Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:14

„Hogy egy klasszikus példával éljünk, ha egy beteg műtétre vár, és az a kérdés, hogy le kell-e vágni a lábát vagy sem, akkor a tét a láb, nem pedig az, hogy hogyan mondjuk meg neki. Márpedig ma Magyarországon a tét a láb. Ennek ellenére a problémamegoldással (mi legyen a lábbal) csak felületileg érintkező körmönfont diszkurzív stratégiák, kommunikációs lufik, napirend-uralási kísérletek és marketingfogások jellemzik az aktuálisan regnáló magyar kormány tevékenységét. Sőt, azt állítjuk, hogy az úgynevezett kommunikációs paradigma mára a kormányzás kizárólagos működési elvévé és beszédmódjává vált.” – ezekkel a mondatokkal kezdődik a Századvég két kutatójának, G. Fodor Gábornak és Kitta Gergelynek az írása.

(Fotó: Origo)

Mielőtt valaki túl korai, elhamarkodott publikációnak gondolná a Politikatudományi Szemlében megjelent írást, gyorsan jelzem: az elemzés a Gyurcsány-kormány tevékenységéről szól. (A cikkel kapcsolatban Körösényi András később komoly kritikát fogalmazott meg, majd a szerzők szokatlanul erőteljesen reagáltak is.) G. Fodor és Kitta szerint „kormányozni nem könnyű, és a politikai bölcsesség (a hatalom megszerzését vagy megtartását szolgáló ügyességgel vagy politikai okossággal szemben), az államférfi (a stagecrafttal szemben), a törvények és a döntés (a kommunikációs happeninggel és dramaturgiával szemben) nem a politika idejétmúlt szótárát, hanem a jó kormányzás nélkülözhetetlen attribútumait alkotja”.

Most, az Orbán-kormány első munkanapján, azaz a kormányzás szinte nulladik pontján, talán nem árt újra- vagy elolvasni ezt az elemzést - függetlenül attól, hogy politikai véleménynek vagy tudományos teljesítménynek gondoljuk-e. A sokat emlegetett, de ritkán komolyan vett kettős mérce elkerülése szempontjából ugyanis fontos lenne, hogy tisztán lássuk: azok számára, akik elfogadták a "Gyurcsány-kormány csak kommunikál" tételt, milyen körülmények adnának felhatalmazást arra, hogy a második Orbán-kormány kapcsán is a kommunikációs paradigma uralta kormányzásról beszéljenek, illetve mikor állíthatnák okkal azt, hogy a kormányzásban véget ért ennek a felfogásnak a dominanciája.

x x x

A mai döntéssel együtt – ahol az MSZP-ből mindössze Juhász Ferenc, az LMP-ből pedig a frakcióvezető Schiffer András szavazta meg a „Lex Trianont” - az elfogadott döntések és az ellenzék viselkedése témakörben itt tartunk:

Téma
MSZP
Jobbik
LMP
i
n
t
nsz
d
i
n
t
nsz
d
i
n
t
nsz
d
-
4
35
20
E
44
-
-
3
T
1
12
-
3
E
-
-
38
21
E
39
7
-
1
T
-
-
12
4
E
-
38
-
21
E
44
2
-
1
T
-
-
12
4
E
-
38
1
20
E
47
-
-
-
T
-
13
-
3
E
1
37
1
20
E
47
-
-
-
T
1
12
-
3
E
 
32
3
3
21
T
43
-
-
4
T
11
-
2
3
T
-
54
-
5
E
-
40
0
7
E
-
13
-
3
E
1
55
-
3
E
42
-
-
5
T
1
-
12
3
E
i – igen, n – nem, t – tartózkodás, nsz – nem szavazott, d – frakció döntése, E- ellenzi, T - támogatja
 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr742044836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kormányprogram: megjelent, vizsgázott 2010.05.31. 20:10:12

Megjelent a kormányprogram, amely sokak véleménye szerint csupán tényleírások és kívánságok laza gyűjteménye. Ám szerintünk ennél többről van szó. Ez a kormányprogram minden bizonnyal egy új korszakot nyit(hat) egy új politikai és társadalmi rendszer m...

Trackback: Nyílt levél Réthelyi Miklóshoz 2010.05.31. 17:37:31

"Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a magyar egészségügyi és szociális ellátás rendszerében – igen sok egyéb probléma mellett – sajnálatosan mellőzött terület a szülés, a születés méltó körülményeinek megteremtése, a női önrendelkez...

Trackback: Trianon - 90 2010.05.31. 15:29:55

WAU_tab('hh41mnr9rtch', 'left-lower') Közeleg a trianoni békeszerződés aláírásának 90. évfordulója. Ebben a bejegyzésben - az időmhöz és energiámhoz mérten - igyekszem az évforduló fontosabb vonatkozásait, eseményeit, történéseit követni, elemezni......

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.05.31. 17:27:29

@Videofon: Abban téved TG. hogy itt most nem kommunikációs kormányzás folyik. Pl. A családi pótlék annak jár aki iskolába viszi a gyereket. Ez Ön szerint nem egy komoly gazdaságpolitikai lépés??? Vagy csak az kaphat jogosítványt aki elvégzi a 8 osztályt.. Ön szerint ez kommunikációs lépés és nem gazdaság..ösztönző lépés..De nagyon komoly következményei vannak a tulajdon védelmét szolgáló döntéseknek is.Aki ezt negligálni akarja, az vagy rosszindulatú, vagy nem ért semmit a világból.

És még egy apróság: a kormány szombaton tette le az esküt. Ma volt az első kormányülés... Ha jól meggondolom az eddigi kormányok mostanáig, vagyis a kormány megalakulásáig NEM CSINÁLTAK SEMMIT!!! Illetve Antall megkötötte a paktumot... vagyis "mutyiban" alkotmányt módosított.

hoplita 2010.05.31. 17:34:46

@tölgyes:
Egyébként nem kötözködésből mondom, de....
A nyolc osztály elvégzése jelenleg semmit nem jelent.
Százezrével nyüzsögnek a 8 osztályt végzett, de még csak nem is funkcionális, hanem tényleges analfabéták...
Másrészt egyetemi diplomát, doktori fokozatot sem probléma keríteni egy kis léért, hát még egy szaros általános iskolai bizonyítványt...!!
Jó nagy maflás ez csak a szarnak...meg parasztvakítás, semmi más.

