Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:26

A választási esélyekkel már rengetegszer foglalkoztam, tulajdonképpen a tavaly novemberi indulás óta erről szól ez a blog. Az elején forgatókönyvekről írtam (1-7. bejegyzés), később a kampány eseményei – különösen a meglepően rögös jelöltállítás – kapcsán folyamatosan figyeltem, hogy melyik opció esélyei növekedtek vagy csökkentek. Legutóbb a versenyben maradt pártok sikeres és kudarcos eseteit vettem számba, megadva azokat a lehetőségeket, amelyeket az egyes pártok szempontjából a legkellemesebb és a legkellemetlenebb kimenetnek gondolok. Ha megnézzük az akkori táblázatot, amely – belátom – talán közelebb áll az év elejének várakozásaihoz, mint a mai tényleges helyzethez (különösen látszik ez az MDF-nél: ne feledjük, hetekkel korábban Tölgyessy Péter például még 15 százalékra is esélyesnek gondolta őket), azt látjuk, hogy az, amit általában meglepetésnek nevezünk, nem mindig egyenlő a „szélső” forgatókönyvekkel. A Fidesz kétharmada, a Jobbik második helye, az LMP bejutása, illetve az MSZP 20 százalék alatti szereplése vagy az MDF kiesése ma közelebb van a papírformához (bár nem azonos azzal!), mint ahhoz, hogy az előzmények értelmében meghökkentő eredménynek tartsuk. Az egyes pártok teljes sikere vagy teljes kudarca tehát nem azonos a meglepetéssel, ezért talán jogos lehet az a kérdés, hogy mi lehet ennek a mostani választásnak a legnagyobb nem várt eredménye.

A váratlanságnak persze az a szépsége, hogy nem lehet rá készülni. Miután azonban egy választás véges számú kimenettel bír, néhány ilyen mégis összeszedhető. Mondok egy-két példát: ha a Fidesz nem tudna egyedül kormányt alakítani, ha az MSZP eljutna az egyharmadnyi mandátumig, ha a Jobbik 30 százalék közelébe kerülne, ha az MDF vagy az LMP magabiztosan (nem csak a küszöböt éppen átlépve) bejutna, a választás estéjén sokan – velem együtt - meglepődnének. De lehetnének más váratlan eredmények is: sokkolóan alacsony részvétel, szinte az összes egyéni mandátum elnyerése az első fordulóban, tömeges jobbikos vagy szocialista győzelmek a választókerületekben. Sok mindent el tudok képzelni, hiszen egy választás tele van kiszámíthatatlansággal, mégis ezek többsége ma elképzelhetetlennek tűnik. Talán csak egy olyan van ezek közül, ami után azt mondanám, ha nem is volt várt, de benne volt a pakliban: ez pedig az LMP meglepően jó szereplése. Ha az LMP le tudja küzdeni az eléjük tornyosuló ismertségi (vagy inkább ismeretlenségi) korlátot, a körülmények számukra szerencsés alakulása és a szűkös erőforrásokhoz képest jól menedzselt jelöltállítás miatt tömegesen kínálhat menekülő utat azon szavazók számára, akik képtelenek választani a többiek alkotta étlapról. Korábban határozottan mondtam volna egy másikat is, a Jobbik berobbanását még annál is erősebben, mint amit amúgy sikernek gondolnánk velük kapcsolatban, az elmúlt napok történései azonban valamelyest elbizonytalanítottak a radikális párt kiugrásának mértékét illetően. Az azonban nem lehet meglepő, hogy legkevésbé e két, ma még parlamenten kívüli alakulat eredménye kalkulálható. Ha lesz meglepetés április 11-én, én egyértelműen tőlük várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr511881917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zRg 2010.03.30. 19:39:09

Én már semmin nem lepődöm meg. Ha az MDF nem tudott volna budapesti listát állítani, talán, de ezt az örömöm is elrontották...

SteveNo1 2010.03.30. 19:39:09

A Fidesz abszolut többség elmaradása nem meglepetés lenne, hanem tragédia az ország számára (nincs koalíciós partner se égen, se földön)! Az MSZP egyharmada sem meglepetés lenne, hanem maga a csoda, mint az is hogyha tömegével nyernének egyéniben...

Igazi meglepetés szerintem a Jobbik vártnál gyengébb szereplése lenne, egy 10%-os nagyságrend, mert a párt alapjai nem túl jók! Nagyon felfújta őket a média, mindenkit velük ijesztgetnek, aztán lehet hogy nagyot koppannak!

artdark 2010.03.30. 19:43:11

Úgy gondolom, hogy a Jobbik vesszőfutásának még nincs vége, sőt, attól tartok, hogy az igazi nagy össztűzzel még csak a következő napokban kell szembe nézniük. Két héttel ezelőtt nem tartottam elérhetetlennek a 25-30 százalékot sem számukra, de most azt mondom, egy intenzív lejárató hadműveletet követően akár 10 százalék alá is kerülhetnek.

És ebben az a szomorú, hogy nagyrészt maguknak köszönhetik. Nemcsak a feladott magas labdák miatt, hanem azért is, mert nagyon de nagyon rosszul reagálják le a történteket.

diotoro10 (törölt) 2010.03.30. 19:44:30

Az lesz a meglepetés, hogy nem lesz meglepetés...
Hárompárti parlament 60-25-20 arányban, Mszp utolsó hellyel.
Ez nem meglepetés, hanem a realitás.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 19:44:34

"Ha az LMP le tudja küzdeni az eléjük tornyosuló ismertségi (vagy inkább ismeretlenségi) korlátot, a körülmények számukra szerencsés alakulása és a szűkös erőforrásokhoz képest jól menedzselt jelöltállítás miatt tömegesen kínálhat menekülő utat azon szavazók számára, akik képtelenek választani a többiek alkotta étlapról.

Én is ebben reménykedem kissé!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 19:46:24

@artdark:
A lejárató hadműveletet nem, de az arra adott reagálások hatását valóban!

zRg 2010.03.30. 19:50:01

@artdark: Egy protestpárt egyszerűen nem nőhet ilyen rövid idő alatt 20%-ra vagy fölé anélkül, hogy elveszítené a "szüzeségét". Hacsak nem a tisztességes politika ellen tiltakozik korrupt/züllött tulkok jelölésével. Ebben az irányban talán összejöhetne, de ahhoz hiányzik az alap.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.03.30. 19:51:24

Ha a Fidesznek nem lesz 2/3-a akkor csak egyetlen egy dologban bízhat, hogy az LMP bejut. MSZP-vel nem köthet semmilyen megegyezést ezután a 8 év után (akkor tényleg Jobbik 2/3 lenne legközelebbi választáson), Jobbik nem fog odaállni a Fidesz mellé partnernek, mert akkor szemen köpné azokat a szavazóit akik a 20 évet a 20 évért szlogen miatt szavaznak rájuk. A budapesti SZDSZ-el felhígított MDF kizárt, már ha bejut (remélem még annyit sem kapnak, hogy elég legyen a létfenntartásukra). Szóval marad az LMP mint új ismeretlen erő, kissé letisztulatlan ideológiával, mondanivalóval amit simán el fognak tudni adni egy "zöld nemzeti liberális" erőnek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 19:55:20

@DexterMorgan78/Séfbácsi: De minek a Fidesznek a kétharmad?
Valaki magyarázza már el, mint egy kétévesnek!

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.03.30. 19:58:08

@namitirok:
Persze mondhatjuk, hogy minek elvégre el lehet kormányozni egyszerű többséggel is, sőt kisebbségben is egyszerűen kormányrendeletek útján (kissé fura és antidemokratikus de erre volt példa az utóbbi pár év). Szerintem a magyar parlamentáris demokráciában nagy jelentősége nincs, presztízs és kényelem inkább.

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2010.03.30. 19:58:50

@DexterMorgan78/Séfbácsi: A 2/3-os törvények támogatásához nem kell semmilyen "nemzeti liberálisnak" eladnia magát. Az LMP azt fogja támogatni, amivel egyetért, ami az ország érdekeit szolgálja, nem(csak) a Fideszét.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.03.30. 19:59:13

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Na és ne feledkezzünk meg a mentelmi jogról, amit hihetetlenül undorítóan használnak mostanság.....

artdark 2010.03.30. 20:00:07

@namitirok: Már az előző bejegyzésnél írtam, hogy ilyen rövid idő alatt - az EP-választás számukra is meglepő sikere óta - lehetetlen megfelelő káderpolitikát kialakítani. DE! Pl. a pornós ribancról már fél éve tudtak - legalábbis a Kuruc szerint -, mégis hagyták önjáróvá válni a dolgokat. Sőt, a Gárda még most is hallgat...

Vagy: Morvait le kellett volna állítani a Budaházy-ügyről. És most nem arról beszélek, hogy igaza van-e vagy nem, hanem arról, hogy vannak taktikai megfontolások is. (Ilyen példa a Gárda csökkentett szerepvállalása, de szerintem a cigánybűnözés retorikai mérséklése is. Hogy ez hasznos-e, vagy nem, hát, nem tudom...)

Aztán ott vana Király-ügy. Hát, a srác rég leszedhette volna a fotókat. De leszedhette volna a másik csávó is a bulis képeket, hiszen ez a minimum egy jelölt esetében. nem azért, mert ezzel a cselekedetével olyan nagy bűnt követett el, hanem azért, mert támadható. És aki ismeri a magyar sajtóviszonyokat (de sztem ez külföldön is így van), az tudja, mi következik.

Egyébként szerintem Morvai is sáros pl. a kerékbilincs-dologban. Csak tudnám, miért ilyen dilettáns.

Sajnos, nagyon amatőr dolgok ezek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:01:39

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Akkor megnyugodtam kissé!
Jómagam ezen verziót támogatom, nem a kétharmadot!
Tessen csak megdolgozni a sikerért és ne nyegleséggel meg erővel kormányozni!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:04:57

@artdark: Nem sajnos, inkább szerencsére! Nem örülnék a Jobbik még nagyobb sikerének, ez is túl nagy véleményem szerint! Bent vannak a Parlamentben, megmutathatják, hogy nemcsak a szájuk jár!
Törvényjavaslatokat várnék tőlük a programjuk szerint, nem vádaskodást!

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.03.30. 20:06:58

@iii:
Nem nemzeti liberális??:) Én akkor legközelebb rájuk szavaznék, mert a keresztény konzervatívizmus legalább olyannyira távol áll tőlem mint az érték nélküli és elvtelen katyvasz amit itt baloldalnak és liberálisnak előadtak az utóbbi nem 8 év hanem 20 évben. A nemzet érték, ez az alap, a törvényeket be kell tartani és tartatni a lehető legnagyobb szigorral (és értelmes betartható törvényeket hozni nem olyat pl. mint a holokauszt tagadást büntető törvény) és még tudnám sorolni...de most mennem kell:)

artdark 2010.03.30. 20:07:15

@namitirok: Szerintem abban nem lesz hiány. És szerintem ha a Fidesznek nem lesz kétharmada, a Jobbikra koala nélkül is számíthat azokban az ügyekben, amelyek számukra is fontosak. (A mentelmi jogot illetően egészen biztos.)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.30. 20:07:16

Azt mondja meg valaki, hogy a jobbik vezetői miért kampányolnak a választási győzelmük szlogenjével. Hiszen így garantált a csalódás az egyszerű választóik között, akik készpénznek veszik, amit mondanak.

Vagy nem hiszi el senki közülük sem? Akkor viszont mi értelme van ennek?

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2010.03.30. 20:08:15

Én csak azt nem értem, hogy a Jobbik nagyon profi, ütős kampányfilmet csinált az EP választásra, akkor most miért ilyen egyszerűt a nagyobb téttel járó országos szavazásra? Ebben semmi dinamika, semmi rejtett információ, mint pl. az EP-s kék SZDSZ kisujj, ami mndent ellop...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:10:50

@artdark: Ha addig meg nem változik a Jobbik véleménye ebben a kérdésben, miután őket is védi majd az!:-P

pana_fz18 2010.03.30. 20:12:31

Nem egy (1) független jut be, hanem jóval több a 19-ből.
Ez mint meglepetés?

fiatalborivo 2010.03.30. 20:13:26

Egy kicsit a témához is hozzászólva én az MSZP vártnál jobb szereplését nem tartanám akkora meglepetésnek. Ha megnézzük hogy milyen típusú és habitusú emberek alkotják a támogató táborukat a nyugdíjasokon kívül, akkor láthatjuk hogy ezek az emberek nem fogják 2 kézzel a mellüket verni hogy én MSZPs vagyok, és itt most nem a mást mondok és mást szavazok típusú választóról beszélek. Az MSZPsek egyszerüen gondolkodnak, mérlegelnek és döntenek. Nem kiabálnak, nem írják ki a facebookra meg az iwiwre, nem propagálják. Szerintem jóval többen fognak rájuk szavazni mint azt a közvéleménykutatások mérik. És ez mellett még egy ok lehet hogy aki az elmúlt választáson MSZP és SZDSZ között vacilált, annak most nincs gyakorlatilag alternatíva. Merthogy az MDF-SZDSZ összefogás be nem jutását viszont nem tartanám csodának.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:14:09

@agyvihar: Mert a hasznot most hozza, a csalódás később jön csak majd! Na, lehet, hogy ezért?

cellimega 2010.03.30. 20:18:29

Az utóbbi 2 hónapban sok minden nem változott.
Továbbra is így tippelek listán:
fidesz 48
mszp 28
jobbik 15

alul van változás korábbiakhoz képest:
lmp 5
egyéb 4

az internet alapján persze másként vélekedik az ember (jobbik, lmp várható szereplését illetően). De a többség a tv2 meg az rtl klub alapján tájékozódik, s ez az mszp esélyeit javítja.

diotoro10 (törölt) 2010.03.30. 20:20:48

Ez mekkora...

Ön szerint milyen meghökkentő fordulat várható még a kampány során?

* Valaki váratlanul belép az MDF-be.
* Orbán Viktor újabb fotókat rak ki a Facebookra, amelyeken alsógatyában hever az otthoni kanapén és túrja az orrát.
* Lelepleződik egy jobbikos, aki Kolompár Orbánnal közösen adott el melegeknek tervezett szexuális segédeszközöket Izraelbe.
* A Magyarok Nyilai Terrorszervezet viszketőport szór Gyurcsány Ferenc gardróbjába.
* Az MSZP-ben rájönnek, hogy nem csak a nyugdíjasoknak van szavazati joguk.
* Kiderül, hogy az LMP-t Obama személyesen pénzeli a családi kasszából.
* Kiderül, hogy létezik még SZDSZ.

mrs. white 2010.03.30. 20:22:42

Meglepetések.
Mdf parlamentbe jut
Jobbik 10% alatt vagy 20% felett végez
Fidesz nek nincs meg az 50 % feletti többsége
Mszp 20% felett végez, (alatta minden papírforma)
Lmp nem kerül a parlamentbe
Ha lenne független jelölt
Lendvai Ildikó éjfélkor ezt is megtudná magyarázni és nem Mesterházyt löknék a színpadra

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.03.30. 20:23:02

@artdark: Hát, az egymást köpködő kommunikációjú pártok estében szerintem ne számítsunk arra, hogy bármit is megszavaznak egyetértésből. Még ha ugyanazt javasolták előtte, akkor se, lásd kisebb parlamentről szóló törvény. Ha a Fidesznek nem lesz kétharmada, akkor itt nem fog átmenni egy ilyen pici (mutatom) kétharmados törvény se, szerintem.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:23:07

Mind esélyes! Valóban vicces, legalábbis szerintem!:-)

Vénveterán 2010.03.30. 20:24:26

@fiatalborivo: Ebben azért nem lennék biztos ( bár már nem a legfrissebb az infóm kb. fél éves, de kétlem, hogy a tendencia jelentősen visszafordult volna) egykori Mszp-s szavazók nagyon jelentős része lett vagy Fideszes vagy Jobbikos, mindez a 18. kerületben, az Mszp egyik fellegvárában!

Balt 2010.03.30. 20:24:55

@SteveNo1: Igen, a Jobbik kicsit magasra tette a lécet magának (2/3 persze... :))), ehhez mértem nagy bukta lenne a 10% körüli, pláne, az alatti eredmény. Pedig simán benne van a pakliban: ne feledjük, már 64% körüli részvételt prognosztizálnak a kvk-k!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:27:13

@Balt: A Jobbik látható offenzívája valóban okozhat magas részvételi hajlandóságot!
Bár úgy lenne, de nekem az lenne a meglepetés igazán!

mrs. white 2010.03.30. 20:27:34

@cellimega: Na erre a tippre egy buki símán adna 1:1000000000 odds-ot

Balt 2010.03.30. 20:28:00

@artdark: "És ebben az a szomorú, hogy nagyrészt maguknak köszönhetik. Nemcsak a feladott magas labdák miatt, hanem azért is, mert nagyon de nagyon rosszul reagálják le a történteket."

Szerintem fordítva: ők kezdték a "g.cizést". De hát nem óvoda ez: azt kapják válaszul, amit megérdemelnek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:30:00

Nekem az MDF bejutása ma már egyáltalán nem valószínű, az lenne a mostani helyzet alapján igazán meglepetés!

Vénveterán 2010.03.30. 20:30:43

@namitirok: Hát még a civil mozgalomé:D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 20:31:19

@Balt: Aki a Fidesz-szel most kikezd, az valóban megnézheti magát, úgy tűnik!

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.03.30. 20:31:29

De hogy én is mondjak valamit, leírom a szerintem nem meglepő sávokat:
Fidesz 52-68%
Mszp 15-25%
Jobbik12-20%
LMP 5-8%
MDF 2-4%
Ami ebből kilóg, azon én meg fogok lepődni, megígérem :)

Balt 2010.03.30. 20:35:47

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "Ha a Fidesznek nem lesz 2/3-a akkor csak egyetlen egy dologban bízhat, hogy az LMP bejut."

Nincs szükség semmilyen (fű alatti) "koalícióra", noha úgy látszik, az új többség legsürgetőbb teendője a 2/3-os önkormányzati törvény módosítása. Ha nem lesz 2/3, szerintem akkor is meg lehet nyerni más frakció(tago)kat - vagy legalábbis kínos lesz kihátrálni a képviselők számának csökkentésének szabotálása mellett.

Ettől függetlenül osztom az elvárásaidat a választás kimenetelére. :)

Balt 2010.03.30. 20:36:27

@namitirok: Önkormányzati törvény módosítása, még a nyáron!

mrs. white 2010.03.30. 20:36:49

@artdark: 2002 -e sválasztás óta köztudott, hogy 5-7 nap amíg egy negatív hír teljesen kitudja futni magát teljes szépségében. Húsvét miatt szerintem a hétvégét kihasználvapéntek szombaton érdemes a tévéket nézni akkor lesz a tűzijáték. Mindenki előkapja ami még a tarsolyában van, hogy legyen egy hét felfújni a dolgot. Lesz it még üzekedés kecskével is.

Rombola · http://rombola.blog.hu 2010.03.30. 20:39:22

A poszt címében feltett kérdésre válaszolnék: (sajnos) a szocik.
Egyre inkább meggyőződésem, hogy az MSZP szavazótáborának legalább a harmada "rejtőzködő" és a kutatásokban nem jelenik meg. Egyszerűen ciki most MSZP-snek lenni. A Fideszt pedig most is túlmérik.
Mostani tippem:
Mandátum(!)
Fidesz-KDNP: 220-230
MSZP: 80-90
Jobbik: 40-50
LMP: 15-20

Balt 2010.03.30. 20:44:12

@fiatalborivo: "aki az elmúlt választáson MSZP és SZDSZ között vacilált, annak most nincs gyakorlatilag alternatíva. Merthogy az MDF-SZDSZ összefogás be nem jutását viszont nem tartanám csodának."

Mint látszik (az EP-választások eredményéből, amikorra már megromlott az MSZP-SZDSZ iszony), az elmúlt 8 évben csak az MSZP-nek köszönhetően vitte át a lécet az SZDSZ, de hatásos taktika volt, az tény. Egyszer sem tudtak volna kormányt alakítani nélkülük...

mrs. white 2010.03.30. 20:47:32

@Rombola: Az hogy a rejtőzködők nagy többsége mszp szavazó nekem is teljesen bizonyos, de ez nem dívat kérdése mert minden választáson így volt. Inkább habitus kérdése. A kérdés, hogy a rejtözködő talál e motivációt arra, hogy a biztos vereség tudatában ne a hétvégi sétát válassza opcióként.

Balt 2010.03.30. 20:48:16

@cellimega: OK, ezzel is nagyon a 2/3 határán illeg a léc, 5 db képviselőt kell megnyerni hozzá...

cellimega 2010.03.30. 20:48:27

@mrs. white:
Gondolod?
Az mszp 28% túl sok?
A Medián, Tárki, Szonda 20-22%-ra mérték most márciusban az mszp-t.
A rejtőzködők miatt ennél jobbak lesznek szerintem, így a 28 nem irreális.
Valamint abba gondolj bele, hogy ez a 28 mekkora bukta a 2006-os 43+7%-hoz képest (mszp+szdsz)!

A fidesz 56% volt tavaly alacsony részvétel mellett. Mitől lenne most több, mint akkor?

Pedró27 2010.03.30. 20:49:17

Kedves Török Gábor!

"Ha lesz meglepetés április 11-én, én egyértelműen tőlük (LMP) várom."

Erre látok esélyt egyébként. Kifejezetten nagy poén lenne. Mondjuk így:

60% Fidesz
15% Jobbik
15% MSZP
10% LMP

Nagy poén lenne, az egyszer biztos!

Balt 2010.03.30. 20:51:37

@namitirok: "Aki a Fidesz-szel most kikezd, az valóban megnézheti magát, úgy tűnik!"

Nem kikezdeni kell vele, hanem be~... :))

barli 2010.03.30. 20:51:42

nem megy ki a fejemböl a következö szcenárió:

- bejut az mdf
- bejut az lmp
- jól szerepel a jobbik
- középjól szerepel az mszp
- az egyénik három párt között osztódnak fel

ha ez összejön, márpedig összejöhet, akkor ugye mi marad a fidesznek? Mi van ha ez a nagy szoci terv? Nem tudom elhinni, hogy nincs tervük. Ennyire még készakarva is nehéz elcseszni egy kampányt mint ahogy ezt most látszólag teszik. Remélem nincs valami tuti kreatív számláló módszerük. Maguknak nem csalhatnak pár százaléknál többet. De sok kicsi sokra megy...

cellimega 2010.03.30. 20:55:39

@mrs. white:
egyetértek. Ha az mszp gyengén szerepel (25 alatt), annak fő oka
1. választóik távolmaradása

vagy

2. a törzsbázis meggyengülése. Vannak erre utaló infóim ismerősöktől, innen-onnan, hogy korábban stabil mszp-sek tömegesen lettek jobbik-szavazók (kisvárosokban és falvakban). Nem tudom, mennyire tömeges ez.

