Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
máj 15
09:09

„A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét” – ezekkel a szavakkal kezdődik az Orbán Viktor által tegnap ismertetett politikai nyilatkozat, amelyet a leendő miniszterelnök a parlamenttel kíván elfogadtatni. A tervezet deklarálja, hogy 2010-ben új rendszer született: „A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításával vívták ki”. Mi az a NER, és lehet-e, kell-e ennek egyáltalán bármilyen jelentőséget tulajdonítani?

A választásokon győztes politikai erők rendszeresen törekednek arra, hogy kormányzásukat kiemeljék a korábbi időszakból és valamilyen hangzatos jelzővel illessék. Emlékezetes, hogy az első Orbán-kormánytól sem állt távol ez a törekvés („kormányváltásnál több, rendszerváltásnál kevesebb”, „polgári Magyarország” stb.), de még Medgyessy Péter is tett lépéseket kormánya („nemzeti közép”) márkázására. Most azonban Orbán Viktor lényegesen tovább megy, beszédeiben és interjúiban következetesen új rendszerről beszél. A mai Magyar Nemzetben például így fogalmaz: „Az a politikai rendszer, amit megdöntöttünk, átmeneti volt. A rendszerváltozással indult, és azt célozta, hogy eljussunk a diktatúrából a szabadságba, a szegénységből a jólétbe, a reménytelenségből a remény korszakába, és az alávetettségből abba a világba, ahol a saját lábunkon állunk. 1990-ben ezek voltak a legfontosabb céljaink. Ez a húsz év azonban zavaros lett, és nem oda lyukadtunk ki, ahová elindultunk. A történelmi tanulság világos: rendszert váltani nem lehet. A régit meg kell dönteni és újat kell alapítani." Orbán szerint a politikai nyilatkozat „a zavaros húsz év alatt kialakult, ám most megdöntött politikai rendszer helyébe lépő új rendszer alapdokumentuma". Még világosabban megfogalmazva: "Reményeink szerint persze másfél-két év múlva már sikeresen befejezhetjük ennek az új rendszernek, a nemzeti együttműködés rendszerének az alapjait hosszú távon is biztosító új alkotmány megalkotását és elfogadását, de nem ezzel kezdjük a kormányzást. Viszont szükségünk van egy olyan dokumentumra, amely kijelöli a felépítendő új rendszer kereteit, ez a szerepe a parlamenti határozatnak."

Szögezzük le gyorsan: ebben a politikai nyilatkozatban természetesen semmi olyan nincs, ami komolyan vehető alapja lehetne egy új alkotmánynak, illetve amiből bármi kiolvasható lenne egy leendő alkotmánymódosítás irányát illetően. A szöveg megünnepli a Fidesz valóban elsöprő választási győzelmét, mindezt a régi rendszer megdöntésének nevezi és egyben néhány homályos, de heroikus mondatot mond a jövőre vonatkozóan („elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét”). Ha megértően akarunk viszonyulni a Fidesz elnökének mondataihoz, akkor azt kell mondanunk: mindez a politika azon – amúgy fontos, bár messze nem mindenható - szférájához tartozik, ahol a szavaknak, a látszatoknak és a szimbólumoknak kiemelt jelentősége van. A Fidesz láthatóan most sem kíván lemondani arról, hogy a nyelvpolitikában és a politikai kommunikációban vezető, irányító szerepe legyen; ebben a „keretezési”, „megnevezési” küzdelemben mindig is nagyon hatékonyan – bár nem mindig sikeresen - működött a párt gépezete.

Megértem, ha valakinek ízlésbeli problémái vannak az ilyen típusú politikai leegyszerűsítésekkel és túlzásokkal szemben, ha azonban helyén kezeljük, és nem fektetünk túl nagy energiát magyarázatukba és megcáfolásukba (nincs illúzióm: sokan teszik majd ezt a következő napokban), talán könnyebb elviselnünk. A NER nem más, mint egy, a világ minden részén alkalmazott, kommunikációs guruk által kiagyalt nyelvi lelemény: aki ennél többet lát bele, az vagy elvakult rajongó, vagy üldözési mániában szenvedő hivatásos rettegő. Adjuk meg a lehetőséget a Fidesz píárosainak is, hogy alkossanak; ha fél év múlva is csak itt tartunk, akkor okkal lehet majd homlokot ráncolni.

x x x

"A politikai nyilatkozat elfogadása kétharmados többséget igényel, és ilyen már hosszú ideje nem volt a Magyar Országgyűlésben, amikor pedig volt, akkor a legkevésbé sem egy új rendszer alapjainak lerakása volt a többség szándéka, hanem inkább a zavaros átmenet éveinek a meghosszabbítása" - mondja az interjúban Orbán Viktor. A 2006 és 2010 között benyújtott politikai nyilatkozatok listája itt található, ebből kiderül, hogy az utolsó nyilatkozatot - "az Ukrajnában tapasztalható, a magyar kisebbséget érintően aggodalomra okot adó kisebbségpolitikai eseményekkel kapcsolatban" - tavaly november végén fogadta el a parlament. (További politikai nyilatkozatok: 2002-2006, 1998-2002)

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr82004504

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nemzeti Együttműködés Botmixere 2010.05.16. 11:51:51

Olvasom ezt a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot, és néhány mondat illetve kifejezés megragadta a figyelmemet. (Az alábbiakban: kiemelés tőlem.)„A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az á...

Trackback: (Párt)politikai nyilatkozat 2010.05.16. 10:30:23

Orbán Viktor politikai nyilatkozata csupán pártpolitikai nyilatkozat, amelyik nem lehet és nem is lesz a magyar parlamenté. Annak ellenére sem, hogy nagyrészt csak egyetérteni lehet Orbán Viktor szavaival, a „legyen béke, szabadság és egyetértés&...

Trackback: Mellénytelen, előnytelen 2010.05.16. 09:50:26

Szeretettel üdvözlök mindenkit ! Ismét! Mert ismétlés a tudás anyja. Pedig nem is akartam máris anyázással nyitni, arra ott lesznek a hozzászólók. Jó időben... mit is mondok, monszunos időben jegyzem ezeket

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.15. 09:21:00

Szerintem meg inkább a józan észre kellene hallgatni, nem a Fidesz píárosaira és nem ilyen fantazmagóriákat gyártani. A Fidesz ott folytatja, ahol a választási kampányt elkezdte: ismét nem mond semmit a terveiről, a nagy szavakon kívül semmi konkrétumot nem tudunk erről a csodálatos új rendszerről. Ha tud már róla valamit, miért nem mondja el? Ha nem tud, akkor miért habosítja a semmit az egekbe? A népnek jogában áll tudni, hogy mit szándékoznak tenni a feje fölött és erről kinyilvánítani a véleményét.

peterfaxo 2010.05.15. 09:33:45

@iii: én, nem akarom tudni (feltétlenül, mindenáron), hogy mit akarnak tenni, én látni akarom, hogy mit tesznek. Felőlem beszélhetnek a Semmiről, ha ezek után sikerül nekik Valamit tenni.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.05.15. 09:34:45

@iii: az ilyen szimbolikus lépésekkel lehet elterelni a figyelmet a konkrétumokról. Sem a fidesznek, sem az országnak nem hiányzik, hogy számonkérjék rajtuk a kampányban tett hangzatos ígéreteiket. Ha ez az ára, hogy most ne fogjanak felelőtlen költekezésbe a korábbi ígéreteik miatt, akkor engem nem zavarnak az ilyen semmitmondó figyelemelterelések. Cirkuszt kell adni a népnek, hogy jusson kenyérre is.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 09:43:49

Kedves Török Gábor!

Szóval, aki érteni véli, hogy miről beszél az ország miniszterelnöke, az vagy elvakult, vagy lepénzelt propagandista, vagy dilis.

Akkor, gondolom ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy Viktor szavait nem próbáljuk megérteni.
Hallgatjuk, mint egy zenét.
Beszéljen csak, majd megunja.

Hát ez elég fura hozzáállás a politikához.

Idet 2010.05.15. 09:50:38

Igen, egy kicsit bombasztikus, egy kicsit heroikus, kicsit Kossuth Lajos-i, de: csakugyan kijelöli azt a keretet, amiben az új kormány mozogni kíván, és természetesen az elérendő célokat is. Hangsúlyozza - a nem ideológiai! - az eszmei váltást, a gyökeres különbözést az előző, nem kormánytól, kormányoktól, hanem a rendszertől magától. Amely rendszer felhígult folytatása volt a Kádár-rendszernek, a "létező szocializmusnak." Úgy van, ahogy Orbán Viktor mondja: rendszert váltani nem lehet, csak leváltani, de mi annakidején nem tetszettünk forradalmat csinálni, így maradt a hosszú átmenet, annak minden "nyűgével s nyilaival."
Egyébként, OV hivatkozik is 1848-ra.
Nem elhanyagolható az sem, hogy az emberek nagy része Magyarországon ezt a nyelvezetet érti, és fogadóképes rá.

Remélhetőleg abban a pocsék ellenszélben, amiben részük/részünk lesz,+a külvilág Szküllái és Kharübdiszei, a Szirénekről már nem is beszélve, szóval, én remélem, hogy sikerül!

török gábor 2010.05.15. 09:51:37

@simonmondja.: szerintem én nem ezt mondtam :) nem az értésről beszélek, mert hiszen szerintem én is érteni vélem, hanem a belelátásról... "aki ennél többet lát bele"

lüke 2010.05.15. 09:51:43

a pala' men'i
szóhasználat remek:
iromány:)
íme a szinonima szótár:
szinonimaszotar.hu/keres/irom%C3%A1ny

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 09:54:58

@török gábor:
Hát pedig nem mesedélutánt tartott, hanem eligazitást.
A fidesznyik kolegák majd mindjárt elmondják, hogy hogy sikerült eligazodniuk.

lüke 2010.05.15. 09:58:01

egyszerűn:
"felkérem a polgártársakat konszenzusra és együttműködésre ,mert mindannyiunk érdeke
s ha nem így teszünk gazdaságilag nem jutunk előbbre"
kompakt magyar nyelven, lefordítva,pátosz nékül,
tényszerűen-
mert ez hiányzik a közbeszédből!Igaz, nagyon kevesen akceptálják a tényeket, sokan egy álomszerű :) kozmetikázott világban élnek

Idet 2010.05.15. 09:58:25

@agyvihar: Tényleg viharos az agyad! Nem az a baj, hogy a mondottakat értelmezni kellene, és az nem megy?
Neked nyilván minden cirkusz a forinton és a forintosítható dolgokon kívül.
Ne haragudj, de nagyon felbosszantottál!

lüke 2010.05.15. 09:59:54

@Idet:
te is tudod hogy 30% az iskolákból ( ált, közép, felső)kikerülők közt
így csak minden 3. érti

Idet 2010.05.15. 10:02:24

@lüke: Egyetértek! Pátosz, ez nem jutott eszembe az előbb.
Egyébként, amikor nyilatkozik, sokkal racionálisabb hangot üt meg.
A magyarok mindig is ragaszkodni fognak egy kevés pátoszhoz és heroizmushoz, ez benne van a természetünkben.
Rendszerint azonban a józan ész alapján cselekszenek, amikor lehiggadtak.

Idet 2010.05.15. 10:03:58

@simonmondja.: Teljesen el vagyok igazodva!

lüke 2010.05.15. 10:06:19

egyébként OV
patetikus szóhasználata szebb és emberibb,
mint Fletó kurva oszágos ordenáré ,s általa szellemesnek hitt
aranyköpései:)
de az utóbbi populárisabb, hiába mondják OV-t populista politikusnak:)

lüke 2010.05.15. 10:10:28

@lüke:
most látom mit írtam:)
igazi demagóg politikus lehetnék a populáris és populista összemosással:)
avanti popolo:)
canzone socialista 1900
www.youtube.com/watch?v=hAXoGxLx6yk

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.05.15. 10:20:57

Szerintem nem kell ezt a dolgot bonyolítani. Két dolgot emelnék ki. Egyrészt minél ideologizáltabb a politika, annál inkább számíthatunk rá, hogy kenyér helyett szavakkal kell majd jóllakni. Másrészt ugyanúgy erodálja az értékeket a marketinges nagyotmondás, mint a reklámokban. Mint ahogy a gondoskodás, kényeztetés szavak is szitokszóvá fognak válni fokozatosan a reklámok miatt, úgy a rendszerváltás szót is meg fogják húzkodni a sárban azzal, hogy ráhúzzák arra az egyszerű jelenségre, hogy végre 8 év után újra ők lophatnak.

Ennyi. Kárt fognak okozni nekünk, de mondjuk ezt tudtuk előtte is.

Idet 2010.05.15. 10:21:06

@lüke: És tegyük hozzá az enyhén pejoratív árnyalatot is!

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.05.15. 10:23:02

Valami gáz van ezzel az oldallal, mert nem bírja betölteni a böngésző.

lüke 2010.05.15. 10:23:45

@Idet:
nem vagyok malignus:) csak (i)gazságos:)

sárkányfő 2010.05.15. 10:24:02

Orbán és pártja a PR-blabla gyártásban mindig is erős volt (ebben megkapóan hasonlít Gyurcsányhoz), remélem az ózdi performansz, a forradalmozás, újrendszerezés, meg az ilyen önfényező pátoszos marhaságok mellett végre veszik a fáradtságot kidolgozni egy komolyan vehető programot is. A dumából már 12 éve van elegem.

Azért egy sor érdekes van benne: "az átmenet két zavaros évtizede". Na végre, hogy kezdik elismerni saját előző 4 évük bénaságait is. Talán megihlette őket Gyurcsány dolgozata. Csak így tovább mindkét szereplőnek, van még hová fejlődni...

sárkányfő 2010.05.15. 10:26:31

Tegnap is itt voltam, de legyünk őszinték, ez az alakuló ülés nem hozott túl nagy izgalmakat. Ezek a nevetséges mellényes, bizottságos, stb. sztorik, meg a szokásos tyúkperes szópárbajok csak a szokásos balkáni szintet hozták, szóval business as usual.

Idet 2010.05.15. 10:28:23

@Androidus: Már aki így tudta. Nem, nem fognak kárt okozni. Kárt Fletóék okoztak és az elődeik 65 éve.

Idet 2010.05.15. 10:29:13

@lüke: Egy kis gazság nem árt!

lüke 2010.05.15. 10:29:16

@ó jaj:
jaj:) látom itt mindenki már OV-GyF
párhuzamot állít!
mint Bagi-Nacsa anno:)
ők jobbak nálunk:)
bár sajna ez mégcsak nem is tragikomédia, hanem már igazi tragédia:),
a kérdés van -e lejjebb:
a gazdaságban, a morálban , a tudtlanságban, az intoleranciában, a robbanásig telt feszültségekben, az emberek egymás elleni virtuális és valódi pofozkodásában

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 10:30:18

@Idet:
Hát azt mindjárt gondoltam.
Akkor segíthetnél, hogy milyen aranykorba vezeti vissza a fülkeforradalom az országot.
Húsz év zavar, az oké. Plusz negyvenhat év megszállás, az annyi, hogy 1944-ig volt az aranykor.
Oda térünk meg nagyjainkhoz ismét.
Na, de milyen volt a világ itt 1944-ben?
Mert oda koppantunk, ha jól számoltam a 20+46-ot.

lüke 2010.05.15. 10:31:51

@ó jaj:
rossz bizniszelők ,szokásosan rosszul megy:)

Idet 2010.05.15. 10:32:17

@ó jaj: Nagy-Britanniát Balkánnak nevezed? Fognak neki örülni... meg a burkusok is...

lüke 2010.05.15. 10:33:04

@simonmondja.:
mondta nekem a svájci a vonaton:
magunknál mindig korrupció és szegénység volt, marad is

lüke 2010.05.15. 10:37:05

@simonmondja.: eltévesztitek
MOn szabad Trianontól Szálasiig volt:)
1919-1944 ig
ez is tény,
előtte volt itt mindenki, utána csak oroszok
lényegében sok -sok ázsiai:)
(a nyugati kultúrát meg Napoleon hozta a kussal- couché- meg a nácik)

Idet 2010.05.15. 10:37:13

@simonmondja.: Lemaradtam valamiről. Fülkeforradalom? Ismerek polgárit, proletárt, palotát, kulturálisat, de fülkét?!

NEM a 44 előtti állapotokhoz térünk vissza, már csak azért sem, mert az időgép kizárólag sci-fiben lehetséges, a valóságban nem. Ebben legalábbis.

Idet 2010.05.15. 10:41:05

@lüke: Svájc csak jól fogja be a száját. "Jelentés egy minden gyanún felül álló országról".

Ilyen alapon kiválóan lehet jól szervezett, gazdag, működő országot vinni. Ne gyere most a szorgalommal meg a többi sztereotípiával, mert nem erről van szó.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 10:47:44

@Idet:

Fülkeforradalom - forradalom a szavazófülkékben.

(itt olvastam valakitől, de nagyon rendbenvan ez a szó)

lüke 2010.05.15. 10:50:03

@Idet:
nem hát
a bankról

lorantka_a_gall 2010.05.15. 10:54:13

NER: OV tisztában van vele, hogy MO újjáépítése nem csak GDP-ről meg inflációról szól. Kell hozzá egy új bizalom, amit az elmúlt évtized után nagyon nehéz megszerezni, de éppen ő az, akinek egyedül van alapja, lehetősége rá. Egy olyan beteget kell talpra állítania, mégpedig hamar, aki depressziós. A NER ennek a kezelése.

Hajrá! :)

sárkányfő 2010.05.15. 10:54:51

@Idet: Igen, a süket dumában mindketten indulhatnának a blabla-olimpián, erős nyerséi esélyekkel. A párhuzam teljesen jogos.

Balkán: tök mindegy melyik ország, a színvonaltalan kicsinyes szarrágó erőlködések kiérdemlik a balkáni jelzőt.

De ha visszagondolsz a közelmúltbeli angol képviselők költségtérítési megabotrányára, ahol egy pennys borítéktól kezdve várároktisztításon át pornódvd-kölcsönzéig bezárólag minden szart elszámoltattak, piti összegetktől óriási pénzekig, akkor végképp nem tudom mi okból kéne visszafogottan nyilatkozni pl. az angol politikusok disznóságairól.

Nem mellesleg pár éve nálunk is volt egy hasonló botrány, és - meglepett vajon valakit? - mind a 4 akkori párt tagjai vastagon érintettek voltak a pofátlan lenyúlásokban.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.05.15. 10:56:54

@Idet: a magam részéről igyekeztem a politikai elemző blogjában pártatlannak lenni. Javaslom ezt neked is :) Ha reményeket társítasz egy alakulathoz, ezzel megfosztod magadat az ovbjektivitástól. Abból, hogy az előző szar volt, nem következik, hogy a következő jobb lesz. Ellenkező összefüggés is lehet akár: a nagyon szar után a következő bármit megtehet, ha úgy állítja be, hogy az más. Most a Fidesz pont ezt a beállítást kezdi el.

lüke 2010.05.15. 10:59:42

@lorantka_a_gall:
a baj csak az, hogy ilyen elvont fogalmakat csak évtizedekben és évszázadokban mértnek:)
s maga a globalizáció-melynek a net is része( des és malinformació) ellne dolgozik

lüke 2010.05.15. 11:02:00

@ó jaj:
pont:)
Ausztria feltupírozott Balkán( copyright nálam)
a lenyúlás ! is a 90 utáni szótár legalizált
szép szava:)

mizrolist 2010.05.15. 11:03:27

@Idet: ez optimizmus. A károkozást majd meglátjuk pár hónap múlva; addig max. reménykedni lehet. (én speciel pesszimista vagyok, de ez csak a magyar politikus nevű állatfaj eddig megismert tulajdonságai miatt van így)

lüke 2010.05.15. 11:04:51

@lüke:
jav:
fogalmak évtizedek és évszázadokban méretnek
(kialakulásához ennyi idő kell,nem megy parancsszóra)

sárkányfő 2010.05.15. 11:05:32

@Idet: "Remélhetőleg abban a pocsék ellenszélben, amiben részük/részünk lesz"

pocsék ellenszél? :) Történelmi győzelmet arattak, megvan a 2/3, és bár ennek birtokában már sokat nem is számít, de az a maradék szűk 1/3 is full megosztott. Azt csinálnak amit akarnak. Itt a lehetőség. Hajrá. Ha nem beszélnek marhaságokat, és nem csinálnak hülyeségeket (mint az elmúlt pár hétben), akkor 4 év múlva 100%-os győzelmet aratnak. Tényleg csak rajtuk múlik...

Bár talán pont ez a baj. Itt van ez a "két hét alatt rendet teszünk" című hülyeség is. 2 hét alatt nyilvánvalóan képtelenség megodani a gettóbűnözés óriási és erősen rétegzett problémáját, illetve társadalmi-szociális-kultúrális problémákat rendőri eszközökkel soha sehol nem lehetett megoldani. Mégis hajtogatják. Ez a szocik önsorsrontását idézi szintén, hiszen nyilvánvalónan két hét múlva is lesznek bűncselekmények, egyszerűen nem értem miért manőverezni magát ekkora lelkesedéssel bele egyenesen a tuti pofonba egy új kormány.

ssi 2010.05.15. 11:06:29

nekem idegen és "sok" az ilyen (öntúlértékelő) megnyilvánulás, bárkitől

O.V.
- LMP, MSZP szokásos ellenzék lesz, Jobbik nem
- előző poszthoz írt cookiedude (17.19.05), s elgondolkodtatott: ha a Jobbik pozitívuma: erős nacionalizmus és nemzetszeretet - kapocs a fidesszel?
- nem pusztán PR-munka, hisz O.V. bármikor ilyen
- a lehetőséget érezheti forradalminak, de eredmények híján így minősíteni még nem lehet egy új kormányzási szakaszt
- örülhetnek a nagy győzelemnek, de reálisan a magyar választási rendszer miatt is alakulhatott így (1/3 választásra jogosulttól kapták)

lüke 2010.05.15. 11:06:58

@mizrolist:
hmm
az am. glob. optimizmust pedig át kell venni:)
have a nice day!
a bölcs latinoknál is így volt már:
dum spero spiro:)

sárkányfő 2010.05.15. 11:08:24

@lüke: és akkor még szóba se hoztuk az olaszokat :) nem nagy öröm, de nyugat-eu sem különb nálunk. én már csak a skandinávokban bízom, félig-meddig, de lehet ez is csak az alulinforáltságomból fakad.

lüke 2010.05.15. 11:08:59

@lüke: na ezt se tudtam leírni!
dum spiro spero helyesen

mizrolist 2010.05.15. 11:10:01

@lüke: a mai napon hagyományosan pesszimista vagyok :)

lüke 2010.05.15. 11:10:57

@ó jaj:
ott is sokat romlott a bevándorlással:)
de való igaz , az észt, litván posztkommunizmusban
nagyobb rendet vágtak a skandinávok,pedig ott sok az orosz oligarcha

lüke 2010.05.15. 11:12:06

@mizrolist:
laisez passé, laissez faire:)

Malachi 2010.05.15. 11:12:13

nem tudom, én vagyok-e a türelmetlen, vagy nem jól ismerem a műfajt és egy ilyen alakuló ülésen még tényleg nem lehet elvárni a leendő Min. elnöktől, hogy végre a realitások talaján állva beszéljen úgymond az ország polgárainak?

ne értsétek félre, ne fulladjon gágogásba a párbeszéd, de ott volt Bajnai, felállt a pulpitusra és mondott egy MAJDNEM korrekt beszédet - sokalltam benne a mértéktelen önfényezést - de elmondta mi a helyzet, kitért a hülye mellényre (nem tehetett mást) és vázolta, mi lehet a pálya ezek után.

Orbán, szóval én tőle többet vártam volna most már tényleg. mert oké, ellenzékben, kampányidőszakban nem volt program, vagy titkolták a konkrét lépéseket. mondjuk, hogy megértem, ebben a hülye politikai homokozóban ez a módi. de most már ő Magyarország Miniszterelnöke! (persze, MÉG nem, de ugye mégis) esetleg nem lett volna itt az ideje előállni a farbával? csak miatta néztem végig a kutyakomédiát, gondoltam most már aztán durrbele, két hét alatt rendbe tesszük, tessék kedves polgárok erről van szó, ezt csináljuk, ezt várjuk el...és nem. nem basszus, nem, mert most pedig fontosabb, hogy az önkorm. választásokon is szarrá nyerjék magukat. szóval kaptunk szép NER-t, aki NER az nyer, aki nem lépNE(R) egyszerre, nem kap mentelmi jogot estére...(bocsánat)

egyet tudunk, a szlovákoknak nem lesz kegyelem, most aztán jól megkapják a pofájukra, mocskosszemétbagázsfuj. bár van egy olyan gyanúm, hogy többet ártanak majd a szlovákiai magyaroknak az egésszel, mint segítenek. EU, jó reggelt, valaki? szóval rossz szájízzel indul ez az egész.

Idet 2010.05.15. 11:13:16

@simonmondja.: Tényleg nagyon rendben van! Köszi!

Ordnassac 2010.05.15. 11:13:46

Bennem már az is felmerült, hogy ez egy felépítő lépés a második Orbán-kormány kommunikációs stratégiájában. Állandóan lehet majd (a kezdeti időkben) hivatkozni erre a nyilatkozatra, hogy ők az előző "rendszerrel" ellentétben mennyire odafigyelnek majd mások hangjára.

A tévedés jogát persze fenntartom.

Idet 2010.05.15. 11:15:21

@ó jaj: Nem kell visszafogottan nyilatkozni, csupán a parlamenti ülésteremben előforduló atrocitykre céloztam, hogy ők sem különbek nálunk - ebben.

Idet 2010.05.15. 11:17:36

@mizrolist: Vagy pedig esélyt adni és bizalommal lenni. Természetesen nem nélkülözve a mentalis reservatiot.

ssi 2010.05.15. 11:20:08

O.V. forradalma:
- Nagy Magyarország: határon túli magyarokkal (teljes szándékot nem értem még)
- nagy Magyarország: fejlődő ország, elégedett állampolgárok, jó nemzetközi kapcsolatok - ezt értem s várom. Induljon a munka. A helyes irányok és arányok - Nyilatkozat nélkül is - megnyerik majd a többséget az ügynek

Ordnassac 2010.05.15. 11:20:27

@Idet: azért azt te is tudod, hogy az esély megadása a kritikátlanság nem ugyanaz. ;-)

lüke 2010.05.15. 11:21:31

@Idet:
ez jó ez a mentális rezerváció
mindig ellene voltam az együttgondolkodásnak:)!
az a hülye, aki ezt kitalálta:)

Idet 2010.05.15. 11:23:00

@ó jaj: A kétharmad csak a győzelem volt, most jön a kutyára a dér: a megvalósítás. Honfitársaink, különösen az egyharmad, nem lesznek később ilyen lelkesek.

IMF-ék és kapcsolt részeik+világgazdaság, amibe a magunk szerény módján mi is beletartozunk, állíthatnak még jó pár csapdát, buktatót, vermet ásnak, és a többi.

Nem csinálhatnak, amit akarnak. A törvényi felhatalmazás nem egyenlő a megvalósítható lehetőségek végtelen halmazával.

sárkányfő 2010.05.15. 11:23:13

@Malachi: "aki NER az nyer" ez szellemes volt :)

Ara viszont készülj fel, hogy a jó hírek meg a blabla az folyamatosan folyni fog a csapból, ami meg nem hangzik olyan jól, arról egyáltalán nem is fognak beszélni, vagy csak áttétlesen, rébuszokban, homályosan, stb. És persze minél később.
Amíg ez elég a Orbán szavazóinak, addig nincs oka változtatni, azoknak meg bőven elég, nem az a kritikus népség.

És nem csak önkori választás lesz, hanem utána egy évvel EU-paralmenti, utána megint valami, mindig van valami, a politikia szempontonok permamnensen jelen vannak, nincs megállás.

lüke 2010.05.15. 11:24:21

@Ordnassac:
ez valami ilyen!
de bizalmat, jobbot stb ilyen elvont dolgokat csak bizonyítani lehet az idővel,
kiáltvánnyal,ordréval nem sokra megyünk
igaz nagy a zűrzavar:(,s ez erre kényszerít

sárkányfő 2010.05.15. 11:25:19

@Idet: remélem azért tudud te jól, hogy értettem amit írtam...

lüke 2010.05.15. 11:25:34

@ó jaj:
ön korizik
mert én - majdnem 60-tök jól:)

Idet 2010.05.15. 11:26:37

@Ordnassac: Valamint a bizalmatlanság és a rossz eleve feltételezése sem egyenlő a kritikával:)

Ordnassac 2010.05.15. 11:27:38

@Idet: ez egyértelmű, de remélem, hogy szövegeimből azért nem ez szűrődik le. :-)

Idet 2010.05.15. 11:30:14

@ó jaj: Tuudom, tuudom, mondta a galamb a rigónak, mire a rigó: hát, ha tudod, csináld!

Igen, persze, hogy tudom, csak egy kicsit kekeckedtem, bocs!

Idet 2010.05.15. 11:31:06

@Ordnassac: Nem hát, csak az a fránya kekeckedhetnék...;-)

Idet 2010.05.15. 11:32:40

@Idet: Kérdőgalamb megy!

Malachi 2010.05.15. 11:34:24

@ó jaj: csak van itt egy hatalmas ellentmondás, Orbán nem győzi hangsúlyozni, mekkora kátyúban vagyunk és milyen óriási változások lesznek majd. ezeknek véghezviteléhez pedig kéri minden állampolgár segítségét és türelmét, satöbbi. szóval lebegtet, folyamatosan, nagy a baj, igen, tudjuk. de nem érzi úgy, hogy ilyen vészterhes "forradalmi" időkben cselekedni kellene és nem csak újabb gyújtó beszédeket tartani?

szóval a kommunikáció valahogy önmagát vicceli meg. "Tisztelt honfitársaim, hatalmas a baj, nagy a lemaradás, ezernyi dolgunk van, ezért jövő héten újabb beszédet tartok majd arról, milyen komoly gondban is vagyunk." ennél több járna.

Videofon 2010.05.15. 11:36:37

Szavazott akár egyetlen választópolgár is a NER-re? Ha nem, akkor az Orbán-kormány illegitim? Miféle forradalom az, amiről senki nem tud, aki részt vett benne?

QQCS 2010.05.15. 11:36:41

@simonmondja.:
Ezt írtad:"Szóval, aki érteni véli, hogy miről beszél az ország miniszterelnöke..."

Fogalmazz pontosan! Orbán Viktor még nem miniszterelnök. Várhatóan május 31-én teheti le miniszterelnöki esküjét. (Egyébként ekkor van O.V. születésnapja is.)

SzucsCsaba 2010.05.15. 11:38:28

Bocsánat, hosszú leszek.

Én teljesen egyetértek Török Gáborral abban, hogy a kulcs ezen politikai nyilatkozat megközelítésében a "dolgok helyén való kezelése". Úgy is fogalmazhatnék, hogy az "arany középút"-hozzáállás itt pont az, ha ezt a politikai nyilatkozatot a helyén akarjuk és a helyén tudjuk kezelni. És személyes élettapasztalatom alapján ez az arany középút ("aurea mediveritas" vagy "aurea mediocritas") már annyiszor igazolta önmagát...

Lehetnek mindeféle pozitív, negatív, helyeslő, egyet nem értő, radikális, lagymatag, őszinte és számító interpretációk és következtetések, sőt az sem fog meglepni, ha valaki vagy valakik ebből egészen meredek társításokat fognak kihozni.

Szerintem egész szépen beleillik a párt mostani irányvonalába, kommunikációjába, elképzeléseibe és egyáltalán nem gondolom légből kapott, ad-hoc szövegnek.

Egy kis interpretáció a nyilatkozathoz tőlem, ha nem haragszotok :)

Érdekes, hogy a szöveget mennyire áthatja a történelmi és a forradalmi momentumok, motívumok. Benne van 1848 forradalma (nyitómondat, a 12 pont újbóli értelmezése: Mit kíván a magyar nemzet 2010-ben?), benne van 1956 forradalma, benne van a jogállami és a politikai berendezkedés 1989-es "forradalma" és végül elérünk a 2010-es "demokratikus szavazói forradalomig". És ez utóbbi forradalom-kép sem a tegnapi nap improvizációja.

Az is szépen beleillik ebbe az egészbe, hogy az új Fidesz-frakció épp a Batthyány-örökmécsestől indult neki a parlamenti munkának, ha jól tudom. Csak megjegyzem, a "törvényes vagy alkotmányos forradalom" szóhasználata is előkerült már a Fidesz politikusainál.

Nemcsak a forradalmi motívum kerül elő, hanem a nemzeti önrendelkezés és a népszuverenitás, népakarat kifejeződése is. Komoly, nehézsúlyú, történelmi, ünnepélyes szavak és fogalmak.

A következő közös pont és párhuzam az említett történelmi események láncolatában, az a rendszerváltás gondolata. Az új rendszer nemzeti, politikai, gazdasági és társadalmi dimenziókban szeretne egész más lenni.

Közös alapértékek, célok is megfogalmazódnak benne (munka, otthon, család, egészség és rend), amelyek kibontásából szerintem nagyon sok minden következhet, még akár alkotmánybeli kihatások is! Sólyom László is gyakran beszél arról, hogy az alkotmány magja és lényege a mögöttük megbúvó, kirajzolódó alapértékek.

Szóval a fent felsorolt motívumok mutathatnak egy alkotmányozói munka irányába.

Érdekes még az utolsó bekezdésben hangoztatott "roppant erőket felszabadító összefogás", amely szerintem egy 21. századi politikai pártnak akár komoly politikai alaptétele is lehetne (azt gondolom, ha egy mai akármilyen kormány csak ezt teszi és ezt jól, óriási sikere lehet(ne), és az az ország felvirágozna), és az ünnepélyes, nemes zárómondat elhangzása: "Erre tesszük fel életünk most következő éveit".

Persze minden szóban és mondatban nyilvánvalóvá válhat az értelmező hozzáállása, véleménye, szándéka és bizalma.
Pl. az utolsó mondat egy lehetséges pozitív interpretációja: Végre valahára a politikusaink ilyen komoly és nemes munkára vállalkoznak ilyen eltökélten, ez reménykeltő.
Vagy egy negatív interpretációja: Már megint ez az álszent, számító, hazudozós, mézes-mázos, szimbolikus fecsegés, kiráz a hideg az ilyenektől...

