Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
jún 12
11:22

„Hiszem, hogy Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, de lényegét tekintve ugyanaz. Választói nem ezt, és a rájuk váró megszorítást várták tőle.” – írja a mai Népszabadságban Lengyel László.  Később így folytatja: „A választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon. Nem kap. Ezért Orbán Viktor halálos sebet kapott. Itthoni hitelessége most tűnik el.” Zavarba ejtően (maga)biztos állítások, kétely és kétkedés nélkül. De vajon igazak is?

(Fotó: Nemzeti Sport)

Lengyel László nem beszél össze-vissza. Állításai logikusak, levezetettek. Aki elfogadja legelső megállapítását, az utolsó bekezdés végére érve bólogatni fog akkor is, amikor a szerző egyenesen Orbán törvényszerű bukását láttatja. Érdemes hosszabban idézni ezt a részt:

„Orbán megmutatta, hogy személye kockázatot jelent. Ezt a politikai és gazdasági kockázatot Magyarországon árazzák be: már fizettünk érte a forint romlásával. Lehetett Gyurcsány, és most Orbán dicsősége, hogy a maga által okozott válságot átmenetileg jól oldja meg. De jól csinálja! Erősebb, mint valaha! De a nemzetközi és hazai szereplőkben már fölmerült: nem lehet-e egy másik, kevésbé kockázatos és konfliktusos személyiségre bízni a kormányzást? Olyanra, aki tanult valamit az elmúlt évekből. Aki meghallgat másokat. Akit nem sújt a hiteltelenség és felelőtlenség vádja. Nem tudom, hogy ebből Orbán Viktor párton belüli ellenfelei – Kövértől Pokornin át Áderig – vagy kormányon belüli vetélytársai – mindenekelőtt a kormányzatot kezében összpontosító Navracsics –, netán a Jobbik, az LMP vagy az MSZP húznak-e hasznot. Elsőre valószínűleg a Jobbik. Nem tudom, hogy ki fogja a vezért „leszúrni” a Forumon. A vezérelvű, illiberális erődemokráciából kifogyott az erő. A forradalomnak vége. De előbb még megette vezérét.”

Az egész elemzés lényegi és egyben leginkább ingatag pontja a kiinduló állítás. Elméletileg nem zárható ki, hogy Lengyelnek igaza van, s a nemzetközi és a hazai „szereplőkben már fölmerült”... A kérdés csak az, hogy milyen módon lehet ezt igazolni, egyáltalán honnan lehet ilyen elemzői tudásra szert tenni? Én például – bár az ellenzéki retorika és a kormányzati cselekvés közötti ellentmondást érzékelem, írtam is korábban róla - egyáltalán nem gondolom, hogy Orbán hazai hitelessége már eltűnt volna, vagy éppen most tűnne el (ami persze nem jelenti azt, hogy később ne tűnhetne el). Ezt a véleményemet azonban felmérések és egyéb rendszerezett kutatáson alapuló ismeretek nélkül nem merném egy ilyen súlyos megállapításokra jutó elemzés kiinduló pontjává tenni, illetve legfeljebb akkor, ha jelezném, hogy mindössze sejtésről, megérzésről van szó. Az ilyen óvatosság természetesen sokkal kisebbet szól, gyengíti a hatást és kétségtelenül kevésbé is érdekes, de talán kevesebbszer vezeti a szerzőt és viszi az olvasóit tévútra.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr982075919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutyiország 2010.06.14. 21:16:50

"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a...

Trackback: Egy bérből valók vagyunk 2010.06.12. 14:29:02

Azért jól látszik, hogy a sok évtizede rothadó oktatási rendszer milyen eredményt hoz! Már a társadalom legmagasabb szintjein is megjelentek a kulturálisan mélyen leszakadt rétegek tagjai. Nem, a legkevésbé sem P. Sándor bűn- és olajmaffia-...

Trackback: Nem bontották ki 2010.06.12. 12:44:46

Igaz, Orbánék nem bontották ki az igazság összes részletét, de azért lássuk már be, ez mégsem az őszödi méretű trauma, bármennyire is így szeretnék láttatni egyesek. Orbán 29 pontjáról lesz

Trackback: Nem bontották ki 2010.06.12. 12:43:32

Igaz, Orbánék nem bontották ki az igazság összes részletét, de azért lássuk már be, ez mégsem az őszödi méretű trauma, bármennyire is így szeretnék láttatni egyesek. Orbán 29 pontjáról lesz

Trackback: Zajos ünneplés? 2010.06.12. 12:17:52

Szentesi Zöldi László azt bírta írni a Magyar Hírlapban egy jó kis Népszava ekézés kapcsán, hogy Orbán huszonkilenc pontját Európában zajosan ünnepelték. Valóban? Nekem valahogy más jött le a HVG tegnapi összeállításából: A Financial Times arról í...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2010.06.12. 11:30:27

Most valamivel velősebbnek tekinthető dolgokat fogok mondani, ami talán nem annyira gyakori tőlem:

1. Lengyel László ---> Szürke kardigán díj

2. A balértelmiség egy része az őszödi beszéd óta keres olyan beszédet, helyzetet, amit a "jobboldal Őszödének" tarthat (lásd kötcsei beszéd, a mostani helyzet), egyfajta (rossz szó jön) önfelmentést keresve.

3. LL rég híres arról, hogy szereti megállapításait erős kifejezésekkel és stílussal felerősíteni.

4. LL-ből itt nem az elemző, hanem inkább a publicista szólalt meg, érdemes ebből a szemszögből vizsgálni a cikket.

5. Féloff: a Kósa-Szijjártó-sztori óta kijött bármilyen politikus-népszerűségi felmérés?

Titanic 2010.06.12. 11:32:29

@Ordnassac:
4. Nem az elemző hanem inkább az elfogult
amúgy igazad van

bush84 2010.06.12. 11:32:40

Lengyel Laci megbízható káder, már régóta tudjuk. Ő az egyik oka volt, amiért sok év után lemondtam a HVG előfizetésemet...

2010.06.12. 11:33:28

Annyiban igaza van Lengyelnek, hogy előbb-utóbb rájönnek a Fidesz szavazói, hogy pártjuk nem az a plebejus párt, aminek ők gondolják, hanem immár végérvényesen kiderült, hogy ténylegesen jobboldali, a középosztály és a tőkésosztály érdekeit kiszolgáló párt. Megjegyzem, az MSZP is ennek az irányába haladt, de azért még náluk megmaradt a társadalmi szolidaritás nyomai. Orbán azonban ügyesen burkolja szegényektől a gazdagok felé történő jövedelemátcsoportosítást pálinkafőzési engedéllyel, bankadóval (amire azért kíváncsi leszek, hogy fogja behajtani és főleg, hogy fogja megakadályozni, hogy ne hajtsák be a költségeket a hitelezőkön) és más népszerű intézkedésekkel.

Nem gondolom azonban, hogy ez az őszödi beszéde lenne Orbánnak, ahhoz tüntető tömegek kellenének az országház elé. Ahhoz kiszivárogtatás, lebuktatás szükséges, ehelyett a kormányfői pulpitusról kaptuk meg. Tiltakozás lesz, de az inga még nagyon jobb fele lengett ki, nagyon hamar nem tér vissza a másik oldalra.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.06.12. 11:36:16

Mindig csodálattal vegyes döbbenettel hallgatom, amikor a baloldal környékéről párhuzamokat vonnak az őszödi beszéddel. Egy parlamentben elmondott – kétségtelenül a korábbi retorikával jópár helyen élesen ütköző elemeket tartalmazó tervet ismertető – beszéd milyen módon hozható közös nevezőre egy zárt körben elmondott, explicit módon hazugságokat elismerő, kiszivár(o)g(tat)ott, majd ezt követően "beismerésként", "igazságbeszédként" menedzselt beszéddel?

Herby 2010.06.12. 11:39:46

"Hallgasd meg, hogy mit mond, de azt is nézd meg, hogy ki mondja!" TG-nek igaza van, látszólag logikus az érvelés, meg vannak a láncszemek és talán még a kép is összeáll. A gond ott van, hogy az egész Lengyel László írás olyan minta az a ház amit homokra építettek. Rossz a kiindulási alap és így rossz a végkövetkeztetés is. Tényként állít be egy olyan közlést, melyről a vak is látja, hogy a szerző projekciója. Nem gondolom, hogy OV vagy bármely más politikus csalhatatlan és szent ember lenne. Azt viszont gondolom, hogy Lengyel László elfogult és már-már Bauer Tamás mélységébe süllyed az OV iránt érzett olthatatlan ellenszenvvel.

unommáazegészet 2010.06.12. 11:41:11

Lengyel László már remegett, annyira várta, hogy leírhassa ezt a szófordulatot, mert hogy nézne ki, ha más megelőzi. Szerencsétlen.

unommáazegészet 2010.06.12. 11:42:40

Amikor 300 volt az euró és az őrült volt hatalmon, akkor miért nem ugatott Lacika?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 11:44:04

@Ordnassac:

A 2. pontod telibe talál. Pontosan erről van szó.

clownfish 2010.06.12. 11:47:09

@Ordnassac: ez most ugye ironikus volt? :D

bandos 2010.06.12. 11:47:55

i@iii: "mmár végérvényesen kiderült, hogy [a Fidesz] ténylegesen jobboldali, a középosztály és a tőkésosztály érdekeit kiszolgáló párt. Megjegyzem, az MSZP is ennek az irányába haladt, de azért még náluk megmaradt a társadalmi szolidaritás nyomai. "

Ne máár :D Mszp és társadalmi szolidarítás?
Aztakurva :D

ssi 2010.06.12. 11:49:17

sok elemző, piaci szereplő kivár, mert nem tudják a hatásokat és a folytatást

egyébként a 2. akcióterv lehet akár az óhajtott plebejusi is

ennyi titkolózásba minden belefér, a soha nem gondoltuk volna is

2/3 egy demokráciában lehet demokratikus?

amúgy elképzelhető, hogy O.V. stílusa nem minden párttársának szimpi,
de még eredményes. Borulhat a "siker"? Idővel sok minden kiderülhet

Sir Galahad 2010.06.12. 11:51:31

Egy pillanatra vegyük komolyan a két beszéd összevetését, csak hogy lássuk, mennyire abszurd az írás. Látunk tüntető, Orbán lemondását követelő tömegeket...? Mert én nem.

Szimba 2010.06.12. 11:52:49

Lengyel Lászlót gúnyolják anti-Kasszandraként, mert még nem jött be soha jóslata.
Ezzel együtt jó tolla van, tud írni, valóban logikus, és célratörő az írása. Más kérdés, hogy pártérdekeket képvisel.

Szerintem azonban Orbánt itthon még nem buktatták meg, ma is ugyanolyan népszerű, mint a választások idején.

A bizonytalanok, az MSZP-SZDSZ ellen szavazók azok, akik könnyen megingathatók. És természetesen a Jobbik nagyon szeretné O.V. bukását.

Nem hinném, hogy máris itt lenne a bizonyosság vagy a felháborodás ideje. Még mindenki kivár, figyel, próbálja megérteni a dolgokat. Aki nem szavazott, mert apolitikus, az meg eddig sem, és ezután sem fog törődni a politikával.

Akkor kezdődik a tánc, ha nagyon elszalad a ló a Fidesszel, tehát igazodnak teljes mértékben a külföldi elvárásokhoz, és vajon tehet-e mást a próbálkozásokon, a tömegeknek mutatott vagánykodáson kívül?

Ha az alkotmány nagyon Fidesz érdekeket szolgál majd, ha csökken az életszínvonal, és fél év múlva sem történnek lépések az oktatás, egészségügy, gazdaság, munkahelyteremtés területén. Ha a szociális intézkedések nem születnek meg a kiskeresetűek lecsúszását megakadályozandóan.

Ha a határon túli magyarok is szembefordulnak a Fidesszel.

Ilyesmikre gondolok, és nem ezekre a kezdeti lépésekre. (Amiket persze lehet vitatni, de még nem elegendőek ahhoz, hogy leírjuk ezt a nagyon erős akaratú embert.)

clownfish 2010.06.12. 11:53:24

egyébként ki az, akit meglepett, hogy orbánék választási igéretei addig tartanak majd, amíg "felmértük a helyzetet, sokkal rosszabb, mint gondoltuk, más politikára lesz szükség", majd (hála a jó égnek) nem a korábbi ígéreteiket valósítják meg. ezzel idáig nem is lenne baj, de a 8-i ülésnapon kósa az önkormányzati törvénymódosítások kapcsán erős kritikát kapott az ellenzéktől, akkor egy tanulságos mondatot mondott válaszul, valami ilyesmi volt: a nemzeti összefogás nem azt jelenti, hogy mi minden áron a megegyezzünk az ellenzékkel, mivel nekünk a választók kétharmada adott felhatalmazást (magyarul mi vagyunk a nemzeti egység, ti meg valami más...) ráadásul sok alkotmányosság szempontjából kérdéses törvényjavaslat fog a közeljövőben napirendre kerülni, amit az új köztársasági elnökkel valamint a tervezett új alkotmánybírói kinevezéssel kb. ellenőrizhetetlenné teszi a kormányzati cselekvést.

-lyla- 2010.06.12. 11:53:26

ez a lacifiú egyre hüjébb...

2010.06.12. 11:55:01

@unommáazegészet: Nem volt őrült, csak annyira, amennyire Orbán is az. Nem miatta volt 300, ami egyébként is 1 napig tartott és egy lokális csúcs volt. Most viszont választások óta folyamatosan araszolunk felfelé, ami pedig konkrétan a fideszes kommunikációra vezethető vissza.

finance.yahoo.com/q/bc?s=EURHUF=X&t=3m&l=on&z=m&q=l&c=

És egyébként emlékeim szerint Lengyel Gyurcsányt is kiosztotta anno.

Terniak 2010.06.12. 11:55:39

@Tomeczek: szerintem sincs szó őszödi beszédről, de nem is ez a lényeg. Azt gondolom, hogy a FIDESZ-nek jelenleg nem a halvány gyenge ellenzési kritika fájhat leginkább, hanem éppen a dicséretek.

Dicséret az IMF, az EU részéről, akik nem a főnökei, a méltán megbukott Kókától, a "bankárkormány" pénzügyminiszterétől, Oszkótól, vagy éppen Lendvai Ildikótól, aki tegnap a Ma reggelben előadta, hogy ő bizony nagyon jól fog járni a FIDESZ adóprogramjával. Ez dehonesztálóbb az elmúlt nyolc év plebejus FIDESZ-ére mint bármi más. Hallgatom a betelefonálós műsorokban az embereket, akik általában saját bevallásuk szerint nincsenek jó anyagi helyzetben, és dicsérik az akciótervet. A probléma az, hogy éppen Nekik nem segít semmit ez a program. (mely társadalmi csoportnak van ma bejárónője, akik miatt ezt a pontot bele kellett venni a programba...?)

Szóval szerintem nem került hitelességi válságba, a középosztálynak pont jó a program, márpedig a közvéleményt nem Józsi bácsi alakítja, hanem az úsjágolvasó városi polgár.

A kedvencem Orbán bécsi beszédéből: "Ezért kényszerültünk rendkívüli intézkedésekre, amelyek nem állnak közel a szívünkhöz, mint például a bankadó". Most akkor mi van???

clownfish 2010.06.12. 11:56:25

@Csöncsön: szerintem a balértelmiség jelentős része már nem áll az mszp mögött, így nem is értem, miért akarnának maguknak annyira egy ellen-őszödi beszédet. hidd el, nem kell orbánnak semmi extrát csinálnia, hogy ne legyenek oda érte. a különbség az, hogy már az mszp-sekhez is így áll hozzá ez a kör.

2010.06.12. 11:56:33

@bandos: Mindenesetre ők nem törölték el a progresszív adózást, bevezették a vagyonadót. Például. A Fidesz mindezt eltörli, az örökösödési adóval együtt.

Ordnassac 2010.06.12. 11:56:51

@clownfish: ebben a kontextusban persze. :-) Azonban nem örülök annak, ha Schmittből KE lesz. Ő lesz a legkevésbé szuverén.

(Amúgy érdekes, hogy Kövér állítólag ellenezte Schmittet mint KE.)

Tibike15 2010.06.12. 11:57:03

De most komolyan miért kell ilyen szánalmas írásokkal foglalkozni egyáltalán ?
Tényleg, ez már fájdalmas mennyire igénytelen minden áron fogást találni a zorbánon.
Értem én, hogy rossz dolog azt látni, hogy már néhány nap alatt is annyi mindent megcsinált és elindított, amikről csak pofáztak a szocialista kormányok 8 évig.
Képzelje el a LL, ha lesz 16% szja, akkor nagyon sokan kapnak, akik dolgoznak, adót fizetnek, persze tudom, a szocialistáknak ők, az adófizetők soha nem számítottak, csak mint kifosztandó préda.
Nem az a baj, ha az LL ilyeneket írogat, hanem az, ha van még erre a süketségre fogadókészség.

dover 2010.06.12. 11:58:16

védeni Vityát, foggal körömmel!!!
jövő héten utazok külföldre és 240 forinttért fogok dollárt venni.
Nem hibáztatok senkit, nekem kellett volna odafigyelni és 195 forintért venni, még mielőtt ezek a bolond állatok szóhoz jutottak.
Mondjuk még ígyis megéri, hogy három hónapig nem azt látom, hogyan megy az ország rothasztása..

futyfurutty 2010.06.12. 11:58:48

Szánalmas ez az "öszödös" erőlködés, nagyon szánalmas... Érthető, persze, ez a nagy erőlködés Lengyel László részéről (is), de meglehetősen lényeges alapvetés, hogy Gyurcsány öszödi beszéde annak a beismerése volt, hogy a kormányzó szocialisták visszaélve a hatalmukkal(!), adatokat hamisítva, a választókat és Európát félretájékoztatva az ország valós gazdasági helyzetéről - tettek mindent 2006-ban, annak érdekében, hogy hatalmat megtarthassák... Elég lényeges különbség, hogy Orbán ellenzékből került a kormányzati szerepbe... Ez hogy nem tűnt fel Lengyel Lászlónak (sem)? És a választók megértették, felfogták, hogy durva hamisításokkal, hazugságokkal nyerték a szocialisták a választást 2006-ban. 2010-ben a Fidesz szinte semmit nem ígért, nem is kellett neki, mert az emberek többsége egyszerűen azért szavazott a Fideszre (vagy más pártokra), mert szimplán csak elege volt a Gyurcsány-korszakból és a korrupt szocialistákból.

táltos 2010.06.12. 11:58:52

Azért lényeges különbség van a 2006-os és a mostani helyzet között.
2006-ban Gyurcsány a saját költségvetését "örökölte meg" és ahhoz képest kellett megszorításokat véghez vinnie, ja és titokban mondta el a beszédét, a stílusról nem is beszélve.

2010-ban egy olyan költségvetést kell betartania Orbánnak, amiről már a megszavazásakor kimondták, hogy tarthatatlan.
Tehát hiába ígért bármit, (tulajdonképpen a választási kampányban éppen azt vetették a szemére, hogy nem ígér semmi konkrétat), a pénzpiacok, az Eu vezetői figyelmeztették, hogy nem térhet el a hiánytól. Ezt figyelembe véve még így is nagy szó, hogy ilyen intézkedéseket tudott bejelenteni a Parlamentben.
Ezekben szerintem nincs nagy eltérés a korábban mondottaktól, korábban is volt szó az állami kiadások csökkentéséről. És a beszédében is az állami vállalatok bértömeggazdálkodásáról beszélt, nem is igazán értem, hogy lett ebből "közszféra"? (érdemes lenne kideríteni, hol jelent meg először, hogy a közszférában lesz 15%-os bértömegcsökkentés)

Ordnassac 2010.06.12. 11:59:22

@clownfish: ezért írtam, hogy a balértelmiség EGY RÉSZE (nem az egész). ;-)

Vincenzo90 2010.06.12. 12:00:24

@iii: Ezen már én is agyaltam, hogy vajon van-e értelme a bankokat adóztatni ilyen mértékben, hisz úgyis a hitelesekre varrják az egészet. Ez egy populista, és átgondolatlan húzás, legalábbis amíg nem árul el részleteket, amikben talán választ találnánk a felmerülő aggályokra, addíg nagyon annak tűnik. Viszont a szolidaritás és az MSZP szavakat egy mondaton belűl leírni... Az MSZP húzóemberei mind a legvagyonosabbak közül valók, és jellemzően nem bodzaszedéssel, vagy bármilyen tisztességes munkával szerezték meg a vagyonukat. A szegénységgel kb annyira foglalkoznak, hogy a nyugdíjasokat, meg a cigányokat félelemben tartják, hogy szavazatokat szerezzenek. A középréteg meg általában túlságosan iskolázott ahhoz, hogy a hazugságaiknak bedőljön.

"de aki nem uralja a félelmeit,
azon más uralkodik és elveszik"
/Depresszió/

futyfurutty 2010.06.12. 12:00:51

@dover:

Maradj otthon, nézzél TV-t
Töksötét vonatokat mutat minden csatorna
Mennek utas nincs egy se
Csak a büfékocsiban állnak (részegen)
Ketten, amelyik rosszul van az vagyok én
Kár, hogy most mutatnak az elébb még
Istent dicsértem én

(Kispál és a Borz)

táltos 2010.06.12. 12:01:00

@clownfish: Az elmúlt nyolc évben vajon mennyire volt ellenőrizhető a kormány?

Khayness 2010.06.12. 12:01:20

Forradalom történt a szavazófülkékben, és mivel a forradalom megeszi a saját gyermekeit, ezért most megszorításokat kapnak a szavazók, akik kánaánt vártak. A kormány a magas elvárások enyhítése érdekében kijátssza még párszor a "Gonosz szocialisták elloptak mindent" kártyát és tovább mozognak a kényszerpályán.

Akik meg Orbán Viktort a politikai virtus földi manifesztációjának hitték és azt várták, hogy parancsszavára megváltozik a világgazdaság, azok talán megfontoltabb választópolgárok lesznek 4 év múlva.

wagabound 2010.06.12. 12:01:27

clownfish: hozzászólásodban rávilágítottál valamire, ami a Fidesz-nyomulás egyik sarkalatos pontja, és amit a jobberek folyton odadörgölnek a balosok orra alá:

"mivel nekünk a választók kétharmada adott felhatalmazást" (Kósa)

Tipikus Fidesz csúsztatás. A szavazók 53 százaléka szavazott a Fideszre - tehát alig több, mint a fele! -, de mert a többi szavazat megoszlott a mostani ellenzéki pártok között, a magyar választási rendszer nyomán a Fidesz a PARLAMENTI MANDÁTUMOK több mintt kétharmadát szerezte meg. Szó sincs tehát az ország kétharmadáról, szó sincs "szavazófülkés forradalam"-ról, egységes választói akaratról, szóval, semmi olyasmiről, amitől a Fidesz azt hihetné, hogy a túlnyomó többséget képviseli.

Persze, a fiúk ezt nagyon jól tudják, dehát a hívek azt is elhinnék a Vezérnek, hogy Nap kering a Föld körül, ha egyszer azt méltóztatná nyilatkozni...

Ordnassac 2010.06.12. 12:01:43

@futyfurutty: a Csík zenekarral együtt igazán jó a Csillag vagy fecske. :-)

ssi 2010.06.12. 12:02:24

@iii:
2009 márciusában pl. 317Ft is volt az euró

L.L. már régóta ír arról, hogy Gy.F. vonuljon ki a politikából és az MSZP életéből

az is közismert, hogy O.V.-t is sokat bírálja,

de a mostani kategorikus meglepő jóslatai jelen helyzetben azért meglepőek

unommáazegészet 2010.06.12. 12:02:57

@iii: Szerintem meg lefelé araszolunk.

Ordnassac 2010.06.12. 12:03:23

@táltos: Sólyom nem egy törvényt küldött az AB és mindegyik (legalábbis részben) alkotmányellenes volt. Ez azért erős kontroll volt. (Nem beszélve az utólagos normakontroll során kilőtt jogszabályokról.)

Az ÁSZ élt a szavak erejével, az is több volt a semminél.

Most fennáll a veszélye annak, hogy ennyi se legyen.

Terniak 2010.06.12. 12:03:28

@táltos: ez igaz, de egyben pótköltségvetést is hirdettek, másrészt annak ellenére, hogy tarthatatlan, most mégis kiderül, hogy tartható. Szerintem abban talán ki lehet egyezni, hogy ez az akcióterv inkább intézkedések laza halmaza ahhoz képest, amilyen alapvető "azonnali, radikális és átfogó" gazdaságpolitikai fordulatot kívántak végrehajtani...

Szimba 2010.06.12. 12:04:22

@iii: Nézd meg az árfolyamokat, már régen lefelé araszolunk.

futyfurutty 2010.06.12. 12:04:48

@wagabound:

"Az ország velünk van!"
"A Fidesz megosztja az országot!"

Rövid az emlékezet, igaz?

Psyman 2010.06.12. 12:04:49

Lengyelt nem kell komolyan venni. Ennyi.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.06.12. 12:04:49

@clownfish: Ha ezt tényleg így fogalmazta meg Kósa, akkor az tartalmilag sem stimmel. Szó nincs a _választók_ 2/3-áról.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 12:05:19

@clownfish:

Nem is az MSZP-t próbálják mentegetni ezzel, hanem magukat. Szerintem az őszödi beszéd értelmezése tipikusan nem pártállásfüggő dolog volt, hanem etikai kérdés [természetesen nem egy olyan leegyszerűsítő tengely mentén, hogy "szabad-e hazudni?", inkább olyan értelemben, hogy mikor hogyan szabad megszólalni, és ennek milyen következménye lehet], és ezt azóta a "balértelmiség" is észrevette, rájött a tévedésére, de ezt nem meri bevallani. Ezért relativizálják az őszödi beszédet. (Figyeljük meg, a holokauszt-relativizálásnak ugyanez a pszichológiája!)

FlybyWire 2010.06.12. 12:05:56

Lengyel "vörös pártkaton" László? Na ne röhögtessük ki magunkat :) Nem elemző, hanem propganadista. Mindig is az volt!

Skeptical 2010.06.12. 12:06:40

a formalis logika alaptetele, hogy hamis allitasbol minden kovetkezik..

wagabound 2010.06.12. 12:07:05

...Amúgy nálam felér egy őszödi beszéddel Orbán abbéli nyilatkozata, miszerint "Egymillió munkahelyet teremtünk TÍZ év alatt."

Emlékezetem szerint a választási ciklus NÉGY évre szól. Orbán ennyire biztos abban, hogy megnyerik a következő két választást is, vagy netán .....?

