Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:07

Március közepén egyszer már foglalkoztam azzal a kérdéssel, hogy miként lehet - nem pártpolitikai szemüvegen keresztül - értékelni a pártok teljesítményét. Az világos, hogy vasárnap este szinte minden politikai szereplő igyekszik majd megtalálni a neki kedvező értelmezést; s ha látványosan ünnepelni talán nem is tud mindenki – különösen azok, akik parlamenti mandátumot sem nyernek -, arra azért kísérletet tehetnek, hogy a választók ne lássák feketének a feketét. Mi lehetne hát a politikai elemző feladata egy ilyen helyzetben, mint meghatározni azokat az opciókat, amelyek megvalósulása esetén okkal beszélhetünk sikerről vagy kudarcról.  

A legutóbbi besorolást már közlésekor is számos kritika érte, ezek némelyike megítélésem szerint jogos volt. Részben ezen megjegyzések, részben az azóta történt események hatására módosítottam valamelyest a táblázaton, méghozzá a következő módon:

1. A Fidesznél nem változtattam, náluk továbbra is a kétharmad elérés és az abszolút többség elbukása lehet a két végpont. Annak ellenére hagytam meg utóbbit, hogy jelenleg ennek nagyon csekély a realitása, azaz a Fidesz teljes kudarcot minden bizonnyal nem szenvedhet.

2. Az MSZP ma már józan számítás szerint nem érheti el a korábban teljes sikernek gondolt egyharmados parlamenti arányt, de itt is meghagytam ezt az opciót; arra utalva, hogy a szocialisták számára ez a választás valószínűleg nem hozhat teljes sikert.  Miután az elmúlt napokban a második hely vált kulcskérdéssé, a százalékos eredményt kivettem, s csak a teljes kudarcnál szerepeltetem. A mérsékelt sikerhez szükséges második helyhez esetleg még hozzá lehetne adni azt a feltételt, hogy a Fidesznek ne legyen kétharmada.

3. A Jobbiknál szintén nem változtattam, legfeljebb itt is annyit tehetnék hozzá, hogy a radikális párt számára is növelné a siker értékét, ha a Fidesz nem szerezne kétharmadot. A kampány előtt – ahogy ezt többen kifejtették - a 8-12 százalék elérése esetükben nem lett volna mérsékelt kudarc, azonban az erősödésről szóló hírek, valamint a párt politikusainak optimista nyilatkozatai után egy ilyen eredmény ma csalódást keltene táborukban.

4. A két kisebb pártnál a javaslatok hatására jelentősen egyszerűsítettem,  és összevontam a teljes és mérsékelt opciókat, azaz mindössze két lehetőséget különítek el: nem meglepő módon a bejutást (teljes) sikernek, a kiesést, pontosabban be nem kerülést (teljes) kudarcnak nevezem. Az LMP számára a parlamenti küszöb alatti, de az EP-választási teljesítménynél jobb eredmény korábban nem számított volna annyira kellemetlennek, mint a húsz éves parlamenti múlttal rendelkező MDF számára egy 4,5 százalék. Miután azonban a közvélemény-kutatók ma az LMP-t inkább bent, az MDF-et pedig inkább kint látják, ezen várakozások miatt küszöb alatt maradva már az LMP is nehezen különíthetné el a mérsékelt és a teljes kudarcot.

Párt
 
Teljes siker
Mérsékelt siker
Mérsékelt kudarc
Teljes kudarc
Fidesz
Legalább 258 mandátum
Stabil többség, kétharmad nélkül
Ingatag többség
Nincs 194 mandátum
MSZP
Legalább 129 mandátum
2. hely
(különösen, ha a Fidesznek nincs kétharmada)
MSZP és Jobbik fej-fej mellett
20 százalék alatti listás eredmény és 3. hely
Jobbik
2. hely
(különösen, ha a Fidesznek nincs kétharmada)
15 százalék körül
8-12 százalék
8 százalék alatt
MDF
bejutás
kiesés
LMP
bejutás
kiesés
 

x x x

A blog most – bár nem vagyok lelkes híve – kampánycsendre tér. Terveim szerint a hétvégén megjelentetek majd egy rövid összefoglalást a korábbi választások napközbeni részvételi adatairól, hogy legyen mit figyelnünk a szavazás napján. Vasárnap estére pedig lesz egy bejegyzés, amely azt a célt szolgálja majd, hogy akinek van kedve, a választási adatok beérkezése közben itt (vagyis majd ott) beszélgethessen. Azt tervezem, hogy az MTV választási műsorában ülve – ha megoldható - időnként belenézek, akinek van tehát kedve segíteni, hogy valami fontos adat, észrevétel ne sikkadjon el, szívesen várom, várjuk. Hétfő reggeltől pedig jöhetnek, folytatódhatnak az elemzések.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr101908013

