Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:13

Kapitális politikai hibát követett el tegnap az MSZP, amikor nem törődve a döntés körülményeivel és következményeivel, a parlamenti bizottsági pozíciók elosztása körüli vitában belement egy olyan kompromisszumba, amely után ma – Szanyi Tibortól Cser-Palkovics Andrásig - szinte mindenki a szocialistákat hibáztatja. Pedig lényegesen jobban is kijöhettek volna ebből a csapdahelyzetből, mindössze annyit kellett volna tenniük, hogy kivételesen nem a (kvázi-)kétpárti szerkezetben többé-kevésbé hatékonyan működő hatalmi szempontokat és a zsákmány-elvet részesítik előnyben (azaz nem azt nézik, hogy mi az, ami reálisan megszerezhető), hanem arra figyelnek, hogy ebben az új többszereplős politikai térben milyen hatása lehet döntésüknek. Úgy tűnik, a megszokás tényleg ennyire nagy úr.

(Fotó: Index)

Könnyű helyzetben vagyok, mert Stumpf András minden lényegeset megírt már, ami ebben a tárgyban elmondható. Érdemes elolvasni az egész cikket, most csak egy rövid részletet idézek: „Pedig megtehette volna azt is, hogy nem tárgyal, csak közli, mit szeretne, aztán ha nincs megállapodás, úgyis a parlamenti többség, azaz a Fidesz dönt. És akkor megint ott pattogott volna a labda. Ha ráadásul nem adtak volna elnöki posztot az MSZP-nek, arra hivatkozva, hogy a lehetőségük megvolt tárgyalni, de ha nem akartak, magukra vessenek, még a diktatúramaszlag is előjöhetett volna, összevont szemöldökkel rámutatva a Fidesz által állított csapdára, meg persze arra, hogy az elvek azok elvek, fontosabbak a bizottsági elnökségnél is, stb.”

Valóban: ha az MSZP delegációját nem hagyta volna cserben a politikai érzéke, ma a Fidesz feje főhetne, hogy mit tegyen a pénteki első parlamenti ülésen. A szocialisták azonban megtették azt a szívességet, hogy önként elvitték a balhét; így aztán nem alaptalanul keletkezett az a látszat, hogy a Jobbik az MSZP hathatós közreműködésével kaphatja meg a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját. Hiába érvel most – tartalmi értelemben helyesen – az MSZP azzal, hogy a Fidesz és a Jobbik hozta őket döntéskényszerbe (előbbi azzal, hogy zárt étlapot nyújtott át az ellenzéki pártoknak, utóbbi pedig azzal, hogy erről az étlapról ragaszkodni látszott a két legfinomabb falathoz), ez az argumentáció ugyanis nem ad magyarázatot arra, hogy miért fogadta el a párt ezt a helyzetet, és miért segítette elő a Jobbikkal való megállapodást.

Nem mintha ellenkező döntés esetén sokkal könnyebb lenne az MSZP helyzete: ha tegnap miattuk hiúsul meg az egyezség, most a rugalmatlanságuk és a pozícióéhségük miatt kellene magyarázkodniuk. A szocialisták azonban egyszerűen nem vettek tudomást arról, hogy a könyököket jó erősen kikezdő fasisztázás után számukra nem lehet választható alternatíva a Jobbikkal való alkudozás, mert ezt nem csupán politikai ellenfeleik fogják felhasználni ellenük, de még saját – elhatárolódásra kondicionált - híveik is nehezen bocsátják meg.

x x x

Ma reggel ugyanerről: MTV Ma Reggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr991997364

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megérkezett a csizma az asztalra 2010.05.14. 14:29:52

... és jó sárosan, ahogy azt várni lehetett. Közbeszéd tárgya, hogy a Jobbik, kihasználva a szocialisták töketlenségét (mohóságát?) és a Fidesz cinikus távolságtartását, rátette a kezét arra a két parlamenti bizottságra, amelyeket konven...

Trackback: Lendvai Ildikó vs. sánta kutya 2010.05.13. 08:33:10

Az MSZP össze van zavarodva: nem tudja, hogy most kinek is legyen az ellenzéke. A sajtó pedig folyamatosan kihátrál mögüle. Így bukhat el még Lendvai Ildikó is. (Fotó: Magyar Hírlap) Csak lassan kezdjük átérezni, hogy micsoda változások történnek Mag...

Trackback: Hülye vagy, MSZP? - Piroslap 2010.05.12. 17:22:24

A Fidesz nem hozta könnyű helyzetbe az ellenzéki pártokat a parlamenti bizottságok elnöki posztjaival. Nem elég, hogy a szokásjog alapján az ellenzéknek járó külügyi bizottsági elnökséget megtartotta a Fidesz, mindössze kettő  erősebbnek számító b...

Trackback: Már megint nem kicsit. Nagyon. 2010.05.12. 16:53:22

Sokan, sokfelé kielemezték már azt, hogy milyen a csillagok milyen fatális konstellációja kellett ahhoz, hogy a Jobbik kaphassa a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztját. A többség - még az MSZP-n belül is - úgy gondolja, hogy a szocia...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

psinger 2010.05.12. 15:21:19

Gábor! Én azt hiszem, hogy ezzel a lépéssel pontosan kiderült mindenki számára - aki az eddigiekből még nem jött volna rá - az MSZP vezetésének a teljes alkalmatlansága.

zarao 2010.05.12. 15:26:00

Eddig csak jobboldalról hazaárulózták az MSZP-t. Ezek után ezt már mindenhonnan megkaphatják. :)

Diocles 2010.05.12. 15:49:28

Ne feledkezzünk meg Mesterházy "átengedő" mondatáról se, számomra ez a mondat bizonyítja, h Mesterházy mennyire amatőr (azazhogy nyalni biztos jól tud Puchnak meg Lendvainak, de a nyilvánosságban még kezdő):

Mesterházy Attila:"a szocialista frakció lemond a nemzetbiztonsági bizottsági elnöki posztról, és ezt az eddigi vita alapján átengedi a Jobbiknak."

Ez a mondat jobban felhasználható karaktergyilkolásra, mint az őszödi beszéd, mert az MSZP identitásának lényegét kezdi ki!

Ha bármi gubanc van, ha bármi miatt támadja az MSZP a Fideszt, ha szokásához híven össze akarja mosni a Jobbikkal, akkor csak ki kell adni egy közleményt ezzel a Mesterházy-mondattal, hihetetlenül szerencsétlen és önleleplező mondat.

Sőt, külföldön is fel lehet használni, ha van erre szándék, el lehet postázni Paul Lendvaitől Weyer Béláig, h lássák ők is, h mennyire veszik komolyan kedvenceik az "antifa"-harcot.

freehckr 2010.05.12. 15:55:00

Inkább az az elgondolkodtató, hogy milyen ország az ahol egyesek (akik ráadásul demokratának is vallják magukat) megkérdőjelezik egy szabad választáson jelentős támogatottsággal parlamenti mandátumokat szerző politikai szervezet jogát ahhoz, hogy bizonyos parlamenti bizottságok elnöki posztját birtokolhassák. Tulajdonképpen ideje lenne ha a "kritikusok" egy kicsit magukba szállnának...

gauche caviar 2010.05.12. 15:58:12

asszem erre mondják azt vidéken, hogy: LÚÚÚÚÚÚZEREK!!!

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2010.05.12. 16:00:01

MI A FASZT SZÁMÍT EZ MOST? A Jobbiké egy bizottság elnöki tisztsége. Ez a hír? Ezért kell azonnal mindenkinek tiltakozni? Akkor ki tiltakozott amikor más volt az elnöke? Vicc ez bmeg. Egy volt szdsz faszfej véleménye meg kit érdekel? Aki szdsz-es volt, az húzzon a picsába. K.anyjának irogasson, mintha számítana a véleménye!.

BéKu 2010.05.12. 16:01:42

@freehckr: Ez csak félig állja meg a helyét. Hitler is demokratikus úton került hatalomra.

És nem a jogról van szó, mert egyértelmű, hogy a Jobbiknak joga van hozzá. Hanem az elvekről. Pláne annak fényében, amit az MSZP az elmúlt hónapokon keresztül előadott az antifáskodása közben...

Robinzon Kurzor 2010.05.12. 16:02:34

Az MSZP-delegáció időzavarban volt: a pártszékházban már az utolsó hamutartót fűrészelik az elvtársak, ők meg ott rágják a gittet a Parlamentben és lemaradnak az utolsó koncról ... hát kit érdekel az antifasizmus.

Egyébként szégyen, hogy a Jobbik a nemzetbiztonsági bizottsági elnökséggel járó jogosítványokkal rendelkezhet. Ez nem csak egy egyszerű bizottsági elnöki beosztás, némi plusz pénzért.

Mesterházyról bármit el tudok képzelni, de hogy Lendvai ennyire ostoba legyen, az meglep.

Lehet, hogy úgy gondolják: a Fidesznek lesz kellemetlen, ha a Jobbik adja a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, ebből nekik lesz konfliktusuk, és ez jó lesz majd az MSZP-nek ...

elwood 2010.05.12. 16:02:38

Természetesen nem volt köteles megegyezni az MSZP.
Bízhatott volna Fidesz jogérzékében:

1999 februárjában a parlament dönt a Magyar Televízió kuratóriumának összetételéről. Az új kuratórium elnöksége "csonka", azaz kizárólag kormánypárti képviselőkbol áll. A médiatörvény szerint ugyanis "az Országgyűlés által a kuratóriumba választható tagok felét a kormánypárti, másik felét az ellenzéki képviselőcsoportok jelölik", ám "nem akadálya a kuratórium elnöksége megalakulásának (�, ha a kormánypárti vagy az ellenzéki oldal valamelyike nem állít jelöltet". Mivel mind a MIÉP, e 13 parlamenti mandátummal rendelkező párt, mind a 135 képviselővel bíró MSZP ragaszkodik a két jelölt delegálásához, az SZDSZ egy jelöltjével együtt a három ellenzéki párt összesen öt kurátort delegálna a kormánypártok négy jelöltjével szemben.

Áder János házelnök (Fidesz-MPP) erre, illetve a közös jelöltekről való megegyezés hiányára hivatkozva utasítja el, hogy szavazásra bocsássa az ellenzéki pártok jelöltjeit.

A csonka kuratórium legitimitását az ellenzéki pártok kétségbe vonják. Az SZDSZ keresetben fordul a Fővárosi Cégbírósághoz, arra kérve a testületet, hogy ne jegyezze be a testület csonka elnökségét. A Cégbíróság úgy ítéli meg, hogy a csonka kuratórium törvénytelenül muködik. Az MSZP a Legfelsőbb Bírósághoz fordul, ez azonban elismeri a csak kormánypárti kurátorokból álló elnökséget, és arra utasítja a Cégbíróságot, hogy vegye nyilvántartásba a kuratórium tagjait. Az üggyel - több különböző beadvány nyomán - az Alkotmánybíróság is foglalkozik. Tagjai kis többséggel - 6:5 arányban - úgy foglalnak állást, hogy a véleménynyilvánítás szabadságára még mindig kisebb veszélyt jelent az, ha a kormányzati oldal túlsúlyba jut a kuratóriumban, mintha a kuratórium egyáltalán nem működne. A különböző bírósági jogértelmezések oka az, hogy a médiatörvény nem rendelkezik egyértelműen arról, mi a teendő abban az esetben, ha nincs egyetértés az ellenzéki pártok között. Ugyanakkor előírja, hogy a kuratóriumok feladata a közszolgálati médiumok működésének és függetlenségének biztosítása.

agentT 2010.05.12. 16:02:48

@BéKa: elvek?
MSZP?

Egy kommenten belül?

:D

agentT 2010.05.12. 16:04:04

@Robinzon Kurzor: "Egyébként szégyen, hogy a Jobbik a nemzetbiztonsági bizottsági elnökséggel járó jogosítványokkal rendelkezhet."

????

bigapples 2010.05.12. 16:05:10

Egyetértek, szerintem is értelmetlen lépés volt. Azt hiszem a józan megfontolások helyett részben zsigeri érzések döntöttek.

Nekem úgy tűnik, a szocik "nagy terve" hogy kedvenc fegyverükkel, a szociális demagógiával akarják támadni a kormányt, ezért volt számukra fontosabb a többi bizottsági pozíció, még azon az áron is, hogy átpasszolják a nemzetbiztonsági bizottság elnöki pozícióját a Jobbiknak.

Gondolom frusztrálta a szocikat, hogy a Fidesz csendesen mosolyog míg ők birkóznak a többi párttal a helyekért. Ráadásul minden fasisztázós retorika ellenére az MSZP számára a Fidesz a mumus, a főellenség. Szerintem attól féltek, hogy megegyezés hiányában a Fidesz kezébe kerül a sorsuk, a Fidesz osztja majd el a bizottsági pozíciókat és végén kitol velük. Nagyon mély bizalmatlanság és irrac. félelmek munkálnak a szocikban a Fidesz kormányzat iránt. Ahogy a példa mutatja, ez vállalhatatlan döntésekhez vezethet. Ha ez így marad, a Fidesz macska-egér játékot játszhat a szocikkal.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.05.12. 16:05:39

No igen, már tegnap is felfigyelhetett mindennemű magyarázat nélkül bárki - még az olyan ideológiailag képzetlenek is, mint én -, hogy a leosztás milyen aránytalanságokat tartalmaz, pusztán annak ürügyén, hogy a MaSZoP-osok ismét elfoglalják a szívükhöz (pénzüköz) közeli pozíciókat.

Csak a megszokott lemez, mit is várhattunk?

agentT 2010.05.12. 16:05:46

Egyébként én már várom az első agyhalottat, aki majd bejelenti, hogy ez az egész teljesen normális jelenség, hiszen a Jobbik eddig is az MSZP emlőiről táplálkozott.

Csak még azt kéne bizonyítani valahogyan, hogy az egészet Putyin találta ki. Úgy lenne kerek.

papika 2010.05.12. 16:07:18

Hát Gábor,
az igazat megvallva, én nem nagyon értettem az előző posztodat.
Ott mintha optimizmust emlegettél volna -többek között- Mesterházyval példálózva.
No szerintem pont annyira tehetséges politikus, mint amennyire ez a mostani posztod mutatja.
Nyomába sem ér Kovács Laci vagy Kósáné Kovács Magdi dörzsöltségének és csavaros észjárásának, semmi nincs benne Gyurcsány karizmájából. Én nem látok benne semmit, csak azt, hogy agresszívvá válik, ha kellemetlent kérdeznek tőle.
Ha focistához kéne hasonlítanom, az Benzema lenne, a fene érti, hogy kerülhetett egy olyan nagy csapathoz, mint a Real (amit amúgy hasonlóan a szocikhoz nem kedvelek), de aztán csak rájött szép lassan mindenki, hogy az a gyerek az komoly csapatok ellen nem sokat ér. Dehát így is kellemetlenül érzem magam, hogy hogy kerül oda ez a béna?

Spiritmonger 2010.05.12. 16:07:27

miért is baj, ha a jobbik kapja ezt a bizottságot?

panelburzsuj 2010.05.12. 16:08:37

"Mondjuk ki: az MSZP nyíltan együttműködik a Jobbikkal."
- árulkodik ma Stumpf András.

"Ha az eltérő világnézetek és politikai érdekek ellenére kialakulhatna közöttük az emberi érintkezéshez szükséges minimális tisztelet és bizalom (ami az utóbbi időben az MSZP-Fidesz kapcsolatban gyakran hiányzott), talán akkor is lenne esélye a párbeszédnek (nem egyetértésről beszélek, csak szóba állásról!), amikor már nem csak a bizottsági helyeket kell majd elosztani." - áhítozott tegnap Török Gábor.

Ha megkísérlem összegezni a két álláspontot, akkor az a jó politikus ma Magyarországon, aki udvariasan meddő semmitmondással odébb-odébb löködi a szart a többiek asztalára.

A dolgok meg oldódjanak meg maguktól. De ha nem oldódnak, hát kisnyúl: mi akkor sem vétettünk hibát, amit az ellenfél drukkerei a fejünkre kenhetnek.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.05.12. 16:10:22

Gábor, nem jutott eszedbe az a válasz, hogy direkt ezt akarták?

mréveiller 2010.05.12. 16:11:08

@freehckr: ahol olyan alakok vannak mint Novák Előd (Kuruc.info szerzője) vagy Szegedi "fegyvert fogunk ragadni" Csanád ott meg lehet kérdőjelezni! meg is kell. inkább az a szomorú hogy egy ilyen társaságra majd 1 millió szavazatot adtak.

freehckr 2010.05.12. 16:15:00

@BéKa:
"Hitler is demokratikus úton került hatalomra."

Ahogyan ugye az MSZP is 2006-ban. :) Ha valamelyik jelenlegi parlamenti párt "legitimitását" megkérdőjelezzük, akkor jóval több okot találhatunk arra hogy az MSZP költségvetési bizottságának elnöki posztját vizsgáljuk meg közelebbről, amit Veres elvtárs kapott meg... tudod, a "nem bontottuk ki az igazság minden részletét". :) Viszont érdekes módon ez a nemzeti sajtóban inkább a "vicc" kategóriában merül fel, a bukott baloldali és liberális elvtársak viszont "halálosan" komolyan gondolják ezt a Jobbik-féle "megkérdőjelezést".

"És nem a jogról van szó ... Hanem az elvekről"

Szerintem elég volt a baloldali liberális "elvekből" egy időre, szinte csődbe vitték ezt az országot ezek az "elvek".

"Pláne annak fényében, amit az MSZP az elmúlt hónapokon keresztül előadott az antifáskodása közben..."

Az legyen az ő bajuk. Az elmúlt években szokás szerint teljes fordulatra csavarták a ventilátort az elvtársak, majd pár jó nagyot belecsuláztak. Az meg most hullik vissza rájuk. Lesz még pár ilyen "fordulat" a következő hónapokban, nyakamat rá. :)

agentT 2010.05.12. 16:16:00

@Henry78: Így van. Négymilliót kellett volna.

2010.05.12. 16:17:46

Szerintem is ostoba a Lendvai, bár ez nem ebben a kérdésben derült ki. Itt lehet, hogy csak annyi történt, hogy nem akartak kockáztatni, hogy ha esetleg a Fideszre bízzák, akkor még ennyijük sem lesz. Gyakorlatilag persze minden verzióra lehet hozni olyan magyarázatot, hogy az MSZP-re rossz fényt vessen.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.05.12. 16:17:53

@Henry78: Bár kifejtenéd, hogy ez miért szomorú számodra.

freehckr 2010.05.12. 16:19:34

@Henry78:
"inkább az a szomorú hogy egy ilyen társaságra majd 1 millió szavazatot adtak"

Valamilyen mérget ajánlanék, az fájdalommentesebb mint a kötél, és tisztább mint a penge. :) De akár csomagolhatsz is, ha jól tudom a Keletiből óránként indul Bécsbe Railjet járat, kérhetsz politikai menedékjogot (vagy legalább egy hálószobát) Paul Lendvaitól. :)

transziboy 2010.05.12. 16:19:41

ez az egész teljesen normális jelenség, hiszen eddig is tudtuk, hogy a jobbik az mszp kreálmánya. úgy látszik minden a terv szerint halad!

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.05.12. 16:23:23

@freehckr: Én nem vallom magam demokratának, de az adott kontextusban egyetértek veled.

yarisugi 2010.05.12. 16:24:26

@Henry78:
Ezek érzelmi dolgok amiket irsz és ezek lófaszt se számítanak se a jogban, se a házszabályokban.

Érzelmei, téveszméi bárkinek lehetnek bármelyik pártról de az abszurd hogy egy X-nek nem tetsző döntés vagy eredmény esetén azonnal újra akarja játszani a meccset, hátha más eredmény lesz ami neki majd jó.

Ez szánalmas és undorító civil obstrukció amit az ilyen semmi kis csoportocskák összehisztiznek. A most sipákoló Ungár Klára és az Erzsébet hidat lezáró ujraszámolós hülye Budaházy egykutya. Jól valagba kell rúgni az ilyeneket.

A másik baromság ez a folytonos Hitlerezés meg párhuzam a Jobbik és az NSDAP között. Bazmeg. Ez itt az EU és nem Weimar, és 2010 és nem az 1920-as 30-as évek, a Pincér Gárda meg nem SA és SS. Huzzuk ki már a fejünket a fasisztázós rettegő seggünkből basszameg.

www.BiSex.hu (törölt) · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.05.12. 16:24:43

az egész mszp egy kényszer vállalkozó politikusok gyülekezete, ahol, akik másra nem is lennének jók az életben

panelburzsuj 2010.05.12. 16:24:46

@lxrose:

"Gyakorlatilag persze minden verzióra lehet hozni olyan magyarázatot, hogy az MSZP-re rossz fényt vessen."

Sőt: bárkinek bármilyen lépésére. A különbség csak annyi lesz, hogy hányan hallelujáznak az egyes "magyarázatok" hallatán.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.05.12. 16:25:29

De azért vicces, hogy tényleg vannak még ebben az országban olyanok, akik úgy gondolják, hogy egy kommunista kezében jobb helyen van a nemzetbiztonság, mint egy jobboséban:)

QQCS 2010.05.12. 16:25:30

Nem értek egyet én sem az ilyen és ehhez hasonló megnyilatkozásokkal:

Ungár Klára pártja, a Szabad Emberek Magyarországért nyílt levélben fordul a parlamenti pártokhoz, arra kérve őket, tárgyalják újra a parlamenti bizottságok és tisztségviselők elosztását. „A demokratikus pártoknak úgy kellene viselkedniük, ahogy a szélsőjobboldali, rasszista pártokkal Európa-szerte a demokratikus pártok bánnak: helyzetbe hozás, bátorítás helyett karanténba zárják őket. Ehelyett Magyarországon az alkotmányunkra, hatályos törvényeinkre felesküdni készülő képviselőink az alkotmányos rend védelme szempontjából kiemelten fontos pozíciót biztosítanak a Jobbiknak. Szégyen” - írják a levélben.

Milyen alapon vitatja bárki a Jobbik szabad, demokratikus választáson szerzett jogát parlamenti bizottsági posztok betöltésével kapcsolatban? Idegi alapon?

Jester 2010.05.12. 16:29:19

Ahol a Szilvássy volt titokminiszter, ott nem hiszem, hogy lehet rosszabb egy jobbikos bizottsági elnöki poszt.. Persze gáz, a szocik meg bénák, dehát ez nem hír.

Omega26 2010.05.12. 16:33:08

Gyerekek, szerintem sokkal egyszerűbb helyzet ez. A szocik a két nagy bizottság elnöki posztja közül a pénzeset választották, mint mindig. Itt látszik, hogy mekkora maszlag volt mindig a fasizmussal ijesztgetni, hiszen ők maguk sem gondolták komolyan. A Jobbik kap egy bizottsági elnöki posztot. Na és? Kétharmados többség lesz itt is, az elnök szavaz, ahogy akar. Ungárnak és a többieknek még nem szóltak, hogy vége a kampánynak? Ők ugyanolyan képviselők, mint a többiek. A MIÉP bekerlésekor ugyanez volt. Nagy lufi, de már kidurrant!

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.05.12. 16:34:46

@Omega26: Te még sosem hallottad az "obstrukció" szót?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.12. 16:36:15

Orbán szerint az MSZP is szélsőség,
úgyhogy
a Fidesz nem ragaszkodik az elveihez és
két szélsőséges párt martalékául dobta a nemzetbiztonságot meg a költségvetési, meg a többi okosságot.

jujj.

panelburzsuj 2010.05.12. 16:36:16

@The Drunken Master:

A Fidesznek meg tökmindegy volt, hiszen rájuk bízta: a poszt az ellenzéké, alkudjatok meg kedves komcsi elvtársak és náczi testvérek, mi addig hátradőlve kuncogunk egy kávényit ...

(Kíváncsi lennék, hoyg ha a szadikettőnek elkönyvelt LMP a fentarthatóságról lemondva megkaparintotta volna ezt az elnökséget, akkor hány megkönnyebült sóhajtás szállna föl a sajtóból, az elemzőkből, meg a kommentelő kávéházi konrádok hadából: óh, mily bölcs és elegáns megoldás ... )

bigapples 2010.05.12. 16:40:16

@simonmondja.: Magyarán Te törvénysértésre szólítod fel a Fideszt??

Omega26 2010.05.12. 16:41:10

Mármint az elnök obstruál majd vagy a tagok? :-) Lesz fideszes alelnök, olyan témával foglalkoznak, amivel akarnak. Ha feles lesz a bizottság (fél kormánypárti - fél ellenzéki) akkor a Fidesz ha úgy látja szükségesnek, módosítja a törvényt. Vihar egy pohár vízben. Eddig ellenzéki elnöke volt a bizottságnak. Bármire is jutottak? Bármit felderítettek a titkosszolgálatok disznóságaiból? Bámilyen albizottság jutott eredményre? És ha a Jobbik 2 millió szavazatot kapott volna? Vagy kormánypárttá válna egyszer? Akkor válogatunk aminiszteri posztok közül, hogy melyik illik nekik? Nem a nyuszika viszi a puskát?

bozsy 2010.05.12. 16:41:26

Attól még, hogy politikusok nem biztos, hogy okosak... Ezt eddig is tudtuk.

ubul2000 2010.05.12. 16:46:22

@transziboy: akkor te többet tudsz a valóságnál

radala 2010.05.12. 16:46:29

@agentT: Ezt én már tegnap bejelentettem még akkor amikor senki más csak én tudtam (fene tudja hol olvastam), hogy a Jobbiké lesz a NBB:-)

Összenö, ami összetartozik...

agentT 2010.05.12. 16:50:23

@radala: Gratulálok az éleslátásodhoz, főleg az "összenől..." duma kapcsán:PPP

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.05.12. 16:55:23

A nemzetbiztonsági bizottsági elnöki poszt körüli purparléban mintha elfeledkeztek volna arról, hogy a másik parlamenti bizottság, amelyet a Jobbik elnökölhet, történetesen az ifjúsági és szociális bizottság. Az a bizottság, amelyik szociálpolitikával és családpolitikával foglalkozik - tehát például érdemben kell foglalkoznia a romák helyzetével. Ismerve a Jobbik szociális érzékenységét, valamint egyszerre magasröptű és mélyenszántó elgondolásait a hazai cigányság helyzetének kezeléséről... Hááát, ennél még az is jobb lett volna, a a költségvetési bizottságot kapja a Jobbik.

Hogy klasszikust idézzek: a szocik ezt is elk#&ták. Nem kicsit. Nagyon.

