Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:59

A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a választáson, számos dolgot megígért számukra az MDF. A megállapodás az országos lista hetedik, valamint a fővárosi lista első, harmadik és negyedik helyéről szólt, továbbá állítólag az SZDSZ által adott közös őszi főpolgármester-jelöltre is kiterjedt volna.

Közismert, hogy Mesterházy Ernő menet közbeni „kiesése” miatt az SZDSZ hozzáadott értéke jelentősen csökkent, ennek ellenére mégis meglepő, hogy a belső harcok és a listaállítási nehézségek miatt nehéz helyzetben lévő MDF milyen könnyedén lépett túl a korábbi megállapodáson. Az SZDSZ elnöke, Retkes Attila ugyan megkaphatta az országos lista hetedik helyét – amely a kevés egyéni induló és az ennek következtében keletkező kevesebb töredékszavazat miatt akkor sem tűnik biztos bejutó helynek, ha az MDF valahogy mégis átcsúszna az öt százalékos küszöb felett -, ám a budapesti lista összeállításakor Dávid Ibolya pártja már nem vette figyelembe a korábbi megegyezést. Az SZDSZ tett még egy halovány kísérletet, talán ártani is tudott volna valamelyest, ha teljesen visszalép a versenytől, de igazi ereje már nem maradt a korábbi egyezség kikényszerítésére. Választási lehetőségük minimálisra csökkent, s az MDF – nem éppen úriember módjára – ki is használta az SZDSZ végelgyengülését, A tegnap esti és a mai tárgyalás így az SZDSZ teljes önfeladásához vezetett, a végeredmény pedig a párt szempontjából katasztrofális: a nagy semmi.

A hétfőn kora délután nyilvánosságra hozott lista a két párt álláspontját tükrözi – válaszolta az MTI-nek Retkes Attila, arra a kérdésre, hogy elégedett-e az MDF budapesti választási listájával. A megállapodások kard nélkül puszta szavak – ezt meg Hobbes írta a Leviatánban. Szerintem az SZDSZ utolsó és egyetlen reménykedője, Retkes Attila is  megtanulta ezt.

x x x

Március 23.: Új fejlemény az ügyben: Ikvai-Szabó Imre megkapta az országos lista 7. helyét, Retkes Attila pedig 6. lett. Így azért már más a leányzó fekvése, akár két SZDSZ-es képviselő is lehet a következő parlament MDF-es frakciójában.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr621859832

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2in1 2010.03.22. 18:10:26

Az MDF jó választás, hisz független elemzés alapján az övéké a legjobb, legmegalapozottabb, és legszámonkérhetőbb program. Az MDF rossz választás, hisz független elemzés alapján csak közepes osztályzatot érdemel a programjuk (bár a két tény együtt a t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéremszépen 2010.03.22. 16:06:54

Kissé hasonlatos a helyzet Olaszországéhoz az I. világháborúban.

Ők is bejelentkeztek az Antantnál, hogy érvényesítsék az elképzeléseiket, de ahelyett, hogy hozzáadtak volna a szövetséghez, még erőket is elvontak onnan.

Nem csoda, hogy a végelszámolásnál csak a maradékokból szemezgethetett.

rosencrantzhu 2010.03.22. 16:08:39

Gábor, ez volt az eddigi legjobb írásod, könnyesre mosolyogtam magam, kösz :)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.03.22. 16:10:53

Gábor!
Nem lenne úgy jobb a választási rendszer, hogy amikor bejelentik a pártok, hogy indulnak, akkor be is kéne nyújtani az összes területi listájukat, meg az országost - és ezektől csak akkor térhetnének el, ha valaki visszalép, vagy ne adj' Isten, meghal? - És akkor is csak "előrelépés"-es rend szerint! Aztán ahogy gyűlnek a cédulák, úgy válna egyre több lista, illetve listán levő személy aktuálissá. Ekkor az emberek tudnák, hogy tulajdonképpen kit is juttatnak be a parlamentbe.
Ez a bohózat a listákkal a demokrácia megcsúfolása! A választópolgárok a listaállítás tekintetében tulajdonképpen biankó csekket állítanak ki a pártok számára a kopogtatócéduláik átadásával.

gossage 2010.03.22. 16:11:19

Számomra mindig az volt érdekes,hogy mások a teljesen egyértelmű átverést,tanult ember létükre is milyen elégedetten és sikeresen tudják megélni...persze az átverőként is a föld alá bújnék szégyenemben,de hát ez már tisztesség kérdése

gossage 2010.03.22. 16:14:26

bár előbb vagy utóbb mindenkinek szembesülnie kell az igazsággal - nem cserélnék velük,sok sikert...

Gaudi 2010.03.22. 16:14:27

@gossage: MDF meg a tisztesség?

Michael Corleone 2010.03.22. 16:15:25

sztem nem fair úgy beállítani az MDF-t, mintha nem lenne igazságos. Önmagukat is éppúgy alázzák, mint ahogy az SZDSZ-t:)

juliusbond 2010.03.22. 16:16:50

már mondtam korábban, ismétlem.
Nem kellene ez a "bohóckodás" a kopogtatókkal. Mindenki indulhat, aki letesz 70ezer forint kauciót. Ne mondja senki, hogy ennyibe nem kerül a kopogtató gyűjtés.
Aztán lehet kampányolni.

Kérdés mi lenne, ha van valakinek 7 millió forintja? Akkor be tudna juttatni 100 embert az első fordulóba? Akkor lenne gond, szavazzunk 48 oldalas szavazólapon :)

konegon 2010.03.22. 16:23:00

Szerintem az ilyen lépések nem maradnak következmény nélkül. A magyar társadalom, ha lassan is, de büntet: Szdsz, Fkgp, Mszp, és most jön az Mdf. Lehet trükközni, lehet a hatalomért aljas módszerekkel küzdeni, előbb-utóbb jön az elkerülhetetlen.

sárkányfő 2010.03.22. 16:25:16

Szerintem ez speciel reálpolitikai egyesség. Az szdsz nem tud semmit hozzátenni az mdf sikeréhez, ezért pontosan annyit kap, amennyi jár neki ezért cserébe: semmit.

zenebono 2010.03.22. 16:25:57

Hát az biztos, hogy nem vennék használt autót Ibolyától. De még csak hátat sem igen mernék neki fordítani.

zenebono 2010.03.22. 16:27:06

@ó jaj: Miért nem indult önállóan az SZDSZ? Talán 1%-ot össze tudott volna szedni, és kapná évente a pár milliót.

juliusbond 2010.03.22. 16:28:54

@zenebono: Na ez egy értelmes kérdés. Az SZDSZ számomra szimpatikus volt (elvileg), de gyakorlatilag miattuk is hánytam már. Tudom az én hibám, de ki ez a Retkes Attila? Persze nem sírnék, ha nem látnám többet Demszkyt.
Kunczét bírtam.

radala 2010.03.22. 16:29:29

Nekem például már az előző topikban is föltűnt ez és meg is állapítottam, hogy nem hittem, hogy még van lefelé út az MDF-nek.
Hihetetlen, hogy ha lesz ember, aki erre a szarra szavaz.
BL ME jelölt, aki még a listát sem vezeti, kizárások stb. És a végére egy ilyen aljas szószegés. Komolyan mondom ilyen párt nincs még egy. Szegény Antall tuti forog a sírjában. Ha ez egy királydráma lenne azt mondanám, hogy beteg a szerző, mert a világ nem ilyen fekete-fehér.
Egyetlen méltó büntetés lehetne, ha mind a 17 listájukkal együtt nem érnék el az 1 %-ot.
Normális Magyarország! Basszák meg!

konegon 2010.03.22. 16:29:32

Látom felkerült az új oldalstílus. Hát...szokni kell az biztos, de valahogy olyan rendezetlen így elsőre.

sárkányfő 2010.03.22. 16:30:12

@zenebono: nem tudom, talán azt hitték az mdf listáján be tudnak csempészni 1-2 képviselőt a parlamentbe, és az többet ér, mint az 1%-ét kapott pár millka. de az is lehet egyszerűen szétesett párt, passz.

Gábor, ez a skin sajnos nem jobb, mint az előző, de majd megszokjuk :)

Treuga Mei 2010.03.22. 16:30:47

Az SzDSz kezében komoly fegyver lehetett volna a visszalépésekkel fenyegetőzés. Kérdés persze, hogy mennyire hűek a párthoz a képviselőjelöltjeik...
Mindenesetre így komoly százalékokat vonnak el a szocialistáktól, ami messze nem jelenti bejutásukat - botrányokkal terhelt időszak után kérdés, mennyire feledékenyek a szavazók -, de politikai tényezők lehetnek esetleges háttéralkuk folyamán.

radala 2010.03.22. 16:30:51

Upsz én egy született konzervatív vagyok. Kedves Gábor én is sajnálom az szdsz-t, de azért csak szolidaritásból kár ez a ronda kék:-)

zenebono 2010.03.22. 16:33:24

@konegon: Nekem nagyon hiányzik, hogy nincsenek sorszámozva a hozzászólások. Ha utalni szeretnék egy előbbi érdekesebb hozzászólásra be kell ütögetni a pontos időpontját.

gossage 2010.03.22. 16:34:26

@Gaudi: jo,tudom ,de azert megis ,altalanossagban

Vanek B. Eduard 2010.03.22. 16:35:14

Az SZDSZ már egy éve kimúlt, de követi őket fürgén a levesbe vezető lejtőn D.Ibolya is.
Ez nem is volna baj, ha a helyükre érkezőkben bízni tudnék: a Legjobbik a nyilas párt "jogutódja", az LMP meg sötétzöld mázzal körüllöttyintett balos amatőrök műkedvelő egylete.

palika2 2010.03.22. 16:35:26

Hahó!
A valasztas.hu-n nincs fenn az MDF listája. Megpróbáltam rámenni, elősször majdnem beléptem, rendszerhiba, és utána rá se lehetett klikkelni. Mi a gond? Örülhetek?

Hóember 2010.03.22. 16:36:44

Hejj! Mi ez a kék SZDSZ dizájn? ;)

Lemmiwinks 2010.03.22. 16:37:03

idegesitőek ezek a szinek, bántják a szememet.
nem lehetne ezt a hupikéket lecserélni valami erősebbre?

artdark 2010.03.22. 16:37:54

Gábor, csináld vissza, lécci, mert innen a népek visszamennek a Gyurcsány-blogra...

konegon 2010.03.22. 16:38:56

@artdark:
Pont akartam is mondani, hogy úgyis visszakerül a régi, ha bezuhan a látogatottság. :)

gossage 2010.03.22. 16:39:08

jo lenne,de nagyon pasztel,meg nehezebben olvashato a kek...foleg ha valakitol jon egy valasz a bejegyzesre a sarga is nehezen lathato

érdektelen 2010.03.22. 16:40:41

Az MDF-nek most borulnak a megyei listái (Somogy, Nógrád, Vas).

Gábor, a ma délutáni beállt állapot szerint milyen esélyük van bejutni? Különösen érdekes Bokros álláspontja, mely szerint ő köszöni szépen, megvan jól Brüsszelben, nemigen jönne haza.

gossage 2010.03.22. 16:42:10

a Magyarorszag felhocske az aranyos

gauche caviar 2010.03.22. 16:44:04

Nya, akkor a rinyagépeknek meg jobbikos kampánytrollok: az szdsz szemétdombra (inkább pöcegödörbe) kerülése /+a jobbik parlamentbe jutása/ a legszebb bizonyítéka annak, hogy a demokrácia itt van, és működik. Cserélődnek a játékosok, különösebb lámpavasazás meg a többi hülyeség nélkül is.

Cseppet sem kár ezért az szdsz-ért.
Majd arra azért kíváncsi leszek, hogy a 20 éve a parlamentben seggmeresztő urak mihez fognak kezdeni "civil" életükben... Gondolom, az értékpapírjaik azért jól hoznak még...

artdark 2010.03.22. 16:44:15

@leila iron: Arra semmi remény, hogy a budapesti lista is bebukjon?

mr smith 2010.03.22. 16:45:11

Azért azt is érdemes végig gondolni, Gábor hogy mi lett volna ha nem így történik és maximálisan betartják a megállapodást vagy még annál is kedvezőbb feltételeket adnak az SZDSZ számára. Ugye az SZDSZ kért 3-5 helyet és magad mondtad hogy a töredékszavazatok miatt a megszokott kb 11 mandátum miatt még kevesebbre lehet számítani mondjuk azt hogy 7-9. Ebből kell Dávid, Herényi 3 SZDSZ-es, Bokros, Debreceni, Somogyi és ekkor EGYETLEN MDF-es sem marad. EGYETLEN MDF-es sem fér fel a saját listájukra befutó helyre, EGYETLEN MDF-es sem kerül be a parlamentbe. Azért ezt is érdemes végig gondolni hogy ez milyen lett volna...

zenebono 2010.03.22. 16:45:22

Nekem nincs különösebb gondom az új design-nal, csak egy apró: sokkal többet kell görgetni, kevesebb hozzászólás fér el egy lapon. És ez baj.

gauche caviar 2010.03.22. 16:45:25

jesszusom.. ez mi lett? :)))

babakék lakókocsi! :))

Anyád a baráthal 2010.03.22. 16:45:37

@Hóember: Az előző design valahogy jobb volt.

Hóember 2010.03.22. 16:47:05

@ó jaj: @ó jaj: "Az szdsz nem tud semmit hozzátenni az mdf sikeréhez"

Sikeréhez? Miről beszélsz!?! :)
Különben pedig az SZDSZ igenis sokat tett az ügy érdekében: nem alázta porrá magát segg hülye képviselőjelölti videók bemutatásával, nem igazolta le az exfideszes pucér seggel rendőrt verő lengyelzoltánt, retkes sem táncolt debil módjára a tévében, nem adtak le vas megyében hamis cetliket, és még sorolhatnám. Nem csináltak semmit, ezzel nagyban javítva az MDF-SZDSZ kombó választási esélyeit.

zenebono 2010.03.22. 16:47:22

@gauche caviar: Nagyrészük már semmit, mennek nyugdíjba.

Diocles 2010.03.22. 16:50:46

Hát, nem vagyok egy madöf-fan, de egy kicsit már kezd sok lenni az MDF-fikázásból, úgy hetente van két MDF-fikázó poszt.
Ill. ez most formálisan SZDSZ-fikázás, de szintén az MDF-en rúg.

Ez az MDf-sztori most olyan, mint a félig üreg, félig teli pohár esete, szóval azt is ki lehetne emelni, hogy mégiscsak - szinte csodával határos módon - össze tudták ügyeskedni a listáikat, aztán lesz, ami lesz.
Nem elegáns a döglött oroszlánt állandóan rúgdosni, szerintem.

lacuspelso 2010.03.22. 16:51:22

@mr smith: Dávid,Herényi MDfes,szóval 2en lettek volna...

artdark 2010.03.22. 16:52:54

@lacuspelso: Nagyon jól összefoglaltad, erről szólt az egész történet.

artdark 2010.03.22. 16:54:01

@lacuspelso: Nagyon jól összefoglaltad, erről szólt az egész történet.

zenebono 2010.03.22. 16:54:42

@Diocles: Ne viccelj már! Az MDF olyan, mint egy gátlástalan focista, aki elindul a félpályáról, felrúgja a védőt, lesre fut és végül kézzel üti be a gólt. Ez is szép teljesítmény?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.22. 16:55:24

Szerintem patent az új dizájn, nagyon szép. Talán csak a fejléc foglal sok helyet, de nem gáz.

