Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:31

Ma este Szegeden vettem részt egy gazdasági döntéshozókkal folytatott beszélgetésen. A város a mostani választás egyik legérdekesebb pontja, különösen a harmadik választókerület, ahol az elmúlt két választáson győztes Botka László fideszes ellenfele ezúttal a korábbi kenus világbajnok Bohács Zsolt (rajtuk kívül még egy jobbikos és egy lmp-s politikusnak sikerült összegyűjtenie a körzetben az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket). A választókerület azon kevesek egyike, ahol az MSZP reális eséllyel indul harcba a mandátumért: ha a szegedi polgármester ekkora országos ellenszélben újra képes lesz nyerni, minden bizonnyal a pártján belüli hatalmi harcban is jelentősen megnőnek esélyei. Egy március közepi helyi felmérés alapján azonban - bár a két politikus ismertsége között jelentős a különbség Botka javára – valamivel Bohács sikere látszik valószínűbbnek. A kérdés elsősorban az, hogy mi alapján döntenek a választók, mennyit számít az országos hangulat és a pártkötődés. Ma talán csak az látszik biztosnak, hogy az első forduló még nem dönt a mandátum sorsáról; bár kizárni ezt a lehetőséget sem merném.

Ennek kapcsán egy nagyon izgalmas kérdés merült fel a beszélgetésben: vajon az első forduló hatása pontosan hogyan jelenhet meg azokban a választókerületekben, ahol egyáltalán második fordulóra kerül sor. Írtam már korábban arról, hogy megítélésem szerint április 12-én a Fidesz számára új időszámítás kezdődhet a kampányban: innentől már nem kell aggódni a tábor megőrzése miatt, s a kényes tojástánc és a kampány látszatának imitálása helyett beindulhat a párt gépezete. Minden bizonnyal az abszolút többség már nem lesz veszélyben, azaz a kétharmad eléréséért kockázatokat is vállalhat az eddig minden komolyabb rizikótól tartózkodó Fidesz. A politika – 2002-höz némileg hasonlóan – átköltözhet abba a néhány választókerületbe, ahol egyáltalán folytatódik a küzdelem.

De vajon hogyan reagálnak majd a választók minderre? Elméletileg két reakció lehetséges a még billegő körzetekben: az első forduló országos győztesének további megerősödése (a klasszikus győzteshez húzás jelensége), vagy pont ellenkezőleg, az ellenhatás, a kétharmadtól és a túlhatalom veszélyétől való aggodalom felerősödése. Nehéz ma kiszámolni, hogy mi működhet, ez ugyanis nagyban függ attól, hogy a pártok miképp kezelik az első forduló eredményét. Különösen a Fidesznek kell majd ügyesen egyensúlyoznia a túlzott eufória („túlünneplés”) és a túlzott visszafogottság („alulünneplés”) között; mindkettő hátráltathatná a győzteshez húzás beindulását, ami nélkül pedig elveszhet az a néhány, a kétharmadhoz nagyon fontos választókerület április 25-én. Ha azonban a Fidesz jól csinálja, a második fordulóra elbizonytalanodhatnak és elkedvetlenedhetnek a még állva maradt ellenfelek szavazói, hiszen sem a választás tétjét, sem értelmét nem könnyen találják már meg. Ebben az esetben a Fidesz akár az összes nyitva maradt egyéni mandátumot is besöpörheti: márpedig ez már biztosan kétharmad fölé repítené Orbán Viktor pártját. Április 11-én este érdemes lesz ebből a szempontból is árgus szemekkel követni az eseményeket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr431885771

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Példátlan társadalmi szerződést kötöttek választóikkal a Civil Mozgalom és a Jobbik képviselőjelöltjei! 2010.04.02. 01:31:42

Avagy - akik Történelmet írtak function iwiwshare_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://iwiw.hu/pages/share/share.jsp?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'iwiwshare','toolbar=0,status=0,location=1, width=65...

