Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:19

Újra érdemes nézni a parlamenti vitákat: az új szereplők érdekesebbé és egyben kiszámíthatatlanabbá tették a törvényhozást, ráadásul egyelőre szokatlanul komolyan is veszik feladatukat, versenyre késztetve ezzel a korábbi időszak „egyik A-t, másik B-t” unalmában szocializálódott képviselőit. Szerencsére a köztévé is észrevette ezt, és a mai ülést már náluk is lehetett éjszakába nyúlóan követni. Az állampolgársági törvény módosításáról szóló esti vita több tanulsággal szolgált, összességében azonban a leginkább jellemző sajátosságának az MSZP lelki és egyben politikai megroppanását látom. A volt kormánypárt szinte magára zárta a parlamenti karantén ajtaját, miközben megszólalóik hol zavartan magyarázkodtak - a jobbikos Zagyva képviselő megfogalmazása szerint - "a vezeklés első lépcsőjén", hol kétségbeesetten próbáltak visszalőni.

Tudom, hogy a „kettős állampolgárságról” szóló vita nem reprezentatív, hiszen más ügyekben másféle elrendezésre is van esély; ahogy ezt például az önkormányzati választási rendszer módosítása kapcsán már ma is megtapasztalhattuk, ahol a Jobbik, az LMP és az MSZP egymással versengve támadta a Fidesz - a parlamenti választási rendszerre tett indítványtól eltérően itt valóban kevésbé gáláns és önkorlátozó - javaslatát. Az állampolgárság témája azonban a magyar politika olyan fontos és többlettartalommal rendelkező ügye, amely kapcsán az egyes pártok álláspontjának lényegesen nagyobb a hatása.

Mit láttunk a ma esti vitában? A Fidesz, a KDNP és a Jobbik egymásra licitálva ütötte a szocialistákat, miközben az MSZP vezetők és érdemi üzenet nélkül maradt. Sem Mesterházy Attila, sem Lendvai Ildikó, sem Gyurcsány Ferenc nem vett részt a vitában, a párt renoméjának megvédésére és álláspontjának megfogalmazására a jobboldali össztűzben néhány zavarban lévő és folyamatosan védekező képviselő tett kísérletet. Pedig kevés jobb alkalom lett volna arra, hogy az MSZP hatalmi harcában amúgy lelkesen és aktívan részt vevő szereplők bizonyítsák, ekkora ellenszélben is képesek kiállni pártjukért, erre azonban egyikük sem vállalkozott. Ennél rosszabb képet a szocialista párt évek óta nem mutatott magáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr682019490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 0 rupía a korrupció ellen - Wieszt János ártatlan! 2010.05.21. 18:05:08

Indiában kiadtak 0 rupíás bankjegyeket, mára már egymillió forog a "gazdaságban" ebből. Célja, hogy csökkentse a korrupciót, mert amikor olyan embernek adják határozottan, akinek ingyen kellene amúgy dolgozni, az elszégyelli magát, hiszen a b...

Trackback: De hová lettek az szocik? – A magyar pártok szavazótáborainak változásai 2006 és 2010 között 2010.05.21. 11:03:30

Miután a 2009-es Európai Parlamenti választások adatain elvégzett, a szavazók vándorlását kutató regressziós becslésünk alapján úgy tűnt, az ott kipróbált módszer alapvetően stabil és hihető eredményeket adott, úgy döntöttünk, megismételjük a vizsgálat...

Trackback: Valami új kell 2010.05.21. 10:44:36

Valami nagyon nagy baj van a szocialistáknál. Jól láthatóan még mindig nem esett le nekik, hogy a Parlamentben mostantól nem ők fingják a passzátszelet, és teljesen zavarodottak. Fogalmuk sincs, hogy merre tovább. Márpedig ha nem tudják magukat nagyon ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clownfish 2010.05.20. 23:21:43

(zagyva a gyula nevet használja)

Ordnassac 2010.05.20. 23:26:43

Csatlakozom Clownfish-hoz.

Ami azt illeti, nem lehet jó mentőöv a szocik távolmaradására Toller László mai temetésére?

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.20. 23:30:29

@Ordnassac: Hivatkozni lehet rá, de azért finoman szólva is "érdekes", hogy a kulcsfigurák közül SENKI nem volt jelen…

clownfish 2010.05.20. 23:34:49

jogos. amúgy meg a szocik ramaty állapota teljesen érthető, abszolút eljátszották az összes hitelüket az embereknél, ezután nehéz visszakapaszkodni, de inkább lehetetlen... (a támadások ellenük jogosak, védekezni meg nem tudnak, ha igazak a vádak, ezen nincs mit szépíteni).
új párt szagát szimatolnám, ha lenne, aki megcsinálja a baloldalon, de jelenleg ilyet sem látok, úgyhogy addig az lmp duzzadjon, aztán majd meglátjuk. a fidesz meg jól megvan addig, ahol van.

Ordnassac 2010.05.20. 23:34:55

@Tomeczek: persze, ezért írtam, hogy "mentőöv".

Szegény Gőgöst volt, hogy már sajnáltam. A kétségbeesettség legnagyobb jele azonban Nyakó István felszólalása volt, ahol Latorcainak kellett lefullasztania őt.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.20. 23:40:23

@Ordnassac: Az a baj, hogy Nyakóék háza táján ez az abszolút mindenre kiterjedő reflex: ha végképp nincs mit mondani, beszéljünk a fasisztákról!

clownfish 2010.05.20. 23:41:22

@Tomeczek: közelítsd meg ebből a szemszögből: mit mondanál a helyükben? hmm?

Ordnassac 2010.05.20. 23:44:17

@clownfish: szerintem Gőgös Zoltán és Harangozó Gábor jobban megoldotta, mint Nyakó István.

Amúgy Szili Katalint vártam igazából, profilálhatta volna magát, mint népnemzeti balos. Igaz, ő Pécsett volt.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.20. 23:45:17

@clownfish: Nem hoznám magam ilyen helyzetbe. Pont.

Ha meg tanácsot kérnének, hogy mit mondjanak, akkor inkább semmit, mint hogy a határontúliaknak adandó állampolgárság általános vitájában elkezdjenek a náci Németországról beszélni.

Rammy 2010.05.20. 23:47:56

Sajnos már Szlovákiába így is le vagyunk "nácizva"...

sztd 2010.05.20. 23:48:41

Azt gondolom, hogy a szocialisták jobban teszik, ha hallgatnak. A beszedett pofon sokkal szerencsésebb most, mint akkor, amikor már kiatalálják, hogyan akarnak felállni.
Ha most megkapják a magukét, becsületesen hallgatnak, majd megszavazzák a kettős állampolgárságot, akkor az felfogható egyfajta nyilvános vezeklésnek, amire alapozva újrakezdhetik az erkölcsi felépülésüket.

Ha most nekiállnak megvédeni a korábbi (szerintem eléggé védhetetlen) álláspontjukat, akkor utána mire alapozzanak? Mondják azt, hogy mi mindig tökéletesek voltunk, és ti vagytok a hülyék, hogy így elintéztetek? Erre lehet jövőt reálisan építeni? - szerintem nem.

freehckr 2010.05.20. 23:50:00

@clownfish:
"mit mondanál a helyükben?"

Az embereket az is megkülönbözteti az állatvilág többi élőlényétől, hogy nem csak képesek vagyunk tanulni hibáinkból, de a mi társadalmunkban a hibák beismerése erény is egyben...

Rammy 2010.05.20. 23:52:19

@sztd: Igazad van, vmilyen szinten, de a szocik álláspontjuk szerint, ellenzik a kettős állampolgárságot, és ha ezen változtatnak, az nem az "erkölcsi felépülésük", hanem a meghasonlásuk kezdete.

Ordnassac 2010.05.20. 23:54:23

@Rammy: Gőgös Zoltán szavaiból mintha az feslett volna ki, hogy ő legalábbis meg fogja szavazni. Persze lehet, hogy rosszul értettem vagy ő lesz az egyetlen.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.20. 23:56:12

@Rammy: Egy szóval sem mondták ma, hogy ellenzik. Sőt! Azt mondták, hogy ez a mai törvényjavaslat az ő elmúlt nyolc éves politikájuk logikus folytatása. Ez pedig akárhogy is nézzük, "nem bontja ki az igazság minden részletét"…

Diocles 2010.05.20. 23:56:26

"A Fidesz, a KDNP és a Jobbik egymásra licitálva ütötte a szocialistákat"

Szándékosan lett kihagyva az LMP?

Egyébként szerintem 2006 októbere kapcsán ugyanez várható, sőt, ott esetleg Schiffer fogja betölteni a pöröly szerepét, lévén szívügye a téma.

Rammy 2010.05.20. 23:57:16

@Ordnassac: Nos nem véletlenül az a címe a bejegyzésnek, ami... Ha nem kezdik el a megújulást, úgy a párt el fog tűnni a süllyesztőben, mint az SZDSZ, vagy az MDF... Ez nem törvényszerű, természetesen...

Ordnassac 2010.05.20. 23:59:09

@Diocles: az LMP nem igazán szólt hozzá a vitához. Mile Lajos és Szabó Tímea kijelentették, hogy támogatják a javaslatot, azonban egy-két részletkérdésben adtak be módosítót. A vitarészben nem szóltak hozzá.

Ordnassac 2010.05.21. 00:00:07

@Rammy: egyébként itt lenne a háttéremberek esélye. A probléma az, hogy nem nagyon van mögöttük pártbeli támogatás.

Rammy 2010.05.21. 00:05:10

@Ordnassac: Igen, a "nagyok" nem támogatják ezt az irányváltós elméletet... A mostani viszonyok között egyik háttérember se fog komolyabban kiállni, és bírálni a pártját, mert azt azon nyomban kiraknák...

DjKaller 2010.05.21. 00:18:32

Majd holnap jön a részletes vita, ami biztos tartogat még csemegét.

clownfish 2010.05.21. 00:24:34

@Tomeczek: nekik nyilván nem az a politikai érdekük, hogy kussba maradjanak. és nyilván a fidesz is olyan témákat fog a napirendre felpakolni, amikben a szociknak pirulva kell majd csücsülni a padjaikban.
@freehckr: valóban, a magyar politikai kultúrába nem fér bele a hibák elismerése és a bocsánatkérés (mint pl. gordon brown esete a lebigottozott nővel) ennyi. nálunk minden politikusnak igaza van.

clownfish 2010.05.21. 00:26:03

"a jobbikos Zagyva képviselő megfogalmazása szerint"
csak az én fejem szkennelt kis z-t a mondatban (esetleg egy kis szórend csere)? :D

clownfish 2010.05.21. 00:31:18

@Rammy: vagy meghasonlás vagy a fekete bárány jó útra térése. csak kommunikáció kérdése.

cotti 2010.05.21. 00:53:13

@clownfish: Nem értelek. Lehet, hogy nem a legjobb szónok és nem a legműveltebb képviselő, de ebben a vitában ő volt az a felszólaló, aki a javaslat gyakorlati gyengeségeire hívta fel a figyelmet. Olyan problémákra, amik az elszakított területeken élő magyar emberek számára a gyakorlatban gondot okozhatnak. A tájékozottsága és elhivatottsága ebben a kérdésben elvitathatatlan, ebben a témában abszolút hiteles. Szerintem.

ladislaus 2010.05.21. 01:09:23

@Viktus: felvidítottad az estém :)

Jester 2010.05.21. 01:18:36

Zagyva képviselő úr egy külön esettanulmány. A szocik pedig bemutatják, hogy tudnak olyan siralmas teljesítményt hozni ellenzékben is, mint kormányon.

Evehid 2010.05.21. 01:20:27

Elnézést kérek a blog házigazdájától, de Nyakó István menjen a p...ba! Amúgy a bejegyzés ismét teljesen jogos. Nagyon durva, hogy egyetlen igazi fejes nem tolta oda az arcát. Elsősorban asját fiataljaikkal szemben.

Viktus 2010.05.21. 01:25:08

A szocik most mással vannak elfoglalva. Bemutatkozott egy újabb becsületes ember az értékalapú közösségből: Wieszt János

vastagbor.blog.hu/2010/05/20/az_uj_klasszikus_sokszor_banok_penzzel

:D

ssi 2010.05.21. 01:35:58

- lehet, hogy az MSZP most "megfigyel" - új taktika
- még ügyvezető kormány van - sajátos helyzet
- a szlovákiai magyarok nem azt kérték, hogy ne most legyen ez téma?
- holnap is folytatódik a vita, majd meglátjuk
- viselkedésük meglepő, de talán más oka van
- az igaz, hogy magukat hozták a legnehezebb helyzetbe, mert nem készültek a vereség utáni gyors és hatásos forgatókönyvvel, így maguknak csináltak a szükségesnél több gondot, feladatot

odamondó 2010.05.21. 01:45:41

Szerintem a szocikat nem kell még temetni. És nem csak nekik kell visszajönni, hanem a fidesznek is vigyáznia kéne miket művel, ha 8 évig akarnak ott maradni. Per pillanat esélyt se látok rá.

DjKaller 2010.05.21. 01:48:59

@Viktus: Ez kellett, méltó befejezése a napnak.

Ordnassac 2010.05.21. 01:52:20

Egész meglepő módosító indítvány Szabó Vilmostól és Szili Katalintól az állampolgársági törvényhez:

www.parlament.hu/irom39/00029/00029-0003.pdf

bigapples 2010.05.21. 02:27:53

Tanulságos volt a vita, Nyakónak szabályszerűen remegett a hangja a felszólalásakor. Gondolom tudta a pártvezetés, hogy milyen hálátlan szerep lesz rájuk osztva a vitában és inkább a tragikus kommunikációs képességekkel rendelkező szóvivőt küldték a "húsdarálóba".

A törvény kapcsán reménytelen helyzetben vannak a szocik. Gyurcsány a népszavazáskor belekényszerítette őket egy védhetetlen pozícióba, akkor ugyan taktikai győzelmet arattak, de hosszútávon ez iszonyú károkkal járt mind számukra, mind az összmagyarság számára. A megmaradt hardcore szoci választók inkább az állampolgárság megadása ellen vannak még mindig, de a lakosság döntő többsége támogatja a törvényt. Erőtlenül próbál hát az MSZP jelentős arcvesztés nélkül túllenni a törvényen, kicsit hasonlóan, mint ahogy végigalibizték az ogy.-i választási kampány utolsó heteit.

Személy szerint Gőgös mentegetőzését, bár esetlenül jött ki, mégis őszintének éreztem. Az alakuló ülés végén, amikor a székely himnusz alatt a szoci kormánytagok szinte pánikszerűen kimenekültek, ő azok között volt, akik a helyükön maradtak, nekem úgy tűnt még énekelt is. Biztosan sok olyan meghasonlott szoci politikus van, aki Gőgöshöz hasonlóan erős kapcsolatokkal rendelkezik határontúli magyarokkal és személyes tapasztalatból tudja, hogy mennyire vállalhatatlan a szoci álláspont.

Közhelyszerűen sokszor elhangzott, hogy a megosztott ellenzék 3 pártja 3 teljesen eltérő, egymást kioltó politikai nézetrendszerrel rendelkezik. A mostani törvényjavaslatok kapcsán sokkal inkább úgy tűnik, hogy a szocik páriákká váltak. Az LMP, a Fidesz és a Jobbik, ha különböző hangsúlyokkal is, de alapvető kérdésekben egyetért, az LMP még a trianoni vitanap megrendezését is támogatja. A szocik csak bénultan figyelik, hogy a bűnös, hazafiatlan párt szerepe lett rájuk osztva.

Eddig a Fidesz jól tematizál, elvette a Jobbik elöl a nemzeti kérdésekben a kezdeményezés lehetőségét, a pária MSZP bénult, nem tudja kedvelt fegyverét, a szociális demagógiát alkalmazni és a belső megosztottság is mázsás súlyként húzza vissza őket. Az LMP ügyesen lavírozva eddig elkerülte az SZDSZ zsákutcáit és partiképes maradt a Fidesz számára egy esetleges fővárosi együttműködésre. Sok idő van még őszig, de ha ez a helyzet marad, a Fidesz nagyon jól szerepelhet az önkormányzati választásokon.

bigapples 2010.05.21. 02:34:38

@Viktus: Inkább negatívan hat, ha Gaudi a továbbiakban is a Torgyántól vagy a haverikutyás Helmeczytől látott ripacskodó ügyvédstílust fogja adni. Ma már visszafogottabb volt, mint ahogy Zagyva is, gondolom Vonáék látták, hogy ez kommunikációs öngól és szóltak, nekik, hogy szolidabban viselkedjenek.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 08:19:55

@bigapples: egyetértek, nagyon szép komment! :)

@törökgábor: gyönyörű cím, remélem, igaz is! :)))

Az utóbbi hetekben élvezem figyelni a magyar politikai életet... :D

agentT 2010.05.21. 08:21:32

@bigapples: "A szocik csak bénultan figyelik, hogy a bűnös, hazafiatlan párt szerepe lett rájuk osztva." - Tán mert hazafiatlan párt, és bűnei is számosak.

Az LMP-vel vigyáznék. Eddig az volt a véleményem, hogy néhány bicajrajongó, mélyzöld, meg belvárosi rasztahajú békebuzi, és kisnyusziként kamilláznak a Parlamentben, de kezdem azt érezni, hogy ez az "új fiúk, amatőr fílinggel" dolog a megvezető stratégiájuk része.

agentT 2010.05.21. 08:22:20

@lorantka_a_gall: Jaja, egyetértek a poszttal:)

[nev] (törölt) 2010.05.21. 08:40:47

a szociknak nem állampolgársági kérdésében kell pozícionálni magukat, hanem társadalmi kérdésekben.

---

nekem egyébként az a véleményem, hogy a kettős állampolgárságról törvény tökéletesen elhibázott. nem magyarországnak kell egy újabb magyar igazolványt kibocsátania, hanem az európai unió polgárainak kellene egyszerűsített eljárásban egy olyan útlevelet kiadni, amin a valódi nemzetiség van feltüntetve. a határon kívüli magyarok esetén a "nemzetisége: magyar" bejegyzést kellene szerepeltetni. ezt az igazolványt az uniónak kell kibocsátania, és a nemzetiségi hovatartozást mindenesetben a tagországnak kell ellenőriznie, és magyarország ebben a formában igazolja a magyar állampolgárságot.

***

a magyar igazolvány sem kell, és ez az új magyar kártya sem. helyette az uniós passport, amin valós nemzetiség van feltünteve.

***

az uniós passport létrehozását se a szlovák, se a román diplomácia nem tudná megakadályozni. a vajdasági és a kárpátaljai magyarok pedig különleges eljárásban szintén megkaphatnák, ami a beutazásukat megkönnyítené meg.

ezt a javaslatot magyarországnak a soros elnökség előtt kellene beterjesztenie, és alatta végigtárgyalnia. a jelenlegi tervezetet meg nyilvánvalóan vissza kellene vonni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 08:48:19

néztem a héten a közvetítéseket, sajnos munkanélküliként tétlenségre kárhoztatva túl sok időm van ilyesmire. (errefelé még árvíz se volt, hogy kimentem volna homokzsákokat pakolni)

meg kell mondanom, hogy nagyon tetszett, amit láttam! végre valami elkezdődött.

a mocskos mszp meg csak azt kapja, amit megérdemel. illetve, remélem ez csak a kezdet és mennek azok a hitvány gazemberek szépen sorban be a börtönbe, ahova valók.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.21. 08:49:24

Tényleg egy kicsit olyan, mintha teljesen kiment volna a lábuk alól a talaj. Most először érzem úgy, hogy talán mégse olyan lehetetlen, hogy az SZDSZ útjára lépjenek...

Szélmalomcsősz 2010.05.21. 08:51:04

@bigapples:
Lehet, hogy Gőgös őszinte volt,
de a felszólása szépen demonstrálta, hogy a szociknak fogalma sincs a lényegről.

Az állampolgárság kérdése, bár vannak szociális és gazdasági vonatkozásai, mégsem szociális vagy gazdasági kérdés.
Ugyanúgy, mint amikor, annak idején, azzal kampányoltak, hogy a határon túli állampolgároknak a magyar tb. ellátásokra fáj a foga, ... ... vagy, hogy a szomszédos államok "érzékenységét" sértjük az állampolgárság kiterjesztésével...

Lehet, hogy Gőgös "vállalkozásai" tisztességesek, de azért mindeközben, bőven volt példa, az Erdélyből ingázó lerománozott székelyek
illegális foglalkoztatással történő kizsigerelésére pld. a "magyar " építőiparban. (se tb. se normális felszerelés, se ellátás, se balesetvédelem...)

lorantka_a_gall 2010.05.21. 08:52:39

@Fedor: az szdsz már végigment a "szocializmus építésének útján", az mszp-nek is csak az utolsó kilométerek hiányoznak... :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 08:52:43

az mennyire a legalja volt mindennek, amikor a mocskos gazember szocialista képviselő elkezdett (volna) nácizni, mert ezek a hitvány senkik ennyit tudnak, sorvadt agyuk csak ennyire képes. el is vették tőle a szót. meg is érdemelte.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.05.21. 08:56:44

gőgös védelmébe emelek szót, mert személyesen is ismerem az fvm-ből. nem tudom, mit keres még az mszp-ben, az egész habitusa teljesen idegen a nyakó-göndör-félékétől. szerintem úgy voltak vele, hogy senki sem vállalta a felszólalást és gőgöst dobták az oroszlánok elé, aki megpróbálta a lehetetlent. sajnálom őt, mert nem abba a pártba való, nem tudom milyen érdek tartja ott.

Alvarez 2010.05.21. 09:00:33

A kettős állampolgárásgról azok a felvidéki és erdélyi magyarok fogják kimondani az ítéletet, akik szarni fognak a magyar állampolgárságra. max 1000-2000 jelentkező lesz, azt annyi. Viszont milyen jól össze lehet veszni Szlovákiával és Ficot hatalomban tartani. Gratula.

Az MSZP amúgy sem tud mit csinálni ellene, nehéz helyzetben van, most túl akar élni és kész. Ezt meg csak sunyítással lehet.

szinema1 (törölt) · http://szinema.blog.hu/ 2010.05.21. 09:04:52

még egy bizonyíték az MSZP belső blamájára, a Toller temetésén beszédet mondott (volt) komlói szoci polgármester. Elég sokat elárul arról, mi a helyzet most ottan, párton belül.

radala 2010.05.21. 09:05:49

@Viktus: Szuper, imádom ezt a Gaudit. Kár, hogy nem a Fideszben ül:-)

lorantka_a_gall 2010.05.21. 09:06:46

@triumphator: ráhibáztál: "érdek tartja ott". Mint minden szocit, 2006, Őszöd óta. (talán még előbb is) De az, hogy akkor nem állt fel, ugyanabba a sz@rba tolja bele őt is, amiben az összes többi szoci van.

@Alvarez: ha van jövőbe látó készüléked, kérlek, oszd meg velünk! Amúgy ha ennyire hibásan működik, lehet, hogy mégsem kell.. :D Remélem, akkor is emlékszel majd erre a kommentedre, amikor majd százezres nagyságrendben érkeznek igénylések... ;) És igen, az mszp sunyítson csak, kormányon úgyis csak a pöffeszkedés és a lopás ment nekik, illik is a profilba.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 09:07:11

@clownfish: Az egészen biztosan nem politika érdekük, hogy ezt a típusú beszédstílust folytassák. Elmúltak azok az idők, amikor szavazatot lehetett szerezni Magyarországon a fasisztázással. Ez már jóideje a szavazatok megtartásához is kevés, mint azt láthattuk.
A hibák beismerésére meg csak egyetlen példa egy-két nappal ezelőttről (pontosan már nem emlékszem melyik nap történt): a miniszteri fizetések kapcsán Navracsics az expozéjában perceken át beszélt arról, hogy hibáztak, és valószínűleg fognak is még.

@Ordnassac: Na ez az indítvány például tényleg érdekes. Több ilyen, érdemi dolog kellene. Meg például az, hogy tegnap ott kellett volna lenniük az ülésen, és bemutatni, hogy "tessék T. Ház, nekünk van egy ilyenünk!" És ezzel máris egy kicsit más lett volna az összkép.

Diocles 2010.05.21. 09:07:12

@triumphator:

mielőtt mindenki elmorzsolna egy könnycseppet Gőgős miatt, azért senki sem kényszerítette hogy zsíros kormányzati posztokat töltsön be, amikor dübörgött a "jön a 23 millió román és elveszi a nyugdíjaitokat"- kampány...

Könyörgöm, ne akarjanak már mosakodni ezek az emberek!
Ennél még azt is többre becsülöm, aki felvállalja, h igen, ellenzem, ezért, meg azért, főleg anyagi félelmeim miatt, ellenben most tort ül az álszentség, és kiderül, h voltaképpen mindenki partizán meg ellenálló volt, akárcsak a II. világháborúban...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.05.21. 09:09:37

Én ezt nem értem. Egyrészt a kettős állampolgárság ügye teljesen marginális kérdés, a gazdaság talpraállításához, korrupcióhoz és a többi aktuális témához semmi köze. Másrészt ezeken a "vitákon" nem az mszp-t vagy a maradékát kellene szapulni, hanem konstruktívan előrelépni.
Az mszp-t legjobban az járatná le, ha a fidesz valóban fel tudna mutatni valamiféle javulást diktatúra helyett. A fideszt meg az, hogy tényleges intézkedések helyett bohóckodik.

Yasashi Tanuki 2010.05.21. 09:11:18

Gyurcsány egy ellenzéki képviselőnek -Debreczeninek - eldicsekedett, hogy hogyan manipulálták az MSZP vezérkar tudtával és beleegyezésével a december 5.-i népszavazást a magyarok alantas ösztöneire appelálva.
Ez után a bejelentés után mit mondhatnak a szocialisták?
A történetből egyértelműen kiderült az MSZP hozzáálása a kettős állampolgársághoz és az is, hogy akár közerkölcsbe ütköző manipulációt is megengedhetőnek tartanak annak érdekében, hogy az álláspontjuknak érvényt szerezzenek.

Csak akkor lenne erkölcsi municiója az MSZP-nek az erkölcsi municiója, hogy kilépjen ebből a szerepből, ha Gyurcsányt szégyenpadra ültetnék az elmúlt évek húzásai miatt, de erre egyenlőre nincs igény a párton belül.

Marad tehát Moldova György jóslata.

Alvarez 2010.05.21. 09:12:52

@lorantka_a_gall: százezres nagyságrend, hehe, te sem vagy normális. Kárpátaljáról és Újvidékről lesznek jelentkezők, ékes bizonyítékul arra, hogy itt nem a nemzethez tartozás a fontos, hanem a gazdasági menekülés.

Amúgy a szomszédokkal összeveszni a legdrágább, sokkal több, mint néhány nokiás doboz. Egyébként a Fidesz nem lop szerinted?

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 09:15:49

@Alvarez: Csatlakozom az előttem szólóhoz: remélem 1–2 év múlva is emlékezni fogsz még erre a "jóslatodra".

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 09:18:13

@Yasashi Tanuki: Annyiban kiegészíteném, hogy szerintem már akkor sem lenne erkölcsi muníciója. Az után, hogy 2004 után 6, és 2006 után 4 évig ott sorakoztak fel mögötte. Erkölcsi muníció szempontjából már gyakorlatilag mindegy, hogy mit csinálnak. Politikai szempontból persze nem.

agentT 2010.05.21. 09:18:16

Gaudi képviselő úr szereplése kapcsán jutott eszembe, meg a megnyilvánulásait övező (nyilvánvalóan nem ötven fős, hanem lényegesen nagyobb létszámú) parlamanti tapsok és tetszésnyilvánítások kapcsán, hogy nekem úgy tűnik, a választások megnyerésével a Fidesz-KDNP befejezte a Jobbik ekézését.
Hogy más példát ne mondjak, az Echo TV este nyolc órai műsorában szinte minden nap megjelenik egy jobbikos, és szép értelmesen elmondja amit akar, kevéssé provokatív kérdésekre válaszolva.

Ez mindenképp jó hír, hiszen a Jobbik vagy így vagy úgy, de fontos szerephez fog jutni 2014-ben.
A Fidesz kétharmada addigra elolvad, lehet még az abszolút többség is.
Ha a szocik addigra sikeresen leamortizálják magukat, a Jobbik két dolog lehet.
- koalíciós parner
- váltópárt
Az első lehetőség is mindenképp üdvösnek tekinthető, hiszen azt jelzi, hogy addigra befejeződik a Jobbik négy évig húzódó domesztikálása.
A váltópárt státusz viszont a lengyel modellt jelenti, nemzeti liberális párt kontra nemzeti konzervatív párt váltógazdálkodását, melyben marginális szerep jut a hazátlan nemoliberalizmusnak meg a bolsevik utódpártnak.
Ez idilli állapot, első ránézésre.

agentT 2010.05.21. 09:22:54

@vicsigabi: Az, hogy ötmillió honfitársunk kap-e lehetőséget arra, hogy állampolgárságban deklarálja a magyarságát, nem marginális kérdés. Ha ez válaszójoggal jár (még mindig megoszlanak a fideszes nézetek ez ügyben) főként nem marginális kérdés.

Ami meg a fideszes kormányzást, és annak jótékony hatását illeti... nehéz lesz annyira rosszul kormányozniuk, hogy ne mutogathassanaka hátra, hogy lám csak lám, a gyurcsányizmus sokkal de sokkal rosszabb volt.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 09:24:20

@agentT: " úgy tűnik, a választások megnyerésével a Fidesz-KDNP befejezte a Jobbik ekézését."

sajnos nem így látom. kihasználják őket, de közben mocskosul nácizzák őket a médiában. és manuális irányítással, utasításra vágnak ki gondos kezek minden képkockát, amelyeken gárdisták homokzsákokat cipelnek a gátakon.. (lásd: annak a hitvány mocskos csintalan beszólását is a hírtévében... undorító..)

radala 2010.05.21. 09:25:15

Nem akarok nagyon offolni, vagy akarok. A lényeg, hogy ebben a témában gyakorlatilag mindenki egyetért, akár a KÁ akár a szocik vergődése felől nézzük.
Tudom, hogy csak engem érdekel a NER meg a forradalom, de itt egy érdekes cikk az indexröl, sokat okosodom belőle.
index.hu/belfold/2010/05/21/forradalom_van_a_mi_utcankban/

Nem mellesleg, bár gusztustalannak találom ezt a forradalmazást nagyon.
De egyrészt a tegnapi vita alapján valóban az volt. (90-ben kevesebbet szopatták az mszp-t, mint most).
Másrészt emlékszem, hogy milyen irígy voltam a prágai sörözéseim alkalmával, hogy a köcsög csehek forradalomnak nevezik a mienkénél semmivel sem szebb rendszerváltásukat, nekünk meg semmi nem elég jó.
Ha OV el tudja érni ezzel a gusztustalansággal, hogy az emberek legalább azt érezzék, hogy valóban egy cezúra 2010, akkor tán nem fölösleges ez.

agentT 2010.05.21. 09:27:45

@Bukowszky: Amit Csintalan szövegel, az napról napra botránykő, de nem ez a lényeg, meg nem is a homokzsákok.

Nem azt mondtam, hogy puszipajtásaink lettek Fideszék, inkább a feldobott labda állapotát érzem.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 09:28:01

mindenesetre szerintem nagyon sok embernek okoz mostanában kellemes meglepetést a Jobbik az országgyűlésben nyújtott stílusával, teljesítményével.

teljesen függetlenül attól, hogy kire szavazott, sok ismerősöm végső soron örül annak, hogy ott van a Jobbik és végre szó esik olyan dolgokról, amelyeket már nagyon régen meg kellett volna beszélni.

mert lehet, hogy nem "trendi" Trianonról beszélni, de sajnos szükséges.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 09:28:58

@agentT: És ebben a "lengyel" modellben a Jobbik lenne a nemzeti konzervatív párt? Ez még viccnek is erős. Ez ellen szerintem első helyen ők maguk tiltakoznának (a konzervatív és a radikális gyökeresen szembenálló fogalmak), második helyen meg mondjuk a PiS.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 09:30:34

(amúgy végképp nem értem, miért tűri el a Fidesz Csintalant a képernyőn. a legtöbb "meggyőződéses" fideszes ismerősöm úgy van vele, hogy "Csintalan? na őt nem nézzük.")

[HEJ] 2010.05.21. 09:31:23

"az új szereplők ... szokatlanul komolyan is veszik feladatukat". Hat ez csak reszben igaz, azert neha kabareba illo bajjal pakolgatjak idegessegukben a papirjaikat, fecnijeiket, leesik a mikrofon, stb. Telnek a kinos masopercek. Zagyva ur mszp-nek beolvasasa is felemasra sikerult, hol odafordult, hol el, de azert ujjal mutogatva rajuk...
Tenyleg erdemes ujra a kozvetiteseket kovetni.

is 2010.05.21. 09:34:27

legyünk pontosak: a FIDESZ, a KDNP, a Jobbik ... és most TG is üti a szocikat :-). Bokros táncjelent-recenziójához passzol ez a poszt, bár kétség kívül jóval kevésbé szubjektív fogalmazásban.

várjuk a következő elemző posztot.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 09:35:16

@Alvarez: fogadjunk, hogy te Magyarországon születtél, és még sosem tapasztaltad meg, hogy leszerbeznek/románoznak/szlovákoznak "őshonos" "magyarok". Sőt, arra is van egy kisebb pénzösszegem, hogy a kórus tagja vagy...