A törzsolvasók hirtelen sokkja meg természetes. Lehet tüntetni. Megunják, hazamennek :) Megszokják.

radala 2010.03.22. 17:00:48

@leila iron: Szerintem 0 az esélyük. Akinek nem elég a 3 annak ott a 4. az 5. mint legszószegőbb, legantidemokratikusabb szerintem a kutyának sem kell. Amúgy mondjuk 2006-ban annyira szűken volt meg az 5, hogy 3 megyével meg sem lett volna.
De szerintem a 3 is álom nekik.

milanello 2010.03.22. 17:01:52

Egy OFF kérdés:

Gábor, nem tudom,h láttad-e már a Jobbik országos listáját, ahol a 174. helyen áll azaz tökutolsó a listán Szegedi Csanád. Értem én, h EP képviselő, de nem ciki a sereghajtó rajtkocka? :) Vagy hogyan kell(ene) ezt értelmezni?

ON:

Jó ez a design, bár kissé nehézkes olvasni a a korábbi bejegyzések és címkék oszlopokat,de lehet,h csak nekem. :)

Jó a post ; én nem sajnálom az SZDSZ-t, R.I.P. :)

török gábor 2010.03.22. 17:02:10

minden megjegyzést örömmel fogadok az új designhoz, bár azt remélem, senki nem gondolja, hogy én ilyesmire képes lennék :) de a készítők azt ígérik, hogy elolvasnak minden hasznos tanácsot, és megfontolják...

bigapples 2010.03.22. 17:03:34

Nem tudjuk pontosan mennyit ígértek Mesterházyék az MDF-nek, de annak nyilvánvalóan csak a töredéke futott be a kampányköltségre. Ha pedig valaki keveset fizet, kevesebbet kap. Én ezt nem megalázásnak látom, inkább egyfajta szomorújátéknak mindkét párt részéről. Egy parlamenti hely még így is több lenne, mint a semmi. De ahogy látom, nem lesz meg az az egy hely sem.

Retkes egy zuhanó repülőgép irányítását vette át, az SZDSZ teljes önfeladásának dátumát én a 1994-es koalíciókötésre tenném. Tudom sok SZDSZ-s a Tocsik ügyet hozná fel, ahol félrement a párt.

Kóka, Fodor vagy épp Retkes elnöki ténykedése csak e zuhanás sebességét tudta(tudja) gyorsítani vagy fékezni, de végeredményben a zuhanás csak zuhanás, semmi más. 2002 óta annyiszor alázta meg őket az MSZP és alázták meg saját magukat, hogy én nem kérném számon pont ezt az utolsó megalázást az amúgy sem korrektségéről híres MDF-en.

PS. Csapody bezsarolta magát a listára a hirtv szerint, lol

radala 2010.03.22. 17:05:38

@török gábor: Ok kedves fejlesztők! A blog eddig tökéletes volt. Török Gábor, ha jól hiszem konzervatív liberálisnak vallja magát. A konzervativizmus alapeszméje, hogy ami nem romlott el azt nem javítjuk meg.

Hóember 2010.03.22. 17:05:39

@török gábor: Azt javaslom, hogy a HSZ-ek fejléce legyen tömörebb, mert így feleslegesen sok pixel a magassága. A betűméret is elég lenne akkora, mint a kommentszöveg esetében. A bugyikék szín végülis maradhat...

zenebono 2010.03.22. 17:06:55

@török gábor: Nagyszerű! Akkor vissza is térnék a könyvjelzőzés problémájára: tudom, időpont-jobbklikk-mentés, de így sokkal bonyolultabb, mert csak gyűlnek-gyűlnek a régebbi könyvjelzők. Jobb lenne, ha az új felülírná az előzőt. Könyvjelzőzés nélkül pedig lehetetlen követni a posztokat, olyan gyorsan szaporodnak a kommentek, hogy mire visszajövök a kávézásból már nem is találom meg, hogy hol tartottam. :)

De az is lehet, hogy én vagyok a béna, és van más, egyszerűbb módszer is.

pannonfunk 2010.03.22. 17:06:59

Wow, új skin! A header teszik, főleg a magyarország-alakú felhő, de a main body-ban lehetne nagyobb kontraszt a háttér és a betűk között, mert így összefolyik. Az oldalsávokban meg még zavaróbbak a világoskék színek. De apró változtatással nagyon jóra meg lehetne csinálni...

Mi a helyzet Csapodyval?

Diocles 2010.03.22. 17:07:43

HírTV: Csapody az országos lista harmadik (!!!) helyén nyomulhat...

török gábor 2010.03.22. 17:07:54

Veszprém (297e), Somogy (264e) és Vas (213e) esett ki eddig az MDF-nek.

john paul johnes 2010.03.22. 17:08:47

halihó! én nem is akartam most belekotyogni, de olyan szép lett az új skin, hogy gondoltam megjelenek rajt :)

szóval szerintem szép, és a kék égről pl nem jutott eszembe az szdsz. (btw, mi az az szdsz? :) vagy ti vagytok paranoidok, vagy én tudok valamit, amit kellene...

viszont magyarország csak egy csonka felhőcske rajta. :(

Malachi 2010.03.22. 17:09:03

@zenebono: válasz erre.

ezek után az MDF-nek végleg annyi.

zenebono 2010.03.22. 17:09:11

@bigapples: Hát igen, Retkesék a zuhanó repülőgépről érkeztek le egy süllyedő hajóra.

john paul johnes 2010.03.22. 17:09:48

@john paul johnes: vagy én nem tudok valamit, amit kellene, akarom mondani...

Malachi 2010.03.22. 17:10:11

@pannonfunk: felhő egyébként az előző dizájnban is volt, az Országház felett. :)

Hóember 2010.03.22. 17:11:03

@török gábor: Veszprém meglett, én úgy látom!
Nógrád bukott be a tegnapi visszalépés miatt.

pannonfunk 2010.03.22. 17:11:14

@Modor Tibi: :)
@bigapples:
De durva. De mondjuk így lesz ez jó, 17 listával + Bokros kijelentésével, hogy nem jön haza, úgysem jutnak be. Viszont érzékeny százalékokat vesznek el a szociktól Budapesten.

pannonfunk 2010.03.22. 17:13:00

@Malachi: hm, tényleg, ha visszagondolok... Viszont ez most sokkal jobban fókuszban van.

zenebono 2010.03.22. 17:13:00

@pannonfunk: Meg az LMP-től is. Az LMP tarolt volna Budapesten azok között, akiknek sem a Fidesz, sem Mszp sem pedig a jobbik nem kell. Így most már az ő bejutásuknak az esélye is jelentősen csökkent.

mindentudoka 2010.03.22. 17:13:16

Érdekes a hirextra.hu rol:

Úgy tudjuk, Csapody Miklós és az MDF között szombati bejelentése óta minden kapcsolat megszűnt. Ez majdnem biztosan azt jelenti: Csapody visszalép.

A remény hal meg utoljára

Mégsem reménytelen a fórum helyzete. Két budapesti jelöltjük ugyanis fellebbezett azon ítélet ellen, hogy érvénytelenítettek jó néhány ajánlócédulát. A 900 szelvény összegyűjtő, Király Zoltán esetében 152-őt érvénytelenítettek, így két kopogtatószelvénnyel maradt csak le. Ugyanígy járt Slosár Gábor is. Ráadásul ezek nagy részét azért nem fogadták el, mert más színű tollal lettek kitöltve az ajánlottak, mint az szavazók adatai. Ám ezt az érvet könnyen meg döntheti a fellebbezés. gondoljunk csak arra, mi van akkor, ha kifogy a tinta miközben épp töltjük a cédulát?

Bárhogy is alakul az MDF sorsa. Az biztos, hogy a két rendszerváltó párt számára hajszálon lóg a parlamenti bejutás.

kurÍR 2010.03.22. 17:14:18

Jajj, jajj! Miért kellett elrontani ezt a legjobb blogot.
El sem lehet olvasni rendesen és borzasztó ez a stílus is.

Javaslom legyen róla blog-szavazás!

Én azt mondom: vissza a régit

zenebono 2010.03.22. 17:14:26

@mindentudoka: Úgy tűnik, hogy Csapody bezsarolta magát az országos lista 3. helyére.

WB_Tom 2010.03.22. 17:15:16

Kedves Gábor,

kíváncsi lennék a véleményedre, mennyire volt tudatos az "öngyilkossága" az SZDSZ-nek. Nekem úgy tűnik, hogy az utóbbi évekre, a politikai tőkét gazdaságira átkonvertáló SZDSZ-es vezetők, politikusok és a kapcsolati hálózatuk számára inkább kívánatos a gyors eltűnés, mint továbbra is reflektorfényben maradni.

Talán nem is a szavazók büntetik meg a pártot, hanem azok vezetői és irányítói szándékosan vonultatták azt vissza (de facto).

Gondolom Hagyó sem tartana itt, ha előtte az MSZP-ben nem bukik meg...

Hóember 2010.03.22. 17:18:09

@zenebono: A szonda ma publikált jelentése szerint az LMP támogatása Budapesten 6%, az MDF-é 2. És ez még a legutóbbi lista-bohózat előtt készült.

lásd itt:
www.mr1-kossuth.hu/hirek/az-lmp-konnyebben-atugorhatja-a-parlamenti-kuszobot-mint-az-mdf.html

radala 2010.03.22. 17:18:22

@Diocles: ne basszá.
Agyam eldobom, mindig van lejjebb:-)

john paul johnes 2010.03.22. 17:18:46

Ibolya azt tette most az SZDSZ-szel, amit az SZDSZ tett a demokráciával az elmúlt 8 évben.
Lenyúlta a zsét, és semmit sem adott cserébe :)

Kard által vész, mind, ki kardot ragad...

zenebono 2010.03.22. 17:19:25

@Hóember: De az a 2 is ment volna az LMP-nek.

stratez 2010.03.22. 17:20:30

A mostani SZDSZ-ért, a régiről nem is beszélve, sok könnyet ejteni nem érdemes, de azért, ha ez az MDF bejut a parlamentbe, akkor az a Torgyán-féle Kisgazdapárt után a magyar választópolgár másik nagy szégyenkezni valója lesz. Kisebbek szégyenkezni valók persze akadnak bőven, de azt most hagyjuk...

radala 2010.03.22. 17:21:17

@WB_Tom: Zseni vagy!
Hogy ez nem nekem jutott az eszembe. Nyilván azt akarják előadni, hogy ők itt sem voltak...

török gábor 2010.03.22. 17:24:04

@Hóember: túl sok az izgalom mára, azt akartam írni, de aztán mégsem :)

szóval vas, somogy és nógrád (169e).

török gábor 2010.03.22. 17:26:21

@Malachi: így van, ez volt az egyik kérésem, hogy a felhő maradjon meg. fontos a folytonosság :) de a készítők azt mondták, hogy korábban sikerült a legrondább sablont választanom :) azóta nem merem használni a szép és csúnya szavakat :)

Hóember 2010.03.22. 17:27:13

@zenebono: Az országosan kb 0,3%, és csak akkor, ha minden MDF-es átszavaz. Reálisan a pesti MDF lista 0-0,1% veszteséget jelent az LMP-nek.

Karcolt lendület 2010.03.22. 17:28:39

@Diocles:
Akkor most mi van az őzekkel szarvasokkal meg vadászokkal?

Diocles 2010.03.22. 17:31:26

@török gábor:

Kedves TG, szerintem át kell majd írnod a posztot, nézd csak:

"Visszalépett Kajdi József, aki az MDF országos listájának a 3. helyén állt, közvetlenül Dávid Ibolya és Herényi Károly után - tájékoztatták munkatársunkat MDF-es politikusok. Az MDF szakmai kabinetvezetőjének az országos lista előkelő helyén való szerepeltetéséhez információink szerint Bokros Lajos, a Fórum miniszterelnök-jelöltje és Dávid Ibolya pártelnök ragaszkodott - nagyra értékelik ugyanis az Antall-kormány volt államtitkárának szakpolitikai tudását.

Kajdi József visszalépésével ismét megnyílik a lehetőség az alkudozásra, a nevekkel való variálásra - annak ellenére is, hogy az országos lista első tíz helyéről az MDF országos választmánya szombaton már döntött. Akkor Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő lapunknak úgy nyilatkozott: a döntés nyomán a lista "zárt", vagyis a sorrenden és a neveken már nem lehet változtatni. Kivéve persze, ha valaki visszalép. Akkor ugyanis az MDF-elnökségnek lesz felhatalmazása arra, hogy meghatározza a névsort - sok idő nem marad, holnap délután 4-re hivatalosan is be kell jelenteni az országos listát az Országos Választási Irodának.

Így az "első tízbe" - azaz biztos parlamenti mandátumra számíthat - akár Csapody Miklós is, aki végül is nem lépett vissza a képviselő-jelöltségtől Budapesten. De az MDF-vezérkar a listán más nevekkel is operálhat, akár Retkes Attilán SZDSZ-elnökön kívül más szabad demokrata politikus is felkerülhet. Információink szerint, ha így alakul, Karsai József, az MDF Bács-Kiskun megyei elnöke a 6. helyről hátrébb szorulhat."

a poszthoz kapcsolódó infó kiemelve: "De az MDF-vezérkar a listán más nevekkel is operálhat, akár Retkes Attilán SZDSZ-elnökön kívül más szabad demokrata politikus is felkerülhet."

tlac 2010.03.22. 17:37:56

ha messzebről indulunk az SzDSz annyi mindent gyalázott már, hogy persze közben szépen magát is. Nem védem Ibolykáékat, de sok nyílt és biztos sok titkos ígéretet nem teljesített a Retkes-Mesterházy SzDSz. 300 milla helyett csak 150-et adtak (Ibolyka, igen, kampány és párt finanszírozás, normális Magyarország, 30-70% szabály, ésatöbbi.). Különben még Retkest is Bokrost is Debreczenit is oda teszik ahova akarják. 5% alatt még pár tíz milla állami pénz tud csöpögni, oda az ingatlanoknak is. Sok jele van hogy elkalkullták magukat, régi szép idők amikor még a fénymásoló ontotta a KC-ket. Ugye milyen jól jönne most úgy fél milliárd még egy 3 hetes média lufira, de Mesterházy nincs jól és kissé akadályoztatva is van. Amúgy meg aki összeáll az SzDSz-el az kalkulálja bele, h amit egyedül alig tud, azt úgy szadival garantáltan - a levesbe.

tlac 2010.03.22. 17:38:59

@Hóember: HK 8%-ot mér, eddig mindig bejött neki.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.03.22. 17:41:12

@török gábor: Elköveted azt a hibát, hogy feltételezed, hogy a készítők értenek hozzá.

1. Bring back felhő!

2. Nem elég kontrasztosak a színek, senki sem akar nehezen olvasható dolgokat nézni hosszútávon.

3. Túl nagy a csicsa vs lényeg aránya a kommenteknél, legyen kisebb a komment szövegdobozának a dekorációja.

4. Amikor az oldalt görgetem, akkor idegesítő, ha fix elemek vannak amik nem pörögnek, pl a facebookos share gomb. Egyszerűen idegesítő. Aki kattintani akar az úgyis kattint.