Vincenzo90 2010.06.12. 12:07:07

Értsétek már meg végre, hogy gazdasági okokból kellett szándékosan gyengíteni a forintot. Ez egy nagyon is okos húzás, a külföldi lapok meg tanuljuk meg végre, hogy a saját(és támogatóik) érdekeiknek megfelelően írnak, nem függetlenek csak attól, hogy lokálisan az irodáik elég messze vannak.

stv 2010.06.12. 12:07:17

Én úgy látom, hogy a magyar embereknek (elemzőknek, újságíróknak, politikusoknak és a közembereknek) meg kell változni.
Más országokban ez nem így megy, mint nálunk.
Miért gondolja valaki is, hogy a saját problémáját majd a politikusoknak kellene megoldani?!?!?!
Aki erre vár az le fog maradni, mindenről és mindenkitől!
Természetesen vannak dolgok amiket a politikának kell megoldani.
DE!
Azért mert a szomszéd nénikének idén csak 10 csibéje kelt a tavalyi 20 helyett, ne a kormányt okoljuk.
Nekünk magunknak kell előrébb jutni, és majd akkor fog az ország előrébb jutni.
Nekünk kell azon gondolkodni, hogy a svájci frank alapú kocsi vagy (és) lakás hitelünket hogyan fogjuk visszafizetni. Természetesen már előtte mielőtt felvesszük.
Nekünk kell gondolkodni azon, ha megszűnik a munkahelyünk, legyen másik. Nem csak várni kell a sült galambot. ha nem vagyok elég képzett egy munkához akkor elmegyek és át (tovább) képzem magam.

Miért gondolja valaki, hogy például a BKV-t a mindenkori kormánynak kell segíteni?! Igenis privatizálni kell, csak aztán lesz az majd nyereséges! Ami nem nyereséges azt nem szabad működtetni! Egyetlen kivétel ez alól az egészségügyünk!

Túl nagy jelentőséget tudunk ma be a politikának.
És ez a míg így van addig mi kisemberek maradunk.

FlybyWire 2010.06.12. 12:07:31

Az őszödi beszéd 4 év saját "kormányzás" után hangzott el.
Orbánnak őszödi beszédre leghamarabb 2014ben lehet esélye.

Ehhez kb. egy 6 éves gyerek agya is elég.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.06.12. 12:07:36

annyiban igaza van Lengyelnek, hogy azok, akik csodálkoztak az őszödi beszéden, esetleg csodálkoznak Orbán új irányán is.

Valószínűleg ugyanaz a kör mindkét csoport, kb azok, akik úgy fogják fel a politikát, hogy "a kormány ad" vagy "a kormány elvesz", és ezen kívül más dolga-szerepe nincs is. És mivel fletóék és főleg bajnaiék "elvettek", ezért valószínűleg tényleg a fideszre szavaztak, és valószínűleg tényleg csalódottak.

Engem mondjuk ez nem zavar.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.12. 12:07:55

@Csöncsön:

Még ehhez annyit, hogy _szerintem_ gyakorlatilag az őszödi beszéd robbantotta föl a teljesen megkövesedettnek tűnt pártstruktúrát is.

Szimba 2010.06.12. 12:08:00

@Ordnassac:

Igen ez engem is meglepett. Schmitt viszont addig lesz jó államfőnek, amíg meg nem szólal.

kerusz 2010.06.12. 12:08:32

Az őszödi beszéddel nekem az volt a legfőbb bajom, hogy Gyurcsány Ferenc akkor azt ismerte be, hogy miközben kormányfőként tisztában volt az ország helyzetével, és tudta, mit kellene csinálnia, mégis másfél éven keresztül ezzel ellentétesen cselekedett (és ezzel az országot még rosszabb helyzetbe hozta), mert az ország érdekénél fontosabb volt számára az, hogy megőrizze a hatalmát.

Asszem, ilyet Orbán nem tett még, de lehet, hogy tévedek.

clownfish 2010.06.12. 12:09:06

@Ordnassac: tegnap olvastam, hogy Kövér Károlyi Mihályt leszedné a Duna-partról, én egy picit ezen meghökkentem, majd olvastam, hogy Kéthlyt tenné a helyére, ez meglepett, majd elkezdtem azon gondolkozni, hogy az emigrációban ők ketten biztosan találkoztak, vajon milyen viszonyban voltak, és mit szólnának ahhoz, ha egymáséira cserélnék le a szobraikat? érdemes egyébként a wikipédián megnézni, milyen ellenséges a károlyi-portré, annyira egyoldalú, hogy az már elgondolkodtató. egyébként ajánlanám az illető Hit illóziók nélkül című életrajzi kötetét, akik a fröcsögésen túl kívánnak látni. (off vége)
igen, valóban ezt írtad, de úgy vélem, az az egy része az a kisebb része, elég primitív megközelítésre utal, ha valaki így gondolkozik ebből a körből, bár sajnos nem példa nélküli valóban. aki valóban értelmiségi, az nem ezekkel a dolgokkal foglalkozik, ha politikára tekint...

dover 2010.06.12. 12:09:28

@futyfurutty: Január óta szervezem az utat, de totál nem gondoltam, hogy így kitolnak mindenkivel, akinek valutához köze van. több mint 20%-kal többe lesz az utazásom. De miért?
Qrvára nincs államcsőd, még a láthatáron se. De annak a vadparasztnak fel kellet jönni tanyáról és beleböfögni a médiába, hogy minden xar. A másik bolond meg megerősítí. Eszem megáll mekkora inkompetens társaság és a fél ország rájuk adta a voksot. Ez még durvább, hogy ennyire bolond a nép is. Nembaj, most majd szívjuk jópár évig. köszi hungary!

ssi 2010.06.12. 12:09:45

@wagabound: @Khayness: @Ordnassac:
2/3 egy demokráciában ha íly egyoldalú szabályosan demokratikus?

2/3 kitalál, dönt, viseli a következményeket, felelősséget
2/3 kitalálja, el is dönti, de meg tudja-e valósítani magának a több ciklust, de nem pusztán az eredményeivel, sikereivel?

Terniak 2010.06.12. 12:10:23

@stv: osztom, amit írsz. Ez öreg hiba nálunk...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.06.12. 12:10:26

@kerusz: "Asszem, ilyet Orbán nem tett még, de lehet, hogy tévedek. "

Azért volt itt valaki, aki miniszteri székbe ültette Torgyánt, annak képességeinek tudatában, kormányalakításhoz szükséges koalícióért :)

Kármentő 2010.06.12. 12:12:05

Lengyel Lászlótól ezt vártuk. Ahogy pontosan tudjuk Bolgár úr vagy Gréczy Zs. véleményét.
Szerintem kár elemezni, s vitatkozni ezen pláne nem érdemes.

bucoka 2010.06.12. 12:12:19

Lengyel és hasonszőrüek,

Gyurcsány történelmi bűne nem az, hogy hazudott a kampányban, hanem az hogy hatalma megtartása érdekében szándékosan eladósította az országot. (pl 20% áfa).
Presze ennek elmosására tett törekvésüket megértem, de prostiként élni nem lehet könnyű!

wagabound 2010.06.12. 12:12:28

@futyfurutty: ne haragudj, de nem értelek.

""Az ország velünk van!"
"A Fidesz megosztja az országot!""

"Rövid az emlékezet, igaz? "

Ezzel mit akarsz mondani? Mi köze ennek ahhoz, hogy a Fidesz a kétharmados parlamenti többségét tudatosan megtévesztően "a zemberek" kétharmadának akarataként kommunikálja?

strohmann 2010.06.12. 12:12:41

@iii: az mszp szótárában a szolidaritás egyenlő az inaktívak fenekének kinyalásával, a középosztály ("gazdagok") sanyargatásával, a "kisemberek" adócsalásának (papíron minimálbér) eltűrésével. Akinek van (legális, megfogható, követhető) jövedelme, "vagyona" attól vegyünk el minél többet, adjuk oda többek között az 1 millió korhatár alatti nyugdíjasnak és rokkantnyugdíjasnak. Mert megérdemlik.

A szavazatvásárlás nem egyenlő a szolidaritással. Az MSZP a jól megfogható inaktívak + adócsaló kisemberek voksait vette meg, amíg tudta, és ezt nevezte el szolidaritásnak.

Tényleg, ha már szolidaritás, a 100 000 Ft feletti nyugdíjakat és rokkantnyugdíjakat is meg lehetne adóztatni, akár progressziven is. Ez miért tabu? Az inaktívak egymás között miért nem szolidárisak??

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.06.12. 12:13:14

@stv: az egészségügy mellett vannak még kényes témák, víz, élelmiszer, energia, szemét, stb. Az viszont tény, hogy a bkv nincs ezek között.

Vincenzo90 2010.06.12. 12:13:21

@dover: ember, te ugye nem vagy véletlen sem közgazdász? mert ha mégis, akkor javaslom, vessed a diplomádat a tűzre!

clownfish 2010.06.12. 12:13:38

@táltos: szerinted mennyiszer gyakorolt vétót sólyom? hányszor semmisített meg törvényeket az ab? sokszor. magyarul jól működtek a fékek és ellensúlyok.
@Tomeczek: nyilván az ellenzék és a kormánypárt máshogy kommunikálja ezt a dolgot, ugye-ugye. ;)
@Csöncsön: pfú, ha megengeded, ebbe nem szeretnék belemenni, mert elég összetett és már sokszor megrágott téma, nem feltétlenül értek ezzel egyet, de nem is tartom baromságnak, hogy belekössek.
@FlybyWire: ... akit kizártak az mszmp-ből, ja.

GibiDani 2010.06.12. 12:13:42

Kedves Gábor! Pusztán jóindulatból, szerintem nem kellene lealacsonyodnod, ahhoz, hogy Lengyel László munkásságát bármilyen szinten is mérvadónak vedd. És szerintem ne tekintsük a balliberális sajtót helytállónak semmilyen formában egy ilyen beszéd után. Kb. olyan, mintha megkérdeznénk a Hamasz egyik militánsát, hogy mit gondol az új Izraeli energiapolitikáról. Igen most rá lehet fogni, hogy azért gyengült a forint, mert Kósa és Orbán is mondtak valamit. Egyébként szeretnék emlékeztetni, hogy anno Gyurcsány kiutazásai Brüsszelbe való utazásait követően lényegesen többet esett a forint értéke.. Viszont ennek elég komoly közgazdasági okai is vannak, mint pl. a németek, a spanyolok, a portugálok és a görögök helyzete. Csak ezek a hatások hozzánk később értek el. Egyébként a címválasztásod zseniális. :) Csak, mivel magad is részben megkérdőjelezed az idézett médium igazságtartalmát, így a füstje nagyobb lett, mint a lángja.

vattafák 2010.06.12. 12:16:19

ez nem elemzés, ez vélemény. mint minden olyan, ami így kezdődik:
"A választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon."
ez csak feltételezés. igazolhatatlan.
a hivatkozott cikk ebben a formában:
MANIPULÁCIÓ.

Cooper82 2010.06.12. 12:19:00

Próbálják bal oldalról Orbánt "öszödi beszéddel" felruházni, pedig nagy különbségek vannak. Már az is nevetséges, hogy 2 hét után temetni akarják (megbukott). Azért azt nem ártana megjegyezni, hogy míg OV-nak egy MSZP által ránk hagyott helyzettel kell élnie és abból kiindulnia, addig GYF-nek a saját kormányzását kellett folytatnia. Tehát Gyurcsány nagyon is tudta mi a helyzet és mégis jött zárt körben az "öszödi beszéd", míg Orbán a parlamentben mond 8 év MSZP kormányzás után valamit, ami szerintem köszönő viszonyban sincs a Gyurcsány féle beszéddel.

Ordnassac 2010.06.12. 12:19:11

@clownfish: az offhoz: Károlyi az egyik problémás cikkünk, valóban... Csak senkinek sincs ereje nekikezdeni a kijavításnak...

Az onhoz: persze, hogy nem mindenki és nem is mindenki foglalkozik vele, de azért elég sok cikk jelent meg különböző lapokban arról, hogy OV melyik megnyilatkozása a "Fidesz Őszöde". Szóval van egy ilyen réteg, amelyik ezt keresi. Ki ilyen, ki olyan okokból. Persze nem mindenki.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.06.12. 12:20:52

@clownfish: Erre tudsz adni egy linket? Kiváncsi lennék Kövér érveire…

A kommunikációval kapcsolatban meg: az lenne kommunikációs különbség, hogy "a szavazók 2/3-os mandátumarányt adtak nekük" vagy "a szavazók 53%-a szavazatot magukra". A "szavazók 2/3-a" ezzel szemben egészen egyszerűen _nem igaz_.

clownfish 2010.06.12. 12:22:10

@strohmann: szépen süt a nap a rózsadombon, igaz, koma?

SiKom 2010.06.12. 12:22:29

"A választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon. Nem kap. Ezért Orbán Viktor halálos sebet kapott. Itthoni hitelessége most tűnik el.”"

Már hogyne kapna a választók többsége, akik a Fideszre szavaztak?
A 16% SZJA-val mindenki jól jár, azt pedig felejtsük már el, hogy ez a gazdagoknak kedvez. A gazdagok eddig elcsalták az adót, most vagy befizetik kedvezményesen, vagy elkapja őket az APEH. Legalábbis ez a cél. Ráadásul a 16% az olyan kedvező lehet, hogy a csalásnál is olcsóbb lehet.

SiKom 2010.06.12. 12:25:22

@strohmann:
"az mszp szótárában a szolidaritás egyenlő az inaktívak fenekének kinyalásával, a középosztály ("gazdagok") sanyargatásával, a "kisemberek" adócsalásának (papíron minimálbér) eltűrésével"

Igen, pontosan ez a baj!

Az MSZP szótárában:
gazdag = aki többet keres, mint a minimálbér

példás állampolgár = aki életében soha nem dolgozott, pedig tehetné, ha akarna

igazságtalanság = ha a szülők nem segítik a gyerekük boldogulását, és nem küldik őt iskolába, akkor nem kapnak gyerektámogatást. Ez az MSZP szerint igazságtalan.

clownfish 2010.06.12. 12:26:47

@Ordnassac: jó, én ezt betudom a fásultságnak, de ettől természetesen nem tartanám az itt fórumozók tetemes részéhez hasonlóan haszontalannak és értéktelennek az egész munkásságát, mert ez távolról sem igaz. sőt, a ma már élvezhetetlen tgm is élvezhető volt még anno, és én csurkát is szívesen lapozgatok, ha nem fórumról van szó. egyébként meg minek egy őszöd, hogy akármelyik politikus száját elhagyja egy nagy baromság, igaz? :D
@Tomeczek: írd be a google-be egymás után károlyi és kéthly nevét, az összes vonatkozó cikket kihozza.

világoszöld 2010.06.12. 12:28:41

Aki még a választások előtt figyelemmel kisérte L.L. elemzéseit, annak el kellene ismernie / függetlenül attól, hogy kedveli vagy sem Lengyel/, hogy a jóslatai rendre bejöttek. Pl. a piacok reagálása a populisra szólamokra. Mintha előre látta volna a forgatókönyvet. Hiába, a tények makacs dolgok, evvel együtt csak reménykednünk lehet, hogy jó jövünk ki a dolgokból, különben az egész ország megy a "lecsoba"

Vincenzo90 2010.06.12. 12:31:00

@világoszöld: uramisten, ugye tutod, hogy az orrodnál nem látsz tovább? a gazdasági folyamatok bonyolultabban annál, mint amit a pártok a választóik felé szajkóznak! a piacok reagálásáról meg annyit, hogy nem feltétlen jelent semmi rosszat, ami most épp történik...

Khayness 2010.06.12. 12:31:16

@manyike: Elég machiavelliánus nézeteket vallok a politikáról, nem lep meg, hogy a Fidesz miket csinál. A nemrég felvetett alkotmánybíró választási ötlet se váratlan. A hatalom célja a hatalom.
Ha a demokráciát erősítő lépéseket hoznának (kis pártoknak kedvező választási rendszer, szabályos és igazságos szavazókerületi beosztás, erősebb kontroll a pártpénzekkel kapcsolatban stb.) azzal maga alatt vágná a fát. Könnyű magasztos erkölcsi doktrinákat hangoztatni, ha a megtett lépésekkel szép lassan kiírjuk magunkat a pártversenyből. Meghúzzák magukat és azt mondják "felhatalmazásunk van rá, kezit csókolom".

szmoker (Homo Trollicus) 2010.06.12. 12:32:01

A választási kampányban azért támadták a Fityiszt, mert nem mondott semmi konkrétat. Azzal (is) nyert Viktor, hogy semmit nem ígért.

Most meg azért bukott meg, mert nem tartja be a meg(nem)ígért ígéreteit.

Ha a szoclibek ennyire képesek, inkább maradjanak csöndben. Viktor is csöndben volt, és jót tett neki.

Ordnassac 2010.06.12. 12:32:43

@clownfish: azt én sem vallottam LL-ről (a Kizárt a Párt megvan valahol nekünk otthon). Azonban az utóbbi években sajnos nem nagyon mondható el munkái többségéről, hogy jók lennének.

Szimba 2010.06.12. 12:32:52

Aki mégegyszer a nyugdíjasokat piszkálja, az szerezzen nekem a végzettségemnek megfelelő munkát! Sőt olyan munka is megfelelne, ami nem az iskolázottságtól függ, ámde jól fizet.

futyfurutty 2010.06.12. 12:34:49

@wagabound: Gondolkozz rajta, egyszer majd megérted!

loláb 2010.06.12. 12:35:00

Orbán 29 pontja nem öszöd. A Lengyel Lászlóknak pedig már messze nincs akkora véleményformáló ereje, hogy a kék égről elhitessék azt, hogy zöld.

clownfish 2010.06.12. 12:35:02

@Vincenzo90: wow, ki nem lát tovább a saját orránál? ami az utóbbi két hétben történt, az maximum a jólértesült valutaspekulánsoknak lehetett hasznos. azért azt el lehetne ismerni, hogy komoly bakisorozatot mutatott be a fidesz, lám, ilyet nem csak a szocik tudnak. :P

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.06.12. 12:35:18

Szerintem túlzott figyelmet kap L. L. publikációja, és egyáltalán, személye. Ezzel az erővel a hírtévés senkik agyfolyásait is lehetne elemezgetni, kb. annyira lenne értelmetlen. L. L. balos, és a vágyait írja le, ennyi. A részrehajlása megakadályozza abban, hogy tényszerű legyen.

Annyi történt, hogy a két út közül szerencsékre nem a Medgyessy-verziót választotta a Fidesz, és nem osztogat nyakló nélkül. Azt ugye tudtuk előre, hogy az ellentmondó ígéretekből előbb-utóbb választania kell, melyiket teljesíti, és ez eldőlni látszik. Az éles szemű szavazójuk észreveheti, hogy hazudtak, de ezt tényként kezelni ordas balos csúsztatás. Meglátjuk, mikor és mennyire kapnak észbe a fidesz-szavazók, hogy hoppácska, kevesebb lett a pénzük. Ennek megfelelő mértékben fog csökkenni a Fidesz népszerűsége. Lehet, hogy csak picit, de lehet, hogy hosszú távon komoly eróziót fog eredményezni ez a döntésük. Ha olyan jól kommunikálnak, ahogy Orbán tette a napokban, akkor minimalizálni tudják a veszteséget, de ha úgy elsaccolják a dolgot, mint a Kósa-Szíjjártó-féle túllövés, akkor már rosszabbul jöhetnek ki belőle.

mafos 2010.06.12. 12:35:44

@GibiDani: Én is így gondolom. Nem lehet mindenki profi, és 99%ban elfogulatlan :)

Terniak 2010.06.12. 12:35:59

@Khayness: azért az alkotmánybírói jelölés és választás újraszabása nem egy szükségszerű lépés a jelenlegi helyzetben. Azért kicsit álszent Lázár János azon hivatkozása, hogy most csak 9 bíró van, és most mi lesz, meg nincs ÁSZ-elnök, most mi lesz, meg évekig nem volt törvényességi ellenőrzés a z önkormányzatok felett, most mi lesz...

Ezek mind konszenzust igénylő kérdések voltak, amiben, hát, khm, a FIDESZ legalább annyira ludas, hogy nem sikerült betölteni ezeket a pozíciókat.

Obszerváló 2010.06.12. 12:36:37

Pedig most már mindenki számára nyilvánvaló: Orbán 29 pontja nem gazdasági program. Ez az Orbán-csomag. Ugyanolyan megszorító csomag, mint Gyurcsányé vagy Bajnaié volt. De ennek ellenére ezt örömtelinek lehet nevezni. Mert ha betartanák az ígéreteiket, vagy csak egy részét is, annak államcsőd lenne az eredménye. Úgyhogy megszorító csomag kell. Mondhatnám úgy is: Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert a Fidesz elkúrta. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még párt nem csinált, amit ők csináltak. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudták az utolsó hat-nyolc évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondtak, azonnali nagyarányú adócsökkentésről, járulékcsökkentésről, tizenharmadik havi nyugdíj, és fizetés visszaállításáról stb, az nem igaz. Annyival ígérték túl az ország lehetőségeit, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Fidesz-KDNP valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltak semmit nyolc évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan dolgot, amire büszkék lehetnének azon túl, hogy az MSZP-kormány hibái és korrupciós botrányi miatt ölükbe hullott a választási győzelem. Semmit. Most, hogy kell számolni az országnak, hogy mit akarnak csinálni, nincs más lehetőség, mint bevallani a hazugságokat. Met a Varga-féle csontvázbizottságnak, meg az elszámoltatási komisszároknak már nem hisz senki.

clownfish 2010.06.12. 12:36:49

@Ordnassac: nyilván ez a fogyasztó igényeitől is függ ;) sajnos bizonyos témákban nálam is csökkent az ázsiója.

futyfurutty 2010.06.12. 12:38:13

@szmoker /segílyes/: Csak óbégassanak, minél hangosabban! Itt mondom, hogy mindenki hallja, úgysem fogadják meg a tanácsomat... :) Ez az öszödözés Orbánnak nem árt, viszont nekik egyre jobban. Csak hadd lovalják bele még jobban magukat! :)

clownfish 2010.06.12. 12:39:12

@Obszerváló: én is valami hasonlót obszerváltam.

futyfurutty 2010.06.12. 12:40:05

@Obszerváló: Így van! Ja, megszorítja a bankokat, a tolvaj végkielégítetteket, a felsővezetőket stb. és Simor Andrást külön kitüntetve... :) Elképzelheted, hogy szenved ettől a csomagtól a nép... :D

Italo Balbo 2010.06.12. 12:41:07

Akkora nagy spíler ez a Lengyel László, hogy egyáltalán említést érdemel? Vagy csak nem volt más téma?

Chicano 2010.06.12. 12:41:20

@futyfurutty: Nálad a pont!
Másrészt érdemes LL-re odafigyelni mert általában pontosan az ellenkezője szokott történni annak amit ő megjósol. Ráadásul az esetek többségében mellbevágó magabiztossággal jósol. Nem tudom meddig tart egy politológus hitelessége, LL szerintem már régen túl van ezen a ponton. Az a gyanúm hogy azért kap még teret mert van rá igény, szerintem bizonyos politikai nézetet valló emberek az írásaiból merítenek erőt. Csak ennek már semmi köze a politológiához. (Gondolom én, a műszaki mérnök.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.12. 12:41:27

Azoknak, akik tiltakoznak az őszödi hasonlat ellen, pár dolog:

Tartalmát, végkicsengését tekintve nincs különbség a két beszéd között: Teljesen mást csinálunk, mint amiket ígértünk. Persze vannak óriási különbségek is, és emiatt lehet más az utóélete.

1. A legfőbb a szóhasználat és a helyszín: "Sose tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha Gyurcsány sem a frakció előtt, trágáran és csapkodva adja elő a Kánaán-projekt törlését, hanem hasonlóan becsomagolja, mint az új miniszterelnök. " - írta Ceglédi Zoli a Hírszerzőn, és totálisan igaza van.
www.hirszerzo.hu/cikk.tulelni_oszodot.154436.html

2. A mai ellenzék sokkal hiteltelenebb, mint a négy évvel ezelőtti. Az, hogy négy éve Gyurcsány kvázi saját magától vette át a hatalmat, így nem nem tudta előrántani a csontváz kártyát, nagy előny. Orbán nyolc éve volt utoljára hatalomban, és az idő sok mindent megszépít.

3. A baloldalon nincs olyan radikális, könnyen mozgósítható réteg, mint a FIDESZ-nél, és pláne a Jobbiknál. Ennél a két pártnál bejáratott közösségi élmény a tüntetés. A másik oldaltól viszont ne várja senki, hogy hetekig táborozni fog a Kossuth téren, és hogy össze fog csapni a rendőrökkel.

4. Akkor az ország fele az ellenzékre szavazott, és nem nagyon akart beletörődni az eredménybe, ma meg nincs olyan ember, aki kétségbe vonhatná Orbánék legitimitását.

5. Sokkal nagyobb hagyománya van a jobboldalon a vezetés megkérdőjelezhetetlenségének, mint a ballib oldalon. El kell olvasni, hogy miket írnak most a jobboldali lapok, miképp kezelték a Kósa-Szíjjártó féle válságot (leginkább elhallgatták), és hogy miket írnak arról a 29 pontról, ami főbb elemeiben a korábban hangoztatott ígéretek szembeköpése és lényegében az olyan nagyon szidott Bajnai-féle gazdaságpolitika folytatása, néhány populista aprósággal (a pálinka-szabadságharc győzelme és társai), ami elfedi a a lényeget (Orbán újra jobb kommunikátornak tűnik, mint Gyurcsány, ez van). A jobboldali kommentárok az Orwell-i újbeszél ékes példái. Ezzel szemben mi volt négy éve? A ballib sajtó és értelmiség egyáltalán nem állt ki teljes mellszélességgel Gyurcsány mellett (persze voltak ilyen hangok is), a ballib értelmiségnek lételeme a kritikus hozzáállás a sajátjaihoz is, és ebből leginkább maszatolás lett, majd az elindított reformoknál meg megfutamodás.
____________

Ami a lényeg: engem nem érdekel, hogy ki hozza meg a szükséges intézkedéseket. Ha Orbán, akkor Orbán. A fenti felsorolás alapján ő jobb körülmények között vág neki a ciklusnak, mint az elődje, remélem jóra fogja ezt a lehetőséget. Abban, hogy az elmúlt négy évet elvesztegettük, a szocik mellett neki is komoly szerepe van, és ezt nem fogom elfelejteni, de nem is fogom azt csinálni, amit ők csináltak ellenzékként, vagyis, hogy mindenre ugrok, függetlenül a tartalmától.

Terniak 2010.06.12. 12:43:15

@Ordnassac: honnan tudja a Népszabadság, hoyg Schmitt lesz az államfő? ez már végleges?

pandacsökiboborján 2010.06.12. 12:45:13

Szerintem az emberek belátták, hogy szarban van a haza és Orbán nem báró Münchhausen. De tiszta közéletet szeretnének és tudják, hogy ha jó irányba mozdulnak a dolgok idő kell a javulás eléréséhez.
Amúgy simán lehet plebejus párt. Nem értem, hogy miért csak magát baloldalinak valló párt lehet plebejus.
Európa országait a baloldali pártok adósították el, mert a problémamegoldási képessüg kimerül a segélyosztogatásban... A jobboldali pártok hosszú távon képesek jó, polgári gazdaságpolitikát folytatni, amelyne eredménye a jólét megalapozása, szerintem az emberek erre csak most jöttek rá Magyarországon.

clownfish 2010.06.12. 12:45:13

@nyugis: ezt hogyan gondoltad? :D

Terniak 2010.06.12. 12:46:27

@pandacsökiboborján: egyetértek. Akkor miért nem vállalja fel egyértelműen?

