Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:57

Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes nézőközönség előtt a felkért szónok számos dologban kifejtette véleményét; az állítások többsége már korábban is ismert gyurcsányi fordulatokból építkezett, saját magával, volt kormányával, a baloldallal és – különösen - a politikai riválisokkal kapcsolatban egyaránt. Feltűnő és elegánsnak nehezen nevezhető volt, hogy miközben Bajnai Gordont és Lendvai Ildikót hosszan méltatva megtapsoltatta a közönséggel, az MSZP mostani címlapemberét, Mesterházy Attilát mindössze egyszer említette („Azt kérem tehát a bizonytalanoktól, a csüggedőktől, a demokratáktól, hogy támogassák a Mesterházy Attila vezette Magyar Szocialista Párt listáját”) beszédében.

Összességében a beszéd célja és hatása fontosabb volt, mint maga a tartalom. „A választással ennek a küzdelemnek nem lesz vége” – mondta a szöveg egyik fontos kulcsmondatában. Gyurcsány egyértelműen megkezdte – folytatta? – lemondása utáni politikai újratervezését, újraépítését. Az esemény ezért sokkal inkább szólt saját magáról, a „bátor”, „kemény” és „őszinte” politikusról, aki láthatólag teljesen elszánt abban a kérdésben, hogy visszatérjen, hogy ismét Orbán Viktor első számú ellenfele – 2014-ben kihívója – legyen.

Elnézve a párton belüli kínálatot, továbbá látva Gyurcsány és támogatói elszántságát, nem is hiszem, hogy teljesen esélytelen lenne. Ha pedig az MSZP mégis ellenáll majd a volt kormányfő visszatérési kísérletének, még az is lehet, hogy hamarosan megismerkedünk a Magyar Demokratikus Chartából kinövő új politikai erővel. A lényeg: Gyurcsánnyal számolni kell, tartósan és komolyan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr571852780

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázadás a politikusterrorizmus ellen 2010.03.20. 13:20:26

Az utóbi két három napban nem működött a belépés a blogomba.A számítógéphez értő haverjaimat ilyenkor azzal szoktam cseszegetni, hogy én rendesen bekentem fokhagymával a monitor sarkát holdtöltekor, de úgy tűnik ennek ellenére belémásztak a kommunis...

Trackback: Gyurcsány a kapuk előtt 2010.03.19. 21:12:46

Gyurcsány Ferenc visszatér. A Fidesszel közös érdeke és reménye, hogy a magyar baloldal elválaszthatatlan legyen tőle.  Eddig bírta Gyurcsány Ferenc a hallgatást. Az elmúlt hónapban már számos zártkörű pártrendezvényen vett részt, sőt két nyilvá...

Trackback: Gyurcsány beszéd - az eredeti szöveg ez lett volna 2010.03.19. 18:39:17

Kedves honfitársaim!Hogy a pápaszemes antinacionalista-soviniszta kerti jérce esne bele abba a fosba, ami itt van! De ne engem hibáztassatok, hogy úgy táncoltam, ahogy ti fütyültetek! Én elkúrtam, te elkúrtad, ő elkúrta... mi elkúrtuk - ti megszavaztát...

Trackback: Gyurcsány beszéd - az eredeti szöveg ez lett volna 2010.03.19. 18:35:52

Kedves honfitársaim!Hogy a pápaszemes antinacionalista-soviniszta kerti jérce esne bele abba a fosba, ami itt van! De ne engem hibáztassatok, hogy úgy táncoltam, ahogy ti fütyültetek! Én elkúrtam, te elkúrtad, ő elkúrta... mi elkúrtuk - ti megszavaztát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.03.20. 08:41:03

@lüke:

úgy érted, tudja hogy lesz újra nyeregben, és hogy marad benne legközelebb?

lüke 2010.03.20. 08:45:22

@jjulie:
sok mindent tud
pl.ezt is ,
szeretne benn maradni, majd megteremti.
a semmiből jött elő,ismeretlen volt, niemand
s felvitte a dolgát:)
ezért ,nem is fog elmenni
( megj. bocs a hasonlatért, a néhaiktól
Antall is így jött elő)

mrs. white 2010.03.20. 08:46:30

@gyöngyök: Bocs de 2004-ben lett miniszterelnök és már előtte is tanácsadó volt. olyan nagy ívű projekteket talált ki mint a 23 millió román munkavállaló ami jobban megosztotta az országot mint Kövér best of. ja Kövér köteles beszédjét is büszkén elismeri hogy Ő forgatta ki.

Innentől kezdve már hibás az egész logikai füzéred, mert nem 1 választás előtti éve volt ami miatt nem tudott reformokba kezdeni.

A dologugy néz ki ahoz hogy miniszterelnök legyen megpuccsolta megyot ami két évig tartott, hogy a maszop hatalmon maradjon arra is ráment két éve. Közben hogy az országgal mi történ gazdaságilag morálisan leszarta a SAJÁT ÉRDEKÉBEN. Na ezért xarják le az emberek a reform elképzeléseit. Ezt kizárólag volt mszp fanok képzelik, hogy így müködhet, mert Ők elrugaszkodnak a tárgyilagosság talajáról.

lüke 2010.03.20. 08:50:26

@kzoltana:
merci, ezt a fajta blow upot nem is ismertem, mint annyi mindent:)

jjulie 2010.03.20. 08:52:07

@mrs. white:

ne intézd el ezt az embert egy rossz mondattal

10 rosszal meg főleg ne

greycup 2010.03.20. 08:53:40

vazzeg, mi ez a nagy gyurcsány-para itt...

jjulie 2010.03.20. 08:56:05

@greycup:

mi lenne wazze, csomó eltévedt ember.....

lüke 2010.03.20. 08:56:59

at last but not least
a nyuggerek
Mivel mindannyian odatartunk, ki megéri, ki nem .Megéri a pénzét, aki így beszél róluk. Egy társadalmat az jellemez: hogyan bánik a gyerekekkel, a jövő!, s az öregekkel- ld Florida /USA,a múlt. Ez a kettő szabja meg a jelent.

