Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:02

Mától számítva már csak két hét van hátra a hivatalos kampány utolsó napjáig, hiszen április 10-én, szombaton elvileg már csend honol majd a magyar politikában. S bár a nyitott kérdések száma az elmúlt napokban nem változott, engem egyre jobban a választások utáni helyzet foglalkoztat. Pár napja a pártrendszer változásával kapcsolatban már írtam a szerepek várható jelentős átalakulásáról, s amit azóta tapasztaltam, csak megerősített abban, hogy a következő hónapok - ennél messzebbre ne merészkedjünk - legfontosabb frontvonala (egy ismerősöm viccesnek szánt megfogalmazásában: orbánvonala) a Fidesz és a Jobbik között húzódhat. Miután az MSZP a választási vereséget követően bizonyára elsősorban magával, belső harcaival lesz elfoglalva, az esetleg parlamentbe kerülő LMP-seknek pedig még meg kell küzdeniük azzal, hogy egyáltalán megtalálják a fontos helyeket az Országházban (ez persze részben a Jobbikra is igaz), az igazi kérdéssé az válhat, hogy vajon a Fidesznek sikerül hiteltelenítenie a Jobbikot, vagy inkább fordítva, vagy esetleg sehogy sem történik.

A kérdés messze nem lefutott, érvek mindegyik forgatókönyv mellett hosszan sorolhatók. A Jobbik feltehetően tudatosan készül erre az időszakra, tisztában lehetnek azzal, hogy számukra kiemelt jelentősége lesz ennek a pár hónapnak. Ha az elején sikerül több kérdésben sarokba szorítaniuk a Fideszt, s legalább harapásra készen elhelyezhetik állkapcsukat a rivális szavazótábora közelében, akkor esélyük lehet arra, hogy ne következzen be náluk a hasonló típusú, anti-establishment jellegű politikai erőknél gyakori választói elpárolgás. De a Fidesz sem teheti meg, hogy ne szerepeljen az elintézendőinek listáján a Jobbik ellehetetlenítése: próbálkozhatnak ugyan a radikális párt ignorálásával, ez a stratégia azonban már korábban sem volt túl sikeres, s valószínűleg még kevésbé lenne az, ha a parlamentben nézne velük hétről-hétre farkasszemet félszáznál is több jobbikos. Arra számítok tehát, hogy a Fidesz minden látható és nem látható eszközzel kísérletet tesz majd a Jobbik felmorzsolására, nem véletlen, hogy a párthoz közelálló megmondóemberek már most is szinte törvényszerűségként említik a Jobbik vezetői közötti várható konfliktusokat, vagy akár a párt szétszakadását.

Utaltam már arra, hogy április 12-én a kampány új szakasza kezdődhet, az a két hét azonban elsősorban a második fordulóról és a Fidesz esetleges kétharmadáról – tehát a választáshoz kapcsolódó megfontolásokról - szólhat. Április 26-tól azonban már 2014-re tekinthetnek előre a pártok, s onnantól kezdve a kérdések többsége ebben a vonatkozási keretben lesz igazán érdekes. Márpedig jelentős, a közvélemény figyelmére esélyes események már az első hónapokban lesznek bőséggel: a parlamenti megállapodások megkötése (bizottsági helyek, ülésrend stb.), a kormányprogram vitája, a kormány megalakulása, az első kormányzati döntések, a köztársasági elnök megválasztása – s máris benne vagyunk a nyárban.

Rettentően kíváncsi vagyok, hogy ezen időszak két főszereplője milyen stratégiát választ, hogy miképpen viszonyul a Fidesz a Jobbikhoz, illetve hogyan politizál az új kormánnyal kapcsolatban a Jobbik. Bár a két áprilisi vasárnapnak óriási a jelentősége, kicsit messzebbre tekintve már ezek a kérdések válnak fontossá. S miközben korábbi választások előtt azért korlátozott volt a távolabbra tekintő forgatókönyvek száma, hiszen legfeljebb azt találgathattuk, hogy meddig tart ki a kormány lendülete, s mikor veszi át a vezetést az első számú ellenzéki erő, ma ezen túlmenően még azzal sem lehetünk tisztában, hogy egyáltalán kinek van esélye tartósan a váltópárti szerep megragadására. 2010 éppen ezért messze nem hasonlítható az elmúlt három választáshoz, sokkal inkább az 1990-es és az 1994-es bizonytalanságok – kormányról és ellenzékről, valamint pártok egymáshoz való viszonyáról - juthatnak az eszünkbe. A pártrendszer megmozdult, pontosabban (már és még) mozgásban van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr291869326

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az LMP baloldali coming-outja 2010.03.26. 19:45:54

A területi listaállításokhoz szükséges ajánlószelvény-gyűjtést végül sikerrel vevő Lehet más a politika a napokban megindította kampánya második hullámát. Az előző hónapokban minden erőforrást lekötő cédulagyűjtés alatt érdemi kampán...

Trackback: A Fidesz legnagyobb hibája 2010.03.26. 10:04:49

Vona ott támadja a Fideszt, ahol az a legjobban fáj: mert az elmúlt két évtizedben a Fidesz valóban része lett a magyar posztkommunista valóságnak.  (Fotó: fidesz.hu) Vona Gábor tollat ragadott és levelet írt Orbán Viktornak. A levél apropója a ...

Trackback: Útelagazódás (sic!) 2010.03.26. 09:57:58

Jobb lett volna, ha nem így lesz, de ma minden esélye megvan, hogy hárompárti parlamentünk lesz. Minden esélye megvan annak. Minden esély megvan arra, hogy demokratáknak - legyenek magyar demokraták, szabad

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2010.03.26. 00:09:24

Itt nagyon sok fog függeni attól, hogy a Jobbiknak mekkora frakciója lesz, illetve attól, hogy meglesz-e a Fidesznek (a KDNP-vel együtt) a kétharmad, esetleg az LMP-vel.

kit érdekel 2010.03.26. 00:11:37

A jövőről szóló gondolkodásban az MSZP egyszer fordul elő, az is milyen kontextben. A Jobbik fogja 23x leverni Viktoron Fleto hanyatlását....

ubul2000 2010.03.26. 00:18:10

Jó reggelt!

Azzal mindenki tisztában van, hogy az ország rendkívül nagy szarban van. Egyből nem lehet csodát csinálni. Egyetlen dolog, ami nem kér kenyeret a felelősségrevonás. Ezt ígérte a Fidesz is, a Jobbik is. Ha a Fidesz fog kormányozni, ezt mindenképpen le kell tennie az asztalra. Persze nem pár kisstilű bűnözőre gondolok - ahogy már a fidesz igyekszik visszavonulót fújni - hanem nagyhalakra. Ha ezt nem teszi meg teljesen hiteltelenné válik, és ez már az önkormányzati választásokon meg fog mutatkozni - már persze, ha nem halasztják el.
A Jobbik lejáratása folyamatos próbálkozás a Fidesz részéről. Lassan úgy néz ki, hogy egy fiatalkori részegség ugyanolyan súlyú mint pl a sávolyi, pátyi mutyi - ezekről a Fidesz nagyon kussol. Ez vissza fog ütni.

MartyMcFly 2010.03.26. 00:18:54

Szerintem nem kérdés,hogy a fidesz mindent elkövet bizonyos határokon belül,hogy a jobbik táborát jelentősen csökkentse. Nagy gyakorlata van a pártok szalámizásában. Viszont most olyan pártot kell szalámiznia, ami az ő 2-3-4 évvel ezelőtti jelszavaival kampányol,azokra ráerősítve, ugyanúgy az utcán politizál és fog a parlametbe is jutva,hiszen ha együttműködne a fidesszel akár csak törvényhozási szinten is, azzal csak "leváltjuk a teljese politikai" elitet jelszavának hitelességét csökkentené.
Szerintem (és remélem) a jobbik a szélsőséges, radikális pártokra jellemző pályát fogja befutni, sosem lesz képes 25-30%-ot átlépni. Erre csak akkor látok esélyt,ha a fidesszel szembeni ellenállás mostani mszp szintre fog emelkedni és a mostani választáson csak 3 párt jut be. Akkor viszont még visszasírjuk a mai Magyarországot attól tartok:D

Don_Pipita 2010.03.26. 00:19:22

Mindenesetre kezdelek félteni, hiszen ilyen későn is munkával foglalkozol... akik rendszeresen olvassák a blogodat már és látják mennyit törődsz a bloggal s tudják, hogy még műsorokba is jársz plsuz az egyetemen is tanítasz, szóval ők már nagyon várnak, egy blikk címlapot, ahol lesifotósok kapnak le miközben Magyar Kornélia fejét próbálod elcsavarni egy romantkius estén egy vendéglőben...

Komolyra fordítva a szót. Mi van, ha a következő kormány és mögötte álló párt szakítani akar a trenddel és úgymond egy jó viszonyt akar fenntartani az ellenzékkel. Annyi közös dolog van a jobbik és a fidesz céljai között, hogy egyzserűen nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen úgymond baráti gesztusokat tenni bizonyos törvényekkel. Mondjuk több esélyt látok, hogy az esetleges parlamenti lmp-vel nem lesz az a folytonos egymásra való fröcsögés... És én tudom ,hogy önkormányzati választások, és erős támogatottságú kormány, talán, ha ott ülnék és politikus lennék én is inkább az ellenfelem ellehetetlenítésén dolgoznék...

Don_Pipita 2010.03.26. 00:21:26

@Don_Pipita: Kicsit fáradt vagyok már az értelmes fogalmazáshoz sorry

0.5 bit 2010.03.26. 00:21:55

Én inkább arra tippelnék, hogy erősödni fog a 3 pólusú szembenállás, mert az MSZP "magára talál" a Fidesz és a Jobbik közötti adok-kapokban.

kkp · http://mkkp.hu 2010.03.26. 00:24:28

hehh, figyeljétek meg, mi leszünk az az ország, ahol soha nem fog beállni a kétpárti váltakozás, mert mindig új pártokat kell majd csinálni, h valaki szavazzon még rájuk

Daniel W. Mcload 2010.03.26. 00:27:14

@kkp: a te ötletedből miért nem csinálunk pártot?
millió fiatalt lehetne megnyerni

0.5 bit 2010.03.26. 00:30:52

@Don_Pipita: "Mi van, ha a következő kormány és mögötte álló párt szakítani akar a trenddel és úgymond egy jó viszonyt akar fenntartani az ellenzékkel. Annyi közös dolog van a jobbik és a fidesz céljai között, hogy egyzserűen nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen úgymond baráti gesztusokat tenni bizonyos törvényekkel."

Amit ezt megteszi, jön az MSZP, hogy meg kell menteni a demokráciát (ami fontosabbnak fog látszani, mint a belső ellentéteik), de ez igaz lesz fordítva is, ha a Fidesz néhány millimétert az MSZP felé tesz, akkor meg a Jobbik fog támadásba lendülni.

kkp · http://mkkp.hu 2010.03.26. 00:33:37

@Daniel W. Mcload: igazi emberek kellenek sajnos jelöltnek, és ezzel el is van cseszve az egész

Lucilius 2010.03.26. 00:39:39

A köztársasági elnök kérdése érdekes lesz. Egy esetleges Fidesz - LMP szövetség (feltéve, h az LMP bejut) megalapozása lehet ha a Fidesz újra jelöli Sólymot a KE tisztségre.

Amúgy kik a potenciális Fideszes köztársasági elnök jelöltek?
Pálinkás?, Járai?, Vizi E?

A Jobbiké világos h Morvai (ajaj, milyen képek, videók fognak róla kiszivárogni...).
LMP marad Sólyomnál (?)
MSZP kit fog? Glatz Ferencet?
MDF gondolom Bokros Lajos és Retkes Attila között hezitál :-)

Ordnassac 2010.03.26. 00:53:46

@Lucilius: MDF-nek totál mindegy, nem lesz meg a jelöléshez szükséges 50 képviselő. Egyes mandátumsaccolások szerint az MSZP-nek és a Jobbiknak sem.

Fideszes kétharmadnál attól fog függni, hogy Sólyom vállal-e még egy ciklust. Amennyiben igen, úgy nem hiszem, hogy a Fidesz mást jelöl (persze lehet, hogy a Fidesz a háttérben megsúgja Sólyomnak, hogy nincs többsége és nem vállalja). Esélyesek: Martonyi, Vizi és Járai. Pálinkást is rebesgetik, de neki tudtommal kevesebb esélyt adnak.

szöllősi 2010.03.26. 01:39:55

Még van 15 nap.
8 éve ilyenkor kezdte el az azóta elfogyott párt osztogatni kis cetlijeit " még 15 nap és újra Önöké az ország", még 14 nap és újra Önöké az ország, stb.
Ma már tudjuk, mindent vittek ami mozdítható volt . Volt aki nem (Hagyo)tt itt semmit.
Most a Bunker logika jön.
Korai még nyári parlamenti eseményeket latolgatni.
Előbb amit még lehet meg kell őrizni.

Ordnassac 2010.03.26. 02:11:15

Na jó, elteszem magam. A hétvégén nem vagyok itthon, így kívánok TG-nek és az összes kommentelőnek kellemes hétvégét! :-)

YouGotPwnd 2010.03.26. 02:17:40

Na, ez a megjelenés már jobb, de a facebook share még mindig fölöslegesen vesz el 50 pixelt balról, inkább a jobb felső sarokban fixen jobb lenne. Akkor már majdnem aranymetszés lenne a két hasáb aránya.

BonFire 2010.03.26. 03:02:18

@MartyMcFly: Mi a rák az a "szalámizás"? Kétszer is leírtad egy kommentben. A szalámit, mint főnevet ismerem, de igeként mit kellene érteni alatta?

lobelt_ledfold 2010.03.26. 03:04:03

Nagyon úgy tűnik, hogy elég könnyű fogást találni a Jobbikon, pláne a Viktorék tapasztalatával. Csak tegnap tudtam megnézni az MTV honlapján a Vona beszélgetést... nagyon lúzer volt a srác. Ennyire felkészületlenül odaérkezni azért elképesztő nagy luxus. Nem hogy nem jött rá, hogy a "szerkesztő úr" a mitígérnek elemzése alapján kérdez, de aztán még független témaként belökte, hogy a "nem emlékszem a nevére" civil értékelés szerint a Jobbik a legjobb.
Ha ez a csávó valaha szembeülne viktorral akkor az keresztbe lenyelné, érződik a 20 év különbözet a tapasztalatban meg a professzionalizmusukban.

A másik viszont az, hogy egyelőre nem lehet látni, hogy a világosan kirajzolódó lejárató kampány árt vagy használ a Jobbiknak, de valóban előfordulhat, hogy a végén pozitívan jönnek ki belőle. Ha ez lesz a képlet a választási fordulók után, akkor felmerül a kérdés, hogy a sározós stratégia mennyire járható út az önkormányzati választásokig, és vajon milyen módon tesz kísérletet a Fidesz a visszaszorításukra.

Roppant mocskos és undorító dolog a politika, de agymosásra ítéltetett szemlélőként azért nagyon szórakoztató is :-)

bigapples 2010.03.26. 04:07:05

A Fidesznek nem nagyon lesz mozgástere, hogy eltérjen egy szigorú költségvetési politikától, itt ki lesz téve a szocik és Jobbik részéről a demagóg támadásoknak.

Úgy gondolom más terülteteken a Fidesz ki tudja fogja a szelet a Jobbik vitorlájából, ha fontos kérdésekben határozottan lép. Jön majd az inkvizíció a szocik ellen, amire valljuk be rendesen rászolgáltak, s a 20év 20 évért szlogen üresen fog kongani a Jobbik szájából.

A külföldiekre vonatkozó termőföld-vásárlási moratórium meghosszabbítása a szlovákokkal, lengyelekkel szövetségben ill a kisebb parlament elfogadtatása szintén Jobbikos követelések alól húzza ki a a talajt. A Fidesz hitelesen tud majd nemzeti ügyekről beszélni, keresztülviheti a kettős állampolgárságról szóló törvényt. A segélyezési rendszer átalakítását és a minden faluba rendőr program megvalósítását, legalábbis bejelentés szinten, megkezdhetik.
És új alkotmányt adhatnak az országnak.

Ha a Jobbik ráadásul elköveti azt a hibát, hogy még szélsőségesebb hangot üt meg a Fidesz ellen és folytatja az Eu ellenességet, a zsidózást, az erőszakos média és tőkeellenséget akkor a hozzájuk csapódott fiatalok, ex-szoci szavazók jó része eltűnik majd, mint erdőben a vadnyom és nem tudnak egy 5-10%-os radikális jobboldali pártnál nagyobbá nőni.

Egyetértek az előttem beírókkal, jön majd a jó öreg szalámizás és az erős jobboldali média kemény odavág majd, ahogy most is látjuk. Ráadásul a hirtelen növekedés nagyon sok kétes múltú és gyenge képességű embert is a Jobbikhoz sodort. Látjuk, bőven adnak lehetőséget a nem mindig fair támadásokra. Már most is hatásosan próbálja a jobboldali sajtó a botrányos, komolytalan párt képét mutatni a Jobbikról.

Én nem hiszem, hogy a Jobbik képes lenne 20% fölötti párttá nőni, egy egységes, jól szervezett Fidesszel állnak szemben a jobboldalon, amely stabil szavazótáborral rendelkezik. Csak akkor lenne esélye a Jobbiknak váltópárttá válni, ha a Fidesz egy gyurcsányi ámokfutással önmagát verné szét az országgal együtt, de akkor már mindegy is lenne az országnak és nem maradna más dolgunk, mint hogy a kertünk végibe' banáncserjéket ültessünk.

bigapples 2010.03.26. 04:08:07

A Fidesznek nem nagyon lesz mozgástere, hogy eltérjen egy szigorú költségvetési politikától, itt ki lesz téve a szocik és Jobbik részéről a demagóg támadásoknak.

Úgy gondolom más terülteteken a Fidesz ki tudja fogja a szelet a Jobbik vitorlájából, ha fontos kérdésekben határozottan lép. Jön majd az inkvizíció a szocik ellen, amire valljuk be rendesen rászolgáltak, s a 20év 20 évért szlogen üresen fog kongani a Jobbik szájából.

A külföldiekre vonatkozó termőföld-vásárlási moratórium meghosszabbítása a szlovákokkal, lengyelekkel szövetségben ill a kisebb parlament elfogadtatása szintén Jobbikos követelések alól húzza ki a a talajt. A Fidesz hitelesen tud majd nemzeti ügyekről beszélni, keresztülviheti a kettős állampolgárságról szóló törvényt. A segélyezési rendszer átalakítását és a minden faluba rendőr program megvalósítását, legalábbis bejelentés szinten, megkezdhetik.
És új alkotmányt adhatnak az országnak.

Ha a Jobbik ráadásul elköveti azt a hibát, hogy még szélsőségesebb hangot üt meg a Fidesz ellen és folytatja az Eu ellenességet, a zsidózást, az erőszakos média és tőkeellenséget akkor a hozzájuk csapódott fiatalok, ex-szoci szavazók jó része eltűnik majd, mint erdőben a vadnyom és nem tudnak egy 5-10%-os radikális jobboldali pártnál nagyobbá nőni.

Egyetértek az előttem beírókkal, jön majd a jó öreg szalámizás és az erős jobboldali média kemény odavág majd, ahogy most is látjuk. Ráadásul a hirtelen növekedés nagyon sok kétes múltú és gyenge képességű embert is a Jobbikhoz sodort. Látjuk, bőven adnak lehetőséget a nem mindig fair támadásokra. Már most is hatásosan próbálja a jobboldali sajtó a botrányos, komolytalan párt képét mutatni a Jobbikról.

Én nem hiszem, hogy a Jobbik képes lenne 20% fölötti párttá nőni, egy egységes, jól szervezett Fidesszel állnak szemben a jobboldalon, amely stabil szavazótáborral rendelkezik. Csak akkor lenne esélye a Jobbiknak váltópárttá válni, ha a Fidesz egy gyurcsányi ámokfutással önmagát verné szét az országgal együtt, de akkor már mindegy is lenne az országnak és nem maradna más dolgunk, mint hogy a kertünk végibe' banáncserjéket ültessünk.

bigapples 2010.03.26. 04:42:15

@Lucilius: Szerintem Pálinkás vagy Vizi E. lesz a Fidesz jelölt, mindenesetre a Heti Válaszos riport Vizivel nekem nagyon beharangozó jellegűnek tűnt. Sólyom nem Fideszes jelölt volt és tudható, hogy voltak a Fidesszel konfliktusai a háttérben. Nagyon meg lennék lepődve, ha újrázhatna. Persze, ha az LMP kell majd a 2/3-os törvényekhez, nem elképzelhetetlen, mint konszenzusos jelölt. Járaira és Martonyira most a kormányban lesz szükség, nem hiszem, hogy a válságkormányzás idején ilyen jelentős Fideszes szakpolitikusokat "elvesztegetnének" köztársasági elnökre.

nfgy 2010.03.26. 06:45:31

Ha nem lesz meg a Fidesz 2/3,akkor a Jobbik kerül csapdába,mert a Fidesz beterjeszthet 2/3-os törvények módosítását,melyek a nép számára népszerűek lehetnek,pl.képviselők számának felezése stb.ha a Jobbik nem szavazza meg lehet rá mutogatni,hogy tessék emberek miattuk nem megy.Én még azt se tartom elképzelhetetlennek,hogy a Fidesz ebben az esetben feloszlatja a Parlamentet,és az önkormányzati választások idején új felhatalmazást kér,most már nyíltan a 2/3 érdekében.Kedves TG mit szólsz ehhez?Reális verzió?

szobatars 2010.03.26. 07:02:45

A Jobbik most van a csúcson. Egy ilyen típusú mozgalmi pártnak lételeme a kampány...ha majd dolgozni kell a Parlamentben, az keserves lesz, mert nem látványos és a csekély számú képviselő miatt gyakran nem is eredményes. A Fidesz pár jól irányzott törvényjavaslattal a padlóra küldheti őket, miként az MSZP-t...szóval látni foigjuk, ahogy MSZP és Jobbik majd rendszeresen együtt szavaz, az MNO meg sokadszor is leírhatja: Összenő, ami összetartozik.

kalapácstollú 2010.03.26. 07:08:25

@Ordnassac: Valószínűtlen, hogy az LMP belpéjen egy ilyen koalícióba. szvsz most semmilyenbe nem fog, na de azért, hogy meglegyen a kétharmad, tényleg semmi értelme. Nemcsak azért, mert ha így tennének, akkor már az első ogy-i lépésükkel meghazudtolnák a párt nevét (hiszen abból az alapvetésből indulnak ki, nem kötnek most koalíciót), hanem mert "történelmi" ismereteink lehetnek arról, mennyire káros egy ilyen koalíció.

László56 2010.03.26. 07:10:12

Szép jó reggelt Mindenkinek

Hogy mi lesz a választások után ? Minden a FIDESZ -től függ. Az újkori történelmünkben még ekkora felelősség nem volt egy pártnak sem a vállán mint ami most a FIDESZ -nek lesz. A kétharmadtól függetlenül is. Már csak ezért is lehet a mostani választásokat történelminek nevezni. Csak a FIEDSZ -től függ hogy egy bevonja e a parlamenti ellenzéket az országépítésbe vagy tovább folytatja a 20 éve folyó, -ki nem velem az ellenem-, megosztó politikát. Mindenesetre érdekes és nehéz idők jönnek.

Az MSZP eltűnésével, a politikai körülmények meg vannak teremtve egy új országépítő politikához. Az meg hogy az MSZP helyett mi fejlődik ki a jövő kérdése. Ha az országnak szerencséje van akkor helyet adhat a szociáldemokráciának. Ellenkező esetben pedig a radikális kommunisták jelennek meg megint. Az azonban biztos hogy egy darabig magukkal kell foglalkozniuk és nem lesz idejük az országra. A még most megválasztott képviselőik jót nem tudnak tenni, rosszat azonban rengeteget. Lesz idejük az MSZP -vel is foglalkozni.

Nehéz idők jönnek ránk az biztos. És nem csak a politika miatt. Hogy mennyire rossz az ország gazdasági helyzete az a választások után fog megmutatkozni igazán. Erről csak annyit hogy rosszabb már alig lehet. A felépítést ezáltal csak az alapoknál lehet elkezdeni. Romokra nem lehet még egyszer építkezni. Hogy ehhez milyen alapokat rakunk le, az csak a FIDESZ és JOBBIK viszonyától fog függeni. Megérti e mind a két párt hogy egymás nélkül nem tudnak újra alapozni. Ez lesz a fő kérdés. Csak akkor tudnak egy új gazdaságot létrehozni ha mind a kettő enged az elveiből. Az eddigi tapasztalatok alapján nem sok reményünk van.

És mégis. A gazdasági kényszer olyan nagy, hogy belátásra kell bírnia a pártokat. Anélkül csak további kínlódásra van ítélve az ország. Reménykedjünk mert ilyen sanszunk egy új országhoz már rég nem volt.

stratez 2010.03.26. 07:12:25

Korai még azon meditálni, hogy mi lesz utána, mert az nagyban függ a választási eredményektől. Arról meg csak továbbra is találgathatunk, hogy hány párti lesz a parlament, mekkora felhatalmazást kap a Fidesz, veri-e a Jobbik az MSZP-t?

ubul2000 2010.03.26. 07:22:07

@nfgy: Mondjuk ezt a Jobbik símán kivédheti, ha saját maga terjeszt be 2/3-os törvényeket a saját szája íze szerint, úgy ahogy a nép elvárja. Ha ezt a Fidesz nem szavazza meg, mert szerinte túl radikális, akkor a Fidesz kerül nehéz helyzetbe. De én nem féltem egyik pártot sem.

ubul2000 2010.03.26. 07:23:29

@Lucilius: Orbán lesz a közt. elnökjelölt

pirxx 2010.03.26. 07:30:40

@kalapácstollú: Koalíciót biztos nem köt senkivel az lmp, de ha támogatnivaló jelölt lenne, azt támogatná. Függetlenül attól kinek a jelöltje. Sólyom-ot (Sólymot?) nem hiszem hogy támogatnák, annak ellenére, hogy kicsit az ő jelöljtüknek tekinthető, mivel a programjuk szerint megszüntetnék az újraválaszthatóságot.

Idet 2010.03.26. 07:37:14

@szobatars: Többször írtam már másutt is, hogy szerintem az lesz a Jobbikkal, mint volt Csurkáékkal: bedarálja őket a rendszer. Nem, mert a rendszer gonosz, hanem, mert így működik. Teljesen igazad van: egy dolog a kampány, más dolog a kormányzás folyamata.

akakukk 2010.03.26. 07:38:47

Elkeserített a Gábor. Én azt remélem, hogy a Fidesz gőzerővel nekilát a gazdasági programja megalkotásának, ahol kemény tárgyalások várnak rá az IMF-nél. Ami kiszivárgott eddig, az nekem tetszik, svéd modell, zöld bank, rcionalizálás, stb. Nem tudni mennyi energiája lesz a parlamenti harcokra. Ha a jobbik támadólag lép fel annak ellenére hogy az ország látja az igyekezetet, lejáratja magát. Ja, és várok egy mindennapos "Orbán hazudott" felszólalást Gyurcsányi képviselő úrtól.

kalapácstollú 2010.03.26. 07:39:32

@pirxx: Persze, nem azt mondtam, hogy mindent ellenezni fognak.
Egyébként az LMP nem szüntetné meg az újraválaszthatóságot, csak korlátozná azt (ogy-i képviselők, polgármesterek, stb. esetében). A köztársasági elök esetében most is korlátozva van, azt nem kell már korlátozni tovább.

Idet 2010.03.26. 07:45:20

Kedves Török Gábor, ígérem, soha többet a dizájnról (nekem tetszik), de kifúrja az oldalamat a kíváncsiság: A MO formájú felhőt csinálták, v. találtak egy ilyet felvételen?

török gábor 2010.03.26. 07:45:42

@Don_Pipita: :) nagyobb esély van mostanában pelenkacserés képre, bár inkább asszisztensként, mint főnökként...

szobatars 2010.03.26. 07:58:56

@Idet: így van, a demokrácia úgy van kitalálva, hogy kénytelen vagy megállapodni. Az, hogy ezt elvek vagy érdekek mentén teszed már egy másik kérdés. A mozgalmár viszont nem köt kompromisszumot, mert számára a mozgalom még a célnél is fontosabb.

A cápa, ha nem tud előre haladni, megfullad. A Jobbik a magyar politikai tenger cápája.

kékszemű...34 2010.03.26. 07:59:28

Ezt a Fidesz-Lmp szövetséget honnan veszik???

Az Lmp az szdsz utódpártj,a legfeljebb az mszp-vel fog együtt szavazni...

jjulie 2010.03.26. 08:05:39

@akakukk:

az orbán hazudott, el fog hangzani sokszor sokféleképpen, de ennél nagyobb gond lesz, hogy hozzá kell nyúlniuk azokhoz a nagyon kényes ügyekhez amiket eddig csak kerülgetett minden kormány

pl., kamu egyetemek illetve kamu középiskolák, kamu okj-s képzések állami finanszirozássai, egészségügy, korházbezárások keményen szembemenve az nagyon fefolyásos orvoslobbival és helyi érdekekkel, a kamuönkormányzatok megszüntetése, kb 300 ezer kamu alkalmazott lepattintása, szembe kell menniük a bankokkal erőteljesen meg kell nyibálniuk a bankok lehetőségeit, szembe kell menniük az előző evekbeni igéreteikkel és a szavazói elvárásokkal, pl.elszámoltatást csinálni úgy ahogy azt a választó érti, leheteten, kezdeni valamit hatékonyan vidéki munkanélküliséggel és a mezőgazdasággal amihez isten tudja hány év és kisebb fajta csoda kellene, mia túró lesz a nyugdíjakkal, stb....

kérhet-e, számithat-e a fidesz 1-2-3 év türelmi időre, azok után hogy 8 évig azt sugallják a választóiknak, hogy ide nekünk a szavaztotokat, aztán majd mi mindent jól megoldunk, nem úgy mint ezek a dilettánsok?

várhatóan 1-2 évig néhány millió lecsúszott embernek egy cseppet sem lesz jobb, néhány milliónak pedig rosszabb lesz, kérdéses hogy ez vajon mit eredményez?

papika 2010.03.26. 08:15:07

Szerintem ez lehet a legnehezebb dolog egy férfiember életében.
Amikor egy nem túl intelligensnek tűnő, ám rendkívül dekoratív nőszemély mély dekoltázzsal nekiáll kivesézni.
Schiffer Bandin azonban nem fogott a báj:

videotar.mtv.hu/Videok/2010/03/25/21/Magyarorszag_valaszt_2010_marcius_25__LMP.aspx

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.26. 08:18:04

@kékszemű...33: LMP anynira az SZDSZ utód pártja amennyire a Jobbik MOSZAD/Fidesz/MSZP kreált szörny :)
Ennyire gyenge urban legend -nek bedőlni már szégyen.