2010.06.12. 12:47:40

@Vincenzo90: Hogy egy párt szolidáris vagy sem, nem a vezetőik vagyoni helyzetétől függ. Nem attól lesz egy párt antiszolidáris, hogy 300 Ft hozzájárulást kér az orvosi kezeléshez. Nem akarom dicsőíteni az MSZP-t, eszemben sincs, de a tények tények. Mindenesetre ők nem törölték el a progresszív adózást, bevezették a vagyonadót. Például. A Fidesz mindezt eltörli, az örökösödési adóval együtt.

dover 2010.06.12. 12:48:11

@Vincenzo90: ezek ilyen előre betárazott random kommentek? :D

clownfish 2010.06.12. 12:48:14

@pandacsökiboborján: igen, erről mesélhetne berlusconi is, igaz? :D

Lepényhal 2010.06.12. 12:48:43

@wagabound: "mivel nekünk a választók kétharmada adott felhatalmazást". De valójában csak a szavazók 53 százaléka szavazott a FIDESZ-re, ez igaz. Tényleg hibás a megfogalmazás, de ez akkor is csak szavakon való meddő lovaglás. A magyar választási rendszer egy szabálygyűjtemény, amely úgy lett megalkotva, hogy biztosítsa azt, hogy ne legyen túlzott elaprózódás, ne lehessen egyszerű többséggel alkotmányt módosítani, meg még egy csomó dolgot, amit akkor úgy gondoltak, hogy az jó. Hogy jól gondolták.e, az egy másik kérdés. Ebben a szabályrendszerben érte al a FIDESZ a két harmadot. Utólag ennek alapján megkérdőjelezni a jogaikat, olyan, mint ha fociban a lesszabályt utólag megkérdőjeleznénk, ami alapján a meccseredmények ki tudja hány százalékát tartanánk érvénytelennek. Ez a logika azért helytelen, mert a meccseket a lesszabály tudatában játszották.

georg 48 2010.06.12. 12:49:30

Ezt a szerencsétlen LL-t komolyan veszi még valaki??!!

clownfish 2010.06.12. 12:49:48

@Wlassich: 2.0 igen. ami most a fidesz programja, az nem az eredeti szándék. magyarul annak tudatában mondtak szándékosan mást a kampányban, hogy úgysem fogják az utóbbi 8 év után egy ilyen miatt megszólni őket, és lám. ;)
az már egy más kérdés, hogy így meglett a 2/3-uk...

sirwalter 2010.06.12. 12:49:55

Szerintem LL itt (is) nagyot téved, és sokkal inkább az ő szemléletét tükrözi, mint a választók nagyobb részéét:

"A választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon. Nem kap."

Ez tipikusan a - kiforgatva - "csak kenyérrel él az ember" fölfogást mutatja, ami abból indul ki, hogy az embereket csak az, vagy leginkább az érdekli, hogy jobban jár-e vagy rosszabbul, mint eddig. Ez szerintem nagyon szűk látókörű, és így törvényszerűen téves (politikai) szemlélet. Természetesen nagy hiba lenne állítani, hogy ne lennének (akár) széles tömegek, akik valóban csak eddig látnak, és kizárólag ezek lennének a szempontjaik. De nem mindenki, és talán - én bízom benne - nem a többség.

LL erősen lefokozza a választókat, amikor csak erre a kérdésre koncentrál. GyF ugyanennek a szemléletnek a rabjaként állította, hogy a népszavazáson csak és kizárólag azért szavazták le a polgárok a vizitdíjat, mert ha valakit megkérdeznek, hogy akar-e valamiért fizetni, vagy sem, akkor nyilván azt fogja mondani, hogy nem.

Ezzel szemben szerintem: nagyon sok emberben él a társadalmi szolidaritás, az egymás iránti felelősségérzet és felelősségvállalás, az igazságosság megközelítésének, és így a közmorál javulásának az igénye; akik mindezek fényében és/vagy érdekében hajlandók akár nagyobb terhet is vállalni, mint eddig.

Itt a blogon írok között is vannak páran, akiket - úgy tűnik - semmi más nem érdekel, mint az ő személyes és pillanatnyi anyagi helyzete... És, élek a gyanúperrel, hogy ezek az emberek nem a legszegényebbek közül kerülnek ki...

Ahhoz, hogy most a szegények jobban járnak-e, vagy rosszabbul: én azt gondolom, hogy természetesen ez nem csupán gazdasági vagy adózási kérdés (pedig legtöbben az erről szóló vitákban ebben a körben ragadnak), hanem komplexebb szemlélettel azt a két politikai törekvést kellene összevetni, amely szerint az egyik tudatosan szegénységben (és akár munkanélküliségben) tart széles rétegeket, akiket - a munkavégző adófizetőktől beszedett javakból - segélyezéssel tkp. "kézből etet", hogy amikor eljön az ideje, akkor hűséges választópolgárok legyenek, ill. a másik törekvés szerint munkahelyteremtéssel, munkára való ösztönzéssel, ill. az adók mértékének elviselhető szintre történő csökkentésével megpróbálja ezeket a szegény rétegeket bevonni az emberhez méltó életbe, egyben egyfajta igazságosságot teremteni, ami egy morálisabb és élhetőbb társadalmat eredményezhet.

Nem állítom, hogy mindez így fog történni, de már a szándék is fontos. Az az első. A második a tett. Én bízom és drukkolok. Mindannyiunk érdekében erre ösztönöznék mindenkit... ;)

Gyáli úr 2010.06.12. 12:51:02

@Ordnassac: Kár, hogy sokan nem tudják, hogy valójában egy József Attilától származó helyzet feldolgozása ez a dal. :)

clownfish 2010.06.12. 12:51:13

@Lepényhal: ja, csak a lest a bírő meg a partjelzők is gyakran benézik. akkor ki is jár rosszul?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 12:51:58

LL-nek újabban fogalma sincs a valós néplélekről

"A választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon. Nem kap."

Lófaszt! Sem én, sem a környezetemben nem ezért voksoltunk a Fideszre.

futyfurutty 2010.06.12. 12:52:31

@Chicano: Lengyel László mint energiaital? :)

abrakadabra40 2010.06.12. 12:52:52

Miről beszél Lengyel László????

A Fidesz-Kdnp kormányazt igaz, hogy megadóztatja a minimálbért és eltörli az adójóváírást, de: jelentősen megemelik a minimálbért, eltörlik a szuperbruttót, a közüzemi díjakat befagyasztják, jelentős családi kedvezményeket fognak adni, csökkentik az szja-t stb..

Emellett bevezetik a bankadót, vállalkozásoknak segítenek(pl:társasági adó,eu-s pénzek stb.) újra nyitják a vasút vonalakat és a kis postákat, lehet majd szabadon pálinkát főzni,bevezették a kettős állampolgársáot,leépítik a bürokráciát,helyreállítják a közbiztonságot, elfogadták a kisebb önkormányzatokról és parlamentről szóló törvényt,nem lehet kilakoltatni,öröklés után nem kell illetéket fizetni stb...

(a közszférában pedig nem lesz elbocsátás és fizetés csökkentés)

Az irány szerintem pont jó.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 12:52:57

választás előtt:

Orbánéknak nincs programjuk

váélasztás után:

megszegték az ígéreteiket

LOL, színtiszta ellentmondás a baloldali kommunikációban

tölgyes 2010.06.12. 12:53:12

Kedves Török Gábor!

Lengyel régi módszere, hogy felállít egy logikai rendszert, amelyik önmagában még lehet konzisztens, de úgy egyébként nem sok köze van a valósághoz.. ebben az önmagért való logikai rendszerben aztán otthonosan mozogva bebizonyít bármit.. minden logikus, minden a helyén van csak az egészre igaz az amit TGM szellemesen fogalmazott meg: Lengyel egy fordított Kassandra. Kassandra előre látta a jövőt de mégse hittek neki.. Lengyelnek még egyetlen jóslata se teljesült, de neki hisznek.. Miért hisznek??? Mert olyan logikus...Közben megfeledkeznek arról, hogy Lengyel abból indul ki, ez logikájának alapja, hogy Orbán meg fog bukni..Ezen feltételezés köré felépít egy logikai modellt.. és élvezettel tobzódik benne.

Ezzel a módszerrel századszor jósolja meg Orbán azonnali bukását, megsemmisülő vereségét... eltűnését a Föld színéről..:::)))

Abban persze biztosak lehetünk, hogy Orbán se lesz örök életű.. se az életben se a politikában...Most már csak az a kérdés, hogy mikor jön el a bukás ideje... Ez nem függ Lengyel konstrukciójától, mert Lengyel a konstrukciójához keres érveket.. és nem a valóság elemeiből épít konstrukciót..Gondolkodása teleologikus...::))Mindig célként tételezi Orbán bukását..::))

Ha Orbán nem hozta volna meg ezeket az intézkedéseket, akkor Lengyel ugyanilyen bölcs érvrendszerrel bizonyítaná, hogy amit Orbán csinál az marhaság, azt nem tűri el tőle a világ..és annak a következményei beláthatatlanok ezért gyors bukásra vannak ítélve..
Vagyis Lengyel érvrendszere arra épül, hogy Orbánnak buknia kell.. még hozzá úgy, ahogy azt Gugyerák szokta mondani "DE izibe"

Ennek az elemzésnek a szocialisták persze örülnek, mert azt vizionálja, amit hallani akarnak. Pedig Lenyel nekik is árt. Ezzel csak a szocialisták agóniáját nyújtja el, csökkentve ezzel a megújulás esélyét.

Most lesz egy viszonylag gyors kontrollja Lengyel jóslatának. Az önkormányzati választások megmutatják, hogy egyáltalán elmozdul-e a gyengülés irányába Orbán..és ha igen, akkor ez milyen mértékű lesz..Bekövetkezik-e olyan mérvű változás mint Antall idejében.. ami még mindig nem okozta Antall azonnali bukását...::)) (Lengyel már akkoriban is ilyeneket vizionált..::)) Azt meg ki tudja mi lesz négy év múlva?????Mindegy Lengyel ha ilyenek ír, akkor a NOL-tól mindig kap annyi zsebpénzt, hogy megvesse az esti szellemi ajzószereit. (kávé, tea)..::))Ezzel el is érte a tényleges célját.. aztán majd megint jósolhatja Orbán közeli végét... mert az be fog következni, de hogy mikor és hogyan, ahhoz Lengyel érvrendszerének semmi köze sem lesz.

clownfish 2010.06.12. 12:53:22

@malacz69【ツ】rettegéselemző: ti nem, de meg mernéd kérdezni a falud határában a nép egyszerű gyermekeit?

popocatepetl 2010.06.12. 12:53:51

Lengyel László? Marha hiteles. Kit érdekel ez a senkiházi?

jpmjpm 2010.06.12. 12:54:27

Az MSZP 8 évig kormányzott. Láttuk hová vezették Magyarországot.

A FIDESZ kb. 1 hónapja nyert választásokat. De máris számonkérik rajta, hogy nem vagyunk Németorszég szintjén gazdaságilag.

Az öszödi óta próbálnak a baloldaliak találni valamit, amire ráfoghatják, hogy az is egy öszödi beszéd szintű csalás/árulás/hazugság (tök mindegy, hogy minek hívjuk) a másik oldal részéről.

Kibaszottul nevetséges ez a hozzáállás az elvtársak részéről.

Terniak 2010.06.12. 12:54:36

@Khayness: ja és még egy dolog. Ha úgy érzik, hogy arra is szólt a kétharmados felhatalmazás, hogy átszabják a fékek és egyensúlyok rendszerét, legalább tegyék nyíltan. Ha valaki elolvassa a beterjesztett alkotmány- és törvénymódosítás szövegét majd utána az indokolást, hát őszintán szólva vagy arra gondol, hogy az előterjesztők szövegértési képessége hagy maga után kívánivalót, vagy engem néznek hülyének.

Hosszú távon éppen az ilyen aprónak tűnő ellentmondások vezethetnek majd hitelvesztéshez...

nabu 2010.06.12. 12:55:41

@Fedor: Nagyon sok a jó meglátás a kommentedben és a nagy részével nem is vitatkoznék. Annak ellenére, hogy a jobboldalhoz sorolom magamat, én is egyetértek abban, hogy a Fidesznek is nagy felelőssége volt az elmúlt 8 évben. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ettől függetlenül az MSZP az igazi bűnös és a hitelességüket most már teljesen elvesztették, ami véleményem szerint megérdemelt. Túlzásnak tartom, hogy azt mondják, főleg a baloldaliak, hogy Orbán, ugyanúgy mint az MSZP, az ígéreteinek az ellenkezőjét csinálja. érdemes összehasonlítani miket ígért Gyurcsány 2006-ban és mit a Fidesz most. A Fidesz eleve nem vállalt sokat a kampányban, azt mondta lesz kettős állampolgárság, lett, azt mondta egyszerűsödik az adóbevallás, így lett, csökkenti az adókat (ez nyílvánvalóan nem úgy sikerült, ahogy akarták, de a kkv-nál mégis megteszik.). Én egyszerűen nem látok akkora ellentmondást a kampányuk és a 29 pont között, van persze néhány, de nem olyan óriási mint 2006-ban. Szerintem a Fidesz még messze nem vesztette el hitelességét, számomra sokkal hiteltelenebbek voltak, amikor csontvázakkal meg 7%-os hiány kommunikálásával próbálták elérni, hogy költekezhessenek. Én személy @Obszerváló: szerint a Bajnai kormány ténykedését pozitív dolognak tartom, de hozzá kell tennem, hogy az MSZP-nek ahhoz nem volt sok köze.

Szimba 2010.06.12. 12:56:16

@Fedor:

1. A mi lett volna, ha szintű érvek semmit sem érnek.
(Mi lett volna, ha nincs Mohács?)

2. Az utóbbi 4 év minden normális embernél kiverte a biztosítékot. Ezért nem veszi figyelembe senki a mai ellenzékben levő szocialistákat.

3. Az MSZP (nem baloldal!!!) hívei valóban a 40-en túliak, akik nem szívesen mennek tüntetni, inkább nézik a focit.:))

4. Így van. És?

5. A ballib értelmiség nem egyértelműen kritikus hozzáállása miatt bírált kicsikét, hanem mert egymást is ölték a pozíciókért, a hatalomért. Lásd Kóka kitekintését a kamera felé, miközben Horn éppen a picsába küldte Gyurcsányt. Kóka jól látta, hogy ég a piros lámpa, tehát veszik "az adást", de még véletlenül sem figyellmeztette a "kritikus" párttársat.
-------------------
Engem sem érdekel, ki hozza meg a szükséges intézkedéseket, ha közben nem korrupt (mértéktelenül), ha el tud indítani jó gazdasági folyamatokat stb.

nabu 2010.06.12. 12:56:21

@Obszerváló: Téged nem akartalak beletenni a kommentbe, nem tudom ez, hogy jött össze, tégy úgy mintha ott sem lenne.

Várúr 2010.06.12. 12:56:25

Értem én Lengyel Lacikát, Török tekintetes urat kevésbé. V o l t felmérés a fidesz-győzelem óta, mely Orbán és a fidesz egyértelmű népszerűség-növekedését jelezte. A ballib bukkantyú nem kis részt a Lengyel_Dessewfy-Lakner-Somogyi, stb. vátesz-politológusoknak köszönhető. Írásaikat néhány ezer vájtfülű élvezettel olvasgatja, de az emberek valódi véleményéről láthatólag fogalmuk sincs. A fidesz nem az Orbán beszéddel lett konzervatív jobbközép néppárt, hanem legkésőbb (valójában jóval előbb) a kdnp beemelésekor, vagyis amikor kiderült, hogy a Dávid /Herényi-féle mdf-fel együttműködni értelmetlen, mi több: lehetetlen. Lengyellel az is gond (nemcsak vele), hogy végtelenül ellenszenves a mérvadó csúcsértelmiség köreiben is. Felületes, egyben hihetetlenül nagyarcú megmondóember (e tekintetben pl. a csapongó, de valóban magasan képzett és tényleg lelkiismerete, nézetei változása mentén forgolódó TGM-hez nem hasonlítanám). Lengyel egyvalamihez következetes: saját szellemi pulóveréhez, ahhoz a szavakész, de balítéleteibe szerelmes bicskanyitogató stílushoz, mely olvasó, írástudó embert a kis bajszos seggberúgására ösztökéli.

pandacsökiboborján 2010.06.12. 12:57:17

@clownfish: na ja meg hogy a '70-es évektől kezdve szálltak el az adósságok,most meg beszarnak, hogy törleszteni bírjanak. De Berlusconiékat nem kell félteni,majd a hitelezőkhöz elküld tárgyalni egy playboy-nyuszit.

Terniak 2010.06.12. 12:57:40

@malacz69【ツ】rettegéselemző: az én környezetmben viszont nem a "forradalom" és a "társadalmi szerződés" iránti oltathatlan vágy dominált :-). Hanem, hogy kapjanak...Az, hogy milyen színe van a kézne, amitől kapnak, édesmindegy...Ez lehet, hogy kiábrándító, de azért nem áll messze a valóságtól azt gondolni, hogy a szavzól egy meglehetős nagy része a zsebére és a biztoságára gondolt, amikor a FIDESZ-re szavazott. Ha ezt megoldja a FIDESZ, nyerni fog.

lüke 2010.06.12. 12:58:36

Lengyel László sokat jár színházba, vagy operába.
Öt közösítették ki 98-ban.Azóta bosszút áll.
S drámai logikával vindikál.
Sokat megenged magának.

Chuck Taylor (törölt) 2010.06.12. 12:58:50

tipikus magyar mentalitás ez kérem.lehurrogjuk a pontokat, mert azok így meg úgy nem felelnek meg 10 millió embrenek.nem várhatjuk hogy mindenki ugyanúgy álljon hozzá a programohoz, de ez azért mégis csak sok. tök mindegy melyik oldal kíván reformokat bevezetni a lényeg, hogy működjön. majd ha itt tartunk 1 év múlva na akkor majd lehet fikázni itt keresztbe-kasul.

Terniak 2010.06.12. 12:59:26

@Wlassich: bocs, valami baj van a billentyűzettel...

clownfish 2010.06.12. 12:59:50

@Wlassich: azok fékek és ellensúlyok, koma :P

Malachi 2010.06.12. 13:00:51

üdv,

csak annyit akarok mondani, hogy

NYÁR
HÉTVÉGE
35 Celsius
FOCI VB

nem akarok 200-nál több kommentet látni :D

minden jót!

ermi71 2010.06.12. 13:01:24

Még mindig azon megy a vita hogy kell értelmezni a 2/3-ot? Gyerekek akik nem mentek el szavazni azok politikai értelemben nullák nem számítanak. Akik otthon maradtak azok sem az orbán ellenzéke, pusztán kurvára nem érdekli őket ez az egész. Ilyen győzelem a mi életünk alatt mégegyszer nem lesz abban biztos vagyok.

hebab 2010.06.12. 13:01:58

@wagabound:
légy erős. az a mondat, hogy a Nap kering a Föld körül, igaz. tanultál fizikát?

2010.06.12. 13:01:58

@strohmann: Ezek hangulatkeltések, én a tényekről beszélek. A jelenlegi Fidesz-tervek egyértelműek.

A nyugdíjakat nem lehet megadóztatni, egyszer már azok adóztak. Így is történt szigorítás, a pluszjövedelmeket jobban megadóztatják, mint korábban.

Az inaktívak elleni hangulatkeltés nagyon demagóg dolog. Lehet persze a progresszív adózást sanyargatásnak nevezni, én inkább a nincstelenek helyzetét nevezném annak. A nyugdíjasok fenekét persze kereste az MSZP, ahogy a Fidesz is 2006-ban (most már nincs rá szüksége).

Pont a jövedelmek kifehérítéséhez lett volna jó a vagyonadó, amit megint sikerült megakadályozni jó időre. 5 millió forintig így is kedvezményes lett volna az SZJA, most kapnak pár száz milliárd Ft ajándékot a tehetősebbek.

Zed is not dead yet 2010.06.12. 13:02:15

Sokat gondolkodtam én is azon, miért kell mindent belapátolniuk az Ő védvonalaik mögé. Persze nekem is vannak félelmeim, hogy amikor ez meglesz, akkor jön a "párturalom". De azért van a dolognak egy olyan olvasata is, hogy a fidesz esetleg tenni akar, vannak konkrét elképzeléseik és nagyon nem akarják az idejüket azzal elvesztegetni, hogy 1-2 pártalapon kukacos (pl. szoci) mondjuk alkotmánybíró packázzon és bassza szét majd az okkal kitalált és egymásra épülő törvénykezési munkájukat. Röviden: előbb csinálnak szabad pályát, aztán meg menni akarnak rajta végig. Szóval ennek lehet innen nézve erősen pozitív olvasata is. Egyébként meg tényleg, utólag mind nagyon okosak leszünk majd azokat a tényeket illetően, amelyeket valakinek érdeke lesz a nyilvánosság elé tárni, ily módon is kb. annyit fogunk tudni utólag, mint most, előzetesen. :(

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 13:02:16

@Wlassich:

kiábrándító, valóban

ennél még az is jobb, ha vki pusztán ellene akart szavazni a balfasz kormányzásnak, a gyurcsány szartiprásnak

Várúr 2010.06.12. 13:02:30

Még valami: Orbán parlamenti beszédét Őszödhöz hasonlítani közönséges agylágyulásnak gondolnám, ha... Ha Lengyel találta volna ki, de még ezt sem ő. Előbb Gyurcsány köreiből céloztak rá már a parlamenti expozé elhangzásakor. A pulóveres embör már rég a zsigerből firkáló, Gyurcsányba betegedett Debreczenire emlékeztet. Ezek ketten olyan életidegenek, mint a műanyag koton.

Terniak 2010.06.12. 13:02:33

@clownfish: a magyar alkotmányjogi terminológiában mind a két fordítás használatos. Ami nem jó az a Westwingben használat fordítás: a csekkek és egyenlegek rendszere :-)))

Zed is not dead yet 2010.06.12. 13:03:02

Sokat gondolkodtam én is azon, miért kell mindent belapátolniuk az Ő védvonalaik mögé. Persze nekem is vannak félelmeim, hogy amikor ez meglesz, akkor jön a "párturalom". De azért van a dolognak egy olyan olvasata is, hogy a fidesz esetleg tenni akar, vannak konkrét elképzeléseik és nagyon nem akarják az idejüket azzal elvesztegetni, hogy 1-2 pártalapon kukacos (pl. szoci) mondjuk alkotmánybíró packázzon és bassza szét majd az okkal kitalált és egymásra épülő törvénykezési munkájukat. Röviden: előbb csinálnak szabad pályát, aztán meg menni akarnak rajta végig. Szóval ennek lehet innen nézve erősen pozitív olvasata is. Egyébként meg tényleg, utólag mind nagyon okosak leszünk majd azokat a tényeket illetően, amelyeket valakinek érdeke lesz a nyilvánosság elé tárni, ily módon is kb. annyit fogunk tudni utólag, mint most, előzetesen. :(

Terniak 2010.06.12. 13:03:35

@Malachi: jó, hogy szólsz. de azért a meccsig valamivel el kellett ütni az időt... :-)))

nagyon halott 2010.06.12. 13:03:56

@dover: biztos, h csak 3 hónapig maradsz?

Ordnassac 2010.06.12. 13:04:53

@Wlassich: ez mondjuk jó kérdés, de infót a jobbsajtótól nem fogunk kapni. A valószínűsége is magas ennek. Meglássuk.

2010.06.12. 13:05:08

@manyike: Igen, úgy látszik mások a Yahoo és az MNB árfolyamai. De az egyértelmű, hogy a program bejelentéséig folyamatosan ment felfele az árfolyam, addig működött a Kósa-brigád akciója, a lefelé araszolás csak azóta megy. A végső eredményt majd egy hónap múlva tudjuk megmondani.

futyfurutty 2010.06.12. 13:06:28

@Várúr: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))hhhhhh

futyfurutty 2010.06.12. 13:07:17

@Várúr: Egy KISZ-nótát beidézzek? :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 13:08:40

@Várúr:

LOL, igazad van, én is ezt mondom, és az én következtetésem is az:
aki ilyet állít, az a meghibbanás útjára lépett. Rögös, de az idő előrehaladtával egyre elviselhetőbb;-]]]

...ha érted, mire gondolok.

malacnews.freeblog.hu/archives/2010/06/09/Nem_bontottak_ki/

2010.06.12. 13:11:24

@nagyon halott: Grafikonon nézd meg és április elejétől. Úgy jobban látod, miről beszélek.

Chicano 2010.06.12. 13:12:04

@futyfurutty: Igen. Beszopják hogy Orbán már meg is bukott és így lám, mégis van értelme reggel felkelni. A hasonló jóslatok nélkül nagyon nehéz lehet szembenézni avval hogy ez a félfasiszta-populista horda fogja szétverni mindazt amit a szoclib koala hangya szorgalommal épített fel sok éven át. :)

Azt hiszem én elég pragmatikus ember vagyok, és én igen is azért szavaztam a FIDESZ-re hogy kapjak. Csak nem feltétlenül nagyobb darab kenyeret, hanem mondjuk reményt. Mert az nagyon hiányzott már abból a reménytelenül elkúrt, saját kudarcaitól megcsömörlött fáradt kormányzásból. Persze ha nagyobb szelet jut annak is annak nagyon fogok örülni. De egyenlőre rendbe kéne tenni ezt a kuplerájt mert amíg erkölcsileg és mentálisan nem állunk kicsit talpra addig anyagilag se fogunk.

AnnaKarenina 2010.06.12. 13:12:58

Szerintem az nem ér semmit, ha a Fidesz kampánybeli ígéreteit, vagy nem-ígéreteit hozzuk ide. Sokkal inkább arról van szó, hogy amíg a szocik már a gazdasági válságot megelőzően is reformokat és megszorításokat terveztek, próbáltak bevezetni, addig a Fidesz folyamatosan a -pont az ellenkezőjét kell csinálni- retorikával élt, nagyarányú azonnali adócsökkentés, egyéb munkáltatói terhek csökkentése, stb. A nyomorult 300 Ft-os vizitdíj népakarattal történő megtorpedózása teljesen lehetetlenné tette az eü. reformot, vagy bármilyen más reformokat, hiszen a nép elfordult az ő kormányától.
Nem mondta, hogy kormányzása esetén a nem a középosztályhoz tartozók nem sokat fognak élvezni az adózási szabályok változásából. Nem mondta, hogy hozzányúlna a magán-nyugdíjpénztárakhoz. Nem mondta, hogy a bankokat fogja megsarcolni (persze ez népszerű), amit majd a banki ügyfelek fognak megfizetni.
Gondolom, így kell érteni az őszödi párhuzamot. Egyben téved LL, a Fidesz szavazói nem fognak elfordulni, nem fognak megrendülni, mert ez náluk már hit.

fingerbangs 2010.06.12. 13:13:44

mikor lesz vége annak, hogy hazugságokkal nyernek választásokat? amíg ezt megtehetik a választókkal felesleges az egész cécó

abrakadabra40 2010.06.12. 13:13:49

Miről beszél Lengyel László????