Igenis a nemzethez tartozás a fontos, ugyanis a gazdasági menekülés eddig is folyhatott, áttelepülés kellett csak az állampolgárság megszerzéséhez (ami mostantól nem fog kelleni). Éppenhogy a helyben megmaradást fogja segíteni.

A szomszédokkal összeveszés a számukra (a "szomszédok" számára) már attól biztosított, hogy létezünk. Nem ezen múlik. Ez a gondolat arról tanúskodik, hogy ellenállás nélkül ette be magát a "merjünk kicsik lenni" az agyadba.

És igen, meggyőződésem, hogy a Fideszben nincsenek Hagyók, Veresek és Gyurcsányok, de még Zuschlagok sem. Ha pedig mégis akadna, annak nem védelem jár körmükszakadtáig, hanem kiközösítés.

Komponista 2010.05.21. 09:35:54

Az MSZP parlamenti képviselőcsoportjában ülő emberekről a választók ítéletet mondtak: e szerint semmi keresnivalója nem lenne ott sem a 33%-ot produkáló Hillernek, sem a17%-ot elérő Veres Jánosnak, sem a 18%-os Szekeresnek, sem a 20%-os Steinernek, sem a 26%-os, többször bukott Szilinek, sem azoknak, akik egyéniben el sem mertek indulni, hanem saját maguk által összeállított, benfentes lisáról kerültek be... Ezek az emberek egészen biztosan nem képviselik a politikai baloldalt: csak saját magukat és rokonaikat. Saját jogán minössze két ember ül a szocialista -bármit is jelentsen ez- széksorokban: dr. Tóth József és Szanyi Tibor. E két emberen kívül ki emelheti fel közülük a szavát bármilyen ügyben? Hiteltelen, bukott, súlytalan emberek, akik valójában kompromittálják a baloldalt és akadályozzák az általuk megszállva tartott, privatizált, de nem képviselt politikai vonulat megújulását. Szégyen, gyalázat. Egyébként mindezt ők maguk is tudják: ezért bujkálnak a "választóik" elől.

Idet 2010.05.21. 09:37:26

@[nev]: És nem lenne mód ütni azokon, akik kettős állampolgárságot szeretnének, azaz deklaráltan magyar nemzetiségűek akarnak maradni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 09:38:11

pedig ugye itt és most, ahol van vagy másfélmillió ember munka nélkül, fiatalok százezrei teljesen kilátástalan helyzetben, és mennyire nem hiányzik pont most akár egyetlen egy határontúli magyar sem a romokban lévő hazai munkaerőpiacra.. mert igen, morális felelősségünk, kötelességünk törődni velük, mert egy nemzet vagyunk, akármi van. ez a kiindulópont. vitán felül áll, hogy amit csak lehet, megteszünk értük, magyar testvéreinkért. de azért az mszp ekézése helyett, legyen az bármilyen kedves a fülnek az elmúlt évek után, beszélhetnének konkrétumokról is. hogy mégis pontosan mi a tervük, céljuk, pontosan mit jelent a kettős állampolgárság a gyakorlatban, és hogy egyáltalán ezt tényleg akarják-e (így, ebben a formában) a határontúliak. ezeket a kérdéseket az mszp vethetné fel, normálisan, konstruktívan, de ehelyett mi megy? az idióta, sorvadt agyú fasisztázás. szánalmas.

BLovi 2010.05.21. 09:38:33

"Egyébként szerintem 2006 októbere kapcsán ugyanez várható, sőt, ott esetleg Schiffer fogja betölteni a pöröly szerepét, lévén szívügye a téma."

Legyen igazad! Bár azok a korábbi SZDSZ szavazók akik most az LMP-t ikszelték be 2006-ban csak röhögtek a történteken. Ismerősi körömben is van ilyen sajnos. Nekem is kellett ok nélkül menekülni rendőrök elől és amikor erről panaszkodtam még korábbi "liberális" barátaim is írták hogy jól tették a rendőrök hogy szétverték a csürhét és minek mentem oda...szóval ennyivel letudták. Most azért vissza fogok nekik kérdezni 4 év elteltével ha az LMP is úgy fog nyilatkozni mint ígéri, hogy ehhez mit szólnak?

Idet 2010.05.21. 09:39:05

OFF

Tud valaki bővebbet a Kaczynski-repülőszerencsétlenség új fejleményeiről?

OFF

is 2010.05.21. 09:39:18

@freehckr: "a mi társadalmunkban a hibák beismerése erény is egyben... "

már csak az a kérdés, hogy mi a hiba. abban nem nagyon van egyetértés pl., hogy Orbán mennyit hibázott, és ebből mennyit ismert be...

agentT 2010.05.21. 09:41:00

@Tomeczek: A jobbik az utóbbi időben úgy definiálta magát, mint nemzeti, 100% magyar párt az összes többi, a nemzetidegenek ellen. A "radikális" kitétel véletlenül sem tévesztendő össze a múlt század elején dívott nemzetellenes világpolgár európaimádó radikalizmussal (jól is néznénk ki, jászioszkárok a Jobbikban), ugyanakkor a Jobbik nem definiálta magát világosan a világnézeti tengelyen.
Ha viszont azt nézzük, hogy milyen üzeneteik vannak,
- radikális rendpártiság (Csendőrség)
- erős utalások a királyságra, konkrétan az apostoli királyságra
- a család és az erkölcs szerepének kiemelt fontosságú témaként való kezelése stb.
másnak, mint radikális konzervetívnak nemigen tekinthető az ideológiájuk.
SEMMIKÉPP nem szélsőjobboldali az ideológiájuk, de még a kommunikációjuk sem, főleg, mióta a cigánybűnözés témájának feszegetéséből erősen visszavettek, sőt Morvai képvselő asszony a kuruc.info rosszallását váltotta ki azzal, hogy élénk szavakban ecsetelete, a Jobbiknak hazaszerető, "magunkfajta" zsidó tagjai is vannak.

A PiS, figyelembe véve, hogy eléggé egyedül van az európai politikai térben, egy domesztikálódott Jobbik közelségét szerintem nem vetné meg. Ha a jobbik valóban az a nyilas söpredék lenne, mint amelyről szeretnek nyilatkozgatni a balosok, akkor igen, de hát nem az, szóval nincs miről beszélni.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 09:43:04

@Komponista: Akkor e logika szerint az összes párt összes, listán bekerült képviselője jogtalanul ül ott, ahol? Én úgy emlékszem amúgy, hogy listára is szavaztunk április 11-én.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 09:43:36

@agentT: nem tartom valószínűnek a forgatókönyvedet.

Ugyanis a szocik valszeg tényleg amortizálódni fognak, de a Jobbik nem tud a radikalizmusával annyi embert megszólítani, hogy nagyobb számban hódítson el egyéni körzeteket, max Borsodban lehet erre néhány helyen esélye, ha a Pintér tartja a szavát, akkor ott sem. Kb a 20-22% nekik az elméleti maximum. Ha a szocik mögül kihal még 100-150K szavazó 2014-re, akkor 15% környékén fognak befutni (további jelentős erodálódást csak akkor tartanék valószínűnek, ha tényleg sikerül szétszakítaniuk magukat /hajrá, azért drukkolok/, vagy tényleg elviszik börtönbe a fél frakciót /ez is hajrá/), az LMP erősödhet, de 2014-re még biztosan nem lesz váltópárti szerepe.

Ezek, és az, hogy a jelenlegi ellenzék _teljesen_ alkalmatlan az egymással való összefogásra, számomra nagyon valószínűvé teszi, hogy a Fidesz többsége nem forog veszélyben 2014-re. Lehet, még a kétharmada sem. Csak akkor lenne ez elképzelhető, ha _nagyon_ rosszul kormányoznának, de ez sem egy várható forgatókönyv. Ehhez legalábbis gyurcsányi mélységekbe kéne süllyedni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 09:44:19

@lorantka_a_gall: "még sosem tapasztaltad meg, hogy leszerbeznek/románoznak/szlovákoznak "őshonos" "magyarok"

én sosem süllyednék idáig, de személyes tapasztalatom, hogy azért akárhogy nézzük, előszeretettel élnek vissza a határontúli honfitársaink az itt nekik bőkezűen adott kedvezményekkel. én megértem azt is, hogy nagyon sok ember sértőnek érzi az arroganciájukat, azt, hogy magukat "különb" magyarnak érzik, ennek gyakran hangot is adnak, valójában lenéznek minket és most még a sértettet is játszák (többé-kevésbé joggal..).. egy kicsit azért ők is magukba nézhetnének ("magyarokat nem szolgálunk ki"), láthatták, hogy mit művelt az a mocskos mszp itthon, és azt is, hogy azért pont azok az emberek, akik pl. Erdélybe utaznak, általában nem éppen mszp szavazók...

agentT 2010.05.21. 09:48:30

@Bukowszky: "és mennyire nem hiányzik pont most akár egyetlen egy határontúli magyar sem a romokban lévő hazai munkaerőpiacra..."
A romokban heverő magyar munkaerőpiacon már most is vígan megjelenhetnek a szlovákiai és romániai határon túli munkavállalók, lévén hogy a csodaunió tagjai ugye.
A kiterjesztett állampolgársági törvénnyel nyilván a szerbiai meg az ukrajnai magyarok szállnák meg a romokban heverő magyar munkaerőpiacot ezek szerint, mintegy beelőzve a huszonhárommillió románt, akiket 2004 óta rettegve várunk, hogy felélik a nyugdíjunkat.

Ész megáll.

CSENDES 2010.05.21. 09:49:35

@Idet: Az egyik személy, aki a pilótafülkében tartózkodott, beazonosítva. A lengyel légierő parancsnoka volt (legalábbis így értettem). A másikat még azonosítják (felkérték a lengyeleket).

agentT 2010.05.21. 09:51:08

@lorantka_a_gall: A forgatókönyvben azzla számolok, hogy a Jobbik erőteljesen nemzeti politikát folytató, de komolyan vehető és veendő pártként fog működni a következő négy évben, mintegy levetkőzve a sallangokat.

Egyébként én is drukkolok, mindkét általad vázolt témában.:)))

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 09:51:49

@agentT: ne csúsztass.. csak annyit mondtam, hogy ha már az a kretén mszp belesüppedt a nemzetellenes párt szerepébe, legalább beszélhetne konkrétumokról, hogy ennek a lépésnek milyen következményei lehetnek és hogy erre mi itthon fel vagyunk-e készülve. természetesen ez naiv gondolat, a mocskos mszp-től ilyet valóban nem várhatunk (csak a 23 millió románozást..)

stratez 2010.05.21. 09:53:09

Én elsősorban Gyurcsány Ferencre lettem volna kíváncsi, na nem a véleményére, hiszen azt volt szerencsénk megismerni 2004. december 5-e előtti példátlanul mocskos és aljas kampányban, amit ő vezérelt, hanem az arcára. Már az is minden pénzt megért, ahogy valósággal vonaglott a kíntól a parlament alakuló ülésén az Orbán-beszéd alatt. De az igazi ez lett volna, látni, hogyan viseli, amint az "életműve", amivel sikerült beírnia a nevét a magyar történelem fekete lapjaira, semmivé válik, és ráadásul olyan megalázó körülmények között, ahogy annak szemtanúi lehettek a tévénézők is tegnap este. Nem vállalta, inkább elbujdosott, egy ember, aki nem mert szembe nézni saját magával. Ez volt tegnap este Gyurcsány Ferenc. Aki hiába nem volt ott testben, a rossz szelleme végig ott lebegett a kupola alatt.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 09:53:28

@Bukowszky: szerinted a kisebbségben élő magyarok milyen arényban szavaztak volna arra, hogy a magyarországiak megkapják a magyar állampolgárságot? Teljes joggal érzik magukat különbnek, ugyanis magyarként ott megmaradni nem volt olyan egyszerű, mint itthon. Ráadásul, mint az a szavazási/választási eredményből ki is derült (1994, 2002, 2004, 2006), sokaknak nem is igazán sikerült.

A "bőkezűen adott kedvezményeket" ugye nem gondoltad komolyan? :D Egy kis szerénységet, pls, miután 8 évig fojtogatták az ezzel foglalkozó szervezeteket. Magyar Állandó Értekezlet. Mikor hívták össze utoljára? Kiállás mellettük; a jogaikért. Göncz? Gyurcsány? Bajnai? Na ne röhögtess. A külhoni magyaroknak sem a magyarokkal általában van bajuk, csak sokat kaptak a nyakukba, ahelyett, hogy segítséget - akár csak szóbeli segítséget, anyagiakról még nincs is szó -, támogatást remélhettek volna.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 09:54:56

@agentT: Ez a "radikális konzervatív" érdekes kategória, megmondom őszintén számomra eddig ismeretlen. Kiváncsi vagyok egyébként, hogy merre fognak elmozdulni 4 év alatt, parlamenti pártként. Én azt várom, hogy a radikalizmusuk mérséklődni fog, de nem akarok jósolgatni.
Nem gondolom, hogy mint párt, a Jobbik szélsőjobboldali lenne, de nagyon nem is törekednek vonal meghúzására. Ha már felhoztad a kuruc.infót – a Morvai-vitáról nem hallottam, de – főszabályként azért az a portál eléggé szokta szeretni a Jobbikot, márpedig a kuruc.infót igenis szélsőjobboldalinak tartom. De hangsúlyozom, nem akarok egyenlőségjelet tenni a kettő közé.
Hogy lesz-e, lehet-e együttműködés mondjuk 4 év múlva egy "domesztikálódott" Jobbik meg a PiS között, azt meg majd meglátjuk. Mindenesetre érdekes lehetne.
(TG-től meg bocsánat, kicsit OFF-ba csaptunk.) :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 09:56:12

kicsit OFF.

remélem tanul a lengyel repülőgép katasztrófájából mindenki, a szakma és a politikai elit is. talán egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy felfogják a nagyurak is, hogy nem halhatatlanok, hogy bár szavaiknak nagy ereje van, de nem mindenhatóak és a szavaikkal óriási felelősség is jár, amelyhez fel kell nőni.

pilótaként pontosan tudom, hogy annak a gépnek valójában fel sem lett volna szabad szállnia, vagy azonnal kitérő repülőtérre kellett volna mennie. ezt az alapvető szabályt felülírta a hatalmi arrogancia. sajnos meg is lett az eredménye. nagyon, nagyon remélem, hogy ezen elgondolkodik mindenki.

Szélmalomcsősz 2010.05.21. 09:58:12

@Bukowszky: Pusztán az nem tűnt még föl neked,
hogy nem ilyen egyszerű a dolog.
A munkanélküliség dacára, bizonyos szakmákból
kifejezetten hiány van itthon. "Vállalkozó" persze akad bőven,
de szakmunkások tekintetében, megfelelő szakképzés híján, sokszor azokra vagyunk utalva, akik a határon túlról még hajlandók és tudnak dolgozni...

Komponista 2010.05.21. 10:01:51

@Tomeczek: Itt és most arról szól a mese, hogy megroppant-e az MSZP. Ehhez szóltam hozzá. Megroppant és a maradványai nem teszik lehetővé a tényleges baloldali képviseletet. Mintha a szétroncsolt, összelapított lábat nem lehetne levágni - hogy példával is éljek. Az a tény, hogy a FIDESZ elmebetegeket, és más, többszörösen leszerepelt, a maszop képviselőcsoportjában ülőkhöz hasonlóan hiteltelen politikai manökeneket is bejuttatott a listáin, vagy hogy a Lemp voltaképpen nem más, mint a lebőgött SZDSZ harmadik vonala - más kérdés, most nem erről van szó. Amúgy gyenge lesz az idei zöldségfelhozatal, viszont magas a Balaton vízszintje.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 10:01:52

@lorantka_a_gall: én csak azt tudom, hogy igen nagy arányban vannak erdélyiből áttelepült emberek a hazai felsőoktatásban alkalmazottként, és személyes tapasztalatom, hogy ezek az emberek előszeretettel szólnak be napi szinten nelünk merő sértettségből, frusztráltságból, és szopatnak szarrá a viszgákon minket, azt is, akiről köztudott, hogy jobboldali, nemzeti érzelmű. Ahogy a "magukfajták" eleve hármasról indulnak. Szerintem ez megengedhetetlen. És mi okom lenne feltételezni, hogy más ágazatokban, pozíciókban máshogy viselkednek? Különbek.. ugyan már.

Addig hogyan beszéljünk igazi testvériségről, összetartásról, amíg ők így viselkednek itthon és magukat nyíltan különbnek tartják?

agentT 2010.05.21. 10:01:55

@Tomeczek: Szerintem nem volt OFF, az egyszerűség kedvéért akkor azt mondom, hogy szélsőségesen konzervatív, esetleg ultrakonzervatív, gondolom így már jó.
Amúgy egyetértek.

Rammy 2010.05.21. 10:03:16

@Tomeczek: Már pedig a Jobbik igenis szélsőjobboldali... Ezt akár tetszik akár nem, ki kell jelenteni,. Az, hogy a 21. századi parlamentben egy ilyen szélsőséges párt ekkora mértékben képviselteti magát, elég nagy aggodalomra ad okot... A Trianon-emléknapról nem is beszélve! Ahhoz, hogy az ország fejlődjön végre felül kéne emelkednünk a múlton, nem visszatekintgetni, hanem inkább a jövő, és a (várható) fejlődés irányába...

lorantka_a_gall 2010.05.21. 10:03:28

@Tomeczek: a Jobbikról érdekes kérdés most , hogy milyen utat választ.

Van egyrészről a frakciója, amelyikbe sok Zagyva jutott, hangos, néhol kulturálatlan szöveggel, "szóbeli radikalizmus". Mindemellett 12% mandátumuk van, amivel semmire nem mennek, még Morvai Nagysasszonyt se tudják köztársasági elnöknek még jelölni sem.

Van másrészről a tagság és a szavazók, akik azt várják, hogy a Jobbik "borítsa a bilit", és "néggyel kevesebb parlamenti párt legyen", meg "egy jelenlegi képviselő se marad majd, mert mennek a börtönbe". Ezek csalódni fognak, és lelépnek (ha mégsem, akkor ezek szerint addig sem gondolták komolyan), ez is a komolytalanodás irányába hat.

Harmadrészt ha "normalizálódnak", és visszavesznek a hangoskodásukból, akkor is kérdéses, hogy meg tudják-e tartani a Fidesztől hozzájuk pártolt szavazókat, ugyanis azok pártpreferenciája még mindig erős a Fidesz irányába, és könnyen visszaáramolhatnak, ha a szimbolikus kérdésekben a Fidesz lemossa a Jobbikot az üléseken (eddig hibátlanul megy).

Szóval a Jobbiknak marad a 22-es csapdája. Szerintem (!) nem tudnak belőle pozitív eredménnyel kijönni.

Idet 2010.05.21. 10:03:41

@CSENDES: Arra a titokzatos videózósra meg az orosz káromkodásra gondolok+lövések, már a szerencsétlenség bekövetkezte után. Meg, hogy a videózós meg nem erősített hírek szerint meghalt, és még volt egy szalagja.

lüke 2010.05.21. 10:04:31

A lesújtó vereség miatt nem fognak semmit kiszivárogtatni.
Most az ókommunista egységárt összeáll, ahogy már Szekeres korábban- a választások környékén is pedzegette.
Kérdés, Gyurcsány exhibicionizmusa mit fog hozni?

CSENDES 2010.05.21. 10:05:49

@Idet: Nahát, erről nem is hallottam. Már megint ki/lemaradtam.

agentT 2010.05.21. 10:06:28

@Szélmalomcsősz: Továbbá személyes tapasztalatból tudom (látom) hogy erdélyi építkezésekre indulgatnak manapság már reggelente a Barkasba szállva magyarországi magyar építőbrigádok, mivel ott épül ez-az, itt meg pangás van.
Itt tartunk, ide jutottunk, meg oda, hogy az erdélyi nem melékszem kicsodák szerveztek pár hónapja gyűjtést az éhező békés megyei gyerekeknek. Beszámolt róla a nemzeti média.

Mi meg a képzelt jómódunkat meg a munkahelyeket meg a TB-nket meg mit tudom én még mit féltünk tőlük. Vicc.

Idet 2010.05.21. 10:06:32

@Bukowszky: Azt hiszem, minden élvezetes, tetszetős összeesküvés-elmélettel szemben mégis neked van igazad...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 10:07:18

@Rammy: hogy lehetne "felülemelkedni" pl. Trianonon, amikor minden mai problémánk pl. a szomszédainkkal egyértelműen ebben a kérdésben gyökerezik???

elhiszem, hogy szerinted nem trendi Trianonról beszélni, szerintem sem az, de sajnos szükséges!

ilyen tisztázatlan múlttal hogy akarsz a jövőbe tekinteni? mekkora ostobaság! egy időzített bombát nem a szőnyeg alá kell tenni, hanem szakszerűen hatástalanítani kell!

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 10:08:33

@Rammy: Ja bocsánat, ha szerinted szélsőjobboldali, akkor igenis ki kell jelenteni – akár tetszik, akár nem. Nyilván.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 10:09:18

@Komponista: Az LMP nem a "lebőgött szdsz harmadik vonala", azt nyugodtan elhiheted nekem. Egy kicsit közelebbről látom ezt, mint te. A szavazóik átpártolásának pedig inkább örülhetnél, ugyanis az LMP nyírta ki az szdsz-t (és az mdf-et is), mert ha a szavazőik náluk maradnak, akkor akármit hőbörög a Jobbik, a párt bejut a Parlamentbe. (mindig azzal kérkednek, hogy sírba tették az szdsz-t és ez konkrétan nem igaz. Az viszont igaz, hogy nagyon szép jobbhorgot vittek be az mszp-nek, lásd a borsodi eredményeket)

Idet 2010.05.21. 10:10:38

@CSENDES: Én is csak véletlenül kaptam el.
Szóval, minden azt valószínűsíti, hogy Bukowszkynak van igaza, beleszóltak a gép irányításába olyanok, akiknek csendben kellett volna maradni hátul, valamint, az oroszoknak éppen akkor a legkisebb érdekük sem fűződött egy merénylethez, sőt, de hát, az ördög nem alszik...

Rammy 2010.05.21. 10:11:57

@Bukowszky: El kell fogadnunk egyszer és mindenkorra, hogy azon NEM lehet változtatni!! Sehogy. Értem én, hogy fájó seb az minden magyarnak (és határon túli magyarnak egyaránt), de itt van az EU, megszűnnek a határok. Asszimilálódnunk kéne végre a helyzethez, és nem azon morogni ,hogy mi volt 90 éve... Nem a múltba kéne segélykiáltásokat harsogni, hanem tenni azért, hogy most, és később legyen jobb nekünk. Milyen időzített bombáról beszélsz, mellesleg?

Diocles 2010.05.21. 10:13:21

@lorantka_a_gall:

Egyetértek.
A jobbik szimbólikus kérdésekben most nem tudja megverni a Fideszt, tehát a Jobbik számára az egyetlen komoly kitörési, vagy fennmaradási lehetőség a szociális demagógia.

Pl. csak Oroszlányban a nyáron 2000 bányász veszíti el a munkáját, a nyártól jelentősen csökken a gázártámogatás, stb. , tehát ha a Jobbik életben akar maradni, akkor szociális-antikapitalista témákkal kell nyomulnia, olyan témákkal, ahol mindkét rivális nagy pártot tudja majd támadni, és azonosítani az "elittel".

Rammy 2010.05.21. 10:13:34

@Tomeczek: Mivel indoklod, hogy nem az?

SiKom 2010.05.21. 10:14:34

ÍGY KAPOTT BORITEKOT EGY MSZP-s

index.hu/belfold/2010/05/20/nyilt_szini_leleplezes_az_ujbudai_onkormanyzatban/

Hát, így megy ez, kedves MSZP rajongók.

CSENDES 2010.05.21. 10:15:30

@agentT: Inkább a hargitai társaiknak kellene segíteniük,akik a gyerekeiket küldik nárciszt szedni és út szélen árulni- iskolába járás helyett de persze azok (magyarul beszélő) cigányok.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 10:15:38

@Idet: Fenn van a youtube-on is a videó. Többször végignéztem. Ki van nagyítva, le van lassítva, be van nyilazva, hogy mit kéne látni. Hát kb. semmit nem lehet látni rajta. Ami pedig azt illeti, hogy egy pocsék minőségű videó alá hány percbe telik bekeverni ilyen-olyan hangokat, arra talán nem is kell kitérnem. Szinte biztosra vehető, hogy a pilóta feje fölött döntöttek a leszállásról (gondolom mindenki hallott róla, hogy voltak ennek már előzményei).

tölgyes 2010.05.21. 10:16:19

Kedves Török Gábor!

A helyzet leírásával nagyjából egyetértek, az elemzéssel kevésbé

Induljunk a végéről: Mit tudott volna tenni vitában Gyurcsány-Lendvai-Mesterházy?? Csak ártani tudtak volna az MSZP-nek. 2004. dec. 5-re nincsen mentség. Gyurcsány az őszödihez hasonló bűnt követett el, csak ennek hatása alaptomosabb, lassúbb és hosszabban tart. Akkor Gyurcsányéknak hátra kellett volna dőlnie és azt mondania: döntsön a nép.. ehelyett heves nemzetmegosztó propagandába kezdtek. Az embereket a nyugdíjuk, társadalombiztosításuk elvesztésével riogatták...amivel azt sikerült elérniük, hogy sokan otthon maradtak és sokan ellene szavaztak. Én akkoriban is sok fórumon leírtam: téved aki azt hiszi, hogy ezt ki fogja heverni az MSZP. Épp akkor fogják neki a szemére hányni, amikor a legjobban fáj és a leggyengébb lesz.. és ezt megtehetik minden nemzeti és állami ünnepen szimbolikusan és konkrétan. Elmondhatják, hogy a magyar baloldal történelmi hibája, bűne a nemzet semmibevétele. És igazuk lesz.
Révai ( ő aztán nem vádolható jobboldali elfogultsággal:) amikor a népfrontpolitika jegyében újraértékelte a magyar baloldal történelmi hibáit, akkor két ilyenről beszélt. 1. Nem volt mondanivalója az MKP-nak, de az MSZDP-nek se a föld kérdéséről. 2.Nem volt mondanivalója a nemzethez, Trianonhoz való viszonyról. A földkérdésre nem volt válasz a kolhozosítás, Trianonra pedig az internacionalizmus..Tehát beszorított helyzetében még a kommunisták is elismerték, hogy ezt bizony elkúrták.. Igaz amikor kijöttek a sarokból (II.vh. után) ott folytatták, ahol korábban abbahagyták.mert számukra ez egy alkalmi taktikai kérdés volt.
Ilyen helyzetben lett volna mit törlesztenie a jogfolytonosságot vállalt MSZP-nek.. lett volna olyan folytonosság, amit meg kellett volna szakítani. Ehelyett a legaljasabb, az emberek kiszolgáltatottságára való hivatkozással uszítottak.
Most akkor tették volna bölcsen ha hallgatnak. Ez számukra egy olyan kérdés, amelyikben akkor sem lenne igazuk, ha egyébként igazuk lenne. Nem lenne igazuk mert senki nem hinné azt el. nekik.. vagy csak nagyon kevesen.

Ilyen körülmények között Lendvai és Gyurcsány, Mesterházy csak ártani tudott volna az ügynek.
Én hibának azt tartom, hogy a fenti vezetők mindezt nem látták át, nem látták be és nem ennek megfelelően befolyásolták a frakciót.Ha az MSZP azt képviseli, hogy mi hibát követtünk el dec. -én, ezért támogatjuk.. csak arra kérjük a kormányt, hogy legyen óvatos.. akkor többre mennek Itt a szlovákokra való hivatkozás megint azt üzente: a magyar nemzettársak sorsát rendeljük alá egy másik állam szempontjainak.. Tehát megint csak dec. 5-nél tartunk. Ők maguk mennek oda a pofonért.. sőt azt ki is provokálják.

Olyan az MSZP mint Lajos Fülöp; semmit se tanult, semmit se felejtett.

Ráadásul jó pár olyan kérdés kerül még napirendre, amelyikben a homokzsák szerepét kell vállalniuk.

SiKom 2010.05.21. 10:16:50

@manyike:
"- a szlovákiai magyarok nem azt kérték, hogy ne most legyen ez téma? "

Ha az MSZP-n múlna, a szlovákiai magyarok "azt kérnék, hogy semmikor se legyen téma", hiszen valamiért épp nem jó akkor.

nyafnyaff 2010.05.21. 10:16:53

Pártállástól függetlenül, amikor a székely szerint ő szarta a magyart, illetve általános vélemény a Kárpátkanyarban, hogy milyen szar hely Budapest, mert feketén, takarításból "csak" 200.000,- forintot lehet keresni bentlakás és teljes ellátás mellett akkor azért érdekes ez az állampolgárság. Ugyanott általános vélemény hogy a pénz jöhet de mi román állampolgárok vagyunk, de azért TB magyarországi nem fizetése mellett itt még szülünk, mert jobb a kórház, aztán hazamegyünk

CSENDES 2010.05.21. 10:18:22

@Idet: egyetlen cikket láttam most a hírnézőn, de az sem állított semmiféle lövöldözést. Az INFO rádióban pedig azt hallottam, mait már leírtam, lövöldözésről pedig nem, csak arról, hogy a hangfelvételből az derült ki, hogy azért utasították a pilótákat, mert csak nagy késedelemmel érkeztek volna a megemlékezésre (persze, így meg egyáltalán nem érkeztek meg).

SiKom 2010.05.21. 10:18:42

@stratez:
"Nem vállalta, inkább elbujdosott, egy ember, aki nem mert szembe nézni saját magával. Ez volt tegnap este Gyurcsány Ferenc. Aki hiába nem volt ott testben, a rossz szelleme végig ott lebegett a kupola alatt. "

Vajon Gyurcsány Ferenc felveszi a fizetését a tegnapi napra, miközben nem ment be "dolgozni"?

(Ironizálok, mert ez is a ballibek kedvenc cikizéses szövege volt, hogy "Orbán nem ment be a parlamentbe dolgozni")

Bozdurgán 2010.05.21. 10:20:23

Az MSZP-nek 1 (egy) esélye van a túlélsre, ha a Szanyi féle oldalt emelik vezető szerepbe.
Ők az egyetlenek akik képesek HITELESEN megnyilvánulni, egyrészt azért mert ő és a Tóth József volt az egyetlen aki nyerni tudott, másrészt meg Szanyi tényleg Gyurcsány ősellenzéke.

Annak a bandának aki most ott ül semmi köze sem a baloldalhoz, sem a munkához, sem a politikához. Azok tehetsélgtelen kamarillapolitikusok, akik a mentelmi joguk mögé bújva azt gondolják, hogy elég lesz az az alibizés amit az elmúlt 6 évben csináltak.

tölgyes 2010.05.21. 10:20:46

@Ordnassac: Szili ebben tényleg másokat mondott mint Gyurcsány, de szembeszállni nem mert vele.. szokása szerin erőtlenül sunnyogott... így aztán az ő sikkantgatásai, csak amolyan farriszáló kellemkedésnek tűntek, még ha nem is annak szánta őket.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 10:21:07

@Diocles: igenám, azt viszont kifelejtettem a komment végéről, hogy ha a szociális demagógia marad a Jobbik fő ütőkártyája, akkor az eddig támogató értelmiség (akárkiket jelentsen is ez) közül is csak azok maradnak mellettük, akik előnyöket várnak a támogatásukért cserébe, és ebbe már több párt is belehalt...

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 10:21:20

@Rammy: Például azzal, hogy nincsenek pártszinten rasszista üzenetei. Amiket annak állítanak be, azok valójában nem azok, csak alaposan kéne olvasni, figyelni. Nagyon is ügyesen egyensúlyoznak a határokon. Nem uszítanak népcsoportok megsemmisítésére. De egyébként azt gondolom, hogy nem azt kell tudni valakinek bizonyítani, hogy NEM szélsőjobboldali, hanem aki az ellenkezőjével gyanúsítja, annak kell, hogy érvei legyenek.

CSENDES 2010.05.21. 10:23:40

@tölgyes: Javaslom a parlament.hu/irományok/módosító indítványok/szili katalin-t Szerintem ez pont a nyitott ajtó, ami most döngetve vagyon.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 10:23:42

ma mikor kezdődik a parlamenti közvetítés? 11kor? alig várom :) a legjobb valóságshow, ever :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 10:24:49

még egy-két velős alázás a jobboldalról és nézettségi rekordot dönt a parlamenti közvetítés :))), a reklámbevételekből meg felvirágzik a nemzet :)

tölgyes 2010.05.21. 10:25:30

@[nev]: Van egy kis baj: se Szerbia, se Horvátország, se Ukrajna nem tagja az eunak. Ez utóbbi belátható időn belül nem is lesz. Ön csak a Gyurcsányista álláspontot képviseli.

Hkacsa · http://hkacsa.blog.hu 2010.05.21. 10:25:36

@[nev]: szepen hangzik, de ez a hosszu folyamat lehet, addig pedig atmeneti megoldasnak jobb a kettos allampolgarsag is, mint a semmi.

agentT 2010.05.21. 10:26:06

@Bukowszky: Trianonon való felülemelkedésünk dicsőséges krónikája a magyar (????????) külpolitika 1945 óta (na jó, az 1998-2002-es időszakot bizonyos mértékig külön szakasznak tekintve).

