Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:12

Rövid válasz: főpolgármester és azt megelőzően főpolgármester-jelölt lenni. Mielőtt azonban jönne a hosszabb válasz, egy kis sport. Miközben Horváth Csaba éppen megtette mai bejelentéseit, én a Veszprém-Barcelona kézilabda meccsre igyekeztem. Még most is zúg a fülem a csarnokot szinte szétrobbantó szurkolástól, de a pályán is érdekes dolgok történtek. A katalán csapat nem játszott jobban, csak éppen több világklasszissal és nagyobb variabilitással rendelkezett. Külön tanulmány volt Nagy László viselkedését figyelni: bár korábban általában nagyon szimpatikusnak tűnt, ezúttal láthatóan nagy terhet tett rá az ellenséges hangulat, és akadt egy-két furcsa megnyilvánulása. Jó lenne árnyaltabban viszonyulni esetéhez: attól még nem lesz valaki hazaáruló, ha egy külföldi csapatban hajt egy magyar tulajdonú – és szintén sok idegenlégióssal felálló - együttes ellen; de talán neki sem kellene egy ilyen esetben úgy tennie, mintha spanyolabb lenne a spanyoloknál.

(Fotó: TG)

De vissza a politikára! Horváth Csaba mai bejelentését – ahogy látom – jó sokan elemezték már, itt a blogon az előző bejegyzés alatt is érdekes hozzászólások születtek. Nehezen védhető a helyzet: 2013-as ígéretet tenni most, pár nappal az elvesztett parlamenti választás után tényleg meglehetősen szokatlan, nem is beszélve arról, hogy az MSZP-nek most sem a díjmentességről, sem a BKV-ról beszélni nem tűnik túl szerencsésnek. S bár még hosszan lehetne ironizálni a mai majálison elhangzottakon, a lényegi kérdés szerintem egyelőre nem Horváth messzire tekintő ötleteinek a sorsa, sokkal inkább az, hogy lesz-e egyáltalán a politikusból főpolgármester-jelölt.

Márpedig itt találjuk a nagy sietség – a politikus szempontjából kétségtelenül érthető - okát: korántsem biztos ugyanis, hogy az MSZP-nek érdeke lenne kitartani korábbi megnevezettje mellett. Az április budapesti választási eredmények ugyanis azt üzenhetik, hogy egy széles körű együttműködés még ebben a jobboldali dominanciára utaló helyzetben is esélyessé tehetné a Fidesztől balra állókat. Az MSZP (25,3%), az LMP (12,8%) és az MDF (4,7%) listán közösen 42,8 százalékot kapott a fővárosban, míg a Fidesz 46,3, a Jobbik pedig 10,8 százalékot szerzett. A számok magukért beszélnek: enyhe fideszes népszerűségvesztés esetén – ha a Jobbik önálló jelöltet állít – az egyfordulós főpolgármester választáson a baloldali pártok közös támogatottja a győzelem reményével vághatna neki a küzdelemnek.

Horváth Csabát azonban az LMP nagy valószínűséggel nem támogatná, azaz az ő indítása esetén számítani kellene arra, hogy a baloldali-liberális fővárosi voksok nem koncentrálódnának – mindez egyértelműen a Fidesz helyzetét könnyítené meg. Ha azonban valamilyen „véletlen” folytán előkerülne például egy civil szervezet által ajánlott, az MSZP-hez és az LMP-hez is egyformán közel-távol álló szereplő, a két politikai erő néhány más műszervezet mellett könnyen beállhatna a támogatói táborába. Egy ehhez hasonló konstelláció a Fideszt is elgondolkoztathatná, hiszen egy ilyen összefogással szemben csak egy olyan jelölttel lehetne sikeresen harcolni, aki képes a másik oldalról is szavazókat megszólítani. Tarlós Istvánra ez talán kevésbé igaz (bár a Jobbik szavazói irányába viszont vonzó lehet), de az áprilisi adatok alapján akadnak olyan fideszes politikusok, népszerű budapesti polgármesterek, akik képesek lehetnek erre: Rogán Antal 6, Riz Levente pedig 7 százalékponttal kapott több szavazat egyéniben, mint a párt listája ugyanabban a választókerületben.

S akkor újra a majálishoz: ha Horváth a párton belüli formális jelöltséget már megkapva nagyon előreszalad, később sokkal nehezebben, körülményesebben lesz visszahívható – nem kétséges, hogy ma éppen ennek az előreszaladásnak láttuk egy számára fontos állomását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr881967459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horváth Csaba közkívánatra megismétli a jó hírt! 2010.05.03. 10:01:33

Lapunk érdeklődésére Horváth Csaba megerősítette: a Városligetben az MSZP majálisán tegnap elhangzott „jó hírét” a nagy érdeklődésre való tekintettel május 8-án a SYMA csarnokban du. 5 órai kezdettel megismétli. Jegyek a helyszínen és az is...

Trackback: MSZP: fiatalítás Kádárral 2010.05.03. 00:07:33

Lehetnek éppen harminc-negyvenéves vezetői, kádárista szellemi örökségétől az MSZP láthatóan képtelen szabadulni. (Fotó: mszp.hu) A hétvégén a BKV díjmentességének ígéretével megkezdte az MSZP budapesti önkormányzati kampányát. A terv szerint a díjme...

Trackback: Érdemei elismerése mellett 2010.05.02. 13:05:13

Azon a napon, amikor Mesterházy "elvtársak" szóval nyomatékosította, hová is tartozik, Horváth Csabának volt egy jó híre: „2013-tól díjmentessé tesszük a díjmentes közösségi közlekedést”. Most ne firtassuk - így magyar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deku82 2010.05.01. 22:21:38

Gábor!

Azt nem láttam a hírekből, hogy Mesterházy miként vezette fel Horváth Csabát? Ő főpolgármester-jelöltnek nevezte?
Akkor már nem nagyon lehet visszakozni egy nagyobb arcvesztés nélkül...

Monarch (törölt) 2010.05.01. 22:33:45

Én azt nem értem, hogy miért akar Horváth Csaba ennyire előreszaladni, ha egyszer az LMP-sek nélkül úgysincs esélye, az LMP-sek meg rá nem fognak szavazni.

Tehát hogy egy ilyen kb. 1%-os győzelmi esélyért miért jó neki bohócot csinálnia magából?

Attus Germanicus · http://attus.hu 2010.05.01. 22:34:35

Gábor, biztos tudod, de hátha nem mindenki: Nagy Lacit nem azért nem szeretik, mert a Barcában játszik, hanem azért, mert utalt rá, hogy inkább spanyol válogatott szeretne lenni, nem magyar.

Ordnassac 2010.05.01. 22:36:27

@Monarch: na látod, ez egy jó kérdés.

@mindenki: azonban ki lehetne az a fővárosban ismert, baloldali személyiség, akitől sem az LMP, sem az MSZP nem lesz rosszul és a fideszes szavazók egy része is elgondolkodik rajta...

török gábor 2010.05.01. 22:38:13

@Ordnassac: igen, ez is jó kérdés, hogy van-e ilyen ember...

- Rendi - 2010.05.01. 22:40:21

Egy kis "sport": Nagy Laci egy éve nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a magyar vagy a spanyol válogatottban képzeli-e el a jövőjét; az ellenséges hangulat ennek köszönhető.
Pl. Császár többször is tapsot kapott a veszprémi szurkolóktól.

sárkányfő 2010.05.01. 22:40:35

jeangabin, válaszoltam neked az előz poszt alján, de ha már nem olvasnád azt, akkor ide másolom:

@jeangabin: Természetesen a BKV ugyanúgy lenne "ingyenes", mint most az egészségügy: az adózó állampolgárok pénzén tartaná el az állam.

A BKV ma olyan, mint az eü. volt amikor volt vizitdíj: részben az állam tartja el az adónkból, részben pedig az fizetett, aki igénybe vette.

ha a használó használatkori alkalmi fizetése (jegy, bérlet, vizitdíj) megszűnik, akkor mindkét rendszer tisztán az állami redisztribúción keresztül lenne fizetve.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.01. 22:42:52

"attól még nem lesz valaki hazaáruló, ha egy külföldi csapatban hajt egy magyar tulajdonú együttes ellen" - így van.
Csak attól, ha egy nemzeti válogatott (volt) csapatkapitánya jó egy éve nem hajlandó a válogatottban pályára lépni, és nem képes egyenes választ adni arra, hogy a 3 év előírt időt várja-e, hogy annak leteltével a spanyol válogatottban folytassa, vagy magyar akar maradni, csak nincs kedve épp válogatottban játszani...

- Rendi - 2010.05.01. 22:44:49

Egy kis politika: Gábor, mi a véleményed arról, hogy a Fidesz által élért 2/3-ad nagyban befolyásolja az önkormányzati választásokat? Mert így a főpolgármester kérdését sem feltétlenül a mostani listás eredményekhez kellene viszonyítani.

Ordnassac 2010.05.01. 22:45:10

@török gábor: nekem így elsőre Ráday Mihály jutott az eszembe, de ő is 68 éves lesz az idén... Elég szűkös a választék.

török gábor 2010.05.01. 22:46:04

@Damján: várjuk meg a választ, de alapvetően igazat kell adnom, ez tényleg nagyon furcsa eljárás. nem véletlenül emeltem ki a mai viselkedését, a pályán is meglehetősen szokatlan gesztusai voltak.

Ordnassac 2010.05.01. 22:46:39

Oppsz, duplakomment. Elnézést. Nem mutatta, hogy az előzőt is elküldte.

@- Rendi -: amúgy engem az is különösen érdekelne, hogy OV miért hozta be Tarlóst az Országgyűlésbe?

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.05.01. 22:47:18

Nem sok realitásérzéke van Horváth Csabának...

Diocles 2010.05.01. 22:47:20

Nem tartom reálisnak a posztot, azért nem, mert nem számol az LMP érdekeivel, csak és kizárólag a Fidesz legyőzésének lehetőségeit vizsgálja.

Okés, valami csoda folytán egy ideális jelölt legyőzi Tarlóst.
Mi a haszna ebből az LMP-nek? Semmi.
Összemosódik az MSZP-vel, nem adhatja a kampányban a saját arcát (hiszen a show-t elviszi a közös jelölt), és ha nyerne a jelöltjük, akkor máris egy csónakban eveznek a még MSZP-s mércével mérve is legendásan korrupt fővárosi MSZP-vel, magyarán a Hagyó-árvákkal.

Ez a politikai halál a köbön volna az LMP-nek.

És arról már nem is beszélnék, h a Hagyó-árvákat végképp nem tudja senki meggyőzni arról, h ejtsék Horváth-ot. Maga Lendvai Ildikó - a Mancs szerint - többször elzarándokolt Zuglóba, h legalább a helyi polgit indítsák a hagyóisták, de még magát Lendvait is többször leszavazták.
Egy új közös jelölt annyira borítaná a fővárosi MSZP belviszonyait is, hogy abba a Hagyó-klán aligha fog belemenni.

török gábor 2010.05.01. 22:47:47

@- Rendi -: nem tudom, hogy mit lehetne változtatni, ami alapvetően módosítana Bpesten az esélyeken. talán ha közvetett lenne a főpolg. választás?

Ordnassac 2010.05.01. 22:48:46

@Diocles: Zuglóban nem szoci a polgármester, hanem korábbi SZDSZ-es. Weinek Leó meg amúgy sem túl népszerű itt...

török gábor 2010.05.01. 22:49:04

@Diocles: ez fontos szempont, az LMP-nek is komoly dilemma lenne. de azért hatalmon lenni a fővárosban nem lenne nekik sem olyan rossz, nem?

Ordnassac 2010.05.01. 22:52:50

@Diocles: @török gábor: az LMP elintézhetné ezt úgy is, hogy nem indít főpolgármester-jelöltet és bejelenti, hogy a szavazóik saját belátásukra bízza, hogy kire szavazzon. Kérdés persze, hogy ez mennyiben fogja befolyásolni a közgyűlési mandátumaik számát. Egy induló főpm-jelölt tud húzóerő lenni.

Monarch (törölt) 2010.05.01. 22:54:37

@török gábor: Vagy esetleg ha átrajzolják Budapest határait? Végülis az agglomeráció masszívan fideszes tudtommal.

- Rendi - 2010.05.01. 22:55:13

@török gábor: Arra gondoltam, hogy a Fidesz tarolása után a bizonytalan szavazók inkább fognak a Fideszre felé húzni, hogy az ország vezetésével "azonos színű" legyen a helyi vezetés.

Diocles 2010.05.01. 22:58:28

@török gábor:

és egy-két fb-tagságért beáldozzák a párt jövőjét?

megjegyzem, ha az LMP-nek hatalom kell a fővárosban (főpolgi-helyettes, fb-tagságok, it-tagságok), azt ugyanúgy megkaphatják Tarlóstól is, nem kell ezért lepaktálniuk olyan szoci figurákkal (a Hagyó-árvák), akiket hamarosan el fog vinni az ügyészség.

Ordnassac 2010.05.01. 22:58:29

@- Rendi -: ez már 2002-ben sem jött be, pedig akkor még külön szoci főpm-jelölt is volt.

Meg aztán hosszú az idő októberig...

@Monarch: csökkentjük az önkormányzatokat, egyben bővítjük Budapestet? Érdekes megoldás lenne, szerintem nehezen eladható.

- Rendi - 2010.05.01. 23:00:13

@Ordnassac: Azóta azért sokat változott a világ :]

Ordnassac 2010.05.01. 23:00:29

@Diocles: az LMP-ben Tarlós nem túl népszerű (ahogy Horváth sem). A legvalószínűbb az, hogy indítanak saját főpm-jelöltet, valamelyik nagyobb LMP-s nevet (Schiffer, Jávor).

sárkányfő 2010.05.01. 23:01:03

@Diocles: "Nem tartom reálisnak a posztot, azért nem, mert nem számol az LMP érdekeivel, csak és kizárólag a Fidesz legyőzésének lehetőségeit vizsgálja."

Nem azt vizsgálja "csak és kizárólag", elolvastad? Azt vizsgálja a szöveg nagyobbik fele, miért sietett ma bejelentésével HCS.
Ha az LMp egyik fejese szólt volna ma nagyot, valszeg róla szólna a poszt...

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.01. 23:01:30

Nehéz ez a Gábor által feltételezett baloldali együttműködés..

1) LMP: ha beáll egy szoci jelölt mögé, instant game over - az szdsz2 jelzőt ezzel levakarhatatlanná tenné. Vagy LMP-s, vagy erősen LMP szimpatizáns, MSzP-től, MSzMP-től távol álló jelölt jöhet szóba arcvesztés nélkül.
2) Az egyetlen jelentős pozíció, amit még elérhetnek, az BP - kérdés, milyen pozíciókat, milyen önkormányzatokat hoz létre a Fidesz 2/3 őszig. Ha a főpolgi poszt erős lesz, az MSzP érdeke, hogy saját emberrel pályázzon, különben nő a belső feszkó. (Gyenge főpolgi pozició esetén ki lehet dumálni, h. nem vitték el..) A maradék hívők lázonganának, ha még egyszer visszalépne szoci jelölt, mint annyiszor eddig Demszky javára. (Akárki is az aktuális pertvezetés, annak nyilván egy ilyen lázaongás nem érdeke - igaz, az aktuális belső ellenzéknek nyilván igen.)
3) Az MDF, SzDSz nem léteznek, de ha össze is kapják magukat őszre, főpolgármesterségbe nem tudnak beleszólni. (Képviselőségekért hajthatnak esetleg.) Viszont mindkettő márkanév rosszul cseng már, így sztem nem lesznek ők beszervezve a buliba, max. ha lesz közös balos (antifa) jelölt, utólag bejelentik, h. támogatják.

Szóval az dönt szerintem, hogy az LMP mennyire akarja fenntartani a normális új párt imidzsét. Ha igen, nincs közös jelölt. (De marad esélyük 2014-re..)

Ordnassac 2010.05.01. 23:02:42

@- Rendi -: sokat, persze. Ettől függetlenül Bp. nem vált Fidesz-fellegvárrá, listán most is csak 46,5%-ot kapott. Meg aztán önkó választáson általában kevesebben mennek el (oldalfüggetlenül).

Kérdés, hogy a nyári szezonban a Fidesz nem szúr-e el valamit. Az esély megvan. Pl. Sólyom kitúrása a Sándor-palotából nem biztos, hogy Budapesten annyira jól fog lecsapódni, főleg, ha nem valami hasonló kaliberű embert tesznek a helyére.

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:03:42

@Ordnassac: Budapest közigazgatási határainak kiterjesztése valójában az "önkormányzatok összevonása" rubrikában nagyonis jól eladható, sőt talán még észszerű lépés is lenne.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2010.05.01. 23:06:51

@Monarch: hát ez elég durva megoldás lenne, mert az egyes választókörzetek esetében kevésbé "tűnik fel", de a főváros esetében...

Ordnassac 2010.05.01. 23:06:55

@Damján: Gábor sem a szó szoros értelmében vett közös jelöltre gondolt, azaz a szavazólapon nem MSZP-LMP-MDF fog szerepelni, hanem Schmitt Pál-utánérzet. Különböző világnézetű figurák írnak egy petíciót, hogy indítsák el - példánál maradva - Ráday Mihályt főpolgármester-jelöltnek. Ő vállalja, indul függetlenként. Az MSZP esetleg mögé áll, az LMP meg kijelenti, hogy arra szavaztok, akire akartok. Mivel az LMP-s törzsszavazói között nem túl népszerű Tarlós, ezért valszeg az ellenjelölthöz mennek.

Persze nem túl valószínű ez a forgatókönyv, de reálisabb, mint egy szoros értelemben vett közös jelölt.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.05.01. 23:08:54

@Ordnassac: Nyilván valami Mádl-félét tesznek majd oda. Sólyom is egy tragédia, de nem kritikátlan támogatójuk, így nem lenne logikus lépés a részükről megtartani őt.

Ordnassac 2010.05.01. 23:09:05

@Monarch: na igen, de ehhez valszeg új kerületeket kellene kialakítani, ami viszont nem passzol a "csökkentjük a kerületek számát" jeligével. Azért ne felejtsük el, hogy az agglomerációs települések nagy része azért túllépi a 10e fős lakosságszámot.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.01. 23:09:30

Hű, mire az előző kommentet megírtam, látom már ugyanezeket jól ki is tárgyaltátok.. :)

Hogy mi is az LMP érdeke? Dioclessel értek egyet: független indulással besöpörni 15-20%-nyi képviselői helyet, és vidám koalában irányítani a várost négy évig a Fidesszel és Tarlóssal.
Igaz, kihívás, de ha ügyesek 4 év múlva kommunikálhatják, h. ellentétben az alternatívával (Jobbik) ők már voltak komoly pozícióban, és sikeresek. (Persze ha ezalatt Pest még a mainál nagyobb sz*rba kerül, akkor bukta..)

Ordnassac 2010.05.01. 23:10:41

@bm613: hát, ez lehetett egy alapgondolat, de Pokorni elkotyogása lehet, hogy változtatott ezen a felálláson. Hirtelen Sólyom milyen népszerű lett mindenhol.

Azt meg árulja el nekem valaki, hogy Sólyom mitől tragédia. Mert nem joviális nagypapa, mint Göncz vagy nem olyan csendes, mint Mádl volt?

jjulie 2010.05.01. 23:13:17

@Monarch:

sorolj településeket

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.05.01. 23:13:34

@Ordnassac: Mert ugyan nem a Fidesz seggnyalója, mint az elődje (egyszer-egyszer kritizálta őket is), így is egy végletekig elfogult ember, aki tökéletesen alkalmatlannak bizonyult arra, hogy "megtestesítse az ország egységét". És sokadszor is jöjjön csak elő, el ne felejtse az ország: Sólyomot nem zavarta, hogy nácik masíroznak a rezidenciájánál. Sólyomnak fontosabb pár bazsarózsa, mint az ország védelme a legbizonytalanabb szomszéd irányából. Stb. stb.

Lovastengerész 2010.05.01. 23:15:10

vegyük észre, Tarlós nem igazán illik a fidesz mostani imagébe!
ő még az évekkel ezelőtti fidesz- stílust képviseli, és nem ugy néz ki mint aki tudna olyan gyorsan váltani mint a mostani vezetés.

HorváthCsaba érdekes csavart adott ma a történéseknek, lehet hogy sikeres is lehetne ha nem az MSZP szineiben indulna..bár kitudja. azért az ingyenközlekedésről szóló blöffje igen demagógra sikerült...

ati27 2010.05.01. 23:15:49

A mandineren volt egy képes összefoglaló, amiben volt egy kép "Orbán kerítéséről" a Horváth féle nyilatkozattal együtt van egy kis iróniája.. Vagy csak én érzem?

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:18:15

@Ordnassac: Lehet, hogy de facto valamiféle "központi régió"-vá alakítják Nagy-Budapestet. Csak kérdés, mit szólnának ehhez az agglomeráció lakói, lehet, hogy ők nem szívesen csapódnának valami budapesti kerülethez, hanem ragaszkodnának az önkormányzatukhoz, ha lehet.

De azért nem vetném el helyből a gondolatot, a XVIII. kerület szerintem kevésbé része Budapestnek, mint mondjuk Budaörs.

Diocles 2010.05.01. 23:20:00

@Ordnassac:

csakhogy ezt nem lehet megcsinálni, Schmittnél sem lehetett, Tarlóst sem lehetett "függetlenként" eladni, és most is kilógna a lóláb.
mozgósítani kell a szavazókat, MSZP-s politikusok is felszólítanak majd a támogatásra, stb., szóval csak a hülye számára nem lesz nyilvánvaló, h itt valójában közös és/vagy pártjelöltről van szó, ha rejtegetik is a címkét, mint Molnár Gyula.

az LMP pedig "élete" legnagyobb lehetőségéről mondana le, ha hozzákötné magát akárcsak ilyen formában is a fővárosi MSZP-hez, amelyre hatósági eljárások egész sora vár várhatóan.
a fővárosi MSZP-hez képest az országos MSZP szinte kívánotos menyasszony, és ha az országos MSZP-t elhajtotta az LMP, akkor miért fogadná el a fővárosiak halálos ölelését?

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.01. 23:20:02

@Ordnassac: @Monarch: Nagyon-nagy bp. kialakítható, jó is lenne a Fidesznek választási matematikailag. Még csak sokkal több keületet sem kell h. jelentsen: ha a kerületösszevonások csak a belvárosra korlátozódnak (V-VI-VII-VIII/-IX?/), az is -3-4 kerület, és új kerületnyi (100.000+) lakos csak délnyugatra van (Érd, Budaőrs), más irányokban lévő kertvárosok hozzácsaphatók a meglévő kerületekhez.

Nem is ez evvel a gond. Inkább az, hogy egy még nagyobb bp mégjobban szakítja a megyerendszert (Pest megyét). Akkor lenne értelme a pesti agglomeráció egy közig. egységbe szervezésének, ha az valóban önálló egység lenne, nem maradna ki belőle egy újabb bővítési körre való település, és megfelelő ellenpólusai lennének kialakítva a megapolisznak.

Ordnassac 2010.05.01. 23:22:20

@Monarch: A Fidesznek ez nem különösebben érdeke szerintem. Nem illik bele az alapkoncepcióba, hogy felére csökkentjük az önkormányzati képviselők számát (tehát még csak nem is az önkormányzatokét). Szóval ez marad szerintem 2014-re.

Ordnassac 2010.05.01. 23:25:08

@Damján: ehhez az önkormányzati választásig nem nagyon lesz idő... Felkészülési idő ugye (t. k. ami miatt a Ptk. hatályba lépését kilőtte az AB). Szerintem ezek maradnak 2014-re. Ezért foglalkoznak csak az önkormányzati képviselői létszám csökkentésével.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.01. 23:27:28

@Ordnassac: Nem fogalmaztam tisztán. Nyilván, ha "az LMP meg kijelenti, hogy arra szavaztok, akire akartok", az ugyanazt a reakciót hozza, mintha nyíltan odaállt volna mögé. Dioclesnek igaza van, a kamu-függetleneket nem igazán kajálja be a nép..

Ha mondjuk az LMP elindítja Sólyom Lacát bp-n, az tiszta képlet lenne. Ő tuti nem MSzP-s. Nyilván begyűjti a balos szavazatokat, ha nem indul szoci, hiszen a Fidesz épp a szavazás előtt egy hónappal rúgta ki egy fideszbérenc kedvéért. :) /De ebben meg az MSzP nem nyer semmit, tehát kizárt./

Ordnassac 2010.05.01. 23:28:41

@Diocles: erre mondtam, hogy nem túl valószínű forgatókönyv, de reálisabb a közös jelöltnél.

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:29:17

@Ordnassac: Nem látom az összefüggést az önkormányzati képviselők számával.

szbi 2010.05.01. 23:29:26

1: Horváth igen gyönge képességű ember, csak jobb híján került a mostani jelölti posztra.
2: Ezt a jelöltséget akarja erősíteni - ez a szoci belügyi vonatkozás.
3: A szocik meg megpróbálják menetből úgy mutatni magukat, mintha léteznének.
4: Valamint "ződítik" magukat, azt hívén, hogy így valódi zöld szavazatokat is szakíthatnak.

