Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:03

Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás mandátumokhoz juthassanak.

Idén mindössze négy pártnak lesz elég ehhez az 5 százalék elérése: a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az LMP húsz-húsz területi listájának köszönhetően mindenhol választható lesz. A többiek közül a tizennyolc listás MDF-nek 5,3, a kilenc listás Civil Mozgalomnak 10,6 százalék kellene ahhoz, hogy országos összesítésben megugorja a küszöböt. A többiek helyzete még rosszabb: az országos listát már állítani sem tudó (ehhez hét területi lista kellene) MSZDP-nek 24,4, a Munkáspártnak 26,9, a MIÉP-nek 30,1 és a mindössze egy megyei listával rendelkező Összefogás Pártnak 71,4 százalékot kellene kapnia ott, ahol választható.

Összefoglalva:

(1) három párt, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik hiba nélkül vette tehát az első akadályt,

(2) az LMP mindenhol választható lesz, de bejutásához ara is szükség lehet, hogy abban a 84 egyéni választókerületben, ahol nem lesz jelöltjük, a szavazók tömegesen döntsenek a szavazatmegosztás mellett,

(3) az MDF két megyében (Somogy, Vas) nem állíthat listát, ráadásul – az LMP-hez hasonlóan - csak az egyéni kerületek felében lesz egyéni jelöltjük,

(4) a Civil Mozgalom térképre helyezte magát, esélye azonban most csak az állami támogatáshoz szükséges eredmény elérésére lehet,

(5) a többiek epizodisták lesznek, legfeljebb egy-egy érdekesebb egyéni jelöltjük (köztük néhány függetlenként induló) érhet el figyelemfelkeltő eredményt.

 
Pártok
Területi listák száma
Összes szavazó hány százaléka voksolhat a párt listájára
Egyéni jelöltek száma
A parlamentbe jutáshoz szükséges szavazatarány ott, ahol választható*
Fidesz-KDNP
20
100
176
10 (közös lista)
MSZP
20
100
176
5
Jobbik
20
100
176
5
LMP
20
100
92
5
MDF
18
94,1
91
5,3
CM
9
47
24
10,6
MSZDP
4
20,5
11
24,4
Munkáspárt
4
18,6
16
26,9
MIÉP
3
16,6
11
30,1
ÖP
1
7
5
71,4
MESZ
0
0
4
-
Somogyért
0
0
3
-
Torgyán-Kg
0
0
7
-
Fkgp
0
0
2
-
Zöld Baloldal
0
0
2
-
MCF
0
0
1
-
független
-
-
19
-
 *Ahol nincs 20 területi lista, ott feltételezve, hogy minden megyében azonos lesz a részvételi arány. Ez a valóságban természetesen biztosan nem így lesz.
 

x x x

Lakatos Gergőtől megkaptam a frissített térképet az MDF és az LMP egyéni indulóiról:

x x x

Időközben lezárult a szavazásunk is, Ephialtes: nagyon köszönöm!

Íme az összefoglaló táblázat:

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr661861730

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit vesztünk, ha nem lesz miniszterelnök-jelölti vita? 2010.03.23. 18:26:11

Az elmúlt tizenkét évben úgy tűnhetett, hogy a jelölti televíziós viták a magyar kampányoknak is megkerülhetetlen részévé váltak. Az 1998-as debütálás után a szinte kötelező politikai kötélhúzás ellenére sem volt kérdés, hogy a legesélyesebb jelöltek ü...

Trackback: Itt az MDF-lista 2010.03.23. 14:30:01

Dávid Ibolya, az MDF elnöke vezeti a listát, az első tíz helyen két SZDSZ-es politikus, Retkes Attila pártelnök és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes is helyet kapott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2010.03.23. 21:49:19

@jjulie:

Kedves JJulie!

Utoljára Sztálint imádtam,de amikor halálakor a kedvenc T'bá köpött 1 egészségeset,kérdésemre,hogy miért,azt válaszolta,végre megdöglött a rohadék.A T'bá-t jobban imádtam.

Na,hát azóta nem imádok senkit(politikust)

Most komolyan,imádjam Bokrost?Sose lesz ME Mo-on.
Vagy az LMP-ből valakit,nem sokat tudni róluk,

Szerinted képesek lennének 1 fakerekű bringát elkormányozni?Szerintem nem,akkor 1 országot?

Az MSZP most rúgja az utolsókat.

A Jobbik?Erről jobb nem beszélni.

Akkor?
Minden magyar ugorjon a Dunába?

A Fidesz már volt kormányon,minden előzetes rutin nélkül,elfogadhatóan csinálták?Voltak hibák,de az elmúlt 8 évhez képest nincs miről beszélni.
Amennyiben csak fele annyira hülyék lennének,már nyertünk velük.

Diocles 2010.03.23. 21:49:33

@Best_In_Class:

Fletót megvédeném, nem azért mert olyan húdebecsületes volna, de azért az ő szintjén egy BKV-tól lopni nem pálya...

email 2010.03.23. 21:52:05

@Diocles:
Lassan már-már "szórakoztatóak" a BKV ügyei.
Egyébként sokat már nem lehet faragni az MSZP szavazótáborából, mert így is csak a "hívők" maradtak, akiket szinte semmi sem tántoríthat el.