Amit Én esélyesnek tartok az egy Fidesz + MSZP kolaíció. Bár a Fidesz azt ígérte, hogy új választás ha nem lesz meg az 51% (66%?)-uk...

tlac 2010.03.26. 08:23:24

jobbiknak 40 ilyen-olyan képviselője lesz bent. ennyi

jjulie 2010.03.26. 08:26:43

@papika:

nem volt nagyon látványos az a dekoltázs, nehezbb lesz nem populistaként nyitott füleket találni

pirxx 2010.03.26. 08:27:20

@papika: hát, azért pislogott rendesen. :) Nincs annál rosszabb, mint hogy nem nézhetsz lejjebb.

Szívroham 2010.03.26. 08:34:44

@jjulie:

Egyetértek, hogy sok kellemetlennek tűnő témához hozzá kell nyúlni, és ezek egyike az orvosok fizetése, ugyanis elmennek... de pont azért lehetett eddig húzni a dolgot, mert az orvosoknak nincsen lobby ereje, és azért lesz nehéz, mert nem nagyon van pénz... pedig muszáj lesz...

jjulie 2010.03.26. 08:37:01

ez már nem a korai 90-es évek amikor a multik is csak tapasztalatlan huszonéveseket kerestek vezetői poziciókra, nem lesz könnyű az utcáról beállini a politikacirkuszba, és nulláról felvenni a versenyt azokkal akik 20-25-30 éve ezt a szakmát csinálják

jjulie 2010.03.26. 08:42:42

@Aidan Pryde:

ezek nem kellemetlennek "tűnő" témák, hanem iszonyatosan kellemetlen témák, és oriási ellenállásba fog ütközni aki majd elkezdi a "kellemetlenkedést"

mikor sugallta a fidesz jövőkép azt, hogy kellemetlenkedni fogunk, hatalmazzatok fel erre jó sok szavazattal, de előbb kétmillió cetlivel?

SztupY · http://sztupy.hu 2010.03.26. 08:42:53

Csináltam egy alkalmazást, ami a százalékos adatokból megmondja, hogy ki hány mandátumot szerez. Esetleg érdekes lehet játszadozni vele, hogy kiderüljön, milyen választási eredmények kellenek a felvázolt forgatókönyvek eléréséhez: valasztas.sztupy.hu/

blitzkrieg 2010.03.26. 08:58:06

@MartyMcFly:

Én meg remélem hogy a 25-30% sem fogja sosem elérni a job*ik

- azért gondoljunk bele a 25% minden negyedik ember!

- a 30% körüli meg már minden harmadik ember!

Azt nagyon remélem hogy nincs az országban ennyi kirekesztő, hőzöngő, zsidózó félkegyelmű!

kalapácstollú 2010.03.26. 08:59:04

@SztupY: Nagyon sok meló lehet ebben a munkában és igen érdekes. De valami nincs rendben. Ha beírom, hogy országosan kb egyenló voksot kap az mszp és a jobbik (17-17%), akkor azt hozza ki, hogy ózdon az mszp-sre kétszer annyian szavaznak, mint ajobbikosra (16-8). Ez nem túl reális. Fordítva inkább.

Higany 2010.03.26. 09:04:06

A Fidesznek történelmi felelőssége, hogy a várhatóan 2/3-ot meghaladó felhatalmazásával élve (és ne visszaélve) korrigálja a rendszerváltás naivitásában (?) gyökerező hibákat (pártfinanszírozás, közigazgatás, adórendszer, bűnözőket védó törvények, stb, stb) és kivezesse az országot ebből a poszt-kádári posványból. Sajnos attól tartok, hogy ez nem fog bekövetkezni.
A Jobbikhoz hasonló radikális erőket egy idő után belülről szét szokta rágni a jellegükből adódó düh és megindul az egymás ügynöközése, kifúrása és a párt szétesése. A Jobbik jelenleg még a dicsőséges emelkedő fázisban tart, az első belső ellentéteket már sikeresen átvészelte.

jjulie 2010.03.26. 09:04:37

@blitzkrieg:

a 25% a nyolcmillió választópolgárból szavazó kb 60 százalékénak mindjuk a negyede az kb kb minden nyolcadik ember a 10 millióból, de szerintem ennyi sincs

blitzkrieg 2010.03.26. 09:09:00

Listás tippem:

- egyéb: 1%
- MDF: 2%
- LMP: 7%
- jobbik: 15%
- MSZP: 22%
- fidesz: 53%

Egyéniben pedig elviszik a helyeket így:

- fidesz: 99%
- egyéb: 1%

Ha nem lenne brutál bonyolult a magyar választási rendszer, simán kijelenteném hogy ez csont nélküli 2/3-ad a fidesznek (kb 70%), de így csak tippelni merem :)

blitzkrieg 2010.03.26. 09:10:55

@jjulie:
persze igazad van, de aki nem megy szavazni az nem számít ebben a játékban...egy szavazósdi fórumban erre alapozva lehet véleményt mondani.

kalapácstollú 2010.03.26. 09:11:28

@jjulie: Azonban a választásokon csak a voksolók eredménye számít jogilag. A többiek, akik nem voksolnak, kvázi rábízzák a többiekre, válasszanak helyettük. Úgyhogy nincs értelme a választók 25%-át kivetíteni a szavazásra jogosultak alapsokaságára. Ilyen alapon az összes állampolgárra is átszámolhatnád.

kalapácstollú 2010.03.26. 09:12:24

@blitzkrieg: A két "egyéb" kategória ugyanaz lenne (CM, Munkáspárt, Miép)?
;)

radala 2010.03.26. 09:14:55

Látom a MOL is ott volt Röjtökmuzsajon:-)
Nos szerintem 2010-ben semmi nem kezdődik el 2014-re vonatkozólag, maximum a Fidesznél, mert ők kezdenek kormányozni. 4 év az végtelenül hosszú idő.
Szerintem a kormányzáshoz a Jobbik nem tud hozzászólni. Eddigi 20 év alatt soha egyetlen ellenzéki párt sem tett semmi mást, mint azt mondta erre-arra, hogy nem. Ha mondtak is valaha valamit, azt csak beszélgetős műsorokban tették, amiknek a nézettségével még egy Kiskunhalasnyi város választását sem lehetne megnyerni.
Szerintem a Jobbik áprilistól nem faktor.
Egyetlen érdekes párt lesz, az LMP.
A Jobbik maximum bohócok gyülekezete. Jó lesz, hogy az ember röhöghet a gárda ruhájukon (mackónadrág, mellény) meg a másik végleten a nagyestélyi, díszmagyar, ez az.
Azóta, hogy láttam ennek a tegnapi HÖKös köcsögnek a képeit már semmit nem remélek a Jobbiktól, Szíjjártó sokkal jobb fej, mint Vona.
Az LMP viszont valóban érdekes lesz. Már csak azért is, mert lesz KE választás. Ha a Fidesz SL-t szeretné, akkor az roppant érdekes lesz, mert SL már-már LMPs.
Más érdekes olyan dolog nem lesz, amit az ember meg bírna 4 évig jegyezni.
Szóval ha valami, akkor a KE választás az érdekes lesz.
Nem tudom mit szeretne SL, de nagyon úgy viselkedik, mint aki direkt mostanra idözítené a Fidesszel való porösszerúgást (holokamu, kegyelem a roma iskolakerülőknek).
Én SL-t kedvelem a legeslegjobban a magyar politikusok között, de ezt egy kicsit gyerekes dolognak tartom, kicsit olyan Majtényis hiszti.

kalapácstollú 2010.03.26. 09:16:23

off
Hányan írják itt visszafelé a nevüket?
on

panelburzsuj 2010.03.26. 09:16:51

@jjulie:

Éppezért a Fidesz (ha van egy csöppnyi esze is....) nem a kellemetlen témákkal, hanem a népszerűekkel kezd. Sok kicsi sokra megy alapon.

Egy nagy lehetősége még van: rásütni a parlamenti ellenfeleire, hogy azok a "nép ellenségei", puszta önérdekből gáncsoskodó, olcsó népszerűséget hajhászó bajkeverők, kútmérgezők, két szerető szív (Orbán és népe...) tiszta búzájába konkolyt hintők.

Nem könnyű mutavány, de nem lehetetlen. Kell hozzá sok-sok piszlicsáré ügy, amelyben a Fidesz "intézkedne" a nép javára, de a bakafántoskodó ellenzékiek notóriusan keresztbetesznek. Ilyen szemszögből a Fidesz hálás lehet elődeinek, mert van azért annyi bürokratikus nyűg ebben az országban, aminek az eggyelgetése - kellő marketingcsinnadrattával - valós "megszabadulás"-élményeket gerjeszthet. (A"népnyúzó bűnösök" egyidejű felmutatása jótékonyan felerősítheti a Fidesz megváltói imázsát ... )

A nagy kérdés az, hogy van-e ehhez a Fidesznek kellő szellemi muníciója, azaz szakmailag ütőképes háttérgépezete és a leváltandók helyébe állítandó cseresora.

Szimbolikus népnemzetgerincű attrakciókkal mostanában nem lehet sokra menni: azokat teli pocakkal lehet igazán élvezni, azokban a Jobbik jobb (de legalábbis gátlástalanabb), azokat a ballib azonnal besorolná koronaúsztató parasztvakítássá.

Mikor mehetek a kasszához? :)

SztupY · http://sztupy.hu 2010.03.26. 09:17:29

@kalapácstollú: Hibahatártól is függ. 5%-os hibahatár esetében mind a területi, mind az egyéninél érvéyesül ez, így végül akár 20%-os különbség is lehet egy-egy egyéni kerületben. Szerintem ez nem gond, mert a valóságban is hasonló devianciák lehetnek, legfeljebb a helyszín lehet más (gondolok például olyanra, hogy Kazincbarcikán pl. nagyobb esélye van jó eredményt elérnie az LMP-s jelöltnek mint olyan helyeken, ahol eddig ismeretlen személy volt jelölve).

Az viszont jól kijön, hogy ha egyéniben 90-95%-ban a fidesz nyer, és kb. 50-55%-os listás eredményt ér el, akkor hiába van kevés töredékszavazata az országosan, már el tudja érni a 2/3-ot. 90% alatti egyéni eredmény esetében azonban már rohamosan csökken a 2/3 esélyei, hisz a kompenzációs listából minden szempontból kevesebbet kap.

hellóka (törölt) 2010.03.26. 09:18:56

hellóka, jó bloggolást mindenkinek.

kalapácstollú 2010.03.26. 09:19:40

@radala: "Nem tudom mit szeretne SL, de nagyon úgy viselkedik, mint aki direkt mostanra idözítené a Fidesszel való porösszerúgást (holokamu, kegyelem a roma iskolakerülőknek).
Én SL-t kedvelem a legeslegjobban a magyar politikusok között, de ezt egy kicsit gyerekes dolognak tartom, kicsit olyan Majtényis hiszti."

Szerintem pedig következetesen viselkedik. Ez persze sokszor meglepőnek TŰNIK: hiszen hajlamos lehet a szemlélődő elvárni, ha valaki egyszer az egyik oldalnak kedvez, akkor az máskor is ezt teszi, hiszen nyilván ahhoz az oldalhoz tartozik. Hogyan lehetséges, hogy máskor meg a másik oldalnak kedvez?? Hát úgy, hogy valójában soha nem kedvez egyik oldalnak sem, hanem a törvényességre és a tisztességre TÖREKSZIK folyamatosan (többnyire sikerrel).

kalapácstollú 2010.03.26. 09:20:16

@SztupY: Én 3%-os hibahatárt adtam meg.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.03.26. 09:22:23

Menjetek el szavazni!

Hajrá T. Hölgyeim/Uraim!

Vagy olvasgassatok egy kicsit!

vastagbor.blog.hu/2010/03/26/o_mesebeli_kozep_afrika_1

De azután mondjuk 2010 dec. 10-én nem panaszkodni ám!

elendem 2010.03.26. 09:24:08

@lobelt_ledfold: Azért azt lássuk be, hogy egy ország komplex ügyvitele bonyolult, összetett dolog, minden mindennnel összefügg st-stb. Ezt egy félórás műsorban úgy megkérdezni, hogy mit fognak tenni..., meglehetősen populizmus-ízű dolog. Persze, nem lehet a választók elé odalökni a ki-tudja-hány-oldalas éves költségvetést, hogy most akkor ez-és-ez a sor csökken stb, hanem egyszerűsíteni kell, de ez akkor is nagyon torzító. Irányvonalakra, rövid és hosszú távú lépésekre lehet kérdezni. Ez eddig csak részben sikerült.
Kedvencem VG "újratárgyaljuk az állami adósságállományt" kifejezése, ami alatt azt érti, hogy nem akarják visszafizetni. Persze, merjünk nagyot gondolni, főleg, ha nincs rá rezsink, de azért valaki megmondhatná neki, hogy mi lenne ennek a következménye.

radala 2010.03.26. 09:24:39

index.hu/belfold/2010/valasztas/dedi9/

"Csak a körzetek kevesebb mint kétharmadában állított egyéni jelöltet az LMP"
Én szeretem az LMP-t de a 92 jelöltet (52%) azt úgy mondják magyarul, hogy alig több, mint felében, nem úgy hogy kevesebb, mint kétharmadában, bár kétségtelenül ez az állítás is igaz.
De akkor miért nem azt írják, hogy az LMP kevesebb, mint mindegyikében....

ati27 2010.03.26. 09:25:19

@jjulie:
Te még mindig ezzel jössz? Aki nem szavaz, az nem szavaz.. Nincs véleménye, lusta, vagy éppen rajta kivülálló okok miatt nem tud szavazni. Sajnos én most kimaradok a játékból, mert Nem bumlizok el két x-ért 1000-1200 kilométert oda-vissza egy alig 2 éves gyerekkel...

Periksz 2010.03.26. 09:25:37

@blitzkrieg: 256 mandátum, azaz 66,32% a Fidesz-KDNP-nek, egy már nem is tudom mikor, de a blogra feltett szimulátor alapján.

blitzkrieg 2010.03.26. 09:27:54

@kalapácstollú:

az "egyéb":
- listán persze a CM + MKP + egyéb cigányalakzatok
- egyéniben mindig van egy két független aki benyomul, mint pl a multkor a somogyértes ürge, aki aztán miniszter is lett :)

Periksz 2010.03.26. 09:30:34

@SztupY: A legmegengedőbb konstelláció szerint, extrém esetben még a 48% is elég lehet a 2/3-hoz, ha érvényesül az első forduló után az elsöprő győztes-hatás az akkor még álló 60-70 EVK-ban. + ha OV is akkor indul be, mint ahogy TG is jósolta.

jjulie 2010.03.26. 09:31:51

@ati27:

ezt írta:"azért gondoljunk bele a 25% minden negyedik ember!"

ha azt írta volna hogy minden negyedik szavazó akkor nem szólok közbe

radala 2010.03.26. 09:40:03

@radala: Másrészt.
Ezt még az általam okosnak gondolt Tölgyessy is mondta.
"Talán erre rádöbbenve kezdtek el a héten politológusok egymás után arról beszélni, hogy milyen érdekes lesz, hogy az egész EU-ban a magyar parlementben lesz a legerősebb a szélsőjobb."
Ausztriában 17,5+10,7 a szélsőjobb, aki tök ugyanaz, mint a Jobbik. Mandátumban 34+21, de itt a parlament 183 tagú! Szóval még darabra sem biztos, hogy a Jobbik lenyomja az osztrák szélsőjobbot.
Szerintem a Vlaams Belang a régi Vlaams Blok sem sokkal gyengébb, vagy ha gyengébb, akkor az azért van, mert a többiek is elfasisztultak....

jjulie 2010.03.26. 09:40:38

gyerekek, ez a fidesz kétharmad téma azért fontos, hogy ne tudjon olyan geci lenni senki, mint amilyen geci a fidesz volt 8 éven keresztül?

vagy valami másért?

amikor a fidesz játszotta a gecit akkor micélból tette? véletlenül nem pártérdekből?

radala 2010.03.26. 09:45:30

@kalapácstollú: Én pont azt látom SL-ben, hogy kicsit még az elveit is föladva akar középen maradni.
OK a kolokauszt tagadást nem értem miért tette így. De értem, hogy te mit gondolsz. Szerintem SL valóban független, vagy jobban mondva, egy tökéletesen autonóm személyiség, akinek van képe a "Köztársaságról" és teljesen helyesen leszarja, hogy erről ki, mit gondol. Most viszont én azt gondolom, hogy a hiúsága teteti vele azt, amit tesz. De természetesen tévedhetek. Majd legfeljebb leírom párszor, hogy tévedtem.
Szóval szerintem egyszerűen a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy ö a győzteshez húz.

akakukk 2010.03.26. 09:46:13

@jjulie: Valahogy igy latom, igen. Mert egyebken kikukazik minket a vilag.
Az oszodi beszed utan a fidesznek volt joga gecinek lenni, SZVSZ.

Periksz 2010.03.26. 09:48:38

@jjulie: Bocs, utána nézhetsz, de a Fidesz ciklusonként jóval több 2/3-os módosításhoz járult hozzá, mint a most diktatúrától fosó KoviLaci a 4 ellenzéki éve alatt. Ráadásul akkor tetves ORTT-ügyek miatt kaszáltak el a NATO miatt fontos módosításokat. Égtünk is emiatt külföldön.
Amúgy egy párt mindent pártérdekből tesz, és ez szerencsés esetben egybe esik a nemzeti érdekkel. Ez nem jött be a Maszopnak, akkor sem.

radala 2010.03.26. 09:55:46

hetivalasz.hu/jegyzet/vona-gabor-maris-megbukott-28179/
"Abban viszont igaza van a pártelnöknek, hogy a Jobbik és szavazói történelmet fognak írni: olyan ugyanis még nem nagyon fordult elő, hogy egy szenzációs sikertől a párt meg szimpatizánsai egységesen essenek búskomorságba."

Még az is lehet, hogy a Jobbik a sebei nyalogatásával lesz elfoglalva.
áprilistól.
Mikor dönt az LB MDF lista ügyben?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.26. 09:56:27

Elnézést, az állkapocs az nem két "l"?

pirosmate 2010.03.26. 09:59:06

@BonFire: És most figyelj jól, ifjú padawan...

:-)

A szalámi-taktika a második világháborút követő években született meg. A Moszkvából tápolt kommunisták szépen apránként: "szeletenként" bántak el a náluk jóval nagyobb mérsékelt baloldali erőkkel. Itt leválaszottak és elszigeteltek egy vezető személyiséget, ott betiltottak egy pártot, amott lekenyerezték az erős embert. A maradékért eljött anagy fekete autó.

A közelebbi múltból szép példája ennek az, ahogy a Fidesz úrrá lett a jobboldalon a kisgazdák, az MDF és a kereszténydemokraták kárára. Fekete autó nélkül, persze.

radala 2010.03.26. 09:59:32

@jjulie: Szerintem le kéne írnod százszor, hogy egy elfogult mszpnyik vagyok:-)
98-02-közt a szocik SEMMIT nem szavaztak meg ami 2/3 volt. A Fidesz még a Medgyessy csomagot is megszavazta:-) A NEo FM-et Class FM-et is Sávolyt sem ellenzi, Pátyot sem. Akkor meg mit akarsz:-)
Semmi szükség a 2/3-ra, csak jól néz ki.

Sportlövő 2010.03.26. 10:01:04

Török Gábor alapvetően tévesen látja a helyzetet! A Fidesz sajt belső használatra rendszeresen végeztet közvélemény-kutatásokat. A legutóbbi felmérés szerint már nem a Fidesz 2/3 a tét, hanem az egyszerű többség is kérdéses!!! Ebből a szemszögből nézve egészen más és sokkal izgalmasabb kérdések vetődnek fel. De majd április 11-én lesz mit újragondolnia Török Gábornak is...

lobelt_ledfold 2010.03.26. 10:01:45

@elendem:
Persze, fél óra alatt egy 10 fős horgászegyesület éves költségvetését lehet maximum (alapos felkészültséggel) ismertetni, viszont Vona szegény teljes és komplett homályt nyomott. Számomra.
Aztán mivel az kábé 12-szer elhangzott, hogy "csak a Jobbik képes rá", elképzelhető, hogy valójában lehozta amit le kellett és a marketing ereje hat azokra akikre egyébként mindig is hatott.
Minden esetre az megállapítható volt, hogy az ürgének fogalma sincsen az egészről, igaz azt is hozzá kell tennem, hogy azok a drága politikusok közül akik 20 éve nyomják a "szakmát" elég sokan hasonló sűrűségű erdőben tengődnek, amikor konkrét kérdéseket eresztenek nekik.
Alighanem ennek nincs is jelentősége, a szavazófülkében ikszelgetők jelentős hányada nem hozzáértés alapon hozza a döntéseit :-)

másikpista 2010.03.26. 10:02:54

Ha az MSZP ugyanúgy viszi tovább az óvszerpolitizálást (azazhogy ők a védőgumi a fasisztákon) mint a kampányban csinálják akkor elég ha helyettük egy óvszerautomatát szerelnek fel a parlamentben

radala 2010.03.26. 10:03:15

@pirosmate: A szalámizás ma már a jobberek fegyvere is, ez sem szép, de azért abban kéne igazán reménykedni, hogy a parizerezést nem veszik át teljesen:-)

tölgyes 2010.03.26. 10:05:25

Én azt gondolom, hogy Orbánnak legkevésbé a TG által javasolt utat kell választania. Orbánnak kormányoznia kell. Javaslatot kell tennie az OGY 2/3-os csökkentésére, az önkormányzati képviselők létszámának csökkentésére, az elszámoltatás véghezvitelére, néhány kiemelt állami vállalatnál a rendcsinálásra, a szekrények kitakarítására stb.

Aztán a Jobbiknak ezekre kell reagálnia... de ezekre kell reagálnia az MSZP-nek és mindenkinek aki bejut. A fidesz viszonylag könnyen talál olyan témákat, amelyek egybeesnek az emberek az ország és a saját érdekeivel!

hebrencsbrekkencs 2010.03.26. 10:05:49

Ne legyen igazam, de szerintem a Fidesz számára a legfőbb problémát sokkal inkább a világgazdaság fejleményei jelentik majd. Ezt a V alakú kilábalást, amit itt most minden előrejelzés implikál nem tudom elhinni. Márpedig egy kiújuló válság az érdemi kormányzati munkát ellehetetlenítené. Az sem segít, hogy a Fidesz az elmúlt 8 évben a kijelentései révén nagyon leszűkítette a saját mozgásterét. Az ellenzéki pártok pont azt fogják nyújtani, amit az elmúlt 20 évben mindenki -ezt nem nehéz megjósolni. Most is azt mondom, amit már 2006-ban is: Nem biztos, hogy a győztes lesz a valódi nyertes.

jjulie 2010.03.26. 10:06:34

@radala:

gyengébbek kedvértért vegyük át újra: a fideszfikázás mióta csak és kirólag mszp éltetés drága radala?

hebrencsbrekkencs 2010.03.26. 10:07:48

Ne legyen igazam, de szerintem a Fidesz számára a legfőbb problémát sokkal inkább a világgazdaság fejleményei jelentik majd. Ezt a V alakú kilábalást, amit itt most minden előrejelzés implikál nem tudom elhinni. Márpedig egy kiújuló válság az érdemi kormányzati munkát ellehetetlenítené. Az sem segít, hogy a Fidesz az elmúlt 8 évben a kijelentései révén nagyon leszűkítette a saját mozgásterét. Az ellenzéki pártok pont azt fogják nyújtani, amit az elmúlt 20 évben mindenki -ezt nem nehéz megjósolni. Most is azt mondom, amit már 2006-ban is: Nem biztos, hogy a győztes lesz a valódi nyertes.

Higany 2010.03.26. 10:08:33

@Sportlövő: Felmérés kávézaccból?

tölgyes 2010.03.26. 10:08:41

Természetesen hülyeséget írtam.. az Ogy harmaddal való csökkentésére...

hebrencsbrekkencs 2010.03.26. 10:08:52

Bocsánat! -Nem értem ez hogy ment el kétszer. Annyira nem fontos :D

jjulie 2010.03.26. 10:09:07

@tölgyes:

ezt az elszámoltatást részleteznéd?

PWD 2010.03.26. 10:09:50

A Jobbik most az "elitellenesek" gyűjtőpártja lett. A parlamenten belül nem lesz nehéz dolga a Fidesznek feldarabolnia. Mire alapozom ezt? Nézzük meg kikből áll a Jobbik: 1. Volt munkásőrők, elégedetlen volt szocialista szavazók főkén a keleti megyékben. 2. Volt torgyánista kisgazdák főleg az alföldön. 3. Korábbi Miép tagok szimpatizánsok. 4. A jelenlegi hatalommal elégedetlen radikális fiatalok. Ezek különböző érdekcsoportok. Ha a JOBBIK egy-két "nemzeteti" ügyben nem szavaz a Fidesszel máris belső ellentéteket gerjeszt. Ilyen lehet pl. a kettős állampolgárság, a határon túliak támogatása, elszámoltatás. Ellenkező esetben pedig a szocialistáktól halhatjuk, hogy a JOBBIK a Fidesz fiókpártja stb. Ez pedig a volt szocialista szavazóiknak nem tetszik. Mindebből azt akartam kihozni, hogy a Fidesz nincs reménytelen helyzetben, ha a Jobbik megosztására játszik. Ehhez persze kormányzati sikerekre, és sikeres kommunikációra van szükség.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:10:37

Kedves Gábor!
A cikk jó megint, jól ábrázolja a képlékenységét a jelen helyzetnek, de ez itt remélem csak elírás, nem második értelmezés:
"a az elején sikerül több kérdésben sarokba szorítaniuk a Fideszt, s legalább harapásra készen elhelyezhetik álkapcsukat a rivális szavazótábora közelében..."

Mármint az álkapocs, ami szerintem akár helytálló is lehet a Fidesz-Jobbik viszonylatban!
Ál, mint mű, és kapocs, mint kapocs?

tölgyes 2010.03.26. 10:11:33

@jjulie: Ön az elmúlt években a kettőt sikeresen egyesítette magába!

radala 2010.03.26. 10:12:02

@jjulie: OK akkor azt írd le, hogy egy elfogult Orbángyűlölő vagyok.
De nem is kell leírnod, úgyis mindenki tudja:-)
Meg kell követnelek, amúgy tény, hogy az mszp, a kommancs meg az Orbán gyűlölő nem szinonimái egymásnak csak az én szótáramban. Talán azért van ez így, mert olyan eredmény centrikus vagyok és eredmény szempontjából nem látok különbséget a dolgok között. Tény, hogy ez bűnös leegyszerűsítse a dolgoknak, de állati gyorssá teszi a beszelő szándékának dekódolását a legkisebb hiba nélkül:-)

Periksz 2010.03.26. 10:12:53

@Higany: Inkább megbízásból...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:13:47

@tölgyes: Értelmezés kérdése, de ha úgy lenne, ahogy Ön írta, akkor az egy másik blogba való ,nem ide!:-P

tölgyes 2010.03.26. 10:13:47

@jjulie: Nem az én dolgom!.. de valahogy számot kell adni arról, hogy az elmúlt 8 évben hová tűnt az adónkon felül elkúrt 18.000 milliárd. Ez talán mégis jogos elvárás lesz!::))

jjulie 2010.03.26. 10:18:09

@radala:
@tölgyes:

orbánutáló vagyok és leirtam már százszor

és amúgy a belgák hová álljanak?

tölgyes 2010.03.26. 10:18:12

@PWD: A fidesznek nem szabad sok időt fecsérelnie a Jobbikra. A fidesznek nem a Jobbikkal, hanem az ország ügyeivel kell foglalkoznia!

kalapácstollú 2010.03.26. 10:18:54

@radala: Ő is ember, ő is hibázhat. Mindenkinek meg nem is felelhet meg. Azonban a törvényességnek és a tisztességnek meg kíván felelni. Olykor görcsösen? lehet. De inkább ez, mint bármi más.

tölgyes 2010.03.26. 10:19:23

@jjulie: Ön még a viccet sem érti.. még a viccet se!! A BELGÁK NEM UTÁLNAK SENKIT.. AZÉRT BELGÁK!!!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:20:17

@tölgyes: Ez jól hangzik, csak sajna ott az őszi önkormányzati választás és ugye a tagságnak és a pártolóknak nem mindegy, hány zsíros állás hullhat az ölükbe!

jjulie 2010.03.26. 10:20:19

@tölgyes:

na jó, pufogtatni kifejezéseket tartalom nélkül lehet, ez olyan igazi orbáni dolog, vagy fideszes dolog vagy csak ostobaság fideszpartoknak a kdnp cimke mellé?

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.26. 10:22:06

Én már nem tudom kire szavazzak :)

Olvasgass 20 évvel ezelőtti választási kínlódásokat, szinte nem változott semmi :)

ludas-matyi.com/2010/03/26/1990-marcius-28/

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:22:37

@tölgyes: Nono, azért mintha arrafelé is lenne valami Vall(Pann)on villongás! A Kelet-belga más, mint mi, nyugat-belgák!

hoplita 2010.03.26. 10:22:52

Na, még mielőtt nekiállnék elolvasni a kommenteket hozzászólok a poszthoz.
Akkor nem befolyásolnak az olvasottak és nem csinálom amire hajlamos vagyok, kommentelem a kommenteket....:D

Valóban érdekesnek tűnik, hogy mi lesz az első hónapokban...
Hogy igazán érdekfeszítő legyen, ahhoz tudnunk kéne a mandátum leosztást, mert a további történések igen erősen ennek a függvényében történnek majd.
Három variáció lehetséges...

