Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:07

Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a Jobbikhoz közeli portál, s közli Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának feltehetően titokban rögzített beszédét, amelyben a politikus - egyelőre - ismeretlen közönsége előtt dicsekszik azzal, hogy pontosan ismerik szavazóikat, de még az ellentáborhoz tartozó választókat is. (Kubatov amúgy még azt is elárulja hallatóságának, hogy Orbán Viktor „nem igazán ért a számítástechnikához”, majd lekezelően hozzáteszi: „most már sokat léptünk előre, mert például sms-t tud fogadni-küldeni”.)

A felvétellel kapcsolatban - ha nem hamisítvány és tényleg ez hangzott el - számos kérdés feltehető. Az nem vitás, hogy Kubatov politikusként meglepően komoly hibát követett el: óvatlanul - a kiszivárogtatás lehetőségével nem számolva - beszélt olyan titkokról, amelyeket a pártok nem szoktak a nyilvánosság orrára kötni. Nem kérdés az sem, hogy a politikus által elmondottak törvénytelenül létrehozott adatbázisok létére utalhatnak (különösen a politikai ellenfelek szavazóinak regisztrálása kapcsán): ilyen listákat ugyanis a hatályos szabályozást precízen betartva nem lehetne létrehozni. Ez akkor is igaz, ha amúgy ezen adatbázisok szorgalmas építéséről a politikával foglalkozók közül szinte mindenki tud, vagy legalább sejtése van róla, s természetesen nem csupán a Fidesz esetén.

Négy nappal a választás előtt azonban elemzői szempontból a legfontosabb kérdés a beszéd utóélete lehet. (A portál ráadásul már ma jelezte, hogy ez „még csak a kezdet”, s holnapra újabb részletek várhatók.) A feltételezett hatás kapcsán most, az ügy nulladik percében, amikor a politikai szereplők még nem reagáltak, egyetlen fontos szempontra hívom fel a figyelmet: a botrányok nem önmaguktól válnak széles körben ismert botránnyá. Természetesen fontos, hogy az eset amúgy mennyire súlyos, életszerű és átélhető, de nem ez a döntő kérdés. Abban, hogy a Kubatov-beszéd gyakorolhat-e hatást a választásra, az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek hitelesen félreverni a harangokat, és vajon mennyire rezonál minderre a média. Ha – ahogy eddig láttuk – a Fidesz ellenfelei nem lesznek elég potensek, és a sajtó sem akar már kockáztatni, a mai felvétel még epizódszerepre sem lesz alkalmas a mostani kampányban. Ellenkező esetben viszont a hatás kiszámíthatatlan is lehet…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr461902252

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak 2010.04.09. 14:13:12

A mai napon az Egyenlítő TV birtokába került a Fidesz titkos, törvénytelen adatbázisának használati útmutatója és annak egyes részletei. Az adatbázis létezéséről egy zártkörű megbeszélésről kiszivárgott hangfelvételen beszél Kubatov Gábor, a párt igazg...

Trackback: Amerikában Kubatov menő lenne 2010.04.08. 15:00:02

Egyesült államokbeli összekötőnk (értsd: besúgónk) érdekes összehasonlítással látott el minket a Kubatovgate kapcsán. A "világ csendőre" más ország, mint hazánk. A választási kampányban a lakosság sokkal nagyobb arányban vesz részt, mint itth...

Trackback: Politikai bordély 2010.04.08. 12:45:59

- Nem én vagyok a Messiás! - Szerintem te vagy. Én tudom. Követtem már egy párat. Kedves Árpád!   Azért írok neked, mert haza kell jönnöd. Komolyan mondom, olyan dolgok vannak itt, hogy magad is elájulnál. Ennyi fasisztázás, nácizás, kommunistáz...

Trackback: Szavazás: A kampány plakátcsaja, 2010 2010.04.08. 08:14:12

Ősi marketinges alaptétel, hogy jó nővel mindent el lehet adni. Nos, mivel a kampánycsendig hátralévő órák száma már csak kétszámjegyű, sok újdonság az első fordulóig már nem nagyon várható, így azt hiszem, most már nyugodtan osztályozhatjuk a pártok p...

Trackback: A kurucinfó orwelli diktatúrája 2010.04.08. 08:00:43

Milyen megható, mennyire aggódik a választópolgárok személyes adataiért a kurucinfó. Versenyt sopánkodik Botox Ildikóval, hogy a csúnyacsúnya Fidesz tudja a Zemberekről, hogy ki kire szavaz, fúj.   Persze, nem szép dolog hogy egy párt ilyet csiná...

Trackback: Kubatov köteles beszéde 2010.04.08. 01:41:47

Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehet elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfelvé...

Trackback: “Öszödi beszéd” mégegyszer? 2010.04.08. 01:13:51

Mindenekelőtt. Majd egy elemzés. Aztán gondolkozzunk el egy picit. Tényleg nem juthat ma hatalomra egy olyan politikai erő Magyarországon, mely nem hazudik? Tényleg lehetetlen ez? Ennyire primitívek lennénk, ennyire át lehet verni a magyarokat? Azért e...

Trackback: A Fidesz hivalalos "álláspontja" a Kubatov-ügyben (látni kell videó) 2010.04.08. 00:12:57

Előzmény: Kiszivárgott hangfelvétel - Fidesz diktatúraFrissítés, napi poén:"Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy Borsod megye lakossági fórumon arra kérte hallgatóságát, hogy mondják el mindenkinek: Ne hagyják magukat megvezetni, mert i...

Trackback: Oszt jó napot! 2010.04.07. 19:24:46

Orbán már az elhíresült 2006-os tatai beszédében is azt mondta, hogy "Ismerjük a szavazóinkat. Azt is aki elment, s azt is aki nem ment el." Akkor közölte, hogy a szavazás napi mozgósításért el fogja "marasztalni a választási bizottság&q...

Trackback: Óriási titkos adatbázisa van a Fidesznek? 2010.04.07. 19:10:04

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszél, hogy adatbázist vezetnek a szavazókról és mindenkiről tudják, hogy milyen pártállású.

Trackback: A Fidesz viselt dolgai 2010.04.07. 19:00:52

Ezt az összeállítást erről a blogról ("Ennyire senki nem lehet hülye") másoltam be ide. Nem ellenőriztem, de elég pontosnak tűnnek az adtok.  "A Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) 1991. november 5-én kölcsönszerződést kötött...

Trackback: Orwelli diktatúrát készít elő a Fidesz - a sajtóosztály menekül 2010.04.07. 18:48:08

A neofasiszta kuruc.info portál az elmúlt órákban publikáta a Fidesz nagyszabású adatbázisépitésének részleteiről szóló hangfelvételt. A felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél arról, hogy a Fidesz tisztában van minden magyar választó ...

Trackback: Őszödre megy a Fidesz? 2010.04.07. 18:27:35

A kuruc.info nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Kubatov Gábor arról beszél, hogy a pécsi Fidesz szavazók jelentős részéről részletes adatbázisuk volt. Tudták az e-mail címűket, telefonszámukat, mobil-számukat és azt is, hogy mennyire fideszes...

Trackback: Kubatov kitálal 2010.04.07. 18:24:00

Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatója nem kevesebbet állít egy hangfelvételen mint, hogy a pécsi időközi választás idején névszerint tudták kik szavaztak a fideszre, sőt még azt is "ki volt az a 15.000 komcsi aki nem Páva Zsoltra szavazott".A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lloyd_george 2010.04.07. 18:15:21

nocsak-nocsak. Fidesz részéről még síri csend van.:) az viszont szinte biztos, hogy Kubatov repülni fog, talán még akkor is, ha ez a kiszivárgott beszéd hamisítványnak bizonyul.

amire megvan az esély, de meglátjuk.

karbalán 2010.04.07. 18:19:09

Végre történik valami ebben a kampányban, már nagyon unatkoztam. :-D

2010.04.07. 18:23:33

Ugyan már, vihar egy kanál vízben. Az MDF hogy szedte össze a kopogtatót, saját bp-i elnökük vagy ki jelentette be egy héttel a vége előtt, hogy legálisan már nem lehet megcsinálni. Abból nem lett botrány? Ugyan már... Mindegyik pártnak van nyilvántartása... XXI. század.. Nem legális? Hazudni egy egész országnak az államháztartás valós helyzetéről 2006-ban legális.. hagyjuk már..

Jobbik go home.. Urnáknál talizunk..

Róbert__ 2010.04.07. 18:24:02

Álszentkedés helyett én személy szerint örülök, hogy a fidesz is felfogta végre, hogy ha nem a többiek undormány szabályai szerint játszik, akkor ismét alulmarad.

Úgy vélem, elegen látják ma, hogy van annyi gondja az országnak, hogy nem fognak a szavazók ezzel olyan mértékben foglalkozni, ami veszélyeztetheti a fidesz győzelmét.

snq 2010.04.07. 18:24:06

tessék kérem a holnapit is megvárni és együtt bagatellizálgatni, mert különben kétszer kell dolgozni

Abel129 2010.04.07. 18:25:42

Kérdés, hogy a kampányból hátra levő bő ötven óra elegendő-e ahhoz, hogy ennek az ügynek bármilyen kifutása legyen?

Ráadásul nem egy "szenzációs leleplezéssel" állunk szemben, hiszen az ilyen és ehhez hasonló adatbázisok létezése, ha nem is nyilvánvaló, de sejthető volt.

ubul2000 2010.04.07. 18:26:32

@lloyd_george: Hogy ilyen beszédet lehet hamisítani az nem kétséges, az MDF-nél Almássy kizárása kapcsán már láttuk. Ott azonban a szereplők azonnal reagáltak pro és kontra. Itt azonban feltűnően nagy a csend a Fidesz részéről, ami valószínűsíti, hogy a felvétel nem hamisítvány. A hatás kiszámíthatatlan, de véleményem szerint - az idő rövidsége miatt - a Fidesz hallgatni fog. Hátha így kisebb a hatás. A magyarázkodás visszájára sülhet el. Különösen azért mert a média már készül a fidesz-korszakra, ezért óvatosan fogja kezelni az esetet. Talán még Kálmán Olga is hallgatni fog (bár mindig hallgatna)

Walter Melone (törölt) 2010.04.07. 18:26:52

Nagy volt a csend.....

Nem csodálkozom ezen a felvételen.

VIKUNYA 2010.04.07. 18:27:41

Kubatov Gábor idióta. Azt mindenki tudta, hogy minden pártnak van adatbázisa saját szavazóiról. A Fideszt is vezet ilyet, tudtuk jól, ráadásul legálisan, hiszen évek óta gyűjt elérhetőséget az érintettektől, azaz az ő beleegyezésükkel. Kubatov azért köcsög, mert villogni akar azzal, hogy milyen provi. Felelőtlenül. Hát persze, hogy tudni, hogy ki nem szavaz rájuk: naná, hogy azok, akik nem írták alá a petícióikat, nem adták meg nekik az elérhetőségüket. Az idióta Kubatov viszont úgy tálalja a dolgot, hogy lovat ad azok alá, akik imádnak rettegni a Fidesztől. Nem mondom, hogy súlytalan az ügy, viszont messze nem ér fel azzal, hogy az MSZP kicsinálta ezt az országot, a Jobbik meg kicsinálná, ha odaengednék.

szénhidra 2010.04.07. 18:28:35

Vajon Kubatov Gábor megy a levesbe-e?

bence87 (törölt) 2010.04.07. 18:30:31

most őszintén ha te mondjuk leadod egy pártnak az ajánló cédulát akkor szerinted nem írják le az adataidat? vagy amikor rávágod a vezetékes telefont pl. Bokrosra. ehhez nem kell sok ész.

blitzkrieg 2010.04.07. 18:31:16

Kíváncsi vagyok hogy egy RTL-klub hiradó, avyg tv2 tények bevállalja-e...ezen fog mulni.

Amugy a fidesz szavazóknak csak egy kis részét tántoríthatja el, (szerintem max 5 %), viszont az tuti hogy a "KOMCSIK" így el fognak tuti menni, és mszp-mdf-lmp közül valakire szavaznak.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.07. 18:31:49

Meg meg lehet az adatainkat vásárolni 3,3Ft-ért! Meg kell nézni ki mnekkora csomagot vásárolt.
Szóval ez az adatbázisépítés tiltása egy nettó faszság!

lorantka_a_gall 2010.04.07. 18:32:11

Jó gyors reakció volt. Hát. Jó kérdés. Én személy szerint nem örülök neki, de semmilyen mértékben nem változtat a majdani szavazatomon.

reKorrekt 2010.04.07. 18:34:15

Fideszfanok! Szopóálarcot ... föl!
Kivin várjuk a holnap adagot :)

blitzkrieg 2010.04.07. 18:34:15

Amugy a fidesz részéről Szíjártó fog kiállni (esetleg Navrasics) és kijelenti hogy a gyűlöletkampány a tetőfokára hágott. Semmi mást nem fognak mondani.

Ja, Kubi azért még reppenni fog.

blitzkrieg 2010.04.07. 18:35:43

Elég durván megy itt a bagatellizálás - elmismásolás - elkenés - "de mndenkieztcsinálja" szöveg....nem is gondoltam hogy ennyi fideszes olvassa a Gábor blogját

email 2010.04.07. 18:36:51

A hatásokról: én a blogon hallottam először az esetről, úgyhogy Gábor lehet, hogy te lökted meg a dominósort. :)

Walter Melone (törölt) 2010.04.07. 18:36:55

Mondjuk arra kíváncsi vagyok, fog-e nyomozást indítani a "független" ügyészség ebben az ügyben?

sárkányfő 2010.04.07. 18:37:03

Már 15 hozzászólás, és sehol sincsenek még a hivatásos mosdatók, bagatellizálók, relativizálók?

Mi van fiúk, lefagyott a rendszer? :)

email 2010.04.07. 18:38:10

@Noname Cowboy:
Nem tudtam, hogy abban ezt is szerepel, hogy kire szavazok/szavaztam, hogy mennyire vagyok erős támogató stb.

lorantka_a_gall 2010.04.07. 18:38:31

@ó jaj: vagy nem is volt rendszer, csak te képzeled oda?

Keltafan 2010.04.07. 18:39:10

Orbán Viktor lehet, hogy átszabja a holnapi kampányzáró beszédét, és fog mondani olyan konkrétumot, ami háttérbe szorítja és semlegesíti ezt a hírt.

Kérdés, hogy felrója-e a Fidesz az MSZP-nek, hogy a Kuruc.info-t hiteles hírforrásnak tartja-e!
Tud-e a Fidesz is mellébeszélni? Most ez kiderülhet...

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.04.07. 18:40:26

Kubatov idióta. kíváncsi vagyok hány százalékot visz el a fidesztől ez a jobbik felé.

sárkányfő 2010.04.07. 18:40:27

@blitzkrieg: Kubi nem fog reppeni, mert az ingatlan-adós fiúval, meg a gumikalapácsossal szemben Ő nem saját véleményéről beszélt, hanem egy gyakorlatról, amit nyilván nem Ő egyedül csinált, hanem az egész Fideszes kampánygépezet. Ezt nem lehet eltussolni egy személy kirúgásával, ez más természetű ügy. Valszeg nekiállnak max. hangerőn pocskondiázni a komcsikat, vagy valami hasonló.

blitzkrieg 2010.04.07. 18:40:39

Megvan!

Itt a bizonyíték hogy a Jobbikot az MSZP pénzeli!!!

:)

Fermi-paradoxon 2010.04.07. 18:40:49

@blitzkrieg: RTL híradóban egyelőre semmi.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 18:41:04

Fú, hát a Fidesz adatbázisa az tényleg közveszélyes. Saját magam iratkoztam fel a hírlevélre, és egy időben a nőtagozat meg a nyugdíjas tagozat összes meghívóját megkaptam, úgy hogy egy 26 éves férfi vagyok. De két hét fáziskéséssel azért levettek.

Ettől persze még nyomhatja az MSZP+MDF+Jobbik kombó a Rettegés Arénáját.

Chicano 2010.04.07. 18:41:11

Nem FIDESZ szavazóknak el szeretném magyarázni hogy ez egy szenvedélyes és őszinte igazságbeszéd volt, kár hogy nem nyilvánosan mondta el Kubatov. ;

Viccet félretéve: kit az aki nem tudta hogy van ilyen adatbázis? Ott van a nevünk az összes nagyobb párt adatbázisban. Ez legyen a legnagyobb bajunk a pártokkal. Aki emiatt fog a szocikra vagy a Jobbikra szavazni az megérdemli.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.07. 18:41:12

@email: Az nem is. De az alapatokat mindenki megkapja. Azt már nem nagy truváj kiegészíteni. Nem beszélve a kopogtatókról. Van egy nagy lista ki a szimpatizánsok kivonjuk a teljesből oszt megvan nagy valószínűséggel a nem fidesz szavazók listája.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.04.07. 18:41:30

Ez az eset is csak egyet mutat: a jelenlegi pol. elitet gyorsan el kéne zavarni. Esetleg utána elszámoltatni.

Illetve nem, valószínűleg még egy dolgot láthatunk majd: a sajtó durva elfogultságát. Komolyan kíváncsi leszek, lesz-e ebből mondjuk buzifelvonuló-szóvivő szintet elérő hírverés. (És a hasonló méretű médiafigyelem még mindig gyenge lenne, az ügyek társadalmi komolyságát nézve...)

loláb 2010.04.07. 18:41:32

Kérdés, hogy ez kinek meglepetés?

Amióta Kubatov a párt operatív igazgatója, lehet tudni, hogy a fidesz ezekre a területekre komolyan odakoncentrál.

sárkányfő 2010.04.07. 18:41:52

@lorantka_a_gall: Te még nem hallgattad meg? Maga Kubatov beszél róla... :) Ő csak tudja, pártigazgató egy Fidesz nevű társaságnál...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.07. 18:42:10

Kiegészítés: Kuvatovot viszont nem védem. Egy idióta. Repüljön! Ennyi.

blitzkrieg 2010.04.07. 18:43:17

@ó jaj: Nem is ugy gondoltam hogy most kirakják mint az ingatlanadós csókát 2 hónapja. Majd a kampány után.

érdeklődő 2010.04.07. 18:44:33

Én megjósoltam és ceterum censeo a fidesznek nem lesz meg a 2/3. És tessék, elkúrták. Mindazonáltal aki ezen felbuzdulva hirtelen maszop szavazó lesz, annak csak gratulálni tudok...

lorantka_a_gall 2010.04.07. 18:44:49

@ó jaj: meghallgattam, és vhogy nem csináltam be a gatyámba, mint egyesek.

sanyisanyi 2010.04.07. 18:45:27

Valljuk be őszintén mindenki tudta, hogy a pártoknak vannak adatbázisaik a szavazóikról.
Csakhogy a Fidesznek MINDENKIRŐL van adatbázisa a felvétel alapján.

Ha a Tv2 és az Rtl nem hozzák le ezt a hírt, onnantól tényleg kiírhatják a bejáratuk felé, hogy párttv.

sárkányfő 2010.04.07. 18:45:53

@blitzkrieg: levették az országos listáról a fiút.

blitzkrieg 2010.04.07. 18:47:42

@Fermi-paradoxon:

Ha az RTLklub és tv2 nem adja le, akkor nem lesz botrány. Az emberek nagy része azt nézi.

Az MTV nem fogja leadni, már nagyon régen fidesznyaloncok, nincs az a hirigazgató aki ezt bevállalja. Ennniyt a közszolgálatiságról mondjuk...

A Leadni szót kiemelném...ha csak megemlitik mint hirt és nem játszák be (mint annak idején pl. gyurcsányt), akkor nem üt akkorát.

sárkányfő 2010.04.07. 18:47:46

@lorantka_a_gall: miért, ki csinált be? Arról van szó, hogy törvénytelenül gyűjtöttek választók személyes adatait, meg hogy Orbán lassan már meg tud különböztetni egy gőzgépet egy számítógéptől.

Elég gyengén nyomod, kicsit gyurcsányozni is kéne, ez így semmire sem elég...

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.04.07. 18:48:02

@Fermi-paradoxon: indexen is csak egy kis kurucinfózás egyelőre

VIKUNYA 2010.04.07. 18:49:57

Ezt mindenki tudta. A feleségem felíratkozott, megadta az adatait, azóta jönnek a kopogtatójáért, kapja postán a leveleket, a mailokat. Ez alapján mobilizálják. Én nem íratkoztam fel, nem is érnek el. Ennyi. Hatalmas botrány. A gond inkább az, ahogy az idióta Kubatov villog ezzel. Az tényleg rossz ízű. Ne kommunistázzon, stb, tisztelje az ellenfelet. Ez nem tetszik, kapja meg Kövér Laca kötelét!!!

ma-a-tegnap-holnapja 2010.04.07. 18:50:25

itt most sokkal több dolog derülhet ki.
ha az ellenfelek nem csapnak az asztalra, nem kezdenek bele egy nagy utolsó mindent elsöprő támadásba, az csak is azt jelentheti, hogy a háttérben már megegyeztek. ( mármint fidesz mszp )

ez alátámasztaná a hiányos elszámoltatási listájukat: 4 metró? M6? Páty, Sávoly? Margit híd??

meglátjuk

(b)Right_side 2010.04.07. 18:50:51

Jobbik szimpatizáns vagyok...

Aki szokta olvasni a Magyar Hírlapot, az láthatta, hogy az utóbbi 2-3 hétben a Fidesz-közeli napilap mást nem csinált, csak a Jobbikot mocskolta, esetenként már olyan aljas hangnemben, hogy az már a tisztességes fideszeseknél is kiverte a biztosítékot. Tessék felmenni az MH honlapjára: 10 cikkből 6 a Jobbik ellen agitál.

Én nem tudom, mire számított a Fidesz, az a párt, akinek a Jobbik éveken át segített és akiért még a szavazatok újraszámlálásakor is kiállt? Hogy majd nyelünk egyet és némán tűrjük ezt az undorító rágalomhadjáratot?

Én személy szerint örülök, hogy a fagyi most visszanyalt: kicsit talán elgondolkoznak majd azon, hogy hol van az a határ, ameddig még tisztességesen lehet kampányolni. Mert míg Ők a jobbik-szimpatizánsok és tagok magánéletében vájkáltak (Vona iwiw-es szerelmi ügyei, Morvai és Gaudi-Nagy "összemelegedése", ugyan már!), addig a Jobbik ha kritizálta is a Fideszt, azt csak szakmai alapon tette, ahogyan most is.

Bár egyes fideszesek szerint a jobboldal kritikája már önmagában felér egy hazaárulással...

Én személy szerint Fidesz győzelmet szeretnék (max. 1-2%-ot bukhatnak el Kubatov miatt), de semmiképpen sem 2/3-ot! Akár mennyire is szimpatikus a párt, szerintem egyáltalán nem egészséges, ha egy kézben összpontosul a tejhatalom...

Mivel a Fidesz már túlnőtte magát, kormányzásakor nem fog hozzányúlni az igazán tabu témákhoz (szociális rendszer felülvizsgálata, banki különadók, multinacionális cégek irreálisan magas versenyelőnyének szabályozása, politikusbűnözés és elszámoltatás valódi képviselete, stb.), mert innen már nincsen feljebb: a népszerűségéből csakis veszíthetne ezzel...

Én pedig változást szeretnék, ezért vasárnap a Jobbikra adom a szavazatom!

hazard 2010.04.07. 18:51:06

Hello Hölgyek és Urak!