Mire mentünk ezzel a marha nagy felülemekedéssel?
Mire mentünk azzal, hogy állandóan a szomszéd népek méltóságos érzékenységét kímélgettük, hogy állandóan csak nyeltünk, hogy mosolyogtunk, ahányszor a pofánkba köptek?

Mire mentünk vele? Mire volt jó megtanulni kicsinek lenni? Mire volt jó (hogy csak a legközelebbi múltból vegyek példát) mosolyogni ahhoz, hogy az elnökünket minden nemzetközi norma és szokás ellenére két "környező országba" nem engedték be?
Mire volt jó koccintgatni D ügynöknek a románokkal december ötödikén?

Mit kaptunk, mennyivel tisztelnek jobban minket, mit értünk el a határon túliak számára? Még azt se tudtuk elérni, hogy azt a pár szerencsétlen délvidéki srácot, akik helyretettek egy tetves bűnöző szerb drogdílert, ne ítéljék már úgy el, mintha többszörös gyilkosok lennének (Temerin).
Mi értelme a hátrálásnak? Jövőre is vernek agyon magyarokat a Dunaszerdahely meccsén? Az ukránok törvényben számolják fel a magyar nyalvű oktatást? A felvidéki Pista bácsit Pozsonyban (ahol nem él 20% magyar) előállíthatják, ha azt mondja a boltban hogy jó napot???

Mi értelme ennek?????
Meddig tűrünk még???????
Nekünk minden szart le lehet a torkunkon nyomni, és bebeszéljük magunknak, hogy az a bölcsesség, ha mosolyogva kérünk repetát???????

Európával meg hagyjanak engem békén, meg az olyan hülye, ostoba, üres lózungokkal, hogy majd Európa megoldja, majd Európa segít, majd Európa nem nézi jó szemmel...

Nagy barátaink, az európaiak megmondták, világosan megmondták, hogy a szlovák nyelvtörvényt magyar-szlovák belügynek tekintik. Ettől világosabban nem lehet foglamazni, azt mondták hogy nem érdekli őket, továbbá hogy oldjuk meg magunk.

Akkor mikor akar lépni a nagy, híres Európa, a kultúra bölcsője, az egyszeri, a felülmúlhatatlan? Majd ha Slotáék vagonokba terelik a magyart?

Töredelmesen elnézést kérek Török Gábortól a következő mondatrészért, de kénytelen vagyok világosan leírni, hogy felőlem a jó anyjába elmehet Európa, meg az európaimádó ökrök is.
Bocs még egyszer.

Gyáva népnek nincs hazája. Elég volt.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 10:27:37

@Idet:
ha az unió bocsátaná ki a kártyát, akkor tulajdonosai uniós jogra hivatkozhatnának. ezek a kisebbségi jogok folyamatosan bővíthetők, és egyébként hatályosak szlovákiában is, romániában is.

a vajdasági és a kárpátaljai magyarok pedig uniós vízumot kapnának. és a vízumkártyán is szerepelne ez: "nemzetisége: magyar". itt a "nationality" és a "citizenship" szétválasztása történne meg. utóbbi inkább a lakóhelyet jelöli. melyik város (city), vagy járás (town) polgára vagy. a lakóhelyet gps koordinátákkal kellene feltüntetni. és akkor az ott van, ahol. nincs ez a nemzeti hip-hop, hogy most mi számít magyarországnak. az unió által kibocsátott kártyákon gps koordináták lennének. az ellen nem tiltakozhat senki. szóval az unióval kompatibilis megoldás kellene.

és magyarországnak erős jogosítványai lennének ezeket kezdeményezni, hiszen az eu soros elnökei leszünk, és több mint egy évtized múlva lesz a magyar diplomácia ebben a helyzetben. és akkor a magyar kormány benyújt egy etnikai alapú, törzsi javaslatot. aminek a területi hatálya 93 ezer négyzetkilométer lesz.

egy csallóközi kap egy újabb magyar igazolványt. mit csinál vele. kiteheti a vitrinbe. magyarabb lesz ettől. aligha.

de ha a sértettnek van egy uniós plasztik kártyája, akkor szlovák nyelvtörvénnyel szemben fel lehet lépni. van hivatkozási alapja. magyar nemzetiségű uniós állampolgár. és joga van a kisebbségi nyelvhasználathoz. és mindezt igazolni is tudja. a csallóközben száz ezer ember mutathatja fel ficonak, hogy nesze. itt van. és a szlovák kormány nem teheti meg, hogy nem ismeri el. és diplomáciai botrányokat sem okoz. vagy mondjuk malina hedvig ügyében az uniós kártya módot adott volna arra, hogy europolt kérjék fel nyomozóhatóságként, és ne a szlovák államrendőrséget. a magyar diplomáciának anno ezt kellett volna követelnie. a magyar parlementben ezzel szemben egy etnikai, vagy törzsi alapú indítványt tettek, aminek semmiféle hatálya nem lesz a trianoni határokon kívül. hacsak az nem, hogy a magyar nemzetiségűeket a szomszédaink még inkább fogják utálni.

CSENDES 2010.05.21. 10:28:21

@Bukowszky: Miért, lesz? Nem láttam a műsorok között.

lüke 2010.05.21. 10:29:03

Trianont se kell szőnyeg alá söpörnünk.Főleg nem majd egy évszázad után.
Ez eredményezte a magyarok létét a környezö államokban.A kommunizmus hallgatott róla, igaz maga Sztálin javasolta néhol az autonómiát,hogy elhallgattassa a bajt.
1, a szláv nyelvek ezt kifejezésre juttatták:
Nagy Mo - Uhorsko -helyett MO a megnevezése: Madarsko,
erről senki nem beszél, pedig fekete fehéren le van írva.
2, hogy mindenütt van magyar népcsoport, ez Trianon folyománya
3, s magyarul beszélnek, ez természetes
4, hátrány a több nyelvüségböl nincs, ez előny,legfőképp az agynak, a gondolatnak, a multikulturalitásnak
5, a magyar nyelv tere a világban szűk ,szlávval többre mennek az idegenekkel való kommunikációban
6, s látszik ,minél jobban tiltják, annál inkább virágzik !
(se a törököknek, se II. Józsefnek ez nem sikerült)
Ezek után mindenki reklamálhat Clemenceau- nál

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 10:29:26

@agentT: nem teljesen értem, miért nekem címezted ezt, hiszen alapvetően egyetértek; Trianonról beszélni kell, minden általad is említett probléma oka, gyökere Trianon és a mi gyáva "felülemelkedésünk".. és nem igazán hiszem, hogy az EU, mint olyan bármit megoldana. (lásd: szlovákia-Sólyom L cirkusz és az EU mély kussolása)

Rammy 2010.05.21. 10:32:23

@Tomeczek: Nézzük csak: a Jobbik elnöke Vona Gábor, aki a Magyar Gárda megalapítója, amit mellesleg rendbontó, és uszító tevékenysége miatt beszüntettek. A másik nagy fejes Morvai Krisztina, akit kitiltottak egy EP-parlamenti ülésről, mert szélsőséges nézeteket vall. Aztán Gaudi-Nagy másról se szól, mint hogy Trianon így, meg úgy, ami ugyancsak szélsőjobboldali nézetekre vall. Videók kerülnek elő olyan Jobbikos képviselőről, akik nyíltan cigányoztak meg "hélóta g..iztek"... Úgy gondolom ez is arra utal. Tovább, (mondjuk ez nem a szélsőjobboldaliságot bizonyítja) de a pártban vannak jogsértők, szkinhedek, amik számomra elég ijesztőek.

tölgyes 2010.05.21. 10:32:24

Kedves Török Gábor!
Egyébként Orbánék jól kitalálták a dolgokat. Most, amig még nem áll fel a kormány előhozzák azokat a szimbolikus ügyeket, amelyek fontosak, hosszú távra hatóak az ígéretekhez igen, de egy operatív kormányprogramhoz nehezen illeszthetőek. Most az alakulás idején megoldják a szimbolikus ügyeket.. és mozgásba hozzák a képviselő csoportjukat... és senki nem vádolhatja őket azzal, hogy elvont ügyekkel töltik az időt. (Annak idején nagy visszatetszést váltott ki a nemzeti jelképekről folyó vita...::(()

[nev] (törölt) 2010.05.21. 10:33:48

@tölgyes:
a kártpátaljaik, és a vajdasági magyarok kaphatnak uniós vízumot. és azon is fel lehet tüntetni: "nemzetisége: magyar". a probléma az, hogy mivel ezt a magyar köztársaság bocsátotta ki, ezért ugyanúgy, mint a bkv bérlet, a szlovák köztársaságban nem hatályos. a bkv bérlet budapest közigazgatási határain belül hatályos.

na most ugye a nemzeti érdek az, hogy a magyar és a szlovák államhatár jelentősége a lehető legcsekélyebb legyen, ami azt jelenti, hogy semmiféle etnikai, vagy törzsi jellegű törvényhozásra nincs szükség, hanem uniós jogalkotásra.

agentT 2010.05.21. 10:35:36

@Bukowszky: Azért, mert nem volt kedvem visszakeresni, hogy kinek válaszoltál, nem cikizésből:))

agentT 2010.05.21. 10:36:26

@Rammy: "Aztán Gaudi-Nagy másról se szól, mint hogy Trianon így, meg úgy, ami ugyancsak szélsőjobboldali nézetekre vall."

Na innentől nincs miről beszélni veled.

tlac 2010.05.21. 10:37:04

@agentT: igen. ezt a "szerepet" a szocik maguk osztották magukra. ha nem is becsületes emberek érték alapú közössége, de legalábbis hazaárulók, a szó mind két értelmében. de ügyesek is egyben.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 10:37:43

@Rammy: én csak azt tudom, hogy 15 éve nem láttam igazi szkinhedet, de ha látnék sem félnék tőlük. Annál inkább félek a közel egy millió cigánytól, akik már azért megkéselnek embereket, mert rájuk mertek nézni az utcán. És igen, nagyon örülök annak, hogy 20 évvel az úgynevezett rendszerváltás óta végre van egy hiteles szerveződés az országgyűlésben, amelyik beszél azokról a legsúlyosabb problémákról, amelyeket az eddigi elig mélyen elhallgatott. Minden más kérdés a jobbikkal kapcsolatban másodlagos számomra.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 10:42:18

@Hkacsa:
2011 első felében az unió soros elnökei leszünk. a csallóközban magyar igazolvány mellé valaki kap valaki még egy magyar igazoványt mit kezd vele. kirakja a vitrinbe, milyen célt szolgál ez az egész. ha kap egy uniós kártyát, amin fel van tüntetve a nemzetisége, amit egy tagállam egyébként elismert, akkor van egy ütőkártyája feltéve, hogy a jogaiban a szlovák állam korlátozza. és mellette van egy szlovák személyi igazolványa. aminek a jelentősége egyre kevesebb lesz. mert a legtöbb jogot az unió garantál, és az unió törekvése az, hogy legtöbb közszolgáltatást a helyhatóságok, a régiók és a religiók (az egyházak) biztosítsanak. magyarán a kontinens egy nemzetközösségi létformát vegyen fel, a nemzetállamiság helyett.

tölgyes 2010.05.21. 10:42:19

@[nev]: Magyar állampolgárságot is kaphatnak, ahogy a moldávia románok, a magyarországi szlovákok..stb. Ez csak önnek fáj.. meg az MSZP-nek, de nem tudom, hogy miért..

Ez a "törzsi" törvényhozás szöveg egy baromság. Szlovákia most hisztizik. Legfeljebb néhány hónappal évvel később vehetik fel az ott élők az állampolgárságot.. de Ficóék is eltűnnek..de az állampolgárság lehetősége marad., azzal két év múlva is lehet élni... a szerbek, románok meg nem kifogásolják...AZ ÜZENET AZONBAN MINDENKINEK REMÉNYT AD.. ÉS OLYKOR OLYAN FONTOS MINT A KENYÉR.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 10:42:39

@Bukowszky: Rammy szegény be van szűkülve, de hát vele kerek a világ. :D Mindemellett a Jobbikra vonatkozóan a "végre van egy hiteles szerveződés az országgyűlésben" elég megmosolyogtató.

tlac 2010.05.21. 10:42:49

@Bozdurgán: milyen közösség az, ahol egy Szanyi a legerősebb emberük? :)

Idet 2010.05.21. 10:42:49

@[nev]: Egyszerű, két tagú válasz: igazad van! Bővítve: ez lenne a megfelelő megoldás.

zoli87 2010.05.21. 10:43:24

@Bukowszky: MR5 annyiból rosszabb, hogy ott nem lehet látni a Nyakó csóváló fejét :)

agentT 2010.05.21. 10:45:23

@[nev]: Tisztában vagyok azzal, hogy én a te szemedben valami szélsőjobboldali izé lehetek, akinek méltóságodon aluli válaszolni, de hadd világítsak már rá egy hibára, ezzel az uniós plasztikkártyával kapcsolatban, melyet napok (hetek?) óta reklámozol:

"de ha a sértettnek van egy uniós plasztik kártyája, akkor szlovák nyelvtörvénnyel szemben fel lehet lépni. van hivatkozási alapja. magyar nemzetiségű uniós állampolgár. és joga van a kisebbségi nyelvhasználathoz. és mindezt igazolni is tudja."

A szlovákiai magyar ember uniós állampolgár, mivel szlovákia az unió tagja, plasztikkártya ide vagy oda. Ezt a tényt a szlovákiai magyar ember tudja igazolni, mivel valószínűleg szlovákia is eljutott a jogállami lét olyan szintjére, ahol már létezik a személyi igazolvány meg a születési anyakönyvi kivonat.

Tehát nem az a probléma, hogy valami misztikus kártya hiányzik a leltárból (vannak SuperShop pontjai?) hanem az, hogy európa ívesen szarik rá a nyelvtörvényre, meg úgy általában a magyarságot ért mindenféle inzultusra.
Nem érte el a híres európa ingerküszöbét, hogy Sólyom Lászlónak még az állampolgári, nemhogy a közjogi méltóságként kijáró jogait is semmibe vették, mikor nem engedték be a jelenleg szlovákia néven jegyzett állam területére.

Ennek az volt az oka, hogy Sólyom Lászlónak nem volt megfelelő plasztikkártyája, melyet mutogthatott volna, hogy stip-stop, én uniós magyar állampolgár vagyok????

Ez egy vicc.

csupáncsak (törölt) 2010.05.21. 10:46:07

Azt gondolom - nincs ebben túlzás - történelmi este volt ez a május 20.
A falak most omlanak le - végleg. Mert az lehet, hogy a kettős állampolgárság nem a legsürgetőbb dolog, van ennél most nagyobb gond, Simor, árvíz (remélem, az offsorpojácát elviszi a víz), de a legFONTOSABB, mégis csak az, amiről itt szó esik.
A nemzet egyesítése.
Azt gondolom, az MSZP tökéletes GYÁVASÁGA mindaz, hogy vezérszónokként egy olyan ismeretlen fiatalt nyom fel a szószékre, aki kis híján elájul. Alig bírta végigmondani a beszédét. De aztán túlélte.
Ám az MSZP ezt nem fogja túlélni. A nácizó nyakó, a közvetítést otthon bámuló Lendvai, Qurcsány (vagy lehet, elmentek egy kocsmába együtt nézni, mint a BL-t a Digin?) mér kevesek ehhez. A Jobbik nagyon európaian (Bár Zagyva únak nem ártana egy kis kommunikációs tréning), ezzel együtt hatalmasakat ütve, a Fidesz és a KDNP szintén megfontoltan beszél, még az LMP is.
Az MSZP-nek itt egyetlen lehetősége lenne - a nyilvános és azonnali bocsánatkérés. Ez azonban nem fog bekövetkezni.
Mert tessék emlékezni: előbb volt a 23 millió román, majd Qurcsány, aki KÍNAIAKAT akart idehozni.
Emberek: gondolkodjatok. Jöjjenek ide a kínaiak (amúgy semmi bajom velük, mert szeretnek lés tudnak dolgozni, lehet róluk példát venni), de a magyarok ne. Döbbenetes.
Úgyhogy én azt gondolom: az MSZP szép lassan úgy fog elfogyni, mint a Hold abban a bizonyos fázisban. És én 38 évesen nem fogok értük könnycseppet hullajtani.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 10:46:12

@Rammy: Két dolog, és részemről lezárom. Ha akarod tiéd lehet a végső szó.
1. Nem azt mondom, hogy úgy általában szeretem a Jobbikot, vagy rajonganék minden tagjukért, minden elvükért. Azt mondom, hogy nem az ördög földi helytartói, és nem szélsőjobboldali maga a párt.
2. Trianonról szólni szélsőjobboldali nézetekre vall? Ezt vagy nagyon hosszan vagy nagyon röviden tudnám kommentálni. Most mindkettőtől eltekintek.

Rammy 2010.05.21. 10:46:28

@Bukowszky: Egyetértek azzal, hogy a problémákról beszélni kell, mert máshogy az életben nem fognak megoldódni. De nem végletekben, és nem eltúlzott mértékű radikalizmussal. Ha már végképp a múltban akarod keresni a hibát, akkor ezt ne Trianonban tedd: az ország eladósodásához nagy mértékben hozzájárult a Kádár-rendszer elhibázott gazdaságpolitikája, ahol a kölcsönöket nem befektetették, hanem az életszínvonal megtartásába forgatták. Vagy ha már állandóan a múltban kutakodsz: Árpádék anno a honfoglalás korába mért nem mentek még egy kicsit nyugatra? Vagy mért éppen minket foglalt el a török és volt itt 150 évig? Mért nem segített nekünk senki a Rákóczi szabadságharc idején? De gondolom Te ezeket már lezárt dolognak tekinted, és csak Trianonra koncentrálsz...

Idet 2010.05.21. 10:49:29

@tölgyes: Sztem Nevnek nem fáj ez, mindössze arra gondolt, hogy jogilag erősebb megoldás mellett kellene dönteni.
Ficóék lehet, hogy eltűnnek, de addig még a magyar állampolgárságot kérő magyarok életét rendesen megkeseríthetik, a gyerekeikét méginkább. Ezt kilátásba is helyezték, és nem hinném, hogy ne volnának abban a helyzetben, hogy meg is tegyék. Különösen, hogy a választásoknál is nekik áll a zászló. Lehetséges, hogy épp ezért jóval kevesebb magyar fog élni a lehetőséggel, mint gondolnánk vagy szeretnénk. Vagy szeretnék ők maguk.

Rammy 2010.05.21. 10:50:07

@Tomeczek: Én se azt mondom, hogy utálni kell őket, meg kell hallgatni az ő nézeteiket is, és el kell fogadnunk azt is, hogy annyian vannak a parlamentbe. Számomra elképesztően radikálisak, és túl sok olyan egyén van a tagjaik közt, akik törvénysértők. Pont.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 10:51:11

@lorantka_a_gall: szerintem nem hiteltelenebb a Jobbik, mint bármelyik másik párt. Sőt. Az igaz, hogy mindegyikkel kapcsolatban vannak fenntartásai az embernek.. de hát ez már csak egy ilyen műfaj..

Rammy 2010.05.21. 10:52:06

@lorantka_a_gall: Miből gondolod, hogy be vagyok szűkülve? Nem hiszem, hogy ilyen következtetést le lehet vonni 4 komment után.

lüke 2010.05.21. 10:53:24

a roppanás:
Ha felébredne, látná, hogy hova jutott az MSZP, hogyan árulták el őt azok, akik a tenyeréből ettek, mondta Páva Zoltán komlói szocialista polgármestere Toller László temetésén
index.hu/belfold/2010/05/20/sajat_partjat_tamadta_toller_temetesen/

szó szerint ezt mondta Váncsa Jenö:
Burgert Róbert temetésen!

discretio 2010.05.21. 10:54:11

Sem gyurcsány, sem Lendvai, sem Mesterfalvy nem állt ki a saját pártjáért ?
Csak azt tették, ami a lényegük. Ha kockáztatni kell,a hatalom megszerzésén túlmutató értékalapu politizálást mutatni , ami valószínűleg nem hoz semmit a konyhára elsunnyognak ....

tölgyes 2010.05.21. 10:54:46

@Idet: -Ne vicceljen már velem.. Ficóék már eddig is ettől függetlenül is sanyargatják a magyarokat..nyelvtörvénnyel, emberek agyonverésével, Malina Hedvig ügyéhez se kellett semmilyen magyar állampolgárság.. csak annyi, hogy magyarhoz magyarul szólt.. és máris a legdurvább joghátrány érte.

ILYEN ELŐZMÉNYEK UTÁN ILYEN ÉRVEKKEL ÁLLNAK ELŐ????

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 10:55:00

Komoly baj lehet az MSzP-ben, ha már Toller még nyitott sírja felett is egymás hibáit sorolják Toller méltatásának álcázva... Elvtársak! Van még lefelé?

Idet 2010.05.21. 10:56:26

@lüke: Jajj, ott nagyon meleg van, ahol ő most rezideál, inkább küldenék követeket. Gyurcsány, Bajnai, Benes, egy-két bankár és olajmágnás a kíséretbe...

CSENDES 2010.05.21. 10:57:36

@discretio: Mesterházy, de mindegy.

panelburzsuj 2010.05.21. 10:59:18

@Idet:

OFF

Nemigen kommetelgetek más blogokon, de a szmolenszki lezuhanás erősen elgondolkodtatott. Április 10-én így:

"Lehet-e szerepe a balesetben annak, hogy a pálya egy magaslaton fekszik, a gép keletről, azaz alacsonyabb felszín fölött repülve közelített? (És a lengyel elnöki gép előtt fél órával egy orosz Il-76-osnak már megtiltották a leszállást, pedig ilyen gépek állomásoznak Szmolenszkben, tehát az elküldött pilóta akár "haza" is repülhetett - ellentétben a lengyellel, aki tán soha nem járt még ott.)"

A kérdezett (repüléshez érteni látszó) kommnettárs válasza:

"ha ez lett volna a gond, akkor már az első megközelítésnél lezuhantak volna"

Azóta az egyértelművé vált, hogy csak egy leszállási kísérlet volt. A "magaslat-problémát" pedig a Google Earth nézegetéséből szűrtem ki, amit rajtam kívül még pár millió ember megtehetett.

Nem hencegni akarok, hanem rávilágítani arra, hogy az informálódásnak nem csak olyan módjai vannak, hogy elhiszem-e, amit mások mondanak. Az önálló adatgyűjtés és adatfeldolgozás, azaz a gondolkodás se elvetendő eszköz.

ON

tölgyes 2010.05.21. 10:59:21

@Idet: RÖVIDEN ELMONDOK ÖNNEK EGY TÖRTÉNETET, TALÁN AKKOR MEGÉRT VALAMIT.

A fiem egy volt egyetemista barátjával történt. Ukrajnában éltek, magyar állampolgárságért folyamodtak, amit nem kaptak meg. Ezt követően az egész család Izraelbe disszidált, ahol azonnal megkapták az izraeli állampolgárságot...Ezután azonnal beadták a magyar állampolgárság iránti kérelmüket, amit gyorsított eljárásban három hónap múlva meg is kaptak. A család azonnal repülőre ült és jött Magyarországra, mert ők magyarok és itt akarnak élni halni...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 11:02:38

@Rammy: a tatárokról megfeledkeztél. pedig szerény véleményem szerint őket is elő kellene venni. :) szörnyű, hogy miket műveltek. ehh.

az a baj, hogy az agyirtott balosok egyszerűen képtelenek felfogni, megérteni, hogy mi miért beszélünk Trianonról.. ennyire érzéketlenek és/vagy műveletlenek lennének? az egyenesen röhej, amikor kiderül, hogy azt gondolják, hogy mi itthon nagymagyarország-mintás ágyneműben alszunk, nagymagyarország-mintás kontaktlencsén át nézünk ki a fejünkből és mindent az égvilágon Trianonnal magyarázunk.

Szélmalomcsősz 2010.05.21. 11:03:07

@Bukowszky: Szerintem, kár összekeverni a sértett kisebbrendűségi érzésből táplálkozó egyéni taplóságokat,
a nemzeti hovatartozással... :(
Ugyanennyi ellenpéldát lehetne hozni
az itthoni magyarok köréből...

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 11:04:18

OFF: Nemsokára kezdődik a közvetítés a parlament.hu-n. Az MSZP-s padsorokban jelenleg 4 azaz négy ember ül.

Idet 2010.05.21. 11:04:52

@tölgyes: Én nem viccelek, és bocsánat, hogy letegeztem uraságodat, nem teszem többé.
Pontosan erről van szó, az előzményekről és a következményekről. Nem kellene Ficóékat még jobban rájuk vadítani. Nem fog magyar párt bekerülni a szlovák parlamentbe már így se, kell ez?!
Jó, igen, legyen állampolgárság, de a Nev által javasolt megoldás is elkelne, legalább utólag, ha mi leszünk a soros elnökök.
Akkor kell gesztusokat tenni, ha hathatósan meg tudjuk védeni a mieinket. Jelenleg nem ez a helyzet. Ha tévedek, legyen szíves nevezzen meg eszközöket, amikkel ezt megtehetjük. Nem szájjal, hanem valóban.
Jó, hogy szegény Malina Hedviget fölemlegette, mert ez eklatáns példa arra, hogy mit tehetnek meg ők, és mit nem tehetünk meg mi. Uniós tagság ide vagy oda.

discretio 2010.05.21. 11:04:54

@CSENDES: Bocs, mindig keverem, valahogy nem tudom megjegyezni, leht hogy nem is kell hoszú időre.

Rammy 2010.05.21. 11:09:23

@Bukowszky: Igen, tudom, bocsánat, igazad van. :P

az agyirtott balos kicsit erős, nem gondolod?

Figyelj, én csak azt próbálom itt mondani, hogy nem Trianonnal kéne magyarázni a mostani nehézségeinket. Lehet róla beszélni, vitatkozni, de attól a helyzet nem lesz jobb, és nem fog megváltozni.

agentT 2010.05.21. 11:09:33

@Idet: "Jó, hogy szegény Malina Hedviget fölemlegette, mert ez eklatáns példa arra, hogy mit tehetnek meg ők, és mit nem tehetünk meg mi. Uniós tagság ide vagy oda."

Végre. Végre. Ezt talán nem csak leírtad, érted is.
Akkor mi ez a hülyeség, ez a csodavárás hogy majdazunijó?

Szélmalomcsősz 2010.05.21. 11:10:07

@agentT: Igen. És sokan talán csak most fogják föl,
már ha egyáltalán...:( hogy nekünk is nagy szükségünk van rájuk. Elég, ha csak a demográfiai adatokra tekintünk. :(

[nev] (törölt) 2010.05.21. 11:10:22

@tölgyes:
az összes szlovák párt kijelentette, hogy nem fogad el hatályosnak semmiféle magyarország által kiállított állampolgárságot igazoló menlevelet. hiába lobogtatja bárki. és egyébként miért is kellene elfogadniuk, milyen ügyben. a szlovák köztársaságban a szlovák államjog, és a szlovák államnyelv hatályos.

a magyar diplomácia kezében az aduász az eu, mert szlovákiában a szlovák államjog mellett az uniós normák is érvényesek a lisszaboni szerződés értelmében, és az uniós jogalkotást fél év múlva magyarország fogja vezetni. tehát a magyar diplomáciának minden lehetősége meg lenne arra, hogy kisebbségi kérdést felvesse, és a valódi nemzetiséget feltütnető az unió, és a tagállamok által egységesen uniós igazolványt bevezessen. amit ugyanúgy kivátlhatnak a határon belüliek, és a kívüliek is. tehát a magyarság határokon átivelő egyesítése a szomszédok csatlakozásával fokozatosan megtörténne. és már jövő augusztus huszadikán minden kárpát medencei magyar felmutathatna egy uniós plasztik kártyát (útlevelet, vagy vízumot) amit ez szerepelne "nemzetisége: magyar".

ehelyett az lesz, hogy majd itt jól sarokba szorítjuk ficót, aztán ő megnyeri a választást, ez lesz a nagy megalázás. meg majd az unió el fogja őket ítélni. és ha ez megtörténne, ami egyébként nem fog, akkor mi lenne. a magyarokat még jobban utálnák. az uniós kártya viszont a szlovák nemzetiségűeknek ugyanúgy jogokat biztosítana, és azt nagyon sok szlovák is kiváltaná, főleg ha az egyre több állami igazolványt egyesíthetne, válthatna ki. például egységes európai diákigazolvány kellene. és akkor ezt egyre több város elismerné. és például a diákok kedvezményesen látogathatnák közintézményeket. úgy, hogy ennek az uniós útlevélhez a városok jogokat kapcsolnak. mert mondjuk így akarják a turistákat odacsalogatni. nem folytatom, szerintem ez az út jártható, a jelenlegi javaslat a zsákutcás etnikai politika folytatása.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 11:12:34

@panelburzsuj: a repülésben, a műszeres megközelítési eljárásoknál minden esetben van egy pont, egy kijelölt magasság, amely alá NEM LEHET SÜLLYEDNI, csak bizonyos feltételek teljesülése esetén. (pl. látják a futópályát, döntöttek a leszállásról) Ez így van precíziós és nem precíziós megközelítési eljárásoknál is: máshogy hívják, más szabályok vonatkoznak rá, de a lényege ugyanaz. Ez a repülésben az egyik első számú szabály, ez a szentírás. MDA/DH alá nem süllyedünk, pont. Ezt nincs olyan repülőgépvezető, aki ne tudná. Szóval olyan nincs, hogy repülnek 20 méteres magasságban egy 100 tonnás géppel a tej ködben és várják, hogy hátha meglátják a pályát.

Csak amikor ott liheg a pilóta mögött a nagykutya politikus.. no annak ez a vége sajnos.

CSENDES 2010.05.21. 11:13:16

@discretio: Pedig kettő is van, a másik az Ernő (BKV) előzetesben. Névrokonok.

nem1rem1 2010.05.21. 11:14:09

@Bukowszky: "...mert lehet, hogy nem "trendi" Trianonról beszélni, de sajnos szükséges."

Trianonról, főleg egyoldalúan, az egykori szupremácia és a mai nemzeti sértettség felőlközelítve, igazából nagyon "trenndi", de ebben a formában nem hogy szükségtelen, hanem kifejezetten káros. Főleg a magyarok szempontjából (határon innen és túl), leszámítva a pillanatnyi politikai előnyöket learatók pillanatnyi nyereségét.

Az elmúlt húsz év rosszul értelmezett liberalizmusa, ami miatt a mindenkori politikai elit, a "virágozzék száz virág" elve alapján lemondott arról, hogy befolyásolja az általános értékrendet, nem csak a Mónika-show-k tarack módjára elszaporodó szellemi kártékonyságát segítette, hanem - többek között - a történelmünk újra-feldolgozása szempontjából is teljes zűrzavart, értékválságot hozott.

És most is, a demagógia ereje, a féligazságok és félinformációk, az egyoldalú, önző megközelítés gyakorlatilag sodorja az elitet (ha élhetek ezzel a szóval).

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 11:14:15

@Rammy: ok, az agyirott balos kicsit tényleg erős volt, bocs.

Idet 2010.05.21. 11:15:53

@tölgyes: Ugye, nem akarja azt mondani, hogy a gyorsított eljárásban nem játszott szerepet az éppenséggel izraeli állampolgárság? Ezek után ők természetesen védve voltak az atrocitásokkal szemben, még talán Ukrajnában is védve lettek volna, bár erre nem vennék mérget.
Értem én. Nem arról van szó, hogy ne kapjanak állampolgárságot, Isten őrizz! Csak fineszesebb módon, azaz gyakorlatiasabban kellene hozzáállni a dologhoz.
Az ottani magyarok nagy része pedig nem is akar Magyarországon élni, ami természetes, mert ott a hazájuk. Nem ők költöztek el, hanem a határok változtak meg a fejük fölött. Lehetővé azt kellene tenni, hogy magyarként, de védve élhessenek a szülőföldjükön.

