Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:07

Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a Jobbikhoz közeli portál, s közli Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának feltehetően titokban rögzített beszédét, amelyben a politikus - egyelőre - ismeretlen közönsége előtt dicsekszik azzal, hogy pontosan ismerik szavazóikat, de még az ellentáborhoz tartozó választókat is. (Kubatov amúgy még azt is elárulja hallatóságának, hogy Orbán Viktor „nem igazán ért a számítástechnikához”, majd lekezelően hozzáteszi: „most már sokat léptünk előre, mert például sms-t tud fogadni-küldeni”.)

A felvétellel kapcsolatban - ha nem hamisítvány és tényleg ez hangzott el - számos kérdés feltehető. Az nem vitás, hogy Kubatov politikusként meglepően komoly hibát követett el: óvatlanul - a kiszivárogtatás lehetőségével nem számolva - beszélt olyan titkokról, amelyeket a pártok nem szoktak a nyilvánosság orrára kötni. Nem kérdés az sem, hogy a politikus által elmondottak törvénytelenül létrehozott adatbázisok létére utalhatnak (különösen a politikai ellenfelek szavazóinak regisztrálása kapcsán): ilyen listákat ugyanis a hatályos szabályozást precízen betartva nem lehetne létrehozni. Ez akkor is igaz, ha amúgy ezen adatbázisok szorgalmas építéséről a politikával foglalkozók közül szinte mindenki tud, vagy legalább sejtése van róla, s természetesen nem csupán a Fidesz esetén.

Négy nappal a választás előtt azonban elemzői szempontból a legfontosabb kérdés a beszéd utóélete lehet. (A portál ráadásul már ma jelezte, hogy ez „még csak a kezdet”, s holnapra újabb részletek várhatók.) A feltételezett hatás kapcsán most, az ügy nulladik percében, amikor a politikai szereplők még nem reagáltak, egyetlen fontos szempontra hívom fel a figyelmet: a botrányok nem önmaguktól válnak széles körben ismert botránnyá. Természetesen fontos, hogy az eset amúgy mennyire súlyos, életszerű és átélhető, de nem ez a döntő kérdés. Abban, hogy a Kubatov-beszéd gyakorolhat-e hatást a választásra, az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek hitelesen félreverni a harangokat, és vajon mennyire rezonál minderre a média. Ha – ahogy eddig láttuk – a Fidesz ellenfelei nem lesznek elég potensek, és a sajtó sem akar már kockáztatni, a mai felvétel még epizódszerepre sem lesz alkalmas a mostani kampányban. Ellenkező esetben viszont a hatás kiszámíthatatlan is lehet…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr171902252

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak 2010.04.09. 14:13:12

A mai napon az Egyenlítő TV birtokába került a Fidesz titkos, törvénytelen adatbázisának használati útmutatója és annak egyes részletei. Az adatbázis létezéséről egy zártkörű megbeszélésről kiszivárgott hangfelvételen beszél Kubatov Gábor, a párt igazg...

Trackback: Amerikában Kubatov menő lenne 2010.04.08. 15:00:02

Egyesült államokbeli összekötőnk (értsd: besúgónk) érdekes összehasonlítással látott el minket a Kubatovgate kapcsán. A "világ csendőre" más ország, mint hazánk. A választási kampányban a lakosság sokkal nagyobb arányban vesz részt, mint itth...

Trackback: Politikai bordély 2010.04.08. 12:45:59

- Nem én vagyok a Messiás! - Szerintem te vagy. Én tudom. Követtem már egy párat. Kedves Árpád!   Azért írok neked, mert haza kell jönnöd. Komolyan mondom, olyan dolgok vannak itt, hogy magad is elájulnál. Ennyi fasisztázás, nácizás, kommunistáz...

Trackback: Szavazás: A kampány plakátcsaja, 2010 2010.04.08. 08:14:12

Ősi marketinges alaptétel, hogy jó nővel mindent el lehet adni. Nos, mivel a kampánycsendig hátralévő órák száma már csak kétszámjegyű, sok újdonság az első fordulóig már nem nagyon várható, így azt hiszem, most már nyugodtan osztályozhatjuk a pártok p...

Trackback: A kurucinfó orwelli diktatúrája 2010.04.08. 08:00:43

Milyen megható, mennyire aggódik a választópolgárok személyes adataiért a kurucinfó. Versenyt sopánkodik Botox Ildikóval, hogy a csúnyacsúnya Fidesz tudja a Zemberekről, hogy ki kire szavaz, fúj.   Persze, nem szép dolog hogy egy párt ilyet csiná...

Trackback: Kubatov köteles beszéde 2010.04.08. 01:41:47

Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehet elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfelvé...