Concelor 2010.03.20. 08:57:17

Ami nekem feltűnt a beszédből, hogy a mondandóját végig olvasta, pedig pontosan az volt eddig az erőssége, hogy fejből, papír nélkül beszél. A másik, hogy a frakciót és annak vezetőjét egyáltalán nem dicsérte a válságkezelésben tett erőfeszítések miatt. És minimum kellett volna szólnia néhány pozitív gondolatot Mesterházyról. Látszik, hogy saját magának dolgozik, pedig ezt a fajta széthúzást, látványos ellenakciót nem engedheti meg magának az MSZP és azt gondolom, hogy Mesterházy a nyilatkozatai alapján nem is ezt a retorikát folytatta Gyurcsánnyal szemben. Gyurcsánynak be kellene állnia Mesterházy mögé és azt a népszerűséget, erőt ami mögötte van (?) az ő segítségére fordítani, így nagyobb eséllyel mozgolódhatna a párton belül is a későbbiekben.

másikpista 2010.03.20. 09:05:29

Vannak dolgok, amiket józan ész nem ragadhat meg, csak egy másik bolond elme. Vagy minimum egy előrehaladott agyérelmeszesedés szükségeltetik hozzá, ami a közönség soraiban meg is volt

lüke 2010.03.20. 09:05:56

@Concelor: naná:)
ami elgondolkoztató :az időzítés és a felkérés!
ő-e a méltó perszona erre?
adtak egy pofont a D. Chartának

lüke 2010.03.20. 09:07:36

@másikpista:
nana!
1,az Alzheimer genetikus betegség
2, az arterioszlekrózis meg szisztémás

greycup 2010.03.20. 09:08:44

@jjulie: már úgy értem, rinyál itt mindenki, hogy "jajj, visszajött Gyurcsány, hogy van pofája" stb.

jjulie 2010.03.20. 09:13:21

@greycup:

most akkor félünk, vagy drukkolunk?

másikpista 2010.03.20. 09:14:12

Azért kíváncsi volnék, hogy a Ranschburg Jenő rajongóként volt jelen vagy inkább pszichológusként

jjulie 2010.03.20. 09:15:08

@lüke:

nem jött ki a jambus

papaszem 2010.03.20. 09:15:22

szánalmas, hogy véletlenül (!?!) pont Mesterházyról "felejtett" el említést tenni, pedig ő a minelnök jelölt és a frakció vezetője is...

mrs. white 2010.03.20. 09:18:42

@jjulie: Képtelen vagy átlépni saját árnyékodat. Mikor azt hinné az ember hogy az értelem szikrája csillan a szemedben akkor ismét nem érvelsz hanem minősítesz. Kár érted.

lüke 2010.03.20. 09:20:16

@jjulie: dehogynem
nem mindegy
idd ki a bilit,vagy vidd ki:)

jjulie 2010.03.20. 09:21:17

@mrs. white:

lólépésben haladok....

lüke 2010.03.20. 09:22:55

napozzatok:)
u_
jamb(p)ik

Kivlov 2010.03.20. 09:23:21

"nyugdíjasok szurkoljatok, hogy több legyen a nyugdíjatok!"
szánalmas bagázs...

AnnaKarenina 2010.03.20. 09:49:48

@mrs. white: Sajnos, még az is történt, hogy a fidesz is tojt arra, hogy mi történik az országgal, mert neki GyF-fel volt harca. Mivel sem a lemondását, sem az előrehozott választásokat nem tudta kikényszeríteni, az ország számára semmi hozadéka nem volt ennek a viselkedésnek. Illetve egy valami igen: a jobbik létrejötte és megerősödése.
A 300 Ft-os vizitdíj elleni népszavazás pedig a reformfolyamatot már teljesen ellehetetlenítette, hiszen lehetett mondani, hogy a többség nem akarja a reformokat.
Nem öröm, hogy most a jobbik személyében megkapja a fidesz a hasonló zavarórepülést, de meglátjuk, mit hoz ki belőle. A történelmi esély most ott van a fidesz kezében és bebizonyíthatja, hogy alkalmasabb a kormányzásra.

Netuddki. 2010.03.20. 09:57:13

"103. Mit értékelt Gyurcsány?"

Kit érdekel már gyurcsány?
Szóval erről ennyit.

Trollover 2010.03.20. 10:00:30

Miért picsognak itt annyian, amikor sokak szerint Fleto hamarosan 2x2 méteres szobából fog kinézni a rácson át? Szerintem azért, mert ő volt az első ember, aki méltó ellenfele volt Vikinek és a Fideszfanok rájöttek, hogy komolyan veendő ellenfél, mert a nyuggereken kívül más rétegeket is elér.
Sokan úgy emlegetik a hírhedt 50%-os béremelést, mint a szocik országvesztő első ténykedését.
Kedves barátaim az akkori béremelés csupán az átlagfizetések szintjére hozta fel a közalkalmazottakat, és ez a fizetés azóta gyakorlatilag nem változott.
Ez az oka annak, hogy az orvosok és ápolónők amint tudnak elhúznak nyugatra dolgozni, mert ott 5x annyit keresnek. Ezért van az, hogy a pedagógusok átlagéletkora megközelíti az 50-et, mert a fiatalok nem mennek tanítani, rendőrnek a szerényebb képességű kollégák állnak.

Szerintetek az ilyen bérek miatt ki fogja a kölkötöknek megtörölni a hátsóját a bölcsiben, majd megtanítani a viselkedés alapjaira, és ki fogja a az ágytálat kicserélni alattatok, amikor a kórházban fexetek és ki fogja kinyomozni, amikor az utcáról elvitték az autótokat?

Fleto megtett mindent, hogy lejárassa magát és a kormányát, de azért a politikai ellenfelek is nyomták az ördögűző dumát, fekete plakátokkal rakták tele az országot, szaladtak az EU-ba árulkodni.
Nehogy már az egyik oldalon a Sátán és hordái, a másik oldalon pedig Istenkirály legyen fehér lovon.

Concelor 2010.03.20. 10:02:28

@AnnaKarenina:

Azt gondolom, hogy nem alkalmasabb a kormányzásra. A Fidesz másként és más miatt lesz sikertelen. A Fidesz sikertelensége abból a diktatórikus berendezkedésből fakad, ami már oly sokszor döntő és fontos pillanatokban betett nekik.

Netuddki. 2010.03.20. 10:02:57

@AnnaKarenina: Hát igen, azért arra még kíváncsi lennék, hogy mennyibe került nekünk adófizetőknek a fideszes képviselők semmittevése ez alatt a 8 év alatt. Mondjuk "költségtérítéssel" együtt.