Baromság az egész, két hét múlva emlékezni sem fogunk a sztorira.

De: a fővárosi helyzet az máris érdekes, elemzendő, folyamatosan.

Ordnassac 2010.05.01. 23:29:42

@Damján: már csak azért is, mert Sólyom nem vállalná a jelöltést. Amúgy lásd azt, amit Dioclesnek írtam most.

eloi 2010.05.01. 23:31:02

@bm613: Az ország egységét csak egy király tudja képviselni, aki "maga az ország"! Ahogy pl. Angliában.
Néhány évre - kőkeményen politikai alapon - ki-/megválasztott politikus soha. Le kéne már ezzel a magasztos eszmével számolni. Politika fölött álló ember nincs. A KE-t is a politika csinálja!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.01. 23:31:05

Szerintem az ingyenes BKV az kurvajó ötlet.
Gazdasági nitró a városnak.

Másrészt az LMP-t várom őszre a város élére.

A VEKE meg csak tartsa a markát, mert nem egyesület ez, hanem a városi pénzekre fáj a foguk - most nagyon kivillant.

jjulie 2010.05.01. 23:32:52

@Monarch:

van egy tuti javaslatom, látom kinlódsz csak: debrecen kell budapesthez kapcsolni

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:32:55

@eloi: A világ minden országában a köztársasági elnök egy politikus. Ha nem az, akkor a megválasztása (sőt a jelölése) pillanatában azzá válik.

Ordnassac 2010.05.01. 23:33:13

@Monarch: a Fidesz egyik első törvényjavaslata az önkormányzati képviselői létszám felezése lesz az új OGY-ban. Ergo célszerű lenne ezzel egy időben az önkormányzatok számát is csökkenteni/átalakítani, de nem teszik. Szóval maga az önkormányzati struktúra (jelen állás szerint) az őszi választásig nem fog változni, hanem majd 2014-re alakítják át (esetleg bevezetve akkorra az ötéves ciklusokat).

Diocles 2010.05.01. 23:35:23

@Ordnassac:

Sólyomnak mindenképpen mennie kell, ha Fidesz-szempontból nézzük, tehát ezt a konfliktust a Fidesz nem tudja megúszni, azért nem, mert sokkal rosszabbul jár akkor, ha az öntörvényű Sólyommal öt évet végigvitázik (hiszen Sólyom bármikor keresztbetehet, és így folyamatosan erodálhatja a Fideszt), mint most, hogy egyszerűen nem jelölik újra.

Szerintem egyébként taszító, h sokan úgy viselkednek, mintha Sólyomnak "kijárna" még egy cikus. Már miért járna ki?
Kibérelte az elnöki palotát, vagy mi van?
Ha netán Bihari Mihály volna (aki még a balosoknak is bejönne), az miért volna tragédia?
Nem is vitázni akarok veled, csak kiegészítésként megjegyeztem.

Ordnassac 2010.05.01. 23:36:07

@simonmondja.: az LMP nem fogja tudni magát feltolni őszre Fidesz-szintre, főleg, hogy a "Jézusmária, bejutottunk!" állapotában vannak. A frakció munkakezdése akadozik, még semmi személyi javaslat, kb. megdermedtek. Eltart, mire felolvadnak.

jjulie 2010.05.01. 23:36:31

@Monarch:

nem fideszes főpolgin agyasz a város bővítése segítségével?

(csak az elképzelésed abszurditását nagyítottam k,i ha nem lenne világos)

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:38:38

@Ordnassac: Hát ha nem alakítják át a struktúrát, az elég erős érv amellett, hogy nem fogják átalakítani a struktúrát...

Én csak amellett érveltem, hogy a kétharmad birtokában az agglomeráció Budapesthez csatolása elég szépen növelné a Fidesz esélyeit minden későbbi főpolgi-választáson. Az egy más kérdés, hogy azután Pest megyét meg lehetne szüntetni. Bár ha csak a közvetlen közeli településeket csatolják Budapesthez, akkor még maradhat Pest megye, csak éppen az még nem elég. Ha Érdet, a szomszédos falvakat, Törökbálintot, Szigetszentmiklóst, Dunakeszit, Budakeszit, stb. hozzácsatolják, akkor még mindig csak kb. 200-300 ezer embernél járnak, ennél több kell a főváros rózsaszín szimpátiáinak a megtöréséhez.

Ordnassac 2010.05.01. 23:38:40

@Diocles: a Fidesz nem fogja Biharit jelölni, az hétszentség. Attól, hogy alkotmánybíróként átengedte a népszavazást, még nem lett fideszes (a baloldalon meg emiatt utálják) és kb. úgy járnának vele, mint Sólyommal. Hasonló a helyzet Kukorellinél.

Amúgy, ha jobban figyelsz, akkor a legtöbb szereplő (így az LMP is) azt mondja, hogy ha már leváltják Sólyomot, akkor valami hasonlóan szuverén alakot tegyenek meg elnöknek, csak mindenki tudja, hogy a Fidesznek nem ez a célja.

eloi 2010.05.01. 23:38:58

@cukicica: Egyetértek. Tarlós sajnos már lejárt lemez. Elhasználódott, megkopott, öregedett.
Egy Bp-hez egy dinamikus, hiteles, erős, de tapasztalt fiatal kell!!! Mint a már említett Rogán pl.
Tarlós nem fog nyerni. Bp-n nem lesz elég az, hogy Fideszes, és mindegy amúgy kicsoda, ahogy ez most országszerte sokaknak elég volt a mandátumhoz.
Remélem OV időben (át)kapcsol!

Ordnassac 2010.05.01. 23:41:32

@Monarch: Érd megyei jogú város, szóval ott nagy gondok lehetnek, ha be akarják tolni Budapestbe.

Az átalakítás valószínű, csak nem most őszig szerintem. Még nem meccseltek le mindent a fideszes önkormányzati potentátokkal (lásd a vitát a kerületek megszüntetéséről vagy megtartásáról).

Ordnassac 2010.05.01. 23:42:45

@eloi: lehet, hogy Tarlós országgyűlési képviselővé tétele egy ilyen típusú jel (aztán lehet, hogy csak húzónévnek szánta a budapesti lista 2. helyére).

eloi 2010.05.01. 23:43:35

@Monarch: Erről beszélek! Akkor hogyan lehetne elfogulatlan, pártatlan, "mindenkit képviselő"?
Sehogy.

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:48:53

@jjulie: Semmi abszurdat nem látok abban, hogy a fővárost kibővítsék az agglomerációval. Mivelhogy az agglomeráció és a főváros lényegében egybetartoznak, és elég kellemetlen helyzetet okoz a közigazgatási határ mesterséges mivolta. Tehát ez nagyonis logikus lenne.

Az meg tudható, hogy az agglomeráció nem úgy szokott szavazni, mint a főváros. Innen következik, hogy valakinek érdeke is lehetne a fent említett lépés. Vagy a Fidesznek (ha elég sok agglomerációt csatolnak hozzá, hogy a főváros rózsaszín szimpátiáját tartósan megingassa és legalább kétesélyessé tegyen minden jövőbeni főpolgi-választást), vagy az MSZP-nek (ha csak a legszűkebb agglomerációt csatolnák a fővároshoz, akkor ezzel egy csomó jobboldali települést is rózsaszín vezetés alá lehetne vonni...)

Tudtad amúgy, hogy Budapest határai nincsenek kőbe vésve? 1873-ban jött létre, és 1950-ben egyszer már kibővítették az említett módon.

Mellesleg a főváros közigazgatása más országokban is szokott változni, pl. London (Greater London) azt hiszem a hatvanas évek előtt nem is létezett (illetve csak a régi City of London, azaz a középkori városmag volt ezen a néven), és az egész egybeépült kisebb-nagyobb városok és falvak halmaza volt csupán.

eloi 2010.05.01. 23:49:24

@Ordnassac: Hát, nem tudom. De az biztos, hogy nem sok idő maradt tökölésre. Hamar ki kell állni a jelölttel, ha új lesz.

Ordnassac 2010.05.01. 23:50:32

@Monarch: "Az meg tudható, hogy az agglomeráció nem úgy szokott szavazni, mint a főváros."

Ez csak részben igaz, négy éve pl. Budaörs és Érd szocialista jelöltet választott meg ogy. képviselőnek. Budaörs polgármestere pl. tavalyig azt SZDSZ tagja volt.

Diocles 2010.05.01. 23:51:45

@Ordnassac:

Itt Sólyom is megégetheti ám magát, nem csupán a Fidesz.
Sólyom szinte biztos, h ejtve lesz, a Fidesz nagy baromságot csinálna ha újrajelölné.
Semmi ok nincs rá, a két fő ellenzéki párt bázisában gyűlölik, tehát enyhén szólva sem testesíti meg a nemzeti egységet, másrészt a Fidesz vezetői is tartanak az újrázásától.

Hogyan lehetne tehát Sólyomot balhé nélkül lekoptatni?

Ha Sólyom erőlködik, hogy de mégis ő, nyomja a háttérből az LMP-t és másokat, és mégis hopponmarad, az neki is nagy presztízsveszteség, nem csupán a Fidesznek. Max. azt érné el vele, hogy nem a Fidesz első számú favoritja lenne az államfő, hanem bejöhetne mondjuk egy Bihari-féle személyiség, aki mégsem Sólyom-féle doktríner.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.01. 23:51:51

@Ordnassac: De van Index-ük és nagy előnyük, hogy nincsenek érdekeltségeik a parkolótársaság-bizniszben.
Persze, nem tudom, hogy kit jelölnének, de Tarlósnál nyilván csak jobbat tudnak.
Esetleg akad köztük egy budapesti - talán - , mert a falusi fideszesek is irritálnak a főváros vezetésében, meg az agglomerációból terepjárón belibbenő polgármesterektől is gutaütést kapok.

jjulie 2010.05.01. 23:53:36

@Monarch:

tudod hány város van magyarországon aminek nagyobb a lélekszáma mint a 11. kerületé?

mondjuk tippelj gugli nélkül

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:54:44

@eloi: Valóban nem képes mindenkit képviselni, de azért én mindegyik köztársasági elnöknél éreztem legalább részben valamiféle ilyen irányú törekvést.

Mondjuk szerintem Sólyomnak nem áll rosszul a szerep, és a magam részéről támogatnám az újraválasztását (a radaros kérdés ellenére is, amiben nem értettem egyet vele), de tényleg lehet, hogy a Fidesz lecseréli majd valaki másra.

Ordnassac 2010.05.01. 23:56:18

@simonmondja.: a fővárosi Fidesz-vezetésben egyedül Fónagy nem kimondottan pesti. Szóval nem értem, hogy kire gondolsz "falusi fideszes" alatt.

@Diocles: a Fideszt mióta érdekli, hogy a közt. elnök a nemzet egységét testesítse meg? Schmitt Pál sem fogja, Bihari Mihály meg aztán végképp nem.

eloi 2010.05.01. 23:56:21

@Monarch: Nem csak bővítésről lehetne beszélni, hanem arról is, hogy minek ennyi kerület? Bp. végül is EGY város.
És, ha már, akkor 6-7 nagyobb (összevont) egység is bőven elég lenne.
Több ügyfélszolgálati iroda, jóval jobb E-(ön)kormányzat (az ügyek 98%-a simán elintézhető lehetne a személyes vizitálások nélkül is a hivatalok előtt!), és lehetne akár 1 kerület is az egész város. :-)
A XXI. században ez már nem sci-fi!!!

Monarch (törölt) 2010.05.01. 23:57:51

@jjulie: A budai kerületek tudtommal elég nagyok, az átlag kerület is közel van a százezerhez (1.7 millió osztva 23-mal), tehát gondolom max egy-két város lehet nagyobb nála.

De hát ugyanez igaz London kerületeire is, aztán mégis egyesítették őket. Budapest sajnos ilyen bitang nagy (ténylegesen még nagyobb is, mint a közigazgatási területe), és a kerületei még így is túl kicsik (bár személyes véleményem szerint pont a budai kerületek elég nagyok az I. kerület kivételével).

Szóval nem értem az összefüggést. Igen, Budapest nagyon nagy, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne (sőt ne kellene) tovább bővíteni.

eloi 2010.05.01. 23:59:37

@Monarch: Akkor ajánlom mondjuk Farkas Bertalant! Őt mindenki szereti. :-)))
Vagy Zoránt! :-))

Diocles 2010.05.01. 23:59:53

@Ordnassac:
persze, h nem érdekli, de jó érv, h azért kell váltani, mert olyan elnök kell, aki jobban megtestesíti a nemzet egységét, és az is bizonyosra vehető, h Sólyomhoz a két fő ellenzéki párt - enyhén szólva - nem fog ragaszkodni, ami megkönnyíti a Fidesz dolgát.

szerinted egyébként hogyan tudják Sólyomot lekoptatni?
ha meg erőlködik, akkor milyen érveket mondhatnak az új jelölt mellett?

Lovastengerész 2010.05.02. 00:00:22

miért is nem jó Solyom?

pont az az előnye hogy szuverén, nem lehet ráfogni hogy fidesznyik, meg báb, nem lehet diktatúrát kiáltani azonnal minden megszavazott törvényre.
Ettől még nagyon is polgári keresztény értékrend mentén lavírozik a kisöreg. Csak nagyon ügyesen csomagolja alkotmányjogba...

jjulie 2010.05.02. 00:01:02

@Monarch:

pusztán azért, hogy a fideszes főpolgármesterségnek nagyobb esélye legyen?

Monarch (törölt) 2010.05.02. 00:01:16

@Ordnassac: "a Fideszt mióta érdekli, hogy a közt. elnök a nemzet egységét testesítse meg?"

Miért, más pártot mióta érdekel? :)

Ordnassac 2010.05.02. 00:02:17

@eloi: nem rajongok a kerületek megszüntetéséért. Nem véletlenül van mindegyik városban ilyen (Berlin, Bécs stb.). Nem hiszem, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek kellene pl. foglalkoznia egyes területek kutyasétáltatási rendeleteivel vagy csendrendeleteivel.

Kerület-összevonások szerintem lesznek. Amit olvastam, ott az tűnt ki, hogy Soroksárt visszatagolják Pesterzsébetbe, a négy belvárosi kerületet összevonják (akár még Ferencvárost is beleveszik), illetve a várkerületet van a II. vagy a XII. kerülettel egyesítik. Ez már 5-6 kerület mínusz.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.05.02. 00:03:30

@eloi: Semmi baj a sok kerülettel, lehet tőlem akár 2x ennyi is. DE ne legyenek képviselőtesületeik és _jogköreik_. Arra való az egyetlen főpolgármester, és az egyetlen pesti közgyűlés. Érdekképviselőnek lehetne kerületenként egy polgit választani, akiknek így automatikusan helye lehetne a közgyűlésben is.

És igen, ugyanígy lehet eljárni a kisfalvas járásokban is. Falunként max 1 választott polgi + egy közös járási önkormányzat.

Monarch (törölt) 2010.05.02. 00:05:13

@jjulie: Nem pusztán azért. Logikus érvek is szólnak mellette (én régen nagyon támogattam volna egy ilyen lépést, most már nem vagyok olyan biztos benne), és csak bevillant a kommentelés közben, hogy hiszen a Fidesznek ez még akár érdeke is lehetne. Tehát miért ne csináljon meg a Fidesz egy logikus és a közjóval egyező lépést (bár mint írtam az utóbbi időben már nem vagyok ebben annyira biztos), ha még választásmatematikailag is jó lenne neki?

eloi 2010.05.02. 00:05:48

@Diocles: "szerinted egyébként hogyan tudják Sólyomot lekoptatni?"

Sólyomnak van akkora gerince és önérzete szerintem, hogy önként lelép, ha látja, hogy nincs mögötte támogatás.

[nev] (törölt) 2010.05.02. 00:06:40

a top 10:
1. debrecen
2. miskolc
3. szeged
4. pécs
5. budapest xi
7. budapest iii
6. győr
8. budapest xiv
9. budapest xiii
10. nyíregyháza

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_legnagyobb_telep%C3%BCl%C3%A9si_%C3%B6nkorm%C3%A1nyzatai

Ordnassac 2010.05.02. 00:07:34

@Diocles: A Fidesz miért adna bármit is a Jobbik véleményére? Meg aztán éppen pluszpont, ha ők nem szeretnek valakit.

@Monarch: ha nem kétharmados a többség, akkor nagyobb az érdeklődés e tulajdonság iránt. A Fidesz ezért is támogatta valamennyire Sólyomot.

tölgyes 2010.05.02. 00:09:02

Kedves Török Gábor! A gyors bejelentés a kampány megkezdése arra utal, hogy be akarja magát biztosítani a jövőre..hiszen mar az is rontja az MSZP esélyeit, ha jelöltet vált..Én azt gondolom, hogy ez volt a motiváció...Az egy másik kérdés, hogy ezzel az eszement ötlettel nem épp az ellenkezőjét éri-e el. Én azt hiszem az ellenkezőjét fogja elérni.. Én az ilyen ötleteket rémisztőnek tartom különösen azok után, hogy az MSZP ígérgetéssel vádolva kampányolt fél éve.Én azt gondolom, hogy ez még a törzsszavazókat ir irritálni fogja.. és minden oldalról támadhatóvá teszi a jelöltet is a pártot is..és akkor a BKV ügyekről ne is beszéljünk. H.Cs-nekk azt inkább feledtetni kéne valamivel..::(

Monarch (törölt) 2010.05.02. 00:10:11

@Ordnassac: Nem támogatták valamennyire, hanem Sólyom konkrétan a Fidesz jelöltje volt tudtommal...

tölgyes 2010.05.02. 00:13:00

@simonmondja.: Melyik fideszesnek van terepjárója a peremkerületiek közül?

Ordnassac 2010.05.02. 00:13:23

@Monarch: de csak később.

A Védegylet és az értelmiségiek felhívása után az MDF csatlakozott, majd a Fidesz is rábeszélte magát. Szóval Sólyom nem a Fidesz ötlete volt.

eloi 2010.05.02. 00:14:29

@Ordnassac: Akkor alakulgat a dolog. (Kerüet összevonások.)

Kutyasétáltatási rendeletet pedig úgy is lehet hozni, hogy az érvényes az egész városra! :-) Nem világos, miért kellene pl. akár ezeket a kérdéseket - meg pl. a parkoltatást!!! - csakis néhány utcánként (lásd kerület) rendezni???
Ha egy néhány fős kormány tud irányítani egy országot, egy fővárosi központi ÖK miért ne tudna egy várost???
Csak mert jó, ha van húszegynéhány "szemétdomb", ahol van állás a "kakasoknak"???
Húszegynéhány okmányiroda/ügyfélszolgálat doszt elég lenne! Na meg az Internet!!! :-)

eloi 2010.05.02. 00:15:50

@Damján: Pontosan így van! :-)

jjulie 2010.05.02. 00:16:31

@eloi:

és hogy vonod össze a maradék 3177-t?

az marad ahogy van?

Ordnassac 2010.05.02. 00:18:57

@eloi: szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy panelházas vidéken van a dolog, kertes házas területen, újépítésű sorházakban stb. Ami az internetet illeti, amíg sorjában bakizik az Ügyfélkapu, addig sokan inkább sorba állnak.

Budapest nem egy homogén valami. Nagyon nem. A kerület-főváros hatásköri kérdésekben kéne egy értelmes átalakítás. A kerületek megszüntetése (ergo a további centralizáció) nem az.

Diocles 2010.05.02. 00:21:19

@Ordnassac:

szándékosan kerülöd azt a két kérdést, amit feltettem?

(a Jobbik nem érdekel, de az már szerintem egy fontos szempont, hogy a lakosság jelentős részét kitevő két ellenzéki párt bázisa a háta közepére nem kívánja a némely körökben agyonistenített Sólyomot, ezért is irritáló számomra, h most minden idők legjobb elnökének kívánják kikiáltani.

Pedig hát... nézd, én nem vagyok balos, de azért egy haldokló Horn Gyulától megtagadni a kitüntetést, holott vélhetően tudta, h mi van, és már soha többé nem lesz alkalom őt kitüntetni, ha valami történik, nos, ez egy SZÉGYEN. Mádl biztosan kitüntette volna Horn, és pufajkásság ide, pufajkásság oda, Horn a történelmünk része volt, és ennyit megérdemelt volna.
Most már mindegy, majd alkalomadtán benne lesz a nekrológokban, h Magyarország államfője még ennyire sem tartotta méltónak, noha egész Európa kitüntette.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 00:26:28

@tölgyes: Ezt miért tőlem kérdezed? Terepjáróról konkrétan az újpesti polgármesterrel kapcsolatban irkáltak, hogy nem lakik a városban és több kocsit is használ a bejáráshoz.
Asszem független, de lehet, hogy már nem.

eloi 2010.05.02. 00:27:57

@jjulie: Biztosan van arra is megoldás. Területi alapon, lélekszám szerint, távolság...
Valahogy a körzeti orvoslást meg a körzeti megbízotti hivatalt (stb.) is megoldották.
Nem kell mindennap ÖK ügyeket intézni. Akkor az ÁP átmehet a szomszéd faluba, vagy az ÖK megbízott jön át minden héten X napon a faluba, vagy bekötik az Internetet (a Faluházba, ingyenesen, vagy a házakba is) és végre alkalmassá teszik érdemi dolgokra is az Ügyfélkaput, stb.

[nev] (törölt) 2010.05.02. 00:28:39

@Ordnassac:
van egy fazon, aki azt tartja magéról, hogy ő a pártok felett álló izé. ehhez képest a 4 éves regnálása alatt 1 önálló gondolata, vagy javaslata nem volt. ellenben folyamatosan volt rosszkor, rossz helyen. miközben helyzetben volt. a legtöbb ügyben késve szólalt meg, és akkor sem mondott semmit. sólyom egy apolitikus alkat. ettől még lehet kiváló jogtudós.

tölgyes 2010.05.02. 00:28:39

@eloi: Nem hiszem, hogy lesz kerületi összevonás. A képviselőhelyek számát a jelenlegi kerületszám mellett is meg lehet felezni... ráadásul a napi ügyek intézése szükségessé is teszi a kerületeket. A hatáskörökön persze lehet módosítani.

eloi 2010.05.02. 00:32:30

@Ordnassac: De e logika alapján más kormány kéne mondjuk Győr-M.-S. Megyének és pl. B.A.Z. Megyének. Mert nagyon más a helyzetük, mások az emberek, a problémák...
:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 00:33:28

@Ordnassac: Rogánra. De mondjuk nagyon örülök, ha néhány a saját kerületében született, vagy nőtt föl, mert nem mindegy nekem, hogy idén költözött valaki a rózsadombra vidékről, vagy itt nőtt föl pesten.
Nem ugyanaz a perspektíva a napi gondokra, meg ahogy látom, a várost sem szereti akárki.
Büntetni és sápot szedni viszont akárki tud.

Ordnassac 2010.05.02. 00:33:58

@Diocles: nem kerülte el a figyelmemet, csak gondolkoztam rajtuk. :-)

1. Sólyom van annyira értelmes, hogy nem kezd erőlködni. Most sem szól egy szót sem, hanem hagyja meccselni a pártokat. Aztán vagy jelöli újra a Fidesz vagy bejelenti, hogy nem vállal még öt évet. Ezt majd a háttérben megbeszélik.

2. Ez már jobb kérdés egyébként. Itt nagy kommunikációs bravúr kell, ha egyértelműen pártembert jelölnek KE-nek (pl. Schmitt Pál, ad absurdum Wittner Mária), nehogy az a látszat merüljön fel, hogy csak egy dísz kell oda nekik. Annak meg sok értelme nincs, hogy egy hasonló kaliberű személyt jelöljenek Sólyom helyett. Hiszen ugyanott fognak állni. Visszadobhat több törvényjavaslatot vagy átküldi az AB-nak. Igaz, egy ilyen jelöltet könnyebb lenne kommunikálni.

Ordnassac 2010.05.02. 00:35:01

@eloi: vannak is megyei közgyűlések ott. Amúgy semmi bajom egy föderatív állammal, csak Magyarország történelme nem ezt hozta. :-)

Ordnassac 2010.05.02. 00:40:23

@Ordnassac: 2. ponthoz kieg. Egy köztes megoldás lehet egy elismert tudós jelölése (pl. Vizi E. Szilveszter). Jól kommunikálható, aranyos öregúr.

Ami Horn kitüntetését illeti. Szerintem helyes volt a megtagadása. Aki egy na és?-sel intézi el a saját múltját, majd saját érdemének bemutatva virít mint határbontó (holott a végső döntést voltaképpen Németh Miklós hozta, csak ő nem az a fajta), az ne kapja meg Magyarország legmagasabb kitüntetését.

eloi 2010.05.02. 00:41:50

@Diocles: "Most már mindegy, majd alkalomadtán benne lesz a nekrológokban, h Magyarország államfője még ennyire sem tartotta méltónak, noha egész Európa kitüntette."

Európa azért - finoman szólva - nem mindig van képben a magyar viszonyokat illetően. Inkább ne ők jelöljenek nekünk ki nemzeti hősöket!

