Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
07:09

Nem a választás most már a kérdés - mondta ma reggel a köztelevízióban Pokorni Zoltán. Bármi is történt a két forduló között (vagy inkább nem történt), nekem is folyamatosan ez volt az érzésem: ezért is nehéz már újat mondani a vasárnapi voksolásról. Most egyelőre nem is kísérletezem ezzel, hanem inkább egy választási tippjátékot ajánlok: az úgynevezett "szoros körzetek" közül az általában leginkább kétesélyesnek gondolt tíz helyen indulókkal.

A szavazás összesített eredményei itt nézhetők meg.


 

Lezárva.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr961944068

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétharmad: a szocialisták ajándéka 2010.04.23. 11:58:11

A választás lefutott - a kétharmad tekintetében is. Az eredményekért egyértelműen egy párt a felelős.Azt, hogy az óriási ellenszenv a jelenleg még kormányzó párttal szemben kialakult, nyilván nem csak a véletlen, nem kizárólag a globális válság, és nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ati27 2010.04.23. 08:42:23

Még nincs hozzászólás? :) szerintem szanyi bukta a körzetet, Molnár Oszkár viszi edelényt. Talán a másik szocialista körzetet hozzák az mszp-sek.. De a többi fidesz..

ati27 2010.04.23. 08:43:09

Ja az előbb nem jött be a lista.. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.23. 08:45:03

@ati27: Szanyi, Molnár és Tóth esetében egyetértünk, de szerintem még Botkának is van esélye Szegeden...

papika 2010.04.23. 08:46:23

De Gábor,
hát hogy fog kiderülni, hogy ki nyert?
Vagy csak szondázod az olvasóidat?

papika 2010.04.23. 08:50:23

És ez is a 148. poszt lett!
Meg az előző is a 148.

Cartman (ex Cartman) 2010.04.23. 08:54:13

Nálam ebből a posztból csak az első bekezdés jelenik meg, a szavazás nem. Pedig próbáltam Safari és Opera alatt is (Mac OS). Egyébként Safari alatt eddig is elég gyakran fagyott, mióta megújult a design.

török gábor 2010.04.23. 08:58:55

@papika: jó kérdés :) a szavazólapot nem én csináltam (ilyenre nem lennék képes), majd megkérdezem :)

papika 2010.04.23. 09:01:33

@török gábor:
Hát akkor mindenki győztesnek fogja magát kikiáltani, mint ahogy az önkormányzati választások után szokás.

papika 2010.04.23. 09:09:27

@török gábor:
Ja, és egy "mi számít sikernek és kudarcnak a második fordulóban?" c. posztot nem írsz nekünk, hogy legyen min csámcsognunk a kampánycsend alatt?

Diocles 2010.04.23. 09:10:09

@Fedor:

nagyon csodálkoznék, ha Szanyi, Molnár Gyula, vagy Botka nyerne.

Edelényben meg a jó Pierre doktor azzal kampányol, hogy csak akkor lesz píz, meg segílyke, ha ő nyer, szóval a téteket Pierre doktorra teszem.

török gábor 2010.04.23. 09:18:52

@papika: pont ezen gondolkoztam, estére megírom.

ladislaus 2010.04.23. 09:23:28

nalam van csak gond a proxy szerverrel hogy nem hozza be a tablazatot? Es a poszt valoban csak 5 es fel soros?

Egyebkent a temahoz... en bizom hogy 13.ker megfordulhat. Molnar Gyula szerintem bukik 11.ker-ben. Edelenyben is remenykedem... Igazabol abban remenykedem hogy a szocik tobb korzetet nem nyernek :)

Diocles 2010.04.23. 09:32:03

ha Tóth József nyer Angyalföldön, ha a papírforma.
Spaller Endrétől tényleg nem várható, h legyőzze, és ez a Fidesz-központ hibája; miért nem raktak oda valami idős, nyugdíjas, helyben népszerű fazon (Szanyi körzetében ezt tették, Szalay doktornak ezért van ott esélye).
Spaller totálisan alkalmatlan, egy szemüves fiatal ficsúr, aki ráadásul nemrég költözött oda, nyilván teljesen képtelen arra, hogy a legkisebb mértékben is megbontsa az MSZP nyugdíjashadát.