clownfish 2010.03.23. 21:52:14

@Best_In_Class: ajaj, megszólalt egy feddhetetlen mdf-es? :D

jjulie 2010.03.23. 21:54:25

@Ordnassac:

kétes abból a szempontból, hogy abból amit az elmúlt években dumáltak semmi nem lesz, alig van mozgásterük, és kurvára más lesz a feladatuk, és mást is fognak csinálni mint amit vár tőlük a szavazótáboruk nagy része

ami ránk vár az a renszerváltás és következményeinek, lezáró művelete, vagyis végleges elfogadtatása, lenyeletése, sok millió emberre,l hogy generációk kellenek ahhóz hogy ne a szívócső szarabbik végén helyezkedjenek el, és ezt a fidesz fogja lenyeletni sok millió emberrel, akik egy része már a jobbikban fújja a kürtöket

viszafordíthatatlanul megtörtént egy kurvakemény társadalmi átrendeződés, és ennek hatását tompították, a közlését halogatja minden politikai erő, de a most kormányrakerülő többé nem tudja halogatni

ez egy nesze semmi fogd meg jól vizió?

drfaktor 2010.03.23. 21:54:33

@jjulie:
no, ki ne pukkadjal mar!

Ordnassac 2010.03.23. 21:54:36

@Félkupica_Fehér_Főnök: ez azért nem stimmel így. Lesznek olyan választókerületek (nem sok), ahol nem a Jobbikos lesz a harmadik. Elsősorban a fővárosban.

Ordnassac 2010.03.23. 21:56:46

@jjulie: ebből attól függetlenül még jól is kijöhet, persze rá is mehet. Ez kiderül a következő négy évben.

Ordnassac 2010.03.23. 21:57:59

off: közben feltöltötték az MDF országos listáját is a valasztas.hu-ra, még olyan 20 perc és a CM listája is fent lesz.

papika 2010.03.23. 21:58:33

@email:
Óh, dehogynem, mindig van lentebb!
Sőt, ezzel már a pártszakadás is garantált, mert pl a Botkát tutira nem fogják megválasztani MSZP-s polgimesternek, és ezt legkésőbb holnap reggel ő is tudni fogja! Akire nem tudják ráhúzni a lepedőt, új pártot-vagy pártokat kell alapítson.
Lesz itt izgalom!

Best_In_Class 2010.03.23. 21:59:30

@Diocles:
de azért annyira nem volt nagyvonalú, nagypályás játékos, hogy ne szálljon be a különszerelvénybe :)
egyébként nem arra utaltam, hogy valami nagy ügy derülne ki, hanem pont egy pitiáner vmi - (nem) mellesleg Hagyóék sem voltak kispályások, és mégis lehajoltak az aprópénzért is - meg kell csak nézni, hogy milyen szintű/nagyságrendű fiktív szerződésekről van ott szó - persze mindezt csak "állítólag", az ártatlanság vélelme feltételessé teszik ezeket a megállapításokat (vagy az ártatlanság véDelme, ahogy becses ájulóművésznőnk mondaná)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.03.23. 22:00:05

@Mizantrop: "Most már elég régóta figyelem a hozzászólásaidat, és egyre kevésbé értem, hogy - félredobva minden józan ítélőképességedet - miért véded ezt a szemétdombot, amit ma MDF-SZDSZ-nek neveznek. Az általad linkelt közlemény meg egyszerűen szánalmas. "

Először is szeretném leszögezni, hogy én egyik politikust, és egyik pártot sem neveztem szemétdombnak vagy hasonlónak. Nem is tervezem, és nem is vélem ezt róluk.
Tehát valószínűleg különböző higgadtsági szintről értékelünk.
És persze rólad sem feltételezem, hogy félredobtad a józan ítélőképességedet.

Másodszor.
Ha olvasol, láthatnád, hogy e blogon is többször bíráltam őket!
Viszont SOSEM VÉDTEM ŐKET, pláne nem a tetteiket, amire te gondolhatsz...

Azzal nem védem őket, ha megjegyzem, hogy a teljes média, és az összes párt ellenük van. Ez igaz Török Gáborra is...
Illetve megjegyzem, ha két kisebb megye kiesik, attól még nem szálltak el. (Ennél többre nem vállalkoztam velük kapcsolatban.)

Bárcsak már ott tartanánk, hogy TG valamely pozitív üzenetét vitathatnám ezen a blogon amit az MDF-ről írt!!!

3.
Abban sem látok semmi kifogásolni valót, ha valaki megvéd egy pártot.

4.
Nem látom, hogy megemlítetted volna, hogy te kire készülsz szavazni.
A másik választását könnyű úgy bírálni, ha a sajátunkról hallgatunk.
Ha mégis megemlítetted volna valamikor, nézd el nekem.
Én nem olvasom a kommentjeidet. Vagy ha mégis, a jelek szerint nem hagytak mély nyomot bennem.

5.
Tervezek egy bejegyzést, hogy miért készülök az MDF-re szavazni!
Ám védeni abban sem fogom őket! :)

6.
Megtisztelő, hogy követed a hozzászólásaimat!
Köszönöm szépen.
Ha gondolod, tedd ezt a blogommal is! Örömmel látlak téged is.

Diocles 2010.03.23. 22:02:48

@papika:

jajaja, és ez a fejlemény rendkívül meggyengítheti Lendvai és Lamperth poziját, tehát ez szépen végighullámzik majd a párton.