Zoltan895 2010.05.12. 16:55:39

Mi nem stimmel? Logikus, hogy a nemzetbiztonság a Jobbiké legyen, a gazdaság (Széchenyi -terv,...) a fideszé, környezetvédelem meg lmp,... és igy tovább. Suszter=kaptafa.
Logikus, nem?

radala 2010.05.12. 16:57:16

@agentT: Na ja. Mondjuk igazából, amikor még nem volt ez hivatalos, akkor én rém föl voltam háborodva rajta, de nehezen értem meg, hogy mennyiben veszélyesebb a Jobbik az mszp-nél.
Azt láttuk már, hogy az mszp KGB-st ültet az NBH élére, láttuk, hogy 50 évenet legalább egyszer a tömegbe lövet, hol ólommal hol gumival...
Gusztustalan egy formáció az a Jobbik, sőt talán félelmetes is, de semmivel sem gusztustalanabb és félelmetesebb, mint az mszp.
Még ha a Jobbik valóban vonzódna is a nyilasokhoz (amit nem hiszek), akkor is sokkal szalonképesebb banda lenne, mint az mszp, aki nem csak vonzódik a kommunistákhoz, de egyenesági leszármazottja annak, mind képletesen, mind de facto.

mréveiller 2010.05.12. 16:58:08

@The Drunken Master: az hogy a társadalom jelentős része elhiszi nekik hogy ők különbek mint az elmúlt húsz év szereplői. Azt mondják hogy a magyarság bejut a saját parlamentjébe. Dúró Dóra a magyarság vagy Szegedi Csanád? olyan k...... demagóg!

radala 2010.05.12. 17:00:05

@Michael Knight: Nagyon helyes volt Szanyi meglátása, miszerint csak a jövőt és a biztonságot adták át a Jobbiknak...
De azért lássuk be kurvára mindegy, hogy ki milyen bizottságban elnököl. Amúgy is mindegy, de 2/3-nál meg egészen különösen mindegy.
Szóval szerintem ez csak szimplán az mszp hülyesége, de messze van a stratégiai hibától.

radala 2010.05.12. 17:05:20

mandiner.hu/cikk/20100512_az_lmp_aggodik_a_jobbik_miatt
Úgy tűnik ezt valóban megszopta az mszp, most megint mindenki rajtuk köszörülheti a nyelvét:-)
Árt ez a Jobbiknak? Szerintem ez nekik a létező legjobb, ami történhet.

fontana_X 2010.05.12. 17:06:07

Az ember arra gondolna, hogy a fidesz 2/3-os többségének birtokában mégiscsak az történik, amit ők akarnak. Van valami nevetséges abban, ahogy az oroszlán hívei hörögnek, hogy a nyest meg a nyuszt jól betettek a királyságnak.

flort 2010.05.12. 17:08:53

Kedves Gábor, elismerésem a kitartásodnak! De mond, nem fársztó ennyi - a témához nem nagyon kapcsolódó - érzelmi alapú, arrogáns baromságot olvasni, mint az első kb. 30 kommentben?

én úgy látom, itt csupa Móricka van, akiknek mindenről ugyanaz jut az eszükbe, azt le is írják, lehetőleg ordenáré szavakkal, aztán a végére, hogy Karthágót most már tényleg le köll rombolni.

Megéri ez neked?

samur 2010.05.12. 17:11:18

Nem vagyok jobbikos, de mar nagyon unom a rajuk valo allando mutogatast, mig a jelek szerint az nem sokakat zavar, hogy az orszagot tonkretevo / szetrablo MSZP vitte el a koltsegvetesi biz. elnoksegi poziciojat. Arrol nem is beszelve, hogy ez a koztorvenyes banda egyaltalan a parlamentben ulhet, a szegedi csillag helyett...

Vincenzo90 2010.05.12. 17:11:22

"saját – elhatárolódásra kondicionált - híveik" -ezt minden MSZPs ismételgesse magában el percenként egyszer! A másik, amit igyekezzenek megrágni, hogy nem az MSZP lett kevésbé antifa, vagy tagadta meg elveit, csak az a valóság, hogy ők is tudják, hogy a Jobbikba alaptalanul kötnek bele a nagyközönség előtt, és a fasiszta-rasszista-turista-trappista szöveget azért nyomatják, hogy félelmet keltsenek, és ezzel szavazatokat nyerjenek. Amikor érdemi munkáról lesz szó, akkor valószínűleg nem ezt teszik majd. Kifelé a nép felé időnként eleresztenek egy antidemokratázást, meg fasisztázást. Ennek is meglesz persze a buktatója, mert oda a kézivezérelt média(talán, végre), habár a Fidesz is szivesen puszizkodik velük, ha arról van szó, hogy ketten együtt megvédhetik a zsírosbödönt a harmadik felügyeletétől.

bombet 2010.05.12. 17:11:26

Szép nagy öngól a koncért felér egy bunda meccsel .
Mszp szerencsétlenkedése a lényeg ,de a Jobbik szépen bekaszált ezzel.

[nev] (törölt) 2010.05.12. 17:12:32

nézzük meg, hogy ki mit nyer, és veszít ezzel.

a két elemző, stumpf és török rájönnek, hogy szocik nem tudnak hitelesen fasisztázni. oké. és kik veszik ezt a szerepet. a fidesz. és mit nyernek ezzel. semmit se. sőt nemzetközi szintéren vélhetően vesztesei lesznek ennek. mert a szociknak elég lesz azt mondani, hogy vona mégis csak orbán viktor polgári köréből került ki, és a magyar gárda mégis csak sólyom lászló elnöki palotája előtt alakult. és ugye egykor ezek az urak ennek tapsoltak, mondjuk paul lendvai ebből a legjobb esetben is azt fogja kihozni, hogy ez ügyben a fidesz ugyanúgy hibás, mint az mszp. de a felelősség most már mindenben új kormányé.

és ennek a sztorinak ugyanúgy vesztese a jobbik. mert világossá válik számukra, hogy a politikai elit külföldön, és belföldön is egyformán szemben áll velük. török sem védi most őket, hogy nem szélsőségesek, hanem radikálisok. jóllehet a jobbik mostanában visszafogottabb, csak nyilván török is most azt keresi, hogy merrefelé kell helykedni.

és akkor mondhatnánk azt, hogy az lmp jön jól ki az egészből. csakhogy ők meg végigasszisztálták az egészet, szóval ők sem tettek le egy komoly koncepciót az asztalra, a bizottsági helyek elosztását illetően, hanem belementek abba, hogy kicsinyes politikai bosszúállások vezéreljék a tárgyalásokat. azaz bizonyították, hogy velük nem lesz más a politika.

radala 2010.05.12. 17:13:23

@flort: Szerintem nem olvas el minden beírást. Másrészt örül ha gyűlnek a kommentek, a kattintások. Ára van a népszerűségnek:-)
nem mellesleg szerintem ez kivételesen egy provokatív bejegyzés, ami vonzza a fölhevült beszólásokat.

[nev] (törölt) 2010.05.12. 17:14:58

... és ugye egykor ezek az urak ennek tapsoltak, vagy hallgattak ... sólyom sose méltatta a széljobbot, szóra se méltatta, a fidesznek meg mindaddig tetszett a jobbik, amíg a szociktól vitt el szavazókat ...

radala 2010.05.12. 17:17:10

@[nev]: Szerintem a belinkelt LMP megoldás megnyugtató kompromisszum.
Én már tegnap sem hittem, hogy ebből külföldre cikket lehet írni, most sem hiszem. A bizottsági elnök szó nem hangzik elég félelmetesen ehhez:-)
Normális ember ebből annyit lát, hogy valamit adott az mszp a jobbiknak, amit nem kellett volna...
De az egészen normális még ennyit sem lát benne.

AnnaKarenina 2010.05.12. 17:17:25

Én nem tudom, hogy el szoktak-e gondolkodni emberek azon, amit olvasnak, vagy mások mondanak. Most legalább úgy néz ki a helyzet, mintha a Jobbik a Nemzetbiztonsági Hivatalt, vagy a titkosszolgálatot vezetné.
Nem mondom, hogy engem nem lepett meg a hír, de ez egy "csak" egy parlamenti állandó biztosság, amiben - ha most éppen nem elnökölne a Jobbik - akkor is részt venne valaki a részükről a bizottság munkájában. Tehát így is, úgy is ugyanazokat az infókat ismernék.
Nem gondoljátok?

AnnaKarenina 2010.05.12. 17:18:42

@AnnaKarenina: javítás: állandó bizottság

török gábor 2010.05.12. 17:19:07

@[nev]: mindig arra gondolok, hogy azoknak az embereknek milyen élete lehet, akik minden gondolat és mondat mögött helyezkedési kényszert feltételeznek...

Vincenzo90 2010.05.12. 17:25:35

Ha jól tudom, akkor a nemzetbiztonsági bizottság az egyetlen bizottság, ahol minden párt azonos arányban képviselteti magát, nem a szavazatok száma alapján. Vagy tévedek? Mindenesetre ilyen körülmények közt mit ér az elnöki poszt? Azon kívűl, hogy a pártok választók felé irányuló kommunikációjában jól hangzik...

Közöd??? 2010.05.12. 17:30:16

ok a szocik irtózatos barmok voltak, de ennek ellenére a politikai felelőséget a jobbik nemzetbiztonsági hozzáféréséért a fidesz viseli és rábaszni is a fidesz fog, ugyanis nemzetközi elszigetelődése magyarországéval együtt fog fokozódni.

Közöd??? 2010.05.12. 17:32:21

@AnnaKarenina: nem, nem kell ezen gondolkozni, még világszerte is unicum hogy egy széljobbos antiszemita párt vezeti egy országban a nemzetbiztonság ellenörzését, ha mégsem lenne unicum akkor kezd sorolni a példákat:-)

radala 2010.05.12. 17:35:02

@török gábor:Ez nem volt szép, meg pláne nem volt hasznos.
Szerintem inkább ne olvass el minden beírást:-)

De megtudhatnánk, hogy mennyiben különleges hely az a NBB?
Szerintem az LMPs törvénymódosításra bárki is lesz az elnök szükség van. Nagyon úgy néz ki, hogy az mszp/jobbik lehet a nemzetbiztonsági vizsgálatok két kiemeltje. A jobbik, mint államellenes szélsőségek irányába nem teljesen zárt csoport, az mszp, mint a gigakorrupciók helye. Akárhogyis támogatható, amit az LMP javasol.

radala 2010.05.12. 17:36:20

@Bokortalan Lajtalan: Ez vicces?
Ez egy középszerű műdal:-)

AnnaKarenina 2010.05.12. 17:44:42

@Közöd???: Az a tény, hogy beválasztottak egy ilyen pártot a parlamentbe valakik. Innentől kezdve megilletik őket azok a jogosultságok, amik a többi parlamenti pártot.
Az meg, hogy elnöklik ezt a bizottságot, nem tudom pontosan mennyivel több jogkört biztosít nekik, hiszen a bizottság többi, más párti tagjai többen vannak, mint a Jobbik képviselői, tehát bármikor leszavazhatják a Jobbik javaslatait, előterjesztéseit. Az infókból meg meg amúgy is részesednének.
Szerintem ez csak hisztériázás, ha az MSZP magának akarta volna ezt a posztot, most az lenne a szöveg, hogy a komcsik így is fenn akarják tartani aljas, piszkos, hazug politikai módszereiket.

egy maréknyi dollár 2010.05.12. 17:49:53

Nem értem, mire alapozva várnak egyesek a levitézlett és több soron eltemetett MSZP-től logikus,korrekt,előrelátó,az ország érdekeit szolgáló magatartást?Megbukott és pár évig nincs lehetőség a pótvizsgára;minek kezdené el már most a tanulást?
Tegnap láttam az Estében,hogy a kétharmados Fidesz-többség mit jelent a bizottságokban.Gyakorlatilag tök mindegy,melyik párt adja a bizottság elnökét.Most például a Jobbik - ettől még nem esik ki a világ feneke.
Szerintem vannak dolgok,amelyek komolyabb aggodalomra adnak okot.

panelburzsuj 2010.05.12. 17:51:43

@AnnaKarenina:

Ebben az egész macskazenében a legszebb motívum az, ahogy a kéthete még északkoreai csökevény Szanyi hirtelen az igazság hangjának szerepébe lépett ... :)

AnnaKarenina 2010.05.12. 17:53:31

@egy maréknyi dollár:
A véleményed második részével egyetértek. Az első részéhez annyit, hogy ha lejátszod a még szóba jöhető pártokat, akkor az MSzP-elnökséget éppúgy támadták volna, az LMP meg nem akarta ezt a bizottságot.

[nev] (törölt) 2010.05.12. 17:53:53

@radala:
itt nem számol senki azzal, hogy van, ami nem jó senkinek. szóval itt nem csak az ellenzék tárgyal megszokásból, hanem az elemzők ugyanúgy megszokásból elemeznek. a-nak jó, b-nek rossz. de nem olyan nagy eset, persze.

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2010.05.12. 17:54:02

Ezt nevezik önfeláldozásnak, haha!! :D

AnnaKarenina 2010.05.12. 17:55:18

@panelburzsuj: Bedől itt mindenki ennek a hangulatkeltésnek, látható a kommenteken, a szocikon. Tény, hogy formailag csúnya, de az egész ügy lényegét tekintve irreleváns.

Higany 2010.05.12. 17:55:35

A nemzetbiztonsági bizottságnak, illetve annak elnökének van ráhatása, hogy milyen piszkos ügyeket minősítenek államtitoknak 20-40-80 évekre, illetve ami még ennél is fincsibb, milyen akták titkosítását oldja fel?

bastian 2010.05.12. 17:56:19

Sokan még mindig nem értik, hogy ez egy harc, az erősebb kutya ... Ezt kell megérteni, a nyilatkozatok csak az agyalágyultakat érdeklik. Az fog történni, amit az erősebb akar, ez mindig így volt és ezután is így lesz, ha nem tetszik lehet utcára menni és szétverni a várost. Ha nem, akkor meg kuss a komcsiknak...

Devil 2010.05.12. 17:58:09

Nem biztos hogy ez a dontes olyan rossz. Nagyon is jot tesz az MPSZPnek hogy a Jobbikrol beszelunk, es nem pozitiv felhangokkal.
Es azt sem ertem miert az MSZPt szidjatok, hacsak nem megszokasbol, ugyanis:
-Ha a Fidesz meg akarta volna akadalyozni hogy a nemzetbiztonsag kozelebe keruljon a Jobbik, megtehette volna.
-Ha a valasztok meg akartak volna akadalyozni hogy a Jobbik a parlament kozelebe keruljon akkor megtehettek volna.

pucros 2010.05.12. 18:02:17

Mint azt korábban állítottam, az MSZP-re még egy taknyos papírzsebkendőt sem szabad bízni.

egy maréknyi dollár 2010.05.12. 18:06:10

@AnnaKarenina: Értem.A két rossz közül az egyiket választották.

Vincenzo90 2010.05.12. 18:06:28

Megint mi jön le a kommentekből? Az agymosott hülye átlagember a Jobbikra, mint a patárördögre, egy antidemokratafasisztakirekesztőneonyilasnácifasisztaszélsőradikálisjobboldali pártra gondol, és ebből indul ki minden gondolata. Ha egy párt tiszta bír maradni, az az összes többire nézve cikis, úgyhogy össztűz alá veszik. Az MSZPnek, és mostmár egy pár hónapja a Fidesznek a kezében van az egész média. A hülye embernek meg nem szürke, vagy épp sokszínű tények kellenek, hanem fekete-fehér kijelentések. Mi lenne, ha az adott pártok programjaiból indulnánk ki, és nem abból, hogy "erősebb kutya baszik" alapon ki uralja a közbeszédet és mond el a másikról azt, amit akar, felelősség nélkül?

gorcsev54 2010.05.12. 18:09:59

Egyes embereknek ez az életük legnagyobb problémája ez( irigylem Őket): Még valami kár köpködni: A Jobbikot 850.000 ember választotta a parlamentbe, azok közül akik elmentek szavazni, akinek nem tetszik, az ment volna szavazni ellene, és ne köpködjön , ha nem akarták volna ennyien akkor nem szavaztak volna ennyien, és szerintem itt a vita le is van zárva- és még valamit a hivatalos rettegők meg rettegjenek addig amíg akarnak, egy apró tényt semmilyen módon nem tudnak megváltoztatni , 47 képviselőt. Ennyi, és szerintem tovább vitatkozni teljesen felesleges,lehet gyűlölni , szeretni a Jobbikot - egy a lényeg politikai tényező, bárki bármit mond, hogy mit fognak csinálni, mit tesznek azt majd 4 -év múlva meg lehet beszélni, addig igazából kuss mindenkinek,annak is aki Jobbikos és annak is aki állandóan "fasisztáz", de hozzáteszem ez az én véleményem, mindenki másnak lehet más

panelburzsuj 2010.05.12. 18:10:09

@Devil:

Sokféle olvasat lehet. Érthető, hogy az MSZP-t rutinból fújolók most ujjal mutogatnak: a Jobbik az MSZP-nek köszönheti a helyet!

De azt például még nem vizsgáltuk, hogy vérbeli jobbikosok akarnak-e bármilyen mértékig az MSZP lekötelezettjei lenni? A mellékelt fénykép olyasmit mutat, hogy Vonának legalább annyira kínos Mesterházy tenyerébe csapni, mint Mesterházynak kinyújtania a markát Vona felé ...

Közöd??? 2010.05.12. 18:14:13

@AnnaKarenina: "Az a tény, hogy beválasztottak egy ilyen pártot a parlamentbe valakik. Innentől kezdve megilletik őket azok a jogosultságok, amik a többi parlamenti pártot."

Ez alapvető tévedés, semmiféle jog nem illetheti meg az ilyen embereket, még az élethez való jog sem, ha nem hiszed nézd meg hogyan járt németország mikor okoskodott.
A magyar politikai elit elsődleges kötelessége elszigetelni és megsemmisíteni a jobbikot, ha nem teszi meg nagyon súlyos következményei lesznek és már vannak is.
Tévedsz ha azt hiszed csak a politikai elit számára van tétje ennek a játszmának, itt a tét az ország megmaradása vagy sem és per pillanat ebben vesztésre állunk, a jobbik helyzete mindenféle magyarország ellenes akár erőszakos fellépésre is legitimációt nyújt. Ez a szlovák politikusok megnyilvánulásaiban erőteljesen érződik.

vizesnyolcas 2010.05.12. 18:17:44

1. Többekkel egyetértve, én is úgy gondolom, nincs különösebb jelentősége, hogy a Jobbik adja az NBB elnökét, merthogy nem bizottság (elnöke) irányítja a titkosszolgálatokat. Korábban a Fidesz sem ment vele semmire, az MSZP arra és úgy használta a titkosszolgálatokat, ahogy neki tetszett.
2. Azokkal is egyetértek, hogy az MSZP-nek nem róható fel, hogy az elvei ellenében döntött volna, mert elvekről nem nagyon lehet beszélni az MSZP-vel kapcsolatban. (Ez nem mocskolódás, egyszerűen tények sokasága bizonyítja, hogy az MSZP milyen lazán képes volt szögesen ellentétes elvek mögé állni, mint amilyeneket hónapokkal vagy akár hetekkel korábban propagált.)
3. A saját érdekei szempontjából viszont lehet, hogy komoly hibát vétett az MSZP. Ugyanis még tisztázásra vár az MSZP átal irányított NBH szerepe a cigányok elleni orvtámadásokban.
4. Hogy egyesek fel vannak háborodva, hogy Jobbik kapta az NBB elnöki posztját? - A helyzet, hogy ezek többnyire ugyanazok, akik legtöbbet tettek azért, hogy ilyen szituáció kialakulhasson. Például azzal, hogy módszeresen ignorálták az olyan tényeket, amelyek elmondása (szerintük) nem fér bele a PC beszédbe.

2010.05.12. 18:20:22

Jó ez a téma, mert itt is kiderül, hogy a fogvicsorgató liberálbolsevikok mennyire demokraták. Semennyire.

bastian 2010.05.12. 18:22:40

@Közöd???:

Semmisítsed te a jó k... a...dat, te kirekesztő tetű. Majd te mondod meg kinek van joga a parlamentben képviselni a szavazókat. Lehet felkapni a bőröndöt ha nem tetszik..

bariga 2010.05.12. 18:26:54

tisztelt habzó és fékezett habzású fideszhívők, hát ilyen az, amikor a fagylalt visszanyal!! Előbb kellett volna finnyásnak
lenni a jobbikkal és a jelenséggel szemben is. Lehet keresni az elgurult gyógyszert !Kósa után szabadon), hátha elmúlik az amnézia.Pl. Parlantent előtti pisilés, szónokolás, motoros dübörgés a Felvonulási téren, rémes, mosdatlanszájú TV-k és újságok, Morvai rémségei, történelmi zászló, helyes gyerek stb.... Na mos hol van az a két pofon? Tisztelt politológus urak, Önök szóltak, amikor kellett volna??
A kedves antipatikus leendő fideszfrakcióvezető úrnak sem jött be próbálkozás: most mosom kezeimet.
Kéretik lecserélni a lemezeket, az MSZP verve van, most már nem lehet mindent rájuk fogni, kétharmad van és lehet, hogy ijesztő a tény, de kormányozni kell. Kéretik felébredni!

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2010.05.12. 18:29:17

Nos, ami azt illeti, számomra egyelőre semmivel nem nyugtalanítóbb a Jobbik nemzetbiztonsági - bizottságosdija, mint az Mszp költségvetésesdije...

sivatagi n. 2010.05.12. 18:32:17

@bariga: leginkább a komcsik és a cionisták szája habzik, de ez ne zavarja a frenetikus éleslátásodat.

[nev] (törölt) 2010.05.12. 18:33:15

@bariga:
mindegyik pártot az zavarta, amikor a jobbik a saját táborából vitt el szavazókat. amikor inkább a szociktól vittek át szavazatokat, akkor lendvaiék kiáltották nagyot, és amikor a fidesztől, akkor meg ők kezdtek lejárató kampányba, és most ők veszik át a fasisztázó szerepkört. ez ilyen egyszerű.

panelburzsuj 2010.05.12. 18:37:44

@[nev]:

És a Mesterházy csak megkönnyíti ezt a szerepkör átadás-átvételt? :)

darkmustang 2010.05.12. 18:38:10

Ha az embernek sokat/+sokan mondjak, hogy: buta vagy, nem tudod megcsinalni, csunya vagy, stb., azt egy ido utan onmaga is kezdi elhinni es elkezd e szerint gondolkozni/cselekedni.

bariga 2010.05.12. 18:38:54

@[nev]: a jobbik nem a szavazás előtt lett erős, hanem sokkal előbb!! Tessék szíves emlékezni!!

Közöd??? 2010.05.12. 18:39:04

@Schindler Pistája: nem nekem kell visszahúzni, tel-aviv eljön ide ha már végképp nem lehet bírni veletek, megvan hozzá a képessége mint az a két Izraeli katonai repülő esetéből is levonható

gorcsev54 2010.05.12. 18:39:24

@Közöd???:" A magyar politikai elit elsődleges kötelessége elszigetelni és megsemmisíteni a jobbikot, ha nem teszi meg nagyon súlyos következményei lesznek és már vannak is.
Tévedsz ha azt hiszed csak a politikai elit számára van tétje ennek a játszmának, itt a tét az ország megmaradása vagy sem és per pillanat ebben vesztésre állunk, a jobbik helyzete mindenféle Magyarország ellenes akár erőszakos fellépésre is legitimációt nyújt. Ez a szlovák politikusok megnyilvánulásaiban erőteljesen érződik. -"Ez egy igazi demokratikus gondolkodás" Szerintem ezt hívják fasizmusnak( milyen következmények vannak? Szóval ha a Jobbik parlamentben van, és képviseli az Ő vállasztóit
akkor Magyarország a tét? Eddig mi a faszért nem aggódtatók
ennyit az országért?"Ez alapvető tévedés, semmiféle jog nem illetheti meg az ilyen embereket, még az élethez való jog sem, ha nem hiszed nézd meg hogyan járt németország mikor okoskodott. " Azokat az embereket akik másoktól akarnak elvenni jogokat azokat milyen jog illeti meg?Ezt az elméletet , hogy hívják? Ki beszél itt sok mindenről? Ki a kirekesztő a rasszista a sorolhatnám!?Az aki másokat( mert neki nem tetszik) meg akar semmisíteni-az a f......ta.

Közöd??? 2010.05.12. 18:40:44

@bastian: nem nekem kell elmenni, én maradni fogok, az ilyenek mint én maradtak a második világháború után is, a nyilasok meg megsemmisültek.

hoplita 2010.05.12. 18:43:51

@Henry78:

Ugyan, ne kelljen mán a másik oldal teljességgel vállalhatatlan, tolvaj, hazug, akasztófáravaló gazembereit sorolnom, öcsi.
Mennyél, oszt rettegjél egy kicsit..!:))

bariga 2010.05.12. 18:44:25

pl. a Schmitt úr éppen most mondta, hogy ünnepélyesen fog felöltözni, bár egy kicsit elpirult közben.
Ez olyan, mint szegény Ibolya, aki nem értett a focihoz

hoplita 2010.05.12. 18:49:42

@radala:
Na, látod...!
Ha megerőlteted magad tucc te gondolkodni is, sőt,....helyesen és logikusan.:)))))

darkmustang 2010.05.12. 18:51:29

hopsz. felreertettem :) :$

hoplita 2010.05.12. 18:52:18

@Henry78:
Az elmúlt 20 év szereplőinek a nagy többségénél még a lőtéri kóbor kutya is különb....bármilyen tekintetben.
Ezt ne feledd..
Sajnos.:(

Közöd??? 2010.05.12. 18:53:48

@Schindler Pistája: ez van mikor elfogynak jobboldalon az észérvek, teletorokból zsidóznak, nagy pofánbaszás lesz ennek a vége, csak az ország becsületesebbik felét sajnálom

hoplita 2010.05.12. 18:54:40

@samur:
Én jobbikos vagyok, de igencsak ugyanazon gondolatok forgolódnak az én fejemben is..:))
Ez nem lehet véletlen...

sárkányfő 2010.05.12. 19:00:27

Sziasztok,

mekkora a jelentősége ennek? Mind belföldről nézve, mind nemzetközileg?
Mik azok a jogosítványok, amikkel élhet egy ilyen elnök, és hatással tud-e lenni rendőrségi-bírósági folyamatokra? És ha igen, és ezt meg is fogja tenni, akkor ez nem fog visszaütni?

Másik, hogy ez már hivatalos, eldőlt, kész? vagy még áldását kell adni rá a parlamentnek? Mert ha utóbbi, akkor a Fidesznek is meg kell szavaznia nyilván, nélküle még 1/3 sincs. Tehát ugyanúgy osztozni fog a szocikkal a dicsőségben, mint a 100 napos progiknál.

ladislaus 2010.05.12. 19:03:52

hatalmas tiszteletem Török Gábornak, de egy valamit áruljon el nekem (akár bárki más is!) hogy miért baj az hogy egy demokratikusan parlamentbe beszavazott párt delegálja a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját, ami nevezetesen a jobbik most? És itt most nem az a gond hogy a jobbik hanem miért érzi mindenki ekkore tragédiának ezt?
Mondom, no offense, csak kérdezem...

hoplita 2010.05.12. 19:04:12

@Közöd???:

"....Ez alapvető tévedés, semmiféle jog nem illetheti meg az ilyen embereket, még az élethez való jog sem,..."

Szerintem most elmehetnél teherbe ejteni a jó édes anyádat.

ubul2000 2010.05.12. 19:07:29

@Közöd???: "Ez alapvető tévedés, semmiféle jog nem illetheti meg az ilyen embereket, még az élethez való jog sem,"

És még neked van képed szapulni a Jobbikot? Felháborító!!

sivatagi n. 2010.05.12. 19:08:25

@hoplita: ilyen az, amikor a liberálzsidók nem tudják tovább fenntartani az álszent tolerancia maszkját. Kiestek a pixisből, most már nyíltan vicsorognak. Nem mondom, hogy nem jó kárörvendeni rajtuk :))

török gábor 2010.05.12. 19:08:48

@ladislaus: az, hogy a szocialistáknak árt ez a döntés, nem jelenti azt, hogy amúgy baj az, hogy a Jobbikhoz került ez a pozíció.

hoplita 2010.05.12. 19:09:56

@Közöd???:
De csak addig egy darabban, amíg névtelenül firkálgatsz a neten....ezt te is tudod, te féreg, igaz...?