ha viszont Szanyi és Molnár ilyen ámokfutás után is nyerni tud, akkor hamisítatlan morális hullák lesznek jelen a P-ben személyükben.
- Kopaszi-gát elsíbolása, ügyészségi ügy.
- voksturista ámokfutás
- riválisok pártjelvényének, jelszavainak lenyúlása, választók megtévesztése.
Ha erre igent mondanak a választók, akkor legközelebb az MSZP indíthatja akár Sztojka Ivánt is ezen körzetekben.

deku82 2010.04.23. 09:39:11

@Cartman (ex Cartman): Nekem Chrome-mal elsőre bejött.

Most nem hiszek a fordításban sehol, így 9 Fideszes 1 Mszp-s győzelmet várok.
Edelényben most kiderül, mennyit ért OV személyes fellépése DP mellett.

Gábor! Nem látom a vasárnapi választási műsor reklámját...
Most is 18:55-kor kezditek?

Renesans 2010.04.23. 09:41:57

Tetszik ez a választási totó, de jó lenne odaírni, hogy az adott jelölt hány százalékot kapott az első fordulóban.

Egyébként szerintem csak Molnár Oszkár képes fordítani, bár Szanyit sem tartom kizártnak, minden ellenkező előjel ellenére.

Joooe 2010.04.23. 09:43:47

@Diocles: A Tóth-Spaller körzetben nem indult szdsz-mdf tehát a szoci szavazótábor már az első fordulóban elérte a csúcsot. A jobbikos jelölt nem jutott második fordulóba, az ő 8,9%-át viszont szinte egy az egyben oda lehet adni spallernek (kis túlzással). LMP-t nem tartom valószínűnek egy mszp irányba olvadna. Ha így vesszük a papírformát, Spaller esélyesebb, de nagyon szoros meccs lesz szerintem.

ladislaus 2010.04.23. 09:44:02

@deku82: majd OVB eldonti mikor kezdenek :)))))

deku82 2010.04.23. 09:47:09

@ladislaus: élek a gyanúval, hogy a múltkor sem az OVB döntött...

Joooe 2010.04.23. 09:49:01

Én egy merész tippel Ózdot és Tiszavasvárit is a jobbiknak adtam.

Némi esélyt látok arra hogy mind a fidesz, mind az mszp tábora olvadni fog, egyrészt otthomaradók felé, másrészt kisebb arányban akár mindkettő a jobbik felé. A jobbikosoktól nagyobb aktivitásra számítok. Ózdon erre egy kicsit nagyobb az esély, Tiszavasváriban nagy kérdés, hogy a kiesett jelöltek szavazói merre fordulnak.

ladislaus 2010.04.23. 09:50:22

@deku82: erre valoban lehet valami esely :) nah de majd lemondanak. vagy megse? :)

Phil_Collins 2010.04.23. 09:53:54

@deku82:
Épp kérdezni akartam én is: mikor kezdődik a vasárnapi választási műsora a Gábornak és mivel készülnek az esetlegesen OVB által biztosított plusz "szabad idő" eltöltésére (homokóra, stb...)

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2010.04.23. 09:54:52

Kár hogy a szavazósdi eredménye nem jelenik meg...

deku82 2010.04.23. 09:58:55

Tegnap beszéltem egy "Kubatov" szavazóval:
nyíregyházi lány, Budapesten tanul, a XIII. kerületben lakik.
Mondta, hogy 4 órát állt sorban, és vasárnap megint megy szavazni, de most inkább délelőtt. Úgy vettem ki, nem a Szanyira :)

deku82 2010.04.23. 10:00:36

@Phil_Collins: a múltkor arról volt szó, hogy pókeroznak, csak nem volt kéznél kártya, vagy nem? :)

Diocles 2010.04.23. 10:04:55

@Joooe:

elég nagy butaság volna Ózdon a Jobbikra voksolni, ugyanis a Fidesz-kormány nyilván azon lesz, h bebizonyítsa, h Jobbikos egyéni jelölt egy fillért nem tud hozni a kerületének.
Ózd virágzó város ma ahhoz képest, ami Kisgergely András győzelme után lenne.

