Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
20:48

Az idei kampány sajátosságából következik, hogy akár ma is lehetett volna a választás előtti szombat: annyira semmi nem történt a belpolitikában, hogy ezt akár a kampánycsend számlájára is írhattuk volna. Igen, tudom, a terézvárosi időközi önkormányzati választás miatt lehet úgy is értelmezni a helyzetet, hogy ma nem lehetett volna kampányolni és arról beszámolni (az OVB másképp gondolta), ha azonban megnézzük a híreket, láthatjuk, hogy nem a média maradt tudatosan csendben, hanem egyszerűen ilyen eseménytelen ez a mostani kampány.

Mindenesetre ez jó alkalom, hogy beszéljünk egy kicsit arról, ami április 10-én 0 órától április 11-én 19 óráig lesz hivatalos. A kampánycsend intézményét azért találták ki, hogy az utolsó órákban és a szavazás ideje alatt a választók már ne legyenek kitéve a kampány hatásának, legalább egy napot töprenghessenek a voksolás előtt, és aztán a szavazás napján se zavarhassák meg őket különböző hírekkel és cselekedetekkel. A választási eljárásról szóló törvény szerint „a kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát (a továbbiakban: plakát) elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton”.

Megítélésem szerint ezzel a szabályozással mindössze két probléma van: egyrészt értelmetlen, másrészt betarthatatlan. Ha kicsit árnyaltabban akarok fogalmazni, akkor azért egy megfontolandó érvet elméletileg találhatnék mellette: ha valóban alkalmazható lenne, akkor általa megelőzhetővé válnának a választás napján megjelenő ellenőrizetlen és már nem ellenőrizhető információk. Csakhogy ennyi erővel ugyanez elkövethető a választás előtti péntek este, hiszen a cáfolatokat másnap már nem közölheti a sajtó, ráadásul a média a mostani szabályozás mellett is megtalálta a módját az elmúlt választások előtt, hogy még szombaton is politizáljon.

A legnagyobb „probléma” azonban az internet. Ha a nagyobb portálok le is veszik nyitólapjukról a választással kapcsolatos politikai híreket (az úgynevezett „két kattintás” módszerrel), a blogok, a fórumok és a közösségi oldalak ontják magukból a politikát, tele erős véleménnyel és manipulációs szándékkal. Biztos vagyok abban, hogy idén sem lesz másképp, sőt: a politika szombaton és vasárnap ide költözik, értelemszerűen azzal a céllal, hogy tegye a dolgát, azaz a választói akarat befolyásolására alkalmas információkat szolgáltasson. Márpedig bármilyen ellenőrizetlen vád is jelenik meg ezeken a fórumokon és terjed el villámgyorsan (lásd a „veri a feleségét” témakört), a hivatalos kampánycsend miatt a politikusoknak arra nem lesz lehetőségük, hogy reagáljanak. A kampánycsend tehát nem megvéd, hanem éppen ellenkezőleg kiszolgáltat ennek a sajátos gerillapolitikának.

Beszélhetnénk még a törvényben jelzett „szolgáltatásokról” is, mondjuk arról, hogy pontosan mi számít a szavazásra történő szervezett szállításnak, de nem sok értelmét látom. Az egész rendszer csak arra jó, hogy a pártok kölcsönösen – kötelező gyakorlatként – vádaskodjanak a választás estéjén abban az első órában, amikor még nem özönlenek az adatok, s nincs miről nyilatkozni. Aztán jöhetnek a jogászok, a bizottságok, s a választó, akit folyamatosan kiskorúnak gondolnak, csak annyit hall mindenhonnan: csalás, csalás, csalás. Ebben az ügyben erősen elfogult vagyok: jobban szeretném, ha olyan felnőtteknek tekintenénk az embereket, akiket – amíg titkos a választás - nem kell félteni a politikától: sem pénteken, sem szombaton, sem a szavazás napján.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr491873690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Le a kampánycsenddel! 2010.03.27. 22:50:47

