Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:56

Elérkezett az első forduló előtti kampány utolsó napja. Alapvetően három nyitott kérdésünk maradt, ugyanaz a három, mint hetekkel korábban: (1) lesz-e a Fidesznek kétharmada, (2) ki lesz a második, az MSZP vagy a Jobbik és (3) a három biztos bejutón kívül van-e esélye az LMP-nek és az MDF-nek mandátumot szerezni. Sok mindent tudunk már, ismerjük a közvélemény-kutatási adatokat, lassan magunk mögött hagyjuk az utolsó kampányeseményeket is, van rengeteg korábbi tapasztalatunk a választói viselkedésről, de a jövőbeli eseményekkel kapcsolatos természetes bizonytalanság miatt ma még mindig csak találgathatunk. Az elemző intézetünkben mi az alábbi táblázatban foglaltuk össze azt, (1) amit a kutatások mutatnak, (2) amire a korábbi tapasztalatok vezetnek, (3) amit nem tudunk és (4) amit mindezek alapján inkább gondolunk. Miután a legtöbb itt jelzett kérdést az elmúlt időszakban már tárgyaltam, ezúttal csak a táblázatot másolom ide; van még néhány óránk vitatkozni arról, ami vasárnap este tíz óra körül (bár az első kérdés esetén még két hetet valószínűleg várni kell) úgyis kiderül…

 
 
Amit a kutatások mutatnak
Amit a korábbi tapasztalatokból tudunk - események alapján sejtünk
Amit nem tudunk
Becslés
1. Lesz-e a Fidesznek kétharmada?
A Fidesz 55-60 százalék között szerepel a kutatásokban, a kétharmad valószínű
A biztos győzelem tudata lehetőséget adna a Fidesz potenciális szavazóinak másik vagy második kedvenc pártjuk választására („felszabadító” hatás)
 
Ám e szavazók egy része a második fordulóban visszatérhet a Fideszhez
A két forduló közötti történések hatása: lesz-e választói kompenzációs igény a komoly Fidesz-győzelem láttán?
Igen – szűkösen (kétharmad határán)
2. Melyik lesz a második párt?
Az MSZP a legtöbb mérésben megelőzi a Jobbikot
Az MSZP-nek lehetnek rejtett vagy más pártoktól érkező tartalékai
 
A Jobbiknak alig vannak a második fordulóra tartalékai, egyéni győzelmük ezért nem valószínű
Mennyiben működik a Jobbik-ellenes kampány?
 
Mennyiben érvényesül és kedvez a Jobbiknak a „felszabadító” hatás?
 
Mennyiben számíthat az MSZP a második fordulóban az MDF/LMP szavazókra?
MSZP
3. Bejut-e az LMP és az MDF?
Az LMP 3-6 százalék között áll
 
Az MDF 2-4 százalék között áll; az MDF esetén a 3 kieső lista miatt magasabb a küszöb
A kis pártokat jellemzően alulmérik
 
LMP mellett a bejutási esély percepciójából adódó „momentum” hatás
 
MDF ellen a kiesés percepciójából adódó „momentum” hatás
Mennyit számít az egyéni jelöltek tömeges hiánya?
 
Mennyire jutott el az LMP a választókhoz?
 
Mi az MDF-es belső problémák és botrányok hatása?
 
Mennyiben érvényesül és kedvez az LMP-nek a „felszabadító” hatás?
LMP igen, MDF nem

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr351907430

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jobbik-kormány első 10 intézkedése (lenne) 2010.04.09. 20:38:16

Ma az újságárusnál megvásároltam a Jobbik bar!kád c. hivatalos lapját. 390 forintba került. Színes, A4-es formátumú lap 36 oldalon. Sok cikk, írás, hír van benne, de ami engem a legjobban érdekelt, az a Jobbik 10 legfontosabb pontja, amelyet kormá...

Trackback: A Jobbik-kormány első 10 intézkedése (lenne) 2010.04.09. 20:37:00

Ma az újságárusnál megvásároltam a Jobbik bar!kád c. hivatalos lapját. 390 forintba került. Színes, A4-es formátumú lap 36 oldalon. Sok cikk, írás, hír van benne, de ami engem a legjobban érdekelt, az a Jobbik 10 legfontosabb pontja, amelyet kormá...