Pedró27 2010.03.30. 20:56:30

@artdark: "És ebben az a szomorú, hogy nagyrészt maguknak köszönhetik. Nemcsak a feladott magas labdák miatt, hanem azért is, mert nagyon de nagyon rosszul reagálják le a történteket. "

Kicsit másképpen: az újdonságnak nem csak előnyei vannak ("nem vettünk részt az elmúlt 20 év politikájában"), hanem hátrányai is. Bizony, a Fidesznek volt húsz éve arra, hogy letisztuljon, és még így is becsúszott egy Lengyel Zoltán.

Másrészt, ha a Jobbik elkezdi támadni a Fideszt és beleharap annak még a törzsbázisába is, akkor nem csodálkozzon, hogy visszaütnek. Szinte látom magam előtt, amint a Fidesz vezérkar kiadja a jelszót: mindenki az internetre, ássátok elő, amit lehet!

Egyébként, a napvilágra került "ügyek" többsége is arra utal, hogy a fideszesek ásták elő őket. Csupa olyan "erkölcsi" botrány, amely elsősorban az elkóborolt Fidesz-szavazókat bizonytalanítja el. De igazuk van, ezt kell csinálni. Lássák a jobbikosok, hogy kritizálni könnyebb, mint 300 erkölcsileg feddhetetlen embert előásni a föld alól.

Gaius_ 2010.03.30. 20:56:32

@artdark:
Minden tiszteletem!
Bárcsak minden Jobbikos ilyen józan, felelős gondolkodású lenne. Igaz, ez azt jelenti, hogy már szinte fideszes...:))
De viccet félretéve: a hozzászólásaidat olvasva felmerül az emberben, hogy valóban, józan hanggal is megjelenhetne egy olyan friss, kommunikálható nemzeti radikális hang is, amelyik nem a rugszkodik el a valóságtól, s nem a nettó rasszista, demagóg politika - kurucos hevület - révén akar begyújteni szavazatokat...

btw, TG!
arra vonatkozóan nincs semmi vélemény, hogy az elmúlt évek szociális feszültségeit mi a pikliért nem tudta kihasználni a Thürmer féle komcsi párt? elvileg nagyon sok minden a kezükre játszott.....szvsz ha az elmúlt 2-3 évet nem tudták kihasználni az újjáépítésükre, akkor ennyi volt...

csak ugye jön a kérdés, hogy mire építhet majd egy új baloldali párt? mármint szervezeti, pénzügyi, személyi stb. téren.......

Balt 2010.03.30. 20:58:13

@barli: Pártlistán így se tudja befogni 25%-on belül befogni egyik sem a Fideszt, márpedig úgy szinte garantált a 2/3. (Egyéni mandátumok "tömeges" elbukásával nem számolok, ugyanezért.)

mrs. white 2010.03.30. 21:00:34

@cellimega: A 22 %-os támogatottsággal nem lehet egyénit nyerni, ha az egyénit tarolja a fidesz akkor a 22%-nál kevesebb helyet jelent a parlamentben. Csak hasra ha 28% támogatná az talán elég a mandátumok 20%-ra. Nem számoltam utána csak az arányok miatt írom így. A fidesz 4 éve kapott 2.4 millát ami 42 % volt. Ha csak 600 ezerrel több ember szavaz rájuk már 50% felett vannak és az kb 2/3-ad. Tehát durván az mszp szadesz eltünt 2 milliójának a harmada landol a fidesznél már akkor kb 2/3-ad, és ennél a számnál már a 20% mszp is kérdéses, de meglepetésnek szerintem jó és az is lehet hogy teljesen rosszul gondolkodok. Majd az idő eldönti.

Balt 2010.03.30. 21:04:06

@Pedró27: "Szinte látom magam előtt, amint a Fidesz vezérkar kiadja a jelszót: mindenki az internetre, ássátok elő, amit lehet!"

Nem kell itt semmi jelszó: aki lát (nem csak méz :)), az hamar levette, hogy itt nem lehet szó semmiféle "kompromisszumról" a Jobbikkal. Ők kb. egy éve kezdtek látványosan elhúzódni, Pörzse távoztával (tegyük hozzá: vihetett volna még párakat...), aztán márc. 15-ével végleg elgurult a gyógyszerük, innen szimpla Fidesz-szimpatizánsként is látom: a Jobbik vállalhatatlan.

cellimega 2010.03.30. 21:05:48

@mrs. white: listás tippjeim voltak. A Fidesz-többség meglesz szerintem.

bence87 (törölt) 2010.03.30. 21:06:22

@agyvihar: az emberek szívesebben szavaznak kormányképes erőre. ők se hiszik el.

barli 2010.03.30. 21:06:34

@Balt: ámen :)

visszatérve a meglepetésre:
rohadtul meglepödnék, ha gyurcsány bemenne 11-én a kamerák közé a szoci központba.

Balt 2010.03.30. 21:07:43

@Gaius_: "Bárcsak minden Jobbikos ilyen józan, felelős gondolkodású lenne. Igaz, ez azt jelenti, hogy már szinte fideszes...:))"

:)) Jogos észrevétel - bár nem tudom, személy szerint Artdarkra vonatkozik-e. :) Mindegy is, az "elkóborolt bárányokat" fogadjuk vissza, mert nemigen fognak tudni békésen együtt legelészni a farkasokkal. :)) (És mielőtt a hasonlatot kifordítaná valaki, nem vagyunk birkák, csak pásztorok, beee! :))

hoplita 2010.03.30. 21:07:55

Érdekes....tuggya a fene.
A két meglepetést okozó párt valóban az LMP meg a Jobbik lehet, de felzárkózhat hozzá a maszop is.
Az LMP okozhat azzal is meglepetést, hogy nem jut be...én nem fogadnék a bejutásukra nagy összegben.
Vidéken mérhetetlenek, a kopogtatókat nem tudták összeszedni.
Ez voksban is megmutatkozik majd, az 1%-kokat nem biztos, hogy butapest fel tudja a küszöbig turbózni....és ugye a madöf is ott van a politikai analfabéták szavazataira vadászva.
A Jobbik nyilván erősebben szerepel, mint ami a kvk.-ból lejön.
Én 25% környékére várom őket....az elégvolt-hangulat erősebb, mint ezek a piti kis felfújt botrányok.
A maszop viszont katasztrófálisan is szerepelhet, a helyzetükön nem segít, hogy a reklámjukban egymásra tolják a Fideszt, meg a Jobbikot...sőt, ez még tovább süllyesztheti őket. Nem érik el a 20%-ot, ebben biztos vagyok, de ilyen nyolc év után még mindig csodálatra méltó és egyben elkeserítő, hogy van még 7-800 ezer állat, aki odaszavaz.
A Fidesz meg csökkenni fog, ahogyan közeledik a választás, 50% környéke, de már az is az érdemein túli díjazást jelent.

Balt 2010.03.30. 21:08:40

@Balt: Pardon, túl sok a "befogni"! :))

snq 2010.03.30. 21:08:52

ha már meglepetés, akkor: most néztem csak meg a tegnapi "pártok bemutatkozását" az mtv videotárban, mert tegnap elfelejtettem, és itt a fidesz hökkentett meg azzal, hogy szegény navracsicsot tolták be azzal a kamuval, hogy "nem ismerjük a költségvetési adatokat" (?)

mrs. white 2010.03.30. 21:10:12

@cellimega: ismerősöknél is látni de én egy felmérést is láttam az eu szavazás után. A jobbik szavazóinak kb 30 % előtte mszp szavazó volt. A fidesz tán még a 10%-át sem tette ki. tudom meglepő de ezt mérték tavaly, gondolom a tendencia hasonló lehetett idáig. Ezért próbált a jobbik innen is kicsípni egy darabot a hangnem váltással, ami szerintem hatalmas taktikai hiba volt. ha nem piszkálják a dolgot lehetett volna egy természetes átszivárgás. A fidesz sem mert volna ennyire durván nekik menni, mert ugye mindíg a gyengébbnek szurkol az ember.

Diocles 2010.03.30. 21:11:45

Azt hiszem erre mondják, hogy wishful thinking, mármint az LMP bejutására.

Az LMP-nek 91 egyéni jelöltje van, és korábban éppen Öntől tudhattuk meg, hogy olyannyira szoros összefüggés van az egyéni és a listás jelöltre, pártra leadott voksok között, hogy érdemben nem fordulhat elő komoly listás voksmennyiség olyan körzetekben, ahol nincs az adott pártnak egyéni jelöltje.
(Az egyetlen kivétel a Fidesz 90-ben, de akkoriban a Fidesz az SZDSZ kvázi ifjúsági szervezete volt, tehát eleve adott volt valamiféle szervezett átszavazás.)

Jelen esetben viszont - ez különösen Bp-n fontos - eleve adott a Bokros-féle MDF, amely fontos voksokat fog elvinni tőlük.

Tehát az LMP helyzete két ok miatt is eltér a 90-es Fidesztől:
- nincs stratégiai szövetsege, amely segítené, sőt, az LMP egy klasszikus trójai faló, minden párt gyanakszik rá
- van egy komoly riválisa, az MDF

Ui.:
- tegnap nem voltam, így nem szóltam hozzá a Jobbik ügyeihez sem, de ahhoz hozzászólva; - mint nem jobbikos mondom - a Jobbik botrányai, vagy "botrányai" sehol sincsenek a Lányi András által az LMP-vel szemben megfogalmazott állításokhoz képest (külföldi nagykövetségek beavatkozása a magyar politikába, stb.)
- Morvai szoclib múltja eddig is közismert volt, az is, hogy az SZDSZ minisztert akart belőle csinálni
- a pornós kislány nem tudom, hogy kit taszítana el bármely párttól, max. néhány bigott szerzetest

bence87 (törölt) 2010.03.30. 21:12:10

szerintem az mszpnek vannak tartalékai. sok embernek van Orbán-fóbiája. Kósával vagy Navracsicsal sima 2/3ad lenne.

Balt 2010.03.30. 21:12:15

@Gaius_: "De viccet félretéve: a hozzászólásaidat olvasva felmerül az emberben, hogy valóban, józan hanggal is megjelenhetne egy olyan friss, kommunikálható nemzeti radikális hang is, amelyik nem a rugaszkodik el a valóságtól, s nem a nettó rasszista, demagóg politika - kurucos hevület - révén akar begyűjteni szavazatokat..."

Igen, de a Jobbik nem ebbe az irányba fordult. (Pedig a Kárpátiát én is bírom. :))

Talán volt (lesz) ilyen terv, szerintem a KDNP-t azért tartották életben, hogy egyszer majd amolyan SZDSZ-féle (ideológiai és főleg választás-matematikai...) szatellitpárt legyen, de 2006-ra nem sikerült felépíteni (akkor talán még az MDF-fel lehetett számolni ilyesmiben), most meg nincs rá szükség. De még lehet...!

barli 2010.03.30. 21:13:15

szerintem az lenne a legnagyobb meglepetés, ha minden a közvéleménykutatók által mért eredmény szerint alakulna!

hoplita 2010.03.30. 21:15:33

@Balt:
Nem.
64% ígéri biztosra azt, hogy elmegy.
Ez a valóságban olyan 52.
Én saccolok 55-öt.
Jóval 60 alatt fog maradni a részvétel.

Balt 2010.03.30. 21:18:04

Hopp-hopp, megvan az eddigi legvastagabb botrány az elkövetkező 10 napra! Egy sofőrt az NBH kényszerített youtube-os korrupciós "coming out"-ra Kósa Lajos ellen, de a pasas ma feljelentést tett zsarolói ellen. Ez beérik szépen a jövő hétre, csak figyi! Apropos, ki fogja lekommandózni az NBH-s palikat? A CIA? :))

cellimega 2010.03.30. 21:20:06

@hoplita: a Pravdát (100.000 pld) 150.000-en biztos olvassák. Ez kb. 300.000 szavazat szerintem a maszopnak.

Doctor Proctor 2010.03.30. 21:20:17

Sztem legvalószínűbb forgatókönyv:

Összejön a Fidesz kétharmad
MSZP egy leheletnyivel megelőzi a Jobbikot
Jobbik saját felfokozott várakozásaihoz mérten gyengébben szerepel (max 12-13%)
Lmp épphogy bejut, MDF épphogy nem

Na már csak ötöt kell aludni .-)!!

mrs. white 2010.03.30. 21:22:02

@hoplita: Szerintem 5 milla ember lesz, már egy hónapja is ezt írtam. Az meg kb 62%. A meteoroliga rossz időt mond arra a hétvégére, akkor meg nincs kirándulás kerti munka.

Balt 2010.03.30. 21:24:17

@hoplita: "A maszop viszont katasztrófálisan is szerepelhet, a helyzetükön nem segít, hogy a reklámjukban egymásra tolják a Fideszt, meg a Jobbikot...sőt, ez még tovább süllyesztheti őket. Nem érik el a 20%-ot, ebben biztos vagyok, de ilyen nyolc év után még mindig csodálatra méltó és egyben elkeserítő, hogy van még 7-800 ezer állat, aki odaszavaz."

Egyetértek.

"A Fidesz meg csökkenni fog, ahogyan közeledik a választás, 50% környéke, de már az is az érdemein túli díjazást jelent."

Ez még mindig 2/3 körül van, feltéve, ha a 2. és a 3. azonos arányban hozza a fennmaradó 25-25%-ot...

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.03.30. 21:25:21

szerintem:
a második forduló intézménye igen ritka lesz országosan, mivel a mandátumok 90%-a elkel az elsőben. a második forduló olyan "hab a tortán" lesz, vagy kis minuszos hír, hogy a maradék 15-20 mandátumot is a fidesz vitte. oszt jónapot.

Gaius_ 2010.03.30. 21:29:42

@Balt:
"Mindegy is, az "elkóborolt bárányokat" fogadjuk vissza, mert nemigen fognak tudni békésen együtt legelészni a farkasokkal. :)) "

úgyis itt a Húsvét előttünk...:))

úgyamúgy nem tudom, hogy Artdark olvtárs "elkóborolt bárány"-e, csak olvastam valamelyik kommentjében, hogy Jobbik szavazó....s a mondandójának tartalma, s stílusa annyira kontúrosan elkülönült a jobbikos/societasos (kitudja?) trollok hozzászólásaitól, hogy ha köpök a Jobbik kuruczos hevületére, ha nem, azt, aki érvekkel dolgozik, s nem elvakultan lát(tat)ja a dolgokat, azt a személyt tisztelem....bármelyik oldalról jöjjön...szvsz ez az építő jellegű diskurzusok lényege.....:)

pad78 2010.03.30. 21:29:44

@namitirok: Két napon át alszik. :)

tlac 2010.03.30. 21:30:26

"szinte az összes egyéni mandátum elnyerése az első fordulóban". sztem ez NEM lenne meglepcsi. a zöm elnyerődik az első fordulóban. Az LMP-ben én is látom a sima bejutást, protest pártok elől vihetnek el pontokat (bizony Jobbiktól is, MDF-től is), LMP-be bki bmit belegondolhat. Jobbik ellőtte a puskaporát, megszédültek a teli műv.házaktól, EP választás +2..4 % lehet az eredményük, de a maradék 10 napban kijöhet még a szedett-vedett jellegük. FIDESZ meg a végére erősít. MSZP kezdi a negatív propagandát, ebben erősek és nem is nagyon maradt már más. Vona ígért Bokrosnak egy vitát, ha meglesz csalás nélkül az országos lsitájuk.

hoplita 2010.03.30. 21:30:42

@cellimega:
Mennyi ebből a közületeknek járatott, és mennyi a remittenda?
A fele, kétharmada?

Yorktown 2010.03.30. 21:31:56

Szerencsére meglepetésnek nevezhetem, amitől folyamatosan rettegek:
LMP: 6%
MDF: 6%
Jobbik: 6%
MSZP: 34%
FIDESZ: 48%
... és amit szívesen látnék, de ez is erősen :-) meglepetés lenne (n számú újraszámolás és jogorvoslat, stb. UTÁN):
MDF: 0.999999%
LMP: 4%
MSZP: 4.999999%
Jobbik: 23%
FIDESZ: 67%

Balt 2010.03.30. 21:32:48

@Doctor Proctor: "Na már csak ötöt kell aludni .-)!!"

Miért, 24 órás ügyeleteket adsz (a proktológián)? :))

A véleményt osztom, de az LMP-re kevésbé mernék fogadni. Pedig lehet, hogy szükség lenne rá... Már az ajánlószelvényemet is majdnem odaadtam nekik az utolsó pillanatban, most viszont a Lányi-interjú engem is elbizonytalanított. (Pedig már-már majdnem elgondolkodtam az első körös egyéni szavazatban rájuk... :))

diotoro10 (törölt) 2010.03.30. 21:33:28

@triumphator: áááá, óriásit tévedsz! Én fordítva látom...
Nem lesz több 25 elsőkörös mandátumnál. Te hol élsz, hogy ilyeneket mondasz? Jó ég....

tlac 2010.03.30. 21:33:59

@Rombola: MSZP-nek nem tud már 80..90 lenni akárki rejtőzködik még.

Balt 2010.03.30. 21:34:51

@triumphator: Igen, eddig ezzel kalkuláltunk. Aztán a Jobbik kezdett nagyon erősnek látszani, de ma visszajutottunk a kiindulóponthoz. :)

diotoro10 (törölt) 2010.03.30. 21:34:54

@Yorktown: Cseréld le a dílert, rossz a cucc :)

Balt 2010.03.30. 21:36:12

@Gaius_: Hmm, így van. Így kellene lennie...

Gaius_ 2010.03.30. 21:36:20

@Balt:
asszem egy rugóra jár az agyunk, Balt olvtárs....:)
én spec pár éve dédelgetem magamban a gondolatot, hogy a KDNP-t fel lehetne építeni a rurális-klerikális-szociális értékek pártjaként.....csak kellene 1-2 karakteres politikus....mellette pedig a Fidesz lehetne az urbánus-nemzeti-liberális értékek megtestesítője....
a szélsőségeknek meg maradna az, ami marad...:)

kalapácstollú 2010.03.30. 21:37:13

Én LMP-párti vagyok. Nagyon örülnék, ha bejutnának. Nagyon!!
De egy "túlnyerés", mondjuk 30-40 mandátum vagy több nem biztos, hogy a párt előnyére válna. Nincs még erre felkészülve...

Yorktown 2010.03.30. 21:37:26

:-D
De azt gondolom ti sem vitatjátok el, hogy 'ontopic' voltam? :-)

Szélmalomcsősz 2010.03.30. 21:38:10

@namitirok: Nekem is úgy tűnik, hogy a Jobbik, csak a rövidtávú eredményekre, vagyis a mandátumokban rejlő zsarolási potenciálra hajt. Sajnos zavarja a képet, hogy a zöldfülűek bátorsága mindig közel áll a szélhámosok gátlástalanságához.
Vagy nagyon amatőrök, vagy nagyon sötétek... esetleg mindkettő. :( a jó szándék kevés ... vagy kevés a jó szándék?

barli 2010.03.30. 21:38:18

@Gaius_: semmi gond nem lenne egy olyan radikális jobboldali párttal ami a jobbik elvileg. Csak gyakorlatilag nem olyanok, mint elvileg. Emellett per pillanat csak ártanak, mert csökkentik az ország esélyét akilábaláshoz és a visszatéréshez a normális közélethez. Amire a legkevésbé van most szükségünk az a turulozás, szentkorona tanozás meg a zsidózás. az ilyenek alapítsanak facebook fanclubot!

Lucilius 2010.03.30. 21:38:31

@Gaius_:
Thürmerék állandó kudarca számomra is rejtély. Szerintem 98-ban (egy Bokros csomag és egy Tocsik botrány után) illet volna bejutniuk, de csak 4%ot szereztek.

Na, akkor kellett volna a Thürmert kirúgniuk.

Balt 2010.03.30. 21:38:50

@Yorktown: OK, ez is 60% fölötti Fidesz-KDNP frakció...

hoplita 2010.03.30. 21:40:31

@Balt:
Ne örülj a kétharmadnak.
Igaz, te drukker vagy, örülhetsz....de minden a nyakukba fog szakadni - rinyálnak is már finoman előre - és oltári bukás lehet a végére.
És akkor nincs ám mutogatás...!
Teljhatalmatok van, tessék megcsinálni...!!!
Megsúgom, nem fog menni...úgy legalábbis nem, ahogyan sejtetni engedik.
A válságnak sincs vége, jelei látszanak a további mélyülésnek és az elszámoltatásból is már pár ügyre redukálva tolatnak kifelé.

Hóember 2010.03.30. 21:40:45

@diotoro10: Az általad vázolt forgatókönyvben az lesz a bombameglepetés, hogy 105%os lesz az összesített eredmény :)

Yorktown 2010.03.30. 21:40:52

@Balt: a végeredményre gondoltam. A végső végeredményre, parlamenti helyekben (vagy "nem-helyekben").

Lucilius 2010.03.30. 21:40:55

@kalapácstollú:
Meglennék lepve ha bejutna az LMP. Budapesten és Pest megyében erősek de vidéken teljesen ismeretlenek.

Balt 2010.03.30. 21:41:13

@diotoro10: 100-ra csak azért nem ajánlok fogadást, mert úriember biztosra nem fogad. :) Én látatlanban minimum 2/3-nyi első körös Fidesz egyénit vélelmezek...

Balt 2010.03.30. 21:42:47

@Gaius_: Hm, nem is tudom miért nem vagyunk politikusok. :)) Itt lett volna kiváló alkalom. :)) (Nem találkoztunk már valahol? Nekem csak ez az egy nickem van.)