Magyarországon húsz éve létezik a versengő pártok demokráciája. Ezóta van hatályban a kampánycsend intézménye is. Ez  most szombat nulla órától lép életbe,  nem lehet kampányolni, hirdetni, a választókat befolyásolni. Szerencsére a törvény mó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jjulie 2010.03.28. 19:29:18

@colosgirl:

észre sem vettem hogy beosontál

Best_In_Class 2010.03.28. 19:29:21

@namitirok: társasház, több lakással, ha minden igaz, ezért nem biztos, h ki az áldozat

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 19:31:49

@Best_In_Class: igen társasház ott lakik valami volt vérbíró is meg az anyós :) piri mama. apró család, nagy ház :)

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 19:32:38

@jjulie: tudod tűzről pattant menyecske vagyok, és hát tűz van babám :)

hoplita 2010.03.28. 19:32:52

@namitirok:
A sajtóvétség nem volt egy bocsánatos bűn.
Jó néhány , magát szabadgondolkodónak képzelő zugfirkász ütötte meg miatta a bokáját....néha keresztül-kasul menekültek a kontinensen a delikvensek.:))
De konkrétan nem a cenzori szigorra gondolok én... már a 18.századi felforgató mozgalmaknak is kedvelt fegyvere volt a névtelen pamflet, a kivédhetetlen uszítás.
Nem kedvelték sosem az ilyet és biztos vagyok benne, hogy ma is visszafogottabbak lennének a sajtótermékek, ha komolyabbak lennének a következmények.

jjulie 2010.03.28. 19:36:04

@colosgirl:

láttam babám tegnap a tüzet,

Best_In_Class 2010.03.28. 19:36:23

@colosgirl: Jahner-Bakos Mihály volt az a vérbíró, bezony

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 19:37:15

@jjulie: és ma estig fújtad a parazsat? :D

bigapples 2010.03.28. 19:37:30

@namitirok: Már az MTI is csúsztat? A Fittelina Kft szaunája égett ki Dobrev Klára villájában. Gyurcsánynak csak egy fél pápai panellakása van, vö. pápai gyerek.

Best_In_Class 2010.03.28. 19:38:30

@namitirok: attól függ h hogy definiáljuk az erkélyről mentett személyt: áldozat vagy érintett fél :)

jjulie 2010.03.28. 19:40:13

@colosgirl:

fújnám a parazsad reggelig, csak hát az az ajtócsapkodás....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:40:21

@hoplita: Ebben egyetértünk, ha sok másban nem is! Mármint a mára vonatkoztatva..
De ki is a felforgató elem, mozgalom? A hajdanira gondolok, mert a mostaniakat megítélhetjük akár 200-300 év múlva, nem!?

6.Lenin 2010.03.28. 19:40:59

@namitirok:

Ismét talált 2 eltévedt gyermeket,csak hivatalosan még nem tud róla.
a hivatalos verzió szerint,szombat reggel 9h15-kor talált rájuk,összefagyva,kiéhezve,de mivel tegnap jó idő volt,csúszott a hivatalos verzió.
Sajnos a tűzoltók találták meg véletlenől,a megtalálást így át kellett írni,csak Nyakót nem tudták elérni.
A stáb jelenleg rajta van az ügyön,majd hétfőn kiderül,lehet nem is tűz volt,hanem árvíz,de ez a verzió még csak találgatás.

