Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
09:27

Ritka helyzetben vagyunk: a voksolás utáni időszak minden bizonnyal érdekesebb és különösen kiszámíthatatlanabb lesz, mint amilyen maga a választás volt. Április sok nyitott kérdést lezárt, ezek többsége azonban már hónapokkal korábban sejthető volt – nem véletlen, hogy idén még nekem is sikerült viszonylag közeli (258-60-53-15-0) tippet adnom három héttel a voksolás előtt. Május eseményeivel kapcsolatban azonban sokkal több a bizonytalanság: a játéktér jelentősen kitágult, az alternatívák száma megsokszorozódott. A legutóbbi három választás után többé-kevésbé kalkulálható volt, hogy mire számíthatunk, most azonban legfeljebb azt lehet számba venni, hogy mire érdemes figyelni.

(Fotó: budapestmarathon.com)

Nem tudjuk ugyanis, legfeljebb ha sejtjük, hogy

(1) miként fog viselkedni a Fidesz „hatalmi helyzetben”, milyen stratégiát folytat a parlamenti pozíciókról szóló tárgyalásokon, a kormányprogram vitájában és az első törvényjavaslatok elfogadtatása kapcsán.

(2) ugyanezen időszakra mit tervez a Jobbik, érdekében áll-e az, hogy hivatalos tárgyaló féllé válva megmutassa szalonképességét, vagy inkább arra a különbségre akarja irányítani a figyelmet, amely a pártot a többi „bevett” parlamenti erőtől elválasztja.

(3) mennyire viseli meg az MSZP-t a belső hatalmi harc, mennyire marad ideje és energiája a pártnak az ellenzéki stratégiájával is foglalkozni, vagy valóban egy időre kiiratkozik a politikai versenyből, s csak a rutinszerű feladatokat oldja meg, amíg a háttérben elvágják egymás torkát a rivális felek.

(4) van-e muníciója és terve az LMP-nek az első időszakra, vagy inkább paralizálja a pártot a „Jézusmária, győztünk!” állapot.

Bár a politika jobban hasonlít a hosszú távú futószámokhoz – ezt a sprintben erős politikusok időnként hajlamosak elfelejteni -, az indulásnak mégis kiemelt jelentősége van. Gondoljunk csak a korábbi választások utáni szituációkra, különösen a két végpontra: 1998-ra és 2006-ra. Előbbi esetében a Fidesz a dinamikus és népszerű lépéseivel villámrajtot vett, előnye meglehetősen sokáig ki is tartott, pedig ősszel már „egész pályás letámadásról” szólt a politika. 2006-ban ezzel szemben a kormányfő azzal kezdte, hogy egy hónapon keresztül csak a nehézségeket sorolta, s mielőtt egyetlen fájdalmas intézkedése hatni kezdett volna, a kormány népszerűsége már régen zuhanópályára került. Mindez persze nem jelenti azt, hogy később ne lehetne hibázni, vagy ne fordulhatnának a trendek – hiszen mindkét esetben végül veszített a kormányzó párt, persze jelentős különbséggel.

Tulajdonképpen csak annyit szeretnék mondani mindezzel, hogy a hiteles és korrekt politikai elemzés a következő időszakkal kapcsolatban most mindössze annyi lehet: figyeljük a szájukat…  

x x x

Menetrend korábban és most (az egyes eseményekről részletesebben):

 
1990
1994
1998
2002
2006
2010
Választás második fordulója
04.08.
05.29.
05.24.
04.21.
04.23.
04.25.
Eltelt idő (nap)
24
30
25
24
23
19
Parlament alakuló ülése
05.02.
06.28.
06.18.
05.15.
05.16.
05.14.
Eltelt idő (nap)
1
0
0
0
0
 0
Javaslat a miniszterelnök személyére
05.03.
06.28.
06.18.
05.15.
05.16.
 05.14.
Eltelt idő (nap)
19
16
14
9
23
8
Kormányprogram beterjesztése és vitája
05.22-23.
07.14-15.
07.02-03., 06.
05.24-25.
06.08-09.
05.22-25-26.
Eltelt idő (nap)
0
0
0
2
0
 3
Szavazás a kormányprogramról és a miniszterelnök személyéről
05.23.
07.15.
07.06.
05.27.
06.09.
 05.29.
A táblázatot Breitenstein Petra készítette a parlamenti hivatalos adatok alapján.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr151954827

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: APEH-vizsgálatok várnak a jobbikosokra 2010.05.10. 18:56:12

Vona Gábor és a Hírszerző fideszes forrásai már tudni vélik a Jobbik sorsát a következő ciklusban. Nem fogja kímélni a Fidesz-kormány a Jobbikot: APEH-vizsgálatok, médiaössztűz, frakcióbomlasztás vár a szélsőjobboldali erőre.

Trackback: Még a nap is... 2010.04.27. 18:46:06

Szeretettel üdvözlök ismét mindenkit! Mindenki jól van azóta? Mióta? Tudjátok, a kétharmad óta, amit tudjátok ki ért el. Még a nap is másként sütött, mint mondta, a tudjátok ki! Megnéztem

Trackback: Miben különbözik Orbán Gyurcsánytól? 2010.04.27. 11:19:49

Orbán drámaian máshogy akar változtatni, mint Gyurcsány. A választások utáni nemzetközi sajtótájékoztatókból két nagyon különböző vezető képe rajzolódik ki. (Fotó: fidesz.hu) Orbán Viktor tegnap délelőtt megtartotta a második forduló utáni nemzetközi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clownfish 2010.04.27. 09:39:38

ha már ennyi külső hivatkozás, akkor ez is legendás: amikor Reagan nemes egyszerűséggel Ted Kennedy-t vágta be a kampányfilmjébe. :) NO MORE JIMMY CARTER watch: www.youtube.com/watch?v=YYXnL3ns3w8

clownfish 2010.04.27. 09:50:09

@szöllősi dr: pedig annak az üdülőnek nagyon jó az akusztikája :D

Malachi 2010.04.27. 09:53:50

Alig várom, merő izgalom lesz a következő időszak.

pancsa47 2010.04.27. 09:58:01

Ahogy barátaimmal is arra az álláspontra helyezkedtünk: hátra kell dőlni a fotelben és figyelni...A baj csak az, hogy ez a film a mi életünket fogja - jól vagy rosszul - befolyásolni. Egy optimista forgatókönyv jól jönne!:)

CSENDES 2010.04.27. 10:09:24

@pancsa47: Optimista forgatókönyv: fideszes politikus reggeli mondatai: egyszerűsíteni kell az adózást, és le kell zárni a kiskapukat. Reggeli hírek INFO rádió: Újra lesz adórendőrség (Az adóhatóságot, a VPOP-t és a gazdasági rendőrséget összevonják. csdak emlékeztetésképpen 1999-ben az adónyomozók fegyverhasználati jogot is kaptak. Most maj ezek szerint az adóhatóság is??

Ordnassac 2010.04.27. 10:18:40

Mivel én már csak ilyen személyfókuszált vagyok, érdekelni fog, hogy ki milyen posztot kap az OGY-ban, illetve a tisztújító pártokon belül.

Hírlik, hogy az előzetessel ellentétben pl. mégis Vona Gábor lesz a Jobbik frakcióvezetője. A szociknál meg Gyurcsány burkoltan bejelentkezett egy pozícióért (minimum egyik strómanja számára).

[nev] (törölt) 2010.04.27. 10:25:56

it's the economy, stupid

a fidesz támogatói a devizahitelesek, és családtagjaik. a fidesz támogatottsága szerintem alapvetően a forint árfolyamától függ. a fidesz a forint.

az optimista forgatókönyv, hogy az imf akkora laufot ad, ami kitart a következő világgazdasági konjunktúráig, és így a magyar gazdaság felzárkózási pályára kerül.

ma magyarországon a helyzet az, hogy állami megrendelések, és támogatások nélkül nem érdemes munkahelyteremtő beruházásokat indítani még non profit jelleggel sem. amelyik külföldi itt beruház az vagy csaló, vagy hülye. régen is ez volt, csak akkor még bejátszott a privatizáció. szóval én nem hiszek abban, hogy matolcsy györgy képes lesz kézivezérelni az országot, de majd meglátjuk.

ettől függetlenül ha az imf meghitelezi a gazdaságélénkítést, akkor az lehet sikeres, ezzel együtt ha ma egy multi tisztességes, akkor innnen kivonul. nézze meg valaki a tesco, vagy az aldi kiskereskedelmi árait low tech termékek esetén. azzal nem lehet versenyezni.

high tech cuccokat megint nem érdemes itt előállítani, mert szlovákiában, romániában, vagy szlovéniában is sokkal kedvezőbbek a feltételek. mondom ha nem számol valaki pénzlenyúlással. állami megrendelésekkel, állami támogatásokkal.

szóval szerintem közvetve a reálgazdaságtól függ a fidesz. közvetlenül pedig a forinttól.

CSENDES 2010.04.27. 10:35:19

@[nev]: "ma Magyarországon a helyzet az, hogy állami megrendelések, és támogatások nélkül nem érdemes munkahelyteremtő beruházásokat indítani még non profit jelleggel sem. "
Ha jól értettem Varga Mihályt (bár nem feltétlenül az Ő szándékai számítanak, a "munkahelyteremtő beruházások" adókedvezményére utalt ma reggel. Persze ez is kétesélyes, mert a külföldi mit csinál ilyen esetben? Csinál egy új beruházást, a meglévőt meg esetleg elsorvasztja. Így van is munkahelyteremtés meg nincs is. A fogyasztási célú (belső, állami megrendelésű) beruházások pedig nem tudják megélénkíteni a gazdaságot, bár ténykérdés, hogy esetleg átmenetileg munkahelyet terermtenek.

Ordnassac 2010.04.27. 10:48:08

Mai statisztikai adat: kiesett országgyűlési képviselők. Vastagon szedve, akik tagjai voltak valamelyik kormánynak, államtitkárok voltak vagy nagyobb ismertséggel rendelkeztek. A lebontás frakciószintű.

Link: spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdGNYYWJNV0xfYVZBMUVfSEhhUVl1UEE&hl=hu

[nev] (törölt) 2010.04.27. 11:09:33

@CSENDES:
ennek a forint az árfolyama az oka. ha valaki letesz egy eurót, és kap érte 300 forintot, akkor nem kell adókedvezmény. míg ha letesz, és kap 250 forinot, akkor meg kell. ha eladsz valamit külföldre egy euróért, és kapsz érte 300 forintot, akkor nem kell adókedvezmény, ha kapsz érte 250 forintot, akkor megint csak kell.

az erős forint annak jó, aki tőkét akarnak kivinni. leteszek 250 forintot, és van 1 euróm. tök jó. ez mindenkinek jó, aki ki akarja vinni a pénzét az országból. most ezt érdemes csinálni. fogni a megtakarításaidat, és kivinni az országból. mindaddig amíg erős a forint. ebben a környezetben nem beruházni, hanem felszámolni érdemes. mondom, ha nem számol valaki az állami megrendelésekkel, és állami támogatással.

kukahontas 2010.04.27. 11:14:35

a hétvégén megerősítettem a kerítést, hogy elbírja a kolbászt:)

objekt 2010.04.27. 11:16:47

Ó jaj: Az előző poszt végén még válaszoltam neked, de közben megjelent ez. Ide is leírom hátha azt már nem nézed meg:

@ó jaj: Gondolom, hogy amellett, hogy leírod mekkora tévedéseim vannak demokrácia vonalon, azért látod, miért nem tudom félteni jelenleg a demokráciát. Elfogyott a türelmem és most inkább egy leváltható (ez fontos feltétel) diktátorra vágyom. Olyan velejéig romlottnak, álszentnek tartom az egész intézményrendszerünket - különös tekintettel az azt működtetőkre -, hogy az csoda, hogy ilyen véleménnyel nem a Jobbikra szavaztam.

Persze, senki bűne nem ad felmentést másnak, nem erről van szó, tényleg nem így gondolom, csak azt tartom érdekesnek, hogy milyen aggodalom van bennetek Orbánnal kapcsolatban, pedig oldalakat tudnék írni az elmúlt hat év jogtiprásairól.

A demokratikus intézmények függetlensége tényleg nem lenne vicc, de az. Ezek nem igazi függetlenségek, a papíron létező függetlenségek nem érdekelnek. Ne mond, tudom, hogy különösen a jegybank esetében milyen fontos a kormánynak ellenállni, ellentmondani tudó vezető. Most mégsem tudok kellőképpen aggódni, még ráérek arra.

Az MSZP-vel úgy vagyok most, mint a cigányokkal. Ha előveszem az empatikusabb oldalamat, akkor tudok úgy beszélni, hogy hát azért nem mindegyik olyan, vannak köztük rendes emberek is. Nem szabad általánosítani blablabla. Most nincs türelmem ehhez sem. Nem utáltam én őket ennyire régebben, a szüleim a szavazóik, az előző rendszert jobbnak tartó emberek. Nekem is voltak nosztalgikus elképzeléseim velük kapcsolatban. Csakhát, az ember igyekszik bepótolni a hiányzó történelmi ismereteit. Mélyebbre ásva, azért van egy két dolog amin nehéz túllépni, ami igencsak árnyalja az úgynevezett Kádár-koszakot. A mostani képviselőik hihetetlenül arrogáns, pofátlan viselkedése, egyszerre szakította bennem a fejükre ezt az eddig feléjük meglévő mesterségesen fenntartott egyensúlyt.
Örökre.

lüke 2010.04.27. 11:16:57

1 forint:
a dollár- ft
viszony miatt van-e
vagy más az oka
majd írja meg ,aki tudja
2
posztok
2 poszt kérdése:
BM
, amiben Pintér nagy szégyen lenne a Szentágotai-Nobel díj jelölt- vö: Réthelyi M.-re nézve is
s mi a másik kérdéses?

ssi 2010.04.27. 11:17:43

Tippelek a sajátos pártcélokra:
- kormány: MEGTARTANI: pozitív arculat, bizalom, támogatottság, elfogadottság
- Jobbik: MEGMUTATNI: kemény, különc és elfogadható egyszerre
- LMP: MEGVALÓSÍTANI az amúgy még megfoghatatlan céljukat
- MSZP: VISZASZEREZNI+VÁLTOZTATNI (szinte mindent a baloldalon)

netsrot 2010.04.27. 11:25:57

a jó kúrva anyját a gonosz törpe és bandájának! Az internetet is szabályozni akarja? Mi?... fél?..hogy a neten össze áll a fegyveres felkelés majd? Hogy rohadna meg a kis diktátor!!!

netsrot 2010.04.27. 11:26:52

T. G igazodsz, Megvan neked is a zsíros Fityisz állás már?

Ordnassac 2010.04.27. 11:29:27

@netsrot: a 10-es hova lett a nevedből? :-P

Bummer 2010.04.27. 11:32:02

@netsrot:
Az internet már most, Medgyessy óta szabályozva van, kis fogyatékos barátom. 2001. évi CVIII. törvény

Ordnassac 2010.04.27. 11:33:56

@Bummer: A törvény 2001-es, azt még Orbánék alatt hozták.

anti76 2010.04.27. 11:34:19

Szerintem nem lesz lényeges adócsökkentés, se most, se később, max. kulcsokat tologatnak ide-oda mint az mszp.
Amíg másfél kétmillió ember adójából tartjuk fenn a 10 milliós országot, addig ekkora adók kellenek.
A fő gond, hogy nincs komoly szakembergárda itt, ezért ilyen szar a fizetés nálunk. 10 éve még lehetett versenyezni összeszerelős-bedolgozós melókért, ma ezt a kínaiak sokkal olcsóbban vállalják. Nekünk igenis high-tech gazdasággá kell válni, magas hozzáadott értékkel, akkor magasabb fizetés lesz, amiből több adó fog bejönni.
Az oktatás a legeslegfontosabb téma erre kéne minden forrást biztosítani, a többit majd utána...

kampela 2010.04.27. 11:36:21

OK, Gábor, tisztelet mellett, ez egy mechanisztikus bejegyzés. Ennyire volt időd. Nekem ennyire sem lenne.
Ellenben:
figyelni arra kell, hogy a Fidesz mit szervez át, ennek keretében kit cserél le, és kit rak a helyére, hogyan alakul a médiapiac, röviden, maradnak-e bármiféle ellensúlyok a rendszerben. Azt hiszem, nem maradnak, az alkotmáynbíróság valamilyen szinten állhat, de kérdés hogy meddig és mekkora lelkesedéssel. Azért gondoljunk bele egy országba, ahol Sólyom László túl liberális. Nem kell erősebb köztársasági elnök, kétkamarás parlament meg egyéb anyámtyúkja ott, ahol nincsenek ellensúlyok. Uff.

Bummer 2010.04.27. 11:37:13

@Ordnassac:
Jogos, de azóta többször változott, 2003. évi XCVII., 2005. évi CLXXI., 2007. évi XCIV. és 2008. évi XLVIII. törvény.
A lényeg, hogy az internet nagyon helyesen szabályozva van 2001 óta.

netsrot 2010.04.27. 11:37:29

Rákosi fél rendszer , Orbán kép a falon az iskolákban, kézcsók a gonosz törpének , Fidesz-ÁVÓ a munkahelyeken,..diktaturra, Hülye magyarok, gyorss nyelvcsapások -előre ! mert a munkahelyet is elveszíted,...kell a munkahely a Fityisz pártkatonáknak!!!

netsrot 2010.04.27. 11:39:22

@Ordnassac: Te lüke, ..ez átszabályozás lesz--mert be vannak szarva, hogy jön a jó kis Polgárháború és azt a Neten szervezik meg! hehehhe

Flúgatlan 2010.04.27. 11:41:10

@netsrot: Troll! Kuss! Nem vagyunk rád vevők!

Ordnassac 2010.04.27. 11:41:57

@netsrot: nana, lüke egy másik nick. ;-)

[nev] (törölt) 2010.04.27. 11:42:06

kezdődik a hülyeség. a hírközlési és a médiahatóságot összevonják. az ortt az felügyeli, hogy mi megy a tévékben, az nhh meg azt, hogy milyen feltételekkel netezel, és beszélsz telefonon. ha a hírközlési hatóságot a verenyhivatallal vonnák össze, azt megérteném, de az ortt és az nhh összevonása finoman szólva is érdekes. nem tudja az ember, hogy most ezen nevessen, vagy sírjon.

anti76 2010.04.27. 11:44:04

@kampela: mire gondolsz? hogy orbán majd bezárja az ATV-t, vagy a baloldali lapokat?
Még ha akarná se tudná megcsinálni. Neki csak itt van 2/3-a nem az egész világon. Sok dologtól lehet félni, de attól a legkevésbé, hogy orbán majd bebetonozza magát. Mégis hogyan? Ha kurvaszar lesz majd szépen leváltjuk.

panelburzsuj 2010.04.27. 11:46:33

@[nev]:

"nem tudja az ember, hogy most ezen nevessen, vagy sírjon"

Majd arról is lesz határozat, csak egyszerre nem megy minden.

hoplita 2010.04.27. 11:48:38

@lüke:
Hát igen..
A bilderberges, szíájés martonyitól sem ugrok ki az örömömben a bőrömből, de pintér abszolút elfogadhatatlan a számomra....és ezzel nagyon sokan vagyunk így, még a fideszesek jelentős része is.
Mirrmurrkandúr az előző posztban a rendőri vezetéssel kötött kompromisszummal magyarázta pintért.
Két okból is veszélyt szimatolok...
Az egyik az, hogy a rendőri felsővezetés egy utolsó maffia és ilyenekkel nem kötünk semmiféle kompromisszumot, kihajítani szokás a szart és nem tárgyalgatni vele.
A másik az, hogy számítva ennek a rohadt bandának a hatalomhoz való hűségére, valamint az azzal párosuló gátlástalanságára Orbán nem minden hátsó szándék nélkül egyezkedett.
És itt nem a közbiztonságra, meg a vidéki rendrakásra gondolok......Orbán kézivezérlésbe kívánja a testületet venni, az ok és ürügy pedig a "szélsőségesek".
Lehet, hogy paranoiás vagyok, de nem tudok a gyanútól szabadulni.
Ha beigazolódik, akkor Orbán már meg is bukott....mert vagy a Gárdát és a Jobbikot, meg a kapcsolt szervezeteket csesztetjük, vagy a cigánybűnözésre utazunk és rendet rakunk.
A kettő együtt nem fog menni.....azt garantálom.

hoplita 2010.04.27. 12:05:39

@Flúgatlan:
Nana..!!!
A stílus kicsit nyers kétségtelen, de nem mond semmi olyat, ami ne fordult volna meg a gondolkodásra nem restek fejében.