1. A Jobbik a vártnál gyengébben szerepel - ez olyan 40-45 mandátum, ami a Fidesznek roppant kényelmes lehet, az azonnali "kivégzést" elhalaszthatja és ne felejtsük el, egy gyenge szereplés a Jobbik soraiban is zavart, bizonytalanságot okozhat...
Sok esélyt erre nem látok, szót se vesztegetek rá tovább.

2. A várakozásoknak megfelelő jobbikos szereplés, 50-60 mandátum.
Ez már komoly erőt jelentő frakció, nem várhat a méregfog kihúzással a Fidesz, mert közelednek a helyhatósági választások és az első győzelmi eufória elpárolgásával megindul a lazán kötődő szavazók elvándorlása is.....ez ősszel már sok-sok szavazatba kerülhet és a helyi politikában már nagyon sok kompromisszumra kényszerülést jelenthet...akár kevésbé előnyös alkuk megkötését is.
Ennek a forgatókönyvnek már nagyobb az esélye....adok is neki vagy 20%-ot..:DD

3. A Jobbik elég jelentősen keresztbetesz a Fidesznek, az előrejelzéseknél jobban, esetleg - ami nálam valószínű - lényegesen jobban szerepel....70 mandátum fölött, szándékosan nem írok felső határt.:))
Ebben az esetben - a felfelé való éltéréstől függően - "győzelmi jelentéseket" adhat ki a Jobbik, ezzel párhuzamosan ebben benne lehet egy mérsékeltebben szereplő Fidesz, enyhe(?) csalódottsággal, ami a stratégiákat megváltoztathatja.
A Jobbik már készen áll azokkal a törvényjavaslatokkal, amivel revolverezheti a Fideszt,, ezzel védekező pozícióba szoríthatja, ami nem sok jóval kecsegtet a számára.
A nagy várakozás, az irreális elvárások - amelyeket óvatosan igyekszenek Orbánék hűteni - gyorsan erodálódással fognak járni...
A szalámizós taktika híveinek szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy a Fidesznek ez még csak akkor jött össze, ha "ölelésnyire" meg tudta közelíteni a bekebelezendő áldozatot.
Ez az ölelésnyi távolság a Jobbik esetében az erős pozícionálás miatt csak a vágyálom kategória.

Nagyon nehéz helyzetben lesz a Fidesz , a 98-02-es teljesítmény megismétlése most csak egy látványos kudarchoz lesz elegendő....meg kell mondanom, nem látom, hogy ez Orbánékban tudatosult volna, a választóikban pedig még kevésbé.
Ha rosszul mérik föl a helyzetet, akkor úgy beszaladnak a csőbe, hogy öröm lesz nézni.:)
És ne feledkezzünk el a maszopról sem.
Előbb-utóbb, vagy egyben, vagy szakadva, de túljutnak majd valamilyen formában a bénakacsa-szindrómán és bevált szociális demagógiájukkal balról apaszthatják a kormányt...

Sok ismeretlenes az egyenlet, lehet eső, lehet hó, egy biztos.
Unatkozni nem fogunk az elkövetkező hónapokban....:)

radala 2010.03.26. 10:24:33

szentkoronaradio.com/blog/hun1n1/2010_03_25_akik-elrontanak-mindent-avagy-hogyan-viselkedjel-jobbikos-jeloltkent

Teljesen köcsögök ezek a Jobbikosok nem szavazok rájuk.
Király egy szimpatikus, kedves mosolyú gyerek, aki talán még csak Hökös sem volt.
Ez a Szávay, vagy ki a pöcs ez, meg egy ronda, gusztustalan Hökös. Ez ilyenek pont végtelenszer veszélyesebbek, mint ez a szegény Király.
Hogy utálom én ezt a képmutatást.

tölgyes 2010.03.26. 10:28:56

@namitirok: A fidesznek éppen ezért kell meglépnie a képviselők számának csökkentését..A kormányzati és önkormányzati pozíciók minőség emberekkel való feltöltése csak csökkentéssel lehetséges!Ha leül és számolgat egy kicsit akkor ezt hamar beláthatja.

SztupY · http://sztupy.hu 2010.03.26. 10:29:44

@kalapácstollú: 3%-os hibahatár az azt jelenti, hogy területi esetekben max 6% eltérés lehet, egyéniben meg még ehhez képest is +-3 százalékpont, azaz legfeljebb 12%. Ebbe belefér a kapott eredmény.

Érdekes lenne még azt megnézni, milyen szavazatok kellenek ahhoz, hogy a fidesz annyire nyerjen, hogy az országos listájából ne jusson be senki. Ehhez mondjuk a második helyezett és a harmadik helyezett közt nagy résnek kell lennie.

tölgyes 2010.03.26. 10:30:44

@namitirok: Látom nem ismeri a viccet..amelyik így szól: balra a vallonok, jobbra a franciák.. középen marad Khón és megkérdi: Hát a belgák hová álljanak!

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.03.26. 10:31:40

Mivel sanszos, hogy két friss párt is lesz a parlamentben, szerintem sűrű lesz az a pár hónap az önkormányzati választásokig. Nem olyan előre lefutott lesz az idei, mint az szokott lenni. Szerintem még nagyon nem 2014-re tekintenek a pártok előre, hanem most őszre.

Kenedy1 2010.03.26. 10:33:05

Alapítsuk meg inkább a Magyar Nyugdíjasok Pártját is.

Átfogó,átláható nemzeti program:
- MINDEN pénzt a nyugdíjasoknak

Nincs munka,nincs gazdaság növekedés,nincs fejlődés? -kit érdekel. A nyugdíjas most él,most fogyaszt,most szeretne élni!!

tölgyes 2010.03.26. 10:34:20

@jjulie: Ön még mindig nem tud olvasni. A nem az én dolgom.. azt jelenti, hogy nem az én dolgom. Az elszámoltatás pedig azt jelenti, hogy a 18.000 milliárdról el kell számolni... ez ugye elvárható.. ennyibe került a pekingi olimpia létesítményestől, rendezvényestől...Nálunk meg se olimpia, se fejlődés a pénz mégis eltünt.

jjulie 2010.03.26. 10:34:56

@tölgyes:

a fidesznek nagy keménynek kell lennie, mindenkivel szemben, a sajátjaival szemben is, az lesz? és majd kiderül mennyire fedi a fidesz érdeke az ország, a haza, a nemzet, nemzeti oldal, a polgárok, az emberek és a többi ilyesminek az érdekét, nem beszélve a kb 3 millió fidesz szavazóról

jjulie 2010.03.26. 10:36:40

@tölgyes:

értem, megtanultad felmondani változatlan formában és tartalom nélkül a szijjártót, ok

kalapácstollú 2010.03.26. 10:38:20

@SztupY: ONem tudom, miből generálta a program, hogy egy országos jobbik-mszp azonos területi listás százalékérték mellett Ózdon a szocik ráduplácznak a szélsőjobbra. Az előzetes eredmények (2009), ill. becslések (2010) nem ezt valószínűsítik, inkább egy ellenkező előjelű és talán hasonló arányú eltérést.

szbi 2010.03.26. 10:39:17

A főszöveghez: csakugyan ideje gondolkodni az első parlamenti hónapokon - a pártguruk is ezt teszik. A kampány már egy ideje az apparátus kezében van.
Az MSZP nem írható le. Nagyon-nagyon tapasztalt bozótharcosok vannak ott, aki az MSZMP Fehér Házában kapta a kiképzést annak a túlélési képessége nagyon nagy. A tudás eltanulható, s az ifjútörökök képesek tanulni. Mesterházy köztük a leggyengébb.
Amúgy az a véleményem, hogy az MSZP-t csak egy másik, valódi baloldali párt szoríthatja ki a hatalomesélyes körből. Létrejöttének halovány nyoma sincs: a Kapolyi MSZDP vicc, az LMP nem baloldali tömegszervezet. A rendszerváltozás után a kommunista szervezetek nagyot buktak, a szociáldemokraták pedig megerősödtek.
Kikre gondolok? Francia és német szocik, Clinton demokratái, a brit Blair új balközepe, stb. Mert ne feledjük: 1990 táján a Nyugaton is rendszerváltás volt, bár némileg más típusú mint nálunk. Hosszabb távon ott megvan már a balközép/jobbközép váltórendszer oszloprendje.
A mai MSZP nem politikai alakulat, a ténylegesen politikai törekvések háttérbe szorultak, helyette van a K-európai zabráló mentalitás. Ha AZ tűnik el, az a jó jövő jele.
Mindettől a Fidesz sem mentes. A lényeges különbség: most ki tudtak szűrni jó pár kalandort, s ez megnyugtat. Kormányon le fognak cserélni néhány pártharcost és a szakpolitikusok ereje erősödik. Jómagam ebben bízom. Ha a pártnak kétharmada lesz, a saját bozótot is inkább rendbe teheti, mintha a bizonytalan ogy. többség miatt kellene lavíroznia.
Csak az ne legyen, mint 90 után: a két főerőnek tűnő (MDF, SZDSZ) csapat küzdelme által fölvert portengerben megerősödik a ledöföttnek hitt sárkány.
A következő négy év egyik nagy tétje ez. A Fidesz és a Jobbik eszesebb vezetői remélem hasonlóan gondolkodnak.

[nev] (törölt) 2010.03.26. 10:39:35

a választási rendszer úgy van összerakva, hogy van egy második félidő, vagy akinek így jobban tetszik harmadik forduló, ez az önkormányzati választások. meglátjuk, hogy a fidesz mit fog csinálni addig. az imf-től, és a hedge fund-októl függ itt minden. aki nem vette volna észre pénzügyi diktatúra van, és nem magyarország diktál. és még csak nem is a zsidók. hanem ezek a meseországok.

en.wikipedia.org/wiki/File:Singapore_Panorama_v2.jpg
en.wikipedia.org/wiki/File:Singapore_montage.png

hááááát 2010.03.26. 10:40:58

@tölgyes: És arról is adjanak számot miből épült az M6,M3,M7 hosszabítás,a Megyeri-Hid,az iskolák óvódák fejlesztése,stb.

Ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy azért sok minden fejlödött 8 év alatt, ez nem menti fel öket a korrupció felvirágzásában tett lépéseikben.Nem azt mondom, hogy nem loptak és hazudtak, csak azt, hogy óvatósan a számokkal amikkel itt sok ember dobálózik.Semmilyen konkrét adat nincs erre.
Én pl Orbán Viktornak 30000 Ft adtam kiszes korában, hogy felvegyenek az egyik belső körbe.

Mondok egy nagyon egyszerű tényt.Amikor a zushi,hunvald ellen volt bizonyiték azonnal zárolták a vagyonát.Hagyó miért tudja átíratni az ingatlanjait,miért tudja használni a számláit?Csak tanúvallomások vannak ráadásul azoktól akiket amúgy is gyanúsitanak egy csomó mindennel.Biztos hogy volt mutyizás, kérés, ráhatás a beszerzés mikéntjére, de ezt bizonyitani is kell.Mindez a választás elött!Úgy fog kisétálni a bíróságról mint a Princ.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:42:23

@tölgyes: Nem ,zsidós viccekben gyenge vagyok, Hofin nőttem fel, én balga (nem belga:-)

zarahusztra 2010.03.26. 10:44:20

Csak gratulálni tudok a bejegyzéshez. Ugyan nem minden szavával értek egyet, de legalább nem tűnik részrehajlónak. És ez nagy dolog. Ugyanakkor T.G. így nem lesz kedvenc szakértő a következő rendszerben sem...lehet, hogy nem pályázik erre a szerepre?
Szegény Süveges Gergőt sajnálom-ő a köztévében nehezebb helyzetben van...nem fogja tudni eljátszani az objektív riporter szerepét! Arra azért kíváncsi vagyok, megkérdezi-e a Fidesztől és az MSZP-től a titkosítást, ahogy azt Vonának megígérte?

jjulie 2010.03.26. 10:45:54

@namitirok:

ezt a belga viccet az orbánék verték nagydobra és ők voltak benne a belgák

tölgyes 2010.03.26. 10:48:13

@hááááát: Az se lenne baj.. és ha arról is számot adnának, hogy miért épült dupla áron, miért épültek olyan elemek, amelyek drágák és feleslegesek voltak... miért kellett löszfalba alagút stb. ha már az autópályát említi.., az adóinkon felül elkúrt pénz pedig megint csak tény.
Én 5 milliót adtam magának..:::))) még úttörő korában!

Hagyót is el lehet számoltatni. Ha Orbánnál Kubatovnál megcsinálták a vagyonosodási vizsgálatot, azt meg lehet csinálni Hagyónál is. Mi ebben a baj?????

radala 2010.03.26. 10:48:17

@szbi: Szerintem minden igaz, amit mondasz kivéve az LMP rész.
Nem kell baloldali tömegpárt az MSZP kiszorításához. A Fidesz is kis liberális pártként szorította ki az MDF-et, KDNP-t és múlta fölül az FKGP-t. A pártra szükség lesz a hatalom megtartásához, de a hatalom megragadásához az MSZP felülmúlásához elegendő lehet a puszta lét.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:48:22

@jjulie: Az Orbán=Kohn? Ez új, hogy mik derülnek itt ki?:-D
én eddig azt hittem, hogy dakota felmenőkkel bír...

tölgyes 2010.03.26. 10:49:21

@namitirok: Pedig vannak nagyon jó zsidó viccek. Ez a belgás se rossz..No de most legalább tudja!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:50:04

@tölgyes: Kérem, ismételje meg az átutalást, valami téves címre küldhette!:-P

jjulie 2010.03.26. 10:50:15

@tölgyes: kár ezen rágódni, a játékhoz kellenek gazdagok és csórók és nincs ebben semmi igazságos

tölgyes 2010.03.26. 10:51:12

@namitirok: Ezt eddig nem hallotta?? Orbánnak patája van , szarva, kétágú farka, veri a feleségét, aki nem szül hanem ellik.. ráadásul Orbán még cigány is.Éveken át ez ment az MSZP suttogóban!

radala 2010.03.26. 10:51:58

@Lucilius: Szerintem Martonyi kilőve
inforadio.hu/hir/belfold/hir-342045

Én SL-t látnám szívesen. Ha ö maradna az nagyban bizonyítaná, hogy a Fidesznek nincs baja a demokráciával sem meg a "nehéz emberekkel" sem.

tölgyes 2010.03.26. 10:53:10

@jjulie: Szijjártó még soha nem említette a 18.000 milliárdot. Az meg hogy mennyire lesz a fidesz kemény majd kiderül..

radala 2010.03.26. 10:53:23

@kékszemű...33: Az LMP NEM az szdsz utódpártja.
Ha valamihez hasonlítható, akkor az a 90-es Fidesz.
Abban is hasonlít, hogy az szdsz fiók szervezetének nézik.:-)

hoplita 2010.03.26. 10:53:26

@jjulie:
Ennek a nagy részében egyetértünk.
Olyan struktúrákhoz kell(ene) radikálisan(!) a fidesznek hozzányúlni, ami a halálát jelentheti, hiszen valóban, 8 éves kommunikációja arra épít, hogy vannak csodák, csak rá kell szavazni.
Ez nagyon vissza fog ütni.
A fidesz úgy jár, mint a Bourbonok....még egyszer vissza kell jönniük, hogy így, ebben a felállásban mehessenek a süllyesztőbe...amellett, hogy semmit nem felejtettek, de semmit sem tanultak.
Erre szembetűnő bizonyíték, hogy a 12 évvel ezelőtti nevek vannak előzetesen forgalomban.:DDD
A szalámizós taktikájukról csak annyit, hogy jó eséllyel prognosztizálom, egyben nem ŐK élik túl ezt a 4 évet.

tölgyes 2010.03.26. 10:54:03

@namitirok: Előbb küldje vissza!::))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:54:26

@tölgyes: Sajnos/szerencsére nem oda jártam óvodába...
Ezek közül kell választanom? Kihagynám, nem az én stílusom!

tölgyes 2010.03.26. 10:55:01

@jjulie: Maga így játszik.. ez gazdag az csóró!!!:)

tölgyes 2010.03.26. 10:56:48

@hoplita: Maga is üljön le számolni és rájön: a fidesznek érdeke a képviselők számának csökkentése.. különben úgy jár mint az MSZP, vagy a Jobbik, Vagy az MDF.

hoplita 2010.03.26. 10:56:57

@tölgyes:
A vallonok francia nyelvűek, a flamandokkal kutyultad meg..:DD

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:57:16

@hoplita: De nem is a Jobbik, véleményem szerint!
Amit írsz, annak azért lenne esélye, de egyelőre még egyben tartja őket a .....hatalomvágy esetleg?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 10:59:01

@hoplita: Gyanús volt nekem is, de nem mertem az Urat megcáfolni, mert várom az 5 millát tőle!:-P

radala 2010.03.26. 10:59:20

@kalapácstollú: OK szerintem SL-ben egyetértünk. Igazából csak aggódom, hogy ö már tudja, hogy OV nem öt akarja és ezért ad neki okot.
Igazából nem tudom, hogy mint vakfideszes hogyan bocsájtanám meg, ha nem SL maradna.
Nem mondom, hogy Vizi E vagy Járai nem alkalmas, de SL messze jobb náluk szerintem.

barli 2010.03.26. 11:00:20

@hááááát:
300e forintot, amikor Orbán kiszes volt? Ember, akkoriban harmincezerért kocsit kaptál! Honnan volt neked akkor harmincezred kenöpénznek?
2. Nagyon egyszerü a válasz a hagyó zuschlag párhuzamra: a Hagyó jelenleg parlamenti képviselö mentelmi joggal, a zuschlag meg nem az.

empi 2010.03.26. 11:00:47

Csonka magyari-i felhőőőő...de már a Kárpátalja és Csallóköz vissza tért!! Gábor-gábor...te kis irredenta!! :)))

jjulie 2010.03.26. 11:02:07

@hoplita:

rábasztak, mert nem lehet halogatni, és az a vesztük, ezt írom amióta itt vagyok, fidesznyikek nem örülni, szarkupacot nyer a viktor, ami alá van aknázva, és az aknák egy nagy részét a fidesz rakta oda

azért a jobbiknak is csak a jajkiáltása ok, a megoldásról még csak 0,1-nyi reális elképzelése sincs

másikpista 2010.03.26. 11:03:33

Komolyra fordítva a szót, a parlamenti rendszer sztem nem arról szól, hogy odaadjuk a hatalmat annak, aki a legszimpatikusabb, aztán várjuk hogy valami jó történjen. Kell egy "őrkutya" ellenzéki párt, aki ugat és terelget ha nem úgy mennek a dolgok. Én inkább annak örülnék ha a Jobbik töltené be ezt a szerepet hivatásos forradalmárként, mint az MSZP hamis realistaként. De igazából mindkettő csak a torz állapot fokmérője

szbi 2010.03.26. 11:04:43

@radala: Kell baloldali tömegpárt. A hagyományos baloldali struktúra nálunk még nem bomlott le, jobb egy működő szerkezeti egység, mint egy roncsolt fél-rom.

Magam zöld (politikai) szemléletű vagyok, az LMP-t viszont nem nagyon tudom elismerni annak. Vannak ott jó emberek, meg naiv figurák, de a mélyszerkezet nagyon nem tetszik.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 11:06:44

@másikpista: Tartok tőle, hogy nem lesz őrkutya egyik sem..meglátjuk, hogyan fog élni a Fidesz az alig korlátozott hatalmával, most kiderül(het), demokratikus párt-e vajon!

hoplita 2010.03.26. 11:07:05

@radala:
Nem tesz neked az a bécsi tartózkodás jót, egyre több marhaságot írsz.
Pedig azt hinné az ember, hogy a távolság perspektívával ajándékoz meg.
Hát nem így van, legalábbis a politikában nem.

A bocskai lenne nálad a díszmagyar????
Szíjjártó...?
A pesti srácok örököse...????
Muhahahahahahahahahaha...!!!!!!
De sok mindent nem tucc te..:DDDD
Amit nem ártana, ha ítéletet hoz az emberfia.

szeberenyi 2010.03.26. 11:09:41

úristen, Török Gábor a vállalhatatlanul szar szóviccek müfaja felé kacsintgat: orbánvonala, értitek, Orbán-Vona-la :DDDDDDDDDD

Egy "ismerösétöl hallotta", na persze :))
Gábor, szar vicceket nyilvánosan felvállalni tökösség! :))

elendem 2010.03.26. 11:10:11

@szbi: Elmondanád, miért? Nem piszkálni akarlak, tényleg érdekel!

radala 2010.03.26. 11:11:15

@hoplita: Nem kéne lenézni az embereket. Itt már a kutya nem vár csodát. Szerintem a vizitdíjat is elnéznék az emberek, ha rendesen el van magyarázva és, ha van értelme a spóroláson túl.
Szerintem egy érthető cél csodákra képes.
GyF-fel nem az volt a baj, amit csinálni akart, illetve nem az volt elsősorban, hanem az, hogy tőle SEMMI nem volt elfogadható és hihető.
A másik nagy baj meg az volt, hogy hiába hiszi magát kurva bátornak, a valóságban egy gyáva szar volt, aki folyton csak a népszerűségi adatokat leste. Ha becsukott szemmel, befogott füllel és orral csinálta volna a reformokat, ha dolgozott volna és nem csak ötletel, akkor ma sem ö sem az mszp nem ott tartana ahol tart, hogy az országról már ne is beszéljünk.
Egyszerűen az volt a baj, hogy a szocik, buták, tehetségtelenek és lusták is. Söt ezen felül még végtelenül meg is vetik a "népet". Teljesen ostobák, nem képesek megérteni, hogy az, hogy a politikát úgy kell eladni, mint a mosóport, az nem azt jelenti, hogy a politika azonos lenne a mosópor árulással. Nem tudják, hogy szar mosóport csak egyszer lehet eladni. Soha nem akartak elérni semmit, csak túlélni.
Nyilván Orbán is egy beteg pöcs, de hihetetlen különbség, hogy nem buta és nem tehetségtelen. Ha nagyon patetikus lennék akkor azt mondhatnám, hogy tisztában van vele, hogy a cél nem az, hogy ME legyél, hanem, hogy egy jó ország ME-je legyél. GyF és OV kísértetiesen hasonlítanak látszólag egymásra, de ez kizárólag látszólagos hasonlóság.

másikpista 2010.03.26. 11:12:15

Tuggyátok mi lesz a Morvai Kriszta új neve? Vona Lisa ... hahaha ezt most találtam ki

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 11:14:48

@szeberenyi: Meg kell védjem Gábort, mert én szeretem a rossz szóvicceket!
A la arabul nemet jelent, mármint a tagadószót...így még rosszabb ezen szóvicc, mi?:-P

papika 2010.03.26. 11:15:04

Szerintem ha a Fidesz ennyire keménykedik (én nagyon helyeslem), akkor viszonylag kevés levegő marad majd a Jobbiknak:

www.fn.hu/valasztas2010/20100326/itt_fidesz_listaja/

Nekem amúgy is az a gyanúm, hogy szét fognak esni, túl gyorsan nőtt túl nagyra a párt, és minél több képviselőjük lesz, annál inkább szét fognak húzni. Ha meg kevés képviselőjük lesz, akkor meg az a gyanúm, hogy nekiugranak Vonának. A sok okos (mondjuk a Pörzséből simán kinézem) azt fogja gondolni, hogy ők jobban csinálták volna.
De majd meglátjuk, az én tippem ez.

radala 2010.03.26. 11:15:13

@panelburzsuj: Azt amiről beszélsz azt már kipróbáltuk, azt aki ezt csinálta nem OV-nak, hanem GyF-nek hívják.
OV szobrot szeretne magának, nem tévészereplést. OV nem gondolja, hogy a szobrot megkaphatja saját magától. OV is beteg, de szerintem nem úgy ahogy azt te gondolod.
Meglátjuk hamarosan. Szurkolj, hogy én legyek az okosabb, mert ha nem, akkor te is kereshetsz munkát külföldön.

jjulie 2010.03.26. 11:15:52

@másikpista:

kecskére káposztát, ez jó képlet, kicsit naiv

minden politikust úgy kell oda kuldeni, hogy előtte ezerszer szájába rágni, hogy "tudom te rohadék hogy nagy kurva vagy, nagyon vigyázz mert figyellek" és valóban figyelni kell az összes rohadékot

empi 2010.03.26. 11:16:53

@Sportlövő: honnan veszed?Szerintem a név nélküli kommentelés hasonló műfaj mint a besúgás az 50-es években.
Tényeket,bizonyítékokat várunk.
Tisztelettel.

radala 2010.03.26. 11:18:01

@jjulie: Soha nem vagy te belga.

chelsea.hu 2010.03.26. 11:18:31

A hogyan továbbról én azt gondolon, hogy a Fidesznek csupán egyetlen problémával kell szembesülnie. Ez az egyetlen pribléma a következő: kormányozni kell az országot.
Teljesíteni kell a legfontosabb elvárásokat az ország finanszírozhatóságát illetően!
-a pénzügyi befektetők által elvárt pálya tartása
-makromutatatók betartása
-nagy rendszerek átalakítása (sok-sok ütközés)
-stb. stb.
A szavazótábor viszont -elsősorban- az elmúlt 2-4 év igéreteinek és követeléseinek betartását fogja elvárni.
Vajon elég lesz-e a jelenlegi támogatóinak az, hogy " arért nem tudjuk az igéreteinket, követeléseinket teljesíteni, mert a vártnál sokkal rosszabbak a mutatók".Megjegyezném: amikor a Fidesz a legtöbb igéretét, követelését felsorolta az ország mutatói a jelenleginél sokkal rosszabbak voltak (ebben mind a magyar, mind a külföldi közgazgászok egyetértenek a 29 közgazdászt kivéve)
Bizony nagyon sok szavazó szembesülni fog a ténnyel, hogy Gyurcsány után Orbán " sem bontotta ki a teljes igazságot"
Szerintem már most elkezdődööt a felkészülés a 2014-es választásokra - melyik párt válthatja a Fideszt?
Amíg Orbán és Gyurcsány a parlamenti székeket koptatja, addig sajanos Magyaroszágon az ország érdekeinek megfelelően nincs kiegyezés, ez kiegészülve még a Jobbikkal, és egy sokkal élesebben alkalmazott retorikával.
Szeretném megkérdezni a fidesz-tábort, hogy ők egyáltalán mire számítanak az elkövekező években?

jjulie 2010.03.26. 11:19:36

@radala:

mikor szoksz már le arról hogy orbán a megváltó magyarországnak, és magyarország egyetlen lehetséges útja a sikerhez, hogy orbán viktor a miniszterelnöke?

beszarás, 2010-ben élnek még emberek akik egy politikust így tudnak ajnározni

részvényes vagy a fidesz rt-ben?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 11:19:46

@jjulie: Vigyázat, idézek:
"Pelikán: Az ellenforradalmár, nyilas, fasiszta bandát ütni kell.
Börtönőr: ... ütni kell."

A Vona Lisa azokra Vona tkozik, akikre gondolok?
A morva öreganyjuk térgye kalácsát, hogy mik derülnek ki itten!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 11:21:46

@chelsea.hu: Ajjaj, félek, hogy igazad lőn! És ebbe (is) belebukhatunk, mindannyian, nem csak a fijjúg!

jjulie 2010.03.26. 11:22:32

@radala:

ezt az idiótaságot is beültették a fejedbe bónuszként mikor a fideszhályogot felhelyeztetted?

másikpista 2010.03.26. 11:22:45

@jjulie: Ez jó, csak ha az elmúlt időszakot nézed, akkor látod hogy nem ért semmit. Qrcsány hazudott, mindenki tudta ezt, ő is tudta hogy mindenki tudja, és mi lett a vége? Eladta dupla CD-n a hazugságát 1000 forintért

radala 2010.03.26. 11:25:18

@hoplita: Nagyon nagy összegben mernék fogadni (úgysem kell soha kifizetnem), hogy a Jobbik 2014-ben fele akkora lesz, mit idén.
Majd meglátjuk, reméljük török gábor is megéli még ezt:-)
@szbi:Azt értem, hogy a Fidesznek nem kellett jobboldali tömegpártot legyőznie, mert nem volt igazán. De szerintem az mszp sincs már olyan nagyon. Persze tévedhetek.
Szerintem teljesen mindegy, hogy egy párt mi, egy párt az, amit gondolnak róla, egy pártról az emberek azt gondolják, amit szeretnének.
De ezt is meglátjuk. Szerintem 2014-ben teljesen függetlenül attól, hogy mit mond az LMP illetve a Jobbik csupán csak a természet törvényei alapján az LMP legalább 30-ig erősödik a Jobbik 10 alá csökken. Ha nem így lesz, akkor sem én tévedtem:-), hanem a körülmények lesznek drámaian mások.

barli 2010.03.26. 11:25:25

@empi, @Sportlövő
Arról még nem hallottam sehol, hogy van e forgatókönyv arra helyzetre, ha a jobbik mondjuk 10-15%-ot ér el, és választási csalást kiáltva barrikádra hív. Simán el tudom képzelni, hogy elfoglalják legalább a hidakat

jjulie 2010.03.26. 11:25:58

@másikpista:

nem igy lettek odaküldve és most sem így lesznek odaküldve, ez a ciki

a magyar választó ingyen adja a szavazatát, és csodát vár érte

persze hogy ezt igérnek, ha erre van igény

Kalmár 2010.03.26. 11:26:35

Arra számítok, hogy a Jobbik tartósan 15% körüli pártként megragad a palettán. Most szerintem túl van pozicionálva az elképesztő kormányzási botrányok miatt.

A Fidesz dettó. Gondolom most a csúcson lehet. Itt, sok múlik azon, hogy an nyúlnak az égető bajokhoz. Korrupció, cigányság, adórendszer, adósság, növekedés.(nem feltétlenül ebben a sorrendben) A népszerűség csökkenés mértéke ettől függ, jó esetben 40% körül ellehet a következő 1-2 ciklusban.

A Szocik szétcsapták magukat teljesen. Hiában vannak fej-fej mellett a Jobbikkal ez virtuális erő. Ahogy vége a választásoknak elszbadulnak bent a feszülő ellentétek.
Jóstehetség kellene megmondani ki emelkedik ki Főnixként a tűzből. Mégis azt gondolom, van igény egy szocdem tipusú pártra. 30% körül.

