Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:00

Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.

1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?

2. Voltak-e meglepő területi eltérések a részvételben?

3. Érvényes volt-e mindenhol (egyéni választókerületekben és területi listákon) a szavazás?

4. Hogyan alakult a pártok listás (területi listák országos összesítése) támogatottsága és sorrendje?

5. Hány párt lépte át a parlamenti küszöböt (és kaphat listás mandátumot)?

6. Voltak-e meglepő területi eltérések a pártok listás támogatottságában?

7. Hány területi listás mandátumot sikerült elosztani, kik mennyit kaptak?

8. Hány egyéni választókerületben volt eredményes a voksolás, kik nyertek már most egyéni mandátumot?

9. Az eredménytelen választókerületekben (ahol nem dőlt el a mandátum sorsa) kik jutottak a második fordulóba, milyen eséllyel?

10. Összesen hány mandátumot szereztek ma a pártok, elérte-e már valamelyik párt az abszolút többséget (194 mandátum)?

11. Van-e még esélye valamelyik pártnak, hogy a második forduló után kétharmados többséget (258 mandátum) szerezzen?

12. Összességében hogyan lehet értékelni a pártok eredményét (lásd siker és kudarc)?

13. A pártok esti nyilatkozataiból lehet-e következtetni arra, hogy mi várható a következő két hétben?

x x x

Az adás előkészületei az MTV-ben (a kép azért olyan rossz minőségű, mert én készítettem):

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr971912223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: voks10 - hétfőn visszanézve kampánycsend reloaded! 2010.04.12. 14:28:15

Nos, igen érdekesen alakult a tegnap este. Zsoltbarátommal való kései ebéd, és a X behúzása után, azt gondoltam volna úgy 18:00 felé, hogy leülök és két sör mellett nézek netet, és várom Zizz-t aki szolgálta a hazát az LMP székházban mint aktív médiamu...

Trackback: Ha a választásoktól változna valami: betiltanák 2010.04.11. 22:33:30

Ennyit az idei választásról.2014-ben újra próbálkozhattok!Állampolgári kötelességemnek eleget téve ma is elmentem a kijelölt választókörzetembe, de mint már évek óta, most is érvénytelen szavazatot adtam le.Hogy miért?Nem valami primitív polgárpukk...

Trackback: Hol vannak a tartalékok? 2010.04.11. 21:48:38

A rohadt komcsik, húzzák az időt, még az utolsó órákban is igyekeznek elrontani az ember örömét! - gondolhatják sokan. Az biztos, hogy sikerült a nyolcéves kormányzás lezárását is elkúrni. Bár a szocik nem maguk között keresik a felelősséget: megvan a...

Trackback: "Az m1 választási kabaréműsora" 2010.04.11. 20:23:14

Most fetrengve nézem az m1 választási műsorát. Süveges Gergő, Török Gábor és Giró-Szász András pártnevek nélkül, virágnyelven beszélnek arról a kevésről, amiről lehet. Az OVB nevetséges, a szavazás rohadt hosszú, a statisztikusokat hazaküldté...

Trackback: Szavazz Rám 2010.04.11. 20:14:21

"Nem tudom, megpróbáltál-e már elképzelni engem a slágerlista élén... Nyitott Mercedesen gördülök a reptéri úton, kétoldalt délceg motorosok kísérnek. Barátságosan integetnek. Kinyílik a gép ajtaja, kilép egy férfi... kizuhan - és szájon csókol. K...

Trackback: Szavazz Rám 2010.04.11. 20:12:59

"Nem tudom, megpróbáltál-e már elképzelni engem a slágerlista élén... Nyitott Mercedesen gördülök a reptéri úton, kétoldalt délceg motorosok kísérnek. Barátságosan integetnek. Kinyílik a gép ajtaja, kilép egy férfi... kizuhan - és szájon csókol. K...

Trackback: Élő közvetítés az MSZP Jókai utcai központjából 2010.04.11. 19:39:38

Az urnazárást követően élőben jelentkezünk az MSZP Jókai utcai székházából. Stábunk az egész estét itt tölti. Dráma, beletörődés, esetleg egy új MSZP első órái? Utánajárunk, megkérdezzük, bemutatjuk.18:10 - Beköltöztünk a székházba, adódott e...

Trackback: Meg lesz a kétharmad? 2010.04.11. 19:12:58

Szavazás este 9-ig. Tippeljetek! (Még aktuális. MSZP vagy Jobbik?) 

Trackback: A szavazási technika jövője 2010.04.11. 18:55:52

KAMPÁNYCSEND VAN!Ahogy olvasgattam ezt az infantilis cikkecskét, eszembe jutott pár dolog, és rögtön leírom, mert hanem ellopják az ötleteim (mert több is van :-).Az ugye köztudott, hogy Magyarország a szavazás technikája terén le van maradva. Nem mint...

Trackback: Választási kocsma 2010.04.11. 18:24:36

A pártok nemcsak a mocsokba húztak bele a véghajrában, de humoruknál is voltak az utolsó napokban. Én legviccesebbnek a lelkes szocialistákat találtam, nekik adnám az "Év Felhőtlen Kacagása" díjat. Ők

Trackback: Választási kocsma 2010.04.11. 18:19:13

A pártok nemcsak a mocsokba húztak bele a véghajrában, de humoruknál is voltak az utolsó napokban. Én legviccesebbnek a lelkes szocialistákat találtam, nekik adnám az "Év Felhőtlen Kacagása" díjat. Ők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cantona 007 2010.04.11. 19:49:02

Meghekkelem az OVB szerverét, és nyomom az adatokat. Még két perc és megvagyok vele.

kamcst 2010.04.11. 19:49:02

pártok nélkül politikkáról beszélni... Jobb, mint az Activity :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 19:49:06

Tán az Airplane-ben volt:
-És jósolni tud?
- Kb. két óra múlva..
-Két óra múlva tud jósolni?

Nem pontos, de a lényeget lefedi...

Idet 2010.04.11. 19:49:09

Na most, dilettantizmus, szándékosság, szándékos dilettantizmus? Ennyire hülyék nem lehetnek csak úgy, véletlenül!

JAS39 2010.04.11. 19:49:20

Pártfinanszírozás

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.11. 19:49:28

T.Gábor,

láttam ám, hogy arcon karcolta magát, mikor meghallotta azt a tudósítótól,hogy sorszámot osztanak!!

....láááátttam áááám!! :DDDDDDDDDDDD

bajuszur 2010.04.11. 19:49:34

de jó, az előjátékról lemaradunk :)))))

balfék 2010.04.11. 19:49:43

Ezt a botrányt egyértelműen a végrehajtásért felelősök nyakába lehet varrni, mert egy-egy körzetbe majd tízszeres szavazó is juthatott plusz adminisztrációval fűszerezve ezzel kalkulálva kellett volna kibővíteni a lebonyolítók körét.

discretio 2010.04.11. 19:49:46

@Róbert__: Ha ilyen nyolc év után lesz több, mint 20 %-a az MSZP-nek, akkor nincs mit tenni, be kell látnunk, hogy mazohista nép vagyunk.

Grafi 2010.04.11. 19:49:50

Beszéjeetek az INTERNETES SZAVAZÁSRÓL!!!! MIKOR LESZ ITTHON VÉGRE? Észtországban tudtommal már van

roypapa 2010.04.11. 19:49:51

Látom olvasta Gábor a hsz-omat. :)

Mugli 2010.04.11. 19:49:57

Önamgamra reagálva: ha jól emlékszem Lettországban már volt most az EP választásokkor ilyen. A költséges külföldi szavazásokat is ki lehetne vele váltani.

nikkelpuding 2010.04.11. 19:49:57

Éljen a jobbik- lmp- magyar anarchista selyemhernyó-tenyésztő szövetség szebb jövőt elhozó koalíciója!

Urándúsítást vállalok.

respecta /01 2010.04.11. 19:50:04

Emelem kalapom, amiért így tudtok beszélni arról, amiről nem lehet :-)
Jár a cinikus hangnem ennek az egésznek!

Ordnassac 2010.04.11. 19:50:08

@black-cat87: szerintem pont, hogy jó. Mutatja a helyzet lehetetlenségét...

Lucilius 2010.04.11. 19:50:10

Lehet Más a Szavazás!

OneLove 2010.04.11. 19:50:10

Nem lehetett volna nagyvárosonként pl. +3 szavazókört ugyanazon a helyen, ahol az igazolásos szavazókör van, a délután folyamán kijelölni??? Biztosan kivitelezhető lett volna...

BonFire 2010.04.11. 19:50:10

@vakcsibe: "Meghekkelem az OVB szerverét, és nyomom az adatokat. Még két perc és megvagyok vele."

Várjuk!!!

emő27 2010.04.11. 19:50:15

@Thresher: szerintem meg lesz majd róla a véleményük a showder klubban

pixelthrust 2010.04.11. 19:50:22

@Cooper82: Vagy narancssértés és teacsend....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 19:50:23

@tinti: Nem lehetne! Kampánycsend van, kérem szépen!
És rájaadásul be is zárták őket!:-P

Caymans 2010.04.11. 19:50:24

MTV online meghalt.

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2010.04.11. 19:50:28

Arról, hogy miért fontos nap ez a mai:*
birtalan.blogspot.com/2010/04/fontos-nap-mai.html

Tízig, éjfélig lehetne erről beszélni, "van olyan politikai erő" jellegű bohóckodás helyett.

*Ha nincs kedved kattintani: Költészet napja van. Esetleg lehetne kapcsolni addig Galkó Balázst a Gát u. 3-ban, aki épp József Attila összes versét olvassa fel.

tozo 2010.04.11. 19:50:31

Az kampánycsendsértés lenne, hogy narancsszínű párt? :)

Kosztolányi Rita 2010.04.11. 19:50:34

Csak így tovább Gábor! :-)

tequilbalu 2010.04.11. 19:50:40

A tea kampánycsendet sért, hiszen van narancsos, meg vörös, meg zöld...

zenebono 2010.04.11. 19:50:45

Gábor!

Ebbe ne menjetek bele! Ne sértsétek a kampánycsendet, mert a végén kellemetlenségetek lesz. Plíz!! Még név nélkül se beszéljetek pártokról.

innovation 2010.04.11. 19:50:45

Szegény Gergő remélem, hogy nem üti meg emiatt a bokáját! Igencsak sajnálnám. S Gáborék méginkább kedvencekké avanzsáltak a szememben! :)
Hajrá Gergőék! ;)

matzie 2010.04.11. 19:50:48

Ez a nyolc év méltó megkoronázása.

Szegény Gáborék. Valami kabarét, mondjuk Hofit is adhatnának ehelyett.

JAS39 2010.04.11. 19:50:52

Politikusok álláshalmozása jó ez vagy inkább rossz...

norby0517 2010.04.11. 19:50:53

Fidesz, LMP, MSZP, Jobbik, Mdf, CM

Hopsz most megszegtem a kampánycsendet!:)

Thresher 2010.04.11. 19:50:55

Ha szavazás közben most meghalna valaki, akkor duplán kerülne urna közelbe....

BüdösButykos 2010.04.11. 19:51:00

Én azt nemértem, hogy miért kellett ennek kialakulnia. Ha az igazolást csak egy példányban állítják ki és a szavazáskor elveszik és a névjegyzékhez catolják amit aláír minden szavazó, akkor ugye nincs lehetősége senkinek kétszer szavazni.

A második fordulóra pedig külön igazolást kellett volna kiadni. Máris nincs probléma. Ezt is sikerült túlbonyolítani a bürökráciának.

Bala_7 2010.04.11. 19:51:05

Ez kb olyan mint amikor a Faragó Ricsi másfél órán keresztül beszélt a semmiről, a vizilabdás olimpia aranynál .. :)

2010.04.11. 19:51:11

Egy majdnem költői kérdés Török Gáborhoz: érhet e el bármi befolyásolást 300 iskolában várakozó szavazónál mondjuk egy olyan mobilon bemondott, és a tömegben viszonylag gyorsan terjedő hír, hogy a közvélemény kutatók szerint megvan a kétharmad, ill. lehet e ennek bármilyen következménye?

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.04.11. 19:51:11

Aki bent marad, most már biztos, hogy nem fogja a szegfüves teát kérni... :)

eteleNéne 2010.04.11. 19:51:29

@Caymans:
dehogy, csak csendben kampányol. :)

szájer-gyerek 2010.04.11. 19:51:29

A sógorom nagynénje az OVB-nél titkárnő. Most sms-ezte, hogy azt akarják, hogy begyűjtik a sorban állók mobiljait, rendőrkordonnal zárják el a környéket és amint ez megvan, megszüntetik a kampánycsendet. Már csak a Halmai áll ellen a tulajdonhoz való alkotmányos jog miatt, de le fogják ugatni. Ui. egyhangú döntést akarnak.

vegacs 2010.04.11. 19:51:32

Remek a hangulat a stúdióban Gábor:)))!
Legalább ennek lehet örülni.
Köszönjük az ovb-nek.....

k_laszlo 2010.04.11. 19:51:39

Gábor!

Igen, beszéljetek az e-szavazásról!

ubul2000 2010.04.11. 19:51:40

@bigapples: Ezt valahol már leírtam, ott lehet csalni, hogy több embert vesznek fel a listára, mint ahány ténylegesen van. Ezt nagyvárosban - ahol a döntő szavazások vannak - szinte lehetetlen ellenőrizni.

gaen 2010.04.11. 19:51:50

Gábor, szóljál kérlek az mtvseknek, hogy mielőtt leszólják más melóját a választási irodánál, csináljanak valamit a saját szerverükkel, mert nem megy az online... :) köszi

emő27 2010.04.11. 19:51:54

dalokat is énekelhetnének a a tábortűz mellett és jobb hangulatba kerülne mindenki. Milyen jó is volt az a hangualt, ami ott volt.

Frana13 2010.04.11. 19:51:57

kisszék, sátor tábortűz :DDDD
zsákban futás, lepényevés?

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.04.11. 19:52:00

már alig várom, hogy Szigetit a szél himbálja egy lámpaoszlopon

Hkacsa · http://hkacsa.blog.hu 2010.04.11. 19:52:06

Kérdésem a következő:
Azt mondják, azért tart tovább az átjelentkezők szavazása, mert ekkor veszik fel őket a névsorra. Miért? Mivel ezt a szándékát korábban jeleznie kellett, miért nem kaptak választási sorszámot, akkor amikor kérvényezték ezt a lehetőséget? Így fejenként haramadára, negyedére lehetne csökkenteni az időtartamot és nem alakult volna ki a sor

mrs. white 2010.04.11. 19:52:13

@emő27: Ez a totális kampánycsend az is lehet négy évig nem tudhatjuk meg az eredményt.

dzsolesz (törölt) 2010.04.11. 19:52:16

az mtv se reagáljon ilyen bénakacsa módjára. lásd dunatv. ott már megy a természetfilm. ti meg addi kapjatok be egy hambit... :)

szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum 2010.04.11. 19:52:27

Akinek nem megy, nézze az iwiwes TV dobozon, az hibátlan

málnabarack 2010.04.11. 19:52:42

Mér imádkozik a giró-szász?

bencekert · http://www.checkthegate.org.uk/ 2010.04.11. 19:52:43

Miért nem mennek oda mozgó urnákkal a népekhez?

sofalwy 2010.04.11. 19:52:43

Szeretném javasolni a tv műsorban szereplőknek, hogy inkább "kő-papír-ollót" játszanak, mint a semmi hírekkel kínlódnak.