4. A régi design jobb volt.

Karcolt lendület 2010.03.22. 17:41:44

@Diocles:
"azaz biztos parlamenti mandátumra számíthat"
Ez az MDF-fel kapcsolatban leírva egyre viccesebb...

theofil 2010.03.22. 17:42:33

Próbálok valamiféle empátiát csiholni magamban az SZDSZ kimúlása kapcsán, de nem érzek semmit.

Azok az eszdéeszes személyiségek akiket nagyon szerettem régóta nincsenek a színen.
Dornbach Alajos az egyik.
Eörsi István pedig már nem él.

Nekem az SZDSZ-t Horn Gábor jelenti, meg Kóka amint a Hírtévé kamerája előtt küldik el melegebb éghajlatra Gyurcsányt, aki akkor éppen az ő Ágikájuk miatt söpörte be a nemtudomhanyadik fiaskóját.

Ezért az SZDSZ-ért már nem kár.

tlac 2010.03.22. 17:44:58

Pető Ivánék röhögnek a markukba..

mr smith 2010.03.22. 17:45:07

@lacuspelso: Dávid és Herényi névleg MDF-esek valójában csak (ki)használják az MDF nevet és úgy rángatják a kormányát ahogy megélhetési politikusi érdekeik kívánják. Valamint ők jelenleg is eljárás alatt állnak tehát nekik a mentelmi jog miatt kell bekerülniük hogy ne kerüljenek börtönbe. Itt arról van szó hogy egyetlen MDF-esnek sem maradt volna hely a listán az SZDSZ igényinek kielégítése után.

jjulie 2010.03.22. 17:46:22

@török gábor:

gábor, akinek nem tökéletess szeme annak ez kurva szar

Török Gábor rajongó 2010.03.22. 17:46:22

Ismét megbizonyosodhattunk Török Gábor éleslátásáról! Előtte rejtve semmi sem marad!

török gábor 2010.03.22. 17:47:28

Remélem, jól számoltam:

A legfrissebb adatok szerint az LMP 20 területi listát indíthat, az MDF 17-et, a Civil Mozgalom pedig 9-et Nem lesz MDF-es lista Nógrádban (választók 2,1 százaléka), Somogyban (3,3) és Vasban (2,6). Összesen körülbelül 650 ezer ember szavazólapjáról hiányzik április 11-én az MDF. A Civil Mozgalom viszont a kilenc megyében összesen 3 millió 800 ezer szavazópolgár számára válik választhatóvá.

ubul2000 2010.03.22. 17:49:38

@török gábor: Csak azt sajnálom, hogy sem az előzőn, sem ezen nincsenek sorszámozva a hozzászólások.

papika 2010.03.22. 17:53:07

Rendkívül tanulságos kalkulációt végeztem, amiből persze semmi következtetést nem lehet levonni a jövőre vonatkozólag.
Ha az MDF európai választási eredményéből levonjuk annak a három megyének a szavazatait, ahol most nem lehet lista (ez 10.300 szavazat), akkor összességében 143.300 szavazatuk maradt volna, ami 4,95%.

john paul johnes 2010.03.22. 17:53:45

@milanello: én is láttam, de nekem az tűnt föl elsőként, hogy Morvai Krisztina nem volt rajta a listán. Pedig eddig az volt, hogy ő lesz a listavezető.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 17:54:44

szép estét mindenkinek, szeretnék gratulálni az oldalhoz, nagyon szépre sikerült, tetszik :)

török gábor 2010.03.22. 17:57:10

@colosgirl: végre egy megbízható vélemény. a nőknek sokkal jobb ízlésük van :)

panelburzsuj 2010.03.22. 17:57:35

@theofil:

Hm ...

1990-ben Dornbach és az "MDF" - Bánffy között választhattam. (Utóbbit 1985-ben még tűzrendészeti szabályokkal védték meg kettős jelölés ártalmaitól ... )

török gábor 2010.03.22. 17:57:51

@papika: ez nagyon érdekes számolás, "ellopom" :)

török gábor 2010.03.22. 17:58:21

@ubul2000: szerintem ez még megoldható.

email 2010.03.22. 17:59:39

Itt a budapesti LMP lista:
www.valasztas.hu/pv10vt/j28t.jsp?MAZ=01&LKOD=14

Nem is tudtam, hogy Karácsony Gergely is az Országházba készül.

john paul johnes 2010.03.22. 18:00:58

kiszámoltam: már csak 20-at kell aludni az első fordulóig :)

theofil 2010.03.22. 18:04:43

@panelburzsuj:

No és kit választottál?

török gábor 2010.03.22. 18:05:04

@email: mármint Karácsony Gergely Szilveszter :)

Dr. Cica75 2010.03.22. 18:05:45

Az új CSS mondjon le!

john paul johnes 2010.03.22. 18:05:53

kedves Gábor, azt lehet már tudni, hogy idén melyik csatorna választási műsorában vesz részt?

Balt 2010.03.22. 18:06:30

Fú, Gábor, ez nagyon bekékült...! :)

Na megyek olvasgatni, aztán majd (esetleg) érdemben is, de a 100 fölötti kommentnél már nemigen lesz türelmem a kommenteket is átolvasni. (Ez most épp 101). :)

tlac 2010.03.22. 18:07:31

@panelburzsuj: meg még Ungár Klára volt asszem, FIDESZ (kripto-SzDSz)

tictac 2010.03.22. 18:09:19

Két szóval tudnék válaszolni mindenféle hozzáértés nélkül: Mert megérdemli.

panelburzsuj 2010.03.22. 18:09:43

@theofil:

Mivel a 85-ös választáson én is létszámfölötti jelölőnek bizonyultam, és emlékeztem arra a jelenetre, ahogy a művész urat valami hátsó ajtón kimentették az autójához, miközben mi a bejárati üvegfalat kocogtattuk kulccsal, aprópénzzel - találd ki! :)

Dgilm. úr 2010.03.22. 18:09:43

Számításaim szerint 2006-ban a három megyében (Somogy, Vas, Bógrád) összesen 31 ezer szavazatot szerzett az MDF. Ez 6 milliós, tehát 75%-os, irreálisan magas részvétel esetén is 0,5% mínuszt jelent.

tlac 2010.03.22. 18:10:08

pár napja:
Soha nem volt könnyebb az MDF-nek kopogtatócédulát gyűjtenie, csak a média nagyítja fel az ajánlószelvények gyűjtésének problémáját – mondta el Herényi Károly az egyik kereskedelmi rádió műsorában.

tölgyes 2010.03.22. 18:11:43

Itt azért valami másról is szó van, mint az SZDSZ politikai végelgyengüléséről.. ez a más pedig AZ MDF, BOKROS, DÁVID ÉS HERÉNYI GÁTLÁSTALAN ERKÖLCSTELENSÉGE... MÁR A ZSIVÁNYBECSÜLET SE SZÁMÍT.

Persze azt is tudtuk már valamennyire, hogy ez az erkölcsi nihilizmus korábban is jellemezte őket (az SZDSz prominenseit éppen úgy mint az MDFeseket..)... Mégis meglepő, hogy ez a dimenzió nem igazán kapott hangsúlyt TG. írásában...mert igaz ugyan hogy a politika nem áll az erkölcs uralma alatt, de azért a gátlástalanságban a politika is korlátok közé van szorítva.

mrs. white 2010.03.22. 18:15:11

@radala: Meglepő de it is szép számmal akad akinek még most is tetszik az mdf Bokrosra való hivatkozással. Bár az index címlapja azt sejteti hogy kirakatember volt, így is úgy is ment volna ha vége a választásoknak. Ha lesz pesti lista akkor is végük lassan a fél megyéjüket elkaszálják ráadásul hamisítot cetlikkel. Ez már tényleg a vég.

palika2 2010.03.22. 18:17:03

Könyörgöm nézzétek meg, én még mindig reménykedem:www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html
Hülye vagyok?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 18:17:09

Az biztos, hogy elég illuzióromboló, méltatlan kimúlása egy jobb sorsa érdemes pártnak. És a legrosszabb, hogy még azt se lehet mondani, hogy nem maguknak köszönhetik.

Anyád a baráthal 2010.03.22. 18:18:27

@török gábor: Jobb lenne, ha a blogtulaj teljes hozzászólása ki lenne emelve (mint a múltban), nemcsak a fejléc.

bigapples 2010.03.22. 18:20:13

Ok, az végül is blogtulaj joga, hogy megválassza milyen színösszeállítás tetszik neki, de kérhetnénk kisebb szövegdobozokat a hozzászólásoknál? A 24"-es monitoromon is csak 3-5 db fér el ezekből.

milanello 2010.03.22. 18:20:16

@török gábor:

Kedves Gábor.

Lehet,h elkerülte a figyelmed (végülis itt OFF) ezért kérdem újra:

" nem tudom,h láttad-e már a Jobbik országos listáját, ahol a 174. helyen áll azaz tökutolsó a listán Szegedi Csanád. Értem én, h EP képviselő, de nem ciki a sereghajtó rajtkocka? :)
Morvai Krisztina pedig nem is szerepel rajta..
Vagy hogyan kell(ene) ezt értelmezni?

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:20:20

@török gábor: köszönöm szépen :)

amúgy a témához.
ha 60%-os részvétellel számolunk, ami 8.069.000 választónál
4.841.400 szavazat. ennek az 5%-a 242.070 vagyis ennyi vagy ennyivel több kell az mdf-nek a bejutáshoz.

ha kiesik 650.000 szavazó, aminek a 60%-a 390.000 ember, vagyis ennyien mennek el a 3 kieső megyében szavazni, akkor az ottani 5% 19.500 szavazat.

ezt a 19.500 vagyis kb. 20 ezer szavazatot kell a többi megyéből összeszedni. vagyis a sima 5% ha egyáltalán elérnének ennyit országos szinten, ezen felül a maradék 17 megyében átlagosan 1.100-1.200 többletszavazat kell.
vagy a 2006-os a budapesti 53 ezer szavazat helyett 73 ezret kellene összeszedniük. de itt a következő napokban ölni fogják őket a szocik, és az lmp is labdába fog rúgni még. :)

szerintem egyre kisebb az mdf esélye, és ezzel párhuzamosan megnőtt az lmp esélye.

erősödik az esélye, hogy 5 parlamenti frakció lesz:

fidesz: 235
kdnp: 25
mszp: 60
jobbik: 50
lmp: 16

:)

bigapples 2010.03.22. 18:21:16

@Anyád a baráthal: "Jobb lenne, ha a blogtulaj teljes hozzászólása ki lenne emelve (mint a múltban), nemcsak a fejléc. "

+1

jjulie 2010.03.22. 18:21:39

@Fedor:

amire használni lehetett, arra elhasználták, és rég otthagyták utóhasznisításra a szemétdombon, kukázók megtatálták és erre volt még jó

hány egykori és közélmúltbeli, vagy mai szdsz-es fog éhezni ezután ?

panelburzsuj 2010.03.22. 18:21:42

@Fedor:

Szebb lett volna a 2006-os választások előtt csöndben besurranniuk a Fideszbe, és ott nyom nélkül felolvadni?

mrs. white 2010.03.22. 18:21:49

@török gábor: Akkor hasznos tanács a készítőknek. Az ilyen buzi kék Brad Pitnek tetszene a Blöffből, csak a szökőkút meg a kőoroszlán hiányzik. Viccet félre téve az ember szeme kifolyik, nagyon designos de hasztalan. Hosszú ideig nem lehet károsodás nélkül olvasni.

palika2 2010.03.22. 18:23:12

Hülye vagyok, de komolyan az előbb még nem volt fenn!

panelburzsuj 2010.03.22. 18:23:18

@panelburzsuj:

(vagy az mszp-be - nem derül ki, melyiket siratod ... :)

mrs. white 2010.03.22. 18:24:43

@Diocles: Cseszheti a harmadik helyet ha nincs 5%. Kért volna inkább pénzt, ment volna a biztosra.

laji 2010.03.22. 18:25:47

"Ok kedves fejlesztők! A blog eddig tökéletes volt. Török Gábor, ha jól hiszem konzervatív liberálisnak vallja magát. A konzervativizmus alapeszméje, hogy ami nem romlott el azt nem javítjuk meg. "

teljesen egyet tudok érteni!

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:26:22

@török gábor:
és a hosszú választási estén, a műsor közben lesz lehetőség a blogra is ránézni? a véleményeket összegezve valamilyen formában megjeleníteni a műsorban? érdekes lehet majd a tényleges eredmények tükrében a reakciókat a műsorban is megosztani a nézőkkel akik nem tudják interneten követni az eseményeket, csak a tv-re támaszkodnak. ők csak a politológusok szakmai elemzéseit, véleményeit hallják az eredményeket ismerik és a pártok reakcióit. de az átlagember véleményét ez a blog pl. valamilyen szinten visszaadja :)

jjulie 2010.03.22. 18:26:53

@mrs. white:

most először teljesen egyetértek

nem jó, ellenben szar

palika2 2010.03.22. 18:27:52

@panelburzsuj: Szebb lett volna, és lehet, hogy akkor 2006-ban egy olyan kormány került volna hatalomra, amely az Antal-i elvek szerint működött volna.

török gábor 2010.03.22. 18:29:12

@milanello:

1. szerintem az utolsó hely részben szimbolikus (azért ott van), részben viszont lehetőséget ad arra, hogy később egy cserével bekerülhessen, ha fontos.

2. M.K. hiánya a listáról meglepett. ezek szerint (a) vele később sem számolnak a parlamentben, (b) ő később sem számol azzal, hogy a magyar parlamentben politizáljon.

panelburzsuj 2010.03.22. 18:30:36

@theofil:

90-ben emlékeztem a 85-ös állampárti jelölt fellépésére.

De nem bonyolítom: Dornbach akkor szimpatikusabb volt az MDF-be átmentődött Bánffynál, és azon kevesek közé tartozik, akik miatt ma sem kell szégyenkeznem, hogy rá voksoltam.

De nem is nyert !! :))

török gábor 2010.03.22. 18:30:42

@colosgirl: annyit kértem, hogy bevihessem a saját gépemet. erre lesz lehetőség, hogy aztán mit tudok megnézni és mit nem, azt előre nem tudom megmondani. de szeretném, ha segítenének azok, akiknek van kedvük ehhez.

mrs. white 2010.03.22. 18:31:26

@török gábor: A legjobb hifik bűn rondák a tartalom a lényeg.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:33:20

@jjulie: én is örülök annak, hogy valamiben egyetértetek. már ezért is jó volt a váltás :) közelebb kerültek a vélemények :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.22. 18:34:32

@panelburzsuj: Én az SZDSZ-ről írtam, amit írtam, nem az MDF-ről.

jjulie 2010.03.22. 18:34:57

@colosgirl:

neked biztos jó szemed van, na majd ez ront rajta

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:38:43

@jjulie: még jó :) remélem sokáig nem kell szemüveg. de a magas vérnyomás is kikezdi a hajszálereket, tehát a tartalom is a lényeg, és fő a nyugalom. nem kell felidegesíteni magunkat és akkor jó hangulatban az ellentétesen gondolkodó és szavazó emberek is kellemesen el tudnak vitatkozgatni. :)

ubul2000 2010.03.22. 18:40:20

Kajdi visszalépett az mdf országos listájáról

jjulie 2010.03.22. 18:40:38

@colosgirl:

egy kis alkalmi vérbőség jót tesz, de még milyen jót

mrs. white 2010.03.22. 18:41:20

@jjulie: Én is ezt akartam mondani a kommentedre de az már nagy koalició lenne. nekem tökéletes a szemem, ennek ellenére borzasztó fárasztó a szemnek, főleg ha az irodába nyomom egész nap a monitor előtt.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:41:45

@jjulie: vigyázz a vietnámi balzsam is vérbőséget okoz, de csíp is ;)

pad78 2010.03.22. 18:44:03

"Választási lehetőségük minimálisra csökkent, s az MDF – nem éppen úriember módjára – ki is használta az SZDSZ végelgyengülését".