A Fidesz-Kdnp kormányazt igaz, hogy megadóztatja a minimálbért és eltörli az adójóváírást, de: jelentősen megemelik a minimálbért, eltörlik a szuperbruttót, a közüzemi díjakat befagyasztják, jelentős családi kedvezményeket fognak adni, csökkentik az szja-t stb..

Emellett bevezetik a bankadót, vállalkozásoknak segítenek(pl:társasági adó,eu-s pénzek stb.) újra nyitják a vasút vonalakat és a kis postákat, lehet majd szabadon pálinkát főzni,bevezették a kettős állampolgársáot,leépítik a bürokráciát,helyreállítják a közbiztonságot, elfogadták a kisebb önkormányzatokról és parlamentről szóló törvényt,nem lehet kilakoltatni,öröklés után nem kell illetéket fizetni stb...

(a közszférában pedig nem lesz elbocsátás és fizetés csökkentés)

Az irány szerintem pont jó. Ha ilyen is marad, akkor a Fidesz nem hiszem, hogy az elkövetkező 4 évben 40% alá fog menni.

fingerbangs 2010.06.12. 13:16:30

gyors fejszámolás:
a minimálbéres 14ezerrel kap kevesebbet mostantól
a bruttó 2milliós fizetés nettója viszont 300ezerrel emelkedik

WTF??? nem fordítva kellene?

abrakadabra40 2010.06.12. 13:17:20

Miről beszél Lengyel László????

A Fidesz-Kdnp kormányazt igaz, hogy megadóztatja a minimálbért és eltörli az adójóváírást, de: jelentősen megemelik a minimálbért, eltörlik a szuperbruttót, a közüzemi díjakat befagyasztják, jelentős családi kedvezményeket fognak adni, csökkentik az szja-t stb..

Emellett bevezetik a bankadót, vállalkozásoknak segítenek(pl:társasági adó,eu-s pénzek stb.) újra nyitják a vasút vonalakat és a kis postákat, lehet majd szabadon pálinkát főzni,bevezették a kettős állampolgársáot,leépítik a bürokráciát,helyreállítják a közbiztonságot, elfogadták a kisebb önkormányzatokról és parlamentről szóló törvényt,nem lehet kilakoltatni,öröklés után nem kell illetéket fizetni stb...

(a közszférában pedig nem lesz elbocsátás és fizetés csökkentés)

Az irány szerintem pont jó.Ami, ha ilyen marad, akkor garantáltan nem mennek 40% alá a következő 4 évben.

Szimba 2010.06.12. 13:18:11

@nagyon halott:

Huh, csak pont én mentem akkor a bankba, amikor már 274 Ft volt az euró??:((

Ráadásul nap közben is módosítják az árfolyamot.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.12. 13:19:18

Roppantul érdekes ez a FÉNYKÉP itt fent a posztban!

- Mégpedig konkrétan az a (fordított) KÉZFOGÁS,
amellyel a neki nyújtott segítő kezet elfogadja 0.Viktor...

(De aki nem látja, hogy így nem passzol,
az próbálja csak ki "élőben" valakivel! ;)

stratez 2010.06.12. 13:19:21

Lengyel jóslatai legendánsan nem szoktak bejönni, ha pedig Orbán valóban elmondta a maga őszödi beszédét, hol maradnak a Kossuth és Szabadság térre tóduló tömegek. Valaki szólhatna már nekik...

Várúr 2010.06.12. 13:19:24

@futyfurutty:
Na igen... őszödözni furcsánynak és bandájának árt. Ott egy konspiratív, trágár, gyermeteg, a hely és a résztvevők szellemi színvonalát jellegzetesen példázó szöveg-féle elmondására került sor. Hadd emlékeztessek felebarátaim a nevezetes Orbán-Gyurcsány vitára. Ott a fél ország a nagyorrút hozta ki győztesnek. Én megijedtem, hogy egy ilyen demagóg, nyilvánvalóan hazug ember képes ekkora tetszést aratni. Furcsány magas, de van egy régi jó magyar mondás: a jegenyefák se nőnek az égig. A furcsányi jegenye kidőlt, felaprították, eltüzelték (ha maradéka parázslik is), béke poraira.

Lacc78 2010.06.12. 13:20:35

A baloldali sajtó láthatóan nem tud mit kezdeni ezzel a beszéddel. Ez pont olyan, mint amikor kétségbeesetten próbálták bizonygatni, hogy a magyar gárda megalakulása jót tesz az MSZP népszerűségének, meg hogy Gyurcsány az egyetlen európai miniszterelnök, akinek 2008-ban jól jött a válság. Egyik sem jött be.

Az alapvető probléma ott van, hogy az emberek nem azért szavaztak a Fideszre, hogy "kapjanak". Már ha "kapás" alatt az inaktívaknak történő osztogatást értjük, amit persze az aktívakkal fizettetnek meg. Lengyel László láthatóan nem éri fel ésszel, hogy máshogy is lehet kormányozni.

abrakadabra40 2010.06.12. 13:20:55

@fingerbangs: Nem kap kevesebbet, mert emelik a minimálbért és eltörlik a szuperbruttót.

+ a közüzemi díjakat befagyasztják.

Szimba 2010.06.12. 13:22:00

@Chicano:

A "hangyaszorgalomnál" szívinfarktussal kombinált agyvérzést kaptam. Aztán felfogtam, hogy ez csak gúny.:)))

Ne csinálj ilyet többé!:)))

Intizar 2010.06.12. 13:22:59

Biccentse már meg a jóisten, hogy lehet ezredszer is eljátszani, hogy hú de könnyekig meg vagyunk lepődve rajta, hogy a politikus nem azt csinál, amit ígért és vice verza? Felőlem ugyan Viktor királyt széttéphetnék a mókusok, nem utolsó sorban azért, mert ő sohasem hazudik, na de hát ez annyi, hogy ő pontosan ugyanaz, mint a többi. (Kivéve az Igazmondó Juhászt, aki legalább egyszer megmondta, hogy hogyan működik ez az üzem.)

Chicano 2010.06.12. 13:26:05

@fingerbangs: "a minimálbéres 14ezerrel kap kevesebbet mostantól"

Nem mostantól hanem 2012-től, és addig emelni fogják a minimálbért. Persze akkor meg az a baj hogy azt miért emelik. Talán maradjon is minden a régiben, ez annyira jól működik hogy kár is piszkálni.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.12. 13:26:30

@abrakadabra40: "eltörlik a szuperbruttót."

Bocs, de SENKI nem veszi észre, hogy az EGYKULCS alkalmazása mellett TÖK MINDEGY, hogy "szuper" v. nem szuper az adóalany bruttója?!
(Persze adminisztratíve spórolás, ha nem kell az öösszevonással dolgozni:)

(gykv. csak a progresszív adózás sávjaiba sorolás miatt volt jelentősége, a 16%-nál EGYÜTT is annyival adózna, mint külön külön, összevonás nélkül;))

Chicano 2010.06.12. 13:29:46

@stratez: "hol maradnak a Kossuth és Szabadság térre tóduló tömegek. Valaki szólhatna már nekik... "

Lehet hogy már úton vannak, csak járókerettel eltart egy darabig amíg odaaraszolnak.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2010.06.12. 13:30:41

@Ordnassac: ezért az elemzéséért is kijárna a Szürke Gardigán (Még nincs rajta a szurkekardigan.blog.hu-n)

Ordnassac 2010.06.12. 13:31:21

@abrakadabra40: meglátjuk, hogy végül mennyivel emelik a minimálbért, arról ugyanis eddig nem szólt a fáma. (Mondjuk ezzel a gazdaságot nem tudom, hogy mennyivel lehet majd beindítani.)

abrakadabra40 2010.06.12. 13:35:07

@Ordnassac: Talán 2 napja nyilatkozta az egyik államtitkár, hogy pont annyival, hogy ne bukjanak a minimálbéresek.
+ ehhez még hozzá csatalakoznak a családi kedvezmények. Azaz ők is jól fognak járni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2010.06.12. 13:36:17

@fingerbangs: hát még számolni sem tudsz.73 000 nek a 16 %-a 11000 Ft amúgy ,valószínű ennivl fogják emelni az évek óta nrm emelt minimálbért.

stars7726 2010.06.12. 13:36:38

Szerintem orbán viktor lesz a köztársasági elnök.szépen kibővítik az elnöki jogkört,elvégre a lehetőségük megvan rá.és azt csinálnak majd hosszú-hosszú évekig,amit akarnak.
navracsics elviszi a napi balhékat,orbán meg prezentál majd mindenfelé.

Ordnassac 2010.06.12. 13:36:47

@abrakadabra40: ez azért így nem biztos, hogy elég. Meglássuk, hogy mit hordoz majd a végső javaslat.

Lacc78 2010.06.12. 13:37:39

Magával az őszödi beszéddel sem tudnak mit kezdeni. Az olyan traumát okozott nekik, amit máig nem tudnak feldolgozni. Az őszödi trauma olyan a mai magyar baloldalnak, mint amilyen a trianoni trauma volt az 1920-as évek magyarságának. Csak akkor gyógyulnának ki belőle, ha Orbán is elmondana valami hasonlót. De nem fog, mert nincs mit beismernie.

ati27 2010.06.12. 13:38:37

@dover: @Vincenzo90:
off
Jam, jam. Dover nem tudom feltünt e, hogy az elmult 1,5-2 hónapban az eur/dollár árfolyam az 1,6 kurzusról 1,2 alá süllyedt. Persze ez is orbán miatt. :) Másrészt mindenki azt vizionálja, hogy az euro lehet megszűnik. De szerintem ez nem áll fent. A gyenge euro rövid távon kellemetlen, de hosszab távon gazdaság élénkítő hatású. Felejtsük már el azt a sztereotipiát hogy az erős forint jó, a gyenge rossz! A jelenlegi helyzetben az egyensúlyi állapot valahol 280-as szint körül van. Ne aggodj, a svájciak is szívnak az erős frank árfolyammal!

on

Elég sok LL cikket elolvastam. Érdekes, hogy valaki általában (nem mindig) jól céloz, aztán szinte mindig elhibázza. Valamelyik előttem szóló azt mondta, dehát megírta, hogy Ferencnek le kellene mondania. Ebben igaza volt! Dehát ez nem teljesítmény. Aki józan paraszti ésszel gondolkodik ugyanerre a következtetésre jutott..

abrakadabra40 2010.06.12. 13:39:14

@Ordnassac: Max. 2 hét és tudunk mindent.

csorsza 2010.06.12. 13:43:18

Lengyel László monnyon le.
Hogy ezek a ballibsik mit össze nem bírnak vizionálni...
Bárcsak akkor lettek volna ilyen okosak, amikor Fletó volt a király...
Hányinger ez a faszi.

janosbacsi 2010.06.12. 13:43:26

Miért kellenek az újabb bevétel teremtő manőverek? Mert beígérték a kolbászos kerítést, az adócsökkentést. Nem ment a hiánycél emelésével, nem jött össze a hazai gazdasági helyzet démonizálásával, most irreális mértékben próbálják a bankokat maguk alá gyűrni. No nem mintha sajnálnám őket, de a bankok sem azért jöttek az országba, hogy lenyeljék a profitjuk több, mint a felét. Az sem fog menni. Megérkeztek, de tovább jönnek majd a leminősítések, a színfalak mögött pedig már tudatosították Orbánékkal, hogy ideje lemenni kutyába.

Na akkor miből lesz adócsökkentés? Lengyel László mondhatni jósként tetszeleg, mivel Orbán maszkja ugyan mállik, de még közel sem hullott le. Török Gábor pedig, akár igaza van akár nem, jó magyar módjára jár el. Blogján minősíti vetélytársait. Nevetséges macskajancsi.

jardel 2010.06.12. 13:45:38

Alapvető különbségek vannak 2006 és a mostani kormány között. GyF konkrétan ígért vmit és állított dolgokat, OV pedig igazából nem mondott semmit - erről is volt szó hónapokig, hogy miért nem mond a Fidesz semmit. Innentől kezdve sztem arról beszélhetünk, hogy kinek-kinek az egyéni várakozásaihoz képest mit csinál a kormány. A másik, amiről úgy tűnik LL nem vesz tudomást, hogy nem csak Őszöd volt gond, hanem az azt követő 4 év.... az, hogy OV mennyire marad hiteles sztem attól függ elsősorban, hogy lesz-e egy követhető irányvonalak mentén mozgó, értelmes változásokat hozó kormányzás. Tudnék negatív kritikát is írni erről, de sztem ez a 29 pont + a pár törvény már több, mint az elmúlt 4 év. Ez meg sztem rendesen frusztrálja a LL féléket.

elfelejtette 2010.06.12. 13:45:53

Hanyadik őszödi beszéde ez Orbánnak? :D Szinte minden beszéde őszödi beszéd már.

"A kérdés csak az, hogy milyen módon lehet ezt igazolni, egyáltalán honnan lehet ilyen elemzői tudásra szert tenni?"

Utólag lehetne igazolni, csak hát ki volna az, aki Lengyel hülyeségeinek egyenként utánanézne, hogy abból mi valósult meg? Nem olyan nagy ember ő.

Várúr 2010.06.12. 13:46:04

Nem szívesen, de veszem, a fáradságot és röviden közlöm ballib kommentársaimmal: a jobbközép (zömében hívő, akár nem hívő) szavazók h ű s é g e s e k . Mivel javarészük nem anyagelvű, párnapos forint/euro gyöngüléssel, lengyelkedéssel, vagy szittya sámándobolással sem olyan könnyű őket nézeteiktől eltántorítani. A Jobbik szavazóinak nem véletlenül él a többsége Északkelet-Magyarországon, sokuk egykori mszp-szavazó. Ezek hullámzanak, a fidesz/kdnp tábor jóval kevésbé. Erősen jobbos a magyar értelmiség zöme - s ahogy a Trianon-emléknapot, kettős állampolgárságot, csomó szimbolikus törvényt, oktatást, kultúrpolitikát, az egész közjogi rendszer tekintélyelvű, egyben hatékony átalakítását elnézegetem, az is marad. Ez a réteg velem együtt azt várja, hogy a kormány éljen erős választói felhatalmazásával, csináljon magának (nekünk) tetsző alkotmánybíróságot, médiafelügyeletet, kül-és belpolitikát, kőkemény rendőrséget, törvényi szigorítást, naponta egy testnevelés-órát, stb. És hát ilyen a házi pálinkafőzés engedélyezése is, ami a dualizmus ostoba finánctörvénye óta össznépi követelés.

Lacc78 2010.06.12. 13:46:11

@fingerbangs: Még Gréczy Zsoltika is megírta, hogy havi bruttó 230 ezer forintos fizetéstől jár valaki jól az új adórendszerrel. Ez pedig nem "mamutjövedelem" (copyright Várkonyi Tibi bácsi), hanem a magyar bruttó átlagbér. Én is ennyit keresek, ez nettóban kb. 140 ezer. Ez alapján most a legmagasabb (30valahány százalékos) adósávba tartozom. Fizessenek a gazdagok, ugyi. Tök jó, gazdag ember vagyok :).

janosbacsi 2010.06.12. 13:46:21

@Chicano: Hát barátom készülj a legrosszabbra, ezért még időben jelentkezz be egy pszichiáterhez. Ugyanis benyelted egy maffiózó család kortesbeszédét.

mizrolist 2010.06.12. 13:46:39

@abrakadabra40: azt majd meglátjuk. És ne felejtsd el, hogy a minimálbér megemelése egyben bérnyomást fejt ki minden felettük levő rétegre is; amit nem biztos, hogy minden munkaadó vállal. Az is lehet, hogy semmivel sem csökken majd a minimálbéresek száma - mert aki a régi és új minimálbér közti összeget kapott, annak egyszerűen megadják majd az újat, de emelést nem kap... (ilyen téren pesszimista voltam mindig is)

csorsza 2010.06.12. 13:47:10

@AnnaKarenina: És LL nem hitbéli meggyőződéssel írja a cikkeit? Csak ő másban hisz. Ami nem baj. Csak nem kell prófétának tekinteni a faszit.
Ez a cikk egy db vélemény, egy olyan valakitől, aki már nagyon sokszor leírt véleményt dolgokról, és amik általában nem igazolódtak be. Ennyi.

mizrolist 2010.06.12. 13:50:31

@Várúr: "Ez a réteg velem együtt azt várja, hogy a kormány éljen erős választói felhatalmazásával, csináljon magának (nekünk) tetsző alkotmánybíróságot, médiafelügyeletet, kül-és belpolitikát, kőkemény rendőrséget, törvényi szigorítást, naponta egy testnevelés-órát, stb."

Vagyis azt várod, hogy a mostani Fidesz betonozza be magát úgy a hatalomba, ahogy utoljára az MSZMP volt? Engem speciel ez inkább zavar.

Várúr 2010.06.12. 13:51:31

@janosbacsi:
Apóka, nem Orbán fog lemenni kutyába, hanem a bankok, ahogy mennek az USA-ban, Franciaországban és másutt is. A világnak egyszerre lett elege a horribilis banki prémiumokból, a márvány székházakból, az uzsorakamatokból, a nem termelő (spekuláns) szféra dőzsöléséből. Orbán a világtendenciát vette észre, jó helyen, jókor. Mit tesz Isten: erkölcsileg is súlyos igazsága van. (Amúgy kedves János bácsi, nem Háry a családneved?)

elfelejtette 2010.06.12. 13:53:59

@AnnaKarenina: "Sokkal inkább arról van szó, hogy amíg a szocik már a gazdasági válságot megelőzően is reformokat és megszorításokat terveztek, próbáltak bevezetni, addig a Fidesz folyamatosan a -pont az ellenkezőjét kell csinálni- retorikával élt, nagyarányú azonnali adócsökkentés, egyéb munkáltatói terhek csökkentése, stb."

Az MSZP is pontosan ezt tette 98-2002-ben környékén, elosztási nyomás alatt tartotta a kormányt, erre hegyezte ki a kampányát is, és figyelje meg, hogy ezután is ezt fogja tenni. Sőt, a Jobbik is erre készül.

Kérdés persze, hogy Gyurcsány vagy Szanyi, vagy ki más lesz az, aki hiteles tud lenni ebben a szerepben.

loláb 2010.06.12. 13:54:14

Ja, még valami: az öszödi beszéd három év alatt vált azzá, ami, (a hazugság, megtévesztés hatalomféltés miatti beismerése). 2006. szeptember 18-án még ez a rendszerváltás utáni magyar politika legbátrabb igazságbeszéde volt.

Szóval, az, hogy Öszöd szitokszó lett, abban nem kevés szerepe van annak, hogy Gyurcsányék utána még három évig tehetetlenkedtek. Orbán mostani beszéde akkor lesz Öszödi beszéd, ha ő sem csinál semmit, csak konzerválja az ország mostani szar helyzetét. Ha viszont képes rendbe hozni az országot (és ilyen párttal, és ekkora többséggel ez nem nagy kaland), akkor ő lesz az elmúlt 60 év legnagyobb államférfija. És nem kell csodát tennie, 8 év alatt annyira leromlott MINDEN, hogy egy közepes teljesítmény esetén is rikitó lesz a kontraszt.

én58 2010.06.12. 13:55:03

Lengyel Lászlót valaha jó volt hallgatni, mint pl. Horn Gyulát, amikor bejelentette, hogy most megnyitjuk az osztrák határt. Napjainkban szintén olyan hallgatni, mintha Horn Gyulát hallgatnánk jelenlegi állapotában...

lüke 2010.06.12. 13:55:57

Öszöd a köbön.Könnyű az 56-os parafrázist így mindenre ráhúzni.
Lengyel László méregfogát már kihúzathatná, mert nagyon zavarhatja öt is ,és mindenki mást akire fúj.
Engem például irritál, egyetlen tárgyilagos megállapítása sincs ,s csak a rosszindulat hajtja.
Elismerhetné végre,hogy vereséget szenvedett, mint párt ideológus .
Elemezzen a tények figyelembe vételével , tárgyilagosan. A képességei megvannak hozzá, de ezt a nagyfokú
rosszindulatát, mint egy okos ember, saját maga legyőzhetné. S ha mindenképp győzni akar- már csak szavakban gyözhet- javaslom neki:
önmagunk legyőzése a legnagyobb győzelem.

Várúr 2010.06.12. 13:56:51

@mizrolist:
Hogy téged mi zavar, magánügyed. Engem a végeérhetetlenül ostoba, erkölcstelen, politikailag is minősíthetetlen (pl. Furcsány hatalomban tartása, a szétrohadó szdsz-mdf agónia elnyújtása a végsőkig) nyolc év zavar. Legalább ugyanennyi időt kívánok egy merőben más értékrendet, munkafilozófiát, kultúrafelfogást valló csapatnak.

ati27 2010.06.12. 13:58:40

@fingerbangs:
ez a baj, hogy gyors fejszámolás.. Persze utánanézni, meg 2 mondatnál többet értelmezni, már fárasztó. Nem hiába mondják, hogy magas szinten van a funkcionális analfabéták száma. Még szomorubb, hogy ezek az emberek kárognak leghangosabban. Ezért inkább olvass:
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100610-komoly-adocsokkentessel-er-fel-a-szuperbrutto-eltorlese.html

KCB 2010.06.12. 14:02:43

No de ki az a Lengyel László?

Amúgy 2 hétből levonni egy ilyen következtetést, kicsit erős...

tölgyes 2010.06.12. 14:04:24

Az elvtársak nagyon türelmetlenek.. Még szinte át se vette Orbán a kormányzást máris a végét vizionálják, hogy valahogy megőrizzék a harci kedvüket... Lengyel is teljesen belesimúlt már ebbe a fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még mozgalomba.. De ez nagy szellemi igénytelenségre utal.

Chicano 2010.06.12. 14:04:26

@janosbacsi: "időben jelentkezz be egy pszichiáterhez. Ugyanis benyelted egy maffiózó család kortesbeszédét. "

No, hát itt is van hogy kinek ír Lengyel úr. Meg kell tartani a hitet a vesztes seregben, mostantól a szoci-közeli sajtóban Orbán kéthetente fog belebukni a kormányzásba. Kérdés mikor unnak bele ebbe az olvasók. Konkrétan nem te, azokra gondoltam akik esetleg gondolkodnak is.

elfelejtette 2010.06.12. 14:05:29

@fingerbangs: Nem tudom, honnan fog forrásokat találni ehhez a Zorbán, de hogy a minimálbérek nem fognak nettó 60e-ről 48e-re esni, abban biztos vagyok. Egyszerűen nem engedheti meg, hogy ilyen drasztikusan a szegénységi küszöb alá csökkenjenek a minimálbéres jövedelmek.

Vagy a szuperbruttó lesz eltörölve, + minimálbéremelés várható, aminek a vállalkozók nem fognak örülni, de azért vegyük hozzá, hogyha igaz az, amit Gyurcsány egy bejegyzésében állított, miszerint 2-300 ezer fő lehet, aki tényleg minimálbért keres, ott valami csinálni kell! Tudtommal 1,3 millió foglalkoztatott van bevallva minimálbérre!

Ordnassac 2010.06.12. 14:05:46

@Várúr: ebbe beletartozna a kontrollehetőségek kiiktatása? ("Nekünk tetsző alkotmánybíróság", lojális közt. elnök stb.)

Azért valljuk be, az AB az utóbbi 8 évben egész jól jött a Fidesznek, ahogy Sólyom László is. Közel esik a híres mondás, miszerint a mór megtette "kötelességét", a mór mehet...

Mitől lesz ennek az országnak jobb, ha a Fidesz is ugyanúgy köpik máshol ragyogóan működő mechanizmusokra, mint ahogy azt az MSZP tette? Az MSZP által kezdett intézményerodálódást a Fidesz akarja befejezni?

Attól valaki nem lesz jobb a másiknál, ha ugyanazt a baromságot csinálja, csak más úton akarja elérni.

Lev Menachem 2010.06.12. 14:06:11

Nem az az agyhalott, aki megpróbálja bebizonyítani (saját lelki-szellemi nyomora, vagy éppen anyagi boldogulása miatt) hogy OV beszéde == őszödi beszéd, hanem aki elhiszi.

Kár hogy ez már a 26. próbálkozása a lengyellászló féléknek,

SZÁNALMAS .

jeangabin 2010.06.12. 14:06:40

Gyurcsány és Orbán között lényeges különbség: Gyurcsány, miután elhintette, hogy minden a legnagyobb rendben, sunnyogva, zárt körben tárta föl, hogy mi van, Orbán pedig a televíziós kamerák kereszttüzében, nyíltan. És úgy, hogy mindenki tudta és tudhatta, hogy többek közt az előző 8 évnek hála, nagy a gáz.
Hogy nem ezt ígérte a kampányban?
Hát eleve ki az a barom, aki még 20 év után is a plakátokon olvasható lózungok alapján tájékozódik?
Ki az, aki elhitte az őszödi beszéd után, hogy minden rendben, amikor az előző kormányfő zárt körben kiteregette, hogy csak a kedvező nemzetközi pénzügyi klímának és trükkök százainak köszönhető, hogy nem mentünk csődbe?
Ki az, aki úgy készült, hogy minden fasza, majd Orbán alatt minden jobb lesz, hiszen dübörög a hazai és a nemzetközi gazdaság is?
Tudom, sok a plakátokról tájékozódó ösztönszavazó.
Akik soha nem tudnák megmondani, hogy ki az aktuális közt.elnök, a kormányfő, a házelnök, mégis választójoggal rendelkeznek és döntenek.
Orbán az elején lenyelette a békát, az első másodpercben. Van 4 éve kimagyarázni, bizonyítani.
Gyurcsány (és Kóka) a 2006-os választások előtt azt zengték, hogy minden rendben, mindenki bennünket irigyel, puma, stb.
Aztán 1 hét múlva zárt körben tisztázták, hogy 4 évig (tehát 2002 óta) nem csináltak semmit. SEMMIT!
Ne keverjük a körtét a villanykörtével.
Lengyel László a vágyait vetítette ki, ennyi.
Úgy gondolja, hogyha leírja nyomatékkal, hogy Orbán meghalt, akkor meg is hal.
Jelzem: a Bokros csomag és a Tocsik-botrány után '98-ban pártként az Mszp kapta a legtöbb szavazatot a választásokon, a kisgizdák és a fidesz együttesen szereztek valamivel többet.
Tehát a nép nem halálra ítélte a megszorítókat, ráadásul Orbán jól csinálja taktikailag: az elején lenyomja a keserű pirulát a torkokon, és még marad 3-3,5 éve a kozmetikázásra.
Hogy ezután nyerni tud-e majd újra, az más kérdés, de ezt a beszédet az őszödivel összevetni...
A minősítőt minősíti igazából...