Én személy szerint úgy gondolom, hogy várjuk meg a holnapi adagot és akkor lehet rajta vitázni. Ez így arra jó, hogy felkeltse az ellenérdekelt oldal figyelmét.

Holnap okosabbak leszünk. Bár abban biztos vagyok, hogy Lendvai Ildikó elvtársnő-kisasszony, vagy Kovács László elvtárs fröcsögve fog erre reagálni záros határidőn belül.

Szép napot holnapig!

Trejo 2010.04.07. 18:51:16

Kubatov úr tövig benyalhat a sleppjével együtt! Név és cím a fityesz komcsi listáján. :D

lorantka_a_gall 2010.04.07. 18:51:41

@ó jaj: én hallottam, hogy a haverom hallotta, hogy a barátnője hallotta, hogy a bokros, az ibolya, a gyurcsány meg a vona négyesben gruppenelt. Húúúú, botrány!! :D (nesze gyurcsány ;) )

lloyd_george 2010.04.07. 18:53:01

Igazából azt honnan a fenéből tudják, hogy valaki MENNYIRE erős Fidesz szimpatizáns? No és azoknak a telefonszámát, akik nem a Fideszre szavaztak Pécsett? A szavazásnál nem kell megadni telszámot, sem e-mail címet, szóval hacsak nincs rejtett kamera a fülkékben, amellyel fényképet készítenek, majd azt lefuttatják egy már létező adatbázison, hogy összepasszolják őket... na mindegy, talán kicsi a képzelőerőm, de a Kubatov-beszéd ezen részét nehezen tudom elfogadni.

VIKUNYA 2010.04.07. 18:53:09

@(b)Right_side: Azért azt ne feledd, hogy a Jobbik is elég keményen nekiment a Fidesznek. Nem kell a mártír szerepet eljátszani...

[nev] (törölt) 2010.04.07. 18:53:09

@VIKUNYA:
nem erről van szó. és ezt te is tudod.

Fermi-paradoxon 2010.04.07. 18:53:18

@blitzkrieg: Szerintem még nem volt idejük lereagálni. Még egy óra sem telt el a kikerülés óta. Holnap ez fog menni mindenhol.

lorantka_a_gall 2010.04.07. 18:54:49

@(b)Right_side: szerinted a "szakmai kritika" a likudviktorozásban vagy a zsideszezésben vagy a telavivozásban vagy a nagykoalíciózásban nyilvánult meg a leghitelesebben?

Ezek szerint téged sem rengetett meg a pártválasztásodban a hír... :D

VIKUNYA 2010.04.07. 18:55:01

@[nev]: hát pesze, hogy tudom, és azt is tudom, hogy te tudod, hogy én tudom, hogy nem erről van szó!

thehandsomest (törölt) 2010.04.07. 18:55:10

Van egy olyan érzésem, hogy azért ígértek holnapra is egy Kubatov-gate botrányt, hogy a Fidesz ne tudjon határozottan cáfolni, csak mismásolni. Igazából kivették a kezükből a kezdeményezést.

Másrészről pedig lehet, hogy saját maguk elől vették el a lehetőséget, hogy a kettő együtt robbanjon, így gyengítve meg a saját pozíciójukat. Persze ez nagyrészt attól függ, hogy a holnapi mekkorát szól, ha ennél kisebbet, akkor vihar a biliben, ha nagyobbat, akkor... fogalmam sincs:)

Róbert__ 2010.04.07. 18:56:00

@Egyenlítő TV:

Egyenlítő TV :D:D:D:D:D:D:D:D:D
6237846928734 emberből legalább kettő egész háromnegyed tovább fog olvasni a nevednél!

aum 2010.04.07. 18:56:28

Pont a kuruc ugat, aki élen jár a személyes adatok publikussá tételében? Ja Jobbikbűnözés.
Ez még :)
"Viktor most már azt is tudja mi a különbség a fax és az email között"

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.07. 18:56:37

Ez holnap dől el. Az indexen sem régi hír, bejátszót legyártani lehetetlen a mai hírműsorokba ennyi idő alatt, holnap dől el a dolog. Ha benne lesz a két kereskedelmi hírműsorba képpel, hanggal akkor értesül róla a közvélemény a szavazás előtt. Ha nem akkor bili egy pohár vízben, semmit sem fog számítani.

lloyd_george 2010.04.07. 18:56:53

www.hirado.hu/Hirek/2010/04/07/18/Szijjarto_az_MSZP_es_Jobbik_ketsegbeesett_kiserletet_tett.aspx

Ez a reakció. Meglepődtem, hogy nem jelent meg a "Jobbik az MSZP gyermeke"-motívum.:D

eloi 2010.04.07. 18:56:54

@bence87: Én pontosan ezért nem adom oda soha a kopogtatócédulkámat! Ráadásul személyiszámostul!!! Frászt! Nyilvánvaló, hogy ha én lennék a párt, én is felírnám valahová a bejött adatokat.
Amúgy meg mi is a baj ezzel? Csupán rá kéne tenni a cédulákra, egyéb ívekre a rublikát, hogy "hozzájárulok ahhoz, hogy regisztráljanak", oszt' ennyi.

Megfigyelo 2010.04.07. 18:56:59

Evek ota nyilt titok volt hogy a Fidesz mindenkit nyilvan tart, csak eddig tagadtak. Most nehezebb lesz tagadni....

sárkányfő 2010.04.07. 18:57:39

@VIKUNYA: A választópolgárokról, belegezésük nélkül adatot gyűjteni: törvénytelen.
Nyilván ezt nem tudtad, azért írtad azt, amit :)

bence87 (törölt) 2010.04.07. 18:57:43

@(b)Right_side: szakmai alapon? a Likud Orsós Viktor is az?

eloi 2010.04.07. 18:58:08

@blitzkrieg: Miért, Gábor nem Fideszes? :-)))

lloyd_george 2010.04.07. 18:59:43

@aum: "Pont a kuruc ugat, aki élen jár a személyes adatok publikussá tételében? Ja Jobbikbűnözés."

Ez igaz.:) a kurucinfó nem éppen "diszkrét" oldal. Emlékszem, mikor kirakták egy SZDSZ-es képviselő lányának az iwiwes képeit. Na az ízléstelen volt.

gyz 2010.04.07. 18:59:50

tehát vagy nem lesz hatás, vagy kiszámíthatatlan lesz.

Nem mondom, nagyon merész jóslat :)

Megfigyelo 2010.04.07. 19:00:32

@blitzkrieg: A Jobbikot nyilvanvaloan az oroszok penzelik.

eloi 2010.04.07. 19:02:27

Azért egy komolyabb zavar már nem hiányozna. A JP Morgan-tól kezdve a londoni City elemzőiig mindenki szerint az erős Fidesz lenne az érdeke az országnak.
Na de mit is számít az ország, amikor van párt- és egyéni érdek is!??? :-(((

érdeklődő 2010.04.07. 19:02:36

Nem mellesleg, szerintem a fidesz úgy fogja megmagyarázni - egyébként szerintem ez az egész beszéd lényege - , hogy ha tudjuk, hogy hányan szavaztak a fideszre, márpedig egy választás után tudják, akkor nyilván nem nehéz összeeggyeztetni azzal az adatbázissal, amit a szimpatizánsaikról tart nyílván. Minthogy az is kiderül, hogy hányan nem szavaztak a fideszre egyszerű logika kikövetkeztetni a választói jegyzékekből, hogy mégis kik lehettek azok. Az hogy ezekhez a jegyzékekhez ki és hogyan fér hozzá azt már nem tudom...

ubul2000 2010.04.07. 19:03:15

@blitzkrieg: az mtv honlapján és a fideszes gondolán fent van, az rtl-en, tv2-n nincs

eloi 2010.04.07. 19:03:39

@lloyd_george: Annyira csúnya volt (a csaj)? :-))

pannonfunk 2010.04.07. 19:03:50

@Rombola: Ha-ha, az lesz belőle, hogy mszp = jobbik.

Nem mintha örülnék neki, nade, hogy ez világrengető botrány lenne, nemár. Hetente kétszer-háromszor kapok kéretlen telefonhívásokat, hogy menjek ide nyaralni, meg kössek olyan biztosítást, járjak nyelviskolába, na azoktól kivan a t..m. Négyévente meg egyszer-kétszer felhívnak, hogy szavazzak, na és? Pl. kaptunk születésnapi köszöntőt is, az meg kifejezetten aranyos gesztus volt.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 19:04:35

most értem haza, híradókat nem néztem bemondta valamelyik?
a neten nem valami sokat említik, mint pl. az öszödi beszéd idején. mintha akkor sokkal többször emlegetett hír lett volna.
amúgy fentebb valaki azt írta 3,3-ért megvehetik a pártok a választói adatokat, plusz ott a kopogtató cetli amit minden párt megsemmisítés előtt lemásolhat. szóval nem elbagatelizálva, de én is kiváncsian várom milyen fejleménye lesz, mivel vág vissza, ha visszavág egyáltalán a fidesz.
ettől függetlenül engem nem befolyásolt, és nem változtatta meg a szavazási kedvem :)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.04.07. 19:05:05

@Megfigyelo: Ha van róla képi, vagy hanganyagod (gyk: BIZONYÍTÉK) akkor azt szerintem bármelyik hírportál örömmel fogadja, óriási botrány lenne belőle. Hajrá, öntsünk tiszta vizet a Kárpát-medencébe!

sanyisanyi 2010.04.07. 19:05:13

@lloyd_george: Csakhogy a kuruc egy honlap, a Fidesz pedig az a párt amelyik elvileg irányítani fogja Magyarországot.
Azért van egy kis különbség!! Ha a törvényhozók se tartják be saját törvényeiket, akkor hogyan várjuk el másoktól?!

bvb09 2010.04.07. 19:06:51

No, ez is lufi lesz... Amikor aláírtunk 74 aláírásgyüjtésre mindig ott volt, hogy hozzájárulunk az adataink kezeléséhez. Igazi műbalhé...

Italo Balbo 2010.04.07. 19:06:55

hmm.. a végén még Orbán lesz itt elszámoltatva? :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.04.07. 19:07:57

Lendvai Ildikó, Pásztor Tibor, Piroslap blog és EgyenlítőTV, amint a kuruc.infóra hivatkoznak. Priceless. :]

Amúgy meg:
mandiner.blog.hu/2010/04/07/csao_mszp_vs_kubatov

blitzkrieg 2010.04.07. 19:08:03

Azzal amúgy semmi gond nincs hogy egy párt elrakja azok cimét / nevét / számát akik aláirtak valami fideszes kampányt, vagy egyéb módon felajánlották.

Tehát a saját szavazók saját maguk felkínált(!) adataival nincs gond szerintem.

A gáz az, hogy mindenkit ismernek akik nem rájuk szavazott (a komcsi csak gyűjtőfogalom). Ez egy fasza kis pártállami diktatúra...majd aztán a II széchenyi hitelnél előveszik a kis prima adatbázist és "Nos Kovács úr...khm...maga nem fideszes, sajnáljuk"

==T== 2010.04.07. 19:08:07

2010-ben egy pártvezető kormányfő-jelöltnek annál picit többet kéne tudnia az IT eszközökről, hogy mi a különbség egy SMS meg egy e-mail között több mint ciki.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.04.07. 19:08:27

Ha fidesznél gondolkodnak, akkor most hallgatni fognak és megpróbálják elérni a kereskedelmi tévék hallgatását. Két okból:

1. a fidesz tábor mára kb. stabil. Nem tudom hány százalék, de aki most vasárnap a fideszre fog szavazni, az már két hete is a fideszre szavazott volna. Ezeket a szavazókat a jobbik meg a maszop botrányolása már nem fogja elrettenteni. Felesleges róla beszélni, a saját focira kell koncentrálni.
2. ha a jobbiknak egy csöpp esze van, akkor ezt most arra használják, vagy akarják használni, hogy a kampány előtt 24 órával üssenek és a pénteki Nemzet meg Hírlap már ne tudjon reagálni. Ezt pedig akkor tudják megtenni, ha a fidesz kinéz a kettős fedezék mögül, egyenest a követő jobbegyenes útjába. NEm tudom van -e ennyi tudatosság a jobbikban, de a helyükben én ezt csinálnám.

eloi 2010.04.07. 19:08:55

@Rombola: Úgy jött ez az MSZP-nek, mint egy falat kenyér!
A Jobbiknak meg nem használ semmit. Barmok!!!! Csak a szelet fújják az MSZP vitorlájába.
Köszönjük Jobbikos ökrök!

clownfish 2010.04.07. 19:08:58

stratez most feltűnően szótlan, ez miért lehet? :D

VIKUNYA 2010.04.07. 19:09:03

@ó jaj: az hogy a fenébe van, hogy engem soha nem ért el a fidesz, azokat az ismerőseimet meg igen, akik megadták az adataikat önként? ezzel együtt az idióta kubatov szöveg szerint többről beszélt, tudom.

hazard 2010.04.07. 19:10:26

Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar reagálnak. Bár számíthattam volna rá, hiszen holnapután elvileg vége a kampánynak.

De, hogy miért nem lottózom? Ildikó néni fröcsögve reagált és azonnali feljelentéssel fenyegetőzött.

Méghogy az maszopnak nincs ilyen adatbázisa, csak legális...Röhögnöm kell!

érdeklődő 2010.04.07. 19:12:02

@colosgirl: Ez most akkor beleillik a logikámba? Ha igen, akkor kijelethetjük, hogy ez az egész egy jobbik-maszopos lufi? Reméljük, mindenesetre engem sem rengetett meg ez az egész a preferenciámban.

sárkányfő 2010.04.07. 19:12:02

@Italo Balbo:
:)
Tényleg, fel kéne venni a Fidesz elszámolós listájára a Fideszt is :)

@==T==: Igazad van, ez talán még nagyobb gáz.2010-ben itt tartani egy kormányfőnek...

Amúgy pont emiatt lesz mégis kidobva a Kubatov, az nem az ő sara, hogy felvették, de hogy ilyen hangon beszél a nagyvezírről... na ezt a nagyvezír nem fogja tolerálni...

ma-a-tegnap-holnapja 2010.04.07. 19:12:46

@eloi: te miről beszélsz?? a jobbik beszél baromságokat? a jobbik embere kubatov ugye????

a jobbikot lehet gyalázni éjjel nappal, de ezt is le kellett volna nyelni ugye?

xstranger 2010.04.07. 19:14:05

@blitzkrieg: hm, ez egy eleg erdekes olvasata a dolognak (szvsz mar most is igy mukodik minden).

eloi 2010.04.07. 19:14:46

@hazard: És mégis honnan tudná a Fidesz, hogy (Pécsett! mert ugye egyenlőre egy városról van szó!) ki a "komcsi"? Hacsak a helyi MSZP el nem adta nekik az adatbázisát?
Mert ugye az MSZP kopogtatói, meg aláírási ívei, stb. NEM A FIDESZHEZ érkeztek be!!! Vagy????

elfelejtette 2010.04.07. 19:14:56

A valasztok nem ertenek az adatbazisokhoz, soha senkit nem erdekeltek ezek az ugyek, leszamitva az elemzoket meg a publicistakat. Mar most latszik, hogy hamvaba holt az egesz. Egyenlitoteve ujratoltve.

Lev Menachem 2010.04.07. 19:16:25

húha, micsoda leleplezés, a vicc az, h kubatov már asszem egy évvel ezelőtt, teljesen nyílvános lakossági fórumon (utolag.com on is fent volt a video) beszélt adatbázisról, amit még sok évvel ezelőtt az aláírás gyűjtésekkel szedtek össze, ott volt a gyűjtőív alján, h "aláírásommal hozzájárulok , hogy a fidesz kezelje a személyes adataimat"...

korrekt vagy nem, máshogy nem lehet/ett felvenni a versenyt, az mszp sokmilliárdos kampánygépezetével

ők kicsit javítottak a hatásfokon:)

elfelejtette 2010.04.07. 19:16:43

Az meg kulonosen pikans, hogy a kurucinfo retteg az adatbazisoktol, mikozben ok kozoltek mindenfele privat informaciokat errol-arrol. Most mar az isten nem mossa le roluk, hogy nem az MSZP erdekeit szolgaljak. Igy kell hatekonyan tokonloni sajat magunkat, elvtarsak.

eloi 2010.04.07. 19:16:56

@ma-a-tegnap-holnapja: Nem. De a Jobbik az, amely újra hatalomba segítheti, tarthatja az MSZMP utódpártját! Ez a baj.
Önmérséklet, gondolkodás. Ez kéne.

Lev Menachem 2010.04.07. 19:17:35

kubatov meg hülye, és büszkén reklámozta mindenkinek

ati27 2010.04.07. 19:17:38

No csak kibujik a szög a zsákból! Jobbik=MSZP.. :)

MPL firstlady 2010.04.07. 19:19:07

Hát a rémhírtv-ben nincs ilyen hír. Akkor nem is igaz. Tehát nem is történt semmi.

Megnézem a comedy central-on adják-e a videót.

eloi 2010.04.07. 19:20:09

@elfelejtette: Pontosan!
Ezzel szavazat már csak az MSZP-hez megy. "Jól megcsináltuk!" :-(((

kerbaim 2010.04.07. 19:20:22

Úgy hiányzott ez a Jobbiknak, mint az LMP elleni kókázás az MSZP-nek. A Nézőpont Intézet szerint ugyanis két dolog látszik: az egyik, hogy az LMP elérte a teljes népesség körében az 5%-ot és 7-9 % a potenciálja. Ebből én legalábbis arra következtetek, hogy ez a már egyébként is erős budapesti és Pest megyei területeken hogy is mondjam, birizgálta az MSZP-t és előhúzta a kókadt... kártyát. A másik megállapítás, hogy a szavazatmegosztás mellett a FIDESZ-t támogatók közül 7%, a sztenderd 3,2%-os hibahatárral együtt is max 10% lehet. Ez rossz hír a Jobbiknak, amelyre ezt sikerült előhozni... A dolog gyakorlatilag ennyi, ekkora előnynél nem hiszem, hogy sokat nyom a latba. De négy nap múlva kiderül...

sárkányfő 2010.04.07. 19:20:25

Szijjártó: "Ismételten, immáron sokadszor leszögezzük, hogy a Fidesz az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat"

Segítsetek, összezavarodtam, akkor most ki hazudik: Kubatov vagy Szijjártó?

jobbbalmind1 2010.04.07. 19:21:30

A komcsis resz durva. Talan nem mindenki az aki nem szavaz a FIDESZ-re....

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 19:21:30

@érdeklődő: ha a cikk alapján kiátlagolom akkor 40 millió ft körül van a 8090000 fő körüli adatbázis.
aztán a kopogtatót leadták a népek (én is) azon is adatok. csak ki kell vonni.
feltöltik gépre és település szinten kész a bázis :)
biztos babra munka, meg finomítások is kellettek.
mindegy, szerintem minden párt kiépítette, csak ez a buta kubatov amatőr volt. persze ha nem valami manipulált felvétel.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 19:23:43

@eloi: idöközi előtt is megvásárolható a bázis. és ha 2002, 2006 is megvan, folyamatosan követik. elvileg nagyon könnyen kiépíthető egy komoly adatbázis.
amúgy ebből is látszik, meg pl. a kopogtató cetli intézményéből is, hogy lenne mit javítani a választási törvényen.
kampánycsendről már nem is beszélek :)

Goncsarov 2010.04.07. 19:25:04

@Lev Menachem:
Te az öszödi beszéden ugye őszintén meglepődtél és felháborodtál (mert ezt szeretted volna, és ezt súlykolták beléd, ezt súlykolta a politikai oldalad, médiád)?

Most ugyanezt próbálják csinálni az ellenfélnél. Örülnek, hogy van egy falat kenyér amibe bele lehet kapaszkodni.
Kár, hogy Kubatov, nem káromkodott még egyet-kettőt mert akkor nagyobbat üthetett volna, a meglepődött szoci hívőknak... Ilyen szempontból Gyurcsány sokkal profibban kiszolgálta a "nemzeti" oldal híveit :D

(b)Right_side 2010.04.07. 19:25:11

@lorantka_a_gall:

Az említett kifejezéseket a kuruc.info használja, a Jobbik egyetlen politikusától sem hallhattál még hasonlóakat. A kuruc.info mellesleg nem jobbikos, ellenben tény, hogy a szerkesztői a Jobbik-ot támogatják, mint számukra a "legkisebb rossz" pártot. Erre ékes bizonyíték, hogy heti rendszerességgel jelennek meg a honlapon a Jobbikot is kritizáló írások, hasonló hangnemben (pl. "pornóskurva" gárdista, "buzifaló" Király András (elnézést a kifejezésekért), de még a párt körül feltűnő "kommcsibérencekre" is rávilágítanak, ha kiderül valakiről, hogy pl. MSZMP-s volt...

Szóval aki rendszeresen olvasója, az látja ezeket. A kurucnak sajátos nyelvezete van, többek között emiatt is annyira népszerű sokak szemében. Tény, hogy ez a hangnem nem minden esetben tolerálható, így pl. az általad felsorolt jelzőket sem tartom vállalhatónak.

Remélem megértetted, mit akartam a fentiekkel mondani...

További szép napot!

diotoro10 (törölt) 2010.04.07. 19:25:44

@(b)Right_side:
Gratulálok, pont ezt akartam írni, de így már fölösleges.
A nap legtalálóbb és legigazságosabb hozzászólása.

érdeklődő 2010.04.07. 19:26:39

@colosgirl: Oké, hogy Kubatov amatőr volt, de akkor mi a lófaszról van még szó? Az, hogy egy párt szimpla óvodás logika meg az egyébként minden párt számára rendelkézsre álló adatok alapján kizárásos alapon meg tudja mondani, hogy kábé kik nem szavazták rá, az mitől gáz?

ma-a-tegnap-holnapja 2010.04.07. 19:27:05

@eloi: ok. mérséklés, ész, realitás?
a jobbik, az aki tehermentesítette a fideszt. eddig a fidesz volt az aki szélsőséges volt, aki veszélyes volt az ilyen olyan párt a fidesz volt. jött a jobbik és tehermentesítette a fideszt. elvállata azokat a dolgokat amiket a fidesz nem vállalhatott fel, mert ő mindenkire rá akart feküdni. meghálálta a fidesz ezt? nem. elkezdte ütni verni, ami a végén már abban csapódott le, hogy a MH minősíthetetlen stílusban ócsárolta azt a pártot, aki egyébként 2001 ben még a fidesznek rendezte a fórumokat.

talán a fidesznek kellett volna kicsit ésszel élni. neki esett annak, aki házőrzője lehetett volna.

a veszett kutya, amivel nincs mit tenni, de közben mégis a mi házunkat őrzi.

nem a jobbik mondta hogy nem dolgozik össze a fidesszel később, hanem a fidesz nyilatkoztatta ki, hogy semmi de semmi együtt mükődés nem várható a jobbikkal.

Môžeš mi pomôct'? 2010.04.07. 19:27:25

@(b)Right_side: Jézus, de LMP-s duma ez. És kiknek használ a legtöbbet Kubaszov? Hát igen, a végén még kiderül, hogy Koki pénzeli a kurucot. Nem is lepne meg.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.04.07. 19:28:48

Én csak azt nem értem, hogy azok akik itt azzal jönnek, hogy "Mit gondolsz a többi párt nem írja fel adatbázisba az adataid az ajánlószelvényről?", azok elgondolkodtak-e azon, hogy voltaképpen akik nem adtak ajánlószelvényt, azaz az adataikat nem adták át a Fidesznek?
Azok adatai, konkrétan a felvételen említett 15000. honnan van?
Azon 15 000 konkrét személy adatai akik szavazni voltak, de nem a Fideszre szavaztak.