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kampánycsendsértés: akire savazni kell! 2010.04.10. 20:24:32

Dr. Szentmártoni Szabó Levente jogász-újságíró-politológus-mindenhezérteniakarószakértő 1988-ban született Budapesten. Már kisgyermekkorában, ellenzéki verzéregyéniségként részt vett a rendszerváltozás folyamatában, munkájával nagy mértékben hozzájárul...

Trackback: A rettegő hazai szoclib és külföldi prókátorai (I.) 2010.04.10. 14:47:08

Mindjárt megszámoztam a címet, mert szerintem lesz még ilyen bejegyzésem.Amint veszélyben érzik az elcsalt, elrabolt milliókat, milliárdokat, a hazai szoclibek iszonytató sivalkodásba elkezdenek, és gyorsan ránk állítják a velük egy követ fújó külföldi...

Trackback: Ki a legjobb tippmester? 2010.04.09. 19:49:02

avagy játék csalások nélkül... A 386 fős, egykamarás országgyűlésbe 176-an egyéni választókerületben, minimum 58-an országos és maximum 152-en területi pártlistákról szerzett mandátummal jutnak be. Egy párt akkor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cambridge.on 2010.04.10. 13:25:25

@ubul2000:
Erre akkora esély van, mint a rossz a bbik győzelmére.

török gábor 2010.04.10. 13:28:59

@Lucilius: sajnos ebben az ügyben túl elfogult vagyok. amúgy ha minden igaz, ma este Andrással fogjuk együtt nézni, s ha minden igaz, itt biztosan eltér majd a véleményünk :)

EGO 2010.04.10. 13:44:45

@Lucilius: Katyn valóban átkos hely a lengyeleknek, de azt azért nem hinném, hogy az oroszok ebben most benne lettek volna. Sajnos egy ilyen helyzetben nehéz elkerülni az elméleteket, még nekem is eszembe jutott egy pillanatra. Viszont jelenleg semmi okuk nem lett volna rá.

Ordnassac 2010.04.10. 14:10:30

@namitirok: ezek a fránya etalon-származékok!

panelburzsuj 2010.04.10. 14:21:28

@Ordnassac:

Etalon-származék= mértéktelen pártfogyasztást követően fölbüfizettt marketingmaradék.

Etanol-származék= ?

EGO 2010.04.10. 14:26:57

@panelburzsuj: Én a metanol származékoktól tartanék - az az igazi parasztvakítás:)

Ordnassac 2010.04.10. 14:27:28

@panelburzsuj: mértéktelen égetettszesz-fogyasztást követően fölbüfizett szénhidrát-, fehérje- és zsírmaradék. ;-)

Ordnassac 2010.04.10. 14:28:16

@EGO: hogy is éneklé Hofi? "A metanol is hangulatba hoooooz!!!" ;-)

EGO 2010.04.10. 14:32:20

@Ordnassac: Úgy bizony! Sőt gyorsabban! Csak másnap már a piros szín lehet, hogy elvont fogalom...

panelburzsuj 2010.04.10. 14:41:55

@Ordnassac:

Azok nem származékok, legfeljebb társutasok ... :)

Ordnassac 2010.04.10. 14:45:41

@panelburzsuj: de milyen kellemetlen társutasok! ;-)

panelburzsuj 2010.04.10. 15:02:47

@Ordnassac:

Te biztos vagy abban, hogy házigazdánk úgy gondolta a kampánycsend áthidalását a blogján, hogy a választók befolyásolása helyett a váladékok kifolyásáról tanácskozunk?

Ordnassac 2010.04.10. 15:06:28

@panelburzsuj: adta magát, elnézést. Abba is hagyom.

Beszélhetünk helyette a Barca-Real várható eredményéről. Már volt is szó róla. :-)

jjulie 2010.04.10. 15:09:33

@Ordnassac:

a helyes párosítás: real vs. messi

Ordnassac 2010.04.10. 15:17:12

@jjulie: azért valakinek adnia is kell a labdát Messinek. ;-)

panelburzsuj 2010.04.10. 15:20:44

@Ordnassac:

Nem értek a focihoz.