Videofon 2010.05.31. 17:37:07

@tölgyes:
Lehet még egy darabig fokozni a társadalmi feszültségeket, de a robbanás egyre inkább elkerülhetetlen lesz.

lüke 2010.05.31. 17:40:11

@
szalonkommunisták is mindig voltak
de.wiktionary.org/wiki/Salonkommunismus
miost lesznek fülkeforradalmárok:)

Hírbuzi 2010.05.31. 17:46:35

nem lepett meg a Trianon-dolog, a Tony és Karl szerint az emberek 36%-a visszacsatolná...
hircsarda.hu/1-politika/3-hataron/7505-a-megkerdezettek-36-szazaleka-visszacsatolna-trianont/

hoplita 2010.05.31. 17:47:55

@tölgyes:

"...De nagyon komoly következményei vannak a tulajdon védelmét szolgáló döntéseknek is..."

Atyaúristen..!
Miről maradtam le...???
Holnaptól dögre lőhetem a tulajdonomba behatoló piréz gyűjtögetőt, ahogy egy civilizált, a polgárt partnerként tekintő államhoz méltó...?

Ugyan, ne kábítsuk egymást öregfiú...annyit érnek ezek a parasztvakító ötletelések, mint halottnak a csók.

Tündér a varázspálcával · http://szulunkosztcsok.blog.hu/ 2010.05.31. 17:57:04

Én úgy látom, az irányokat nagyjából sikerült jól meghatározni. Ez mondjuk pont kimaradt:
szulunkosztcsok.blog.hu/2010/05/29/nyilt_level_rethelyi_mikloshoz

tölgyes 2010.05.31. 18:11:14

@hoplita: No de szeptembertől újból lehet buktatni..És azt Ön is tudja, hogy növekedett a 8 osztályt el nem végzők aránya.. tehát már az is eredmény, ha újabb motiváció adódik.

Ön persze nem lőheti-lövetheti halomra.. de mégis: ha a jegyző helyett a rendőr jár el, akkor máris történt valami.. legalább a feltételekben.. mert ugye a kormány megalakulása előtt ezek az "apró" lépések is nagy jelentőséggel bírnak.

bariga 2010.05.31. 18:11:42

jelenleg a Jobbik programjának a megszavazása folyik, a lényegi kérdések nehezek, adjunk időt, mert az ígéreteket , amik a gazdaságot is érintik nem szabad megvalósítani.

tölgyes 2010.05.31. 18:11:55

@Videofon: Már milyen feszültség és milyen robbanás?

Videofon 2010.05.31. 18:17:20

@tölgyes:
Társadalmi feszültség és polgárháborús robbanás.

tölgyes 2010.05.31. 18:22:02

@Videofon: Én azt gondolom, hogy ez nincsen így.

panelburzsuj 2010.05.31. 18:35:26

@tölgyes:

Hát ilyenkor vacillál az ember, hogy a diadalmas tölgyes vagy a leszerepelt Lengyel László szav nyom-e többet a latban:

nol.hu/velemeny/20100529-kisertetek_orajan

hoplita 2010.05.31. 18:41:33

@tölgyes:
Nem....?
Mily meglepő...:)))
Na, addig nem is lesz itt rend, az aztán ziher.

Figyelj...mondom a hasonlatot...
Eddig a kútba szartak, de ezentúl a kávájára és onnan piszkálják bele.
Ezt a különbséget érzékelem.
És Videofonnak igaza van...ebből lesz akkora robbanás, ami elseperhet mindent.

Videofon 2010.05.31. 18:55:25

@hoplita:
A mindenbe a Jobbik is beletartozik? ;-)

is 2010.05.31. 18:58:47

@akakukk: "Lehet, elmondtak mar elottem, de ugy erzem az Orbanek gazdasagi tervei alol a gorog valsag kihuzta a talajt."

akakukk, te végtelenül naív vagy. kb. minden szakértő szerint már 2004-től tarthatatlan a hitelből belső keresletélénkítésre alapozott gazdaságpolitika, amit Matolcsy(Orbán) és Medgyessy is nyomott. az a baj, hogy amikor ezt Gyurcsány már 2006-ban bejelentette (nem az őszödi beszédben, hanem már júniusban a TV-ben), onnantól te is duzzogtál(?), hogy dehát itt MEGSZORÍTÁSOK vannak. és 2008-ban hülyenépszavaztál (te is a 82% vagy?). már 2006-tól játsszuk a görög helyzetet, és az értelmesebbje ezt a görögök nélkül is átlátta. a FIDESZ pontosan szembe ment ezzel, és belebolondította a népet. ne tessék ezt a történelmet átírni, nincs 1984. köszönjük.

is 2010.05.31. 19:01:28

@poszt: érteni vélem a táblázatot, látszik, hogy a Jobbik egyelőre nem valami nagy ellenzék, míg az MSZP igen, az LMP is. de hogy miért ez a legfontosabb, elemzésre méltó? most már tényleg elkezdett Navracsics is kormányozni: állásba rakta Borókai feleségét. ez a szimbolikus első kormányzati lépés bizony szót érdemel.

hoplita 2010.05.31. 19:05:59

@Videofon:
Minket nehezebben fog, mert mi élünk a gyanúperrel...és asszem a mi köreinkben a legtöbb az "aktív rákészülő"...:)))
A paramilitáris csoportoknak vannak ám előnyei...bizonyos élethelyzetekben...nem is kis előnyei.:)

Videofon 2010.05.31. 19:09:50

@is:
"Gyurcsány már 2006-ban bejelentette ", majd megszorító csomagja elhibázott szerkezetével fenntartotta a hitelből fogyasztást. (Beismerése Gyurcsánytól: Röpirat a baloldalhoz... 19. pont.)