Egyrészt ez így helyesebbnek tűnik, ponttal a végén. :)

Másrészt kérdezném: Gábor, őszintén mondd meg nekem, mikor cselekedett Szerinted utoljára úriember módjára az MDF? (Ez nem költői kérdés.) Én 2006 óta akkor sem hiszek nekik, ha csöndben vannak, de vsz. már 2005-ben, amikor először ők jelölték Sólyomot, majd titokban Szilire szavaztak ellene, hátat fordíthattam volna nekik. És én marha, még 2006-ban is nekik adtam az egyik szavazatomat! Azóta is szégyellem magamat! (2004-et nem sajnálom, Olajos Péter jó ember volt az EP-ben, nem véletlen, hogy tavaly ibolyáék kigolyózták. Azért a bokrosért, akit 15 éve ibolya nevezett "kisstílű könyvelőnek"!) Szóval: mikor voltak ők utoljára úriemberek?

milanello 2010.03.22. 18:44:44

@török gábor:

Nekem mindkét eset furcsa. De azt hiszem bölcs döntés lehet, mert pl. amit Morvai művelt reggel a Ma Reggelben az borzalom volt. Torgyán kispályás hozzáképest..
Szegedi szintén vállalhatatlan a parlamentben szerintem.

Köszönöm a választ.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:46:06

@pad78: de akkor elvette a jobbiktól a szöveget, hogy a jobbik az szdsz-t a saját halottjának tekinti. :)
most akkor az mdf a gyilkos? ehhez már colombó kell :D

jjulie 2010.03.22. 18:46:58

@colosgirl:

most mondták a tvben, hogy megvásárolhatók az adatok, végül csak meg tudom őket, apropó, nem jöttem rá, hogy nézhetem meg a fotóidat (már csapágyas lett az egerem is annyit kattintgattam)

mrs. white 2010.03.22. 18:50:32

Az rtl klub is elkezdett kampányolni. Leadták hogy Vona Gábor kormányrakerülés esetén bezáratná a tv2-t és az rtl clubot. Nagy hülyeség a médiának nekimenni abból jól sose jön ki az ember.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:51:27

@jjulie: adatlapom megnézed. én beállítottam hogy meg lehessen nézni. nem sikerült? nem tudom mit kell beállítani ahhoz. de az emailem is nyilvános.

mrs. white 2010.03.22. 18:51:56

@jjulie: Ez nem tárkereső jjulie.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:54:38

@mrs. white: csak meg szeretne nézni :) attól politizálunk ezerrel :)
és várom a bolondok napját, hogy lássam az mdf-et bemutatkozni :)

Anyád a baráthal 2010.03.22. 18:55:12

@br: Most jutottam el oda, hogy a világoskék betűk engem is elkezdtek idegesíteni, szóval a kontrasztosság tekintetében (is) egyetértek veled.

jjulie 2010.03.22. 18:55:45

@mrs. white:

ne viccelj, 26 éves magas, kit érdekel a politika

tlac 2010.03.22. 18:56:08

@panelburzsuj: igazad van, én is így okoskodtam :) Bánffy együtt vadászott az utált elvtársakkal, így lett aztán MDF-es. Ungár akkor is egy úri (értsd elvtársi) lány kékharisnyának tűnt, így lett nálam is Dornbach a nyerő, olyan joviális apás szolid ellenzéki feje volt :)

jjulie 2010.03.22. 18:57:15

@jjulie: főleg most hogy elszaródott a design

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 18:59:02

@jjulie: engem :) de nagyon. alig várom 11-ét.

szobatars 2010.03.22. 18:59:19

Ha azt írom, hogy bűn ronda lett a fejlesztés végterméke, az istenkáromlás???

A régi, kiegészítve egy olyan funkcióval, ahol értékelni lehet a hozzászólásokat (+/-) épp elég lett volna.

"Ami nem romlott el, azt ne akard megjavítani!"

Anyád a baráthal 2010.03.22. 18:59:42

@bigapples: Akkor neked csak el kell forgatnod 90 fokkal a monitort :))

theofil 2010.03.22. 19:00:18

@panelburzsuj:

Kitűnő izlésed van. Dornbach Alajos igazi úriember , a politikában picinyt ritka az ilyesmi.
(Vö. fehér holló).

szobatars 2010.03.22. 19:01:42

Nem szivesen írok olyanokat, hogy "én megmondtam"..de most kivételt teszek:

Hetekkel ezelőtt leírtam, hogy a Civil Mozgalom eljut az országos listaállításig, a szinte teljes médiacsend ellenére...

bigapples 2010.03.22. 19:02:21

@Anyád a baráthal: Szerintem 3333FF jobb lenne, ez a mostani kék túl világos.

mrs. white 2010.03.22. 19:04:08

@jjulie: Nézzük a jó oldalát Gábor a nagy békítő. Közös nevezőre hozott egy csomó embert akik még sose értettek egyett semmiben.

Amúgy a külcsin nem rossz csak kontrasztosabbnak kell tenni a betűknek. Szerintem hosszú távon Gábort is zavarja és lépni fog. Nneki mint bloggazdának tényleg hivatalból kell olvasnia, elég sokat.

szobatars 2010.03.22. 19:04:48

@theofil: Dornbach Alajos igazi úriember , a politikában picinyt ritka az ilyesmi.

Egyetértek!!!

ubul2000 2010.03.22. 19:04:54

@theofil: Valószínüleg nem ismered, ha ilyet mondasz. Körmös Bauer barátja

zenebono 2010.03.22. 19:06:35

@tlac: Én is Dornbachra szavaztam 1990-be. Először és utoljára az szdsz-re.

milanello 2010.03.22. 19:06:47

@szobatars:

Én még fogadtam is rájuk. Sajnos csak 10 üveg sörben. :)

-lyla- 2010.03.22. 19:07:00

a világoskék karaktersoroknál csak a szemkifolyató üres avatárdobozok rettenetesebbek...

Edrik 2010.03.22. 19:07:58

@Anyád a baráthal: izé, én megtettem (Samsung Syncmaster rulez), úgy is idegesítő. Na jó, kicsivel több kommenten tudok egyszerre bosszankodni, de akkor is zavaró. :]

milanello 2010.03.22. 19:12:32

@theofil:

Én egy úriembert nem tudnék mondani a politikából. Nem emlékszem,h valakit is valaha tartottam-e annak.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 19:15:47

@milanello: antall józsef? medgyessy péter? nem olyan karakterek, de a mai stílushoz képest talán úriemberek.

zenebono 2010.03.22. 19:18:29

@colosgirl: Én nem az úriembereket hiányolom főleg, hanem a tisztességes embereket.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.03.22. 19:21:57

@török gábor: Gábor megtaláltam, miről is koppintottad a mostani hátteret! :D www.videkibela.hu/img/jojjonel.jpg

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 19:22:20

@zenebono: akkor lehet keresni kell egy svájci vagy egy finn politikust? talán ott esetleg.

Anyád a baráthal 2010.03.22. 19:22:43

Vissza kell vonjam az előző (hivatkozás kiemelésére vonatkozó) megjegyzésemet, mert most kiemelve látom.
Valami hiba lehetett, hogy nem láttam kiemelve az előbb.

szobatars 2010.03.22. 19:23:46

@milanello: " Én egy úriembert nem tudnék mondani a politikából. Nem emlékszem,h valakit is valaha tartottam-e annak. "

Mahatma Gandhi??

milanello 2010.03.22. 19:24:04

@colosgirl:

igen, a mai stílushoz képest tényleg gentleman-ek.

laji 2010.03.22. 19:25:13

Tehát a lényeg, hogy az MDF a KC-gyűjtés során vesztett kapásból ~0,5%-ot, és valamit a goodwill-jéből is (ha volt neki ilyen). Bp.-en a szdsz, mdf helyett lmp, mdf-szdsz verseny lesz a "nem nagy pártra" szavazók kegyeiért, tehát ez nem tűnik nagy különbségnek, viszont az mszp-s szavazatmegosztásokra kevésbé számíthat a két párt.

jjulie 2010.03.22. 19:26:38

ki tudja hogy lehet megnézni a colosgirl fotóit az adatlapján

már szétkattintgattam az adatlapját, de eldugta a blogmotor előlem

milanello 2010.03.22. 19:26:38

@szobatars:

igazad van, de én az elmúlt 20 évre gondoltam a magyar politikában.

Wudu Allen 2010.03.22. 19:27:09

@milanello: Eperjes Károly. Bekerült Fidesz listán, majd lemondott a mandátumról.

Kérjük vissza a megszokott környezetet! Ne tegyék ezt a zemberekkel! Mi volt a baj a régivel????

zenebono 2010.03.22. 19:30:37

@milanello: Mert eszében sem volt képviselő lenni. Csak a nevét adta hozzá.

milanello 2010.03.22. 19:31:11

@szobatars:

őt nem ismerem, még csak nem is hallottam róla.

mrs. white 2010.03.22. 19:31:45

@jjulie: Nem tom nekem símán hozza. Sajnálhatod, hogy nem látod.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 19:34:20

@jjulie: ha elmondod hogy állítsam be, megteszem. én azt hittem, látható. írj emailt az gyorsabb, még a végén felidegesíted magad :)

Békés megye 05. vk 2010.03.22. 19:35:16

A Híradóban (m1) azt mondták, hogy a MDF 18 területi listát állíthat?
Úgy tudtam ,hogy Zala, Somogy, Nógrád ugrott nekik. Akkor most valahol mégis indulhat? Vagy rosszul mondták a híradóba?

szobatars 2010.03.22. 19:36:22

@milanello: Forgács Pál volt az, aki a Liga Szakszervezetek soros elnökeként anno aláírta a taxisblokádot lezáró megállapodást, s a tárgyalások alatt végtelen türelemmel magyarázta el Bod Péter Ákosnak, hogy mit jelent a demokrácia. Évekkel később, amikor a frissen megválasztott TB önkormányzat élére került Nagy Sándor (MSZMP, SZOT, MSZP? MASZOSZ és stb...) horribilis mértékű (180.000,-Ft/hó) tiszteletdíjat és hivatali autót (VW Passat) szavaztatott meg a TB önkormányzat tagjainak, Forgács Pál közölte, hogy nem ezért választották meg őket és lemondott.

milanello 2010.03.22. 19:37:54

@colosgirl:

nekem is bejött. a piroskás kép nagyon jó. :)

lacuspelso 2010.03.22. 19:39:48

@Békés megye 05. vk: Somogy vagy Nógrád fellebezés alatt van.

milanello 2010.03.22. 19:40:07

@szobatars:

mikre nem emlékszel, köszi. :)

mrs. white 2010.03.22. 19:42:04

@colosgirl: Természetesen nem de ezt jjulinek el ne áruld. Nekem csak a zászló tartó van meg.

ivrilider 2010.03.22. 19:45:30

@email: @török gábor: szerintem húzónévnek van oda rakva, esélytelen, hogy három mandátum jöjjön a fővárosi listáról. az országos listán pedig nincs befutó helyen.

mrs. white 2010.03.22. 19:48:07

Egyébként van valakinek valami hiteles infója az egészről? A hír tv- azt mondták hogy az mdf nek 5 megye hiányzik. Az atv most éppen arról értekeztek hogy akkor mi lesz Csapodyval. Most akkor van pesti lista vagy nincs, le van adva vagy nincs fellebeztek vagy nem és ma kellett leadni vagy holnap vagy mi a bánat van? Eddig abban a hiszemben voltam hogy ma 4 óráig le kellet adni a listákat és a fellebezést este hétkor tárgyalják. Vagy ez a Gábor által emlegetett minőségi újságírás?

ivrilider 2010.03.22. 19:48:13

@panelburzsuj: @tlac: aha, de nem a Szabad György volt az MDF-es? nagyon csalódnék, ha ebben megcsalna az emlékem...

török gábor 2010.03.22. 19:50:26

@ivrilider: biztos, hogy esélytelen? érdemes kiszámolni, hogy a 3. mandátumhoz mennyi szavazat kellene. ha az lmp be akar jutni, akkor ennyit szerintem bpesten el kell érnie, s talán el is érhet.

discretio 2010.03.22. 19:50:28

off

Nekem a bordós háttér jobban tetszett, de örülök , hogy legalább a Balatonos Magyarország felhő megmaradt! Igaz, mintha kicsit elúszott volna az országháztól. :)

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 19:52:54

lmp 12 területi listánál áll, az mdf 13-nál.

ez a 19:48-as állapot.

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

itt lehet frissíteni. de gondolom idő kell a feldogozáshoz, a táblázat feltöltéséhez és biztos jogorvoslati határidő is van.
szerintem holnap vagy holnapután lesz teljes és végleges a lista.

XMorton 2010.03.22. 19:53:05

@török gábor: Szerintem M.K. azért nincs rajta, mert köztársaságielnök-jelölt.

tlac 2010.03.22. 19:57:20

@ivrilider: tuti Bánffy a művész úr, de biztos meg lehet valahol keresni..

szobatars 2010.03.22. 19:57:31

@milanello: alig 28 éve volt....:-)))

szobatars 2010.03.22. 19:58:54

@szobatars: illetve 20 ( a blokád) ....már számolni sem tudok...

a lemondása 15 éve történt...

jjulie 2010.03.22. 20:10:36

@colosgirl:

megérne egy hét ajtócsapkodást

tictac 2010.03.22. 20:19:51

@colosgirl:
Képes voltam csak azért indás profilt csinálni, hogy megnézhessem a képeket, pedig annyira utálom a közösségi oldalakat, pl. 1db ismerősöm van iwiwen. De megérte. Az avatar így ütős igazán a valóság ismeretében.

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 20:23:26

@tictac: köszi de nem kell túlozni és ne hozzatok zavarba :)

inkább politizáljunk :)

873ujr3rk 2010.03.22. 20:26:16

a koncepció része, hogy a "Az ön hirdetésének a helye!" nincs linkelve ?

tictac 2010.03.22. 20:31:48

@colosgirl:
Nem akartalak zavarba hozni, meg jobbik szavazó is leszek, tudod a keresztény erkölcsök...