Amúgy meg....le vagy te bibsikém nagy ívben szarva.:)

BUDAPEST 2010.05.12. 19:11:26

Török Gábor ezen témájának semmi értelme. Bár lehet, hogy a fidesz hálás lesz az elvérzett mszp rugdosásáért. Talán így nem feszegetik, hogy Török Gábor is benne volt a BKV-s mutyiban. Hiába, minden "szentnek" maga felé ... (Ez persze nem segíti a független politikai elemzést.)

gorcsev54 2010.05.12. 19:11:28

@Közöd???:? "ez van mikor elfogynak jobboldalon az észérvek, teletorokból zsidóznak, nagy pofánbaszás lesz ennek a vége, csak az ország becsületesebbik felét sajnálom "Kinek fogytak el az ész érvei? Ki zsidózott itt?Szerintem először Te!Te tartoznál az ország becsületesebb feléhez? Mi alapján?És még valami kit és ki fog pofánbaszni?

hoplita 2010.05.12. 19:11:29

@sivatagi n.:
Szó se róla, bevallom én is élvezem...de egy kicsit bosszantanak.:)))

bigapples 2010.05.12. 19:13:13

Ezt berakta már valaki?:

www.hirszerzo.hu/cikk.nem_bujik_mentelmi_joga_moge_a_jobbikos_samu_tamas_gergo.150705.html

Nem volt nehéz megtalálni a neve alapján a youtube-on.

www.youtube.com/watch?v=ZOZpOwun_EY

Az a durva, hogy ez rendőrségi videókból lett összerakva. Egyrészt nagyon visszás, hogy ilyen anyag kikerülhet, ráadásul személyes adatokkal. Másrészt a témához kapcsolódva, ha bármikor rááll hasonló ok miatt a szolgálat egy jobbikos képviselőre, konkrétan menyire akadályozhatja/veszélyeztetheti a nyomozást a Jobbikos bizottsági elnök?

Mi a véleményetek erről az LMP kezdeményezésről? nekem elfogadhatónak tűnik:

"A parlament megalakulását követően az LMP kezdeményezi a nemzetbiztonsági törvény módosítását – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Schiffer András. A megválasztott frakcióvezető azt mondta, szeretnék elérni, hogy ha bármely párt, annak egy képviselője vagy kapcsolatrendszere után a titkosszolgálatok vizsgálódnak, akkor az adott pártnak a nemzetbiztonsági bizottságba delegált tagja erről ne kaphasson információt. "

hoplita 2010.05.12. 19:22:28

@bigapples:
A retekklubon ez volt a hedlájn....jó szokásukhoz híven.
Ezek valóban rendőrségi felvételek, bizonyítja a pirossal kikarikázott azonosítási pontok...érdekes, hogy miképp szivároghattak ki....hacsak nem ő tette fel saját magáról, mert a gyanúsításkor megkapja az ember a felvételeket.
De ezt nemigen hinném.

Amúgy meg....az én szememben ez semmit nem von le a srác értékéből. Tökös gyerek és nem egy sunyi közpénztolvaj...olyan, amilyenből nem sokan üldögélnek a narancs meg a szekfűs táborban.:)
Azok inkább privatizélni, meg szakérteni szeretnek....éjjel nappal, két marokra.

tölgyes 2010.05.12. 19:22:34

Török Gábor néhány napja arról értekezett, hogy a fideszes Lázár János milyen ügyesen dobta be az ellenzék asztalára Erisz almáját.. vagyis gesztusoknak látszó bombákat nyomott akezükbe.

Én akkor is azt írtam: Lázár valódi politikai gesztusokat tett, de ezzel a lehetőséggel tudni kell élni... A fidesz gesztusai egyébként lehetőséget adtak volna arra, hogy egymással nagyvonalú gesztusokat tegyenek és közösen lépjenek fel.. ne nyílt színen vitázzanak. Ebben az elvileg legnagyobb tapasztalattal rendelkező MSZP járhatott volna az élen.. de elbaltázták..A plenáris ülés elé vitték azt, amiben előzőleg is megállapodhattak volna.

Az MSZP számára adott lett volna a lehetőség arra, hogy amiként az SZDSZ-nek, úgy most az LMP-nek tegyenek gesztusokat.. Ketten összeállva már a fidesz nélkül is sarokba szoríthatták volna a Jobbikot..Tehát még ha fenn is tartják az ellenségeskedést - ami nem célszerű - a Jobbikkal ,akkor is több a mozgásterük. Én azonban azt hiszem, hogy az MSZP-t még mindig a zsákmányszerzés motiválja...pedig most már nincsenek zsákmányszerzési, elosztási pozícióban...Én úgy látom, hogy a mostani alkudozásban megint az MSZP volt a legügyetlenebb.

Omega26 2010.05.12. 19:24:22

Közöd és más hozzászólók figyelmébe ajánlom, hogy pontosan az ilyen falra festett rettegéskeltés miatt szerzett a Jobbik milliónyi szavazatot. Itt az ideje már a jobbikosoknak megköszönni a szocik hathatós tevékenységét, aminek következtében parlamenti párt lettek. Most a mellénykérdéssel csinálnak hőst a Vonából, csak így tovább! Négy év múlva nekik lesz kétharmaduk.. A szocik gatyája tele lehet rendesen, mi fog kiderülni az elmúlt évekről a nemzetbiztonságnál? Emlékeztek pl. a fidesz-rendezvényen támadó szlovák terroristákra? Vagy az UD ügyre? Meg a többire? Nem is tudna az MSZP elnököt állítani, mindenki rácson belül lesz hamarosan. :-)

genyamagyar 2010.05.12. 19:28:21

Jól tette az MSZP! A fidesz életre hívta a jobbikot, hát akkor most szívjon!

hoplita 2010.05.12. 19:29:10

Kicsit off, de beteszem..

kuruc.info/r/37/59459/

Amiről nekem sosem voltak szemernyi kétségeim sem.
Kezd megtörni az omerta az ávósoknál....be fognak dőlni a dominók.
Éppen ideje már...

Szagerto 2010.05.12. 19:31:24

Saját hatalmi drámájuk áldozatai lettek a Szockók. ennyi

vladislaus 2010.05.12. 19:34:54

Szégyen,és gyalázat ebben az országban,hogy még mindig
a "cenzor asszony",és libeláris társai osztják az észt,és ők
azok,kik véleményt formálhatnak emberekről.
És mire e nagy jajveszékelés a bizottság jobbikos elnökét
illetően.....csak nem olyan dolgok fognak itt, e kis hazában
kiderülni,amit nekünk eddig nem "illett"tudni,vagy pedig
csak a dezinformációkhoz volt jogunk?????
És most lássunk csodát,az eddig halkan,csendben megbuvó
kis mókusőrsnyi párt (LMP),már is törvénymódosítást jelentett
be......no fene ,csak nem az SZDSZ reinkarnációjának lehetünk szem,és fültanui?????????????
Talán valamiért ott is a félelem lett urrá,az eddig a hazát,és
népet szolgáló urakon,és hölgyeken?????
Én nagyon remélem,hogy hamarosan Vonáék majd teszik
dolgukat,és felfedik a rejtett titkokat,amitől annyira rettegnek
az elmult husz év "elkurói".....

bariga 2010.05.12. 19:36:35

@Omega26: azért hihetlen, hogy a tényeket hogyan tudod ennyire másképp látni

török gábor 2010.05.12. 19:37:13

A nemzetbiztonsági szolgálatok parlamenti ellenőrzése

14. § (1) Az Országgyűlés a nemzetbiztonsági szolgálatok parlamenti ellenőrzését Nemzetbiztonsági Bizottsága (továbbiakban: Bizottság) közreműködésével látja el. A Bizottság elnöke mindenkor csak ellenzéki képviselő lehet.

(2) A miniszter a Bizottságot a nemzetbiztonsági szolgálatok általános tevékenységéről rendszeresen, de legalább évente kétszer tájékoztatja.

(3) A Kormány a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos határozatairól a Bizottságot a miniszter útján tájékoztatja.

(4) A parlamenti ellenőrzés gyakorlása során a Bizottság

a) tájékoztatást kérhet a minisztertől és a miniszter egyidejű értesítése mellett a nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatóitól az ország nemzetbiztonsági helyzetéről, a nemzetbiztonsági szolgálatok működéséről és tevékenységéről;

b) tájékoztatást kérhet az igazságügyminisztertől, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító minisztertől, a honvédelmi minisztertől és a főigazgatóktól az 56. §-ban és az 59. §-ban meghatározott engedélyezési eljárásról;

c) kivizsgálhatja a nemzetbiztonsági szolgálatok jogellenes tevékenységére utaló panaszokat, ha a panaszos a 11. § (5) bekezdésében meghatározott vizsgálat eredményét nem fogadja el, és a panasz súlya a bizottsági tagok legalább egyharmadának szavazata szerint a vizsgálatot indokolttá teszi, a Bizottság megállapításairól tájékoztatja az érintettet;

d) ha valamely nemzetbiztonsági szolgálat jogszabályellenes vagy nem rendeltetésszerű tevékenységét feltételezi, vizsgálat lefolytatására felkérheti a minisztert, aki a vizsgálat eredményéről tájékoztatja a Bizottságot;

e) ha valamely nemzetbiztonsági szolgálat jogszabályellenes működését észleli, illetve, ha a c) és d) pontokban, illetőleg a 27. § (4) bekezdésben meghatározott eljárás során azt indokoltnak tartja, ténymegállapító vizsgálatot folytathat le, amely során betekinthet a nemzetbiztonsági szolgálatok nyilvántartásában lévő, az adott ügyre vonatkozó iratokba, meghallgathatja a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársait;

f) ha bármely módon valamely nemzetbiztonsági szolgálat jogszabályellenes vagy nem rendeltetésszerű működését észleli, felhívhatja a minisztert a szükséges intézkedés megtételére, és kezdeményezheti a felelősség megvizsgálását; a miniszter a vizsgálat eredményéről tájékoztatja a Bizottságot;

g) véleményezi a nemzetbiztonsági szolgálatok költségvetésének részletes tervezetét, a titkos információgyűjtésre jogosult egyéb szervezetek költségvetésének e tevékenységgel kapcsolatos tételeit, illetve az éves költségvetési törvény végrehajtásáról szóló részletes beszámoló tervezetét, a törvényjavaslatok tárgyalása során az elfogadásra vonatkozóan javaslatot tesz az Országgyűlésnek;

h) kinevezésük előtt meghallgatja a főigazgatói tisztségre jelölt személyeket, alkalmasságukról állást foglal.

(5) A Bizottság - ha ellenőrzési jogkörének gyakorlása szempontjából szükséges - a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársát szakértői tevékenységre kérheti fel az illetékes főigazgató egyidejű értesítésével.

15. § (1) A Bizottság megkapja a nemzetbiztonsági szolgálatok által készített - a nemzetbiztonság szempontjából fontos - általános értékelő, valamint a Kormány számára készített jelentéseket.

(2) A Bizottság jogosult a nemzetbiztonsági szolgálatok nem egyedi ügyekkel kapcsolatos tájékoztató jelentéseibe betekinteni.

(3) Ha a nemzetbiztonsági szolgálatok országgyűlési képviselőre vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozójára vonatkozóan információgyűjtő tevékenységet kezdenek (folytatnak), e tényről a miniszter haladéktalanul tájékoztatja a Bizottságot. Az ügyben érintett képviselő e tevékenységről nem kaphat tájékoztatást.

16. § (1) A Bizottság által folytatott parlamenti ellenőrzés során a miniszter és a nemzetbiztonsági szolgálatok tájékoztatási kötelezettsége - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - nem terjed ki azon információk szolgáltatására, amelyek átadása konkrét ügyben a módszer, illetve forrás (közreműködő személye) védelméhez fűződő kiemelt súlyú nemzetbiztonsági érdeket veszélyeztetné.

(2) A Bizottság a nemzetbiztonsági szolgálatok jogellenes tevékenységéhez kapcsolódó vizsgálata során tagjai kétharmadának egyetértésével kötelezheti a minisztert és a főigazgatót a titkos információgyűjtés során belföldön alkalmazott módszerre vonatkozó olyan adatok szolgáltatására, amelyek ismerete a jogellenesség megítélése szempontjából elengedhetetlen. Az így megismert adat kizárólag a Bizottság eljárása során használható fel.

17. § (1) Az Országgyűlés Honvédelmi Bizottsága (a továbbiakban: Honvédelmi Bizottság) folyamatosan ellenőrzi a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok feladatainak megvalósulását, ennek keretén belül

a) a miniszter - legalább évente egyszer - tájékoztatja a Honvédelmi Bizottságot a nemzetbiztonsági szolgálatok általános tevékenységéről;

b) a miniszter tájékoztatja a Honvédelmi Bizottságot a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos kormányhatározatokról;

c) a Honvédelmi Bizottság kinevezésük előtt meghallgatja a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatói tisztségére jelölt személyeket, alkalmasságukról állást foglal.

(2) A Honvédelmi Bizottság tagjának csak az az országgyűlési képviselő választható meg, aki tekintetében elvégezték a 19. §-ban meghatározott eljárás szerinti nemzetbiztonsági ellenőrzést.

(3) A Honvédelmi Bizottság tagjai megbízatásuk teljes időtartama alatt nemzetbiztonsági védelemben részesülnek.

18. § (1) A Bizottság ülései az ellenőrzési jogkör gyakorlása, a Honvédelmi Bizottság ülései a 17. §-ban meghatározott jogkör gyakorlása során zártak.

(2) A Bizottság és a Honvédelmi Bizottság tagjait az e minőségükben birtokukba jutott állam- és szolgálati titkot tartalmazó információk tekintetében titoktartási kötelezettség terheli, amely a bizottsági tagság megszűnését követően is fennáll.

(3) A Bizottság e törvényben szabályozott parlamenti ellenőrzési eljárása nem érint más, jogszabályban meghatározott bírósági vagy egyéb eljárást.

(4) A nemzetbiztonsági szolgálatok jogszerű működésével kapcsolatos panaszra vagy bejelentésre a Bizottság válaszát úgy fogalmazza meg, hogy abból a nemzetbiztonsági szolgálatok titkos információgyűjtő tevékenységére ne lehessen következtetéseket levonni.

19. § (1) A Bizottság tagjának csak az az országgyűlési képviselő választható meg, aki tekintetében elvégezték az e törvényben meghatározott nemzetbiztonsági ellenőrzést.

(2) Az Országgyűlés elnöke - a fontos és bizalmas munkakörre jelölt személyek ellenőrzésére vonatkozó szabályok szerint - köteles nemzetbiztonsági ellenőrzést kezdeményezni a Bizottságba a képviselőcsoportok vezetői által jelölt képviselők tekintetében. A képviselőcsoportok vezetői legfeljebb kétszer annyi jelöltet nevezhetnek meg, mint amennyi tag ajánlására jogosult a képviselőcsoport.

(3) A bizottsági tagságra jelölt képviselő tekintetében a nemzetbiztonsági ellenőrzést a Nemzetbiztonsági Hivatal végzi el. Amennyiben kockázati tényező merül fel, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója erről tájékoztatja az érintett képviselőt.

(4) A (3) bekezdésben meghatározott nemzetbiztonsági ellenőrzés elvégzését követően a képviselőcsoport vezetője ajánlást készít, amely annyi jelöltet tartalmaz, amennyi tag ajánlására jogosult a képviselőcsoport.

(5) Ha az ajánlásban felsorolt jelölt tekintetében kockázati tényező áll fenn és a Bizottság megalakítására még nem került sor, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter a kockázati tényezőről tájékoztatja az Országgyűlés elnökét és az érintett képviselőcsoport vezetőjét.

(6) Ha az ajánlásban felsorolt jelölt tekintetében kockázati tényező áll fenn és már működő Bizottságba kerül sor új tag megválasztására, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter a kockázati tényezőről tájékoztatja a Bizottságot és az érintett képviselőcsoport vezetőjét.

(7) Ha az érintett képviselőcsoport vezetője a jelölést a tájékoztatást követően is fenntartja, a jelölés további érvényessége tekintetében az (5) bekezdésben meghatározott esetben az Országgyűlés elnöke, a (6) bekezdésben meghatározott esetben szavazattöbbséggel a Bizottság dönt.

(8) A Bizottság tagjai megbízatásuk teljes időtartama alatt nemzetbiztonsági védelemben részesülnek.

2010.05.12. 19:44:12

@vladislaus: "LMP),már is törvénymódosítást jelentett
be......no fene ,csak nem az SZDSZ reinkarnációjának lehetünk szem,és fültanui?????????????"

De.

Az meg kabaréba illő - ha nem a valósáról lenne szó - hogy a posztkomcsiknak és a végig nemzetellenes liberális pajtásaiknak van pofájuk demokráciáról, meg az ország érdekeiről hadoválni.

lookout 2010.05.12. 19:44:57

Őszinte csalódás ez a bejegyzés. Török Gábor és az 'oly zseniális' Stumpf András is riasztóan tájékozatlanok a pertraktált eseménysor részleteit illetően.

A Fidesz ugyanis a tárgyalások közben leszögezte, ha az ellenzéki pártok nem tudnak megállapodni a bizottsági elnöki elosztásról, ők nem fognak dönteni helyettük, hanem üresen hagyják az érintett posztokat, vagyis e bizottságok az ellenzéki megállapodásig elnök nélkül állnak fel és működnek.

A nagy tézis tehát, miszerint az MSZP-nek rá kellett volna tolnia a döntés felelősségét a Fideszre - nos, ostobaság. Ha pedig emiatt egyetlen helyre se bólintottak volna rá, az semmilyen módon nem szolgált volna retorikai munícióval a diktatúrával való riogatáshoz.

Az egy valódi és izgalmas kérdés, hogy miért a költségvetésit választották, és az is elemzésre méltó, hogy miért félnek a karanténstratégiától. De ettől még a szóban forgó két posztnak nem lesz sokkal több teteje sajnos.

dos Santos 2010.05.12. 19:48:28

@Michael Knight:
Épp azért van jó helyen náluk, ugyanis az elmúlt 20 évben senki nem foglalkozott érdemben a romák helyzetével. Megelőzendő néhány rettegő hangot, szerintem a Jobbik sem marhavagonok vásárlásával fog hozzákezdeni a romák helyzetének megváltoztatásához.

bariga 2010.05.12. 19:49:31

@imperial: Te eddig melyik országban éltél?

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.05.12. 19:56:04

Az le van írva valahol - vagy lesz róla poszt - hogy a bizottságok mit csinálnak? A parlament a törvényhozó hatalom, ezért azt képzelem, hogy a bizottságok törvényeket dolgoznak ki. De ha azokat a Fidesz-többség nem szavazza meg, akkor nem mindegy, kik ülnek ott? Szóval biztos nem ezt csinálják, de akkor mit? Tényleg érdekel!

kenderesi (törölt) 2010.05.12. 19:59:21

Szerintem az Mszp belefáradt a szélsőjobb elleni harcba, illetve most kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy a Jobbikkal kezdjen el - különösen az emberek csekélyebb részét lázba hozó, ideológiai típusú - különmeccseket vívni. Ráadásul mindez nem is érdekük, hiszen a jobbikos retorika már hosszú ideje a Fidesz ellen irányul, innentől kezdve működik az a láthatatlan érdekszövetség, hogy mindketten, mint ellenzéki pártok, a - nem mellesleg több, mint kétharmados mandátumaránnyal rendelkező - kormánypárt gyengítésében érdekeltek.

Kelecse 2010.05.12. 20:00:27

@török gábor: Kedves Gábor! Köszönjük a tájékoztatást. Ebből máris leszűrhető a sejtett tanulság. A Bizottság bármely tagja valaminek a kivizsgálását kéri, azt a Fidesz-tagok leszavazhatják. És nem kerül kivizsgálásra, hogy történik e valami politikai célra való felhasználás. Lázár ezért dőlt hátra fölényes mosollyal a szája szegletében. És vonulgathat zsebre tett kézzel, az orrát magasra emelve. Senki nem fogja tudni ellenőrizni érdemben a biztonsági szolgálatokat ebben a ciklusban. Ezért kellett a 2/3.

dos Santos 2010.05.12. 20:02:07

@Közöd???: Ez bizony nagy baj. Bárcsak az egykori, hatalmát akasztófák árnyékában megteremtő állampárt mai jogutódjának kezében lenne a nemzetbizonsági bizottság. Akármennyire is elcsépelt, de rohadtul unom, amikor az MSZP játssza a demokrácia bajnokát. Ha jól tudom, az egyetlen olyan párt ma a Parlamentben, melynek jogelődje nevéhez egy diktatúra fűződik. 94-ben, négy évvel a rendszerváltás után senkit nem zavart, hogy kétharmada van a kormányzó erőknek, és hogy újra vezethetik a nemzetbiztonsági bizottságot, a Nemzetbiztonsági Hivatalt, meg mit tudom én mit.

brazileiro 2010.05.12. 20:04:54

A mellékelt fénykép a legdilettánsabb politikai húzás szocialista politikustól az őszödi beszéd elhangzása óta. Talán emlékeztek még arra a fényképre, amin Orbán Viktor fog kezet a parlamentben Csurka Istvánnal. És arra a felháborodásra, ami ezt a baloldali sajtóban követte: Európában nem szokás szélsőjobboldali politikussal kezet fogni. Azt hiszem a példa Chirac és Le Pen volt. És ezzel én egyet is értek: Orbántól is szégyenteljes volt a kézfogás, Mesterházytól is.

A bizottságokról szóló rész azonban a Stumpf cikkben elég erős csúsztatás, és ez most azt hiszem elkerülte TG figyelmét. A kedd délelőtti sikertelen egyeztetés után ugyanis Lázár János kizárólag és kategorikusan a szocialistákat tette felelőssé azért, hogy nincs egyezség és elég egyértelműen világossá tette, hogy a parlamenti többség nem fog dönteni. Vagyis, ha az ellenzék pártjai nem állapodnak meg, akkor ezek a bizottságok elnök nélkül kezdenek el működni, a fideszes alelnökök vezetésével.

Vagyis pont azt csinálták volna, amit 2002 előtt a médiakuratóriumok ügyében. Én azt gondolom, ez volt a terv, nem számítottak arra, hogy a szocik elengedik a nemzetbiztonsági bizottságot. És hogy kommentálta volna a sajtó az MSZP tiltakozását? Stumpf András erre is válaszolt: diktatúramaszlag.

dos Santos 2010.05.12. 20:05:09

@lookout: Tökre úgy fogalmazol, mint Mészáros Tamás az ATV-n, mikor elemez :) Ez a "pertraktál" különösen tetszik.

bariga 2010.05.12. 20:05:17

@Yooha: igazad van, épp azt akartam írni, hogy minden szócséplés, mármint, hogy a 3 ellenzéki párt össtefog-e vagy nem. Mert akkor mi van? Amúgy meg nem kell összefogni akárkivel

panelburzsuj 2010.05.12. 20:08:06

@lookout:

Stumpf András legalább világosan megírta, hogy ő mit kíván kihozni a témából (mindjárt ez elején, vsatag bötűvel összefoglalva cikke lényegi mondandóját):

"Nagyon, nagyon szórakoztató nézni a szocik vergődését."

Lehetne mostanában ennél jobban kedvébe járni a Heti Válasz hűséges olvasóinak, mint szocivergődős cikkeket fabrikálni?

Török Gábor meg ökonomikusan hasznosítja a lehetőséget.

is 2010.05.12. 20:13:17

már kettővel ezelőtt megmondtam, hogy alternatív bizottságszámot, elnökszámot kell letenni, és nézni ki a fejből. nem szabad belemenni a FIDESZ csapdájába. amatőrök.

gabesz7004 2010.05.12. 20:15:34

Komolyan mondom agyhugykövet kapok ettől a sok baromságtól, amit hallok, olvasok a Jobbik és a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöki posztjáról! Az hogy a komcsik ostobák, ebből adódóan ostobaságokat mondanak rendben, de hogy most már a Fidesz is a Jobbiktól félti az Országot az vicc! Mintha nem a Jobbiknak lenne a legmarkánsabb véleménye például a földkérdésben! A kedves Fideszesek elfelejtik a Lisszaboni Szerződés aláírójának nevét? Segítek: Martonyi János!
Mitől szélsőjobbos a Jobbik? Sehol nem hallottam, vagy olvastam olyat, hogy most reszkessen minden zsidó és cigány, mert a Jobbik pogromokat, holokausztot akarna csinálni! Szerintem jó lenne lapattani ezekről a baromságokról és az érdemi építőmunkával foglalkozni! A Parlamentbe minden párt demokratikus játékszabályok keretei között jutott be és amíg ezen szabályokkal ellentétesen nem cselekszenek, addig hagyjuk őket békén az mszp és a Fidesz a Jobbikot, a Jobbik meg az Lmp-t! MUNKÁRA!

bariga 2010.05.12. 20:18:36

@panelburzsuj: tényleg! Most mi lesz a sok jó újsággal, nem lesz kit szapulni, akik eddig vették, már unalmasnak fogják találni. a mórok megtették kötelességüket, a mórok mehetnek. Már kár lesz beléjük ölni a sok pénzt

kenya5 2010.05.12. 20:21:43

@Közöd???: szlovákiában a jobbik hasonmása mégkeményebben lép ,csak szólok.Hallottad brüszelt böfögni????
Ja mégis az MSZP a hülye amikor mindig riogat és semmi csak növeli a jobbik térnyerését? na látod elkurták eztis azt kopp:)))

bariga 2010.05.12. 20:22:23

@gabesz7004: igaz, igaz, csak ahhoz tudni kéne, mit is akarnak csinálni, de még csak most kezdenek KONZULTÁLNI

Diocles 2010.05.12. 20:22:50

Olvasom a hírszerzőn, h a költségvetési bizottság elnökségére VeresJanit vagy Szekeres elvtársat jelölik majd.

Namármost, ha egy ütős, fiatal arcot jelölnének oda, akkor megérteném ezt az egész cécót, h annyira kell nekik a költségvetési b., DE Veres vagy Szekeres elvtárs mindenkinek az elmúlt nyolc évet fogja eszébe juttatni, akárhányszor csak megszólalnak...

Várúr 2010.05.12. 20:23:05

@AnnaKarenina:
Marhára egyetértek veled Annuska. Sem a nemzetet, sem a Fideszt nem féltem. Nem abban a bizottságban dőlnek el a dolgok, még ha a félnyilas csürhe embere elnökli is. Annál rutinosabbak és keményebbek Vityáék. Ez egész ügy legfeljebb némi médiaszereplésre jó.

Mufurc Manó 2010.05.12. 20:23:38

Én azt nem értem, miért nem lehetett olyan bejegyzést írni, amiben egy alkotmányjogot soha nem tanult embernek is világos (mondjuk egy szimplán érettségizettnek, vagy olyannak, akit szakterületénél fogva elkerülnek az állami szervezeti rendszer ilyen apró finomságai), hogy mit jelent ez a pozíció, pontosan mi történt, hogy jutottak el idáig, hogyan osztották le a lapokat, és ki hogyan részesült a többi posztból, hogy ezek a bizottságok mivel foglalkoznak érdemben, és a többi. (Talán a választásokkor a mandátumok eloszlásáról volt egy hasonló poszt, azon mondjuk nem csodálkozom, mert azt én is a jobb oldalon bőszen hirdetett könyvből tanultam, de ha jól emlékszem, abban van szó a bizottságokról is, szóval lehetett volna itt is a copy+paste kombinációt használni. Persze tudom, hogy az eladási számok is fontosak, de a bevezető kurzusokon elég népszerű a könyve, szóval azt venni fogják ettől függetlenül is, nem hiszem, hogy bárki innen készülne vizsgára.) Ez egyébként a belinkelt cikk sem teszi meg, mivel az egyszerű publicisztika.