A hátam közepére sem kívántam Orbánt, meg a fideszt a kétharmados hatalmával.....mert ismerem milyen gyenge emberanyag alkotja ezt a "nemzeti megmentési"-bagázst.
Nézz körül egy helyi fidesz szervezetben és láthatsz csodát....meg egy csomó hajbókoló, mohó, gerinctelen szaralakot..
Akinek nem inge, ne vegye magára.

kampela 2010.04.27. 12:11:40

@anti76: nem egészen. A Fidesznek erős kommunkációs előnye alakult ki az utóbbi években ellenzékben is, aminek sok oka van, erre most nem térnék ki.
Vannak mindenféle eszközök, amikkel lehet egyenlőtlenné tenni az információhoz jutást illetve annak továbbadását.
Állami hirdetések, kinek nyilatkozunk, ki mehet be melyik sajtótájékoztatóra, kik járatják le külföldön a nemzetet, kihez megy ki a nyomozó adóhatóság, stb-stb. Mekkora lesz a jobboldali konzorciumok kezében lévő média-birodalom részesedése pl. a reklámtortából és így tovább. De kétség kívül, a média az a terület, ahol a leginkább maradnak szigetek. Szerintem.

2010.04.27. 12:13:48

Mire figyeljünk a következő hónapokban? Hát, ha hónap lesz a neve, és nem lesz-e a magyar világsiker révén más beosztás OV. u. 01.01-án is, pl. holdhónap az alábbi rendszerben: pl. deutschtompia (gyerekgyártó május), és mivel OV május 31-én született, jön a semjénia (fagyi nyalós június), kövérdia (július), kósadia (szilaj szeptember), lévaida (borszüretelő október), adleria (savanyú október), stb..:DD Nem tudom, lesz-e karácsony, szerintem idén már ez is elmarad, mert május 31-án megtartjuk...:D

ladislaus 2010.04.27. 12:14:49

@Ordnassac: Nem tudod valahogy ide bemasolni mert tiltja a rendszerunk ezeket a tablazatokat.... :(

Ötvös 2010.04.27. 12:18:29

@netsrot: Rosszul emlékszem? Nyolc évig mi is volt?

masni55 2010.04.27. 12:19:32

Ma úgy látom, mintha pontosan ott akarnák folytatni, ahol 2002-ben abbahagyták, nem igazán tetszik....

ladislaus 2010.04.27. 12:20:12

@anti76: Nemzetkozi sajtotajekoztatoja utolso resze? Amikor elvtarsaknak szolt oda az megvan? :)

Ordnassac 2010.04.27. 12:21:49

@ladislaus: túl hosszú lenne, ha ide másolom be...

ladislaus 2010.04.27. 12:23:12

@netsrot: szerintem dugj egy jot, ott kiadhatod a duhod... :)

dinamo vodka 2010.04.27. 12:23:35

inkább "olvassunk a szájukról"

2010.04.27. 12:27:40

@netsrot: Viktatúra lesz, és mivel fegyelmezett ember vagyok - tekintettel arra, hogy rázkódom a röhögéstől - nem is írok többet, csak azt, hogy ma is szebben sütött a nap, mint április 25-e előtt..:DDD

szentfazék 2010.04.27. 12:28:06

off:
TGM pártot alapít, kiáltványt is közzé tettek, bővebben:
atv.hu/belfold/20100426_uj_baloldali_partot_alapit_tgm

on:
beszéltem ma egy régi haverommal, aki szoci képviselő jelölt volt egy vidéki nagyvárosban, és jóval az országos átlag felett kapott egyéniben. kérdeztem, mi lesz szerinte az mszp-vel. véleménye szerint, amennyiben nem lesz alulról felfelé orsz. tisztújjítás, akkor szdsz-szindróma, miszerint a parlamenti ferakció (ahol ül a volt bukott vezérkar) és a tagság, meg a vidéki vezetőség elszakad egymástól. ugyanezzel kezdődött az szdsz-nél is, igaz akkor a tagság nem akarta az egyedül is kormánytöbbséggel rendelkező mszp-vel a koalíciót, csak a vezetés egy része. ezzel a parlamentbe bebetonozott, levitézlett gárdával minden megújulás felejtős. a srác szerint is a többségüknek vissza kellene adni a mandátumot, ha a kongresszuson kiborul a bili, de hát ennek a realitása, izé, erősen kérdéses..

2010.04.27. 12:30:26

@Ötvös: langyos, pangó víz volt, a mocsárban teli ragadozó tirexekkel...Most ehetik egymást, egészségükre! Köszönjük elvtársak!:)

2010.04.27. 12:32:20

@szöllősi dr: @clownfish: jaj de jó, nemcsak nekem van ilyen jó kedvem...:D

anti76 2010.04.27. 12:35:17

@kampela: azt írod:"Vannak mindenféle eszközök, amikkel lehet egyenlőtlenné tenni az információhoz jutást illetve annak továbbadását." Ez mindig is így volt. Soha semmiben nem volt egyenlőség, max. elvekben. Ez az egyenlősdi csak parasztvakítás semmi több.
Nekem van internetem, van nálunk vagy 50 csatorna, nekem megvan a lehetőség a tájékozódásra, míg egy szabolcsi falusinak se netje, se 50 csatornája csak M1,M2, meg rtl tv2 van. Puff máris nem egyenlő információk állnak rendelkezésre. Ez csak egy példa volt, ez amúgy az élet minden területére igaz.
Az, hogy külföldön ki mit mond a választás szempontjából nem érdekes, lásd a jobbikot, aki mindenféle média nélkül, meg nácizások közepette nagyságrendileg hozta azt az eredményt amit a rongy mszp.
Ha az MSZP-s urak akarnak ellensúlyként működni (attól mentsen meg a jóisten), akkor talán nem kéne plakátokról vigyorogni, hanem tarsanak többezer lakossági fórumot, járják le a lábukat a szavazatokért.
Amúgy miért baj, ha hosszabb ideig jobboldali kormányai lesznek magyarországnak ?

Ordnassac 2010.04.27. 12:35:22

@szentfazék: azért Vajnai Attila és Droppa György neve eléggé meghatározza az irányvonalat. Fel vörösök, paranoiás proletárok!

2010.04.27. 12:35:31

@Ordnassac: basszus, hogy ezen hogy meglepődtem! Az nagyon tetszett, hogy hírtv-ban lesajnálták "a derék fiatalembert, aki még a bajszáról se dönthetett önállóan"..mert erről van szó, tekintetes elvtársak, botox meg bajusz, ez volt az egész kampányból, ami megmaradt.

ungabunga 2010.04.27. 12:36:47

Az LMP-nek szerintem semmilyen terve vagy elképzelése nem volt arra az esetre, ha a Fidesz megszerzi a kétharmadot (nekem úgy tűnik, egész végig azzal számoltak, hogy a kétharmados ügyekben való támogatás fejében a programjuk néhány sarokpontját sikerül átnyomni). Viszont a környezetvédelem tárcaszintű kormányzati képviseletének likvidálásával (illetve ennek a sajtó által megszellőztetett tervével) a Fidesz tálcán kínálja nekik az issue-t, aminek mentén összeszedhetik és rendezhetik magukat. Ha a Fidesz ezt komolyan gondolja, eltaszít magától és ellenségévé tesz egy eredendően nem ellenséges, partnerségre hajlamos politikai erőt. Ostoba taktika.

jjulie 2010.04.27. 12:37:28

@anti76:

a szakembergárda amelyik itt hiányzik, az a nemzetközi porondon is helytállni tudó manager

és a politikusokat kontrollálni tudó és akaró választó

anti76 2010.04.27. 12:37:30

@ladislaus: ja igen... hallottam. mi vele a gond?

Ordnassac 2010.04.27. 12:38:07

Amúgy egy javítás az előző bejegyzésben lévő statisztikámhoz:

3 olyan új képviselő lesz, aki tagja (volt) az EP-nek: Balczó Zoltán (Jobbik, őt elfelejtettem, elnézést), Harangozó Gábor (MSZP, 2004-2009) és Schmitt Pál (Fidesz)

2010.04.27. 12:39:09

@anti76: "Amúgy miért baj, ha hosszabb ideig jobboldali kormányai lesznek magyarországnak ? "

Nem tudjuk, hogy baj-e...az elkövetkező 20 évben majd megtudjuk, sőt, reméljük, Te se maradsz ki a jóból...

Egyébként meg Magyarország, hogy kekecke is legyek egy kicsit...

Rézvirág 2010.04.27. 12:44:20

Hogy alakul az ki, hogy melyik bizottságnak ki lesz az elnöke? Ki választja meg? Egyáltalán, hogy van ezekkel a bizottságokkal? Milyen hatáskörük van? Ki határozza meg, hogy milyen bizottságokat állítanak fel?
Gábor, jól jönne erről egy kis fejtágítás! (legalábbis nekem :o))

anti76 2010.04.27. 12:47:21

@jjulie: akikre én gondoltam azok a modern ipar szakemberei mérnökök, technikusok stb...
Managerből már dunát lehet rekeszteni. mindenki az akar lenni meg persze bölcsész, szociológus, politológus meg hasonló alibi szakmák. Na ezekkel nem megyünk semmire.
A politikusokat meg soha senki nem kontrolálta a történelem folyamán.
500 éve a feudális nagyurakat szolgáltuk, ma pedig a tőkét.
Egyiknek se lehet ellentmondani.

ladislaus 2010.04.27. 12:50:24

@anti76: "Sok dologtól lehet félni, de attól a legkevésbé, hogy orbán majd bebetonozza magát. " - ahogy irtad, csak arra reagaltam ezzel :)
Valoban ezt tudja jol a fidesz is hogy ha annyira rossz lesz akkor mehetnek a csipába mert levaltja oket a nep 2014ben. Es osszel is akar mar ugye tendenciaszeruen esik majd a nepszeruseguk...

szöllősi 2010.04.27. 12:53:12

@Ordnassac:

Biztatás Zusinak, Hagyónak és a többi elvtársnak.

LEBUKOTT

Megvallattak, hogy vérzett a husunk.
Elvtársunk, ki még sétálsz, mint a fény,
gondolj reánk, kik fel-le futkosunk
és messze nézünk cellánk szögletén.
Lágyult az izmunk, fekhelyünk kemény,
eledelünket kiköpi a szánk,
gyomor- s tüdőbajt ítéltek reánk
s ha nem pusztulunk, elpusztítanak.
Még harcolunk, de testünk oly sovány.
Testvér, segítsd a lebukottakat.

Otthon a tűzhely hűvös és repedt,
hideg fazékban készül az ebéd:
a csarnok nyirkos kövéről szedett
kis káposztalevél és hulladék.
Az asszony szédül, szidja gyerekét
s a szomszédné a gangon kiabál,
hogy tőlünk sosem kapja vissza már
az ujjnyi kevés lámpaolajat.
Tél lesz, ragyog a fagy s az éhhalál.
Testvér, segítsd a lebukottakat.

Gondoljatok a büdös kiblire,
mely ködgomolyban küld új nyavalyát.
Adjatok szappant, lóhúst s télire
apadt testünkre adjatok ruhát.
Küldjetek könyvet, bármily ostobát,
mert megőrjít a patkánypuha éj,
az asszony nélkül gyötrő szenvedély.
Enyhítsd kínunk, ha munkás vagy s szabad,
Elvtárs, hisz te vagy a Vörös Segély!
Testvér, segítsd a lebukottakat.

Küzdtünk híven a forradalomért,
nem halhatunk meg, élnünk kell tovább.
Zizegve várnak a röpcsik, a hék
s éhbérrel várnak mind a burzsoák.
A mozgalom vár, munka és család,
míg megbukik a kizsákmányolás,
sarló villan, lesújt a kalapács
s börtönről, gyárról lehull a lakat.
Éljen a Szovjet, a munkástanács!
Testvér, segítsd a lebukottakat.

1930. nov.
József Attila

szentfazék 2010.04.27. 12:53:51

@Ordnassac: nem értem, hogy kinek fog szólni ez a formáció, eléggé öncélúnak tűnik. ezekből a nevekből még valami dögkeselyűségre sem lehet következtetni, mindenesetre érdekes..

pancsa47 2010.04.27. 12:53:54

@CSENDES: forgatókönyvnek gyenge. Ezek csak jelszavak, amiket évek óta hallunk - jól írod:"fideszes politikus mondatai".

Lehet, akciófilm lesz?! :)

2010.04.27. 12:58:44

@szöllősi dr: brav!:) Éljen TG-kultúrblog!:D

panelburzsuj 2010.04.27. 13:00:37

@anti76:

Kihagytál néhány szócskát a manager elől: nemzetközi porondon helytállni képes ...

Amúgy a mérnök-technikus-szakmunkás mit csinál magába, manager nélkül? Multi-álláshirdetéseket böngész, meg életrajzokat küldöz?

demagofób 2010.04.27. 13:04:39

Már látom a jobbik jövőjét:
Ukrán parlamentben, pont most van verekedés és füstgránát dobálás. Morvai Krisztinát haza hívják és az összes ülésen a Jobbik egyként fog ordibálni, szerencsére mikrofon nélkül.
Majd a fidesz módosítja az alkotmányt, hogy J betűs párt nem léphet a parlamentbe, ha mégis akkor azonnal döntő bíróság 4 év börtönt szab ki.
Az MSZP több részre szakad és a parlament 4 sarkába ülnek, mert maguk sem tudják most, hogy az SzDSZ nem mondja meg, mihez kezdjenek magukkal.
Az LMP meg nem találja a parlamentet.

anti76 2010.04.27. 13:05:58

@panelburzsuj: nem azt mondtam, hogy egyáltalán nincs szükség managerre. hanem azt, hogy már így is kurva sok van belőlük. egy cég élére természetesen kell manager, de a cégbe magába sokkal több mérnök meg technikus kell.
Ha -tegyük fel- nincs az országban megfelelő tudású manager, attól még a külföldi nyugodtan felépítheti a gyárát itt, legfeljebb nem magyar lesz a cég vezetője. Ha ellenben nincsennek szakemberek (akik a konkrét termelést csinálják), akkor nem fog idejönni a kutya se akármilyen hiperszuper managerek vannak itt.

Ordnassac 2010.04.27. 13:12:55

@Rézvirág: ebben nagy szerepe van a szokásjognak. A külügyi és a költségvetési bizottság elnöke hagyományosan ellenzéki képviselő (ezért jelentkezett be a Jobbik a külügyi bizottság elnöki székére).

Hat bizottságot kötelező megalakítani. Házszabály 28. § (2) második mondat: "Kötelező létrehozni az alkotmányossággal, a költségvetéssel, a külügyekkel, az európai uniós ügyekkel, a honvédelemmel, továbbá - paritásos bizottságként [33. § (4) bekezdése] - a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgálati ügyekkel foglalkozó állandó bizottságokat."

Ezen felül lényegesen több állandó bizottság van. A távozó OGY-ban összesen, ha jól emlékszem, 16. A vizsgálóbizottság, a Házbizottság és az eseti bizottság más funkcióval bírnak. Most csak az állandó bizottságokról beszélek.

Azt, hogy melyik párt melyik bizottság elnöki székére, illetve alelnöki helyeire tehet javaslatot, egy előzetes tárgyalás előzi meg (egy ilyen határozza meg amúgy azt is, hogy melyik frakció a patkó melyik részére kerül). Amennyiben nem lenne megegyezés, úgy a frakcióvezetők ajánlásait összegzi az OGY elnöke és így terjeszti a plenáris ülés elé. A bizottságok elnökeit, alelnökeit és tagjait végül az OGY választja meg.

A bizottságokon fut át először minden benyújtott javaslat (attól függően, hogy a javaslat miről szól, az OGY elnöke kiosztja a megfelelő bizottságoknak a javaslatot megtárgyalásra). Ahhoz, hogy ún. "tárgysorozatba" kerüljön (azaz, hogy bekerüljön a plenáris ülésen megtárgyalható javaslatok közé) egy javaslat, a bizottságnak támogatnia kell azt. Amennyiben nem, úgy csak kerülővel juthat be (de még akkor sem biztos, hogy sikerül). A bizottságok nyújthatnak be pl. törvényjavaslatot és módosító indítványt is.

Ezek csak a legfontosabb szabályok a bizottságok területén, további szabályok a Házszabályban olvashatók. [49/1994. (IX. 30.) OGY határozat 28-33. §§ és 67-83. §§, valamint 98-102.§§)

panelburzsuj 2010.04.27. 13:14:00

@szentfazék:

Indulócsomagként föltehetőleg Gyurcsány nénikéire vettetek szemet, de a piacbővítési tervekbe nyugodtan beszámíthatják a rendszerváltás veszteseinek jó részét. Úgyhogy nem olyan buta ötlet ez most, amikor a Munkáspárt végleg kiesett, az MSZP önmarcangolódik, a szakszervezetek csak közönségbosszantó funkciót képesek ellátni, és egyedül a Jobbik hajlandó és képes a "nép közé vegyülni" ...

Pintér tábornok úr nem fog unatkozni.

[nev] (törölt) 2010.04.27. 13:16:17

@anti76:
azért, mert az állam eredendően egy baloldali képződmény. az unió az, ami jobboldali.

az államnak az a dolga, hogy az elsődleges elosztási viszonyokat a rászorultság elve alapján korrigálja. legyen magas szintű iskola, középszintű kórház, és alacsony szintű nyugellátást, azoknak is, akik ezt önerőből nem tudják maguknak biztosítani. ennek érdekében pénzt kell elvonnia, és átcsoportosítania. és ez egy baloldali, reguális logika. amit demokratikus körülmények között nem lehet megkerülni.

csakhogy ekkor az államnak már nem jut elegendő pénze arra, hogy még a rátermetteket is támogassa, meg még a középréteget, hiszen akkor mindenkit kellene támogatnia, és erre nincs módja.

ezért a demokratikus jobboldali azt mondja, hogy a rátermetteket úgy kell még nagyobb teljesítményre ösztözni, hogy a lehető legkevesebb az állami beavatkozás. viszont van szabályozás. erre találták ki az uniót, amelyik egy nemzetközösség. egységes belső piaci szabályozást legyen, közös pénzt. és legyenek helyhatóságok, közvetlenül az uniónak alárendelve. a demokratikus jobboldal így akar versenyt. a városon belül, és a városok között.

budapest versenyez béccsel, és pozsonnyal a régió központi szerepéért. de ez úgy nem megy, hogy budapestet majd támogatja az állam, hanem úgy, hogy az állam a lehető legkevesebb pénzt vonja el. és a fővárosnak van egy viszonylagos önállósága. és a politikai pártoktól független vezetése, amelyik párbeszédet folytat a ipartestületekkel, és a civil mozgalmakkal. és közvetlenül az uniónak van alárendelve. az államnak nincs szerepe.