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 20:32:54

@tictac: én meg fidesz szavazó és most pofázhat sipánka hogy a jobbik meg a fidesz :)

tictac 2010.03.22. 20:38:17

@Blás Sailor von Wolfhausery:
Ok, csak egy kezemen megszámolható kommentjeim egyike ugyan ez a két szó volt kérdőjel nélkül. Csak maguknak köszönhetik, eltaktikázták, bár csak a taktikai hiba lenne az egyetlen bűnük.

ivrilider 2010.03.22. 20:38:49

@tlac: valóban. ráadásul a link, amin bizonyosságot nyertem, igazi ínyencség: rendszervaltas.mti.hu/Pages/News.aspx?date=19900310&ni=254714&li=5&rt=1&ty=1

azért kíváncsi volnék, hol indult akkor Szabad György? vagy csak hallucináltam, hogy Budán egyéniben? ezek szerint lehet. ezzel az egyik utolsó mitikus emlékem dől le, amiben meg voltam győződve, és sokat jelentett bizonyos okok miatt...

Bona Fides 2010.03.22. 20:45:48

Úristen! Mé' ilyen szadeszes-kék ez az oldal? Mingyá' rosszul leszek!
:DDDDDDDDD

zenebono 2010.03.22. 20:47:04

@ivrilider: Szerintem 1990-ben és 1994-ben is országos listáról jutott be, nem indult egyéniben.

papika 2010.03.22. 20:47:34

@ivrilider: @török gábor:
A kétharmados szabállyal 9,2% a harmadik mandátum ha nem tévedek.

csaloganyfelix 2010.03.22. 20:48:15

hát szerintem még mindog a madöf a lrgjobb választás, ha nem akarod, hogy az állam elburjánzása megfojtson téged.

ez a videó is ezt mutatja, mindegyik párt ugyanazt a baromságot harsogja, csak az MDF nem:

www.youtube.com/watch?v=JH7gx9q70JM

ubul2000 2010.03.22. 20:49:11

@ivrilider: Szerintem csak listán. Az I, II, XII-ben biztosan nem. A XI egyike Csapody volt - a többire nem emlékszem.

panelburzsuj 2010.03.22. 20:49:25

@Bona Fides:

Ez nem szadeszkék, hanem indexkék ... :)

(És hát igen, bizonyos avatarokkal konkurál - vagy épp harmonizál!)

colosgirl (törölt) 2010.03.22. 20:50:42

@Bona Fides: halottról vagy jót vagy semmit :D ezzel emlékezzünk rájuk :D
még kovács pisti hiányzik meg egy lop stop tábla, de ez a kék is megteszi :)

k.peti 2010.03.22. 20:51:04

A fejlesztéshez: a színvilágnak tényleg érdemes volna újra neki futni.
Egyébként jó lenne valahová egy olyan részt is betenni, ahová Gábor jövőbeli nyilvános szereplései kerülnének be. Nyilván aki ide ellátogat a média szereplésekre is kíváncsi lehet.

Surko 2010.03.22. 20:53:21

Az SZDSZ-t azért lehetett megalázni, mert már nem létezik.

A párt már az EP választás kudarcát követően megszűnt létezni. A nagy múltú párt ma már nem több egy puszta logónál.

Az SZDSZ, ahogy a valaha volt MDF is, elvégezte történelmi küldetését, lebontotta a szocialista rendszert, és lerakta az új, szabad, független Magyarország alapjait.

A történelem által rámért küldetését teljesítve létezése szükségtelenné vált. Szabad országban lehet, hogy nincs szükség liberális pártra.

Szép volt!

Köszönjük Szabad Demokraták!

panelburzsuj 2010.03.22. 20:56:15

@csaloganyfelix:

Pont ezért bicskanyitogató, amit most pártként művel. És pont az egyetlen madöfös pozitívum, a többiek ákombákomjához képest konzekvens program felől nézve nagyon csúnya jelzés, hogy Kajdi kiszállt: ő volt a szakmaiháttér-ész, és ha neki is betelt a bögre, akkor tényleg nagy baj van.

email 2010.03.22. 20:56:17

@török gábor:
Ha jól számoltam akkor 9,196%-ot (88792 szavazat, 70%-os részvételnél) kéne hozniuk minimum, a három mandátumhoz.

tlac 2010.03.22. 20:57:05

@ivrilider: jól emlékeztem.. a FIDESZ itt a II. kerületben nagyon ilyen káderfiúk egyetemista léhűtőire emlékeztettek mégha Ungár Klára is volt az.. :) Kicsit mint a mai LMP.
Szülők ilyen olyan párt meg állami állásokban, talán még utazgatnak is, srácok meg okostojások.

BonFire 2010.03.22. 20:59:47

Tisztelt Török Gábor úr!

Nem tudom, kit engedett CSS közelébe, de ez a dizájn rettentően ronda. Tudom, hogy az eddigi egy alapsablon volt, de az legalább ízlésesen volt összerakva.

Én is csak messziről ugatom, illetve piszkálgatom a CSS-t, de ez szörnyűre sikeredett. Fontolja meg, kérem, hogy visszaállítja az eredeti sablont. A fekete-fehér banner is jobban tetszett úgy, hogy bal oldalt a Parlament, jobb oldalt pedig az ország alakú felhő, de ha kívánja, annak elkészítem a színes változatát, ingyen és bérmentve...

Úgy látom, nem csak a saját nevemben beszélek.

török gábor 2010.03.22. 21:00:14

@papika: pontosan. márpedig szerintem ennyit elérhet az lmp budapesten.

clownfish 2010.03.22. 21:02:42

@zenebono: én is erre mertem következtetni. :D

jjulie 2010.03.22. 21:04:51

ez commentezőtaszító design, ilyenkor még nem szoktunk meghalni

Kivlov 2010.03.22. 21:06:28

a szadesz önmagát aláta meg már 1994-ben mikor azzal fogott össze, aki ellen létrejött. innentől kezdve joggal sütötték rá a zsidaj jelzőt negatív értelemben. mikor meg a hazát eladták, kamuliberálisnak hirdették magukat, onnantól kezdvbe örüljenek hogy még nem lógnak az Andrássy villanyoszlopain a tetvek. még nem lógnak...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.22. 21:08:39

szevasztok!

Nekem úgy tünik az mdf-nek Bp-en is lesznek problémái, lehet, hogy bukik a Bp lista is...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.22. 21:09:37

@BonFire: csatlakozom, olvashatatlan és bántja a szememet is:-)

tlac 2010.03.22. 21:11:20

Dávidéknak van még 18 napjuk egy óriási kampányra, hogy meg legyen a mentelmi 5+%. Közben be kell bizonyítani a hamis KC-kről h nem hamisak..

drfaktor 2010.03.22. 21:11:21

@BonFire:
@török gábor:
Szerintem eloremutato jel, hogy letrejott egy nagyjabol teljes konszenzus (kiveve persze a radikalis maskent gondolkodokat) a blog-kommentatorok kozott. OV es VG, az MSZP es a FIDESZ, jobb es bal, mind-mind megosztanak bennunket. De mostantol tudjuk, hogy kozos platformon allunk: nem szeretjuk az uj dizajnt.

török gábor 2010.03.22. 21:13:39

@drfaktor: van azért, aki szereti :) még szokni kell, illetve az okos javaslatokat a fejlesztők is olvassák, s bizonyára meg is fontolják.

sztd 2010.03.22. 21:13:49

Én is inkább a designhez szólnék, az SZDSZ a mi esetünkben szerintem sokat nem számít. Ha jól számoltam azon megy a vita, hogy 1, 2 maximum 3 képviselője legyen a 20 helyett. Biztos fontos, de... szerinetm marad mellettül 383.

Design:
A kék lehet, hogy jó szín, kellően higgadt és hideg, de ez a csevegős megjelenés a szövegbuborékokkal pont a higgadt megjelenés ellen hat.
Ha ez a belső ellentmondás cél volt, akkor jó munkát végeztek. :)
Ami ténylegesen zavar, hogy a bejegyzések pontos időpontja etűnt. Ha hetente 1-2 bejegyzés lenne, ez nem lenne baj, de most, amikor néha napi több bejegyzés van, és a gondolatok peches esetben órákon belül elavulhatnak, nem mindegy, hogy mikori a bejegyzés. Úgyhogy ez szerintem súlyos hiányosság, a visszaállítását javaslom!
A szövegek nem kerülhetnek vissza a képernyő közepére? Erősíti a témára való koncentrálást, ami a politikai témákban szerintem hasznos.

panelburzsuj 2010.03.22. 21:14:16

@Kivlov:

Az ilyen röfögő körítés az, ami még a legpontosabb tartalmat is totál hiteltelenné tenné.

De te tudod, kiket akarsz megnyerni.

török gábor 2010.03.22. 21:14:35

@török gábor: és hát emlékszem, hogy amikor elkezdtem írni novemberben, akkor napokig azt olvastam, hogy hogyan lehetett ennyire ronda sablont választanom :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.22. 21:14:40

@tlac: Ez a hajó azért elúszni látszik...igaz, volt már ilyen velük, de nem az SZDSZ-es ballaszttal nehezítvén!

jjulie 2010.03.22. 21:16:31

@török gábor:

ez nem ronda, nehezen olvasható

mrs. white 2010.03.22. 21:17:28

@török gábor: Szerintem várj egy pár napot mert elsőre tényleg borzasztó. Most már kezdem megszokni, lehet hogy nem olyan katasztrofális mint ahogy elsőre tűnik.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.22. 21:17:51

@török gábor: Gábor, hogy lehetett ennyire ronda sablont választani?:-P
A sablon elmegy, de az idő eltűnése valóban nagyobb gond, főleg, amikor megnézném, hogy mire is válaszol(sz)ok!

panelburzsuj 2010.03.22. 21:17:55

@drfaktor:

Mert hatvan éve mindannyian ugyanazt a kötelezőt olvassuk: "A föld ne mozogjon, hanem álljon. – S ha az egész föld előre megy is, ez a darab föld, ami a mienk, ne menjen vele."

ivrilider 2010.03.22. 21:17:59

@papika: akkor azért ez nem annyira egyértelmű... ezzel az erővel egyébként már érdemesebb lenne Karácsony Gergőt megkérdezni, akkor tudhatnánk is, hogy díszből van-e ott vagy tényleg.

drfaktor 2010.03.22. 21:19:04

felig-meddig off:
Meg tudna valaki mondani, hogy hol talalok oldalt arrol, hogy mi volt az MDF-SZDSZ paktumban?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.22. 21:23:12

@drfaktor: Itt esetleg? Vagy közelebbire gondoltál? Az még képlékeny kissé...

fell bandi 2010.03.22. 21:24:42

hagyjátok már a design-t, a tartalom a lényeg. akinek nem tetszik, mehet a neki tetsző helyre...

sztd 2010.03.22. 21:25:17

"A megállapodások kard nélkül puszta szavak."

Design2:
Az nem teljesen világos, hogy miért kellett ilyen rövid idő alatt megújítani a megjelenést? Azért ez a blog nem olyan régi!

zenebono 2010.03.22. 21:25:56

@mrs. white: Szerintem is várni kellene. Szerintem megszokható, engem pl. főleg olyan dolgok zavarnak, amelyek már az előző design-nál is: sorszámozás hiánya, könyvjelzőzés.
Úgy egészébe véve egy kissé komolytalanabb lett az oldal kinézete, olyan Velvetes (kivéve a színt) Egy elemző bloghoz feszesebb szerkezet lenne jobb.

Kivlov 2010.03.22. 21:26:36

@panelburzsuj:
mi van, kulák, koma?
én nem akarok megnyerni senkit, az zsidaj taktika. mindenki eldönti kit akar oszt jószerencsét...

zenebono 2010.03.22. 21:28:52

@panelburzsuj:
Mint az Annie Hallban mikor Alvy elmagyarázza az anyjának, hogy a világegyetem tágul. "Mit érdekel, mit csinál a világegyetem?! Te Brooklynban vagy! Brooklyn nem tágul!" :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.03.22. 21:31:11

Nagyobb betűt! Nagyobb távokkal - komolyan Gábor, légyszi. Nem baj, ha nem szép, csak a szemet ne "báncccsa"!

Bocsánat, elnézést, máris befogtam .... *elsunnyog*

panelburzsuj 2010.03.22. 21:31:25

@Kivlov:

"nem akarok megnyerni senkit, az zsidaj taktika"

Egy választási blogon ez elég pajzánul hangzik, de majd Török Gábor talán még ezt is megszakérti egyszer ... :)

sztd 2010.03.22. 21:33:31

@sztd: "A megállapodások kard nélkül puszta szavak."

Ezzel azt akartam mondani, hogy szerintem akinek nincs szava, annak semmije sincs.
Hogyan akar bárkivel bárhogyan együttműködni, ha a szavának nincs értéke? Ki hisz el neki bármit? Tudom, hogy ez naivnak hangzik, de előbb utóbb szerintem mindenki rá fog jönni, hogy így még politizálni sem lehet rendesen.

panelburzsuj 2010.03.22. 21:37:14

"előbb utóbb szerintem mindenki rá fog jönni, hogy így még politizálni sem lehet rendesen"

Gy. Ferencet kivéve. Pedig ő igazán komoly teszteket csinált ebben a témakörben.

milanello 2010.03.22. 21:40:10

@török gábor:

Közben megjött a kérdésemre a válasz a Jobbik házatájáról, is egy igazán kompetens személytől. Szóval a jelenlegi álláspont szerint mindhárman Brüsszelben szeretnének maradni, ezért a fura helyzet a listával kapcsolatban.
Azt is mondta a forrásom,h persze ez nem szentírás, de most ez a helyzet.

Feanor 2010.03.22. 21:41:39

ajánlom mindenkinek a control gomb nyomvatartása mellett az egér görgőjének forgatását.

ivrilider 2010.03.22. 21:43:33

@tlac: rájöttem, az lehetett, hogy a Bánffy Györgyöt is Szabad Györgynek hallucináltam. mindegy, most már mesének jó marad

zenebono 2010.03.22. 21:44:18

@Feanor: Szuper! Ezt nem is tudtam!

panelburzsuj 2010.03.22. 21:46:48

@milanello:

Na tessék: van egy államfőjelöltünk, meg egy miniszterelnökjelöltünk, akik abban máris egyetértenek, hogy Brüsszel jobb hely, mint a megcélzott hivataluk székhelye.

Alakulóban a nemzeti egység.

ubul2000 2010.03.22. 21:49:36

@tlac: Ja, Ernyeyvel az élen.

szobatars 2010.03.22. 21:50:43

@török gábor: "...van azért, aki szereti :) "

ráérő időmben számoltam: 6 kommernek tetszik az új design (pontosabban nem mondták, hogy nem tetszik), a kifejezetten ellnzők száma pedig 28... Ez 82,3 %-os többség, még az Alkotmány 24.§ (5) bekezdésének is megfelel...akár hatálybvan van, akár nincs...
:-)))

ubul2000 2010.03.22. 21:52:08

@tlac: Ernyei Lacikával az élen

Pumpa 2010.03.22. 21:57:16

Eddig nem szóltam hozzá a bloghoz, mert mindennel elégedett voltam. Na de ez a szemkifolyató design? Atyagatya!

török gábor 2010.03.22. 21:59:12

Kaptam egy levelet Seres Máriától. Engedelmével megosztom az olvasókkal:

Kedves Török Gábor!