Komponista 2010.05.21. 11:18:02

@lorantka_a_gall: Az SZDSZ-t a saját politikusai tették a sírba, nem az LMP. A szétszéledt párt első vonala, a volt vezetők (Fodor, Kuncze, Magyar Bálint és társaik) visszavonultak a politizálástól. A második vonal, amelyik nem akart beletörődni hogy nem jut szerephez, az MDF farvizén szeretett volna visszakerülni a törvényhozásba: nem tudhatták, hogy az MDF sem jut be, hiszen minden hitelét elveszítette az elmúlt években, akárcsak az SZDSZ. A párt harmadik vonala, amelyik akkor sem juthatott volna szóhoz, ha az MDF esetleg mégis becsúszik,... megalkotta az LMP-t. Véleményem szerint pünkösdi királyság vár erre a képződményre, de ezzel természetesen nem akarlak megbántani. A következő évek igazi kérdése, hogy mi lesz a magyar politikai baloldal sorsa? Ehgyértelmű, hogy a parlamantben ülő likvidátoroktól nem várható e tekintetben - sem - semmi. Első megszólalásaikkal előrevetítették, hogy hogyan gondolkodnak a politikáról: egymás markába csaptak a Jobbikkal a nemzetbiztonsági bizottság elnöklése ügyében, aztán a népharagot látva a jó Schmitt Pali bácsit kérték meg, hogy ugyan tegye már érvénytelenné ezt a kis üzletet... Gusztustalan és ízléstelen. De képesek voltak még ezt is fokozni: Lamperth Mónika képviselő asszony nyilatkozatban "üdvözölte" a Belügyminisztérium visszaállítását... Az az egyén, aki szétverte és felszámolta a Belügyminisztériumot. Bizonyára így is fogják folytatni, hiszen csak ennyire futja az intellektusukból. Ami Szanyi Tibort illeti, nem osztom az itt olvasható optimizmust vele kapcsolatban. Nem szabad elfelejteni, hogy az egyébként rokonszenves Szanyi Szili Katalin elkötelezett híve. Hogy pontosan miért, az számomra megfejthetetlen, hiszen Szilit az elmúlt években kizárólag a saját karrierje érdekelte, politikusi egyenlege súlyosan negatív. Pl. személy szerint neki és a tegnap temetett Toller Lászlónak köszönheti az ország Sólyom László köztársasági elnökösködését. Pécsett, ahol bizonyára közelebbről is ismerik, egyértelművé tették, hogy nem kívánják polgármesternek. A választásokon pedig ismét szekundát kapott: 26%-os eredményével bátran elmehetett volna munkát keresni, ha nem biztosítja be magát jó előre a pártlistán. El sem tudom képzelni, hogy mi a csodát keres még a parlamentben, hiszen néhány demagóg és lapos nyilatkozaton túl semmi emlékezetes politikai tett nem fűződik a nevéhez. Egyfajta szocialista párti Dávid Ibolya - még négy év haladékkal. A jellemét plasztikusan kifejezi, hogy a kérdésre: elvállalná e a Ház alelnöki posztját, sértetten kijelentette, hogy miért menne alelnöknek oda, ahol már elnök volt? Kitől várható hiteles kezdeményezés? Steiner Páltól, aki megalázóan nagyot bukott polgármesterként, majd Hagyó egyik patrónusa volt a Fővárosi Önkormányzat képviselő-testületében? Vagy Veres Jánostól, aki zavaros ügyei (közöttük kínos nőügye) miatt kifejezetten menekül a nyilvánosság elől? Vagy Boldvai úrtól, a nábobtól, aki hatalmas udvarházat épített, gyermekeit külföldön iskoláztatja, tanárnő feleségének BMW terepjárót ajándékozott tökéletesen ismeretlen forrásból származó jövedelméből..? Esetleg Szekeres gondolja magát a jövő emberének? Arcpirító. Az a helyzet, hogy a magyar politikai baloldal immár évek óta nem rendelkezik politikai szervezettel és törvényhozási szintű képviselettel. Szerintem ennek most vége. Ám a baloldalt a parlamentben lapító csődgondnokok nélkül, kifejezetten velük szemben kell majd megszervezni: nincs más út. Ők meg majd az elmúlt napokhoz hasonló színvonalon mutyiznak, sutyorognak, kamarilláznak - egymás között, teljesen jelentéktelenül.

Rammy 2010.05.21. 11:18:16

@Bukowszky: A komment második felére nincs válasz? :P

@nem1rem1: teljességgel igazad van. Mindenben. Mást nem is tudok hozzáfűzni... :)

ladislaus 2010.05.21. 11:18:37

egyebkent mar varom mikor szolal fel fleto es milyen jobbikos reakciok lesznek kozben/utana... esetleg Zagyva vele is majd megbeszeli kint a folyoson... :)

nem1rem1 2010.05.21. 11:19:00

Magához a poszthoz: A 300 Ft-os népszavazást követő totális MSZP-s becsinálás óta nyilvánvaló, hogy ez az MSZP megérett az öröklétre. Még annak a néhány százaléknak támogatását is el fogják veszíteni ezzel a beszari töketlenkedéssel, mint ahogy Retkes szélirányba fordulása felmorzsolta az SZDSZ maradék esélyét is.

Hol van egy normális ellenzéki párt? (Jelenleg legközelebb Szlovákiában...)

lorantka_a_gall 2010.05.21. 11:19:05

@[nev]: miért lenne megalázás, ha fickó nyeri a választásokat? Szlovákiának megalázás volt, hogy a Fidesz nyerte a választásokat? Meg azt is elmagyarázhatnád, hogyan utálhatnák még ennél is jobban a magyarokat...

Idet 2010.05.21. 11:19:40

@agentT: Nem csodát várok (és nem rajongok az EU-ért), hanem érvényes és érvényesíthető jogi megoldást. Bizonyos esetekben a szlo...bocsánat, Ficóék nem fognak ujjat húzni az Unióval.

panelburzsuj 2010.05.21. 11:20:01

@Bukowszky:

Én arra akartam kiluladni, hogy talán még a lihegést is megúszták volna, ha nincs az a húszméteres bukkanó, amiről a pilóta talán nem is tudott. Tehát nem elég, hogy szabálytalanságra kényszerült szerencsétlen pilóta, még a fizikai körülmények se olyanok voltak, amire számítva a "lihegők" kierőszakolták a leszállást.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 11:20:42

@Rammy: nem is az a cél, hogy attól, hogy beszélünk Trianonról, jobb legyen. A kérdés az, mit lehet tenni, hogy jobb legyen. Az pedig nem a beszédtől, hanem az eredményétől függ. Bár így nézve végeredményben jobb lesz tőle. :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 11:20:56

@Rammy: szerintem keresni kell mindig az aktuális helyzetben a lehetőségét annak, hogy valamit javítsunk a Trianon miatt kialakult igen beteg helyzeten. Bizonyos értelemben éppen ezt teszik ebben a percben is az országgyűlésben.

(közben elkezdőtött az ülés, lehet nézni/hallgatni a neten)

lüke 2010.05.21. 11:22:51

@nev:
nincs háború ,hogy menlevél legyen, még a megfogalmazás is pejorativ!
nem fogadja el Fico, akkor nem fogadja el,
hozassa meg az új törv-t:
aki felveszi, elveszti a szlovákot- ezt vigye kereasztül Eu-ban, 2010-ben, azért ,mert a magyarok- románok, szerbek-
ilyet lehetövé tettek

zoli87 2010.05.21. 11:24:41

A szocialista frakcióban alig ül valaki. A Trianon e,léknap sem nyerte el a tetszésüket :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 11:26:36

@panelburzsuj: egy pilótának mindig számolnia kell azzal, hogy bármelyik repülőtér körül lehetnek (és vannak is) akár több tíz méteres akadályok, épületek, tornyok, antennák, dombok, fák, kilátók, stb, stb, stb.. éppen ezért van ez a bizonyos minimum magasság, amely alá normál esetben semmilyen okkal nem süllyedhet, ha nem biztos a leszállás bizonságos kivitelezhetőségének lehetősége. Egyébiránt sem a híres és általánosan használt Jeppesen térképek között, sem az orosz AIP-ben nem találtam meg a Szmolenszki (volt) katonai (az északi, nagyobb) repülőtér megközelítési térképeit. Bár merem remélni, hogy nekik a fedélzeten valmaiképp mégis rendelkezésre álltak ezek a lapok, melyeket a pilóták gyakorlatilag kottaként használnak az eljárások során.

Ordnassac 2010.05.21. 11:27:34

Kíváncsi leszek, hogy a trianoni emléknap kapcsán ki fog az MSZP-ből felszólalni.

Rammy 2010.05.21. 11:28:09

@lorantka_a_gall: Mármint mitől lesz jobb végeredményben?

Nem is inkább az eredmény, (bár az is), de a tettek is nagyon fontosak. Amúgy, igazad van. :)

de még mindig nem tudom, hogy mitől vagyok beszűkült...

:P@Bukowszky: Már mondtam, hogy a mostani kialakult helyzet NEM Trianon miatt van. Hiba önmagában azt hibáztatni.

agentT 2010.05.21. 11:29:06

@Idet: Igen, én kíváncsi vagyok, mikor jön el az az eset, mikor ficóék nemmernek ujjat húzni az EU-val, illetve mi lenne az a szlovák cselekedet, mely esetében az unió eljutna a szemöldökráncolásig.

Talán egy magyarok számára létesített haláltábor?
Vagy az még belügynek számítana?

Komolyan kérdezem, mert ugye a Milosevic-banda garázdálkodása esetén hónapokig, ha nem évekig tartott a tökölés, hogy ki is az illetékes, mire Amerika (persze nem a híres ejropa) nagy kegyesen lépett.

Az pedig technikai részletkérdés ez esetben, hogy Szerbia nem tagállam.

Várúr 2010.05.21. 11:29:40

@tölgyes:
Egyetértünk. Az ún. "szocialisták" eddig sem az eszükről, erkölcsükről és nemzethűségükről voltak híresek. Egyetlen kiútjuk lett volna: ha Furcsány, Lendvai eetársnő, akárki feláll és nemes egyszerűséggel közli: "Kedves képviselőtársaim, 2004-ben tévedtünk, rossz döntést hoztunk. Minden jelenlévő parlamenti párt közvetítésével megkövetjük szavazóikat, az egész nemzetet és a határon túli magyarságot. Ezek után nem az állampolgársági törvény, hanem annak tényleges tartalmához, a választójogi törvény módosítási vitájához lesznek észrevételeink." Úgy látszik, ezzel a kommenttel csekély várakozásaimhoz képest túl sokat feltételeztem erről a politikailag is amatőr csapatról. Most valamit visszaszerezhettek volna az arcukból, de igaz a mondás: vén cigány új nótát nem tanul.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 11:29:48

@Rammy: oké, értem, hogy te azt mondod, de attól még az nincs teljes egészében valóban úgy. :) és én is mondom, ismét, hogy nem önmagában Trianon az ok.

Komponista 2010.05.21. 11:30:54

@Bukowszky: Már hogyne lehetne az előírtnál alacsonyabban repülni? Persze hogy lehet, csak nem lenne szabad!
Ezért zuhant le a gép. Amúgy nagyon érdekes hozzászólás ez az MSZP helyzetéről folytatott eszmecserében. Érteni vélem a metaforát: a repülőgép az MSZP, a pilóta Gyurcsány Ferenc volt, csakhogy ott okoskodott a pilótafülkében Lamperth, Szekeres, meg a többi zseni. Le is zuhantak. Briliáns hasonlat, semmi kétség.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 11:32:48

@Ordnassac: Nincs túl nagy választék, alig ülnek benn.

Idet 2010.05.21. 11:34:02

@panelburzsuj: Ebben az önálló-dologban igazad van, csakhogy az ilyen szakkérdéseket nagyon nehéz megítélni pl. egy olyannak, mint én, aki műszaki analfabéta. Ha Bukowszky vezet repülőt, akkor nyilván ért is hozzá és hallgatok rá.
Ezzel együtt, lehet, hogy mégis merénylet, de nem orosz.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 11:34:13

@Komponista: Az mszp-ről szóló résszel nagyrészt egyetértek. Az LMP-ről... hát, ha ennyire meg vagy győződve róla, akkor nem segíthetek. :D De ajánlom olvasgatni a honlapot (www.lehetmas.hu), és különösen az EP-választás után született egyik posztot: lehetmas.blog.hu/2009/06/08/az_ancien_regime_hajotorottjeinek .

Ordnassac 2010.05.21. 11:34:57

Nocsak, L. Simon László szerint a pártszövetség a nagy ellátórendszerek reformjára készül.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 11:35:40

@Komponista: gyurcsány nem a vihar, hanem a hegy (domb, fa, akármi), aminek nekiütközött az mszp, és lezuhant. :)

Rammy 2010.05.21. 11:37:11

@Bukowszky: Akkor úgy érzem ebben megegyezhetünk. :)

panelburzsuj 2010.05.21. 11:37:15

@Bukowszky:

Azt gondolom, hogy itt sajnos az volt az eldöntendő, hogy a pilóta a szabályok parancsának engedelmeskedjen, vagy a felettesei - szabályokat felülíró - közvetlen parancsainak.

Az tökéletesen homályos maradt az eddigi töméntelen latolgatás után is, hogy ennél a lengyel "Air Force One" gépnél volt-e világos szabály arra, és betartották-e, hogy az egyes utaknál ki a gép parancsnoka.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 11:37:47

@Várúr: igen, ez kivihető lett volna, meg is lepődtem volna, ha meglépik. De hát hívek önmagukhoz, ez is csak megerősíti azt, hogy mennyire ciki, hogy 12 évig ők kormányozhattak (nem beszámítva a 90 előtti részt, abba sajnos sok beleszólásunk nem volt).

Rammy 2010.05.21. 11:39:31

@lorantka_a_gall: teccik a hasonlat... :) és sajnos igaz is...

Ordnassac 2010.05.21. 11:41:37

Most mintha már többen lennének a szocik. Nocsak, Hiller jön.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 11:42:37

@agentT:
számomra a nép-nemzeti nem szitokszó. nem is szeretetszó persze. de nem szitokszó. szerintem aki kelet európai értelemben nacionalista annak egyszerűen fordított az alapállása, az én gondolkodásomhoz képest. de ez igaz vice versa. én nemzeti liberálisnak tartom magamat, urbánusnak, és unionistának. te meg népnemzetinek. és kész. egyébként a kulturális konzervativizmusnak is híve vagyok, csak ez nem egy kulturblog, szóval itt a liberális, unionista oldalam mutatkozik meg.

---

a csallóközi magyarnak lesz még egy magyar igazolványa. érzelmileg kötődhet hozzá, de a super shop kártyája is többet ér majd, mint ezek. és azért, mert ezeket a magyar állam bocsátja ki, akkor az a szlovák köztársaság területén értelemszerűen nem lesz hatályos. világos ugye. ugyanúgy, mint ahogyan a bkv bérlet se hatályos debrecenben, mert ott dkv bérlet van.

ha ezt az kártyát az európai unió bocsátja ki, akkor a lisszaboni szerződés értelmében az unió egész területén érvényes, felmutatása uniós normákra lehente hivatkozni. és ha kell demonstrálni is lehetne úgy, hogy kimegy mindenki a térre, és a magasba emeli ezt az uniós kártyát. és a szlovák pártok nem mondhatnák azt, hogy ez ultra nacionalizmus, mivel a szlovák nemzetiségűek is vélhetően kiváltanák ezt az igazolványt. meg te is kiválthatnád.

és például fölösleges lenne most 8M embernek levelet írni, hogy ön valamelyik nemzetiséghez tartozik, mert ha igen, akkor ikszelje be, mert az itt élő bolgár kiválthatná az uniós kártyát, és azon kárpát medencei lakóhely szerepelne, de az lenne rajta, hogy nemzetisége: bolgár, és ezt a bolgár állam lecsekkolná, hogy tényleg az-e, és kész. ezzel ez a dolog el lenne intézve. és akkor csináljanak bolgár önkormányzatot. és felőlem szavazhatnának bolgár pártokra is innen, engem az sem zavarna, mint ahogyan az sem, ha egyszer az unióban valódi nemzetiségi parlamentek lennének, a magyarok képviselői gyűljenek össze pesten, a szlovákok meg pozsonyban. a közfeladatokat meg lássák a városok, és a járások. és a régió, és a religió (az egyház). mellette meg működjön egy nemzetiségi parlament.

és ez nem egy gyurcsány-párti javaslat, hanem kossuth-párti. ez a kossuth féle nemzeti liberalizmus, vagy a rákóczi féle.

lüke 2010.05.21. 11:42:42

@tölgyes állampolgárságról szólo bejegyzése, is megerösíti
hogy ficók&fecók mindenütt vannak,
kis harccal:) élelmességgel, átgondoltsággal
el lehet érni mindent
s az egész
állampolg. törv. a szlovákok részéröl
sok hühó semmiért,
avagy :fenyegetés a szlov. magyaroknak
/s remélem személyenként a 15 ezer dollárt is megkapták Izraeltöl:)/

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 11:42:58

@panelburzsuj: nem tudom, mi lehetett a katasztrófa oka, találgatni nem akarok, de ahogy látom, ez tűnik a legvalószínűbbnek, s mint ilyen, azt hiszem, még fogjuk példaként hallani, mert nem minden tanulság nélküli az eset.

Idet 2010.05.21. 11:44:47

@agentT: Hát, nyilvánosan nem fognak szemöldököt ráncolni, az biztos. Háttérmegoldások lehetnek, talán. Ha azonban valaki érvényes uniós vízummal és egyebekkel rendelkezik, jogosan jártathatja a száját, és ha sok a szájjártatás, az kellemetlen lehet a szlovák államnak. Míg magyar állampolgárság esetében minden felszólamlást eldobnak, mint a forró krumplit, arra való hivatkozással, hogy ez két uniós tag belügye.
Ki a frászt érdekelt anno, hogy Hitlerék lenyelték Csehszlovákiát, mint kacsa a nokedlit? Európa hozzáállása... csak a bürokratikus szabályok megsértésére ugranak.
Az amerikai közbelépés nem volt egy ász. Jól lerombolták Szerbiát, kipróbáltak egy-két pöpec fegyvert, a népirtást pedig nem akadályozták meg.

Idet 2010.05.21. 11:46:16

@Ordnassac: Hol éritek el a közvetítést???

panelburzsuj 2010.05.21. 11:46:51

@Idet:

Sok minden lehet, de sajnos az "értelmezések" akörül forognak, hogy lehetetett-e ilyen felelőtlen/önkényes a "lengyel fél" (pilótától az elnökig), vagy lehetett-e oka és módja "az oroszoknak" (vagy másnak) egy merénylet eltervezésre és kivitelezésére. Magyarán: a sajtóbeli méricskélések zöme a politikai mentegetés és vádaskodás skáláján előre rögzített helyzetből kiindulva "magyaráz".

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 11:49:12

@Idet: parlament.hu-n videóval, az mr5 rádión hangban lehet követni

tölgyes 2010.05.21. 11:50:08

@Idet: Jaj Kedves Idet! Fineszesebben.. hát maga hülyének nézi a szlovákokat???Azt hiszi, hogy az ő táboruk is tele van nemzetük iránti ambivalenciával?? Nem tudna olyan szelíd lenni, amelyik kielégítené őket. Még nem valósult meg az északi és déli szlávok közös határa... pedig milyen jó kis tervek voltak rá már 18-ban is..:::(((

Én azt gondolom, hogy minden ország számára belügy, hogy kinek ad állampolgárságot. Azt is gondolom,, hogy a szlovákokat magyarellenes lépéseikben nem fogta vissza Bajnai és Gyurcsány farokcsóválása ill a farkuknak a hasuk alá való bevágása...

A szlovákok se kértek engedélyt tőlünk arra, hogy kinek adják meg az állampolgárságot..

Ordnassac 2010.05.21. 11:52:14

Hiller javaslata: legyen június 4. az európai összetartás napja. Nocsak, egyes szocik kezdenek ellenzékben normalizálódni.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 11:58:52

@Ordnassac:
egyetlen háborús emléknap kellene. és azon lehetne emlékezni trianora, az elvesztett magyar hadseregre, a gulágra, a holocaustra, vagy esetleg mellette örülni, hogy most béke van.

ladislaus 2010.05.21. 12:01:13

@Ordnassac: kivancsisagod kielegitetlen marad :)

tölgyes 2010.05.21. 12:01:14

@Várúr: Sajnos Önnek igaza van.. de mint látja erre is képtelenek.. Most úgy ragaszkodnak dec. 5-höz és Őszödhöz, mint ahogy 56 ellenforradalmi jellegéhez.. EBBŐL ERED A LEGITIMÁCIÓJUK.. AZ Ő HITÜK SZERINT.

Ordnassac 2010.05.21. 12:02:30

@ladislaus: miért? Hiller már felszólalt vezérszónokként.

Idet 2010.05.21. 12:04:28

@tölgyes: Frászt nézem én hülyének őket, de azért ők nem maga a Sátán, hogy ne lehessen ellenük tenni!

A finesz nem szelídség. A farokcsóválással- vagy behúzással tényleg nem lehet sokra menni. Ebben egyetértünk.
Ficóékat szerintem inkább a hatalom érdekli, mint a nagyfene szlovák nemzettudat, tudják, hogy ez a szöveg a nyerő.
Mint ahogy Gyurcsányék is azért voltak olyan lagymatagok, mert fikarcnyit sem érdekelte őket ez a magyar-dolog. Tőlük lehetnénk hottentották is vagy kockás kannibálok.

Ordnassac 2010.05.21. 12:06:42

Közben Vona Gábor beszél.

ladislaus 2010.05.21. 12:06:43

@Ordnassac: ez egy f*sz - mar elnezest... mit osszefogas? hova nyal meg ez a suttyo paraszt?

tölgyes 2010.05.21. 12:07:34

@[nev]: LEHET TOVÁBB SUNNYOGNI.. DE MIÉRT??? mIÉRT KÉNE ELHANYAGOLNI SAJÁT ÉRDEKEINKET???? miÉRT? mIÉRT mIÉRT mIÉRT???
Nem lövetni akarunk, nem megszállni másokat, hanem megadni azoknak a méltóságát, akik most már 90 éve minden megalázás mellett, ezek ellenére őrzik nemzeti identitásukat..Ráadásul senkinek nem ártunk senkinek..

Én igazából azt sem értem, hogy miért kéne sunnyugnia itt bárkinek. A kettős állampolgárság is virtualizálja a határokat. A nyelvtörvény és magyarellenesség viszont szöges-drótot húz fel... ezt pedig csinálták akkor is amikor nem adtunk állampolgárságot. Dunaszerdahelyen nem kell se ok, se ürügy a nagy veréshez.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 12:08:17

@lüke:
nekem úgy tűnik, mintha a fidesz most a smer ellenzéke akar lenni, és azt hiszik, hogy ficót ugyúgy meg lehet buktatni, mint gyurcsányt. június 12-én este ki fog derülni, hogy sikerült-e nekik. ebből az egészből kik jönnek ki győztesen.

agentT 2010.05.21. 12:08:55

@[nev]: Figyelj.
Én tisztelem az álláspontod.
Kérdésem a következő:

- a csallóközi magyarnak vannak uniós jogai, mert uniós állampolgár
- ezt tudja az unió
- tudja szlovákia
- szerencsés esetben tudja az illető magyar

Ennek az illető magyarnak az uniós és állampolgári és nem utolsó sorban alapvető emberi jogait megsérti szlovákia, mert NEM ÉRDEKLI, hogy fennállnak ezek a jogok

Ezt a szlovák jogségtést semmibe veszi, magyar-szlovák belügynek tekinti az unió, mert NEM ÉRDEKLI, hogy a magyarokkal mi történik, holott mind a jogok, mind a jogsértések NYILVÁNVALÓAN, MINDEN ÉRINTETT FÉL ÁLTAL ISMERT MÓDON FENNÁLLNAK.

MIÉRT jelentene a szlovákok hozzáállásában, vagy az unió "NEM ÉRDEKEL" hozzáállásában bármiféle változást egy uniós igazolvány.
A jogokban SEMMIFÉLE változást nem jelentene, mert a jogok papíron fennállnak.
A jogokat most megsértik, és a megsértők SEMMIFÉLE retorziót nem szenvednek el, és lehet, hogy én csekély értelmű vagyok, de fel nem foghatom, hogy egy darab plasztikkártya, melyen szerepel az EU rövidítés, milyen változást generálna, ha európát egyszerűen NEM ÉRDEKLI, hogy velünk mi történik.

Ha van ez a plasztikkártya, akkor nem teheti meg európa, hogy le se szar minket? Ha van ez a plasztikkártya, akkor nem teheti meg az eu, hogy továbbra is azt mondja, hogy ami történik, az magyar-szlovák belügy? Miért nem?
Ki mondja, hogy nem? Én? Te? És???
Ha van plasztikkártya ha nincs, európának nem érdeke se egy erős magyarság, se egy erős Magyarország. Magyarország akkor jó az EU-nak, ha kussol, eladja a földjét, eladja a munkaerejét rabszolgának, felvsárolja élelmiszerként a szemetet stb.
SEMMIT a világon nem várhatunk tőlük.
Még a németek se várhattak tőlük semmit, Tchacher meg Mitterand vállvetve lobbizott Gorbacsovnál, hogy Németország maradjon kettészakított. Ők se várhattak semmit a Nyugattól.
Mi se várhatunk semmit. Se a britektől, se a franciáktól (Trianon, oh) se a németektől, se az USA-tól.
Soha az életben nem segítettek nekünk semmit. Se rákóczinak, se a 48-asoknak, se az 56-osoknak, csak a száját tépte a Szabad Európa (micsoda név.)

Semmit nem várhatunk tőlük. SOHA egy centit nem mozdultak az érdekünkben.

Ezzel szemben viszont ha egy magyar állampolgárt ér bármiféle sérelem, a magyar kormány részéről összehívható valamennyi nemzetközi plénum, még az ENSZ biztonsági tanácsa is.
Nem valami ködös európaiság, hanem egy keményen kiálló nemzetállam kell, hogy a hátában álljon a mieinknek.
Ha kell, akkor el kell menni odáig, hogy bejelentsük, a szomszédok ilyen vagy olyan cselekedete casus bellit jelenthet.

Tudom, hogy nem fogunk egyetérteni, ez nem is baj.
Ám remélem abban egyetértünk, hogy hátrálni, azt már nem lehet.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 12:08:55

Vona, mint általában, meglátásom szerint, nagyon jókat mond.

Ordnassac 2010.05.21. 12:09:02

@ladislaus: még mindig normálisabb ötlet, mint Fletó 2004-es népszavazási javaslata volt...

tölgyes 2010.05.21. 12:09:05

@[nev]: Majd megváltozik a véleményük...a mert értelmetlen.

tölgyes 2010.05.21. 12:10:44

@Idet: Ön rossz oldalról fogja meg a dolgot. Én azt gondolom minden embert azonos jog illet meg. Ami a fiam barátjának jár az mindenkinek jár!

tölgyes 2010.05.21. 12:12:04

@Idet: Éppen mert nem a Sátán ezért kell járni a saját utunkat. Az engedékenység és elvtelenség még soha nem hozott eredményt.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 12:12:42

@Idet: szelíden kell beszélni és cselekedni. Szelíden meg kell adni az állampolgárságot a határon túliaknak, és szelíden kell kiállni mellettük, ha sérelem éri őket. Szelíden talpra kell állítani a gazdaságot és megfordítani a demográfiai helyzetünket. Szelíden és határozottan. Nem szabad a ficóék szintjére süllyedni az acsarkodásban, ahogy nem szabadott az mszp szintjére süllyedni a politikában. Meg is lett az eredménye.

Idet 2010.05.21. 12:14:18

@agentT: Megingatod a jogba vetett hitemet:D

Idet 2010.05.21. 12:14:57

@tölgyes: Ebben nincs vitánk. Melyik a rossz oldal?

Idet 2010.05.21. 12:16:02

@lorantka_a_gall: Még azt hozzátenném: de határozottan. Egyetértek.

Ordnassac 2010.05.21. 12:16:48

Vona a magyar Hiszek eggyel zárt.

agentT 2010.05.21. 12:17:48

@Idet: A jogok akkor érnek valamit, ha van a jogoknak érvényt szerezni hivatott erő. Ez az erő jelen esetben nem az EU, mert bocs a szóért, de szarik a pofánkba.

Ezt az erőt saját magunknak kell jelentenünk.

Ordnassac 2010.05.21. 12:18:53

LMP összességében támogatni tudja az emléknapos indítványt.

Mikor rendezi az MSZP trilliárdos tartozásait? (tö 2010.05.21. 12:19:01

Haha, rohadt MSZP-sek! Jussanak az SZDSZ sorsára! Mocskos magyargyűlölő rasszista patkányok!

agentT 2010.05.21. 12:19:11

@Ordnassac: Vona óriási beszédet mondott.

elfelejtette 2010.05.21. 12:21:43

Az MSZP mar reg megroppant, most viszont latvanyosan felszinre kerul.

Idet 2010.05.21. 12:24:50

@panelburzsuj: Igen. A pilóta nem tudott ellenállni a nyomásnak, amit a fél kormány a háta mögött állva gyakorolt rá. Mi lett volna, ha elküldi őket a búsba, a gépet, mint a hajót, a kapitány parancsnokolja, mindenki másnak kuss. Nyilván a másodpilóta kivételével. Az államelnöknek is, a légierő főparancsnokának, vagy minek, is.
Szóval, érdekes...

Idet 2010.05.21. 12:27:27

@lorantka_a_gall: Elvesztettem a fonalat. Mi? Hol?

dusomoja 2010.05.21. 12:28:05

@[nev]: Ugyan ugyan. Az Unió azzal van elfoglalva, hogy ne omoljon össze, és a regionális problémák sosem fognak megoldódni maguktól, úgy, hogy mintegy 'felolvadnak az összeurópai térben' a nemzetiségek. Hatástanulmány talán valóban nem ártott vonoa, hogy mit is szeretnének pl. a felvidéki magyarok, de a lényege a kettős állampolgárságról szóló törvénynek akkor is szimbolikus, mégha aztán csak a virtinbe is teszik ki az útlevelet a magyarok: aki magyar, az magyar, és az anyaország nem löki el magától. Punktum.

Ordnassac 2010.05.21. 12:28:23

Zagyva Gyula jön. :-)

Idet 2010.05.21. 12:30:02

@agentT: Igazad van, ami az érvényesíthetőséget illeti, meg EU-ügyben is. De egyedül? Ebben a vernetztesített...szóval, elhálózatosított világban?

elfelejtette 2010.05.21. 12:30:38

@tölgyes: Ne az osbun felol kozelitsuk meg a temat, ez tipikusan jobboldali tezis. Az MSZP azert nem tudja kepviselni az allaspontjat, mert nincs allaspontja nemzeti kerdesekben. Arra a fajta kesokadari - kozmopolita nezetre probalt alapozni, hogy a nemzet valami retrograd dolog, ami a 21. sz,.-ban mar nem fogja a kozossegek alapjat kepezni. Sulyosan tevedtek, de 2004-ben az EU csatlakozas utan meg nem ismertek fel ezt, igy probaltak a baloldali kozonseg kulonfele fobiaira epiteni.

Na most ezen mit lehet vedeni? Ki merne azt mondani az MSZP-bol, hogy felelmekre probaltak alapozni, de befuccsolt a terv? 2004-ben a nepszavazason sem tudtak mar a nemek gyozni, legfeljebb elbizonytalanitani tudtak ezzel a retorikaval, ami miatt a reszvetel alacsony volt. Most meg 2010-et irunk, es a tarsadalom valamint a politika is kezdi felismerni, hogy a globalizacio mar nem korszellem. Most mar a globalizacio nem minden elsopro korszellem, latszik, hogy korrekciora szorul.

ladislaus 2010.05.21. 12:32:19

@Ordnassac: az sem 100-as mint tudjuk :)

viccet felreteve. Sajna nem tudom kovetni hallgatni nezni az online kozvetitest...
De majd delutan meglesem oket :) Volt valami vicces? olyan Gaudi-N.T. magassagokban? :)

lorantka_a_gall 2010.05.21. 12:33:15

@Idet: a "határozottan". Kihagyott a figyelmed. :P

cutcopy 2010.05.21. 12:33:31

"Megroppant az MSZP?"

Igen Gábor, 2006 szeptember 17-én..

Idet 2010.05.21. 12:41:53

@lorantka_a_gall: Vagy úgy... öregszem, öregszem:(

lorantka_a_gall 2010.05.21. 12:42:35

@Idet: www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_ujnapok_ckl

De nekem nagyon szakadozik, és amikor van adás, akkor is minősíthetetlenül roncsolódik a hang. Lenne legalább csak voice, de az rendesen... :( (biztos, hogy nem sávszélen múlik, 30megabitem van, valszeg nem bírja a terhelést)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 12:45:32

@ladislaus: most nem volt semmi "majd a folyosón megbeszéljük" beszólás :).. emelkedett hangulatban beszélnek Trianonról, eléggé egyetértés van minden fontos kérdésben minden párt részéről, apró megjegyzéseik vannak csak, reményt keltő, emelkedett a hangulat és csak finoman alázzák a szocikat. elég jókat mondanak amúgy.

ladislaus 2010.05.21. 12:46:16

@lorantka_a_gall: ne torrentezz alatta HD filmeket :D

Komponista 2010.05.21. 12:47:29

@lorantka_a_gall: Hallom, hogy a LMP szóvivő nőjének férje a ... Jobbik jogi kabinetjének tagja. Ez még nem lenne különösebben érdekes, de az már igen, hogy a "más" politikai stílus mellett elkötelezett társaság egész vezérkara heteken át igyekezett titokban tartani ezt a sajátos családi munkamegosztást. Az jutott az eszembe: tehát mégsem lehet más a politika? Csak az teszi maássá... hogy most nem SZDSZ, hanem LMP név alatt vitorláznak?

hoplita 2010.05.21. 12:47:41

@tölgyes:
Nagyon tanulságos kis történet.
De számomra van némi kis mellékzöngéje....az alíjázás már nem menő, a Szentföld megtelt úgyszólván...és hát Magyarországról meg nem lehet elmondani, hogy nyüzsögnek a zsidó hajléktalanok..ugye, megfejtettem ezt a piszok nagy magyarságot...?

Lehet rosszmájú vagyok...na, meg nagyon antiszemét.:))

Ordnassac 2010.05.21. 12:48:13

@Tomeczek: hú, de nem bírom az önteltségét, tényleg Helmeczy és Magyar György-ízű... Pedig nem egy buta ember.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 12:48:27

@ladislaus: hova gondolsz? :D (egyébként nem torrentezem alatta HD filmeket, egyébként meg tökmindegy mit torrentezel alatta, nem? xvid is tud jönni-menni annyival...)
@Ordnassac: köszi :)

lorantka_a_gall 2010.05.21. 12:50:32

@Komponista: úgy tudom, már régen nem élnek együtt, a titkolózást - ha volt is - nem értettem én sem, a politika lehet (lesz is) más, csak nem akarjátok észrevenni.