Mr Anderson 2010.04.11. 19:52:45

Ez nagyon nagy poén! A szilveszteri műsorban jó kis blokkot lehet majd csinálni ebből a beszélgetésből!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 19:52:47

@colosgirl: Látom, otthon érzed magad a témában!
Most mi lesz, halasztódik a pezsgőbontás? Hogy fogsz így vezetni holnap délben?:-P

Thresher 2010.04.11. 19:52:47

Ha a folyóra beraknak egy ventillátort, akkor az nyiltan kampánycsend-sértés, mert az LMP kampányolnak nyiltan a friss levegő mellett! :D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.11. 19:52:49

@Jeff_Lebowski:

"a közvélemény kutatók szerint megvan a kétharmad"

a közv. kutatók szerint nincs meg a 2/3!

Én is akarok kommentelni 2010.04.11. 19:52:51

Sokan támadták Süveges Gergőt, hogy nem vezeti majd jól a műsort. Nos, mindannyian tévedtek, mert nagyon királyak így hárman! Gratulálok, én sírva röhögök :)

JAS39 2010.04.11. 19:52:56

Kisebb parlament, Önkormányzatok számának csökkentése

Pacman 2010.04.11. 19:52:59

Legközelebb kétnapos szavazást!

ubetterwatchout 2010.04.11. 19:52:59

nem értem. aki ennyire elvakult h ennyit áll sorba az biztosan bizonytalan szavazo akit ha infot kap masra szavaz??????

k_laszlo 2010.04.11. 19:53:05

Grafinak igaza van, hozzátok szóba az e-szavazást!

discretio 2010.04.11. 19:53:09

Fél tíz felé a neten szivárgó adatok miatt majd egy csomóan haazamennek a szavazni akarók közül , mert akkor már valószínűsíthető az eredmény, nem sok értelme lesz ott szívni a sorban..

davefej 2010.04.11. 19:53:19

mégis csak kellett volna Iránból szakértőket hívni

tom64 2010.04.11. 19:53:19

Süveges úr igen szellemes!

Balage1551 · http://fjord.blog.hu 2010.04.11. 19:53:25

OFF: Gábor! Szerintem hülyét csináltok ott a tv-ben egy idétlen szabályok generálta idétlen helyzetben töketlenül viselkedő OVB-ből. Csak így tovább! :-D

John C. Arvay 2010.04.11. 19:53:33

Na, jó estét, jó szurkolást!

Valamelyik blogtárs szívbemarkoló üzenete miatt (mármint, hogy menjek már el szavazni, mert mégiscsak, meg amúgy is, meg, hogy át lehet kérni magam) kértem egy igazolást, hogy a III. kerben eleget tegyek állampolgári kötelezettségemnek.

17 óra körül álltam a sorba, és 19:20-kor végeztem. Jelenleg az iskolában még szemre olyan 400 ember várakozott, és a vége a sornak kb ott volt, ahol én álltam "bejövetelem"-kor. Azaz saccra 22:30 előtt nem fognak végezni.

Jó hosszú lesz a műsor, kitartás Nektek - és a sorban állóknak is!

(Barátaim szerint én megy egy IGAZI HŐS vagyok :D)

kicsi11 2010.04.11. 19:53:34

Egyáltalán: Érvényes egy olyan választás, ahol ilyen "fizikai" akadályokat gördítenek a szavazól elé? Normális a 3 óra várakozás?

Lone Starr (törölt) 2010.04.11. 19:53:37

Szabadon engedték a közvélemény-kutatókat az m1-en. Bájos helyzet ez. :)

Praetorscriptor 2010.04.11. 19:53:49

vicces a műsor, jó a humorotok! MÉDIATÖRTÉNETET ÍRTOK.

Zoltchy (törölt) 2010.04.11. 19:53:54

A régi, szép időkben nem lett volna ilyen.
Elég lett volna csak annyit mondani, hogy "párt".

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.04.11. 19:53:54

GÁBOR BESZÉLJETEK A CSAJOKRÓL!

antigonosz 2010.04.11. 19:53:56

Az igazolással szavazóknál nem az a probléma, hogy választókerületenként csak egy helyen szavazhatnak, hanem az hogy ott nem vették őket fel automatikusan a névjegyzékbe.
Ugyanis minden helyre megküldték, hogy ott kik fognak igazolással szavazni, de ennek ellenére kézzel kell őket felvenni.

BonFire 2010.04.11. 19:53:59

Gábor! szvsz lassan áttérhettek a viccmesélésre. maximális respect Gergőnek is! Add át neki üdvözletünket!

vontod75 2010.04.11. 19:54:02

Ez jobb mint a fekete fehér igen nem játék :)

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.04.11. 19:54:04

@Bala_7: Meg volt egy kínosan hosszú Forma 1-es lauf is, amikor Palik és Gyula már mindenről beszélt kínjában!

Ordnassac 2010.04.11. 19:54:15

Polit-comedy a legjobb fajtából, ami megy. Imádom ezt a szarkazmust. :-D

EGO 2010.04.11. 19:54:19

AKINEK JÉGEN VAN A PEZSGŐJE VEGYE KI!!! Ha jól kaptam el egy hírfoszlányt, valahol még akár ezren is várakozhatnak.
Nem jó a fagyott pezsgő:(

JAS39 2010.04.11. 19:54:25

Hogy lesz valakiből politológus, ill. politikai elemző ill. műsorvezető :) dobálom a témákat

Bambano 2010.04.11. 19:54:32

Gábor, ennél egyszerűbb fogyókúrát gondolnék neked:PPPP

nestrot10 2010.04.11. 19:54:36

Török Gábor nem mered bemondani, hogy Szegedre pl. a Botkától való félelelmében (mert Szegeden nem lenne esélyük) a Fidesz banda odavitte (küldte) a szavazóit máshonnan..
Az egész káosz a Fidesz és bandája műve!!!!! Hiába somolyog melletted a Gíró Szász Fidesz banda módjára:)

3dom'f'speech 2010.04.11. 19:54:49

Gyerekek, Hölgyeim és Uraim!
Ez VILÁGBOTRÁNY! Teljesen jellemző a most uralkodók képességeire. Nem képesek irányítani az államapparátust. Megjegyzem, Varga Zolihoz is késéssel ért ki a mentő - ez is ennek a totális szétesettségnek a jele. 2006. aug. 20. is ide tartozik, leváltották a meteorológust. A felderítő gépek története dettó. Terrorista-történetek (Drazsé vs. a diákcsíny-robbantások) és még napokig lehetne sorolni.
Az összes felelős azonnal mondjon le: Szigeti, OVI, OVB, IRM vezetője (miniszter), miniszterelnök (igen, Bajnai) - és mindegy hogy úgyis megbuktak, legyen már következménye valaminek, legyen már FELELŐS, legyen felelősségvállalás, ez egy szimbolikus, de kötelező lépés. Ha ezt tovább tűrjük, hatalmas birkák vagyunk!

Lone Starr (törölt) 2010.04.11. 19:54:59

Na jó, inkább :( bájtalan.

innovation 2010.04.11. 19:55:01

Miért kellene bármi mást nyomni a választási műsor helyett? Ez így teljesen rendben van. Az MTV online fagyására pedig: Ne menjetek oda, nézzétek TV-ben! :) Nagyon nagy! Kisszék, tábortűz, stb...

balu11 2010.04.11. 19:55:02

ez elegáns volt, ahogy hazaengedték a szondaipszoszékat

MaxVal, BircaMan · http://maxval.co.nr 2010.04.11. 19:55:05

A 19 órás részvételi adatokra is vonatkozik a kampánycsend? :-)

bajuszur 2010.04.11. 19:55:07

nagyon jó ez a trió, megsüvegelem a műsorvezetőt, de jól mennek a dolgok, klassz ez, majdnem kalózrádiós spontaneitás :)

John C. Arvay 2010.04.11. 19:55:31

@sire-lancelot: Bocsi, megnéztem, nem 17, hanem 16 órakor, azaz több, mint 3 órát álltam.

Bobdobalnia · http://youtube.com/bobdobalnia 2010.04.11. 19:55:34

Szabad urnát bontani, amíg máshol még szavaznak????

Áprilisbolondja 2010.04.11. 19:55:46

@ubul2000: "Ezt valahol már leírtam, ott lehet csalni, hogy több embert vesznek fel a listára, mint ahány ténylegesen van. Ezt nagyvárosban - ahol a döntő szavazások vannak - szinte lehetetlen ellenőrizni."

Ezt ki tudod fejteni kicsit? Mert szerintem ez csak a részvételi adatokat befolyásolja, a százalékokat, már az érvényes szavazatokhoz számolják. Vagy?

Cartman (ex Cartman) 2010.04.11. 19:55:48

Választási műsor választási eredmények nélkül! Szerintem Galla most a falba veri a fejét, hogy ez neki nem jutott eszébe! :)

Cosinus123 2010.04.11. 19:55:52

Gábor! Javasold nekik, hogy Marko Markovič-ot adják tovább :)

abandi 2010.04.11. 19:55:56

Hát, Brávóóó!
Ezúton küldöm a jól kiérdemelt lámpavasazásomat az illetékeseknek!

Holovácegy 2010.04.11. 19:56:03

Szia Gábor,
Én most jövök az egyik átszavazós szavazókörből (2.ker), 2 óráig tartott a részidő átlagosan, ott is reggel 7 óta volt folyamatosan ilyen hosszú sor. Mivel volt időm, megpróbáltam utána járni, mi lehet az oka a lassúságnak. Az első ember ellenőrizte az igazolványt és az igazolást, valamint kikereste egy előre nyomtatott SEGÉDLISTÁBÓL és tett a név mellé egy pipát. Utána egy másik ember kézzel vette fel az adatokat a hivatalos listába, és ez lassítja be az egészet, mivel kell név, cím, stb. Namost, ha már van egy előre nyomtatott SEGÉDLISTA, akkor ki az a nagyon okos ember, aki nem azalapján nyomtat egy VÁLASZTÁSI LISTÁT, hanem rászorítja szegény biztosokat, hogy több ezer ember adatait kézzel vegyék fel. Egyébként ki kellene emelni, hogy a választási biztosok ma rendkívüli teljesítményt nyújtanak ezekben a körökben. Még annyi, hogy annak az embernek kellene 60.000x leírnia, hogy "Nem hozok hülye szabályt még egyszer", aki ezt az egészet kitalálta.... ;)
Attila

nepolit 2010.04.11. 19:56:05

azt hittem rosszul leszel, mikor 11-kor megláttam a tömeget... és tényleg az a bosszantó, hogy a sor elkígyózott az üres termek (más szavazókörök) előtt...

Ordnassac 2010.04.11. 19:56:07

@MaxVal, BircaMan: azokat nehezen lehetne megállapítani, amikor még szavaznak...

morgok (törölt) 2010.04.11. 19:56:20

Gábor,

minden elismerésem, élőben 3-4 óra virágnyelven, ez bravúr!

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.04.11. 19:56:22

@Kepkocka: Tényleg. Megérdemelnék, ha még osztanátok őket.

masni55 2010.04.11. 19:56:26

@Én is akarok kommentelni: Én is hangosan röhögök, sajnos egyedül, társaságban sokkal jobb lenne. Fantasztikus a műsor, zseniális!!!! :)

bigapples 2010.04.11. 19:56:34

@szájer-gyerek: lol, vesztegzár a szavazókörben.

Zita12 2010.04.11. 19:56:37

Kedves Gábor, kitartás :)! És: én is azt gondolom, hogy magas a válaszási részvétel - szerintem így nem lesz fidesz kétharmad.

lt aldo raine 2010.04.11. 19:56:40

ha az mdf vagy lmp nem jut be, akkor megóvhatják a választási eredményeket azért, mert a nagy sorok miatt nem szavaztak a választóik?

MaxVal, BircaMan · http://maxval.co.nr 2010.04.11. 19:56:49

Mondjon le a tévé, a rádió, a mosógép, a hűtő... mindenki mondjon le... :-)

somogyi83 2010.04.11. 19:56:50

Jó a műsor, tetszik , hogy párt nevek nélkül is tudnak miről beszélgetni.
Gergőn látszik, ki van akadva, nem kicsit, de jól tűri. :)
Én a 13. kerületben szavaztam a Kassák Lajos Gimnáziumban, 10:45kor is több, mint fél órát kellett várni, sorban állni, mert lassan ment a regisztrálás.
Talán 4 év múlva jobban sikerül :)
Rytkó Emilia biztos profibban kezelte volna a jelenlegi helyzetet.

Palyazzz 2010.04.11. 19:56:57

Holnapi lapokra leszek kíváncsi, nem kis bravúr lesz a semmiről megírni egy nemzetet v épp népszabit...

mrs. white 2010.04.11. 19:56:58

@Idet: lehetnek ennyire hülyék egy darabig én se hittem el. de aztán meggyőztek.

Zoltchy (törölt) 2010.04.11. 19:57:05

"Az EP választáson meglepetést okozott párt" Ügyes!!

Thresher 2010.04.11. 19:57:07

Bakker, most kapcsolok: Mikor a Fidesznél véletlenül jóreggeltel köszötnek, akkor lehet hogy nem is lesz olyan értelmetlen a köszöntés:D

colosgirl (törölt) 2010.04.11. 19:57:07

@nestrot10: ugyanannyi máshol szavazó volt mint 2006-ban :)
akkor 58 ezer most olyan 60 ezer körül.
most az a baj, hogy kevesebb helyen szavazhatnak ezek az emberek.

Cantona 007 2010.04.11. 19:57:28

Gergő azt tanácsolom, hogy amíg nem lehet érdemben nyilatkozni, addig szívesen meghallgatnám az őszödi beszédet.

cefrecece 2010.04.11. 19:57:35

Gábor ne szenvedjetek tovább!
Nyomjanak be egy filmet!
Utána még folytathatjátok.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 19:57:40

@3dom'f'speech:
"és kéthetente mindig más gyakorolja a végrehajtó hatalmat!"

Anarchiát, azonnal!:-D

II.Messire 2010.04.11. 19:57:42

Gábor, "virág nyelven" egy kissé nehezen megy, ahogy látom :)

transziboy 2010.04.11. 19:57:47

nézlek a tévében gabesz! szemmel tartalak! látom most hozzányúltál a géphez látod amit írok! kaccsincsá ha igen! :D

lüke 2010.04.11. 19:57:48

@Holovácegy:
60 ezer átkért van?
annyiszor írja le..............

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.11. 19:58:06

...vót itt egy téma feldobás Gábor részéről...Mitől jó egy választási műsor?

...nyehhh

..ettől.

u.i.: kááábáááréééééééé

emő27 2010.04.11. 19:58:07

Eddig a sportklubon néztem a Horti Gábort, meg a Ganxta Zolee-t ha jókat akartam vasárnap este röhögni. Mostmár csak ez a választás kell, hogy eszembe jusson.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.04.11. 19:58:12

Gábor, rúgd fel a bilit és javasold hogy hagyjátok a kódszavazást a fenébe.

eszemmm 2010.04.11. 19:58:16

Nagggyonjóóó a műsor! Lassan már a rohamrendsőrséget is bevetik:)

wincent · http://index.hu 2010.04.11. 19:58:19

Egy párt nevének kimondása miért kampánycsend-sértő?
Önmagában ez nem alkalmas a választói döntés befolyásolására.