Mert ugye a fidesz azt állítja, hogy nem tudják milyen állapotban van most az ország gazdasági helyzete. Szerintem pont nekik volt a legtöbb joguk (mellesleg kötelességük is) ezekbe az adatokba betekinteni. Na ez alapján merült fel bennem, hogy ezek akkor mit csináltak évekig.

Mike36 2010.03.20. 10:03:56

@bigapples: naja, anno Orbánék is elismerték, hogy beáldozták a mezőgazdaságot hogy megszabaduljanak Torgyántól

szergej-szergejevics 2010.03.20. 10:06:09

Aki úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc szinrelépése, megszólalása hibás lépés volt, az vagy nem ebben az országban él, vagy csak HirTV adását nézi. Gyurcsány Ferenc megszólalásának már épp itt volt az ideje. Nem szabad magfeledkezni arról, hogy Gyurcsány Ferenc nekünk baloldaliaknak olyan örömet és szeretetet jelent, mint Viktor a másik oldalnak. Senkit nem érdekel, hogy a jobb oldal nem szereti, undoritó jelzőkkel illeti. Nekünk Gyurcsány Ferenc a megtestesült baloldali eszme, akit feltétel nélkül követünk és tisztelünk. A puszta megjelenése is tüzet kelt az emberben, és eszünkbe jut az a kifezetés, amit Gyurcsány Ferenc mondott, ne szégyeld, hogy baloldali vagy, merj baloldalinak lenni. És ez igy van jól. Igen jöjjön vissza Gyurcsány Ferenc és irányitsa az új baloldalt, mert remélem, hogy lesz új baloldal, amit Gyurcsány Ferenc fog vezetni, és mi támogatjuk Őt. Hajrá Gyurcsány Ferenc, hajrá MSZP.

stratez 2010.03.20. 10:07:09

Szerintem Török most az egyszer túlértékeli a nyugdíjas munkásőrök és -nénik tapsikolását az Symacsarnokban. Gyurcsány számára nincs visszatérés, mert, ha igen, akkor kezdődik 2006 ősze elölről, a szocik pedig elbúcsúzhatnak 2014-ben a parlamenttől is.

Gábor mester 2010.03.20. 10:09:42

Aki komolyan gondolja, hogy ez a túlmozgásos hazug hülyegyerek még labdába rúghat, az kérje vissza a tandíját/költségtérítését... A Maszop a fiatalok körében valahol 4% körül áll, a nyuggerek meg kihalnak, mint a dinók, a "kiéhezett" apparatcsikok meg (különösen hosszabb távon) egyszerűen nincsenek annyian, hogy beszavazzák a Böszmét a Parlamentbe.

papaszem 2010.03.20. 10:12:14

kedvenc részem a beszédéből: "szeretlek benneteket"
:-DDD

AnnaKarenina 2010.03.20. 10:13:36

@Concelor: A fidesznek és az mszp-nek is meg kell újulnia, mert különben a jobbiké az ország. @kovi1970: Valóban nincs idő évek elvesztegetésére.
@szergej-szergejevics: A kritika nélküli szeretet még a gyerekemnek is árt.

Gábor mester 2010.03.20. 10:16:47

@szergej-szergejevics: Ezt ugye komolyan gondolod, hogy egy hazug milliárdos országrabló "nekünk baloldaliaknak" maga a megtestesült Baloldali Eszme?! Mert viccnek durva lenne...
Egyébként nem szégyellem, hogy KOMMUNISTA vagyok (=a legszélesebb DOLGOZÓ tömegek javát akarom - gyarapítani, és nem a saját zsebembe gyömöszölni), de Gyurcsányéknak egyszerűen semmi közül a baloldalhoz. Hazánkban NINCS számottevő baloldali erő: centrum van (centrális-), jobb- és szélsőjobb van (radikális szélsőséggel). De ezt egy valódi politológusnak jobban kéne tudnia...

Concelor 2010.03.20. 10:18:51

@AnnaKarenina: Egyet értek, mindkettőnek meg kell újulnia. Az MSZP elkezdte ezt Mesterházyval, ami szerintem elég jó út a megújuláshoz. A Fidesz pedig még mindig Orbánnal és ugyan azokkal az arcokkal készül kormányozni mint 1998-ban. De egyszer nekik is meg kell újulniuk...

AnnaKarenina 2010.03.20. 10:21:44

@Gábor mester: A nyuggerek is folyamatosan termelődnek, az ő közös platformjuk az, hogy egy ledolgozott élet után kiszolgáltatottak egyébként is, ráadásul még kihaló dinóknak is nevezik. Amúgy sem csak szoc. kategória, mintha láttam volna fidesz-nagygyűlésen sípoló néniket is.
A baloldaliság nem szokott eltűnni, az egy világnézeti irányzat, amit a társadalmi igazságosság és szolidaritás igénye működtet, hogy a pártjának megújulásra van szüksége, az biztos.

szergej-szergejevics 2010.03.20. 10:25:53

@Gábor mester: Te idióta, nagyanyád és anyád is nyugger, mit szólnak az idióta gyerekükhöz, hogy várod a kihalásukat. Arról megfeledkeztél öcsi, hogy a nyuggerek leszármazottjai is balodaliak, és ők is Gyurcsányt, vagy a baloldalt fogják támogatni. ill támogatják most is, csak ezzel a fafejü gondolkodásoddal nem tudsz még az orrodig sem látni. Csak neked és a hozzádhasonló idióta fasiszta hordának van jöve it, na ne nevettes. Igen, visszajön Gyurcsány Ferenc és hidd el nekem, hogy soha többé nem lesz 2006, mert amit ott müveltetek az nem mondanám emberhez méltónak. Gusztustalan és Európa is elutasitja. Nézdd meg mit müvel a Krisztinád. Szégyen és gyalázat.

lloyd_george 2010.03.20. 10:26:28

Oké, valaki mondja meg: hány nagy államférfiről tudunk, aki arra hivatkozott, hogy elgáncsolta az ellenzék?

Másrészt, szerintem az oktatás és az egészségügy megsarcoltatása nem egyenlő a reformokkal. Az egészségügyben voltak még olyan lépések, hogy átszabták a körzeteket, de rá nem néztek volna egy közigazgatási térképre (Ágika pedig maga mondta, hogy a reform során senkivel nem egyeztet), így pl. nagymamám olyan körzetbe került át, ahol a falujából a kórházba nem járt busz. A betegszállítási mizériáról pedig ne is beszéljünk...