Nem tudom, hogy profit vagy non-profit blogról van-e szó, de ez mindenképpen az igényesség hiánya. Így az emberek nem fognak nagyobb arányban részt venni a demokráciában, vagy hogy egyszerűsítsem a kérdést, ide járni, mert ez tényleg csak egy ilyen "egy gondolat bánt engemet/a posztot a Jobbik kapta meg" cikk, de könyörgöm, milyen posztot, mi ennek a jelentősége, hogyan, igen, az MSZP ismét kigolyózta magát, de ez senkit nem lepett meg, politológusi diploma nélkül sem, legalábbis azokat, akiket a politika érdekel olyan szinten, hogy néznek/olvasnak híreket, tehát ide is ide kattintanak, semmiképpen, szóval a bejegyzésnek ilyetén formán nem hogy semmi elemző, magyarázó, indokló funkciója nincs, de még leíró se...

Tessék tisztességesen csinálni, ha már belevágott, akkor is, ha csak egy "blog". Ha ez a cél... Így sajnos ez nem csak, hogy nem "elemzői" munka, amivel eladja magát, és ami eddig is világos volt azok előtt, akik foglalkoztak valaha társadalomtudománnyal, hanem közönséges újságírásnak se nevezhető, hanem kizárólag csak odaköpött soroknak.

(Hm. Látom, időközben a kommentek között pótolta a mulasztást. Talán a cikk is teljesebb lenne, és érvelő jelleget ölt, ha ezt rövidebb formában magában a bejegyzésben is megejti. Így talán a lényeg is bekerülhetne a történésekről való tudósításba.)

dos Santos 2010.05.12. 20:28:15

Most olvasom, hogy az LMP valami törvényjavaslatra készül, hogy megtorpedózza a Jobbik NBB-elnöki pozícióját. Annyira képmutató ez az egész vita. Ilyen alapon mennyivel lenne jobb kézben pl. az LMP-nél, akiknek elsőként gratulált az amerikai nagykövet. Persze az USA-tól nem divat rettegni, de ha következetesek vagyunk, be kell látni, hogy az a fajta szoros kapcsolat sem egy szerencsés dolog. Az MSZP-ről fentebb már írtam, és mivel - ahogy olvastam valaki hsz-ában - csak ellenzéki elnöke lehet, így nem marad senki, akinek nyugodt szívvel odaadhatnánk...
... hacsak nem... Molnár Oszkárnak, ő is ellenzéki. Mögötte remélhetőleg nem áll senki, mondjuk csak a családja, de az talán nem rejt nemzetbiztonsági kockázatot.

brazileiro 2010.05.12. 20:33:02

@dos Santos:

ez az amerikai nagykövet hasonlította Bill Clintonhoz Orbánt. Az LMP-hez meg azért ment előbb, mert Orbán későbbre adott neki időpontot.

Várúr 2010.05.12. 20:37:23

@tölgyes:
Mélységesen egyetértek. OKos vagy. Sajna, barmokról nyilvánítasz megalapozott véleményt. Valóban észszerű lett volna egy mszp-lmp kompromisszum.

hoplita 2010.05.12. 20:39:35

@brazileiro:
Hát persze...
Te meg be is veszed....hehe.:))

flippant 2010.05.12. 20:41:11

Ilyen posztok a népátszabón és a népszabaccságban olvashatóak. Úgy jön le, hogy a nácifasisztarasszistanyilaskeresztestömeggyilkos Jobbik egy olyan párt amelynek tagjai cseppfertőzéssel terjedő gyilkos halálos vírussal fertőződtek. Így nem szabad velük szóba állni mert aki megérint egy Jobbikost az másnap már azonnal meghal. Gyerekek! Ne rettegjünk már azért ennyire. Nem ördögtől való a Jobbik csupán aZemberek végső elkeseredése hozta létre. És ha a fidesz nem lesz képes látványosan megoldani a CB-t, a rendszeres tanár-orvos-mentős-rendőr veréseket, a visszamenő korrekt elszámoltatásokat akkor 4 év múlva bizony kormányzó erőként köszönthetjük a srácokat.

dos Santos 2010.05.12. 20:42:28

@brazileiro: Meg gondolom az MSZP is, a Jobbik is, ezért ment rögtön a Parlament negyedik legerősebb pártjához, mert csak ők tudták fogadni. Én mindent elhiszek.
De azért érzed ugye, hogy mennyire nagy baromság azon vitatkozni, ki vezetheti és ki nem a NBB-ot. Láthatod, hogy mindenkivel kapcsolatban lehet kérdőjeleket találni. Persze az egyik esetében "nincs itt kérem semmi probléma, mi demokratikusak vagyunk, mert azok vagyunk és kész", de a másik párt maga a világvége, "nem demokratikus, mert nem az és kész".

ubul2000 2010.05.12. 20:43:47

Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a Jobbik először kérte a NBB-t és a költségvetésit. A megegyezés érdekében lemondott az NBB-ről, de a szocik mind a kettőt akarták. Ebbe természetszerüen a Jobbik nem ment bele. Félreértések elkerülése végett az MSzp nem átadta az NBB bizottság vezetését a Jobbiknak, hanem inkább a költségvetésit választotta az NBB helyett.

Egyébként az egész hiszti vihar egy pohár vízben, a bizottságok elnökeinek maximum nagyobb a szereplési lehetőségük, és nagy a szerepük a bizottság összehívásában.

Természetesen még meg lehet változtatni bármit, de most már minden erőszakos változtatás a Jobbik malmára hajthatja a vizet.

ubul2000 2010.05.12. 20:45:02

@Várúr: A libsi csürhéről is lenne néhány szavad, akik idejuttatták az országot?

hoplita 2010.05.12. 20:47:00

@ubul2000:
Abba ő is beletartozik....egyem a szívét..:))
Rögtön átmegy szerénybe...

brazileiro 2010.05.12. 20:47:39

@hoplita:

Az eredeti állítás az volt, hogy az amerikai nagykövet csak az LMP-hez látogatott el (mert csak ott látszott a közvetítésen). Amikor kiderült, hogy ez nem igaz, akkor gyorsan módosítani kellett az összeesküvés-elméletet arra, hogy oda ment elsőként.

Hiszen az LMP olyan befolyásos politikai erő, hogy az amerikai nagykövet titokban belépett...

gorcsev54 2010.05.12. 20:48:13

"A mellékelt fénykép a legdilettánsabb politikai húzás szocialista politikustól az őszödi beszéd elhangzása óta. Talán emlékeztek még arra a fényképre, amin Orbán Viktor fog kezet a parlamentben Csurka Istvánnal. És arra a felháborodásra, ami ezt a baloldali sajtóban követte: Európában nem szokás szélsőjobboldali politikussal kezet fogni. Azt hiszem a példa Chirac és Le Pen volt. És ezzel én egyet is értek: Orbántól is szégyenteljes volt a kézfogás, Mesterházytól is."-
Ehhez nincs mit hozzászólni, azzal a rokonoddal sem fogsz kezet ,apád temetésén akit szinte nem is láttál,de utálod?Pedig elment a temetésre, tehát megtisztelt Téged Apádat.Az ember szokott kezet fogni azzal akit utál, Chirac és Le Pen - hogy mekkora emberek az úgy is több tényező és az évek fogják el dönteni."Láttunk már éjjeli őrt nappal meghalni!"

brazileiro 2010.05.12. 20:51:18

@dos Santos:

Az kifogás, hogy hozzájuk ment először az amerikai nagykövet? És ez mindjárt a nemzetbiztonsági bizottságnál kifogás? Ha nem emlékeznél, a NATO-nak vagyunk tagjai...

A Jobbikhoz ment nem ment el.

hoplita 2010.05.12. 20:51:34

@brazileiro:
Ó, nem ezt mondtam....csak köztudott, hogy némi jenki dollár becsurgott a kampánykasszába, nemde..?
Jó, persze, csupa véletlen...meg egyébként is, a jenkik nem szoktak ám pofátlanul beleugatni a csatlósok belpolitikájába...mer' nem olyanok ám azok.:))

brazileiro 2010.05.12. 20:54:30

@brazileiro:

Utolsó mondat helyesen: a Jobbikhoz meg nem ment
el.

@hoplita:

Ja, köztudott. Az is, hogy a Jobbikét meg az orosz és az iráni titkosszolgálat fizette.

tölgyes 2010.05.12. 20:54:34

@Várúr: Kálmán Olga verte a nyálát.. de ebből nem lehet jól kijönni!

bariga 2010.05.12. 20:56:10

@ubul2000: a liberalizmus nem egy szitok szó, hanem egy gazdasági és politikai irányzat. A nagyobb szabadság elve nagyobb önfegyelmet és önuralmat kíván, tehát nálunk nem tud működni még sok sok év múlva sem. Most már én is azt gondolom, hogy ide Pintér kell, rengeteg rendőr, három csapás, meg munkásököl vasököl, oda csap ahova köll

panelburzsuj 2010.05.12. 20:56:30

@hoplita:

És gondolod, hogy a jenkik ezt a csatlósugráltatást képtelenek másképp megoldani, mint a pártok nyilvános végigvizitálásával?

hoplita 2010.05.12. 20:57:21

@gorcsev54:
Hát...én meg egy olyan tolvajjal nem fognék kezet, mint sirak.
Aki ugye az elnöki székbe menekült a pénzügyi stiklijeinek a firtatása elől.
Löpen a maga néha tuskó módján ezerszer becsületesebb fószer.
Persze, francia lévén mindkettő, számomra roppant viszonylagos....nem csipázom a békazabálókat, csöppet sem.:)))

bariga 2010.05.12. 20:58:28

@tölgyes: elgurult a nevelőnő is

lüke 2010.05.12. 20:58:45

hiszti , ballib , szétkenni, diktatúra -mantra, korona
faszisták:)
de tényleg:)
micsoda szavak,
a magyar politikában :) nem is akárhol
hiszti 5 éves kislányok szótára, mantra a keleti vallásból etc
tényleg kelet fele menetelünk:)
s ezt nem bírom megszokni...................

hoplita 2010.05.12. 21:00:19

@panelburzsuj:
Nem gondolom, de roppantul zavar az arroganciájuk, mikor már a látszatra sem adnak és diplomáciai szokásokat rúgnak fel.
Komolyan mondom, tenyérbemászóbbak ilyen téren, mint az oroszok voltak.
Kulturálatlan bugrisok gyülekezete.

cambridge.on 2010.05.12. 21:00:55

Olyan jó szidni az MSZP-t. Amint egy kis lehetőség nyílik azonnal ugranak a döglött oroszlánt rugdosni, mint az itt kommentelők többsége.
Szerintem más játék folyik a színfalak mögött, mint amit a nagyközönségnek mutatni akarnak a Fidesz részéről.
A "független politológus" cikkét olvasva jutottam erre a következtetésre.
Jó lenne ismerni a másik lehetőség alkalmára, előzetesen megírt Stumpf cikket is.

A szocik begaloppírozták magukat a "Közöd "szerű hülyék befolyására egy olyan helyzetbe amiből presztizs veszteség nélkül nem lehet kitörni.
A Fidesz pedig kihasználta a lehetőséget. ahogy a korábbi blogban kitárgyaltuk.
Törvény írja elő hogy a nemzetbiztonsági bizottságot ellenzéki elnöknek kell vezetni.
Melyiket akarhatja a kormányzó párt? A Jobbikot vagy az MSZP-t? Az LMP itt eleve nem rúg labdába.
Megjátszotta az egyetlen esélyt, feltételezve, hogy a vörös nem tud megállapodni a feketével.
-"aztán ha nincs megállapodás, úgyis a parlamenti többség, azaz a Fidesz dönt. -" írja éleslátóan Stumpf.
A 2/3 birtokában mmegteheti, hogy a megegyezés hiányára hivatkozva megtartja magának a bizottságot.Akkor lehetett volna a konok szocialistákra hivatkozni. Valószínű ez lett volna abban a napvilágra nem jutott cikkben.
Ebbe köpött bele az MSZP átengedve az elnökséget a Jobbiknak. Odacsapva , egyétek meg amit főztetek!
Most van igazán a labda a kormánypártok térfelén.
Hirtelen a szocik helyén találták magukat.

Kérdés mit tesz ebben a helyzetben a FIdesz? Most ők vannak kellemetlen helyzetben, végülis ők fogják megszavazni.
Csoda-e, hogy most össztüzet zúdítanak a szocialistákra?

Csak gondoljatok a tv elnök választásra, eddig is működött az alelnök irányításával. Valami hasonlót sejtek ebben az esetben is.

lüke 2010.05.12. 21:01:01

@BUDAPEST:
jézus isten:)
ez már a vég ,ez a hang.............

hoplita 2010.05.12. 21:02:22

@brazileiro:
Persze....meg a hamasz, meg az alkaida...vagy az alkaloida....?
Mán nem is tudom..:)))

lüke 2010.05.12. 21:02:36

@panelburzsuj:
azt hittem ökomenikusan:)
ez jobb lenne:)

darkmustang 2010.05.12. 21:04:08

Kivancsi lennek a mozdulatok vegere. Kiegyenesedett Vona? Vajon teljes testevel Mesterhazy fele fordult? Belenezett a szemebe? stb,

Várúr 2010.05.12. 21:04:36

@ubul2000:
Lenne. Valóban csürhe az mszp/szdsz és ide juttatták.... De ez nem ok arra, hogy a buta tekintetű Huza-Vonáról és félnyilas bandájáról ne legyen rossz véleményem. Egyetlen valód szakember és értelmiségi nincs köztük, szittya annál több.... pl. az ősmagyar nevű Novák.

brazileiro 2010.05.12. 21:05:57

@tölgyes:

"A fidesz gesztusai egyébként lehetőséget adtak volna arra, hogy egymással nagyvonalú gesztusokat tegyenek és közösen lépjenek fel.. ne nyílt színen vitázzanak. Ebben az elvileg legnagyobb tapasztalattal rendelkező MSZP járhatott volna az élen.. de elbaltázták..A plenáris ülés elé vitték azt, amiben előzőleg is megállapodhattak volna."

Te nem maradtál le valamiről? Most épp az a poszt témája, hogy megállapodtak és nem vitték a plenáris ülés elé a dolgot...

hoplita 2010.05.12. 21:06:35

@bariga:
Mán nem szitokszó...mán annál is több.:))

Olyan érveket hozol, amilyennel a komcsik operáltak, amikor a jövőbeni kommunizmus gyönyörűségeit ecsetelték, kontrasztként hozva az éppen akkori helyzetet...:)
Mer' hogy a zemberek még nem értek meg...:)))

Amúgy nem zavar, hogy nem csak nálunk, másutt sem működik, illetőleg most kerül látványosan a történelem szemétdombjára...???

brazileiro 2010.05.12. 21:08:02

@hoplita:

Mondom, köztudomású. Mint az, hogy az amerikai nagykövet jenki dollárjai. És mint "köztudott" dolog, nem szorul bizonyításra egyik sem.

SzucsCsaba 2010.05.12. 21:08:43

Kedves Török Gábor,

A mostani bejegyzése nem igazán az említett meglepő szocialista baki okairól szólt (érintőlegesen: megszokás, politikai érzékük cserbenhagyta őket, nem vettek tudomást róla) és persze ezen a területen legfeljebb csak találgathatunk, én mégis felvetnék még egy lehetséges okot.

Nem lehet arról szó, hogy a pártban most kezd eluralkodni az óriási vereséggel való szembesülés, a rendetlenség, a széthúzás, az egymásra mutogatás, a rezignáltság, a "most már minden mindegy" életérzés?

Amikor már korábban komoly elvi, politikai jelentőségű dolgok is elvesztik fontosságukat?

És persze ilyen körülmények közepette egy ember, vagy emberek nem feltétlen a logikusat, a racionálisat cselekszik.

Bár én még nem látom a robbanás, a komoly széthúzás jeleit, de lehet, hogy most a vihar előtti csend állapotában vagyunk az MSZP-t illetően.

Félreértés ne essék, én - jobboldaliként is - nem kívánom a baloldal, az MSZP halálát, szóval nem ezt akarom most ezen véleményemmel vízionálni, viszont a megújulását, megtisztulását, irányváltását örömmel venném.

Üdvözlettel.

lüke 2010.05.12. 21:08:59

@bariga:
hmm

en.wikipedia.org/wiki/Liberalism
plato.stanford.edu/entries/liberalism/
repetitio mater studiorum est

legszebb szavak egyike s van lateri dextri et sinistri, mint az embernek
magyaroschan persze félreértelmezett s lejáratott

hoplita 2010.05.12. 21:09:08

@Várúr:
Mert a te őseid az Árpádok zászlajával lovagolt be Vereckénél, mi...?
Nem mondta még neked senki, hogy szánalmas ez a fajta kekeckedés?
Olyan csürhés...

panelburzsuj 2010.05.12. 21:12:02

@hoplita:

Régen voltál már közösen celebrált magyar-szovjet ünnepségen, elhalványultak az emlékek ...

(Gyerekkoromban egy ruszki laktanyától három kilométerre éltem, a közelebbi múltban mega taszári erők jövésmenését figyelhettem meg közönséges utcai polgárként, és azt kell azért mondanom, hogy pökhendi ugyan mindkettő, de összesített bugrisságban nálam azért még mindig az oroszok vezetnek.)

lüke 2010.05.12. 21:13:34

@lookout:
hmm mit jelent a pertractált?
utoljára Jókainál olvastam-pertractált causa - 10 évesen, ma senki se érti

hoplita 2010.05.12. 21:13:58

@brazileiro:
Nem a jenki nagykövet zöldhasúiról beszélek én itt.
Annyira még az amcsik se kretének, hogy közvetlenül, stróman nélkül pénzeljenek egy ilyen kis pártocskát.
Ja, hogy neked köztudomású...?
Akkor tényleg nem kell bizonyítani.

Samuzia 2010.05.12. 21:14:23

@Közöd???: Közöd? 850000 ember választotta őket, inkább az okokat kellene orvosolni, nem? Az hogy a szlovákok meg kisebbségi komplexussal küzdenek ( vannak jó fejek is!) az ő gondjuk nem a mienk.

Samuzia 2010.05.12. 21:15:49

@bariga: ez most hogy jön ide? A problémákat az MSZP hagyta elfajulni.

bariga 2010.05.12. 21:17:40

@hoplita: nem, ez még nem szemétdomb , most még csak a Kondratev hullám közepe. A te elméletednek is van neve, csak most nem jut eszembe

lüke 2010.05.12. 21:19:30

@hoplita:
az amerikai nagykövet hova megy a választások éjszakáján ,az nem véletlen :)
s visszamenőleg meg lehet nézni:)
2010 LMP

Várúr 2010.05.12. 21:19:59

@hoplita:
Asszem, inkább helóta vagy, mint hoplita... Novák nevű tót eredetű ifjoncnál oklevelesen úgy 500 évvel régebbi magyar családból jövök, de soha eszembe nem jutott szittyulni. Ezért mulatságos számomra az ilyen kis senkiházik hazaffyaskodása.
Biztos van mit kompenzálniuk. Gárdonyi (eredetileg Ziegler) Géza nevű velence-tavi sváb inkább megírta az Egri csillagokat, Erkel Franz a Himnuszt, stb. Hadd röhögjek a fizetőpincér-mellényes jobbikosokon,. pláne, ha mondjuk turul helyett ősmagyar oroszlánt hímeznek a mellényre.

hoplita 2010.05.12. 21:21:01

@panelburzsuj:
Nekem még személyes tapasztalataim is vannak az orosz laktanyákkal kapcsolatban, jártam többen is, nem is egyszer.
Még közös lövészeten és lőbajnokságon is voltam velük..:)

Amúgy meg a diplomáciai bugrisságukra utaltam.

Whitedog 2010.05.12. 21:22:37

@török gábor:
Érdemes lenne árnyalni a képet, hogy milyen jelentősége is volt az elmúlt ciklusok alatt a nemzetbiztonsági bizottságnak. A jogszabályban lévő rendelkezések és hatáskörök nálunk csak lehetőséget jelentenek és nem tényeket.
Az elmúlt ciklusokban a Fidesz gátlás nélkül használta a politkai hisztire ezt a bizottságot is, Demeter képviselő és társai bojkottálták az egészet. A szocik meg ahogy olvastam a rendszeres kormányzati tájékoztatást mellőzték. Tehát nem tudom, mennyire volt komolyan vehető az egész tevékenységük - úgy tűnik semennyire. Vagy még korábbról mennyire volt komolyan vehető a testület 1998-2002 között Torgyán doktor feleségével??? Nemzetbiztonság egy operettprimadonna felügyeletével....

Sajnos a Jobbik probléma nem abból van, hogy ők adják az elnököt, hanem, hogy egyáltalán tagot küldhetnek oda. És mint parlamenti párt minden joguk megvan hozzá. Innentől kezdve, ha a kormányzat betartja a jogszabályokat, akkor ugyanúgy hozzájutnak szenzitív információkhoz, akár elnökölnek, akár nem. Úgy tűnik a legkisebb rossz az lesz, ha nem lesz funkciója ennek a testületnek.

A szociknak nem ezen a területen kell most szerintem politikai képességeket felmutatni - én inkább a külügyi bizottság elnöki posztja miatt háborognék nemzetközi szinten is. Ezt szép csendben nyúlták le a fideszesek. Erre nincs politológusi elemezés?

Várúr 2010.05.12. 21:23:45

Még valami komám. Ne magyarkodjon itt nekem senki, aki még semmit le nem tett az asztalra, de akinek Makovecz, Tőkés László, Duray Miklós nem eléggé magyar, a 23 éves Dúró Dóra és Novák Töhötöm Előd Bulcsú Bendegúz igen. Férj-feleség a parlamentben.-.. csodááááás bruhaha :-))

bariga 2010.05.12. 21:24:14

@Samuzia: azért írtam, mert valaki libsizett, vagy hasonló..
Nem tudom most éppen melyik problémára gondolsz, de tényleg fogalmuk sem volt mit kezdjenek a radikalizálódással.
Túl liberálisan álltak hozzá.

cambridge.on 2010.05.12. 21:24:29

@Mufurc Manó:
Jogos feltételezés, hogy az itt kommentelők többsége nem viseli a politikai tudományok doktora címet.
Azért annyit illik feltételezni, hogy be tudjuk pötyögni gugliba:
parlamenti bizottságok.
Ami nem titkos az olvasható.
Tehát Török Gábor csak a lusták segítségére illesztette be a bizottság munkájáról szóló részt.
Akiket érdekelt, azok az első alkalommal, amikor a bizottságok szóba kerültek, utána járt miről is van szó?

(3) Ha a nemzetbiztonsági szolgálatok országgyűlési képviselőre vagy vele közös háztartásban élő hozzátartozójára vonatkozóan információgyűjtő tevékenységet kezdenek (folytatnak), e tényről a miniszter haladéktalanul tájékoztatja a Bizottságot.
-- Az ügyben érintett képviselő e tevékenységről nem kaphat tájékoztatást.--!!!

Ahogy sejtettem, egy fölösleges biankó csekk felajánlása a" Lex Jobbik" az LMP részéről.

panelburzsuj 2010.05.12. 21:25:49

@lüke:

Én meg aszittem, te tucc külföldiül ... :)

Oksi, megfejtem: ökonomikusan ahelyett áll ott, hogy low-budget, avagy teszkógazdaságos posztírás. (Végy egy mások által már jól föltuningolt témát, köretnek ollózz hozzá mások cikkeiből, és szószként önts rá néhány saját mondatot.)

Ökomenikust nem ismerik: ez vagy a keresztény felekezetek gazdasági együttműködést leíró kifejezés leget, vagy enyhén disgraphiás környezettudatos orvostanhallgatókat ...

ubul2000 2010.05.12. 21:29:15

@lüke: Hát pedig Ungárék megnyílvánulását nem nagyon lehet másképp értelmezni, mint hiszti. Igazad van 5 évesek szintje, de hát ez van.

lüke 2010.05.12. 21:29:27

@panelburzsuj:
na látod, pont ezt a Tescósat kritizáltam:)

lüke 2010.05.12. 21:31:01

@ubul2000:
melyik Ungár?
a bűvész?:)
mert annyian vannak:)

Samuzia 2010.05.12. 21:33:56

@bariga: Én a létrehívó okokra gondoltam, ahhoz tényleg liberálisan álltak hozzá...

ubul2000 2010.05.12. 21:37:15

@Várúr: Lehet, hogy lenne - de nincs.

Fél-nyilasnak nevezel egy pártot, csürhézed őket, holott erre semmi indokod nincsen (magyarázatod biztosan)

Kétségbe vonod - ab ovo - a szakmai hozzáértésüket, holott aligha ismersz minden Jobbik-tagot, még a 47 képviselőt sem.

Az meg igazán rosszízű dolog, hogy a nevekkel viccelődsz, holott ez épp azt bizonyítja - amit a ballib de főleg a lib oldalon igyekeznek kétségbevonni - hogy a magyar igenis befogadó nemzet.
(Már persze azokkal szemben, akik ezt megérdemlik. És nem az új honfoglalókkal szemben)

ubul2000 2010.05.12. 21:38:43

@bariga: én nem is a liberalizmust támadtam, hanem a libsiket - a liberál bolsevikokat, akik mszp/szdsz álcában jelennek meg

dos Santos 2010.05.12. 21:42:12

@brazileiro: Nekem igazából tök mindegy hová megy először, de látom, nem érted, amiről írok. Ha történetesen Orbán nem tud fogadni, akkor megyek a 2. helyen végzett párthoz, ha az sem, a 3.-hoz és így tovább (ha annyira fel akarom keresni őket...). Ugye nem mint magánember látogatta meg őket, akkor meg nem illik a 4.-nél kezdeni. Emlékeztetnélek: a Jobbik és Putyin párhuzamhoz annyi elég volt, hogy Vona utazott néhányszor Moszkvába, szóval ne legyél ennyire meglepődve. A nemzetbiztonsághoz persze ennek az egésznek annyi köze van, mint amennyire most a jobbikkal kapcsolatos dolgoknak. Szóval érted te ennek az egésznek a nevetségességét, ha a neked kedves pártról van szó, csak fordítva látod úgy, hogy itt a világvége.

ubul2000 2010.05.12. 21:45:20

@panelburzsuj: Nem vonom kétségbe, amit mondasz, mert én 3 km tőlük voltam katona. S dolgoztam is egy rövidke időt (1-1,5 év) odakint. Tehát igazad van. De volt szerencsém Mo-n találkozni az agárdi benzinkútnál egy amerikai osztaggal (tán gfor erők lehettek) akik ott vásároltak. Félelmetes volt, az undortól menekültek az emberek, szegény kutasoknak persze maradni kellett. Folyamatosan köpködtek pl bent az üzletben (ez nem kocsma, de ilyet ott se tesznek) és arrogánsan viselkedtek. Nehéz ezt leírni, látni kellett volna. És mi még nem is állunk velük hadban.

Sikonya Gyula 2010.05.12. 21:48:21

Az LMP újratárgyalná. Pföjj, tegnap már megegyeztetek! Azóta megcsörrent a piros telefon és a vonal végén Tel-Aviv jelentkezett, vagy mi van?

tölgyes 2010.05.12. 21:49:06

@bariga: Én végignéztem azt az erőlködést, ahogy az MSZP-LMP szerencsétlenkedését a fidesz nyakába akarta varrni.. tehát bizony még nagyon finom szavakat használtam.

Anyád a baráthal 2010.05.12. 21:49:54

@Közöd???: igen. A kun bélák (szigorúan kis betűvel) maradtak. Ez persze neked nem okoz gondot.