Én is akarok kommentelni 2010.04.11. 19:58:20

Török Gábor:
másik TV csatornán bemondták, hogy volt olyan emberke, aki szólt, hogy teremgarázsban parkolt le, ami este 8-kor bezár, engedjék el a kocsijához, mert akkor nem tud hazamenni... és kiengedték. Ezt azért kielemezhetnétek :) Tuti megmarná magát a másik két emberke is a röhögés közben melletted. Ennyit a kampánycsend megtartásáról ugye :o

pixelthrust 2010.04.11. 19:58:30

HOL VAN BALÓ GYÖRGY, MOST HOGY SZÜKSÉG LENNE RÁ? A Macskajaj zárójelenete jut eszembe, ahol az anyakönyvvezető a csónakon állva, két kezében a két macskával pörög lefelé a Dunán és hisztérikusan röhög, hogy: - TISZTA KÁOSZ!

nestrot10 2010.04.11. 19:58:54

@JAS39: Úgy lesz valaki politológus, hogy " tolja2 valamelyik párt szekerét és védi a párt álláspontját, megmagyarázza a bizonyítványát....A Századvég termeli ezeket a Fidesz katonákat.
Régebben az újságírók elemeztek. Ez a politológus pártkatona "képzés" a kapitalizmus terméke. Béke időben ..választás nélküli időben tanácsokat adnak több 100 ezerért, hogy miért az ő pártjukat támogassák lóvéval......(rábeszélnek pénzes embereket), Szégyenteljes de nagyon jövedelmező, a semmire:)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.04.11. 19:58:57

GÁBORNAK: az rtl és a tv2 már feladta, valami vacak filmet nyomnak, az atv és a hírtv kitart.

Viszont az m1-en megy szerintem a valaha volt legszórakoztatóbb választási műsor. :-)))

Kitartás. Veletek vagyunk.

discretio 2010.04.11. 19:58:57

@bajuszur: Szerinte is, a Süveges Gergőről nem is gondoltam, hogy ilyen laza tud lenni.

MaxVal, BircaMan · http://maxval.co.nr 2010.04.11. 19:59:15

@Cartman (ex Cartman):

Valószínűleg túl fiatal vagy, s nem emlékszel az 1990-es első fordulóra. Akkor 23 óráig "nem érkeztek az adatok" (később kiderült: direkt lettek visszatartva), s a stúdióban az emberek nézték egymást.

Ordnassac 2010.04.11. 19:59:16

@MaxVal, BircaMan: 17:30-asok voltak az utolsó adatok. A 19 órásakat csak akkor lehet megállapítani, ha mindenki leszavazott.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.04.11. 19:59:22

Egyébként tényleg elég érdekes, h máskor ilyen nem fordult elő

epres négercsók 2010.04.11. 19:59:28

Hát ez az év legjobb műsora xD
Fiúk, annyira királyak vagytok, csak így tovább!

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.04.11. 19:59:34

Az Mtv online lefagyott !! Gábor ,engem 1 kérdés foglalkoztat most hogy kielemezgettem az adatokat. Mi lesz ha a fidesznek 1 emberrel kevesebb lesz a 2/3 -hoz, mondjuk 256 ??? Köszönöm.

stargate 2010.04.11. 19:59:42

Mondjuk már gondolom sok helyen , kisebb településeken, már meg is vannak az eredmények, oszt nem oszthatják még meg velünk.....áááá

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.11. 19:59:46

EGYÉBKÉNT EZ TÖRVÉNYSÉRTÉS, MERT AKADÁLYOZTATJÁK A VÉLEMÉNY NYILVÁNÍTÁSBAN!!!!!!!!

Thresher 2010.04.11. 19:59:47

Ja, jó lehetett ott Pécsett szavazni a Városházán, ahol a téren bazinagy építkezés zajlik...

balbal 2010.04.11. 19:59:48

Mondom én, hogy ez egyre inkább a PÁPAVÁLASZTÁSra hasonlít.

Csak reméljük, hogy a végén fehér füst lesz, és jöhetnek az adatok, nem pedig fekete füst, és megint kitalálnak valamit, amivel meghosszabbítják a BOTRÁNYCSENDET. :D

aranysirály 2010.04.11. 19:59:59

Esetleg jöhetnek a kajareceptek, hogy ki mit főzne, enne :)

epres négercsók 2010.04.11. 20:00:08

Mindössze 3 óra... behalok rajtatok :D

Gabeeex 2010.04.11. 20:00:08

azt hogyan ellenőrzik, h valaki ne álljon be a sor közepére, mondjuk egy hosszú kígyózó sorban???

Idet 2010.04.11. 20:00:10

Minden tiszteletem a Süveges-Török-Giró-Szász triónak, embertelenül jól tűrik, amit ez a buffó, farce, komédia, Hanswurst-játék vagy mi a rá illő műfaj, rájuk ró.
Komoly műsorra készültek a legjobb tudásuk szerint, és ez a...szóval, ez lett belőle.
Nem mellesleg a választás, hmm, méltóságát is sikerült a dilettáns(?) uraknak és hölgyeknek tönkretenni!
Köszönjük, ez igazán hozzájuk illő végjáték!

Môžeš mi pomôct'? 2010.04.11. 20:00:14

Azt hittem lóversenyt jövök nézni, erre kiderül, hogy lottó. Ikszelek, kihúzzák, nem nyert, annyi. Még a kibaszott rulettben is az a jó, mikor pörög kerék. Kibaszott ünneprontó debilis sorbanállók. Ébredtek volna fel előbb. És ott ahová tartoznak.

Slowly 2010.04.11. 20:00:25

BENNE LESZEK A TÉÉÉVÉÉÉBEN!!!! :D olvasss fel mindent Gábor! :D

Török Gábor rajongó 2010.04.11. 20:00:25

Gábor válts témát! Beszélj a csajokról.

öcsikutya 2010.04.11. 20:00:26

benne vagyunk a tvben!!!! juhéééééé :)

abuak1 2010.04.11. 20:00:55

Ma Zuglóban szavaztam átjelentkezőként a Pétervárad utcában.
Fél négykor álltam be a sorba és fél 7-kor adtam le a voksomat. Amikor elmentem körülbelül ugyanennyien voltak. Ez alapján én 10 óra körülre saccolom a meghosszabbított kampánycsend végét.

Egyébként dillettantízmus amit az OVB csinált. Már délelőtt is megpróbáltam leadni a szavazatomat, már akkor is ilyen hosszú sor volt. Fel lehetett volna készülni a jelenlegi botrányos helyzetre.

Még egy info. Az általam megismert 600-700 átjelentkező nem tűnt politikailag kétes körzetbe mozgatott tömegnek. Főleg egyetemisták voltak, illetve olyan fiatalok akik Budapesten kaptak munkát és még albérletbe élnek, nem jelentkeztek ki a szülői házból. Ezt erősíti, hogy főleg egyetemista városokban van nagyobb torlódás.

nepolit 2010.04.11. 20:00:56

@Cartman (ex Cartman): ja ez nem kabaré műsor? :-) eddig azt hittem...

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.04.11. 20:01:13

De az m1 ma biztosan jó nézettséget hoz :D

bala90 2010.04.11. 20:01:16

Szerintem le kéne adni egy Szomszédok részt... ott is pont erről beszélgetnek Etusék meg Vágási Feriék...

jucus88 2010.04.11. 20:01:18

@nestrot10:
Egészen biztos... A mocskos "narancsszínű pártos" banda miatt van annyi egyetemista, aki szeretne ott szavazni, ahol egyébként ideje nagy részében tartózkodik.

adangy 2010.04.11. 20:01:21

Gábor,

Valakinek lobbizni kellene az ovb felé, mert döntéseket azt gyorsan tudnak hozni.

Cartman (ex Cartman) 2010.04.11. 20:01:27

@MaxVal, BircaMan:
Tényleg nem emlékszem err. De az nem biztos, hogy azért van, mert olyan fiatal lennék...

Marvinian 2010.04.11. 20:01:33

csináljuk a műsort!

nestrot10 2010.04.11. 20:01:48

@málnabarack: azért imádkozik a gíró Szász, hogy jó vaskos pénzes állást (tanácsadóit) kapjon az Orsós Orbántól:)Ne csak a Stumf malac:)

Lone Starr (törölt) 2010.04.11. 20:01:50

Különben is, miért Odie, ha egyszer Ubul?

emő27 2010.04.11. 20:02:00

Igazán jó hangulatú este lesz ez. És tényleg egész jól kezelitek ezt a helyzetet. Csak gratulálni tudok hozzá.

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.04.11. 20:02:11

Ez az! Osszátok csak őket! Megérdemlik bőven!

bencekert · http://www.checkthegate.org.uk/ 2010.04.11. 20:02:12

Londonban is 2000 ember volt a listán, mondták is, hogy kora reggeltől álljon a sor, állt is békésen. Ha jól sejtem, akkor az anyaországban ilyennel még nem találkoztak korábban. Kár, hogy nem dumáltak kicsit egymással, mikor látták az átjelentkezések miatt kialakult számokat...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.04.11. 20:02:16

GÁBOR MÁR A NYAKKENDŐD SZÍNE ÉS MEGSÉRTI A KAPMÁNYCSENDET

bajuszur 2010.04.11. 20:02:26

Ja, az elektronikus szavazás?

balfék 2010.04.11. 20:02:30

Török úr , azért ne legyen annyira nagy arca! És ne felejtse, hogy egy "közszolgálati" televízióban ül.

Ateszpapa 2010.04.11. 20:02:37

Győzzön a Jobbik! :)

tom64 2010.04.11. 20:02:42

@Szalmonella: Így leírva nem hallatszik ki szavaimból az irónia...

LouiS 2010.04.11. 20:02:54

Kellemes meglepetés az M1 műsora, csak így tovább... Alázzátok még kicsit verbálisan az OVB-t... Apropó, akkor ők most holnap testületileg lemondanak?

EzvagyokEn! 2010.04.11. 20:02:58

Egy kerdes, mi van olyankor, ha a valasztopolgar all a sorban 3 orat epuleten kivul es rajon a szukseg, akkor mit csinalhat a torveny szerint? Pisiljen az utcan, mert gondolom a sort nem elozheti meg.

wincent · http://index.hu 2010.04.11. 20:03:01

Olvassátok fel ezt addig, kellően hosszú az időtartamhoz:
Háború és béke
mek.oszk.hu/03100/03113/
:)

balfék 2010.04.11. 20:03:07

Török úr , azért ne legyen annyira nagy arca! És ne felejtse, hogy egy "közszolgálati" televízióban ül.

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.04.11. 20:03:08

@kicsi11: Hogy mi normális, és mi nem, azt csak valami felsőbb hatalom döntheti el. :) Normális a barna haj? A tea tejjel? Ha valaki két nőt dug egyszerre? Ha valaki csak egy órát alszik naponta?

....

EGO 2010.04.11. 20:03:10

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Áááá, mindenki hozott még egy embert, látod:))

Ateszpapa 2010.04.11. 20:03:11

Győzzön a Jobbik! :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.11. 20:03:13

Én most arra vagyok épp kiváncsi, hogy milyen eredmény lesz ezekben az átjelentkezős szavazókörökben.

Arra gondolok, hogy valszeg azért csinálták ezt az újdonságot a rendszerben, mert kékcédulás hisztéria volt egyszer-kétszer és a jobberek kiváncsiak voltak az átjelentkezőkre.

Hát most már én is kíváncsi vagyok, melyik párt arcai szívóskodnak ott.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.04.11. 20:03:15

Ugye valaki veszi a műsort és majd felnyomja a netre? :D:D:D Nekem ez kell :D

Mr Anderson 2010.04.11. 20:03:19

Ez nagyon nagy! A kampánycsend sértésről szóló híreken lehet a legjobban nevetni. Itt Miskolcon egy darab plakátot nem vettek le.

balu11 2010.04.11. 20:03:23

ez jópofa, hogy a "pártok megnevezése nélkül", de valószínűleg teljesen lényegtelen, mert ha azt mondjátok, hogy "az ep-választásokon meglepetést szerzett párt" ahelyett, hogy megneveznétek a pártot, attól még egyértelműen beazonosítható

(analógia: attól még, ha egy munkaszerződést nem munkaszerződésnek hívnak, hanem másnak, attól még az munkaszerződés)

szóval csak óvatosan :)

(m1: ki kellene menni helyszínekre, talán)

Thresher 2010.04.11. 20:03:40

Apropó pápaválasztás. Most kinek jött ki a fülén fehér füst!? :D

neoSOUL 2010.04.11. 20:03:46

@nestrot10: ezt vajon beidézi Gábor ? ;-)

Szegény András

Ordnassac 2010.04.11. 20:03:49

@Török Gábor rajongó: üdv újra itt, de rég láttunk! :-)

@mindenki: azért Gergő mimikája isteni! :-D

Mr Anderson 2010.04.11. 20:03:51

Ez nagyon nagy! A kampánycsend sértésről szóló híreken lehet a legjobban nevetni. Itt Miskolcon egy darab plakátot nem vettek le.

Atyus 2010.04.11. 20:03:51

40. § (2) A szavazást megelőző nap 0 órától a szavazás befejezéséig választási kampányt folytatni tilos (kampánycsend).

61. § (1) Szavazni a szavazás napján 6 órától 19 óráig lehet.

(4) A szavazóhelyiséget a szavazás ideje alatt nem lehet bezárni, és a szavazást nem lehet meghosszabbítani, vagy - rendkívüli esemény kivételével - szüneteltetni.

Ateszpapa 2010.04.11. 20:03:56

Győzzön a Jobbik! :)

balu11 2010.04.11. 20:04:03

ez jópofa, hogy a "pártok megnevezése nélkül", de valószínűleg teljesen lényegtelen, mert ha azt mondjátok, hogy "az ep-választásokon meglepetést szerzett párt" ahelyett, hogy megneveznétek a pártot, attól még egyértelműen beazonosítható

(analógia: attól még, ha egy munkaszerződést nem munkaszerződésnek hívnak, hanem másnak, attól még az munkaszerződés)

szóval csak óvatosan :)

(m1: ki kellene menni helyszínekre, talán)

Palyazzz 2010.04.11. 20:04:09

film? akkor a leghosszabb napot javasolnám

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.04.11. 20:04:14

gábor már a nyakkendőd is megsértette a kampánycsendet

innovation 2010.04.11. 20:04:18

Filmet és egyebet ne!!!!! Államberendezkedés, hogyan tovább, nemzetközi kitekintés, stb... Annyi, és annyi van még ebben! Plusz, még mindig ott vannak a csajok! :)

gabezo 2010.04.11. 20:04:23

Önök az MTV választási kabaréműsorát látják. Nem kell ide film. Ez a legjobb választási műsor eddig. :)

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.04.11. 20:04:29

Még több idézést, így jól elszórakozunk a köv. 5 órában XD

GHud · http://izesmagyar.blog.hu 2010.04.11. 20:04:45

Azért a Pécsről bejelentkező kolléga nagyon jó volt. :)
"nem tudták, hogy hova álljanak a sorba, aztán végül a sor végére álltak". :DD

Jó a műsor, tetszik! Hajrá!

Villy 2010.04.11. 20:04:50

Ez a leginteraktívabb blog a világon. Ideírsz, és beolvassák a köztv-ben. Kéne ilyen állandó műsor :))

nmi 2010.04.11. 20:04:52

Gergőt és Gábort a Showder klubba! :)
Szerintem ne adjatok természetfilmet, mert elkapcsolok!

Ha kampánycsendet sértenétek, akkor mi lenne a következmény?

Frana13 2010.04.11. 20:05:01

filmet adnak?
lehetőleg ne a Háború és békét...

neoSOUL 2010.04.11. 20:05:05

"ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM" ezt a filmet is adhatná az MTV, ha már "mérlegelik" Gergőék ;-)

Herby 2010.04.11. 20:05:12

Utoljára hármatokat az SAP konferencián láttam egy színpadon élőben. Örömmel tölt el, hogy humorral töltitek meg a várakozás idejét :-)

Javaslom, hogy egy picit térjetek ki arra, hogy a politológus mennyire tud felkészülni egy ilyen helyzetre.