Treuga Mei 2010.04.23. 10:06:39

@Renesans:
www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html
Ez segíthet.

Ami meglepetés lehet, az egyrészt Molnár Oszkár, én arra gyanakszom, nem hiába ment le OV, félő, hogy az esélyessé vált MO-ra esetleg fideszes szavazók is átvoksolnak, nem csupán távolmaradnak. Szanyi és Molnár Gyula a közepest elérő IQ-jú szavazóknál lebőgette magát annyira, hogy gyanakszom, a második körben az LMP-s jelöltek is "megszoríthatják" őket (néhány százaláknyit a különbségen hozhatnak). Érzésem szerint aktivizálták a választókat, de leginkább a maguk elleni protestvoks formájában. (Általában is nagyon kontraproduktívnak ígérkezik a két forduló közti szoci kampány.)
Ha nem tévedek, és csökken a kormány elleni protestek második fordulóban megjelenő aránya, akkor Dr. Tóth József becsusszanhat Angyalföldön.
A második fordulóban ugyanis kisebb fideszes szavazói részvételre számítok, a nem vérfideszes szavazók már lefutottnak láthatják a választást, és keményen bebüntették már az első fordulóval is a szocikat.
Ózdon - a jelen állás ellenére - komoly meglepetésre számítok, az is lehet, hogy nem fideszes győzelem lesz! Az átszavazás nem föltétlenül a győzteshez húzás alapján történik majd: nem vállalható a szocialista hivatalos visszaléptetése, de nem csodálkoznék, ha a pártközpont a jelöltjük érdeke ellen szervezné a belső mozgósítását. Minél nagyobb az extrém jobb frakció, annál vadabb a fasisztaveszélyezgetési potenciál... meg a kétharmad is annál kisebb...

Merlin

Ui.: Tisztelt TG!

Ha nyolc-tíz helyen elvesztené a Fidesz a második fordulót - ami nem valószínű -, annak mennyi jelentősége volna a kétharmad szempontjából, tekintettel arra, hogy az első fordulós fideszes eredmények alapján az esetleges vesztes fideszes jelöltek miatt is embertelen mennyiségű töredékszavazatot számítanak a pártjukhoz?

Treuga Mei 2010.04.23. 10:07:59

@Joooe:
Vicces, Ózdról - részben különböző okok miatt - hasonló esélyeket látunk!

Joooe 2010.04.23. 10:10:29

@Diocles: azt hogy kire kell voksolni majd az ott élők eldöntik, én nem annyira tudom megítélni meg nem is az én véleményem számít, csak azt látom az első fordulóban hogy döntöttek. A jobbikosok legfőbb mozgatóereje szerintem továbbra is fennáll. Viszonylag kevés olyan választót tippelek aki ilyen politikai érdekszavazatban gondolkodna, azaz "szavazzunk a mindenkori kormánypártra"

eml 2010.04.23. 10:11:53

@török gábor: Mit nyer a telitalálatos tippelő?

Esetleg Molnár Gyula levetett szegfüjét?

Treuga Mei 2010.04.23. 10:12:19

Ja, igen, Botka! Ha a fideszes szavazók aktivitása csökken (amit feltételezek), akkor esélyes lehet. Népszerű a városában a jobboldaliak körében is, ráadásul nem központi, hanem EU-pályázatos forrásokból fejleszt, tehát a "kiéheztetés" sem fenyegeti. Amennyire tudom, ez közismert is a helyiek körében. Majdnam annyira népszerű Szegeden, mint Mr. 10% Debrecenben.