A Hir tv-nek még Toto kutya sem nyilatkozhat,legyünk türelemmel.
A vezér résen van,mint mindig

Best_In_Class 2010.03.28. 19:42:26

@bigapples: és mi van a csillárral? tudjátok, azzal a bizonyos lízingelt csillárral, az nem szakadt le a nagy haváriában? :)

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 19:42:45

@jjulie: fújnád mi? :)
most oltás van soron nem a tűz :D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:42:49

@bigapples: Én úgy emlékszem, az MNO cikke volt, csak hivatkozott az MTI-re, nem?
Már megint egy urban legend, colos a magyarok nyilai ügynöke és felgyújtotta GY.F.-et! Egyre jobb...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:44:29

@jjulie: Ajtócsapkodáskor huzat és feromin keletkezik, ha jól emlékszem még...

jjulie 2010.03.28. 19:44:36

@colosgirl:

az oltásban is benne vagyok

Best_In_Class 2010.03.28. 19:46:18

@6.Lenin: lokális, egy társasházra érvényes földrengés és cunami kombó, esetleg? és megjelent az árvizi hajós, a hős és rettenthetetlen ex-min.e, akinek karjába ájultak az erkélyről a Bugyik család egyéb, eddig ismeretlen, de jó beleélő képességgel rendelkező tagjai?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:46:21

@jjulie: Ácsi, t(sz)űzoltók gyöngye! Több lesz a kár, mint amit a tűz okozott volna!:-P

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:47:12

@jjulie: Én pasi vagyok, max. leborulok az imádott Hölgy lába elé, nem bukunk, ez elv!

bigapples 2010.03.28. 19:47:39

@namitirok: Tele van már az internet a Gyurcsány villával, az MNO is az MTI hírt vette át. Különben én is csúsztattam, fml.

"Dobrev Klára, Apró Antal unokája a 159 m2-es "szociális bérlakást" 23 éves korában, egyedülállóként vásárolta meg 1995-ben a kerületi önkormányzattól kevesebb mint 9 millió forintért. A vételár 10 %-átkellett készpénzben kifizetni, a fennmaradó összegre 25 éves részletfizetési kedvezményt kapott. A tulajdonjog megszerzése után még azon melegében 16 millió forintért eladta az ingatlan hasznosítási jogát a Gyurcsánnyal közös családi vállakozásnak, FITTELINA KFT.-nek A 102 m2 Jahner-Bakos-féle házrészt Apró Piroska, Apró Antal lánya vette meg. Jelenleg a villa tulajdonosa a kormányfő felesége és anyósa, de haszonélvezeti joggal bejegyezve itt lakik a Kádár-rezsim legfelsőbb bírósági elnökének, Jahner Bakos Mihálynak az özvegye is. (Mivel az őrezred védelme az épületre és környékére terjed ki, így aztán a rendőrök az özvegy lakását is kénytelenek őrizni.)

jjulie 2010.03.28. 19:49:13

@namitirok:

én is hím vagyok, én lehozom a csillagot is, csak mutassa meg melyiket

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:51:27

@bigapples: Akkor most már mindent tudunk, csak azt nem ,mi köze colosnak ehhez? De tessék megtenni tétjeiket nyugodtan!

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 19:51:40

@jjulie: ne ötágút, ne hatágút és ne dobócsillagot :)

bigapples 2010.03.28. 19:52:07

@Best_In_Class: Mindegy mi volt, árvíz, cunami vagy tűzvihar, remélem azokat a pálinkatúrázós tűzoltókat küldték ki Gyurcsányért.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:52:53

@jjulie: Melyiket, melyiket? Ilyet is csak egy férfi kérdhet?
Hát mindet, sorjában! Először azt, majd azt, utána aztat is, amíg el nem álmosodik vagy el nem fogynak!
Telihold van, ahogy látom!:-D

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 19:53:53

@namitirok: nekem semmi :) ott sem voltam :)
csak belinkeltem amikor megláttam. és szégyenlem nagyon, szánom bánom, mert tényleg nem jó és nem is szokásom mások kárán viccelődni de amikor megláttam olyan nevetés fogott el és nem tudom az okát.
már bánom de ez van. remélem eloltották nincs komoly sérült és mindenki kiszellőztetve :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 19:54:07

@colosgirl: Nem válogatunk, értem?! Ez volt kiárusításon, tessen ennek örülni!