Lucilius 2010.03.30. 21:44:21

Március 30. állapotok alapján meglepetés - szigorúan szerintem:

Fidesz kétharmad
Jobbik 20% fölött vagy 8% alatt
MSZP 25% fölött vagy 10% alatt
LMP 5% fölött vagy 2% alatt
MDF 5% fölött
CM 1% fölött

hoplita 2010.03.30. 21:45:37

@Gaius_:
Nos, nálatok az építő diskurzus a veletek egyetértéssel szinoním kifejezés?
Mert nekem nagyon így tűnik.:))

Balt 2010.03.30. 21:46:07

@Gaius_: Ja, 2006-ban nagyon meglepődtem a régi KDNP-s Mikola Fidesz frakcióba ülésén, de ennél is jobban Simicskó KDNP-be "száműzésén". De ennél jobb indulatú vagyok: szerintem valami szándék lehetett mögötte... :)

Balt 2010.03.30. 21:47:37

@Szélmalomcsősz: "Vagy nagyon amatőrök, vagy nagyon sötétek... esetleg mindkettő. :("

De mi ez a szomorúság? Én ezen a poénon hangosan felröhögtem. :))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 21:47:48

@Szélmalomcsősz: Tetszik a fejtegetés, valami hasonló motoszkál bennem is egy ideje!
Ez most vagy tehetség, vagy kukac!:-D

Balt 2010.03.30. 21:49:13

@barli: Egyetértek. Ma már a többségnél kiveri a biztosítékot: másképpen fogalmazva, biztosan nem juthatnak hatalmi pozícióba a büdös életbe'...

Szélmalomcsősz 2010.03.30. 21:49:38

@hoplita: Igen a kétharmadnak, pont ez lenne az igazi szépsége.
Nincs több mutogatás ... nincs beígért ellenzéki (gy.f.) bosszúhadjárat ... nekem ez lenne a meglepetés.

Gaius_ 2010.03.30. 21:49:42

@Balt:

:DDD

OFF
nemtom....TG-nél/Inda-pass-szal csak pár napja kommentelek, úgyamúgy az index fórumon pár éve, de csak ritkán....alapvetően read only üzemmódban vagyok.....
ON

a politikusi karrier előttünk áll...:))

Balt 2010.03.30. 21:50:40

@hoplita: Igen, ebben igazad van. De mondd csak: Te most ellendrukker vagy? Az ország (sikere) ellenében?! :) Ejnye!

sn0wflake 2010.03.30. 21:51:01

Hát én nem értem ezt az LMP-mániát. Nekem kicsit színtelen, szagtalan, olyan semmilyen. Néztem őket az m1-es fél órás választási műsorban is, háááát..., tényleg nem akarok bántó lenni, de a riporternőt komolyabban lehetett venni a kérdéseivel, mint Schiffert.

hoplita 2010.03.30. 21:51:19

@Gaius_:
A kádéenpével körbeültethetsz egy szép nagy asztalt.
Egyébre alkalmatlanok.
Karakter nélküli fideszbábok, nulla választói támogatottsággal.

Inkább arra koncentrálj, hogy miként élitek túl egyben ezt az elkövetkező, csöppet sem nyugodtnak ígérkező négy évet.
Nem lesz kis mutatvány, arra felkészülhetsz.:)

barli 2010.03.30. 21:51:25

@hoplita:
egyet ígérj meg légyszi te és a harcostársaid nevében:
ha csak 10%-otok lesz, akkor kicsit visszavesztek az arcotokból, és nem gyújtjátok fel hetente a belvárost minden új törvény után mondván hogy mögöttetek a nép!
Kösz elöre is

Komolyra fordítom a szót én nagyon remélem, hogy a kis pártok kis pártokként fognak viselkedni és nem új torgyánjózsikként. Persze ha lesz súlyuk viselkedhetnek komoly ellenzékként.

Balt 2010.03.30. 21:54:34

@Gaius_: OFF: Ja, én csak az Origón "vitézkedtem", igaz, ott elég régóta. (7 éve.) Akkor üdv a fedélzeten, jegyeztem a harmóniát! :)

Ordnassac 2010.03.30. 21:55:46

Mi lenne a meglepetés? Szigorúan személyes vélemény alapján: MSZP és Jobbik 20% felett, LMP 10% körül, MDF 6% felett.

Balt 2010.03.30. 21:56:43

@Gaius_: OFF (vagy a fene tudja...) Csak a TG blogok kedvéért vagyok aktív indapass "blogger", bár régebben regisztráltam.

hoplita 2010.03.30. 21:56:48

@Balt:
Dehogy vagyok.
Én nem párthoz kötődöm.
Jelenleg a harmadikat fogyasztom..:))
De vannak dolgok, amit tisztán látok....meg vannak, amiket nem.:DDD

Félek a fidesztől.
Elbasszák......gyávaságból és megalkuvásból, a mindenkinek megfelelés kényszeréből.
A nyolc éve éhező holdudvar megeszi őket.....azok ellen Orbán is kevés lesz.

Gaius_ 2010.03.30. 21:57:26

@hoplita:

tévecc....:)
nézd, normális hangnemben, érvekkel alátámasztva előadott vélemények bárhonnan jöhetnek....:)
úgyamúgy én pl. pontosan azt tartom a szocik egyik legnagyobb bűnének, hogy a kizárólagos hatalomgyakorlásuk érdekében nem csak egyszerűen hazudtak/loptak/csaltak stb., de szinte minden normális szakpolitikai vita lefolytatását lehetetlenné tették...ld. pl. csak legutóbbról a nyugdíjrendszer átalakítása kapcsán a svéd-modell meglebegtetése, s egyből kampányt szerveznek rá.....egyszerűen a jelenlegi eliben ilyen viszonyok mellett nem lehet diskurzust folytatni.....
a jobbik szakpolitikai elképzeléseihez meg 88 oldal kissé kevés....de majd lesz idejük a háttértanulmányaikat, hatásvizsgálataikat stb. bemutatni majd a jövőben...

Hóember 2010.03.30. 21:59:10

Ha a listás szavazatokat nézzük, szerintem nagy meglepetés lenne a 20% alatti MSZP. Szintén nagy meglepetésnek gondolom a 60% feletti fidesz eredményt. A fideszt én 50-55% közé várom listán, és kb ezen fog múlni a kétharmad (50 valószínűleg nem elég, 55 pedig szinte biztos kétharmad)
MDF 3, lmp 7%
Igazán a jobbikot és az MSZP-t nem merem csak pontosabban belőni. Azért inkább arra számítok, hogy a maszop legalább 3%ot ver majd vonáékra, tényleg furcsa állatfaj a szoci szavazó, a fülke magányában csakazértis behúzza majd a pártját, így lesz ez most is...

ubul2000 2010.03.30. 22:00:51

@Balt: Ha akarják, úgy fognak kihátrálni, ahogy a fidesz tette. Ők is azt akarják, csak másképp. (lásd parlament létszáma)

Szélmalomcsősz 2010.03.30. 22:01:44

@Balt: A szomorúság annak szól, hogy ezek a srácok,
bizonyos mértékig a "jövő nemzedéke"...
Ha gyűlölködő hülyeségekbe ölik legfrissebb energiáikat,
hogyan fog ez az ország valaha is talpra állni?
Csak a vak nem látja mennyi tenni akarás emésztődik fel hirtelen. Rossz irányban rohamoznak ... s a törvényszerű csalódás csak tovább duzzasztja a sárba fullasztó cinizmust ...
ezért :(

k.peti 2010.03.30. 22:02:06

Az is meglepetés lehet, ha a 2006-os kb. 1%-os érvénytelen szavazati szám megemelkedne jelentősen.
Ezzel pl. ki lehet fejezni, hogy a szavazó a demokráciával egyetért, de a felhozatallal nem.

Balt 2010.03.30. 22:02:49

@hoplita: Elismerem, ebben is igazad van. De azt immár nyilvánvaló, hogy a kipróbált választékból Orbánék voltak (Torgyánékkal és az MDF-fel súlyosbítva is) a legjobbak az elmúlt 20 évben. Azt hiszem, ez vitathatatlan. Most pedig "helyzet" van: olyan helyzet, amiben életveszélyes "referenciák" nélkül próbálkozni, a multikat kizavarni, IMF-nek beinteni, kisebbségeket tovább hergelni stb. (Utóbbi még benne lehet a pakliban.)

Diocles 2010.03.30. 22:03:35

kezd megjönni a jobbos sajtó veszélyérzete, tényleg vigyázni kéne ezzel az LMP nevű trójai falóval:

"Lehet más az SZDSZ – a másik szélsőség

A fővárosi lista kapcsán már majdnem kezdhettünk örülni, hogy a magyar demokrácia két rosszindulatú daganatának szövetsége, az MDF-SZDSZ végre biztosan kiesik a parlamentből, de aztán az OVB mégis engedélyezte a kis szörnyszülött indulását. Még aggasztóbb azonban egy másik politikai szereplő, az LMP esetleges parlamenti szerepe.

A mondanivalója középpontjába a klímavallást és az esélyegyenlőséget beemelő pártocska bekerülése esetén olyan jövőbeni szereplője lehet a parlamentnek, hogy utána az SZDSZ-t még nemzeti pártként sírhatjuk vissza. Az LMP lényegében a fiatal liberális-gödörklubos értelmiség militáns szárnya. Testvérpártjai, a nyugat-európai zöldpártok eddigi tevékenységéből, valamint az LMP prominensek eddigi óvatos nyilatkozataiból arra lehet következtetni, hogy a politikai palettán feltűnt egy, az emberi jogokat a törvényes rend fölé helyező, kérlelhetetlen környezet-populista, s szélsőségesen másság imádó csapat, melynek nyugat-európai híveit az eddigi tapasztalatok alapján leginkább a kukaborogató globalizáció-ellenes tüntetések közvetítéseiből és a Greenpeace akcióin ismerhettük meg. Az LMP által megkezdődhet a magyar nemzet „újrafelosztása”. Baloldali-jobboldali helyett/mellett most jöhet a környezetvédő-környezetromboló, elfogadó-kirekesztő, biciklis-autós, stb. megosztás. Mindez egy olyan párttól, mely körül hemzsegnek a volt SZDSZ-közeli megmondó emberek, s amelynek listavezetője nem más, mint a hírhedett kommunista ember, Szakasits Árpád unokája.

Ha az LMP politikai tevékenységét próbáljuk megjósolni, akkor olyan eseteket kell felidéznünk, mint az Amnesty International szlovéniai kampánya, melyben az Orbán-kormány rendőreinek állítólagos cigányok elleni brutalitását próbálták – viszonylag sikertelenül – világgá kürtölni, vagy a Négy Mancs nevű, nyugati élelmiszeripari multi érdekeket képviselő úgymond állatjogi szervezet botránykeltése, mellyel – Bajnai után szabadon – a magyar libatenyésztőket próbálták ellehetetleníteni. Nagyjából ilyen irányvonalat képviselhet az LMP, amely – ha nem hal el még csírájában – a magyar politikai kultúra sírját kezdi el megásni.

Mert amíg az SZDSZ megelégedett amolyan politikai hiéna szereppel, addig az LMP sokkal többet akar. Harcos módon készül jogokat védeni, környezetet óvni, és a devianciákat elfogadtatni. Ha a programjuknak nevezett valami nem lenne erre elegendő bizonyíték, akkor érdemes utánanézni Schiffer András eddigi munkásságának. Nem mellesleg Schiffer és Morvai Krisztina több ügyben is egy platformon, közösen küzdöttek az emberi jogokért való harcos küzdelem ösvényein. Nagyon könnyen találhatja tehát magát a Fidesz-kormány egy Jobbik-LMP-MSZP(-MDF?) ellenzéki koalícióval szemben. És persze kinek fog hinni a közvélemény? Az egyetlen kormányerőnek, vagy a média által folyamatosan támogatott négy másik elégedetlenkedőnek… Nem nehéz kitalálni, ugye?!

Az LMP, esélyeit tekintve akár 6-8 százalékot is kaphat, amellyel az országgyűlésben frakciót alakítva legalább olyan nagy veszélyt jelent az egészséges magyar demokratikus berendezkedésre nézve, mint a másik oldalon a Jobbik. A szélsőjobb utcai tevékenységét megismerhettük az elmúlt években. Az LMP viszont minden bizonnyal behozza majd az utcákra a baloldali szélsőséget is, amely kezdetben csak finoman (pl. Critical Mass biciklis felvonuláson való ’aktív’ részvétel), majd kicsit később egyre agresszívebben jelentkezik, hogy végül nyugati mintára globalizáció- és/vagy Orbán-ellenes tüntetésekben csúcsosodjon ki.

Elemi érdeke tehát az egész magyar demokráciának, hogy a szélsőségek – ha lehet – ne kerüljenek be a parlamentbe.

Mindenki hozzon magával még egy embert!

Összefoglalóul, ha az MSZP-n kívül bekerül az országgyűlésbe egy erős Jobbik, az LMP és/vagy az MDF, akkor az nem csak azt jelenti, hogy a Fidesz elbúcsúzhat a kimagasló listás eredménytől és a kétharmadtól, hanem azt is, hogy négy éven át négy felől fogják megpróbálni a fejét venni és nem lesz olyan kormányzati intézkedés, mely vagy ezért, vagy azért ne kerülne valamelyik szélsőség össztüze alá. Éppen ezért a Fidesznek elsöprő választási eredményre van szüksége ahhoz, hogy „farok csóválja a kutyát” típusú kompromisszumok helyett valódi változás történhessen végre ebben az agyongyötört országban."

gondola.hu/cikkek/70510-Anti-Orban_Holding.html

vagyok59 2010.03.30. 22:04:24

SZDSZ új köntösben.

Hóember 2010.03.30. 22:06:07

@Lucilius: Itt, az aprófalvas Baranyában a 7 körzetből 6ot behúzott az LMP, és szerintem ismertebb a párt, mint Pest megyében. Szóval vidéken sem egyértelmű a helyzet.

Ahol leginkább gondban voltak a KC-gyűjtéssel, azok a vidéki nagyvárosok.

Gaius_ 2010.03.30. 22:06:18

@hoplita:
nono....a KDNP megjelenése nem karakteres, de nem mondanám, hogy különböző szakpolitikai - pl. szociálpolitika, oktatáspolitikai - téren szakértő híján lennének.... azért ez nem egy fél év alatt felfutott Jobbik...:))

az, hogy hány szavazót köszönhet a kdnp-nek a mérsékelt jobboldali pártszövetség csak azért nem mérhető, mert annyira egybeforrtak az elmúlt években....egy karakteresebb megjelenés sokat lendítene...

eleresztem a fantáziám: megvan a 2/3....DE alakul egy 194 fős fidesz frakció+egy 65 fős kdnp frakció....a kdnp egy idő után ellenzékbe vonul.....mennyire lenne hiteles egy Fletó vezette maszoppal, s egy még mindig leszámolni akaró, de esetleg korrumpálódott jobbikkal szemben 2 év múlva egy szociálisan érzékeny, hiteles kdnp? hmmmm??

Kivlov 2010.03.30. 22:06:53

@Diocles:
Azért jó, h lett BP-i listája az szdf-nek: elvesz jópár szavaztot a zelempétől, aki remélhetőleg így nem jut be.

Így lesz fityisz 2/3, a többin meg osztozik a jobbik (2. hely) + a maszop...

Doctor Proctor 2010.03.30. 22:08:12

Ja bocs gyerekek! én most törökországból osztom a frankót, a külképviseleteken pedig egy héttel korábban kell szavazni...már tisztára beleéltem magam hogy otthon is most vasárnap lesz a szavazás :-DD

Balt 2010.03.30. 22:08:25

@hoplita: Töredelmesen bevallom: én mindig is következetes Fidesz szavazó voltam, igaz, '90-ben még SZDSZ-nek adtam az egyénit... És őszintén szólva ez még csak nem is valamiféle ködös/változó ideológiai alapvetés az MSZ(M)P-vel szemben (egy nemzeti - liberális :) - minimumot elengedhetetlennek tartok: amibe messze nem fér bele a kettős állampolgárságot kérő határon túli magyarok elutasítása!), hanem pragmatikus/önző "érdekszavazás": az én kor- és társadalmi osztályom, úgy érzem, mindig is az én érdekeimet képviselték. (-ik...)

Balt 2010.03.30. 22:11:30

@Szélmalomcsősz: Na igen, így jogos a szomor...

ubul2000 2010.03.30. 22:12:22

@Doctor Proctor: Elszámoltad! Nem kicsit, nagyon! :)))

Gaius_ 2010.03.30. 22:12:53

@Lucilius:
csak most még az is hozzájött, hogy Fletóék tényleg a színtiszta (rabló)kapitalizmust valósították meg...

na mindegy, a lényeg, hogy asszem a volt szocialista tábor jelentős része előtt lehullt a lepel, s véget ért a több évtizedes illuzionista előadás....persze, maradtak még, de a választás után jön a szakadás, s a végjáték.....

panelburzsuj 2010.03.30. 22:14:48

@Diocles:

Na, ebbe a mértéktelen mohóságba fog a Fidesz törvényszerűen beledögleni.

És imádkozhatunk, hogy Csakafidesz ... :(

hoplita 2010.03.30. 22:15:10

@barli:
Te is megígérhetsz valamit.
Kicsit szintén kisebb legyen a hang, ha 20 fölött leszünk.
És sok elnézésre, türelemre ne számítsatok.
Nem nézünk végig újabb 4 év osztogatást-fosztogatást csak azért, mert ti használjátok a trikolort....meg a góré olyan szépeket tud mondani.

Gaius_ 2010.03.30. 22:19:43

@Balt:
detto :))))
similis simile gaudet...:)

Balt 2010.03.30. 22:20:43

@Diocles: Ez azért eléggé övön aluli a Gondolától. (Tényleg: Elek István fémjelzi még, vagy ő végleg LMP-s lett a listás ötven-valahanyadik helyével...? :))

Noha meglehet, igaza van, én Schiffert pont tisztelem 2006-os emberjogi kiállásáért (ahogy ezért amúgy Morvait is - kár, hogy ezt ma annullálta...), pedig akkor még talán SZDSZ tag volt...

ssi 2010.03.30. 22:21:01

Meglepetések - a számomra:
1.
Választók felől:
* fidesz 2/3-a - korábbi ígéretek nélküli "nagyvonalú" programjuk miatt
* Jobbik 2. helye - "sajátos" programjuk, értékrendjük miatt
* Az első 20 év egy új demokráciában sok/kevés; és egy ember életében? - pártválasztások: korosztályok szerinti tendenciák és aránykeresések (informáltság-irányítás-öngondoskodás).
2.
Pártok felől:
* Ha az LMP koalíciót kötne a fidesszel
* Pártok életpályái: a 2 nagy rendszerváltó párt "eltűnése", minimalizálódása (kínos, kínlódó átalakulásokkal) és e mellett új és egészen más típusúnak tűnő pártok megjelenése, sőt, fennmaradása.

Jó lenne, ha utólag így értékelhetnénk: 2010-ben sajátosan alakultak a parlamenti választások, de a hazának jobb lett

Balt 2010.03.30. 22:22:30

@Gaius_: Érdekes, amit mondasz, és - ha nem jön össze a 2/3 - lehet is benne ráció távlatilag...

6.Lenin 2010.03.30. 22:23:53

@panelburzsuj:

Szerinted?

a csakafidesz
b fidesz-jobbik
c fidesz-mszp
d fidesz-jobbik-lmp
e fidesz-lmp
f fidesz-lmp-mszp
g fidesz-mszp-jobbik

Balt 2010.03.30. 22:24:45

@Doctor Proctor: Csak nem a Héttoronyból? :) Elég nagy Töröko., mellik részén vagy?

Balt 2010.03.30. 22:25:22

De hülye kérdés: szavazni nyilván csak Sztanbulban/Angorában lehet. :))

2010.03.30. 22:26:53

nekem kellemes meglepetés a jobbik 6%-a lenne....

aneurysm 2010.03.30. 22:27:07

Szerintetek mennyire kell azzal számolni, hogy a fideszesek a biztos győzelem tudatában behúzzák a Jobbikot csak azért, hogy a szociknak még a második hely se legyen meg?

nyo 2010.03.30. 22:27:35

Nekem úgy tűnik, hogy a Fideszes vágyak nagyon elrugaszkodottak a valóságtól. A részvételi arány nagyon nagy mértékben fogja befolyásolni az eredményüket. Nem tudom még mi várható a jövő héten, de ha a részvétel 65% fölött lesz akkor óriási koppanást várok Fidesz részről. azt látom, totál megalapozatlannak, hogy ilyen részvétel esetén 50%-ot felülmúló listás eredményt érjenek el. Ezzel együtt az egyénik várható tarolása miatt még mindig sima választási győzelem lenne, csak az álomszerű eredmény-tippelésekhez képest lenne csalódás. Számomra meglepő lenne ha standard 2 400 000 2002-es és 2006-os Fidesz szavazatok száma akár 2 500 000 fölé nőne. Azok közül akik akkora Fidesz ellen szavaztak, azok nagyon kis része fog most a Fideszre húzni, és ugyanennyien el is pártoltak kb. Ebből kéne kiindulni, és a részvételi arányból nagyjából már be lehet majd lőni az eredményt. A tavalyi EP-választáson lehet, ohgy 57%-ot kaptak, de az 1 700 000 embert jelentett, tehát túlzott elbizakodottságot érzek.
A másik amire merek tippelni, az a túlbecsült MSZP-s rejtőzködés. Így, hogy Pesten lesz konkurenciájuk nem hiszem , hogy 20% fölé tudnának kerülni.
A Jobbikra nem tudok objektívan tippelni.
A két kispárt kiesése pedig papírforma lenne, az össznépi LMP- babusgatás ellenére is.

Balt 2010.03.30. 22:29:52

@Letícia: ... és hozzá bő 1%-kal megverné az MSZP-t! :)

hoplita 2010.03.30. 22:30:29

@Balt:

"...kisebbségeket tovább hergelni..."

A magyarokat nem kéne tovább hergelni, mer abból rövidesen polgárháború lesz és az nem lesz szép...
A rendvédelem is nagy falatnak tűnik a számomra a polkorrekt beidegződésekkel.

Balt 2010.03.30. 22:30:29

@aneurysm: Szerintem egyre kevésbé...

Lucilius 2010.03.30. 22:31:03

@Gaius_:
Mennyire markáns a Fidesz és a KDNP között a különbség? Az úgymond érzékeny, etikai témákban (abortusz, élettársi viszony, eutanázia) a Fidesznek mi a véleménye, hivatalos álláspontja?

Jut eszembe, ezekről a témákról az LMPnek mi az álláspontja?

SztupY · http://sztupy.hu 2010.03.30. 22:31:10

(Tudom voltmár, de) kísérletezőknek egy program, ami szimulálja az országos adatokból, hogy ki hány mandátumot szerez:

valasztas.sztupy.hu

Balt 2010.03.30. 22:33:29

@nyo: De akkor hol a többi szavazód...? :)

Az benne van a pakliban, hogy egy csomó helyen érvénytelen lesz az első forduló - mondjuk azon 1/3-nyi helyen, ahol a Fidesz nem nyer első körben egyénit. :)

panelburzsuj 2010.03.30. 22:33:32

@6.Lenin:

Ezel mit csinálnak így együtt?

