Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:26

A választási esélyekkel már rengetegszer foglalkoztam, tulajdonképpen a tavaly novemberi indulás óta erről szól ez a blog. Az elején forgatókönyvekről írtam (1-7. bejegyzés), később a kampány eseményei – különösen a meglepően rögös jelöltállítás – kapcsán folyamatosan figyeltem, hogy melyik opció esélyei növekedtek vagy csökkentek. Legutóbb a versenyben maradt pártok sikeres és kudarcos eseteit vettem számba, megadva azokat a lehetőségeket, amelyeket az egyes pártok szempontjából a legkellemesebb és a legkellemetlenebb kimenetnek gondolok. Ha megnézzük az akkori táblázatot, amely – belátom – talán közelebb áll az év elejének várakozásaihoz, mint a mai tényleges helyzethez (különösen látszik ez az MDF-nél: ne feledjük, hetekkel korábban Tölgyessy Péter például még 15 százalékra is esélyesnek gondolta őket), azt látjuk, hogy az, amit általában meglepetésnek nevezünk, nem mindig egyenlő a „szélső” forgatókönyvekkel. A Fidesz kétharmada, a Jobbik második helye, az LMP bejutása, illetve az MSZP 20 százalék alatti szereplése vagy az MDF kiesése ma közelebb van a papírformához (bár nem azonos azzal!), mint ahhoz, hogy az előzmények értelmében meghökkentő eredménynek tartsuk. Az egyes pártok teljes sikere vagy teljes kudarca tehát nem azonos a meglepetéssel, ezért talán jogos lehet az a kérdés, hogy mi lehet ennek a mostani választásnak a legnagyobb nem várt eredménye.

A váratlanságnak persze az a szépsége, hogy nem lehet rá készülni. Miután azonban egy választás véges számú kimenettel bír, néhány ilyen mégis összeszedhető. Mondok egy-két példát: ha a Fidesz nem tudna egyedül kormányt alakítani, ha az MSZP eljutna az egyharmadnyi mandátumig, ha a Jobbik 30 százalék közelébe kerülne, ha az MDF vagy az LMP magabiztosan (nem csak a küszöböt éppen átlépve) bejutna, a választás estéjén sokan – velem együtt - meglepődnének. De lehetnének más váratlan eredmények is: sokkolóan alacsony részvétel, szinte az összes egyéni mandátum elnyerése az első fordulóban, tömeges jobbikos vagy szocialista győzelmek a választókerületekben. Sok mindent el tudok képzelni, hiszen egy választás tele van kiszámíthatatlansággal, mégis ezek többsége ma elképzelhetetlennek tűnik. Talán csak egy olyan van ezek közül, ami után azt mondanám, ha nem is volt várt, de benne volt a pakliban: ez pedig az LMP meglepően jó szereplése. Ha az LMP le tudja küzdeni az eléjük tornyosuló ismertségi (vagy inkább ismeretlenségi) korlátot, a körülmények számukra szerencsés alakulása és a szűkös erőforrásokhoz képest jól menedzselt jelöltállítás miatt tömegesen kínálhat menekülő utat azon szavazók számára, akik képtelenek választani a többiek alkotta étlapról. Korábban határozottan mondtam volna egy másikat is, a Jobbik berobbanását még annál is erősebben, mint amit amúgy sikernek gondolnánk velük kapcsolatban, az elmúlt napok történései azonban valamelyest elbizonytalanítottak a radikális párt kiugrásának mértékét illetően. Az azonban nem lehet meglepő, hogy legkevésbé e két, ma még parlamenten kívüli alakulat eredménye kalkulálható. Ha lesz meglepetés április 11-én, én egyértelműen tőlük várom.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr111881917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2010.03.31. 21:07:39

Közben meg itt csurgatom a nyálam, de nincs egy vasam se erre...affene egye meg.:(((

www.egun.de/market/item.php?id=2732628

Még ha 29 napra tette volna ki, de 4....!
Húsvétra nem lesz egy kanyim se.

abandi 2010.03.31. 21:08:56

@hoplita:
Hát...Ja!
Az első meglepetést a jjulie okozta....
Egy egyszerű lófasz szájbani elkoptatásával.

abandi 2010.03.31. 21:11:57

@lüke:
Sajnos eljutottunk a mindenkire igaz így, vagy úgy esetéhez!
Bár, én tagadom....amíg kehet.

