték - hogy a hiánynál az autópálya finanszirozásokat is beleszámitsák vagy nem. A Solyóm László által kapott anyagban a szám mellett jelzik is, hogy ez melyik módszerrel lett számolva . Ny-Európában is sokan kritizálták az elvárásokat, mert abban az időszakban, mikor hasonló nagyságrendű infrastrukturális beruházások voltak, ők sem tudtam jobb hiány eredményt produkálni.
Szerintem sem beszélünk el egymás mellett..

szkepi 2010.03.20. 00:43:09

hitler,pol pot, mussolini,sztalin, napoleon..orbán, mind mind hatalomra éhes kis seggdugasz. nem engednék hatalomba 170alatti pasit. mindet orvossal kellene kezeltetni. komplexusos, hibbant hegemondista barmok mind

Trejo 2010.03.20. 00:49:41

@szkepi: A Navrasics milyen magas?

kopogtató 2010.03.20. 00:49:57

@szkepi: gyurcsányi magas, mégis komplexusos:)

gyöngyök 2010.03.20. 00:50:20

Kedves Gábor !
Módosítom álláspontomat: tényleg el lehetett érni, hogy javuljon a hozzászólások kulturáltsága. Bízom abban, hogy nemcsak azért, mert elálmosodtak egyesek.

Kellemes napot!

connor86 2010.03.20. 01:02:43

Üdvözlet!

Ezt az ürgét eltüntetik kormányváltás után a süllyesztőbe. A fidesz és az mszp-nek ez az ami a közös érdeke.

Rabláncon vezetik el , meglássátok.

Zuschlagot is kicsinálták szó nélkül.
szekeresimi intézkedett.

Én továbbra is a Fideszre teszem a két ikszet.
Nem hozzám szólt ez a nyikhaj. Ez tény. :-D

Amúgy az Mszp lehúzhatja a rolót. Azt se zárom ki hogy az őszi választásokra nem is marad párt.
Főleg ha az LMP is bekerül. Ott lesz alternatíva mint másik balos párt.

Valam azt súgja 3 max 4 párti lesz a parlament. ( LMP billeg nagyon a küszöbön)

connor86 2010.03.20. 01:04:57

LMP valamint MSZP még névben is könnyen összetéveszthető.

Ami még lemaradt:

majd a kaptárból levezényelhet Feri egy új pártot. Távirányításos módszerekkel. Röhej ez az ötlet.

Game Over.

gyöngyök 2010.03.20. 01:07:08

@Lord_M_: És még két gondolat. Addig, míg ilyen nagyságrendű- tömegesen - a fekete jövedelem, képtelenség igazságos szociális rendszert működtetni. hiszen azt sem lehet tudni biztosan, ki az aki rászorul.
Hát igen, hatszámjegyű nyugdijak és ráadásul negyven valahány évesen. Valami halvány kisérlet itt is volt Bajnai részéről: ha jól rémlik, ha a minimálbér felett keres valaki , akkor addig nem kapja a nyugdíját ( mármint a nyugdíjkorhatár előtt)
És egy valami, ami nagyon dicsérendő az adórendszerben, de senki nem beszél róla. A beruházások támogatása . Ebben pl nem értek egyet a szlovákok nulla osztalékadójával. Nálunk igenis arra ösztönöz az adórendszer , hogy beruházzon és ne kivegye és felélje a hasznát a vállalkozó .A beruházás évében 100 % ban leirható az adóalapból+ rendesen amortizálódik + ha hitelből vásárolta, akkor a kamat 40 %-a leírható az ADÓBÓL.
A társasági adó pedig a szlovák 19 % helyett 10 % ( 2008ban 5 millió Ft ig, emelték 2009-ben. kifejezetten mikrovállalkozóknak jó)

Nyílt levelek a Jobbiknak · http://nyiltlevelajobbiknak.blog.hu/ 2010.03.20. 01:12:37

Gyurcsánnyal nem számolni kell, hanem leszámolni :) Ő egyébként egy életre eljátszotta magát ebben az országban. Ha mégsem, akkor megérdemlejük, hogy eltapossanak minket. Másrészt a politikai "elitnek" is ki kellene magából vetnie. Érthetetlen, hogy miért nem teszik. Amúgy is hülyére lopta és csalta már magát...

connor86 2010.03.20. 01:18:31

Közben azon filóztam vajon, Hagyó , Gyurcsány párja volt e ? Párizsis mint pesti, Ferkó mint országos vezír ?

Mert ha ebben egy kis realitás is van, akkor szomorú végjáték ez.

Glenarvan 2010.03.20. 01:25:13

@Môžeš mi pomôct'?:

Kihagytad az Internacionálét!
Nagyon hiányzott a ma esti színi előadásból!Ha megtennéd,hogy halkan dúdolod lefekvés előtt!
Előre is kösz!

Phxmike 2010.03.20. 02:46:19

@Walter Melone: micsoda nagy igazsag
a kommentekben tobb tartalom van mint Torok Gabor ismet harmatgyengere sikeredett elemzeseben. Most komolyan az egyik legjobb politikai szenzacio hogy Gyurcsany visszaterest jatszik es nyiltan keresztbe tesz az MSZP fo iranyvonalanak es erre ez a magat elemzonek mondo figura ir rola harom nyulfarknyi bekezdest??

Es ezzel az index cimoldalara lehet kerulni?

Ugy mondta Puskas ocsi. Kis penz kis foci. Itt meg megis ebben az orszagban omlik a penz mindenfele zsebekbe munka latszatja meg alig van.

Torok Gabor zsebebe mennyi penz omlik hogy megirjon 3 rendkivul tartalmas bekezdest a blogjaba amit kitesznek az indexre...??

szavazzfasszal · http://szavazzfasszal.blog.hu 2010.03.20. 02:53:27

Mi inkább Fasszal Szavazunk!

szavazzfasszal.blog.hu

kokoro 2010.03.20. 03:09:45

@Phxmike: "micsoda nagy igazsag
a kommentekben tobb tartalom van"

amit nem lehet kommentelni, videó vagy írás azt nem is érdemes megnézni :-) ettől kerek egy blog

stratez 2010.03.20. 05:36:15

"Brutális politikai háborút zúdít az országra a Fidesz." Mondja ezt az a retardált barom, aki miatt 3 évig utcai harcok voltak az országban. Az ember esze tényleg megáll...

szikjáró 2010.03.20. 05:45:58

Azon csodálkozom, Ferkó apánk miért képes még egyáltalán valakikből reakciót kiváltani. Rendben van, hogy ma már csak nyugdíjas mamókáknak pörög a bugyija miatta, de az is miért?
Ép ésszel gondolkodva és mérlegelve a dolgokat, valamint az előző évek tapasztalatait alapul véve, a nyugdíj-ígéretek a legpopulistább, legpofátlanabb hazugságok egy-egy kampányban. Valós értékük, és valós esélyük a megvalósulásra gyökkető százalék körül alakulhat. És az emberek benyalják, gondolom persze azok, akiknek a nyugdíjalapját az állam kezeli, és mint tudjuk azok a pénzek rég nincsenek meg, illetve az új befizetésekből fizetik a régi nyugdíjakat, amitől is be volt a mindenkori kormány gazolva a magánnyugdíjpénztáraktól. Nos őket biztosan meg lehet félemlíteni a nem lesz nyugdíj, vagy nem lesz 14-13.havi nyugdíj-dumával, miközben a 13.havi nyugdíj is óriási átverés, nem osztják ki nekik egész évre elosztva nyugdíjemelés címén, hisz akkor nem lehet egy tollvonással megszüntetni, de így papíron, kimutatásokban jól mutat, hát azt is rögtönítélő herélés/miskárolás elé kellett volna vetni, aki kitalálta az olyan havi apanázsokat, amelyeknek nem létezik tárgyhava.
Rohadt egy világ ez.

theofil 2010.03.20. 05:48:08

Most, hogy aludtam egyet a Gyurcsány-féle monológra rá szeretnék mutatni nevezett önkritikájára amely az ő esetében mindig öntömjénezésből áll.

Mert mit is mondott Gyurcsány önkritikailag?
Azt, hogy ő túlságosan előreszaladt és nem bírták őtet követni.
Tegnap a nép nem bírta, Öszödön anno a párt nem bírta.
Ilyen bambák vagyunk mi.
Meg sem érdemeljük ezt a lánglelkű reformert.

Nézzük csak meg közelebbről pl. az egészségügyi reformot.
Ezt a nagyon fontos és nagyon kényes, sok ütközéssel és érdeksérelemmel járó ügyet kire bízta a lánglelkű Gyurcsány?
Molnár Lajosra először - akinek a személyisége nem volt igazán alkalmas egy ilyen nehéz ügy végigviteléhez.

Már ő sem volt jó választás.