OK, hogy ilyen indirekt módon regisztrálom magam egy párt adatbázisába (mely törvénytelen ugyan, de OK, elfogadom, mindegyik megteszi), de aki nem adta át az adatait, azé hogyan kerül oda?
Telefonszámok, címek, email címek? Email cím, telefonszám azt hiszem nem szerepel az ajánlószelvényen :)

Ezeket az adatokat elgondolkodtak azon az "adatbázis gyűjtés relativizálók", honnan kerültek elő és be az adatbázisba?

Én pl. leszarom, hogy mindenki csinálja, akinél bebizonyosodik, menjen szépen bíróság elé.
Elvégre is ugye törvénytelen.

gd77 2010.04.07. 19:29:00

Mielőtt összeomlik a demokrácia...a fidesznek több adatgyűjtő lapját is aláírtam már, tudják a címemet, telefonszámomat stb... az én hozzájárulásommal, mégsem szoktak zaklatni. Még a kopogtató cetli is itt maradt nálam, mert nem jártak felém.. más pártok viszont bőszen telefonálgatnak a titkos mobilszámomra és marha mód védik a demokráciát a fidesztől. Hogy van ez?

szobatars 2010.04.07. 19:29:00

Csak ismételni tudom magam: Az ajánlócédulás rendszer - többek között a hangfelvételen szereplő dolgok miatt is - alapvetően rossz és sérti a választópolgárok véleménynyilvánítási szabdságát.

S akkor egy új elem: az MSZP fanok a kuruc.info leglelkesebb olvasóivá váltak hirtelen..:-))) LoL

Róbert__ 2010.04.07. 19:29:22

1 óra olvasgatás után azon vagyok kénytelen gondolkodni, hogy a jobbiknak miért jó olyat tennie, amivel magán abszolút semmit sem segít, a fidesznek érezhetően egyáltalán nem árt, az MSZP-MDF-SZDSZ para-demokratikus ( jelen esetben para=parázó :P ) tömörülésnek viszont nagyon is sokat segít.

Érteném, hogy nem bántja az MSZP segítése, ha ezzel árthat a Fidesznek, de így?? Így mire volt jó ez az egész? :)

(b)Right_side 2010.04.07. 19:29:31

@bence87:

Lásd 19:25-kor írt hozzászólásomat...

bence87 (törölt) 2010.04.07. 19:33:49

@ma-a-tegnap-holnapja: én nem így látom. szerintem a Jobbik középre tolta a Fideszt és a Fidesz-radikálisok átmentek a Jobbikhoz. Azóta pl. megkérték az embereket ne használják az Árpád-sávot míg régebben nem volt ez ellen kifogásuk

Homeoffice 2010.04.07. 19:34:08

Sok dolog közül egy mondat zavar a legjobban. Ha én nem szavazok a fideszre akkor én komcsi vagyok?
Valamint nem lehet-e az, hogy Vonáék az adujukat adják ki így utoljára? Válaszul a fidesz támadásaira?
Ugyebár Napóleon is megmondta, hogy az veszíti el a csatát, aki előbb veti be a tartalékait. :)

Ordnassac 2010.04.07. 19:34:27

Hmmm... azért sok kérdés merül fel.

Kubatov Gábor nem a Fidesz legtöbbet beszélő politikusa, az OGY honlapja szerint összesen egyszer szólalt fel az egész ciklus alatt. Tipikus szürke eminenciás. Szóval akinek akár csak kicsit hasonló a hangja, már lehet ő. A Bagó-Romsics eset óta (manipulált felvétel) pedig minden elképzelhető. Akár az is, hogy tényleg Kubatov szólta el magát.

Amúgy szerintem későn jöttek elő vele. Amikor az MSZP szól, akkor az ország jelentős része legyint. Kérdés, hogy a Jobbik vagy az LMP él-e ezzel a lehetőséggel.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 19:35:51

@érdeklődő: nem tudom. engem nem zavar, ha a szoci tudja nem számíthat rám. és van is benne valami, hiszen 2002-óta fideszre szavazom. kapok tőlük sms-t, emailt. és érdekes, a szociktól semmit. nem kaptam még tőlük sem sms-t, sem emailt. ezért nekik is megvan a bázisuk tudják kire nem számíthatnak. nem kell annyi szóróanyag :)

Zoltan895 2010.04.07. 19:36:06

Eddig gondolkodtunk rajta, hogy megosztjuk a Jobbik és a Fidesz között a szavazatunkat , de igy egy fél szavazatot sem adunk a fideszre, egyik fordulóban sem. Hülye lennék azokra szavazni akik adatbázisa miatt nem kaphatunk majd munkát , mert csak "félig lelkes támogató" a bejegyzés a nevünk mellett a rendszerükben...

fedélzeti kompót 2010.04.07. 19:36:38

Az adatbázis finomítására pont a kopogtatócédula gyűjtése volt a legalkalmasabb: az aktivisták szépen körbejártak minden címet, és ahonnan elhajtották őket, arra az ajtóra rajzoltak egy virtuális feketepontot.

Szal izé, kedves Viktor, nálam még van egy kopogtatócetli, azt már nem lehet leadni? Vagy ha hirtelen belépek a helyi narancsbrigádba, az még ér?

ma-a-tegnap-holnapja 2010.04.07. 19:37:47

@Zoltan895: na azért ez erős. inkább azért kell haragudni a fideszre, szerintem, mert ennyire amatőr. stratégiából 1-es

Ninfus Corporation · http://fesztivaljunkie.blog.hu/ 2010.04.07. 19:38:11

Ebből az egészből is látszik micsoda megcsúfolása a demokráciának a kopogtatócédula rendszer. Érdekes, hogy ezt egyik párt sem emlegeti...

Róbert__ 2010.04.07. 19:38:22

@Zoltan895: "Eddig gondolkodtunk rajta, hogy megosztjuk a Jobbik és a Fidesz között a szavazatunkat , de igy egy fél szavazatot sem adunk a fideszre, egyik fordulóban sem. Hülye lennék azokra szavazni akik adatbázisa miatt nem kaphatunk majd munkát , mert csak "félig lelkes támogató" a bejegyzés a nevünk mellett a rendszerükben... "

Rendben, kösz az infót a többiek nevében is.

Joseph Adama (törölt) 2010.04.07. 19:38:32

Nem számít. Aki eleve egy erőszakos, hőzöngő, totalitárius rendszerben hívő polgár, az a Jobbikra szavaz.
Aki meg ingadozik, azt nem ez fogja meggyőzni, sőt még tetszik is neki, hogy a kommancsokat figyelik.

Lehet ez még szavazatokat is fog hozni.

Homeoffice 2010.04.07. 19:40:06

@ma-a-tegnap-holnapja:

1-es???? Még azt sem érdemlik meg. CSAK A FIDESZ!!!
Mondja ezt egy pártszövetség:))))
KDNP ilyenkor bábként kussol a sarokban és duzzog? LOL
Vagy örül a parlamenti helyeknek mint a majom a farkának..:))))

abrakadabra40 2010.04.07. 19:40:20

RTL és a TV2 hozta le. Az M1 kb most intézte el 2 mondattal az egészet.(Lendvai(micsoda felháborító dolog ez!) és Szijjártó(Az MSZP és a Jobbik mocskolódik) nyilatkozata)

Ennyi.

Ja és ezután jött inkább 2 fideszes hír.

Ami az internetet illeti.
Itt se túl átütő a hír.
Kb beszámol mindenki, de ennyi.

Kiváncsian várom a holnapot.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.04.07. 19:40:32

mint 1990 óta fidesz szavazót, k*rvára nem érdekelt eddig sem, hogy esetleg az mszp nyilvántart-e, mint vérjobbost... a fidesz meg nyilván nyilvántart, mivel többször adtam nekik cetlit. na, erről ennyit.

MPL firstlady 2010.04.07. 19:40:38

@fedélzeti kompót: pont ez jutott az eszembe, hogy mi van velem meg a most első választó gyerekemmel????? hol vagyunk mi a nagy katyvaszban? évek óta nem jött a kutya sem a kopogtatókért.
ez csak azt jelentheti, hogy benne vagyok abban a skatulyában, amire azt írták, hogy komcsi. messzire elkerülnek.

megyek eret vágni.

kopogtató 2010.04.07. 19:42:14

egy biztos, a Jobbikot már jobban utálom mint a komcsikat. nekem csak ez következik ebből. mindenki tudja, hogy így megy, minden 2% feletti pártban. akinek ez hír, az lúzer

2010.04.07. 19:42:29

Néztem az trl klub hiradóját. Semmi erről. De nem is ez a lényeges. hanem ez: volt egy összefoglaló, hogy az utolsó napokban mindent beleadnak a pártok. Végigmentek mindenkin, fidesz, OV tanyán járt, Kovács lászló, LMP-s performance, Ibike nemzetközi sajtótájékoztatója, még a Civil Mozgalom nevét is megemlítették. DE: A Jobbiknak még a nevét sem mondták ki. És itt jön a lényeg. Azért nem lesz ebből nagy ügy,mert a jobbik dobta be, akkor e kuruc info is bekerülne a köztudatba és az nem az mszpnek visz szavazatot, hanem a jobbiknak. és itt már nem a fidesz győzelem mértéke a lényeges kérdés az mszpnek, már a 2/3 sem fontos hogy ne legyen meg. Egy a lényeg: a jobbik ne előzze be az mszp-t. Ezért pedig alakáj médiájuk és a kercsatornák nem fogják bedobni, mert eljutna a választóhoz a jobbik, a kurucinfó és a többi híre.

meghalt a dolog, jobbikosok. Pár hónapja nem a fideszt kellett volna célkeresztbe állítani, hanem az mszp-t. itt csesztétek el.

vasárnap az urnáknál.

Homeoffice 2010.04.07. 19:42:50

@triumphator:

Vérjobbos Fidesz 90ben? Nah ne röhögtess... Minden volt az csak nem jobbos:)))

abrakadabra40 2010.04.07. 19:43:03

@abrakadabra40: Helyesbítek. Az RTL és a TV2 nem hozta le.
Sorry.
Viszont holnap félehtőleg lesz róla szó, mert a Fidesz sajtótájékoztatón ott voltak a mikrofonjaik.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 19:43:20

@Gunther: szerinted tanulva a hibákból és napoleontól, van még tartalékba valami adu a fidesznél is? fognak valamit még teríteni péntekig?

Ordnassac 2010.04.07. 19:44:10

@Zoltan895: csak halkan jegyzem meg, a Jobbik, amikor csöngetett most a cédulagyűjtésnél, kifejezetten szüleim nevét mondták be, hogy őket keresik. (Szüleim négy éve a MIÉP-Jobbiknak adták a cédulát.) Na vajon miért keresték a szüleimet, de engem viszont nem, holott ugyanoda vagyunk bejelentve? Bingó, nekik is van ilyen listájuk.

érdeklődő 2010.04.07. 19:44:33

@colosgirl: Ja mondjuk, ha a fidesz a svédmodelles offenzívát túl élte az év elején, akkor ez már igazán nem árthat...

Homeoffice 2010.04.07. 19:44:55

@colosgirl:

Ha én azt tudnám..... akkor nem szívnám a fogam a vízszámla kifizetésekor.:))))

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.04.07. 19:46:07

@Gunther:
mai szemmel nézd a dolgot. mit gondolhat rólam az mszp-s webmeister, amikor böngészi az excel-tábláját és rámklikkel. "ez a náci triumphator, már 1990-ben is a fideszre szavazott. rohadt vérjobber." és nyom egy delt.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 19:46:18

@abrakadabra40: én inkább már a vasárnapot várom :)

Idet 2010.04.07. 19:48:38

Kubatov mindig is egy állati nagy f@sz volt, már bocsánat, soha nem fért a fejembe, hogy bízhat benne a Fidesz, ill. mit eszik rajta. Unintelligens, agresszív barom, akit nagy ívben kerülni kellene.

Homeoffice 2010.04.07. 19:48:50

@triumphator:

Azt hogy Párthű vagy :) Anyám is az volt, míg (hányyszor csaptam össze vele amiatt) megszűnt a pártja...:)

Kassian 2010.04.07. 19:49:12

Kubatov egy ugyan olyan erkölcsi zéró, mint az az oldal, ami lehozta a kis monológját.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.07. 19:49:56

@lloyd_george: nagyon gyenge lehettél matekből. Egy néhány ismeretlenes egyenletet nem nehéz megoldani a szavazókról ha az elmúlt szavazásról is vannak adataid. Esetleg a népszavazási kezdeményezéseknél letett aláírásokról ahová személyi adatokat is kellett rögzíteni.
Résztvett szavazók minusz fidesz szavazók= nem fidesz szavazók.
A korábbi adatbázisokat egyesíteni és kész a pontos kimutatás.

Diktatúra 2.0

Kassian 2010.04.07. 19:50:42

@triumphator: a fidesznek köze nem volt a jobboldalisághoz 1990-ben...azóta vettek egy másik köpönyeget.

Ordnassac 2010.04.07. 19:51:34

@Idet: még mindig élek a gyanúperrel, hogy manipulált a felvétel. Kubatov hangját nem sokan ismerik. Ettől függetlenül nem egy észlény, de úgy tűnik, hogy szervezni tud.

jog-ász 2010.04.07. 19:52:06

mindenesetre arra jó lesz hogy többen nézik a kuruc.infot a választásokig. önreklámnak sem rossz..

Ordnassac 2010.04.07. 19:52:54

@Kassian: mint az MDF, az SZDSZ, sőt, bizonyos tekintetben az MSZP is. ;-)

reKorrekt 2010.04.07. 19:53:40

@kopogtató: "a Jobbikot már jobban utálom mint a komcsikat"

Hát a múltkori magyar hírlapos vona-csalja-a-feleségét álhír után nem is hibáztatlak érte. Szemét jobbik. Tök szar lehet hogy az hoax volt - minek hatására több százan mondták fel az előfizetésüket - ez meg nagyon is igaznak tűnik és még holnap jön a többi. Brühühühühüüü. Báncsák a fideszt a nácik :(

Balaint 2010.04.07. 19:53:40

Nesze b* meg szélsőjobb. Hát ennyi eszetek van? Tényleg csak ennyi? Ki jelenti a nagyobb veszélyt rátok? A Fidesz vagy az MSZP? Úgy látom szerintetek a Fidesz. Gratulálok.

Igaza volt a plébánosnak. Tisztességes keresztény ember se a Jobbikra, se az MSZP-re nem szavaz.

medve2 2010.04.07. 19:53:50

Tisztelt Török Gábor! Az üggyel sem az RTL Klub, sem a TV2 nem foglalkozott. Csak az M1-en volt röviden, viszont ott már a Fidesz is reagál, és az MSZP-JOBBIK-Kuruc Infó összefogásáról beszél, megjegyezve, hogy az Ombudsman ajánlásai alapján van adatbázisuk.

Mondjuk az tényleg pikáns, hogy Lendvai Ildikó a kurucinfót használja hírforrásnak. De ez nem menti föl Kubatovot, hogy hülye (én nekem nem kell olyan finoman fogalmaznom).

Holnap kerül sor a pártok kampányzárójára. Nem hiszem, hogy azok mellett még hangsúlyosan fog jönni az ügy a TV-ken. Olyan hatása lehet, hogy megerősít néhány MSZP-st hitében, akik ezt fogják a napilapjuk címoldalán olvasni.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.04.07. 19:54:44

@Gunther:
na punkt, ennyi. ilyen, vagy hasonló lista (adatbázis - ez sokkal pc-bb) minden magára adó pártnak alap. aki e nélkül indul neki, az úgy jár, mint az mdf.

zenebono 2010.04.07. 19:55:17

Szerintem a Fidesz nem amatőr. Számított rá, hogy a kampány végefelé még robbanhat valami, lehet nekik sokminden tartalékban. Szóval szerintem holnap előjönnek valami nagy dobással: csak az a kérdés, hogy az MSZP vagy a Jobbik ellen.

sivatagi n. 2010.04.07. 19:55:24

Mókás, ahogy a fideszesek önmérsékletere intenek és susognak, hogy ez most mire volt jó. Bezzeg Király András és Müller Niki esetében milyen jó volt napokon keresztül harsányan röhögcsélni. Ja és Morvai parkolási ügye, az ám a skandallum! Na hát most itt van nektek Kubatov, lehet tovább vigyorogni :)

reKorrekt 2010.04.07. 19:56:10

@Ordnassac: A cédula átnyújtása közben történő verbális ajánlásról hallottál már?

eloszto · http://eloszto.hu 2010.04.07. 19:57:42

Én egyszerűen szóhoz sem jutok. Aljas szemétség!

ubul2000 2010.04.07. 19:58:03

@Ordnassac: Azt gondolom nem a saját listával van baj, hanem a többiekével.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 19:58:03

@sivatagi n.: mindig az nevet aki a végén nevet. de ki fog teljes szívből nevetni mosolyogni, és ki csak erőltetve mesterkélten 11-én úgy este 10 körül? :)

Hóember 2010.04.07. 19:59:05

Tényleg az a legjobb az egészben, ahogy varázsütésre a kuruc lett a legautentikusabb hírforrás az MSZP-nél!
Reklámozzák a fasisztákat, agyba főbe, minden fórumon!
Ejnye-bejnye! :P

elfelejtette 2010.04.07. 19:59:56

Haha, Egyenlito teve a kurucinfon. Kurucinfo-Societas koprodukcio. Gabor, szolj mar lecci a kozpontnak, hogy kurvahulyek.

h492019 2010.04.07. 20:00:04

@Idet: "Unintelligens, agresszív barom, akit nagy ívben kerülni kellene."

Nem szeretnék demagóg lenni, de sikeresen felsoroltad egy átlag feltörekvő politikus tulajdonságait. A 2006-os kampány során egy kamsszerelemnek köszönhetően volt alkalmam plakátolni választás elötti péntek éjjel (szigorúan éjfél elött :)), és ott a minket vezénylő wannabe-politikus joghallgatók viselkedtek pont az általad találóan megfogalmazott definició szerint. Akkor véglegesült bennem, hogy ha ez a viselkedés szükséges hozzá nem akarok politikus lenni soha.

Ordnassac 2010.04.07. 20:00:07

@reKorrekt: ennek mi köze ahhoz, hogy csöngettek nálunk és szüleimet keresték (akik amúgy nem voltak otthon), holott utoljára négy éve jártak a helyi Jobbik-irodában? (Négy éve ott adták le, ahogy most is.) Szóval fogadd el, nem csak a szociknak és a Fidesznek, hanem a Jobbiknak is van ilyen listája.

reKorrekt 2010.04.07. 20:00:57

@Balaint: "Igaza volt a plébánosnak. Tisztességes keresztény ember se a Jobbikra, se az MSZP-re nem szavaz."

Legalábbis a fideszes plébánosod szerint nem. Ja, és szerinted sem. Ez már 2. Jó sok.

marselluswallace 2010.04.07. 20:01:17

Szíjjártó nyilatkozata szerint az adatok törvényesen vannak kezelve. Amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik, addig nem kellene találgatni.

Hóember 2010.04.07. 20:01:54

Lehet, hogy a fagyi duplán visszanyal, és úgy járnak majd mind anno az MDF a horngyuszi-alázással?

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 20:02:07

@Ordnassac: a legnagyobb hülyék lennének és a legamatőrebbek ha nem lenne adatbázisuk.

xstranger 2010.04.07. 20:02:41

Erdekes hogy milyen lazan atleptek a "Minek" kerdesen. Mi szuksege van egy kvazi gyoztes partnak valaha is ilyen adatbazisra?

Az kamu hogy a szavazocedulak gyujtesehez vagy mozgositashoz (mozgositas? az is minek? mintha valami haborus helyzet lenne). Egy ekkora par ekkora mediajelenlettel barmilyen tomegeket erinto problemat trivialisan meg tud oldani. Szimplan azaltal hogy bemondatja a TVben.

Jo lesz a kovetkezo negy ev, most dol el Magyarorszag jovoje. Mert ha ezekkel se akkor bizony game over.

Ordnassac 2010.04.07. 20:02:42

@reKorrekt: másrészt, szüleim nem verik nagydobra, hogy kire szavaznak, a környéken nem tudnak róla (családi házas környék).

2010.04.07. 20:03:03

@reKorrekt: holnap, hír.. :D (nagy kacaj..) össze kel vágni az újabb felvételt, vagy miért nem dobtátok be már ma?

Balaint 2010.04.07. 20:03:22

@reKorrekt:
Agyas. Most álltatok be az MSZP-MDF-LMP csapatba vágod? Szerinted ők állnak közelebb hozzád ideológiailag vagy a Fidesz?

bence87 (törölt) 2010.04.07. 20:03:35

a jobbik maga egy hoax. honnan volt a pártnak annyi pénze és szakértelme a 2009-es vérprofi kampányhoz? na ezt mondja el nekem valaki. nehezen hihető hogy a 2006-os Miép-Jobbik Harmadik út állami támogatásból.

lupus33 2010.04.07. 20:04:53

Ez az egész ügy senkit sem fog érdekelni komolyabban!

Egyébként is, csak arról beszél, hogy a biztos fidesz szavazók számát tudják, mert ők bele egyeztek az adataik megadásba, és őket pontosan el tudják érni!

török gábor 2010.04.07. 20:04:56

Lenne egy javaslatom, tulajdonképpen erről írtam a 122. bejegyzésben is. Ha valakinek elvi álláspontja van (akár világbotránynak, akár piti ügynek nevezve), gondolja el, hogy mit mondana akkor, ha fordítva történt volna: az MSZP vagy a Jobbik pártigazgatója azt mondja egy titkos felvételen, hogy ismernek névről és címről minden fideszest. Nos, ha ugyanazt gondolná akkor is, mint most (világbotrány-piti ügy), akkor nincs semmi gond.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.07. 20:04:59

@xstranger: Ne mond, hogy a többiek nem mozgósítanak???? Hello!
Tanultak a 2 előzőleg elbukott választásból. Akkor későn mozgósították szavazóikat. Ennyi. Nem több. Nem kell túlvariálni szerintem.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.07. 20:05:53

Biztos, hogy nagy hír lesz belőle mert a Google hírgeneráló algoritmusa az első helyre tette.
Ezért tette ki az Index is mert nem vállalhatja fel a kockázatot, hogy nem az elsők között közli.
Én már délelőtt hallottam a felvételt, azért rávárt az Index is, de a Google szava a döntő.
Ebből hír lesz akárhogy is alakul a dolog.
Ekkora labdára mindenki le fog csapni és a Vona a Dunatv-ben belengette, hogy még lenne egy-két kínos kérdése a Viktor számára.
Lehet, hogy ezutánra tartogatják az adu-ászt?

Az időzítés jó. 3 munkanap meg egy szombat, biztosan tarolni fog a dolog.

Akinek eddig nem volt világos lassan ráébred a demokrácia színlelt mivoltára.

Ordnassac 2010.04.07. 20:06:09

@xstranger: a "mozgósítás" minek? Kampányoltál te már valaha? :-D

Itt a lehetőség a Fidesznek a kétharmadra, így rá kell beszélnie minden potenciális szavazóját, hogy menjen és szavazzon. Főleg ilyenkor, amikor sokan a biztos győzelem miatt el se mennének. Ilyenkor talán a legfontosabb a mozgósítás.