A liberálisok képviseletének átvételére az LMP-nek van esélye, így, hogy kigolyózta magát az MDF, megnőtt az esély a bejutásra. Ha így lesz akkor a liberális gondolkodók feladva minden eddigi elkötelezettséget, csatlakoznak az LMP-hez.
Ilyenek. Hiszen ez az individualizmus az egyik jellemzője a liberóknak. Az erőssebb kutya...
Milyen furcsa, hogy szinte senki nem tudja ki a fene az LMP igazából, és mégis esélyes.

Ja, el ne felejtsem, az is lehet, hogy még csak nem is hasonlóan alakul.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 11:28:24

@chelsea.hu: csodára nem. hanem arra, hogy az elmúlt évek balfaszságai visszaszoruljanak, eltűnjenek, ahogy a dilettáns kormányzási stílus is. az elájulós szóvivői tájékoztatók, a buta beszólások, arab terroristázás, öregecskedő feleségek, sintértelep stb. stb.
Normál kormányzási kommunikáció, nyugodtabb közállapotok. Egy a lényeg. Amilyen az elmúlt 8 de főleg a gyurcsányi évek többet soha. Ennyi az elvárás.

Vénveterán 2010.03.26. 11:28:32

@papika: Majd meglátjuk, hogy tényleg elkezdik-e! És ugye ezek csak töredékei a kényes ügyeknek! (Ott van pl. a strabag ügy amiről nagyon hallgatnak, mióta a MN főszponzora lett stb.)

Egy érdekes új kezdeményezés(egy külön munkacsoport létrehozása), egy olyan területről, amire a többi pártnál nem sok utalást látok sem a programban, sem a fontosabb célok között, pedig talán az egyik legfontosabb dologról, a népesség csökkenés megállításáról van szó!
jobbiktv.hu/index.php?p=watch&id=165

török gábor 2010.03.26. 11:29:30

@namitirok: álmosság miatt lett álkapocs az állkapocs.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.26. 11:30:08

@barli: Ne fesd a Jobbikot a falra, még lemászik onnan!

Négy év nagy idő, mostanában felkavarodott az eddigi állóvíz, nagyon nagy változások lehetnek még itt, már őszre sem fogunk ráismerni a közvélemény-kutatások eredményeire, én ezt jóslom!

jjulie 2010.03.26. 11:30:08

@chelsea.hu:

arra, hogy a fidesz megcsinálja nekik amit a meggyesi meg a gyurcsány igért

radala 2010.03.26. 11:31:21

@jjulie: Sokkal előrébb lennénk a vitában, ha te csak annyira lennél belebuzulva GyF-be, mint én Orbánba.
Rohadtul nem mondom, hogy OV bármennyire jó arc lenne. Pokorni, Kósa sőt Szíjjártó is kiváló Fideszes ME lenne. De nem lesznek, mert ott van OV. Arról beszélek, hogy bár OV is egy GYF, de annál azért kicsit másképp beteg. Kurvára nem istenítem OV-t, ami már csak annál is biztosabb, mert SOHA még emberre jót nem mondtam, és erre a jövőben is gondosan ügyelni kívánok :-)

cambridge.on 2010.03.26. 11:34:47

@tölgyes: A 2/3-os csökkentésen ledöbbentem, ilyet eddig senki nem javasolt. Ez is egy, a véletlen elszólások közül?
Így érhető el a legjobb esetben a Fidesz 100%. Felrémlik a régi jó MSZMP 100%.
Az önkormányzati képviselők létszámát csökkenteni kell, ebben mindenki egyet ért. Az eddigi ismereteim szerint a Fidesz a fűnyíróelvet javasolja. Tényleg csak ennyire telik a Fidesztől, vagy ez csak a Budapest büntetésének a melléterméke?
Igen, lehet kezdeni a népszerű elszámoltatással a kormányzást, ebben benne van az ellenzékkel való leszámolás lehetősége is. Dupla haszon.
Szekrény takarítás és ehhez hasonlók, mind a Jobbik kedvére valóak. Okkal mondhatják, teszik mert mi kikényszerítettük.
Ezekkel nem lehet kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából.
A gazdaság helyreállítása lehet a megoldás. Ebben a gazdasági helyzetben valóságos csodával lenne határos ha sikerülne. Nem kicsi jelenleg a csodavárók tábora.
Szerintem igaza van Török Gábornak. A Fidesz, tetszik nem tetszik, napi jelleggel mocsárharcot lesz kénytelen vívni a Jobbikkal!

Olvastam a javítást a 2/3-ról.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 11:35:15

@Kalmár: ezzel egyetértek, ez valószínűsíthető.

radala 2010.03.26. 11:36:58

@jjulie: Nem azért kell panelburzsujnak szurkolnia, mert OV jó ME lesz, hanem mert OV lesz a következő ME bármi történjen is. Ha meg már így alakult, akkor mindannyiunk közös érdeke, hogy nekem legyen igazam és minél különbözőbb legyen GyF-töl. Ha OV olyan, mint GyF, akkor Vona a következő. Akkor aztán tényleg nem lesz hova állnia a belgáknak.
És akkor talán már lesznek is belgák, ma még csak magukat belgáknak nevezők vannak.

panelburzsuj 2010.03.26. 11:37:57

@radala:

Én csak a marketingoldalát pedzettem, amikkel a valóban elkerülhetetlen mélyszerkezeti változtatások (versenyképesség növelése á'la Bokros) kínjairól el lehet egy picit terelni a figyelmet.

A GyF párhuzam nem rossz: egyszer csak ki fog derülni, hogy ő maga nem mert műteni, vagy a pártja helyezte kilátásba a menesztését, ha nagyon úrra lesz rajta a nemzetmenthetném.

Mert OV ugyan sokkal inkább "gazda" (Tisza/Bethlen) a maga szemétdombján, mint GyF, de ugyanakkor önmaga szobrának sokkal inkább foglya, mint a higanyvonaglású. Azaz: OV nem lehet BÁRHOGYAN sikeres, csak meglehetősen nagyszámú, már visszavonhatatlanul rögzített peremfeltétel gyűrűjén belül.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.03.26. 11:43:11

Érzésem szerint továbbra is korrekt az a megállapítás, hogy Magyarországon a radikális jobboldal stabil bázisa 5% alatt van.

A jobbik valóban radikális párt, és alaposan beszorította magát a radikális sarokba: aktivistái, országos szervezete akkor épült ki, amikor a Gárdát létrehozták és cigányellenes, zsidóellenes szlogenekkel tették magukat ismertté.

A népesség legnagyobb része számára érték a stabilitás és a rend, és ezért aztán a radikális pártoknak mindig magas az elutasítottsága. A jobbik azért válhatott az utóbbi 2 évben népszerűvé, mert jelenleg minden szinten rendetlenség és fejetlenség van az országban. A rendteremtés pedig olyan erős jelszó, hogy a válság és a káosz miatt frusztrált emberek ebbe a jelszóba (és az ezt leghangosabban képviselő, egyszerű és érthető megoldásokat hangoztató pártba) belelátják a vágyaikat.

Azt gondolom azonban, hogy ha egy tényleges és megvalósítható program és cselekvőképes kormányzat megteremti az áhított stabilitást és rendet, a jobbiknak ez a fajta vonzereje mérséklődik, előtűnnek a foltjai és taszító radikális hangneme.

török gábor 2010.03.26. 11:44:32

@szeberenyi: én szívesen felvállalnám, de nem akarom sérteni a szerzői jogokat :)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.03.26. 11:44:38

... tehát a "mi lesz utána" kérdésre az az én válaszom, hogy a jobbikkal szembeni legeredményesebb stratégia: a határozott és aktív kormányzás.

aliglajos 2010.03.26. 11:45:05

A Fidesz lesz az első párt, amelyik használhatja az új magyar időgépet: kormánypártként beleül, és rögtön szembetalálkozik ellenzéki önmagával.

[nev] (törölt) 2010.03.26. 11:45:37

@panelburzsuj:
magyarország a külpiacoktól, a külgazdaságtól függ. a kérdés az, hogy az unióval a magyar elnökség alatt mi történik. török gábor elemzése ott hibádzik, hogy szokás szerint figyelmen kívül hagyja ezeket. a legfontosabb kérdés az ország számára most talán ez.

kaktusztea 2010.03.26. 11:46:31

Szerintem az egyik legfontosabb kérdés, ami 1:1-ben megmutatja, hogy Ovi ugyanott folyatja -e, ahol 2002-ben abbahagyta:
Pintér "Maffiózó" Sándor lesz -e újra a belügyminiszter...?

kalapácstollú 2010.03.26. 11:46:36

@radala: Járai annyira sem alkalmas, mint Mádl volt. Erős pártkötődésű ember nem alkalmas KE-nek.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 11:51:00

Oh, látom a Jobbik-maszop ármádia megérkezett...

Az a baj, kedves radikálisok, hogy lassan többet hazudtok a kommereknél...
Először is, állandóan különböző fideszes belső kutatásokra hivatkoztok, miszerint már régen nem az a kérdés, hogy lesz-e 2/3, hanem, hogy a rendes többség meglesz-e.
Kérdés: Ti mégis mi a szart tudtok a Fidesz belső kutatásairól?
Netán feltörtétek a szerverüket, vagy lehallgattátok őket. esetleg valamelyik vajákos hentesetek megigézte Viktort, és a varázsgömbbe megjelentek az április 11-ei eredmények?
Uh, hát ez esetben le a kalappal, igaz, eddig is tudhattuk, hogy a Viktor, és komplett Fidesz-tábor semmilyen vonatkozásban nem érhet fel a Ti tiszta, és feddhetetlen erkölcseitekhez...

Elég, ha csak a Szávay Börnit nézzük...
Egyébként ő nem egy HÖK-ös, hanem ő az ELTE-BTK volt elnöke (azóta is ő az úr a háznál, csak hát kell adni a látszatra is ugye...). S hát igen, aki ismeri, az tudja, hogy azok a képek, amelyek tegnap napvilágra kerültek, nem hazudnak... ő tényleg egy csúnya, otromba, súlyos alkoholproblémákkal küzdő nyomorék... annyit egyébként azért hozzátennék, hogy eszméletlenül nagy hibát követett el, aki ezeket fotókat felrakta a netre... ezzel szerintem csak reklámot csinált neki... pedig a stílusa és a képességei előbb-utóbb úgyis oda juttatták volna, ahová való...
Szóval, kedves jobbikosok, legjobb esetben is kaptok 17-20%-ot, oszt' a lufi kipukkan, ti meg visszamehettek a bölcsibe anyázni... szép lesz. Cipőt a cipőboltból.

pirxx 2010.03.26. 11:51:10

@kalapácstollú: húú, Mádl-t már el is felejtettem. Kirázott a higeg.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 11:51:35

Ha fideszék győznek akkor állítólag a hősök terére fel lesz állítva viktor 50 méter magas arany borítású szobra, és az embereknek négykézláb kell előtte alázkodni.
Emellett minden közintézményben és lakásban a fidesz vezetők huszárruhás festményeit és szobrait kell kiállítani.
Aki nem teszi azt a dunába lövik vagy koncentrációs táborba szállítják.
debrecenben már elkezdődött, ott már kötelező kósa lajos fetményei és szobrai előtt csúszni mászni a pórnépnek.

kalapácstollú 2010.03.26. 11:51:54

@papika: Lázár János fideszes országgyűlési képviselő közölte: "Ez csak a kezdet, és nem a vég."
Vajon ez fenyegetés volt vagy megnyugtatás?
:)))

radala 2010.03.26. 11:52:24

@Vénveterán: Kétségtelenül impozánsabb:-)
@panelburzsuj: "OV nem lehet BÁRHOGYAN sikeres, csak meglehetősen nagyszámú, már visszavonhatatlanul rögzített peremfeltétel gyűrűjén belül. "
Ez kétségtelenül igaz. Nem tudom te mit gondolsz ilyen peremfeltételnek. De ha azt érted alatta, hogy nem csinálhat vizitdíjat, nem emelhet gázt, nem vezethet be ingatlanadót, akkor abban nem értünk egyet. Ez szerintem teljesen csak a marketing része a dolognak, én nem háborodnék föl, ha az amúgy jó mosópor sárga és nem kék, mint azt ígérték.
Egy biztos és ez baj is. OV nem csinálhatja meg azt a "polgári Mo-t", amit én is szeretnék. Nem Mo lesz az ahol a közeljövőben drogot liberalizálnak, ahol az ME szívesen látott vendég egy buzifelvonuláson stb.
OV nem utánozhatja Hollandiát, pedig én szeretném. De annál jobban utánozhatja mondjuk Ausztriát. Látszólag, kívülről nem egy nagy perspektíva, de szerintem osztráknak lenni jó. Nem olyan kúl, mint hollandnak lenni, de azért még mindig böven elviselhető:-)

kalapácstollú 2010.03.26. 11:52:36

@papika: Lázár János fideszes országgyűlési képviselő közölte: "Ez csak a kezdet, és nem a vég."
Vajon ez fenyegetés volt vagy megnyugtatás?
:)))

CSENDES 2010.03.26. 11:52:42

@radala: De mint ma megtudhattuk a Szávay kép az már korábban készült, s azóta "megtért" ezért irreleváns a dolog Duró Dórika (a tegnapi topon lévő téma a hölgyről) szóvivő asszony szerint.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 11:54:02

ja, és a lényeg:
április 12-én viktort esztergomban mindenmagyarok királyává koronázzák!!!

kalapácstollú 2010.03.26. 11:54:08

@Valaki1: Persze, hogyne. Biztosan újra bevezetik a ius primae noctist is (magyarul: a kamara baszna).

/Elnézést! :)/

Glenarvan 2010.03.26. 11:54:44

Üdvözlök Mindenkit ezen a szeles napon!

Abban biztos nincs Közöttünk vita,hogy a következő ciklusban- bárki legyen kormányon-,el KELL kezdenie kormányoznia,de profi módon!
Szinte mindent más módon kell csinálni!Nem lehet úgy megszorításokat bevezetni,hogy közben szétlopják a nemzeti vagyont!Nem lehet SEMMIT úgy irányítani,hogy felelősséget nem vállal az adott vezető!(Mindegy,hogy politikai vagy szakmai!)
Példát kell mutatni/statuálni!
Rengeteg dolog vár elintézésre,nem sorolom,mindenki tudja.De SEMMI nem fog sikerülni,ha a politika nem tudja magát hitelessé tenni,nem reformálja meg saját magát!
Kevés lesz másokra mutogatni,felelősséget tologatni!
Eredményeket kell felmutatni,mert fogy az idő és a türelem!

radala 2010.03.26. 11:55:02

@CSENDES: Ha majd nem az ivástól hanem a HÖKösségtöl tér meg, akkor esetleg:-)
Amúgy, az ivással semmi bajom, az arcával van bajom.

nestrot10 2010.03.26. 11:55:03

Hogy mi lesz ez után??? Hamarosan jön az ORBÁN TAKARODJ!!!!!!!

CSENDES 2010.03.26. 11:55:43

@Kenedy1: Mond az neked valamit, hogy 10 % nyugdíjjárulék? No ennyit vontak tőlük munkaképes korukban. Mert azt mondták nekik, hogy majd ebből lesz a nyugdíjuk. Azért ezt is megérthetnéd. Mert gondolom nem vagy nyugdíjas.

nestrot10 2010.03.26. 11:55:54

Persze,.... egy Orbán temetés tenne igazán jót az országnak:))))

cambridge.on 2010.03.26. 11:56:24

@radala: Ez tetszik. Férfias életszemlélet: ha igazam van,akkor igazam van. Ha nincs, akkor sem én tévedek, a körülmények változtak. Coool..
@colosgirl: A Gyurcsány évek soha nem jönnek vissza, az a hajó elment.
Azoktól várni nyugodtabb kormányzást, akik az utcai politizálást rászabadították Budapestre, nem vall következetességre.

papika 2010.03.26. 11:56:33

@kalapácstollú:
Hát téged fenyeget vagy megnyugtat?

radala 2010.03.26. 11:57:00

@kalapácstollú: Járai pártkötödése gyengébb, mint SL-é lévén soha semmilyen pártnak nem volt tagja.
Mondjuk Göncz Árpádnál mindenki alkalmasabb, szóval Járai is.
SL viszont mind közül a legalkalmasabb.

másikpista 2010.03.26. 11:58:10

@jjulie: Normálisan a média feladata a hatalom civil kontrollját elvégezni, de az elmúlt években ez is csak hézagosan működött. Mostanában mintha jobb volna a helyzet, és lám meg is kapta a média az US külügytől a kritikát hogy túlságosan ellenzéki. Ennyire lehet számítani a demokrácia importjára megoldásként

panelburzsuj 2010.03.26. 11:58:14

@[nev]:

A magyar EU-elnökség és a magyar külpiaci sikerek csak nagyon lazán kapcsolódnak egymáshoz. Jó hírnevet, ismertséget lehet szerezni egy jó elnökséggel, azaz az országmárkának jót tehet (persze rosszat is, ha elcsesszük), de a magyar temékek kapósságát ez nem fogja automatikusan, és pláne azonnal megnövelni.

Martonyi bajszáért nem fogják megrohamozni a norvégok a tiszatavi vízibicikli-kölcsönzőket.

tevevanegypupu 2010.03.26. 11:58:40

@jjulie:
Az elmult nyolc (sot 12) ev utan nem ugralnek annyira Orban ellen. Lehet termeszetesen utalni es eredmenyeket kovetelni tole, de ha valaki "eredmenycentrikus" (hihi) akkor talan eloszor nezzen korul masoknal, aztan johet a fidesz es a kdnp.
Nagyon kedvelem a bekepzelt es folenyes kritizalokat, akik valami fennsobbrendusegi erzestol athatva elegedetlenkednek olyasmivel, ami ugyan nem felel meg tokeletesseg-igenyenek, de megis magasan felette all annak a szomoru eredmenytelensegnek, sot bunos hulyesegnek es hozza nem ertesnek, amit viszont jogosan lehetne kritikaval illetni.

szbi 2010.03.26. 11:59:06

@radala: Nem a fidesz versus tömegpárt a lényeg, hanem az, hogy az MSZP-t szerintem csak egy új, baloldali (szocdem?) tömegpárt szoríthatja ki a helyéről. Ez a nemzet érdeke. Az MSZP kufárcsapatát másként nem lehet elintézni. A következő négy évben ez megtörténhet, de csak természetes fejlődés útján. Állarcpártok már szép számmal voltak az elmúlt húsz évben - haszon és különösebb kár nélkül.
LMP: én kétkedő vagyok.
Jobbik: nem tudom mi lesz vele 4 év múlva, a prolik eltűnhetnek de át is vehetik a vezetést. Így nem maradhat.
És: a Fidesz koránt sem egységes, megeshetnek tréfás esetek.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 11:59:57

@kalapácstollú:
pedig ha a fidesz győzelem után még életben akarsz maradni jobb ha megtanulsz hajlongani és a két kezedet ütemesen egymáshoz verve azt mondogatni:
ÉLJEN VIKTOR, ÉLJEN VIKTOR!!!

Mint említettem debrecenben már kósára ez megy, persze mivel nincsenek hatalmon még ezért a haláltáborok nem nyíltak meg (ami késik nem múlik), így csak egzisztenciálisan vagy nulla és csak apeh ellenőrzést kapsz debrecenben ha nem hajolsz elég mélyre kósalajos szobrai és festményei előtt.

chelsea.hu 2010.03.26. 12:01:19

@kalapácstollú: Teljesen természetes, hogy a visszaélésekért be kell nyújtani a számlát.
Be fogják illeszteni a kirakat-kormányzásba, és haladnak a szigorú fiskális vonalon.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 12:04:30

@cambridge.on: felesleges bármit is adni, szoftosan már működik a fidesz rendezvényein, önkormányzataiban, debrecenben meg a próbaterep van.

de mint említettem csak akkor tudják élesben ha hatalomra jutnak, ezért akarnak 2/3-ot.

nemtom hallottál-e a JELVÉNY TÖRVÉNYről?

mindenkinek viktor képét kell jelvényen hordania majd a szíve fölött, vagy koncentrációs táborba zárják...
van már ilyen, nem én találtam ki.

kalapácstollú 2010.03.26. 12:05:12

@chelsea.hu: Én csak a mondat kétértelműségén élcelődtem. ;)

CSENDES 2010.03.26. 12:05:54

@tölgyes: Elnézést kérek, hogy bepofátlankodok, de ehhez az érdekügyhöz szeretnék hozzászólni. Mit fognak ehhez szólni azok a képviselők, akik egyben polgármesterek is, és mit fognak szólni azok, akik csak képviselők? Na ebből lehet szakadás.. Szerintem.

papika 2010.03.26. 12:06:29

@szbi:
Szerintem ezt nem lehet ám így kategorikusan kijelenteni, hogy csak egy balos tömegpárt veheti át az mszp helyét. A lengyeleknél nem vette át senki a baloldali tömegpárt helyét, hanem megszűnt ez a kategória, Szlovákiában meg vagy 15 évig nem volt jelentős balos párt, aztán lett a Smer, de az is nacionalista-baloldali párt.

radala 2010.03.26. 12:07:59

@szbi: "Szerintem teljesen mindegy, hogy egy párt mi, egy párt az, amit gondolnak róla, egy pártról az emberek azt gondolják, amit szeretnének."
Magamat idézem:-)
Szerintem az mszp megszűnt. Múlt idő. Ez a tény automatikusan föl fog emelni egy pártot. Ha nem történik semmi, akkor ez a párt az LMP lesz. Ezt akartam mondani. Nem azért, mert ö áll legközelebb az mszp-hez, hanem mert öt hiszik az emberek arra a térfélre. A jobbik nem tudja átugrani a Fideszt és odakerülni. Teljesen mindegy, hogy a programja mennyire balos.
Szerintem a Fidesz az már olyan egységes, hogy ihajj. Mindenkit egyesével OV lecsekkolt, hogy szereti-e öt.
Persze lehet változás a világban. De mint mondtam, nekem akkor is igazam lesz:-)

kicsi11 2010.03.26. 12:10:12

Orbán Viktornak igenis szüksége van kontrollra, mert önkontrollja sajnos nem nagyon van.

panelburzsuj 2010.03.26. 12:10:50

@radala:

A peremfeltételekről összesítve azt mondanám: nem szállhat le a nemzeti ezazamazból összerakott talapzatról. Nem mondhatja, hogy francba a vitézi telkekkel, járásnyi téeszek foglalkoztatási kötelezettséggel, vagy tőkebefektető francia borászatok sokkal inkább kellenének. Nem mondhatja, hogy fulladjonmegtőkéslászló, lehetőleg mámamég ... Nem mondhatja, hogy némelyik komenistával sokkal kellemesebb együtt önkormányozni, mint a csíkosnyakúakkal.

Ilyesmik. Plusz amit te mondasz: zéró életmód-liberalizmus.

Vénveterán 2010.03.26. 12:11:37

@kalapácstollú: Hát nem tudom érdemes-e a fidesznek nagyon belemerülni a bkv ügyeiben, de vannak olyan hangok(egyenlőre még megkérdőjelezhető a hitelességük), hogy Simicska Lajos és Nyerges Zsolt(Viktor legbelsőbb körébe tartoznak) neve is felmerült.
De ha igazak is, ezt a választások előtt aligha fogják beharangozni a médiában, mert ezzel könnyen elúszhat még az egyszerű többség is a fidesz számára, sőt...

[nev] (törölt) 2010.03.26. 12:12:27

@panelburzsuj:
külpiacokon a külső gazdasági környezetet értettem. orbán jobban függ az olajártól, mint mondjuk a jobbiktól, meg pörzse sanyitól.

CSENDES 2010.03.26. 12:12:41

@radala: Nem is cél a ME-ség. A cél a megkoronázása és vagy államfővé tétele, persze tejhatalommal, ehhez bizony jól jön a kétharmad is, meg az Alkotmány "megreformálása" is.

CSENDES 2010.03.26. 12:13:52

@másikpista: Ez majdnem olyan jó, mint a TG-s vicc.

cambridge.on 2010.03.26. 12:14:58

A Jobbik népesség növelési munkacsoportot hozott létre...
Na,végre valami nekem való!
Ebben én is részt vennék, hol lehet jelentkezni?

Török Gábor rajongó 2010.03.26. 12:15:46

Ajánlom minden kedves olvtársnak Török Gábor: A magyar politikai rendszer c. kitűnő könyvét. Aki szeretne többet megtudni hazánk demokráciájáról és kicsit "szakértővé" válni mindenképpen vásárolja meg! Amíg van belőle a készleten.
Bestseller esélyes!

kalapácstollú 2010.03.26. 12:15:55

@cambridge.on: Hát, én megírtam, hogy ius primae noctis...;)

chelsea.hu 2010.03.26. 12:18:07

@radala: A frakció természetesen egységesen mindenben támogatni fogja. De mi lesz a szavazótáborral?-emlékezzünk csak arra, hogy Gyurcsány alatt milyen gyorsan elolvadt a tábor, miután kiderült, hogy egészen mást tesz, mint amit igért.Az őszödi beszéd a tábor amortizálását csak felgyorsította.

CSENDES 2010.03.26. 12:18:30

@jjulie: Az fidesz Zrt már (zártkörű részvénytársaság)

cambridge.on 2010.03.26. 12:20:37

@Valaki1: Mit tegyek, ha nekem nincsenek jobbágyaim?

jjulie 2010.03.26. 12:21:39

@tevevanegypupu:

ha jól értem ne legyek kritikus az orbánnal mert van aki nagyobb fasz mint ő?

nyerjen a most a fidesz ok, de attól miért ne legyek igényes velük szemben?

miért lehet valaki nem igényes egy politikussal szemben? talán valami plusz személyes nyereség fejében? téged milyen plusz nyereséghez fog juttatni a fidesz? részvényes vagy a fidesz rt-ben?

Best_In_Class 2010.03.26. 12:21:48

@cambridge.on: ha már a lendvaiildikónyakóistvángyurcsányi toposzoknál tartunk, akkor menjünk vissza az utcai politizálási "ősbűn"-ig: a taxisblokádot az szdsz és a joviális gönczárpibácsika szabadította rá a "Köztársaság"-ra - csak akkor éppen ez a ribillió jól jött az ún. köztársaságvédelmezőknek
ugye, ugye :)

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 12:21:52

@Valaki1: igen, szerintem is igazad lehet, de sajnos már elkéstél, a végzeted utolér.

Most már hiába tapsolnál, jön a gonosz Patás, és tudja ki vagy.

Jönnek a köztéri akasztások, kivégzésed előtt Semjén tiszteletes mond gyújtó hangú szónoklatot, és személyesen Kövér Laci rúgja ki alólad a sámlit.
A halál beálltát Mikola doktor állapítja meg, a temetésedről pedig maga a villásfarkú gondoskodik.

Mindeközben beindulnak a gázkamrák, csak az úszhatja meg a szörnyű halált, aki tudja a Székely Himnusz összes versszakát... visszafelé.
Az utcán vérfürdő, a jobbik szívlapáttal üldözi a zsidókat, égnek a zsinagógák, és kicsiny, metélt farkincák hevernek a Dob utcában szerteszét.
Megdörren az ég, amikor a Patás világgá kiálltja, mostantól minden magyar (mi más?) anyának kötelező lesz öt gyereket szülnie, és Ráhelnek, Gáspárnak, Sárának, Rózának, és Flórának kell őket hívniuk... ebben a sorrendben.
Minden szocialistát, és liberálist karóba húznak, a karókat maga Makovecz Imre tervezte, mindezt persze csak azért, mert a gonosz Fidesz támogatja a kis és közepes vállalkozásokat.
Ennek megfelelően kiűzik a multikat, a cigányoknak dolgozniuk (Te jó ég...) kell, ha mást nem nekik kell a zsidókat a Dunába lőni, a cipőiket fizetségképpen megtarthatják.

Hát igen, borzalmas világ következik...
Azért remélem, az OPNI-t újra megnyitják... rémisztő abban a tudatban élni, hogy azóta is szabadon kószálsz... Te hülye elmebeteg.

cambridge.on 2010.03.26. 12:22:42

@kalapácstollú: Sorry,ezt tőled akartam kérdezni!
Mit tegyek ha nekem nincsenek jobbágyaim?

jjulie 2010.03.26. 12:24:09

@CSENDES:

jogos, erre figyelhettem volna, de amikor kihúzták nálam a gyufát ezt nem éreztem

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 12:24:22

@nestrot10: pont ez nem fog jönni, nevető harmadik lesz a fidesz a ciklus alatt, hiszen a jobbik lufi pukkan, lehet akár pártszakadás is. el lesznek foglalva magukkal, ahogy a szocik is. ha lmp bejut az meg még súlytalan. ha megtalálja magát, inkább a fidesz kormány külső támogatása lehet majd nekik. inkább jobbosok. az elnökválasztásnál is megmutatkozott már ez az egység, és inkább hozzájuk vannak közelebb, szerintem a fidesznek még van is némi köze az lmp megtámogatásában. ugyanis kell a liberálisabb rész is a fidesznek.
a kormányzás ha lesz 2/3 ha nem kényelmesen meglesz.
szocikat sem sokat érdekelte a folytonos támadás. retorika szintjén lehet erős tűz alatt lesznek, de a kormány mandátuma, befolyása miatt csak pálya széli kiabálók lesznek.
más a pártrendszer. itt nem lesz erős, befolyásos ellenzék mint a szociknak volt. parlamenti, bizottsági helyek médiabefolyás döntő többsége a fidesznél lesz.
ezért írtam a nyugodtabb kormányzásról.