Na, de ami ezután történt....!
Molnár lemondása után Gyurcsány kinevezte minden idők egyik legirritálóbb, legförtelmesebb, legidegesítőbb libáját miniszternek.
Azt a Horváth Ágnest akinek a puszta megszólalása, már a hanghordozása is kipattintotta az ember zsebében a baltát.

Nem tesz semmit, hogy a jelölés joga az SZDSZ-é volt, mert az elfogadás joga meg Gyurcsányé.

Nem lett volna kötelező kineveznie Horváth Ágnest, de vagy nem látta, hogy a jelölt mekkora liba, vagy látta, de nem mert ellentmondani az SZDSZ-nek.
De leginkább: mindkettő.

Gyurcsány már a köztársági elnök választásakor sem merte visszaléptetni Szilit, a fiaskó után pedig nekiesett a pártnak és Szilinek.

Az SZDSZ-t is csak akkor merte kirakni a koalícióból amikor Kóka és Horn Gábor a Hírtévé kamerája előtt alázta meg.

Mert a lánglelkű Gyurcsány lényegileg gyáva.

Ezért kell eltünnie a tényleges politikából, megmaradhat a szónoklás szintjén, ahhoz ért,
de fontos, hogy soha többé ne legyen tényleges hatásköre.

szikjáró 2010.03.20. 05:51:03

@Phxmike:
2010.03.04-óta tag a blog.hu-n
10 nap alatt 64 komment(illetve 9 nap alatt, ma még eddig nem kommentelt)

kampányblogger?

szikjáró 2010.03.20. 05:53:02

@theofil: De papnak meg a múltja és kötődései miatt nem mehet.

theofil 2010.03.20. 05:56:31

@wega:

Nem is kell hinni neki bár szerintem ő komolyan hiszi is amit mond, de önmagát is megtéveszti, belehiszterizálja magát olyan világképbe ami hamis.

szikjáró 2010.03.20. 06:06:26

Fülig Jimmy szavaival élve, első helyen pikkelyeztetném be a kormánnyal azt a rendelkezést, miszerint (amennyiben megmarad ez a röhejes mentelmi jog, amire minden esély megvan) a mentelmi jog nem vonatkozik a kényszergyógykezelések elrendelése esetén, hisz akkor a honanya/atya testi v. mentális egészsége forog kockán, a Parlament kerülni igyekszik még a látszatát is, hogy a mentelmi jogot rendhagyó (ki)használása folytán, az ország vezetésében helyet foglaló személyek testi/lelki sérülérüleiben, szándékán kívül elősegített, vagy egészségügyi intézményeket a gyógykezelés végrehajtásában, az említett jog felfüggeszthetetlensége miatt meggátolt.

magyarul: muszájdzsekit Ferkóra
:)

theofil 2010.03.20. 06:15:07

@szamarhegy:

Egy olyan helótázó csőcselék mint amilyent megismertünk a Jobbik ex-szóvivőjeként az ilyent félkézzel megcsinálja....

theofil 2010.03.20. 06:32:47

@napkutya:

Nem szép dolog ilyesmire emlékezni....!

(Nehogy már a Postabank túlkonszolidálása is az eszedbe jusson, mert innen már csak egy lépés föltenni a kérdést, hogy miből megy a Hírtévé. A lejtőn nincs megállás!)

redriot77 2010.03.20. 06:35:04

@theofil: "Nekem hiába mondják hogy higyjek, meg hogy most majd szembeszállnak a korrupcióval (eddig nem értek rá valamiért) én nem hagyom magamat érzelmileg zsarolni.
Tetszettek volna két évvel ezelőtt kirúgni a Hagyót,
tetszettek volna önként és dalolva eltakarítani a Hunvaldot, meg azt a Kürtit...na akkor szavaznék kendtekre."

Íííííígy igaz! Mindig mikor jönnek az ígéreteikkel, felmerül bennem a kérdés: mi a francért nem tudtátok ezt megcsinálni az elmúlt nyolc évben?

A Fidesz hardcore ellenzékisége sem lehet kifogás: ha nyolc évig nem tudták kezelni a helyzetet, akkor ezután tudni fogják? Egy színtelen-szagtalan, pehelysúlyú Mesterházyval? Párezer nyugdíjassal a hátuk mögött?

Még az óriásplakátuk szövege is nevetséges, mi szerint akkor lesz békés az ország ha rájuk szavaz az ember. Basszus, tételezzük fel a lehetetlent: nyer az MSZP. Gondolja GYF, hogy utána megúszná egy szavazat újraszámlálási népi kezdeményezéssel? Minimum, hogy Budapest háborús zóna lenne.

Nem tudom mi jön ezután a nyolc év után, de bízom benne, hogy ettől csak jobb lehet. Ez olyan szar volt, hogy ettől nem nehéz jobbat csinálni.

lekvároscsirke 2010.03.20. 06:38:36

Egy hazug, mocsok ember szokásos kamuját láttuk, hallottuk. Az elfúló hangon, könnyeket nyeldeső ripacs módján előadott semmit, aminek rendkívül örült a Cavintont bevenni elfelejtő nyugdíjas tömeg.
Hihetetlen, hogy ez az ember még ott van!

theofil 2010.03.20. 06:39:34

@gyöngyök:

Boszorkányüldözése lesz, nem elszámoltatás.

Ami miatt el akarnak számoltatni politikusokat azok miatt majd nem lehet...politikai hibák miatt sem lehet.

De valamit mégiscsak kell a népnek nyújtani, ezért majd megkergetik Gyurcsányt, esetleg tovább hazudoznak Bajnairól is.
Orbántól minden kitelik.

szikjáró 2010.03.20. 06:50:49

@theofil: igenám, de nemcsak 2 párt lesz a parlamentben, ezért hacsak nincsenek nagyobb öszeborulások a "funkcionáriusok"között, bármilyen manővert, amelyben kettő párt részt vesz, a harmadik nagy hangon kommentál majd, vagy taktikázik vele kicsit saját javára, vagy "monnyonle" felszólalásokkal tűzdeli meg miatta a napi üléseket.
Na azért lenne jobb a többpárti országgyűlés, persze ha a több párt nem egymás flagellumai lennének.

theofil 2010.03.20. 06:55:00

@redriot77:

Félek, hogy nem lesz jobb ezután sem, illetve rosszabb lesz.

calamites 2010.03.20. 07:01:35

akik ott voltak azoknak fizettek valamit? vagy külföldiek, és nem itt éltek 8 évig? vagy be voltak tépve és vagy rúgva?

mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy ez a beszéd mennyire volt "öszödi"? mert hazudni én is tudnék folyamatosan. csak ennyire nem hiszem el magamnak, és ennyire nem vagyok oda magamtól.
mekkora tükre lehet enne a kis pöcsnek otthon?

theofil 2010.03.20. 07:01:46

@redriot77:

Igen, a kampányban történő harc a korrupció ellen fölvet bizonyos kérdéseket....nem okvetlenül azét, hogy mindenki lop és azért nem szúr szemet az ilyen Hagyó, hanem pl. azt is, hogy gyávák az elvtársak.

Nem mernek konfliktusokat vállalni a párton belül, meg
félnek a Fidesztől, hogy ha kirakják pl. Hagyót évekkel ezelőtt akkor majd azt fogja mondani a Szijjártó, hogy ez kérem csak a jéghegy csúcsa.
(Egyébként tényleg ilyesmit modana.)

Szóval gyávák, megalkuvók és ostobák az elvtársak.

Mindenkitől félnek csak a választóktól nem, azt hiszik, hogy a végén csak megdumálják őket.

Üzenem Lendvai pártelnöknőnek:

Nem a Szijjártótól kellett volna félniük, hanem tőlem.

Én fordítok hátat nekik, a Szijjártó szavazata rájuk meg amúgy is kétséges volt...

theofil 2010.03.20. 07:04:24

@obligat:

Azt hiszem három párt lesz, de nem kizárt a négy, esetleg az öt sem.

Én az MDF-nek drukkolok, bár szavazni nem szavazok rájuk.

Idet 2010.03.20. 07:09:48

@calamites: Nagy pöcs.

Az öregek a saját fiatalságukra emlékeztek, kiálltak amellett, "akibe bele lett rúgva", tökéletesen zsigeri alapon viselkedtek.

A józan ész nem játszik az ilyen esetekben. Szerintem a rengeteg korupciós ügy hirtelen előkerülése is egy idő után negatívan fog visszaütni.

jjulie 2010.03.20. 07:15:25

@Idet:

jó reggelt, minden ok?

Idet 2010.03.20. 07:19:15

@jjulie: Amennyire lehet, igen. Ma megyek visza Pestre. Köszi!

jjulie 2010.03.20. 07:19:25

"de bízom benne, hogy ettől csak jobb lehet"

láttad a terveket?

theofil 2010.03.20. 07:23:48

Megyek a kertbe.
Jók legyetek!

László56 2010.03.20. 07:44:13

Szép jó reggelt Török Gábornak és e lelkes kis közösség minden tagjának.