Hihetetlen ez a paranoia, ami itt is felmérhető.

ubul2000 2010.05.12. 21:50:03

@hoplita: ja-ja. Amikor az Enszben Hruscsov a cipőjével verte az asztalt, hogy Kubában nincsenek orosz rakéták. Aztán szépen gyorsan és csendben leszerelték mind.

panelburzsuj 2010.05.12. 21:50:33

@Várúr:

Érteni vélem a törzsökös berzenkedésedet, de a névmágiádat némileg hatástalanítja a Makovec(z) karaktersor ellenpéldakénti föltüntetése.

lookout 2010.05.12. 21:52:28

Nem hittem volna, hogy a pertraktál szó ekkora kalamitást okoz....

Ordnassac 2010.05.12. 21:52:43

@Várúr: nem ők az első ilyen férj-feleség párosítás az OGY-ban. :-)

Anyád a baráthal 2010.05.12. 21:53:33

@hoplita: Na állj le, de gyorsan. Neked azonnali beutalót küldött ez a közöd? vagy ki, a temetőbe. :)))

Ekkora f@sszal nem kéne ennyit foglalkozni.

török gábor 2010.05.12. 21:53:48

nem tudom mennyire közismert: 1998 és 2002 között ifj. Hegedűs Lóránt (MIÉP) tagja volt a nemzetbiztonsági bizottságnak.

tölgyes 2010.05.12. 21:54:06

@brazileiro: Ötpárti egyeztetés folyt az előkészületekről= plenáris ülés.. Ezzel szemben lett volna lehetőség arra, hogy az ellenzéki pártok a játékszabályokban is és az elosztásban is megegyezzenek, vagyis az alkudozás ne a plenáris (értsd: a nyilvánosság előtt ötpárti egyeztetés nyilvános fóruma) előtt történjen,
Így világos?

ubul2000 2010.05.12. 21:54:43

@lüke: A Klára természetesen :))) (Nem tévesztendő össze Klárikával!)

Anyád a baráthal 2010.05.12. 21:55:21

@török gábor: A nagy kérdés az, hogy - szerinted - tudtak volna-e jobban dönteni a szocik. Azaz, lett volna olyan megoldás, amiből jobban jöttek volna ki?

Mufurc Manó 2010.05.12. 21:55:58

@cambridge.on: "Tehát Török Gábor csak a lusták segítségére illesztette be a bizottság munkájáról szóló részt.
Akiket érdekelt, azok az első alkalommal, amikor a bizottságok szóba kerültek, utána járt miről is van szó?"

Na ne vicceljünk már.

Az nem párbeszédindító poszt, ahol egyből el kell szaladni utánanézni a dolognak, aztán visszajönni, összevakarni magát az embernek, felfogni, miről volt szó, ahelyett, hogy minden benne lett volna a cikkben, a szakértő által leírva. (Ezért ő a szakértő állami pénzen képezve, hogy ne ÉN, az olvasó, foglalkozzak ezzel, hanem ő, mert különben sem valószínű, hogy egyből a gugliból úgy átlátom a helyzetet, mint ő, aki öt évig ezt tanulta, aztán tapasztalatot szerzett. A munkamegosztás, ami hozzájárult ahhoz, hogy a civilizáció ezen fokára jutottunk. Rémlik?) De ha nem megyünk bele abba a teljesen felesleges és parttalan vitába, hogy kit mit merre hol milyen pénzen tanult, akkor is elmondható, hogy ha írok valamiről véleményt (mhhmm, elemzést, a blog címe szerint), előbb leírom, miről írok, és utána kötök bele, főleg, ha sejtem, hogy nem tudja minden olvasóm (apró belegondolással ez feltételezhető) helyből a parlamenti bizottságok hogyanját és mikéntjét. Ez csupán egy logikus kérés.

A feltételezés már csak azért is jogos, hogy az itt jelenlévők nem politológusok, mert azok maximum csak azért járnak ide, mert ez egy bizonyára nagy olvasottságú, véleményformáló blog. (Már csak ezért is kéne igényesnek is lenni rá, bármilyen véleményt is közvetít. Egyébként nem kritizáltam a posztban kifejtett álláspontot, csupán felhívtam rá a figyelmet, hogy kimaradt valami fontos. Ezért meg felesleges a rajongóknak a torkomnak ugrani.;) Azt is elhallgattam, hogy egy ilyen megeresztett gondolatnak annyi köze van a politológiához, mint annak az építészethez, ha egy építész legózik. Na most ezt _elemzés_ címen eladni (törökgáborelemez), az legalábbis... meredek. Főleg úgy, hogy ha már írunk valamiről, akkor "a tisztelt netező nézzen utána a guglin, akkor is, ha elvileg neki írom ezt a blogot! Az erre járóknak... Hát ott a gugli, vazze, én csak írtam ide valami megosztót, hogy jól rárepülhessen mindenki, he! Kinn legyen az index főoldalon!")

De nyilván, ha valami fontos kimaradt, annak oka van, s épp ezért ki fog maradni következő alkalommal is.

bariga 2010.05.12. 21:56:05

@ubul2000: a karneválról lemaradtam

lüke 2010.05.12. 21:56:42

@lookout:
ma már csak a calamari traktát ismerik:)
hol van Adakálé meg a Ödön, Jenő ,Eugén:)

SiKom 2010.05.12. 22:00:28

Én azt javaslom, hogy a Jobbik bármilyen pozíciót csak úgy kaphasson, ha azt személyesen Török Gábor jóváhagyja.

Elvégre minek vannak törvényeink?

Inkább legyen Török Gábor a cenzor, aki majd megmondja, hogy ki hova ülhet, és hova nem. Mert ő jobban tudja, mint a választók.

bariga 2010.05.12. 22:03:15

Ez a téma egy jó gumicsont volt, el is rágodtunk rajta rendesen, de legalább így nem kellett másról beszélni, megvárhatjuk, amíg vége lesz a meccsnek. Most 1:1 az állás, a Gera még nem rúgott gólt.

török gábor 2010.05.12. 22:05:03

@Mufurc Manó: szerintem jogos ez a felvetés, amit kétségtelenül könnyebb lenne belátni, ha a stílusa valamelyest kedvesebb lenne. a bizottságokról leginkább azért nem írtam részletesen, mert szerepüket nem tartom érdeminek és lényegesnek, nem véletlen, hogy a pozíciók elosztása körüli vita tétje sem elsősorban a posztok megszerzése, hanem sokkal inkább egymás "keretezése", "elhelyezése".

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.12. 22:05:29

Szerintem nem vagyok azzal egyedül, akik nem tudják mire vélni úgy általában ezeket a bizottságosdikat. A rendszerváltoztatás óta volt arra példa, hogy ezek a bizottságok értelmesen működtek, volt valami kézzelfogható eredményük, lehet bennem van a hiba de egyáltalán nem emlékszem. Nekem úgy tűnik hogy egy kis pluszpénzes melegedő semmi több.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.12. 22:06:56

@török gábor:
Megelőztél 26 másodperccel :D
Szerintem a lényeg hogy súlytalan sóhivatalnak tűnnek a szememben, inkább jelképek mint hasznos dolgok.

jjulie 2010.05.12. 22:10:03

nem teljesen értem a problémát

állítólag a fideszes nagyorrú parasztgyerek odalökte a margón kivülre kerülteknek a lehetőséget, hogy tegyék nevetségessé egymést és magukat a semmiért

és nem tették, most akkor mi ez az egész?

mit számít az, hogy a jobbiké az a bizottségosdi vagy sem?

török gábor 2010.05.12. 22:10:13

@DexterMorgan78/Séfbácsi: a parlamenti munkában természetesen fontosak, itt döntenek első körben a törvény- határozati- és módosító javaslatokról, beszámolókat tárgyalnak meg, és egy bizottsági elnöknek vannak kommunikációs lehetőségei is. de azt látni kell, hogy ez a vita most sokkal többről szól.

cambridge.on 2010.05.12. 22:11:47

@Mufurc Manó:
Török Gábor: 163. Miért kuncoghat Lázár János?

Nem az első alkalom amikor a bizottságok szóba kerülnek.
De persze egy újszülöttnek minden vicc új.

Ordnassac 2010.05.12. 22:13:15

Magánvéleményem:

Hoplita is megerősítheti, hogy nem vagyok a Jobbik nagy barátja, de lenne több olyan Jobbikos, akinél nem kapnék agyvérzést, ha a bizottság elnöke lenne. Azt azért megjegyzem, hogy szerencsétlennek tartom ezt a döntést, MINDKÉT párt szempontjából.

Az MSZP lakonikusan szólva térden lőtte magát. Szekeres (állítólag ő lesz a költségvetési elnöke, mert ragaszkodott hozzá) vihette volna a nemzetbiztonsági bizottságot is. Veszprémi vegyészmérnöki végzettsége nem a legjobb alap a költségvetésihez (emellett pénzügyi területtel nem volt sok dolga), ellenben honvédelmi miniszterként a katonai hírszerzéshez volt köze. Ezt könnyebben el lehetett volna adni.

A Jobbiknak kapásból három olyan pénzügyi szakembere van, aki a költségvetési bizottság élére kerülhetett volna (Hegedűs Tamás, Nyikos László, Rozgonyi Ernő). Lényegesen nagyobb hatást érhetett volna el, mint a nemzetbiztonsági, ahol a Jobbik kellemetlenné váló széle pl. Budaházy-ügyben szorongathatja a pártot.

Pürroszi győzelemnek tűnik.

jjulie 2010.05.12. 22:15:44

@Ordnassac:

mond el két három mondatban hogy mi itt a probléma

dupla vé 2010.05.12. 22:22:21

@gabesz7004: "Szerintem jó lenne lapattani ezekről a baromságokról és az érdemi építőmunkával foglalkozni!" - az önkormányzati választásokig erről nem lehet lepattanni, a szavazóik meg már annyira rajta vannak a témán, hogy el is várják a napi rettegőt.

egyébként meg mikor volt fontosabb az eddig uralkodó pártoknak, személyeknek a hatalomszerzésnél vagy megtartásnál az ország, a nemzet sorsa, jövője? egyszerűen megint a saját érekeiket sérti, és azzal próbálják tönkretenni őket, hogy azt ismételgetik, náci.náci.náci...

és még vannak emberek akik kajázzák a hülye dumájukat. pedig sok jobbikgyalázó cikk hozzászólásaiból kiderül, hogy már a saját táboruk jórésze is unja a riogatást. tényleg abba kéne hagyni ezt a buziskodást... és elkezdeni dolgozni.

bariga 2010.05.12. 22:28:00

@lüke: köszömöm!! teljesen elérzékenyültem. Most jöttem rá milyen szép gyerekkorom volt

Ordnassac 2010.05.12. 22:32:24

@jjulie: lehet, hogy nem azt fogom válaszolni, amit szeretnél, de a helyzet szerintem a következő:

Az MSZP eltaktikázta magát. Azzal, hogy az országgyűlési bizottságok egyik legkényesebbikjét odaadta egy általuk szélsőségesnek és nem demokratikusnak tartott pártnak, gyakorlatilag kivégezte a saját "nem közösködünk velük", "mi vagyunk a demokrácia védelmezői" stratégiáját.

Ezt ki is használta pl az LMP, amelyik kijelentette, hogy ezért a malőrért egyedül az MSZP felelős, emellett a baloldali értelmiségi udvarát is pofán csapta, nem beszélve arról, hogy a tisztújításnál lényegesen meggyengülhet (lehet, hogy meg is gyengült) a pozíciója Mesterházynak és a mögötte állóknak. Amennyiben Gyurcsány ügyes, kihasználhatja a helyzetet.

A Fidesz meg röhög a markába.

Anyád a baráthal 2010.05.12. 22:33:28

@lookout: Nálad a pont. Ezért kérdeztem, hogy dönthettek-e volna jobban a szocik.

[nev] (törölt) 2010.05.12. 22:39:17

@jjulie:
ez a vita arról szólt, hogy titkosszolgálati eszközökkel ki tudják-e csinálni a jobbikot. ellenzéki elnök kell a törvény szerint. de az a törvény szerint mindenről tud. pont azért, hogy az ellenzéket ne lehessen kicsinálni. így írták meg a rendszerváltáskor.

a fidesz arra bazírozott, hogy ezt a pozíciót a szocialisták úgysem engedik át a jobbiknak, és viszont. kialakul egy patthelyzet, és meg lehet magyarázni, hogy azért nincs elnök, mert az ellenzék képtelen megegyezni, ezzel veszélyeztetik a nemzetbiztoságot, a kormány meg teszi a dolgát.

erre a szocik meg azt lépték, hogy ezt a bizottságot átengedték a jobbiknak. és azt mondják, hogy ezt szavazza meg a fidesz (mert a parlamentnek meg kell szavaznia ezt a felállást), vagy ha nem, akkor javasoljon mást.

szerinem amúgy a választók többségét abszolút nem érdekli ez a sztori.

bariga 2010.05.12. 22:39:55

Aranyosak vagytok ezzel komoly vitával, a bizottság majd tárgyal, meg előterjeszt, meg a vezetője nyilatkozik. A Fidesz meg majd megszavazza, amit akar. Ezért gumicsont.

Ordnassac 2010.05.12. 22:43:29

@lookout: @Anyád a baráthal: úgy halkan jelzem, törvénysértő is lehet, ha a nemzetbiztonsági bizottságot kormánypárti személy vezeti (akár alelnökként).

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99500125.TV <--- nemzetbiztonsági törvény, 14. §

Ergo egy jól kommunikált reakcióval a Fidesz is nyakig benne lehetett volna a bélsárban, azzal az indok(o)lással, miszerint nem tett semmit azért, hogy egy törvénysértő helyzetet elhárítson. Ami egy rendet és törvényességet zászlajára tűző pártnál azért kínos is lehet.

Ordnassac 2010.05.12. 22:48:05

@bariga: mint Gábor is mondta, többről szól ez, mint pusztán a bizottsági helyek eloszlásáról.

A Mesterházy-vezette tárgyalóküldöttség konkrétan kinyírta pártja egyik fő kommunikációs eszközét a Jobbikkal szemben ("szélsőséges", "nem demokratikus", "veszélyes a köztársaságra"). Nem beszélve arról, hogy kiakasztotta a baloldali értelmiségi holdudvart, akik most köpni-nyelni nem tudnak. Ezt Gyurcsány okosan kihasználhatja. Mesterházy most csökkentette esélyét, hogy pártelnök legyen. Ez politikailag lényegesebb (lehetséges) következmény, mint az, hogy ki tölti be x bizottság elnöki posztját.

ubul2000 2010.05.12. 22:49:19

Ha a Jobbik a költségvetési biz elnökséget kapja, ma arról beszélgetnénk, hogy hogyan kaphatta meg ezt a Jobbik. Ungár Klára meg azért hisztizne, hogy azért mégiscsak felháborító, hogy a Jobbik esetleg belelát az ország pénzügyeibe.

Anyád a baráthal 2010.05.12. 22:52:25

@SzucsCsaba: "Félreértés ne essék, én - jobboldaliként is - nem kívánom a baloldal, az MSZP halálát"

Szerintem a baloldal, meg az MSZP, az két teljesen különálló dolog. A maszop nyugodtan dögöljön meg, ott, ahol van. A balodal pedig találja meg a méltó képviseletét.

lookout 2010.05.12. 22:53:32

@Anyád a baráthal: A helyzetet az oldotta volna meg, ha a Fidesz kevésbé piti és miután elfogadja - akár egy kivétellistával egyetemben - h mely ellenzéki párt hány bizottsági elnöki helyre tarthat igényt, egyszerűen befogadja az ellenzék stipistopi igényeit - időrendiségét tekintve a legnagyobb ellenzéki frakciótól a legkisebbig eljutva.

Ordnassac 2010.05.12. 22:53:41

@ubul2000: a költségvetési bizottság elnöki székének átadása könnyebben lett volna kommunikálható az MSZP számára, mint az, hogy (állítólag Szekeres miatt) átadják a nemzetbiztonságit.

Amúgy szerintem rossz vásárt csinált ezzel a Jobbik (lásd 22:13-as hozzászólásomat).

panelburzsuj 2010.05.12. 22:55:00

@Ordnassac:

(Te tényleg úgy is gondolod, hogy a MSZP-t valaha is jobban érdekelte a Jobbik bármilyen attrakciója, mint a Fidesz legkisebb rezdülései? És viszont: komolyan úgy gondolod, hogy dicséretet fog kapni a Fideszben az az agytröszt, aki Gyurcsány esélyeit növeli Mesterházyval szemben?)

bariga 2010.05.12. 22:56:46

@Ordnassac: A holdudvar kicsit későn lett finnyás, hol voltak akkor, amikor égett a TV székház, meg a Fidesz főnök szónókoltak a fogatlanokkal együtt a Parlament előtt és hosszan lehetne sorolni... akkor kellett volna mondani, hogy eddig és ne tovább. Most már nem a Parlament eőtt vannak, hanem benne, törvényesen megválasztva. Vagy megint kimaradtam valamiből?

lookout 2010.05.12. 22:58:30

@Ordnassac: Hogy ki a levezető elnök és hogy ki a bizottság hivatalos elnöke, az két különböző dolog. Lehet például a megválasztott ellenzéki elnök náthás vagy külföldön, ezért távollétében kormánypárti alelnök adja-veszi a szót, ha akkor épp összeülnek.

Közöd??? 2010.05.12. 23:02:30

@Anyád a baráthal: gondolom kun mellett kossuth is kisbetű nálad hiszen mindketten fegyverrel harcoltak a magyar szabadságért, a rohadékok...

[nev] (törölt) 2010.05.12. 23:04:36

@Ordnassac:
persze. de gyurcsány felteszem úgy gondolja ha azt mondják, hogy a családi adózás igazságtalan, mert a gazdagoknak kedzvez, azzal több szavazót lehet szerezni, mint hogy mondani azt, hogy a jobbik nem demokratikus. és az, hogy mesterházy megégeti magát, neki külön öröm. úgy pozícionálja magát, hogy ő az egyetlen potens szocialista vezető. mert ő a kezdetben átlátta ezt a helyzetet, amit úgy egyébként nem volt bonyolult átlátni.

szóval ha hinnék a mesékben, akkor azt gondolnám, hogy gyurcsány mozgatja a szálakat a háttérből. szerintem ebben a bohózatban a véletlen játszik főszerepet. a szocik depisek voltak, és unták az egészet. és megállapodtak.

Ordnassac 2010.05.12. 23:07:07

@bariga: ezt most nem értem. A baloldali értelmiség akkor is fanyalgott.

@panelburzsuj: azt írtam, hogy az MSZP egyértelműen eltaktikázta magát. Persze, hogy sarokba akarta szorítani a Fideszt, de nem jött össze nekik. Ez hozta azokat a következményeket, amikről beszéltem (kommunikációs irány kinyírása, saját támogatói közötti értetlenség, Mesterházy saját pozíciójának meggyengülése) Ami a másik kérdésedet illeti: nem tudhatjuk, hogy mi járhat a Fidesz fejében. Bár a kommunikációban lehet a népszerűtlen Gyurcsányra is tolni a Fekete Pétert azzal, hogy kijelentik, hogy ott van a pártban, a frakcióban, amelyik ezt összehozta, így a Demokratikus Charta is veszít "komolyságából".

cambridge.on 2010.05.12. 23:11:11

@jjulie:

Egyezik a véleményünk, más szavakkal részletesebben, ugyanezt írtam.

@Mufurc Manó:
Ami szerinted jogos igény: egy egy témakör teljes körű megtárgyalása, nem blog műfaj.
Itt nem fér bele a rendelkezésre álló keretbe.
Olyan hosszú lenne, hogy a kutya sem olvasná végig, Lásd LMP program.

Saját példa: Amit én egy oldalon keresztül igyekeztem megvilágítani, Jullie leírta két sorban.
Melyikre fognak reagálni szerinted?
Nem én vagyok "a" Török Gábor rajongó (tényleg hova tűnt? már régen jelentkezett.), de inkább 100 Török, mint egy Stumpf.

A bizottságok, a magyar szokás szerint egy plusz lehetőséget jelentenek a politikai ellenfél sajtótájékoztatón való szidására.
Amellett nem elhanyagolható anyagi forrás a tagok részére.
Lázas munkának feltüntetve a szócséplést.
Jelen esetben a körítés fontosabb mint a tartalom.

117. perc A. Madrid- Fulham 2.1
Forlan másodszor.

Ordnassac 2010.05.12. 23:11:39

@[nev]: Gyurcsány úgy egy-másfél évig szerintem bármit mondhat, nem hoz szavazatot az eddigi táborán kívül. Persze a tévedés jogát fenntartom.

@lookout: szerintem az is lehet törvénysértő, ha tartósan nincs megválasztott elnök. Persze lehet, hogy ez csak az én jogérzékem háklija.

darkmustang 2010.05.12. 23:12:11

megneztem az este 11 oras rtlklub hiradot.. vicc ez az egesz. az egesz ugy ahogy van. szanalmas. Gabor indits partot legyszi, erted kampanyolnek. talan vmi egyetemet is kijarnek, ha ezzel is jobban tudnek segiteni neked. csak hozzuk rendbe a dolgokat. annyira gaz, ami itt folyik..

Anyád a baráthal 2010.05.12. 23:13:17

@lookout: Ez persze "megoldotta" volna a helyzetet, de a Fidesz kompromittálta volna magát, mivel akármit dönt, kritizálni lehetett volna. Magyarul kiszolgáltatta volna magát. Ehelyett odadobta a koncot az ellenzéknek, hogy rágódjon rajta.

Szerintem senki sem járt nagyon rosszul, de jól sem. A Fidesz kijött belőle presztízs veszteség nélkül, a Jobbik megkapta amit kért, a maszop pedig ami járt neki. (Igazándiból a maszop vezetőknek a csillag járna, de ez egy másik hozzászólás témája kéne legyen :).

Számomra továbbra is kérdés, hogy milyen módon jöhetett volna ki jobban a maszop. Vélemény?

Ordnassac 2010.05.12. 23:13:23

Atlético az EL-győztes. Tovább tart a "kiscsapatok átka".

Diocles 2010.05.12. 23:18:05

@Ordnassac:

Az ügy azért is komolyabb, mint amilyennek láccik, mert nem nyertek semmit, ugyanis az nem tekinthető nyereségnek, ha Mesterházy benyomja költségvetési bizottsági elnöknek Szekerest, inkább újabb támadási felület, hiszen Szekeres a múlt szimbóluma már az MSZP-ben is.
Így még súlyosabb a dolog, h Szekeres kedvéért passzolták át a bizottságot a Jobbiknak.

Ráadásul, ha tényleg Szekeres lesz, akkor a másik két jelentkező, Veres és Burány is megorrolhat Mesterházyra.

Elég jól be lehet támadni ezt a Mesterházy-pártvezetést nemsokára, ha Gyurcsányék vagy a budapesti szocik meg akarják őket szorongatni, egyre csak gyűlnek a töltények.

Szerintem Gyurcsánynak, ha van esze, meg kell majd szólalnia ez ügyben, itt tudja a legjobban betámadni M-t.

Anyád a baráthal 2010.05.12. 23:18:08

@Közöd???: kun béla soha nem harcolt a magyar szabadságért. Más kérdés, hogy szerintem Kossuth magasabb polcon kapott helyet, mint amit érdemel. Nem volt sem jó politikus, sem nagy demokrata.
Méltatlan lenne azonban, ha egy lapon említenénk egy olyan tömeggyilkossal, mint kunbéla.

Anyád a baráthal 2010.05.12. 23:19:44

@Ordnassac: "hogy mi járhat a Fidesz fejében"
LOL, ha csak belegondolok, hogy milyen feje lehet...

panelburzsuj 2010.05.12. 23:20:14

@Ordnassac:

A "valaha is" kifejezésbe azért valamivel tágabb horizontot véltem sűríteni, mint ez a bizottságelnökösdi. De jó, akkor elmondom más szavakkal is: úgy belül magában vajon melyik MSZP-nagyfőnök nem szarta le a Jobbikot - még ha a "nyilvános kommunikációban" éppen a leglármásabb antifa-banzáj is volt épp műsoron?

A Fidesz fejébe én se látok. De így kívülről úgy gondolom, hogy a derék iparos Mesterházy sokkal kevésbé veszélyes a Fidesz médiabeli (és ezzel "néplélekbeli") képére, mint a kiszámíthatatlan népboldogító multimilliomos.

ubul2000 2010.05.12. 23:21:09

@Ordnassac: ráadásul egy ilyen balszerencsés öngóllal

Ordnassac 2010.05.12. 23:25:19

@Anyád a baráthal: narancssárga. ;-)

@panelburzsuj: a tavalyi EP-választásig biztos nem érdekelte a szocikat a Jobbik bármilyen attrakciója, azonban utána már szerintem igen.

brazileiro 2010.05.12. 23:31:54

@dos Santos:

annál primitívebb szokás kevesebb van, mint azzal reagálni a másik hozzászólására, mint hogy a másik érti a te szavaidat, csak mivel neki van egy kedvenc pártja ezért... innentől kezdve nem tudom, mert az utolsó mondatod nehezen értelmezhető.

Mindenesetre elmondom a barátaimnak, hogy kedvenc pártom az LMP (ha jól értettem a szavaidat). Nagy részük LMP szavazó és eddig csak azt hallották tőlem, hogy az LMP egy program nélküli párt.

Neked pedig további jó szakértést, hiszen hozzászólásaidból nyilvánvaló, hogy kettőnk közül te vagy a kevésbé elfogult.

Amúgy valahonnan előbányászhatnád, hogy a diplomáciában melyik etikai szabály írja elő, hogy a győzteshez kell először menni és a negyedikhez utoljára.

Tisztelettel mellékelem az LMP-hez és a szocikhoz közel álló mandiner cikkét, melyből kiderül, hogy Orbán Viktor Facebook-oldala segítségével tartotta szükségesnek cáfolni a Magyar Hírlap által elindított marhaságot:

mandiner.blog.hu/2010/04/13/amerikai_nagykovet_csak_a_fidesz_az_lmp_es_az_mszp

Lécci, tájékoztasd a Fideszt is, hogy mik a diplomáciai szokások!

panelburzsuj 2010.05.12. 23:33:47

@Ordnassac:

De nem a "demokrácia" szempontjából, hanem hogy mire lehet használni a Fidesszel szemben ...

Ordnassac 2010.05.12. 23:37:21

hvg.hu/itthon/20100512_samu_tamas_gergo_jobbik

Mikor tanulják már meg végre (nem csak a Jobbik), hogy a mentelmi jogról csak szabálysértési eljárásban lehet lemondani? Más esetekben csak az Országgyűlés függesztheti fel a mentelmi jogot (vannak egyes esetek, amikor a mentelmi jog nem áll fenn)...

www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000055.TV <--- 4-7. §§

Ordnassac 2010.05.12. 23:38:55

@panelburzsuj: meg abból a szempontból is, hogy előtte maradjon az ogy. választáson.

panelburzsuj 2010.05.12. 23:46:35

@Ordnassac:

Ezt a helyosztót a Jobbik fújta fel kozmikus küzdelemmé. A mostani választáson a szoci fejesek szerintem úgy voltak kábé, mint kilencvenben - először is ússzuk meg, másodszor kerüljünk be, aztán utána majd csak kitalálunk valamit ...

Ordnassac 2010.05.12. 23:51:30

@panelburzsuj: egyáltalán nem vagyok biztos benne. Amennyiben a Jobbik megelőzi a szocikat, fix, hogy a mostani vezetői csoport leléphetett volna a porondról. Szóval a saját pozícióik megtartása érdekében létkérdés volt a Jobbik megelőzése.