Horn jókor volt, jó helyen. (Jól helyezkedett.) De azt azért ne gondoljuk már - legalább mi ne -, hogy ő szüntette meg a vasfüggönyt és döntötte romba a szovjet birodalmat.
Egy csavar volt a gépezetben, csak épp a kirakatban.
Nála több joggal vagdalhatta volna talán a függönyt pl. Németh Miklós.
De az MSZMP-sek tetteinek elemzését és értékelését jobb, ha meghagyjuk a néhány évtized múlva kutató történészeknek!

Ordnassac 2010.05.02. 00:43:12

@simonmondja.: Rogán 18 éves kora óta Pesten él. Most 38 éves. Szerintem húsz év azért elegendő, nem?

Ordnassac 2010.05.02. 00:51:04

@Ordnassac: az a fajta alatt azt értettem, hogy Németh Miklós nem az a típus, aki minden adandó alkalommal ünnepeltetné magát. Most esett le, hogy ez elég áthallásosra sikeredett.

aum 2010.05.02. 00:54:49

Kíváncsian várom az LMP reakcióját.
Azt kizártnak tartom, hogy bármilyen zöld báránybőrbe bújt szoci mögé beálljanak. A közös jelölt Sólyomhoz hasonlóan nem elképzelhetetlen, de a főpolgármesteri posztra nem nagyon ismert ilyen kvalitású ember. Ráday Mihályt utálják.

Ordnassac 2010.05.02. 00:58:15

Amúgy vissza az eredeti témára: Horváth Csaba tényleg önjáróvá vált pozíciója megtartása érdekében? Ez nem túl szokványos lépés azért. Ami felmerült bennem: Horváth Csaba tényleg azt hiszi, hogy van esélye vagy van valami más is a háttérben (esetleg mindkettő)?

Ordnassac 2010.05.02. 00:59:01

@aum: Az LMP Rádayt? Na, ez új nekem. A Szépművészetis ügy miatt?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 00:59:16

@Ordnassac: Ha előbb kérded, azt mondom elég a tizenöt is, de nem sokat tudok a politikusok életéről.

Ha mind a huszat egy lefüggönyözött Audiban töltötte és csak a Pasarét és a Parlament között, akkor nem elég.

Én csak sima, egyszerű helyi polgárokra gondoltam.

eloi 2010.05.02. 01:05:47

@Ordnassac: Ezért lenne jó Magyarország első űrnagykövete! :-))) Balkon Úr! Akarom mondani: Farkas Berci! :-)))

Ordnassac 2010.05.02. 01:07:26

@eloi: MDF-es és attasés bakija miatt elég érdekes ötlet lenne.

aum 2010.05.02. 01:15:06

@Ordnassac: vén beképzelt, aki a civil kurázsit feladta az SZDSZ és az MSZP kegyeiért cserébe. A Sirály nevű alternatív hely miatt vesztek össze sokan Rádayval, ebből gondolom, hogy nem lehet túl népszerű városi alter körökben.

Diocles 2010.05.02. 01:15:29

@Ordnassac:
olvasd el a Mancs cikkét a Hagyó-klánról, asszem már fönn van a neten, akkor mindent megértesz.

Szóval ma a fővárost, és a fővárosi MSZP-t a Hagyó-árvák tartják kezükben, élükön a "kis Berijával" (Molnár Zsoltot nevezik így az MSZP-ben, bizalomgerjesztő fickó lehet), és azon vannak, hogy megtartsák a pozícióikat, az MSZP egyébként olyan nagyon nem érdekli őket.

Horváthot azért kell nyomniuk, mert belső emberük, és mert ha az országos MSZP veszi kézbe a dolgokat, akkor nekik, az ő hatalmuknak is vége, de legalábbis megkérdőjeleződhet.
Ezért sem hiszek abban, h le tudják cserélni Horváthot, Lendvai túl gyenge ahhoz, h leszámoljon a Hagyó-birodalommal, amely azért még mindig létezik.

Diocles 2010.05.02. 01:16:04

@Diocles: múlt heti számban van.

eloi 2010.05.02. 01:18:13

@Ordnassac: De ő máig a nép Bercije. És egyetlen űrhajósunk. :-)
Vízi E. mennyivel jobb? A nép 80%-a nem is tudja, hogy létezik.
Független és plitikailag semleges elnököt eben a rendszerben egyébként sem lehet választani. Párt(ok) jelöli, pártok képviselői választják meg. Ez nem működik.
Talán esélyes lenne, ha a nép közvetlenül választaná, mert akkor nem függene a pártok jóindulatától, nem ők választanák meg. Ez adna neki szuverenitást és függetlenséget. Nyilván a pártok nem véletlenül szabotálják a közvetlen elnökválasztást! Nem érdekük a független, nem kézben tartható KE!

Ordnassac 2010.05.02. 01:19:10

@Diocles: erős, kétségtelen, de attól HCs nem lesz előrébb, ha csúnyán elbukja a választást, főleg, hogy nem töltheti be egyszerre az országgyűlési és a fővárosi közgyűlési helyet (budapesti pártszervezet döntése).

Ordnassac 2010.05.02. 01:20:32

@eloi: túrót. Pont akkor indítanák saját embereiket a pártok. Párttámogatás nélkül egy kampányt nehezen lehet végigvinni.

Diocles 2010.05.02. 01:24:28

hát ehhez MSZP-kremlinológusnak kellene lenni, de gondolom az a megfontolás, h a közgyűlésekbe a Hagyó-klán emberei kerülnek továbbra is, a jelöltlistát nem bolygatják meg, ellenben ha felmerülne Horváth ejtése, akkor valakinek eszébe jutnának a jelöltlisták is... szóval gondolom a klánfőnökség úgy gondolja, hogy lesz, ami lesz, az a legbiztosabb, ha marad Horváth Csabika, a többire meg tojnak.

Mondtam már korábban, ezek a fickók ideális ellenfelei a Fidesznek, Hagyó akkor sem tudta volna jobban szétverni a fővárosi MSZP-t, ha a Fidesz küldte volna.
Ne várj tőlük logikus és önfeláldozó cselekedeteket.

eloi 2010.05.02. 01:28:23

@Ordnassac: Ez csak szabályozás kérdése!
Egy kampány tövényt meg lehet(ne) úgy alkotni, hogy 1. a kampányra minden regisztrált jelölt azonos összeget kap az államtól, 2. minden jelölt azonos műsoridőt, médiafelületet kap a közszolgálati médiumokban, és máshol tilos kampányolni. Például.
(Az ukránoknál pl. egy külön országos frekvencia van fenntartva, kizárólag a választási kampányokra.)

Ordnassac 2010.05.02. 01:31:32

@Diocles: ez viszont jogos pont. Ismerni kellene a pontos MSZP-listát. Csak részekben hozták nyilvánosságra.

Ordnassac 2010.05.02. 01:35:26

@eloi: ilyen szabályozás a franciáknál is van. Csak e két országban az elnök kicsit erősebb szereplő, mint itthon.

Másrészt. Akkor is valamely párt állna valamely ember mögött. Független jelöltként még ilyen feltételek között sem rúg az ember labdába.

Kopiás Attila Steve 2010.05.02. 01:52:11

@török gábor: De, az LMP-nek hatalmon lenni bármelyik nagy párttal előre szövetkezve elég rossz lenne. Ők most építkeznek. Nem felértek a csúcsra, hanem felfele tartanak, ebből a logikából éri meg belegondolni, hogy mi a legpraktikusabb. 4-8 éves távlatban mivel járnak a lehető legjobban? És azzal, ha minden lehetőséget megragadnak a saját programjuk és embereik ismertté tételére (azaz indítanak erős főpolgit) és nem közösködnek a nagy pártokkal, amíg nem muszáj. Persze ha két 40%-os nagypárt mellé kerülnek be 15%-kal, a Jobbik meg 5%-kal, az érdekes élethelyzetet hozhat. De megkockáztatom, még így is jobban megérhetné ellenzékben maradni és onnan csak a saját programjuknak megfelelő dolgait támogatni a főpolgot adó pártnak. Budapesten nagyon erősek, és a zöld programjuk pont a helyhatóságin elég sok embert meg tudhat győzni...

eml 2010.05.02. 02:13:56

Minden mai frissítésű blogon Horváth Csaba a téma. A pali ismertsége a mai napon szerintem megugrott úgy kb 15-20%-al?

A hírportálokon is ő a vezető hír.

Kampányfogás, elvégre ellenzékből lehet nagyot ígérni.

Ordnassac 2010.05.02. 02:23:15

@eml: a negatív reklám is reklám alapon? :-)

senor calavera 2010.05.02. 03:38:44

Kérdés mindenkihez:
Miért hisszük, hogy októberig kell várni Demszky leváltásával? Nem értem. Ami Budapesten kialakult, (gyakorlatilag korrupt mindenki, ebben Demszky is tevőleg résztvett, bűnszervezetben elkövetett csalás a vád több ügyben, ill alkotmányellenes döntések sorozata történt), szóval ezekből 1 ügy miatt is lemond egy akármilyen polgármester Dusnokpusztától NYC-ig. És mi kellemesen diskurálunk, és elemzéseket olvasunk arról, hogy az alpolgármestere eséllyel indul-e egy 5 hónap múlva esedékes választáson?!
Ez valami kabaré?

bigapples 2010.05.02. 07:25:48

Egyetértek a posttal, a pesti Hagyó féle pártmaffia érdekében áll, akár a legképtelenebb erőlködés árán is, hogy HCS-t megtartsák a jelölti pozícióban. Még ha vesztenek is ősszel, a pesti pártvezetés túléli és a hatalomban maradhat.

Érdekesebb megnéznünk a mostani pártvezetés motivációját. Nem érdekük most, a bizonytalan hatalmi helyzetben szembemenniük a sok pártküldöttet delegáló pestiekkel, ezért ha félszívvel is, de támogatják HCS-t.

Ha HCS lecserélése felmerülne, erre a nagyon erős pozícióra akár Gyurcsány is rámozdulhat, vagy saját maga v. egy gyurcsányista jelölt beerőltetésével, mondván, hogy az elárvult pesti liberális szavazókat ballib jelölttel lehet megnyerni. A fő harc a szociknál a pártvezetésért zajlik, nagyon nem lenne érdeke a párt mostani vezetésének GYF számára átjátszani a legerősebb szoci végvárat. Nagyon nehéz lenne HCS helyett olyan új, alkalmasabb jelöltet áterőltetni Lendvaiéknak, aki a mostani pártvezetéshez hű és a pestiek is elfogadják.

Én különbem nem értek azzal egyet, hogy a szocik számára az LMP támogatásának megszerzése lenne az eszköz a főpolgármesteri szék megszerzésére. Szerintem nagyon kicsi az elkötelezett szavazók aránya a LMP szavazói között. A nagy többségük elárvult ballib szavazó aki jobbhíján szavazott rájuk, őket kell megnyerni a szociknak, nem az LMP vezetését. Ez valamennyire működött már most is a 2. fordulóban, ld. Szanyi kapitány.

Egy, a liberális szavazóknak is vonzó, népszerű (van ilyen?) ballib közszereplő lenne az ideális szoci jelölt, aki messziről kimaradt a BKV és egyéb bp-i cégek korrupciós ügyeiből. Ne legyünk naivak, sorozatban fognak dőlni a dominók az őszi választásokhoz közeledve, HCS és a pesti pártvezetés tarthatatlan pozícióba kerülhet. A szokott halogató szoci taktika és a párt országos vezetéséért folyó harc miatt nem hiszem, hogy le mernék váltani, az MSZP-nek így nem lesz esélye Budapesten nyerni.

Pedig nem lennének teljesen esélytelenek, a Fidesz 46%-a akár 5-8 százalékponttal is csökkenhet, az agresszív jobbik kampány miatt a 10%-nyi jobbikos sem nagyon szavazna át (bár Tarlós erre játszik hónapok óta), az MDF és nagyon sok
LMP-s szavazó egy jó jelölttel hozható lenne.

Jogosnak érzem a felvetést Tarlós személyével kapcsolatban is. Koalíció leginkább az LMP-vel képzelhető el a Fidesz számára. Tarlós főleg a Jobbik felé tett gesztusokat, de a 10% szavazójuktól nem remélhet sok támogatást, őket Vona folyamatosan a Fidesz ellen fogja vadítani a következő hónapokban. Riz L. hiába népszerű a kerületében, a fővárosban, országosan nem ismert politikus. Ha a Fidesz a liberális szavazatok megszerzésén és az LMP-vel koalícióképesebb jelölt indításán gondolkodik, akkor Rogán mellett szerintem inkább Pokorni jöhetne szóba.

ladislaus 2010.05.02. 07:46:46

mi ez az ingyenes bkv? ez hülye...

lüke 2010.05.02. 07:49:32

amit HCS szeretne: hatalmat>
pénz, paripa( 3000LE), fegyver

/nem tévesztettem össze az LE -t a kccm-vel/

Monarch (törölt) 2010.05.02. 07:51:58

@bigapples: Szanyikapitány szerintem nem LMP-s szavazatokkal nyert, hanem jobban sikerült mozgósítania a saját híveit a második fordulóra. Összesen valami kétszázzal kapott több szavazatot, mint az első fordulóban, ha Szalay ugyanannyit kap, mint az első fordulóban, már akkor nyer... Az LMP-sek valószínűleg nem szavaztak tömegesen a maszopra, mert úgy gondolják, hogy a ballib oldalnak jó lenne a maszop végleges eltűnése (nekem elempés szimpatizáns ismerősök mondták ezt), ahogy a szadesz eltűnése is csak jót tett (szintén ők mondták).

Monarch (törölt) 2010.05.02. 07:54:07

@Ordnassac: Sólyom a Fidesz jelöltje volt. Amíg a Fidesznek nem volt hozzá köze, addig nem volt jelölt sem. Ugyanis a jelöléshez 50 ogy képviselő aláírása szükséges, és nem volt ennyi védegyleti képviselő...

Monarch (törölt) 2010.05.02. 08:01:14

@Diocles: Horn nagyon kevés érdemes dolgot csinált.

Pro: - az államcsőd küszöbén saját jólfelfogott érdekében behozta a Bokrost, aki egy viszonylag nem túl jó, de mégis működő módszerrel egyensúlyba libbentette a költségvetést
- ő jelentette be Németh Miklós döntését a menekültek kiengedésével, amivel egyébként csupán nagy meglepetésre értett egyet a kormányülésre (korábban mindenki a keményvonalasabb komcsik közé sorolta - megérezte az idők szelét)

Kontra: - pufajkás volt, amiért nem kért bocsánatot sose
- komcsi apparatcsik volt, ott emelkedett fokozatosan külügyminiszterré, amiért szintén nem kért bocsánatot sose
- még 89-ben is keményvonalas komcsi volt, zárt körben élesen bírálta pl. Pozsgayt
- sütkérezett más fényében, amikor elfogadta az összes híres német és európai kitüntetést egy olyan döntésért, ami nem az övé volt (hanem testületi döntés, és azon belül is főleg a testület vezetőjének, Németh Miklósnak az érdeme)
- 1994-ben egy évig sodródott, ezzel az államcsőd szélére sodorta hazánkat
- gyanús módon kötött privatizációk
- 1996-tól szétköltekezte a privatizációs bevételeket

Összességében tehát Horn nem túl jól kormányzott, pufajkás és komcsi múltjáért sose kért bocsánatot (látod, nem is azt mondom, hogy a múltja önmagában baj), nem teljesen világos, miért kellett volna kitüntetni. Azért, mert még mindig sokkal jobb volt, mint Gyurcsány?

bóra77 2010.05.02. 08:02:23

Gábor, azt nem gondoltam volna, hogy ekkora sport-fan vagy, és úgy tűnik, mindenevő.

Horváth Csaba: az ingyenes bkv ingyenessé tétele mondat elég vicces volt...másrészt nem gondolom, hogy ez lenne a célravezető megoldás. (amúgy H.Cs. szimpi)

Sólyom: személy szerint számomra nem volt szimpatikus államfő, mivel az elődeihez képest át akarta, illetve átértelmezte a szerepét. sokszor szólalt meg akkor, amikor nem kellett volna, és sokszor nem szólalt meg akkor, amikor meg várta volna az ember. Hogy ki lenne helyette ideális? hát semmiképpen nem pártkatona..

bigapples 2010.05.02. 08:05:52

@Monarch: Igen az LMP-nek érdeke a szocik bukása, de a szavazóik között lehettek, akik számára a Fidesz ellenesség erősebb mozgósító erő, mint a szocik kibuktatása. Valósznúleg mindkét hatás, jobb mozgósítás és átszavazó LMP-s, MDF-s szavazók is segítette Szanyit a 2. forduló megnyerésében.

Nekem úgy tűnik az LMP inkább egyezne ki a Fidesszel, mint a szocikkal egy fővárosi koalíció ügyében. Az LMP számára nagy dolog lenne, ha képesek lennének Budapest irányításába beleszólni az értékeik mentén, ezzel megszilárdíthatnák a helyüket a baloldalon. A Jobbik a nemzetközi reagálások alapján teljesen szalonképtelen, visszaütne a Fideszre, ha a kisebbségben vezetnék a várost burkolt jobbik támogatással.

Monarch (törölt) 2010.05.02. 08:13:17

@bigapples: Szanyi kapitány kapott kb. 240-nel több szavazatot a második fordulóban, mint az elsőben. Az első fordulóban volt majdnem ezer MDF-SZDSZ-es szavazat. Szalay és az LMP szavazói közül ugyan sokan otthon maradtak a második fordulóra, de szerintem semmi ok tömeges átszavazást feltételezni.

bigapples 2010.05.02. 08:17:51

@Monarch: Sólyom valóban Védegyletes jelölt volt, aki mögé a Fidesz és az MDF beállt. Az csak játék a szavakkal, hogy fideszes jelölt volt vagy nem. Az ténynek fogadhatjuk el szerintem, hogy ha megvan a Fidesz mögött a kellő támogatás, akkor ők Mádl-t jelölték volna.

Sólyomnak maradásának én örülnék, de a 2/3-os parlamenti erővel rendelkező Fidesznek nem érdeke, hogy az ombudsmanok, alkotmánybírók, főügyész, főbíró jelöléseknél Sólyom továbbra is a maga feje után menjen. Vizi E vagy Pálinkás kellően független jelölt lehetne a közvélemény szemében és megválasztásuk után Mádlhoz hasonló "Fidesz-barát" elnökként funkcionálnának.

A Horn kitüntetéssel kapcsolatban maximálisan egyetértek Sólyom lépésével. Túl könnyen relativizáljuk a nácik és a kommunisták által elkövetett bűnöket. Amúgy Horn valamilyen Alzheimer kórhoz hasonló emlékezetvesztéssel járó betegséggel küzd, nem a halálos ágyán feküdt a kitüntetés elutasításakor.

érdeklődő 2010.05.02. 08:31:46

Magyarázza már el valaki gazdaságilag miért lenne indokolt az ingyenes BKV? A parkoló meg dugó meg egyéb más járművekre kirótt díjakból nyilvánvalóan nem lehetne finanszírozni.

Egyik bblogban azt olvastam, hogy nyolc éve a bolsinszkók azt szajkózzák, hogy márpedig nincsen ingyenebéd, akkor ez most mi a lóf@sz? Pálfordulás, vagy mi az istennyila? Amikor a vizitdíjat akarták bevezetni, akkor miért nem találták ki mondjuk, hogy az fizessen vizitdíjat, aki kocsival hajt a rendelő elé?

Ez már szerintem ilyen utolsó vergődése a bolsinszkóknak...

Monarch (törölt) 2010.05.02. 08:32:11

@bigapples: Amíg Sólyomnak nem volt meg az 50 fideszes képviselő ajánlása, addig nem volt jelölt. Szerintem ez nem játék a szavakkal. Ezzel az erővel Schmitt vagy Tarlós helyett is mást jelöltek volna, ha Budapest nem ballib bástya...

Persze a Fidesz mást jelölt volna, ha ők vannak többségben, de azért így is lehetett volna más jelöltjük. Például használhatták volna az alkalmat arra, hogy felépítsék valamelyik saját politikusukat.

Nuntius 2010.05.02. 08:44:10

Véleményem szerint nem szeretne a fidesz nagy formátumú köztársasági elnököt. Akadémikus, nagy tekintélyű tudóst, hiszen jelenleg orbán középpontba tolása a cél.
Jelenleg azt látom amit valamelyik nap kiszivárogtatott a sajtó, hogy schmitt lesz a parlament elnöke, majd jelölik és megválasztják köztársasági elnöknek.
Utána kövér lesz a parlamenti elnök.
Ez több szempontból jó a fidesznek. Schmitt elmegy arra a szerepre amire jelenleg az elnöki intézmény ki van találva. Jó kiállású úriember, több nyelven beszél, jól mozog a diplomáciai körökben, sok funkciója volt már (mob elnök, nob alelnök, nagykövet, főpolgármester jelölt, eu parlament alelnöke stb.). Tehát kitüntetéseket átadni, protokoll eseményeken részt venni, államfőket fogadni, tökéletes. Annakidején az mszp is pártpolitikusát jelölte szili személyében, tehát ezzel sincs gond.
Így orbán személye jobban érvényesül, hiszen a pártban schmitt alárendelt szerepben van, nem olyan fajsúlyos mint egy akadémikus pl.
Igy valahogy olyan lesz az elnöki szerepe, mint orbán protokoll fönőke :)
És meg van a megosztás. Navracsics viszi a kormányt, kormányszóvivőstől, apparátusostól, napi ügyestől együtt, schmitt a protokoll dolgokat, persze a kisebbeket és szigorúan csak azokat amik az elnöki jogkörhöz járnak. Egy picit sem túllépve jogkörén. Orbán meg ott áll a kormány felett, saját apparátussal, schmitt elnöktől átvéve a komolyabb és jelentősebb protokoll ügyeket ami nem feltétlen fogható csak és kizárólag a köztársasági elnök hatáskörébe.
Így szerintem egy nagy jelentőségű kormányzó elnöki politikus képét akarják kiépíteni schmitt és navracsics asszisztálásával, kövér háttérbe (parlamenti elnök) helyezésével, orbán előretolásával.
Ha valami alkotmányosan vagy bármilyen jogszabály szerint aggályos lesz, akkor hozzáigazítják a szabályokat.
Szerintem ezért is gyakorolnak gesztusokat a parlamenti ellenzéknek, és szerintem sok meglepő gesztust fognak még tenni, hogy kivegyék az ellenzék méregfogát. És ha kritika lesz, akkor lehet kommunikálni, hogy lám lám. 2/3-al mekkora engedményeket teszünk folyamatosan, de a csúnya ellenzék csak támad és gonosz.
És ne feledkezzünk meg az óriási média fölényről ami ki fog alakulni a médiában.
Fidesznek ott a heti válasz, a magyar, nemzet, a magyar hirlap, a gondola.hu, a hír és echó tv. Duna tv nem kérdéses, és a lánchíd rádió, de az állami függőség és a média hatóság 2/3 arányú kialakítása után a magyar rádió és tévé is, valamint alakul az rtl klub is (30% résztulajdon) valamint a csiga tv is át áll lassan, ha nem akar tönkremenni.
És ki tudja mi lesz a népszabadság sorsa, tulajdonosváltás előtt állnak. Vagyis a propaganda az lesz, amit a fidesz mond. Ha gonosz az ellenzék akkor az lesz. És beleültetni a fejekbe könnyű lesz ismerve az emberek gondolkodásmódját, főleg úgy, hogy tényleg felajánlanak előnyöket (persze aminek nem sok jelentősége lesz) az ellenzéknek.
De azért ők sem hülyék, biztos érzik, nem csak én látom így, és nekik sokkal komolyabban meg kell dolgozni a közvéleményt, közben belső viták is vannak, lesznek.
Kivétel az LMP. Nekik még médiabirodalmuk sincs. Az ő esetük érdekes.

bariga 2010.05.02. 08:48:30

@tölgyes: az ingyen BKV persze, hogy marhaság, de a nagy ötlet ebben az, hogy Horváth Csaba ezt Fidesszel mondatta ki. Olvadozik a kolbászkerítés. Az előbb olvastam egy jó ötletet, talán népszavazást is lehetene javasolni. AKARJA- e Ön, hogy ingyen lehessen BKV-val utazni. nem ismerős valahonnan a módszer?

jjulie 2010.05.02. 08:53:09

@érdeklődő:

amennyire a 14. havi nyugdíj

egyuk is egy ócska populista kampányfogás, meg a másik is (és az egyik nem jött be, a másik meg nem fog)

bigapples 2010.05.02. 08:57:14

@Nuntius: Korábban nem tartottam elképzelhetőnek, hogy Schmitt P.-t jelöljék, ma már a Fidesz reakcióiból akár ez is elképzelhető. Én nagyon rossz lépésnek tartanám, direkt pártpolitikus, aki nagyon könnyen Kovács László féle fehérgatyalengető helyzetbe kerülhet, ez népszerűségromboló lenne ez a Fidesz számára, különösen az önk. választások előtt adna felesleges támadási felületet. Különben Szilit is éppen pártpolitikus mivolta miatt támadták, ezért nem szavazta meg az SZDSZ közt. elnöknek.