Trackback: “Öszödi beszéd” mégegyszer? 2010.04.08. 01:13:51

Mindenekelőtt. Majd egy elemzés. Aztán gondolkozzunk el egy picit. Tényleg nem juthat ma hatalomra egy olyan politikai erő Magyarországon, mely nem hazudik? Tényleg lehetetlen ez? Ennyire primitívek lennénk, ennyire át lehet verni a magyarokat? Azért e...

Trackback: A Fidesz hivalalos "álláspontja" a Kubatov-ügyben (látni kell videó) 2010.04.08. 00:12:57

Előzmény: Kiszivárgott hangfelvétel - Fidesz diktatúraFrissítés, napi poén:"Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy Borsod megye lakossági fórumon arra kérte hallgatóságát, hogy mondják el mindenkinek: Ne hagyják magukat megvezetni, mert i...

Trackback: Oszt jó napot! 2010.04.07. 19:24:46

Orbán már az elhíresült 2006-os tatai beszédében is azt mondta, hogy "Ismerjük a szavazóinkat. Azt is aki elment, s azt is aki nem ment el." Akkor közölte, hogy a szavazás napi mozgósításért el fogja "marasztalni a választási bizottság&q...

Trackback: Óriási titkos adatbázisa van a Fidesznek? 2010.04.07. 19:10:04

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója egy nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszél, hogy adatbázist vezetnek a szavazókról és mindenkiről tudják, hogy milyen pártállású.

Trackback: A Fidesz viselt dolgai 2010.04.07. 19:00:52

Ezt az összeállítást erről a blogról ("Ennyire senki nem lehet hülye") másoltam be ide. Nem ellenőriztem, de elég pontosnak tűnnek az adtok.  "A Fiatal Demokraták Szövetsége (Fidesz) 1991. november 5-én kölcsönszerződést kötött...

Trackback: Orwelli diktatúrát készít elő a Fidesz - a sajtóosztály menekül 2010.04.07. 18:48:08

A neofasiszta kuruc.info portál az elmúlt órákban publikáta a Fidesz nagyszabású adatbázisépitésének részleteiről szóló hangfelvételt. A felvételen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél arról, hogy a Fidesz tisztában van minden magyar választó ...

Trackback: Őszödre megy a Fidesz? 2010.04.07. 18:27:35

A kuruc.info nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Kubatov Gábor arról beszél, hogy a pécsi Fidesz szavazók jelentős részéről részletes adatbázisuk volt. Tudták az e-mail címűket, telefonszámukat, mobil-számukat és azt is, hogy mennyire fideszes...

Trackback: Kubatov kitálal 2010.04.07. 18:24:00

Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatója nem kevesebbet állít egy hangfelvételen mint, hogy a pécsi időközi választás idején névszerint tudták kik szavaztak a fideszre, sőt még azt is "ki volt az a 15.000 komcsi aki nem Páva Zsoltra szavazott".A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:05:08

@email:

Mire ebből lesz valami, rég vége a választásoknak.

aum 2010.04.08. 15:07:10

@Aner: A kvk-k alapja a statisztika és a szociológia.
Nem meglepő módon, a társadalmi helyzet és a szavazási szándékok erősen összefüggenek.
Ha a reprezentatív minta lefedi a sokaság (8,5 millió választópolgár) társadalmi helyzetét - ugyanannyi férfi, fiatal, városi, vidéki, stb. kerül bele, mint a sokaságban -, akkor az eredmény is jól közelíti a teljes népességre vonatkozót.

ubul2000 2010.04.08. 15:07:30

@cukicica: hát úgy hogy az ajtók nyitva állnak (mások felé, nem befelé) Akiknek nem tetszenek a nemzeti hagyományok, a Mária Országa, a Szent Korona-tan, akik nem becsülik a földet, melyet apáink vérrel védtek meg és megpróbálják átjátszani másoknak azok számára az ajtó nyitva áll. Mehetnek szabadon.

érdeklődő 2010.04.08. 15:08:24

@e-kor: Azon kva nagyot röhögtem. Hát már ezt sem oktatják a kommunikáció és média szakon? Akkor mit tanítanak ott???

reKorrekt 2010.04.08. 15:08:42

@Zoltchy: Ezt nem én fogom neked megválaszolni (ahogy eldönteni sem).

érdeklődő 2010.04.08. 15:09:00

@e-kor: Najó, tegyük hozzá, hogy az antiszemitizmus definíciója középiskolai követelmény...