A média lázban ég. Megszólalt a magyar politika fenegyereke. Eldördült a startpisztoly az MSZP belső harcához. Átjött az üzenet. Az MSZP halott, de Gyurcsány Ferenc él. De mindezt miért pont a választásoknál kell végigszenvednie az országnak. ? A politikai kényszer miatt. Ki azt hiszi hogy itt a gyurcsányizmus beszélt, az nagyon téved. Ez a politikai kényszer beszéde volt. Ez ugyanúgy nem Gyurcsány Ferenc, mint ahogy a közönsége sem az volt. Ez egy belső politikai ellenfelétől ellopott közönség volt. Szili Katalin közönsége. Itt a javíthatatlanok, - a kommunistákat feltétel nélkül kiszolgáló erők -, tapsoltak. Mit érezhetett Szili Katalin ? Ellopták a legfőbb támogatóit. A kommunistáktól agyonbutított nyugdíjasait. Ha nem lenne olyan szomorú az ország számára, akkor nevetnem kellene.

Az ország számára viszont a következmények beláthatatlanok. Ki az MSZP irdatlan vagyonával rendelkezik, az továbbra is bele fog szólni az ország politikájába. Az meg tudja fizetni a titkosszolgálatok hadseregét, melyek dossziéi a politikai zsarolások alapjait adják. Ez a harc már nem a választásokról szól. Ez a harc a demokratikus kereteken kívüli, politikai ellenállás harca. Hiszen ismert a kommunistáinknál. Mikor legjobban hivatkoznak a demokráciára, akkor lépik túl azokat a demokratikus kereteket, amiktől amúgy is úgy félnek, mint az ördög a szenteltvíztől.

Szinte hallom ahogy Gyurcsány Ferenc énekli: ez a harc lesz a végső. Talán az ő számára. És ez csak a Jobbiktól és annak az előretörésétől függ. Az egyetlen erőtől ami végzetes lehet a számára, mert a többit meg tudja zsarolni és le tudja fizetni. De aki a hibáit rosszul saccolja meg, az ne csodálkozzon ha tényleg a végső harcát vívja. A múltjának legnagyobb hibáját azonban nem az ellenzékében kell keresni, hanem Gyurcsányban magában. Gyurcsány respektálta a pártját és belelövetett a népébe. Ha fordítva csinálta volna, ma országunk koronázatlan királya lehetne.

2010.03.20. 07:50:36

@redriot77: "Párezer nyugdíjassal a hátuk mögött?"

Hát nem párezer, egy kicsivel több. Teltházas rendezvényt hozott össze az MSZP. Ritkán szoktam ilyet mondani, de ideje lenne ennek az országnak egy reset gomb. Egyszerűen igaz az a vicc, hogy nagy fortyogó üstből nem fog tudni soha kimászni ez az ország, mert mindig lesz egy masszív réteg ami visszahúzkodja. Szégyenszemre ez most a nyugdíjas réteg, ami jelentős tényező.

Oké, a média nagy úr, és megfelelő kezekben csodát tesz, de még az infantilis nyugdíjasnak is szemet kellene szúrnia, hogy lassan a kukából túrkálja elő a vacsoráját, hogy a picsába lehet egy ilyen gyalázatos 8 (20) év után még mindig elhinni mindent ennek a bagázsnak?? HOGYAN? És egy ilyen időszak után hogy van pofája rajhoz állni az mszpnek, és világgá kiáltani, mostmár tudjuk a megoldást. És hogy a pofátlanságnak ne legyen határa, még az öszödi beszédet is megvetetjük a nyugdíjassal. Azok meg rámennek mint tyúk a takonyra. Minden tiszteletem a munkában megőszült nyugdíjasoknak, de ilyenkor mondanám, hogy adjon nektek nyugdíjat a Gyurcsány, sajátpénzből. Nagyon beteg és szürreális ami itt ma történik.

jjulie 2010.03.20. 08:03:58

@László56:

emélákeztem, hogy korábban írtál olyat ami itt nem mindennapos, előkerestem.

" Ki azonban Gyurcsányt leírja a politikából az még sokat fog fizetni a tévedéséért. Ő tudja a legjobban hogy hibát csinált. Azt is hogy hol. És azt is hogy miképpen lehet ezt kijavítani. De erről majd más alkalommal."

ez a régebbi írás kicsit pozítívabb gyurcsány képet takar, tévedek?

jjulie 2010.03.20. 08:12:26

@jjulie:

mégegyszer elolvastam a régebbi bejegyzésedet, nem pozitívabb a véleményed, csak én gondoltam azt, hogyha valaki hibát csinált, és utólag tudja, hogy hol és tudja hogy kell kijavítani, az pozitív dolog.

László56 2010.03.20. 08:12:48

@jjulie: szép jó reggelt neked is, de tévedsz. Hiszen ha a két írást kielemzed akkor láthatod hogy az egyik nem zárja ki a másikat.

Hiszen azért mert valakivel számolnod kell, még nem jelenti azt hogy jótevőd.

László56 2010.03.20. 08:13:57

@jjulie: Ok. Már magadtól is rájöttél. Gratulálok.

török gábor 2010.03.20. 08:24:00

@Phxmike: ugye, nem gondolja komolyan, hogy ezekért a színvonaltalan, felkészületlen, zagyva írásokért bárki fizetne? magamtól vagyok ennyire gáz :)

CJKrisz 2010.03.20. 08:27:53

Azt a rengeteg 70 és a halál közötti vénembert ami azon a gittegylet-gyűlésen volt! Az öregek otthonából nem lehet annyit összeverbuválni! :)))

lüke 2010.03.20. 08:29:42

@jjulie:
tudja:) s kérkedik vele, árulja az öszödi beszéd CD-t

lüke 2010.03.20. 08:38:38

www.youtube.com/watch?v=HAdottB7UU8
bon jour:)
nekem se fizetnek:)bármit csinálok:
DJ, mű(f)ordító,reanimátor:)
bohóc,
illem és tánctanár:)

lüke 2010.03.20. 08:40:34

@CJKrisz:
na megint a nyuggerek:)
számuk túl a 3 millión a
8 M választóból:)

jjulie 2010.03.20. 08:41:03

@lüke:

úgy érted, tudja hogy lesz újra nyeregben, és hogy marad benne legközelebb?

lüke 2010.03.20. 08:45:22

@jjulie:
sok mindent tud
pl.ezt is ,
szeretne benn maradni, majd megteremti.
a semmiből jött elő,ismeretlen volt, niemand
s felvitte a dolgát:)
ezért ,nem is fog elmenni
( megj. bocs a hasonlatért, a néhaiktól
Antall is így jött elő)

mrs. white 2010.03.20. 08:46:30

@gyöngyök: Bocs de 2004-ben lett miniszterelnök és már előtte is tanácsadó volt. olyan nagy ívű projekteket talált ki mint a 23 millió román munkavállaló ami jobban megosztotta az országot mint Kövér best of. ja Kövér köteles beszédjét is büszkén elismeri hogy Ő forgatta ki.

Innentől kezdve már hibás az egész logikai füzéred, mert nem 1 választás előtti éve volt ami miatt nem tudott reformokba kezdeni.

A dologugy néz ki ahoz hogy miniszterelnök legyen megpuccsolta megyot ami két évig tartott, hogy a maszop hatalmon maradjon arra is ráment két éve. Közben hogy az országgal mi történ gazdaságilag morálisan leszarta a SAJÁT ÉRDEKÉBEN. Na ezért xarják le az emberek a reform elképzeléseit. Ezt kizárólag volt mszp fanok képzelik, hogy így müködhet, mert Ők elrugaszkodnak a tárgyilagosság talajáról.

lüke 2010.03.20. 08:50:26

@kzoltana:
merci, ezt a fajta blow upot nem is ismertem, mint annyi mindent:)

jjulie 2010.03.20. 08:52:07

@mrs. white:

ne intézd el ezt az embert egy rossz mondattal

10 rosszal meg főleg ne

greycup 2010.03.20. 08:53:40

vazzeg, mi ez a nagy gyurcsány-para itt...

jjulie 2010.03.20. 08:56:05

@greycup:

mi lenne wazze, csomó eltévedt ember.....

lüke 2010.03.20. 08:56:59

at last but not least
a nyuggerek
Mivel mindannyian odatartunk, ki megéri, ki nem .Megéri a pénzét, aki így beszél róluk. Egy társadalmat az jellemez: hogyan bánik a gyerekekkel, a jövő!, s az öregekkel- ld Florida /USA,a múlt. Ez a kettő szabja meg a jelent.