Pálinkás például teljesen Fidesz konform jelölt lenne, aki akadémiai elnökeként a függetlenség látszatával ülhetne bele a köztársasági elnöki székbe.

jjulie 2010.05.02. 08:58:12

@Monarch:

egy politikust kevés lesz felépíteni, városi jobboldali pártot kellene, a két vidéki magát jobboldalinak valló helyett, vagy mellé

vagy ismert még egy módszer: fehér ló plusz némi fegyveres erő

Nuntius 2010.05.02. 09:06:59

@bigapples: Értem, és ha pálinkást jelölik az még kezelhető a fidesz vezérkar részéről, és az általam elmondottak, mármint orbán előretolása véghez vihető. Pálinkást is tudják olyan szinten kezelni, kordában tartani mint ha schmitt lenne az elnök.
Amúgy nem feltétlen járna népszerűségvesztéssel, hiszen schmitt sem a listák végén járt népszerűség tekintetében, és sok középkorú, idős embert megnyerhet a behízelgő modorával. De ezt majd hamarosan meglátjuk.

Nuntius 2010.05.02. 09:12:18

@bigapples: Ja és még egy lényeges. Én nem az elnök személyének kérdését tartottam fontosnak, hanem orbán szerepének kialakítása ebben a rendszerben. Schmitt csak a sajtópletykák miatt jött képbe.

jjulie 2010.05.02. 09:17:04

@Nuntius:

"orbán szerepének kialakítása ebben a rendszerben"

ezen rendszeren a gazdasági önállóságát nagymértékben elvesztett országot érted, egy a mára féligmeddig csődbejutott európai modellt részeként?

jjulie 2010.05.02. 09:22:45

@jjulie:

(a globálisan gondolkodni lokálisan cselekedni elv alapján?)

Nuntius 2010.05.02. 09:27:50

@jjulie: Az, hogy én mit értek ez alatt maradjon az én dolgom, és azoké a kommentelőké, akikkel normálisan lehet megtárgyalni a témát, nem kukacoskodva, provaktiv stílusban.
Kérlek hanyagold az írásaim olvasását, kommenteléseit pedig felejtsd el.
Nem óhajtok veled semminemű párbeszédet folytatni, értelmetlennek tartok veled bármiféle észérveken alapuló vitát.
Én sem fogok reagálni a te írásaidra, mellőzöm őket, légyszíves tedd ugyanezt velem.
Köszönöm :)

jjulie 2010.05.02. 09:31:06

@érdeklődő:

és azt tudod "gazdaságilag miért lenne indokolt" ha a gyalogos-közlekedési eszköz arány nagyban hasonlítana a képen láthatóhoz?

3.bp.blogspot.com/_GWm-pvD5N1I/RoWDQLcHF2I/AAAAAAAAAWI/NtrY1ZbTs74/s400/klotild.jpg

és komplex kérdésként kezelni ezt a tömegkölzekedét issue-t, és nem egy rossz mondattal elintézni.....

jeangabin 2010.05.02. 09:33:04

Szerintem a kvázi előreszaladás megtörtént.
H. Csabát iszonyatos erejű plakátkampánnyal nyomták, nem úgy tűnik, hogy futottak egy kört csak azért, hogy aztán tegyenek egy BKV-ingyenesítő kijelentést. Bár szerintem Horváth Csaba ultragáz, a kijelentése/bejelentése is, tehát valami gyanús, mögöttes, egyelőre nem látható célt sejtek... Ennyire azért nem hülyék.

jjulie 2010.05.02. 09:38:05

@Nuntius:

nem az a normális, hogy a feladathoz keresünk formát meg személyt ?( csak a feladatra irányítottam volna a figyelmed, mert mintha az elsikkadt volna)

Holovácegy 2010.05.02. 09:41:01

Horváth Csaba csak egy újabb bizonyitékát adta annak, hogy teljesen alkalmatlan bármilyen feladatra jelen állapotában az MSZP és tagjaik.
Az LMP pedig egyféleképpen mehetne bele egy közös főpolgármesteri jelöltbe, ha az ő jelöltjüket támogatná az MSZP és az MDF is, és közben ők kifelé azt kommunikálnák, hogy köszönik, de nem kérnek a támogatásból, ahogy tették ezt a visszaléptetéseknél is. Különben szépen-lassan az SZDSZ sorsára jutnak. Teljesen el kell határolódniuk minden jelenlegi politikai erőtől. Rövid távon ez esetleg árt az országnak a Fidesz túlsúly miatt, de ha az LMP is eltűnik, mint a Centrum párt anno, közép és hosszútávon az árt igazán Mo-nak.

Nuntius 2010.05.02. 09:43:11

@jjulie: Ha bárki más írná innen a reagálásokat a blogról, nagyon szívesen válaszolok és reagálok érdemben. De a te írásaidra nem. Nálam az nem létezik.
Légyszíves tartsd a fentiekhez magad, remélem érthetően írtam.
Nem kívánok veled semminemű párbeszédet folytatni.
Kérlek vedd tudomásul és mellőzd a hozzászólásaimat.
És most tényleg ez volt a vége. Többet nem reagálok az írásaidra. Kellemes szép napot neked.

jjulie 2010.05.02. 09:47:10

@Holovácegy:

magyarországnak az árt, múltbarévedő populista gigászok harctere lett téve

www.dunatv.hu/itthon/orban_eliteli_spekulaciot.html

bariga 2010.05.02. 09:47:39

A Fidesz Sólyom elnök urat egyszerűen el tudja lehetetleníteni, csak el kell számoltatni őt is. Mit hozott a konyhára Magyarországnak gazdaságilag, erkölcsileg, minusz költégek, amibe fenntartása és utazásai , a meghíusultakat is beleértve, kerültek. Sajnos az én véleményem szerint nagyon negatív lenne a mérleg. Az meg remélem a vicc kategóriában tartozik , hogy a Schmitt lehessen. Tőle még nem halottam értelmes mondatot.

Nuntius 2010.05.02. 09:50:11

@Holovácegy: Horváth Csabáról nem nyilatkozom, mivel sajnos személyesen ismerem. Együtt húztuk le a sorkatonai másfél évet Adyligeten. A szállító század írnoka volt, de olyan buta volt szegényke, sok dolgot kellett a többieknek helyette és neki elintéznünk mert nem teljesen tökéletesen látta el a feladatát. De összetartó csapat voltunk, segítettük egymást és végül is eltelt az az idő is. Ő utána ment vissza a postára műszerészkedni ameddig anyuci céget nem tolt alá, és máris megindult a karrierje felfelé. :)
Azért még megismer az utcán, habár sem a pártjára, sem őrá sosem szavaztam/szavaznék.

jjulie 2010.05.02. 09:51:33

@Nuntius:

ok, maradj a felszinen

bariga 2010.05.02. 09:54:18

@Nuntius: ez olyan fideszesen hangzik, te vagy az álruhás Orbán?

2010.05.02. 09:57:17

ON: Elképedtem, hogy a maszop tényleg ebben a bájgúnárban gondolkozik!! Hogy annyi redő sincs az arcán, mint egy csecsemőnek, még jól is jöhetnek a női szavazóknak, de az értelmesebbek tudják (s remélem ők a többség), hogy mélyen szántó gondolatok sosem terhelték azt, ami a koponyáján belül van, max. miből és hogyan fog megélni. Szóval a politikai "tompalátás" csimborasszója amit ezek művelnek ezzel a levitézlett demszkybáb és mutyikirállyal. Azt hiszem, a mszp-nek most van van vége, a beltenyészet felfalta a biztos tartalékokat.

OFF: Az LPM nem hiszem, hogy igazi erő lehetne, bár a 0-8.ig tartó százalékot hozhat annak, aki mellé állhatnak. De úgy látom, hogy itt nemhogy összefogás lesz, hanem újabb árkok vannak kialakulóban...LMP az a szűzlány, aki szeretne házaséletet élni, de azért mégsem, holott a Horváth Csaba-féle vonalban látensen benne vannak nyakig...

Tarlós szerintem megnyeri, mert Rogán Tóni mégegyszer Liptai Klaudia-szintű jeles műsorában a asszonykájával nyilatkozgatnak magukról, háááááááááát...Nem vágyik Budapest szerintem egy dandy-celeb polgármesterre.

Tarlós fanyar humora, debattőr fellépése sokakat vont...Én pl. csípem, még akkor is, ha a csúsztatás nagy mestere is, de hát politikus, de bízom abban, hogy korrekt is, mert pedagógus is alapból...:)

jjulie 2010.05.02. 09:59:33

@Nuntius:

ez a "nem nyilatkozom" avagy mégis van aminek (akinek) érdekel a háttere meg a gyökere?

Nuntius 2010.05.02. 10:03:50

@bariga: Nem én gyurcsány ferike a pápai gyerek vagyok álruhában, és ide járok elkúrni a vasárnapomat :D
Nem kicsit, nagyon! :D

2010.05.02. 10:07:17

@Nuntius: én is úgy hallottam, hogy Anyuci irányítja, és a maszopos kapcsolataival tette be a kisfiát oda, ahova, és sok vizet sosem zavart...valaki még a mama nevét is mondta, de elfelejtettem. De mindegy is, szánalmas, ha valaki felnőtt korára is anyuci kisfia marad...

Ja és a végzettsége alapból, felsőfokú manöken...azt hiszem, ez sokat elmond...Valamit aztán szerzett, de nem az ész bajnoka, az biztos.

agent T 2010.05.02. 10:07:43

Bocs, nem olvastam végig az összes kommentet, idő híján, kérem ezt hozzászámolni ahhoz a néhány gondolathoz, melyek itt következnek:

- Nagy László kézilabdázó nem azzal vívta ki a köz utálatát, hogy a spanyoloknál játszik (ezzel az erővel lehetne gyűlölni Gerát is a Fulham miatt), hanem mert többszörösen kinyilvánította szándékát, hogy meg kívánja szerezni a spanyol állampolgárságot a magyar helyett - anyagi előnyök és karrierokok kapcsán. Ízlés kérdése, de nálam igen, ez hazaárulás.

- Nem találkoztam korábban az ötlettel, hogy Budapestet ki kellene bővíteni a jobboldali kötődésű lakossággal bíró agglomerációval, de egy szóban kommentálva: Zseniális. Teljesen egyetértek. Legalább helyrebillenti az elborult elméjű liberális söpredék voksait néhány jóérzésű (mondjuk) gödöllői polgár.

- Miért kéne jelölni Sólyom Lászlót elnöknek megint? Egyáltalán miért kellene az elnöknek a kormánnyal (miniszterelnökkel) szemben valamiféle ellensúlyt képeznie? Ez pl. a félprezidentális Franciaországban sem elvárás. Ez valamilyen félreértelmezése a demokráciának.
Még csak középen egyensúlyoznia sem kellene az elnöknek, mivel nincs OKJ-s cirkuszi akrobata képesítése.
Sokkal hasznosabb lenne, ha mindenki egy irányba húzna, az elnök is, nem pedig kerékkötőként viselkedne, mint tette azt pl. Göncz, aki éveken keresztül alkotmányt sétett azzal, hogy nem volt hajlandó meneszteni a közmédiumok elnökeit.
Fideszes kormányzat mellett fideszes orientációval bíró elnök tud a leghtékonyabb lenni, ez számomra napnál világosabb.

Nuntius 2010.05.02. 10:15:11

@Letícia: Igen, ez igaz, de az önkormányzati választás messze van még. Addig sok víz és politikus folyik le a pártok lefolyóin. Ki tudja milyen nevek, jelöltek lesznek mondjuk augusztus közepén. És ki tudja, hogyan alakul át az önkormányzati rendszer. Egyáltalán kit is fogunk választani?
Talán ezekre is kapunk majd válaszokat a nyáron.

bariga 2010.05.02. 10:18:04

@agent T: "Legalább helyrebillenti az elborult elméjű liberális söpredék voksait néhány jóérzésű..."
Látod ez a Fidesz egyik legnagyobb bűne, hogy ilyen mondatokon már meg sem botránkozunk, pedig kellen. Különben a többi mondatot intelingens.

Nuntius 2010.05.02. 10:19:57

@agent T: Ebben igazad van, erről írtam az első hozzászólásomban, hogy így egy teljesen fideszes csapat alakul ki, kiemelve ebből orbánt aki majd mindenek felett van, és egy schmitt súlyú elnököt a szerepével ő picit el is fog nyomni, háttérbe tolni amennyire lehet. Szóval olyan egyszemélyi, tekintélyelvű, kormányzói szerep látszik kialakulni neki. Ehhez alakítva szerepeket, szereplőket és ha kell szabályokat, törvényeket is. Legalábbis én így látom. És természetesen mindenki egy politikai írányba húz, végül is egy a csapat.

jjulie 2010.05.02. 10:22:00

@agent T:

sok féleképpen lehet valaki magyar, és jó magyar, és ciki akkor van, ha a lúzerek akarják meghatározni, hogy a sikeres magyarok hogy legyenek jó magyarok

igazán kár hogy nem olvastad végig a kommenteket, a debrecen budapesthez való csatolása is már felmerült a ballib bástya bevételéhez, meg a fehér ló plusz némi fegyveres erő egyszer már bevált recept is

cambridge.on 2010.05.02. 10:26:03

Török Gábor!
A Nagy Laci jelenség sajnos nem egyedi.
Találkoztam Kanadában olyannal aki 10 év alatt amerikaibb lett, mint az ott születettek közül bárki.
Csak szitokszóval illette a buta magyarokat, addig míg fel nem soroltam egypár Nobel díjas tudóst, és egy pár dolgot amit a magyar feltalálóknak köszönhet a világ.
A hírek szerint provokálták, gondolom kapott hideget meleget, mert nem vállalta a szereplést a magyar válogatottban.A provokációra rosszul reagált, emberileg érthető, de nem elfogadható.
Gera is hasonló cipőben jár, rá mégsem mondják, hogy hazaáruló!
Neki a szövetségi kapitány nem szimpatikus, pedig nem az ő dolga megválasztani a vezetőt.

Ilyet mintha láttam volna a parlamentben is. A Fidesz is kivonult amikor a neki nem tetsző kormányfő felszólalt.

A szocialista majálison is provokált egy fotós, ott sem elfogadható módon reagáltak a tevékenységére.
Makarenkói pofont kapott, hogy inkább a munkájával törődjön!
Ahol egyébként HCs bejelentette a BKV ingyenessé tételét, ha őt megválasszák.
Amivel számomra tökéletesen bizonyította alkalmatlanságát erre a posztra.
Nagyon gyorsan egy másik jelöltet kell találniuk, ha nem akarják a Sólyom megválasztásához vezető helyzet kialakulását a fópolgármester megválasztásánál megismételni.

@Monarch:Sólyom a Védegylet jelöltje volt eredetileg, amit az MDF felkarolt. A Fidesz csak a jelöléshez szükséges szavazatot biztosította emlékezetem szerint. Az első fordulóban csak 13 szavazatot kapott.
Az MDF rászavazott, a Fidesz nem.

jjulie 2010.05.02. 10:30:48

@Nuntius:

ne felejtsd el egy apró tényt amikor "teljesen fideszes csapat alakul ki, kiemelve ebből orbánt aki majd mindenek felett van" képet vizionálsz

a fideszt a választásra jogosult lakosság 34%-a támogatta a szavazatával a 2010-es országgyűlési választások első fordulójában......

agent T 2010.05.02. 10:31:40

bagira: Mióta minket jobboldaliakat Gyurcsány Ferenc pár éve nemes egyszerűséggel kóbor kutyáknak nevezett, nem fogom vissza magamat.
Köszönöm egyébként.

Nuntius: szerintem meg el fog indulni a folyamat a prezidentális állam kialakítása felé. Esetleg királyság lesz. Én ez utóbbit támogatnám, lévén hogy ezer évig bevált.

jjulie: Igen, sokféleképpen lehet valaki magyar, de úgy, hogy lelkesen kuncsorog spanyol állampolgárságért és nyilatkozgat, hogy el tudná magát képzelni spanyol válogatottként - úgy nem. Puskás megtehette, de most ugye az imádott demokráciátok működik... bár gondolom szerinted Emerich Kertész is jó magyar.

Debreceni lakosként köszönöm nem kérek a fővároshoz csatolásból, mivel éltem ott is.
Ha "fehér ló plusz némi fegyveres erő" kitétel Horthy Miklós kormányzó úrra hajaz, akkor közös reményeink vannak, én is bízoma abban, hogy jó néhány tapasztalatát felhasználja Orbán Viktor.

agent T 2010.05.02. 10:34:22

jjulie te meg azt a régi ABBA slágert ne felejtd el. Tudod, "The winner takes it all"...

cambridge.on: Szerintem alapvető különbség, hogy valakinek a szövetségi kapitánya nem szimpatikus, vagy a hazája.

jeangabin 2010.05.02. 10:37:56

Szerintem a kerületi képviselőtestületeket föl lehet számolni, tök fölöslegesek... Egy-egy kerületet képviseljen 1-2-3 ember, amennyire lehetőséget enged a Fővárosi Közgyűlés ülésterme.
A kerületek határait nem változtatnám, hiszen egy-egy rendeletet így lehet lokális szintekre szűkíteni. Pl. más kutyasétáltatási rendelet kell X kerületbe, mint Y-b, stb.
Erősíteni kell az e-ügyintézést, amint azt már emlegették többen, ill. az összevont ügyfélszolgálatokat és okmányirodákat professzionalizálni, ill. a papírügyeket minimalizálni - lásd Orbán söralátétnyi adóbevallásos ötletét.
Miért kell csomó egyszerű dologhoz 9 oldalas nyomtatványt kitölteni pl.?
Lehet, hogy messzebbre kell mennem majd ügyet intézni, de ha a nyomtatvány nem átláthatatlan és értelmezhetetlen katyvasz, amit 4 órán keresztül töltök ki, ill. az ügyintézés ennél fogva olajozottabban megy, nem kígyóznak kilóméteres sorok, mert halad mindenki tempósan, akkor bőven kárpótolva érzem magam... Avagy fogom, ha így lesz :)

Nuntius 2010.05.02. 10:39:41

@agent T: Teljes mértékben igazad van, és Debrecen nagyon szép város, klassz helyen élsz. Budapest lehetne Európa legszebb városa, hiszen fekvése, adottsága megvan hozzá, de a tagoltsága, elhanyagoltsága miatt mára sajnos csak egy szürke koszfészek, néhány szép résszel, csodás épülettel parkkal.
Én is erre a prezidentális állam kialakulására gondoltam.

cambridge.on 2010.05.02. 10:41:45

@agent T: Érveid alapján lehet az 56-os kivándorlók egy részét, és az azután MO-t elhagyókat is hazaárulózni.
Ismereteim szerint nem a liberális söpredék borogattott 06-ban.
Használd megfeleló környezetben a szavakat.

Szili megválasztásához sem agitáltál ilyen vehemensen.
Pedig milyen jó lett volna. MSZP-s kormány, MSZP-s köztársasági Elnök.

jjulie 2010.05.02. 10:42:51

@agent T:

akkor ne budapesthez csatoljuk debrecent, hanem debrecenhez budapestet, ehhez mitszólsz?

(amúgy be lehetne hinteni sóval is)

agent T 2010.05.02. 10:43:39

Nuntius nyugodj meg, Budapest úgy gondolom, rendbe lesz téve. Az előtted szóló jeangabin gondolatmenete értékelhető, valóban elég lenne a Fővárosi Közgyűlés és egy erős, karizmatikus vezető.

cambridge.on 2010.05.02. 10:43:44

@agent T: Gyakorlatilag semmi különbség, egyikük sem játszik a válogatottban!

jeangabin 2010.05.02. 10:46:40

@jjulie: Ha a Fidesz-t az összes választásra jogosult 34%-a támogatta, akkor az Mszp-t 7%, a Jobbikot 5%, az LMP pedig be sem jutott...
Ezt miért felejted el mindig?
Miért csak a Fidesz eredménye hígul nálad?
Tessék szépen mindenki eredményét megváltoztatni, hogyha nem a választók, hanem az összes választói jogosultsággal rendelkező emberrel számolsz és nyekerged, hogy az 53%=34%...
Mert így a 19%=7%...

Nuntius 2010.05.02. 10:47:23

@jeangabin: Pesten tényleg sok, hogy kerületenként 15-25 képviselő plusz a városháziak. Még átfedésekkel is kb. 400-500 képviselő irányítja a várost. Ráadásul elszabdalva. Pl. Örs vezér tér. Egyik oldal zugló, másik oldal kőbánya, a fehér és kerepesi út pedig a főváros területe. Ha mindenki más lobbicsoportba más pártba érdekelt, akkor sosem tudnak egy kerülethatáros terület rendezéséről megeggyezni. Az, hogy ügyintézni messzebb kell menni, arra van lehetőség. Kerületenként egy iroda a fontosabb dolgok intézésére maradhatna és fejleszteni az elektronikus ügyintézést is. Én használom a magyarorszag.hu-t, tökéletesen bejött és hasznos. Lehetne egy Budapesti hasonló ügyintéző portált is létrehozni.

2010.05.02. 10:47:40

@Nuntius: ez is igaz...lehet, hogy nem is lesz főpolgármester? Egyébként minek is, elég lenne egy kerületek közötti koordinátori szerep, amit az állam közvetlenül ellenőriz és irányít, és finanszíroz, és a kerületeket kellene megerősíteni, és igazi felelősséget adni nekik.

@bariga: igen, olyan szófordulatokkal fogunk megismerkedni, hogy szerintem üres halmaz, de jól hangzik...:( Ugyanakkor a liberálisok szűklátókörűségének köszönhetően jött divatba, és került hatalomra. A lényeg tehát azonos, de dagályos fogalmazás, ami riasztó...

agent T 2010.05.02. 10:49:41

cambridge.on: Akik a kádárizmusból menekültek el, vagy az ötvenhatos megtorlás elől, azokat én szégyenleném összemosni valamiféle megélhetőségi kivándorlókkal.

2006-ban az akkor regnáló miniszterelnöknek az általatok imádott liberáldemokratikus nyugati normák szernt el kellett volna takarodnia 15 másodperccel az öszsödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, és akkor nem lett volna borogatás.

Mivel a 2006-os kormány illegitim volt, így a Szili Katalinra vonatkozó felvetésed összemosás.

jjulie: nem tartunk igényt Budapestre mint határbirtokra.
Rossz lehet ilyen frusztráltnak lenni.

agent T 2010.05.02. 10:53:09

cambridge.on: nem tudom hirtelen melyik a rosszabb, ha nem vagy képes felfogni a Gera és Nagy viselkedése/cselekedetei közötti alapvető különbséget, vagy ha igen, de letagadod.

Nuntius 2010.05.02. 10:53:28

@cambridge.on: Én ezt is elismerem, hiszen ez így igaz. szoci kormány mellé, szoci elnököt, hiszen hatékonyabb ha egy politikai irányzatot képviselnek. Viszont tehették volna a parlamenti matek szerint, de a szadesz szokás szerint hátbatámadta a szocikat. Nekik a jelölt sem tetszett, pedig szilit abban az időben még fideszes körökben is jobban elfogadták.
A fidesz persze hogy a sólyom mellé állt, hiszen bizonyítani kellett, hogy hiába a szocik kormányoznak, tudnak többséget felmutatni. És ehhez meg asszisztáltak a szadeszosok is. Érdekes kép volt a választás napján amikor orbán és kuncze kiléptek nevetgélve egymás hátát lapogatva egy irodából és kedélyes csevej közben elvonultak a sajtósok előtt a folyóson :)

agent T 2010.05.02. 10:55:34

Letícia: "elég lenne egy kerületek közötti koordinátori szerep, amit az állam közvetlenül ellenőriz és irányít"

Így van. Továbbá az ország összes polgármestere helyére megfelelne egy-egy ilyen koordinátor.

bariga 2010.05.02. 10:56:41

A hazaárulózást is abba kellene hagyni végre már. Az egy súlyos fogalom. Megpróbálhatnánk végre európai módon gondolkozni és egy modern Magyarországért dolgozni. Hogy együtt, azt most még nem merném javasolni, de legalább ne egymás ellenében.

agent T 2010.05.02. 10:57:09

@Nuntius: Kit érdekel? Elkúrták. Egy elnököt nem voltak képesek választani maguknak. Sajnáljuk őket? Sajnálja a fene.

agent T 2010.05.02. 11:00:53

@bariga: "A hazaárulózást is abba kellene hagyni"
Egyetértek azzal, hogy nem szabad ész nélkül hazaárulózni, mert az egy kemény kifejezés.
Ugyanakkor el kellene végre felejteni a "politikailag korrekt fogalmazás" - mániát is, és ki kellene a dolgokat mondani, úgy ahogy vannak.
Nevén kellene végre nevezni, hogy aki cigány az cigány, aki zsidó az zsidó, aki homokos az homokos, aki egykori rohadt ávós spicli az egykori rohadt ávós spicli, aki hazaáruló az meg hazaáruló.

bariga 2010.05.02. 11:04:07

@Letícia: Bayer Zsolt for president.
Ő maradéktalanul kielégiti az ilyen beszéd iránti igényeket is, továbbá ezt a választást amúgy is ő nyerte meg a Fidesznek.
De lehetne főpolgármester jelölt is akár.