Idet 2010.03.31. 21:15:17

@panelburzsuj: Job tvoju maty... csak a kozmopolita hangulat kedvéért, nehogy felvedd!

hoplita 2010.03.31. 21:18:43

@namitirok:
Hű, ezt gyorsan bezártam, mert Orbán-mérgezést kapok...:))))

hoplita 2010.03.31. 21:25:51

@namitirok:
480-ra van kitéve, olyan 500-530 körül megy el, plusz 30 tájékán van a postaköltség.
De mivel az Erma cég rég odavan, a termékei befektetésnek sem rosszak.
Ez olcsóbb nem lesz, csak drágább és nem minden nap kerül fel egy aukciós oldalra újabb darab belőle.
Előbb-utóbb veszek, csak majd a nejemnek lesz nehéz elmagyarázni, nincs odáig a vasaimért...:))
Meg hogy honnan volt rá pénzem..:))

6.Lenin 2010.03.31. 21:31:14

@hoplita:

"...nincs odáig a vasaimért...:))"

Tanitsd meg kezelni a vasakat.

Meglátod(?),megtalálja a megoldást.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 21:37:29

@6.Lenin: Én inkább attól tartok, hogy a zasszony elviszi a MÉH-telepre, aztán tényleg olvashatunk hoplitáról a hírekben!:-(

jjulie 2010.03.31. 21:37:46

@abandi:

mire fog panaszkodni a fiad?

abandi 2010.03.31. 21:39:53

@hoplita:
Minek cifrázni: 1 lövetű.
Kár a pénzért a mai időkben, egy kis tűzerejű falidíszre...

abandi 2010.03.31. 21:43:45

@jjulie:
A magadfajta cigány-zsidókra, hogy már megint kéregettek a Magyarok Ünnepén.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 21:44:06

@abandi: Attól függ, mire óhajtja "használni"!:-(
Az atombomba olcsóbb, de nem annyira mutatós, mint ez!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 21:47:14

@abandi: Az melyik is? Április 4., mensevik továris?
Vagy Nagyboldogasszony napja esetleg?

[nev] (törölt) 2010.03.31. 21:51:47

@namitirok:
Mészöly Dezső bácsi fordításában ugyanez:

Francnak születtem, - megbántam nagyon -,
Párizs szült, ott, hol Pontoise vagyon. -
Egy jó öles kötéllel nyakamon,
immáron seggem lyukát latolom.

hoplita 2010.03.31. 21:53:37

@6.Lenin:
Volt már velem a lőtéren, de ezek elég hangos jószágok, öblösen tudnak dörögni.
Nem akarta akkor kipróbálni, ellenben a gyerekeim már érdeklődőbbek...főleg a legnagyobb.:))

@abandi: Valóban, de ez a hobbim.
Ennyiért már kalasnyikovot adnak, kifogástalant, két-három tárnyi skúlóval.:))
De az más műfaj, más fíling.:))

Balt 2010.03.31. 22:00:45

@Captain Tott: OK, ezzel hajszálra megvan a 2/3. :)

abandi 2010.03.31. 22:03:40

@hoplita:
Akkor vegye úgy, hogy, hogy nem szóltam.
@namitirok:
Gondoltam, hogy valami firnyákosnak kell megmutatnom az irányt:
izrajél!
Ja, amúgy: amit nem mocskoltak be eddig!
365-364egyenlő?