Kicsit olyan a helyzet mint évekkel ezelőtt amikor Baló György pislogott hosszú perceken keresztül.

Kérem mutassátok be, hogy a 2/3-hoz, hogy jön ki a 258-as szám, illetve mit jelenthez ez a törvényhozás munkájában.

holdlátó 2010.04.11. 20:05:21

Mindennek ellenére a legkedvesebb választási műsor, sőt bájos :D:D

adangy 2010.04.11. 20:05:23

Gábor,

Valakinek lobbizni kellene az ovb felé, mert döntéseket úgy látszik gyorsan tudnak hozni.

Caymans 2010.04.11. 20:05:30

Gábor:

Azt mindenképp meg kell említened, hogy történelmi jelentőségű dologról van szó, tekintettel arra, hogy eddig az internetes társadalommal finoman szólva a hagyományos médiumok nem foglalkoztak, itt azért most ez nagyon jól meglátszik, hogy erre ezentúl figyelni kell

emő27 2010.04.11. 20:05:54

Ne adjatok filmet, kérlek, kérlek! Ez a vicces hangulat sokkal jobb, mint egy film, vagy egy természetfilm a kis mackóról, aki tavasszal kibújik anyukával a barlangból. A pezsgő meg jól el van a hűtőben addig.

m.logic 2010.04.11. 20:05:56

Süveges, talán ha nem Fidesz tvvé váltok szoci tévéből, hanem korrekt, objektív köztévét imitáltok, akkor nem lett volna lagymatag a kampány.

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.11. 20:06:14

T. Gábor!

Ez most törvénysértés? Mármint az,hogy a választópolgárok akadályoztatva vannak a szabad vélemény kinyilvánításban????

HTpHoTo 2010.04.11. 20:06:26

Uraim csak így tovább, legalább ezért érdemes nézni ezt a műsort, nagyon jókat derülünk, főleg Gergőnek ez a hasonlata hogy sátor, tábortűz, már van-e, elképesztő.
Kitartás.

vrv 2010.04.11. 20:06:27

hm körülnéztem a többi adó ,hogy oldja meg ezt a kérdést, természetesen canesten a tv2-n

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.04.11. 20:06:29

Igen!!!!!! Go, Gábor go! Előre a hülyeség ellen!

nmi 2010.04.11. 20:06:35

Ha így megy tovább, nézettségi csúcsot dönt az m1. Hajrá!

Artur, a mesélő 2010.04.11. 20:06:54

Szerintem beszéljetek nyugodtan akármiről.

Legfeljebb megállapítja a teljesen töketlen OVB (LÁMPAVAS!!!), hogy kampánycsendet sértettetek. Na, és?!

balu11 2010.04.11. 20:06:57

jó ötlet, adjatok filmet, lehetne pl. a Végtelen történet...

szantos 2010.04.11. 20:06:58

Opció volt egyébként a névjegyzékbe való előzetes felvétel a helyi választási irodában, csak nem sokan éltek vele.

De a rendszer lehetne automatikus is, otthon kihúznak a névjegyzékből, távol meg felír a rendszer, mi ebben a nehéz?!

Ordnassac 2010.04.11. 20:06:59

Nehogy filmet adjatok!!!

somogyi83 2010.04.11. 20:07:20

Ez jóóóóóóóóóó :)
Jók vagytok fiúk :)
Gergőt lassan elviszik, ha mindenért vállalja a felelősséget :)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.04.11. 20:07:22

Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem lehet a kérdéses szavazókörökben a szavazást valamilyen módon gyorsítani?

A legtöbb helyen iskolákban szavaznak, egyszerre több szavazókör is van. Miért nem lehet a lezárt szavazókörökből átvezényelni bizottsági tagokat a kijelöltbe, esetleg egy-két üres terem megnyitásával, azért, hogy gyorsabban menjen a szavazás?

Mellesleg valami ilyesmit már napközben kellett volna csinálni...

vrv 2010.04.11. 20:07:25

hm körülnéztem a többi adó ,hogy oldja meg ezt a kérdést, természetesen canesten a tv2-n

Korcsolya01 2010.04.11. 20:07:30

Első szavazó vagyok...
Nehogy filmet adjanak, ez zseniális. Nem kapcsolnék el semmi pénzért! Három új intellektuális stand up-os született. Köszönöm az élményt, csak így tovább. Mi akár éjfélig is kitartunk!

Otthon édes 2010.04.11. 20:07:35

Nyomják le addig is a Bukást.

wolferl 2010.04.11. 20:07:37

Szerintem is nagyszerű ez a műsor, mindhárman fantasztikusak vagytok. Legfeljebb egy Monty Python-jelenet, A választás éjszakája jöhetne: www.youtube.com/watch?v=31FFTx6AKmU

De egész estés filmet ne adjatok. Beszélgessetek! Igyatok egy pohár bort!

Slowly 2010.04.11. 20:07:38

nem kell film! ez kell, kabaré kell! :) Gábor, szerintem ezt a választást te nyerted meg! :) grat! :) nem arrol fogok beszélni holnap hogy melyik párt hány mandátumot kapott, hanem arrol hogy mekkora arc voltál :)

// helyszinre kimenés tényleg jó ötlet, lehetne vicceket mesélni a sorbanállóknak :)

málnabarack 2010.04.11. 20:07:42

Ne legyen film lécci!!!!!! Inkább kezdjetek el táncolni, szívesebben nézném!

tuskó hopkins 2010.04.11. 20:07:46

Gábor, Szerintem te csináltad az egészet, valld be. Nyilván órabérre fizetnek.. :-)

origotomi 2010.04.11. 20:07:56

Mobilneten figyelem az eseményeket az egyik iskolában, ahol szavazni készülök, elég sokan vagyunk még és nem tudom meddig fog tartani, de mennék már haza Dallast nézni

gapinthebreath 2010.04.11. 20:07:57

Gábor,

Megkérdezheznétek az OVB-t:

Kígyózó sorok a választókör előtt, nulla darab kifüggesztett tájékoztató papír, hogy aki az adott választókörbe tartozik helyi lakosként, akkor soron kívül ELŐRE mehet.
Eredmény: csalódott, a sort meglátó és szavazás nélkül visszaforduló szavazók, akik nem tudtak élni szavazati jogukkal.

Nem kellene most azonnal lemondani a bizottságnak?

salamandeer 2010.04.11. 20:07:59

Profi a műsor, eddig dühöngtem, de sikerült felvidítanotok. Ezen az országon már amúgy is csak röhögni lehet...

Korcsolya01 2010.04.11. 20:08:07

Első szavazó vagyok...
Nehogy filmet adjanak, ez zseniális. Nem kapcsolnék el semmi pénzért! Három új intellektuális stand up-os született. Köszönöm az élményt, csak így tovább. Mi akár éjfélig is kitartunk!

Nils. H 2010.04.11. 20:08:13

A dilettantizmushoz egy kis adalék, Gábor, akár a műsorban is érdekes lehet:

www.valasztas.hu/hu/ovb/hatarozatok/2010/2010-3100.html

Gyakorlatilag az egész Tokióban lezajlott külképviseleti szavazás ÉRVÉNYTELEN a külképviseleti választási iroda vezetőjének hát... hülyesége miatt.

II.Messire 2010.04.11. 20:08:15

szép volt Gábor! elég a köntörfalazásból! :)

Anny_xx2 2010.04.11. 20:08:19

@kicsi11:

Ennél már csak az a szebb, hogy ha egy 1500 lélekszámú faluban kétfelé osztják a szavazókörleteket, így mivel én pont oda mentem (polgármesteri hivatal-hova máshova?) ahova pont nem voltam beosztva így át kellett mennem három utcával arréb, hogy végre szavazhassak... azért ez is vicc!! Bár tány hogy sorban állni legalább nem kellett. :)

A Nikk 2010.04.11. 20:08:21

Izzadjatok csak, én nagyon élvezem! És nem rosszindulatból mondom, de valóban jól csináljátok!

Valódi ínyencfalat, különlegesség ez a műsor. Lássátok meg a pozitív oldalát!

üdv!

/Egyébként nem vagyok magyar választópolgár./

trabant 2010.04.11. 20:08:30

@Mugli:

és Gábor!

Németországban évtizedek óta levélben is lehet szavazni a választás elôtti két hétben, péntek estig bezárólag. Szavazatszámláláskor körzetenként a borítékban (amin látszik a körzetszám, így besorolható, hol a helye) található cédulákat beöntik a többi közé, és úgy számolják össze az eredményt.

Otthon édes 2010.04.11. 20:08:32

Filmjavaslatom: a Bukást vetítsétek le.

CyS 2010.04.11. 20:08:34

Szerintem is meg kellene említeni, hogy egy valódi interaktív TV adást látunk. Ezen kívül arról azért beszélhetnétek, hogy ennek a fiaskónak milyen hatása lesz a kampányra a második fordulóig? Melyik párt (név nélkül!) esetleg hogyan használhatja ki ezt.
Respect a studióban ülőknek! CyS

VIKUNYA 2010.04.11. 20:08:38

@Korcsolya01: nagyon jól nyomják! zseniális hármas!

wolferl 2010.04.11. 20:08:41

Szerintem is nagyszerű ez a műsor, mindhárman fantasztikusak vagytok. Legfeljebb egy Monty Python-jelenet, A választás éjszakája jöhetne: www.youtube.com/watch?v=31FFTx6AKmU

De egész estés filmet ne adjatok. Beszélgessetek! Igyatok egy pohár bort!

frostdemon 2010.04.11. 20:08:50

Szeretnénk kérni egy számot, az Aurórától a Viszlát Ivánt, ha megvan, ha nincs, a Modern Hungáriától a CsókXcsók című dalt. Köszönjük, ti vagytok a legjobbak!

gertitorpe 2010.04.11. 20:09:00

Sárga volt a tea!!! :D

Sánta Jómadár 2010.04.11. 20:09:07

Például lehetne beszélni a rendkívüli eseményekről, esetleg régi rendkívüli eseményekről, érdekesekről. Vagy kampánycsend sértésekről, azok következményeiről. :)
Persze nem elemzés...
Nekem tetszik így is műsor, baromi jó poén, lehetne akár önmaga paródiája is.

roypapa 2010.04.11. 20:09:11

60db/óra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

málnabarack 2010.04.11. 20:09:12

Beszéljetek arról, hogy honnan volt sorszám?? odakészítették??

_ck_ 2010.04.11. 20:09:23

Tisztelt MTV Kabaré Szerkesztőség! Szeretném kérni a Markos-Nádastól a katonásat! Küldeném mindenkinek aki szereti! :)

Ancsocska 2010.04.11. 20:09:27

Mi a kedves urak problémája a virágnyelvezéssel? Én határozottan élvezem :-)

További kellemes észrevétel: kaja-pia-kártya.. mi kell még? :D

salamandeer 2010.04.11. 20:09:36

Profi a műsor, eddig dühöngtem, de sikerült felvidítanotok. Ezen az országon már amúgy is csak röhögni lehet...

ginepro 2010.04.11. 20:09:38

mi elmentünk szavazni, majd fél óra ácsorgás után visszafordultunk és hazamentünk, amikor több mint három órás várakozást jeleztek előre, parlamenti választáshoz méltatlan körülmények között, kint az utcán, a kamerák előtt, kordon mögé beszorítva. rengetegen visszafordultak. szerintem ezt már nem lehet a "rossz szervezés" kategóriájával letudni, hanem igen súlyos aggályokat vet fel az alapjogok érvényesülését illetően. én nem érzem, hogy másokkal egyenlő lehetőségem lett volna szavazni, sőt, azt gondolom, hogy egyszerűen nem volt biztosított a szavazóhelyiségbe bejutásom. merthogy erre csak méltatlan körülmények között lett volna lehetőségem. ennyi erővel vizesárkot is húzhatnának a szavazóhelyiség köré, aztán aki tud úszni, és be is vállalja, miközben mindezt veszi a hírtv, az szavazhat. (mellesleg, bár értem én az OVB nehézségeit, és hogy próbálják csűrés-csavarással megoldani a dolgot, de az utcát elég nehéz a szavazóhelyiség előterének minősíteni...)

Jester 2010.04.11. 20:09:49

Most, hogy nincsenek eredmények, a zajláda nézőinek is el lehetne mondani a szavazatok számlálási módját. Pölö.

Bár nekem a humorizálás is bejön :D

Toporodottordog 2010.04.11. 20:09:54

Mikor és melyik tv csatornán lehet majd látni Baló Györgyöt? Kedves párom nagyon várja, hogy felbukkanjon!

Gabeeex 2010.04.11. 20:09:56

és ha átadják egy olyan embernek a sorszámot aki eddig nem állt sorba, akkor mi a helyzet????

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.04.11. 20:09:56

Az OVB kitolhatja a kampánycsendet? Nem a köztársasági elnök írja ki a szavazás időtartamát, ami elvileg 19:00-kor lezárult?

Rottem Longley · http://rottem.blog.hu 2010.04.11. 20:10:01

Szerintem legyen a régi idők emlékére "szavazók kérték" műsor. :)

hajnalpor 2010.04.11. 20:10:06

Süveges Gergő for president! Hatalmas a dumája, profin kezeli a helyzetet!!!

sárkányfő 2010.04.11. 20:10:16

A Brian életét adjátok le!
Ni!

NocadLee · http://nocadlee.hu 2010.04.11. 20:10:21

Gábor, integess nekünk!!! :-))

Tibike15 2010.04.11. 20:10:24

Az a választás méltó befejezése a 8 évnek. Elb....tt tönkretett ország, még egy választást sem képesek most már leszervezni, szánalom, de reméljük okosak voltak a választók.

Steve the Great 2010.04.11. 20:10:29

Legjobb elemzői körmondatok EVÖR! :)

stratez 2010.04.11. 20:10:29

Azért valljuk be, méltó lezárása ez a Gyurcsány-korszaknak, közbotrány, anarchia, fejetlenség: a pontot a mai nappal sikerült feltenni az i-re. Az is jelképes, hogy ezt a pontot személyesen Szigetvári úr teszi fel...

lt aldo raine 2010.04.11. 20:10:41

akik sorban állnak szavazhatnának kézfeltartással is, a kubatov úgyis tudja, hogy ki kire voksol, nem? :D

PrinzEugen 2010.04.11. 20:10:41

ez lehetne szilveszteri műsor is

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.04.11. 20:10:47

Gergő mi lenne ha megnéznétek a jelölteket név nélkül és arc nélkül nem jó ötlet?:-)

emő27 2010.04.11. 20:10:58

azt mondta a lány a VII. kerületből, hogy most ment be a 600. és ő a 752. és egy óra alatt 60 ember tehát kb még másfél óra.
Ha jól értettem. Javítsatok ki, ha nem!

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2010.04.11. 20:11:00

Ez most egy interaktiv botránycsend, elemezzetek addig,jön a mi lenne ha ennek ennyi,annak annyi lenne,online választási mese. Köszönjük Emese :)))

roypapa 2010.04.11. 20:11:05

Gábor: Lehet nemsokára már az előzetesből fogtok közvetíteni

Gróf 2010.04.11. 20:11:09

lassan be is lehetne hívni a helyszíni közvetítőket, mert az eredmény kihirdetésére ott is lehetnének és személyesen elmesélhetnének mindent :)

Tepi · http://tangram.hu 2010.04.11. 20:11:10

Követeljük, hogy Török Gábor, Giró-Szász András és Süveges Gergő kezdjenek pókerezni!

ubul2000 2010.04.11. 20:11:11

@Áprilisbolondja: Felvesznek + 200 embert a listára, érvényes szavazólapokat bacsempészni nem gond, mindössze az aláírásokat kell elintézni, ez meg nem probléma.

dede_ 2010.04.11. 20:11:29

Nem kell természetfilm, viccesebb titeket hallgatni! Ha elfogy a politikai téma, jöhet a viccmesélés, a receptek cserélgetése, sztorizgatások, ...
Süveges Gergő meglepően jó ebben a szerepben, nem hittem volna, hogy ennyit röhögök majd a választási műsoron.