Concelor 2010.03.20. 08:57:17

Ami nekem feltűnt a beszédből, hogy a mondandóját végig olvasta, pedig pontosan az volt eddig az erőssége, hogy fejből, papír nélkül beszél. A másik, hogy a frakciót és annak vezetőjét egyáltalán nem dicsérte a válságkezelésben tett erőfeszítések miatt. És minimum kellett volna szólnia néhány pozitív gondolatot Mesterházyról. Látszik, hogy saját magának dolgozik, pedig ezt a fajta széthúzást, látványos ellenakciót nem engedheti meg magának az MSZP és azt gondolom, hogy Mesterházy a nyilatkozatai alapján nem is ezt a retorikát folytatta Gyurcsánnyal szemben. Gyurcsánynak be kellene állnia Mesterházy mögé és azt a népszerűséget, erőt ami mögötte van (?) az ő segítségére fordítani, így nagyobb eséllyel mozgolódhatna a párton belül is a későbbiekben.

másikpista 2010.03.20. 09:05:29

Vannak dolgok, amiket józan ész nem ragadhat meg, csak egy másik bolond elme. Vagy minimum egy előrehaladott agyérelmeszesedés szükségeltetik hozzá, ami a közönség soraiban meg is volt

lüke 2010.03.20. 09:05:56

@Concelor: naná:)
ami elgondolkoztató :az időzítés és a felkérés!
ő-e a méltó perszona erre?
adtak egy pofont a D. Chartának

lüke 2010.03.20. 09:07:36

@másikpista:
nana!
1,az Alzheimer genetikus betegség
2, az arterioszlekrózis meg szisztémás

greycup 2010.03.20. 09:08:44

@jjulie: már úgy értem, rinyál itt mindenki, hogy "jajj, visszajött Gyurcsány, hogy van pofája" stb.

jjulie 2010.03.20. 09:13:21

@greycup:

most akkor félünk, vagy drukkolunk?

másikpista 2010.03.20. 09:14:12

Azért kíváncsi volnék, hogy a Ranschburg Jenő rajongóként volt jelen vagy inkább pszichológusként

jjulie 2010.03.20. 09:15:08

@lüke:

nem jött ki a jambus

papaszem 2010.03.20. 09:15:22

szánalmas, hogy véletlenül (!?!) pont Mesterházyról "felejtett" el említést tenni, pedig ő a minelnök jelölt és a frakció vezetője is...

mrs. white 2010.03.20. 09:18:42

@jjulie: Képtelen vagy átlépni saját árnyékodat. Mikor azt hinné az ember hogy az értelem szikrája csillan a szemedben akkor ismét nem érvelsz hanem minősítesz. Kár érted.

lüke 2010.03.20. 09:20:16

@jjulie: dehogynem
nem mindegy
idd ki a bilit,vagy vidd ki:)

jjulie 2010.03.20. 09:21:17

@mrs. white:

lólépésben haladok....

lüke 2010.03.20. 09:22:55

napozzatok:)
u_
jamb(p)ik

Kivlov 2010.03.20. 09:23:21

"nyugdíjasok szurkoljatok, hogy több legyen a nyugdíjatok!"
szánalmas bagázs...

AnnaKarenina 2010.03.20. 09:49:48

@mrs. white: Sajnos, még az is történt, hogy a fidesz is tojt arra, hogy mi történik az országgal, mert neki GyF-fel volt harca. Mivel sem a lemondását, sem az előrehozott választásokat nem tudta kikényszeríteni, az ország számára semmi hozadéka nem volt ennek a viselkedésnek. Illetve egy valami igen: a jobbik létrejötte és megerősödése.
A 300 Ft-os vizitdíj elleni népszavazás pedig a reformfolyamatot már teljesen ellehetetlenítette, hiszen lehetett mondani, hogy a többség nem akarja a reformokat.
Nem öröm, hogy most a jobbik személyében megkapja a fidesz a hasonló zavarórepülést, de meglátjuk, mit hoz ki belőle. A történelmi esély most ott van a fidesz kezében és bebizonyíthatja, hogy alkalmasabb a kormányzásra.

Netuddki. 2010.03.20. 09:57:13

"103. Mit értékelt Gyurcsány?"

Kit érdekel már gyurcsány?
Szóval erről ennyit.

Trollover 2010.03.20. 10:00:30

Miért picsognak itt annyian, amikor sokak szerint Fleto hamarosan 2x2 méteres szobából fog kinézni a rácson át? Szerintem azért, mert ő volt az első ember, aki méltó ellenfele volt Vikinek és a Fideszfanok rájöttek, hogy komolyan veendő ellenfél, mert a nyuggereken kívül más rétegeket is elér.
Sokan úgy emlegetik a hírhedt 50%-os béremelést, mint a szocik országvesztő első ténykedését.
Kedves barátaim az akkori béremelés csupán az átlagfizetések szintjére hozta fel a közalkalmazottakat, és ez a fizetés azóta gyakorlatilag nem változott.
Ez az oka annak, hogy az orvosok és ápolónők amint tudnak elhúznak nyugatra dolgozni, mert ott 5x annyit keresnek. Ezért van az, hogy a pedagógusok átlagéletkora megközelíti az 50-et, mert a fiatalok nem mennek tanítani, rendőrnek a szerényebb képességű kollégák állnak.

Szerintetek az ilyen bérek miatt ki fogja a kölkötöknek megtörölni a hátsóját a bölcsiben, majd megtanítani a viselkedés alapjaira, és ki fogja a az ágytálat kicserélni alattatok, amikor a kórházban fexetek és ki fogja kinyomozni, amikor az utcáról elvitték az autótokat?

Fleto megtett mindent, hogy lejárassa magát és a kormányát, de azért a politikai ellenfelek is nyomták az ördögűző dumát, fekete plakátokkal rakták tele az országot, szaladtak az EU-ba árulkodni.
Nehogy már az egyik oldalon a Sátán és hordái, a másik oldalon pedig Istenkirály legyen fehér lovon.

Concelor 2010.03.20. 10:02:28

@AnnaKarenina:

Azt gondolom, hogy nem alkalmasabb a kormányzásra. A Fidesz másként és más miatt lesz sikertelen. A Fidesz sikertelensége abból a diktatórikus berendezkedésből fakad, ami már oly sokszor döntő és fontos pillanatokban betett nekik.

Netuddki. 2010.03.20. 10:02:57

@AnnaKarenina: Hát igen, azért arra még kíváncsi lennék, hogy mennyibe került nekünk adófizetőknek a fideszes képviselők semmittevése ez alatt a 8 év alatt. Mondjuk "költségtérítéssel" együtt.

Mert ugye a fidesz azt állítja, hogy nem tudják milyen állapotban van most az ország gazdasági helyzete. Szerintem pont nekik volt a legtöbb joguk (mellesleg kötelességük is) ezekbe az adatokba betekinteni. Na ez alapján merült fel bennem, hogy ezek akkor mit csináltak évekig.

Mike36 2010.03.20. 10:03:56

@bigapples: naja, anno Orbánék is elismerték, hogy beáldozták a mezőgazdaságot hogy megszabaduljanak Torgyántól

szergej-szergejevics 2010.03.20. 10:06:09

Aki úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc szinrelépése, megszólalása hibás lépés volt, az vagy nem ebben az országban él, vagy csak HirTV adását nézi. Gyurcsány Ferenc megszólalásának már épp itt volt az ideje. Nem szabad magfeledkezni arról, hogy Gyurcsány Ferenc nekünk baloldaliaknak olyan örömet és szeretetet jelent, mint Viktor a másik oldalnak. Senkit nem érdekel, hogy a jobb oldal nem szereti, undoritó jelzőkkel illeti. Nekünk Gyurcsány Ferenc a megtestesült baloldali eszme, akit feltétel nélkül követünk és tisztelünk. A puszta megjelenése is tüzet kelt az emberben, és eszünkbe jut az a kifezetés, amit Gyurcsány Ferenc mondott, ne szégyeld, hogy baloldali vagy, merj baloldalinak lenni. És ez igy van jól. Igen jöjjön vissza Gyurcsány Ferenc és irányitsa az új baloldalt, mert remélem, hogy lesz új baloldal, amit Gyurcsány Ferenc fog vezetni, és mi támogatjuk Őt. Hajrá Gyurcsány Ferenc, hajrá MSZP.

stratez 2010.03.20. 10:07:09

Szerintem Török most az egyszer túlértékeli a nyugdíjas munkásőrök és -nénik tapsikolását az Symacsarnokban. Gyurcsány számára nincs visszatérés, mert, ha igen, akkor kezdődik 2006 ősze elölről, a szocik pedig elbúcsúzhatnak 2014-ben a parlamenttől is.

Gábor mester 2010.03.20. 10:09:42

Aki komolyan gondolja, hogy ez a túlmozgásos hazug hülyegyerek még labdába rúghat, az kérje vissza a tandíját/költségtérítését... A Maszop a fiatalok körében valahol 4% körül áll, a nyuggerek meg kihalnak, mint a dinók, a "kiéhezett" apparatcsikok meg (különösen hosszabb távon) egyszerűen nincsenek annyian, hogy beszavazzák a Böszmét a Parlamentbe.

papaszem 2010.03.20. 10:12:14

kedvenc részem a beszédéből: "szeretlek benneteket"
:-DDD

AnnaKarenina 2010.03.20. 10:13:36

@Concelor: A fidesznek és az mszp-nek is meg kell újulnia, mert különben a jobbiké az ország. @kovi1970: Valóban nincs idő évek elvesztegetésére.
@szergej-szergejevics: A kritika nélküli szeretet még a gyerekemnek is árt.