Pár év múlva már okosabbak leszünk :)

Csak azt akartam érzékeltetni, hogy a nyilatkozat nem előzmények nélküli, nem improvizatív és szerintem van benne nyelvi leleményesség, tartalmi megformáltság, logikai láncolat, átgondoltság.

Idet 2010.05.15. 11:43:52

@Malachi: Jól tudom, hogy az új kormány május végén léphet hivatalba?

Ordnassac 2010.05.15. 11:44:10

@Idet: a kekeckedés ösmerős. :-) Válaszgalamb ment.

sárkányfő 2010.05.15. 11:45:18

@Malachi: Teljesen igazad van, ez természetes, csak jeleztem, hogy hiába vársz, az ellentmondások nem lesznek feloldva, pr-kormányzás várható, és reménykedhetünk, hogy emellett lesz érdemi és pozitív változás is.

Minden pártot a saját választói legitimálnak, minden párt (elsősorban) a saját választóinak játszik, és amíg a magyar választók nem lesznek igényesebbek úgy általában saját képviselőikkel szemben, addig ez így is marad. Tekintve hogy manapság nem a tudatos és racionális választók, hanem a rajongók és a választásukból érzelmi kérdést csinálók korát éljük, készülj fel a legrosszabbra.
Legközelebb olyan országba szüless, amely már túllépett a korai vadkapitalizmus, az újszülött demokrácia gyerekbetegségein, és a könnyen manipulálható tömegek korán is :)

De szavakban minden nagyon szép és jó lesz, efelől senkinek sem lehet kétsége.

Lovastengerész 2010.05.15. 11:50:32

szerintem ezt tekintsük úgy mint egy kísérletet, "mit lehet csinálni kétharmaddal és hogyan jó azt kommunikálni" munkacímmel.

ez egy főpróba, érdemi tét, következmények nélkül,
viszont jól indikálja a reakciókat és következményeket, kommunikációs visszahngot. Ezen föl tudják mérni hogy hogyan müködnek majd a valóban nagy súlyú, gazdaságot, esetleg alkotmányt érintő döntések.

Idet 2010.05.15. 11:51:10

@SzucsCsaba: Az összefogás, ha ezt a "nemzeti konzultációt" végig tartani tudják, csakugyan nagy eredményeket hozhat.

Te is érzékelted, hogy nem ideológiaváltásról, hanem eszmei váltásról van szó.

Nem tudom, neked mi volt a véleményed róla anno, de ebben a NER-ben egy kicsit Antall József is benne van...

Ordnassac 2010.05.15. 11:53:49

@Idet: a nemzeti konzultáció ebben a formában (panelburzsuj szavaival élve) inkább Nemzeti Konzíliumra emlékeztet, mert az az ózdi valami inkább egy kormányzati közbiztonsági konferenciának tűnt, mintsem érdemi megbeszélésnek.

Persze, ha eredményes lesz, ám legyen.

mizrolist 2010.05.15. 11:53:54

@Idet: az alapvető filozófiám, hogy ha a legrosszabbat várom, akkor csak kellemes meglepetések érhetnek :D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 11:55:25

@QQCS:

Hát ez remek. Viktor születésnapja, gondolom nemzeti ünnep lesz, most, hogy "negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét” .
Pünkösd után jól fog esni egy pirosbetűs ünnep a naptárban.
Jót tesz a welnesturizmusnak.

sárkányfő 2010.05.15. 11:55:50

@Malachi: még valami.

Egyvalami már egyértelműen kiderült az új Orbán-kormányról. Ez már tény, erre nem kell várni.

Minden kormányváltás annak az ígéretét hordozza (hordozhatná), hogy az új hatalom legalább megpróbál szakítani a hideg polgárháborúval, a monoton beállt sárdobálással, a mélybalkáni ekézéssel. Hogy megpróbál az új kormányfő államférfi lenni, egyszer végre szakítani egy rossz, és rengeteg kárt okozó hagyománnyal, felülemelkedni a pocsolyán, a kisstílű vagdalkozásokon, új hangnemet bevezetni, új lapot nyitni, meg ilyenek.

Ez a lehetőség most is elúszott (persze esély se volt rá). Több jelből is látszik,de a legárulkodóbb, hogy Orbán személyes szóvivője az az SZP lesz, aki magyar mintapéldánya a trash-politikusi műfajnak, akitől még a józanabb fideszeseknek is méltán egészséges hányingere támad.
Magyarul az a szar, ami itt belpol néven fut, megy tovább, ugyanott folytatják, ahol abba se hagyták.

Mondtam, ide születtél, ezt a hazád :)

Ordnassac 2010.05.15. 11:59:19

@ó jaj: abszolút mellékkérdés és tök felesleges, csak részletszenzoraimnak feltűnt: Szijjártó Pétert a költségvetési bizottság alelnökévé választották. Ezt a tisztségét megtartja akkor is, amikor miniszterelnöki szóvivővé avanzsál?

Galahad 2010.05.15. 12:00:43

@lüke: Többször írtad már, és mivel az eredetit nem hallottam, kérlek, világosíts már fel, miért írod "pala' men'i" formában a szót? Az első aposztróffal van gondom: ezek szerint úgy mondta az illető, mintha "palaRmenTi"-it akart volna mondani "paRlamenTi" helyett (kihagyva a nagybetűvel jelölt hangokat)?

sárkányfő 2010.05.15. 12:02:26

@Ordnassac: Fogalmam sincs. Talán Orbánnak kell egy közvetlen ember ebben a bizottságban, ami valóban a legfontosabb bizottságok egyike.
Bár őszintén szólva nem nagyon tudom felmérni (Gábor, segítenél?), hogy egy 2/3 többség birtokában mekkora valódi jelentősége van még bármilyen bizottságosdinak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 12:03:07

@Ordnassac: Át kell vizsgálnia azt a költségvetést, mielőtt mond valamit a csontvázakról meg a talicskákról és a vészhelyzetről.
Mégse mondhatja csak úgy hűbeleboldizsár módjára !

QQCS 2010.05.15. 12:06:26

@simonmondja.:Arról, hogy pontatlanul fogalmaztál egy szót sem írsz! Hogyan vegyelek így komolyan? :)

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.05.15. 12:11:45

@Ordnassac: a Nemzeti Inzultáció csak egy marketingfogás, hogy hivatkozási alapot gyártsanak. Ezt mondták a zemberek, mert ők megkérdezték a zembereket. Lehet rá hivatkozni, mert senki se fog felszólalni, hogy elnézést, én vagyok a zemberek, és nem ezt mondtam. Mondanám, hogy zseniális húzás, de a mi rovásunkra megy, úgyhogy inkább nem mondom.

SzucsCsaba 2010.05.15. 12:13:30

@Idet: Pl. A "tetszettek volna forradalmat csinálni" - "tetszettünk forradalmat csinálni" összecsengésre gondolsz (mno.hu/portal/713273)? Igen, feltétlenül. Egyébként Orbán Viktor időről-időre szokott hivatkozni Antall Józsefre, szóval nem példanélküli a mostani sem.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.05.15. 12:14:58

@ó jaj: szerintem az, hogy Sz. P. milyen szerepet kap épp, csak a fideszes vetésforgó aktuális állását tükrözi. Mit csinált épp előtte? Tökmindegy. Amit épp ráosztottak. Aki nem volt egy kollégiumban viktorral, annak azt kell mondani, amit lediktáltak neki.

Malachi 2010.05.15. 12:15:54

@Idet: teljesen jól tudod, bocsásd meg, hogy türelmetlen vagyok. csak tudod ez az utóbbi 20 év...

Ordnassac 2010.05.15. 12:16:48

Az ebédhez egy kis könnyű szóviccelés:

A kormány háziköltője: Pablo NERuda
A kormány kedvenc reklámozási felülete: banNER
A kormány ruhadarabja: NERcbunda
A kormány kedvenc horgászhelye: NERetva
A kormány segítője: partNER

;-)

Ordnassac 2010.05.15. 12:17:57

@Androidus: Kövér Lászlón kívül ki van még a régi kollégistatársak közül az OGY-ban?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 12:19:11

@lüke: Szóval azt mondod, a szabadság az oroszokkal ért véget.
Gondolom, annak, aki tanyán élt, annak a bezörgető oroszok voltak az első trauma az évszázadban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 12:22:23

@QQCS: Az örökös miniszterelnök, az élt, él és élni fog.

bigapples 2010.05.15. 12:28:50

"A NER nem más, mint egy, a világ minden részén alkalmazott, kommunikációs guruk által kiagyalt nyelvi lelemény: aki ennél többet lát bele, az vagy elvakult rajongó, vagy üldözési mániában szenvedő hivatásos rettegő. Adjuk meg a lehetőséget a Fidesz píárosainak is, hogy alkossanak; ha fél év múlva is csak itt tartunk, akkor okkal lehet majd homlokot ráncolni."

Wow, nem gondoltam a nemzeti konzultációs blogbejegyzés után, hogy Török Gábor véleménye a NER-ról szinte szóról szóra egyezni fog az enyémmel. A "szinte" csak a fél éves határidőnek szól, én azt gondolom, várjunk 8-9 hónapot a homlokráncolással. Ha a költségvetés elfogadása és az új adótörvények első nagyobb hulláma után még mindig a PR politizálás lesz az uralkodó, akkor jogos lesz a fejcsóválás.

A Fidesz nyilatkozatterve mellesleg épp a "hivatásos rettegők"-nek szól. Ebben az évben zéro mozgástere lesz az új kormánynak, sokkal jobb hát a Fidesz számára, ha ideológiai vitákba, kultúrharcokba keveredik és ez uralja majd a kormányt érő bírálatokat, mert a következő hónapokban sem a gazdaság, sem a közbiztonság terén nem tud (még) érzékelhető változásokat elérni

Idet 2010.05.15. 12:29:16

@SzucsCsaba: Antall József kijelentésére gondolok.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.05.15. 12:33:57

@Ordnassac: Nem tudom, és nem is érdekel. A lényeg, hogy az olyan kirakatnevek, mind Navracsics, Kósa, Rogán, Pokorni, Szíjjártó, nem azt mondanak, amit akarnak. Elég csak megnézni a fizimiskájuk változásait. Amikor a jobb szélt kellett bedarálni, akkor kemény odamondogatósok adták egymásnak a kilincset. Most pedig hirtelen mindenki jól fésült, mosolygós dandy lett. Persze, mert középre akarnak behúzni.

lüke 2010.05.15. 12:35:31

@simonmondja.:
a függetlenség
az önnálló MO

Idet 2010.05.15. 12:43:13

@Malachi: Abszolut jogod van türelmetlennek lenni. Minden okod meg is van rá, ahogy nekem is, csak én valszleg idősebb vagyok nálad, és jobban bírom...

lüke 2010.05.15. 12:47:12

@ó jaj:
ilyen messz ne menjük a kiszámítható magyar politikában:)
@Galahad:
igy ejtik ki- ausprechen, pronunciation, prononcer-
PALAMEN
aposztrofálom nekik a hiányzó betűket:)

meg ezt is: erópa vagy ejrópa
persze lehetne görögösen is evrópa>jevrópa

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 12:47:38

@lüke: Na, asszem a német megszállás lehet a "függetlenség" határnapja. Az oroszok még sehol se voltak akkor.
Mondjuk, szar ügy, hogy a fél világnak küldött hadüzenetdömpingünket mind önállóan tudtuk összehozni, függetlenségünk virágában.

Idet 2010.05.15. 12:47:59

@simonmondja.: Ja. Erről mondhatnék egy történetet, de nem, mert túl szörnyű.

Most néztem meg ismétlésben OV beszédét, (az eredetiről munka folytán lemaradtam) úgyhogy már tudom, honnan jön a fülkeforradalom!

Idet 2010.05.15. 12:53:00

@simonmondja.: Vidéken nem nagyon érzékelték a német megszállást, mert a berendezkedésre nem maradt idejük. Kivéve a deportálásokra, az vidéken elsőként történt meg.
Mielőtt bárki az ellenállás hiányát hánytorgatná fel: ellentmondásra nemigen volt lehetőség, mármint valami kollektív fellépésre. Egyéni akciók azonban voltak, ezt tudjuk, bármennyire is fasiszta népnek próbáltak is beállítani bennünket.

lüke 2010.05.15. 12:53:39

@simonmondja.:
jó nem 44, amit írtam
41 Kassa ,a háburúba való belépés,így ok
remélem
20 év:)

Idet 2010.05.15. 12:55:06

@Androidus: Inkább nézted volna Fletó fizimiskáját OV beszéde alatt...

[nev] (törölt) 2010.05.15. 12:59:25

@ó jaj:
mert nem tud mást tenni. orbánnak fogalma nincs, hogy konkrétumok szintjén mit kell cselekedni. ő egy nemzetállamot akar, csak ez az európai karrierje szemponjából ez nagyobb gáz, mint a rechtsstaat - a jogállam - ami szintén megbukott, csak a németek nem veszik ezt észre.

például a görög válságot a németek jogállami keretek között próbálták rendezni, ami teljesen abszurd helyzetekhez vezetett. szlovákia a hazai (nem nemzeti) összetermék csaknem felét garanciaként felajánlotta görögországnak. szükség esetén ebből a szlovák állam vajon mit fog teljesíteni. lehet tudni, hogy semmit sem, mint ahogyan a német állam sem fog semmit sem betartani. az államok pénzügyi garanciavállalása nem vehetők komolyan. és innentől kezdve nem jogállam többé. a jogállamiság gazdasági téren bukásra van ítélve, ahogyan az angolszász liberálisok 200 éve megmondták.

egységes belső piaci szabályozásra van szükség a nemzetközösség egész területén, uniós jogi normákat kell alkotni, és szükség van helyi piacot védő városi, illetve vidéken járási rendeletekre. ami azt jelenti, hogy a nemzetközösség, és a városok, illetve a vidék alkotják és alkalmazzák a jogot, és nem az állam.

ez egy teljesen másmilyen jogfilozófia, amit sólyom képvisel. mert ebben a felfogásban egy etnikum kulturálisan automóm. ami azt jelenti, szokásai, és népszokásai vannak, de azok kontinentális értelemben nem válhatnak normává, illetve azokat elnyomják mind az uniós normák, és felülírják városi rendeletek is. mert az világos mondjuk, hogy az üzletek nyitvatartását önkormányzati rendeletekkel kell szabályozni, és nem kormányzatival, ahogyan a nácik képzelik (semjén, és társaik). vagy a kilakoltatást szintén önkormánynyazi rendeletekkel kell szabályozni, és nincs szükség állami pénzalapokra, ahogyan a nácik képzelik (matolcsy, és társaik). mindenkinek a hitelét átváltja az állam forintra, kerül amibe kerül. ezek az állami garanciavállalások nem lesznek tarthatóak.

és lehetne a példákat vég nélkül sorolni ami mind azt bizonyítja, hogy uniós jogalkotásra volna szükség, és városi rendeletalkotásra. és a társadalombiztosításon kívül nem nagyon kell semmit állami hatáskörben tartani. itt egy jogfilozófia bukik meg szerintem. amiből következik a nemzeti alkotmányozás gondolata.

csakhogy teljesen világos, hogy ma egy uniós alkotmányra van szükség, amihez minden nemzetiég legfeljebb egy preambulumot írhat. szóval az amszterdami, a nizzai, a lisszaboni szerződést akarja európában minden értelmes ember tovább vinni, és nem a jogállamot. a magyar alkotmányjogászokat a trianoni határokon kívül körberöhögik mindenhol. mondjuk a határon belül is. kevés szánalmasabb testület van, mint az alkotmánybíróság, annál talán csak országos választási bizottság szánalmasabb. vagy az állami számvevőszék, ami lehetővé tette, hogy zéró összegért eladják az állami vagyont. mert a bevételek nagyjából az értékesítéssel járó közkiadásokat fedezték. ezek az intézmények mind az állam gazdasági, és jogi felsőbbrendűségét hirdetik, csakhogy ezek egytől egyig mind könnyűnek találtattak. és például el nem tudom képzelni, hogy milyen célt szolgál a költségvetési tanács, a költségvetési bizottság mellett, és ugye van egy gazdasági minisztérium, és több parlamenti szakbizottság. vagy említhetnénk akár a nemzeti bankot is akár. az unió központi bankja tudná a pénzpiacot szabályozni, és a nemzeti bankokat el kellene felejteni. illetve szimbolikus jelentőséget kellene nekik tulajdonítani. amik emléknapokon kiadnak emlékérméket, vagy bankjegyeket, mint ahogyan a posta bélyeget.

ehhez képest orbán nemzetállamot akar, államkapitalizmust, ami ugyanolyan illúzió, mint a demokratikus szocializmus, ami az államszocializmust hivatott volna megreformálni. és ezt meg pláne nem akarja senki. és akkor azt mondja, hogy legyen nemzeti együttműködés rendszere. ez a nemzetállam, csak át van nevezve. anno a ruszkik nem akarták, hogy legyenek közkereseti társaságok. és akkor írták nekik, hogy kkt itt nem lesz, hanem legyen helyett gazdasági munkaközösség (gmk, ami a kkt, csak más néven). ugyanezt játsza el orbán.

lüke 2010.05.15. 13:03:43

@[nev]:
ez illuzió az EU-ban
de.wikipedia.org/wiki/Gro%C3%9Fungarn
de még lehet Nagyszerbia meg Albánia:)

lüke 2010.05.15. 13:06:08

@Idet:
az 44 máj 15- jun 25 közt volt
nagy rapiditással

lüke 2010.05.15. 13:08:07

@Idet:
jó volt az operatőr,rásvenkelt

Videofon 2010.05.15. 13:17:32

@[nev]:
Kicsit bátor a koncepciód, amikor éppen bukni készül az euró. :)

Bruninjo (törölt) 2010.05.15. 13:19:49

Rendben, kezeljük helyén ezt a NER-t, ne magyarázzunk bele, többet, mint ami. Azért én elgondolkodtam, hogy lehetséges volna-e Nagy-Britanniában, hogy a most győztes David Cameron forradalomnak tekintse a saját győzelmét, az elmúlt 8-20-200 évet a zavaros politikai viszonyok koraként jellemezze, felszólítsa lemondásra a királynőt, a jegybank elnökét stb, - új korszakot és brit NER-t hirdessen. Hát nem - ott mindig volt és van valaki, aki álljt parancsoljon az aktuális kakaskodónak. Innen nézve elképesztő ostobaság ez a NER - én kikérem magamnak, hogy a rendszerváltás elmúlt 20 évét valaki így minősítse. Ez a demokratikus Magyarország időszaka, négyévente ismétlődő szabad választásokkal. OV úgy beszél, mintha 2010-ben az ő személyében eljött volna Megváltó, és innentől Feltámadás lesz. Ami eddig volt, az pedig a pokol volt. Lehet, hogy a középkorban így hirdették az igét a tanulatlan népnek - de álljon meg a menet, nem vagyunk barmok. A NER-t én egy korábban, 2006-ban személyében is legyőzött és választásokon tönkrevert politikus elégtételi nyilatkozatának látom, azzal, hogy innentől ő már nem szeretne az örökös miniszterelnöki címről lemondani, és nem is fogja hagyni, hogy azt tőle elvegyék. 2006 óta ebben az országban minden erről szól: az igaz királyfit hazugok letaszították a trónjáról mindenféle ármánykodással. De most eljött az igazság pillanata, ez valóban egy forradalom, és innentől teljesen MÁS lesz minden. Azt kell mondanom, ez a nyilatkozat egy aberrált tudatú embertől származik. Nem erről kellene, hogy szóljon a politikai. Már most megalázó ez a NER - erről senki nem szavazott. Jön egy túlfűtött pali, aki istenkirálynak képzeli magát - és maga alá gyűri, a saját aberrált képére formálja az országot. Kormányozzon négy évet, tegye a dolgát - aztán vesse alá magát a szabad választásnak - EZ MIÉRT NEM JÓ? MIÉRT KELL EZ HELYETT NERRŐL HADOVÁLNI. Normális ország normális politikusa ezt a NER-t NEM ÍRJA ALÁ.

Idet 2010.05.15. 13:26:23

@Videofon: Pontosan. Frau Merkel nem a görögök iránti múlhatalan Vorliebe miatt forszírozta ki a segélyt a nagyon kelletlen németekből (rá is ment Nordrhein-Westfalen), hanem az Eurozóna védelmében. Ha bukik az Euro, abból istenverte nagy káosz lesz.

Ordnassac 2010.05.15. 13:29:23

@Idet: az NRW-s vereségnek nem csak a görög ügy volt az alapja. A német kormánykoalíció borzasztóan rosszul indult és még most is döcög.

Idet 2010.05.15. 13:36:26

@Bruninjo: Ide süss, Ricardinho, választások az átkosban is voltak, a legtöbb ma létező diktatúrában is vannak, ld. Thaiföld, ahol éppen ennek a szép, szabályos demokratikus rendszernek a következményei láthatóak. Úgy értem, amikor a demokrácia csupán írott malaszt, formalitás...
Legyőzni legyőzték, de az a múlt. Most viszont ő győzött, és hogy a szavazók nagy többségének az akaratából, azt te sem vitathatod!
Ha szerinted Medgyessytől Bajnaiig Magyarországon a demokrácia diadalmenete zajlott, te egy másik országban éltél.
Aberráció-ügyben fordulj bizalommal Fletóhoz, cirkuláris pszichózis, majd orvosszakértőnk kijavít, ha rosszul írtam...

Ordnassac 2010.05.15. 13:39:24

@Idet: Thaiföld nem diktatúra... amúgy stimmel.

Idet 2010.05.15. 13:39:30

@Ordnassac: A Frankfurter azt mondta, hogy ez volt a fő kiváltó ok, de persze lehet, hogy az utolsó csepp...

Idet 2010.05.15. 13:40:47

@Ordnassac: Hanem mi? Merthogy ezek szerint rosszul tudtam, és azt nem szeretem!

Ordnassac 2010.05.15. 13:46:40

@Idet: Alkotmányos monarchia. Egy miniszterelnököt pl. a helyi alkotmánybíróság (amelynek amúgy viszonylag korlátozott a hatásköre) mozdított el a hatalomból. Nem túl gyakori egy diktatúrában. ;-)

Az, hogy politikailag kettészakadt az ország, megint más kérdés.

Ordnassac 2010.05.15. 13:47:29

@Idet: a Spiegel szerint meg csak egy a sok közül. ;-)

Galahad 2010.05.15. 13:48:21

@lüke: Értem én magyarul is a kiejtést (dropping out), csak azt nem értettem, millen bötű hiányzik az A és M körül, amit aposztrofáltál (PALA'MEN'). De mindegy :-)

gauche caviar 2010.05.15. 13:58:59

az utóbbi 20 év zavaros?
akkor ezek szerint a 98-02-es fidesz kormányzás is zavaros volt? (meglehetősen, de hát csak a szépre emlékezzünk ugye)

azért arra kíváncsi leszek, hogy mit óhajt kezdeni a fidesz a nagy nemzeti egységben az ilyen jobbik-típusú arcokkal?
a tegnapi netto törvényszegéses mellényhepaj finom kis ízelítőt adott: semmit. még mindig azt hiszik, hogy ez az mszp gondja, akik majd jól elgányolják az egészet. csak épp a jobbik a fidesz popsijából harapdál ki falatokat, amint nem jönnek a beígért csodák óraműpontosággal.
közben meg a nagy nemzeti egységben simán megy a dunába küldözgetés a vértanúk terén.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.15. 13:59:17

@QQCS: A mellébeszélés győztes stratégia. Haladni kell a korral.

DJ Offtopic · http://djofftopic.blog.hu 2010.05.15. 14:06:50

@Ordnassac: azért a Spiegel nem elfogulatlan. Mondjuk pont ebben szerintem igazuk van, de néha kritikátlanul átveszik pl. a Die Linke érveit (tiszta kritikákat, érdemi megoldási javaslatok nélkül).

Idet 2010.05.15. 14:13:18

@Ordnassac: Ó, de hülye vagyok, hát persze! Van kerál...
A Frankfurter sem elfogulatlan persze, össze kell vetni őket, hogy valamelyest valósághű képet kapjunk. De kinek van annyi ideje?! :D

lüke 2010.05.15. 14:14:38

@Galahad:
igy e-j-t-i-k ki...........
majd figyelj:) mikor
coming out-tolnak:
palamen

Kéri, HHöker 2 a tegnapiak közül
Horn is
már emlékezetből nem tudom sorolni
rossz a filjhallásom:)
figyelj!

Ordnassac 2010.05.15. 14:15:15

@DJ Offtopic: a Spiegel, a Die Linkét??? Annyira utálják egymást, hogy nem tudom, hogy mit olvasol... Olvastál már Spiegel-cikket, amelyik a Linke belső életéről szólnak? Olyan vaskritikát kap a párt tőlük, hogy ihaj. Nem keverted a Neues Deutschlanddal? A Spiegel inkább balos ez igaz, de a FAZ meg konzervatív. Az sem totálisan elfogulatlan.

Idet 2010.05.15. 14:16:23

@Galahad: Bocs, hogy belekottyanok, de mi az, amiről beszéltek? (PALA'MEN')?

lüke 2010.05.15. 14:17:20

@DJ Offtopic:
a 2 héttel ezelőtti magyarokról szóló cikket
ajánlom az elfogulatlanoknak:)
@Idet: táj kiráj:)

lüke 2010.05.15. 14:18:16

@Idet:
igy ejtik
lásd alább,

Idet 2010.05.15. 14:19:18

@lüke: Csak nem a "parlament" c. szóról van szó? Itt totózom már egy ideje...

DJ Offtopic · http://djofftopic.blog.hu 2010.05.15. 14:20:05

@Ordnassac: ha pl. egészségügyről írnak, rendszeresen előjönnek a DL érvek (nem mintha bárki tudná, mihez kezdjen az egészségüggyel :). A belső pártéletüket tényleg gyalulják, bár mondjuk az SPD belső ellenzéke is szóhoz jut.
A FAZ meg a Die Welt valóban más világ. Mintha nem ugyanarról az országról szólna.

Idet 2010.05.15. 14:20:35

@lüke: Hát, ott most nem nagyon kiráj a táj...

Ordnassac 2010.05.15. 14:20:51

@Idet: lüke így írja a Parlamentet, mert így szokták rosszul kimondani. Galahad (ha jól értettem) azt nem érti, hogy az első aposztróf miért az a és az m között van, amikor az a és az l között kellene lennie. :-)

lüke 2010.05.15. 14:21:08

@Idet:
de:)
beléptető rendszerében ezt is be kellene mondani, aki jól kiejti:bemehet

lüke 2010.05.15. 14:21:54

@Ordnassac:
értem csak nem hallom:)

Idet 2010.05.15. 14:22:23

@DJ Offtopic: A FAZ hajlamos azért a liberalizmusra is.

Ordnassac 2010.05.15. 14:22:43

@lüke: Gysi, meg Lafontaine, meg Lothar Bisky, Klaus Ernst, Petra Pau stb.

Viszonylag jól ismerem a német politikai életet. :-)

@DJ Offtopic: az egyértelmű, hogy a Spiegel eü-kérdésekben nem az FDP oldalán van, de azért azt a kritikátlan átvételt sem érzem a Linke részéről.

lüke 2010.05.15. 14:24:02

@Ordnassac: kompromisszumot kötök:
Pa'la'men'
ok

Ordnassac 2010.05.15. 14:24:32

@lüke: ne nekem mondd, hanem Galahadnak. ;-)

lüke 2010.05.15. 14:25:46

@Ordnassac:
ezt már valamelyik nap Idet írta, "mintha nem létezett volna DDR olyan sok %-t kaptak Gysiék:)"

[nev] (törölt) 2010.05.15. 14:26:19

@Videofon:
szerintem nem az euró fog megbukni, hanem a jogállam. ki fog derülni, hogy egy demokratikusan szervezett államot gazdasági értelemben nem lehet komolyan venni. nem csak a görög államot, de a német államot sem. meg persze a magyart se. de ez nem az eurót fogja elsodorni remélhetően, hanem a jogállamot. és remélhetően nem fogja elsodorni a forintot.

Idet 2010.05.15. 14:26:31

@Ordnassac: Leesett! Tényleg pa'lamen'! Olyan, mint a coccilizmus anno, de ezt még néha két l-lel is mondják!

Ordnassac 2010.05.15. 14:28:07

@lüke: ott még él a nosztalgia... Másrészt Nyugat-GER-ben is erősödik a párt. Ebben mondjuk hozzátartozik az, hogy sok csalódott szocdem ment hozzájuk (pl. sok szakszervezetis). NRW-ben is most jutott be először a tartományi gyűlésbe.

Ordnassac 2010.05.15. 14:30:09

@[nev]: "de ez nem az eurót fogja elsodorni remélhetően, hanem a jogállamot"

Egy diktatúrát mennyire lehet komolyan venni gazdaságilag?

Idet 2010.05.15. 14:30:19

@[nev]: Azért a jogállamot inkább ne sodorja el. Beláthatatlan következményei lennének, ha egy országot nagyvállalati módszerekkel kezdenének el vezetni. Az sem jön be mindig a vállalatoknál sem, ld. Enron és mostani társaik.

lüke 2010.05.15. 14:31:42

az eü -vel Németo-ban a Bismarck által! bevezetett tb -vel nehezen fognak boldogulni
1, tudás
2, műszer igényes
/ na meg neked 50%,ha nem sikerül/
és olyan baj is van ,ami náluk:)-de jó lenne-
2x annyiért elmennek az orvosok

lüke 2010.05.15. 14:34:32

@Ordnassac:
nemcsak ott:)
csak ott hagyják a komm. pártot
más a demokrácia meg a gazdaság

lüke 2010.05.15. 14:37:09

@Ordnassac:
most ordibált Barroso fr-ul
meg a fr. pénzügy min. az mr1-n
a fr -k nem engedik az eu beleszólást a kölrtségvetésbe, Barroso meg felügyelni akarja

Ordnassac 2010.05.15. 14:37:42

@lüke: persze. Hamburg, Bréma, Niedersachsen, Hessen, Saarland, Schleswig-Holstein. Bajorországban meg nem sokon múlt.

lüke 2010.05.15. 14:46:05

azért néhai Strausslandban talán mégse:)
hol ,a sasfészekben?

Videofon 2010.05.15. 14:52:37

@[nev]:
Neked tényleg elfelejtettek szólni, hogy a világgazdasági válság elsöpörte a neoliberális gazdaságpolitikát? Vagy csak viccelődsz itt velünk?

lüke 2010.05.15. 14:54:13

@Videofon:
az a kisebb baj:)
de egyes államok vezetői se észlelik:)

emperemazegy 2010.05.15. 14:58:10

Azt azért továbbra se feledjük, hogy 1/3 az az állítólagos 2/3! Mert a választásra jogosult állampolgárok felének a 2/3-a szavazott a fideszre. Nem kéne túl dimenzionálni a helyzetet. Persze, tény hogy győztek. Ennyi.

chelsea.hu 2010.05.15. 14:59:22

A választások után, s most is változatlanul az a véleményem, hogy a megalakuló kormány programja továbbra is csak általánosságokat fog tartalmazni.A NER ezt a véleményemet nagyjából visszaigazolja.
Az első tartalmi információk a költségvetés benyújtásakor fognak megjelenni, -ha egyáltalán megjelennek az önkormányzati választások előtt? Esetleg előbbre hozzák -szeptember-a választásokat.
Időnként megjegyeztem, -a Fidesz szavazóinak tiltakozása közepette- hogy a Fidesznek a választások után csupán egy problémával kell szembesülni, kormányozni kell az országot.
Tehát őszre a szavazótábor 80%-a ki fog józanodni.
Az ellenzéki kommunikációt szinte tökéjre fejlesztették, ami az erdményes választáshoz elég volt (egy nagyon gyenge 8 éves kormányzással kiegészítve), de vajon mit hoz a jövő?
Természetesen nem visszasírva a szocialistákat.
Az ösvény változatlanul szűk, s nincs messze az idő, amikor a demagóg szöveg már kevésnek fog bizonyulni.
De az új kormánynak induláskor megadva a bizalmat, hiszen egy eredményes kormányzásra Magyarországnak nagyon nagy szüksége van.

sárkányfő 2010.05.15. 15:02:08

@[nev]: Huh, tudod [név], én mindig örömmel és érdeklődéssel olvasom a szövegeid, még akkor is, amikor nem értek veled egyet, mert nagyon jókat szoktál írni, meg egy autonóm gondolkodó ember vagy, ami még ezen a fórumon sem a többség jellemzője, pedig ez a blog amúgy sokkal jobb a többinél.

Kb. ezer dologra tudnék válaszolni, de elfelezem, így már csupán 500 marad.

"orbánnak fogalma nincs, hogy konkrétumok szintjén mit kell cselekedni."

Erre rövid válaszom lesz: egyetértek. kicsit nyilván sarkosan fogalmazol, de a lényeg stimmel. nyerni akart, és akar örökké, ez a pszichés beállítottsága, aztán lesz ami lesz, improvizál, stb. a lényeg hogy fönt legyen a csúcson.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy O. nemzetközi karrierre vágyna, azt érezném, de nem érzem. Jól elvan ő itt a saját szemétdombján, nem is szólva arról, hogy magyar embernek nincs keresnivalója az EU nagy országok által egymás közt leosztott pozíciói között, ami talán nem is baj, mert nincs megfelelő kaliberű emberünk. (Ha meg lenne, inkább itthon segítsen rajtunk, szerintem, de hát nincs is.)