Mert én arra célozgattam, hogy imádkozhatunk, hogy a Fidesz mértéktelen mohósága csakafideszt vigye sírba, és az ország valahogy megússza azt a bornírt dölyföt, amellyel a egyedül magukat látják alkalmasnak bármiféle országlásra.

Az államapártiság egykori hős nyíltszíni kikezdői ...

Balt 2010.03.30. 22:34:47

@hoplita: De ugye nem gondolod, hogy egy gárda alapú csend- és munkásőrség lenne a megoldás...?

Gaius_ 2010.03.30. 22:35:53

@Balt:

hmmm....szvsz egy ilyen jellegű forgatókönyv csak a 2/3 birtokában megvalósítható....mert
1. gyorsan le lehetne zavarni a szükséges 2/3-os törvényeket....alk. preambulum, önkormi tv, választási tv, nemzetbiztonsági tv, házszabály (bár ez lehet, hogy 4/5-ös)

2. kell a kdnp kiválása után is az 50%+1 fős többség

3. 2/3 híján a kiváló kdnp-s frakció nem lenne elég nagy súlyú a maszoppal-jobbikkal (lmp-vel) szemben...az ideális az lenne, ha a kdnp lenne a legnagyobb ellenzékis frakció...;) igaz, nagy eséyl van rá, hogy a maszop szétesik a választás után.....

hmm...a hirtelen eszmefuttatás után egyre jobban tetszik egy ilyen forgatókönyv...:)

6.Lenin 2010.03.30. 22:36:00

2010. ápr. ??

SL megbízta GyF-et az új kormány megalakítására.

GyF ,SA és VA megkezdték az egyeztető tárgyalásokat,rövidesen várható az új kormány felállása,mivel még a választás előtt elkezdődtek a várható koalició kialakítására a megbeszélések.

Mo jövőjét illetően bizakodva fogadták nyugati befektetők a hírt,ami tulajdonképpen nem okozott meglepetést,hiszen ezt várta az egész fejlett nyugat.

Mo-on ismét győzedelmeskedett a demokrácia,ehhez hasonló szallag címmel jelentek meg a vezető nyugati/mérvadó lapok.

Oszt jóccakát.

Balt 2010.03.30. 22:36:47

@Balt: Félreértés ne essék: soha nem állatottam olyat, hogy a gárda valaha is inzultált volna bárkit is, bár a kéményseprő egyenruha tényleg visszatetszést kelthet, ezt lássuk be. (Jut eszembe: személyesen ismertem a gárda főkapitányt...)

Balt 2010.03.30. 22:38:45

@SztupY: Fú, ez nem lehetett kis munka! Én ezt szoktam töltögetni: :)
kinyeriavalasztast.hu/

Balt 2010.03.30. 22:40:17

@Gaius_: Igen, igazad lehet...

ubul2000 2010.03.30. 22:42:27

Úgy vélem kicsit túlzóak az LMP veszéllyel riogatók félelmei. Azt mondják az LMP Bp-en és Pest Megyében erős. 98-ban a MIÉP volt itt nagyon erős a kis pártok közül (kb 10%) Országosan mégis csak 5,4% sikerült. Szerintem az LMP messze nem olyan erős, mint akkor a MIÉP, örül, ha bejut, szerintem éppen ott lesz a határon. És ha be is jut - a kevés képviselő miatt kevés lesz a töredékszavazat - alig lesz képviselője.

6.Lenin 2010.03.30. 22:43:54

@panelburzsuj:

Ezt nem a fidesz akarta így,ez jött ki abból az elkúrt 8 évből,ami a zsenik összehoztak.

Alakulhatott volna másként is(?).

Vagy igaza lenne Vágónak,már 12 éve a patás irányított itt mindent?

Most abból választhatsz,amint írtam.

Balt 2010.03.30. 22:45:33

@namitirok: :)) Nem, azt hiszem, NBH-s, de én a fedőtevékenysége révén ismertem. Nem kéményseprő. Meg nem is Mary Poppins. :)

2010.03.30. 22:48:55

@Balt: :P na ne...de kinek a papné, kinek a tőkés...:)

Alikam 2010.03.30. 22:50:08

@Balt: ja origós Balt, a Fidesz a 8 évnyi töketlenkedésével viszont vállalható.

Egyet mondok neked, én eddig mindig jó helyre szavaztam. Egy alkalom nem volt, hogy elb@sztam volna. Én még az SZDSZ szarán is átláttam 94-ben.

Most a Jobbikra fogok szavazni.

Gaius_ 2010.03.30. 22:51:19

@nyo:
"Fidesz szavazatok száma akár 2 500 000 fölé nőne. Azok közül akik akkora Fidesz ellen szavaztak, azok nagyon kis része fog most a Fideszre húzni, és ugyanennyien el is pártoltak kb. Ebből kéne kiindulni"

szvsz pedig pont itt veszted el a realitás talaját.....
a közvéleménykutatók szerint az össznépesség (értsd összes megkérdezett szavazókorú áp) körében 35% alatt nem nagyon van a Fidesz....a 35% = 2,8 millió szavazó
amennyiben pedig a másodlagos preferenciákat, illetve a diszpreferenciákat nézed, nem a fidesz van szar helyzetben...

persze, a rejtőzködő szavazők most jelentős részben szocik....de én inkább azt feltételezem, hogy jelentős részük el sem fog menni, akárcsak a kiábrándult jobbik szavazók közül is sokan így fognak dönteni....én inkább számítok egyébként egy 60% alatti részvételre (56-58%), mint 65-70%-osra.....

Girhes Joe 2010.03.30. 22:51:46

@aneurysm:
Lesz ilyen biztos.
Bár az a Fideszes, aki jól ismeri a rendszert, nem listán húzza be a Jobbikot, veszélyeztetve ezzel a Fidesz 2/3-át, hanem az első fordulóban EGYÉNIBEN!
Így ugyanis a Fidesz semmit nem veszít, kit érdekel az első fordulós arány, ha aztán a másodikban úgyis elviszik a mandátumot. Viszont az első fordulós töredékszavazat akkor hasznosul, ha NEM a győztesre adták le. Hanem a Jobbikra, mert ezzel az országos listán ütünk még egyet a Maszopon a másik öklünkkel is, a Fideszes első jobbegyenes után.

nyo 2010.03.30. 22:53:39

@Balt: 65%-os részvétel esetén:
45% Fidesz
24% Jobbik
19% MSZP
4,5% LMP
4,5% MDF
1% Civil
2% maradék
Az egyéni győzelmek miatt simán meglenne az abszolút többség, de a kétharmad közelében sem járnának.

Ordnassac 2010.03.30. 22:53:42

@Gergő77: ennek vajon mennyi az esélye, amikor a magyar átlagválasztó nem igazán ismeri a választási rendszert?

Balt 2010.03.30. 22:54:41

@namitirok: Nem tudom, két éve nem találkoztam vele. De valami olyasmi volt a "fedőfoglalkozása", mint Vonának. :) (Ha elég ennyi.)

panelburzsuj 2010.03.30. 22:55:35

@6.Lenin:

Ha egyszer "a Fidesznek elsöprő választási eredményre van szüksége ahhoz, hogy „farok csóválja a kutyát” típusú kompromisszumok helyett valódi változás történhessen végre ebben az agyongyötört országban",

akkor tökmindegy, hogy a "kompromisszummentességet" egymagukban, vagy csicskás(ok) beszervezésével tarkítva fogják-e használni.

aneurysm 2010.03.30. 22:56:20

@Ordnassac: akkor beszéljünk az időjárásról. Mi az esélye, hogy a szoci nyugdíjasok egy erős szeles/esős időben otthon maradnak? :D

nyo 2010.03.30. 22:57:39

@Gaius_: Hát engem megdöbbentene, ha 2 800 000 szavazatot összeszednének listán, de majd meglátjuk. Az a legfontosabb, hogy, minél alacsonyabb lesz a részvétel annál erősebb lesz a Fidesz.

Ordnassac 2010.03.30. 22:57:54

@aneurysm: ez már legitimebb kérdés. ;-)

törzsmókus 2010.03.30. 22:58:24

@Balt: nem félsz, h elvisznek? :P
(gyorsan írj bodokynak, mielőtt jön a fekete autó)

panelburzsuj 2010.03.30. 22:58:25

@panelburzsuj:

Azt meg világosan megmondták, hogy ha valami ordenáré malőr következtében nem lenne meg a többségük, akkor inkább újabb választást fognak kicsikarni, de komolyan senkivel nem hajlandók osztozni.

Balt 2010.03.30. 22:59:10

@Alikam: Mégis, mit lehetett volna tenni a "8 év töketlenkedés" helyett. (Azon kívül, hogy meg kellett volna nyerni 2006-ban a választást...)

'94-ben már én is átláttam az SZDSZ-en, igaz, visszaléptek a jelöltjeik, még ha akartam volna, se tudok rájuk szavazni... :)

Nem tudom értelmezni a "jó helyre" szavazást, egyet mondhatok: én büszkén merem vállalni a következetességemet. :)

Balt 2010.03.30. 22:59:43

@Alikam: "ja origós Balt,"

"Ismernénk" egymást...?

ubul2000 2010.03.30. 23:01:03

Kicsit illuzórikusnak gondolom hogy a fidesz 2.500.000 felett kap.
1998-ban a fidesz+mszp együtt kapott 340.000 ezerrel többet

Gaius_ 2010.03.30. 23:02:28

@Alikam:
"a Fidesz a 8 évnyi töketlenkedésével viszont vállalható.

Egyet mondok neked, én eddig mindig jó helyre szavaztam. Egy alkalom nem volt, hogy elb@sztam volna. Én még az SZDSZ szarán is átláttam 94-ben."

tom, nem én szólíttattam meg, de:
1. mit jelent a mindig jó helyre szavazás a Te értelmezésedben? a komcsik ellen? a Te érdekeidnek megfelelően? mindig a győztes párt? vagy mi?

btw, emlékeim szerint 94-ben az szdsz az ún. liberális blokk részeként indult (szdsz-fidesz-agrárszövetség-liberális polgári szövetség-vállalkozók pártja), akkor még OV-ék így próbálták - naívan - leválasztani a szadeszt a demokratikus chartáról....mint ismert, sikertelenül......

Balt 2010.03.30. 23:03:13

@Gergő77: "Így ugyanis a Fidesz semmit nem veszít, kit érdekel az első fordulós arány, ha aztán a másodikban úgyis elviszik a mandátumot."

Dehogynem: közvetve - a másik párt országos listájának erősödésével - veszít a Fidesz ezáltal is, márpedig egy már most ellenséges pártot aligha támogatna egy jószándékú szavazó.

Girhes Joe 2010.03.30. 23:04:10

@Diocles:
Sajnos a Gondolának igaza van. A Lemp a nyugat-európai ultraliberális zöldbaloldalt próbálja nálunk meghonosítani, amit emberi jogoknak neveznek, de valójában irtsunk-ki-mindent-ami-hagyományos ideológiát jelenti. (Pl. gender-feminizmus, abortusz mint emberi jog, homoszexualitás erős támogatása, drogliberalizáció, eutanázia, stb.stb.stb...) Ezek a mai magyar jobboldalon joggal verik ki a biztosítékot. Igaz ugyan, hogy Schifferék egyelőre nem nyitották ki a szájukat, nehogy támadni lehessen őket, de ha bejutnak a parlamentbe, itt kő kövön nem marad, attól tartok...

Egyébként én jobban örültem volna, ha a Szadesz ideológiájának pont a másik felét lovagolja meg valaki, és a gazdasági liberalizmust párosítja egy társadalmi konzervativizmussal, amcsi republikánus módra. Na ILYEN alakulat lenne az, ami hosszabb távon pályázhatna a Fidesz-váltópárt címre, szerintem. (Nem, a Madöf nem ez. A Bokros egy dolog, de közben simán kihátráltak a konzervativizmus mögül.)

ubul2000 2010.03.30. 23:04:29

@aneurysm: Szép idő lesz az előrejelzések szerint. Ez növeli az elmenő nyugdíjasok számát, de csökkenti az egyéb szavazókét ( a család nagy úr ) Ez - sajnos - erősítheti az mszp-t.

Balt 2010.03.30. 23:05:15

@Gergő77: Bár bevallom, ez az opció bennem is felmerült korábban (a Jobbikra), meg "későbben" is :) (az LMP-re), de azt hiszem már nem fogok semmit reszkírozni...

mohikan25 2010.03.30. 23:06:09

Szerintem a nagy meglepetés a FIDESZ lesz, nem tartom kizártnak a koalíciókényszert sem... Elaltatták a kampányt, de közben ők maguk alszanak a legmélyebben.

A szocik bekapcsolták a szirénákat, egységesítik a tábort, meglesz a 25-30%, nem tudnak lejjebb menni a magyar viszonyokat tekintve.

A Jobbik nem kaszíroz akkorát, túl van becsülve, a Fidesz-Jobbik palettát a kampányban minden téren eltörték, a kettős szavazatok nem fogják segíteni a Jobbikot, főleg, hogy tuti bejutónak számít.

Bármennyire is hihetetlen, az MDF sanszosabb mint az LMP, mert sokkal rutinosabb és vannak ismert arcok, az LMP nem tudta kellően ismertté tenni magát. Ráadásul, a balos értelmiségnek az MSZP vállalhatatlan lett, számukra a sokszínű parlamant jegyében az MDF lesz ideális választás.

Balt 2010.03.30. 23:07:00

@nyo: Ez 63,5%-os Fidesz(-KDNP) frakció...

Girhes Joe 2010.03.30. 23:07:39

@Ordnassac:
Nem sokan vannak ilyenek, én mindenesetre ezt fogom csinálni.

@Balt:
Pont hogy nem veszít, mert ahol a Fidesz viszi az egyénit, onnan egy árva töredékszavazatot sem kap. Ilyen helyen a Fideszre adott első fordulós egyéni szavazatok - egy bizonyos szükséges szinten túl persze - tökéletesen elvesznek, ellenben ha a leendő ellenzékre adom, azzal annak összetételét tudom befolyásolni, a másodlagos preferenciámnak megfelelően. (Nyilván nem arról beszélünk, hogy az összes Fideszes átszavaz és a Jobbik nyeri az egyénit, a rendszert ismerő réteg eleve viszonylag szűk.)

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2010.03.30. 23:09:25

@Balt: Schiffer soha nem volt Szdsz-tag.

A gondola cikkhez meg annyit: úgy látszik, a fideszes propagátoroknak már az LMP is veszélyes. A cikk tele van megalapozatlan, elképesztő minősítgetésekkel, hamis állításokkal, szinte minden mondatában. Például hogy a "párt körül hemzsegnek a volt Szdsz-közeli megmondóemberek". Egyet mondjon, kicsi huszár, csak egyet! Ennek a cikknek a stílusa nagyon közel áll a kurucinfóhoz és hasonló elfogult kiadványokhoz. Épeszű ember nem ilyenek alapján tájékozódik.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.30. 23:11:39

@Balt: Lesz egyéniben egyáltalán LMP-s a választási körzetedben?

iii · http://nemzetimarhulat.blog.hu 2010.03.30. 23:12:26

@ubul2000: Ha bejut, akkor minimum 9 képviselőjük lesz.

6.Lenin 2010.03.30. 23:12:34

Vezető nyugati elemzők szerint Mo-on a lehető legjobb döntés született 2010 áprilisában.

A GyF vezette koalició ismét a helyes útra terelte Mo-ot.Az MSZP,LMP,Jobbik koaliciója az egyetlen helyes döntés volt.
Az MSZP jelenti a biztos demokratikus jövőt,az LMP küzdhet a felmelegdés ellen,már ami az klimaváltozást illeti,de a másik felmelegedést viszont örömmel fogadták.
A Jobbik bevételét a koalicióba GyF zseniális taktikájaként említik az elemzők,hiszen csak így lehet megállitani a magyar társadalom radikalizálódását,hogy felügyelet alá helyezik a most még kezelhető radikalizmust.

A fejlett nyugati világra veszélyt jelentő OV pártja ismét vereséget szenvedett.Mo-on ismét a demokratikus erők győzelmét hozta az igazi demokraták kitartó harca.

A fejlett nyugati világ kitörő örömmel fogadta a hírt és támogató táviratok sokaságával üdvözölték a nagy formátumú igazi demokratát GyF-et.

Balt 2010.03.30. 23:12:57

@törzsmókus: Noha a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) júniusig maga volt az intézményesült állandóság, az 1994 óta főigazgatóskodó Stefán Géza halálával itt is átmeneti korszak kezdődött. Az ugyancsak megbízotti státusú Kovácsics Ferencre maradt a feladat, hogy tisztázza, a KBH milyen viszonyban állt korábban a radikális jobboldal prominenseivel. Mert annyi bizonyos, hogy a Stefán-féle szerv anno titkos kapcsolatként foglalkoztatta a cigánygyilkosok Benjáminjaként emlegetett Cs. Istvánt. Miként megírtuk, a Jobbiktól eltávolodott szakadár Magyar Gárda vezetője, a katonaként nyugdíjba vonult Dósa István szintén összefüggésbe hozta magát a KBH-val. Bár a munkásőr vezérőrnagy felmenővel rendelkező főkapitány bevallása szerint ellenállt a beszervezési kísérletnek, a jobbikos legendárium máig titkosszolgálati zsarolással magyarázza Dósa továbbradikalizálódását (Heti Válasz, 2009. május 7.).

Ordnassac 2010.03.30. 23:13:47

@iii: a gondola amúgy sem a színvonaláról volt híres.

Gaius_ 2010.03.30. 23:14:31

@nyo:
"Hát engem megdöbbentene, ha 2 800 000 szavazatot összeszednének listán, de majd meglátjuk. Az a legfontosabb, hogy, minél alacsonyabb lesz a részvétel annál erősebb lesz a Fidesz. "

meglátjuk....
én nem lepődnék meg....
monnyuk 1-2 hónappal ezelőtt még attól tartottam inkább, hogy elég magas legyen a választási részvétel, mert a fidesz 3 milliónál többet nem hiszem, hogy meg tud mozdítani, s aszoci szavazók kiábrándultsága+a jobbik még az is lehet, hogy kevés lesz az 50%-os részvételhez....

ez a probléma közben megoldódott, főként a jobbik erősödésének köszönhetően, de a korábbi bizonytalan táborból a fidesz is szépen "táplálkozott"....szvsz most az alacsony 51-53%-os részvétel nemtom kinek kedvezne leginkább....a fidesz mozgósítási potenciálját ismerve valószínűleg nem lenne ellenükre, akárcsak a jobbiknak sem...az lmp/mdf vélhetően detto nyerne....így kizárásos alapon a maszop lenne a fő vesztese.ami valljuk meg, beleillene is abba a képbe, hogy inkább el sem mennek, mint hogy ezekre, vagy másokra szavazzanak....

Balt 2010.03.30. 23:15:48

@Gergő77: "Egyébként én jobban örültem volna, ha a Szadesz ideológiájának pont a másik felét lovagolja meg valaki, és a gazdasági liberalizmust párosítja egy társadalmi konzervativizmussal, amcsi republikánus módra. Na ILYEN alakulat lenne az, ami hosszabb távon pályázhatna a Fidesz-váltópárt címre, szerintem."

Véleményem szerint ez maga a Fidesz (lesz, kormányon)... :)

morgok (törölt) 2010.03.30. 23:16:29

Ebből mi lesz? Főhír Kósa Lajos megvesztegetése a nol.hu oldalán.
És a vonatkozó link, ami keményen besározza a Polgármestert!

www.youtube.com/watch?v=QY3O0xozHnA

Lesz-e ebből presztízsvesztés akkora, ami meglepetést okozhat?

Girhes Joe 2010.03.30. 23:18:42

@Balt:
A remény bennem is él, de ehhez az kell, hogy a választások után azonnal ledobálják magukról mindazt a szociális demagóg maszlagot, amit 8 év Maszop-ellenzékiség alatt kénytelenek voltak összeszedni.
(És itt nem a vizitdíj-népszavazásra gondolok, mert ott elvi kérdés volt mögötte, hanem ilyen 14. havi nyugdíj szerű marhaságokra, ami 2006-ban durván kiverte nálam a biztosítékot.)

panelburzsuj 2010.03.30. 23:18:53

@Gaius_:

Mondjon már valaki egy épkézláb érvet arra, hogy akinek mindezekután még mindig az MSZP maradt a szíve csücske, az miért ne vonszolná el magát az urnáig?

Ordnassac 2010.03.30. 23:18:56

@Gaius_: a 60% szerintem azért meglesz, de messze nem mennek annyian el szavazni, mint mondjuk 2002-ben (73,51%). 2006-ban 64,39% ment el, ezt reálisnak tartom mostanra is.

Balt 2010.03.30. 23:20:21

@Gergő77: "Pont hogy nem veszít, mert ahol a Fidesz viszi az egyénit, onnan egy árva töredékszavazatot sem kap."

Onnan nem, de - gondolom - változik a kiosztható országos/területi mandátumok aránya, már csak hogy kijöjjön a végén a 100%. :) Mert anyag/energia/szavazat nem vész el, csak átalakul. :)

Ordnassac 2010.03.30. 23:22:00

@Gergő77: ultraliberális Zöldek??? Ööö.. a németeknél több helyen a kereszténydemokratákkal kormányoznak... Lettországban pl. szintén. Szóval ez erős túlzás.

Prominens SZDSZ-es egy sincs a pártban, az agrárpolitikája meg kifejezetten jobbos.

törzsmókus 2010.03.30. 23:22:52

@iii: valaki kérdezze már meg a fideszt, gondolkoztak-e már azon, milyen ellenzéket (figyelem, lehet h a 2/3hoz szükség lesz rájuk!) szeretnének. ha legalább részben normálisat, akkor az LMP bejutása elemi érdekük.

Ordnassac 2010.03.30. 23:23:24

@ubul2000: próbáld meg a kinyeriavalasztast.hu oldalt, már be lehet pipálni, hogy vegye figyelembe azt, hogy nincs mindenhol egyéni jelölt. 5%-os eredménynél általában 10 körüli mandátumot hoz.

Diocles 2010.03.30. 23:24:47

Apropó, ez az új MSZP-s mozgósítási kampány szerintetek ér majd valamit?
Kitelepülnek Bp-n az utsó nap, meg lehet ezzel bárkit győzni?
Vagy ez amolyan klasszikus pótcselekvés?