Gábor mester 2010.03.20. 10:16:47

@szergej-szergejevics: Ezt ugye komolyan gondolod, hogy egy hazug milliárdos országrabló "nekünk baloldaliaknak" maga a megtestesült Baloldali Eszme?! Mert viccnek durva lenne...
Egyébként nem szégyellem, hogy KOMMUNISTA vagyok (=a legszélesebb DOLGOZÓ tömegek javát akarom - gyarapítani, és nem a saját zsebembe gyömöszölni), de Gyurcsányéknak egyszerűen semmi közül a baloldalhoz. Hazánkban NINCS számottevő baloldali erő: centrum van (centrális-), jobb- és szélsőjobb van (radikális szélsőséggel). De ezt egy valódi politológusnak jobban kéne tudnia...

Concelor 2010.03.20. 10:18:51

@AnnaKarenina: Egyet értek, mindkettőnek meg kell újulnia. Az MSZP elkezdte ezt Mesterházyval, ami szerintem elég jó út a megújuláshoz. A Fidesz pedig még mindig Orbánnal és ugyan azokkal az arcokkal készül kormányozni mint 1998-ban. De egyszer nekik is meg kell újulniuk...

AnnaKarenina 2010.03.20. 10:21:44

@Gábor mester: A nyuggerek is folyamatosan termelődnek, az ő közös platformjuk az, hogy egy ledolgozott élet után kiszolgáltatottak egyébként is, ráadásul még kihaló dinóknak is nevezik. Amúgy sem csak szoc. kategória, mintha láttam volna fidesz-nagygyűlésen sípoló néniket is.
A baloldaliság nem szokott eltűnni, az egy világnézeti irányzat, amit a társadalmi igazságosság és szolidaritás igénye működtet, hogy a pártjának megújulásra van szüksége, az biztos.

szergej-szergejevics 2010.03.20. 10:25:53

@Gábor mester: Te idióta, nagyanyád és anyád is nyugger, mit szólnak az idióta gyerekükhöz, hogy várod a kihalásukat. Arról megfeledkeztél öcsi, hogy a nyuggerek leszármazottjai is balodaliak, és ők is Gyurcsányt, vagy a baloldalt fogják támogatni. ill támogatják most is, csak ezzel a fafejü gondolkodásoddal nem tudsz még az orrodig sem látni. Csak neked és a hozzádhasonló idióta fasiszta hordának van jöve it, na ne nevettes. Igen, visszajön Gyurcsány Ferenc és hidd el nekem, hogy soha többé nem lesz 2006, mert amit ott müveltetek az nem mondanám emberhez méltónak. Gusztustalan és Európa is elutasitja. Nézdd meg mit müvel a Krisztinád. Szégyen és gyalázat.

lloyd_george 2010.03.20. 10:26:28

Oké, valaki mondja meg: hány nagy államférfiről tudunk, aki arra hivatkozott, hogy elgáncsolta az ellenzék?

Másrészt, szerintem az oktatás és az egészségügy megsarcoltatása nem egyenlő a reformokkal. Az egészségügyben voltak még olyan lépések, hogy átszabták a körzeteket, de rá nem néztek volna egy közigazgatási térképre (Ágika pedig maga mondta, hogy a reform során senkivel nem egyeztet), így pl. nagymamám olyan körzetbe került át, ahol a falujából a kórházba nem járt busz. A betegszállítási mizériáról pedig ne is beszéljünk...

Gyurcsánnyal szerintem többek között az a baj, hogy vannak víziói, mint pl. egy "nyugat-európai Magyarország", de ez annyira általános, hogy konkrét stratégiát mindenki máshogy képzelte alatta. Főleg, hogy a költségvetés valós helyzetét saját bevallása szerint is titkolták még az MSZP és az SZDSZ előtt is.

Egy mondatban összefoglalva, szerintem Gyurcsány nagyon jó taktikus, de stratégia szempontjából nulla. Hasonlítsuk össze akár a reformkorral, a bethleni konszolidációval, akár Thatcher-rel... voltak konkrét távoli célok és meneteltek felé, nem egy homályos látomás.

theofil 2010.03.20. 10:34:40

@Concelor:

A Fidesz és az Orbán alkalmatlan ugyan a kormányzásra, de nem lesz sikertelen.

Ők képesek vérprofi szinten (alantas eszközökkel bár) befolyásolni a jobbos közvéleményt.

Aldobói.Feldob 2010.03.20. 10:38:11

@szergej-szergejevics: " A puszta megjelenése is tüzet kelt az emberben, és eszünkbe jut az a kifezetés, amit Gyurcsány Ferenc mondott, "

Beszédes elírás a fenti idézetben a "kifezetés". Na ja, kifizetések azok voltak az MSZP-ben, nem kevés, csupán apró szépséghiba, hogy az adófizetők zsebből történtek MSZP-s zsebekbe.

ssi 2010.03.20. 10:42:09

OV-vel szemben nem is volt olyan rossz egy új dinamit (GY.F.). Kiváló előadó, tele van ötletekkel és energiával. Az élet talán jobb csapatjátékossá teszi, vagy jobb stábépítésre. Számomra is kellemes meglepetés Mesterházy, jó a Budai Bernadett is. Még több fiatal, s hitelesebb a megújulásuk. A fidesznél is szükségszerűen be fog valami hasonló következni, mert a fejlődés törvényszerűségei (és nem a drámája) ilyen. A gazdagság, a vállalkozások új dimenziót kaptak; s minden pártban, minden ideológiai oldalon megvan. A nagy haszonnal járó korrupciók lehetőségei nincsenek meg minden szinten. Érdemes a külföldet is tanulmányozni, okulni, elébe menni dolgoknak, de Európához, a mostani világhoz kell tartoznunk gondolkodásban, tettekben

theofil 2010.03.20. 10:50:18

@szergej-szergejevics:

Ez most hülyéskedés vagy komoly?

theofil 2010.03.20. 10:54:28

@lloyd_george:

Mink Érden lakunk és a mi kórházunk Nagytarcsán van....
Aki ránéz a térképre az látja, hogy mindössze csak három napi hideg élelmet kell magával vinnie annak aki be akar jutni a mi kórházunkba.

AnnaKarenina 2010.03.20. 10:55:10

@theofil: Igen, megdöbbentett, hogy így beszél a hazájáról, amit minden körülmények között védenie kellene. De most újranézve-hallgatva, az merült fel bennem, hogy ez is egy játszma, mert erre építheti fel, hogy az EU-ból még több pénz jöhessen, mert ugye sokkal rosszabbul állunk, mint azt gondolták. Eddig csak itthon volt taktika, hogy a fele kormányzás azzal ment el, hogy visszahivatkoztak az elődök pénzpocsékolására, most nagyobb színtéren történik a dolog.

theofil 2010.03.20. 10:55:45

@manyike:

Ennyi ostoba közhellyel miért itt vagy, amikor az Isten is pártszóvivőnek teremtett...

theofil 2010.03.20. 10:57:28

@AnnaKarenina:

Ezekkel a dolgokkal nem lehet játszani!

Az ország becsületét nem lehet belpolitikia szempontból elkótyavetyélni!!!!!!!

Orbán egy szemét.

AnnaKarenina 2010.03.20. 11:02:00

@lloyd_george: Nem csak az ellenzék gáncsolta, hanem az a közhangulat, ami vele és a reformokkal kapcsolatban kialakult. Az egészségüggyel kapcsolatosan valószínűleg igazad van, itt Bp-en ebből kevesebbet érzünk, a vidéki ismerőseimtől azonban tényleg nagyon rossz dolgokat hallok. Komoly műtétre igen messze kell utazniuk. Ez tipikusan olyan ügy, amiben azért racionalitásra és közmegegyezésre lett volna szükség.
Mindenesetre, hogy a reformok lehetősége a pitiáner 300 Ft-os vizitdíjon szűnt meg, azért az bosszantó.

AnnaKarenina 2010.03.20. 11:04:08

@theofil: Most miért mondasz ilyet? Ő csak nem tud ellenállni az igazmondási képességének... ::))

Diocles 2010.03.20. 11:19:35

közben a madöf-saga újabb felvonása következik:
"Két névsoron veszekednek az MDF-esek
spirk
2010. március 20., szombat 10:17
Szombaton ülésezik az MDF országos választmánya (ov), amelynek az lenne a feladata, hogy véglegesítse a párt országos listáját. A véglegesítés azonban valószínűleg nem fog simán menni, mert a péntek esti elnökségi ülésen két teljesen különbüző névsor miatt egymásnak ugrott Dávid Ibolya pártelnök és Makai Zsolt ov-elnök. Makai nem szerepeltetné Bokrost az MDF országos listáján."