Fletónak szerencséje van, hogy ő már a kilencvenes években khhm.. megszedte magát, meg nem az ő idejében pattant ki a BKV-botrány, így paradox módon ő szinte tisztakezűnek fog számítani a BVK-mocsokban nyakig megfürdő szoci főnökök között :)

flea 2010.03.23. 22:04:47

@Ordnassac: ezt nem egészen értem. Ha a mostani választáson ugyanúgy 1 mandátumos küszöb volna Mo-n, mint Hollandiában, még mindig kényelmes egypárti Fidesz-többség lenne. A korábbi választásokon meg olyan kormányok alakultak volna, ahol 1-1 üggyel meg kellett volna venni egy csomó kispártot (kb. hasonlóan, mint ahogyan az MSZP az SZDSZ-nek "fizette a védelmi pénzt"). Nem érzem, hogy ez olyan marha nagy baj lett volna. Ráadásul ha vállalhatatlan pártok nőnek túl nagyra, akkor kényszerítik a nagyobbakat a nagykoalícióra (mint történt ez a németeknél, osztrákoknál), tehát nem működik az a már-már polgárháborús logika, amit nálunk a két nagy az utóbbi kb. 10 évben szít, kell hagyni átjárást az oldalak között. Végül pedig cinikusan sem lehet politizálni, mert azonnal tucatjával jutnak be a Seres Mária-félék, akikből a következő választásra kinövi magát 2-3 komolyan vehető erő... Ezek a lehetőségek mind-mind pozitívak, és pl. a képviselők visszahívhatóságával szemben megvalósíthatók is, viszonylag egyszerűen. A hátrány: némi instabilitás. Csak halkan kérdezem: mert így nem volt instabil a kormányzás az elmúlt 2 évben?

jjulie 2010.03.23. 22:05:52

@Ordnassac:

a nesze semmiről pötyögtem, erről a neszesemmiről is van véleményed?

a firkálgatás arról hogy lesz e 6000 szavazó nagyatádon, biztos lényegesebb mint ez a neszesemmi

jjulie 2010.03.23. 22:07:42

@drfaktor:

te is ennek a megszólalni nem merő ötszörös lúzer csapatnak a fényében élsz?

Lucilius 2010.03.23. 22:08:36

@Spirál:
Nem sok pozitívumot lehet írni az MDF-ről. Max annyit h a plakátcsajok szépek. Na, ezzel ki is merültek az MDF pozitívumai :-)

Ordnassac 2010.03.23. 22:08:48

@jjulie: arra reagáltam, hogy ebből akár jól is jöhet ki a Fidesz, de rá is mehet. Ezt majd a következő négy évben megtudjuk.

Diocles 2010.03.23. 22:09:13

LOL-hegyek

a Népszabadság (MSZP-résztulajdon) is közöl interjút Regőczivel, de ott "furcsa" módon az MSZP-s nagykutyák ügyei nem említődnek meg, gondolom a szerkesztőség - nemes egyszerűséggel - kihúzta, csak Demszkyről van említés:

„Két-háromhetente kaptam politikai kérést. Főként Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetének tagjai, illetve az SZDSZ részéről leginkább Tóthfalusi György igazgatósági elnök intézett hozzám utasításokat" - mondta lapunk szerdai számában megjelenő interjúban Regőczi Miklós, a BKV volt értékesítési vezérigazgató-helyettese, a közlekedési vállalatnál folyó nyomozás egyik gyanúsítottja.
NOL| 2010. március 23.

Mint mondta, Demszky Gábor és Hagyó Miklós lobbistáinak körét csak az üzleti haszon érdekelte egy-egy ügy kapcsán. Próbálták befolyásolni, kivel kösse a BKV a nagyobb értékű közbeszerzéseket. A műszaki területen fordulhatott elő, hogy a nyertes cég utólag árat emelt vagy határidőt hosszabbított, a megemelt összegből pedig bizonyos százalékot vissza kellett csorgatni.

Általában nem az önkormányzati képviselők kértek személyesen a BKV-tól, volt annyi eszük, hogy közvetítőkön keresztül jelentkezzenek. Demszky Gábor egyszer hívta személyesen, hogy kössön a Sawyer Miller Grouppal szerződést, de „ők legalább megdolgoztak a pénzükért". A koalíciós politikusok, vagy leginkább az ő közvetítőik folyamatosan kérésekkel álltak elő - állítja Regőczi.

Az interjúban egyebek mellett azt mondta: konkrét politikai kérés volt a Csapó Bt. ügye, Lelovics Ottó, Hagyó kommunikációs igazgatója kérte, hogy Csapó Gábor vízilabdaiskolájának adjunk valahogyan pénzt. A 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését pedig azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Mint kiderült, szó sem volt semmilyen igazi lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért.

A teljes interjút a Népszabadság holnapi számában olvashatja.

papika 2010.03.23. 22:11:43

@Diocles:
Bizony, bizony, ezek beláthatatlan következmények.
Azt azonban kétlem, hogy Feri simán vissza fog tudni mászni. A szar kormányzásért ugyanis nem Lendvai a közvetlen felelős, meg nem is Nyakó, hanem ő.
És négy év múlva nem az lesz, mint 94-ben, hogy az emberek arra emlékeznek majd, hogy mégiscsak 3.60 volt a kenyér, de jó ez a szocialista párt, jöjjenek vissza.
De majd meglátjuk, én mindenesetre borítékolok egy pártszakadást a választások utánra!

Aner 2010.03.23. 22:12:40

@flea: Na de akkor ott honét tudják a "polgárok", hogy ki az ellenség? :-)

Ordnassac 2010.03.23. 22:13:50

@flea: nevetni fogsz: nem volt instabil, egy-két interpelláción kívül nem szavazták le a kormánykisebbséget. Másrészt, Hollandiában csak listás választási rendszer van. A küszöb kivételét a vegyes választási rendszerből pedig erősebben torzítana, mint ahogy az jó lenne. Hiszen hiába nagyon arányos a listás rendszer, 12 párttal, lenne pár nagyobb frakció és rengeteg független képviselő, akik öt különböző párt képviseletében kerültek be. Aztán arról nem is szóltam, hogy a kompenzációs listával mi lesz? Mi számít területi szinten egy mandátum megszerzésének. Budapesten több szavazat kell hozzá, Jász-Nagykun-Szolnokban kevesebb. A küszöb megszüntetése a teljes magyar választási rendszer átalakítását igényelné.