2010.05.02. 11:05:27

@agent T: erre nem gondolnék, ugyanis nézzük is meg, hogy a főpolgármester hány ember életét irányítja közvetlenül??? Egyet sem!!! Az igazi 'főnök" a kerületi polgármester, aki a képviselő-testületével 160-170.000 ember életét irányítja, illetve szolgáltatást biztosít!! Erre koronaként gondolták a főpolgit, de csak a felelősség elbaltázása maradt, meg ismerjük, a pénzek lenyúlása...egy vízfej a városnak ez a képződmény, igazi parazita, mint látjuk, azzá is vált...

Szóval egy nagy- vagy kisváros életét nehéz minisztériumból koordinálni, de a kerületeken kívüli dolgokat (pl. BKV, utak, iskolák fenntartását vissza a kerületeknek, stb.) lehetne koordinálni azzal, ami a kerületek hatásköréből kimaradt. A fővárosi közgyűlés csak egy formális iszapbirkózás volt, tét nélkül, irdatlan sok pénzzel, amit MI fizetünk...

Nuntius 2010.05.02. 11:06:57

@agent T: Azt nem mondtam, hogy sajnálom :) Legszebb öröm, a káröröm :)
Csak egyetértettem azzal, hogy hatásosabb egy országvezetés, ha a csapat egy párt tagja vagy szimpatizánsa.
Az, hogy elkurták hát elkurták. :) Lelkük rajta.

jjulie 2010.05.02. 11:07:39

@agent T:

a te egyszerű agyad szerint

az hogy ki a magyar, meg a hazaáruló meg a zsidó, azt meg majd te fogod eldönteni, mint azt kijelentette az egykori bécsi polgármester lueger a zsidókkal kapcsolatban

legyél büszke az egyszerű agyadra, és írjál még ide egy csomó ilyen értékes gondolatot, had olvassa a mai 20 000 látogató, meg tervezgesd még légyszives budapest jövőjét debrecenből

agent T 2010.05.02. 11:08:19

@Letícia: Lehet nem voltam világos. Szerintem az ideális megoldás egy központilag kijelölt koordinátor és a kerület/település lakossága által választott közgyűlés együttműködése volna.

Nuntius 2010.05.02. 11:08:41

@bariga: Solymáron? :D Kell egy fideszes gréczy zsolt is :)

jjulie 2010.05.02. 11:10:32

@agent T:

ést ezt annak a városnak a tapasztalt lakójaként szűrted le, amelynek a lakossága azért meghaladja a 11. kerületét, viszont az ingatlanok összértékét tekintve elmarad mögötte

cambridge.on 2010.05.02. 11:11:58

@agent T: Hogyan lehet egy törvényesen megválasztott kormány illegitim?

Nem tudom mennyire ismered a történelmet, de hagy emlékeztesselek arra a tényre hogy 1031-ben az Árpád-ház kihalt.
Azután nem magyar származású királyok uralkodtak. Legfeljebb valami rokoni szál fűzte némelyiküket Magyarországhoz.

A ló használat pedig több ezer évre tekint vissza, mégsem lenne helyes érvelni az autók lovaskocsira cserélése mellett.
Nem kérünk az ORBÁN DINASZTIÁBÓL.

agent T 2010.05.02. 11:13:52

jjulie köszönöm, megtisztel, hogy így ismeretlenül képet alkotsz a szellemi képességeimről.:))) A legutóbbi mérés szerint egyébként 130 környékén van az intelligencia-kvóciensem... de ha már így távkezelsz, javaslok én is neked valamit, jó?
Picivel több szex, és nem leszel ilyen frusztrált.:)))

köszönöm a felkérést, majd még írogatok, csak elmegyek közben ebédelni, de ha hiányzom gondolj rám.

puszi

Tomi

Ja, nem értem miért ne lehetne Budapest jövőjéhez hozzászólni pl. Debrecenből, Miskolcról vagy Kubából, ha már az imádott Tom Lantosotok pl. Washingtonból ugatott bele az itteni dolgokba, ha kellett ha nem, míg sajnabajna el nem hunyt.

jjulie 2010.05.02. 11:15:36

@Letícia:

és így létrejönne egy formális főpolgármesterség helyett egy informális amely érvényesítené az érdekeit a több kerületet érintő ügyekben

mire is lenne ez jó?

2010.05.02. 11:16:14

@bariga: azért kellett a "Zsoca" mellé Botox Ildi és Bajusz Ati is, meg a Retkes Ibolya... Én nem értékelném így fel bzsótit, mert ilyen formátumú újságírót kinevelhetett volna a mszp-szdsz kurzus is, és egy jó kommunikációs szakértőt, akinek nincsenek lekötelezve, felhajthattak volna...És most itt van szőkehorváthcsabi, nem mondod, hogy ez is a narancssárga oldal hibája?????

Én sokáig voltam belátó és türelmes a szocialistákkal, de kénytelen vagyok belátni, hogy elmentek otthonról és a kampányt is, meg a mostani dolgot is valami nagyon alulról jött káderre bízták, s az találja ki a dolgokat, akinek fogalma sincs arról, mi történik körülötte, körülöttük.

Van egy mondás, mindenkit a saját fegyverével kell legyőzni...ezt a mondást ők ezek szerint nem ismerik...Kár, nagyon kár.

A dagályos "nemzeti testvérek", "nemzeti magyarok", s magától, a "magyarok" szótól is feláll a szőr a hátamon, mert nekem természetes, hogy az vagyok, és ilyenkor visszakérdeznék, miért, hát ki nem az?, és a többitől is röhöghetnékem van néha, de sajnos, nem vicces. Ez a valóság...Evvan, a többség döntött, el kell fogadni, s a mi jó benne, tudomásul kel venni és élni vele, ami meg rossz, ésszel kell kritizálni.

agent T 2010.05.02. 11:19:34

cambridge: Az Árpád-ház 1301-ben halt ki. És? Ez mennyiben befolyásolja azt a tényt, hogy ez az ország elég jól elműködött királyságként?

Ami a 2006-os kormányt illeti, ne kelljen már megint újrakezdeni a vitát az "illegitim" és az "illegális" fogalmak jelentésárnyalatairól.

jjulie - fárasztó ez a pesti gőg. Egy olyan város lakója vagy, melyben új hosszmértéket vezettek be, ez pedig a megálló. Egy adott pont nem x kilométerre van, ha az utcán érdeklődik az ember, hanem 3-4 megállónyira. Immár a járás képességét is kezdi elveszíteni a hiperurbanizált pesti populáció, meghalna BKV nélkül, szóval pszt.

2010.05.02. 11:19:58

@jjulie: hogy mire? Pl. nem kellene csak pl. Mesterházy főtanácsadónak egy 7 fős testület, amit Te fizetsz, mert pl. mint kiderült, ő koordinálta a sápszedést...!!!! Szóval nem kell matricaposzt. hogy megszedjék magukat megint, vagy az legyen, hogy a fővárosi közgyűlés tényleg az összes kerületet képviselje és dolgozzon érte, vagy maradjanak kerületek, és elég egy koordinátor erre a szerepre.

bariga 2010.05.02. 11:27:38

@Letícia: Hát Téged aztán tökéletesen meggyőztek, még csak kételyed sincs ugye?

jjulie 2010.05.02. 11:28:46

@agent T:

tudod e, hány féle inteligenciát különböztetnek meg, kb, és mely inteleigánciát mérő teszteteredményt emlegeted?

aztán tudod e mi a különbség a múvelt definiciója, esetleg az okos-é?

és a nevén nevezős eszmefuttatásodra a műveltséged, az inteligenciád vagy az okosságod van a legnagyobb befolyással? (vagy ezek valamelyikének a defektje?)

agent T 2010.05.02. 11:32:54

@jjulie: Julie szerintem ez blog nem rólam szól. Ha szeretnél velem meginni egy kávét, mert roppantul érdekellek, írjál e-mailt, danyi.tamas@gmail.com.

:PPPP

Ja, a bejegyzésed nem volt valami összeszedett, nyugodj meg. A stressz többnyire árt.

cambridge.on 2010.05.02. 11:39:17

@agent T: Hogyan lehet egy törvényesen megválasztott kormány illegitim?

Nem tudom mennyire ismered a történelmet, de hagy emlékeztesselek arra a tényre hogy 1031-ben az Árpád-ház kihalt.
Azután nem magyar származású királyok uralkodtak. Legfeljebb valami rokoni szál fűzte némelyiküket Magyarországhoz.

A ló használat pedig több ezer évre tekint vissza, mégsem lenne helyes érvelni az autók lovaskocsira cserélése mellett.
Nem kérünk az ORBÁN DINASZTIÁBÓL.

agent T 2010.05.02. 11:41:36

@cambridge.on: Válaszoltam fentebb.

Ha nincs több szócséplés libsi részről, akkor elmegyek ebédelni. Csók lányok:)

jjulie 2010.05.02. 11:41:45

@Letícia:

nem az emberi természet, és játszmák létének elfogadásából indulsz ki, hanem egy puha meleg meséből....ami még elő is fordulhatna, ha nem kurvanagy pénzekről lenne itt nagybaszó

amúgy volt egyszer egy rendőrkapitány elfelejtettem a nevét, és most lusta vagyok ráguglizni, szóval a sittre került a szabadségharc után, de kinézte már korábban magának egy szépasszony akinek volt stilusa és szép lányokat futtatott, és személyesen intézte el a haynaunál hogy kijöjjön a fiuka a börtönből, majd addíg olajozta az útját amíg rendőrkapitányt nem csinált belőle, így aztán a rendőrök felügyelték hogy jól menjen az üzlet....

ez egy, a mindenkori realitásokhoz közelebb álló valós sztori, nem olyan mint a te jóságos és igazságos kordinátori verziód

(amúgy továbbra sem becsülném le a nők erejét) (még valami: a szőrös sandokán tipus az eseted, aki karddal a szájában átmegy a falon. hogy magáévá tegye a szüzeket?)

Ordnassac 2010.05.02. 11:49:06

@Monarch: a Fidesz sosem érezte magáénak Sólyomot, függetlenül attól, hogy formálisan ők (is) jelölték. Jelölése egy teljesen számító taktikai húzás volt, mivel látható volt, hogy az SZDSZ nem támogatja Szilit.

Jól jelzi ezt az is, hogy Sólyom megköszönte az őt jelölőknek, hogy hagyták függetlennek.

cambridge.on 2010.05.02. 11:49:34

@cambridge.on: Csak frissítettem az oldalt, nem volt szándékomban kétszer ugyanazt elküldeni.
Bocs.

2010.05.02. 11:51:07

@bariga: olvass vissza! De ha neked úgy tűnik, hogy meggyőztek, akkor leírom mégegyszer:
1) az, hogy ez van, azt a szociknak is köszönhetjük,
2) bzsóti a cél érdekében kiválóan ír, de túlzás lenne neki tulajdonítani a győzelmet. Ráadásul akkora dagályos baromságokat, mint a fővezér mond, annak sokkal nagyobb súlya van, tehát, majdnem hogy mindegy, hogy ő mit mond, mit ír.

Nézd, nekem Bajnai etalon, (lassan sajnos csak volt), de az jelzésértékű volt, hogy csak eddig vállalta és miért, és ezzel a mszpvel nem óhajtott továbbdolgozni. A párt hálás lehetett neki, hogy eddig is bírta.

Majdnem ateista létemre nagyon tisztelem Erdő Pétert, aki tanított , s aki a hercegprímási beiktatásakor mondta, hogy az ars poeticája az - sommásan -, hogy: mindenkinek kell adni egy esélyt... Mivel ő is egy etalon nekem, így most a nagy-nagy kritika helyett hallgatok rá.

És kérdezem azért halkan, mit tudnék mást csinálni?? Te pl. tudsz mást csinálni, mint tűrni, ami van? Mész majd a Parlament elé tüntetni? Én pl. biztos nem. A demokrácia alapja, a többség döntését elfogadni, személyes véleményem meg az, minden dolognak van jó és rossz oldala, a jó oldali olvasat szerint kell élni és tenni a dolgokat, a rosszon lovagolni, keseregni nincs értelme.

ati27 2010.05.02. 11:51:53

Saját megfigyelés, ami ingyenes, az általában a legdrágáb.. :) Főleg magyarországon.. :) A szociknak ki kellene lépnük már ebből a demagógiából, meg úgy általában mindenkinek.. Az EÜ-ben is bevezetném a svéd modellt: Vizitdíj (Legyen mondjuk 500 péz, de ha a befizetett vizitdijak összege eléri a 10000 Ft-ot, akkor onnét 1 évig mentesség.) Ugyanez a vényre kapható gyógyszereknél ha meghaladja mondjuk a 20000-30000Ft-ot, akkor onnét ingyenes egy meghatározott ideig.. It pl 19 éves korig +kismamák mentesülnek a vizitdíj fizetés alól.. A tömegközlekedés is érdekes, régiónként lehet venni bérletet, ami az adott régióban az összes tömegközlekesi eszközre érvényes..

Ordnassac 2010.05.02. 11:58:52

@Letícia: azért Tarlós is tud eléggé furcsa lenni, főleg, amikor csattogtatja a hózentrógerét. Másrészt sokan haragszanak rá a szigetes izmozásai miatt. Másrészt már nincs meg a függetlenség látszata, mint négy éve. Hiszen e hó közepétől fideszes országgyűlési képviselő lesz, hiába nem tagja a pártnak.

A pikírt stílust se szeretik sokan.

2010.05.02. 11:59:38

@jjulie: én szerintem realista és józan nő vagyok, szóval nincs már nagy és sok pénz, így menteni kell, ami menthető...Demszky királyságával csak demszky és csapata járt jól, ha pl. elmentek Szegedre, olyan trolik és járművek vannak, hogy már 6 éve lepipálta Pestet. Ott hogy lehetett ezt megoldani?

Ráadásul ismerem a Városházát, és már 7 évvel ezelőtt is lehetett tudni, kit lehetett megvenni 10%-30%-kal. Szóval te meg ne csinálj úgy, hogy ami volt, az jó volt és hogy ha nem akart volna kihozni belőle jót, akkor nem hozhatott volna ki. 1994-1998 kiváló lehetőség lett volna megszüntetni a főváros gúzsbakötését, de akkor még nem volt elég pénzük, így fontosabb volt a pénzlopás, mint a város.

(Örülök, hogy a nők továbbra is dominánsak az életedben. A többi: no comment.)

2010.05.02. 12:03:13

@Ordnassac: A városházi patkányok rendcsinálásához kiváló ez a stílus, meg az izmozás...Spéci a Sziget miatt szerintem igaza volt, neki a III. kerület lakói érdekeit kellett védenie, nem a Szigetlakók választották polgármesteré.

Hogy nem független? Mikor volt az???? Én sosem hittem el, csak megkérte az árát, hogy az legyen, aki lett. És jól tette.

jjulie 2010.05.02. 12:05:48

@Letícia:

magyar viszonyok között budapesten oriási pénz van, kenőpénzkénz is

2010.05.02. 12:08:29

@jjulie: hát ezt kellene megszüntetni, pont erről beszélek!:)

jjulie 2010.05.02. 12:15:39

@Letícia:

soha nem fogja senki megszüntetni, nem is érdemes ilyet vizionálni, annál nagyobb értékek vannak itt az utcán, és ezért építették annak idején ezt az egész attarakciót, amit budapestnek neveztek el

(persze nem a bkv mostani sztrorijáról beszélek)

amúgy pl. a mintakép rogán vagyonkezelő cége körül nézelődj egy kicsit, mondjuk a párizsi utcai üzletek kapcsán, vagy a bécsi utcában...

2010.05.02. 12:20:12

@jjulie: na rogántól is kihullik a hajam...a kis porsche-cabriójától, meg a buta nejétől, mint idill és minta., és liptaiszintű műsorban való szereplésétől, amiben döbbentem olvasta, mennyire intim dolgokkal poénkodik...IGAZI KERESZTYÉN KONZERVATÍV idill, ahogy megszoktuk!:D Kicsit hunvaldos a csávó, remélem ki is derül róla is, hogy tán a polgifizetéséből nem telhet neki ilyen jól...:)

Ordnassac 2010.05.02. 12:24:17

@Letícia: ő mindig ezzel jött. ;-)

@mindenki: néhány adat, hogy fővárosok képviselő-testülete hány főből áll:

Berlin: min. 130
Bécs: 100
Hamburg: most 121
Prága: 70
Pozsony: 80
Varsó: 60

Mi meg most akarjuk olyan 35 főre csökkenteni a sajátunkat?

Ordnassac 2010.05.02. 12:27:12

@Letícia: pedig nagyon jól vezeti a Belvárost. Most lett kést a Kálvin tértől a Ferenciek teréig tartó sétálóutcásítás. Nagyon jó lett, szép kivilágítás, autók gyakorlatilag csak az Egyetem térig. A Belvárosban szeretik, nem véletlenül nyerte meg már az első fordulóban a választókerületét.

2010.05.02. 12:34:11

@Ordnassac: hát, jó PR-ja van, mert ő dolgozni nem nagyon szeret...Mondjuk úgy, hogy ahhoz is tehetség kell, hogy olyan emberekkel vegye körbe magát, akik szívesen és jól dolgoznak helyette...:D

jjulie 2010.05.02. 12:35:53

@Ordnassac:

azért árnyaltabb kép is létezik, és mozog arrafelé egy két erős érdekcsoport, (mondjuk nem nagyon van olyan amelyik ne figyelne erre a területre), szóval nem fogadnék nagy tétben arra hogy lesz ő annyi ideug 5.kerületi parancsnok, mint amennyit a dembinszki a városház utcában eltöltött....

Ordnassac 2010.05.02. 12:38:35

@Letícia: sőt, az elengedhetetlenül szükséges.

Amúgy, amit Bajnairól mondtál mint etalon: ebben lehetne valami, ha nem lett volna előtte évekig gazdasági miniszter...

Ordnassac 2010.05.02. 12:40:19

@jjulie: ebben egyetértek. Főleg, hogy Rogán többre vágyik, ez viszonylag ismert. ;-)

A többi pártnak (illetve a mögöttük álló érdekcsoportnak) azonban valami erősebb figurával kellene előrukkolniuk. Egy Steiner Pál már nem elég.

2010.05.02. 12:44:30

@Ordnassac: de nem ő volt a főnök, hanem okostojás gyurcsánygenerális.

Ordnassac 2010.05.02. 12:46:30

@Letícia: ergo teljes felmentést kap miniszteri teljesítménye miatt? Akkor hozzuk már vissza Pepó Pált vagy Kóka Jánost! Hiszen ők sem tehetnek semmiről, mert az a gaz OV, illetve Fletó volt a főnökük!

(Elnézést a sarkításért.)

2010.05.02. 12:46:56

@Ordnassac: steinert nagyon utálták!!!! Állítólag 1989 előtti 40 év alatt nem volt olyan korlátolt alak ott, mint ő. Mondjuk eladta az Eötvös Gimit a fővárosnak, ezért már eleve nálam -10 pontnál indul a 10-es listámon...:)))

2010.05.02. 12:49:00

@Ordnassac: na jó, bevallom, nem követtem a miniszteri munkásságát...:(

De miniszterelnökként kiváló, és most arról beszéltem...;)

[nev] (törölt) 2010.05.02. 12:50:42

@agent T:
ha puskás megtehette, akkor nagy miért ne tehetné meg. vagy bárki. szabad ország, ha valaki spanyol állampolgár akar lenni, akkor legyen az. mi ebben a hazaárulás.

amikor hernandez, perez, eklemovic, puljezevic, krivokapic, és a többiek játszottak a magyar válogatottban, akkor valamiért senki sem kiáltotta ki őket "hazaárulónak". sterbik árpádról ne is beszéljünk. aki ezen az alapon kétszeres hazaáruló. mert magyar nemzetiségű létére szerb, és spanyol válogatott volt. pont nem jött magyar válogatottba védeni. a világ már csak ilyen. az emberek többsége nincs a nemzeti érzülettől túlfűtve. de az attól nem hazaáruló, te viselkedsz úgy, mint egy bunkó paraszt.

van akinek az identitását nem az határozza meg, hogy magyar. hanem mondjuk az, hogy kézilabda játékos. és nem érdekli különösebben a "címeres mez", mert neki az egy ugyanolyan csapat, mint bármelyik. sőt a klubcsapatához jobban kötődik, a klubedzőtől többet tanul, mint a szövetségi edzőtől.

az edzőket is így hazaárulózod?

Nuntius 2010.05.02. 12:52:39

@Ordnassac: És ezen kívül van adat a kerületek képviselőinek arányáról? Nálunk 23 kerület, 23 testület plusz városháza. És terület meg lakosság száma?
Mert Berlin pl. 3,4 millió lakosú 3815 fő/km2
Míg Budapest 1,7 millió lakosú 3242 fő/km2

"Berlin korábban 23 kerületre (németül: Bezirk) oszlott. 2001. január 1-jétől a kerületek számát 12-re csökkentették, a közigazgatási költségek csökkentése érdekében. A kerületek jogi értelemben nem önállóak, Berlin városrészeinek tekintendők."

Nálunk van 23 kerület és vagy 4-500 képviselő. tagoltság, megosztottság, lobbi és párt meg pozíció harc a kerületek között.

Ordnassac 2010.05.02. 12:54:20

@Letícia: kegyed Eötvösös volt? Ímhol egy egykori Apáczaissal beszélget. ;-)

Miniszterelnöknek egy tízes skálán nálam 6. Az államháztartást egy kicsit rendbe rakta, de másra nem maradt ereje.

Ordnassac 2010.05.02. 12:57:13

@Nuntius: egyes kerületek összevonásával pont, hogy egyetértek (pl. V-VI-VII-VIII-IX; XX-XXIII., I-XII.). ;-)

bariga 2010.05.02. 12:59:46

Van némi gyerekszoba hiány néhány levél esetében, vagy lehet, hogy volt, csak patkány nézett be az ablakán.
Különben miből gondoljátok, hogy lesz önkormányzati választás az ősszel. a " szakértők már dolgoznak a javaslaton", hogy legyen eltolva. Amikorra meg eltolnák, már senki sem fogja érteni azt atz szót , hogy választás

2010.05.02. 12:59:57

@Ordnassac: Igen! S hajrá E5vös, vesszen az Apáczai!;):D

De marad, akkor sokat köszönhetünk neki, sőt, szerintem így is. Az ámokfutót is lehűtötte szerintem...:)

jjulie 2010.05.02. 13:01:05

@Ordnassac:

vannak arrafelé érdekcsoportok akik máshogy gondolkodnak a pártok felöl mint ahogy mi itt irkálunk

meg ez a terminológia nem biztos, hogy megfelelő leteljes mértékben

és itt el is érkeztünk ahhoz a problémához, hogy amikor mi itt rendszert váltottunk, akkor kb 98%-ban vajmi keveset tudtunk arról milyen rendszerre is váltunk, és ráadásul meg kicsit közben belejöttünk valamibe, közben az meg már nagyjából meghaladott, szóval az uralkodó poilitikai érdekcsoportok globalizálódtak, mi meg most kapunk egy szabadkezet kapott kormányt, amiről inkább azt tudjuk, hogy a rendszerváltás tévedéseit akarja korrigálni, de a szabad keze csak velünk szemben, vagyis befelé van

nem hallottam a most hatalomra kerülők hangját amikor mindenki rohant devizahitelért, nem láttam őket demostrálni a bankok elött, szórólapot osztogatva, hogy emberek csak óvatosan, mert a bankok olyan szerződés aláírását kérik tőletek, amely alapján úgy határozzák meg a törlesztő részletet, ahogy kedvük tarja, és hány devizahitelest világosítottak fel arról, hogy miféle pénzpiaci műveletek veszélyeztetik őket, és hogy nem a forint frank árfolyamot kell majd csak figyelni, hanem egy teljesen ellenőrizhetetlen folyamatnak szolgáltatják ki magukat

Ordnassac 2010.05.02. 13:02:26

@bariga: a Fidesz első nyolc törvényjavaslatába az eltolás nincs benne. Másrészt több fideszes politikus kijelentette, hogy négy évre választották meg az önkó képviselőket, nem ötre. Szerintem valószínűbb, hogy a most indulókat választják meg öt évre.

Mi a fenéért akarná pl. a Fidesz, hogy Demszky maradjon még egy évet?

Nuntius 2010.05.02. 13:02:51

@Ordnassac: Vagy úgy, hogy belváros, észak-pest, kelet-pest, dél-pest, észak-buda, dél-buda. Vagy, hogy a 23 kerület marad, minden kerület választás útján delegál a városházára 2-4 képviselőt és egységes Budapestet irányítanak. A városrészek maradnak elnevezéseikben, területi egységeiben de helyben csak ügyintézés, okmányiroda marad. Döntéshozatal a városházán az egységes Budapest tekintetében. Ha már egy város :)

2010.05.02. 13:04:12

@bariga: az durva lenne, ha eltolnák! Szerintem azt nem merik megtenni, mert pl. 1.5-2 év múlva vörösbe borul minden, ha addig stabilizálási csomagot verne át az Orbán. Szóval muszáj nekik most megcsinálni. Max. a megyeit lehetne eltolni, mert az végig narancs, és 2 év múlva ha azt megnyerik a szocik, semmi értelme nincs.

Jelzem, nem lehet eltolni, az alkotmányba ütközik. Nem lehet egy választott mandátumot törvény erejével meghosszabbítani.