Ezek teljesen megkergültek!
Mint amikor Göring és Himmler azon veszekedett a bunkerben, hogy ki legyen a főnök a Führer halála után :)
És épp a két húzónevet (Bokros, Debreczeni) akarják kilőni, holott ezeket ebben a szituban az élre kellene rakni, hogy mindenki lássa.

tölgyes 2010.03.20. 11:25:57

@Haary Plotter:

Figyelemre méltó összeállítás.. csak dicsérni tudom érte. Az Ön által összeállított lista beszédesebb, és többet mutat meg Gyurcsány személyiségből és tehetségéből mint Török Gábor 20 elemzése..:::))) Most sokan azt gondolják, hogy viccelődök, pedig az Ön által készített lista egy nagyon kifinomult elemzői módszer egyik példája. Ezzel a módszerrel amerikai elemzők elég pontos képet nyertek a sztalini és hitleri birodalom belső életéről...::))

Én azonban Gyurcsány elmeállapotát, politikusi kvalitásait és ambícióit bemutatandó idézek tőle még egy mondatot:

"...Magyarország az utóbbi fél évezred legsikeresebb évtizedét élte át..." (Gyurcsány 2010. márc. 19.)

HA ETTŐL SE NYÚL MAGÁHOZ EGY VALAMIRE VALÓ ELEMZŐ, AKKOR MITŐL??????

És a sor folytatható lenne olyan félmondatokkal mint.. az elmúlt 8 év "sok-sok évszázad történelmi küldetésének.." befejezése; a választók nem akartak velünk jönni..(Mint ahogy a nóta mondta: Jöjj velünk, hát velünk, ARRA MERRE MI SEM MEGYÜNK...") stb.

SZÓVAL KEDVES POTTER MEGÖRVENDEZTETETT AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSÁVAL. Már csak azért is dicséret illeti Török Gábort, hogy ha tőle nem is a hozzászólóktól időnként igen jókat olvashat az ember...:::)) No nem bánom időnként tőle is...:(

tantum 2010.03.20. 11:29:28

Miről is beszélt Gyurcsány a tegnapi napon? Konkrétan saját magáról, a nagyszerűségéről a kűzdelmeiről és a szenvedéseiről, szerintem sokkal fontosabb, hogy miről nem beszélt annak sok ijedségből vágyból szerelemből összejött embernek.
Nem beszélt arról, hogy becsapot minket a hatalom megszerzéséért, egy olyan országról beszélt 2006 ban amely nem létezett, hazudott az Orbánnal folytatott vitában és erre tette fel a koronát az öszödi beszéddel, amikor is a hazugsággal megvetet magágyba egyszer ŐSZINTE akart lenni a beszéd jó volt és megfelelően írta le az ország helyzetét, csak az Ő szájából nem volt adekvált mivel a helyzet egyik okozója volt.Nem beszélt arról, hogy Ő igazából egy politikai primadonna, és nem politikus, a politikus nem csinál ennyi kárt magának és az országnak. A politikus egyszer mond néhány pontot és nem folyamatosan 12, 24, 112, vagy tudom is hányat, apolitikus ha blöfföl akkor igyekszik a látszatot vagy a valóságot mögéhelyezni, lásd a nemzetiszínű szalaggal átkötött "kormányprogramot" ami a magyar politikatörténet egyik legcsúnyább blöffje volt, mivel a hétköznapok nem igazolták, sőt napról napra bizonyosodott be, hogy sem program sem, gondolat sincs. Nem beszélt arról, hogy miként hozta be az MSZP-be puccsolás kultúráját, emelte magasba a MOZAIK nevű szervezetet, és hogyan lett ez része a BKV és egyéb ügyeknek, hogyan kötött alkut hitbizományokra lásd Budapest, és hogyan tette tönkre ez az MSZP teljes rendszerét.Nem beszélt arról, hogy lenézte ést félt a párttól, és a politikai vitákat, hogyan nyomta el és hogyan csinélt a politizálásból személyi mutyikat, nem beszélt arról, hogy miért fizette ki ellenlábasit, szakmai hozzáértéstől függetlenül állami poziciókkal. Nem beszélt arról, hogy mi volt a célja az SZDSZ szétverésével, Kóka hatlomban és rendszerben tartásával.
Nem beszélt arról, hogy egy másféloldalas hevenyészett írást miért fogadott be az SZDSZ től egészségügyi koncepciónak, s ennek a történetnek a végén, miért állt ki a kamerák elé a népszavazás után és mondta a nézők szemébe, hogy sem lehetősége sem szándéka nincs végrehajtani a népakaratot,(mégha az egész egy butaság is volt),miért nem szállt ki egy törvénymódosítással az egész felelőtlen politikai játszmából, s ezzel 9 % népszerűségesést okozva az MSZP nek. Nem beszélt arról, hogy képtelen volt irányítani a pártot. Nem beszélt arról, hogy bután sunyin miért lépett ki a miniszterelnökségből és a pártelnökségbőll, miért nem adott a mai napig a párt egy valódi elemzést arról, hogy mi is történt.Nem beszéltb arról, hogy hova lett a DEMOSZ a maga politikai iskolájával kutató hátterével és tanítványaival és az elköltött sok sok 100 millióval. Nem beszélt arról, hogy semmi mást nem hagyott magaután csak felperzselt tereket és kiszolgáltatott embereket.Szörnyű és elkeserítő volt látni, hogy az az ember aki modernizátorként identifikála magát, ugyan úgy egy megkésett gondolati rendszer képviselője mint a történelemben bármelyik elődje, 1998 ban Castels már a harmadik utat zsákutcának írta le, s Gyurcsány ebbe a zsákutcába kormányozta bele a baloldalt, hihetetlen nagy a felelősége és a politikai bűne. A hatalom szeretete és vágya nem elegendő egy ország kormányzásához.Ami az egész szereplésére feltette a koronát, hogy egyetlen szóval sem említette azokat akik neki vagy érte dolgoztak, azt a pártot amelyik lehetővé tette, hogy Ő politikai értelemben létezzen. Az egója nem engedi, hogy szembenézzen önmagával, s látszik, hogy vissza akar térni, és ehhez csúnyán és alaptalanul biodiszletnek használta a poltikájának várható következményeitől félő öregeket.A rombolások után minimum elvárható tőle, hogy az MSZP re szavazzon, bár veled uram de nélküled.

tölgyes 2010.03.20. 11:32:54

@BUDAPEST: Látom Önt teljesen átitatta Gyurcsány szellemisége!!! Gratulálok! A személyiség és az önálló gondolkodás feladásának olyan szép példáját mutatja, ami figyelemre méltó.

Glenarvan 2010.03.20. 11:38:16

@szergej-szergejevics:

Sziasztok!

Nem állítom,hogy nincs szükség egy erős baloldali pártra,de szerintem nem tenne jót az országnak,ha ezt a pártot GYF. vezetné!Elég ha visszatekintünk az elmúlt hónapokra,évekre!Ekkora megosztottságot senkinek sem sikerült elérnie.Nem vagyok egy 'Bajnai-fan',de az ő ténykedése legalább a saját pártját nem kuszálta össze.
Nem tudom,Budai Bernadettben fogalmazódtak-e meg kérdések,(mint az Orbán beszéd kapcsán),nekem rengeteg.
Talán csak leglényegesebbet hoznám fel: ha olyan szuper minden,mint ahogyan lefestette,ha olyan sok sikert tudtunk elérni,akkor neki miért kellett mennie?
Most az következik,hogy a csúnya,rossz FIDESZ....
Ez már nagyon sematikus!
@manyike:

A megújuláshoz az édeskevés,hogy új arcokat keresgélünk a haveri körben!A szöveg semmit sem változott,még a hangsúly is azonos helyen található.Ezt az orvostudomány klónozásnak nevezi,és egyenlőre még a birkáknál sem volt túl sikeres.
Nagyon kíváncsi leszek,hogy fog kibontakozni GYF. ellenzéki szerepben?!Nem lepődnék meg,ha szélsőségesebb lenne a sokat szapult JOBBIKnál.Szerintem erre reális esély van,csak nem tudom kiket tudna a terekre vezényelni?Elnézve a tegnapi kínálatot:Bauer T;Mécs I;Kósáné K.M; vagy a sok ásítozó,hunyorgó nyugdíjas...No talán még az a szemüveges,fejhangon ordibáló suttyó(talán miniszter?).Itta a kis padavan a Mester minden szavát!

kenderesi (törölt) 2010.03.20. 12:15:51

Ahogy látom GYF ragyogó politikai kvalitásai iránt a kommentelők többségében nem olyan töretlen a lelkesedés, mint TG-ban :-)

tlac 2010.03.20. 12:53:04

@theofil: nem Hordágy Ágnes volt a legnagyobb gáz abban a "kormányban".. Amúgy van kórház ahol még/már vannak széfek. Qrva fontos volt, csak a balga nép nem értette ezeket a nagy reformereket. Debreczeny szemében ez a Fletó nagyformátumú és jön a diktatúra, épp veszik le az MDF listáról. Orbán bányák!

tlac 2010.03.20. 12:54:26

@Concelor: vak segít világtalant..

tlac 2010.03.20. 12:56:31

@Diocles: DJ-nek lehet már ma eljön a diktatúra..