Videofon 2010.05.31. 19:14:19

@hoplita:
Mintha írtál volna nemrég a militáris erők parázásáról. (100-ból 2 képes célzottan lőni, állítólag.) A paramilitáris erők kevésbé paráznának?

tölgyes 2010.05.31. 19:20:18

@panelburzsuj: Önnek természetesen mindig is lLengyel László..:::))) Akiről TGM szellemesen megállapította: Lengyel egy fordított Kassandra. Kassandra mindig meg tudta mondani, hogy mi fog bekövetkezni, de sohasem hittek neki. Lengyelnek még soha se sikerült eltalálnia, de neki hisznek. ÍME EGY HÍVŐ!!::))

Ordnassac 2010.05.31. 19:21:09

@is: mondjuk Borókainé önmagában is megérdemelné, 2006-ig az IM-ben dolgozott (ergo baloldali kormányok alatt is), legutóbb pedig az Alkotmánybíróságon volt főtanácsadó (ergo egy bíró melletti stábnál). Szóval többet tud már felmutatni, mint Gál J. Zoltán tudott. Ettől függetlenül nem a legszerencsésebb választás, az igaz.

hoplita 2010.05.31. 19:23:22

@Videofon:
Ezt a marhaságot nem én írtam, hanem valami valaki1...vagy ki a túró....ne keverj össze mással, mert azt nem csipázom, én csak a saját marhaságaimért tartom a hátam.:))

Jellemzően az itteni másik náczi, agenT is lövészetre ment délután...én sajna csak a jövő hónapban tudok elmenni...igaz akkor 3 napra kiköltözök a lőtérre.:D

lbalazs 2010.05.31. 19:29:28

Azert ugye nem gondoljatok, hogy ha csaladi potlek helyett termeszetbeni ellatast kap az, aki eddig nem jaratta iskolaba a gyereket az ettol jol megijed, es majd jarni fog a gyerek?
A harom csapas torveny 2008-ban 5-8 eliteltet erintett volna.
Ezzel vedik meg a polgarokat?
Ha megbelyegeznek egy kisiskolast azzal, hogy megbuktatjak,
ahelyett hogy foglalkoznanak vele, az majd osztonzi a tanulasra?
Mitol lesz jobb, ha nem az onkormanyzathoz, hanem a rendorsegre kell majd bemenni feljelentest tenni a kisosszegu lopasok eseten? Nem jon ki a rendor tovabbra sem, nem nez szet, nem keres nyomot, akkor sem, ha sokadik eset. Egy masik hivatalnokhoz kerul az ugy. Ettol jobb lesz?
Ezek mind olyan lepesek, amelyek jol hangzanak a TV-ben,
de semmilyen elonyos hatasuk nincs.
Ezeket meg szimbolikus lepeseknek sem nevezhetjuk, ez szimplan demagogia.

panelburzsuj 2010.05.31. 19:41:57

@tölgyes:

No hálistennek ...

Me zgye aza Lengyel olyanokat irkál, hogy a kisközepes magyar neztei burzsujok orrbaszájva szívatjak a magyar nemzeti prolatárokat, azok meg ennek örömére egyre hasznavehetelenebbé válnak. És egy ebből még nagy gebasz lesz.

De hát ha ez a Lengyel egy antijós, akkor minden oké: az érdekellentét ugyanis látszólag megvan, de mégse lesz dirr-durr, mert a nemzeti ölekelzés felülírja a kicsinyes tujaj-proli huzakodásokat.

Jól értem az (ál)probléma tögyes-féle feloldását?

panelburzsuj 2010.05.31. 19:44:10

@panelburzsuj:

(Na pont a kulcsszó csesződött el: a "nemzeti ölekelzés" az nem nemezeti öldöklés, még csak nem is nemzeti öklözés, hanem nemzeti ölelkezés lesz)

Ordnassac 2010.05.31. 19:46:22

@panelburzsuj: biztos én vagyok az értetlen, de segítenél nekem egy kicsit, hogy mit takar a "Me zgye" és a "magyar neztei burzsujok" kifejezések a mondandódban?

Videofon 2010.05.31. 19:53:48

@hoplita:
Bocs, te 15%-ot írtál. Vagyis minden 7. paramilitáris ottmarad veletek helytállni. Ezt hogyan véded ki a készülődés során?

panelburzsuj 2010.05.31. 20:05:51

@Ordnassac:

Merugye az a Lengyel olyanokat irkál, hogy a kisközepes magyar nemzeti burzsujok orrbaszájva szívatják a magyar nemzeti proletárokat ...

(és a prolatár az már senki, azért nem kell reklamálni? ... :)

hoplita 2010.05.31. 20:10:11

@Videofon:
Nem mondhatnám, hogy valami villámgyors a felfogásod...
Szerinted ilyen csoportok környékén milyen hozzáállású, habitusú emberek forgolódnak önként és dalolva...?
Vagyis milyen hetedikről beszélsz...?
Már eleve is jó, hacsak minden hetedik gondolkodik el ilyen dolgokon.....
Na, leesett...?:)))

Ordnassac 2010.05.31. 20:11:45

@panelburzsuj: azt ki tudtam még silabizálni. ;-) Amúgy köszi!

bigapples 2010.05.31. 20:14:58

OK, én értem, hogy TG idealista technokrata révén nem szereti a PR technikák alkalmazását, de kicsit bajban vagyok ezzel a bejegyzéssel. A belinkelt elemzés G.Fodor & Kitta álláspontja, miért fogadjuk el, hogy ez alapján kell értékelnünk majd az Orbán-kormány tevékenységét?

Nem gondolom, hogy ennyire végletesen le lehet egyszerűsíteni Gyurcsány kormány teljesítményét, mint G. Fodorék tették, azaz a "kommunikációs paradigma mára a kormányzás kizárólagos működési elvévé és beszédmódjává vált". Annyiban egyetértek, hogy a kommunikáció valamiféle csodafegyverré vált gyurcsányék szemében. A kommunikált valóság elszakadt a tényleges kormányzati teljesítménytől, majd a tétlenkedő és hibát-hibára halmozó kormányzás okozta sorozatos kudarcokért és csökkenő népszerűségért az elégtelen kommunikációt tették felelőssé.

Ha ez lesz a jellemző az Orbán kormányra is, akkor jogosan bírálhatjuk a PR trükkök uralmáért. Ha azonban csak a tényleges és eredményes kormányzás kísérőjeként szerepel majd az erős kommunikációs nyomulás, akkor nem hiszem, hogy érdemes sokat rágódnunk az elénk dobott kommunikációs gumicsontokon.

panelburzsuj 2010.05.31. 20:22:46

@bigapples:

Érdemes azért a cikket, Körösényi bírálatát és a szerzőpáros viszontválaszát is átfutni.

(Már csak azért is, mert Török Gábor - ha szándékoltan, ha nem - de nagyon praktikusan arra is ráirányítja a figyelmet, hogy Kösényi "tudományossági harca" nem most kezdődött, és a postvaóban vázolrt csörtében épp a Századvég kutatóit osztja ki, ami konjunkturális helyezkedésnek azért csak módjával nevezhető magatartás.)