Trackback: Szavazatszonda 2010.04.09. 20:32:41

 Na, ez egy érdekes weboldal (http://szavazatszonda.hu, a Politikon Intézet égisze alatt. Hogy kik van mögöttük, ki pénzeli őket azt nem tudom.) djhambi ajánlotta figyelmembe, de kapásból leütöttem azzal, hogy kamu. A kisördög azonban ne...

Trackback: Megszereztük a Fidesz adatbázisát, ilyet csak a Rákosi-rendszerben láthattak 2010.04.09. 20:02:40

A mai napon az Egyenlítő TV birtokába került a Fidesz titkos, törvénytelen adatbázisának használati útmutatója és annak egyes részletei. Az adatbázis létezéséről egy zártkörű megbeszélésről kiszivárgott hangfelvételen beszél Kubatov Gábor, a párt igazg...

Trackback: Ki a legjobb tippmester? 2010.04.09. 19:39:28

avagy játék csalások nélkül... A 386 fős, egykamarás országgyűlésbe 176-an egyéni választókerületben, minimum 58-an országos és maximum 152-en területi pártlistákról szerzett mandátummal jutnak be. Egy párt akkor

Trackback: „Isten őrizz az MSZP-től!” 2010.04.09. 15:30:01

Idősebb Gáspár Győző szerint gőzerővel készül a választásokra az egész cigány társadalom. A romák megunták a kormány politikáját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2010.04.09. 21:49:25

@namitirok:

Már az is baj, hogy egyáltalán értelmezel.

Aki egyszer belekezd, az gyógyíthatatlanná válik.

De még a tünetek csillapításához is nagy testvér kell.

A most mocorgónál mindenképp nagyobb ... :)

Idet 2010.04.09. 21:51:48

@namitirok: Na ja. Hát hun farancia, hun néger, a jó hunra mán nemis emlékezöl, te globalista elhajló? Maj' alkalmazzuk rád a sariját...

revolver 2010.04.09. 21:54:36

most néztem kepmutatas.hu-n, hogy a jobbiknak van egy 10 milliós tv spot költsége. valaki tudja melyik adó adta le a kampányfilmjüket?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 21:59:19

@Idet: Azt is lehet, de elébb fürdőruhás képet arról a bizonyos Sárirúl!
Mert, ha egy kicsikét butácska, akkor jöhet!
Vigyázat, tele a ...!
www.hocipo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1733&Itemid=30

jabba74 2010.04.09. 21:59:46

@BLovi: Magyarországon, köszönhetően a választási rendszernek, nem igazán érthetőek ezek a terminusok mint: konzervatív, jobbközép, szélsőjobb, baloldali, liberális, szélsőbal. Miért merek ilyet mondani? Elsősorban azért mert nem vagyok politológus. Másodsorban: Mivel a választási rendszer "a győztes mindent visz" jellege a tömbösödés felé löki a pártrendszert, szerintem egy idő után nem igazán érzékelhető egy ilyen nagy tömegpárt világnézeti hovatartozása és mivel magát, nyilván középre pozícionálja, mindenki más szélső.
Azt mondhatnánk, hogy értékrendjének megfelelő hatást az ország politikai-gazdasági életére olyan párt tud kifejteni, amely nagy társadalmi támogatást tudhat magáénak. Tudjuk, hogy a választási rendszer nem tükrözi le tökéletesen ezt. Szerintem lassan eltűnik a világnézeti alapú pártszerveződés és kialakul az érdekvédelem alapú. Magyarán nincs jelentősége annak, hogy valaki radikális vagy szélsővalami mert ha érdeket véd, akkor azt teheti radikális eszközökkel. Maximum nem ér el semmit, azon kívül, hogy jó pár embernek kényelmetlenséget okoztott.

Idet 2010.04.09. 22:05:06

@namitirok: Jesszus, azaz a Prófétára! Törülközőfejű, szakállas, zörgő csontú ajatollahokra gerjedsz? Sár'ija van mindegyiknek, de még milyen...