Ilyen adatbázis minden pártnak van már mióta. A Munkáspárttól a MIÉP-en át.

appa68 2010.04.07. 20:06:14

Mai történet
19:30 perc Csengetnek. Nyugdíjas néni az ajtóban. Mondja Fidesztől jött. Hozott nekem levelet.(?) Kérdezi elmegyünk-e szavazni. Biztos-e? Hányan fogunk a Fideszre szavazni? Szeretnék jó pontokat kapni, tehát jól feleltem...
Kaptam tőle Hűtőmágnest...

Baby Raptor 2010.04.07. 20:06:39

Én nem hiszem, hogy a hátralévő 2 napban ebből nagy botrány lenne, ahhoz már napokkal ezelőtt ki kellett volna jönni vele. A TV2 meg az RTL holnap majd a 20. helyen 2 mondatban összefoglalja a sajtótájékoztatót aztán jöhet a Győzike-show... Persze elképzelhető, hogy a holnapra ígért folytatás nagyobb horderejű lesz, de szerintem érdemben már semmi nem tud változtatni az eredményen.
Még ha péntek éjfélig hangosbemondóval járnák az utcákat a hírrel akkor sem hinném, hogy 1%-nál többet veszítene a Fidesz. Legfeljebb az MSZP alvó szimpatizánsainak egy elenyésző részét mozgatja meg.
Egyszerűen elkéstek vele és nem fog eljutni annyi emberhez, hogy jelentős hatása legyen.

Amúgy a Kubatov tényleg egy idióta és nem bánnám, ha páros lábbal rúgnák ki a második forduló utáni nap.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.04.07. 20:06:43

@török gábor: Hát igen. Öszöd óta az emberek kicsit jobban fogékonyak az MSZP szapulására.

Homeoffice 2010.04.07. 20:06:44

@Balaint:

Tök egyszerű a helyzet. A Fidesz egyeduralomra tör. CSAK Ők. Más senki. (Szegény kis KDNP....)
A többi párt azt akarja megakadályozni, hogy ne legyen 2/3-a.

Ordnassac 2010.04.07. 20:07:22

@helota: szerintem pont, hogy kevés lesz az idő, hogy ez tudatosuljon, másrészt ha bárki robbant valami újat, úgy kiesik az ember fejéből...

anti76 2010.04.07. 20:07:54

ami zavar a hangfelvétellel kapcsolatban, hogy ne komcsizza már le egy kubatov szintű fideszes a szocikat, mégha azért van alapja. (political corectness van, vagy mi a szösz).
A másik, hogy eléggé hihetetlen, hogy ilyen hangnemet meg lehet engedni Orbánnal szemben, aki mégiscsak -ha tetszik, ha nem- a jobboldal vitathatatlan vezére.

lupus33 2010.04.07. 20:08:21

@török gábor: az mszp biztos tud jó sok szavazói adatot! A volt mszmp tagok jegyzékét nem hiszem, hogy kidobták 90-ben!

reKorrekt 2010.04.07. 20:11:41

@Ordnassac: Ok, így már értem.
@Laci29: Fentebb zseniálisan levezette már valaki, hogy miért is volt okos húzás ez az utolsó pillanatban történő kéthullámos támadás.

cellimega 2010.04.07. 20:11:55

ha valódi a felvétel, Kubatov repülni fog. Az adatbázis miatt is, amivel elbüszkélkedett, meg a dumálásért is.

hangembernek tűnik egyébként, mert azt soha az életbe nem fogja megtudni, hogy Mari néni kire szavazott, max. sejtései lehetnek.

ami miatt picit kételkedem valódiságában: miért csak most hozza le a kuruc? A sajtó 1-2 hétig rágta volna a csontot sztem, így max 2 nap van rá.
Ez esetben mire kiderül, hogy hamisítvány, már rég túl leszünk az első fordulón.

sárkányfő 2010.04.07. 20:12:00

@török gábor: csatlakozom, én is éppen ezt akartam kérdezni. De választ nem várok, a párthívők nem képesek ilyen gondolkodásra.

Sőt, hozzácsapom még azt a kérdést is, hogy vajon mit szólnánk hozzá a fideszesek, ha kiderülne Mesteházyról / Vonáról / Bokrosról vagy Schifferől, hogy digitális analfabéta?

Cooper82 2010.04.07. 20:12:08

A jobbik is az mszp csatlósa. Különben mi másért támadnák a fideszt? Szinte csak őket támadják és támadták is végig. Vajon miért?
Azt meg ne mondja senki, hogy pölö az mszp-nek nincs ilyen adatbázisa. A jobbiknak meg ugyanúgy lesz/van is már.

xstranger 2010.04.07. 20:12:42

@Noname Cowboy: en 2002-bol inkabb a 4-even keresztul tarto Fidesz fikazasra es az MSZP gatlastalan igergetesere emlekszem, meg a millios gyulesekre nem pedig valami szemelyre szolo mozgositasra.

A 2006-os valasztas elbukasa meg vagy amatorseg vagy szandekossag volt. Ha jobban belegondolsz a gazdasagi valsag tukreben nem olyan nagy gaz hogy nem nyertek, most a Fideszt szidna mindenki habzo szajjal es keszulnenk az ujabb MSZP ciklusra.

Szoval acsi azzal a DBvel. Nem azt mondom hogy par szaz barmikor beranthato atlagemberrol ne legyen adatuk mert az nem olyan rossz. Nade egy elvileg titkos valasztason resztvett emberek 80-85%nak szemelyes adataibol? Ez azert mar piszok nagy tulzas.

Igazabol en minden nem Fidesz szavazo vagy csak siman apatikus helyeben fosnek (Fidesz szavazok helyeben is).

Egy normalis demokraciaban ilyen egyszeruen nem tortenhet meg, vagy ha igen akkor az nem demokracia es piszok gyorsan rohanni kell a legkozelebbi hataratkelo fele.

panelburzsuj 2010.04.07. 20:13:41

@Ordnassac:

211. § Aki

f) megsérti a választás, illetőleg a népszavazás titkosságát,

bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kérdés, hogy 15000 komcsiról név szerint nyilvántartani, hogy mire nem szavazott, sérti-e a szavazás titkosságát.

Kérdés továbbá, hogy ez kérdés a 2:0-ás Magyarországon.

Balaint 2010.04.07. 20:14:05

@Gunther:

Vágod hogy mennyi mindent kellene itthon átalakítani? Ez nem fog menni 2/3ad nélkül. Ha Vonának lett volna egy kis esze nem csinálja ezt. Ellenségből nehéz lesz visszatáncolni. Persze lehet mondani hogy a Fidesz kezdte, de a végén úgyis az MSZP meg az MDF dörzsöli a tenyerét.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 20:14:06

@török gábor: én abban az esetben is ugyanezt mondanám. nem változtat az álláspontomon, és tisztában vagyok vele, hogy rengetegen és rengeteg adatot tudnak rólam, rólunk.
sejtem, hogy minden párt készít listát.
és mivel a kopogtatómat nekik adtam, egy idő után feltűnt, hogy kapok sms-t és emailt is. pedig ezeket az elérhetőségeket nem adtam meg.
és ami még érdekesebb, senki mástól nem kapok sms-t, emailt.
na ez hogy van?
amúgy engem nem érdekel, mert ha számomra nem érdekes vagy szimpatikus párt küldene egyszerűen törlöm, nem csinálok ügyet belőle.
magyarorszag.hu-n letiltottam az adataim használatát, de a választási törvény értelmében erre nem vonatkozik, még le sem lehet tiltani.
ez van. zavar? nem tudom, mert eddig nem foglalkoztam vele.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.04.07. 20:14:41

Az RTL-Híradó, A tv2_Tények és az MTV-Híradó meg sem említette a dolgot!

A Fidesz kezében van a teljes média.

A TV-k eloszlása:

MSZP: ATV

Fidesz: HírTv, EchoTV, MTV, tv2, RTL Klub

Éljen a médiaegyensúly!

Nem fog ez eljutni senkihez.

Gaius_ 2010.04.07. 20:15:40

Gábor,

ennek az ügynek egy bejegyzést???

tételezzük fel, hogy a maszop-jobbik brigád "teljes nyilvánosságot" szerez az ügyben...tv2-rtl, közszolgálati, atv, hírtv, echo+a nyomtatottak....internet
1. az "üzenet" - antidemokratikus, big brother fidesz, nem megy át két-három nap alatt
2. Lendvai Ildikó kuruc infós hivatkozása hol csapja ki jobban a biztosítékot?
2010 maszop szavazónál nincs biztosíték
jobbik szavazónál amikor LI-től hallja az érveit, visszatetsző lehet, a komcsiellenes él miatt még jobbik szavazókat is visszavonzhat....."mert itt egy komcsiellenes rendszer" működik.....
fidesz szavazót ez nem nagyon bizonytalanít el, ha a szocik detronizálásáról van szó, sőt....
max elbizonytalanít egy egyébként is ingadozó, ő sem tudjamitakar szavazót...na bumm...részvétel esik egy százalékot
ehhhh....
mivel a kuruc.info szivárogtatta ki, szvsz a hatásmechanizmusa rájuk fog visszaütni
1. a fidesz komcslellenes, még titokban is
2. a kuruc-maszop tandem elég pikáns

úgyamúgy pedig a "teljes nyilvánosság" illúzió.....ez az "ügy" nem mozgat meg annyi embert, mint a nyilvánosságra hozók gondolták, s őket sem feltétlenül úgy, ahogy gondolták...

kapálózás rulez.....

CJKrisz 2010.04.07. 20:16:01

Hűha, namostanakkor mi lesz? Legrosszabb esetben is elhullajtanak max. 1-2 százalékot. De vélhetően még azt sem. Változtat ez valamin? Talán nem biztos, hogy meglesz a kétharmad. Ezért aztán volt értelme, vergődnie a szocibérenc gittegyletnek. Már meg is van, hogy nekik melyik kifejezés a mumus! KÉTHARMAD! :) Mint ahogy Lendvay Ildikónak a mumusa Orbán Viktor. Szerinte ő tehet mindenről, még a haiti földrengés is Orbán Viktor miatt történt az öreglány szerint. :)

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 20:16:28

@Gunther: az igaz, hogy azt írták csak a fidesz :)
miért nem csak a fidesz-kdnp :)
csak másképp hangzik. kistesó mindig kimarad a jóból?
és én is mindig fideszt említek, rájuk szavazok, pedig fidesz-kdnp-nek van írva :)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.07. 20:17:07

@Ordnassac: a Google már 44 újságcikket linkel ebben az ügyben!
Ez azt jelenti, hogy már ennyi médiumnál ez a téma. Plusz néhány tv adót is.
Már az Mdf is nyilatkozott ez ügyben, szóval annál többen vannak rácuppanva, hogy ne hasson a dolog.
Holnap ezzel lesz tele a média.

A Google algoritmusa nem tévedett eddig sokszor. Ha ezt hozza ki első hírnek, akkor az tutti, hogy ez az első számú hír.

marselluswallace 2010.04.07. 20:17:46

na, vajon ez kinek volt érdeke? Ez nem is hír, ez egy hülyeség!!!! Az ország meg megy tönkre!

reKorrekt 2010.04.07. 20:17:48

@Balaint: Eddig azt hittem az indulatos beszéd és a sértegetés csak a jobbik ismérve. Tévedtem?

De hogy mondandód lényegi tartalmára is reagáljak: a Fidesz-pártiak közt van úgy 5%, aki így vagy úgy, de szimpatizál a Jobbikkal. Ez nem kevés ember. Az hogy ezzel az mszp-t erősítenék, alapjaiban rossz következtetés és ezáltal érvelés(?). Sőt egyenesen butaság. Te hány fideszest vagy jobbikost ismersz aki valaha is a jövőben az mszp-re szavazna? Én egyet sem.

Most meg vagytok ijedve és félve várjátok a holnapot. Szó szerint, ezért kicsit kikeltetek magatokból. Ez érthető, de szerintem nem kell betojnotok...

ubul2000 2010.04.07. 20:18:17

@cellimega: szerintem, ha hamisítvány lenne már régen cáfolták volna. Szerintem először megkérdezték Kubatovot. Ezután döntöttek arról, hogy úgy kommunikálnak, ahogy tették. De akár mondhatták volna azt is, hogy hamisítvány - rövid az idő a bizonyításra. Szerintem pillanatnyi zavar lehet, de holnapra biztosan kimunkálják a hatásos választ. Persze nem tudják mi lehet még a tarsolyban.

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.07. 20:18:18

Lassuk mi lehet ennek a hatasa:
Szavazatot hoz a jobbiknak? Nem hiszem. Valoszinuleg elertek a maximalis szavazo taborukat.
Szavaztot veszt a Fidesz? Lehet. Sokat? Nem hiszem. Inkabb azt mondom, hogy nem nyer tobb szavazatot.
Szavazatokat nyer az MSZP? Hatarozottan! Hisz, aki eddig nem nem akart rajuk szavazni, mert nem erdemeltek meg a szavazatat, az most az asztalra csaphat, es meg fogja vedeni a demokraciat.
Ezert ha a Jobbik 11-en elbukja a 2. helyet, akkor ez ennek nagy mertekben koszonheto lesz.
Hatassal lesz az MDF-re? Nem hiszem. Regen elvereztek!
LMP? Elkepzelheto, hogy bejut! Es az erdekes is lesz, hogy mit fognak kezdeni a parlamentben olyanok, akik legmereszebb almukban gondoltak csak ezt...
Meglatjuk!

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.07. 20:18:43

Ezt nem kellett volna. Vasárnap valóban ítéletidő lesz.
Ha ezt a maszop csinálja, akkor elmegy, de nem lennék a Vona helyében a választások után...
Kap két kib@szott nagy pofont és hátrazavarják a hátsó padba az orosz barátaival együtt.
Örülhet, ha nem csukják le hazaárulás vádjával.

anti76 2010.04.07. 20:18:53

@Cooper82: jól van fiam pihenj... olvastad valahol, hogy a jobboldalnak a baloldalt "kell" támogatni ?

jobbbalmind1 2010.04.07. 20:19:04

Ha az MSZP minden masra szavazot fasisztanak nevezne pontosan ugyanezt gondolnam roluk.
A jogi kerdesen tul szamomra ez a fo problema.... A masik felben keptelenek mast latni, mint az ellenseget.
Igy kaphat a FIDESZ akar 60%-ot is, igazabol keptelen kepviselni egy egesz orszagot. Arrol nem is beszelve, hogy ha jol belegondolunk ez kb. 3 millio szavazatot jelent, a 8 millio szavazara jogosultbol. 5 millo kommunista? Oket ki kepviseli majd? Mert az MSZP es Jobbik biztos nem.....

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.04.07. 20:19:40

@diotoro10: nomeg a Népszabadság sem az MSZP lapja.

reKorrekt 2010.04.07. 20:19:57

@török gábor: Én ebben az esetben azonnal Fidesz szavazó lennék.

De komolyra fordítva a szót: amiről írsz az az empátia, aminek nyoma nincs egy elgőzölt-agyú emberben. Mert az emberek már csak ilyenek. Mondjuk az mszp-sekben sehogysincs :)

marselluswallace 2010.04.07. 20:20:52

Különben is, kampányhajrá van, ilyenkor jönnek a legvadabb hírek! Egyszerűbb, ha az ember higgadtan végigveszi az elmúlt éveket, és az alapján dönt. Nálam a vizitdíj tette be anno a pontot, amikor a nagyanyám ezen bőgött napokig, h neki erre nincsen pénze!

felhaborodas 2010.04.07. 20:20:57

@eloszto: Jaj ez annyira, de annyira fel van fújva.. mi az h nem jutsz szóhoz? én inkább akkor nem jutottam, mikor meg hallottam a BKV-s botrányokat, hogy hány millió ft-ot nyúltak le, meg még sorolhatnám... szerintem ez majdnem minden mellett eltörpül..

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.07. 20:21:23

És akkor azon is gondolkozhatunk, hogy az NBH bárkit hajlandó támogatni, aki a Fidesz ellen van.
És most mindenki egy szekértáborba került ebből a szempontból.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.04.07. 20:21:57

Ezután a minimum az lenne, hogy az adatvédelmi biztos látogatást tesz minden pártnál, elsőnek persze most a Fidesznél, és ellenőriz. Van rá jogköre, és adott esetben feljelentést is köteles lenne tenni, ha szabálytalanságot, törvénysértést lát.

Peter Petrovics Peter 2010.04.07. 20:22:07

sziasztok!

Mérnökként az érdekel, hogy mégis hogyan?
Mégis hogyan gondoljá(to)k, hogy a lefüggönyözött szavazófülkében valaki légifotóval feljegyzi hová teszem az x-et?
Esetleg egy titkos párt delegált (vertically challanged) ül a szavazóurnában és mikor bedobom, lejelenti kire adtam a szavazatomat?
Nyilvánvaló hülyeség, belső marketing, hogy név szerint tudják kire szavazol.

Mindig tegyünk fel alapkérdéseket. Aztán ha arra megvan a válasz lehet tovább lépni.

Na hogy is van ez?

((De Virág et. ez már az ítélet!))

Üdv

Péter

marselluswallace 2010.04.07. 20:22:36

Különben is, kampányhajrá van, ilyenkor jönnek a legvadabb hírek! Egyszerűbb, ha az ember higgadtan végigveszi az elmúlt éveket, és az alapján dönt. Nálam a vizitdíj tette be anno a pontot, amikor a nagyanyám ezen bőgött napokig, h neki erre nincsen pénze!

cellimega 2010.04.07. 20:22:42

@ó jaj: nekem pont ezen rész miatt tűnik kevésbé hihetőnek a felvétel. nehéz ezt elképzelni Orbánról. 5 gyereke van, ha mások nem, ők már megtanították volna erre-arra Orbánt sztem.

Ordnassac 2010.04.07. 20:23:30

Az amúgy tényleg "izgalmas", hogy Lendvai Ildikó egy kurucon megjelent felvétel alapján mond bármit is, ami nem Jobbik-bashing. Ez azért jelzi, hogy az MSZP az utolsó szalmaszálba is bele akar kapaszkodni. Ez egyszerűen szánalmas.

Az ügy maga piti, függetlenül attól, hogy kinél jött elő. Ezek a listák nyílt titkok voltak eddig is. Ennek etikusságáról viszont szerintem lehet és kell is vitatkozni.

cincinnatus 2010.04.07. 20:23:41

Nem lesz itt semmiféle átütő dolog. A Jobbik szánalmas, végső kapálózása. Kubatov meg hencegett egyet. Nagyot mondott, hogy elkápráztassa a hallgatóságot.

Cooper82 2010.04.07. 20:23:52

@anti76: nem olvastam sehol. Egy vidéki Jobbik szervezet alapítója mondta nekem. Többet között ezért is hagyta ott a pártot.

lekvároscsirke 2010.04.07. 20:24:20

Semmi másról nem szól, mint az ingadozók meggyőzésére! Amúgy mocskos dolog!

zenebono 2010.04.07. 20:24:23

A Jobbik ezzel nem jár jól, magára húzta az MSZP-t. Most már az isten sem mossa le róluk, hogy az MSZP kreatúrájai, a Fidesz szavazók pedig hanyatt-homlok fognak rohanni szavazni, mert felmerült az MSZP-Jobbik koala gyanúja.

reKorrekt 2010.04.07. 20:25:35

@Cooper82: "jobbik az mszp csatlósa"

Mindig jókat mosolygok ezeken a feltételezéseken. Mindenesetre itt egy videó amit figyelmedbe ajánlok (ha nem nézed meg akkor mszp-s vagy!:) - 2003 Jobbik alakulógyűlés:
www.youtube.com/watch?v=5Q7vVCfo-hY&playnext_from=TL&videos=WuntjDmWY_4

Vona erre a beszédre és hatására szokott utalni az általad felvázolt vádak felmereülésekor: "Lehet ilyen kezdetet elárulni?"

Tedd a szívedre a kezed és válaszolj helyette...

Ordnassac 2010.04.07. 20:26:10

@miklos.rabai: MSZP szavazatokat szerez. Nem vagyok ebben biztos, hiszen mégiscsak a kuruc.infóra hivatkozik. Főleg, hogy az MSZP-szavazókhoz nem is biztos, hogy eljut ez a hír (nem néz tévét pl.).

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.07. 20:26:26

Szép is az, amikor a Lendvai Ildikó a Kurucinfóra hivatkozik, mint mértékadó hírforrás...
Ha jól csalódom, nemrég még törvényileg akarták betiltani, mint fasiszta orgánum!?

Balaint 2010.04.07. 20:26:52

@reKorrekt:

miklos.rabai 2010.04.07. 20:18:18
Szavazatot hoz a jobbiknak? Nem Szavaztot veszt a Fidesz? Lehet. Sokat? Nem hiszem. Inkabb azt mondom, hogy nem nyer tobb szavazatot.
Szavazatokat nyer az MSZP? Hatarozottan!
Ezert ha a Jobbik bukja a 2. helyét nagy részt ennek köszönheti.

Ennyi. Ennyi eszetek van srácok. Sajna.

marselluswallace 2010.04.07. 20:26:56

Sztem is, igazad van. Nyilvánvalóan UFÓ-k által delegáltak röntgensugárral látják, hogy ki, hova húzza az x-et. Ez akkora baromság! A péniszpumpa az legalább jó sztori volt! Ez unalmas, semmilyen, és nem az országról szól!

kopogtató 2010.04.07. 20:27:10

@reKorrekt: egy vigasztal, hogy Kubatov ezek után picsán lesz rúgva.

kételkendő 2010.04.07. 20:27:36

Lelepleződött a Fidesz új tömegpusztító fegyvere, a Kubatov-koktél.

Balage1551 · http://fjord.blog.hu 2010.04.07. 20:27:45

Szép dolog ez a politika. És szép dolog a kampány és a választás. :-)

Szerintem itt a hír teljesen másodrendű. Mint ahogy a hír valóságtartalma is. Én könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy hiteles és biztos vagyok benne, hogy van igazságtartalma. Lehet, hogy más kontextusban más lenne. Az is lehet, hogy hamisítvány vagy manipulált. De akármi is igaz, ami számít, hogy a hatását tekintve teljesen lényegtelenek a fenti kérdések.

Az, hogy ez mekkora hatással lesz a vasárnapi eredményre, szerintem kiszámíthatatlan. Az időzítés számít. Hogy az jó volt-e? Nem megtippelhető.

Viszont az egész rámutat annak a tézisnek az helyességére, amely pont itt a blogon is elhangzott korábban: a kampánycsend értelmetlenségére és ellenkezó hatására. Definiál egy olyan időszakot, amely elég egy erősebb állítás (legyen az akár igaz, akár nem) széles körben történő elterjedésének, anélkül, hogy az érintett fél reagálni tudna. A kampánycsend nélkül ugye annak, aki erre játszik, két dolog között kell megtalálni az ideális időpontot: ha túl korán dobja be a "bombát", lehetőséget ad a reakcióra; ha túl későn, nem jut el elég nagy közönséghez, így hatása is csekély lesz. Lássuk be, ezt az "ideáis" időpontot, ilyen korlátozások nélkül, nem lenne olyan egyszerű megtalálni. (Persze, a szavazóhelységek körzetének hirdetési tilalmát fenn kellene tartani.)

zenebono 2010.04.07. 20:29:07

@Balaint:
Sőt, szavazatot fog veszíteni a Jobbik. Az MSZP-t segíti a kampány vége felé.