Aner 2010.03.23. 22:13:51

@Lucilius: Ez is több a semminél! A többiről tudsz valami jót?

email 2010.03.23. 22:14:34

@Diocles:
A "kihúzás" ellenére ez már lehet, hogy annak az MSZP-s belháborúnak a része, amit már többen vizionáltak.

papika 2010.03.23. 22:16:18

@Diocles:
Hát ez egyre érdekesebb, ez a Regőczi mekkora gazember lehet.
Vajon mennyit kaphat egy interjúért? És szólt, hogy adtam egyet a Nemzetnek, ha nem akarjátok, hogy holnap azzal legyen tele a tévé, akkor nektek is adok egyet x millerért?
De azért a népszabis cikk címe is az, hogy 'Valóban az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelye volt a BKV'.
De ügyesek, Lendvai szóba sem kerül.
Hát, nagyon szép! Mindennel meg vagyok elégedve!

panelburzsuj 2010.03.23. 22:18:27

@Aner:

Erre a funkcióra bőven elég lesz nekünk a pecsétes államelnökjelölt-asszony és csíkos leventéi ...

Még sok is.

török gábor 2010.03.23. 22:20:45

Nem tudja esetleg valaki, hogy hol lehet elérni a neten a 2002-es tv2-es pártelnöki vitát? ahol Csurka fröccsöt kért.

Diocles 2010.03.23. 22:20:54

@email:

Hát nem elképesztő, ami itt megy?

Regőczi a Magyar Nemzetnek szépen énekel, elsorolja a szoci nagykutyák kéréseit (nem csupán a kegyvesztett Hagyóét).
A Népszabadság szintén közöl vele intejút, és gondolom Regőczi ott sem mondott nagyon mást (hiszen mindezet nyilván az ÜGYÉSZSÉGNEK is ugyanígy elmondta), DE ott már úgy jelenik meg, hogy Demszky, Hagyó, meg Tóthfalusi a hunyó, az országos nagykutyák ott sem voltak...

Nah mindegy, ezt már nem tudják eltussolni, ha a kertévék maradni akarnak, akkor nem fognak falazni.

Ordnassac 2010.03.23. 22:23:15

Azért az már a pofátlanság teteje, hogy több mint hat órával a határidő lejárta után még mindig nem tudták teljes mértékben feltölteni az országos listákat a valasztas.hu-ra. Ez komolyan szánalmas...

mandarinrece 2010.03.23. 22:24:37

Regőczi, mielőtt a BKV egyik legnagyobb hatalmú vezetője lett, Székesfehérvárott MSZP-SZDSZ-s képviselő volt, illetve Warvasovszky kampányfőnöke. Hiteles forrás, ha a szoci korrupcióról akarunk részleteket megtudni..

flea 2010.03.23. 22:26:11

@Ordnassac: "A küszöb megszüntetése a teljes magyar választási rendszer átalakítását igényelné."

Nem vitatom. Meg is érett rá. A területi lista mint olyan eleve nevetséges: ha megnézed az 1 területi listás mandátumhoz és az 1 országos listás mandátumhoz szükséges szavazatszámot, mindjárt világossá válik, hogy az 5% közeli kispártok miért jutnak a listás (!) mandátumok max. 2-3 százalékához. Mert ők szinte csak az országosról kapnak a területi szavazataik után is (kivétel Budapest és Pest), és ott "drágább".

Olyan rendszer kellene, ahol csak országos lista van, amit mindenki indíthat, akinek van 20 egyéni képviselője (mondjuk), és a listás szavazatokhoz hozzáadódnak a töredékszavazatok, hogy a lista kompenzációs jellege és az egyéni választókerületek győztest támogató logikája megmaradjon. (Az egyéni-listás mandátumok arányát meg nyilván jól kell ehhez belőni.) És nincs küszöb. Valamint az se lenne hülyeség, ha a listás szavazatokat a második fordulóban kellene leadni. (Ehhez persze az kéne, hogy az első fordulóban részvételtől függetlenül mindenképp kiessen, aki nem kap 15%-ot és nem végez az első 3 hely valamelyikén, nehogy unalomba fulladjon az első forduló.)

A sok kis frakció, vagy független képviselő problematikája meg megoldható hasonlóan, mint ami volt is nálunk egy időben: frakcióalakításhoz minimális létszám megszabása. Aki nincs elegen, álljon össze valaki mással, vagy üljön be egy nagyobb párthoz, vagy fogadja el, hogy neki nincs, és ugyanolyan elbírálás alá esik, mint a függetlenek. (Tudom, hogy a létszámkorlátot alkotmányellenesnek nyilvánították, de az pont azért volt, mert van küszöb, és ne akadályozza már meg a házszabály a küszöböt megugrott pártnak a frakcióalakítást. Ha nem lenne küszöb, más lenne a helyzet...)

6.Lenin 2010.03.23. 22:27:40

@Diocles:

Most kezd igazán érdekes lenni a poszt címe.

"Kinek maradt esélye?"

Ordnassac 2010.03.23. 22:34:47

@flea: erről jó vitatkozni, attól függetlenül, hogy nem nagyon lesz változás a választási rendszerben, azonkívül, hogy átrajzolják a választókerületi határokat, mert 200 főre csökken az OGY.