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.03.20. 13:18:58

Azért az egy ijesztő elem, hogy megint átváltottak arra az üzemmódra, hogy alapvetően a populista népvezéreké a politikai terep.

Mérföldekre van a hazai közbeszéd arról, hogy a közügyekről folyjon párbeszéd és program alkotó versengés.

Aki nem agyalágyult népvezér, annak meg se lehet hallani a hangját.

A minap olyan köpködőversenyt rendeztek a politikusok, hogy ki tudja cirádásabban lebűnözőzni a politikai kasztot.

Na ki nyert?

Lezsák Sándor!

reszvetelidemokracia.blog.hu/2010/03/11/lazadas_a_politikusterrorizmus_ellen

LAKSZ 2010.03.20. 14:34:08

A Gyurcsány-beszédről szóló híradásokat átnézve, úgy tűnik, hogy Mesterházy Attila után Gyurcsány is a „csodatevő-gyógyitó-vallási vezető” stílusát alkalmazza, amit persze a „csodavárók” be is nyelnek, hiszen többségük pont ezért ment oda. Azonban ez semmiképpen nem illik egy XXI. századi tisztességes baloldali párthoz, s jelentős mértékben továbbra is gátolja az MSZP közel húsz éve tartó megtisztulási folyamatát.

Az a tény, hogy a saját párttársával sem volt elegáns, nem meglepő, mivel Gy.F. soha nem volt (és nem is lesz) elegáns, gondoljunk csak a „mi az hogy” parlamenti beszólására, az a stílus, az maga Gyurcsány Ferenc.
Az a kijelentése, hogy „A választással ennek a küzdelemnek nem lesz vége”, az teljesen helytálló, mivel Gyurcsánynak soha nem volt a célja a megbékélés, Ő alapvetően a konfrontáció embere. Annak idején azért is választották meg, hogy ütközzön Orbánnal, mert az „oszd meg és uralkodj” mondás tekinthető az alapvető irányultságának. Azonban Ő nemcsak Orbánnal, hanem az objektivitásra törekvő magyar állampolgárok jelentős többségével került „ütközésbe”. Ez okozta a bukását is.
És Gyurcsány hiába igyekszik a magát (a beszédében) egy „bátor”, „kemény” és „őszinte” politikusnak beállítani, ezek a tulajdonságok soha nem voltak jellemzőek Gyurcsány Ferencre, így a beszéde megint a megszokott; az álszent és „ripacskodó” magamutogatásra hajaz.
Lényeges megállapításnak tartjuk T.G. azon jövendölését, és teljes mértékben egyetértünk abban, hogy Gy.F. rettentően elszánt a visszatérésre, mert ez az elszántsága a „nagy bukás”-ból ered. A privatizációs ügyletekből milliárdossá vált középszerűség, nem képes elviselni, ha a közvélemény –a pénzhatalmi helyzete ellenére – nem tekinti őt „igazi államférfinak”. Hát van ez így, láttunk már ilyen politikust a történelemben …
Ugyancsak teljesen valós az az állítás, hogy az MSZP párton belüli kínálat szűkössége lehetőséget ad Gy.F-nek a visszatérésére.
Úgy is mondhatjuk; Jaj a szocialistáknak! Jaj a tisztességes baloldalnak! Jaj Magyarországnak!
Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

LAKSZ 2010.03.20. 14:38:22

@kenderesi:
Én nem vettem észre, hogy TG lelkesedett volna. Újra el kell olvassam?

LAKSZ 2010.03.20. 14:43:45

@Glenarvan:
Hát láttunk már baloldalinak mondott, de szélsőségesként működő pártot és országvezetést a történelemben, a meglátása azonban helyes, előfordulhat, hogy egy ilyen új csoportosulás lesz Gy.F. új háttere.

LAKSZ 2010.03.20. 14:50:42

@Diocles:
Ha jól értelmezem, azután úgyis jön a "Bukás" ? :)

Balt 2010.03.20. 14:56:35

@Sir Galahad: "Én is arra lennék kíváncsi, milyen hatása lesz Gyurcsány megjelenésének a kamányban. Szerintem az MSZP-nek öngól, a Fidesznek nyereség, mint támadható felület."

Én attól tartok, hogy leginkább a Jobbiknak nyereség, és ez így is volt kitalálva. Más értelme nincsen.

Én volnék az 2010.03.20. 15:03:07

Én azt nem értem hogy nem kínos neki hogy szinte kizárólag nyugdíjasok ülnek a nézőtéren? Hogy csak az idős korosztályt tudja már meghülyíteni? Jól érzi magát egy ilyen beszéden? Ez neki a siker?

gudmen 2010.03.20. 15:03:47

@Phxmike:
egyetértek..de szerintem pénzt nem kap ezért, hacsak nem tanulmányként számlázza be a még néhány napig regnálo kormánynak,ahogy azt tették oly sok esetben, 1 ft-tol egészen 5 millioig..political capital, demosz stb...

jjulie 2010.03.20. 15:06:57

@Balt:

a májadat azért nézesd meg a biztonság kedvéért, de ha már ott vagy, a realitásérzékszerveden is álittathatsz

jjulie 2010.03.20. 15:31:11

@LAKSZ:

sorolj fel mondjuk 10 magyar politikust aki jobb szónok, akinek nyilvánosságot és nyilvános megszólalást vállaló és vállalni tudó felesége van, akinek olyan anyagi háttere van amely jobban biztosít egy hosszab politikai karrier (ujra)építést), akinek van miniszteri és miniszterelnöki gyakorlata, akinek szélesebb körű és befolyásosabb nemzetközi személyes kapcsolatrendszere van, aki szorgalmasabb, aki kitartóbb, aki jobban vágyik egy alfa hím szerepre, aki megfelelőbb életkorban van, és aki elhiszi magáról hogy jobb mint az orbán, és egyszer már le is győzte

gudmen 2010.03.20. 15:41:10

@jjulie:
te most gy.f.-röl beszélsz és komolyan is gondolod?

jjulie 2010.03.20. 15:56:21

@gudmen:

ha beállsz a felsorolásba, elmondom hogy komoly vagyok e

van listád?

theofil 2010.03.20. 16:03:12

@AnnaKarenina:

Azért mert iszonyú dühös tudok néha lenni rá...és ebből nincs botrány, mondhat és tehet bármit a jobboldalon egyre csak tömjénezik.

theofil 2010.03.20. 16:05:48

@tlac:

Van bőven választék, de nálam Ágica az első helyezett a förtelmes miniszterek sorában.

Magyar Bálint is a célszalag körül ólálkodik.

gudmen 2010.03.20. 16:12:13

@jjulie:
valaki ezt már pontosan megfogalmazta elöttem: van sok ember aki ezt az országot el tudná vezetni, de koka jánosrol, veres jánosrol és gyurcsány ferencröl kiderült, hogy képtelenek rá..
tovább nem is kell erröl beszélni..

gudmen 2010.03.20. 16:15:25

ezt már elöttem megfogalmazta egy ur a parlamentben: van jonéhány ember aki ezt az országot tudná vezetni, de koka jánosrol, veres jánosrol és gyurcsány ferencröl kiderült, hogy képtelenek rá..
a továbbiakaban kár a szoért..

jjulie 2010.03.20. 16:19:21

@gudmen:

hát ha nincs listád, akkor nincs listád, a továbbiakban kár a szóért...az érveid meggyőztek

gudmen 2010.03.20. 16:22:28

@jjulie:
hány embert soroljak fel aki kevesebbet hazudik, aki kevesebbet lopott el az állam/mi vagyonábol és hány olyan embert aki kevésbé szociopata..
soroljam még?:)

jjulie 2010.03.20. 16:32:17

@gudmen:

ha nem érdekel amit írtam, minek foglalkozol velem?