Trackback: Április 1., a fordulat napja 2010.04.01. 12:09:41

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Írtad, hogy kevés jó hírrel szolgálok neked, szóval most akkor igazából jön egy jó hír. Ma bent voltam a Jobbik elnökénél, Vona Gábornál, aki ígéretet tett arra, hogy a választások után megválto...

Trackback: Zúzmara 2010.04.01. 11:58:05

Hamarosan itt az első forduló, folyik a kampánynagyüzem. Vagy mégsem? A három biztos befutó párt miniszterelnök-jelöltjének honlapja valóban pörög. Az orbanviktor.hu, a mesterhazyattila.hu és a vonagabor.hu folyamatosan frissül. Mind a három profi munk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Idet 2010.04.01. 22:41:57

@namitirok: Mámmegin' rosszú' hasznájja a kétpöttyöt! Ennem tanú', ez a kölök!

cambridge.on 2010.04.01. 22:42:02

További jó szórakozást az est hátralevő részében.
Én megyek gyilkolni.
Sikerült megfázni, pont azon a napon, amikor a hőmérő végre átcsúszott pluszba.
Az a tanácsot kaptam, fojtsam alkoholba a bacilusokat. Ezért vettem a vörösbort.
Nekem a további program forralt bor
,és ágy.
Sajnos a foghagyma kúra elmarad...

Azért, a Fidesz 2/3-os győzelmének elmaradása lenne a legjobb gyógyír.
Csak, hogy stílszerűen búcsúzzak.

Idet 2010.04.01. 22:44:55

@jjulie: Nana, álljunk csak meg! Kik lesznek a románoké milyen térképen?

hoplita 2010.04.01. 22:46:25

@Diocles:
Hát akkor a magam részéről az ultima ratio...:))

Látványosabban kellene ennek a Putyin-pénznek megjelenni, mert nincs egy vasunk sem.
Mindent saját zsebből fizetünk, a plakátokon meg a központi szóróanyagokon kívül.
Vagy valaki ezt is elcsórja....?
Médinhungária...?
:DDD

Idet 2010.04.01. 22:46:47

@Ordnassac: Ácsi, ez az én asztalom!:-PP

Ordnassac 2010.04.01. 22:48:31

@Idet: no, rám ragad(d) azért ezeken a (t)raccsoláson valami.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 22:49:07

@Süveges Gergő: Most mondjam azt, hogy itt volt az ideje?
Na jó, most az egyszer, engedve a heves unszolásnak:

Itt az ideje!

.. vagy spanyolosan: Ollé, Ya es hora ?
.. vagy csak egyszerűen: Itt az idő?:-D
.. vagy namiul: Hajrá(f)!

Ordnassac 2010.04.01. 22:49:14

@Idet: nem beszélve a (t)raccsolások(k)ról!

Idet 2010.04.01. 22:49:16

@Ordnassac: Nna, már kezdtem megijedni. Úgyis a Partiumot már leharapták belőlünk, a Körösszöget nem hagyom!

Idet 2010.04.01. 22:52:07

@Ordnassac: Kortyolgatod már a hazai nedűt?:-))

Ordnassac 2010.04.01. 22:52:28

@namitirok: vagy fórumosan: (tr)ollé! esetleg csak trololo félremondva (www.youtube.com/watch?v=t6FUR_nhGX8) nem beszélve talán a szegény olról, amiből talán levet készítettek

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 22:53:31

@Ordnassac: Ez meg az enyém!
Látom már, nem lesz itt hosszú jövőd, bár, ha így foly(t)atjuk, többünknek sem!
De kérdezzük meg erről hoplita nemzettársat, nála az penna a listával (és főleg a patakvér) mán?:-P

Ordnassac 2010.04.01. 22:56:32

@namitirok: hát lehet, beszóltam Süveges Gergőnek és TG-nek, szóval tovább ezt a "tehetségemet" itt már nem tudom (fel)fokozni, (le)fokozni nem érdemes, max. az alkoholt. Marad a stílusátvétel (mondjuk az is a pofátlanság egy fajtája...)