6.Lenin 2010.03.28. 19:59:02

@Best_In_Class:

A lokálisból lesz a globális,de semmi vész!

A Haza 1 mp-ig sem volt veszéyben,még ideológilag sem,volt ugyan 1 kisebb barna felhő,de a villára, se meg a Hazára se,bakfitty.
1 drb igazi demokrata sose kerül beszart állapotba.
Szavazz GyF-re,még lehet,nincs csend.

Ilyenre kis párt nem képes,csak a nagy,a demokraták.
Vagy rám(GYF)szavaztok,vagy mehettek a sunyiba!

Kicsikre,barnákra(minden ami barna,az szar)Ov-ra,
NEEEeeeeee!

mirrmurrkandúr 2010.03.28. 20:00:08

@jjulie: Ne legyél ilyen frusztrált kis kobold, még a végén elpattan egy ér az agyadban, és elpusztulsz itt nekünk... én igazán szomorú lennék:-(

jjulie 2010.03.28. 20:00:28

@colosgirl:

oké, kicsit válogatós vagy babám, de ha megígértem...

jjulie 2010.03.28. 20:01:23

@mirrmurrkandúr:

na szia, visszafelé simogattak?

Best_In_Class 2010.03.28. 20:02:26

@bigapples: :D
egyébként azt is lehet tudni már, hogy az egész pusztán demonstrációs célból történt: látjátok feleim szümtükkel, hogy a milliárdos lét mekkora felelősség, milyen balesetekhez vezethet az, ha nem megfelelő elővigyázatossággal "égetik a pénzt"

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.28. 20:02:32

@gejzabejla: "érdekes javaslat, hogy üres legyen a szavazólap, és mindenkinek magának kell ráírni a jelöltet, meg a választott pártot. "

Ez nem "javaslat", hanem ez maga a HATÁLYOS "0. forduló"...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:03:35

@mirrmurrkandúr: A rendszeres nemi élet rendszeres hiánya teheti vagy szimplán kapuzárási pánik!
Diagnózisom ellenértékét a később megadott egyszámlára kéretik utaltatni!

jjulie 2010.03.28. 20:04:28

@1.szolo - ajánlom magamat::

az x sem olyan egyszerű, az esszé jellegű megoldásból hány millió per lenne?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:05:35

Oppsz, a királyi lenyúlta Gábor szövegét, plagizál:

"Mire elég két hét?", most!

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:05:39

a volt szdsz-es képviselő helyére a nem éppen fideszes terézvárosban (andrássy út, szondi utca, rippl rónai utca környéke)
fideszest választottak. 62,4%
de a részvétel alacsony volt.

Best_In_Class 2010.03.28. 20:07:11

@colosgirl: jó persze, azért merünk itt poénkodni, mert világos, hogy ez csak egy kisebb incidens, és senki nem sérült meg komolyan, ha másképp lenne, nem lenne rajta vihorászás, úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod
no meg még azért is merünk poénkodni, mert azt gondoljuk h az álnevek védelmében nem csap le ránk a hálózat bosszúja, holott pedig ámbátor... :)

jjulie 2010.03.28. 20:08:29

@colosgirl:

most már mindent vihet a fidesz, nincs értéke, a kutyának sem kell, csak a fidesznek, ezért nincs kampány meg program, minek

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:09:53

@jjulie: már kampánycsend lesz végig :D

Best_In_Class 2010.03.28. 20:12:30

hoppá, új TG-bejegyzés, úgyhogy hagyjuk a tüzet/áltüzet, see you there

6.Lenin 2010.03.28. 20:14:19

@1.szolo - ajánlom magamat::

Igen, és ez így van rendben.A választók jelzik előre,kb kit is tartanak alkalmasnak arra,hogy részt vehessenek az igazi versenyben.

Vakokra,sántákra,handabandázókra,szélhámosokra nincs igény.
Akik ezt a könnyű akadályt(8 millió szelvényből,néhány ezret)nem képesek teljesíteni,mi várható?