és ez van felcserélve. kósa kissé kapatosan elmondta a "forradalomban", hogy a fidesz isinbayeva, aki mindig nyer, és ha jó napja van, akkor ráadásként ugrik egy világcsúcsot.

en.wikipedia.org/wiki/File:Isinbayeva_Berlin_2009.jpg

a probléma, hogy ezt a versenyt a pártok a falusi legelőpályán döntötték el, és a blasz kettőben. nincs itt semmiféle világcsúcs. egy demokratikus állam nem tud csak baloldali lenni, és ezzel a háttérrel tudnak önállóan fejlődni a városok, és a vidék.

a fidesz kormány akkor teszi jól a dolgát, ha nem balos lesz, hanem szuperbalos, de ezen nem azt értem, hogy mindenkinek oszt, mert az a centrális állam, hanem azt, hogy csak a rászorultaknak ad. a többiektől meg nem vesz el csak annyit, amennyi ehhez muszáj. tehát szocialista kormányzás kell. konzervatív közintézmények. liberális önkormányzatok. és a nacionalizmus civilizált formáit befogadó nemzetközösségre. nacionalizmuson nem a hőbörgést értem, hanem azt, hogy van egy számottevő haderő, és tekintélyes diplomaták. és ez cserélődik fel. és helyette megy ez az össznépi népi hip-hop, amit török gábor elemez.

olap 2010.04.27. 13:16:21

"az alternatívák száma megsokszorozódott"

nem akarok okoskodni, de az alternativa az nem két választási lehetőséget jelent?

papi65 2010.04.27. 13:19:09

Csak sikerül valamelyik Fidesz vezetőnek eltolni amit idáig nem:
"Pokorni Zoltán kijelentette, hogy nem fogják újra jelölni Sólyom Lászlót köztársasági elnöknek." Meg tudták állni, hogy -Martoni Jánoson kívül, akit az EU soros elnökség miatt muszáj volt - nem neveztek meg egyetlen más minisztert sem. Az új kormány beiktatása előtt, több törvényt is el akarnak fogadni az új országgyűlésben. Tudják-e, hogy ezek után, hogy mikor fogja aláírni SÜRGŐSSÉGGEL a köztársasági elnök azután, hogy Ő is számított rá? Vagy 2 hónap után elküldi az Alkotmánybíróságra.
Az átadás-átvételi törvény meg majd hatással lesz a 4év múlva
sorra kerülő kormány átadáskor. Jól sejtem?

panelburzsuj 2010.04.27. 13:22:30

@anti76:

És mi lenne, ha budai villákban tanyázó magyar topmanagerek építenének gyárakat román, ukrán meg kazah melósoknak? Ott a sztyeppe szélén, ide meg csak a pénz dőlne?

Én ilyesmire gondolok, ha nemzetközileg versenyképes managerről esik szó.

2010.04.27. 13:24:54

@panelburzsuj: ne bántsuk a szakszervezeteket...azok nem tehetnek semmiről. És van, amelyik nem adta el magát.

2010.04.27. 13:26:24

@papi65: de már Schmitt Mindentválallok Pali nyilatkozott, jön haza sebbel-lobbal...:)

CSENDES 2010.04.27. 13:28:16

@papi65: Nem egészen, bár a jelentése valóban ez volt. Pokorni azt mondta, szerinte nem ő (Sólyom) lesz a következő köztársasági elnök. De egyebekben csaknem megerősítette a tegnapi napon nyilvánosságra került miniszterjelöltekre vonatkozó adatokat is ugyanebben a beszélgetésben (TV2).

2010.04.27. 13:33:53

@hoplita: "mert vagy a Gárdát és a Jobbikot, meg a kapcsolt szervezeteket csesztetjük, vagy a cigánybűnözésre utazunk és rendet rakunk."

Edelényben a Fideszes jelölt rendezvénye tele volt cigányokkal. Szerinted pont a szavazóik között fognak rendet rakni? Nagyon úgy néz ki, hogy a Jobbik továbbra is magára lesz utalva a cigánybűnözés elleni küzdelemben.

panelburzsuj 2010.04.27. 13:33:59

@Letícia:

Én csak arra utaltam röviden, hogy nálunk azok a szakszervezetek "látszanak", amelyek nem a tulajt, hanem a közönségüket szívatják, ha vékonyodik a boríték.

(Jó, tudom, ennél azért összetettebb, de mégegyszer: ez látszik, a többi meg nem látszik. És abban is biztos vagyok, hogy ha egy proletárpárt "átvállalja" a munkás-érdekképviseletet a multiknál, akkor igencsak beletenyerelhet a politikai lecsóba.)

anti76 2010.04.27. 13:35:21

@[nev]: az állam eredendően baloldali képződmény ? mikortól számítod az "eredendőt"?
Mert a baloldaliság kormányon még 100 éve sincsen.
Az amerikai kormány valaha is baloldali volt?
Vagy Napoleon (akitől a code civil származik) az volt?
A rászorulók támogatása (mint balos ideológia) egy átverés. Mindig lesznek rászorulók meg gazdagok. Tudsz olyan baloldali kormányt amelyik ezt a saját országában megszüntette, vagy akár csak mérsékelte ?
Én nem tudok egy példát se a történelemből, hogy baloldali kormányok (meg pláne szuperbalos), nagy-nagy prosperitást vittek volna saját országukba.
Az állam ne támogasson direkte senkit, csak lehetőségeket teremtsen, amivel vagy él a polgár vagy nem.
Az, hogy a rászorulókat pl, ingyenes oktatással, vagy segéllyel támogassák, ez miért csak baloldali? miért sajátítod ki a baloldal nevében?
Még hitlernek is -pedig őt aztán nem vádolják baloldalisággal- voltak ilyesmi lépései.

Ordnassac 2010.04.27. 13:36:50

@papi65: a köztársasági elnöknek 15 napja van eldönteni, hogy aláírja a törvényt, visszadobja az OGY-nak vagy elküldi az AB-nak. Sürgősség esetén még kevesebb is.

anti76 2010.04.27. 13:37:06

@panelburzsuj: ezt -gondolom- poénnak, meg némi ugratásnak szántad, ugye? :)

2010.04.27. 13:37:43

@panelburzsuj: nem könnyű a szakszervezeteknek, hidd el. És ha ők sem lennének sok helyen, rabszolgatartás menne forever.

jjulie 2010.04.27. 13:37:48

@anti76:

a manager az aki tétrehozza és életben tartja azt a céget ahol a mérnök mérnökösködhet és a technikus technikázhat, aztán a termék kiutazik a világba, és pénz jön helyette vissza

melyik dunát lehet rekeszteni ezzel a fajta managerrel nálunk?

példát is mondok, guglizz rá: ashner lipót, wolf emil és kereszty györgy

2010.04.27. 13:41:04

@jjulie:@anti76: ne "manager"-t írjatok már, van annak becsületes magyar neve: menedzser.

panelburzsuj 2010.04.27. 13:41:43

@imperial:

Ez most nem volt túl szerencsés okfejtés. Aki utálja, hogy rászisztának bélyegzik, az ne vegye egy kalap alá egy pártrendezvény közönségét a helybéli bűnözőkkel, "boxos-boxos egyremegy" - alapon.

De legalábbis ne csodálkozzon, ha magára marad a cigánybűnözés elleni küzdelem eme sajátos formájában.

szentfazék 2010.04.27. 13:42:56

@panelburzsuj: TGM , a filozófus, a nép közé vegyül, aranyos lesz! milyen jól meg fogják egymást érteni. ezt persze egy kissé cinikusan mondom.

szerintem is kelleni, fog egy új baloldali formáció, de inkább egy konzervatív liberális párt. olyan ős szdsz féle. TGM jutott el onnan a szocializmusba, vagy a szocializmus torzult el TGM-ig?

2010.04.27. 13:46:03

@jjulie: ilyen nevekkel? Megőrültél? A Jobbik - immár felhatalmazással - vadászna rájuk, még a levegőt se vehetnék úgy, hogy ne számoltatnák el szegényeket...ja, hogy eredményt is hoznak?? Az itt kit érdekel??

A Jobbik képviselők esetén elgondolkozom azon, hogy vajon tudják-e parlamenter szó igazi jelentését? Mert szerintem szégyen...

Rézvirág 2010.04.27. 13:48:13

@Ordnassac: Köszi!!!!

Hát ennek függvényében nekem úgy tűnik, hogy ajánlott a Jobbiknak a "szalonképes viselkedés", (pl. nem gárdista mellényben feszíteni az eskütételen, lsd. Vona ígérete) mert az országgyűlés könnyen intézheti úgy, hogy nekik kedvezőtlenül alakuljon a helyzet. Pl. a két hagyományosan ellenzéki elnöki posztot az MSZP és az LMP kapja meg. Javíts(atok) ki, ha tévedek.

panelburzsuj 2010.04.27. 13:48:28

@panelburzsuj:

Inkább vágyképnek mondanám. Olyan bilibelógósnak ...

De mennyivel illuzórikusabb, mint arról ábrándozni, hogy HA majd felnevelünk sok magasan képzett bérmunkásnakvalót közpénzből, AKKOR majd idetódul a világ minden sarkából a magántőke?

És addig hol lesz az a tőke? Párnacihába?

Ordnassac 2010.04.27. 13:49:14

@Letícia: hát egy biztos, nem parlamenti képviselőt jelent. ;-) Jobbikosok használták így?

panelburzsuj 2010.04.27. 13:52:33

@Letícia:

Mondtam olyat, hogy könnyű? Olyat mondtam, hogy könnyebb lehet, ha nem magárahagyottan, face-to-face kell megverekedni a munkadóval. Se az egyes melósnak, se a szakszervezetnek.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.27. 13:52:47

A parlamenti ellenzéki pártokkal kell egyeztetnie Orbánnak és nem csak a saját "népével".

Azt azért ne felejtsük, hogy kb. 5,5 millió ember nem szavazott a Fideszre!!

Már kezdi a gőgös, nagyképű, beképzelt dumáját!!

Forradalom...????

Szart cseréltünk fosra, az ölébe hullott a kiböjtölt hatalom!

Azt hiszem már most takarodj Orbán Viktor!

jjulie 2010.04.27. 13:52:59

@Letícia:

csak egyszerűen meg akartam világosítani az antit, hogy a nemzetközi porondon versényképes manager nem azonos azzal aki amway cuccal házal és a nevjegykártyáján manager felirat van

szentfazék 2010.04.27. 13:53:08

@Letícia: böcsületes magyar megnevezése inkább szervezési munkatárs :)

[nev] (törölt) 2010.04.27. 13:53:28

@anti76:
az usa egy unió, nem egy állam. az usa akkor volt erős, amikor az unió jobboldali volt, az államok kormányzói pedig zömmel baloldaliak.

te a centrális államot hívod balosnak. fingországból úgy csináltak finnországot, hogy minden gyerek kapott magas szintű oktatást, középszintű egészségügyi ellátást, és minimális nyugellátást. ez egy demokratikus és minimalista államkoncepció. szocialista állam berendezkedés konzervatív közintézményekkel. a konzikat én balra sorolom, a libeket meg jobbra. az emberi jogi liberálisok baloldaliak, de ők a humanisták, kevés közük van gazdasági liberalizmushoz. ez utóbbi eredményezte a nokiát. de ez nem zárta ki a humanista felfogást sem. azt zárja ki, hogy mindenkinek osszunk. szóval a nokia nem úgy jött létre, hogy hekkipöki elintézte a minisztériumban a támogatást mikkamakinak. mert akkor a nokia nem állta volna meg a helyét a világpiacon. hanem úgy, hogy az unió (és nem az állam) biztosította a belső piacot. a finn állam a nokiától próbált minimál adót elvonni, csak a rászorultaknak osztani. és azt mondta, hogy onnantól kezdve (politikai értelemben jobbra) piacgazdaság van.

panelburzsuj 2010.04.27. 13:55:50

@szentfazék:

TGM már sokfélé járt az ideológiák mezején. És tud különbséget tenni az esszé és a szónoklat között, úgyhogy én nem félteném különösebben a proletariátussal való szembesüléstől ... :)

2010.04.27. 13:57:38

@Ordnassac:

"A parlamenter a francia parlementaire és a német parlamentär szavak magyarosított változata. Több jelentése is ismert, szinonima szavai a jelentésnek megfelelően küldött, követ, közvetítő, békítő, békekövet, békebíró, megbízott, képviselő, szenátor stb."

"Általános szóhasználatban: A parlamenter jelentése általános értelemben a politikai vagy egyéb vitás kérdésekben, elkülönülő felek közötti közvetítő személy, akinek a konfliktus megoldására irányuló javaslata van. Ennél a jelentésnél nem feltétlenül szükséges, hogy az egyik félhez tartozzon az érintett személy, míg katonai vonatkozásban ez a gyakorlat."

Kiemelném: békítő, közvetítő, konfliktus megoldásra vonatkozó javaslatot adó.

Ordnassac 2010.04.27. 13:59:03

@Letícia: forrás: Wikipédia. ;-) Amúgy tudom mit jelent. Mellesleg most szedtem ki a cikk bevezetőjéből a "képviselő, szenátor" részt.

szentfazék 2010.04.27. 14:00:15

@panelburzsuj: félreértés ne essen, én tisztelem TGM-et, mert nagy koponya, csak a plebejus néptribunus imázs már egy kicsit sok. lesz ő még munkásőr is?

sárkányfő 2010.04.27. 14:01:11

@objekt: Köszi hogy ide is bemásoltad a válaszod, ami amúgy teljesen korrekt. Végül is azt mondod, amit én is sejtettem.
Én meg fenntartom a véleményem: szerintem tök mindegy, valaki vörös vagy narancs lepelben etikátlan, béna, stb. A jegybankhoz meg még tegyük hozzá, hogy a Simor kompetens embernek tűnik, amellett persze, hogy elvi kérdés számomra a függetlenség. Hogy csavarjak egyet, szerintem Sólyom sokkal jobb választás volt, mint lett volna Szili, a szocik jelöltje, akinek még a jelölése is felért a nemzet szemen köpésével, hiszen ezzel nyíltan bejelentették, hogy már a függetlenség látszatára is tojnak nagy ívben. Sőt, Sólyom sokkal jobb volt a kis Madlnél is, aki Orbán megbízható kis palotapincsije volt (gondolom a következő is ilyen lesz).

Mindezzel együtt Sólymot nem szeretem, nevetséges a gőgje, a modorossága, stb., még ha a silány konkurenseihez képest relatíve jobb is volt.

Ami persze mit sem változtat azon, hogy a mór megette, a mór mehet a levesbe.

Na én is mindjárt bemásolom a vitaindítókat, hogy mások is tudják követni miről beszélünk.

papi65 2010.04.27. 14:01:12

@Ordnassac: Köszönöm a helyreigazítást, már én is utána néztem, sürgősség esetén 5 napja van reagálni. Bár egy alkotmánybírósági döntés /soronkívüliség esetén is/ nem biztos, hogy a mostani átadás- átvételéig megszületik.

sárkányfő 2010.04.27. 14:02:46

@jjulie: Ezt még sokszor sok helyen írd le, hátha akkor megvalósul!:

" jjulie 2010.04.27. 12:19:29
@panelburzsuj:

törvénnyel kötelezni kellene minden országgyűlési képviselőt, hogy törögáborelemez mintára, moderálásmentes blogot kelljen nyitnia, kötelezően minimum napi egy, mondjuk minimum 5000 karakternyi bejegyzéssel beszámolva az elvégzett munkáról, eseményekről, eredményelről, tendenciákról, tervekről, helyi, országos, és nemzetközi vonatkozásban, pletykákról, valamint válaszolgatnia, együttműködnie kelljen napi szinten a kommettelőivel

illetve, szorgalmaznia kelljen, hogy a kerületében az idősebb, nem internethasználó lakosság azzá váljon

vagyis napi jelentést kelljen irnia a választói felé az internet nyilvánossága előtt

ez lenne a 21. századi demokrácia

a bogarászók meg aztán gyártanának mindenféle tabellát meg ranglistát"

Ordnassac 2010.04.27. 14:03:00

@papi65: kérdés, hogy SL ennyire bosszúvágyó ember-e. Kiderül. Szerintem maga Sólyom is számít(ott) erre, ezért beszélt ködösen az újrázási dolgairól.

sárkányfő 2010.04.27. 14:03:42

Sólyom László!

Íme a hűség jutalma, avagy egy szívhez szóló, baráti üzenet a régi cimboráktól:

"Pokorni Zoltán a Mokkában azt mondta, nagyon tiszteli Sólyom Lászlót, de szerinte mandátumának lejárta után nem ő lesz a köztársasági elnök."

De azért fel a fejjel, szép szavakat, meg narancsos kitűzőt biztos kapsz a fiúktól, majd mosolyogj a kamerába.

Ordnassac 2010.04.27. 14:03:55

@ó jaj: azért azt megvárom, míg szegény Horváth Jani bácsi vagy Vitányi Iván blogot nyit...

Állítsuk meg a ......... 2010.04.27. 14:04:00

"mindig a sárga úton, mindig a sárga téglán"

Most ezt énekli orbánc és csapata.
Sárgalapot nekik, olyan igazi sárgacédulát.
Már előrukkolt az idiótája a könyörtelenségével, holott még nincs is beiktatva.Mindent át akar alakítani, mindenkit kirúgni, áthelyezni.

Mit lehet egy olyan idiótától várni, aki a parlamenti dolgozóba hívta a fociedzőjét és felhajtva a szőnyeget ott tartotta az edzését.
Tiszta hülye.

Lehet ebből még kabaré is.

2010.04.27. 14:04:16

@Ordnassac: talált, süllyedt...kérsz egy parlamentert a totális megsemmisülés ellen?:D

2010.04.27. 14:05:56

@panelburzsuj: nem sűrűn hallottam olyanról, hogy a szerinted tisztességes cigányok valaha is elhatárolódtak, vagy tettek volna valamit a bűnöző társaik ellen. Amikor a rohadt rászístá többség ellen kell tüntetni meg felvonulni, illetve több segélyért vonyítani, akkor viszont nagy az egyetértés közöttük. Ugye nem baj ha, ha ezek után nem választom szét név szerint, hogy ki a jó cigány, meg ki a nem jó cigány. Majd ha egyértelműen kivetik maguk közül a bűnözőket, és ezzel párhuzamosan elkezdik tisztelni a többségi normákat, akkor lehet kérni a pozitív megkülönböztetést.

sárkányfő 2010.04.27. 14:06:19

@Ordnassac: Juli ötlete volt, de nagyon-nagyon-nagyon jó, én komolyan kötelezővé tenném. végre a technika elért odáig, hogy a képviselők valóban folyamatosan és közvetlenül tarthassák a kapcsolatot a választókkal.

sárkányfő 2010.04.27. 14:07:15

Hm, ez se rossz, ha egyszer a Pokorni beindul... "Arra a kérdésre, hogy Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének le kell-e mondania, igennel felelt."

Zoli, tegnap mondta a Viki, hogy itten jogrend lesz meg törvénytisztelet. Neked még nem mondták? Vagy a Fidesz-érdekzóna felülírja a jegybank törvény által garantált függetlenségét? Még áttételesen is gáz nyomást gyakorolni egy független intézmény vezetőjére, de hogy ilyen nyíltan?
Amúgy nem tűnik ijedősnek a Simor. Valszeg a 2/3-dal kell majd ügyeskedni.

panelburzsuj 2010.04.27. 14:09:35

@szentfazék:

Tudtommal nem egy fegyverbuzi. Sőt ...

jjulie 2010.04.27. 14:09:55

@Ordnassac:

nem fontos, hogy ő gépeljen, diktálhatja is

amúgy nekem van 80 év feletti korú ügyfelem, aki aktív netező, és fejlődőképes, és 60 év feletti meg rengeteg, sőt már panaszt is hallottam mamáktól, hogy a papát alig lehet elrángatni a gép elöl....

panelburzsuj 2010.04.27. 14:12:05

@imperial:

Bajnak baj ugyan, ha nem vagy hajlandó válogatni, de szerencsére leginkább a te bajod.

szentfazék 2010.04.27. 14:12:54

@ó jaj: sólyom és simor is már megrendelte a tehertaxit. az előzmények után egyiken sem vagyok meglepődve. sólyom önjáró, a fidesz-vel is neki fog állni szívózni, simor "offshore lovag" úr meg az előző világrend emblematikus figurja a szemükben.

deflorator 2010.04.27. 14:13:31

@kampela: Minek ellensúly oda, ahol az emberek megszavazták, hogy négy évig ne legyen ellensúly? Paradoxon lenne!

2010.04.27. 14:13:42

@pcr: kis tehénbe jobb a sárga...Egyébként lesz itt kabaré, én máris sok mindenen kuncogok. Tulképpen, nincs is semmi bajom OV. u. 0102. napon, sőt...az OV. 00.00-án is nagyon jól éreztem magam!:D Régen hallottam ezt a jó embert a semmiről ilyen dagályosan beszélni.

Na, unatkozni nem fogunk, az biztos, és egyik papagáj ment (fletó) , a másik meg jött, szóval semmi újdonság nincs. Még jó, hogy a Bajnai ilyen kis csöndeske. Mondjuk szerintem normális országban kormányozni csendben lehet, meg kell, de hát kenyeret és cirkuszt, és mivel kenyérből egyre kevesebb, kapjuk ami jár, mert mindenki megkapja, amit érdemel...:)

Ez Magyarország, és így szeretem!:)

Ordnassac 2010.04.27. 14:15:01

@ó jaj: és mi lenne a konzekvenciája, ha valaki nem rendszeresen frissíti? Képviselői mandátumának elvesztése? Szerintem az olyan alkotmányellenes, mint a ház. Tegyük egyenlővé a vagyonnyilatkozattal? Ergo, aki nem csinál, az nem gyakorolhatja képviselői jogait? Ennek alkotmányossága is igen erősen megkérdőjelezhető szerintem. Mi legyen a kormányban lévő vagy államtitkárként dolgozó képviselőkkel?