Ami Európát illeti: hát ez bizony hanyatlik. Sokan még nem látják, de ez van. Már most is csak Afrikát és Dél-Amerikát előzzük meg a kontinensek versenyében, de ha Brazília tudja folytatni a menetelést, akkor ez sem lesz sokáig így. Egy hanyatló kontinens perifériáján vagyunk, folyamatosan leszakadva még Európától is. Az EU egyetlen útja természetesen a minél egységesebb gazdasági-politikai-közjogi rendszer lenne, ez nyilvánvaló, de sajnos az is, hogy ez nem fog menni. Európa ugyanis eredendően megosztott, és minden pr-duma ellenére nem egységesült, és nem is fog, egyszerűen mert a népek még nem jutottak el a társadalmi fejlődés azon szintjéig, hogy felismerjék, jobb lenne valóban együtt, mint külön. Ezt felróni azért nagyon nem lehet, ez több ezer éves zsigeri reflex, sehol nem nagyon sikerült meghaladni, illetve az USA kétségtelenül jó úton van afelé, hogy a történelemben először egy olyan társadalmi modellt valósítson meg, ami nem a zsigeri hasonlóságra és homogén kultúrára épül. Most megválasztottak egy fekete elnököt, ami akkora társadalmi fejlődést bizonyít, ami miatt méltán illeti őket elismerés, de azért várjuk ki a végét. Ezzel szemben Európa nemhogy egységesülne, de tovább aprózódik, flamandok, vallonok, katalánok baszkok, írek skótok, meg ki tudja még kik.
Európában ahány nép, annyi társadalmi fejlődés, és egyáltalán nincsenek összhangban. Nálunk 40 év kommunizmus, utána meg 20 év sikeres hülyítés (és hol a vége?) után sikerrel elérték, hogy pl. egyre csak távolodunk (azaz visszafejlődünk) a társadalmi méretekben meglévő egyéni felelősségvállalásól, ami nélkül gazdasági felemelkedés sem lesz soha, de tiszta társadalmi viszonyok sem. És az is látszik most már, hogy az a sok pénz, amit a görögök kaszáltak amikor beléptek az EU-ba, és amiből sokáig jól éltek, meg építettek néhány rozsdás szar hidat, na az inkább kárt okozott nekik, mert nemhogy rombolta volna, de egyenesen ráérősített a lusta mentalitásukra, és a társadalmi mentalitásban visszafejlődést hozott, aminek durva árát kell most megfizetniük, sírnak is nagyon. és ez csak Görögország, lehet sorolni tovább, velünk és másokkal együtt.

EUrópát már senki nem veszi komolyan, és teljesen igazuk is van, nem tétel. Bénák vagyunk, lemaradók, leszakadók, megosztottak, tisztára mintha magyarok vezetnék Európát. Még az orosz gázzal és olajjal szemben sem tud az Eu egységesen fellépni, pedig ezt közvetlenül érzi a saját bőrén, olyan könnyű minket leszalámiznia Putyinnak, mint ha puha vajat szeletelne. Európa politikai értelemeben egy különösen kis növésű liliputi törpe, és a gazdasági integrációt is épp az hátráltatja, hogy nem bír politikailag és bürokratikusan egyesülni. A közös pénz is egy vicc egy nem közös gazdaságban, a közös pénz kötélként, bilincsként köti össze az erős és béna országokat, most a görög válság kapcsán talán már kezd mindenkinek világossá válni, hogy ha az egyik elesik, lehúzza magával a többit is, aminek csakugyan az lenne a feloldása, ha kivennék a hozzánk hasonló hülye országok kezéből a gazdasági önrendelkezést, mi úgyis csak ártunk magunknak, és mondjuk a németek csinálnák Európa helyett is, ők úgy tűnik értenek is az ilyesmihez. De ez csak álom, a nemzetállamok kódja mélyen benne van a népek génállományában, akkora kulturális váltásra, amekkorára szükség lenne - hogy az EU komoly világpolitikai szereplővé váljon -, akkorát nem bírunk megcsinálni.

Európa másik gondja, hogy a globalizált világban, ahol ugyanazt a melót század áron elvégzi egy nyomorgó ázsiai, mint egy francia vagy olasz, szóval egy ilyen világban hosszútávon nem lehet fenntartani az elmúlt évtizedek szociális vívmányait és magas szintű jólétét, noha ezeket gyakorlatilag még mi magyarok is természetes elvárásként és ősi jogként fogjuk fel (a semmire, de ez más tészta), hát még a nyugati népek. Na most ezt részben le kéne építeni, ami fájdalmas lesz, már most is az.

Európának volt 500 jó éve, ennek most vége, valahol logikus és igazságos is, a fejlődés egy pontján előny volt az európai megosztottság, mert ez kemény versenyre, így fejlődésre sarkallta az európai népeket, aki bezárkózott mint Japán vagy Kína az hamar elbukott, muszáj volt fejlődni, ennek eredményeként elhúztunk a világ többi része elől, és sokáig a nyugat-eu. népek és amerika dominálta a világot. De ma már teljesen más világ van, ami régen előny volt az most hatalmas hátrány, nem regionális, hanem globális verseny van, ahol az egységes, gyorsabban fejlődni képes és nagy civilizációké lesz a finom csokis fánk sok porcukorral.

sárkányfő 2010.05.15. 15:04:31

@[nev]: "ki fog derülni, hogy egy demokratikusan szervezett államot gazdasági értelemben nem lehet komolyan venni."
Ezt nem értem. Amerika pl. elég demokratikus, és komolyan veszik, gazdasági értelemben is. Más bajok vannak.

Amúgy demokrácia nélkül a legnagyobb jólét se érne fabatkát sem.

mizrolist 2010.05.15. 15:09:14

féloff: érdemes benézni a bejegyzés Facebook-kommentjei közé is.

Idet 2010.05.15. 15:10:43

@ó jaj: Egy szó, mint száz, mindig mondom: a jövő elkáoszosodó - és koszosodó, mindenféle értelemben - világában a lavorbanmosakodnitudók és a sparheltbentüzelők fognak túlélni. :DD

Ordnassac 2010.05.15. 15:12:50

@mizrolist: Vágó István és Oszkó Péter. Mi a fene!

sárkányfő 2010.05.15. 15:21:17

Van még valaki, aki komolyan hiszi, hogy a határon túliak ügyének felkarolása akár csak egy picit is több Orbán számára, mint belpol akció? Cinikusan felhasznál mindent, amitől pártpolitikai előnyt remél. Az egész szavazósdi is csak ezért volt 2004 decemberéb, egy nagy blöff, egy szánalmas ócska színház a magyar belpol.
Orbán küzd a magyar politika szimbólius terében, ehhez ért, ezt nyomja, ami népszerű azt támogatja, ami nem, az ellenzi, istenem mennyire egyszerű.
Azt mondja amit hallani akartok, cserébe a szavazatotokért, a saját győzelméért. Akkor is, ha ezzel árt is a határon túliaknak. Korábban pl. exportálta Erdélybe a magyar politikai megosztottságot (szerencsére nem sok sikerrel), pedig ott az egység az életben maradás feltétele. Most meg ez, még egy rohadt hónapot sem bírt várni:

"Árt a szlovákiai magyarságnak a kettős állampolgárság felvetése a szlovák választási kampány idején – mondta a Hírszerzőnek Bugár Béla, a Híd párt elnöke, akivel Matronyi János nem volt hajlandó találkozni."

"Aki nem számított erre, nem való politikusnak. Négy hét múlva választások lesznek, a Smer népszerűsége csökkenni kezdett a Görögországnak hitelből nyújtott kölcsön miatt, Ján Slota pártja már régóta 6-6.5 százalék körül mozog, mindkettőjüknek mentőövként jött a téma felvetése, biztos lehetett benne mindenki, hogy lecsapnak majd rá."
hahaha, mentőöv slotának, igazi magyar nemzeti érdek...

"Árt a szlovákiai magyarságnak a kettős állampolgárság mostani felvetése, rajtunk fog csattanni az ostor."

www.hirszerzo.hu/cikk.halasszak_el_a_szavazast_a_kettos_allampolgarsagrol_-_parhuzamos_interju_csaky_pallal_es_bugar_belaval.151039.html

sárkányfő 2010.05.15. 15:23:53

Kulcsmondat a fenti interjúból, ha egy határon túli mondja talán végre itt is leesik néhány hülyének a tantusz, politikusoknak meg a jónépnek egyaránt:

"Bugár Béla: Abba kellene már hagyni ezt az önsanyargatást. Természetesen emlékeznünk kell arra, hogy jó pár hibát elkövettek a vezetőink a múltban, amelyek végül Trianonhoz vezettek, de most már előre kellene tekinteni végre."

[nev] (törölt) 2010.05.15. 15:26:36

@ó jaj:
ne viccelj már. az usa nem egy állam, hanem egy unió.

Ordnassac 2010.05.15. 15:32:18

@Idet: kérdőgalambod második kérdésére válasz: igen, lehet!

mizrolist 2010.05.15. 15:36:32

@Ordnassac: részben erre akartam utalni :)

ubul2000 2010.05.15. 15:37:10

@ó jaj: Szerintem a híd nem mérvadó. Miért nem Duray-val készítenek interjút, aki igazából az egyetlen hiteles felvidéki politikus?

sárkányfő 2010.05.15. 15:49:58

@ubul2000: Az interjú Bugárral és Csáky Pállal készült, utóbbi az MKP elnöke azaz Duray párttársa (bár nekem D. nem hiteles). Olvasd el, ott a link. Az interjú a két regnáló szlovákiai párt elnökével készült, akik ebben a kérdésben egyetértettek.

De egy állítást nem csak az hitelesíthet, hogy ki mondja, hanem az is, hogy pl. logikus-e? Szerinted segíti-e a magyar kettős állampolgárság felvetése mondjuk a mélyszlovák alkoholista idiótát, Jan Slotát és pártját így egy hónappal a szlovák választások előtt? Naná, hogy segíti ez a hülye Orbán az ellenség alá adja a lovat, és árt a magyaroknak, ahelyett hogy fordítva csinálná!

Idet 2010.05.15. 15:52:31

@Ordnassac: OFF

Szted eljönnek a népek, tekintve a ramaty időjárást? (Szakadó eső...)

Galahad 2010.05.15. 15:55:51

@Idet: "mi az, amiről beszéltek?"
Mi sem tudjuk pontosan :-)))
@Ordnassac: egyedül az ügyvéd(andusz) úr érti pontosan a dolgot, amennyire meg tudom ítélni :-) Jól fog jönni neki ez a gyors felfogás a sok hülye ügyfélhez ;-))

(lüke vsz. eredetileg véletlenül rossz helyre tett egy aposztrófot, amikor azt próbálta érzékeltetni, hogyan ejtik bizonyos beszédhibás közszereplőink a "parlament" szót, én meg - a felhozatal ismeretében - az így keletkező még hülyébb változatot sem tartottam ab ovo kizárhatónak :-)

Ordnassac 2010.05.15. 16:04:16

@Idet: meglássuk...

@Galahad: Isten óvjon attól, hogy ügyvéd legyek!

Idet 2010.05.15. 16:06:57

@Galahad: Köszi, időközben többször leesett...

ubul2000 2010.05.15. 16:08:43

@ó jaj: Bugár számomra teljesen hiteltelen - az szdsz ottani megfelelője. Duray számomra hiteles. Csáky-t nem ismerem, de valami miatt támadják, hogy mi az, azt nem tudom. (Bugárék támadásán túl, mert én Bugárékat semmire sem becsülöm.)
A magyar politika a 2. vh óta folyamatosan a szolgalelküség példaképeként szolgált. Itt az idő, hogy ne mi akarjunk mindenáron megfelelni másoknak. Folytassuk mi a saját természetes politikánkat. Teljesen egyetértek Orbán és a Fidesz (meg persze a Jobbik) kettős állampolgárságot biztosító törekvésével. (Ebben tudtommal többpárti egyezés van) Ha ez nem csak szóla, hanem ténylegesen megadásra kerül - egyetértek mindazokkal, akik ezt a minimumot biztosítják. Mert ez csak a minimum.

Galahad 2010.05.15. 16:13:03

@ó jaj: Tegnap már bővebben beszélgettünk Ordnassac barátunkkal ebben a témában, így a magam részéről ezt most nem kezdem újra, csak azért reagálok, hogy az olvtársak figyelmét felhívjam erre a finom kis szándékolt következetlenségre, hogy úgy ne mondjam, kettős mércére, hogy tudniillik:

"[Orbán] Korábban pl. exportálta Erdélybe a magyar politikai megosztottságot (szerencsére nem sok sikerrel), pedig ott az egység az életben maradás feltétele"

...vagyis az egynél több politikai párt létkérdésnek való beállítása az egyik helyen, hogy az ez ellen ható nemszeretem személyt ekézni lehessen...

vö:

"Árt a szlovákiai magyarságnak a kettős állampolgárság felvetése a szlovák választási kampány idején – mondta a Hírszerzőnek Bugár Béla, a Híd párt elnöke"

...és pozitív személyként, a bölcsesség forrásaként feltüntetni valakit, aki pontosan ugyanabban (politikai képviselet megosztásában) bűnös, amit az előző mondatban valaki másnak felrótt a hozzászóló.

Menj politikusnak (ha még nem lennél az :-))))

Galahad 2010.05.15. 16:14:54

@Galahad: jav.: "az egynél több politikai párt létkérdésnek való beállítása..." helyett "az egységes politikai képviselet létkérdésnek való beállítása..."

Galahad 2010.05.15. 16:20:50

@ó jaj: "Bugár Béla: Abba kellene már hagyni ezt az önsanyargatást. Természetesen emlékeznünk kell arra, hogy jó pár hibát elkövettek a vezetőink a múltban, amelyek végül Trianonhoz vezettek, de most már előre kellene tekinteni végre."

Vagyis, lefordítva: "Azért jöttünk össze, hogy tanúi legyünk két ifjú szerelmes szív házasságban való egyesülésének. Kár lenne pörlekedni, áskálódni azon, hogy ki ölt meg kit."

sárkányfő 2010.05.15. 16:32:17

@ubul2000: Huh, kicsit kezdünk kitérni a lényeg elől, de még egyszer megpróbálom: az időzítésről volt/van szó. Nem a javaslat tartalmáról, hanem az időzítésről.
És ne számodra hiteles vagy hiteltelen emberek véleményétől tedd függővé a magadét, hanem pl. attól, hogy az az adott téma mennyire reális, logikus, stb...

@Galahad: Te vádolsz engem, ráadásul ilyen silány minőségben szándékolt(!) következetlenséggel? :) Cimbora, korábban kelj fel, ha egy ilyen gyenge támadással akarsz nekem jönni. Ez nagyon béna volt.

Amit állítsz, illetve ahogy próbálod kiforgatni szavaim, abból persze semmi sem igaz.

1. Eszembe se jutott a "bölcsesség forrásaként" (???) beállítani Bugárt vagy Csáky Pált, bár kétségtelen, éltem azzal az úgy látszik naiv feltételezéssel, hogy egy érintett jobban átlátja a saját helyzetét Szolvákiában, mint mi innen. A két pártvezér interjúját nem bölcsességük(?) okán idéztem be, hanem állításaik tartalma miatt. Amivel ebben az esetben egyetértek, mivel felettébb logikus, mi több csak a vak nem látja hogy igazuk van. Ismétlem, ennek semmi köze az interjú alanyok személyéhez, ha egy felvidéki portás vagy taxis mondta volna ugyanezt, vagy egy magyarországi elemző, akkor azokat idézem be, a személynek itt nincs nagy jelentősége.

Bugár amúgy valóban megosztotta a felvidéki magyarokat, bár Romániában - mint te is tudod jól - más a helyzet, mert ott sokkal vékonyabb jégen táncol az ottani magyarság, mivel kisebb a számarányuk.

Egy szó mint száz, nagy luftot rúgtál, viszont a lényegről sajnos neked sem sikerült értekezned, nyilván nem is akartál, ezért támadtad helyette a személyem...

sárkányfő 2010.05.15. 16:34:15

@Galahad: Sajnos nem tudlak követni.

Luca10 2010.05.15. 16:41:57

Azért csatlakoztam az oldalhoz, mert Török Gábor elemez, aki vélhetően képes lesz tárgyilagos és színvonalas maradni a jövőben is. Egyetértek azzal a sommás, és már-már kemény állásponttal, amely szerint a NER, ill. a "politikai nyilatkozat" nem más mint egy öntömjénező, ügyes szöveg. A nyertesnek ennyi kijár, különösen, ha a választási sikerének legalább a fele a korábbi 8 évben "nyomott" jó szövegnek volt köszönhető. A túlnyerést okozó másik felének a szocialista hercegek és a válság az okozója. A Politikai nyilatkozat olyan szöveg, amit nem nagyon kell komolyan venni. Komolyan veendő viszont az, amit az Orbán Viktor sajtóban nyilatkozott az OGY megalakulása után. Nevezetesen, amit egy új alkotmány alkotásának másfél-kétéves menete jelent. Azt gondolom, épül/készül a fél-prezidenciális köztárssaság, mint a NER működtetési kerete. Ez utóbbi lehetőség évek óta benne van a magyar "pakliban". Csak azt nem tudjuk, hogy ki lehet az erős Köztársasági Elnök? Van rá 2 év, hogy meg tudjuk.

ubul2000 2010.05.15. 16:43:01

@ó jaj: A saját véleményemet is leírtam, ha nem vetted volna észre. Ne mások igényei szerint alakítsuk saját véleményünket. Ha mi magyarok, úgy látjuk jónak - egyébként az ideiglenes határon túli magyarok többségének véleményével egyezzően, hogy megadjuk az (ideiglenes) kettős állampolgárságot, akkor ezt ne a tót (szlovák), román, szerb, paul lendvai, usa, és izraeli, stb, véleményétől tegyük függővé. Számodra nem furcsa, hogy csak a szlovákok és paul lendvai hisztizik?

sárkányfő 2010.05.15. 16:55:56

@ubul2000: Néz, kétszer leírtam, hogy nem másról, csak és csupán az időzítésről van szó. Ha orbán egy vacak hónapot bírt volna várni, akkor nem erősíti a szlovák nacionalistákat és nem gyengíti a magyarokat.

Most írtam le utoljára, tereléshez nem vagyok partner.

Videofon 2010.05.15. 16:59:55

@Luca10:
A félprezidenciális köztársasággal csak egy baj van: Közvetlen elnökválasztás nélkül elég perverz kinézete lenne az európai politikai térben. Orbán pedig nem merne belemenni egy közvetlen elnökválasztásba. Örül, hogy hatalmon van.

ubul2000 2010.05.15. 17:06:34

@ó jaj: Értem én, a lényeggel egyetértesz, csak szerinted rossz az időzítés. Elfogadom a véleményedet, de szerintem slotáéknak nincs szükége időzítésre. Mivel a kettős állampolgárság megadásával valamennyi parlamenti párt egyetért(ett), a tényleges törvényjavaslat benyújtásának a felvidéki kampány befolyására semmi hatása nincs. Ráadásul szerintem a magyar választási részvételt is növel(het)i, akiknek létfontosságu a magyar állampolgárság megszerzése.

Galahad 2010.05.15. 17:25:31

@ó jaj:
"Te vádolsz engem"
"ilyen silány minőségben"
"próbálod kiforgatni szavaim"
"nagy luftot rúgtál"
"támadtad helyette a személyem..."
Én? A Te Személyedet? Hát ki vagyok én, hogy ilyet mernék tenni? :-)))

Cimbora! Mire fel ez a nagy sértettség? (Na ne, felebarátom, cimborád azért még nem vagyok, ahhoz egy hozzászólásnyi ismeretség még nem elég :-) Egyébként nem bántottam a Személyedet egyáltalán. Való igaz, nem értek egyet a mondandóddal, de mivel tegnap hosszasan beszélgettünk ezzel kapcsolatban itt másokkal, nem akartam ismétlésekkel untatni őket. Előre is bocsátottam, hogy csak egy voltaképp lényegtelen aprósághoz szóltam hozzá. Látom, nem sikerült megérteni.

"Sajnos nem tudlak követni."

Hát ja, azt látom, de nem baj :-) Felejtsd el.

ssi 2010.05.15. 17:30:24

én mindenkit olvasok, most ti hatottatok

@Videofon: @Luca10: érdekes témát boncolgattok. Működne? pl.
érzelmekre ható közt.elnök + szakmázó min.elnök + hívekhez szóló vallási vezetők + szakmázó hivatalnokok - Járai, mint. min.eln?, Kövérre milyen funkció várhat?

@ó jaj: @Galahad: @ubul2000: @[nev]: @chelsea.hu: @bigapples:
NER
- O.V. korábban is hajlott a pátoszosságra
- P.R. fogás: külföldi minta + ÍDŐnyerés (erre nem gondoltam, de jogos)
- más országokban sincs most gyors gazdasági javulás, s más reform is kell
- türelmetlen választók egy része csak morogna, s a jobbikosok????

"forradalom" - ezt nem értem - a lehetőség talán, de a kormányváltás?
- sajátos "Nagy Magyarország" határon túliakkal: én keveset, Ti sokat tudtok
- másmilyen "nagy Magyarország": fejlett, gazdag, elismert - ezt már értem

Luca10 2010.05.15. 17:31:49

@Videofon: Igaz lehet. Ezért nem prezidenciális (elnöki) köztársaságról szóltam, mert évek óta azt gondolom, hogy OV a jelenlegi kormánystruktúrával már tulajdonképpen (informálisan) leképezi a lehetséges fél-prezidenciális rendszert. Már most több ember (golyófogóként) áll előtte, de Ő fújja azt a bizonyos szelet. A törvényalkotás képviselők általi megszavazása formalitás, cirkusz. Irsában, papíron megkapják melyik napirendre hogyan kell szavazni. A közvetlen elnökválasztás ügyében valóban van némi gond. Szerintem nem lesz olyan. A nagyon centrális hatalom adott.

[nev] (törölt) 2010.05.15. 18:21:41

@Ordnassac:
az usa tagállamai gazdasági értelemben nem önállóak. kétségtelen, hogy van néhány kérdés, amiben az usa tagállamai között vita van, de ezen kérdések fölött európa átlépett úgy, hogy az ún. liberális elveket alkalmazta. nincs halálbüntetés, nem tilos az abortusz, és azonos neműek szabadon élhetnek együtt. és ez nem okoz különösebb társadalmi problémát.

a halálbüntetés eltörlésével az erőszakos bűncselekmények száma nem nőtt, hanem a sorozatgyilkosságok szűntek meg. mert ha ma egy őrült gyilkol, akkor a legtöbb esetben főbe lövi magát, mert tudja, hogy a bíróság nem csinál belőle mártírt, hanem élete végéig ülhet egy cellába. és így tovább. nem akarom ezeket végigtárgyalni, a liberális jogelveket nem nagyon lehet vitatni.

ettől még persze lehet szigorú a btk. sőt így lehet a büntetésekkel igazán súlyozni. a liberális jogelvekből az következik, hogy szigorú btk kell, és laza ptk. ha valaki magának árt, vagy még magának se, akkor legyen elnéző a bíró. különben meg ne legyen az. tehát ha valaki részegen megpördül az autópályán, és csak magának okoz kárt, akkor mondja azt, hogy ejnye-bejnye. de ha valaki részegen belemegy a szembejövőbe, akkor már ne mondja. most persze nem egy emberen kell elverni a port az összes közúti balesetért, de a liberális jogelvek szerintem elég jó eligazítást adnak. persze ez az emberi jogi liberalizmus valójában a humanizmus. mindennek a mértéke az ember. ha valaki részegen összetörti egy másik ember csontjait, akkor azért felelnie kell. ha sajátját magát töri össze, akkor még elnézőek vagyunk.

szóval én akármilyen példát veszek, nem látom be, hogy ezek jogelvek miért ne lehetnének alkalmasak az egységes európai jogrend megalkotásához, és szerintem a britekkel is lehet találni kompromisszumot. ha meg nem lehet, akkor a kontiens jogrendje lehetne egységes. és nem látom be, hogy miért ne folyhatna egy ilyen munka, csak ebből ki kellene hagyni az állampártokat. ugyanis ők kavarnak be ebbe a folyamatba.

és ugyanez van a rendeletalkotásban. kormányrendeleteket önkormányzati rendeletekre kellene felváltani. és ez a jogállam megszűnését jelentené gyakorlatilag. és persze nem lenne ez visszalépés a városállamokhoz, mert a városok fölött ott lenne az unió, és az állam kezében továbbra is megmaradna egy szolidaritási alap, a társadalombiztosítás. és a városok a helyi adókból ingyenessé, vagy kvázi ingyenessé tehetnének egyes közszolgáltatásokat. szóval azt el tudom képzelni, hogy ingyen van a közlekedés, vagy azt, hogy bizonyos napokon (mondjuk hétfőn) ingyen van, a város levegője tisztuljon, de ez ugye megint helyi rendeletalkotás, vagy ha mondjuk a légszennyezettség elér egy határértéket, akkor ingyenessé teszik. de ez nem kommunizmus, hanem a kapitalizmus, egészen pontosan ez szabad piac, a free market, amit ingyen piacnak is fordíthatnánk, ha akarnánk. persze a szabadság, vagy az ingyenesség korlátokok között érvényesülhet csak. de bizonyos közszolgáltatások ellentételezhetnek a helyi adó. különben meg a kapitalizmus a fair market, a tisztességes piac, ez persze megint nem illeszkedik a jogállamba. mert az nem fair, hogy az egyik állam ennyi adót szed, a szomszéd meg fele annyit, viszont az már fair, hogy az egyik város ennyit, a szomszédvár meg feleannyit. és akkor átmegyek a szomszédba dolgozni. és nem kell új nyelvet tanulni, új állampolgárságot szerezni, új identitást kialakítani, hanem egyszerűen várost váltunk. és itt a mezőgazdaság a problémás, mert ugye ott nehéz költözni, a termőföldet, amit művelsz nem viheted magaddal, de ez ügyben egységes belső piaci szabályozásra volna szükség. megint csak ütközik a jogállami koncepcióval. a példákat vég nélkül lehetene sorolni. tulajdonképpen a napi politika minduntalan ebbe a korlátba ütközik. állami szinten képtelenség okosan szabályozni. nekem ez a meglátásom.

Galahad 2010.05.15. 18:41:19

@[nev]: hinnye, ezt az egyetlen mondatot elmondani is egy levegővel szoktad? :-)))

Leragadtam ott, hogy:
"mert az nem fair, hogy az egyik állam ennyi adót szed, a szomszéd meg fele annyit, viszont az már fair, hogy az egyik város ennyit, a szomszédvár meg feleannyit"

Már mi a fenéért ne lenne fair? Vagy mitől fairebb, ha város teszi, mint ha állam? Ami fair az ökörnek, az nem az a Jupiternek?

"és akkor átmegyek a szomszédba dolgozni. és nem kell új nyelvet tanulni, új állampolgárságot szerezni, új identitást kialakítani, hanem egyszerűen várost váltunk."

És az a másik város majd testületileg megtanul magyarul a kedvemért, vagy mégiscsak nekem kell új nyelvet tanulnom? Vagy bizonyos városok tiltva lesznek? Vagy egységes nyelv lesz, és mindenhol pirézül beszélünk majd? Meg olyan testhezálló egyszínű ruhákat is hordunk, mint a Star Trekben? :-))

"a termőföldet, amit művelsz nem viheted magaddal, de ez ügyben egységes belső piaci szabályozásra volna szükség. megint csak ütközik a jogállami koncepcióval. a példákat vég nélkül lehetene sorolni."
Nem a jogállami koncepcióval ütközik, hanem az erősebb városok környékén élők érdekeivel :-)

[nev] (törölt) 2010.05.15. 19:25:15

@Videofon:
a liberális gazdaságpolitika alapja az állam és a piac elválasztása. és ez különösen érvényes a tőkepiacra. én azt mondom, hogy a liberális elvekhez kellene visszatérni, mert itt ezek alig érvényesültek. itt nem szabadversenyes kapitalizmus épült fel, hanem államkapitalizmus, ami valójában vissztérés a feudalizmushoz.

ma a 100 legnagyobbvállalat jelentős részének az állam több támogatást fizet, mint amennyi adót ők visszafizetnek. a leggazgagabb 100 ember közül szinte mindenki állami támogatásokból, állami megrendelésekből, és állami visszatérítésekből lett gazdag, vagy állami vállalatot írt át a saját nevére. kevés dolog érvényesült itt a liberalizmusból.

itt a feuális logika érvényesül. amire a széchenyi terv is épült. amit széchenyi vélhetően kikérne magának, ő ugyanis kapitalista volt, szerinte a hitelre kell építeni a gazdaságot. a széchenyi terv ezzel szemben ugye az, hogy mondjuk van egy cukrászdád. és az állam az egyik polgárának vesz fagylaltgépet. a másiktól meg a fagylaltgép árának a dupláját kéri el. na ez a neonáci gazdaságpolitika, és nem a neoliberális. a neoliberális meg az, hogy alacsonyak az adók és a kamatok. mert az állam nem oszt támogatást, és nem adósodik el. hanem majd a bankok teremtenek hitelpénzt. na abban igazad van, hogy ezt valakinek felügyelnie kellene. és ha rajtam múlna, akkor a bank a lakosságnak csak és kizárlólag non profit formában hitelezhetne, egész pontosan csak bankkölcsön lenne, és azt teljes egészében ellentételezni kellene betétekkel. hangsúlyozom ezek a lakossági bankkölcsönök, a vállalatok hitelhez jutását könnyíteni kell, hogy új munkahelyek jöjjenek létre. de ezek termelő célú beruházások, és nem fogyasztási célú hitelek. tehát ezt meg kell rendszabályozni, és szerintem a tőzsdét is meg kell majd. mert egy értékpapír árfolyama teljesen elszabadhat a vállalat reálgazdasági teljesítményétől. csak ugye ezt is körültekintően kell csinálni, és a nem lehet kizárólag a bétet korlátozni, mert akkor elértéktelenedne minden papír, hanem átfogó uniós szabályok kellenek. ez a nemzeti együttműködés rendszere meg egy hülyeség. a parlament majd elfogad egy ilyen határozatot. de a kormány úgy egyébként a tőkepiac szabályozásra sem tett semmilyen javaslatot, hanem deklarálták, hogy leváltják a nemzeti bank elnökét, és felosztlatják a monetáris tanácsot. ettől ingadozni kezdett az árfolyam. ilyenkor spekulálnak. egyik nap megmagyarázzák, hogy nincs válság, a másik nap meg azt, hogy mégis csak válság van. ez a spekuláció. mert valaki olcsón vesz. és aztán drágán elad. és ezen keres. a magyar gazdaság ezen bukik. mert egy változó árfolyamszinthez, adószinthez, támogatási szinthez kell alkalmazkodnunk. de nem látszik az, hogy ezen a fidesz hogyan akar változtatni.

[nev] (törölt) 2010.05.15. 20:18:32

@Galahad:
azért, mert egyik városból a másikba átköltözni könnyebb, mint egyik államból a másikba. tehát ez esetben nem csak a multik válogathatnak a befektetési lehetőségek között, hanem a maszekok is.

a középkori európa ezért volt gazdag, mert akkoriban a szabad királyi városok helyi rendeletekkel szabályozták a piacot, és nem voltak kormányrendeletek. és mindenhol ezt követelték a polgárok, mert azok a városok fejlődtek, amelyek viszonylagos önállósággal rendelkeztek. és ezért ezért harolt a vidék is. így lettek a hajdú városok, a letelepedett marhapásztorok önállóságot kaptak. hajúszoboszló, hajúböszörmény így lett városias. nem volt jogállam. és a vársok jelentős része multikulturális volt, még a vásárvárosok (market town = mezőváros) is. tehát nem volt nemzetállam sem. maga a királyság, a monarchia pedig nemzetközösség volt. szóval gyakorlatilag nem volt állam, és ehhez képest európa meg a legfejletett kontinens volt.

lüke 2010.05.15. 20:52:44

@[nev]: gondolta az európai:)
s ezt gondolta a japán,
meg hindu ,meg az indonéz,meg csájni is magáról:)

nyünyüge 2010.05.15. 20:54:51

@törökgábor:
Engem etimológiai szempontból tényleg érdekelne, honnan származik ez a NER elnevezés. Volt valahol egy valamilyen regime-nek nevezett mozgalom? Kissé idegen a fülemnek ez a rendszer elnevezés?

Thera 2010.05.15. 20:56:37

Azt hiszem hivatásos rettegtető vagyok. Bár nem teljesen tiszta milyen irányban. Ami vkinek rettegés másnak nem az.

Szóval szerintem jelen tetteket nem az alapján szoktam megitélni hogy milyen ihletet sugall, hanem hogy a lehetséges rejtett motivumok közül melyikbe illik bele mint egy lépés.

Alapvetően 3+1 lehetséges szándék létezik a Fidesz oldaláról. (Egyáltalán nem állitom ugyanannyira valószinűek.)

1. -Jól kormányozni. 2/3 birtokában nincs ballaszt, PRt leszámitva blokkolni képes ellenfél, recesszió után úgyis kedvező jelenhez képest a makrogazdasági környezet. Van esély szükséges nagyobb rendszerekhez való hozzányúlásra. Szóval valószinű 50%+1 es ujraválasztás-8év.

2. - Diktatúra vmely formájával bebetonozni magukat. Ne feledjük Chavez népszerű, és Asimov regényében pl Polgármester volt egy galaktikus birodalom néha autoriter vezetője. Egy diktatúrának nem előfeltétele a dolgok néven nevezése. Jelen helyzetben egy csak egyéni képviselőkön alapuló rendszer (ahol vmi mégis megakadályozza Molnár Oszkárok megjelenését) + egy olyan pártfinanszirozási módositás melyet eddig is szorgalmaztak elég egy 100% os választási győzelemhez.

3. -Átmenet az előző kettő között. Népszerűségre figyelni, kormányozgatni, lopogatni, választójogi törvényel, kettős állampolgársággal, 2/3 os szabályok eltörlésével ill létrehozásával elérni hogy hosszú távon egy centrális struktúra esetén a fidesz legyen egyeduralkodó de legrosszabb esetben is két pólusban tényező legyen.

+1 Nincs cél. Rövid távú opportunista ötletelés.

Nos teszem fel a kérdést magamban eme rejtett motivációk közül melyik esetén illik a képbe a NER rendszere. +1 Nincs cél? Annak tökéletes. Kormányozgatni (3.) Annak is önkormányzati ávlasztások jönnek. 2. Diktatúra? Azt hiszemekkor a fokozatosság a legfontosabb hogy ne legyen olyan pont sem külső szemlélőnek sem belső félnek mikor azt tudja mondani ekkor kezdődött. Elválasztani az alkotmány módositást a választójogi törvénytől? Szavazni valamiről ami rendszerváltozást emlit tartalom nélkül? Eldönteni, lekkomunikálni a kettős állampolgárság kérdését jelen választójogi törvény alapján, de egyidejűleg alkotmányban deklarálni új kell? Szóval ha én feladatom lenne bebetonozni 20-30 évre magunkat a hatalomba én is igy álnék hozzá. (1.) Jól Kormányozni? Ha tényleg tudják és akarnak is nagy rendszerekhez hozzányulni anélkül hogy önkori választásokat elbuknák, akkor oda kell dobni gumicsontot, el kell kerülni a választások után mást teszünk mint igértünk asszociációt. A tetteket csendben meglépni.