Arról már hosszabb ideje volt szó, hogy a területi listákat fel kellene számolni és helyette országos listát tenni, ami félig kompenzációs, félig "másik szavazólap" lenne (amit te is írtál). Ennek is van rációja, annak is, hogy maradjon a jelenlegi rendszer, sőt még a tiszta arányos, ill. többségi rendszernek is. Kérdés az, hogy melyik illik a legjobban a magyar közjogi, politikai és társadalmi viszonyokhoz.

Feanor 2010.03.23. 22:35:07

@Diocles: huhu, már várom a dühödt tagadások és perek kavalkádját! ilyenkor kicsit sajnálom hogy nincs tévém.

Ordnassac 2010.03.23. 22:36:27

@Ordnassac: feltéve persze, ha lesz alkotmánymódosítás.

jjulie 2010.03.23. 22:37:16

@Ordnassac:

na majd ha az a 200-ra csökkenés meglesz, akkor látunk majd egy karmolást amihez képest ez az mdf-es csak olvasópróba

flea 2010.03.23. 22:38:10

@Ordnassac: ha már határokat rajzolgatnak, hozzányúlhatnának a rendszerhez is - főleg kétharmaddal. A toldozás-foldozás ugyanúgy nem vezet semmire, mint ahogy más régóta húzódó ügyekben... De tartok tőle, hogy igazad van, és nem fognak hozzányúlni, vagy ami még rosszabb: nem úgy, ahogy kellene... Na mindegy.

Ordnassac 2010.03.23. 22:39:50

@flea: a Fidesz a vegyes rendszer megtartása mellett van, szóval akkora változás nem lesz.

6.Lenin 2010.03.23. 22:40:01

Kezdek játszani a gondolattal.a legnagyobb ellenzéki párt,az elmúlt 8 év felülvizsgélatátára, kezdeményezi 1 vizsgáló bizottság felállitását.
Ki is lesz a legnagyobb ellenzéki párt?
Ők adják az elnököt.

szerintem nem fogunk unatkozni.
És hol van még a többi állami cég?

Ordnassac 2010.03.23. 22:40:43

@jjulie: erre már felkészítették az embereket. Az önkormányzati képviselők számának felezése (esetleg az önkormányzati átalakítás) már nagyobb viharokat csaphat.

Ordnassac 2010.03.23. 22:44:17

@6.Lenin: az akkor MDF-es Balogh László a legnagyobb ellenzéki párt elnöke volt? ;-) Nevetnék, ha egy MDF-es vagy LMP-s elnököt kapna a bizottság, bár előbbinél igen vicces dolgok jöhetnek ki (Ikvai-Szabó Imre? Debreczeni József? Retkes Attila? DI, HK?)

Ordnassac 2010.03.23. 22:45:32

@Ordnassac: illetve tagja volt? (Nem muszáj mindjárt pártelnöknek lennie.) ;-)

Aner 2010.03.23. 22:47:58

@Ordnassac: Minden szentnek maga felé hajlik a keze. A FIDESZ még kormányon sincs de erőfölényét és hatalmát demonstrálja lásd kopogtató cédula. Én ezért nem szeretném, hogy a biankó csekk mellett, még 2/3 is legyen.

6.Lenin 2010.03.23. 22:49:19

@Ordnassac:

Szerinted az MDF lesz a következő parlament legnagyobb ellenzéki pártja?

Néhány hete írtam,hogy lehetséges,szeretnék letiltani a Jobbik indulását,de már akkor is azt írtam,szerintem nem merik már meglépni,meg talán már nem is lehetséges,ha a következményekre is gondolunk.

Szerinted még lehetséges?

Ordnassac 2010.03.23. 22:52:23

@6.Lenin: fenéket gondolom, csak jelezni akartam, hogy nem feltétlenül kell a legnagyobb ellenzéki pártnak adnia az elnököt. Balogh László és Mécs Imre sem tartozott ebbe a kategóriába.

Ordnassac 2010.03.23. 22:53:49

@Aner: akkor egyáltalán nem fog változni a választási rendszer. Amúgy szerintem bárkire szavazunk, biankó csekket adunk. Csak annyi a különbség, hogy az egyik (pontosabban kettő) párt meg is kapja a többségét ezeknek.

utolsó iván 2010.03.23. 22:59:33

@jjulie: A KDNP az egyetlen párt amelyik egy világnézetet képvisel a többi katyvasz.

Aner 2010.03.23. 23:00:14

@Ordnassac: Szerintem nem egy Pártnak vagy Pártszövetségnek (FIDESZ-KDNP) kell a magyar választási rendszert megreformálni.

Elég baj, hogy ez így megy. Le kéne szokni, hogy szimpátia alapon ajándékozzuk a parlamenti helyeket, és nem elszámoltatható program alapján.

6.Lenin 2010.03.23. 23:01:26

@Ordnassac:

Igazad van,de az még mókásabb lenne,mondjuk kiderülne,hogy az elnök(bizottségi)tulajdonképpen a BKV alkalmazottja,váltókezelői státuszban.Persze a valóságban azt sem tudja mi az váltó,kezelni még annyira se,csak a fizut kapta a kezelésért.

Ki fogjuk ezt bírni?
Kemény idők jönnek.

Róbert__ 2010.03.23. 23:03:38

Hát, erre a legújabb BKV-s dologra én is nagyon kíváncsi vagyok.