Ordnassac 2010.05.31. 20:24:05

@bigapples: érdekesség, hogy Fletóék alatt több szakminisztérium csökkent a kommunikációs pénzeik aránya. (Amennyiben jól emlékszem, a EüM volt ilyen, míg a MeH-é nem, de javítsatok ki, ha rosszul tudom.)

török gábor 2010.05.31. 20:33:39

@bigapples:
"azok számára, akik elfogadták a "Gyurcsány-kormány csak kommunikál" tételt"

Videofon 2010.05.31. 20:34:35

@hoplita:
Vicces dolgokat írsz. Ezek a bátor vitézek még soha nem voltak éles bevetésen. Fogalmad sem lehet arról, hogyan viselkednének krízishelyzetben.

6.Lenin 2010.05.31. 20:34:58

Ajvé!

Már majdnem 1 napja kormányoznak és még sehol semmi,Istenem mi lesz itt?

Katasztrófa,holnap reggel hajnali 09.15.32-kor polgárháború,tüntetések,rémálom!!!

nol+LL=a tökéletes hitelesség.

Pedig ma nem is volt hőség.Vagy valami volt a levegőben?

Rossz vágányon dekkolok,de nem fogok be....ni,nem jár rajta vonat.Megszüntették.Kár,hogy nem meredtek tovább,már minden meg lenne szüntetve.Talán gondolkodni se kéne már.
Csak Prrr,Prrr,Prrrr.Ezerrel.

Eddig bevált.Ja,igen,biztos ezért hiányzik majd,egyeseknek.

handapanda77 2010.05.31. 20:47:27

Olyan sok érdekes és inspiráló kérdést vetettetek fel, hogy bennem is számos gondolat megfogalmazódott.
Kommunikáció vs kormányzás:
Általánosságban igaz szerintem, hogy amennyiben egy kormány világosan elmondja a közvéleménynek mit miért csinál és mit akar azzal elérni, akkor sokkal nagyobb esélye van elfogadtatni az adott intézkedést, mintha nem mond semmit, vagy zavarosan összevissza beszél, még akkor is ha az adott lépés negatívan érint egyeseket. A többségnek abból lett elege, hogy sok éve nem látja a következő 5 évét előre, nem tud tervezni.
Az átlag, ideológiailag nem elkötelezett választópolgár számára kvázi mindegy pl. gazdaságpolitikában, hogy kevés elvonás/kevés juttatás ("liberális") vagy sok elvonás/profi szoc. háló modell (svéd) felé megyünk, de az egyre több elvonás/egyre kevesebb juttatás irány, jövőbeni megoldási koncepció nélkül elfogadhatatlan számukra. Vagyis a többség valóban még fizikai szükségletei kielégítéséért "harcol" ezért az ideológiai irányok, és a kommunikáció még kevésbé viszi át az ingerküszöbét. - lasd Maslowi szükségpiramis (hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis - tanulságos mindneképp) (pont ennek az ellentétje volt 2002-ben és 2006-ban, akkor pont a viszonylagos jólét és választási osztogatások miatt sokkal fogékonyabb volt a közönség a "köteles", "élettér", stb, kifejezésekre..ezek most már nem hatnak úgy, ez tény.

Kenyeret és cirkuszt
Választást nyerni tehát az tudott, akinek elhitték, hogy tud javítani az életszínvonalon. A szavazók egy kisebb, eredetileg is fidesz szimpatizáns részének még pluszban szimpatikus/fontos volt az ideológiai irány is, a többi fidesz szavazó pedig semlegesen állt a témához, (nem érdekli őket, ha épp viszi a bank a házat) vagy korábbi mszp/szdsz szavazóként inkább "lenyelte a békát", ha nem is szimpatikus neki annyira - az előző okoból kifolyólag..Nekik a jelenlegi intézkedések vagy pozitívak, vagy legalábbis nem sértik őket, nem érintenek érzékeny témát és mégis történik valami. Az mszp szavazók persze sokkal érzékenyebben reagálnak rá, de ők azok, akiket még idén is lehetett mozgósítani az érzelmi kampánnyal a fidesz ellen - inkább mint az mszp mellett - ne legyen kétharmad, stb.,
Ebből következik az egyeztetés igénye vagy igényének hiánya is: ha ma megnézzük az átlag, politika iránt mérsékelten érdeklődő közönséget, sokkal elemibb igény mutatkozik körükben arra, hogy megszülesseneka gyors döntések - közbiztonság, adózás, eü., stb. - mintsem arra, hogy hónapokig egyeztessenek mindenféle szervezttel, lobbival. (nincs túl jó PRje a szakszervezeteknek, lássuk be... Ezért vállalták be a 2/3-od is!

Orbán kormány eddig - összegzés
Ennek alapján és racionálisnak látom az eddigi lépéseket: irányok kijelölése, folyamatos tájékoztatás, gyors szimbolikus döntések. De! Mindez semmit nem ér, ha nem követi valós, a koncepcióval összhangban álló dinamikus cselekvési terv. Akkor idővel tényleg elfordulhatnak a szavazók és elemi erővel törhetnek fel a szociális feszültségek. Azt azonban szintén racionálisnak látom, hogy amennyiben azt szeretné a fidesz, hogy minél kevésbé fájjon - mert fájni fog valakinek, valamennyire, az biztos - akkor kell idő a pontos helyzet átlátásához és a precíz intézkedésekhez. (egy-egy apró intézkedés, több száz másik faktort befolyásolhat, nem mindegy hogy nyúlnak bele a komplex rendszerbe).Ha a kormány tényleg következetesen és precízen megtervezi a lépéseket, valamint világosan elmondja a miérteket és a jövőképet, akkor sikeres lehet.

panelburzsuj 2010.05.31. 20:56:49

@6.Lenin:

A csudálatos az, hogy hoplita meg LL dumája jobban egybevág, mint tölgyesé vagy a tiéd akár hoplitáéval, akár Lengyelével.

