Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:04

Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam, elsősorban azért, mert amit a kampányban eddig mutatott, azt észrevenni is nagyon nehéz, nemhogy elemezni. Az a politikai erő, amelytől korábban nem álltak távol a hajrában elkövetett hajmeresztő hibák, idén eddig meglepően fegyelmezett, tervezett és tudatos módon teszi azt, amit ebben a sokszor megénekelt aszimmetrikus helyzetben neki kell: a semmit. A Fidesz kockázatkerülő kampánystratégiájába egyelőre még Orbán Viktor országjáró körútja sem fér bele, mint ahogy hiányzik belőle az ellenfelekkel folytatott vita, az újdonság, az izgalom és a feszültség. Az ellenzéki párt – ahogy ezt már többször jeleztem is – a kampány kollektív átszunyókálásában érdekelt, s ha az ellenfelek nem lesznek elég ügyesek ahhoz, hogy kirángassák ebből az állapotból, akkor ez a stratégia működőképes és eredményes is lehet.

Mindez azonban nem (feltétlenül) jelenti azt, hogy a Fidesz idén ne akarna már kampányolni. Politikai logika alapján kikövetkeztethető, és néhány elejtett mondat alapján megerősíthető, hogy az ellenzéki párt számára április 12-én új szakasz kezdődik, kezdődhet a kampányban. Most az a fontos, hogy a Fidesz ne lökjön el magától egyetlen szavazót sem, ezért ködre, homályra és leginkább csendre van szükségük. Április 11-én kiderül, hogy ez a stratégia mire lesz elegendő; a Fidesz feltehetően azzal számol, hogy ötven százalék körüli – inkább feletti – listás támogatottság mellett az egyéni választókerületek jelentős részét megnyeri, a maradékban pedig jó eséllyel indul a második fordulós győzelemért. Innentől kezdve beindulhat a Fidesz-gépezet, immár a kétharmadért. Ekkor már nem kell túl sokat méricskélni: indulhat Orbán Viktor a megdolgozandó választókerületekbe (márpedig ennek a kampányolásnak az erejét már láthattuk), az eddigieknél élesebben és rizikósabban bírálhatja a még versenyben lévő vetélytársakat – ekkor már csak a Jobbikról és az MSZP-ről lehet szó ellenfélként; és különösen előbbi szavazói lehetnek érdekesek ebből a szempontból. Még akár azt is megérhetjük, hogy a Fidesz elnöke úgy ítéli meg: a kétharmadhoz miniszterelnök-jelölti vitára is szüksége lehet – igen, akár Vona Gáborral -, ahol meggyőzheti Magyarországot arról, hogy mindenkinek a győzteshez kell húzni.

Lesz, pontosabban lehet tehát kampány, csak elképzelhető, hogy idén megvárjuk vele a választás első fordulóját.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr261861223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Brian a szociknak kampányol 2010.03.23. 14:06:34

Mit köszönhetünk a szocialistáknak?                                    &...

Trackback: Útelagazódás (sic!) 2010.03.23. 06:44:51

Jobb lett volna, ha nem így lesz, de ma minden esélye megvan, hogy hárompárti parlamentünk lesz. Minden esélye megvan annak. Minden esély megvan arra, hogy demokratáknak - legyenek magyar demokraták, szabad

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 11:43:41

@barli: és az ezekre adott válaszok melyikével nem értesz egyet, ha elvonatkoztatunk a likudviktorozástól?

jjulie 2010.03.23. 11:45:43

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

tegnap nem ment a hittérítés, ma hogy állsz?

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 11:47:39

@jjulie: ma jól megy, holnapra te is beállsz a sorba, ne aggódj.

kopogtató 2010.03.23. 11:47:45

@El Zorro: elvi különbség az, hogy a Fidesz mondhatja, hogy mi nem sumákolásból hallgatunk, hanem azért, mert tényleg nem ismerjük a helyzetet pontosan (szekrényből kipotyogó csontvázak). Az mszp-nek pedig volt rálátása a helyzetre, mivel ők voltak hatalmon.

snq 2010.03.23. 11:48:37

@barli:
>> A fidesz nem hazudik. Nem mondja el.

vagy ha el is mondja, mint a nagy arányú évközbeni adócsökkentést, akkor azt majd kimagyarázza a csapat

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 11:50:08

@snq: >> A fidesz nem hazudik. Nem mondja el.

Nem bontják ki az igazság minden részletét. Ezt mintha már hallottam volna nem olyan régen valakitől...

barli 2010.03.23. 11:50:19

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: hagyjál már békén. Nekem nem kultúrpárt a jobbik. Pont.
Egyébként miért ne lehetne maszop/putyin kreálmány? Ha nem lennének, a fidesznek négyötöde lenne.

barli 2010.03.23. 11:52:21

@snq: de azt elmondja, hogy nem mondja el. Te meg döntsd el hogy ez neked elég e.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 11:52:28

@barli: a likud meg tényleg testvérpárt, úgyhogy miért zavar az téged?

jjulie 2010.03.23. 11:53:08

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

van már féligpincérféligvagyonör rucid, vagy ebből a bérkommentelésből jön össze?

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 11:54:44

@barli: nem elég. és sokan vagyunk így ezzel. És ha erre nem képesek akkor ne másokra mutogassanak a 2/3 miatt. Főleg ne egy pártra a sok közül. A maszop miért nem zavarja őket/titeket?