Lovastengerész 2010.04.08. 15:09:42

@ubul2000: és akkor itt marad egy csomó nyomorgó szerencsétlen, aki még mindig a száz évvel ezelőtti szlogeneket mantrázza, és közben szidja az őt körülvevő világot amely folyton változik, és halad előre?
jó lesz ez ennek az országnak?

hoplita 2010.04.08. 15:09:44

@namitirok:
Bajban is lennél, mert nekem az élőszó az erősségem.
Nincs puskázás, nincs gugli, fejből kell mindent nyomatni, pillanatok alatt váltani és a személyes meggyőző erő is fontos eszközzé lép elő.
Ez nekem valóbb, mint a klavi kopácsolása.
Főleg úgy, hogy nem gépelek gyorsan.:(

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:10:42

@ubul2000:

Apáink vérrel védtek VOLNA meg, csak hát nem sikerült nekik, ezért bebuktuk a kétharmadát.

email 2010.04.08. 15:12:11

@Zoltchy:
Persze. De, nagyon nyomul az MSZP, hogy mindenhol lehozzák, az embereknek meg nincs szükségük jogerős határozatokra ahhoz, hogy elhiggyenek valamit.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.08. 15:13:08

@e-kor:
Szerintem legyünk büszkék, hogy a szocialisták 8 éve után végre egy olyan világ jött el, amelyikben a hireket a fidesz pártközpontban írják.

reKorrekt 2010.04.08. 15:15:35

@cukicica: "soknemzetiségű, sok vallású ország"

Mert ezzel a címszóval zászlajukon robbantották szét - nyugodt lelkiismerettel - az országunkat Trianonban. Nem hiányzik ez még egyszer senkinek.
A másik pedig az hogy mi 1000 éve keresztény nemzet vagyunk. Jöhetnek nyugodtan a többiek is (hisz István is befogadta őket,, sőt), de parádézni (hanuka a Nyugati téren) azért nem muszáj ha kérhetjük.
Mondjuk a zsidók teljesen más kérdés mint bármelyik másik vallás, hisz őket egy az egyben egy "vallásállammal" is lehet azonosítani, és ők - a saját hitük szerint - mint felsőbbrendű faj, bármire jogosultak és mindenki felett állnak.
Hát tőlem álljanak, de ne itt, hanem a hőn szeretett izraeljükben. Mikor róluk van szó, ismerik azt a szót hogy önérzet, de mikor másról ...

ubul2000 2010.04.08. 15:15:35

@cukicica: mit számít az neked, ha már úgyis elmentél?

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:15:50

@email:

Ez igaz. Tehát, akármi is lesz a Kubatov-beszéd eredménye, annak semmi köze nem lesz a pártok tevékenységéhez.
Az viszont érdekelne, hány ember döntését változtatja meg a beszéd.
"A Fidesz listát vezet? Nahát, fúj-fúj, akkor mégis inkább az MSZP-re szavazok."
Ez így eléggé életszerűtlen.

ubul2000 2010.04.08. 15:16:36

@Zoltchy: Ezt a bebukást a kun béla, szamuelly és hasonló söpredéknek köszönhetjük, nem apáinknak

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:16:39

@simonmondja.:

Legyünk korrektek. Még nem jött el.

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:17:56

@ubul2000:

Hümmm. Akkor már a magyar mellett azt is definiálni kéne, kit nevezünk "apáinknak". :-)

Lovastengerész 2010.04.08. 15:18:15

@reKorrekt: Mert ezzel a címszóval zászlajukon robbantották szét - nyugodt lelkiismerettel - az országunkat Trianonban. Nem hiányzik ez még egyszer senkinek.

aha

mert előtte egy fajtiszta színkeresztény naaaagy birodalom volt ugye?
:)

panelburzsuj 2010.04.08. 15:18:31

@Aner:

Ne tessen harmadolni a teljesítményt: ezzel a hibahatárral az is bizton állítható, hogy az MSZP és a Jobbik bejut.

A kapitóliumi triász tehát immáron tutira vehető, csak a mellékalakok mellékalakjai maradtak kérdésesek.

Láttunk így a jövőbe az elmúlt húsz évben bármikor is? Naugyenem ... :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.08. 15:19:50

@Zoltchy:
Legyünk korrektek. Már eljött.
Ha nem így lenne, akkor a hiradókban megjelenhetett volna a kubatovos botrány.

reKorrekt 2010.04.08. 15:21:06

@Zoltchy: "Apáink vérrel védtek VOLNA meg, csak hát nem sikerült nekik, ezért bebuktuk a kétharmadát. "

No comment
idióta

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:21:13

@simonmondja.:

Meg is jelent. Vagy máshonnan tudom?

hoplita 2010.04.08. 15:21:27

@cukicica:
Nem passzol a kommentjeiddel az avatarod, cicuskám.