CSENDES 2010.03.26. 12:25:19

@radala: No hát pdig biztosan különbözik a tökmag a létrától.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 12:25:27

@jjulie: Ok, csak mondjuk jó lenne, ha a szoclibekkel is egy "kicsikét" igényesebb lennél...

panelburzsuj 2010.03.26. 12:25:28

@[nev]:

Ez evidencia. De Török Gábor itt azt latolgatja, hogy mit kezd majd a Fidesz azokkal a tényezőkkel, amelyeket maga is alakíthat, és nem csak elviselhet.

radala 2010.03.26. 12:28:43

@panelburzsuj: Szerintem mondhatja, hogy néhány kommancs jobb, mint a csíkosnyakúak, mondta is már warvasovszky-ra mondjuk. Söt (ok nettó pr) HGy-t is folyton ajnározza (nehezen is veszi be a gyomrom)
De ez így van, ahogy mondod. Olyan nagy baj ez?
Nekem már minden mindegy, csak működjön bármi bárhogy. Tuti, hogy lehetne jobb országot csinálni, mint, amit a Fidesz szeretne. De az kicsit sem tuti, hogy Mo-ból lehetne ezt az országot megcsinálni.
Azért nekem a legszdszesebb (szavazati szempontból) cimborám olyan homofób, hogy na. Nem olyan egyszerű MO-ból Hollandiát csinálni. Száz év múlva talán, mert ugye a magyar, állítólag nagyon individualista.
Meglátjuk no. Remélem még a 100 év múlvát is meglátjuk.
Jó egészséget is kívánok rögtön Török Gábornak, hogy megbeszélhessük majd a magyar drogliberalizáció okozta károkat:-)

jjulie 2010.03.26. 12:29:32

@mirrmurrkandúr:

azok kussolnak, csak az idióta fidesznyikek foglalkoznak velük, ez az egyetlen összetartó erejük mivel az orbánon nem tudnak onmagában eligazodni

foglalkozzál te a szoclibekkel, különben megszünsz létezni

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 12:31:15

@radala: sose lennék holland. drog? soha. melegfelvonulás? pfuj. miért kellene ezeknek örülni és miért kell támogatni. legyen valaki drogos de azt kezeljék, nehogy még támogassák. legyenek melegek és éljék az életüket, költözzenek össze de ne parádézzanak. ezerszer inkább osztrák mint hollandia. a szabadságot ne keverjük a szabadossággal. onnan már egy lépés a fegyverhordás engedélyezése, a jogos önvédelemből lövöldözés, a hagyományok és történelem teljes felrúgása, a kultúra szétzilálása, és 40 év multán felnő egy fertőzött ország.
szeretnék jól élni, moziba járni, színházba, bulizni, és egy szép és normális országba nem egy erkölcsi fertőben mint hollandia. aki azt szereti, éljen az szerint de ne kényszerítse a másikra, és egy kormányfőnek semmi keresnivalója egy melegfesztiválon, ahogyan egy magyar hagyományrendszerbe sem illeszthető.

CSENDES 2010.03.26. 12:33:41

@Valaki1: Azért ez így nem igaz. Azonban az tény, hogy vannak olyan "művészek", akik "enyhénszólva" is nemtelen természetűek, s már előre csúsznak-másznak. Na ez az amit rühellek. Amikor el sem várják, de azért csúszik-mászik, talpat nyal.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 12:35:05

@jjulie: most már biztos, hogy nő vagy...:-) Méghozzá egy elég rút kiadás. Nyomkodd a pattanásaid, és ne zaklasd a kutyádat, Julcsa... az állatoknak is vannak jogaik:-)

cambridge.on 2010.03.26. 12:35:17

@Best_In_Class: A taxis blokád nálam kiverte a biztosítékot.Kénytelen voltam Győrben vonatra ülni mert,kocsival nem engedtek haza a családomhoz.
Épp azt a hétvégét választottuk a külföldről történő haza látogatásra. Azóta is nagy SZDSZ fan vagyok.
Attól még ugyanúgy elítélhetem a tv székháznál,vagy a Blahánál randalírozókat, és azokat akik kihívták őket.
Egyesek képesek szabadságharcosoknak nevezni ezeket az elemeket, sárba tiporva ezzel 1848 igazi szabadságharcosainak emlékét!

jjulie 2010.03.26. 12:35:43

@radala:

ma is lenyúgöz ez huszadszorra is újabb védhetetlen tiz mondatba bújtatott "csak a fidesz, bekaphatjátok" mondanivaló

szeretem a magas teljesítményt, ez az

demagofób 2010.03.26. 12:35:59

@radala: Már nem azért, de Szijártót még a fideszesek is szégyelik :D

radala 2010.03.26. 12:36:13

@chelsea.hu: Ja értikélem. A táborra most majd 3 évig nincs nagy szükség. Egyben tartani nem lehet és nem is volna kívánatos, ha egyben akarják tartani, akkor a panelburzsuji peremfeltételek végtelenül lekorlátozzák őket. a 2002-es szintet kellene megtartani, azoknak elég egy kicsit kisebb nyomor kicsit több remény.
Szerintem a 2002-es bázis megtartható csupán "szavakkal" meg nokia dobozok viszonylagos hiányával (ezek (én) elfogadnék nagyobb gázárt, vizitdíjat, vagyonadót). Csupán hitessék el velem, hogy van egy irány ami felé haladunk.
Nem olyan nagyon nagy ügy ez e jó kormányzás. Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy az eddigi 6 ME-böl 5 képes volt elfogadható szinten művelni a dolgot. Ha MP marad, akkor ma még mindig váltópárt az mszp.

chelsea.hu 2010.03.26. 12:37:03

@colosgirl: A Jobbik pl. kilátásba helyezte, ha a Fidesz mást fog csinálni, mint amit évekkel előbb igért és követelt -és ha az alkotmány lehetőséget biztosít rá-népszavazásásokat fognak kezdeményezni.
A fidesznek a problémát a kormányzás alatt nem az Mszp fogja jelenteni.
Szeintem egyáltalán nem biztos a nyugodt kormányzás -a többségi igen, akár 2/3-al is.

radala 2010.03.26. 12:38:20

@demagofób: Én pont ezért védem meg, ahányszor csak lehet. Én még mindig, és egyre jobban Rogánt szégyellem.
Szíjjártóval nincs semmi baj, ez a munkája.

Kalmár 2010.03.26. 12:39:14

@mirrmurrkandúr: El ne felejtsd, hogy a szívcsakrát kihasználva visszaállítjuk a Chile-Magyar határt.
Torgyán már megkezdte, most befejezzük végre.....
Az Orbánbányák járatain pedig Orbánszöllőből készült bort exportálunk Kínába.
Furcsa lesz 3 év múlva visszanézni, hogy milyen tuti infói voltak a Fideszről az okosoknak.
Vajon mi lesz a rettegés tárgya akkor?

[nev] (törölt) 2010.03.26. 12:39:18

@panelburzsuj:
oké. csak a végén azért jelezni kellene, hogy a politika nem ettől függ. gyurcsány ferenc akkor bukott meg, amikor brüsszelben a porba alázták. azt mondták neki: aus. majd lemondott.

felülhetett volna idehaza a bárszékre, és tarthatott volna egy hetyke előadást a reformokról, és akkor még ma is ő lenne a miniszterelnök, mert a közönsége végül mégis csak megtapsolta volna. persze értem én, hogy fontosak a megyei elnökök, meg az ellenzéki pártok. ezek a rendszer logikájából fakadóan állnak szembe a kormánnyal. de éppen emiatt meghatározóak a külgazdaság, és a külkapcsolatok. és ez hansúlyozottan érvényes a jobboldali politikusokra.

hoplita 2010.03.26. 12:40:21

@mirrmurrkandúr:
"....Netán feltörtétek a szerverüket, vagy lehallgattátok őket. esetleg valamelyik vajákos hentesetek megigézte Viktort, és a varázsgömbbe megjelentek az április 11-ei eredmények?..."

Asszem fogalmad sincs, hány fideszes dolgozik nekünk.
Sokkal több, mint viszont.:DDD

Te ne a Jobbikért aggódj....inkább amiatt legyenek nyugtalan napjaid, hogy mi lesz itt ha kiderül, a király meztelen...
Sőt.... 11 fontos kivizsgálás...most tartott sajtótájékoztatót miszter 10%, lázárizé, a legköltségtérítettebb közpénztolvaj.
Érdekes mód Pátyon nem akar vizsgálódni...Sávoly se téma.
Úgy látszik nem a desszertnél kezdik..:DDD

Ez lesz csak a finom falat...:))

kuruc.info/r/6/57271/

panelburzsuj 2010.03.26. 12:42:17

@radala:

"Olyan nagy baj ez?"

Colosgirl már válaszolt is rá: pont akkora baj, amennyire az érvek helyett az érzelmeken, az ízlésen nyugszik a legitimitása.

Orbán talapzata nem fideszből, hanem harmadikus-pántlikás hordalékból épült. Mondhatni: Lezsák-fövenyre épül a ház ...

chelsea.hu 2010.03.26. 12:42:44

@radala: Szerintem is, az Mszp a legnagyobb hibát MP eltávolításával követte el -véleményem szerint az Szadeszes puccs volt, s Gyurcsányban megtalálták azt, akit kerestek.

panelburzsuj 2010.03.26. 12:43:43

@panelburzsuj:

harmadikutas

(És mára már Csurkával is "megerősítve" ... )

CSENDES 2010.03.26. 12:45:51

@Török Gábor rajongó: No hát akkor csak azért, mert nekem kettő is van (véletlenül). Lehet, hogy ezért ?

radala 2010.03.26. 12:46:11

@colosgirl: A drog dekriminalizálása jó. Lehet, hogy félre vagyok vezetve, de Hollandia minden paraméterben jobb drog szempontból, mint Európa.
Mo nem lesz soha Hollandia, talán nincs is erre szükség. De például nem fantasztikus, hogy Hollandiában alapból otthon szülés van? Itt meg van pofájuk gyilkossággal vádolni Geréb Ágit? Hollandia nem csak drog, hanem nyitottság.
A homokosokat nem védeni kell csak nem bántani. Milyen alapon ér kevesebbet, ha két férfi vagy két nö él le egy életet közösen, mintha egy heteró pár.
A gyerek az ok, az egy tök más tészta. De szerintem mondjuk a nyugdíj szempontjából, öröklés szempontjából teljesen mindegy, hogy akit szeretsz, annak milyen a neme.

Kalmár 2010.03.26. 12:46:36

Csak az én gépemen van levágva a kommentek jobb széle?
Értelmezhetetlen sok hozzászólás.
Enélkül is persze...

elendem 2010.03.26. 12:46:41

@Valaki1: Kc gyűjtés közben nekem is elmondták, hogy OV a kiráyságot akarja visszaállítani, de nem az alkotmányos, hanem az abszolút monarchiát. És persze, ő lesz a király. ;-)

papika 2010.03.26. 12:47:01

@hoplita:
te ez a kurucos duma ez ugyanaz, mint amit a kende péter meg a többi szoci nyomott 2002-ben.

CSENDES 2010.03.26. 12:47:50

@radala: Igen, ezen visítva röhögtünk a fiammal.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 12:48:29

@Kalmár: Teljesen mindegy... a Fidesz a pokol, Orbán meg a kapuőr. A szoclib "értelmiségnek" ennyire telik. Bele sem merek gondolni mi lenne velük, ha tényleg versenyhelyzet lenne, és nem a kapcsolataikból, hanem a képességeikből kellene megélniük... na, az lenne csak érdekes világ... akkor már kapásból kétmillió új munkahely kéne...

Vénveterán 2010.03.26. 12:50:23

@papika: Ettől még lehet igaz is, de a választások előtt a médiába valószínűleg semmi nem fog bekerülni(ha igaz,ha nem), mert ezután még a fidesz győzelme is kérdésessé válna! Ezt pedig felsőbb körökben nem engedhetik meg.

(korábban erre céloztam, a megkérdőjelezhető forrást említve)

papika 2010.03.26. 12:50:46

@jjulie:
valami újat kéne, az idén a nyugdíjasozás sem jött be.

jjulie 2010.03.26. 12:53:25

@papika:
de most a jobbik csinálja, te is azt mondtad, a szociknak most nem kell csinálniuk semmit, azok bebábozódnak

radala 2010.03.26. 12:53:30

@panelburzsuj: Ez sajnos valószínű. De szerintem Ausztria még így is utolérhetö, pláne mert néha hátrafele kell menni.
Te liberális vagy. Nem kurvára mindegy, hogy milyen országban élsz, ha most ez kell az embereknek, akkor ezt kapják. Előbb utóbb lesz otthon szülés lesz (van) bejegyzett élettársi kapcsolat, valószínűleg még drogliberalizálás is lesz.
Kedves colosgirl, nehogy már a marihuánától bárki csúnyább legyen, mint Szávay a HÖK-töl meg a piától. A drog nem rosszabb, mint az alkohol, de Mo sajna nem érett arra, hogy ezt belássa. Egy Holland elgondolkozik (szerintem) azon, hogy talán oka lehet annak, hogy a heroin nem legális a fü meg igen. Talán azt gondolja, hogy akkor ennek van értelme. egy magyar nem hiheti épp ésszel, hogy a szabályok nem csak kibaszásból vannak. Csoda, hogy a kresz-t még úgy ahogy betartjuk.

papika 2010.03.26. 12:55:59

@jjulie:
bár ha jobban meggondolom, az orbánfób volt szoci szavazókat így simán át tudja szipkázni a jobbik, lehet simán erről van szó.
mindjárt le is tesztelem rajtad.
te hogy állsz a hírhez? hihető?

hoplita 2010.03.26. 12:57:20

@colosgirl:

"....onnan már egy lépés a fegyverhordás engedélyezése, a jogos önvédelemből lövöldözés...."

Ne keverd ide , ne menny bele, ehhez nem értesz, nem a te asztalod..!!!!!!

A Fidesznek fegyvertörvényt is kell alkotnia, mert egységesíteni akarják a júnijós szabályozást.
Nekem a sógoroké megfelel...de a békaevőké is jöhet, vagy a belgáké.

CSENDES 2010.03.26. 12:57:30

@radala: Látod Ez is kiveri a biztosítékot. hogy valakit azért fizetnek, hogy hülyeségeket beszéljen.

radala 2010.03.26. 12:58:57

@chelsea.hu: Utólag könnyű okosnak lennünk.
Ugye a Fidesz lottó 5-ösnek hitte GyF-et. Az is volt, mint mára kiderült. De azért nehezen hiszem, hogy ez azt bizonyítja, hogy a lottó ötösözök értenek a munkájukhoz...
Olyan ez, mintha bent felejtenéd az égő házban a lottó szelvényedet és azért mennél vissza a gyerekeid helyett. Nem tudom elégtétel lehet-e ilyen esetben, ha kiderül, hogy tényleg lottó 5-ös volt.:-)

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 13:02:38

@hoplita: Tényleg nem tudom, hány fideszes dolgozik nektek.
Azért remélem az eszetekbe sem jutott, hogy netán dezinformálnak benneteket... :-D

Még néhány jól sikerült bankárkasztos, farkincás otromba beszólás, és hamar a 10% alatt találjátok magatokat.
Én kívánom a legjobbakat, ha lehet Morvai "leszboszi" Krisztina legközelebbi tirádájában mindenképpen tegyen említést a Cion bölcseiről, valamint arról, hogy a zsidókat az Úr büntetésként küldte az emberiségre...
Morvai Krisztike származásáról, meg érdekes szexualitásáról ha gondolod mesélek egy kicsit (oh, ha a jó öreg Déri János (egészen véletlenül ős is hebron rózsája...) mesélni tudna...)

Na mind1, szerintem egy kicsit óvatosabban ezzel a zsidózással, nem oly soká jön a meglepi(?), és akkor majd szar lesz megint visszamászni az MSZP-hez...:-9

Már csak arra kérlek, hogy a jövőben ne idézz nekem a kurucról!

Tehát elhiszem, hogy Ti másképp gondoljátok, de azért mindennek van határa...
a kurucról majd akkor, ha a készítőik felvállalják kilétüket, és nem amerikai, meg német szerverekről kurvaanyáznak névtelenül... Ugyanis rajtuk kívül mindenki felvállalja... úgyhogy a kuruc egy semmi... szar emberek szellemi hulladékának gyűjtőhelye.

Szerintem Te ennél több vagy:-)

hoplita 2010.03.26. 13:03:13

@papika:
Átvett anyag....olvasd el az aláírást.
Még a hírtévé is ott van hivatkozásként...

Aztán nézd már meg a pesti parkolási maffiát.....kupper és a fidesz hogyan is kapcsolódik bele..????

Te tényleg azt hiszed, hogy ezekről nem tud-tudott a fidesz..?
Hogy csak most esett le?

chelsea.hu 2010.03.26. 13:03:39

@radala: Nem hinném, hogy ők is ebben a helyzetben teljesen elégtételnek gondolják -tökéletes a hasonlatod.

hoplita 2010.03.26. 13:05:43

@Vénveterán:

Pontosan erről van már itt szó.

Nagyon demagóg vagyok, ha egykutyázok...?
Nem érdekel....
Fiat iusticia, pereat mundus...!!!!

jjulie 2010.03.26. 13:07:50

@hoplita:
én azt várom , hogy az ötödik kerületi rogános ingatlan témákat mikor dobják piacra, fashion street és kapcsolt társai..

radala 2010.03.26. 13:10:12

@panelburzsuj: Ja még annyi, hogy bár komoly problémáim vannak OV ízlésével, nyilván én egy polgári MO-t szeretnék nem egy parasztit. Szóval teljesen egyetértek a Lezsákozással. De más szempontból szerintem meg az is igaz, ami OV volt 94-ig, az is igaz, amit TGM mond róla, hogy ö messze-messze középre áll a táborától.
Természetesen tévedés, hogy az ország én lennék, az is tévedés sajnos, hogy OV én vagyok, de azt hiszem Orbán nem olyan mucsai, mint amilyennek sokszor látszik.
De mindegy is ez, mert momentán nincs alternatívája. Az eddigi alternatívái kibaszottul sötétek voltak.
MP sokkal polgárabb volt, mint OV, de sajna távolodtunk a "polgári Mo-tól". GyF irtó proli, de nyilván Klári már egy polgár, ennek ellenére ö alattuk, már nem csak a polgári, de még a demokratikus Mo-tól is távolodtunk.
@CSENDES: Szerinted erkölcstelen foglalkozás a biztosítási ügynökösködés, az autókereskedés? Szíjjártó szegény épp a ranglétra legalján van. Ez ezzel jár.

demagofób 2010.03.26. 13:14:12

@radala: Nekem könnyű dolgom van ha vitatkozni akarok egy droid fideszessel. Bevetek néhány Szijártó idézetet és győzedelmeskedve állok tovább. Köszönöm Peti.

Azt nem értem, hogy a jobbikot miért hypolja ennyire a média. Ha ezeknek az embereknek kellene megszólalni a TV-ben biztosan nem szorongatnának meg senkit.

LMP alkalmatlan, aki olyat mond hogy mindenkinek alapfizetés?!?! hát nem tom igazából már működik is. Én is úgy képzelem, hogy LMPsek közül ha bejutnak a parlamentbe jó páran akkor lesznek ott életükben először. Bár én nem osztanék segély munkára képes embernek. Én közmunkát adnék neki. Legalább szebb legyen az ország. és nekünk is lesz szép zöld egyenletesre vágott mezőink, mint az osztrákoknak.

MDF, MSZP leírta magát, illetve nem vagyok nyugdíjas.
Kire lehet itt szavazni?

Fidesznek az az előnye, hogy akinek nem teljesen elkeseredett, az abban látja a nagy változási lehetőséget, hogy erős többséget kap a fidesz. Aztán bármit változtat az csak jobb lehet. Bár ezt gondoltuk Gyurcsány előtt is. Aztán itt állunk pofátlanul átverve.

Szóval ez a mai magyar valóság szerintem.

CSENDES 2010.03.26. 13:14:26

@radala: Szíjjártó gyárilag hibás. De ezért fizetni? És még a rangléta alját sem éri el. Na mindegy.

jobbra 2010.03.26. 13:16:16

Két héttel ezelőtt nagy dérrel-durral jelentette be az "emberek pártja", hogy összegyűlt a kétmillió ajánlószelvény, ami számukra ennyi közvetlen találkozást jelentett a választópolgárokkal. Pár napja azonban Kósa Lajos debreceni kiskirály bizalmas körben kifecsegte, hogy hazugság az egész, nemhogy 2, de egymillió kopogtatócédulát sem sikerült összeszedni, csupán 750 ezer körül gyűjtöttek másfél hónapos munkával, jó pénzért fizetett aktivistával.

hoplita 2010.03.26. 13:16:36

@mirrmurrkandúr:

Azt nem hinném, hogy dezinformálnának, még a sima ügynökök között is lemaradásban vagytok, nem hogy a kettősökből, mármint olyanokból, akik nektek és nem ellenetek dolgoznak......gondolok itt az ambrusokra.:))

Nem érdekel Morvai szexuális élete, a sajátomon kívül nemigen hoz lázba senkié.

A kuruc olyan amilyen, de bizonyos szempontból megbízható, bizonyos szempontok szerint meg szennylap.
Amit idéztem nem kuruc, vegyétek már észre, átvett anyag.
Másrészt az is szánalomra méltó, aki csak az mn - mh - gondola - fideszhu négyszögben tájékozódik.
Azt meg ne kelljen már itt magyarázni, hogy miért külföldi szerverről nyom egy gerillaoldal.
Te is tudod, én is tudom....ezen ne vitázzunk.:)

Best_In_Class 2010.03.26. 13:18:35

@cambridge.on: a tévészékháznál és a Blahán randalírozókat együtt ítéljük el ezek szerint, csakhogy 3,5 év távlatából sem látható összefüggés a fideszes utcai rendezvények és a randalírozások/randalírozók között - tehát "azok akik kihívták" nem azok akiket sejtetsz - ez tipikus összemosás, ami nem segít a tisztánlátásnak és a jó ítélőképességnek
a kirakatokat és a kukákat megtámadók egyáltalán nem vagy - hogy statisztikailag helyesen fogalmazzak - csak alig kimutatható mértékben reprezentálják a Fideszt mint pártot vagy a fideszeseket
ez az összemosás, a tények más színben való feltüntetése csak a gyurcsányi retorikát szolgálta - ezért is kellett rendőrségi taktikai lépésekkel a randalírozókat odaterelni, "rátolni" a békés tömegre, hogy ilyen álérvek, téves állítások elhangozhassanak

CSENDES 2010.03.26. 13:19:25

"Az Országos Választási Bizottság szerint jogsértő volt, hogy a Fidesz elnöke kedden elment a zuglói zeneiskolába, és ott a tanulók előtt beszélt. A zeneiskolai látogatás miatt az MSZP kampányfőnöke fordult az OVB-hez."
állítólag szavazásra buzdította a tanárokat és a diákokat (?) egy szakközépiskolában. Hát ez milyen hülyeség?

radala 2010.03.26. 13:20:35

@demagofób: Ez a mai magyar valóság.
Nekem az alapfizetés nagyon tetszene:-)
LMP-t én rettenetesen csípem. Kell egy új szín. No mégis megosztom a szavazatomat:-)

hoplita 2010.03.26. 13:20:41

@jobbra:
Én biztos voltam benne, akár a tökömet is rá mertem volna tenni, hogy nincs meg a 2 millió.
Egyébként is, a fidesz mindig szeret nagyobbat fingani, mint amekkorát tud.
Aztán néha beszarás a vége...

panelburzsuj 2010.03.26. 13:23:08

@radala:

Az osztrákok sokmindenre jó példa, csak éppen a nemzeti identitás témájában használhatatlanok a magyaroknak: mi itt a sokágú sípon vergődünk, a sógorok meg közben csöndben kiszálltak a birodalmi nagynémetségből, és csináltak egy mindenfajta "nagy narratíván" értelmezhetetlen, ámde mégis létező és működő különállamot. Amit - ez csak megérzés - kizárólag olyanféle életviteli, történeti, kulturális, üzletelési tradíciók tartanak össze, amiket mi olyan mélységesen megvetünk.

radala 2010.03.26. 13:23:13

@jobbra: A 750 ezer igaz lehet, de a story tuti hazugság.

CSENDES 2010.03.26. 13:24:48

@radala: Azért belátod, hogy valami gáz van nála??? Enyhén autista vonások??

Vénveterán 2010.03.26. 13:25:15

@radala: Ha már lmp, ott is vannak érdekességek:

"Nem érdemli meg azok szavazatát az LMP, akik a környezetvédelem ügyét hitelesen képviselő embereket szeretnének a Parlamentbe küldeni - nyilatkozta Lányi András. A korábban az LMP-vel szövetségben álló Élőlánc mozgalom vezetője szerint Schifferéknek négy évvel ezelőtt "küldetésük" volt a szervezet tönkre tétele. A tudós elárulta: amerikai diplomáciai körökből nyomást gyakoroltak rá, hogy álljon be az LMP mögé.

„Kötelességem volt megszólalni és figyelmeztetni, hogy ne szavazzon az LMP-re, aki a környezetvédelem ügyét hitelesen képviselő embereket szeretne a parlamentbe küldeni” – nyilatkozta Lányi András író, humánökológus.

A Védegylet és a választáson ezúttal nem induló Élőlánc alapítója szerint Schiffer András pártját azok hozták létre, akiknek 2006-ban küldetésük volt az Élőlánc elbuktatása. Lányi kíváncsi lenne rá, hogy miként jött össze az LMP kampányához szükséges százmilliós összeg.

Az elismert gondolkodó elárulta azt is, hogy nem sokkal az LMP megalapítása előtt felkereste őt az Egyesült Államok nagykövetségének két munkatársa, és hosszasan faggatták arról, hogy az Élőlánc miért nem áll be az LMP mögé."

Másik helyen:
Gyakran megszólítanak az utcán: ugye, én is az LMP-t támogatom. Nem mondhatom el minden sarkon, hogy éppen ellenkezőleg! Ezt a pártot azok alapították, akiknek 2006-ban az volt a küldetésük, hogy bármi áron megakadályozzák egy zöldpárt sikeres indulását. (...)

Őszintén irigylem azt a százmilliós nagyságrendű összeget, amely lehetővé tette az LMP elindulását. Kérdés, hogy akkor is irigyelném-e, ha tudnám a módját, hogyan lehet ilyesmihez hozzájutni. A hívek magánadományaiból nem, ennyit elárulhatok a politikai gazdaságtanban járatlanoknak. (...)
Teljes cikk:
Magyar Hírlap - Lányi: Vigyázat, átverés! Ne szavazzanak az LMP-re!

hoplita 2010.03.26. 13:26:33

@Best_In_Class:
Egyikőtök sincs képben ezzel a témával kapcsolatban, ez mindkettőtök hozzászólásából kiviláglik, úgyhogy hanyagoljátok, ha lehet.

radala 2010.03.26. 13:30:48

@panelburzsuj: Ez így van. Nyilván nem értek az osztrákokhoz kicsit sem, de hihetetlenül hiányzik belőlük a nemzeti öntudat. Állati puritánok, szerintem senki nem hasonlít kevésbé a magyarokra, mint az osztrákok, ezek nem dzsentrik. Nem tiszteletreméltó, hanem irigylésre méltó nép.
Nem hiszem, hogy bárki képes lenne egy egy Hitler Beethoven cseréhez fogható cserére a németekkel:-)

hoplita 2010.03.26. 13:31:22

@CSENDES:
Naná...!

Láttál már te normális matekzsenit?
Nekem a középiskolámban volt egy közelítő kategóriájúval dolgom...
Nem vagyok éppen a különc emberekkel intoleráns, de az is egy komplett futóbolond volt.
Persze a vitathatatlan matematikai tudásán túl.:)

cambridge.on 2010.03.26. 13:31:27

@Best_In_Class: Elfeledkezel,nem véletlenül, a Kossuth-téren
ideiglenesen állomásozott tüntetőkhöz intézett szónoklatokról!
Nem olyan patyolat tiszta a mellény, mint azt láttatni szeretnék.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.03.26. 13:31:41

@Török Gábor rajongó:

Bizony, bizony. Biztos kiváló elméleti tanulmány.

Akit meg a gyakorlati része érdekel a "nagy" Magyar demokráciának, annak meg ajánlom a következő linket.

Habár inkább afrikainak tűnik.

vastagbor.blog.hu/2010/03/26/o_mesebeli_kozep_afrika_1

Meg úgy általában.

vastagbor.blog.hu

radala 2010.03.26. 13:34:38

@CSENDES: Szerintem az autizmus fölvételi követelmény volt nála.
Amúgy azt sem tudom ki az a Szíjjártó. Igazából, ami miatt védem, hogy annyira irritál, hogy a polgármesteri tisztség mennyivel népszerűbb, mint bármi más és szerintem az egész csak azon múlik, hogy az emberek buták.
Én rohadtul megvetem Rogánt. És ezt a Szíjjártó védéssel próbálom magamban kompenzálni, vagy mi.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 13:35:05

@jobbra: a baj az, hogy ez sem igaz...

A Fidesz -bármennyire fájó- összegyűjtötte a kétmillió ajánlószelvényt (belső információ, garantáltan megbízhatóbb, mint a tiéd), de azért szép próbálkozás volt, gratulálok.:-)
Megjegyzem, eddig az volt, hogy a kicsik azért nem tudják összegyűjteni a szükséges mennyiségű a.sz.-t, mert a Fidesz letarolt mindent, most meg csak 750000... aha:-DD

Kósa kifecsegte, persze, és fényes nappal a debreceni pályaudvarnál kurvázott, nem?:-)
Igaz, hogy ott nincsenek is kurvák, de van, akiknek semmi sem drága... csak az a baj, hogy ezekkel magatokat égetitek... nem tudom, miért akarjátok mindenképpen hogy a Fidesz 300képviselővel üljön be a parlamenteb... hidd el... elég a 258, nem szorulnak a segítségetekre:-)))

jobbra 2010.03.26. 13:35:32

Majdnem az összes hozzászólást végigolvastam :D

Mit ne mondjak, annyi "okos" ember él itt ,tudnám miért nem jelölteti magát képviselőnek,vagy nem lép be valamelyik épp aktuális kormánypártba ???
Ötletek vannak meg jóslatok,akár a börze :DD

El sem hiszitek (OV és Kövér L kitüzőt hordók) hogy mennyi ember szavaz majd a Jobbikra! Olyan embereket ismerek akire tűzbe raknám a kezemet (raktam volna) 10-15 év ismeretség után is hogy fidesz fan,mindig is azok voltak.
Vajon miért nem bíznak meg OV-ban?

Lesz meglepetés április 11-én.

Én azt mondom ,nekünk csak az segít ha a Fidesz meg a Jobbik megtalálja a közös nevezőt és végre elinditsák az fejlődést,mert nagyon a béka segge alatt vagyunk.
Vona G mondta jól, nekem tetszett a mondata

"előtte jöjjünk ki a gödörből aztán ráérünk fésülködni"

Igaza van....

radala 2010.03.26. 13:38:39

@radala: Bocsánat egy ostoba tuskó vagyok
Bocsánat egy ostoba tuskó vagyok
Bocsánat egy ostoba tuskó vagyok
Bocsánat egy ostoba tuskó vagyok
.....