Interlock (törölt) 2010.03.23. 11:55:29

@kopogtató: "a Fidesz mondhatja, hogy mi nem sumákolásból hallgatunk, hanem azért, mert tényleg nem ismerjük a helyzetet pontosan"

Ne már... Bent kellett volna ülni, konstruktív ellenzék módjára viselkedni és tevékenykedni 8 éven keresztül, nem óvodás hülyegyerekek szintjére lesüllyedni, és sértődötten, gőgösen kivonulni az ülésekről...

panelburzsuj 2010.03.23. 11:55:34

@kopogtató:

Duma. Méghozzá rossz duma.

Apróbb disznóságok még lehetnek a szekrényben, de megette a fene a "népfelséget", hogy ha húsz évi parlamenti múlttal, négy év kormányzással a zsebében azzal a maszlaggal állhat elő egy nyerésre aspiráló párt, hogy gőze nincs az ország helyzetéről - és ráadásul ezt pozitívumként lobogtathatja.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 11:56:19

@jjulie: még két nap és te is itt fogsz likudviktorozni.

jjulie 2010.03.23. 12:01:39

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

én leszartfaszu viktorozni szoktam, és idióta nemzeti bolsevikzászlószökevényezni, és menj a picsába-zni

Periksz 2010.03.23. 12:02:11

@LevLev: Sőt, 55%-kal megkapja a listás helyek 60%-át, ha mondjuk 12% küszöb alatti szavazat lesz. Ez mondjuk 85 mandátum már ápr 11-én.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 12:04:09

@jjulie: mesélj, a programban hányadik oldalnál tartasz?

akimellon 2010.03.23. 12:10:14

1hazugság:
nincsenek csontvázak, bárki bemehet a statisztikai hivatalba,a pénzügyminisztériumba, és kikérheti a köznyilvános adatokat, egy politikus pedig még többet is megkaphat.
Ha jól emlékszem,Bajnai meghívta a pártvezetőket, hogy tájékoztassa őket a költsévetés helyzetéről, csak hát ugye VALAKIK üres lózungokat mondtak a reagálás helyett.....
Nem is lehetnek csontvázak, mivel a 2006os választások alatt nem voltak itt az IMF, EU pénzügyi megfigyelői, most viszont rajta tartják a szemüket a dolgokon
Orbán csak azért HAZUDIK mert az önkormányzati választásokig ki akarják húzni / persze utána sem akar semmit sem tenni, gondolja így 2 évig megint kihuzza, aztán jöhet az osztás!/

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 12:16:30

@barli: érdekes fogalmaid vannak, ha szerinted egy légbőlkapott feltételezéssel rágalmazni kultúrlényhez méltó, viszont egy valós testvérpárttal együtt emlegetni valakit az hiteltelen, és kultúrlényhez méltatlan.

Hát, nem vagyunk egyformák...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 12:18:23

@akimellon: ha köznyilvánosak az adatok, akkor erre a privát megbeszélésre mégis mi szükség lenne?

dr kíváncsivagyok 2010.03.23. 12:27:43

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Sok hozzászólásoddal egyetértek !
Az baj, hogy nálunk kezd minden vagy fehér, vagy fekete lenni !
A világ majd' minden országában van jobb és van bal oldal !
Nekem csak a nagyon jobb és nagyon bal oldallal volt és van bajom !
Néha magam is megijedek, mikor egyet kell értenem akármely szélsőséges párt egy - egy program-részletével , ami nem jelenti azt, hogy valaha is szavaznék bármelyikükre !
A szélső-bal nekem utópisztikus, anti-realista , a szélső-jobb demagóg, félelemkeltő !

szavazzfasszal · http://szavazzfasszal.blog.hu 2010.03.23. 12:29:21

Jó, jó lendüljünk rajta túl, de attól még nagyon sokan fognak Fasszal szavazni...

panelburzsuj 2010.03.23. 12:29:58

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Hogy a KSH-ban bogarászni lusta pártfejesek kényelmesen, tálcán megkapják az adatokat. Mellékhaszonként: ne jártathassák a szájukat olyan felhőtlenül a csontvázakról.

Attól persze még jártatni fogják, hiszen a kampánykottájukba ez van írva ...

El Zorro 2010.03.23. 12:33:34

@barli: "Arra kér felhatalmazást, hogy a legjobb tudása szerint kihúzzák az országot a sz*rból"
Minden egyes párt erre kér felhatalmazást, hivatalosan.

"Nem kell rájuk szavazni ha nem akarsz. Akkor se tennéd, ha elmondanák, hogy mit akarnak"
Az első mondattal egyetértek, annyira evidens (minden pártra vonatkozóan). A másodikkal volna vitám, de mindegy...

dr kíváncsivagyok 2010.03.23. 12:38:46

Láttam tegnap a M1 -en Morvai Krisztinát . Hárman kérdeztek tőle . Egyetlen kérdésre sem válaszolt, csak a "húszévalatttönkretettékazországot " nyomta. 95 % -ban Ő beszélt, a 3 kérdező kínosan vigyorgott. Egy épeszű mondata nem volt ! Nem Ő primitív, hanem az, aki ezek után Őt akarja az Ország élére !

El Zorro 2010.03.23. 12:41:49

@kopogtató: "...a Fidesz mondhatja, hogy mi nem sumákolásból hallgatunk, hanem azért, mert tényleg nem ismerjük a helyzetet pontosan"
Ezt elfogadom. Bár 8 éve mást se hallunk, mint hogy ők ismerik a valós helyzetet (hogy mekkora baj van, mennyire üres a kassza stb. stb.), nem pedig a kormány.
Aztán most hirtelen elkezdték ők sem ismerni...
Hiába, ilyen a politika.