Tömény bullshitet nyomacc...!:))
Elég disszonánsan hat....:DD

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:21:51

@simonmondja.:

Megjelent. Vagy máshonnan tudom?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.08. 15:22:05

@simonmondja.:

Ja, szerintem a fideszes cenzúra legalább akkora botrány, mint a fideszes feketelista.

reKorrekt 2010.04.08. 15:22:53

@cukicica: Épp hogy nem. Olvasd el újra amit írtam.

ubul2000 2010.04.08. 15:23:45

@Zoltchy: hát nem kun béláékat, ők maximum a magyarok vérét ontották, nem a magyarok ellenségét

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.08. 15:28:02

@Zoltchy:
A közszolgálati és kereskedelmi tévéket cenzúrázzák. Ott nem látta senki.
A Kossuth rádióban meg emeszpésre változtatták a hírt, mert hazudnak, ahogy hallom.

reKorrekt 2010.04.08. 15:28:10

Na, bocs a sok offért, csak kérdeztek, én meg illedelmes fiúként válaszoltam. Párszor :)

Türelmetlenül várjom a Kubatov 2.0-t, de csak nem adja a k.

ui.: Mondjuk az új barikád címlap kegyetlen jó lett. És beszédes is. Nagyjából az van rajta ami itt is folyik most :)
kuruc.info/galeriaN/hir/b14.jpg

e-kor 2010.04.08. 15:29:09

@ubul2000: nem tudom a barikádon fenn van.
szerintem vona legjobb szereplése volt. ezen eset után a nő teljesen összezavarodott volt és engedte, hogy vona elmondjon mindent és mindenre az volt a válasza, hogy jó! arra is amikor a létező cigánybűnözésről csendőrség igényéről beszélt vona gábor, sőt még a nő ismertetett valami kutatást, hogy ez is a jobbik álláspontját támassza alá a cigánybűnözéssel.

érdemes megnézni mert merőben más interjú volt mint a megszokottak.
barikad.hu/node/50714

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:29:31

@ubul2000:

Eltekintve a Tanácsköztársaság idején végrehajtott kisantant elleni tevékenységet....

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:31:47

@simonmondja.:

A Fidesz cenzúrázza a közszolgálati tévét? Az MSZP mit szól ehhez?

Lovastengerész 2010.04.08. 15:31:58

@reKorrekt: na ez a cimlap sokmindent elárul....
kár hogy bezárták a lipótot

ubul2000 2010.04.08. 15:32:58

@Zoltchy: Stromfeld tevékenységét ne keverd össze kun béláékkal

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:35:51

@ubul2000:

Akkor azt is definiáld, mit értesz "Kun Béláék" alatt!

Jól van, nem "trollkodom" itt tovább. A magyar az magyar, apáink meg apáink, ez ilyen egyszerű.

Lovastengerész 2010.04.08. 15:38:34

@ubul2000: hagyjuk már ezt, elkurták és kész:)

e-kor 2010.04.08. 15:40:17

az is érdekes, hogy a magosz a fidesztől a jobbikhoz áll (állt) át!
erről is hallgat a fidesz.

hoplita 2010.04.08. 15:40:23

@e-kor:

Már a múltkori Vona interjúban is nagyon lebőgött a csaj, amikor belavírozta magát egy védhetetlen álláspontba...akkor is jót röhögtem.:)
Hát....Jegyes-Tóth Krisztát lehet, hogy nem az eszéért tartják az emegyen...?
Nem mondom, gerincre lehetne vágni..:)))

Róbert__ 2010.04.08. 15:40:26

@simonmondja.: hihetetlen unalmas kezdesz lenni. Vigyázz, ki ne cenzúrázzanak. Az én monitoromon már kezd halványulni, amit írsz, narancsos színnel takarja el az alattomos cenzúra. Ó JAJ!

Lovastengerész 2010.04.08. 15:42:40

@hoplita: igen, sajnos vonát alulbecsülik, sokkal veszélyesebb mint amilyennek tartják.
vele nem szabad leültetni ilyen kislányokat,
igazi vérgeci öregrókát érdemel, balót, bethlent, vagy vmi hasonló sulycsoportot, mert a végén még elbízza magát

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 15:43:41

@cukicica: Orbán?

Azt megnézném szívesen.

ubul2000 2010.04.08. 15:44:34

@Zoltchy: kun béláék alatt a vörösterrort vezénylő lenin-fiúkat értem.
A ki a magyar kérdésben pedig - talán a tegnapi napon - részletesen kifejtettem állápontomat jjulie-nak, nézz utána

(Ne aggodalmaskodj, kérdezz nyugodtan, én is szoktam kekeckedni :))) )

Feanor 2010.04.08. 15:45:32

Nem reklám meg ilyesmi, de érdemes az oddsokat megnézni. Nekik ez pénzbe kerül, gondolom odafigyelnek rá hogy okosan legyen megcsinálva:

hu.betclic.com/sport/EventDetail.aspx?id=5735

Lovastengerész 2010.04.08. 15:45:42

@Zoltchy: akár...
az vicces lenne, végülis egy rugóra járnak,
csak más szinten. orbán már nagycsoportos :)

hoplita 2010.04.08. 15:54:22

@cukicica:
Mongyuk az se vót semmi, amikor bettelheimet elküldte izraelbe, holokamu posztgraduálisra....az meg ott ágált mutogatva, mint egy lembergi gombárus.
Azon is röhögött a fél ország.:))