Basszus, Lendvai azért perpill mégis csak az MSZP elnöke!

jjulie 2010.03.23. 23:03:49

@utolsó iván:

a kdnp egy vicc 2010-ben magyarországon

Aner 2010.03.23. 23:03:52

@utolsó iván: A KDNP egy szatellit párt, ebben a pillanatban és a világnézetét a FIDESZ határozza meg, legalábbis ez az én személyes véleményem.

jjulie 2010.03.23. 23:07:48

@Aner:

része a logónak és a keresztény marketingnek

6.Lenin 2010.03.23. 23:07:55

@jjulie:

A fideszen kívül,melyik nem viccpárt?

Aner 2010.03.23. 23:14:49

@jjulie: Óhhh én botor! Azt hittem azok Viki király április 11. koronázásához vannak. Hiába mindig tanul az ember.

Ordnassac 2010.03.23. 23:16:15

@jjulie: a Fidesz logójában nincs kereszt, de mindegy...

jjulie 2010.03.23. 23:20:44

@Ordnassac:

najó felületes voltam, a név kellett FIDESZ-KDNP ezek után támaghatatlan, ki támadhatna egy keresztényt.....nyilván egy nem keresztény

Ordnassac 2010.03.23. 23:21:06

Végre feltöltötték az utolsó országos listát is. A CM országos listáját amúgy 5 nő vezeti.

utolsó iván 2010.03.23. 23:23:04

Vicc és marketing ez is egy nézet akár világ

Aner 2010.03.23. 23:31:41

@Ordnassac: - Belenéztem a programjukba, szerintem gazdaságilag kivitelezhetetlen pl: 19% áfa vs. A költségvetések deficitjét alkotmányban tiltják meg

6.Lenin 2010.03.23. 23:40:29

@clownfish:

-Apu,Te hányas számú szülő vagy?Azt monta a tanító néni,küldjem be az 1-es vagy a 2 -s számú szülőt.
-Ő a 3. számú
-?????
-Ő csak eltart téged.

utolsó iván 2010.03.23. 23:45:29

@clownfish: Nem tud mást mondani ez a világnézete.

connor86 2010.03.23. 23:56:01

Barátaim!

Szép jó estét!

Én a mai nappal kijelentem :

Az MDF nem lesz tényezője a 2010-es országgyűlésnek.
De lehet nem mondtam újat.

Továbbá:
Ajánlom figyelmetekbe a holnapi magyar nemzetet valamint népszabit.
Iszonyat nagy botrány van készülőben.

Azt is megkockáztatom hogy az MSZP rámegy a BKV botránysorozatra.

Török úr, véleményére is kíváncsi lennék de nagyon ez ügyben.

clownfish 2010.03.23. 23:57:06

@utolsó iván: azért is ekkora a támogatottsága :D
@6.Lenin: ezt most mire írtad?

clownfish 2010.03.23. 23:59:27

@connor86: egy kicsit bővebben is hajlandó lennél arról írni, mi lesz a holnapi sajtóban? hmm?

ubul2000 2010.03.24. 00:01:15

@clownfish: Mire írta? Hát arra, hogy az szdsz "áldásos" tevékenysége folytán már az óvodában el kell kezdeni a buziságra való nevelést

Vénveterán 2010.03.24. 00:01:24

@connor86: A népszabadság is lehozná ezt??(Lendvaiékat) Vagy ott mi készül?

connor86 2010.03.24. 00:02:11

Clown!

Ez itten nem a Blikk!

Amúgy elég , elnézned az mno valamint a nol.hu-ra.

Azért ez még egy döfés a pártba.
Már a népszabi is ellenük teregeti a szennyest?

connor86 2010.03.24. 00:04:00

Ha címlapon az lesz : a BKV az MSZP-SZDSZ kifizetőhelye volt az már kicsit erős. Konkrétan azt az interjút se közölték le a neten.

connor86 2010.03.24. 00:05:52

Még a végén Navrasicsnak lesz igaza. Mikor az elnökség távozását követelte. Talán tudott valamit amit mi nem?

Ordnassac 2010.03.24. 00:06:18

@connor86: inkább az SZDSZ-re teregeti. Demszky, Tóthfalusi.

Ordnassac 2010.03.24. 00:10:43

@Ordnassac: mármint a Népszabi-interjúban.

eloi 2010.03.24. 00:15:03

@Aner: Biankó csekk???
És az miért jobb, ha előállnak számokkal, ötletekkel és az egészből nem lesz semmi? Eddig mindig ez volt. Kéznél volt a kifogás is: nem tudtuk mi a valós helyzet, most már látjuk a csontvázakat, és hát ezért mégsem tudjuk az igéreteinket beváltani.

Akkor már inkább ne ígérgessenek, hanem álljanak munkába, és dolgozzanak végre hatékonyan. És az ország javára is.

De a 40+12 év szocialista uralomnak legyen már vége végre!
Belefáradtunk.

kopogtató 2010.03.24. 00:17:19

azon gondolkodom, hogy Dávid Ibolya mostanra kb. elhódította a koronázatlan leszalámizókirályi címet Torgyán Józseftől. Szívesen olvasnék egy írást a szalámizás nemzetközi és hazai múltjáról. A rendszerváltás után nálunk minden bizonnyal a két említett személy a toplistás. Érdekes módon a kisgazdáknál csomó utód (Torgyán szerint szakadár) párt jött létre, az mdf olyan kicsi volt már az utóbbi időben, hogy inkább csak morzsolódnak egyenként. Ami '90-ben még finom kolbász volt (azt szeretem legjobban), az fokozatosan lett egyre kisebb, és ment át hurkába, majd 2002 után egész apró disznósajtba, mára meg felismerhetetlen ehetetlen kis mócsing, aminek szerintem lejárt a szavatossága.

eloi 2010.03.24. 00:19:58

Egy jó kis cikk:

"Elkötelezett: X = 1; Y = 0; z = 0. Szavazz X-re!
Legkisebb rossz: Z < Y < X < 0. Szavazz X-re!
Rettegő: X = -Y. Szavazz X-re!
Taktikus: Y = Z. Szavazz X-re!
Cinikus: X = Y = Z. Szavazz X-re!
(Magyarázat: egy párt annál rosszabb állapotban van, minél inkább a sorban lejjebb lévő érvek kerülnek többségbe.)"

www.komment.hu/tartalom/20100323-a-hazai-velemenyformalok-nyilt-partszimpatiaja-nelkulozi-a-valos-ervelest.html?cmnt_page=1

connor86 2010.03.24. 00:19:59

Odnassac!