Interlock (törölt) 2010.03.23. 12:47:01

@El Zorro:
Mint korábban írtam, nincs gerinc. Csak köpönyeg van, az meg forog rendesen... :-(

Interlock (törölt) 2010.03.23. 12:53:04

Apa, kezdőőőőődiiiiik....
www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100323-fellep-a-szavazatmegosztas-ellen-a-fidesz.html

Nagy nehezen felismerték a veszélyt, most jön a para - és innentől lehet bazi nagyokat hibázni.

Kalmár 2010.03.23. 13:05:01

@akimellon: Sose értettem kik a szocik rajongói még ezek után is. Mindig azt hittem csak a szenilis idősek akik délutánra elfelejtik mi volt reggel, de amúgy sem értik mi történik körülöttük.
De látom már ilyen is van mint te.
Nem részletezem hosszan mert értelmetlen, de a hiánycélnak a 3/4-ét elérjük április 11.re a pénzügyminiszter szerint.
Az ellenzék szerint a 100% meglesz. Gondolod, hogy Áprilistól-decemberig már nem lesz semmi "váratlan" extra kiadás?
A gyógyszerkassza kiürül, a MÁV és a BKV hitelei tarthatatlanok, a gázártámogatás nullára megvonása Áprilistól tarthatatlan. Lesz akinek 30% fölötti emelkedést jelent. stbstb.

Aki még most is elhiszi a kormány számait, az.......naiv.
Na jól visszafogtam magam.

Karnamantra 2010.03.23. 13:17:42

Nekem az a benyomásom született, hogy most használják ki a politikusok leginkább azt, hogy a biztos szavazók (akiknek hiányzik a buli, unatkoznak, otthon verik rá a 20 éve hogy már lehet szavazni stb) (és ugyebár tudjuk, hogy a biztos szavazók 40%-a nyugdíjas..) kellőképpen tájékozatlanok - sőt, az igényük sincs meg rá -, és él még (már) bennük a csordaszellem (nincs saját véleményük, boldogok, hogy valaki ad nekik stb), szóval ha nem mondanak nekik semmit, azt is a lehető legpopulistább szólamokkal, akkoris biztosra mehetnek, hiszen a lényeget kiplakátolták: "szavazz ránk". Pont.

(A többiek meg gyárthatják a stratégiát, hogy vajon mellette, ellene, 2/3-dos, bekerüljön, ne stb, vagy egyáltalán nem szavaznak, és szép hazánk így sűllyed el. A gondolkodni nem akaró népség mondja meg, mi legyen és hogyan. Jól visszakanyarodtunk.)

panelburzsuj 2010.03.23. 13:18:56

@Kalmár:

A kérdés az, hogy ha te mindezt tudod, akkor a kormányzásra készülő pártot hogyan akadályozhatja a tisztánlátásban a leköszönő garnitúra?

(És törődj bele lassan: ilyen kérdéshez nem muszáj föltétlenül maszoposnak lenni. Elég a többszörösen megszívatott választói mivolt tudata is, mindenféle idült pártprefencia nélkül ...)

hoplita 2010.03.23. 13:22:49

@barli:
Ott voltunk...
Ellentétben veletek....hacsak a vekkerezést nem tekintem az ellenállás részének.:)
Szerinted a Kossuth térre esténként kijáró ezrek jó része, nagy többsége hová ikszel 11.-én...?

Érdekes, sokan elfelejtik, nem beszélnek róla, hogy a Jobbik igazi, valóságos felfelé ívelése 06 őszére datálható,
Akkor állt össze a belső mag és akkortól lett világos, hogy el kell válnia a szarnak a májtól.....vagyis a radikálisoknak a fityisztől.
Ez a folyamat még nem fejeződött be, ma is tart.....akár ebben a pillanatban is.

Erről egész tanulmány lehetne írni....majd valaki összehozza.:)

Török Gábor rajongó 2010.03.23. 13:25:16

Számomra a kampány csak díszlete az előadásnak. A főszerep ezé a blogé!

jjulie 2010.03.23. 13:30:15

@hoplita:

azt hittem, hogy ez az szdsz kék elűzött innen

panelburzsuj 2010.03.23. 13:31:40

@Karnamantra:

Jól bizony. És mindeközben számtalan olyan megkapaszkodási lehetőséget eljátszottunk, ami húsz éve még adott volt.

Úgyhogy számomra érthető a radikális düh - és ugyanakkor keserűen szánalmas, hogy a nemzeti tiltakozást egy ennyire semirekellő jobbikos "élcsapat" is a szekerébe tudja fogni.

barli 2010.03.23. 13:32:41

@hoplita: ott voltatok. pár ezren. Igazatok is volt. A fidesz meg idejében észrevette, hogy a szavazópolgárok többsége bár fel van háborodva, sz*rik az egészre, és nem hajlandó kimozdulni otthonról. Ha az ország nagyja kiment volna az utcára, mégpedig felhívás nélkül, az forrradalom lett volna, és demokratikus. Így max egy ócska kis antidemokratikus puccs lett volna. A balközép szavazóknak még ez is sok volt, azóta is csak arról lehet hallani, hogy a zorbán habzó szájjal követelte a hatalmat. Ha a fidesz nap mint nap barrikádra hívott volna, ma kábé Csurka vagy Orbán szintjén lenne a párt mind népszerüségben, mind minöségben.

barli 2010.03.23. 13:35:02

@barli: freud b+ :9 Orbán helyett Torgyánt akartam írni :)))

drfaktor 2010.03.23. 13:48:49

@kíváncsivagyok:

"A szélső-bal nekem utópisztikus, anti-realista , a szélső-jobb demagóg, félelemkeltő !"