Azok a trükkök, módszerek, cimkézések, amelyek 15 éve még bejöttek, azok ma már kicsorbulnak, ócskák, avíttak és lejáratottak lettek.
Sőt....kontraproduktívvá váltak, csak ezt ezek az agyonképzett, űberokos megmondóemberek nem veszik észre.

ubul2000 2010.04.08. 15:55:10

@török gábor: És ha igaz, hogy Kubatovot ilyen-olyan okok miatt nem lehetett idézni, akkor az "ilyen" okokat már ismerjük. Kérdés mik lesznek az "olyan" okok?

ma-a-tegnap-holnapja 2010.04.08. 15:58:31

@török gábor: beszélünk jobbik gyengítésről, fidesz gyengítésről. hol marad a lehet más a politika?? nagyon örülnék, ha kicsit megkapargatná ez a blog is lmp felszinét, amellett, hogy sokszor ajánlott "végülis elmegy" "nem rossz, miért ne" hangulat övezi őket.

konkrétan erre gondolok:

kuruc.info/r/52/57548/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.08. 15:59:03

@török gábor:
Viszont ha nem köztársasági elnök leszel, akkor milyen kormányzati pozícióból fogsz elmélkedni Balatonszárszón a nyáron?

blitzkrieg 2010.04.08. 16:00:15

Gábor, csak nem te vetted fel és küldted el a kurucnak hogy aztán minden idők legnagyobb kommentszámát produkáld? :)

hoplita 2010.04.08. 16:01:50

@török gábor:
Nana...!
Mik derülnek ki...!!!
Lehet, hogy a te nyomodban van a narancsos Sonderkommando...???:DD

Lovastengerész 2010.04.08. 16:01:59

@blitzkrieg:
nem rossz ötlet :)

egy pihentagyu politologus teszteli a tömegpszichózist.
"mennyit nyom a latban választás előtt 4 nappal egy jólfelfujt sztori"

:)

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 16:04:35

Ha jól értem, most azt kell figyelni, hogy Kubatov Gábort visszavonják-e a kampány hátralévő részére.
Ha igen, ez annak a burkolt beismerése (is lehetne), hogy igazat mondott.
Viszont, ha kiállnak mellette és kiderül, hogy tényleg igazat mondott, az égés a Fidesz vezetés számára.
Ebből csak úgy jöhetne ki jól a Fidesz, ha kiderülne, hogy fake (na, miket tanultam?) az egész felvétel.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.08. 16:05:02

@Ordnassac: Az este azt tippeltem, hogy ma reggelre meglesz a száz cikk is a témában. Most már 102 cikket linkel a Google.
Mondtam, hogy ebből űgy lesz.
A tegnap még nagyon kardoskodtál, hogy ebből nem lesz ügy. Gondolom mára finomítottad az előrejelzésedet.

ssi 2010.04.08. 16:06:29

Jobbik jelezte: vannak eszközeik és információik

Fidesz-szavazókat (+egyéb szimpatizánsok) most nem zavarja:
* se jogilag (nehezen bizonyítható + nagy a támogatás, bizalom)
* érzelmileg főleg nem, hiszen így elsőre a "nemszeretem" párthívőknek rosszabb ez

...hogy később kiderül-e, hogy van-e ilyen lista, s használják-e??

blitzkrieg 2010.04.08. 16:08:20

@helota: az interneten hiába van cikk belőle, az kb az emberek 20 %-t éri el hatásosan. Ráadásul bozonyos portálokon nincs egy szó sem az ügyről.
A közszolgálati rádió kegyetlenül elkeni az ügyet (MSZP leet a hir igazi szereplője)

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 16:10:02

Én tudom, kik akarják elkenni az ügyet, nehogy meggyengüljön a Fidesz.
A nemzetközi karvalytőke:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?feed=1&k=3&i=131269

ma-a-tegnap-holnapja 2010.04.08. 16:10:24

@Zoltchy: de....
csak éppen a sokkal közelebbi múltban az szerepelt az lmp hasábjában, hogy aki unja a régi nótát, aki szerint másként is lehet csinálni az végül is az lmpvel annyira nem fog mellé.

na most ezzel szemben olvasd el a linket amit felküldtem...

[nev] (törölt) 2010.04.08. 16:14:02

@török gábor:
kiváncsi vagyok, hogy miket írnak a nagykövetek a status reportokba. ők ilyenekkel kapcsolják ezt a hírt össze. pécs európa kulturális fővárosa. magyarország alig több, mint fél év múlva az unió soros elnöke lesz.

miként hat ez orbán európai karrierjére. kissé abszurd lenne, hogy a fidesz az európai néppárt elé terjesztene egy javaslatot, hogy a szavazatmaximalizálás érdekében listázni kellene az összes európai polgárt, derüljön ki végre, kik azok a "komcsik", akik nem a konzervatívokra szavaznak.