(Ez se jó. Francba, mindent lenyúltak.)

ubul2000 2010.04.10. 15:37:02

@cambridge.on: Na jó, az 5:1 is jó lesz! :)))

jjulie 2010.04.10. 15:52:07

@Ordnassac:

lefigyelted, hogy rendszeresen visszapattan hozzá a labda a védőktől, néha már azt hiszem hogy akarattal rárúgja a kínjában a kb hatodik védőre, amikor már nincs más kiút a cselsorozatból, és megy utána tovább belőlet?

ahogy a csapattársai vigyorognak a góljai után az frenetikus, ahogy örülnek az nagyon szimpatikus

amúgy a cruyff amikor elkezdte a légiós pályafutását itt, eleinte nem adtak labdát neki a csapattársai, és egy sereg gólt úgy volt kénytelen rúgni, hogy el kellett vennie az ellenféltől ehhez a labdát

jjulie 2010.04.10. 15:55:02

@ubul2000:

tavaly mennyi is volt?

(bár most nagyon jó a real, de ha így megy el, kell adniuk a higuaint mert leárnyékolja a c ronaldót)

Hóember 2010.04.10. 15:58:46

Kurvajót találtam! Kampánycsend kompatibilis tudatalatti kubatovozás! :))

ATV belföld rovat:
atv.hu/cikk/20100410_kilottek_kubaszovot_peldatlan_amit_tett

„Kilőtték Kubaszovot”! Példátlan, amit tett! Beszarok!

Nehogy véletlen a "nyuggerek" elejtsék a fonalat a kapánycsend alatt, és ne tudják, kitől kell rettegni vasárnap! :)

És még azt mondják, hogy a balos sajtógépezet leszállóágban van...

Ordnassac 2010.04.10. 16:04:56

@jjulie: Messi zseniális játékos, húszévente, ha egyszer van ilyen. Remélem még sokáig élvezhetjük a játékát és nem esik szövetségi kapitánya hibájába...

Ordnassac 2010.04.10. 16:06:18

@jjulie: és Pellegrini helyett új edző lesz. Csak ki?

jjulie 2010.04.10. 16:07:22

@Hóember:

ne felejtsd el a média az természetéből eredően balos, amit a "jobb" a médiában csinálni tud az a merő fantáziátlan dögunalom

jjulie 2010.04.10. 16:14:39

@Ordnassac:

nemrég egy bajnokin fejelt egy gólt viszonylag a meccs elején, úgy hogy fel sem ugrott, és ugyan olyan természetesen, és egyúttal tudatosan csinálta mint az utólsó kötény gólt az arsenálnak, és szerintem már a lövés közben mosolygott

ja, az edzőnek lenni nem lehet egyszerű egy ilyen galaktikusokból álló csapatnál, bár most már csapatnak néznek ki

ubul2000 2010.04.10. 16:19:07

@jjulie: remélem most jön a visszavágó :)))
Messi-t egyébként nagyon szeretem, óriási focista, de valahogy a barcá-t nagyon útálom. Már régóta, de az a mocskos mód, ahogy tavaly az angolok ellen bejuttatták a bl döntőbe az kiverte a biztosítékot. Egyébként az elődöntő volt az egyetlen meccs, ahol Messi-t láttam gyengén focizni.

jjulie 2010.04.10. 16:27:12

@ubul2000:

kb 25 éves koromig imádtam focizni, szinte bármit félbehagytam amikor focizni hívtak, az argentín vb idején voltam katona, ha nem nézhettem volna meg egy meccset, szerintem bele is haltam volna, és ez tökre elmúlt, és kb fél éve nézek újra focit, mert a kisebbik kölykem nagy barca drukker, és vele nézem mostanában, úgy hogy a tavalyi sorozatról nem sokat tudok, csak a döntőt láttam

a reál is tetszik, csak az tök más foci mint a barcáé

Feanor 2010.04.10. 16:31:20

@Hóember: ez gyönyörű, majdnem olyan mint a "Mesterházy továbbra is börtönben marad" nemzetes cikk :)

gyűjteni kellene ezeket...

ubul2000 2010.04.10. 17:26:35

A Brescia idegenben legyőzte a Triastina-t 1:0-ra. Hurrá

Idet 2010.04.10. 17:28:54

@lüke: Mi, ikszikszesek ezt csak a szélről...