En meg inkabb ugy tekintem a szelsosegeseket, mint akik egy kor menten vegul osszeernek, egybemosodnak. Mert a szelsobal az utopista nezeteit ugyanugy eroszakkal, felelemkeltessel es rendorallami modszerekel nem valositja meg ha hatalomra kerul, mint a szelsojobb a maga rendparti elkepzeleseit. A maskent gondolkodoknak egyik rendszerben sem lehet szava, csak mas-mas ideologia menten lovik fejbe, gazositjak es bortonzik/lagerezik be oket.
Az pedig kulonosen fontos lenne, hogy Magyarorszagon ezt ersek az emberek. Ha mar mindkettobol kijutott, akkor legalabb enyit profitaljunk belole.

Idet 2010.03.23. 13:52:00

@jjulie: A franc essen belé, hát hogy lehet színeket kisajátítani, b@ssza meg?
Mostmár a kék szín nem tetszhet, mert pár barom kisasátította? És mert a Közel-Keleten az éghajlati viszonyok miatt is ez a két szín a nyerő? A görögök is a kék-fehér színösszeállítást preferálják!

Kalmár 2010.03.23. 13:53:25

@panelburzsuj: Nem hiszem, hogy nem tudod. Több ezer oldal egy költségvetés de csak nagyjából derülnek ki belőle a számok. Nem lehet tudni milyen szerzősédek milyen összegekre kötelezi az államot. Tele van ilyenekkel az állami vállalatok zöme. Ezek egy része nem költségvetésben tervezett szám, hanem öntörvényű sokszor törvénytelen pénzcsapolás. Ilyen csontvázak ezrei vannak a szekrényekben.

Teljesen ostobaság lenne ennek a számháborúnak nekiindulni a kampányban.
A Jobbik sem teszi. Ha megfigyeled csak olyan kérdésekben hallatják a hangjukat ahol nem kell számot mondani. A megoldásaik pedig nem számszerűsíthetőek(vagy csak nehezen)
Kirúgnak mindenkit, börtönbe zárják a mardékot, bezárják a kereskedelmi tv-ket(!), nem lesz korrupció, kiszorítják a zsidó tőkét, megfékezik a cigány maffiát....stbstb mind mind általános, túlzó hangulat intézkedés. Legalábbis az ígérete, mert megtenni nagyobb baromság lenne, mint ígérni. Tekintetbe véve a Vona által felvázolt módszereket.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 13:53:35

@drfaktor: "fontos lenne, hogy Magyarorszagon ezt ersek "

valamint a farkast kiáltó kölökről szóló tanmesét is...

zorgne 2010.03.23. 13:53:44

@drfaktor:
Magyarországon a szélsőballal kevésbé lehet ijesztegetni, mint a szélsőjobbal. A kádári nosztalgiáról nem a szélsőbal jut az emberek eszébe.

akimellon 2010.03.23. 13:54:35

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
@akimellon: ha köznyilvánosak az adatok, akkor erre a privát megbeszélésre mégis mi szükség lenne?
Hát ezaz, nem pofázni kéne , be kéne menni, és ki kell kérni az adatokat. Egyszerű, csak akkor csinálni kéne, nem mondani,ígérgetni

Idet 2010.03.23. 13:59:14

@Kalmár: Nem, nem hisszük, a fene egye meg! Te kit nevezel idősnek? B@ssza meg, azért ötvenen túl is van élet! Ha nincs, akkor nyiffantsd ki a szüleidet.

Nekem még van tökéletes eszem, gondoskodom az enyéimről, meg minden. Hány ifjú titán teszi ezt meg? A 20-30. korosztályra gondolok.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 14:01:16

@Kalmár: ez tévhit, a jobbik nem akarja bezárni a kereskedelmi tévéket (csak kettőt), a "zsidó tőkét" sem akarja kiszorítani, legfeljebb akkor, ha azon földet akarnak venni.

az ilyen félreértésekből adódik hogy sok ember azt hiszi, hogy "baromság lenne megtenni".

Feanor 2010.03.23. 14:04:17

Egy másik érdekes folyamat is elindulhat április 11.e után. Olvastam sok helyen, hogy kétharmados fidesz győzelem esetén sokat erősödhet a forint, a stabilitási várakozások miatt. Ez viszont közvetlenül visszahat a valutában eladósodott emberek törlesztőrészletére. Vagyis az emberek azt tapasztalják hogy győzött első körben a fidesz és máris jobb az élet. Szerintem ez növelni fogja a fidesz népszerűségét a két kör között...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 14:06:15

@Feanor: azt hinni hogy ez 2 héten belül érezhető lehet, az enyhe naívságra utalhat...

akimellon 2010.03.23. 14:10:25

@Kalmár:
ez a szomorú, hogy ide jutott az ország: aki nem ért egyet az szoci.
Egyébként 89-90ben lelekes fideszes voltam, kopogtatócéduláztam, plakátoltam, tüntetést szerveztem.
A szocikra SOSE szavaztam, és még mindig maradványoknak tartom őket, DE a demokráciában kell a TISZTESSÉGES rivalizálás,ezért lehet, hogy az idén rájuk szavazok, mert kell az ellensúly. Egyébként BIANCO csekket csak a hűlyék írnak csak alá /meg a magyar urak/

drfaktor 2010.03.23. 14:11:37

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Ha arra gondolsz, hogy a Jobbikot egy nevezore hozom a nyilasokkal, akkor rosszul latod. Nem hozom. En varok, es tenyleg kivancsi vagyok, hogy mit tesznek a parlamentben.
@zorgne:
"Magyarországon a szélsőballal kevésbé lehet ijesztegetni, mint a szélsőjobbal. A kádári nosztalgiáról nem a szélsőbal jut az emberek eszébe."
Mert nem volt ido nyilas-konszolidaciora, amit azert ne sajnaljunk. Ellenben a kadari idok jobban betettek, mint Rakosi. Erdemes elolvasni Kornistol Kadar Janos utolso beszedet, (az epilogust is).

barli 2010.03.23. 14:18:36

@akimellon: és te a szocikkal akarsz tisztességesen rivalizálni??? Gratula!