Ordnassac 2010.04.01. 22:57:41

@Idet: nem, közben rendbe hoztam magam más egyéb legális anyaggal (ettem egy jót).

tölgyes 2010.04.01. 22:59:28

@hoplita! Jelentkezzen Bajnainál munkára.. oszt nézze meg mit fog kapni:)

Idet 2010.04.01. 23:00:28

@namitirok: Figyelj, jól értettem, hogy a fetrengaröhögéstől-t tituláltad germanzmusnak?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:00:45

@Ordnassac:
Beszóltál, mi?
Majd meglátod, mit fognak ők kapni az igazi Trebitsch..ja nem, az igaz(i) madzsaroktól még!:-D

ubul2000 2010.04.01. 23:02:10

Jó éjt mindenkinek! Hideg van itt baromira, lassan megyek aludni.

jjulie 2010.04.01. 23:02:11

@Idet:

én tudok nagyobb hülyeséget mondani., mint a hoplita

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:02:21

@Idet: Germanzmusnak biztos nem!
Pöszmeségnek neveztem! Miért?:-P

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:03:28

@ubul2000:
Az Kárpátok már csak ilyenek!
Őrizzed a gyepüt, mert az oroszok már a spájzban vannak!:-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:05:07

@jjulie: Istenem, óvj meg a szodómiától és a szélsőségektől!
A kettő hatványától meg végképp őrizz, meg, Ó, Uram!:-D

Ordnassac 2010.04.01. 23:06:39

@namitirok: na jó, Lubjanka... mármint madzsarékkal azért nem hasonlítanám össze magam. Amúgy is csak egy enyhe rosszmájúság, ami tőlem jön, ahogy látom azért jól levették Gáborék. Ezért is szeretek ide járni, a "nagyok" sem primadonnáskodnak. :-)

Ordnassac 2010.04.01. 23:07:21

@namitirok: pont a gárdás kiscsajtól félsz? :-P

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:08:00

Zárul Miki (Gábi) mókatára részemről.

Viszontlátásra, pajtások!

---Tercsi, Fercsi, Kata, Klára--- főleg utóbbiak!

kopogtató 2010.04.01. 23:10:00

Ha nincs meg az 53-54% listán legalább a Fidesznek, akkor tök mindegy, ki nyeri a 2. fordulót, mert nem lehet 2/3.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:12:58

@Ordnassac:
Hát mit tegyek, ha a szakmában szerzett rutinjára gondolvást lekinyinyle(el)ném tehetségemet?:-D
Mondjuk, ha le"goj"(sic)ozna, az kevésbé zavarna, dejszen senki nem tehet az származásiról, ugye?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:14:22

@kopogtató: Ez hogy jött ki, kérdem én?
(Ma)tematikus(s)ok előnyben, tétre, helyre, befutóra...

Don_Pipita 2010.04.01. 23:15:35

@Süveges Gergő: ááááááááááááááááá Török és Giró-Szász a hab, pedig Süveges...azt hiszem álmodok. ennél jobb felállás...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:15:40

@panelburzsuj: Kimaradt volna a szórásból?!
Ejnye, biztos fáradok!:-)
L, köszöntem!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:16:56

@Don_Pipita: Na, és még minket mondottak szexistáknak, oszt tessék, jónapot!

Ordnassac 2010.04.01. 23:16:58

@namitirok: ha egy ilyen kiccsajtó lekicsinyle(lé)d magad(d), meg is érdemrend!

kopogtató 2010.04.01. 23:18:27

@namitirok: 386-nak a 2/3-a 258. Ha minden egyénit nyer is a Fidesz, akkor is kell még a 176 mellé 82, és mivel a listákon nagyjából arányosan jutnak mandátumhoz, és kb. 140-150 területi listát osztanak ki, ebből jött ki.