Balt 2010.03.31. 22:04:51

@Captain Tott: 55%-nál tehát 69% Fidesz-KDNP frakciónk van,
60%-nál 67% körül...

abandi 2010.03.31. 22:17:14

@Balt:
"60%-nál 67% körül..."
Maga túl korán örül.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 22:18:05

Hoplita: Te valami tiszt vagy a Gárdában, hogy dadognak előtted az alattvalók?:-P

Balt 2010.03.31. 22:18:38

@radala: Nahát, Fásy is a Fidesz 2/3-ára szavaz. Ki hitte volna...? :) Sebaj, vállaljuk, nekünk ilyen integráló a magyarságképünk! :))

6.Lenin 2010.03.31. 22:19:54

@hoplita:

"..öblösen tudnak dörögni."

-Úristen!Mi történt?Hány óra?Villámlik?
-Éjfél elmúlt,nincs vihar,aludj tovább.
-Mi volt ez az öblös dörgés?
-A szomszédban Hoplitáné megunta a férje hobbiját,szegény gyerekek már 2 hete nem ettek,minden pénzt a mordályokra költ,vagyis költött ez a Hoplita.
-Ha kijönnek a zsernyákok,mond azt,nem hallottál semmit,szegény asszony,azért remélem jól célzott.Na aludjunk.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 22:21:30

@Balt: LOL. Ha már a kisebbségek is beleférnek, a végén egységkormányunk lesz tán?!:-)

Balt 2010.03.31. 22:23:04

@radala: Hát nézd: Pőrzse - mint újdonsült "sajtóattasé" :)) - maga válaszolt Bayer általános (vagdalkozó) cikkére. Ezek után ne csodálkozzon.

hoplita 2010.03.31. 22:30:48

@6.Lenin:
Élénk fantáziád van, mondták már?:))

hoplita 2010.03.31. 22:36:54

Na, mindenkinek további kellemes eszmecserét, megyek elteszem magam, hátha azzal a Gallagerrel álmodok...:DDD

Jóccakát..!

6.Lenin 2010.03.31. 22:44:02

@hoplita:

Hát,inkább azt mondanám,láttam már ilyent,én megértettem szegény asszonyt,sőt a birónő is,jóindulatú volt.2 év felfüggesztett adott,de szerintem nem ért annyit az a bitang.
Hát dicsérni ritkán szoktak a bíróságon,pedig akkor az dukált volna.Na,mindegy is,mindjárt nyer a Fidesz.Ez nem zaklat annyira,sőt izguljon inkább ezért a sok panelburzsuj,vagy 1 is elég,ha rinyál.

Balt 2010.03.31. 22:44:45

@Captain Tott: "De azért az én ereimben is meghűlt a vér, amikor megláttam a 8 és fél évet. Úgy gondolom, ő egy slapaj volt, az MSZP egyik - mégpedig nagyon kicsi - illegális pénzszerzője. Nem neki kellene ennyit ülnie, hanem azoknak, akik a rendszert működtették."

Valamelyik reggeli műsorban kiszedték az ügyvédjéből, hogy a büntetési tétele 5 évtől indul, Cusi pedig az "utolsó szó" jogán erre az alsó küszöbre apellált. Nem jött be... Abban amúgy egyetértünk, hogy ha neki ennyi jár, a feletteseinek mennyi, de lesz még bő 6 éve ezen elgondolkodni... Aztán majd mehet dolgozni priusszal, mondjuk MSZP plakátot ragasztani. :)

Balt 2010.03.31. 22:51:39

@radala: "Viszont rohadtul nem értem ezt az egészet én azt hittem Széles (ezen amúgy rohadtul meglepődtem) a Jobbikos olvasókra/nézőkre nyomul. Minden jel erre mutatott."

Nem feltétlenül tudatos, de szerintem így is volt. Csak jóval azután esett meg a szakítás - kb. Pörzse távoztakor -, mikor nyilvánvaló volt, hogy nem lehet a jobbikosokat becsatornázni.