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 14:19:45

@drfaktor: nem rád gondoltam, hanem azokra, akik fasisztáznak, náciznak állandóan

zorgne 2010.03.23. 14:25:56

@barli:
lagalább ők szemtől-szemben harcolnak és valami demokráciafélét is tiszteletben tartanak...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 14:31:14

@zorgne: a szocik? ezen még naphosszat fogok röhögni ...

Idet 2010.03.23. 14:32:27

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Hmm. Mi van a két hete föl-le, most le tendáló forinttal? Nem jó?

Feanor 2010.03.23. 14:36:03

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: lehet, bár a két hét alatt pontosan az emberek fele fog egy törlesztőt befizetni. A testvérem már most örömködik hogy a fidesz 2/3-al mennyit fog spórolni.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 14:36:06

@Idet: most így hirtelen nem értem a nekem szegezett kérdést...

akimellon 2010.03.23. 14:36:32

@barli: tudom, hogy ez a szoc. párt kuka, de a szocik kb az 5. emberüket használják, tehát van csere, van remény.
A másik oldalon pedig az Orbánt váltotta Orbán, majd Orbán, pár Orbán, és egy váratlan puccsszerű fordulattal, mindenkit meglepve Orbán

Arivistus 2010.03.23. 14:38:44

@akimellon:

És ez miért gond, mi a bajod Orbánnal?

zorgne 2010.03.23. 14:39:20

@akimellon:
ráadásul az új jelöltben van kurázsi. csak engedni kellene érvényesülni.

akimellon 2010.03.23. 14:41:53

@Arivistus: Tudod az Egyesült Államokban sem véletlenül lehet
csak KÉTSZER elnök valaki(8év), és ha valaki elbukik egy választást az nem próbálkozik újra!
/ Al Gore lényegében megnyerte a választást, de még így sem pattogott/

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 14:42:10

@akimellon: túl gyakori csere az se jó, ha húsz évig, több elbukott választás után is ugyanaz az ember, az se jó.

Arany középút: a jobbik pl minden bebukott választás után lecseréli a vezetőjét, de azért nem minden hónapban.. ;)

zorgne 2010.03.23. 14:42:37

@Arivistus:
Azzal van gond, hogy a Fidesz képtelen a megújulásra. Kb., mint az MSZMP: van egy vezér aki megmondja a tutit, nem kell vélemény,mert azt is megmondja, tőle függ az egész klientúra.Ellenvélemény pedig nem is létezhet. Éljen a FIDESZ demokrácia!

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.03.23. 14:45:08

@akimellon: Nixon pl bebukta, aztán mégis próbálkozott utána többször is, nem is sikertlelenül...

barli 2010.03.23. 14:46:57

@zorgne:
még nem tudom, hogy ezzel a kommentel piros bögrét vagy darwin díjat nyersz, de egyiket biztosan :) Már bocs a személyeskedésért.
Persze hogy kéne két tisztességes váltópárt. Persze hogy kéne euró, persze hogy kéne magas fizu és nyugdíj, alacsony adó, meg medence tahiti táncoslányokkal. De nincsen, ez a magyar valóság 2010-ben. a fideszen kívül nincs épkézláb alternatíva. És ez nem rajtuk múlott.
Én speciel abból indulok ki, hogy:
- Orbán nélkül a szocik simán nyernének még egykét választást, a fidesz meg szimplán szétesne mint a többiek.
- ha Orbánra ennyi pénzzel és energiával nem lehetett rábizonyítani még egy kabátlopást sem, akkor ö minimum egy szent ember és az évszázad politikusa

barli 2010.03.23. 14:50:23

mibe fogadjunk hogy zorgne és akimellon ugyanaz a societasos csóka :)

Arivistus 2010.03.23. 14:50:40

@akimellon:
Csak az a gond, hogy másokat akarsz látni? Miből gondolod, hogy az a másik jobb lesz? Teszem azt, ha például Kövér vezetné most a pártot akkor az miért lenne jobb?

@zorgne:
Ne tévesszük össze a dolgokat. Az MSZMP a gulyáskommonizmus alatt külföldi hitelekből finanszírozta a viszonylagos jólétet, és ez a "jólét" még így is elmaradt egy nem kommunista ország szintjétől.
Megújulni, meg váltani akkor kell, ha gond van. (Az MSZP megújulási szándéka jogos lehet, de szerintem ott az "elkúrás" nem 1-1 vezető felelőssége - még akkor sem, ha a sajtó ezt egyöntetűen így tünteti föl - hanem a bal oldali szavazatvásárló logika elkerülhetetlen eredménye.)

zorgne 2010.03.23. 14:53:31

@barli:
azért van pár különös ügye az Orbán családnak is. a fideszes városvezetőkről nem is beszélve...

zorgne 2010.03.23. 14:57:55

@barli:
Egy piros bögrében? vagy darwin díjban?:)))

zorgne 2010.03.23. 15:00:19

@Arivistus:
A helyi Fidesz szervezetekben már jelentkezett a gond. Mégse volt lehetőség a váltásra. Helyesebben fentről váltottak:))

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.23. 15:03:40

Az LMP nem rázza az öklét, nem anyázik, nem lop, csal ,hazudik.
Nincsenek világmegváltó terveik, csak egy teljesen másképp- politizáló, élő, gondolkodó, korrupciómentes parlamentet szeretnének.