Walter Melone (törölt) 2010.04.07. 20:29:15

@török gábor:

Némileg súlyozza a dolgot, hogy a Fidesz éppen 2/3-os többséget készül szerezni a parlamentben.

hoplita 2010.04.07. 20:29:30

@eloi:
Nem?
Gondolod?
Arról a 300 ezer, a fidesz és a Jobbik között vacilláló szavazóról van szó, amely van 500 ezer is....egyes becslések szerint.
Amit pedig az elmúlt két hétben a fityiszesek csináltak az médiájukban azt nem fogjuk egyhamar elfelejteni....arra még alkalomadtán visszatérünk és az fájni fog.
Ennél sokkal jobban.

sárkányfő 2010.04.07. 20:30:04

@cellimega: le vagy maradva, de nagyon, ez nemhogy hitelteleníti, de éppen hitelesíti a felvételt.
Orbánról régóta közismert, hogy nem megy neki ez furcsa nagy gép a sok gombbal meg az egérrel, és egyéb gyanús, komcsi ármányokkal..

Ordnassac 2010.04.07. 20:30:11

@kételkendő: :-D (Ez jó volt, komolyan.)

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.07. 20:30:34

Tényleg, lehet, hogy egy MSZP-JOBBIK koalíció csíráit látjuk szárbaszökkenni!?!?!?!?!
Esetleg Ibolyka is beszáll, ha sikerül megugrani a lécet!?
Meg persze az LMP.
Mindenki egy ellen, egy mindenki ellen?

Ordnassac 2010.04.07. 20:31:37

@anti76: az mindenképpen jó válaszstratégia, hogy az MSZP-t és a Jobbikot összemossa. Lendvai Ildikó ennél magasabb labdát nem is adhatott volna.

felhaborodas 2010.04.07. 20:31:55

@bence87: Hát igen, ezt én is nagyon szeretném tudni.....

snq 2010.04.07. 20:32:41

@Balaint:
>> Ellenségből nehéz lesz visszatáncolni.

így van. eljön az ősz, és a csodavárás utáni, most nagy fideszarc herényire fog zsugorodni. akkor majd szívesen felejtődne a szélesmédia, a "helyi témák", a helyi fideszes suttogó propaganda és keménykedés.

EUgén 2010.04.07. 20:32:47

Ugyanolyan sunyítás megy itt is mint a kampánypénzekkel. Mindenki tudja aki kicsit is kapiskálja a választási praktikákat hogy vannak ilyen adatbázisok, erre épül az egész kampánystratégia. Csak nagy szemérmesen eddig nem illett róla beszélni, pedig az MSZP már korábban lelepleződött

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.07. 20:33:03

@Ordnassac:
ne viccelj.
12 perc alatt született 25 hozzászólás a témához. Máshol is ez megy különböző fórumokon.

Balaint 2010.04.07. 20:33:39

Egy mindenkiért és mindenki Mesterházy Atilláért!

Ejej Jobbik ti még nagyon tanulgatjátok ezt a politika dolgot!

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.07. 20:34:05

Gondolom az MSZP nem tudta megszervezni itthonról a Jobbikot, ezért kiadta gebinbe a KGB-nek.
Ezért jártak az ősmagyarok eligazításra Moszkvában.

Ordnassac 2010.04.07. 20:34:12

@helota: szerinted hány MSZP-s törzsszavazó fórumozik? ;-)

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.04.07. 20:34:25

magáról a hatásról:
ha a jobbiktól jön az ötlet és a felvétel, akkor szerintem tökéletesen kontra produktív a dolog. az a fideszes, aki eddig meg akarta osztani a szavazatait a jobbik és a fidesz között, ezek után nem hiszem, hogy a jobbikra szavaz majd.
az elkötelezett kétszavazatos fideszest pedig ez a hír nem fogja megrendíteni.
az mszp rejtőzködő szavazói, nos, azok szerintem nem léteznek.

szóval, szerintem ezen a jobbik veszít, az mszp semmit sem nyer, a fidesznek meg mindegy.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 20:34:52

@zenebono: amúgy is sok szavazót veszített az elmúlt másfél hétben a jobbik, most az utolsó napokban ez még picit erősödni is fog.
most 15% körülire tippelném őket, de lehet csak 13 lesz belőle. viszont a szocik akiket 18%-ra saccoltam, lehet átlépik a 20%-ot a csúnya fidesz miatt :)

cotti 2010.04.07. 20:35:39

Lesz hatása. A hír nyilvánossága elérte a kritikus tömeget: a jobbikos netes média mellett elérte (némi fáziskéséssel, direkt figyeltem :) ) az index,az origo, a hirszerzo stb ingerküszöbét. A neten tarol a botrány, a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet kivételével benne lesz a holnapi napilapokban. Nem olyan sok, mind kellene, de el fog jutni nagyon sokakhoz, hiába kussol a retekklub és a tv2. A szájhagyomány útján való terjedéséről nem is beszélve. Kíváncsian várom a holnapi folytatást és még inkább a vasárnapot.

marselluswallace 2010.04.07. 20:35:43

MSZP-JOBBIK koalíció? Végül is....Morvai már védte a melegeket, dolgozott havi egy millióért a Medgyessy-kormánynak, illetve Pörzse szívesen hoszteszkedett MSZMP-s rendezvényeken....Teljesen jó! Mesterházy-Morvai- Schiffer - A Mesterhármas minden este az A Tv műsorán.

Balaint 2010.04.07. 20:35:51

@snq:

Őszre már megkapta a Jobbik a két pofonját és otthon fog hüppögni 4%-os támogatottsággal hogy őt miért nem szeretik. Ha nem így lesz megfogadom a nagy Elqró tanácsát és elmegyek mert nem fog tetszeni amit látok.

VIKUNYA 2010.04.07. 20:36:14

Köszönöm a Kurcinfónak, felnyiották a szemem, hogy mekkora diktatúra jön. Nincs más választás, meg kell osztanom a szavazatomat az MSZP és a Jobbik között! Jaj, mégsem jó, mert ha a Fidesz megtudja, mehetek a marhavagonban. Mégsincs más választásom, beofogott orral a Fideszre kell szavaznom...

reKorrekt 2010.04.07. 20:37:30

@Balaint: Ne akard már megmagyarázni hogy inkább hallgattunk volna kussban, mint ahogy ti csináltátok 8 évig, csak azért hogy nektek most dombon legyen a tanya! Eszem megáll b. Szavazni nem akarsz helyettem? :D

Hóember 2010.04.07. 20:37:41

Hszeket olvasva úgy érzem, azért némi mozgósító ereje mégiscsak lesz ennek a beszédnek! MSZP-fidesz oldalon egyaránt!
Ha így lesz akkor annak végül a jobbik látja majd az igazi kárát.

tlvajferi 2010.04.07. 20:38:02

semmi hatása nem lesz
a bárányok hallgatnak
és mint a birkák szavaznak :-))))))))))))))))))

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.07. 20:38:33

@Ordnassac: nezd furcsa egy vilag ez, en csak azt mondom, hogy minden ember meg fogja indokolni, hogy miert ugy szavazott, ahogy. Ez is lehet egy indok az MSZP melletti szavazasra. Es az mindegy, hogy a kurucrol jott a hir. A Jobbik ezzel a Fidesznek es sajat maganak is artott. A kommentem tobbi reszet nem vitattad, tehet azokban egyet ertunk?

MPL firstlady 2010.04.07. 20:39:15

@snq: "nagy fideszarc herényire fog zsugorodni"

micsoda szójáték :)

gonda1979 2010.04.07. 20:39:34

Én gondlkodtam azon, hogy a Jobbikra adom egyik szavazatomat, most viszont már látom honnan fúj a szél.
Nagy bukta.
Ezután mindkét szavazatom a Fideszé

marselluswallace 2010.04.07. 20:39:47

Pontosan. Rettegek, mi lesz velem? Megfigyelnek, juj, rettegek....Pont a zöldfülűek tennék? A FIDESZ-nek nulla gyakorlata van ebben, van akinek 40 + nyolc év. Lehet, hogy őket kéne megkérdezni, hogy működik ez. Mindenesetre ez felfújt lufi, légvár az egész._))))

VIKUNYA 2010.04.07. 20:39:47

A Jobbik és a Kurucinfó legalább akkora barmok, mint Kubatov! Ez az egész egyrészt jobbról visz el szavazatokat, másrészt egyértelműen a Jobbik is veszít vele. Mert aki ennek hatására a köelgő diktatúrától berezel, avagy reaktivizálódik nála a rettegés, az nem a még diktatórikusabb Jobbikhoz megy át, hanem visszamegy az Mszp-hez, ráadásul újra mozgósítja a latargiában lévő, rettegő Mszp-éseket, akik befogott orral, de elmennek mégis szavazni. Így a Jobbik hiába vesz el némi szavazatot ezzel a Fidesztől, arányában mégis kevesebbet kap az Mszp előretörése miatt. Ráadásul így biztos nem tudják megelőzni a Maszopot, pedig az volt a nagy cél. Gratulálok okostojás Jobbik. Szép kis önsorsrontás ez, csak a kicsinyes visszavágás kedvéért! Grat!

blueby 2010.04.07. 20:40:10

@Cooper82: Miről beszélsz Te ? Ki támadt, kit ? A Jobbik vagy a fidesz kezdte a másikat "támadni" ? Kövér Lacátoknak más témája sem volt az egész kampány során, mint a Jobbik ocsmány támadása. A Jobbik mindíg is azt mondta, hogy a magyar érdekekben mindenben támogatja a fideszt, Ja, hogy az ocsményságaik után esetleg vissza lőttek ? Akkor is leginkább csak program szinten, nem alantas személyeskedésekben.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.07. 20:40:10

@hazard: "Holnap okosabbak leszünk. Bár abban biztos vagyok, hogy Lendvai Ildikó elvtársnő-kisasszony, vagy Kovács László elvtárs fröcsögve fog erre reagálni záros határidőn belül."

A próféta szólt belőled. Kovács elvtárs fél órája fröcsögött az atv-n, az "egyenes" beszédben. :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.07. 20:40:39

Hát készen vannak a feketelisták.
Fideszállamban valamit kezdeni is akarnak velük.
Néhánymillió - komcsi - a rendszer ellensége lesz.
Már csak az a kérdés, mi legyen a rendszer ellenségeivel...?
Kétharmaddal megoldják.

hoplita 2010.04.07. 20:40:42

Milyen élvezetes műsort adnak itt a fityiszesek....:)))

Kettős mérce rulez..!!!:)))))

Akinek nem inge nem veszi magára, de a trolljai begyűltek, mint dögre a legyek.:DD

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.07. 20:40:51

Kíváncsi vagyok, ezek után az MSZP hogy mossa majd össze a Fideszt a jobbikkal? Kicsit kilóg a lóláb, hogy kik állnak egy oldalon...

Balaint 2010.04.07. 20:41:20

@reKorrekt:

Egészen kb. 1 hónappal ezelőttig lett volna realitása egy olyan jellegű forgatókönyvnek, mint amilyen 1998-2002 között működött a MIÉP-pel. Ha azt hiszed hogy MSZP-SZDSZ-LMP-MDF csapatban téged/titeket egy pillanatig is komolyan vesznek/ vagy szóba állnak veletek nagyon tévedsz. A jobb oldalon talán lehetett volna esély valamilyen együttműködésre leváltandó azt az komcsi elitet amelyik ellopta a rendszerváltást. Így egyedül maradtok mint az ujjam.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.07. 20:41:36

aki két napnál többet ebben az országban élt, pontosan tudja, hogy az állások betöltésénél, pozíciók osztogatásánál a jelölt KAPCSOLATAI a döntőek, minden más szempont ezután következik, ha egyáltalán.. nomost teljesen felesleges számon tartani, hogy ki fideszes és ki nem.. az ország kétharmada amúgy is fideszes, röhej az egész.. állást és lehetőséget első körben "rokonok" kapnak és haverok, régi iskolás barátok, üzleti kapcsolatok, régi elkötelezettek. akkor is, ha vérMSZP-sek (persze ez valószínűleg ritka)

szóval, attól függetlenül, hogy teljesen értelmetlen e célból számon tartani a szavazókat, nagyon ijesztő a dolog.

és az biztos, hogy nem szívesen szavaznék egy olyan szervezetre, amelyik sajtóosztálya ilyen stílusban, szó nélkül lecsapja a telefont, ha kínos kérdést merészel valaki feltenni (amúgy teljesen kulturáltan) - ugyanis éppen ebből van elegen, ebből a magyar mentalitásból, mert nem az MSZP meg nem az SZDSZ juttatta ide az országot a béka segge alá (a fidesz asszisztálása mellett persze), hanem ez az undorító magyar mentalitás.

kamasuka 2010.04.07. 20:42:05

@blueby:
A kuruc kezdte, majd ebből lett az, ami.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.07. 20:42:45

@Ordnassac: nincs információm a különöző szavazóbázisok fórumaktivitásáról de sejtem, hogy az Mszp törzsszavazói között kevés a fórumaktivista(márcsak korukból kifolyólag). De ez nem is az Mszp-és törzsszavazókat érinti. Nekik már úgyis mindegy.
Akit viszont érint az már megtalálhatta.

20 percel ezelőtt azt írtam, hogy a Google a vezető hírek között hozza ezt 44 újságcikkel.
Azóta ez már 46 ra nőtt. Az elmúlt 20 percben két újabb újság hozta le a dolgot.
Szerinted ebből nem lesz botrány?

Alábecsülöd a Google-t.

jazzcool 2010.04.07. 20:42:59

kevés az idő ahhoz, hogy mindez eljusson a választókhoz, akiknek amúgy is tele van a hócipőjük a politikával.

amúgy lehetne olyan hatása is, hogy sokan, főleg a kb 700 ezer közalkalmazott nem Fidesz szimpatizáns része megijed, és inkább a Fideszre szavaz, mert fél, hogy utólag valamilyen hátrány érné.

cotti 2010.04.07. 20:43:02

@Kara-kán: Reagált, most rettegett egy sort a közelgő sötét Orbán diktatúra miatt Kovács az ATV-n. :DDD

hoplita 2010.04.07. 20:43:37

@Balaint:
Hogy te milyen büszkén és rátartian vagy hülye.
Öröm téged olvasni, gyerek.:)))

EUgén 2010.04.07. 20:43:51

Végighallgattam ... hát kíváncsi vagyok hogyan reagál OV négyszemközt arra mi a különbség a fax és az email között. Ez tényleg durva volt a Kubatovicstól a saját főnökével szemben

Hóember 2010.04.07. 20:44:03

Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó szórakozásom lesz ma estére, mint ez a flame! :)
Ahogy a jobbik-fanok iszapbirkóznak a fideszlegényekkel...

Ordnassac 2010.04.07. 20:44:20

@helota: nem becsülöm alá, csak nem érzem akkora hírnek, hogy döntően befolyásoljon bármit is. Amúgy kíváncsi lennék egy olyan felmérésre, miszerint hányan tudják, hogy Lendvai Ildikó egy kuruc.infós hírre csapott le.

Balage1551 · http://fjord.blog.hu 2010.04.07. 20:44:28

Nem értem a 2/3 parát sem. Természetesen egy ilyen lehetőséggel lehet élni, visszaélni és elkótyavetyélni.

Lássunk mindegyikre példát:

Országunk az elmúlt 20 évben nem arról volt híres, hogy dúskált volna a konstruktív ellenzékben. Mivel nem hiszek benne, hogy ez gyorsan megváltozna, a 2/3-os többség lehetőséget adna olyan reformoknak, amelyek eddig az ellenzék "daccból-leszavazzuk" (és ez nem csak az elmúlt 8 évre volt jellemző) mentalitásán elbukott. Kérdés, hogy -- és itt most (főként) az ország érdekeit nézve -- ezek helyesek lesznek vagy nem? Ezt szerintem senki nem tudja.

Az erős "hátország" (bár itt nem szükségszerű a számaszerű 67 %) lehetőséget biztosíthat az alanynak, hogy akár fájó, népszerűtlen dolgokat is tegyen, hiszen van miből veszteni.

Természetesen lehet visszaélni vele, de mielőtt valaki ezzel riogat: ne feledkezzünk meg róla, hogy 1994-ben az akkori kormánykoalíciónak 72 % (!) többsége volt, mégsem lett "demokratikus diktatúra", de még az sem következett be, hogy huzamosan bebetonozták volna magukat az akkori nyertesek.

És ez utóbbi már rámutat a harmadik esetre: az MSZP-SZDSZ-nek akkor meg volt a lehetősége ráncba szedni az országot, de -- részben -- elszalasztották a lehetőséget.

Amire ki szerettem volna lyukadni: a kétharmados többség nem feltétlenül áll szemben a demokráciával. Ez csak a résztvevőkön múlik, de egyben lehetőség is lehet.

Walter Melone (törölt) 2010.04.07. 20:44:47

@simonmondja.:

Akkor kereszteljem a blogomat szamizdatnak?
Ez nagyon sötét jövő....
Nem akarok hinni benne.

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.04.07. 20:44:47

@simonmondja.: :) :) :)
Rettegj! Rettegj! Olyan jól áll neked! :)

Készpénz Jancsi 2010.04.07. 20:45:15

Szerintem a dolog súlyát és fontosságát mutatja, hogy a kampánycsend előtt 2-3 nappal hozták csak nyilvánosságra a felvételt. Tehát ők sem bíznak benne, hogy mondjuk egy hét után is hatni fog. Mint Fidesz szavazót, nem ébresztett rá ez az ügy, hogy egy orwelli hatalom készülődne. Tekintve, hogyha igaz, még mindig jobb, mint szemeket kilőni gumilövedékkel, vagy nyilas-eszmeiségű cikkeket közölni a pártlapban. De megértem, ha a Fidesz-gyűlölőknek ez további muníciót ad, valószínűleg ezért kreálták.

2010.04.07. 20:47:00

Szerintem egy politikával foglalkozó embernek nagyon meg kell válogatni, kivel, mikor mit beszél. Utólag nehezebb mentegetni magát. Bill Clinton óta tudjuk, hogy a politikus is ember és hülye, ha nem gondol arra, hogy visszaélhetnek azzal, amit tesz.

Nem lesz hatása, max. Kubatov elszáll, mint a győzelmi zászló, mert OVnak ellent mondott, meg megsértette a technikai zsenijét, de aki imádja OV-t, ezután is fogja, sőt. Még mártírt csinálnak ebből az OV.

vrtogether 2010.04.07. 20:47:06

Akik valami mellett szavaznak, őket nem rendíti meg ez a hír. Akik valami ellen - és ők vannak többen - őket könnyebb feltüzelni, de annyi adatbázisban szereplünk mindannyian, hogy ez a hír valószínűleg nem éri el az ingerküszöböt. Egyébként nem értem az adatbázis hisztériát, 20 év alatt kívülről betéve ismer mindenki mindenkit, önként adja a tömeg nagy része az adatait a szimpatikus oldalnak, a többi matematika kérdése. Ha pl. egy kör SMS-sel "mozgósítani" lehet, akkor bizonyosan önként adták a mobil számokat hozzá akiket megmozgatnak, vadidegen, vagy ellenséges tábort nem lehet mozgatni ugyanis.

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.07. 20:47:30

Olvasva a hozzaszolasokat, arra jutottam, hogy abban egyet lehet erteni, hogy ez a Jobbikot nem erositi, inkabb hatraltatja. Nem csak azert mert az MSZP-t erositheti (bar ebben van aki nem ert egyet, hisz nincs jelenleg tobb pontencialis szavazoja az MSZP-nek, azert szerintem sokan vannak, akik 4 ev mulva ujra oda fognak szavazni, ha most nem is szavaznak), de az aki megosztana a szavazatat a Fidesz es a Jobbik kozott, az ezekutan lehet, hogy nem fogja. Ez a Jobbiknak art.
Egyebkent legperverzebb gondolatom az volt, hogy az MSZP-tol jott a fules a kuruchoz... :)))

blueby 2010.04.07. 20:47:33

@kamasuka: Tévedsz, a fidesz kezdte, de ha a kurucz is, miért nem őket támadták, a jobbik semmit nem ártott a fidesznek, max az erősödésével ?

Balaint 2010.04.07. 20:47:34

@hoplita:

Ha így jön le az az én bajom. HA te ennyit értesz belőle az meg a tied. ;-)

EUgén 2010.04.07. 20:48:58

Ja igen, SMS és email között mi a különbség. Ez durva

blueby 2010.04.07. 20:49:32

@VIKUNYA: Neked tényleg ez a legfőbb gondod ebben a történetben, hogy kinek árt, kinek használ ? Inkább nem folytatom.

nahátnahátnahát 2010.04.07. 20:49:36

ez árt a jobbiknak? elmentek otthonról? eddig vaciláltam, hogy fidesz/jobbik (irányítás/kontroll) vagy jobbik/jobbik (egyéni/lista) lesz-e a jó megoldás 11-én. Most már tuti, h jobbik/jobbik. A legjobban pedig azon basztam fel z agyam, h se az echo se a hirtv nem számolt be, atv meg igen, mehetnek a picsába, ugyanolyan párttévé mind2 mint a többi, milyen hír, milyen echo? Leszerepelt mindkettő, cenzúrált szarok. Ennyit a fideszről. Egyik kutya, másik eb. Győzzön a jobbik!

combo 2010.04.07. 20:50:18

Engem az sokkolt, hogy Orbán hülye az informatikához. :-)

Amúgy ha valaki megmondja, hogy én kire szavaztam 2006-ban, vagy kire fogok 2010-ben, akkor elkezdek aggódni. De addig nem :-)

Mindenesetre ha ez a felvétel eredeti, az bizony ciki és törvénytelen, akárhogy mosdatjuk a szerecsent...

reKorrekt 2010.04.07. 20:50:36

@VIKUNYA: Gondolom akkor a fidesz is ezt csinálta eddig, amit is többen is "javasolnátok". Nevezetesen: mindenben falaztatok az mszp-nek, csak nehogy a náci jobbik megerősödjön?
Mint látjuk nem jött be, most meg vödröstül borítjátok a már beposhadt (közös)szart a szocikra.
Szép új világ.

VIKUNYA 2010.04.07. 20:50:37

Rettegjetek Kommancsok! Jön az Orbánkirálymusszolínihitlerszalonnadíszcigánycsászár! Mindenkit ledarál! Grrrrrrr!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.07. 20:50:39

@Peter Petrovics Peter:
Rém egyszerű.
A fidesznyikek számos aláírnivalót írtak már alá.
Felkerülnek egy adatbázisra ilyenkor és strigulázzák, hogy hányat.
Ez a fidesznyikteljesítmény mérőszáma.
A választási névjegyzék pedig ott hever kitöltve, aláírva a választásokon, hogy ki ment el szavazni.
Ha a szavazók névsorát feltöltik a fidesznyikek névsorára, akkor aki nem fidesznyik és mégis ott volt, az komcsi.
Már kész is a lista a komcsikról.