De most elbizonytalanodtam:

index.hu/belfold/2010/valasztas/mely_letargiaban_a_baloldali_szavazok/

Hozzátette: a Fidesz kétharmados többségét a Jobbik is csak "kevéssé tudja veszélyeztetni", mivel a legnagyobb ellenzéki párt - az egy kerületekben induló kevés jelölt miatt - akár 47-48 százalékos támogatottság mellett is megszerezheti az alkotmányozó hatalmat.

Valószínűleg kevés lesz az országos listára felcsúszó szavazat, mivel kevés párt lesz, ezért kevés töredékszavazat. A Fidesz jóvoltából kevés mandátum marad kiosztás nélkül a területiken. Ha jól értem

Idet 2010.04.01. 23:18:38

@jjulie: Versenyeztek? Legyen a díj egy vízipisztoly!

Idet 2010.04.01. 23:21:27

@namitirok: Most mit kell minden kis (hukk!) hibát föltupírozni?!
Mert valamit annak neveztél, de nem tudom, mit?

Ordnassac 2010.04.01. 23:22:46

@Idet: "kis (hukk!) hibát"

Látom a hazai nedű nálad megvolt. ;-)

Idet 2010.04.01. 23:23:38

@namitirok: Még ez a siksze sem, szegény.

Idet 2010.04.01. 23:28:23

@Ordnassac: Meg, meg, de sajnos, nem hazai. Bár, ahogy vesszük! A Somlót is hazámnak nevezhetem elvégre?:-P

Az az ouzós dolog csak olyan leányos eltévelyedés, de néha jól esik, ha valami édes ízre vágyik az ember. Amúgy én is szeretem az Unikumot, de valahogy csakugyan édesebbnek érzem, mint régen. Hejába, öregszem!

Idet 2010.04.01. 23:29:22

@namitirok: Töredelmesen bevallom, azt akartam írni, de túl kézenfekvőnek tűnt...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:31:00

@Idet: Na, erre még rákerestem azért!
Hát, Nyírpagonyban élő roma purdé legyek, ha a felét is értettem!
Lehet, hogy hiányos a neveltetésem? Azannyaszemit(áit)!

Idet 2010.04.01. 23:32:12

@namitirok: Naaa, mongyad mán, mi vót a germányság? Ordnassacnál, mer' őtet piszkáátad vélle!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:32:34

@Idet: Ne a Nextet tessen kóstolgatni a Naccsasszonynak, mert attú van ezazérzés, nem a Pepsitól!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:33:29

@Idet: Nem, az Filippinél vót, tisztán(hm?) emlékszem rája, mint a hal..

Ordnassac 2010.04.01. 23:33:51

@Idet: @namitirok: Az engem azért érdekelne, hogy Gábor vajon elolvassa a hülyülésünket? Amennyiben igen, röhög rajta vagy rázza a fejét, hogy ilyen hülyék is kommentelnek itt mindenfélét? :-D

Ordnassac 2010.04.01. 23:35:03

@namitirok: a Next borzalmas... csakis tisztán!

Idet 2010.04.01. 23:35:07

@namitirok: Mit nem értettél, picinyem? A sikszét? Jiddisül a nemzsidó nő. (Ne vonnyálle messzemenő következtetéseket a Herkunftom felől...)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:36:51

Én már csak aztat nemércsem, hogy a reglámban szereplő (tiszteltetem az Urakat) időpont moszkvai idő, vagy mi, mer'ugye, ha én 18:55-kor mennék szavazni, még rájamfogják, hogy betörnék az isibe, nem?
Ugyanis oda vagyon írva: Magyarország választ 2010 18:55

Most micsinyáljak, hilfe, de hirtellőn!