Ezt a választók is értékelik, egyre nagyobb a bázisuk.
Délen Pécs-Siklós-Villány.Ormánság óriási a támogatottságuk.

Én rájuk szavazok!

cirkof 2010.03.23. 15:07:57

Kell egy parányi optimizmus.
Verheti itt mindenki a seggét a földhöz, zokogva hogy nem akarja az Orbánt, de mivel más értelmes választás nem adatik meg, nincs min rágódni.
Kíváncsian várom hogy hogyan fognak élni a felhatalmazással, nekem személy szerint nincsen rossz élményem az első kormányzásukról, oszt jó napot!

drfaktor 2010.03.23. 15:09:58

@Arivistus:
"szerintem ott az "elkúrás" nem 1-1 vezető felelőssége - még akkor sem, ha a sajtó ezt egyöntetűen így tünteti föl "
Pontositva:
Oszod ota biztos nem, mert vamaliert akkor nem raktak tabortuzet a parttagsagikbol, es GYF-et sem poccentettek ki. Ott lett volna egy utolso komoly eselye az MSZP-nek.

panelburzsuj 2010.03.23. 15:11:14

@Kalmár:

Hogy a Jobbik miért csak számok nélkül hadovál, azt érteni vélem. Viszont eddig nem csücsült a parlamentben, így ténylegesen is sokkal kevesebb ellenőrzési lehetősége és jogosítványa volt.

De:

"Nem lehet tudni milyen szerzősédek milyen összegekre kötelezi az államot."

Szirszar önkormányzati cégeknél is vannak felügyelőbizottságok, amelyekben helyet kap kormányzó és ellenzéki egyaránt. (A mellékes sem mellékes ... ) És ha érdekük, az fb-tagok pár millió forintokból is tudnak botrányt kavarni.

A Fidesz húsz éve mindenütt ott lehet, ahol nagyon ott akar lenni. Kizárt dolognak tartom, hogy a nagy állami pénznyelők táján még csak sejtésük sincs arról, hogy ki kivel miben egyezett meg milliárdos nagyságrendekben. (Útépítés, MÁV, BKV, bankok, általában minden "nagyprojekt".)

A tízmilliók meg aligha borítják fel a költségvetést. Egyszóval: ha nem vagyok elvakult fan, nem tudom elfogadni a magyar országyűlés legtapasztaltabb frakciójától, hogy adathiányra mutogatva biankó felhatalmazást kérjen a kormányzásra egy ilyen legatyásodott országtól.

És még egyszer: a szocik gyalázatosságának ehhez semmi köze. Egyik párt se lesz szebb a másik rútságától. Ennyit azért lassanként már kezdünk megtanulni a demokráciából - még ha nem is elegen.

KenSentMe 2010.03.23. 15:12:55

@akimellon: Azért egy kicsit tanulj már történelmet.. azt ugye tudod, hogy Nixon elnök első körben, amikor próbálkozott az elnökségével, simán kikapott Kennedytől?

hu.wikipedia.org/wiki/Richard_Nixon

1960-ban, bakker.. 1962-re eltűnt a süllyesztőben, és gyakorlatilag a szarból tért vissza.. bármelyik demokratikus berendezkedésű országban meg lehet ezt csinálni, csak támogatóbázis kell hozzá, és ez Orbánnak megvan. Az, hogy te nem szereted Orbánt, és szeretnéd, hogy kirohadjon, mint muskátli a virágágyásából, az persze a te szíved joga, de látjuk, hogy a tisztán érzelmi alapú politizálás hova sodort minket.

Arivistus 2010.03.23. 15:13:02

@zorgne:
Az sajnos el kell ismernem, hogy néhány helyi Fideszes szervezet teljesen úgy működik... hogy az már majdnem MSZP.

De mint azt te is írod, "fentről" többnyire megoldják a kérdést. Tehát ez nem indok Orbán ellen.

FantaFace 2010.03.23. 15:13:56

@Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni!:

Nem csal, nem hazudik az elempé? Biztos, azért bukott meg legkevesebb 2 jelöltjük ajánlószelvény hamisítással..

Azzal remélem tisztában vagy, hogy ők az új szadesz.
Gondoljuk csak végig, hogy milyen károkat okoztak az országnak 20 év alatt..

barli 2010.03.23. 15:16:24

@zorgne: korrupció mindenhol van és lesz is. Itt most az arányokról van szó. A szocik olyan pofátlanul loptak, hogy ebbe beledöglött az ország. Emellett még verettek is. Meg lejáratták a demokrácia nevü intézményt.

Arivistus 2010.03.23. 15:21:30

@drfaktor:
De ha kirakták volna GYF-et az sem oldott volna meg semmit, merthogy nem ő volt a probléma.