lüke 2010.04.10. 17:33:50

mi igen
a fiatalabbak már nem:)
bár én Uli Hoeness kolbászgyárát és repülöbalestét is felmondom:)
söt azt is hogy Breitnerrel mindig egy ágyban feküdtek.......
de a latin foci a foci

Ordnassac 2010.04.10. 17:34:20

@Idet: mit? a lengyel elnök halálát? :-O

lüke 2010.04.10. 17:47:00

van benne egy összefoglaló a politikusokról, akik lezuhantak
Dag Hammarskjölddel kezdödik
a Horthy Pistát kihagyták:)

jjulie 2010.04.10. 17:52:26

@lüke:

a horthy pista nem volt politikus

igaz az apja sem, csak szegeden a sok hadnagy meg főhadnagy meg egy két százados keresett egy magasrangút hogy legyen pofája a dolognak

lüke 2010.04.10. 18:18:44

@jjulie:
szép julia nem is tudtam hogy focista voltál:)
akkor fiú vagy
nem a Mávag igazgatója volt, miután 4 év Detroitot
lehúzott a Fordnál:)
a pongyolám kedvéért
de tudtommal
Horthy Miklós kormányzó idősebb fia, kormányzóhelyettes

elhinchaviola 2010.04.10. 18:23:42

@Róbert__: lehet hogy építenek adatbázist, de én a KC gyűjtés során nem láttam MSZ-seket kislistákkal jegyzetelni. Ellenben a fideszes droidok minden szót leírtak, kihúzták ( ha tudták) kinek adta, miért nem adja az illető. Agresszívan, többször visszatérve. Nálunk a fideszes házmester 4-szer jött vissza!!! Ha a szocik is listázzák az ellenfelet, azt nem fltűnően tették. A fideszé az igazi bolsevik tempó és ezt régóta tudjuk!

Treuga Mei 2010.04.10. 18:37:23

Hölgyek és urak! Olvsatam ugyan valamit a dologról, de már nem emlékszem: ha pártra utaló (de a párt nevét nem, csak jelszavát hordozó) kitűzővel járkálok a városban, az a kampánycsend megsértésének minősül?

Treuga Mei 2010.04.10. 18:38:55

@Treuga Mei:
De ha most azt írjátok, hogy attól függ, melyik pártét, nem hiszek nektek! (-.

ubul2000 2010.04.10. 18:46:00

@Treuga Mei: Szerintem ez alig látszik, úgy hogy sok értelme nincs. Ha már pénteken feltetted, akkor lehet, ha most teszed fel, azt nem szabad. De mivel egyrészt ezt úgysem lehet ellenőrizni (kivéve a nap- és menetközben feltűnően nem csínálod), másrészt gyakorlatilag semmi következménye nincs - csak erkölcsi megfontolásaid szabályozzák.

jjulie 2010.04.10. 18:52:53

@lüke:

a foci női sport
(az usa-ban)

lüke 2010.04.10. 19:05:31

Ahmet Ertegünt már nem tudod megkérdezni............

roypapa 2010.04.10. 19:08:51

Izraelben a nőket is behívják!

E.G.O. 2010.04.10. 19:12:04

@roypapa: Ez sok mindenre lenne válasz, de arra meg erdő nincs...

roypapa 2010.04.10. 19:13:38

Nem AZÉRT írtam. Egyébként svájcban is.

lüke 2010.04.10. 19:19:07

Magyarországon is :)
az orvosnök kaptak kat. könyvet és dögcédulát, hadi helyzetre

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.04.10. 19:30:10

Egy kis érdekesség.
apostol.blog.hu/2010/04/10/debrecen_a_bunozes_fovarosa
A megyei jogú városok közül tavaly messze Debrecenben történt a legtöbb bűncselekmény...

Idet 2010.04.10. 19:39:42

@lüke: Hogy értik azt, hogy getötet?! Nem gestorben? Vagy ép ezért linkelted be?

Idet 2010.04.10. 19:40:54

@Ordnassac: A focit, natürlich. Az előző blog végén van egy kérdésfelvetés...

jjulie 2010.04.10. 19:45:54

@EGO:

izgatnak az egyenruhás vagy fegyveres csajok?

Idet 2010.04.10. 19:49:05

@jjulie: Ne Pistázd le. Ő tisztességes ember volt, és jó pilóta.