Érthető. MSZP-SZDSZ kőkeményen nyírják egymást.

eloi 2010.03.24. 00:25:09

@connor86: 16 (20?) év szervilis szerelem után...
(Na meg sok-sok közös tarhálás, lopás, közvagyon herdálás, kéz kezet mos, én fedezlek téged, te engem, stb. után. Sajnos túl hosszú volt a "mézeshetük".)

clownfish 2010.03.24. 00:25:56

@connor86: lusta voltam, kösz a linkeket! boruljon a bili! jóég, ez gondolom még nem is a komplex kép... amúgy milyen blikkről beszélsz? soha a kezembe nem veszem, semmi erre gyanakvást gerjesztő dolgot nem írtam.
@ubul2000: az ilyen retardált kommentektől légy oly kedves, és kímélj meg. köszi

eloi 2010.03.24. 00:37:35

@clownfish: Nem lesz ebből "nagy durranás". Ennél a beprotezsálásnál sokkal durvább hazugságokat, lopásokat, lenyúlásokat is megúsztak! Sőt, még választást is tudtak hazugságokkal nyerni! És mi lett belőle? Ugyan itt vannak. (A nyakunkon.)
Ez lélekben még mindig Kádár országa. :-(((

hajdú 2010.03.24. 00:43:30

Kedves Gábor, vitatkoznék egy megállapításoddal, pontosabban a mögöttes értelmével: „…bejutásához arra is szükség lehet, hogy … ahol nem lesz jelöltjük, a szavazók tömegesen döntsenek a szavazatmegosztás mellett”
A szavazatmegosztásról: egy kispárt esetében ez nem is olyan nehéz dolog. Ugyanis véleményem szerint a magyar választó jellemzően először a listáról (pártról) dönt, és csak aztán - általában ennek megfelelően - az egyéni jelöltről. (Van ritka kivétel persze, néhány helyileg elismert politikus esetében.) A kispártok problémája, hogy listája van, de egyéni jelöltje nincs. Viszont ebben az esetben a listás szavazatot eleve megkapják (ha egyáltalán rájuk szavaztak volna) és legfeljebb az egyéni szavazatot veszítik el. Ha még emellett más párt támogatója is átszavaz a listájukra taktikai okokból (ez a „másik fajta” átszavazás), az csak ráadás számukra. Viszont kevésbé esélyes, hogy az egyéni jelöltjükre szavaznak át és a töredékszavazat hasznosul. Természetesen ez feltevés, a hipotézis alapja az, hogy a helyileg beágyazott jelöltek nagy része valamely (ex-)nagypárté (és az LMP-nél mindenképpen elhanyagolható arányuk, pont ahol ezt a tényezőt említetted posztodban). Tehát az átszavazás szerintem nem fog jelentős tényezőt játszani a kispártok eredményességében - sokkal inkább a „nagypártokéban”, ott kérdés, hogy a kispártok szavazói mely egyéni jelöltet támogatják majd, ami a töredékszavazatok által is hasznosulhat.

elendem 2010.03.24. 01:18:38

@utolsó iván: Szerintem semmit nem képvisel, csak az a neve, hogy Keresztény Demokrata...
Mondj bármit, amiben más véleményt alkot, mint a Fidesz! Mondj evk-t vagy bármit, ahol egyedül indul! Nincs. Tehát nem egy külön párt, hanem bokréta a Fidesz kalapján...

aum 2010.03.24. 01:37:15

Az LMP 2010-es választási programja letölthető.
lehetmas.hu/upload/9/9/201003/LMP_Program_2010.pdf

Aner 2010.03.24. 02:08:30

@eloi: Gyurcsány Ferencnek is megadnád ezt a felhatalmazást?
Én neki se, de másnak se!

Kéznél volt a kifogás is
Szerintem jogod van nem ő rá szavazni, ha nem tartja be az ígéretét. Ha nem tudod, hogy mit vállalnak, akkor el se kell számolniuk. Szerinted normális dolog valakinek hatalmat adni a kezébe, úgy hogy nem tudod mit akar vele? Sőt normális dolog egy nemzetnek teljhatalmat adni valakinek, úgy, hogy meg se mondja pontosan mit akar vele?

A csontvázak nem esnek ki a szekrényből! A csontvázakat előássák!

A felügyelő bizottságokban ellenzékiek is jelen vannak, mert elfordítják a fejüket és nem látnak, vagy nem akarnak látni azért nem én vagy te vagy a hibás. A FIDESZ pontosan jól tudja, milyen helyzetbe van az ország, hiszen az idevezető utat végig statisztálta, sőt - bár nem fog neked tetszeni - véleményem szerint tevékenyen részt is vett benne, bár az tény, hogy nem olyan arányban mint a szocik.