Az ország eladósítása Medgyessy 100 napos programjaival kezdődött 2002-ben. Folytatódott azzal, hogy 2003-2004-ben amikor már látszott, hogy a populizmusnak túl nagy lesz az ára, akkor nem lépték meg a megszorítást azonnal. Folytatódott a 2006-os kampányosztogatással. És amikor a 2006-os választás után elszánták magukat rá, hogy egyensúlyba hozzák a költségvetést, akkor meg főleg adókat emeltek nem a kiadásokat csökkentették, ami versenyképtelenséghez vezetett.

GYF-nek tényleg nagy szerepe volt ebben, de például ő támogatott volna egy esetleges 2003-as 2004-es megszorítást, ami az MSZP talpasain bukott el. Tehát magán a párton. GYF-nek nincs sokkal nagyobb felelőssége ebben, mint egy mezei MSZP-snek.

zorgne 2010.03.23. 15:28:41

@barli:
Így van,egyetértek. Van olyan szoci aki lop és van olyan fideszes is, aki lop. Csak azzal nincs tele a média. Ha a szocik okosak és nem hagyják elveszni az ügyészséget, akkor most nem azt hallanád, hogy BKV, hanem mondjuk Kósa és Debrecen, vagy Rogán és az V. kerület.

Arivistus 2010.03.23. 15:43:29

@FantaFace:

Nem arról volt szó, hogy egyáltalán nincs érv a Fidesz ellen, hanem arról, hogy érv-e az a Fidesz ellen, hogy nem vált elnököt, nincs belháború. Erre volt az én válaszom az, hogy egyértelműen nem.

Amiket belinkeltél az eléggé szerteágazó kérdéskör. Néhány dologra azt tudom mondani, hogy igen, egyértelműen indok a Fidesz ellen, például:
"- Gazdasági érdekből (három hét alatt) az MSZP-vel egyetértésben megszavazták a kötelező áramátvételi rendszer meghosszabbítását, évi kb. 150 milliárd forintot juttatva ezzel a fideszes és MSZP-s érintett erőműtulajdonosaknak, minden magyar családot KWh-ként plusz 3,73 Ft-tal terhelve meg ezzel, az amúgy is borsos villanyszámlában."

Azonban vannak olyan részek, amelyek egyértelműen nem Orbán hibái, hanem annak a kockázatkerülő stratégiának a része amibe a Fidesz belekényszerült:
"- Orbán Viktor nem kérte ki magának, amikor az MSZP megpendítette, hogy szükség esetén visszalépteti a jelöltjeit - egyfajta összeborulásként - a Fidesz javára.

- A NEM gomb helyett csak tartózkodtak a szavazáson, miszerint az Országgyűlés a holokauszt-tagadás tiltását ebben a formájában, a kommunizmus áldozatait kihagyva fogadhassa el."

De túl sokat linkeltél be ahhoz, hogy ezt teljes mértékben elemezni lehessen egy fórumon.

elendem 2010.03.23. 15:43:32

@FantaFace: Figyelj, ezt már végigjátszottuk ezen a blogon egyszer, hogy új szdsz-e az lmp vagy sem. Ne kezdjed újra! Semmi sem bizonyítja hogy az volna.
Az, hogy egy képviselőnek nem fogadják el a benyújtott ajánlószelvények egy részét, nem azt jelenti hogy csalt, ugyanis a csalást nem egyszerűen nem fogadják el, hanem feljelentést is tesz a vb. Nem tettek.
Pl. volt olyan, hogy azért nem akartak elfogadni egy szelvényt, mert más tollal volt írva a jelölt neve, mint a többi. törvény erről egyáltalán nem rendelkezik, és fellebbezés után, másodfokon el is fogadták. És teljesen életszerű is: hozzám is jött oda a párt standjához ember kitöltött szelvénnyel, hogy oda akarja adni a pártnak, de nem tudja a lakóhelye szerinti jelölt nevét, írjuk be. Mondtam, hogy írja be ő, és adtam neki tollat, mert nem hozott magával. Akkor ez most nem volna érvényes? Ugyan.
Csalással vádolni vkit a tények ismerete nélkül rágalmazás. A nagy pártok jelöltjei szelvényeinek egy részét is érvénytelennek nyílvánították, de mivel nagyon sokat gyűjtöttek a 750-en felül, ez nem jelentett ügyet. Ők se csaltak. Egyszerűen a kc gyűjtés ilyen rendszer.

akimellon 2010.03.23. 15:47:23

@barli: buktad a fogadást
legalább ezeket a kommenteket olvasd el, ha már a tények nem érdekelnek

libuci 2010.03.23. 15:49:53

@barli: ha Morvai nem lenne közöttük.......2,8 %

Cartman (ex Cartman) 2010.03.23. 15:49:54

"Még akár azt is megérhetjük, hogy a Fidesz elnöke úgy ítéli meg: a kétharmadhoz miniszterelnök-jelölti vitára is szüksége lehet – igen, akár Vona Gáborral -, ahol meggyőzheti Magyarországot arról, hogy mindenkinek a győzteshez kell húzni."
A próféta szóljon Belőled! Egy ilyen vita komolyan érdekelne. (Szemben pl. a Mesterházy-Orbán párbajjal. Túlságosan leszerepeltek ahhoz a szocik, hogy bármilyen szinten érdekeljen a véleményük.)

akimellon 2010.03.23. 15:53:01

@VRbagoly:
igen de a kulcs szó a VISSZATÉRÉS, ami magába foglalja, hogy el is ment egy időre

libuci 2010.03.23. 15:53:26

@Cartman (ex Cartman): Engem nem nagyon érdekel Vona demagóg véleménye, de az igen Viktor hogyan érvelne vele szemben!

zorgne 2010.03.23. 16:08:17

@libuci:
Én azért Mesterházyt is megnézném ellene.