Gyurcsánnyal szerintem többek között az a baj, hogy vannak víziói, mint pl. egy "nyugat-európai Magyarország", de ez annyira általános, hogy konkrét stratégiát mindenki máshogy képzelte alatta. Főleg, hogy a költségvetés valós helyzetét saját bevallása szerint is titkolták még az MSZP és az SZDSZ előtt is.

Egy mondatban összefoglalva, szerintem Gyurcsány nagyon jó taktikus, de stratégia szempontjából nulla. Hasonlítsuk össze akár a reformkorral, a bethleni konszolidációval, akár Thatcher-rel... voltak konkrét távoli célok és meneteltek felé, nem egy homályos látomás.

theofil 2010.03.20. 10:34:40

@Concelor:

A Fidesz és az Orbán alkalmatlan ugyan a kormányzásra, de nem lesz sikertelen.

Ők képesek vérprofi szinten (alantas eszközökkel bár) befolyásolni a jobbos közvéleményt.

Aldobói.Feldob 2010.03.20. 10:38:11

@szergej-szergejevics: " A puszta megjelenése is tüzet kelt az emberben, és eszünkbe jut az a kifezetés, amit Gyurcsány Ferenc mondott, "

Beszédes elírás a fenti idézetben a "kifezetés". Na ja, kifizetések azok voltak az MSZP-ben, nem kevés, csupán apró szépséghiba, hogy az adófizetők zsebből történtek MSZP-s zsebekbe.

ssi 2010.03.20. 10:42:09

OV-vel szemben nem is volt olyan rossz egy új dinamit (GY.F.). Kiváló előadó, tele van ötletekkel és energiával. Az élet talán jobb csapatjátékossá teszi, vagy jobb stábépítésre. Számomra is kellemes meglepetés Mesterházy, jó a Budai Bernadett is. Még több fiatal, s hitelesebb a megújulásuk. A fidesznél is szükségszerűen be fog valami hasonló következni, mert a fejlődés törvényszerűségei (és nem a drámája) ilyen. A gazdagság, a vállalkozások új dimenziót kaptak; s minden pártban, minden ideológiai oldalon megvan. A nagy haszonnal járó korrupciók lehetőségei nincsenek meg minden szinten. Érdemes a külföldet is tanulmányozni, okulni, elébe menni dolgoknak, de Európához, a mostani világhoz kell tartoznunk gondolkodásban, tettekben

theofil 2010.03.20. 10:50:18

@szergej-szergejevics:

Ez most hülyéskedés vagy komoly?

theofil 2010.03.20. 10:54:28

@lloyd_george:

Mink Érden lakunk és a mi kórházunk Nagytarcsán van....
Aki ránéz a térképre az látja, hogy mindössze csak három napi hideg élelmet kell magával vinnie annak aki be akar jutni a mi kórházunkba.

AnnaKarenina 2010.03.20. 10:55:10

@theofil: Igen, megdöbbentett, hogy így beszél a hazájáról, amit minden körülmények között védenie kellene. De most újranézve-hallgatva, az merült fel bennem, hogy ez is egy játszma, mert erre építheti fel, hogy az EU-ból még több pénz jöhessen, mert ugye sokkal rosszabbul állunk, mint azt gondolták. Eddig csak itthon volt taktika, hogy a fele kormányzás azzal ment el, hogy visszahivatkoztak az elődök pénzpocsékolására, most nagyobb színtéren történik a dolog.

theofil 2010.03.20. 10:55:45

@manyike:

Ennyi ostoba közhellyel miért itt vagy, amikor az Isten is pártszóvivőnek teremtett...

theofil 2010.03.20. 10:57:28

@AnnaKarenina:

Ezekkel a dolgokkal nem lehet játszani!

Az ország becsületét nem lehet belpolitikia szempontból elkótyavetyélni!!!!!!!

Orbán egy szemét.

AnnaKarenina 2010.03.20. 11:02:00

@lloyd_george: Nem csak az ellenzék gáncsolta, hanem az a közhangulat, ami vele és a reformokkal kapcsolatban kialakult. Az egészségüggyel kapcsolatosan valószínűleg igazad van, itt Bp-en ebből kevesebbet érzünk, a vidéki ismerőseimtől azonban tényleg nagyon rossz dolgokat hallok. Komoly műtétre igen messze kell utazniuk. Ez tipikusan olyan ügy, amiben azért racionalitásra és közmegegyezésre lett volna szükség.
Mindenesetre, hogy a reformok lehetősége a pitiáner 300 Ft-os vizitdíjon szűnt meg, azért az bosszantó.

AnnaKarenina 2010.03.20. 11:04:08

@theofil: Most miért mondasz ilyet? Ő csak nem tud ellenállni az igazmondási képességének... ::))

Diocles 2010.03.20. 11:19:35

közben a madöf-saga újabb felvonása következik:
"Két névsoron veszekednek az MDF-esek
spirk
2010. március 20., szombat 10:17
Szombaton ülésezik az MDF országos választmánya (ov), amelynek az lenne a feladata, hogy véglegesítse a párt országos listáját. A véglegesítés azonban valószínűleg nem fog simán menni, mert a péntek esti elnökségi ülésen két teljesen különbüző névsor miatt egymásnak ugrott Dávid Ibolya pártelnök és Makai Zsolt ov-elnök. Makai nem szerepeltetné Bokrost az MDF országos listáján."

Ezek teljesen megkergültek!
Mint amikor Göring és Himmler azon veszekedett a bunkerben, hogy ki legyen a főnök a Führer halála után :)
És épp a két húzónevet (Bokros, Debreczeni) akarják kilőni, holott ezeket ebben a szituban az élre kellene rakni, hogy mindenki lássa.

tölgyes 2010.03.20. 11:25:57

@Haary Plotter:

Figyelemre méltó összeállítás.. csak dicsérni tudom érte. Az Ön által összeállított lista beszédesebb, és többet mutat meg Gyurcsány személyiségből és tehetségéből mint Török Gábor 20 elemzése..:::))) Most sokan azt gondolják, hogy viccelődök, pedig az Ön által készített lista egy nagyon kifinomult elemzői módszer egyik példája. Ezzel a módszerrel amerikai elemzők elég pontos képet nyertek a sztalini és hitleri birodalom belső életéről...::))

Én azonban Gyurcsány elmeállapotát, politikusi kvalitásait és ambícióit bemutatandó idézek tőle még egy mondatot:

"...Magyarország az utóbbi fél évezred legsikeresebb évtizedét élte át..." (Gyurcsány 2010. márc. 19.)