Az új tévéreklámjuk nem tudom kinek jöhet be, én ugye elfogult vagyok, szóval el nem tudom képzelni, hogy ki lehet az a barom, akit annyira felizgat ilyen nyolc év után Orbán kordonbontása meg az a bizonyos fénykép, hogy rohan voksolni... Ennél azért kicsit több kéne, még egy szoci-szavazónak is, nem?

Balt 2010.03.30. 23:25:54

@iii: Ha jól gondolom, én sem méltattam ezt a Gondola cikket, tehát ne rajtam kérd számon. Sőt, az SZDSZ-tag mivoltát (akkor itt kérek elnézést a "gyanúsításért") is "bezzegként" említettem, mert jól emlékszem, hogy 2006 őszén többször nyilvánult meg a Hír TV-ben, mint jogvédő. (Akárcsak Morvai Krisztina... :))) Talán a TASZ tévesztett meg, melyet - egykor - valami SZDSZ-közeli szervezetnek véltem/-tünk...

Gaius_ 2010.03.30. 23:26:56

@panelburzsuj:
mondjuk az elmúlt hetekben kulminálódó bkv-botrány (nokia-doboz, nyakó-lendvai érintettség) számomra elég hatásosnak tűnik abból a szempontból, hogy ha eljön 04/11, akkor a kemény mag egy része is aszongya: elmegyek inkább permetezni/kapálni/Madeirára mittomén, de nem szavazok "ezekre".....

ne feledd, hogy a szavazók jelentős része az utolsó héten , ill. az utolsó pillanatban dönti el, hogy kire szavaz, ha szavaz

Balt 2010.03.30. 23:27:25

@namitirok: Lesz. MDF-es viszont nem. :) (Nem mintha felmerült volna... :))

6.Lenin 2010.03.30. 23:27:50

@panelburzsuj:

98-2002,2002-2008-ig hatalmon lévő kolaíciós kormányok után nem kell nagy éles látás,Mo-on "normális"koaliciós kormányzásra nincs jelenleg esély,csak örökös marakodásra.Csak önállóan érhető el/vagy nem, igazi változtatás.Ennek belátására nics szükség különösebb zsenialitásra,csak az elmúlt időszak tapasztalatából leszűrt józan következtetésre.

Valaki már írta előttem,ha minden elfogultság nélkül nézünk vissza az elmúlt 20 évre,a 98-2002 közti kormány ideje volt-nem hibáktól mentes-,de a "legnyugodtabb" időszak.

Ordnassac 2010.03.30. 23:28:14

@Diocles: valahol azt olvastam, hogy a szocik már csak "Orbán kézcsókjában" bíznak. Klasszikusnak tekinthető lépés az MSZP-től, csakhogy OV miniszterelnöksége 8 éve véget ért, így az időtényező enyhítette az Orbán-fóbiát (aki meg fóbiás, az úgyis az MSZP-re vagy Debreczeni Józsefre voksol videó nélkül is). Szóval ez is a "hátha bejön"-kategória. Mindenesetre sokatmondó, hogy már nem Mesterházyval kampányolnak, míg a Fidesz Orbánt mutatja.

Balt 2010.03.30. 23:29:31

@6.Lenin: "A Jobbik bevételét a koalicióba GyF zseniális taktikájaként említik az elemzők,hiszen csak így lehet megállitani a magyar társadalom radikalizálódását,hogy felügyelet alá helyezik a most még kezelhető radikalizmust.

A fejlett nyugati világra veszélyt jelentő OV pártja ismét vereséget szenvedett.Mo-on ismét a demokratikus erők győzelmét hozta az igazi demokraták kitartó harca.

A fejlett nyugati világ kitörő örömmel fogadta a hírt és támogató táviratok sokaságával üdvözölték a nagy formátumú igazi demokratát GyF-et."

Nyihihi! Ez a Hócipőből van? Páratlan szarkazmus.

Girhes Joe 2010.03.30. 23:30:41

@Ordnassac:
Hogy hol kivel koaláznak az egy dolog, Osztrákiában ugye Néppárt-Szoci koalíció volt évtizedekig... de ettől még a programjuk az, ami. Én még nem láttam olyan zöldpárti programot, ami nem tartalmazta volna az említett radikális társadalmi liberalizmust, párosítva kőkemény paternalista gazdaságpolitikával. Schröder idejében is elég érdekes dolgokat produkált a B90-Grünen.

Bona Fides 2010.03.30. 23:31:54

@Diocles: Nem. A szoci szavazónál nincs olyan, hogy nincs lejjebb. Mindig van lejjebb.

Pedró27 2010.03.30. 23:32:15

@Yorktown: "Szerencsére meglepetésnek nevezhetem, amitől folyamatosan rettegek:
LMP: 6%
MDF: 6%
Jobbik: 6%
MSZP: 34%
FIDESZ: 48%
... és amit szívesen látnék, de ez is erősen :-) meglepetés lenne (n számú újraszámolás és jogorvoslat, stb. UTÁN):
MDF: 0.999999%
LMP: 4%
MSZP: 4.999999%
Jobbik: 23%
FIDESZ: 67%"

Ezt listás eredményekre érted? Mert ha igen, akkor ne rettegj annyira! :) Ha pedig nem, akkor mi az az MDF 0.9999% ?

Gaius_ 2010.03.30. 23:33:26

@Ordnassac:

egyetértek....absz. reális.....a 60% körüli szvsz ideális lenne a fidesz szempontjából....monnyuk én a szociális népszavazás kapcsán is alábecsültem a részvételi hajlandóságot...:)))

Balt 2010.03.30. 23:33:32

@morgok: "Lesz-e ebből presztízsvesztés akkora, ami meglepetést okozhat?"

Nem. Máris visszahullott...:

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=315445

NBH, zsarolás és egy bűnöző: Kósa a célpont (+videó)

Titkosszolgálati emberek és az olajbűnözőként ismertté vált Portik Tamás is szereplője annak az ügynek, amelyben Kósa Lajos fideszes polgármester lejáratását akarták elérni – állítja az egyik érintett, aki feljelentést tett, mivel egy terhelő vallomás elmondására kényszerítették.

Rónai Attila, egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó budapesti cég alkalmazottja hétfőn rendőrségi feljelentést tett az olajügyekben elhíresült Portik Tamás és két ismeretlen társa ellen zsarolás és kényszerítés miatt. A Magyar Nemzet Online birtokába került rendőrségi dokumentum szerint Rónai azt állítja, először 2007 augusztusában telefonon kereste meg az általa húsz éve ismert Portik, akivel a budapesti Váci utcában találkoztak, ahol két férfit mutattak be neki. Rónaival közölték, a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NBH) jöttek, és tudnak arról, hogy a cég, ahol sofőrként dolgozik, komoly üzleti érdekeltségekkel rendelkezik Debrecenben. Az állítólagos NBH-sok azt is tudatták a férfival, hogy Kósa Lajosról, Debrecen fideszes polgármesteréről gyűjtenek adatokat.

Girhes Joe 2010.03.30. 23:33:43

@Balt:
Szerintem ettől nem csúsznak föl mandátumok az országos listára, a leendő győztesre adott 1. fordulós szavazatokat a töredékszámítás szempontjából csak simán figyelmen kívül hagyják. Csak az a mandátum csúszik föl, ami a kvantálási hiba miatt (=nem jönnek ki egész számú helyek a területi listás százalékokból) nem osztható ki helyben. De lehet, hogy rosszul tudom.

Balt 2010.03.30. 23:34:24

@morgok: Vagyis igen: az NBH végleg bebukik. :)

Bona Fides 2010.03.30. 23:35:06

A Gondola minden szavával egyetértek. Első perctől kezdve félek az LMP-től, ködös társaság és ... kimondom, nem tetszik, hogy Szakasits dédunokája pártot alapít. Ez van.

6.Lenin 2010.03.30. 23:37:30

@Balt:

Ápr. 25-én majd meglátjuk.

Az ,hogy ki,mit szeretne,az nem politikai kérdés.

ubul2000 2010.03.30. 23:37:47

@Ordnassac: Köszönöm, megpróbáltam. Valóban nehéz olyan eredményt találni, hogy 9-nél kevesebb legyen e szerint. Meglátjuk.

Balt 2010.03.30. 23:37:55

@Gergő77: "(És itt nem a vizitdíj-népszavazásra gondolok, mert ott elvi kérdés volt mögötte, hanem ilyen 14. havi nyugdíj szerű marhaságokra, ami 2006-ban durván kiverte nálam a biztosítékot.)"

Tekintsük úgy, hogy ez volt a marharépa a szamár elé belógatva. (Azaz: preambulum az őszödi beszédhez... :))

A szamár a republikánus? Tkp. mindegy, Észak-Amerika zoológiája végképp off itt... :))

Gaius_ 2010.03.30. 23:38:36

na, jó éjt mindegykinek! :)

panelburzsuj 2010.03.30. 23:41:14

@Gaius_:

Ez a "politológus" gondolkodás.

A másik: ki tudja, szavazhatok-e még? Hagyhatom-e , hogy amit évtizedeken át támogattam (és ami meggyőződésem szerint engem is támogatott!), az néhány ostoba, mohó "beszivárgó" miatt örökre eltűnjön a süllyesztőben?

Az MSZP sokak számára olyan, mint egy agyonkoptatott bútordarab. Ócska ugyan - de hajdani szebb idők emlékét és reményeit is hordozza.

A gátlástalan, lealázó, ostoba nyuggerezés pedig önmagában is alkalmas arra, hogy az önmagát amúgyis vesztesnek érző korosodó lúzerek így mutassák meg: azért temetni még korai bennünket ...

Ordnassac 2010.03.30. 23:45:44

@Balt: az elefánt a republikánus.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.30. 23:45:49

@morgok: Persze, az emberek jelentős részének szemében ez is egy sima korrupciós botrány lesz mint bizonyos vízmű ügye, ergo a folyamatos korrupciós botrányok miatt ideges választó csak egy szokott mintába beilleszkedő ügyet lát, és szidja a kormányt... "Már debrecenben is botrány van, pedig tisztes jobboldali város, de ilyen a kormány" alapon is csökken a támogattság, meg a felvétel állítólagos körülményei miatt is.

@hoplita: Nézd, nem 20% kell ahhoz, hogy mögöttetek álljon a nép, aki szándékai mögött ott a nép az népszavazást kezdeményez. S nem Seres Mária módra mondvacsinált indokkal...

Pedró27 2010.03.30. 23:46:13

@aneurysm: "Szerintetek mennyire kell azzal számolni, hogy a fideszesek a biztos győzelem tudatában behúzzák a Jobbikot csak azért, hogy a szociknak még a második hely se legyen meg?"

Nagy a csábítás, elismerem... :)

Balt 2010.03.30. 23:50:00

@Ordnassac: Hmm, az oroszlán is melléugrik néha... :) (Röstellem ám a dolgot, mert beírhattam volna a googliba: "democratic donkey")

Aszpartám 2010.03.30. 23:50:05

@Diocles

A fröcsögésnek egy egészen új - Szijjártót túlszárnyaló - dimenzióit nyitottad meg. Az LMP-t kikiáltani a demokrácia ellenségének.. erre szavakat nem találok... egy párt amely egyelőre parlamenten kívüli, és szót mer emelni a korrupció és a kirekesztés ellen, és a környezetvédelmet behelyezi a programjába, a demokrácia ellensége.. gondolom Számodra az igazi demokrácia egy 100%os fideszes országgyűlést takar (nem, ezt még mindig nem akarom elhinni...)

6.Lenin 2010.03.30. 23:52:19

@panelburzsuj:

Szinte pontosan igy képzeltem el,mire is gondolhatnak a szoci szavazók,mielőtt a fülkébe lépnek.Sokan vannak,nagyon sokan és csak ez az egyetlen remény maradt.

Hogy valójában hányan is,na az még okozhat igen kellemetlen meglepetést.

Ezt aki lebecsüli,nagy pofára esésre is számíthat.

Aszpartám 2010.03.30. 23:52:41

Ugyanez @Gondola. Egy (volt) keresztény értelmiségi portál, amely átváltozik gyűlöletgépezetté. Remek.

Balt 2010.03.30. 23:52:43

@TheElf: Ez nagy mellédurrantás volt, már megint saját maguk felé fordították az ágyút az NBH-nál. (Mondjuk egyelőre ne feltételezzük, hogy Fideszes konspiráció, de most mondom: ez az újabb elbukott Kósa-lejáratás még 5%-ot fog elvinni az MSZP-től...)

Balt 2010.03.30. 23:55:14

@TheElf: Itt a hiteles történet: @Balt:

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.30. 23:55:28

@Gaius_: Szerintem a BKV botrány éle kicsit más, az MSZP egy gyurcsányi forgatókönyvet próbál jól eladni. Azt a forgatókönyvet, hogy jelenleg ők az egyetlen olyan párt ahol le lehet váltani felsővezetésből embereket, ahol ha valaki bukik távozik, és ha a többi sem ártatlan, tiszta nincs, akkor a megtisztulás képessége komoly politikusokat is lecserélve érték...

Nem lennék meglepve, ha az MSZP azt mondaná, hogy pont ezért az értékért menjenek el szavazni sokan akiket mások a hátuk mögött "szerencsétlen nyuggernek" hív... Egy erre épülő mozgósítás, uram bocsáss, nehezen lereagálható meglepetést jelent.

Pedró27 2010.03.30. 23:55:35

@6.Lenin: "A GyF vezette koalició ismét a helyes útra terelte Mo-ot.Az MSZP,LMP,Jobbik koaliciója az egyetlen helyes döntés volt."

Azért erre a forgatókönyvre befizetnék... :D

Ordnassac 2010.03.30. 23:57:16

@Aszpartám: nem tudom, nekem az az érzésem, hogy ez a Gondola magánakciója volt, mert Elek István elment LMP-snek. (Bár, ha jól látom, végül nem rakták fel az országos listára.)

Ordnassac 2010.03.30. 23:58:55

@Balt: hát, ebben az 5%-ban azért nem lennék biztos, gyakorlatilag a törzsszavazói réteg maradt meg nekik.

Balt 2010.03.30. 23:59:15

@TheElf: Ez kicsit elkésett, pláne, hogy bajos azt "megtisztulásnak" kommunikálni, ha szájig érő szarnál is csak egymást nyomják víz alá az elvtársak... :)) (Hagyó még ma is MSZP-s képviselő hivatalosan, a többi madárka szépen csicsereg nagyobb és nagyobb szardarabokat megénekelve...)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.30. 23:59:16

@Balt: Mi van, ha nem is valódi NBHs. Én is bemutathatok két havert NBHsként, igazolvány nem került elő...

Mi van, ha a kedves olajos bűnöző úgy gondolta, pénz lehet Kósa megzsarolásában politikai célok nélkül, s így készült a videó?

@Aszpartám: nem mindegy, hogy valaki valóban védi a környezetet, vagy ezt a zászlójára tűzve okoz még több kárt.

Ordnassac 2010.03.31. 00:01:38

@Gergő77: ami külön érdekes a német zöldeknél: sok evangélikus egyházi személy tagja vagy támogatója a pártnak. A pártba integrálódtak emellett a kelet-német polgárjogi mozgalom több vezető személyisége is. Messze színesebb a párt, mint ahogy azt gondolnák.

2010.03.31. 00:01:41

Az LMP cigánytenyésztő programja magáért beszél. Aki rájuk szavaz, az ugyanolyan idióta, mint aki az MSZP-re.

Balt 2010.03.31. 00:02:10

@Ordnassac: Ha ez az NBH-s dolog bebizonyosodik (de nem is kell, csak "megfogannia" is elég), az világbotrány lesz az elkövetkező 10 napban, na meg utána. Ha ezt az MSZP-re lehet húzni, azzal rájuk zárul végleg a kriptaajtó...

Ordnassac 2010.03.31. 00:03:19

@libbancs: úgy halkan megsúgom, a Jobbik sem akar cigányokat irtani. Ők sem hülyék. Ergo ne szavazzunk senkire? :-P

6.Lenin 2010.03.31. 00:03:37

@Pedró27:

Miért tartod elképzelhetetlennek?
Minden eleme adott.

Balt 2010.03.31. 00:04:27

@TheElf: Mindegy, egy youtube-os "kasszasikernél" alighanem néhány nagyságrenddel nagyobb pontértékű egy feljelentés...

Pszt! 2010.03.31. 00:05:44

Nem biztos, hogy elmegyek szavazni. Attól függ, hogy milyen idő lesz és lesz-e kedvem kocsmázni vasárnap délután.
Ha elmegyek, akkor csak két párt jöhet szóba. Az a kettő, aki még nem lopott. A jobbik és az lmp. Bár a jobbik egyre rosszabb lesz, úgyhogy a békésebbet választom, az LMP-re szavazok.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:06:16

@Balt: Ettől még ez a legjobb irány amit megtehetnek. Ha pár %ot hoz, lehet, hogy ezen múlik a FIDESZ 2/3. Ha nincs FIDESZ 2/3 nehéz a körzethatárokat okosan átszabni konszenzus nélkül... És az MSZP szerintem úgy érzi, innen nincs nagyon lejjebb, nem lát kockázatot.

És hosszú távon is ez a jó. Értsd: Ha ez a választás UTÁN derül ki akkor nagyon ciki, ha a legnagyobb ügyek még MSZP kormány alatt vannak elindítva, leleplezve, ÉS a FIDESZ nem hoz hasonlóan nagy ügyeket, ÉS később is kommunikálható az ilyen emberek kirakása (és sok más korábbi politikus kirakása), stb. az hosszabb távon is érdekes perspektíva.

Uram bocsáss egy ideig jönnek párhuzamban az MSZP és FIDESZ közös stiklijei következetesen leleplezve... Majd utána friss FIDESZes ügyek. Komolyan fejfájást okozhatna ez Orbánéknak.

Balt 2010.03.31. 00:08:52

@TheElf: "... A kikényszerített felvétel után Rónai többször nem látta az NBH munkatársaként bemutatott férfit, de Portikkal számos alkalommal találkozott. Az interneten néhány napja megjelent felvételre kollégái hívták fel a figyelmét. „Az ott elmondottak nem tartalmaznak valós tényeket, amiket mondtam, azt kényszer és fenyegetés hatása alatt tettem” – olvasható Rónai feljelentésében, s ezt nyilatkozta a Hír TV-nek is. A „felkérés” elvállalását azzal indokolta, hogy részese volt egy-két olajkereskedelemmel foglalkozó cégnek, s zsarolhatóvá vált. Közölte, előre megírt szöveget kellett betanulnia. Rónai szerint „az általa képviselt cégről senki nem tudott, azért lett alátéve, hogy súlya legyen a dolognak”.

Nem igazak a videón elhangzó állítások – reagált Kósa Lajos lapunkhoz eljuttatott közleményében. Debrecen fideszes polgármestere szerint azért is képtelenségekről van szó, mivel Debrecenben 1999 óta nem történt olyan telkekkel kapcsolatos módosítás, amely a DEGA tulajdonában van vagy volt. Takács László pedig 2006. október 27. óta semmilyen tisztséget nem tölt be a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-ben. Kósa hangsúlyozta, szabályozási tervet, beépítési szabályokat Debrecenben csak a város közgyűlése módosíthat. 2002 óta minden választási kampányban ér valamilyen brutális támadás – mondta Kósa, aki most is feljelentést tesz. A Hír TV-nek elmondta: hallott az NBH-s zsarolásról. – Fel vagyok háborodva, itt az idő, hogy a nemzetbiztonságot ne használják politikai célokra. Emlékeztetett arra, a történtekkor Szilvásy György irányította a polgári titkosszolgálatokat. Várja, hogy a rendőrség az ügyben szereplő NBH-s ügynökökkel szemben tesz-e bármilyen intézkedést." (MNO)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:09:33

@Balt: Ha a feljelentésből lesz valami. Ha nem tenne feljelentéseket Hagyó is, mindenféle okkal, s nem lehetne a kétféle feljelentést összemosni...

2010.03.31. 00:09:41

@Ordnassac: a Jobbik cigányprogramja legalább reális (karöltve a közbiztonság növelésével), az LMP viszont ugyanazt a szadeszes felhővitézkedést és cigányseggnyalást folytatná, ami már így is rohadtul elszemtelenítette a cigánybűnözőket. Soha többet ilyen bandát.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:11:22

@Balt: Láttam, olvastam a történetet, de én is bemutathatok neked bárkit NBHsként. Vagy elhiszed, vagy nem. Megfelelő helyről, régi ismerőstől, zsarolható ember sokmindent elhisz.

Balt 2010.03.31. 00:11:56

@TheElf: Azt hiszem, a BKV ügy még nem ért véget, a MÁV el sem kezdődött stb., lesz mivel szórakoztatni a nagyérdeműt, de ebben a darabban az MSZP-re csak a "whipping boy" szerepe jut...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:12:22

@libbancs: A jobbik programja sem jó a cigányság kapcsán....

Balt 2010.03.31. 00:13:04

@TheElf: Egy biztos, a "koronatanú" hamar kifarolt a történetből. :)))

Ordnassac 2010.03.31. 00:13:04

@libbancs: meglássuk, hogy mennyire reális. Nekem kétségeim vannak afelől, hogy ez beválik (persze ennek ellenkezője is lehet). A közbiztonság kérdésében amúgy tudtommal az LMP is a rendőrség megerősítését célozza, ebben közös a Jobbikkal.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:15:56

@Balt: Persze, és ez természetes is, várható is, stb.

Senki sem tudja megmondani most van fenyegetve vagy a videón volt...

De az biztos, hogy a történet akkor is az MSZP nyakába szakadt volna, ha az első órában biztosra kiderül, hogy igaz...

Lásd vízmű story. Lásd ORTT közös mutyit, FIDESZ közeli rádió támogatásával együtt, stb. sikerült rátolni a kormányra. Ezt is ugyanúgy sikerülne.

Ilyen storyval nem a FIDESZnek lehet ártani.

Balt 2010.03.31. 00:18:19

@TheElf: Ugyammá' ahol ilyen "tisztakezűek" vannak az országos lista első helyein, mint Mesterházy, Gyurcyány, Szekeres, Kiss, Lamperth, Újhelyi, Puch, Juhász, Veres, Boldvai stb. Komolyan mondom, ezzel a listával megtisztulást kommunikálni nem kicsit röhejes...

Balt 2010.03.31. 00:20:28

@TheElf: A Pécsi Vízmű kifejezetten sikertörténet - ma már látszik, sőt, friss bírósági ítélt van róla -, viszont Bajnai helybe ment a pofonért Párizsba miatta...