Fordítsuk meg a kérdést: a Jobbik bevesz olyanokat, akik az "szdsz utódpártjához" tartoznak családi kötelékileg? Húúúú, hááááá. :D

Ordnassac 2010.05.21. 12:52:54

@Komponista: egy SZDSZ mikor támogatna egy Trianon-emléknapot?

lorantka_a_gall 2010.05.21. 12:55:44

@Komponista: kiderült az eddigi legviccesebb dolog: a Jobbik az LMP utódpártja (ROFL) :):):)

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 12:57:12

Gaudi-Nagy tegnap meg ma is a népszavazásos határmódosítást lebegteti…

ladislaus 2010.05.21. 12:58:50

@Ordnassac: de hatranyuk sincs belole es lmp most ezt lovagolja meg. ettol meg nem esik messze a 0.1-es verziotol... :)

[nev] (törölt) 2010.05.21. 12:59:16

@agentT:
elvben elég lenne az ensz alapokmánya, mert szlovákia azt
csak az valójában az ensz diplomatáit védi, és nem az emberiséget. szóval valaki az ensz tagországaiban felmutat egy kártyát, akkor az élvez valamekkora diplomáciai védelmet. most ettől még megkövezhetik, csak mégis azért ér az a kártya valamit. a jog alapvetően úgy érvényesíthető, hogy felmutatsz egy igazolványt. az uniós jog úgy, hogy felmutatsz egy uniós igazolványt. és onnantól kezdve véd egy bürökratikus gépezet. hogy az azt az igazolványt kiállítja, és onnantól kezdve abban érdekelt, hogy te beadvánnyal forduljál az irányukba, és az adminisztráció ügyeket intézzenek el.

de ha te a magyar igazolványra hivatkozol, akkor brüsszel bürokratái azt mondják: az ügyedet oldja meg magyarország. a magyar köztársaság érvényesítse a jogot szlovákiában. nyilván nem fog menni. onnantól kezdve, hogy felállítanak erre a célra egy hivatalt, kiállítottak egy igazolványt, az érdekük az, hogy a jogokat érvényesítsék.

Komponista 2010.05.21. 12:59:49

@Ordnassac: Az már valószínűleg sohasem fog kiderülni, hiszen az említett képződmény maradéktalanul megtett mindent, hogy egyszer s mindenkorra kiszoruljon a magyar politikai közéletből. Nem vitatom el az LMP-t életre hívó harmadik vonalbeli fiataloktól, hogy tanultak korábbi pártjuk ostobaságából és nem szeretnék elkövetni ugyanazokat a hibákat. Őszintén szólva azt nem értem világosan, hogy mi a csodának tagadják olyan vérmesen korábbi gyökereiket, mikor teljesen egyértelmű hogy kik ők és honnan jöttek. Sajnos, a politikai stílus is árulkodó vonásokkal terhelt: most legyen elegendő csak azt megemlíteni, hogy a párt fővárosi vezetését adó baráti társaság milyen hatékonyan rekesztette ki az összes fontosabb pozícióból a vidéki tagtársakat. Nem rokonszenves a neofita, lekezelő gőg sem, ahogy másokhoz viszonyulnak, hiszen nincs mögötte még semmiféle teljesítmény - leszámítva a parlamentbe kerülésüket.
A többit majd meglátjuk: az indulás azonban nem sok jóval kecsegtet.

tölgyes 2010.05.21. 12:59:58

@Idet: amelyik még mindig az állampolgárság ellen agitál..:::))

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 13:00:29

Gaudi a megemlékezés fontosságáról beszél és hogy "addig nem lesz béke és nyugalom a Kárpát-medencében, amíg a magyar kérdés rendezésre nem kerül", ehhez pedig először is nekünk kell végre szakítani a "merjünk kicsik lenni" szánalmas politikájával.

Komponista 2010.05.21. 13:00:35

@lorantka_a_gall: Jaj de jót nevettem! Tehát a humor is lehet humortalan?

tölgyes 2010.05.21. 13:01:20

@hoplita: A történet 92-ben kezdődött.. tehát nem egészen ez a helyzet.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.21. 13:03:28

@Komponista: teljesen függetlenül attól, hogy kire szavaztam, ha egyáltalán, van valami végtelenül ellenszenves az LMP-s hölgyikék és ficsúrok parlamenti produkciójában, stílusában.

Komponista 2010.05.21. 13:05:21

@Bukowszky: Magam is erre utaltam. Több szerénységre, kisebb zakóra, kisebb arcra lenne most a legnagyobb szükség a Lempben, mert lassan pontosan úgy néznek ki, mint a régi SZDSZ.

Komponista 2010.05.21. 13:07:08

@Bukowszky: Magam is pontosan erre utaltam. Nem adhatok jobb tanácsot a kedves LMP-s fiataloknak, mint hogy vegyenek egy számmal kisebb arcot, kisebb zakót, próbáljanak szerényebben lenni. Még a végén össze fogják téveszteni őket az egykori elődpártjukkal.

ladislaus 2010.05.21. 13:08:34

@Bukowszky: és e szavak kozben jobbra fordult megvetoen nezve az ott ulo kepviselotarsakra :))))

hoplita 2010.05.21. 13:09:49

@Rammy:
Rendet bontott, meg uszított...?
Hol? Mikor?
Esetleg tudnál egy ítéletet hozni...?
Esetleg nem...?
Akkor meg miről beszélsz, öcsisajt...?

@tölgyes:
Nem egészen, csak majdnem..:)
Mondtam, rosszmájú vagyok..:))

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 13:22:17

Kövér milyen visszafogottan beszél, egészen szokatlan. :)

Lacibácsi57 2010.05.21. 13:23:19

Hajrá Vona Gábor! Sajnálom nem Ök nyertek!

[nev] (törölt) 2010.05.21. 13:34:49

@dusomoja:
nézd, én a magyar nemzetiségű uniós állampolgárság mellett érvelek, te meg a magyar állampolgárság mellett. nagyjából a különbség, hogy szerintem nemzetközösségre van szükség tagállamokkal, szerinted meg nemzetállamokra. meglátjuk, hogy a javaslatod a gyakorlatban ér-e majd valamit.

szerintem arra van szükség, hogy az unió állampolgárainak igazolványába mindenkinek a tényleges nemzetiségét írják be, és nem azt, hogy a nagy háborúk után éppen melyik demarkációs vonal mögött laktak a szülei, vagy a nagyszülei. a lakóhelyének sem a demarkációs vonalak által kijelölt ország nevét kell beírni, hanem egy gps koordinátát. nagyjából ez a különbség a nacionalista, és a nemzeti liberális felfogás között.

a magyar közéletben liberálisok nincsenek, szerencsére az szdsz is feloszlott, mert az nagyjából úgy volt liberális, mint a cipőm sarka. az is biztos liberális. nacionalisták meg vannak. meglátjuk, hogy mire megy majd az új magyar kormány az új szlovákkal, és hogy a határon belüli, és kívüli magyarok mennyire fognak ennek a törvénynek örülni.

Idet 2010.05.21. 13:38:43

@[nev]: És mennyit tudnak ténylegesen profitálni belőle.

lorantka_a_gall 2010.05.21. 13:42:19

@Bukowszky: teljesen függetlenül a tényektől, az LMP rossz, igaz? :P

hoplita 2010.05.21. 13:42:53

@ladislaus:
A fajtájának szelektív a memóriája, az is tévhitekkel és képzetekkel telezsúfolva...radikális gyógymódot tudok csak javasolni az ilyetén elme helyrebillentésében.:)

Idet 2010.05.21. 13:44:20

@Tomeczek: Már írtam egyszer valahol, nem hülye az, csak indulatos természete van, nehezen fegyelmezi magát. Most, úgy látszik, sikerült.

Idet 2010.05.21. 13:46:47

@tölgyes: Én nem, csak azt szeretném, hogy tényleg valami jó jöjjön ki belőle...

hoplita 2010.05.21. 13:47:35

Ha én katolikus lennék erőteljesen gondolkodnék a konfirmáláson....szerencsére nem vagyok pápista.:P

kuruc.info/r/7/59927/

Idet 2010.05.21. 13:49:16

@[nev]: Úgy látom, a pragmatikus szemlélet némiképp hazafiatlannak minősül...

CSENDES 2010.05.21. 13:50:49

@lorantka_a_gall: Elloptam, s köszönöm, mert a parlament.hu-val nem bírtam (a fiam gépénél vagyok, ő szerintem letiltott minden segédprogram-letöltést. Anélkül pedig tudtam elindítani. Az Mr5. legalább megy most, s hallom. A napom legszebb (illetve egyáltalán jó) része, mert 14 évesen ma reggel elpusztult életem második kutyája.

Idet 2010.05.21. 13:51:41

@hoplita: Ezt most viccnek szántad? Bérmálkozás, bérmálkozás. A konfirmáció a reformátusok és evangélikusok szokása.

Idet 2010.05.21. 13:53:45

@CSENDES: Ó, Istenem, de sajnálom! Tudom, milyen az, csak cicában.

hoplita 2010.05.21. 13:55:57

@Idet:
Dehogy viccnek...nem botlott a nyelvem.
Más megoldás nem esett le...?:))

CSENDES 2010.05.21. 13:59:36

@Komponista: Ugye azt is tudod, vagy tudni véled, hogy külön élnek évek óta. Van közünk hozzá? szerintem nincs. Sem a férjhez, sem a nőhöz.

CSENDES 2010.05.21. 14:01:17

Valaki az MSZP "bocsánatkérését" hiányolta. Szerintem Szili épp most tette meg. Bár ma nem eléggé vagyok toppon.

Ordnassac 2010.05.21. 14:01:26

Érdekes apróság: Gőgös Zoltán (MSZP) kezet fogott a jobbikos Varga Gézával. :-)

lüke 2010.05.21. 14:02:09

IGEN !
plasztik kártyát mindenkinek:
visa ,master, am. express etc

mint Dél -Tirolban,
mióta mindenki gazdaságilag jobb, nem is elégedetlenkednek
etnikailag:)

lüke 2010.05.21. 14:04:21

iegn
dr Ungár Klára is külön él a sógornöjötél, dr Schmidt Máriától:)
már 25 éve:)
ugyanmár:)

CSENDES 2010.05.21. 14:10:39

@Idet: Cicáim és kutyáim is vannak, s bár állatbarát vagyok és voltam egész életemben, de panellakó is hosszú ideig. Ezért éltetemben először harminc évesen lett az első kutyám (sajnos ő is már elpusztult. Ez a második a kislányom születésnapjára került a családba. A család megszűnt, mondanom sem kell, hogy egy Erdélyből származó magyar állampolgár szakította szét a családomat. Rengeteg ilyenről hallottam azóta. Támogatom az állampolgárságukat, ne kelljen ezért 10-20 évvel idősebb férfihoz csapódniuk. OFF-ON. Ki-ki vegye le az adást. Ja és volt vezető beosztású alkalmazottam is, szintén Erdélyből - lefele taposott, felfelé nyalt. És van/ volt most is igazi erdélyi szakember munkásom. Csak sajnálni tudom, mert vidéken egy gyárban szeretne mindenkinek megfelelni. Ezért azután felfelé nyal, (ott lakik a telepen- ezt mi engedélyeztük neki - s akár hétvégén, akár munkaidő után a középvezetőknek melózik- mert félti az állását, holott szerintem pótolhatatlan. De nem tudom közölni vele, mert tapasztalatom szerint nem hisz egy női vezetőnek.

2010.05.21. 14:13:53

Én szégyellem magam a Jobbik szavazói helyett, hogy ezt a deviáns, magyarellenes pártot bejuttatták a parlamentbe.

Ordnassac 2010.05.21. 14:14:48

@lüke: Ungár Klára nem dr. ;-)

hoplita 2010.05.21. 14:16:30

@Zoltanius:
Ez kevés...menny, oszt kösd fel magad...!

CSENDES 2010.05.21. 14:16:43

@lüke: Sz a plasztik mágnesezett (VISA, MASTER),de azért valóban ezt kívánom mindenkinek:_))) Vagy ahogy szegény elhunyt apósom mondta (akkor még nem volt tisztában vele, pedig komoly közgazdász volt, hogy az utolsó bőrt is lelehet húzni a dolgozókról klf. adók formájában) sok-sok jövedelemadót kíván mindenkinek (mert akkor nagy jövedelme van). Hát ezt is sikerült elkúrni 20 év alatt.

hoplita 2010.05.21. 14:25:35

@CSENDES:
Amiről te beszélsz, arra egy székely haveromnak van egy szava... a megmagyarosodás.
Vállalkozó a srác és csak azokat alkalmazza, akiket ő hoz-hozott Erdélyből.
Szerinte akik itt, életvitelszerűen eltöltenek pár évet, azok megmagyarosodnak.....ellustulnak, megbízhatatlanná, követelőzővé válnak.
És van is benne valami, magam is tapasztalok hasonlót, rengeteg partiumi, meg székely ismerősöm van.

A kutyádért meg részvétem, én is kettőt temettem már el, megrendítő tud lenni, ha egy ragaszkodó és hűséges társad van oda....sajnos nem egy velük az életünk fonala, az övék sokkal rövidebbre szabott.:(

Idet 2010.05.21. 14:28:03

@hoplita: Áttérek, kitérek, betérek? Megtérek?

[nev] (törölt) 2010.05.21. 14:29:26

@hoplita:
a katolikus egyház a globalizációt hirdeti, abba nem fér bele a nemzeti karakter, se trianon. európa szerte éppen ezért a protestáns kultúra lett erős, amelyik a reformáció óta régió, és a religó intézményére épített.

magyarországon persze ennek nincs nyoma. a magyar református egyház csak nevében reformált. semmi köze nincs a lutheránusokhoz, meg a kálvinistákhoz. a katolikus egyház lányvállalataként működik gyakorlatilag. a demarkációs vonalakról való református sajnálkozás biztosan remek ünnep lesz, de elég vicces volna, ha ehhez csatlakoznának a jezsuita rendek.

Idet 2010.05.21. 14:32:09

@CSENDES: Nem lehet könnyű.
Nekem most cicám van, panelben, akit viszek magammal a Balatonra, ha leköltözöm. Imádja, és soha nem megy el. Ő a harmadik panelmacskám, mindegyikkel ugyanez volt.
Mégegyszer részvétem.

CSENDES 2010.05.21. 14:32:54

@hoplita: Ez nagyon igaz. De, azért hozzászólnék az előtte lévőhöz is.. Nem kértem és kérem tőle, hogy jelentsen, mert szar helyzetben van,és ezt én megértően elfogadnám, de az is tény,ha valaki ott lakik a munkahelyén, látnia kell a visszaéléseket (egyértelműen lopásokra gondolok), és nem szabadna kockáztatnia, hogy leleplezzem, mert azért előbb utóbb ez következik.

hoplita 2010.05.21. 14:37:51

@Idet:
Hű....télleg, melyik a helyes...?
Az áttérek..?
Vagy a kitérek...?
A kitér a hitéből szólás erre enged következtetni...:))

CSENDES 2010.05.21. 14:39:53

@Idet: És én mégegyszer köszönöm, bár a lányom,mióta reggel közöltem vele, nem veszi fel a telefont, szerintem gyászol, s azzal a "bűnnel" hadakozik, hogy nem volt itthon. Pedig nem volt segítség. A kutya megkapta azt a bánásmódot, ami egy öreg kutyát megillet, ha itthon voltam, mindig mellettem aludt. Ez a többi kutyát irritálta, de mindig megvédtem.

tölgyes 2010.05.21. 14:40:15

@elfelejtette: Abban egyetértek Önnel, hogy az MSZP-nek nincsen nemzettudata.. de ez nem a későkádári kozmopolitizmusból fakad.. hanem a kommunista mozgalom internacionalizmusából, amelynek az volt a célja, hogy gyengítse a nemzeti ellenállást azoknál az országoknál, ahol a sztalini-orosz-birodalmi nacionalizmus uralmát akarták biztosítani.. a kádári kozmopolitizmus is ennek az egyik túlélési formája volt

A szláv országokkal szemben a nemzeti érzés háttérbe szorítása az uralkodó pánszláv nézetek miatt kisebb mértékben jöhetett szóba.

Idet 2010.05.21. 14:40:43

@[nev]: Egy jezsuita rend van, férfi és női ággal.
Ezt a leányvállalat-dologot, ezt mire alapozod?
Spanyolország, Portugália, Franciaország, Olaszország európai államok? És erős bennük a protestáns kultúra? Ezt alighanem kikérnék maguknak... még Németország jó része is katolikus, Ausztriáról nem is beszélve, a megfelelő kultúrával. Lengyelország nem Európa? Ott a protestáns kultúra a domináns?

Viktus 2010.05.21. 14:41:45

index.hu/belfold/2010/05/21/pava_zoltan_visszaadta_toller_neni_hitet/

szocik nem sokat változtak tisztára , mint Rajk újratemetése után :D

tölgyes 2010.05.21. 14:42:01

@Idet: Ki fog jönni, de olyat ne reméljen, amelyik a szlovákok tetszését elnyer, de még olyat se amit csupán elviselnek.

Idet 2010.05.21. 14:43:25

@hoplita: Az attól függ...csak arra vigyázz, hogy ne térj be, mert az bizonyos kellemetlen műtéttel jár...

tölgyes 2010.05.21. 14:43:28

@Viktus: Én is jót nevettem Páva szövegén...siralmas, hogy ilyesmivel hülyítik egymást.

panelburzsuj 2010.05.21. 14:44:42

@lüke:

"egy többnyelvű, több nemzetiségű régió, azon öt olasz tartomány egyike, amik földrajzi vagy történelmi okokból különleges autonómiával rendelkeznek. Így például a tartomány az államnak fizetett adók 90 százalékát visszakapja, és saját parlamentjében dönthet annak felhasználásáról."

... az államnak fizetett adók 90 százalékát visszakapja, és saját parlamentjében dönthet annak felhasználásáról ...

www.alon.hu/index.php/article/articleview/4540/1/5

hoplita 2010.05.21. 14:45:36

@[nev]:
Nos, én azért ellentmondanék a globalizált katolikusok témájában...
Lásd a lengyel katolikus egyházat....annál nem kell nemzetibb.
Igaz, ott nem a késsel kereszteltek alkotják a klérus befolyásos tagjait...ellentétben velünk.:)

Idet 2010.05.21. 14:45:56

@CSENDES: Ajjaj... én is macskával alszom, amitől néha zsibbadok már, de olyan kellemes, és nagyon jó érezni a szeretetét.

Idet 2010.05.21. 14:48:49

@hoplita: ... és Mindszenty is nagyon nemzeti érzelmű volt. A bíborosok pedig előszeretettel választanak olasz pápát, legalábbis nagy a lobbizás érte.

Idet 2010.05.21. 14:51:21

@tölgyes: Fonalvesztés. Mi jön ki?

Idet 2010.05.21. 14:52:12

@hoplita: katolikus, egyetemes... de igazad van.

CSENDES 2010.05.21. 14:54:55

@Idet: Nincsen már miről beszélni.Elhunyt. Idős volt, csak nem tudom mindent megtettem-e..,... Soha nem panaszkodott...,

tölgyes 2010.05.21. 14:56:32

@Idet: Ön azt írta, hogy csak jó dolog jöjjön ki belőle. Erre írtam, hogy ki fog jönni, csak azt ne várja, hogy a szlovákok közben tapsikolni fognak.Nem tudunk annyira megsemmisülni, hogy az a Fico-Slota féléknek tessen és elég legyen.

hoplita 2010.05.21. 14:57:01

@Idet:
Nos, muszlim nehezen lehetnék, a sör, bor, pálinka és a füstölt csülök problematikáján bajosan léphetnénk túl.
A másik ezzel járó vallással meg ugye mondanom sem kell, hogy erős averzióim vannak.:))....nem a tejfölös harcsapaprikás a bibi...:))

Idet 2010.05.21. 14:58:48

@CSENDES: Biztosan megtettél mindent, hiszen szeretted. Ha nem panaszkodott - nagyon tudnak panaszkodni! -, akkor meg egész biztosan.
Az ő életük rövidebbre szabott, mint a mienk. Bár, lehet, hogy töményebb.

Idet 2010.05.21. 15:01:52

@hoplita: Hát, nem tudom, a gödölyét anyja tejében ne főzd meg... ez érvényes a halakra is vajon? Imádom a haltejet meg az ikrát...

Ordnassac 2010.05.21. 15:15:13

Nézdmár, Steiner Pál kvázi elnézést kért a 2006-os eseményekben megsérült személyektől.

==T== 2010.05.21. 15:17:39

@lorantka_a_gall: te abból indulsz ki, hogy minde negyéb körülmény változatlan lesz. Pedig nem lesz az.

Ordnassac 2010.05.21. 15:17:57

@CSENDES: ismerős érzés. Nálunk tavalyelőtt júniusban volt hasonló. Nálunk megkönnyítette a dolgot az, hogy amikor jött az állatorvos, akkor a kutya előjött zugából és kvázi elbúcsúzott mindenkitől.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 15:23:38

@Idet:
a protest kultúrához sorolom például a futball kultúrát, ami ezekben az országokban például elég erős. a protestanizmusnak éppen az a lényege, hogy nem vagy alárendeltje egyetlen személynek, a pápának, és nincs szigorú hiearchia sem, hanem klubélet van. és a közösségeket időnként rangsorolják. lehetsz az első, de az utolsó is. nincs bebiztosítva a helyed, viszont az utolsót is megtapsolják, és a labdarúgók ezen nem keseregnek, mint a szőlőmunkások a zsidó mesébe, hogy ugyanannyi a fizettségük azoknak, akik előbb jönnek, mint akik utóbb. mert elsőkből lesznek az utolsók, és utolsókból az elsők. és ezt az egészet szakrális, és liturgikus elemek hatják át, de nincs alárdendelve a pápának. szóval ettől protest kultúra ez.

a magyar reformáltak meg nem ilyenek. azoknak püspökeik vannak. és az egyház hitéletben, és a gazdasági értelemben is kötődik a katolikus egyházhoz, hasonul hozzá. erre mondom, hogy olyan, mint egy lányvállalat.

panelburzsuj 2010.05.21. 15:24:23

@Ordnassac:

Még átszakított légcsővel és nyaki érrel, a gerincében elakadt kispuskagolyóval is elbúcsúzik. Csak nem sok ideje van rá ...

radala 2010.05.21. 15:29:13

mandiner.hu/cikk/20100521_az_lmp_felidoben_tartana_az_onkormanyzati_valasztasokat

Mi az önzőbb? A Fidesz arányosítás csökkentése vagy az LMP-nek két év lauf adása?
Szóval mostanra megértettem kb. azt, hogy miért nem jó a Fidesz javaslata, bár számtalan érvet tudnék fölhozni még most is arra, hogy tök mindegy a rendszer, hogy vajon az a kicsi/független, aki arra sem képes, hogy megszervezze magát vajon mire másra lehet képes, de hagyjuk is most ezt. De nem velejéig antidemokratikus-e 150 %-ra fölértékelni egy választás eredményét? Nem az teremt-e végképp kiskirályokat, ha még 2 évig ugyanazok maradnak. Gondoljunk csak bele abba, hogy Demszky még két évig nem kerül sittre...
LMP-nek elment az esze. Vagy szdsz 2. Ez a javaslat szemben a Fideszével, amit tökéletesen meg lehet védeni, még akkor is, ha esetleg nem is a létezö legjobb, teljes egészében védhetetlen, már-már botrányos. Még 2 évet adni Molnár Gyulának az iratmegsemmisítésekre...

[nev] (törölt) 2010.05.21. 15:33:03

@hoplita:
aztán miben nyilvánul meg a lengyel katolikus egyház nemzeti jellege? a katolikus egyházban minden totálisan el van rendezve, mégpedig a hagyományok által. és abba nem fér bele semmiféle nemzeti tiltakozás. az, hogy te az államfői temetésen a lengyel zászló mellett látsz néhány lila ruhás püspököt abból ne gondolod, hogy a katolicizmusnak létezik bármilyen nemzeti vonása, mert csak és kizárólag nemzetközi vonásai léteznek. a katolicizmus egyet jelent a globalizációval, ami egy egységes, és egyetemes kultúra kialakításába vetett hit.

panelburzsuj 2010.05.21. 15:35:05

@radala:

"Ivády megjegyezte, tisztában van azzal, hogy a felvetés alkotmányossági aggályokat vet fel, ezért felajánlotta a parlamenti pártoknak, dolgozzanak ki közösen egy olyan javaslatot, ami szerint idén ősszel csak két évre kapnának mandátumot a megválasztott önkormányzati képviselők."

Az általad adott linkről idéztem.

ladislaus 2010.05.21. 15:36:32

ki mit evett? - csak hogy ne haljon e a szál :)

radala 2010.05.21. 15:36:42

Ti nézitek a trackbackeket? én soha, de itt vannak a kedvenceim a konzervatóriumról. A legnagyobb politológusok:-)
konzervatorium.blog.hu/2010/05/21/partok_szavazotaborai_2006_2010

Ordnassac 2010.05.21. 15:38:52

@radala: ha végigolvasod a cikket, akkor láthatod, hogy ők azt akarnák kidolgoztatni, hogy most csak két évre válasszanak önkormányzati vezetőket.

"Ivády megjegyezte, tisztában van azzal, hogy a felvetés alkotmányossági aggályokat vet fel, ezért felajánlotta a parlamenti pártoknak, dolgozzanak ki közösen egy olyan javaslatot, ami szerint idén ősszel csak két évre kapnának mandátumot a megválasztott önkormányzati képviselők."

radala 2010.05.21. 15:40:31

@panelburzsuj: Ha tudja, hogy így van akkor miért nem ezt javasolja? De értem én, azért mert nem lehet más a politika.
Ezek szerint nekik minden mindegy csak szeretnének egy megmérettetést valamikorra, amikor épp a topon lesznek.
Egyszerűen nonszensz, hogy bárkiben fölmerül, hogy egy mandátum meghosszabbítható.

radala 2010.05.21. 15:42:14

@Ordnassac: Nem!
"Ivády Gábor, az LMP politikusa elmondta parlamenti sajtótájékoztatóján, pártja a jelenlegi önkormányzati ciklus két évvel való meghosszabbítását javasolja."
majd, megjegyezte, hogy tisztában van azzal, hogy ez egy faszság.
Miért nem lesz 5 éves?
Abban több ráció lenne.

Ordnassac 2010.05.21. 15:42:45

@radala: volt időszak, amikor a Fidesz is gondolkozott ezen. Szóval nem az LMP próbálkozik ezzel először.

hoplita 2010.05.21. 15:42:56

@Idet:
Mi az hogy...!
Még egy helyen sem tárolhatod a húst meg a tejterméket....sőt, a harcsa meg, mivel nem pikkelyes hal, nem kóser...
Így aztán a tejfölös harcsapaprikás egy ortodox számára emeletes bűntény.))
A pikkelytelen hal a muszlimoknak is tilos...de nyurgapontyból már mehet.:)

radala 2010.05.21. 15:44:06

@radala: Na ja azért nem lesz 5 éves, mert az épp nem jó nekik. Mindegyik párt elmehet a picsába:-)

lüke 2010.05.21. 15:45:38

Vollebaek: ha nem tömegesen osztják, nem sérti a nemzetközi jogot a kettős állampolgárság

www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=22115&Itemid=1

radala 2010.05.21. 15:49:09

@Ordnassac: Volt időszak, amikor a Fideszről azt állították, hogy gondolkozik ezen. Ez így korrekt.
Nem hiszem, hogy a Fideszben valaha komolyan fölmerült, hogy Botka, Demszky, Molnár Gyula stb kapjon 2 év grátisz hatalmat. 2 év fegyházat esetleg:-)
Tök mindegy ki mondaná a hosszabbítás az ördögtől való, ilyen szerintem nem történhet meg. 2 év meg talán még egy kicsit ennél is nagyobb faszság, az ideiglenes választás egy hülyeség.
Teljesen fölháborodtam, hogy jogászok ilyen ostobák lehetnek.
Ezzel minden erkölcsi alapjukat elvesztik arra, hogy a Fidesz javaslatát kritizálják, pont olyanok, mint a szocik.

Ordnassac 2010.05.21. 15:49:12

@radala: a provokatív része szerintem annak szól, hogy napirenden maradjon a téma. Ilyen formán amúgy ritkán használt módszer.

Amúgy az önkormányzatok többsége éppen, hogy fideszes, tehát nem csak Molnár Gyula maradna tovább, hanem pl. a 16 megyei jogú városi fideszes polgármester is. :-)

panelburzsuj 2010.05.21. 15:49:30

@radala:

Ha bárkinek aza az ötlete támad, hogy az országyűlési és az önkormányzati választások kétévente, egymást váltogatva kövessék egymást, akkor vagy hosszabítani kell egyszer, vagy rövidebb időre választani.

Ivády aszongya, nekik tulképp mindegy, melyik, a lényeg a kétféle választás széttolása.

Neked meg az a lényeg, hogy dulifulizhass.

Mindenki elégedett lehet. :)

Ordnassac 2010.05.21. 15:50:16

@radala: Ivády nem jogász, hanem reklámszakember. Próbáld meg ilyen szempontból nézni a dolgot.

hoplita 2010.05.21. 15:52:05

@[nev]:
Ne idegesíts már...
Az újkori lengyel állam küzdelmei szinte egybeforrtak a lengyel katolikus egyházzal...Pilsudskitól a Honi Hadseregen át a Szolidaritásig...
Ne vitázzunk már ilyen evidens dolgok...

papika 2010.05.21. 15:54:55

@panelburzsuj:
Vagy a Viktorék 2012-ben elfogadják az új alkotmányt, és szépen feloszlatják a parlamentet és újra megnyerik, és 200 fővel, de már a szocik nélkül alakul meg az új parlament.
Ha nem lesz nagy népszerűségborulás a fidesznél, ebben nagyjából biztos vagyok.

Ordnassac 2010.05.21. 15:55:05

@radala: Ivádyt túlzott baloldalisággal nem lehet vádolni. Valaha a Fideszben és az MDF-ben kezdte. Ivádon meg a következőt sikerült megcsinálnia:

www.fn.hu/belfold/20091029/ivadon_nemkivanatos_szemely_bajnai_koka/

Ha jól emlékszem Fico is persona non grata lett.

lüke 2010.05.21. 15:55:19

szegény lengyelek:)Wojtyla hun van?
hopikám hiányoztál:)

hu.wikipedia.org/wiki/II._J%C3%A1nos_P%C3%A1l_p%C3%A1pa

radala 2010.05.21. 15:55:58

@Ordnassac: Na ja a különbség csak annyi, hogy ök választásokkal is úgy maradnának. 5 év lenne a tökéletes, mertm, ha mozog, akkor nem lenne az, hogy már csak 2 évet kell aludni. Szerintem az 5 év jó, a 2 év egyenesen röhejes ötlet, a meghosszabbítás kritikán aluli.
Ivády nem tudom mi, de megkérdezhette volna Schiffert, hogy Andriskám szerinted ez jó?
reklámnak ritka szar, olyan MDF-es nem LMPs.
@panelburzsuj: Az tuti jó, hogy engem fölbosszantott, imádok puffogni mindenkin:-)

Ordnassac 2010.05.21. 15:56:21

@papika: nem hiszem, hogy az MSZP még 15%-ot fog két év alatt zuhanni.

hoplita 2010.05.21. 15:57:04

@radala:
Számolgatnak, osztanak-szoroznak...:))
Ezt konkrét, személyes megkeresés és kérdőív nélkül kenhetik a hajukra.
Egyébként a Medián pont most adott ki egy felmérést ebben a témában.

lüke 2010.05.21. 15:58:08

Ivádon
hátrányos helyzetüek laknak, ott van a táblán:)

radala 2010.05.21. 15:59:39

@papika: Szerintem még ennél is okosabbak, megcsinálják az új választási rendszert rendet tesznek egy kicsit és utána azt mondják, hogy most alkotmányozni szeretnének, de ehhez új fölhatalmazás köll. Azután már senki nem mondhatja, hogy nem lehet király Viktorból:-)

Ordnassac 2010.05.21. 15:59:46

@radala: lehet, hogy az LMP az 5 évbe is belemenne, csak Ivády fel akarta hívni a figyelmet erre a dologra. Ivády amúgy is eléggé önjáró figura, lehet, hogy meg sem beszélte a többiekkel. Olyan Kövér László 2. :-P

radala 2010.05.21. 16:01:13

@hoplita: Ugyan már, ez ezerszer tutibb, mint megkérdezni a sok hazug magyart:-)
Már most is valami 63 % emlékszik határozottan arra, hogy ö bizony a Fideszre szavazott....

hoplita 2010.05.21. 16:03:06

@lüke:
Olvastam én a blogot a héten is, meg a múlt héten is...de melóztam és esténként már nem nagyon dumáltam bele..
Szemlélődő üzemmódban voltam...:))
A fizikai munka kicsit korábbi lefekvésre ösztönöz.:)

Ordnassac 2010.05.21. 16:05:32

Gaudi-Nagy Tamás tényleg meg akarja dönteni a "legtöbbet beszélő parlamenti képviselő egy cikluson belül" c. rekordot? :-D

papika 2010.05.21. 16:06:01

@Ordnassac:
Dehogynem.
Még csak most indulnak a belharcok, a letartóztatási hullám, sőt, ez a poszt is arról szól, hogy totál le van bénulva az Mszp.
Nem biztos, hogy így lesz, de benne van a pakliban.
Pártszakadás, ilyenek, simán, majd nézd meg mit szól Szili meg Szanyi meg a Fletó, miután megválasztják ezt a Mesterházy gyereket elnöknek. Ez mind lehetséges.

lüke 2010.05.21. 16:06:31

@radala:
rajtad kivül nem is fogja senk:)
észre sem fogják venni:)

radala 2010.05.21. 16:07:02

@Ordnassac: Ja az 5 év jó lenne + egy kis arányítás, mondjuk nem 16/6 hanem 13/9 arány és az 50% fölötti is kompenzul...