Idet 2010.04.01. 23:40:33

@Ordnassac: Táncsak nem ekkicsit zavarban vagyunk a Nagy Értelmiségi előtt? Fölnyőtt embör, oszt' illyet tész?
Kopasznyakú tyúk legyek anyósom hátsó udvarán, ha nem csurog a könnye a szemüvege mögül... vagy nincs neki?
Hú, télleg vissza kell venni abból az izéből, amit Namisolvas pajtás mondott...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:41:20

@Idet: Ja, a link meg yól elmaradt vala:
egigeropaszuly.blogspot.com/2008/04/siksze-szdere.html

Azért biztos elmennék egy ilyenre, hidd el, nem baj az, ha lát az emberfia(lánya) más kultúrákat is viháncolnyi!
Emlékszem, amikor a kurd lagziban jártam Szíriában...., de ezt majd legközelebb, ha lesz olyan!

Ordnassac 2010.04.01. 23:44:55

Látszik a profilképem? (Nem a sajátom, azt majd akkor, ha Vizi Elek Szilveszterből KE lesz. ;-) )

Idet 2010.04.01. 23:45:02

@namitirok: Bier, aber schnell! Als Hilfe, meine ich...

Idet 2010.04.01. 23:48:39

@namitirok: Ráadásul Köves Slómó jó fej, láttam vele egy-két vallásivitatkozós műsort.

Hmm, és a zsidóhal MILYEN finom!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:49:41

@Idet: Mondtam már, hogy nem tudok németül?
Tehát heveny fjordításom:
Sört, de gyorsan! Tehát segítség kell nekem is..

Ugye, hogy félre?:-)

Idet 2010.04.01. 23:51:13

@namitirok: Kurd lagzi Szíriában?! Ottan is van diaszpóra? Bár a kurdok ebben olyanok, mint a magyarok: a leglehetetlenebb helyen is van belőlük.

Ordnassac 2010.04.01. 23:51:27

@namitirok: Közel.

"Sört, de gyorsan! Segítségként, úgy értem"

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:52:28

Jó társaságban szalad az idő (elhagytam a latin szállóigéskönyvemet, brühühü).
Nemsokára vége a viháncolós napnak, de beh'jólesett, komolyan!:)

Idet 2010.04.01. 23:54:23

@namitirok: Mondtad, de nem hittem el, most se hiszem, de azért: az első fele jó, a második fele: Segítségképpen gondolom.
Ordnassac, te meg ne beszélj bele a mi nyelvóránkba! Tudjuk, hogy jobban tudod!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:54:25

@Ordnassac: A Kozel az cseh! De végül isch áz Monarchia összetart kissé...vagy nem?
Apropó, nem lesz olyan még einmahl?:-D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.01. 23:56:07

@Ordnassac: Mondjuk jellemző, hogy az első felét ismertem!
Cca. tíz nyelven tudok kérni pár üveg sört....ennyit a nyelvtudásról!

Ordnassac 2010.04.01. 23:57:29

@namitirok: Tempó, Monarchia! ;-) Max. ha sörivó verschenyt fognak tarta(lmaz)ni, összeülnek a derék sógorok, magyarok, csehek, szlovákok, lengyelek, bukovinai románok, horvátok, szlovének, bosnyákok és észak-olaszok. ;-)

Idet 2010.04.01. 23:58:10

@Ordnassac: Jó ital a Kecskesör, azt issza a sok kis törp-e.

Ordnassac 2010.04.02. 00:00:01

@Idet: maradok inkább a plzeňi ősforrásnál. ;-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:00:04

@Ordnassac: Jelentős hendikeppel indulnánk, úgy vélem!
A "Borsodi Kurvajó" és a "Soproni Homályos" lehet, kevés lenne a sikerhez!:-(

Tempó! Listen to Your heart, vagymi...

Ordnassac 2010.04.02. 00:00:36

@namitirok: a túléléshez épp elég. ;-)

Idet 2010.04.02. 00:01:08

@namitirok: Mal, mal, einmal, Abendmahl... nem lesz. Mert ami jó, az elmúl, ami rossz az marad, mint Arad.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:01:18

Time is (money) over, vége a gyereknapnak!
Vagy az nem tegnap volt?