Csak most jutott el hozzám az Ön írása (torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/20/104_miert_ot_ami_lehet_hat), ami bevallom nagyon meglepett. Meglepett pontosan azért, mert amit leírt, az a jellemző velünk kapcsolatosan: a maximális elhallgatás.
Nagyon örülök, hogy ez Önnek is feltűnt, és annak különösen, hogy Ön nem tartozik az ilyen hírforrások közé, mert valóban korrekt és elfogulatlan.
Bízom benne, hogy április 11-én újra Önt fogják meghívni a választások éjszakáján a politikai elemzők közé, és abban még inkább reménykedem, hogy soha nem hitt meglepetéseket jósolhat majd meg. Mi addig is ezen dolgozunk, és örülök, hogy azért vannak még olyan elismert szakemberek, akik bennünket is komolyan vesznek, ahogy Ön is.

A legnagyobb tisztelettel: Seres Mária

drfaktor 2010.03.22. 21:59:34

@namitirok:
az elso mdf-szdsz paktumra gondoltam... :)

szobatars 2010.03.22. 21:59:46

@namitirok: :-)))))

Nem tudom, másnak hogy jelenik meg, de most egyik pillanatról a másikra még kisebbek lettek a betűk..:-(((

drfaktor 2010.03.22. 22:02:11

@török gábor:
Alapvetoen buksi-simogatos level, de aranyos (mint a honlapjan kitett cukisagok).
Az viszont tenyleg dobbenet, hogy a politikai napilapokban meg az orszagos listajukat is elsunnyogtak.

szobatars 2010.03.22. 22:02:40

@török gábor: Seres Mária egyébként rendszeres olvasója a blognak, egy korábbi twitterbejegyzését szinte egy az egyben innen vette...

tlac 2010.03.22. 22:09:49

azért Csapody csak kikufárkodja az országos lista 3. helyét..

2010.03.22. 22:10:46

Ejha, micsoda dizájn...Nekem olyan fiúbébis, de majd megszokom.

A címhez: mert tán megérdemlik?Oly pökhendiek, olyan arrogánsak voltak, hogy nem is csoda. Maguknak köszönhetik, igazából Horn, Kóka, Magyar, Fodor....:(

panelburzsuj 2010.03.22. 22:10:55

@drfaktor:

Mit kezdjenek vele? Hogyan magyarázzák, hogy három hirtelen támadt párt is országos listát tud állítani, miközben pár éve még tömegeket megmozgató pártok tűnnek el a süllyesztőben?

(És hát - hirdetttek ezek az új üdvöskék egy betűt is a "politikai napilapok"-ban? És azt hogy képzelik? Bástya Újságot már le se akarják pénzelni?)

milanello 2010.03.22. 22:12:56

@panelburzsuj:

Biztos tudnak vmit.. :)
Holnap újabb jobbikostól lesz válasz a kérdésemre. Kiderült,h az országos lista első 10 helyében szereplő egyik jelöltet ismeri személyesen a párom, akinek a lelkére kötöttem,h holnap feltételen kérdezze meg az illetőt., h mi újság a 3 prominens személlyel kapcsolatban.
Nem mintha különösebben izgalmas lenne ez a kérdés, de ha már így alakult akkor a végére járok a dolognak:)

zenebono 2010.03.22. 22:13:42

@szobatars: :) biztosan te is kipróbáltad a Ctrl gomb megnyomása közben a görgetést.

szobatars 2010.03.22. 22:13:53

@drfaktor: mint korábban írtam, az index,hu témafelelőse azzal utasította el a kaocsolatfelvételt, hogy éppen ebédel... vannak tehetségtelen újságírók, rossz ütemérzékkel megáldva...:-))))

zenebono 2010.03.22. 22:14:35

Kedves Török Gábor!

Olvasta a mai Hell írást a Hírszerzőn?
Érdekelne a véleménye.

Aner 2010.03.22. 22:14:41

@török gábor:
Tisztelt Török Gábor úr.
Engedje meg, hogy néhány tényt figyelmébe ajánljak, amit Ön, mint politikai elemző kifelejtett:

Amikor, az SZDSZ és az MDF között megállapodás létrejött, nem 90 alatti egyéni indulóval, hanem a maximum 176 vagy e közeli indulóval számoltak. Mivel ez nem teljesül ezért a módosítás valamennyire érthető.

Ezenkívül elfelejtette említeni az a tényt, hogy a Budapesti listán, amely az MDF bejutása esetén az egyik legerősebb lesz, a 3. helyen Skaliczky Andrea SZDSZ-s és a 4. helyen az MDF által támogatott SZDSZ jelöltje Iván János, 6. Győri Dénes hajdani SZDSZ-s, 8. Ferencz István (SZDSZ), 10. helyen Ritter János (SZDSZ) áll.
Forrás: mdf.hu/aktualis/mind/1/az_mdf_budapesti_teruleti_listaja
Kérdem Én, hogy hol van itt a megalázás?

Mr Thompson 2010.03.22. 22:16:00

@panelburzsuj:
""nem akarok megnyerni senkit, az zsidaj taktika"

Egy választási blogon ez elég pajzánul hangzik, de majd Török Gábor talán még ezt is megszakérti egyszer ... :) "

Remélem, hogy legalább Török Gábor nem fog beszállni abba a döbbenetes mértékű köznapi antiszemitizmusba, ami ebben az országban zajlik. Legalább a normális embereknek ne kelljen az ilyen zsidózásra reagálniuk pls.

Anyád a baráthal 2010.03.22. 22:16:16

@csaloganyfelix: Lehet, hogy azért, mert az a baromság, amit a madöf mond.

szobatars 2010.03.22. 22:16:22

@zenebono: kösz a tippet..."fordítva" elvégezve nagyobbak lettek a betűk... hiába, jó pap is holtig tanul, én meg se pap nem vagyok, se nem jó..:_))

jjulie 2010.03.22. 22:16:24

@Letícia:

ez igazán érdekel, mit köszönhetnek maguknak amit megérdemelnek? most éhezni fognak?

már mind magától elment, a java már vagy 10 éve vagy még régebben, a fodor ezer éve csak hobbipolitikus, komolyan, mit érdemeltek meg?

email 2010.03.22. 22:16:49

Nógrádban is van területi listája az MDF-nek
www.hirszerzo.hu/cikk.nogradban_is_van_teruleti_listaja_az_mdf-nek.144317.html

"A salgótarjáni választókerületben visszalépett Eötvös Mihály képviselőjelölttel - az MDF alelnökével - kapcsolatban viszont a választási eljárási törvény azon rendelkezését alkalmazták, miszerint "nem érinti a listaállítás jogát az, ha az egyéni választókerületi jelölt kiesett."

Fura, azt hittem végig a minimális szám fölött kell maradnia a képviselő jelöltek számának. Ezek szerint Csapody visszalépésével is megmaradt volna a budapesti lista?

demagofób 2010.03.22. 22:17:14

Igen sajna én is az új dizájn ellenzők táborát erősítem.
Meg volt az előzőnek a hangulata.
Magyar ember nincs hozzászokva az ilyen világos írásokhoz.

milanello 2010.03.22. 22:17:24

@török gábor:

Azt hiszem ez remek, kompetens válasz a néha itt felbukkanó Téged ide-oda sorolgató, rosszindulatú emberkéknek.

zenebono 2010.03.22. 22:17:26

@szobatars: Én is itt tanultam az előbb :)

szobatars 2010.03.22. 22:19:16

@zenebono: "járulékos haszon" a blog olvasása közben..:_))

mindentudoka 2010.03.22. 22:20:55

visszajött a nógrádi lista

forintosProjekt - · forintosprojekt.blog.hu 2010.03.22. 22:21:55

"Összesen körülbelül 650 ezer ember szavazólapjáról hiányzik április 11-én az MDF. A Civil Mozgalom viszont a kilenc megyében összesen 3 millió 800 ezer szavazópolgár számára válik választhatóvá."

Ez nem olyan egy kicsit, mint amikor 2 ember versenyez, majd az egyik azt mondja: én megszereztem a dicsőséges második helyet, míg a komám csak az utolsó előtti lett.

Nekem fenti dolog miatt nem kicsit kommunista: az egyik 650e szavazólapjáról hiányzik, a másik VISZONT 3,8m szavazólapon van ott, ezért a másik a faszább???

email 2010.03.22. 22:24:21

A dizájnkészítőknek:
szerintem egyéb probléma is van az új stílussal, konkrétan a kommentek görgetése akad (Opera 10.51, W7, elég erős hardveren), úgyhogy valami jó eséllyel nincs jól megírva, mert más oldalon még nem tapasztaltam ilyet, ennél sokkal nagyobb tartalom mellett sem. Az előző sablonnal még tökéletes volt a dolog.

zenebono 2010.03.22. 22:25:19

A fővárosi választási bizottság hétfői döntése értelmében az MDF-es Király Zoltán és Slosár Gábor is indulhat egyéni képviselőjelöltként az országgyűlési választásokon - mondta Kajdi József, az MDF szakpolitikai kabinetvezetője hétfő este az MTI-nek.
Kajdi József, aki részt vett a bizottság hétfő esti ülésén, az MTI-nek elmondta: az MDF megfellebbezte Király Zoltán és Slosár Gábor nyilvántartásba vételének elutasítását a fővárosi választási bizottságnál. A fellebbezésnek a hétfő esti ülésen helyt adtak - közölte.

orialex 2010.03.22. 22:26:29

@török gábor: Sok sikert Seres Máriának. Remélem valóban kellemes meglepetésben lesz részünk.

panelburzsuj 2010.03.22. 22:28:42

@Mr Thompson:

Most mondjam, hogy az itt éppen antiszemita forma kisebb baj, mint az univerzális tartalom: "magyar ember nem üzletel, inkább éhen döglik"? (Zsidózás, antiglobalizmus, euroszkepticizmus - nem mind erről a nyomorult, idióta tőről hajt, ami legalább kétszáz év óta minden büszke lúzerkedésünk egyik "alapigéje"?)

kifli 2010.03.22. 22:28:53

nem jó ez a dizájn. zavaró, dilettáns és amatőr. kevesebbet is nézem az oldalt ezel a dizájnnal...

jjulie 2010.03.22. 22:29:36

@email:

ez józan paraszti jogérzék alapján igy helyes, a 750 kifogástalan,határidőre leadott és elfogadott cetlinek két következménye van a cetlit adók szándékával megegyező értelemben, egyik a listaállításhoz meg vant a párt számára kapott 750 cetli, és irreleváns, hogy az egyéni jelölt, mit kezd az ő indulását lehetővé tevő helyzettel

jó döntés

Janovszki Zsolt 2010.03.22. 22:29:52

@Aner:
Szia,
Elmondom én neked, ha ennyire kíváncsi vagy és amúgy magadtól nem érzed.
Tudod te, hogy hány százalék kell a budapesti listán ahhoz, hogy a Skaliczki (aki halkan jegyzem meg Kókával ugyanannyira egyetértett, mint Retkessel, ilyen tekintetben ugye unikumnak számít széles e hazában) bejusson? Szerintem nézz utána, mielőtt úgy értékeled a mai diktátumot (mert ugye megállapodáshoz az kell, hogy mindkét fél álláspontja megjelenjen benne) hogy az nem megalázó.
Üdv,
Zs

Anyád a baráthal 2010.03.22. 22:30:30

@török gábor: Erre én is emlékszem, ahogy arra is, hogy a végleges színek végül politikailag semlegesek lettek.

Egyetértek azzal, hogy nem feltétlenül rossz az új, ha még szokatlan. DE ezzel tényleg sok baj van. Nem az a baj, hogy nem tetszik valakinek (neked tetszen, ez a lényeg), de legyen kevésbé zavaró/ jobban olvasható a színvilág.
Bízom benne, hogy változtatnak a fejlesztők.

Lucilius 2010.03.22. 22:30:48

Gábor, a dizájnnal kapcsolatban:

A színvilág borzalmas, kifejezetten vakító. Ráadásul pont emiatt nem lehet munkahelyen belekukkantani a blogba: mert ha ilyen világoskéken villog a monitor, azt rögtön észreveszi a főnököm :-)

Légyszíves váltsatok vissza valami visszafogottabb színvilágra.

szobatars 2010.03.22. 22:32:30

@forintosProjekt -: mert az egyik Őistensége Bokros nevében ténykedik már hónapok óta, a másikról meg gyakorlatilag egy megveszekedett sort sem írtak...

az egyiknek komoly presztizsveszteség (mégha az eredményekban korrigálható is) a másiknak pedig jelentős siker (habár leginkább az 1 % átlépését valószinűsíti)

török gábor 2010.03.22. 22:33:52

@Aner: szerintem csak azokról a helyekről érdemes beszélni, amelyek bejutásra esélyesek. a fővárosban 9 százalék felett kell teljesíteni, hogy a harmadik helyezett is szóba jöhessen.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.22. 22:34:48

@török gábor: Új vagyok itt, lehet, olyat kérdezek, ami evidens, csak én nem tudom:
Nem lehet, hogy ezen levél megjelenjen ott (is), ahol elkezdődött a téma? Vagy az már egy lejárt lemez és mindig az új helyen tájékozódjunk az előzmények esetleges folytatásáról?
Én az előbbit pártolnám, biztosan megoldható ez is, nem?

Lucilius 2010.03.22. 22:35:45

Hogy a témához is hozzászóljak - az SZDSZ még a mostani lista után is örülhet h legalább egy befutóhelyet kap. Már ez is több annál, mint amit az SZDSZ hozzátett az MDF "történelmi" sikeréhez :-)))

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2010.03.22. 22:36:22

Ma van a víz világnapja és az SZDSZ megfulladásának a hónapja?

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2010.03.22. 22:37:59

Én csak Bokros Lajost nem értem, hogy ez a közutálatnak örvendő, ámde okos ember hogy a rákba' kötött ki két kihaló párt szövetségében. Hogy ebben neki mi a jó???

bioLarzen 2010.03.22. 22:38:37

Elnézést, de nincs időm végigböngészni a hozzászólásokat, így nem tudom, csak sejtem, hogy többen szóltak má, hogy, ha jól látom, a nógrádi MDF-listát mégis jóváhagyták, így ebbena megyében ők is rajta lesznek a szavazólapon - a pillanatnyi állás szerint legalábbis :)

Illetve, hogy a másik kulcskérdéshez is hozzászóljak: én ezek szerint a törpe minorítást képviselem itt, akinek történetesen tetszik a blog új fizimiskája. Tény, hogy lehetne eggyel nagyobb betűméretet használni, de amúgy szerintem kifejezetten előrelépéss az eddigihez képest, sőt nekem nem csak az összehasonlításban tetszik, önmagában is.

bio

kalapácstollú 2010.03.22. 22:38:58

@forintosProjekt -: Nos, ha az egyik állami százmilliók és milliárdok (a 20 év alatt közvetlen támogatásban, székházakban, stb. van ennyi az mdf és az szdsz mögött, külön-külön) teljesíti ezt, az mindenképp kevesebb, mintha egy vadonatúj párt hirtelen fel tud állítani 9 listát a semmiből.

jjulie 2010.03.22. 22:39:22

ezzel a designel az a baj, hogy ez így egy szines mesekönyv, és nem egy pörgősen áttekinthető kurva hosszú jegyzőkönyv

Fittipaldi 2010.03.22. 22:40:37

@török gábor: kedves Török Gábor, most, hogy nagyjából kiderült, relatíve sok területi listájuk van a kis pártoknak, és ezek szerint országos listájuk is lesz (ha jól tudom), van értelme azon gondolkodni, hogyan tudja befolyásolni a végeredményt, hogy lehet rájuk is listán szavazni?
Például hogy a kis pártok melyik nagytól vehetnek el listás szavazatokat, valamint mi lesz a helyzet, ha az adott kicsi eléri az 5%-ot, illetve nem éri el. Ezek milyen hatással lehetnek mondjuk a Fidesz 2/3-ára, vagy a többi párt eredményére.
Talán megér egy posztot a téma...