Egymással is egybevágnak a társadalmi feszültségekről szóló híradások - meg az én kis pelikánjózsefi tapasztatalataimmal is. Amelyekről persze tudom, hogy nem érnek fel a párt nagy igazságaihoz - de éppen azért nyugtalanítanak ezek a kis tapasztalatok, mert egy korábbi párt legalábbekkora igazságaival se mindig pászoltak össze ... Szóval vagy bennem nem jó valami, vagy nagy pártigazságokban, és azért őszbe forduló borostával már csak szeretné tudni a zember, hogy akkor most mi is van ...

hoplita 2010.05.31. 20:58:17

@Videofon:
Nahát....én beszélek vicceseket...?
Szerintem meg te...
Nyilván fogalmam sem lehet róla, még magamban sem vagyok biztos, hát még másokban.
De van egy csodaszer...adrenalinnak hívják, nem rossz érzés, amikor egy becsületes fröccsöt kapsz belőle...próbáld ki.:)))

Videofon 2010.05.31. 20:58:55

@handapanda77:
Szép okfejtés. Kár, hogy a Maslow-féle szükségleti hierarchia elmélet sohasem nyert bizonyítást.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.05.31. 21:02:04

@panelburzsuj:
Monjuk IDE a "Nemzeti Öklendezés" jött át, mint diszlexikon-címszó 8Đ

Videofon 2010.05.31. 21:04:05

@hoplita:
Sokra mész az adrenalinnal... Nem képregényekből kellene tanulnotok a vitézkedést. :D

panelburzsuj 2010.05.31. 21:10:57

"Egyénelvű rendszer helyett közösségelvű rendszer kell"

hetivalasz.hu/itthon/kotcse-vege-a-szellemi-polgarhaborunak-29673/

Amiből húsz éve kikecmeregtünk, az milyenelvű rendszer volt? És akkor milyen revolúció is tört ki most a firhang mögött?

panelburzsuj 2010.05.31. 21:13:05

@1.szolo - 2014;):

Van nálatok párttagfelvétel? Szerintem szinergikusan tudnánk stimulálni egymás IDÉtlenségeit ... :)

handapanda77 2010.05.31. 21:17:20

@Videofon:
Bocs, hogy nem voltam egyértelmű: természetesen erős forráskritikával illetem a wikipediat és a maslowi piramisról sem gondolom, hogy megmondja a tutit, sőt...Azért linkeltem csupán, mert a lényeget jól szemlélteti, hogy amíg fenyegetve van a mindennapi egzisztenciád, létbiztonságod, addig kevésbé vagy fogékony a"fennkölt" vagy ideológiai szempontokra. - ezt annyira talán nem kell bizonygatni..

panelburzsuj 2010.05.31. 21:18:50

Mingyá egy felajánlás is a dyslexiconba:

IDEotész: közügyek iránt különösen fogékony embertípus

Ordnassac 2010.05.31. 21:19:52

@panelburzsuj: ott a pont.

Vajon Csányi Sándor, Széles Gábor, Fellegi Tamás és Pintér Sándor mennyire a régi rend uralkodó osztályának emberei?

panelburzsuj 2010.05.31. 21:25:10

@handapanda77:

Évszázadnyi marxizálás után - ("a lét határozza meg a tudatot", "a proletárok csaka láncaikat veszíthetik") - azért nem árt óvatosan bánni azzal a kérdéssel, hogy mi elsődleges, mi másodlagos mozgató ... Meg hogy az éhes poci eltompítja a (lázító) ideológiakra fogékonyságot.

Úgy gondolod például, hogy a Jobbik tábora a legsikeresebb magyarokból verbuválódik?

panelburzsuj 2010.05.31. 21:28:19

@Ordnassac:

Mennyire régi rendre gondolsz? Mert lassan már egymásba érnek az átkosok ...

6.Lenin 2010.05.31. 21:28:53

@panelburzsuj:

Hoplita sebnyalogatással van elfoglalva a választás óta,mint sokan mások.Még nagyon frissek a sebek.2/3-ról álmodoztak,igaz nem másnak.

Egyenesítgeti a mordály csövét,rohamról álmodozik.Remélem még néhány nap,sikerül neki feldolgozni az eseményeket aztán helyre billen a lélek a tudattal és visszateszi a mordályt a helyére.

Az igaz,ma én is éreztem kisebb feszültséget,mondom is ez már társadalmi?
Aztán kiderült. csak véletlenül a konnektorban maradt az egyik ujjam,nem láttam,hol a lik,próbáltam kitapogatni.

Bocs,most ugrott be,az a 20-25 jajveszékeől itt,netán =társadalom.Azt érzem,feszt feszülnek,de,hogy ők lennének a társadalom,nem hittem volna.Sose.

Mindegy,engem nem zavarnak,van itt elég hely,retteghetnek nyugodtan.

pannonfunk 2010.05.31. 21:34:38

@Videofon: Légyszi, legalább annyit áruljál el, hogy mely iparágba sorolható be az, amit csinálsz. Hátha létezik valami technológia platform, ahova elmehetsz elmondani a véleményedet. Sőt, lehet, hogy meg is hallgatnak.

pannonfunk 2010.05.31. 21:35:38

@Ordnassac: Igen, valahogy én sem tudom erre a választ... :S

panelburzsuj 2010.05.31. 21:40:51

@6.Lenin:

Süsd meg, legutóbb a kulcsmásoló iparossal tárgyaltam ki, hogy szívesen lepasszolná a napi köszörülgetést egy alkalmazottnak, de eddig mindig balul ütött ki a dolog, mert hol nem készültek el vállalások időre, hol délelőtt tizenegykor nyitott a kissé még másnapos beó, hol meg leltár-és kasszahiányok támadtak ...

Egy órával később meg azt hallgathattam, hogy hány heti bérrel maradt adósa a feketén foglalkoztatott eladónak a papírboltos, hogy rohaggyon meg ...

Nem tudok róla, hogy bármelyik utcai ismerősöm is itt irkálna.

Ordnassac 2010.05.31. 21:45:31

@panelburzsuj: amennyiben jól értettem a gondolkodókat, akkor az 1990 előttiről van szó.

Ordnassac 2010.05.31. 21:49:28

@pannonfunk: megnézem a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényben.

Ordnassac 2010.05.31. 21:54:29

@pannonfunk: 2010. évi XLII. törvény 2. § (1) Ahol e törvény hatálybalépését megelőzően kiadott jogszabály

g) Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot, illetve nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert említ, ott
ga) a gazdaságpolitikáért, az iparügyekért, a kereskedelemért, a külgazdaságért, a kutatás-fejlesztéssel és technológiai innovációért való felelősségével kapcsolatos feladatok tekintetében Nemzetgazdasági Minisztériumot, illetve nemzetgazdasági minisztert.