100 Bocsánat egy ostoba tuskó vagyok

Azt hittem még mindig Szíjjártó a topik és azt gondoltam, hogy a külső hatások teljes figyelmen kívül hagyása és a saját dumád szajkózása az az autizmus jele. Bocs.
Szegény matematikus, nyilván nem normális, de nagyon szimpatikus.

jjulie 2010.03.26. 13:39:04

@radala:

egy nyegle fideszdroid, hmmm... egész jó

jobbra 2010.03.26. 13:43:08

@mirrmurrkandúr:

Te mondasz 1-et én tudok mást :) Miért kell ezen felkapnod a vizet?
Ne idegeskedj,ráérsz ápr12 én :D

CSENDES 2010.03.26. 13:44:50

@bi2025: Hát ez szörnyű! Bár én már az MVM-nél is hüledeztem, de lehet überelni. Csak hát felmerül a kérdés. Az ügyészség felelőssége. Mert az egy dolog, hogy a szerencsétlen nyomozó nem érti, nem tudja követni. Sajnos ez benne van, mert a képzés nagyon szar. De a nyomozást felügyelő hatóság miért van? csak úgy általában?

radala 2010.03.26. 13:47:42

@Vénveterán: Nagyon remélem, hogy Lányi egy sértődött ember.
Én egy alapjában véve jóindulatú, optimista ember vagyok, szeretném elhinni, hogy vannak normális emberek és pártok. Nem szeretném, ha az amúgy sokra becsült Lányinak lenne igaza. A lelki békém érdekében el sem fogom olvasni.
Viszont nagyon bosszant, hogy pont a jobber sajtó csinálja ezt, ha a NOL lenne azt mondanám OK. De a jobboldal igazából szeresse az LMP-t.

CSENDES 2010.03.26. 13:47:44

@radala: No osszad már meg velem, hogy miért is? Mert bár nem vagyok fideszes, de éppen őt elég normálisnak tartom. Remélem nem tévedek. Vagy ilyen naiv vagyok ebben is?? Azt meg nem hiszem, hogy azt a díszf..-t nem ismered. Bocs a kételkedés miatt.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 13:48:18

@hoplita: Ha nem érdekel senkinek a sexuális élete, akkor nem tudom, mi bajotok van van a buzikkal úgy egyébként?
Ja, értem, Morvai "magunkfajta", és ezért neki meg van bocsátva minden... neki ezt is lehet... egyébként hallottál már a kettős mércéről?

Nem tudom, hogy a Fidesz ügynökviszonyaival kapcsolatban miképp vagy ilyen fenemód tájékozott, mint ahogy azt is furcsállom kissé, hogy az "egyetlentisztanemzetierő" mércéje hogyan lett az, hogy a Jobbiknak hány beépített embere van más pártokban... na mindegy... nektek ezt is szabad. Említettem már a kettős mércét?

A kurucról meg csak annyit, hogyha tényleg gerillaoldal (szerintem ne túlozzunk, a kuruc nem több, mint ocsmány, igénytelen nácibulvár), akkor egy "demokratikus" (gondolomk annak tartod a Jobbikot) párt nem támogathat ilyet...
A többi oldal is ír hülyeségeket, de ők ezt felvállalják. Ja, hogy akkor versenyhelyzet lenne a többiekkel, meg azonos feltételek... egy kicsit jobbnak, intelligensebbnek, tehetségesebbnek, igényesebbnek kéne lenni, és akkor lehetne...

De ezzel a "szellemi állománnyal" ez valóban nem könnyű feladat...:-)

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 13:49:09

@mirrmurrkandúr: jaja, végülis mi az opniból szabadultak festettük a kósa meg orbán festményeket is, meg csináltuk a szobrokat, meg üvöltözünk transzba esve hogy viktor, viktor.

meg mi rúgdossuk ki a fideaszes vezetők előtt nem négykézláb csúszómászó embereket is pl. az önkormányzatokból.

meg mi szállítgattuk a koronát is jobbra balra, ésatöbbi.

de majd rájössz ha a kalasnyikov a fejednél lesz ha nem tapsolsz és mondogatod fennhangon hogy ÉLJEN VIKTOR!
ÉLJEN VIKTOR!

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 13:50:34

@jobbra: szerintem neked kéne inkább néhány Frontin tabletta... de már 11-én beveheted:-)

chelsea.hu 2010.03.26. 13:52:54

@jobbra: Ugye, az akkor 2millió,ha leadták és ellenőrizték -minden egyéb csak üres lózung.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 13:55:52

@elendem: az őrült megalomán viktor , az elmebeteg hatalombabolondult kósalajos meg a többiek királlyá, császárrá meg a fene tudja mivé, vezérré, istenné fogják kinevezni magukat, mi meg rabszolgák leszünk és csak négykézláb közlekedhetünk vagy végünk.

napersze franc sem tudja melyik a jobb, szolgálni vagy éhendögleni, vagy mindkettő, vagy inkább el kell innen menekülni mert ennek az országnak ezekkel nincs jövője.

CSENDES 2010.03.26. 13:56:17

@radala: Én meg most értettem meg visszaolvasván, hogy félreértetted. No nem baj.

CSENDES 2010.03.26. 13:57:42

Tudod: X: Jónapot Sógor! Y:Csónakot fódozok. X:Hát az öreg mit csinál? Y:kilyukadt a feneke.....

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 13:59:20

@Valaki1: már látom hogy az elmebeteg kósalajos és viktor meg a tübbi fodesz mufti fehér lovon huszárgúnyában belovagol az esztergomi bazilikába és koronát pakoltat a fejére az esztergomi érsekkel, majd a nép hajlong előttük amikor kilovagolnak, és úgy örjöng mint a bolondok a vidám vasárnapon.....
ÉLJEN VIKTOR, ÉLJEN VIKTOR!!!! ordítja a nép.

még szerencse hogy kéznél a duna, aki nem éljenez megfelelően az már úszhat is lefelé.

radala 2010.03.26. 14:00:20

@CSENDES: Jajj hosszú. Ha a lelki oldalát nézzük, akkor valószínűleg onnan indul, hogy Botkát én még GyF-nél is jobban utálom, erre kitaláltam, illetve mondjuk azt, hogy rájöttem, hogy az összes polgármester köcsög, csak az embereknek az a vágyuk, hogy ők egy fejlődő klassz helyen éljenek, ahol sokat ér az ingatlanuk ez azt eredményezi, hogy a polgármesterekről elhiszik hogy jók. (ráadásul minden felelösség az kormányra/körülményekre kenhető)
Egy bizonyos idő óta Rogánt csak dicsérik, bennem meg nagyon erős az underdog effektus. Ergó nálam kiesik ettől a pixisböl.
Már kint volt a pixisböl, mikor láttam, hogy valami Mr+MRS-ezik.
Valamit kerestem és megtudtam, hogy kétszer volt egyházi esküvöje, mert az EGYHÁZ elválasztotta az elsö nejétöl.
No ez az, ami szerintem az egyik nem bocsánatos bűn. Nem tudok gusztustalanabb dolgot elképzelni, mint az egyházi képmutatást. Az, hogy valaki azt hisz Istent át lehet baszni, az valami elkepesztő ostobaság.

CSENDES 2010.03.26. 14:01:15

"Diákokkal nem találkozott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, amikor kedden egy fővárosi iskolában járt - állította az [origo]-nak az iskola igazgatója. Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdán arra hivatkozva nyilvánította jogsértőnek Orbán látogatását, hogy diákokkal beszélt, a tanulók között kampányolt. Bár a Fidesz fellebbez a döntés ellen, a párt közleménye is megemlíti, hogy Orbán találkozott diákokkal."

Na ez ám a kommunikáció és média! Most találkozott, vagy nem?

Vénveterán 2010.03.26. 14:02:57

@radala: "De a jobboldal igazából szeresse az LMP-t. "

Hát ez érdekes hozzáállás, én azért előbb szeretném megtudni kik ők, kik állnak mögöttük(ha állnak?) és mit szeretnének elérni. (Ezidáig nem rajzolódtak ki ezek a dolgok)

@ mirrmurrkandúr "Ha nem érdekel senkinek a sexuális élete, akkor nem tudom, mi bajotok van van a buzikkal úgy egyébként? "

Jól mondod, nem érdekel senkinek a szexuális élete(sajáton túl), épp ezért nem akarjuk az utcán nézni!! Főleg az éppen aktuális "divatot" bemutató deviánsokét!

panelburzsuj 2010.03.26. 14:04:31

@radala:

Hát ja. A ragyogó világfi Mátyás, meg a smucig-savanyú III.Frigyes ... :)

OV-ről zusammen: nincs vele más bajom, mint hogy képes lenne a népét olyan karámban tartani, aminek az üzemeltése pont egy OV-nyi képességet igényel, se többet, se kevesebbet.

radala 2010.03.26. 14:04:39

www.fn.hu//belfold/20100325/fodor_kell_megtisztulas/

Ez volt már? még én sem olvastam, de FG-röl mindig csak jót mondtam még:-)

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 14:04:55

@radala: nekem meg aztat magyarázza meg valaki hogy egy keresztény ember miért visel sábecdeknit?

hoplita 2010.03.26. 14:05:00

@mirrmurrkandúr:
Nekem a buzikkal...?
Semmi...mint ahogy a jobbikosok nagy többségének sem.
Csak ne vonulgassanak az Andrássyn Hősök tere felé...kétezer droid védelme alatt, mert ez nem más, mint felhívás a keringőre.:)

Nem beépített emberek ezek, te is tudod...főleg mióta csubakka főnököd is beismerte, hogy több száz fideszes aktivista egyszerűen az utolsó percben lelépett a Jobbikhoz.
Olyan önszorgalomból átdolgozók, még csak nem is haszonelvből, hanem meggyőződésből.
Tudod a legjobb ügynök nem a profi, megfizetett, hanem az idealista...ezt már sokan leírták, akik konyítanak a szakmához.

A kurucot meg tudom, hogy rühellitek, de ennek főképp az az oka, hogy egyedül nagyobb az olvasottsága, mint a fideszes oldalaknak együtt..:DDD
Vö. napi tizenezres kattintású MN vs. kuruc....:DD

És ne fintorogj, fogaggyunk, hogy te is olvasod rendszeresen.:)

CSENDES 2010.03.26. 14:06:20

@radala: Nos nem tudom mikor jöttél rá, hiszen ez már a 2002-e választás előtt tudott dolog volt. Legalábbis én tudtam róla, pedig nem vagyok fidesz rajongó. Tudomásom szerint akkor volt a (az egyik) Deutsch botrány is válással. Tehát én ezen nem lepődtem meg. Tekintettel azonban arra, hogy nem vagyok mélyen vallásos, nem tudom, hogy esetleg az új menyasszonyra tekintettel nem lehet e templomi az esküvő.

Vénveterán 2010.03.26. 14:08:39

Valamint sokan vádolják azzal a Jobbikot, hogy nincsenek szakértői, erre újra rácáfoltak! Most épp a párt pénzügyminiszter-jelöltjét mutatták be.

barikad.hu/node/49799

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 14:09:52

MAJD AMIKOR EZ LESZ AZ ELFOGADOTT MŰVÉSZET AMI ELŐTT CSÚSZIK-MÁSZIK A PÓRNÉP:

www.nol.hu/kep/213851

hoplita 2010.03.26. 14:10:22

@Zengőtorkú Nyivákoló:
Én.....????

Mert....?

Majd később, ráérek....nem szalad el a meló.:)

Vénveterán 2010.03.26. 14:10:31

@Zengőtorkú Nyivákoló: Az a helóta volt, ha jól tévedek. :D

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 14:12:00

@Valaki1: Csalódást kell okoznom neked.
Soha nem ordítoztam transzba esve, hogy HAJRÁ VIKTOR...
Nem tudom, miért jössz állandóan Kósával, amikor Botka is rendelt egy festményt magáról, és ő még le is tagadta (vagy netán Botka fideszes?)

A "korona usztatásos érvelés", és tipikus proli duma. Nem értem, mi baj volt azzal, hogy 2000-ben egy millecentenáriumi ünnepségsorozat keretében a koronának a másolatát(!!!) (ugyanis az eredetit a parlamentbe vitték.) végighajóztatták a Dunán... tudom, ez a ti internacionalista lelketeknek túlságosan klerikális meg fennkölt... azért mert a ti szocializációtok nyomorúságos, és feltehetőleg meglehetősen érték semleges volt, még nem fogom utálni azt, aki jobb nálatok. Bocs.
Azt végképp nem értem, hogy ebből milyen logikai csavarral jön az, hogy O.V. meg akarta magát koronázni, de ez is a soroksári-pesterzsébeti legendárium része, így vitatkozni vele felesleges.

A kalasnyikov sem tudom, hogy jön ide, a 2002-es szoci tisztogatásnál senki nem végzett "tökéletesebb" munkát, és mégsem gondoltam, hogy kalasnyikovval fognak elüldözni innen, csak mert nem szeretem őket...

Hülyeségeket beszélsz. De nem baj, a bolondok is kellenek az udvarba, nélkületek minden túl jó lenne... unalmas.

Kedvesen ostoba vagy:-DDD

aum 2010.03.26. 14:14:25

Kötelezett rá valaki is, hogy nézd a melegfelvonulást?
Én még egyszer sem néztem meg, de semmi bajom vele.
Ez a Jobbik leggusztustalanabb húzása, a kisebbségek cseszegetése.
Ja és ma a melegek, holnap a kékszeműek.

pirosmate 2010.03.26. 14:15:49

@hoplita: majd szóljatok, ha Pátyra értek...

:-D

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 14:16:46

@mirrmurrkandúr: ÉN NEM TUDOM BOTKA MILYEN FESTMÉNYT RENDELT, DE A LÉNYEG NEM EZ HANEM HOGY HOVÁ TESZI KI..
ha otthonra magának rendelte legyen vele boldog, de közintézménybe nehogy már kötelező legyen elhelyezni az ilyen gusztustalanságokat mint debrecenben.

hoplita 2010.03.26. 14:18:13

@Vénveterán:
Jól van már..
Helóta-hoplita...:DDD
Madár-madár, úgy van vele..:DDDD

radala 2010.03.26. 14:18:42

@CSENDES: A válással nincs semmi baj a világon. Tompi jó ember lehet:-)
A baj azzal van, hogy egy ember kihasználva a kapcsolatait ráveszi az amúgy is korrupt egyházat, hogy öt válasszák el a feleségétől. Rogán szerintem a piaristákhoz járt.
Értelmes ember nem használhatja PR-ra az egyházat. Én már elég régen nem tartom magamat hívőnek. De a hülyéket utálom.
Azt szoktam mondani, hogy én vagyok a Föld egyetlen klerikális ateistája. A szabályok fontosak.
Földi halandót az egyház nem választ el még gyerek nélkül sem, gyerekkel meg szerintem senkit.
Nem véletlenül alakult ki az anglikán egyház:-)

radala 2010.03.26. 14:20:44

@Valaki1: Mert egy köcsög médialufi.
Fujj de utálom ezt a Rogánt, tuti HÖK-ös is volt:-)

szobatars 2010.03.26. 14:21:00

@Valaki1: hát, tényleg vannak, akiket nem kellett volna ebbe az évezredbe beengedni...de a demokráciának is vannak hibái..Te meg élsz is vele!

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 14:21:45

@mirrmurrkandúr: van egy másik festmény is, ott pl. viktor igencsak kinézi magának a koronát.

arról nem tehetek hogy neked nincs tapasztalatod debrecenben, a kiskirályságban.

persze elismerem nem minden fideszes olyan elmebeteg hataloméhes zsebhitler mint kósa.
vannak normális fideszes polgármesterek is,
csak a gond az hogy amit a legtöbbje művel az már tényleg egyfajta diktatúra, amit csak az fékez hogy ugye az ország eddig nem volt az övék.
És éppen arra akarok utalni mi lenne ha az övék lenne,
de szerintem a 2/3 nem lesz meg nekik, reméljük a 50+ % sem.
alatta meg mehetnek a fenébe.

de ez nem azt jelenti hogy az mszp kormányt kívánom vissza, de ne legyen túl sok hatalma a viktorista zsebhitler bandának sem, mert még igazi hitlerré növik ki magukat aztán tényleg lesz dunai úszás lefelé a nem behódolóknak.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.26. 14:22:36

Ha jön a Jobbik le se megy a nap többet.

radala 2010.03.26. 14:25:11

@radala: Nem véletlenül volt nekem mindig kedvencem a Gallup. Messze ezek a legigényesebbek.
"A rejtőzködő szavazók azonosítására használt kérdések:

Ha egy kérdezett az állítása szerint biztosan részt vesz, de állítása szerint még nem tudja hogy kire szavaz vagy megtagadta a választ a pártpreferencia kérdésre ÉS

* igennel válaszol arra, hogy "Egyedül a Jobbik hozhat pozitív változást a magyar politikába, mert friss erőt képvisel." vagy "A Jobbiknak jobban ki kellene állnia Budaházy György mellett." – akkor őt rejtőzködő Jobbik szavazónak értékeltük.
* igennel válaszol arra, hogy "A választásokra készülő MSZP levonta a megfelelő tanulságokat az elmúlt 8 év történéseiből, és ezért újra számíthat a baloldali érzelmű választók szavazataira." vagy "Akiknek fontos a demokrácia és a demokratikus értékek védelme, csak az MSZP-re számíthatnak." – akkor őt rejtőzködő MSZP szavazónak értékeltük.
* igennel válaszol arra, hogy "Egyedül az LMP hozhat pozitív változást a politikában, mert semmilyen korrupciós ügy nem köthető a nevéhez és következetesen kiáll a tiszta, átlátható politikáért" – akkor őt rejtőzködő LMP szavazónak értékeltük.
* igennel válaszol arra, hogy "Egyedül az MDF rendelkezik reális, gazdaságilag is megvalósítható programmal" vagy "A Bokros Lajos fémjelezte MDF-nek a parlamentben a helye" – akkor őt rejtőzködő MDF szavazónak értékeltük.
"

Így kell ezt csinálni, nem úgy, mint az a szar Nézöpont.

kopogtató 2010.03.26. 14:25:30

@radala: pont most akartam belinkelni ezt:

www.gallup.hu/Gallup/release/valasztas_100325.htm
én kapok tőlük levelet, ha jön kutatás, 1 éve nem jött:)

hoplita 2010.03.26. 14:25:45

@aum:
Ja...holnapután meg a hülyék....így kerülünk egyre közelebb hozzád.
Menekülj...!!!
:DDDDD

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 14:27:17

@hoplita: Ja, b+, a Blikknek is magasabb az egynapos olvasottsága, mint a négy politikai napilapnak együttvéve egész héten, de ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy ettől a Blikk jó???:-)))

Nincs bajotok a buzikkal... hát ez egy érdekes új fejlemény, kérlek, mondd meg ezt a főnökeidnek is, mert gyanítom le vannak maradva egy etappal!:-)
Szerintem se vonulgassanak, de akiknek a köztársasági elnök-jelöltjük egy ex-liberális leszbi, talán ne nagyon szólaljanak meg, ha buzikról van szó... (és akkor a zsidózásról még egy szót sem ejtettem)
Egyébként te beszéltél ügynökökről, meg kettős ügynökökről, nem én találtam ki. Az, hogy egy sor fideszes átment a Jobbikhoz, aláírom, ezt én magam is tapasztaltam, de azért a tömegesen az túlzás.
Ráadásul, ha rájönnek, hogy a Jobbik-lufi kipukkad, és nem is annyira szeplőtlen a brigád, szerintem gyorsan visszatalálnak a régi akolba...:-)

Arról nem is beszélve, hogy a temérdek szerencsétlent 30-35%-s Jobbik sikerrel hitegeti a sok idióta, rosszabb esetben meg azzal, hogy a Jobbik egyedül fog kormányozni...

Nem hiszem, hogy én fogok nagyobbat csalódni...

chelsea.hu 2010.03.26. 14:31:56

@radala: Egy-egy fideszes értekezlet után a Mráz Ágostonal takaríttatják ki a termet, majd leellenőrizik, hogy milyen munkát végzett.

radala 2010.03.26. 14:36:32

@kopogtató: Ja csak azt a címemet nem néztem:-)
Remélem megint lesz kampánycsendben is.
Gallup messze a legjobb, "tudományosan", csak mérni nem tudnak valamiért. De én ennek ellenére mindig nekik hiszek:-)

hoplita 2010.03.26. 14:39:30

@Zengőtorkú Nyivákoló:

De van egy rossz hírem.
Eszet nem tud adni....még neked sem.:)

chelsea.hu 2010.03.26. 14:39:40

@chelsea.hu: további megjegyzés a Nézőponttal kapcsolatban az, hogy ők az m1 legtöbbet foglalkoztatott elemzői, kutatói. Természetesen érthető, -szubjektíven megközelítve-, hogy minden m1-es vezető, dolgzó igyekszik megtartani a munkahelyét.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 14:42:09

@Valaki1: Nyugodj meg, a Botka ugyanúgy közintézménybe rakta ki, már ha a polg.hivatal annak számít.
Viktor attól fasiszta, hogy egy festményen nézegeti a koronát????
Kósa kis kiránysága? Ahhoz képest eléggé szeretik Debrecenben, és elég jól is megy a városnak... ha ezt le mered tagadni...

Dunába lövetés? Beszéljétek meg a jobbikosokkal, szerintük meg zsidóbérenc a Fidesz... Te nem vagy normális, ne aggódj, nemsokára jön a doktorbácsi:-))))

hoplita 2010.03.26. 14:43:09

@radala:
Megnyugodtam.
Ha a Gallup 16%-ot jósol nekünk, akkor rosszul nem szereplünk.
Megvan a tuti 25..:DDDD

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 14:49:35

@mirrmurrkandúr:
úgy láccik te szegedet ismered nagyon, én meg debrecent....
nem hallottam a botka képről, de ha úgy van akkor mi van, egy szóval sem mondtam hogy az mszp kiskirálya jobb.

azt viszont nem tudom honnan vetted hogy kósát szeretik debrecenben, tiszta diktatúra az egész város, de mint írtam volt még csak egzisztenciálisan meszelnek el ha nem nyalod a fideszes zsebhitler seggét.
persze a prolinak mindegy, annak be lehet dumálni hogy a gyúrcsányi meg a válság miatt nincs munkája,
és lehet vakítani a csilivili főtérrel meg karácsonyi csicsamicsa kivilágítással amit nem mellesleg kósa és csókosai csinálnak közpénzért, abból a pénzből amit amúgy pl. munkahelyteremtésre kell fordítaniuk.

meg hogy a debreceni közszolgáltatások ára az egyik legmagasabb az országban, biztos ez is gyúrcsányi miatt van.
de a cívis lícium grandhotel meg a sokadik konferenciaközpont az felépült az eldózerolt művház helyén, csakmert kellett a haveroknak a közpénz, de szükség az semmi sincs rá. hacsak az nem hogy méltú helyen állítsák ki kósalaja szobrait a bégető pórnépnek.

radala 2010.03.26. 14:50:00

@hoplita: Szerintem a Gallup nem mérte alul a miépet 2002-ben:-)
De menten utánanézek.
EP-re szerintem meg nem mért. Jó lesz az a 16.

Vénveterán 2010.03.26. 14:50:11

@Zengőtorkú Nyivákoló: nem beszélt senki 2/3-ról, mindössze arról, hogy a fidesz veszélyezteti a jobbik 2/3-át!
A kettő nem ugyanaz, ugyanis ha a fidesz 33%-nál nagyobb mandátumarányt ér el azzal tényleg veszélyezteti a jobbik 2/3-át!:D Erre pedig belátom van némi esély!:)

Szemben az eredeti fideszes állásponttal, mert szerintem mandátumok számában nincs esélye a jobbiknak (min.) 33%-ot szereznie. (A vágyak más kérdés, de igyekszem a realitások talaján maradni, így negatívan nem csalódhatok.:) )

akimellon 2010.03.26. 14:50:29

Szerintem sajnos az várható, hogy az egyszerű üzenetekhez szokott emberek rövid időn belül, amikor nem történik semmi vagy nem látványosan, elpártolnak a jobbikhoz, ennél sajnos nagyobb baj lehet a Fideszes-KDMP-és képviselők, mivel nagy számban lesznek egyéni körzetből, dezertálni fognak egy olyan nyomás hatására, mint amit a szocik kaptak az egészségügyi vita kapcsán. / ÉS A JOBBIK TÁRT KAROKKAL VÁRJA ŐKET/

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 14:51:28

@mirrmurrkandúr: ja, azt meg nem állítottam soha hogy viktor fasiszta, sokkalinkább egy despota megalomán bolond, aki valamifajta istentől vezérelt küldetést álmodik önmagába, aztán ha hagyjuk majd jó kis diktatúrát teremt...
de ez szerintem nem jelenti a szószoros értelmében vett fasizmust.

radala 2010.03.26. 14:53:24

@radala: OK EP-re 5-öt mért. Fideszt baromira túlmérte.
No mindegy, akkor is ők írják le legtisztességesebben a kísérletet, én akkor is őket szeretem.:-)

hoplita 2010.03.26. 14:58:30

@mirrmurrkandúr:
Mióta leszbi Morvai...?
Ez nekem most új...3 gyerek és 3 férj után max. biszex lehet, de ti biztos jobban tudjátok.:)

A blikkes hasonlatod sántít, mert a kuruc politikai oldal is csak így korrekt az összehasonlítás....de ez lényegtelen.
Inkább azért népszerű, mert ohne para, mindent megjelentet, nem kultiválja a pécé agyamentséget.
A cigánybűnözés rovatja meg - aminek ti hivatalosan még a létét is tagadjátok - egyenesen korszakalkotó, média kuriózum.

Én 35%-ban nem ringatom magam, de 25 tuti lesz....sőt, akár felette is.
Ebbe már most bele lehet nyugodni.
De no para, majd mrázsamu elmagyarázza, hogy mi a bánatért nem tudták mérni a Jobbikot.:DDD

Ungabunga · http://hatter24.hu 2010.03.26. 15:01:40

@jobbra: Nem olyan biztos az. Szerintem egyik se igaz. Másfél milliót egész biztosan betudtak zsebelni.

hoplita 2010.03.26. 15:04:37

@radala:
Na...én mondom.
Akkor - tavaly májusban - végig bogarásztam az összes előrejelzését.
Egyik kutya, másik eb volt.
A nézőpont nyert, asszem 8%-kal.
Ragozzam tovább....???:DD

gossage 2010.03.26. 15:08:28

Mi van itt? Eleg regota nem olvasom el a kommenteket,de most elolvastam,sajnos,megfogadtam nem szolok hozza,de megteszem...szoval egy megjegyzes draga Mirrmurrkandurnak, fuggtelenul azt hogy kicsoda micsoda
egyszeruen hihetetlen

TE EGY KOCSOG VAGY

sok sikert

radala 2010.03.26. 15:08:53

@Ungabunga: Na ja, jobbra már csak tudja.
Én meg tuti helyről tudom, hogy Vona baráti körben kifecsegte, hogy a Gázpromtól van pénz és az mszp segített kopogtatózni. Morvai meg még azt is megemlítette, hogy keleten meg ők segítettek a KC-ben a szociknak.
Utána a barátom megkérdezte, tőlük, hogy lesz-e koala az mszp-vel, de azt mondták, hogy erről még korai beszélni.
Mondjuk ez elég privát infó persze, ne is nagyon terjesszétek légyszi, de azért még igaz.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:09:11

@Valaki1: Az igazság az, hogy vacillálok...
Te vagy tényleg intellektuálisan erős kihívásokkal küszködsz, vagy valaki sokat fizet ezért... szerintem az előbbi.

Mi az, hogy nem szeretik Kósát Debrecenben?
Az egész országban a legnagyobb arányban támogatott jelölt, lett légyen szó bármilyen választásról.
Te miről beszélsz? Bent a szavazófülke mélyén senki nem tudja, hogy mennyire utálod Kósát. Megbüntethetné a "nép", ha tényleg ennyire szar, mint ahogyan te ezt állítod. Akkor mégis miért nem teszi? Elárulom: Mert egy kurva jó várost csinált Debrecenből, abból a koszos alföldi porfészekből...

Mi az, hogy patyomkin?
Én sokszor voltam Debrecenben, élnek is ott rokonaim, akik nagyon szeretik a Kósát (pedig még alapvetően nem is fideszesek!), és rohadtul az ellenkezőjét mondják annak, amit te. De a legjobb, hogy az elmúlt 12 év választási eredményei is erősen ellentmondanak neked. Az egykori menyasszonyommal az Aranybikában voltunk először, Debrecen egy gyönyörű város lett, tele kedves, mosolygós emberekkel, és emlékszem milyen volt mondjuk 15 éve... hát nem ilyen... Nem tudom, mi a bajod. Sok debrecenit ismerek és mindenki elégedett a Kósával! De mondom, elég a választási eredményeket megnézni, magukért beszélnek!

panelburzsuj 2010.03.26. 15:12:03

@akimellon:

Ha valamiben, hát a "karaktergyilkosságban" igazán jártas a Fidesz, és úgy gondolom, hogy ezt a jártasságot a Jobbik felé még mindig nem teljesen eresztette szabadjára.

Nem kellenek ehhez föltétlenül részeges, buzis "leleplező" fotósorozatok: elég felkeresni mondjuk DúróDóri tanárait, osztálytársait, falubelijeit, és szépen leírogatni, hogy az oktatáspolitikai kabinet vezetője csak egy átlagosan üresfejű kis libuska. Sok-sok hasonló türelmes aprómunkával sokkal jobban alá lehet ásni a Jobbik "tündökletességét", mint egy-két kiemelkedően "kéttősmércés" szerencsétlen meghurcolásával.

A mártírokra fölnézünk - az unalmasokat átlépjük.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:12:32

@gossage: ez minden érved?

Kíváncsi vagyok, hogy élőszóban is ennyire bátor lennél-e:)

Ajánlatom a következő (szokásos): Menj szépen és dugj egyet... bár igaz, ehhez partner is kéne.