Szóval minden esetben illik a lépés.

Mikor nem értelmes eme nyitólépés? Ha jól akarnak kormányozni de nem akarnak olyan lépést meghozni ami az embereknek fáj. Tehát ha pont azt szeretnék tenni amire a legtöbb fidesz szavazó számit. Kicsit hatékonyabb állam, kicsit kisebb adók, de azért az állam megvéd minden szélfúvástól etc.

Galahad 2010.05.15. 21:01:43

@[nev]: @[nev]: Igen, a középkorban tényleg gyönyörű volt. Leszámítva a pestist, meg hogy a rendkívül gazdag Európában jelentős tömegek éltek időnként fakéreg-diétán. Meggyőztél, minden legyen úgy. Lehetek én a király? :-)))

"átfogó uniós szabályok kellenek."
Ezek hogyan keletkeznek? Kik hozzák őket? Kinek az érdekei szerint?

De most komolyan: a liberális Európa főbb városai 2060-ban:
Berlin-al-Hüyük
Vienna-ben-Mohammed
Bruxelles bin Kalifa

Tényleg így fognak működni szerinted? :-)

lüke 2010.05.15. 21:12:15

@Galahad: :)
palamen kakaskodó ez qqqqqqqq jó
pári maghreb kimaradt:)

lüke 2010.05.15. 21:15:50

@nyünyüge:
NEP
novaja ekonomicseszkaja polityikailyn vót
lehet, hogy elírták

jjulie 2010.05.15. 21:16:54

@Idet:

te aki irástudó vagy, meg olvasni tudó is, sőt nem csak birtokában vagy ezeknek a képeségeknek, hanem nagy tempóban gyakorlod is őket, képes vagy belemenni egy olyan vitába, amely 65 év mélyen néz vissza a múltba, és onnan eredezteti a mai problémákat

ez elszomorít

nem véletlenül egyedül volt a z a károlyi istván aki a terméketlen homok birtokán lehetőséget nyújtott letelepdni iparosoknak és kereskedőknek az 1830-as években, a céhes kötöttségek alól mentesítette őket, majd évtizedeken keresztül tovvábbi erőfeszítéseket téve támogatta saját erőből a település fejlődését, amelynek eredményeként 70 év alatt a történelmi magyarország 4. legnagyobb ipari prodikcióját nyújtó város jött létre?

nem véletlenül az a bajok kezdete, hogy nem volt még mondjuk 100 hozzá hasonlóan gondolkodni és cselekedni tudó magyar nagybirtokos vele egyidőben?

65 évvel ezelőtt már behozhatatlan hátrányban voltunk, 170 évvel ezelőtt még nem, mint ,ahogy újpest példája mutatja, és azt a behozhatatlan hátrányt nem a gyurcsány félék okozták

egészen másfélék

olvasni tudó létedre, hogy tudsz beállni ilyen kórusba?

jjulie 2010.05.15. 21:19:45

orbán gazda lökött a barmai elé táplálékot

rajta, kérőzz rajta magyar tarka marha fajta!

Videofon 2010.05.15. 21:21:40

@[nev]:
Tetszetős ideológia ez a liberális középkor. A kommunizmus is az volt, amíg ki nem próbálták.
Azért van egy egyszerűbb megoldás is. Dolgozni kell. Magyarországon 300 ezernél nincs több ember, aki ténylegesen dolgozik. Ez a problémák oka. Ha 400 ezerre növelnénk ezt a számot, eljönne az aranykor. De nincs az a politikai erő, amelyik képes lenne erre.
Jó reggelt! Üdvözöllek a fogyasztói társadalomban.

Idet 2010.05.15. 21:23:22

@jjulie: Kedves Jjulie, most értem haza, melyik kórusra gondolsz?
Köszönöm, hogy ilyen nagyra értékelsz, de talán érdemtelenül...
Tehát, kérlek, mire gondolsz, mert most nem vagyok képben.
Amit írsz, azzal egyetértek, ezért nem értem!

jjulie 2010.05.15. 21:25:30

@Idet:

kattints a nickedre, és látod melyik hsz-edhez kapcsolódik

Ordnassac 2010.05.15. 21:26:03

@Idet: közben én is hazaértem. :-)

[nev] (törölt) 2010.05.15. 21:27:38

@lüke:
japán gazdaság is attól indult növekedésnek, hogy a városok el kezdtek egymással versenyezni. és egyébként a kínában is ez van. peking olimpiát rendezett, és most shanghaj expot.

pécs is kulturális főváros, csak ott a beruházásokat az állam pénzeli. mert ha legalább az önrészt helyi adóból kellett volna előteremteni, akkor nyilván nem hagynák a helyi polgárok, hogy a költségvetést, és határidőket többszörösen túllépve dolgozzanak a kivitelezők. illetve azt sem, hogy ezekbe direkt módon belefolyjon a pártpolitika.

hanem a pécsi polgárok elhatározzák, hogy megújítják a várost, ezért pénzt kell fizetniük, viszont lesz egy klassz városuk. és akkor ez a deal. így tud a gazdaság valóban fellendülni.

jjulie 2010.05.15. 21:30:47

orbán gazda a régi recepthez nyúlt:

mondani kell egy éles baromságot, amely követhető a 3000 szavas aktív szőkincsű népe szűmára, amely még arról nevezetes, hogy 2 percig képes egy témára koncentrálni

ha elég összetett a baromság, akkor gazdag szókincs éa két percnél hosszabb gondolatmenet kell a cáfolatához, amely objektíve hatástalan a barmai felé

zseniális építmény, akár a feudalizmus

lüke 2010.05.15. 21:31:17

@Videofon: pontosan , szépen
ez kimaradt!

kérdezd meg talán pl azt ,akinek 3-4 állása van,
vagy ahol kamerával figyelik a dolgozókat
dolgoztam Angliában, Németo-ban, Hollandiában,de MO-n kellett a legtöbbet dolgozni

lüke 2010.05.15. 21:32:26

@jjulie:
3000
nem lesz egy kicsit sok?

jjulie 2010.05.15. 21:38:16

@[nev]:

volt valaha ilyen versengés, csak trianonnal külföldivé lettek a versenytársak

a vidéki jobboldali széplegények meg belovagoltak az egyelten városba megfolytani

ebből itt már nem lesz semmi, parasztok nem tudnak, és nem is akarnak várost létrehozni

most egy vidéki jobboldali párt ideje jött el, amelyik forradalmat meg rendszerváltást, vagy valami ilyeneket zagyvál, most meg valami újabb egyszer használatos gumicsontot.....

jobboldali forradalom, szép szókapcsolat

Idet 2010.05.15. 21:39:07

@jjulie: Kérlek, Jjulie! Már túl fáradt vagyok a keresgéléshez!

Idet 2010.05.15. 21:41:20

@Ordnassac: Gyors voltál! Én még taxival is megáztam, bár abban igazad van, hogy nem vagyunk cukorból. Köszi az egészért, így utólag!

jjulie 2010.05.15. 21:42:10

@lüke:

abból a kurva komcsik szinonímája 200 db, a ria ria hungária is 200 féleképp mondható, és így tovább...

összejön a 3000.....

jjulie 2010.05.15. 21:45:27

@lüke:

kellett egy kicsit pénzkeresettel is foglalkoznom

(a politológusságom keveset hoz)

lüke 2010.05.15. 21:49:34

@jjulie:
1, nekem is:) holnapra tartogatom, mert duplán fizetik:)
2, én is majdnem:)-minden 2. bazmeg- igy számoltam ki :)

lüke 2010.05.15. 21:51:54

@[nev]:
azért egy kicsit más:
ahol egyszerre folyik egy marék rizses szociálizmus,
és kapitalizmus.................

jjulie 2010.05.15. 21:53:16

@[nev]:

van egy nagymértékben funkcióját vesztett településszerkezetünk, mert hogy ugyebár ma itt több millióan ott laknak ahol régóta nincs igazán megélhetésük és perspektívájuk, és nem tudnak jobbat, mint olyan pártokat támogatni amik városellenesek.....

jjulie 2010.05.15. 22:05:38

@lüke:

itt nem egy marék rizs a munkaerő ára, hanem divatba jött újra a rántott leves....

volt ez már így

bigapples 2010.05.15. 22:11:32

@jjulie: Nehéz lenne a jobboldali pártokat városellenesnek nevezni, lol. A baloldali megmondóemberek is csak fővárosellenesnek szokták a Fideszt nevezni. Elnézve, hogy az elmúlt 20 évben mit mutatott fel a vörös-kék városvezetés, nekem úgy tűnik ennél Budapest-ellenesebben nehéz lenne a fővárost irányítani.

www.blikk.hu/data/cikk/2/1/85/83/cikk_2018583/Hagyo-07535.jpg

Idet 2010.05.15. 22:17:20

Jó éjt, kérlek, Jjulie, világítsd meg a rám vonatkozókat!

jjulie 2010.05.15. 22:17:56

@bigapples:

valószínűleg nem ugyan azokat a filmeket láttuk, nem ugyan azokat a könyveket olvastuk és ezért nem azonos módon és értelemben használunk fogalmakat

higgyél benne, hogy a mai jobboldali pártok nem vidékiek és nem városellenesek

egy város van magyarországon, budapestnek hívják, a többi nem az

2010.05.15. 22:24:54

Szép estét!:) Mi a pálya?:)

@Ordnassac: Én is kösz!:)

jjulie 2010.05.15. 22:25:06

@bigapples:

te jobboldal fan vagy

és szerinted a jobboldli érték az hogy a baloldal szar?

szerinted a debrecen jobb csapat azért mert a fradi szar?

vivát orbán sok barmod van

jjulie 2010.05.15. 22:26:04

@Letícia:

ennek a legénynek mekkora háreme van?

Ordnassac 2010.05.15. 22:29:39

www.parlament.hu/irom39/00011/00011.pdf

A minisztériumok felsorolásáról szóló új törvény javaslata. Van benne egy-két érdekesség:

Az építésügy a Belügyminisztériumhoz fog tartozni, a lakásügy, a turizmuspolitika, a fogyasztóvédelem és a foglalkoztatáspolitika a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a választások lebonyolítása és az egyházügyek a Közig. és Igazságügyi Minisztériumhoz, az informatika és az audiovizuális politika pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz.

Az NBH-ból meg AVH lesz (Alkotmányvédelmi Hivatal, német mintára).

A benyújtók: Navracsics Tibor, Répássy Róbert és Rétvári Bence képviselők.

2010.05.15. 22:35:09

@jjulie: ha Te azt tudnád!:))

jjulie 2010.05.15. 22:35:47

@Ordnassac:

biztos fontos a forma, és a hegyekben álló zseniális ötletek megvalósíthatatlanok voltak a jelenlegi struktúrában......

orbáni látszattevékenység a parasztjai vakításához

Ordnassac 2010.05.15. 22:36:43

@Ordnassac: magyarul Matolcsy György nem csak a PM állami vagyonon kívüli részét és a gazdaságpolitikát fogja vinni, hanem kvázi munkaügyi és turisztikai miniszter is lesz...

Hogy a rendészet és az építésügy hogy illik össze, az számomra rejtély.

jjulie 2010.05.15. 22:36:48

@Letícia:

nem akarom tudni, így is megesz az irigység

bigapples 2010.05.15. 22:41:16

@jjulie: Jó, így értem mire gondolsz. Igen a Fidesz vidéki párt a te definíciód alapján, bár általában a jobboldali pártok szerte a világban "vidékiek" és a fővárosok, metropoliszok kultúrája, életritmusa általában liberálisabb, baloldalibb, mint a vidéké. Ha a te álláspontodból is indulunk ki, elfogadva de nem megengedve, hogy ezt az életstílust a Fidesz meg akarja fojtani. Őszintén, ez lehetséges szerinted? Milyen módon vinné ezt végbe?

Látjuk hova vezetett ez a korrupt, hozzánemértő baloldali városvezetés. Minden konzervatív "vidéki" jellegével ha Fidesz egy működő, élhető várost csinál Pestből, sokkal többet tesz érte, mint amit a mostaniak tettek 20 év alatt.

Nekem néha szabályosan fáj Bécsben sétálnom, mert mindig az jut az eszembe, hogy Budapestnek is ilyennek kellene lennie. Tiszta, nem kutyagumis utcák, nem összefirkált házak, rendezett városkép, működő tömegközlekedés és legfőképpen működő város. Ha ennek a megvalósítása azzal jár, hogy bezárnak 1-2 romkocsmát és baloldali kegyencek helyett jobboldali kegyenceket ültetnek pár színház élére, nekem ez az ár megéri.

2010.05.15. 22:42:05

@jjulie: azt meg hiszem!:)))

jjulie 2010.05.15. 22:42:21

@Ordnassac:

egyszer az ürgét a ki csempézett a fürdőszobánkban a munka után havittem, és a lakása melletti kocsmában és vettem neki egy sört, de előtte a kertünkben lévő alamafáról telerakta a táskáját, majd a kocsma közepén almát evett sörivás közben, és a haverjai cikizni kezdték érte

erre ő: fiuk, akinek jó a gyomra.......

panelburzsuj 2010.05.15. 22:44:17

@jjulie:

Ne bántsd. Nem mondta, hogy ezen fordul meg a világ - és ugyanakkor ő legalább precízen könyvelgeti és nekünk is örömmel megmutatja, amit érdekesnek talál.

bigapples 2010.05.15. 22:45:09

@jjulie: Lol, nem gondolom, hogy ez érték. De ha két pilóta van egy repülőn és az egyik alkalmatlan a gép vezetésére, akkor a másikra kell bízni a repülőt mert lezuhanunk. Ez nem értékválasztási probléma.

panelburzsuj 2010.05.15. 22:46:51

@Ordnassac:

rendészet + építésügy = lakásmaffia

?

jjulie 2010.05.15. 22:54:32

@bigapples:

amikor ez a város felépült modjuk az első világháborúig, a mainál semmivel sem volt kevésbé korruptabb vezetése

viszont nem a vidéki jobboldaliak tették az energiát a szervezésébe, pénzelésébe, és a stilusa, ritmusa kialakításába

a magyar vidéki jobboldaliak az elszegényedést és a tönkremenetel választották a világváros építés helyett, meg az építő zsarolását

egyszerűbb ha leoperáltatod a fideszhályogod

ha a magyar vidéki jobboldalinak honnan a fészkes fenéből jött volna az ötlete, hogy egy ilyen várost kell szervezni?

a rajtuk mult volna ez ma is csak egy nagy falu lenne

a vidéki jobboldali párt és budapest? vicc

a lengyeleknél van városi jobboldali párt, éppen talán kormányoz?

Videofon 2010.05.15. 22:55:42

@Ordnassac:
Ez az egész kormányzati szerkezet kizárólag a hatalmi szempontokat szolgálja. Logika nincs túl sok benne.
Volt pár száz éve egy szerző, aki kigúnyolta az akkori hatalomtechnikákat. Azóta minden szerencsétlen tehetségtelen politikus komolyan veszi a művét. Orbán is nagy rajongója.

jjulie 2010.05.15. 22:56:27

@panelburzsuj:

nem bántom, ő az egyik tanárom itt az törökakadémián

jjulie 2010.05.15. 22:58:33

@bigapples:

neked az orbán mondta hogy két pilóta van a fedélzeten?

és te el is hitted neki?

jjulie 2010.05.15. 22:59:49

@Videofon:

de van benne logika: orbáni logika

Ordnassac 2010.05.15. 23:04:24

@panelburzsuj: hmmm... látod, az eszembe se jutott!

Videofon 2010.05.15. 23:05:32

@jjulie:
Én Orbán hatalom utáni sorsára leszek kíváncsi. Amikor néhány év múlva megbukik, mit kezd az iszonyatos hatalomvágyával?

[nev] (törölt) 2010.05.15. 23:14:58

@lüke:
na de pont ilyen vegyes gazdaságot kell építeni. ázsiában elválasztják egymástól a low tech, és a high tech ágazatokat. és azt mondják, hogy előbbi tömegtermelésben non profit, tehát az, hogy van egy nagy rizsföld, és azon terem a rizs, az sose lesz profitábilis. az nem azt jelenti, hogy mindenki éhen hal, hanem azt, hogy mindenkinek lesz rizs, de utána nem marad pénzünk. mert az a rizs. a hagyomány, az úgy szoktuk. az fontos. nem akarják azt kilőni, mert akkor nem lesz mit enniük, hanem úgy gondolják, hogy high tech iparágakban meg szabad versenyes kapitalizmust kell csinálni. de ezt nem az állam vezérli, hanem a városok.

persze az egész kínai fejlődés azzal indult el, hogy teng hsziao ping halála után valamilyen furcsa okból egy kommunista mérnök lett a pártfőtitkár, csiang zö-min, és az utóda hu csintao szintén mérnök, és annak a szakmának a célja nem az, hogy a nullát eladni egynek, hanem az, hogy egyről jussunk a kettőre. a magyar pártelitben hány mérnök van. szerintem egy se. a magyar pártelit hivatásos hazudozókból áll.

6.Lenin 2010.05.15. 23:25:27

@Videofon:

"Én Orbán hatalom utáni sorsára leszek kíváncsi. Amikor néhány év múlva megbukik, "

Kezébe veszi a JOGAR-t.

Egyedül fogja irányítani a Jobboldali Galaxisok Rendszerét.
Nem lesz más.

Minden más ideológiai elhajlás,téveszme megszünik,kihal.

panelburzsuj 2010.05.15. 23:33:01

@6.Lenin:

Valami ilyen joystick-ráncigáló levezetés ugrott be nekem is, de nem tudtam ilyan szépen megkölteni.

[nev] (törölt) 2010.05.15. 23:45:15

@panelburzsuj:
nekem erről megint van véleményem, csak nem akarok már túl sokat rizsázni.

szerintem 21 éves korig kellene tartani az európai közoktatásnak. a jelenlegi főiskolát, vagy a bolognai rendszerben az alapképzést, a középiskola részének kellene tekinteni. akkor így 21 évesen mindenkinek lenne szakmája. és az lehet szobafestő, vagy bérszámfejtő, vagy számítógép programozó. tehát jár szakmunkás mesteriskolába, technikumba, vagy valamilyen szakkolégiumba. de az még középiskola. egyszerűen azért, mert a 13-21 éves korban serdülnek a fiatalok, korábban, mint régen, ez ez életszakasz nem alkalmas tudósképzésre. és utána 21-34 éves kor között kellene tudóst képezni.

tehát a 70 magyar egyetemből 70 szuper középiskolát kellene csinálni, és elég lenne 7 egyetem. egy állami mintaegyetem a fővárosban, és a többi a pólusvárosokokban. ahol a bolognai mesterképzés folyna. és lenne 70 új szuper középiskolánk.

6.Lenin 2010.05.15. 23:45:18

@panelburzsuj:

Mert görcsösen kapaszkodsz a baqloldali/liberális téveszme uszonyába.
Nincs hallásod a jövő zenéjére.
Fordulj meg!Nézz a jovőbe!

Ahová jelenleg tekinteted révül,a sötét múlt,pusztulás,vég(állomás)
Brrrrr!

szbi 2010.05.15. 23:54:20

@Luca10: nem teljesen értem. A közjót tekintve a prezidenciális rendszer (vagy a fele) miért volna rosszabb a jelenleginél? Tessék észbe venni: a demokráciában a győztes mindent visz, mindent tehet. Valójában diktátor választunk. Mármint a politika diktátorát. Ám az élet azon túl van.

6.Lenin 2010.05.15. 23:57:36

@panelburzsuj:

Add kezed és én kivezetlek a sötétségből.

Vagy minden vágyad,hogy az egyelen kutyaszaron épült szuper város(Budapest),szuperelfekvőjében(70 közül az egyikben) veszteséges rizsán tengesd öreg,halványuló baloldali eszmékkel meggyötört napjaid?

Most válts!

2010.05.15. 23:58:30

@6.Lenin: ez nem rossz ötlet!:) De félek, hogy csak idea, és a JOGAR is lehet majd mutáns...:(, mint ahogy a BAGAR sem fog kiölődni örökre...:)

6.Lenin 2010.05.16. 00:08:51

@Letícia:

Én csak a BAGARol-t ismertem,de sose izlett.

(baloldali galaxisok rendszerének ordas látomása)
Brrr!
A bagarol kenyérre kenve 2x Brrr,Brrrr!

szbi 2010.05.16. 00:17:54

@jjulie: a választás eredményezi jj zavarodott elmeállapotát. Történeti korlátoltsága viszont ismerethiányból és önbecsapásából fakad.
A magyar történt máshogy történt, tessék utánanézni.
Budapest nem annyira fontos.

[nev] (törölt) 2010.05.16. 00:26:06

@jjulie:
ebben igazad van. de abban bízok, hogy a nagy jövés menésben mégis csak lesz néhány fiatal, aki tisztességes módon összeszed 2-3 milliárd forintot. és akkor néhényan összeállva egy kisváros képviselőtestületét kilóra meg tudják venni. és akkor csinálnak egy mintatelepülést. ez persze kissé naiv elképzelés tudom, de nem irreális. szerintem egyébként mindenhol ez ment. csak ugye az kell, hogy addig az unió ne essen szét. szóval úgy vagyok ezzel, hogy az embernek legalább a saját sorsában, és a következő generáció tekintetében optimistának kell lenni. mert az mégis csak jobb, mint azt gondolni, hogy minden rossz lesz. persze az én gondolkodásom apokaliptikus, csak szerintem az összeomlás két három generációja után lesz a leghamarabb. persze lehet később is. szóval én azt a saját életemben, se a következő generációba nem várom. remélem valamiben igazam lesz. ;-)

is 2010.05.16. 06:51:55

@ubul2000: "Bugár számomra teljesen hiteltelen - az szdsz ottani megfelelője. Duray számomra hiteles. Csáky-t nem ismerem,"

lefordítom: egyedül képtelen vagy egy állítás értelmét, valódiságát, realitását megállapítani. ezért amögé bújsz, hogy "kinevezel" valakit hitelesnek, a másikat meg nem, és az egyiknek minden szavát elhiszed, a másiknak meg egyiket sem.

aki egyedül képes egy állítást a fentiek szerint megcsócsálni, annak nem kellenek ilyen hitelességi mankók. na annak lehet saját véleménye, és azzal érdemes társalogni. aki a véleményét ilyen "ki a hiteles" indoklással látja el, az önállóan nem vitaképes.

Rá Dios 2010.05.16. 06:57:32

Eleim némelyike a két háború között a sokáig rossznak, ahogy nézem, kormányzatice egyre jobbnak, de az én szememben továbbra is rossznak számító oldalon vállalt szerepet. Ezért aztán az akkori lépéseket, eseményeket, jogszabályalkotást- és csűrést nem történészi szinten, de meglehetősen ismerem.
Így lehet, hogy most nagyon nem értek egyet a kiváló politbogarásszal, aki szerintem alábecsüli a változások horderejét.
Még mindig nem vészmadárként, de a NER-nyilatkozatot olvasva és másként értve emlékeztetek a demokratikus választás útján hatalomra került Adolf Hitler német kancellárra, aki a kancellári posztot kevesellve illetve csak lépcsőnek tekintve egyik eslő parlamenti döntésként a "Felhatalmazási törvényt" vitte keresztül. Ebben a parlament kikerülésére, bevett és nem érvényteleneített eljárások kihagyására kapott jogot, amivel, ugye, ezt azért tudjuk, élt is a későbbiekben sokak kárára.
Tehát:
Ha csak PR a NER, akkor minek, hisz üres fecsegésnek erős, ha több annál, akkor fusson ki merre lát. Előbb a zsidók, aztán a komcsik, aztán a polgárok maguk. Mindenkire sor kerül, aki nem hajtja le a fejét.

is 2010.05.16. 06:57:53

@poszt: esetleg a választás előtt is jöhetett volna ilyen elemzés, pl. a FIDESZ pártprogram-elemzés kapcsán, amiről nem volt poszt.

szerintem egyrészt nem érv, hogy várjunk fél évet, hátha lesz érdemi dolog is, mert a FIDESZ 2008 óta készülhet a kormányzásra, tehát ez nem fél év, hanem 2 év fél év; másrészt 3-5 hete volt már a választás, és akkor hadd kérdezzem meg, hogy ez a 3-5 hét miért azzal telik, hogy Szíjjártónak újabb hülye sajtótájékoztatói legyenek, Matolcsy minden létező gazdasági bizalmat leromboljon, ami az elmúlt másfél évben kiépült, meg Orbántól ilyen értelmetlen nyilatkozatok szülessenek? fél éven belül csak akkor lehetne eredményre jutni, ha az elmúlt 3 hétben már érdemi munka lett volna. de ezekből az látszik, hogy nincs érdemi munka.

Rá Dios 2010.05.16. 07:02:51

@szbi: Nem, nem visz mindent a győztes. Főleg pedig nem tehet meg mindent.
A mi "elitünk" éppen ezt nem érti: Minél többet lehet, annál kevesebbet szabad.
Személyesen legalábbis.
A demokrácia a közösen és kölcsönösen alternatívaként, tehát ugyanabban a rendszerben megvalósítható változatok versenye. Felelősséggel, váltással. Nem diktatúra.

is 2010.05.16. 07:13:31

@Ordnassac: az AVH igen nagy öngól...

elolvastam az átadás-átvétel szabályozását. ha ez lesz Mo-n a bürokrácia-leépítés, akkor egy hivatalnoknak sem kell félnie, hogy elveszítit a munkáját, sőt az egymillió új munkahely is meglesz. ilyen jegyzőkönyveket fognak írogatni, 5 példányban, teljességi nyilatkozatokkal, írásbeli megjegyzésekkel.

az informatikát továbbra is kettéveszik, az e-kormányzás Navracsics alá kerül.

a településfejlesztés, ami döntően EU-s pénzekből megy, az legnagyobb meglepetésemre a Belügyhöz került. gondolhatod, hogy Pintér mennyit fog ezzel törődni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.16. 07:17:45

A Szólás szabadságában Stumpf István elemez.

Ez aztán a közszolgálat. Az RTL Klub egyik tulajdonosa osztja az észt a királyiban.

lüke 2010.05.16. 07:39:27

@is:
annyit:)
amíg nem jön rá,hogy milyen rentábilis
miért van az?,
hogy külön "nagyokos" pályázat írók vannak?
csak ők tudják "megcsinálni",
nincs egy nyelvhez, szerkesztéshez, jó kitöltéshez értő valaki
hmmmm

lüke 2010.05.16. 07:42:38

@simonmondja.:
itt mindenki okos,osztja az eszét:)
- már amennyi jutott neki, mikor sorban állt-
vagy kritizál:)
éceszgéberekől áll egész MO!
nem tudom látszik-e?

Rá Dios 2010.05.16. 07:47:50

Megdöntött rendszer, új gazdasági és politikai rendszer, stb. Hát, ismerős... és most hadd idézzek egy a weimari köztársasággal foglakozó blogbejegyzésből:
(www.c3.hu/~klio/klio981/klio133.htm)
" Ha egy, a demokratikus államműködés megszüntetését célul kitűző politikai erő a választásokon döntő hatalmi súlyhoz jut, akkor hozzá kell járulni a demokratikus államrend felszámolásához? Nyilvánvalóan nem. De ehhez túl kell lépni a szigorú jogpozitivizmus határain. A többség ugyanis sohasem „a nép”, hanem csak annak a nagyobb része. A demokráciának alapvető principiuma ugyanis a többségi döntések ideiglenessége és módosíthatósága, a kisebbség védelme. Emiatt olyan politikai erő, amely később hatalmát már nem teszi demokratikus választásoktól függővé, nem engedhető akkor sem hatalomra, ha konkrét esetben a választók bizalmát el is nyerte volna.
Mindennek azonban alapvető feltétele, hogy az államhatalom kellő erővel rendelkezzék a radikális politikai erők megfékezéséhez. Ha viszont ezek a lakosság jelentős részének támogatását élvezik, akkor a demokratikus elveket valló politikai vezetés szorult helyzetbe kerülhet.

Christoph Gusy: Die Änderung der Weimarer Reichsverfassung (A Weimari Birodalomi Alkotmány megváltoztatása) Zeitschrift für Neuere Rechtsgeschichte 1996 Nr. 1/2. 44–46. p.

2010.05.16. 07:48:08

Török Gábornak persze muszáj felmutatnia valamiféle megértést, távolságtartást, illetve józanságot, amikor Orbán Viktor és Fidesz legújabb kommunikációs blöffjéről szól, de én, mint választópolgár megengedhetem magamnak - úgy érzem -, hogy minősítsem a politikai belépőjüket. Annak idején Gyurcsány elmeállapotára tettek mindenféle utalásokat a jobboldali körök sajtóorgánumaiban, jobboldali véleményformálók, illetve konkrétan a Fidesz különféle politikusai is. Én azt gondolom, hogy ha Gyurcsányt hibbantnak lehetett minősíteni, akkor az a minimum, hogy Orbán Viktort és baráti körét is annak minősítsük. Szerintem gátlástalan handabandázás az, amit művelnek.
Emlékszem: annak idején 3 millió választóval egyeztették a programjukat, több mint 2 milliónyian voltak az ország háza előtti téren, és még sorolhatnám. A hívek tényleg hisznek ezekben a szövegekben?

"Nemzeti együttműködés rendszerének" minősíteni egy választási győzelmet a valóság ismeretének erős hiányára utal. Mindenki tudja, hogy a rendszerváltás 20 évvel ezelőtt történt. Az egy történelmi esemény volt. Ami most történt az egy nagy arányú választási győzelem, ami jelenetős részben egyébként a választási rendszer sajátosságainak is köszönhető. A Fideszre ebben az országban mintegy 2,7 millió ember voksolt a 8 millió választókorú polgár közül.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.05.16. 07:49:10

@lüke: Na nem úgy van az. Akinek tévéje van, az pampogjon a tévéjében.
Tartson fejtágítót ott, ha szerinte ez érdekel valakit.
Nyilván nem érdekel senkit, mert nem a saját tévéjének főműsoridejében kell hallgatni a motyogását, hanem a köz pénzén üdögél az M1 főműsoridejében.
Ugyi.

lüke 2010.05.16. 07:51:29

melyik déltiroli német ajkú szeretne osztrák lenni?
az állampolgárságról ennyi az EU-ban

-már nincs jelentősége
-ez a tervezet előtte készült( Ro, Sk csatl előtt)
-osztrák nem veheti fel- mert az osztrák . törvény szerint elveszti az osztrák állampolgárságot
-a szlovákok és románok ennek ismeretében ezt a törvényt v. rendeletet meghozhatják

ez remélem nem újság:)

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.05.16. 07:53:11

Jó nyálas ez a nyilatkozat.

Orbán nyilatkozata a Nemzetben:

,,Komolyan gondolom, hogy az emberek forradalmat hajtottak végre"

Majd még ugyanebben a bekezdésben arról beszél, hogy forradalmi változásokat lehet most megvalósítani.

Akkor megvalósítottuk a forradalmat vagy most fogjuk? (Én ebben az összefüggésben bizonyára ellenforradalmár vagyok.)

Orbán szerint Antall cinikus mondata a ,,tetszettünk volna forradalmat csinálni"-ról látnoki mondat volt, nem ám a felelősséget hárította el az ügynök, hogy lepaktált a Szadesszal, hogy a kommunisták akkor alakították át jelentős részben a közvagyont magánvagyonná, hogy szabotálta a rendszerváltást.

lüke 2010.05.16. 07:56:02

@Galahad: ne is tarsd
a butaság-lükeség- határtalan:)

lüke 2010.05.16. 07:59:13

@A Sherman megsérült, végzünk vele:
ha ezt mondta?,
akkor nem értem
miért ő -OV-volt az utolsó a halálos ágyánál?
(biztos a szabad kőművesek küldték)
én ezt másképp magyaráznám,racionálisan
még mindig "hívők" vannak a politikában

lüke 2010.05.16. 08:01:40

@simonmondja.:
az ORF is közpénzen van:)
mégis dicsőítették Haidert,mikor meghalt
s Lendvai Pali III/3 is ott ül:)

Rókakígyó 2010.05.16. 08:04:32

Aki 20 év aktív politizálással sem tudta a rendszert kitisztítani, az ezután sem tudja. Csipikének dolgozni kéne, nem pofázni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.16. 08:24:55

Fideszesként is azt mondom, h egy olyan nyilatkozat, amit csak a Fidesz és a KDNP ír alá, szavaz meg, annak legfeljebb kifelé van üzenete, befelé semmi, sőt, ha lehet, akkor még egy kicsit negatív is, mert azt sugalmazza, h a Fidesz saját hatalmához köti a rendszerváltás megvalósulásának lehetőségét. Mit szólna Antall? Mit szólna a '98-as Orbán?

A kiemelt sorok még nekem is csípik a szemem, mert túl egyérteművé tették a helyzetet: ezt a nyilatkozatot nem írhatják alá más pártok. Úgy kellett volna megfogalmazni, h csak nagy kínkeservvel köthessen bele az ellenzék bármely ereje. Így ez inkább öngólszagú, ....sajnálom.

Videofon 2010.05.16. 08:32:31

@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Orbánt rohadtul nem érdekli, hogy mi öngól 2010 májusában. Őt az érdekli, hogy minél több felhatalmazási forrással rendelkezzen akkor, amikor már szorul a nyaka körül a hurok. Nem véletlenül hangsúlyozza, hogy a főhatalommal a népképviselet rendelkezik. Most ettől zsarol ki menlevelet.
Török Gábor szokás szerint téved, amikor lekicsinyli a NER jelentősségét.

jjulie 2010.05.16. 08:38:06

@Rókakígyó:

a mi törpe hősünk a kádárnak köszönhetően egyetemre kerülvén bele szédült a új világába: üldögelt néhány évet különböző zsidók bocskora mellett, és mire 30 éves lett úgy érezte eleget hallott tőlük, elég útravalót szívott magába ahhoz, hogy király legyen itten

rájött, hogyha visszamegy a falujába akkorát tud szédíteni amekkorát csak akar

és így lőn, bedobált a fazékba minden finomnak tartott dolgot: nemzetet, polgárt, határon túli magyart, kokárdát, pofonos hazazavarást, komcsiüldözést, és most még rendszerváltó fülke forradalmat is hozzáadta a rántással együtt

finom leves lesz

Idet 2010.05.16. 08:38:45

@lüke: Azért OV volt ott, mert Antall nagyon kedvelte, nagyon tehetségesnek tartotta, és szte az egyetlen volt az akkoriak között, aki - majd, ha beérik - olyan államfő és államférfi lehet, aki megfelelően viheti az országot. Ez van most, bárakárki bármit mond. Én is e mellé tettem a voksomat, és ki is tartok mellette, hacsak nem fordul az ellenkezőjére.