Csak azon bosszantottam föl magamat, hogy szegény kis ártatlan Fideszkét vannak, akik önző számítással vádolják, ami nem igaz, mindent csak a népért és a demoért tesznek. Miközben pont az jön a 2 év eltolással, akinek ez a legeslegjobb lenne.
Ha a Jobbik jön ezzel azt mondom OK, mert ök nem tisztán fölszálló ágon vannak. De sokan azt gondolják, hogy BP már most is LMP közeli vezetésű. Szóval ez az ötlet illetlenség volt.

panelburzsuj 2010.05.21. 16:08:25

@papika:

Ilyet írtam: "vagy rövidebb időre választani"

Olyat nem írtam, hogy mit rövidebb időre választani, mert abból is kettőféle van, és ennek blognak a közönségéből azt azért kinézem, hogy tud erről a kettőféléről.

Te a kurta parlament verziót valószínűsíted. Nem vagyunk ellentmondásban.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 16:09:21

@hoplita:
a jelenkori európáról beszélek, meg általában a katolikus hitről. sehogy nem fér bele, hogy háborús emléknapon a harangot kongassák. mert eléggé kötött rendje van annak, hogy kinek, minek, mikor, miért, hogyan, és mennyit harangoznak.

lüke 2010.05.21. 16:09:45

@radala: a királyságot:)

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 16:10:02

Schiffer: A felelősök kérjenek bocsánatot!

lüke 2010.05.21. 16:12:03

@nev:
Tegnap harangoztak,
Holnap harangoznak,
Holnapután az angyalok,
Gyémánt havat hoznak.

Szeretném az Istent
Nagyosan dicsérni,
De én még kisfiú vagyok,
Csak most kezdek élni.

hoplita 2010.05.21. 16:12:52

@radala:
Na jó, megengedő vagyok...a kettő együtt, személyes megkeresés és matematika.
De az utóbbi, csak úgy, szólóban...hát, elég kontárnak tűnik.
Illetve nem kontár....fogalmazzunk úgy, nem minden hátsó szándék nélküli.

Ordnassac 2010.05.21. 16:14:49

@papika: gyengülésre én is számítok, de 5% fölött maradnak még attól.

radala 2010.05.21. 16:15:16

@lüke: ;-)
Az a baj, hogy most nem tudom, hogy jókor röhögök-e, mert még én is legalább kétféle képen tudom olvasni a beírást.

A engem zavarnak az ilyen szimbolikus dolgok
B csak én vagyok az, aki még tud csalódni OV-ban

Ordnassac 2010.05.21. 16:15:47

Fideszesek és jobbikosok tapsolnak Schiffernek. Hogy ezt egyszer megérem.

radala 2010.05.21. 16:19:08

@hoplita: Emögött csak egy hátsó szándék van Nobilis meg akarja mutatni, hogy lehet mérni dolgokat (szerintem).
Esetleg az, hogy azt akarja megmutatni, hogy a politológia nem nettó szófosás.

lüke 2010.05.21. 16:20:02

igy magyarosan Sarko-akár charcot
fr.wikipedia.org/wiki/Jean-Martin_Charcot
is lehetne
a Szarko sokkal jobb:)

[nev] (törölt) 2010.05.21. 16:20:03

@hoplita:
még annyit, hogy az, hogy egyes politikusok kötődtek a katolikus egyházhoz nem azt jelenti, hogy a pápaság különösebben kötődött volna hozzájuk. szóval szerintem egy dolog a *katolicizmus*, a más *a politikai katolicizmus*. a különbség körülbelül annyi, mint a gazdaságtan, és a politikai gazdaságtan között. a vatikán politikáját a nemzeti érzület nem befolyásolja. hanem fordítottja igaz. a vatikán politikája befolyásolja a nemzeti érzületet.

radala 2010.05.21. 16:20:26

@lüke: ;-)
Ezt most értem azt hiszem:-)

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 16:20:45

@Ordnassac: Íme a Nemzeti Együttműködés Rendszere. ;)

radala 2010.05.21. 16:21:50

@Ordnassac: Mi történt? mi a topik ma?

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 16:23:33

@radala: parlamenti határozat az állam nevében elkövetett jogsértésekkel kapcsolatban

lüke 2010.05.21. 16:25:56

@nev:
a legutolsó pápa választás pont az ellenkezöjét mutatta,
s elöre megmondták kit fognak választani, s miért
szerinted mennyi katolikus van Németo-ban
Luther óta?

Ordnassac 2010.05.21. 16:27:20

@radala: a 2006-os események utáni kárpótlás/talanítás/térítésről szóló határozat

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 16:29:05

@lüke: A teljes lakosság 33%-a, kb. 27 millióan.

cotti 2010.05.21. 16:29:24

@Ordnassac: Azért 2006 őszének alapkérdéseiben Schiffernek és a Jobbiknak nem sok nézeteltérése volt eddig sem, a taps csak ennek a parlamenti megnyilvánulása. Gaudi is dicsérte Schiffer ebben az ügyben végzett tevékenységét a felszólalásában. Ez szerintem természetes, én akkor csodálkoztam volna, ha nem így lett volna.

Zene füleimnek, ahogy ma is ekézi az MSZP-t az összes többi párt. :))

radala 2010.05.21. 16:29:56

@Tomeczek: Köszi. Huh szegény mszp. No ezt az ülést megszerzem DVD-n.
El fogok kezdeni történelmet tanulni, hihetetlen szép és igazságos tud lenni.
Gyurcsány ott van?

radala 2010.05.21. 16:31:41

@radala: Mindig kiderül, hogy a köcsög Orbánnak igaza van. Ez valóban forradalom volt:-)

lüke 2010.05.21. 16:35:12

@Tomeczek :
kevés

lüke 2010.05.21. 16:37:20

remélem is 2006 okt miatt kapnak:)
megérdemlik:)

hogy most kell dolgoznom:)

El Curros 2010.05.21. 16:37:47

Benne volt a levegőben,hogy nem sok minden terem itt az emeszpének.
Anno Ferenc testvér ezt hápogta a levegőbe:
"Kiverje a víz a miniszterelnököt,mikor meglát a parlamentben.Rettegve gondoljon minden pillanatra."
Sajnos nem pontos az idézet,de ez volt a lényeg.

A farkasból űzött vad lett,be sem mer menni az ülésterembe.
Már nem egy a kategória Viktorral....Gyakorlatilag egy átlagos Jobbikos v. LMP-s is lemossa Ferit,hát még egy középszerű szoci képviselőt.
Nem beszélve Gaudiról,Vonáról,akik az első percben képesek padlóra küldeni Fecót és Ildikót.
De még az LMP-s Schiffer is bármikor leradírozza őket.
Igen,nem is említettem Viktort-vagy a keményvonalasabb Kövért-mert meg sem kell szólalniok...Elintézik ezt többiek is.
Csuklóból.
Most akkor kit is ver itt a víz?

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.21. 16:42:38

@radala: Nem mutatják most az MSZP-t, de szerintem nincs. Eddig nem volt, kb. 10-en ülnek a frakciójuk helyén…

lüke 2010.05.21. 16:50:41

@Tomeczek@radala
biztos leadták a csomagmegörzöbe:)
4 voltak a szocik a kezdésnél ma

radala 2010.05.21. 16:52:39

@Tomeczek: Karhatalommal kellene előállítani, ezt nem volna szabad megúsznia...

panelburzsuj 2010.05.21. 16:52:41

@lüke:

Hamburgban vagy Münchenben kérded a katolikusokat? :)

Videofon 2010.05.21. 16:53:21

@El Curros:
A medve és a hörcsög nem egy kategória. Akkor sem, ha a hörcsög ereje teljében van, a medve pedig éppen gyengélkedik. A medve attól még medve marad. Gyurcsány akkor is más kategória, akkor is az egyik legfajsúlyosabb politikus, ha éppen nem neki áll a zászló.
Legszebb öröm a káröröm. De azért a realitásérzéket érdemes megőrizni.

Idet 2010.05.21. 16:55:10

@hoplita: Ne értsd félre, de imádlak! Visszajött a jókedvem mára, amiről azt hittem, hogy gajra ment... a gaj nem tévesztendő össze a gallyal...

trabant 2010.05.21. 16:56:59

@Idet: "ebben a vernetztesített...szóval, elhálózatosított világban?"

Még jó, hogy odaírtad magyrul is, nemcsak németesen, fölösleges t-beütéssel, mert megfejthetetlen szót kreáltál.

El Curros 2010.05.21. 16:58:30

@radala:
Nem tudom,nem nézem a tv-t,de tegnap este nyomon követtem a történéseket (fél-éjfélig).
Utoljára a Torgyán idején néztem ennyit egyszerre a közvetítésekből.
De az még egy más világ volt,ott sok régi ismerős bájolgott (esetleg beszólogatott) egymásnak.
Függetlenül attól,hogy "hol" ültek.
Most viszont már teljesen más a helyzet,új arcok,új szövegek,új megközelítések,gyilkos kétpercesek vannak.
Fejből vágott történelemmel,idézetekkel,törvényi hivatkozásokkal.
Szóval...másért nézett bele anno az ember a közvetítésekbe,és teljesen más a helyzet most.
Szerintem tényleg érdemes lesz napközben beletekinteni egy-egy jó témába.

radala 2010.05.21. 16:58:47

@Videofon: Ugyan már GyF pont olyan fajsúlyos, mit Torgyán.
Tuti, hogy momentán Schiffernek sokkal jobb esélyei vannak az MEségre, mint GyF-nek.

lüke 2010.05.21. 17:03:55

@El Curros
ez nagy haladás:)
/,hogy nem egy atetotikus
(Atetotikus tünetek. Nagy kiterjedésű, koordinálatlan, jellegzetes csavaró mozgás
jellemzi, mely általában az egész testre, törzsre, végtagokra)
pojáca dumál)
tényeket nyomatnak!

radala 2010.05.21. 17:06:06

@lüke: Kösz a linket remélem kijavítják, amit Schiffer javasol, mert egy igazságos határozat sokkal nagyobbat rúg a szocikon, mint egy politikailag motivált. Hajrá mindenki, aki nem mszp!:-)

lüke 2010.05.21. 17:06:50

@panelburzsuj:
nem keresem,tudom:)
csak a füsteregetös pápa választás kapcsán megjegyeztem, hogy pol. okokból lett német a pápa!
s nem vallásiból, mert a németeknek csak 1/3-a katolikus

radala 2010.05.21. 17:11:09

"Mint mondta, sajnálja, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök nincs ott a parlamentben, és így nem hallja, mi hangzik el az ő kormányzása alatt elkövetett rendőri túlkapásokról."

Sajna nincs GyF, hogy van ehhez pofája, ennek a dögnek?
Ez egy igazi féreg.

Idet 2010.05.21. 17:12:15

@[nev]: Nem. Először is, a protest kultúra nem protestáns kultúra, hanem valami post v. ilyen-olyan modern.
A protestáns életérzés lényege a lelkiismeret, mert mivel csak közös gyónás van. Magam evangélikus vagyok, úgyhogy tudom.
A protestáns kultúrához tartozik Immanuel Wallerstein, aki az egész Nyugat gazdasághoz való hozzáállását meghatározta.
A szőlőmunkás-példázat azt jelenti, hogy Isten előtt mindenki egyenlő, és az ő kegyelme dönti el, hogy ki jutalmaztatik, ki büntettetik.
Minden egyháznak van hierarchiája, különben nem létezhetne.
Nem hasonul a katolikus egyházhoz, mert nincs olyan feje, aki egy személyben dönthetne az egyház ügyeit illetően.
A szőlőmunkás-történet nem zsidó mese, hanem az Újszövetségben Jézus egyik példázata.

El Curros 2010.05.21. 17:12:54

@Videofon:
Értem mire gondolsz,de nem ez a helyzet.
Ő a régi rendszerű kavarásban nagymester.De most új fejek vannak,egyszerűen nem fog ennyi ellenféllel bírni.
Amennyiben pedig csak uszítással-szítással jön,egyszerre az egész Parlament rástartol.
Ebből mindenkinek elege van.
A régi idők parancsa az volt,hogy mindent lesöprünk ami az "ellentől" jön:úgy néz ki ennek vége.
Ha nem tud/nak ehhez felnőni,lefőtt a kávé.
Már nem csak Navracsics reagál majd viszontban,hanem legalább hárman fognak a torkának esni.
Nagy név...nagy név,de ha nem lesz bizonyos esetekben (látványosan) konstruktív,akkor négy év (esetleg még előbb) múlva Bolgár Györggyel váltják majd egymást a Megbeszéljükben,vagy max. az ATV-villanthat.
Egyébként nem vagyok kárörvendő,és nem Gyurcsány köröl forog végre a világ.
Nekem már ez is elég.

Idet 2010.05.21. 17:15:45

@trabant: A vernetzt (határozószó) mennyiben megfejthetetlen? Bocs, ha okoskodónak tűntem. Magam is sokáig kerestem a szó jó magyar fordítását, de ez még mindig nem az igazi! Ha tudsz jobbat, írd meg, kérlek!

radala 2010.05.21. 17:20:06

@El Curros: Huhh de nagy itt az optimizmus. Szó se róla nekem is jogosnak tűnik ez.
Egy biztos a látszat ellenére nem 90 van, már nincs olyan ember tömegesen, aki elhiszi, hogy a szocikat az isten is az ország vezetésére teremtette. Ebből a karanténból nem tudja őket egy rossz kormányzás sem kihozni.
Mégegyszer leírom, mert számomra érdekes, hogy amennyire föl voltam háborodva azon, hogy Orbán forradalomról beszél, ez annyira igaz. Nem állt távolabb még két parlament egymástól, mint a mostani meg az eggyel előző.

trabant 2010.05.21. 17:20:08

@radala: "Nem az teremt-e végképp kiskirályokat, ha még 2 évig ugyanazok maradnak." (az önkormányzatokban)

A két év meghosszabbítás azért sem lenne jó, mert bármikor bekövetkezhet soron kívüli parlamenti választás is. Akkor újraszabnák megint, mert megint összeér a kétféle választás?

Inkább a mostani, mint az ésszerûtlen módosítgatások, ha már az elején nem gondolták át Antallék alaposan (ezt sem).

radala 2010.05.21. 17:22:51

@radala: Igazából, bár örültem volna, ha a szocik a 2. helyet sem csípik meg valójában fantasztikusan sikerült ez a választás, az, hogy nincs MDF és van LMP sokkal többet ér, mint bármi más. Megdöbbentő számomra, hogy igenis létezhet katarzis egy demokráciában is. Teljesen elégedett vagyok:-)

radala 2010.05.21. 17:25:11

@trabant: 5 év az egy tuti megoldás 20 évenként esne egybe.

panelburzsuj 2010.05.21. 17:27:08

"A fideszes Lázár János Steiner Pálhoz (MSZP) szólva arról beszélt, kizártnak tartja, hogy 2006 őszén nem politikai utasításra cselekedtek a rendőrök. Lázár azt mondta Steinernek, hogy mint tapasztalt politikus, a fővárosi MSZP-s képviselőnek is tudnia kell, hogy ez így működik. "Van olyan képviselő a teremben, aki elhiszi, hogy az október 23-ai forradalom 50. évfordulóján egy rendőrtiszt kardlapos lovasrohamra ad utasítást anélkül, hogy egyeztet a politikai vezetéssel? - kérdezte ironikusan a Fidesz frakcióvezetője."

Hihetetlen számomra, hogy négy év alatt sem sikerült tisztázni, hogy ki milyen parancsra tette, amit tett, ettől függetlenül a Fidesz frakcióvezetője az itteni kommentárok szintjén érvelgetve fűti a mobbingot, és Balog páter már ott is tart, hogy az MSZP-nek meg se szabadna szólalnia.

Mocskos ügy volt ez már négy éve is - és nekem úgy tűnik, hogy senkinek sem érdeke, hogy pontosan kistisztuljon. Az pedig nagyon nagy baj.

radala 2010.05.21. 17:33:45

@panelburzsuj: Balog páter minden szavát köbe kéne vésni, Lázárét is, Schifferét is, Gaudiét is.
Mocskos ügy volt ez kétségtelen, de napnál világosabb volt, hogy ki a jó és ki a rossz. Ezen vitázni sem kell. Pont a mai veleményvezéren volt, egy nagyon nem trendi kijelentés, ami annál igazabb:
"Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges."

Ugyanez a helyzet 2006-tal kapcsolatban is.
Nincs minek tisztulni, mindent tudunk csak azt nem, hogy kik a konkrét felelősök, illetve ezt is mindenki tudja csak még be is kell bizonyítani, vagy legalább ki kell mondani. Azt is ki kell mondani, hogy az egész MSZP az egész SZDSZ maximálisan felelős a terrorért.
Igazából még a kődobálók is csak áldozatok, maximum buták, de semmi esetre sem bűnözők.

El Curros 2010.05.21. 17:36:37

@radala:
Optimizmusom abból "táplálkozik",hogy egymásnak teszik a lécet a pártok.
Egyszreűen nem menő,aki "csakazértisból" politizál.
Persze vannak még nyers felszólalások.
Pl.:Zagyva legelsője.De tegnap már érdekes dolgokat feszegetett,igaz ugyanazt egy picit rövidebben is előadhatta volna.
Senki nem akar kilógni,be kell állni a sorba.
....Hozzam az egyéniségem (? ha már nagyon akarom),de fontos és jó felszólalásaim legyenek....-erre gondoltam a "be kell állni a sorba" alatt.

panelburzsuj 2010.05.21. 17:38:56

@radala:

"ezt is mindenki tudja csak még be is kell bizonyítani"

Ebből reméltem én kiszabadulni húsz éve, baszki. Te meg itt ünnepelsz ...

Videofon 2010.05.21. 18:09:14

@El Curros:
Ha igazad lenne, Orbán nem égetné magát ezzel a "forradalmi" hülyeséggel. Gyurcsány az egyetlen látható figura, aki a forradalmat, mint politikai szimbólumot birtokolni tudná a jövőben. Egy, az előd koalíciójánál 30 ezerrel több szavazattal nyert választást vicces forradalomnak nevezni. A szimbolikus tér birtoklásáért ellenben be kell vállalni az ostobaság látszatát is, ha az ellenfél veszélyes. Gyurcsányon kívül ki jöhet szóba még, mint "forradalmár"? Minek kell egy néppárti politikusnak forradalmárnak neveznie magát?
Én csak azt nem értem, miért nem támadják Gyurcsányt a korrupciós fronton. Megegyeztek a háttérben? Vagy csak kivárnak?

tölgyes 2010.05.21. 18:14:51

@panelburzsuj: Én Lázár hozzászólásából nem tudom ezt a következtetést levonni..Én azt gondolom,hogy most meg fogják tenni a felderítésért, amit lehet... Egyszerűbb volna a helyzet, ha Gyurcsány őszinte teljes feltáró vallomást tenne.

tölgyes 2010.05.21. 18:17:48

@Videofon: Az a baj, hogy Ön a marxista forradalom-definíció alapján kéri számon Orbántól a szó használatát. Ez érthető, mert Ön ezt tanulta, ezt ismeri..mégis gondoljon bele abba, hogy vannak olyanok, akik nem vallják az osztályok kibékithetetlen ellentétének és harcának elvét...Talán csak belátja, hogy van a világnak másféle értelmezése is.

Videofon 2010.05.21. 18:27:17

@tölgyes:
Szerintem az ipari forradalom, az informatikai forradalom, vagy az oktatási forradalom nem féltétlenül marxista fogalmak. A forradalom azonban mindenképpen gyökeres, radikális változást jelent. Az elfuserált 8 év, és a gazdaságpolitikailag elszúrt válságkezelés után 30 ezerrel több szavazatot kapni, mint az előd, az nem forradalom, hanem gyenge teljesítmény. Az MSzP-t nem a Fidesz verte meg, hanem a Jobbik. Orbán nem fotelpolitológus. Pontosan tudja, hány kiló. Ezért maradhatott hatalomban számos elbukott választás ellenére. Pontosan tudja, hogy egyszer volt Budán kutyavásár. 2010-ben. Harcol a túlélésért, mert tudja, ez a győzelem nem az övé.

j.sz. 2010.05.21. 18:43:39

Az MSZP keresi a helyét, és egyelőre magával van elfoglalva. Amíg nem fut végig a teljes tisztújítás, én nem is várok tőlük vérprofi, egységes politizálást. Nem temetném még őket pontosan emiatt. Továbbá valamilyen viszonyt ki kell alakítsanak azokhoz a témákhoz, melyeket a Fidesz nyom ezerrel (és amikben egyébként a Jobbik is aktív). Ez a definíciós folyamat is hátráltatja a szocikat a markáns fellépésben.

Szóval én még várnék, amíg tisztába jön önmagával a párt. az biztos hogy (majdnem) minden lennék most, csak MSZP nem :)

j.sz.

hoplita 2010.05.21. 18:53:15

@Videofon:
"...Az MSzP-t nem a Fidesz verte meg, hanem a Jobbik..."

Bár én jobbikos vagyok, és néha kissé elfogult is, de ezt így kategorikusan nem jelenteném ki.
Tény, hogy vertünk be annyi szöget a maszop koporsójába, mint a Fidesz, de igazából közös meló volt...mondom ezt akkor is, ha szerintem a dandárját és a húzósabb részét mi végeztük.

De ettől még ez nem volt forradalom és irritál a szó használata....úgyhogy Orbán leállhatna vele.

hoplita 2010.05.21. 19:04:20

@Idet:
Ennek örülök, a jó kedv az nem árt, de legalábbis egy egészséges derű.
Megvéd sok mindentől...:)

[nev] (törölt) 2010.05.21. 19:29:58

@Idet:
oké. a protest (vagy protensáns) kultúrán én azt a világi kultúrát értem, ami a nyugat európában a pápaság intézményével szemben fogalmazódott meg. és ennek a shoppingolás ugyanúgy része, mint a futball meccsre járás.

ezeket felett itélkezik a szentatya a szentszékben, mire a protestánsok azt mondják: ez legyen az ő dolga. hagyják a családokat békén a katolikusok, törődjön a maga dolgával. nagyjából erről szól a sztori.

persze mert mit tudom én a mértéktelen fogyasztást el kell itélni. de én nem hiszek abban, hogy ha egy család elmegy a plázába, akkor vége lesz a világnak. persze nem csak plázába kell járni. de ez a protest kultúra lényege. hogy ne csak egy templomod legyen, hanem lehet több is. nem csak egy naiv hited lehet, hanem lehet több is. de a hitnak a lényege az, hogy naiv vagy, és naiv is maradsz. és a szőlőműves mesének is többféle olvasata lehet. nincs olyan, hogy majd megmondja egy teológus, hogy ezt így és így "kell" érteni, mert mi van, ha mégsem úgy. szóval ennek a protest kultúrának része a harry potter, ami a szentatyánál kivágja a biztosítékot, mert attól fél, hogy a gyerekek mind boszorkányok lesznek. és szerintem ez egy hülyeség. egyrészt a szentatya nem tul autentikus gyermeknevelés ügyben, másrészt hivatásos ördögűző, szóval nem értem mi a problémája.

és persze nem kell a katolikus egyházzal szemben végtelen cinikusnak lenni, vagy legalább is én azt nem tartom helyesnek, és szerintem az is igaz, hogy legalább annyi teológus kellene a közéletbe, mint politológus. de már az, hogy a politológia mint olyan létezik, és a teológiától független a protest kultúrának a része. hogy nem csak az egyház magyarázza a közéleti történéseket, hanem vannak az egyháztól független hírmagyarázók. sőt ennek még piaca is van. ez mind-mind a protestáns kultúra része.

de ebből a teológusokat nem kirekeszteni kell, hanem beemelni. csak a probléma az, hogy aki teológus az többnyire nem akar ebben részt venni. mert nem úgy szocializálódik, hogy nyílt vitában alakul az erkölcs. hanem pápai kinyilatkoztatások által. és a protestánsok ebben a helytartós szövegekben nem hisznek. a helvét református egyházban mondjuk nincsen püspökök. mert az egyház nem szigorú hierachikus rendben, hanem hálózatban szerveződik. ami a hierchiánál általánosabb, irányított kapcsolatok mellett megengedi a körkörös kapcsolatokat is. na, a katolikus egyház ezt nem enedi meg. az irányított hierarchiában két csúcspont között legfeljebb út vezet. és nincsenek valódi szomszédsági kapcsolatok. a protest kultúra meg erre épül. a mellérendelésre, a szomszédságra.

tölgyes 2010.05.21. 19:50:25

@Videofon: Éppen azért mert a forradalom kifejezést használhatjuk más jelenség leírására is, mint amit a marxi-lenin definició tartalmaz - Orbán joggal használja forradalom kifejezést.
Az MSZP-t pedig nem a jobbik győzte le, hanem a fidesz. Elég, ha ránéz a választási eredményekre.. és azon pedig elgondolkodik, hogy a Jobbik szavazóbázisának talán harmada exmszpés.

tölgyes 2010.05.21. 20:00:34

@[nev]: A protestantizmus nem volt világi, ráadásul a reformáció folyamata nem korlátozódott az északi területekre...ma már ismert az itáliai reformáció is, amelyiknek egyre gazdagabb irodalma van.

panelburzsuj 2010.05.21. 20:03:54

@tölgyes:

"Éppen azért mert a forradalom kifejezést használhatjuk más jelenség leírására is, mint amit a marxi-lenin definició tartalmaz - Orbán joggal használja forradalom kifejezést."

Nem licencia-problémák vannak Orbánnal, meg az ő akármije forradalomnak nevezésével, kedves tölgyes, hanem - tartalmiak ... :)

sárkányfő 2010.05.21. 20:19:11

@[nev]: "nem magyarországnak kell egy újabb magyar igazolványt kibocsátania, hanem az európai unió polgárainak kellene egyszerűsített eljárásban egy olyan útlevelet kiadni, amin a valódi nemzetiség van feltüntetve."

ez azért kissé utópisztikus. ez feltételezne egy nem csak nevében európai úniót. de az nincs. helyette - legalábbis itt keleten - szanaszét frusztrált, mindenféle komplexusok tömkelegével küszködő, sértettségből és gyűlölködésből gigantikus készleteket felhalmozó és azokat gondosan őrző, önmagukat és egymást nem ismerő és nem is érdeklő, elmaradott, kisiklott országok vannak. a konfliktusok szükségszerűek. pláne ha tehetségtelen dilettáns politikusok vannak az országokban.
a nemzetállamok kora nem hogy nem járt le, de reneszánszukat élik. egy európai únió meg nem tud fejlettebb lenni, mint tagországai, nem tud elszakadni, előre ugorni, kihagyva több generációt igénylő társadalmi fejlődéseket. az eu egy világpolitikai törpe az elmúlt évtizedek nem hoztak nemzeteken átívelő összeurópai társadalmi fejlődést, sőt a belgák épp hasadni készülnek. semmi jelét nem látom, hogy meg tudna változni az eu, igény sincs rá. talán a németeket lehet egyedül komolyan venni, de szarból ők sem tudnak eu-tépíteni.

a kettős állampolgárság amúgy sok szempontból hasonlít a szlovák nyelvtörvényhez. praktikus haszna nincs egyiknek sem. mindkettőn jót höröghet egyik ország és büszke rá a másik. mindkettő egyetlen igazi célja belpolitikai célú. mindkettő sok hátrányt hoz a felvidéki magyaroknak. a kettős állampolgárság lelki, szimbolikus érték a felvidéki magyaroknak, de közülük is csak azoknak, akik nem látják át, hogy ügyük pusztán magyar belpol célra lett cinikusan felhasználva. mindkét törvény ugyanazt a tehetetlen dühöt eredményezte a másik országban. mindkettő teljesen leszarja a másik országot, és fokozza a feszültséget.

trabant 2010.05.21. 20:32:06

@lüke:
"ha nem tömegesen osztják, nem sérti a nemzetközi jogot a kettős állampolgárság"

Attól függ a megítélése, kinek mi a tömeges. Pár millió már tömeg? Arrányaiban az ország lakosságához mérten mi a tömeges? Nemzetközi szinten mekkora a tömeges?

Vagy hazudni "kell" majd kifelé, befelé egyaránt?

Idet 2010.05.21. 20:33:56

@[nev]: Húúúúú!
Az erkölcs a katolikus és a protestáns egyházak - vallás! - szerint nem alakul viták vagy a Szentatya kijelentései alapján, hanem konstans dolog.

A szőlőműves példázat elég egyértelmű, mert zsidó párhuzamok is vannak hozzá.

A Harry Potter nálam is kivágja a biztosítékot, mert valódi irodalmat mérnek hozzá, és a gyerek azt hiszi, amikor olvassa, hogy valami értékeset kapott, egyenértékűt mondjuk Ransome-mal, hogy angolszász példát hozzak, holott nem.

Uff, én beszéltem, a téma persze nem intézhető el címszavakban, de ez a fórum talán nem is alaklmas erre.

A református erkölcs és sajátos hierarchia meglehetősen szigorú, és az, hogy a protestáns egyházak úgy szerveződnek, ahogy, azt eredményezi, hogy jóval kevésbé hatékonyak, mint a katolikus.

A reformáció elvei tették lehetővé többek közt, hogy Európa ill. az angolszász államok úgy elüzletiesedjenek, ahogyan ez megtörtént. (Wallerstein) Erről persze nem csupán az elvek tehetnek, hanem a világ változása, a francia forradalom, a szekularizáció, a liberalizmus, stb., stb.

Idet 2010.05.21. 20:41:29

@Idet: Az uff az utolsó mondat, nem tudom, hogy került középre...

Idet 2010.05.21. 20:43:45

@Idet: Jelző, természetesen, de lehet ige is, 1.sz. 3.sz.-ben

trabant 2010.05.21. 20:45:14

@radala:
"Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges."

Igazad van, ez tényleg jó mondat, mert mindenki azt ért alatta, amit akar, mert kétértelmû. Ha kifejti, kifejtette az illetô, ô mit ért alatta, akkor vitatéma. a történelmi források és ismeretek függvényében.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 21:38:15

@Idet:
ugyanarról beszélünk. a reformációval a szellemet kiengedték a palackból. és ettől nagyon sok minden megváltozott.

[nev] (törölt) 2010.05.21. 21:44:30

@ó jaj:
egyelőre úgy néz ki, hogy magyarország nem fog semmilyen komoly szerepet sem játszani az unió történetében, de éppenséggel játszhatna. és pusztán csak ezt bizonygatom.

panelburzsuj 2010.05.21. 21:46:55

@[nev]:

(A lutheri szellem kiszökéséről eszembe jutott: ha megint azzal jön valaki neked, hogy a katolicizmus mennyire nemzeti, szedd elő az egyházi nyelvhasználat témáját ... )

mrs. white 2010.05.21. 21:49:52

@[nev]: Hacsak azért nem, mert pár év múlva a magyar megszorítástól datálják európa nadrágszíj huzását. Lassan már mindenkinek a magyar receptet ajánlják. Kétes dicsőség de ez van.

mrs. white 2010.05.21. 21:53:32

@[nev]: Ettől jobban már csak az ateizmus elterjedése eresztette ki a szellemet palackból.

panelburzsuj 2010.05.21. 22:02:54

@mrs. white:

Ez egyre érdekesebb: a reformáció meg az ateizmus ugyanazt a szellemet eregeti? Konkrétan mi ez a szellem, hogy ennyi mindenféle varázsszóra hallgat?

lorantka_a_gall 2010.05.21. 22:04:27

@==T==: nem, én abból indulok ki, hogy a változások nem haladnak meg egy bizonyos mértéket, úgymond "folytonosak" lesznek, nem lesz olyan "szakadás", mint pl 2006.09.17, a beszéd nyilvánosságra kerülése volt.

Lásd: hu.wikipedia.org/wiki/Folytonos_f%C3%BCggv%C3%A9ny

Nyilvánvalóan nem lesz változatlan minden körülmény. Ilyennel csak hülyék számolnak. :) Pl vizsgáld meg, hogy mi olyan dolog történt 2007-hez képest 2010-ben, amire nem lehetett számítani. (részemről pl semmi) (nyilván itt a választási eredményekre gondolok)

Idet 2010.05.21. 22:08:45

@[nev]: Igen, szerintem is. Vagy a szellem kifeszegette magát...

Idet 2010.05.21. 22:12:54

@trabant: Szóval, nem válaszoltál, bár természetesen úgy teszel, ahogyan jónak látod. Mi a baj a vernetzt-tel? Több helyen is olvastam már igeként is, jelzőként is, határozóként is a sajtóban.

Idet 2010.05.21. 22:15:17

@panelburzsuj: Pénz, azaz bírvágy. A reformáció csak a katalizátor volt.

panelburzsuj 2010.05.21. 22:28:40

@Idet:

"Pénz, azaz bírvágy."