Kár. pedig csak jót akartam:-)

radala 2010.03.26. 15:14:33

@mirrmurrkandúr: No igen Kósa szerintem valóban egy kivétel. Minden polgármester köcsög, kivéve Kósa Lajost. Én 94-95 körül voltam először Debrecenben felnőtt fejjel. Akkor szerintem Szeged még sokkal jobb hely volt Debrecennél. Ma ez már nincs így.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:14:43

@mirrmurrkandúr: debrecenben totális diktatúra van.
amúgy ha jól emlékszem hitlerre is lehetett nemmel szavazni, vagy kimirszenre, vagy bárki hasonlóra, csak aztán éld túl.
napersze lajcsi nem olyna durva. ő csak kirúőgat a munkahelyedről....
amúgy meg az ilyen 20-30-40%-os részvételű önkormi választásokon akármilyen eredmény van nem jelent semmit.

ez amúgy igaz az összes magyra választásra is, ha mondjuk a választók 40%-ának az 50%-a a fideszre szavaz az nem jelenti azt hogy akkor az ország mögötte áll, hanem azt hogy 20% ad neki bizalmat, 20% másnak ad, 60% meg a k.- anyjába küldi az egész rendszert.

panelburzsuj 2010.03.26. 15:16:33

@panelburzsuj:

Ha stupid MSZP démonizálta a Jobbikot, akkor a Fidesznek bele kell "szürkítenie" őket a mezőnybe: a Jobbik is csak átlagkarrieristák átlaggyülekezete.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:16:54

@gossage: ez minden érved?

Tanácsom a szokásos: Most menjél szépen, és dugjál egyet!
Bár igaz, ahhoz partnert is találnod kéne...

Kár, pedig hidd el, jót akartam!

:-)

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:17:44

@gossage: bocs, csak nyomatékosítani szerettem volna:-)

radala 2010.03.26. 15:17:49

@panelburzsuj: Lehet, hogy ez igaz amit mondasz. De megdöbbentő, hogy én ezt kizárólag szoci fegyvernek gondolom.
Ezt nem azért mondtam, hogy megváltoztasd a véleményedet, de szerintem ezen érdemes lenne mindkettőnknek elgondolkozni, hogy hogy is van ez. Mert az nem lehet, hogy mindkettőnknek egyformán igaza van. Középen meg soha nincs az igazság.:-)

kalapácstollú 2010.03.26. 15:17:49

@radala: Bezzeg Sólyom párttag volt. 89-ig. Az MDF-é.
Járai pedig az Orbán-kormány minisztere.
Hm, kinek erősebb a pártkötődése?

gossage 2010.03.26. 15:18:15

@mirrmurrkandúr: mert felnem kell toled? draga baratom?

a velemenyem nem valtozott az irasaid alapjan

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:18:34

@mirrmurrkandúr:
nekem is élnek rokonaim debrecenben, mi több az önkormiban is vannak ismerőseik, és ők mondják hogy mi van.
persze könnyen lehet hogy a te ismerőseid, rokonaid simulékonyak, és benyaltak, aztán így kapják is a jó kis megrendeléseket, vagy állásokat, úgy persze hogy szeretik a zsebhitlert.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:19:32

@Valaki1: és még annyit hogy demszki meg 20 éve főpolgármester, valszeg azért mert jól csinálja, meg talpig jó ember...aha.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.26. 15:21:39

Nektek nemhiányzik Gyurcsány?

radala 2010.03.26. 15:22:42

@kalapácstollú: Természetesen lemaradt a szmájli, ezt nem mondtam komolyan. Mondjuk ez a párt kötödés ez egy hülyeség szerintem, arra is céloztam ezzel a kis üde tréfával.:-)
Szerintem TJ nagyon jó KE lett volna én szurkoltam volna neki, már csak azért is, mert ö méltó utódja lett volna Göncznek. Jobb lett volna szép fokozatosan emelni a színvonalat:-)

hoplita 2010.03.26. 15:23:18

@panelburzsuj:
Az általad leírt karaktergyilkosság azt hiszed vicaversa nem menne...?
Jaj, pont a fidesznél ne volnának vattaemberek..?
Nyolc évig volt képviselő egy excsoporttársam narancsszínben.
A pénzen és a pinán kívül sosem érdekelte semmi és a politikai érettségéről, beállítottságáról csak annyit, hogy szép karriert futott be a főiskola kisz-izéjében....a nyolcvanas évek közepén.:DD
Amúgy ivócimborának jó volt....kocsmai vitapartnernek már csapnivaló, kurvázásban klasszis.:)

radala 2010.03.26. 15:24:25

@Zengőtorkú Nyivákoló: Nekem igen, meg TJ is meg CSP is.
Én konzervatív vagyok régen minden jobb volt:-)

Toporodottordog 2010.03.26. 15:24:37

Naívság azt gondolni, hogy a szerepek és az arányok most alakulnak ki és a választásokkal döntjük el, hogy mi lesz itt.
Mikor a Jobbikot kitalálták már akkor tudták, hogy milyen arányban lesznek jelen a parlamentben és milyen parlamenti összetétel lesz. Szerintetek a politikusok hónapokra előre terveznek? Megsúgom.. évtizedekkel előrébb járnak, mint amit mi választópolgárok elképzelünk :))

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:25:19

@Valaki1: hát... kezdesz zavarba hozni... ha jól emlékszem, az elősző ogy. választáson közel 70% volt a részvétel, 200-ben meg még annál is jóval magasabb. És nem 50%-al vitte a Kósa Debrecent, hanem 60 fölött. Elsőre.
Na, ilyenkor mi van?

Egyébként meg hagyjuk már Hitlert meg Kimirszent, egyébként is te azt mondtad, hogy Kósát utálják... ami egész egyszerűen ocsmány, rosszindulatú hazugság. De nem baj, tőletek megszokhattuk.

Ja, ha már itt tartunk, nem tudom, hogy a fasizmustól való páni rettegésedben miért csak a Fideszt támadod állandóan.
Pedig ott a Jobbik, nem tűnt még föl, hogy a 30-as évek styl-ában zsidóznak évek óta? Az sem tűnt föl, hogy lehet, h ők lesznek a 2. erő?
Vagy esetleg van valami köztetek, és azért kussolsz...
Gyanúsak vagytok ti nekem:-)))

radala 2010.03.26. 15:27:01

@Toporodottordog: Ja régen volt ilyen vicc, hogy nagy botrány van a Szovjetúnióban, mert a Pravda véletlenül lehozta az elsö szabad választások végeredményét.:-)
Nem biztos, hogy ez vicc.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:28:12

@Valaki1: Ezt a benyalásos témát, ha nem haragszol édesanyád testi épsége érdekében nem kommentálom...

Nézd, a tehetségtelen, lusta szarjankóknak mindenhol diktatúra van... ilyen az élet... dolgozni kéne, nem követelőzni...

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:28:55

@Zengőtorkú Nyivákoló: igen, az a másik jó hely, nem véletlen mondogatom hogy ott koronázzák királlyá viktort.

a kandúrnak még annyit, hogy debrecen semmivel se jobb meg kedvesebb meg mosolygósabb mint bármi más, én elhiszem hogy a hotelben rád mosolyogtak, de menj ki a piacra vagy a csóróbb részekbe aztán elfagy a mosoly az arcokról, de ez mindenhol így van, szóval ehhez kósának semmi köze.
a debreceni trükk az, hogy kósa ahelyett hogy munkahelyeket meg hasznos dolgokat csinélt volna a közpénzből amit ugye mint az ország legnagyobb vidéki városa kap, elkezdte csicsázni a város, főtér, modem ésatöbbi.
ezzel jól meggazdagodott ő meg a holdudvara, a látszat meg nagyon fényes, mert tényleg szép, csak éppen ezt bárki meg tudja csinálni ha arra költi a pénzt és nem másra.
ráadásul máshol nem dózerolják el a művelődési házat, akárhogyan szocreál az a polgármester kiskirálynak.
de ettől még nem lett semmivel se jobb hely csak csicsább.

radala 2010.03.26. 15:32:29

@Zengőtorkú Nyivákoló: Na hoplita hogy is van ez?
Matolcsy, Járay nem mszmp tag, ti meg nem tudtok találni egy tisztességes embert.
Hogy néz ki ez tényleg, mint a legocsmányabb kommancs.
Nem tudom Bogár László befér-e még a Heti válaszba, hogy elhatárolódjon a Jobbiktól. De ha nem akkor sem hiszem, hogy bárki, akinek esze van marad a Jobbiknál.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:32:36

@mirrmurrkandúr:
öreg, te olyan sötét vagy mint egy fekete lyuk.
SOHA NEM MONDTAM HOGY A FIDESZ FASISZTA TE BAROMARCÚ.

a jobbik sem az amúgy.

diktatúra az nem csak fasiszta van.sőt, a fidesz kifejezetten valamiféle zavaros elvtelen katyvasz, épp ez a gond.
nemzeti de mégsem, szociális-piacgazdasági de mégsem, liberális is meg tekintélyelvű is, meg a fene tudja mi, egy nagy hazugság az egész, még csak tiszta elv sincs mögöttük.

csak annyi hogy vagy benyalsz vagy megdöglesz, ez az irányelv.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:33:31

@gossage: fájna is, ha jó véleménnyel lennél róla... ez jobban minősítene, mint az írásaim, attól félek...3

Egyébként nem szóltam hozzád, te egyszer csak megjelentél és leköcsögöztél, anélkül, hogy egy szóval is bántottalak volna...

Erre mondtam, hogy szerintem egy sexuálisan frusztrált nethuszár vagy, akinek anyuci nyomkodja a hátán a pattanásokat...

Ha esetleg van velem valami gondod, akkor mondd meg, mi az, de ameddig trollkodsz, addig -ne is haragudj- nem tudlak komolyan venni!

hoplita 2010.03.26. 15:35:02

Na, pont ezt magyaráztam valamelyik nap.
Némileg megerősítve érzem magam..:)

"...A 2006. őszi események, Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszéde és a Fidesz eredménytelen kormánybuktatási törekvése nyomán kezdődött a Jobbik erősödése - értettek egyet politológusok egy csütörtöki konferencián.
A Politológus Hallgatók Országos Egyesületének budapesti rendezvényén Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezetője azt mondta: a Jobbik áttörése a közvélekedéssel ellentétben nem a tavalyi európai parlamenti választáson, hanem 2006 őszén történt meg.

Vele egyetértve Körösényi András egyetemi tanár arról beszélt: a Jobbik vezetői és szimpatizánsai akkor úgy érezhették, hogy a Fidesz megalkudott, lemondott a kormány megbuktatásáról. A Jobbik megerősödésének további okaként az etnikai ellentétek, mindenekelőtt a cigányellenesség politikai témává válását nevezte meg...."

Most találtam a hirszerzőn..

panelburzsuj 2010.03.26. 15:35:24

@radala:

Te még hinni akarsz legalább egy Mikulásban, vagy egy húsvéti nyusziban - és ezért valamennyire irigyellek is.

Én viszont nagyjából végigkövethettem úgy negyven éven át, hogy a személyes ismerőseimből kiből lett ilyen-olyan-amolyanpárti, és csak egyetlen közös vonást látok: aki kellően profi számítással nyomult, az vitte valamire, aki meg ideákat kergetett, az megmaradt plakátragasztónak. Párttól tök függetlenül.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:36:05

@mirrmurrkandúr: úgy látszik hogy viktor lábához dörgölőző kandúrunk nemcsak nálam húzza ki a gyufát.

Öreg, ha kilóméterhiányod van menjél egy fidesz lakossági fórumra, és ott ordítsad hogy VIKTOR, VIKTOR, ÉLJEN VIKTOR,
ISTEN VAGY VIKTOR.
aztán meglesz a napi öröm.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:39:47

@hoplita: tipikus orbánista, gyurcsányista hazugságpropaganda.

panelburzsuj 2010.03.26. 15:41:49

@hoplita:

Tiszta sor. Csakhogy nektek már nem maradt egyetlen legendakör sem, ami csak a tiétek lenne, és így nincs miből megfonogatni a különbejáratú glóriáitokat.

A tévéostrom a meghódított büfében révetegen bóklászó forradalmárokkal - nagyon-nagyon kevés.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:42:45

@Valaki1: oh...van két liberálbolsi a blogon, és mindkettőnél kihúztam a gyufát...

Mondj már nagyobbat!

Ez a dörgölőzés pedig eléggé sántít, nem én mondok ellent állandóan a tényeknek, hanem te, és nem vagyok Viktor-fan, de azt gondolom, hogy jelenleg nincs jobb választás, mint a Fidesz.
Alternatívát te sem ajánlottál eddig.

Szarozni a semmibe konkrétumok nélkül mindenki tud.
Nem vagy nagy szám.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.26. 15:44:48

@radala: Nem az a lényeg, ki honnan, hanem, hogy merre te kis buta.

Toporodottordog 2010.03.26. 15:45:11

@mirrmurrkandúr: Neked is furcsa, hogy minden MSZP fan nem meri vállalni, hogy kire szavaz? :)

Ezzel a húzással aláírná a hülyeségi nyilatkozatát is :)

radala 2010.03.26. 15:45:33

@panelburzsuj: Ez nem kérdés.
@hoplita: Ne terelj. Ez tényleg kicsit durva, de azért valószínüleg igaz.
Mit szólsz a nevenincs kommancsotokhoz?

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:47:29

@mirrmurrkandúr: egyes gyűléseken egyesek már már transzba esve viktoroznak...szerintem te is ilyen lehetsz, meg olyan mint az a nő aki azt fejtegett nekem hogy viktor maga az isten, míg gyurcsány pedig a megtestesült sátán.
az nem zavarta hogy az ő kis viktora 2006-ban igen hamar lelépett a helyszínről autóján míg hű kutya rajongótáborát könnygázzal lőtték meg szemen gumival.
ennyit a fideszről meg a vezetőiről, és itt nem is beszélnék az ő gazdasági lenyúlásaikról, lesz arról még elég cikk.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 15:47:58

@Toporodottordog: Aláírja majd a szavazófülkében, ne aggódj:-)

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.26. 15:49:21

Na most jön egy javaslat: Kedves Gábor! elvárok egy postot a kampányfilmekről:-)).... most láttam az MDF-filmjét és nehéz ezt mondanom, de eddig ez a legprofibb cucc

www.mdf.hu

radala 2010.03.26. 15:49:37

@Zengőtorkú Nyivákoló: Mondtam én az ellenkezőjét?:-)
Csak kérdeztem, hogy azok mit gondolnak erről, akik szoktak törődni a Fidesz kommenistáival, akik általában nem is azok.

Ez a faszi egyébként elkepesztő ciki. Mondjuk én tudtam, hogy Bogár szerelmes OV-ba, de nem hittem volna, hogy olyan becsületes, és olyan kevéssé hiú, hogy még a Gazprom milliók sem hatják meg.
Gondolom ö lett volna a meglepi, amiről Vona beszélt...

Uhu20 2010.03.26. 15:55:55

OFF

MDF budapesti lista-ügyben mikorra várható eredmény?

Don_Pipita 2010.03.26. 15:56:19

@Zengőtorkú Nyivákoló: Én többször elröhögtem magam, de csak a kivitelezés miatt, amúgy az üzenet jó, csak ez a "jővőbeni Mo." eltereli egy kicsit a figyelmet az üzenetről. Mindenesetre 2002-ban majd megnézzük és jókat röhögünk rajta...:D

bigapples 2010.03.26. 15:57:42

@Zengőtorkú Nyivákoló: A végére lekoppintották a csak a Fidesz szlogent :). Profi reklámanyag, gondolom nem két forint volt az elkészítése, de a mondanivalója annyi, hogy 10 év múlva minden happy lesz, szavazz az MDF-re.

TG már korábban írta, hogy nem ért a reklámokhoz, ezért nem fog foglalkozni a pártok kampányfilmjeivel.

Valaki1 (törölt) 2010.03.26. 15:59:11

Tiszta elmebaj:

zona.hu/article/2130/az-orbankormany-meg-el-egy-somogyi-faluban.html

és ilyenekkel meg kósahuszárokkal lesz tele majd az ország néhány hónap múlva....

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.26. 16:00:02

@bigapples: oké, ezt nem olvastam...a képi világ nagyon profi.

tölgyes 2010.03.26. 16:00:03

@hoplita: Itten csak amiatt humorizálnak nagy erővel, mert leszbi nőket védett jó pénzért...a bíróságon..Nem értik, hogy szegénynek meg kellett élni és a megélhetés nehézségei nem tették számára lehetővé, hogy az elveihez ragaszkodva gyakorolja a hivatását... Baló havi 2-3 millájából nem jöttek ki...:(

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.03.26. 16:01:24

@Uhu20: azt hiszem a legfelső bíróságnál pattog a labda már

radala 2010.03.26. 16:01:26

@Zengőtorkú Nyivákoló: láttam már tényleg szép.
Ez is bizonyítja, hogy a világ nem fekete-fehér, vak tyúk is talál szemet, nem mind arany, ami fénylik, no meg persze van az a pénz, amiért az embernek már nem korpás a haja.

bigapples 2010.03.26. 16:01:46

@Don_Pipita: Azért remélem a nők nem lesznek fehér műanyag szalagokba tekerve 2020-ban év múlva :)

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 16:16:00

@Valaki1: S valóban, újabb fejezet a végtelenített ballib legendárium gyűjteményből: "az ő kis viktora 2006-ban igen hamar lelépett a helyszínről autóján míg hű kutya rajongótáborát könnygázzal lőtték meg szemen gumival."

Tudod, kedves "Valaki1"(?), ha így is történt, neked épp csak a legszembetűnőbb momentum nem esett le.
Miszerint amíg Viktorka hanyatt-homlok menekült, addig Luciferkó élvezettel lövette ki ártatlan emberek szemét, rángattatott ki békés embereket kocsmákból(!), viperával veretett szét földön fekvő emberek, majd másnap ugyanez a haveri kör kitüntette a minden szempontból "szakszerűen" eljáró rendőrfőkapitányt, csak amúgy a szabadság, egyenlőség, testvériség hármasának, valamint a szolidaritásának jeléül.

Ugye-ugye...

Annyi az egész, hogy nem bírjátok elviselni, hogy most négy évig nem ti vagytok hatalmon. Azt hiszitek, hogy ez a kormányzósdi a ti hitbizományotok, és bárki, aki eséllyel veszi fel a versenyt veletek, az diktátor, képmutató, fasiszta vagy netán mindhárom egyszerre...
Ennyi.

Egyébiránt én soha nem csápoltam a Viktornak, de az ahogy tehetségtelen semmirekellő naplopók beszélnek róla, közben meg reszketve imádkoznak a szintén tehetségtelen, semmirekellő naplopó MSZP-ért, nekem egy kissé gyomorforgató...

De nem baj... Gordonka is megmondta: Hasonló a hasonlónak örül:-)

radala 2010.03.26. 16:17:30

@radala: kicsit magamba kell megint szállnom ez a kommancs senki ÁSZ alelnök volt.

tölgyes 2010.03.26. 16:22:56

@hoplita: Vagyis a Jobbik radikalizmusát és a demokratikus megoldások iránti bizalmának elveszítését 2006 októbere az MSZP radikális, antidemokratikus fellépése hozta létre...
A Jobbik hívei nem voltak hajlandóak követni az Orbán által javasolt demokratikus utat... mert gerjedtek az MSZP talán tudatos provokációjára.

radala 2010.03.26. 16:23:22

@radala: Lehet, hogy mégsem kell magamba szállnom 89-2001-ig volt az meg valami érdemrendet is kapott kérdés mikor. SZOT-hoz is köze van.
Lehet, hogy nem is szállok inkább magamba:-)

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 16:24:40

@hoplita: csak most vettem észre a válaszod.

Morvai sexuális orientációját ő maga sem tagadja (sőt), a többi meg már közismert, hogy ezt hogyan tudja összeegyeztetni a három(?) gyerekkel, meg a Jobbikos szólamokkal, azt már tőle kéne megkérdezni.

A blikkes hasonlat nem sántít, te az olvasottságot említetted, én pedig erre reflektáltam. (Ráadásul a blikkesek vállalják, amit csinálnak)
Arról, hogy a "Cigánybűnözés" rovat mennyire kuriózum, nem nyitnék vitát, én semmi különöset nem látok rajta, most a kedvedért külön megnéztem...

A Jobbik minimum 25%-a nagyon erős túlzás, már talán mondtam neked, hogy a Jobbik szavazók semmivel nem rejtőzködnek jobban, mint bármely más párt támogatói köre (ma divat jobbikosnak lenni...), sőt szerintem az MSZP-sek még mindig jobban rejtőzködnek.

De meglátjuk április 11-én kinek lesz igaza:-9)

hoplita 2010.03.26. 16:26:22

@panelburzsuj:
Nem is óhajtok én szenteket....némi realitásérzék azért ennyi év alatt szorult már belém.:)
De el tudom különíteni a jófejeket a faszfejektől.
Ennyi már elég kell, hogy legyen.:D
De legalábbis kezdetnek megteszi.

hoplita 2010.03.26. 16:36:06

@panelburzsuj:
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim.
De nagyon jó dolog idealistának lenni.
Ezt minden irónia nélkül mondom.

fontana_X 2010.03.26. 16:40:06

Nem igazán tudom, mennyiben indokolt olyan helyzetet analizálni, amelynek premisszái ingatag lábakon állnak. Változatlanul azt gondolom, hogy a bizonytalanok véleményével és szavazási hajlandóságával a kutatások nem tudnak mit kezdeni, emiatt képtelenek akár közelítőleg is megjósolni a választások kimenetelét. A Fidesz potenciális kétharmados győzelmét megkérdőjelezi, hogy két legkevésbé népszerűtlen politikusukat a választók több mint fele/közel kétharmada inkább elutasítja. A szavazók közel felét kitevő bizonytalanok választhatnak úgy, hogy nem mennek el szavazni, de választhatnak úgy is akár nem kevesen, hogy az LMP-re, Civil Mozgalomra, esetleg az önpusztító MDF-re adnak tiltakozó szavazatot. Ács Miklós közgazdász az Indexen számokkal alátámasztva az alábbi megállapításokat tette ma:
1) A Gallup az 5 felmérésben szereplő pártból 5, a Medián, a Szonda, a Marketing Centrum és a Nézőpont 4-4, a Századvég és a Tárki 3 párt népszerűségének megtippelésében tévedett „szignifikánsan”. A Fidesz és a Jobbik eredményeit egyetlen felmérésnek sem sikerült pontosan előre jeleznie.
2) Ha számba vesszük a tévedések nagyságát elképesztő tévedések vannak: a Századvég a Fideszt 16 ponttal mérte „túl”, a Tárki 14-gyel és a Szonda meg a Gallup is bőven 10 % felett tévedtek. A Jobbik alulmérése ennél még durvább, hiszen itt a szavazótábor nagyságrendjének eltalálása sem sikerült. A Tárki és a Szonda a valós szavazataránynak csak a negyedét mérte tavaly nyáron.
Szóval mi alapján elemzünk?

bigapples 2010.03.26. 16:48:49

@radala: Én inkább pozitív jelnek veszem, inkább egy öreg ex-MSZMP-s pénzügyi káder, mintsem egy olyan HÖK-ös péniszpumpás alak legyen a pénzügyi szakértőjük, aki erőltetné a kampányrendezvényeken elmondott sok képtelenséget.

Ha már tapasztalattal rendelkező szakembert kerestek, nem meglepő, hogy kommancs múltja van.
Aki 89 előtt a kormányzatban vagy a banki szektorban dolgozott ilyen-olyan vetető beosztásban, az általában párttag volt és/vagy kapcsolatban állt a titkosszolgálattal. A kisgazdák fő pénzügyi szakpolitikusa is egy volt III/II-es tiszt volt.

hoplita 2010.03.26. 16:50:47

@tölgyes:
Tudod te mi8 az igazi baljós előjel...?
Nem az, hogy valaki jogvédőként mit csinált, á, dehogy...
Egyébként is, Morvai most sem más, ezért be sem lép a Jobbikba és parlamenti képviselő sem lesz, ha nem vetted volna észre.

Ez az igazi tragédia...

kuruc.info/r/52/57272/

Mondtam, semmit nem tanultak, semmit sem felejtenek.
Jön az a Martonyi, akit én Orbán egyik rossz szellemének tartok.:(
Pikáns lesz, ahogy utolsó leheletével harcol azért a magyar termőföldért, amit az ő aláírásával árultak el Göteborgban, 2001-ben.
Undormány egy takonygerincű alak....és a tököm rá merném tenni, hogy ma is ügynök ez a bilderberges geciláda.:((((

hoplita 2010.03.26. 16:55:11

@radala:
Az a jegyzőkönyv, ami ott van...?

Viccelsz?
Az neked bizonyít bármit is?

Egyébként nem tudom, te mennyire ismered a pesti közterület felügyelőket, de azoknál rendesebb embereket milliószám akasztottak a történelem folyamán.
Én konkrétan többnek is ki akartam fordítani már a belét, rengetegszer megbüntettek....de egyszer sem fizettem.:DDD

hoplita 2010.03.26. 17:02:45

@tölgyes:
Ez a te olvasatod.
Meg esetleg az övék...részben.

Egyébként meg nem azért...
Ott, akkor valami véget ért....és valami más elkezdődött.
Azokkal a lázas hónapokkal mintha nagykorúvá vált volna a magyar társadalom, érdekes időszak volt.
Egy egész politológus évfolyamnak, sőt, évfolyamoknak adhat diplomamunkára való anyagot.
Én speciel akkor kezdtem érezni, hogy a Jobbikból lehet valami....

panelburzsuj 2010.03.26. 17:03:42

@hoplita:

Az idealizmusban elviekben egyetértünk. Irónia nélkül.

Azonban úgy látom, hogy a gyakorlatban más-más eszközökkel kívánunk gondoskodni a magunk számára értékes ideák érvényesülési körének bővítéséről.

bigapples 2010.03.26. 17:05:28

@hoplita: OK, azért tegyünk már különbséget a titkosszolgálati tisztek, a beszervezett ügynökök és azok között a külföldre utazók között, akiket a titkosszolgálat ultijelentések megírására vett rá. Mert a legszemetebbek az első kategóriában vannak, a másodikban sok karrierista besúgó mellett egy rakás megzsarolt ember is van, akik ahogy lehet, próbáltak kibújni a dolog alól. Az ultijelentés írására meg szinte minden külföldre kiküldött mérnök, kutató, újságíró rá volt véve. Én úgy tudom, Martonyi ebbe a 3. csoportba tartozik.

bigapples 2010.03.26. 17:11:25

Lol, vajon miért javította ki a Firefoxom az utijelentést ultijelentésre? :D

hoplita 2010.03.26. 17:11:36

@panelburzsuj:
Óvatosan és körültekintően fogalmaztál....ebben is egyetértünk.:)

Azért már pár illúzióval már szegényebbek vagyunk, mindketten, nem...?

panelburzsuj 2010.03.26. 17:12:56

@fontana_X:

Ez jópofa, úgyhogy rákérdezek:

A Jobbikot nem említed a tiltakozó szavazatok lehetséges gyűjtőhelyéül.

Egyszerűen elfelejtetted besorolni, vagy nem tekinted olyan pártnak, amely az eddig kínálgatottaktól valóban lényegileg eltérő, valóban új lehetőségeket mutat?

hoplita 2010.03.26. 17:17:50

@bigapples:
Tudom, hogy III/II-es volt és ismerem a főcsoportfőnökségek felépítését, tehát nem keverem a szezont a faszommal.
Nem ez itt a legnagyobb baj....szerintem CIA-s.
Fogható ember...és tényleg egy takonygerincű.
A politikai éleslátásáról meg mi sem mond el többet, minthogy 89-ben lépett be az emeszempébe.
Ez már a szánalmas-kategória.:((

panelburzsuj 2010.03.26. 17:20:11

@hoplita:

Biztosan. Sőt, azt gondolom, hogy az önértékelés néhány nem olyan nagyon kívánt vagy sürgetett próbáján is túlestünk már mindketten.

Amiben biztosan alapvetően különbözünk, hogy mindezekután merre keressük a kijáratot ... :)

hoplita 2010.03.26. 17:24:49

@panelburzsuj:
Van köztünk pár év...olyan ötvenöt körülinek saccollak.
Nekem még van hozzá tíz...várjuk ki.:DD

jjulie 2010.03.26. 17:27:14

@hoplita:

látom, amíg nem voltam itt, majdnem felfaltak a fideszdroidok, mi van veled

aum 2010.03.26. 17:31:25

@hoplita: Ha nem tetszik Morvainak, ott helyben beleírhatta volna a saját verzióját. Az hogy nem írta alá, az az égvilágon semmit nem jelent. Jobbikbűnözés :)

hoplita 2010.03.26. 17:31:40

@panelburzsuj:
Még annyit hozzá, hogy az elmondottak miatt nem szálltam be 20 évig a helyi politikába.
Most vacillálok rajta, egy halom érv mellette, egy halom ellene...:D

@jjulie:
Olyan nagy deffenzívába azért nem szorultam.
Mindig nyugtával a napot...!:)

bigapples 2010.03.26. 17:33:36

@hoplita: Akkor tudnánk biztosan, ha minden nyilvánosságra lenne hozva. Antallék egyik legnagyobb hibája, hogy az SZDSZ-szel összejátszva nem hozták nyilvánosságra német, cseh mintára az ügynökök, tisztek névsorát, hogy védjék az ügynök képviselőiket. Aztán kellett volna egy csehországihoz hasonló lusztrációs törvény is, hogy 2 ciklusra megakadályozza a kommunista rendszer működtetőinek a politikai szerepvállalását. Sajnos Antall túl konfliktuskerülő volt, sok minden ment akkor ott félre.

hoplita 2010.03.26. 17:37:26

@fontana_X:

"...Szóval mi alapján elemzünk?..."

Most én csontjóslást végzek, estére csillagjóslást, holnap tyúkot vágok és a béljóslást is elvégzem.

Nem hiszem, hogy sokkal tudománytalanabb lennék az általad felsorolt szakértő cégeknél.
És még lelkesebb is vagyok...:D

pad78 2010.03.26. 17:41:15

@török gábor: Gratulálok! Fiú? Lány? Mikorra várható? Vagy már megszületett?

(Feltételezem, hogy a pelenkacsere oka inkább ilyen irányban keresendő, mint a konkurrens elemző cégek megerősödésében. :) A Political Capital úgyis csak irigykedve figyeli a Vision Politics-et.)

hoplita 2010.03.26. 17:42:02

@bigapples:
Ebben egyetértünk.
Történelmi bűnei vannak a politikai elitnek.
Egy húsz éves zsákutca, lassan fél emberöltő megy a levesbe.
És akkor ne a kúrvaannyukat...