HA ETTŐL SE NYÚL MAGÁHOZ EGY VALAMIRE VALÓ ELEMZŐ, AKKOR MITŐL??????

És a sor folytatható lenne olyan félmondatokkal mint.. az elmúlt 8 év "sok-sok évszázad történelmi küldetésének.." befejezése; a választók nem akartak velünk jönni..(Mint ahogy a nóta mondta: Jöjj velünk, hát velünk, ARRA MERRE MI SEM MEGYÜNK...") stb.

SZÓVAL KEDVES POTTER MEGÖRVENDEZTETETT AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSÁVAL. Már csak azért is dicséret illeti Török Gábort, hogy ha tőle nem is a hozzászólóktól időnként igen jókat olvashat az ember...:::)) No nem bánom időnként tőle is...:(

tantum 2010.03.20. 11:29:28

Miről is beszélt Gyurcsány a tegnapi napon? Konkrétan saját magáról, a nagyszerűségéről a kűzdelmeiről és a szenvedéseiről, szerintem sokkal fontosabb, hogy miről nem beszélt annak sok ijedségből vágyból szerelemből összejött embernek.
Nem beszélt arról, hogy becsapot minket a hatalom megszerzéséért, egy olyan országról beszélt 2006 ban amely nem létezett, hazudott az Orbánnal folytatott vitában és erre tette fel a koronát az öszödi beszéddel, amikor is a hazugsággal megvetet magágyba egyszer ŐSZINTE akart lenni a beszéd jó volt és megfelelően írta le az ország helyzetét, csak az Ő szájából nem volt adekvált mivel a helyzet egyik okozója volt.Nem beszélt arról, hogy Ő igazából egy politikai primadonna, és nem politikus, a politikus nem csinál ennyi kárt magának és az országnak. A politikus egyszer mond néhány pontot és nem folyamatosan 12, 24, 112, vagy tudom is hányat, apolitikus ha blöfföl akkor igyekszik a látszatot vagy a valóságot mögéhelyezni, lásd a nemzetiszínű szalaggal átkötött "kormányprogramot" ami a magyar politikatörténet egyik legcsúnyább blöffje volt, mivel a hétköznapok nem igazolták, sőt napról napra bizonyosodott be, hogy sem program sem, gondolat sincs. Nem beszélt arról, hogy miként hozta be az MSZP-be puccsolás kultúráját, emelte magasba a MOZAIK nevű szervezetet, és hogyan lett ez része a BKV és egyéb ügyeknek, hogyan kötött alkut hitbizományokra lásd Budapest, és hogyan tette tönkre ez az MSZP teljes rendszerét.Nem beszélt arról, hogy lenézte ést félt a párttól, és a politikai vitákat, hogyan nyomta el és hogyan csinélt a politizálásból személyi mutyikat, nem beszélt arról, hogy miért fizette ki ellenlábasit, szakmai hozzáértéstől függetlenül állami poziciókkal. Nem beszélt arról, hogy mi volt a célja az SZDSZ szétverésével, Kóka hatlomban és rendszerben tartásával.
Nem beszélt arról, hogy egy másféloldalas hevenyészett írást miért fogadott be az SZDSZ től egészségügyi koncepciónak, s ennek a történetnek a végén, miért állt ki a kamerák elé a népszavazás után és mondta a nézők szemébe, hogy sem lehetősége sem szándéka nincs végrehajtani a népakaratot,(mégha az egész egy butaság is volt),miért nem szállt ki egy törvénymódosítással az egész felelőtlen politikai játszmából, s ezzel 9 % népszerűségesést okozva az MSZP nek. Nem beszélt arról, hogy képtelen volt irányítani a pártot. Nem beszélt arról, hogy bután sunyin miért lépett ki a miniszterelnökségből és a pártelnökségbőll, miért nem adott a mai napig a párt egy valódi elemzést arról, hogy mi is történt.Nem beszéltb arról, hogy hova lett a DEMOSZ a maga politikai iskolájával kutató hátterével és tanítványaival és az elköltött sok sok 100 millióval. Nem beszélt arról, hogy semmi mást nem hagyott magaután csak felperzselt tereket és kiszolgáltatott embereket.Szörnyű és elkeserítő volt látni, hogy az az ember aki modernizátorként identifikála magát, ugyan úgy egy megkésett gondolati rendszer képviselője mint a történelemben bármelyik elődje, 1998 ban Castels már a harmadik utat zsákutcának írta le, s Gyurcsány ebbe a zsákutcába kormányozta bele a baloldalt, hihetetlen nagy a felelősége és a politikai bűne. A hatalom szeretete és vágya nem elegendő egy ország kormányzásához.Ami az egész szereplésére feltette a koronát, hogy egyetlen szóval sem említette azokat akik neki vagy érte dolgoztak, azt a pártot amelyik lehetővé tette, hogy Ő politikai értelemben létezzen. Az egója nem engedi, hogy szembenézzen önmagával, s látszik, hogy vissza akar térni, és ehhez csúnyán és alaptalanul biodiszletnek használta a poltikájának várható következményeitől félő öregeket.A rombolások után minimum elvárható tőle, hogy az MSZP re szavazzon, bár veled uram de nélküled.

tölgyes 2010.03.20. 11:32:54

@BUDAPEST: Látom Önt teljesen átitatta Gyurcsány szellemisége!!! Gratulálok! A személyiség és az önálló gondolkodás feladásának olyan szép példáját mutatja, ami figyelemre méltó.

Glenarvan 2010.03.20. 11:38:16

@szergej-szergejevics:

Sziasztok!