Idet 2010.04.09. 22:06:56

@namitirok: Jójó, de azért inkább Goldzieher Ignác...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:11:47

@Idet: 114. szúra
és „nagy szemű hurikat ad(unk) nekik feleségül”

Alig várom már a Paradicsomot, de most még(ár) kissé drága, nékem, bevallom!:-)
„Akik… hisznek és jótetteket cselekszenek, azokat [majdan] kertekbe visszük be, amelyek alatt patakok folynak, örökkön ott fognak időzni. Tisztává tett feleségekre lelnek ott; és árnyas árnyékba fogjuk őket vinni.”113

Bocs, pisilnem kell, majd jövök!:-P

Captain Tott (törölt) 2010.04.09. 22:12:45

@Idet: Hol van ez a Hírharang, ki tudja?

Ordnassac 2010.04.09. 22:13:56

@Idet: esetleg Germanus Gyula vagy Maróth Miklós? ;-)

Samuzia 2010.04.09. 22:14:20

@Ordnassac: A vér nem válik vízzé

Idet 2010.04.09. 22:15:26

@namitirok: Ó, te enfant terrible!

Ordnassac 2010.04.09. 22:16:48

@Samuzia: lehet, hogy ez az általános rosszhiszem is vitte Magyarországot oda, ahol van? (Szakadék széle...)

Idet 2010.04.09. 22:16:58

@Captain Tott: Hát, nem tudom, nálad melyik kanálison van a HírTV!

Ordnassac 2010.04.09. 22:17:31

@Idet: Még mindig jobb, mintha egy elefánt terryblack lenne. :-P

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:17:43

@Ordnassac: Jó, hogy mondod, mert: "ideje vagyon az leporolni jó Germanus Gyulánkat!"

nami 10.04.09. vagy fjordítva, esetleg levonni belőle 622 kerek esztendőt!

Samuzia 2010.04.09. 22:19:37

@Ordnassac: Ha lett volna, most az előző diktatúra utódai nem lenének a hatalom közelében.

Idet 2010.04.09. 22:21:22

@Ordnassac: Inkább Simon Róbert, meg aki az asszaszinokról írt könyvet, de az Istennek sem jut eszembe a neve. A Fatornyosban vagyok, nem Pesten, és, ugye, a könyvtáram nélkül...
Azért Goldzieher, mert az izében, amit Nami belinkelt, az "ie"-ből kimaradt az "e". Az ilyesmire háklis vagyok.

Idet 2010.04.09. 22:22:20

@Ordnassac: Most én mondom: Jujjjjjj!!!!

Ordnassac 2010.04.09. 22:25:38

@Samuzia: 1994-ben nem az emberek jóhiszeműsége hozta vissza a szocikat, hanem többek között a nosztalgia és Antall szükségszerű kamikaze-politikája.

2002-ben t. k. a Fidesszel szembeni rosszhiszeműség (sarkosan fogalmazva: utálat) hozta vissza a szocikat (ha nem is sokkal).

2006-ban meg szimplán a Fidesz szúrta el. Ez sem volt jóhiszeműség kérdése.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:26:16

@Samuzia: Nem Leninek? A hatalom közelében?
Fuss neki még egyszer (többször is lehet), kérlek!:-)

Ordnassac 2010.04.09. 22:26:40

@Idet: adta magát ez az erősre sikeredett szóvicc. ;-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:27:34

@Idet: Még ez is jobb, mintha "horrible" lenne az címem, előtagként!:-)

török gábor 2010.04.09. 22:30:03

@Arivistus: az első érvényes fordulóban.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:33:36

@török gábor: Látom, "épségben" hazaértél a stúdióból, már nyugtalankodtunk kissé...:-)

Idet 2010.04.09. 22:33:53

@Ordnassac: Adta, vette, jól tette!

Ordnassac 2010.04.09. 22:35:15

@namitirok: csak nem tikszemre léptem? :-P

török gábor 2010.04.09. 22:35:39

@namitirok: jó tudni, hogy figyelnek valahol rám :)

Idet 2010.04.09. 22:36:59

@namitirok: Hmm. Előtag, utótag...tag...annak nem is lenne rossz jelző...bocs, már megint szertelenkedem, a Nordikus Ord majd megint megint...

Idet 2010.04.09. 22:38:24

@Ordnassac: Tikszem(fű), azt mennyit kigyomláltam ma!