(És nagyon jó, hogy a blog kapcsán kicsit interaktívvá válik a műsor, ilyet máskor is kéne csinálni. Lehet témákat is javasolni, megválaszolandó kérdéseket feltenni?)

stratez 2010.04.11. 20:11:59

Azért valljuk be, méltó lezárása ez a Gyurcsány-korszaknak, közbotrány, anarchia, fejetlenség: a pontot a mai nappal sikerült feltenni az i-re. Az is jelképes, hogy ezt a pontot személyesen Szigetvári úr teszi fel...

blorangebees 2010.04.11. 20:11:59

Ha filmet akartok adni, a Sátántangót ajánlom. Kilenc óra múlva pedig folytathatnátok!

WonderCsabo 2010.04.11. 20:12:03

Az egész OVB-t eltüntetik a francba ezután remélem. Már amúgy is itt az ideje.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.04.11. 20:12:06

szóljatok a sündőrségnek, hogy felpörögjenek a dolgok, ilyenkor jól jönnének az ovb központba :D

fell bandi 2010.04.11. 20:12:21

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": lószart, mama!! semmi köze hozzá, ez csak az anarchia keltése. business as usual...

balu11 2010.04.11. 20:12:22

filmötletem: a Végtelen történet...

@málnabarack: jogos! és érdekes.

barátom ötleteként: az OVB kontójára kérjetek dupla gázsit!

Aladár69 2010.04.11. 20:12:36

az RTL Klub valamit már tudhatott előre, hogy 19:15-től filmet adnak (az eredeti műsortervnek megfelelően)

Hapszi 2010.04.11. 20:12:36

Nagyon jó a műsor! Lazaság és vidámság, ez kell most ide :-)

Gáborom 2010.04.11. 20:12:46

Gratulálok Süveges Gergőnek, Török Gábornak és Giró-Szász Andrásnak. Minden idők legjobb szórakoztató műsorát láthatjuk, amit az élet írt úgymond, de remekül adja elő a "stáb".
Süveges Gergőnek állati jó a humora, imádom!!

Jobb mint a Hofi,esküszöm, és állati jó a műsor. Nem kell film, ti kelletek fiúk.
Gábor Szentendréről

marcika83 2010.04.11. 20:12:48

LEHET MÁS A POLITIKA????

ENNÉL ROSSZABB MÁR ALIGHA!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.11. 20:12:53

Én most arra vagyok épp kiváncsi, hogy milyen eredmény lesz ezekben az átjelentkezős szavazókörökben.

Arra gondolok, hogy valszeg azért csinálták ezt az újdonságot a rendszerben, mert kékcédulás hisztéria volt egyszer-kétszer és kiváncsiak voltak az átjelentkezőkre.

Slowly 2010.04.11. 20:12:54

ezt vissza lehet majd nézni később? :D valaki veszi a musort? :) lehetne mutogatni bárhol buszkén :) Fábry sehol nincs hozzátok!!

antigonosz 2010.04.11. 20:12:56

AZ IGAZOLÁSSAL SZAVAZÓKNÁL NEM AZ A PROBLÉMA, HOGY VÁLASZTÓKERÜLETENKÉNT CSAK EGY HELYEN SZAVAZHATNAK, HANEM AZ HOGY NEM VETTÉK ŐKET FEL AUTOMATIKUSAN A NÉVJEGYZÉKBE.
Ugyanis minden helyre megküldték, hogy ott kik fognak igazolással szavazni, de ennek ellenére kézzel kell őket felvezetni.

Diocles 2010.04.11. 20:12:59

Tisztelt Török Gábor!

Milyen feltételek alapján tudják megóvni a választást?

(Mert lassan arra jutok, hogy ez szándékos balhé, és erre hivatkozva adhatják be a beadványt, akiknek nem tecc az eredmény.)

dráva 2010.04.11. 20:13:00

Szerintem inkább egy országos Honfoglaló parti! Csak politikai kérdésekkel, orrvérzésig, vagy az eredményekig. Vajon melyik jönne előbb...?

fell bandi 2010.04.11. 20:13:06

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": lószart, mama!! semmi köze hozzá, ez csak az anarchia keltése. business as usual...

innovation 2010.04.11. 20:13:11

G-Sz. Andrásnál a pont!

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.04.11. 20:13:12

szóljatok a sündőrségnek, hogy felpörögjenek a dolgok, ilyenkor jól jönnének az ovb központba :D

blorangebees 2010.04.11. 20:13:17

Mi van, ha emiatt változtat valaki a véleményén? Sorbanállás közben?

adangy 2010.04.11. 20:13:17

Végre egyszer úgy érzem csak 50%-ban megy vérre a választás, és jó ha visztek bele egy kis humort.

marcika83 2010.04.11. 20:13:21

LEHET MÁS A POLITIKA????

ENNÉL ROSSZABB MÁR ALIGHA!!!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 20:13:21

@frostdemon:
Lehetne utána József Attilától: Levegőt? (időszerű, nem?)
Estleg Szimándy Jozef: "Hasszán, Hasszán, Te mindenem"
című előadását?

Moncsi123 2010.04.11. 20:13:22

Az erzsebetvarosi valasztokeruletben szavaztam ma, ahol sorszamot osztottak a sorbanalloknak, ez jol is mukodott. Viszont, miert volt diszkriminacio az igazolassal szavazokkal szemben? Kulon sorokba allitottak minket, ami sokkal hosszabb volt, mint a helyi szavazok sora?!?! Rossz szervezes? A sor nem csokkent egesz nap, tobbszor is jartunk ma arra. Erdekes modon erre az ottani valasztobizottsag is figyelmeztetett, de kerdem en ha az ottaniak is tudtak mar mindezt delelott is, akkor miert nem keszultek erre fel?!

dukeekud 2010.04.11. 20:13:35

Nem kene megvarni az ejfelt.Szerintem max 9-kor elkene kezdeni az adatok kozleset.A meg sorban allo orszagosan nehany ezer ember kozul, nem hinnem, hogy nehany szaznal tobben valtoztatnanak a szavazatukon akarmilyen adatok jonnek.Szerintem ez nem valtoztatna vegeredmenyen.

Nephin 2010.04.11. 20:13:43

Eddig sosem bírtam végignézni a választási műsorokat, idén ez másképp alakult, tényleg nagyon jók vagytok, Gergő, le a kalappal! :) Azt pedig, hogy az 51-es körzetből is kapunk híreket, minden Mulder-rajongó nevében köszönöm! :D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 20:13:54

@frostdemon:
Lehetne utána József Attilától: Levegőt? (időszerű, nem?)
Estleg Szimándy Jozef: "Hasszán, Hasszán, Te mindenem"
című előadását?

Don Confar 2010.04.11. 20:13:56

Én nem értem, hogy azokat, akik sorban állnak miként befolyásolja a tv műsor, nem hiszem, hogy mindenki magával vitte az áramfejlesztőjét és plazmatévéjét. :)

Krapulax_ 2010.04.11. 20:14:04

Tegyenek oda egy rezsót, és csináljanak egy politikai főzőműsort :)

Z.Szikora 2010.04.11. 20:14:07

nem változtathatja meg a döntését az OVB?

kismartonid 2010.04.11. 20:14:11

Jó a műsor, nem számítottam ilyen vidám választási műsorra.
Csak így tovább...
A póker jó ötlet :)
Vagy barchobázhatnátok is :)

nyugivan! 2010.04.11. 20:14:14

Kedves Gábor!
Lenne egy javaslatom, bár nem szeretnék beleszólni az M1 élőműsorának szerkesztésébe.
Láttam, hogy összesúgtatok a kollégáddal arról, hogy ki hozta meg ezt a rendeletet az igazolásos szavazásról.
Javaslom: beszéljetek arról, hogy melyik rendészeti miniszter jegyezte ezt a jogszabály módosítást, amely ehhez a helyzethez vezetett. A műsorban próbáljátok meg élőben felhíni és kapcsolni az érintett minisztert, hogy nyilatkozzon. Ez nem sértené a kampánycsendet sem, és mégis az illetékestől lehetne nyilatkozatot hallani arról, hogy mi a véleménye erről a közbotrányról!!!!!! Szerintem ez egy igazi közszolgálati médiafeladat lehetne. Inkább, mint filmet sugározni, vagy zenével megszakítani a műsort...

Bambano 2010.04.11. 20:14:15

azért az tetszik, hogy mióta kiderült, hogy Gáborék nézik a blogot, azóta szétütötték az olvasók a szervereket:)

2010.04.11. 20:14:16

Miért nem megy oda a másik szavazókörből a bizottság, hogy segítsenek??? De durva!

balu11 2010.04.11. 20:14:21

filmötletem: a Végtelen történet...

@málnabarack: jogos! és érdekes.

barátom ötleteként: az OVB kontójára kérjetek dupla gázsit!

(Vigyünk teát Zuglóba!)

stargate 2010.04.11. 20:14:22

Na András kimondta a frankót!
Kabaré az egész ország!
Tényleg felesleges már ezen nyavajogni.
Elqurták.

tocibacsi 2010.04.11. 20:14:24

Én normál esetben a HírTV-t* nézném, de ez az adás most mindet visz!!! Csatlakozva az előttem szólókhoz: sírva röhögünk!

Egyébként azt azért "furcsálom", hogy reggel nem volt hisztéria a sorbanállás miatt - ezért nem kell semmit az utolsó pillanatra hagyni... l. adóbevallás leadása...

*vagy ezzel is megsértem?!

Ordnassac 2010.04.11. 20:14:24

Pulitzer-emlékdíjat Gergőnek, Gábornak és Andrásnak! :-) (András nem akar beszállni kommentelőnek? ;-) )

WonderCsabo 2010.04.11. 20:14:24

Ezt tudtátok? :

A pártok tudhatják, önök nem
Az OVB megtiltotta a részeredmények közlését, de a pártok szavazatszámlálói nyilván leadják a drótot a központba.

index.hu/belfold/2010/valasztas/titkolozni_kell/

harsfatea 2010.04.11. 20:14:24

Maradjon a műsör, a házasságkötő teremben való álláshoz hasonló sztorik szerintem érdeklik a népet:-)

merapi 2010.04.11. 20:14:29

Hát, ez az egész olyan tipikusan magyar, nem???Komédia és viccparádé....

wolferl 2010.04.11. 20:14:41

@ginepro: Abszolút megértelek. Ez tényleg durva.

Cartman (ex Cartman) 2010.04.11. 20:14:44

@Radamez:
Nem lenne nagy műsor: pizza, sör. Kb. ennyi... :)

Mr Anderson 2010.04.11. 20:14:49

Aki annyira elszánt, hogy 2 órát áll sorba azért, hogy szavazhasson azt nem fogja befolyásolni egy közvélemény kutatási adat sem, mert pontosan tudja, hogy kire voksoljon.

Értelmetlen az egész kampánycsend, de a műsor jó poén!!!!!

OVB FAIL

eteleNéne 2010.04.11. 20:14:50

tényleg, pontosan mi is a kampánycsend? csak az, hogy nem beszélünk pártokról, vagy pl a kinthagyott plakátok, liftekre kirakott mágnesek annak minősülnek?

boci29 2010.04.11. 20:14:50

Nagyon jók vagytok! Lehetne kérni ezt a műsort kéthetente, szórakoztató show-ként? :)

fell bandi 2010.04.11. 20:15:04

lehet, hogy nem volt véletlen az OVB környékének lekordonozása? eddig ez nem volt divatban...

epres négercsók 2010.04.11. 20:15:10

@kismartonid: Bar-kochba: gondoljatok egy politikusra, majd mi feltesszük itt a kérdéseket :D

EGO 2010.04.11. 20:15:15

Kedves Fidesz és MSZP! Ha megvan a vége, hívjatok fel! Számom megvan, nem?

Yakk 2010.04.11. 20:15:21

Semmi gond, így sokkal izgalmasabb a műsor mintha tudnánk az adatokat is! :P
Egyébként nem lehetne egy fekete fehér és pártnév nélküli grafikont a közvéleménykutatások eredményéről?
Illetve Gábor mesélhetne arról hogy ha véletlenü az egyik párt 2/3-t ért el akkor azzal mit tud kezdeni, pl egy hónap múlva elképzelhető-e, hogy Magyar Királyságnak hívják az országot? :P

wincent · http://index.hu 2010.04.11. 20:15:21

600 ember, 1 perc/ember... ebből hogy jön ki 2-3 óra?

Frontin 2010.04.11. 20:15:21

Miért nem irányítanak mozgó urnásokat a sorbanállókhoz?

emő27 2010.04.11. 20:15:22

Nem lehet, hogy ezek az emberek úgy mond direkt csinálták ezt, hogy egy ilyen vége legyen ennek a korszaknak?

PrinzEugen 2010.04.11. 20:15:24

süveges megállná a helyét egy betelefonálós műsorban is! :) respect
kíváncsian várom, h mikor veszik elő a kisorsolandó turmixgépet :P

ArcHy 2010.04.11. 20:15:24

Jo az MTV adas, sztem ne hagyjatok abba. :) Vicc az egesz, nem hiszem el. Valakit szedjetek elo az OVB-tol, ilyen nincs, hogy 19:15-kor azt mondjak, hogy csak 1 ora csuszas, aztan kiderul, hogy fogslmuk sincs arrol, hogy mi van...

erasto 2010.04.11. 20:15:27

Én bevackoltam magamat a fotelbe ölembe a laptoppal, szóval nehogy elmenjetek :)

Hogy is volt a régi kereskedelmi tv-s műsor? Meglepő és mulatságos...

Kitartás nektek srácok!

Thresher 2010.04.11. 20:15:27

Gábor, ugye a kávé-Red Bull kombó befigyel? :)

kopogtató 2010.04.11. 20:15:30

kurva annyukat, Kínában az ilyen idiótát, mint az ovb elnöke, simán felkötnék

nestrot10 2010.04.11. 20:15:33

Mi van Gábor ?---- féltek?

Trejo 2010.04.11. 20:15:34

19.00-ás részvételi arányról lesz valami hír? Erről lehetne beszélni...

eszemmm 2010.04.11. 20:15:37

Eddig hogyan csinálták ezt a dolgot, és miért nem volt issue? Most többen akartak máshol szavazni?

Széltoló 2010.04.11. 20:15:38

Kedves Gábor, András és Gergő!

(Először is vajon felolvassátok-e? Ezzel is megy a műsoridő.) Szóval nagyon nem szeretem a válaszátsi műsorokat. De ez mai! Jobb mint egy stand-up comedy. Javaslom az együttműködést a jövőben is. Még több ilyen műsort!

WonderCsabo 2010.04.11. 20:15:40

Ezt tudtátok?:

Az OVB meghosszabbította a kampánycsendet, mert az igazolással nem otthon szavazók közül sokan még sorban állnak. Hirtelen zúdulnak majd az eredmények, mert a bezárt szavazókörökben már számolnak. A pártok tudhatják, amit a választók nem.

index.hu/belfold/2010/valasztas/titkolozni_kell/

lemonkeyface (törölt) 2010.04.11. 20:15:43

nehogy filmet adjatok !!!!! maradjon a műsor.

porker 2010.04.11. 20:15:46

GÁBOR!