2010.04.07. 20:50:46

Hol van mirrmurr?:) Ki látta?:)

Tibike15 2010.04.07. 20:51:07

@triumphator: ezt én is így gondolom. Az hogy valaki a fideszre szavaz egy felvállalható dolog, tehát a fideszes szavazókat különösebben nem fogja meghatni.
Annyi hatása lehet esetleg, hogy a "komcsik" egy kicsit felkapják a fejüket, de eleve nagyon kevesen ismerik a Kubatovot, meg olyan oroszos neve is van, szóval nem igazán lemodellezhető, hogy az egyszerű szocialista szavazó erre mit reagál.
A szavazat megosztás meg tényleg a jobbiknak jöhet rosszul még akár csúnyán rá is faraghatnak erre, hiába hiszik, hogy nem.
A jobbik amúgy is nagyon érdekes, szinte másból sem áll a kampányuk, mint a fidesz ekézéséből, ami végtelenül kevés. Én először listán a jobbikra szavaztam volna, de mivel semmilyen értelmes, engem érintő témában nem tudtak megszólítani ezért marad tisztán fidesz. Ennyi.
A legutolsó direkt marketingesnek is van már adatbázisa, nem hiszem, hogy ez akkora egetrengető dolog lenne.

Balaint 2010.04.07. 20:51:56

@combo:

Te kaptál már kéretlen emilt (spamet)? Na abban az adatbázisban is szerepelsz a megkérdezésed nélkül.

Pedró27 2010.04.07. 20:52:48

Sziasztok!

Fidesz-szavazóként azt mondom, hogy nyilván nincs értelme bagatellizálni meg magyarázgatni, mert Gábornak igaza volt: nem az a lényeg, hogy mi az igazság, hanem hogy mi hogyan csapódik le a választók fejében.

Nyilvánvaló volt, hogy lesz egy ilyen dobás a végén.

A választási kampány nagy harc, mindenki ad és kap ütéseket. Az én hozzáállásomat egy ilyen nyilván nem ingatja meg, igaz, az MSZP-re sem a BKV-botrányok miatt nem szavazok és a Jobbikot sem azért hagyom ki a számításból, mert Király Andrásról ez meg az kiderült.

Egyébként szerintem ez egy Jobbikos akció volt. Ez az időzítésből is látszik (az interneten elég 50 óra, hogy szétterüljön egy ilyen, de ahhoz, hogy a nyugdíjasokhoz is eljusson, kellene egy hét). Érdekes fejleménye a dolognak, hogy a Népszabadság a Kurucinfóra hivatkozik.

Izgalmas lett a véghajrá. Kíváncsian várom a vasárnap este 19 órát!

Cooper82 2010.04.07. 20:53:03

Valaki egyébként azt gondolja, hogy ha létezik is ez a lista (én nem vitatom, de igazából nem is érdekel), akkor az azt fogja jelenteni, hogy aki nem rájuk szavazott, azt falhoz állítják és sortűz, vagy mi?? Mert annak vissza kéne mennie az általános iskolába és ezúttal végigjárni a 8 osztályt.
Hétköznapi embereknek, vagyis a szavazók legnagyobb hányadának ettől se jobb, se rosszabb nem lesz. Bolhából próbálnak elefántot csinálni. Tényleg az utolsó szalmaszál tipikus esete. Szánalmas.

sárkányfő 2010.04.07. 20:53:18

@EUgén: Én is ezt kérdeztem korábban. Ezért fogják kirúgni Kubatovot, nem azért mert eljárt a szája az illegális adatbázisról.

Tényleg, nem tudtok valami "Alapfokú számítógép-kezelői tanfolyam kisnyugdíjasoknak" kurzust? Be kéne nyomni rá a Viktort. Ne süljön már fel majd Brüsszelben, ha a digitalizáció, a web2, és egyéb rejtelmes dolgok kerülnek szóba :)

corvi 2010.04.07. 20:53:40

az senkinek sem jut eszébe, h Kubatov esetleg csak májerkedni akart és emiatt "költői túlzásokba" esett..? (ld. lelkes közönségkacagtatás orbános poénokkal, ŐŐŐ terjesztette elő az adatbázis ötletét, az Ő küzdelme volt, Ő látja, h ki lép be, Ő kontrollálja stb. - minden E/1-ben)
Odáig stimmel a dolog, hogy a fidesznek van saját adatbázisa az őket támogatókról (mint ahogy mindenki másnak is, mint ahogy ezt itt annyian megállapították), ezt nem nagy kunszt összerakni. de az, hogy a többi "komcsit" is fixen, tutira név szerint ismernék... nos, ennek a hitelessége már kevéssé áll(hat)ja meg a helyét - ez inkább a "fel akarok vágni, úgyhogy mondok egy nagyot" kategória

emellett: némi inkoherencia van a Kubi mondandójában: először azt mondja, mind a 36500 szavazónak tudták a tel.számát, utána pedig csak 22000-nek. szóval akkor hogy is van ez...?

reKorrekt 2010.04.07. 20:53:57

@Balaint: "Így egyedül maradtok mint az ujjam"

A jobbik már születni is egyedül született.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.07. 20:54:07

nekem kicsit mindenképpen visszatetsző, amikor egy Kubatov nevű ember kommunistázik.. :)

amúgy ritka nagy paraszt.

a fidesz szekerét tolom 20 éve, de hányingerem van attól, micsoda genny alakok csinálnak karriert ebben a nepotista szerveződésben, meg persze attól is, hogy a kemény mag lényegében egy egykori iskolás haverokból álló belterjes, szűk, zárt kis klikk, ahonnan se ki, se be...

az ilyesmi nem szokott jóra vezetni.

nahátnahátnahát 2010.04.07. 20:54:23

a fideszesek emiatt nem szavaznak máshová, a bizonytalanok nem a régiek felé mennek majd, hanem az új felé (jobbik), akik az mszp-től elfordultak és átálltak a fideszhez, azok nem az mszp-hez mennek vissza emiatt, hanem a jobbikra szavaznak majd, akik egyszerűen csak protest akartak fideszre szavazni az mszp ellen, azok is a jobbikhoz mennek át. ja, és mégegy: minden médiamegjelenés HASZNÁL a jobbiknak, mindegy, mi a tartalma... game over

Balaint 2010.04.07. 20:55:55

@reKorrekt:

Erről a születésről meglepően sokat tudnék neked mesélni. Kár hogy olyan sokan a szívetekre hallgattok az eszetek helyett. Különösen amióta Vona a főnok és nem a Kovács.

Ordnassac 2010.04.07. 20:56:33

@ó jaj: négy évig attól még ellesz, mint ogy. képviselő. Így engem is kirúghatnának. ;-)

combo 2010.04.07. 20:56:35

@Balaint: Ez OK, csak azt hogy a túróban döntik el, hogy én kire szavaztam a szavazófülke magányában? Pártrendezvényekre nem járok, politizálni csak szűk családi körben szoktam irl, a neten meg (remélhetőleg) anonim módon.

hoplita 2010.04.07. 20:57:18

@Balaint:
Arra kívántam felhívni a kicsit szétszórt, de becses figyelmedet, hogy a perspektívikusabb gondolkodásnak vannak előnyei.
Kétségtelen, kicsit fárasztó, több oldalról kell megvizsgálni a problémát, de a várhatóan kielégítő és közelítő végeredmény kárpótolhat a fáradtságért.

Nos, ha valaki őszre 4%-os Jobbikot vizionál, az nem a fentebb említett metódus szerint járta körbe a dolgokat.

Kevésbé bonyolultan, orbitális baromságokat beszél.:)

Ordnassac 2010.04.07. 20:57:49

@nahátnahátnahát: ebben én nem volnék annyira biztos. Ettől még persze lehet, hogy így van.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.07. 20:58:12

@Ordnassac: nagyon sokan tudják, mert majdnem minden második cikk megemlíti.
Amúgy már 47 cikk van a témában szóval reggelre meglesz a száz cikk is erről a dologról.
Nyílván a baloldali média harapott rá a dologra.
A kérdés már csak az, hogy ennek mi lesz a kicsengése 11.-én.

Balaint 2010.04.07. 20:59:05

@combo:
Sehogy. De ha anyázás kíséretében elhajtottad a kopogtató cédula szedőt jó eséllyel nem a szimpatizáns oszlopba kerülsz szerintem.

sárkányfő 2010.04.07. 20:59:32

@Pedró27:
"Fidesz-szavazóként azt mondom, hogy nyilván nincs értelme bagatellizálni meg magyarázgatni"

Eddig olvasva a hozzászólásodat, már azt hittem, hogy előkerült egy egyenes gerincű, tökös fideszes, aki nem félrebeszél, nem bagatellizál, stb. Már egész elkerekedett a szemem, na gondoltam, van kivétel, és kezdtem gondolatban megemelni előtted a kalapom.

Aztán tovább olvastam... és persze kiderült, hogy téged is csak az érdekel, milyen lesz ennek a hatása...

strappa 2010.04.07. 20:59:58

@török gábor: "Lenne egy javaslatom, tulajdonképpen erről írtam a 122. bejegyzésben is. Ha valakinek elvi álláspontja van (akár világbotránynak, akár piti ügynek nevezve), gondolja el, hogy mit mondana akkor, ha fordítva történt volna: az MSZP vagy a Jobbik pártigazgatója azt mondja egy titkos felvételen, hogy ismernek névről és címről minden fideszest. Nos, ha ugyanazt gondolná akkor is, mint most (világbotrány-piti ügy), akkor nincs semmi gond."

Jó hozzáállás :) Az LMP-n kívül szerintem minden párt vezet valamilyen listát a hozzá hűséges választók pártszimpátiájáról. AZ ellenfélről viszont szerintem ez sokkal nehezebb és körülményesebb is naprakészen tartani. Kubatov szerintem itt egyszerűen lódított, szeretette volna lenyűgözni a hallgatóságot.

Azért is életszerűtlen ennek a közlése, mert pont olyanoknak beszélhet erről, akiknek a munkáján keresztül működtetni lehet egy ilyen listát.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.07. 21:00:06

Viktor amúgy nemcsak a számítástechnikához tudatlan, de angolul sem tud igazán pengén, legalábbis ahhoz képest, hogy Oxfordba is elküldték tanulni.. (kik is?)

két totálisan elrontott választás után most ajándékként az ölébe hull ennek a belterjes bandának a kétharmados többség.. valahogy ennek nem tudok szívből örülni, mondom ezt úgy, hogy mindig őket támogattam, mert az utóbbi 8 évben nem láttam azt, hogy tényleg megérdemelnék. ugyanolyan kókler karrierista genny alakokkal van tele a Fidesz is, sőt az egész párt ugyanabban a mocskos megalkuvásokkal terhes rendszerváltós mocsárban született, mint az összes többi parlamenti párt - vagyis azok, akik ide juttatták az országot.

én egy igazi, valódi rendszerváltást szeretnék, nem pedig térfélcserét - szerintem az nem oldana meg semmit.

Ordnassac 2010.04.07. 21:01:11

@helota: nagyobb a füstje, mint a lángja szerintem. Főleg, ha holnap jön valami új, ellentétes előjellel, akkor az lesz a beszédtéma. Nem lepne meg, ha jönne valami. Erősen közeleg a vasárnap.

Balaint 2010.04.07. 21:01:49

@hoplita:
Azok a jól hangzó nickkel rendelkező, ámbár fogalmakat keverő kommentelők, akik csak egy bekezdésre vannak hitelesítve inkább foglalkozzanak a készségeik javításával.

Röviden olvasd végig az egész hozzászólást és csak utána beszélj.

Surko 2010.04.07. 21:02:22

A személyes véleményem az, hogy semmilyen hatása nem lesz a Kubatov beszédnek.

Az ún. ballib oldal majd persze (sokadszorra) farkast jiált, de nekik mág senki nem hisz.

A Fidesz szimpatizánsokat meg ez nem hinném, hogy zavarja.

Még a billegőket sem gondolom, hogy egy ilyen marginális ügy befolyásolni tudná.

Sokkal fontosabb momentumnak érzem a kampány jelenlegi szakaszában azt a tényt, hogy az LMP-t immár egyre több elemző látja stabil bejutónak. Ezt a hírt pedig már fel is kapta a sajtó, így elég sok szavazóhoz juthat el.

Egy ilyen hír pedig áttörheti azt a gátat, hogy az emberek nem akarnak olyan pártra szavazni, aki nem esélyes.

Szerintem ugyanis kifejezetten sokan vannak / voltak, akik szimpatizáltak az LMP-vel, vagy legalábbis elegük van a kormányból, de a Fidesz-Jobbik kettős sem jön náluk számításba, de eddig azért hezitáltak az LMP-re voksolni, mert esélytelennek, elvesztegetett szavazatnak gondolták.

Ha az emberek tömegesen hinni kezdenek abban, hogy az LMP bejuthat, akkor nem fognak hezitálni rájuk voksolni.

A kampány finisében a közvélemény kollektív hite egy párt esélyességét illetően kulcsfontosságú.
Akár drámai mértékű szavazóközönség vándorlást is eredményezhet.

Ez kicsit önbeteljesítő folyamat is egyben. Ha hinni kezd a közvélemény egy párt bejutásában, akkor szívesebben szavaz arra a pártra. Ha pedig sokan így gondolkodnak és valóban rászavaznak, akkor végül tényleg esélyessé válik a bejutásra az az erő.

Sajnos ugyanennek a fordítottja is igaz. Azaz az a tény, hogy az MDF helyzete látszólag reménytelen, sok szavazót elbizonytalaníthat a rájuk szavazást illetően, és ez az elbizonytalanodás végül tényleg a kívülmaradást eredményezheti.

Ha tehát az LMP bejutását a közvélemény valószínűsíteni kezdi, az a kényszerből MSZP szavazókat is elcsábíthatja. Ez akár tömeges méreteket is ölthet a hátralévő pár napban.

Az LMP a küszöbén áll egy óriási meglepetésnek.

Fogadni mernék rá, hogy az ő bejutásuk nem épphogy küszöb feletti lesz, hanem kifejezetten magabiztos. Még az is lehet, hogy közelebb lesz a 10, mint az 5 százalékhoz.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.07. 21:03:14

@Zoltan895: De, ha ezt itt most leírád, akkor mehetsz is máris az uccára, nem?
Lehetne: 'Orbán, takar(ékosk)odj!' -a szöveg.

Ennyiben segítettem a "választásban":-P

reKorrekt 2010.04.07. 21:03:33

@Balaint: Névvel, címmel, személyi számmal, politikai hovatartozással? Kétlem.

Peter Petrovics Peter 2010.04.07. 21:03:57

@simonmondja.:

Halmazelmélet, első óra.

Amit írsz az alapján:

Ha valaki nem írta egyik kérdőívet sem alá, de elment szavazni és a Fideszre szavazott az kommunista :-).

Vicces.

Így nem jönne össze 3 millió szavazat, ugye?

Üdv

P.

Ordnassac 2010.04.07. 21:04:54

@Surko: sok igazság van benne, amit írsz. Bár itt is érdemes élni az APEH kedvenc mondásával: nyugtával dicsérd a napot! :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.07. 21:05:28

@Peter Petrovics Peter:
Hát még ott a kétmillió kopogtatócédula.
Azt is bevésték, nyilván.

corvi 2010.04.07. 21:06:16

@Peter Petrovics Peter: kedves peter,

ez legfeljebb úgy lehet, h meglett azoknak a teljes névjegyzéke, akik elmentek szavazni. Azt kb. tudták, h ki az, aki ezek közül a fideszre szavazott, és aki kívül rekedt a halmazon, az került a komcsi bugyorba. mindazonáltal én sem gondolom, h minden ennyire egzaktul meglenne. (ld. a bejegyzésemet 20.53-kor)

==T== 2010.04.07. 21:06:29

@Cooper82: Ébresztő Cooper, ez nem egy kétszereplős játék...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.07. 21:07:23

@fedélzeti kompót: "az aktivisták szépen körbejártak minden címet, és ahonnan elhajtották őket, arra az ajtóra rajzoltak egy virtuális feketepontot"

Akkor elmesélem neked, hogyan működik ez a dolog. 2002 és 2006-ban a fityisz aktivistája voltam. Kopgtatót gyűjtöttem, szórólapoztam.

A cédulagyűjtés úgy működött akkor, hogy tényleg bekopogtunk a lakások ajtaján, bemutatkoztunk, és ha rokonszenvesek voltunk, akkor kaptunk cédulát. AZONBAN: volt olyan lakás, ahol kaptunk egy cédulát, de nem volt otthon valaki, és az otthon lévő szólt, hogy menjünk vissza holnap, mert lesz aláírt cédula. Ilyen név mellé tettem egy :-) jelet.
Ilyen-olyan okokból tehát vissza kellett még menni, sőt, előfordult, hogy nem én mentem vissza, hanem a kolléga, a tőlem kapott infók alapján. Volt persze olyan lakás, ahol nem szívesen fogadtak, megmondták kerekperec, hogy a Fideszről hallani sem akarnak. Ilyen név mellé én tettem egy :-( jelet. Erre nem tanított senki, ezt magam találtam ki, és a listát később nem is gyűjtötték be a Fidesz szervezetnél, tehát az általam megadott adatok alapján nem lehetett volna pro-kontra adatbázist összeállítani. De, nem is volt erre szükség, hisz az interneten bárki feliratkozhat szimpatizánsként a listájukra. Aki meg nem internetezik, annak megvolt a lehetősége, hogy postacímét vetesse fel, pl. akkor, amikor az aktivisták mentek kézbesíteni a személyre szóló leveleket. Orbán ugyanis személyre szóló levelet küldött sok szavazónak.
Na, szóval, én ilyen orwelli nyilvántartást nem észleltem a fidesznél. A fidesszel nem is ez a gond, hanem az, hogy tutyimutyisága miatt nem kínál radikális megoldásokat az ország bajaira. Ezért hagytam ott.

nahátnahátnahát 2010.04.07. 21:07:26

@Surko: lmp? listát is alig tudtak állítani, nem lesz egyénijük egy se, akkor hogy jön ki a 10 %? listáról? :DDDDDDDDD
bytheway, az emberek a győztesekre szeretnek szavazni, nem pedig lehúzni a szavazatukat a klotyón.
fidesz
jobbik
mszp (amíg be nem tiltják)
a többi leves

Balaint 2010.04.07. 21:07:50

@reKorrekt:

A választói adatbázis nyilvános asszem egy vagy két hónapja. Nem nagy meló összevetni a kc gyűjtők infoit a NYILVÁNOS adatokkal.

serpico 2010.04.07. 21:07:55

Nem vagyok már igazán képben de ez a Török Gábor nem a Hetiválaszos Török???Foglalkozása független politológus...majd meg beleharap a kenyéradó gazda kezébe

Kiváncsi leszek mikor süllyed oda a helyzet hogy ha egy gyilkosság elég hangos lesz médiaügyileg akkor kerül majd csak a bíróság elé az elkövető. Tényleg az a kérdés hogy ez a V.Kubaszov visz e 1-2 százalékot a fidesztől? Nem annak kéne lenni hogy ez a csirkefogó törvényenkívüli disznó (amennyiben egy bíróság ezt kimondja) 3 vagy öt évet kéne hogy kapjonl???

A többiről meg annyit hogy a kedves politológus politikus urakat egytől egyig elkergetném dolgozni. Talán kevesebbet ártanának ha csak a krumpliról kéne ledörzsölniük a földet mielött a zsákba teszik...

combo 2010.04.07. 21:07:58

@Balaint: Engem nem keresett senki (egyik párttól sem). Még csiszolni kell akkor a rendszeren. :-)

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.07. 21:08:00

@Surko: már csak az a kérdés, hogy kik szavaznának az Lmp-ére mint új balliberális pártra.

Joe84 2010.04.07. 21:08:11

Hát igen a fagyi visszanyalt... Ez nem hélótázás, meg lerészegedés legénybúcsún, hanem súlyos törvénysértés.

Ordnassac 2010.04.07. 21:09:43

@Joe84: amit az MSZP és a Jobbik is elkövet. Nehogy azt hidd, hogy nekik nincs ilyen listájuk. Mármint természetesen az alapszervezeteknek, központi listája egy pártnak sincs (mivel értelme sincs).

Senkifia 2010.04.07. 21:11:18

nohát. eddig minden választásra jutott panelprolis-köteles-határontúliszavazós fidesz-baki. és eddig mindig elég volt a bukás utolsó cseppjéhez a pohárba. most viszont qrvanagy a gáz, a 8 évi suttyóság,eladott ország ténye, és qrvanagy a fidesz előny.. ez nem tudom mire lesz elég, és kinek.... :) de drukkolok.... :D

cellimega 2010.04.07. 21:11:27

@hoplita:
Játsszunk el a gondolattal!
Te mit szólnál hozzá, ha pár hónapon belül mondjuk fény derülne a Jobbik erős moszkvai kapcsolataira vagy éppen III/III-as műveletekre a Jobbik létrehozása kapcsán?

Nem arra gondolnál, hogy új, igazabb pártot kellene alapítani?

Ugyanez történt ugyanis a kilencvenes években a másik 3-4 "jobboldali" párttal. És el tudom képzelni, hogy a Jobbikot is szétverik majd belülről ilyen beépített emberek.

A Fidesz zártsága, belterjessége pontosan ebből fakad: k*rvára félnek a beépített vörösöktől, nem bíznak meg senkiben.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.07. 21:11:44

@Ordnassac: Az időzítés pont jó, se nem késői, se nem korai szerintem. Mert hétvégéig a "kabátlopás" ténye mindenkihez eljut, a tisztázás meg várhat még...igaza lehet Gábornak, vagy négy napja erről (is) írt!

2010.04.07. 21:12:51

@combo: engem a szadesz! Hogy versenyben vannak még stb. E-mailon írt, s rerkes a. írta alá. Visszaírtam, hogy kinek és miért írogassanak...:D

Ordnassac 2010.04.07. 21:12:59

@namitirok: meglássuk, főleg, ha jönnek még ilyen bombák (miért ne jönnének?), akkor máris nem beszélnek róla.

sárkányfő 2010.04.07. 21:13:19

@Surko:
"A Fidesz szimpatizánsokat meg ez nem hinném, hogy zavarja."

Én nem hogy nem hinném, de egészen biztos vagyok benne, hogy egy picit sem zavarja őket.
Persze ha más pártnál történt volna, akkor most ők lennének a leghangosabbak...
És ugyanígy a többi párt szavazói is ugyanilyen képmutatóak.

Épp ezért vannak ilyen szar, pocsék, elviselhetetlen pártjaink, mert a sok hülye szavazó mindent megbocsát saját pártjának, és zárt sorokban szavaz rá továbbra is...

Vasárnap lesz olyan opció a szavazólapon, hogy új "le akarja ön cserélni azt a pár millió szavazót, akik elvtelenül követik pártjukat, mint birka a kolompot?" Mert ha igen, akkor lesz mire szavaznom...

Sportlövő 2010.04.07. 21:13:57

Olvasva a hozzászólásokat egy kicsit kerekedik a szemem! Egy picit azért elpirulhatott volna a fideszesek orcája. Vagy tényleg úgy gondoljátok, hogy ez így rendben van?!

Azt gondoljátok, hogy bármi történik a fidesz csak erősödhet a jobbik meg csak gyengülhet?

Majd kiderül! Már csak 4-et kell aludni...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.07. 21:14:38

Megható, mennyire aggódik a személyes adatokért a kurucinfó. Az a kurucinfó, aki évekig nem csak gyűjtötte, de közszemlére is tette a neki nem tetsző emberek - "ellenségek" - személyises adatait, lakcímmel, telefonszámmal és IWIW-adatlappal...