Samuzia 2010.04.09. 22:39:13

@namitirok: Kik is ezek az LMP-ek? Lmp. Nézzük azt amivel nem lehet vitatkozni. Az ösztöndíjas botrány, Hit gyülekezetes(! Szdsz utóérzés...) képviselőjelölt, kommunista dédunoka, aki ráadásul gyilkosságra buzdítót véd nyilvánosan, Amerikai háttér, Szdsz-es ideológiát támogatók a háttérben ( Kukorelly és társai), Gender- kutató stb.
Ez más? Ezt már egyszer átéltük...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:44:08

@török gábor: Tudod, a "Nagy Testvér" nem lankad, miként hódolóid sem! Apropó, hol van a legnagyobb "rajongó"-d?
Napok óta nem láttam errefelé!:-D

Ordnassac 2010.04.09. 22:44:32

@török gábor: az NBH meg bőszen bólogat. ;-)

Ordnassac 2010.04.09. 22:45:18

@Idet: hát egen, vérbű níp a magyor!

Idet 2010.04.09. 22:45:49

@török gábor: Figyelünk, bizony! (Ha néha nem is úgy látszik...) Miután a királyiban fogsz elemezni, meg minden, lemondtam a HírTV-ről vasárnap estére!

Idet 2010.04.09. 22:47:14

@Ordnassac: Üdvözült vigyorral nősz napestig!

török gábor 2010.04.09. 22:48:05

@Idet: ez igazán nagyvonalú gesztus, köszönjük. tudja esetleg valaki, hogy OV mikor lesz a tv2-ben? vagy már volt?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:48:41

@Idet: Itt, ellentétben a politikával nem a méret (képviselői hely) számít !:-D

Ordnassac 2010.04.09. 22:48:54

@Idet: egy offvezérnek az on-t is kell figyelnie, különben hogy tud offolni? ;-)

Idet 2010.04.09. 22:50:07

@namitirok: A méret mindig számít...

Ordnassac 2010.04.09. 22:50:31

@Idet: nősznék én, ha lenne kivel!

Ordnassac 2010.04.09. 22:53:49

@török gábor: emlékszem arra, amikor valaki regelt egy kamu TG rajongót, csak gyorsan lebukott, mert nagy R-rel írta a Rajongó szót.

De tényleg eltűnt. Pedig időnként egész jókat írt. A március 15-ei volt eddig a legjobb tőle. :-D

Idet 2010.04.09. 22:53:56

@Ordnassac: Offvezérünk bensőnkből vezérel... fijjug, ezt a szökdösést két blog között már nem nagyon bírom, kezdem úgy érezni magam, mint a kintsbent macska... és a laptopom is forrong, a szó szoros értelmében!

Jó éjt nektek, mi amigos!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:54:58

@török gábor: Ha a "Tények Este" című műsörben lesz, akkor a Port.hu szerént 23:20- kor!
Magyarán 3/4 12 körül, ismervén őket!:-(
"Ceterum censeo Specularinem esse delendam."

Vona miniszter-jelölt Úr után hibásan...

Ordnassac 2010.04.09. 22:56:36

@Idet: kirgiz laptopod van? :-O

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 22:58:11

@Idet: "Odaát" linkeltem egy megszívlelendőt számodra!
Szpakojnüj nócs!:-)

Idet 2010.04.09. 22:58:26

@Ordnassac: Segíts magadon, s az Isten is megsegít...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 23:02:49

@Idet: Segít magadon volt, nem "könnyíts" magadon, úgy vélem, helyes a bőgés, orosz lány!:-D

Idet 2010.04.09. 23:04:36

@namitirok: Nem tanálom, de mosmán maj' hónap!

Idet 2010.04.09. 23:06:45

@Ordnassac: Grazsdanka, már fejlődtem ideológiailag!

Ordnassac 2010.04.09. 23:10:07

@Idet: És mi az a Duma bojkottja? ;-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 23:16:40

@Ordnassac: Ami mindjárt eljövendék, mint Jézusnak az Országa azoknak, akik hisznek!:-)

ubul2000 2010.04.09. 23:17:56

@Idet: Hír-tV? Hát az pont olyan, mint a másik oldalon az Atv

Idet 2010.04.09. 23:27:40

@namitirok: Na, erre kellett visszajönnöm? Magyarnótát kűdesz nekem, a Kirgiz Szovjet Autonóm Köztársaság Vörös Zászló érdemrendjével kitüntett népzenészének!?
Karoglu bisköz jujneked!