2010.05.02. 13:05:38

@bigapples: Pálinkás minisztere volt Orbánnak..csak szólok, mennyire független. Egyébként egy nagyon normális ember, szóval őt el tudom fogadni onnan.

bariga 2010.05.02. 13:08:33

@Ordnassac: Igazad van talán ez az egy indoka lenne, bár Demszkyt már egyszerűbben is el lehetne kerülni. Pártja, többsége már nincs, korrupciós púp a hátán meg elég sok

[nev] (törölt) 2010.05.02. 13:10:40

@Ordnassac:
oké, de nem lehetne, hogy erről ne a kormány döntsön, hanem budapest. meg úgy általában az lenne a civilizált módszer, ha minden közigazgatási egység maga döntené el, hogy hány képviselőt akar magának. és akkor azt tartsa fenn. minden település tartsa fenn a saját képviselőtestületét. szerintem ez a minimum.

kósa lajost fizessék a debreceniek, botkát vagy az utódját a szegediek, páva zsoltot a pécsiek, borkai zsoltot a győriek, káli sándort a miskolciak, tarlóst pedig "világváros" budapest. miért kell ehhez az állam. árulja már el valaki.

Ordnassac 2010.05.02. 13:10:41

@Nuntius: ezek is jó ötletek, csak ebben az esetben biztosítani kell a megfelelő létszámot a Főv. Közgyűlésben.

Ordnassac 2010.05.02. 13:12:49

@Letícia: Pálinkás nagyon szeret MTA-elnök lenni, szóval nem tudom, hogy vállalná-e a KE pozíciót. Vizi E. Szilveszter esélyesebb szerintem.

Éljenek a csokornyakkendősök! ;-)

bariga 2010.05.02. 13:12:55

@Letícia: Jó, OK, de hogy mi ütközik az alkotmányba azt ki is mondaja meg ma? A többi parlamenti kispárt sem érti még, hogy tulajdonképpen az ő véleményükre a kétharmad már nem kíváncsi. Bár az első közös ülésen már kaphattak ízelítőt.
Ráadásul teljesen jogszerűen küldték őket haza gondolkozni.

Ordnassac 2010.05.02. 13:25:31

@[nev]: a létszámhoz igazítani kell a legtöbb esetben a választási struktúrát is, azt meg nem lehet delegálni a helyi önkormányzatoknak. Még alkotmánymódosítással se, hiszen nemzetközi egyezmények is kötik az országot (másrészt a nemzetközi gyakorlat is jogszabályi szintű szabályozást ismer).

A polgármesterek a fizetésüket nem az államtól, hanem az önkormányzattól kapják. A szabályozáshoz lásd: www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99400064.TV

bariga 2010.05.02. 13:25:33

@[nev]: A Tarlós helyett találjatok mát valaki mást legyetek szívesek.
Legyen kiállása, modern elképzelése és Mészöly Kálmánon kívül más barátja is. Budapest tényleg egy világváros, de nem gyűlöletre építve, hanem szakemberekkel összefogva lehetne jól irányítani. Ehhez integráló személyiség kellene. Ha maradnak is kerületek, talán minden héten összeülhetnének a polgármesterek megosztani a problémákat és megtalálni a jó megoldást. Most még a közlekedési lámpák sincsenek összehangolva, ezért is van több dugó a kelleténél.
Persze ehhez nem kiskirályok kellenének, lehet, hogy nem is pártdelegáltak, akik nem is hajlandóak beszélni egymással. Tanácskozásról pedig én már régen hallottam.
Kár, pedig gyönyörű város, remélem nem lesz háborús terület.

jjulie 2010.05.02. 13:26:40

újraindítanak bezárt szárnyvonalakat rövidesen

Nuntius 2010.05.02. 13:29:21

Képviselőtestületek létszáma:

I. kerület: 23 fő
II. kerület: 29 fő
III. kerület: 35 fő
IV. kerület: 32 fő
V. kerület: 23 fő
VI. kerület: 23 fő
VII. kerület: 25 fő
VIII. kerület: 27 fő
IX. kerület: 25 fő
X. kerület: 27 fő
XI. kerület: 37 fő
XII. kerület: 27 fő
XIII. kerület: 32 fő
XIV. kerület: 33 fő
XV. kerület: 28 fő
XVI. kerület: 27 fő
XVII. kerület: 28 fő
XVIII. kerület: 30 fő
XIX. kerület: 27 fő
XX. kerület: 27 fő
XXI. kerület: 28 fő
XXII. kerület: 25 fő
XXIII. kerület: 17 fő

Városháza: 66 fő

Mindösszesen: 701 képviselő + 1 főpolgármester.

Ha jóindulattal azt mondom a városházi 66 fő nagyrésze kerületi képviselő is, akkor is hihetetlenül rengeteg.

702 ember irányít egy várost. 1 712 210 főt. 2439 emberre jut 1 képviselő Budapesten.

Parlamentben 386-an ülnek 10 198 315 fő képviseletében. 26420 emberre jut 1 képviselő. Még ezt is sokalljuk. Én nagyon nem szeretem ezt a hülye Budapesti önkormányzati szisztémát.
Olyan mintha kb. 4000 fős parlamentünk lenne. :)

Nuntius 2010.05.02. 13:31:20

@Ordnassac: 700 (23 helyre osztott) helyett könnyebb egy helyen akár 100-150 képviselő :)

Ordnassac 2010.05.02. 13:32:57

@Nuntius: akár... csak járjunk el körültekintően. :-)

jjulie 2010.05.02. 13:34:07

@bariga:

ez a budapest nehéz ügy, az a világ amely összehordta, elsüllyedt az első világháború során, azóta jobbára meghóditói vannak meg elhasználói....

2010.05.02. 13:36:10

@bariga: hát lesz itt gond, nem kevés. De ez nyílt jogsértés lenne, ehhez azért nehéz asszisztenciát találni a jogász között is...

És hogy mészölyvilágbunkója a haverja Tarlósnak??? Na ki is húztam a listámról...Aki azzal az emberrel szótért, az vagy angyal, vagy ördög maga is. Nagy maffiózó nagy rasszista pofával, nem nem kedvelem.

jjulie 2010.05.02. 13:36:54

@Ordnassac:

készen vannak a máv átvilágításával?

(nem nagyobb kaka az mint a bkv) (vagy ez lesz a kifizetőhely?)

Ordnassac 2010.05.02. 13:42:57

@Letícia: őszintén? ez legyen a legnagyobb hibája, hogy Mészöly Kálmánnal jóban van (akit nem az eszéért szeretnek).

@jjulie: egy választási ígéret teljesítése. A többit meglátjuk. A MÁV tényleg óriási katyvasz.

bigapples 2010.05.02. 13:46:50

@Letícia: tudom, én a függetlenség látszatáról beszéltem

@Ordnassac: Én is esélyesebbnek látom Vizit Pálinkásnál, de nemsokára úgyis kiderül, hogy az említett 3 (4) közül kit választ a Felcsúti Állandó Értekezlet :D

Ez a csokornyakkendő hordás vajon azt jelenti, hogy ha Vizit választják, akkor kissé lazább, a feltűnést és szereplést jobban kedvelő elnököt kapunk, mint amilyen Mádl és Sólyom volt?

2010.05.02. 13:47:08

@Ordnassac: jó, de most megértettem a pikírtségének okát...jó, van benne valami. Szőkeszikla minden esze a lábába szorult, de népszerű tökfej. No, de sokan vannak így....:)

bariga 2010.05.02. 13:50:59

Foglaljuk össze, semmi ne legyen ingyenes!! Támogatni bármivel pedig csak a tényleg nagyon rászorulókat kell. A Fidesznek ezt az alapvetést kell követni, tehát sürgősen a legtöbb dologban az ellenkezőjét tenni az igérgetéseinek. Különben megint megyünk vissza a görög útra. A szocik pedig most négy évig gondolkodjanak, de gyujtogatás ne legyen se szóval, se tettel. Haladjunk végre előre, én most egy hazug kormányban reménykedem

Ordnassac 2010.05.02. 13:54:22

@Letícia: fia (Mészöly Géza) úgy tűnik agy tekintetében édesanyját örökölte. ;-)

@bigapples: Vizi szeret valamilyen szinten szerepelni, főleg, ha a tudomány terjesztéséről van szó.

2010.05.02. 13:54:30

@bariga: mindenkinek az ízlése szerint hozzon a jövő azt, amit remél. Majd meglátjuk, a vak is azt mondta...:)

Szép további napot néktek!:)

jjulie 2010.05.02. 13:55:49

@Ordnassac:

nem választási ígéret, olyan nem volt, korábban meg ígértek mindent, egyetlen szempont alapján: ellentétes legyen a kormány álláspontjával.... ez is ilyen

(két három vonalat elíndítanak, marketingköltségnek leírják)

Ordnassac 2010.05.02. 13:57:13

@jjulie: de az, Fónagy többször beszélt a kampányban erről.

jjulie 2010.05.02. 14:05:21

@Ordnassac:

nekem az a kampány igéret amit a viktor belemondott az arcomba a tvéből, a többi nem ér

[nev] (törölt) 2010.05.02. 14:05:47

@Ordnassac:
a fidesz a képviselők létszámát felezni akarja, és tudtommal nem változtatnának a szerkezeten. szóval szerintem nincs ilyen függés.

egyébként nyilván ide is egy uniós keretszabály kellene. és azon belül meg minden település döntsön maga. nem értem, hogy miért kell ehhez az állam. általában nincs meghatározva, hogy mi állami, mi önkormányzati, és mi az, ami uniós feladat.

aum 2010.05.02. 14:07:58

@Ordnassac: Orbán meg 2010-ben radikális adócsökkentést ígért. Továbbá egykulcsos rendszer felé vinné az adórendszert, ami 19-20% lenne. Itt a vége, fuss el véle.

jjulie 2010.05.02. 14:11:22

@Nuntius:

tedd mellé országosan a hasonló számokat

Ordnassac 2010.05.02. 14:13:36

@aum: ezt teljesítették, azt nem. Mivel nem jár túl nagy költséggel néhány szárnyvonalon megrendelni a személyszállítást, ezért várhatóbb volt ez a lépés, mint az adócsökkentéses (ami szerintem lesz, csak nem olyan átfogó, mint azt hirdették). Kis adójáték.

hoplita 2010.05.02. 14:24:36

@Letícia:
Hehehehehe...

Akár egyet is érthetünk....nagyjából igaz-igaz, mintha csak én mondtam volna.
Egyébként tarlóst én is csípem, jobbikosként őrá szavaznék....ha pesti lennék.
Rogánra meg....inkább a kezem hagynám levágatni.:))

Ordnassac 2010.05.02. 14:31:53

@[nev]: a felezés nem fűnyíróelven lesz egyébként. Ami azt illeti, a Fővárosi Közgyűlés tagjait listás módon választják meg, így ott nem nagyon kell a választási rendszeren bolygatni.

Azonban a 10 ezer vagy több lakossal rendelkező településeknél már egyéni választókerületek vannak, azokat valahogy át kell rajzolni (ezek önkormányzati hatáskörben vannak, csak kérdés, hogy mennyire akarnak keresztbe tenni a helyiek). Amúgy a választójog gyakorlása alapjog, ergo nem lehet a főbb szabályokat rendeleti úton szabályozni.

eml 2010.05.02. 14:32:07

@Ordnassac: "a negatív reklám is reklám alapon?"

Igen, Ismertséget hoz neki.

Azonkívűl a 'független' VEKE, aki eddig állandóan a tarifacsökkentés mellett érvelt, most zavarban van, mert Csabi egyrészt 'rájuk ígért', másrészt így a VEKE érvrendszerébe is ellentmondás kerül, nem most, hosszútávon.

lorantka_a_gall 2010.05.02. 14:34:30

@cambridge.on: pont hogy a madöf soraiból érkeztek szavazatok Szilire, és ennek kiderülését szolgálta a Fidesz taktikája. És olyan szoros volt a helyzet, hogy ez is rengeteget számított. index.hu/belfold/valaszt0606/ És Sólyom fideszes képviselők szavazatával lett már jelölt is. A madöf nem karolt semmit. A madöf egy halom fos volt már akkor is.

aum 2010.05.02. 14:38:25

@Ordnassac: A probléma az, hogy a Fidesznek se programja, se ötletei. 4 évig abból élt, hogy mindent tagadott, amit a kormány csinált. Orbánnak víziói vannak és az őt körülvevő lakájsereg mindenre lelkesen bólogat.
Az egyetlen programpont, amit részletesen kidolgoztak, az az elszámoltatás: mely ügyekben vizsgálódik Balsay.
Talán kevesebbet fognak lopni, de más változás itt nem lesz.
Ismétlem: egyetlen adókulcsot, számadatot nem ismerünk a Fidesz programja alapján és 4-5 hónapnál nincs több idejük a jövő évi adótáblák kidolgozására.
Nemcsak az idei év úszott el költségvetési, adóátalakítási szempontból, hanem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a jövő év is.
Söralátét méretű adóbevallás - ez bizony nagyobb marhaság, mint Horn Gyula és Horváth Csaba ígéretei együttesen.

Ordnassac 2010.05.02. 14:42:10

@eml: a VEKE is abba a jellemzően magyar problémába esett, hogy a siker érdekében befeküdt valamelyik pártnak.

"Igen, Ismertséget hoz neki." <--- csak ez egyáltalán nem biztos, hogy szavazatokat generál. Arra hajlok inkább, amit többen mondtak: ez az egész előrerohanás azért volt, hogy a budapesti pártvezetés megtarthassa pozícióját.

Ordnassac 2010.05.02. 14:46:34

@aum: meglássuk, hogy a Matolcsy-Naszvadi páros mit hoz ki, addig nem akarok nyilatkozni erről. Lehet, hogy befürdünk, lehet, hogy nem. Szerintem még korai ítéletet hirdetni.

Ordnassac 2010.05.02. 14:47:45

@aum: halk megjegyzés: Balsai István és Balsay István nem ugyanaz a személy. ;-) Akire te gondolsz, az az előbbi.

eml 2010.05.02. 14:48:17

@Ordnassac:
Egy ismertebb politikust könnyebben fogadnak el az emberek, de én sem hiszem, hogy ez szavazatokat hozna. Ha mégis, akkor az MSZP viszont egy 60%-os párt is lehet. Ha mégsem, akkor talán 6% jön össze nekik.

Ez a Csabi gyerek II. kerületi polgármesternek egyébként egész értelmes volt, jó dolgokat (is) csinált. Ennyire nem mehet el az esze - Szerintem.

Mondjuk ellenzékből lehet nagyot igérni.

aum 2010.05.02. 15:00:15

@Ordnassac: Sajnos elég Matolcsy tanulmányt olvastam. Ugyanaz a hagymázas vízió, mint a Viktornál, csak közgazdasági szósszal leöntve.
Tudod milyen adócsökkentés lesz a Matolcsy szerint?
Jövőre három gyerektől nem kell SZJA-t fizetni.
Igen, Orbán Viktor és Varga Mihály sem fog adót fizetni, a huszonéves albérletes diplomás meg helyettük is.

Ordnassac 2010.05.02. 15:02:26

@aum: na egen, Matolcsytól én is tartok egyébként. Valamiért OV imádja. Publicistának és gazdaságfilozófusnak oké, na de miniszternek... Most csak azt remélem, hogy a munka nagyját tényleg nem a miniszterek fogják csinálni és akkor még egész jó dolgok sülhetnek ki.

Ordnassac 2010.05.02. 15:05:09

A témához:

index.hu/belfold/budapest/2010/05/01/veke_csodot_hozna_horvath_javaslata/

Ebben a cikkben szerepel Jávor Benedek nyilatkozata is. Ennek vajh milyen a kihatása a poszt témájára?

lüke 2010.05.02. 15:10:21

@agent T:
pont Kanadában olyan más a 28 -s világválság idején, az 56-ban,
majd a később" disszidáltak" és a ma "munkát keresők" kivándorolt magyarok társadalma,a szocializációjuk és
a beilleszkedésük

jjulie 2010.05.02. 15:10:48

@Nuntius:

Kb 31 000 önkormányzati képviselő van az országben éa abból 701 budapesten, vagyis az ország önkormányzati képviselőinek kb. 2,3 % van budapestm, míg a lakosságnak kb 17%-a

a vidéki önkormányzati és képviselői túlburjánzással mi legyen?

a fidesz most azt tervezi, hogy leviszi a létszámot oda, amit a görögök most megfeleznek

lüke 2010.05.02. 15:12:13

@aum: tiszta Svájc lesz itt................
csak a UBS/ meg az usb/ hiányzik majd:)

lüke 2010.05.02. 15:13:51

@jjulie:
jó ha tanulunk a görög példácskából
baksis, balkán, rabszolgasors...
igaz ott uozo, metaxa, sirtaki folyik még:)

lüke 2010.05.02. 15:15:47

@aum:
hmmm ezt az
Oktoberfestről hozta a 11 jurós sőr alól:)

lüke 2010.05.02. 15:17:45

@Ordnassac:
MÉCS IMRE MEG A VEJE:)

jjulie 2010.05.02. 15:18:15

@lüke:

balkán csak egy van

a vida jenő ott kezdte fiatal korában, mindenhol van hasznos eltanulható is.....

lüke 2010.05.02. 15:19:26

@Ordnassac:
szerintem Tarlós fejlődött

lüke 2010.05.02. 15:20:54

@jjulie:
Metternich szerint a Rennwegen kezdődik:)
s való igaz ,a Schwarzenberg palotája- Aczél Gy. bécsi szállodája- tényleg kicsi:)

Ordnassac 2010.05.02. 15:21:34

@lüke: Mesterházy Ernő mióta csokornyakkendős?

Ordnassac 2010.05.02. 15:25:25

@lüke: hmmm... valamit biztos, csak még mindig hajlamos egy-két olyan kiszólásra, ami erősen visszaüthet. Szóval fegyelmezettebbnek kell lennie.

lüke 2010.05.02. 15:31:07

@Ordnassac:
készül a sötétbe:) ott nem veszik el ,csak a hosszút:)

lüke 2010.05.02. 15:36:50

@jjulie: meg kellett néznem a Vidát!
én csak a Gabit ismerem, a korizót,nála lehet táncolni az ilyen öregeknek:)

jjulie 2010.05.02. 15:49:36

@lüke:

ö biztos megértette, hogy mifán terem a baksis

aum 2010.05.02. 15:59:13

@Ordnassac: Ott van pl. a Fidesz alapító lakáspolitikai szakértő Mádi László, akit 4 órán belül eltávolítottak, miután ki merte mondani: meztelen a király. Pedig minden szakértő egyetért, hogy a vagyonadó a legkönnyebben, legkisebb társadalmi kárral beszedhető 50 milliárdos adótétel.
Ezek után ki meri megmondani zsebhitlernek, hogy game over?
A költségvetési törvény benyújtásának törvényben szabályozott határideje szeptember 30. Ismerve a Fidesz nihilizmusát, teljeséggel kizárt, hogy bármiféle radikális, átfogó adócsökkentést megcsináljanak 2011-re.
Az új kormányzati struktúra kialakítása, a minisztériumi hierarchia kialakítása, az új kinevezések legalább 3 hónapba telnek. Érdemi munka nem lesz, szimbolikus adócsökkentés lesz a háromgyerekeseknek - aminek kedvezményezettje véletlenül Orbán Viktor és Varga Mihály is.
A 2011-es év elúszott, marad a Fidesz arrogancia és a zuhanó népszerűség.
Pedig már Kövér Laca is megpróbálkozott egy igazságbeszéddel, de az akarnok Viktor csak nem látja be, hogy gyakorlatilag nincs mit tenni.
Viktor hagyta magát áltatni a lakájszakértőivel, de óriásit fog bukni. Egyetlen esélye, ha beismeri, hogy a beígért változások mikéntjét nem dolgozák ki, felhagy a populizmussal, bevállalja a társadalmi egyeztetést, hogy 2012-ben végre megalapozott reformokat lehessen lépni.
Nézd meg Viktor beszédeit: akár az 50-es években is íródhattak volna. A Harmadik Birodalom híres propagandafilmjének címe ugrik be: Az akarat diadala.

lüke 2010.05.02. 16:09:23

@aum:
múlt héten egy bölcsész társaságban is ezt mondták, sajnos a nagy művet most erdetiben meg kell szereznem:)
majd a CIA odaajándékozza, nevemért, címemért
kár ,hogy a munkahelyem nem kéri:)

lüke 2010.05.02. 16:10:55

@aum:
i
itt mindenki az ötvenes éveket irja- rohadt burzsuj
etc - vagy sírja,visza:)

lüke 2010.05.02. 16:12:13

@aum:
3, amit irsz az prejudikáció
ezt egy demokrácia nem nagyon eszi meg.........

[nev] (törölt) 2010.05.02. 16:16:15

@Ordnassac:
jávor benedek egy ökoteologós. nem közlekedési szakértő, hanem szagértő.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 16:17:12

@lüke:
Sokat dobott rajta, hogy nyugdíjas létére nem aranyszőke bodrot visel egy ideje.
Így a toporzékolása is kevésbé vicces, inkább csak házsártosság.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 16:22:11

@[nev]:
De ezt a számítást egy közgazdász végezte BKV és ingyenesség ügyben.
Igaz, hogy 2006-ban:

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=14771

Ez hogy tetszik ?

aum 2010.05.02. 16:26:38

@Ordnassac: Ez többé kevésbé az LMP hivatalos álláspontja. Ők skandináv modellben gondolkodnak, alvállalkozóknak kiadott járatok, húszfős BKV központ.
Bár Horváth elképzelése dilettáns, de maga az alapötlet nagyon is életszerű. Politikailag különösen. A pesti prolik pont az ilyenre buknak.

Ordnassac 2010.05.02. 16:33:17

@[nev]: nekem az az érzésem, hogy ő lesz az LMP főpm-jelöltje.

@aum: A viszonyulás ehhez azért kétélű lehet. Egyáltalán nem vagyok biztos, hogy nagy sikere lesz ennek az ötletnek Budapesten. Egyet azért mondok, ezért bocsáss meg, de a zsebhitlerezés egyszerűen szánalmas.

lüke 2010.05.02. 16:33:54

@aum:
Bécsben is így van pl, nemcsak Skandináviában,de ott más a mentalitás, és az életszinvonal
ordn .bemutatta tegnap a limburgit és Spreewaldban és Brandenburgban is van ilyen
kolombusz tojások:)

www.youtube.com/watch?v=Uc1ykcSk4J8
szarkót is fegyelmezik:)

lüke 2010.05.02. 16:37:01

@Ordnassac:
szánalmas?
útszéli, ordenáré,alpári
lehet ragozni
ahogy az igét, amt nem hirdetni kell:)

Nuntius 2010.05.02. 16:38:54

@aum: 98-óta jósolják a bukását, és szinte azóta azonos szavazóbázissal rendelkezik nem nagyon csökkent. Átrendeződés volt, de komoly bázisváltozás nem. Közben pártok tűntek fel és el. Tudom a fóbiákat nehéz leküzdeni, jobb egy fantazmagóriás összeesküvés demagóg módon való ismételgetése, de a tények attól még makacs dolgok.
Nyugtával dicsérd a napot :)

Ordnassac 2010.05.02. 16:39:40

Úgy tűnik a jobboldali értelmiség egy részének nem tetszik annyira a Fidesz ötlete a pártember államfőról.

index.hu/belfold/hirek/2010/05/02/solyom_laszlo_ujravalasztasat_szorgalmazzak_ertelmisegiek/

Karátson, Kopp, Makovecz, Mellár, Zlinszky. Egyik sem kifejezetten baloldali.

jjulie 2010.05.02. 16:40:39

a TGM-nek hiszek, (főleg ezért mert azt írja amit gondolk)

"Valószínűleg sokáig fognak kormányozni. Nem várok tőlük semmi jót, de nem várok különösebben semmit. Az Orbán-fóbiások mindenféle rémséget vizionálnak, de elfelejtik annak a korszaknak a tanulságait, amikor ő kormányozta Magyarországot. Mit csinált Orbán Viktor? Semmit. Nem változtatta meg Magyarországot. "

most néztem meg, az ország településeinek több mint a fele 1000 fő alatti az összlakosságuk pedig az ország lakosságának alíg 8%-a

ennyi helyre elmenni és elmondani hogy game over?

jjulie 2010.05.02. 16:47:43

@Ordnassac:

páran kisodródtak a kanyarban és most szólnak......... nagy lesz ez a tábor a vikinek, szivatják az öregebbek, az okosabbak, afiatalabbak, a butábbak.....

tölgyes 2010.05.02. 16:47:46

@Letícia: Bajnai etalon.. HMMMMMMM...A libatolvaj offshor-lovag mint etalon.. Ez itt a legnagyobb baj!

tölgyes 2010.05.02. 16:48:28

@jjulie: Ilyen egy igazi gondolkodó.. hiszek neki mert azt hazudja amit én..:::)))

Ordnassac 2010.05.02. 16:48:31

@jjulie: arra ott lesznek a helyi emberek.

aum 2010.05.02. 16:53:47

Svájcról jut eszembe két dolog.
Egy svájci cég budapesti fióktelepén dolgoztam és több tb járulékot fizettem, mint a többszörös fizetést kapó Svájcban dolgozó kollégák.