Joooe 2010.04.23. 10:14:46

@Treuga Mei: Molnár Oszkár esetében is kb. egyetértek veled, bár győzelme a jobbik visszalépésével már-már papírforma, nem is lenne akkora meglepetés. OV megjelenése ezreket jelenthet DP javára, de annyi emberhez nem jut az el hogy elég legyen.

török gábor 2010.04.23. 10:16:45

@Treuga Mei: sokféle számolással próbálkoztam, nekem úgy tűnik, hogy 8 alatti veszteségnél biztos megvan, 12 felettinél pedig biztosan nincs meg a kétharmad. ha 10 evk-t veszít el a fidesz, akkor a kétharmad attól függ, hogy pontosan melyik ez a 10.

Treuga Mei 2010.04.23. 10:20:05

@eml:
(-:
Esetleg. Ha megtalálja valaki. Vagy néhány Szanyi Tibor által dedikált kazettát a saját hangjával, amint épp _meg nem valósult ötleteket_ vet föl a választók távbejelentkeztetésére...

Joooe 2010.04.23. 10:23:53

Jó ez a játék, így már kíváncsian várom a választást :)
A mostani teljes tipp:

BAZ5. (Ózd) * Kisgergely András (Jobbik)
BAZ7. (Kazincbarcika) * Tamás Barnabás (FIDESZ-KDNP)
BAZ8. (Edelény) * Molnár Oszkár (Független)
BP16. (Budapest XI. kerület) * Simicskó István (FIDESZ-KDNP)
BP19. (Budapest XIII. kerület) * Szalay Péter (FIDESZ-KDNP)
BP20. (Budapest XIII. kerület) * Spaller Endre (FIDESZ-KDNP)
Csongrád1. (Szeged) * Bodó Imre (FIDESZ-KDNP)
Csongrád3. (Szeged) * Bohács Zsolt József (FIDESZ-KDNP)
Pest2. (Vác) * Bábiné Szottfried Gabriella (FIDESZ-KDNP)
Szabolcs3. (Tiszavasvári) * Császár József (Jobbik)

Treuga Mei 2010.04.23. 10:25:37

Nem akarván telhetetlen lenni (bár annak sem kell látszani, ugye...), kérdezhetem, milyen szélső értékek vannak? Azaz vázlatosan mely körzetek mennyit hoznak a Fidesznek nyerés és vesztés esetén - nyilván együttes hatásukban? A legkisebb, a közép és a legnagyobb értékről, ha tudna...
Persze csak ha megvannak még a számításai és nem ró Önre ez terhet!

Diocles 2010.04.23. 10:26:09

@Joooe:

Szerintem sok választót befolyásolhat, én pl. számos ismerősömnek megemlítettem, h nem kéne arra szavazniuk, h egy fillér nélkül maradjon a város, mégha szimpi is nekik az MSZP.
A Fidesz nem nagyon használta ezt az érvet, furcsa módon, noha ennél hatásosabb nincs. Nagyon üt, mindenkit meggyőz.

De, aki hülye, halljon meg, ahogy a mondás tartja.
Aki ellenzéki képviselőt választ, az lenullázza saját lakhelye esélyeit, mégha ezt nyíltan nyilván nem fogja senki kimondani.

Treuga Mei 2010.04.23. 10:31:13

@Diocles:
Bocs, de ez a propaganda egyrészt durva, másrészt nem is feltétlenül igaz (vö. Szeged, szinte kizárólag pályázati források, illetve vö. Pécs, pártok fölötti masszív mutyi).
Az meg leginkább érv a kétharmad ellen, hogy a kormány mosdtantól akár jogilag is kiéheztetheti a "renitens" körzetet.
Ez a bizantoid érvrendszer, ami a félelemre alapul, négy év alatt megbukott. Többek közt ebbe buktak bele az előzőek is, nyolc éve Önök is, minek kezdik újra, uraim?