Szóval a reformációig a Zemberek nem gyűjtöttek kincseket, nem indítottak magánháborúkat birtokért, nem volt útonállás, lopás, rablás. Vagy csak elenyésző mértékben: az egész egységes keresztény Európa maga volt a megtestesült mérséklet és aszkézis, élen a pápával és főpapokkal.

Jól értem?

(De akkor mit láthatott az a Luther Rómában, amin derék szerzetes korában is úgy eldurrant az agya?)

Idet 2010.05.21. 23:24:15

@panelburzsuj: Nem ezt mondtam. Azt kérdezted, miféle szellem, és milyen hívószavakra hallgat.

A szellem mindig is jelen volt, csak időnként orronverték azzal, hogy ő egy bűnös szellem, és nem a felszabadulás szelleme, mars vissza a palackba. A reformáció kezdetével nagyjából egy időben (és nem miatta!) végképp kiszabadult a palackból, és a legváltozatosabb formákat öltve hiteti el velünk, hogy ő az igazi, mindig is ő volt, csak penne písszunk, mint a Maugliban (a rajzfilm) a kígyó.
Luther nemcsak Rómában látta meg, hanem Wartburgban is, hozzá is vágta a tintatartót...

Idet 2010.05.21. 23:45:29

@Ordnassac: A jó matematikus belebonyolódott a számokba...hát, bizony. Ennek is el kellett egyszer következnie.

Idet 2010.05.22. 00:08:27

Jó éjt mindenkinek!

Diocles 2010.05.22. 00:22:48

a szocik rossz néven vették, h ma Schiffer is ellenük beszél, üzentek is a mai népszabadságban:

nol.hu/lap/mo/20100522-2006_oktober_23__egy_platformon_a_fidesz__az_lmp_es_a_jobbik

ilyen egy tipikus karaktergyilkos cikk Népszabadság-módra.
kiemeli Schiffer fényképét, mintegy sugallván az olvasóknak, lám, őt kell utálnotok...

majd aztán: "Az LMP képviselője szerint a felelősöknek bocsánatot kell kérniük. Schiffer szerint a rendőri intézkedések mögött politikai akarat húzódott, szervezett és tudatos jogsértések formájában. Szavait a Jobbik padsoraiból megtapsolták."

a Rákosi-korszakhoz méltó aljas összemosás.
Schiffer - mint liberális jogvédő - természetesen élesen szembenáll és mindig is szembenállt a Jobbikkal, és a rendőri brutalitást is liberális nézőpontból bírálja, de a Népszabadságnak csak az jön le, h Schiffer szembeszállt a gazdival, és büntiből össze kell mosni a Jobbikkal, h nehogy összezavarodjon az olvasó: "Szavait a Jobbik padsoraiból megtapsolták."

Ui.: kérdés, h az efféle praktikák mennyire tudják megállítani az LMP térhódítását a balközép mezőben.
Mindenesetre már nagyon ráférne az országra egy olyan törvény, amely megtiltja, h pártalapítványok (Szabad Sajtó Alapítvány) napilapokat birtokoljanak, mert ez afféle burkolt pártfinanszírozás. Remélem, h ezt valaki kezdeményezni fogja majd.

Ordnassac 2010.05.22. 00:33:17

@Diocles: szerintem elég lenne jelezni láthatóan a lapban, hogy részben közvetve ennek a pártnak a tulajdona. Bár, aki a mai országos sajtóorgánumokat nem tudja elhelyezni a politikai spektrumban, az eléggé kezdő.

Diocles 2010.05.22. 00:48:35

@Ordnassac:

sajnos nagyon hosszú ideje akadályozza egy nyugatos baloldal kialakulását, h a Népszabadság az utódpárt (mondhatnánk: Puch László) kezében van.
és az LMP-t is ez fogja kinyírni, ezért nem fog majd teret nyerni a balközép oldalon, lásd eme cikk.

a pártalapítványok tulajdonlásának megtiltása egyébként már egy 2007-es törvényjavaslatban is szerepelt, amelyet a Gyurcsány-kormány (!) nyújtott be, csak az MSZP-frakció nyomására visszavonták eme részét, mert el kellett volna így adni a Népszabadságot.

Ordnassac 2010.05.22. 01:15:48

@Diocles: nem hiszem, hogy az LMP fejlődésének pont az egyre kevesebb ember által olvasott Népszabadság lesz a gátja.

lüke 2010.05.22. 08:13:35

most már nem értem:)
akkor a népbaszadság
kié?

Malachi 2010.05.22. 08:27:32

@Diocles: akin esze van, ezek után még egy strigulát húzhat a "miért szánalmas a szoci csapat" oszlopba. ennyit ér ez a cikk.

lenne egy kérdésem is, Orbán ugye benyújtja mostanáig titkolt programját. ez milyen formában történik, hogyan lesz elérhető, esetleg lesz tévés bejelentés valahol, valamikor?

lüke 2010.05.22. 08:30:37

@Malachi:
türelmetlen vagy:)

tibapó 2010.05.22. 09:03:32

@[nev]: "egyetlen háborús emléknap kellene. és azon lehetne emlékezni trianora, az elvesztett magyar hadseregre, a gulágra, a holocaustra, vagy esetleg mellette örülni, hogy most béke van"

Úgy van! Hasonlót mondtam én is, évekkel ezelőtt, itt:

www.digitalcity.hu/digitalcity/entity/entityNews.jsp?dom=AAAABIOO&hir=AAAARJPI&efm=AAAAOBSP&prt=AAAAUPPJ&egd=AAAAMYTU

tibapó 2010.05.22. 09:14:09

@tölgyes: "...Dunaszerdahelyen nem kell se ok, se ürügy a nagy veréshez."

Ez kissé álszent mentegetőzés, képzeld csak el, ha a Békés megyei másodosztályú focibajnokságban Kondorosra a helyi csapatnak jönnének át szurkolni ultrák Szlovákiából, tót zászlót lengetve, Szvatoplukos pólóban. Ugyanolyan abszurd, mint a dunaszerdahelyi incidens.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 09:34:01

@Diocles: Ez valóban nem más, mint a Népszabadság jól megszokott átlaga. Ugyanakkor nem gondolom, hogy ettől különösebb félni valója lenne az LMP-nek. Az, aki még ma is azon az állásponton van, hogy 2006 őszén NEM történtek tömeges jogsértések, és NEM ingott meg magának a jogállamnak az intézménye, az feltehetően így is, úgy is az MSZP-t támogatja.

panelburzsuj 2010.05.22. 10:19:13

@Tomeczek:

"Schiffer szerint a rendőri intézkedések mögött politikai akarat húzódott, szervezett és tudatos jogsértések formájában."

Milliók gondolják úgy, ahogy Schiffer, Balog, Lázár, a Jobbik felszólalói: nagyon sok rendőri intézkedés eltúlzott és jogszerűtlen volt, és ez a túlzó intézkedéssorozat politikai megrendelésre történt.

Én viszont úgy gondolom, hogy ha az eddigi vizsgálatok nem vezettek a személy szerinti felelősök körének pontos megállapításához, akkor az akkori kormányzatot és kormányzó pártokat általánosan és egyben elítélő parlamenti megyilvánulások nem helyreállítják, hanem tovább rombolják a jogállamba vetett bizalmat. Én ugyanis úgy gondolom, hogy a 2006 őszi "sajnálatos eseményekről" minden politikai erő le akarta/akarja húzni a maga rókabőrét, és mindaddig nem lesz békesség, és pláne nem lesz "nemzeti egység" Magyarországon, amíg percről percre, betűről betűre világossá nem válik, hogy mi történt. Kik voltak az események mozgatói, és kik az elszenvedői.

Ha Gyurcsány, Kuncze és tőlük lefelé akárhányan személyesen törvénytelenségekre adtak utasítást, akkor ezt a magyar állam erre hivatott hatóságai derítsék ki, bizonyítsák be, és ha bűnösök, ítéljék el. Ezzel párhuzamosan azokat is, akik a törvénytelen represszióra ürügyet kínáló tüntetéseket olyan módon szították és szervezték, hogy azok túlkapásokra ingereljék és provokálják a hatalmat.

Nagyon ocsmányat mondok: még mindig előrébb jut a magyar társadalom a megbékélésben, ha pár embert alaptalanul, koncepció mentén ítél el a bíróság, mint ha tíz és százezreket lehet azzal vádolni, hogy a politikai szimpátiájukkal "nyilvánvaló" bűnösöket támogatnak. Akár székházgyújtogatókat, akár szemkilövetőket.

A törvénytelen szarkeverőket törvényes úton csukják ki a magyar társadalomból - az ártatlanokat viszont hagyják békén.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 10:38:40

@panelburzsuj: "Nagyon ocsmányat mondok: még mindig előrébb jut a magyar társadalom a megbékélésben, ha pár embert alaptalanul, koncepció mentén ítél el a bíróság, mint ha tíz és százezreket lehet azzal vádolni, hogy a politikai szimpátiájukkal "nyilvánvaló" bűnösöket támogatnak. Akár székházgyújtogatókat, akár szemkilövetőket."

Én ezzel nem tudok egyetérteni. Van egy alapvető liberális elv (és a liberális itt most nem az SZDSZ-es értelemben, hanem a reformkori értelemben), amely szerint a társadalom bármely tagja ellen elkövetett jogsértés lényegében olyan, mintha a társadalom valamennyi tagja ellen történt volna. Mivel ha ezt eltűri a társadalom, akkor bármely más tagjával bármikor megtörténhet ugyanaz. Tehát ha "ha pár embert alaptalanul, koncepció mentén ítél el a bíróság", és ezt elfogadhatónak tekintjük, akkor ez utána bárkivel megtörténhet: veled is, velem is. És én ezt nem fogadom el.

És még valami. "Én viszont úgy gondolom, hogy ha az eddigi vizsgálatok nem vezettek a személy szerinti felelősök körének pontos megállapításához, akkor az akkori kormányzatot és kormányzó pártokat általánosan és egyben elítélő parlamenti megyilvánulások nem helyreállítják, hanem tovább rombolják a jogállamba vetett bizalmat." Ezzel azt nem veszed figyelembe, hogy mivel a jogsértések politikai megrendelésre történtek, ezért az a politikai vezetés magától értetődően nem volt érdekelt a jogsértések feltárásában, hanem minden lehetséges eszközzel akadályozta azt. Tehát az nem valami elkerülhetetlen, előre elrendelt dolog, hogy az eddigi vizsgálatok nem vezettek eredményre.

hoplita 2010.05.22. 10:51:10

@tibapó:
Ja, hogy ha mán ketten mondjátok, akkor bomba ötlet..:))

Nem is értem, miért nem tartjuk együtt a húsvétot a karácsonnyal...?
Spórolhatnánk vele, egy füst alatt elmehetne...

Szerinted Csaba tót város, úgy, amennyire Szerdahely és a Csallóköz magyar?
És biztos elcsatoltuk nagytótiától, örök szégyenére a világnak, mi...????

Mennyél, feküggy vissza, osz' aluggyál.
Ezér' kár volt felkelned.

panelburzsuj 2010.05.22. 10:56:11

@Tomeczek:

"mivel a jogsértések politikai megrendelésre történtek"

Ez egyelőre koncepció. (Nem alaptalanul feltételezett, de törvényes úton be nem bizonyított.) És én pontosan azt mondom, amit te: amíg bíróság nem tesz pontot az eseménysor végére, és szét nem válogatja a bűnösöket az ártatlanoktól, addig mindannyian ki vagyunk téve a politikai megrendelésre elkövetett jogsértések veszélyének.

Idet 2010.05.22. 11:07:43

@Tomeczek: Valamint, közelmúltun történetében volt elég koncepciós per, még emlékezhetünk, mivel járt és mit eredményezett.
Egyetértek, ha a jogot büntetlenül meg lehet sérteni, sőt, mint alkalmazandó és alkalmazható módszert vezetik fel, az mindenkit sért az adott közösségen belül, és elvész a bizalom a jogállamiságban.
Ezért nem bíznak az emberek a jogrendszerben és a végrehajtó hatalom pártatlanságában; ma is tapasztalják az ellenkezőjét. (Korrupció, politikai v. egyéb nyomásgyakorlás)

Idet 2010.05.22. 11:11:35

@tibapó: Bocs, személyes, de muszáj megkérdeznem: Békés megyei vagy? Ha nem akarsz, természetesen nem válaszolsz, megértem!

Vincenzo90 2010.05.22. 11:11:49

@tibapó: Na ez butaság volt. Egyrészről Kondoros sosem volt tót terület, és a lakosságának 96%-a magyar, míg Dunaszerdahelyen 15% a szlovákság aránya. Tót zászlóért meg nem vernek meg magyar meccsen senkit. Egy jó ideig voltak is tót zászlók kirakva hokimeccseken(nem mondom meg hírtelen melyik csapatnál, de talán Dunaújváros, vagy pont az UTE), ami a egy játékosnak szólt... Egyébként sem jellemző, hogy a magyar rendőrség megverjen bárkit, aki nem magyar.(magyart viszont előszeretettel)

Viszont ennek a sok magyarázkodásnak semmi értelme, hiszen azt talán te is megérted, és érzed, hogy nem ugyanaz, ha a tót jön ide idegenbe, vagy ha mi megyünk "hozzájuk" haza.

Idet 2010.05.22. 11:15:39

@hoplita: Nem, úgy nem. De eléggé tót ahhoz, hogy legyen egy egész tót városrész (Jamina), a piacon brindzát tót viseletben is árulnak (nem dísz!), és tót beszédet gyakran hallani az utcán, még fiataloktól is.
Ezzel együtt legalább olyan jó magyarok, mint sokan nem.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 11:21:10

@panelburzsuj: Abban igazad van, hogy ez jelenleg nem bizonyított, bár rengeteg dolog utal rá. És remélem, hogy az igazság kiderül a közeljövőben. Személyes véleményem, hogy a hatalomváltás ezügyben segíteni fog.

Viszont ne haragudj, de valamit tisztáznunk kell. Te NEM azt mondod, amit én. Te azt mondtad, hogy "ha pár embert alaptalanul, koncepció mentén ítél el a bíróság" az még mindig a jobbik eset társadalmi szempontból. Én pedig azt mondom, hogy ez elfogadhatatlan. Akárhogy nézem, a kettő nem ugyanaz.

panelburzsuj 2010.05.22. 11:29:18

@Tomeczek:

Te "lefelejted" azt, amit a pár ember koncepcionális elítélésével szembeállítottam: a tíz- és százezrek koncepcionális bemaszatolását bűnpártolással.

Nem azt mondom, hogy bármelyik is "jó" lenne. Hanem azt, hogy az általános és szétkent lebegtetésnél, gyanúsítgatásnál, célozgatásnál, megbélyegzésnél még mindig elviselhetőbb közállapot a konkrét személyekre kimondott téves/célzatos ítélet.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 11:33:43

@panelburzsuj: Nem felejtem el. Nem azt írtam, hogy szerinted az a "jó eset", hanem hogy a "jobbik eset". Ezzel szemben én azt mondom, hogy az egy teljességgel elfogadhatatlan eset – ergo nem lehet jobb semminél.

Ordnassac 2010.05.22. 11:34:13

@Malachi: be kell nyújtania az Országgyűlésnek. Amennyiben máshol nem lesz fent, ott igen.

Azonban meglepne, ha Fidesz honlapjára nem kerül fel.

Idet 2010.05.22. 11:39:17

@panelburzsuj: Bocs, hogy ismét belekottyanok, de rossz eszközökkel nem lehet jót elérni. A cél NEM szentesíti az eszközt. Ha rossz eszközökkel akarsz valami jót elérni, a jó is rosszra válik. Tapasztalat.

panelburzsuj 2010.05.22. 11:51:01

@Tomeczek:

Akkor ebben határozottan eltér a véleményünk, mert én bizony súlyosabb tehernek látom az általános gyanakvás légkörének fenntartását. A "politikai megrendelés" ugyanis egyelőre beláthatatlanul széles körre terjeszti ki a felelősséget, és így "törvényen felüli" alapot nyújt politikai indíttatású leszámolásokra olyanokkal szemben is, akik erre nem szolgálnak rá.

Én pedig úgy gondolom, hogy az ellentétes irányú politikai törvényenfelüliségek nem kioltják egymást, hanem összegződnek.

Malachi 2010.05.22. 11:51:37

@lüke: reményeim vannak, örök optimista vagyok. olyan jó lenne végre nem csalódni.

panelburzsuj 2010.05.22. 11:56:26

@Idet:

Nem mondtam, hogy törik-szakad, bűnösöket kell teremteni. Azt mondtam, hogy a néhányakra kimondott hamis ítélet még mindig elviselhetőbb, mint a tömeges prejudikáció.

Hát süketek maguk, tisztelt kommentbíróság? :)

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 12:00:43

@panelburzsuj: Igen, én kezdettől fogva értettem, hogy ezt mondod, és ezt bátorkodtam jelezni, hogy nem értünk egyet. :)

Ordnassac 2010.05.22. 12:08:56

@panelburzsuj: "Hát süketek maguk, tisztelt kommentbíróság? :)"

Ezért a végén még rendbírságot kaphatsz! :-P

Ordnassac 2010.05.22. 12:14:30

www.mti.hu/cikk/479763/

Azért érdekes ez a "következő kormány miniszterelnöki programja" meghatározás. Lesznek miniszteri programok is? Esetleg nem jelent semmit, csak szép fordulatnak tűnt?

panelburzsuj 2010.05.22. 12:17:23

@Ordnassac:

Nem véletlenül kezdek fészkalódni, amikor a törvénykezés és a törvényhozás a "méltóság" felé keresi a kijáratot önnön hitványságából ...

panelburzsuj 2010.05.22. 12:23:02

@Ordnassac:

Az ellenkezőjét jelenti: NEM lesznek miniszteri programok.

Minek az egyénieskedés, ha már van egy full-service nemzetmentőcsomag?

Ordnassac 2010.05.22. 12:28:32

@panelburzsuj: attól még mutatóban lehetnek. ;-)

Idet 2010.05.22. 12:42:58

@panelburzsuj: Nem. Csak - ebben - nem értünk veled egyet.

Idet 2010.05.22. 12:46:29

@panelburzsuj: A törvényhozás és a törvénykezés önmagában nem hitvány, hanem hitvánnyá teszik egyes résztvevői, akik maguk hitványak. Cél-eszköz...

Idet 2010.05.22. 12:48:22

@Ordnassac: A következő kommenttalálkozón mindenkinek egy sör...

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 12:54:18

@Idet: Azt hiszem elég mélyen kéne a zsebébe nyúlnia, ahányan itt kommentelnek… :D

panelburzsuj 2010.05.22. 13:11:39

@Idet:

Sőt: ugyanazok a figurák is viselkedhetnek hol így, hol úgy.

"A törvényhozás és a törvénykezés önmagában nem hitvány" - ha van valami, ami rendkívül kellemetlenné tud tenni egy társalgást, az a nem mondott dolgok számonkérése, szájbaadása. Van, aki elkezd zajosan tiltakozni - más meg csak megállapítja, hogy aha ...

Én az utóbbi fajtába tartozom.

hoplita 2010.05.22. 13:27:33

@Idet:
Valóban, ezt én is tudom, jópárszor megfordultam már Békéscsabán, végülis nem távolság tőlem, sőt, a nyolcvanas években meccsre is jártam oda...
De a tibapó által hozott hasonlat akkor sem sántít, mert egyszerűen féllábú, vagy inkább lábatlan.
A falra tudok mászni az ilyen faszságoktól.

Ordnassac 2010.05.22. 13:33:59

@Idet: Szerintem rendszeresíteni is lehetne ezeket a találkozókat. Mondjuk minden hónap első x napja.

@mindenki: vélemény?

Idet 2010.05.22. 13:44:21

@Tomeczek: Rendbírság az rendbírság!:-D

Idet 2010.05.22. 13:47:13

@panelburzsuj:
"...a törvénykezés és a törvényhozás...keresi a kijáratot önnön hitványságából." Nem én mondtam...

Idet 2010.05.22. 13:48:59

@hoplita: Talán inkább nem átgondolt...!

Idet 2010.05.22. 13:51:07

@Ordnassac: Jó ötlet! Ha elég jelentkező lenne, állandó "székhelyet" is rendszeresíthetnénk! A legutóbbi helyszín jó lenne, mert könnyen megközelíthető, esztétikus, jó étellel-itallal és árfekvéssel.

Idet 2010.05.22. 13:52:48

@panelburzsuj: És még: szerinted zajos voltam?!

panelburzsuj 2010.05.22. 13:58:42

@Idet:

Amikor - ez lemaradt az "idézetből".

Elhiszem én neked egy próbálkozásból is, hogy képes és hajlandó is vagy kicsavarni más mondandóját, nem kell itt ennyit parádézni.

[nev] (törölt) 2010.05.22. 14:09:44

@tibapó:
a győzelem napja lehente egy ilyen összeurópai ünnep. katonai dísszemlékkel, és civil főhajtással. teljesen elhibázottnak tartom a holocaust emléknapot, és a trianoni megemlékezéseket is. mivel ezek az emberek többségéből közönyt, vagy ellenérzéseket váltanak ki.

Ordnassac 2010.05.22. 14:14:31

@[nev]: a győzelem napja nem tenné pont ugyanezt?

Idet 2010.05.22. 14:15:17

@panelburzsuj: Bocsáss meg, de nem csavartam ki a mondandódat, nem is akartam ezt tenni.
Nem lehet, hogy te nem fogalmazol mindig egyértelműen? Akkor az értelmezésnek sok változata lehet, anélkül, hogy az emberlánya ki akarná fordítani - el akarná ferdíteni a másik szövegét.
Ha mégis ezt történt volna, elnézést kérek, valóban nem volt szándékos!
Ha parádénak tartod, ám legyen, de nem szántam annak.

panelburzsuj 2010.05.22. 14:37:09

@Idet:

Vakakinek már ajánlottam, hogy ha első olvasatra túlságosan amorfnak tűnik egy szöveg, akkor jobb egy visszakérdezés, mint az egyik értelmezés - célzatos vagy felületes - kiragadása és lobogtatása.

Most megtoldanám annyival, hogy sok esetben még erre sincs szükség egy szöveg pontos értelmének kihámozásához: elég az alaposabb, szükség akár többszöri átolvasás.

Nincs mit megbocsátanom, mert nem feltételezem, hogy kifejezetten ellenem irányuló bántó szándékkal mondtad mindazt, amit mondtál. Nem hiszem, hogy különösebben bizonygatnom kéne azt, hogy alappal merem számolni azok közé magamat, akik nehéz, súlyos, nyomasztó témák taglalása közben sem botránkoznak meg a viccelődésen, vagy akár a vitapartner ugratásán. Ugyanakkor végtelenül le tud hangolni mind a felületességből, mind a gáncsoskodásból származó értetlenkedés, mert úgy gondolom, hogy az emlegett nehéz szituációkból komoly gondolati erőfeszítéssel lehet csak kikecmeregni.

lüke 2010.05.22. 14:38:41

@tibapó:
ezt még a kondorosi libák se hiszik el.................

lüke 2010.05.22. 14:44:27

@Ordnassac:
a gyözelem napja
a fasizmus feletti gyözelem ünnepe
de.wikipedia.org/wiki/Tag_der_Befreiung
en.wikipedia.org/wiki/Victory_Day_(Eastern_Europe)
fr.wikipedia.org/wiki/8_mai_1945

jól bevezett ünnep,
mi köze ennekTrianonhoz?
összekeveritek a szezont a fazonnal...................

[nev] (törölt) 2010.05.22. 14:54:14

@Ordnassac:
a hivatalos program három részből állhatna.
-- délelőtt lehetne egy összeurópai dísszemle.
-- délben tiszteletadás, és főhajtás. a háború összes áldozatának egyetlen pillanatban. egyész európában. egy perc néma csend.
-- délután pedig civil programok.
ez egyrészt hazafias volna, megérintené a többséget, és felfogná mindenki, hogy mit jelent a háború. és közben meg lehetne örülni a békének. szerintem ez menő lenne. önálló holokauszt, gulág, trianon emléknapok meg nem menők. szerintem.

Ordnassac 2010.05.22. 14:57:30

@lüke: [nev] az emléknapok helyébe vezetné be ezt valami összeurópai ünneppé. Realitása nulla.

A győzelem napját tudom, hogy mi. ;-)

[nev] (törölt) 2010.05.22. 15:00:55

@lüke:
persze, de nem pusztán a fasizmus feletti győzelmet kellene megünnepelni, hanem a két nagy háború végét. és trianon is erről szól, hogy magyarország előadja a sérelmeit. és a kommunizmus áldozatainak emléknapja is. a holokauszt emléknap is ugyanerről szól. a zsidók előadják a sérelmeiket. és akkor jöhetnének még a cigányok, és az elhurcolt melegek. egész évben lehetne emléknap, mert a 20. században elég sok szörnyűség volt. de ezek a történések mind a háborúból következtek. mi lenne, ha ezeket összesűrítenénk egy napba. és azt mondanánk, hogy a győzelem napján ünnepeljük az európai háborúk végét.

[nev] (törölt) 2010.05.22. 15:03:08

@Ordnassac:
ez nyugat európában realitás. csak kelet európában nem az. szóval semmi újat nem mondok. csak azt, hogy itt is az európa napot kellene megtenni ünneppé.

Ordnassac 2010.05.22. 15:06:36

@[nev]: a délszláv háború mi volt? Dél-amerikai? :-P

[nev] (törölt) 2010.05.22. 15:10:40

meg persze realitás oroszországban is. szóval itt köztes európában van ez az egész furcsán ünnepelve. szóval én azt látom, hogy a fiatalok többséget abszolút nem érdekli se a holokauszt, se a gulág, se trianon. de egy katonai parádé, egy gyásszünet, és utána civil programok meg szerintem itt is érdekesek lennének. de nem gondolom, hogy ez lesz, hanem csak azt, hogy lehetne.

Ordnassac 2010.05.22. 15:11:16

@[nev]: egy kis felvilágosítás:

Volkstrauertag (nemzeti gyásznap, Németország): első advent előtti második vasárnap

Armistice Day (fegyverszünet napja, Nagy-Britannia): november 11. (az első vh-hoz kapcsolódik)

Az elesettek emléknapja (Hollandia): május 4.

Ausztriában mindenszentek napján (ami ott kvázi egybefolyt a halottak napjával) emlékeznek az elesettekre.

Hol itt az összeurópai?

Ordnassac 2010.05.22. 15:19:46

@[nev]: "szóval én azt látom, hogy a fiatalok többséget abszolút nem érdekli se a holokauszt, se a gulág, se trianon."

Na ez a baj. Nem katonai parádékkal kellene hülyíteni a korosztályomat és potenciálisan militarizálni, hanem nem szabad feledtetni, hogy hogy ezek voltak és hogy ilyenek (elsősorban az első kettő, a harmadiknál inkább az ezt kiváltó okok) ne forduljanak elő ismét.

lüke 2010.05.22. 15:20:14

@[nev]:
magyarázd meg egy húszévesnek:)
hogy helyre tudja -e tenni

lüke 2010.05.22. 15:20:55

@Ordnassac:
egyet fujunk:)
egy jelszónk a béke:)

lüke 2010.05.22. 15:27:22

@[nev]:
nem lehet összekeverni, ne haragudj!
Egész más felállás volt az Antant, a Hitler elleni összefogás, a hideg háború Európája, az orosz megszállás.
Hogy EU(unjó )van , az pedig Kohl és Mitterand majd Giscard
tárgyalásainak köszönhetö.A fr-német ellentét megszüntetésének.

europa.eu/abc/history/1945-1959/index_de.htm

lüke 2010.05.22. 15:32:45

@[nev]:
katonai parádé van
nézegesd:)
szerintem szörnyü militáns:)
de adják a tv-ben:)
máj.8 MOCKBA
jul.14 Paris
söt az olaszoknak is van:)
Military parade, Italy's National Day June 2nd

Narancshámozó 2010.05.22. 15:33:28

A csütörtökön és pénteken elhangzó parlamenti felszólalásokat követően nehéz sommásan megfogalmazni bármit is, mert a lényeg a részletekben van elrejtve - amit azért muszáj kibontani.

Nincs kétségem afelől, hogy a tisztelt házba bejutott képviselők a legjobbat akarják elsősorban maguknak, családjuknak, ismerőseiknek, elv-társaiknak, választóiknak és a magyar nemzetnek. Mindenki a maga módján, tehetségének, felkészültségének megfelelően.
Az erőfitogtatás azonban nem csak az állatvilágban fontos, hanem az embereknél is. Ennek lehettünk tanúi a napokban a tévéképernyők előtt és a rádiót hallgatva. Akarva, akaratlanul nekem is megkeményedett azonban az arcom, néhány igaztalan, sértő megjegyzés után, ami a Fideszes és Jobbikos képviselők szájából hangzott el. Pedig nem nekem szánták a rágalmakat. Vajon miért? Talán, mert ilyenkor az emberben megszólal egy biológiai vészcsengő? Üss vagy fuss! Én, szívesen visszaütöttem volna azoknak a náci eszmeiséget sugalmazó hőzöngőknek, akik ma a parlamentben vannak - természetesen csak verbálisan. (Bár ki tudja, mit hoz a jövő.)

Nem kellene hallgatni arról, hogy a jobboldal magabiztosságát az a XX. században kipróbált Hitleri retorika adja, amihez mindig visszanyúlhatnak, ha netán elbizonytalanodnának valamiben. Ha valaki szeretne egy kicsit többet megtudni a Jobbik vagy a Fidesz stratégiai kommunikációjának múltbéli és jelenlegi ötletbázisáról, akkor annak figyelmébe ajánlom: Adolf Hitler - Mein Kampf című írását. Furcsa vagy inkább csak nagyon is emberi az a jobboldali magyar médiában tapasztalható ellenségkép kezelés, ami Adolf Hitler szerint egykor, éppen a kommunista, zsidó zsurnaliszták sajátja volt.

Márpedig valakit gyűlölni kell! Sajnos az a tudat nem elég mindenkinek, hogy mi emberek vagyunk a legveszélyesebb "ragadozók" a Föld nevű bolygón! Muszáj ezt nap, mint nap be is bizonyítani. Ha nincs háború, akkor az utcán vagy jobbik esetben, a parlamentben.

lüke 2010.05.22. 15:49:25

@Fehér Agyar:
ne haragudj,
én pl .nem gyülölök senkit, s még a legsötét álmaimban se álmodom:) ilyet,
söt meg se fordul a fejemben.....................
de hát mindenki magából indul ki, s ezt túllépni nehéz

remélem,azért sokan csatlakoztok hozzám:)

lüke 2010.05.22. 15:51:18

@Ordnassac:
már vártam ,hogy ezt az elmés poént valaki kiköpi:)
imafülke kimaradt...................
mert ugye arról nem tudnak:)

Ordnassac 2010.05.22. 15:51:58

www.parlament.hu/irom39/00047/00047.pdf

Amennyiben jól látom, ez lesz a kormányprogram (mármint a "következő kormány miniszterelnöki programja")

Ez is kapott egy sallangnevet: Nemzeti Együttműködés Programja.

panelburzsuj 2010.05.22. 15:53:43

@lüke:

Nem gyűlölködsz?

Nem is vagy a pa'lamen'ben ...

lüke 2010.05.22. 15:54:09

@Ordnassac:
ez már tényleg NEP
(novaja ekonom.polityika 1921)

lüke 2010.05.22. 15:57:17

@panelburzsuj:
:)
ápr. 24-n voltam egy nagy-nagy társaságban- eddig nem mertem leírni- ahol ,valakik ezt mondták:
OV beszédeit a Mein Kampf-ból írja, s úgy építi is fel,
most pótolnom kell a lemaradást:)

[nev] (törölt) 2010.05.22. 16:10:32

@lüke:
persze hogy van. ezeket a katonai parádékat kellene egyetlen napra helyezni. kellene egy összeurópai seregszemle. összeurópai hadsereg, nemzetiségi zászlóaljokkal. délben tiszteletadás. megkondulnak a harangok. majd egy perces néma gyász. főhajtás minden áldozat emléke előtt. egész európában. délután meg civil programok. szóval a délelőtt hazafias, militáns, aztán snitt, az emlékezés, és délután meg kötetlen, laza programok.

[nev] (törölt) 2010.05.22. 16:32:58

@Ordnassac:
ezeket egyrészt egy napra kellene tenni, azért, hogy megértse mindenki: háborúban nem egyetlen népet ért sérelem, hanem az összes résztvevőt. másrészt meg aki militarit akar játszani, az tehesse meg. mert különben nem lesz hadsereg, és mindenféle bohóc gárdák lesznek helyettük.

a világon egy évben egyszer mindenhol van katonai parádé. miért ne vonulhatna fel a győzelem napján az összeurópai hadsereg (ami nincs jelenleg), a nemzetiségi zászlóaljak, és olyankor a ruszkik is felvonulnak. nem tudják azt mondani, hogy velük szemben masirozunk. szóval a transzatlanti mellett egy eurázsiai szövetségi rendszerben is kellene gondolkodni.

Idet 2010.05.22. 16:38:49

@panelburzsuj: Úgy látom, mégiscsak sikerült téged megsértenem. Kérlek, ne haragudj rám!

Nem felületesség - az nem szoktam lenni -, hanem kognitív disszonancia lehet a baj. Előfordul velem, hogy simán nem értek valamit. Vagy rosszul értem.