"nem tudtuk mi a valós helyzet, most már látjuk a csontvázakat, és hát ezért mégsem tudjuk az ígéreteinket beváltani".
Úgy tudom, hogy ez egy Kósa idézet. Tehát, amit a kedvenc politikusaid mondanak, azt te szócső gyanánt visszamondod!?

Erre mit mondjak?
Tudod mit, álljon itt a politikai vakhit mementójaként három szó. ARGINUSAI CSATA HADVEZÉREI.

drfaktor 2010.03.24. 03:57:12

@jjulie:
En nem vagyok csapatjatekos :)
Egyebkent azert irtam, mert vilagnezetileg a bejegyzeseid alapjan kb total ellentetet kepviseled annak, amiket en gondolok (legtobbszor). Pont ezert viszont nagyon elvezem olvasni, amig gunyos, provokativ, erdekes a hozzaszolas. Es a hozzaszolasokat legalabb annyira jo olvasni, mint magat a blogot, amig nem kezd el valaki pocs/fasz/egyeb-fejezni, amibe aztan beszall szepen minden csapatjatekos.
Nopliz!

drfaktor 2010.03.24. 03:58:13

@jjulie:
En nem vagyok csapatjatekos :)
Egyebkent azert irtam, mert vilagnezetileg a bejegyzeseid alapjan kb total ellentetet kepviseled annak, amiket en gondolok (legtobbszor). Pont ezert viszont nagyon elvezem olvasni, amig gunyos, provokativ, erdekes a hozzaszolas. Es a hozzaszolasokat legalabb annyira jo olvasni, mint magat a blogot, amig nem kezd el valaki pocs/fasz/egyeb-fejezni, amibe aztan beszall szepen minden csapatjatekos.
Nopliz!

drfaktor 2010.03.24. 04:00:13

@jjulie:
En nem vagyok csapatjatekos :)
Egyebkent azert irtam, mert vilagnezetileg a bejegyzeseid alapjan kb total ellentetet kepviseled annak, amiket en gondolok (legtobbszor). Pont ezert viszont nagyon elvezem olvasni, amig gunyos, provokativ, erdekes a hozzaszolas. Es a hozzaszolasokat legalabb annyira jo olvasni, mint magat a blogot, amig nem kezd el valaki pocs/fasz/egyeb-fejezni, amibe aztan beszall szepen minden csapatjatekos.
Nopliz!

dzsaszper 2010.03.24. 07:45:22

@flea: az általad vázolt probléma kb, Budapest méretű területi listákkal is megoldható. Ami azt jelenti, max a 7 régió, de inkább kevesebb.

dzsaszper 2010.03.24. 07:49:36

@jjulie: hát, azért a jobbik is hajaz erre...
szerintem meg a keresztények elsősorban a csak névleg keresztényeket kellene támadják.

dzsaszper 2010.03.24. 07:51:17

@Aner: következtetés: az Alkotmány rájuk nem vonatkozik...

dzsaszper 2010.03.24. 10:20:16

@Ordnassac: a www.teruletilista.hu még nem jött ki :)
Kiváncsi vagyok, hogy fog kinézni az oldal a kampánycsend idején (Rá szavazok gomb)

flea 2010.03.24. 11:25:26

@dzsaszper: így igaz, de annak mi haszna lenne? Én felesleges bonyolításnak gondolom.

is 2010.03.24. 13:08:58

(5) epizodisták, de ha Gyenesei bejut, meg Kapolyi megveszi a körzetet magának, akkor az 2-vel kevesebb esély a FIDESZ 2/3-ra. éppen emiatt a pengeél miatt lehet egészen fontos, hogy mi történik velük.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.24. 13:29:36

@ó jaj: a Seres-Stekler párt MINDEN (területi és országos!) listáját CSURIG feltöltötte nevekkel...
Gondolom emiatt:
"91. § (1) Minden jelölő szervezet, amely a választásokon jelöltet állít, a jelöltállítással arányos központi költségvetési támogatásra jogosult. A független jelöltek a jelölő szervezetek jelöltjeivel azonos mértékű költségvetési támogatásban részesülnek. A költségvetési támogatásra országosan fordítható pénzeszköz összegét az Országgyűlés állapítja meg.
(2) Az egy jelöltre jutó támogatás meghatározásánál az egyéni választókerületi jelöltek számát, területi listán pártonként a jelöltek, de legfeljebb a megszerezhető mandátumszámmal azonos számú jelöltek számát, valamint az országos listákon ténylegesen, de pártonként legfeljebb 58 jelölt számát kell alapul venni. Az egyéni választókerületben és listán, illetőleg területi és országos listán is jelölt személyt a jelölések számának megfelelően kell figyelembe venni."

Lacóka 2010.03.24. 19:47:28

FÉLOFF

Kérnék egy kis segítséget. Csináltam egy táblázatot googledocs-szal, hogyan tudom úgy megosztani, h a "viewer" meg tudja változtatni az értékeket, de ne tudja menteni?

FÉLOFF vége

dzsaszper 2010.03.26. 11:07:12

@flea: aha csak országos lista marad, akkor az a mostani területi listának megfelelő módon fog működni és elveszik a töredék-szavazat rendszer. Ami szerintem önmagában nem hülyeség.

Szerintem elég lenne az érvényes listás szavazatok harmincadára csökkenteni a küszöböt, és radkiálisan csökkenteni a területi listák számát, hogy a kispártoknak terrületi listán is komolyabb esélyeik legyenek.

flea 2010.03.26. 12:07:07

@dzsaszper: ha visszaolvasod, hogy mit írtam, láthatod, nem feltétlenül vesznek el a töredékszavazatok (én pont olyan megoldást vázoltam, ahol nem is vesznek el).
süti beállítások módosítása