Nem állítom,hogy nincs szükség egy erős baloldali pártra,de szerintem nem tenne jót az országnak,ha ezt a pártot GYF. vezetné!Elég ha visszatekintünk az elmúlt hónapokra,évekre!Ekkora megosztottságot senkinek sem sikerült elérnie.Nem vagyok egy 'Bajnai-fan',de az ő ténykedése legalább a saját pártját nem kuszálta össze.
Nem tudom,Budai Bernadettben fogalmazódtak-e meg kérdések,(mint az Orbán beszéd kapcsán),nekem rengeteg.
Talán csak leglényegesebbet hoznám fel: ha olyan szuper minden,mint ahogyan lefestette,ha olyan sok sikert tudtunk elérni,akkor neki miért kellett mennie?
Most az következik,hogy a csúnya,rossz FIDESZ....
Ez már nagyon sematikus!
@manyike:

A megújuláshoz az édeskevés,hogy új arcokat keresgélünk a haveri körben!A szöveg semmit sem változott,még a hangsúly is azonos helyen található.Ezt az orvostudomány klónozásnak nevezi,és egyenlőre még a birkáknál sem volt túl sikeres.
Nagyon kíváncsi leszek,hogy fog kibontakozni GYF. ellenzéki szerepben?!Nem lepődnék meg,ha szélsőségesebb lenne a sokat szapult JOBBIKnál.Szerintem erre reális esély van,csak nem tudom kiket tudna a terekre vezényelni?Elnézve a tegnapi kínálatot:Bauer T;Mécs I;Kósáné K.M; vagy a sok ásítozó,hunyorgó nyugdíjas...No talán még az a szemüveges,fejhangon ordibáló suttyó(talán miniszter?).Itta a kis padavan a Mester minden szavát!

kenderesi (törölt) 2010.03.20. 12:15:51

Ahogy látom GYF ragyogó politikai kvalitásai iránt a kommentelők többségében nem olyan töretlen a lelkesedés, mint TG-ban :-)

tlac 2010.03.20. 12:53:04

@theofil: nem Hordágy Ágnes volt a legnagyobb gáz abban a "kormányban".. Amúgy van kórház ahol még/már vannak széfek. Qrva fontos volt, csak a balga nép nem értette ezeket a nagy reformereket. Debreczeny szemében ez a Fletó nagyformátumú és jön a diktatúra, épp veszik le az MDF listáról. Orbán bányák!

tlac 2010.03.20. 12:54:26

@Concelor: vak segít világtalant..

tlac 2010.03.20. 12:56:31

@Diocles: DJ-nek lehet már ma eljön a diktatúra..

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.03.20. 13:18:58

Azért az egy ijesztő elem, hogy megint átváltottak arra az üzemmódra, hogy alapvetően a populista népvezéreké a politikai terep.

Mérföldekre van a hazai közbeszéd arról, hogy a közügyekről folyjon párbeszéd és program alkotó versengés.

Aki nem agyalágyult népvezér, annak meg se lehet hallani a hangját.

A minap olyan köpködőversenyt rendeztek a politikusok, hogy ki tudja cirádásabban lebűnözőzni a politikai kasztot.

Na ki nyert?

Lezsák Sándor!

reszvetelidemokracia.blog.hu/2010/03/11/lazadas_a_politikusterrorizmus_ellen

LAKSZ 2010.03.20. 14:34:08

A Gyurcsány-beszédről szóló híradásokat átnézve, úgy tűnik, hogy Mesterházy Attila után Gyurcsány is a „csodatevő-gyógyitó-vallási vezető” stílusát alkalmazza, amit persze a „csodavárók” be is nyelnek, hiszen többségük pont ezért ment oda. Azonban ez semmiképpen nem illik egy XXI. századi tisztességes baloldali párthoz, s jelentős mértékben továbbra is gátolja az MSZP közel húsz éve tartó megtisztulási folyamatát.

Az a tény, hogy a saját párttársával sem volt elegáns, nem meglepő, mivel Gy.F. soha nem volt (és nem is lesz) elegáns, gondoljunk csak a „mi az hogy” parlamenti beszólására, az a stílus, az maga Gyurcsány Ferenc.
Az a kijelentése, hogy „A választással ennek a küzdelemnek nem lesz vége”, az teljesen helytálló, mivel Gyurcsánynak soha nem volt a célja a megbékélés, Ő alapvetően a konfrontáció embere. Annak idején azért is választották meg, hogy ütközzön Orbánnal, mert az „oszd meg és uralkodj” mondás tekinthető az alapvető irányultságának. Azonban Ő nemcsak Orbánnal, hanem az objektivitásra törekvő magyar állampolgárok jelentős többségével került „ütközésbe”. Ez okozta a bukását is.
És Gyurcsány hiába igyekszik a magát (a beszédében) egy „bátor”, „kemény” és „őszinte” politikusnak beállítani, ezek a tulajdonságok soha nem voltak jellemzőek Gyurcsány Ferencre, így a beszéde megint a megszokott; az álszent és „ripacskodó” magamutogatásra hajaz.
Lényeges megállapításnak tartjuk T.G. azon jövendölését, és teljes mértékben egyetértünk abban, hogy Gy.F. rettentően elszánt a visszatérésre, mert ez az elszántsága a „nagy bukás”-ból ered. A privatizációs ügyletekből milliárdossá vált középszerűség, nem képes elviselni, ha a közvélemény –a pénzhatalmi helyzete ellenére – nem tekinti őt „igazi államférfinak”. Hát van ez így, láttunk már ilyen politikust a történelemben …
Ugyancsak teljesen valós az az állítás, hogy az MSZP párton belüli kínálat szűkössége lehetőséget ad Gy.F-nek a visszatérésére.
Úgy is mondhatjuk; Jaj a szocialistáknak! Jaj a tisztességes baloldalnak! Jaj Magyarországnak!
Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

LAKSZ 2010.03.20. 14:38:22

@kenderesi:
Én nem vettem észre, hogy TG lelkesedett volna. Újra el kell olvassam?

LAKSZ 2010.03.20. 14:43:45

@Glenarvan:
Hát láttunk már baloldalinak mondott, de szélsőségesként működő pártot és országvezetést a történelemben, a meglátása azonban helyes, előfordulhat, hogy egy ilyen új csoportosulás lesz Gy.F. új háttere.

LAKSZ 2010.03.20. 14:50:42

@Diocles:
Ha jól értelmezem, azután úgyis jön a "Bukás" ? :)

Balt 2010.03.20. 14:56:35

@Sir Galahad: "Én is arra lennék kíváncsi, milyen hatása lesz Gyurcsány megjelenésének a kamányban. Szerintem az MSZP-nek öngól, a Fidesznek nyereség, mint támadható felület."

Én attól tartok, hogy leginkább a Jobbiknak nyereség, és ez így is volt kitalálva. Más értelme nincsen.