Rókakígyó 2010.05.16. 08:41:37

1x már leírtam, de még egyszer: a fidesz azért nem beszélt programról, mert nem volt neki és most sincs. A nép akkor lesz felnőtt (kb 2-3 nemzedék múlva), ha nem szavaz programnélküli pártokra. Az hogy Viktor nem óhajt dolgozni, az meg genetikus tulajdonság, eddig sem tette, ezután sem fogja, most már formálisan sem.

Idet 2010.05.16. 08:42:02

@A Sherman megsérült, végzünk vele: Ez az ügynöközés, ez szánalmas. Fogalmad sincs semmiről, csak lődözöl a vakvilágba. Utánaolvasni, gondolkodni nem szoktál?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.05.16. 08:43:36

Az ilyen nyilatkozatokat úgy kell miegitélni, hogy vajon Fico kiadott volna-e ilyen blődlit. Ha igen, akkor sztem le kell húzni a klotyón, mielőtt felolvassuk. Abszolút értelmetlen marhaságnak tartom - és azon kívül, hogy azt a 20 évet savazza, aminek 4 évig a Fidesz is vezető ereje volt -, a világon semmi teteje nincs. Valaki begombázott, az látszik - így nehéz lesz komolyen venni a drog elleni küzdelmet.

Idet 2010.05.16. 08:47:16

@Rókakígyó: Te szoktál dolgozni? Mit? Mennyit?
Ha te nem látod a programot, az azért van, mert nem akarod látni.
A nép nem a szavazástól lesz felnőtt, hanem a tanulástól, meg a gazdasági önállóságtól és függetlenségtől.
A genetikus tulajdonsággal mire óhajtasz célozni? Ki vele, bátran, ne sunnyogj!
Honnan tudod, hogy nem dolgozik? Kéretik pontos, egzakt forrást megjelölni! Az nem forrás, hogy te úgy látod.

QQCS 2010.05.16. 08:48:11

@Zoltanius: Ezt írtad:"Emlékszem: annak idején 3 millió választóval egyeztették a programjukat, több mint 2 milliónyian voltak az ország háza előtti téren, és még sorolhatnám."

Tudnál valamilyen forrást megjelölni ezzel a fentebb említett két számmal kapcsolatban?

www.BiSex.hu (törölt) · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.05.16. 08:48:42

kicsit sok, és nehéz volt ez a cikk, nehéz értelmezni. érdemes lenne bulvár nyelven fogalmazni. röviden, tömören, hogy az átlag is megértse másnaposan, kora reggel

jjulie 2010.05.16. 08:49:40

@Rókakígyó:

van programja: a bajnai írta, neki csak folytatni kell

mázlista

Videofon 2010.05.16. 08:51:54

@Idet:
OV nem volt ott Antall halálos ágyánál. Antall nem testált rá semmit. Ez a szokásos orbáni önmítosz-teremtő hazugság.

málnabarack 2010.05.16. 08:56:41

@Zoltanius: Egyetértek veled és mindenkivel aki szánalmasnak tartja ezt a parasztvakítást, amit ov művel, de ebben mint tudjuk, mindig is jó volt. De mindegy, ezt most nyeljük be - bár k...nehéz -, az ilyen naaaaagy pátoszos duma legyen a legnagyobb hibája/hibájuk, aztán majd meglátjuk, hogy rángatják ki az országot a szarból. Egyelőre ugyebár nem nagyon tudni semmit azon kívül, hogy két hét múlva rend lesz. Elvileg már akkor a jövő héten rendnek kéne lenni, nem? Király. Végre rend lesz.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.16. 08:59:51

@Videofon:

Nem, Török nem téved. befelé ennek tényleg nem túl sok jelentősége van, ha csak a Fidesz és a KDNP szavazza meg.

Ne feledjük: a hatalomnak mindenkor kontrollja a sajtó, és ha OV erre a dokumentumra hivatkozna bármikor, amit csak ők szavaztak meg, az - hogy is mondjam csak - elég vicces lenne.

Viszont ezzel a dokumentummal lehet üzenni a külföldnek, az IMF-nek, és a többi befolyásos piaci szereplőnek.

jjulie 2010.05.16. 08:59:59

@málnabarack:

semmi féle szarból való kirángatás nem lesz

az orbán feladata a szar lenyeletése

Rá Dios 2010.05.16. 09:02:57

@jjulie: Abba a kondérba a nevezetes - a háromkívánságos - aranyhal is belekerült. Miután teljesített, persze :-)

2010.05.16. 09:12:01

„A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.”
Hát nem is tudom. Nehéz határvonalakat húzni, azok vitatottak is, meg minden, de abban azért nagyjából egyetértés van, hogy 1945 és 1948 (esetleg 1947/48) között nem diktatúra, hanem egyfajta korlátozott demokrácia-féleség volt. Persze értem én, hogy jobban hangzik ez a sommás állásfoglalás, de akkor is.

„A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.”
Ezt a ’lelki-’ meg ’morális válságozást’ soha nem fogom megérteni, főleg úgy, hogy itt ott van mellette a ’politikai válság’ is, tehát ez nyilván valami attól független, de legalábbis azon kívüli dolog. Azt nem tudom, hogy az ’önállóság helyett eladósodás’ az egyénre vagy az országra, esetleg mindkettőre vonatkozik-e, de ha en bloc a magyar gazdaságra érti a nyilatkozat szerzője (amit sajnos el tudok képzelni), akkor az ismét egy - egyébként meglehetősen kártékony - illúzió továbbtáplálása lenne, amit így 2010-ben nagyon nem kéne már erőltetni.

„A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.”
Az első tagmondatot - nagyvonalúan - átugorva: a Fidesz-KDNP szeret konzervatív párt képében tetszelegni, de még komolyan senki nem szólt nekik, hogy ezt nehéz összeegyeztetni a forradalom fogalmának ilyen nagyvonalú puffogtatásával?

Egyébként nekem erről a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről leginkább az jutott eszembe, hogy amikor valaki kap a születésnapjára egy botmixert, rögtön elkezd olyan recepteket keresni, amiket eddig amiatt nem tudott elkészíteni, mert nem volt botmixere. Most, hogy van botmixere, mindent ki akar próbálni, amiből addig kimaradt.

Eddig - a kétharmad miatt - széles konszenzussal és csak kompromisszumokkal lehetett politikai nyilatkozatot kiadni. Most, hogy van kétharmad, milyen poén lenne már egy jó kis politikai nyilatkozat. Így gyorsan össze is dobtak egyet. Koncepció nem sok van mögötte. De milyen buli már a botmixer!

Kalmár 2010.05.16. 09:12:40

@jjulie: tényleg ekkora katasztrófa után is megpróbáljátok úgy beállítani, mintha egy sikeres kezdetkor kapná meg a Fidesz a kormányzást?
Már Bokrosnál is szánalmas volt, de most??
Romokban az ország, elkeseredett, eladósodott, reménytelen emberek kínlódnak. Sokan munka nélkül. Az adósság az országot is ellepi, a korrupció elképesztő méretű.

Köpködtök, ha valaki kimondja egy nyilatkozatban, hogy a rendszerváltás helyett, csak a komcsi zsarnokok öltöztek át tőkés rablónak.
Szerintem is így van.

Valaki most kimondta, hogy nem lehet az embereket a végletekig kizsákmányolni, miközben csillagászati összegeket lopnak a rossz vezetők.
Velük egyetértésban kell kijelölni az utat. Ezt vállalja.
Tényleg rémes.
Fletó bezzeg, istenem de szép is volt......

Videofon 2010.05.16. 09:13:45

@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Ezt a mesét cáfolja az Antall család, és cáfolja Boross Péter. Biztosan ők hazudnak, nem pedig Orbán mítoszépítő csicskasajtója.
Egyébként te ott voltál? Ha nem, miért vonod kétségbe a család és a tényleges utód szavát?

Videofon 2010.05.16. 09:20:55

@Kalmár:
Csak az a baj, hogy a legkorruptabbak az önkormányzatok.
Az önkormányzatok pedig 4 éve döntően fideszes hatalom alatt vannak.

Rá Dios 2010.05.16. 09:25:44

@tory_t:
"... Most, hogy van botmixere, mindent ki akar próbálni, amiből addig kimaradt."

Ez a BOTMIXER jelképpé érik, meglásd! Remek!

Rá Dios 2010.05.16. 09:27:48

Nem kellett volna botmixert adni a gyerek kezébe, nézd milyen kicsi lett a macska is...:-)

Idet 2010.05.16. 09:28:23

@Videofon: Te azt szeretnéd, hogy a te változatod legyen igaz.
Sajnos, ez nem így van. Ott volt, bár testamentum nyilván nem hagyatott, úgy ahogy azt elképzelni szokás.
OV ott volt, és egyszer nyilatkozott is erről, azt mondta, hogy soha nem fog erről beszélni, azon az egy alkalmon kívül. Így is lett.

ubul2000 2010.05.16. 09:29:58

@is: Eltévesztetted a címzést! Ójaj hivatkozott a Csáky, Bugár interjúra nem én. Olvass figyelmesebben.

Idet 2010.05.16. 09:31:49

@Kalmár: Minden szavaddal egyetértek!

Videofon 2010.05.16. 09:34:38

@Idet:
Ott volt, de sajnos senki nem tud róla Orbánon kívül. Aki persze soha nem hazudott. Boross Péter ellenben hazudik. Az Antall család is hazudik. Mocskos kommunista mind.
Csak a Fidesz. Csak ők az igaz emberek. Nem is értem, minek ide az ország. Csak a fidesz-pártkatona az igaz magyar.
Fel kellene már ébredned. Vége a kampánynak. Ez egy politológia iránt érdeklődő, viszonylag jól tájékozott közösség. Felesleges előadni a parasztvakító meséket. Itt nagyon kevesen fogják elhinni. Ellenben nagyon sokat fog ártani Orbán hitelességének, ha ezt a témát erőlteted.

Idet 2010.05.16. 09:34:48

@Videofon: Hogy ki mit miért cáfol, az egy külön kérdés. Nem hazudnak, hanem bizonyos kívánalmaknak tesznek eleget. Az utódok nem ugyanazok, mint az előd volt.

jjulie 2010.05.16. 09:38:34

@Kalmár:

így van, a nép csóró, és ez így is marad, a nagy zsugások elvitték és el is fogják vinni a zsét, a viktorra pedig ennek az elfogadtatása vár, meg a rendfentartás

a többi rizsa, erről beszél a te hősöd?

a te forradalmárod nem a robin hud, hanem egy zsonglőr

nevezheted ezt köpködésnek

most nézem a hírtévén a péntek nyolc ismétlést, a filippel meg a kósával, és értem miért ment csődbe a győzike: ide pártoltak a korábbi győzike nézők

Idet 2010.05.16. 09:39:17

@Videofon: Én nem erőltetem, sőt már abba is hagytam. Ha nem hiszed, hát nem hiszed, a te dolgod, hogy kinek, mit hiszel el.
Viszonylag jól tájékozott, hangsúly a viszonylagon. Egyébként, nem vagyok pártkatona, a parasztvakításban pedig nem a Fidesz jár elöl, hanem a Maszop volt ebben a nyerő és az elődpártjai, azért ezt te is beláthatod.

Idet 2010.05.16. 09:43:14

@jjulie: Robin Hood nem volt forradalmár. Az is kétséges, hogy tényleg adott a szegényeknek abból, amit a gazdagoktól rabolt. Ez a Mátyás Király legendakörhöz tartozik, ami, ugye, szintén nem úgy volt...
Estére ígértél felsötétítést, bár már megtaláltam a kommentet, amiért megkaptam a magamét!

cambridge.on 2010.05.16. 09:48:04

@Zoltanius:
A választási eredmény a Fidesz kommunikációban: a választók 2/3-a a Fideszre adta a szavazatát.
Innen már csak egy kis lépés a választásra jogosultakra hivatkozni, hiszen aki nem ellenük szavazott az ráruházta a döntést a Fidesz szavazókra.
Ezt már sokszor kitárgyaltuk.
Politikusként ezt pedig lehet úgy interpretálni, hogy az ország 2/3-a. Lássuk be ilyen támogatással a háta mögött rákényszerül a Nemzeti Egység Program (NEP) kialakításához.
Ennek az előszobája a NER.
Ezt megelőzi a nemzeti konzultációk sora ahol a zemberek megmondják mi legyen a kormány programban.
Sürget az idő, ha kormány lesz, kormányprogram is kell.
Üdvözölni kell a Választók Forradalmi Kormányának megalakulását!
Természetesen kell az ÁVH, a név sok hiedelemmel ellentétben: nem véletlen!
Csak a sok partizánnak meg kell mondani, a forradalom győzelme után a dolgos hétköznapok jönnek.
Lehet egy szóval is:innentől munka!

@lüke: Ehhez a felsoroláshoz én még hozzáteszem Kanadát és Finnországot. A véleményeddel egyetértek.
Kedves Tölgyesünknek válaszoltam egyszer " hozzá kell szoknunk, hogy többet dolgozzunk" kijelentésére, hirtelen felindulásból: bull shit

Valahol olvastam, hogy a leendő kormányhoz közel álló közgazdászok 350-os Eurót tartanak megfelelőnek az export elősegítésére.
Ennek a folyamatnak a részeként nyilvánul meg Majtényi a hitelátváltásról alkotott nyilatkozatában.
És az MNB elleni támadás is ebbe a sorba tartozik.
Én egyébként személy szerin egyetértek, rögtön 40%-kal megnövekedne a jövedelmem.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.16. 09:53:12

Az orbáni vakrepülés folytatódik.

A saját oligarchák kerültek előtérbe, csak azokat a gonosz törpe "minisztereimnek" hívja!

Az ország nagy része, kétharmada, 5,5 millió polgár nem szavazott a Fideszre!

Kérem figyelembe venni!

QQCS 2010.05.16. 09:56:43

Úgy látom annak ellenére, hogy Orbán Viktor jelenleg még nem is miniszterelnök, már szép kis csoport pörgette fel magát és folytatja a legtöbbször méltánytalan ekézését az elmúlt évtizedek egyik legtehetségesebb, jelenleg pedig legtámogatottabb politikusának. Ezt is úgy, hogy legtöbbször személyeskedésbe fullad. Amikor pedig felteszem a kérdést itt ezen a blogon, hogy ha ő nem, akkor ki a legalkalmasabb a miniszterelnöki posztra ma Magyarországon, akkor nagy a csönd.

Még valami....
Tiszta, minden törvényt betartó párt világos, hogy nincs, mint ahogy mi egyének sem vagyunk tökéletesek. Az okozott hibák mértékében, elismerésében, kijavítására való hajlandóságban látom az igazi különbségeket.

Nem Orbán Viktor az aki elqrta! (nem kicsit, nagyon) :))

Videofon 2010.05.16. 09:57:05

@Idet:
Lényegtelen, hogy mit hiszek. A tényeket nehéz elhazudni. Mindenki cáfolja ezt a legendát, aki Antall környezetében volt.
Mondom, csak a Fidesz. Csak a Fidesz és vezére nem hazudik.
Szerinted.
Szégyen, amit meg mersz engedni magadnak.
A vezér még hatalomra sem került, de az önkéntes hazudozók már gyártják a vezérkultuszt.

ssi 2010.05.16. 09:58:01

"ha fél év múlva is csak itt tartunk, akkor okkal lehet majd homlokot ráncolni."
= ez kb. 2*100 nap

MSZP nem írja alá, Jobbik és LMP mit fog tenni?

trickortreat 2010.05.16. 10:00:15

@jjulie: Julie ne haragudj, de par millio embert ilyen egyszeruen lebarmozni eleg meredek.
Teged minosit, de azert akkor is banto lehet masoknak. Vegyel vissza.

Azert a lenyeg nem az, hogy ki mit beszel, hanemhogy ki mit tud felmutatni. Az meg csak kesobb jon, hogy ez a kormany mit er el meg mit nem.

cambridge.on 2010.05.16. 10:11:20

@Kalmár:" Köpködtök, ha valaki kimondja egy nyilatkozatban, hogy a rendszerváltás helyett, csak a komcsi zsarnokok öltöztek át tőkés rablónak.
Szerintem is így van."
Nagy bátorság kell Csányit és Szélest komcsi zsarnoknak beállítani!

QQCS 2010.05.16. 10:12:28

@jjulie: Te írtad:"orbán gazda a régi recepthez nyúlt:

mondani kell egy éles baromságot, amely követhető a 3000 szavas aktív szőkincsű népe szűmára, amely még arról nevezetes, hogy 2 percig képes egy témára koncentrálni

ha elég összetett a baromság, akkor gazdag szókincs éa két percnél hosszabb gondolatmenet kell a cáfolatához, amely objektíve hatástalan a barmai felé

zseniális építmény, akár a feudalizmus"

Barmozol? Oktatsz? Akkor, amikor a fenti írásodban is több, mint 10 helyesírási hiba van.

Lucius Flavius Arrianus 2010.05.16. 10:14:04

Ha a valósággal nem tudunk mit kezdeni, jönnek a fikciók. Mint Sukarno és az egész bandungi nemzedék nyelvi leleményei, amik a társadalmi létezés reális tényeit gyömöszölték hangzatos jelszavakba, irányelvekbe és "cselekvési programokba". A NER is ilyesmi.

ssi 2010.05.16. 10:16:47

fidesz "deklarálja, hogy 2010-ben új rendszer született: "

- a kampányban a többi párt készített programot, az övékét sokan hiányolták
- ha a csibész kölök esküszik, hogy ezentúl angyal lesz, lehet mihez viszonyítani

Idet 2010.05.16. 10:18:38

@Videofon: Nem tudsz dolgokról. De én már abbahagytam, úgyhogy így ismeretlenül ne sz@ozz tovább, kérlek.

Videofon 2010.05.16. 10:19:02

@QQCS:
Jelenleg tényleg a legtámogatottabb.
Ahogy 2006-ban Gyurcsány volt az.
Gyurcsányt folyamatosan hazugozták, pedig ő sohasem mert volna 29 ezer főnyi szavazatkülönbséget forradalomnak hazudni.

Idet 2010.05.16. 10:20:21

@cambridge.on: Csányi és Széles... érdekes két személyiség, azt mondhatom. Nézz utána!

Videofon 2010.05.16. 10:22:21

@Idet:
Te bezzeg tudsz mindenről.
Ne fárassz már! Biztos te is ott voltál. Meg a Mókus őrs is.
A primitív kifejezéseid pedig a családi beszélgetéseidre tartogasd, ha megkérhetlek.

lüke 2010.05.16. 10:23:37

@idet:
Erdeit ne hagyd ki:)
pénzemberek: odahúznak ,ahonnan a szél fúj
a képességük meg középszerü

Videofon 2010.05.16. 10:29:11

@Idet:
Még valami: Hazudozni csak a pártgyűléseken és a pártmédiában szabad. Ott mindenki elhiszi neked. Itt sajnos hazugságban maradtál, kár fölényes bennfenteskedéssel tovább égetned magad.

Idet 2010.05.16. 10:32:42

@Videofon: Egyébként, egyáltalán nem lényegtelen, mit hiszel. Nyilván - hozám képest - elég fiatal vagy, és ti, fiatalok, még "hisztek" a tények erejében. Holott egy tény önmagában semmi, az összefüggésekbe ágyazódva kapja meg igazi jelentését.
A tényeket, a valóságtartalmukat nagyon nehéz ellenőrizni, megfelelő képzettség, tájékozottság, hozzáférés szükségeltetik hozzá.
Olyan ez, mint a kiváló mosópor, banki ajánlat, jó élelmiszer. Nem vagy abban a helyzetben, hogy kémiát, pénzügyeket, politikát, biológiát egyszerre tökéletes kompetenciával birtokolj.
Vagy elhiszed, amit a mosóporról, banki ajánlatról, élelmiszerről stb. a kínálóik írnak, vagy nem. Nem tudod ellenőrizni, hogy igaz e. Valamilyen preferencia alapján döntesz, de ez nem a valódi tények birtoklása, hanem a te belátásod, értékítéleteid, józan eszed, és a hasraütés keveréke lesz.

Idet 2010.05.16. 10:35:15

@Videofon: 1. hozzám képest
2. nem vagyok bennfentes
3. nem maradtam hazugságban, fölényes aztán semmiképpensem vagyok, nem akartam az lenni, ha így érezted, bocsánat!

QQCS 2010.05.16. 10:37:12

@Videofon: Olvastam már egy-két hozzászólásodat. Nem tetszik sem a modorod, sem a stílusod. Megválogatom a vitapartnereimet. Te nem fogsz közéjük tartozni!

ssi 2010.05.16. 10:37:19

@T.G. "NER nem más, mint egy, a világ minden részén alkalmazott, kommunikációs guruk által kiagyalt nyelvi lelemény:..."

O.V-ről még Kéri L. is azt mondta, hogy előnyére változott - már vártam
Ez a Nyilatkozat a régi O.V. - túlzások, csúsztatások - már nem vártam

@T.G. "..aki ennél többet lát bele, az vagy elvakult rajongó, vagy üldözési mániában szenvedő hivatásos rettegő. "

3. kategória vagyok: pl. a fenti 2 közötti

Idet 2010.05.16. 10:40:20

@Videofon: Ha a sz@rozást primitív kifejezésnek ítéled, szíved joga. Sokan használják, itt is, a kukacot beiktatva kissé enyhíti az ember a dolgot.
A te stílusod is hagy kívánnivalókat, és láthatólag nagyon haragszol rám. Kérlek, ne tedd! Csak beszélgetünk, nem megy ez vérre!

lüke 2010.05.16. 10:41:24

ne vitatkozzatok ezen
egyesek szerint ott volt- a szabad kömüvesek sz. is-
Debreczeni, Duray ,drlüke ha már d:)
mások sz. nem
és miért baj ,ha egyik fidel/szista a másik komcsi
ez a világrendje
de csak racionális ész érvekkel lehet tovább menni
ez az emocionális hang bántsa! az én fülem is:)

Duray Miklós:
"A gyökerekből a lélek rezdülései által felfelé áramló emberi értékekre akkor derült fény igazán, amikor 1993. december 12-én visszaérkezett Antall József halálos ágyától. Íme: nemcsak a kagyló könynyezhet gyöngycseppet."

in
www.duray.sk/index.php?Itemid=2&id=289&option=com_content&task=view

lüke 2010.05.16. 10:43:52

a hazugságról:
... Hazudtunk reggel, éjjel meg este - Ismét egy klasszikus fordulat az őszödi
beszédből, ... akkor az átállást Örkény István Fohász Budapestért - 1956 -című ... el a
rádióban: „Hazudtunk reggel, hazudtunk délben, hazudtunk este". ...

lüke 2010.05.16. 10:44:25

minden hullámhosszon !ez is benne van:)
ezek tények

Ellen Szél 2010.05.16. 10:55:36

"A NER nem más, mint egy, a világ minden részén alkalmazott, kommunikációs guruk által kiagyalt nyelvi lelemény: aki ennél többet lát bele, az vagy elvakult rajongó, vagy üldözési mániában szenvedő hivatásos rettegő. Adjuk meg a lehetőséget a Fidesz píárosainak is, hogy alkossanak; ha fél év múlva is csak itt tartunk, akkor okkal lehet majd homlokot ráncolni."
Nem, kedves Gábor, a Fidesz (de én inkább Orbán Viktort mondanék) pontosan tudja mit tartalmaz a NER!
Pontosan tudja, miért forradalom, amit most elindítottak.
Akinek füle van hozzá halhatja.
Abban a tévhitben éltünk, hogy parlamentáris demokrácia van Magyarországon. Most Orbán Viktor felnyittotta a szeminket, nem-nem itt oligarchák (csákmáték) uralma zajlott.
Ezt most el fogjuk takarítani, nem holmi szöszölgető igazságügyi eljárás, hanem forradalmi csapataink segedelmével.
Aforradalom az más, mint a rendszeres ,szisztematikus párt és parlamenti politizálás, ez több mint az elmúlt 8 év, kormány, kormányzó párt meggyűlöltetés.
A forradalomnak saját törvényszerűségei vannak!
A forradalomnak saját etikája van!
A forradalomban az elsöpörni kívánt osztállyal, csoporttal, uralkodóval szemben használatos eszközök használata sokkal szélesebb körből válaszható meg.
A forradalom logikájába beletartozhat a felkoncolás, a meglincselés, az akasztás (most remélhetőleg csak a volt kormányzó pártok - ezen belül is a szocik - prominenseinek bebörtönzése, javainak elkobzása, közügyektől való eltiltása, szervezkedési jogának megtiltása).
Hogy ezt meg lehet-e tenni a 21. század Európájában?
Azt hiszem meg.
Hogy a pártkatonák 100 ezres nagysága, a 2,7 millió szavazó elegendő-e a forradalomhoz?
Lesznek még többen is:
Nem a jó kormányzás eredményeként létrejövő néhány %-nyi gazdasági, az ehhez hasonló foglalkoztatás növekedés, a reálbérek 4-5 %-os növekedése, az adócsökkentés mértéke, a vállalkozások fellendülése hozza meg a ábor növekedését, hanem a NEMZETI!
Elkezdődött!
A határon túli magyaroknak megadandó (egyébként nem elvetendő) magyar állampolgárságról alkotandó törvénymódosítás erőszakkal, az érintettek -feltételezhető- örömére, de - gyaníthatóan- boldogulásuk rovására szolgáló módszere már mutatja, a Fidesz nemzeti összefogást az ellenségek kijelölésével, majd meggyűlöltetésével fogja (de legalább tervezi) növelni.
2 forradalmi ellenség már van, egyik a kommunista klientúrából átmentett oligarchák, másik (egyenlőre csak) a szlovákok.
Első forradalmi csapásiránynak, frontnak talán elegendő lesz, aztán majd jönnek a részterületek, közigazgatás, oktatás, stb. forradalmi átalakítása.
Nem, nem a gyűlölt (meggyűlöltettett) reformokat fogjuk végre a 2/3-unkkal elindítani és végigvinni, az a mi forradalmi nemzedékünktől idegen, macerás, és méltatlan.
És hogy lesz abból NEMZETI EGYSÉG?

sárkányfő 2010.05.16. 10:56:05

Megkésve bár, de rájöttem mire kell ez a NER. 98-02-ből nagyon jól ismerjük már a híres Orbán-féle gumicsont-politizálást. hülyeségeket lök be a politika terébe (pl dakoták..), amin a politikával közvetlenül foglalkozó pár tízezer ember jól elrágódik, a többiek meg meg se hallják, mert amúgy valóban semmi köze az ország fontos dolgaihoz. Ez nem más, mint a jól ismert elterelés egyik fajtája.

Mi is ezen a hülye blöff NER-en rágódunk már egy napja, Török Gabi is posztot írt róla, stb.
Tehát remekül bejött, hogy senki nem kér számon rajta pl. :
- első parlamenti beszédéből hiányzó programot
- és persze már szó sem esik pintérről, fellegiről, kubatovról
- adócsökkentésről
- hogy mégis mit akar kezdeni pl. az egészségüggyel (fogalma sincs)
- hogy lesz frankból forint sok hitelesnél
- mégis mit akar kezdeni az országgal azon túl forradalom meg rohadt balos oligarchák
- stb...

Orbán elterelte fontos dolgokról a figyelmet. Parasztvakított. Mi meg beszoptuk. Ügyes.

Videofon 2010.05.16. 10:56:35

@QQCS:
A tényekkel kellene vitatkoznod, nem velem.
Ettől fázol valójában.

is 2010.05.16. 11:06:23

@QQCS: "Amikor pedig felteszem a kérdést itt ezen a blogon, hogy ha ő nem, akkor ki a legalkalmasabb a miniszterelnöki posztra ma Magyarországon, akkor nagy a csönd."

nem nagy a csönd, hiába próbálod meg úgy beállítani: Bajnai Gordon, Bokros Lajos egyértelműen. Vlsz. Pokorni Zoltán is jobb lenne. Jobb lenne még Békesi László, talán Varga Mihály is. tényleg csak kapásból, és olyanokat mondva, akik ismertek is.

Fedup Sári 2010.05.16. 11:07:04

Megmondom nektek, mi az a NER. A Nemzeti Együttműködés az tkp. a "szocializmus", aminek az alapjait nagyon gyorsan le fogjuk rakni (ki is jelentette), és onnantól kezdve továbbhaladunk az ő útján nekije. Kérdésem azokhoz, akik már a Kádár-rendszerben is léteztek: nem érzitek, mennyire hasonló a dolog? Ez az a mag, amit senki nem kérdőjelezhet meg előbb-utóbb ebben az országban. Mindent ebből fognak/unk levezetni egyfajta szentkoronatanként. Mindenki mögötte áll, támogatja, aki ellene szól, az ellenség.

Amikor pedig OV arról beszélt, hogy meg kell dönteni a régi rendszert, valamiért ezek a sorok jutottak eszembe: aamúltat végképp eltörölni / rabszolgahad indúúlj velünk, / aa fööld fogsarkábólkidőőlni / semmik vagyunk, s minden leszünk. Lehet, hogy a szózat és a székely himnusz után a jövőben ez a nóta is helyet kap a playlisten?

ssi 2010.05.16. 11:09:41

@ó jaj:
ne bánd, sőt!
- a sokféle véleménytől leszünk okosabbak, óvatosabbak, céltudatosabbak
- az illetőkhöz és a médiához eljutó visszajelzések, reakciók is hasznosak - hinni kell
- igaz, T.G. szólt: "világ minden részén alkalmazott, kommunikációs guruk által kiagyalt nyelvi lelemény" - nem kell többet látni benne - de sokan mégis látnak,
talán ez sem is véletlen

panelburzsuj 2010.05.16. 11:16:49

@Ellen Szél:

"És hogy lesz abból NEMZETI EGYSÉG?"

Roppant egyszerűen: az orbáni állam abban gyökeresen különbözni fog a kádári államtól, hogy szögesdrót helyett személyi igazolványból lesznek a határai. És innentől máris két választás van: vagy lesz kellő számú tűrhető hely a Nemzeti Együttműködés Rendszerében - vagy el lehet innen menni ...

Tud valaki megbízható adatatot arról, hogy jelenleg hány magyarországi születésű ember dolgozik, él Magyarország határain túl? Milyen képzettségű emberek ezek, milyen munkát végeznek most, miért indultak neki a világnak?

Videofon 2010.05.16. 11:25:36

@panelburzsuj:
Én csak azt tudom, hogy én miért fogok nekiindulni, ha nem lesz más választásom.
Azért, mert ennek az országnak csak alattvalókra van szüksége. A miniszterelnök személyétől függetlenül.

lüke 2010.05.16. 11:28:51

@panelburzsuj:
vizuálisan elképzeltem ahogy a szögesdrótot meg a SZIG-et fújja a szél:)
"zöd a segged elvtárs:)"
Clevland/USA 300 000
Bécs 30 000>abból 4 orvos:),egy ügyel
ez biztos:)

QQCS 2010.05.16. 11:29:39

@Videofon: Butaságot írtál!

Egyébként meg megismétlem:
Olvastam már egy-két hozzászólásodat. Nem tetszik sem a modorod, sem a stílusod. Megválogatom a vitapartnereimet. Te nem fogsz közéjük tartozni!

ironic_man 2010.05.16. 11:34:00

Soha nem értettem, hogy Orbán hogy tud ennyire meghasonlani önmagával - a "20 éves átmenetben" 4 évig volt miniszterelnök és 16 évig gáncsolt minden kormánypárti kezdeményezést, még akkor is ha az teljesen egybevágott az addigi Fidesz-kommunikációval és politikával, tehát óriási szerepe volt az elmúlt 20 év kudarcában.

Erről a meghasonlottságról csak Bibó és a zsákutcás magyar fejlődés jut eszembe...

lüke 2010.05.16. 11:34:48

az a legnagyobb baj , hogy mást ,mint a diktatúra nem is tudtok elképzelni
ezen nöttünk fel, ehhez hasonlítunk mindent
ebben a nómenklaturában formáljátok a gondolatot:
szögesdrót, pártkatona,internacionálé,pártgyülés...........

más nem lehet?
lehet -e!
más a politika?

panelburzsuj 2010.05.16. 11:36:57

@Videofon:

[nev] valami ilyesmire célozgat, amikor újra meg újra a központi állam túlhatalmát és a gazdasági/politikai autonómiák csökevényességét feszegeti.

És a feudális szemlélet tényleg elég töretlen hagyomány nálunk: mindenestre unikális változat lesz a forradalmi polgári hűbériség.

QQCS 2010.05.16. 11:42:19

@is: Nem foglak győzködni, de szerintem O.V. mindegyik általad említett személynél alkalmasabb, sőt ő már bizonyított. Amikor 4 évig ő vezette a kormányt, számomra és sokak számára (hibáival együtt) a legszebb időszak volt az elmúlt évtizedekben. Sokan vagyunk, akik most is bíznak benne!

Videofon 2010.05.16. 11:45:20

@QQCS:
Te pedig ostobaságokat írtál. Akkor most mi van? A minősítéseknek semmi értelműk, de ez neked magas.
A francot sem érdekli, kivel méltóztat igényes személyed vitatkozni. Ha látok egy hozzászólást, amiről véleményem van, reagálok rá. Nem vezetek listát arról, ki méltóztatik velem vitatkozni. Ez a net, ha nem vetted volna észre. Itt mások a szabályok, más az illem.
Ha téged nem fáraszt, írd ne százszor a stílusminősítéseidet, de attól én meg reagálni fogok a hozzászólásaidra. Főleg, ha ostobaságokat írsz.

is 2010.05.16. 11:48:52

@ubul2000: nézd vissza, hogy mire választoltam. a te nickedről van ez ott beírva. valaki visszaél a nickeddel, ha nem te írtad.

@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Viszont ezzel a dokumentummal lehet üzenni a külföldnek, az IMF-nek, és a többi befolyásos piaci szereplőnek. "

sajnos lehet. sokat fogunk érte fizetni. de ha befelé nem hoz, és ebben megegyezünk, kifelé meg csak árt, akkor meg minek hozta elő?