Persze, kifejezetten hasznos lenne, ha csinálnának, de kötelezővé tenni? Nem hiszem. Az is egy jel, ha valaki indít blogot.

anti76 2010.04.27. 14:16:06

@jjulie: mi két külön malomban őrölünk.
Látom téged is lenyűgöznek a karriertörténetek (engem is), ha jól emlékszem pár poszttal korábban te hoztad az icopal-os példát...
De a lényeg nem az, hogy tudunk-e önerőből világcéget csinálni, mi már ott megakadunk, hogy egy világcég nem tud minket alkalmazni. Itt van a probléma.
Akiket te példaként hoztál mind a békeidőkben élt, pont akkor amikor magyarország sokkal jobb helyzetben volt, mint most.
Akkor jobban számított, hogy az általunk gyártott akármit egy top-menedzser el tudja adni minél szélesebb körben, mert a gyártással, termeléssel nem volt gond. (legalábbis nem akkora mint most)
Ma viszont nincs egyetlen világpiacra gyártó független magyar cég se, a külföldiek meg köszönik szépen nélkülünk is el tudják adni a termékeiket, nekik a gyártás a fő szempont. ezért hozzák ide a termelést.
Én egy német multinál dolgozom (műanyagipar), nálunk mint management nincs is, csak napi ügyintézői feladatokat csinál a magyar góré. DE minek is kéne mást csinálnia? A német anyacég szerzi a melókat köti a szerződéseket más multicéggel, nekünk csak a termelés lenne a dolgunk, de ezt nehéz olyan szerelőkkel prezentálni akik keverik a bar meg a tonna fogalmát. Én erről beszélek.
@Letícia: a menedzser nem becsületes magyar név csak magyarosított szó. a "manage" ige azt jelenti vezet, irányít, tehát ha mindenképpen magyar névhez ragaszkodunk akkor hívjuk csak simán vezetőnek és kész. Miami-t se írja senki májáminak

2010.04.27. 14:16:16

@panelburzsuj: majd meglátjuk, hogy kinek a baja. Lehet ugyanis pampogni a Jobbik ellen, de a cigánybűnözést most már nem tudják szőnyeg alá söpörni azzal, hogy ezt csak a náczikok találják ki.

Ordnassac 2010.04.27. 14:17:32

@jjulie: ergo valami előre megírt szöveget íratna be bejegyzésnek. Hűha. Ez aztán a kapcsolattartás! Másrészt, mi van, ha nem reagál a kommentekre, mint mondjuk Gábor? Nesze semmi, fogd meg jól.

2010.04.27. 14:18:17

@ó jaj: Sólyom sokat tett azért, hogy a Jobbik-féle uszítás elleni valamennyi jogszabályi fogalmát állandóan megvétózta, hol AB elnökeként, hol mint köztársasági elnökként. Alkotmányos aggályai voltak az elkövetők védelmében...az nem zavarta, hogy akik ellen elkövetik, mit éreztek, gondoltak. Ebből kapott erőre a Jobbik. Orbán remélem ezt is megköszöni neki...

Ordnassac 2010.04.27. 14:19:56

@anti76: jujjj, egy település nevét egybemosni egy normál magyarosított főnévvel. Helyesírási szempontból ég és föld...

sárkányfő 2010.04.27. 14:21:29

@Ordnassac: ez gyakorlatilag a képviselői fogadóóra online megfelelője lehetne.

Ordnassac 2010.04.27. 14:21:47

@jjulie: bocsi, de kötelezővé tenni valamit konzekvencia nélkül nem hatásos... Ergo egy szép elképzelés, aminek megvalósulása igen csak kérdéses.

Állítsuk meg a ......... 2010.04.27. 14:22:30

@Letícia:
Jaj csak félre ne lépjenek a sárga útról én annyira aggódom, annyira aggódom.
Csendben kormányozni:DDDD
Az orbán egyet tud szövegelni ész nélkül, ha meg a kotlásához kussba kellene vágni magunkat és cenzúrázna, akkor a nép 10 éve felgyűlt feszültsége egy az egyben rázúdulna.
Én is remélem, hogy ő is megkapja amit érdemel, kert végében egy árnyékszéket a trón helyett:)

[nev] (törölt) 2010.04.27. 14:23:03

@ó jaj:
ja ez jó ötlet szerintem is. legyen valami status report. hasonlót már én is javasoltam. szerintem a parlament honlapján lehetne egy "virtuális országgyűlési karzat". ahol a tisztelt ház munkájába a nép belebeszélhetne. szerintem simán lehetne használni a politikai csatározásban pro és kontra.

csak ez szembemenne a jelenlegi közfelfogással. a miniszterelnök kinyilatkoztat, a politológusok és az újságírók elemzik, hogy mire gondolhatott a költő?

mire gondolt orbán viktor, amikor azt mondta, hogy adóbevallás férjen el egy söralátéten. vajon arra, hogy olyan rövid legyen, mert azt kötve hiszem, vagy arra, hogy egy pendrive elfér egy söralátéten, tehát egy adóbevallás is elfér. ezt megint csak kötve hiszem. nem gondolt szerintem semmire, hanem kinézte ezt a szót magának, hogy "söralátét", és költött hozzá valamit. vélhetően a "fapapucs", vagy a "csigatészta" szóhoz is tudna költeni valamit, és ez a nézőgyerekek egyik felének tetszik, tapsolnak, a másik fele meg a fejét fogja, vagy haját tépi, hogy egy félkegyelmű kormányzót válaszott megint az ország. és akkor ezen megy a purparlé.

Ordnassac 2010.04.27. 14:23:35

@Letícia: hál'Istennek, hogy megtette!

A gyűlöletbeszéd büntetőjogi üldözése egyszerűen az állam és a társadalom csődje. Visszatartó ereje amúgy sincs, helyette csinálnánk olyan mártírokat, mint David Irving. Kell ez nekünk?

anti76 2010.04.27. 14:24:57

@[nev]: nem. az eu az egy únió. az USA meg egy állam. kb. annyira független Utah az USA-kormánytól mint Tolna a parlamenttől (na jó, azért nem annyira)
Utoljára a polgárháborúban vetették föl hogy esetleg kiválnának néhányan az unióból, amit lincolnék élből alkotmányellenesnek minősítettek. Azóta soha senki, nem mondta -és nem is gondolta!- hogy a tagállamok bármilyen szinten is függetlenek legyenek vagy lehetnének.
De nem erőlködöm tovább, ha azt akarod hinni, hogy a baloldal a fejlődés egyedüli letéteményese, akkor hidd ezt, pedig legalább annyi példa van pro és kontra...

Ordnassac 2010.04.27. 14:25:14

@[nev]: a "söralátét" német példa. Egy ottani CDU-s pénzügypolitikus használta ezt. OV meg átvette.

jjulie 2010.04.27. 14:27:15

@Ordnassac:

direkt fogalmaztam meg ilyen sarkosan, de ha nem érted a gondolatot amit hordoz, és csak a formát boncolgatod......

a technika lehetővé tenné akár a napi beszámoltatást, beszámolást, miért csak négy évenként annyira fontos bekopogni a választókhoz?

anti76 2010.04.27. 14:27:19

@Ordnassac: olvass már vissza...
"a managernek van becsületes magyar neve:menedzser" ez szted így helyes ? szavakon akartok lovagolni tényleg ?

szentfazék 2010.04.27. 14:28:41

az egyik haverom gyereke jár magyar kung fu-ra, neve baranga. bőgatya, bunyó bottal, fokossal, karikás ostorral ( komoly mi?). első alkalommal kapott a kölök egy kis szótárt is, hogy melyik jövevény szó milyen eredetű, különös tekintettel a héber és cigány kifejezésekre, hozzá a magyar helyettesítése. nehogy már a magyar gyerek itten cigányosan-zsidósan szövegeljen az edzésen.

panelburzsuj 2010.04.27. 14:30:14

@jjulie:

Jó három éve kocsijavítás ürügyén rostokoltam vagy három órát szervizben, de annyiban megérte, hogy egy svédmagyar szivar is ott dekkolt, és hajlandó volt részletesen beszámolni a svéd internet-szokásokról. Elmagyarázta, hogy pont az öregek vannak legjobban oda érte: nem kell folyton kimászkálni, autózni, hanem otthonról mindent el tudnak intézni. Ha meg társaságra vágynak, a webkamerás-skype-olós unokázástól a receptcsereberéig mindent a neten nyomnak. És mindig van, aki ráér, és meghallgatja az éppen soros emlékezőt is.

sárkányfő 2010.04.27. 14:30:32

@Letícia: ezt most hallom először. bár mintha a gárda-egyenruha tiltó jogszabályt aláírta volna.
btw, nem jogszabályokkal kell küzdeni a jobbik ellen, és úgy tenni, hogy Sólyom miatt "kapott erőre" a Jobbik, ez vicces. Már kenték a szocikra, kenték a fideszre, de látom mindenki sorra kerül.
De a legjobb, hogy egészen máig egy rossz szót se hallhattunk a Sólyomról, most meg...

Ordnassac 2010.04.27. 14:31:16

@anti76: azért tudod, hogy ez a hasonlat eléggé pontatlan volt? Utah lényegesen "függetlenebb" a központtól, mint Tolna megye. Ez már csak a föderális állam jellegzetessége miatt van. Utahnak pl. saját kormánya van, saját erős parlamentjével, saját jogrendszerrel, saját adópolitikával. Ezek hol vannak pl. Tolna megyénél?

@ó jaj: @[nev]: azért egy blog ezekre nem alkalmas, azt ti is tudjátok. Külön-külön: online fogadóóra: akkor az inkább egy chat vagy egy videókonferencia lehetne. Ez mondjuk jó ötlet. A virtuális karzat: ezt az ötletet le tudnád írni részletesebben is?

Ordnassac 2010.04.27. 14:34:26

@ó jaj: az egy kormányrendelet volt, azt a közt. elnök tudomásom szerint nem írja alá.

panelburzsuj 2010.04.27. 14:37:23

@Ordnassac:

Inget húzni a zakó alá se kötelező, valahogy mégis minden "parlamenteren" láttam eddig ilyesmi fehérneműfélét.

Szóval lehet, hogy vannak "tarsadalmasított", sőt akár piacosított lehetőségek is a motiválásra.

hoplita 2010.04.27. 14:41:30

@imperial:
Hát igen.....:(

Ez ha az ország érdekét nézzük egy kibaszott rossz, baljós előjel....főleg a vidéknek.
Ha engem-minket, jobbikosokat, akkor egy tálcán kínált lehetőség, hogy nagyot haraphassunk a vezénylő tábornok úr nyájából.

jjulie 2010.04.27. 14:42:05

@Ordnassac:

miért nem jó a blog, mint forma? mindenki látja mindenki véleményét, bármikor belenézhet a képviselő, és miért is nem jelentkezhetne egy képviselő a net segítségével akár minden nap a választóinál azzal, hogy mit is csinál éppen?

inkább az a furcsa, hogy nem így van ez ma, ha már van internet

Ordnassac 2010.04.27. 14:42:08

@panelburzsuj: na igen, ez elképzelhető, de mik? Vajon tényleg akkora az elvárás erre vagy csak a webkettes közönség fogékony erre?

Lyss 2010.04.27. 14:42:23

Hát... Kedves Török Gábor, nagyon kedvelem a bejegyzéseit, de ez így merő süketelés, már elnézést.
Az első napon megtudtuk, hogy az RTL-be máris bevásárolta magát a Fidesz, hogy kőkemény médiafelügyelet és adórendőrség alakul, ha igazak a hírek.
Ilyen viszonyok között kit érdekel, hogy hogyan dolgozza fel a parlamentben jutást az LMP?
Sokkal fontosabb és érdekesebb, hogy hogyan kezd el berendezkedni az új hatalom, milyen variációk röpködnek a levegőben a hatalom kiterjesztését illetően, és ami a lényeg, hogy ezek az elképzelések mennyire korlátozzák a demokráciát és a szólásszabadságot. Mert nagyon szükséges lenne tisztán látni, annyi riogatás volt az elmúlt időszakban a Fidesz túlhatalmáról, és nem biztos, hogy minden ilyen intézkedés erről szól, és nem csupán logikus lépés valami nem működő dolognak a normális viszonyok közé terelésére.
Tudom, állítólagos tervezetekről nagyon nehéz vitát folytatni, pláne elemezni, de mégiscsak ezek a dolgok határozzák meg majd az életünket, és jó ideig nem az, hogy Vona, Gyurcsány, vagy Schiffer hogyan alszik. A szó valós és képletes értelmében egyaránt.

panelburzsuj 2010.04.27. 14:42:35

@[nev]:

Szerintem MLM-szalvétaleckéket olvasgatott a ráérős nyolc évben ("hozzon még öt embert mindenki ...."), csak szóltak neki a píárosok, hogy a szalvetta nem elég mácsó. Így lett belőle söralátét ...

? :)

sárkányfő 2010.04.27. 14:42:53

@[nev]:
:)

Szerintem ebben az ügyben speciel Orbán arra gondolt, hogy egy A4-es lapon férjen el az adóbevallás, a söralátét jól kommunikálható túlzás. És persze nem saját ötlet, nyugatról lopta. Ahogy pl. a Hajrá Mo.-os szlogent is (a hívők szervilizmusra jellemző, hogy ez őket cseppet sem zavarja). Mondjuk jó dolgokat szerintem is vegyünk át nyugatról, nemzeti, szimbolikus kérdésekben viszont talán elvi kérdésnek kellene lenni a hazai fejlesztésnek.

De egyébként igazad van OV így gondolkodik, olimpiát is azért akart ránk sózni, mert elment egyre, oszt megtetszett neki. Pont. Gondolt egyet, és kimondta. És még arra is rájött milyen remek gumicsont, milyen hálás politikailag képviselni, miközben semmi tétje, mert úgyse adják oda nekünk (hál istennek), tehát ezen csak nyerhetett.

A képviselői blog meg amolyan virtuális fogadóóra lenne, szerintem ha lenne rá szándék, összehozható, kifejezetten demokratikus gondolat, a közfelfogást pedig letojom, ha mindig arra várnánk, máig a fákon ugrálnánk.

panelburzsuj 2010.04.27. 14:45:24

@Ordnassac:

Khmmm ... Provokálni tudni kell, ugye ... Nem tudsz valami jó ismerőst? Olyan kis házi gondolatgenerátorost? :)

sárkányfő 2010.04.27. 14:46:32

@Ordnassac: tök mindegy, Sólyom nyakába varrni a Jobbikot... lol.

Láthatóan arról van szó, nyílt titok, hogy Orbán egy hű kezesbárányt szeretne az elnöki székbe, legalább ezen a blogon hagyjuk már az erőltetett átlátszó kifogásokat.

Ordnassac 2010.04.27. 14:48:50

@jjulie: 1. időtényező, 2. kedv, 3. figyelő ellenek vagy bloggerek, akik egyből értesítik a sajtót egy elszólásnál. Kell ez nekik? Főleg utóbbi miatt. Emiatt nem hiszem, hogy bármely komolyabb pozíciót viselő politikus belemenne ebbe. Egy "hátsósoros" képviselő írásaira meg szerintem nincs akkora igény... Persze lehet, hogy valaki pont emiatt lesz ismert, de ahhoz kell valami hátszél is. A Facebook és a Twitter ismét más, mert az gyakorlatilag egyoldalú kommunikáció. Akkora igény ott nincs arra, hogy reagáljanak is a hozzászólásokra, mint egy blogban.

Amire amúgy ott reagáltam, az a két ötletre vonatkozott. Fogadóórára egy blog nem alkalmas, egy chat vagy Skype-os videókonf. inkább. A virtuális karzatnál meg várom a részletesebb leírást, hogy pontosan értsem, mire is gondolt [nev].

hoplita 2010.04.27. 14:49:41

@panelburzsuj:
Ajjaj....
Ez most tőled sem volt valami bölcs benyögés.
Helybéli bokszos és helybéli bűnöző között szignifikáns az átfedés, azt elhiheted.
Nem rászizmus ez, hanem tapasztalat.

jjulie 2010.04.27. 14:49:58

@panelburzsuj:

amúgy ez az élő parlamenti ülésezés is túlhaladott lehet, szerintem ennek a nagy részét is neten kellene csinálni, akár a tőzsdét

a freddie mercury ugyan már nem tudja megvenni a házat, de biztosan több pénzt lehetne csinálni belőle, ha nem ilyen célra lenne elpazarolva mint most....

Ordnassac 2010.04.27. 14:51:23

@ó jaj: persze, nem velem vitatkozol. ;-) Sólyom-párti vagyok.

anti76 2010.04.27. 14:52:37

@Ordnassac: persze azért is tettem zárójelbe, hogy azért nem annyira. Hozhattam volna például a német szövetségi kormányt meg mondjuk bajorországot. Amerikában kaliforniától maine-ig nagyon sok helyen kirakják az emberek az USA zászlót a házukra, és a 911 is mindenkit meghatott ott, nemcsak a new yorkiakat. Ott az usa egy állam, egy nemzet. adópolitika ide vagy oda.
Egy franciát mikor hat meg ha árvíz van a duna-tisza közben?

hoplita 2010.04.27. 14:54:33

@Letícia:

"....A Jobbik képviselők esetén elgondolkozom azon, hogy vajon tudják-e parlamenter szó igazi jelentését?..."

Á, hogy tudnák...!
Hiszen csak agyatlan, masírozós, nácifaszistarasszistabakancsoskodónyilasos tökfejek....ugye?
Az eddig ott lebzselő 386 anyaszomorító tolvaj lenne ám az igazi parlamenter?
És ez még csak nem is szégyen szerinted, mi...?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.04.27. 14:54:35

eddig többé-kevésbé kalkulálható volt mire számíthatunk?
pontosan mire gondolsz?
hogy hatalmas vasútkorszerűsítés, és adócsökkentés történt, épp úgy, ahogy vártuk?

Ordnassac 2010.04.27. 14:55:17

@jjulie: megy már a neten is rég, csak Real Player kell hozzá. Szerintem nem kéne kizárólagossá tenni a netes közvetítést, mehet az nyugodtan az m2-n és az MR4-en (utóbbi szintén netes).

Ordnassac 2010.04.27. 14:57:03

@hoplita: parlamenter =/= parlamenti képviselő. :-P

jjulie 2010.04.27. 14:57:30

@Ordnassac:

amikor a szavazat kell akkor persze meg van találva a választó ha akarja ha nem

még mindíg nem értem miért ne írhatna egy parlamenti képviselő napi egy oldalt arról, hogy mit is csinál

sok piti minkakör sem tölthető be manapság hatékony gépelési tudás nélkül, nem beszélve a vezetői állásokról, illetve hatékony nethasználat legyen már elvárható egy parlamenti képviselőtől....2010-ben európa földrajzi közepén

Balek 2010.04.27. 14:59:32

@ó jaj: 5000 karakter naponta? Te se írhatsz túl sokat. Háború és béke 9.6M karakter space-ekkel együtt. Mondjuk évi 200 munkanappal számolva a négyéves ciklus alatt a kicsinyített (200 fős) parlament legyárt 4*200*200*5000=800M karaktert, tehát kicsit több, mint 83 Háború és Békét. LOL.

2010.04.27. 15:00:15

@hoplita: na jó, lásd kivel van dolgod, a mostaniakra is csak annyi igaz, hogy maguknak közvetítettek, a maguk zsarzsijával voltak elfoglalva, nem az ország dolgával, azaz a mienkkel.