Én volnék az 2010.03.20. 15:03:07

Én azt nem értem hogy nem kínos neki hogy szinte kizárólag nyugdíjasok ülnek a nézőtéren? Hogy csak az idős korosztályt tudja már meghülyíteni? Jól érzi magát egy ilyen beszéden? Ez neki a siker?

gudmen 2010.03.20. 15:03:47

@Phxmike:
egyetértek..de szerintem pénzt nem kap ezért, hacsak nem tanulmányként számlázza be a még néhány napig regnálo kormánynak,ahogy azt tették oly sok esetben, 1 ft-tol egészen 5 millioig..political capital, demosz stb...

jjulie 2010.03.20. 15:06:57

@Balt:

a májadat azért nézesd meg a biztonság kedvéért, de ha már ott vagy, a realitásérzékszerveden is álittathatsz

jjulie 2010.03.20. 15:31:11

@LAKSZ:

sorolj fel mondjuk 10 magyar politikust aki jobb szónok, akinek nyilvánosságot és nyilvános megszólalást vállaló és vállalni tudó felesége van, akinek olyan anyagi háttere van amely jobban biztosít egy hosszab politikai karrier (ujra)építést), akinek van miniszteri és miniszterelnöki gyakorlata, akinek szélesebb körű és befolyásosabb nemzetközi személyes kapcsolatrendszere van, aki szorgalmasabb, aki kitartóbb, aki jobban vágyik egy alfa hím szerepre, aki megfelelőbb életkorban van, és aki elhiszi magáról hogy jobb mint az orbán, és egyszer már le is győzte

gudmen 2010.03.20. 15:41:10

@jjulie:
te most gy.f.-röl beszélsz és komolyan is gondolod?

jjulie 2010.03.20. 15:56:21

@gudmen:

ha beállsz a felsorolásba, elmondom hogy komoly vagyok e

van listád?

theofil 2010.03.20. 16:03:12

@AnnaKarenina:

Azért mert iszonyú dühös tudok néha lenni rá...és ebből nincs botrány, mondhat és tehet bármit a jobboldalon egyre csak tömjénezik.

theofil 2010.03.20. 16:05:48

@tlac:

Van bőven választék, de nálam Ágica az első helyezett a förtelmes miniszterek sorában.

Magyar Bálint is a célszalag körül ólálkodik.

gudmen 2010.03.20. 16:12:13

@jjulie:
valaki ezt már pontosan megfogalmazta elöttem: van sok ember aki ezt az országot el tudná vezetni, de koka jánosrol, veres jánosrol és gyurcsány ferencröl kiderült, hogy képtelenek rá..
tovább nem is kell erröl beszélni..

gudmen 2010.03.20. 16:15:25

ezt már elöttem megfogalmazta egy ur a parlamentben: van jonéhány ember aki ezt az országot tudná vezetni, de koka jánosrol, veres jánosrol és gyurcsány ferencröl kiderült, hogy képtelenek rá..
a továbbiakaban kár a szoért..

jjulie 2010.03.20. 16:19:21

@gudmen:

hát ha nincs listád, akkor nincs listád, a továbbiakban kár a szóért...az érveid meggyőztek

gudmen 2010.03.20. 16:22:28

@jjulie:
hány embert soroljak fel aki kevesebbet hazudik, aki kevesebbet lopott el az állam/mi vagyonábol és hány olyan embert aki kevésbé szociopata..
soroljam még?:)

jjulie 2010.03.20. 16:32:17

@gudmen:

ha nem érdekel amit írtam, minek foglalkozol velem?

és még azt kérdezed hogy én komoly vagyok e......

ha le akarsz írni valamit aminek nincs köze az én bejegyzésemhez, nosza rajta

gudmen 2010.03.20. 16:36:40

@jjulie:
szerelmes vagy törökgáborba?:)

jjulie 2010.03.20. 16:39:45

@gudmen:

hát csak egy kicsit, de átengedhetem, kéred?

gudmen 2010.03.20. 16:42:24

@jjulie:
kedves vagy, de nem élnék a lehetöséggel:)

jjulie 2010.03.20. 16:45:00

@gudmen:

hát akkor vár a paraniod android

gudmen 2010.03.20. 16:52:54

jo, hogy emlited..akartam már figyelmedbe ajánlani azt hiszem sok olyan tényre világit rá autodidakta politologusként vagy akár szépiroként is, ami a te tisztánlátásod fehér foltjait is kellöképpen besatirozná közéleti és politikai témakörben egyaránt..

jjulie 2010.03.20. 16:59:31

@gudmen:

köszi, rendes vogy, de mivel te ott jól érzed magad, nekem valószínűleg nem felelne meg....."a továbbiakaban kár a szoért.. "

gudmen 2010.03.20. 17:06:33

@jjulie:
de ugye nincs harag?:)

tantum 2010.03.20. 17:29:20

@jjulie: hogy soroljam tovább, aki levitte a rendszerváltási támogatottsági szint közelébe a balodalt, aki eltüntette az SZDSZ t, akinek egyetlen beígért változtatása sem teljesült(és most nem a megalapozatlan jólétiekre gondolok),Aki ilyen mértékben mutyit csinált a politikából, aki ilyen mértékben adott át információt az oroszoknak, aki ilyen mértékben nem gondolta végig 56 50. évfordulóját, aki ilyen mértékben engedte volna a rendőrség túlkapását(a neonácik megérdemelték,de sajnos nem válogattak), aki ilyen mértékben a felesége hatása alatt áll, aki ilyen mértékben narcisztikus, aki ilyen mértékben csak és kizárólag a saját boldogulására és hatalmára gondol,aki ilyen mértékben lenézte a politikát(bizonyíték a "megírt" könyve, és annak színvonala), aki ilyen mértékben ÁFÁt tartatott vissza, aki ilyen mértékben hagyta randalirozni a pénzügyminiszterét, aki ilyen mértékben csak magára gondolt............tudod folytatni a listát
Szegény Horn Gyula ha ezt látná volna néhány szava hozzá, mint ahogy az ország 90% ban elutasítja, s csak 18% a szavazóknak szavaz arra romra amit hátrahagyott

jjulie 2010.03.20. 17:44:27

@tantum:

ha nem akarzs velem diskurálni, hanem van egy mondókád amit fújsz ha törik ha szakad, nekem jó

ha nincs olyan listád amit én kértem, az is jó

szikjáró 2010.03.20. 18:45:41

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100319-gyurcsany-ferenc-kijelentesei.html

magam is meglepődtem, de volt benne igazság, bár ami igaz, az egyúttal sokba is kerül(t) az országnak :)

Bona Fides 2010.03.20. 19:49:33

@tantum: Ferenc beteg lelkű ember. Sztálin is az volt, meg Hitler is.
Sosem bírtam megérteni, hogy ezeket az embereket miért nem tudták még idejében elrugdosni a hatalom közeléből? Hogyan lehetséges, hogy ilyen embereknek híveik vannak?
Dávid Ibolyának már eltorzultak a vonásai a hatalomba való görcsös kapaszkodástól, terrorizálja az egész pártját és még mindig nem billentették tunikán. Hihetetlen....
Ilyenektől függ a sorsunk? Ijesztő!