Balt 2010.03.31. 00:21:53

@TheElf: Az ORTT meg vihar volt a biliben, de a Jobbiknak jól jött, ez tény. (Nem is értem: Borosbocskor miért nem Jobbikos még...? :)))

2010.03.31. 00:22:51

@TheElf: @Ordnassac:

Olvastátok egyáltalán az LMP cigányprogramját? Már a második mondatban hazudnak, amikor a valóságot "romaellenes propagandának" írják. A szokásos bicskanyitogató libsi szöveg, néhány belvárosban kávézó hülyegyerektől, akik cigányt eddig csak tévében láttak. A gyomrom kifordul az ilyenektől.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:26:27

@Balt: Nyugi meg, ettől ezt fogja kommunikálni

@libbancs: A jobbik pont azért hiteltelen, mert ha a programja szar, akkor csak annyit mond, hogy a másiké is szar.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:30:07

@libbancs: Mellesleg egy párt aki azt mondja, az eddiginél jobb politikát folytat nem engedheti meg azt, hogy ne legyen a programja jó, másokéhoz kelljen hasonlítani és ezzel elfogadtatni, magyarázni olyan hibákat amiket egy értemesebb alsótagozatos sem követne el.

2010.03.31. 00:32:32

@TheElf: A Jobbik cigányprogramja nagyon is jó, szemben az LMP-vel, akiknek szar a programjuk, ráadásul tele van a szokásos hazug libsi fajvédő panelekkel.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:40:09

@libbancs: A Jobbik cigányprogramja kriminálisan szar, ugyanis a legalapvetőbb problémákat sem ismerik fel, és nem tudják kezelni. Pedig pár nyereséges intézkedés gyorsan visszaszorítaná a cigűnybűnözés jelentős részét, csak a Jobbik ezeket nem akarja meglépni.

2010.03.31. 00:51:36

@TheElf: pont hogy a napi szinten meglévő alapvető problémákat ismeri fel, amiket a liberális oldal tagadni szeretne mindenféle jogvédő lózungok mögé bújva. És erre megoldást is kínál, szemben az LMP lilaködös elképzeléseivel.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:53:37

@libbancs: Mondok példát. Csak az úgynevezett cigánybűnözés kapcsán.

Egyetlen egy népcsoportnak sem lehet azt mondani, hogy vagy segély vagy munka, ha a segély nem elég megélsz máshogy (bűnözöl) úgysem kapsz munkát mert mindenki bűnözőnek tart, s majd elnézzük neked mert rászorulsz. Ez nemzetiségtől, kultúrától függetlenül bűnözéshez vezet, viszont nem az adott népcsoport (cigányság) hanem a politika felelőssége.

Ha a segélyezés jelentős része azt jelentené, hogy a minimálbérnél kisebb értékű munka elvégzéséért járó bért kiegészítenék minimálbérre (adott feltételek mellett), lehetne rengeteg munkahelyet teremteni, s be lehetne lőni úgy a dolgot, hogy az így kapott garantált minimálbér magasabb legyen mint a segély, meg lehessen belőle élni. A cigánybűnözés mellett sok más megélhetési bűnözés is csökkenne.

Ha a gyerek iskolai magatartásáért sok tekintetben a szülő is felelőssé vállna, elvehetnék a gyereket, lenne büntetőeljárás és börtön a legtöbb ügyből, akkor ki lenne kényszerítve, hogy a cigánygyerek tanuljon, integrálódjon, legyenek magyar barátai, csökkenjen a cigánybűnözés. Mindezt anélkül, hogy a gyerekek jogait jelentősen csorbítani kéne az iskolában.

Folytassam még?

A "más megélhetését súlyosan fenyegető" vagyon elleni bűncselekmények súlyosabb elbírálása. Ilyen esetekben a szabálysértési értékhatár alatt is lehet belőle bűntett.

Jogos védelem szabályainak általános reformja (bűnöző ellen otthonodban való önvédelem, ha szükséges, az arányosság követelménye nélkül is legyen jogos védelem).

Ki kell mondani törvényben (BTK módosítás), hogy a közlekedés biztonsága szempontjából fontos berendezések életveszélyt okozó szándékos megrongálása esetén aljas indokból, több emberen, sok ember veszélyeztetésével, emberölés kísérlete a vád.

Be kell vonni a cigányvajdákat a büntetőjogi mediáció folyamatába, mediátorként, mert az ő rosszallásuk (s az általuk is előírt jóvátétel) az akár nagyobb visszatartó erővel is bírhat mint a börtön.

Ebből egyetlen intézkedésre sem lehet azt mondani, hogy cigányellenes lenne, mégis mindegyik csökkentené a cigányok által elkövetett bűncselekmények számát...

Természetesen: Rendesen finanszírozott, kellő jogkörrel rendelkező rendőrség kell, aki akár fegyverrel is közbeléphet, ha emberekre akarnak rágyújtani egy épületet, s nem kell félnie, hogy előveszi őket a politika még a könnygáz miatt is... Külön csendőrség, stb. nem kell.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 00:55:56

@libbancs: Ad 1. Ne az LMPhez hasonlítgasd, nem védtem az LMP programját.

Ad 2. Alapvetően hibás a jobbik programja, ugyanis SEHOL nincs mögötte már bizonyított működő módszer, de máshol már sokszorosan megbukott módszerek vannak.

Ad 3. Nem igaz, az egyszerű ember hangoztatott elvárásait ismeri fel, visszhangozza a valós problémákra épülő megoldás ígérete nélkül.

gitáros 2010.03.31. 01:01:09

@libbancs:

Jó ám, a lófaszt.

Bocs, hogy nem idézem pontosan, de valami olyasmi van benne pl., hogy a pályaválasztás közeledtével (azaz az ált. isk. vége felé) fel kell karolni a tehetséges cigánygyerekekeket.

Mert ugye tipikusan akkortájt kezdődnek a problémák, mint ezt mindenki tudja...

Fingotok nincs nektek semmiről.

2010.03.31. 01:14:34

@TheElf: vicces vagy, hogy kriminálisan szar programról írsz és erre felhozod a megoldások között a vajdákat, akik primitív, senkiházi, bűnöző cigánymaffiózók, ergo semmi keresnivalójuk a jogrendszerben.

Másrészt honnan veszed, hogy pl a közlekedés veszélyeztetése nem lesz benne a konkrét intézkedésekben? A kuruc.infon régóta alapállás, hogy terrorizmussal egyenértékű, amikor a cigányok vasúti berendezésekből lopják ki a színesfémet. Szerinted pont a Jobbik fogja ezt figyelmen kívül hagyni? Ugyan már. Szülők büntethetősége dettó, főleg Sólyom legutóbbi felmentő ítélete óta. Kisebb bűncselekmények szigorúbb elbírálás szintén régi téma. Önvédelmet, magántulajdon védelmét ugyancsak régóta hajtogatják. Frankón nem vágom miért írsz olyanokat, amik rendszeres témát képeznek a kuruc és Jobbik háza táján.

2010.03.31. 01:22:28

@gitáros: Ez a Jobbik programjából van:

"A cigányság integrációja a többségi társadalomba való beilleszkedést jelenti, amit már kis gyermekkorban el kell
kezdeni, az óvodában, az iskolában (...) Tehát a teljes
tanulási-képzési folyamatot végig kell gondolni, hogy minél több cigány fiatal jusson el a munkaerőpiacon keresett
képzettséghez."

Szemmel láthatóan neked nincs fingod semmiről. Inkább nácizz meg csürhézz továbbra is, ahhoz nem kell megerőltetned az agyad.

panelburzsuj 2010.03.31. 01:35:47

Ki szerzi a meglepetést?

Aki az utolsó előrejelzésektől legnagyobb mértékben eltérő eredményt fog produkálni. (meglepiráta= elért szavazat/becsült szavazat)

A bizonytalanság pedig nem az előre látható tuti nyertest (Fidesz), és nem is a semmiképp se nyerteseket (LMP, MDF, CM) sújtja leginkább, hanem az "érzelmi pártokat", az önmagukban funkciótlan, ám (túlontúl is) karakteres középpártokat. (Radikális belső átalakulás nélkül mind a MSZP, mind a Jobbik esélytelen a Fidesz leváltására: az MSZP egyszerűen szétrohadt, a Jobbik meg már most kezd beszorulni a "főállású duzzogó" szerepkörbe. Így egyik sem tűnik olyannak, ami belátható időn belül képes lenne betölteni egy potenciális integrátor szerepét. Magyarul: önmagukon kívül a kutya sem kívánja őket.)

panelburzsuj 2010.03.31. 01:37:19

Ki szerzi a meglepetést?

Aki az utolsó előrejelzésektől legnagyobb mértékben eltérő eredményt fog produkálni. (meglepiráta= elért szavazat/becsült szavazat)

A bizonytalanság pedig nem az előre látható tuti nyertest (Fidesz), és nem is a semmiképp se nyerteseket (LMP, MDF, CM) sújtja leginkább, hanem az "érzelmi pártokat", az önmagukban funkciótlan, ám (túlontúl is) karakteres középpártokat. (Radikális belső átalakulás nélkül mind a MSZP, mind a Jobbik esélytelen a Fidesz leváltására: az MSZP egyszerűen szétrohadt, a Jobbik meg már most kezd beszorulni a "főállású duzzogó" szerepkörbe. Így egyik sem tűnik olyannak, ami belátható időn belül képes lenne betölteni egy potenciális integrátor szerepét. Magyarul: önmagukon kívül a kutya sem kívánja őket.)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.03.31. 02:11:23

@libbancs: Mert a megoldás nem képezi a témát ott.

A mediáció folyamán pedig igenis hasznos a vajda bevonása, egyszerűen azért, mert a mediációban effektív hatalma, amivel az elkövetőt védheti nincs, ellenben visszatartó ereje van.

A kisebb bűncselekmények szigorúbb elbírálása nem megoldás, ugyanis egészen más a TESCOban figyelmetlenségből bennefelejteni a kocsiban valamit (amit nem is látsz kipakolás közben) 5000 forint értékben, és egészen más elvenni azt az 5000 forintot amiből egy kisnyugdíjas két hétig élne, és elvenni a megélhetését.

A programban NINCS benne a minimálbéres megoldás, amit gondolom nem vettél észre. Nincs benne a probléma gyökerének fontos felismerése (félnomád iparosok erőszakos letelepítése). Márpedig ez azt is jelenti, hogy a cigányok hagyományos kézműiparát támogatva, az idegenforgalomba beépítve őket sok cigány becsületes munkát kapna...

Hülyeség a színesfémlopást a terrorizmussal összefüggésbe hozni (a terrorizmus ugyanis politikai indíttatású dolog), ellenben a szándékosan, egyéb bűncselekmény útján előidézett életveszélyt MINDIG szándékos emberölés kísérleteként értékelni hasznos. Ez ugyanis nem csak a vasúti biztosító berendezés ellopását érinti, nem specifikus, ellenben megvan az alapja, véghezvihető. Ebben tér el a jobbikos megoldástól.

Szülő felelőssége: Sólyom nem ítéletet hoz, s nem mindegy MIÉRT és HOGYAN felel a szülő.

Magántulajdon védelme kapcsán sem korlátlan önvédelemről van szó, jelentőssége van annak, PONTOSAN mit mondtam, és a Jobbik nem ezt mondja.

Segítek: A jó megoldások rendszert alkotnak.

Azért fontos a minimálbér reformja, s a cigányság múltjának, helyzetének a tisztázása (így a támogatások működőképessé tétele), hogy jobban megérje dolgozni, mint segélyen élni.

A sikerek kitermelik a saját sikeres vezetőiket akik rosszallásának visszatartó ereje van, és a mediáció amúgy is hatékonyabb mint a börtön...

Mivel visszaszorul a bűnözés valamivel, lehet a bűncselekmények társadalmi veszélyességével arányos büntetések kapcsán reformokat bevezetni. Nem egyöntetűen szigorítani, differenciálni. Mivel innen megélhetésből nem éri meg otthonokba betörni mert a bolt lesz a kisebb kockázat kap magánszemély a saját otthonára korlátozva önvédelmi jogokat (de még mindig nem korlátlant).

Ezek mellett kell keményebb rendőrség.

A rossz megoldások "ja, a kurucon beszéltünk valami hasonlóról, csinálunk valamit" alapon rossz sorrendben, alapok nélkül, nem összefüggő rendszerként meghozott kaotikus ötletek halmazai.

fahrenheit451 2010.03.31. 03:35:18

@Balt: Schiffer soha nem volt tagja az SZDSZ-nek.

nicknonick 2010.03.31. 04:02:27

Gáborom!
Tisztellek, becsüllek Téged, mert valamikor jó csóka voltál,
s tudtad Magad függetleníteni...

Ma már ez Neked sem megy, de sebaj...
Eladtad magadat, akár egy kurv@,
de ez ugye P.C.?????

Neked is el kell tartanod a családodat valamiből,
s ha kell, a nyelved hossdzú és selymes,
akár egy kurváé...

Gratulálunk, s sok szerencsét,
egészséget, s minden jót kívánunk Neked,
s szeretteidnek!

Egykororn volt

nicknonick 2010.03.31. 04:02:56

Gáborom!
Tisztellek, becsüllek Téged, mert valamikor jó csóka voltál,
s tudtad Magad függetleníteni...

Ma már ez Neked sem megy, de sebaj...
Eladtad magadat, akár egy kurv@,
de ez ugye P.C.?????

Neked is el kell tartanod a családodat valamiből,
s ha kell, a nyelved hossdzú és selymes,
akár egy kurváé...

Gratulálunk, s sok szerencsét,
egészséget, s minden jót kívánunk Neked,
s szeretteidnek!

Egykororn volt rajongód:

P. E.

nicknonick 2010.03.31. 04:03:22

Gáborom!
Tisztellek, becsüllek Téged, mert valamikor jó csóka voltál,
s tudtad Magad függetleníteni...

Ma már ez Neked sem megy, de sebaj...
Eladtad magadat, akár egy kurv@,
de ez ugye P.C.?????

Neked is el kell tartanod a családodat valamiből,
s ha kell, a nyelved hossdzú és selymes,
akár egy kurváé...

Gratulálunk, s sok szerencsét,
egészséget, s minden jót kívánunk Neked,
s szeretteidnek!

Egykororn volt rajongód:

P. E.

nicknonick 2010.03.31. 04:05:37

Gáborom!
Tisztellek, becsüllek Téged, mert valamikor jó csóka voltál,
s tudtad Magad függetleníteni...

Ma már ez Neked sem megy, de sebaj...
Eladtad magadat, akár egy kurv@,
de ez ugye P.C.?????

Neked is el kell tartanod a családodat valamiből,
s ha kell, a nyelved hossdzú és selymes,
akár egy kurváé...

Gratulálunk, s sok szerencsét,
egészséget, s minden jót kívánunk Neked,
s szeretteidnek!

Egykororn volt rajongód:

P. E.

nicknonick 2010.03.31. 04:05:43

Gáborom!
Tisztellek, becsüllek Téged, mert valamikor jó csóka voltál,
s tudtad Magad függetleníteni...

Ma már ez Neked sem megy, de sebaj...
Eladtad magadat, akár egy kurv@,
de ez ugye P.C.?????

Neked is el kell tartanod a családodat valamiből,
s ha kell, a nyelved hossdzú és selymes,
akár egy kurváé...

Gratulálunk, s sok szerencsét,
egészséget, s minden jót kívánunk Neked,
s szeretteidnek!

Egykororn volt rajongód:

P. E.

nicknonick 2010.03.31. 04:05:43

Gáborom!
Tisztellek, becsüllek Téged, mert valamikor jó csóka voltál,
s tudtad Magad függetleníteni...

Ma már ez Neked sem megy, de sebaj...
Eladtad magadat, akár egy kurv@,
de ez ugye P.C.?????

Neked is el kell tartanod a családodat valamiből,
s ha kell, a nyelved hossdzú és selymes,
akár egy kurváé...

Gratulálunk, s sok szerencsét,
egészséget, s minden jót kívánunk Neked,
s szeretteidnek!

Egykororn volt rajongód:

P. E.

Szélmalomcsősz 2010.03.31. 05:39:16

@nicknonick: karcos a lemezed ... ugrik a tű :(

nestrot10 2010.03.31. 05:45:50

Az LMP elveszett szavazás, bármelyik párt részére!! Felejtős.!!!

Az MDF az meg NINCS ( ahogy Orbán a gonosz törpe szeretné: Aki nincs velünk...az nincs..)

bigapples 2010.03.31. 06:03:23

@nestrot10: Ez a "gonosz törpe" a kulcsszó, amit bele kell írni a postba, hogy megkaphasd a Societastól a piros bögrédet?
Jól van, korán reggel teljesítetted a penzumodat, mehetsz
meginni a reggeli kakaódat.

Utó Pista 2010.03.31. 06:27:31

Az LMP nem fog bejutni, se az MDF.
A MIÉP-nek minden helyen volt egyéni képviselőjelöltje, aztán hova jutott.

Manyizga (törölt) 2010.03.31. 07:02:44

Juteszmbe: nekem igencsak úgy tűnik a hírek alapján, hogy az MDF még küzd, mint malac a jégen, de az SZDSZ mintha már előre feladta volna. Érdekes.

Szívroham 2010.03.31. 07:45:57

Mostanában úgy érzem egyre elvakultabbak itt az emberek és egyre kevesebb az értelmes reakció... ez vajon mindig így van mikor már csak pár nap van hátra a választásokig...? Vagy mindez nagyon is tudatos?

Szomorú.

kalapácstollú 2010.03.31. 07:46:51

@Lucilius: Teljesen érdektelen, mit hiszel. Most itt arról volt szó, mi lehet a meglepetés.

kalapácstollú 2010.03.31. 07:48:16

@Utó Pista: Ez nem igazán kiindulási alap. A KDNP pedig 5 helyen még területi listát sem állított, mégis átlépte a 4%-ot.

tibapó 2010.03.31. 08:13:33

@XMorton: "...valasztasi-csalasra-keszul-a-civil-mozgalom/ "

Kevés dolog ártott annyit a civil mozgalomnak, mint Seres Másia Civil Mozgalma... :(((

lüke 2010.03.31. 08:15:08

a nyuggerek az MSZP-vel, itt maradnak.....
nagy meglepetés lesz.................

midnight coder 2010.03.31. 08:15:19

@panelburzsuj: "Mondjon már valaki egy épkézláb érvet arra, hogy akinek mindezekután még mindig az MSZP maradt a szíve csücske, az miért ne vonszolná el magát az urnáig? "

Szerintem leginkább abban lehet reménykedni, hogy akinek még ezek után is az MSZP a szíve csücske, az már annyira hülye hogy nem talál el a szavazóhelységbe.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2010.03.31. 08:22:01

először én is arra tippeltem hogy alacsony lesz a részvétel, de ahogy közeledika dátum a keserűséget felváltja a keresés. Másik amit még tapasztalok az a düh. Dafke is a másikra alapon fognak sokan szavazni. Valószínűleg megbánják amjd dehát ez emberi ugye :D
Úgyhogy ezek után mindjkét kisebb párt bejutása lepne meg.
Az MDF-et megpróbálták kigolyózni a listák elleni támadásokkal,ez az LMP-nek jött volna leginkább jól.
Így viszont ketten osztozkodnak majd a nagy 3as táboron kívülieken. Szóval meglepne, ha - akár a 3as felé küldött beintésként is értelmezhető gesztusként - mindkettő bejutna.

lüke 2010.03.31. 08:24:34

@Aidan Pryde
a publikum megváltozott, de a színvonal nem
tudatos?
még a pártok se tudatosak magyar belpolitákában!

tibapó 2010.03.31. 08:26:19

@floorwalker: "...a nagy 3as táboron kívüliek..."

Nem lepődnék meg, ha a szavazófülke rejtekében derülne ki, nem is olyan nagy az a hármas tábor...

kalapácstollú 2010.03.31. 08:41:43

@lüke: nyugi már a hülyeséggel, "tökös"...

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 09:14:10

@Utó Pista: Az LMP nagyon is be fog jutni - és nem azért mondom, mert szimpatizálok velük (egyáltalán nem), hanem mert érzékelem a környezetemben.
Szerintem:
Fidesz 49
MSzP 24
Jobbik 16
LMP 7
MDF 3

panelburzsuj 2010.03.31. 09:18:39

@midnight coder:

Ilyen reménykedős alapon kaptunk nyolcévi szocialista kormányzást: mi olyan szuperek vagyunk, hogy mindenki hülye, aki ezt nem látja be.

A konkrét veszély most nem áll fönn, de ez nem annyira a nyerő javulásának, mint az ellenfelek silányságának következménye. Ami szocik nélkül sem túl fényes perspektíva.

papika 2010.03.31. 09:20:16

Gyerekek, Zuschlag Cusi 8 és fél évet kapott + teljes vagyonelkobzást.
Az egész következő ciklus ezzel fog telni, hogy mennek a szoci politikusok a bíróságra. Lehetetlen, hogy felálljanak.

radala 2010.03.31. 09:21:35

Nos én semmin nem lepődnék meg.
Az LMP 15 % sem lepne meg, de mondjuk szerintem csak 8 lesz.
A Jobbik 20 jobban meg fog engem lepni, mint az LMP 10.

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 09:25:19

Tehát szerintem az MSZP lesz a meglepetés - az, hogy az előjelek ellenére mégis 20 % fölött fog szerepelni. Nekem is az a véleményem, hogy az EP-n meg időközikön duzzogó szavazóik az utolsó pillanatban igenis előjönnek.
De ezt látni fogjuk a részvételből is. Szerintem akik alapból szavaznak, az 2400e Fidesz,, 800e Jobbik 800e MSZP, 400e LMP-MDF, egyéb. Ez 55 %-os részvételnél 54,5 % Fidesz, 18 % Jobbik és MSZP, 9 % LMP-MDF. Ha a részvétel ezt meghaladja, a többlet 3/4-ét az MSZP, 1/4-ét az LMP-MDF kapja.
Tehát 60 %-os részvételnél az MSZP-nek már 1100e szavazata lesz = 23 %, LMP+MDF 10,5 %

panelburzsuj 2010.03.31. 09:28:12

@panelburzsuj:

Szóval valami olyasmi a helyzet, hogy kiváló vetélytársak sorát kiütő kormánypárttól többet várhatunk, mint egy politikai paralimpia célba vánszorgó nyertesétől.

Idet 2010.03.31. 09:28:48

@nicknonick: Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni...

Idet 2010.03.31. 09:30:24

@papika: Na, "szegény" hülye jól megszívta az egy tálból cseresznyézést!