Idet 2010.04.09. 23:31:37

@Ordnassac: Lebuktam! Odáig még nem jutottam a Krátkij Kurszban! Elvtársak, önkritikát gyakorlok!

Egyébként azt akartam írni igazában a nőszésre (és ezért az ágyból másztam ki!): Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét...

De mostmár tényleg megyek!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 23:32:01

@Idet: Minek kellett visszajönnöd, emigráns, egyáltalán!
Orbán Viktor nyilatkozik különben is, tessen vigyázzba(n) hallgatni!:-D

Ordnassac 2010.04.09. 23:32:57

@Idet: na tessék, ezt se hittem volna, hogy miattam kel valaki ki az ágyból és meg vissza géphez válaszolni nekem. :-D

Idet 2010.04.09. 23:35:09

@namitirok: Már kezet csókoltam neki tévéileg...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 23:45:43

Oppsz! Viktor:
"Az élet nem habostorta!"
Eljövén a mi napunk, meglássátok, feleim!:-D

Ordnassac 2010.04.09. 23:49:09

@namitirok: ez csak azt jelenti, hogy OV ideológiailag elég képzett. ;-)

Ordnassac 2010.04.09. 23:51:53

Gábor: gyorselemzés az Orbán-interjúról a kampánycsend előtt? ;-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.09. 23:54:13

@Ordnassac: Majd jön még ez is ám!
"Ezen lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

Botya 2010.04.09. 23:56:47

@jjulie: elugurult a gyógyszered?

Ordnassac 2010.04.10. 00:36:24

@namitirok: már azt hittem a kampánycsend miatt letiltotta a blog.hu a kommentelést...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 00:43:19

@Ordnassac: Nekem meg a nagybátyám tegnapelőtt...
Isten nyugosztalja, 62 éves volt...

Ordnassac 2010.04.10. 02:07:51

@namitirok: Úgy tűnik kommentelni lehet.

Amúgy a krisnások 7 éven keresztül próbáltak leszólítani az Astoriánál. Egyszer sem sikerült nekik. Azóta sikerült rájönniük és már nem is közelítenek felém. :-D

Ordnassac 2010.04.10. 02:22:01

@namitirok: így van, 7 év kellett nekik, hogy rájöjjenek, hogy velem nem érdemes mit kezdeni (kb. ugyanaz a 3-4 illető volt).

Idet 2010.04.10. 09:42:32

@Ordnassac: Orcámon a szégyen pírja ég.
Mondd, fifikus anagrammatikus, te a civilben háromnevű, amúgy Priamosz leánya fiúváltozata vagy?

Idet 2010.04.10. 09:49:18

@Ordnassac: Autsch! keletivé zanzásított Csendes éj? Biskek márkájú laptopomoz pont illik... bár, kirgiz tetvéreink a kumiszban inkább sámánénekekben utaznak, vagy pusztai menyecskekergetőkben:-D

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.04.10. 09:59:49

Kampánycsend idejére ajánlom szeretettel:

Vendég a Gyepün -- élet és kampány egy ősi közösségben

holnapkapitany.blog.hu

Holnap Kapitány: Mesék egy elképzelt Magyarországról

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.10. 16:14:32

## AZ KAMPÁNYCSENDRŰŰL ##

1. van 1 alkotmányos jog, szólás/véleménynyílvánítás szabadsága, MINT
pógáár, derűs honszitojen

2. van egy hungarikum, amit kampánycsendnek neveznek,
VICC
és amely nem korlátozhatja 1.-t

értelemszerűen a kampánycsend
a "politikai szereplőkre" vonatkozhat, nem a kisemberre
[
egyébként
1. lenne korlátozva, ami alapjogunk 1 domokráciában
]

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.10. 16:15:48

@tg/editor/cenzor-ok

!!!!

Amúgy pedig:
2/2007. (III. 19.) 10. Az állampolgárok, mint magánszemélyek közötti személyes kommunikáció – tartalmától és formájától (a többi között levél, SMS, e-mail, internetes napló /blog/) függetlenül – nem valósítja meg a kampánycsend megsértését.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.04.10. 16:16:28

szóval itt a fórumokon szabad a tánc
....

Navégre 2010.04.11. 12:43:00

Hello

Hol lehet találni megyékre bontott részvételt térképpel?

Kösz!
süti beállítások módosítása