6.Lenin 2010.03.31. 22:51:47

@hoplita:

Jóccakát!
(azért dugd el a lőszeres szekrény kulcsát!)

Jó éjt,mindenkinek!

panelburzsuj 2010.03.31. 22:57:15

@6.Lenin:

Majd kapsz a törökgábortól a füled közé, vén pupák, ha elvadítod innen a legszorgosabb fideszrinyálóját pont akkor, amikor végre kezd föllendülni a reklámbiznisz ...

A Hoplitát ledörrented, a panelburzsujt lerinyálod - hát kivel vagy te, a medvével? :)

anti76 2010.03.31. 22:58:11

@Balt: szerintem meg korrekt az a 8 év, a főnökök meg kapjanak 20 at, az simán kijár nekik.

abandi 2010.03.31. 23:02:05

@Balt:
Azért még a Szaniszló Feri hinti az ájerbe az igét!

abandi 2010.03.31. 23:03:30

@anti76:
rencerváltás után, meg: X2!

Idet 2010.03.31. 23:06:17

@panelburzsuj: Remélem, nem sértődtél meg? Tényleg csak poénkodni akartam!

jjulie 2010.03.31. 23:09:57

@Idet:

helló, paruszi? a little bit?

6.Lenin 2010.03.31. 23:10:39

@panelburzsuj:

Na,mindíg mondtam,ezért vagyunk szarban.A panelburzsujok még éccaka is kujtorognak,aztán másnap meg büdös a munka.

Már régen álmodnod kellene,hogy győztetek és Te viszed a zászlót,meg fújnak a fényes szelek,meg semmi sincs ingyér.
Éljen és virágozzék a szocialista kapitalizmus!Hipp,hipp,hurrá!

Vérj 1 pillanatig,ne mozgasd a zászlót!
Nézzük csak:

Új ember,új program,régi hazugság!
Azannya,ez ütős!

panelburzsuj 2010.03.31. 23:16:03

@Idet:

Sajátos képzeteid lehetnek a magyar netizenről, ha ilyen ártatlan sutkáknak sértőerőt tulajdonítasz ...

Különben meg sértődjön meg maga a panelburzsuj, ha olyan kényes fajta. ENGEM az ugyan nem érint ... :))

Idet 2010.03.31. 23:16:24

@namitirok: Piszkos nagy lebukta, a franc essen belé...

Idet 2010.03.31. 23:17:51

@jjulie: Ájne klájne beetzy!

panelburzsuj 2010.03.31. 23:18:49

@6.Lenin:

Figyusz: én már mindenkit földicsértem és mindenkit lehúztam, úgyhogy egy egész csokor zászlóval kéne föl-le hadonásznom, mint valami megkergült tengerésznek ...

Idet 2010.03.31. 23:19:13

@panelburzsuj: Jójó, csakazérmégisgondútamszólok, hogy annemúgyvót...

Idet 2010.03.31. 23:23:59

@6.Lenin: Tovaris, hát te nem kujtorogsz, mi? Most szállsz át Európán éppeg, kiáltványilag. Te sem az ágyikódat melengeted, hanem itt szellemeskedsz velünk;-))

panelburzsuj 2010.03.31. 23:24:08

@Idet:

(Amúgy meg toll a fülibe az összes jobbhitűnek: egynek se jutott eszébe, hogy ugyanmá, kereshetik azokat a meterordarabokat a todomány megbízottai, azt má utolsó porcikáig régen behordták a tótiai orkok a vastelepre ... )

panelburzsuj 2010.03.31. 23:26:31

@jjulie:

Pjervaja battereja!

Nem voltál te tűzér-kezelő? Gépészmérnökből volt ott bőven ...