De ahogy elnézem, hallgatom ezt a Jobbikos marketing-vezért, olyan populista, hogy mesterfokon űzi a hívószavak beleszövését a semmibe. Üres, tartalom nélküli színházat játszik. És hogy kajáljátok, döbbenet...

jjulie 2010.04.27. 15:02:12

@Ordnassac:

félreértettél: minek is járnak be oda ülésezne meg szavazni? miért nem a neten intézik?

ha cslirriárd dollárokat lehet a neten mozgatni, akkor egy törvénykezést miért is nem? meg egy szavazást, ahol a képviselők döntő többsége csak arra figyel hogy igent vagy nemet kiabál e valaki a frakcióból és aszerint nyom?

anti76 2010.04.27. 15:02:54

@jjulie: ezzel az ötleteddel egyet tudok érteni.
simán lehetne törvényt hozni rá.
talán csak ott van a bibi, hogy most néhény helyről szerezzük az infot, akkor meg mind a 386 faszi agymenését kéne olvasgatni meg még a médiát is. a végén még itt dekkolnánk napi 15 órát :)

Ordnassac 2010.04.27. 15:04:32

@jjulie: egy hackertámadás vagy a hálózat hibája meg a teljes munkát ellehetetlenítené. Sok értelme megint nincs.

panelburzsuj 2010.04.27. 15:05:58

@hoplita:

Te is csak mész a kemény fejed után.

Gondolod, hogy pont a legszakadtabb csirketolvajok nyalják ki magukat, hogy a Pierr előtt illeghessenek? Nem helybelit vetettem össze helybelivel, hanem a jelölőgyűlést a brigantikkal. (A kerítésmászó brigatikkal: a kamatos emberek ellen hiába vonulgat a Gárda az utcán ... )

Sokszor hallom, hogy cigánybűnözés szakmai kifejezés. Hát akkor tessék legalább a látszatra adni ...

kampela 2010.04.27. 15:07:40

@deflorator:
nem tudom eldönteni, hogy irónia-e vagy nem. Ezért komolyan veszem.
természetesen a kicsit bő abszolút többsége a szavazóknak semmi ilyesmiről nem szavazott...

jjulie 2010.04.27. 15:08:38

@Balek:

amit a gábor felülre szült, az kb 2500 karakter a táblázat nélkül

hosszú?

2010.04.27. 15:09:19

@ó jaj: részemről jót nem hallhattál felőle...nézd meg a Ptk. és a Btk. ezen passzusainak kommentárját, egy csomó AB határozatot találsz erre vonatkozólag, amiben ő volt a fő előadó bíró. Szóval nem én találtam ezeket ki.

@Ordnassac: nem, nem kell, de azért jó lenne disztingválni.

@anti76: jó. De nézd meg a helység nevek írásáról mit ír a helyesírási szótár, hátha rájössz....köszike!:) A "manager" így leírva falun olyan bunkót jelent, aki anélkül használja a szót, hogy tudná mit jelent., pl. akár gyeskedőt, orgazdát stb...:)

Abban igazad van, hogy jó lenne, ha valaki dolgozna is, ne csak pofázna arról, mit is kell csinálni...

Videofon 2010.04.27. 15:10:07

@Letícia:
Nem mindegy ám, hogy ki mondja. Az emberek többsége már csak olyan, hogy igénye van az alárendelt szerepre. Ki elmegy a közszférába, ki elmegy alkalmazottnak, ki a pártokhoz igazodik.
A demagóg Jobbik és a semmitmondó LMP azért lehetett sikeres, mert a többi politikai szereplő hiteltelenné vált. Az igazodási igénnyel rendelkező csalódottak kényszerűen e két dilettáns hatalomvágyó erő között választottak.
Ne legyenek illúzióink, a Fidesz is hiteltelen. De Magyarországon még mindig van két és fél millió érdekember, pártfanatikus, hivatásos hajbókoló, akik lelkesen válnak meg gerincüktől, ha úgy hozza az élet.

Ordnassac 2010.04.27. 15:10:09

@jjulie: nem az a dolog, hogy ne tudnák. Persze, hogy a többség tudja. Csak mi a motiváció? Az ellenoldal droidjai anyázásának olvasgatása vagy erős reakcióhiány (egy totál ismeretlen ember blogjára ki reagál) nem feltétlenül az. Néhány LMP-snek van pl. blogja, de túl sok komment nem érkezik rájuk.

Pl. egy miniszternek mennyi ideje lenne reagálni a beérkezett mondjuk 500 kommentre, amelynek fele minimum anyázás (ha nincs moderáció)?

hoplita 2010.04.27. 15:10:44

@Ordnassac:

Azért ne feledd, a holokamu törvényt még ő sem merte nem aláírni - ahogy a fidesz sem ellene szavazni, csak egy bátor tartózkodásra futotta - pedig ordít belőle az alkotmányellenesség, még a joganalfabéta számára is.
Szóval megvannak a mi sólyommadarunk korlátai..:))

jjulie 2010.04.27. 15:11:18

@Ordnassac:

vagyis a végtelen pénzek nem mozognak a net segítségéval?

erről győzöl meg?

anti76 2010.04.27. 15:11:30

@Ordnassac: és isten ments, hogy a politikusokat kitegyük ennek, ezt csak a csilliárd dolláros üzleteknél megengedett.
:D

jjulie 2010.04.27. 15:12:21

@Ordnassac:

itt hány százalékot kellene kiütni?

2010.04.27. 15:13:01

@Videofon: úúú, ez de szép beírás! Brav!:)

sárkányfő 2010.04.27. 15:13:33

@Balek: Egy bölcs öregember egyszer azt mondta nekem, hogy ne vesszek el a részletekben, ellenben mindég igyekezzek a lényegre koncentrálni. Jó fej volt az öreg, én hiszek neki.

A karakterszám indifferens. A napi rendszeresség dettó.
A lényeget keresd, célra tarts, tűz!

Ordnassac 2010.04.27. 15:14:02

Meg is alakult közben a Facebook-on egy Sólyomot támogató csoport: www.facebook.com/group.php?gid=114860208544445

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.04.27. 15:16:30

Alternatíva csak kettő lehet. A számuk tehát nem sokszorozódhat meg.

jjulie 2010.04.27. 15:16:38

@Ordnassac:

"totál ismeretlen ember" egy parlamenti képviselő, aki a magyar választási rendszer középpontjában áll?

(mint ahogy a törökakadémián megtanultam)

hoplita 2010.04.27. 15:17:11

@szentfazék:
Az baranta, te észkombájn..:)))
Amúgy egy jó kis harci sport....nézz egyszer körül köztük, leesik az állad, mit művelnek bottal, fokossal karikással, íjjal.

sárkányfő 2010.04.27. 15:19:20

@Ordnassac: kíváncsi vagyok hányan csatlakoznak hozzá...

Ordnassac 2010.04.27. 15:20:12

@jjulie: ne hasonlítsd össze egy politikai elemző blogját egy vezető politikus potenciális blogjával. Ég és föld. Török Gábort nem utálja az ország egy számottevő része. ;-)

@anti76: lásd pl. a bakit a magyarorszag.hu oldal átalakításával vagy az Ügyfélkapu körüli bakikkal. Másrészt a netes megoldás mennyiben biztosítja az Országgyűlés üléseinek nyilvánosságát? Hogy készülnének róla jegyzőkönyvek? Hogyan "nézhetné" az érdeklődő? Hogyan lenne megoldható a felszólalás kérdése (pl. beszólások megakadályozása, szómegvonás stb.)?

hoplita 2010.04.27. 15:20:54

@Ordnassac:
Úgy van....az AB előtt dekkol, például a "tojástörvény" társaságában, már elég jó ideje.

Ordnassac 2010.04.27. 15:22:42

@jjulie: a kettő nem zárja ki egymást? Ismered-e pl. Kupcsok Lajost? Sáringer-Kenyeres Tamást? Nemény Andrást? Bödecs Barnabást? Szabó Rebekát? Az ő blogjaikat vajon hányan olvasnák?

Demotivation postah · http://www.demotivalo.com 2010.04.27. 15:22:52

figyeljünk arra, hogy szeressük egymást gyerekek. : D

Videofon 2010.04.27. 15:23:06

@Strici:
Önkéntes nyelvész ellenben rengeteg lehet. :)
Az "alternatívák" szó a magyar köznyelvben egyre inkább a "lehetőségek" értelemben terjed, bármi is az "alternatíva" szó eredeti jelentése.

ladislaus 2010.04.27. 15:23:24

egyaltalan tudja valaki kovetni mirol folyik itt a parbeszed a kommentelok kozott? Mert nem a posztrol szol az tuti! :)

jjulie 2010.04.27. 15:24:50

@Ordnassac:

amelyiket utálják az tudja, hogy miért?

én egy csomó politikusról nem tudom, hogy miért utálható vagy tisztelhető

Ordnassac 2010.04.27. 15:25:05

@ladislaus: ez akkora újdonság neked itt? :-D

jjulie 2010.04.27. 15:25:40

@Ordnassac:

ha senki az éppen nagyon is beszédes lenne

Videofon 2010.04.27. 15:26:57

@ladislaus:
Mindig vannak kedvenc blogok, fórumok, ahol mindenki mondja a magáét. Ezekben a hónapokban Török Gábor járt így. Nem hiszem, hogy nagyon bánná.

Ordnassac 2010.04.27. 15:28:37

@jjulie: sokszor egyszerűen elég, ha az adott képviselő "rossz pártban" van.

Valamint: szerinted pl. Vona Gábor moderálatlan blogját hány militáns antifasiszta támadná le és ezekre hány megrögzött jobbikos reagálna? Esetleg Orbán Viktoréban a "demokrácia-rettegők" és a viktoriánusok? Lendvai Ildikóénál szerintem alig lenne értelmes komment...

Meg kell azért hagyni, ügyes provokátor vagy. ;-)

hoplita 2010.04.27. 15:28:42

@Letícia:
Kajálja a franc..:))
Meg tudom különböztetni a citromot a lócitromtól, ne aggódj.
És nem keverem a célt az eszközzel.

jjulie 2010.04.27. 15:28:50

@Ordnassac:

a saját választóinak "jelent", és az olvassa akit érdekel az ő léte

még mindíg nem értem miért csak abban a periódusban lehet bombázni egy választót amikor a szavazata kell

Balek 2010.04.27. 15:30:08

@jjulie: Nem. Van 200 TG az országban (nem hogy a képviselők között)? Nincs. Egyébként ebből születnek az iskolai naplószerű megoldások meg a "velem is pont az történt ma, mint Navrasics Tiborral". Őszintén, Te tudnál akár csak napi ezer karaktert írni a munkádról? Én nem. Hétfőn még igen, kedden már vakaróznék, szerdán csak azt írnám: még mindig azzal a szarral foglalkozom, amivel tegnap is.

panelburzsuj 2010.04.27. 15:30:53

@ladislaus:

Már hogyne arról szólna: hol tartsák a képviselők a megfigyelendő szájaikat! :)

jjulie 2010.04.27. 15:31:22

@Ordnassac:

és mindez nem fér el elekronikus jelek formájában ingyen?

mit gondolsz hány napig okoz élvezetet lebarmolni valakit, csak úgy?

2010.04.27. 15:32:53

@ladislaus: jó reggelt!!!:) Neked eddig nem volt tuti, hogy szétoffolunk minden posztot...??:)

anti76 2010.04.27. 15:33:27

@Ordnassac: nem az lenne a poén a politikus blogokban, hogy az ott lévő kommentekre válaszoljanak, hanem a blogíró posztja az érdekes. Akit az érdekel az elolvassa, aki meg kurvaanyázni akar az azt is megteheti :)

Ordnassac 2010.04.27. 15:33:39

@jjulie: hidd el, megveszekedetteknél elég sokáig. Emellett eléggé demotiváló lehet egy képviselőnek, ha a választói közelség miatt alapított blog trollok játszóterévé válna és mondjuk szimplán abbahagyja...

jjulie 2010.04.27. 15:33:58

@Balek:

vannak emberek akiknek kötelező napi jelentést irniuk a munkájukról, van amikor eléri az ezer karakter

nem halnak bele, fél óra, és aki fizeti őket, nem véletlenül kötelezi őket erre

te nem fizetsz a politikusnak?

hoplita 2010.04.27. 15:34:36

@panelburzsuj:
Mert szerinted a képeken szereplők közül hánynak van priusza..?:))
Borsodban és másfelé is a fidesz átvette a cocik szokását, kőkeményen vásárolta a cigók szavazatait.

Ordnassac 2010.04.27. 15:36:20

@anti76: ahhoz nem kell blog, elég egy cikksorozat adott képviselő honlapján. A blogot pont a kommentek teszik bloggá.

2010.04.27. 15:36:26

@hoplita: nem is rád értettem. Csodálkozom is, hogy is lehet az, ami...hisz Te gondolkozol, ami ott életveszély...:)

panelburzsuj 2010.04.27. 15:38:27

@hoplita:

És hány nem fényképezkedett a Pierrel, akinek priusza van?

2010.04.27. 15:38:29

@Strici: alternatíva = más? És hogy kettő??? Mesélj...:)

Ordnassac 2010.04.27. 15:38:40

@jjulie: visszakérdezek: azoknak a napi jelentéseknek mennyi értelmük van? Az egyik mennyiben különbözik a másiktól?

Amúgy jelzem: ötletnek tetszik a képviselői blog, csak kötelezővé nem tenném.

jjulie 2010.04.27. 15:39:43

@Ordnassac:

ez itt miért nincs szétbarmolva?

elég egyértelmű: a gazda nem ezt váltja ki a kommentelőiből

ha egy politikusét tönkretennék, akkor el kéne gondolkodnia egy két dolgon, ólcsóbb lenne, mint a felgyújtott autók, a megostromolt székház, meg a fél országból pestre szállított droidok költsége....

Balek 2010.04.27. 15:39:46

@jjulie: Már bocs, de lol (nem Te, hanem ez a gyakorlat). Persze, vannak ilyen munkakörök, fossák is a karakterszemetet a népek, mert kötelező. Szerintem a politikus kötelező blogolásból is ez lenne. Persze meglenne kilóra a karakter, csak nem lenne értelme. Megemelnék a képviselők költségtérítését és a pluszpénzből négerek kamuznának a neten, ennyi.

Ordnassac 2010.04.27. 15:41:09

@jjulie: vagy nagy ívben lesz...

Amúgy, ha TG valamiért megőrülne és elmenne politikusnak, a blogja tutira megjelenne ellenoldali droidokkal. Ez részben független adott személy népszerűségi állapotától.

panelburzsuj 2010.04.27. 15:41:12

@jjulie:

Bámulatos ...

Lámpavas az élből. De hogy házit írassunk velük, az ugye lehetetlenség ...

sárkányfő 2010.04.27. 15:42:32

@jjulie: szerintem a karakterektől ijednek meg. lazítsunk rajta: lehetne ez egy videoblog is. elmondja heti 1-2 alkalommal (ha buli van sűrűbben), hogy éppen mit tesz az drága szavazóiért, az országért, a világbékéért, konkrétan milyen lépéseket tesz és tervez megtenni, mi a véleménye az aktuális botrányokról, törvényjavaslatokról, ilyenek.

sárkányfő 2010.04.27. 15:44:00

"Simor András Európa egyik legjobb jegybankelnöke
2009. október 7.
A Global Finance Magazine értékelte a központi bankok vezetőit

Az amerikai székhelyű Global Finance Magazine évről évre értékeli a világ jegybankelnökeit. A szaklap értékelése alapján Európában Jean-Claude Trichet (Európai Központi Bank), Zdenek Tuma (Česká národní banka), és Simor András (Magyar Nemzeti Bank) a sorrend az elmúlt két év összesítése alapján.

A Global Finance Magazine New York-i székhelyű havi megjelenésű pénzügyi magazin, amely világszerte a pénzügyi szféra fontos, iránymutató hírforrása."

"(...) a magyar jegybank a krízis idején rendkívül gyorsan cselekedett, és az MNB közreműködésével összeállított nemzetközi mentőcsomag hozzájárult az ország gyors gazdasági felépüléséhez. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnökének teljesítményét az idén és tavaly is „B”-re értékelték; a lap értékelése szerint az elmúlt két évben jobb szakmai munkát végzett, mint például a norvég, a lengyel, a svájci, a svéd, az angol vagy éppen az amerikai (Fed) jegybankelnök."

www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_pressreleases_2009&ContentID=13189

jjulie 2010.04.27. 15:44:41

@Ordnassac:

napi jelentéseket irnak pl. a legtöbb kereskedő cégnél a területi képviselők, van ahol elő van írva hány partnert kell meglátogatni naponta személyesen, le kell írnia a tárgyalásait, naponta elküldeni a sales managernek, persze előtte heti tervet kell készítenie a látogatásairól

csak öt kontinensen használt módszer (bevált), több fontos célt szolgál, elengedhetetlen

anti76 2010.04.27. 15:45:21

@Ordnassac: de egy cikkben nincs visszajelzés. nem tudja a politikus ez vajon tetszik-e az embereknek, egyetértenek -e vele.
Az, hogy trollok játékszerévé korcsosul egy blog az nem eleve determinált szerintem. itt is mindenféle moderáció nélkül elég korrekt hangnemben folyik a diskurzus, úgy vettem észre.
A kurvaanyázós komment is vélemény, csak éppen nem szalonképes. ha pl. lendvai látja hogy 10-ből 9 kommentben elküldik a picsába, akkor talán gondolkodjon el, kéne -e neki ezt a közszereplést erőltetnie...

Balek 2010.04.27. 15:45:21

@ó jaj: na ehhez meg elég számítógéppel modulálni OV meg GYF évértékelőit meg hasonlóit. Felemeljük az országot, segítjük a magyar vállalkozásokat, színvonalas közoktatást és határozott mégis polgárbarát rendőrséget csinálunk. Igen, kedves nézőim, ezen a héten is ezen dolgoztam.

jjulie 2010.04.27. 15:48:26

@ó jaj:

persze, nem a forma a lényeg, hanem követhesse a képviselőt akár naponta az aki akarja, főleg így, hogy a technikai feltételek adottak

ez a "szavazzatok rám aztán majd elintézzük a sorsotokat" módszert kell megtámadni

sárkányfő 2010.04.27. 15:49:19

@Balek: szó szerint vetted volna az iróniám? természetesen konkrét válaszokat várok, elszámolást a melóval, az ígéretekkel, a tettekkel, mindennel, továbbá a kommentelők úgyis kicsikarják belőle a válaszokat, illetve a helyi ügyekben is lehetne rá nyomást gyakorolni a blog nyilvánosságán (is) keresztül. Stb...
ha valaki folyamatosan félrebeszélne, felkapná a média a hülyeségeit, és kicsinálnák. nem tehetnék meg.

Ordnassac 2010.04.27. 15:49:47

@anti76: de Török Gábor nem vezető politikus, nem is utálja a fél ország. Gábor itt rossz összehasonlítási alap.

A tetszésnyilvánításhoz meg ott a Facebook. ;-)

Ismételten jelzem, hogy bármilyen képviselői blognak örülnék, de kötelezővé nem tenném.

@jjulie: na igen, de ott azért változatosabb a munkakör, mint egy képviselőnél, aki csak a szaktémáihoz szól hozzá, azok meg nem minden nap vannak terítéken az OGY-n. A vezető politikusok meg a következményektől való félelem miatt inkább tovább írnák a hangzatos semmit. Másrészt, mi biztosítja azt, hogy a kötelező blogolásnál a képviselő kontroll nélkül blogolhat és nem kell mondjuk minden posztot leellenőriztetni a pártközponttal? Amúgy kíváncsi leszek, hogy Navra miniszterként mennyire lesz aktív a Jobbklikken.

sárkányfő 2010.04.27. 15:51:45

@jjulie: persze, én is ezt mondom.

Balek 2010.04.27. 15:51:54

@jjulie: Na ezért viszont tehetsz, itt és most. Menj el a képviselőd fogadóórájára és kérdezz. Nincs fogadóórája? írj neki emailt. persze ez fárasztóbb, mint egy blogtörvényről blogolni.

Ordnassac 2010.04.27. 15:52:54

@ó jaj: csak a kötelezővé tétel ezen szerintem nem segít...

cambridge.on 2010.04.27. 15:54:16

@anti76: óriási tévedésben vagy az USA-t illetően. Azért mert, itthon csak az Amerikai Egyesült Államokat tanítják,attól még a tagállamok jelentős önállósággal bírnak.
Elég megemlíteni a jogosítványt,amit le kell cserélni, ha egy másik államba költözöl! Azért is, mert ezt használják személyazonosításra.
Az általad említett Utah államban pedig többnejűség is akad.
Ez olyan megtűrt dolog, de nem üldözött mint máshol.