Minden komoly verseny előtt van szűrés,csak az mehet tovább,aki képes lehet az igazi küzdelemre is.

Lehet dicséretes az ambició,de kell némi önkritika is.

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:16:35

@Best_In_Class: érvényes mert itt nincs érvényességi határ

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:17:42

Fidesz-Kdnp 348 62,37%
Mszp-Szdsz 113 20,25%
Lmp 60 10,75%
Jobbik 28 5,02%
Munkáspárt 9 1,61%

558 100,00%

Best_In_Class 2010.03.28. 20:18:52

@colosgirl: kösz, azt hiszem a népszavazással keverem

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:19:02

ez csak egy kerületrész. ha mondjuk ez ózdon van akkor más az eredmény és más lett volna sopronban is.
ez csak egy időközi, más a jelentősége is. a helyiek is másképpen érzik az ilyen szavazást.

mirrmurrkandúr 2010.03.28. 20:20:26

@jjulie: nem, és ráadásul, engem simogat valaki... de látom, végre elkezdtél udvarkodni: "babám"... oh, de gyönyörűséges...:-)

Best_In_Class 2010.03.28. 20:21:32

@namitirok: igen, ez egy kódolt üzenet volt New Yorkból :)

2010.03.28. 20:23:10

Na, itt pl. lesz majd kampánycsend abban a két napban?:)

pad78 2010.03.28. 20:23:28

@Spirál: Na ezt meg én tartom kevéssé demokratikus megoldásnak, egészen szélsőséges esetben tudnám elképzelni, mint a Kádár-rendszer "választásai" idején. Bár úgy tudom, akkor meg nem nagyon lehetett kimaradni...

Szóval maradok akkor nem demokrata. Aki egynél több pártot is el tud képzelni a Parlamentben. Érdekes meghatározás ez egy nem demokratára. Majd barátkozom vele...

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:25:54

@namitirok: érdekes lenne főleg a jobbik 5%-a
ott szerintem szintén nem lesz magas a részvétel. nem lesz 67% amit várnak, hanem olyan 55-60% között.
ott szerintem fidesz 55% mszp 19% jobbik 17% lmp 5% mdf 3% civilek 1%
egyéniben fidesz 168 körül mszp kb. 6 jobbik pedig 2 körül

jjulie 2010.03.28. 20:26:44

@mirrmurrkandúr:

lapozz vissza, ő kezdte...

2010.03.28. 20:27:02

@jjulie: miért menne Jeruzsálembe telefonálni, telefon itt is van!:)

Best_In_Class 2010.03.28. 20:29:00

@namitirok: bocs, közben megjött a korrekt infó, a Tokió-Fokváros tengelyről van szó igazából :)

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:31:19

@namitirok: de le ne ess közben :)
szerintem papírra is tökéletes :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:40:52

Na, lapozzunk, megyek az újra dicsérni itt meg mehet a frivol, jó?:-)

colosgirl (törölt) 2010.03.28. 20:41:38

@namitirok: vandál. majd 11-én este elküldöm a különbözetet szintén így ebben a formában :) lásd mennyit tévedek

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:50:09

@colosgirl: Samsungos dobozban kérném, ha lehet!:-P
A Nokia ollan snassz lett mostanság...

2010.03.28. 20:53:58

Na mit cseteltek össze-vissza?:) Ej, ej...semmi ON?:):)

Jester 2010.03.28. 20:54:20

Engem semmitől sem véd a kampánycsend, mert 1 hét múlva le kell adnom a voksomat... Húsvétkor lol.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:54:54

@colosgirl: Ez új info! Biztos vagy benne?

"A vandálok leszármazottainak gondolták hosszú időn át a Magyarországon élő szlovén kisebbséget. Ennek oka az volt, hogy a németek wendisch névvel illették az itteni szlovénokat (a magyarok ezután a szó után nevezik őket vendeknek) és a vend-vandál név összecsengése miatt is született az elmélet."