Cartman (ex Cartman) 2010.03.23. 18:47:58

@libuci:
Engem Vona véleménye is érdekelne, de az különösen, mit tudnának egymással kezdeni. Biztos lenne olyan kérdés is, amiben egy platformra kerülnének. Kíváncsi lennék, hogy kezelnék ezeket a helyzeteket.

Treuga Mei 2010.03.23. 18:51:24

@bigapples:
Félreértettél: én úgy vélem, a jelenlegi politikai szereplők becsülik túl a Bokros képességeit. Én - minden fiskális készsége, magasan kvalifikált gazdasági szekbarbársdága mellett - túlértékeltnek tartom, nem pedig túlértékelem - ha érted, mire gondolok. (-.
@FantaFace:
Szerencsére sokat teszel azért, hogy a pártodat és téged egyaránt a megfelelő helyi értéken kezelje minden épeszű választó.
@Captain Tott:
Szerintem nem mindegy neki, hogy a képviselők komoly érdekérvényesítési képességével együtt kell kormányoznia, vagy alig a kétharmad alatt (így bő többséggel, biztos háttérrel) nézegetheti, kinek a szavazatát vásárolja ki a többi frakcióból egy-egy alkotmányos többséghez. Vonának nem kényszer a vita, ha eléri a parlamenti frakciója a tíz százalékot (mivel egyéniben nem tudnak majd annyit nyerni). Négy éve van, hogy a választói túltegyék magukat a "gyávasága" iránt érzett bánatukon.
@barli:
Ne keverjük össze a sollent a sein-nel. Nem az a kérdés, hogy hoigyan kellene kampányolniuk (az a párt joga), hanem az, hogy minek látszik a párt kampánya. Lehet, hogy nem azonos a szerző narratívája a tiéddel, de aligha van objektív mércénak megfelelő értékelés. Ez ugyanis nem az egy db. asztal vagy két db. kérdése, hanem megítélésé...
@Murderface:
A koalíciókötések nem túl esélyesek. Lehetséges, hogy egyedi megállapodások létrejönnek egy-egy törvény esetén, esetleg a Fidesz megpróbálja megvenni a képviselőket kilóra. De ne becsüljük túl a koalíciós lehetőségeiket!
@theofil:
OFF
Valóban fölvetült, hogy III. Béla idején jött be az Ibériai-félszigetről, ám komoly kérdés, hogy a Szent István érme sávolása mennyiben tekinthető véletlennek.
Azaz nagy eséllyel igazad van az árpád-sávokat illetően, de nem bizonyos a dolog.
ON
@Török Gábor rajongó:
Kezd visszajönni kegyed régi, csillámló fénye, mit oly sok árnyék igyekezett elborítani eleddig!

FantaFace 2010.03.23. 19:30:36

@Arivistus:

Ebben igazad. Ez nagyon szerteágazó ahhoz, hogy végigmenjünk rajta.
Viszont a tények ismerete nélkül felelősen dönteni nem lehet.
Értem ez alatt: a likudos, maszopos, szadeszes, kalapos pártokat.
Ugye, ne feledkezzünk el a fityeszes mutyikról sem.
Nem kevés volt.

@elendem:

Ezek szerint nem mentetek elég alaposan végig rajta.
Akik nyitott szemmel és füllel járnak, tegyük hozzá gondolkodásra is képesek, hogy kikből áll az lmp, honnan jöttek, kik pénzelik őket és mik a céljaik.

@Treuga Mei:

Aranyos vagy, de ezzel a szöveggel a magadfajták már régen nem mennek semmire. Nem tűnt fel? Tényleg!
Hol marad a rásszistáfásisztanácikok szlogen?:)

Vitaképtelen vagy, maradjunk ennyiben. Böfögni mindenki tud:)

Idet 2010.03.23. 22:26:31

Csapody kilépett a Madöfből, és plakátokat szaggatott... Madöf plakátokat...

Idet 2010.03.23. 22:30:26

Bocs, még csak mondja, hogy kilép, de a szokásos dührohama már megvolt.

Ordnassac 2010.03.23. 22:37:35

@Idet: a 109. posztban is szóba került e téma. ;-)

Idet 2010.03.24. 08:34:33

@FantaFace: Márhogy Treuga böfög és nem vitaképes???

Galambom, vagy baj van az értelmezési képességeiddel, vagy élből nem appercipiálod, amit ír, mert már a saját válaszodon gondolkodsz.

Nem szorul ő rá az én védelmemre, de mondjuk meg már az őszinteséget!

CSENDES 2010.03.30. 12:51:48

Saját cégeikkel megengedőek adóügyekben a Jobbikosok. (origo) Hát itt a következő. Tényleg nem tudom, nem fog ez a visszájára hatni, hogy ennyire támadják őket. Tudjátok, az Isaura szindróma

cotti 2010.03.30. 15:42:31

Arra nagyon kíváncsi lennék és ijesztőbb a számomra, hogy ezeket az ügyeket kik kaparják elő? Kiket engedtek rá a Jobbikra és a Gárdára, hogy a vezetőit, tagjait ilyen szinten átvilágítsák? Kinek van erre ekkora apparátusa? Kinek van erre megfelelő szaktudása? Kik gyűjtögették az infókat, mennyi ideig tették ezt, ki bízta meg őket ezzel?

Mert azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezek az ügyek csak úgy maguktól és ad-hoc jelleggel jönnek elő.

Tartok tőle, hogy lesz itt egy újabb megfigyelési ügy...
süti beállítások módosítása