[nev] (törölt) 2010.05.12. 23:53:01

@Ordnassac:
ellenzékből könnyebb szocialistának lenni, mint kormányon. szóval én nem tudok nehezebb politikai szerepet elképzelni annál, hogy legyél szocialista, közben meg kormányozz. szerintem ezt tisztességgel nem is nagyon elvállalni.

de ellenzéki szocialistának lenni a legkönnyebb. meg kell nézni, hogy egy kormányzati intézkedésnek kik a relatív vesztesei, és ha vannak közöttük szegények, akkor ki kell állni mellettük. azt kell mondani: nem, nem, soha. amit a fidesz is csinált.

a szocik kormányon fasisztázni tudtak, de most ez egy új helyzet, amit úgy tűnik, mindenkinek tanulnia kell. de gondolom érted, egy szoci párt számára a szociális biztonság a kulcs téma, és nem a nemzetbiztonság. utóbbival nem nagyon tud szavazatot szerezni. az előbbivel annál inkább.

ubul2000 2010.05.12. 23:59:42

@Ordnassac: A rossz vásárral egyetértek. De ha megfigyelted, a Jobbik szinte minden fideszes javaslatra rábólintott, az egyeztetésen is - számomra úgy tűnt - nagyon kompromisszumkész volt. Ha most megfosztják az NBB elnöki helytől, azt már győzelemként fogja tudni kommunikálni (fidesz-mszp-lmp összeborulás), de elfogadná helette- ahogy már tette - a költségvetési biz vezető helyét. Ha mind a két helyről kigolyózzák - azt nehéz lenne a fidesznek megmagyaráznia.

ladislaus 2010.05.13. 00:01:37

@török gábor: Ez tiszta sor!
Egyebkent milyen kovetkezmenye lehet hogy a jobbike ez a poszt? Egy bizottsag azert nem olyan eros tenyezo, nem? Bar tudom, biztos sok informacio a birtokukba jut ez is teny... dehat felni kell toluk?
Tenyleg errol egy ertekezest nem irsz majd valamikor? Esetleg pro es kontra... :)

ubul2000 2010.05.13. 00:03:02

@Diocles: De hát óriási előny lehet, hogy adnak szekeresnek némi piát, és már működhet is a bizottság normálisan - szekeres tevőleges munkája nélkül :))))

panelburzsuj 2010.05.13. 00:05:28

@Ordnassac:

És ezt milyen csillagokból olvasod ki, hogy a csúfos vereségnek pont ez a határa? :)

(Pl. miért nem a kétharmados Fidesz-győzelem a totális szocibukás mércéje?)

Ha az MSZP-ben működtek volna a pártszintű belső önvédelmi reflexek, akkor legkésőbb Gyurcsány lelépésekor már felforgatták volna a pártvezetést, és félretoltak volna néhány kínos arcot a választásokig. Ehhez képest Ildinéni még most sem lemondott, csak felajánlgatta a lemondást. És semmi jel nem utal arra, hogy a pártban itt-ott azért felbukkanó ökölrázásra a szokásos "majd elunják" taktikán túl bármit is tervezni a vezérkar.

sztd 2010.05.13. 00:07:07

Érdekes a jelenség, eddig végül is bele sem gondoltam, hogy milyen egyébként komolyanvehető kockázattal jár, ha a Jobbik kapja a nemzetbiztonsági bizottságot.
Végül is elfogadhatónak gondolatnak tűnik, hogy a Jobbik a törvényeket kikacagó viselkedésével nem a legjobb választás oda.
Tulajdonképpen figyelembe véve, hogy a 2006 október 23-i események után az MSZP-vel nemzetbiztonsági kockázatokban versenyezni nem nagyon lehet, hiszen ők nem csak kikacagták a törvényeket, hanem de facto gumilövedékekkel szétlövették, ők még nagyobb kockázatot jelentenek.

Ezek után a vitának ezt a részét elég elvontnak érzem.

DE: Hogyan jut eszébe valakinek különösen egy tárgyaló résztvevőnek (itt most elsősorban az LMP-re gondolok) egy megállapodást már másnap felrúgni? Így lesz más a politika?
Az, hogy kívülről beledumálnak egy parlamenten belüli megállapodásba pl. Gulyás - el sem indulok a választáson - Józsefek, nagyon nem lep meg.
Az LMP azonban végig ott volt, látta, hogy mi történik, és most eszébe jutott, hogy tegnap seggbe rúgták. Ha azonban tényleg így volt, akkor hogy jut eszébe ezt reklámozni magáról?

Nem azért, de ezek után szerintem az LMP nem nagyon várhatja, hogy vele bárki bármiről megállapodjon, mert úgy is komolytalan.

Ordnassac 2010.05.13. 00:09:28

@sztd: a megállapodást tudtommal még nem írta alá egyik párt sem, így még nincs mit felrúgni.

Kristl 2010.05.13. 00:12:03

Szerény véleményem szerint az LMPnek ugrálni ugyanakkor a jobbik miatt, pláne úgy hogy akár "két" elnöki tisztük is lehetett volna. Valahol a röhejes és önsorsrontás.
hogy akarnak LMP-k lenni ha szdsz v2.0-át játszanak?

ssi 2010.05.13. 00:21:37

fidesz "taktikázott, látszólag nagyvonalú volt, csapdát állított" (ezek Stumfp szavai!!),
- de nem jött be, amit a fidesz eltervezett, de nem véletlenül (ez viszont már @cambridge.on: és @jjulie: véleménye, a kommentek többségétől eltérő, de én velük értek egyet

mások írták:pl. T.G. most provokatív, pl. vihar egy pohár vízben, pl. rutin: mszp-t szidni - velük is egyet értek

mszp törvényesen járt el, s határidőre lezárt egy ügyet; viszont S.L-hez fordult, hogy a törvényesen bekerült párt ne lehessen törvényszegő (gárdaruha), mszp pedig vagy tanul pártegységet, vagy meghal

változott az mszp-elv? és hogy is van?- más a kampány és más a kormányzás? - ez rendben van?

tbb 2010.05.13. 00:21:55

Nem hinném, hogy ez az egyezség sokat rontana a szocik pozicióján. És főleg nem hinném, hogy egy hét múlva bárki is emlékezne erre a malőrjükre. Ha ugyanis ez a hülye magyar emlékezne, akkor 2006-tól Türmerrel kvaterkáztak volna, és nem az országot vágták volna haza.

ubul2000 2010.05.13. 00:25:43

@Ordnassac: létezik egy gentlemen agreement is. Persze ilyet várni az lmp-től, mszp-től, fidesztől nevetséges lenne.

ubul2000 2010.05.13. 00:29:07

@manyike: szerintem te egy valamivel nem vagy tisztában. Az Új Magyar Gárda mozgalmat, és így a ruháját - nem tiltották be sehol. De ha tudsz ilyen tiltásról, írd le légy szíves. (Most jogról beszélünk, mellébeszélésnek nincs helye)

Ordnassac 2010.05.13. 00:30:45

@ubul2000: egy másikat pedig Vona Gábor készül felrúgni az alakuló ülésen. Ugyanis egyfajta gentlemen agreement (szokásjog), hogy az alakuló ülés legyen méltóságteljes.

Vagy csak az a gentlemen agreement és szokásjog számít, ami nekünk jó?

lorantka_a_gall 2010.05.13. 00:35:42

@Ordnassac: Egyetértek. Sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel nem szimpatizálok, de mindkét pártnak, és még az országnak is jobb lenne, ha a költségvetési bizottság lenne a Jobbiké, és a nemzetbiztonsági MSZPs. Úgyis tudnak mindent, megvannak a beépített embereik, ott nem sok vizet zavarhat(ná)nak. A Jobbiknak főleg presztízsveszteséget hozhat a nemzetbiztonsági elnökség. A Veres pedig gyakorlatilag mindenkinek kínos a költségvetési élén. És személy szerint én is jobban érezném magam, ha a Jobbik turkászna a költségvetésben, mint hogy a maszop...

sztd 2010.05.13. 00:36:23

@Ordnassac: Ez az az (egyébként általános) eset, amikor a megállapodás aláírását csak formaságnak gondolom. De az érv részben elfogadható.
Két okból csak részben:
1. szerződést lehet kötni szóban, írásban és ráutaló magatartással is. Szerintem ez a szóbeli szerződés tipikus esete.
2. Ha a szavukat nem veszik komolyan, akkor szerintem mindegy, hogy az írott, vagy íratlan szó. Legalább bocsánatot kellene kérniük, hogy nem figyeltek, elnézték stb. és utána kifogásolni.

Nem ide tartozik, de én komolytalannak gondolom, hogy az LMP kapja a nemzetbiztonsági bizottságot, mert ő tűnik a legtisztábbnek.

ubul2000 2010.05.13. 00:37:23

@Ordnassac: "Vagy csak az a gentlemen agreement és szokásjog számít, ami nekünk jó?"
Nem hinném. Emlékezz csak a MIÉP-re, hogy ők miben jelentek meg. Az se öltöny, nyakkendő volt. Akkor nem volt ilyen felhajtás

Az alakuló ülés méltóságteljes lesz szerintem, mert Sólyom nem hülye, ismeri a jogot. És a méltóságteljességet nem a ruha teszi. De senki nem mondhatja, hogy a fehér ing fekete mellénnyel lealacsonyító lenne.

ssi 2010.05.13. 00:48:07

@ubul2000:
bocsi, új meg a régi gárda meg a ruhája - nekem mindegy
V.G. mi szeretne a parlamentben lenni? - a feladathoz felnövő érett politikus, vagy másokat heccelő botrányhős?
egyetértek @Ordnassac: nagyon jó megfogalmazásával: a parlamenti nyitóülés legyen méltóságteljes (szerintem a többi is lehetne az)

Ordnassac 2010.05.13. 00:48:20

@ubul2000: az atilla (vagy Bocskai) még csak halványan sem emlékeztetett egy olyan ruhára, ami miatt fennállt volna az esélye, hogy közbeszéd tárgya legyen vagy előállítsák az ülésteremből. Itt azért más a helyzet.

Te mit szólnál, ha valaki beülne az OGY alakuló ülésére egy munkásőregyenruhára kísértetiesen emlékeztető hacukában vagy egy nagy Che Guevarás kitűzővel?

Ezzel Vona nem fog elérni semmit, aki amúgy kezd engem kísértetiesen Torgyánra, illetve Csurkára emlékeztetni, csak fiatalabb verzióban. Minden hatalmi szempontból párthoz kapcsolódó tisztséget ő tölt be (elnök, frakcióvezető). Egy poénért/polgárpukkasztásért szükségtelen kockázatokba megy bele. (Emlékszel még pl. arra, hogy Csurka aláírt egy EU-val kapcsolatos megállapodást azért, hogy Kovács László köpni-nyelni ne tudjon vagy amikor az első forduló előtt bejelentette, hogy 100 helyen visszalépnek a Fidesz javára x miniszteri székekért cserébe?) Vonánál is látom ezeket a jeleket: kereskedelmi tévék bezárása, gárdára kísértetiesen emlékeztető öltözék viselése az OGY alakuló ülésén, a Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmadát stb.

Ordnassac 2010.05.13. 00:49:47

@sztd: ez a megállapodás csak akkor lesz érvényes és hatályos, ha aláírják. Miután ezt a megállapodást be kell majd nyújtani az OGY elnökének, így gyakorlatilag kötelező az írásbeliség.

ubul2000 2010.05.13. 00:55:25

@manyike: neked lehet hogy mindegy - de nem az

Nem tudom miben fog megjelenni Vona, de mondani azt mondta, hogy az Új Magyar Gárda mellényében. (Sajnos itt nem tudom kiemelni, tehát az öltözet egy darabjában) Ezért kell ekkora felhajtást csinálni?

vidori 2010.05.13. 01:04:58

@Ordnassac: Mesterházy ugyanaz, mint a pártot vezető öregek: életkorban kevesebb, de régies gondolkodásmóddal. Az öregek kerestek egy bábot a fiatalabbak közül, akit tudnak irányítani és elég simulékony hozzájuk. Gyurcsány hozzá képest öntörvényű, megosztó. Öszödön beijedtek az öregek és utána hátraarcot csináltak. GYF megosztó, mert akart egy vonalat húzni, hogy eddig a XX. század és nem tovább, jöhet a XXI. századi baloldal. Kiköpni nem tudják, lenyelni nem tudták! Lesz még itt kavarás. Van a második vonalban sok olyan szoci, aki a rendszerváltozás után nőtt fel, és kezdett politizálni, most ők kezdenek lázadozni...
Az NBB ügy mindenkire visszaüthet:
Fidesz: a tagok többségével szoros kontroll alatt kell tartania a bizottságot, mert a fejükre nő a Jobbik.
Jobbik: az elnök sok olyan infóhoz hozzájuthat a pártjuk körüli szervezetekről stb, amelyről nem beszélhet senkinek, mert kompromittálja magát és a pártját, maradt még akna...
MSZP: Szekeres egy jolly joker, mi nem volt még? Pénzügyi szakember! Még az elején elviszik a balhét, hogy később fontosabb dolgokkal tudják tematizálni a sajtót! De ehhez a játékhoz szerintem másik ember kell. Gyurcsány a költségvetési bizottság elnöke?
LMP: naívan viselkedik, nem akarja felvenni a parlamenti stílust, de másképp nem lehet más a politika, csak ha belülről rohaszt...

ssi 2010.05.13. 01:06:15

@ubul2000:
Számos helyen olvastam: ha a fidesz nem váltja be az ígéreteit, a Jobbiknak van esélye a megerősödésre. Óriási felelősség, mely mivel egy egész országról, népről van szó, kellő komolyságot kíván
és empátiát: sok magyar embernek egy korábbi olyan kort idéz pl. ez a ruha, mikor okkal kellett rettegni, félni

...érzelmi hatásán túl...amúgy nekem mindegy lenne, hogy mellény helyett pl. rágógumit fújna, pukkasztana, kb. ugyanaz lenne a véleményem az illetőről, pl. hogy nem méltó, hogy ott legyen

ubul2000 2010.05.13. 01:06:45

Tiszteletben tartom az álláspontodat, de nem mindenben értünk egyet.

"kereskedelmi tévék bezárása" Egyetértek, súlyos taktikai hiba volt - mégha a lépéssel én egyet is értenék - mindegy ki hajtaná végre. (Bár nem az elnevezésen van a hangsúly. Tökéletes példa erre az új rádióadók. Azt hittem új lesz a műsorterv is. Erre az a két állat (Boros-Bochkor) néhány hét után megjelent az egyikben. Tipikus példája az olyan döntésnek, aminek csak az volt a célja, hogy a pénz más zsebbe kerüljön)

"Te mit szólnál, ha valaki beülne az OGY alakuló ülésére egy munkásőregyenruhára kísértetiesen emlékeztető hacukában vagy egy nagy Che Guevarás kitűzővel?"

Csodálkozom, hogy egy magyar hagyományokon alapuló viseletet összehasonlítasz egy munkásőr egyenruhával, de hát mindenki a saját szájaíze szerint teszi ezt

Új Nick 2010.05.13. 01:10:08

@ubul2000: ez a ruha-ügy tényleg kicsit szánalmas, de ha már van egy ilyen jogszabály, be kellene tartani... ilyen egyszerű ez. nem lehet minden állampolágrnak felkínálni, hogy egyszemélyes alkotmánybíróságként eldöntse, mik a racionális és betartható szabályok és mik nem azok. ha így vesszük, a 0% alkoholos befolyásoltságon és a sebességhatárokon is személyesen mindenki felülvizsgálatot játszhat, aztán látjuk, az hová vezet.

Nem olyan bonyolult ez. Különösen, hogy a jobbiknak igencsak egzotikus elképzeléseik vannak arról, mit lehet(ne) törvényekben szabályozni.

Az egy más kérdés, hogy itt a fesztiválszezon és kábé minden második néptánccsoport (hím) felét meg lehetne büntetni a jobbik-szerű ruháért, csoportosan nagy nyilvánosság előtt viselve...

ubul2000 2010.05.13. 01:14:43

@Ordnassac: "ez a megállapodás csak akkor lesz érvényes és hatályos, ha aláírják. Miután ezt a megállapodást be kell majd nyújtani az OGY elnökének, így gyakorlatilag kötelező az írásbeliség."

Ebben azért nem igazán értünk egyet.
Képzelj el egy nemzetközi tárgyalást, ahol a felek (elnök, miniszterelnök) minden részletben egyetért. Az egyetértést, megállapodást kézfogással szentesítik. Ezután a sameszek viharsebesen írásba öntik a megállapodást, amit a megállapodást kötő felek parafálnak. Ha volna olyan fél, amelyik ilyenkor elállna az aláírástól, hogy meggondolta magát, azzal többet nem igazán állnának szóba. (Most a nyelvi nehézségekre nem gondolok, ott szükség lehet korrekcióra)

ubul2000 2010.05.13. 01:16:13

@Új Nick: "Az egy más kérdés, hogy itt a fesztiválszezon és kábé minden második néptánccsoport (hím) felét meg lehetne büntetni a jobbik-szerű ruháért, csoportosan nagy nyilvánosság előtt viselve..."

Pontosan erről van szó. Ezért nevetséges ez a felhajtás.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.05.13. 01:16:24

sokan kérdezik (gondolom jobbik szimpatizánsok) hogy mi a probléma a jobbikos nemzetbiztonsági bizottsági elnökségi szereppel. Többek között azért, mert a fidesz kormány egyik teendője az, hogy a kurucinfó szerkesztőségét megkeressék, és önbíráskodásra való felbujtás vádjával szépen becsukják egy darabig oda, ahová valók.

Ez az ország, a nemzet érdeke, a önbíráskodást hivatalból minden kormánynak üldöznie kellett volna, remélhetőleg a fidesz nem fog totojázni, mint a vagy tehetségtelen, vagy szándéktalan szocik.

Mármost egy Novák bizottsági elnökként ezt változatos módokon megakadályozhatja.

Ordnassac 2010.05.13. 01:17:07

@ubul2000: azt megjegyzem azért, hogy a gárdaegyenruha betiltását hülyeségnek tartottam és tartom most is. Azonban ne kezdje már ki pont a rendet hirdető Jobbik az Országgyűlés méltóságát egy ilyen provokációval, mert az. Más értelme nincs. Annyi magyar hagyományokkal és motívumokkal rendelkező ruha (lásd atilla, Bocskai). Az oroszlán amúgy mióta magyar motívum? Az a legnemzetközibb heraldikai motívumok egyike.

Új Nick 2010.05.13. 01:18:25

@vidori:
"Jobbik: az elnök sok olyan infóhoz hozzájuthat a pártjuk körüli szervezetekről stb, amelyről nem beszélhet senkinek, mert kompromittálja magát és a pártját, maradt még akna..."

persze ez csak akkor van így, ha valami magasabb rendű érdekre hivatkozva nem kezdik el kreatívan értelmezni, milyen szabályokat kell és nem kell betartani - lásd gárda-ruha. A Jobbik pénteken fogja élesen demonstrálni, hogy ő dönti el, milyen szabályokat akar és nem akar betartani.

Az, hogy a NBB-ben elhangzottak többnyire a legkényesebb titkok, csak addig igaz, amíg nem jelennek meg a kuruc.info-n.

Mindenesetre, a 2/3 birtokában a Fidesz, ha akarja, minden szabályt átírhat úgy is, hogy a Jobbik esetleges ámokfutásából eredő kockázatokat minimalizálja, és pl. a mentelmi joghoz biztosan hozzá fognak nyúlni. És mivel most keményen szanckionált bűncselekmények elkövetését előlegezzük meg, azért a Jobbikosok is kockáztatnak, és ezt ők is tudják.

ubul2000 2010.05.13. 01:21:01

@flugi_: Ezt úgy érted, hogy a parlamenti bizottságok elnökeinek úgy általában ráhatása van a független magyar bíróságokra?
Hát elég szomorú lenne - függetlenül a kormányok és bizottságok vezetőinek milyenségétől.

Ordnassac 2010.05.13. 01:21:35

@ubul2000: azért vedd észre az időkülönbséget, a szóbeli megegyezéstől a parafálásig, majd a magyar (és a szerződő fél) jog(á)ba történő beiktatásáig rengeteg idő telik el. Itt meg egy hét se. Nincs annyi idő a megállapodás tisztázására. Mellesleg, ha valami nem tetszik, akkor lehet szólni a tárgyalófélnek, hogy ember, valami galiba van. Ez nem olyan ritka és nem okoz akkora diplomáciai aggályokat. Vegyük úgy, hogy az LMP itt is szólt, hogy ember, valami galiba van. Aztán vagy legyintenek rá, vagy nem.

Amúgy a Jobbik egy huszárvágással kihúzhatná magát a dologból. Az Országgyűlés működőképessége érdekében felajánlják, hogy a költségvetési bizottságért cserébe leadják a nemzetbiztonságit. Aztán még durvábban a másik oldalon pattog a labda. Ennél jobb pofont a fanyalgóknak szerintem nem lehetne adni.

Új Nick 2010.05.13. 01:29:13

@Új Nick: mindenesetre, a gárda ruha viselése szabálysértés, és tettenérés esetén eleve nem merül fel a mentelmi jog, ugye (ld. közlekedési baleset okozása), szóval, Vonát már a parlament lépcsőjén lehet igazoltatni a jelenlegi jogszabályok alapján. És elő is lehet állítani.

ubul2000 2010.05.13. 01:29:27

@Ordnassac: "Azonban ne kezdje már ki pont a rendet hirdető Jobbik az Országgyűlés méltóságát egy ilyen provokációval, mert az. Más értelme nincs."
Erről olvasd el Magyar György nyilatkozatát!

"Az oroszlán amúgy mióta magyar motívum?"

Én ilyet nem mondtam.

"Az a legnemzetközibb heraldikai motívumok egyike."

Így van! Van ilyen néhány. Bár azért mert az oroszlán nemzetközi motívum, kétlem, hogy pl. a csehek ne tekintenék nemzetinek.

Új Nick 2010.05.13. 01:34:10

@Ordnassac: igen, számomra azért megdöbbentő az MSZP viselése, mert gyakorlatilag az NBB elnöke az a pozíció, aminek a parlament működésén is túlmútató, tulajdonképpen végrehajtó hatalmi ágba illeszkedő funkciója van. Miközben a költségvetési bizottság elnökén a világon semmi nem múlik. És itt nem csak belső titkosszolgálati kérdésekről van szó, hanem pl. a NATO missziók biztonságáról is.

Ordnassac 2010.05.13. 01:36:41

@ubul2000: Kolláth ezt mondja, Lövétei azt, Magyar meg emezt. Alkotmányjoghoz egyik sem ért.

Magyar Györgyről amúgy is megvan a véleményem (nem a Jobbik miatt).

ubul2000 2010.05.13. 01:38:47

@Ordnassac: A kézfogás (megállapodás) és a parafálás között azonos nyelvterület esetén nem illő változtatni. Más a ratifikálás (jelen esetben az országgyűlés). De változtatni itt sem szokás, legfeljebb nem fogadják el, nem ratifikálják. De ekkor már a fidesz térfelén pattog a labda.

"Amúgy a Jobbik egy huszárvágással kihúzhatná magát a dologból. Az Országgyűlés működőképessége érdekében felajánlják, hogy a költségvetési bizottságért cserébe leadják a nemzetbiztonságit."

Emlékeztetlek, hogy ez volt az első megállapodás közeli állapot. Költségvetés - Jobbik, NBB - MszP. Csak - miután a külügyit nem kapta meg az mszp, akarta (az NBB mellé) a költségvetésit is. Miután ez nem ment, inkább a költségvetésit választotta az NBB helyett. Tehát amit ajánlasz, azt egyszer már elfogadta a Jobbik. Az Mszp változtatott.

ubul2000 2010.05.13. 01:40:15

@Ordnassac: Na ebben egyetértünk :)))))

SiKom 2010.05.13. 01:42:03

@Új Nick:
"ez a ruha-ügy tényleg kicsit szánalmas, de ha már van egy ilyen jogszabály, be kellene tartani..."

Ezt mondták a náci őrök is a táborokban.

Nem szerették ők bezárni és kínozni a foglyokat, de ha egyszer ez a törvény, mit lehet tenni, be kellett tartani...

Érzed, hogy gyenge az érvelésed?

SiKom 2010.05.13. 01:43:54

@manyike:
"mszp törvényesen járt el, s határidőre lezárt egy ügyet; viszont S.L-hez fordult, hogy a törvényesen bekerült párt ne lehessen törvényszegő (gárdaruha)"

He-he-he.

Törvényesen bekerült párt (MSZP) ne lehessen törvényszegő (lopások, közpénz-lenyúlás, Zuschlag, stb.)

Vagy az MSZP lehet törvényszegő?

brazileiro 2010.05.13. 01:59:21

@tölgyes:

"Ötpárti egyeztetés folyt az előkészületekről= plenáris ülés.. (...)ne a plenáris (értsd: a nyilvánosság előtt ötpárti egyeztetés nyilvános fóruma) előtt történjen (...) Így világos?"

Most mi a fenének kell mellébeszélni? Az ötpárti egyeztetés nem plenáris ülés. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a plenáris ülés az országgyűlés teljes ülését jelenti, ahol az összes képviselő jelen van (kivéve persze azokat, akik saját szándékból távol maradnak).

Ez a fogalom jelentése, ha belegebünk, akkor is.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.05.13. 02:00:11

@ubul2000: ki beszél itt bíróságról? Nyomozás sem kezdődhetne. Nemhogy vádemelés.

nestrot10 2010.05.13. 05:10:36

Gábor... a Stupf a malacfej ? a Fidesz seggnyaló?....kit érdekel mit ír...ő is csak harácsolja a vagyont...és magyarázza a Fityisz téziseket és cselekedeteket...

lüke 2010.05.13. 07:29:53

@nestrot10:
na ez az:)
ez az alapos vélemény:)
semmi se stimmel : Stumpf András az író
tompa:)

jjulie 2010.05.13. 07:30:10

ehhez a jobbik féle jelenséghez hozzá kell szoknunk, és meg kell tanulnunk bánni vele

hozzá tartozik a való világhoz, mint a hideg novemberi szél, vagy a gyomorrontást okozó gombák a réten az ehetők mellett

lüke 2010.05.13. 07:32:46

@manyike: vihar a biliben
nem a pohár vízben, ez a szólás..............

László56 2010.05.13. 07:34:10

Szép jó reggelt Mindenkinek

Ki a FIDESZ felajánlást a bizottsági helyekért csapdának nevezi annak bizony baja van a demokrácia értelmezésével. Stumpf Andrásra és az SZDSZ -re jellemző ha egy politikai természetességet csapdának nevez. De ez jellemzi legjobban az országunk eddigi politikai deformáltságát is. Ami természetes lenne, az a különleges ? A természetes lenne, a csapda ? A demokrácia természetessége csak „látszólag” nagyvonalú és elegáns megoldás lenne ? Egy eldeformált nézőpont kérdése. Olyan nézőponté amely az eddigi politika primitívségéből indul ki. Abból amit eddig az MSZP és az SZDSZ is képviselt.

Ugyanezt az elavult nézőpontot képviseli az elemzőnk is ebben a posztjában amikor látszatról beszél az MSZP – Jobbikos megegyezéssel kapcsolatosan. Ez nem látszat, hanem két parlamenti párt tényleges megállapodása a demokratikus egyenlőségi elvek alapján. Ha fordítva egyeztek volna meg akkor meg azért lehetne bírálni őket. Ugyanígy látszatról beszél Stumpf András is: „Látszólag nagyvonalú, elegáns megoldás” . Nem látszólag tisztelt Uraim, hanem ténylegesen nagyvonalú és elegáns demokratikus megoldás. Az már nem megy: ha egy demokratikus megoldás nem passzol egy párt koncepciójába akkor elnevezem látszólagosnak.