Aner 2010.03.22. 22:41:05

@Janovszki Zsolt: Skaliczky Andrea bejuthat, 2006-ban az SZDSZ Bp területi listán 3 mandátumot kapott.

Anyád a baráthal 2010.03.22. 22:41:51

@Feanor: Kipróbáltam. Nem változott meg a szín. ;(

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.22. 22:44:20

Nekem meg eltűnt a (viccesnek szánt) beírásom.
Tán nem is baj ez annyira, de mégis!

Mr Thompson 2010.03.22. 22:46:05

@panelburzsuj: a gondolkodást élből elutasító felfogásról van szó? az antiszemitizmus természetesen ennek egyik jelentősebb megtestesítője... de annyiban azért mégis különleges eset, hogy nem kevés embert megöltek már itthon is emiatt... Hihetetlen ahogy hozzászoktunk, újra, hogy boldog-boldogtalan zsidózik.

Átvitel honvéd 2010.03.22. 22:46:15

Izé... bocs, de ez az új szdsz-outfit elég rossz asszociációkat kelt bennem... nem lehetne valami, a régi "tiszta" designre jobban hajazóra cserélni?... :-(

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.22. 22:49:03

@jjulie: Ne is törődj vele, nem kötözködöm, próbálom az oldalt feltérképezni!

papika 2010.03.22. 22:49:14

@török gábor:
Még egyet kalkuláltam, hátha az is tetszik.
2006-ban az MDF-nek a kompenzációs listán 270.000 egyéniből felkerülő töredékszavazata volt. Ha ez 100.000-rel kevesebb lett volna (akkor 165 vagy mennyi jelöltjük volt, most 88), akkor 7 országos listás mandátum jutott volna nekik, és összesen 9 fős lett volna a frakció.
Azaz, ha éppenhogy bejutnak, akkor várhatóan a 7. országos listás hely lesz a befutó, azonban ha Budapesten két listás helyet is megcsípnek (ehhez ott 5.75% kell), akkor lehet hogy csak 6.
Ez csak az országos listás helyek relevanciájához.
De ez csak kevés segítség az idei választáshoz, mert még azt sem tudni, mennyi mandátum csúszik fel a területi listákról, meg hogy hány párt között kell elosztani. Ráadásul a Fidesz várható egyéni tarolása miatt a közepes pártok nagyon erősek lesznek a kompenzációs listán.

panelburzsuj 2010.03.22. 22:49:30

@fovarosi.blog.hu:

Tipp: az MSZP-t valahogy nem kívánta meg újra, a Fidesz meg nem biztos, hogy félretolta volna a kedvéért Orbánt miniszterelnökjelöltként, Vargát/Matolcsyt gazdasági guruként. És ezzel a programmal valahogy a Jobbikban meg az LMP-ben sem várták volna tárt karokkal.

Ilyesmi okai lehetnek, hogy ott kötött ki, ahol. Nem állást keresett, hanem hátországot a programjához.

kacsa! 2010.03.22. 22:52:41

Ronda ez az új kinézet (tudom, csináljak jobbat...).

szobatars 2010.03.22. 22:56:13

@Fittipaldi: miért nem számolod ki TE????

kinyeriavalasztast.hu/

szabadon meghatározhatod a számokat (az SZDSZ gomb alatt a Civil Mozgalmat számítva)
:-))

is 2010.03.22. 22:57:43

@poszt: "az SZDSZ hozzáadott értéke jelentősen csökkent, ennek ellenére mégis meglepő,"

de Gábor, hát ez már mégiscsak égő. ez egy láthatóan szubjektív, semmilyen tényre, adatra nem alapozó kijelentés, amivel teljesen egyenértékű, hogy "az SZDSZ hozzáadott értéke jelentősen csökkent, ezért aztán nem meglepő,". és a poszt fő hangsúlya, címestül, mindenestül erre alapszik. ha ez a politikai elemzés, hogy két egyenrangú, de egymással ellentétes, állítás közül az egyiket, axiomaitkusan betolom, a másikat meg teljesen elhallgatom, akkor megeszem a kalapom.

Lucilius 2010.03.22. 22:57:56

@panelburzsuj:
Szerintem Bokrost a Somogyi Zoli találta ki. Ha nem legyezgetik Somogyiék a hiúságát, akkor nagyon jól eltanítgatott volna Bokros a CEU-n - nem vágyott ő annyira politikai babérokra.

Az egész Bokros story egy média-hack, csak az EP választáson nem várt sikert ér el a történet.

Aner 2010.03.22. 22:58:46

@török gábor: Rendben. De az SZDSZ segítség sem volt lehengerlő. Másrészt az SZDZS nem az a párt, amelyik csak úgy hagyja magát kisemmizni. Láttuk már az MSZP-vel kapcsolatban, hogy csóválja a farok a kutyát. Ha az SZDSZ, hozza a 2006 formáját akkor, meg van 3. hely, ha Bokros netán nem marad és visszamegy Brüsszelbe, akkor két helyük van a Budapesti listáról. Így legalább az SZDSZ-t is motiválni lehet.

is 2010.03.22. 23:03:20

@papika: "ha Budapesten két listás helyet is megcsípnek (ehhez ott 5.75% kell)"

a d'Hont módszer szépségei miatt ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű. ugyanis függ a többi párt eredményétől. ha pl. csak ketten kapnak szavazatot, az egyik 94.25%-ot, a másik 5.75%-ot, akkor a nagyobbik elviszi a 27-et (94.25/30 is nagyobb, mint 5.75/2), és a kicsinek csak 1 marad. ha viszont 16 párt kap 2-7%-ot, akkor akár egy harmadik is kijöhet.

panelburzsuj 2010.03.22. 23:03:33

@Mr Thompson:

Hozzászoktunk, mint annyi minden más trutyihoz: tolvaj elithez, trampli hivatalhoz, fekete gazdasághoz, moslék médiához.

Szervezett gyilkolás azért mostanság nem lesz olyan könnyen belőle, mert minden óbégatás ellenére csak kevesebb ma az éhes száj, a nyomorgó nincstelen, a föld nélküli földesúr, a hivatal nélküli hivatalnok, mint 1920-ban ...

VIKUNYA 2010.03.22. 23:05:10

mindjárt tökön szúrom magam, nógrádban mégis indulhat az mdf. beszoptam jól török gáborral együtt, hogy alig van esélyük. a vége az lesz, hogy ez a hihetetlen képződmény mégis beverekszi magát a parlamentbe. jobbik és mdf. szép :(

is 2010.03.22. 23:06:24

@József István: ezt sztorit hadd meséljem el. a főváros (Budapest.hu) portálját megújították 2003 környékén. az első dbsign véletlenül az akkor divatos (lásd index) narancssárga színt alkalmazta. Demszky kabinetfőnöke leült a bemutatóra, 2 perc múlva felpattant, és jelezte, hogy ez így, FIDESZesen őt tovább nem érdekli.

szóval nem vagy egyedül paranoiás.

Don_Pipita 2010.03.22. 23:07:23

@török gábor: Nekem tetszik az új design látszik, remélem két hét múlva már a rendszeres látogatók, akik most fújolnak, is ki fognak vele békülni.

Nem lehetne olyan táblázatot is csinálni, ahol az is látszik, hogy hány olyan szavazó van, aki nem csak listára tud szavazni, hanem egyéni jelöltre is... (mdf,lmp)

keki rulez!!!:D

VIKUNYA 2010.03.22. 23:07:37

új dizájn: azt nem szeretem a blgoban, hogy az egyes kommentek túl nagy távolságra vannak egymástól, így sűrűn kell "lapozni" olvasás közben.

is 2010.03.22. 23:07:53

@VIKUNYA: és hogy nézett ki 1997-ben a FIDESZ, KDNP-stül, aztán még 36 kisgazdástul, és még most is Semjén Zsoltostul, Csintalan Sándorostul, Schmitt Pálostul, Pozsgay Imréstül. A FIDESZnél nagyobb katyvaszt nem nagyon mutatsz nekem.

Szalmonella 2010.03.22. 23:08:21

@fovarosi.blog.hu: Bokros azért van az MDF-nél, mert egyedül ők azok, akik képesek ma felfogni Magyarországon, hogy az öngondoskodás és az állami mindenhatóság elutasítása a járható út hosszú távon. A többiek csak demagóg szólamokat ismételgetnek, ami sok embernek tetszik, akik csak várják az állami mannát.

Aner 2010.03.22. 23:09:35

Az OVB-n fent van az MDF Nógrádi listája, tehát a visszalépés nem akadályozza a területi listát.

kamasuka 2010.03.22. 23:13:10

@Szalmonella:
Ha meg nem lett volna budapesti lista, akkor meg nem nyögöd be ezt. :)

kamasuka 2010.03.22. 23:14:04

@is:
Az MDF és az összes többi az smafu? :)

panelburzsuj 2010.03.22. 23:14:36

@Lucilius:

A két szál nem zárja ki egymást, hiszen Bokros már elég régen írogatja a krititikus tömegeit, és az IMF-es kalandozása is arra utal, hogy nincs ellenére, ha valami meg is valósulhat az elgondolásaiból. Legalább egy hivatalosan elfogadott pártprogram szintjén, amit aztán lehet ütköztetni más elképzelésekkel.

Arra aligha számíthatott, hogy csupa kuka miniszterelnökjelölt fog idén indulni, akik csak saját drukkereikkel hajlandóak szóba elegyedni ...

VIKUNYA 2010.03.22. 23:14:53

@Aner: Te biztos az a Somogyi gyerek vagy!

Lucilius 2010.03.22. 23:14:54

@Aner:
Tehát ha az OVB így döntött, akkor Csapodynak és az SZDSZ-nek nulla zsarolási potenciálja volt/van.

Most már minden érthető.

Szalmonella 2010.03.22. 23:16:43

@is: Teljesen igazad van a Fidesszel kapcsolatban. Ott aztán tényleg az elvek nélküli megélhetési politikusok vannak többségben.

VIKUNYA 2010.03.22. 23:17:45

@is: te drága kis szöszi! annyira bájos ez az örökzöld érv. hogy a másik is fostalicska. ezt sose lehet megunni, ugye! mert közben nem kell arról beszélni, hogy drékig süppedünk a ganyéba!

kamasuka 2010.03.22. 23:17:58

@Fittipaldi:
Mindenki a Fidesztől. Ezért is jutott el a mai napig olyan sok képződmény. :)

Szalmonella 2010.03.22. 23:19:53

@kamasuka: Ez nem nyögés volt, hanem tény.

kisqtya33 2010.03.22. 23:21:16

Igazából csak a címre reagálnék: nem lehetett, KELLETT.

VIKUNYA 2010.03.22. 23:21:22

@is: komolyan véve az észrevétledet: szép kis képződmény az is. mondjuk úgy ezerszer-tízezerszer akkora párt, mint az mdf. ezért is bájos és nagyszerű teljesímény az mdf-től, hogy ez a százfős párt legalább olyan ciffra fos, mint a fidesz.

Mr Thompson 2010.03.22. 23:24:20

Kedves Török Úr! Nem tudom pontosan hogyan működik a rendszer, talán másokat is érdekelhet: mennyit számít, hogy csak 90 egyéni jelöltje van az LMP-nek meg az MDF-nek? az ugyanis egy dolog, hogy van (majdnem) mindenhol területi listájuk, de ha nincs egyéni jelöltjük, akkor jóval nehezebb lehet az 5% átugrása, nem? Mennyire volt jellemző a szavazás szétválasztása (lista és egyéni) az eddigi választások során?

török gábor 2010.03.22. 23:27:40

@Mr Thompson:

torokgaborelemez.blog.hu/2010/02/12/60_mi_kell_a_valodi_eselyhez

egyetlen ellenpélda van: 1990, Fidesz. 81 önálló jelölttel csaknem 9 százalék.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.22. 23:27:42

Egyszerűen nem értem, ki a fene bízik ezekben a szedett-vedett, erodálódott, simlis, megélhetési politikusoknak.

Ezek meg a bűnözők mentelmi joga a választási rendszer szégyene.

Ki lesz az első tökös jelölt aki visszaadja a jelölést, hogy ilyen alakokkal én nem !!!

Rettenet ami ebben az országban folyik.

Orbán here celeb is a hatodik ciklusára készül, semmit nem csinál, meggazdagodott a politikából és röhög a markába.

Ne szavazz a parlamenti pártokra!

kamasuka 2010.03.22. 23:32:59

@Szalmonella:
"Bokros azért van az MDF-nél, mert egyedül ők azok, akik képesek ma felfogni Magyarországon, hogy az öngondoskodás és az állami mindenhatóság elutasítása a járható út hosszú távon. A többiek csak demagóg szólamokat ismételgetnek, ami sok embernek tetszik, akik csak várják az állami mannát. "

Mi ebben a tény? Kinyílt a csipa, mert nagy nehezen lett legalább lista? Lehet itt keménykedni, csak nehogy az 1% SE jöjjön össze.

Mell. Bokros egy pénisz.
"az öngondoskodás és az állami mindenhatóság elutasítása a járható út hosszú távon"
Esetleg a svédeket is megkérdezhetnéd!

Mr Thompson 2010.03.22. 23:33:31

@török gábor: magyarán kvázi esélytelenek a kicsik? mármint matematikailag? a 90-es Fidesz olyan közel volt a SZDSZ-hez (csupa nagybetűs eredeti rendszerváltó párthoz), hogy ott a szétszavazás szinte természetes volt, emlékeim szerint.

Átvitel honvéd 2010.03.22. 23:38:06

@is: szó sincs paranoiáról, egyszerű asszociáció. Pláne így, országházas-felhős körítéssel :-). Csengőfrász és társai, kicsiben ;-))).

panelburzsuj 2010.03.22. 23:43:36

@kamasuka:

Szidhatod, mint a Bokrost, attól azért a MDF-SZDSZ-felállás marad a magyarországi kapitalizmus tartós formába öntője (ún. "rendszerváltó pártok"...), és ennyiben nagyon is helyén van a bajuszos ebben a brancsban.

A svédeknek nem volt Gáspár Sándoruk meg Biszku Bélájuk, úgyhogy ők nem igazán jártasak a szociális gondoskodás minden ága-bogában ...

Szalmonella 2010.03.22. 23:49:14

@kamasuka: Az a tény, hogy egyedül az MDF meri kimondani, hogy a király meztelen, vagyis nincs ingyen ebéd.