6.Lenin 2010.03.31. 23:26:40

@panelburzsuj:

1 tegnap esti hsz-ért,jár 1 kézfogás.
Nem tudom elfogadni,de megértelek.

jjulie 2010.03.31. 23:29:57

@panelburzsuj:

páncéltörő tüzér voltam szegeden

panelburzsuj 2010.03.31. 23:33:08

@jjulie:

akkor csak az évjárat passzol

ágyútarackos marcaliban

6.Lenin 2010.03.31. 23:37:03

@Idet:

Nekem küldetésem van!
Éppeg most küldtek aludni!

Jól van,jól van,már megyek,ne hadonássz azzal sodrófával,még valaki megsérül.

Még 1x jóccakát!

panelburzsuj 2010.03.31. 23:37:43

@namitirok:

Én húsz éve azt hittem, egy életre megszabadultam a kiskátékat felmondó pártmukiktól. Erre ne: tódulnak, de már vagy hat szín- és méretváltozatban ...

Nekünk ennyit hozott a piacgazdaság ...

jjulie 2010.03.31. 23:38:35

@panelburzsuj:

az keményebb volt azt hallottam, a miénk elég vicces volt

Idet 2010.03.31. 23:39:39

@namitirok: Verdammt nochmal, ez télleg jó!

Idet 2010.03.31. 23:42:45

@6.Lenin: Aztán nekem nehogy kísérts, mint Gespenst des Kommunismus! Fokhagymát tartok az ablak mellett!

panelburzsuj 2010.03.31. 23:44:16

@jjulie:

Közelebb volt a nató, úgyhogy többet gyúrtunk az olaszok elsöprésére. Főként persze az alakulótéren ...

Meg persze első lépcső, készültség, létszám: eltáv helyett őrség zsinórban.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.03.31. 23:48:34

@panelburzsuj: Opps, kicsiny az velág!
Ott mentettük meg a Hazát, ezeknek...lehet, hogy elb@sztuk?:-)

SV-század, ... alhonvéd

Diocles 2010.03.31. 23:53:57

Gyurcsány bukása :)
www.youtube.com/watch?v=-fne8vY5-mI&feature=related

Most néztem újra, felejthetetlen.
Még Török Gáborról is van benne szó, szóval ontopic. :)

Idet 2010.03.31. 23:54:14

Fiúk, egyszerűen imádom ezt a katonaszöveget!
Mint az érettségi találkozókon: lányokat a sarokba, söröskriglit a kézbe és ment a nagy rabló szöveg.

panelburzsuj 2010.03.31. 23:54:27

@namitirok:

Ott is rendes kommunistákat neveltek ... :))

Diocles 2010.03.31. 23:55:25

@Diocles:

pardon, az előbbi az MDF-es verzió, ez a Gyurcsány-féle:

www.youtube.com/watch?v=G93NITCCVTc&feature=related

panelburzsuj 2010.03.31. 23:57:51

@Idet:

Ebből maradnak most ki a horpadtmellű pattanásosok, és ezeket szédítik most a mordánygyűjtők a csíkos sállal.

Idet 2010.03.31. 23:59:00

@Diocles: Ugyanezt küldte @namitirok, csak Vona Gáborral, valamivel följebb. Az hitelesebbnek tűnt... most akkor kié a copyright?

Idet 2010.04.01. 00:03:51

@panelburzsuj: Majd a mordálygyűjtők eszét az asszonyok helyrerántják, mordály a méhtelepre, sálból porrongy, a horpadtmellűek pattanásait meg kinyomjuk és bekenjük fédervájsszal.

Diocles 2010.04.01. 00:06:46

@Idet:

soha nem állítottam, h én készítettem volna, szal nem tudom, h miről beszélsz.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 00:07:26

@Idet: Kjazakukacnamitorok? Sérteget a Hölgy?

" - Volt már katona?
- Igen, kettő is..."!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 00:08:55

@Idet: Minden pártnak a maga "Bukását"!
LMP-s verzió van már?:-D

steverubellreborn 2010.04.01. 00:09:02

"Lányi András által az LMP-vel szemben megfogalmazott állításokhoz képest (külföldi nagykövetségek beavatkozása a magyar politikába, stb.)
"

Lányinak savanyú a szölő.

panelburzsuj 2010.04.01. 00:12:47

@Idet:

Valamit sejthetnek ebből, azért berzenkednek még annyira, amíg berzenghetnek. Aztán jön a jó magyar mindentkiröhögés, és oda a pátosz, oda fenség, marad a "nemagyarázzannyitfiam, hanem ..."