@jjulie: Ki az az őrült aki házhoz megy, egy pofonért?
A blogon a hozzászólások több mint 90%-a csak becsmérlő lenne.
A maradék 10%-ban pedig megosztva menne a talpnyalás és az érdemi hozzászólás.
Különben sincs sok köze a választónak a listán bejutott képviselőkhöz két választás között.

Amire figyelni kell még, az első hónapokban különösen: ORTT vezetőjének leváltása, az MNB elnökének cseréje (máris esett a Ft),Sólyom menesztése.
Egyesek már azt kommunikálják, hogy az ország 2/3 része választotta Orbánt. Lesz ez még szebb is, ha sokat és sokan ismétlik.

lüke 2010.04.27. 15:54:48

hát eu seralátét nem volt szerencsés
Sraussra emlékeztet
rosszak a spindoctorok
A4-s iv
sajtcédula
félcédula
a magyarosch
vagy kex

Balek 2010.04.27. 15:56:55

@ó jaj: szerintem nem csinálnák ki, mert nem az lenne, hogy van tíz, aki mellébeszél, hanem mindegyik ilyen lenne. írtam fentebb, képviselői fogadóóra. ott szemtől-szembe lehet beszélgetni, aztán meg írd meg Te a blogodon, hogy mit mondott a képviselőd. Ebben a felállásban senki nincs semmire kényszerítve, valószínűleg színvonalasabb munka is készülne.

flippant 2010.04.27. 15:58:31

@cambridge.on: Nézd, az nyilvánvaló, hogy a lakosság 90%-a suttyó, de még így is szép eredmény ez, hogy a folyamatos agymosás ellenére felismerték hogy rossz irányba mennek a dolgok. Az izgalmas kérdés inkábbaz , hogy Vitya teljesíteni tudja e a beígért Kánanánt vagy pedig nem. Mert ha nem aZemberek mégjobban megvilágosodnak és 4 év múlva totális Jobbik győzelem várható.

Ordnassac 2010.04.27. 15:59:27

@lüke: csak nem Strauss mondta, hanem Friedrich Merz. ;-)

Ordnassac 2010.04.27. 16:01:45

@panelburzsuj: azért te se vagy kutya provokátor. ;-)

Ami azt illeti: a realitása a trollokkal szétbarmolt moderálatlan politikusi blognak lényegesen nagyobb, mint az, hogy éles késekkel leszúrják egymást az emberek egy marhasült mellett. Pedig jó lenne, ha mindkettő alacsony lenne...

anti76 2010.04.27. 16:05:00

@Ordnassac: igen igazad van, tényleg nem a legjobb összehasonlítási alap.
Amit mondani szeretnék (meg sztem jjulie is), az a szorosabb kapcsolat választópolgár és képviselő között.
Miért baj, ha egy politikust elküldenek a picsába? sztem ez benne van a fizetésükben. Aki ennyire érzékeny erre, az ne menjen politikusnak.
Abban is igazad lehet, hogy esetleg a képviselők csak a párttal egyeztetett véleményüket írhatják le, de arra nem is lehet mást írni, csak azt: kurvaanyád! :)
Asszem így a kőr bezárult. :D

Videofon 2010.04.27. 16:05:02

@flippant:
Akkor várható totális Jobbik győzelem, ha a következő 4 évben sem jön létre egy normális párt. A magyar átlagpolgár valahogy fél az aktív politizálástól. Ezért válik a politikusok alattvalójává.

jjulie 2010.04.27. 16:09:58

@anti76:

ha csak a párttal egyeztettet véleménye lehet, akkor hogy is van az hogy a magyar választási rendszer középpontjában az egyéni képviselő áll?

a választásnál más van mint utána?

[nev] (törölt) 2010.04.27. 16:10:08

@Ordnassac:
kösz az infot. ezzel együtt tartom, hogy orbánnak fogalma nincs, hogy milyen lesz az adóbevallás, csak azt tudja, hogy nagyon forradalmi lesz. ezért hasonlítja egy söralátéthez. fogalma nincs, hogy milyen lesz, de a szakértők már dolgoznak rajta.

cambridge.on 2010.04.27. 16:15:13

@hoplita: Ne holokamuzz mert nem áll jól neked!
Tegyük fel igazak a számok, 600 000 helyett csak 200 000 zsidóvallású magyar ember halt meg a táborokban.
Ez csekélység?

Inkább gondolkodj el, miért nem a cigányokat vitték el?
Van valami ötleted?

@flippant: Ezt így nem merném kijelenteni ma.
AZ tény, sok függ az önkormányzati választásokon.
Hogyan fogja kormányozni, a megnyert településeket.
Egy polgármesterről van információm, ahol visszaesett a bűnözés a megválasztása után.
Az első ténykedése az volt, hogy lecserélte a körzeti rendőröket.
Kíváncsi leszek a Fidesz tevékenységére, országos szinten.

Videofon 2010.04.27. 16:16:35

@[nev]:
Vagy a szakértők sem tudják, milyen lesz. Adórendszert csak a gazdasági jogrendszerrel együtt érdemes változtatni. De kell a látványpolitizálás, ami a programtalanság egyenes következménye. Söralátét, nemzeti konzultáció, kemény kéz politikája: egy tőről fakadó semmittevések.

panelburzsuj 2010.04.27. 16:17:23

@Ordnassac:

Hát igen, az első pontot megkaptam már egyszer-kétszer kevésbé pozitív beállításban is ... :)

Témáról:

Azt gondolom, hogy a jogi kötés csak stratégiai célként tűzhető ki. Akként viszont miért is ne?

Motivációkra meg vannak módszerek: például valamilyen fokú exkluzivitás. Leginkább kézenfekvő: egyik párt rákezd a slágertémákra egy moderálatlan, de regisztrációhoz kötött felületen. Szépen leosztva néhány frakciótagnak, hogy ki a zászlóvivő, ki a nótafa, ki a tréfamester. És amikor a Polblog őrs már szépen masírozik nap mint nap bejegyezni a penzumot, akkor lehet bővítgetni a kört.

Vagy tedd át mindezt helyhatósági választási kampányba, mondjuk egy megyei város nagyságrendbe. Az LMP-jelöltek nyomatják a sódert a neten, a MSZP házal a mamókáknál, a Fidesz meg narancs zselés tollat osztogat a városháza portáján ...

Hm? :)

[nev] (törölt) 2010.04.27. 16:18:35

@Ordnassac:
leírom, egy ilyen karzat úgy működik, mint a twitter.

-- minden képviselőnek van twitter accountja,
-- lehet a parlamenti munkájukat követni.
-- hozzászólásokat tehet. ebbe persze vegyíthet bulvár elemeket is, ha akar.
-- minden választónak is lehet egy accountja.
-- követheti a képviselők munkáját.
-- a képviselők viszont követhetik a beszólásokat.
-- a hozzászólásokat egymáshoz lehet kötni, pártbeszéd alakul ki
-- és lehet témákhoz is lehet kötni
-- a hozzászólásokhoz lehet linkeket rakni
-- a hivatalos képviselői hozzászólások parlamenti jegyzőkönyvekből automatikusan bekerülnek, és lehet rájuk hivatkozni
-- lehet tudni, hogy a karzaton éppen mi van napirenden
-- és a parlamentben mi van napirenden.

Ordnassac 2010.04.27. 16:18:46

@anti76: nono, nem ezzel van a baj. Nekem a kötelezővé tétellel van a bajom. Több okból is:

1. Egy ilyennek a jog általi kikényszerítése szerintem ellentétes hatást ér el, valamint mutatja azt a magyarosch hozzáállást, hogy nem nekünk kell kikényszeríteni, hanem az államnak. Intézzék el ők, de azért mi követelünk. Csak általánosságban: mondjuk egy petíció a helyi képviselőnél, hogy indítson egyet blogot, ahol beszámol képviselői munkájáról? X aláírás összejött, aztán el a fogadóórájára vagy postán elküldeni a képviselői irodaházba. Lehet, hogy még örülne is az érdeklődésnek. Amennyiben elutasítja, az is egy jelzés.

2. Milyen bejegyzések lehetnek azok, amelyek kényszerből íródnak? Gyorsan találjon ki valamit, holott semmi új nem történt. A minősége meg olyan is lesz...

3. Kötelező blogolásnál szerintem elég biztos, hogy pártközponttal leegyeztetett bejegyzésekkel találkozunk olyan témájú cikkeknél, amelyek nem közvetlenül a helyi viszonyokról szólnak. Önkéntes blognál ennek kisebb az esélye.

anti76 2010.04.27. 16:18:59

@cambridge.on: meeert??? az hogy itt-ott más szokások vannak, vagy éppen jogsit kell cserélni attól még egy állam az usa nem?
senki nem állította hogy olyan homogén ország mint pl japán.
Ne tegyünk már egyenlőségjelet az Európai únió meg az usa közé, mert semmilyen párhuzam nincs köztük.
Németországnak van külpolitikája míg Utahnak meg nincs.

Ordnassac 2010.04.27. 16:21:21

@[nev]: erre a Twitter is jónak tűnik. Az ötlet kifejezetten tetszik, de kötelezővé nem tenném ezt se.

Igazából az kéne, hogy a képviselő maga érezze úgy, hogy nyitni kell egyet, erre egy jogi kikényszerítés pl. teljesen alkalmatlan. Szerintem.

Ordnassac 2010.04.27. 16:22:24

@anti76: az állam és az unió fogalma nem zárja ki egymást. Főleg, hogy utóbbi többértelmű szó.

Ordnassac 2010.04.27. 16:24:18

@panelburzsuj: lásd Antinak írt 16:18:46-as válaszomat. ;-)

anti76 2010.04.27. 16:24:26

@Ordnassac: nem tagadom, meggyőztél.
Ha valamit tanulhattunk a történelemből, az az, hogy nem lehet erővel jól működtetni semmit se.
Nyugaton azért működik olyan jól a parlamentarizmus mert ott ez kialakult, nem ráoktrojálták a népre.

jjulie 2010.04.27. 16:28:40

@Ordnassac:

az a politikus aki álmából felverve, vagy tökrészeken nem tud kivágni egy jó szónoklatot, az nem politikus, meg kell buktatni

anti76 2010.04.27. 16:30:58

@Ordnassac: az egész onnan indult ki, hogy nev-el vitatkoztunk jobb meg baloldalon és Ő látatta úgy az usa tagállamait mintha szuverén államok lennének.
az európai unió lehetne éppen egy állam de nem az, mintahogy az egyesült államok se független államok közössége.
én nem is akartam mondani, hogy az állam meg az unió mint fogalmak kizárják egymást...

Ordnassac 2010.04.27. 16:31:36

@jjulie: Azért lehet elég sok politikust mondani, aki nem egy született szónok, mégis nagyobb hatása volt, mint egy szóbombákat dobó Cicerónak...

Ordnassac 2010.04.27. 16:32:54

@anti76: ez rendben is van. Csak szerettem volna fogalmakat tisztázni. :-)

is 2010.04.27. 16:33:35

@Lyss: "Az első napon megtudtuk, hogy az RTL-be máris bevásárolta magát a Fidesz, hogy kőkemény médiafelügyelet és adórendőrség alakul, ha igazak a hírek."

igen. én s azzal kezdtem, hogy ránéztem a poszt dátumára. tegnap reggel ez egy érdekes poszt lett volna. a sajttáj, Sólyom és Simor halálos ítélete, az RTL felvásárlása után, hogy csak a tényszerűen megtörténteket írjuk, ez a poszt out-of-date. én jószándékot tételezek fel, tehát nem azt, hogy ezek tudatában csak ennyire futotta, hanem, hogy ezek előtt írodott a poszt. remélem igaz a feltételezésem.

jjulie 2010.04.27. 16:38:32

@Ordnassac:

úgy érted, hogy fogalmazási zavarokkal küzdő, mondatokat faragni nem tudó politikusoknak van jövőjük?

mond néhány példát a nagyhatású politikusra amelyik nem volt képes megfogalmazni a mondandóját értelmes mondatokba foglalva

Ordnassac 2010.04.27. 16:43:47

A poszt címéhez visszatérve: néhány vezető politikus első országgyűlési beszédeire. Mit mond majd OV, Mesterházy, Vona és Schiffer (utóbbi kettőnek ez lesz a szűzbeszéde).

Mellesleg lesz néhány képviselő, akinek szűzbeszédére kíváncsi leszek: Pálffy István, Schmitt Pál, Tarlós István, Gaudi-Nagy Tamás, Novák Előd, Pörzse Sándor, Jávor Benedek, Karácsony Gergely és Kukorelly Endre. :-)

panelburzsuj 2010.04.27. 16:45:13

@is:

Igazán nem vádolhat senki azzal, hogy túl intenzíven nyaltam volna eddig TG talpát, éppezért:

"(1) miként fog viselkedni a Fidesz „hatalmi helyzetben”"

Ebből a posztból idéztem, itten a lap tetején. És úgy gondolom, hogy TG bízik annyira a blogközönségében, hogy a Sólyom-Simor-RTL témákat magunk is képesek leszünk a (1) pont konkrét megvalósulásaként felfedezni, sőt akár ide is kommentelgetni.

A havi távlatba talán még az is belefér, ha nem az MTI után tíz perccel ugrunk rá.

Ordnassac 2010.04.27. 16:45:46

@jjulie: az nem egyenlő a kiváló szónokkal. Schiffer András pl. nem egy hatalmas orátor. Sőt, Helmut Kohl sem volt egy erős szónok. Végeredményben Medgyessy is sokra vitte. :-D

Nem csak fekete és fehér van.

[nev] (törölt) 2010.04.27. 16:46:18

@anti76:
a twitter nevű formációban például te döntheted el, hogy kinek a beszólásait követed. ha mondjuk lendvai ildikó regisztrálna, akkor nyilván lenne, aki követné.

és akkor ezek közül ő meg eldönthetné, hogy kik azok, akiket viszont követ. nem kell, hogy mindegyik hozzászóló a barátja legyen. de nyilván nem fogja követni azt, aki folyton azt írja, hogy botox ildikó mondjon le, főleg hogy már le is mondott. hamarabb kellett volna a kormánnyal együtt lemondania.

szóval ez a technika egy finom feloldása annak, hogy egy képviselő kapjon az arcába 100 ezer gyalázkodó kommentet, és közte 100 értelmeset. egyszerűen kiválasztja, hogy a követői közül kiket követ viszont. de ettől még lehet szabadon szidalmazni őket. a képviselők ügyet sem vetnek. ezeket a kommenteket se olvassa parlamenti képviselő.

szóval például a twitter közéleti munkára remekül alkalmazható.

Ordnassac 2010.04.27. 16:50:00

@[nev]: amerikai képviselők és szenátorok előszeretettel alkalmazzák is.

panelburzsuj 2010.04.27. 16:50:59

@jjulie:

Mondjuk Borisz Jelcinnel azért előfordult, hogy a vodka győzött a beszélőizmok felett ...

jjulie 2010.04.27. 16:52:44

@Ordnassac:

mivel ez egy képzeletbeli blog kapcsán került szóba, nyilván nem az orális megoldáson volt a hangsúly, hanem a fogalmazási képességen

jjulie 2010.04.27. 16:55:19

@panelburzsuj:

van az a vodka ami jelcint győz....

anti76 2010.04.27. 16:55:57

@[nev]: ebben a témában Ordnassac már meggyőzött. :)
ha a politikusaink nem akarnak velünk beszélni, akkor nem fognak. A kooperáción múlik minden.
Ha rosszhiszeműek vagyunk, mi választók egymással, meg a politikusok egymással, meg velünk, akkor nem fog működni a dolog.
A twitter-el meg lendvai kiválasztaná azt a pár mszp-s fant aki nyal neki, kábé úgy, ahogy a napkeltés kérdezőket kiválasztják.
Érdemi visszajelzése ebben az esetben se lenne.

Ordnassac 2010.04.27. 17:06:36

@jjulie: minek a szokásos kényszeredett politikusi dumát olvasni, ill. írni, mert utóbbi kötelező? Mitől lesz jobb ettől a választónak?

jjulie 2010.04.27. 17:13:19

@Ordnassac:

ha kényszeredett dumát tudna csak írni a munkájáról, magáró,l a gazdaságról, a politikáról, akkor nagy a baj

két országgyűlési képviselővel tartok személyes kapcsolatott, nem napi 5000 karakterenyi érdekesség történik velük

nestrot10 2010.04.27. 17:21:36

Moat láttam a híradóban az Ukrán parlamenti verekedést és a házelnök tojással való megdobálását. Már előre örülök,hogy hasonló lesz nálunk is. Kövér paraszt fejét sokan "imádják"...és a Jobbik jól céloz, de a többiek is beszállnak a balkáni egypártrendszer megdöntésébe!!!!

bence87 (törölt) 2010.04.27. 17:26:25

jó lenne ha olyan parlamenti munka lenne ami nem az anyázásból áll. sajnos a Jobbik bejutásával ennek az esélye nulla. Kb az lesz ami most volt Ukrajnában volt.

Ordnassac 2010.04.27. 17:26:56

@nestrot10: az egésszel csak egy probléma van. A Jobbikosok ennél azért normálisabbra sikeredtek.

@jjulie: ogy. képviselőt én is ismerek, de a sztorijainak jelentős részét nem tenné közzé blogban.

ladislaus 2010.04.27. 17:28:49

@Letícia: dehogynem, csak gondoltam masnak is felhivom figyelmet erre :DDDD

jjulie 2010.04.27. 17:30:06

@Ordnassac:

ezért van szó kb 5000 karakterről

(gyanus, nem politikusnak készülsz?)

Botya 2010.04.27. 17:35:06

@Ordnassac: Júlia nem hagyja magát:)

Ordnassac 2010.04.27. 17:45:21

@jjulie: nem vagyok Dúró Dóra, hogy 23 évesen bevonuljak az OGY-ba. Úgyhogy mostanában biztos nem. Később sem valószínű, inkább maradok a tudományban. ;-)

@audi26: már hozzászoktam. Nem az első ilyenünk. Jól szórakozunk rajta szerintem. :-)

Ordnassac 2010.04.27. 17:46:03

@audi26: off: jjulie férfi. :-P on

jjulie 2010.04.27. 17:53:27

@audi26:

helló fiatal, rég láttam a billentyűzeted nyomát

Botya 2010.04.27. 17:55:03

@jjulie: Inkább, csak olvasgatok, mosolygok

2010.04.27. 18:01:34

@Ordnassac: pedig amit nem tenne közzé, legjobban az érdekelne minket!:)

@ladislaus: akkor jó,mert azt hittem valami kis naivával találjuk szembe magunkat veled...:DD

jjulie 2010.04.27. 18:02:23

@audi26:

látom, másfél év, 42 hsz, és abból kb. 10 nekem....

mit sportoltál?

2010.04.27. 18:06:41

Kezet dörzsöl, kajánul vigyorogva hátradől: Kezdődik a MŰSOR!:)

Levadássza a Fidesz a Jobbikot? - Vona Gábor új képviselőtársait félti www.stop.hu/articles/article.php?id=655001

Muhahaha

[nev] (törölt) 2010.04.27. 18:11:28

@anti76:
oké, de a napkelte, és a twitter (microblog) egy másik műfaj. a napkelte egyirányú kommunikáció, semlegesnek mondott kérdezőkkel. a twitter meg ennek pont az ellenkezője.

egy politikusnak a tévében nyílt sisakos küzdelembe nem érdemes belemennie. végig kell hallgatnia, hogy a riporter elmondja a kérdésnek álcázott véleményét, és aztán a politikusnak el kell mondania azt, amit a kéréstől függetlenül el akart mondani. onnentól kezdve a riporter: mikrofonállvány. és a politikusokat erre trenírozzák. na most a baráti riporter ezt megenegdi, az ellenséges meg folyton közbekérdez. mert ő meg erre trenírozza magát. és akkor érthető, hogy mindenki barátságos riportert akar.

a twitter szerzű csatornán mintavételezni érdemes. tehát a társadalom minden rétegéből érdemes karakteres fazonokat nyíltan követni. mert így tud a társadalomról legkönnyebben képet alkotni. de abban igazad van, hogy a politikus ezt a képet torzíthatja úgy, hogy a neki tetsző vélemények kerülnek előtérbe. de azért ennek a lélektana az, hogy a vitában az ellenfélnek a véleménye is érdekes. miért mondja a másik fazon pont az ellenkezőjét annak, amit én gondolok. szerintem erre a politikában is érdemes odafigyelni. leszámítva a tévé nevű dobozt.

panelburzsuj 2010.04.27. 18:19:25

@Ordnassac:

Te föltehetőleg olvasgattál parlamenti jegyzőkönyveket. És ha ezt elég éles szemmel tetted, akkor néha támadhatott az az érzésed, hogy a felszólalók nincsenek feltétlenül mindig teljesen képben, sőt ... Továbbá azt is észlelhetted, hogy időnként viszont meglepően tájékozottnak tűnnek a tervezett intézkedés bizonyos irányú hatásaitól, míg más következményeket elegánsan hanyagolnak.