@Kalmár: "tényleg ekkora katasztrófa után is megpróbáljátok úgy beállítani, mintha egy sikeres kezdetkor kapná meg a Fidesz a kormányzást?
Már Bokrosnál is szánalmas volt, de most??"

tudod van egy olyan fogalom, hogy makrogazdaság. meg van egy olyan, hogy mikrogazdaság. meg van egy olyan, hogy a magánszemélyek, családok anyagi helyzete. amiről te beszélsz, az a harmadik. de a harmadik az az eredmény, ami az első kettőből jön ki, kb. két év késéssel. és most az első igenis felfelé megy. és Bokrosnál is felfelé ment, sőt ott már a harmadik is elindult felfelé, csak te le akarod tagadni. Orbán pedig a kétéves költségveétssel már keményen elkezdte bedönteni a makrogazdaságot, csak te persze ezt nem érted, meg tagadod. ez a tagadás a szánalmas, nem az, ha valakinek vannak közgazdasági ismeretei.

fvipera 2010.05.16. 12:01:09

@Videofon: nem kell sok, és a "becsületem a hűség" lesz a régi-új jelszó, ha így haladunk

Nábro 2010.05.16. 12:01:42

Napoleon - Hitler - Lenin - Sztálin - Rákosi ...................
Mind kis termetűek voltak, s egyikük hatalmának sem lett jó vége!

Rá Dios 2010.05.16. 12:01:44

Csak kicsit OFF:
A választói akarat és az elszántság összefüggése valami nagyon mással, amit ma megint megtanultam:

Kutyával csavarogtam erdőn, mezőn, a szabadban, esőben, szélben. Előtte söröztem, meg kellett állnom, hogy könnyítsek magamon. Miközben a sliccemet gomboltam kifele, a szél lefújta a kapucnimat. Az járt a fejemben: ez így már önmagában is kellemetlen, de mit is mondanak, mit nem lehet széllel szemben csinálni?
No, most már tudom.

QQCS 2010.05.16. 12:05:06

@Videofon: Olvastam már egy-két hozzászólásodat. Nem tetszik sem a modorod, sem a stílusod. Megválogatom a vitapartnereimet. Te nem fogsz közéjük tartozni!

2010.05.16. 12:05:43

@6.Lenin: :DDD Habos lenne a szád tőle az biztos!:DD

Jó delet!:)

Yo Sar Ian (törölt) · http://faking.blog.hu/ 2010.05.16. 12:07:19

Ez a nyilatkozat egy gagyi, szentimentális fos.

6.Lenin 2010.05.16. 12:12:16

@Nábro:

A magastermatűek hatalmának sem,hiszen utánuk jöttek a kistermetűek.
A kistermetűek után,az átlagtermetűek,i tak dalej!

Ilyen ez a világ,rajtunk múlik.

ladislaus 2010.05.16. 12:15:34

@Zoltanius: aki leragad ezeknél a szavaknál hogy hany millioan voltak 8 eve a kossuth teren... az megerdemli a sorsát. :)

ladislaus 2010.05.16. 12:17:13

@Nábro: meg a honfoglaló magyarok is 2 méteresek voltak? :)

2010.05.16. 12:22:05

@Nábro: ez érdekes hasonlat...Ám Napóleont kiemelném ebből a sorból...Nemcsak a nevem miatt (anyja volt Letitia), hanem azért ő maradandót alkotott a törvénykönyveivel...és egy zseni volt. (Ja, meg igazi oroszlán...:D)

panelburzsuj 2010.05.16. 12:25:21

@lüke:

Elág régóta olvasgatod itt a kommenteket.

Lehet-e más politika olyan népséggel, amiben a közös gondolkodás helyett ilyen sokan a másik tyúkszemére taposás lehetőségét látják?

2010.05.16. 12:26:03

@6.Lenin: így van...csak rajtunk...meg másokon!:DDD

Videofon 2010.05.16. 12:26:23

@is:
A közgazdasági ismeretek között nincs szó a piacokról?
Ugyanis azok szenvedték a legnagyobb kárt az elmúlt években. A munkanélküli mutatók szerint a piacteremtésben Bajnaiék sem vitézkedtek.

MSimon 2010.05.16. 12:32:00

@A Sherman megsérült, végzünk vele: Nem ezt mondta, hanem ezt: "tetszettek volna megnyerni a választást".

6.Lenin 2010.05.16. 12:32:33

@panelburzsuj:

Igen,igazad van,de miből gondolod,hogy Te nem tartozol az "olyan népség" közé?

Ha ilyeneket írsz,akkor a közös gondolkodás csak üres hablaty a részedről is.

StEfi 2010.05.16. 12:33:06

Ez a nyilatkozat egy vicc. Parasztvakítás.

cambridge.on 2010.05.16. 12:34:56

@bi2025:
Ilyet még viccből se kívánj, ellenségednek sem!
Barátaidnak meg főleg, you might get more than you bargain for.
Népszavazással rá lehet őket bírni, hogy saját javaslatukat nyújtsák be újra, és fogadják el.
De ez popolizmus.
Csak az ŐK minisztereikre vonatkozott a javaslat.
A MI minisztereink kevesebbet kapnak eleve. Összeségében.

@lüke:
Hogy fogják hívni az elkövetkezendő 20-30 évet?
Orbánizmus?

Videofon 2010.05.16. 12:40:33

@cambridge.on:
Elég lesz az 4 évnek is. Ha szerencséje van.
A mániák természete, hogy nem számolnak a valósággal. A hatalommánia is ilyen. Orbánt már várja a maga jól megtermett betonfala.

lüke 2010.05.16. 12:41:47

kedves StEfi,
parasztvakítani csak parasztokat lehet:)
mindent a megfelelö helyén kell értékelni
s ahogy idet@
mondja:
mentális rezerváció kell
@panaelburzsuj: na ez még egy szép kifejezés,az öskomminternböl:
az együttgondolkodás:)
a szomszéd nöje mindig zöldebb:)
hogyan lehetne egy individumot elöterbe helyezö polg. társ.-ban
együtt gondolkodni, mikor együtt élni se mindig tudunk

6.Lenin 2010.05.16. 12:44:21

@cambridge.on:

"Orbánizmus?"

Ez most jó lesz nekünk?
Netán,nyekk!

Gyötör a kétség!
Volt már eccer,utána szarabb volt,akkor?

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.16. 12:46:36

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?: te meg végre elhúzhatsz a jó k. anyádba ezzel akik bezzeg nem szavaztak a fideszre dumával!

1. aki nem ment el szavazni az le van szarva, nem ilyenkor kell vinnyogni

2. ugyanezt el lehet mondani a többi párttal szemben is, de ez bezzeg nem jut eszedbe a jó kurva anyádat! :)

lüke 2010.05.16. 12:47:36

@cambrigde.on:
neked meg nekem nyóc:)
nem lesz diktatúra, bárhogy szeretnék:),a pénz diktatúrája lesz
/ismered a viccet:
-apuka rólad nevezték el az Orbán hegyet?
-nem kisfiam az Isten hegyet/

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.05.16. 12:47:46

Az ellenségemnek valóban nem kívánom, csak maradjon meg a saját dagonyájába.

Viszont a fiamnak, igenis lekeverek egy nagy pofont, ha ezzel később előbbre tud lépni, és nem fog hibázni, újra meg újra.

Birka népre is ráfér egy nagy kiadós pofon, kérdés feltud-e állni belőle?

Ráfér az országra csőd, azután majd elgondolkodik, milyen birkákat is juttat hatalomhoz, amivel nem él, hanem folyamatosan minden területen visszaél.

6.Lenin 2010.05.16. 12:48:03

@lüke:

"együtt gondolkodni, mikor együtt élni se mindig tudunk"

Na,ja és természetesen ezért mindig a másik a felelős.

panelburzsuj 2010.05.16. 12:48:15

@6.Lenin:

Két egyszerű okból kifolyólag nem számítom magam az "olyan népség" közé:

- nem vagyok egyik pártnak és egyik pártnagyfejűnek sem elkötelezett híve, ennélfogva nincs bennem "de ez igenis jó vót" bizonygatási kényszer

- nagyságrendileg kevesebb hülyével közlöm, hogy hülyének tartom, mint amennyiről gondolom, hogy ennek is jobb lenne kaszát-kapát adni a kezébe, mint billentyűzetet

Videofon 2010.05.16. 12:52:26

@Iron Man:
3. Nem kell fülkeforradalmat hazudni, ha csak 29 ezerrel szereztünk több szavazatot, mint 2006-ban a Gyurcsány koalíció.

lüke 2010.05.16. 12:52:43

@6Lenyin:
naná:)
majd ki
úgy kezdödött ,hogy visszaütött:)

6.Lenin 2010.05.16. 12:53:04

@bi2025:

Te miben dagonyázol,ha az oszágnak ,amiben élsz csődöt kivánsz?
Észnél vagy?

lüke 2010.05.16. 12:55:40

@videofon:
na ja,
1, az 2006-ban volt
2, ketten voltak,az SZDSZ-kincs, ami nincs- külön
most 2010 van és ez a tényállás,
hogy mi volt majd megmutatja az idö
mint azt is ,mi lesz!
mi mondhatunk itt akármit,
fülkeforradalmat is fülhallgatóban:)

mizrolist 2010.05.16. 12:55:42

@QQCS: mégis mindig válaszolsz neki... Amúgy ha szigorúan nézzük, és a jelenlegi Fidesz-kínálatból kéne választani, akkor a Pokorni - Varga Mihály - Navracsics trió valószínűleg jobb lenne, mint OV. Ha tágabban vesszük, akkor ide számítanám Bajnait is.

Orbánról már a '98-02-es időszakban lerítt, hogy hatalommániás. Ez azóta sem igazán javult sajnos... A retorikájában a "nép" szó a választóit jelenti, nem az összes magyar állampolgárt - aki nem a Fideszre szavazott, ahhoz neki nincs sok köze. Igazából az zavar engem is, ami feljebb is előkerült: amit OV szeretne az eddigi benyomásaim alapján, az egy régimódi Kádár-rendszer, ahol ő a főnök és a Fidesz a Párt.

Videofon 2010.05.16. 12:58:30

@6.Lenin:
Lehet, hogy észnél van. Kívülről nézve a görögöknek is jobb lenne a csőd, mint ez a színes-szélesvásznú ezer epizódos európai gazdasági-eutanázia szappanopera.
Kívülről nézve lehet, hogy nekünk is jobb lenne a csőd, mint a folyamatos megszorítások.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.16. 12:59:19

@Videofon: értem én nem is azt mondtam, hanem hogy a teljes népességgel aztán marhára nem kell büszkélkedni, mert akkor ennyi erővel az összes országot fel lehet hozni példának ami létezik! Nincs olyan párt a földön, amely az egész népe bizalmát megkapja!

Ennyi erővel Barack Obama se rendelkezik széles támogatottsággal mivel 69 millóan szavaztak rá, pedig az usa szavazókorú lakossága vagy 240 millió fő! :)

6.Lenin 2010.05.16. 13:00:38

@panelburzsuj:

Örülök,hogy (talán)mindig tudod,hol a határ.

Szerintem azért óvatosan,könnyű átesni a pacin.

Talán,ha csak annyit kvánok el a másiktól,amire magamat is képesnek tartom,rendkívül megkönnyítené a dolgot.

Nincs másik "népség",csak olyan emberek,akiknek más a véleménye.

panelburzsuj 2010.05.16. 13:01:03

@lüke:

Tessen már egy kicsit a részletekre is adni: "közösen gondolkodni" tényleg ugyanaz, mint "együttgondolkodni"?

Mert én úgy vélem, hogy nem: Hoplita vagy Radala kartárs például tipikusan olyan szereplői a blognak, akikkel több alkalommal is egymás mondókájára reagálva alaposabban kürüljártunk egy-egy témát (tehát közösen gondolkodtunk, nem ki-ki a maga magányos levében fődögélve), ugyanakkor nem gondolom, hogy bármelyikük is úgy vélné, hogy mi most akkor ettől "együttgondolkodóvá" váltunk.

A "köz" nálam olyasmi, hogy többedmagammal részese vagyok valaminek, de nem ugyanúgy, az "együtt"-ben viszont már lényegeses fontosabb mozzanat az "egy", azaz a homogenitás felé haladás.

lüke 2010.05.16. 13:03:50

látom V.I Lényin is tudja a
tíz parancsolatot:)
nem is olyan butaság:)
és pofon egyszerü-megkapta már Vona?-

6.Lenin 2010.05.16. 13:05:06

@Videofon:

Nézz utána,miért is van a görögnél csőd.
1 biztos,nem a "nép" a hibás,de ők szívnak.
Azoknak kellene már 1x a "tőkére" lépni,akik okozzák az ilyen
"válságokat".
A népek csak élni szeretnének,ha már megszülettek.

lüke 2010.05.16. 13:07:02

@panelb.
az vita, disputa
a közgondokodás meg: amit itt olvasol:)
/tudod, nem tudok a válaszra kattintani benn:) /

Videofon 2010.05.16. 13:07:22

@Iron Man:
Olvastad ezt a NER-nek becézett dokumentumot?
Ugyanis itt arról folyik a szó. Amiben kicsit könnyedén hivatkozik Orbán a népre. Szerintem mielőtt anyázni kezdjük egymást, tisztázzuk hogy ugyanarról beszélünk-e.

Aszi 2010.05.16. 13:07:54

Egy dolgot biztosan lehet mondani: aki ezt a politikai nyilatkozatot írta, az elmebeteg.

6.Lenin 2010.05.16. 13:08:58

@lüke:

Eljön az ideje,remélem,de nem biztos,hogy a Viktortól,de megkapja.

Aszi 2010.05.16. 13:09:56

Amúgy elég vicces lesz majd, ha 2014-ben nem a Fidesz nyeri a választásokat. Azt hogyan fogják beilleszteni az elmebeteg történelemszemléletükbe?

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.05.16. 13:10:09

@6.Lenin: Emlékszel mikor Ferkó azt mondta tessék el lehet menni!

Mármost páran elmentünk, és igen szlovák rendszámmal járunk, és igen leszarjuk a sok okos fidesznyik fejét, és főleg OV-t + persze úgy szumma az egész magyar politikai elitet.

Elég volt néhány elszólás, okos értelmes ember látja, hogy itt megint csak gittrágás, egymásnak osztogatás fog menni.

Felőlem beindulhat a nagy nemzeti zakatolás, csak ne az én munkámból, pénzemből.

Továbbá még egy gondolat, hogy próbáljam felvilágosítani a sok sötét barmot.

Mit gondolsz az mivel jár, ha újra az IMF-nél akarnak kuncsorogni, és minden áron ki akarják mozdítani az MNB elnökét, mert a kerálynak úgy tetszik?

Valaha lesz olyan nálunk ami a napokban Portugáliában történt, hogy az ellenzék, és az felhatalmazott vezetők, megegyeztek megszorításban, és nem csak zsigeri elutasítás van?

panelburzsuj 2010.05.16. 13:12:14

@6.Lenin:

"Talán,ha csak annyit kvánok el a másiktól,amire magamat is képesnek tartom,rendkívül megkönnyítené a dolgot."

Ez teljes tagadása annak, hogy az emberek képességei különbözőek, és még durvább tiltakozás az ellen, hogy ezekkel a különbségekkel nagyjából tisztában is lehetnek.

Ráadásul hihetetlen könnyelmű felmentése azoknak, akiknek több/jobb képesség adatott valamiben. Magamat is beleértve. Én magam például közveszélysen táncolok, de viszonylag hajlékonyan tudok fogalmazni. Az lenne a jó világ, ahol a versenytáncosok is úgy taposnának-rúgnának a parketten, mint én - és ahol nem is várnék tőlük többet?

ubul2000 2010.05.16. 13:16:48

@is: visszanéztem. ójaj beírására adott válaszomat úgy tekintetted, mintha az eredeti beírás tőlem származna

ladislaus 2010.05.16. 13:19:17

@lüke: ezek ketten tuti dugnak...

lüke 2010.05.16. 13:20:48

lenin a panel meg a burgoisie diszkrét bája:)
már nehogy az esély egyenlöségröl vitatkozzatok:)
kár hogy nem hallottátok tegnap az mr1-n Orsós nevü NY-i Magyar Intézet igazgatóját:
nagyon szép volt:)
állami gond.- am.-k által finanszirozott gyermekneveldében-
cigány ffi igazságkerését!
kirúgták...idö elött
s helyette egy min. tisztviselöt helyeznek NY-ba
még gyorsan:)

az intelligenciája,világlátása, származása
(most lehetek bal libsi nektek)
minden itt elhangzottat lepipál

lüke 2010.05.16. 13:21:43

@ladislaus:
igen!
a cihába a dollárt:)

tlac 2010.05.16. 13:24:25

az biztos hogy 20 évig húzta magát a poszt-kommunizmus. GAME OVER

6.Lenin 2010.05.16. 13:25:15

@panelburzsuj:

Akkor másként fogalmazom meg ,mire gondolok.

Amennyiben képesnek tartom magam,hogy elfogajam,tiszteletben tartsam mások véleményét,még akkor is,ha nem ismerem az összes körülményét annak,miként,milyen okok mentén alakította a sajátját..
akkor elvárhatom tiszteletben tarását az én,esetleg teljesen más okok mentén kialakított véleményemnek.

Még 1x,nincs semilyen "népség",csak eltérő vélemények,okok.

Népség a rasszistáknak van.

Várúr 2010.05.16. 13:27:17

@Videofon:
Esteleg számold bele nagyokos, mennyivel szerzett most kevesebbet a maszop, meg hogy a Furcsány-koalíció egyik bűntársa, az szdsz nyom nélkül tűnt el, hasonlóan a tettestárs mdf, stb. Vedd hozzá a Furcsány-csapat következményét, a Jobbikot, nem kell hozzá golyós számológép sem.

lüke 2010.05.16. 13:30:16

igen:)
erröl kéne
már valakinek ideológiát gyártani
mi is az a poszkommunizmus?
nézd meg Szerbiát, a horvát tengerpartot!,
a korruptakat: Mo, Ro, Bulgária
Szlovákia
Ukrajna, Putyin?
és a másik oldalt: a cseheket ,lengyeleket
és a baltiakat: Eszto, Litvánia
miért vannak a különbségek?

lüke 2010.05.16. 13:31:13

@várúr
a golyós számológép az orosz piacon van:)
ugye tudjátok:)

2010.05.16. 13:41:23

@lüke: kaphatna már...saller érett fiatalember...az se baj, ha sikátorban kapja...sőt...:DDD

@tlac: na majd ez kiderül...:))

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.16. 13:41:58

@Videofon: olvastam én is, nem tagadom, van benn jó néhány túlzás amivel homlokegyenest én sem értek egyet ( a forradalom tényleg nagy baromság), de azért gondolom azt te is látod, hogy nem írhatja azt le, hogy az ország egyik felét képviseli, a másik meg le van szarva! Egy miniszterelnök bármij durva, az egész népet képviseli! (személytől függetlenül, legyen az Gyurcsány, vagy Orbán) :)

lüke 2010.05.16. 13:43:28

@Ordnassac:
mi lesz ebben érdekes?
Sokat hibáztak, elfordultak a balo. értékektöl is
ez nagy baj!- az emberek.Erre nincs mentség.
Másrészt a Szekeres ókommunista és
neoliberális Gyurcsány vonal összevész,mert egyik se egy szoc. pártba való(ugye Gysi is máshol van) a definició szerint.
(a médiákok már hozzák, a kompromisszumra hajlamosakat: tegnap Szürös M. volt MOCKBA-i nagykövet nyilatkozott)
szóval jön az a sár:)m

mizrolist 2010.05.16. 13:43:28

@Iron Man: pont ez az: ilyet nemcsak leírni nem lehet, de sejtetni vagy megvalósítani sem. Legalábbis jobb helyeken.

6.Lenin 2010.05.16. 13:44:17

@lüke:

Ezt nem értem ,miért hoztad ide?

1x-sem írtam az esélyek egyenlőségéről.Én az egyenlő jogokat kérem számon.

Mindenkinek jogában áll az önálló vélemény kialakítása és míg meg nem győzik(nem erőszakkal)annak megváltoztatására,hogy ragaszkodjon is hozzá.Senki nem tévedhetetlen.

Mindenkinek másak az esélyei,lehetőségei.Ez mindig is így lesz.

Viszont,ha más-más jogokat adunk/elvárunk az már nem demokrácia.Aki diktál,nem várhat el közös gondolkodást.
Az diktatúra,aki ilyet akar,diktátor.

Viszont lehetséges azonos/hasonló véleménye sok millió embernek is(önként).

Ordnassac 2010.05.16. 13:46:21

@lüke: köztársaságielnök-választás, tisztújítás a szociknál (régi öregek vs. fletonisták vs. szili-szanyi-balosok), a második Orbán-kormány első napjai. Nem lesz uborkaszezon!

lüke 2010.05.16. 13:51:15

@6.Lenin
pont ,hogy nincsenek egyenlök:)
s hogy elbánnak a gyengékkel, fölénnyel keresztül
nézve rajta,semmibe véve
(és ráadásul a szocik)

Spiro 2010.05.16. 13:51:34

Szeretném, ha a devizahitelesek megsegítésére létrehozandó alap mintájára, a HUF megtakarításokkal rendelkezőknek is lenne egy alap, hogy az elértéktelenödő HUF-ot kedvezményes árfolyamon EUR, vagy CHF-re válthassák.

235-ön kérem az EUR konverziót végrehajtani, és utána azt csináltok amit akartok.

lüke 2010.05.16. 13:52:53

@Ordnassac
uborka se lesz a vulkán miatt!
felhö lesz
mint 1700-s években:)

panelburzsuj 2010.05.16. 13:56:43

@lüke:

Egy különbség biztosan van: a lengyelekről és az észtekről több helyen is olvastam, hogy sok emigránst hívtak haza, a csehekről sejtem ugyanezt. És elég komoly teret is kaptak a közéletben a "visszatértek".

Mi sokkal durcásabbak vagyunk: a pénzük jöhet, a kapcsolataik válogatva, a "kint" szerzett tapasztalataikra/kultúrájukra köszönjük, nincs szükségünk.

lüke 2010.05.16. 14:04:25

@panelburzsuj
mi nem hiszünk senkinek:)
pesszimisták és bizalmatlanok vagyunk
szánd meg isten a magyart:)
szerintem lengyeleket a vallás,- de ez komoly-
a cseheket a ny. kultúrájuk
az észteket meg a litvánokat a skandinávok,/leválasztották az oroszokról:)/
mentették meg
s még egy!
nagyon fontos:
a közjót elötérbe helyezték mindenütt ,
s a bankok nem tartották vissza a pénzt! az innováció elöl

6.Lenin 2010.05.16. 14:05:48

@lüke:

Akkor úgy jártunk,mint a mádi zsidó,eljutottunk oda,ahonnan indúltunk.

Igen,sajnos még nem fogadjuk el,mindenkit azonos jogok illetnek,még akkor is ha mindenkinek másak az esélyeik az életben.

Senkinek sincs joga a "népségezéshez",az rasszizmus.
Nem szabad(na) megengedni,hogy valakik felsőbbrendűnek nevezzék magukat.

Ezért szóltam/írtam.Fogok is,amennyiben ilyesmit olvasok/hallok.

Kinek,mikor volt jobb/rosszabb az más kérdés.Azon viszont kár vitázni.Másak a körülményeink/elvárásaink.

Ordnassac 2010.05.16. 14:06:06

@panelburzsuj: a lengyelektől olyan sok nem jött vissza, legalábbis az elitből.

lüke 2010.05.16. 14:11:07

diputare nessece est:)
anélkül nem megy, érvelni kell,nem érzelemböl politizálni, ahogy sokan teszik
akkor nincs baj, ha nem szabadul el az emóció:)

panelburzsuj 2010.05.16. 14:17:33

@Ordnassac:

Darabszámot nem tudok. (Egyébként meg azt írtam, hoigy sokat hívtak, és aki jött, az teret kapott ... )

Viszont valamiért olyankép alakult ki bennem, hogy az Ámerikába szakadt lengyelek ha nem is hurcolkodtak vissza az óhazába, sokkal intenzívebb kapcsolatokat tartanak fenn, például épp az a interneten. (Ld pl: lengyel nyelvű wikipédia ... :)

panelburzsuj 2010.05.16. 14:20:37

@6.Lenin:

Populáció: sokaság, alapsokaság, népesség: bármilyen, statisztikai eszközökkel vizsgálható egyedek halmazát ~nak (statisztikai sokaságnak, népességnek) nevezzük.

Ettől persze még jogod van mindent semmisnek tekinteni, ami nem fér bele a világképedbe.

2010.05.16. 14:25:38

@Ordnassac: de nem ám! Rosszabbik meg tematizálni fog, mert tanult a Nagyvezírtől, szóval lesz itt móka kacagás!:)))

Ordnassac 2010.05.16. 14:27:56

@panelburzsuj: ezt viszont aláírom.

A magyar emigráció megérne egy külön misét...

6.Lenin 2010.05.16. 14:29:28

@panelburzsuj:

"Elág régóta olvasgatod itt a kommenteket.

Lehet-e más politika olyan népséggel, amiben a közös gondolkodás helyett ilyen sokan a másik tyúkszemére taposás lehetőségét látják?"

"Lehet-e más politika olyan népséggel,".....

Na,ja... statisztikailag....jó a buli,csak sok még itt a köcsög..

Értem.

panelburzsuj 2010.05.16. 14:37:54

@6.Lenin:

Egy mai "hozzászólás":

"Egy dolgot biztosan lehet mondani: aki ezt a politikai nyilatkozatot írta, az elmebeteg."

Szíved joga, hogy az ilyen benyögéseket a "szólászabadság gyakorlása" rubrikába könyveld.

És én is rakhatom a "köcsög" kategóriába.

Füsilier 2010.05.16. 14:46:58

Mellény-dal !!!!!

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHÁÁÁÁHÁÁÁÁ!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

www.youtube.com/watch?v=35sl3ewb ... r_embedded

lüke 2010.05.16. 14:51:44

www.felvidek.ma/
"Fico tud egy egyszerű megoldást: a lehető leggyorsabban módosítani kell a szlovák törvényeket úgy, hogy aki szlovák állampolgárként önkéntesen felvesz egy másik állampolgárságot is, automatikusan elveszíti szlovák állampolgárságát"

úgy látom ö is idejár a TG blogra:)

QQCS 2010.05.16. 14:52:53

@Füsilier: Nem működik a link amit megadtál!

Addig nézzük meg ezt:
www.youtube.com/watch?v=wINNo4KeF-A&feature=player_embedded

Nagyon jó! Pár nap alatt már majdnem 60 000 ember látta.

2010.05.16. 14:53:52

@Füsilier: ezt nem jól linkelted be...

@panelburzsuj: köcsög? Rákérdezhetek?? Az rtl-klubos Stohl Buci?:)))

Videofon 2010.05.16. 14:56:00

@Várúr:
Egy kormány választói felhatalmazását mindig azok adják, akik rájuk szavaztak. Egyetlen kormánynak sem ad nagyobb felhatalmazást az, hogy az elődje csúfosan elbukott.
Orbánék választói felhatalmazása 1%-kal nagyobb, mint Gyurcsányéké volt.
Magyarország világcsúcsot döntött. Kirobbantotta az 1%-os forradalmat. Oxigénpalack nélkül.

6.Lenin 2010.05.16. 15:01:43

@panelburzsuj:

Nyugodtan.
"Egy dolgot biztosan lehet mondani: aki ezt a politikai nyilatkozatot írta, az elmebeteg."
Olvastam
Ez a véleménye/igy gondolja.Nem indokolja,miért.Lelke rajta.

Akik ilyen nyilatkozatokat irnak azok elmetegek és nem kell velük tárgyalni/figyelembe venni őket.
Azokkal nincs közös gondolkodásnak lehetősge sem.
Ez már nem vélemény,ez besorolás.

Addig, míg minden oldal a maga igazát,mint az egyetlen elfogathatót,sőt a másikra rákényszeríthetőt tartja az elfogadhatónak,reménye sem látszik a közös gondolkodásnak,a megoldás/tovább lépés lehetőségének.

Csak én érzek különbséget?

lüke 2010.05.16. 15:03:31

s ha még egyszer leírod
akkor te is világcsúcsot döntesz
kedves Videofon:)
gyújts rá arra a O2 palackra
milyen? Linde?

QQCS 2010.05.16. 15:13:47

@panelburzsuj: Jelen esetben egyetértek a kategóriáiddal! Hasonlóan gondolom.

panelburzsuj 2010.05.16. 15:16:40

@6.Lenin:

Rossz helyen keresed a különbséget.

"Egy dolgot biztosan lehet mondani: aki ezt a politikai nyilatkozatot írta, az zseni."

Ilyen hozzászólás még nem volt, de amilyen genya vagyok, ezt is leköcsögözném. (Persze magamban, mert úgyse sokat fogna rajta, viszont órákig lehetne rajta pampogni.)

Te még mindig csökönyösen le vagy ragadva az "oldalak"-nál.

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.05.16. 15:19:50

@Idet: Te vagy szánalmas és egyben alulinformált. Hogy Antall ügynök volt, azt épp az akkori igazságügyminisztertől, Balsai Istvántól lehet tudni. Papírfalapú bizonyíték se kell, elég megnézni, hogyan viszonyult Antall az ügynökkérdéshez. Megnézheted azt is, ki volt Antall apja és milyen dicstelen szerepet vitt 45-től hosszú éveken át. Mondjuk az kevés, ha az antalljozsef.hu-t olvasgatod.

Videofon 2010.05.16. 15:23:12

@lüke:
Annyiszor írom le, ahány variációban leírják ezt az ostobaságot. Ha ez neked fáj, az nem az én gondom.
Alapvető ismeretterjesztési tapasztalat, hogy a hülyeséget minden alkalommal cáfolni kell, különben fertőz, mint a nátha.

QQCS 2010.05.16. 15:26:35

@lüke: Azt nem tudom akkor mi lesz, ha egy szlovák nem magyar, hanem pl. ausztrál állampolgárságot akar felvenni másodikként. Fico mondatai alapján akkor ez a polgár is elveszti a szlovák állampolgárságot? Szerinted?

mizrolist 2010.05.16. 15:27:23

@QQCS: ha konzekvensen alkalmazzák a saját szabályukat, akkor igen. Aztán persze majd meglátjuk, mi lesz abból...

Idet 2010.05.16. 15:28:49

@A Sherman megsérült, végzünk vele: A kölcsönös egymás fikázásába nem megyek bele.
Alulinformált? Te honnan szerzed az értesüléseidet, és milyen módon ellenőrzöd az igazságtartalmukat?

Ordnassac 2010.05.16. 15:29:00

index.hu/belfold/2010/05/16/harmincot_fos_lesz_a_fovarosi_kozgyules/

Tapsolhat majd a jónép, csökkenhet az si-indexe (si = sárga irigység) :-P

QQCS 2010.05.16. 15:31:31

@A Sherman megsérült, végzünk vele: Elnézést, milyen az a "papírfalapú bizonyíték" amiről írsz? Egyébként te egy ügynök vagy?

panelburzsuj 2010.05.16. 15:34:00

@Ordnassac:

Már az ékezetnélküliség is eléggé csökkenti a betöltendő tisztség presztízsét, nem?

(harmoncot fos ... )

6.Lenin 2010.05.16. 15:34:19

@panelburzsuj:

Mindkét verzió lehet igaz.Lehet zseni és elmebeteg is.
Indokolni kell,miért.Lehetséges,hogy van 1 harmadik,vagy más lehetőség is.Nem tudom.Egyik vélemény idokolását sem olvastam.
Én még a nyilatkozatot sem olvastam.Nincs róla véleményem,majd elolvasás után,talán,de akkor sem biztos,hogy az enyém lesz a megfellebezhetetlen egyedüli.Csak 1 a sok közül.Lehet,köcsög kategoria lesz

Leragadtam az "oldalak"-nál.
Én ezt látom a lagnagyobb akadálynak.Minden oldal a sajátját akarja rákényszeríteni a másikra,minden indoklás(valódi)nélkül.

Nekem a véleményeddel semmi bajom.Nekem a besorolásokkal van bajom.
A szálka /gerenda esetével,az agyagba döngöléssel,bárki is akarja ezt megvalósítani.

Elegem van az osztályharcokból.

QQCS 2010.05.16. 15:35:05

@mizrolist: Érdekes lesz, hiszen Szlovákia is tagja a többes állampolgárságot elismerő országoknak.

Ordnassac 2010.05.16. 15:37:02

@panelburzsuj: :-D

Kíváncsi leszek, hogy a kerületi önkoriknál mennyi lesz a vágás.

2010.05.16. 15:39:08

@A Sherman megsérült, végzünk vele: ezt honnan veszed?Bizonyíték? Írás?:)

Videofon 2010.05.16. 15:43:48

@Ordnassac:
A jogsitörvény szerintem továbbra is alkotmánytúlsó. A családi pótlék necces, de már működött. Pedagógiai szempontból azonban mellélövés. Az önkormányzati bürokrácia leépítéséről (legalábbis az Index összefoglalójában) szó sem esik.
Az irány azonban jobb, mint amire számítottam.

QQCS 2010.05.16. 15:46:53

@Letícia:
OFF

Letíca! Megnéztem a blogodat. Nagyon tetszik a nyitólapon lévő idézet.
Erre gondolok:"Életük olyan, amilyenné gondolataink teszik." (Marcus Aurelius.)

ON

panelburzsuj 2010.05.16. 15:48:37

@Ordnassac:

(Már gonoszkodtam: a betöltendő tisztségek számát a stabilan hithű és ugyanakkor színpadképes káderek mennyiségéhez igazítjuk.)

Megjegyzésre méltó az is, ami marad(na): a kislistás/listás tízezer fős határ. (Ha valóban konzekvens redszert akarnának, akkor pártlisták csak a megyékben, a megyei jogú városokban és a fővárosi kerületekben lennének, minden más településen csak kislistás választás lenne.)

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.05.16. 15:48:41

@Letícia, Idet, QQCS: Papíralapú. Megneveztem, hogy ki a forrás. Nyilván, hogy Antall már 90 tavaszán eltüntette az aktáját, de javaslom, olvassátok el még egyszer amit írtam. Nem vagyok vagy voltam ügynök. De még Antall tartótisztje sem én voltam.