Idet 2010.04.01. 00:13:32

@Diocles: Úgy értettem, melyik változat az első?

panelburzsuj 2010.04.01. 00:16:35

@Idet:

Az Oliver Hirschbiegelé ...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 00:16:35

www.youtube.com/watch?v=lQf1Ef-3HXs&feature=related

Pedig szerintem nemcsak megállt, hanem vissza is fordult, ahogy elnézegetem a feltöltéseket!:-(

Tele van igazán "nácinak látszó" böffentéssel a net!
Még jó, ha el nem hányom magam!

Idet 2010.04.01. 00:18:46

@namitirok: Éééén sértegetek, aszondodéééén sértegetek? Mikó lehölgyeztél?
Mióta a markecoló sarki kurvát meg a nagybani csaló ribancot is hölgyemezik a riporterek meg a rendőrök, én azóta nem vagyok hölgy...:-DD

Idet 2010.04.01. 00:20:54

@namitirok: Foggalmam nincs, én is úgy kaptam...

Idet 2010.04.01. 00:26:07

@panelburzsuj: Jesszuskám, mostannemvagyokképbe! Abból az új (viszonylag) német nácikönyvből készült az eredeti film? A Hirschbiegel?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 00:26:26

Szerintem a Gyurcsány-verzió az első és a legütősebb is!
Mégsem szólíthatod Kiskegyednek egy élemedett Hölgyet, nem?:-P

panelburzsuj 2010.04.01. 00:29:32

@Idet:

Mittomén ... még csak a Hirschbiegelnél járok a gugliban ... :))

panelburzsuj 2010.04.01. 00:30:50

@namitirok:

A főneveid után a jelzőid is kezdenek elbizonytalanodni, nem gondolod? ...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 00:31:46

Na, ezt is megbeszéltük, tegnapra ennyi!
"ideje, hogy álmom elaltasson!"

Jó'ccakát, így, magyarossan!

Idet 2010.04.01. 00:36:09

@namitirok: Köszi. Ez nem az, amire én gondoltam, de mostmár tudom!

Idet 2010.04.01. 00:37:23

Mindenkinek az a jó éjszaka és azok a szép álmok!

steverubellreborn 2010.04.01. 00:40:10

Olvastátok egyáltalán az LMP cigányprogramját? Már a második mondatban hazudnak, amikor a valóságot "romaellenes propagandának" írják

Adolfka, te biztosan nem olvastad, ugyanúgy mint a másik agyhalott:(Gergo77)

A Lemp a nyugat-európai ultraliberális zöldbaloldalt próbálja nálunk meghonosítani, amit emberi jogoknak neveznek, de valójában irtsunk-ki-mindent-ami-hagyományos ideológiát jelenti. (Pl. gender-feminizmus, abortusz mint emberi jog, homoszexualitás erős támogatása, drogliberalizáció, eutanázia, stb.stb.stb...)

JAS39 2010.04.01. 09:22:13

Számomra meglepetések lennének:

-Fidesz lista 50% alatti vagy 60% fölötti eredménnyel
-MSZP 30% körül vagy 20% alatt
-MDF 6%-os eredménye
-ha az LMP nem jutna be vagy 8% fölött végezne
-ha a Jobbik 15% alatt vagy 25% fölött végezne

Sportlövő 2010.04.01. 12:45:01

A Jobbik fogja a legnagyobb meglepetést okozni, de csak azoknak, akik elhiszik a megjelent közvélemény-kutatásokat...
A Fidesznek nem hogy a 2/3-ra de még a többségre sincs reális esélye!