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 16:14:40

@ma-a-tegnap-holnapja:

Én is azt hittem, hogy az LMP valóban másképp akar politizálni, de amikor megnéztem a tecsőn (ezt is nemrég tanultam) a Parlament előtti performanszukat, csak legyintettem rájuk.
Rendben van a párt neve, csak kell utána egy kérdőjel.
Lehet Más a Politika? A válasz: igen, elvileg lehet, de a jelenleg uralkodó politikai kultúrában kissé távolinak tűnik a megvalósulás.

Róbert__ 2010.04.08. 16:17:40

Kint van a kurucon.

Nem sikeredett ez gyenge egy kicsit? :D
Csak kérdem :o

jjulie 2010.04.08. 16:27:09

@ubul2000:

a nagy magyarország nemzetiségek általi szétdarabolásának számdéka sokkal előbb született, mint a kún béláék, és a kún béláék még a homokozóban játszottak, amikor a nemzetiségek már erős támogatókkat szereztek ehhez

a komcsiknak ahhez annyi közük volt, mint nekem a titanik elsüllyedéséhet, viszont a te magyar ösöd andrássy gyulusnak viszont van bőven, amikor a csehekkel szembeni fellépése után a csehek biztosan tudták már, hogy csak nyugati szövetséges segítségével érhetnek el bármit is, és el is érték, és ehhez mi köze pl. a kún bélának aki 1886-ban született, drága okos ubul?
és tudod e hogy a te apáid 67-ben azért egyeztek meg a ferenc jóskával, mert különben a nemzetiségek már akkor nagyok készek voltak széthordani az "apáid" országát, csupán csak azért mert az"apáid" pöcsök voltak ahhoz, hogy egytartsák, (amúgy lehetetlen is volt, csak késleltetni lehetett a széthullást) kellett nekik a habsburg fegyver

szóval az Ashner Lipót "apád"- ra meg büszke vagy? örömmel hallom, remélem a vona cimbíd is így van vele, a hoplitával együtt, aztán mit szólsz a wolfnerékhez, a mautnerékhez, meg a neuschlossékhoz? remélem rájuk is büszkék vagytok és sokat tanultatok tőlük, tudod, hogy a mautnerék jók voltak egy időben a vetőmag témában, örülök hogy ti is hozzájuk méritek magatokat

figyusz, ha azok tudtak az újpesti homokon várost és világcéget épiteni, és a helyi cigánykérdést is kezelték (nem kevés cigány élt újpesten, hires primások sora született ott) adjátok nekik azt a homokos nyírséget a cigányokkal együtt, ti úgysem tudtok szart se kezdeni az egésszel, vagy ezt már magatoktól és így terveztétek, és nem is kell az én tanácsom?

Feanor 2010.04.08. 16:27:10

második videó nem olyan durva, semmi egyértelmű törvényellenesség nincs benne. "Volt egy olyan párt" nem számít.

e-kor 2010.04.08. 16:27:50

kuruc.info/r/2/57913/

NO 2.

kubatov a fidesz választási csalásáról beszél...

e-kor 2010.04.08. 16:28:45

az kemény: a nyugdíjast nyuggernek nevezi!

ubul2000 2010.04.08. 16:30:05

Már fent van a kuruc.infon a köv rész

Róbert__ 2010.04.08. 16:30:45

@e-kor: Azért most már csak megkérdem... Szerinted ki szavazott Pécsett az MSZP-re a komcsi nyuggereken kívül? ;)

tictac 2010.04.08. 16:31:38

@Róbert__:
Nem olyan gyenge ez, imázsrombolásra pont jó. Egyetlen megoldást tudnék: a Führer nagy nyilvánosság előtt kirúgja Kubatovot, és bocsánatot kér, úgy általában, de különösen a "nyuggerek"-től, és lenyeli a békát. Ja és ezt azonnal, a választások előtt.

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 16:34:32

@tictac:

Ez nem lenne jó ötlet, mert ezzel beismerné, hogy ő (Kubatov) beszélt, tehát volt a Fidesznek listája.