QQCS 2010.05.16. 16:00:23

@A Sherman megsérült, végzünk vele:
"Nem vagyok vagy voltam ügynök. De még Antall tartótisztje sem én voltam."

Rendben, hiszek neked! Még nyomozni sem fogok utánad. :)))

cambridge.on 2010.05.16. 16:03:14

@Ordnassac:"
Módosítanák az önkormányzati törvényt is: e szerint alpolgármestert, megyei közgyűlési alelnököt nemcsak a képviselő-testületből lehetne választani, hanem "kívülről" is. Megbízatása akkor szűnne meg, ha azt a testület visszavonja, vagy ha az általa ellátandó feladatok "üres halmazzá" válnak. Azok az alpolgármesterek, megyei közgyűlési alelnökök és főpolgármester-helyettesek, akik eredetileg nem tagjai a testületnek, nem válnak annak tagjává, és nem is szavazhatnak, viszont teljes körű tanácskozási joguk van - ismertette Kósa Lajos."

Ez eleve magában hordozza a bujtatott létszám emelést, olyanok kerülnek az önkormányzatokhoz akiket nem a "nép" választ.
Ahogy a magyar viszonyokat ismerem, az utolsó szempont lesz a szakmaiság.
Első helyen viszont a haverság lesz, mint követelmény.
Megyünk az urambátyám korszak felé.

@lüke: diputare nessece est:)
A nap mondása!
Sajnos alkalmi süketekkel nem megy.

lüke 2010.05.16. 16:03:46

„ Mit kiván a magyar nemzet.
Legyen béke, szabadság és egyetértés.

Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.
Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
Évenkinti országgyülést Pesten.
Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
Nemzeti őrsereg.
Közös teherviselés.
Urbéri viszonyok megszüntetése.
Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
Nemzeti Bank.
A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
Unio.
Egyenlőség, szabadság, testvériség!

lüke 2010.05.16. 16:04:35

„ Mit kiván a magyar nemzet.
Legyen béke, szabadság és egyetértés.

Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.
Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
Évenkinti országgyülést Pesten.
Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
Nemzeti őrsereg.
Közös teherviselés.
Urbéri viszonyok megszüntetése.
Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
Nemzeti Bank.
A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
Unio.
Egyenlőség, szabadság, testvériség!

lüke 2010.05.16. 16:05:40

kösz ,hogy kitüntettél:)
cambrige.on

lüke 2010.05.16. 16:06:51

a 12 pont meg
csak 2x ment el, nem 12x:)
nem tudom: valaki felfedezte már ezt?

lüke 2010.05.16. 16:08:22

s nem alkalmi süketek, csak szelektiv a hallásuk

Videofon 2010.05.16. 16:10:56

@lüke:
Már mindenki felfedezte. :)

Ordnassac 2010.05.16. 16:12:50

@cambridge.on: az urambátyám soha nem is ért véget. Ami a külsős alpolgármestereket illeti: félkarú óriások. Hiszen nem szavazhatnak, csak felszólalhatnak és részt vehetnek a képviselő-testületek működésén. Igaz, értelmét ennek a rendszernek nem látom.

Ordnassac 2010.05.16. 16:14:46

@Ordnassac: működésén helyett ülésén.

6.Lenin 2010.05.16. 16:15:51

@cambridge.on:

"Ahogy a magyar viszonyokat ismerem, az utolsó szempont lesz a szakmaiság.
Első helyen viszont a haverság lesz, mint követelmény."

Az elmúlt 8 év merítése,az ismereteid alapja?

mizrolist 2010.05.16. 16:18:20

@6.Lenin: inkább az utolsó 100-120 év.

cambridge.on 2010.05.16. 16:19:03

@Ordnassac: Off.
A magyarok között jó a kapcsolat az 56-osok között.
Az első főnököm magyar volt Kanadában. Megtiltotta, hogy régebben ott élő magyarokkal találkozzunk.
Összefogóak, egy magyar étterem tulajdonosnőről, egyöntetűen állították, hogy Floridában egy nyár alatt szerezte meg az étterem és a hozzátartozó panzió árát.
Nehéz, testi munkával.

panelburzsuj 2010.05.16. 16:20:52

@cambridge.on:

Ez az alvezér-kooptálás határozottan érdekes ötlet: a több-kevesebb díjazást/költségtérítést ugyan zsebretevő. de mégsem főállású képviselők alapitsanak egy-kettő-x fizetett városvezetői állást, és ültessék bele a végrehajtó hatalom (valahonnét jelölt) embereit.

(A munkahelyi pártszervekig még nem jutottunk el, de az irány már irányul ... )

QQCS 2010.05.16. 16:21:32

@cambridge.on:
Ezt írtad:
"diputare nessece est:)
A nap mondása!
Sajnos alkalmi süketekkel nem megy."

Kár, hogy értelmezhetetlen.
Ennek már van értelme: Disputare necesse est

Ordnassac 2010.05.16. 16:23:30

@Videofon: milyen értelemben jobb? Ezt nem vélem igazán felfedezni... A külső alpolgármester pl. csak arra jó, hogy a létszámleépítés miatt kiesett embereket mégis be lehessen vinni az önkori vezetésébe. Igaz, úgy, hogy egy képviselő-testületi döntésben érdemi beleszólásuk nincs és a polgármester beosztottjai és függői lesznek.

A létszámcsökkentés az emberek sárgairigység-faktorának csökkentésére jó, de ettől nem tudom, hogy mitől lesz hatékonyabb a munka. A Fővárosi Közgyűlés lesz pl. a hasonló lélekszámú városok közül az egyik legkisebb létszámú (amúgy lehet, hogy a Pest Megyei Közgyűlésnek több képviselője lesz...), miközben a főváros-kerület hatásköri kérdésekben a káosz megmarad. A kerületi önkorik létszámcsökkentéséről szó sincs, hacsak nem a megyei közgyűlési létszámmal egyezik meg a számítási rendszer.

cambridge.on 2010.05.16. 16:26:41

@6.Lenin:
Igen, a fideszes önkormányzatokat is beleértve.
Te is így gondoltad? Akkor egyetértünk. Nem nagy dolog, de kezdetnek nem rossz.

@Ordnassac: Az alpolgármester, nem önálló személy lesz (politikai értelemben) kevesebb egyeztetés, nagyobb polgármesteri szabadság.

lloyd_george 2010.05.16. 16:28:07

Totálisan nem ide tartozik, de most találtam és meg kell osztanom:

www.youtube.com/watch?v=Utyt8u6Oa8Q

Angol útifilm az 1938-as Budapestről, ráadásul színes. A Parlamentet már akkor állványozták.:D

Mindenesetre kár ezért a Budapestért.:S A legmegdöbbentőbb a város tisztasága, de a régi budai vár is gyönyörű, illetve furcsa a vízesés a Margitszigeten.:) Bocsánat az offért még egyszer.

cambridge.on 2010.05.16. 16:29:01

@QQCS: Kösz a megtiszteltetést!

panelburzsuj 2010.05.16. 16:30:53

@Ordnassac:

(Valamikor komisszárnak hívták az ilyet, most talán fidesszár lesz ... )

Ha láttál már közelről városvezetést, akkor föltűnhetett, hogy a javaslatok elsöprő többségét az apparátus szüli és formázza, és az ügyet "eldöntő" képviselőknek sokszor gőze nincs a háttérről, a tényleges alternaítvákról. (Nemegyszer a fölvezetett javaslatról se: ott silabizálják az ülésen, amit egy-két nappal/órával előbb a bizottságoktól megkaptak.)

Ki fog ráérni a döntéselőkészítésre? A kooptált-fizettett alpolgármester, aki nem az állam/városháza állandó hivatalnoka, de nem is nép választottja, hanem valamiféle "köztes lény", akinek a legfőbb feladata az, hogy az adott ciklusban "mindenen rajta tarsa a szemét".

2010.05.16. 16:33:48

@A Sherman megsérült, végzünk vele: hát így mindenkiről elmondhatod...szóval ez nem kóser hírforrás, már ne haragudj.

Ordnassac 2010.05.16. 16:34:37

@cambridge.on: a probléma ezzel szemben az lehet, hogy jelen állás szerint az alpolgármestereket a képviselő-testület választja. Amennyiben jól értettem Kósát, akkor az alpolgármester tisztsége megszűnik, ha "kiüresítik" feladatkörét (lásd a Demszky-Atkári vita végét itt Pesten pár éve). Ergo a polgármester kilőheti a képviselő-testület által választott alpolgármestert. Ez azért visszás szerintem. Főleg, hogy azt sem árulták el, hogy ilyen esetben hogyan szűnne meg a megbízatás?

Nem beszélve arról, hogy a polgármesterek jelenleg is kiskirályok. Muszáj növelni ezt?

cambridge.on 2010.05.16. 16:35:29

@panelburzsuj:
Én csak helyi ember(ek)ben gondolkodtam, de ez a verzió is életszerű.

Idet 2010.05.16. 16:37:59

@A Sherman megsérült, végzünk vele: Az biztos, hogy nem voltál, mivel nem volt ügynök.
Balsai mester a holtbiztos, vérkomoly forrásod? A papíralapú? Ne már!
Én itt befejeztem veled, nem bírom a szándékos rosszindulatot. Minden jót neked, ezzel együtt!

Ordnassac 2010.05.16. 16:38:04

@panelburzsuj: volt már "szerencsém" hozzá.

A javaslatot tekintve ezek olyanok lehetnek, mint Orbán mostani miniszterei. Bármikor eldobhatóak és lecserélhetőek. Kiüresítik a feladatköreit és akkor eddig nem ismert módon megszűnik a megbízatása és ha megfelelő színű a polgármester és a képviselő-testület, jöhet egy új.

Amennyiben meg a polgármester saját hatásköre lenne a dolog, akkor meg végképp egyértelmű a helyzet.

Azért ezt átfuttatnám az Alkotmánybíróságon.

QQCS 2010.05.16. 16:45:46

@lloyd_george: A mai csapnivaló időjárás miatt van időm bőven, így már meg is néztem az általad ajánlott filmet. Egy kész időutazás. A filmhez kapcsolódó kommentek is nagyon érdekesek.

cambridge.on 2010.05.16. 16:46:18

Nem lehet véletlen, hogy egy prominens polgármester, a Fidesz jövőbeni irányítója jelentette be ezeket a terveket.
Biztos panaszkodtak az alpolgármesterekre, hogy nehéz velük kijönni.
Csak a gond van velük, ráadásul meg sem lehet szabadulni tőlük.

Azt sem értem miért kell egy ekkora országban ragaszkodni a megyei önkormányzatokhoz. Egy fölösleges lépcső, legalább harmadolnák ezek számát is!

Idet 2010.05.16. 16:47:35

@Letícia: OFF
Énnekem meg az a fotó tetszik nagyon a jobb oldalon! Mi az?

Ordnassac 2010.05.16. 16:48:36

@cambridge.on: kicsit nehezen lehetne kommunikálni ezt a váltást, amikor négy éve még a megyerendszer nagy védelmezői voltak.

2010.05.16. 16:48:36

@Ordnassac: nem, szerintem se kell.

QQCS 2010.05.16. 16:51:50

@cambridge.on: Részemről a szerencse! :))

panelburzsuj 2010.05.16. 16:52:08

@Ordnassac:

A nemzeti együttműködés olajozott működésének kulcsfigurái az abszolút lojális, megbízható, és kizárólag a "forradalmi rendszernek" felelős fazonok lesznek.

Legkésőbb II.József óta mindig akadt elegendő önként jelenkező efféle feladatokra ebben az országban.

WLaci 2010.05.16. 16:54:03

@Ordnassac: "Azért ezt átfuttatnám az Alkotmánybíróságon. "

A NER keretében meghatározott célok a nép akaratát tükrözik, és a nép akaratával nem helyezkedhet szembe egy ilyen elméleti-jogászkodós testület. Sok jövőjük úgy sincs, max 2 év az új NER-alkotmányig.

Az újabb javaslatokról: jogsi 8 átalános nélkül - full alkotmányellenes az előző rendszerben, de persze a NER-ben lehet ez is, legfeljebb beleírjuk az alkotmányba.

NBH átnevezése ÁVH-ra: bravó. Ígéretes kezdés a kodifikációs szakemberektől, csak így tovább.

Ez a NER-duma meg szánalmas zagyvaság amúgy, és ha ezt egy politológus nem tudja/meri leírni, akkor én a magam részéről elgondolkodom azon, hogy mi motiválhatja.

panelburzsuj 2010.05.16. 16:57:36

@cambridge.on:

A pártok és a választókerületek a megyerendszerre épültek ki. Hosszú évek óta megy az agyalás, hogy hogyan lehetne átállni az európai rendszerhez (és pénzosztáshoz) sokkal jobban passzoló regionális önkormányzatiságra, de minden párt görcsöl, hogy az átmenet során vajon mennyit tudna megőrizni a jelenlegi politikai/közigazgatási rendszerben kiépített pozícióiból.

Ordnassac 2010.05.16. 16:57:39

@panelburzsuj: @Letícia: hétfőn mindenképp okosabbak leszünk, ott benne lesznek a részletszabályok is, az ürdüng meg ugye bennük rejlik.

Érdekesség: amennyiben a kerületi képviselő-testületeket most települési képviselő-testületnek tekintjük, akkor a Főv. Közgy. lesz a hasonló méretű városok képviselő-testületei közül az egyik legkisebb. (Sőt, amennyiben jól számoltam, a fél millióval kisebb lakosságú Pest megye közgyűlése - amibe Érd nem számít bele - kb. hasonló számú képviselővel fog rendelkezni, mint a Főv. Közgy...)

Idet 2010.05.16. 17:02:30

@lloyd_george: OFF
Megnéztem a videót. Hát, igen. Van mit utolérnünk.
Én a régi Tabánról vadászom ilyesmire, vagy legalább képekre, még mielőtt letúrták volna. Zórád Ernőnek van egy rajzos albuma róla, de a fotó mégis más.

2010.05.16. 17:05:33

OFF: @Idet: Köszi! Az egy főnixmadár, aki a fényözönből újraépülve, elszáll...(Ősrobbanás..:D) A legvégső koncentráció, az utolsó elektronok-protonok sűrítésének pillanata...:)

ON:@Ordnassac: persze, mert végig narancssárgák csak azok voltak. Bázis volt, de most már koloncok...szép lesz, ahogy a fűnyírás beindul...

Ordnassac 2010.05.16. 17:10:04

@WLaci: meglássuk. Az AB eddig is ismert volt kreativitásáról. ;-)

2010.05.16. 17:10:55

@Ordnassac: mondjuk abszolút ellenmond ez a gyakorlat a jogszabályoknak, ami szerint az érintett szervezetek érdekképviselete, szövetsége véleménye kell ahhoz, hogy törvényjavaslat legyen...csak mondom, csak úgy...:(((

6.Lenin 2010.05.16. 17:15:18

@cambridge.on:

Minden oldalon,mindenre van jó és rossz példa,de akkor nevén kell nevezni és nem általánosítani,hogy ez lesz,meg az.

Nyilván most is lesz,rossz megoldás,eddig is volt,lesz jó megoldás,eddig is volt.
Az általánosítás szintén nem vezet sehová.

Vizionálni lehet,de ne úgy tálaljuk,ez lesz és kész.Nem vagyunk egyformák(Hál'Issten).Nyugaton is vannak gazemberek,keleten is,de egyik oldalon sem mindenki ilyen,vagy olyan.

8 év után ez a kormány is megérdemel legalább fél évet.Aztán ,ha beindúlnak a dolgok és kiderül,rossz a megoldás,de majd ők görcsösen ragaszkodni fognak a rossz megoldásokhoz,akkor lehet,sőt kell jajveszékelni.

Ordnassac 2010.05.16. 17:15:54

@Letícia: egy AB által év végére kinyírt Jat-nál már nem érdekel ez senkit (nem mintha eddig tette volna).

2010.05.16. 17:27:14

@Ordnassac: ez a baj...EUs irányelv az egyeztetés. :)))

Ordnassac 2010.05.16. 17:28:30

@Letícia: majd az új Jat-ba beépül valahogy.

PR-küszöb 2010.05.16. 17:34:45

Sütő András írta az EGY LÓCSÍSZÁR VIRÁGVASÁRNAPJÁ-ban: "AKI FORRADALMAT SZÍT ÉS NEM VSZI GYŐZELEMRE, AZ TÖMEGGYILKOS"
Személy szerint nem hiszem, hogy egy ilyen jellegű felelősség súlya ne nyomasztana egy olyan, kétségtelenül nagyformátumú politikust, mint Orbán Viktor. Dehogynem. Nagyonis látszik a megnyilatkozó kormányerők arcán a feszültség. Hát senkinek nem tűnt fel, hogy mennyire nincs arányban a kétharmados győzelem nagysága a felszabadult örömmel, amelyik oly természetes lenne ilyenkor????

ssi 2010.05.16. 17:38:23

NER - LMP, JOBBIK ALÁÍRJA?

ELMÚLT 8 ÉVBEN O.V. FELSZÓLALT, VITATKOZOTT AZ O.GY-BEN?

Ordnassac 2010.05.16. 17:42:16

@manyike: www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=o320&p_ckl=39

20 alkalommal szólalt fel. Nem kifejezetten sok, de többször, mint pl. Suchman Tamás. :-D

Ami a NER-t illeti, nem tudom. Az azonban tényleg szerencsétlen betűszó-alkotás, mint az AVH...

cambridge.on 2010.05.16. 17:43:07

@6.Lenin: Nem a kormányról beszélünk, hanem az önkormányzatokról!
Nekik mennyi idő kell?

2010.05.16. 17:45:19

@manyike: nem, de amilyen falrengető sületlenségeket mond, jobb is ha befogja a száját....:)))

Ordnassac 2010.05.16. 17:49:55

@Letícia: lásd a manyikének adott válaszom linkjét. ;-)

ssi 2010.05.16. 17:50:18

KAMPÁNYBAN: KÉRI IS AZT MONDTA, O.V. ELŐNYÉRE VÁLTOZOTT

VÁLASZTÁS UTÁN: "FORRADALOM", NER - VALÓBAN VÁLTOZOTT?

@Ordnassac: köszi @Letícia:
MÁSMILYEN LENNE, HA TÖBBET ÉRVELT VOLNA AZ O.GY-BEN?

Ordnassac 2010.05.16. 17:52:29

@manyike: kérlek, kapcsold ki a Caps Lockot, illetlenség netes fórumon nagybetűvel írni, az üvöltésnek számít. Köszi! (Amúgy igazán nincs mit. :-) )

panelburzsuj 2010.05.16. 17:58:26

@Ordnassac:

(Ha már belinkelted a képviselői adatlapot, átfutottam a képviselő úr vagyonnyilatkozatát. Apró érdekesség: az elején négy, a végén öt vele egy háztartásban élő gyermekről nyilatkozik ... )

2010.05.16. 17:58:31

@Ordnassac: oksa...:)

@manyike: nem, mondjuk, én sosem bírtam, amikor beszél tömeg előtt, igazi vidéki suttyó jogász (bocsi jogászok), a semmiről tud olyan sokat és dagályosan beszélni, hogy csak na, de ha megkérdeznénk, hogy mit is mondott, háááááát, nem tudná senki se szummázni.

Örülök Navrának, mert benne látom a jövőt és a biztosítékot, hogy nem turulok/dakoták/zemberek/ röpködnek majd a Parlamentben, hanem értelmes szó és beszéd.

ubul2000 2010.05.16. 18:01:31

@Idet: Nem kéne lesöpörni ezt a véleményt. Azt nem tudom, hogy Antall ügynök volt-e, de tevékenysége ezt eléggé alátámasztja. Pl kizárólag az ő "érdeme", hogy a komcsi vállalatigazgatók megtarthatták poziciójukat és folytathatták a "spontán privatizációt"

6.Lenin 2010.05.16. 18:01:39

@cambridge.on:

Én is.

Az egyik lányom szoci polgármesterre szavazott(XIII:ker.)nyert is a mókus.Azt mondta sokat tett a kerületért,akkor nyerjen ő.
Nálunk meg leváltották(szntén szoci)mert lopott.Ilyen is van,meg olyan is.

Majd ősszel meglátjuk.Annak kell(ene) nyerni,aki tesz valamit a környezetéért.
Elitélem,ha csak azért választanak meg valakit,mert 1 bizonyos párthoz tartozik,amúgy meg 1 köcsög.

Ordnassac 2010.05.16. 18:01:50

@panelburzsuj: időközben Ráhel kiköltözött?

panelburzsuj 2010.05.16. 18:04:23

@Ordnassac:

Annyira sokáig tartott volna a kitöltés?

2010.05.16. 18:05:18

@Ordnassac: van hová szerintem...:)))

ssi 2010.05.16. 18:11:26

@Ordnassac: mindenkitől bocsi @Letícia:

NER, mellényügy-kezelés stb.
fidesz jó taktikus - ez jogászi adottság? - minden megnyilvánulásukban azt vélem feltételezni, hogy keresik a fogást a Jobbik ellen

mszp nem ilyen észjárású - L. pl. bizottsági helyek (közt.elnökvál, népszavazás)

Ordnassac 2010.05.16. 18:13:37

@manyike: semmi prob. :-)

@Letícia: @panelburzsuj: aztán az is lehet, hogy visszaköltözött. :-D Úgy tűnik még a sajtóban sem tűnt fel nagyon ez az "anomália".

2010.05.16. 18:17:09

@manyike: mszp-t ne csúfold...még hogy észjárás...elmentek nekik otthonról...:)))

Idet 2010.05.16. 18:24:38

@ubul2000: Et tu, Ubul? Ti tudjátok. Esszé méretű lenne az a levél, amelyben az ellenkezőjét - nem bizonyítanám, mert ki vagyok én ahhoz -, állítanám.
Ő már nem tud bizonyítani maga mellett, bármit rá lehet fogni, bármivel össze lehet kenni, nem védekezhet.
Érdekes, hogy a rózsdombi ellenállók múltját senki sem kapargatja ilyen lelkesen, nekik minden el van nézve, el van gereblyélve, pedig hát károkozás terén nagyot alkottak, az ügynöklét pedig sokukhoz úgy hozzá tartozott, mint kutyához a bolha.
Én most már halálomig abban a hitben fogok lélegzeni, hogy Antall József nagy államférfi volt. Punctum.
Ezt a vállalatigazgató dolgot nem tudom, nem is értek hozzá.

ssi 2010.05.16. 18:31:22

@Letícia: egyszerű spekulációtól egészen az izgi összeesküvés-elméletig
mszp
- a hétköznapi figurák esetleg naivak, de politikusként kell(ene) ez a plusssz
- a kívülről láthatók is fontosak, de a háttérben pörögni kell (ma ez a szint)
- amíg nincs új és képviselt arcuk, csak rontanak az állandó sipákolásokkal

2010.05.16. 18:35:15

@manyike: egyetértek....teljesen felzabálták magukat a televényben...:(((

ubul2000 2010.05.16. 18:36:37

@Idet: "Ő már nem tud bizonyítani maga mellett, bármit rá lehet fogni, bármivel össze lehet kenni, nem védekezhet."

Mivel - mint küldött - részt vettem azon a bizonyos országos gyűlésen, ahol ezt a döntést Antall keresztülverte, higgy nekem. De ha pontos részleteket szeretnél, szívesen szolgálok azzal is. Abból kiderülne, hogy Antall messze állt a demokratától, s akiért egyébként az ezt megelőző időben én is lelkesedtem.

"Érdekes, hogy a rózsdombi ellenállók múltját senki sem kapargatja ilyen lelkesen, nekik minden el van nézve, el van gereblyélve, pedig hát károkozás terén nagyot alkottak, az ügynöklét pedig sokukhoz úgy hozzá tartozott, mint kutyához a bolha."

Ebben tökéletesen egyetértünk. A Demszky, Pető, Magyar, TGM, Dornbach, stb "ellenállók" okozták a legnagyobb kárt Mo-nak.

2010.05.16. 18:40:11

@ubul2000: mija manci? Hogy kik vannak itt a blogon! Mesélj léciléci!:DD

Ordnassac 2010.05.16. 19:24:35

Más: arra azért kíváncsi leszek, hogy hogyan oldják meg a kisebbségi képviseletet a kisebb OGY-nál.

Robinzon Kurzor 2010.05.16. 19:26:40

Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere egy óriási parasztvakítás.

Ez már onnan is látszik, hogy a Csupa Nagybetűvel Írt Dolgok esetén a hatásvadász elnevezés mindig a tartalom ürességét és álságosságát van hivatva leplezni.

Ha komolyan gondolnák valamennyire is, akkor nem olyan tartalmú nyilatkozatot nyújtottak volna be, aminek az elfogadása a többi párt részéről egyenlő lenne a politikai önfeladással.

Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy ez az egész hablaty a választások után került először szóba, addig senki sem hallott róla, most meg kiderült, hogy erre szavaztak a magyarok.

A Fidesz nem csak abban lesz rekorder, hogy demokratikus feltételek mellett a legnagyobb legitimitású felhatalmazást kapta, hanem abban is, hogy milyen kevés eredményre tudta ezt váltani.

Abban egyetértek Török Gáborral, hogy nem kell ebbe többet belelátni, mint ami.

De maga az a tény, hogy ilyen tartalommal létrejött, jelzi, hogy nincs érdemi politikai matéria a tarsolyban.

Ordnassac 2010.05.16. 19:35:27

Van olyan érzésem, hogy Káli Sándor (meg talán a többi miskolci képviselő) holnap nem megy az OGY-ba.

Videofon 2010.05.16. 19:38:28

@Robinzon Kurzor:
Egy héten belül elvileg kiderül, mi van a tarsolyban. (Addigra ígérték a kormányprogramot.)

Diocles 2010.05.16. 19:38:50

@Ordnassac:

az nagyon nem volna szerencsés, ha a 13 kisebbség mindegyike egy-egy helyet kapna, lévén hatalmas a különbség a cca 1 milliós cigányság és a gyakorlatilag nem létező lengyelség között. (Találnának egyáltalán hiteles lengyel kisebbségit?)

Arról nem is beszélve, hogy rendkívül rossz visszhangja volna, ha a kisebbségiek nevében aktuálpolitikai kérdésekben szavaznának a képviselőik (magyarán, pénzért megvenné a mindenkori többség vagy kisebbség őket, mert ez a gyakorlatban így lenne).

Nagyon remélem, h ez nem ilyen formában fog megvalósulni, mert ezzel a kisebbségeknek ártanak a legtöbbet.
(Egyáltalán, abban sem vagyok biztos, h ez olyan fontos és égető kérdés, hiszen ez pozitívan diszkriminálna, ráadásul, lásd az előző mondatokat, csak visszaütne ily módon a kisebbségekre.)

cambridge.on 2010.05.16. 19:44:28

@Ordnassac:
Honnan vetted a kisebbségi kifejezést?
maximum 13 nemzetiségit olvastam.
Ezen elgondolkoztam milyen arányban hogyan osztanák szét a megszerezhető helyeket.
A kisebbségin nem gondolkodom, az most sem szerzett elég szavazatot, pedig indultak.
Ellentétben a nemzetiségiekkel.

Ordnassac 2010.05.16. 19:50:25

@cambridge.on: mivel 13 hivatalosan elismert kisebbség van Magyarországon, így elég egyértelmű, hogy miért ez a szám.

@Diocles: Romániában hasonló a rendszer. A magyarokon kívül (mivel ők saját jogon bejutnak a parlamentbe) minden kisebbség egy-egy képviselőt küldhet.

Ordnassac 2010.05.16. 19:54:03

www.parlament.hu/irom39/00009/00009.pdf

@cambridge.on: a cigányság etnikum. A Magyarországon élő nemzetiségek is kisebbségek. Ahogy a cigányság is.

Mellesleg 1998-ban indult egy Nemzetiségi Fórum nevű formáció. ;-)

Idet 2010.05.16. 20:20:06

@ubul2000: Fenntartásokkal hiszek, kérlek, szolgálj azokkal a részletekkel, ha nem publikusak, írj az Indaneten keresztül. Sőt, inkább úgy, mert lehet, hogy utolsó illúzióim egyikét fogom elveszíteni. Nem tenném szívesen nyilvánosan.

2010.05.16. 20:26:18

@Idet: rég kiderült volna, hogy ügynök...én nem hiszem ezt el. Az igen, hogy a fiainak így másoknak is - hagyott vagyont szerezni, meg mondjuk magának is, mert szent biztos nem volt. Töri tanárként úgy verték át a palánkon, mint a sicc. De ügynök biztos nem volt, nem volt olyan alkat.

2010.05.16. 20:35:20

Most hallgatom a szólás szabadságát, az LMP sárga margarétával?? Méghogy nem a szadesz bújtatott pártja...

Ordnassac 2010.05.16. 20:40:05

@Letícia: az SZDSZ mikor hordott volna nemzetiszín-szalagos kitűzőt? ;-)

2010.05.16. 20:43:19

@Ordnassac: sárga kitűzőt hordani nem vall jó ízlésre...mindenki a zsidók deportáltakra asszociál. Ráadásul nincs is sárga margaréta, az egy mesterségesen létrehozott fajta...Most kivel vállaltak sors közösséget? A növénytermesztőkkel?? Vagy a zsidókkal?

ubul2000 2010.05.16. 20:44:13

@Idet: 1990 nyarán volt az mdf-nek egy országos gyűlése. Sok más napirendi pont mellett volt egy nagyon lényeges kérdés, ami arról szólt, hogy az állami vállalatok, intézmények vezetői maradhatnak-e a helyükön, vagy új pályázatot írjon ki a kormány minden helyre. Több órás vita volt, rengeteg hozzászólással. Tudni kell, hogy az mdf kezdetben társadalmi szervezetként alakult meg, ezért - sajnos - sok volt komcsi is volt benne. Ezt azért lényeges tudni, hogy bárki megértse, miért is volt erről a kérdésről nagy vita. Egy olyan kérdésről, amiről normál esetben azonnal az új pályázatok mellett kellett volna dönteni. Több órás vita után, melyben Antall József is felszólalt a vállalatvezetők maradása mellett érvelve, szavazásra került a sor. Kézfelemeléssel történt a szavazás, melyben az elsőként feltett kérdés az volt, hogy ki szava az új pályázatok kiírása mellett. Az eredmény jól látható többség volt. Mielőtt számlálásra került volna sor, tehát már a vita lezárása után, szavazás közben Antall felugrott, magához ragadta a mikrofont és tartott még vagy 1,5 órás beszédet tartott saját álláspontja mellett. Ezután rendeltek el új szavazást, ahol csekély többséggel Antall álláspontja győzött. (Hogy ez hová vezetett, azt láthatjuk) Ehhez kommentárként annyi:
1. Antall véleményét nem tartottam elfogadhatónak, de hát ha ez a többség, azt el kell fogadni
2. Egy elrendelt szavazás közben, megszakítva azt, és beledumálni, mert látom, hogy nem az én álláspontom fog győzni - nos ez a demokrácia megcsúfolása, ez már a hatalom diktaturája.
(remélem mindenre pontosan emlékszem, de 20 év nagy idő)

2010.05.16. 20:44:49

@Ordnassac: szadesz nyíltan vállalta, hogy milyen vallásúaknak képviseletét vállalta.

Idet 2010.05.16. 20:50:23

@Letícia: Ugyanez a véleményem. A szadesz kéjes élvezettel tette volna közzé, ha így lett volna. És kikurkászták volna, ha addig élnek is.

2010.05.16. 20:52:24

@Idet: ugye? Sőt, Ibi is megtette - kiszivárogtatta - volna, hogy még nagyobb glóriát vonjon maga feje felé...

Ordnassac 2010.05.16. 20:53:31

@Letícia: őszintén? nekem eszembe se jutottak. Hiszen kerek smiley-jel volt, nem ötágú csillag.

Viszont a te reakciók sértődött SZDSZ-szagú. :-P

Idet 2010.05.16. 20:55:32

@ubul2000: Igen, értem. Ehhez ismerni kellene annak az elhangzott beszédnek a tartalmát is. Erről nem tudnál írni? Hálásan venném!

Én inkább arra hajlok, hogy nem értett ezekhez a dolgokhoz igazán, és kevésbé tartotta őket fontosnak, mint kellett volna, ez igaz. Az is igaz, hogy nem mindig szerencsés kézzel választotta meg a környezetét. Kevés emberben bízhatott, és ez dezorientálta a döntéseit.

2010.05.16. 20:57:42

@Ordnassac: ötágú csallag, ja...

Dehogy vagyok sértődött szadeszos...Inkább az a reakcióm, hogy kézzel lábbal kepeszkedtek az az állítás ellen, hogy a szadesz utódpártja...Áh, nem.

2010.05.16. 20:59:22

@ubul2000: pedagógus, mit vársz tőle? A tutit ő mondja meg...

Ordnassac 2010.05.16. 21:02:29

@Letícia: te paranoiás vagy, bocs... ha neked minden sárga kitűzőről az ötágú sárga csillag jut az eszedbe...

ubul2000 2010.05.16. 21:03:55

@Idet: Hát megmondom őszintén Antall beszédeit közvetlenül a beszéd után sem volt könnyű visszaidézni, akkora körmondatokat használt, sokszor (komolyan) nem is volt értelme a mondatoknak. Mégis mindenki értette mit akart mondani. Nagy hatással szónokolt, meg tudta győzni az embereket.
Sajnos 20 év után nem tudom visszaidézni pontosan mit is mondott. Emlékezetem szerint arról próbált meggyőzni mindenkit, hogy az új pályázatok kiírása nem biztosítja a pályázók hozzáértését, sem az sz(m)p-től való függetlenségét.
Ebben talán igaza is lehetett, de a megmaradók viszont egyértelműen nem voltak függetlenek az msz(m)p-től, s zömében nem is értettek hozzá, mivel nem szakemberek, hanem pártkáderek voltak.

ubul2000 2010.05.16. 21:05:58

@Letícia: Sajnos nem az volt a hibája, hogy pedagógus volt - de ez már a vélemény kategória

2010.05.16. 21:08:05

@Ordnassac: ja...lehet, de ajvé, elég sokan vagyunk akkor így...:l

Ordnassac 2010.05.16. 21:14:14

@Letícia: előítéletek megideologizálása veszélyesebb, mint az SZDSZ "áldásos" gazdasági tevékenysége. Márpedig az sem volt kutya.