(Lacikám, csak nem téged is érintenek a végkielégítéses moratóriumok, a fizetésplafonok? Csak tán nem haldoklik a cég, miként a Népszava jövője is kétséges és a Népszabadságtól is elküldtek jó pár embert?)

lüke 2010.06.12. 14:06:58

konkrétan:
nem olvasnak LL-t,mert mindig ua. a téma..............

AnnaKarenina 2010.06.12. 14:11:45

@elfelejtette: De mások az újraelosztási preferenciáik. Lehet, hogy az MSzP nyomás alatt tartotta a Fidesz-Kisgazda kormányt (azért erre is emlékezzünk), de az utolsó 4 év alatt szerintem a Fidesz el is lehetetlenítette a kormányzást az utcai eseményekkel. Utólag látszik, hogy GyF-től meg kellett volna korábban szabadulni. Akkor belekényszerültek abba a buta helyzetbe, hogy nehogy OV mondja meg, ki legyen a min.elnök.

Egy dologban érzek párhuzamot az őszödi beszéddel, hogy míg ellenzékben abszolúte megszorítás-ellenes volt a Fidesz, most ugyanúgy megszorít, tehát a korábbi retorikájában hazudott.

Azt meg szeretném üzenni, hogy LL nem politikus, elemző, elmondja a véleményét, ami persze a Fidesz-nek nem jó, így TG kiteszi őt a pellengérre, hadd gyalázzák.

KCB 2010.06.12. 14:12:04

Érdekes hogy a szocik a választások elött azzal vádolták a fideszt hogy nem mond semmi konkrétat, most pedig azzal hogy nem teljesíti. Továbbá 2 hét alatt számon kérik a köv. 4 év tetteit.

tölgyes 2010.06.12. 14:12:52

@Várúr: Meg kell értenie TG-t is.. A BKV tőle se fog politikai elemzői szolgáltatást rendelni.. még akkor se, ha egyébként megdolgozott minden forintért.. mert a BKV-nak nem politikai elemzés kell, hanem menetrend és karbantartó..

Ordnassac 2010.06.12. 14:14:47

@AnnaKarenina: nem politikus, de közszereplő, ergo el is kell tudni viselnie LL-nek a kritikákat (bár ne ámítsuk magunkat, nem hiszem, hogy LL olvasgatja, amiket itt írunk).

Más blogokban meg a jobbos közszereplők véleményét teszik ki pellengérre. Ez is hozzátartozik a véleménynyilvánítás szabadságába.

ZöldszemM2 2010.06.12. 14:14:54

Bolond ez a lengyel laci !!

tölgyes 2010.06.12. 14:16:49

@AnnaKarenina: Az utcai politizálás az alkotmányos politikai akaratnyilvánítás természetes része... Abban azonban egyetértek Önnel, hogy Gyurcsányt már korábban el kellett volna távolítani és új választást kiírni. Ha ezt 2006 őszén megteszik, akkor ma nincsen Jobbik.. és az MSZP-nek komoly esélyei lettek volna a győzelemre... DE GYURCSÁNYNAK ÉS A KLIENSEKNEK A LENYÚLÁSOK ÉS A HATALOM MINDENNÉL FONTOSABB VOLT.

ZöldszemM2 2010.06.12. 14:17:28

@AnnaKarenina:
A szocik már a szeméttelepen vannak !

Pistie 2010.06.12. 14:17:41

Nincs igaza abban, hogy Orbán már megbukott, de ennek szerintem az az oka, hogy a jobboldal annyira ki van már éhezve a kormányzásra, hogy szemet hunynak az eddigi ballépések fölött. Ugyanis lehet hogy Orbán hazudott, sőt Szijjártó és Kósa biztos hogy hazudott, de még így is inkább ők hazudjanak, mint Gyurcsány. Szerintem ez a koncepció.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.12. 14:17:45

marhaság. lengyel lászló egy félkegyelmű, nem érdemes komolyan venni.

agentT 2010.06.12. 14:17:59

Szerintem az Orbán-féle 29 pontot nem lehet azon a szemüvegen át nézni, hogy nem felel meg a Fidesz választási ígéreteinek. Azért nem, mert előtte meg elmondatott balról ezerszer, hogy a Fidesz nem ígér, sőt nem is árul el a terveiből semmit.
Még a kormányprogramként elfogadott dokumentummal kapcsolatban is az volt a bölcseleti alapvetés, hogy az egy tartalmatlan vágyhalmaz, konkrétumok nélkül.
Na most ha nem voltak ígéretek, (lásd még: biankó csekket kér a kormányzáshoz a Fidesz - című balos kommunikáció) akkor minek alapján lehet megítélni, hogy mennyiben felel meg Orbán Viktor a vállalásainak?
Nyilván annak alapján, hogy mit várhat el az ember egy magát polgárinak, tehát konzervatívnak valló politikai erőtől. Megfelel-e a polgári pártok jobbközép hagyományainak az Orbán által elővezetett 29 pont? Alapvetően igen. Vannak olyan dolgok benne, (például a kilakoltatási- vagy az energiaár moratórium, esetleg a bankadó) melyeket balos húzásoknak lehet tekinteni, ezek azonban a kommunikációban meg is kapták az "ideiglenes" cimkét.
Az a néhány populista igéret, melyet a Fidesz fontosnak tartott lekommunikálni a kampány idején, például a Gyes helyreállítása, a vasúti szárnyvonalak ügyének rendbetétele, nyilván megvalósul, majd pedig a jó kormányzás és a szavahihetőség alapkövévé avanzsál.
Egyébként én a Jobbikra szavaztam, de ha a Jobbik nem lenne a Fideszre szavaztam volna, de nem elsősorban azért, hogy kapjak.
Itt ugyanis téved Lengyel László, de rohadt nagyot. Az emberek döntő többsége nem kizárólag, még csak nem is elsősorban azért szavazott a Fideszre, hogy kapjon valamit. Az emberek döntő többsége azért szavazott a Fideszre, hogy elérje a Horn Gábor által megfogalmazott álmot, jelesül hogy Feri és a csapata HÚZZON A P*CSÁBA.
Ennek okából pedig nagyon vékony összehasonlítási alap van ám Őszöd és a 29-es beszéd között, kábé semmi. Rengeteget kell még erodálnia magán Orbán Viktornak ahhoz, hogy akár csak lehetősége legyen elmondani egy Őszöd-szintű szózatot. Ha pedig továbbra is a jelenleg tapasztalható dinamizmussal tereli a dolgokat a helyes irányba, akkor bizony a baloldalnak pár évtizedes Viktoriánus uralommal kell megbarátkoznia.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 14:19:05

@tölgyes:

...és ezt még mindig tagadják - állításod mindkét részét - a baloldali fórumozók, pedig a napnál is világosabb

gudmen 2010.06.12. 14:20:17

a baloldalon az öszödi beszéd most mint negativ retorikai "elem" szerepel..pedig 4 éven keresztül az ellenkezöjét bizonygatták, többek között L.L. is.
nem fogja fel a baloldali értelmiség, hogy az a rendszer, ahogy modszeresen 20 (60) éven keresztül megtévesztették az embereket, végleg összedölt.
LL eszmefutattásárol kár beszélni, megprobálja a saját inerciarendszerében észérvekkel "manifesztálni" a hipotézéseit, csak idö kérdése és debreczenit is alul mulja szakmai hitelességében.
Freudinak tünik az elszolás..:" választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon." Igen, nagyon sokan kaptak közülük, D.J L.L Dessewfy..sok tizmilliot néhány A4-es lapra fércelt tanulmány, elemzés után..fájo veszteség, hogy innentöl ezek a megbizások megszünnek, Én elhiszem....

taecleau 2010.06.12. 14:21:38

Orbán nem bukhat meg, mert Magyarországon nem buknak meg politikusok. Legfőképpen Orbán nem képes megbukni. Ő soha semmikor nem bukik meg. Most sem, és a jövőben sem. Soha.
A Haza nem bukhat meg!

tölgyes 2010.06.12. 14:23:51

@1.szolo - 2014;):
LEHET, HOGY OSTOBA VAGYOK, DE KIPRÓBÁLTAM ÉS NEKEM RENDBEN VAN. A FELESÉGEM ÜLT A FÜVÖN.. ÉS VELE SZEMBE ÁLLVA JOBB KÉZZEL MEGFOGTAM A JOBB KEZÉT ÉS FELHÚZTAM..A dolog lefényképezve pont így néz ki!

AnnaKarenina 2010.06.12. 14:24:23

@Ordnassac: Ez rendben van. Csak azt gondolom, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez, és az érvek nélküli felesleges gyalázkodások bántanak.

Várúr 2010.06.12. 14:25:19

@tölgyes:
Hogyne érteném Török tekintetes urat. Óvatos, mérsékelt elemzései hálistennek távol állnak Lengyel László kikönyökölt pulóverben fogant, teán, kávén, banánszörpön, akármin hízlalt szapora téveszméitől. Néha eltűnődöm: saját maga hisz-e bennük? Még Somogyi Zoltán "elemző politológust" sem tartom annyira ostobának, hogy valóban feltételezte az mdf parlamentbe jutását. A már jó egy éve riadt tekintetű Debreczeniről azonban nagyon is feltételeztem. Furcsánytól Dávid Ibolyáig nem túl hosszú utat bicegett végig.

tölgyes 2010.06.12. 14:26:55

@malacz69【ツ】rettegéselemző: Azért tagadják, mert akkor be kéne ismerniük, hogy az a hujjogás, amit az elmúlt években produkáltak hülyeség volt. Az is kiderülne, hogy a mostani vezetésért a jelenlegi MSZP elit a felelős.. és nem az ellenzék ármánykodása..No de akkor hogy mondogathatnák, hogy "Fulladjon meg Orbán Viktor lehetőleg máma még.."..Lengyel is ebből akar megélni még az elkövetkező négy évben..::))Nem biztos, hogy sikerülni fog neki.

elfelejtette 2010.06.12. 14:27:56

@AnnaKarenina: "Egy dologban érzek párhuzamot az őszödi beszéddel, hogy míg ellenzékben abszolúte megszorítás-ellenes volt a Fidesz, most ugyanúgy megszorít, tehát a korábbi retorikájában hazudott."

Csak teljesen más csoportokat próbál kímélni: a középosztályt (a középosztály kifejezetten jól járna), a dolgozó többgyerekeseket, míg az MSZP inkább a nyugdíjasokat és a közalkalmazottak próbálta védeni. Többek közt ezért is ült seggre 2007-ben a GDP növekedés, mert akkor már az is hiba lett volna, ha fűnyírószerűen mindenkit egyenlően szorít, miközben a térség országai látványosan növelték a tőkevonzó képességeiket.

unommáazegészet 2010.06.12. 14:28:43

@ZöldszemM2: Fel is dolgozzuk őket és kihányjuk.

Várúr 2010.06.12. 14:30:16

@agentT:
Én mint jobber már meg is barátkoztam :-))
Adjon az Isten szebb jelent! (A jövővel még várjunk szittya barátaim).

agentT 2010.06.12. 14:34:32

@Várúr: Én nem bánom, de a jövő is szebb lesz ha Magyarország hajrázik:))

Várúr 2010.06.12. 14:39:35

@Ordnassac:
Kontrollt senki sem iktat ki, ha akarná, sem tehetné. Három (3) ellenzéki párt ül a parlamentben, olyan arányban és azok, akiknek ennyi tellett. A demokrácia őshazájában, Nagybritanniában pl. "a győztes mindent visz", mégse rettegnek diktatúrától. Létezik média, civil mozgalmak sokasága, egyházak, közvélemény, nemzetközi tőke és politikai organizációk, nem csekély érdekérvényesítő képességgel, stb. A 8 éves hazug szarakodásnak ideje véget vetni, nem az ellenőrzött demokráciának. Maga a fidesz sem egy monolit tömb. Az én gondolkodásom sincs ólomba öntve.

scooby0821 2010.06.12. 14:40:22

Olvasom a sok agyatlan FideSS zombi írását. Gratulálni tudok csak nekik. Ezt elenti számukra a nemzeti összefogás meg a többi humbug.. :o(
Miről beszélnek ezek a félanafabéták?! A Viktátor azt mondta: ő két hét alatt rendet tesz. Ezt kérik rata számon. Aztán: Ő mindennel tisztában van, kész kormányozni. Ezt is... De a legérekesebb: tökmindegy mit mondott- az már elmúlt ápr. 26-án 0 órakor. Amit most tett az az érdekes. Az peddig elkeserítő.

pelso68 2010.06.12. 14:40:27

"Lengyel László nem beszél össze-vissza. Állításai logikusak, levezetettek. "
/az volt kb 20 évvel ezelőtt./
aki a mostani szitut őszöddel említi 1 súlycsoportban,
azt nem lehet tisztánlátással vádolni...

Csillary 2010.06.12. 14:41:35

Szegény Lengyel Lászlóra hosszú és bizonyos vagyonfelélés vár a hosszú és bizonyos FIDESZ kormányzás alatt. Igy azután nem csoda, hogy elkeseredésében összevissza irkál mindenfélét. Orbán nyugodt lehet. Amit ez a Lengyel az utóbbi húsz évben leírt, még sose jött be.

AnnaKarenina 2010.06.12. 14:43:16

@elfelejtette: Most meglesz az elképzelések próbája: a középosztály megtámogatása valóban tudja-e dinamizálni a gazdaságot termelésben, munkaerő foglalkoztatásban, vagy csak többletfogyasztásra fogja őket ösztönözni.
Ugyanakkor nem látom, hogy a leszakadó rétegekkel mi lesz. A munkanélküliséggel mint állandóval kell számolni, a nyugdíjasok nehéz helyzetben vannak, a közszolgák (tanár, orvos, stb.) szintúgy.
A tőkevonzó képességhez annyit, hogy mivel a szomszédaink fáziskésésben voltak Mo-hoz képest, így időben mi már túl voltunk a csúcsponton 2007-ben. A nemzetközi tőkemozgások őket is hasonlóan fogják érinteni, a piacokat megszerezték, hazai konkurrenciát leépítik, aztán eláramlanak az olcsóbb munkaerő irányában.

Várúr 2010.06.12. 14:43:52

@agentT:
Hajrázik, ha a pehelysúlyú L. Lacika és frusztrált barátai súlyos koloncnak is állítják be magukat. Útmenti potyadék még lehet belőlük (keményen dolgoznak rajta), kocsikenőcs nem.

bulatokudzsava 2010.06.12. 14:44:55

Azt hiszem, hogy Lengyel László cikkének következtetése téves, afféle wishful thinking. Halálos sebről szó nincs: a kormányfő erős és hatalmon marad mindaddig, ameddig csak akarja. Természetes, hogy az első kormányzati intézkedésektől kezdve a szivárványszínű szavazótábor egyes tagjai csalódni fognak (nem véletlen, hogy milyen kevés konkrétum hangzott el a kampány során), de a nagy többség számára Orbán hitelessége tartósan megmarad, bármi is történik. A Fidesz-KDNP parlamenti ereje is egységesen a kormányfő mellett áll és marad még jó sokáig, ami távolról sem volt igaz Gyurcsány koalíciós kormányára, még kevésbé pártjára. Lengyel találgatása, hogy a külföldi és hazai gazdasági szereplőknek milyen vezetőre volna igényük, nem vezet sehová: hozott anyagból dolgoznak és abból próbálják kihozni a legtöbbet, biztosan megvannak rá az eszközeik. A kormány egyébként gyorsan tanul, sokat okosodott például múlt hét péntekről szombatra, feltételezem hogy nem a halfejek fogyasztásától…

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.12. 14:47:31

@tölgyes: "LEHET, HOGY OSTOBA VAGYOK, DE KIPRÓBÁLTAM ÉS NEKEM RENDBEN VAN. (...) JOBB KÉZZEL MEGFOGTAM A JOBB KEZÉT ÉS FELHÚZTAM..A dolog lefényképezve pont így néz ki!"

Köszönöm a reagálást!
Jobbról NÉZVÉST ezexerint minden a legnagyobb rendben...

Akkor most nézzük talán objektíven is:
www.gyulaihirlap.hu/dokumentumok/dir8/kep2/2454_821_kezfogas.jpg
- ezen TISZTÁN látszik, hogy egy normális kézfogásnál a "baloldali" ujjak a "jobboldali" csukló ALATT vannak. (ellentétben a FENTI képpel!)

Várúr 2010.06.12. 14:48:30

@scooby0821:
Jóember, a nemzeti öszefogás számomra valóban nem azt jelenti, hogy veled és a hozzád hasonlókkal akarnék összefogni. Aki néhány millió embert fidesz-zombinak titulál, az agyhalálához közelít. Ideje kórboncnokhoz fordulnod.

Darth_Vader 2010.06.12. 14:53:41

clownfish

Miért nem használsz nagybetűt? Nem a magyar az anyanyelved?

combo 2010.06.12. 14:54:47

Ha az alacsony keresetűek kevesebbet fognak hazavinni, akkor Orbán hitelessége elpárolog. Ugyanis az alacsony keresetűek sokan vannak, ami sok szavazatot jelent. Egy felső-középosztálybeli ember adócsökkenését csak kb. 20 minimálbéres adóemelése kompenzálja, itt ugye egyetlen támogató szavazat áll szemben 20 rosszalló szavazattal.

Ha mégsem csökken senkinek a nettója, és egyéb megszorítások sem lesznek, akkor viszont Orbán népszerűsége a csúcson lesz még egy darabig.

Én magam támogatom az egykulcsos adót, de felhívom a figyelmet erre a cikkre: www.privatbankar.hu/cikk/ado/sehol_sincs_tisztan_egykulcsos_ado_36950

tölgyes 2010.06.12. 14:55:24

@1.szolo - 2014;): Megint megnéztem..És változatlanul rendben van.. mert nem kézfogással segíti fel hanem úgy hogy ráfog a hüvelyk újra... tehát más fogást alkalmaz.. de lehet, hogy én vagyok az ostoba... Ilyenkor az ember a másik mellé lép..Mi így szoktuk egymást felsegíteni..

2010.06.12. 14:57:46

Elnézést, de ez a Lengyel cikk úgy, ahogy van, röhejes.
Már a kiindulási pontja, miszerint Orbánra azért szavaztak az emberek, hogy kapjanak, téves. Azért szavaztak, mert azt a brancsot, amihez Lengyel Laca is tartozik, a hátuk középre kívánták. És azért Orbánra, mert ők már kormányoztak és nem rosszul (a Jobbik pedig túl kockázatos tűnt).

Debreczeni József felkészül.

panelburzsuj 2010.06.12. 14:59:47

@taecleau:

"A Haza nem bukhat meg!"

Ez a tisztánlátás.

Lengyel és Török urak semmivel nem mondanak többet, csak hosszabb lére eresztik. Azaz: Orbán Viktor akkor fog megbukni, amikor már nem lesz elég ember, aki gebinbe kiadja neki a hazát. Azon persze lehet lamentálni, hogy a hitelezők, vagy az alkalmazottak kopnak-e el később, de azon nem, hogy a Nemzet Manegerének mozgástere az elmúlt két hétben szűkült.

Hiába indított Orbán/Fidesz huszárosan, a megrohamozott szervezetek közül egy sem kapitulált, sőt több komótósan nyomulni is kezdett feléje.

Öszöd persze túl merész párhuzam. Szerencsésebb lenne a Moszkvát bevevő Napóleon képét felidézni ...

Hurri Kán 2010.06.12. 15:02:55

Jah, lengyel az orákulum. (Nem véletlen írtam kisbetűvel a nevét)
Ő az abszolút hiteles, felkészült, stb. politológus. Emlékezzünk csak: szegény hunvalddal (akinek egyik legfőbb bizalmasa volt) töltötte együtt szinte utolsó óráit, mielőtt előzetesbe vitték volna. Igen, ő az, aki dolgozna, csak nem hagyják... Remélem lengyel is minél hamarabb odakerül, ahová való és örökre eltűnik a közéletből politikai maffiózó elvtársaival egyetemben.

Ordnassac 2010.06.12. 15:03:21

@Várúr: annak én is örülök, hogy vége az előző kormányok regnálásának. Nem is arról van szó. A szimbolikus törvényjavaslatok többségének pl. személy szerint örültem (remélem azzal az aggodalmam is indokolatlan volt, hogy a kettős áp nagyon befolyásolja a szlovák választás eredményét).

Hanem arról van szó, hogy olyan törvényjavaslatokat is hoz, amik teljesen feleslegesek és nyammognivalót hagy olyanoknak, mint LL. Az Alkotmánybíróság tagjainak jelölési procedúráját pl. szerintem teljesen felesleges volt felbolygatni. Így is megoldható a jelölés. Az ÁSZ-nál is volt megegyezés, de a Fidesz(!) végül mégsem ment bele (mondjuk azt pont nem bánom, így legalább Göndör István és Latorcai János nem lettek ÁSZ-alelnökök). Ami igazán zavar, az a semmitmondó indoklás, amivel meg akarják magyarázni ezeket a lépéseket. Ilyenekkel a szocik is operáltak. Az ellenük való kritika is jogos volt. Szerintem itt is az.

Más: köztársasági elnök kérdése: öt éve még nagyszabású "keressük a nép jelöltjét" mozgalom, most meg csak a Népszabadságból értesülünk pletykákról. A végső döntést a szavazás előtti napokig valószínűleg meg se tudjuk. Pedig mégis csak az államfőről van szó. Korábban a Fidesz is beszélt arról, hogy pártember ne legyen...

Ami szintén problémás, az az, ahogy kb. fél év alatt le akarnak zavarni mindent. Egyeztetés szinte alig (pedig mennyit szentségeltek amiatt egyébként jogosan, hogy a másik oldal nem csinálja), látszik a kapkodás (egy hónap alatt öt alkotmánymódosító törvényjavaslat). Pedig szerintem sokkal nagyobb politikai tőkét kovácsolhattak volna abból, ha nem ilyen most mindent, de azonnal módon csinálnak.

Hurri Kán 2010.06.12. 15:04:53

@Ordnassac: rengeteg dologban nem nagyon van idő tovább várakozni és a szart passzírozni...

combo 2010.06.12. 15:07:33

Amúgy érdekességképpen megjegyzem, hogy Orbán már korábban megpendítette a minimálbér adómentességének eltörlését:

www.fn.hu/belfold/20090311/orban_megtartana_13_havi/
"Orbán Viktor szerint a minimálbér megadóztatása elkerülhetetlenné válik, ha most nem történik gazdaságpolitikai változás."

Számomra ebből egyértelművé vált, hogy el fogja törölni. Csodálkoztam is, hogy ebből nem lett hatalmas ellenkampány (szerencsére).

mizrolist 2010.06.12. 15:12:07

@Várúr: a felét megkapták. A másik felét nyerjék el választáson, és ne azzal, hogy úgy módosítják a játékszabályokat, hogy ne veszíthessenek. (nem mondom, hogy erre készülnek, de a választási reformjukból még szinte semmit nem láttunk azon kívül, hogy kevesebb képviselő lesz; és a tervezett önkormányzati módosítás a listákkal kapcsolatban nekem nem tetszik)

Várúr 2010.06.12. 15:14:41

@Ordnassac:
Nem így látom booocs'... Nagy a türelmetlenség az elmúlt 8 év töketlenkedései után. Ne jöjjön vissza a sok "100 lépés", a reformviccekbe csomagolt semmittevés, az mszp/szdsz-féle "miniszterelnök kerestetik" (egy hét alatt 9 jelölt) bohózat. A köztársasági elnökjelölt-kérdés a mai helyzetben huszadrangú. Kizárt, hogy a fidesznek ne lenne elgondolása, de mivel a parlament dönt, mifenének heteken át a közvéleménnyel csócsáltatni? Nem az lenne eszméletlen demagógia? Másra se lenne jó, mint egy csomó szélsőséges véleményt turbóztatni. Némi habozás után az mszp is bírja jelölni a thaiföldi nagykövetet. Én a gimnáziumi magyartanáromat jelölném.... s gondolom, még van pár tízezer ötlet, javaslat,, akármi.

Ordnassac 2010.06.12. 15:15:52

@gyvy: de pont azokkal nem foglalkoztak eddig vagy nem olyan intenzitással, mint amivel kellene.

A gazdasági akcióterv is csak (legalábbis úgy tűnik) kényszerhelyzetből alakult ki. Pedig ez most lényegesen fontosabb, mint egy hónap alatt ötször módosítani az Alkotmányt vagy átalakítani egyes magas tisztségekbe történő megválasztás szabályait. Az önkormányzati választási rendszer átalakítása sem óriási sürgős feladat.

babajudiit 2010.06.12. 15:16:52

A két választási forduló között, attól volt hangos a média, hogy meg kell akadályzni a FIDESZ 2/3-át, mert Orbán hozzá akar nyúlni az Alkotmányhoz, illetve új Alkotmányt akar. Az
aki a FIDESZ-re szavazott ezzel is tisztában volt, mint ahogy
azzal is, hogy az ország gazdaságilag pocsék helyzetben van, ezért nem számít arra, hogy kap valamit. Most, hogy a FIDESZ megkapta a 2/3-os lehetőséget, az "okosok"kisütötték,hogy a 2/3 nem is 2/3../Aki nem ment el szavazni, azt nem lehet beszámitani a szavazatok megoszlásába, azt figyelmen kívül kell hagyni. /Magára vessen aki nem élt a szavazati lehetőségével/Azért a választókat nem kellene hülyének nézni!
Az országnak össze kellene fogni, hogy a kormány minél hamarabb talpra tudja állítani az országot, nem pedig a kákán
keresni a csomót.

Ordnassac 2010.06.12. 15:18:00

@Várúr: visszakérdezek: ezek szerint a Fidesz 2005-ös jelöltkereső megmozdulása "eszméletlen demagógia" volt? ;-)

Várúr 2010.06.12. 15:18:33

Nekem az is tetszik (mármint a listamódosítás). Önkormányzatba kerüljenek helyi emberek, ne listás fantompolitkusok, belső pártmutyik alapján.

Flúgatlan 2010.06.12. 15:18:46

Lengyel László, szokásához híven, ismét hülyeségeket, tendenciózusan torzított elemzést írt.

"Orbán elmondta az őszödi beszédét. Nem színes, nem felháborító, ..."

Az öszödi beszéd kulcseleme volt az, hogy felháborító tényeket (pl. folyamatosan, tudatosan a hazugságra építő kampány) felháborító stílusban (pl. "kurva ország") közölt. Nem, kedves Lengyel László, ez nem öszödi beszéd.

Nem sikerültek úgy a dolgok, ahogy tervezte, ez igaz. De ezt ugyanolyannak látni, mint az öszödi beszédet... politikai elfogultságból bekövetkező agytorzulást jelent.