Svájcban a számla nem minősül szigorú számadású bizonylatnak, vagyis a mi fogalmaink szerint sajtpapír.
A svájci kisvállalkozó elvégez egy munkát és ír róla egy papírt, ami akár egy pár soros levél formátum is lehet.
Hozzáteszem, iszonyat keményen büntetik az adócsalást.

jjulie 2010.05.02. 16:55:54

@tölgyes:

ne hogy azt mond hogy tetszett, és esetleg elmosolyodtál....

jjulie 2010.05.02. 16:59:01

@tölgyes:

elborzadni az offshore-tól evoluciós hátrány: ki fogsz pusztulni

jjulie 2010.05.02. 17:01:38

@Ordnassac:

és akkor a szavazóbázis harmadának lőttek?

[nev] (törölt) 2010.05.02. 17:01:51

@simonmondja.:
logikusan egy ökopolitikai pártnak kellene felvetnie a tömegközlekedés szabaddá, vagy akinek így jobban tetszik ingyenessé tételét. mindezt persze úgy, hogy város (és nem az állam) a közkiadásokat helyi adókkal (pl. idegenforgalmi adókkal) és környezetterhelési díjakkal ellentételezi. és ebben az esetben a közintézmények kezdvezményesen, a tömegközlekedés pedig beavatkozás nélkül kvázi ingyenesen elérhetővé válhatna mindenki számára állami. egy éves bérlet bkv árát a nulla közelébe lehetne levinni, most persze ez nem jelentene teljes ingyenességet, szerintem legalább a kártya árát meg kell a polgárrsal fizettetni, és nyilván akinek nincs éves kártyája, annak napijegyet kellene vennie.

napijegy, és éves bérlet, helyi adók (pl. idegenforgalmi adó), és környezetterhelési adókból kellene összegereblyézni a bkv bevételeit. meg ugye a reklámfelületek díja, és koncessziós díjakból. ehhez persze gyűrűs sugaras szerkezetűvé kell tenni a közelekedést, ütemes menetrend kell, elővárosi vasút, p+r parkolók. szóval egy olyan koncepció, amit egyelőre senkinek sem sikerült letennie.

és nyilván ezt úgy kellene kidolgozni, hogy az összes pártpolitikust (az lmp politikusait is beleértve) az állampártokkal szembenálló virtuális ellenzéki kerekasztal mellől el kell zavarni a fenébe. tehát egy valódi civil mozgalomra van szükség ez ügyben.

Ordnassac 2010.05.02. 17:04:00

@jjulie: ezt majd meglátjuk. A végeredmény nyitott.

bariga 2010.05.02. 17:06:11

a fidesz szavazók fele nem érti, hogy mi az offshore meg az oligarcha, azt gondolják tán valami átok, vagy káromkodás.

[nev] (törölt) 2010.05.02. 17:06:29

@Ordnassac:
és vajon miért legyen. ezt nem árulta el ez a sok okostojás. legyen béla. nem legyen a géza. nehogy már. inkább a sanyi. így megy ez. és nem úgy, hogy miért legyen a béla, a géza, vagy a sanyi.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 17:06:54

@[nev]:

Csak ismételni tudom magam:
Szerintem akkor kell megvalósítani, amikor lehet.
Ha most az önkormányzati kampány miatt végre szó lehet környezetvédelemről is, akkor most kell.
Egy olyan politikusnak, aki a parkolótársaságok és BKV pénzeit nyúlja, úgyis hiába mondtuk volna.
Egy olyannak is hiába, aki eztán fogja zsebre tenni.
Ha a kampány miatt kerül terítékre, akkor most kell ütni a vasat, amíg lehet.

bariga 2010.05.02. 17:09:07

a fidesz szavazók fele nem érti, hogy mi az offshore meg az oligarcha, azt gondolják tán valami átok, vagy káromkodás.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 17:09:10

@[nev]:
És megint:
Szóval baromi jó ötlet.
Az is nagyon kell, hogy a város ne fulladjon bele az autókba és az is, hogy ne kocsival vásároljanak a városon kívüli multiknál az emberek, hanem a városi boltok nyíljanak meg és prosperáljanak megint.
10 százaléknyi munkanélkülinek is nagy segítség lenne az álláskeresésben, úgyhogy szerintem elsősorban is gazdaságélénkítő vonzata van.
Ezér lehetne az iparűzési adóból fedezni a kieső bevételt.

Nagyon gazdaságélénkítő-hazafias-családbarát-környezetbarát javaslat.

Régóta az első jó ötlet, amit hallottam.
Persze lehet csiszolni.
Lehet, hogy ki kéne terjeszteni más városokra, vagy az egész országra.
Sebességbe tenné a hazai vállalkozásokat a multik autóra épült rendszerével szemben.

Diocles 2010.05.02. 17:11:14

@Ordnassac:

Azért vannak balosok is jócskán, Majtényi pl. az egyik nevezetesen cikkében Orbánt diktátorjelöltként mutatta be, ha nem is mondta ki Orbán nevét.

DE, ami a lényeg, ezeket az embereket valaki megszervezte, nyilván nem Makovecznek jutott eszébe, h aláírjon, ez eddig sem volt az ő műfaja.

Sólyom elkezdte magát fényezni a háttérből szerinted?
Szétküldte az aláírásgyűjtő-kommandót városban? :)

Remélem nem járnak sikerrel, én undorítónak tartom az efféle nyomásgyakorlást. Holnap meg majd egy másik csapat fog kiállni Vizi E. mellett?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 17:12:02

@[nev]:
Ahonnan ismételtem, egy olyan blog, amelyik nem pöccintette le az ötletet és komolyan elgondolkodott rajta.
rocknpol.blog.hu/2010/05/01/az_ingyenes_tomegkozlekedes_anyagi_hattere

Ordnassac 2010.05.02. 17:17:56

@Diocles: Majtényi és Sólyom jóban vannak. Közösen dolgoztak az AB-n. Persze, hogy vannak balosok is, de Majtényi (és részben) Tölgyessy aláírása pl. nem lep meg.

Ordnassac 2010.05.02. 17:19:21

@[nev]: úgy tűnik, hogy hétfőn jönnek elő a farbával és több aláíróval. Akkor valszeg elmondják, de érteni vélem amúgy a dolgot.

aum 2010.05.02. 17:20:15

@Ordnassac:
Miután a fél ország Bukás-paródiákon röhög, kérlek ne szívd mellre te se a hitlerezést. Sajnos ez egy tipikus politikai szerep.
Szerinted Orbán valaha is beismerné, hogy tévedett, hogy elbukott? Bizony nem, ahogyan Gyurcsány sem tette.
Mit is mondott Gyurcsány? Hogy túl erősen hitt (magában). De kimondatlanul is a nép felelős, amiért az nem hitt benne.
És ugyanezt mondja Hitler is a Bukásban: a nép megérdemli a pusztulást, mert gyenge volt (ellentétben vele).
A történelem ismétli önmagát.

[nev] (törölt) 2010.05.02. 17:22:49

@simonmondja.:
oké, csak ha a civilek nem tesznek le egy koncepciót az asztalra, akkor senki. ennek a jávor benedeknek vagy kinek, ha ő ökopolitikus, és nem egy seggfej, azt kellett volna mondani az ingyenes városi tömegközlekedés gondolatára, hogy összetett ügy, bla, bla, bla, meg kell fontolni, bla, bla, bla, szakértők dolgoznak, bla, bla, bla, sajtótájékoztatót tartanak adott napon. és akkor próbálnak kidolgozni egy horváth csaba felvetésénél még jobb javaslatot. amire persze egy harmadik párt még újabb ötleteteket vet fel. és akkor ez konvergál valahová.

csakhogy itt nem ez történik, mivel a politikai osztály (az lmp-t is beleértve) egy kontraszelektált társaság. szóval az elmúlt 20 év bizonyította, hogy itt valódi civilek kellenek. akik összerakják a virtuális budapestet. szóval én ezt érzem realitásnak. jávor benedek ugyanolyan balfasz, mint a többi. nála demszky is jobb volt "kiskorában".

jjulie 2010.05.02. 17:23:18

@Diocles:

nemrég figyelmeztettelek már, pl arra hogy nem mind narancs a mi fénylik, és mondtam már, hogy a szavazásra jogosultak 34% támogatta a fideszt a szavazatával az idei első fordulóban?

(de szép is naponta akár többször leírni ezt a 34%-ot, ezért az ismeretért már emegéri törökakadémiát végezni)

[nev] (törölt) 2010.05.02. 17:26:44

@simonmondja.:
szerintem minden civil ügyhöz egy facebook (munka) csoport kell. és abban kell linkelni. blog bejegyzést, táblázatot, térképet, miegyebet.

bariga 2010.05.02. 17:29:39

ma már többször is írtam, hogy nem értem, hogy még a jobbosok sem értik, hogy senkit nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye. Ugyanis a kétharmad az elég sok, bár már háromnegyedről is hallottam. Na az lesz ám az igazi felhatalmazás a néptől ( poppolo) De azért jó olvasgatni a különféle javaslatokat.

Diocles 2010.05.02. 17:30:35

@jjulie:
utoljára írok neked.
mivelhogy én is egy frusztrált trollnak tartalak, akárcsak mindenki más itt, így a továbbiakban egy betűt sem fogok reagálni a trollkodásodra.
keress más játszópajtit.

Ordnassac 2010.05.02. 17:30:59

@aum: bocs, de számomra szánalmas népszerűtlen embereket összehasonlítani a 20. századi egyetemes történelem tömeggyilkosaival (Hitler, Sztálin, Idi Amin, stb.). Szimplán és egyszerűen ostobaság. A Bukás-paródiák meg unalmasak és elcsépeltek.

Ami a politikusok "tévedhetetlenségi doktrínáját" illeti: igen kevés politikus van, aki nyilvánosan beismeri, hogy tévedett. Ehhez nem kell mindjárt Hitlerhez nyúlni.

Ajánlott olvasmány: www.wired.com/wired/archive/2.10/godwin.if.html ;-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 17:31:34

@[nev]:

Megélhetési antikomcsik.

Nem volt még olyan, hogy egy új ötletet befogadtak volna a beteg ördögűző agyukba, amit nem a főnök parancsolt meg nekik.
Annyira degenerált alattvalók, hogy még a bukósisakot is felveszik, csak nehogy eljusson a fülükbe valami, amit nincs napiparancsba adva.
Tényleg tököm tele az ilyen politikusokkal, politológusokkal és közélettel.
A bloggazda persze automatice kivétel.
.

Ordnassac 2010.05.02. 17:32:38

@bariga: csak a kétharmadnak is vannak korlátai: időtényező; nemzetközi szerződések, amikből nem lehet csak úgy kilépni; gazdasági helyzet; helyi potentátok morgása. A kétharmad nagy lehetőség, de nem abszolút.

Diocles 2010.05.02. 17:36:40

@Ordnassac:

Tudom, h Majtényi nagy haverja Sólyomnak, és mivel Majtényi kinevezettje, futtatottja is volt Sólyomnak, így nem is tartom etikusnak, h aláírta, nna dehát Majtényi és az etika...

Vannak persze nagyon tiszteletreméltó emberek, az ő esetükben nagyon kiváncsi volnék rá, h ki vette rá őket, mert Makovecz sohasem volt az az aláírogatós típus (ez mindig az SZDSZ-holdudvar műfaja volt), valaki tehát szaladgál a városban egy ívvel.
Szerinted Sólyom nyomul?
És mi lehet a következmény?

Ui.: egyébként elképesztően önzőnek és felelőtlennek tartom ezt a nyomulást, szinte már úgy van beállítva, h Sólyom maradása élet és halál kérdése, holott még fel sem állt az új kormány, az új kormánynak milliónyi létfontosságú intézkedést kell hoznia, amelyek bármelyike jobban érinti a lakosságot, minthogy ki az elnöki palota lakója, és ennek ellenére ezt a témát nyomják, nyomatják, szervezik a nyilvánosságban.

bariga 2010.05.02. 17:39:29

@Ordnassac: remélem Te vagy az Orbán Viktor álruhában

Ordnassac 2010.05.02. 17:41:33

@Diocles: szerintem semmi baj nincs ennek etikusságával. Kifejtette a véleményét egy kérdésben, nem választott tisztségviselő.

A jobbosok is szeretnek aláírogatni, ez nem csak SZDSZ-es műfaj volt. Szerintem nem Sólyom csinálja ezt. Nem olyan tökkelütött a magyar értelmiség (akármennyire is szeretik sokan ezt gondolni), hogy egy ilyet összehoznak.

Amennyiben nagyobb létszámú aláíró gyűlik össze, akkor lehet, hogy a Fideszben elgondolkodnak a dolgon. Eszembe jutott más is, de az már nagyon elvont.

Az utóirathoz: kb. két hónap múlva meg kell választani a KE-t, szóval elég sürgős a dolog.

lüke 2010.05.02. 17:41:44

@bariga:
alig marha:)( ák)
már 94-ben ment a privatizélők közt:
Aruba,Barbados etc

jjulie 2010.05.02. 17:44:00

@Diocles:

a millió letfontosságú döntés előtt a viktor meg a pokorni üzent, most meg visszaüzennek

ki érti ezt?

[nev] (törölt) 2010.05.02. 17:46:42

@Ordnassac:
oké, de engem az egészben az zavar, hogy megint nem egy feladatra keresünk embert. tudjuk, hogy mi lesz az államelnök jogköre. nem tudjuk. mert olyan a helyzet, hogy ezt egy párt kénye kedve szerint módosíthatja, és elmondta, hogy ő ezzel élni is fog, csak azt nem mondta el, hogy ezzel kapcsolatban mit szeretne. viszont erre a pártra szavazott a pártot választók fele, és a nagykorú népesség harmada. tehát nem tudjuk, hogy magyarországon az államelnöknek milyen funckiót fog betölteni. és szerintem előbb ezt kellene tisztázni. és utána kellene vitázni a személyen. erre a feladatra ki tűnik a legalkalmasabbnak.

aum 2010.05.02. 17:48:19

"Az LMP véleménye szerint átgondolt, távlatos stratégiai reformokra lenne szükség. A szóvivő megjegyezte, hogy a BKV finanszírozásának körülbelül 50 százalékát adja a viteldíj, körülbelül 40 százaléka állami támogatás, és kevesebb mint 10 százalékot áll a főváros, ezért még kevésbé értik Horváth Csaba javaslatát. Jávor Benedek szerint az lenne az egészséges arány, ha ezek a források a cég működéséhez egyenlő nagyságban járulnának hozzá. Véleménye szerint ennek megteremthetőek a feltételei, például a vállalkozásokra kivetett helyi adókkal vagy kommunális adókkal. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen lépést viszont csak átgondolt, egy, az állami adóreformmal összehangolt adóátalakítás során lehet végrehajtani."

Horváth bejelentése erősen populista ízű, plakátkampánnyal és majálissal fűszerezve. Az elkövezkező időkben bizonyára lesz mód szakmai szemszögből is kivesézni.
Tényleg sokat segítene, ha civil szervezetek véleményét is meghallgatnák illetve a finanszírozás koncepciójába bevonnák a kormányt is.

Ordnassac 2010.05.02. 17:48:49

@[nev]: a KE-választásig nincs már idő Alkotmányt módosítani. Szóval max. útközben fognak, de nem hiszem, hogy akkor módosítanák a jogkörét, mert OV feje fölé kerülne valaki.

Ordnassac 2010.05.02. 17:50:59

@bariga: most először orbánviktoroztak le, egész jól bírtam eddig, de megnyugtatlak, nem volnék az.

Amennyiben figyelted volna, nem vagyok totális Fidesz-fan, pl. Matocsytól tartok. OV-ként azért ez nem egészen lenne így. ;-)

Ordnassac 2010.05.02. 17:51:35

@Ordnassac: pontosítok: kisebb, technikai jellegű módosításra van, ez viszont nem lenne az.

Nuntius 2010.05.02. 17:53:01

Az előző kabinetet az ország kb. 80%-nak, 64%-os részvétele mellett a 64% 49,7%-a támogatta.

Mszp: 43,21% Szdsz: 6,5% vagyis 49,71% listán.

64,39% részvétel mellett.
Egyéniben 108 mandátum.

Komolyan mondom akinek ez jelent valamit, az vagy nem érti az egészet, vagy ennyire korlátolt. Azok a sorstársak akiket ilyen baromságokkal szoktak itt a blogon traktálni, kérem ne idegesítsék magukat egy ilyen jelentéktelen dolog miatt, és ne foglalkozzanak az üggyel, hiszen nem számít.

A képviseleti demokráciákban ahol nincs kötelező szavazás, hasonló támogatásokkal jönnek létre kormányok. Viszont amikor a parlamenti matematika kialakul, akkor már a kutyát sem érdekli addig a pillanatig ameddig ismét nem kell választani menni.

Úgyhogy, tetszettek volna szavazni menni, mostmár késő ezzel a semmitmondó butasággal hülyíteni a blog közösségét, hiszen ez már nem számít.

Van 2/3-ad és kész. A többi, jelenleg már érdektelen. Akinek pedig a szavazatarány papagáj módon történő folyamatos emlegetése a mániája, hát tegye. Ha ez okoz szellemi orgazmust, soha nagyobb öröme ne legyen az életben. Írja le naponta százszor ha van rá késztetése :)

Az ilyen kis piszkálódó tamás gáspár miklós féle anarchikus alkatok a demokrácia megkeserítői, miattuk tart itt az ország. A folyamatos kötözködés, a semmi sem jó, a gúnyolódó provokatív stílus azért tetszik nekik, mert abban élik ki szellemi szexualitásukat, ha vitát provokálnak. Nem lényeg a téma, az sem ha nincs igazuk, még érteni sem kell a témához. A vita és a provokálás csak a cél. Ha valaki felveszi a kesztyűt, őt elégíti ki.
Ha nem lenne politika, akár a fejőnők klubjába is írnának. Egész nap a gép előtt és csak írni. Régen az internet világa előtt voltak ilyen notórius levélírók újságokba is. Minden olvasói rovatba volt levelük. Fél fizetésüket postára költötték.
Egy a recept, nem kell velük foglalkozni, reagálni.
:)

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.02. 17:57:56

@jjulie: a szegfűs gyerekekre (mszp) meg csak a választásra jogosultak 12%-a , azaz TIZENKÉT SZÁZALÉKA szavazott, úgy ezt is jól vésd be az agyadba! Vagyis az emberek 88%-a elküldte őket a pi...-ba :D

[nev] (törölt) 2010.05.02. 18:02:09

@Ordnassac:
menet közben fognak változtani, vagy elhalasztják az elnökválasztást. az önkormányzatokkal ugyanez a helyzet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:08:09

@aum:

De hát ilyenkor látszik, hogy olyan - civilnek mondott - szervezetek, mint az LMP, vagy a VEKE semmi mást nem civilkednek, mint a városi kasszát akarják csak körbeállni.
Nagyon leszerepeltek előttem ezekkel az azonnali nyilatkozatokkal.
Gyorsabbak voltak, mint Szijjártó fénykorában.

Mindent ellenzünk, mert kommunista métely és nem akarunk mást, mint az előrehozott választásokat............

Civil az azt jelenti, hogy a milliárdos unokaöccse? Vagy mi mást?

Ordnassac 2010.05.02. 18:12:19

@[nev]: meghosszabbítják Sólyom mandátumát emiatt? Visszaható hatály tilalma is létezik, ami nemzetközi kötelezettségünk. Másrészt, mire hatályba lép a módosítás, addigra már jelölni kell embereket. Nem fér bele.

@simonmondja.: az LMP nem civilszervezet, hanem párt. Másrészt az ingyenes pesti tömegközlekedés jelen járműparkkal nem megoldható, így is sorozatosan lerobbannak buszok és trolik. Előbb szanálni a vállalatot, aztán beszélhetünk róla.

[nev] (törölt) 2010.05.02. 18:19:20

@Ordnassac:
volt olyan hír, hogy az önkormányzati választásokat is elhalasztanák. nem vagyok jogász, de két hónap alatt át miért ne lehetne átvinni egy alkotmánymódosítást. különösen úgy, hogy sólyom, ha még maradhatna elnök, gondolom aláírna mindent azonnal.

[nev] (törölt) 2010.05.02. 18:26:13

@[nev]:
de volt olyan elképzelés is, hogy a választásokat előrehoznák. szóval ötletelés van. persze a legokosabb ilyen kivárni, hogy mit akarnak. akár a köztársasági elnök intézményét is megszüntethetik, és a feladatkörét ráruházhatják a miniszterelnök helyettesre. ami szerintem nem volna akkora hülyeség. azzal a feltétellel, hogy a miniszterelnök újra interpellálható lenne, és az azonnali kérdések óráján kötelező volna részt venne, és a paralmentnek felelős maradna.

itt a lényeg, hogy a hatalom és a felelősség arányban álljanak egymással. tehát legyen a miniszterlnök erős, de a parlamenti ellenzék viszonylag gyakran felelősségre vonhassa a paralementben. politikai értelemben természetesen.

tölgyes 2010.05.02. 18:27:04

@Ordnassac: Ki legyen a köztársasági elnök:..pártember, vagy nem pártember..Ez most kiderült.. ha kiderült illetve az derült ki ami a valóság..:)

lüke 2010.05.02. 18:28:20

nekem tetszik ez a Gázsi -TGM- szakállas:) gyerek, amit mondott
bár
kicsit túlhaladt rajta az idő-már az unokáját lovagoltathatná a térdén, s még a kis gyerekét neveli -
tényleg nem fog semmit?/sokat- de nem úgy áhogy á Gázsi mondja- csinálni OV
azért mert sok oldal köti a kezét:
IMF, EU, világválság és a szomszédok
De ha egy pici gazdasági haladást elér, akkor hős lesz,
s ez az amitől félnek!Ez a potenciál pedig benne van ebben az elhanyagolt, koncepciótlan, lerombolt posztkommunista,korrupt magyar gazdasági életben

tölgyes 2010.05.02. 18:30:17

@jjulie: Én azt szeretem legjobban TGM-ben, hogy sohase tudni, hogy éppen melyik fejlődési szakaszában tart.. világpolgár és vad-liberális, mérsékelt demokrata baloldali.. esetleg már átment maoistába, vagy inkább visszatért önmagához..:::)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:36:12

@Ordnassac:

Ja, meg munkahelyteremtés 10 év múlva.
Adócsökkentés hat év múlva.

Hát én nem hiszek az elnapoló technikákban.
Most tízezer forintos bérletért ócska - az nagyobb baj.
Ócska a járműpark, akkor ócskán fog közlekedni.
Ingyé nem is vár senki luxust.
Fapados.
De beválna a gazdaságélénkítő hatása.

tölgyes 2010.05.02. 18:36:15

@simonmondja.: Független..valaha amolyan MSZP-SZDSZ volt aztán függetlenné vált..

2010.05.02. 18:36:59

@tölgyes: pert nyert a Magyar Nemzettel szemben, ugyanis akkor már nem volt tulaj, amikor a balhék voltak...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:38:31

@Ordnassac:

Ja, hát akkor csak én hallottam úgy, hogy azzal reklámozták magukat, hogy jószándékú civilek, akik megmutatják, hogy lehet más a politika.
Hát Szijjártót már tudják utánozni.
Lehet, hogy ez a kályha, ahonnan elkezdenek mások lenni.

tölgyes 2010.05.02. 18:40:09

@bariga: Sikerült átvinnie az értelmet ezzel a kolbász-kerítéssel... merthogy az eü nem ingyenes.. azt csak maga hitte.. ha kétségei vannak akkor kérdje meg a cég főkönyvelőjét, hogy mennyit fizetett Ön után az elmúlt 20 évben.. el fog csodálkozni.. az EHO, Teho és más apróságok már csak hab a tortán!

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.02. 18:42:26

@jjulie: ja és még megjegyzem, és mégis ki nem szarja le az a 2,9 millió hülyét aki nem ment el szavazni! Ha valaki van olyan segg, hogy nem megy el szavazni, és később háborog, akkor viselje is a sorsát, és ne később pofázzon! Meg az is aki nem! Úgyhogy büszkélkedhetsz a

TIZENKÉTSZÁZALÉKOS MSZPÉDDEL IS! XD XD XD

tölgyes 2010.05.02. 18:43:16

@Ordnassac: A fővárosi képviselők számához adjon hozzá úgy 450-et.. és akkor megkapja a valóshoz közeli számot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:43:43

@tölgyes:

Mint Tarlós, vagy Schmitt, aki felajánlotta a függetlenségét Viktornak népgazdasági hasznosításra.

tölgyes 2010.05.02. 18:46:23

@Letícia: Már mikor? Amikor libát lopott vagy amikor offshorozott???