Bár, ki tudja, ha már nem tudom sem Ugorra, sem Magorra visszavezetnem a családfámat! Ezért érhet még hátrány?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 20:56:25

@Letícia: On?
jjulie megpróbálta becserkészni colost, de nincs még jele, hogy sikerült volna!

2010.03.28. 20:57:58

@namitirok: én is jobban szeretem a samsungot!:)

2010.03.28. 21:05:57

@namitirok: o, mert a dolgokról lemaradtam...pardőz!:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 21:10:55

@Letícia: No pardon, holnapra felmondod az összes hozzászólást eddig!

Best_In_Class 2010.03.28. 21:15:04

@mirrmurrkandúr: egyetértek! és csakis teletömve! mert ez már HAGYÓmány

2010.03.28. 21:20:20

@namitirok: na még azt kéne! Mi vagyok én, szóvivő?:)

@mirrmurrkandúr: samsung, max. csak a hagyomány miatt !:) @Best_In_Class: Ez nagyon nagy poén volt, grat!:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 21:23:20

Nem, nebuló! Tanulod a demoklészt, velem együtt!
Van még rá max. 200 éved!:-)

2010.03.28. 21:29:10

@namitirok: jaaaaaaa, értem. Azt jó.

2010.03.28. 21:38:13

@namitirok: te figyi, annak a kardja volt hírös, nem?:) Demokráciára gondoltál, nem?

jjulie 2010.03.28. 21:40:24

@namitirok:

nem is lesz, védekeztünk

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 21:44:39

@Letícia: Nem vagyok erős külföldiben, MAGYAR vagyok, tanuljanak meg ezen világnyelven!:-D

2010.03.28. 22:09:39

@namitirok: hát sehol sem voltunk, amikor már demokrácia, Demoklész kitalálódott...:)

Best_In_Class 2010.03.28. 22:19:13

@Letícia: Bocs, de az Damoklész, nem? vagy csak elírtad?
nem kötekszem :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.28. 22:30:56

@Best_In_Class: Ő a hősről, én meg a démo(n)szról papolok, de belefér mindkettő szerintem!:-)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.03.28. 22:38:16

@6.Lenin: Nem a mennyiség ebben a problémás, hanem a "minőség"!
( NYÍLT szavazás! )
Még csak nem is annak nyílt, akinek adod, hanem ANNAK IS, akinek NEM adod.
Hiszen AZ IS tudja a NEVED, CÍMED - hiszen ott áll az ajtódban, amikor elzavarod - és semmi nem tiltja neki, hogy a neved, címed mellé tegyen egy JELET: "magukfajta" !!!
8-{

Best_In_Class 2010.03.28. 22:38:21

@namitirok: OK, OK, akkor nem szólok be(le) :)

2010.03.28. 22:39:14

@Best_In_Class: igen, de így is használják!:)

6.Lenin 2010.03.28. 23:14:36

@1.szolo - ajánlom magamat::

@1.szolo - ajánlom magamat::

Nekem és a nejemnek még mindig meg van a kc ,én annak adom aki eljön érte és meggyőz,csak neki adjam mert ő a "minőség".

Ez a játék a választóról szól,nem a megválasztandóról.

Best_In_Class 2010.03.28. 23:59:10

@namitirok: a tűzeset arra volt jó, hogy közben utána-olvastam ennek a Fittelina-ügynek; hát mit mondjak, cifra egy ügy/palota ez, nem értem hogy hogy lehetett azt is megúszni ilyen simán - ebben az országban mindent meg lehet úszni (egyeseknek)?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.29. 00:14:37

@Best_In_Class: Bezony! Időnként még a ketteseknek is!
És még mennyi minden van, mit láthattok szümtükkel!:-(

Pantagruel 2010.03.29. 14:48:54

"legalább egy napot töprenghessenek a voksolás előtt"

Nikki Blond 4 President!
süti beállítások módosítása