érdeklődő 2010.03.31. 09:30:45

Az időjárás nagyon fontos tényező a bolsevik nyugdíjasok szempontjából, ezt saját nagyszüleimen érzékeltem, és talán nem túlzó általánosítani.
Reméljük esőtáncot járnak a fidesznél vagy kölcsönkérnek pár kínai esőfakasztó meteorológiai rakétát.
És igen, ha tetszik ha nem, sajnos nagyon sok a rejtőzködő mszp szavazó. Magam is ismerek olyat, aki freudi elszólásaiban teszi mindenki számára nyílvánvalóvá, hogy azért ő még mszp szavazó, ráadásul nem is nyugger, 20 éves mindössze és tényleg csak azért nem mondja ki nyíltan mert érzi, hogy milyen gáz.
Olyat is ismerek aki meg anyuka-apuka miatt szavaz a maszopra, mert hatalmas mennyiségű földalapú meg egyéb támogatást kaptak a birtokaikra, amit persze természetesen nem könnyített meg, hogy apuka ősidők óta maszop tag, annó TSZ főfejes volt és kárpótlási jegyekből szedték össze a hatalmas földjeiket. Most lényegében feudális rendszerben dolgoztatnak román meg ukrán napszámosokat. A gyermek az őszödi botrány kirobbanásakor külföldön volt cserediák és semmit nem érzékel a maszop szarságaiból, csak annyit, hogy a fidesz nácifasisztahitlergestápójobbikkalösszekacsintó stb és ezt mondja is fennhangon.
Sajnos nem elszigetelt esetekről van szó. Óriási meglepetést fog hozni az mszp. Nagyobb összeget tennék rá, hogy több, mint 20 %-uk lesz. A jobbik buzi-faXnövelő-virslis-botrányai meg sajnos nem a fideszt erősítik, mert azok akik emiatt kiábrándulnak a jobbikból nemhogy a fideszre nem fognak szavazni, egyszerűen nem fognak elmenni szavazni, így ezzel is gyengül a jobboldal hegemóniája a maszoppal szemben.

Megint az lesz, ami már átokként ül a magyar parlamenti választásokon, hogy a bolsevikok az utolsó pillanatban még szépítenek egyet és minden marad a régiben. Pedig az ország politikai, mentális és szociális berendezkedése parancsolóan szükségessé teszik, hogy egy kétharmados kormány vezesse. Ha ez most nem lesz meg, akkor minden elúszott.

A másik opció a weimari újabb és újabb választásosdi, erre kíváncsi lennék mennyi az esély illetve van e egyáltalán rá valamiféle lehetőség, hogy mondjuk a jobbik kicsikarja, vagy netalán a fidesz, ha nemhajlandó csak sima többségű kormánnyal kormányozni?

radala 2010.03.31. 09:31:24

Egy újabb "jobboldali ikon" az MH-ban.
Mondjuk még nem olvastam, de már most egyetértek vele:-)
Szóval a Jobbik lassan egyre inkább negatív meglepetésnek tűnik.
Fásy ugyanis szerintem pont a maradék bázisát a rasszista ex-szocit erodálja:-)
www.magyarhirlap.hu/belfold/fasy_porzse_palfordulasarol.html

zorgne 2010.03.31. 09:32:35

papika!
Addig se kell beszélni a felmerülő problémákról. Azért az durva, hogy emberölésért 4 évet kap valaki, Cusi meg, aki visszafizette a kár nagy részét 8 évet. Más milliárdokat pazarolhat el...

Idet 2010.03.31. 09:36:11

@midnight coder: Helyiségbe. Különben egyetértek!

Vannak vérszavazói a Maszopnak, ld. a gyurcsánygyűlést. Indulatvezérelt, zsigeri impulzusoknak engedelmeskedő "agyak", akiknek még harangoz valami a hajdanvolt kommunisták eredeti célkitűzéseiről. És az átkosban nem ment rosszul a soruk, a saját igényeikhez mérten, természetesen.

radala 2010.03.31. 09:38:08

@radala: Hihetetlen gusztustalan és gyenge cikk. De ez igazán gyilkos. Nem mellesleg tuti igaz is.

"– Ismerte őt korábban is?
– Igen, dolgoztunk együtt, 1998-ban az operaházban például egy szépségversenyen. Egyszerű fiú volt, akinek ha megírtam a szöveget, akkor elmondta valahogy."

panelburzsuj 2010.03.31. 09:39:41

@radala:

Azért a szerző nevére mindig érdemes odapillantani, mielőtt szimpátianyilatkozatot teszel ... :)

Pedró_27 2010.03.31. 09:41:29

@6.Lenin: "Miért tartod elképzelhetetlennek?
Minden eleme adott."

Szó sincs róla, hogy elképzelhetetlen. Csak annyit, hogy befizetnék rá. Tegyük fel, hogy így lesz.

1, Van néhány Jobbikos ismerősöm, volt MIÉP-esek, de volt Fidesz-esek is vannak köztük. Kiváncsian nézem majd az arcukat.

2, Ismerek még pár embert, akik minden eddigi dacára kitartanak az MSZP mellett. No, az ő arcukra is kiváncsi leszek.

3, Arra is kiváncsi leszek, hogy milyen döntéseket hoz majd ez a szedett-vedett társaság. :) Például a cigányok kapcsán, külhoni magyarok tekintetében stb.

LevLev 2010.03.31. 09:44:31

Mivel az összes közvéleménykutató azért nem valószínű, hogy egy irányba fatálisan tévedjen, ezért szerintem:
Fidesz 55% listás és 170+ egyéni győztes = több mint 2/3
Jobbik 18-20% listás, mert feljövő trendben vannak, ez max csak megtorpant, sok a rejtőzködő szavazójuk, 2-3 egyéni = 2. legerősebb frakció, MSZP 12-14% listás, mert tartós leszálló ágon vannak. 2-3 egyéni kiugró helyi jelölttel, = teljes összeomlás-bűnbak keresés, LMP 6-7% listás, Bp-n 10% felett = új baloldali, zöld és liberális pártok alapja lehet, mert a belső összetartó erő kevésnek tűnik. MDF 2-3 % = megszűnés, SZDSZ = Már megszűnt, csak az elnök még nem vette észre

Idet 2010.03.31. 09:47:49

@zorgne: Az emberölés nem gyilkosság, millió oka lehet, amiért enyhébb büntit kap a delikvens. A férjét kétségbeesésében leszúró asszony, akit ütöttek-vertek egész életében, meg a házat éjjel felverő rablógyilkos nem azonos kategória, hogy a két szélsőséget vegyem példának.

A kedves Cusi tettét mi "indokolja"? Egyébként is, a vétség elkövetése szempontjából tökmindegy, hogy visszafizette-e. Elkövette a lopást. Nem önként és dalolva fizetett vissza különben sem, hanem a saját jól felfogott érdekében.
Nagyobb kárt tesz a társadalomban az ilyen simlis, mint egy gyilkos, nekem az a véleményem. Pláne, hogy tömegével fordulnak elő, mint a vadkender.

radala 2010.03.31. 09:52:58

@panelburzsuj: Nem tudom igazából ki az a Vámos György. De minden Pörzsekritikával defaultból egyet értek.
Mindenesetre ez a MH ez nagyon gyomorforgató.
De ez az "egyszerű fiú" ez iszonyat ütős. Pörzse szaremberezése gondolom ezredannyira nem tud fájni, mint egy ilyen "visszafogott" kijelentés.
Igyekszem is majd Pörzse és az "egyszerű fiú" szókapcsolatot terjeszteni.
Amúgy szükségem volna egy pszichológusra.:-)
Baromira érdekelne, hogy mitől van az, hogy vannak emberek, mint pl Pörzse, akivel életemben egyetlen egy műsort láttam (max kettőt), ráadásul a "mi oldalunkon" állt, de egy életre kihúzta nálam a gyufát.
Szerintem amúgy a frizurája teszi.
Vagy ami még ennél is valószínűbb, hogy azt ne bírom elviselni, hogy valaki a nevéből készít műsorcímet, holott én azt sem tudom ki ö. És ráadásul ilyen a frizurája:-)

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 09:54:02

@Idet: Hát igen, igen... De azért az én ereimben is meghűlt a vér, amikor megláttam a 8 és fél évet. Úgy gondolom, ő egy slapaj volt, az MSZP egyik - mégpedig nagyon kicsi - illegális pénzszerzője. Nem neki kellene ennyit ülnie, hanem azoknak, akik a rendszert működtették.
És ezen az alapon a Fideszből is kellene néhány alaknak ülnie, javaslom mindjárt Bánki Eriket.

Idet 2010.03.31. 09:55:28

@érdeklődő: Igen, bennem is van egy ilyen szorongás a Maszoppal kapcsolatban.
Bár ne legyen igazunk! Túlságosan csendben vannak valahogy, és ez nem jó jel. Nem hiszem, hogy a csendet leányos zavaruk okozza, amivel az általuk létrehozott országkatyvaszt szemlélik...

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 09:57:11

@LevLev: Az LMP-MDF-fel egyetértek. De a szocikat szerintem nagyon alulbecsülöd. Eddig mindig minden közvéleménykutatás 8-9 %-kal túlmérte a Fideszt és kb. 5 %-kal alulmérte az MSZP-t.
Tudomásul kell vennünk, hogy a bányászözvegyek nincsenek jóban a közvéleménykutatókkal.

Idet 2010.03.31. 09:59:01

@Captain Tott: Nem azt mondom én, hogy nincs egy kissé eltúlozva.
Bíróságaink és az egész jogi intézményrendszer nem a függetlenségről és a pártatlanságról híres. Ebben az ítéletben a közhangulat és az örömmel/szorongva várt Fidesz-győzelem is benne van.

radala 2010.03.31. 10:02:36

@snq: Nem olvasom el most, de minden MH kritikával is defaultból egyetértek.
Viszont rohadtul nem értem ezt az egészet én azt hittem Széles (ezen amúgy rohadtul meglepődtem) a Jobbikos olvasókra/nézőkre nyomul. Minden jel erre mutatott. Pedig szerintem Széles jócskán balra volt az mdf-töl anno (török gábori értelemben, azaz közelebb a kommancsokhoz).
No jó nem kell nekem mindent tudnom.
Ugye kézenfekvő lenne az a magyarázat, hogy simán OV-nál pedálozik. De szerintem ezzel az MH-val semmit nem lehet elérni maximum az ellenkezőjét, mint szeretnék.
Szerencsére nem olvasok Népszavát meg Népszabit sem nagyon. Ezért a baloldal gusztustalanságáról keveset tudok.
De emlékszem az Új vagy NapiMao is megpróbálta anno Grósz interjúval sározni Horn Gyulát. No, azt sem értettem és azt sem hittem, hogy célravezető.

panelburzsuj 2010.03.31. 10:03:33

@radala:

Hogy igazából ki is Vámos György, azt valószínűleg kevesen tudják. Amit lehet róla tudni, azzal viszont jó esélyekkel indulna a "leghánytatóbb zsurnaliszták"-bajnokságon. (A gugli a barátod ...)

Szóval van azért abban valami hajmeresztő, hogy Fásy-Pörzse-Vámos kvalitások formálják a politikai közvéleményt, és ezzel Magyarország sorsát.

Idet 2010.03.31. 10:04:56

@Captain Tott: És még: Mit tett Bánki Erik? Nem tudom!

A "slapaj"-t de régen hallottam! Nálunk otthon "suplenc"-nek hívták az ilyet.

Természetesen igazad van abban is, hogy az értelmi szerzőket és megbízókat kellene a nagylábujjuknál fogva a Parlament ormára fellógatni.

zorgne 2010.03.31. 10:05:20

Ennyit a lincselő olaszliszkaiak sem kaptak. Kulcsár az ezerszeres sikításért 8 évet kapott, Princz Gábor pedig félhavi fizetésével (3,6 MFt) bűnhődött. Nem mindegy ki a barátod! Ez előrevetíti a jövőt: ha mszp érában ilyen ítéletet lehetett hozni, mi fog várni az ellentmondókra.

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:08:10

@Idet: Sajnos igazad van. Pedig azt gondolom, a rossz politikusoktól könnyebb megszabadulni, mint a gerinctelen igazságszolgáltatástól, ezért ez utóbbi nagyobb baj.

Idet 2010.03.31. 10:09:19

@panelburzsuj: Arról a Vámos Györgyről van szó, akinek valamelyik kanálison beszélgetős műsora volt/van, és az arckifejezése olyan merev, mint egy múmiáé? (Japán maszkot akartam írni, de nem sértegetem kedvenc népemet.)

hoplita 2010.03.31. 10:12:12

@radala:

Fásy tényleg egy fajsúlyos személyiség, a hírlapban a helye.:))
Hát még ha tud fröcsögni egy kicsit a Jobbikra, akkor még inkább....jó kis fityiszes lesz ebből is, mint a cikket jegyző tetűhintásból.

Gratulálok, kezd összeállni a nagy, forradalmat jegyző szupercsapat.:DD
Igen hiteles alakok....a hírlap lassan alulról nézegeti a blikk seggét....:))

snq 2010.03.31. 10:16:13

@radala:
>> én azt hittem Széles a Jobbikos olvasókra/nézőkre nyomul

ha a nyomulás azt jelenti, hogy szitokszóvá váljon a neve is, akkor tökéletesen sikerült

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:17:09

@Idet: Bánki a Fidesz baranyai pénzbehajtója. A siklósi Fidesz szervezetet is azért oszlatták fel, mert nem akartak az önkormányzatban megszavazni egy fürdőberuházást, amiben valamiért érdekelt volt a Fidesz (vagy Bánki maga).
index.hu/belfold/2010/valasztas/lapatra_tettek_siklosi_fideszeseket/

bigapples 2010.03.31. 10:19:12

@zorgne: Legyen világos, Zuschlag bűnszövetkezetben a lehető legprimitívebb és legvédhetetlenebb módon követte el a bűncselekményt. Az más kérdés, hogy a magyar igazságszolgáltatás eredménytelenségét mutatja, hogy mind Princz, mind a Tocsik ügy pártpénztárnokai megúszták a dolgot. Remélem, ezután pártállastól függetlenül minden korrupt politikus megkapja, amit jogszerint megérdemel .

Olaszliszkán keményebb büntetéseket szabtak ki.

hoplita 2010.03.31. 10:22:15

@TheElf:

Első olvasatban nem is hangzik rosszul.
Másodikra sem olyan rossz...
Alaposan mögé nézve viszont kiderül, hogy csak egy liberális bullshit.
De ki lehet próbálni.....nem fog működni, garantálom.
Már a Jobbik elképzeléseit is kezdi meghaladni a valóság.
Magyar-cigány etnikai összecsapások várhatók....csak az időpont kérdés, ha tovább nézegetik a döntéshozók a köldöküket és/vagy kísérletezgetnek inadekvát megoldásokkal, akkor itt rövidesen elszabadul a pokol.
Én szóltam, nem kell nekem hinni.

Nem vagyok sem gyáva, sem egy széplélek, de egyetlen porcikám sem kíván egy népirtásba torkolló etnikai konfliktust....még akkor sem, ha egy percig sem haboznék, ha részt kellene benne vennem.
És akkor Istennél a kegyelem, mert nálam nem lesz.:(

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:23:32

@bigapples:
Én nem mondom, hogy nem érdemelte meg - de addig nem fog csitulni a korrupció Magyarországon, amíg az értelmi szerzők nem bűnhődnek.
Szerintem közvetlen államfő választásra és az államfő alá rendelt igazságszolgáltatásra lenne szükség.

bee-lah 2010.03.31. 10:25:48

Én 11.-én mindenképp pezsgőzni fogok:
az elsőt azért iszom, mert az szdsz nem jut be (pártként)...
+1, ha az mdf se jut be...
+1, ha az lmp bejut...
+1, ha a jobbik megelőzi az mszp-t...
+1, ha meg lesz a 2/3 a fidesznek...

bónuszként levágom a pajeszt és a szakállt is... :)
valószínűleg még a pezsgőzés előtt... :)))

B1

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:29:10

@bee-lah: Csatlakozom, de érzésem szerint csak hármat fogunk inni.

radala 2010.03.31. 10:31:27

@hoplita: Szerintem teljes tévedés a blikkel együtt emlegetni az MH-t a Blikk az egy majd félmilliós (nem tudom mennyi) teljesen "korrekt" bulvárlap. (a korrekt az itt azt jelenti, hogy megfelel annak, ami az elvárás)
A MH az szerintem értelmetlen 20 000 példányban lemenni kutyába, az önellentmondás szerintem. Ilyen alacsony színvonalnak, igénytelenségnek akkor kezd értelme lenni, ha eladtad a 200 k-dik példányt.
Vámos Györgyről viszont nem lettem sokkal tájékozottabb guglival. Annyi derült ki számomra, hogy nem egy szép ember, de rendkívül érdekes. Majd utánanézek még lehet, hogy meg is kedvelem:-)
Érdekes ez a Széles, mert most úgy tűnik épp föláldozza a Fidesz 2/3 oltárán az olvasótáborát. De persze lehet, hogy egy pár állami hirdetéssel gyorsan visszajön az az elpártoló párezer vásárló.
Mindenesetre bár nem értek hozzá, szerintem az MH-ra egyszerűen nincs igény.

hoplita 2010.03.31. 10:32:30

@radala:

"– Ismerte őt korábban is?
– Igen, dolgoztunk együtt, 1998-ban az operaházban például egy szépségversenyen. Egyszerű fiú volt, akinek ha megírtam a szöveget, akkor elmondta valahogy."

Ez egyébként tudod miért nevetséges...?

Nem tudom láttál-e már interjút fásyval....?

Hihetetlen butaság és sötétség.
Egyszerűen kiszeltünci-kategória.
Ha zongorázni tudnám a Pörzse vs. fásy különbséget intellektuálisan, akkor verekednél a koncertjeim jegyeiért.
Anélkül mondom ezt, hogy Sanyit valami korszakalkotó médiazseniként jegyezném....

bigapples 2010.03.31. 10:32:45

@Captain Tott: A cikkben benne van a régóta ismert konfliktus:

"A siklósi fideszesek akkor kerültek nyílt ellentétbe a pártvezetéssel, amikor nem támogatták Tiffán Zsolt, villányi borász képviselőjelöltségét, hanem a jelenlegi honatya, Kékkői Zoltán megtartása mellett kardoskodtak"

A Fidesz vezetőség meg ilyenkor ált. odacsap a lázadó tagszervezeteknek. Lehet mondani, hogy ez nem demokratikus, de ha megnézed a szocik fene nagy belső demokráciáját az egymással harcoló belső csoportokkal és a megyei kiskirályokkal, akkor én inkább az erősen centralizált Fidesz pártstruktúrát tartom jobbnak. A siklósiak most elkezdtek összesküvéselméleteket gyártani, miután megkapták a büntetést a Tiffán körüli cirkuszért.

Én nem hiszem, hogy egy erősebb hatalmi jogokkal rendelkező közt. elnök lenne a megoldás a korrupció visszaszorítására.

Idet 2010.03.31. 10:33:27

@hoplita: A maffiavezérek is ezt mondják: Isten megteheti, hogy megbocsát, ez a dolga. Én azonban nem vagyok Isten, tehát nem bocsáthatok meg... ne légy már ilyen vérszomjas!

Bár, ha az ember találkozik az etnikum bizonyos példányaival...

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:35:54

OFF
Ez olyan jellemző az elmúlt 8 évre. Ma átadják az M6-os autópályát nagy csinnadrattával (lesz Bajnai, Hónig, Szili, Mesterházy), de <<Kedd este hét órakor levelet kaptunk a közlekedési hatóságtól, amelyben közölték: „a helyszínbejárás eredményének értékelés jelenleg is folyamatban van.”>> (Bama.hu)
Szóval autózni nem biztos, hogy lehet rajta...
ON

bigapples 2010.03.31. 10:35:59

@hoplita: Egyetértek, pont Fásyval ekéztetni Pörzsét nagyon gáz, de még 10 napig ez a Jobbik elleni kampány lesz. Minden napra egy tojás, ma Fásyt kaptátok :)

hoplita 2010.03.31. 10:36:52

@radala:
"...Mindenesetre bár nem értek hozzá, szerintem az MH-ra egyszerűen nincs igény..."

Jól látod.
Pont azokba rugdos most nagy svunggal, akik eddig vették.
De pár zsíros fideszes megrendelés oltárán 10 ilyen szennylapot is fel lehet áldozni.
Itt kezdődnek ám az érdekes dolgok, nem a faszpumpánál....

Idet 2010.03.31. 10:37:02

@bee-lah: Neee, a szakállat neeee:)

barli 2010.03.31. 10:39:10

@bee-lah: úgy legyen! Szívemböl szóltál!

+1 közelröl mutatják ibolyát az elsö részeredményeknél amikor már nem elképzelhetö a bejutás

Sajnos a fletónál ezt nem kívánom, mert öszintén szólva ö olyan mazochista/idióta, hogy azt hiszi, hogy ö nyer azzal, ha az mszp nagyon veszít. Pedig mit nem adnék az arcáért amikor belátja, hogy vége, nincs tovább!

bigapples 2010.03.31. 10:39:51

@bee-lah: Ahogy látom sok pezsgőt fogsz inni :)

hoplita 2010.03.31. 10:42:06

@Idet:
Én azért mondom ezeket el, mert igen jól ismerem a cigányságot.
Csak a korbács-kalács dialektikában irányíthatók.
Az ilyen lilaködös kisérletezgetések egyenes pályán vezetnek egy roppant súlyos konfliktus felé.
Akinek van szeme-füle, az látja, hallja.

barli 2010.03.31. 10:42:27

off:
tudja valaki hogy mi az izéért nem lehet látni a beállított avataromat? Már kétszer is beállítottam, mégsem látszik
on

Lacibácsi57 2010.03.31. 10:43:35

Nem a bányászözvegyeket, már eltették lábalól, nem tudnak szavazni! A nyugdíjasok is a JOBBIKRA szavaznak!
Így 36% lesz! HAJRÁ VONA GÁBOR!

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:44:45

@bigapples: Én a Fideszre fogok szavazni, és - tetszik, nem tetszik - épp Bánki Erik neve fölé fogom tenni az ikszet.
De attól még tudom, miféle alak. És sajnos nyugodt lehetsz, Bánki nemcsak Siklóson, de Pécsett is odaszól a Fidesz frakciónak, hogy mit kell éppen támogatni. Már nem egyszer hozta őket kínos helyzetbe, pl. a magasház ügyében, amikor vissza kellett szívniuk az ellenkezésüket, mert Bánki odaszólt, hogy "pártérdek".
Ez a politikai realitás, nincs mit tenni; egy ekkora pártot nem lehet tagdíjakból fenntartani. De szeretném, ha minden ilyen alak rettegne, mikor sittelik le 8 és fél évre.

papika 2010.03.31. 10:45:51

@Captain Tott:
Jajj, megyek Pécsre hétvégén rokonokat látogatni, kipróbálom az autópályát, de már most félek hogy elájulok ha meglátom azokat a pitypangok alá fúrt algutakat meg cickafarkfüvek felett átívelő völgyhidakat.