-lyla- 2010.03.26. 17:50:48

most már nagyon profi a külcsín...

már csak a nevek kékjét rossz nézni - a @hivatkozások kékje kéne oda is...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.03.26. 17:53:13

@fontana_X: Ami Ács Miklós közgazdász eszmefuttatását illeti: van egy mondás a suszterről és a kaptafáról.

Az a cikk abszolúte nem hozzáértő cikk, csak van az Index szerkesztőségének (és olvasótáborának) egy érdekes előítélete, mely szerint a közgazdászok mindenhez értő univerzális bölcsek, és bármilyen kérdésben az a végső szó, amikor egy igazi Közgazdász nyilatkozik.

Az EP-választásnál tényleg kicsit pontatlanok voltak a közvéleménykutatások, de rögtön a helyére kerül minden, ha leveszünk a Fidesztől 7-10 %-ot és odaadjuk a Jobbiknak. Ugyanis a jobbikosok nagy része rejtőzködött. Ezt közvetetten bizonyítja, hogy a választás UTÁN hirtelen nagyot "esett" a Fidesz és "erősödött" a Jobbik az összes kutatónál - természetesen nem ez történt, hanem csökkent a jobbikos rejtőzködés, miután látták, hogy nincsenek is olyan kevesen és fel lehet vállalni a jobbikosságukat.

panelburzsuj 2010.03.26. 18:00:21

@hoplita:

Nagyjából jól saccolod: a nagy helyezkedések idején tartottam a törökgáboros pelenka-asszisztensi fázisnál, és mostanában kezdek követelőzni, hogy ennél azért több hétvégén szíveskedjenek zaklatni a szülőket.

Úgyhogy kívül valóban elég zsákutca ez a húsz év, de belül azért semmiért se adnám ...

török gábor 2010.03.26. 18:04:06

@pad78: miért cserélnék pelenkát egy még meg nem született picinek? fiú, most volt féléves :)

panelburzsuj 2010.03.26. 18:08:08

@dzsucseharcos:

Ez a mundéros magyarázat.

Az Ácsé meg az - többek között - , hogy egy dolog a kérdezés, és egy másik a mozgósítás.

A méréstechnika, mintavétel, statisztika meg se nem közgazdászi, se nem politológiai monopólium, hanem olyan alap, amit minden diplomás suszternek bele kéne verni a fejébe.

ubul2000 2010.03.26. 18:11:42

Ma Szombathelyen jártam, s meglepetéssel láttam a Bokros-párt óriásplakátját. Lista ugyan nincs... de zsozsó az dögivel

chelsea.hu 2010.03.26. 18:14:46

Hát ismét a fidesz szavazóinak a véleményét szeretném kérni.
Az IMF kiadott egy közleményt, melynek a lényege:
-a fidesszel februárban folytatott egyesztetésen a fidesz vállalta, hogy folytatni fogja a költségvetés hiányának csökkenő pályáját.
-befelé viszont- kiegészítve a 29 közgazdász véleményével-azt kommunikálja, hogy a hiány mértéke elérheti a 7,5-7,8%-ot.
-most akkor hogy is van ez?
-talán ezért felejtődtek el a korábbi igéretek és követelések?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2010.03.26. 18:32:25

@panelburzsuj:

Ács olyasmikről állítja, hogy a közvéleménykutatók nem veszik figyelembe, amiknek a mérése teljesen alapvető a közvélemény- és piackutató szakmában. Ács feltalálta a kereket.

Azt viszont semennyi közgazdászi tekintéllyel nem tudja megcáfolni, hogy a közvéleménykutatók nem a szavazási szándékokat, hanem az ezekkel kapcsolatos VÁLASZokat tudják mérni. Az meg, hogy a válasz igaz lesz-e, nem a mintavételtől függ.

Ács azt állítja, hogy abból következtet módszertani hibára, hogy konzisztensen alábecsülték hónapokon át a jobbikot. A választás után ugyanezek az intézetek már nem becsülték alá. Megváltozott a módszerük? Ugyan.

bigapples 2010.03.26. 18:32:38

@chelsea.hu:

"A valutaalap tájékoztatása szerint a párt vállalata, hogy idővel lejjebb szorítja a hiányt"

A lényeg az "idővel" szó. Nem hülyék a Fidesz vezetői, hogy hosszútávon 7-8% hiánnyal számoljanak, de rövidtávon a mostani Bajnai féle hiánycél illuzórikus. A kormányon kívül mindenki 4.2-7% között lövi be a hiányt, biztosan több lesz, mint amennyit a kormány vállalt az IMF felé. Most a görög válsággal a nyakunkon, nem hiszem, hogy a 7% hiány menedzselhető. Ez nem jelenti azt, hogy végül az IMF egyetértésével nem lesz akár 5.5% a hiány. A korábbi ígéretek nem felejtődtek el, de a szoci propaganda ellenére nem vagyunk túl a válságon, az első 1-1,5 évben minimális lesz a kormány gazdasági mozgástere.

jjulie 2010.03.26. 18:44:25

@bigapples:

én eddig csak arról hallottam, hogy a mostani dilettánsokat elkell zavarni és mást kell csinálni

panelburzsuj 2010.03.26. 18:49:20

@dzsucseharcos:

"Ha még távolabbra tekintünk vissza, a közvélemény-kutatások igazolt tévedéseinek van előtörténete is. A 2002-es országgyűlési választások éjszakáján publikált adatok közül például még a legjobb becslés is 4-5 pontos (máshol 9 pontos) Fidesz győzelmet jelzett előre, míg végül az MSZP szűk 1 %-kal, de megelőzte a Fideszt. Öt éve, az EP választásokon éppen az MSZP eredményét mérték látványosan túl a valósnál (3-8 ponttal) az MDF-ét pedig alulbecsülték 2-3 ponttal.

Kétségtelen tény, hogy a 2006-os parlamenti választások kivételt képeztek, mert az itt született eredményt elég jól visszaadták a mérések."

Ács pont annyival állít többet a kiragadott részleteknél, mint amennyivel hosszabb a cikke.

Szalmonella 2010.03.26. 18:50:48

@fülcimpa: "Megvan az MDF-es fővárosi lista."

Hála istennek győzött a józan ész! Bár a FIDESZ és az MSZP a végsőkig próbálta megakadályozni.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.03.26. 18:54:11

www.hirado.hu/Hirek/2010/03/26/18/OVB_van_budapesti_teruleti_listaja_az_MDF_nek.aspx

Bár az MDF egyáltalán nem szimpatikus nekem, de azért ennek örülök, győzött a józan ész a jogászkodás felett.

Az más kérdés, hogy annak szurkolok, ne jussanak be a parlamentbe...

panelburzsuj 2010.03.26. 19:05:28

@Rombola:

Legalább kettő budapestiről már tudjuk, hogy nekik nem kell Lalyos Ibolya, most jöhet a maradék 1,3 millió véleménye ...

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:10:46

@Szalmonella: mszp kérem :) nekik érdekük. fidesznek inkább az, hogy induljanak :)

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:13:42

@panelburzsuj: nekem sem kell, 2006-ban 53 ezer szavazónak kellett pesten, most jó lenne ha csak ennyien, vagy picit kevesebben szavaznának rájuk. fene bánja az állami támogatást, de a lényeg az a 4% körüli eredmény :)
rombolja csak a szocikat szamba lajos és herényiné retkes ibolya :)
legalább elkezdik ütni egymást :) jó lesz ez erre a két hétre :)

jjulie 2010.03.26. 19:14:18

@colosgirl:

a fidesz a mandátumszámát nem érinti

panelburzsuj 2010.03.26. 19:14:35

@colosgirl:

Akkor árulás van a leendő kormánypártban, mert erről az érdekről csak a lista ellen szavazó Fidesz-delegált nem értesült.

panelburzsuj 2010.03.26. 19:18:04

@colosgirl:

Török Gábor biztosan örülne, ha mindenki külön-külön bejelentené itt a madöfről lemondását, de 2006 óta azért történt egysmás, amit nem árt urnában is megmérni.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:18:36

@panelburzsuj: nem tudom miért lenne jó a fidesznek ha nem indulnak? be úgysem jutnak.
már az is szégyene a demokráciának, hogy elindulhatnak egyáltalán. ez már se nem mdf, se nem párt. egy gitt egylet. szánalmas szedett-vedett társaság.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:20:55

@panelburzsuj: én ott is megteszem :) semmilyen körülmények között nem szavazok rájuk. és sosem tenném az x-et mdf-re még ha fizetnének is érte.
ahogy eszem ágában nincs sem mszp-re, sem jobbikra szavazni.

jjulie 2010.03.26. 19:21:25

@colosgirl:

visszaélsz a jogaiddal

cellimega 2010.03.26. 19:22:06

@jjulie: ha van bp-i MDF-lista, kevesebben szavaznak az MSZP-re és az LMP-re Bp-en. Ha az MDF nem jut be, a listás helyekből több jut így mindenkinek, a Fidesznek is.

panelburzsuj 2010.03.26. 19:23:24

@colosgirl:

Pont akkora benne a maradék mdf, amekkora már nem fért a Fidesz ál(l?:)kapcsai közé.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:23:50

@cellimega: az lmp-re nem biztos. mondjuk nem rólam van szó :D
eszem ágában nincs rájuk szavazni, de elég sokan lesznek. nem csodálkoznék ha bejutnának.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:26:20

@panelburzsuj: amióta antall meghalt, boross elment nyugdíjba, az mdf a fidesznél van, hiszen az alapítók közül ott vannak. nekem a főnökasszony sosem volt szimpi. mindig volt benne egy visszataszító valami, egy negatív érzés. de nem ez alényeg, mindig az mdf-el foglalatoskodunk. szerintem kibeszéltük, várjuk meg a 11-e estét. utána lehet elemezgetni a történteket.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 19:26:55

@colosgirl: ne aggodalmaskodj ennyire!

Valószínűleg ez az egész balhé csak arra volt jó, meg -ha lehet- az eddigieknél is jobban aláássák az MDF esélyeit.
Szerintem ez sikerült, habár az MDF előzetesen már szépen leamortizálta magát a szadesszal meg a folyamatos kizárásokkal, köpönyegváltással, hogy az UD-botrányról, meg Bokros őszentségéről már ne is beszéljünk...

Na most, a következő pofon már csak az lenne a még létező jogállamiságunknak, ha még ezek után is bejutnának, feltételezhetően Kolompárék és a Hitgyüli hathatós segedelmével...

S akkor elmondhatjuk, hogy a III. Magyar Köztársaság utolsó nagy kudarcának is szemtanúi voltunk... R.I.P.

Szalmonella 2010.03.26. 19:28:10

@colosgirl: "MSZP érdeke, hogy MDF ne jusson a parlamentbe."

Akkor miért a FIDESZ-es Szalay Tamás kezdeményezte pártutasításra a lista elutasítását? Hallatszott, amint a mobiljába mondta az ülés elején:
"Tudom, mi az ukáz!"

panelburzsuj 2010.03.26. 19:28:34

index.hu/belfold/2010/03/26/pinter_sandor_megvalt_biztonsagi_cegetol/

"Pintér Sándorral korábban a Fidesz vezetése közölte, hogy ha miniszter akar lenni, akkor meg kell vállnia gazdasági érdekeltségeitől"

meg kell vállnia: úgyláccik, ez az anatómia másnak is bonyolult ... :))

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:29:48

@mirrmurrkandúr: ahogy mondod. de nem aggodalmaskodok. én valahogy most olyan könnyed jó kedvel figyelem az eseményeket. 4 éve szétizgultam magam, most teljesen más.
igaz lassan telnek a napok de jó érzéssel vagyok 11-e irányába :)

jjulie 2010.03.26. 19:29:53

@colosgirl:

nem sütöm el mégsem, rossz vicc

@cellimega: a kiszol tanulmánya szerint a fidesznek gyakorlatilag mindegy és csillagos 5 adott a dolgozatra a törökgábor, az esetlegesen tiz hellyel kisebb mszp farkcióból pedig a gyurcsány pontosan ugyan akkorát fog rúgni 23szor az orbánba, mint a 10zel nagyobból, hiszed e

az lmp-nek ez a pici helyzeti előny jól jött volna, az lehet hogy éppen ezen fog múlni

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:31:40

@Szalmonella: nem értem én sem, hiszen nekik is az a jó ha indulnak, de ez van. kit érdekel. :) elindulnak és kész.
végjáték vagy vígjáték :) nekem tök mindegy.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:32:46

@jjulie: nekem megsúghatod :D értem én a viccet :)
sztálin elvtárs is értette, csak nem szerette :D

JAS39 2010.03.26. 19:33:21

Most, h összejött az mdf bp-i listája, már két fronton is gyengülhet az mszp. Az is igaz, h az LMP-től is csípnek majd el szavazatokat.

Az mdf-et 3-4% köré várom, az LMP-t pedig jó lehet 6-7-re...

cambridge.on 2010.03.26. 19:33:52

@colosgirl: Ismerem, a női főnöknél nincs rosszabb!
Állítják a női alkalmazottak.

jjulie 2010.03.26. 19:34:20

@mirrmurrkandúr:

ez a gecizés akaratlanul is az mdf mellé állíthat olyan embereket akik utálják az ilyen gennyes módszereket

panelburzsuj 2010.03.26. 19:34:42

@jjulie:

A progresszív Budapest most megmutathatja, hogy két ilyen keheske pártot is be tud nyomeszolnia a nemzet templomába a vastagnyakú mucsaiak mögé.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:35:34

ovb-nél már sorrend is van :)

"A listás szavazólapon a sorrend: MSZP, Jobbik, LMP, MDF, Fidesz-KDNP.

Fazekas Marianna, az OVB egyetlen női tagja húzta ki az urnából először a párt nevét, majd egy másik urnából a párt sorszámát."

:)

fontana_X 2010.03.26. 19:35:38

@mirrmurrkandúr: Neked halvány fogalmad sincs a demokrácia működéséről. Ha az MDF bejut korrekt és kontrollált szavazás eredményeként a Parlamentbe, akkor az a demokrácia győzelme. Ha nem jut be hasonló körülmények között, az is a demokrácia győzelme. Te viszont nem vagy több zsigeri előítéletnél.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:36:36

@jjulie: csak nagyon keveset. és sokkal több volt aki elment tőlük. csak tűzoltásra lesz elég a szánalom voks :)

jjulie 2010.03.26. 19:38:39

@panelburzsuj:

lehet hogy be fogják, legutóbb is becsusszant kéttő minimun párt valahogy

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:38:43

@fontana_X: szép szavak, de kik jutnának be a demokrácia győzelme címszó alatt? na erről no comment.

panelburzsuj 2010.03.26. 19:44:17

@jjulie:

Akinek tele a bugyra, az hoplita favoritjára szavaz, akinek herótja van, az meg a másik kettő protestpártra ... :)

kalapácstollú 2010.03.26. 19:50:54

off
Besz@rás, itt bákárdit reklámoznak!
on

jjulie 2010.03.26. 19:50:57

@panelburzsuj:

ez nagy esély manapság, egyébként fél órája azt próbálgatom magamon, hogy képes lennék-e annak szurkolni, hogy egy párt ne jusson be, és úgy néz ki hogy nem tudnék

igaz bejuttatni sem érzek annyi ingert ami a szavazáshoz kell

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 19:51:58

@fontana_X: Nézd, bizonyára igazad van, és nekem halvány lila segédfogalmam sincs a demokrácia mibenlétéről.

Azonban...

Néhány apróságra felhívnám szíves figyelmedet:
Gondolom a demokrácia diadalának tartod azt is, hogy "véletlenül" pont az uccsó nap összegyűjti a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt az MDF, Kolompárék persze nem tudnak semmiről...
Majd a 25000. tagkizárás után, amikor Ibolyának az összes lehetséges ellenlábasát eltüntették a pártból, megzsarolták, ellehetetlenítették, elüldözték stb, szépen kerestek egy Bokrost, aki bár néhányszor már ki akart lépni a buliból, de az EP-állását nem nagyon veszélyeztetné.
Szerinted a kopogtatócédula-vásárlás, a zsarolás, a törvénytelen kizárások (jogerős bírósági ítélet van róla!), a gátlástalan hatalmi harcok közül melyik a legdemokratikusabb? S mindezt azért rohadt mentelmi jogért, hogy ne kelljen élete hátralévő részét a böriben csücsülnie Ebolának meg Here Karesznak... Mennyire demokratikus! Juhéjjjj!

Szerintem a magyarországi közélet megtisztítását az MDF likvidálásával kéne kezdeni, ezzel együtt az SZDSZ-t is el lehetne süllyeszteni, és erre az örömteli feladatra a három biztos parlamenti résztvevő teljes egyetértésben vállalkozott. Mint első nemzeti kompromisszum a nemzeti minimum jegyében.

Nem értem mi a bajod, tényleg.

szobatars 2010.03.26. 19:54:43

azért érdekes, hogy az OVB - tegnapi nyilatkozatával ellentétben - nem várta meg a Fővárosi Bíróság döntését...

Végül is "mindegy". Ha jogszerű az MDF lista, ha nem, így legalább nem lesz mire fogni a választási fiaskót (mert -elméletileg- ennek a döntésnek erősítenie kellene az MDF-t.

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 19:55:27

@jjulie: te vagy a nagy provokátor, nem tudom mennyivel gennyesebbek az én "módszereim", mint a tieid.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 19:55:56

@mirrmurrkandúr: szdsz már nincs. ki lehetne írni az országra, hogy szdsz nyomokban még található benne. majd átalakul, de az idő és felbukkan valahol. mdf-nek nincs helye a közéletben, még az mdf nevet is megvonnám tőlük.

jjulie 2010.03.26. 19:56:29

@mirrmurrkandúr:

te egy igazi marxista vagy: neki is kész volt a következtetése, mielőtt nekiállt a bizonyításnak

jjulie 2010.03.26. 20:00:54

@colosgirl:

mégis csak visszaélsz a jogaiddal

VIKUNYA 2010.03.26. 20:04:47

Az mdf így tuti befutó. Sajnos.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:07:31

@VIKUNYA: ne köss rá azért nagyösszegű fogadást :)

fontana_X 2010.03.26. 20:08:11

@mirrmurrkandúr: Remélem nem gondolod, hogy a többi párt kicsiben vagy nagyban nem ugyanazt csinálja?

jjulie 2010.03.26. 20:08:38

@colosgirl:

basszus, most sem visz rá a lélek hogy elsüssem, abbahagytam

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:09:49

@fontana_X: jobban csinálják és ez is lényeges. finomabb módszerek, profibb kommunikáció. ibolykáéknál már sajna egyik sincs meg. egy szedett-vedett gitt egylettől nem lehet profi munkát várni.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:11:07

@jjulie: de nyugodtan :) nem fogok tudni aludni :)

szobatars 2010.03.26. 20:12:09

Előre is elnézést!

Két alkesz kinézetű fazon, ma délben a Flórián téren:
Nem értem, miért sírnyákol a Dávid Ibolya! Olyan történik vele, ami évek óta nem, szopatják."

Méghogy kihalt a pesti politikai humor...

Még egyzser elnézést.

jjulie 2010.03.26. 20:13:36

@colosgirl:

bunkó himsoviniszta vicc

fontana_X 2010.03.26. 20:14:39

@colosgirl: Kíváncsian várom, hogy a 8.1 millió szavazópolgár 50%-a, akikből a közvéleménykutatók semmit nem tudnak kicsikarni mit tesz ápr. 11-én. Arra is kíváncsi leszek, hogy a maradék 50%, akik véleményt nyilvánítanak a szavazófülkében is következetes maradnak-e vagy csak kifelé igazodnak a széljáráshoz.

panelburzsuj 2010.03.26. 20:16:34

@colosgirl:

Ha egy kicsit följebb túrsz a kommetekben, megtalálod egy klip linkjét. Magyarország 2020-ban Bokros Lajos keze nyomán ...

Nem ordít róla a gittegyletszag.

jjulie 2010.03.26. 20:17:28

@fontana_X:

nézd meg a fotóit, én nem vitatkoznék vele(már viccelni sem merek)

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:19:50

@fontana_X: nagyvonalakban el szokták találni. de a választók kb 20%-át lehet komoly választónak tartani, 20% nagyvonalakban átlátja a dolgokat, 10% csak szavaz érzés befolyás alapján 10% meg csak összevissza. máshol az a divat, hogy a részvétel jóval alacsonyabb. mert csak azok mennek, akik valóban komolyan veszik és valamit értenek is hozzá.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:20:58

@jjulie: addig nem megy senki aludni. viccet akarok.

jjulie 2010.03.26. 20:25:00

@colosgirl:

te akartad

visszakérdezel: milyen jogaimmal:
én: azzal hogy nő vagy, és butaságokat beszélhetsz

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:27:52

@jjulie: ezért kellett ennyit várni? :) ha tudnád a férfiak mennyi butaságot tudnak összehordani :)
de én ha butaságot mondok, azt vállalom, és az én butaságaimat majd 11-e után is számon lehet kérni :)
remélem sokan fognak majd írni nekem és ha az eddig leírtakban valami igazam is akad, majd azért kapok valami elismerést is :)
nem csak morgolódást.
mert sajna az is pasis szokás :D

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:29:01

@jjulie: de mielőtt ágyba bújok, elmondhatnád a mai napi butaságaimat, hogy végszó gyanánt megmagyarázzam, hátha csak félreérthető voltam :)

jjulie 2010.03.26. 20:31:24

@colosgirl:

maradjunk inkább az ágybabújásnál

panelburzsuj 2010.03.26. 20:32:00

@jjulie:

15.49-kor zengett be nyivákolva

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:33:56

@jjulie: maradjunk :) lassan megyek is :)

cambridge.on 2010.03.26. 20:33:56

@colosgirl: Ne legyél olyan kíméletlen a Magyar Demokrata Főnix párttal. Olyanoknak, mint én is lehetőséget kell adni,hogy szavazhassunk!
Fidesz: Fóbiám van
MSZP: Örüljenek, ha ilyen teljesítménnyel bejutnak, de ránk ne számítsanak
LMP:Személyes okokból ,soha
Jobbik: Túl erőszakosak
Civilek:22-es csapdája, elindultak, tehát nem civilek többé
Ha nem indulnak akkor, kaphattak volna szavazatot a civílségükért.
MDF: Nekem bejön az elnök asszony. Tehát megkaphatná a voksom.
A kizárásokról az a véleményem, hogy a Fideszből több tagot zártak ki! Nem mindegy 10 000-ből 500-at ,vagy 1 000-ből 100-at. Ezért tűnik soknak. Az SZDSZ vonal fevétele nem nyerte meg a tetszésem, de még elviselhető mértékre szorították a elenlétüket.
Elárulom nem fogok szavazni, na kiadtam magam.

Off Gondolom mindenki lekesedik a főnővért. Kórház közeli tapasztalataim ezt nem támasztják alá!

panelburzsuj 2010.03.26. 20:37:46

@colosgirl:

(hát ebből nem madöfmozi lesz :((

pontosabban nem olyan ...)

cambridge.on 2010.03.26. 20:41:26

@colosgirl:A mai napra eső vicc: Egy női agy bekerül egy férfi fejébe.
Nagy neki, ezért elkezd bolyongani, közben kiabál: Halló, van itt valaki? Egy kis idő múlva messziről jövő hangokat hall.
Halló itt vagyunk lent!

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:44:22

@cambridge.on: én majdnem hasonlóan gondolkodom, egy kivétellel. fidesz. ennyi. kormányozzanak és minél nagyobb felhatalmazással, lehetőleg alkuk nélkül. nem rajongok értük, tisztában vagyok a hibáikkal, de egy lehetőség még nekik jár. és azért nekik, mert ők vannak kormányképes erőként. a többi smafú, jól leírtad. mdf pedig nem nulla. -100. rájuk még egy rontott voksot, de még egy gondolatát sem adom, hogy szavazzak oda. a hideg is kiráz. mondtam ez nem mdf. az már rég nincs. ha mdf-et akarsz azt a fidesznél keresd vagy a temetőben. ez ami most mdf-név alatt fut, egy bokros, herényi, retkes, dávid full gitt egylet. szégyen. és őszintén sajnálom, hogy valaki egyáltalán még szavaz rájuk.

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:48:04

@cambridge.on: A nőnek jobb, ha szép mint ha okos, mert egy férfinak még mindig könnyebb nézelődni, mint gondolkodni.
:)

cambridge.on 2010.03.26. 20:48:49

@cambridge.on: Főnővért=főnővérért
Nem akartam a fő nőnek a vérét venni!

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:53:14

@cambridge.on: én már vettem a vérét :D igaz ő is az enyémet, de hát csak ilyen ez a vérvétel egymás közt :)

jjulie 2010.03.26. 20:57:11

@cambridge.on:

ez a karakter kb nagyobb bázis mint a jobbiké

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 20:57:13

új bejegyzés :) megyek oda, aztán alvás :)

cambridge.on 2010.03.26. 20:58:46

@colosgirl: Tekerjünk egyet még ezen.
Ádám mondja az Úrnak: uram unatkozom, egyedül érzem magam, minden állatnak van társa csak nekem nincs.
Kaphatsz egy tökéletes társat, de az a jobb szemedbe és bal karodba kerül!
Ádám rövid gondolkozás után, alkudozós hangon megkérdi:Mond Uram mit kaphatnék az egyik bordámért?

pad78 2010.03.26. 21:06:34

@jobbra: Bizony, bizony. Nekem a 2006-os választások első fordulója reggelén bizalmasan megsúgta miépes ismerősöm, hogy nagy félrevezetés van, ő egészen hiteles forrásból tudja, hogy a miép-jobbik 8%-ot úgy hoz, mint a szél. De valószínűleg többet is. A közvéleménykutatók félremérik őket. Lesz majd nagy-nagy meglepetés...

Azóta is meg vagyok azon lepve, hogy egy érettségizett ember elhiszi az ilyen hülyeségeket...

colosgirl (törölt) 2010.03.26. 21:08:25

@cambridge.on: Amit a férfiak tudnak a nőkről:
1 van mellük
2
3
4
5
6
7
8
9
10 ja, és van puncijuk

pad78 2010.03.26. 21:11:28

@török gábor: Az én fiam most volt nyolc hónapos. :) Csak azért kérdeztem, mert ha jól emlékszem, jövő időben volt szó a fényképről. Persze ha ilyen hosszú a Politológiai Közlöny átfutási ideje. :)

pad78 2010.03.26. 21:14:35

@pad78: Bocs, rosszul emlékeztem. "Mostanában" volt. Az "esély" csapott be, azt általában jövő időben használjuk. Azért gratulálok! Szerintem tök jó dolog apának lenni. :)

mirrmurrkandúr 2010.03.26. 22:14:50

@jjulie: szerintem egyértelmű dolgokról írtam, de ha neked bizonygatni kell, hogy kék színű az ég, akkor, hajrá uccu neki, ellenkezz, ha tudsz.

Egyébként meg... frusztrált vagy... tudjuk miért. Ciao.

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2010.03.26. 23:00:35

@török gábor: Micsoda infók a kommentben! :) Így már áthallásos a cím, hiszen benne van az aggódó apa kérdése is, amit 3 hónap múlva fog feltenni: S mi lesz ezután? :) Gratulálok!

ssi 2010.03.27. 00:18:02

2010-2014 több markáns szakasz lesz.
I.
fidesz: pártfegyelem + többfrontos harc: választók megnyugtatása, ígéretek, lehetőségek, a többi párt
jobbik: keménykedni fog (fontoskodás), önmagát rekeszti ki
mszp: folytatódik a megújulás (M.Á. vezet, Gy.F-t hagyják berzenkedni) + néhányan kilépnek (nem a frakcióból)
lmp: a tisztességes politikussághoz nem feltétel a politikusi jártasság, de feltétel a politikusi véna (majd meglátjuk), nem szövetkeznek, ügyek mellé állnak
mdf: = lesz Bokrossal, pártfegyelmük a kritikus pont

Közt.eln: új lesz, nem tipikusan gazdasági szakember
mindegyik párt most is vmiben demagóg
ELSZÁMOLTATÁS????, s ha kiderülnek nem ballib ügyek is?

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.27. 11:09:46

Ki ez a colosgirl?

Olyan mint amikor valaki egy bozótvágóval berohan a dzsungelbe és elkezd kaszabolni maga körül:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.27. 15:08:45

index.hu/belfold/2010/valasztas/kover_laszlo_az_iden_nincs_mozgastere_az_uj_kormanynak/

Na, kezdődik a mismásolás (én is azt tettem, de tán megbocsájtható:-)

Na de akkor, most "Csak a FIDESZ"), vagy mi?

tölgyes 2010.03.27. 18:36:25

@namitirok: Mismásolás???Már a költségvetés elfogadásakor világos volt, hogy 7% felett van a valós hiány.. és hogy nincs benn a költségvetésben a fejlődés lehetősége. Az is világos volt, hogy az ország elveszítette függetlenségét, mert az IMF diktál.. és az korlátozza az új kormány mozgásterét.Erre a szocialisták adtak lehetőséget. Most tehát az a kérdés, hogyan lehet előbbre jutni. Ugrálni nem lehet. Az ország napi működéshez 2-3 milliárd forintra van szükség az adóinkon felül.. EZ A GYURCSÁNY-BAJNAI MŰ LÉNYEGE. Ezen nem változtat senki Amint mondtam: Gyurcsány megy, de marad az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárd.
Ön mégis min csodálkozik???Ez nem fog megváltozni se Morvai, se Gyurcsány kedvéért.. de a fidesz kedvéért se.

itt most az a kérdés: van e más olyan út, amit a világ is elfogad és az ország is kibír. az elmúlt 8 év útja nem járható, mert abba belegebedünk.

rudi2 2010.04.03. 12:58:40

Komolyan gondoljátok, hogy érdemes keseregni egy hatpárti tévévita elmaradásán? Ez lenne az az esemény amire a magyar demokrácia felvirágzásához szükség van?

Aki látta a négy évvel ezelőtti vitát, annak egyértelmű, hogy ez a kis pártok utolsó szalmaszála. Látványos és jól időzített egy szintre emelés a nagyokkal, és az ígérgetések napja azok számára, akiknek nem kell a számonkérhetőségtől tartaniuk.

Érdektelenség hiányában teljesen esélytelen kezdeményezés, egyedül a Mesterházy-Orbán csörte merül fel reális lehetőségként az utolsó héten.
süti beállítások módosítása