Azt gondolom, hogy indulásnak bőven elég lenne egy olyan weboldal, ahol a közszereplők egy bizonyos köre saját nyilvános kijelentéseihez fűzhet kommentárokat - akár önként, akár a tisztelt nagyérdemű noszogatására. A sajtó - (meg a politológusszakma...:) - talán némi kenyérfeltéssel tekintene eleinte az ügyre, de a fordítottja is előállhat: a pályakezdők például itt megmutogathatnák a körmöcskéiket.

A kulcskérdés továbbra is az: kinek érdeke, hogy egy ilyen funkciójú szerveződés megjelenjen?

Ordnassac 2010.04.27. 18:29:30

@panelburzsuj: bencekertnek volt egy ehhez részben kapcsolódó ötlete egy OGY-bloggal, amely elemezne egyes felszólalásokat. Társasblog lenne. Afajta "ha már a politika nem hozza közelebb az OGY-t, mi megtehetjük". Jeleztem neki, hogy benne lennék.

Mondjuk Gábor véleménye is érdekelne, hogy mit szólna egy ilyenhez.

Botya 2010.04.27. 18:32:00

@Ordnassac: köszi, tudom, csak jól esett a májamnak:)

jjulie 2010.04.27. 18:32:54

@Ordnassac:

„Megtisztelő, hogy a nevem szóba egyáltalán szóba került, de egyelőre mást nem szeretnék mondani” – mondta az Index megkeresésére Czene. Hozzátette, mint sportoló, nem szeret találgatásokba bonyolódni.

jó politukus lesz (kb a tél elején találkoztam vele a parlamentben a fidesz folyosón egy hétfő délután, nagyon laza és vidám volt) most eljátsza hogy meglepődött a megtiszteltetésen

[nev] (törölt) 2010.04.27. 18:32:59

@Ordnassac:
oké, csak ez miben lenne más, mint a magyar hírlap, vagy a népszabadság.

Ordnassac 2010.04.27. 18:34:18

@audi26: nocsak, jjulie hány százalékban tartalmaz alkoholt? :-P

Ordnassac 2010.04.27. 18:35:32

@[nev]: megkeresem bencekert ötletfelvázolását. Nem akarok hülyeséget mondani.

Amúgy olyan sok parlamenti felszólalást a napilapok nem idéznek vagy elemeznek, max. a napirend előttieket.

tölgyes 2010.04.27. 18:39:21

@jjulie: Én azt gondolom, hogy nem baj az, ha a sporttal egy sportoló foglalkozik.. Gyurcsány is Jánosi is csődöt mondott mint miniszter...

primaxx 2010.04.27. 19:05:38

Kedves Gábor! Nagyon tetszik a blog-od.
Szeretnék vmit kérdezni, nem tudom, hogy vhol felmerült-e már ez a kérdés.
A KDNP frakcióvezető jelöltje az állította, hogy 35 képviselő indult közös jelöltként. De még csatlakozhatnak hozzájuk közös jelöltek. Vki már számolgatott, hogy kb hány képviselője lesz a KDNP-nek?

anti76 2010.04.27. 19:06:41

@[nev]: szted mennyi az esélye hogy egy politikus szóba állna egy oponens álláspontot megfogalmazóval?
Aki mást mond az vagy náci, vagy kommunista, vagy antidemokrata vagy hazaáruló. Nem tudtad ? :)
Deák idejében ilyenekért párbajban lőtték le az illetőt.
Talán vissza kéne hozni ezt a szokást.
Egy morvai -lendvai csajbunyóra befizetnék.
Vagy egy orbán- gyurcsány pisztolypárbajt megnéznék szivesen.

Ordnassac 2010.04.27. 19:08:16

@primaxx: igen. Nálam olyan 35-36 fő az, aki biztosan KDNP-s lesz. Lásd a Gábor előző bejegyzésében is jelölt listámat. ;-)

Ordnassac 2010.04.27. 19:09:34

@tölgyes: Deutsch Tamás se volt sokkal jobb... :-(

@anti76: ez is emberfüggő. Nem vezető politikusokkal kell foglalkozni. A középvezetőknél van elég nyitott személyiség szerintem.

Botya 2010.04.27. 19:10:40

@Ordnassac: remélem kis százalékban, mert nem szeretem a töményet:)

primaxx 2010.04.27. 19:11:31

@Ordnassac: Én úgy éreztem, hogy a 35 főhöz egy 13 főt még összeszednek, hogy 47 főnél több legyen. De lehet, hogy csak én remélem. De jó lenne tudni, hogy ki az, aki szóba jöhetne...

jjulie 2010.04.27. 19:13:38

@tölgyes:

én meg azt gondolom, hogy nem baj, ha egy szakács sütéssel meg főzéssel foglalkozik

viszont a bejegyzésem arra szerény meglepetésre vonatkozott ami a neve felmerülése kapcsán érte most.......

tölgyes 2010.04.27. 19:13:39

Én azt gondolom, hogy most egy kifelé is látványos és következetes, operatív kormányszervezés, átszervezés következik. Csökkenni fog a miniszterek államtitkárok száma, a háttérintézmények szintén harmadukkal csökkennek... megfeleződik az OGY, az önkormányzati képviselők száma, lesznek szervezett a kormányzati hatékonyságot szolgáló és bemutató programok.
Az MSZP-ben meg kell küzdeni Gyurcsánnyal. A té igazából az, hogy sikerül-e megszabadulni Gyurcsánytól.. ha nem akkor folytatódik a szarpaszírozás.

A Jobbik pattogni fog..ami nem használ nekik.. az LMP pedig sors-szerűen erősödik a kiábrándultakkal.

anti76 2010.04.27. 19:16:55

@Ordnassac: de azt-gondolom- te se vitatod, hogy ami itt közéleti diskurzus címén folyik az mélyen a vonal alatt van.
A középvezetők azért kénytelenek orientálódni a boss-okhoz. Csak azért engedhetnek meg maguknak szelídebb hangot, mert középvezetők. Ha innen felemelkednek úgy lesznek egyre gorombábbak, türelmetlenebbek. Jó, persze ez általánosítás, de -úgy érzem- nagyjából igaz minden párt politikusaira.

tölgyes 2010.04.27. 19:17:37

@jjulie: sok-sok név fog felmerülni, ezért Czene óvatossága indokolt. Emlékezzen Kupa 98-as csalódottságára.

Botya 2010.04.27. 19:18:13

@jjulie: jó politukus lesz (kb a tél elején találkoztam vele a parlamentben a fidesz folyosón egy hétfő délután, nagyon laza és vidám volt) most eljátsza hogy meglepődött a megtiszteltetésen

Éreztem én, hogy volt-van vmi kapcsolatod OV-val, vmiért nagyon a lelkedbe mászhattak...

tölgyes 2010.04.27. 19:19:31

@Ordnassac: A sportolók elégedettek voltak vele.

Ordnassac 2010.04.27. 19:19:40

@primaxx: spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdFNpYlRnRi0wRm1EZDNHTmJzOThIdGc&hl=hu

Akik valószínűek. Bús Balázsnál és Kulcsár Józsefnél amúgy nem vagyok biztos. Bár előbbi tagja a KDNP-nek is, utóbbi meg MKDSZ-esként kezdte, de mindketten szeretik hangsúlyozni, hogy mekkora fideszesek.

tölgyes 2010.04.27. 19:20:49

@audi26: Nem arról van szó!! Csak látta azt, aki hallotta, amikor mondták::)))

Ordnassac 2010.04.27. 19:23:28

@anti76: ebben egyetértünk.

@tölgyes: egy részük, azonban ez igaz Fletóra is (Jánosi alig egy évet volt, az smafu).

jjulie 2010.04.27. 19:26:41

@tölgyes:

ha bejárkált a parlamentbe a fidesz folyosóra diskurálni meg sutyorogni amit a saját szememmel láttam, akkor min is lepődött meg most? azon, hogy "hogy a nevem szóba egyáltalán szóba került"

[nev] (törölt) 2010.04.27. 19:27:22

@Ordnassac:
a politikában a microblog műfaja szerintem a leghatékonyabb. gyurcsány csinált blogot, orbán pedig vlogot (video blogot), de egyikkel sem ért komoly sikereket. szerintem a twitter szerű csatorna, ami a közéletben sikeres.

twitter.com/barackobama

ez ugyanis megengedi az egyszerű kiszólást, a multimédia linket, vagy a letölthető elemzéseket.

ez az oldal azt mutatja, hogy obamát követi 3,7M ember. ami nem tűnik olyan soknak. szerintem ami érdekes, hogy obama (stábja) ebből 700k embert viszont követ. nyilván az újságírókat, de egyszerű embereket is. nem hazudják azt, hogy követnek mindenkit, de gondolom van aki ezeket átfutja, és a kapnak egy képet arról, hogy a választók mit tartanak fontosnak, mit tartanak napirenden. ami persze nem független a politikai napirendtől, de nem is feltétlen esik azzal egybe.

nem kell magyarázni, hogy ez mennyivel kulturáltabb, mint a kubatov féle listázás. egyszerűen akinél a stáb azt látja, hogy aki hatalmi helyzetben van, mondjuk újságíró, vagy nincs, de konstruktívan kritizál, arra azt mondják: oké, követünk. és a rajongókkal nyilván ugyanezt teszik. aki gyalázkodik azt meg kihúzzák. felteszem ezt csinálják. nyilván van egy csomó ember, aki ebben a csatornában teljesen, vagy majdnem teljesen passzív. és ebből jön ki a 80:20 arány.

de ez a sztori nem arról szól, hogy "beszólok obamának", de nem is arról, hogy "obama beszól nekem", hanem civilizált mederbe próbálja terelni a közéletet.

hoplita 2010.04.27. 19:28:07

@Letícia:
Van akinek meg van engedve...:)))

@panelburzsuj:
Nem számoltam, de tapasztalati úton olyan négyötödre saccolom.
Ez az átlag..

Ordnassac 2010.04.27. 19:33:16

@anti76: igen, de ez a cikk már közel egy hete íródott, azóta Pokorni hallgatólagosan, de elismerte, hogy kb. ilyen lesz a felállás. Angol verzió. Nekem személyesen nem tetszenek ezek a mamutminisztériumok...

hoplita 2010.04.27. 19:39:43

@cambridge.on:
Nem, nem csekélység.
De én dacból és felháborodásból holokamuzok.
Beszélhetnénk róla reggelig, de dióhéjban annyi, hogy roppant taszít az az erőszakos gátlástalanság, amely egy háborús tragédiából az egyik legjobban fizető bizniszt produkálja és teljesen érzéketlen más népek szenvedéseire....
Ez nálam így működik, függetlenül attól egyébként, hogy nem vagyok egy esküt tett filoszemita.:)
Anno a Szovjetúnió 25 milliós mártíromkodásától is herótom volt, respekt az új orosz érának, hogy leálltak ezzel az inkább ellenszenvet, mint részvétet generáló taktikával..

Hogy a cigányokat miért nem érintette annyira...?
Most őszintén....
Ha neked ingyen munkáskézre van szükséged a hadianyagokat gyártó üzemekben, akkor a cigókat, vagy a zsidókat viszed..???
Ugye nem kell tovább ragoznom...?:))

primaxx 2010.04.27. 19:42:21

@Ordnassac: Köszönöm, böngészgetem!

[nev] (törölt) 2010.04.27. 19:42:43

@anti76:
azt nem tudom, hogy a politikusok mit gondolnak, de én azt hiszem, hogy a twitter egy nagyon hatékony kommunikációs eszköz. az nem egy komment harc.

nézd meg ezt a linket.

twitter.com/barackobama

mondjuk nagy része kinyilatkoztatás, helyesebb volna 80:20 arányban keverni az akciót, reakciót. tehát durván minden 5. hozzászólás lehetne válasz egy opponens véleményre. szerintem ezt kell csinálni. jelenleg nem tudok civilizáltabb közéleti csatornát ennél.

jjulie 2010.04.27. 20:06:05

@Ordnassac:

a törökgábor és én (szintén gábor) jeleztük, hogy a gyurcsánnyal még számolni kell.....

(jól le lettem itt barmolva ezért, ugye kedves fidesz hívek?)

jjulie 2010.04.27. 20:09:01

@jjulie:

aki azt vizionálja hogy majd a jobbik vagy az lmp lehet majd a váltópárt, nagyon téved

Ordnassac 2010.04.27. 20:10:38

@jjulie: ebben egyet is értettünk (és én is Gábor, nem vicc!)

ubul2000 2010.04.27. 20:12:06

@jjulie: Bocs, hogy kéretlenül beleszólok: igen, ez teljesen szabályos

hoplita 2010.04.27. 20:12:42

@Letícia:
Egy valamin azért elgondolkodnék Orbán helyében..
Ha nemtelen eszközökkel akar továbbra is operálni, az nem biztos, hogy jól sül el....lehet kontraproduktív is.
Másrészt pedig egy igen szervezett és az erőszaktól sem visszariadó holdudvara is van a Jobbiknak, olyanok, akiknek még Vona sem igen tud parancsolni, ha nagyon berágnak....
Szóval veszélyes vizekre evezhet ezzel Orbán....én meggondolnám.

jjulie 2010.04.27. 20:14:38

@audi26:

ovatossá váltam: egy röpis nagyot tudhat ütni....

Botya 2010.04.27. 20:17:47

@jjulie: ki mert téged lebarmolni?

jjulie 2010.04.27. 20:18:56

@hoplita:

nem baj. legfeljebb a vonát is elgázolják a viktorral együtt....

Botya 2010.04.27. 20:19:41

@jjulie: és az a szép flamand nyelv:)

2010.04.27. 20:20:29

@hoplita: hát ez az! Kész polgárháború lesz itt. Ezért kell neki Pintér Bubu!:)

ubul2000 2010.04.27. 20:20:52

@jjulie: Sokan azért nem merik megkockáztatni, mert ha a védők résen vannak, balul sülhet el a dolog :)))

jjulie 2010.04.27. 20:21:11

@audi26:

hát, járt itt egy két megtévedt

Botya 2010.04.27. 20:23:18

@jjulie: az már sajnos régen volt, manapság, csak egy sziget kör

jut eszembe múlt hét pénteken fletóval találkoztam futás közben. ritka ronda gorilla lihegett izzadva mellette

2010.04.27. 20:23:38

@hoplita: elég magányos lehetsz ott...:)

jjulie 2010.04.27. 20:24:55

@ubul2000:

igen, van arról is a film, de ezzel együtt nagyon szellemes

www.pixter.hu/video?id=10689

jjulie 2010.04.27. 20:26:58

@audi26:

nehéz a gorillák élete, kiesik a bayern?

jjulie 2010.04.27. 20:29:30

@audi26:

amikor a részeg angol tengerész megpróbál németül beszélni?

jjulie 2010.04.27. 20:32:05

@Letícia:

hoplita és az orbán droidok

rendezte: George Lucas

mrs. white 2010.04.27. 20:32:59

@jjulie: Szia jjulie a proféta beszéljen belőled.

tölgyes 2010.04.27. 20:34:42

@Ordnassac: Ezt kétlem Medgyessy bejelentette, hogy alkalmatlanság miatt leváltja.. erre megpuccsolták(ta) Medgyessyt... Így pontos. Én nem tudok olyan sportolói körről, aki elégedett lett volna vele.. még azok se akik maszop közeliek voltak.,

jjulie 2010.04.27. 20:35:17

@mrs. white:

ma egész délután prófétásat játszottam, mire gondolsz?

2010.04.27. 20:36:31

@Ordnassac: na ezeknek befellegzett...igazából a csodában bíznak, azonban hiába. Na ez is egyébként izgalmas kimeneteket jelent...

tölgyes 2010.04.27. 20:36:32

@jjulie: Én nagyon sok olyan embert ismerek, akik bejártak vagy a fidesz, vagy más párt folyosójára, mégse lett lesz belőlük semmi. Bármilyen furcsa: a fideszesek is emberek, akikkel lehet beszélgetni.

jjulie 2010.04.27. 20:36:52

@tölgyes:

na most akkor meglepődött a czene vagy ki lepődött meg?

mrs. white 2010.04.27. 20:37:21

@jjulie: Visszatér Fletó, kiesik a bayern és továbbjut a barca. Ez utóbbit nem mondtad de gondoltad. Tudom.

Botya 2010.04.27. 20:38:07

@jjulie: remélem nem, azon kevesek közé tartozom akik a németeknek szurkolnak, ha nincs magyar

2010.04.27. 20:39:07

@jjulie: na csimbummcirkusz lesz az, kész Halálhajó!:( Elképzelem, Orbánt, mint DartVödört, Vonát meg Csubbakkát és Morvaikrisztinkét, mint Yoda...:))))) Még jó, hogy életemben nem láttam azt a triológiát...:)

tölgyes 2010.04.27. 20:39:15

@hoplita: Én azt gondolom, hogy Orbán nem akar semmit a Jobbikkal. A Jobbiknak a Jobbik a legnagyobb ellensége.. pl. ha ilyen vonás történekekkel hergeli magát nagyon rossz helyzetbe kerül.

jjulie 2010.04.27. 20:39:44

@tölgyes:

ja, én is azért beszélgettem ott egy fideszessel, mert arra tévedtem, és egyszer csak észrevettem, hoppá ez a fidesz folyosó, amúgy nem akartam semmit tőle

tölgyes 2010.04.27. 20:41:03

@jjulie: Miért ne lepődhetne meg???Lesz még sok ember akiről mondják majd, hogy ez-az lesz.. mégse lesz semmi.. mások meg lesznek. Ez egy ilyen dolog... de helyesen teszi minden jelölt, ha hallgat a jelöltségről, mert az csak akkor biztos, ha bekövetkezett.

jjulie 2010.04.27. 20:42:25

@mrs. white:

de jó, hogy van akire számíthat az ember, (ezt is a törökgábornak köszönhetem)

@audi26: hát én nem nekik, pedig általában a gyengébbeknek szoktam...

tölgyes 2010.04.27. 20:43:22

@jjulie: Nem csak erről van szó! a fideszsek se megközelíthetetlenek. Lehet velük beszélni .. az OGY-ben is a fehér házban is az utcán is.. ha jól meggondolom én ezeken a helyeken szinte minden párt képviselőjével beszélgettem már...És akkor mi van???

jjulie 2010.04.27. 20:43:43

@tölgyes:

igazad van, én is meg fogok lepődni, ha valóra válik amit ott a czene mellett megígértek nekem...

Ordnassac 2010.04.27. 20:49:00

@tölgyes: amúgy komoly hitelességi probléma lehet a Jobbik-frakcióban, hogy a frakció közel fele nagyon fiatal. A négy korjegyző (azaz a négy legfiatalabb képviselő) pl. jobbikos. 25-en a Jobbik-frakcióból 35 évesek vagy annál fiatalabbak.

Ordnassac 2010.04.27. 20:50:46

@tölgyes: a képviselői irodaházba csak úgy be lehet menni?

@mindenki: amúgy emailen is elérhetőek sokan. Persze nem a nagy fejesek, de Pokorni Zoltán egyszer pl. válaszolt nekem.