Egyébként én és ismerőseim nem azért szavazunk Orbánra főként, mert többet akarunk kapni. Az se árt, de nem ez a lényeg. Hanem pl. egy elemi erkölcsi szint, vagy hogy azt láttuk, hogy '98 és 2002 közt ha lassan is, de előrefelé haladtunk, míg 2010-re a térség leszakadó országai közé tartozunk, ...

Egyáltalán: minek kell ezzel a Lengyellel foglalkozni? Százezerszer bebizonyosodott már vészes elfogultsága.

sashimi 2010.06.12. 15:23:29

A blog jelen irasa nekem inkabb ugy tuni, hogy a politikus-mosdatas egy klasszikus modszerenek alkalmazasa. Ha OV valami boszmeseget tesz, akkor valasszunk ki a kritikusai kozul egy olyat, aki tudvalevoleg nem szimpatizal a fidesz elnokevel es akinek kritikaja altalaban nem a jozansagarol ismerszik, hanem tele van tulzo elemekkel. Cafoljok a tulzasokat, majd kovetkeztessunk ebbol arra, hogy nem hogy OV hitelesseg ingott volna meg az elmult napokban, amikor szinte percenkent mondanak mast es mast a fidesz emberei (peldaul kikre vonatkozik a 15% megszoritas, meddig lesz szuperbrutto, etc), hanem egyenesen tartsuk tovabbra is politikusi csucsteljesitmenynek a 29 pontot.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.12. 15:24:06

@tölgyes: "Megint megnéztem..És változatlanul rendben van.. mert (...) ráfog a hüvelyk újra... "

(Ismételten köszönöm a válaszra méltatást)
Szép jobboldali szokás ez, csak arra kell vigyázni közben, hogy ha gyengén fog rá a hüvelykujjára, akkor könnyen kicsúszhat belőle, ha meg "újra" ráfog, akkor a végén még kificamodik...
Szívből AJÁNLOM helyette ezt az "oldalsemleges" és IGEN STABIL fogást:
hardverapro.hu/dl/uad/2009-10/698040pic.jpg (sajnos nem volt JOBB, csak ilyen szkanderes, de a kezek kapcsolódása az ua.;), mellesleg a "baloldali" ember ÉPPEN EZT a stílust ajánlotta fel (nyújtotta ODA) 0.Viktornak - aki maga is jót derült azon, hogy (talán más beidegződésű megszokásból:) mégsem ezen fogás PÁRJÁT alkalmazta vele szemben.

Azért az némileg megzavart, hogy MOST EZT tudhattam meg:
"Ilyenkor az ember a másik mellé (sic!) lép..Mi így szoktuk egymást felsegíteni.."
- szemben az előző reakcióban olvasottal:
"... VELE SZEMBE ÁLLVA (...) FELHÚZTAM.."
De ez nyilván csak az én fantáziátlanságom...

Várúr 2010.06.12. 15:24:13

@Ordnassac:
Még az is lehet, de mit tesz Isten, nem az volt. Hanem az akkori ellenzéki taktika szerves része. Ez a csúnya politika sajnos így néz ki... A pártok nyerni akarnak, pozícióra, befolyásra, stb. törekszenek. Ebből a szempontból az szdsz bénázása, azaz ostoba önállóskodása volt röhejes. Csak az alkalmazott módszer és eszköz nagyon nem mindegy (vö. "hazudtunk reggel, délben meg este").

Várúr 2010.06.12. 15:26:11

Még valami: az szdsz/mdf politikai analfabétizmusa, vagy az mszp és a jobbik csőlátása számukra lehet mentség, vigasz aligha...

Ordnassac 2010.06.12. 15:29:44

@Várúr: most miért lenne az? Újabb fideszes ideológia szerint a népnek mostantól négy évig kuss? :-P Nem így működött az MSZP is?

Várúr 2010.06.12. 15:36:26

@Ordnassac:
Érveim elmondtam, köztársasági elnöikválasztás-ügyben a nép 1990-ben szavazott, a közvetlen választást épp az szdsz miatt elvetette, innen kezdve kuss a következő 100 évben, vagy e tárgyban az alkotmánymódosításig. Ki is röhögném a fideszt, ha a mostani helyzetben közvetlen elnökválasztásra költene pár milliárdot, vagyis osztaná meg jó drágán a közvéleményt.

Ordnassac 2010.06.12. 15:37:59

@Ordnassac: hogy érthetőbb legyen: nem ragaszkodom ahhoz, hogy kérdezzék meg a népet, csak arra, hogy most miért kell indoklás nélkül homlokegyenest más viselkedést felvenni.

Ami az egyik oldaltól a (sarkítok) hazaárulás jele, a másik oldalnál már a józan politizálás jele?

Ordnassac 2010.06.12. 15:39:01

@Várúr: öm, félreértettél. Egy szóval sem beszéltem közvetlen elnökválasztásról. Nálam fel sem merült.

biohouse 2010.06.12. 15:46:22

"A vezérelvű, illiberális erődemokráciából kifogyott az erő." (LL helyett ll)

Állásából lengyel lászlót azonnal kirúgni, diplomáját visszavonni, elkobozni. Inkompetens, hazug, kommunista.

Várúr 2010.06.12. 15:57:54

@Ordnassac:
Így van barátom... mert esetünkben nem két száj fúj hideget-meleget. Továbbá, ami 8 éve volt, az akkor volt, s ami 4 éve, annak is négy éve már... Én elég koherensnek látom a fidesz politikai filozófiáját, amibe a kemény kézzel vezetett párt és a helyzethez való rugalmas alkalmazkodás bőven belefér.
Na meg: más ellenzékben lenni, más kormányon. 400 éve, a holland polgári alkotmány elfogadása óta így működik ez. Még valami: az mszp-szdsz-mdf trió folyamatosan hazudozott és rongált, a fidesz taktikázott. A kettő nem ugyanaz, nemdebár?

tölgyes 2010.06.12. 16:00:40

@1.szolo - 2014;): Látom mint baloldalit kevésszer segítették fel a földről..:::)))

parttalan 2010.06.12. 16:05:08

@taecleau: "Orbán nem bukhat meg, mert Magyarországon nem buknak meg politikusok. Legfőképpen Orbán nem képes megbukni. Ő soha semmikor nem bukik meg. Most sem, és a jövőben sem. Soha.
A Haza nem bukhat meg!"

Nem, kisfiam. Orbán addig marad min.elnök, amíg a honi szavazópolgárok többsége hatalomban kívánja tartani, s egy orsz.gyűl.-i választás alkalmával ki nem fejezi ettől eltérő szándékát. Ez az idő is el fog jönni. 4-8- ... év múlva.

miarákvan 2010.06.12. 16:07:39

@stars7726: Nahh, én is ezt mondtam pár bejegyzéssel ezelőtt...OVI lesz a KE, Navra a ME.

tbb 2010.06.12. 16:08:18

Így van Gabi. Ezért van az, hogy a te presztizsed nő, Lengyelé meg elkopott. Pedig de tiszteltem a '89 táján Gombárral jegyzett írásáért.

ssi 2010.06.12. 16:13:10

@Lacc78:
MSZP és Gy.F. külön többre jutottak volna - sosem voltak összeillőek

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.06.12. 16:25:56

@tölgyes:
Mindkettő meglehetősen relatív, a "baloldali" és a "kevésszer" is...
Felsegítésre évek óta heti 2 órában van jó esélyem, az oldalilag pedig: a szívem baloldali, de az agyam az 2 féltekés.

Megjegyzem még (c.c.:), hogy a Jobbiknak jelenleg "baloldalibb" az üléspontja a Fidesz-MPSZ+KdNp-nél, akik pedig majd' minden népszavazáson a Türmer-féle (valódi) komcsikkal egyfelé szavaztak...

tbb 2010.06.12. 16:26:37

@iii:
"hanem immár végérvényesen kiderült, hogy ténylegesen jobboldali, a középosztály és a tőkésosztály érdekeit kiszolgáló párt."

Szerintem egy kicsit pontatlan az állításod. Mentségedre szóljon, hogy ezt harsogják a ballib megmondók. Persze, aki még mindig rájuk hallgat..., sőt szajkózza őket... De nem ez a lényeg. Hanem hogy mi derült ki végérvényesen: Hát egyáltalán nem az hogy a középosztály érdekeit szolgálja ki. Hanem, hogy megteremti a középosztályt. Már épp itt az ideje, hogy kialakuljon.

torró 2010.06.12. 16:27:24

Mivel a vizionálásnál tartunk,egyébként innen üzenem Lengyel úrnak hogy tisztában vagyunk azzal a ganédombal amit az előző kormány maga után hagyott és hogy nem lesz könnyű menet az elkövetkező években! Egyébként nem tudom ki nyelt be több hülyeséget,a jobb vagy a baloldali szavazó! Mondjuk az elmúlt 8 évben!
És ha már oly sok tudós baloldali emberke van jelen ,akkor meséljenek már arról mi történt volna ha ők nyerik meg a választást? No persze ehhez az elmúlt években nem csődbe kellett volna országot dönteni! Érdekes hogy mennyire tudnak vészmadárkodni! Előbb kellett volna tisztelettel!!!
Meg milyen öszödi beszéd? Egyáltalán hogy lehet a két beszédet össze hozni? Tessék már elmagyarázni a párhuzamot!!Egyébként ,külföldi újság írói véleményekről csak annyit hogy némelyik azt se tudja hol van ez az ország.Olyan meg pláne ne próbáljon okoskodni aki megrendelésre írt rólunk még egy -két évvel ezelőtt. Én azt mondanám várjunk még egy kicsit hátha van némi esélyünk valamire jutni.Ha meg elbaltázzák, akkor jön az hogy:" a nyár heves a kasza egyenes" történet. De azt hiszem erre nem vágyik egyik oldal sem!

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.06.12. 16:37:26

Áder, mint Orbán politikai ellenfele...

Az ellemzés többi része is kb. ennyire vehető komolyan.

Steve 2010.06.12. 16:40:58

@Torró és a többiek:
Az őszödi beszéddel való párhuzam szerintem arra jó, hogy néhány dologra rá lehet mutatni, ami közelebb visz a valósághoz:

A Fideszes kommunikáció lényege az volt, hogy illegitim volt az előző kormány aki nem azt csinálja amit ígért a választásokkor, ergo nem volt felhatalmazása arra amit csinált. Ha következetesek lennének a jobboldali választók akkor be kellene ismerni, hogy ezen szabály alapján Orbán sem azt csinálja amit ígért, tehát akkor ő is illegitim. Ezt próbálta a rettentő rosszul elsült Kósa féle kommunikáció előre megmagyarázni, sőt Orbán reakciója is ezt igazolta.

Egy idealizált világban az akkori jobbosoknak és Lengyel Lászlónak is igaza lenne. Valójában viszont sajnos a mai világban életszerűtlen elvárás, hogy valaki azt csinálja amire felhatalmazást kapott. Aki ezt kimondja tabut sért (egy dolog a választási program, más dolog a kormányprogram). Emlékszik erre valaki?

Az hogy "nagyjaink" ilyen játékszabályok szerint játszanak, azt értem, de mi "kisemberek" akik kimondhatjuk az igazat mondjuk már ki kéremszépen!

Steve 2010.06.12. 16:43:44

Lengyel Lászlóval nem értek egyet, de @biohouse: mondod ezt Te demokrata, aki híve a méltányos és törvényes eljárásnak?

Bmw 2010.06.12. 16:44:31

Köszönöm fidesz 1.00 CHF = 201.924 HUF

Steve 2010.06.12. 16:52:58

@Flúgatlan:

"Az öszödi beszéd kulcseleme volt az, hogy felháborító tényeket (pl. folyamatosan, tudatosan a hazugságra építő kampány)"

Na ez megvolt Orbánéknál is. A hazugságra épülő
kampányígéretekből akartak éppen visszatáncolni amikor
bedöntötték a forintot.

"felháborító stílusban (pl. "kurva ország") közölt."

Speciel az nem hogy nem volt a kampány része, hanem egy
bizalmas megbeszélésről szivárogtatták ki.

Nem sikerültek úgy a dolgok, ahogy tervezte, ez igaz. De ezt ugyanolyannak látni, mint az öszödi beszédet... politikai elfogultságból bekövetkező agytorzulást jelent.

Tehát szerinted Orbánék nem tudták, hogy nincs 7% feletti
hiány, miközben ezt minden hazai és külföldi elemző tudta?
Azt gondolod, hogy Matolcsyék, Vargáék ennyire képzetlenek,
ennyire nem értenek a feladatukhoz. Én biztos vagyok benne
hogy pontosan ismerik a helyzetet és a gazdasági folyamatokat
ami azért bíztató, mert megkapták azt a pofont amiből
ha tanulnak, akkor tudnak helyes politikát folytatni. Bízom
benne hogy a lecke elég gyorsan, elég korán és elég
egyértelműen jött és tanultak is belőle.

kpityu2 2010.06.12. 16:58:37

"De a nemzetközi és hazai szereplőkben már fölmerült: nem lehet-e egy másik, kevésbé kockázatos és konfliktusos személyiségre bízni a kormányzást? Olyanra, aki tanult valamit az elmúlt évekből. Aki meghallgat másokat. Akit nem sújt a hiteltelenség és felelőtlenség vádja. "

Háát, nem is tudom... gondolni teccik valakire ?

taecleau 2010.06.12. 17:01:04

@parttalan: "Nem, kisfiam. Orbán addig marad min.elnök, amíg a honi szavazópolgárok többsége hatalomban kívánja tartani, s egy orsz.gyűl.-i választás alkalmával ki nem fejezi ettől eltérő szándékát. Ez az idő is el fog jönni. 4-8- ... év múlva. "

Elmondtad volna ezt 2006-ban is? Mondjuk így: Gyurcsány addig marad min.elnök, amíg a honi szavazópolgárok többsége hatalomban kívánja tartani, s egy orsz.gyűl.-i választás alkalmával ki nem fejezi ettől eltérő szándékát. Ez az idő is el fog jönni. 4-8- ... év múlva.

Nem, te ezt nem mondtad volna el. Hogy is mondhattad volna, amikor síp volt a szádban és a Kossuth téren fújtad, fújtad, mint az őrült, és amikor nem fújtad akkor azt üvöltötted, hogy KÚÚÚÚRCSÁÁÁÁNY TAKAROGGY!!!!!

mialenyeg 2010.06.12. 17:03:00

Aki hibázik, általában nem érti, mi volt a hiba (még jó, különben nem is hibázott volna talán). A szoc tábor se érti, mi volt a hiba az ösződi beszédben. Orbán ezzel a programmal nem fog népszerűséget veszteni, sőt.

pereszke 2010.06.12. 17:05:33

iii
1. mivel csurhe csak a fidesz es a jobbik mogott all, ezert amig ovi nem haragitja magara a sajat hiveit, hasonloan gusztustalan dolgokat ne remelj mint a tv szekhaz ugy volt
2. grurcsany az oszodi beszedeben oszinte volt, erre keletkezett oriasi felhaborodas, nem kell attol tartanotok hogy ovi akar egyetlen egyszer is oszinten megnyilvanul, igy a kovetkezo legalabb 4 ev bekes szopassal telik majd a szeles tomegek szamara

Ordnassac 2010.06.12. 17:13:56

@pereszke:

1. Ez a no comment kategória.

2. Őszinte volt, a sajátjai előtt, zárt ajtók mögött. Hű, de bátor... Amennyiben ez nem szivárog ki, a nyilvánosság nem tudott volna erről erről a Kazinczy-díjas "igazságbeszédről".

Nem vagyok egy nagy Orbán-fan, de ez azért már túlzás...

Balaint 2010.06.12. 17:16:42

Ki az a Lengyel László? Egy többszörösen elmúlt rendszer itt maradt kövülete. Ugyanannyi a hitelessége mint (fel nem vállalt pártjáé az MSZP-é).

Zéró.

janosbacsi 2010.06.12. 17:16:51

@Várúr: Butább vagy, mint gondoltam. A politikusokat a bankok, pénzemberek csóválják. Ez még nem esett le? Hány éves is vagy? Lehet délibábokat kergetsz, elfecsérelted az életed.

ssi 2010.06.12. 17:17:20

L.L. elolvastam a teljes cikket, a lényege talán:
* könnyű a hitelességet elveszíteni, s nehéz, vagy lehetetlen visszaszerezni (lásd öszödi beszéddel Gy. F. helyzete)
* O.V. nem volt őszinte se itthon (ígéretek), se külfölddel (hiány). Kisebb gond, ha a választók egy része elfordul, nagyobb, ha külföld nem felejt. Most próbál szépíteni, bizonyítani, ha nem sikerül, felmerülhet a cseréje

T.G. írása a számomra:
- még nem dőlt el minden, így nem szerencsés az ördögöt a falra festeni, vagy az olvasókat megvezetni -egy felelős publicistától

janosbacsi 2010.06.12. 17:20:12

@Chicano: Te mire válaszoltál, az én kommentemre? Úgy látom a szövegértelmezés nem erősséged. Na fuss neki még egyszer, de most próbálj meg koncentrálni.

Ugorj magasabbra blöki!

Sólyom Bátor 2010.06.12. 17:30:16

Nekem is zsurnalizmusnak tűnik az idézett Lengyel szöveg, ahogy a gondolatmenete is. Inkább vágyakat tükröz és sejtéseket, mint valódi politológiai elemzés lenne. Akkor is ezt állítom, hogy ha nekem is hasonlók a vágyaim és a sejtéseim.

lüke 2010.06.12. 17:30:56

off:
ez isteni:
Svetlana Ficová a szlovák miniszterelnök felesége nem kapott Smer szavazólapot, mikor férjével az Alexander Dubček utcai szavazókörben szeretett volna szavazni. A választási bizottság tagjai gyorsan orvosolták a kialakult helyzetet. Ficót egyébként a Demokratikus Baloldal Pártja vezetői és több fiatal Fico-ellenes pólóban várta a szavazóhelyiségnél.
in:
www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=22662&Itemid=1

mendson 2010.06.12. 17:42:51

@Sir Kommentor: Kérem keresse fel könyvelőjét.
Nem mellesleg egy 500 alkalmazottat foglalkoztató cég gyors kalkulácíót készítettet az egyik ismerösömmel aki adótanácsadó és könyvelö.Szóva a cég feldolgozóiparban ténykedik és az árbevétele 20 milliárd forint az adózás elötti nyeresége pedig 300 millió (plusz minusz 5 millió),az átlagbér a kétkezieknél 150 eft (ök vannak 500+an pontosabban 498-an).Szóval ha minden ugy lesz ahogy szeretett vezéred mondja akkor cakk pakk (szuperbruttó eldobva,adójóváirás kivezetve,a nettó bérszint változatlan legyen) akkor olyan 200 millióval kell emelniük az évi bértömeget.Szóval akkor mi van azzal a társasági adó csökkentés pozitiv hatásával?

szbi 2010.06.12. 17:45:48

Lengyel Lászlót már jó régen nem olvasok, mert minek? A stílusa nyilván ma is jó, de a politikában nem a stílus az ember.
TG nyilván azért kapta elő, mert közelednek a meccsek!
off: Uraim, mit szólnak Dél-Afrika csapatának szuper-catenaccio stílusához? Majdnem bejött nekik!
on:
Az érdekes valójában az LL cikk kapcsán az, hogy a Népszabadságban jelent meg. A N. igen jól szerkesztett, vérprofi lap. Ha a főnökök "elvárásainak" csak ilyen alacsony színvonalú szöveggel próbálkozhatnak megfelelni, az azt jelenti, hogy nem áll a rendelkezésükre jobban megírt, értelmesebben hazug, pomádésabban gonosz anyag.
Ez jó hír. Az egyik.
A másik: a szocik egész pályás letámadással próbálkoznak, nem vévén észre, hogy a mostani meccsben az hatástalan. És jó hír, hogy a Fidesz nem próbálkozik catenaccioval.

off off: nem tudom az inter-stíl olasz foci nevét jól írtam-e le. Kéretik javítani!

Ordnassac 2010.06.12. 17:50:19

@szbi: jól írtad le. :-)

Engem Messi tökölése most jobban zavar.

Ordnassac 2010.06.12. 17:53:26

Azért aranyos, hogy egy Messivel, Tevezzel, Higuainnal és Rodriguezzel felálló argentin válogatott egy védő (Heinze) góljával nyert Nigéria ellen. :-)

lüke 2010.06.12. 18:01:42

@ordnassac:
de jók !az arg.k

lüke 2010.06.12. 18:01:46

@ordnassac:
de jók !az arg.k

tepes 2010.06.12. 18:03:05

@mendson:
Ezt vezesd le, légy szíves, szerintem teljesen fals adat.
Az elvi maximuma az adójóváírásnak kb 90mFt/év 498 fő esetén, amit kompenzálni kellene.

Ordnassac 2010.06.12. 18:03:37

@lüke: az kétségtelen. A dél-koreaiak se voltak ám rosszak! :-)

gst47 · http://mrpatbateman.tumblr.com/ 2010.06.12. 18:11:37

Lengyel Laci! Hülye vagy, mint az ekevas! Ennyi a történet.

is 2010.06.12. 18:18:04

@Várúr: "Legalább ugyanennyi időt kívánok egy merőben más értékrendet, munkafilozófiát, kultúrafelfogást valló csapatnak. "

Én is. Mint az elmúlt hét mutatta, nem a jelenlegi kormány az a csapat, ami ezt a más értékrendet, kutúrafelfogást vallja. Hiszen most nyújtották be Gyurcsány 100 pontját 29-be sűrítve, Kóka által megtapsolva, saját előző heti világnézetüket szembeköpve.

tehát egyelőre Gyurcsány és Orbán egyenlő megítélés alatt. Gyurcsányról tudjuk még, hogy ezeket a szép terveket nem tudta kivitelezni, nem kis részben Orbán 18 hónapos hülyenépszavazása miatt. meglátjuk Orbán visszakapja-e, amit maga csinált, és hogy akár visszakapja, akár nem, ő vajon képes lesz-e megcsinálni. az, hogy egy egyébként 4 évre bőven sok tervre máris bejelenti, hogy novemberben jön a következő, az sajnos hangemberségre mutat. ez Medgyessy második 100 napos ámokfutásának párhuzama.

is 2010.06.12. 18:24:28

@jeangabin: "Orbán pedig a televíziós kamerák kereszttüzében, nyíltan."

Nézd, ezt hosszasan lehet magyarázni, én egy embert látok, aki egyik héten megvédi a nyugdíjasokat, a másik héten sokkalja a nyugdíjat, az egyik héten 7%-os hiányról beszél, a másik héten 3,8%-ról, az egyik héten oligarcha-kormányozik, a másikon beemel a kormányába kettőt, és Csányival meg Demjánnal parolázik. a legenyhébb kijelentés a bort iszik, és vizet prédikál. gerince nincs, és arra játszik, hogy neked sincs memóriád.

nálam az ilyen szintű kérdések sokkal fontosabbak, minthogy a kamerák kereszttüzével, és hasonlókkal magyarázkodjak. ezen a szinten pedig egy az egyben Gyurcsány, sőt.

dover 2010.06.12. 18:32:28

@nagyon halott: jaja, addig érvényes a vízumom
@ati27: tudom én, hogy a gyenge forint jobb, mert exportból él sok cég, de a 10 millió emberből akad olyan, akinek számít, hogy mennyi az euró amikor venne kb bármilyen import arut bármelyik boltban, vagy éppen utazna kb bárhová a világba.
A legbosszantóbb az, hogy qrvára semmi értelme nem volt a nyilatkozatoknak, hacsak nem az export cégeket segíteni.Ebben az esetben viszont remélem csak az a pár 10ezer ember fog legközelebb rájuk szavazni, akiknek az életét segítette ez a gusztustalan tisztán politikai kirohanás, a maradék pármillió pedig ellenük..

szbi 2010.06.12. 18:34:02

@is: K. Is.! Önnél hőgutát diagnosztizálok. Javallat: besötétíteni a szobát, langyos vizes lemosás után állottvizes borogatás a homlokra, negyedóránként sós tea vagy valódi, frissen facsart gyümölcslé a sóháztartás helyreállítására.
Ha nem tartja be az előírtakat, Ön könnyen Lengyellászló-syndromát kaphat!
Dr.No

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 18:35:19

@is:

2006. nyarán fletó az "el lehet menni" beszédben azt hazudta, hogy érvet is mondjon, hogy a szlovák nyugdíj fele a magyarnak. Ehhez képest itt egy táblázat:
malacnews.freeblog.hu/files/2010/06/nyugdijak.PNG

Gyurcsány és az MSZP sosem tett jót a nyugdíjasokkal, csak kihasználta őket, a 40 kommunista év berögzültségeit.

Terniak 2010.06.12. 18:35:48

@Ordnassac: Argentína végre igazi focit mutatott, ha így marad, Nekik fogok drukkolni :-).

Más: láttam a vitátokat Várúrral :-)

"Ami az egyik oldaltól a (sarkítok) hazaárulás jele, a másik oldalnál már a józan politizálás jele?"

Azt hiszem erre a választói magatartásra van valami szakkifejezés, amikor mindegy mit csinál a kedvenc pártunk, annak lehet értelmes és koherens magyarázatot találni, bár egy kívülálló számára valójában inkoherensnek tűnik a politikai párt magatartása. De most nem jut eszembe.

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 18:37:14

@szbi:

"is" menthetetlen. Ő és a hozzá hasonlók tartják még mindig nagymenőnek a féleszűt böszmét. Legutóbbi szereplése viharos tapsot váltott ki az "is"-félék között.
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/06/11/Nem_azt_mondtak_feri/

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 18:38:23

@Wlassich:

Mocskos, fanatikus fidesznyik! Orbán is Argentínának drukkol!:o)))

Terniak 2010.06.12. 18:39:50

@is: nem fogja. Bár az elmúlt évben legalább háromhavonta valamelyik egészségügyi szakpolitikus elmondta, hogy ha eddig meg eddig nem kapnak pénzt, akkor csődbe mennek a kórházak már múlt év közepére, a legutóbbi hír szerint a Kamara eltolhatónak találja az egyszeri nagyarányú átcsoportosítást.

Politikai törésvonalak voltak valójában, amit őszintén szólva (pl. éppen az Égerék esetében ) maga az előző kormány idézett elő.

Ordnassac 2010.06.12. 18:40:40

@Wlassich: Gábor talán tudja. ;-) Bár lehet, hogy egy sör mellett örül épp az argentin győzelemnek. :-)

Mindenesetre úgy néz ki, hogy ígéretemmel ellentétben nem kell majd itt mutogatnom a csokornyakkendőmet, nem Vizi prof. lesz a KE. (Pedig lehet, hogy hamarosan lesz még egy ;-) )

Ami a dolog lényegét illeti: láthatóan most akar minden közjogiasabb jellegű dolgot letudni, amikor még magas a népszerűsége a kormánynak, mert később már lehet, hogy az akarat meglesz, de a külső körülmények miatt nem fogják tudni úgy megcsinálni, ahogy szeretnék.

hahali 2010.06.12. 18:41:00

Lengyel László egyértelműen egy politikai érdekek által vezérelt cikket írt, bár politológusnak hívatja magát, nem az. Ő a balliberális oldal egyik "független" értelmiségije. Ennyi, nem több. Megérdemli a szürke kardigánt!:))

Szeptim 2010.06.12. 18:41:24

Hazudtál Viktor! Itt a bizonyíték:

i50.tinypic.com/2cx4le.jpg

Terniak 2010.06.12. 18:42:43

@latin szerelő: a játék látványa alapján joggal :-).

apc 2010.06.12. 18:43:42

@Bmw: Eccer már megérthetnéd, nem a FIDESZ miatt zuhantak az árfolyamok, eztet Ők mondták és Ők még nem hazudtak. Na!