Kétségtelen hogy a politikai rafináltságnak a demokratikus politikában is helye van, de az elgondolkoztató hogy már az olyan demokratikus folyamatok is, melyeknek természeteseknek kellene hogy legyenek, belemagyarázásokkal vannak eldeformálva. A több évtizedes kommunista tanítás megtette a hatását. Ideje lenne az elemzőink számára is egy kevés nemzetközi irodalom tanulmányozása, mert a hazai még száraz kenyérre sem elég.

ohrana 2010.05.13. 07:40:30

A bizottságok funkciójukat úgysem töltik be, csak arra jók, hogy egy kis (na jó: sok) pluszpénzt lehessen eltenni. És nemcsak a "hivatalos" részre gondolok, hanem nagy "érdekek képviselői" a bizottsági tagokat keresik meg.
A konkrét eset meg egyáltatlán nem arról szól, amit a leírt betúk jelentenek. Arról népi játékról szól, hogy ki tud nagyobbat rúgni a Jobbikba. Meggyőződésem, hogy BÁRMELYIK bizottsági elnökséget kapta volna, belekötnének, hogy miért a Jobbik. (Mert BÁRMIT csinálnak, úgyis belekötnek. A Fidesznek jó, mert nem őket kritizálják, az Mszp-nek is jó, mert végre nem abban a kontextusban szerepelnek a hírekben, hogy előzetesbe kerültek meg házkutatnak náluk.)

o

lüke 2010.05.13. 07:43:11

@László56:
ideje
bizony:)
prepotens angolul tudóknak is!
egy kis mai német újságírást , filozófiát, szoc. piacgazdaságot, ideológiát etc. tanulmányozni

lüke 2010.05.13. 07:46:00

@[nev]:
szociáli biztonság?
ők verték szét :
1,a szakszervezeteket-érdekvédelmet-
2, a szociális hálót
3,s a társ. biztosítással is próbálkoztak!

HARCRA FEL!:)

lüke 2010.05.13. 07:47:20

@jjulie:
hűha:)
a réten nő minden, magától- ez a baj:)!

www.BiSex.hu (törölt) · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.05.13. 07:59:52

nekem úgy tűnik, hogy az mszp kreálta a jobbikot, hogy legyen mivel elterelni a figyelmet. érdekes, hogy a parlamanti folyóson meg együtt bratyiznak :)

ohrana 2010.05.13. 08:14:24

@www.BiSex.hu: Ahogy az mszp-fidesz képviselők is együtt bratyiztak. Meg bratyiznak.

o

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.13. 08:22:37

Kár, hogy tegnap nem olvastam el a posztot, sem a linkeket, mert nagyon tanulságos.
hetivalasz.hu/jegyzet/europa-segits-az-mszp-nyiltan-egyuttmukodik-a-jobbikkal-29270/

Hogy miként képzeli a szórakozást az RTL Klub új tulajdonosa.
A szórakoztató műsorok új generációja várható.
Gondolom a fényképköpködés után már ez is egy szinvonalbeli ugrás a kertévét néző fidesznyikeknek.

Ez a Stumpf egy humor harold.

[nev] (törölt) 2010.05.13. 08:51:53

@lüke:
éppen azt mondom, hogy egy szociknak nincs könnyű dolguk kormányon. mert az inaktív szavazók vannak a legtöbben. a munkavállalók alapból a kormánnyal szemben állnak. a munkaadók pedig alaból profitot szeretnének minden ágazatban. ezen érdekcsoportok követeléseit egyidőben nem nagyon lehet teljesíteni. viszont az ellenzék követelheti ezeket egyszerre. és nyilván ezeket ellenzékben építhetik újra.

a kérdés az, hogy ezt az mszp nevű formáció fogja csinálni, az lmp, vagy a charta.

---

a fidesz nagyjából a devizahitelesek megsegítésével el is lövi a puskaporát, falhoz vágja a malacperselyt, ahogyan egy nick mondta. persze itt némely közgazdász előadta, hogy ettől milyen stabil lesz a forint, mert az államnak lesz devizaadóssága, és nem a lakosságnak. csakhogy a banknak a lakosságot nem érdeke vég nélkül szopatni, mert akkor akkor a lakosság nem tud fizetni, és ami ennél fontosabb nem tud megtakarítani se. viszont az államot meg vég nélkül lehet, szóval a helyzet az, hogy egy téesz könyvelő után egy futóbolondra sikerült bízni az államkincstárt.

mert ha zsebben egy imf megállapodás, amelyik egy akkora pakettet biztosít, hogy a lakosság devizaadósságát egy az egyben át lehet vállalni, és egyébként részben elenegedik, részben átütemezik az adósságok visszafizetését, akkor azt mondom, oké. de itt a nemzetstratéga nem létező pénzeket költ el látatlanban.

innentől kezdve a baloldali ellenzéknek komoly esélyei lesznek. két eset van ugyanis. sikerül ezt teljesíteni, mert például beszopatják a bankokat, de akkor lehet azt mondani, hogy szopassák be a forint hitelek esetén is, azok is kapjanak kedvezményt, meg a bár listások, meg akiknek nincs hitelük, meg úgy mindenki en bloc. tegyen a kormány igazságot. képviselje a három harmadot.

a másik eset, hogy a bankokat mégsem tudják beszopatni, és a terheket az államnak kell átvállalni, és akkor nem nehéz bejósolni, hogy ellenzéki tüntesések lesznek.

szóval a médiapolitológusi elemzések szerintem érdektelenné válnak majd, mert nagyon úgy tűnik, hogy ebben a ciklusban nem kommunikációs terepen dőlnek el a dolgok, hanem pénzügyi terepen. majd meglátjuk.

vidori 2010.05.13. 09:10:25

@Új Nick: Azzal tudja kompromittálni magát a Jobbik, ha a kuruc.info-ra tesz fel oda nem való híreket, pl. a NATO-val kapcsolatban. Illetve így legalább a kádereket lehet ellenőrizni, hogy igazat mondtak-e a múltjukról, vagy nem. Kérdés továbbá, hogy a Magyar Gárda miatt találnak-e olyan személyt, aki átmegy a C vizsgán?

ladislaus 2010.05.13. 09:54:51

@Ordnassac: Kollath egy papagaj... :)

Terniak 2010.05.13. 09:59:11

Hm, az igazságügy miniszter tegnap még benyújtotta a kétharmados jogalkotási törvény javaslatát...Érdekes.

CSENDES 2010.05.13. 10:01:24

@[nev]: Várjuk meg, Róna Péter(?)közgazdász úr napokban megjelenő tanulmányát, ami arról szól, hogy mindezt egyetlen fillér plusz ktg. nélkül meg lehet tenni.

ssi 2010.05.13. 10:06:32

@lüke: "pohár víz" - egy kommentelőt idéztem, - számomra így is kifejező

@Sir Kommentor: amúgy igazad van, sokan sárosak
"törvényesen járt el az mszp" - kizárólag a mostani témára reagáltam: még péntek előtt döntöttek, s bejelentették: NBB-elnökség odaadása a Jobbiknak

ssi 2010.05.13. 10:15:22

......
mesélik: USA, Anglia stb. az a fontos, mit tud a diák - Magyaro. mit nem
javulnak picit a magyar gazdasági mutatók - fidesz szerint csak romok
V.G. mellényben - O.V. kordont bontott
pártegységben az erő - különvéleményesek hangja (Gy. F., Szanyi ....)
partvonalról: lehet más a politika - pályán: kissé passzívan, csendesen
meghirdetik az országos rendet, a haza méltóságát - az ország házában megzavarja a rendet és a méltóságot
nem tetszik a diák, megszégyenítjük - nem tetszik a tanár, megverjük
stb.
....
sok minden lehetne más...

CSENDES 2010.05.13. 10:21:06

@manyike:Már megbocsáss, de hozzászólásod elégzűrzavarosra sikerült. Nem idézném,mert nincs mit, ugyanis értelmezheteltlen. Olvasd át, s alakíts át kérlek, mert érdekel, de nem értem. Pl mit nem javulnak picit....

sztd 2010.05.13. 10:22:43

@Ordnassac: A véleményedet csak jogi értelemben tudom elfogadni. Politikai vagy erkölcsi értelemben már megállapodtak. A sajtó is gyakorlatilag így írta le az eseményeket.

No mindegy. Ahogy elnézem, a Jobbik simán belemehet, hogy a költségvetési bizottságot felcserélje a nemzetbiztonságival. A vége az lesz, hogy ő lesz a leg kompromisszumkészebb politikai erő. :)

Az egészből viszont arra következtettem, hogy az LMP ezzel a manőverrel sokkal inkább hiteltelenítette magát, mint az MSZP. Lehet, hogy tévedek, de nekik kb. ez az első politikai cselekedetük, és hát... többet vártam volna. Még be is nyögik, hogy az LMP abban a hiszemben fogadta el azt, hogy csak egy bizottsági elnöki posztot kapnak, hogy a "nemzetbiztonsági bizottság elnöki tisztét a szocialista párt meg fogja kapni".
Magyarul remélték, hogy az MSZP az ő elképzeléseik szerint fog alkudozni. Ha így is van, hihetetlen, hogy ezt még reklámozzák is!

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Érdekes a meglátásod. Nekem eddig az volt az érzésem, hogy a plenáris ülés a " pluszpénzes melegedő"-k, illetve a balhézóhely, és a bizottságokban folyik az érdemi komoly munka.
A plenáris ülésen csupa olyan dologról döntenek, amiről nem tudnak semmit, úgy, hogy a frakcióvezető bekiabálja, hogy "igen"/"nem", míg a bizottságba olyan kerül, aki legalább a 4 év alatt elmélyedhet a témában, és saját véleményt formálhat amivel a pártét befolyásolhatja.

tölgyes 2010.05.13. 10:32:59

@brazileiro: Az egyeztetés ötpárti fóruma a plenáris..Mert tudja a plenáris ülés nincs fenntartva az OGY plenáris ülésének kizárólagos használatára..És a hozzászólásomban nem írtam azt, hogy az OGY plenáris ülése...:))
A magyarázatot azért adtam,hogy megértse: én az Ön megszokásától eltérően használtam a szavakat... vagyis a Jobbik az LMP, MSZP külön is egyeztethetett volna. Volt rá majd egy hetük.. akkor az egyeztetések plenáris ülésén a nyilvánosság előtt nem kellett volna égetni magukat ..

Ordnassac 2010.05.13. 10:39:33

@sztd: ebben sem értünk egyet, ahogy elnézem. Az igazából szubjektív és jelen körülmények között nehezen definiálható erkölcsöt ki is venném az egészből. A politikainál egyetértenék akkor, ha több nap telt volna el a megállapodás óta és az LMP csak utána kezd el nyammogni. Szerintem az LMP nem hiteltelenítette el magát, mert próbált megoldást adni. Hogy az milyen, az megint más kérdés. Azt hiszem ez marad véleménykülönbségünk. :-)

@ladislaus: legalább tud vicceket mesélni, az is valami...

@lüke: úgy is mondják (átvettük a német "Sturm im Wasserglas" szólást). ;-)

panelburzsuj 2010.05.13. 10:48:06

@Ordnassac:

Sturm im Wasserglas: az mi? Úszószemüvegben rohamozunk? :)

Ordnassac 2010.05.13. 10:49:28

@panelburzsuj: "Vihar a vizespohárban" a tükörfordítása a szólásnak, de az általad megadott verzió is tetszik. :-D

ssi 2010.05.13. 10:53:11

@CSENDES:
- köszönöm az érdeklődésedet - soronként más-más témára célozgattam
- (főleg politikai) életünk "apró"(?) ellentmondásaiból próbáltam szemezgetni
- mert (mélyen) hiszem, hogy semmi nincs ok nélkül, hogy a pozitív gondolkodás, a legalább az icipici jó megkeresése is, (majdnem) csodát tehet a kiegyensúlyozottabb (nem kettős mércéjű) szemlélet mellett

így tehát hiszem, hogy kimondottan jót tenne az emberek lelkének, s
- pl. nem csorbulna a fidesz tekintélye, elszántsága sem, ha nyíltan tudna örülni az idei hiány, GDP, külkermérleg kicsit is javuló adatainak, de további és nagyobb sikereket ígérne
- pl. a gyerekek kiszolgáltatottsága a média híreknél sokkal szélesebb mentálisan (pl. pikkelő tanár, agresszív szülők), s ez is megoldásra vár
stb.

SiKom 2010.05.13. 11:01:02

@[nev]:
"éppen azt mondom, hogy egy szociknak nincs könnyű dolguk kormányon. "

Szerintem a szociknak nagyon könnyű dolguk volt kormányon.
1. Osztogatni az inaktívaknak -- ez nem volt gond
2. Lopni -- ez sem volt gond
3. Adót emelni -- ez sem gond

Az aktívak pedig kit érdekelnek? Úgyis kevesebben vannak, mint az inaktív szavazók.

zoli87 2010.05.13. 11:12:11

Jakab István OGY alelnök lesz...???

amipud 2010.05.13. 11:15:10

A jobbik a lehető legjobban taktikázott!
Vona már a kezdetektől mondta, hogy a Nemzetbiztonságot és a költségvetést akarják elnöki pozícióban és az alkotmányügyit alelnökbe. Ebből a tervből kettő sikerült és ez elég jó arány..
És az evidens volt, hogy az NBB és a költségvetés elnöki széket egyszerre nem szerezhetik meg, de egyiket biztosan igen.
A szocik pedig nem sziveségett tettek a jobbiknak hanem beadták a derekukat. Költségvetést mindenképpen akarták ezért lemondtak a nemzetbiztonsági és az alkotmánügyi alelnöki székről.
Azt pedig ne gondolja senki, hogy egy harmadik erő aki alig maradt le a második erőtől ne kapja meg az NBB vagy pedig a költségvetést. Ha egyiket se kapja meg a jobbik akkor 2014-ig az év mindennapján lehet fidesz-mszp koalícióról ordibálni. Azt már a fidesz se tudná kimagyarázni és ezért nem is kockáztatják azt szerintem.
Az LMP meg nem tudom mit ugrál a 7%-kával. Örüljenek, hogy kaptak egy környezetvédelmi elnöki posztot ilyen piti eredményel ( még annyi se kellet volna nekik)

Ordnassac 2010.05.13. 11:18:28

@amipud: halkan megjegyzem: a MIÉP is kapott 1998-ban és az MDF is 2006-ban. Egy kijárt nekik.

zoli87 2010.05.13. 11:21:38

Ez aranyos, ezért nem fog történni semmi:

"Ha a többi frakció a tárgyalások újranyitása mellett döntene, és azt kérnék a Jobbiktól, hogy mondjon le a nemzetbiztonsági bizottság vezetéséről, akkor a Jobbik az LMP-től a fenntartható fejlődés, míg az MSZP-től a számvevőszéki és költségvetési bizottság elnöki székét kérné."

www.hirszerzo.hu/cikk.a_jobbik_ragaszkodik_a_nemzetbiztonsagi_bizottsag_vezetesehez_.150772.html

Ordnassac 2010.05.13. 11:24:35

@zoli87: köszi! Ez azért meglep.

Amúgy mailed érkezett.

Ordnassac 2010.05.13. 11:25:47

@zoli87: a Jobbik megint visszaesett a froclizó stílusába. Nem túl hasznos szerintem, de ők tudják.

[nev] (törölt) 2010.05.13. 11:42:49

@Sir Kommentor:
oké, feltéve, hogy tisztességesek akarnak maradni.

[nev] (törölt) 2010.05.13. 11:52:48

@CSENDES:
oké, várjuk meg. nem azt mondom, hogy nem lehet egy fillér nélkül adósságot rendezni, mert nyilván lehet úgy, hogy egyszerűen átütemezed. és nem kerül most egy fillérbe sem. ezt lehet úgy kommunikálni, hogy a "most" szót kihagyják a sajtóközleményből. magyarul: hazudnak. török gábor meg tapsol, és két gyerekfürösztés között leírja, hogy micsoda kommunikációs teljesítmény mindez, a gyereke nyakába varrják ezt az egészet. de nyilván majd ők is hazudnak, és akkor az unokáikra tolják. és ezt vég nélkül lehet elvileg folytatni. csakhogy a dolog szerintem nem ilyen egyszerű. nekem erős a gyanúm, hogy árstabilitás, árfolyamstabilitás, és állami adósságrendezés nem létezik egyszerre.

tegyük fel, hogy az állami adósságrendező központ sikeres, és ez átváltás egyáltalán nem kerül pénzbe, egy jelentős társadalmi csoport úgy jut többlet jövedelemhez, hogy az aláír egy szerződést. oké. ebben az esetben nincs árstabilitás, hiszen mindenki át fogja váltani a hiteleit, nem csak az, aki rászorult. és ezt az esetet feltételeve a politika kénytelen lesz az átváltásba belemenni, hiszen ez neki ez egy fillérbe sem kerül, legfeljebb az adósságot tovább kell majd törleszteni. de azt jelen állás szerint amúgy is a végtelenbe törleszti, szóval akkor meg mi a probléma. és közben meg egy jelentős, és aktív társadalmi csoportok jól járnak. felfogom ezt az érvrendszert. csak mindez inflációt gerjeszt, sőt könnyen lehet, hogy erre a többlet jövedelemre megindul áruhitelezés, nem kell annyit lakás törlesztened, akkor mit tudom én vegyél egy új mosógépet. és ez társadalmi feszültségeket kelt. van 1 millió bar listás. azok is azt fogják mondani, hogy segítsék meg őket is. ez 1 millió biztos szavazó az ellenzéknek. feltételezve, hogy az deviza adósságrendező program sikeres. persze ettől még a kormány többség megmaradhat, de a balolal mozgástere megnő.

vegyük a másik eset. az deviza adósság átvállalása mégsem ilyen sima ügy, mert az átváltásból adódó terheket legalább részben az államnak magára kell vállalnia. ebben az esetben az árfolyam nem lesz stabil. hiszen az államnak rövid távon magasabb terheket kell viselnie a jelenleginél. persze mindezt ellensúlyozhatja egy imf mentőcsomag, csakhogy azt valamikor szintén el kell kezdeni törleszteni. lehet, hogy csak a következő kormányciklusban, sőt az is lehet, hogy soha, mert az államadósságot részben elengedik, vagy megfelezik. mert másképp nem tartható fenn a világ pénzügyi rendszere. ez bankok beszopatása esete. csakhogy ezt ha én átlátom, akkor vélhetően akárki, és ekkor a hitelezés leállhat.

ezzel együtt nem állítom, hogy nem lehet ebből jól kijönni. szerintem a lakosságnak non profit volna szabad kölcsönöket adni. a gazdaság akkor stabil, amikor a lakosságnak, és az állam is nettó megtakarításai vannak. és minden kölcsönadott forintra, vagy eurora van fedezet. a vállalatok természetesen ettől függetlenül eladósodhatnak. és a beruházásokhoz lehet hitelpénzt generálni. mégpedig annyit, amennyinek a visszafizetésére a tőkepiac garanciát vállal. az államot ebből az ügyletből el kellene felejtni, és a hitelpénz generálás jogát az unió kezébe kell átadni. csakhogy erre a rendszerre úgy kell átállni, hogy a társadalmi igazságosság lehetőség szerint ne sérüljön.

ebben az esetben egyszerűen azt kellene tenni, hogy az önkormányzatok rendeletekkel szigorítják a kilakoltatást, akár időbeli, akár számbeli korlátokat előírhatnak, és abban az esetben a bank a zálogjoggal nem tud mit kezdeni, tehát kénytelen az adóssal valamilyen alkut kötni. és az egészből kimarad az állam. ugye ez a legfőbb liberális jogelv. az állam nem szól bele a piac, és különösen nem szól bele a tőkepiac működésébe. hanem ezt a helyhatóságokra, és a nemzetközösségre bízza. tartok tőle, hogy a liberálisoknak ebben igazuk van.

2010.05.13. 12:27:04

@Közöd???: "Tévedsz ha azt hiszed csak a politikai elit számára van tétje ennek a játszmának, itt a tét az ország megmaradása vagy sem és per pillanat ebben vesztésre állunk, a jobbik helyzete mindenféle magyarország ellenes akár erőszakos fellépésre is legitimációt nyújt. Ez a szlovák politikusok megnyilvánulásaiban erőteljesen érződik."

Te ugye nem vagy náci? Mert hogy van néhány szélsőjobbos szlovák politikus, aki valóban rühelli a magyarokat és mindent, ami velük kapcsolatos, de azt állítani, hogy szlovákia majd megtámad minket, mert a Jobbik...Persze, ha rajtad múlna, ki is nyírnál minden Jobbikost ezek szerint, mivel szerinted az élethez sincs joguk. Kicsit gondolkodhatnál, mielőtt leírsz valamit.
Bár nem tudom, miben állunk vesztésre, de ha nyerésre állnánk ugyanabban a kérdésben, akkor már jó lenne? Akkor már éltetnéd a Jobbikot is?
Félreértés ne essék, én nem vagyok a Jobbik ellen, csak az ilyen primitív kijelentéseken akadok fenn.

2010.05.13. 12:36:16

@Schindler Pistája: Nem kellene bizonygatni, hogy a Jobbik szimpatizánsai zsidóellenesek, mert kihasználják. Ha hülye valaki (Közöd), akkor bíráld ezért, de ne mondd, hogy menjen vissza Tel Avivba, meg ilyenek! A hülyeséget le lehet itt szürni, a zsidóságot már nehezen lehet bizonyítani, szerintem felesleges is ezzel foglalkozni. Én támogatom a Jobbikot a parlamentben, de nem szeretnék csalódni sem bennük, sem az őket támogatókban.

CSENDES 2010.05.13. 12:51:12

@[nev]: Kedves" levelező-partnerem". Elnézést, hogy ily hosszúságú leveledre egyáltalán nem reagáltam, de éppen tárgyalásban voltam düledező kerítésem okán,s próbáltam megfűzni a vállalkozót, hogy oldjuk meg. Annyira félnek ugyanis a vállalkozók, hogy szinte 2 hónapja keresek vállalkozót és nem jelentkezik senki a gazdasági válság ellenére.
Amúgy annyit szeretnék reagálni a felvetettekre, hogy Róna nagyon szépen leírta (elbeszélte) a gazdaság helyzetét, nem hinném, hogy hazudni óhajtott volna, s ráadásul egyértelműen állást foglalt Matolcsy mellett, meg kell csinálni. Hidd el én igazán nem vagyok Fidesz-párti, de ha közgazdászok azt mondják meg lehet csinálni, ráadásul azt állítják,nem kerül semmibe, a legkevesebb, hogy megvárom, míg az érveiket kifejtik. Hát erre mondtam, hogy várjuk ki a tanulmányt, addig ne fanyalogjunk, ne elemezzünk.

zoli87 2010.05.13. 13:19:07

Staudt Gábort gondolja a Jobbik a nemzetbiztonsági bizottság élére:

mandiner.hu/cikk/20100513_megvannak_a_jobbikos_bizottsagok_elnokei

panelburzsuj 2010.05.13. 14:35:20

"a kávé nem pálinka"

hetivalasz.hu/itthon/mi-tortent-vona-gabor-nem-kapott-levegot-29265

(Egy nappal az új országgyűlés megalakulása előtt mindennek jelentősége lehet ... )

zoli87 2010.05.13. 14:43:58

@panelburzsuj: Hát igen, ez egy fontos hír :D

zoli87 2010.05.13. 15:05:23

@zoli87: MTI szerint mégse:

"Az MSZP-frakció aláírja a bizottsági struktúráról szóló politikai megállapodást - döntött hosszú és éles vita után név szerinti szavazással a szocialista képviselőcsoport csütörtökön. Az MTI úgy tudja, hogy az MSZP-frakció "különvéleményt" csatol a dokumentumhoz; az 59 tagú képviselőcsoport több, mint 5 órás vitát folytatott, mert a frakció egy része elfogadhatatlannak tartotta, hogy a Jobbik akár csak tagot delegáljon a nemzetbiztonsági bizottságba."

Ahogy gondolják.

ssi 2010.05.13. 15:19:12

NBB - dúl a vita, sok az ellentmondás, megy az idő, leköti a pártokat, a médiát, vádaskodás, káröröm, kiderült, meg sejthető csapdák, minden van

- 5 párti megbeszélés kezdődött, ahol senki nem kötött ki előre feltételeket
- fidesz az ellenzéknek szánt bizottságokat átadta megegyezésre
- mszp az NBB-t átengedte a jobbiknak - csak szóban

Mi van akkor, ha az mszp tudta, hogy téma lesz ebből, csak tesztelni akarta, hogy honnan, s mekkora, hiszen nincs aláírva, s lehet, hogy pénteken mégiscsak a fidesz-kdnp-nek kell majd végül döntenie

zoli87 2010.05.13. 15:25:43

Kövér nem lesz sem OGY alelnök, sem bizottsági elnök, sem bizottsági alelnök. Fura.

lüke 2010.05.13. 15:58:53

@Ordnassac:
így így
s ha paranoiás szociálista lennék, feltenném kérdést ,
miért volt MOCKBA-ban?

lüke 2010.05.13. 16:02:31

@ubul2000:
aha :)
Thyssen Bornemissza is attilában járt:)
en.wikipedia.org/wiki/Baron_Hans_Heinrich_Thyssen-Bornemisza
Francesca meg bugyi né' kül:)

lüke 2010.05.13. 16:09:36

@[nev]:
vas. Bod P.Ákossal volt egy interjú, jól lehúzta a Marx KKTE-n végzett közgazdászainkat:)
hiányos a tudásuk:)
ami igaz ,az igaz a 20 év free markettal nem jól bántak
a pénzt beszorították a bankjaikba-meg off-puff shore-ba:)-
így azután rendesen fékezték a gazdaságot-hogy nekik jó legyen-most meg rimánkodhatnak a válságnak:)
(z az én véleményem,nem BPÁ mondta)

lüke 2010.05.13. 16:11:14

@zoli87:
letűnt párt, letűnt vélemény
nincs szavuk, verhetik nagyra a habot

lüke 2010.05.13. 16:14:15

@Ordnassac:
nézz csak utána
szerintem atilla- a régi írásmódddal, megnéztem a wikin attilának írja,de ez a régi írásmód épp a megkülönböztetés volt a személynévtől

roka 2010.05.13. 17:16:37

Úgy látszik, hogy senki nem emlékszik az Öszödi beszédre, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy nem azért kell MSZP-snek lenni, hogy ebből valaki életfogytig megéljen, hanem lehetnek más célok is. Teljesen véletlenül ez a szöveg kiszivárgott de a mai MSZP-sek agyába nem szivárgott be. 4-5 évet vitatkoztunk hülyeségeken itt a nemzeten belül (népszavaztunk), egy milimétert nem jutott előre az ország gazdasága, azért nem, mert itt ebben az országban nem kormányzás folyik, hanem ahogy Orbán Viktor megfogalmazta az oligarhák kiszolgálása. 20 éve. Mivel az Öszödi beszéd a többi politikai párt prominens képviselői agyába sem szivárgott be ezért ott tartunk ahol!
Ezt a blogot jobb és bal oldaliak olvassák és kommentelik, de én egyik pártot sem szeretném (A) én egy ilyen utopiszikus álmot szeretnék: jobban élni, és a gyerekeimnek jobb életet biztosítani mint az enyém. Na, ha ezt valamelyik párt teljesíti akkor rájuk kéne Rájuk fogok szavazni 4 év múlva. Mindenkinek további jó egészséget a következő 40 évre!
Nem érdekel, hogy mi van a pártokkal. (Egyikkel sem!)

roka 2010.05.13. 17:23:38

Rendszerváltó politikánk lényege:
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

jeangabin 2010.05.13. 17:31:30

Megnéztem Szanyit az m1-en...
A FIDESZ tehet mindenről, hiszen a Jobbikot ki kellene zárni eleve minden bizottsági elnökségből, mert Európában sehol nem osztanak nekik lapot, tessék semmisnek venni a megállapodást, Kedves Fidesz, ez így nem jó, ez így nem EU!