Ordnassac 2010.04.02. 00:01:38

@namitirok: amíg nem a Magyarok Sörével, addig van esély. :-P

Idet 2010.04.02. 00:02:12

@Ordnassac: Budweiser!!! De nem az amerikai.

Ordnassac 2010.04.02. 00:03:05

@Idet: az se rossz! Adom a dán Károlyhelyet is. ;)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:03:25

@Idet: Aradot tennap este valaki leválasztotta kishazánkról!:-(
"Tessen visszaadni kérem, bácsik-nénik, aztat mi kaptuk valami lóért cserébe!"

Idet 2010.04.02. 00:03:32

@namitirok: Also, game over, holnap van, azazhogy ma, azazhogy mit tudom én!

Idet 2010.04.02. 00:05:17

@namitirok: A ló, az nem jó. Az valami Szvatopluk vót, fene a kimondhatatlan nevit!

Idet 2010.04.02. 00:06:45

@Ordnassac: Az se jó. Ammeg Királyhegyi vót, de nem sör...

Ordnassac 2010.04.02. 00:06:49

@Ordnassac: grrr! szóval Károlyhegy... meg Tevár, Pálosrendi, Korzószamár Miatyánk és Korzószamár Üdvözlégymária

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:07:53

További kellemetest adjon a ...
Jó éjt! A viszonylátásra!

Ordnassac 2010.04.02. 00:08:03

@namitirok: Kumisz? lehet, hogy Mongóliában az a sör. :-D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.02. 00:08:56

@Idet: Pí.víz? Az is magyar tanálmány, ha minden igaz, legalábbis a neve arra utal!

Ordnassac 2010.04.02. 00:08:58

@namitirok: viszonylátás? A mai/tegnapi Morvai-Gaudi-cikk után ez azért erősen áthallásos. ;-)

Idet 2010.04.02. 00:10:17

@Ordnassac: Miloszttal teljes...miloszt, malaszt...maláta...

Idet 2010.04.02. 00:12:28

@namitirok: Víííz? Ez után a kellemes sörözés után??? Meg vagy te húzatva! Wasserfall!

Ordnassac 2010.04.02. 00:13:44

@Idet: tudod, csak a dehidratáció ellen! ;-)

Idet 2010.04.02. 00:14:44

Nna, állj! Stehenbleiben!

Mindenkinek nagyon köszönöm, ez élvezetes volt! (Namitírok, ki ne mondd!!!)

Jó éjszakát!

Ordnassac 2010.04.02. 00:15:08

@Idet: foszló... oszló, omló... komló? ;-)

Idet 2010.04.02. 08:25:28

@Ordnassac: Bider-bodor...fodor...csokor...nyaktekerészeti mellfekvenc...mellcsokoronc;-)

tölgyes 2010.04.02. 21:34:21

Kedves @ubul2000: ! Én ezt az önözős stílust szoktam meg. Már nem akarok ezen változtatni..de én nem foglakozók azzal, hogy ki kit hogyan szólit..:)
Ma reggel láttam MGY-t. Állítólag a fickó nem szokott kártyázni.. és számlák meg vannak.. Azt azért a Z. ügyből megtanulták: ha nincs együttműködés, akkor sok-sok év vár rá.

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.04. 23:41:06

Hogyan hat az első forduló?

..úgy, hogy a nép hátradől a fotelben és ne megy el, csak egy-két fanatikus.
Mondhatni érdektelenségbe fullad.

Látva az első eredményét, sz..nak a többire. Igaz,hogy csak 4 évente kell menni, de egy egyszerű embernek lényegesen fontosabb a kertje, a háziállatok, rokonok...és az időjárás. A választási bolondságokból meg ennyi is sok az átlag embernek.
süti beállítások módosítása