Szebb Jövőt!

Chingford 2010.04.01. 13:02:45

A Jobbikot továbbra is alábecsülik nagyon sokan! Azzal hogy a Fidesz (is) szardobálásba kezdett, eleresztette a pórázról bayerzsótit, megy a mass Jobbik fikázás még a szar visszahullik a feladóra! Ezzel pont hogy rengeteg Fidesz szavazót bizonytalanítottak el, akik most dilemmában vannak! Hozzájuk sokkal közelebb áll az amit a Jobbik képvisel, mint amit a maffia MSZP! A negatív kampány most kontraproduktív lesz! Amikor már lakoltatják ki az embereket, nem tudják fizetni a rezsit, nincs mit enni, nincs munka, már nem működik a hazudozás! Az emberek a saját tapasztalataikra alapoznak inkább! Nem tudom, csak a mi választókerületünkben jobbikos mindenki? Túlnyomórészt rájuk szavaznak, kissebb részt a Fideszre! De nem is véletlen, hogy a Fidesz ilyen vehemens szarlabdázásba kezdett, megvannak nekik a belső közvéleménykutatások eredményei... Elárulom, a Jobbikot 28-30%-ra mérték! :o)

JAS39 2010.04.01. 15:10:20

@Chingford: Szerintem a mérvadó kutatóintézetek nem becsülik alá, csak tudni kell, helyükön kezelni a méréseket.

Jelenleg, 10 nappal a választások előtt nagyjából ez lehet a reális kép a listákat tekintve, már ami a várakozásokat illeti:
1. Fidesz 52-56%
2. Mszp 22-26%
3. Jobbik 19-23%
4. LMP 6-8%
5. MDF 3-5%

Sportlövő: "A Fidesznek nem hogy a 2/3-ra de még a többségre sincs reális esélye!"

Ez egyszerűen butaság, egy dolog az, hogy mik a vágyaid, és egy másik a valóság.

RDI 2010.04.01. 16:22:29

@namitirok: Én a "mi" alatt nem Magyarországot értettem, hanem továbbra is magunkat (LMP-SA szerint) "nem romákat". Ezzé silányultunk idehaza, de az ígérgetések címzettjei között továbbra sem találom azt a kb. kétmilliót, aki eltartja az országot, csak a nyugdíjasok, a hátrányos helyzetűek és persze a nem-nem romák vannak becélozva.

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.04. 22:56:41

Ki szerzi a meglepetést?

..na erre a legkönnyebb válaszolni;

a nép hozza majd a meglepetést;

majd akkor, amikor mind a 386 o.képviselőt a lámpaoszlopokra felakasztja,mert elege lesz ebből a rabló bandából és ebből a semmittevésből 20 vagy x év után
...egy marha nagy szerencséje van a politikusoknak; a nép ingerküszöbe meglehetősen magasan van,szóval még belefér egy pár ezer milliárd ellopása és az emberek a választók átverése még egy-két választási ciklusig...de előbb utóbb minden pohár betelik..

..amúgy meg semmi meglepő nincs se az LMP, se a jobbik előretörésében, aki ezt nem látta előre, az hülye és vak...na és keressen más munkát magának, mint politikai elemzés
..ha egy csürhe banda 20évig nem csinál semmi jelentőset az ország életében, csak tili-toliznak a választás után meg jót röhögnek az őket megválasztókon, és ez a 20év beletorkollik egy gazdasági válságba, akkor a leghülyébb ember is következtethet arra, hogy az emberek új arcokat akarnak látni és már bárkire szavaznak, ha az új arc a politikában...mert a régiekből már k vára elegük van..és nemcsak azért, mert elegük van, hanem azért is mert a régiek már bebizonyították a 20év alatt a hozzá nem értésüket, kóklerségüket, trehányságukat...magyarán bebizonyították,hogy impotensek Magyarország előbbre vitelében.

szóval ezt már előre lehetett látni.
süti beállítások módosítása