Idet 2010.03.31. 10:46:31

@hoplita: Ezt nem vitatom.

De a korbács-kalács nekem kicsit túl sommás. Emberek, ne feljtsd el, emberek!

Azon kívül, az egyes területek cigánysága eltérő viselkedésű. Mennél inkább domesztikálódottak, annál kezelhetőbbek - mint mindnyájan. Nekem a békésiekről vannak ismereteim.

bigapples 2010.03.31. 10:46:59

@barli: Nem hiszem, hogy GYF ott lesz a pártszékházban, hogy az arcát adja a vereséghez. Ő most úgy viselkedik, hogy a választási vereséget később a mostani vezetőkre kenhesse amikor majd visszatér a pártba, mint a megnemértett nagy reformer, aki másodszor is kész felvirágoztatni az országot és a balodalt.

hoplita 2010.03.31. 10:47:28

@bigapples:
Hagy csinájják...:))

Van egy bizonyos határ, ami után kontraproduktívvá válik az ilyen jellegű hadjárat.
Én nem aggódok túlzottan.

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:48:19

@Lacibácsi57:
Laci bácsi, ha a lépcsőházban nem azzal kezdené, hogy mindenkinek a Jobbikra kell szavaznia, hanem hagyná a bányászözvegyeket beszélni, akkor másként látná a dolgot.

Lacibácsi57 2010.03.31. 10:50:52

@hoplita: EBBEN IGAZAT ADOK! Így van aki nem lakik köztük,nem tudja, a nyiregyházi vezetők, akik odavitték a cigányokat, pénzért csinálják! Nem alszanak velük, nem élnek velük!!!

Idet 2010.03.31. 10:50:58

@hoplita: És még: a lilaköd csakugyan nem vezet semmire, és ha vezet, csak rosszra.

Szerintem a vaskövetkezetes, alapos domesztikálás a kivezető út. Lassú, de biztos. A folyamat közben nyilván millió problémát kell megoldani, kit így, kit úgy, de két dolognak állandónak kellene lennie: 1. emberek, 2. következetesség (tanulás, munka)

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:51:01

@papika: Papika, kérd meg a Bajnait, hogy hozzon el, mert a hírek szerint földi halandó nem biztos, hogy már használhatja.

snq 2010.03.31. 10:52:33

vajon kinek a tollából származik az alábbi idézet:

"Amikor alapítottuk, az első hivatalos – tehát állampárti, tehát szo­cialista, tehát kádári, tehát undorító – kommentár azt a kérdést vetette fel, hogy vajon »kinek a megbízásából« hoztunk mi létre egy új ifjúsági szervezetet. Ez a »nem lehet tudni, kinek a megbízásából« annak idején annyit jelentett, hogy gonosz »imperialista erők« állnak a háttérben. Így gondolkodott a rendszer. Akkor mindenki mögött ott állt egy gonosz »imperialista erő« – őszerintük."

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:52:53

Egyébként ha én Szíjártó lennék, finoman érzékeltetném a Közlekedési Hatósággal, hogy nagy-nagy elismerésre számíthatnak, ha beégetik a kormányt az M6 átadással...

hoplita 2010.03.31. 10:53:41

@Captain Tott:
Egy ilyen kamingót után miért kéred számon a maszopos seggfejet Terézvárosban, hogy a szegfűre ikszel?

Nem érzitek, hogy nincs mit a másik szemére vetni ezek után?

Idet 2010.03.31. 10:54:03

@papika: Naaa, mit ártottak neked a barna ásóbékák?!

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 10:57:19

@hoplita: Azért, mert cselekvőképes kormányt akarok, és nem sok megmondóembert a parlamentben.
Valamint azért, mert a "tiszta erő" mögött is félkarú rablókat üzemeltetők állnak, ld. a gyöngyösi sztorit.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.03.31. 10:57:37

@libbancs: Jobbik cigány kérdéssel foglalkozó programja kb. olyan mint a gazdasági rész: mélyen felejtős.
olvasgatni való: agymosott.blog.hu/2009/09/28/feher_ciganyok_1
@Captain Tott: @LevLev: Ha már dolgoztunk vele, és pont ilyen találgatásra jó: www.kitvalasztanal.hu

radala 2010.03.31. 10:58:00

@hoplita: Az lehet a helyzet, hogy Vámos György adhatta Fásy szájába ezt az ütős kis szöveget.
Faszpumpa nem érdekes, a HÖKös múlt az, ami érdekes, de ezen nem rugózom már többet.
Lehet, hogy tévedek, de szerintem Széles önként a Fideszes megrendelések Reményében megy le kutyába, nem OV utasítja erre.
Ha OV utasítaná, akkor nem lenne ilyen szar:-)
Amúgy lehet, hogy Széles egy geci (soha nem gondoltam másnak egy pillanatra sem), "de legalább magyar".
Szerintem minden gazdag geci és, ha Mo-ról beszélünk, akkor ez alól nincs is kivétel. Mivel nem én leszek az a magyar gyáros akit majd a kormány preferál ezért nekem teljesen mindegy, hogy ez Csányi-e vagy Demján vagy Széles.
Lehet, hogy tévedek, de Cusinál is jobb helyen van a pénz, mint a Strabagnál.
Nagy gáz a korrupció, de még mindig jobb, ha családban marad.
Azt hiszem ez kb a Jobbik programja, amit itt ismertettem:-)

radala 2010.03.31. 11:00:33

@bee-lah: Nem szeretem a pezsgőt, de lehet, hogy most az egyszer kivételt teszek. Pont így fogok én is inni, szakállam meg nincs.
Igazából hülye/sznob vagyok, szeretek én mindent:-)
Pláne ha ilyen alkalom van.

hoplita 2010.03.31. 11:01:35

@Idet:
Akkor nézz utána a kétegyházi bulinak, amikor egy gárdistát kellett kiköltöztetni a Gárdának....rendőrségünk tehetetlen volt, és valljuk be, az volt ott és akkor a Gárda is.
Rá egy hónapra rajtaütésszerűen a Tyirityán vezette kis csapat visszaköltöztette az illetőt és üzentek a cigányoknak.
Azóta csend....pedig már lassan egy fél év telt el.
Szerinted mi volt az üzenet lényege és mit ígértek?:))
Erről nem láttál híradást, ugye?

Idet 2010.03.31. 11:01:39

@TheElf: Kedves Elf, most olvastam végig a cigánykérdéssel kapcsolatos kommentjeidet, és bár én nem a te táborodat gyarapítom, teljesen egyetértek az elmondottakkal!

Elf, úgy, mint tündér?

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:02:04

@kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook!:
Gratula az oldalhoz, csak hát a bányászözvegyek... nem sűrűn látogatják.

barli 2010.03.31. 11:02:44

@papika: miért, ha a demszky felavathat három méter zajvédö falat akkor a bajnai is felavathat egy nem átadott autópályát. Amúgy a fidesz helyében átadnám a parasztnak a szántóföldet az autópálya felett egy sajtótájékoztató keretében.
Nem csodálnám, ha a jövö héten átadnának két metrómegállót a négyes vonalon :)

anti76 2010.03.31. 11:03:56

@Idet: akkor ajánlanám neked a VIII. kerületi domesztikálódott cigányokat, de mielőtt a "kezelhetőbb" cigányok közé mennél vigyél egy gázspray-t bizos ami biztos.

radala 2010.03.31. 11:06:42

@Idet: Jaj a rádióban pénteken hallottam valami iskoláról, ami nagyon el van romásodva és társasjátékokkal oktatnak mindent.
Állítólag übereredményes. Nagyon szimpatikus volt az igazgató/tanár.
Értem én, hogy ezt mindenki tudja én is ha belegondolok. De képzelj el egy családot, ahol nincs könyv. Szerintem ezt hiába tudod ép ésszel ezt nem lehet fölfogni. Teljesen "cigányvédö" hangulatba kerültem amikor erről az iskoláról hallottam.
Szóval szerintem nem korbács kalács, hanem kalács-sok kalács a megoldás...

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:06:50

@barli: :)))) Pontosabban fogalmazva: átad egy nem átadható autópályát.

hoplita 2010.03.31. 11:06:58

@Captain Tott:
Nem túl meggyőző magyarázat, ugye tudod?
Lesz itt erős kormány.....látszólag.
A bánki-fajták kidolgozzák majd a belüket a te boldogulásodért.
Csak ismételd sokszor....úgy könnyebb elhinni.:))

Idet 2010.03.31. 11:08:28

@hoplita: Nem. Azt sem mondtam, hogy minden rendben van ezen a téren a Fatornyosban.

És a gárdával ne gyere nekem, mert bármennyire is kedvellek, Bösewicht leszek tőle.

Rendszerben kellene nézni ezeket a dolgokat, nem csak mindig egyes eseteket kiragadva megoldásokat ajánlani. Akárhogy is: emberek, egy nagy létszámú népcsoport, akik velünk élnek, és a problémákra normális megoldásokat kell keresni - és találni! -, ha jót akarunk magunknak a jövőben.

Arról nem is beszélve, hogy ha tetszik, ha nem, a többségi társadalom nagy hibákat vétett ezügyben, már a drága Kádár apánk alatt is.

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:09:03

@radala: Igen, sok kalács - viszont nagyon egyszerű, egyértelmű és világos játékszabályok.
De, mondjuk, erre mindannyian rászorulnánk.

papika 2010.03.31. 11:10:57

@Idet:
Semmit! A békaalgutakat támogatom! De ezek nem azok!

hoplita 2010.03.31. 11:12:21

@anti76:
Nálam mindig egy kis Ka-Bar vaddisznó van...:))
Ha tudod mi az....

Csak olyannak ajánlom, akinek nincsenek skrupulusai használni és tudja is, mit miért.
A széplelkeknek ott a spray....de a legjobb a gumizható gázrevolver.
Igaz, arra nem kapsz viselésit, de inkább egy szabálysértési tárgyalás, mint hosszú hónapok a kórházban, vagy öröklét a temetőben.:))

z666 2010.03.31. 11:15:00

@Aszpartám: "az LMP-t kikiáltani a demokrácia ellenségének.. "
Ez tényleg hülyeség! Az LMP nagy rajongója a demokráciának.
Viszont a demokrácia a normalitásnak nagy ellensége. Tehát az LMP a normalitás nagy ellensége...

papika 2010.03.31. 11:16:12

@Captain Tott:
De én ezt nem akarom elhinni. Mi a tökömnek adja át, ha nincs is kész? Ki fog emiatt a szocikra szavazni? Nem inkább arra jutnak a bányászözvegyek, hogy ezek tényleg tökhülyék?

Idet 2010.03.31. 11:16:53

@anti76: Csakhogy azok nem domesztikálódottak.
Olyanokra gondolok, akiknek házuk-kertjük van, amit rendben tartanak, a gyerekeiket rendesen járatják iskolába, mosdanak, nem isznak (a kelleténél többet), munkájuk van és törekednek.
Ha hiszed, ha nem, léteznek ilyen cigánycsaládok. Nem ez a jellemző, de ez a módja, szerintem.

Egyszer a VII. kerületben találkoztam egy ilyen sprayt kívánó csapattal, féltem, mint a fene, és a félelemtől olyan mérges lettem, hogy rájuk ordítottam és szétlökdöstem az utamat elállókat. Úgy meglepődtek, hogy megúsztam. A büdös életben nem megyek oda mégegyszer gyalogláb és egyedül, meg sehogysem, az biztos...

anti76 2010.03.31. 11:18:11

@Idet: mi vagyunk a hibásak a cigányság helyzetéért? ugye ezt nem gondolod komolyan ?
Elgondolkodtál már azon, hogy amerikában a négerek miért tudtak egyenjogúak lenni a fehérekkel?

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:18:53

@hoplita: Ne haragudj, de én nem vagyok olyan naiv mint te. A gyöngyösi sztori megmutatta, hogy a Jobbik is pártszerűen működik. Van egy lelkes helyi elnöknő, aki háborog a játékterem üzemeltető miatt, de akit országos szintről csitítanak, hogy kussoljon, mert "pártérdek" van. Ha te ezt nem akarod látni, akkor a Fidesztől is fogadd el a hivatalos magyarázatot a siklósi szervezet feloszlatásáról.
Ha viszont ez van, akkor a választás nem a jókról és a gonoszokról szól, hanem a hasznosakról és a kártékonyakról. Egy Bánki Erik nem kormányzati tényező - ő a párt háttérembere. Mindig is úgy gondoltam, hogy a Fidesz okosabban és az ország számára hasznosabban fog kormányozni, mint a többi erő. A Jobbik erre (legalábbis egyenlőre) alkalmatlan, semmilyen tapasztalata nincs.

anti76 2010.03.31. 11:19:25

@hoplita: mi az a Kabar ? tényleg nem tudom :)

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:20:35

@papika: Itt egy bizonyos szalagkorlátról van szó, és szerintem a háttérben megy a huzavona, hogy a hatóság engedje-e így is a forgalmat vagy sem. Amiben meg már vastagon benne lehet a politika.

hoplita 2010.03.31. 11:23:10

@Idet:
Jó, látom nem ismered a sztorit.
Nem véletlen, nagy volt a kuss róla.

Tudod, bárki véleményét, megoldási javaslatát meghallgatom én cigány ügybe, még a legelvetemültebb liberális fajvédő szövegeket is , legfeljebb erősebben markolom a karfát, de semmi, mondom SEMMI nemzetközi példát nem tudtok hozni a probléma megnyugtató megoldásáról.

Tőlem lehet velük kísérletezni, de ne az én pénzemen...!!!!!!!
Mert nem vagyok hajlandó finanszírozni a gyerekgyárakat, a wellnessbörtönöket, a segélyeket.....semmit.
Elég volt!!!
Dolgozzanak, termeljenek, viselkedjenek.....vagy tragikus vége lesz.
Én nem plazmatévére költöm a dugipénzem, hanem fegyverre.

Tudod, az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül, a realista meg lőni.

anti76 2010.03.31. 11:24:31

@Idet: elhiszem hogy van ilyen rendes cigány. fehérholló is van.
Ilyen erővel azt is állíthatnád hogy minden magyarnak jóval átlag feletti az IQ-ja, és átlagon felülien kvalifikált, mert ugye mennyi híres nobeldíjas van...

Idet 2010.03.31. 11:25:44

@anti76: Nem mi, hanem politikus nagyjaink, főleg azért, mert évtizedeken át homokba dugták a fejüket a probléma előtt, és hagyták elmérgesedni, idáig fajulni a dolgot.

Ne fehérezz itt nekem, te is tudod, hogy a kérdés ilyetén szemlélete sült marhaság, már bocsáss meg.

Azok az amerikai négerek nem is olyan egyenjogúak, Obama ide vagy oda, a political correctness segített valamennyit, de inkább többet ártott. Amit maguk vívtak ki, az használt. Ezt viszont mi magunk is megszívlelhetnénk.

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:26:22

Na tessék, itt van. Sejtettem, hogy ez lesz. És még azt sem tartom kizártnak, hogy szándékosan égetik be vele a szocialistákat.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/31/csak_avatni_lehet_az_m6-ot/
Nem szívesen lennék a mai avatók helyében...

z666 2010.03.31. 11:27:00

@hoplita: A betyárok létszáma fordítottam arányos a cigánybűnözés mértékével... :)

hoplita 2010.03.31. 11:28:02

@anti76:

Ez...:)

www.kesplaza.hu/pict/product/5550.jpg

Príma minőség, és 8 centis, vagyis droidbarát.
Egy bikát is szét lehet vele szedni...kis hozzáértéssel és gyakorlattal.:DDD

papika 2010.03.31. 11:28:06

@Captain Tott:
Azért az szép lenne, hogy az MSZP kormány a saját bürokrácia miatt lebőgne. A Közlekedési Hatóság az egy kormányszerv, azt nem hinném, hogy politikai okokból kekeckednének.

snq 2010.03.31. 11:28:43

@Captain Tott: tapasztalata az mszpnek is van/volt, hasznosnak mégsem nevezhető a működésük - a fidesznek pedig 98-ban nem volt tapasztalata, mégis - gazdasági értelemben - sikeresebbek tudtak lenni

hoplita 2010.03.31. 11:30:06

@z666:
Az elit sosem tömeggel dolgozik.:)

bigapples 2010.03.31. 11:31:20

@Captain Tott: Sajnos így működik a világon mindenhol a demokrácia, ráadásul a nem demokratikus országokban még rosszabb a helyzet. A politikai és az üzleti elit ezer szállal kapcsolódik és az utóbbi keresztül tud verni bizonyos dolgokat. Sokszor ez nem is áll szemben az ország érdekével, ha bizonyos határok között marad. Persze, ha az állami pénzek ellopásával (privatizáció, közbeszerzés) meggazdagodott üzlet kör veszi át az ország politikai vezetését, mint nálunk történt Gyurcsányék alatt, akkor gallyra megy az egész ország.

papika 2010.03.31. 11:33:12

@radala:
Pedig Bécsben van a világ egyik legjobb pezsgőzője, a Naschmarkt mellett. Kurva jó hely! Szerintem egyszer ugorj be, próbáld ki!

www.sektcomptoir.at/

Idet 2010.03.31. 11:33:19

@hoplita: Tudod, aki kiabál, annak nincs igaza...

Értem én, ha nem is hiszed.
Azért ez a "tudtok" erős egy kicsit! Ne keverj a liberálisok közé azért, mert egyelőre csak a fegyverszekrényben tartok puskát!

Épp azt mondtam, hogy nem lila kísérletek kellenek, hanem normális, életszerű megoldások. Abban te is egyetértesz azért, hogy a sorozatlövő nem tartozik a normális megoldások közé?
Meg, hogy a problémát kezelni kell?

Nem, nem sokat tudok a kétegyházi sztoriról, de majd utánajárok otthon. Első kézből.

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:33:27

@snq: A Fidesznek 98-ban már tíz éves politikai és 8 éves parlamenti tapasztalata volt + nemzetközi kapcsolatrendszere.
Ha a Fidesz 1990-ben alakíthatott volna kormányt, ugyanúgy járt volna, mint az MDF. Szerencséjükre 8 évet várakoztatták őket.
Én nem tartom kizártnak, hogy a Jobbik a parlamentben kikupálódik, középre húzódik, megtanul egy bonyolult rendszerben gondolkodni. De most kormányképes erőnek képzelni őket, ez naivitás.

Captain Tott (törölt) 2010.03.31. 11:37:14

@bigapples: Igen, ez van. Ha az Élőlánc elindult volna, én rájuk szavaztam volna. De a jelenlegi választékból szerintem még mindig a Fidesz a legnormálisabb választás.

z666 2010.03.31. 11:37:17

@radala: Amerikában 50 éve kisérleteznek a kalács-kalács technikával, az eredmény:
-a bűnözés az egekben, a nagyvárosokból menekülnek a fehérek, pedig a rendfenntartó erőkre sokkal több pénz megy el, mint előtte
-az oktatás teljesen lenullázódott (a nyugati világ élvonalából sereghajtók lettek), pedig sokszor annyi pénzt költenek rá
-az adók sokkal magasabbak lettek (50-60 éve egy átlagos, középosztálybeli nőnek nem kellett feltétlenül dolgozni, ma már igen)
-évi több millió rasszista indíttatású büncselekmény fehérek ellen
-stb...

anti76 2010.03.31. 11:37:18

@Idet: az utolsó mondatodban volt a lényeg. "Amit maguknak vívtak ki" itt van az eb elhantolva.

Amerikában a négerek tettek is valamit azért hogy elismerjék őket harcoltak a vietnámi háborúban (itt meg be se hívták a cigányokat, mert nekije már 4 pujája volt addigra), nagyon sok élsportoló néger, akikre büszkék lehetnek az amerikaiak, volt ott sok malcolm x, martin luther king stb, itt meg kolompár orbán van aki kurvára nem az a kategória.
A lényeg ne sírjanak a segélyért hanem tegyenek le vmit az asztalra. Előszőr végezzék el az általánost, meg egy szakiskolát, és utána lehet rinyálni.
Ez egy tipikus khm... csel, hogy a többség érezzen bűntudatot szegény szegény kisebbség miatt, mert ők ugye csak az ártatlan etnikum, akinek mindenkinek kutyakötelessége segíteni, mert ha nem akkor a következő cimkéket ragasztják a homlokodra: Intoleráns, rasszista, fajgyűlölő, civilizálatlan, barbár stb....

bigapples 2010.03.31. 11:40:32

@Captain Tott: nem szándékosan égetik be őket, egyszerűen nincs még átadható állapotban, de ezek a balfék szocik az átadástól várják a szavazóik számának növekedését :)

Molnár Csaba pár hete a megyéjében egy még el nem készült elkerülőutat adott át, az m6-os legalább le van betonozva. Olyan vastag a bőr a képükön, nem fogják a legkisebb mértékben sem érezni a helyzet fonákságát az átadáson.

hoplita 2010.03.31. 11:41:52

@Idet:
Nem is keverlek én közéjük.....csak te is hajlamos vagy a jól hangzó, ám a gyakorlatban kivitelezhetetlen elképzeléseknek támogatásod adni.

Én csak mondom, kísérletezgessünk, pátyolgassuk őket, próbáljuk bevett európai gondolkodásra ösztönözni, de a végeredmény a nagy nulla lesz.
Ezt itt és most garantálom.
Visszatérhetünk a témára 4 év és még sok Olaszliszka, utcai, kocsmai gyilkosság, lerabolt országrészek, élhetetlen települések után.
A vége drasztikus lesz......

Idet 2010.03.31. 11:42:12

@radala: Egy kicsit másképpen jár az agyuk, jobb féletkések. Minden, ami kép, szín, mozgás, zene, jobban hat rájuk.
Mi a kognitív fajta vagyunk, betű, fogalmak, logika stb.
Nem véletlenül elég csalékony az IQ-teszt, mert csak a tulajdonságok egy bizonyos körét öleli fel.

snq 2010.03.31. 11:43:08

@Captain Tott: erre mondtam, hogy az mszp az egykori fideszénél sokkal nagyobb tapasztalata, kiterjedtebb kapcsolatrendszere sem garancia semmire. a jobbiknak nem célja a besimulás a jelenlegi rendszerbe, olyan értelemben, ahogy te használod, valóban nem "kormányképes"