és még azt kérdezed hogy én komoly vagyok e......

ha le akarsz írni valamit aminek nincs köze az én bejegyzésemhez, nosza rajta

gudmen 2010.03.20. 16:36:40

@jjulie:
szerelmes vagy törökgáborba?:)

jjulie 2010.03.20. 16:39:45

@gudmen:

hát csak egy kicsit, de átengedhetem, kéred?

gudmen 2010.03.20. 16:42:24

@jjulie:
kedves vagy, de nem élnék a lehetöséggel:)

jjulie 2010.03.20. 16:45:00

@gudmen:

hát akkor vár a paraniod android

gudmen 2010.03.20. 16:52:54

jo, hogy emlited..akartam már figyelmedbe ajánlani azt hiszem sok olyan tényre világit rá autodidakta politologusként vagy akár szépiroként is, ami a te tisztánlátásod fehér foltjait is kellöképpen besatirozná közéleti és politikai témakörben egyaránt..

jjulie 2010.03.20. 16:59:31

@gudmen:

köszi, rendes vogy, de mivel te ott jól érzed magad, nekem valószínűleg nem felelne meg....."a továbbiakaban kár a szoért.. "

gudmen 2010.03.20. 17:06:33

@jjulie:
de ugye nincs harag?:)

tantum 2010.03.20. 17:29:20

@jjulie: hogy soroljam tovább, aki levitte a rendszerváltási támogatottsági szint közelébe a balodalt, aki eltüntette az SZDSZ t, akinek egyetlen beígért változtatása sem teljesült(és most nem a megalapozatlan jólétiekre gondolok),Aki ilyen mértékben mutyit csinált a politikából, aki ilyen mértékben adott át információt az oroszoknak, aki ilyen mértékben nem gondolta végig 56 50. évfordulóját, aki ilyen mértékben engedte volna a rendőrség túlkapását(a neonácik megérdemelték,de sajnos nem válogattak), aki ilyen mértékben a felesége hatása alatt áll, aki ilyen mértékben narcisztikus, aki ilyen mértékben csak és kizárólag a saját boldogulására és hatalmára gondol,aki ilyen mértékben lenézte a politikát(bizonyíték a "megírt" könyve, és annak színvonala), aki ilyen mértékben ÁFÁt tartatott vissza, aki ilyen mértékben hagyta randalirozni a pénzügyminiszterét, aki ilyen mértékben csak magára gondolt............tudod folytatni a listát
Szegény Horn Gyula ha ezt látná volna néhány szava hozzá, mint ahogy az ország 90% ban elutasítja, s csak 18% a szavazóknak szavaz arra romra amit hátrahagyott

jjulie 2010.03.20. 17:44:27

@tantum:

ha nem akarzs velem diskurálni, hanem van egy mondókád amit fújsz ha törik ha szakad, nekem jó

ha nincs olyan listád amit én kértem, az is jó

szikjáró 2010.03.20. 18:45:41

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100319-gyurcsany-ferenc-kijelentesei.html

magam is meglepődtem, de volt benne igazság, bár ami igaz, az egyúttal sokba is kerül(t) az országnak :)

Bona Fides 2010.03.20. 19:49:33

@tantum: Ferenc beteg lelkű ember. Sztálin is az volt, meg Hitler is.
Sosem bírtam megérteni, hogy ezeket az embereket miért nem tudták még idejében elrugdosni a hatalom közeléből? Hogyan lehetséges, hogy ilyen embereknek híveik vannak?
Dávid Ibolyának már eltorzultak a vonásai a hatalomba való görcsös kapaszkodástól, terrorizálja az egész pártját és még mindig nem billentették tunikán. Hihetetlen....
Ilyenektől függ a sorsunk? Ijesztő!

Glenarvan 2010.03.20. 19:55:28

@LAKSZ:

Sziasztok !

A "bátorságról" eszembe jutott a huncut Sass Jóska egyik vicce,ajánlom a csoport figyelmébe:

A gazda lovat szeretne vásárolni,elmegy hát a vásárba.
Hosszas keresgélés után kiválaszt egy derest, és megkezdődik az alkuval egybekötött mustra.Igen ám,de a futtatás kezdetével a ló nekirohan az első fának!Felpattan,megrázza magát,de néhány galopp után megint a fával találkozik!
-Ejnye,ez a ló vak!-kiált fel a vevő.
Erre a csiszár:
-Ugyan,dehogy vak!Ez a ló bátor!

2010.03.20. 21:37:14

Ez azért döbbenet! Fletó mire hatalomra kerülhet, az +8-12 év, addigra begolyózik...Én nem számolnék vele.

ssi 2010.03.20. 22:23:12

TG-fórum hozzászólói is külön egyéniségek, és mindenki megtalálja a maga zsákját (pártját). Vezető: jó szakember, humánus, energikus, ötletgazdag, jó irányító, feszes, fegyelmezett koordinátor, nem önjelölt, jövedelme nem "kiugróan" magas, bár kiváltságos helyzetben érezheti magát, mégsem korrumpálható .... és mit képvisel, milyen életem lehetne: nekem való biztos állás (állások, ha váltani akarok), megbecsült fizu, jó munkakörülmények, magam választotta szabadidős tevékenységek, esetleg, ha többet akarok költeni, vállalhatok még melót, befektethetek, üzletelhetek, vállalkozhatok stb., nyugi, béke, jó egészségvédelem, mindez biztosítva a családnak is + gyűjtés az aktív nyugdíjas évekre is, főleg rajtam múlna mindez, bűnesetekkel legfeljebb a médiában találkoznék. Ha több felelősséget akarok vállalni több pénzért, pályázok vezetői státuszra. Tök általános, fejlett, pl. európai országban reális (válságmentes időszakban). Semmi különleges, semmi különcség, csak itthon szeretném

theofil 2010.03.21. 05:46:32

szozatgyurcsanyhoz.blog.hu/

Kíváncsi vagyok, hogy szuperál az ilyesmi.

kibekkelő 2010.03.21. 10:43:51

Gyurcsány abban a korban van, amikor a szovjetek Kádárból kezdtek gyúrni egy korszakot.
Kádár politikája mindig a saját félelmén alapult és eszerint hol pártjában balra vagy jobbra húzott. Követője a volt KISZbizos szintén nem tudja biztosan mit tegyek, soha sem tudta, azt viszont igen, hogy ki(k) ellen kell körömszakadtáig harcolnia.
A pénteki beszédet egy általa alapított szerveződés rendezte és saját magát meghívatta, hogy Kádár 57'-es beszédeinek és Grósz et. 1989-es fehérterroros beszédjének hangulatát megidézze.
Ne feledjük, h. Gyurcsány eddig szereplése Kádárén kívül Hruscsovéra hasonlít, h. maradjak a sajátjai között. Szertelen csapongás, illuziók, elvetélt, megalapozatlan és nem támogatott reformok. Őt is elcsapta a pártja,h nyugalom legyen.
Gyurcsányt, aki a magyar demokrácia, ami egy jogtechnikai megoldás csupán, szuper védelmezői, mivel más kártyája nincs, a rendszer kétszer buktatta meg: a népszavazáson és a EU parlamenti szavazáson.
Egy pofonnál sem mondott le. Bukott ember, akármit csinál. Látjuk a Jobbik példáján, h. az említett jogtechnika és a gazdasági helyzet miatt ma Mon mindenre lehet embereket toborozni.
Csak még hiteltelenebbé tesz a közállapotokat.

expansiv 2010.03.21. 11:16:06

A "rajongás" a kóros elmeállapot jele a véncsontoknál.

Maga a "vezér" is félkegyelmű, egy nárcisztikus , megalomán, Borderline-pszichózisban szenvedő hülye pöcs.

"Visszatérése" csupán a szocialisták EGYSZÁMJEGYŰ váálasztási eredménye esetén lehetséges, de akkor végleg elsüllyeszti a léket kapott MSZP-t.

Az MSZP Fletó kormányra kerülése óta süllyed. Majd most befejezi!!

Az önálló "gyurcsányista párt" a tápos gyógyegerekkel, mamakedvenckékkel - Molnár Cs., Ficsor, Dessewffy, Gréczy - annyira irracionális, hogy EMBER NINCS, aki támogatná őket!!!

expansiv 2010.03.21. 11:18:47

@lüke:

de nem mind hülye ám: csak a poszkommunista, exmunkásőr banda zárt köre rajong a Félcédulásért!

A nyomorgók és vidékiek EGYÁLTALÁN NEM!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.21. 19:50:17

Hányan lesznek életben 4 év múlva Gyurcsány támogatóiból?

hajoacs 2010.03.21. 20:44:36

Számomra Gyurcsánynak a megjelenése részleteiben hasonlít arra a légkörre, amit 2002-ben a Fidesz teremtett a két forduló között. Sok a különbség persze, hiszen Gyurcsány nem miniszterelnök jelölt, kisebb az intenzitás. A hasonlóság mégsi az érzelmi tónusban van. Örültem Bajnai korábbi nyilatkozatainak a Fideszről (demokraták), mégpedig azért, mert azok a jövőbe tekintettek és konszenzust kínáltak. Kétségtelen, hogy egy leköszönő és önmagát újra meg nem mérettető miniszterelnök részéről ez könnyen megtehető dolog, ezzel együtt elegánsnak találtam.
Szívesen olvasnék egy posztot arról, hogyan változik (ha változik) idővel a két nagy párt képe a másikról.
Arra is kíváncsi lennék, ha egy riporter megkérdezné Gyurcsányt Bajnai "FIdesz képéről", akkor mit válaszolna.
süti beállítások módosítása