Treuga Mei 2010.04.23. 10:32:03

Javítás: ...ami a félelemre alapoz...
Pardon!

Joooe 2010.04.23. 10:34:31

@Diocles: azért az állami pénzek kiosztása nem elsősorban azon múlik hogy ki a képviselő. Persze lehet hogy autópálya nehezebben kanyarodik ellenzéki területek felé, evvan. Szerintem az emberek döntő többsége (szerencsére) nem ilyen szempontok alapján alakítja a meggyőződését. A maradékot meg úgyis megveszik kilóra, attól függően hogy most ki ad nekik gulyást - tésztát - egyszeri nyugdíjátutalást stb-t

cotti 2010.04.23. 10:36:19

@Joooe: Én is ezt tettem meg, egy különbséggel: a XIII. kerületet "odaadtam" Tóth Józsefnek. :)

Joooe 2010.04.23. 10:39:39

@Diocles: ráadásul amit mondasz annak ellenkezőjére is lehet spekulálni: ha a fidesznek segítségre lenne szüksége a 2/3-hoz, akkor a "segítők" bíza nagyon jól járnának :)
Nem mondom hogy így hiszem, de a te logikáddal ez is kijöhetne.

Joooe 2010.04.23. 10:42:47

@cotti: jaja azon én is filóztam egy darabig de szerintem a kieső jobbikos jelölt szavazói eléggé megtolhatják spallert. De mindenképp szoros lesz

ladislaus 2010.04.23. 10:43:13

@török gábor: Szerinted LMP-s vagy Jobbikos szavazokban van e nagyobb hajlandosag Fideszre szavazni? Szerintem azert ez annyira nem egyertelmu...

Diocles 2010.04.23. 10:57:34

@Treuga Mei:

Valóban szégyenteljes érvrendszer, de létező, és hatásos, tehát nem vehető figyelmen kívül.
(Én egyébként itt nem kívánok propagandát folytatni, akikre ez hat, mondjuk Ózdon, nyilván nem itt lógnak most.)

Az sem igaz, h hatástalan, lásd Debrecen esetét.
Debrecen egy átlagos város volt Kósa előtt, inkább szocialista pártpreferenciával, csupán a 98 és 02 között oda beérkező hatalmas állami pénzek tették 70%-os fideszes fellegvárrá.
A Fidesz ott szívta meg, h nekiment Budapestnek, vagy legalábbis Demszky el tudta hitetni, h nekiment. (Mert abban ma már szerintem konszenzus van, h a Fidesznek igaza volt abban, h a négyes metróra mégsem kéne 600 milliárdot kidobni.) A kézből etetés egyébként a szocialista kormányok alatt is működött, lásd Ivády Gábor cikkét, amelyet pár hónapja közölt le az Index.

KockásLiliom 2010.04.23. 11:20:55

Kár, hogy azok a körzetek nem voltak a szavazásban, ahol az MSZP-sek visszaléptek az LMP javára. Ott lehet még nyerni a Fidesz ellen. Tényleg, mi a nyeremény a tökéletesen tippelőknek?

Extrovertált 2010.04.23. 11:44:11

@KockásLiliom: Azt a 4 körzetet én is hiányolom. Ennyire esélytelennek lennének?