Hiba1: Szlovákiában egy kvázi Jobbik kormányoz, szarja le Európa, miként a Meciar-féle első érát is szarták le. Ugyanakkor és ugyanúgy vették föl őket az EU-ba... Nem bizottság élére lettek kinevezve, hanem KORMÁNYOZTAK ÉS KORMÁNYOZNAK!

Hiba2: Miért csak most jönnek elő ezzel, hogy a Jobbikot ki kell rekeszteni? Miért nem rögtön pampogtak, amikor a számokkal dobálózott mindenki, hogy milyen arányban jusson bizottságelnöki hely? Mentek a számok, hogy 2-2-2, 3-1-2, 2-3-1, stb.
De a 0, azaz a NULLA sehol nem szerepelt, hogy hát az a Jobbiké, mert nekik nem jár, mert ők nácik...
Most ébredt csak föl bennük a náciveszély-érzet, hogy totál elcseszték ŐK, és nem más helyettük, hiszen ők mondtak le a Jobbik javára.
Eddig miért nem nyekeregtek, mondjuk a tárgyalások megkezdésekor, hogy ők a Jobbikkal eleve nem is számolnak, és fogjunk össze, rekesszük ki őket, egyetlenegy bizottságelnöki helyet sem kaphatnak?
Tibikém, hát miért nem?
Miért voltatok csöndben?
Miért csak most kiabáltok?
Miért adtátok oda nekik első füttyre azt a bizottságot?
Orbán megvuduzott titeket a szomszéd szobából... A mocskos állatja!

bariga 2010.05.13. 18:33:02

Az MSZP most jobban tenné, ha hallgatna, úgyis padlón vannak. Csendben várja meg mit kezd a Fideszsaját emlőin nevelt kedves csecsmőjével, a Jobbikkal. Oldják meg ők a problémát, akik generálták

hoplita 2010.05.13. 18:46:43

@Sir Kommentor:
Dehogy érzi....seggfej ő ahhoz, rettegni, meg itt kínlódni szeret.
Manyikével, meg bár brokival egyetemben....

De imádom olvasgatni a fröcsögésüket...:))))

hoplita 2010.05.13. 18:50:02

@flugi_:
Mennyél, rettegjél egyet a blogodon....maj' követnek a tömegek is, csak addig állj vívóállásba'.:)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.05.13. 19:31:20

@hoplita: igazán megtisztelő ez a személyes figyelem, mivel érdemeltem ki? :)

Azt meg sem kérdezem, miből gondolod, hogy rettegnék :D

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.13. 19:40:46

@bariga: A jobbik a szocik kreálmánya, de csak átvitt értelemben, a szar kormányzásnak köszönhetően :)

ssi 2010.05.13. 20:26:20

@hoplita: Szia!
"seggfej, retteg, kínlódni, broki, fröcsögés" - idéztelek, ezek tűntek a legfontosabb szavaidnak az alig 3 sorból (18.46.43)

tudnád bővebben és érthetőbben is?
ha már sértegettél (ez az érzésem),
érdekel az a skatulya, ahová engem is beraktál,
de talán nemcsak Neked van igazad

Ordnassac 2010.05.13. 20:39:58

@lüke: a ruháról beszéltem, nem személyről, így nem értem, hogy mire gondoltál.

Ordnassac 2010.05.13. 20:45:54

Hazaérek, erre mit látok? Staudt Gabika lesz a nemzetbizt. bizottság elnöke. Önimádóbb embert nem sikerült találni erre a posztra?

Talán érthető lesz a reakcióm, ha elmondom, hogy Staudtot honnan ismerem: az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar HÖK-elnöke volt egy ideig... Komoly három évvel idősebb nálam. Nagy szakértelme lehet e területen. Ahogy Szekeresnek a költségvetési kérdésekben...

szbi 2010.05.13. 20:46:21

A Kossuth Rádió remeket alakított demokráciaügyileg. A nemzetbiztonsági elnökségi vita kapcsán nem mondta be, hogy a Jobbik hajlandó az MSZP-től átvenni a költségvetési, és a szintén hörgő LMP-től a fenntartható fejlődési bizottsági elnökséget, ami csak úgy lehetséges, ha a nemzetbiztonságira és az ifjúságira nem tart igényt. Tehát utóbbiakról lemond.
Remek húzás Vonáéktól. De a kórus már beindult, különösen, hogy a jelöltek neve előkerült. Most már az MSZP-nél a labda, az a hülyeség, hogy ne kaphasson egy helyet sem a Jobbik a Nemzetbiztonságiban, nyilván csak a kaki szétmázolása saját képükön.
Most így néz ki a helyzet: az MSZP és az LMP felelős a jobbikos elnökség miatt, ha lesz. Ha nem, igen kínos árat kell fizetni érte. Jellemző: az MSZP a pénzosztó hírforrást fontosabbnak tartja, mint a titkosszolgait. Az LMP-ről pedig kiderül, hogy koránt sem az egyedüli zöld erő a parlamentben. Tudniillik a Jobbikban van egy erős zöld politikusi csoport, ha nem tetszettek volna észrevenni.
Az egész buliból csak a Fidesz és a Jobbik jöhet ki jól, - feltéve, ha a média kisebb lángon hazudozik és hallgat el. De még talán azzal együtt is.

marhaszív 2010.05.13. 20:56:53

nem értem, hogy az mszp-s képviselők miért vannak egyáltalán szabadlábon és ráadásul a parlamentben(?), ti. hogyan hozhatnak törvényeket köztörvényes bűnözők és bűnpártolók. akik ilyen figurákat szavaztak be a törvényhozásba, azok szintén bűnpártolók és sitten a helyük.

tölgyes 2010.05.13. 21:04:04

Még Kálmán Olga is nekiment az MSZP-nek. No nem védte a Jobbikot csupán őket - mármint az MSZP-t - hibáztatta azért, hogy a Jobbik elnököt adhat a nemzetbiztonságiba. Ma is felolvasta, hogy az ajánlatot az MSZP tette.

Változatlanul az a véleményem, hogy az MSZP-LMP kezében volt a megoldás kulcsa, de az MSZP nem volt hajlandó az előzetes egyeztetés kezdeményezésére... Most hiába sirdogál, csak az a baj, hogy az ország becsületét megrugdossák.

lüke 2010.05.13. 21:15:32

@Ordnassac:
én is:)
a ruha : atilla
s a név, keresztnév:Attila

panelburzsuj 2010.05.13. 21:22:46

@Ordnassac:

Gazsó Ferenc

Lezsák Sándor

Lányi András

Neten császkálván pont egy olyan felhívásba botlottam, amit ez a három derék, köztiszteletben álló férfiú írt alá teljes egyetértésben.

Vajon ők milyen arcok lehettek Staudt német kisebbségi önkormányzati képviselő úr korukban, milyenek Staudt HÖK-elnök úr korukban, és milyenek Staudt nemzetbiztonsági bizottsági elnökjelölt úr korukban?

2010.05.13. 21:24:39

Ostoba az MSZP, nem vitás. Ekkora ziccert kihagyni! Vonának meg elemi érdeke, hogy a disznóságaikat ne teregesse ki a bizottság.

Ugyanakkor -ez most jutott az eszembe - amikor a Jobbik gárdájának neki esik Pintér pribékjei, lesz aki hangosan óbégat majd, és akkor jobb, hogy nem a szoci párt van a bizottság élén. Elalusszák majd azt is...

Mesterházy alulmúlja nagyon a várakozásaimat...Szegényke, olyan, mint egy báb...

ubul2000 2010.05.13. 21:26:47

Azért a Fidesz máris nekiment a Jobbiknak, felrúgva a 90 óta fennálló szokásjogot, hogy a legfiatalabb képviselő olvassa elő az esküt. (Anno Zuschlag ellen nem volt kifogása a Fidesznek)
Tartok tőle, hogy a bizottságosdinál is semmibe veszi a szóbeli megállapodásokat, és saját maga fog dönteni.
Holnap meglátjuk...

tölgyes 2010.05.13. 21:29:24

@Ordnassac: Nem akarom védeni ezt a jámbor Jobbikost, de a politikához politikusnak kell lenni és nem nemzetbiztonsági szakembernek..Ezért van az, hogy politikusok olyan sokféle szerepet el tudnak játszani.Ha valaki jó politikus, akkor jól tudja eljátszani. Ha nem jó, akkor nem jól..

tölgyes 2010.05.13. 21:31:36

@ubul2000: Anno Zuschlag nem volt még büntetett... és a Jobbik a fideszt támadta végig a választások előtt. Már jobban támadta, mint az MSZP-t. Ez érthető volt: onnan remélt szavazatot.. de elszámította magát.. inkább szavazatot vitt el tőlük.

Ordnassac 2010.05.13. 21:32:47

@tölgyes: @panelburzsuj: a felhördülésem azért volt, mert Staudtot ismerem személyesen, még kezdeti jobbikos korából, nem sokkal HÖK-elnöksége után és maradjunk annyiban, hogy nem a Jobbik legjobb embere.

Jómagam is fiatal vagyok, de én nem adtam volna oda 30 évnél fiatalabb személynek országgyűlési bizottságot. Így Kocsis Máté honvédelmi bizottsági elnöki tisztét is botrányosnak tartom.

ubul2000 2010.05.13. 21:34:10

@tölgyes: Szerinted Duró Dóra volt már büntetve?

Ordnassac 2010.05.13. 21:43:38

Na, Kósa veszi át Orbántól a párt napi ügyeinek intézését:

www.mti.hu/cikk/478212/

lüke 2010.05.13. 21:43:59

@ubul2000:
ez jó,
ez a culáger Zuslag:)

panelburzsuj 2010.05.13. 21:53:46

@Ordnassac:

Diszkréten arra akartam utalni, hogy

- minden kornak megvoltak a maguk törtetői, akik aztán bölccsé őszültek

- teccett volna a "rendszerváltó politikai osztály" olyan utánpótlást nevelni, amiben Zuschlagoknak és Staudtoknak nem érdemes ringbe szállni

Ordnassac 2010.05.13. 21:57:59

@panelburzsuj: reméljük, hogy Staudt bölccsé válik. Az utánpótlás kérdése szerintem külön posztot érdemelne, annyit lehetne róla írni.

Kelemen Csaba 2010.05.13. 22:04:13

@ubul2000: Zuschlag hm... tehát érdemes az esküt előolvasót szemmel tartani...

Félre a tréfát, nagyon megijedtnek tűnik az MSZP és az LMP is. Talán van rá okuk.

Ordnassac 2010.05.13. 22:05:40

A lüke által beírt cikkekhez egy történeti adalék:

Legfiatalabb képviselők az alakuló ülésen

1990 Glattfelder Béla (Fidesz)
1994 Botka László (MSZP)
1998 Zuschlag János (MSZP)
2002 Szijjártó Péter (Fidesz)
2006 Nagy László (MSZP)
2010 Dúró Dóra (Jobbik)

Azért Nagyon kívül a többiek elég sokra vitték...

2010.05.13. 22:10:44

@Ordnassac: azért Dúró Dóra még semmire se olyan nagyon...valakinek a neje, egyelőre...:)

lüke 2010.05.13. 22:11:53

2002-ben azt mondta az MSZP,
hogy a Fidesz, Orbán rosszul fogja viselni a vereséget
ehez képest, amit most alakítanak igazi felfordulás
dehát mindenki magából indul ki:)

tölgyes 2010.05.13. 22:14:50

@ubul2000: Ön hasonlította Z-hez nem én.

Ordnassac 2010.05.13. 22:15:36

@Letícia: pártszóvivő. Az is valami. Az megint más kérdés, hogy hogyan került oda.

tölgyes 2010.05.13. 22:17:27

@Ordnassac: Petőfi 27 éves korában halott volt.

Ordnassac 2010.05.13. 22:18:53

@tölgyes: nem is volt soha választott tisztsége.

tölgyes 2010.05.13. 22:24:59

@Ordnassac: Ugye nem akar nekem butaságokat beszélni:::)))Ha a magyar képviselők között egy volna ma olyan akinek hozzá (mármint Petőfihez ) hasonló politikai kvalitásai lennének...:::))én boldog lennék.
Egyébként én azon is meg voltam lepődve, hogy a 35 éves Lázár milyen éretten csinálja a frakcióvezetést.

ubul2000 2010.05.13. 22:26:35

@tölgyes: Én? Itt valami tévedés van. Én felvetettem, hogy Dúró fáj, Zuschlag nem fájt. Mire a válsz: ja, de akkor Zuschlag még nem volt büntetve. Értelmezés: Mintha Dúró már lett volna büntetve.
Szóval nem én hasonlítottam D-t Z-hoz.

tölgyes 2010.05.13. 22:31:55

@ubul2000: Ha Duró fáj, akkor írja azt és ne emlegesse Z-t, mert akkor máris hasonlít.. ráadásul a maihoz hasonlítja, mert mi már tudjuk, hogy Z-ből mi lett..elvileg pedig Z. lehetett volna rendes és tehetséges is.... akkor miért nem írt olyat aki rendes és tehetséges lett...:(

kenderesi (törölt) 2010.05.13. 22:32:50

klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=108546

Gyurcsány újabb bírálata

Gyurcsány Ferenc szerint elfogadhatatlanul rossz, hogy az MSZP-frakció többségi döntéssel a politikai megállapodás aláírása mellett döntött, mert ezzel akarva-akaratlanul megerősítik azt a látszatot, hogy tudomásul vesznek egy vállalhatatlan politikai szereposztást.

A volt kormányfő az úgy nyilatkozott: a rossz döntés hibás helyzetértékelésből és téves helyzetelemzésből származik. Hozzátette: a parlamentben nyilvánvalóan nemmel kell szavazni a Jobbik bármifajta részvételére a nemzetbiztonsági bizottságban.

Ordnassac 2010.05.13. 22:36:16

@tölgyes: politikai érzéke Petőfinek pont, hogy nem volt. Aki szimplán lehülyézi választóit (hisz indult választáson), az max. őszinte, de nem vall magas politikai képességekre.

Petőfi jó forradalmár volt.

tölgyes 2010.05.13. 22:37:02

@kenderesi: Gyurcsánynak ebben igaza van. Csakhogy az MSZP egyszerre akar kint-bent egeret fogni.

jeangabin 2010.05.13. 22:38:11

Egyszerűen képtelen vagyok fölfogni, mi folyik az Mszp-ben... Nem vagyok a hívük, de az már több, mint komédia, amit művelnek... Ingyen BKV május elsején, utána egy héttel odaadják a Nemz. Bizt. bizottságot a Jobbiknak, másnap kijelentik, hogy az nem lehet, hogy a Jobbiké legyen a Nemz. Bizt. bizottság...
Ezeknek totálisan elmentek otthonról, az tuti!
Gyanúm: a 2/3-os pofon után az agytröszt, a stratégák kicsit lelohadtak, stand by-ba tették magukat, hogy kifújják, ami történt, a párt pedig gazdátlanul, ad-hoc jelleggel sodródik.
Nem a stratégák, a boszorkánykonyha szakácsai keverik a lapokat, eszelnek ki taktikákat és praktikákat, hanem csak úgy történik minden... Ma ezt gondolja Lendvai és Mesterházy, ja, az mégsem jó, másnap tehát az ellenkezőjét mondják, a másik meg giga plakátkampányt követően bejelenti az utóbbi 20 év egyik legnagyobb marhaságát, és próbálja bizonygatni a bizonyíthatatlant, stb...
Amit az Mszp most művel, azzal totálisan megerősíti a tőle elpártolt szavazókban, hogy jól döntöttek, mert ez a társaság még az ellenzéki szerepre is képtelen, ahogy látjuk, nem hogy arra, hogy kormányképességet mutasson...
Úgy nácizni, hogy közben a nemzetbiztonságot odaadom a náciknak, másnap meg jajveszékelek, hogy a náciké a nemzetbiztonság...
Gréczy úr... Szigetvári úr... FERI!
Hát mi folyik ott?

Ordnassac 2010.05.13. 22:38:47

@kenderesi: az MSZP most kapkodva vissza akarja szerezni antifasiszta látképét. Azonban ebből a térden lövésből nem hozza ki egykönnyen magát a párt.

Ordnassac 2010.05.13. 22:42:38

@jeangabin: a frakció jelentős többségének kizuhanásával elvesztették a "szakmai" oldalukat. Lendvai, Gyurcsány, Mesterházy stb. nagypolitikát csináltak az utóbbi években és nem szakpolitikát. A belső egyeztetéseken úgy tűnik nem volt ott olyan emberük, aki felvilágosította volna őket a parlamenti szakmunka kérdéseiről, illetve adott szakterületen hozott döntések esetleges következményeiről.

Nem beszélve arról, hogy egyéni ambíciók is nagyban befolyásolták ezt a kérdést...

Lovastengerész 2010.05.13. 22:43:05

az odáig oké, hogy most mindenki ki van akadva hogy nemzetbiztonsági bizottságot kapott a jobbik, de vajon mijen bizottságot kellett volna kapnia ahhoz hogy ne legyenek kiakadva rajta?

tölgyes 2010.05.13. 22:45:19

@Ordnassac: A politikusi kvalitás összetett dolog. Petőfi azért nem lett képviselő, mert a leitatott és felheccelt tömeg megkergette, kevés híján agyonverte.. de ez nem az ő politikai kvalitásairól szól, hanem az akkori magyar viszonyokról.

Politikai kvalitásait mi sem jellemzi jobban, mint hogy tisztán látta és megfogalmazta azt, amire az országnak szüksége volt.. ha valamit a szemére vethet az az, hogy túlságosan is tisztán látta és nagyon is egyértelműen fogalmazott.

panelburzsuj 2010.05.13. 22:56:46

@jeangabin:

A három ellenzéki párt kapott hat bizottságelnöki helyet a Fidesztől. Akár a 2:2:2, akár a 3:2:1 leosztást nézzük, a Jobbiknak így is, úgy is "járt" két elnöki poszt - a Fidesz jóvoltából. (Nem vagyok abban biztos, hogy Sneider Tamás sokkal jobban mutat az ifjúsági bizottság élén, mint Staudt a nemzetbiztonságién - nemjobbikos szemmel nézve persze ... )

Azt azért érdemes megfigyelned, hogy az MSZP a különvéleményében nem azt mondja, hogy mégse legyen jobbikos elnöke a nemzetbiztonsági bizottságnak, hanem hogy ennek a bizottságnak jobbikos képviselő egyáltalán a közelébe se mehessen, azaz tagja se lehessen. Mivelhogy azonban ő szegény kis MSZP ehhez kevés, hát a nagyerejű Fidesz szavazatait kívánja a haza érdekében mozgósítani.

Vlaki itt mondot olyat, hogy ebből az egész helyosztósdiból a Jobbik és aFidesz jöhet ki jól, amásik kettő csak befürödhet. Ahogy elnézem: igazán sikertörténetnek legfeljebb csak a szóvivók könyvelhetik el saját pártjuk szerepét ebben a kutyakomédiában, bármi is lesz most már a vége.

Mert hogy a szavazók milliói nem erre a műsorra vágytak, abban egészen biztos vagyok.

jeangabin 2010.05.13. 22:57:42

@Ordnassac: A belső erózió is dolgozik, jahhh... Az eddig háttérbe szorított Szili-Szanyi-Karsai, stb.-féle népiesebb szocik éledése és az urbánusabb, neoliberálisabb irányultságú Gyurcsány-vonal közti törésvonal közt eltűnt a párt.
Mindenki nyomja magát, az meg, hogy a (még) közös zászló, ami alatt művelik mindezt, közröhej tárgyává válik, többedrangú kérdés.
Annyira rászoktak a koncért való marakodásra, hogy 19%-on sem tudnak mást csinálni. Most nem a köz- és állami vagyon a konc, hanem a belső hatalom.
Az ezért való küzdelem mellett, hogy egy Horváth Csaba ingyen BKV-t ígér, vagy hogy a Mesterházy lejattol a Vonával... Kit érdekel?
Biznisz van, bázeg, itt a konc, a többivel nem érünk rá foglalkozni...

szbi 2010.05.13. 22:58:23

Az MSZP nyilatkozata a Nemzetbiztonsági Bizottság dolgában: "A második pontban azt írták, a közérdeket veszélyezteti, ha a nemzetbiztonsági bizottságban olyan képviselők ellenőrizhetik a titkosszolgálatok munkáját és juthatnak titkos információk birtokába, akik maguk is nyíltan rokonszenveznek vagy kapcsolatot tartanak a titkosszolgálatok vizsgálati körébe tartozó tevékenységekkel. Ezért az MSZP nem fogadja el, hogy a Jobbik bármilyen szerepet kapjon a nemzetbiztonsági bizottságba." /N. B.: "bizottságban" a helyes alak itt. T. HVG! onnan a szöveg./

Ha jól tudom, a nemzetbiztonságiak feladata a szervezett bűnözés elleni harc is. Márpedig ebben a napvilágra került tények szerint az MSZP nyakig benne van /lásd: Hunvald et co./.
Következtetés: az MSZP nem lehet benne a bizottságban, mert "maguk is nyíltan rokonszenveznek vagy kapcsolatot tartanak a titkosszolgálatok vizsgálati körébe tartozó tevékenységekkel".

ssi 2010.05.13. 23:05:47

@jeangabin: mszp
- én is várom az ügy végét ... és még csak a 4 éves ciklus legelején vagyunk!
- kívülről követhetetlenek
Szerinted:
- a tárgyalók (L.I., M.A.) elvileg előre megfontoltan taktikáznak?
- tudták, hogy ügy lesz, s csak tesztelik a környezetet?
- új helyzet tele kérdőjelekkel, s puhatolják, hogy mire juthatnak?
- mi lehet párton belül? - egység nem látszik, a bizalom is megoszlik

jeangabin 2010.05.13. 23:11:39

@panelburzsuj: Nem az az igazi kérdés, hogy most mit mond az Mszp, hanem az, hogy eddig hogyhogy nem jutott eszükbe az aggályaikat szétkürtölni?
Eddig szó sem volt arról, hogy a Jobbiknak ne osszanak lapot, rekesszék ki őket, mint Európában mindenhol, stb.
Most hirtelen, hogy ÖNKÉNT ÉS DALOLVA lepasszolták a bizottsági elnökséget a náciknak, nagyon bölcsek és aggályosak lettek...
Miért nem addig szólították föl az LMP-t és a FIDESZ-t, hogy velük (MSZP) karöltve még csak esélyt se adjanak a Jobbiknak ahhoz, hogy elnököljék ezt a bizottságot, vagy hogy egyáltalán tagot delegálhassanak bele...?
Tegnap még nem volt kirekesztendő halálos veszély a Jobbik, egy szóval sem szóltak, hogy karanténba velük, de most, hogy totál egyértelműen nekik (MSZP) köszönhetően eme bizottság élére kerültek, zúgnak a szirénák és potyognak a könnyek, és persze megint ki és mi tehet erről: a Fidesz és a Zorbán...
Mert hát olyan helyzetet teremtett, hogy 3-2-1 vagy 2-2-2, és így a Jobbiknak mindenképp 2 elnökség jár.
Eddig miért nem nyivákoltak, hogy a Jobbiknak mindenképp 2 jut, és ez nem jó, nem EU-konform, mert nekik semmit sem szabadna?
Csináltak egy jó nagy baromságot, ekkora öngólt 100 éve nem rúgott magának párt a világon, és most kapálóznak, hogy hogy a fenébe jöjjenek ki belőle, hogy lehetne ebből is azt kihozni, hogy a Zorbán meg a Fidesz...

Ordnassac 2010.05.13. 23:14:51

@tölgyes: szerinte az országnak köztársaságra volt szüksége. Hogy abban a korban az mennyire lett volna sikeres, azt már sosem tudjuk meg, de a republikánus mozgalmak később lettek csak igazán erősek.

tölgyes 2010.05.13. 23:18:00

@Ordnassac: Trianon aspektusából nézve...:::((

Ordnassac 2010.05.13. 23:18:41

@cukicica: hogy semmilyen felhördülés ne legyen? Sport és turisztikai...

Amúgy a zaj lényegesen kevesebb lett volna, ha a Jobbik a költségvetésit kapja meg (szerintem a Jobbik jobban is járt volna vele).

Ordnassac 2010.05.13. 23:20:30

@tölgyes: az akkori nacionalista mozgalmak mellett nem biztos, hogy egy akkori Magyar Köztársaság meg tudta volna oldani a nemzetiségi kérdést... Ez viszont már a történelmietlen "mi lett volna, ha" kategóriája.

@mindenki: Mellesleg jelzem, új poszt van!

panelburzsuj 2010.05.13. 23:27:32

@jeangabin:

És ha pont ezt akarták a kacskaringózással? Hogy minél nagyobb zűrzavar és lárma kerekedjen? Hogy mégiscsak kirángassák valahogy a Fideszt a kuncogós "nesztek, osztozzatok" karosszékből?

Az MSZP sehogyse tudott volna jófiúként kimászni ebből a kondérból - hát úgy döntöttek, hogy akkor a többit is lerántják maguk mellé.

Üdv a politika világában.

jeangabin 2010.05.14. 07:10:51

@panelburzsuj:
Lehet, hogy így taktikáztak, de ez így is baromira visszafelé sült el.
A FIDESZ újrázást rendel el. És?
Jobbik mondja: ez diktatúra, irány az utca, molotov koktél.
Mszp mondja: de jó.
Fidesz 3 hét múlva csinál valamit, ami nem tetszik az Mszp-nek, Mszp mondja: diktatúra, túlhatalom, 2/3.

A Fidesz helyében hagynék mindent ugyanígy. Megfőztétek, egyétek. Szélsőséges párt a nemzetbizt. biz. élén? Az Mszp is az: szélsőségesen korrupt. Az egyik a karját emelgeti, a másik meg a közpénzt. Lehet hisztériázni fejhangon, de az, hogy a bizottság elnöke jobbikos, totálisan lényegtelen.

lookout 2010.05.14. 16:13:30

Hibázni a legokosabbak is szoktak, de csak a buták nem képesek beismerni és korrigálni. Az MSZP-é lesz a bizottság vezetése. Na ki az okosabb, Török Gábor vagy az MSZP?

Ordnassac 2010.05.14. 17:02:25

@lookout: Schmitt Pál és a Fidesz. Elérték, amit akartak. Az egész sajtó az MSZP hülyeségéről és a Jobbik vélt vagy valós nemzetbiztonsági kockázatairól beszél.

ssi 2010.05.16. 10:06:12

én tévedtem, T.G-nek és a kommentek nagy többségének volt igaza:
MSZP hibázott, rosszul taktikázott, rosszul gondolkodott, rosszul mérte fel a helyzetet s az ellenfeleket - s ekkora politikai múlt birtokában!

viszont, hogy a fidesz döntött, később ez leüthető labda lehet: ők megmondták előre, ha a jobbik kap helyet akkor....
süti beállítások módosítása