Glenarvan 2010.03.20. 19:55:28

@LAKSZ:

Sziasztok !

A "bátorságról" eszembe jutott a huncut Sass Jóska egyik vicce,ajánlom a csoport figyelmébe:

A gazda lovat szeretne vásárolni,elmegy hát a vásárba.
Hosszas keresgélés után kiválaszt egy derest, és megkezdődik az alkuval egybekötött mustra.Igen ám,de a futtatás kezdetével a ló nekirohan az első fának!Felpattan,megrázza magát,de néhány galopp után megint a fával találkozik!
-Ejnye,ez a ló vak!-kiált fel a vevő.
Erre a csiszár:
-Ugyan,dehogy vak!Ez a ló bátor!

2010.03.20. 21:37:14

Ez azért döbbenet! Fletó mire hatalomra kerülhet, az +8-12 év, addigra begolyózik...Én nem számolnék vele.

ssi 2010.03.20. 22:23:12

TG-fórum hozzászólói is külön egyéniségek, és mindenki megtalálja a maga zsákját (pártját). Vezető: jó szakember, humánus, energikus, ötletgazdag, jó irányító, feszes, fegyelmezett koordinátor, nem önjelölt, jövedelme nem "kiugróan" magas, bár kiváltságos helyzetben érezheti magát, mégsem korrumpálható .... és mit képvisel, milyen életem lehetne: nekem való biztos állás (állások, ha váltani akarok), megbecsült fizu, jó munkakörülmények, magam választotta szabadidős tevékenységek, esetleg, ha többet akarok költeni, vállalhatok még melót, befektethetek, üzletelhetek, vállalkozhatok stb., nyugi, béke, jó egészségvédelem, mindez biztosítva a családnak is + gyűjtés az aktív nyugdíjas évekre is, főleg rajtam múlna mindez, bűnesetekkel legfeljebb a médiában találkoznék. Ha több felelősséget akarok vállalni több pénzért, pályázok vezetői státuszra. Tök általános, fejlett, pl. európai országban reális (válságmentes időszakban). Semmi különleges, semmi különcség, csak itthon szeretném

theofil 2010.03.21. 05:46:32

szozatgyurcsanyhoz.blog.hu/

Kíváncsi vagyok, hogy szuperál az ilyesmi.

kibekkelő 2010.03.21. 10:43:51

Gyurcsány abban a korban van, amikor a szovjetek Kádárból kezdtek gyúrni egy korszakot.
Kádár politikája mindig a saját félelmén alapult és eszerint hol pártjában balra vagy jobbra húzott. Követője a volt KISZbizos szintén nem tudja biztosan mit tegyek, soha sem tudta, azt viszont igen, hogy ki(k) ellen kell körömszakadtáig harcolnia.
A pénteki beszédet egy általa alapított szerveződés rendezte és saját magát meghívatta, hogy Kádár 57'-es beszédeinek és Grósz et. 1989-es fehérterroros beszédjének hangulatát megidézze.
Ne feledjük, h. Gyurcsány eddig szereplése Kádárén kívül Hruscsovéra hasonlít, h. maradjak a sajátjai között. Szertelen csapongás, illuziók, elvetélt, megalapozatlan és nem támogatott reformok. Őt is elcsapta a pártja,h nyugalom legyen.
Gyurcsányt, aki a magyar demokrácia, ami egy jogtechnikai megoldás csupán, szuper védelmezői, mivel más kártyája nincs, a rendszer kétszer buktatta meg: a népszavazáson és a EU parlamenti szavazáson.
Egy pofonnál sem mondott le. Bukott ember, akármit csinál. Látjuk a Jobbik példáján, h. az említett jogtechnika és a gazdasági helyzet miatt ma Mon mindenre lehet embereket toborozni.
Csak még hiteltelenebbé tesz a közállapotokat.

expansiv 2010.03.21. 11:16:06

A "rajongás" a kóros elmeállapot jele a véncsontoknál.

Maga a "vezér" is félkegyelmű, egy nárcisztikus , megalomán, Borderline-pszichózisban szenvedő hülye pöcs.

"Visszatérése" csupán a szocialisták EGYSZÁMJEGYŰ váálasztási eredménye esetén lehetséges, de akkor végleg elsüllyeszti a léket kapott MSZP-t.

Az MSZP Fletó kormányra kerülése óta süllyed. Majd most befejezi!!

Az önálló "gyurcsányista párt" a tápos gyógyegerekkel, mamakedvenckékkel - Molnár Cs., Ficsor, Dessewffy, Gréczy - annyira irracionális, hogy EMBER NINCS, aki támogatná őket!!!

expansiv 2010.03.21. 11:18:47

@lüke:

de nem mind hülye ám: csak a poszkommunista, exmunkásőr banda zárt köre rajong a Félcédulásért!

A nyomorgók és vidékiek EGYÁLTALÁN NEM!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.21. 19:50:17

Hányan lesznek életben 4 év múlva Gyurcsány támogatóiból?

hajoacs 2010.03.21. 20:44:36

Számomra Gyurcsánynak a megjelenése részleteiben hasonlít arra a légkörre, amit 2002-ben a Fidesz teremtett a két forduló között. Sok a különbség persze, hiszen Gyurcsány nem miniszterelnök jelölt, kisebb az intenzitás. A hasonlóság mégsi az érzelmi tónusban van. Örültem Bajnai korábbi nyilatkozatainak a Fideszről (demokraták), mégpedig azért, mert azok a jövőbe tekintettek és konszenzust kínáltak. Kétségtelen, hogy egy leköszönő és önmagát újra meg nem mérettető miniszterelnök részéről ez könnyen megtehető dolog, ezzel együtt elegánsnak találtam.
Szívesen olvasnék egy posztot arról, hogyan változik (ha változik) idővel a két nagy párt képe a másikról.
Arra is kíváncsi lennék, ha egy riporter megkérdezné Gyurcsányt Bajnai "FIdesz képéről", akkor mit válaszolna.
süti beállítások módosítása