6.Lenin 2010.04.27. 20:54:43

@jjulie:

Igen,van még itt dolga.Szétveri a maradékát is a maszopnak.
Talán lesz 1 viccpártja max 3%-al,állandóan csökkenő létszámmal(nyuggerek!)

jjulie 2010.04.27. 20:09:01

ebben viszont igazad van.
Nincs váltó párt a láthatáron,hosszú ideig nem is lesz.
Nincs olyan vezér,mint OV.
Vezér nélkül meg nincs komoly párt.Feri 1 vicc.

jjulie 2010.04.27. 20:56:57

@6.Lenin:

arra a ferire gondolsz aki 2006-ban csontig leszopatta a vezéredet?

mrs. white 2010.04.27. 21:00:09

@jjulie: Szerintem arra a ferire gondol. Az már más kérdés hogy csak a jógások tudják ugy leszopni magukat mint feri ennek a győzelemnek az eredményeképpen.

demagofób 2010.04.27. 21:02:02

Szerintetek belefér a mostani parlamentbe a tojásdobálás, verekedés és a füstbomba?

jjulie 2010.04.27. 21:04:11

@mrs. white:

majd ha nagyon unatkozom, akkor majd sajnálom azt a ferit egy kicsit, de örülök, hogy te folyamatosan sajnálod...

6.Lenin 2010.04.27. 21:06:00

@jjulie:

Igen,bedőlt a Viktornak,menet közben kirúgták.
Sokra ment.
Még lenullázza a maszopot ,aztán végleg eltűnik.
Nem komoly.

A jobbik most van a csűcson,ettől már csak lejebb van neki.
az LMP sose lesz 15%-nál nagyobb.
MDF eltünt,SZDSZ szintén.

A többiek mind a Fideszben vannak.A többiek, kicsi szélsőség.

Mo-on nincs nagy kereslet a szélsőségesekre,a szokásos max 5-10%.

Viktor nagy spieler!(nekem nem vezérem,de elismerem a tehetségét)

Botya 2010.04.27. 21:09:11

@jjulie: utána meg az egész országot szopatta, az nagyobb baj

mrs. white 2010.04.27. 21:09:31

@jjulie: Nyílván azért mert ilyen empatikus figura vagyok.
Mindenkinek van gyengéje, van akinek a tsz elnök, van akinek ferencünk.

Ordnassac 2010.04.27. 21:11:11

Vezet a Bayern. 26. perc, Olić

mrs. white 2010.04.27. 21:14:14

Kinek, hogy tetszik horváth csaba (1:0 a németeknek, lehet hogy eldőlt) önkori kampánya? nem elkapkodott egy kicsit? ma pestre szólított a kötelesség. hát elég vicces volt hogy minden sarkon rám mosolygott valami jó hírrel. ja és az idei nyár divatszínével a mszp zölddel spékelve.

jjulie 2010.04.27. 21:15:52

@audi26:

az még előtte volt, az kellett ahhoz hogy a viktor melengesse tovább a kispadot és sóvárogjon tovább a koronára

@mrs. white:

az hogy látom hogy a ferenc az aki nem fél a viktortól, és akitől tart a viktor, csak azt jelenti, hogy nincs sem orbán, sem viktorhályogom, semmi egyéb

papika 2010.04.27. 21:19:04

@mrs. white:

Tutira azért csinálja, mert nagyon fél, hogy a végén mindenféle mszp-palotaforradalmak és egyéb hatalmi villongások után lecserélik. Inkább most teleplakátolja a várost, hogy ő a szocik főpolgi-jelöltje, és abban bízik, hogy akárki fogja vezetni az MSZP-t, arra jusson, hogy főpolgi-jelöltünk már van, és nem érdemes lecserélni.

Botya 2010.04.27. 21:23:14

@jjulie: úgy érzem, te még mindíg a pannon pumám robogsz, így nem fogunk szót érten

Ordnassac 2010.04.27. 21:28:45

@török gábor: hát te nem meccset nézel? ;-)

jjulie 2010.04.27. 21:30:28

@audi26:

már van kétharmad, nem kell ezt újra megdumálni

mrs. white 2010.04.27. 21:31:46

@jjulie: Ferenc hatalmas bátroságról téve tanubizonyságot leküzdötte magát 1 millió kisnyugdíjas vezérének. orbán pedig páni félelmében szerzett 2/3 os támogatottságot a parlamentben. nem tom melyik a jobb üzlet. majd az idő eldönti.
@papika: H Cs állítólag ferenc embere. ferenc nem bízza a véletlenre ez a túlmozgásos stílus rá vall. Bár Kovács László is mindenkit megfenyegetett hogy egy jó párt négy évig kampányol. Akkor nem gondoltam volna hogy amikor még a síró Lendvai Ilcsit vigasztalják a pártirodán, a hajnali nap fénye H. cs plakátját ragasztó szorgos munkások enyves vödrén csillan meg.

Ordnassac 2010.04.27. 21:36:07

@török gábor: :-)

Mit szólsz, hogy Molnár Oszkár nem megy a Jobbikba? Minivereség Vonának?

[nev] (törölt) 2010.04.27. 21:37:30

@6.Lenin:
cca. 2M ember nincs sehol. de nem ez a gond, hanem az, hogy a fidesz mögött nincs komoly értelmiség. ha szalay annamáriát jelölik akármilyen posztra, akkor ezt ki lehet jelenteni.

szóval várjuk meg azt a kormányzást. szerintem komplett idióta, aki elvállalja az összevont oktatási és egészségügyi minisztérium vezetését. értem én, hogy humán tárca, de mindenki humán, mindenki emberből van. ilyen alapon lehetne egyetlen minisztérium is, "a" minisztérium.

lehet persze összevonni, akár hat minisztériummal is működhet az ország, ha nagyon muszáj:
-- egészségügy (szociális)
-- oktatás (kulturális)
-- belügyi (kommunikációs)
-- külügyi (információs)
-- pénzügy (gazdasági)
-- hadügy (védelmi)
minisztériumokkal. nagyjából ez a minimál állam koncepció, de olyan, hogy oktatás-egészségügy szerintem vicces. vagy a két gazdasági csúcsminisztérium is vicces. egy pénzügyi, és egy fejlesztési. ez egy cégnél oké, van egy fejlesztő mérnök, és egy könyvelő, de az ország nem egy cég, vagy egy földbirtok, ez a koncepció bukott már meg a szociknál is.

szóval úgy tűnik, hogy ugyanaz megy mint eddig, reformok dérrel-dúrral, csak most a forradalom a jelszó. és akkor mi azoknak a változásoknak a lényege kérdem. és akkor azt még nem tudjuk. egyelőre bejelentették, hogy sólyom, és simor távozni fog. ebből utóbbit máris cáfolták külföldön, hogy nem fog távozni, rosszul tudja a miniszterelnök. ami ugye elég világosan jelzi, hogy orbánnak mekkora tekintélye van.

jjulie 2010.04.27. 21:38:41

@mrs. white:

megvan már az a kétharmad, engedj már fel, nem kell már küzdeni, én is örülök hogy megvan

török gábor 2010.04.27. 21:43:29

@Ordnassac: egyrészt nem biztos, hogy ez végleges, másrészt pedig nem a tagság a fontos, hanem a szavazat.

2010.04.27. 21:46:33

@Ordnassac: Molnár korrekt pali, ő fideszes volt, de nekik nem kellett, és ezt elfogadta.... De azért nem lett áruló... Egyre inkább becsülöm. :)

Ordnassac 2010.04.27. 21:47:00

@[nev]: gyanítom nem ezek a csúcsminiszterek fogják a munka nagyját végezni. Ettől függetlenül nem örülök ennek a minimalista elképzelésnek.

[nev] (törölt) 2010.04.27. 21:49:26

@török gábor:
ezek a véleménykutatók miért nem néznek jobban vissza, mondjuk 98-ig. mert ha összeveted, hogy mit kapott az fkgp, és később a miép, akkor annak az összege szerintem eléggé korrelál a jobbikkal. persze csak hipotézis, sose fogom összeadni, de hátha valaki már ezt feltételezte, és leellenőrizte. hogy ez áll, vagy sem.

nekem mindenesetre úgy tűnt, hogy torgyán leszalámizása után a kisgazda szavazóbázis jelentős részben átment a szocikhoz, és a baloldal ezzel nyerte meg a választást. majd ez a réteg pártolt el a legegyszerűbben. de ők nem a szoci törzsszavazók, hanem a kisgazdák.

most ezt azért nem írják le, mert annyira triviális, vagy leírják, csak nem olvasom el, vagy hülyeség, vagy ellenőrizhetetlen.

Ordnassac 2010.04.27. 21:49:54

@török gábor: ez jogos, bár a Ma Reggelben határozottnak tűnt (megnéztem videótárban). Mondjuk a "nem tervezem" elég sokféleképpen értelmezhető. A szavazat valóban érdekes lesz, bár korábban tudomásom szerint kijelentette, hogy a Fideszt fogja támogatni. Hogy aztán tényleg így lesz-e, az megint más kérdés...

2010.04.27. 21:52:17

@Ordnassac: ja, és ha ez így marad, látszik, hogy Molnárnak nem kell új "s..g", tudja ő, hogy mit akar, egyetlen törpehitler se sütkérezzen az ő általa megszerzett dicsőségben.

jjulie 2010.04.27. 21:53:10

@Ordnassac:

ezek egyenlőre látszatintézkedések...tök mindegy

majd ha a oktatás, egészségügy mezőgazdaság, onkormányzatok téma, tb, stb, majd ezek ha lesznek felforgatva és ......

Botya 2010.04.27. 21:54:02

@[nev]: igazi kisgazda érzelmű sohasem szavaz a szocikra
(kék cédula?)

Diocles 2010.04.27. 21:54:16

Kovács Laci bácsi állítólag bejelentkezett a pártelnökségre az MR reggeli műsorában, legalábbis nagyon mondogatta, hogy "felkérés esetén, blabla...", és állítólag (egy dunántúli szoci elmondása szerint) vidéken már toborozgat is.

Ez azért bezavarhat egy kicsit, nemde?

Ordnassac 2010.04.27. 21:55:57

@Diocles: ez érdekes. 70 éves, kérdés, hogy ez mennyiben lesz hátrány neki.

Diocles 2010.04.27. 21:56:22

@papika:

szerintem is.
mindenkinek ajánlom a Magyar Narancs oknyomozó cikkét a budapesti Hagyó-klánról, amelynek Horváth is tagja volt, szóval én Csabika helyében még abban sem volnék biztos, hogy nyáron nem fognak láncon elvezetni...

Főpolgármesterség? Ugyan...

Ordnassac 2010.04.27. 21:57:57

@jjulie: tök mindegy a kormányzati struktúra? Pont, hogy nem...

Diocles 2010.04.27. 22:00:21

@Ordnassac:

én egyedül Kovács Lászlót tartottam veszélyesnek már a kampányban is a Fideszre, nagyon ravasz, és nagyon jó érvelő az öreg, a kor ne tévesszen meg.

Mesterházy egy balfasz, ez nyilvánvaló, szóval ő csak azért lesz, hogy az öreg boncok bebiztosítsák magukat.
Semmit nem fognak elérni vele.

Szóval, ha én szoci volnék, akkor tuti Kovácsot nyomnám, mert Mesterházy hiába fiatal, attól még semmi hatása a fiatalokra. Az még nem fiatalítás, ha Puch Laci bácsi és Szekeres kitalál magának egy strómant.

Ordnassac 2010.04.27. 22:00:54

Kiállítás a Lyonnál. Crist kiküldte a bíró.

6.Lenin 2010.04.27. 22:02:35

@[nev]:

"....a fidesz mögött nincs komoly értelmiség. "

Ha arra gondolsz,a média által túlértékelt,főleg fővárosi megélhetési lakájok.
akkor igazad van.

Mit,minek nevezünk,szerintem lényegtelen.Nyilván van ebben 1 olyan szándék is,kevesebbnek látszik,mint előtte volt.Megnyugtatja a szavazókat.
Hogyan fognak a gyakorlatban működni,milyen hatékonysággal,szerintem ezen van a hangsúly.
Erről most agyalni,túl korainak tartom.Ősszel majd visszatérhetünk erre,vagy a jövő év elején.

Ki távozik,ki marad,szintén korai.Mindenre volt már példa,mindkét párt kormányzása idején.Ha nagyon akarják/akarták mindig volt ok a megváltoztatására.

Orbánnak a 2/3-al és a Jobbikkal(engedi-é őket erősödni,vagy tudja majd gyengíteni őket)komoly adu a kezében.Mennyire tud majd élni velük,szintén a jövő zenéje.

A nyugat,ha biztonságban látja a profitját,nem fogja akadályozni Viktort.Őket más nem nagyon izgatja.
Nekik Kádár is tökéletesen megfelelt.

Többről talán még korai.
Talán még senki nem érzi át teljességében,mi is történt valójában 2010 áprilisában Mo-on.
A kommentek nagy részéből ez világosan látszik.
Talán nyugodtabban átgondolva a történteket,szereplőket,kilátásokat közelebb jutunk a valósághoz.
Nyilván sok minden másként lesz,mint sokan gondolták,minden oldalról.
A következő 10-20 évben lesz idő ezeket a kérdéseket nyugodtabban átgondolni.

Ordnassac 2010.04.27. 22:02:55

@Diocles: gondolod, hogy az ellenfelek nem ezzel fognak jönni, hogy majd négy év múlva egy 75. évében járó embert akarnak miniszterelnök-jelöltnek? Ez lehet annyira hatásos, hogy ne ő legyen az elnök. Meg aztán annak sok értelme nincs, hogy egy-két évre legyen elnök, hacsak nincs valaki KL tarsolyában, akit utódjává tehet.

jjulie 2010.04.27. 22:03:42

@Ordnassac:

ettől fogják tudni hogy lehet mezőgazdaság, meg bármi, ne viccelj

Interlock (törölt) 2010.04.27. 22:04:00

@[nev]: "de az ország nem egy cég"
Ez biztosan így van, de én már sokat gondolkodtam azon, hogy mégiscsak valami cégszerű, csak a területek megnevezése más. Egyetlen nagy rendszer, amiben több kisebb csoport (azaz terület) egymáshoz hangolt, oda-vissza folyamatos kommunikációt is fenntartó munkája az egészet viszi előre (rosszabb esetben hátra).
Teljesen rosszul gondoltam?

Botya 2010.04.27. 22:05:37

@Diocles: bizony az öregek (puch, máté, stb) még kavarnak a háttérben

jjulie 2010.04.27. 22:06:03

@Diocles:

van egy gyurcsány nevű, guglizz rá ki lehet az

Ordnassac 2010.04.27. 22:07:23

67. perc, Bayern-gól. Megint Olić.

papika 2010.04.27. 22:07:59

@Ordnassac:
Ha az a cél, hogy ne essen szét a párt, akkor Laci bácsi nem egy rossz választás. El lehet vele napolni a problémákat, és legalább az angyalföldi polgármesteri pozit meg tudják tartani.
Aztán két-három év múlva vissza lehet térni megint a kérdésre.
Szerintem egy jó szocialista megoldás lenne, olyan szokásos.

2010.04.27. 22:09:10

És volt egy közjátékom, egy nyíltan a barátjával élő roma fiatalemberrel, aki erősen "beállva" kaviccsal dobálta az nyitott ajtómat, és üvöltözött velem, hogy ne szemeteljek, ne dobáljam a csikket - megjegyzem, nem is dohányzom -, ahogy 10 perccel ezelőtt. Na megadtam neki, ami jár, és a dumaparti közben eszembe jutott a Jobbik...És rend. Soha nem volt még ilyen élményem...:((((( Újlipótvárosban mit keresnek a romák????

Na, szép álmokat!:)

Botya 2010.04.27. 22:09:58

@jjulie: a szájkaratés címszónál...

Ordnassac 2010.04.27. 22:10:09

@jjulie: nem viccelek. Ebben az összevont humán csúcsminisztériumban pl. tudod mekkora harc lesz az egyes területek között? Eü, oktatás, tudományügy, szociális ügyek (munkaügy, nyugdíj, tb stb.), vonatkozó fejlesztések. Három-négy baromi pénzigényes területnek egy embernél kell lobbiznia, hogy a kormányülésre felkerüljön az ügyük. Ebből nagy feszültségek lehetnek, ami hátráltathatja a munkát.

8 minisztérium európai összehasonlításban is kevés.

Botya 2010.04.27. 22:10:55

@jjulie: ha valaha dolgoztál volna franciákkal, sohasem drukkolnál nekik

Botya 2010.04.27. 22:12:24

@Ordnassac: ráadásul nem is jár komoly megtakarítással

Interlock (törölt) 2010.04.27. 22:13:00

@Diocles: Ha én szoci lennék, a teljes pártvezetést el akarnám zavarni, és tényleges frissítést csinálnék sakkozás helyett. Mert nem vagyok szoci, csak egy senki, akinek elege van évek óta ugyanazoktól hallani a nagy megváltozást, akik - lévén abszolúte ellenérdekeltek a témában - folyamatosan önmagukkal tudták csak életképesnek tartani a pártot.
Lehet, hogy nagy érvágás lenne egy ilyesmi, de biztosan vannak tűkön ülő, gyakorlatilag feddhetetlen MSZP-tagok, akik nagyon szívesen megmutatnák az országnak a baloldal jó oldalát.

Ordnassac 2010.04.27. 22:13:21

@papika: ez érdekes álláspont. Egyfajta oktrojált béke. Végül is, nem lenne meglepő. Szilin kívül amúgy sem akar senki gyors átalakulást.

Botya 2010.04.27. 22:13:39

@jjulie: holnap mi lesz a barca meccsen?

panelburzsuj 2010.04.27. 22:14:20

@Ordnassac:

A hvg-t elolvastam, és odáig eljutottam, hogy kevesebb miniszter kevesebbet dumál kormányülésen, ergo hamarabb szétszéledhetnek.

Ettől eltekintve én úgy látom, hogy ezzel csúcsminiszterséggel egy újabb szint jelenik meg a hierarchiában. A korábbbi szakminiszteri feladatokat miniszterhelyettesek vagy államtitkárok fogják ellátni, és két-három ilyen izé tetejébe kerül egy-egy polgári népbiztos.

jjulie 2010.04.27. 22:14:51

@audi26:

mindegy kik, csak ne a bayern, nem bírom az erőszakos iparosokat

jjulie 2010.04.27. 22:15:47

@audi26:

vérfürdő, de továbbmegy a barca

Botya 2010.04.27. 22:17:27

@jjulie: jól van, megnyugodtam

Ordnassac 2010.04.27. 22:18:26

@panelburzsuj: kb., azonban még az angoloknál és a franciáknál sem 8 a "csúcsminiszterek" száma.

Gyakorlatilag még egy centralizációs lépés.

(Közben Olić-mesterhármas!)

jjulie 2010.04.27. 22:20:02

@panelburzsuj:

és ha ezzel végeztek, elmondják a programot, amit eddig titkoltak, és jól megcsinálják

6.Lenin 2010.04.27. 22:28:30

@jjulie:

" ....elmondják a programot, amit eddig titkoltak, és jól megcsinálják"

Néha tényleg vicces fiu(?) vagy.

Mindíg fognak mondani valamit,amit majd igyekeznek megcsinálni.

Oszt?

panelburzsuj 2010.04.27. 22:28:33

@jjulie:

Hát nem az program, hogy kit hová ültessünk? Ha ezen fölül is lapul még a tarsolyban, akkor itt tényleg forradalom van kibontakozóban ... :)

panelburzsuj 2010.04.27. 22:33:44

@Ordnassac:

"Tupírozd fel a piramist!"

Ha hülye multik lapítják, mi púpozzuk. Dafke.

jjulie 2010.04.27. 22:34:54

@panelburzsuj:

befért az egész csapat ma egy vidéki panzióba, lehet keresni a háznak valami újabb funkciót (nem ez európa egyik legnagyobb parlamenti épülete?)

papika 2010.04.27. 22:38:26

@Ordnassac:
Szerintem Szili sem. Szeretne magának egy fontos pozíciót, meg hogy látványosan elmondják, a Gyurcsány hibázott. Nem hinném, hogy olyan sok vér lenne a pucájában, hogy kiborítaná a bilit.
Ezeket a Laci bácsi simán megcsinálja neki. Meg a Mesterházy lehet frakcióvezető, ezzel ő is elégedett lesz, a Ferinek is teljesül a vágya, hogy nem lesz minden a Mesterházyé, így megmarad előtte az esély, hogy a következő választásra visszatérhet.
Mindenkinek ez-az, lesz megint 15 alelnök meg 40 elnökségi tag. Semmi lényegi változás. Sőt, Laci bácsival még a népszerségzuhanás is megáll. Igazi Pató Pál Párt.