nyo 2010.04.23. 11:46:46

Beírom ide is mivel tegnap nem reagált rá senki:)
Azért hiteltelen a kétharmad elleni sírás, mert ha tényleg ennek megakadályozása lenne a cél, akkor azért még lenne egy utolsó trükk amit be lehetne dobni. Jelen esetben ha nem lesz több visszalépő és a Fideszesek elmennek szavazni, akkor 100% a kétharmad.
Viszont ha csak a saját érdekeit nézné a 3 párt akkkor szépen megléphetnék a nagy hadicselt. Én nem tudom mi a visszalépés bejelentésnek utolsó időpontja, de holnap délután vagy estére saccolom. Na szóval ezen időpont előtt 5 percel szépen beballgna az irodába 1 vagy 2 jelölt és bejelentené a visszalépést. Úgy kéne megvalósítani, hogy a maradék 57 körzetben mindenhol maradjon a szavazólapon 1 fideszes és 1 másik jelölt (célszerű a legesélyesebbet meghagyni vagy egyezkedni). Ha kellően késői ez az időpont akkor az esti híradókba már nem fér bele a téma, utána pedig nyilatkozatstop lenne mindegyik érintett pártnál. Egyszerűen a kampánycsend végéig nem érne el az információ az emberek nagy részéhez.
Vasárnap pedig gyanútlanul elballag a kedves választó és nagy megrökönyödésére csak 2 nevet talál a lapon. Szinte biztos, hogy 57 körzetből el lehetne szedni annyit ezzel az aranyos húzással, hogy a kétharmadnak búcsút mondhatna a Fidesz.
Választás után pedig annyit lehetne mondani, hogy a demokrácia és a saját érdekünkben sikerült egy sikeres manővert végrehajtani.
Az a kérdés vajon a 3 kampányfőnök olvassa e a blogot és átgondolja e ezt a zseniális ötletet? :D

Joooe 2010.04.23. 11:55:15

@nyo: Nem működne.
1. Ha az mszp marad állva a fidesszel szemben, a visszalépők szavazói szinte biztosan nagyobb arányban támogatnák a fideszt.
2. Ha a jobbik marad állva, hiteltelenné válik az MSZP egész addigi p*csogása a jobbik ellen, azt sugallja az MSZP szavazóknak hogy a következő (önk.) választásokon nyugodtan lehet a jobbikra szavazni
2. Ha az LMP marad állva, az MSZP utolsó két szalmaszálát is felégetné ezzel a lépéssel: azt sugallja hogy az anti-fidesz szavazóknak többé már nem ő az alternatíva, és nagy hangsúlyt kapna az is hogy nem ő "a" baloldal. Szintén öngyilkosság, ezután már tényleg csak a hardcore "nyuggerek" maradnak.

Ordnassac 2010.04.23. 12:08:00

Edelényt hosszú gondolkodás után adtam Oszinak, illetve meglepetésként Vácott Bethlen Farkast jelöltem.

A többinél az első forduló nyertesét írtam be.

papika 2010.04.23. 12:08:30

@nyo:
Ez több okból sem sikerülhet.
Egyrészt, nem fognak tudni megállapodni.
Mondjuk az mszp visszaléptethetné az összes jelöljét, és akkor nem kéne semmi megállapodás, de kétlem, hogy az mszp szavazók egy emberként a jobbik mögé állnának.
Ha meg nagy titokban csinálják, képzeld mi lenne, ha mindenki visszalépne csak a fideszes nem? Akkor néznének ám nagyot a választópolgárok!
Másrészt, ha mégis megállapodnak, abszolút biztos, hogy se a szoci szavazók nem állnának egy emberként a jobbik jelölt mögé, sem a jobbik szavazók a szoci jelölt mögé, pláne nem, ha erre a pártok nem kampányolnak rá. Márpedig ha holnap akarnak visszalépni, akkor erre nem lenne lehetőség.

Joooe 2010.04.23. 12:11:19

Arról nem is beszélve hogy mekkora politikai öngyilkosság lenne a hármasból az LMP-nek és a Jobbiknak bármely másik kettő javára visszalépni. Ebben a háromszögben egyedül az MSZP visszalépése az LMP javára ami a szavazók felhördülése nélkül megtörténhetne, ezzel viszont - mint azt már - nem csak erre a választásra ajándékoznák neki fideszfóbiás vagy a baloldali elveket való szavazókat... azt erősítenék, hogy az LMP mindent tud amit ők... csak a szennyes nélkül.

bioLarzen 2010.04.23. 12:28:55

Gábor,
odarakhattál volna a végére egy "mindenhol a fidesz jelöltje nyer" opciót is - így 10 helyett 1 kattintással is lehetne szavazni :D