Sixy 2010.04.07. 21:15:15

Szerintem ez egy elég ostoba lépés volt. Nem lesz annyi idő, hogy kiderüljön, a felvétel valódi-e, vagy ez a faszi egyáltalán igazat mond-e és nem csak felvág a többi idő előtt. Viszont arra elég idő lesz, hogy a Fidesz elsöpörje az MSZP vádját, miszerint ő és a szélsőjobb ugyanaz, ráadásul a választók előtt egybemossa az MSZP-t és a Jobbikot, amiből a Jobbik fog nagyobbat szívni. Másrészt meg röhej, hogy a kurucinfóról bárki is komolyan akar venni valamit, aki korábban annak betiltását követelte. Ha ezt ügyesen kezeli le a Fidesz (és nem cseszi el, mint a végjátékban általában), akkor még jól is tud kijönni belőle.

Amúgy meg basszus, az az adatvédelmi biztos monnyonle, vagy emelje fel a seggét és rúgja tökön ezeket a pártokat, ha ilyen listáik vannak. (Ami szerintem hülyeség, nem hiszek a beépített rejtett kamerás összeesküvés-elméletekben, max. arra tudnak támaszkodni, hogy hát ismerjük a Józsibát, az virágokat dobált a Rákosi fejére is, hát akkora nagy kommunista, hogy az űrből is látszik.)

Pedró27 2010.04.07. 21:15:52

@ó jaj: "Eddig olvasva a hozzászólásodat, már azt hittem, hogy előkerült egy egyenes gerincű, tökös fideszes, aki nem félrebeszél, nem bagatellizál, stb."

Azt értettem ez alatt, hogy ha tíz fideszes tízszer elmondja, hogy ezt mindenki tudta és mindenki csinálja és így természetes, attól még a hírfogyasztó nem biztos hogy így fogja megélni. Vagyis nem az a lényeg, hogy én mit gondolok erről.

"kezdtem gondolatban megemelni előtted a kalapom."

Ezt nagyon köszönöm gondolatban is :)

"Aztán tovább olvastam... és persze kiderült, hogy téged is csak az érdekel, milyen lesz ennek a hatása..."

1, Miért, téged mi érdekel?
2, Nem erről szólt maga a poszt is?

Ordnassac 2010.04.07. 21:16:04

@Sportlövő: ajánlom Gery.Greyhound 21:14-es hozzászólását.

cellimega 2010.04.07. 21:16:30

@Balaint: sztem is sokan félreértik Kubatov szövegét. A mutatvány itt nem az, hogy össze tudjuk gyűjteni, ki a Fidesz-szimpatizáns, hanem hogy több tízezres, sőt ennél is nagyobb adatbázisokat kezelni tud vki. Mert ahhoz külön szoftver kell. Ezzel villogott ez az érettségivel rendelkező (ruszki?) csávó.

Surko 2010.04.07. 21:16:44

@nahátnahátnahát: " bytheway, az emberek a győztesekre szeretnek szavazni, nem pedig lehúzni a szavazatukat a klotyón. "

Épp ezt mondom én is. Egy bejutásra tuti esélyes LMP-t ilyen "győztesnek" tartják az emberek.

Ezért, ha kellően sokan kezdenek hinni a bejutásukban, akkor a billegők is oda ikszelnek. És ez végül bejutást eredményez.

Az egész a kritikus tömegen van.

De miután 6%-ot mérnek nekik, és ezt lehozza az Index, a kritikus tömeg szélsebesen formálódik érzésem szerint.

Az MSZP székházban meg kezdhetnek aggódni.

Félreértés ne essék, egyáltalán nem vagyok LMP szimpatizáns, sőt.

Rühellem az antikapitalistákat.

De ettől még tény: vastagon be fognak kerülni a nem szélsőséges protestszavazóknak köszönhetően.

Tulajdonképpen a megerősödésük akár a Jobbiktól is vihet el protestvoksokat.

(azokat, akiknek a Jobbikban nem a náci beütés, hanem az elitváltó attitűd jön be. Erre az LMP is alkalmas, és ráadásul még szalonképes is. Kultúrkörökben a protestszavazatokat az LMP fogja begyűjteni.)

Peter Petrovics Peter 2010.04.07. 21:17:32

@simonmondja.:

Ez a kétmillió még mindig 1 millióval kevesebb.

Nem sérthetem meg a választóim harmadát, hogy kiküldök nekik egy levelet "Kedves kommunista szavazópolgár" felütéssel.

Minden tisztelettel,

Péter

mrs. white 2010.04.07. 21:17:44

Kicsit elkésettnek találom ezt a hangfelvételt. Két nap a kampánycsendig ennyi idő alatt nem lehet igazán nagy botrány faragni belőle. Én az ilyen típusú hireket húsvét elejére vagy közvetlen utána vártam.

Talán mindenki emlékszik arra hogy Kósa 2002-ben szolgálati audijában kényeztette magát egy örömlánnyal. Erre a blikk szerint tóth zászlós volt a garancia valami rendőrőrsről. Nos ott előbb jelent meg a hír mégiscsak a választások után két hónappal bizonyosodott be hogy rágalom mondjuk azon egyszerű oknál fogva hogy tóth zászlós nem is dolgozott az őrsön. Aki ugye pedig a fő informátor volt.

Azonban ha igaz, Kubatov sem sokáig lesz ilyen kellemes pozícióban.
Egyrészt tényleg elég lekezelő ez az sms story. Annak ellenére hogy én talán az utóbbi 5 évben egyet sem küldtem mert haszontalan dolgnak tartom ésidegesítőnek egy apró billentyűt nyomkorászni. Ettől még lehet valaki jó miniszterelnök és inteligens is, de ezt a hallgatók nem így értékelik. Én azon csodálkoznék ha nem lenne minden pártnak ilyen listája kivétel nélkül. a szocialistáknál pl 2002 ben nagyon hatékonyan működött, hogy délután még elrángatták az urnákhoz a lustábbakat.

Az pedig hogy ilyenekről beszél biztos nem lakossági fórum, hanem egy belső megbeszélés lehet. Akkor pedig a kémek már a fidesznél is beépültek ezek szerint.

Némiképp hitelteleníti a produkciót hogy ma mentek neki Pokorninak aki talán az egész fideszből a legnormálisabb ember. Ha valakiről nem képzelném hogy velejéig korrupt az pont Ő. Egyszerű a képlet bizonyítani kell mindent aztán mehet mindenki a levesbe mint Hagyó meg Zusi.

old_field 2010.04.07. 21:18:06

most akkor mi van ?
vittek valakit erőszakkal szavazni ?
olyanra kellett szavazni bárkinek , akire nem akart ?
ki az a hülye, aki nem a fideszre szavaz, de megadja az adatait ?
vagy nem adta meg , csak valami mentalista kiszedte belőle ?
vagy az mszp-től került az adat a fideszhez ?
kit érdekel ez ??
amikor 8 év alatt szétlopták/csalták az országot... :(
abnormálisan használták a rendőrséget és a titkos szolgálatokat.
kedves elvtársak...közeleg a nap ! :)
sz@r ügy... de ez van.

nahátnahátnahát 2010.04.07. 21:18:19

@Surko: nem, amiről Te írsz, az hazárdírozás. Nem biztosra szavazás. Az a bejutási küszöb kétszeresénél kezdődik.

Ordnassac 2010.04.07. 21:18:29

@Sixy: nem akarlak elkeseríteni, de az egyes alapszervezeteknél vagy annak egyes tagjainál vannak olyan listák, hogy kitől kaptak kopogtatót a legutóbbi választáson/okon. Mind a Fidesznél, mind az MSZP-nél, mind a Jobbiknál. (Az MDF-nél és az LMP-nél nem tudom, hogy mi a helyzet.)

reKorrekt 2010.04.07. 21:18:56

@Balaint: Na ez a kombó mondjuk így valóban összejöhet.
Közben rájöttem hogy a valószínűleg a pizzafutárom köphetett, mivel nála megvan minden adatom, a zászlókat és a történelmi címert meg láthatta a hátam mögött a falon mikor ajtót nyitottam. Bukta a borravalót :)

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.07. 21:19:10

Jujjj!
Most megy a hír a HírTv-n!!!

panelburzsuj 2010.04.07. 21:19:57

@Surko:

"Az LMP kritikus tömege"

Bokros ezt külön meg fogja köszönni ... :))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.07. 21:20:12

@Ordnassac: Ha nem velem találkozik, miért szeretném? Vagy velem, csak még nem tudok róla?:-D
Akkor meg cseles a kicsike, nemhiába Fidesz-fan!:-P

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.07. 21:20:38

Mindenesetre Kurbatovnak volt egy jó beszólása:

"OV nem tudja mi a különbség a fa..sz és az emil között." :-))

reKorrekt 2010.04.07. 21:21:16

@namitirok: Borg kollektívában nincsenek egyének ;)

Peter Petrovics Peter 2010.04.07. 21:21:36

@corvi: Szia Corvi,

Nem tudthatja, csak mondjuk 3-ból kettőről, elméletileg.

Üdv

Péter

Ninfus Corporation · http://fesztivaljunkie.blog.hu/ 2010.04.07. 21:21:42

@helota: Az hogy a Google hozza, mutatja, hogy ez a jelentősebb múltú demokráciákban azért kicsapná a biztit, itt meg igazából senkit sem érdekel - úgyis mindenki tudta - mintha ez lenne a normális. Fura egy hely vagyunk....

Idet 2010.04.07. 21:21:48

A bőszödi beszéd kikerürése óta minden politikusnak résen kellene lennie. Ha ott megtörtént - hacsak nem volt egy kicsit szándékos - akkor bárhol, bárkivel megtörténhet. Lehetett tudni, hogy valami aljasság még hátravan. Esetleg több is.

Sátán meg a Jocó 2010.04.07. 21:22:12

Mennyire érdekes, hogy az Index számára kuruc.info hirtelen mértékadó hírforrássá lépett elő, mi több, "náci szennylap" helyett "radikáljobbos honlap"-ként emlegetik őket :)

Értetlenül állok az események előtt :))

ati27 2010.04.07. 21:22:35

No akkor:

Hogyan lehetne erre reagálni?
1. Persze van lista, ami törvényileg megengedett.. :) Kinek nincs?
2. Nézzük csak meg van bizonyíték? Hol van az a lista? Ja hogy az információ egy olyan forrásból eredt, akiknek már nem kevés gondja volt a személyiségi jogokkal való visszaélésell? (Kuruc info)
3. Poénosabb, és egy kicsit ütősebb: Persze hogy van listánk! Az MSZP-től vettük. :)

Na a 3. pontra mit tudnának reagálni az MSZP-sek? Kérik a bizonyítékot? :) Hm.. Akkor a fidesz is kéri a bizonyítékot erre a listára.. Sakk-matt. :)

Nomeg vissza lehetne azzal lőni, hogy nézzük csak meg ki volt 8 évig kormányon? Mitt tett az adatbiztonságért? Miért van az, hogy olyan szervezetek találnak meg levélben, reklám stb, akikről nem is hallotam?

Fehérszakál 2010.04.07. 21:22:50

Ez a kubatov beszéd pont olyan mint annó az Öszödi beszéd volt. Bukta a fidesznek!

nahátnahátnahát 2010.04.07. 21:23:20

@Kara-kán: jaja, de arról elfelejtettek beszámolni, hogy a komcsikat is számon tartják... csak az ment le h 36 000 szimpatizáns adatairól van szó... szép kis csúsztatás.. azt hiszem a hír tv is leszerepelt..

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.07. 21:23:30

Egyébként ez az egész FIDESZ-JOBBIK civakodás csak azért van, hogy a baloldal meg legyen tévesztve. Na bummm!

Nash vs. Keynes 2010.04.07. 21:23:41

Hát meglátjuk. Remélem innentől a kampány végéig az összes szoci médiamegmondó pendrive-al a nyakában szegezi majd vádló újját a fideszre. Mekkora álszent banda.. Mintha anno nem pk buktak volna le Miskolcon egy ilyen adatbázissal :)

Ordnassac 2010.04.07. 21:24:24

@Sátán meg a Jocó: engem jobban meglepett, hogy Lendvai Ildikó felvette a kesztyűt, amit azért mutatja az MSZP jelenlegi állapotát.

Caymans 2010.04.07. 21:24:24

Keves Gábor!

Remélem nem gondoltad komolyan, hogy egy párt sem készít ilyesfajta adatbázisokat. Mérhetetlen naivitással párosul az emberek hozzáállása a politikához, legalább te ne tedd, még akkor is ha a hivatalos álláspontod kell képviselned a blogon. Én épp ezért nem adom le senkinek soha az ajánlószelvényem pl...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.07. 21:24:35

Igazából egy bizonyos "tudás",tapasztalt szint tb. után ezen igazából "kiakadni",most 2010-ben nem érdemes ,teszem hozzá sajnos,pedig én nagyon érzékeny vagyok a személyes adatokra,adataimra és azok védelmére.Mégis kaptam úgy levelet párttól ,hogy nem adtam le senkinek a kopogtatómat.Sajnos ez van ,nyugtáztam.Igazából a fidesznek az kínos, hogy akárhonnan is nézzük színvonal szempontjából -már amennyiben politikában,kampányban erről lehet beszélni,-
ez legalább két szinttel feljebb van a péniszpumpától,pornózástól és egyel a Morvai féle parkolás mizériától.Ez van srácok.

Idet 2010.04.07. 21:24:44

@Kara-kán: Ehe. És ti elhiszitek, csak mert Kubatov mondta? Kíváncsi volnék a nagyszájú fószer IQ-jára. Így szemre-fűre is ritka nagy barom.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.07. 21:24:46

@Idet: Én is szájkosárral alszom mostanság, nehogy kikotyogjam a titkokat alvás közben!:-D

Balage1551 · http://fjord.blog.hu 2010.04.07. 21:25:11

@ó jaj: Szerintem pont az ellenkezője igaz. Ha igazad lenne, viszonylag kis eltérések lennének a pártok támogatottságában két választás között, hiszen a többség ragaszkodna a preferenciájához. Ezzel szemben négy év alatt pártok tűnnek el vagy jönnek létre és a régebbiek is súlyos 20-30 %-os eltéréseket mutatnak. Ez pont arra utal, hogy az emberek nagy része nem kötődik egyik párthoz sem, arra szavaz, akitől azt várja, hogy neki és környezetének a legjobb lesz. (Ez utóbbiban semmi pejoratív nincs: erről szól a választás.)

Vannak persze országok, mint pl az Egyesült Államok, ahol a társadalom jelentős része erősen kötődik a két nagy párt egyikéhez.

Bobby Baccala 2010.04.07. 21:25:21

ez mitől olyan nagy hír? nem véletlenül jártak kubatovék amerikában egy kis tanulmányútra. állítólag a republikánusok HQ-ja választások idején olyan mint a nasa központja houstonban.
és semmi extrát nem mondott szerintem.

Ordnassac 2010.04.07. 21:25:30

@Kara-kán: ne légy te olyan biztos, a Fidesz-tagok egy jelentős része meg van győződve róla, hogy a Jobbikot az oroszok pénzelik. Ezzel el is ásta magát a párt.

reKorrekt 2010.04.07. 21:25:32

@cellimega: Ha láttál volna akár egy Vona lakosságit is, akkor tudnád hogy...
- az egyik nagyapja Tordánál halt meg aknatámadástól,
- a másik nagyapja úgy tért haza az orosz fogságból, hogy a nagyanyja sem ismert rá,
...akkor nem írnál ekkora baromságokat. Azt pedig sosem tagadta, hogy ha az oroszok megveszik azt az almát, amit a nyugati piac már nem fogad be, akkor vegyék meg. Mo. 25-30 millió embert tudna etetni. Erre van kínai foghagyma, meg szlovák rákkeltő bébiétel. Azzal etetném meg mindet aki megrendelte (tesco).

plb 2010.04.07. 21:25:53

Ez Magyarország, ilyenek a magyarok! Hajrá!

Sportlövő 2010.04.07. 21:26:12

@Gery.Greyhound:

Egy igazi konstruktív hozzászólás!

A KUBATOVRÓL VAN SZÓ, MEG AZ ADATBÁZISOTOKRÓL!!!

Éljen a demokrácia, éljen Orbán Viktor, éljen a fidesz, éljen Soros György, éljen a cionista nagytőke, éljen a hitgyülekezet, éljen izrael!!!

Remélem most egyetértünk ;-)

"Megható, mennyire aggódik a személyes adatokért a kurucinfó. Az a kurucinfó, aki évekig nem csak gyűjtötte, de közszemlére is tette a neki nem tetsző emberek - "ellenségek" - személyises adatait, lakcímmel, telefonszámmal és IWIW-adatlappal... "

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.07. 21:26:25

- Rettegek az orbáni diktatúrától!
- Félek a törvénytelen adatbázisoktól!
- Ezek akarnak kormányozni, inkább külföld bár lehet oda is elér a kezük.
- A kampány legnagyobb botránya, akkora mint az öszödi beszéd!

NE SZAVAZZ EZEK UTÁN A FIDESZRE, nagyon hamis a párt!

Lev Menachem 2010.04.07. 21:26:28

@Goncsarov: "Te az öszödi beszéden ugye őszintén meglepődtél és felháborodtál (mert ezt szeretted volna, és ezt súlykolták beléd, ezt súlykolta a politikai oldalad, médiád)?"

pontosan emlékszem, autóban ülve rádión hallgattuk faterral, és röhögtünk, ugyanis fletó summásan összefoglalta azt amit addig is tudtunk róluk, h hazudnak éjjel nappal, és nemcsinálnak semmit, csak próbálnak úgy tenni mintha kormányoznának

csak a nyíltságán, és őszinteségén lepődtünk meg, ami valjuk be, feltótól, tényleg nem mindennapi volt

ezzel azért nehéz párhuzamba állítani ezt,nem ugyan az a súlycsoport

jobbik meg monnyon le!, leszophat az összes kis köcsög jobbnyik ezután mintha nekik nem lenne (törvényes, v kevésbé szabályos) adatbázisuk, és a magyar gárdát mi fütyiért hozták össze, mi? látszik hogy a jobbik kit tart igazi ellenségnek de majd nekik is visszanyal ez a fagyi nem kell sokat várni..

öcsi55 2010.04.07. 21:26:57

@gonda1979: Mást nem irok,NAGYON igazad van.

sárkányfő 2010.04.07. 21:27:05

@Pedró27: Ugyebár azt írtam, hogy miután kiderült miről is beszélsz, már messze nem értékeltem annyira.

Tehát kalap-megemelés sztornó, kivétel sztornó, egyenes gerinc sztornó.

Nincs kivétel, ahogy más fideszes, te sem vagy képes annyit mondani mindenféle félrebeszélés nélkül, hogy ez gáz.

Kérdéseidre a válaszok:

1. Engem az érdekel, hogy sokadjára derül ki a Fideszről, és Orbánról, hogy simán megszegi a törvényt, ha az érdeke úgy kívánja. Lásd még: Turul-szobor, korodon-bontás, "oszt jónapot", meg a többi...

2. De igen, viszont itt a csevej más sokkal kötetlenebb, általában ki szoktuk több oldalról tárgyalni dolgot...

Hóember 2010.04.07. 21:27:16

@strappa: Jóhogy az LMP-is vezet listát a szimpatizánsokról, sőt, fel lehet iratkozni a listájukra. A különbség annyi, hogy ők nem takargatják, hogy hová írsz alá. (nem bújnak nemzeti petíciók meg effélék mögé)
Lista nélkül esélytelen lenne bármelyik párt manapság.

colosgirl (törölt) 2010.04.07. 21:27:31

@Ordnassac: most néztem végig a 7 perces sajtótájékoztatóját :) már nincs benne olyan tűz, olyan harcosság mint mondjuk féléve. :)
nekem olyan a benyomásom róla mintha a vígszínházi ruhatárosnéni tartotta volna a sajtótájékoztatót :)

reKorrekt 2010.04.07. 21:27:35

@Gery.Greyhound: Már elhangzott: "a kurucinfó egy honlap, a fidesz egy 2,/-ra készülő párt". Gondolom te is érzed az árnyalatnyi különbséget.

Balaint 2010.04.07. 21:28:39

@Fehérszakál:
Ezt séróból nyomod vagy a bögrére hajtasz?

hoplita 2010.04.07. 21:29:10

@cellimega:
Nézd, Magyarországon élünk és itt minden elképzelhető, meg mindennek az ellenkezője is.

Csodálkoznék.
Jók ezek az összeesküvés elméletek, de egyik-másik a kicsit túlfűtött képzelet terméke.
A Jobbikot az elmúlt négy év szocionista pofátlansága és a tutyimutyi fidesz impotenciája hozta létre.
Amellett, hogy mindig is volt egy nemzeti radikális réteg, amely különböző jobboldali pártokban, szétszórtan és a periférián artikulált....
Mostanra érett meg egy összefogás lehetősége és ezzel párhuzamosan új generációk feltűnése a politikában.
Azért ne feledd, mind tagságában, aktivistáiban, mind pedig szavazótáborának összetételében messze a legfiatalabb párt a Jobbik....tetszik, nem tetszik, a jövő.
Mert akik most itt szocializálódnak politikailag, ebben a pártban, ennek a kultúrális holdudvarában, azok elvesztek örökre az ilyen méjnsztrím pártoknak a számára.
Még a fidesz számára is.
Nem kell az apák pártja...!

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.07. 21:30:28

Igenis letezik ilyen lista. Mar hogyne letezne. Minden oldalon letezik. Mondjuk a Jobbiknak meg nincs, de majd lesz nekik is. Az MDF meg mar nem tudja hasznalni, meg az SZDSZ-et sem. Nagy munkaval lehet ilyen listat csinalni, de minden oldalon van ehhez eleg ember, ido es penz, mert felbecsulhetetlen erteku a dolog. Jogserto? Lehet, nem tudom. Nem ertek hozza. Engem nem rettent meg. Akkor sem, ha a masik oldalrol derulne ki. Gabornak igaza van, itt Kubatov hibazott. A stilusa is hibas es foleg az a hibas. Tudjatok, ugy hiszem, hogy ma szelsosegekkel vagy terroristakkal riogatni felelotlenseg. De kampany van, ezert belefer. Ami sosem tetszett, ha valaki zsigerbol fasisztazik, vagy kommunistazik, vagy buzizik, vagy ciganyozik... Mert ezzel azonnal Europan kivul helyezi magat.
Egy dolgot kell tisztan latni. Biztonsagban vagyunk. Nincs veszely, se kulfodrol, se belfoldrol, semmilyen "szelsoseg" sem fog itt forradalmat kirobbantani, es nem lesz Dunaba loves sem. Mert egyszeruen ma, Europaban es Amerikaban ez nem teheto meg. El sem hiszitek, hogy mekkora biztonsagban vagyunk! Es ezt nem en mondtam, hanem egy oktato hetfon egy katasztro es tuzvedelmi oktatason Los Angelesben. Es ezt ugy mondta, hogy az egesz NATO-t beleertette.
De hat kampany van... Akkor modosulnak a szabalyok... Vagyis eljon a orwelli vilag, igaz?... :)

pannonfunk 2010.04.07. 21:31:21

@simonmondja.: rettegjél, ember, rettegjél, hurrá!

Ja, az lesz, fidesz diktatúra. Bezzeg az elmúlt nyolc évben akkora demokrácia volt, hogy öröm volt nézni. Ezek a derék emberek színtisztán szakmai alapon kaptak 24 millácskát "A James Joyce életmű magyar szövegkorpuszának kialakítása; a magyar Joyce-recepció hozzáigazítása a nemzetközi eredményekhez és trendekhez" című pályázatukra, mint nemzeti stratégiai ipari kutatásra:

www.nkth.gov.hu/hivatal/main.php?folderID=4541&objectID=5005646

és nem azért, mert, khhhmmmm, komcsik...