Feanor 2010.04.08. 16:35:37

Nyugdíjasok úgyis egyrészt nagyon elkötelezettek valamely párt irányában és felül vannak reprezentálva az mszp szavazótáborában úgyhogy nem zavar sok vizet az ügy.

tictac 2010.04.08. 16:38:44

@Zoltchy:
Mert cáfolta valaki, hogy nem Kubatov beszélt? Lemaradtam? Taktikailag biztos nem megfelelő, de a tisztesség úgy kívánná.

ubul2000 2010.04.08. 16:40:50

@jjulie: sajnos másról beszélsz és süt belőled a gyűlölet. Nehéz így értelmes vitát folytatni. kun béláék exportálni kívánták a vörösterrort (Ausztria, Németország, Olaszország), pénzelték az ottani komcsikat. Nem csoda, hogy ez nem tetszett a nyugati hatalmaknak. Meggátolván, hogy - szu mellett - egy másik jelentős erővel rendelkező vörös hatalom jöjjön létre a jövőben - szétdarabolták az országot. Szartak ők a nemzetiségekre, ahogy szarnak most is. A lényeg az volt, hogy meggátolják egy második "vörös" hatalom kialakulását.
A nemzetiségi kérdésben felmerülő problémák döntő részben Deák Ferenc nevéhez köthetők, ez kétségtelen. De nem ez vezetett Mo feldarabolásához. kun béláék nélkül Mo ma is egyben lenne. Persze nem menthető vörös Károlyi bűne sem, aki átadta ezeknek a moslékoknak a hatalmat.

Zoltchy (törölt) 2010.04.08. 16:45:02

@tictac:

Azt hiszem ezen a blogon nem a tisztességet elemezgetjük, hanem a politikai eseményeket.
Szerintem még senki nem cáfolt semmit. Ha jól ismerem az eszük járását, először kivárják, amíg kiderül, ki, mit tudhat (bizonyítani) és ennek megfelelően fognak rá reagálni.

ubul2000 2010.04.08. 16:45:41

@jjulie: Off szeretnélek megkérni, hogy egyes számban szíveskedj írni. Én nem vagytok, hanem vagyok. Köszönöm
Off vége

jjulie 2010.04.08. 16:48:18

@ubul2000:

a csehedsereg rég megszállta szlovákiát mire a kúnék megindultak, és a románok is előbb indultak el mint a kún béla, és mindkét társaság rég megkapta már a nagyok támogatását ehhez, mért már sokkal korábban kérték

Diocles 2010.04.08. 16:54:28

@tictac:

na kisfijam, azt mondjad akkor meg, hogy miként fog eljutni 8 millió választóhoz mindaz, ami most kikerült arra a széljobb szennylapra. Annyira azért nem érdekes.

Ellenben most van:
- Mesterházy, Gyurcsány, Orbán kampányzáró
- Obama - Putyin csúcs
- kirgiz balhék
- stb.
Mindezek minden médiafelületet messze megtöltenek.

Szegény Gábor is, amikor nagy reményekkel és bizakodással megnyitotta ezt a topicot, nem számolt azzal, hogy a kertévék nem fogják lehúzni magukat a WC-n azért, hogy 10ezerrel több voksa legyen az MSZP-nek, vagy a Jobbiknak...

tictac 2010.04.08. 17:12:58

@Diocles:
Kisfijad a zöreganyád.
El fog jutni sok emberhez, elég jó az ország internet lefedettsége, sokan olvassák a híreket, és továbbadják az it analfabétáknak (mint a Vezér). Az meg csak a médiát minősíti, hogy beszartak Orbántól és már előre nyalnak.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.04.08. 17:17:38

továbbra sem értem a portál (nem tudom, egyenlő-e a jobbikkal) stratégiáját. ez az ügy a jobbiknak semmit sem hoz, sőt, meggyőződésem, hogy visz. csak az mszp-nek használnak vele, ha egyáltalán. valamiféle csodafegyver akart lenni? a harc végső pillanatában, a jobbikot támadó gárdapornó-helótageciző (elnézést) kombó ellencsapása? szerintem elvetették a sulykot, túllőttek a célon. nem kicsit, nagyon.

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 17:17:40

Ez a második hangfelvétel már elég gyenge dolog. Megtudtuk belőle, hogy Kubatov nem egy Grál-lovag, de azt eddig is sejtettük.
Annyit azonban csendben megjegyeznék, hogy a Jobbik nem állított polgármesterjelöltet Pávával szemben - hallgatólagosan őt támogatta. Úgyhogy az a "másik párt" akár lehetett a Jobbik is.

Captain Tott (törölt) 2010.04.08. 17:22:06

@tictac: Jó, rendben, csak azt nem értem, miért jó ez a Jobbiknak. Nem az lett volna a jó nekik, hogy a Fidesz-Jobbik kettős kötődésűeknek (mert ilyen tényleg sok van) megszerezzék a listás szavazatait, és ezzel az MSZP elé kerüljenek?
Ehhez nem a Fidesz ellen kellett volna kiásni a csatabárdot és az MSZP-t segíteniük, hanem az MSZP ellen - de a Fidesz alternatívájaként viselkedniük.

jjulie 2010.04.08. 17:24:47

@ubul2000:

határozottan jobbikdrukkernak tűnsz, az egyszemélyes vállalkozás, vagy esetleg társas?

tictac 2010.04.08. 17:25:20

@tictac:
Elég egyszerű kétkezi melósokat irányítok, minimálbérnél kicsit magasabb a fizetésük, 40-ből legalább 15 hozza havonta az internet számlát a cafetériához. Az internet már nem csak a gazdagok és iskolázottak kiváltsága. Naprakészek a hírekben, megbeszélik, és akarnak szavazni. Pont az ilyen egyszerű könnyen érthető hírekre harapnak.

panelburzsuj 2010.04.08. 17:29:03

Hát nem is tudom ...