Sztem ugyanis ez fog történni.

bio

mbenedek 2010.04.23. 13:32:49

Egy apró hiba: "A szavazás összesített eredményei itt nézhetők meg." táblázatban Budapest XIII. 19-es (Szanyi) Budapest 16-os néven jelenik meg. (Két Bp XI. 16-os fejléc van)

kopogtató 2010.04.23. 13:57:55

én optimistára vettem a figurát, szerintem sehol se változik az első, vagyis 1-et bukik a Fidesz:)

3dom'f'speech 2010.04.23. 14:41:09

@Treuga Mei: mondj légy szíves egy olyan EU-s pályázati alapot amit nem Budapesten bírálnak el

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.23. 14:41:50

@Diocles: "nagyon csodálkoznék, ha Szanyi, Molnár Gyula, vagy Botka nyerne. "

Szanyi nem is fog, meg Molnár se, pont ők kapták a legtöbb cikizést a kampányuk miatt (ha Szanyi csöndben maradt volna, más lenne a helyzet), de Botkának van respektje Szegeden, és botrányok se fűződnek hozzá. Nem biztos befutó, de nem is esélytelen.

3dom'f'speech 2010.04.23. 15:32:19

@3dom'f'speech: illetve, elnézést, pontatlanul fogalmaztam - amit nem Mo-n bírálnak el, mert vannak ROP-ok is, feat. RFT

Surko 2010.04.24. 10:52:42

@Joooe: " LMP-t nem tartom valószínűnek egy mszp irányba olvadna. "

Szerinted kik szavaztak az LMP-re? Pláne Budapesten? Úgy, hogy nem indult az SZDSZ. Ráadásul úgy, hogy a szadesz még 4 éve is elért 12%-ot a fővárosban.

Ha egy kicsit elgondolkodsz ezeken, akkor rájöhetsz, hogy a budapesti LMP-s szavazók jókora hányada 4 éve még SZDSZ szavazó volt.

Innentől kezdve már csak azon kell töprengeni, hogy vajon a néhai SZDSZ szavazók a Fideszre, vagy a Fidesz ellen szavaznak-e. (a szoci jelöltre szavazás ugyanis nyilván nem azt jelenti, hogy "a szoci jelöltet támogatja", hanem azt, hogy "a Fideszes jelölt ellen" szavaz.

Személy szerint biztosra veszem, hogy - befogott orral ugyan - de behúzzák az ikszet a Fidesz ellen.

Biztos vagyok abban, hogy a 16; 19. és 20. körzetekben az LMP-s jelölt nem fogja megismételni az első forduló szavazatszámait. Várhatóan mindegyikük 10% alatt teljesít, de azon is csodálkoznék, ha 5% felett érnének el.

Sajnos éppen ezért még Szanyi is esélyes lehet, bár amit ő művelt a két forduló között, ez elég szomorú lenne.

Molnárnak nem sok sansza van, de Tóth szerintem hozza a körzetet.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit csinálnak Edelényben a szoci szavazók?

Joooe 2010.04.24. 18:20:44

@Surko: "Szerinted kik szavaztak az LMP-re?"
Azok akik a fidesz ellen akartak szavazni, de az mszp-t és társait az elmúlt 8 év után már nekik sincs gusztusuk felvállalni.
Meg azok akik úgy általában a politikába új színt akarnak.

Ha egy LMP-s jelölt nem indulhat, akkor - veled összhangban - valószínűsítem, hogy - bár a szavazók egy jelentős része otthon maradna - a maradékból jóval többen szavaznának mszp-re, de ha az lmp-s jelölt állva maradt, valószínűtlen hogy sokan elfordulnának tőle, és azoknak is csak egy része az ami mszp-re. Szerintem ez tényleg csak töredék százalékokat jelent.

Aki az lmpre szavazott kifejezetten demonstrálni akarta hogy nem szavaz az mszpre, ez nem változott meg 2 hát alatt...
süti beállítások módosítása