E.G.O. 2010.04.10. 19:51:18

@jjulie: Nem. Csak peres eljárásban találkoztam velük. Veled is?

jjulie 2010.04.10. 19:53:39

@Idet:

én csak átvettem a lükétől a névhasználatot, neki csak a politikusságát kérdőjeleztem meg, de az apjával is vannak hasonló kétségeim

Idet 2010.04.10. 19:55:36

@kalapácstollú: Nem peng az üllő, szögön a kalapács... tudtad, hogy van egy indiai madár, amit meg rézütő madárnak hívnak?

Idet 2010.04.10. 19:56:13

@jjulie: Mely kétséged jogos.

jjulie 2010.04.10. 19:56:41

@E.G.O.:

mivel találkoztál? velem hol?

E.G.O. 2010.04.10. 20:11:11

@jjulie: Mindegy Juli fiú! Veled biztos nem találkoztam. Koncentrálj inkább nálam fontosabb dolgokra! pH-m rendben, savat nem kérek! Üdv.

diotoro10 (törölt) 2010.04.10. 20:57:59

@E.G.O.: Itt egy Ibolykás hírecske, csak Neked...

Az MDF elnöke a minap egy internetes újságnak elmondta, sose tekintette ellenségnek az SZDSZ-t és mindenképp kétszámjegyű eredményre számít a választásokon.

„Sohasem tekintettük ellenségünknek az SZDSZ-t, az újságírók pusztán félreértették a szavaimat.” – nyilatkozta heti sajtótájékoztatóján Dávid Ibolya. Elmondása szerint amikor azt mondta, nem lát ma olyan pártot a politikai palettán, amely a magatartása, értékei és programja alapján a választásokon partnere lehetne a demokrata fórumnak, pusztán arra gondolt, hogy az MDF nem ülne le sörözni az SZDSZ-szel, és nem kezdene vele viszonyt.

„Szintén félreértették azt is, amikor azt mondtam, teljes kitaláció az, hogy pártunk SZDSZ-eseket jelölne a választásokon.” – cáfolt a pártelnök, mondván: a mondat tulajdonképpen azt jelentette, hogy teljes egészében kitalálták, hogy az MDF szabad demokratákat jelöl a választásokon, többek között Budapest egyes kerületeiben, és ezt meg is valósítják.

Az MDF listavezetője pártja várható szerepléséről is beszélt, és kijelentette: kétszámjegyű eredményt vár az összefogástól. „Ha a családom és a barátaink is elmennek szavazni, akkor az mindenképpen több lesz mint 10 szavazat. És az már ugye kétszámjegyű.” – érvelt a pártelnök. Elmondása szerint ez már egy olyan stabil bázis, amire alapozhatnak egy remek nyári kertipartit, hiszen akkor is lesznek legalább tízen, ha két ember visszamondja.

E.G.O. 2010.04.10. 21:04:50

@diotoro10: :))))))
Köszönöm!
Brilliáns!
Kapva kapnának érted a kereskedelmi tévék, és a pletykamagazinok, de ne fecséreld el a tudásod!
Várom az újabb gyöngyszemet a választás után, lesz téma bővivel!
Üdv.

E.G.O. 2010.04.10. 21:13:31

@jjulie: Kedves Juli-boy!
Az én egómmal minden rendben! Sőt, ollyan türelmes vagyok, hogy még mindíg várom a válaszod, bár páran már célozgattak rá, hogy hiába.
A többiekkel valahogy értelmesebben tudok társalogni, biztos bennem van a hiba...

orialex 2010.04.10. 21:40:43

Egy igen fontos kérdés még nem került megvitatásra. Ki mivel/miként fogja ünnepelni a teljes/ mérsékelt sikert, ill. - sor ne kerüljön rá, de ha mégis bekövetkezne- mibe folytja mélységes bánatát mérsékelt/ teljes kudarc esetén? :)

E.G.O. 2010.04.10. 22:03:27

@orialex: Demokratikus módon vörös és narancsszínű gyümölcsökből is készítettem elő pálinkát, de megfelelő számok esetére egy gyönyörű aszút is betáraztam. Aki érti: van Patrícius is a háznál:)
Nagy kudarctól nem tartok.

ubul2000 2010.04.10. 22:03:51

@orialex: Minden eshetőségre készen egy üveg - minden alkalomra használható - vegyes gyümölcs pálinka van itthon

E.G.O. 2010.04.10. 22:10:12

@ubul2000: Helyes! Csak magyart, italban is!