Utoljára egy másik adón Palik úr - és csapata - volt ilyen nehéz helyzetben F1-alatt: Ti jobban megoldjátok! Nagyon laza és élvezem: egy kis vigyorgás a hétköznapi zúzásban! :)

Viccen kívül: engem érdekelne, hogy
- HA tele van a választóknak "valamije" a politikával vagy egyszerűen tanácstalanok a választásokkal kapcsolatban akkor miként lehet, hogy egyesek ilyen türelmesen végig állnak - este 8-kor - több órás sorokat?

- HA valaki a több órás sorbanállás miatt nem tud szavazni, az nem a szabad véleménynyilvánítás "megakadályozása"? Ez "egyszerű" VIS MAJOR vagy "csak" oltári botrány? És ha ezen múlil egy voks?

újkorcsoport 2010.04.11. 20:15:47

Az igazolással szavazók miért másodrendű állampolgárok?

Csatlakozhattok facebook csoportunkhoz:
www.facebook.com/group.php?gid=110496312315767&ref=mf

A szavazásban való akadályoztatás vajon nem jogsértés? Ki a felelős ezért?
Az OVB elnökének a történtek után illene lemondania

andzsin 2010.04.11. 20:15:50

szerintem az M1-nek le kéne adnia a Különben dühbe jövünk c. filmet.

chillman 2010.04.11. 20:15:52

Gábor!
Miért nem került még szóba a választási nyilvántartási rendszer informatikai rendszerének azon különlegessége, hogy a szoftver forráskódja alig pár hete került egy ismeretlen, Magyarországon sosem járt marokkói ember tulajdonába.. ?? ha már szóba került egy pillanatra a választás legitimitása.. Beszéljetek róla!

Köszönettel,

Darabos Gábor

ubul2000 2010.04.11. 20:15:57

Csodálkoznék ha ezt a választást nem támadnák meg, akár Strasbourgig is elmenve. Ez botrány!
Persze örülök, hogy nagyjából vége a kampánynak, mert ideragadtam az internetre

aranysirály 2010.04.11. 20:15:57

Sírva röhögök most már. Hihetetlen balfékség ez az egész, de ti remekül csináljátok.

nmi 2010.04.11. 20:16:05

Vélemény???

1997. évi C. törvény
a választási eljárásról

61. § (1) Szavazni a szavazás napján 6 órától 19 óráig lehet. Ha a helyi körülmények indokolják, a helyi választási bizottság, illetőleg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elrendelheti, hogy a szavazás 5 órakor kezdődjék.

(4) A szavazóhelyiséget a szavazás ideje alatt nem lehet bezárni, és a szavazást nem lehet meghosszabbítani, vagy - rendkívüli esemény kivételével - szüneteltetni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2010.04.11. 20:16:10

Felháborító, ami történik!
Micsoda fejetlenség lenne itt vis major esetén...

Gábor feltett 13 kérdést, de nem ezek az igazi kérdések.
Az igazi kérdések azok, hogy:

1. Miért ilyen elavult a választási rendszer? Miért nem alkalmazzák az elektronikus szavazási technikákat?

2. Miért csak este 7-ig lehet szavazni? Miért nem akár este 10-ig is, ha szükséges? Miért nem rugalmas ilyen szempontból is a rendszer?

3. A túlterhelt választási bizottságok behívták a póttagokat, hogy ők is segítsenek?

4. Milyen fejek fognak hullni? Mert fejeknek hullniuk kell.

... és végül a LEGFONTOSABB kérdés:

5. Vajon nem a szoci kormányzat szabotázsáról van itt szó? Mármint amiatt, hogy rendeletileg kerületileg egyetlen szavazókörbe zsúfolták az igazolással szavazókat. Az ugyanis köztudomású, hogy igazolással jellemzően nem a yugdíjasok szavaznak, hanem a mobilis emberek, FŐLEG A FIATALOK, ekik között köztudomásúan nagyon népszerű a Jobbik, de a Fidesz, vagy az LMP is.

Kérdések...

Mizu 2010.04.11. 20:16:19

Sztem javasoljátok, hogy kézfelnyújtással döntsék el a még nyitva lévő szavazókörzetekben... igazából már így is vicc az egész és mivel tudjuk h a fiatalok csak 2 pártra szavaznak így pár perc alatt le lehetne tudni ;)

12fa 2010.04.11. 20:16:20

király a műsor, következő héten közvetítsétek az olimpiát:D

Csellós Johnny 2010.04.11. 20:16:26

Gábor!

Végigfutottam a kereskedelmi tévéken és az ATV-n Tóth Zoltán azt mondta, hogy kampánycsend sértés miatt csak akkor érhet szankció bárkit, ha feljelentés érkezik ellene, a szankció pedig ebben az esetben is csak úgymond erkölcsi jellegű lehet...

gabezo 2010.04.11. 20:16:28

Mi lenne ha minden televízió és médium kampáncsendet sértene, és akkor meg kellene semmisíteni a választási eredményeket, és újra választások lehetnének.

VIKUNYA 2010.04.11. 20:16:29

OVB-s interjút akarok!

Slowly 2010.04.11. 20:16:35

haldoklik a blog-motor, adjatok vmi SMS számot is!

takimaki 2010.04.11. 20:16:36

Az OVB elnökét minden párt megszavazta?
Ez lehet egy jól előkészített lemondási helyzet??
Én szeretem az összeesküvés elméleteket...:)

Jester 2010.04.11. 20:16:40

Azt figyuzzátok az önkorin mennyivel nő a délelőtt szavazók aránya ;)

nakiazaki 2010.04.11. 20:16:42

Azt hiszem a mai után be fogják verni az utolsó szöget a kampánycsend koporsójába. Ez az egész annyira magyar...

Lucilius 2010.04.11. 20:16:45

ha valakinek nem biztosítják a lehetőséget, és elmegy mert 2-3 órát kell állni a sorban --> ez így nem tiszta.

innovation 2010.04.11. 20:16:46

@Nephin: Ehhh... Milyen igaz. Nem is olyan kicsi ez az ország! :)

Rainbow* 2010.04.11. 20:16:46

Azért az nem akármi, hogy egy választási műsorban nem az OVB adatai miatt lesitek a monitort, hanem emiatt a blog miatt. :)

Diocles 2010.04.11. 20:16:46

Ugyanez a kérdésem esetleges jogász hozzászólókhoz:

ez alapján sikeresen megóvhatja valaki a választást?

(Mert ha igen, akkor egy banánköztársaság szintje alá süllyedünk, esélyes a polgiháború is.)

Thresher 2010.04.11. 20:16:53

Tényleg: Elektronikusan nem lehet szavazni majd? Usaban már megy ez nem?

2010.04.11. 20:16:53

Izgalmas a műsor :D
Szeretném tudni, hogy csak nekem fordult meg a fejemben az, hogy a kormány szándékosan akarta megnehezíteni a választásokat a történelmi vereség tudatában??
Félek, hogy a következő körben kevesebben fognak elmenni....
Remélem, hogy nem sértek ezzel kampánycsendet!

vcampbell 2010.04.11. 20:16:56

Régen is az m1-t néztem, amikor szavazás volt, de ilyen jó műsor még nem volt. Csak így tovább :)

Szerintem barkóbázzatok ;)

chillman 2010.04.11. 20:16:56

Gábor!
Miért nem került még szóba a választási nyilvántartási rendszer informatikai rendszerének azon különlegessége, hogy a szoftver forráskódja alig pár hete került egy ismeretlen, Magyarországon sosem járt marokkói ember tulajdonába.. ?? ha már szóba került egy pillanatra a választás legitimitása.. Beszéljetek róla!

Köszönettel,

Darabos Gábor

Steve the Great 2010.04.11. 20:16:57

Szerintem érdemes lenne kiosztani az "ismeretlen magyar választópolgár" címet, kemény dolog 10-ig sorban állni...

Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.11. 20:17:02

Kíváncsi vagyok, ki, mikor fog elnézést kérni az emberektől? Ki és mikor fogja elvállalni a felelősséget ezért a fiaskóért?

Aladár69 2010.04.11. 20:17:03

@stratez: Te nem maradtál le valamiről? A Gyurcsány már csak történelem...

(zsiga) 2010.04.11. 20:17:10

Igen, én is megszívtam a szavazást.
Délben a párommal (kismama) elmentünk szavazni (igazolással) a város (Szeged) másik végébe.
Megláttuk a sort, de beálltunk, hátha. Fél órát voltunk, szinte semmit nem haladtunk, a sorban idősekkel, kismamákkal, levegő alig, szóval igazi túlélőtúra volt ez. Feladtuk, tekintettel a páromra.
Bosszús voltam, de gondoltam 4 órakor megint megpróbálom: duplájára dagadt a sor, így passzoltam.

Jól érzem, hogy ma sokakat megfosztottak a (kulturált) szavazáshoz való jogtól, tkp. negatív diszkrimináció történt? Senkitől nem várható el, hogy az egyébként 5-10 perces procedúra helyett 2-3 órákat álljon sorba.

Kedves Gábor!
Kinek küldjek ezért üdvözlőlapot? :)

duplaP 2010.04.11. 20:17:12

Jó a műsor! Remélem kiadják majd DVD-n!

Feuer Frei ! 2010.04.11. 20:17:20

Török Gábor for president ! :D

wincent · http://index.hu 2010.04.11. 20:17:28

Lehet Más a Választás??? :)

Török Gábor rajongó 2010.04.11. 20:17:35

BOTRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY!

Gyalázat, hogy 2010-ben egyenlő szavazási lehetőségek biztosítása minden magyar állampolgárnak képtelenség, az impotens OVB miatt.

Holnap már ne is menjetek be dolgozni! KI VAGYTOK RÚGVA!

Caymans 2010.04.11. 20:17:41

Az MTV most megspórolta az informatikai rendszert. Kalapot emelhet az indexnek. :D

EGO 2010.04.11. 20:17:44

Kedves Gábor!

Enni, inni adnak, ne dobjunk össze valamit? Vagyunk egy páran...

OneLove 2010.04.11. 20:17:46

@nyugivan!: Jó ötlet. Varga Zoltánt nem lehetne felhívnotok?

lüke 2010.04.11. 20:17:52

@trabant:

5x is el lehet mondani:
amerikai-globalizált- a szavazás Mo-n, kérdés mikor fogják újra kiszámolni?
nem német gründlichkeit:)

deflorator 2010.04.11. 20:17:55

Mi a valószínűsége annak, hogy valaki 4 órán keresztül várakozik az esőben azért, hogy szavazhasson, de még nem tudja, hogy kire? Ez a kampánycsend ennek tükrében nevetséges,

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 20:17:59

@Kovácsovics László, mosógépszerelő:
Kezdjük ezzel:
A 90. genfi zsoltár – kezdősora szerint: "Tebenned bíztunk eleitől fogva", OVI és OVB!:-D

bencekert · http://www.checkthegate.org.uk/ 2010.04.11. 20:18:02

Úgy lesznek meg az eredmények a hercehurca végén ripsz-ropsz, ahogy Tom Hanks kihirdette az idei legjobb filmnek járó Oscart...

nestrot10 2010.04.11. 20:18:08

Gábor és András zsíros állásra vár a gonosz törpétől ezért törölnek...na majd máshová beírom ezeket...lejáratom őket ezért a beszarós viselkedésért!

ubul2000 2010.04.11. 20:18:12

Óriásiak vagytok ezzel a műsorral! Csak Gratulálni tudok!

HTpHoTo 2010.04.11. 20:18:17

Ne adjátok fel lécci :) végre vmi jó ebben az országban.

omszom 2010.04.11. 20:18:21

Gondolkozom. Az adatok még nem publikusak, de megvannak, érkeznek.
Kordonokkal elkerítették őket. Csak nem valami furcsa eredmény lesz a végén?

chillman 2010.04.11. 20:18:25

Gábor!
Miért nem került még szóba a választási nyilvántartási rendszer informatikai rendszerének azon különlegessége, hogy a szoftver forráskódja alig pár hete került egy ismeretlen, Magyarországon sosem járt marokkói ember tulajdonába.. ?? ha már szóba került egy pillanatra a választás legitimitása.. Beszéljetek róla!

Köszönettel,

Darabos Gábor

A spekuláns 2010.04.11. 20:18:32

Mi történne ha az MTV programigazgató vagy műsorfelelős gyorsan végigtelefonálná RTLKlub, TV2, Origo.hu, index.hu, stb-t... és közösen intenének be az OVB-nek?
Minden nagyobb médium 20:30-tól együtt tenne a kampánycsendre és letojná az OVB-t!

molnarb83 2010.04.11. 20:18:32

Minden idők legjobb választási műsorát hoztátok össze. Le a kalappal a kitartásotok és a profi helyzetmegoldáshoz! Egyszerre szórakoztat és informál... vagyis remélem hamarosan informál :)

Hebegő 2010.04.11. 20:18:33

szotyi, tökmag kukoricaaaa.....frissítőt valaki?

gabezo 2010.04.11. 20:18:35

Szerintem a tisztogatás az OVB-nél fog kezdődni! :)

witbalesz 2010.04.11. 20:18:38

FIÚK!

Gulyás Gergely, fideszes alkotmányjogász:

"A választás időpontját ugyanis a választási törvény szerint a köztársasági elnök írja ki, az OVB honlapján is megtalálható Sólyom László aláírásával közzétett határozat, amely szerint a választás április 11-én 06.00-19.00-ig tart. Gulyás Gergő szerint az OVB döntése addig helyes volt, hogy a még sorban állóknak lehetővé tették a szavaztuk leadását, de a kampánycsend meghosszabbításával az Országos Választási Bizottság megpróbálta felülírni az államfő döntését."

Van ebben valami?

csuklo 2010.04.11. 20:18:39

Hogyha filmet vetítetek, akkor ajánlom az Amikor a farok csóválja című filmet - választások idején tökéletes. Az OVB miért nem küld segítséget onnan, ahonnan már végeztek?

figyeloe 2010.04.11. 20:18:48

Sziasztok,

FONTOS talán, mert még nem hangzott el a műsorban:

ennek az egésznek az oka a választójogi eljárásról szóló törvény módosítása, amelyet a parlament 2007. december 11-én fogadott el.

A 2007. évi CLXXVII. tv.-t ötpárti konszenzussal, 366 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül fogadta el az ogy.

A rendelkezésre álló jegyzőkönyvek szerint (tekintettel a kampánycsendre írom így) "egy jelenleg még ellenzéki képviselő ragaszkodott ahhoz, hogy egyetlen kijelölt választókörbe irányítsák az átjelentkező szavazókat, ellentétben a jelenleg még kormánypárti képviselők javaslatával, hogy bizonyos számú átjelentkező után a többit más-más körbe irányítsák át".

Remélem, érthető...:)

Sitrep 2010.04.11. 20:18:49

- Most akkor mind a 176 OEVK-ben lévő egy adott körben még állnak sorban? Vagy mennyiben? Valaki utánanézhetne már

- Nem lehet e körökben plusz asztalokat, embereket odavezényelni, szavazófülkét felállítani? S akkor 600 ember nem 10 óra alatt szavzna le, hanem 5 vagy 2,5 vagy 1.

- Gábor, arról beszélhetnétek, hogy - Amerikában, Afrikában is láttunk riportokat arrül, hogy milyen hosszú sorok voltak - el lehetne mondani, a mi esetünk mégis miben különbözik.

Kitartást a stúdióban!
S eltörölni ezt az elb****ott kampánycsend hülyeséget már végre!
S mondjon le mindenki!

foci 2010.04.11. 20:18:51

Ott vagytok hárman férfiak: miért nem beszélgettek addig legalább sportról? :-)

MacBT 2010.04.11. 20:18:52

Burkolt választási csalással állunk szemben, egy-egy központi helyre irányították az igazolással szavazókat, szerintem ezekben a körzetekben meg kellene semmisíteni az eredményt, és újra kezdeni pl. a második fordulóban? Lehetséges ez?