2010.05.02. 18:48:10

@Ordnassac: nem tudom, csak a karperecet hallottam róla...:)

2010.05.02. 18:49:31

@tölgyes: a libalopás már nem ő bulija volt...állítólag...nem voltam ott!!!!!

tölgyes 2010.05.02. 18:49:56

@simonmondja.: Lehet, de ezt még a IV. kerületi nem tette meg...Én azt tudom hogy a XVI. kerületi saját fordjával jár, hivatali kocsit pedig nem tart... Van egy autó, amit együtt használ a jegyző, a két alpolgármester és a polgármester..attól függően, hogy kinek kell a hivatali ügyekhez. Gépkocsivezető nincsen.

tölgyes 2010.05.02. 18:52:07

@Letícia: Csak levezényelte.. a Hadu BÉT tényleg nem volt az ő bulija volt..:) Erről érdemes érdeklődni Karsaitól.. ő nagyon neheztelt miatta! Csakhogy az offshorozás is részben oda kötődött.

jjulie 2010.05.02. 18:52:31

@tölgyes:

mi a bajod az offshore-al?

lüke 2010.05.02. 18:52:51

@Letícia:
nahát nem 20 ezres(juro) Rolexet akart a jobbjára , csak karperecet:) BALRA

2010.05.02. 18:54:27

@lüke: csattant rajta, kettő is...:)

@tölgyes: :)))

lüke 2010.05.02. 18:54:38

@jjulie:
nem tetszik az idő, melege lenne:)

jjulie 2010.05.02. 18:56:37

@lüke:

na, ez elfogadható aggály

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 18:57:53

@tölgyes:
A legjobb az lenne, hogy senki nem kapna utazási költségtérítést, aki a várost képviseli, vagy alkalmazásában áll, csak - de csak békávé bérletet.

Asszem akkor nem lennének ott olyanok, akik nem küzdenének tízkörömmel a városi közlekedés javításáért.
Ingázónak
- Csak térkép e táj - ezt nem tudom honnan idéztem.

lüke 2010.05.02. 18:59:30

@simonmondja.:
persze:)
s mindenki Olaf Palme lenne
igaz Vranitzky a 38-assal jár haza:)

lüke 2010.05.02. 19:00:06

térképpel meg Radnóti:)
ha tényleg nem tudod:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:07:01

@lüke: Nem térkép e táj
Hát lehet ezt elfelejteni?

Egyébként egy ingázótól ki várná azt, hogy a városért dolgozik?
Felmarja a zsozsót és húzás haza ebből a koszfészekből.

lüke 2010.05.02. 19:11:40

@simonmondja.:
na azér...............
ez nekem a Gerbeaud előtt jut eszembe:)
ha bemegyek a városba, de nem megyek:)
Nagykovácsiból:) :)
6 jegy 2000 Ft, vicc nem ?
Bécsben 3,4 juro egy napijegy:)
kocsival meg 2 óra.....................

tölgyes 2010.05.02. 19:11:59

@jjulie: Az ami az eunak is...adóelkerülés... ami különösen akkor kínos, ha valaki az embereket adózásra szólítja fel és akár kényszeríti, ő pedig ott kerüli, ahol lehet!
Én azt mondtam már régen is . R. Reagen amikor elnök lett eladta az üzemeit (marmoládéban utazott). El akarta kerülni a mutyizásnak még a látszatát is!! Erre a mieink nem voltak képesek. Reagen államkötvényt vett a pénzen mondván: együtt sírok, nevetek a nemzettel..! A politikának ez is része. Lehet offshorozni, de akkor nem kell állami hivatalt vállalni!!.. Lehet adót csalni, de akkor szintén nem kell állami hivatalt vállalni.

lüke 2010.05.02. 19:14:33

@tölgyes:
mit csinált vó'na
John Kerry, ha nyer
a Heinzi kecsöppel?

tölgyes 2010.05.02. 19:14:37

@simonmondja.: Ezzel nem nagyon értek egyet. Ennek az az oka, hogy ha túlzásokba esünk, akkor csak a gazdasági elit vállal politikai hivatalt.. ezt már az ókori görögök is felismerték.

Rendezett s szabályozott, átlátható viszonyok kellenek. Én azt amit pl. a XVI. kerületi polgármester bevezetett jónak látom.

lüke 2010.05.02. 19:17:12

@tölgyes:
pedig szép haja volt és magyar ősei:)

jjulie 2010.05.02. 19:18:37

@tölgyes:

egyszer majd felhomályosítalak, most meguntam a gépelést és ez lenne vagy 10-15 mondat (bővített, összetett)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:21:03

@tölgyes:

Gazdasági elit a kerületekben?
A gazdasági elit nem lakik ám akárhol.
Ha helyi lakosokról van szó, akkor eddig az volt a szavajárás, hogy budapesti prolik.
A gazdasági elit az a hegyvidéki villatulajdonos.
Csak néhány helyen helyi lakos és nem szereti a stemplizést.

lüke 2010.05.02. 19:25:36

@simonmondja.:
www.youtube.com/watch?v=vuPor4ucOoE
mikor az angol proligyerekek osztrák parasztok lesznek:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:26:15

@lüke: Hát igen. Ez a tömegközlekedési árképzés egy mocsár, amiben elakadtunk.
Nagyanyám azt mesélte régen a boldog békeidőkről, hogy Horthy alatt egy tojás ára volt egy vasuti jegy, amivel Kassára utaztak a vásárra.
Na, az gazdaságélénkítő árképzés volt.
Mennyi az most?
35 forint.
Ezt tessék utánacsinálni, ne a zsidótörvényeket !

Lovastengerész 2010.05.02. 19:30:31

hihetetlen ez a csávó (HCS)

most beszél az ATV-n hülyeségeket a szájával, szegény bánó is csak pislog...

lüke 2010.05.02. 19:30:41

lehet ezeknek:) példálódzni:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:38:15

@lüke: Hát nem. Ma még annyira sem vagyok romantikus, mint szoktam. Pedig nem szoktam.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.02. 19:42:18

@jjulie: ja és végezetül ami Orbán nem dolgozását illeti, itt van fletó, csak tény: "Majd beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztam volna"!

tölgyes 2010.05.02. 19:43:08

@simonmondja.: A XVI. kerületben (Ó-Mátyásföld) akár lakhatnának is.. de az én utalásom arról szólt, hogy a módos emberek luxusává válna a politika...ami azért annyira nem volna jó az Ön által emlegetett proliknak. Nem véletlen, hogy még az USA se szereti, ha a nagyon gazdagok a gazdasági hatalom mellé politikai hatalom is szert akarnak tenni.. méghozzá közvetlen politikai hatalomra!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.02. 19:49:04

@tölgyes:
De hát nem értem. Mennyivel gazdagabb az a VIII.kerületi képviselő, vagy önkormányzati alkalmazott, aki busszal jár be, mint az, aki a terepjárójával jön Budakesziről, vagy a balcsiról és kap rá szolgálati kocsit, vagy benzinpénzt, meg amortizációt, vagy bármit, amennyit akar ?

2010.05.02. 19:53:34

@simonmondja.: no már ott tartunk, hogy zsidótörvények? Miről maradtam le???

ssi 2010.05.02. 19:55:13

- meglepődnék, ha Tarlós lenne a fidesz főpolgármester-jelöltje (temperamentuma, kora stb. )
- ha H.Cs. kb. ingyenes tömegközlekedést ígér, s a megújuló (?) MSZP-nek ő lesz a jelöltje, megérdemlik az újabb bukást

s egy felettesebb cél(!!!) miatt:
- szimpatikus T.G. általi 3 párt közös jelöltje, főleg, ha győzne is
- MSZP-elnök is egy 3. személy lehetne (se M.A., se Gy.F.), s nekem nem jönnek be most se Gy.F. egyéni akciói

ssi 2010.05.02. 20:25:59

Megosztó Sólyom L., ezért is más jobb lenne (igaz, lutri, hogy az milyen lesz)

T.G. által felvetett közös főpolgármester-jelölés esetleg a köztársasági-elnök jelölésben már próbálkozhatna,

de mire lesz hajlandó az LMP? - valós elveket adna föl valós országos ügyekért?

2010.05.02. 20:36:24

@simonmondja.: ??? Adom vagy kapom?:)

lüke 2010.05.02. 21:05:05

@aum:
háborúban.
s mi van a békében?

a film legnagyobb trouvaille-a
a svájci Ganz dialektusa
ti. Hitler svitcerdütcst beszél a többi meg németet

Ordnassac 2010.05.02. 21:09:35

@manyike: Göncz nem volt megosztó? Szerintem még Mádl is.

Ha csak megszólalna bármiben, ami egybecseng adott párt kommunikációjával (pedig lehet, hogy baromira nincsenek egy hullámhosszon), már rásütik a bélyeget, hogy a párt embere és fúj. Az meg nehezen egyeztethető össze ezzel, hogy szólaljon meg.

Schmitt ugyanúgy megosztó lenne. Emlékszel arra, amikor Fidesz-alelnök lett, hogy mecsoda hadjárat volt ellene? A MOB-ban nekimentek, a szocik letámadták stb. Őt ugyanúgy utálja az ország egy része, hiába tapasztalt diplomata és joviális habitus.

Az LMP kiáll Sólyom mellett, az MSZP-nek meg nincs szüksége a jelölésnél az LMP-re. Ez nem túl reális forgatókönyv.

2010.05.02. 21:19:41

hallgattam Navrát az m1en, háááááááááááát, okos, de unalmas egy csávó ez. ..:((

Ordnassac 2010.05.02. 21:26:00

@Letícia: pedig az előadásai az egyetemen állítólag jók (politológus ismerőseim mondják).

2010.05.02. 21:29:56

@Ordnassac: nem bírtam végighallgatni...:(

Szép álmokat kívánok!:)

Ordnassac 2010.05.02. 21:43:31

www.mno.hu/portal/710739 <--- Gyurcsány Ferenc magyar hangja beszólt. Egyre inkább az az érzésem, hogy GyF helyezkedik.

ssi 2010.05.02. 21:48:49

@Ordnassac:
Nem jó szó a "megosztó", de a meghökkentő sem, de az egyedi sem ...
Volt/van egy (jogos/valós?) elvárás a közt.elnökkel szemben, ami azért lehet nagyrészt pártfüggetlen, inkább "aktuálisan" nemzeti ügyek területén:
- mikor szól / mikor nem
- ha szól, akkor mit
- ha nem szól, mit tesz helyette
- kezet fog, vagy sem
- következetes, kiszámítható, stabil pont-e
- törvényileg független, vagy tág lehetőségek közt öntörvényű
- stb.

Megérzésem, hogy más lesz... megérzés, hogy nem a fenti szempontok miatt... , de véleményezni azért lehet ezek szerint

Ha LMP "zöld"párt, részben érthető a részbeni kiállás mellette

jjulie 2010.05.02. 21:51:33

@Ordnassac:

mondta hogy jönni fog, meg ki is próbálta, meg a törökgábor is azt írta hogy számolni kell vele, szóval....most hogy a viktor csak egyhelyben toporog miért ne helyezkedne

Ordnassac 2010.05.02. 21:52:02

@manyike: nézd, ha nem egy szervilis pártembert raknak oda (Schmitt Pál szerintem OGY elnöknek nagyon jó lenne), hanem valami függetlenebb fickót (aki lehet akár Bihari, akár Kukorelli, akár Tölgyessy, de még Vizi E. Szilvesztert is ide sorolom), akkor azzal semmi gondom nincs. Legyen valami demokratikus kontroll.

Ordnassac 2010.05.02. 21:53:40

@jjulie: csak kérdés, hogy mi lesz a végkimenetel. Megszerzi-e ő vagy valamelyik embere valamelyik fontosabb posztot a párton belül? Esetleg OGY-alelnökit? Alulmarad a helyezkedésben és kiválik? Alulmarad és kivár?

6.Lenin 2010.05.02. 21:56:36

Mit szeretne HCS?

Főpolgármesrter szeretne lenni.

OViktor ME szeretett volna lenni,bejött neki.

Akarat(?) kérdése.
Az is 1 opció,hogy valamiért neki nem jön össze.Na bumm!
Ha meg véletlen bejön néki.
Csak megépül a körgyűrű eccer,oszt nem muszáj a fizimiskájában gyönyörködni,messziről beintek neki,oszt jónapot.

jjulie 2010.05.02. 21:58:38

@Ordnassac:

szerintem a fő célra koncentrál, és annak az lépéseit teszi meg, a fő cél pedig hogy megint hanyattlökje a viktort, viszont ez hosszú menetelés lesz, lényegtelen hogy mik lesznek az első konkrét lépések

Ordnassac 2010.05.02. 21:58:59

@6.Lenin: hmmm... ezzel nem hiszem, hogy sok szavazatot generált maga mellett. Őszre meg már csak az marad, hogy jót röhögtek rajta. Amúgy már Molnár Gyula is beszólt neki...

Az ilyen gyors előretörés háttere szerintem inkább az, hogy főpolgármester-jelölti mivoltának bebetonozásával megerősítse a pesti pártszervezetben a helyét (miután Hagyó kiesett).

cambridge.on 2010.05.02. 21:59:51

@Ordnassac: Navrasics feladja az állását az egyetemen?
Vagy olyan jól, simán fut az ország szekere, hogy nyugodtan hátra lehet dűlni, és csak figyelni kell hogy mennek a dolgok?
Tulajdonképpen ő lesz a felelős a kormány munkájáért,nem?

Ordnassac 2010.05.02. 22:00:52

@jjulie: a fő cél persze, hogy ez. Csak addig oda is kell érni és elég sok buktató lesz az úton, amit ki kell kerülnie. Nagy taktikus Gyurcsány is, de a siker messze nem garantált.

6.Lenin 2010.05.02. 22:01:33

@Ordnassac:

Vagy követi HMiklost,arra is van esélye.

A mai világban akármi is lehet,sőt az ellenkezője is.

jjulie 2010.05.02. 22:03:43

@cambridge.on:

de az év felében tart heti két előadást kikapcsolódás képpen, az csak jó neki

Ordnassac 2010.05.02. 22:04:14

@cambridge.on: Bozóki András tovább tartotta előadásit, amíg kulturális miniszter volt.

Szerintem az elemző szemináriumát Navra nem folytatja, ellenben azt a heti két előadást (összehasonlító politika, európai belpolitika) tudja vinni (illetve megbízott előadókkal). Bár csak találgatok, majd utánakérdezek politológus ismerőseimnél.

Ordnassac 2010.05.02. 22:05:10

@6.Lenin: minden további nélkül, bár Zuschlagot sem követték sokan.

jjulie 2010.05.02. 22:05:55

@6.Lenin:

miben követi a hagyót? ráirat valami ingatlant a gyerekeire? vagy meghízik?

tölgyes 2010.05.02. 22:09:40

@Letícia: Okos, de unalmas a Navrasics - írja. Ez igaz.. de nem szórakoztató műsorba nevezték..:) Jó miniszter lesz.

jjulie 2010.05.02. 22:09:48

@Ordnassac:

meg azt sem tudhatjuk, hogy valójában miféle erők vannak a hátterében, mindenesetre ideje, pénze van, szerepelni meg szeret, és túl van egy tanulságos perióduson, törlesztenivalója meg van

jjulie 2010.05.02. 22:13:32

@tölgyes:

a reagent már fölhoztad ma, ő okosnak kellett, vagy szórakoztatónak?

és ne becsüld le az női választók emócióinak jelentőségét

tölgyes 2010.05.02. 22:17:40

@simonmondja.: Azt én nem írtam amire Ön reagált. Én azt írtam, hogy a lépviselői fizetés, költségtérítés azért indokolt, mert, ha ezt a képviselő nem kapja meg, akkor csak a "gazdagok" fognak politizálni.. az pedig nem jó.
A költségtérítésnek fizetésnek is transzparensnek kell lenni.. és természetesen nem arra való, hogy a képviselői munkáját el tudja látni.. Azt nem gondolom hogy a horvátországi villa építését közpénzből kéne finanszírozni..:::(((
Mégis a képviselői, politikai fizetés egy ókori találmány..ott is azt a célt szolgálta, hogy a középrétegek is tudjanak politizálni.. az nem ment, hogy eljárt az agorára és közbe be kellett zárni a boltot és csődbe ment.. tehát nem ment az agorára.. és a gazdagokra bízta a politikát, amiből mindenféle baj lett.

6.Lenin 2010.05.02. 22:22:39

@jjulie:

"....vagy meghízik?"
Mondjuk,ha jó a szakács a .........ban/ben ,akkor lesz esélye rá.

"....miféle erők vannak a hátterében,"

Ha jól látom a gömbömben,sötét,nagyon sötét,még ő sem látja tisztán,igaz eddig sem látta.Mögötte voltak,oda meg nem lát,nincs hátul szeme,pedig 1 ekkorának lehetne.Van pénze. A TB nem támogatja.Az eü reform meg elúszott.

tölgyes 2010.05.02. 22:22:50

@jjulie: Itt nem az volt a kérdés, hogy okos volt, vagy szórakoztató. Őt megválasztották. Megválasztása után eladta a vagyonát.... Ezt megtehette volna Gyurcsány is, akkor nem jön létre az a helyzet, hogy évente 6-800.000 milliós megbízást kap saját magától.. vagyis az államtól..:)

jjulie 2010.05.02. 22:27:35

@tölgyes:

akkor itt ebben a kis hazában a magyarok nagyon hosszú ideig elbaszarintották amit a görögjeid már jól csináltak az ókorban: csak a gazdagok politizáltak

csak nem azok a kurva komcsik hozták itt először divatba ami az ókorban már bevált?

tölgyes 2010.05.02. 22:31:38

@jjulie: Sajnos rosszul tudja. A görögöknél (Athén) nem csak a gazdagok politizáltak.

jjulie 2010.05.02. 22:33:01

@tölgyes:

ha nem szakad meg az eredeti tőkefelhalmozás eredménye nálunk, úgy ahogy az usában nem szakadt meg, akkor nyilván más a konstelláció, az eredeti tőkefelhalmozás meg nem a széplelkek sikertörténete, namost szükséges hogy legyenek gazdagok is, szóval eldönthetnéd hogy mit akarsz

a navra okes-szórakoztató dilemmára vonatkozott a kérdés most, szóval a reagen az okosságával hatott, vagy a szórakoztatóságával inkább?

jjulie 2010.05.02. 22:37:14

@tölgyes:

a magyarok csinálták azt, hogy csak a gazdagjaik politizáltak majd ezer évig

(az a fránya szövegértés ne lenne, persze ennyi év a viktor meg a szijjártóakadémián, egy csomó hírtévével meg magyar nemzettel fűzerezve irreverzibilis folyamatokat indít be)

jjulie 2010.05.02. 22:42:07

@6.Lenin:

küldjél neki zsíroskenyérre valót a szerencsétlen ráfaragottjának, úgy hallom komoly megélhetési problémákkal küzd

6.Lenin 2010.05.02. 22:44:07

@jjulie:

Mit gondolsz,amennyiben meg szeretném látogatni.........ban/ben,az utzás szintén ingyenes lesz........ig/ba/be/ra/re?

Ha nem jön össze,akkor tárgytalan,otthon maradok.
Neki is jobb lenne,nekem is.Utálok utazni,ingyen meg pláne.
Idegesít,hogy miattam megy tönkre az ország.

Ordnassac 2010.05.02. 22:45:44

A holnapi nap érdekes lesz:

- kiderül Orbán kormánylistája
- kiderül a Sólyom-párti levél tartalmának és aláírónak teljes névsora
- kiderül, hogy kik lesznek az MTA új tagjai (személyes érdeklődés)

:-)

jjulie 2010.05.02. 22:48:22

@6.Lenin:

na most akkor mégsem szánod meg a szerencsétlen nyomorgót aki annyira sajnálnivaló bukott szerencsétlen?

vagy csak esetlegesen matatsz a billentyűk között?

jjulie 2010.05.02. 22:50:30

@Ordnassac:

a kormánylista a mult hét közepén derült ki, nem jön közbe most majd valami?

jjulie 2010.05.02. 22:52:16

@Ordnassac:

ez az mta nem valami sztálinista maradvány?

6.Lenin 2010.05.02. 22:53:38

@jjulie:

Felajánlottam a 13. havi nyugdíjamat szegénynek!

Jó éjt!
Mindenkinek!

Ordnassac 2010.05.02. 22:54:58

@jjulie: fogalmazzunk akkor így: akkora válik biztossá. Azt nem tudom, hogy az államtitkárokat is bejelentik-e holnap, mert ott még vannak kérdőjelek.

MTA-hoz: sztálinista... 1825-ből. Persze...

jjulie 2010.05.02. 23:01:36

@Ordnassac:

úgy érted, hogy ma az 1825-ös formájában és szellemiségében és célokkal stb. létezik ma?

vagy csak ovis módon meg kell magyarázni, hogy kerülhet egy mondatba a sztálin meg az akadémia?

6.Lenin 2010.05.02. 23:01:56

@jjulie:

"MTA-hoz: sztálinista... 1825-ből. Persze..."

Mi történt,mi volt ez a csattanás?
Jjulie,nem sérültél meg nagyon?
Aggódom.

jjulie 2010.05.02. 23:04:04

@6.Lenin:

most akkor szánni való bukott, vagy nem szánni való bukott?

ssi 2010.05.02. 23:04:45

@Ordnassac: "demokratikus kontroll"
Jól hangzik, de mi lenne ez?
Csak a közt. elnök mögé kellene?
Mit tudunk tenni, ha a fidesz egy nem elég "független fickót nyomna be"?

Ordnassac 2010.05.02. 23:06:27

@6.Lenin: ezt én írtam. :-) Ezzel meg azt akartam jelezni, hogy az MTA egyáltalán nem sztálinista gyökerű.

@jjulie: tudom mire akartál célozni, de azt már levetkőzte. Újra van pl. katona és pap tagja, rengeteget változott az 1950-es évek óta, nyit az interdiszciplinaritás felé és a régi elvtárs tagok száma évről évre csökken. Van még persze min javítani rajta, de a sztálinista jelző egyáltalán nem illik már rá.

jjulie 2010.05.02. 23:06:33

@6.Lenin:

a te kedvedérd nem megyek vissza az oviba, az ordi miatt még lehet

Ordnassac 2010.05.02. 23:09:36

@manyike: fordulunk mi az AB-hez. Csak az hosszadalmasabb, mintha a közt. elnök küldené előzetes normakontrollra. Esetleg megyünk tüntetni vagy sírás az EU-nál. Amúgy ez a kétharmad egy esély is lehet a civil kontroll megerősödésére, amit mondjuk el is lehet szúrni. Főleg, hogy ehhez kell a sajtó is.

jjulie 2010.05.02. 23:11:07

@Ordnassac:

vannak még más vélemények, de lehet hogy még 20 év és tenyleg nem lesz jogos a jelző

6.Lenin 2010.05.02. 23:11:47

@jjulie:

Ne örjits meg.Most akkor kit kell szánnom ?
GyF-et,HCs-t,Jjulát?
Teljesen összeszánntam magam,másik hármat eccerre nem tudok.

Mit gondolsz lehetne ez is ingyenes?

www.youtube.com/watch?v=CFti7cbMO9I

6.lenin el

6.Lenin 2010.05.02. 23:14:59

@Ordnassac:

Tudom.
Csak a pofáraesés által keltett csattanásra visszanéztem,aggódom jjuliáért,de látom nem sérült meg nagyon.

Ordnassac 2010.05.02. 23:18:37

@jjulie: persze, hiszen véleményszabadság van. :-) Szerintem már most sem illik rá.

@6.Lenin: félteni azért nem kell, elég szívós ő. Vitáztam már egyszer-kétszer. Eddig mindketten megúsztuk. :-)

tölgyes 2010.05.02. 23:37:34

@jjulie: állítása magyarokra se igaz... Már csak azért sem, mert Mohács után elveszett az ország szuverenitása... ::(( Később történtek kísérletek annak helyreállításra, de azt gondolom nem kell leírni Önnek, hogy milyen eredménnyel zárultak.

VIKUNYA 2010.05.03. 09:26:43

Kedves Gábor! Nagy Lacit nem azért szekállják, mert külföldi csapatban játszik. Lebegteti a vállogatottságát, lehet, hogy átigazol a spanyol válogatottba. Ezért kapott annyit szombaton. Uff.

nyos 2010.05.03. 17:49:43

Tudtommal Rogan ("ha polgarmester leszek, lebontatom") nem tul nepszeru Jobbikos korokben. Szoval ha a Fidesz es az MSZP-LMP(SZDSZ)-MDF csap ossze a fopolgarmesteri cimert, akkor a Fidesz eldontheti, hogy jobbra vagy balra mozdul-e. Mozoghat mindket iranyba is, ha olyan jeloltet talal, aki mindket oldalon szalonkepes.
Mindenesetre Horvath Csaba most a liberalis szavazokrol lemondhat. Az ingyen BKV pedig a 65 ev felettieket ugye nem erinti (nekik mar most is az), szoval az MSZP torzsbazisat nem tudjak ezzel megszolitani. Jobb lenne nala a XIII. kerulet egyik gyoztese (Toth vagy Szanyi, elobbinek mar van polgarmesteri tapasztalata is), vagy valami fuggetlen civil szervezet jeloltje. Elobbi esetben nem egy bukott embert inditananak, utobbi pedig a teljes baloldali koalicio szamara vallalhato lenne (szemelytol fuggoen).

2010.05.06. 14:17:32

Nem bírom ki röhögés nélkül:

"Tarlós másolja az én programomat!" - Interjú a szocialisták főpolgármester-jelöltjével
www.stop.hu/articles/article.php?id=659867
süti beállítások módosítása