Ergo Matolcsy.

pannonfunk 2010.05.31. 21:55:35

@Ordnassac: Köszi. Leginkább a következők érdekelnének:

- Ki vezeti az NKTH-t?
- Lesz-e munkamegosztás/koordináció az NKTH és az OTKA között?
- Mi lesz a GVOP/TÁMOP/ÚMF/stb.-k sorsa
- Tettek-e egy kapavágást is a medipolisz/nanopolisz/kutyafülepolisz megvalósításáért a szocik az elmúlt 4 évben, ha igen, ezeknek mi lesz a sorsa. Hasonlóan mi lesz a sorsa a RET-eknek, lesz-e SZAKMAI felülbírálat
- Mi lesz a nemzeti technológiai platformok sorsa
-Van-e stratégia a hetes keretprogramhoz való igazodáshoz? Lobbizunk-e a nyolcas keretprogram kialakításáért

Most csak így ennyi hirtelen. Támogatni fogják-e a privátszféra kutatás-fejlesztését.

panelburzsuj 2010.05.31. 21:57:12

@Ordnassac:

És tehet valaki arról, hogy kora fiatalságától sikerorientált személyiség? :)

(Egyékként körülbelül annyira kötődhetneka "régi rend"-hez, mint mondjuk a Professzorok Battyhányi Köre. Magyarul: amennyire megéri kötődni - ide-oda-amoda ... )

hoplita 2010.05.31. 21:59:41

@6.Lenin:
Lényin apó, azon imádkozzál szorgosan, hogy a választott csapatod ne bassza el túlságosan - mer' elbassza valamilyen szinten, az biztos, a jelek nem túl biztatóak - ...de ne nagyon.
Olyan politikai analfabétának látszok, hogy kétharmadról szőtt álmaimba picsogok esténként...?
Ezt nem mondod komolyan....
Ha meg nem érzékelsz feszültséget, amelyek most csihadni látszanak ugyan, na az a te dolgod....ez már nyilván a korodból is fakad.:)))
Ne legyenek kétségeid, a csapatod letudta a népszerű dolgokat, a feketeleves ezután jön.
Olyan dolgokhoz kellene sürgősen hozzányúlni, ami lehűti majd a nagy eufóriát...és a kommunikációból nekem nem az jön le, hogy hűdenagyon tudnák, mi a frászt is kéne csinálni.
Vagy lehet, tudni éppen még csak-csak tudják, kapsigálják, de meg merik-e lépni...
Sürgősen ki kéne vágni félmillió álrokkantat, meg vagy negyed millió tintanyalót....csak akkor mi lesz ezzel a fene nagy kétharmaddal...?:)))
Mivel én nem vagyok érintett, még a tágabb családom által sem, hátradőlök és élvezem a műsort.
Neked meg lesznek itt izzadós perceid.:)))

Ordnassac 2010.05.31. 22:02:37

@pannonfunk: jó kérdések, ennyire nem vagyok járatos K+F-es témákban. Jogtudományi kérdések ritkán kerülnek ennek középpontjába.

hoplita 2010.05.31. 22:04:17

@Videofon:
Vazzeg....láttam a múltkor a Vastagbőrön hogy gyepáltátok egymást Várúrral....kulturált anyázások közepette.:)
Nem értettem miért....most már kapisgálom.
Szart se tudhatsz rólam, akkor minek okoskodsz...

panelburzsuj 2010.05.31. 22:07:02

@Ordnassac:

(kivéve pl. a szellemi tulajdonjogok meglehetősen népes és szerteágazó famíliáját ... )

6.Lenin 2010.05.31. 22:08:48

@panelburzsuj:

Rossz helyen lakhatsz,ha arrafelé már az utcán is rettegnek.

Ha már idehívtad a köszörűst.Sokan arról írnak,nem látják,mit is akar a kormány,hogyan fog működni.

Van tévéd?
Aztán mi érdekel belőle?
Hogyan működik,vagy mit mutat.Amit mutat,mindenkinek jó?
Ha nem tetszik,kidobod vagy kikapcsolod.A néző számára ez a legfontosabb kérdés,nem az mi van benne,hogyan működik.

A külcsín se számít,lehet gyönyörű,de állandóan meghibásodik.A műsor számít.amit nézel,nem az,hogyan készül.Természetesen vérmérséklettől függően bármelyik elemét lehet kritizálni,pedig a megoldás egyszerű,amennyiben
rossza műsor kikapcsolom és mást csinálok,vagy nem veszek tv-t,inkább olvasok,kirándulok,zenét hallgatok és nem a tv előtt ordibálok,szar a műsor,szarok a színészek,gagyi a tv.
Megvárom,míg olyan tv gyártanak,ami tetszik,azt nézem ami nekem teszik.Kivárom,vagy elkezdek tv-t gyártani,vagy műsort készíteni,amit igyekszem másokkal megetetni.
Van választási lehetőség,meg kapcsoló is.
Én sose nézek rossz műsort,elvagyok nélküle.

Természetesen,mint minden hasonlat ez is sántít 1 picit.

Videofon 2010.05.31. 22:10:44

@hoplita:
Az lényegtelen, mit én tudok rólad. Az a lényeg, hogy te szart se tudsz az emberi lélekről. Akkor minek okoskodsz? :D
Láttam én már kommandósokat hibát hibára halmozni éles helyzetben. Szart sem ért a felkészítésük. Pedig az kicsit komolyabb, mint a gárdistáké.

Ordnassac 2010.05.31. 22:13:23

@panelburzsuj: igen, ez jogos, de úgy gondoltam, hogy K+F-es támogatást jogtudományi dolgokra nemigen adnak. ;-)

panelburzsuj 2010.05.31. 22:14:41

@6.Lenin:

Nem, a példád tökéletes: tizenkét éve nem néz tévét a szűkebb famíilia. Videó, CD, olvasás, telefon, internet (fórum,"közösségi oldalak, e-mail), családi, utcai és baráti locsifecsi van helyette. Meg csavargás, nézelődés városon, falun, erdőnmezőn.

panelburzsuj 2010.05.31. 22:16:55

@Ordnassac:

Ja hogy kedbvezményzettként nemigen látsz perspektívákat ezekben a lezstórendzserkben! .. :)

OTKA se? Biztos?

panelburzsuj 2010.05.31. 22:18:01

@panelburzsuj:

( lezstórendzserkben = zavar van az erőben, máskor egy hát alatt jön össze ennyi ...)

panelburzsuj 2010.05.31. 22:18:58

@panelburzsuj:

leosztórendszerekben

egy hét alatt

Na hát ... :)

pannonfunk 2010.05.31. 22:22:18

@Ordnassac: Bezzeg James Joyce elemzésre adnak (egészen pontosan a szövegkorpuszának a hozzáigazítását a nemzetközi trendekhez :P )

ubul2000 2010.05.31. 22:24:01

@Videofon: Egy alapvető különbség van, a kommandós pénzért csinálja (zsoldos), a Gárda-tag meg a Hazáért (nem akartam patetikus lenni - de ez van, ha jobban tetszik mondjuk úgy: meggyőződésből)

Ordnassac 2010.05.31. 22:24:18

@pannonfunk: hoppá, akkor megnézem, hogy az NKTH nem adott-e mégis valami jogtudományi dologra pénzt.