A svédekről meg csak annyit, hogy nem lehet szolgaian másolni a dolgokat. Ami az egyik helyen működik, lásd svéd modell a nyugdíjrendszernél, ugyanaz pl. Olaszországban majdnem katasztrófa lett.

tkrisz 2010.03.22. 23:55:19

Design n+1
Amikor először megnyitottam a kéket és rögtön az Szdsz neve köszönt vissza rám öles betűkkel azt hittem egy vicces liberális hacker járt itt.
Az előző sokkal jobb volt. Ez megvakít. Ha feltétlen ragaszkodik ehhez a kedves blogoló, a színeken mindenképp állítson, különben olvasókat veszít.

sztd 2010.03.22. 23:59:23

@török gábor: Akkor ez az oldal most biztosan bosszú a kritikákért. :)

sanya64 2010.03.23. 00:00:39

tök jó, hogy van máá ittenke nézettség-számláló is, deakkor kellene egy olyan számláló is, amelyik rímel a blog témájához, pld. amelyik mutatja, melyik pártból hány politikus van éppen előzetesben... )

persze a számok helyett elég lenne apró kis nokia-dobozokat kitenni...

amelyik pártnak a legtöbb lesz a választásokra,
annak majdcsak kitalálunk valami jutalmat... )

Janovszki Zsolt 2010.03.23. 00:21:33

@Aner:
Köszönöm, emlékszem, akkoriban éppen a fenti ma már nem létező párt képviselőjelöltje voltam (persze lehet, hogy Te is, nagyon vágod, hogy mi a stájsz) :)
Skaliczky azért nem jut be értelemszerűen, mert akkor nem volt LMP, ami budapesten simán visz 8-9%-ot kb ugyanabból a bázisból.

Ordnassac 2010.03.23. 00:22:00

Bocsánat, biztos írták előttem, de csak most értem haza: ezek szerint az idő előtti visszalépés sem jelent semmit, így gyakorlatilag kinyírták egyes jelöltek zsarolási lehetőségeit. Ez nagy győzelem a pártoknak. Persze nem tudom, hogy ez mennyire jó, amikor már így is vészesen pártközpontú a magyar választási rendszer.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.03.23. 00:42:38

Temetni jöttem a szadeszt, nem dícsérni!
De az túlzás lenne, hogy RIP!

Interlock (törölt) 2010.03.23. 00:47:12

Bokros szerintem nem marad, bolond lenne egy ilyen kivéreztetésre ítélt romhalmazon trónolni, mint az MDF. Nagyon sok támogatót veszítettek (környezetemből leszűrt infók alapján) az SZDSZ berángatásával, de hát Ibolykának csak a bentmaradás a lényeg, és azért bármi gusztustalanságra képes. Itt és most fogadni mernék rá, hogy ha a választásokig egyáltalán megmarad az MDF, akkor sem jutnak be.

Mellesleg, csatlakozva pár előttem szólóhoz: tisztelettel kérnénk vissza a régi design-t Török Gábortól, jó volt az úgy, ahogy volt, ez a mostani inkább kifestőre hasonlít :-)

fenektibi · http://mdfvagylmp.blog.hu/ 2010.03.23. 00:51:15

@Mr Thompson: Matematikailag semmiképp, max politikailag. Ha kap 5%-ot listán, akkor az egyénitől függetlenül bejut, ha nem, akkor az egyénitől függetlenül nem.

Az LMP némileg a '90-es rendszerváltó "kicsikre" hajaz, amennyiben minimális politikai múlttal rendelkező "amatőrökkel" próbál bekerülni a politikába, és megváltoztatni azt. Így az sem kizárható, hogy a 20 éve után ők lesznek a második párt, akik ilyen kevés egyéni jelölttel mégis bejutnak.

"Mindössze" meg kell győzniük az otthonmaradás-MSZP-MDF-LMP-vonalon mozgó bizonytalanokat, hogy listán az LMP-re, egyéniben pedig, ha nincs, akkor senkire (így az országos listán nem csökkentik az LMP arányait).

Ordnassac 2010.03.23. 00:58:18

@Ordnassac: közben olvasom az Index hírét. Szóval Eötvös Mihály Nógrádban elkésett a visszalépéssel. Ebben az esetben a valasztas.hu eléggé lassan frissül... Ez nem vet túl jó fényt az OVI-ra... (OVI, nem OVB, nem ugyanaz!)

Interlock (törölt) 2010.03.23. 01:05:34

"A rendszerváltás óta most először nem lesz országos listája a Munkáspártnak"
Felül kell bírálnom magamat: mégiscsak van Isten :-)

Ordnassac 2010.03.23. 01:09:03

@Interlock: hasonló cipőben a MIÉP, nekik 1994 óta most nincs először országos listájuk, nem is lesz már soha, ha így maradnak.

Pennywise 2010.03.23. 01:14:03

Es mi a helyzet azzal a 300 millioval amibol 150-et talan at is utalt az SZDSZ az MDF-nek??? Buzlik ez az egesz ugy...

Bambano 2010.03.23. 02:21:41

ez a skin ótvar gagyi, a facebookos share felirat miatt ugrál, összetöredezik az első paragrafus tördelése.

kontár munka.

Captain Tott (törölt) 2010.03.23. 02:27:55

@Janovszki Zsolt: Minimum 9,2 % - ez esetben a kétharmados szabállyal esetleg a 3. jelölt is kaphat mandátumot. (egy bp-i mandátumhoz 3,45 % kell)

cambridge.on 2010.03.23. 02:50:57

Nem értem mi gond van egyeseknek ezzel az új dizájnnal? Igazán fiúsra sikeredett.Kihangsúlyozza: a politika elsősorban a fiúk dolga.
Én ugyan kinőttem a kék korszakból, de ez osszehasonlíhatatlanul jobb, mint egy babazsúros rózsaszin.
(titkolt férfi sovinizmus)

A szerződéshez kard is kell:Kard(ERŐ) a szerződésben foglaltak betartatására!

SZDSZ: tartsd be amiben megegyeztünk, mer ha nem...
MDF: akkor mi lesz?
SZDSZ: akkor, szomorúan fogok nézni!

Körülbelül ennyi ereje maradt, az egykori rendszerváltó pártnak.
What goes around.....
Azt mondták, hogy menj(etek) a p..csába! Igaz Horn Gábor?
Viszaütött nektek is, keményebben!

Beleolvastam a népszava híreibe, ott még mindíg 5 országos listáról írnak. Pedig a hírben szerepel a Civíl Összefogás 9 területi listája, és az is ,hogy 7 elegendő az országos lista állításához.
A matematika nem megy?A 9 kisebb mint a 7?
5 pártról írnak, a civilek elviekben nem párt, ha így nézem akkor igazuk van.

Ezekre a hírekre vártam, maradok az eredeti tippemnél.
Az LMP ÉS MDF is bejut!
A tippet megtettem.
Annyiban változtatnék 5 párt lesz, és 7 frakció!
A szocik is osztódni fognak, ha 20-nál többen lesznek.
Legalábbis ,ha van eszük.

A gyerekek már alszanak,engedtessék meg egy 16 éven felülieknek szóló vicc.:
Két baba beszélget az újszülött osztályon.
Az egyik váratlanul megjegyzi,de én fiú vagyok!
A másik: Bizonyísd be!
Jól van, bebizonyítom, de nem a nővér előtt.
Amikor a nővér elhagyja a termet,mondja a leány, most már
bebizonyíthatod,kiment a nővér.
A fiú felemeli a lábát, és mondja:Nézd, kék zokní van rajtam!

levi009 2010.03.23. 03:41:04

Az SZDSZ-nek már rég a politika szemétdombján kellene lennie, jó vastagon beszórva klórmésszel, hogy fertőtleníthesse az a brutális szennyet, amelyet a 20 év alatt kiengedhetett magából.
Retkes Attila már egy igazi úri ember a véresszájú elődökhöz képest.
Persze, ne örüljünk korán, mert összeált az SZDSZ 2.0, amit jelen pillanatban LMP-nek hívnak. Ünnepelni csak akkor lesz okunk, ha tanul az ország korábbi hibájából és mégegyszer nem hagyja magát palira venni!

altgr 2010.03.23. 05:35:00

Na most mitől is lett végűl nógrádi listája az MDF -nek?

Janovszki Zsolt 2010.03.23. 07:47:35

@Captain Tott:
Ez így van. Abból, ahogy "özönlöttek a kopogtatók" nem következik, hogy 9%-ot meghaladó listás eredményt érnek majd el a fiatalok. Meglátjuk.
Zs

azember 2010.03.23. 08:14:39

Mindenek elött az index-ről.Szerintük ez a weblap egy semleges ,elfogulatlan oldal.Csak a tényekről és azt is konkrétan.Namármost (tudom,hogy a reklám az pénz) azt szeretném megtudni,hogy mennyit kapnak azért ,hogy ahányszor kinyitom az oldalt mindig ott ékeskedik Gyurcsány.A reklám lényege az,hogy rosszat,jót csak látszódjon és beszéljenek róla.Más pártal vagy politikussal ez nem vevődik észre.A másik észrevétel,hogy az a vulgáris kifejezések halmazata ,ami ezen az oldalon megjelenik és ahogyan, az időközönként felháborító.Elnézést,hogy a fórumozókat megzavartam a magas eszmefuttatásukban,de valahol ezt meg kellet írnom.Az SZDSZ és az MDF -ről csak annyit, hogy itt mindenki könyököl .Ki a pénzért,ki a mentelmi jogért.Senki ne gondolja ,hogy az országért.

fahrenheit451 2010.03.23. 08:22:00

@artdark: Egyetértek! Ez a skin nekem se tetszik. A régi dizájn színei jobbak voltak. Nem-e lehetne-e visszatérni a régi színekhez? Köszi!

Idet 2010.03.23. 08:22:41

Én még csak most látom először az új arculatot, gratula! Gusztusos, olvasható, tetszik!

Idet 2010.03.23. 08:27:59

@fahrenheit451: Mi a baj a halványszürke-tompasárga-világoskék színösszeállítással?

A Magyarország-formájú felhő sem semmi!

Tóth Ágas 2010.03.23. 08:33:19

SZDSZ szavazók! ne adjátok fel, hátha sikerül! szavazzatok csak az SZDSZ-re, pont oda kerül a szavazatotok ahová mindig is való volt..

Idet 2010.03.23. 08:35:37

@Epikurosz: Nem is fog az nyugodni, ahogy őket ismeri az ember. De az tényleg megnyugtató, hogy kimentek a mosásban, valszleg a Madöffel együtt.
Ez már nem az a párt, amelyik rendszerváltó volt. Azok a még többé-kevésbé hiteles emberek, akik megmaradtak, az Ebola/Herényi epidémiának köszönhetően szintén hiteltelenné váltak.

sztd 2010.03.23. 08:37:07

Design megint:

Tudom, hogy van már újabb bejegyzés, csak nem szeretném az összeset szétoffolni.

Lenne egy olyan javaslatom, hogy bekapcsoláskor ne az legyen az első amit észreveszek, hogy: "Az ön hirdetésének a helye!"
Tegnap ez volt az első döbbenet, ami miatt azt hittem, hogy elütöttem valamit belépéskor.

Nem tudom, mennyire fontosak a hirdetések, de kampányidőszakban nem is annyira lényeges. Inkább nyaranta lesz az, amikor adott lenne a pihenés, de a hirdetők késztetik az embert az uborkaszezonos bejegyzésekre.
Szóval én ezt azért még egyszer átgondolnám.

fahrenheit451 2010.03.23. 08:53:06

@Anyád a baráthal: Egyetértek! Ne csak a fejléc legyen kiemelve, hanem TG teljes hozzászólása!

fahrenheit451 2010.03.23. 09:09:09

Szerintem ez a dizájn (mármint a színösszeállítás) a készítőnek is rossz reklám. Én az ő helyükben megfogadnám a kritikákat, és azonnal keresnék egy kevésbé szemkifolyatósat. De a cégem nevét biztosan nem tüntetném fel a láblécben...

Gábor, beszéld meg velük, hogy ezzel nemcsak a blogod nézettsége kerül veszélybe, de az ő hírnevük is. Vagy a rossz reklám is reklám?

ora et labora 2010.03.23. 09:17:10

A végtelenül demagóg, beképzelt és bunkó szdsz kiesik a listaállításból is: Kuncze, Gusztos ... szánalmasak voltak ...
Engem és a többi normális zsidó embert ne képviseljen egy ilyen zsidópárt se a magyar parlamentben, se máshol.

jjulie 2010.03.23. 09:17:46

@fahrenheit451:

lehet, hogy 30% kommentszám csökkentés volt a cél

Idet 2010.03.23. 13:42:05

@fahrenheit451: Basszuskulcs, mi ezen a szemkifolyatós? Ezek pasztellszínek, ez folyatja k a szemedet?! Uramatyám, ne már! Valami más kifogást!

zamorano 2010.03.23. 15:11:33

@ora et labora: ennyi. ilyen egyszerű.
szerintük ők az igazi demokraták, szerintem meg én,
és pont ezért bontok pezsgőt a rab madarak kvázi megszűnésére.

pezsgőzzünk, demokraták!:)

Ordnassac 2010.03.23. 15:30:57

@namitirok: az egész egy rossz bohózat. Annyira nem figyelnek, hogy képesek két olyan embert a budapesti listára feltenni, aki már szerepel a Fejér megyein, így elég gyorsan el kell döntenie a két embernek, hogy melyiken akar indulni (Skaliczki Andrea - SZDSZ és Viniczai Tibor - MDF).

Erre most gyorsan kilökik a Kajdit, hogy a főpolgármester-helyettes elférjen (talán Demszky a háttérben?), miközben neki össze sem sikerült gyűjtenie a cédulákat. Csapodyt ejtik, mert Ibike aktuális hangulata úgy tartja... Csodálkozom, hogy Bokros még húzza...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.23. 17:25:28

@Ordnassac: Húzd, ki tudja, meddig húzhatod...
Jó hely ám a EU, kényelmes oda visszavonulni!

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.04. 23:12:38

Miért lehetett megalázni az SZDSZ-t?

..az ég egy adta világon senki nem alázta meg, hiszen saját maga alázza önmagát.

..hasonlóképpen fog lecsúszni és eltűnni a politikai wc csészében az MDF, majd MSZP, majd FIDESZ...
Torgyán és haverjainak eltűnése közéletből még csak az első fecske volt a változások előtt...de ez lesz az összes rendszerváltó párttal.
Hogy miért van ez?
Azért, mert közben eltelt 20 év, egy teljesen új generáció jött, a régiek felnőttek, családot alapítottak, megöregedtek, kihaltak..rém egyszerű az ok.
A rendszerváltó pártok, ha nem tudnak, nem képesek ezt észrevenni és nem tudják az új generációt megfogni, akkor mennek a levesbe az öreg szottyos párttagjaikkal és a langyi programjaikkal.
A mai fiatal generációnak sokkal harsányabb, körvonalazottabb, erősebb, élénkebb stílus és cél kell, mint, amit az SZDSZ meg MDF képvisel.
A mai fiatal, szavazási joggal rendelkező generációnak a szélsőségesebb viselkedés jobban tetszik, szimpatikusabb, mint a középpálya megfoghatatlansága.

Irány a klotyóba le...sorrendben: Kisgazdák, SZDSZ, MDF, LMP, MSZP, FIDESZ...

2010.04.12. 12:26:35

Egyrészt sajnálom, hogy két rendszerváltó párt - az SZDSZ és az MDF - nem került be a parlament. A "mai fiatalok" semmivel sem jobbak ezeknél a pártoknál, ennél a generációnál ez a napnál világosabb.

Viszont a felszívódásuk, elerőtlenedésük egyúttal lehetőséget is ad arra, hogy egy valódi polgári liberális párt felépítse magát az elkövetkező években. Először nyilván helyi szintem később pedig akár országosan is.
süti beállítások módosítása