Ez az egész Kubatovtól kurucig, plusz a körítésként hozzáadottt hivatásos és amatőr politikai haszonlesés nem több, nem kevesebb: hétköznapi gecizmus.

Elvagyunk.

chelsea.hu 2010.04.08. 17:30:08

@Róbert__: Eléggé "tisztelettel" beszélsz a felmenőidről. Ha megnézel egy természetfilmet, akkor láthatod, hogy az állatok milyen mértékben tisztelik a fel ill. a lemenőiket. Legalább az ő fejlettségüket próbáld megcélozni.

tictac 2010.04.08. 17:33:35

@Captain Tott:
Szerintem se jó sajnos. A fidesz kezdte a sárdobálást, erre vágott vissza a kuruc. Engem ez abban a meggyőződésemben erősít meg, hogy a kurucot nem a jobbik irányítja, önjáró. Tudom hogy vannak vezető jobbikos emberek akik közel állnak a portálhoz, de ez nem gondolnám, hogy hivatalos stratégia lenne, és lesz is ebből még konfliktus a jobbikon belül.

ubul2000 2010.04.08. 17:38:55

@jjulie: továbbra is kevered Stromfeldet és kunékat. Stromfeld az ellenség ellen indult, kun pedig az osztrák határra (néhány egységet a seregtől elvonva) hogy segítsen egy osztrák vörös hatalomátvételben.

ubul2000 2010.04.08. 17:40:14

@jjulie: egyszeményes, illetve ha a páromat is ideszámítom akkor társas
de ez nem volt titok itt, korábban valahol írtam is

Róbert__ 2010.04.08. 17:40:44

@chelsea.hu: kicsit mellélőttél ugyan, de ez téged persze ne zavarjon. Nagymamám éppenséggel pécsi, sőt, nyugger :) (úristen de sértő szó!) Igaz, távolról sem komcsi, annál többet ismer viszont :)

A személyeskedést meghagyom neked, nem sajnálom tőled a csudijó érzést, hogy most jól megmondtad nekem, mennyire alacsony a fejlettségi szintem egy állatéhoz képest :)

ubul2000 2010.04.08. 17:48:40

"Szerettük és becéztük ezt a Budapestet, amely az utolsó években a magyar nemzet megrontója lett. Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost. Ez a város megtagadta ezeréves történelmét...
Azonkívül elprédálta összes javainkat. De minél jobban közeledtünk, annál jobban olvadt le a szívünkről a jég és mi készek vagyunk megbocsátani. Megbocsátunk akkor, ha ez a megtévelyedett város visszatér megint hazájához, ha szívéből, lelkéből szereti a rögöt, amelyben őseink csontjai porladnak, szereti ... a magyar hazáját és magyar faját...
Ezek a kezek nyitva vannak testvéri kézszorításra, de büntetni, sújtani is tudnak, ha kell. Adja Isten, hogy erre ne kerüljön a sor, hanem azok is, akik vétkeztek vagy bűnösöknek érzik magukat, megtérjenek és hatványozott erővel segítsenek felépíteni a magyar nemzeti erényekben tündöklő Budapestet."

chelsea.hu 2010.04.08. 17:51:18

Na ládod, egy mondat erejéig már gondolkodtál. Feltételezem, ha holnap meglátogatod a nagymamádat, már nem "nyuggerként" fogod
köszönteni, vagy nem így szólsz a telefonba. Ha ennyit ma elértünk, már jó.

lüke 2010.04.08. 17:53:29

@blitzkrieg:
hmmaz mr1-n csak ez ömlik

Róbert__ 2010.04.08. 18:05:08

@chelsea.hu: Ugyan... rendőrnek is Biztos Úrral köszönsz, nem úgy, hogy szeva zsaru... :) Én sem játszom el az önérzetes hattyú halálát, ha valaki azt mondja rám, hogy suhanc vagyok.
Kuruc.info részéről meg egyenesen blőd vicc felháborodni a nyugger szón :D

lüke 2010.04.08. 18:16:02

@Róbert__:
hmm
a nyuggeren a kurucok, vs. azért háborodnak fel, mert
a 3M az MSZP választója
én niggert hallok át:) benne
magam nemsokára az leszek,
de a titánok felvehetik a versenyt velem............
süti beállítások módosítása