Tsakazertish 2010.04.11. 20:18:53

Az utóbbi egy órában végigszörföltem az összes adó választási műsorát, nálatok maradtam és maradok is, felmet ne adjatok, kitűnő szórakozást nyújt ez a politikai kabaré:)

Halkan súgom csak, jómagam nem szavaztam - 200 km-rel távolabbi bejelentett lakhelyemre egy igazolásért elmenni nem érte meg, ez az én véleményem, kövezzenek meg érte -, páromat viszont elvittem szavazni. Békéscsabán, a Szabolcs utcán a 41. szavazókör előtt tapasztaltam olyat, ami nálam kivágta a biztosítékot: a lámpaoszlopokon, kizárólag a szavazókör mintegy 100-100 m-es körzetében (távolabb nem!) a "nyerő" párt jelöltje vigyorgott rám, nagybetűkkel a párt neve is... Undorító volt, etikátlan.

PrinzEugen 2010.04.11. 20:19:01

ezt a 3ast akarom a válogatott meccseket kommentátorainak! :)

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.11. 20:19:05

...a 2010-es választás ezennel véget ért...
...az utolsó majd kapcsolja le a villanyt!!!

Nyolc 2010.04.11. 20:19:07

Kedves Gergő!

Miért nem adjátok le valamelyik előző választást felvételről?
Vagy esetleg egy másik ország közelmúltban történt választását, elemzéseit.

Ajánlatom megfontolását kérem

Köszönettel: Ádám

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.04.11. 20:19:12

@Slowly: Nekem is KELL. :D Majd írunk Gergőnek blog.hu-n :D

Thresher 2010.04.11. 20:19:15

Képzelem mi lett volna ha sokkal korábban/később lenne a választás. -20/+30 fokban ácsorogni...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.11. 20:19:18

És miért pont a legizgalmasabb körzetekben van a legtöbb átjelentkező?

Navégre 2010.04.11. 20:19:21

Ebben az évben több "kékcédulás" szavazó van, mint 4 évvel ezelőtt?

Szasza_boy 2010.04.11. 20:19:27

Tartsatok ki! Jó a műsor!

újkorcsoport 2010.04.11. 20:19:28

Az OVB gondoskodott arról, hogy a demokratikus intézményekbe vetett bizalom pillanatok alatt minimálisra csökkenjen...

dani9654 2010.04.11. 20:19:34

Kedves Gábor!

Amostani pártok ki akarják zsákmányolni a magyarokat.

Ancsocska 2010.04.11. 20:19:35

Kitartást kitartást :D

Remélem van rá esély hogy végig ti maradjatok .. Többet ér mint bármelyik film :-)

De azt az ötletet én is pártolom, hogy végre egyszer közérthetően el lehetne magyarázni például a szavazatfeldolgozás tecnikai részletét, és egyéb olyan misztikusnak tűnő dolgokat, amiket az emberek elfogadnak, viszont az Urak értenek :P

Yond 2010.04.11. 20:19:36

Nehogy filmet kezdjetek adni!:D A legkirályabb műsor vagytok most ti!:D

Hebegő 2010.04.11. 20:19:40

szotyi, tökmag kukoricaaaa.....frissítőt valaki?

rugoshajulany 2010.04.11. 20:19:44

Lehetne csinálni "Választók Kérték" műsort a sorbanállókkal. Lehetne kérni éneket meg táncot is...

pixelthrust 2010.04.11. 20:19:46

@WonderCsabo: Okoska, olvasd végig az előző párszáz kommentet és rájössz, hogy olvastuk.

Tara 80 2010.04.11. 20:19:48

KITARTÁST!!!
NAGYON ÉDESEK VAGYTOK! :)

stratez 2010.04.11. 20:19:48

@Aladár69: Te maradtál le, én ugyanis a korszakról írtam, és nem személyről. A Gyurcsány-korszak bizony ma zárult le...

Bambano 2010.04.11. 20:19:48

Gergő notebookján is ez a blog fut:)

Frana13 2010.04.11. 20:19:49

Gábor! Te nem vagy átlag magyar választó ? :D

boldii9 2010.04.11. 20:19:49

Azért vegyük észre, hogy van egy párt, akinek nagyon ciki, ha ma este mindenki rajtuk röhög, hogy mekkorát buktak. És véletlenül, pont az ő dolguk volt a választások helyes megszervezése.

digger 2010.04.11. 20:19:50

ez a hatályos jogszabály?

1997. évi C. törvény
a választási eljárásról

61. § (1) Szavazni a szavazás napján 6 órától 19 óráig lehet. Ha a helyi körülmények indokolják, a helyi választási bizottság, illetőleg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elrendelheti, hogy a szavazás 5 órakor kezdődjék.

(4) A szavazóhelyiséget a szavazás ideje alatt nem lehet bezárni, és a szavazást nem lehet meghosszabbítani, vagy - rendkívüli esemény kivételével - szüneteltetni.

Ilmatar 2010.04.11. 20:19:52

"hangulati következmény" :) viszki mellé azért elmegy...
Az egyetemvárosokkal toltak ki igazán, illetve az ott szavazókkal.
Így nehéz fenntartani az érdeklődést, adrenalint, nem izgalmas a műsor, de valóban mókás.

Trapi 2010.04.11. 20:19:56

Majd keltsetek fel, ha lesz valami!

cozs 2010.04.11. 20:19:57

Addig is hallgasunk zenét!
Kérném az It's my life-tól a Bon Jovit!
Küldeném mindenkinek aki szereti.

akakukk 2010.04.11. 20:19:59

Reagalvan arra amit Gabor pont most mondott a valasztas hangulatarol: Arra gondolok, hogy valakik ennyire hulyek, vagy esetleg ennyire alattomosak?

innovation 2010.04.11. 20:20:00

@Diocles: Én is erre gondoltam. Erre a válaszra kíváncsi lennék.

Ha már úgy is a TGE blogot olvassák,hátha észreveszik a kérdést...

Horatio 2010.04.11. 20:20:00

Hívjátok fel a Sólyomot, meddig tart a kampánycsend? Az ő dolga megmondani, nem?

Malachi 2010.04.11. 20:20:06

EZ a KÖZszolgálati televíziózás. a BBC tanulhatna tőletek. az m1 pedig nagyon hálás lehet ezért a teljesítményért.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.11. 20:20:08

Lehet ezt nézni valahol online? Bár úgy is igen szórakoztató, ahogy ti közvetítetek.

Én is akarok kommentelni 2010.04.11. 20:20:08

Matematikusként 20 perc alatt nem sikerült ÉRTELMES választ találnom arra, hogy az a nő aki bejelentkezett, és mondta, este 8kor, hogy óránként 60 ember végez, 8kor pedig a 600-as sorszámú végzett....
Miért az 540-es sorszámmal kezdték a sorszámok kiosztását?!?!?!?!?!?!? :)))
Gábor: tényleg kíváncsi lennék a ti 3 ötletetekre is :))

Krapulax_ 2010.04.11. 20:20:09

Mivel a többi csatorna feladta, ti maradjatok most már.

Rakjanak be egy rezsót, és legyen közben választási főzőműsor!

lorincz22 2010.04.11. 20:20:10

Tarccsatok ki! Két hét múlva is nézem a választási műsorokat.Kezdem megszeretni a politikai műsorokat!

VIKUNYA 2010.04.11. 20:20:13

fideszes, jobbikos és lmps szavazatokat vettek el (fiatalok), undorító társaság, és egyértelmű, hogy ki a felelős ezért!

Zèéè 2010.04.11. 20:20:19

A tea osztogatás is befolyásoló tényező lehet egy választó körzetben, például ha kifejezetten egyik valamelyik típusú gyümölcsös teával kedveskednek a szavazóknak! :))

Safiye 2010.04.11. 20:20:19

"1997. évi C. törvény
a választási eljárásról:

61. § (1) Szavazni a szavazás napján 6 órától 19 óráig lehet. Ha a helyi körülmények indokolják, a helyi választási bizottság, illetőleg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elrendelheti, hogy a szavazás 5 órakor kezdődjék.

(4) A szavazóhelyiséget a szavazás ideje alatt nem lehet bezárni, és a szavazást nem lehet meghosszabbítani, vagy - rendkívüli esemény kivételével - szüneteltetni."

---

ntg 2010.04.11. 20:20:25

Remélem csak félreértettem: Miskolcon 18:30h után nem engedtek sorba-állni?!
Thx

EGO 2010.04.11. 20:20:28

@(zsiga): OVB, cím a honlaapon

nesi 2010.04.11. 20:20:32

ha már semmiről sem tudtok beszélgetni, szavaljatok verseket :D ma van a költészet napja

fenomenális a műsor!

Rowar Atkinson 2010.04.11. 20:20:34

@Diocles: Természetesen lesz olyan, aki megpróbálja megóvni, de nyilvánvaló, hogy a választási eredményt nem befolyásolja ez a sztori.

Pécsett egyébként nem láttam sort a Kossuth téren, 7-kor zárt a sor.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.04.11. 20:20:35

@(zsiga): Előttünk álltatok.

Sajnáltam is a párodat.
(Mi végigálltuk. Kb. 12:35-től 14:10-ig.)

RÁSHI 2010.04.11. 20:20:37

Kedves Török és Szász!

Mennyi lehet azok száma, akik elrettentek a soroktól?
Befolyásolhatja ez a végeredményt?
Lehet mögötte előzetes politikai manupuláció?
pl: ne legyen Fidesz 2/3 stb.....

dráva 2010.04.11. 20:20:44

Szerintem nem sértenek kampánycsendet, Uraim. Vagy ha mégis, akkor a rendőri intézkedés legalább visz egy kis színt az estébe :D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 20:20:47

@Hebegő:
" - Pacsirtanyelv! Fülemülemáj! Szarkaszív! Csípõs kobranyelv! Rántott
farkasmellbimbó! Vegyétek és egyétek, amíg meleg! Marcipános varangy!
Metélt teveherék!"

Igény és felekezet szerént!

masni55 2010.04.11. 20:20:51

@Navégre: Állítólag nem, ugyanannyi, kb.60.000, csak kevesebb helyre osztották be.

JudgeSnyder 2010.04.11. 20:20:52

Tönkre tették a 4 éventi 1 nap szórakozásomat! Nem ezért fizettem!

Z.Szikora 2010.04.11. 20:20:53

Valamit nem értek, miért számít az kampánycsendsértésnek, ha Gábor kimondja hogy LMP Fidesz CM stb...??
Miben befolyásolja a "hermetikusan" elzárt embereket, akik nem is látnak tv-t??
El tudom képzelni hogy András vagy Gábor kimondja hogy MSZP és már megy is az sms a még lezárt szavazóknak, hogy KIMONDTÁK szavazzatok az MSZP-re. :D

balbal 2010.04.11. 20:20:58

M1 a legjobb.

PÁPAVÁLASZTÁSI SHOWMŰSOR ÉLŐBEN.

Várjuk a fehér füstöt!!!!

bóra77 2010.04.11. 20:21:03

Sziasztok!

Én nagyon bírom Gáborékat, de szerintem a közszolgálatisághoz jobban hozzátartozna a komolyság. Szerintem túlfeszítik a húrt.
Én inkább arra lennék majd kíváncsi, hogy melyik párt, hogyan fog hivatkozni erre a sorbanállós sztorira...Nyilván a van rajta/nincs rajta sapka mentén fog mozogni a dolog.

Hanoland 2010.04.11. 20:21:12

Úgy terveztem, hogy max éjfélkor lefekszem...meggondoltam magam, az új forgatókönyv szerint most megyek aludni és mire lesz eredmény jól kialszom magam :) kitartást!!!!!!!!!

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.04.11. 20:21:13

Ez a mai eset a becsületes emberek értékalapú közösségére nem lesz túl jó hatással a második fordulóban...

WonderCsabo 2010.04.11. 20:21:15

Húúú, srácok forródrotón a hírportálok. Mandiner el sem érhető...

Ancsocska 2010.04.11. 20:21:16

Csak az én kommentjeim nem mennek el? ...

vitaygeorgina 2010.04.11. 20:21:16

Nagyon jó a műsor, ügyesen helyt álltok fiúk, megteszitek, amit egy ilyen abszurd helyzetben meg lehet tenni.
Ha nem akartok pártneveket mondani, tudok segíteni. Van már ennek kialakult virágnyelve:
Fidesz: Fityisz, a sötétség seregeinek vezénylő tábornokának pártja, A Vezér pártja
MSZP: maszop, mszmp, komcsik, a libás gordon pártja
MDF: a kalapos nő pártja, köpönyegforgatók
LMP: lehet más az szdsz, liberális majmok pártja
Jobbik: a rosszabbik, a náczi párt, gárdisták

erasto 2010.04.11. 20:21:16

Urak! Én már bevackoltam magamat ide a fotelbe, laptoppal az ölemben, nehogy elmenjetek :D

Kitartást ;)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.04.11. 20:21:31

@török gábor: Valószínűleg az államfő idén nem fogja megdicsérni élő adásban az OVB-t, mint ahogy az eddigi években történt. De vajon mit mond? Megkérdezte valaki?

Bambano 2010.04.11. 20:21:32

hehe, rájátszás van a szavazásban:P

Don Confar 2010.04.11. 20:21:35

Legyen neten keresztül Önök Kérték! :)

szaszilka 2010.04.11. 20:21:35

Ha jól hallottam: a Blaha Lujza térnél kapnak a választók egy sorszámot, elmehetnek kávézni, és később EZZEL a sorszámmal bizonyítják, hogy ők már itt voltak időben?????
Ez elég AGGÁLYOS.

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.11. 20:21:39

Amikor T.Gábor kérdezte mitől jó egy választási műsor...akkor arra gondoltam (de nem írta végül),hogy a stúdióban topless lányoknak kellene körözni egy táblával az eredményt mutatva...

HOL VANNAK A TOPLESS LÁNYOK??? ...akkor már teljesen kocsmai lenne a hangulat!!

stargate 2010.04.11. 20:21:40

Mond ki Gábor egyedűl a még jelenlegi kormányon lévő politikai erő a hibás, nem a politikai elit!
Hisz azért ha a politikai vezetés hibás abban nem hiszem, hogy benne van az ellenzék és mondjuk a mások.

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2010.04.11. 20:21:51

nagyon jó a műsor!! gratula:D
amúgy az egyik szavazókörben ismerősömet azért utasították vissza a szavazástól, mert nem volt nála a lakcímigazolványa, majd ezután a szavazásból elutasítottak jegyzékébe névvel, címmel együtt vették fel... :D

OVB!!

petrope 2010.04.11. 20:21:51

mindig nem lehetne improvizálva tévéműsort készíteni?
költői kérdés volt!

Mi az esélye és mi miatt lehet ez a helyzet befolyással a választás2010 legitimitására?

Ha illegitimitást eredményez az közelíthet a polgárháborús helyzet kialakulásához?!

bigapples 2010.04.11. 20:21:53

@Kara kán: Az első kérdésedre: szép az internetes, elektronikus választás, de abba a legkönnyebb belenyúlni kívülről. A mostani rendszer, a fülkében való ikszelgetés és a kézi összeszámlálás nehézkes, de annyira jól ellenőrizhető, ami kizárja a csalás lehetőségét.

A többiben egyetértünk

Török Gábor rajongó 2010.04.11. 20:21:57

Hozzan valaki már egy üveg bort a fiúknak ott a Tv-ben!