@panelburzsuj: OTKA már esélyesebb. Szakdoga-konzulensemnek volt valami támogatása belőle.

pannonfunk 2010.05.31. 22:24:19

@hoplita: Hagyd a tudós urat, neki olyan remek ötlete van, aminek a gazdasági hasznosításával egyből 10 ezer munkahelyet lehetne teremteni... :P

panelburzsuj 2010.05.31. 22:27:07

@pannonfunk:

A Körösényi-dosszié mai napra szentelt fejezete mellett ez szerepel karikatúra-aláírásként:

"Professzor úr! „A honfoglalás kori tenorszaxofonkultúra-emlékek kettős hangzóinak fejlődése” című tanulmánya annyira felrázta a nemzetet, hogy közadakozásból éves díj alapíttatott azon nemes felajánlásra, hogy mostantól önnek inkább ne jusson eszébe semmi."

pannonfunk 2010.05.31. 22:29:35

@Ordnassac: Én nem tudok róla. Az irodalomtudományi intézetben voltak a csókos haverok, ők még nemzeti technológiai platformot is alapítottak, pontosan ugyanannyi támogatást kaptak, mint a biotechnológia meg a gépjárműipar:

www.nkth.gov.hu/palyazatok-eredmenyek/nemzeti-technologia/nemzeti-technologiai

6.Lenin 2010.05.31. 22:38:47

@hoplita:

Még van 2 óra éjfélig,ha nem történik addig változás,veszek én is 1 mordályt,igaz nem vagyok ideges típus,várok csütörtökig,
aztán ,ASZTALA VISZTA BÉBI!
minden mocskos fideszesre/kdnp-sre,szó nélkül.

Ezért vártam 8 évig?
Nem elég 3 nap?Meddig várjak még?

A türelmemnek is van határa,vazekok!!!
Nem ezt ígértétek!!

Ja,igen.
A 70-es évek elején,jobban mondva 70-ben,a semmiből,szinte semmivel,elkezdtem 1 vállalkozást felépíteni.
48-ban elvettek mindenünket a fényestekintetűek,talpra álltunk.

Van némi elképzelésem ezekről,mi vár erre a kormányra.

Igen,én bízom benne nekik is sikerül.Már nem miattam,az unokáim miatt.
Amennyiben nem tudják megcsinálni,elmesélem az unokáknak,nekem,a szüleimnek hogyan sikerült.

1 biztos,nem azzal fogom kezdeni,rinyálj B+,vagy menj ki az utcára és ordibálj.
Tanulj,keményen dolgozz,és sikerülni fog.
Szarjál a rinyálókra,hőzöngőkre,buta,ígérgető seggfejekre.
De előlegezz bizalmat azoknak,aki megpróbálnak segíteni.
A sikerhez vezető út, tévedések sorozatával van kirakva.
Először segíts magadon,az bejön, hosszútávon.

Videofon 2010.05.31. 22:43:34

@pannonfunk:
Egyezzünk meg valamiben. Te szépen bemutatkozol (név, cím, foglalkozás, munkahely), aztán beszélhetünk erről a 10 ezer munkahelyről. Arcoskodhatsz magas lóról a nickneved mögül, csak éppen felesleges. Ha leírnám az említett munkahelyek tudományos hátterét, az felérne egy bemutatkozással. Miért tenném egy okoskodó nicknév felszólítására?

jjulie 2010.05.31. 22:45:51

@6.Lenin:

sok balfék tévedt már ide, de aztán szép csendben elsomfordált behúzott farokkal mindegyik, miután körülnézett kik közé tévedt

te mikor mész utánuk?

Ordnassac 2010.05.31. 22:48:46

@pannonfunk: az Irodalomtud. Intézet nem ugyanaz a Nyelvtudományival. Utóbbiban matematikai nyelvészeti kutatások is vannak (pl. Prószéky Gábor vagy Kornai András). Szóval itt még látok is minimális okot technológiai támogatásra.

Videofon 2010.05.31. 22:57:24

@Ordnassac:
Hádde nem is róluk van szó.

Videofon 2010.05.31. 23:02:31

@Videofon:
Vagy mégis? (Most néztem át a listát.)

pannonfunk 2010.05.31. 23:03:02

@Videofon: Mert szóbahoztad, én meg nem hiszem el, hogy egy olyan innovációhoz, amely 10 ezer munkahelyt tud teremteni, kell európai vagy állami segítség. Az Audi, a dunaújvárosi gumigyártók, és lehetne sorolni, jóval kevesebb munkahelyt teremtenek, és nem ők kuncsorognak a támogatásért, hanem az egyes országok nyalják ki az ülepüket, hogy az adott országba menjenek. Nem hogy ők kérnék, hanem úgy kilincselnek náluk, hogy adunk nektek súlyos milliárdokat, csak gyertek hozzánk.

Tehát most nem kevesebbet állítasz, hogy ez a fantasztikus ötlet országszerte ismert (azaz, ha elárulnád, hogy mi ez, személyesen beazonosítható lennél), ha csak a témakört megmondod az alapján beazonosítható vagy? És még nem csapott le rá újságíró, hogy "itt van egy zseni, 10 ezer munkahelyet tudna teremteni, csak a szemét állam és európai únió nem támogatja!"?

Aha, persze.

6.Lenin 2010.05.31. 23:03:04

@jjulie:

Engem nem zavar néhány idióta,szerencsére vannak értelmes hozzászólok is.Szerencsére olyanok is,akiktől még tanulni is lehet. Nem vagyunk egyformák,liberálisként meg képes vagyok ezt elfogadni is.
Sose voltam kirekesztő,megszoktam a 4Csöcsűben a színes társaságot.