Egyszerűen hányok ezektől az állibsi okostojásoktól.

Aki azt állítja, hogy egy fikarcnyit is rosszabbul fog működni a fidesz kormány idején az ország, az nem itt élt az elmúlt 8 évben, vagy egyszerűen jó pénzért hazudik.

török gábor 2010.04.07. 21:32:54

@Caymans: bocsánat, elolvastad a szöveget? második bekezdés, utolsó mondat...

AkarkiJ 2010.04.07. 21:33:04

Miért ne tudhatnák nagy valószínűséggel, hogy ki "komcsi"?

Persze, ez csak akkor működhet, ha egyrészt a saját szavazókról van nyilvántartás, akár arról is, hogy mennyire elkötelezett támogató (hány aláírás gyűjtő kampányban írt alá, stb), és ha két fő jelölt van (mint pécsett).

Meg kell szerezni a listát, amit minden szavazó aláír, hogy résztvesz a szavazáson, ebből a listából kivonni a nyilvántartásban lévő szavazókat, az eredmény a "komcsi szavazók".

Ha jól értettem, a "komcsi szavazók" telefonszámát nem tudják, csak azt, hogy kik azok, és mivel pécsről beszél, így egyértelműnek tűnik, hogyan tudhatják ki kicsoda.

Persze, ez ettől még full törvénytelen szerintem, de a többi párt ugyanezt megcsinálja, az mszp is tudhatja ugyanilyen módon, hogy kik szavaztak nagy valószínűséggel a fideszes jelöltre.

Samuzia 2010.04.07. 21:33:39

Na és akkor mi van? Gondoljátok, hogy a többieknek nincs? Ne nevettessetek!
Emlékszem amikor a postás hozta az MSZP szórólapot, mert nekik kellett kihordani...

Sportlövő 2010.04.07. 21:33:39

De azért én feltennék még egy kérdést!
Tényleg egy informatikai analfabéta a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt ma Magyarországon?

Ez nagyon gááááááááááááz!!!
Gyerekek ez a XXI. század! Nem 1950... De lehet, hogy jobb ha megnézem a naptárt!?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.07. 21:33:41

@hoplita: Ugyan nem ide ment először, de, ahova írtam, nem volt már válasz rá:
A felvetett témához, kis visszatekintés:
www.vokscentrum.hu/valaszt/images/t39_3.gif

"A választásokon a várakozásoknak megfelelően a MÉP szerepelt a legjobban: összességében a szavazatoknak csaknem a felét szerezte meg, városi eredményei azonban a negyven %-ot sem érték el. A szélsőjobboldali pártok egynegyedes aránya igen komoly siker, jelzi, hogy jelentős társadalmi csoportok fordultak el az addigi parlamenti pártoktól."
A választásokat 1939. május 25-26-án, pünkösd vasárnapján és hétfőjén tartották.
Nem rémlik itt valami?

sárkányfő 2010.04.07. 21:33:42

@Pedró27: Ja még az 1-es kérdéshez a válaszom: az is érdekel, hogy Orbán ma, 2010-ben egyszerűen egy digitális analfabéta.

Na most hogy várjuk el egy Orbán vezette kormánytól, hogy felmérje a jövő kihívásait, modernizálja a gazdaságot, ha azt se tudja mijaza a titokzatos web2?

Vicc...

reKorrekt 2010.04.07. 21:35:07

@Lev Menachem: "de majd nekik is visszanyal ez a fagyi nem kell sokat várni"

Na az ilyen mondatok miatt lenne sok az a 2/3 nektek. Na meg az olyan jövendő (és volt) miniszterek miatt mint pl. tudjukki... ...

Sixy 2010.04.07. 21:35:17

@Ordnassac: AZZAL a listával szerintem nem is lenne baj. Ha kopogtatót adok, azzal nyíltan kifejezem a támogatásomat és engem nem zavar, ha utána odajön négy év múlva is hozzám a pártom, hogy hé, ha már a múltkor is jóban voltunk, akkor ugye még mindig nem csalódtál bennem. Max. elküldöm őket a búsba, hogy de igen.

Itt inkább az lenne durva (és ha a Fidesznek van ilyen, másnak, főleg kormánypárti szerveknek miért ne lenne), ha arról is listájuk lenne, hogy mondjuk én, mint kopogtatócédulát soha senkinek nem adó ember konkrétan melyik alkalommal hova ikszeltem. Vagy hogy más pártokra ki szavazott. Mert akkor ez az egész demokrácia csak egy undorító színjáték. (Én meg nyugodtan elkezdhetek hinni az ufókban is.)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.07. 21:35:44

@Sportlövő: Jobb bezony! 1939 van, alig kezdődött meg az "igazságos" háborútok!:-D

sárkányfő 2010.04.07. 21:36:02

@Balage1551: hááát... 20 év után most talán bekerül két kis párt... miközben a már említett Fidesz 2/3 körüli eredményt ér el... sajnálom, de én nem látom biztató jeleket.

old_field 2010.04.07. 21:36:04

azért van annak 1 diszkrét bája, amikor Lendvai zombi-Ildikó sértődötten mondja ki azt , hogy "KOMCSI..." :))
azt a qrva... nem kéne szólni az Ildinek, hogy komcsi pártban nyomta évtizedekig !!??
és baromi sokan vannak körülötte azokból az időkből, szóval többen vannak mint gondolták volna :)
ezért fel sem tűnt nekik, hogy közben rendszerváltást hirdettek páran és már nem lehet olyan nyugiban lopni/csalni, mint régebben... sorryy...bukta van.

Ordnassac 2010.04.07. 21:36:05

@miklos.rabai: "Minden oldalon letezik. Mondjuk a Jobbiknak meg nincs, de majd lesz nekik is." <--- már van. Hiszen 2006-ban és 2009-ben is indultak. Volt honnan összeszedni (2006-ban ott, ahol jobbikos jelölt indult). Írtam már korábban erről, ahogy keresték a szüleimet név szerint a kopogtatókért, de engem valamiért nem. Holott nem ismert szüleim politikai hovatartozása a környéken.

is 2010.04.07. 21:36:36

@Cooper82: "ha létezik is ez a lista (én nem vitatom, de igazából nem is érdekel), akkor az azt fogja jelenteni, hogy aki nem rájuk szavazott, azt falhoz állítják és sortűz, vagy mi?"

hát ha az állásból kirúgás, a megbízásokról politikai alapon letiltás falhoz állításnak számít 2010-ben, akkor szeretném jelezni, hogy a FIDESZ ezt 1998-2002 között konkrétan megcsinálta. nem sejtés, nem gyanú, hanem megtörtént tény. névsorral mentek végig az APEH is érdekes módon ott razziázott, ahol kell, na és Polt Pétert már ne is emlegessük a politikai elfogultság során.

nem kell rettegni: amit az ember már látott, meg meg tud előre saccolni, azon nem kell rettegni. csak elég gázos, hogy ezt itt egyébként értelmesnek tűnő emberek így be tudják szopni, hogy á ez semmi.

Captain Tott (törölt) 2010.04.07. 21:36:51

@nahátnahátnahát: A Hírtv a 21 órás híradóban részletesen beszámolt róla, tkp. korrekt módon, Lendvait is hallhattuk, Szíjártót is.

Amúgy meg szerintem valóban kínos ügy, úgy látszik, a Fidesz nem ússza meg köteles beszéd és szinglihorda nélkül ezt a kampányt sem. Nagyon határozottan és korrekten kellene reagálniuk rájuk.

Egy technikai kérdés azonban foglalkoztat: azt értem, hogy a saját szavazóikat ismerik, szerintem ez eddig rendben is van. De hogy kell elképzelni, hogy tudják a komcsi szavazókat is? Az ő adatbázisukat elvileg az MSZP kezeli...

Végül pedig abban is egyetértünk, hogy ez az MSZP-nek használ, és ezzel árt a Jobbiknak, de az MDF-nek is.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.07. 21:37:54

@Sixy: Nékem azzal is lenne azért! Nemhiába kell törvény szerint bezúzni őket, nem szkennelést ír a törvény elő!:-(
Semmi hatalma(át)t senkinek!

hoplita 2010.04.07. 21:38:57

@reKorrekt:
Nem érzi, mert nem akarja érezni.
Kognitív disszonancia.....ezt már a macskám is ismeri, annyit volt szó mostanában erről a dologról.:)))

Hóember 2010.04.07. 21:39:04

@török gábor: "Abban, hogy a Kubatov-beszéd gyakorolhat-e hatást a választásra, az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik."

Gábor, most, hogy eltelt pár óra, hogy látod a helyzetet? Van már válasz a kérdésre?

Mert a neten tényleg úgy néz ki, hogy nagyon rákaptak, de a klasszikus elektronikus média eléggé hanyagolja, és új hír is úgy látom, hogy csak az MSZP fűzött fel a láncra (A fidesz adja át az adatbázist!)

strappa 2010.04.07. 21:39:56

@Hóember: "Jóhogy az LMP-is vezet listát a szimpatizánsokról, sőt, fel lehet iratkozni a listájukra. A különbség annyi, hogy ők nem takargatják, hogy hová írsz alá. (nem bújnak nemzeti petíciók meg effélék mögé)
Lista nélkül esélytelen lenne bármelyik párt manapság."

Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy szerintem jelenleg egyedül a az LMP nem rögzíti a neki leadott ajánlószelvények alapján, vagy egyéb meg nem engedett módon az emberek adatait.
Az MSZP is bukott már le ehhez hasonlóval, csak kicsiben, a Jobbik még a MIÉP-es együttműködésből örökölt hasonló mechanizmust.
A fideszes aláírásgyűjtések alkalmával mindegyik íven ott volt, hogy az aláírással hozzájárulsz az adataid kezeléséhez, ezt nem hívnám bujkálásnak.

Ordnassac 2010.04.07. 21:40:06

@Sixy: azért oké, hogy a magyar bizalmatlan, meg acsarkodó, de honnan a fenéből tudnák, hogy hova tettem az ikszet? Nincsenek minikamerák a fülkében, főleg, hogy nem is nagyon látszódna a felvételen, hogy melyik körbe tettem az ikszet. Azt meg végképp nem látná, hogy ki tenné be az ikszet.

Kubatovnak csak nagy volt a pofája, ill. poénkodott egyet, hogy aki nem nekik adta a cédulát, az nem rájuk szavaz és hehehehe. KG jó szervező, de nem egy lángész.

AkarkiJ 2010.04.07. 21:40:07

@Captain Tott:
"Egy technikai kérdés azonban foglalkoztat: azt értem, hogy a saját szavazóikat ismerik, szerintem ez eddig rendben is van. De hogy kell elképzelni, hogy tudják a komcsi szavazókat is? Az ő adatbázisukat elvileg az MSZP kezeli..."

Pécsen tudta ki komcsi. Van saját támogató lista, van lista arról, kik szavaztak, a kettőt kivonja egymásból, és mivel két jelölt van, így a maradák a másik jelöltre szavazott, ergo "komcsi".

Ennyi a nagy trükk...

sárkányfő 2010.04.07. 21:40:26

@Samuzia: Inkább tudásmérő.

Tudod pl. a középkor vége felé a királyok már tudtak olvasni, mivel megelőzték saját népüket tudásban. Ma is így kéne lennie, egy vezető ne kullogjon a népe mögött, de legalább tartson vele lépést.

Ma digitális analfabétának lenni épp olyan kínos, és épp olyan nagy hátrány, mint 200 éve szimpla analfabétának lenni.

Aki ma nem ért az internethez egyszerűen nem értheti a világot.
és mint utaltam rá, a fejlődés egyik fő iránya épp az lenne Magyarországon (is), hogy minél jobban digitalizáljuk a gazdaságot, az állami bürokráciát, az oktatást, az egészségügyet, stb...

De miért is kell magyarázni a teljesen nyilvánvalót?

Pedró27 2010.04.07. 21:42:40

@ó jaj: "Ugyebár azt írtam, hogy miután kiderült miről is beszélsz, már messze nem értékeltem annyira.

Tehát kalap-megemelés sztornó, kivétel sztornó, egyenes gerinc sztornó."

Ja értem. Bocs, félreértettelek. Megyek kukoricára térdepelni.

"Nincs kivétel, ahogy más fideszes, te sem vagy képes annyit mondani mindenféle félrebeszélés nélkül, hogy ez gáz."

Jó, gáz. És akkor mi van? Jön a bíró és lefújja a meccset?

"1. Engem az érdekel, hogy sokadjára derül ki a Fideszről, és Orbánról, hogy simán megszegi a törvényt, ha az érdeke úgy kívánja. Lásd még: Turul-szobor, korodon-bontás, "oszt jónapot", meg a többi..."

Hát ez az. Neked már eleve megvolt a véleményed a Fideszről. Akkor meg minek tépkeded itt a köntösödet?

"2. De igen, viszont itt a csevej más sokkal kötetlenebb, általában ki szoktuk több oldalról tárgyalni dolgot..."

De megengeded, hogy én magára a posztra reagáljak? Vagy azt csak violinkulcs alakú gerinccel lehet?

Nem én vagyok, hanem én 2010.04.07. 21:42:59

@Ordnassac: hat, akkor mar van a Jobbiknak is. Na, ettol se ilyedtem meg. Bar ezek utan, hogy itt irtam engem is felraktak valamelyik listajukra... :)

pannonfunk 2010.04.07. 21:43:41

ja, a komcsizáshoz:

-komcsit fogtak! komcsit fogtak!

www.youtube.com/watch?v=IBlaw1E6o6o

Kinek a rendezvényén volt?

Kelma 2010.04.07. 21:43:44

Végigolvasva a kommenteket (na jó, nem az összeset) megütközve tapasztalom, hogy az egész ügy senkit sem gondolkodtat el igazán. A Fidesz szimpatizánsoknál a legkritikusabb hang, hogy hülye a Kubatov. A bal kicsit ugyan felháborodik, de leginkább vállat von. A semlegesek, meg apatikusan közlik, hogy egyik kutya másik eb. Úgy érzem durván magasra került az ingerküszöb, ha egy ilyen hangfelvétel nem kavarja fel kicsit az állóvizet.
Mondjuk sokkal ügyesebb lett volna:
A jobbik részéről, ha nem a kuruc hozza a hírt
Az Mszp részéről, ha nem ugranak rá azonnal vicsorogva
De ezt már elb..ták
Személy szerint egyébkét azokkal értek egyet, akik úgy vélik, hogy öngól. Csak alvó maszoposokat fog motiválni az ügy, mégis mennek szavazni a 2/3 ellen.

harcigolya 2010.04.07. 21:43:57

OFF: Ki tudja mi lesz, tanulgatok jobbikosul...
Sztem jelenleg a "lepolitikusbűnözőzhetetlenségeskedéseitekért" a leghosszabb magyar szó.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.04.07. 21:44:09

Én kezdem magam nagyon rosszul érezni ebben az országban. Én nem szeretem ezt az úrhatnám stílust, ami a Fidesz és ami Orbán és ami Kósa. Én nem szeretem ezt a megosztást, hogy vannak ők meg vannak a vörösök, és hogy aki nem velük van, az ellenük...
Miért nem tudják megérteni, miért nem tudnak kellő nyitottsággal úgy hozzáállni, hogy aki nem velük van, az nem velük van, és kész. Az atól még nem ellenség, az attól még nem nemzetrontó. Csak éppen nem úgy látja a világot, mint ők. Tudom, a kérdés költői - de ez egy agymosott csapat, ez egy fanatikus szurkolótábor, ez egy Fidesz-B-közép, nem pedig politikai szimpatizánsok tábora. És egy B-középpel nem lehet vitázni, mert a B-közép hitbeli, vallási kérdést csinál abból, amiből nem kellene, érvek helyett egyfajta Fidesz-vallásként, Viktor-hittel és fanatizmussal politizál.
Ez a Kubatov-ügy, ez azért félelmetes, mert ellenségnek látják, aki nem velük van. Nem érvekkel meggyőzendő ellenfeleknek, esetleg becsülendő másképp gondolkodóknak, hanem egyszerűen komcsiknak. Másodrandú állampolgároknak. Ellenségeknek. És listát vezetnek róluk. Ez pedig nem hangzik jól. Én kikérem magamnak, hogy a holmi Kubatov-félék rólam és a politikai meggyőződésemről esetleg listát vezessenek. Én nem akarok olyan országot, amiben egy állásinterjún vagy egy építési engedély kiadásánál esetleg majd megnézik a Kubatov-listát. Márpedig a Fidesz-fanok hozzáállását látva (a vagyunk mi meg vannak a komcsik) nagyon életszerű az egész. És én nagyon fázok ettől az egésztől.

hoplita 2010.04.07. 21:44:17

@namitirok:
Mijafaszt akarsz ezzel...?
Beszállsz te is az ostoba nácinyilasfaszistázók közé....?
Vagy van valami egyéb apropója?

Vénveterán 2010.04.07. 21:44:19

@Ordnassac: Viszont azt sem ártana megnézni, hogy a fideszt melyik közel-keleti országból irányítják, pénzelik ha már itt tartunk!
Hozzáteszem, Orbán is ugyanúgy tárgyalt Putyinnal, ilyen alapon akár őt is fizethetnék az oroszok...

Mellesleg ha a jobbik tart 4000 "lakossági fórumot" átlag 100 fővel, és körbejáró dobozba átlagban egy 100-ast bedobnak (nem dob mindenki, de aki igen, az többnyire papírpénzt), szóval csak ez 40Millió Ft(lefelé kerekítve mindenhol),a teljes kampánya pedig 100Millió alatt van. És akkor még a jelentősebb természetbeni és szolgáltatásbeli támogatásokat nem is számoltam.

Innentől kezdve inkább az a kérdés, hogy a többi párt közel 1 milliárdos kampányára miből telik! (fidesz, mszp)

Mellesleg ott határoztam el, hogy nem osztom meg a szavazatom, amikor január-február körül Szíjjártó, azt mondta egy rövid 1 hónapos kampányra készülnek, majd rá egy hétre telinyomták egész pestet az itt az idős plakáttal. Valahogy nem szeretem ha ilyen nyíltan a szemembe hazudnak.

changebug (törölt) 2010.04.07. 21:44:20

meghallgattam. amennyiben igaz a felvétel
3 dolog jutott eszembe:
1) a jó k...a anyját a jóembernek aki lekomcsizott azért mert nem a szaros pártjára szavaztok.
2) 'fiatal demokrata miniszterelnök-jelöltünk' nem képes a mai korral haladni - 'gratulálok'
3) jó lenne már ha a pártok kicsit inkább küzdenének a hatalomért, mert már kezd olyan érzésem lenni, hogy egy lezsírozott színjáték az egész hatalmi berendezkedés

strappa 2010.04.07. 21:45:03

@Captain Tott: "Egy technikai kérdés azonban foglalkoztat: azt értem, hogy a saját szavazóikat ismerik, szerintem ez eddig rendben is van. De hogy kell elképzelni, hogy tudják a komcsi szavazókat is? Az ő adatbázisukat elvileg az MSZP kezeli..."

Kubatov egyszerűen nagyot mondott: tudjuk hogy ki szavaz ránk (vagyis ki került be önként vagy ajánlószelvénnyel az adatbázisba), aki nincs benne, arról tudjuk hogy nem a Pávára szavazott, tehát komcsi.

pannonfunk 2010.04.07. 21:45:31

@is: Na akkor neked is:

Bezzeg az elmúlt nyolc évben akkora demokrácia volt, hogy öröm volt nézni. Ezek a derék emberek színtisztán szakmai alapon kaptak 24 millácskát "A James Joyce életmű magyar szövegkorpuszának kialakítása; a magyar Joyce-recepció hozzáigazítása a nemzetközi eredményekhez és trendekhez" című pályázatukra, mint nemzeti stratégiai ipari kutatásra:

www.nkth.gov.hu/hivatal/main.php?folderID=4541&objectID=5005646

és nem azért, mert, khhhmmmm, komcsik... (vagy ha ez nem pc, akkor csókos haverok, tessék).

Egyszerűen hányok ezektől az állibsi okostojásoktól.

Aki azt állítja, hogy egy fikarcnyit is rosszabbul fog működni a fidesz kormány idején az ország, az nem itt élt az elmúlt 8 évben, vagy egyszerűen jó pénzért hazudik.

Lucilius 2010.04.07. 21:46:25

@cotti:
Szerintem későn pattant ki a Kubatov-issue. Ha holnap nem tudnak még rátenni egy lapáttal valami plusszal és nem jajveszékelnek hitelesen a jobbikosok-maszoposok-mdfesek és elmpések akkor elhal az ügy. Arra pedig lehet számítani h a Fidesz Nemzet és a Széles Hírlap egy sort sem fog szentelni a témának.

Kubatovnak amúgy vége, de nem az adatbázis kiszivárgása miatt hanem Orbán kigúnyolása miatt.

panelburzsuj 2010.04.07. 21:47:14

@Sixy:

Ezt akarják nehezen bevenni fülek: "nyilvántartom, hogy ki szavazott nem rám."

Osztán minek? Hogy az ilyennek ne csak szórólapot dobáljanak be, hanem névre szóló meghívót a pártrendezvényekre? Mer a jókeresztény párt az elveszett báránykák üdvéért aggódik csak igazán mélyen?

Méghogy rettegés - a potenciális piac felmérése, kemszépen!

cellimega 2010.04.07. 21:47:58

@reKorrekt: Miből gondolod, hogy megveszik? Ők nem a világpiacról vásárolnak? Oroszo-ról téves elképzeléseid lehetnek. Moszkvában már 15 éve is sokkal elegánsabb (és drágább) üzletek voltak, mint Bp-en.

A jobbikosok helyében nekem nagyon büdös lenne ez az oroszbarátság és nyugatellenesség.
Nem véletlen, hogy nagyrészt huszonévesek a Jobbik-szavazók. Nem emlékezhetnek arra, mi volt itt 1990 előtt.

Az a sejtésem, hogy balos szülők és nagyszülők gyerekei lesznek Jobbik-szavazóvá.

Az én generációmban nem sok ruszkibarát van. Nagyszüleim meséltek 1990 után, mi volt itt Mo-on 1945 körül.
Az 1930-35 és később születettek már nem tudják elmesélni (vagy megmutatni életpéldájukkal) unokáiknak, milyen volt a régi. szabad, 1944 előtti Mo. Az 1920-as évekbeli generáció klasszisokkal jobb, mint a későbbiek. 1930 utániak: a homo sovieticus (fényes szelek nemzedéke).

Úgyhogy a Jobbik megerősödésének ilyen generációs oka is van sztem.

sárkányfő 2010.04.07. 21:48:09

@Pedró27:
"Jó, gáz. És akkor mi van? Jön a bíró és lefújja a meccset?"

Látod, pont erről beszéltem, de még most se érted. Írsz egy mondatot, majd utána gyorsan kettőt, ami már félrebeszélés.

""1. Engem az érdekel, hogy sokadjára derül ki a Fideszről, és Orbánról, hogy simán megszegi a törvényt, ha az érdeke úgy kívánja. Lásd még: Turul-szobor, korodon-bontás, "oszt jónapot", meg a többi..."
Hát ez az. Neked már eleve megvolt a véleményed a Fideszről. Akkor meg minek tépkeded itt a köntösödet?"

Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, az nem vélemény volt, hanem tények. Ne állítsd be másnak, kérlek.
A köntö