II.Messire 2010.04.11. 20:22:04

ezen a helyzeten, csak sírni lehet, de jó, hogy a fiúk a stúdióba csinálják a hangulatot!!!:) kitartás!!!:) jók vagytok!!!!

Thresher 2010.04.11. 20:22:07

A tea-szendvicsre honnan van pénz? De komolyan, 2-3(-4?)ezer embert etetni-itatni nem kis máni...

Ancsocska 2010.04.11. 20:22:07

Csak az én kommentjeim nem mennek el? ...

athstudio 2010.04.11. 20:22:07

SPanyolorszagbol nezem, a musort. abba ne hagyjatok mert nincs jobb prograrom ma estere. A tengerparthoy meg huvos van. Gratulalok!

WonderCsabo 2010.04.11. 20:22:11

Gábor!

nyiss egy új posztot, itt már túl sokat kell görgetni, sokkal átláthatóbb lenne!

HunAtosz 2010.04.11. 20:22:26

A kérdés jogos, miért nem tudnak segíteni? Felállítani oda még két fülkét és odaküldeni 5 embert adminisztrálni? Semmiből nem tart... vagy igen?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.04.11. 20:22:27

Hármasban ultizni kell, nem pókerezni!

nahátnahátnahát 2010.04.11. 20:22:28

hello Gábor, mi ez a hattyúdal? :D Mi van akkor, ha pofára esés lesz? Fidesz, mszp? :D

konzervatív progresszió 2010.04.11. 20:22:30

A kampánycsend ezek szerint nem addig tart, amíg Tokióban nem ismétlik meg a szavazást? :)

Steve the Great 2010.04.11. 20:22:30

@nyomasek_bobo: Várja a lemondásukat. Egyértelmű.

steelcitizen 2010.04.11. 20:22:31

/csatlakozott a "Lendvai Ildikó most rajzolja át a szavazólapomat" rajongói klubhoz

Homeoffice 2010.04.11. 20:22:31

Ez nagyon durva lesz... Hajnali kettőkor fog véget érni a szavazás?
Melyik adó fog kitartani? Javaslom a Gyűrök Ura bővített verziójának elkezdést.. Hátha...

BBking · http://bbking.blogspot.com 2010.04.11. 20:22:34

Azért a szerver üzemeltetőjének is kéne szólni, gyakorlatilag parceket kell várni, míg lejön a lap :D

Kafferbivaly Balambér 2010.04.11. 20:22:34

@török gábor: Újpesten szavaztam, fél óra után meguntam és helyben mozgóurnát kértem. Nem lehetne a többi helyen is "bevetni" a mozgóurnát hogy gyorsabban fogyjon a sor?

MakoAHagymaFovarosa 2010.04.11. 20:22:38

GYERÖKÖK!
Kiváló a műsor, s ha löhet olvassátok föl a műsorban MAKÓ szavát:

Köll virágnyelv? Használjátok az univerzális magyar-makói szótárat! Elemei:

narancshagyma
VÖRÖShagyma
szegfüveshagyma
virágzöldhagyma
madárhagyma
sétáló zöldhagyma
"finomabb" hagyma
civilizált hagyma

Sok sikert a stúdióban! Kitartást!
Ha löhet olvassátok föl! :D

MAKÓ
MAKÓ
MAKÓ
MAKÓ
MAKÓ

Nemes József 2010.04.11. 20:22:41

@Malachi: Abszolút egyetértek. :) Kérjetek fizetésemelést:))))))

Szilvafa 2010.04.11. 20:22:43

Kárpótolhatóak-e azok a szavazni szándékozók, akik nem adhatták le voksukat? Milyen jog védi őket? Egyáltalán védi-e őket?

gabezo 2010.04.11. 20:22:46

Tea és édessütemény. Csodás! :)

tölgyes 2010.04.11. 20:22:50

Kedves Török Gábor!

EZ A KORMÁNY ÚGY FEJEZTE BE A MŰKÖDÉSÉT, AHOGY AZ ELMÚLT 8 ÉVBEN KORMÁNYOZOTT!! Szervezetlenség, összevisszaság, az emberek semmibevétele. Ez jellemezte a kormányzásukat és ez jellemzi most a választás megszervezését is! Mondhatnám, hogy példátlan... de az elmúlt 8 év után nem az!!!
1. Hoztak egy törvényt, amit nem gondoltak végig
2. A választást szervező és felügyelő szervek nem készültek fel arra, hogy az új törvénynek megfelelően felkészüljenek!! Pedig az adatok nem voltak titkosak!!! Előttük nem. (Igazolások száma!)

bóra77 2010.04.11. 20:22:51

azért az ATV keményen nyomja még a választási műsorát (Kéri Lászlóval), és a Duna Tv-n is néha bejelentkeznek.

transziboy 2010.04.11. 20:22:53

épp sorban állok és a mobilomrol netezek. légyszíves ne befolyásoljatok!!!

Gróf 2010.04.11. 20:22:54

@Én is akarok kommentelni: az 1-es sorszámot reggel osztották ki...

epres négercsók 2010.04.11. 20:22:55

Hááhááá, kártyáznak a sorban a zemberek :D
Ez kész, én ezt már nem bírom...
Barkochbázzatok már, lééééccíííí

frostdemon 2010.04.11. 20:22:57

Szeretnénk kérni egy dalt, az Aurórától a Viszlát Ivánt, ha megvan, és küldenénk a sorban állóknak meg mindenkinek, aki szereti. Ha nincs, akkor egy Modern Hungária dalt is szívesen meghallgatunk. Ti vagytok a legjobbak!

Yond 2010.04.11. 20:23:03

Ott vagytok bennt hárman, mindenkinél laptop, kezdjetek el Honfoglalózni!:D

Prokop1000 2010.04.11. 20:23:03

Ne adjatok filmet, hajrá gyerekek!

art-isjus 2010.04.11. 20:23:12

Elég feltünő,hogy pont azokon a helyeken van tömeges átjelentkezés,ahol az ellenzék számára kétséges a győzelem....ehhez kellet a Kubatov lista...hogy tudják hol lenne szoros az eredmény,és hol vannak olyan saját szimpatizánsok,akiket bátran át lehet csoportosítani a más körzetekbe szavazi.

szennyesvödör 2010.04.11. 20:23:19

Tisztelt Török Gábor, javaslom, hogy a Harry Potterben sem lehet kimondani Voldemort nevét, Önök is csak annyit mondjanak: "Tudjuk ki"

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2010.04.11. 20:23:21

Kampánycsendhez: A adatközlés befagyasztásának azért lehet értelme, mert a kis pártokról kiderülhet, hogy országosan nem kaptak eleget a bejutáshoz, és ezt az infót megkaphatják a várakozók, ami nyílván befolyásolhatja őket. Másrészt nem értem , hogy mi értelme van annak, hogy a műsorban ne lehetne pártokról beszélni. Az ugyan kit befolyásol?

HunAtosz 2010.04.11. 20:23:25

A kérdés jogos, miért nem tudnak segíteni? Felállítani oda még két fülkét és odaküldeni 5 embert adminisztrálni? Semmiből nem tart... vagy igen?

satuka 2010.04.11. 20:23:26

Játszatok fekete,fehér, igen ,nemet.

holdfoglaló 2010.04.11. 20:23:26

És még az elején azt hittük, hogy Jegyes-Tóth Kriszta volt a legviccesebb... :)

babyfoka 2010.04.11. 20:23:34

Gulyás Gergely, fideszes alkotmányjogász az Indexnek elmondta, hogy az OVB a kampánycsend meghosszabbításáról szóló döntésével elképesztő szakmai alkalmatlanságát bizonyította. A választás időpontját ugyanis a választási törvény szerint a köztársasági elnök írja ki, az OVB honlapján is megtalálható Sólyom László aláírásával közzétett határozat, amely szerint a választás április 11-én 06.00-19.00-ig tart. Gulyás Gergő szerint az OVB döntése addig helyes volt, hogy a még sorban állóknak lehetővé tették a szavaztuk leadását, de a kampánycsend meghosszabbításával az Országos Választási Bizottság megpróbálta felülírni az államfő döntését.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.04.11. 20:23:45

@nmi: Kedves Török Gábor, ez érdekes. Tényleg így van? Mit jelent az, hogy "szavazni"? Odaérni, vagy leadni a szavazatot? Hogyan értelmezhető ez a passzus?

1997. évi C. törvény
a választási eljárásról

61. § (1) Szavazni a szavazás napján 6 órától 19 óráig lehet. Ha a helyi körülmények indokolják, a helyi választási bizottság, illetőleg az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elrendelheti, hogy a szavazás 5 órakor kezdődjék.

(4) A szavazóhelyiséget a szavazás ideje alatt nem lehet bezárni, és a szavazást nem lehet meghosszabbítani, vagy - rendkívüli esemény kivételével - szüneteltetni.

Whis 2010.04.11. 20:23:48

Sziasztok,
Javaslom, küldjetek egy emailt az OVB-nek azzal hogy legyenek szívesek ezzel az obstrukcióval felhagyni. Nem gondolom, hogy hatásos volna a dolog de hátha vannak még csodák. Azt egyébként már most boritékolom, hogy ha a közvélemény kutatók véletlenül már megint elcseszerintették az előrejezéseiket, akkor itt nagyon sokan fognak arra gondolni (teljesen alaptalanul) hogy mutyi volt a szavazatokkal.

szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum 2010.04.11. 20:23:48

@Kafferbivaly Balambér: Nem, mert azt is a helyi választási bizottság viszi ki.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.04.11. 20:23:49

@Ancsocska: Nem, egyelőre én sem látom viszont az enyémeket... :-(

tölgyes 2010.04.11. 20:23:52

@HunAtosz: Miért?? A kormány mikor és hol segített az elmúlt 8 évben???

Nyunyócska 2010.04.11. 20:23:54

Akkor az még 7-8 óra kampánycsend! :O

mash2193 2010.04.11. 20:23:55

Szép estét! Mi a véleményetek arról, hogy ez a kritikus állapot befolyásolja azt hogy 2. forduló részvételi eredményeit?

Moncsi123 2010.04.11. 20:24:01

Szerintem a masodik forduloban a helyi sazvazokat kell sorba allitani es az igazolassal rendelkezoket elore engedni.
Ez igy lenne fair. Teat esetleg vinnenk a helyieknek.
Alairas: egy igazolassal szavazo :)

Csibefogó · http://www.isitchristmas.com/ 2010.04.11. 20:24:03

Megyek, mert van itthon egy kis kukoricám, az asszony megfőzi, majd kiállok az állampolgári jogok gyakorlói sorában és mondom: Májsz bite, frei natürlich!

Török Gábor rajongó 2010.04.11. 20:24:04

Mesélhetnétek mocskos szexista vicceket.

innovation 2010.04.11. 20:24:14

Rytko Emíliát nem kapcsolják? Mennyi választást levezényelt rendben és csöngben, példásan. Kíváncsi lennék, mit szól ehhez!

davefej 2010.04.11. 20:24:17

mégis csak kellet volna Iráni tanácsadókat hívni :)

szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum 2010.04.11. 20:24:22

@Kafferbivaly Balambér: Nem, mert azt is a helyi választási bizottság viszi ki.

sagvaria 2010.04.11. 20:24:22

Ne adjátok fel, Berlin is Titeket néz, pedig már megy a Polizeiruf110!!! :-)

MakoAHagymaFovarosa 2010.04.11. 20:24:25

GYERÖKÖK!
Kiváló a műsor, s ha löhet olvassátok föl a műsorban MAKÓ szavát:

Köll virágnyelv? Használjátok az univerzális magyar-makói szótárat! Elemei:

narancshagyma
VÖRÖShagyma
szegfüveshagyma
virágzöldhagyma
madárhagyma
sétáló zöldhagyma
"finomabb" hagyma
civilizált hagyma

Sok sikert a stúdióban! Kitartást!
Ha löhet olvassátok föl! :D

MAKÓ
MAKÓ
MAKÓ
MAKÓ
MAKÓ

httil 2010.04.11. 20:24:27

Szasztok! Laci vagyok Kehidakustányból. Baló György '90-es "Nincs adat" cimű számát szeretném kérni és küldeném a sorban állóknak. Köszi! Ja, és király a műsor.

Zsoo 2010.04.11. 20:24:28

Gergő, gratulálok a műsorodhoz!

A vendégeid is kiválóak!

Egy kérdésem lehet? Vajon mennyiben segíti ez a skandallum a választási csalást?

Z18 2010.04.11. 20:24:30

Hajrá fiúk!!!! Megadtátok a ma esti kikapcsolódást!!!:D
Jó lesz a holnapom... remélem marad munkátok.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.04.11. 20:24:34

@Ancsocska: Nem, én is írtam egy opust, kb. a Kalevalával egyenértékűt és azt is elnyelte a cenz Ura!:-(

Ancsocska 2010.04.11. 20:24:37

Akkor megpróbálom még egyszer:

Urak, ha megtennétek hogy olyan dolgokat elmagyaráztok, amikre máskor nincs idő, és az emberek amolyan misztikus dolgoknak érzik.. gondolok itt például a fenn említett szavazatszámlálás és feldolgozás technikai háttere :-)

Walter Melone (törölt) 2010.04.11. 20:24:46

Nem tűnik túlzásnak bejelenteni a cinkelést...

Frana13 2010.04.11. 20:24:58

Szigetinek mennie kell! De már!!!!

dania 2010.04.11. 20:24:59

Feszülten figyeljük a műsort és a fejleményeket Dániában is. Kitartást mindenkinek!

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.04.11. 20:25:02

Összevissza beszél ez a marxista majom...

gregorio 2010.04.11. 20:25:04

fontos kérdés Gáborhoz: a kampánycsend sértése kapcsán úgy emlékszem, hogy nincs semmi szankciója, csak annyi, hogy aki megsérti, arról ezt közzé teszik. ez mondjuk 4 vagy 8 évvel ez előttről rémlik. rosszul emlékszem, vagy változott azóta?

Czipi 2010.04.11. 20:25:15

nem kell ide film, beszélgessetek csak
4 évet vártam erre a műsorra, legalább hosszú lesz :)

Lyuk! Én vagyok az Apááád! 2010.04.11. 20:25:15

FELHÍVOM A KEDVES VÁLASZTÓK FIGYELMÉT, HOGY ELNÖKÜNK ÁPRILIS 11-RE ÍRTA KI A VÁLASZTÁST, EZ AZT JELENTI,HOGY NEM 12-RE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IGYEKEZZENEK ÉJFÉLIG LEADNI A SZAVAZATOKAT, KÜLÖNBEN NEM LESZNEK ÉRVÉNYEK A MÁSIK DÁTUM MIATT!!!!!***************************************************************************************

bug jr. 2010.04.11. 20:25:18

@bóra77:
éppenhogy jól kezelik a helyzetet.
ha faarccal nyomulnának v betoltak volna vmi filmet még sokkal idegesebb lennék.
így is elbaszták az örömömet,de legalább szórakoztató a várakozás

Steve the Great 2010.04.11. 20:25:20

Nos, feloldják a kampánycsendet?

Feuer Frei ! 2010.04.11. 20:25:25

Dúró Dóra a nap nője :D
Lessétek meg a zindexen :)

vic74 2010.04.11. 20:25:28

A műsor végére halálra eszem magam. :(
Nagyon jól álljátok a sarat, de mesélhetnétek politikai vicceket, hogy jobban teljen az idő!
Amúgy nem lehet, hogy az a probléma, hogy kevés a szavazóurna?
Ahol én szavaztam, abban a helyiségben 4 évvel ezelőtt 4 volt, most viszont 2. Meg is lepődtem, nekem kevésnek tűnt!