Lehet, hogy az LMP sem lesz jobb, kizárva nincs, de egy smiley-s NEMZETISZÍN-, illetve zöld szalagos kitűzőből arra következtetni, hogy SZDSZ 2.0 legyen, már elnézést, de (klasszikust idézve) elég böszme hozzáállás.

Diocles 2010.05.16. 21:15:52

@Ordnassac:

a román rendszer hírhedten rossz, köztudott, h a nemzetiségi képviselőket az veszi meg ott kilóra, aki akarja.
kérdés, h szükséges van-e hasonló modellre nálunk...

ráadásul, bár nem tudom a román P. létszámát, de ott hasonló számú nemzetiségi képviselő alapvetően nem dönti el a hatalom kérdését, lévén a P. jóval népesebb, másrészt az elnöké a valódi hatalom.
szóval nagyon-nagyon visszás volna, ha mondjuk nálunk a főhatalomról (2002 mindössze három mandátum volt a különbség!) egy senki által soha meg nem választott lengyel és örmény nemzetiségi képviselő döntene...

2010.05.16. 21:23:12

@Ordnassac: egyébként SÁRGA kitűzőjük volt, nem zöld vagy nemzetiszín...

Ordnassac 2010.05.16. 21:24:51

@Diocles: "egy senki által soha meg nem választott lengyel és örmény nemzetiségi képviselő döntene..."

Ez kikerülhető lehet olyannal, hogy aki kisebbségire jelöltre szavaz, nem szavazhat a normál területi listára. Így lesznek, akik megszavazzák. Kisebbségi előny az önkormányzati szavazáson van.

Mondjuk kíváncsi leszek arra az országgyűlési albizottságra, amit a Fidesz meg akar alakítani a választási rendszer reformjára.

panelburzsuj 2010.05.16. 21:25:20

@ubul2000:

"a megmaradók viszont egyértelműen nem voltak függetlenek az msz(m)p-től, s zömében nem is értettek hozzá, mivel nem szakemberek, hanem pártkáderek voltak"

Mondj néhány reprezentatív példát. Iparból, mezőgazdaságból, akár csak egy-egy alágazatból, ahol a "pártkádereknek" semmiféle szakmai-gazdasági képzettségük nem volt, csakis ideológiai. Méghozzá a zömnek.

Ordnassac 2010.05.16. 21:25:49

@Letícia: nem is a kitűző színéről beszéltem, hanem a szalagokról, ami rajta volt, az volt részben nemzetiszín, részben zöld.

panelburzsuj 2010.05.16. 21:26:14

@Letícia:

Olyami, mit itt Ladislaus kommenttárs avatarja?

2010.05.16. 21:26:34

@Ordnassac: én bunyevác vagyok, be akarok menni a Parlamentbe!!!! Képviselet akarok a bunyevácoknak!:DD

Ordnassac 2010.05.16. 21:27:34

@Letícia: volt kezdeményezések a bunyevácok kisebbségként történő elismertetésére, de eddig kudarcot vallottak. ;-)

2010.05.16. 21:29:09

@Ordnassac: hahahahaha, olyanért osztasz ki, amiről nem is beszéltem!! És még én vagyok a paranoid??? Egyébként lehet..:DD

Diocles 2010.05.16. 21:29:48

Az MSZP-vel már nem foglalkozik senki?

Szerintem elég ütős forgatókönyvet választottak a széteséshez, először programvita (magyarán egymás anyázása) lesz, másodjára pedig posztozkodás.
Meglátjuk.
Kiváncsi leszek, h indul-e valaki Mesterházyval szemben (jár valakinek a Heti Válasz, ők írták azt, h indul Szanyi?), és a különféle klikkek hogyan lavíroznak.

Ui.: nem mintha marhára fontos volna az MSZP az ország szempontjából, de rendkívüli élvezet nézni, h a volt mindenható nagyuraink hogyan lavíroznak egy egyre kisebb párt koncain. Akik korábban kancelláriaminiszterek voltak, most egy megyei pártalelnöki posztért kepesztenek...LOL

2010.05.16. 21:30:20

@panelburzsuj: nem tom a'mijen...:)))

@Ordnassac: na majd én megmutatom!!:D

2010.05.16. 21:32:10

@Diocles: döglött oroszlánba nem szoktunk belerúgni...

Ordnassac 2010.05.16. 21:36:03

@panelburzsuj: talált. Az a fideszes verzió. Az LMP-s kitűzőn amúgy az volt kiírva, hogy "Igen, lehet!"

kepek.origo.hu/galleriesdisplay/upload//1005/Kezde201051413443/img/osztolykanagnes.jpg

Ordnassac 2010.05.16. 21:37:33

@Letícia: a szalagok a sárga kitűzőn voltak, tehát van köze hozzá. Így meg végképp nem emlékeztet arra, amire téged.

panelburzsuj 2010.05.16. 21:39:19

@Ordnassac:

Amúgy nekem úgy rémlik, hogy a szadi nagyon határozottan és következetesen, húsz éven át kékben pompázott.

Ordnassac 2010.05.16. 21:43:11

@panelburzsuj: nem is nekem jutott eszembe a hasonlat. ;-)

2010.05.16. 21:47:05

@panelburzsuj: ja...na ebbe most mán nem megyek bele...

ladislausnak narancssárga a smiley-a

@Ordnassac: na jó, tényleg, köszi a képet, de milyen ízléstelen ez a kitűzőcsomag.. De a tvbe miért a sárga margarétát mondták be...???

Ordnassac 2010.05.16. 21:54:52

@Letícia: volt az is, de a többség levette és csak a kitűzőt hagyta fent.

2010.05.16. 21:56:57

@Ordnassac: értem...na beszélgessünk másról. Orbán szép napsütést ígért, és 9-10 fok lesz holnap, meg árvíz. Na most ez nem szép tőle, hogy nem teljesíti az ígéretét...!!!

(:DDDD)

jjulie 2010.05.16. 22:02:17

miért a kormány határoz arról, hogy hány tagú egy önkormányzat?

Ordnassac 2010.05.16. 22:06:08

@Letícia: miért? másképp süt a nap, méghozzá sehogy! :-P

2010.05.16. 22:11:00

@török gábor: valóban az...OV mint Fidel..:DD

2010.05.16. 22:12:58

@Ordnassac: hát ez az! Még a napot is leparancsolta az égről...vagy az ég is Bajnait siratja?:))))

@jjulie: mert ő finanszírozza a központi költségvetésből a korrupcióhuszár naplopókat, azért.

panelburzsuj 2010.05.16. 22:19:04

@jjulie:

Nem te prédikálod folyton az erősebb kutyát? :)

jjulie 2010.05.16. 22:19:57

@Letícia:

miért nem a önkormányzottak finanszírozzák a önkormányzóikat?

2010.05.16. 22:23:51

@jjulie: hát nem, illetve csak részben. Az állam osztja vissza az adót és egyéb bevételeket.

2010.05.16. 22:25:14

@jjulie: vannak önkormányzati bevételek is, de az elég karcsú. Azért adták el szinte mindenütt az önkormányzati vagyont...:/

jjulie 2010.05.16. 22:25:23

@Letícia:

a aközpont adja nekik a fizut, akkor miért hívják önkormányzatnak? akkor öka kormány emberei, nem pedig önkormányzók

2010.05.16. 22:28:24

@jjulie: ez a miértes korszakod?:)))) Ja, a saját maguk emberei, zsebrekormányzók ők..:(((

panelburzsuj 2010.05.16. 22:29:32

@Letícia:

A falusi önkormányzati képviselők döntő többsége semmiféle díjat nem kap. Ilyen szempontból tökmindegy lenne, hogy három, kilenc, vagy huszonegy tagú-e a kupaktanács.

A városoknál se igazán oszt-szoroz a képviselők javadalmazása, vagy a személyes ellátásukra, munkakörülményeikre fordított összegek nagysága. Ilyen szempontból itt is tökmindegy, hogy hét, vagy tizenhét emberke dönt-e öt-tízmillárdos költségvetésekről a pár tízezres városkákban.

Ordnassac 2010.05.16. 22:30:12

@jjulie: a végső döntést az Országgyűlés fogja azért meghozni (igaz, borítékolható eredménnyel).

2010.05.16. 22:32:16

@panelburzsuj: de hidd el, sok hülye van köztük, és semmire se jutnak egymásnak feszülve...Csak nyírják őket, hajrá OV!!

2010.05.16. 22:33:21

@Ordnassac: fogadjunk, hogy minimum 2/3-dal eldöntik!!!:DDD

jjulie 2010.05.16. 22:34:05

@Letícia:

csak olvastam egy hírt, és több tucat miértet váltott ki

reggel halgattam a biciklis debreceni embert, hogy már rég tele lennének a falvak bicikliúttal, ha néhány metrómegálló nem lenne megápítve

azóta motoszkál a fejemben ez az önkormányzat dolog, és most láttam egy hírt....

döglött ez az ország.....

éa most olyanok az urak akiknek a falusi bicikliutak hiányoznak.....

igaz, neki a dembinszki a példás teljesítményű

jjulie 2010.05.16. 22:36:34

ha nem maguk határozzák meg hogy hányan legyenek, akkor miért hívják önkormányzatnak?

Diocles 2010.05.16. 22:36:35

@panelburzsuj:

szimbólikus kérdés + jól szét lehet verni ezzel az MSZP helyi szervezeteit.

nem elég, h visszazuhantak, de még a jelenlegi választási rendszerrel elérhető helyeknek is csupán töredékét fogják megkapni.
a Fidesz-klientúrát viszont el tudják helyezni az államapparátusban. Ügyes.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.05.16. 22:42:54

@Diocles: erről jut eszembe csodálkozom, hogy 990ezer agymosott még mindig az mszp bizalmát bírja! :)

jjulie 2010.05.16. 22:43:34

@Diocles:

és így lesz a parasztországból mégparasztabb ország

parasztpárt forradalma

és ki fogja etetni a győzedelmes sereget?

parasztorbán parasztkirálysága

2010.05.16. 22:46:14

@Iron Man: már nem sokáig...Mesterházy Miklós vitéz határozottan határozatlan egy gyerek...marionett, Fletó miatt meg megnyílik az OPNI, szóval vigyázat...:))

Szép további álmokat!:))

Ordnassac 2010.05.16. 22:46:20

@Diocles: ez is csak részben igaz, az önkormányzati választási rendszernek vannak érdekességei.

@Letícia: eddig hülyék voltak, hogy már legyenek belterjesek is? :-P

Ordnassac 2010.05.16. 22:49:15

@jjulie: az önkormányzat nem azt jelenti, hogy mindent maguk döntenek el, hanem azt, hogy az Alkotmányban és egyes törvényekben nekik ruházott hatáskörökkel autonóm módon rendelkeznek. A létszám meghatározása pedig nem tartozik hozzá. ;-)

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.05.16. 22:51:54

@Letícia: Most, hogy a III. Bi...Köztársaságban elfogadták az első zsidótörvényt, és már a náczik is a hatalom közelébe kerültek, elővigyázatosságból felvették a sárga csil...kitűzőt és úgy vonultak a get...parlamentbe :) Remélem kielégítő a válasz :D
A Fidesz pedig alaposan megtisztítja a közéletet: nagymosással kezd...
És különben is: az árvíz az kell, valamire csak rá kell fogni a sikertelenséget :)

panelburzsuj 2010.05.16. 22:53:33

@jjulie:

"A területet, a birodalmat le kell fedni népességgel -
Mária Terézia"

www.magyarszemle.hu/szamok/2010/1/A_videk_eroforrasai

Méghogy városellenesség, meg idejétmúlt településszerkezet ...

panelburzsuj 2010.05.16. 22:54:38

@Diocles:

Majd megutálják ezt is. Minél jobban nyomakodik, annál hamarabb.

Ordnassac 2010.05.16. 22:55:48

@panelburzsuj: hogy ezt megérem, Mórahalom fideszes polgármesterét idézed, aki amúgy OGY képviselő is. :-P

panelburzsuj 2010.05.16. 23:03:05

@Ordnassac:

Előbb olvasd el, aztán örvendezz ...

Ordnassac 2010.05.16. 23:05:26

@panelburzsuj: felhívom a figyelmedet a smileyra. Szerinted nem tudom, hogy miért idézted? Ismerlek már annyira. :-)

panelburzsuj 2010.05.16. 23:14:54

@Ordnassac:

(Közbe azt számolgatom, hogy hány szekér répát kell az Öttömosieknek eladniuk (meg megenniük...) egy kilométeren belül, hogy összejöjjön az öttömösi gépkocsiállomány ára, meg némi benzinrevaló. De sehogyse akar kijönni a mérleg-mutatvány... )

Idet 2010.05.16. 23:22:29

@ubul2000: Köszönöm! Így már tisztább a kép. Lehetett abban valami, hogy félt az újak hozzánemértésétől, meg a bizalom, ugye... Lehet, hogy ez a lépése nem volt a legszerencsésebb, de hogy megteremtett egy olyan jogállami alapot, ahonnan már nem lehetett "visszarendeződni", az biztos.
Mégegyszer köszönöm!

Idet 2010.05.16. 23:24:58

Jó éjt mindenkinek!

Ordnassac 2010.05.16. 23:31:30

@panelburzsuj: sikerült azóta valami eredményt kihozni? ;-)

bariga 2010.05.16. 23:34:20

Hát ez a NER első olvasására egy dagályos maszlagnak tűnik, de megértem, hogy nyolc év köpködés meg blablázás után nehéz váltani. Hátha hétfőre , mire felébredünk és előkerül valami ráció

ubul2000 2010.05.17. 00:16:07

@panelburzsuj: "Mondj néhány reprezentatív példát. Iparból, mezőgazdaságból, akár csak egy-egy alágazatból, ahol a "pártkádereknek" semmiféle szakmai-gazdasági képzettségük nem volt, csakis ideológiai. Méghozzá a zömnek."

Nem azt mondtam, hogy végzettségük nem volt, hanem azt, hogy nem értettek hozzá. Ehhez a cégek zömének állapota, vegetálása elegendő bizonyíték. Voltak kivételek persze, de nem volt a jellemző - az én meglátásom szerint.

pad78 2010.05.17. 01:52:56

Általában nem mondható el rólam, hogy überkritikus lennék akár a Fidesszel, akár OV-vel kapcsolatosan, de nekem ez az újabb nyelvi lelemény nem tetszik. Erőltetett és semmitmondó. Én érzelmileg elég jól tudtam azonosulni a "polgári Magyarországgal" - ha esetleg egy nemzeti konzultáció keretében Viktor megkérdezne engem, javasolnám a visszatérést e kifejezéshez. :)

Hosszasan megjegyezni sem tudtam. Három szó, amelyből kettő összetett (még ha aztán egymásba szervesült is a két fele), és az én fejemben elég kevéssé kapcsolódnak össze. Nemzeti-együtt-működés-rend-szere. Kezdeném azzal, hogy én a nemzet többi tagjával együtt nem működök (illetve ha ők mégis, akkor én tőlük eltérően nem), hanem élek és tevénykedek. Ha már ezt a sokszínű egységet akarták valahogy megfogni, jobbnak érezném a nemzeti összetartozást, esetleg összetartást (semmiképpen sem betartást, vagy körbetartozást). Szerintem még az összefogás is jobb, mint ez az együttműködés. Ez ui. nagyon technikai kifejezés. Nem szerves egységet jelöl, hanem ideiglenesen létrejövő funkcionálisat. Szerintem a nemzet nem ilyen. Ahogy a feleségemmel sem együttműködök, hanem összetartozom.

Még rosszabb a véleményem a rendszerről. Én - szemben a kénnel meg a hidrogénnel - nem szeretnék egy rendszer elemévé válni. Az én fejemben a rendszer mindenképpen diktatúra, legyen kemény vagy akár puha, sztálinista kommunista vagy liberális vélemény-; ui. abban próbálnak meg felülről megszabott keretet adni az embernek. Nekem a rendszerváltás is inkább rendszerleváltást jelent. Szóval értem, hogy valami újat kellett hozni, de ennél akkor is sokkal jobb volt a polgári Magyarország.

pad78 2010.05.17. 02:11:36

Mellesleg nekem tetszett Csizmadia Ervin magyarázata ezekre a retorikai újításokra (múlt héten az Inforádió Arénájában). Igaz, hogy őt az OV megnyilatkozásaiban vissza-visszatérő "forradalom" mibenlétéről kérdezték, de vsz. erre a Nerre is igaz. Azt mondta, hogy a Fidesz hónapok óta mondja a szavazóinak, hogy most valami nagyon más jön. Ez volt ugyebár a kampány. Most viszont vége a hadjáratnak, csakhogy a bepörgött szavazótábornak mégse lehet azt mondani, hogy "fiúk, nem történt semmi izgalmas, menjetek haza, négy év múlva találkozunk". Hűteni kell a rendszert (tessék, már én is ezt a szót használom), mielőtt alapjáratra lehetne kapcsolni. Az ilyen szép, de tkp. ártatlan retorikával a felforrósodott hangulatot lehet szépen lassan visszalangyosítani. (Kb. olyan ez, mint amikor egy focicsapat szurkolói a kocsmában megünneplik a győzelmet. Ezt a kocsmát jelentik az ilyen ünneplős, patetikus frázisok. A meccset lefújták már, de mi még érzelmileg benne vagyunk. Majd ha már az ünnepléstől kicsit nehezebb a fejünk, akkor hazamegyünk, és végre végleg kialusszuk magunkból a meccset.)

Szóval igaza van TG-nak, ez érdekes, de vsz. nincs nagy jelentősége. Reményeim szerint szépen lassan eltűnik a közbeszédből, és csak a március 15-i beszédeiben veszi kicsit elő a miniszterelnök úr. Annál többre nem érdemesült ez a derék NER.

pad78 2010.05.17. 02:25:08

@pad78:
Még egy megjegyzés: az viszont tetszett, ahogy utólag OV elmagyarázta, hogy mi ez a forradalom. Tudom, hogy ez is retorika, de azzal, hogy visszautalt Antall mondatára, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni" (ami szerintem egyébként nem biztos, hogy valódi kritikaként hangzott el, inkább iróniával mondhatta Antall), azzal pozitívan összekapcsolta a mostani eseményeket a rendszerváltással, amelyből a Fidesz megszületett, illetve a rendszerváltó MDF-fel, amellyel a szavazótábora egy részének van erős kapcsolata. Ezáltal közvetetten ugyan, de kicsit el is határolódott a rendszerváltást tagadó Jobbiktól, és visszaterelgette a táborát a rendszerváltás narratívája felé, amely azért a Fidesz legitimációjának mindig része volt. Tkp. így már azzal, hogy értelmet adott a forradalom jelszavának, hűteni is kezdte az izzó motort. Meglátjuk, hogy hűti tovább...

Feanor 2010.05.17. 03:37:51

Nyelvész Józsinak kellene minden nagyformátumú Orbán beszédet lefordítania fideszről magyarra, mint itt:

kepviselofunky.blog.hu/2010/02/05/szleng_orban_masfel_eve_meg_a_macska_is_szivarozott_a_takarek_kozpontba

lüke 2010.05.17. 08:09:27

látom nem csitul a helyzet:
Antall körül 20 év távlatából se :) s emócionálisan érveltek
valaki öf-t készíthetne
- érdemei
-gyengéi
a többi néma csend,
s legföképp lényegtelen 2010-ben
( a bajok pedig nem egy töröl fakadnak ,hanem multifaktoriálisak)

lüke 2010.05.17. 08:12:10

nem csitul a magyar állampolgárság vita
a szlovákoknál
( érdekes : a románoknál nem tul. nagy jelentöséget.
4 M román dolgozik föképp dél-Európában, s
szerintem
aki románul tud: annak az olasz és a francia vsz. a spanyol is bakfitty)

lüke 2010.05.17. 08:15:33

@pad78:
nem utólag,
azzal kezdödik a NER, a 12 pont-1848- elsö sorával

lüke 2010.05.17. 08:25:02

s még egy megj.:
mennyi gondotok van a piszlicsáré kis hibákkal
aposztróf, elírás, politikusok jelleme-ez adottság- etc
a nagy szarvas:) hibákkal nem is törődve:
demagógia, kirekesztés, rasszizmus,párt program-ha van-,választók pofára ejtése, becsapása,lopások,
közhivatalok és tisztviselöik visszaélése,
ez mind smafu? ill. meg/szokás:) lett

Videofon 2010.05.17. 08:33:55

@lüke:
Én erre mindig azt szoktam mondani, hogy pártot kell alapítani. Nem másoktól kell várni, hogy gyenge, tehetségtelen, korrupt pártjukkal csoda történjen, hanem ezer pártnak kell születnie. A természetes kiválasztódás majd elvégzi a dolgát.
Minden magyar ért a politikához, de alig van olyan, aki nyilvános politikai szerepet mer vállalni. Más nem fogja helyettünk kikaparni a gesztenyét.

ssi 2010.05.17. 08:53:15

@pad78: "forradalom"
- szerintem is sok minden a Jobbik (várható) kezeléséről is szól
- nekem akkor is több, mint túlzás e szó kategorikus alkalmazása önmagukra

@Feanor:
sokszor elolvasva a NER-t, pont ez jutott eszembe: (köz)érthető bárkinek?

pad78 2010.05.17. 10:06:09

@lüke:
Én nem írtam, hogy Antall jó vagy rossz volt. (Mellesleg én a politikusokat elsőrenden az értékviláguk, és csak másodlagosan az állítólagos profizmusuk szerint rangsorolom, és ennek alapján Antallt nagyra tartom. De ennek kevés jelentősége van abban, amit írni szándékoztam.) Csak azt állítom, hogy OV azzal elhelyezte magát a politikai térben, hogy Antallra és Antall rendszerváltásról szóló nevezetes mondatára hivatkozott. Vagy azt is mondhatjuk, hogy egyértelműbbé tette, hol áll. Nem a Jobbik erőszakos, a (közel)múltat végleg eltörölni vágyó új rendszerét vezeti be, hanem inkább azt valósítja meg, amit a rendszerváltáskor célnak tekintettek. Ezzel egyből a szociktól is elhatárolódik, akik a(z előző) rendszer örökösei.

pad78 2010.05.17. 10:11:16

@lüke: De én a NER-t három napja ismerem, OV viszont hetek óta forradalomról beszél. Ezt számomra most = utólag magyarázta meg.

pad78 2010.05.17. 10:17:12

@lüke:
a. Mivel nem egy kollektíva nevében írok ide, nyugodtan használhatsz egyes számot. (Vagy mire gondoltál a többes számmal?)
b. Nem szőrözök feleslegesen aposztrófokkal, szerintem nem is írtam semmi ilyet. (Vagy látsz rá példát a kommentemben?) Egyszerűen leírtam a véleményemet arról a témáról, amit TG felvetett. Most miért írtam volna másról?
c. Honnan tudod, hogy mit gondolok azokról a dolgokról, amikről semmit sem írtam?

panelburzsuj 2010.05.17. 10:26:08

@pad78:

Apró szőrözés: aaz aprő szőrözős kommentet lüke nem címezte senkihez, csak általában tett egy megjegyzást a széles blogközönséghez. És mivel vélhetőleg nem egy ember használja ezt a soktucat/párszáz nicknevet, hát többeszámban szólt hozzánk ...

Érdemben: kellemetlen az apró bakik tömege is, nyomasztóak a nagy szavazshibák is, de (számomra) a legtalányosabb az, hogy miért nem vagyunk képesek megtalálni (vagy kimondani?), hogy az apró disznóságok hogyan állnak össze ordas baromságokká?

És legfőképpen: miért várjuk meg bambán, míg újra meg újra összeállnak?

lüke 2010.05.17. 11:27:41

@pad78:
neked csak a 12 pont szólt:)
Szőrözés nem rád vonatkozik,
nem is neked adresszáltam
vagy igen?
akinek nem inge,ne vegye magára
galahad az aposztróffal, cambrigde.on-t pedig egy kihagyott
betűért simfelték
én nem gondolkodom együtt senkivel:)
feláll a szőröző szőr:) a hátamon, ha ezt valaki is valakiről feltételezi

lüke 2010.05.17. 11:33:33

@panelburzsuj:
köszönöm'
a mentelmi jogot:)
ja, erre látod nem is gondoltam- magamból indulok ki-
hogy valakinek több nickneve van:)
azt a :)
benéztem a szekrénybe- Romain Garry Lady L-
s láttam több mellényem van, olyan oroszlános még nincs,
s csontváz sincs benne s pasi se esett ki
...........
na igen
a kettes pont a lényeg:
az intoleránsak kormányoznak
s a toleránsak vannak alul
ebben van valami hatalomhoz való kóros viszonyulás,nemde?

lüke 2010.05.17. 11:36:49

@Ordnassac:
az örmények egyik képv. egy jégkorongbíró
majd fúj ott:)

Ordnassac 2010.05.17. 11:37:03

@lüke: Romániában nincsenek is választások jövő hónapban. ;-)

Ordnassac 2010.05.17. 11:38:36

@lüke: volt azt hiszem valaha, hogy valamelyik kisebbségi képviselőből lett talán pénzügyminiszter Romániában?

QQCS 2010.05.17. 11:38:42

NER

A szavazófükékben véghezvitt sikeres forradalmi változások után, forradalmi változások fognak következni a törvényhozásban és előbb-utóbb sok ember gondolkodásában is.

MUNKA, OTTHON, CSALÁD, EGÉSZSÉG és REND!!!

lüke 2010.05.17. 11:43:07

@pad78:
szem. hallottam,
mikor mondta
* Tetszettek volna forradalmat csinálni!

Ezzel a mondattal vágott vissza MDF-en belüli politikai ellenfeleinek, amikor azok elégedetlenkedtek a rendszerváltó reformok túlságosan puha mivolta miatt
ez irónikus volt ,
de a vértelen forr.-ra utalt
(mert ugye pl. a fr. forradalom áldozatai nem túl kevesen voltak)

lüke 2010.05.17. 11:49:43

* Tetszettek volna forradalmat csinálni!
nekem
OV értelmezése azt jelenti:
hogy a nép:)
ill. a fidesz választó közönsége, elégedetlen volt a 2002-2010 közti koalicióval
s vértelen úton leváltotta
s a másik utalás >forr.
az 2006 okt, 2007 márc. történtekre, mert az azért nem egy
XXI. sz európai kultúrára vall
68-ban még de Gaulle megengedhette magának, R.Dutschkéjék ellen is bevethették
de a 50 éves évf.-n nem

Ordnassac 2010.05.17. 11:51:36

@lüke: akkor 2002-ben is forradalom volt? :-P

lüke 2010.05.17. 11:52:14

@Ordnassac:
persze
de hát az osztrák törv.-t rögtön előkapta Fico, naná majd nem
volt:
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) négy posztot kap az új kormányban, így Markó Béla a miniszterelnök-helyettesi, Borbély László a környezetvédelmi, Cseke Attila az egészségügyi, Kelemen Hunor pedig a kulturális miniszteri tisztséget töltheti majd be.

Ordnassac 2010.05.17. 11:54:30

@lüke: nem RMDSZ-esre gondoltam, hanem az egy-egy egyéb kisebbséginél, amikor ők adták meg a kormánytöbbséget.

lüke 2010.05.17. 11:55:47

@JR69: aha:)
a sárga margaréte nincs írta itt valaki
körömvirág:)
lobra:)
(nem selypítek, lob=gyulladás)

lüke 2010.05.17. 11:59:42

@Ordnassac:
drótoltam:)neked egy drótos tótot:)

lüke 2010.05.17. 12:12:12

@Ordnassac:
akkor talán moldáv volt

Ordnassac 2010.05.17. 12:17:36

@lüke: megérkezett, választubi ment.

Ordnassac 2010.05.17. 12:24:29

@lüke: azt hiszem egy örmény vagy szerb képviselő volt.

QQCS 2010.05.17. 12:28:03

Gyurcsány is értékelte a NER-t, ez a vélemény többet használ mint árt a NER-nek, mivel olyan ember mondja, akiről sokaknak az jut eszébe, hogy "ja igen, ő az ember aki elQrta".

„Próbálom komolyan venni ezt a böszmeséget, de nem tudom. Egy dolog vigasztalhat bennünket: ha Orbán tényleg ennyire hülyének néz bennünket, akkor gyorsan vége lesz egyszemélyes rendszerváltásának. De legalább is sokkal gyorsabban, mint ahogy azt ma reméli."

Böszmézik a böszme és valószínűleg úgy gondolja, ha a FIDESZ-KDNP népszerűtlenné válik akkor jön ő.
Nem, akkor a Jobbik jön.

panelburzsuj 2010.05.17. 12:35:36

@lüke:

Intoleranciárul:

Formálisan valóban elég türelmetlekedőnek tűnik sok magyar vezető. De ha közelebbről megnézed azokat az eseteket, amihez több adatod van, szakmailag jobban értesz, vagy csak egyszerűen jobban érdekelnek, akkor két eléggé általános vonást felfedezhetsz:

- a türelmetlenség a zsákmány megkaparintásáig egyre fokozódik, "helyzetbe kerülve" azonban hirtelen

- elképesztő "megértés", türelem, beleérzőképeség búvik elő azok felé az inkompetens beosztottak, "alkutyák" felé, akik egyrészta sápot biztosítják, másrészt viszont könnyen keresztbetehetnének az újdonsült górénak

Tömören: eszünk ágában sincs forradalmat csinálni. Zsákmányszerzésre szövetkezünk kisebb-nagyobb bandákban, és amint a "csapot" sikeresen elfoglatuk, rögtön az osztozkodás lép a főhelyre, és nem a "hozam" tartósságának biztosítása.

Jófelé tapogatok? (Mert ha nem , akkor nem csapkodom fölöslegesen ezeketa gombokat itten ... )

lüke 2010.05.17. 12:35:45

@QQCS: vagy nem
ő csak árulja a DVD-jét, remélem sok vevője lesz:)
s inkább ne nyomtasson ennyi butaságot,
még ha beszélne!
verba volant scripta manent
üzenem neki:)

lüke 2010.05.17. 12:39:36

off
na gyerekek !
mi lesz? Németo. hadat üzen Ghanának?)
mi lesz Ballack bal-jobb,láttam- lábával

lüke 2010.05.17. 12:40:53

@panelburzsuj:
remélem:)
jjulie is megkérdőjelezte a gombverést:) a minap

Ordnassac 2010.05.17. 12:41:09

@lüke: Ballack sérülése súlyosabb, mint szeretnék a németek. Így nem lesz ott a vb-n. Amúgy Kevin-Prince Boateng tesója német válogatott. :-D

lüke 2010.05.17. 12:44:38

@lüke:
apropó őt is!
a kelet- néme,t karl-marx-stadti kisfiút :)
is lenácizták:)
nem is magyarok, a még munkáspárti angolok:)

lüke 2010.05.17. 12:46:54

@Ordnassac:
tudom ,MR: szalag szakadás,33 éves,
lehet , hogv vége a karrierjének
a 2. nem tudtam

Ordnassac 2010.05.17. 12:56:15

Úgy néz ki, hogy Pelczné váltja Schmittet az EP-ben. A mór megtette kötelességét, a mór mehet?

Pelczné helyét a logika alapján vagy Kriza Ákos vagy Daher Pierre veheti át. Szerintem.

pad78 2010.05.17. 13:29:15

@lüke:
"Szőrözés nem rád vonatkozik,
nem is neked adresszáltam"
Igaz, igaz, bocs a nem ingem magamra vételéért. Vsz. az kavart meg engem, hogy előtte hozzám szóltál, és utána jött "még egy megj."

Gyorsan le is vettem a nem ingemet... :)

pad78 2010.05.17. 13:30:22

@panelburzsuj:
"És mivel vélhetőleg nem egy ember használja ezt a soktucat/párszáz nicknevet, hát többeszámban szólt hozzánk ... "

:))))))))

pad78 2010.05.17. 13:36:36

@lüke:
Antall mondatát én is így gondoltam, bár nem emlékszem, hogy eredetiben hallottam volna. Ennek fényében különösen is érdekes, ahogy OV "átkeretezte" Antall mondatát. Ha jól emlékszem, múlt pénteken már az elégedetlen fiatal rendszerváltóknak (köztük Orbánnak) mondta Antall atyai tanácsként, mert ők már akkor is elégedetlenek voltak a rendszerváltás akkori eredményeivel. Ez egyszerre köti össze OV-t Antallal és a tekintélyével, és ugyanakkor eltávolítja az elmúlt évek rossz fejleményeitől. (Hisz őt már akkor is csitítani kellett...)

No igen, nem most derült ki, hogy zseniális rétor ez a Viktor!

Ordnassac 2010.05.17. 13:44:30

Közben új poszt van.

Fedup Sári 2010.05.17. 14:19:04

OFF
@lüke: a vicc pontosabban:
OV és kisebb fia sétálnak befelé a városba, jönnek lefelé a Szabadság-hegyről. Megszólal a gyerek:
- Apa, rólad nevezték el az Orbánhegyi utat?
- Nem, fiam, rólam az Istenhegyi utat nevezték el, amin az előbb jöttünk.

lüke 2010.05.17. 15:34:18

@Fedup Sári:
off csak lerövíditettem a poén és kompakt magyar nylv:)

kevéért

ssi 2010.05.18. 09:21:36

O.V. szerinti "forradalom" + társadalmi szintű egyetértés
- mind a 3 ellenzéki párt szóvá tette, túlzásnak minősítette
- pl. Kéri L. a történészek és utólag szoktak így értékelni
- pl. Stumpf I., Török Gábor - csak P.R. fogás ez a túlzás
- pl. Török Gábor: 05.17. O.Gy. előterjesztés - O.V. meg se szólal
- pl. Sólyom L. 05.14. ünnepi beszéde: fidesz-győzelemről mást mondott

- egy közírótól, újságírótól talán elfogadható lenne ez a szóhasználat
- a sokak által nagyon várt felelős politikai vezetőtől egyáltalán nem elfogadható, aki számukra inkább a jobb élet szimbóluma, de adott rendszerben, keretek közt, mint szép szavakkal álcázott tettek és erősített önképé

pvcpadlo ó! 2017.10.15. 19:35:24

Nemzeti Együttbűnözés Rendszere...korrekt ! :)

pvcpadlo ó! 2017.10.15. 21:24:07

Mészáros Lőrinc egy étteremben ebédel, majd int a pincérnek, hogy fizetne.

Jön a pincér és kérdi :

Kártyával vagy közpénzzel ?
süti beállítások módosítása