Még egyszer kérlek, ne haragudj rám! Éveim előrehaladtával egyre rosszabbul tűröm, ha valaki haragszik rám - akkor is, akkor különösen, ha én vagyok az oka. Ez persze nem érv, csak magyarázat. Kifejezetten kedvellek így látatlanban, és rosszul esik tudnom, hogy megsértettelek vagy megharagítottalak.
Mégegyszer, kérlek, ne neheztelj rám! Jobban odafigyelek majd, az biztos használ...

Idet 2010.05.22. 16:41:07

@lüke: Lüke, ez azért túlzás! Nem mondtad nekik? Vagy szerinted is?

Narancshámozó 2010.05.22. 16:44:09

@lüke: Kinek nem inge, ne vegye magára. Az emberi természet olyan, amilyen. Ösztönös és tudatos. "fecseg a felszin, hallgat a mély"

lüke 2010.05.22. 17:06:22

@Idet:
hogy mondhatnék véleményt, ha egyiket se ismerem, ahogy ök se

lüke 2010.05.22. 17:07:51

@Fehér Agyar:
na ja:)
a politikában legyen tudatos
páran:) ezen fáradozunk, legföképp TG

Narancshámozó 2010.05.22. 17:58:25

@lüke: Átírtam az utolsó bekezdést a hozzászólásomban. Így talán kifejezőbb:

Sajnos az a tudat nem elég mindenkinek, hogy mi emberek vagyunk a legveszélyesebb "ragadozók" a Föld nevű bolygón! Valakit mindig gyűlölni kell és muszáj ezt nap, mint nap be is bizonyítani. Ha nincs háború akkor az utcán, vagy jobbik esetben a parlamentben.

Idet 2010.05.22. 18:10:23

@Ordnassac: A NEP leánykori magyar neve Új Gazdasági Mechanizmus. Ez már lejátszott, és köszönőviszonyban sincs a NER-rel, de ma én mindent rosszul értek, úgy látszik.

Idet 2010.05.22. 18:18:55

@Fehér Agyar: Amennyire én tudom, az erőfitogtatás az állatvilágban (a gorilla mellverése, a macska szőrének felborzolása stb.) védelmi célokat szolgál. Nézd, mekkora vagyok, ne támadj meg!

Az írásmű magyar, avagy eredeti változatát olvastad? Az úr többek között pocsékul kerékbe töri a német nyelvet.

Gyűlöletnek azt nevezed, ha bizonyos tetteket, és azokat a személyeket, akik elkövették, néven neveznek?

Ordnassac 2010.05.22. 18:21:35

@Idet: én nem beszéltem NEP-ről, azt lüke mondta. Csak azt mondtam, hogy sallangnevet kapott, mint amilyen a nemzeti közép, az új Magyarország vagy a polgári Magyarország volt.

lüke 2010.05.22. 18:29:31

@Ordnassac:
si si
hiaszen te csak hírböl ismered:),rossz hírböl
hacsak JA

(AZT OLVASTAM, HOGY PERLI A NEPET...)

Azt olvastam, hogy perli a Nepet
a "D-osztály" ügyes megfigyelője.
Az akit ez a kis hír meglepett,
én nem hiszem, hogy okulna belőle

lüke 2010.05.22. 18:31:31

@Idet:
nyugi:)
Bruno Gans kitünö színész
mind a Bukásban mind a Lutherben:)

Ordnassac 2010.05.22. 18:33:14

@lüke: a NEP-ről volt szerencsém okítást kapni történelemórán. :-)

Ordnassac 2010.05.22. 18:38:02

@lüke: okítást mondtam, nem propagandát. ;-)

Idet 2010.05.22. 18:45:40

@Ordnassac: Bocs! Mondom, hogy ma nem tudok jót szólni, biztosan a vihar miatt...

Idet 2010.05.22. 18:48:04

@lüke: A kék rózsa is szép...

Idet 2010.05.22. 18:50:08

@lüke: A NEP-et, vagy a népet? Nem mindegy...

lüke 2010.05.22. 18:59:21

@Idet:
a fehér is,
kár hogy olyan kevéssé:) ismerik a Schollokat

Ordnassac 2010.05.22. 19:02:48

@Idet: és egy jó étterem neve Budapesten, a Wesselényi utcánál. :-)

jjulie 2010.05.22. 19:10:36

van kormányprogram

Narancshámozó 2010.05.22. 19:18:05

@Idet: Mein Kampf, magyar változat: propatria.uw.hu/konyvek/Hitler%20Adolf%20-%20Harcom%20-%20Mein%20Kampf.pdf

Idet, részben igazad van, de az állatvilágban egy terület elhódításakor vagy párzási időszakban az erőfitogtatást általában követi az összecsapás, aminek kétesélyes a kimenetele: győzelem vagy vereség.

Esetünkben ez az MSZP megroppanását jelenti? A Jobbikos korbáccsal, fokossal való fenyegetőzés "csak" verbális agresszió? Ezt nevezem én gyűlölködésnek, nem pedig a szembesítést a hibákkal! Most sokak szemében úgy tűnhet, hogy csatavesztés volt a baloldali képviselők részéről. Szerintem, csak a módszerek és az erőviszonyok bemutatkozása történt meg a parlamentben. Nyolc év alatt szoktattak hozzá bennünket ehhez a lelki-terrorhoz a politikusok és a média munkatársai. Ideje lenne már megálljt parancsolni nekik! Jó lenne, ha nem akklimatizálódnánk a környezetünkhöz annyira, mint az a bizonyos béka, amelyik élve fő meg a saját közegében - a vízben!

Idet 2010.05.22. 19:20:38

@Ordnassac: Ki kellene próbálnom! Még rákapok itt a kocsmázásra...Istenem, de jó is az!!!

Vajh miért nem közvetíti a magyar közszolgálati a parlamenti üléseket?! Mi másra lenne jó az M2? Azelőtt orrba-szájba láthattuk a hon apját-anyját békésen horkolni a padokban, avagy nézhettük az üres padokat, most meg nem! Ki érti ezt...

lorantka_a_gall 2010.05.22. 19:25:17

@Fehér Agyar: ez nem egészen igaz. Vannak állatfajok, ahol szinte törvényszerű és kötelező a fizikai összecsapás is, de vannak olyanok is, ahol a kakaskodás 90%-ban csak ugrálásban és ordibálásban nyilvánul meg. Nincs ugyanis sokszor erre elpazarolható energia, illetve tényleg csak a legerősebbeknek van. ;)

Idet 2010.05.22. 19:30:14

@Fehér Agyar: Hmmm. Kössz azért, mert legalább apám nem nyúz tovább, hogy szerezzem meg neki. Semmi náci, egyszerűen csak tudni akarja, pontosan mi van benne. Mindenki mondja, senki sem tudja. Nna, most nem marad továbbra is tudatlan.

A lelki terrorral a az állandó hazudozásra, csúsztatásra, agyonhallgatásra, ferdítésre gondolsz? A kizárólag egyoldalú szemléletre, amely nem enged más megközelítést, sőt nem teszi hozzáférhetővé a másfajta véleményt?

Idet 2010.05.22. 19:40:10

@lorantka_a_gall: Még oroszlánéknál is csak a kicsik védelme és az ennivaló veri ki annyira a biztosítékot, hogy vérre menő harc alakuljon ki. A domináns hímek is inkább megfélemlítéssel operálnak. Valamelyik kanálison volt egy film a szurikátákról, na, az nem volt semmi, ott még domináns nőstények is vannak... a fiatal gólyáinkat sem tépázták meg az öregek, amikor fészket akartak foglalni, csak nagy szárnycsapkodást és éktelen kelepelést rendeztek. Ez elégnek is bizonyult, az ifjak máshová mentek, nem próbálkoztak újra.
Na, meg a klasszikus kutyaeset: a kerítés két oldalán őrjöngve rohangálnak, most széttéplek, megfojtlak, és amikor véget ér a kerítés, nem esnek egymásnak, hanem visszafordulnak anyázni...

Narancshámozó 2010.05.22. 20:04:50

@Idet: Szólásszabadság van és a nép nagy tanítómesterei az elmúlt nyolc évben megtanították mindenkinek, - főleg az ifjúságnak és az idősebbeknek - hogy hogyan érezheti magát valaki teljesítmény nélkül jobbnak a másiknál. Egyszerűen csak minősíteni kell. Egyértelműen és negatívan. Visszavonhatatlanul. A másik nem tévedhet, eleve olyan, amilyen. A velejéig rossz. Így már indokolt is a gyűlölet. Nincs bocsánat. Az ítélet, jogerős.

Narancshámozó 2010.05.22. 20:06:22

@lorantka_a_gall: Nincs vita köztünk, köszönöm a kiegészítést!

panelburzsuj 2010.05.22. 20:07:03

@Idet:

"Még oroszlánéknál is csak a kicsik védelme és az ennivaló veri ki annyira a biztosítékot, hogy vérre menő harc alakuljon ki."

www.lelekbenotthon.hu/article.php?sid=6

"A szülő elnéző saját kölykével szemben, egy idegen kölyköt meg is ölhet, ez is része az evolúciós vetélkedésnek. Az ilyen kölyökgyilkosságok általában akkor fordulnak elő az állatoknál, amikor átrendeződik a család. Ha az afrikai oroszlán csapatba új hímek érkeznek, megölik az előző kölyköket. A nőstények ezt eltűrik, sőt, pár napon belül ivarzani kezdenek, és párzanak a csapat új vezéreivel. Vezér nélkül nem marad fenn egy csoport, így viszont késedelem nélkül közös kölyköket kezdenek nevelni, akikért mindenki maximális kockázatot vállal."

A harag és sértettség nem jó kifejezés arra, amit kiváltasz belőlem például a fenti oroszlános mondandóddal. Sokkal pontosabb a tehetetlenség érzése: itt van egy vélhetően jó szándékú, ráérős, de csekély önkontrollal bíró embertársam, és nekem nincs időm, erőm, elszántságom se ahhoz, hogy a nagy buzgalommal hintett "csacsiságait" söprögessem, se ahhoz, hogy durván odalépve egy-két napra elhallgattassam.

Meg különben is: miért pont én küszködjek? Bánomisén: röpködjön a sok suta szentencia, és vigyázzon mindenki a maga bőrére, hogy mit vesz kézspénznek mindabból, amit heveny informálódhatnékjában vagy csak puszta unalomból fölnyal a neten, meg bármi más médiafelületen ...

Sajnos: ez nem igaz, mert bánom. De mit tehetek?

Szerinted?

panelburzsuj 2010.05.22. 20:12:00

@panelburzsuj:

És félre ne érts: messze nem csakis a te személyednek szól mindez, sokkal inkább a széltében burjánzó jelenségnek. Amire - pechedre - te kínálkoztál kézenfekvő példának.

jjulie 2010.05.22. 20:43:01

@panelburzsuj:

kicsit bepipultál, pedig egész jól bírtad amíg nagy volt itt a zaj...

panelburzsuj 2010.05.22. 20:49:46

@jjulie:

Az obligát hülyékkel nekem sincsenek skrupulusaim.

A naiv lelkendezőkkel nehezebben jutok dűlőre.

Idet 2010.05.22. 20:54:15

@panelburzsuj: Semmit. A továbbiakban nem reflektálunk egymásra. Én is mondhatnék egyet-mást a minősítésre és a lesajnáló mindenttudok-stílusra, de eddig sem tettem, most sem fogom. Mondom, részemről itt vége.

Ordnassac 2010.05.22. 20:58:29

www.youtube.com/watch?v=kacGwAu5eg0

Beszólásokat és virágokat az öltözőmbe (ergo priv. emailben)!

Ordnassac 2010.05.22. 20:59:44

@Ordnassac: ehhh, hát nem lemaradt a smiley... szóval: ;-)

panelburzsuj 2010.05.22. 21:01:34

@jjulie:

Amúgy meg stírölöm, hogy mivel kék itt majd együttműködnünk. Itt tartok éppen:

"Furcsa dolog, de mi magyarok éppen annak vagyun k
bővében, ami a 21 . században a világ sok helyén szűk keresztmetszetté válik.
Magyarország gazdag föld alatti és föld feletti vizekben, ivóvízben és termálvízben .
A jó termőföld és a kedvező éghajlat is nagy kincs az élelmiszerár-robbanás idején .
Az alacsony népsűrűség és a tágasság is előny az életminőségre építő európai
stratégiában."

Az élemiszerár-robbanás is izgalmas fejtörő (azt a hátralevő pár évet guggolva is kibírjuk!? ...), de igazán az utolsó mondat ejtett transzba: mennyi mindent bele lehet fantáziálni - és mennyire nincs benne semmi megfogható ...

panelburzsuj 2010.05.22. 21:07:46

@Idet:

Ez a könnyebb út. De ez legalább egyértelmű.

Vagyunk itt elegen, valóban nem feltétlenül kell mindenkinek mindenkihez szólnia.

Ordnassac 2010.05.22. 21:08:52

@panelburzsuj: egy kormányprogramnál ez nem ritka.

Idet 2010.05.22. 21:18:28

Nem, nem a könnyebb, hanem az evolúciósan ésszerűbb út. Mivel láthatóan nem fogjuk egymást megérteni, nem rongálom az életminőségemet (és a tiedet sem) feleslegesen, bár az én energiáim szaporodáshoz már nem szükségesek...

panelburzsuj 2010.05.22. 21:19:18

@Ordnassac:

Az üres duma tényleg nem unikum. Na de a képzelet felgyújtása! ... ;)

"Az alacsony népsűrűség és a tágasság is előny az életminőségre építő európai stratégiában."

Például szerinted ez mit jelent?

Ordnassac 2010.05.22. 21:20:06

1-0 az Internek (Milito)

Ordnassac 2010.05.22. 21:26:12

@panelburzsuj: ha elmondod, hogy melyik fejezetben található, talán megkönnyíti a válaszadást. Így első blikkre valami agrártematikáról lehet szó. Alacsony népsűrűség ---> sok hely ---> sok lehetőség agrárfejlesztésre ---> jobb kaja ---> jobb életminőség.

Amúgy az üres dumánál nem jobb a képzelet felgyújtása? ;-)

2010.05.22. 21:29:41

Nagyon egyetértek azzal, hogy a szocik megroppantak...És nem tudom miért, de képtelenek magukban erőt összeszedni annyira, hogy egységet mutassanak. Ráadásul gondolkodó egységet. És hogy újabb csontvázak kerülnek elő, most már egymásba sem mernek bízni...Szóval így valóban nehéz egységesen fellépni, ha azt se tudják, egymástól kell-e tartaniuk? Szomorú, hogy idáig jutottak...sokat tettek érte.

panelburzsuj 2010.05.22. 21:31:50

@Ordnassac:

37. oldal:

1.12 Saját, meglévő erőforrásaink kiaknázása

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 21:33:01

@panelburzsuj: Nem tőlem kérdezted ugyan, de szerintem azt, hogy az életminőség nem kizárólag a szigorúan vett gazdasági paraméterekkel jellemezhető, és az ilyenekben jók lehetünk (nemzetközi összevetésben is). Hogy ez mennyiben "program", az más kérdés. :)

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 21:35:20

@Ordnassac: BL közvetítés? Igazán sokoldalúan használjuk ezt a blogot. :)

Ordnassac 2010.05.22. 21:40:35

@panelburzsuj: köszi!

@Tomeczek: nem először fordul elő, volt, amikor Messiről beszélgettünk itt és Gábor is részt vett benne. :-)

Diocles 2010.05.22. 21:40:36

miközben persze én is néztem a meccset, rákattintva a mandinerre egy igazi csemegét találtam
nem más követte el ezt, mint a most éppen összetűz alatt lévő Körösényi András, aki nem is a legrosszabb magyar politológus:

"Gyurcsány (és Hiller) ugyanis nemcsak vezető-, de generációváltást és politikai stílusváltást is jelentett az 1990 óta porondon levő szocialista vezetőkhöz képest. A mediatizált politika és a populáris tömegkultúra hullámaiban szívesen megmártózó kormányfő fel tudta venni a versenyt az ellenzék - a magyar politikában dinamizmusával korábban egyedülálló - vezetőjével. A szocialisták a politikai mozgósítás és táborszervezés korszerű eszköztárát tekintve behozták korábbi lemaradásukat (például rétegspecifikus reklámokkal, internetes játékokkal), sőt, mintha megelőzték volna versenytársukat. Talán ezzel is összefügg, hogy jelentősen növelni tudták támogatottságukat a fiatalok körében. Az új vezetés, de elsősorban Gyurcsány nemcsak dinamizmusával és stilárisan hozott újat, de retorikája a hazai baloldalt másfél évtizede sújtó szellemi-ideológiai válságból is kilábalást ígér. A blairizmus és a giddensi "harmadik út" híveként a liberális gazdaság- és a baloldali társadalompolitika egyfajta ötvözetét vetíti előre. Ez két szempontból is stratégiai előnyt jelenthet a szociálliberális baloldal számára. Egyrészt azért, mert az új ideológia gyógyír a nómenklatúra-, illetve a szocialista újburzsoázia másfél évtizedes politikai identitásválságára, és egyben "korszerű" és vonzó az értelmiség, valamint az ideológiailag fogékony fiatalok, egyetemisták számára. A szocialisták ezért ma már a középosztály és a gazdasági-értelmiségi elit olyan befolyásos csoportjait is a támogatóik között tudhatják, akik maguk sohasem tartoztak a nómenklatúrához, és tíz évvel ezelőtt még nem tartoztak a szocialista táborba. A másik stratégiai előny ott jelentkezik, hogy az új ideológia segítségével a jobboldal tartósan beszorítható az antiglobalizációs, piacellenes, protekcionista-populista karámba."

Mindezt Körösényi 2006 nyarán (!) írta.
Ősszel már összeomlott az MSZP.

panelburzsuj 2010.05.22. 21:40:42

@Ordnassac:

De Széchenyi nevével jelzett gazdasági programmal képzeletet gyújtogatni kicsit történelmietlen is, nem kicsit méltatlan is ...

(Oké, hogy az igazi gyújtogató Kossuthot a gaz komcsik lenyúlták, de hát akkor se gilt, hogy pont a leginkább aggályoskodó, óvatoskodó, a hozzáértést a buzdulás elébe helyező nemzeti nagyságunknak kelljen elvinnie a hátán ezt a forradalmat ....)

Ordnassac 2010.05.22. 21:46:39

@Diocles: pre-Őszöd. Amúgy nagyrészt igaza volt - nem túl szerteágazó politikatudományi tudásom szerint. Fletó sok embert meg tudott szólítani, akiket addig az MSZP nem igazán tudott (pl. az én korosztályom). Persze mint már írtam, ez pre-Őszöd.

panelburzsuj 2010.05.22. 21:47:38

@Tomeczek:

Engem az hökkent meg, hogy ez a tágasság vajon milyen módon válik kihasználható erőforrásá? És cél-e, hogy ez a tágasság ilyen mértékű maradjon? Mert ez valahogy nyomasztóan szembenáll népességcsökkenés körüli aggodalmakkal ...

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.05.22. 21:49:59

@Diocles: Hát ez a baj a nagyívű jóslatokkal. Mint tudjuk, a berlini fal is még száz év múlva is állni fog! :)

Ordnassac 2010.05.22. 21:51:03

@panelburzsuj: szerintem nincs olyan jelentős magyar történelmi alak, akinek nevével ne éltek volna vissza. Petőfi, Széchenyi, Batthyány, Kossuth, stb. (nem beszélve korábbi századok alakjai).

Ordnassac 2010.05.22. 21:54:02

@Ordnassac: amúgy ez a Kossuth-Széchenyi-szembeállítás nem új keletű. Már a cucialista időszak előtt meg vala ez.

Diocles 2010.05.22. 21:55:38

@Ordnassac:

Tölgyessynek is volt egy hasonló mellélövése, amikor akkor egész nyáron azzal házalt, h Orbán húzzon el végleg, máskülönben sohasem nyerhet a jobboldal.
Félreértés ne essék, én is baromira ki voltam akkor akadva, de azért szerintem ezeknek az embereknek azért látnia kellett volna, h Fletó előtt nem egy diadalmenet áll, és ez lehetőség nyújt a Fidesznek a megkapaszkodásra.

Ami miatt most (reményeim szerint) az MSZP helyzete eltérő, az két pont:
- akkor a Fidesz volt az MSZP egyetlen alternatívája, tehát nem kellett nagy ész ahhoz, h megjósolja valaki (bár, lásd, Tölgyessy és Körösényi nem ezt tette), h a lemorzsolódó szavazók csak a Fideszhez mehetnek.
Most van Jobbik és LMP is.

- az MSZP-re büntetőperek sokasága vár.

Ui.: Ez most nem megrendelés, de ha már Körösényi, akkor nagyon kiváncsi volnék Török Gábor véleményére az ügyben.

Megnéztem a kirúgott jómadarak publikációs listáját, és elborzasztó, h ilyen semmittevés ellebzseltek egész ideáig. Persze médiakapcsolataik vannak dögivel, és most mindenki "politikai üldözöttnek" mondja magát.
Szóval, hajrá Körösényi!

panelburzsuj 2010.05.22. 21:57:20

@Ordnassac:

Ugye az ilyen érvelésfélét nevezik relativizálásnak? :)

Ordnassac 2010.05.22. 21:58:58

@Diocles: TGM-nek volt valahol egy írása ezzel kapcsolatban (talán a NOL-on láttam).

Csak nagy vonalakban emlékszem rá, arra akart utalni, hogy a konferenciázás nem minden, hanem egy publicisztika többet is érhet.

Ordnassac 2010.05.22. 21:59:56

@panelburzsuj: egy szóval sem mondtam, hogy rendben van a dolog. Csak annyit mondtam, hogy sajnos nem ez lesz az első alkalom és attól félek nem is az utolsó.

panelburzsuj 2010.05.22. 22:00:57

@Ordnassac:

(Már ők maguk személyesen nagyjából tisztába jöttek vele - mármint a szembenállásukkal - , az utókor csak utódrukkerkodik, belemagyaráz meg visszaél.)

Diocles 2010.05.22. 22:04:56

@Ordnassac:

igen, olvastam.
érdemes elolvasni a kommenteket, ott azt írják, h Szalay Erzsébet a Népszabadság írott cikkecskéit "adja el", mint tudományos publikációkat, ami súlyosan etikátlan.

De vannak ott további érdekes esetek, Vitányi évek óta nem publikál, de maradhat, gondolom a politikai hátszél miatt, Tölgyessy sem publikál, de ő is maradhat.
Szóval kiváncsi vagyok, h egy abban az intézetben ki dolgozik egyáltalán, mert - első ránézésre - csak Boda Zsoltnál láttam értékelhető teljesítményt a honlapjukon, a többi az mind a nevéből élhet.
Elég botrányos ügy, és nem az, h most Körösényi "tisztogat", hanem az, h ilyen léhűtést finanszíroz a magyar állam.

török gábor 2010.05.22. 22:09:11

@Diocles: elfogult vagyok, számomra Körösényi András "a" politikatudós.

panelburzsuj 2010.05.22. 22:09:17

@Ordnassac:

Hát ja, komoly hagyományai vannak nálunk a néphülyitésnek.

Csak ilyenkor mindig fölmerül bennem az a Nagyferó-szöveg, amit a "Kommunista blokk" címmel előadott, 8-10 perces mozgalmi nótacsokorhoz fűzött, valahogy így:

úgy belekeveredtünk ebbe a nótába, aszittem má sose találunk ki belőle ...

Szóval én úgy úgy vagyok vele, hogy lenne azért néhány tippem, hogy hol kéne tényleg egy kis forradalmat is csinálni már. Például: a politikai közbeszéd tisztességében/tisztaságában ...

Ordnassac 2010.05.22. 22:13:47

2-0 az Internek (ismét Milito)

Ordnassac 2010.05.22. 22:17:27

@Diocles: az MTA PTI honlapja nem elég az utánanézésre. A honlapon található személyek adatlapjait egy ideje nem frissítik. Stumpf István pl. habilitált tavaly. Nem szerepel ott.

jjulie 2010.05.22. 22:18:32

@Diocles:

jó látni amikor elfogultságról, és téves jövendölésekről írsz

Ordnassac 2010.05.22. 22:18:36

@panelburzsuj: ott nem jönne rosszul, az biztos.

Ordnassac 2010.05.22. 22:26:58

Kulcsár Kálmánnak és Bayer Józsefnek pl. több könyve jelent meg az utóbbi években.

panelburzsuj 2010.05.22. 22:34:16

@Ordnassac:

Az "alkalmazott kutatások" menüpontban egy rakás 2003-2006 közötti külsős munka van felsorolva, aztán még egyszem 2008-as, és utána csönd.

Sheiring Gábor adatlapján szerepel egy 2009-es publikáció is.

Csak úgy öt perc alatt belekkukkantva. És az is egy érdekes kérdés, hogy a honlap aktualizálása vajon kinek a feladata: valami alagsori informatikusgyerekre van bízva, hogy mikor milyen kedve van bepötyögni valamit, vagy korszerűsítésre és teljesítményre esküdöző nagyfőnöknek is oda kéne legalább pislantani néha, ha már ennyire kényes a renoméra.

(Létezik, hogy 2006 után semmi külsős melót nem tudtak összekaparni? Mert akkor fölösleges az ideológia: nincs lovesz, fogyókúrázunk ...)

Ordnassac 2010.05.22. 22:37:03

BL-győztes az Inter!

Ordnassac 2010.05.22. 22:37:59

www.mtatpa.hu/wrapper.jsp

Itt egy elég hivatalos publikációs kereső. Kutatóhelyhez írd be, hogy POLT.

Ordnassac 2010.05.22. 22:38:28

@panelburzsuj: @Diocles: az előbbi kommentem nektek ment.

Ordnassac 2010.05.22. 22:40:02

@Ordnassac: megj.: szerzőnél csak vezetéknevet írjatok!

panelburzsuj 2010.05.22. 22:47:23

@Ordnassac:

Köszi. Közben én a honlapot túrom:

Körösényi András:Tudományos publikációk jegyzéke

Frissítve: 2010.01.05.

Na most akkor: van frissítés, vagy nincs, vagy ahogyesik-puffanik? (Miszlivetznek isvan vagy hat-hét oldala, 2009-ig, zömmel perzse a szombathelyi irói munkássága. Ez is érdekes kérdés, hogy melyik munkatársbúnak hány állása van még az intézetin túl ... )

Ordnassac 2010.05.22. 22:56:40

@panelburzsuj: ez jó kérdés. Levelezésbe voltam más ügyben az intézet egyik adminisztrációs munkatársával, esetleg rákérdezhetek.

Stumpf PTI-s életrajza 2005-ös pl.

panelburzsuj 2010.05.22. 23:02:07

2008:

Kiadások:

Személyi juttatás 205.382 eFt

Munkaadókat terhelő járulékok 63.096 eFt

Engedélyezett létszámkeret: 57 fő
Január 1-jei betöltött létszám: 57 fő

268 millió Ft/ 57 fő = bruttó 4,7 millió Ft/fő fizetés

(És az egész intézetre dologi kiadás 7 millió ....)

www.mtapti.hu/pdf/2008.pdf

panelburzsuj 2010.05.22. 23:05:41

@Ordnassac:

Akarsz beszélni az N-ről? :)

panelburzsuj 2010.05.22. 23:14:04

@panelburzsuj:

(Ezt a 4,7 milliót számolva átsuhant rajtam, hogy lehet hogy én is jobbikos vagyok, csak még nem tudok róla? ...)

Ordnassac 2010.05.22. 23:18:24

@panelburzsuj: ha meg tudod beszélni a laptopommal, hogy reNdeseN érzékelje, hogy leNyomom az N billeNtyűt, tessék. :-)

Te és jobbikos? Ettől még hoplita is röhögőgörcsöt kapna. :-P

panelburzsuj 2010.05.22. 23:18:31

Állami polgár:

"A vidéki lakosság polgárosodásának egyetlen útja: a termelés fenntartásában motivált évszázados hagyományok alapján a termelésbe történő újraintegrálás, a jövedelmezőséget biztosító közgazdasági feltételrendszer megteremtésén keresztül. Sőt, a vidéki lakosság tartós, szélesebb vetületű jobboldali kötődése növelhető, hiszen a koncepció a vidéki lakosság lecsúszó részének állami eszközökkel történő támogatását, továbbá jelenleg a fejlődés és fejlődésképtelenség határán vegetáló közepes méretű gazdaságok tulajdonosainak polgárosodását célozza, miáltal stabil munkához, megélhetéshez juttat, és a meglévő tulajdonosi pozícióiban megerősíti a gazdákat."

www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=383&page=1

Ordnassac 2010.05.22. 23:27:44

@panelburzsuj: érdekes közgazdasági felvetés, némi politikai publicisztikával keverve. Bár ez nem áll távol a Polgári Szemlétől.

panelburzsuj 2010.05.22. 23:29:06

@Ordnassac:

Laptop - érzékelj!

(Megjegyzem: PC-nél egy ezres egy klafa kis vadiúj kínai billentyűzet, egy proccosabb fogkefe ára ...:)

Kiröhögne? Szóval még fejlődnöm kell ideológiailag? :(

panelburzsuj 2010.05.22. 23:35:54

@Ordnassac:

Eza paraszt-polgár konvertálás már jópár évtizede mocorog a magyar vidék fölött búsongókban, csak arra nem láttam még sose adatot, hogy összesen hány ilyen tízhúszhektáros családot kellene a többi (non-paraszt) polgárnak eltartania.

És főképp: miért?

(A "hogyan" viszonylag egyszerű: be kell tiltani minden más élelelemforrást: importot, nagybirtokot, önellátást.)

hoplita 2010.05.23. 10:51:58

@Ordnassac:
Nana...!!
Én már ritkán lepődök meg....olyanokat hallottam-hallok napi szinten politizálni és lámpavasat emlegetni, akik négy éve még egy 10 perces híradót sem néztek végig.
Szóval erre tökéletesen passzoló példázat a karó és a varjú viszonya..:))

tibapó 2010.05.23. 10:52:50

Hogy kiakadtatok itt páran a kondorosi analógiámon. :)

Természetesen, ahogy írtátok: elképzelhetetlen, faszság, ahogy magam is írtam, abszurd. de ha mégis megtörténne, ugyanolyan ordenáré provokációnak tartanánk mi itt, mint a dunaszerdahelyen békésen árpádsávos lobogót lengető, "idősebb vagyok mint Szlovákia" pólóban virító bp-i ultrák barátságos hőzöngését ők ott.

Valóban nem vagyok békés-megyei, talán nem Kondoros a legtalálóbb, hanem valamelyik másik tót település, nem emlékszem már, pedig olvastam Závada könyveit, és nagyon élveztem szlávos nyelvezetét.

Uff.

e-Vita · http://e-vita.blog.hu 2010.05.23. 12:36:13

Hát tényleg jóízű bulvárcsemege, földönfekvő ellenfélbe (a fidesz-jobbik szemében ellenségbe) belerugdosni, és ennek közvetítésével az egyre magasabb ingerküszöbbel rendelkező médiazabálót kielégíteni, pláne, hogy a "köztévé" is olyan közpénzből él, amelyet a politikai hatalom, jelen esetben ezentúl a szélsőjobb (azaz a fidesz-jobbik ) osztogat, hát alapvető kötelessége együttműködnie az mszp teljes megsemmisítésében.

Baloldal, demokratikus állampolgár (az a néhány) nem néz parlamenti vitákat többé. Mi érdekes van abban, hogy egy törvényszegő választások eredményeképpen egy neonyilas-neonáci párt illegitim módon ezentúl "törvényesen" minden adófizető pénzén építheti magának a szebb jövőt, és ebben semmi kifogásolnivalót nem talál egyetlen megélhetési képviselő, politikus se?

Egy baloldali, demokratikus állampolgár (az a néhány) csak hányhat és szégyenkezhet egyfolytában a megalázó helyzete miatt, hogy ilyen országban kénytelen élni. Ha pedig lehetősége van rá, végleg elhagyja ezt a reménytelen országot.

e-Vita · http://e-vita.blog.hu 2010.05.23. 12:40:43

@e-Vita: Azt hiszem, inkább "demokrata" állampolgár a helyesebb kifejezés, de ez az eredeti problémához képest smafu.

tölgyes 2010.05.24. 12:26:54

@tibapó: Ön most visszaszajkózta a szlovák álláspontot. Ott sem az volt a "baj" hogy a szurkolók közt nézeteltérés iolt, hanem az hogy az ÁLLAM beavatkozása nem a rend megteremtésére, hanem a magyarok agyonverésére irányult. Ezt igazolja minden video.

tölgyes 2010.05.24. 13:05:05

@panelburzsuj: Marx nevének említése jelen esetben MAGA A tartalmi kérdés..

hoplita 2010.05.24. 13:59:52

@tibapó:
Jó...
Beismerted, hogy hülye vagy.
Egyetlen mentséged lehet.....ha feldugod magadnak jadviga párnáját.
Azzal a závada nevű brokival együtt.

tibapó 2010.05.24. 15:15:20

@tölgyes: Légyszíves ne sértegess a magázással! Én nem állítom, hogy jogos volt a rendőri erőszak, csak rendelkezem némi nemzeti-önérzeti (szlovák nemzeti) empátiával, továbbá határozottan állítom, hogy nincs helyük egy dunaszerdahelyi focimeccsen árpádsávos zászlókat lengető sörgőzös dózsa-drukkereknek. Ha mégis ott vannak, az durva provokáció.

tibapó 2010.05.24. 15:17:22

@hoplita: :)

Szemérmes sértegetésedet bóknak és vitaképtelenséged beismerésének veszem. :)
süti beállítások módosítása