Ordnassac 2010.05.31. 23:06:49

@Videofon: az Irodalomtudományi Intézet a link alapján nem szerzett pénzt, a Nyelvtudományi azonban igen.

Videofon 2010.05.31. 23:25:40

@pannonfunk:
Az Audi milyen tudományos eredményt hozott Magyarországra?
Beszélsz összevissza.
Vannak technológia-intenzív és munkaerő-intenzív gazdasági tevékenységek. Csőlátásodba csak az Audi fér bele, úgy tűnik.
Nem állítottam, hogy országszerte ismert. Azt állítottam, hogy minden tekintetben egyedi. Vagyis beazonosítható.
De felesleges vitatkoznunk. Kamuzok, és kész. Ha megunom a kamuzást, majd elindítom a gyártást egy olyan országban, ahol a nemzeti érdek fontosabb, mint a pártfüggetlen lenyúlás. És ahol nem védik önkéntes lejáratóhordák a közpénzek lenyúlóit és a gazdaságpolitikai dilettánsokat.
Sokadszorra ismétlem meg: Magyarország gazdaságilag vegetál. Csak az alapvető szükségleteket kielégítő termékeknek, szolgáltatásoknak van piaca. Olyan nehéz felfogni?

6.Lenin 2010.05.31. 23:32:56

@Videofon:

"Sokadszorra ismétlem meg: Magyarország gazdaságilag vegetál. Csak az alapvető szükségleteket kielégítő termékeknek, szolgáltatásoknak van piaca. Olyan nehéz felfogni? "

3 kerekű,zenélő klotyó!

Azannya mekkora ász!
Bocs.

Jó éjt!
Mindenkinek:

Videofon 2010.05.31. 23:35:24

@6.Lenin:
Nagyon humoros.:DDDD
Az ötleted kiválóan jelzi kreativitásod határait.

lanyi 2010.06.01. 06:37:28

@jjulie:

Miért ti kik vagytok?

Ide csak hü... izé nem annyira okosak kommentezhetnek?

Ez jó lesz?

Jézus mária! Most mi lesz? Nincs társadalmi kapcsolatos miniszter.Válságban mi lesz nélküle.
Patásorbán megkajálta ibrahomot.

Ez a szintetek.

pannonfunk 2010.06.01. 10:18:08

@Videofon:
1. Történetesen tudom, hogy az Audinak dolgoznak be magyar matematikusok, akik áramlástani vizsgálatokat végeznek. Úgyhogy az Audi pont végez kutatás-fejlesztést Magyarországon. Googlizzál rá. Nyilván az ipari titkokat nem fogod megtalálni az interneten, de a győri egyetem nagyon jól megél abból, hogy bedolgozik az Audinak.

2. Sokadszorra kevered össze a fogyasztópiacot a munkaerőpiaccal. Termelhetnél külföldre is. Az Audikat sem Magyarországon adjuk el, pl. Termelhetnél Magyarországon akkor is, ha a piacod nagy része külföldön van.

tölgyes 2010.06.01. 14:44:39

@török gábor: Sajnos még azon felül is elkúrta::)))

tölgyes 2010.06.01. 14:55:15

@török gábor: Ebben a vitában számomra az a legkevésbé érdekes, hogy ki mikor volt bátor.mint ahogy a módszertanra való hivatkozást is inkább ürügynek gondolom, mint valódi érvnek. Ha jól meggondolom, akkor Körössényi - akit én nagyon nagyra becsülök - sem felelne meg az amerikai módszertani elvárásoknak..Ezzel én nem akarom lebecsülni őt. Hiszen olyan nagy tudós mint Popper sem tudott habilitálni az USA-ban, épp módszertani hiányosságai miatt.
Ez egyben rámutat arra is, hogy mennyire korlátozott érvényű a módszertanra való hivatkozás, miközben én egyetértek azzal, hogy a módszertani színvonalat a képzésben is és a tudományos gyakorlatban is növelni kéne.

Én Körössényi cikkén azért somolyogtam magamban, mert talán épp G Fodor az egyik olyan fiatal politológus, akinek az elméleti módszertani felkészültsége a legjobb.. Ezzel azonban megint nem akarnám Őt sem túlértékelni.. csak mégis... Tehát itt valami más is van a torzs közt kelőben...:::))

ssi 2010.06.02. 08:49:42

Elfogadjuk azt, amiből 8 évig elegünk volt (saját ítéletünk, vagy mások erős ráhatása kapcsán)?
Fogyaszthatóbb, ha vallás, nemzet, hazaszeretet stb. szavakra épül?
Deviza hitelt plazma tévére, a szükséges nagyobb lakásra, házépítésre, autóra stb. is felvettek.
A "földönjárást" pl. az egyenes, korrekt beszéddel is elő lehetne segíteni , ha akarnák - szerintem

* rajongókat nem zavarja
* a 8 év ellen szavazókat már igen
* parlamenti ellenzéket valószínű
* elképzelhető: LMP csendesen ellene, Jobbik hangosan, MSZP még hangosabban
* a választói ellenzéket (mert a NER ellenére van ilyen) biztosan zavarja

bla.bla (törölt) 2010.06.02. 10:16:46

Azt hiszem ki kell jelenteni, hogy Körösényi A TUDOMÁNY....

tölgyes 2010.06.02. 13:22:09

@bla.bla: Azt gondolom, hogy az állítása így nem igaz. Körössényi egy tudós, akiben van tehetség és törekvés a tudománya fejlesztésére..
Körössényi ahhoz a korosztályhoz tartozik, akiknek létélménye volt a marxizmus hegemóniájával, az ideológia primátusával való szakítás. Számukra a módszer egyfajta védekezés volt az ideológiával a pártossággal szemben. Ez a felfogás ma is sok szempontból időszerű, hisz a politikatudományban se tudták beépíteni a korszerű módszertani eredményeket épp a az ideológia primátusa miatt. Mégis ez a szemlélet sem üdvözítő. A módszer önmagában nem old meg semmit. olyan ez, mint a kémcső se oldja meg a vegyi kísérletet. (ez persze nagy egyszerűsítés)

ssi 2010.06.04. 00:07:56

Ha Isten és a vallás ennyire előtérbe kerül az új kormánynál,
1 kérés biztosan felmerülhet: a saját népükkel ne taktikázzanak, hanem legyenek őszinték mindig
süti beállítások módosítása