Terniak 2010.06.12. 18:44:19

@latin szerelő: régen a német válogatottat imádtam :-). Ez milyen politikai tünetnek felel meg? Sőt egy időben Zidane miatt a franciáknak szurkoltam. Ugye ez nem jelent semmit :-)?

Terniak 2010.06.12. 18:45:16

@Wlassich: de ez még a Klinsmann, Mattheus, Haessler, Völler időszak volt...

pandacsökiboborján 2010.06.12. 18:46:39

Az MSZP hajlik arra az állásfoglalásra, hogy Orbán földönkívüli, hisz ilyen, őket meghazudtoló képességekkel csak Overdose rendelkezik,de ő egy ló.

tlac 2010.06.12. 18:46:42

"Később így folytatja: „A választók többsége azért szavazott Orbánra, hogy kapjon. Nem kap. Ezért Orbán Viktor halálos sebet kapott."
Na ez az a lengyeli gondolkodás aminek vége. Kb. 1974-ben tart ezzel. Ki kap?? Kitől?? Mit??

Terniak 2010.06.12. 18:46:46

@latin szerelő: azt hiszem Ganxta is Argentin-fan. Szép kis szurkolói csoport jön így össze :-)))

lüke 2010.06.12. 18:48:04

@Wlassich:
Loddart szeretni.........hmmm
kérdezd csak meg Hoenesséket:)
@Szeptim:
nem értem, hol vannak a cicák?
én majmokat látok
wauuuu

is 2010.06.12. 18:48:19

@latin szerelő: ezt te nagyon beszoptad, mert ezek az adatok a 2008.12.23-i árfolyamokkal vannak. tudnivaló, hogy a szlovák korona vagy 20-30%-ot erősödött a bevezetés előtt, tehát 2006-ban 20-30%-kal kevesebbet ért, vagyis a 2006-os adatban, 2006-os árfolyamon az a szlovák nyugdíj 20-30%-kal kevesebb. (a cseh korona is folyamatosan, minden évben 5-10%-ot erősödött, azok a számok is csalások)

téged nagyon átbasztak ezzel a statisztikahamisítással. persze aki malackát olvas, az sikeres ember nem nagyon lehet, ezek után csak még inkább negligálom ezt a sötétséget terjesztő faszit.

is 2010.06.12. 18:49:49

@latin szerelő: olvasni tudni kell. hiába próbálod a számba adni, hogy én nagymenőnek tartom Gyurcsányt. de hát lelked rajta, hogy milyen hülyeségekkel próbálod embertársaid etetni.

Várúr 2010.06.12. 18:49:54

@kpityu2:
Hm.. Pulóver (Paláver) Lackó "nemzetközi szereplő" alatt Tom Cruise-ra, hazai alatt Alföldi Robira gondol? Ahogy a helyzet fokozódik, utóbbi ölég meleg lenne...

Ordnassac 2010.06.12. 18:51:39

@Wlassich: láttam már furább csoportokat is. ;-)

is 2010.06.12. 18:51:51

@elfelejtette: "a középosztályt (a középosztály kifejezetten jól járna)"

mondjál már valami konkrétat, ki az a középosztály, mennyi fizetéssel, mert 250 bruttóig mindenki rosszul jár, és az a magyar átlagkereset felett van, annál kb. az emberek 70%-a kap kevesebbet. nekem ez a középosztály gyanúsan a budai FIDESZ-bázis a Rózsadombon, meg a Várnegyedben.

is 2010.06.12. 18:56:54

@pelso68: "aki a mostani szitut őszöddel említi 1 súlycsoportban..."

vélemény. az is egy vélemény, amely szerint: "aki az őszödi szitut sokkal súlyosabbnak értékeli, mint a mostani FIDESZ pálfordulást...". és mint vélemények, pontosan egyformák. igazság nincsen, egyelőre annyi következmény van, hogy 4 évet elvesztettem az életemből. ez Gyurcsány programja, és nem kezdtük 2006-ban megcsinálni. mindenki, aki az elmúlt 4 évben azon dolgozott, hogy ez a program ne kerüljön megvalósításra, az most adósom a 4 évemmel. és csak remélem, hogy most megcsináljuk.

Várúr 2010.06.12. 18:57:30

@is:
Téged idézve és kissé módosítva: részemről egyelőre Furcsány és te egyenlő megítélés alatt. Asszem, ez így is fog maradni.

piefke 2010.06.12. 18:59:08

"Nem tudom, hogy ki fogja a vezért „leszúrni” a Forumon..."

Ehhez: progressziv.blog.hu/2010/06/08/maximvs_victor_consvl_et_tribvnvs
...Bár itt a vége nem leszúrás, hanem Cincinnatus, de ha jól értem, Lengyel László szerint is folyik már a Cincinnatus-keresés...:-)

Pedró27 2010.06.12. 19:02:16

Sziasztok!

Lengyel László cikkét nem venném komolyan. Annyira abszurd, amit írt, hogy nem érdemes vele foglalkozni.

A másik, hogy Orbán becsapta-e választóit?

Két okból sem.

1, A 29 pont, ha megvalósul, a vállalkozók és a középosztály megerősítését szolgálja. Márpedig, ha ez a két réteg erősödik, akkor mindenkinek jobb lesz, még a szegényeknek, a romáknak és a multiknak is. Ha beindul a gazdasági pezsgés, akkor négy évük lesz arra, hogy megvalósítsák a többi ígéretüket is.

Ha nem indul be, az persze bukás, de akkor az a gond.

2, Apróság, de voltak olyan "megszorító" intézkedések a közelmúltban, amelyek nem is jártak megtakarítással, csak hazudták, hogy azzal járnak. Nyilván más okból hozták őket. Ezeket az új kormány könnyedén vissza tudja csinálni, pont azért, mert nem jelentettek megtakarítást, éppen ezért a visszacsinálásuk sem kerül pénzbe.

Két példát mondok erre, ami különösen piszkálja a csőrömet: a GYES lerövidítése és a vasúti szárnyvonalak bezárása.

apc 2010.06.12. 19:02:32

@is: Az I. Orbán kormány a "polgári "nagyvállalkozói réteget igyekezett kiépíteni(olyan eszközökkel, amilyenekkel, osz jó napot), a Vegyépszer a nevében is autópályaépítőcég, a II. Orbánkormány már a hozzá lojális középosztályt, olyan zemberekre épít, akik nem létminimumon élnek, van miből támogatni azokat, akik ebbe a helyzetbe juttatták Őket.

Terniak 2010.06.12. 19:04:52

@Ordnassac: én ezt értem, a megvalósítás hagy maga után kívánni valót. Kósáéknak van benn egy törvényjavaslata, amelyet sikerült úgy megírni, hogy mielőtt az átmeneti rendelkezések élni tudnának, hatályon kívül helyezik azokat. Az Alkotmányügyi bizottság olyan módosítókat ad be, amellyel lényegében az eész benyújtott törvényjvaslatot átírják, annyira előkészítetlen és/vagy hibás volt a benyújtott javaslat.

Hányszor, Istenem, hányszor hangzott el az ellenzéki FIDESZ részéről, de a társadalom részéről is jogosan, hogy így nem szabad jogot alkotni. Sőt, emlékszel Horváth képviselő úrra és Schmitt nyitó felszólalalására,. Hát épp ez ellen emeltek hangot.

Tegnap egyébként a francia Alkotmány alkotmányellenesnek ítélte az automatikus büntetéskiszabást, mert ellentétes az egyéniesítés követelményévek. Kíváncsi leszek a hazai AB álláspontjára a három csapással kapcsolatban.

jo.e 2010.06.12. 19:06:51

"Ezt a véleményemet azonban felmérések és egyéb rendszerezett kutatáson alapuló ismeretek nélkül nem merném egy ilyen súlyos megállapításokra jutó elemzés kiinduló pontjává tenni..."
Hiába na! A rutin, a tapasztalat, a hozzáértés. Kedves T.G. tisztán látszik: van még mit tanulnia a politológusi szakmából :)))

bigapples 2010.06.12. 19:08:03

Jó így meccsek közben beleolvasni a blogba. Egyre inkább az az érzésem, hogy néha TG játszik velünk, amikor bedob egy témát. Vagy talán a játék rossz szó, inkább azt teszteli, hogyan reagálunk és hogyan mutatunk rá a nyilvánvaló hibákra LL érvelésében?

"Lengyel László nem beszél össze-vissza. Állításai logikusak, levezetettek. Aki elfogadja legelső megállapítását, az utolsó bekezdés végére érve bólogatni fog akkor is, amikor a szerző egyenesen Orbán törvényszerű bukását láttatja."

lol, klassz vitaindító.

lüke 2010.06.12. 19:08:50

ezt a demagógiát ne nyomjátok
csak a gazdagok/tökések teremthetik meg a
a jó létet a középosztálynak, ha innoválnak
nem a szegények
ez így volt a 2. vh után Németo-ban, D-Koreában,
így van ma Kínában

persze ez liberális eszme ,de van konz. liberalizmus is ugyebár?

Ordnassac 2010.06.12. 19:12:53

@Wlassich: na, erről beszéltem t. k...

lehet más a propaganda 2010.06.12. 19:13:50

Lengyellászló hitelessége nem hogy eltűnt, hanem legfeljebb történelem előtti időkben létezett és csak a hívei számára. Most is csak saját magát járatja le azzal, hogy az előre megírt riogatást túl korán játssza be. Nem lehetett volna várni egy kicsit? Ennyire kellett a lóvé?

Ordnassac 2010.06.12. 19:14:14

@Wlassich: amúgy a francia Alkotmánytanácsra gondoltál. ;-)

Van egy érzésem, miszerint ez az ügy Lévay Miklóshoz fog majd kerülni, a kérdés persze az, hogy a két új hogy fog muzsikálni (már most félek attól, hogy az egyik Pokol Béla lesz...)

Várúr 2010.06.12. 19:14:38

@Wlassich:
Nos.. bár nicked Wlassiché, a hazafias szabadelvű báróé, te magad... hm.... másfélének tűnsz. Furcsány valóban közönséges hazaáruló a kettős állampolgárság elleni kampánnyal, saját népére lövetéssel, az ország csődbevitelével (EU/IMF gigakölcsön), erőszakos voluntarizmusával, a magyar baloldal lenullázásával (könnyet nem hullatok értük), színvonalas egyházi iskolák fojtogatásával, a korrupció napi gyakorlattá tételével, stb. Furcsány-fanoknak mindez falra hányt borsó. Többek közt ezért bukott a csapat példátlan nagyot az újkori európai történelemben.

Terniak 2010.06.12. 19:19:00

@@Ordnassac: ja, egész nap van valami a billentyűzetemmel...bocs, valóban arra gondoltam...

meglátjuk, kik lesznek az újak, alapvetően ez valószínűleg nem világnézeti kérdés. Mostanában egyébként elég sokat ól az AB büntetőjogi kérdéseken, a tényleges életfogytigos határozat is már mióta benn van.

Terniak 2010.06.12. 19:21:56

@lüke: az egyik legnagyobb német csapat volt az a csapat :-).

mirrmurrkandúr 2010.06.12. 19:29:15

Látom, megint egy "húsbavágó" téma a szokásos unalmas ubiszezon előtt...

Őszintén, tényleg Lengyel László állításairól vitatkoztok. Jó Ég!

Először is: Orbán nem Gyurcsány programját valósítja meg, ez egy tipikus primitív libsi bunkóság.
Nem tudom, hogy ebben a programban hol látja bárki is a megszorítást?
Netán a bankadóra gondoltok?
Vagy a 16%-os SZJA-ra?
Esteleg a 10 kisadó eltörlésére?

Hol van itt MEGSZORÍTÁS?

Természetesen sehol, és akkor még a Gyurcsány által bevezetett brutálisan értelmetlen, ambár totális szociális érzéketlenségre utaló vizit, kórházi napi, illetve tandíjakról még nem is beszéltünk.
Hol hasonlít ez Gyurcsány programjára?????
Az fáj, hogy nm állította vissza azt, amit a TI KIS KEDVENCEITEK elbesztak nyolc év alatt?

Ezt sztem, nem a Fideszen kéne számon kérni...

Ordnassac 2010.06.12. 19:29:51

@Wlassich: a három dobás szerintem pont világnézeti kérdés is lesz, a büntetőjogiak általában azok.

Ordnassac 2010.06.12. 19:30:53

@mirrmurrkandúr: de rég láttalak errefelé! ;-)

Terniak 2010.06.12. 19:38:17

@Ordnassac: lehet. Ugyanígy érdekes lesz a nemzeti szocialista és a kommunista rendszer bűneinek tagadása is.

Pelso.. 2010.06.12. 19:48:02

@mirrmurrkandúr: Ám legyen, nem megszorítás. Nevezzük sima szemfényvesztésnek.
Gondoljunk csak:

-aki bukja az adójóváírást+minimálbéres, a kormány meg minimálbér emeléssel akarj kompenzálni, -kinek kell azt kitermelni, ki fizeti meg áremelkedések révén?
-a válság kapcsán egyébként is sérülékeny bankrendszer persze szó nélkül benyeli a sarcot, nem hárítja át az ügyfelekre, á nem..
-a 16%-os szja valahogy nem egyenlő a széleskörű, nagymértékű adócsökkentéssel.

fitsport 2010.06.12. 19:49:50

Lengyel László már tizen éve nem találja el sem a gazdasági, sem a politikai események lényegét (Petschnig Mária Zitával egyetemben).
Nem lehet egy-két hét tevékenységéből évere szóló folyamatokra következtetni. Szerintem nagyon jó irányban indultunk el. Ki kell takarítani a szocik klientúráját a hatalomból, mert akadályozzák, nem hajtják végre a változásokhoz szükséges intézkedéseket. El kell zárni a költségvetés klientúra felé nyíló csapjait. Fel kell számolni a bűnözöi csoportokat (a politikakat is!).
Adózóvá kell tenni a tényleges és és bújtatott minimálbéreseket úgy, hogy nettó bérük ne csökkenjen.
Helyes irányba kell terelni a banki folyamatokat! (Ezek az intézkedések is elindultak.)
Az költségvetésből élők magas jövedelmeit redukálni kell. Nem lehet, hogy a költségvetésből élők dúskáljanak a befizetők pedig húzogassák a nadrágszíjat!
Ha ennél többet vártatok egy-két hét kormányzati intézkedésektől, akkor tényleg csalódottak lehettek!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 19:54:19

@Pelso..:

Te miről beszélsz? 2 év alatt lesz bevezetve, és ügyelni fognak arra, h senki nettó bére ne csökkenjen.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 20:01:38

@is:

Minimum egy linket dobhattál volna állításod igazolására, mert te pont olyan szavahihetetlen vagy, mint gyurcsány.

Mármost, tegyük fel - bár nyilván hazugság -, h valóban fele annyit ért a szlovák nyugdíj 2006. nyarán.
Ma pedig valamivel többet ér, kb. 5-10%.

Tehát a gyurcsány-Bajnai kabinetek a szlovákokhoz képest jó nagy szarban hagyták a magyar nyugdíjasokat, vagyis a szlovák nyugdíjas pozíciója 2-szer olyan erős lett a magyarhoz képest, mint volt 2006. nyarán.

Fasza. Gyurcsány a nyugdíjasok barátja.

Geos62 2010.06.12. 20:05:30

Toredelmesen bevallom, kovezzenek meg erte, hogy jobb hijan szavaztam a Fideszre, mint velhetoen sokan masok. Azt is be kell vallanom viszont, hogy amit latok, az megnyugtato. A 29 pontban nyilvan vannak populista szinezetu elkepzelesek, ezt mindenki varta es tudta. Azonban az, hogy vegre tortenik valami elmozdulas abbol az aldatlan helyzetbol, hogy ma Magyarorszagon egy becsuletesen adozo valaki a bevetelenek 3/4-et az allamkasszaba utalja ugy hogy ezert alig kap valamit, az egyszeruen arcpirito. Orban vegre kimondta, hogy Magyarorszagon a becsutese adozo luzer lett, en pedig nem akarok z lenni, nem is vagyok otthon.

himpellér 2010.06.12. 20:09:45

Lengyel et. megaszonta az őszintét...

jjulie 2010.06.12. 20:11:31

érdekes kísérlet vitára bocsátani majd itéletet hozni mely politikai oldal rugaszkodik el jobban a valóságtól, és melyik alapoz hatékonyabban az emberi butaságra, és mely oldal sikeresebb az agymosásban

jjulie 2010.06.12. 20:15:42

@malacz69【ツ】rettegéselemző:

az jó, szavahihetetlen gyurcsány kontra szavahihető orbán

öcsi55 2010.06.12. 20:25:09

Elvtársnők és elvtársak!
Viktor az ÁSZ! Jó pár ciklusig az is marad.
Nagy fájdalmatokra.

Pelso.. 2010.06.12. 20:27:12

@jjulie: Hát mindig az éppen sikeresebb, népszerűbb...

choko 2010.06.12. 20:29:08

...azért valljuk meg őszintén a Fidesznek nem volt programja...először megvárják, hogy a "másik oldal" mit mond...aztán reagálnak vmit...kicsit homályosan...kicsit parasztvakitósan...
...a másik fontos tényező, hogy sokan el sem mentek szavazni.. akik pedig elmentek, azok nem a Fidesz politikájára akartak szavazni, hanem a többiekkel nem szimpatizáltak...ez óriási különbség...
...továbbá jól megfigyelhető, hogy a Fidesz szavaszói - nagyobbrészt - a paternalisztikus államot sirják vissza...hááááát...igen, itt aztán lesznek megdöbbenő arcok, szerintem...kiváncsian várom a folytatást!

choko 2010.06.12. 20:32:40

...valamint O. Viktor inkább egyfajta "megmondóember"...akire mindenki hallgat, mert karizmatikus politikus...de a Fidesz inkább egy egypártrendszerre hasonlit, akinek szellemi atyja K. László:-((((

jjulie 2010.06.12. 20:36:04

@öcsi55:

két hét alatt bukottá vált orbán vs. jópár ciklusig maradó orbán

gralulálok a trénerednek

2010.06.12. 20:37:24

Valamiről lemaradtam? Vagy csak megint valami anti-fidesz propaganda reméli hogy tényleg elbuknak?

jjulie 2010.06.12. 20:40:11

@orly:

a bukhatatlan orbánról ilyet terjeszteni?

Pelso.. 2010.06.12. 20:42:18

@orly: A bukás ebben az esetben abszolút relatív fogalom, mint ahogy a fordítottja is. Senki ne akarja bemesélni nekem, hogy bármely párt érdeke (sikere) megegyezhet az ország, illetve a széleskörű társadalmi érdekkel.

öcsi55 2010.06.12. 20:43:25

@jjulie: Ma nagy meleg volt,hatása látszík rajtad.
Holnap víz közelbe legyél!

Herby 2010.06.12. 20:43:48

Érdemes egy pillantást vetni Lengyel írásának Wordle elemzésére. Mit is látunk? A szövegben előforduló szavak gyakorisága alapján egy elemzést. Ez az ábra jól mutatja, hogy Lengyel azt a hamis látszatot kelti, mintha Magyarországon a belpolitikai eseményeket a "Nemzetközi" környezet és az "IMF" alakítaná.

www.wordle.net/show/wrdl/2154512/Orb%C3%A1n_Viktor_hal%C3%A1los_sebet_kapott

bariga 2010.06.12. 20:44:48

Ha jól értem itt most nem Gyurcsányról, hanem Orbánról van szó. Hihetelen hogy sokaknak még mindig Gyurcsány jelenik meg a rémálmukban. Annyira be vannak eteve ezzel a béna szöveggel, hogy az egész életük el van rontva, Lélegezzetek már fel!!
Orbán pedig eddig még csak egy zavaros 29 ponttal próbálta menteni a becsületét, de ha igazán tisztessésges lenne, akkor tényleg kiállna és csak annyit mondana, bocsika, hazudtam. Aki nem rá szavatzott, az úgyis tudta eddig is , mert nyolc éven át sok sültetlenséget beszélt. A hívei meg még mindig nem jöttek rá, hogy kissé átverte őket és megbocsátanak neki.
Amúgy pedig a szocialista oldalról senki nem fog tojást dobálni, gyújtogatni, vekkerezni, köpködni, a Parlemet előtt h.....ni. stb...
Bátran maradhat Miniszterelnök, csak hitelesebb lenne, mint ezzel a maszatolással. És legalább azt lehetne mondani, hogy következetes. Még az is lehet, hogy most végre megértette, hogyan működik igazából a gazdaság és társadalom.

latin szerelő · https://www.facebook.com/pages/Malacz-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.06.12. 20:45:40

@jjulie:

Szerintem meg van egy pojácak, aki miniszterelnök tudott lenni, tehát ez valóban egy kurvaország,

és van egy ember, aki államférfiként bír beszélni és cselekedni.

@malacz69【ツ】rettegéselemző:

Köszi a segítséget. Mit iszol? :))

tölgyes 2010.06.12. 20:48:13

@1.szolo - 2014;): Én csupán arra utaltam, hogy milyen erős a szolidaritás a baloldaliak között....
De ha már ilyen lelkesen elemzi a baloldaliságot akkor kérem válaszoljon meg két kérdést:
1. Ki és mikor valósította meg először a szolidaritáson alapuló egészségbiztosítást?
2. Ki kezdeményezte a szociális piacgazdaság koncepcióját?
Üdv.

jjulie 2010.06.12. 20:50:07

@latin szerelő:

"és van egy ember, aki államférfiként bír beszélni és cselekedni"

ez ki?

tölgyes 2010.06.12. 20:51:40

Ellvtársak!! Csak reménykedjenek, hogy előbb utóbb Lengyel jóslata teljesül. Végül is Orbán se halhatatlan és nem tudok arról, hogy az Istenek örök életet biztosító italát és ételét fogyasztaná.

Máskülönben Lengyel most jósolta meg kétszázadszor Orbán azonnali bukását..:::)) Ő ezzel keresi a pénzt.:)

jjulie 2010.06.12. 20:53:47

@tölgyes:

és eddíg hányszor jött be neki?

jjulie 2010.06.12. 20:57:42

@jjulie:

persze mindig elfelejtem, hogy a bukhatatlan orbán soha sem bukott még, csak a sötét erők összeeskudtek néha ellene

Alvarez 2010.06.12. 20:59:01

Még jó emlékszem 2006 nyarára (az öszödi beszéd előtt járunk), amikor is a hörrtévébe meghíták TGM-et. A szerepe az lett volna, hogy kimondja: az MSZP hazudott a programjában, utána nem azt valósítja meg hanem jönnek a megszorítások.

Most miről beszélnek a hörrtévén? Hogy hazudott a Fidesz a programjában és pont az ellenkezőjét valósítja meg?

jjulie 2010.06.12. 21:01:42

@jjulie:
ja, és a csúcson fogja abbahygni, mint pl. a Sampras, nyer egy US OPEN-t, tart minden rekordot, és szól, hogy nem idulok többé

bíztos így lesz, egy bukhatatlannak így nyugalomba vonulnia, és nem fogják oda küldeni, mint ahogy még nem is küldték a kispadra soha

Martian (törölt) 2010.06.12. 21:05:33

Lengyel László ment volna be előbb tankkal az IMF és az EU pénzügyileg illetékes hivatalaiba, akkor lett volna tejjel-mézzel folyó ígéret-beteljesülés...

ssi 2010.06.12. 21:10:40

L.L. szerint
Gy.F. hitelességét tartósan kikezdte az öszödi beszéd
O.V. hitelességét lehet, hogy kikezdte, hogy itthon ígérgetett, ill. manipulálta külföldet
most O.V. pörög, bizonyít, de ha külföld nem bocsájt meg, nem felejt, itthon is kockázatosnak tartják majd, s mást akarna helyette

T.G. szerint korai ezt még boncolgatni

NSZ-ben jobb oldaliak is szoktak írni, s a baloldalt is szokták szídni

fájni fog 2010.06.12. 21:13:34

Engem az lep meg, hogy eddig Lengyel Lászlónek egyetlen jóslata sem jött be, ennek ellenére még mindenki komolyan veszi... és még ő is magát, mintha nem lűátná utólag se, hogy mennyire mindig félrelő... vagy utólag mindig módosítja a fejében az előbbieket? nem tudom, de vicces. Egy szimpla jós, már rég éhanhalt volna, ennyi mellélövéssel.

Gyurcsány nem a trágár hangvételű igazságbeszéde miatt bukott meg, hanem mert nem volt akkor többsége, mint Orbánnak, és marha nagy volt a szocipárton belül is a buktatóinak a száma...

Gyurcsányt nem csak a fidesz és szélsőjobb sok éves ekézése, utcai csetepatéi buktatták meg, hanem az erre ráépülő belső szoci zsákmányszerzők és társaik gátlástalansága, lásd Hagyór és egyebeket...

Sajnos!

Mert amúgy hebehurgyasága és trágár beszéde ellenére Gyurcsány egy Európer, (igaz, európa leáldozóban) és nekem személy szerint szimpatikus... nagyon sajnálom, hogy megbuktatták, és hogy nem álltak elegen mögötte, hogy ki lehessen bírni, túl lehessen élni azt a 8 év utcai örjöngést, fröcsögést és komplettó együtt nem működést.

az elmúlt 10 év egy elpazarolt évtized volt az ország számára...

Aki azt mondja, hogy csak a szocik miatt, az hazudik. Egy együttműködő hazafias konstruktív ellenzékkel nem épült volna le így ez az ország.

Nade a jelenlegi hatalmasoknak csak akkor kell az összefogás, ha ők vannak hatalmon, ha a másik van hatalmon, akkor mindenki le van szarva... és lehet rombolni reggeltől estig, hitelt, hitet, akaratot, mindent...

Most folyik a hatalmi bebetonozási kisérlet, de láttunk mi már karón varjút, és málló betont...

ugyanakkor vannak a jobboldalon személyiségek, akik esetleg alkalmasak lesznek átvenni a jelenlegi hadúr helyét, és egy valódi haladó polgári Magyarországot építeni.

Én ennek is drukkolok, mert jó volna már egy kis békés együttműködő építkezés a most kiépülő feudolástotális rendszer helyett..