ubul2000 2010.04.10. 22:37:13

Egy lesgóllal vezet sajna a barca

Botya 2010.04.10. 22:52:49

@ubul2000: nem volt les az biztos, de többször ismételték, mert mintha Messi bal kezéhez ért volna a labda mikor átvette

ubul2000 2010.04.10. 22:56:14

@audi26: Ha ismétlik nézd meg figyelmesen. A leadás pillanatában ketten voltak lesen (nem Messi), egyikük visszafelé tartott, de a másik a kapu irányába mozgott.

ubul2000 2010.04.10. 22:58:50

Most néztem az ismétlést a 17-es egyértelműen lesen volt.
Egyébként gyengén vezeti a bíró, Messi sárgája röhejes.
Elég kemény a meccs

Botya 2010.04.10. 23:07:26

@ubul2000: Az új les szabály szerint ez már nem les, de ezt mondta Puhl is, neki hiszek. A bíró tényleg gyenge.

ubul2000 2010.04.10. 23:08:11

@namitirok: Ezt hogy érted? 10 órakor kezdődött

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:10:23

@audi26: Nem gyenge! Egy olyan meccset hoz le eddig végzetes hiba nélkül, amiben már szinte mindenki nagyot hibázott volna!
Eszméletlen kegyetlen meccs és még valamennyire tiszteletben tartják a bírót a játékosok!!

ubul2000 2010.04.10. 23:12:08

@audi26: Ezt nem hallottam Puhl-tól, de a visszavont sárga lap esetében pont ellenkezőleg nyilatkozott. A lleadás piilanatában les volt - ez számít - mondta. Már pedig a 17-es hatalmas lesen volt a leadáskor. Mégcsak nem is volt messze Messi-től.

ubul2000 2010.04.10. 23:14:47

Ez nagy, és főleg szabályos gól volt

Botya 2010.04.10. 23:14:59

@namitirok: Lelked rajta. Nem kell végzetes hiba, hogy vki gyenge legyen. Szerintem túl sok sárgát adott.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:17:19

@ubul2000: Igen, a sárga szempontjából az számít.
Vetítgetünk, vetítgetünk, ahogy kell?:_P

ubul2000 2010.04.10. 23:18:02

Van der Vart borzalmas gyenge, mit hagyott ki!. Nem láttam az ismétlést, de lehet, hogy lesen volt. Le kéne már cserélni.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:19:48

@audi26: Pont annyit, amennyit kellett, egy darabbal sem többet, hidd el!
Így is faragják egymást rendesen!

Botya 2010.04.10. 23:26:05

@namitirok: Ez a modern foci, gladiátor harc

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:26:10

Lesz itt még hirig, a Barcelona már csak idegesíti a Real játékosait, akik idegesek is, mert nem megy nekik!

Botya 2010.04.10. 23:31:22

@ubul2000: Igaz, és ráadásul még jött Iniesta is

ubul2000 2010.04.10. 23:35:38

@audi26: 60 percig jó foci volt, most már csak maszatolás - 1-1 gyönyörű villanással

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.10. 23:37:08

Szegény Casillas! Nem a kapusokon múlik, hanem a Real védők gyatra teljesítményén!

Róbert__ 2010.04.11. 02:21:22

a realnak mostanában tiszta mumus a barca... csak ellenük töketlenkednek így, hogy 1000000%-os ziccereket hagynak ki. xavi-messi páros meg szerintem bármelyik csapatnak meccsenként 38 gól lő :D amúgy sztem tök élvezhető meccs volt.

is 2010.04.11. 15:48:59

ez a táblázat csak azért érdekes, mert itt kb. mindenki elérheti e mérsékelt sikert (MDF+LMP:11, Jobbik 15, MSZP 21, FIDESZ:51,maradék:2). ez így nem jó, legalább egy vesztes is kell.

g,mc,hc 2010.04.11. 23:32:42

Az "egyik rádióban" (mr1) kínjukban előkapták a romániai tudósítót, aki elmesélte, hogy 2008-ban szóról-szóra ugyanez történt, egy ugyanilyen eljárásjogi változtatás után. Szerintem az számít kudarcnak, hogy még véletlenül sem fordulhatott elő, hogy - okulván az ott történtekből - mi ne kövessük el ugyanazt a hibát. Ez a két ország közötti kommunikáció teljes csődje.
süti beállítások módosítása