öregkopasz0208 2010.06.12. 21:18:21

Orbán Viktor mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem férhet kétség, mondta a Magyar Hírlapnak Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke arról, hogy pártja hozzájárulna-e a miniszterelnök parlamenti kiadatásához egy esetleges büntetőügyben.
Kövér László szerint Orbán Viktor "politikai bűnöző, aki ameddig el nem tűnik a magyar közéletből, és bármilyen értelemben az Fidesz-KDNP nevében szólhat, a párttal mint demokratikus szervezettel nem számolhatunk". A Fidesz választmányi elnöke erről a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszélt.
Arra a kérdésre, felmerülhet-e a miniszterelnök büntetőjogi felelősségre vonása, Kövér azt válaszolta: meg meri kockáztatni, hogy Orbánnak már régen bíróság előtt kellene állnia. "Legkevesebb azért, amit a választások előtti beszédeiben állított. Vagyis, hogy de facto összeesküvésszerű módon megtévesztve a magyar állampolgárokat, elfedve a valóság megismeréséhez szükséges adatokat, tényeket, elcsalta, elcsalták a 2010-es választásokat.
Tetézte ezt a Kósa Lajossal, Szíjjártó Péterrel, Varga Mihállyal véghezvitt, a magyar gazdaságnak okozott milliárdos károkkal, s a június 7-i, parlamentben meghirdetett 29 ponttal, amely teljes tagadása volt a kampányban ígért, a hatalomra kerülés után azonnal végrehajtandó lépésekkel. Ezt Orbán Viktor nem tehette volna meg a magyar néppel, amely azért szavazott a Fideszre,, mert remélte, hogy Orbán Viktor Semlyén Zsolttal és Családjával imádkozva átvezeti népét a Kánaánba, megnyitva a Duna medrét " - tette hozzá.
Kövér úgy véli, Orbánnak a "2006. őszi TV ostrom, s az ott fellelhető, még nem a magyar polgárok által szabadon párolható pálinkák és egyéb szeszesitalok eltulajdonítására lelkesítő ráutaló magatartása" miatt is bíróság előtt kellene állnia. Nem beszélve Baló György autójának felgyujtásáról. Az újságíró kérdésére, miszerint ha eljárás indulna ellene, a Fidesz felfüggesztené-e a kormányfő mentelmi jogát, a politikus úgy felelt, szeretné, ha itt tartanánk, a mentelmi jogának felfüggesztéséhez nem fér kétség.

malmipal 2010.06.12. 21:25:59

Lengyel László (is) fut a hitele után. Korábbi akrobatikus szótáncoltatásaiban furmányos pukedlit kapott tőle mindig a legalább érdemközelinek sugallt őszödi beszéd, de a közírói hitelevesztésének réme kipréselte belőle az igazat: ragozottan abszolút pejoratív értelemben említi (vannak társai) a korábban megpukedlizott eseményt, csakhogy Orbánt feketíthesse. Magabiztossága hab a tortán. Szorongásmutató.
Bukhat Orbán is, de szorongó közírók vakok a lehetséges okokra.

csatoimi 2010.06.12. 21:28:41

A blog szerkesztő és Lengyel is egy rohadt antimagyar, semmi több. Mikor lesz már végetek?

bariga 2010.06.12. 21:29:08

@fájni fog: Orbán politikai rövidlátását az is mutatja, hogy miden erejével, pénzt, paripát nem kímélve megakadályozta az "elvtársak" kemény Kapitalista lépéseit, ha hagyja, hogy az előző kormányok mindent végigverjenek az országon jobban járt volna. Mindenképpen neki állt azászló, de könnyebb dolga lett volna. Most folytatnia kell Bajnai gazdaságpolitikáját és kell találni valami mákonyt a népének. Ez valóban nem könnyű feladat.

jjulie 2010.06.12. 21:30:26

@malmipal:

nana, mi az hogy bukhat az orbán is?!

(ja, húsz év múlva?)

bariga 2010.06.12. 21:31:50

@csatoimi: szia kedves Imi, te nem közgazdász vagy ugye?
ez a nem szép, de jólnevelt tipikus esete

jeangabin 2010.06.12. 21:32:49

@bariga: Nincs itt hazugság. Nagy a gáz, szétloptak mindent 8 év alatt, erről szólt a kampány fidesz részről, már a kampányban jelezték: a költségvetés 80%-ban föl van élve, nagy a baj, nem lesz miből kifizetni a bkv-s béreket, stb.
Kormányra kerültek, és miről szól a fáma: le van rabolva minden, nagy a baj.
Semmi ellentmondás, már ne is haragudj... A megszorításoknak és azok folytatásának senki nem örül, de az Mszp sem a megszorítások miatt lett taccsra téve, hanem mert bűzlöttek a korrupció dögszagától.
Lehet nyekeregni Yosip Tot-ot meg kavicsbányát, de ezek kismiska sztorik, az mszp hetente produkálta a dupláját annak, amit a fidesz anno 4 év alatt összesen.
Itt van a kutya elásva, ezért buktak ezek ekkorát.

jjulie 2010.06.12. 21:33:37

@bariga:

a mákony terméssel nem lesz baj, árvíz, belvíz, hőség nem árt neki?

cogito..sum 2010.06.12. 21:34:54

@szbi: A demokrácia az ,hogy nincs legyöző és legyözött.Nem csipőből tüzelek mindenre ami mozog.Apropó mennyi most a képviselők havi szumma appanázsa.(képviselő+polgármester+bizottségi tag)
Ez lenne a demokrácia ezt is meghallani.A Te pénzed a mi pénzünk.

jjulie 2010.06.12. 21:35:44

@jeangabin:

ha elfogyott a nyolcvan százaléka, akkor hogy lesz mégis tartható drága művész úr?

nem füllent itt valaki?

6.Lenin 2010.06.12. 21:40:49

-Orbánnak nincs programja,sose volt
-Orbán hazudik,mint a vízfolyás
-Orbán mossa az agyát az embereknek
-Orbán meg fog bukni
-Orbán mondja el az őszödijét,követelem
-Orbán maga a Sátán,patás ördög
-????????
-Hát ennyi doktor úr,nagyon nyomnak ezek
-Rendben,itt van 1 kis ricinus,kérem igya meg
-ez majd segít drága doktor úr?
-Azt hiszem,kedves, már késő az Ön estében.
-Akkor mire a ricinus?
-Hát 1-el kevesebb lesz,ami nyomni fogja.
-Na,Isten áldja.

cellimega 2010.06.12. 21:42:04

2006-ban Gyurcsány nem a választási ígéreteit szegte meg, hiszen a 2006-os választási ígéreteket 2010-ben lehetett volna számon kérni az MSZP-n. Nagy meglepetésemre ezt alig néhány cikk tette meg.

2006-ban Gyurcsány arról számolt be MSZP-s haverjainak (zárt körben, mint Hruscsov 1956-ban), hogy elhazudták az ország valós állapotát. Aki házon belül van, az tudja úgy kozmetikázni az adatokat, hogy azzal megvezesse a népet és fegyvertelenné tegye az ellenzéket.
A 2006-os helyzet egész más, mint a mai.
Illetve annyiban hasonló, hogy most is a vörösök kozmetikázták az adatokat. A Bajnai-féle adóreform miatt 15.000 Ft-tal nőtt idén jan. 1-jétől az átlagfizetés. Szorozd be 2 millióval. 400 milliárd mínusz 2009-hez képest. Mitől lenne ugyanakkora a hiány, mint tavaly? A vörösök alapból hazudnak. Aki hisz nekik, naiv. A történelem erről tanúskodik.

Aki most kéri számon Orbánon ígéreteit (2 hét után), az vagy ostoba vagy Orbán-gyűlölő.

Zithink (törölt) 2010.06.12. 21:44:13

Szerintem sem lehetet egyenlőre komoly következtetéseket levonni a kormány eddigi tevékenyéségével kapcsolatban. Orbán nem hinném, hogy törvényszerűen bukásra van ítélve, ügyes politikus, még akkor is, ha drágább a kormánya, mint Bajnaié volt:) okospista.blog.hu/2010/06/12/mennyibe_is_van_ez_nekunk

cellimega 2010.06.12. 21:45:55

Hogy 2010-ben volt-e adócsökkentés, azt szinte lehetetlen lesz kideríteni a 2 kormány idei tevékenysége miatt.

2009-et és 2011-et kell majd összehasonlítani 2012-ben, mikor meglesznek az adatok. Hogy mekkora volt az elvonás a GDP százalékában egyik ill. másik évben.

jjulie 2010.06.12. 21:48:03

@jeangabin:

drága művész úr neked is elmagyarázom, úgy, hogy a fideszzsugorodotta agyad befogadja

ami valaha nagy teljesítmény az később csöppnyinek számít

az iharos sándor 10000 méteren 28:42,8 -el 1956. július 15. világcsúcsot futott, míg idén a londoni maratonin a későbbi gyöztes harmadik tízezres részideje, csak másodpercekkel volt ennél gyengébb

akkor most modjuk azt hogy az iharos teljesítménye szart sem ér, vagy a 90-es évek gazdasági bűncselekményeinek magyar bajnokaira lehet azt mondani hogy ártatlanok, mert a később ezzel a teljesítménnyel a vert mezőgybe lettek volna csak?

ugye művészúr ez a saját fejedből pattant ki és nem a szijjártóakadémián magoltad be?

jjulie 2010.06.12. 21:53:17

@cellimega:

amikor az orbán nem teszi közzé a leltárt az mi?

az ország valós állapotának a közzététele?

amikor hónapokon keresztül az folyik a csapból, hogy 7% lesz a hiány, többek között azért mert felelőtlenül 4 hónap alatt már 80% el van költve, aztán egyik napról a másikra bejelentődik, hogy konszolidált a helyzet, tartható a hiány?

ez mi a szar?

minek látszik?

scooby0821 2010.06.12. 21:53:45

VÁRÚR! Te olyan egyszerű vagy, hogy még a kilincs is atomképlet neked. Ti komcsizzátok azt, aki nem dugja bele a nyelvét Viktátor-buktátornak abba a bizonyos testrészébe, amibe ti 1998-ban beletettétek és azóta ki sem tudtátok húzni onnan..
Pedro! Tudod te ,hogy miket irogatsz vagy csak vaktában csapkodod a billentyűzetet és ez sikeredett?!

fűzfavirág 2010.06.12. 21:55:18

Én ezt nem értem. Minden mértékadó baloldali megmondóember elmagyarázta nekem, hogy az őszödi beszéd szenvedélyes igazságbeszéd volt, nagy retorikai teljesítmény. Most meg Lengyel László úgy hivatkozik rá, mintha valami szégyenteljes dolog lett volna? Én ezt nem értem. Segítség!!!

(Off) Hülye kétballábas angolok. Ennyi helyzetet kihagyni... (On)

scooby0821 2010.06.12. 21:56:00

cellimega! Nem kell, hogy Orbán gyűlölő legyen (bár én tényleg rühellem az ürget), csak számonkéri, amit ez a kis g..puttony össze-vissza ugatott április 25-ig....

bariga 2010.06.12. 21:56:01

OK Lenin fiúk és művész úr, de valami tényszerű érvelést várhatunk tőletek? Ti biztos ott voltatok az összes gyűlésen, meg szemináriumon, nektek aztán már igazán tudni kell, hogy mi hangzott el nyolc éven keresztül. Az utóbbi 4-5 nap tényleg kezd valamennyire OK, lenni, de ez az észhez térés enyhe külső nyomásra történt. Az ellopott összegeket én nem tudom, talán mert nem én loptam! De szerintem is csukjanak le mindenkit aki csal és lop. Ha már elévült az szerencse, de a frisseket még meg lehet fogni.

fűzfavirág 2010.06.12. 21:56:43

@scooby0821: és még kb 8 évig ezt kell olvasnod-hallgatnod :D ajánlanék egy olcsó mobilklímát, hogy ne forrjon folyton ennyire az agyvized.

scooby0821 2010.06.12. 21:57:42

Az a lényeg a sok agymosottnak, hogy Orbán szara nem hogy nem büdös, de direkte jószagú nekik... :o(

-lyla- 2010.06.12. 21:58:25

lengyel vuduelemez...

mrs. white 2010.06.12. 21:58:46

Lengyel kiindulási pontja alapvetően hibás. Már az öszödi beszédet sem érti ezek szerint. Az öszödi beszédnek korántsem a tartalma volt a baj, sokszor ezért is nevezik a szimpatizánsok igazságbeszédnek. Az öszödi beszéddel a három alapvető probléma áll fenn.
1, Az elmondója előtte két évig miniszterelnök volt, az előtt pedig miniszter és a miniszeter tanácsadója. Tehát a mindenkori helyzetre rálátása volt, arról nem is beszélve, hogy annak alapvető formálója. Beleértve a gazdasági helyzet alakítását és annak kedvezőtlen számainak eltitkolását..
2, Ezt nem a parlamentben mondta el, hanem baráti haveri párttársi elvtársi körben amit nem a nagy nyílvánosságnak szánt. A sors furcsa fintora, hogy azért nem mindenki volt haver és megelégedett vele mert azért csak kiszvárgott és nem ürgebörbe bujtatott fidesz ügynökök csempészték ki a balaton vizében.
3, A beismerésnek semmi következménye nem lett. Ha már kiderült akkor egy bocsánat és lemondás.

Nos bármennyire is szeretnák balos publicisták (politológusok?) már csak a száraz tény miatt is hasonló sem fordulhat elő egy frissen kormányra kerülő miniszterelnök esetében. Mert akkor a világon nagyon sok választás után felmerülhetne az öszödi beszéd analógiája. A múlt heti kommunikációs baki az egy csalódás. Talán Orbán is túl sokat foglalkozik ezzel a kérdéssel, hogy ne válljon hiteltelenné az ígéret és a megvalósítás közötti szakadék miatt. Nos szerény véleményem szerint ennyit közel sem ér az egész, hogy lengyel lászlónak és társainak valamint azoknak a választóknak akik a teljes realitás érzék hiányában vannak megfeleljen. Úgy sem fog menni. Egy normális programmal viszont akár még szerezhet is balról és középről szavazókat.

A külföldiek orbán csalódásában talán lehetne némi igazság. Azonban Orbánnak jelenleg nincs alternatívája, sem a fideszen belül, sem magának a fidesznek magyarországon. Ezért nem is érdemes jelenleg ebben gondolkodni külföldön. Így a vélelmezett bukása is rövid, de középtávon is minimum kétséges.

Ha Lengyel Lászlót időnként nem vakítaná el a gyűlölet akkor azt is tudná, hogy a fidesz és orbán nem azért kapott 2/3-ot mert kolbászból igért kerítést (egy fél évig semmit mást nem halottam hogy nem mondanak semmit nincs programjuk stb.) tehát a nem létező kolbász ígéret elvesztese sem nagyon fáj. Hanem, ahogy Horn Gábor Kókával egy sör melett kedélyesen megállapította azt üzenték menj a p..ba Feri (a"la mszp).

Ettől eltekintve tulajdonképpen jó elemzés is lehetne, csak valahogy áthatja a vágy, hogy végre Orbán bevalotta nem mondott igazat. Gondolom erre izgultak már legalább egy éve, vagy kettő amíóta kiderült teljesen esélytelek a választások megnyerésére a baloldalon. Ennek bekövetkezte feletti örömében már a tények nem igazán zavarták Lengyel lászlót.

mizrolist 2010.06.12. 21:58:50

@csatoimi: azért elmagyarázhatnád, mi bajod van Török Gáborral.

bariga 2010.06.12. 21:59:00

@fűzfavirág: teljes nem érted , amit Lengyel írt. Ö csak annyit mondott, hogy Orbán is hazudik, mint vízfolyás.

scooby0821 2010.06.12. 22:00:19

Fűzfavirág!
Kösz, de nincs rá szükségem. Már van. És nem forr , mert egy Orbán nekem nemokoz ilyen tünetet. Viszont ahol tudom elmondom a véleményemet róla-már ha ez nem zavar téged. Mert tudom, hogy a ti fatátok a demokráciát úgy értelmezi, hogy ő monhat mindent , a másik meg fogja be a száját..

mrs. white 2010.06.12. 22:04:02

off Azért az minimum érdekes hogy abban a bajnokságban nem talál Fülöp Marci helyett, ahol a nemzeti kapusok ilyen színvonalon vannak. Arról nem is beszélve hogy a mezőnyjátékosokhoz képest meszze alúlértékeltek a piacon. Pedig Oliver Kahn és a németek 2002-es menetelése mutatja, hogy még egy hulladék csapat is döntelenekkel, 11-esekkel hova eljuthat ha egy virtuóz van a kapuban.

scooby0821 2010.06.12. 22:04:02

Az a baj, hogy az ilyen Mrs White félék is szavazhatnak. Azt mondták, hogy nincs programja a Vitykának-mert nem is volt konkrétumuk. De az is egyfajta program , ha nem mond semmit , csak hadovál és hülyeségekkel szédíti a népet...

szbi 2010.06.12. 22:06:01

@cogito..sum: nem értem.

off

Végre egy jó meccs!

Hajrá Anglia!

mrs. white 2010.06.12. 22:11:56

@scooby0821: Felsorolnád, hogy Gy F nek hány programja volt és ezekből mi valósult meg. Ja és hogy ennek milyen hozadéka lett nyolc éva alatt.
Ha ez mind megvan, akkor vonj párhuzamot az igéretek száma programok száma és az ország állapotának alakulása között.Ha az mind megvan akkor jelentkezz, hogy kész vagy. Addig 1 es leülhetsz.

mrs. white 2010.06.12. 22:13:12

@jjulie: Ilyen rövid idő alatt?

6.Lenin 2010.06.12. 22:13:27

@bariga:

Valóban komolyan kérdem,szerinted számítanak itt érvek,számok, vagy bármi?

Olvasod,érted miket írnak?
Azt is komolyan kérdem,leírtak itt több ezer véleményt,szerinted hány tíz,netán tucat szólt arról,szeretném megérteni, a másik miért,mi alapján vont le teljesen más következtetést?

scooby0821 2010.06.12. 22:13:39

@mrs. white: Azért kiscsaj, mert csak annyit tud, hogy Vik-tor, Vik-tor és ezt látja maga előtt. A többi nem számít és nem is érti...

scooby0821 2010.06.12. 22:16:42

@mrs. white: Ide figyelj, te kivénhedt rúdtáncos! Ha a Führered nem olyan genyó, mint amilyen és a népe nem olyan agymosott szemellenzős, mint amilyen, akkor sokkal több hozadéka lehetett volna. De most ezt fogja visszakapni a kis g...i. És akkor előbb-utóbb nem lesz más dolga , mint futni- de gyorsan.. .o)
Addig is leülhetsz-értékelhetetlen.

LAKSZ 2010.06.12. 22:17:58

Lengyel téved, a választók többsége nem azért szavazott Orbánra, hogy „kapjon”, hanem inkább azért, hogy az állami/önkormányzati vagyon „már ne fogyjon”(!), akik pedig az ellopott vagyon visszaszerzését kívánták, azok a Jobbikra szavaztak. Az 1990-ben (suba alatti alkukkal, szűk körben eldöntött hatalommegosztással) kialakított „pártok állama” helyett a demokráciát és jogállamiságot követelők pedig vagy az LMP-re vagy a Civil Mozgalomra adták a voksukat. Az MDF-SZDSZ utolsó nekifutást pedig lényegében nem is jegyezték. Az MSZP-t következetesen támogató Lengyel László írása így, csak a „savanyú a szőlő” mondással jellemezhető.
A hitelesség nem Lengyel László írásán múlik (már). Az állampárti rendszerben Lengyel megszólalásainak még volt némi hitele, de túlságosan elkötelezettje lett a szélsőségesen liberális gazdasági vonulatok irányát követő SZDSZ-MSZP kormányokat irányító csoportoknak. Nehéz lenne a független választópolgárokkal elhitetni, hogy Lengyel úr is próbál objektív lenni.

A Lengyel úr által hivatkozott nemzetközi és hazai szereplők nem mások, mint a globális pénzpiac hatalmasságai. Emlékezzen vissza Lengyel, hogy melyik amerikai állampolgár akart „bótolni” a forinttal, remélem annyira nem rövid az emlékezete … Nagy valószínűséggel a forint jelenlegi értékcsökkenését is azok irányították, akik a „nemzetközi szabadrablás” megszűnését kifogásolják.
Lengyel Lászlónak emlékezni kellene arra is, hogy a választók döntenek arról, hogy ki kormányozzon, nem pedig az egyes „nemzetközi és hazai szereplők”.

TG egyetlen szóval feldöntötte a csúcsán álló, felfordított hazugság-piramist. És igaza van, a hazugság akkor sem lesz igazság, ha a valótlanságokat egymásra halmozza valaki. (Lassan ott tartunk, hogy LL-t már nem mindenki nevezi „valaki”-nek. Szomorú …) Szóval nincs értelme vitázni azon, ki vesztette el a hitelességét, Orbán vagy Lengyel László?

Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

TH 2010.06.12. 22:17:59

Ilyen finoman és elegánsan leírni azt, hogy "Lengyel László orbitális baromságot írt"...hát nem semmi. :-)

És én nem tudom, hogy mit várnak a Fidesz-szavazók általában, azok, akiket én ismerek, pont hogy normális gazdaságpolitikát várnak tőlük, és nem osztogatást...

jjulie 2010.06.12. 22:18:40

@6.Lenin:

jaj lenin, megint bezárt a négycsöcsű, vagy két föccs között vagy?

mrs. white 2010.06.12. 22:19:57

@scooby0821: Látszik hogy most szabadultál rá a blogra ezért elnézem neked. Ebben a mondatotban kb 3 állítás van és egy sem fedi a valóságot. Most akkor én vagyok olyan vagy egy általad vélelmezett tipikus fidesz szavazó. Vagy azért mert mrs white még nő is vagyok vagy sem? Vagy az is lehet hogy zacsiban se voltál amikor én mar szavazni jártam. Sommás megállapítások előtt kéretik a másikat kiismerni. Ezzel a stilussal pedig tóta w blogját ajánlom, ott nem is lennél radikális.

fűzfavirág 2010.06.12. 22:20:51

@scooby0821: akkor kapcsold be, mert gőz jön a füleden. És mondd csak nyugodtan a véleményed, a papír és a monitor mindent elbír :D

fűzfavirág 2010.06.12. 22:22:07

@bariga: tehát az őszödi beszédben Gyurcsány hazudott? Nem értem. Akkor mi volt az igazságbeszéd?

fűzfavirág 2010.06.12. 22:22:48

@mrs. white: csak piros bögrét akar, pedig már nem is adnak, mert nincs miből.

jjulie 2010.06.12. 22:23:17

@TH:

a fidesz nem nyilvános gazdasági programra nagy reményeket kelt bennem is

mrs. white 2010.06.12. 22:23:33

@scooby0821: Trollokat nem etetünk örök szabály. Hibáztam. Az indiánok pedig tisztelik az örülteket, így én is ezt teszem. Részemről többet nem olvaslak ennyi elég volt belőled.

jjulie 2010.06.12. 22:24:49

@fűzfavirág:

a szijjártó evergreen között kutatgass, ott a megfejtés

mrs. white 2010.06.12. 22:26:11

@fűzfavirág: Ilyen egyszerű embereket hogy hoz felszinre a víz,.Már rég vége a választásoknak minek ez forradalmi hevület. Meg ez tényleg nem az a hely. Nestro 10 is elszokott már innen. Miért büntet az isten bennünket?

jjulie 2010.06.12. 22:28:42

@mrs. white:

most ne hibázz és mond meg: melyik a nagyobb teljesítményű agymosógép?

6.Lenin 2010.06.12. 22:28:52

@jjulie:

A Te küldetésed a Dembinszki titok őrzése,nem piszlicsáré napi politikai ügyek fikázása.

szbi 2010.06.12. 22:29:19

off:

Azért is hajrá angolok!

Magyar jelenség: amikor Crouch, ha jól emlékszem, Ronney-val egy meccsen, először fölhúzta a válogatott mezt, akkor egy suk-sükölő magyar "szakember" röhögcsélt rajta a tévében: hogy lehet ilyen alkattal pályára engedni valakit!
Crouch, köszöni jól megvan az angol válogatottban, a magyar válogatott meg ott van, ahol van.

Magyarországon nem csak a focit uralták a bemutatotthoz hasonló szakemberek.

meditatív · http://kilatas.blog.hu/ 2010.06.12. 22:34:12

"A párt nem más mint megszervezett vélemény"

Benjamin Disraeli

jeangabin 2010.06.12. 22:34:58

@jjulie: "ha elfogyott a nyolcvan százaléka, akkor hogy lesz mégis tartható drága művész úr?
nem füllent itt valaki?"

Nos.
Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – májusi hiánya az éves előirányzat 84,2 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
2009. májusában ugyanez 67,5 százalék volt.
2007-ben ugyanekkor cirka 60% volt.
2002-ben pedig, amikor a sátán kormánya leköszönt, 53%.

Hogy miből lesz pénz?
Hát bankadó, mittom. Ez a 29 pont meg majd a július elejére ígért újabb okossághalmaz megmondja.
(Későbbi kommentedre, amit vétettél, nem reagálnék, mert van egy szint, ami alá nem szívesen hagyom magam berántani...)

lüke 2010.06.12. 22:35:01

nektek is idebiggyesztem
lehet, hogy ezt is Lengyel írta
(vagy szlovák)
Svetlana Ficová a szlovák miniszterelnök felesége nem kapott Smer szavazólapot, mikor férjével az Alexander Dubček utcai szavazókörben szeretett volna szavazni. A választási bizottság tagjai gyorsan orvosolták a kialakult helyzetet. Ficót egyébként a Demokratikus Baloldal Pártja vezetői és több fiatal Fico-ellenes pólóban várta a szavazóhelyiségnél.

lükeová
az üt nem tudják kimondani, ezt meg Széchenyi mondta:)

mrs. white 2010.06.12. 22:35:37

@jjulie: Melyik két opció küzül választhatok?

jjulie 2010.06.12. 22:40:35

@jeangabin:

a dembinszki a példaképed, vagy csak a példaképed példaképe?

röhögtél a viccen? csak hogy a szintedet megismerhessem

nem volt érthető a kilencvenes évek gazdasági büncselekményeinek magyar bajnokainak mai megitélésére hozott példám?

állítsam eléd a dembinszkit mint példás 48-as hőst azt megérted?

meditatív · http://kilatas.blog.hu/ 2010.06.12. 22:41:12

"Az uralkodó legfőbb kötelessége a példamutatás"
Konfuciusz

Mikor fogunk olyan hazában élni, ahol a politikusok nem csak addig akarnak szolgálni amíg hatalmat nem kapnak?

Mikor fogják a hazánk érdekét a saját egyéni önös érdekeik elé sorolni?

Miért érzem úgy már húsz éve, hogy mindegy milyen színű kabátot visel egy párt, az csak tolvalyruha?

Mély tiszteletem a kivételeknek...

jjulie 2010.06.12. 22:41:57

@mrs. white:

két agymosógépet ismersz csak?

melyiket használod?

lüke 2010.06.12. 22:43:15

@jjulie -kém ma nagyon paprikás vagy:)
kémleld a szlovák választást:)